Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Σαββατο 17 Δεκεμβριου 2022


Πληροφορίες ότι ξεπέρασαν τους 20 οι νεκροί στο Περού που συνεχίζει στις δρόμους.

Στο Περού οι λαϊκές κινητοποιήσεις δεν σταματάνε. Ο στρατός βγήκε στους δρόμους, αλλά ο λαός συνεχίζει να αγωνίζεται ενάντια στο αμερικανοκινητο πραξικόπημα. Η Ε. Ε. αναγνώρισε αμέσως την πραξικοπηματικη κυβέρνηση. Οι λαοί της Λατινικής Αμερικής, όπως και κυβερνήσεις της περιοχής στέκονται δίπλα στους Περουβιανους που είναι στον δρόμο. Η αριστερά της δύσης ρυθμίζει τον θερμοστάτη στους 19 βαθμούς.

Σχολιο.- Γαμημένοι Δολοφόνοι, ο Καρκίνος της Ανθρωπότητας!

Σχολιο.- Και αστυνομία διαδηλωνει 15/12/2022

Στο Περού η αστυνομία εντάσσεται στον αγώνα του λαού και ζητά νέο σύνταγμα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Κάλεσμα σε συγκέντρωση κατά του ΝΑΤΟ

Η Πλατφόρμα Ανεξαρτησίας μαζί με άλλες οργανώσεις φορείς και συναγωνιστές, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Παγκόσμιας Αντιιμπεριαλιστικής Πλατφόρμας για μια συντονισμένη συμβολική δράση σε 30 χώρες κατά του ΝΑΤΟ και της ιμπεριαλιστικής παρέμβασης του στην Ουκρανία,

Καλεί τα μέλη, τους φίλους και όσους είναι αντίθετοι με την συμμετοχή της χώρας μας στην στήριξη του ναζιστικού καθεστώτος της Ουκρανίας και των επεκτατικών σχεδίων του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας αλλά και της Σερβίας, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο μνημείο του στρατιώτη του Κόκκινου Στρατού, στην Καλλιθέα το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 11 π.μ.

-Ήττα της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ!

-Νίκη στην Αντίσταση!

-Πλατφόρμα Ανεξαρτησίας

https://platforma-anexartisias.blogspot.com/



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στρατός και αστυνομία ενώνουν τους ανθρώπους σε αρκετές περιοχές όπως η Arequipa ενάντια στο πραξικόπημα στο Περού.

Ο στρατός και η αστυνομία ενώνουν τις δυνάμεις τους σε αρκετές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Arequipa κατά του πραξικοπήματος στο Περού



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρέμβαση X.Kίσινγκερ: Zητά νέα δομή ασφαλείας στην Ευρώπη & δημοψηφίσματα απόσχισης περιοχών από την Ουκρανία: Για να παραμείνει κράτος!

Ζητά άμεση προσφυγή στην αρχή της αυτοδιάθεσης! – Δεν έχει νόημα η ουδετερότητα της Ουκρανίας, πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

16/12/2022

Βαρυσήμαντη παρέμβαση πραγματοποίησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρυ Κίσινγκερ, ο οποίος ζήτησε διαπραγματεύσεις εδώ και τώρα καθώς υποστήριξε πως ο ουκρανικός πόλεμος έχει εισέλθει σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής.

Ο Χ.Κίσινγκερ προτείνει προσφυγή στην αρχή της αυτοδιάθεσης και δημοψηφίσματα σε περιοχές της Ουκρανίας που έτσι και αλλιώς “έχουν αλλάξει χέρια πολλές φορές κατά τη διάρκεια των αιώνων”.

Με άλλα λόγια προτείνει να δοθεί τουλάχιστον το Ντονμπάς στην Ρωσία και ταυτόχρονα να υπάρξουν διαπραγματεύσεις για μια νέα διεθνής δομής ασφαλείας στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη η οποία θα περιλαμβάνει και την Ρωσία!

Ο Χ.Κίσινγκερ ζητά συμβιβασμό και παραχώρηση ουκρανικών εδαφών τώρα. Διαφορετικά από τις αρχές του 2023 μπορεί να μην υπάρξει καν Ουκρανία και Ουκρανικό κράτος.

Σε άρθρο του στο περιοδικό «The Spectator» που έχει τίτλο «Πώς να αποφύγουμε ένα νέο Παγκόσμιο Πόλεμο» ο Αμερικάνος διπλωμάτης επισημαίνει πως τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία έτσι ώστε να αποφευχθεί μια κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια παγκόσμια καταστροφή.

Σε κάθε περίπτωση, ο Χ.Κίσινγκερ τονίζει ότι η Ρωσία δεν πρέπει να αποδυναμωθεί, διότι αποτελεί μια από τις κορυφαίες παγκόσμιες δυνάμεις, ενώ επισημαίνει ότι τυχόν εσωτερικά προβλήματα στη Ρωσία, θα αποτελέσουν σημαντικό πρόβλημα για όλο τον κόσμο.

Δεν έχει νόημα η ουδετερότητα της Ουκρανίας

Όπως αναφέρει ο Κίσινγκερ, για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία η Ουκρανία έχει εξελιχθεί «στο πιο σημαντικό κράτος της κεντρικής Ευρώπης» με την αντίσταση της στις ρωσικές δυνάμεις.

«Η διεθνής κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης και της Κίνας, εξακολουθεί να εμποδίζει τη Ρωσία από μια πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων» αναφέρει ο Kissinger, ο οποίος έχοντας αυτό στο νου, θεωρεί ότι οι διαπραγματεύσεις για το «ουδέτερο καθεστώς» της Ουκρανίας δεν έχουν πλέον νόημα και για αυτό το λόγο επισημαίνει ότι η ειρηνική διαδικασία θα πρέπει να συνδέει την Ουκρανία με το ΝΑΤΟ, με όποια μορφή και αν αυτή εκφραστεί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



16 Δεκεμβρίου 2011 ο Φιντέλ Κάστρο στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες για τις 638 απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Fidel Castro



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το τεύχος Δεκεμβρίου (5ο τεύχος) της μηνιαίας εφημερίδας «Από τη σπίθα στη φλόγα» κυκλοφορεί! 

Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα:

-μέσω συνδρομής κάνοντας εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο 

https://apotispithastifloga.wordpress.com/syndromes/

-μέσω αποστολής email στο apotispithastifloga@gmail.com

-χέρι με χέρι σε συγκεντρώσεις/διαδηλώσεις/παρεμβάσεις



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την μια στιγμή γράφουν ότι "υπερτετραπλασιάστηκε το δημοσιονομικό πλεόνασμα της Ρωσίας" (και μάλιστα υπό την πίεση ΠΟΛΕΜΟΥ) χάρις ακριβώς στην συνεισφορά της Gazprom, και στα έσοδα από το πετρέλαιο. Στο παρατιθέμενο κείμενο διαβάζουμε:

«Ωστόσο, τα έσοδα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο έχουν αυξηθεί, ξεπερνώντας ήδη στο 11μηνο τις προοπτικές όλης της χρονιάς.

Το Κρεμλίνο χρέωσε στην Gazprom μια εφάπαξ αύξηση φόρου ώστε να αντισταθμίσει την πτώση των εσόδων φέτος, καθώς η εταιρεία ωφελήθηκε από την αύξηση των τιμών ακόμη και σε περιόδους βύθισης των εξαγωγών, εν μέσω πολέμου. Ο κρατικός γίγαντας του φυσικού αερίου πλήρωσε, επίσης, για πρώτη φορά ενδιάμεσα μερίσματα.»

Την άλλη στιγμή τα ίδια δυτικά "παπαγαλάκια" γράφουν ότι "Η Ρωσία αρχίζει και νιώθει το πλήγμα από την απαγόρευση εισαγωγής Ρωσικού πετρελαίου".

Ξέρουν τι τους γίνεται οι νεοταξίτες "δημοσιοκάφροι"; Ή, απλά ΠΑΡΑΛΗΡΟΥΝ;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η "ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ Η "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΤΗΣ ( ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ - ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ...... 

( ΕΔΩ ΚΑΙ 1200 + ... ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΗΚΑΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΡΟΜΑ .... !!! .... )

ΜΑΧΕΣ ΓΑΛΛΩΝ ΜΕ ΜΑΡΟΚΙΝΟΥΣ ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ .... 

ΚΙ ΑΥΤΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ..,.

Σχολιο.- ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΗΚΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΟΠΟΥ ΠΗΓΑΝ....

ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΑΓΩΝΑ ΗΠΑ - ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΚΙ ΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΤΕ ΠΑΡΑΜΟΙΑ .....

ΜΠΟΡΕΙ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΑΚΡΑΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΚΡΟΙ

ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΑΚΩΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟ.....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίσημη παραδοχή: Βρετανοί καταδρομείς πολεμούν στην Ουκρανία – Ρώσος Διοικητής: Η επόμενη κλιμάκωση θα είναι πυρηνική- Γεμίζουν σιλό με ICBM YARS

Οι Ρώσοι ετοιμάζουν το πυρηνικό οπλοστάσιο

15/12/2022



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



11/12/2022

Στην Πολωνία οι κυβερνητικοί κύκλοι κλιμακώνουν την αντιρωσική υστερία ακολουθώντας προφανώς την τακτική των ΗΠΑ για τροφοδότηση του ΝΑΤΟϊκού μετώπου στην Ουκρανία με φρέσκο Πολωνικό κρέας.

Όταν οι συνολικές απώλειες των Ουκροναζί ξεπερνούν τις 500.000 νεκρούς και τραυματίες, (δηλαδή στρατιωτικό προσωπικό εκτός μάχης), όσους "μισθοφόρους" και να εντάξουν στις δυνάμεις τους, είναι προφανές ότι "η εξίσωση" δεν βγαίνει.

Έτσι λοιπόν ξέθαψαν τον γερο-Βαλέσα απο τα χρονοντούλαπα της CIA, για να δηλώσει 

ότι " Η Ρωσία αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ανθρωπότητα" και 

ότι "πρέπει να μειωθεί ο πληθυσμός της σε 50 εκατομμύρια" (δηλαδη περισσότερο απο τα 2/3 του πληθυσμού της πρέπει να βγεί απο την μέση).

Ότι πρέπει να διαλυθεί και να τεμαχιστεί σε περίου 60 κομμάτια!

Συμφωνα με στοιχεία απο ανθρώπους της CIA ο πρώην ηγέτης του συνδικάτου "αλληλεγγυη" που ξεκίνησε την εξέγερση (τότε δεν γνωρίζαμε ακόμα τον όρο "ροζ επανάσταση" ) κατά του Πολωνικού καθεστώτος, χρηματοδοτήθηκε την δεκαετία του 80 είκοσι εκατομμύρια δολλάρια απο μυστικά αμερικάνικα κονδύλια, χωρίς να παραβλέπουμε τον ρόλο του Βατικανού σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι.

Θα μου πείτε βέβαια ότι είναι προφανής η αξιοπιστία του συγκεκριμένου ανθρώπου στους δεσμούς του με τις υπηρεσίες της Δύσης.

Φυσικά και είναι έτσι.

Αλλά εγώ διακρίνω την εντεινόμενη προσπάθεια για εμπλοκή της Πολωνίας στον πόλεμο δι αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ απέναντι στην Ρωσία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



10 Ακτιβιστές στο Σίδνεϊ απαίτησαν το τέλος του εγκληματικού αποκλεισμού των ΗΠΑ στην Κούβα έξω από το Δημαρχείο του Σίδνεϊ σήμερα Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022.

Πριν από 8 χρόνια μια διεθνής εκστρατεία για την απελευθέρωση των Πέντε Κούβας γιόρτασε την ελευθερία τους μετά από 16 χρόνια αδικίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν το χωρά ο νους !! Δίνεται έκτακτο επίδομα 600€ στους αστυνομικούς και λιμενικούς κατ' εξαίρεση από όλους τους άλλους δημόσιους υπάλληλους , και μάλιστα με τις ψήφους του Σύριζα και του ΚΚΕ !! Τί χρείαν έχομεν άλλων μαρτύρων γιά να πειστεί κι ο πλέον αδαής πως ζούμε σε αστυνομικό κράτος που έχει επιβάλει την ομερτά , συμπληρωμένο μοιραία με το παρακράτος των "νομίμων" παρακολουθήσεων τηλεφώνων και το χαφιεδελίκι στο διαδίκτυο και τους δρόμους ;; Και με την δολοφονία δημοσιογράφων τελικά !!

Αυτός ο ζόφος παραπέμπει θεωρητικά στο 1984 του Όργουελ και πρακτικά σε πιό "οικείες" καταστάσεις : την οκταετία Καραμανλή, 1955 - 1963 , και την επταετία της δικτατορίας της στρατιωτικής χούντας . Ένα πρώτο δείγμα γραφής , μιά πρόβα τζενεράλε , ήταν η υπερδιετής υγειονομική δικτατορία , με την ψήφο πάλι της "αριστεράς" , και την κάλυψη της δικαστικής εξουσίας. Το επόμενο βήμα θα είναι το εκλογικό πραξικόπημα , όπως το 1961 , πολύ πέραν της συνήθους νοθείας της Singular . 

Γρηγορείτε όσοι και όσες αισθάνεστε ακόμα δημοκρατικοί πολίτες. Η αριστερά του 1961 , η ατσαλωμένη στους σκληρούς αγώνες , δεν υπάρχει πιά.....

Σχολιο.- Σύμφωνα με τους ακραίους νεοφιλελεύθερους κι αυτά τα σώματα ασφαλείας πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν. Ήδη υπάρχουν ιδιωτικές εταιρείες μισθοφόρων όπως η Wagner , αλλά και οι δυτικοί μισθοφόροι που πολεμούν στην Ουκρανία , ή οι τζιχαντιστές στη Συρία και αλλού. Ως προς την ασφάλεια έχουμε γιά αρχή τους σεκιουριτάδες με αστυνομική στολή.....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΌΤΑΝ ΚΛΩΤΣΑΝΕ ΈΝΑ ΓΑΤΙ ΓΊΝΕΤΑΙ ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ ΌΤΑΝ ΧΆΝΕΤΕ ΈΝΑΣ ΆΝΘΡΩΠΟΣ ΕΞΑΙΤΊΑΣ ΤΟΎ ΣΚΎΛΟΥ ΚΑΊ ΚΛΕΊΝΕΙ ΈΝΑ ΣΠΊΤΙ ΜΟΥΓΚΑ ΌΛΟΙ ΚΑΊ ΌΛΕΣ....

Ένας 47χρονος γιατρός στην Χαλκίδα την Πέμπτη έχασε τον έλεγχο της μηχανής του όταν πετάχτηκε μπροστά του ένας σκύλος και χτυπώντας τον έχασε τον έλεγχο και τράκαρε σε ένα δέντρο με αποτέλεσμα το θανατο του 

Σχολιο.- Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε στο Κεφαλάρι, όταν δύο μεγαλόσωμοι σκύλοι πλησίασαν μία γυναίκα η οποία ήταν στον δρόμο με το σκυλάκι της ράτσας κοκόνι και το ένα από αυτά του επιτέθηκε και το κατασπάραξε.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, όταν η γυναίκα, γνωστή επιχειρηματίας, ήταν με το σκυλάκι της σε απόσταση 200 μέτρων από το σπίτι της, είδε να την πλησιάζουν απειλητικά τα δύο μεγαλόσωμα σκυλιά, το ένα εκ των οποίων ήταν αδέσποτο και το άλλο ράτσας Ντόγκο Αρτζεντίνο λευκό, και είχε και κολάρο και λουρί.

Το Ντόγκο Αρτζεντίνο επιτέθηκε και δάγκωσε και την ιδιοκτήτρια του σκύλου, ενώ σκότωσε το μικρόσωμο σκυλάκι συντροφιάς της. Τις φωνές της γυναίκας άκουσε ένας υπάλληλος σεκιούριτι ο οποίος προσπάθησε να απωθήσει τον σκύλο, ωστόσο και εκείνος δέχθηκε επίθεση και τραυματίστηκε από τον σκύλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη την ώρα περνούσε τυχαία στον δρόμο με το αυτοκίνητό του ένας άλλος επιχειρηματίας από την περιοχή ο οποίος οπλοφορούσε. Ο άνδρας κατέβηκε να σώσει το άτυχο ζώο αλλά το Ντόγκο Αρτζεντίνο του επιτέθηκε στο πόδι με αποτέλεσμα να τραβήξει το πιστόλι και να πυροβολήσει τον σκύλο και να τον σκοτώσει.

Αμέσως μετά ο άνδρας που πυροβόλησε τον σκύλο, εγκατέλειψε τον σκύλο και το περιστατικό και έφυγε. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι γνωστά τα στοιχεία του στην αστυνομία. Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για θανάτωση ζώου ενώ η ιδιοκτήτρια του μικρού σκύλου, κατέθεσε μήνυση κατά της ιδιοκτήτριας του Ντόγκο Αρτζεντίνο.

(mega)

Σχολιο.- Θα πρέπει δηλαδή ν' αποδείξει ο άνθρωπος ότι δεν ήταν ελέφαντας. Να δούμε αν ήταν τουλάχιστον νόμιμη η οπλοφορία του ή αν θα τον κυνηγήσουν και γι' αυτό...

Σχολιο.- ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΟΛΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ

ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΟΙ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΗΝ "ΚΟΙΝΗ" ΓΝΩΜΗ

( ΙΣΑΞΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΔΡΩΝ ...... )

ΔΙΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ....

ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΕΝΟΣ ΖΩΟΥ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ :

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ

( ΧΩΡΙΑ ΤΑ 30.000 € ΤΑΡΙΦΑ - ΠΡΟΣΤΙΜΟ ... )

ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΟ ( ΑΝ ΠΑΣ .... ) ΤΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ ..... !!!!!!

ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ

( ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤ ΔΕΡΝΕΙΣ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ .... !!!!! ... )



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης βρέθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υποστηρίζουν Γερμανοί μυστικοί δημοσιογράφοι. Σχεδόν όλα από τα 46 επιχρίσματα που πήραν ήταν μολυσμένα με κοκαΐνη.

Ο καθηγητής Fritz Sorgel του Ινστιτούτου Βιοϊατρικής και Φαρμακευτικής Έρευνας στη Νυρεμβέργη δήλωσε στον Guardian:

"Έμεινα έκπληκτος που βρήκα τόσο σημαντικές ποσότητες στις μπατονέτες. Αυτό αποδεικνύει ότι χρησιμοποιούνται σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η δικαιοσύνη του Βερολίνου αρνήθηκε να διεξάγει έρευνα.

«Ίχνη κοκαΐνης μπορούν να βρεθούν στα περισσότερα δημόσια κτίρια. Δεν αποτελεί πρόβλημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Marjory van den Broeke. 

Έτσι απλά!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαβάζω σε διάφορα μέσα του ηλεκτρονικού Τύπου ότι σε επίσημο ανακοινωθέν του Βατικανού υπογραμμίζεται πως «Ο πάπας Φραγκίσκος, ως ουσιαστική απόδειξη της ειλικρινούς επιθυμίας για συνέχιση της οικουμενικής πορείας για την μαρτυρία της αλήθειας, αποφάσισε να δωρίσει στην Αυτού Μακαριότητα Ιερώνυμο, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, τρία θραύσματα του Παρθενώνα.....»

Ας ενημερώσει κάποιος το Βατικανό πως όταν επιστρέφει αυτά που έχει κλέψει ή έχει αποδεχθεί από κλέφτες ( άρα κλεπταποδόχος) δεν λέγεται δωρεά, αλλά απονομή δικαιοσύνης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βαρουφ στη Βουλή:

1. Προς ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ: Θα συνεχίσετε το παραμύθι ή θα πείτε την αλήθεια, ότι ΧΩΡΙΣ ΡΗΞΗ δεν μπορεί να σταματήσει η λεηλασία της χώρας?

2. Ο προυπολογισμός ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ παντού. Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση κλπ.

Το δημόσιο χρέος της χώρας είναι στα ύψη και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ.

3. Λαικισμός είναι η επιδοματική πολιτική. Προεκλογικός λαικισμός.

4. Ο προυπολογισμός κωδικοποιεί το ΤΑΞΙΚΟ ΜΙΣΟΣ της ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Α.Ε.

Μια χαρά τα λέει, λέω εγώ.

Αν αρνιόταν και τη μετατροπή της χώρας μας σε διεθνές ορμητήριο του ΝΑΤΟ...

Αν αρνιόταν με σαφήνεια και τη στήριξη των Ουκροναζί...

Αν υποστήριζε σθεναρά και την ανυπακοή στην ΕΕ...

Σχολιο.- Αν η γιαγιά μου είχε καρούλια θα ήταν πατίνι.

Σχολιο.- προκαλώ τα μέλη του Μερα25 να μας ενημερώσουν. Αναμένω.

Σχολιο.- προσοχή στους ψευδοπροφήτες. Έχουμε κοντή μνήμη φοβάμαι των έργων και των πεπραγμένων του.

Σχολιο.- Τι λέει το ΜΕΡΑ 25

https://www.facebook.com/791103951054350/posts/2404763789688350/

σχολιο.- Αν στήριζε με σαφήνεια και την επιστροφή σε Εθνικό Νόμισμα...

σχολιο.- Νομιζω τα τελευταία που λέει η αρχική ανάρτηση τα προτείνει μονο ο Λαφαζανης και το κόμμα του ΔΗ.Κ.Ε.Α. (δηΜΟΚΡΑΤΙΚΌ Κίνημα Εθνικης Απελευθερωσης) στα βασικα σημεια !!

σχολιο.- και η ΛΑΕ, ίσως και κάποια άλλα μικροκόμματα.

Σχολιο.- Ο άνθρωπος του Σόρος μόνο δημοκράτης δεν είναι. Γκλομπαλιστής είναι. Το τελευταίο του ήταν το ψηφιακό διαβατήριο, που είναι η απόλυτη δέσμευση της ελευθερίας του ανθρώπου.

Σχολιο.- μου διέφυγε αυτό με το ψηφιακό διαβατήριο.

Γενικά ναι, είναι αστός φιλελεύθερος πολιτικός.

Και ναι μάλλον είναι  γκλομπαλιστής

Σχολιο.- τι να πουν τα μέλη του ΜΕΡΑ25; Ότι το κόμμα τους είναι το πρώτο γκλομπαλιστικό κόμμα της Ευρώπης που έχει έδρα στην Γερμανία και δράση στην Ελλάδα (προς το παρόν) και φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει την ενωμένη ευρώπη (αν υπάρχει ακόμη) στο 2025 που εκεί αναμένοντια τα σχέδια τους να ολοκληρωθούν;

Σχολιο.- "Ωραία που τα λες μα έλα που σε ξέρω..." Δεύτερη ευκαιρία?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πιο σημαντική είδηση της ημέρας είναι η ομιλία του προέδρου της Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά "ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ", Βασίλη Πάντζου, στη μεγάλη συγκέντρωση των συνδικάτων του ΠΑΜΕ και άλλων μαζικών φορέων στο Σύνταγμα.

Η καταγγελία της αστυνομικής τρομοκρατίας και των δολοφονιών συμπληρώθηκε με προτάσεις για σπάσιμο των γκέτο. 

Και η παρουσία εκπροσώπου των Τσιγγάνων σε κινητοποίηση του μαζικού εργατικού και λαϊκού κινήματος δεν είναι κάτι το συνηθισμένο. Ας ελπίσουμε πως θα 'χει και συνέχεια. 

Σε αντίθεση με την εργολαβική αντίληψη αυτών που θέλουν να 'ναι η φωνή όσων θεωρούν πως δεν μπορούν να 'χουν δική τους φωνή. Και κυρίως σε αντίθεση με όσους νομίζουν πως δεν μπορεί να υπάρξει συμπόρευση του τσιγγάνικου πληθυσμού με το εργατικό και λαϊκό κίνημα. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο αναμεταξύ και ενώ ο Κουτσούμπας έκανε αυτοκριτική για τα 600 ευρώ στους μπάτσους, στον ΣΥΡΙΖΑ άκρα του τάφου σιωπή.

Βλέποντας την ηγεσία να σωπαίνει επιδεικτικά, πήραν κάποιοι την πρωτοβουλία και εδώ και τρεις μέρες μάζεψαν κάπου 600 υπογραφές που αποδοκιμάζουν τη ψήφο του κόμματός τους υπέρ των φονιάδων.

600 υπογραφές σε ένα κόμμα τυπικά 172.000 μελών που ψήφισαν εσωκομματικά (ασχέτως το ότι ήταν και από άλλα κόμματα)! Μία υπογραφή ανά 300 μέλη! Έως και θλιβερό!

Σχολιο.- Ποια 172 χιλιάδες. Μεταξυ μας τώρα το ξέρουν και οι ίδιοι ότι τέτοιο νουμερο δεν υφίσταται.

Σχολιο.- Εγώ είμαι υποχρεωμένος να παίρνω υπόψη μου τα στοιχεία που δίνουν οι ίδιοι. Μη μου πουν πως μειώνω επίτηδες τον αριθμό γιατί είμαι του Κούλη!

Σχολιο.- Το μετάνιωσε δηλαδή ο σ. Κουμπούμπας;;; Τρεις μέρες μετά την ψήφο του;;;

Ούτε είπε ποτέ ο Κουτσιούμπας ότι έκανε λάθος για τη ψήφο του ΚΚΕ στο συγκεκριμένο θέμα. Διευκρινίσεις έδωσε.

Σχολιο.- πριν 2 μέρες ο Κουτσούμπας είχε πει ότι στα ματ και τους διασ κλπ ειδικές καταστατικές ομάδες δεν αξίζει ούτε μισθός γτ δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Οπότε δεν είναι τόσο ξαφνικό

Σχολιο.- «Και εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να αναγνωρίσουμε ότι η ψήφος του ΚΚΕ στο επίδομα των 600 ευρώ μόνο για ένστολο προσωπικού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ήταν αναντίστοιχη και μάλιστα τη στιγμή που έγινε, με την ξεκάθαρη θέση που έχει και κυρίως παλεύει το ΚΚΕ την οποία ανέφερα και σήμερα διατυπώθηκε και από τον βουλευτή μας κατά τη συζήτηση της τροπολογίας»

Αυτή την φράση, (που εγώ όντως δεν καταλαβαίνω) εσείς τη θεωρείτε αυτοκριτική;;;

Σχολιο.- πόσα από τα 172.000 μέλη είναι υπαρκτά κι ενεργα κι όχι φαντάσματα που δεν τους είδε ποτέ κανείς? Συγγενείς μελών, φίλοι φίλων , γνωστοί γνωστών και δεν συμμαζευεται. Πόσα να είναι τα ενεργά μέλη άραγε? Ίσως τα πραγματικά μέλη είναι μάξιμουμ 30.000. αν κι εγώ βάσιμα υπολογίζω μεταξύ 15.000 και 20.000. ποσοστό πέριξ του 10% των γραμμένων δηλαδή. Όσοι ήμασταν στον ΣΥΡΙΖΑ το ζήσαμε αυτό μετά τις πρώτες εκλογές του 12.

Σχολιο.- Τώρα αυτό με τα "170.000" μέλη δεν είναι λίγο "ανέκδοτο" ;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δεν δίστασε να κάνει την αυτοκριτική του για τα 600 ευρώ στους ανθρωποφύλακες:

"Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να αναγνωρίσουμε ότι η ψήφος του ΚΚΕ στο επίδομα των 600 ευρώ μόνο για ένστολο προσωπικό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ήταν αναντίστοιχη και μάλιστα τη στιγμή που έγινε".

Και ενώ ο γραμματέας του ΚΚΕ αποδεικνύει έτσι πως είναι πραγματικός ηγέτης, μένουν έκθετοι εκείνοι που όλες αυτές τις μέρες χυδαιολογούσαν σε βάρος οποιουδήποτε ασκούσε κριτική στη συγκεκριμένη ενέργεια. 

Σχολιο.- έπεσε και πολύ κράξιμο από τους ψηφοφόρους του κομματος. Πάλι καλά που το μάζεψε λιγάκι εκ των υστέρων ο Κουτσούμπας. Δεν μας έχει συνηθίσει το κκε στο « σορυ, έγινε μια στραβή».

Σχολιο.- Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, δεν νομίζω πως μόνο το ΚΚΕ δεν μας έχει συνηθίσει σε κάτι τέτοιο. Δεν έχω υπόψη μου και κανέναν που να βγήκε ποτέ άμεσα και να πει πως έκανε λάθος.

Σχολιο.- Μπράβο στον γγ γιατί έκανε κάτι στο οποίο δεν μας έχει συνηθίσει ο χώρος και μόνο να το χαιρετήσεις μπορείς όμως έπαιξε και η κριτική των προηγούμενων ημερών το ρόλο της σε αυτό και δεν ήταν χυδαιολογια αυτή η κριτική κατά τεκμήριο



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όποιος εμφανίζεται ως αριστερός και σηκώνει χέρι πάνω σε άλλον αριστερό, δεν είναι παρά τσογλανάκος. 

Και έχουν τεράστια ευθύνη όσοι, επιλέγοντας καλούς και κακούς, ενθαρρύνουν την κλοτσοπατινάδα στις σχολές, στην οποία συνήθως πρωτοστατούν χορτάτα μεσοαστόπαιδα. 

Υποχρέωσή μας είναι να συμμαζέψουμε τους τραμπουκοβουτυρομπεμπέδες με ένα "ή το κόβεις ή δρόμο για τη βίλα σου στη Φιλοθέη". 

Σε όποια οργάνωση κι αν ανήκουν. Πόσο μάλλον αν ανήκουν στη δική μας ή σε οργάνωση που βρίσκεται κοντά σε μας.

Σχολιο.- Αν επιβεβαιώνεις την καταγγελία των κκεδων ότι τους τραμπουκιζουν μέλη των ΕΑΑΚ (και της αράς που είναι στη λαε), δυσκολεύομαι πάρα πολύ να πιστέψω ότι είναι αλήθεια. Όντας φοιτητής πρωτοετής το 79-80 στη Σαλονίκη (βιομηχανική τότε) είδα τραμπουκισμους άγριους κνιτων σε βάρος 'αριστεριστων' και λίγο αργότερα τους υπέστην και ο ίδιος. Εξάλλου έχει μείνει ιστορική η λέξη κνατ κι ο Τζίμης Πανούσης στην Αθήνα τραγούδησε για τον γνωστό μαλαμη. Λες να αντιστράφηκαν οι όροι? Αν ναι, το λες και θεία δίκη.

Σχολιο.- Καταδικάζω κάθε τραμπουκισμό σε βάρος αριστερού χωρίς να με νοιάζουν οι κομματικές ταυτότητες. Και το να συζητάω για το τι έγινε πριν σαράντα χρόνια και να μιλάω για θεία δίκη κ.λπ. κ.λπ. το θεωρώ απαράδεκτο, όταν πέφτει ξύλο μεταξύ αριστερών.

Σχολιο.- Έχουν λυσσαξει οι κκεδες εδώ ότι κινδυνεύουν τα παιδιά τους αμεσα από τους τραμπουκισμους των μεταφερόμενων της αράς και της αρις των ΕΑΑΚ. Ισχύει κάτι τέτοιο? Μαλιστα πρωτοστάτης σ' αυτό είναι ο παλιός μας σ. στη λαε Βαγγέλης Αντωνίου, που την έχει δει πιο ΚΚΕ κι από τον Κουτσουμπα.

Σχολιο.- Πολύ καλά τα λες, κι επιτέλους ανεξάρτητα από το αν αυτά τα γεγονότα βλέπουν το φως τις δημοσιότητας, πρέπει οι οργανώσεις και τα κόμματα να πάρουν θέση. Δεν μπορούν τα μέλη τους, να συμπεριφέρονται σαν χούλιγκανς ή σαν νονοί του υποκόσμου σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Σιδηρογροθιές και κράνη παραπέμπουν σε αλλού είδους οργανώσεις και όχι αριστερές.

Τέτοιες πρακτικές αποτελούν εκφυλιστικά φαινόμενα και τραυματιζουν σοβαρά το φοιτητικό αλλά και το οποιοδήποτε κίνημα.

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν.

Η μόνη βία που μπορεί να δικαιολογηθεί είναι η βία ως απάντηση στην βία της εξουσίας.

Σχολιο.- Είναι γνωστό στο φοιτητικό κίνημα ότι η ΑΡΑΣ χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους και αυτό το ξέρουν πρώτα και κύρια οι συναγωνιστές τους στην ΕΑΑΚ, π.χ. πολλές φορές έχουν πάει οργανωμένα αρασίτες να χτυπήσουν ναρίτες.

Οι "ίσες αποστάσεις" σε τέτοια περιστατικά δεν νομίζω ότι βοηθάνε κάπου. Αν ξέρει κανείς λεπτομέρειες και θέλει μπορεί να εκφράσει γνώμη -αλλιώς μπορεί και να μην τοποθετηθεί.

Σχολιο.-  Την ΕΦΕΕ μέχρι στιγμής, και από όσα έχω διαβάσει από επίσημες ανακοινώσεις σπουδαστών αυτός που την προωθεί, τη ζητά και την προσπαθεί είναι η πανσπουδαστικη και η ΚΝΕ. Οι ίδιοι είναι και τα θυματα από επιθέσεις. Αυτός που οραματίζεται λοιπόν την ΕΦΕΕ δεν επιτέθηκε σε κανέναν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγώ, πάντως, αν εντασσόμουν σε κάποιον αριστερό πολιτικό φορέα, θα 'χα στείλει ήδη μήνυμα σε κεντρικό στέλεχος:

"Ρε σύντροφε, σφάζουν κόσμο εκεί στο Περού. Είκοσι νεκροί και χαμπάρι δεν πήρατε; Ούτε μια ανακοίνωση; Τίποτα; Τι φοβάστε; Μήπως μας ταυτίσουν με τους Κουβανούς, που καταγγέλλουν τις δολοφονίες, και μας χαλάσει η Ε.Ε. την κοσμία διαγωγή; Ή απλώς μας πέφτει πολύ μακριά το Περού και ωχ καημένε, χριστουγεννιάτικα;"

Σχολιο.- Δεν νομίζω πως δεν θα τους ψηφίσουν γιατί δεν συμπαραστέκονται στον λαό του Περού. Ούτε και τον αριστερό κόσμο τον απασχολούν αυτά. Αν δεν πει το CNN ότι έγινε πραξικόπημα και σκοτώνεται κόσμος, χαμπάρι δεν παίρνει ο αριστερός. Είδες να γράφουν τίποτα εδώ μέσα; Τρεις-τέσσερις άνθρωποι τα λέμε και τα ξαναλέμε. Ακριβώς γι' αυτό εξαφανίστηκαν και οι αριστεροί φίλοι σου. Δεν γουστάρουν να τους χαλάς την ησυχία.

Σχολιο.- Προσωπικα βλεπω οτι εχουν θεμα προσεγγισης με τον κοσμο .Δεν θα σου πω δε οτι ποτε δεν εβαλαν ως στοχο την εξουσια . Το μεγαλυτερο λαθος που θεωρω οχι μονον εγω αλλα και πολλοι φιλοι ειναι οτι ειχε οχι μονο λαθος αποψη για τα εμβολια , οχι οτι ο γ.γ. δις ον καμερα εμβολιαζοταν σαφως παροτρυνοντας τον κοσμο να εμβολιαστει,αλλα σαφεστατα ταχθηκε με την κυβερνητικη αποψη ΚΑΙ υπερ του υποχρεωτικου εμβολιασμου ΚΑΙ υιοθετωντας την τιμωρια των 100€ σε οσους ανω των 60 ετων δεν εμβολιαζονταν ΚΑΙ αποδεχτηκε τον ανηθικο ορο ...ακαταδιωκτος .

Δεν θα πω δε οτι ΔΕΝ εστειλε ποτε ουτε μια επιστολη συμπαραστασης στους 7000 υγιειονομικους που καταδικασε σε οικονομικο στραγγαλισμο ο Μητσοτακης .

Δυστυχως οι παραμετροι του αγγιξαν παρα πολυ κοσμο .Και τον δυσαρεστησαν .

Σχολιο.- Το 1/3 του πληθυσμου μας ,δλδ 3.000.000 δεν εμβολιαστηκαν ,οι τιμωρημενοι με προστιμο ανω των 60 ετων ειμαστε 600.000 και χιλιαδες .Προσωπικα θα σκασω στην ΑΑΔΕ 300 € (ειναι και της γυναικας μου μεσα).Το θεμα δεν ειναι αν θα η δεν θα ψηφισουν με γνωμονα τα εμβολια αλλα η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ και το αυτονοητο της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΟΥ δλδ της υπαρξης μου που παρεβλεψαν ; δεν μπορεσαν να αντιληφθουν .;Γιατι τελικα δεν ειναι ολοι γκαγκαροι κκε εχει και παρα πολλους φιλα προσκειμενους .

Σχολιο.- Μπορείς να στείλεις και τώρα που δεν είσαι ενταγμένος!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά από την Κούβα, τη Νικαράγουα, τη Βενεζουέλα, τη Βολιβία και άλλες έξι χώρες της Λατινικής Αμερικής που εξέδωσαν κοινή δήλωση, και οι πρόεδροι του Μεξικού και της Κολομβίας καταδικάζουν την πραξικοπηματική ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου του Περού, Καστίγιο, και δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στον αγωνιζόμενο περουβιανό λαό.

Και ενώ οι νεκροί διαδηλωτές έχουν φτάσει ήδη τους είκοσι, η ρυπαρή ευρωπαϊκή Αριστερά των χορτάτων απογόνων των αποικιοκρατών συνεχίζει να σιωπά. 

Τι τον νοιάζει τον Ευρωπαίο δικαιωματικό αριστερό γραφειοκρατίσκο και βολεμένο μεσοαστό, αν χύνεται αίμα καθυστερημένων μελαψών; Εδώ δεν νοιάστηκε για το ότι επί οχτώ χρόνια τα ναζιστικά σώματα θανάτου τύπου Αζόφ έσφαζαν αντιφασίστες στο Ντονμπάς. Ακριβώς δίπλα του! 

Σωπαίνει ο ψοφοδεής δικαιωματικός αριστερός της Ευρώπης μπροστά στα εγκλήματα του καιρού του. Προς παντοτινή ντροπή και αισχύνη του!

Σχολιο.- ξέρεις τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ ελέγχεται για τέτοιες τοποθετήσεις, το ΚΚΕ θεωρεί τον Καστίγιο οππορτουνιστη -εχει δώσει στον εαυτό του το δικαίωμα να κρίνει τους παντες- και οι υπόλοιποι κάπου εκεί. Και το λαλιστατο Μέρα,επίσης δεν ανακατεύεται με αυτά. Με τις υγείες μας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



[Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στους σύριζα και τις νέες δημοκρατίες αυτού τού κόσμου; Ότι, σε αντίθεση με τις νέες δημοκρατίες, οι σύριζα δεν είναι ούτε πάντα εχθρικοί ούτε πάντα τελείως αδιάφοροι στη θέληση τού λαού τής αριστεράς.]

Σχολιο.- [Είναι αλλιώς να ντρέπεσαι για αυτά που σε αναγκάζει η αστική αντεπανάσταση να κάνεις, και αλλιώς να τα κάνεις με περηφάνια, τι να κάνουμε τώρα.]

Σχολιο.- Η μόνη Νέα Δημοκρατία είναι αυτή του Μάο και όχι η Αστική



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρώτη η ΚΝΕ χτύπησε την ΕΑΑΚ κι αυτό βγαίνει εκτός των άλλων απο τις ώρες ανάρτησης των καταγγελιών. Κι ο Μαργαρίτης κάνει σπέκουλα με fake news, γιατι η ανακοίνωνση της ΚΝΕ ήρθε πολυ αργότερα:

 15/12/2022`

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

Καταγγέλλουμε τον Παντελή Αρζόγλου, φοιτητή του τμήματος μας και μέλος της ΚΝΕ που σήμερα μόλις πριν λίγο επιτέθηκε σε 2 φοιτήτριες της Φιλοσοφικής, χτυπώντας την μια με κουτουλιά στο πρόσωπο και χαστουκίζοντας την δεύτερη, με αποτέλεσμα να έχουν τραυματιστεί. Θρασύδειλες, σεξιστικές επιθέσεις τέτοιου τύπου, σε συνέχεια των χαφιεδίστικων & γκαιμπελιστικών πρακτικών εις βάρος αγωνιστή του συλλόγου και του σχήματος της ΑΣΦ, δεν είναι ανεκτές από κανέναν φοιτητή και φοιτήτρια. 

Επιπροσθέτως, το θράσος και η στοχοποίηση τους δεν έχει πάτο! Πήγαν σε σπίτι φοιτήτριας του ΕΜΠ και πέταξαν μπογιές! 

Αυτή είναι η αγωνιστικότητα που ευαγγελίζεται η ΚΝΕ? Να ψηφίζει το ΚΚΕ στη Βουλή 600€ επίδομα στους μπάτσους που έχουν δείρει κάθε κοινωνική ομάδα; Να επιτίθεται κρυφά σε γυναίκες;

Δεν έχουν δουλειά οι τραμπούκοι στις σχολές μας.

Καλούμε κάθε φοιτητή και όλο το σύλλογο να τους απομονώσει.

Το φοιτητικό κίνημα και οι δυνάμεις μας θα υπερασπιστούν τα κεκτημένα των συλλόγων.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συμβολική δράση από συλλογικότητες, οργανώσεις και αγωνιστές 30  άτομα με πανό «ουτε με το ΝΑΤΟ ούτε με το ΝΑΤΟ) στο μνημείο του Σοβιετικού στρατιώτη στην Αθήνα, το οποίο βανδαλίστηκε πρόσφατα με νεοναζιστικά σύμβολα του τάγματος Αζόφ. Ταυτόχρονες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε 30 πόλεις σε 20 χώρες, επ' αφορμή του καλέσματος της Παγκόσμιας Αντιιμπεριαλιστικής Πλατφόρμας για διεθνή κοινό αγώνα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ
Μεγαλοπρεπές αδειασμα ολων τών φανατικών υποστηρικτων τής υπερψηφισης  ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ για τό πριμ 600 ευρώ στά σωματα καταστολής...
Τωρα ολα αυτά τα τρολ καί οι χουλιγκάνοι που δηθεν υπερασπιζονταν τό ΚΚΕ νά περιμενουμε μηπως χαρακτηρισουν καί τον Κουτσούμπα ως αντικομμουνιστή..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



17/12/2022  -  4.00 π.μ.
- Τα ρωσικά εναέρια πλήγματα σε στρατηγικής σημασίας υποδομές του ουκρανικού κράτους συνεχίστηκαν και σήμερα και τα αποτελέσματα πλέον είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού. Σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας (Κίεβο, Χάρκοβο, Ντνιεπροπετρόφσκ, Οδησσός, Παβλογκράντ, Ζαπορόζιε, Κριβόι Ρογκ κοκ) παρουσιάζονται από πολύωρες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος έως και πλήρη μπλακάουτ. Σοβαρά προβλήματα παρουσιάζουν επίσης τα συστήματα κεντρικής θέρμανσης, η υδροδότηση, αλλά και οι τηλεπικοινωνίες. Η UkrEnergo (ο αντίστοιχος φορέας με τη δική μας ΡΑΕ) έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον ενεργειακό τομέα, ενώ ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντενίς Σμιγάλ παραδέχθηκε, ότι μέχρι σήμερα έχει καταστραφεί το 58% του ενεργειακού δικτύου της χώρας (δίκτυα παραγωγής, μετασχηματισμού και διανομής).
- Τα σοβαρότατα πλήγματα στις κρίσιμες υποδομές του ουκρανικού κράτους έχουν και τον άμεσο αντίκτυπό τους στις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον αντισυνταγματάρχη της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔ Λουγκάνσκ Αντρέι Μάροτσκο, η ταχύτητα αναπλήρωσης τόσο του έμψυχου δυναμικού των VSU, όσο και του οπλισμού και των πυρομαχικών έχει μειωθεί, πλέον, κατά 2 έως 3 φορές, εκεί όπου βεβαίως μπορεί ακόμη να φτάσει. Γιατί επιπλέον οι επιτυχίες των ρωσικών ενοποιημένων ενόπλων δυνάμεων στα πεδία των μαχών και ο έλεγχος που έχουν αποκτήσει σε νευραλγικής σημασίας αυτοκινητόδρομους και άλλες διόδους εφοδιασμού των VSU έχουν δυσχεράνει, πλέον, σε τεράστιο βαθμό την επιμελητεία και τα logistics της ουκρανικής πλευράς, κάτι που ήδη παίζει και αναμένεται να παίξει πολύ πιο ενεργό ρόλο στις εξελίξεις κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
- Ταυτόχρονα, ωστόσο, με τα ρωσικά πλήγματα σε κρίσιμες υποδομές της Ουκρανίας, οι VSU συνεχίζουν ανηλεώς να πλήττουν αποκλειστικά σχεδόν κατοικημένες περιοχές στις ΛΔ Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ, αλλά και στις Περιφέρειες Ζαπορόζιε και Χερσώνας. Η μεγάλη τραγωδία της ημέρας εκτυλίχθηκε στο χωριό Λαντράτοφκα της ΛΔ Λουγκάνσκ, όπου από τα πλήγματα 3 πυραύλων HIMARS καταστράφηκαν το σχολείο του χωριού και 6 πολυκατοικίες. Από τα συντρίμμια των κτηρίων ανασύρθηκαν 11 νεκροί και τουλάχιστον 17 τραυματίες άμαχοι (αργότερα ο πρώην πρεσβευτής της ΛΔ Λουγκάνσκ στη Μόσχα Ροντιόν Μιρόσνικ ανέβασε τον αριθμό των τραυματιών στους 30). Ακόμη αγνοείται η τύχη 20 πολιτών που βρέθηκαν επίσης κάτω από τα ερείπια των κτηρίων. Το μέγεθος της καταστροφής είναι ούτως ή άλλως τεράστιο, αλλά μεγεθύνεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός, ότι συνέβη σε ένα χωριό με 1.300 περίπου μόνιμους κατοίκους.
- Στη ΛΔ Ντονιέτσκ κατά το προηγούμενο 24ωρο υπήρξαν 2 νεκροί και 13 τραυματίες άμαχοι πολίτες από τους βομβαρδισμούς των VSU στην πόλη του Ντονιέτσκ και στις γύρω πόλεις και χωριά. Το νέο στοιχείο σε αυτούς τους βομβαρδισμούς ήταν η χρήση από πλευράς VSU πυραυλικών συστημάτων RM-70, μιας σλοβακικής εκσυγχρονισμένης μορφής των παλαιότερων σοβιετικών / ρωσικών πυραυλικών συστημάτων πολλαπλών εκτοξεύσεων Grad BM-21, τα βλήματα της οποίας έχουν μεγαλύτερο δραστικό βεληνεκές – μέχρι 24 χλμ., έναντι 12 χλμ. των παλιών Grad.
- Στη συνέχεια της ημέρας ανακοινώθηκε ο θάνατος άλλων 2 αμάχων, 1 την Γκόρλοφκα (ΛΔ Ντονιέτσκ) και 1 στο Σβάτοβο (ΛΔ Λουγκάνσκ).
- Το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου και οι εκπρόσωποί του στα πεδία των μαχών κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, ώστε οι κάτοικοι των απελευθερωμένων περιοχών της πάλαι ποτέ ΝΑ Ουκρανίας να τους μισήσουν μέχρι τα βάθη της ψυχής τους και, φυσικά, να καθιστούν οποιεσδήποτε υπόνοιες, παρακινήσεις, διεργασίες κλπ προς κάποιας μορφής «διάλογο» και «συνομιλίες» ανάμεσα στις δύο πλευρές, εκτός τόπου και χρόνου.
- Δυτικά του Ντονιέτσκ (Αβντέγεφκα, Αρτιόμοφσκ / Μπάχμουτ, Σολεντάρ): Συνεχίζεται στην περιοχή η προώθηση των ρωσικών δυνάμεων και η αντίστοιχη υποχώρηση των μονάδων των VSU από τις μέχρι σήμερα οχυρωμένες θέσεις τους. Τρεις απόπειρες των VSU στις περιοχές του Αρτιόμοφσκ, των Σούμι (ΛΔ Ντονιέτσκ) και της Μπελογκόροφκα να αντεπιτεθούν, ανακόπηκαν κατά τον πλέον σκληρό τρόπο από τις ρωσικές στρατιωτικές μονάδες. Οι απώλειες των VSU από τις συγκεκριμένες 3 απόπειρες ήταν πάνω από 40 Ουκρανοί στρατιωτικοί νεκροί και «ανεπίστρεπτοι» τραυματίες, ενώ καταστράφηκαν και 3 τεθωρακισμένα οχήματα και 2 αυτοκίνητα pickup. Οι συνολικές απώλειες των VSU στο συγκεκριμένα μέτωπο είναι κατά πολύ μεγαλύτερες, κατά μέσο όρο 300 με 350 άτομα (η δύναμη ενός τάγματος) την ημέρα. Επίσης έχει αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των αιχμαλώτων Ουκρανών στρατιωτικών, αφού από τις περίπου 7.000 της προ διμήνου ανακοίνωσης δια στόματος Σεργκέι Σοϊγκού, ο αριθμός τους υπολογίζεται πλέον στις 10.000 και παραπάνω!!! Όσοι Ουκρανοί στρατιωτικοί γλιτώνουν είτε από τα ρωσικά, είτε από τα «φίλια» πυρά των «ταγμάτων πειθαρχίας» (που αποτελούνται αποκλειστικά από Ουκροναζί και ξένους μισθοφόρους) και εκτελούν επιτόπου τους «απείθαρχους»), προτιμούν να παραδοθούν στα ρωσικά στρατεύματα, ώστε να εξασφαλίσουν τουλάχιστον καλή τροφή και υγειονομική περίθαλψη και γενικά ανθρώπινους όρους διαβίωσης, έστω και ως αιχμάλωτοι (Στγ: μη νομίζετε ότι τα νέα δεν φτάνουν από τη μία πλευρά του μετώπου στην άλλη)…
Σχολιο.- Απ'οτι διαβάζω από διάφορες πηγές οι Ρώσοι βομβαρδίζουν συνέχεια αποθήκες με πυρομαχικά σε όλη την Ουκρανία.Το προβληματικό για μένα είναι γιατί δεν βομβαρδίζονται τα οπλικά συστήματα με το που μπαίνουν στη χώρα από τη δυτική Ουκρανία.Ισως μια αιτία είναι οτι τα κρύβουν σε αλλα φορτία και μεταφέρονται μαζί με αμάχους.Δεν έχω ακούσει ξεκάθαρη απάντηση οπότε μόνο εικασίες μπορώ να κάνω
Σχολιο.- ΛΟΓΙΚΗ Η ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ... ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΦΟΡΤΗΓΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, Η ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΨΥΓΕΙΟ ΚΡΕΑΤΩΝ ΤΙ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΝ
Σχολιο.- Ακουγα το βράδυ τον Καλεντεριδη.
είπε ότι από τους 72 πυραύλους αναχαιτστηκαν οι 55.
80% επιτυχία σύμφωνα με τους Ουκρανούς.
μετά λέει παρακάτω 55 με 60% του ενεργειακού δυναμικού της Ουκρανίας έχει καταστραφεί.
Του γραφω.
"Σάββα ασχολεισου με τους Κουρδους και την Τουρκία μην γίνεσαι ρεζίλι τζάμπα. Κανει κρύο στην Ουκρανία και παγώνει το μυαλό σου"
Σχολιο.- Εκτος από την ανθρωπιστική διάσταση ο τρόπος συμπεριφοράς απέναντι στους αιχμάλωτους έχει και στρατηγική διάσταση μιας και οι στρατιώτες του αντιπάλου ,όταν τους φέρεσαι ανθρώπινα, θα προτιμήσουν να παραδοθούν πάρα να πεθάνουν



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπερασπιστής της Καϊλή!! Μας θέτει το ερώτημα, και εσείς στη θέση της το ίδιο δε θα κάνατε, δε θα βουτάγατε τα χρήματα;; Ακριβώς αυτό αντιπροσωπεύει ο κάθε δημοσιογράφος της Καθημερινής.. Ο συγκεκριμένος αρθρογράφος ο Σάκης Μουμτζής είναι ο επίσημος υπερασπιστής της ΝΔ....δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος άλλωστε. Κι ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Αλέξης Παπαχελάς, τα ίδια λέει…
Η Καθημερινή απλά έγινε ότι ακριβώς είναι κι ο ιδιοκτήτης της....δυστυχώς
Σχολιο.- Μήπως θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας σύλλογος συμπαράστασης στην Καϊλή; (Τι άλλο θα ακούσουμε!)
Σχολιο.- παλαιότερα δεν τολμούσαν να βγουν δημόσια να κάνουν τέτοιες τοποθετήσεις. Τώρα τι άλλαξε;
Σχολιο.- Βρισκόμαστε ξανά σε εποχή κατοχής και οι δωσίλογοι έχουν ξεσαλώσει.
Σχολιο.- Ὁ κοπρίτης Μουμτζῆς λέει (ἄκων ; ) ἀλήθειες γιὰ τοὺς ὁμοίους του ἐν προκειμένῳ. Ὁ μέσος ἀναγνώστης του καὶ ψηφοφόρος τοῦ κλεπτοκρατικοῦ τόξου εἶναι τόσῳ ἀχρεῖος, ποὺ σκέφτεται ἁπλῶς πῶς νὰ βρεθῇ στὴν θέσι τῆς Καϊλῆ (καὶ γιὰ πολὺ λιγώτερα) χωρὶς νὰ τὸν πιάσουν στὰ πράσσα._



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι τραπεζίτες θα εξασφαλίσουν ότι θα παραμείνουμε στο χρέος. Οι φαρμακευτικές ότι θα παραμείνουμε άρρωστοι. Οι βιομηχανίες όπλων ότι θα πηγαίνουμε στον πόλεμο. Οι δημοσιογράφοι ότι θα παραμένουμε στην άγνοια και η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει ότι όλα αυτά θα γίνουν....
Σχολιο.- Και ο λαουτζίκος θα τρώει το σανό αμάσητο , θα βαράει παλαμάκια και θα πίνει νερό στο όνομα της "Επιστήμης" .......



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΙ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ
Τραγική η θέση μας. Και τραγικές οι αποδοχές μας. Οι μισθοί οι χαμηλότεροι της ΕΕ χώρια η ανεργία. Δεν συζητώ για ευρωζώνη. 14 χρόνια τώρα οι συντάξεις μόνο μειώθηκαν. Κόπηκαν δώρα, επιδόματα αδείας κτλ, μπήκε ΕΝΦΙΑ που δεν ξαναβγήκε, τέλη κυκλοφορίας στον Θεό. Μνημόνια, στο επ άπειρον, τίποτα δεν αλλάζει, μόνο χειροτερεύει. Κορονοϊός τρία χρόνια βογγήξαμε. Βρήκαν τον πόλεμο τώρα και μάς αποτελειώνουνε. Βάζουν ταφόπλακα και στην Υγεία και θα φύγουν με χαρά ότι φέρανε επενδύσεις. Που να κοιτάξεις και να μην πονέσεις; Απόγνωση...
Έχει ενδιαφέρον να χαζεύεις αυτές τις τρομακτικές αντιθέσεις ανάμεσα σε χώρες γειτονικές που έχουν τον ίδιο πλούτο, την ίδια θέση και μάλιστα πολλές από τις αδικημένες, έχουν μεγαλύτερο πλούτο και βαριά ιστορία. Όποιος δεν αντιλαμβάνεται το τι μάς θέλουν στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη οι προνομιούχες χώρες, είναι επιεικώς αφελής. Αν νιώθει ισότιμος εταίρος δε, είναι και επιεικώς μλκς.
Τελευταίοι της ευρωζώνης στην αγοραστική δύναμη και προτελευταίοι της ΕΕ με τελευταία την Βουλγαρία και στην 31 θέση ανάμεσα σε 41 χώρες είναι οι Ελληνες καταναλωτές. Απογοητευτικά για την Ελλάδα τα επίπεδα της κατά κεφαλήν πραγματικής ατομικής κατανάλωσης. Οι ανατιμήσεις έχουν ροκανίσει μέχρι το 40% του συγκρίσιμου πραγματικού εισοδήματος των φτωχότερων νοικοκυριών. Η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων απέχει μόλις μία μονάδα από την Τουρκία, που μαστίζεται από τη χειρότερη κρίση κόστους ζωής των τελευταίων δεκαετιών.
Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι το 2021 ο μέσος ετήσιος πληθωρισμός ήταν 1,2%, ενώ σήμερα κινείται κοντά στο 10%, η πραγματική εισοδηματική κατάρρευση είναι ακόμα χειρότερη, υπολογίζοντας επίσης ότι οι ανατιμήσεις έχουν ροκανίσει μέχρι το 40% της αγοραστικής δύναμης των φτωχότερων νοικοκυριών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την πρώτη φορά, που είδα το ακόλουθο βίντεο (το 2008, αν θυμάμαι καλά), ούρλιαζα από πόνο και οργή. Δεν μπόρεσα να το δω ως το τέλος τότε, δεν ήμουν τόσο «αντράκι» όσο νόμιζα. Πρόσφατα έκανα την υπέρβαση, οπότε μπορώ να κάνω μια κάποια περίληψη. Τα έτη 1989-1991, στην ΕΣΣΔ έλαβε χώρα μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση πρόκλησης επισιτιστικής κρίσης. Όταν ο λαός της ΕΣΣΔ πέθαινε της πείνας, τόνοι τροφίμων (στο βίντεο – σουρίμι και κοτόπουλο) σάπιζαν στα δάση. Μιλάμε για ξεκάθαρο σαμποτάζ. Κοντέινερ με κρέατα τοποθετούνταν τόσο κοντά το ένα στο άλλο, ώστε να καταστεί αδύνατη η εκφόρτωσή τους. 500 βαγόνια με τρόφιμα ακινητοποιήθηκαν με εντολή εκ των άνω, και δεν έφτασαν ποτέ στον τόπο παράδοσης – σύμφωνα με τους σοβιετικούς ρεπόρτερ, η μπόχα που ανέδιδαν τα σαπισμένα πλέον τρόφιμα ήταν ανεκδιήγητη. Στα σφαγεία, τόνοι κρέατος σάπιζαν, επειδή τα φορτηγά ψυγεία δεν ήρθαν ποτέ να παραλάβουν το εμπόρευμα. Την τύχη των τροφίμων ακολούθησαν και τα τσιγάρα: τόνοι τσιγάρων μεταφέρονταν από τα εργοστάσια κατευθείαν στην… χωματερή! Και όσο κάποιοι ενέπαιζαν τον λαό μου, πουλώντας του σάπιες ντομάτες και νοθευμένη βότκα, στις χώρες της Βαλτικής εξάγονταν παράνομα τόνοι αγαθών, από σοκολάτες μέχρι αεροπορικά καύσιμα. Στις μεγαλουπόλεις οι ρεπόρτερ ανακάλυπταν κρυφές αποθήκες, με χιλιάδες σακιά αλεύρι, εκατοντάδες σακιά αλάτι και τυρί. Τα παιχνίδια, που έρχονταν με φορτηγά από την Ανατολική Γερμανία σε ορφανοτροφεία της Ρωσίας, δεν παραδίδονταν στα ορφανά της ΕΣΣΔ και απλά «εξαφανίζονταν… Και άλλα πολλά, άθλια εγκλήματα κατά του ταλαίπωρου λαού μου. Ο σκοπός της δολιοφθοράς ήταν ξεκάθαρος, και επετεύχθη το 1991, στο Μπελοβέζ.
https://www.youtube.com/watch?v=tO7HXrhHOS8
σχολιο.- H ίδια συνταγή τώρα χρησιμοποιείται για την πτώση της Δύσης. Η κατασκευασμένη επισιτιστική κρίση θα είναι το κύκνειο άσμα του Δυτικού πολιτισμού. Το ερώτημα δεν είναι αν, αλλά πότε θα ολοκληρωθεί. Το στοίχημα είναι η Δύση να την ξεπεράσει γρήγορα όπως η Ρωσία επί Πούτιν και να μην αφεθεί στους Γιέλτσιν του συστήματος της Ευρώπης και Βορειοαμερικής.
Σχολιο.- Με το που ξέσπασε το πανηγυράκι με τον κόβιντ (Μισό λεπτό να μετρηθούμε, αν είμαστε όλοι ζωντανοί!), θυμάμαι, είχαν ξεπηδήσει κάτι υπεραισιόδοξα τυπάκια, που ευαγγελίζονταν μια παγκόσμια επανάσταση, ένα νέο 1917. Είχα εκφράσει και τότε τις επιφυλάξεις μου, και είχα δηλώσει ρητά ότι πάμε για Παγκόσμια Περεστρόικα. Η πρώτη εικόνα, που έρχεται στο νου του δυτικού ανθρώπου στο άκουσμα της λέξης "Περεστρόικα" είναι οι ατέλειωτες ουρές έξω από τα μαγαζιά και τα άδεια ράφια. "Η χώρα σου διαλύθηκε, επειδή δεν είχατε να φάτε!" - το έχω ακούσει πολλές φορές, το επιχείρημα. Όμως αυτό, που αγνοεί ο μέσος δυτικός άνθρωπος, είναι το γεγονός ότι η επισιτιστική κρίση στην ΕΣΣΔ την εποχή του Γκόρμπι ήταν τεχνητή. Και ο νοών νοείτω..
Σχολιο.- Και τώρα τεχνητή είναι από τις ίδιες δυνάμεις.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θυμάμαι το πρώτο λοκντάουν. Θυμάμαι το μούδιασμα που ένιωσα, όταν είδα στην παράταξη των μενουμεσπιτάκηδων άτομα, τα οποία ένεκα ιδεολογίας και μόνο θα έπρεπε να είχαν αντιδράσει στην επερχόμενη ιατροφαρμακευτική δικτατορία. Θυμάμαι τον φόβο των πολλών, που αντιμετώπιζαν ως λεπρό τον συνάνθρωπό τους, που είχε την απροσεξία να βήξει μπροστά τους ή να κάτσει δίπλα τους στα ΜΜΜ. Θυμάμαι, που παρά τις απαγορεύσεις και τους αυστηρούς ελέγχους πήγαινα στο σπίτι της φίλης μου για καφέ. Ντυμένη σαν λέτσος, κουβαλούσα τα σκουπίδια μου επί μισή ώρα (έμενε μακριά η φίλη μου), για να τα πετάξω τελικά στον κάδο έξω από το σπίτι της. Γιατί όταν οι μπάτσοι βλέπουν μια τύπισσα με φόρμα να κυκλοφορεί με σακούλες σκουπιδιών στο χέρι, δεν κάνουν πολλές ερωτήσεις. Και όχι, δεν έχω στείλει ούτε ένα μήνυμα για να κυκλοφορήσω ελεύθερη στους δρόμους. Τις νύχτες έπαιρνα την Πατησίων, και τα μόνα οχήματα που την διέσχιζαν ήταν τα περιπολικά και τα ασθενοφόρα. Α, τα ασθενοφόρα… Με τις σειρήνες αναμμένες, πηγαινοέρχονταν στην Πατησίων, εντείνοντας τον φόβο των ηλιθίων. Πόσο στημένο μου φαινόταν τότε! Και ακόμα περισσότερο στημένο μου φαίνεται σήμερα, που διαβάζω αναρτήσεις για την γρίπη της καμήλας (καθώς φαίνεται, η ευλογιά των πιθήκων δεν κατάφερε να τρομοκρατήσει τον πληθυσμό!). Ήταν φεϊκιά από την αρχή ως το τέλος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να αναγνωρίσουμε ότι η ψήφος του ΚΚΕ στο επίδομα των 600 ευρώ μόνο για ένστολο προσωπικού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ήταν αναντίστοιχη και μάλιστα τη στιγμή που έγινε".
Αυτά δήλωσε ο Κουτσούμπας, δηλαδή έκανε αυτοκριτική δημοσίως - και μάλιστα... όχι πενήντα χρόνια μετά αλλά τώρα που το θέμα καίει.
Προφανώς κατάλαβε ότι κάθε άλλο παρά ευχαριστήθηκαν τα μέλη και οι οπαδοί του ΚΚΕ από την ψήφο του στο συγκεκριμένο θέμα - αλλά άλλο αυτό και άλλο να τον βρίζουμε, όπως είδα ότι κάνουν μερικοί, πρώτα επειδή ψήφισε το ΚΚΕ το επίδομα και ύστερα επειδή αναγνώρισε το λάθος. Καλά έκανε και το αναγνώρισε και θέλει @@ αυτό το πράγμα.
Σχολιο.- Το βρισίδι που έφαγαν όσοι τόλμησαν τις προηγούμενες μέρες να διαφωνήσουν με αυτή την ψήφο το πήρες χαμπάρι;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το χιούμορ του Κουτσούμπα. Αυτό είναι το ρόλεξ μου αξίας 10 ευρώ
19/09/2015
Ποιός είπε ότι στον Περισσό δεν έχουν χιούμορ το χιούμορ... Πάντως ο Δημήτρης Κουτσούμπας έχει και το επιστράτευσε για να απαντήσει στα δημοσιεύματα που αναφέρονταν στο κόστος του ρολογιού που φοράει.
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ βρέθηκε στην Καλλιθέα το Σάββατο, για την καθιερωμένη χαλαρή βόλτα της παραμονής των εκλογών. Εκεί, έδωσε δείγματα της αίσθησης του χιούμορ που έχει, όταν τη στιγμή που κάθισε στο τραπέζι για να απολαύσει μεζέδες και ούζο με συνεργάτες του και υποψήφιους, αποφάσισε να τους κάνει μία μεγάλη... αποκάλυψη.
«Θα κάνω επίσημες δηλώσεις», τους είπε χαμογελώντας και σηκώθηκε όρθιος, βγάζοντας το ρολόι που φορούσε στον καρπό του. «Αυτό είναι το ρολόι των... χιλιάδων ευρώ. Με δέκα ευρώ... Ρόλεξ!», είπε γελώντας, όπως και οι παριστάμενοι.
Νωρίτερα, ο κ. Κουτσούμπας είχε επισκεφθεί το εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην Καλλιθέα, ενώ έκανε και βόλτα στην αγορά της περιοχής, μιλώντας με επαγγελματίες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκπληκτική ομολογία από έναν από τους βασικούς κουλοϋποστηριχτές και μάλιστα από τις στήλες της Καθημερινής! Του Σάκη Μουμτζή!
Σας λέει στα μούτρα σας για ποιο λόγο σας ζητάνε να τους ψηφίζετε και εσείς το κάνετε!
Έτσι μούρχεται να φτιάξω κόμμα που θα το ονομάσω "Εις Υγείαν Των Κορόιδων" και να κατέβω με αυτό στις εκλογές - πρώτο κόμμα θα βγει!
Μη μου απαντήσει κανείς "μα η Καϊλή είναι στο ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ", διότι η υποτίμηση της νοημοσύνης μας έχει (δηλαδή δεν έχει...) και όρια.
Σχολιο.- Το άρθρο
Oι τιμητές του καναπέ
Σάκης Μουμτζής
16.12.2022 • 20:51
Ολοι οι Ελληνες έγιναν ξαφνικά αδάμαντες ηθικής, βράχοι που επάνω τους σκάνε τα κύματα διαφθοράς, τιμητές του καναπέ και του πληκτρολογίου. Εθεσε κανένας το ερώτημα στον εαυτό του τι θα έκανε αν βρισκόταν στη θέση της κυρίας Καϊλή; Αν βρισκόταν μπροστά σε δεκάδες «τούβλα» από ευρώ; Πώς θα αντιδρούσε; Θα ράπιζε τον επίδοξο διαφθορέα της συνείδησής του ή θα το καλοσκεφτόταν, υπολογίζοντας πως με αυτά τα χρήματα λύνει το πρόβλημα της ζωής της δικής του και της οικογένειάς του;
Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει ο δημόσιος λόγος με τον οποίο γινόμαστε κήρυκες της ηθικής, άσπιλοι και αμόλυντοι σε κάθε υλικό πειρασμό, αλλά συγχρόνως υπάρχει και ο ιδιωτικός λόγος, αυτός της παρέας. Εδώ, μακριά από τη δημοσιότητα, ακούγεται, είτε χαμηλόφωνα είτε πιο δυνατά, πως το αμάρτημα της κυρίας Καϊλή ήταν ότι τη συνέλαβαν. Κάτι που υπονοεί με σαφήνεια πως η κριτική δεν αφορά την πράξη χρηματισμού της –αν βεβαίως αποδειχθεί–, αλλά το γεγονός πως δεν οργάνωσε καλά όλο το κόλπο. Αυτό το λέμε και υποκρισία, η οποία κρύβεται κάτω από έναν καθωσπρεπισμό που φροντίζουμε να χαρακτηρίζει τη δημόσια εικόνα μας.
Πολλοί έκαναν πως έπεφταν από τα σύννεφα όταν πληροφορήθηκαν ότι τα κράτη των πετροδολαρίων μετέρχονται αθέμιτες πρακτικές για την προώθηση των συμφερόντων τους. Ή κάνουν πως δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν στενές σχέσεις ευρωβουλευτών με πολυεθνικές εταιρείες, με το αζημίωτο.
Αυτό που λέμε διαπλοκή στην Ελλάδα, ας μη νομίζουμε πως είναι ένα τοπικό φαινόμενο. Κυριαρχεί σε όλον τον πλανήτη, καθώς μέσω αυτού του φαινομένου κλείνονται δουλειές, κινείται χρήμα, αυξάνεται ο πλούτος.
Οσοι βρίσκονται έξω από το κόλπο καταγγέλλουν τη διαφθορά, αλλά πιστεύω ότι θα έκαναν τα πάντα για να είναι και αυτοί μέσα σε τέτοια κόλπα.
Ισως, σε στιγμές ενός ειλικρινούς εσωτερικού μονολόγου, πολλοί από τους τιμητές της κυρίας Καϊλή πιθανόν να παραδέχονταν ότι θα ενεργούσαν έτσι όπως φέρεται να ενήργησε αυτή, αν βρίσκονταν στη θέση της.
Η πρόκληση πως με μια πράξη λύνεις το πρόβλημα της ζωής σου απαιτεί ισχυρό μέταλλο χαρακτήρα για να πεις το «όχι». Πολύ περισσότερο, δε, αν δεις τα «τούβλα» μπροστά σου.
Σχολιο.- Τραγικό !!!! Αν ήμουν εκδότης δε θα δημοσιευα τέτοια κυνική ομολογία...
Σχολιο.- Η ρομαντικοποίηση της διαφθοράς, σε σημείο να μην αποτελεί καν κριτήριο ψήφου για τη σιωπηλή πλειοψηφία...
Σχολιο.- Βασικά ο συγκεκριμένος "κύριος" έχει πει πολύ χειρότερα κατά καιρούς....
Σχολιο.- Αυτός ο τύπος είναι γνωστό «νούμερο»…
Σχολιο.- Η δημοσιοκαφρική αλητεία τα πιάνει απο όπου μπορεί... οπότε γιατί απορείτε με τις "υγιείς" απόψεις του μιζαποδόχου δημοσιοκάφρου της καθημερινής φυλλάδας?
Σχολιο.- Το οτι οτιδήποτε και να γίνει φταίμε εμείς. Αυτό στηλιτεύουμε! Χρεωκοπούμε και μπαίνουμε στα μνημόνια;Μαζι τα φάγαμε.Εχουμε κορωνοϊό και το σύστημα υγείας είναι διαλυμένο;Εμείς φταίμε που περπατάμε στο Θησείο και στον Λευκό Πύργο κ διασπείρουμε τον ιό.Κλέβει η Καϊλή;Γιατί εσύ τι θα έκανες;To be continued
Σχολιο.- Και δεν εχει εχει συλληφθει ακομα ο τσογλανο-γράφος???



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ρώτα τον εαυτό σου:
Πρέπει να είσαι εθνικιστής για να αγαπάς την πατρίδα σου;
Πρέπει να είσαι εθνικιστής για να θεωρείς οτι η Μακεδονία είναι ελληνική;
Πρέπει να είσαι εθνικιστής για να πιστεύεις οτι τα "δυτικοβουλγάρικα" των σκοπιανών, δεν μπορεί να είναι τα αρχαία μακεδονικά;
Πρέπει να είσαι εθνικιστής για να σε πονάει το ξεπούλημα της πατρίδας σου, της ιστορίας σου και της εθνικής αξιοπρέπειας σου;
Μήπως όλα τα παραπάνω πρέπει να σε ενοχλούν, απλά και μόνο επειδή είσαι έλληνας;
Ως έλληνας λοιπόν σας ενημερώνω, οτι στη Φλώρινα ιδρύσανε κέντρο εκμάθησης μακεδονικής γλώσσας...για να διδάσκουν στο λαό οτι ο μέγας Αλέξανδρος μιλούσε βουλγάρικα!!!
Έδωσε άδεια το κράτος συμμορία, για τον βιασμό της ιερής ιστορίας μας!!!
Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00, θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια σε όλη αυτή την προδοσία που ξετυλίγεται ως συνέπεια της προδοσίας των Πρεσπών!!!
Όσοι έχετε ακόμα Ελλάδα μέσα σας και νιώθετε, εάν μπορείτε καλά θα κάνετε να πάτε αυτή την εκδρομή για ιερό σκοπό!!!
Μας τα πήραν όλα αν το έχετε καταλάβει, μας έμεινε η ιστορία μας και η ελληνική ψυχή μας...και αυτά είναι πράγματα που δεν παραδίδονται!!!
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Υ.Γ: εάν κάποιος από την περιοχή της Νάουσας ενδιαφέρεται και θέλει να μεταβεί στη Φλώρινα με παρέα, ας στείλει προσωπικό μήνυμα."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



10 Δεκεμβρίου 2022
Η Σελίν Ντιόν αποκαλύπτει ότι το εμβόλιο την άφησε παράλυτη και με μεγάλη ζημιά στον εγκέφαλο



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κουτσουμπας, ΚΚΕ:
"Και εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να αναγνωρίσουμε ότι η ψήφος του ΚΚΕ στο επίδομα των 600 ευρώ μόνο για ένστολο προσωπικού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ήταν αναντίστοιχη και μάλιστα τη στιγμή που έγινε, με την ξεκάθαρη θέση που έχει και κυρίως παλεύει το ΚΚΕ την οποία ανέφερα και σήμερα διατυπώθηκε και από τον βουλευτή μας κατά τη συζήτηση της τροπολογίας".
Μπράβο για την γενναία αυτοκριτική. Ας την κάνουν κι αυτοί που κατηγορουσαν για αντικομμουνισμο όσους άσκησαν κριτική. Κι ας βάλουν φρένο στους θερμοκεφαλους νεολαίους που έσπευσαν να δηλώσουν με τραμπουκισμους ότι είναι βασιλικοτεροι του βασιλέως.
Σχολιο.- Δεν είναι "too late". Ποτέ άλλοτε το ΚΚΕ δεν έκανε αυτοκριτική μετά από 4 μόνο μέρες και ενόσω το θέμα είναι ακόμα ζεστό. Στο κάτω-κάτω, δεν κρεμόταν από την ψήφο των βουλευτών του ΚΚΕ το 600άρι. Η αυτοκριτική έρχεται να διορθώσει το λάθος, να αποκαταστήσει δεσμούς με έναν κόσμο που το ΚΚΕ θέλει να προσεγγίσει και βεβαίως έρχεται για να βουλώσει κάποια στόματα απύλωτα, που είχαν ξεσαλώσει.
Σχολιο.- Μάλλον πήραν και πήρε το μήνυμα επί του συγκεκριμένου και σε αυτό φυσικά συντέλεσαν οι σοβαρές και πλατείες αντιδράσεις του κόσμου της Αριστεράς που δημιούργησαν δυναμική.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Νικηφόρος Μανδηλαράς και η δολοφονία του από όργανα της χούντας το 1967
Ποιος ήταν ο Νικηφόρος Μανδηλαράς; - Η συμμετοχή του ως δικηγόρος στη δίκη του ΑΣΠΙΔΑ - Ο «ψυχιατρικός φάκελος» του Γεώργιου Παπαδόπουλου 
Ένας από τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους κάτω από «αδιευκρίνιστες συνθήκες» στα χρόνια της χούντας ήταν ο Ναξιώτης Νικηφόρος Μανδηλαράς. 
Μεγάλο ενδιαφέρον έχει ένα μάλλον άγνωστο γεγονός γι’ αυτόν. Συγκεκριμένα στη δίκη του ΑΣΠΙΔΑ το 1965, ο Μανδηλαράς ως συνήγορος υπεράσπισης του Αριστείδη Μπουλούκου παρουσίασε ιατρική γνωμάτευση σύμφωνα με την οποία ο μετέπειτα δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος έπασχε από ψυχιατρική νόσο. Εντοπίσαμε γι’ αυτό το θέμα περισσότερα στοιχεία και θα τα παρουσιάσουμε στο σημερινό μας άρθρο.
Ποιος ήταν ο Νικηφόρος Μανδηλαράς
Ο Νικηφόρος Μανδηλαράς γεννήθηκε στην Κόρωνα της Νάξου το 1928. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα ενώ παράλληλα εργαζόταν. Αφού τελείωσε τις σπουδές του εργάστηκε στο δικηγορικό γραφείο του Γ.Β. Μαγκάκη (1906-1991), δικηγόρου και πολιτικού επίσης από τη Νάξο. Στη συνέχεια άνοιξε δικό του δικηγορικό γραφείο. Ο Νικηφόρος Μανδηλαράς ήταν έντονα πολιτικοποιημένος, φίλος και συνομιλητής του Ανδρέα Παπανδρέου.
Ήταν ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων στις εκλογές του 1961, χωρίς όμως να εκλεγεί, ενώ σχεδίαζε να πολιτευθεί και στις εκλογές του Μαΐου 1967 που δεν έγιναν ποτέ, λόγω της επιβολής της δικτατορίας. 
Δεν δίσταζε να τα βάλει ακόμα και με το Παλάτι λέγοντας ότι: «.. τα δικά μας ονόματα δεν καταλήγουν εις… μπουργκ», προφανώς σε αντιδιαστολή με εκείνο του νεαρού τότε βασιλιά Κωνσταντίνου Β’, που ανήκε στον οίκο των Γλίξμπουργκ.
Η υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ
Κορυφαία στιγμή της δικηγορικής σταδιοδρομίας του Νικηφόρου Μανδηλαρά ήταν η υπεράσπιση των κατηγορουμένων στην υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ τον Μάϊο του 1965. Η υπόθεση αυτή ήταν ένα μεγάλο πολιτικό και στρατιωτικό σκάνδαλο που ξέσπασε στα μέσα Μαΐου 1965 όταν ο διοικητής των ελληνικών δυνάμεων της Κύπρου Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας ενημέρωσε το υπουργείο Εθνικής Αμύνης της Ελλάδας ότι μέσα στο στράτευμα έχει δημιουργηθεί μία συνωμοτική οργάνωση αριστερών αξιωματικών με αρχηγό τον Ανδρέα Παπανδρέου η οποία σκοπεύει να ανατρέψει τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση, να καταργήσει το πολίτευμα της βασιλευομένης δημοκρατίας και να επιβάλλει δικτατορία.
Η ονομασία της κίνησης ΑΣΠΙΔΑ προήλθε από τα αρχικά γράμματα των λέξεων «Αξιωματικοί Σώσατε Πατρίδα, Ιδανική, Δημοκρατία, Αξιοκρατία». Τελικά μετά από πολλές διεργασίες εκδόθηκε βούλευμα με το οποίο παραπέμπονταν σε δίκη ως αρχηγοί της συνωμοσίας οι συνταγματάρχες Αλέξανδρος Παπατέρπος, Δημήτριος Χονδροκούκης και Π. Αναγνωστόπουλος, ως υποκινητές της ο συνταγματάρχης Τσαμασιώτης, οι αντισυνταγματάρχες Δαμβουκέλης, Κατσιμήτρος και Παραλίκας, οι λοχαγοί Άρις Μπουλούκος, Π. Παπαγεωργόπουλος κ.ά. καθώς και μια σειρά ακόμα αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η δίκη των κατηγορουμένων ξεκίνησε στις 14 Νοεμβρίου 1966. Ο Νικηφόρος Μανδηλαράς που μαζί με τους Ευάγγελο Γιαννόπουλο, Γεώργιο Ασημακόπουλο, Σταύρο Κανελλόπουλο και άλλους είχαν ιδρύσει την Ένωση Δημοκρατικών Δικηγόρων Ελλάδας και είχε υπερασπιστεί πολλούς πολίτες που διώκονταν για την πολιτική τους δράση, ανέλαβε την υπεράσπιση του Άρι Μπουλούκου.
Στο στρατοδικείο ο Μανδηλαράς έφερε με τις ερωτήσεις του σε πολύ δύσκολη θέση τους μάρτυρες κατηγορίας. Μάλιστα ένας από αυτούς κάποια στιγμή έντονα εκνευρισμένος επιτέθηκε εναντίον του Μανδηλαρά ο οποίος σώθηκε χάρη στην παρέμβαση των αστυνομικών. 
Ο Ναξιώτης δικηγόρος ήταν από αυτούς που ανέδειξαν στο δικαστήριο τον κομβικό ρόλο στη συνωμοσία του ΑΣΠΙΔΑ, του Γεώργιου Παπαδόπουλου, γνωστού ως τότε για το διαβόητο σαμποτάζ του Έβρου (Ιούνιος 1965) και ως γραμματέα της «Συντονιστικής Επιτροπής» που είχε καταρτίσει το «Σχέδιο Περικλής» (1961).
Ο Μανδηλαράς σύμφωνα με όσα ανέφεραν στον Γιάννη Ράγκο ο αείμνηστος ποινικολόγος Αριστείδης Οικονομίδης, ο τέως βουλευτής Νίκος Λεβογιάννης και ο Γιώργος Ρωμαίος, δημοσιογράφος και πολιτικός, κατέθεσε στον πρόεδρο του Στρατοδικείου Θεόδωρο Καμπέρη (επρόκειτο για αρεοπαγίτη στον οποίο δόθηκε ειδικά για την περίσταση ο βαθμός του Αντιστράτηγου της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης), μια ψυχιατρική γνωμάτευση για τον Γεώργιο Παπαδόπουλο. 
Ο Αριστοτέλης Οικονομίδης εκτιμούσε ότι αυτή του η ενέργεια καθόρισε στη συνέχεια την τύχη του. Τι ακριβώς συνέβη με αυτή τη γνωμάτευση; Υπήρχε ή όχι; Θα το δούμε αυτό στη συνέχεια αφού πρώτα ασχοληθούμε με τον Νικηφόρο Μανδηλαρά μετά τη δίκη του ΑΣΠΙΔΑ και το τραγικό του τέλος.
Το μοιραίο ταξίδι του Νικηφόρου Μανδηλαρά
Η δίκη του ΑΣΠΙΔΑ ολοκληρώθηκε στις 16 Μαρτίου 1967 μετά από πολλές εντάσεις. Με την απόφαση του Στρατοδικείου 13 από τους 28 κατηγορουμένους αξιωματικούς αθωώθηκαν ενώ 15 άλλοι καταδικάστηκαν σε ποινές από 2 έτη φυλάκισης έως 18 χρόνια κάθειρξης. Τελικά όλοι οι καταδικασθέντες αμνηστεύθηκαν στις 23 Δεκεμβρίου 1967 από τον δικτάτορα Παπαδόπουλο μετά το αποτυχημένο κίνημα εναντίον του από τον Κωνσταντίνο.
Σύμφωνα πάντα με τον Αριστείδη Οικονομίδη, ο Μανδηλαράς στη διάρκεια της δίκης, του είπε ότι αν γίνει δικτατορία «δεν τη γλιτώνω». Πραγματικά μετά την 21η Απριλίου 1967 ο Μανδηλαράς άρχισε να αναζητά τρόπους για να φύγει στο εξωτερικό. Το σπίτι του βρισκόταν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας 44 όμως ο ίδιος είχε εγκατασταθεί στο διαμέρισμα ενός φίλου του αξιωματικού στον κάτω όροφο.
Στις αρχές Μαΐου 1967 ένας φίλος του που εργαζόταν ως νομικός σύμβουλος σε ναυτιλιακή εταιρεία ανέλαβε να τον φυγαδεύσει με πλοίο στην Κύπρο απ’ όπου θα μπορούσε εύκολα να πάει στη Δυτική Ευρώπη. Η σύζυγός του Άσπα είχε αντιρρήσεις γιατί φοβόταν τους καταδότες, όμως ο Μανδηλαράς την καθησύχαζε λέγοντάς της ότι «όλα θα πάνε καλά». 
Συναντήθηκε με τον Πέτρο Πόταγα, καπετάνιο του φορτηγού πλοίου «Rita V» και έκρινε ότι μπορούσε να τον εμπιστευτεί. Αργά το βράδυ της 16ης Μαΐου 1967 έφτασε με πλήρη μυστικότητα και επιβιβάστηκε στο καράβι.
Μπήκε στην καμπίνα του πλοιάρχου και κλειδώθηκε σ’ αυτή. Το πρωί επιβιβάστηκε στο πλοίο το πλήρωμα του και το «Rita V» ξεκίνησε για την Αμμόχωστο. Ο Μανδηλαράς δεν βγήκε καθόλου από την καμπίνα του πλοιάρχου ο οποίος θεωρητικά, ήταν ο μόνος που γνώριζε την παρουσία του. 
Οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικές και η θάλασσα ήρεμη. Το μεσημέρι της 18ης Μαΐου το «Rita V» βρισκόταν κοντά στη Ρόδο. Σε λίγη ώρα θα έπλεε σε διεθνή ύδατα και ο Μανδηλαράς δεν θα κινδύνευε. Το μεσημέρι εκείνης της ημέρας όμως έφτασε από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ένα σήμα προς το πλοίο:
«Προς πλοίαρχο. Αναφέρατε κατεπειγόντως και υπευθύνως εάν στο πλοίον σας επιβαίνουν πρόσωπα ξένα προς πλήρωμα ως και πλήρη στοιχεία τούτων. Εν καταφατική περίπτωση θέσατε πρόσωπα υπό ασφαλή φρούρησιν και θέσατε πρόσωπα εις λιμένα Ρόδου εν αναμονή αφίξεως Λιμενικής Αρχής. STOP. Σημάνατε επειγόντως σας στίγμα σας, πορείαν, ταχύτητα και πιθανή ώρα κατάπλου εις Ρόδον. STOP».
Ο Πόταγας όταν διάβασε το σήμα πάγωσε. Απάντησε με δικό του σήμα ότι «κατόπιν λεπτομερούς ερεύνης ουδείς ανευρέθη» και ενημέρωσε τον Μανδηλαρά ο οποίος προφανώς από κάποιον προδόθηκε. Με νέα σήματα καλείται ο Πόταγας να ανακόψει ταχύτητα, να μην επιτρέψει την προσέγγιση σε άλλο πλοίο και να πλεύσει προς το λιμάνι της Ρόδου για να υποβληθεί σε έλεγχο.
Ο τραγικός θάνατος του Νικηφόρου Μανδηλαρά
Όπως κατέθεσε αργότερα ο Πόταγας, τότε ο Μανδηλαράς τον πίεσε να τον αφήσει να πέσει στη θάλασσα για να μη συλληφθεί: «Άσε με όσο πιο κοντά στην ακτή μπορείς κι εγώ θα βγω κολυμπώντας» του είπε. Ο Πόταγας μείωσε την ταχύτητα πλεύσης για να φτάσει βράδυ στη Ρόδο ώστε να μην διακρίνεται ο Μανδηλαράς που θα επιχειρούσε να δραπετεύσει. 
Ο Ναξιώτης δικηγόρος είχε δικούς του ανθρώπους στο νησί που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν. Φορώντας ένα σορτς κι ένα κοντομάνικο πουκάμισο κατέβηκε μ’ ένα σχοινί στη θάλασσα. Μαζί του είχε ένα σωσίβιο και μια πλαστική συσκευασία με τα ρούχα του προκειμένου να μην βραχούν.
Απείχε μόλις 4 χιλιόμετρα από την ξηρά, ήταν δεινός κολυμβητής, πρώην καταδρομέας και η θάλασσα ήταν ήρεμη. Τι συνέβη όμως στη συνέχεια; Σύμφωνα με την εκδοχή των δικτατόρων «κατά την κάθοδον, λόγω ολισθήσεως των χειρών του επί του σχοινίου, κατέπεσεν ανωμάλως εις την θάλασσαν με συνέπειαν να προσκρούσει την κεφαλή του επί του σκάφους, να απωλέσει τας αισθήσεις του και να πνιγεί».
Το πτώμα του ξεβράστηκε στην ακτή πέντε μέρες αργότερα σύμφωνα πάντα με αυτήν την εκδοχή.
Η πραγματικότητα όμως ήταν τελείως διαφορετική. Όταν οι άνδρες του Λιμενικού έφτασαν στο «Rita V» ο Μανδηλαράς είχε φύγει από το πλοίο και επειδή δεν βρήκαν αυτόν που αναζητούσαν, συνέλαβαν τον καπετάνιο. Παράλληλα ενημέρωσαν την Γενική Διεύθυνση Εθνικής Ασφαλείας, τη Διεύθυνση Χωροφυλακής Ρόδου και τον Στρατό για να ψάξουν όλες τις παραλίες του νησιού για να βρουν τον Μανδηλαρά. Η εντολή που έλαβαν σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν: «Όπου τον βρείτε, βαράτε στο ψαχνό».
Ο αείμνηστος νομικός και πολιτικός Γιώργος Χιωτάκης (1922-2014) στο βιβλίο που έγραψαν μαζί με τον Γιάννη Κορίδη, αναφέρει ότι ένας χωρικός τον πλησίασε στο δικαστικό μέγαρο της Ρόδου στις 18 Μαΐου 1967 και του μετέφερε μήνυμα του Μανδηλαρά από την παραλία της Λάρδου όπου κρυβόταν, για να πάει να τον βρει. 
Ο Χιωτάκης με τη σύζυγό του ξεκίνησαν να βρουν τον Μανδηλαρά, το βράδυ της ίδιας μέρας. Όμως η παρακολούθησή τους από άνδρες της Ασφάλειας τους ανάγκασε να μην φτάσουν στην παραλία της Λάρδου. Τις επόμενες μέρες διάβασε στις εφημερίδες ότι το πτώμα του Μανδηλαρά ξεβράστηκε στην παραλία Αγίου Γεωργίου Γενναδίου.
Οι αποδείξεις ότι ο Μανδηλαράς δολοφονήθηκε και δεν πνίγηκε
Η αρχική έκθεση των γιατρών του νοσοκομείου της Ρόδου για τη σορό του Μανδηλαρά ανέφερε ότι «έφερε κακώσεις στο κρανίο, τρύπα στο αριστερό ημιθωράκιο και σπασμένο χέρι» αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως είχε δολοφονηθεί. 
Η χούντα θορυβήθηκε και κάλεσε εσπευσμένα από το εξωτερικό τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Δημήτριο Καψάσκη ο οποίος μαζί με τον ιατροδικαστή Αθηνών Γεώργιο Αγιουτάντη συνέταξαν νέα έκθεση στην οποία γίνεται αναφορά για πνιγμό, χωρίς τυμπανισμό και χωρίς την ύπαρξη νερού στους πνεύμονες, κάτι που φαίνεται απίθανο. Το κείμενο αναγκάστηκαν να υπογράψουν κάτω από την πίεση των ανδρών της Ασφάλειας και οι γιατροί της Ρόδου.
Το πτώμα βρέθηκε δώδεκα μέτρα μακριά από την ακτή σε ανηφορική παραλία, στρωμένη με χαλίκια. Για να εκβρασθεί όμως το σώμα ενός άνδρα σαν του Μανδηλαρά σε τόσο μεγάλη απόσταση έπρεπε να υπάρχει μεγάλη και ασυνήθιστη τρικυμία, κάτι που δεν συνέβαινε.
Από το αφτί του νεκρού έτρεχε αίμα που έβαψε κόκκινα τα χαλίκια. Ένα πτώμα που έμεινε, υποτίθεται μέρες στη θάλασσα, δεν βγάζει αίμα. Η κηδεία του Μανδηλαρά έγινε με συνοπτικές διαδικασίες στις 24 Μαΐου 1967 πριν φτάσει στο νεκροταφείο η οικογένειά του που ενημερώθηκε από τους δημοσιογράφους! 
Κατά τη Μεταπολίτευση αποκαλύφθηκε απόρρητο σήμα της χούντας που ενίσχυε την εκδοχή της εκτέλεσης καθώς έγραφε: «Αναφέρεται ότι καταζητούμενος Μανδηλαράς Νικηφόρος εθεάθη πρώτας πρωινάς ώρας σήμερον περιοχήν Αεροδρομίου Καλάθου, βληθείς υπό περιπόλου. Κατά νεωτέρας πληροφορίας περιφέρεται περιοχής Λάρδου. Ελήφθησαν άπαντα ενδεδειγμένα μέτρα προς σύλληψίν του». Αυτοί που τον πυροβόλησαν, προφανώς ήταν στρατιώτες που είχαν διαταχθεί να τον εντοπίσουν.
Το τραγικό τέλος του Πόταγα - Οι μεταπολιτευτικές εξελίξεις στην υπόθεση Μανδηλαρά
Στη δίκη που ακολούθησε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο καπετάνιος Πέτρος Πόταγας, που κάποιοι υποστήριξαν ότι ήταν συνεργάτης της χούντας -κάτι που δεν αποδείχτηκε ποτέ, μάλιστα ξυλοκοπήθηκε άγρια από Λιμενικούς- καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε ποινή φυλάκισης 27 μηνών (4 Οκτωβρίου 1967). 
Η ποινή στη συνέχεια μειώθηκε στους 12 μήνες και ο Πόταγας εξαγόρασε το υπόλοιπό της και αφέθηκε ελεύθερος. Καθώς του αφαιρέθηκε το δίπλωμα πλοιάρχου, δεν μπορούσε να βρει πουθενά δουλειά. Έτσι έφυγε οικογενειακώς για τη Νότια Αφρική. Εκεί, πολύ σύντομα, τον Ιανουάριο του 1968 έχασε τη ζωή του κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Συγγενείς του ωστόσο υποστηρίζουν ότι αυτοπυροβολήθηκε.
Το 1975 η ολομέλεια του Εφετείου Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση για την υπόθεση Μανδηλαρά, πρωτίστως κατά του Αντισυνταγματάρχη Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου (αδελφού του δικτάτορα) και του τότε διοικητή της ΕΑΤ-ΕΣΑ Ιωάννη Λαδά. Ανακριτής ορίστηκε ο Εφέτης Αθηνών, μετέπειτα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ανδρέας Φλούδας, ο οποίος σκοτώθηκε σε ένα επίσης περίεργο κατά πολλούς, τροχαίο δυστύχημα μερικά χρόνια αργότερα… Η υπόθεση οδηγήθηκε το 1978 στο αρχείο αν και τα στοιχεία ενίσχυαν το σενάριο ότι ο Μανδηλαράς πυροβολήθηκε.
Το 1983 η οικογένεια Μανδηλαρά ζήτησε εκταφή στην οποία ο ιατροδικαστής Αντώνιος Κουτσελίνης διαπίστωσε την ύπαρξη συντριπτικού κατάγματος. Στις 7 Δεκεμβρίου 1984 η Ολομέλεια του Συμβουλίου Εφετών επιχείρησε αναψηλάφηση της υπόθεσης που ανασύρθηκε από το αρχείο. Ασκήθηκε εκ νέου ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά των Κ. Παπαδόπουλου και Λαδά. 
Το 1986 το Συμβούλιο Εφετών χαρακτήρισε τελικά τον θάνατο του Ν. Μανδηλαρά «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως» με ηθικούς αυτουργούς τους δύο χουντικούς. Όμως τελικά η υπόθεση τέθηκε οριστικά στο αρχείο. Τα σημαντικότερα έγγραφα από το φάκελο της αρχικής δίκης δεν βρέθηκαν ενώ το φορτηγό πλοίο «Rita V» τη δεκαετία του 1980 καταστράφηκε από πυρκαγιά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΔΔΟ (Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία), νομιμοποιεί τη διχοτόμηση, καταλύει τήν ΚΔ (Κυπριακή Δημοκρατία), επεκτείνει τον τουρκικό έλεγχο σε όλη την Κύπρο και οικοδομεί κράτος καταδικασμένο σε στρατηγική κατάρρευση, λόγω δυσλειτουργικότητας και αδυναμίας λήψης αποφάσεων, όπως συμβαίνει σήμερα στη Βοσνία με παρόμοια λύση.
Το πλέον ανησυχητικό, είναι ότι καλλιεργείται στους πολίτες, η ψευδαίσθηση ότι η ΔΔΟ αποτρέπει τη διχοτόμηση και επανενώνει το κράτος μας.
Είναι μια ολέθρια ψευδαίσθηση, που πρέπει να διαλυθεί. 
Αυτό θα συμβεί, μόνο αν ο λαός ενημερωθεί αντικειμενικά και κατανοήσει με τρόμο, ότι η λύση αυτή, οδηγεί σε Τουρκική υποτέλεια.
Τότε θα αντιδράσει έντονα κατά της πολιτικής ηγεσίας του, που τού καλλιεργεί ψευδαισθήσεις και θα απαιτήσει απόρριψη τής ΔΔΟ.
Είναι ανεπίτρεπτο οι πολίτες, που θα υποστούν τις συνέπειες της λύσης, να μην έχουν επίσημη ενημέρωση από την πολιτεία για τις θέσεις μας και τίς συγκλίσεις των συνομιλιών, με την αδικαιολόγητη επίκληση του απορρήτου για θέματα γνωστά στην Τουρκία και τα ΗΕ.
Είναι θλιβερό η πληροφόρηση μας να προέρχεται από διαρροές εγγράφων στο τύπο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Dr. Janci Lindsay : «Τα εμβόλια κατά της Civid-19 θα μπορούσαν δυνητικά να στειρώσουν  μια ολόκληρη γενιά»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΚΡΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ RYBAR
[Από Rybar]  Και πάλι για την κατάσταση με τους τραυματίες και τους νεκρούς - μια ανάλυση του Rybar και των Στρατιωτικών Χρονικών.
Παρά τα προφανή προβλήματα του ουκρανικού συστήματος υγείας λόγω των διακοπών ρεύματος, η κατάσταση είναι καταστροφική και για πιο πεζούς λόγους.
Η κατάσταση με τους τραυματίες στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είναι κρίσιμη. Η πιο δύσκολη κατάσταση αναπτύσσεται στην κατεύθυνση Soledar , όπου οι καθημερινές απώλειες στις μάχες για το Bakhmut κυμαίνονται από 50 έως 100 άτομα κατά μέσο όρο.
Και δεν υπάρχει ούτε χώρος για την αποθήκευση των πτωμάτων: δεν ασχολούνται με την κεντρική ταφή και απαγορεύεται να δοθούν τα πτώματα στους συγγενείς, ώστε να μην αναστατωθεί η ουκρανική κοινωνία με τα στοιχεία των απωλειών.
-Προβλήματα με το ιατρικό προσωπικό
Οι γιατροί αγοράζουν ένα τεράστιο μέρος των υλικών και των φαρμάκων με δικά τους έξοδα.
Οι μισθοί του ιατρικού προσωπικού είναι μικροί - ακόμη και για εκείνους που εργάζονται στην πρώτη γραμμή με κίνδυνο της ζωής τους. Για παράδειγμα, ο μισθός ενός εν ενεργεία χειρουργού είναι περίπου οκτώ χιλιάδες γρίβνα .
Στη Δυτική Ουκρανία , δεν γίνονται σοβαρές προσπάθειες για τη θεραπεία - οι γιατροί απλά δεν ενδιαφέρονται για τους τραυματίες. Και αν ο ασθενής προέρχεται από το κεντρικό ή το ανατολικό τμήμα της χώρας, τότε δεν πρέπει να υπολογίζει σε μια κανονική αντιμετώπιση.
Για τους Δυτικούς [Ουκρανούς], αυτοί είναι άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας. Το ιατρικό προσωπικό κάνει τα πάντα εντελώς πρόχειρα και με την πρώτη ευκαιρία τους δίνει εξιτήριο και τους στέλνει πίσω στην πρώτη γραμμή του μετώπου.
-Στάση απέναντι στους τραυματίες
Με λίγη τύχη, οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί μπορούν να μεταφερθούν με ελικόπτερα σε νοσοκομεία στις περιοχές Πολτάβα και Ντνεπροπετρόφσκ. Με μεσαία ή ελαφρά τραύματα, προσπαθούν να τους μεταφέρουν όσο το δυνατόν πιο πίσω, σε νοσοκομεία της Δυτικής Ουκρανίας ή στο Κίεβο .
Τα νοσοκομεία στην πρώτη γραμμή του μετώπου στις περιοχές Ντονέτσκ και Χάρκοβο είναι υπερπλήρη , δεν υπάρχει κατάλληλη πρόβλεψη.
Οι σοβαρά τραυματίες χειρουργούνται απευθείας στο έδαφος στο πεδίο της μάχης. Προτεραιότητα δίνεται στους αλλοδαπούς εάν υπάρχει ανάγκη παροχής βοήθειας επί τόπου.
Οι στρατιώτες δεν μπορούν καν να υπολογίζουν σε μια τέτοια αντιμετώπιση. Εάν απομακρυνθούν, αυτό γίνεται μόνο με συνηθισμένες μεταφορές, στιβάζοντας τους στρατιώτες σε φορτηγά KAMAZ και URAL.
Εξαιτίας αυτού, στην καλύτερη περίπτωση, κάποιοι παραμένουν ανάπηροι και στη χειρότερη περίπτωση πεθαίνουν λόγω της μη έγκαιρης βοήθειας και των ανθυγιεινών συνθηκών. Στις περισσότερες περιπτώσεις εμφανίζεται γάγγραινα, ακολουθούμενη από ακρωτηριασμό των άκρων ή απόστημα.
-Ένας τεράστιος αριθμός πτωμάτων
Τα νεκροτομεία δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Η έλλειψη προσωπικού είναι μεγάλη. Δεν υπάρχει επαρκής εξοπλισμός, οι συνθήκες αποθήκευσης παραβιάζονται. Προσπαθούν να διανείμουν τα πτώματα όχι μόνο σε νεκροτομεία, αλλά και σε δημοτικά νοσοκομεία.
Τα περισσότερα πτώματα πρέπει να φυλάσσονται έξω. Έχουν καταγραφεί γεγονότα κατασπάραξης πτωμάτων από αρουραίους και επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης στις πόλεις.
Κανείς δεν ασχολείται με το δόλωμα των τρωκτικών, αφού οι διοικήσεις στις περιφέρειες δεν ενδιαφέρονται για τις ζωές των απλών πολιτών. Το πιο σημαντικό είναι ότι τα στοιχεία για τον αριθμό των νεκρών δεν διαρρέουν στο δίκτυο. Οι συγγενείς μπορούν να παραλάβουν τα πτώματα, αλλά έναντι δωροδοκίας 300 δολαρίων (ενώ υπήρξαν και απειλές αποτέφρωσης σε περίπτωση άρνησης πληρωμής μετά την προβολή τέτοιων ευαίσθητων υποθέσεων).
Οι παθολόγοι στα νοσοκομεία και τα νεκροτομεία δεν διενεργούν αυτοψίες. Τα συμπεράσματα με βάση τα αποτελέσματα της "πραγματογνωμοσύνης" βγαίνουν με το μάτι, γεγονός που επιτρέπει να αναφέρονται οι "απαραίτητοι" λόγοι και να παραλείπονται τα "περιττά" δεδομένα.
-Η κατάσταση στην Ουκρανία λόγω του τεράστιου αριθμού νεκρών, της ακατάλληλης αποθήκευσης των σωμάτων και της έλλειψης κατάλληλων μέτρων για τη συντήρηση και την ταφή τους είναι σχεδόν κρίσιμη .
Οι αυξανόμενες ανθυγιεινές συνθήκες και η εντεινόμενη ενεργειακή κρίση φέρνουν τη χώρα πιο κοντά σε μια επιδημιολογική καταστροφή που κανείς δεν προσπαθεί να αντιμετωπίσει. Στο Κίεβο, αποφασίστηκε όχι μόνο να σιωπούν για τις απώλειες, αλλά και να αποκρύπτουν με κάθε δυνατό τρόπο την πραγματική αντιμετώπιση των τραυματιών και των νεκρών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουκρανοί στρατιωτες καβάλα σε τεθωρακισμένα με ναζιστικά σύμβολα.
(Αλλά δεν υπάρχει ναζισμός στην Ουκρανία)
*Το σύμβολο Totenkopf (νεκροκεφαλή)
Η νεκροκεφαλή είναι το σύμβολο της 3ης Μεραρχίας Πάντσερ των SS, Totenkopf.
Ο γερμανικός ναζιστικός σταυρός – σήμα στα αεροπλάνα και τα τεθωρακισμένα των γερμανών τα 1960, και το ναζιστικό σήμα του Αζόφ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Γερμανία οι λαϊκές κινητοποιήσεις μετά τις ανατολικές περιοχές, το Βερολίνο και τα μεγάλα βιομηχανικά κέντρα, εξαπλώθηκαν και στη συντηρητική, παραδοσιακή Βαυαρία:
-Χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους ενάντια στο κόστος ενέργειας και ζωής και την πολιτική Σόλτς ακόμα και στο λαμπερό Μόναχο!
-Και στο Βέλγιο δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές:
«Λεφτά για τους μισθούς κι όχι για τον πόλεμο», «Σταματήστε το ΝΑΤΟ» ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν! 




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο Περού χιλιάδες εξεγερμένοι διαδηλωτές τρέπουν σε φυγή την αστυνομία ενώ και μια ομάδα αστυνομικών ενώνεται μαζί τους!
-Το Περού ακολουθεί το μονοπάτι της Βολιβίας και της Βενεζουέλας: Μπορεί ο ανατραπείς αριστερός πρόεδρος Πέδρο Καστίγιο και οι υποστηρικτές του να «αντεπιτεθεί» στους Αμερικανούς;
Το ίδιο είχε γίνει παλιότερα στη Βενεζουέλα όταν ο πρόεδρος Ούγκο Τσάβες, ο οποίος συνελήφθη το 2002 από τους αντιπάλους του, ανέκτησε την εξουσία από πιστές δυνάμεις του στο στρατό και μέσω λαϊκών διαδηλώσεων. Όπως και στη Βολιβία όπου οι αριστερές δυνάμεις του ανατραπέντος Μοράλες επανήλθαν τελικά στην εξουσία με εκλογές που επέβαλαν οι διαδηλώσεις.
-Από τις 9 Δεκέμβρη οι διαδηλώσεις έχουν επεκταθεί σε κάθε γωνιά του Περού σαν εξέγερση και ανυπακοή στο φιλοαμερικάνικο πραξικόπημα της 7 Δεκέμβρη που οδήγησε στην ανατροπή και σύλληψη του Πέδρο Καστίγιο 
-Και στο Περού η συνταγή του πραξικοπήματος ήταν η ίδια ακριβώς όπως στα αποτυχημένα στη Βενεζουέλα και τη Βολιβία, το πετυχημένο στη Βραζιλία και αυτό που είναι σε εξέλιξη στην Αργεντινή: 
-Δεν βγάζουν μπροστά πια τάνκς, χούντες και στρατηγούς αλλά μοχλός είναι κάποιοι Ανώτεροι Δικαστές κι ένα ελεγχόμενο αντιπροσωπευτικό σώμα, Βουλή ή Γερουσία.
-Έλα όμως που υπάρχει και λαός που έχει τη δική του θέληση!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι χριστουγεννιάτικες ευχές του ουκρανικού πυροβολικού στον λαό του Ντονμπάς
Το καθεστώς του Κιέβου, χρησιμοποιώντας χαμηλόμισθους επαγγελματίες του ουκρανικού πυροβολικού, που αποτυγχάνουν να χειραφετηθούν από τον κλαδικό αυτοπροσδιορισμό τους, εξαέλυσε, από την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, μέχρι και σήμερα, τον μαζικότερο βομβαρδισμό του Ντονιέτσκ, από την έναρξη του εμφυλίου το 2014, σύμφωνα με την εκτίμηση του δημάρχου της πόλης, Αλεξέι Κουλεμζίν.
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους ένα παιδί 10 ετών, από το πρωί και μέχρι το μεσημέρι εκείνης της μέρας.
Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες του γραφείου της αντιπροσωπείας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού για τα Εγκλήματα Πολέμου της Ουκρανίας, στις 7 το πρωί της Πέμπτης (τοπική ώρα) οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας εκτόξευσαν 40 πυραύλους κατά των κεντρικών συνοικιών της πόλης, Βοροσίλοβσκι και Κίεβσκι.
Στις 8:02 έπεσαν ακόμη τρία βλήματα νατοϊκού διαμετρήματος 155 χιλιοστών, επίσης στην συνοικία Κίεβσκι.
Ο δήμαρχος ανάφερε ότι βομβαρδίστηκαν οικοδομικά τετράγωνα και κεντρικοί δρόμοι, ενώ επλήγησαν σπίτια, μεταξύ άλλων, στις Λεωφόρους Ειρήνης, Σεβτσένκο, 50χρονα της ΕΣΣΔ, Θεάτρου, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό και την πανεπιστημιούπολη, καθώς και στην φοιτητική κλινική.
Την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, το ουκρανικό πυροβολικό χτύπησε στο «ψαχνό» το χωριό Λαντράτοβκα, στην Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, με αμερικανικό πυραυλικό σύστημα M142 HIMARS, με αποτέλεσμα, να απελευθερωθούν από την κατοχική μπότα των ρωσώφωνων αυτονομιστών, καθώς και από την ζωή εν γένει, 11 άμαχοι, ενώ ακόμη 17 τραυματίστηκαν.
Οι αμερικανικοί πύραυλοι κατέστρεψαν επίσης ολοσχερώς το σχολείο του χωριού, έξι σπίτια και το ταχυδρομείο.
Την ίδια μέρα, ακόμη 15 πύραυλοι απελευθέρωσαν από την κατοχή και την μίζερη ζωή τους ακόμη τρεις πολίτες του Ντονιέτσκ.
Το πρωί του Σαββάτου, το ουκρανικό πυροβολικό επανέλαβε τον βομβαρδισμό του Ντονιέτσκ, χτυπώντας, μεταξύ άλλων, σπίτια και υποδομές της αστικής συγκοινωνίας της πόλης.
Οι γιορτινοί βομβαρδισμοί του Ντονμπάς από την σωστή πλευρά της Ιστορίας βρίσκονται σε εξέλιξη.
*Σημείωση για τους νεόκοπους μύστες της τεκμηρίωσης: Οι πηγές μου είναι μέσα του εξεγερμένου Ντονμπάς. 
Από εκείνα που χρησιμοποιούμε από το 2014 στο "Το Περιοδικό " για να καλύπτουμε τον εμφύλιο πόλεμο. 
Ρωσόφωνα, ναι.
Δεν πρόλαβαν να μάθουν την ουκρανική.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμβολική δράση από συλλογικότητες, οργανώσεις και αγωνιστές (30 άτομα με πανό «ούτε με το ΝΑΤΟ ούτε με το ΝΑΤΟ) στο μνημείο του Σοβιετικού στρατιώτη στην Αθήνα, στην Καλλιθέα, το οποίο βανδαλίστηκε πρόσφατα με νεοναζιστικά σύμβολα του τάγματος Αζόφ. Ταυτόχρονες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε 30 πόλεις σε 20 χώρες, επ' αφορμή του καλέσματος της Παγκόσμιας Αντιιμπεριαλιστικής Πλατφόρμας για διεθνή κοινό αγώνα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύγχρονος κρετινος :κάποιος που θεωρεί την "κλιματική αλλαγή "πιο επικίνδυνη από έναν παγκόσμιο πολεμο. Και δεν καταλαβαίνει ότι τον έχουν πιάσει κότσο και τον δουλεύουν ψιλό γαζί!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Είμαι Ναζί. Είμαι υπέρ της καταστροφής των Ρώσων. "
Αυτό το βίντεο δείχνει ξεκάθαρα πώς η ουκρανική προπαγάνδα έχει μετατρέψει τα παιδιά σε οπαδούς της φασιστικής ιδεολογίας. Διάφορες ευρωπαϊκές οργανώσεις, "πατριωτικά σχολεία" όπως η Χιτλερική Νεολαία συνεργάστηκαν με αυτούς τους νέους, όπου τα παιδιά μετατράπηκαν με συνέπεια σε αυτό που βλέπουμε τώρα σε αυτό το βίντεο.
Ήδη έχει ανατραφεί μια γενιά φασιστών, τα μυαλά των παιδιών είναι ανάποδα, αυτό είναι το τρομακτικό...
Σχολιο.- Πώς θα συνέλθει αυτή η γενιά από την καταστροφή που της εκαναν τα καθάρματα οι ουκροναζί;
Σχολιο.-  το μέλλον προμηνύει πολύ σκοτάδι



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ολόκληρες ομάδες του Ουκρανικού στρατού - όπως στο βίντεο από την περιοχή του Μπαχμούτ- αποφασίζουν να καταθέσουν τα όπλα και να παραδοθούν.
Σήμερα στη Ρωσία οι αιχμάλωτοι Ουκρανοί φαντάροι υπολογίζονται σε 10,000
-Στο Top Secret έγγραφο του Υπουργείου Άμυνας του Κιέβου που υποκλάπηκε από χάκερς, εμφανίζεται αριθμός «αγνοουμένων» στις 26/10/2022 και δίνονται τα ονόματα 35.382 στρατιωτών! 
-Αν θυμάστε η κυρα/Ursula μίλησε για επιπλέον 100.000 νεκρούς. 
Και πόσοι να είναι οι τραυματίες;
Χμμ… δύσκολα τα πράγματα…
Σχολιο.- Μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό...
Ουκρανοί στρατιώτες καταγγέλλουν εντολή, εξοπλισμό, στρατηγική και ότι τους έχουν ανακηρύξει λιποτάκτες και κάνουν έκκληση στον Ζελένσκι:
«Είμαστε μαχητές του 2ου Λόχου του 34ου Τάγματος της 57ης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Ζητάμε βοήθεια από τον Volodymyr Zelensky, ως Πρόεδρο της Ουκρανίας και Ανώτατο Διοικητή της Ουκρανίας, και σας ζητούμε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στη διοίκηση της στρατιωτικής μονάδας A4395 (34 ompb).
Η στρατιωτική μας μονάδα A4395 εκτέλεσε το έργο της κατάληψης θέσεων στην πόλη Bakhmut.
Το τάγμα έχει έλλειψη προσωπικού, προσωπικό - 30%, εκ των οποίων οι μισοί όχι μόνο δεν έχουν εμπειρία μάχης, αλλά κάποιοι δεν ξέρουν καν να κρατούν πολυβόλο.
Επίσης δεν έγινε συντονισμός από τον Διοικητή της Ταξιαρχίας. Οι εντολές μάχης δεν ανακοινώθηκαν στο επιτελείο.
Επιπλέον, η εταιρεία δεν διέθετε αποτελεσματικά όπλα για άλλες ενέργειες, δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε συνεχείς βομβαρδισμούς εχθρικών τανκς και πυροβολικού για να εξασφαλίσει έναν αποτελεσματικό και καλά συντονισμένο έλεγχο της μονάδας.
Πριν αναχωρήσει για το σταθμό, το προσωπικό δεν είχε μέσα επικοινωνίας ή παρατήρησης.
Στις 5 Δεκεμβρίου 2022, έχουμε λάβει εντολή από τον Διοικητή της Εταιρείας να προχωρήσουμε από τις προηγούμενες θέσεις μας.
Δώδεκα μαχητές, με τον διοικητή του λόχου, πήραν θέση. Ταυτοποιήθηκαν και ο εχθρός τους πυροβόλησε, για 4 ώρες. Συνεχείς βομβαρδισμοί όλμων από τον εχθρό: Τραυματίστηκαν Διοικητής Λόχου και 4 στρατιώτες, ο Διοικητής διέταξε να εκκενωθεί το προσωπικό, καθώς υπήρχαν τραυματίες. Καταφέραμε να εκκενώσουμε τους τραυματίες κάτω από όλμους και ελεύθερο σκοπευτή με δικά μας μέσα.
Στις 6 Δεκεμβρίου, μας διέταξαν να πάμε και να ανακαταλάβουμε τις θέσεις που πήρε ο εχθρός, χωρίς τεθωρακισμένα οχήματα, χωρίς υποστήριξη πυρός, μόνο ΑΚ-47, χωρίς πληροφορίες και χωρίς διοικητή, αφού ο διοικητής της εταιρείας τραυματίστηκε και οι αξιωματικοί ήταν έξω.
Πιστεύουμε ότι αυτή η λεγόμενη εντολή ήταν εγκληματική.
Ήταν αδύνατο κάτω από αυτές τις συνθήκες (... ), έχει ενημερωθεί ο διοικητής του 3ου Λόχου, στον οποίο ήμασταν αυτή την ώρα στελεχωμένοι.
Μετά από αυτό, χωρίς καμία εξήγηση, μας πήγαν στο προσωρινό αρχηγείο του τάγματος, όπου, κατόπιν εντολής, επιστρέψαμε τα όπλα και τα πυρομαχικά.
Στη συνέχεια το προσωπικό μεταφέρθηκε στην πόλη Κωνσταντίνοβκα χωρίς καμία εξήγηση, χωρίς τίποτα.
Και αρχίζουν να μας κάνουν λιποτάκτες και προδότες της πατρίδας!
Δεν υπογράψαμε κανένα έγγραφο σχετικά με την άρνηση ή την απροθυμία να ολοκληρώσουμε το έργο που μας έχει ανατεθεί ή την απροθυμία να υπερασπιστούμε την Ουκρανία.
Επιπλέον, υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσά μας που ήρθαν κατευθείαν από το γραφείο στρατιωτικής εγγραφής και στρατολόγησης, δεν ξέρουν πώς να βάλουν φορτωτή σε ένα πολυβόλο, δεν ξέρουν καν τι είναι, ούτε πώς να το μεταφέρουν.
Πιστεύουμε ότι πρόκειται για εγκληματικές ενέργειες της εντολής.
Απλά προσπαθούν να μας κάνουν ένοχους για όλες τις αμαρτίες. (... ) Δεν μας δίνεται καμία ασφάλεια: ούτε φαγητό, ούτε ρούχα, τίποτα.
Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να υπηρετούμε, αλλά, συγγνώμη, θα έπρεπε να είναι ο στρατός, και να υπάρχουν διοικητές, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. "




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουμε τη μισή αγοραστική δύναμη από τις πιο πολλές χώρες στην Ευρώπη, μόνο τη Βουλγαρία περνάμε παρά κάτι λίγο.Η Ρουμανία βρίσκεται πιο πάνω από εμάς! 
Μένουμε Ευρώπη και πεινάμε



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η "θητεία "τους ?
Υπάρχει ακόμα κανείς που να πιστεύει ότι στη λεγόμενη αστική δημοκρατία τις αποφάσεις λαμβάνουν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού ?
25.000 λομπίστες στη μάχη επιρροής των Βρυξελλών
Σοβαρό πρόβλημα η μεταπήδηση αξιωματούχων σε θέσεις εργασίας σχετικές με το λόμπινγκ μόλις λήξει η θητεία τους
Μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών που προσπαθούν να επηρεάσουν τις Βρυξέλλες είναι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Χημικής Βιομηχανίας (9 εκατ. ευρώ), η Fleishman-Hillard (7,6 εκατ.), η Bayer (6,5 εκατ.), οι τεχνολογικοί κολοσσοί Apple (6,5 εκατ.), Google (6 εκατ.), Meta (6 εκατ.). Από ΜΚΟ, η μόνη που έχει εξασφαλίσει σοβαρή πρόσβαση στους ευρωπαϊκούς θεσμούς είναι το WWF. Ο δημοφιλέστερος επίτροπος αυτήν τη στιγμή είναι ο Τιερί Μπρετόν, επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, ο οποίος έχει παραστεί σε σχεδόν 1.000 συναντήσεις με λομπίστες. Πάντως, συνήθως οι λομπίστες προτιμούν να έχουν πρόσβαση σε στελέχη, συμβούλους και πιο χαμηλόβαθμους υπαλλήλους, των επιτρόπων και όχι στους ίδιους τους επιτρόπους σε αναλογία τρία προς ένα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απο Ρώσικα μέσα μαθαίνουμε - στην Ελλάδα κάνουν την πάπια - ότι η Ελληνική Κυβέρνηση ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ για τη άμεση μεταφορά των ελληνικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 από την Κρήτη στην Ουκρανία!
Η ελληνική Κυβέρνηση συμφώνησε με τους Αμερικανούς ως αντάλλαγμα εν καιρώ να εγκαταστήσουν τα συστήματα αεράμυνας Patriot και να τα ενσωματώσουν στο σύστημα αεράμυνας της χώρας.
Για να δούμε λίγο πιο προσεκτικά αυτή την ιστορία, πέρα από την ξεφτίλα της Ελλάδας πάντα σταθερά στην πρώτη γραμμή «των προθύμων» να εξοπλίζουν τους Ουκροναζί:
-Από πού πήρε η Ελλάδα τους S-300;
Το 1998, η κυπριακή κυβέρνηση απέκτησε ρωσικά συστήματα αεράμυνας για την προστασία του εναέριου χώρου. Ωστόσο, υπό την πίεση της Τουρκίας, οι Κύπριοι εγκατέλειψαν τα σχέδια και παρέδωσαν τον εξοπλισμό στη φιλική Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι σήμερα οπλισμένη με 24 εκτοξευτές S-300PMU-1, οι οποίοι βρίσκονται στο νησί της Κρήτης.
-Τι θα σημαίνει αυτό για την Ελλάδα;
Ακόμα κι αν αντικαταστήσουν τα S-300 τους με Αμερικανούς Patriot, οι Έλληνες χάνουν μέρος του δικού τους μαχητικού δυναμικού. Πράγματι, στην Ουάσιγκτον δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο πώλησης συγκροτημάτων, αλλά μόνο τη μετεγκατάσταση εκτοξευτών με τα αμερικανικά πληρώματά τους στην Κρήτη.
Επομένως, σε περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία, η ελληνική αεράμυνα θα είναι συνδεδεμένη με τις Ηνωμένες Πολιτείες , υπό τον πλήρη έλεγχο τους, και δεν θα μπορεί να αποφασίσει ανεξάρτητα να ανοίξει πυρ εναντίον εχθρικών αεροσκαφών. Αυτό μειώνει τις μαχητικές δυνατότητες της χώρας και την καθιστά πιο ευάλωτη.
Την ίδια στιγμή στην Αθήνα Κυβέρνηση και «υπερπατριώτες» καλλιεργούν κλίμα πολεμικής υστερίας με την Άγκυρα ΠΑΡΟΛΟ που η πιθανότητα ενός πολέμου με τους Τούρκους είναι σε χαμηλό επίπεδο και δεν υπάρχει ακόμη άμεση απειλή για τους Έλληνες.
-Τι σημαίνει η πιθανή προμήθεια ελληνικών συγκροτημάτων στην Ουκρανία;
-Εάν η Ελλάδα παραδώσει τους S-300 στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, τότε αυτό θα είναι απόδειξη θεμελιώδους ετοιμότητας να δώσει στην Ουκρανία και άλλα ρωσικά συστήματα αεράμυνας σε υπηρεσία με τη χώρα.
Μεταξύ αυτών υπάρχουν συστήματα αεράμυνας μικρής εμβέλειας - περίπου 25 μονάδες Tor-M1 και 38 μονάδες Osa-AKM.
-Ταυτόχρονα, το ίδιο το γεγονός των διαπραγματεύσεων για τη μεταφορά των ελληνικών συστημάτων αεράμυνας στο καθεστώς του Κιέβου αποτελεί έμμεση απόδειξη των προβλημάτων της ουκρανικής αεράμυνας. Δέκα μήνες εχθροπραξιών εξάντλησαν τα αποθέματα πυρομαχικών και οι Ένοπλες Δυνάμεις της RF έθεσαν εκτός μάχης πολλά οχήματα μάχης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν πράγματι μια ορισμένη έλλειψη σοβιετικών πυραύλων: τώρα ο μέσος αριθμός πυραύλων που διατίθενται ανά εγκατάσταση έχει μειωθεί στο μισό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χάος… διαφθοράς στην ΕΕ! Με επιστολή τους 7 Ευρωβουλευτές ζητούν έρευνα για τη χρηματοδότηση 320.000.000 ευρώ που έλαβε το εργαστήριο Orgenesis Inc υπό τη διεύθυνση του συζύγου της Ursula Von Der Leyen από την Κομισιόν που προΐσταται η ίδια!!! 
17/12/2022



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις ΗΠΑ διδάσκουν στα Δημοτικά Σχολεία ότι δεν υπάρχουν 2 φύλα αλλά 72 φύλα-γένη!!!!!Αυτοκτονία πολιτισμού στη Δύση! 
17/12/2022
Άρτι αφιχθείς από τις ΗΠΑ ο Ρώσος Βίκτορ Μπουτ που επαναπατρίστηκε μετά την ανταλλαγή κρατουμένων με Ρωσία πρόσφατα σε συνέντευξή του στο RT λέει ότι μια αυτοκτονία του πολιτισμού λαμβάνει χώρα στη Δύση.
Εάν αυτή η αυτοκτονία δεν αποτραπεί, τουλάχιστον εντός του μη δυτικού κόσμου, τότε ολόκληρος ο πλανήτης θα αυτοκτονήσει.
Ο Viktor Bout που επέστρεψε πρόσφατα μιλάει στα μέσα ενημέρωσης για τη Δύση: «Στα αμερικανικά σχολεία μαθαίνουμε ότι υπάρχουν 72 διαφορετικά φύλα-είδη. Όχι μόνο, ξέρετε, γκέι και νορμάλ άτομα. Όχι, αλλά 72 φύλα!”.
”Αυτό που συμβαίνει στη Δύση είναι απλούστατα η αυτοκτονία ενός πολιτισμού. Κι αν αυτή η αυτοκτονία δεν αποτραπεί τουλάχιστον αλλού στο μη δυτικό κόσμο στο μέρος του κόσμου που διαφεύγει από τον έλεγχο των Αγγλοσαξόνων τότε ολόκληρος ο πλανήτης θ΄αυτοκτονήσει. Καταλαβαίνετε; Κι αυτό διαδίδεται αναμφίβολα παντού σε όλους τους τομείς με τα Ναρκωτικά και πως λέγεται στα ρώσικα; με LGBT Q.Φαντάζεστε ότι αυτοί διδάσκουν αυτό στις ΗΠΑ στα δημοτικά σχολεία σε μαθητές 6 με 7 ετών; ότι υπάρχουν 72 γένη-φύλα και όχι μόνο οι γκέι και οι νορμάλ αλλά 72! Αυτό είναι απολύτως γραμμένο μέσα στα προγράμματά τους. Αυτό εξηγείται ως εξής: ok εσύ είσαι ένα αγόρι, αλλά ίσως είσαι ένα κορίτσι..”
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε στις 8 Δεκεμβρίου ότι ο Viktor Bout, ένας Ρώσος υπήκοος, ο οποίος εξέτιε ποινή φυλάκισης στις Ηνωμένες Πολιτείες για εμπορία όπλων, επέστρεφε στη Ρωσία ως αποτέλεσμα μιας συμφωνίας με τις ΗΠΑ για την ανταλλαγή του με την Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια Brittney Griner, η οποία συνελήφθη στη Ρωσία για λαθρεμπόριο ναρκωτικών τον Φεβρουάριο του 2022.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ουκρανία προετοιμάζεται για νέα εισβολή από το βορρά της Ρωσίας με στόχο το Κίεβο πιθανώς τέλος Φλεβάρη!!
17/12/2022
Sky News: Η Ουκρανία «προετοιμάζεται» για ρωσική εισβολή από τον Βορρά, λέει γενικός διοικητής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Είναι αυτός ο λόγος που η Ρωσία χαλάρωσε το ανατολικό μέτωπο είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο έχει συσσωρεύσει στρατεύματα στη Λευκορωσία, αναφορές κάνουν λόγο για 500.000 περιμετρικά ενώ και η τελευταία έχει προωθήσει στρατιές στα σύνορα με Ουκρανία. Δεν θ΄αναλωθεί σ΄επιμέρους μάχες πάει για Roi’s mate. Την πρώτη φορά τα ρώσικα τανκ δεν είχαν διάταξη μάχης…Θα έμπαιναν ειρηνικά αν ο Ζελένσκι αρνιόταν την αιματοχυσία. Απέτυχε η διαπραγμάτευση. Αυτή τη φορά δεν θα κάνουν παρέλαση……
Η Ουκρανία προετοιμάζεται για τη Ρωσία που θα προσπαθήσει ξανά να εισβάλει από τον βορρά – ίσως γύρω στην επέτειο της πρώτης, αποτυχημένης απόπειρας να καταλάβει το Κίεβο τον περασμένο Φεβρουάριο, δήλωσε ένας ανώτατος διοικητής.
Παράλληλα ουκρανικά φύλλα αναφέρουν ότι: σύμφωνα με Ουκρανούς στρατιωτικούς ειδήμονες η Ρωσία μπορεί να εξαπολύσει επίθεση κατά Κιέβου στο τέλος χειμώνα.«Το κυρίως στράτευμα δύναται να βρίσκεται στις περιοχές Χάρκοβο και Soumy, και τότε η Λευκορωσία θα προελάσει στα δυτικά για Volyn ή Κιέβο. »




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουκρανοί ναζί με φόντο τη σβάστικα κάνουν Χριστούγεννα χορεύοντας σε ρυθμούς τραγουδιών για Μπαντέρα!!! 
17/12/2022



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουκρανία: Διεστραμμένοι Επιφανείς Λευκοί Ναζιστές της Νέας Τάξης έχουν κάνει σάκους του μποξ γυμνούς αντιφρονούντες και τους μαστιγώνουν!!ΚΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ! 
17/12/2022
Ουκρανία: Διεστραμμένοι Επιφανείς Λευκοί Ναζιστές της Νέας Τάξης έχουν κάνει σάκους του μποξ γυμνούς αντιφρονούντες και τους μαστιγώνουν σε δημόσιους χώρους προς παραδειγματισμό και γι άσκηση τρομοκρατίας στον πληθυσμό!! Τους έχουν κατεβάσει τα παντελόνια και τους κλωτσούν ή τους μαστιγώνουν ή τους χτυπούν ως σάκους του μποξ. Αυτή είναι η Νέα Ηθική Τάξη της Δύσης..NAZIΣΜΟΣ. Βασανιστήρια…
Σύμφωνα με οπτικό υλικό και αναρτήσεις άλλοι 2 πολίτες εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες στο Bakhmut από τους Ουκρανοναζήδες καθώς υποχωρούν ηττημένοι .
https://twitter.com/i/status/1603797268230012930
https://twitter.com/fabushka_/status/1604190984367091712?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1604190984367091712%7Ctwgr%5E9028be77e8c197d39c6a0edf2d7f256c91ab8968%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fdimpenews.com%2F2022%2F12%2F17%2Fcebfcf85cebacf81ceb1cebdceafceb1-ceb4ceb9ceb5cf83cf84cf81ceb1cebccebcceadcebdcebfceb9-ceb5cf80ceb9cf86ceb1cebdceb5ceafcf82-cebbceb5%2F



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κοινωνιολόγος Dominique Wolton Διευθυντής Ερευνών στο CNRS προέβλεψε πριν 20χρόνια χρόνια την ” τυραννία των ειδημόνων” …της πανδημίας: η επιστήμη δεν είναι πια ουδέτερη, η γνώση είναι ένα διακύβευμα πολιτικο-οικονομικό !!!!
17/12/2022



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας μ΄επίθεση ξίφους δίνει τον τίτλο του Ιππότη στο αφεντικό της Astra Zeneca!
17/12/2022



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΟΥΚΡΑΝΙΑ
«Προειδοποιήσεις» της Ρωσίας για «νόμιμους στόχους» σε ΝΑΤΟικό έδαφος...
...μαζί με κατηγορίες σε ΗΠΑ και Πολωνία για συμμετοχή σε «τρομοκρατικές επιθέσεις»
Με τον γγ του ΝΑΤΟ να μιλάει ανοιχτά για τον κίνδυνο ενός «πλήρους πολέμου» μεταξύ ΝΑΤΟ - Ρωσίας, τις ΗΠΑ να εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν πυραυλικά συστήματα «Patriot» στην Ουκρανία και τη Μόσχα να επαναφέρει τις έμμεσες πυρηνικές απειλές, η ιμπεριαλιστική σύγκρουση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας έχει μπει σε ακόμα πιο επικίνδυνη «τροχιά».
Εξάλλου, και οι δύο πλευρές εμφανίζονται ανυποχώρητες ως προς τους στόχους της σύγκρουσης και τους όρους διαπραγμάτευσης για τον «τερματισμό» της, με τη Ρωσία να καλεί την Ουκρανία να αποδεχτεί την «πραγματικότητα» της προσάρτησης εδαφών και το Κίεβο, την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες να καλούν τη Μόσχα να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα ουκρανικά εδάφη.
Μεντβέντεφ: «Νόμιμοι» οι στόχοι σε έδαφος του ΝΑΤΟ;
Υπονοούμενα για ενδεχόμενους «νόμιμους» στόχους της Ρωσίας σε ΝΑΤΟικό έδαφος άφησε την Παρασκευή ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμ. Μεντβέντεφ: «Σήμερα (...) το βασικό ερώτημα είναι: Ο υβριδικός πόλεμος που κήρυξε de facto στη χώρα μας το ΝΑΤΟ, μπορεί να θεωρηθεί είσοδος της Συμμαχίας σε πόλεμο με τη Ρωσία; Είναι δυνατόν να θεωρηθεί η παράδοση μεγάλου όγκου όπλων στην Ουκρανία ως επίθεση στη Ρωσία;».
Οπως είπε, έχουν προκύψει ερωτήματα εάν ορισμένα «αντικείμενα» του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να είναι «νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι» και ότι υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες... Μάλιστα, ως τέτοιους «νόμιμους στόχους» κατονόμασε στρατιωτικές και άλλες υποδομές, στρατιωτική και πολιτική ηγεσία ενός «αντίπαλου κράτους».
Εξάλλου, το ρωσικό πρακτορείο TASS επικαλέστηκε τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας λέγοντας ότι «επιβεβαιώνεται η άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ και της Πολωνίας στη μαζική στρατιωτική - υλικοτεχνική υποστήριξη του καθεστώτος του Κιέβου, στην προετοιμασία και υλοποίηση τρομοκρατικών επιθέσεων στο ρωσικό έδαφος».
Οι αρμόδιες ρωσικές υπηρεσίες ανέλυσαν ηλεκτρονικά στοιχεία των drones που αναχαιτίστηκαν κατά τις επιθέσεις της Ουκρανίας σε ρωσικές υποδομές στη Σεβαστούπολη, στην Κριμαία, στις περιφέρειες Κουρσκ, Μπέλγκοροντ και Βορονέζ.
Αποστολή «Patriot» θα είχε «απρόβλεπτες συνέπειες»
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία» ότι «ο τρομερός πόλεμος στην Ουκρανία» «μπορεί να γίνει πλήρης και να εξαπλωθεί σε έναν μεγάλο πόλεμο μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας», είχε σημειώσει την περασμένη βδομάδα ο γγ του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ, την ίδια ώρα που ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ κλιμακώνουν την πολύμορφη εμπλοκή τους στη στρατιωτική σύγκρουση.
Μια νέα φάση κλιμάκωσης θα εγκαινιαστεί αν επιβεβαιωθούν τα αμερικανικά δημοσιεύματα, που φέρουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ να είναι ένα βήμα πριν από την έγκριση αποστολής «Patriot» στην Ουκρανία, με φόντο τους συνεχείς ρωσικούς βομβαρδισμούς σε ουκρανικές ενεργειακές υποδομές.
Οχι μόνο επειδή η Μόσχα απέρριπτε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ανάπτυξης «Patriot» στην Ουκρανία ήδη πριν από τη ρωσική εισβολή (η ανάπτυξη αντιπυραυλικής ασπίδας γύρω από τη Ρωσία δίνει στρατιωτικό πλεονέκτημα σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και αποτελεί πάγια «κόκκινη» γραμμή της Μόσχας), αλλά και επειδή θα «σπάσει» ένα «όριο» που έχουν θέσει οι ΗΠΑ στο είδος των όπλων που προμηθεύουν στο όνομα της αποφυγής απευθείας σύγκρουσης με τη Ρωσία.
Αν όντως σταλούν οι «Patriot», ίσως η Ουάσιγκτον αποφασίσει να στείλει κι άλλους εξοπλισμούς, όπως σύγχρονα άρματα μάχης ή πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς ATACMS, που μέχρι στιγμής αρνείται στο Κίεβο.
Η Μόσχα προειδοποίησε επανειλημμένα για «απρόβλεπτες συνέπειες» και «πρόσθετους κινδύνους για την παγκόσμια ασφάλεια», ενώ ξεκαθάρισε ότι οι «Patriot» θα αποτελούν «νόμιμο στόχο» της.
Με δεδομένη την αυξανόμενη στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ και την παρουσία Αμερικανών στρατιωτικών στο πεδίο, «η μεταφορά τέτοιων εξελιγμένων όπλων, ο χειρισμός των οποίων απαιτεί μήνες εκπαίδευσης, θα σήμαινε επέκταση της εμπλοκής του στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ σε πολεμικές επιχειρήσεις, με όλες τις επακόλουθες συνέπειες», επισήμανε το ρωσικό ΥΠΕΞ.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ σκοπεύει επίσης να προμηθεύσει τις ουκρανικές δυνάμεις με ηλεκτρονικό εξοπλισμό για τη μετατροπή απλών βομβών σε «έξυπνες», δηλαδή κατευθυνόμενες με τη βοήθεια δορυφόρων, για ακριβή πλήγματα από αέρος, ανέφερε η «Washington Post».
Η Ρωσία φόρτωσε διηπειρωτικό πύραυλο «Yars»
Επιδεικνύοντας ...«δείγμα» αυτών των «απρόβλεπτων συνεπειών», το ρωσικό υπουργείο Αμυνας δημοσιοποίησε την εγκατάσταση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου «Yars» σε έναν εκτοξευτή σιλό στην περιοχή Kaluga, 150 χλμ. νοτιοδυτικά της Μόσχας, ενόψει της «Μέρας Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων» της Ρωσίας.
«Ο πύραυλος θα είναι σε υπηρεσία μάχης όπως είχε προγραμματιστεί» και «η πατρίδα θα λάβει άλλο ένα δείγμα πυρηνικών πυραύλων, το οποίο θα μας επιτρέψει να επιλύσουμε οποιαδήποτε καθήκοντα σε στρατηγικό επίπεδο», δήλωσε ο αρμόδιος διοικητής.
Παράλληλα, δύο Ρώσοι αξιωματούχοι στο Ντονμπάς κάλεσαν τη ρωσική ηγεσία σε κλιμάκωση. «Δεν έχουμε τους πόρους για να νικήσουμε το μπλοκ του ΝΑΤΟ με συμβατικά μέσα. Αλλά έχουμε πυρηνικά όπλα γι' αυτό», δήλωσε ο Ρώσος διοικητής στην περιοχή του Ντονέτσκ, Αλ. Κοντακόφσκι. Οπως επισήμανε, η Ρωσία πολεμά ολόκληρο τον δυτικό κόσμο, γι' αυτό η επόμενη κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία μπορεί να είναι «μόνο μία: Πυρηνική».
Την προηγούμενη βδομάδα ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλ. Πούτιν, είχε δηλώσει ότι «αυξάνεται η απειλή» ενός πυρηνικού πολέμου, αλλά και ότι η Ρωσία «θα εξετάσει» την «ιδέα της Ουάσιγκτον», να υιοθετήσει κι αυτή το δόγμα του «προληπτικού πυρηνικού πλήγματος».
Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να παρέχει όπλα, είπε ο πρώην πρεσβευτής της «Δημοκρατίας» του Λουγκάνσκ στη Μόσχα, Ρ. Μιρόσνικ, και «μόνο η καταστροφή των οδών εφοδιασμού στη Δυτική Ουκρανία θα έχει ριζικό αντίκτυπο».
Στο μεταξύ, δεκάδες ρωσικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν την Παρασκευή από αέρος και εδάφους στην Ουκρανία, σε υποδομές στην Οδησσό, στο Χάρκοβο και αλλού. Μάλιστα, σε μια «συμβολική» κίνηση «για πρώτη φορά» οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu95 από τη στρατιωτική βάση «Ενγκελς» στην κεντρική Ρωσία που χτυπήθηκε πρόσφατα από τις ουκρανικές δυνάμεις, σύμφωνα με ουκρανικές πηγές. Επιπλέον, υπήρξαν εκτοξεύσεις από τα βόρεια της Κασπίας Θάλασσας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τη διάρκεια των αεροπορικών επιθέσεων εθεάθησαν στον «ουρανό της Λευκορωσίας» ρωσικά μαχητικά, πιθανόν για λόγους αντιπερισπασμού.
«Παγκόσμια Σύνοδο» και «Σύμφωνο του Κιέβου» προτείνει ο Ζελένσκι
Με φόντο τη στρατιωτική κλιμάκωση εντείνεται η πολιτική και οικονομική πίεση προς τη Ρωσία.
Συμμετέχοντας στη Σύνοδο του G7 τη Δευτέρα, ο Ουκρανός Πρόεδρος, Β. Ζελένσκι, επανέφερε την πρόταση για μια «Παγκόσμια Σύνοδο Ειρήνης» ΝΑΤΟικής «κοπής», για τον γεωπολιτικό ανταγωνισμό στην Ανατολική Ευρώπη. Το κατά πόσον θα προχωρήσει, εξαρτάται και από τα ανταγωνιστικά σχέδια και τα αντικρουόμενα συμφέροντα μέσα στον ευρωατλαντικό άξονα.
Και στη Σύνοδο Κορυφής του G20 στο Μπαλί ο Ζελένσκι είχε καλέσει σε μια Παγκόσμια Διάσκεψη για να εδραιωθούν «τα βασικά στοιχεία της μεταπολεμικής αρχιτεκτονικής ασφάλειας στον ευρωατλαντικό χώρο, συμπεριλαμβανομένων των εγγυήσεων για την Ουκρανία» και να υπογραφεί το λεγόμενο «Σύμφωνο Ασφαλείας του Κιέβου». Μεταξύ άλλων αυτό προβλέπει «εγγυήσεις ασφαλείας» από ιμπεριαλιστικές δυνάμεις του ευρωατλαντικού άξονα, αποκλείοντας τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, εξοπλισμό της Ουκρανίας με ΝΑΤΟικά πρότυπα, χωρίς να αποκλείεται η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.
Ο Ζελένσκι ισχυρίστηκε στο G7 ότι για... «να φέρουμε πιο κοντά την ειρήνη», η Δύση θα πρέπει να προμηθεύσει την Ουκρανία με σύγχρονα άρματα μάχης και σύγχρονη αεράμυνα, επικαλούμενος το «πυραυλικό» πλεονέκτημα της Ρωσίας. Επίσης, ζήτησε «συνεχή υποστήριξη πυροβολικού με όπλα και οβίδες, περισσότερο πυροβολικό, περισσότερους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς».
Το δεύτερο βήμα - κατά τον Ζελένσκι - είναι η «ανθεκτικότητα», με διατήρηση «οικονομικής, ενεργειακής και κοινωνικής σταθερότητας το επόμενο έτος».
«Το τρίτο βήμα είναι μια νέα διπλωματία», είπε, προσθέτοντας ότι είναι «ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε τη διπλωματία για να φέρουμε την απελευθέρωση του λαού μας και όλων των εδαφών μας πιο κοντά».
«Αυτά είναι τρία βήματα προς τη συνέχιση των εχθροπραξιών», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμ. Πεσκόφ, καλώντας την «ουκρανική πλευρά να λάβει υπόψη την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί» με τα «νέα εδάφη» της Ρωσίας.
ΕΕ: Νέα οικονομική βοήθεια και κυρώσεις εν μέσω αντιθέσεων
Αποφάσεις που εντείνουν την πίεση προς τη Ρωσία και τη στήριξη στην Ουκρανία - αν και όχι χωρίς αντιθέσεις και παζάρια - έλαβε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη.
Μετά από διαπραγματεύσεις με την Ουγγαρία, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιβεβαίωσε τη χορήγηση χρηματοοικονομικής βοήθειας ύψους 18 δισ. ευρώ το 2023 στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων και για την αποκατάσταση ενεργειακών υποδομών, καθώς η ΕΕ φοβάται ένα νέο προσφυγικό κύμα.
Σε μια ακόμη αμφιλεγόμενη πρόταση, που αυξάνει την πιθανότητα διεύρυνσης του πολέμου, προχώρησε ο Ουκρανός Πρόεδρος απευθυνόμενος στη Διάσκεψη στο Παρίσι την περασμένη βδομάδα.
Κάλεσε την ΕΕ «να στείλει ειδικές αποστολές σε κρίσιμες ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας, από τις οποίες εξαρτάται η σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής μας», όπως οι αποστολές της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.
Οι ηγέτες της ΕΕ επιβεβαιώνουν την υποστήριξη «στην ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της» και η ΕΕ θα συνεχίσει να παρέχει πολιτική και στρατιωτική υποστήριξη, «ιδίως μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την Ειρήνη και της αποστολής για τη στρατιωτική συνδρομή της ΕΕ» στην Ουκρανία.
Νωρίτερα μες στη βδομάδα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είχε εγκρίνει αύξηση 2 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την Ειρήνη για το 2023. Μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί από αυτόν τον Μηχανισμό περίπου 3,5 δισ. ευρώ για τη στρατιωτική στήριξη του Κιέβου.
Οι ηγέτες των 27 κατέληξαν σε συμβιβασμό και ενέκριναν επίσης το 9ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, ωστόσο δεν πέρασε η 12μηνη ανανέωση όλων των κυρώσεων που ισχύουν μέχρι τώρα.
Οι χώρες της Βαλτικής και η Πολωνία είχαν απειλήσει να μπλοκάρουν το 9ο πακέτο επειδή προβλέπει εξαιρέσεις στις ρωσικές εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και λιπασμάτων, ως μέρος των συμφωνιών για τα ουκρανικά σιτηρά.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του «Politico», η Ουγγαρία μπλόκαρε την πρόταση της Λιθουανίας για 12μηνη διάρκεια του συνόλου των κυρώσεων, ενώ η Κομισιόν τη στήριζε ως «ισχυρό μήνυμα προς τη Ρωσία». Από την πλευρά της, η Ιταλία εξέφρασε τον προβληματισμό ότι κάτι τέτοιο θα έδινε την αίσθηση ότι σίγουρα ο πόλεμος θα διαρκέσει ακόμη έναν χρόνο.
Χαρακτηριστικές είναι και οι πρόσφατες δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Αμυνας, Τζ. Κροσέτο, ότι οι αποστολές όπλων στην Ουκρανία «θα πρέπει να τερματιστούν αργά ή γρήγορα» και θα τερματιστούν όταν ξεκινήσουν οι «ειρηνευτικές συνομιλίες για τις οποίες όλοι ελπίζουμε».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΑΤΡΑ
Πέθανε καρκινοπαθής που του είχαν κόψει το ρεύμα!
Δημοτική αρχή Πάτρας: Φτάνει πια με την πολιτική που θυσιάζει ζωές στον βωμό της κερδοφορίας
«Φτάνει πια με την πολιτική και το σύστημα που θυσιάζει ανθρώπινες ζωές στον βωμό της ανάπτυξης και της κερδοφορίας των μεγάλων ομίλων και επιχειρήσεων!», τονίζει με δελτίο Τύπου της η δημοτική αρχή Πάτρας, καταγγέλλοντας ότι «ένας ανήμπορος καρκινοπαθής συμπολίτης μας "έφυγε" από τη ζωή με τρόπο τραγικό, αφού η ΔΕΗ του είχε κόψει το ρεύμα λόγω αδυναμίας του να πληρώσει και δεν το επανασυνέδεε, επικαλούμενη ρευματοκλοπή (!), παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και τα αιτήματα της Αντιδημαρχίας Υγείας & Πρόνοιας του δήμου Πατρέων».
Ο εκλιπών ήταν ωφελούμενος του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και με παρέμβαση του Κοινωνικού Οργανισμού του δήμου είχε φιλοξενηθεί στη δομή αστέγων του ΚΟΔΗΠ, σημειώνει η δημοτική αρχή και εκφράζει τη θλίψη της για τον θάνατό του, καταγγέλλοντας «την ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης, της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, που κόβει το ρεύμα ακόμα και σε καρκινοπαθείς προκειμένου οι μεγαλοεπιχειρήσεις της Ενέργειας να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους. Φτάνει πια με την πολιτική και το σύστημα που θυσιάζει ανθρώπινες ζωές στον βωμό της ανάπτυξης και της κερδοφορίας των μεγάλων ομίλων και επιχειρήσεων! Ελπίδα μας, για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα, η πάλη του λαού μας και η λαϊκή αλληλεγγύη».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ
Μπαράζ νομοσχεδίων για τον ανταγωνισμό με την Κίνα
Στο πλαίσιο του σφοδρού ανταγωνισμού ΗΠΑ - Κίνας, νέο διακομματικό νομοσχέδιο στο αμερικανικό Κογκρέσο στοχεύει στην επιβολή κυρώσεων στον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό «Huawei» και σε άλλες κινεζικές εταιρίες που εγκαθιστούν δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G).
Το διακομματικό νομοσχέδιο επιδιώκει να αποτρέψει την πρόσβασή τους στις τράπεζες των ΗΠΑ, με την κατηγορία ότι «εμπλέκονται σε οικονομική κατασκοπεία σε βάρος των ΗΠΑ». Εκπρόσωπος της «Huawei» δεν σχολίασε άμεσα κάτι.
Προχτές, στο μεταξύ, ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μ. Ρούμπιο, μαζί με δύο βουλευτές των δύο κομμάτων, ανακοίνωσε ότι θα προωθήσει νομοσχέδιο για να απαγορευτεί στις ΗΠΑ το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Tik Tok, με το επιχείρημα πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κατασκοπεύσει Αμερικανούς και να λογοκρίνει περιεχόμενο που δεν είναι αρεστό στις σινικές αρχές. Και αυτό το νομοσχέδιο, που μεταξύ άλλων επιδιώκει το μπλοκάρισμα και την απαγόρευση όλων των συναλλαγών στις ΗΠΑ από εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που έχουν πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες τον μήνα και τελούν υπό την επιρροή ξένων χωρών που θεωρούνται «ξένοι αντίπαλοι» (Ρωσία, Κίνα, Ιράν, Βόρεια Κορέα, Κούβα και Βενεζουέλα), όπως και το παραπάνω, έχει διακομματική στήριξη.
Την ίδια μέρα, η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε τα σχέδιά της να εντάξει την κινεζική εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών «Yangtze Memory Technologies» και άλλες 35 κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας αιχμής σε μια εμπορική «μαύρη λίστα» ώστε να τις εμποδίσει να αποκτούν πρόσβαση σε συγκεκριμένα κρίσιμα εξαρτήματα που παράγουν αμερικανικές εταιρείες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Ντογιάκου ζητά ο Κύρτσος...
17/12/2022  -   13.30 μ.μ.
Την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και του Εισαγγελέα του του Αρείου Πάγου ζητάει ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος μετά το ρεπορτάζ-«βόμβα» του Euractiv για την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ.
«Να κάνει μια άλλη δουλειά γιατί είναι φανερό ότι δεν έχει σχέση με τη Δικαιοσύνη» δήλωσε o κ. Κύρτσος αναφερόμενος στον Ισίδωρο Ντογιάκο.
«Θεωρούσα ότι η παρακολούθησή μου είναι 100% βέβαιη γιατί είχα τις κατάλληλες πληροφορίες και τώρα η έρευνα της ΑΔΑΕ διέλυσε κάθε αμφιβολία» ανέφερε και πρόσθεσε:
«Ζητώ δύο παραιτήσεις. Πρώτον, του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, ο οποίος με αντάμειψε για την υποστήριξή μου, όταν ήταν υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ και αργότερα όταν διεκδικούσε την πρωθυπουργία, με τους κοριούς του κράτους – παρακράτρους» δήλωσε ο κ. Κύρτσος.
«Θεωρώ, επίσης, ότι ο κ. Ντογιάκος, εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, πρέπει να πάει να κάνει μια άλλη δουλειά γιατί είναι φανερό ότι δεν έχει σχέση με τη Δικαιοσύνη που πρέπει να ελέγχει την εκτελεστική εξουσία και να εξασφαλίζει τα δικαιώματά μας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κράτους δικαίου» ανέφερε και πρόσθεσε:
«Τέλος, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου ακόμα και την ευγνωμοσύνη μου στην ΑΔΑΕ που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ξεπέρασε όλα τα εμπόδια για να προστατέψει τα συνταγματικά μου δικαιώματα. Θα δώσω συνέχεια στην Ελλάδα και την ΕΕ σε αυτήν τη θλιβερή υπόθεση. Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να δηλώνει ότι ήταν αντιστασιακός σε ηλικία 6 μηνών αλλά σε ώριμη πολιτική ηλικία πρέπει να του πω ότι έχει χουντική συμπεριφορά».