Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Κυριακη 18 Δεκεμβριου 2022


"Να αποσύρουν οι Ρώσοι τις δυνάμεις τους από το Ντόνμπας και την Κριμαία", ζητάει ο "μάγος" Χ. Κίσινγκερ. Και "να επανέλθουν στην συνοριογραμμή που ίσχυε έως τις 24 Φεβρουαρίου". Όσο για τις Ρωσόφωνες περιοχές, αυτές "θα πρέπει να αρκεστούν σε δημοψηφίσματα" (τα οποία "θα διοργανωθούν στην συνέχεια") προκειμένου να "επιλέξουν" και να "εξασφαλίσουν" την αυτοδιάθεσή τους. Όσο για την υπόλοιπη Ουκρανία, αυτή "πρέπει να παραμείνει στο NATO". Αλλιώς ο πόλεμος "υπάρχει κίνδυνος να γίνει παγκόσμιος".

ΤΙ "κελεύει" αυτό το ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ; Να πιαστεί ο Πούτιν κορόιδο από την Δύση χειρότερα από ό,τι ο "Ντάνσεν" στο ομώνυμο μονόπρακτο του Μπρεχτ; Αρκούμενος στις "ειλικρινείς προθέσεις" του 4ου Ράιχ να κλείσει "ειρήνη" και "συμφωνίες" τις οποίες "θα τηρήσει" ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ. Αυτόν που άφησε κληρονομιά Ο ΧΙΤΛΕΡ;

Και ΤΙ σημαίνει "θα διοργανωθούν δημοψηφίσματα αυτοδιάθεσης"; Δημοψηφίσματα ΕΓΙΝΑΝ. Τα έβγαλε "άκυρα" ο Χένρι; Έτσι εννοεί τις "ειλικρινείς προθέσεις" και την "τήρηση των συμφωνιών";

Τέλος, αν δεν υποκύψουν στις απαιτήσεις αυτές οι Ρώσοι..."ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ". Κάπως έτσι ωρυόταν απειλητικά ο Χίτλερ προς τον καγκελάριο της Αυστρίας Schuschnigg, απαιτώντας από αυτόν να υπογράψει το "Anschluss" (προσάρτηση της Αυστρίας στην Γερμανία).

Ας προσέξομε ιδιαιτέρως την τελευταία φράση:

«...Το ιδανικό αποτέλεσμα για μερικούς είναι μια Ρωσία που θα καταστεί ανίκανη και ανήμπορη από τον πόλεμο. Διαφωνώ. Παρά την τάση της για βία, [b]η Ρωσία έχει συμβάλει καθοριστικά στην παγκόσμια ισορροπία και στην ισορροπία δυνάμεων για πάνω από μισή χιλιετία. Ο ιστορικός της ρόλος δεν πρέπει να υποβαθμιστεί.»

Με άλλα λόγια, ο Kissinger κάνει στον Πούτιν "ψι ψι ψι ψι" κουνώντας του τον "μέζε" της "επαναφοράς της Ρωσίας" στην θέση του "πυροσβέστη" κάθε εξέγερσης που θα έχει στόχο την αντίθεση στον Ιμπεριαλισμό (ομολογία ότι ο Ιμπεριαλισμός δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του, όπως είχαν φαντασιωθεί ότι θα του εξασφάλιζε η "Νέα Τάξη Πραγμάτων"). Με "επιστροφή στα ένδοξα χρόνια του Γιέλτσιν", επιχειρεί να τον δελεάσει. Ανίκανος να δει ότι η Ιστορία προχώρησε, και ότι ο ίδιος κάνει λόγο για "επιστροφή της Ρωσίας σε εκείνα τα χρόνια", την στιγμή που οι Η.Π.Α. είναι οι πρώτες και χειρότερες που δεν έχουν πλέον ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με ό,τι αποτελούσαν τότε. Καθόλου παράδοξο: Παραληρεί όντας αυτό που έγραψα στην αρχή: ΓΝΗΣΙΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΚΟΥΒΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΩΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ 

Οι διαδηλώσεις της 11ης Ιουλίου 2021 ήταν αποτέλεσμα επικοινωνιακού βομβαρδισμού ακριβείας των εγκεφάλων χιλιάδων ανθρώπων στην Κούβα μετά από μήνες σοβαρών ελλείψεων εφοδιασμού.

Άμεση συνέπεια, με τη σειρά της, της οικονομικής ασφυξίας που εφαρμόζεται, εν μέσω πανδημίας, από το ίδιο εγκληματικό χέρι: αυτό της αμερικανικής κυβέρνησης.

Τα μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα ήταν -και εξακολουθούν να είναι- στοιχειώδη, χωρίς σκιά: η κουβανική κυβέρνηση ευθύνεται για τις ελλείψεις που προκαλεί ένα μη βιώσιμο σοσιαλιστικό σύστημα. Ούτε λέξη για το εγκληματικό μπλοκάρισμα.

Έτσι λειτουργεί ο Πόλεμος της Πέμπτης Γενιάς, του οποίου το έδαφος κατάκτησης είναι ο ανθρώπινος εγκέφαλος: μετατρέπει κάποια θύματα σε αυτόν που επιτιθέμενο σε σωτήρα• και μια περίτεχνη στρατηγική κοινωνικής λοβοτομής γίνεται μια "αυθόρμητη διαμαρτυρία για την ελευθερία".

Αυτός ο γνωστικός πόλεμος συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Και συντεταγμένες, από την κοινότητα πληροφοριών των ΗΠΑ, ΜΚΟ, εργολάβους και μισθοφόρους που παρουσιάζονται ως δημοσιογράφοι ή "πράκτορες της αλλαγής". Προσπαθούν, ξανά και ξανά, να επαναλάβουν και να επεκτείνουν το πλαίσιο των διαδηλώσεων 11J.

Πριν από ένα χρόνο, ο λαός της Κούβας, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, πήγε στην πλατεία και σταμάτησε την απόπειρα πραξικοπήματος σε λιγότερο από 24 ώρες. Η πρόκληση σήμερα είναι να βγούμε από την οξεία οικονομική κρίση, ακόμη και κάτω από το μπλόκο των Yankee.

Ακόμα και οι αριστεροί έχουν πέσει στην παγίδα του γνωστικού πολέμου. Αλλά οι περισσότεροι από αυτούς, στο πεδίο της αλληλεγγύης, δεν το έκαναν και σήμερα αποτελούν αναντικατάστατο κομμάτι του στρατού που χρειάζεται η Κούβα για να κερδίσει αυτόν τον ανελέητο και άνισο πόλεμο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καμία ενημέρωση από την Αϊτή;

Περίπου πριν από μία εβδομάδα, το rt's 'αναφέρθηκε απόψε' για τα ρωσικά τάνκερ που παρέχουν πραγματική βοήθεια στην Αϊτή, και οι ΗΠΑ στέλνουν τεθωρακισμένα οχήματα για την αστυνομία της Αϊτής για να πολεμήσουν τον ηγέτη του λαού Jimmy Chérizier του οποίου οι επαναστάτες μπλοκάρουν τις δεξαμενές καυσίμων στο Α λιμάνι.

Δεν υπάρχουν αναφορές επίσης για τους Αϊτινούς που κουνάνε ρωσικές σημαίες επειδή έχουν βαρεθεί την επέμβαση της Δύσης υπό τις ΗΠΑ.

Οι δυνάμεις του αποικιοκρατικού ξεφτιλοΟΗΕ περιφέρονται στην Αϊτή δεκαετίες τώρα.

Να σας θυμίσω το 2010:

Μετά τον τεράστιο σεισμό του 2010, η χολέρα «κατά λάθος» απελευθερώθηκε στο ποτάμι σύστημα της Αϊτής από «ειρηνευτικές» δυνάμεις του αποικιοκρατικού ξεφτιλοΟΗΕ.

Ας το ξαναπώ μέχρι να το βουλιάξει και οι αναγνώστες αυτής της ανάρτησης να καταλάβουν τη βαρύτητα αυτού που λέω:

Η χολέρα απελευθερώθηκε «τυχαία» από τις ειρηνευτικές δυνάμεις του αποικιοκρατικού ξεφτιλοΟΗΕ το 2010.

Η χολέρα απελευθερώθηκε «τυχαία» από τις ειρηνευτικές δυνάμεις του αποικιοκρατικού ξεφτιλοΟΗΕ το 2010.

Η χολέρα απελευθερώθηκε «τυχαία» από τις ειρηνευτικές δυνάμεις του αποικιοκρατικού ξεφτιλοΟΗΕ το 2010.

Και τώρα, μετά από περισσότερο από μια δεκαετία και δισεκατομμύρια στη Δυτική 'βοήθεια', οι Αϊτινοί είναι φτωχότεροι από ποτέ και η επιδημία χολέρας εξακολουθεί να συνεχίζεται.

Και πιο πρόσφατα ο αποικιοκρατικός ξεφτιλοΠΟΥ συμφώνησε με τη νέα κυβέρνηση της Αϊτής να αγοράσει «εμβόλια της Χολέρας». Ίσως με δάνειο αποικιοκρατικού ξεφτιλοΔΝΤ ποιος ξέρει!?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φανταστείτε τι θα είχε συμβεί για την Κούβα από τα "υπερδημοκρατικά" δυτικά ΜΜΕ, αν ως αποτέλεσμα κάποιας "ειρηνευτικής διαδήλωσης" έριχναν στο ψαχνό με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς από τα χέρια της αστυνομίας όπως συμβαίνει τώρα με τον αδελφό λαό Περουβιανό, είναι ήδη στους 21 φόνους και κανείς δε μιλάει από τους, ΟΕΑ, ΕΕ, ΟΗΕ...? η υποκρισία και τα δύο μέτρα και δύο σταθμά των θεσμών και των μηχανισμών των ΜΜΕ με τη συνενοχή σιωπή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δελτίο Τύπου για την συγκέντρωση έξω από την επιθεώρηση εργασίας σχετικά με την υπόθεση του ενός από τους δύο απολυμένους εργάτες στο πράσινο εξαιτίας της συνδικαλιστικής τους δράσης

Όλοι και όλες στην συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της εταιρείας Green and Health (Σπύρου Μαυρομμάτη 13, Άνω Κυψέλη) την Δευτέρα 19 Δεκέμβρη στις 18:00

Στις 13 Δεκέμβρη, δεκάδες εργαζόμενοι/ες και αγωνιστές/στριες βρέθηκαν έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας (στην Πατησίων 37) για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα του αγωνιστή-εργάτη πρασίνου Κωστή Α., απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψη του. 

Στη συγκέντρωση υπήρχε πανό της Επιτροπής Ταξικής Αλληλεγγύης, ενώ μοιράστηκε πλατιά και η σχετική προκήρυξη της Επιτροπής, ενημερώνοντας τους περαστικούς για τις δυο εκδικητικές απολύσεις και τον αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Κατά την διάρκεια της επιθεώρησης εργασίας, το αφεντικό της Green and Health, Βλάσης Μπισμπίκης, προσπάθησε να «διασκεδάσει» το κλίμα της απόλυσης και την οργή που αυτή έχει προκαλέσει, λέγοντας για τον Κωστή Α., πως “επειδή είναι «εργατικό» παιδί, αν φορέσει παπούτσια εργασίας, μπορεί να επιστρέψει και αύριο στη δουλειά του”. Αναπαράγοντας έτσι, το αισχρό επιχείρημα μιας εργοδοσίας που δεν τηρεί και δεν παρέχει κανένα μέτρο προστασίας, αλλά προσπαθεί να φορτώσει τις ευθύνες στην πλάτη των ίδιων των εργαζομένων. 

Βέβαια, ο εργοδότης ενημέρωσε πως αν αυτό συμβεί, θα πρέπει να απολύσει τον αντικαταστάτη του(!), επιδιώκοντας να ρίξει το μπαλάκι στον ίδιο τον απολυμένο και να τον εκβιάσει με τόσο προκλητικό τρόπο. Ο απολυμένος εργάτης προφανώς και δεν πρόκειται να πάρει τέτοια θέση απέναντι σε κανέναν συνάδελφο του, αλλά την ίδια ώρα προφανώς και έχει το δικαίωμα να παλέψει για την επαναπρόσληψη του! Άλλωστε, πίσω από αυτόν τον φτηνό εκβιασμό του εργοδότη, βρίσκεται η απροθυμία του να ξαναπροσλάβει έναν εργαζόμενο τον οποίο απέλυσε εκδικητικά για τη συνδικαλιστική του δράση. 

Σε αυτό το σημείο έφτασε η εργοδοσία για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να πασπαλίσει με χρυσόσκονη τον αντεργατικό της ρόλο ενώπιον της επιθεώρησης.

Μάλιστα, έφτασε να δηλώσει ότι νιώθει πως απειλείται, εν όψει της συγκέντρωσης που ήταν προγραμματισμένη για την ίδια μέρα, το απόγευμα, έξω από την εταιρεία! Ποιος απειλεί ποιον; Τέτοιοι εκβιασμοί δεν πρόκειται να καταφέρουν να διασπάσουν τους εργαζόμενους, που έχουν το δίκιο με το μέρος τους.

Απέναντι στην εργοδοσία της Green and Health, οφείλουμε πλατιά, μαζικά, οργανωμένα και δυναμικά να σταθούμε στο πλευρό των δύο απολυμένων Κωστή Α. και Σπύρου Δ., μέχρι την τη νίκη του δίκαιου αιτήματος της επαναπρόσληψής τους. Να παλέψουμε για να δημιουργηθούν ρωγμές απέναντι στην εργασιακή βαρβαρότητα, το αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη και την πλήρη διάλυση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και των εργατικών δικαιωμάτων την οποία τροφοδοτεί. 

Όλοι και όλες στην συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της εταιρείας Green and Health (Σπύρου Μαυρομμάτη 13, Άνω Κυψέλη) την Δευτέρα 19 Δεκέμβρη στις 18:00. 

Όλοι και όλες στο πλευρό των απολυμένων εργατών. Έχουμε δίκιο και θα νικήσουμε. 

Επιτροπή Ταξικής Αλληλεγγύης στους 2 απολυμένους εργάτες πρασίνου



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η περίπτωση της Ευρωβουλευτίνας Σπυράκη και η Πωγωνιανή ! 

Πάνε χρόνια κάμποσα ! Στην τότε Διευρυμένη Κοινότητα Πωγωνιανής (Καποδίστριας γαρ), πρόεδρος τότε ήταν ο κ. Τσέβης Παντελής . Δεξί του χέρι , και διάδοχός του , ο σημερινός Αντιδήμαρχος Πωγωνίου κ. Στυλιανός Κουκουλάρης ! Τότε λοιπόν είχε προσληφθεί , στην Αναπτυξιακή Πωγωνιανής με απόλυτη μυστικότητα, χωρίς να το ξέρει κανείς, μια κυρία , η σύζυγος του τότε Γραμματέα κ. Βάκα Ηλία . Πληρωνότανε κανονικά , δώρα , άδειες , ΙΚΑ κλπ. Δεν πάτησε ούτε μια μέρα στην Πωγωνιανή, ουτε μια ώρα. Μιλάμε για υπάλληλο φάντασμα ! .Αποκαλύφτηκε τυχαία ! Γράψανε οι εφημερίδες , προσωπικά (σαν δημοτικός σύμβουλος που ήμουνα τότε), μοίρασα προκηρύξεις στα χωριά ! Τίποτα . Αφασία . Τα λεφτά δεν επεστράφησαν ποτέ . Οι υπεύθυνοι , όχι μόνο δεν λογοδοτήσανε ποτέ , αλλά εξακολούθησαν και εξακολουθούν να προκαλούν με την παρουσία τους στα κοινά. (βλέπε και κλειστό Γυμναστήριο Πωγωνιανής) . Οι ίδιοι παρόντες και στο σκάνδαλο του «Ξενώνα» της Πωγωνιανής. Εδώ να δείς θράσος , εδώ να δεις λαμογιά , εδώ να δεις αλητεία . 

Τι να μας πεί τώρα η ευρωβουλευυτίνα κ. Σπυράκη , με τον δικό της υπάλληλο φάντασμα στο Ευρωκοινοβούλιο. (βλέπε τον γυιό του Λευτέρη Ζαγορίτη, βουλευτή της ΝΔ- βλέπε και λίγο Τζούλια Αλεξανδράτου). Εδώ σε ένα μικρό χωριό, είχαμε το δικό μας φάντασμα ! 

Υ.Γ. Θα συμβούλευα την κ. Σπυράκη , να κάνει μια βόλτα στο Πωγώνι, στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων , να μάθει από πρώτο χέρι, με ποιόν τρόπο μπορεί η ίδια να την βγάλει καθαρή και να συνεχίσει κανονικά την καριέρα της !



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προληπτική θανάτωση λένε.Έτσι έγινε και η προληπτική θανάτωση ανθρώπων στο όνομα της τρομοκρατίας του αοράτου εχθρού έλεος 

Η άλλη ονομασία της στημένης επισιτιστικής κρίσης

«ΧΤΥΠΗΜΑ» στα τρόφιμα: Σφάζουν ΜΑΖΙΚΑ πουλερικά και τα πετάνε!!! Ρεπορτάζ έρχεται να 

Γιατί σφάζουν ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ πουλερικά σε ΗΠΑ και άλλες χώρες...

Και ενώ πλασάρουν το τεχνητό κρέας σαν ιδανική τροφή, με τους δημοσιογράφους στην Ελλάδα να παρουσιάζουν ΝΕΟΥΣ τηλε-ειδικούς που το αποκαλούν «ασφαλές και νοστιμότατο», εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ δείχνουν τι πραγματικά έρχεται…

Όπως σχολιάζεται «έχει σημειωθεί νέο ρεκόρ θανάτων περισσότερων από 53 εκατομμυρίων πουλερικών στις Η.Π.Α. Ωστόσο αυτοί οι θάνατοι δεν αποδίδονται όλοι στην γρίπη των πτηνών.

Στην πραγματικότητα η συντριπτική πλειοψηφία οφείλεται στην προληπτική εξόντωση, -την θανάτωση των ζώων εκτροφής για να αποφευχθεί ένα ξέσπασμα ευθύς εξαρχής, οδηγώντας πολλούς σε ανησυχία για την μελλοντική προσφορά τροφίμων στις ΗΠΑ.

Η “Η5n1 ανίχνευση και προληπτική θανάτωση”, έχει επεκταθεί σε 46 πολιτείες σύμφωνα με μια έκθεση από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ.

Η έκθεση επίσης αναφέρει, ότι ο αριθμός των πολιτειών των Η.Π.Α που επλήγησαν το 2022 είναι υπερδιπλάσιος από τον αριθμό των Πολιτειών που επλήγησαν το 2015, -την προηγούμενη μεγαλύτερη χρονιά επιδημίας γρίπης των πτηνών που έχει καταγραφεί.

1.8 εκατομμύρια κοτόπουλα πρόκειται να εκτελεστούν στη Νεμπράσκα, αφού έχουν ήδη εξοντώσει 6,8 εκατομμύρια πουλιά φάρμας. Στην Αϊόβα 15,5 εκατομμύρια πουλιά έχουν εξοντωθεί αυτή τη χρονιά και στο Μέριλαντ οι πρόσφατες λοιμώξεις, οδήγησαν στην θανάτωση 24.000 πουλιών, με βάση μόνο 22 δείγματα από 22 πτηνά που βρέθηκαν θετικά στην γρίπη των πτηνών.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το ήμισυ της ελεύθερης βοσκής γαλοπούλας που παράγονται για τα Χριστούγεννα έχουν σκοτωθεί. Εξακόσιες χιλιάδες από τα 1,3 εκατομμύρια, και η κυβέρνηση διέταξε ένα lockdown πανδημίας πουλιών, αναγκάζοντας όλα τα πουλερικά και τα οικόσιτα πτηνά στην Αγγλία να κρατηθούν σε εσωτερικούς χώρους, αφού πιστεύεται ότι ο Η5n1 προέρχεται από άγρια πτηνά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΓΙΕΣΤΑΤΗ ΝΕΑ ΓΙΑΤΡΟΣ €ΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΗ ΕΦΥΓΕ ΚΙ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΞΑΦΝΙΚΙΤΙΔΑ

(46 ετών Ελασσονα)

Απέδειξε κι αυτή με την στάση της 

ότι τελικά δεν εχομε γιατρούς επιστήμονες αλλά παπαγαλους 

κράχτες των φαρμακευτικων 

με το αζημίωτο!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



από το "Αφήστε τους να φάνε έντομα"

Περαιτέρω συζήτηση για τις ηλίθιες νέες πολιτικές της ολλανδικής κυβέρνησης προς τους αγρότες τους:

"Αυτή είναι μια από αυτές τις απίστευτες ιστορίες για το πώς η Κλιματική Αλλαγή οδηγείται σε τόσο ακραίο σημείο, που θα εξαπολυθεί ένα σοβαρό κύμα θανάτων τόσο από την πείνα όσο και από τις επερχόμενες θερμοκρασίες παγετών χωρίς καύσιμα. Η ολλανδική κυβέρνηση σχεδιάζει στην πραγματικότητα να εξαγοράσει και να κλείσει 3.000 αγροκτήματα στη χώρα, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη διαμαρτυρία με τους καλλιεργητές να αντιστέκονται ενάντια στην προσπάθεια των παράφρονων ηγετών τους να μειώσουν τις εκπομπές αζώτου της χώρας κατά 50% σύμφωνα με την προθεσμία της ΕΕ εως το 2030. Όλα αυτά παρά στην παντελή έλλειψη ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ επιστημονικής απόδειξης ότι οτιδήποτε από αυτά έχει αλλάξει ποτέ το κλίμα που ιστορικά πάντα άλλαζε...

Αυτοί οι Ολλανδοί πολιτικοί είπαν τώρα ότι σχεδιάζουν να διαθέσουν περίπου 25 δισεκατομμύρια δολάρια για να εξαγοράσουν τους αγρότες απογυμνώνοντας τους από τις φάρμες και τα προς το ζην τους. Θέλουν τώρα να αγοράσουν μεταξύ 2.000 και 3.000 ολλανδικές φάρμες αφαιρώντας τους τα ιδιοκτησιακά τους δικαιώματα και την ίδια την ελευθερία που αποτελεί τη διάκριση μεταξύ μιας ελεύθερης κοινωνίας και ενός αυταρχικού ονείρου αμείλικτης και ατέλειωτης εξουσίας.

Εκεί που η Μεγάλη Ύφεση έγινε πραγματικά «μεγάλη» επειδή υπήρξε και μια περιβαλλοντική κρίση γνωστή ως Dust Bowl, αυτή τη φορά οι πολιτικοί θέλουν να δημιουργήσουν την ίδια κρίση ξανά από την αρχή...

Η Dow Jones Industrials χρειάστηκε 26 χρόνια για να δοκιμάσει ξανά το υψηλό του 1929. Η Μεγάλη Ύφεση ανέτρεψε το εργατικό δυναμικό των πολιτών. Χρειάστηκε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να μειωθεί ο παγκόσμιος πληθυσμός για να μπορέσουν τα πάντα να ξαναρχίσουν από την αρχή. Κατά ειρωνικό τρόπο, χρειάστηκε ο κινητήρας εσωτερικής καύσης για να αντικαταστήσει το εργατικό δυναμικό στη γεωργία μόνο και μόνο για να αποτρέψει τη μαζική ασιτία. Τώρα αυτό θέλουν να καταστρέψουν εκτός από τις καλλιέργειες.

Το σχέδιο της Ολλανδίας να μειώσει στο μισό τις εκπομπές αζώτου έως το 2030 σύμφωνα με τους κανόνες διατήρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φαίνεται να είναι πολύ πιο δραστικό. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, η κυβέρνηση εκτιμά ότι 11.200 εκμεταλλεύσεις θα πρέπει να κλείσουν και 17.600 άλλες θα πρέπει να μειώσουν σημαντικά τον αριθμό των ζώων τους.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι μόλις στη δεκαετία του 1980, η Ολλανδία ανησυχούσε βαθιά ότι δεν θα ήταν σε θέση να ταΐσει τα 17 εκατομμύρια κατοίκους της. Ήταν σε αποστολή να παράγουν διπλάσια τρόφιμα χρησιμοποιώντας τους μισούς πόρους σε μια χώρα που είναι λίγο μεγαλύτερη από την πολιτεία του Μέριλαντ.

Οι πολιτικές της Ολανδίας για επέκταση της παραγωγής τροφίμων επιτεύχθηκαν και έγιναν ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας γεωργικών προϊόντων στον κόσμο σε αξία πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Επομένως, αυτή η ξαφνική επίθεση στη γεωργία είναι κάτι περισσότερο από μια απλή αναστροφή. Με την Ολλανδία ως σημαντικό παραγωγό τροφίμων να είναι μεταξύ των μεγαλύτερων εξαγωγέων γεωργίας και τεχνολογίας τροφίμων, αυτό απειλεί να εξαπλωθεί ως μεταδοτική έλλειψη τροφίμων.

Η Ολλανδία παράγει 4 εκατομμύρια αγελάδες, 13 εκατομμύρια χοίρους και 104 εκατομμύρια κοτόπουλα ετησίως και είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας κρέατος στην Ευρώπη. Η ΕΕ πρόκειται να ανατρέψει την οικονομία της Ολλανδίας για αυτήν τη φανταστική θεωρία της κλιματικής αλλαγής. Η Ολλανδία παρέχει επίσης λαχανικά σε μεγάλο μέρος της Δυτικής Ευρώπης. Έχουν σχεδόν 24.000 στρέμματα - σχεδόν διπλάσιο από το μέγεθος του Μανχάταν - καλλιεργειών που καλλιεργούνται σε θερμοκήπια που απαιτούν λιγότερο λίπασμα και νερό. Οι ολλανδικές φάρμες χρησιμοποιούν μόνο μισό γαλόνι νερού για να καλλιεργήσουν περίπου ένα κιλό ντομάτας, ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι πάνω από 28 γαλόνια.

Αυτό που συμβαίνει στην Ολλανδία είναι ένας πολύ σκοτεινός οιωνός για την ανθρωπότητα. Το πιο αποτελεσματικό έθνος στη γη για την παραγωγή τροφίμων θα καταστραφεί για το CO2. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα ικανοποιηθούν μέχρι να αυξηθεί το ποσοστό θανάτων και να εκραγεί η πολιτική αναταραχή καθώς οι άνθρωποι θα πεινάνε. Όπως λένε – ακόμα και ένας τίμιος άνθρωπος θα γίνει κλέφτης όταν λιμοκτονεί. "

Σχολιο.- Η ναζιστική νέα τάξη πραγμάτων θα επιβάλλει και νέα τάξη στην γεωργια/κτηνοτροφια καθώς μπορεί πλέον να υπερπαράξει νέα μεταλλαγμένα φυτά, λαχανικα και φρουτα, συνθετικό κρεας και εντομοτροφες χωρις την χρηση γης, αερα και ηλιου!

Η κύηση των παιδιών θα γίνεται μέσα σε κοιτίδες μηχανες, ώστε οι μητέρες δεν θα παίρνουν ούτε άδειες, ούτε θα κοστίζουν χρήματα για την περίοδο της κύησης και προστασίας των βρεφών τους!

Τρομοκρατούν ήδη τον κόσμο ότι 300.000 χιλιάδες γυναίκες πεθαίνουν στον κόσμο ετησίως κατά την διάρκεια της κύησης τους και όλες υποφέρουν με πόνους και στερησεις, την στιγμή που τα βρέφη μπορούν να αναπτύσσονται ανωδυνα μέσα σε μηχανές!

Το πρώτο τέτοιο μεταβρεφος/τέρας γεννήθηκε ήδη στο Ισραήλ, την χώρα που έχει βάλει στο μάτι όλη την ανθρωπότητα!

Όλα αυτά συμβαίνουν σε συνδυασμό με τα δολοφονικά €μβολια και την τεχνολογία mrna που έχουν επιβάλλει οι βιοφαρμες για την μελλοντική παραγωγή όλων των εμβολίων, φαρμακων, ακόμη και των τροφιμων

Ο λαός πρέπει να καταργησει δια παντος την εμπορευματικη παραγωγή, (γιατί αυτή είναι η αιτία όλων των κακών και των πολέμων) και να ξεκινήσει την παραγωγή μόνο κοινωνικών αγαθών!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας εισαγγελέας για τον εισαγγελέα… Η ελληνική Δικαιοσύνη ήταν αυτή που εμπόδισε την έρευνα για τις υποκλοπές!

17/12/2022

Σύμφωνα με ρεπορτάζ «φωτιά» του Euractiv, η ελληνική Δικαιοσύνη προσπάθησε να εμποδίσει την έρευνα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Ο διορισμένος απο την ΝΔ εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος επιχείρησε να παρεμποδίσει την έρευνα επικαλούμενος το νέο νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις που πέρασε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρει ο ευρωπαϊκός ειδησεογραφικός οργανισμός, η ΑΔΑΕ, ύστερα από σχετικά αιτήματα διαπίστωσε και επίσημα την παρακολούθηση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου, καθώς και αυτήν του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών!

Το Euractiv επικαλείται πηγές που αναφέρουν ότι η ΑΔΑΕ επισκέφτηκε χθες Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου την εταιρεία Cosmote προκειμένου να διενεργήσει έλεγχο μετά από αιτήματα που υπέβαλαν στην αρχή ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου για να μάθουν αν έπεσαν θύματα παρακολούθησης.

Αναφέρουν επίσης ότι η ΑΔΑΕ επιβεβαίωσε ότι Κύρτσος και Τέλλογλου βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, ωστόσο οι λόγοι δεν αποκαλύφθηκαν… αν παράδειγμα ήταν και αυτοί για λόγους… «εθνικής ασφάλειας».

Μάλιστα, στο δημοσίευμα λέγεται ότι η ΑΔΑΕ αντιμετώπισε δυσκολίες κατά τη διενέργεια του ελέγχου. Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ελλάδας (Ισίδωρος Ντογιάκος) φέρεται να προσπάθησε να μπλοκάρει τον έλεγχο λέγοντας ότι ήταν παράνομος.

Όπως δήλωσε ο Ντογιάκος, εξέφρασε την γνώμη του, πως η έρευνα μπορούσε να γίνει, στη συνέχεια όμως και αφού διάβασε το νέο νόμο Μητσοτάκη επικοινώνησε εκ νέου με την κ. Νικολαΐδου και απλώς της μετέφερε την άποψή του ότι η επικρατέστερη εκδοχή είναι ότι δε μπορεί να γίνει έρευνα, γιατί δεν είναι νόμιμη…

Παρά τις εκκλήσεις να τερματιστεί ο έλεγχος, οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ επέμειναν, λέγοντας ότι είναι ανεξάρτητοι από το δικαστικό σώμα και συνέχισαν να διενεργούν τον έλεγχο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεσσαλονίκη : «Δεν επιθυμώ τη δίωξη του ιδιοκτήτη», είπε ο 37χρονος διαρρήκτης  που δέχτηκε πυροβολισμό.

«Βρισκόμουν σε αυτοάμυνα» λέει ο ιδιοκτήτης

Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ!

Εντάξει, έχουμε παρανοήσει εντελώς! Αυτό είναι γνωστό! Αλλά κάθε μέρα που περνάει, η παράνοια χτυπά νέα ύψη και νέες κορυφές! Αυτό είναι το αποτέλεσμα της σχετικοποίησης των πάντων, της αλλοίωσης και τελικά της αντιστροφής των εννοιών και, βεβαίως, των άπειρων τεχνητών και πονηρών νεολογισμών! 

Κι εκεί που θα περίμενες ότι το μεγαλόψυχο θύμα μιας ληστείας -με ενδεχόμενο κίνδυνο για τη ζωή του- θα συγχωρούσε τον άμυαλο διαρρήκτη και δεν θα προχωρούσε στην ποινική του δίωξη, συμβαίνει το παρανοϊκό αντίθετο: ο διαρρήκτης και ληστής δείχνει μεγαλοψυχία και αποσύρει τη μήνυσή του κατά του σπιτονοικοκύρη που είχε -άκουσον, άκουσον- το θράσος και την αναίδεια να υπερασπιστεί τον εαυτό του και την οικογένειά του ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ (!), τραυματίζοντας ελαφρά στο πόδι τον ληστή!

Όσο κι αν έχω αποδεχθεί ότι τίποτα δεν με εκπλήσσει πια, κάποιες στιγμές δεν έχω πια λόγια! Τελικά, η είδηση δεν θα είναι ότι το θύμα δεν μήνυσε τον ληστή, αλλά ότι ο ληστής δεν μήνυσε το θύμα! Ή αλλιώς, αν δεν μας τα φάνε οι ληστές, θα μας τα φάνε οι ψυχολόγοι κι οι ψυχίατροι! 

Υ.Γ. Την επόμενη φορά που θα μπει ληστής στο σπίτι σας κάντε ότι κοιμάστε ή αλλιώς να έχετε πρόχειρο έναν καλό δικηγόρο!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραήλ Υπουργείο Υγείας στο δικαστήριο χθες: «Δεν μπορούμε να εντοπίσουμε την υπογεγραμμένη συμφωνία με την Pfizer. Έχει χαθεί.” 

«Δεν βρήκαμε την υπογεγραμμένη συμφωνία. Ψάξαμε παντού».

«Λόγω κυβερνητικής αλλαγής, δεν είμαστε σίγουροι αν υπογράφηκε συμφωνία ή όχι». 

Η τελευταία τους υπεράσπιση καταστρέφει τα στοιχεία; 

Στα χνάρια της Ευρωενωσιτικής επιτροπής...  

Η καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων είναι η τελευταία τους άμυνα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επανάληψις, μήτηρ πάσης μαθήσεως.

Πάμε, άλλη μία.

Άπαντα Λένιν, Τόμος 32, σελίδα 25, Εκδόσεις Σύγχρονη εποχή.

"Σε όλες τίς αστικές δημοκρατίες, ακόμη καί στίς πιό δημοκρατικές, ή αστυνομία αποτελεί τό κύριο όργανο καταπίεσης των μαζών (όπως καί ό τακτικός στρατός), έγγύηση πού κάνει δυνατή κάθε στιγμή τήν επάνοδο στή μοναρχία. Ή αστυνομία κακοποιεί τόν «απλό λαό» στά αστυνομικά τμήματα καί στή Νέα 'Υόρκη, καί στή Γενεύη, καί στό Παρίσι, ένώ χαρίζεται στούς καπιταλιστές είτε μέ τήν ανοιχτή έξαγορά (’Αμερική κτλ.), είτε μέ τό σύστημα τής «προστασίας» καί των «φροντίδων» άπομέρους πλούσιων προσώπων (’Ελβετία), είτε καί μέ τά δυό συστήματα μαζί (Γαλλία). Ή αστυνομία, όντας χωρισμένη από τό λαό, αποτελώντας έπαγγελματική κάστα, συγκροτημένη από ανθρώπους «ξεσκολισμένους» στή βία ενάντια στό φτωχό πληθυσμό, ανθρώπους πού έχουν κάπως μεγαλύτερο μισθό καί τό προνόμιο τής «έξουσίας» (αφήνουμε πιά «τά τυχερά»), παραμένει αναπόφευκτα σέ όποιαδήποτε άστικοδημοκρατική δημοκρατία, εφόσον κυριαρχεί ή αστική τάξη, τό πιό πιστό της όργανο, στήριγμα καί φρουρός της. Μέ τή βοήθεια τής αστυνομίας είναι αδύνατο νά έφαρμοστοΰν σοβαρές καί ριζικές μεταρρυθμίσεις προς όφελος των εργαζομένων μαζών. Αύτό είναι αντικειμενικά αδύνατο."



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα πυραυλικά συστήματα S-300 είχαν δοθεί από τη Ρωσία για την ενίσχυση της άμυνας της Ελλάδας και της Κύπρου. Τώρα η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει την αποστολή τους στην Ουκρανία για να χρησιμοποιηθούν κατά της Ρωσίας. Και η Ρωσία προειδοποιεί πως κάτι τέτοιο θα 'ναι καταστροφικό για την ίδια την Ελλάδα.

Είναι ολοφάνερο πως ο αγώνας για την απεμπλοκή της χώρας μας από τον βρόμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία αποτελεί ζήτημα ζωής και θανάτου για τον λαό μας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προτελευταία μεταξύ των 27 χωρών της Ε.Ε. η μεταμνημονιακή Ελλάδα. Κάτω από τα 2/3 του ευρωπαϊκού μέσου όρου η αγοραστική δύναμη στη χώρα όπου από το καλοκαίρι του 2015 και την ακύρωση των εμβληματικών αγώνων μιας πενταετίας και του μεγαλειώδους ΟΧΙ, επικράτησε η ιδεολογία του ΤΙΝΑ: "Δεν υπάρχει εναλλακτική". Του ΤΣΥΡΙΖΑ και του Τζίφρα.

Έχει αρχίσει πάλι η ξενιτιά, φεύγουν τα παιδιά μας! 

Αλλά, δεν είμαστε, πια, στους καιρούς του Καζαντζίδη. Δεν πάνε στις φάμπρικες και στ' ανθρακωρυχεία. Φεύγουν οι επιστήμονες και οι τεχνίτες. Και δεν φεύγουν με την προοπτική να γυρίσουν πίσω σε 10 χρόνια, όπως τη δεκαετία του 1960.  Τώρα φεύγουν και ξέρουν ότι δεν πρόκειται να επιστρέψουν.

Σχολιο.- Αν μπεις σε ένα πανεπιστήμιο και ρωτήσεις τουλάχιστον το 90%των φοιτητών θα σου πει ότι θέλει να τελειώνει με τις σπουδές όσο πιο γρήγορα γίνεται για να φύγει από τη χώρα.

Ακόμα ακόμα κι από τη γενιά μου φύγανε πολλές και πολλοί κι η αλήθεια είναι ότι γλύτωσαν τουλάχιστον από το άγχος της επιβίωσης. Γιατί δυστυχώς εδώ, η καθημερινότητά μας αφορά την επιβίωσή μας. Τη δική μας και των παιδιών μας... κατάντια!

Το μέλλον αυτής της χώρας, δραπετεύει από τη μαύρη καθημερινότητα που του έχουν ετοιμάσει! Και δεν μιλάω εδώ μόνο για επιστήμονες αλλά και για τεχνίτες, εργατοτεχνίτες και ανειδίκευτο προσωπικό. Φεύγουν όλοι αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον και καλύτερους όρους διαβίωσης.

Σχολιο.- Έχοντας αδερφό στην ξενιτιά εδώ και δύο χρόνια, δυστυχώς προσυπογράφω.

Σχολιο.- Εδω και χρονια φιλοι των παιδιων μου εχουν φυγει ...Ειναι πολυ καλα οικονομικα, απλα ερχονται μονο σε διακοπες εδω,εγκατασταθηκαν μονιμα..

Σχολιο.- Η ξενιτιά είναι μαύρη και άραχνη προπαντός για κάτι σαν εμένα! Η πείρα μου πάνω από 30 χρόνια ξενιτιάς κάτι τέτοιο μου λέει! Το ζώ με τον Τάσο μου αυτό τον καιρό που ειναι μακριά μου!

Σχολιο.- Η ξενιτιά φτειασιδωνεται;; αφού μιλάμε στο ιντερνετ, αλλά περισσότερο γιατί ξέρω ότι εκεί σπουδάζει, πληρώνεται, δουλεύει πληρώνεται για να ζήσει με την οικογένεια του. Εδώ τι θα έκανε;; αυτό με παρηγορεί.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- ΠΟΛΥΠΟΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΘΕΛΑΤΕ, ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΤΩΡΑ. ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΛΑΤΙΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΙΝΔΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ ΓΚΑΟΥΛΑΪΤΕΡ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ!!

- Α, ούτε εσείς επιλέγετε ιμπεριαλιστή-ληστή, κατάλαβα!

Σχολιο.- Εδώ κάποιοι συμπαρατάσσονται ακόμη και με τη διεκδίκηση των νήσων Φόκλαντ από την ιμπεριαλιστική Αργεντινή. Τις αναφέρουν, μάλιστα, ως Μαλβίνες! Οι ίδιοι που επιχαίρουν γιατί οι λαοί των ιμπεριαλιστικών χωρών της δυτικής Αφρικής, κάτι Νίγηρες και Μπουρκίνες Φάσο, αμφισβητούν τις ειρηνικές σχέσεις με τα γαλλικά στρατεύματα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



'Η υπόθεση τής Εύας Καϊλή, 

πού στήν Ελλάδα δέν υπήρχε ποτέ περίπτωση νά ενοχληθεί 

αλλά στίς Βρυξέλλες συνελήφθη για διαφθορά, 

όπως και η υπόθεση του χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή Λαγού 

που επίσης συνελήφθη στίς Βρυξέλλες παρότι προσπάθησε νά αντιτάξει την ασυλία του ενώ αντίστοιχα στην Ελλάδα ό βουλευτής Μπαρμπαρούσης π.χ.,μέ ένταλμα σύλληψης στήν πλάτη όταν στίς 15/06/2018 καλούσε σέ πραξικόπημα από τήν Βουλή, διέφυγε αναπτύσσοντας ταχύτητα με το βουλευτικό του όχημα μέ τό οποίο πήγε μάλιστα να παρασύρει τους τροχονόμους πού τού έκαναν σήμα νά σταματήσει λίγο μετά τό Αντίρριο,καί δεν μπήκε φυλακή παρά μόνο χρόνια αργότερα μέ την καταδίκη όλης της οργάνωσης., 

(ήδη αποφυλακίζονται επικαλούμενοι οικογενειακούς λόγους), 

όπως και η ίδια η τρέχουσα υπόθεση των υποκλοπών 

που στην Ελλάδα γνωρίζουμε μόνο διότι ασχολήθηκε μ' αυτήν 

η Εξεταστική Επιτροπή Κακόβουλου Λογισμικού 

του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (PEGA) και όχι οι ελληνικές Αρχές 

– που εξακολουθούν να μην ασχολούνται μαζί της –, 

μα όπως εν τέλει και η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, 

που φέρει αυτό το όνομα διότι η Κριστίν Λαγκάρντ 

είναι που παρέδωσε αυτοπροσώπως στις ελληνικές υπηρεσίες, 

τον Οκτώβριο του 2010, 

στοιχεία διαφθοράς με χιλιάδες κρυπτολογαριασμούς Ελβετίας, 

στοιχεία που ενοχοποιούσαν 

όλη τη λούμπεν οικονομική ελίτ της χώρας 

και τα οποία ο ίδιος ο έλληνας υπ. Οικονομικών Βενιζέλος 

κράτησε δύο χρόνια στο συρτάρι του 

χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα 

και χωρίς να την παραδώσει καν στον διάδοχό του Σαχινίδη 

(αυτοί τώρα, δέκα χρόνια μετά, μάς λένε 

ότι πρέπει να πλενόμαστε μιά φορά τήν βδομάδα μέ ζεστό νερό 

γιά νά βγεί ό χειμώνας ), όλα αυτά λοιπόν και τόσα άλλα δείχνουν μέ τον πιο έκδηλο και επαναλαμβανόμενο τρόπο 

ότι στη χώρα μας ή δικαιοσύνη 

δεν έχει καταλυθεί μόνο σαν θεσμός αλλά και σαν έννοια, 

ότι βρισκόμαστε κάπου σε περασμένους αιώνες 

με κάστες ανέγγιχτων πού μπορούν να κάνουν κυριολεκτικά οτιδήποτε, σε σένα, στο σπίτι σου, στα παιδιά σου, 

με πλήρη συναίσθηση και χωρίς κανέναν φόβο, ποτέ, 

παρά μόνο αν κάποτε κατά τύχη παραπατήσουν 

εκτός της επικράτειας αυτού 

του ancien régime συμβιωτικού βάλτου που έχουν στήσει, 

κι οι πληβείοι από κάτω προλάβουν να χαμογελάσουν 

για μια στιγμή στον ήλιο μιας κάποιας άλλης, 

εξώτερης, σχεδόν θεϊκής δικαιοσύνης 

που τους ξεπερνά, που δεν είναι γι' αυτούς, 

και που για άλλους είναι σχετικά αυτονόητη.

Ενδεικτικά, στην αρκετά διεφθαρμένη Γαλλία, 

τις μέρες αυτές εκδικάζεται η έφεση της υπόθεσης διαφθοράς 

και άσκησης αθέμιτης επιρροής του Νικολά Σαρκοζί 

που καταδικάστηκε αρχικά (πριν δύο χρόνια) 

σε τετραετή φυλάκιση με αναστολή. 

'Ο Σαρκοζί είναι πρώην υπ. Εσωτερικών, πρώην Πρωθυπουργός

και πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Ακούγεται ότι η παρούσα εκδίκαση 

μπορεί να καταλήξει και σε αύξηση ποινής.

-"Τό ισχύον νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα, 

το περίφημο άρθρο 86 του Συντάγματος 

ή αλλιώς “Νόμος περί ευθύνης υπουργών”, 

απαλλάσσει αυτόματα από παραπομπή σε ποινικό δικαστήριο 

εκατοντάδες υπουργούς (καί υφυπουργούς, καί αναπλ. υπουργούς.).!!-'Ο,τι και να έχουν κάνει κατά την άσκηση των καθηκόντων τους,μέ μια απλή φράση: “Ακαταδίωκτο λόγω παραγραφής”. Μιλάμε για νομοθέτημα που δεν υπάρχει όμοιό του σε καμία πολιτισμένη κοινωνία στον κόσμο 

που ο εισηγητής της αναθεώρησης Βενιζέλος (ο κ. Απολύτως)

φρόντισε να μην μπορούμε να ξεφορτωθούμε 

παρά μόνο με αναθεώρηση του Συντάγματος, 

δηλαδή σχεδόν με τίποτα (απολύτως).!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατηγορούν το Μέσι επειδή φόρεσε την κελεμπία που του έδωσαν, σηκώνοντας το τρόπαιο.

Για σταθείτε βρε παιδιά, τοπική τους ενδυμασία του Κατάρ είναι.

Από πότε γίναμε ρατσιστές?

Δεν είναι εκεί το πρόβλημα.

Αν οι Καταριανοί έφαγαν 6.500 εργάτες στα έργα, και είναι αλήθεια, και όχι παραμύθια της Μοσάντ και της CIA, είναι φυσικά για φτύσιμο. Ας μην δέχονταν τότε οι χώρες και τα ποδοσφαιρικά τους αστέρια να συμμετέχουν. Μόνο που στους αγώνες του Κατάρ έγινε αυτό που η Μοσάντ και η CIA απεύχονταν. Όλες οι ομάδες και οι φίλαθλοι ανεμίζαν Παλαιστινιακές σημαίες, τραγουδούσαν τον ύμνο της Παλαιστίνης, και φωνάζαν για τη λευτεριά της Παλαιστίνης.

Εφόσον ήταν εναντίον του Κατάρ, ας έπαιρναν πίσω οι Γάλλοι από το Κατάρ την Παρί Σαιν Ζερμέν, που την έχει αγοράσει. Οπου, ω τι σύμπτωση, παίζουν ΚΑΙ ο Μέσι ΚΑΙ ο Εμπαπέ!

Κάπου δεν μου κάθεται καλά η στοχοποίηση ειδικά και μόνο του Κατάρ, όταν υποκλινόμαστε στους δολοφόνους ΗΠΑ και ΕΕ πχ. που σπέρνουνε πολέμους ανά την υφήλιο...

Σχολιο.- Μεσολάβησε και το Qatargate και η υστερία της Δύσης κατά του Κατάρ, που μας βάζουν σε σκέψεις. Μάλλον κάπου αλλού αποσκοπεί η στοχοποίησή του.

Προβληματίστηκα με όλην αυτήν την αντικαταριανή προπαγάνδα. Και διαπίστωσα ότι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες του Μουντιάλ ήταν μια άψογη διοργάνωση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εμείς με τον λαό της Μπουρκίνα Φάσο είμαστε! Που υψώνει τη Ρώσικη σημαία, ζητάει λευτεριά και ανεξαρτησία, και να ξεκουμπιστούν οι Γάλλοι σιχαμένοι αποικιοκράτες!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



18/12/2022   -   5.00 π.μ.

- Οι άβολες καιρικές συνθήκες στις περιοχές απ’ όπου περνά η γραμμή διαχωρισμού ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές (βροχές και λάσπη στο έδαφος), είναι αποτρεπτικές για τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακας Εξαίρεση αποτελεί το μέτωπο δυτικά του Ντονιέτσκ, όπου η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων συνεχίζεται για την ολική απελευθέρωση του Αρτιόμοφσκ (Μπάχμουτ) και του Σολεντάρ• η Αβντέγεφκα, λόγω ειδικών συνθηκών, μάλλον θα πάρει λίγο χρόνο παραπάνω.

- Εξαιτίας, λοιπόν, των καιρικών συνθηκών, οι περισσότερες μάχες στο μέτωπο φέρουν τοπικό χαρακτήρα με χρήση μικρών, σχετικά, στρατιωτικών μονάδων. Ωστόσο αυτό που δεν έχει σιγάσει ποτέ, είναι οι μάχες ανάμεσα στις μονάδες Πυροβολικού ανάμεσα στις δύο πλευρές, όπως και τα πλήγματα με πυραύλους έως και μέσου βεληνεκούς. Με μία τεράστια διαφορά ανάμεσα στις δύο πλευρές: οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πλήττουν μόνο στρατηγικές υποδομές του καθεστώτος Ζελένσκι, χωρίς να στοχεύουν στους άμαχους κατοίκων των περιοχών που ελέγχονται από αυτό. Αντιθέτως, οι VSU χτυπούν πρώτα και κύρια σε κατοικημένες περιοχές, έχοντας ως κύριο στόχο τους άμαχους πολίτες• η «στατιστική της φρίκης» που μας έρχεται από τις αρχές των δύο ΛΔ του Ντονμπάς (Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ) μιλά από μόνη της: μέσα στους 10, περίπου, μήνες που διαρκεί η ρωσική ΕΣΕ στην περιοχή, οι άμαχοι και στις δύο περιοχές που έχουν σκοτωθεί είναι σχεδόν τόσοι, όσοι είχαν σκοτωθεί σε όλα τα προηγούμενα 8 χρόνια εχθροπραξιών!!! 14 χιλιάδες νεκροί άμαχοι σε 8 χρόνια!! Περίπου 8,5 με 9 χιλιάδες νεκροί άμαχοι τώρα, χώρια οι τραυματίες και οι διαρκείς καταστροφές μη στρατιωτικών υποδομών, οι οποίες συνεχίζονται όλα αυτά τα χρόνια από το 2014 και μετά, αποτελούν ένα διαρκές ανθρωπιστικό, πρώτα απ' όλα, έγκλημα, για το οποίο οι διαχρονικά υπεύθυνοι (φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί) πρέπει να καθήσουν στο σκαμνί του κατηγορουμένου και να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει, ως εγκληματίες πολέμου…

- Στο τρίτο, κατά σειρά, μαζικό πλήγμα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε κρίσιμες και στρατηγικής σημασίας ουκρανικές υποδομές, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 16/12, υπήρξε ένα νέο ποιοτικό χαρακτηριστικό: η συντριπτική πλειονότητα των πληγμάτων δεν επήλθε από επιθετικά drones-«καμικάζι», αλλά από πυραύλους τύπου Kalibr κ.ά. παρόμοιους. Τα drones αυτή τη φορά χρησιμοποιήθηκαν από τους Ρώσους ως αναγνωριστικές πτητικέ μηχανές και ως «δολώματα», ή εάν θέλετε ως «ψεύτικοι στόχοι», έτσι ώστε να προκαλέσουν τα απαντητικά πυρά της ουκρανικής Αντιαεροπορίας και του ουκρανικού Πυροβολικού. Με αυτόν τον τρόπο οι ουκρανικές δυνάμεις ουσιαστικά «προέδιδαν» μόνες τους τις θέσεις τους και, στη συνέχεια ακολουθούσε ο… «Real McCoy», κοινώς ο πύραυλος που εξουδετέρωνε τις θέσεις πυρός των VSU και ο αντίστοιχος που έπληττε τον προδιαγεγραμμένο στόχο. Έτσι οι Ρώσοι ουσιαστικά πέτυχαν «μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια»: αφενός έκαναν τις μονάδες των VSU να ξοδεύουν αλόγιστα πυρομαχικά εναντίον ψεύτικων στόχων και να προδίδουν τις θέσεις τους, αφετέρου χτυπούσαν τους κύριους στόχους τους ανενόχλητοι και χωρίς τη στοιχειώδη, έστω, απόπειρα αντιμετώπισης από την αντιαεροπορία των VSU.

- Οι συνέπειες από τα προχτεσινά ρωσικά πυραυλικά πλήγματα γίνονται ολοένα και βαρύτερες, αφού υπάρχουν υποδομές των οποίων η αποκατάσταση είναι είτε ανέφικτη, είτε αδύνατο να πραγματοποιηθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα. Οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος (ουσιαστικά τα μπλακάουτ) συνοδεύονται πλέον και από τεράστια προβλήματα στην υδροδότηση και την κεντρική θέρμανση, τα οποία επιτείνονται μέρα με τη μέρα. Η ουκρανική ηγεσία, πολιτική και στρατιωτική, βρίσκεται επιεικώς σε κατάσταση «πανικού και ομίχλης», αφού έχουν δείξει μέχρι σήμερα πλήρη ανικανότητα αντιμετώπισης των τεράστιων προβλημάτων που προέκυψαν. Τα παχυλά «πακέτα βοήθειας» της Δύσης δεν δίνονται για την ισχυροποίησης της οικονομίας, τη δημιουργία ενός ικανού και αποτελεσματικού κρατικού μηχανισμού και την ευημερία των Ουκρανών πολιτών, αλλά είτε για μαζικούς εξοπλισμούς (πολλές φορές αμφίβολης ποιότητας και αποτελεσματικότητας), είτε για τις τσέπες της δράκας κοκαϊνομανών που σφετερίζονται την εξουσία στο Κίεβο και οδηγούν τη χώρα τους και το λαό της με μαθηματική ακρίβεια στην εξαφάνιση…

- Εκτός από τα πλήγματα των ρωσικών δυνάμεων σε στρατηγικές υποδομές της Ουκρανίας, είχαμε χτες και περιπτώσεις… «αυτογκόλ», αφού εξαιτίας του μη επαγγελματικού χειρισμού των αντιαεροπορικών μέσων από πλευράς VSU, προκλήθηκαν ζημιές σε σειρά ουκρανικών υποδομών από φίλια πυρά!…

- Ως συνολική αποτίμηση των προχτεσινών, πλέον, ρωσικών πυραυλικών πληγμάτων, ανακόπηκαν προσπάθειες μεταφοράς εφεδρειών έμψυχου δυναμικού, όπλων και πυρομαχικών (κυρίως ΝΑΤΟϊκών προδιαγραφών) από τα μετόπισθεν στην πρώτη γραμμή, ενώ έχουν σταματήσει να λειτουργούν όλες, σχεδόν, οι επιχειρήσεις παραγωγής και επισκευής στρατιωτικού υλικού της Ουκρανίας.

Σχολιο.- Και ο «χάρτης» των ολοένα και χαμηλότερων προσδοκιών των Ουκρανών πολιτικών:

- 1991. Κραβτσούκ (πρώτος Πρόεδρος της «ανεξάρτητης Ουκρανίας): «Σε 5 χρόνια θα ζούμε όπως στη Γαλλία»,

- 2004. Γιούσενκο (τότε Πρόεδρος της Ουκρανίας): «Σε 10 χρόνια θα ζούμε όπως στην Πολωνία»,

- 2015. Σαακασβίλι (πρώην Πρόεδρος της Γεωργίας και Περιφερειάρχης Οδησσού, νυν έγκλειστος στις φυλακές της πατρίδας του για εσχάτη προδοσία): «Σε 20 χρόνια θα ζούμε όπως επί Γιανουκόβιτς»,

- 2022. Άγνωστος: «Σε 20 χρόνια θα ζούμε»...

Σχολιο.- Η καταρα ειναι γαιδαρα και γυρναει στον Αφεντη

o Ποροσενκο αναφερομενος στα παιδια του Ντονιετσκ..

[Poroshenko: "Their children will hole up in the basements - this is how we win the war!"..]

Ποροσένκο : «Τα παιδιά τους (του Ντονμπάς) θα τρυπώσουν στα υπόγεια – έτσι θα κερδίσουμε τον πόλεμο».

Σχολιο.- Αυτός του και μόνο ο λόγος φτάνει όχι απλώς για να τον χαρακτηρίσει «ναζί», αλλά και για να τον καταδικάσουν στην πραγματική «Νυρεμβέργη-2» που ετοιμάζεται στη Ρωσία.

Σχολιο.- ας μην παραπονιουνται τωρα που τα δικα τους παιδια ξημεροβραδιαζονται στα υπογεια του Κιεβου , χωρις νερο και φως. Δυστυχημα μεν , αλλα με αυτους που βαλαν αρχηγους αυτα τα αποτελεσματα τους



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο εξευτελισμόςτου Τζίφρα  - όπως και η …κωλοτούμπα- και η απόδειξη υποταγής στους Αμερικάνους- πρέπει να είναι τέλεια!

-Ο Ρώσος πρεσβευτής στη Σερβία, Alexander Botsan-Kharchenko, αποχώρησε από το συνέδριο του Σερβικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (SSP) λόγω των ρωσοφοβικών επιθέσεων από τον πρώην Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Αναγκάστηκα να εγκαταλείψω το συνέδριο του SSP στην αρχή εξαιτίας του βιντεομηνύματος του Έλληνα αρχηγού της αντιπολίτευσης Τσίπρα, ο οποίος άρχισε να κάνει απολύτως αβάσιμες, ψευδείς κατηγορίες κατά της Ρωσίας και άρχισε να ρίχνει βρωμιά στην πατρίδα μου», έγραψε ο διπλωμάτης.

-Δεν πάει πολύς καιρός που ο Τσίπρας σαν πρωθυπουργός της Ελλάδας, βυθισμένης στα χρέη, ζητιάνευε στη Μόσχα και έγλυφε τον Πούτιν.

-Τώρα λοιπόν ενώ τα Βαλκάνια είναι κοντά στο να πάρουν φωτιά, ο Τσίπρας επέλεξε να κουνάει το δάχτυλο και να κάνει μάθημα «μίσους στη Ρωσία», σε ποιους; Στους Σέρβους σοσιαλιστές!!!

Το λέμε και εκτσογλανισμό αυτό. 

Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα…




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΠAΝΔΗMIAΣ ... ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΠAΝΔΗΜIΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ CHRΙS SΚY ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ 26ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2020 (ΝΑΙ 2020 !!) ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑNDREW CHΑPΑDOS ! 
Κατά τη διάρκεια μιας εκ των μεγαλυτέρων διαδηλώσεων κατά της απαγορεύσεως κυκλοφορίας που έλαβε χώρα στο Τορόντο του Καναδά την 26η Σεπτεμβρίου του 2020, ο ξακουστός Ακτιβιστής Chrιs Sκy [1,2] προέβη σε προβλέψεις στον Αndrew Chαpαdos σχετικώς με το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία κατά τους επόμενους μήνες. Έκτοτε το βίντεο έγινε viral στο διαδίκτυο, καθώς έχει προβληθεί και διαμοιρασθεί εκατομμύρια φορές.
Ποιά σχέση έχουν τα μέτρα διαχειρίσεως της πανδημίας, ήτοι οι μaσκες, η ιχνηλaτηση επαφών, τα εμφoλia, η κοινωνική αποστασιοποίηση και οι εν γένει περιορισμοί με τη ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ επιδοματική πολιτική των οικονομικώς κατεστραμμένων πολιτών ;
Στην Ελλάδα τα -απότοκα της διαχειρίσεως της πaνδημiaς- κρατικά επιδόματα που είδαμε και βλέπουμε έχουν ως ακολούθως:
1) Freedom Pass - Προπληρωμένη ψηφιακή κάρτα αξίας 150 ευρώ για τους νέους 18-25 ετών που εμφoλiaστηκaν [3] 
2) Data Pass - Πακέτο δεδομένων 50 GB για νέους 15-17 ετών που εμφoλiaστηκaν [4] 
3) Power Pass - Έκτακτη οικονομική ενίσχυση εκ του κρατικού προϋπολογισμού για την κάλυψη μέρους της αυξήσεως του κόστους καταναλώσεως ηλεκτρικού ρεύματος [5] 
4) Fuel Pass - Eνίσχυση για την αντιμετώπιση της αυξήσεως κόστους καυσίμων των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022 [6] 
5) Fuel Pass II - Eνίσχυση για την αντιμετώπιση της αυξήσεως κόστους καυσίμων των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2022 [7] 
6) Market Pass ή Food Pass - Επίδομα που θα καλύπτει το 10% για αγορές τροφίμων [8
Σχολιο.- https://bityl.co/GG17



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και κάπου κατά δω να θυμηθούμε πως Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκτιμούν πως η ενεργειακή κρίση θα διαρκέσει μόνο μια - δύο πενταετίες...
Μπουαχαχαχαχαχαχαααααα!
Και κλείνοντας θα ήθελα να προσθέσω... Χα!
Σχολιο.- Οι Χαρβαντισιοι οικονομολόγοι που μας διοικούν κάνουν συνέχεια λάθη και πέφτουν έξω σ' όλες τις προβλέψεις τους. Τότε όποιος τους στηρίζει είναι ΑΝΊΚΑΝΟΣ ή με νοητική υστέρηση



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Tζασίντα Άρντερν υπήρξε για χρόνια το poster girl του διεθνούς δικαιωματικάτου. Οι ευαίσθητες καρδούλες των δικαιωματικών έλιωναν όταν έβλεπαν την Τζασίντα να κρατάει το μωρό της στη συνεδρίαση του αποικιοκρατικού ξεφτιλοΟΗΕ και να φοράει χιτζάμπ όταν πήγαινε να συλληπηθεί μουσουλμάνες. Τι μοντέρνα! Τι ανοιχτόμυαλη! Τι πρότυπο εκσυγχρονιστή ηγέτη! Εκεί όμως που ξετρελάθηκαν μαζί της ήταν όταν επέβαλε έγκαιρα σκληρό λοκντάουν στην χώρα της και έσωσε-όπως μας έλεγαν-τη Νέα Ζηλανδία από τη μάστιγα του κορωνοϊου!
Στην πραγματικότητα, η αγιοποιημένη Άρντερν είναι αυτή τη στιγμή η πιο αυταρχική ηγέτης του Δυτικού Κόσμου (σε σκληρό συναγωνισμό με τον γλυκούλη Τριντώ και τον Κυριακούλη Μητσοτάκη). Με αφορμή τον κορωνοϊο, έκλεισε τα σύνορα και απομόνωσε την χώρα της από τον υπόλοιπο κόσμο για 2,5 ολόκληρα χρόνια, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες οικογένειες. Επιπλέον, ήταν από τους πρώτους ηγέτες που εφάρμοσαν την παρανοϊκή πολιτική του zero-covid και επέβαλε συνεχή λοκντάουν παραβιάζοντας τις πιο στοιχειώδεις ελευθερίες των Νεοζηλανδών (έφτασε στο σημείο να βάλει σε καραντίνα ολόκληρη την πόλη του Όκλαντ με πληθυσμό 1.700.000 κατοίκους επειδή βρέθηκαν 4 (!!) κρούσματα κορωνοϊου). Με λίγα λόγια η Άρντερν εφάρμοσε με σκληρότητα την πολιτική που εφάρμοζε μέχρι πριν λίγες μέρες η Κίνα, την οποία σήμερα το διεθνές νεοφιλελευτεριάτο βρίσκει αποτρόπαια αλλά τότε την έβρισκε υπέροχη και μας παρουσίαζε την Νέα Ζηλανδία σαν υπόδειγμα για την καταπολέμηση του κορωνοϊου!
Και τα κατορθώματα της Άρντερν δεν περιορίζονται στο μέτωπο της πανδημίας. Αυτό το Σεπτέμβριο έδωσε μια ομιλία στον αποικιοκρατικού ξεφτιλοΟΗΕ όπου εξηγούσε γιατί η ελευθερία του λόγου είναι επικίνδυνη και μπορεί "να δημιουργήσει χάος" (ναι, όλα αυτά μας πλασάρονται ως προοδευτικά στις μέρες μας) ενώ πριν λίγες εβδομάδες ψήφισε νόμο που απαγορεύει δια βίου (!) το κάπνισμα για όσους έχουν γεννηθεί μετά το 2009 (επομένως σε λίγες δεκαετίες το κάπνισμα θα είναι ολοκληρωτικά απαγορευμένο στη Νέα Ζηλανδία) και επέτρεψε προς το παρόν την πώληση τσιγάρων μόνο σε 600 μαγαζιά σε όλη την χώρα, καταστρέφοντας οικονομικά εκατοντάδες επαγγελματίες. Και το κερασάκι στη νεοσυντηρητική τούρτα : αυτές τις μέρες αποφάσισε να αυστηροποιήσει τον αντιρατσιστικό νόμο της χώρας και να ποινικοποιήσει τον προσβλητικό λόγο εναντίον των θρησκειών (ξέρουμε καλά πως όταν οι προοδευτικούληδες φέρνουν τέτοιες ρυθμίσεις το κάνουν γιατί θέλουν να απαγορεύσουν κάθε κριτική στον ισλαμισμό). 
Δυστυχώς, η περίπτωση της Άρντερν δεν είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο, αλλά εκφράζει την αυταρχική στροφή που έχει πάρει διεθνώς η κυβερνώσα νεοφιλελέ δικαιωματική κεντροαριστερά μετά το 2020 και την επιβολή των πρώτων λοκντάουν. Στον καινούργιο θαυμαστό κόσμο που ανατέλλει, ο ολοκληρωτισμός δεν θα φοράει στρατιωτικές στολές και μπότες και δεν θα έχει συνοφρυωμένο πρόσωπο. Θα φοράει trendy ρούχα, θα έχει ένα μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπό του, θα μιλάει τη γλώσσα της "ενσυναίσθησης" και των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και όταν σου στερεί τις πιο βασικές ελευθερίες θα σου λέει γλυκά πως όλα αυτά γίνονται για το καλό σου. 
Το μόνο θετικό είναι πως σήμερα το κόμμα της Άρντερν βουλιάζει στις δημοσκοπήσεις. Βρίσκεται πέντε μονάδες πίσω από το δεξιό "Εθνικό Κόμμα" και το πιθανότερο μετεκλογικό σενάριο είναι ο σχηματισμός συγκυβέρνησης του "Εθνικού Κόμματος" με τον κλασικό κεντρώο "Σύνδεσμο Καταναλωτών και Φορολογουμένων" που έχει επικρίνει με σφοδρότητα τα αυταρχικά μέτρα της Άρντερν. Πολύ φοβάμαι, όμως, πως το καταστροφικό αποτύπωμα αυτής της κυβέρνησης θα συνοδεύει τη Νέα Ζηλανδία για πολλές δεκαετίες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολιτική «θύελλα» για τις «προειδοποιήσεις» του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι.Ντογιάκου κατά εκδοτών και δημοσιογράφων που του ασκούν κριτική
Του ζητείται πλέον επισήμως να παραιτηθεί
18.12.2022 | 13:40
«Δηλητηριασμένο» πλήρως εμφανίζεται το πολιτικό σκηνικό της χώρας μετά τις πρωτοφανείς δηλώσεις του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι.Ντογιάκου, με τις οποίες προειδοποιεί-απειλεί δημοσιογράφους και εκδότες που τον κατακρίνουν ότι «δεν έκανε την δουλειά του» στο ζήτημα των υποκλοπών με… φορολογικούς ελέγχους, καλύπτοντας έτσι την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη.
Οι αντιδράσεις ειδικότερα από πολιτικούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σφοδρές.
Να σημειώσουμε ότι ο Ι.Ντογιάκος μίλησε για εκδότες που κρατούν επτασφράγιστο μυστικό το οικονομικό τους υπόβαθρο βάσει του οποίου έγιναν εκδότες, προειδοποιώντας τους με φορολογικούς ελέγχους.
Έτσι πολλά ήταν σήμερα τα δημοσιεύματα αλλά και οι δηλώσεις πολιτικών κατά των λεγομένων του εισαγγελέα που ευθέως ζητούν την παραίτησή του.
Αναφέρει σήμερα ο Κ.Βαξεβάνης στο documento σε άρθρο με τίτλο: “Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν μπορεί να θυμίζει μέλη της Cosa Nostra”
“Από το βράδυ του Σαββάτου, ο Εισαγγελέας τους Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, δεν χαρακτηρίζεται ως συντηρητικός, προοδευτικός, νομικά καταρτισμένος ή ελλειμματικός . Οι χαρακτηρισμοί αυτοί μπορούν να αποδοθούν και να λειτουργούν στη Δημοκρατία. Ο κύριος Ντογιάκος , έχει θέσει τον εαυτό του έξω από το πλαίσιο της Δημοκρατικής λειτουργίας που πρέπει να έχει ένας άνθρωπος της Δικαιοσύνης. Αποδεικνύεται ως θιασώτης του χουντικού Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνου Κόλλια και επιχειρεί να διαμορφώσει και τη Δικαστική εξουσία στα αντιδημοκρατικά του μέτρα.
Ο Ντογιάκος όχι μόνο επιχείρησε να παρεμποδίσει την έρευνα της ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις (κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και ο Κόλλιας με την υπόθεση της δολοφονίας Λαμπράκη) αλλά εξέφρασε δημόσια θέσεις που απειλούν το Κράτος Δικαίου . Απείλησε δημόσια εφημερίδες που του έχουν ασκήσει κριτική ότι θα πρέπει να ελεγχθούν φορολογικά (προφανώς για να συνετιστούν κατά τα πρότυπα Κόλλια πάντα) και υπονόησε ότι οι νόμοι που αφορούν τη λειτουργία του Τύπου στην Ελλάδα δεν είναι όσο πρέπει τιμωρητικοί αφού τελικώς επιτρέπουν την ελευθερία της κρίσης.
Ο απόψεις του Ντογιάκου δεν είναι συμβατές με το αξίωμά του και τη Δημοκρατία. Δημόσιες απειλές σε Μέσα ενημέρωσης διατυπώνονται σε χώρες όπως η Κολομβία και το Μεξικό. Στην Ελλάδα αυτές οι πρακτικές τερματίστηκαν με την πτώση της Χούντας και δεν μπορούν να επανέλθουν επειδή κάθε Ντογιάκος θεωρεί ότι έχει την εξουσία της επιβολής και της της εκδικητικής τιμωρίας. Έχει τελειώσει επίσης η εποχή που ο Ντογιάκος, διέταζε να συλληφθεί ο Τζίμης Πανούσης γιατί έκανε σάτιρα ,που κατ αυτόν, προσέβαλε τα χρηστά ήθη. Ακόμη και αν οι Ντογιάκοι είναι αποδεκτοί από ομοίους τους στη Δικαιοσύνη, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτοί από τους δημοκρατικούς πολίτες.
Ο Ντογιάκος πρέπει να παραιτηθεί από Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, γιατί απέδειξε ότι αντιλαμβάνεται τη Δικαιοσύνη ως σύστημα ποταπών προσωπικών διαθέσεων και θεωρεί νομιμότητα την τιμωρία των ιδεών και όχι του εγκλήματος. Θέλει να μετατρέψει τα δικαστήρια σε στρατοδικεία που θα τιμωρούν όσους δεν συμμορφώνονται με τας υποδείξεις. Ο Ντογιάκος εγκληματεί απέναντι στην ίδια τη Δικαιοσύνη και το κράτος Δικαίου και πρέπει να ελεγχθεί πειθαρχικά γιατί οι απόψεις που εκφράζει δεν υπηρετούν τις δημοκρατικές αρχές.
Έχει κάθε δικαίωμα να οραματίζεται τον εαυτό του σε ρόλο Κόλλια, αλλά εμείς θέλουμε τους Εισαγγελείς σε ρόλο Βέλγου Εισαγγελέα. Τα υπόλοιπα για τον κύριο Ντογιάκο σύντομα.
ΥΓ: Κύριε Ντογιάκο σε ό,τι με αφορά, μόλις τελείωσε ο φορολογικός έλεγχος που είχε διατάξει το καθεστώς Μητσοτάκη με ανώνυμες επιστολές και όπως δεν μπορείτε ίσως να αντιληφθείτε γιατί σκέφτεστε διαφορετικά, δεν βρέθηκε τίποτα. Οπότε ατυχήσατε. Υπάρχουν ωστόσο ακόμη οι επιλογές της εξορίας ή του εκτελεστικού αποσπάσματος.”
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Π.Πολάκης:
Για χουντική στάση έναντι των ΜΜΕ που “δεν κάθονται φρόνιμα” κατηγόρησε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο ο Παύλος Πολάκης προσθέτοντας πως οι συστάσεις του προς τις φορολογικές αρχές να διενεργήσουν εκτεταμένους ελέγχους στους εκδότες συγκεκριμένων ΜΜΕ είναι αντιθεσμικές.
Επισημαίνει δε την κλιμάκωση στην στάση και τις ενέργειας του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, επισημαίνοντας ότι «μέχρι προχθές ήσουν ένας ΟΛΙΓΙΣΤΟΣ Εισαγγελέας που προσποιούταν ότι δεν έβλεπε την κατάλυση του συντάγματος και των νόμων από την εκτελεστική εξουσία…και προχθές απέδειξες ότι είσαι ΜΕΡΟΣ της συνταγματικής ΕΚΤΡΟΠΗΣ, προσπαθώντας να παρεμποδίσεις τον έλεγχο της ΑΔΑΕ στην Cosmote για τον Τέλογλου και τον Κύρτσο…».
H ανάρτηση του Παύλου Πολάκη
Προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ΙΣΙΔΩΡΟ ΝΤΟΓΙΑΚΟ:
– Μέχρι προχθές ήσουν ένας ΟΛΙΓΙΣΤΟΣ Εισαγγελέας που προσποιούταν ότι δεν έβλεπε την κατάλυση του συντάγματος και των νόμων από την εκτελεστική εξουσία…
– Προχθές απέδειξες ότι είσαι ΜΕΡΟΣ της συνταγματικής ΕΚΤΡΟΠΗΣ, προσπαθώντας να παρεμποδίσεις τον έλεγχο της ΑΔΑΕ στην Cosmote για τον Τέλογλου και τον Κύρτσο…
– Σήμερα με τη χουντική στάση σου έναντι των ΜΜΕ που δεν “κάθονται φρόνιμα” και με τις αντιθεσμικές συστάσεις σου προς τις Φορολογικές Αρχές να διενεργήσουν εκτεταμένους ελέγχους στους εκδότες συγκεκριμένων ΜΜΕ (φωτό 1-2-3) έδειξες ότι πλέον βρίσκεσαι ΕΚΤΟΣ συνταγματικής και δημοκρατικής νομιμότητας…
ΥΓ1: Οι συγκεκριμένοι εκδότες, αλλά και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υποβληθεί σε εκτεταμένους ελέγχους και βρέθηκαν ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΙ!
Μπορείς να μας διαβεβαιώσεις ότι τόσο εσύ όσο και άλλοι “αδιευκρίνιστοι” Εισαγγελείς θα βρεθείτε το ίδιο καθαροί σε ανάλογους ελέγχους;;;
ΥΓ2: Έκκληση προς όλους τους έντιμους Δικαστές και Εισαγγελείς: προχωρήστε σε ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ πριν να είναι αργά…
Παυλος Πολακης
Αναπλ Τομεάρχης Διαφάνειας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Τέλος και ο Γ.Ραγκούσης αναφέρθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς για το ζήτημα υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι για αντίστοιχες κριτικές δηλώσεις του Α.Γεωργιάδη κατά δικαστικών λειτουργών δεν είχε πάρει αντίστοιχη θέση.
Στην ωμή παρέμβαση του Αδωνη Γεωργιάδη στο έργο της δικαιοσύνης με τη δήλωσή του από το βήμα του βουλής ότι «πρέπει να μπει η Τουλουπάκη φυλακή» και στην. σιωπή του Ισίδωρου Ντογιάκου επ’ αυτού αναφέρεται σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής Β Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης, διερωτώμενος εάν «ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρος Ντογιάκος, εκτός από απειλές κατά των ΜΜΕ που αποκαλύπτουν τις υποκλοπές και τη συνταγματική εκτροπή Μητσοτάκη, μήπως έχει κάτι να πει για αυτήν την ωμή παραβίαση του κράτους δικαίου».
Προσθέτει δε: «Είναι δυνατόν να γίνεται ανεκτή, μεσούσης της δίκης, μια τέτοια παρέμβαση, παραβίαση της βασικότερης αρχής του κράτους δικαίου, από τον εν ενέργεια Υπουργό και αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος προχθές δήλωσε απροκάλυπτα στη Βουλή : «ότι πρέπει να μπει η Τουλουπάκη φυλακή, το λέω και σήμερα»;
Απευθυνόμενος επίσης προς τις δικαστικές ενώσεις διερωτάται εάν κρίνουν απαραίτητο να τοποθετηθούν.
Καταλήγοντας επισημαίνει ότι «τα ΜΜΕ που επικρίνουν τις καθυστερήσεις και τους χειρισμούς των εισαγγελικών αρχών, που συγκρίνουν την Ελλάδα με το Βέλγιο, είναι αυτά που αποκαλύπτουν στοιχεία για τις υποκλοπές και την αντιδημοκρατική εκτροπή Μητσοτάκη».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για γενοκτονία του ρωσόφωνου πληθυσμού από το Κίεβο κάνει λόγο Καναδή δημοσιογράφος
«Εγώ και οι συνάδελφοί μου τεκμηριώνουμε τα εγκλήματα της Ουκρανίας»
18.12.2022 | 21:57
Η Καναδή δημοσιογράφος Eva Bartlett, η οποία καλύπτει τα γεγονότα στο Ντονμπάς, κατηγόρησε το Κίεβο για γενοκτονία κατά του ρωσόφωνου πληθυσμού της περιοχής.
Η δημοσιογράφος ελπίζει ότι θα μπορέσει να αλλάξει τον λόγο, ώστε οι πράξεις της Ουκρανίας να μην είναι πλέον ασβεστωμένες και ο κόσμος να μπορεί να μιλήσει ανοιχτά για το γεγονός ότι η Ουκρανία διαπράττει γενοκτονία.
«Εγώ και οι συνάδελφοί μου τεκμηριώνουμε τα εγκλήματα της Ουκρανίας κατά αμάχων στο Ντονμπάς. Είναι σημαντικό ότι τελικά η Ουκρανία θα λογοδοτήσει για αυτά τα εγκλήματα πολέμου. Ξέρω ότι όλοι εργάζεστε σκληρά για να κάνετε τη διαφορά και να βοηθήσετε να τερματιστεί αυτός ο έμμεσος πόλεμος των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας στον οποίο Ουκρανοί και Ρώσοι στο Ντονμπάς πεθαίνουν», σύμφωνα με τη Μπάρτλετ.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



45 εκατ. ευρώ έδωσε η κυβέρνηση στον Ζελένσκι όταν οι Έλληνες δεν έχουν να αγοράσουν ούτε μακαρόνια
Η απόφαση που υπέγραψε ο Θ.Σκυλακάκης - Η αναλογία της Ελλάδας στα δάνεια δισεκατομμυρίων
18.12.2022 | 08:05
Εκτός από όπλα και πυρομαχικά η Ελλάδα συμμετέχει και οικονομικά στην υποστήριξη της Ουκρανίας με εκατομμύρια ευρώ σε δάνεια μετά την απόφαση της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη!
Για τους Έλληνες που έφτασαν να σε σημείο να μην μπορούν να αγοράσουν ούτε μακαρόνια η κυβερνητική επιλογή είναι το “καλάθι του φτωχού” και το 20ρικο που έταξε χθες ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας χθες  στη Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης για τον  προϋπολογισμό  ανέφερε ότι από  τον Φεβρουάριο και για 6 μήνες το κράτος θα καλύπτει το 10% των αγορών κάθε νοικοκυριού για τρόφιμα
Έτσι μπορεί χθες ο Κ.Μητσοτάκης στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό στην Βουλή να μην ήξερε πότε ξεκίνησε ο πόλεμος την Ουκρανία (μάλλον συνέφερε να πει 15 μήνες) αλλά ξέρει να στέλνει μετρητά στον Ζελένσκι για να τον στηρίξει και μάλιστα… ξέχασε να το αναφέρει αυτό στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη εγκρίνει τη χορήγηση έκτακτης Μακροοικονομικής Χρηματοδοτικής Συνδρομής προς την Ουκρανία υπό μορφή δανείων, ύψους 1 και 5 δισ. ευρώ αντίστοιχα, δηλαδή δάνεια 6 δισ. ευρώ!
Η κυβέρνηση έχει ήδη υπογράψει την απόφαση για την οικονομική συνδρομή της Ελλάδας η οποία φτάνει τα 45.269.735 ευρώ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουν χαθεί οι αξίες ή δεν είχαμε ποτέ ;
Ο κάθε άνθρωπος στην κάθε εποχή του θεωρεί ότι καλύτερη εποχή για τον άνθρωπο ήταν η προηγούμενη από αυτόν εποχή του, πιστεύοντας ότι στο παρελθόν υπήρχαν αξίες και αρχές, και ότι οι άνθρωποι συμπεριφέρονταν καλύτερα. Είναι αλήθεια, όμως, αυτή η σκέψη; Αν στο παρελθόν οι άνθρωποι είχαν αρχές και αξίες, δεν θα γίνονταν ούτε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος, ούτε ο Δεύτερος, ούτε εμφύλιοι, ούτε δικτατορίες, ούτε θα υπήρχε ένας Μεσαίωνας χιλίων ετών με διάχυτο τον φόβο και υποταγή στον εκάστοτε Βασιλιά, Αυτοκράτορα και Πάπα. Οι αρχές και οι αξίες, που μνημονεύονται από τους σημερινούς ανθρώπους, δεν υπήρχαν ούτε στα πλαίσια της θρησκείας, που υποτίθεται ότι πρεσβεύει την καλοσύνη και την αγαθοεργία, αφού η Καθολική Εκκλησία εφάρμοζε την Ιερά Εξέταση, προκαλώντας βασανιστήρια ακόμα και θάνατο σε ανθρώπους, που απλώς ήταν διαφορετικοί. Όχι, δεν υπήρξαν ποτέ οι αξίες της ανθρωπιάς, της ελευθερίας, της καλοσύνης, της ευγνωμοσύνης, της εκτίμησης, της προσφοράς, της αγάπης. Μονάχα, κάποιοι άνθρωποι ξεχώριζαν από τον γενικό βούρκο της απανθρωπιάς, της κακότητας και της εχθρότητας απέναντι στα άλλα όντα. Μονάχα, μερικοί άνθρωποι τόλμησαν να μιλήσουν και να γράψουν για όλη την ηθική ακαθαρσία, και αυτοί έμειναν διαχρονικοί μέχρι σήμερα, γινόμενοι εμπνευστές για τους επόμενους κατοίκους της Γης.
Ο Agamben* θεωρεί ότι, μέσα στα πλαίσια της πανδημίας, το καίριο ερώτημα είναι «σε ποιο σημείο είμαστε». Είμαστε στο σημείο, όπου ανήθικες και παράνομες πράξεις, όπως η απάτη (μικρή και μεγάλη), το ψεύδος, η εκμετάλλευση, η κλοπή, η υποκρισία, η συκοφαντία, ακόμα και η εγκληματικότητα των πλουσίων, των ευνοούμενων και των κυβερνώντων (φανερών και μη), όχι απλώς γίνονται ανεκτές, αλλά και επιβραβεύονται. Ο ένας απατεώνας επιβραβεύει τον άλλον και ο λαός παρακολουθεί με θαυμασμό και δέος. Αυτό ονομάζεται Θέατρο του Διεφθαρμένου και Αρρωστημένου Παραλόγου του 21ου αιώνα.
Η αρετή, η ανθρωπιά και η δικαιοσύνη στριμώχνονται πάντα στο περιθώριο των σελίδων της Ιστορίας. Αντιθέτως, είναι γεμάτες οι σελίδες της από την απληστία, τον θυμό, τον φθόνο, την δίψα για εξουσία και χρήμα, και την αλαζονεία. Όλοι τα γνωρίζουν αλλά αρνούνται να τα παραδεχθούν. Τόπος Ανομίας είναι ολόκληρος ο πλανήτης και με την Παγκοσμιοποίηση, η Ανομία συγχρονίστηκε καλύτερα και έγινε πιο οργανωμένη. Σε ένα ίσως άσκοπο ταξίδι, αλλά γεμάτο νόημα, προς αναζήτηση της Ηθικής βρίσκονται κάποιοι άνθρωποι, ψυχικά συντονισμένοι, αλλά ελάχιστα οργανωμένοι. Μάταια παλεύουν για την αναβίωση της αξίας της ελευθερίας, αφού στα γονίδια του ανθρώπινου είδους είναι καταγεγραμμένος ο φόβος, και ο φόβος της ελευθερίας. Συνεπώς, οι άνθρωποι προτιμούν να παραδίδουν την ελευθερία τους για χάρη της ασφάλειάς τους.
Δεσμευμένοι και δεσμεύοντες έχουν την ίδια κοινή μοίρα, δίχως την συνειδητοποίησή της. Χαμένοι σε φόβους οι μεν και σε ματαιοδοξίες οι δε, σπαταλούν τη γήινη ζωή τους, η διάρκεια της οποίας είναι μικρή. Συζήτηση μέσα στην ίδια την ψυχή του, οφείλει να πράξει ο κάθε άνθρωπος, που έστω μια ελάχιστη συνείδηση τού έχει απομείνει. Ο σκοταδισμός των τελευταίων ετών, επιστήμης και τέχνης, πολιτικής και κοινωνίας, πρέπει να πάψει, μέσω της επίγνωσης, ατομικής και συλλογικής.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



το μόνο που ξέρω ότι ότι οι 2 παίκτες , Kylian Mbappe και Lionel Messi,παίζουν στην Παρί Σεν Ζερμέν 
Και που ανήκει η ομάδα ?
Στην Qatar Sports Investments
Στο Κατάρ δηλαδή 
εγώ πάντως η άσχετη των άσχετων θα δηλώσω ότι ένα πράγμα μου άρεσε στο Μουντιάλ ..ότι οι λαοί και οι ομάδες πρόβαλλαν πολύ την Παλαιστινη 
Τα υπόλοιπα τα αφήνω σε σας ,ξέρετε καλύτερα από μένα πάνω στο θέμα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι εγκέφαλοι των εφήβων μετά το lockdown δείχνουν σημάδια ταχύτερης γήρανσης, σύμφωνα με μελέτη
Η μελέτη βρήκε επίσης χειρότερη ψυχική υγεία, αλλά δεν είναι σαφές εάν αυτό συνδέεται με τη διαφορά ηλικίας του εγκεφάλου



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλο μου βάζουν διαφημίσεις από την onassis stegi και την niarchos fundation ,και οι 2 κατά την άποψη μου έχουν χακαρει την τέχνη και προσπαθούν να την μαντρωσουν ενώ ξεπλένουν μαύρο χρήμα 
Βρε ουστ κοράκια



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



*Περσι μόνο 2 χώρες ψήφισαν κατά της καταδίκης του ναζισμού :Οι ΗΠΑ και η Ουκρανία 
Φέτος σχεδόν όλη η λευκή Δύση ψήφισε εναντίον με πρώτη πρώτη την Αυστραλία 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



16/12/2022
Ο σύντροφος Artur Mankov του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Tobolsk πέθανε ηρωικά στη μάχη πολεμώντας τους Ουκρανούς Ναζί στη ζώνη ειδικών επιχειρήσεων.
Αιώνια η μνήμη στον ήρωα!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέο στρατιωτικό δόγμα: στρέφεις τα όπλα του συμμάχου σου εναντίον του!!! Η Αθήνα θέλει να στρέψει τους S300 που της εμπιστεύθηκε για την άμυνα της η Μόσχα εναντίον της. ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Έντονη προειδοποίηση από Ρωσία!…..
18/12/2022
Οι ρώσικοι S 300 προορίζονταν για Κύπρο τελικά ξεφορτώθηκαν στην Κρήτη κι ο άνθρωπος που τους έφερε κατέληξε να πεθάνει στα κάτεργα….ανεξάρτητα από άλλου τύπου οφειλές του.
Όπως ήταν επόμενο Ρωσική προειδοποίηση στην Ελλάδα να μην μεταφέρει S-300 στην Ουκρανία..
Σύμφωνα με τον efsyn ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Κριμαία Γκεόργκι Μουράντοφ προειδοποίησε την Ελλάδα να μην μεταφέρει S-300 στην Ουκρανία, έγινε γνωστό σήμερα.
Ο Μουράντοφ, μόνιμος εκπρόσωπος του Πούτιν στην Κριμαία, δήλωσε ότι η πρόθεση των ελληνικών αρχών να μεταφέρουν τα πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος S-300 στην Ουκρανία είναι επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.
Η προειδοποίησή του έρχεται αφότου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος παραδέχτηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να στείλει τα συστήματα αεράμυνας S-300 από την Κρήτη στην Ουκρανία, εάν οι ΗΠΑ «εγκαταστήσουν συστήματα Patriot στη θέση τους».
Μιλώντας στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο RIA Novosti, ο Μουράντοφ είπε: «Μια τέτοια κίνηση της Αθήνας δεν θα ήταν μόνο μια παράλογη επίδειξη εχθρότητας προς τη Ρωσία, αλλά και ένα επικίνδυνο βήμα προς τα δικά της εθνικά συμφέροντα, όπως η ελληνική κοινή γνώμη τονίζει ήδη ηχηρά».
Ο Ρώσος πρεσβευτής είπε ακόμα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να θυμάται ότι η Ρωσία προχώρησε από τις πάλαι ποτέ φιλικές σχέσεις με την Αθήνα και την Κυπριακή Δημοκρατία όταν τους προμήθευσε με αντιαεροπορικά αμυντικά συστήματα S-300 στα τέλη του περασμένου αιώνα.
«Ως Ρώσος πρέσβης τότε στην Κύπρο, μπορώ να σας υπενθυμίσω ότι δεν λειτουργούν εναντίον της Ρωσίας, γιατί είναι εξοπλισμένοι με ένα σύστημα αναγνώρισης «φίλου-εχθρού»», είπε.
«Ωστόσο, η μεταφορά αυτών των συστημάτων στο Κίεβο αναμφίβολα θα υπονόμευε ριζικά την ελληνική αμυντική δυνατότητα».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



New York Times: ”η νέα κυβέρνηση Νετανιάχου απειλή για τη δημοκρατία! Τα υπερεθνικιστικά της στοιχεία θέλουν αλλαγή του status quo στο Όρος του Ναού εκεί που είναι ο Θόλος” (Αλ Ακσά) και κατά την Τορά ήταν ο Ναός του Σολομώντα! Θ΄αλλάξουν το status quo για την ανέγερση του Γ’ Ναού;; 
18/12/2022
New York Times: ”η νέα κυβέρνηση Νετανιάχου απειλή για τη δημοκρατία! Τα υπερεθνικιστικά της στοιχεία θέλουν επέκταση εποικισμών και προσάρτησή τους, αλλαγή του status quo στο Όρος του Ναού (σσ του Ναού του Σολομώντα) εκεί που είναι ο Θόλος” και κατά την Τορά ήταν ο Ναός του Σολομώντα! Θ΄αλλάξουν το status quo για την ανέγερση του Γ’ Ναού;;
Η νέα κυβέρνηση συνασπισμού υπό το Νετανιάχου οφείλει ν΄ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας ως την Τετάρτη αν και μπορεί να πάρει παράταση ως 25 Δεκέμβρη. Ωστόσο ως κι από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού εκφράζονται ανησυχίες. «Το Ισραήλ που ξέραμε δεν υπάρχει πια» …Η επόμενη κυβέρνηση Νετανιάχου θέτει σε κίνδυνο την ισραηλινή δημοκρατία, λέει ένα άρθρο των New York Times που δημοσιεύθηκε αυτό το Σάββατο, το οποίο επίσης ισχυρίζεται: «Το Ισραήλ που ξέραμε δεν υπάρχει πια». Ενώ το άρθρο σημειώνει ότι «οι εκλογές στο Ισραήλ έχουν συχνά απροσδόκητα αποτελέσματα», τα οποία αποτελούν μέρος της «υπερήφανης παράδοσης του Ισραήλ ως ταραχώδους και πλουραλιστικής δημοκρατίας», σημειώνει ότι «η ακροδεξιά κυβέρνηση που σύντομα θα έρθει στην εξουσία φαίνεται να είναι δυσοίωνη διαφορετική από οποιαδήποτε προηγούμενη κυβέρνηση στο Ισραήλ».
 Στον Ιουδαϊσμό, το Όρος θεωρείται ως το μέρος το οποίο διάλεξε ο Θεός για να αναπαυθεί η Θεϊκή παρουσία. Το όρος  είναι ο πιο ιερός τόπος στον Ιουδαϊσμό και το μέρος στο οποίο στρέφονται οι Εβραίοι όταν προσεύχονται. Εξαιτίας της ιερότητάς του, πολλοί Εβραίοι δεν περπατούν επάνω στο όρος, από φόβο μην εισέλθουν εκεί που βρίσκονταν τα άδυτα των αδύτων, όπου σύμφωνα με τον ραβινικό νόμο, βρίσκεται η θεϊκή παρουσία. Για τους Σουνίτες Μουσουλμάνους, το όρος είναι ο τρίτος ιερότερος τόπος στο Ισλάμ. Το βουνό θεωρείται πως είναι το σημείο από το οποίο μεταφέρθηκε κατά τη διάρκεια αστρικού ταξιδιού ο Μωάμεθ.. Μετά την κατάληψη της Ιερουσαλήμ από τους Άραβες το 637 μ.Χ.,  οι Ομεϋάδες χαλίφηδες κατασκεύασαν στο βουνό το τέμενος αλ-Ακσά και το Τέμενος (Θόλος) του Βράχου (με τον χρυσό στρογγυλό θόλο). Ο Θόλος ολοκληρώθηκε το 692 και είναι ένα από τα παλαιότερα σωζόμενα δείγματα ισλαμικής αρχιτεκτονικής. Ο Θόλος βρίσκεται στο κέντρο του Όρους, περίπου στη θέση όπου σύμφωνα με τη Torah  βρισκόταν ο Ναός του Σολομώντα. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποκάλυψη Documento
Υποκλοπές και Παρακράτος Μητσοτάκη
Προστασία Ισίδωρου Ντογιάκου στις κλοπές της ΕΥΠ
Παρεμποδίστηκε η έρευνα στην COSMOTE με τηλεφωνική «γνωμοδότηση»  του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Η ΑΔΑΕ σώσει την τιμή της Δημοκρατίας και τη νομιμότητα
Η Δικαιοσύνη παραβλέπει εμφανή στοιχεία και συγκαλύπτει το σκάνδαλο
Βρέθηκαν οι αποδείξεις παρακολούθησης για τον Τάσο Τέλλογλου και τον Γιώργο Κύρτσο



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα μεγάλο μπράβο στον "Μέσι της Αραβίας" και του κόσμου!
Όταν ο αποικιοκράτης Λώρενς της Αραβίας φορούσε τις κελεμπίες των... Αράβων που είχε κατασφάξει η χώρα του, δεν έτρεχε τίποτα.
Όταν την φόρεσε ο Μέσι, ως "βασιλιάς του ποδοσφαίρου" πέσατε να τον φάτε!
Ακόμα και τον αθλητισμό, που ενώνει τους λαούς έχετε στοχοποιήσει και πολιτικοποιήσει, ακριβώς, όπως σας διατάζει η παγκόσμια ελίτ, για να δεχθείτε φασιστικούς αποκλεισμούς αθλητών, καλλιτεχνών, πνευματικών ανθρώπων μη αρεστών χωρών.
Να το προσέξετε αυτό! Και ένα μεγάλο μπράβο, από μένα, στον "Μέσι της Αραβίας" και του κόσμου!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κανένας δεν ντρέπεται για την κατρακύλα της ΕυρωΕνωσης???
Ναζισμός και πανικός στο ο Ράιχ, δηλαδή τη λεγόμενη «μεγάλη δημοκρατική ευρωενωσιτική οικογένεια». Για να ενισχύσουν το 9ο πακέτο κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, αναζητώντας ποιον να συμπεριλάβει στις κυρώσεις τι έκαναν;
Έθεσαν στον κατάλογο των επικίνδυνων για τον δυτικό «πολιτισμό» και την Βαλεντίνα Βλαντιμίροβνα Τερεσκόβα, την πρώην Σοβιετική κοσμοναύτη, που έγραψε στην ιστορία ως η πρώτη γυναίκα που ταξίδεψε στο διάστημα. Η Τερεσκόβα, έγινε διάσημη ως κυβερνήτης του διαστημοπλοίου "Βοστόκ 6" και αυτό το ταξίδι πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιούνη του 1963.
Σήμερα η Ευρω Ένωση θεωρεί τρομοκράτη και την 85χρονη Τερεσκόβα, για τα μάτια της κοκαϊνομανής κλόουν των ΟυκροΝαζί.
Γράφει ο Giorgio Bianchi, Δημοσιογράφος ( χωρίς εισαγωγικά ) και συγγραφέας:
« Αυτή η γυναίκα ονομάζεται Βαλεντίνα Τερεσκόβα, ήταν Σοβιετική κοσμοναύτης και το 1963 η πρώτη γυναίκα που πήγε στο διάστημα.
Σήμερα είναι 85 ετών και έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την Ευρω Ένωση, επειδή είναι Ρωσίδα και επειδή είναι μέλος του κόμματος Ενωμένη Ρωσία.
Η Ευρω Ένωση, ναι, αυτή που παίρνει δωροδοκίες από ολοκληρωμένες και εγκληματικές μοναρχίες και σουλτανάτα, για να κάνει προπαγάνδα ανάμεσα στους ανόητους δυτικούς πληθυσμούς.
Η Ευρω Ένωση, ναι, αυτή που εμπλέκεται σε σκοτεινές επιχειρήσεις που κυμαίνονται από πειραματικά φάρμακα μέχρι εκεί.
Η Ευρω Ένωση, ναι, αυτή που συγκρίνεται με τη μαφία, είναι μια λέσχη εδαφοσφαίρισης . »
Στον κατάλογο των επικίνδυνων για την Ευρω Ένωση κι ο 77χρονος πολυβραβευμένος Ρώσος σκηνοθέτης Νικήτα Σεργκέγεβιτς Μιχαλκόφ... Φυσικά είναι επικίνδυνος για τον πολιτισμό των ανθρωπόμορφων τεράτων της Ευρω Ένωσης ο διάσημος σκηνοθέτης, αφού ο πατέρας του ήταν ο κομβιστής και ο ποιητής Σεργκόφιχρο...
... κανένας δεν ντρέπεται σ' αυτό τον τόπο!
« Τα λουλούδια, η μουσική και τα παιδιά είναι τα στολίδια της ζωής »
Πιοτρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι (1840-1893)..
Μπορούν να λεκιάσουν τον μεγάλο Πιοτρ Τσαϊκόφσκι , το ιερό τέρας της Ρομαντικής περιόδου, τον Παγκόσμιο Πολιτισμό... οι απαγορεύσεις κάποιας Μενδώνης, μέντορας κάποιου Λιγνάδη (ακύρωση μετάδοσης της παράστασης «Η Λίμνη των Κύκνων») και κάποια γνωστής δικαιωματικής  «αριστερής» λινάτσας ( Άρης Χατζηστεφάνου. ... Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους! ), που με «δημοσιογραφική» ιδιότητα δεν χάνει ευκαιρία να υποστηρίξει από «αριστερά» και δικαιωματιστικά πάντα τους ιμπεριαλιστές;
Αναρωτιόμασταν στις 21 Μάρτη 2022 : «Διέγραψαν» τον Γιούρι Γκαγκάριν... Βαρβαρότητα και πολιτισμός!
Που μας οδηγεί αυτή η βαρβαρότητα, η αντιρωσική υστερία κι ευτυχώς μόνον στην "πολιτισμένη" δύση, τη " μεγάλη ευρωπαϊκή δημοκρατική οικογένεια "... όπως αποκαλούν το 4ο Ράιχ και στις ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ο Στάλιν δεν πέθανε... Δεν είναι νεκρός ο Στάλιν!»
«Για εμένα είναι δύσκολο να φανταστώ ποια μπορεί να είναι η "ατομική ελευθερία"
ενός
άνεργου που πεινάει και δεν μπορεί να βρει δουλειά.
Η πραγματική ελευθερία βρίσκεται μόνο εκεί που έχει καταργηθεί η εκμετάλλευση,
εκεί όπου δεν υπάρχει καταπίεση ενός ανθρώπου από άλλον,
εκεί όπου δεν υπάρχει ανεργία και επαιτεία,
εκεί όπου ο άνθρωπος δεν τρέμει από το φόβο ότι
αύριο θα χάσει τη δουλειά του, το σπίτι του, το ψωμί του.
Μόνο σε μια τέτοια κοινωνία είναι δυνατή η ατομική ελευθερία
και κάθε άλλη ελευθερία, πραγματική, αποτελεσματική κι όχι πλασματική»
Στάλιν
18 Δεκέμβρη 1878... γεννήθηκε ο Ιωσήφ Βησσαριώνοβιτς Τζουγκασβίλι, γνωστός ως Στάλιν, στο Γκόρι (Γεωργία) και κυβέρνησε τη Σοβιετική Ένωση μετά τον θάνατο του Λένιν, κατέχοντας τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΣΕ από το 1922 έως το θάνατό του το 1953 (5 Μάρτη 1953).
«Η σεμνότητα είναι το στολίδι του μπολσεβίκου!»
Στάλιν
Σίγουρα αποτελεί ταμπού ν' αναφερθεί σήμερα κάποιος στην επέτειο γέννησης του ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης.
Όμως, μας αρέσει δεν μας αρέσει, χωρίς καμία πρόθεση ηρωοποίησης του Στάλιν, ή των πολιτικών του επιλογών, η στάση του απέναντι στον ναζισμό και τον φασισμό αντικατοπτρίζει πως αντιμετώπισε ολόκληρος ο λαός της Σοβιετικής Ένωσης, χωρίς καμία εξαίρεση, τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο που έφερε τη Νίκη! Το Στάλινγκραντ... η "Δεν υπάρχει γη για εμάς πέρα από το Βόλγα" συμπυκνώνουν  το μεγάλο νόημα του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, που είχε ηγέτη τον Στάλιν.
Η ανθρωπότητα του χρωστάει...
144 χρόνια χρόνια από τη γέννηση του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι, του ηγέτη της ΕΣΣΔ για τον οποίο η δύση ξόδεψε απύθμενη προπαγάνδα και χρήμα για να τον δαιμονοποιήσει και με τη συνεισφορά της ιμπεριαλιστικής αριστεράς. Ήταν ένας παρανοϊκός φονιάς, ή αυτό είναι κατασκεύασμα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και της δυτικής Ευρώπης;
Σήμερα ο Στάλιν, ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος που συνέτριψε το ναζισμό είναι επίκαιρος όσο ποτέ!

«Ορκίστηκα μπροστά από μια φωτογραφία του αείμνηστου συντρόφου Στάλιν,
ότι δεν θα ησυχάσω μέχρι να δω αυτά τα καπιταλιστικά χταπόδια να εξοντώνονται»
10 Δεκέμβρη 1953, Ερνέστο "Τσε" Γκεβάρα, που λάτρευε να υπογράφει ως "Στάλιν 2"



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ...ΒΛΕΜΜΑ! «ΑΚΡΩΣ ΜΥΣΤΙΚΗ» ελληνοτουρκική συνάντηση στις Βρυξέλλες...
Για παρασκηνιακή, «άκρας μυστικότητας» ελληνοτουρκική συνάντηση, την Παρασκευή, στις Βρυξέλλες, κάνει λόγο στο Πρώτο Θέμα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Αννα-Μαρία Μπούρα, διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, συνομίλησε τετ-α-τετ με τον Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπο και στενό συνεργάτη του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσία του Γεν. του Γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς.
Η Αθήνα και η Αγκυρα δεν ανακοίνωσαν τη συνάντηση, διότι, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, καμία πλευρά δεν ήθελε να δημιουργήσει προσδοκίες για το περιεχόμενο των συνομιλιών, ούτε να καλλιεργήσει στην εσωτερική κοινή γνώμη της μιας ή της άλλης χώρας την αίσθηση ότι μετά από οκτώ μήνες διαρκούς κλιμάκωσης της έντασης και της καλλιέργειας πολεμικού κλίματος από την πλευρά του προέδρου της Τουρκίας οι δύο χώρες αποφάσισαν να βαδίσουν στο μονοπάτι της συνεννόησης.
Πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συνομιλίες που έγιναν στα γραφεία της αντιπροσωπείας στην Ευρω Ένωση με ανοιχτή ατζέντα, χωρίς προαπαιτούμενα, προκειμένου η κάθε πλευρά να διερευνήσει τις προθέσεις της άλλης για επανεκκίνηση των διμερών σχέσεων.
Παρών στη συζήτηση ήταν ο Γενς Πλέτνερ, σύμβουλος του Όλαφ Σολτς για διπλωματικά θέματα και πρώην πρεσβευτής της Γερμανίας στην Αθήνα.
«Αποκαταστάθηκε ο δίαυλος επικοινωνίας» ανέφεραν στο Πρώτο Θέμα συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συνάντηση της, αποφεύγοντας όμως να απαντήσουν σε ερωτήματα σχετικά με το περιεχόμενο των συζητήσεων ή το ενδεχόμενο να προκύψουν νέες συζητήσεις και πιθανή επανεκκίνηση διπλωματικών επαφών μεταξύ των δύο χωρών.
Για την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης φέρεται να υπάρχει πυκνό πολιτικό και διπλωματικό παρασκήνιο, στο οποίο ενεπλάκη η Γερμανία με τη σιωπηρή παρότρυνση των ΗΠΑ.
Άραγε με τι υποχωρήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη έγινε αυτή η συνάντηση? Γιατί ο Ιμπραχίμ Καλίν είναι γνωστό «αγριόσκυλο» του ισλαμοφασιστικού καθεστώτος της Τουρκίας. Και από την άλλη η Μπούρα είναι γνωστό νεοφιλελέ κλεφτοκοταδικο προδοτικό μουρόχαυλο, γνωστή ηλίθια που παραχωρεί συνέχεια «γη και ύδωρ». Και από ότι φαίνεται η πατριωτική στάση του Δένδια πέρασε σε δεύτερη μοίρα…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ! 40.000 ΔΟΛΑΡΙΑ ξόδεψε η σύζυγος του Ζελένσκι στο Παρίσι...
Η Olena Zelenska, σύζυγος του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky, φέρεται να ξόδεψε 40.000 δολάρια σε ένα ταξίδι για ψώνια στο Παρίσι, ενώ επισκέφθηκε τη χώρα για να απαιτήσει να τους στείλουν περισσότερα χρήματα στην Ουκρανία, ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι στο ηλεκτρονικό κατάστημα.
Γνωστή για την αγάπη της για τη μόδα των σχεδιαστών, η Zelenska εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Vogue στην αρχή του πολέμου με τίτλο «Portrait of Bravery: First Lady της Ουκρανίας, Olena Zelenska».
Είναι αξιοσημείωτο ότι η Vogue προσπάθησε να απεικονίσει την εμφάνιση της Zelenska στο εξώφυλλο του περιοδικού ως μέρος της πολεμικής προσπάθειας της Ουκρανίας στην «πρώτη γραμμή».
«Στην Ουκρανία, δεκάδες χιλιάδες γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, συμπεριλαμβανομένων των μαχών, και ο ρόλος της Ζελένσκα κινείται όλο και περισσότερο προς τη διπλωματία της πρώτης γραμμής», ανέφερε η Vogue.
Η Ουκρανία είναι γνωστή εδώ και χρόνια ως το πιο διεφθαρμένο κράτος στην Ευρώπη, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί μόνο εάν ακόμη μεγαλύτεροι διεφθαρμένοι ρίξουν χρήματα σε αυτήν. Η ολλανδική δικτατορία δεν είναι λιγότερο διεφθαρμένη από την Ουκρανία, απλώς έχουμε μια καλύτερα εκπαιδευμένη δημόσια υπηρεσία και έναν πιο ψεύτικο τύπο για να το κρύψουμε.