Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Παρασκευη 23 Δεκεμβριου 2022


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Γ για δίωξη της ΜΚΟ “Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι” ως εγκληματικής οργάνωσης

22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Η Εισαγγελία της Κω μετά από σχετική αναφορά του Λιμενικού Σώματος άσκησε ποινική  δίωξη κατά του Παναγιώτη Δημητρά, ιδρυτή της περιβόητης Μ.Κ.Ο “Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι” και του συνεργού του, Νορβηγού, Τόμι Όλσεν, ιδρυτή και διευθυντή της ΜΚΟ “Aegean Boat Report” για “συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης (ΜΚΟ) με σκοπό να διευκολύνει υπηκόους τρίτων χωρών για την παράνομη είσοδο και διαμονή στην Ελλάδα, και μάλιστα “κατ’ επάγγελμα, καθώς από την υποδομή που έχει δημιουργήσει (δηλαδή τη λειτουργία της ΜΚΟ του Π. Δημητρά “Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι”) προκύπτει πρόθεση επανειλημμένης τέλεσης της πράξης και πορισμός εισοδήματος».

Ο  Π. Δημητράς, δια της εν λόγω Μ.Κ.Ο, που τώρα ξεμπροστιάστηκε, επί σειρά ετών, κατέβαλε κάθε προσπάθεια στιγματισμού και φίμωσης της αντίπαλης γνώμης, υποβάλλοντας σωρεία μηνύσεων (5.000 μηνύσεις, όπως πληροφορούμαστε!) κατά εκείνων που είναι φύσει και θέση κατά της μετανάστευσης και καταγγέλλουν ότι η μετανάστευση και η προσφυγιά είναι προϊόν βίαιου εκτοπισμού πληθυσμών για λόγους οικονομικούς και κοινωνικοπολιτικούς. Που καταγγέλλουν δηλαδή το προφανές, ότι  η μαζική μετακίνηση μεταναστών και προσφύγων δεν αποτελεί προϊόν ελεύθερης επιλογής των ίδιων των μετακινούμενων ανθρώπων, αλλά επιβολής, εξαναγκασμού και καταπάτησης θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Το παραπάνω έγκλημα όμως, έχει γίνει επάγγελμα και μέσο βιοπορισμού επιτήδειων που αυτοσυστήνονται ως προοδευτικοί και φιλάνθρωποι, ενώ συστήνουν “ευαγή ιδρύματα” (ΜΚΟ) τύπου “Παρατηρητήριο του Ελσίνκι” για να στεγάσουν την εγκληματική τους δραστηριότητα.

Μια από τις χιλιάδες μηνύσεις που έχει υποβάλει  ο Π. Δημητράς, αφορούσε στον πρόεδρο του ΕΠΑΜ, Δημήτρη Καζάκη, τον οποίον το 2017,  ο Π. Δημητράς, σε μια προσπάθεια στιγματισμού και φίμωσης της γνώμης του Δ. Καζάκη που εξέθετε τη δράση του, υπέβαλε μήνυση εναντίον του για εχθροπάθεια, δηλ. ότι δια του λόγου του εγείρει, δήθεν, πάθη ρατσισμού και ξενοφοβίας. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι, ο Δ. Καζάκης αθωώθηκε πανηγυρικά λόγω του ανυπόστατου των κατηγοριών.

Όμως, η πραγματική αιτία που “ήγειρε πάθη” – όχι των πολιτών, αλλά του Π. Δημητρά κατά του  Δ. Καζάκη –  δεν είναι παρά η εναντίωση του Δ. Καζάκη στη βιομηχανία σύγχρονου δουλεμπορίου και των κυκλωμάτων, ελληνικών ή μη, που βιοπορίζονται από το εμπόριο πόνου και δυστυχίας με αντικείμενο τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Αντί άλλων, παραθέτουμε το από 20-11-2015 άρθρο του Δ. Καζάκη

Όταν το δουλεμπόριο ανθεί ως φιλανθρωπική επιχείρηση

Η παραπάνω ποινική δίωξη της εισαγγελίας Κω κατά του Π. Δημητρά και της ΜΚΟ του, ως εγκληματικής οργάνωσης, είναι ακόμα μια ισχυρή ένδειξη για την εγκληματική δράση των δουλεμπόρων με το σινάφι των οποίων συναγελάζονται και πολλοί ευυπόληπτοι κύριοι του αντιρατσισμού και της politically correct προοδευτικότητας, αποκομίζοντας οφέλη από δυστυχείς του τρίτου κόσμου που εκτοπίζονται βία από τις εστίες τους.

Το ΕΠΑΜ έχει καταγγείλει την παράνομη δράση τους και έχει υποστεί τις συνέπειες από τους αυτοαποκαλούμενους προοδευτικούς που, στο όνομα του αντιρατσισμού και της φιλανθρωπίας, υπερασπίζονται – ηθελημένα ή αθέλητα – το έγκλημα της παράνομης διακίνησης ανθρώπων και κατηγορούν τον ορθό λόγο του ΕΠΑΜ, ως δήθεν ρατσιστικό.

Το ΕΠΑΜ εύχεται, ελπίζει και απαιτεί ώστε με την ευκαιρία της αποκάλυψης μιας ακόμα “μεμονωμένης περίπτωσης” σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με βιτρίνα μία ΜΚΟ, να διερευνηθεί από τις αρμόδιες Αρχές η διάπραξη σωρείας αδίκων πράξεων σε βάρος του Ελληνικού λαού, αλλά και των προσφύγων ή και μεταναστών που εισέρχονται χωρίς νόμιμη άδεια αρχής στη χώρα μας, από οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ενέχεται σ’ αυτές.

Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2022

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΖΗΤΩ στα «κουπόνια σίτισης» 

Όταν (1995 έως 2010) τα Ελληνικά λαμόγια επιτέθηκαν στο χρηματιστήριο, στα συνταξιοδοτικά ταμεία και στις επενδύσεις & προμήθειες των ολυμπιακών αγώνων, βούτηξαν και φευγάτισαν 60 δις €, όσο ακριβώς το μεταναστευτικό και ναυτιλιακό συνάλλαγμα των Ελλήνων. 

Εάν η Ελληνική Οικονομία λειτουργούσε όπως λειτούργησε από το 1970 έως 1995 δηλαδή με το Εθνικό Νόμισμα και τον αντίστοιχο Ορθολογισμό, τότε στα 2010 το ΑΕΠ θα ήταν 300 δις € και το κατά κεφαλήν εισόδημα θα ήταν 30.000 €. 

Με τους ίδιους όρους σήμερα, το Ελληνικό ΑΕΠ από 180 δις θα ήταν 540 (480 + 60) δις € και το κατά κεφαλήν εισόδημα από 18.000 θα ήταν 54.000 €. 

Καταλαβαίνετε πως το Κοινωνικό Κράτος θα λειτουργούσε σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο με τα πενιχρά «κουπόνια σίτισης» ………

Σχολιο.- 300 δις το 2010 πριν το PSI... εφοσον είχαμε Δρχ και δεν χανοταν τα 60 δις από τα κορακια σε χρηματιστηριο κλπ..! Αλλα θα πηγαίναμε με ανάπτυξη 8% κατ έτος εως σήμερα;; για να φθάσουμε τα 540 δις;;

Σχολιο.- Ναι γιατί κάθε χρόνο, το 8% είναι πάνω στο κάθε χρόνο προσαυξημένο ΑΕΠ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γράφει η Εφημερίδα του ΣΕΚ:

"Στις 19/12 πραγματοποιήθηκε το πρώτο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ μετά το Συνέδριο, προκειμένου να εκλεχτεί η νέα Εκτελεστική Επιτροπή.

Ως Παρεμβάσεις κατεβήκαμε σε κοινό ψηφοδέλτιο με τους συντρόφους της ΕΑΣ (ΛΑΕ) με

αποτέλεσμα να βγάλουμε δύο έδρες. Αυτή τη συνεργασία την κάναμε γιατί έχουμε πολιτικά

κοινό βηματισμό σε πολλά σημεία και επίσης γιατί έτσι αποκαταστήσαμε την απλή αναλογική."

Έτσι παρουσιάζει η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ,

τα μαγερεματα για την εκλογή του Προεδρείου από το Γενικού Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. 

Έτσι έγινε συγκόλληση δυνάμεων που απευθύνθηκαν διαφορετικά με άλλα προγράμματα στους Εργαζόμενους. 

Ακόμη και στο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ με ξεχωριστά ψηφοδέλτια κατέβηκαν.

Έκαναν όμως μεγάλο ΑΓΩΝΑ και Έκαναν κοινό ψηφοδέλτιο για την εκλογή του προεδρείου. 

Με ποιο ανομολογητο σκοπό?

Μα να πάρουν 1 έδρα από τις δυνάμεις της ΔΑΣ ! Όπως "προφητικα" έγραψε πριν μέρες ο ΡΙΖΟΣΠΆΣΤΗΣ.

Και ετσι εχουμε τους παρακάτω συσχετισμους οπως γραφει η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΄:

Αποτελέσματα Γενικού

Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ για τις

έδρες στην Εκτελεστική

Επιτροπή

ΔΑΚΕ (ΝΔ) 4 έδρες,

ΠΑΣΚΕ (ΚΙΝΑΛ) 3 έδρες,

ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) 3 έδρες,

ΕΑΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) 3 έδρες,

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΕΑΣ 2 έδρες,

ΑΝΑΤΡΟΠΗ 2 έδρες.

Όπως μπορεί καταλάβει κανείς, αν δεν είχαμε αυτή της Συγκόλληση η ΔΑΣ θα είχε 4 έδρες όσο δηλαδή και η ΔΑΚΕ. 

Η πλάκα είναι ότι μετά απ όλα αυτά τα ακατανομαστα, έχουν και την πρόταση να μην έχουμε στην ΑΔΕΔΥ Αντιπροσωπευτικο και Αναλογικο Προεδρείο, όπως μας αρέσει η δεν μας αρέσει ψήφισαν οι εργαζόμενοι ( ας φανταστεί κανείς τι μεγάλη διάλυση αν μια τέτοια γραμμή ακολουθούσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις 100νταδες σωματείων)....

ΑΛΛΑ να γίνει "αγωνιστικό Προεδρείο" μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και την αχαρακτηριστη "ανατροπή"! Που στα πεπραγμενατης ( η λεγόμενη ανατροπή) έχει να επιδείξει αρκετες αντιδημοκρατικες ενέργειες όπως ο αποκλεισμός των δυνάμεων του ΠΑΜΕ απο τα Προεδρεία Σωματείων και Ομοσπονδιων.

Σχολιο.- παραθέτω παρακάτω την ανακοίνωση των Παρεμβάσεων

Οι Παρεμβάσεις Δημοσίου, με σταθερό τον προσανατολισμό τους στη μάχη για συγκέντρωση δυνάμεων ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση που δεχόμαστε και την ανάπτυξη αγώνων σύγκρουσης και ανατροπής, προχωρήσαμε σε αγωνιστική συνεννόηση με τις δυνάμεις της ΕΑΣ και σε κοινό ψηφοδέλτιο για την εκλογή της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής (ΕΕ) στη βάση ενός κοινού πλαισίου και στόχων πάλης που παραθέτουμε παρακάτω. Δηλώσαμε τη θέση μας για τη συγκρότηση αγωνιστικού προεδρείου στην Ε.Ε., εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι δεν υπάρχουν όροι για κάτι τέτοιο, επομένως, δεν θα ψηφίσουμε καμία παράταξη ούτε θα διεκδικήσουμε κάποια θέση. 

Σχολιο.- 1ο αυτά που αναφέρω ότι είναι της ΕΡΓΑΤΙΚΉΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ είναι Αντιγραφή-Επικόλληση όπως ο καθένας μπορεί να ελέγξει άρα δεν μπορεί να υπάρχει οποιοδήποτε ανακρίβεια.

Όσο αφορά αυτό που γράφτηκε......

"τον αδιανόητο ισχυρισμό ότι ο λόγος της καθόδου ήταν για να κοπεί η έδρα από την ΔΑΣ " απο φίλο ,

ήρθε αμέσως ( καπάκι που λέμε) η επιβεβαίωση από τον σύντροφο του .

Τα υπόλοιπα είναι απόψεις που κρίνονται,

το επίμαχο θέμα του "αγωνιστικου προεδρειου " με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ δεν βλέπω να σχολιάζεται.

Σχολιο.- Το θέμα είναι να πετάξεις την Επιρροή της ΔΑΚΕ αλλά και των άλλων Αστικών Δυνάμεων.

Σχολιο.- Οι Παρεμβασεις εχουν θεση για αγωνιστικα προεδρεια απο τθς ταξικες δυναμεις.Ταυτοχρονα λενε και στην ανακοινωση τους ότι τετοιες προυποθεσεις ΔΕΝ υπαρχουν

Σχολιο.- Το ΠΑΜΕ έχει γενική γραμμή για αναλογικά-Αντίπροσωπευτικα προεδρια.

Σταθερή θέση, για όλα τα σωματεία. Αν επικρατούσε άλλη άποψη, 100νταδες σωματεία δεν θα είχαν Προεδρεία



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΕΡΟΥ

Εισαγγελέας και προσωπικό της Εθνικής Αστυνομίας βρίσκονται στη Διεθνή Γέφυρα Ilave για να προτρέψουν τον πληθυσμό να άρει την απεργία και την κατάληη της Γέφυρας ή να κάνει ανακωχή όπως σε άλλες πόλεις.

Οι Αυμαράς, σήμερα Τετάρτη στην ένατη ημέρα της απεργίας, συγκεντρωμένοι στη γέφυρα απέρριψαν ομόφωνα το αίτημα εισαγγελέα και Εθνικής Αστυνομίας και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν την επ' αόριστον απεργία μέχρι τους στόχους των που ο αγώνας επιτυγχάνεται.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Εχθρική ενέργεια της Ελλάδας ενδεχόμενη προμήθεια S-300 στην Ουκρανία

Δευτέρα, 19-Δεκ-2022 16:11

"θεωρούμε τα προκλητικά σχέδια για εφοδιασμό του καθεστώτος του Κιέβου με S-300 και άλλα συστήματα αεράμυνας ρωσικού/σοβιετικού τύπου ως ανοιχτά εχθρικά προς τη Ρωσία. Δεν λαμβάνεται υπόψη η γνώμη των Ελλήνων πολιτών, το 70% των οποίων, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, αντιτίθεται στην προμήθεια όπλων στην Ουκρανία. Η επίσημη Αθήνα δεν ανησυχεί ότι με την αποστολή όπλων στο πεδίο της μάχης καθίστανται άμεσοι συνεργοί των Ουκρανών νεοναζί που διεξάγουν έναν εγκληματικό πόλεμο εναντίον του ειρηνικού άμαχου πληθυσμού της περιοχής του Ντονμπάς, της Ζαπορίζια και του Κέρσον, συμπεριλαμβανομένων πολλών Ελλήνων που ζουν εκεί"

- Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η σήψη της κοινωνίας: Συνελήφθησαν έξι 15χρονοι – Βίαζαν συνομήλικό τους επί ένα μήνα

23/12/2022  - 11:44 

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, συνελήφθησαν την Τετάρτη έξι (6) ανήλικοι για υπόθεση βιασμού ανηλίκου.

Πρόκειται για μια υπόθεση που αφορά μια ομάδα οκτώ μαθητών 15 ετών (γεννημένοι το 2007), που βίαζαν συμμαθητή τους σε σχολείο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Ίλιον (σύμφωνα με το ethnos.gr) επί έναν ολόκληρο μήνα, τουλάχιστον από αρχές Νοεμβρίου 2022, έως και τις αρχές Δεκεμβρίου 202.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ανήλικοι όχι μόνο τραβούσαν σε βίντεο την κακοποίηση και τον βιασμό του συνομήλικου θύματος, αλλά διακινούσαν το υλικό και σε τρίτα πρόσωπα! Οι γονείς του άτυχου παιδιού, φέρεται να πληροφορήθηκαν για τα όσα συνέβαιναν από φίλο του γιου τους και κατόπιν πήγαν στην αστυνομία και έκαναν σχετική καταγγελία.

Σύμφωνα με τις Αρχές, από τους οκτώ κακοποιητές συνελήφθησαν οι έξι και σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος των άλλων δύο ανηλίκων, τα στοιχειά των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για συμμορία που διέπραξε βιασμό, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-κινητά τηλέφωνα,

-ζυγαριά ακριβείας,

-νάιλον συσκευασία με 5,12 γραμμάρια κάνναβη,

-μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης καθώς και

-άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με την υπόθεση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της συμμορίας, η οποία φαίνεται να είναι πολυμελής, συνεχίζονται.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών συνελήφθησαν 6 ανήλικοι για βιασμό ανηλίκου

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών συνελήφθησαν πρωινές ώρες προχθές, Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022, έξι (6) ανήλικοι για υπόθεση βιασμού ανηλίκου.

Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος ακόμη δύο ανηλίκων, τα στοιχειά των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για συμμορία που διέπραξε βιασμό, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Τις πράξεις αυτές κατηγορούνται ότι διέπραξαν τουλάχιστον από αρχές Νοεμβρίου 2022 έως και αρχές Δεκεμβρίου 2022, σε βάρος ανηλίκου.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ζυγαριά ακριβείας, νάιλον συσκευασία με 5,12 γραμμάρια κάνναβη, μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης καθώς και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με την υπόθεση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της συμμορίας συνεχίζονται.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΗΓΟΡΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ TRAFFICKING THΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

-Στην υπόθεση αυτή, η πολιτεία έχει πολύ ξεκάθαρα πάρει θέση από την αρχή:

Εξαφάνισε το κορίτσι για 24 ώρες. 

-Στους γιατρούς του νοσοκομείου «Γ.Γεννηματά» οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι είναι κρατούμενη, με αποτέλεσμα να μην διεξαχθούν οι εξετάσεις που προβλέπονται για θύματα trafficking.

-Δεν έγινε άρση απορρήτου του site διά του οποίου εξέδιδαν τα κοριτσια, παρ’ ότι και στο δικαστήριο το ζητήσαμε, με αποτέλεσμα, μέχρι σήμερα να μην γνωρίζουμε ποιος ήταν ο διαχειριστής του. 

-Δεν εξετάστηκε ποτέ, κανένα στοιχείο, που να αφορά τον καταγγελθέντα ως βασικό συνεργό του αστυνομικού και τέταρτο κατηγορούμενο. Δεν κατασχέθηκαν κινητά του, δεν έφεραν στη δικογραφία ηλεκτρονικά μηνύματα από δικά του μέσα. 

-Δεν κλήθηκε ποτέ ούτε ως μάρτυς η, γνωστή ως Μαρίνα, η οποία είχε καταγγελθεί ως ιδιοκτήτρια του παραπάνω site, ούτε όταν το ζητήσαμε εγγράφως στο δικαστήριο. (Σημειωτέον, θέσαμε υπ’ όψη του δικαστηρίου ότι από το ρεπορτάζ των reportersunited.gr, προέκυψε ότι ήταν τότε ήδη κατηγορούμενη από τις Αρχές στην μεγάλη υπόθεση της Greek Mafia, ενέχεται δε, ως η ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής, στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό.).

-Δεν κλήθηκαν στο ακροατήριο, μάρτυρες - αστυνομικοί και πολίτες - ουσιώδεις για την απόδειξη της ενοχής των κατηγορουμένων. Όταν το ζητήσαμε, το αίτημα μας απορριφθηκε.

-Η υπόθεση προσδιορίστηκε να συζητηθεί στον δέκατο όγδοο μήνα μετά τη σύλληψη των κατηγορουμένων και λίγες ημέρες πριν την αποφυλάκιση τους, ενώ θα έπρεπε να προσδιοριστεί εντός έτους από τη σύλληψη.

-Ως εκ τούτου, εξαναγκαστήκαμε να δικάσουμε υπόθεση κανονικής διάρκειας έξι μηνών, σε είκοσι μέρες. Σε μια διαδικασία πολύ βιαστική, με καθημερινές και ολοήμερες συνεδριάσεις, χωρίς περιθώρια προετοιμασίας για την επόμενη δικάσιμο. Λόγω της πίεσης του χρόνου, συχνά παραιτηθήκαμε οι ίδιες από την άσκηση δικαιωμάτων που θα επέφεραν καθυστέρηση στη διαδικασία, γνωρίζοντας ότι λήξη του δεκαοκταμήνου σημαίνει άμεσο κίνδυνο ζωής για τα κορίτσια.

-Σημειώνουμε όμως ότι ανεξάρτητα από τις δικές μας προθέσεις, είχε καταστεί σαφές από την διευθύνουσα την συζήτηση, ήδη από την πρώτη δικάσιμο, ότι η απόφαση θα εκδοθεί πριν τα Χριστούγεννα. Πρωταρχικός λοιπόν στόχος της εκδίκασης ήταν η ταχύτητα, γεγονός που έφερε σε δεύτερη μοίρα την απόδειξη.

Η εισαγγελική πρόταση ήταν η τελευταία πράξη της πολιτείας, η οποία, μακριά από τις αντικειμενικές αποδείξεις που βρίσκονται στη δικογραφία (ηλεκτρονικές και ηχητικές επικοινωνίες που αποδεικνύουν πολυπρόσωπα κυκλώματα trafficking) και χωρις καν να τις αξιολογεί, καταλήγει ότι οι κατηγορούμενοι πρέπει να αθωωθούν διότι οι πράξεις ήταν επιλογή των κοριτσιών. Με άλλα λόγια, πιο παραδοσιακά, «τα θέλανε»…

-Κόντρα σ’ αυτή την συμπεριφορά της πολιτείας, τα κορίτσια σώθηκαν από την κοινωνία. Από την αλληλέγγυα σερβιτόρα που είπε στο κορίτσι, «αν θες βοήθεια έλα σε μένα» και την διέσωσε, τις φεμινιστικές συλλογικότητες που την πλαισίωσαν από την αρχή, τις πολιτικές οργανώσεις και τους συλλόγους, όλους τους ανθρώπους που δεκαοχτώ μήνες τώρα υψώνουν «πύργο ατίθασο» απέναντι σ’ αυτούς εμπορεύονται παιδιά και στην πολιτεία που κάνει ότι μπορεί για να κοιτάξει απ’ την άλλη.

Οι συνήγοροι

Δήμητρα Κεραμυδά Αντωνία Λεγάκη

*Κάλεσμα για παρουσία κόσμου αύριο Παρασκευή 23/12, στις 10:00, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Δέγλερη 4): 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλο για την Εύα (Καϊλή) λέτε

“Αλλά για τον Αδάμ δε λέτε τίποτα!!! ”

(Σύλλογος κατά της Τοξικότητας και της Πατριαρχίας)




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια από τις σημαντικότερες αναρτήσεις που διάβασα την χρονιά που μας αφήνει,  σε ότι αφορά την ιστορία της κιτρινομπλέ ουκρανικής σημαίας. Ιστορικά γεγονότα που δύσκολα θα μας τα πουν τα κεντρικά μέσα μαζικής ενημερώσεως ή τα ιστορικά βιβλία που χρησιμοποιούνται στην Παιδεία και μη, των περισσοτέρων χωρών.
Με αφορμή αυτή την ίδια σημαία που ξεδίπλωσαν χθες στο αμερικανικό Κογκρέσο, Πελόζι και Σελένσκι, η οποία δυστυχώς είχε πάνω τα ναζιστικά σύμβολα που επικυρώνουν την σκοτεινή πλευρά της, σας παραθέτω το επίμαχο μέρος της άξιας εμπέδωσεως ανάρτησης αυτής:
" -Ποιος, άραγε, έχει εξηγήσει στο δυτικό κοινό των ΜΜΕ ότι τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας (με αντίγραφα της οποίας έχουν γεμίσει τα προφίλ κόσμου και κοσμάκη στα social media) είναι απομίμηση της αντίστοιχης σουηδικής και ότι αυτό οφείλεται στη συμμαχία του Κοζάκου ηγεμόνα (τότε δεν υπήρχαν ούτε κατά διάνοια οι έννοιες «Ουκρανία» και «Ουκρανοί») Ιβάν Μαζέπα με τον Σουηδό βασιλιά Κάρολο ΧΙΙ, που είχε επιτεθεί στο Βασίλειο της Ρωσίας; Η συμμαχία των δύο εκφράστηκε στη μάχη της Πολτάβας, πόλης που ανήκε τότε στο Βασίλειο της Ρωσίας και με τα σημερινά γεωγραφικά δεδομένα βρίσκεται στη ΒΑ Ουκρανία. 
- Στη μάχη που διεξάχθηκε στις 27 Ιουνίου (8 Ιουλίου με το νέο ημερολόγιο) του 1709, οι δυνάμεις των Σουηδών και των Κοζάκων συνεργατών τους υπέστησαν ταπεινωτική ήττα από τα ρωσικά στρατεύματα, ηγέτης των οποίων ήταν ο τσάρος Πέτρος ο Α', ο γνωστός δηλαδή «Πέτρος ο Μεγάλος». Ο Μαζέπα μετά την ήττα του στην Πολτάβα διέφυγε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, όπου πουλούσε εκδούλευση στον Σουλτάνο, ώστε να τον βοηθήσει να επιτεθεί εναντίον της Ρωσίας. Τελικά πέθανε τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους σε ηλικία 70 ετών και θάφτηκε στο Γαλάτσι της Ρουμανίας (το 1962 τόσο η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στον περίβολο της οποίας τάφηκε, όσο και ο τάφος του κατεδαφίστηκαν με εντολή της ρουμανικής κυβέρνησης). Ο Ιβάν Μαζέπα εκτός των άλλων είχε αφοριστεί από την κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία και η επαναφορά του ονόματός του και η προσπάθεια «ηρωοποίησής» του στην Ουκρανία ξεκίνησαν γύρω στο 2007 επί προεδρίας Γιούσενκο.
- Η κιτρινομπλέ, λοιπόν, σημαία της Ουκρανίας είναι συνώνυμη της εθνικής προδοσίας και της εθελοδουλίας, όπως και σημαία συνειδητής εναντίωσης, σε εθνοτική βάση, στον ευρύτερο «ρωσικό κόσμο», δηλαδή στον ανατολικό σλαβικό κόσμο που συμπεριλαμβάνει τους Ρώσους, τους Ουκρανούς, τους Λευκορώσους και τους Ρουθήνους (ή Ρουσίνους) και έχει κοινή πολιτισμική βάση και κοινά ήθη και έθιμα.
- Οι «υπερευαίσθητοι», λοιπόν, με τα «δεινά του ουκρανικού λαού», ας το ξανασκεφτούν τι είδους σημαία ανεβάζουν και ποιους, τη δεδομένη στιγμή, «ηρωοποιούν» ή/και «ξεπλένουν»...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΕΝ ΜΕΣΩ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ ΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΕΩΣ 40% ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥΣ
Μην πάει ο νους σου στο πονηρό, απλά έχουν εκατομμύρια δόσεις αδιάθετες που πρέπει οπωσδήποτε να αναγκαστείς να τις δεχθείς... Επίσης να θυμίσω ότι υπάρχουν από πέρσι περισσότερες από 4-5 εγκεκριμένες θεραπείες-φάρμακα για covid που δεν δόθηκαν σε χιλιάδες συνανθρώπους μας που τα χρειάστηκαν. Για το καλό σου πάντα...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πως γίνεται κράτος που έχει εκατομμύρια πολίτες του κάτω από το όριο της φτώχειας να ταϊζει λαθρομετανάστες…???




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός είναι ο Αχμέτ. Γεννήθηκε στη Σουηδία, άρα είναι Σουηδός 
Πολυπολιτισμική λογική
Αυτός είναι ο πίπις ο αρουραίος. Γεννήθηκε σε σταύλο άρα είναι άλογο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριάκο, δεν θέλουμε χρήματα από την ΕΕ για «φιλοξενία» λαθρομεταναστών.
Θέλουμε να κλείσετε όλα τα κέντρα φιλοξενίας και όλα τα hot spot να τους φορτώσετε όλους σε καράβια και δρόμο!!! Πίσω από κει που ήρθαν!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι άχρηστοι κυβερνόντες  ισλαμοποιούν την Ελλάδα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι τόσο γελοίο και ταυτόχρονα εξοργιστικό να συζητάμε αν πρέπει να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού για το μέλλον της Ελλάδας αντί για τον κάθε έναν αλήτη λαθρομετανάστη που είδε φως και μπούκαρε στη χώρα και οι γραικύλοι πολιτικοί τον «ελληνοποίησαν» για να ψηφίζει αυτός και τα παιδιά του για τη τύχη μας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπακογιάννη : Να έρθουν μετανάστες στην Κρήτη μαζί με τις οικογενειές τους στην Κρήτη για να μαζεύουν ελιές.
Κάτι σαν την Μόρια της Λέσβου δηλαδή. Που έκοψαν και έκαψαν όλες τις ελιές, και έκλεψαν όλα τα σπίτια και μετά τους έβαλαν φωτιά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί οι ΜΚΟ βοηθάνε τριτοκοσμικούς στην Ελλάδα και όχι στις χώρες τους που θα τους κόστιζε το άτομο 10 φορές φθηνότερα.
Γιατί μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν πολιτικοί τόσο ρεμάλια που να φορολογούν το λαό για να επιδοτούν ΜΚΟ




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αυτή είναι η ευχετήρια κάρτα του Γραφείου της Ουκρανικής Προεδρίας για τις γιορτές!
Προσέξτε την ευχή : «100.000 Ρώσοι στρατιώτες νεκροί!»
Έτσι για την απόδειξη της υποκρισίας: 
Αν ανάλογο φρικιαστικό μήνυμα - έστω για έναν Ουκρανό - έβγαινε από κάποια ρωσική πηγή, ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ από επίσημους και παπαγαλάκια ΜΜΕ στη Δύση!
Τώρα σιωπή και θάψιμο



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο υπάλληλος του Health Canada πεθαίνει ξαφνικά
Ο σκηνοθέτης υψηλού επιπέδου που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη νέα κυκλοφορία του COVID-19 injection μπορεί να έχει υποκύψει στο πρόσφατο φαινόμενο του ξαφνικού θανάτου ενηλίκων....Κατά τη διάρκεια των δύσκολων χρόνων της πανδημίας, ο Άνταμ ήταν μέλος της ηγετικής ομάδας που ηγήθηκε της ανταπόκρισης στον τομέα της υγείας του Καναδά στον COVID-19.
Τώρα που ανοίγουν σιγά σιγά τα στόματα, μην το αποκλείετε να φάνε μερικούς κρίσιμους μαλάκες που όμως γνωρίζουν πολλά. Θα δείτε κι άλλους θανάτους στελεχών των εμβολιασμών. Όλα είναι στο πρόγραμμα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι υγειονομικοί επιστρέφουν. 
Μισθό θα δούνε σε 1,5 μήνα και οι υποχρεώσεις μετά από 16 μήνες αναστολής θα καλυφθούν με πολύ κόπο από τους μισθούς του δημοσίου. 
Οσοι μπορούν και θέλουν, συνεχίζουν να στηρίζουν αυτές τις οικογένειες, που περιθωριοποιήθηκαν όσο καμία άλλη επαγγελματική κατηγορία, μέσα στην κορονοχούντα .



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απίστευτη παραδοχή Νετανιάχου για τη γενετική βάση δεδομένων στο Ισραήλ – χρησιμοποιήσαμε τους πολίτες ως πειραματόζωα της Pfizer!
23/12/2022
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου εμφανίστηκε πρόσφατα σε ένα βίντεο και μίλησε για τη γενετική βάση δεδομένων που κατασκευάζεται στο Ισραήλ και πώς χάρη σε αυτή ξέρουν τα πάντα για τον κάθε ασθενή τα τελευταία 20 χρόνια!
Αυτό που μας λέει με άλλα λόγια είναι πως οι άνθρωποι της χώρας του χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα της Pfizer, για να πουν στην εταιρία τι κάνουν αυτά τα εμβόλια στους ανθρώπους… Γνώριζαν οι Ισραηλινοι πως είναι το πείραμα της Pfizer; Κάτι παρόμοιο αν θυμάστε είχε αναφέρει και ο Βασιλακόπουλος
https://www.youtube.com/watch?v=gVH_6087LI4



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επειδή δεν εχω τη διάθεση να ασχοληθώ με την τρέλα και τις εμμονές του καθενός ξεχωριστά, απαντώ σε ορισμένους τραγικους ανυπότακτους από εδω.
Σε εσάς που τα βάζετε με τους υγειονομικούς σε αναστολη γιατί «δε μίλησαν από την αρχή».
Πρώτον, δεν έχετε ιδέα ποιος μιλησε και ποιος δε μίλησε.
Δεύτερον, δεν έχετε ιδέα για τον πόλεμο που τους έκαναν τα κ@θαρματα οι μεγαλογιατροί μέσα στα νοσοκομεία.
Τρίτον, δεν έχετε ιδέα για τις αποδείξεις που δεν είχαν για όσα ακουγαν ότι συμβαίνουν μέσα στα κολαστήρια covid ενώ προσπαθούσαν να αφυπνισουν τον κόσμο.
Τέταρτον, ξεχνάτε ότι δεν ήταν οι υγειονομικοί σε αναστολη μέσα στις κλινικές covid αλλά οι «δικοί τους» συν κάποιοι βλαμμενοι νοσηλευτές που εκτελούσαν εντολές στην κοσμαρα τους.
Πέμπτον, ξεχνάτε ότι οι κλινικές covid ήταν άβατο και κανείς δεν έμπαινε εκεί μεσα να δει σε τι κατάσταση είχαν τους ασθενείς και τι άλλο γινόταν.
Έκτο, ξεχνάτε ότι οταν οι υγειονομικοί σε αναστολη μιλουσαν και προειδοποιουσαν ο κόσμος γέλαγε και κορόιδευε γιατί πίστευε τον Εισαγγελατο.
Είναι γνωστό οτι είμαστε ο πλέον αχάριστος λαός. Αντί λοιπόν να τα βάζετε (σε σας που ξέρετε την αλήθεια αναφέρομαι) με τους υποταγμένους γιατρούς που σας πούλησαν, σας φταίνε οι υγειονομικοί σε αναστολη που υποτίθεται δε μιλησαν. Όταν βγήκαν σε αναστολη το Σεπτέμβριο του 21, και μόνο το γεγονός ότι απαρνήθηκαν τις δουλειές τους ήταν κραυγή αλήθειας. Αλλά αν θυμάστε καλά ο κόσμος συνέχιζε να πηγαίνει στα εμβολιαστικά αμέριμνος. Ποιος φταίει;;
Τώρα λοιπόν που γίνεται βατερλω με τις παρενέργειες, αυτα τα ίδια υποταγμένα ανδρείκελα που υποστήριξαν υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις σφυρίζουν αδιάφορα. 
Πάει ο γονιός το παιδί του με καρδιολογικό πρόβλημα και του λένε ότι το πρόβλημα προυπηρχε. Τι να του πούνε δηλαδή; Μ@λακες είναι να αναλάβουν ευθύνες για αυτό που υποστηριξαν; Όχι βέβαια. Οι γονείς όμως που δεν τους κολλάνε στον τοίχο είναι. 
Όποτε αφήστε τους ανθρώπους που αγωνιζονται εδώ και 1,5 χρόνο ήσυχους και βάλτε τα με τους πραγματικους ΕΝΟΧΟΥΣ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επειδή από την έναρξη των εμβολιασμών, έχω στο οικογενειακό, φιλικό, εργασιακό μου περιβάλλον ήδη 25 ατομα(! )με παρενέργειες...
Οι 9 εξ αυτών αποδημησαν εις Κυριον ..
Όλοι εμβολιασμενοι εννοείται!!
Εγω δεν εμβολιαστηκα γενικά δεν λαμβάνω φάρμακα 
Συμπληρώνουμε λοιπόν κίτρινη κάρτα για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ μας έχει συμβεί από τη στιγμή που έχουμε λάβει οποιοδήποτε ΦAPMAKEYTIKO ΣKEYAΣMA, με έμφαση στα νέα φαρμακευτικά σκευάσματα (OΠΩΣ TA NEOY TYΠOY mRNA ραδιενεργά EMBOΛIA) ακόμη και 5+ χρόνια μετά τη λήψη τους.ιδιαιτερα σε ποσες δοσεις τα κάναμε 
Όταν λέμε οτιδήποτε εννοούμε OTIΔHΠOTE! 
Ακόμη και αν σκοντάψαμε σε μια πέτρα και στραμπουλήξαμε το πόδι μας. 
ΜΠΟΡΕΙ η πιθανή αδυναμία, ζαλάδα, έλλειψη προσοχής, ή οτιδήποτε άλλο συμβαίνει, NA EINAI AΠOPPOIA TOY ΦAPMAKEYTIKOY ΣKEYAΣMATOΣ/EMBOΛIOY.ΚΑΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ 
Oι ειδικοί στην φαρμακοεπαγρύπνηση έχουν λάβει εξειδικευμένη εκπαίδευση και είναι οι ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ που, αφού αναλύσουν τα δεδομένα, μπορούν να αντιληφθούν αν μια ανεπιθύμητη ενέργεια/παρενέργεια σχετίζεται ή όχι με το σκεύασμα/εμβόλιο που έχει λάβει το άτομο που εμφανίζει την ανεπιθύμητη ενέργεια/παρενέργεια.
Θυμόμαστε πάντα να αναφέρουμε το ιστορικό του ασθενούς και ολόκληρη την φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει καθώς επίσης και με κάθε λεπτομέρεια τις συνθήκες με τις οποίες εμφανίστηκε η ανεπιθύμητη ενέργεια/παρενέργεια.
H KITPINH KAPTA EINAI : 
1. NOMOΣ TOY KPATOYΣ, 
2. YΠOXPEΩΣH TOY IATPOY KAI 
3. ΔIKAIΩMA TOY AΣΘENOYΣ. 
MAKAPI OΛOI OI AΣΘENEIΣ NA ΓNΩPIZAN KAI NA ΔIEKΔIKOYΣAN TA ΔIKAIΩMATA TOYΣ.
Κάντε το καθήκον σας, δώστε αυτόν τον αγώνα μαζί μας ! Έχει μεγάλη σημασία να συμπληρωνεται η ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ !ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΠΟΤΕ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ !!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΘΩΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΜΑΚΕΛΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ! 
Απαλλαγή των πλουσιόπαιδων που βίασαν την 24χρονη Γεωργία πριν ένα χρόνο στη Θεσσαλονίκη. Ο Λιγνάδης σπίτι του. Αθώοι οι παπάδες που βίαζαν τον μικρό στην Κρήτη. 
Με τους ένστολους φονιάδες των ΜΑΤ να μπουκάρουν στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπου δικαζόταν η υπόθεση βιασμού και μαστροπείας σε βάρος της 19χρονης στην Ηλιούπολη, να μακελεύουν τον κόσμο που διαμαρτύρεται και να τον πνίγουν στα χημικά. Και τους δικαστές να καταδικάζουν, τελικά, τον μπάτσο και έναν συνεργό του.
Και ο ανθρωπάκος αναρωτιέται πώς φτάσαμε να βιάζουν 13χρονα και 15χρονα συμμαθητή τους στο σχολείο. 
Γιατί μέσα στην κακομοιριά και την παλιανθρωπιά του δεν έχει το φιλότιμο να δει κατάματα τη δικαστική σαπίλα. Και τα μηνύματα που περνάει σε μια κοινωνία που 'χει παρακμάσει τόσο ώστε να την ανέχεται.
Σχολιο.- Μετά τις διαμαρτυρίες και το μακέλεμα του κόσμου οι δικαστές επανήλθαν και έκριναν τον μπάτσο ένοχο για σωματεμπορία.
Σχολιο.- Πανδαιμόνιο προκλήθηκε στη δικαστική αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όταν οι δικαστές ξεκίνησαν να ανακοινώνουν την απόφασή τους λέγοντας πως ο 40χρονος αστυνομικός που κατηγορήθηκε για σωματεμπορία στην υπόθεση της Ηλιουπολης είναι αθώος.
Το ακροατήριο άρχισε να φωνάζει «ντροπή», «είστε σκουπίδια» και γρήγορα η ένταση κλιμακώθηκε με τα ΜΑΤ να μπαίνουν στην αίθουσα.
Ωστόσο, η απόφαση του δικαστηρίου αφορούσε το σκέλος της 25χρονης κοπέλας που προέκυψε μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης της 19χρονης, που είχε ξεφυγει από το διαμέρισμα που την κρατούσε ο αστυνομικός και βρήκε βοήθεια από μια σερβιτόρα σε γειτονική καφετέρια. Σημειώνεται, ότι η 25χρονη δεν παρέστη στο δικαστήριο για την υπόθεση της, για την οποία τελικά απαλλάχθηκε ο αστυνομικος.
Όταν ηρέμησε η κατάσταση οι δικαστές επανήλθαν στην έδρα και ανακοίνωσαν πως για την 19χρονη, ο 40χρονος αστυνομικός κρίθηκε ένοχος για σωματεμπορία (με ψήφους 4-3).
Αθώος με ψήφους 6-1 κρίθηκε και ο πατέρας της κοπέλας για την κατηγορία του βιασμού, ενώ κρίθηκε ένοχος για παράνομη οπλοκατοχή. Ένοχος κρίθηκε ο πρώην σύντροφος της 19χρονης για εμπρός ανθρώπων με ψήφους 5-2. Η ανακοίνωση της απόφασης έφερε αντιδράσεις στο ακροατήριο που φώναζε «ντροπή σας! Είστε σκουπίδια». Η ένταση κλιμακώθηκε και τα ΜΑΤ μπήκαν στο χώρο.
Η εισαγγελική πρόταση
Την απαλλαγή των κατηγορουμένων από τις κατηγορίες για βιασμό και μαστροπεία είχε προτείνει ο εισαγγελέας της έδρας, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων. Ειδικότερα, για τον 40χρονο αστυνομικό είχα ζητήσει να καταδικαστεί μόνο για ενδοοικογενειακή βία και να απαλλαγεί για όλες τις υπόλοιπες πράξεις. Την αθώωση του πατέρα είχε ζητήσει για την πράξη του βιασμού λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «θεωρώ ότι δεν προέβη σε καμία γενετήσια πράξη με την κόρη του. Αντίστοιχα, για τον προηγούμενο σύντροφο της 19χρονης ζήτησε την απαλλαγή του για όλες τις πράξεις πλην της κατοχής ναρκωτικών για ιδία χρήση.
«Η 19χρονη έχει υποστηριχτεί και έχει εκτιμηθεί για την ψυχολογική και την νοητική της κατάσταση. Και ως ένα βαθμό αυτό έγινε και αντιληπτό μέσα στο δικαστήριο. Υπάρχουν κάποια θέματα για τη γνωστική και νοητική της ικανότητα, ασφαλώς θεωρώ ότι δεν είναι τέτοια τα θέματα τα οποία να την εμποδίζουν να καταλαβαίνει τις συνθήκες τις οποίες βιώνει. Ενδεχομένως αυτό να εκτιμά τον τρόπο που εκτιμά τις επιλογές της, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν βρίσκονται σε συντονισμό αυτά που λέει με αυτά που έχουν γίνει» ανέφερε ο εισαγγελέας της έδρας.
Σχολιάζοντας την καταγγελία της για βιασμό από τον πατέρα της όταν απουσίαζε η υπόλοιπη οικογένεια, ο εισαγγελικός λειτουργός δεν πείσθηκε από τον ισχυρισμό της. «Αντικειμενικά ευρήματα για το τόσο παρελθόν δεν έχουμε, οπότε, όπως κατατέθηκε, το 2018 εξετάστηκε απο γυναικολόγο και δε διαπιστώθηκε κάτι ώστε να τον ανησυχήσει. Η μητέρα και ο αδερφός, οι 2 πιο κοντινοί δεν κατάλαβαν τίποτα. Εννοείται ότι το περιβάλλον ήταν γεμάτο βία, και όλοι κατέθεσαν ότι υπήρχαν εντάσιες και λεκτική βία, αλλά όχι σωματική». Μάλιστα, σχετικά με τις περιγραφές του κοριτσιού που έκανε λόγο για έναν πατέρα μεθύσι και τεμπέλη, ο εισαγγελέας σημείωσε: «Ο ίδιος άνθρωπος της αγόρασε το κινητό της, φρόντισε να της προσφέρει τη λογοθεραπεία, τη σχολή καράτε, ό,τι άλλο μπορούσε, και ταυτόχρονα προσπάθησε ανεπιτυχώς να τη συγκρατήσει από κάποια άλλα πράγματα. Ασφαλώς θα μπορούσε να έχει ασκήσει περισσότερη εποπτεία, αλλά τη διαρκή απουσία την καταλαβαίνουν τα παιδιά και δεν τη συγχωρούν. Αυτό που λέμε, ο παλιός «κουβαλητής», δεν το συγχωρούν τα παιδιά».
Σχετικά με την κατηγορία της μαστροπείας για τον πρώτο σύντροφο της 19χρονης, ο εισαγγελέας υποστήριξε πως όταν τον γνώρισε και παρά τις αντιρρήσεις των γονιών, δεν επέστρεψε στο σπίτι και παρέμεινε με τον κατηγορούμενο. «Ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο ακύρωσε από μόνη της το αδίκημα της μαστροπείας. Η ίδια μας είπε έδω ότι [σε ερώτηση] «σε δελέασε, σου είπε ότι θα πάρεις κάποια χρήματα», είπε «Όχι». Με το που έγινε η πρώτη νύξη, μας είπε οτι άρχισε να την απειλεί. Δεν στέκει η κατηγορία της μαστροπείας, σύμφωνα με τα όσα η ίδια κατέθεσε» είπε χαρακτηριστικά.
Για τον αστυνομικό
Σε πλήρη αμφισβήτηση των ισχυρισμών του φερόμενου θύματος προχώρησε ο εισαγγελέας και για τον αστυνομικό σύντροφο της. «Γνωρίζει τον πρώτο κατηγορούμενο και πήγαινει να ζήσει μαζί του. Μας υποστηρίζει ότι ο «μήνας του μέλιτος» κράτησε μια βδομάδα μόνο και μετά η ζωή της στράφηκε σε μια κόλαση. Ότι τη χτυπούσε και τη βίαζε. Είπε ότι δεν έκανε ποτέ σεξ μαζί του με τη θέλησή της, ότι φοβόταν και γιαυτό υπέκυπτε. Τα βίντεο που προβλήθηκαν εδώ σε εμάς φαίνεται μια σχέση όπου και οι δύο απολαμβάνουν τη σχέση τους. Ζητάει από τη μητέρα της να ξεματιάσει τον καταπιεστή της».
Βέβαιο χαρακτήρισε ο εισαγγελέας το ότι την ημέρα της καταγγελίας ήταν χτυπημένη.
«Είναι σίγουρο οτι χτυπήθηκε εκείνη την ημέρα, γιατί είχε στείλει μηνύματα στη μητέρα της τις προηγούμενες μέρες και φωτογραφίες και δεν φαίνεται κάτι. Όλα αυτά τα χτυπήματα ήταν από τον καβγά με τον πρωτο κατηγορούμενο. Αυτό, όμως, που δεν διαπιστώθηκε είναι τα υπόλοιπα που κατέθεσε. Γιατί είπε οτι τη βίασε. Όλα αυτά συμβαίνουν 10/7 και οι εξετάσεις γίνονται 12/7. Ο ιατροδικαστής δεν διαπιστώνει καθόλου κακώσεις στα γεννητικά όργανα, δεν υπάρχει ένδειξη ότι έγινε το βίαιο πρωκτικό σεξ που κατήγγειλε».
Κατά τον ίδιο, το θύμα «ανακάλυψε ότι θα μπορούσε να βρει μια διέξοδο και να πάρει μια πορεία στη ζωή της. Και αυτό έκανε. Ο κόσμος στον οποίο μπήκε είναι τρομερά δύσκολος. Εδώ πέρα η αλήθεια είναι ότι δεν είναι μια απλή υπόθεση. Εδώ υπάρχει ένα ρευστό όριο, ανάμεσα στον αυτοβούλως πράττοντα και τον παρασυρόμενο». Στη συνέχεια απευθυνόμενος στους ενόρκους εξήγησε ότι θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο εκδοχές.
«Η μια είναι ότι από πολύ μικρή ηλικία, και ούσα ανεπανόρθωτα τραυματισμένη, παρασύρθηκε από άλλους ανθρώπους. Και η άλλη εκδοχή είναι ότι επέλεξε να ακολουθήσει έναν τέτοιο δρόμο. Και η λέξη που πρεπει να δώσουμε σημασία εδώ είναι η έννοια «ευάλωτος». Και για να το κάνω πιο εύκολο, η τελική κρίση όλων μας θα έρθει αβίαστα αν απαντήσουμε σε μια ερώτηση: μπορούσε να πράξει αλλιώς; Είχε την πραγματική δυνατότητα να ακολουθήσει έναν άλλο δρόμο; Κατά την άποψή μου την είχε. Γιατί απο κανένα αντικειμενικό στοιχείο θεωρώ ότι δεν προέκυψε ο βιασμός από τον πατέρα της, ούτε η εμπορία από άλλους ανθρώπους τους οποίους επέλεξε η ίδια για συντρόφους. Θεωρώ ότι δεν παραπλανήθηκε, αλλά ότι επέλεξε τη συγκεκριμένη ζωή. Είχε τον απόλυτο έλεγχο των επιλογών της σε μια προσπάθεια να πετύχει την οικονομική της χειραφέτηση. Το απώτερο κίνητρο, για ποιό λόγο έκανε τις κατηγορίες, θεωρώ ότι είναι κοινωνικά ενδιαφέρον, αλλά για την σημερινή δίκη είναι παγερά αδιάφορο».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βούτηξε τα δώρα των Μάγων και τρέχει, λέγοντας "σταματήστε τη γκρίνια, τα χρειαζόμαστε!".
Όταν το "Charlie Hebdo" τη λέει στον Ουκρανό φασιστάκο, καταλαβαίνουμε ότι η γαλλική κοινωνία δεν είναι και τόσο πρόθυμη να υποστεί τις συνέπειες της πολιτικής των πολεμοκάπηλων.
Και δεν είναι μόνο η γαλλική κοινωνία. Η γερμανική βράζει καιρό τώρα και στην Κροατία, την Τσεχία, τη Σλοβακία και άλλες χώρες γίνεται ο κακός χαμός από αντιδράσεις των λαών κατά των συνεπειών της νατοϊκής εκστρατείας προς ανατολάς, στη ζωή τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ
Είναι οι ίδιοι που στηρίζουν το καθεστώς που κλείνει τα εργοστάσια. Τα ίδια τσογλάνια που βιάζουν ή σκοτώνουν με τα πανάκριβα αμάξια τους και κυκλοφορούν ελεύθερα.
Είναι οι γόνοι της αστικής τάξης, που φτάνουν στο σημείο να κάνουν αναρτήσεις στο instagram, χλευάζοντας τους εργαζόμενους που απολύθηκαν χριστουγεννιάτικα από εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Ηράκλειο Κρήτης. 
Είναι ο γιος και ο γαμπρός του επιχειρηματία που έκανε τις απολύσεις.

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Και απολύθηκαν και χλευάστηκαν εργαζόμενοι του εργοστασίου Ανακύκλωσης
«Δεν έχει πάτο ο κατήφορος και η ασυδοσία της εργοδοσίας με την ανοχή κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου. Ξανά πρωταγωνιστής του εργασιακού μεσαίωνα στο νομό μας βρίσκεται το εργοστάσιο Ανακύκλωσης στη ΒΙΠΕΗ, συμφερόντων Στειακάκη Δευκαλίωνα», τονίζει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, καταγγέλλοντας απολύσεις και χλευασμό σε βάρος των απολυμένων του εργοστασίου Ανακύκλωσης.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η Ένωση, «αυτές τις ημέρες των γιορτών που κάθε οικογένεια δοκιμάζεται από το κύμα ακρίβειας και ανασφάλειας, επέλεξε η εταιρεία να περάσει σε κύμα απολύσεων συναδέλφων. Δεν τους ένοιαξε ούτε αν θα γεμίσουν το τραπέζι τους τα Χριστούγεννα, ούτε αν θα πάρουν ένα παιχνίδι στα παιδιά τους, ούτε καν αν θα έχουν ένα ξύλο να ζεσταθούν καθώς για πετρέλαιο ούτε κουβέντα».
Σύμφωνα με την Ένωση, «μάλιστα όχι μόνο δεν τους ένοιαξε, αλλά φαίνεται να το απολαμβάνουν καθώς ο γιος και ο γαμπρός του ιδιοκτήτη της επιχείρησης δημοσίευσαν "instagram story" που καυχιούνται τις απολύσεις και χλευάζουν τους εργαζόμενους!!!».
«Τέτοια θλιβερά περιστατικά δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένα, συμβαίνουν με την ανοχή της κυβέρνησης και της Τοπικής Διοίκησης και είναι πασιφανές ότι το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη και τα υπόλοιπα αντεργατικά νομοθετήματα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ έχουν δώσει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο. Οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους δεν θα ανεχτούν τέτοιες συμπεριφορές», επισημαίνει η Ένωση, διεκδικώντας:
- Να καταβληθεί άμεσα το δώρο Χριστουγέννων στο σύνολο των εργαζομένων της επιχείρησης και να εφαρμοστεί ο νόμος της αυτόφωρης διαδικασίας.
- Να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις καθώς από τις δημοσιεύσεις και μόνο φαίνεται ότι είναι εκδικητικές.
- Να παρθούν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο του εργοστασίου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΛΕΖΟ
Παραμονές Χριστουγέννων του 1960 ένα περιοδικό απευθύνθηκε σε γνωστούς καλλιτέχνες, ρωτώντας τους με ποιον θα ήθελαν να περάσουν τη γιορτινή μέρα. Μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε και ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο αστικής καταγωγής γοητευτικός πρωταγωνιστής του θεάτρου και του κινηματογράφου, που μέχρι τότε δεν είχε εκδηλώσει δημοσίως κανένα ενδιαφέρον για την πολιτική.
«Θα ήθελα να έκανα Χριστούγεννα μαζί με τον Μανώλη Γλέζο. Και αναφέρω αυτόν, γιατί για μένα ο Γλέζος είναι ένα σύμβολο», απάντησε ο Αλεξανδράκης, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις, καθώς ο ήρωας της Εθνικής Αντίστασης και ηγετικό στέλεχος της Αριστεράς ήταν για μια ακόμη φορά φυλακισμένος. Ως... κατάσκοπος! 
Παντρεμένος από το 1956 με τη συνάδελφό του Αλίκη Γεωργούλη, η οποία ήταν δραστήριο μέλος της ΕΔΑ, ο Αλεξανδράκης είχε ήδη επηρεαστεί υπέρ των αριστερών ιδεών. Τον επόμενο χρόνο, το 1961, θα γύριζε και την ταινία "Συνοικία το όνειρο", χαρακτηριστική της νέας ιδεολογικής του τοποθέτησης.
Ο Γλέζος, βγαίνοντας από τη φυλακή τον Δεκέμβριο 1962, ενδιαφέρθηκε να γνωρίσει από κοντά τον Αλεξανδράκη και έκτοτε συνδέθηκαν με στενή φιλία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΕΚΑΛΗ ΤΟΝ ΜΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
Υπό κατάληψη το Εθνικό Θέατρο από τους σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του, μετά την κυβερνητική απόφαση υποβάθμισης των καλλιτεχνικών σπουδών και την εξίσωση των διπλωμάτων με τα απολυτήρια Λυκείου.
Μιας και είναι πολλοί αυτοί (ακόμη και αριστεροί) που νομίζουν ότι αστική τάξη και πολιτισμός συμβαδίζουν (αφού οι αστοί είναι σπουδαγμένοι κι έχουν και μεταπτυχιακά και πάνε και Επίδαυρο το καλοκαίρι), υπενθυμίζω ότι αυτή την απολίτιστη αληταμπουρία που κυβερνάει την ψήφισε το 85% στην Εκάλη και μόλις το 25% στη Δραπετσώνα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κορωπύον
Σχολιο.- Άκουσα τίς δηλώσεις στά γαλλοαγγλικά τού περουκάκια- συνηγόρου τής Καϊλή στά διεθνή Μ.Μ.Ε,καί έφυγε γιά πάντα ή ντροπή πού κουβαλούσα 31 χρόνια μέσα μου γιατί είπα σέ Άγγλο οδοντίατρο ότι μέ πονάει ό my banker.!!! 



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοριτσάκι: Είμαι η Σταυρούλα από μαμά Ελληνίδα και είμαι Ελληνίδα. Όχι Ελλαδίτισσα.
Κύριε Κούλη είμαστε Έλληνες. 
https://www.facebook.com/100004199403344/videos/563436741884330



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπουργός ΠροΠο (Προστασίας Πολίτη).
Αδιανόητα απάνθρωπη υπόθεση ο επαναλαμβανόμενος βιασμός ανηλίκου από 8 συνομηλικους του.
Ομως δέν τον αγγίζει το τραφικινγκ στην Ηλιουπολη με την αθώωση του αστυνομικου & η επίθεση των Ματ στό δικαστήριο .



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ (23/12, 14.00) ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΕΣ του τσεκουρατου Βορίδη
Μαζικη και μαχητικότατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας Καλλιτεχνων κυριως νέων από ολους του χώρους του Θεάματος εξω από το Υπουργείο Εσωτερικών για την υποβάθμιση των πτυχίων τους…απο τα γαλάζια τομάρια
Οι διαδηλωτές εχουν αποκλείσει την μια λωρίδα κυκλοφορίας τη Λεωφόρου Β.Σοφιας
Συνεχισαν με πορεία κατεβαίνοντας προς την Βουλή όπου έκαναν στάση απέναντι της
ΥΓ1 Ολη η πορεία για το Σύνταγμα έγινε υπό την ασφυκτικη «Περιφρουρηση/Περικύκλωση» των τεμπελόσκυλων τών Μητσοτακη/Θεοδωρικάκου χωρίς να έχουν τά φοβικά σύνδρομα πού παθαίνουν οταν υπάρχουν εγκληματίες…
ΥΓ2 Πριν λίγο μια ομάδα από δαύτους άρχισε να τρέχει για να πάρει θέση στήν πλατεία στο δέντρο του βλαχοδημαρχου χωρίς να υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος…
Είναι για να τους λυπάται κανείς για την κατάντια καί τον αυτό εξευτελισμό τους που τους έχει οδηγήσει η γαλάζια συμμορία…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι σεισμοπαθείς που μένουν τρία χρόνια σε κοντέϊνερ...διαμαρτύρονται...και σωστά..όταν στηθούν πάλι οι κάλπες...τι θα ξανά...ψηφίσουν;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ινδική διάσταση της πολιτικής διπλής τριγωνοποίησης των ΗΠΑ στοχεύει πιο ρητά ενάντια στα κινεζικά συμφέροντα και σχετίζεται με τη βασική βάση του κράτους της Νότιας Ασίας στην κοινή τους επιθυμία να περιορίσουν τη Λαϊκή Δημοκρατία σε πολύ πιο άμεση τρόπους από ό,τι κάνει η πράξη ισορροπίας της Ρωσίας. Η Αμερική ελπίζει να εκμεταλλευτεί τις προϋπάρχουσες εντάσεις μεταξύ αυτών των ασιατικών δυνάμεων σε μια σειρά θεμάτων από τα αμφισβητούμενα σύνορά τους μέχρι τις αλυσίδες εφοδιασμού, την τεχνολογία και το εμπόριο, προκειμένου να προκαλέσει ένα πιο έντονο δίλημμα ασφαλείας που μπορεί στη συνέχεια να αξιοποιηθεί ακόμα πιο μακριά. Ιδανικός στόχος των ΗΠΑ είναι να μετατρέψουν την Ινδία και την Κίνα σε ασυμβίβαστους εχθρούς μέσω της Τετράδας.
Ωστόσο, η αμερικανική πρόκληση τελευταία είναι ότι η ινδική ηγεσία δεν φαίνεται να είναι τόσο gung-ho σχετικά με αυτό όπως πριν μετά την περσινή συνοριακή σύγκρουση με την Κίνα. Κάποιος θα μπορούσε να προβλέψει ότι αυτό θα έκανε αυτό το σενάριο ακόμα πιο πιθανό όταν στην πραγματικότητα φαίνεται να έχει επηρεάσει την Ινδία να επανεξετάσει εάν θα έπρεπε να μετατρέψει την Κίνα σε έναν ασυμβίβαστο εχθρό. Αυτή η παρατήρηση επικυρώνεται από τη βελτίωση των σχέσεων Ρωσίας-Ινδίας από εκείνο το σημείο και μετά αφού απροσδόκητα χαρακτηρίστηκαν από αυξανόμενη δυσπιστία κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους λόγω της σχετικά πιο ενθουσιώδους επιθυμίας της Ινδίας να συμμαχήσει με η Αμερική εναντίον της Κίνας.
Οι ΗΠΑ είναι εναντίον αυτής της τάσης, καθώς φοβούνται ότι η Ρωσία θα μπορούσε να επηρεάσει την Ινδία να μετριάσει την αντι-κινεζική μεγάλη στρατηγική της από τον πραγματισμό και έτσι να επιτρέψει στη Μόσχα να διαχειριστεί το δίλημμα ασφάλειας των δύο στρατηγικών εταίρων της με μειωμένο κίνδυνο να εκμεταλλεύονται οι εξωτερικές δυνάμεις για να διαίρει και να κυβερνά αυτούς. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο απειλείται να επιβάλει κυρώσεις στο Νέο Δελχί για τη δέσμευσή του να ολοκληρώσει τη συμφωνία του για αγορά συστημάτων αεράμυνας S-400 από τη Μόσχα. Αυτό ήταν αντιπαραγωγικό όμως και στην πραγματικότητα χρησίμευσε για την επιτάχυνση της βελτίωσης των σχέσεων Ρωσίας-Ινδίας.
Η Ουάσινγκτον εσφαλμένα πίστευε ότι θα μπορούσε να σαμποτάρει την ειδική και προνομιακή στρατηγική συνεργασία τους μέσω κυρώσεων και απειλών, αλλά απέτυχε άσχημα. Η Ινδία σοφά άρχισε να φοβάται ότι οι ΗΠΑ ήθελαν να την εξαναγκάσουν σε μια σχέση δυσανάλογης εξάρτησης παρόμοια με αυτή που φοβάται η Ρωσία ότι θα πέσει με την Κίνα. Εάν το Νέο Δελχί είχε αποσυρθεί από τη συμφωνία των S-400, θα είχε καταστρέψει τις σχέσεις με τη Μόσχα, θα προκαλούσε κρίση στο στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα του κράτους της Νότιας Ασίας που εξακολουθεί να είναι στενά ενσωματωμένο με την Ευρασιατική Μεγάλη Δύναμη και ουσιαστικά θα έχουν μετατρέψει την Ινδία σε «μικρό εταίρο» των ΗΠΑ στο αιώνιο.
https://forceindia.net/guest-column/towards-bi-multipolarity/?fbclid=IwAR33-NRQYUuJfVwCZCs3ItmOQ60D3DqAX8MtOJwf5gzjzoZ50Esj-dgfdMw



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



23/12/2022   -   5.00 π.μ.
- Στην ειδησεογραφία κυριαρχούν δύο θέματα: η επίσκεψη-αστραπή του Βλαντίμιρ Ζελένσκι στην Ουάσιγκτον και τα όσα σοβαρά και ευτράπελα συνέβησαν εκεί και η συνάντηση του Βλαντίμιρ Πούτιν με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Κρατικού Συμβουλίου της Ρωσίας.
- Σε ό,τι αφορά στην επίσκεψη Ζελένσκι, η κυριότερη είδηση που βγήκε είναι η απόφαση των ΗΠΑ να προμηθεύσουν, τελικά, την Ουκρανία με αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Patriot (άγνωστη, προς το παρόν, η ποσότητα, όπως και ο χρόνος παράδοσης αυτών των συστημάτων). Επίσης, σύμφωνα με το Politico, η Ουάσιγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο η εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτικών στη χρήση του συγκεκριμένου συστήματος να πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ και όχι, πχ, σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ.
- Για τη συνέντευξη Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν (την οποία ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ έσπευσε να την «αποχαρακτηρίσει» από «μεγάλη», αφού είχε αποφασιστεί πριν λίγο καιρό ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ετήσια πολύωρη συνάντηση του Ρώσου Προέδρου με τους εκπροσώπους του Τύπου): Υπήρξαν μερικές πραγματικά ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις του Ρώσου Προέδρου που, κατά το κοινώς λεγόμενο, «βγάζουν είδηση». Θα προσπαθήσω να συνοψίσω τις – κατά την υποκειμενική μου κρίση – σημαντικότερες, παρόλο που θα ήθελα να κάνω μια πιο εκτενή αναφορά. * Οι δείκτες της ρωσικής οικονομίας είναι καλύτεροι από τις περισσότερες χώρες της G20. Δεν παρατηρούνται ανησυχητικές τάσεις. Η Ρωσία ολοκληρώνει τη χρονιά αυτή με «αρκετή σιγουριά».
* Το ετήσιο μήνυμα του Ρώσου Προέδρου προς την Ομοσπονδιακή Σύνοδο (Στγ: άτυπο όργανο που συμπεριλαμβάνει όλα τα κυβερνητικά στελέχη, τα μέλη των δύο σωμάτων της Βουλής, τους Περιφερειάρχες, τους Δημάρχους, τους επικεφαλής κοινωνικών φορέων, τις θρησκευτικές ηγεσίες όλων των δογμάτων κοκ) θα εκφωνηθεί στις αρχές του 2023. Ο Πρόεδρος Πούτιν δεν ανέφερε συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά δεσμεύτηκε ότι το μήνυμα θα δοθεί. Το συγκεκριμένο μήνυμα (το οποίο φέτος δεν εκφωνήθηκε, λόγω κυρίως της έναρξης της ρωσικής ΕΣΕ στο Ντονμπάς και την Ουκρανία) είναι ουσιαστικά ο «οδικός χάρτης» της κρατικής πολιτικής για το τρέχον έτος και υλοποιείται με αποφάσεις των φορέων που συμμετέχουν στην Ομοσπονδιακή Σύνοδο.
* Οι ΗΠΑ εμπλέκονται στις περισσότερες εξελίξεις στο «μετασοβιετικό» πεδίο και εδώ και χρόνια στοχεύουν στη διαίρεση του λεγόμενου «ρωσικού κόσμου».
* Σε ό,τι αφορά στην Ουκρανία, από το 2014 και μετά (οι ΗΠΑ και η Δύση) «έσερναν τη Ρωσία από τη μύτη» (Στγ: κοινώς, την ξεγελούσαν ως προς τις πραγματικές τους προθέσεις). Η Ρωσία, στο συγκεκριμένο ζήτημα, υπέστη ΦΙΆΣΚΟ (Στγ: σημαντικότατη στιγμή ΣΚΛΗΡΉΣ αυτοκριτικής από τον Πρόεδρο Πούτιν, κάτι που, ωστόσο, τον τελευταίο καιρό παρουσιάζεται ολοένα και πιο συχνά στις δημόσιες τοποθετήσεις του).
* Για τα αντιαεροπορικά Patriot: Είναι αρκετά παλαιά συστήματα, που δεν λειτουργούν τόσο καλά όσο ακόμη και τα (αρκετά παλαιά, επίσης) σοβιετικά S-300. Σίγουρα δεν αποτελούν «πανάκεια» για την Ουκρανία. Θα βρούμε και γι’ αυτούς το «αντίδοτο». Θα τους «ΡΟΚΑΝΊΣΟΥΜΕ» κι αυτούς…
* Η Ρωσία δεν επιδιώκει να «ξετυλίξει το κουβάρι» της στρατιωτικής σύγκρουσης στην Ουκρανία, αλλά να ολοκληρώσει τη στρατιωτική επιχείρηση το συντομότερο δυνατό. Από την άλλη, ωστόσο, η εντατικοποίηση της στρατιωτικής σύγκρουσης μπορεί να οδηγήσει σε αδικαιολόγητα μεγάλες απώλειες. Όπως λέει και μια ρωσική παροιμία, «η κότα τρώει σπυρί-σπυρί».
* Τα εξοπλιστικά αποθέματα των χωρών του ΝΑΤΟ δεν εξαντλούνται, εξαντλούνται όμως τα αποθέματα που αφορούν σε παλιό, σοβιετικής κατασκευής εξοπλισμό. Το πλήρες πέρασμα της Ουκρανίας σε ΝΑΤΟϊκά οπλικά συστήματα εμπεριέχει ρίσκο και δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί. Η Ρωσία χρησιμοποιεί τα αποθέματά της σε εξοπλισμούς, ενώ το στρατιωτικό βιομηχανικό σύμπλεγμα της Ουκρανίας, εάν δεν έχει εξαφανιστεί πλήρως, σίγουρα τείνει προς την πλήρη εξαφάνιση. Αντίθετα, η Ρωσία έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την παραγωγή οπλικών συστημάτων και θα το κάνει, όχι όμως σε βάρος των υπόλοιπων τομέων της οικονομίας της.
* Η Μόσχα ουδέποτε αρνήθηκε τον διάλογο για τη διευθέτηση της κρίσης• η ουκρανική ηγεσία ήταν αυτή που απαγόρευσε στον εαυτό της (!!!) τη δυνατότητα διεξαγωγής διαλόγου με τη Ρωσία. Κάθε στρατιωτική σύγκρουση ολοκληρώνεται δια της διπλωματικής οδού και αυτό θα πρέπει να το κατανοήσουν στο Κίεβο.
* Όλοι οι συμμετέχοντες στην ΕΣΕ είναι ήρωες και πρέπει να θεωρούνται παράδειγμα για την κοινωνία.
* Καθημερινά συναντιέμαι με στρατιωτικούς (Στγ: στρατιωτική ηγεσία, αλλά και απλούς στρατιώτες, υπαξιωματικούς και αξιωματικούς όλων των βαθμίδων).
* Το Προεδρικό Διάταγμα για τα αντίμετρα της Ρωσίας στη επιβολή «πλαφόν» στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου από τις χώρες της Δύσης θα υπογραφεί την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη. Η αντίστοιχη απόφαση των χωρών της ΕΕ για επιβολή πλαφόν και στο ρωσικό φυσικό αέριο είναι «από το ίδιο έργο». Η Ρωσία δεν επηρεάζεται αρνητικά, ωστόσο με αυτόν τον τρόπο τίθενται οι βάσεις για την καταστροφή της παγκόσμιας οικονομίας. Εάν τα μέτρα της ΕΕ αγγίξουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο τα συμβόλαια που έχει συνάψει η GazProm, θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά εάν αξίζει τον κόπο να τα υλοποιήσουμε.
* Οι εκρήξεις στους αγωγούς NordStream-1 και -2 είναι επίδειξη κρατικής τρομοκρατίας. Κανένας ιδιώτης δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει μια τέτοιου μεγέθους δολιοφθορά. Πίσω από αυτή τη δολιοφθορά βρίσκονται εκείνες οι χώρες, που ενδιαφέρονται για τη συνέχιση της διαμεταφοράς (transit) του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας.
* Τέλος, ο Ρώσος Πρόεδρος όταν ρωτήθηκε πώς θα περάσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και την αλλαγή του έτους, αφού διευκρίνισε ότι θα βρίσκεται σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο, πρόσθεσε με χιούμορ: «(Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς) θα δω το μήνυμα του Προέδρου της χώρας από την τηλεόραση».
- Διαβάζω, ακόμη, ως είδηση «της τελευταίας στιγμής» της γνωστής και μη εξαιρετέας Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Ανναλένα Μπέρμποκ, η οποία μετά τη συνάντηση που είχε χτες με τον Δανό ομόλογό της Λαρς Ράσμουσεν, δήλωσε ως «αμερικανότερη των Αμερικανών», ότι «στο φόντο της παράδοσης (από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία) συστημάτων Patriot, πρέπει κι εμείς (η Γερμανία) να σκεφθούμε τι ακόμη μπορούμε να αποστείλουμε (στην Ουκρανία)». (Στγ: Πώς λέμε «αφουγκράζεται την κοινή γνώμη»; Ε, καμία σχέση!!!).
- Στην κατάσταση του μετώπου στο Αρτιόμοφσκ (Μπάχμουτ) αναφέρθηκε ο ηγέτης της ΛΔ Ντονιέτσκ Ντενίς Πουσίλιν. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «Στο Αρτιόμοφσκ η κατάσταση παραμένει σύνθετη. Ο εχθρός συνεχίζει να αποστέλλει εκεί συμπληρωματικές δυνάμεις. (…) Οι εκκαθαρίσεις στις παρυφές της πόλης συνεχίζονται. Ο στόχος να περικυκλώσουμε ασφυκτικά τον εχθρό και να αποκόψουμε τις διόδους εφοδιασμού του υλοποιείται, ίσως όχι τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε, αλλά αυτό οφείλεται σε απολύτως αντικειμενικούς λόγους». (Στγ: ο Πουσίλιν υπονοεί την ύπαρξη άμαχου πληθυσμού μέσα και έξω από την πόλη και τη χρησιμοποίησή του από τις VSU ως «ζωντανή ασπίδα»). Ο Πουσίλιν δεν παρέλειψε να αναφέρει επίσης, ότι οι απώλειες που έχουν οι VSU στην απεγνωσμένη προσπάθεια που καταβάλλουν για να κρατήσουν την πόλη υπό τον έλεγχό τους είναι τεράστιες, αλλά αυτό ουδόλως απασχολεί την ουκρανική στρατιωτική ηγεσία.
- Ανάλογη αισιοδοξία για την έκβαση των μαχών υπέρ των ρωσικών δυνάμεων εξέφρασε ο Ντενίς Πουσίλιν και για την περίπτωση της Μάργινκα, για την οποία περιμένει την «πλήρη απελευθέρωσή της σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».
- Σχετικά με τη χτεσινή επίθεση σε ρεστοράν ξενοδοχείου στο Ντονιέτσκ, όπου είχαμε 2 νεκρούς και 6 τραυματίες, υπάρχει ταυτοποίηση των θυμάτων: οι 2 νεκροί ήταν αντίστοιχα ένας συνεργάτης του πρώην διευθυντή της RosKosmos και πρώην αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ραγκόζιν, καθώς και ο προσωπικός φρουρός του Πρωθυπουργού της ΛΔ Ντονιέτσκ Βιτάλι Χότσενκο. Στους 6 τραυματίες συμπεριλαμβάνονται τόσο οι Ραγκόζιν (δέχθηκε θραύσμα στη δεξιά ωμοπλάτη και θα εγχειριστεί στη Μόσχα) και Χότσενκο (ελαφρύς τραυματισμός, ο ίδιος αρνήθηκε και να νοσηλευτεί), όσο και ο δήμαρχος της Γκόρλοφκα Ιβάν Πριχόντκο (υπέστη διάσειση). Οι υπόλοιποι 3 τραυματίες ήταν συνεργάτες των Ραγκόζιν και Χότσενκο και η κατάστασή τους είναι πιο σοβαρή απ’ ό,τι των 3 προαναφερόμενων. Σε συνέντευξη που έδωσε ο Ντμίτρι Ραγκόζιν σε ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι, ανέφερε ότι πιθανός στόχος των Ουκροναζί τρομοκρατών ήταν ο Πρωθυπουργός της ΛΔ Ντονιέτσκ Βιτάλι Χότσενκο, αφού οι 3 πύραυλοι των 155 mm χτύπησαν με ακρίβεια το κτήριο μόλις 10 λεπτά μετά την άφιξη του τελευταίου στο χώρο. Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν, κατά πάσα πιθανότητα, γαλλικό οβιδοβόλo τύπου Caesar.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υγειονομικοί. Στις 1 Γενάρη επιστρεφουμε στην εργασία μας μετα από τόσους δύσκολους μηνες ! !Επιστρεφουμε γτ δεν έπρεπε ποτέ να λείψουμε!! Τιμωρήθηκαμε γτ δεν υπακουσαμε !! Βγαιναμε σε αναστολή και αφήναμε πίσω τους συναδέλφους που έβγαιναν και αυτοι σε καραντινα....
Και πόσα δεν ακούσαμε ολους αυτους τους μήνες! Φράσεις όπως " θα απολυθειτε τι κάνετε " " καλα σας κανουν" " πρέπει να σας απολυσουν" " δεν θα βγάλετε τιποτα με αυτους " " ειστε ανίσχυροι μπροστα τους" " που πατε δεν υπάρχει δικαιοσύνη " κ.α . αλλα παραμειναμε με υπομονη , πιστοί σε αυτό που πιστέψαμε εξαρχής!! 
Ο αγώνας μας αυτος απλα και αληθινά μας διδάσκει οτι, κανεις δεν μπορεί να επεμβει στην ελευθερη βουληση , στο δικαίωμα του αυτεξουσιου του σώματος μας... μας λέει ότι αν υπάρχει αλληλεγγύη μπορείς να κερδίσεις μάχες!! 
Ας σκεφτούμε λοιπον τι θα είχε γίνει αν ήμασταν όλοι ενωμένοι !! Εμεις ειμαστε το τιποτα γι αυτούς!! Πιονια στο παιχνίδι τους !! Ο φόβος και ο διχασμός ηταν το όπλο τους και εμεις απλα τους επιβεβαιωσαμε !! Το μέλλον είναι μπροστά μας , τιποτα δεν έχει τελειώσει, στο χέρι μας είναι να μην επαναληφθεί!! 
Υγ : Στη φωτο ειναι η Χρυσάνθη , η οδοντίατρος που δεν αντεξε αυτη τη δοκιμασία και εδωσε τελος στη ζωή της! Ας αναλογιστουμε την πράξη της!! Προτιμησε τον θάνατο από την υποταγή!! Τι μας θυμίζει ; Η ιστορία επαναλαμβανεται ,οι ήρωες λιγοι...
Εγω δεν θα την ξεχάσω ποτέ....
Καλές γιορτές σε όλους....
Σχολιο.- θα τους αναγνωρισω οτι εκαναν αξιεπαινο αγωνα. Ηταν ισως η μοναδικη ομαδα που αντισταθηκε μεχρι τελους. Αλλά ο αγωνας τους ηταν προσωπικος για επανενταξη στην εργασια. Για να πουμε καποιον ηρωα πρεπει να εχει υπερασπισθει τον λαο. Απο εδω και περα θα φανει αν ειναι ηρωες που αγωνιζονται ή αν θα επαναπαυθουν στην νικη τους(και την θεση τους) και κατσουν στα αυγα τους. Σε ολη τη διαρκεια του αγωνα τους καλεσαν τους παντες αλληλεγγυους (οχι βεβαια οτι βρεθηκαν και πολλοι να τους συμπαρασταθουν αλλα βρεθηκαν καποιοι-οποιοι), να δουμε ποσο αλληλεγγυοι θα φανουν αυτοι σε αλλες καταπατημενες ομαδες. Τοτε θα τους πουμε ηρωες. Και το λεω ετσι (χωρις να θελω να μειωσω τον αγωνα τους) αλλά κινδυνευουμε να πουμε ηρωα μεχρι και τον περιπτερα που πουλαει τσιγαρα, γιατι σ αυτες τις συνθηκες πρεπει να εισαι ηρωας για να κανεις την δουλεια σου.
Σχολιο.- αυτο ειναι το θεμα. Αυτο που κερδισαν ειναι η επιστροφη στη δουλεια τους και οχι την αντισυνταγματικοτητα των υποχρεωτικων εμβολιασμων. Και η δικαστικη αποφαση βασιστηκε σε μελετες που απεδεικνυαν οτι δεν υπαρχει διαφορα εμβολιασμενου και ανεμβολιαστου. Η τουλαχιστον εγω αυτο καταλαβα απο τις εκπομπες στις οποιες συμμετειχαν. Αν κανω λαθος διορθωσε με, ισως εχω παραννοησει. Παντως και του ιδιους δεν τους ειδαμε ενωμενους για τα εμβολια παροτι δεν τα εκαναν. Αλλοι ηταν συμφωνοι αλλά θεωρουσαν οτι ως υγειονομικοι ερχονταν σε επαφη με πιο επικινδυνους ιους και οτι γνωριζαν πως να προφυλαχτουνε. Οπως και να χει δεν μειωνει τον αγωνα τους και μπραβο τους. Αυτοι τουλαχιστον διεκδικησαν. 
Σχολιο.- Με τους 16 μισθούς των υγειονομικών τι θα γίνει?θα αποδοθούν ?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δείχνουν πως αυξησαν την σύνταξη 70 ευρώ, παρακρατούν 63, και δίνουν 7, που θα τα ξαναπάρουν για φόρο.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ με νέα κλοπή των συνταξιούχων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ρώσοι εγκλώβισαν και σφυροκοπούν Αμερικανικές δυνάμεις στο Bakhmut! Βίντεο ντοκουμέντο, χαρακτηριστικό της σφοδρότητας των συγκρούσεων και των απωλειών του ουκρανικού Στρατού, δόθηκε στην δημοσιότητα. Ρωσικές δυνάμεις εντόπισαν και εγκλώβισαν Αμερικανικές δυνάμεις στο Bakhmut.
Ακολουθούν σφοδρές μάχες με την ρωσική Αεροπορία να παρέχει εγγύς υποστήριξη.Είναι πλέον φανερό πως Αμερικανοί, Βρετανοί, Πολωνοί πολεμουν με Ρώσους ....οι Ουκρανοι τελείωσαν....Η Μόσχα έχει δημιουργήσει ομάδες Spetsnaz με αποστολή την εξουδετέρωση και την αιχμαλωσία Αμερικανών και Αγγλοσαξόνων μισθοφόρων όπου αυτό είναι δυνατό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η «πράσινη» Αναλένα θέλει η Γερμανία να στείλει κι άλλα όπλα στην Ουκρανία και το Charlie Hebdo «κράζει» τον Ζελένσκι
23/12/2022 | 08:17
Η Γερμανία θα εξετάσει τι άλλα οπλικά συστήματα μπορεί να στείλει στην Ουκρανία για την αντιμετώπιση των επιθέσεων της Ρωσίας μετά την απόφαση των ΗΠΑ να στείλουν σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, δήλωσε η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Ανναλένα Μπέρμποκ.
Την ίδια ώρα στη Γαλλία το περιοδικό Charlie Hebdo κυκλοφορεί με ένα καθόλου κολακευτικό εξώφυλλο για τον Ζελένσκι. Τον δείχνει να έχει αρπάξει τα δώρα των τριών μάγων στο νεογέννητο Ιησού, να φεύγει τρέχοντας και να λέει : «Σταματήστε την γκρίνια, τα χρειαζόμαστε»…
«Μετά την παράδοση Patriot, θα εξετάσουμε τι μπορούμε να προμηθεύσουμε επιπρόσθετα, καθώς ξέρουμε πως πως αυτά τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας σώζουν ζωές», είπε η κυρία Μπέρμποκ.
Η Γερμανία έχει στείλει στην Ουκρανία μια συστοιχία του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Iris-T, ικανή να προστατεύσει μια πόλη.
Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν και αυτές συστοιχίες Patriot, που πρόσφατα η γερμανική κυβέρνηση προσέφερε στην Πολωνία, μαζί με τα γερμανικά πληρώματά τους. Όμως το Βερολίνο απέρριψε την πρόταση της Βαρσοβίας να αναπτυχθούν στην ουκρανική επικράτεια, με το σκεπτικό ότι δεν θα μπορούσαν να αναπτυχθούν γερμανοί στρατιωτικοί στην Ουκρανία και ότι θα χρειαζόταν πολύμηνη εντατική εκπαίδευση για να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ουκρανοί στρατιωτικοί.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξομοίωσαν το πτυχίο του ηθοποιού με ένα κοινό απολυτηρίο λυκείου.
Πήγε ο άλλος ο μαλάκας δλδ έδωσε πανελληνιες περασε υποκριτικη θεσσαλονίκης,έκατσε εκεί 4 χρόνια με έξοδα που πλήρωνε ο μαλάκας ο πατέρας του για να του πούνε μετά ότι μάγκα σα να μην έγινε,απολυτηρίο λυκείου έχεις.
Όλα τα ναζίδια μισούσαν τον πολιτισμό δεν πέσαμε απ τα σύννεφα,εμείς τουλάχιστον.Για τα μουνόπανα που σας ψηφίζουν δεν με ενδιαφέρει και αν ψοφήσουν αύριο από επιδημία Έμπολα.
Σχολιο.- Θέλω σχόλιο από Σιλά Σεραφείμ...
Σχολιο.- ω ρε μαγκα μου ναι......για να δουμε ποσο ξεφτυλισμενο πουτανακι μπορει να γινει και αυτος υποστηριζοντας την αποφαση γλεντωντας και ολους τους συναδελφους του; Πουτανα θα τους κανει ολους ο κυριακαρος σε λιγο θα παιζουν μπουκετα ο ενας του αλλουνου στις δουλειες κι ετσι 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελλείψεις και σε βασικά είδη φαρμάκων σε φαρμακεία!
Ώπα μαλάκες κάτσετε λίγο γιατί εμείς μείναμε Ευρώπη γιατί αν φεύγαμε δεν θα είχαμε φάρμακα και σκατόχαρτα σωστά;
Καλά δεν τα θυμάμαι; Ξεχνάω κάτι;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάνας Άριστος ψηφοφόρος νουρδου μπορεί να μου πει εμένα του τιποτένιου πλεμπαίου πως θα πληρώσω φροντιστήρια παιδιών σουπερμάρκετ από καλάθι (πεταματού όχι νοικοκυριού),τέλη κυκλοφορίας,ΕΝΦΙΑ,θέρμανση,βενζίνη για την μετακίνηση στη δουλειά και μόνο(δεν είμαστε για βόλτες)τηλέφωνο,νερό και ΔΕΗ (μόνο αυτή ήρθε ένα πεντακοσάρικο και με έκπτωση λέει που αν δεν την είχε θα μου ερχόταν 1300 με μηνιαία έσοδα από εμένα και την άνεργη σύζυγό μου 1100 ευρώ;
Όποιος ψηφοφόρος νουρδού μου λύσει αυτή την εξίσωση υπόσχομαι να ψηφίζω Μητσοτάκη μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Άντε...για να σας δω...τι σκατά Άριστοι είστε;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πραγματικό δίλημμα: Ανοχή στη χαμοζωή με «κουπόνια», ή αγώνας για τις σύγχρονες ανάγκες;
Για δεύτερη φορά μέσα σε 15 μέρες, ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ απέρριψαν ασυζητητί στη Βουλή τις τροπολογίες του ΚΚΕ για πραγματική ανακούφιση
του λαού, με κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού - σύνταξης, όπως διεκδικούν εργαζόμενοι και συνδικάτα
Κοινό τους πρόγραμμα η ανακύκλωση της φτώχειας, την ώρα που οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ ανακοινώνουν νέες αυξήσεις 10% από Γενάρη και οι πάροχοι Ενέργειας αυξάνουν το ρεύμα έως και 30%!
Το πραγματικό δίλημμα είναι: Ανοχή στη χαμοζωή των voucher και «pass», για να θωρακίζονται τα κέρδη των ομίλων; `Η αγώνας σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για τις σύγχρονες ανάγκες, που δίνει ανάσα και ελπίδα στον λαό;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Νέο έγκλημα από τις σιωναζιστικές κατοχικές δυνάμεις στη Ναμπλούς
Στα σχεδόν καθημερινά εγκλήματα των ισραηλινοναζιστικών κατοχικών δυνάμεων προστέθηκε το πρωί της Πέμπτης η δολοφονία του 23χρονου Παλαιστίνιου Αχμαντ Ατίφ Μουστάφα Νταράγκμα, ποδοσφαιριστή της τοπικής ομάδας Thaqafi, στη διάρκεια νέας ισραηλινοναζιστικής επιδρομής στο ανατολικό τμήμα της πόλης Ναμπλούς της κατεχόμενης Παλαιστινιακής Δυτικής Οχθης, κατά την οποία τραυματίστηκαν σοβαρά άλλα 24 άτομα.
Ο ισραηλινοναζιστικός στρατός κατοχής ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια της επιδρομής δυνάμεις του δέχτηκαν «αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς» και «οι στρατιώτες απάντησαν πυροβολώντας».
Ο 23χρονος Παλαιστίνιος που έχασε τη ζωή του έρχεται να προστεθεί στους πάνω από 220 Παλαιστίνιους που έχουν σκοτωθεί από τις σιωναζιστικές κατοχικές δυνάμεις από τον περασμένο Γενάρη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΦΡΙΚΗ! ΒΙΑΖΑΝ 15χρονο («για πλάκα») 8 συμμαθητές του στο Ίλιον γιατί άκουγαν τραπ…
Αποτροπιασμό προκαλεί η υπόθεση βιασμού ενός αγοριού μόλις 15 ετών από συμμορία οκτώ τραμπούκων συμμαθητών του.
Σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι κολαστήριο στο Ίλιον, η συμμορία για έναν ολόκληρο μήνα, κακοποιούσαν και βίαζαν τον συνομήλικό τους με χρήση αντικειμένων και μάλιστα τραβούσαν σε βίντεο τις κτηνωδίες τους και τις διακινούσαν.
Αυτό που σοκάρει όμως ακόμη περισσότερο είναι ο λόγος της απίστευτης αυτής κτηνωδίας. «Το κάναμε για πλάκα», φέρεται να υποστήριξαν.
Επίσης όλοι στην παρέα των ανηλίκων άκουγαν τραπ μουσική. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, έγραφαν στίχους βασισμένους στο βιασμό και λέγεται ότι αυτή την κτηνώδη πράξη τους ήθελαν να την κάνουν τραγούδι και βίντεο κλιπ.
Το χρονικό
Οι βιασμοί γίνονταν σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Ίλιον, με τους ανήλικους δράστες να κάνουν άγριο bullying στον συμμαθητή τους για να κρατήσει το στόμα του κλειστό.
Σοκάρουν όσα αποκάλυψε ο 15χρονος όταν βρήκε το θάρρος να αποκαλύψει όσα βίωσε.
«Κάποια παιδιά φαίνονται σε αυτό το βίντεο, δεν φαίνονται όλα… Με τα χέρια του, τα έχει ακουμπήσει πάνω στο κεφάλι μου για να με κρατάει στην ουσία. Δε με κρατάει από τη μούρη, απλά με κρατάει πάνω έτσι για να μη φύγω».
Όπως έχει πει ο ίδιος ο 15χρονος στην κατάθεσή τους στις Αρχές, προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν έπεφταν πάνω του τουλάχιστον 4 άτομα και μάλιστα, όταν ο ανήλικος τους εκλιπαρούσε να σταματήσουν, του έβαζαν ένα μαξιλάρι στο πρόσωπο προκειμένου να μην ακούγεται.
Ένας από τους κατηγορούμενους μαθητές αποκάλυψε στην αστυνομία ότι ο 15χρονος δεν ήταν το μοναδικό θύμα.
«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον συμμαθητή μου. Αυτό το περιστατικό το αρχίσαμε πριν τρεις μήνες, το έχουνε πάθει διάφορα άτομα από την παρέα. Μέσα σε αυτούς είμαι και εγώ, και πριν και μετά το βίντεο. Καταλαβαίνω το λάθος μου, κάτι που δεν μπορούσα να καταλάβω όλο αυτό το διάστημα».
Άλλος κατηγορούμενος υποστήριξε:
«Το κάναμε για πλάκα. Το βλέπαμε σε ταινίες και φαινόταν ωραίο».
Οι κάτοικοι της γειτονιάς σχεδόν κάθε απόγευμα έβλεπαν την παρέα των νεαρών να επισκέπτεται το ερειπωμένο σπίτι. Κανείς όμως δεν μπορούσε να φανταστεί τι συνέβαινε μέσα.
«Είναι χάλια»
Στο MEGA μίλησε αποκλειστικά ένας μεγαλύτερος μαθητής από το σχολείο του θύματος. Όπως λέει, ο 15χρονος πέρασε βασανιστήρια στα χέρια των συμμαθητών του ενώ ακόμα παραμένει σε πάρα πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.
«Φώναζε το παιδί και τέτοια. Αφήστε με και τέτοια, αφήστε με έλεγε και γελάγανε. Τους γνωρίζω. Το ξέρω το παιδί, το έχω μεγαλώσει. Δεν πείραζε ούτε μύγα. Απλά καθότανε, μίλαγε, γέλαγε. Είναι χάλια και στο σχολείο που έρχεται, είναι χάλια».
Η αστυνομία αναζητά ακόμα τους δύο από τους οκτώ δράστες ενώ εξετάζεται ο ρόλος που είχαν και τέσσερις μαθήτριες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των 15χρονων δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ζυγαριά ακριβείας, νάιλον συσκευασία, 5,12 γραμμάρια κάνναβη και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με την υπόθεση.
Οι έξι μαθητές που συνελήφθησαν, κατηγορούνται για συμμετοχή σε συμμορία, βιασμό κατ’ εξακολούθηση, κατοχή ναρκωτικών και πορνογραφία ανηλίκων και θα οδηγηθούν στην αρμόδια ανακρίτρια.
Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε και το γεγονός ότι ένας εκ των συλληφθέντων και βιαστής του 15χρονου δε ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του.
Το πλέον εξοργιστικό είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες σκόπευαν να γράψουν ένα τραγούδι σε ρυθμό τραπ με τον βιασμό του 15χρονου συμμαθητή τους. Μάλιστα, σκόπευαν να γυρίσουν και βίντεο κλιπ, ενώ είχαν ήδη ξεκινήσει να γράφουν στίχους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΚΟΡΩΠΙ ΖΑΜΕ!» ΜΕΧΡΙ και το Γαλλικό Ινστιτούτο τρολάρει τα γαλλικά του Δημητρακόπουλου...
Πρώτο trend με 5.600 tweets -μέχρι αυτή την στιγμή- παραμένει ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και η ατάκα για το «Κορωπί».
Και το Γαλλικό Ινστιτούτο εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για ένα από τα πιο επικά μάρκετινγκ, καλώντας όσους επιθυμούν να μάθουν σωστά την γαλλική γλώσσα.
Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, βρέθηκε στο πλευρό της Εύας Καϊλή κατά την ακρόασή της στο δικαστικό συμβούλιο του Βελγίου, και όταν εξήλθε, έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους χωρίς ωστόσο την σωστή προφορά με αποτέλεσμα μια συγκεκριμένη λέξη στη φράση «Η Εύα Καϊλή δεν υπήρξε ποτέ corrompue (διεφθαρμένη)» να ακουστεί ως «κορωπί».
«Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε πραγματικά γαλλικά;», σχολίασε το Γαλλικό Ινστιτούτο με την σειρά του, συμμετέχοντας στο ανελέητο τρολάρισμα που συνεχίζεται από χθες στα social media.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ! «ΤΩΡΑ ο Ράμα πρέπει να επισκεφθεί την Τσαμουριά...»
23/12/2022  -  6.56 π.μ.
«Κατά την επίσκεψη του Ελληνα Πρωθυπουργού, η σημαία της Ελλάδας υψώθηκε σαν να βρισκόμαστε σε ελληνικό έδαφος!» γράφουν αλβανικά μέσα ενημέρωσης για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χιμάρα.
Η σημερινή (χθεσινή) επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στη Χιμάρα έχει δύο όψεις: «Φυσιολογική, αν η Ελλάδα είχε δείξει ειλικρινή προσοχή όλα αυτά τα χρόνια» και «Υπερβολική» γιατί οι θέσεις της Αθήνας δεν είχαν τον προσανατολισμό της ευρωπαϊκής πολιτικής σε σχέση με μειονοτικές θέσεις, γράφει σε άρθρο της η αλβανική ιστοσελίδα shqiptarja (απ’ όπου και η φωτογραφία, επάνω).
«Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις»
Μπορούμε να πούμε, αντιθέτως, ότι αυτά τα 30 χρόνια οι θέσεις της σχετίζονταν με την παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Αλβανίας και ίσως ακόμη και στην ανοιχτή παραβίαση της κυριαρχίας της και γιατί όχι και με έμμεσους τρόπους για την αλλοτρίωση εδαφών!, προσθέτει η shqiptarja.
Και συνεχίζει: «Το ζήτημα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία έχει γίνει σαν να ήταν ένα κρατικό ζήτημα μετά από ένα ιστορικό βίας ή καταπίεσης.
»Στην πραγματικότητα, σήμερα, η ελληνική μειονότητα είναι μια μειονότητα που απολαμβάνει όλα τα δικαιώματα που θα ζήλευε κάθε μειονότητα στην Ελλάδα.
«Εδαφικά ζητήματα»
»Χώρες όπως η Ελλάδα και η Σερβία έχουν ένα κοινό πρόβλημα:
»Συνδέουν τις μειονότητες με εδαφικά ζητήματα, θεωρώντας τις ως απειλή για την κυριαρχία και όχι ως πλεονέκτημα για τις κοινωνίες των χωρών τους, και υπό αυτό το πρίσμα βλέπουν και αντιμετωπίζουν τις μειονότητές τους σε γειτονικές χώρες!
»Το πρόβλημα της Αλβανίας είναι ότι για λόγους καλής γειτονίας και της ανάγκης για ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, συμπεριφέρεται με κατωτερότητα, μη θεσπίζοντας ποτέ την προϋπόθεση της “αμοιβαιότητας”.
»Αυτό μας έχει κάνει να συμπεριφερόμαστε σαν υποτελείς και στη χώρα μας! Τα Βαλκάνια δεν συνέρχονται από τις ψυχώσεις του εθνικισμού.
»Σήμερα (χθες), κατά την επίσκεψη του Ελληνα Πρωθυπουργού, η σημαία της Ελλάδας υψώθηκε σαν να βρισκόμαστε σε ελληνικό έδαφος!
»Φανταστείτε αν η Γερμανίδα Καγκελάριος έβλεπε σήμερα τη Λωρραίνη, με τις τάσεις της ελληνικής πολιτικής στη Χιμάρα, ή αν ο Ιταλός Πρόεδρος έκανε μια τέτοια επίσκεψη στη Νίκαια με την ιδέα ότι πρόκειται για ιταλικό έδαφος!
Ο «Ράμα στην Τσαμουριά»
»Ελπίζω ότι στο μέλλον δεν θα υπάρξει ιδέα για ένωση ελληνικών δήμων στη Νότια Αλβανία παρόλο που η επανίδρυση το εμφάνισε ως τετελεσμένο γεγονός, αφήνοντας το δικαίωμα στις τοπικές εκλογές σ’ αυτές τις περιοχές, στις οποίες βρέθηκε σήμερα (χθες) ο Eλληνας πρωθυπουργός.
»Αν θα είχαμε “δεξιότητες” ως κράτος και τη δύναμη για ανταποδοτικότητα, τότε η επόμενη επίσκεψη θα έπρεπε να είναι του Ράμα στην Τσαμουριά, ο οποίος θα έπρεπε να ορκιστεί για το θέμα των περιουσιών των Αλβανών, όπως ορκίστηκε ο Ελληνας πρωθυπουργός!» καταλήγει το αλβανικό δημοσίευμα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάρτι» στο Twitter με τα γαλλικά του Μιχάλη Δημητρακόπουλου – «Είπε κάτι για το Κορωπί»
Έγινε... ανάρπαστος
23.12.2022 | 08:00
Γαλλικά χωρίς σωστή προφορά και με λέξεις που παραπέμπουν σε άλλες έννοιες από αυτές που θα ήθελε να εκφράσει, μίλησε ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου στο Βέλγιο, όπου εκρίθη ότι η Εύα Καϊλή θα παραμείνει στη φυλακή για έναν ακόμη μήνα.
Τα γαλλικά του έγιναν viral καθώς ο Έλληνας δικηγόρος της κυρίας Καϊλή, συμμετείχε στην ακροαματική διαδικασία, στις Βρυξέλλες, και μετά την έκδοση της απόφασης προέβη σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους λέγοντας ότι «Η Εύα Καϊλή δεν υπήρξε ποτέ corrompue (διεφθαρμένη)» το οποίο όμως ακούστηκε ως «Κορωπί». Το ελληνικό Twitter δεν άφησε το γεγονός ασχολίαστο, ενώ πολλοί χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης συνέκριναν τα γαλλικά του κ. Δημητρακόπουλου με τα αγγλικά του Αλέξη Τσίπρα:
Δείτε ενδεικτικά μερικές αναρτήσεις:
- Τα γαλλικά του δικηγόρου της #Καϊλη είναι σαν τα αγγλικά του Τσίπρα.
- Εγώ από τα γαλλικά του Δημητρακοπουλου κατάλαβα : Μαντάμ Καϊλή ρεβεγιόν φυλακή
- Εντάξει. Ο Δημητρακόπουλος δεν ξέρει γαλλικά. Αλλά να τον ειρωνεύονται κάτι Συριζαίοι! Στου Τσίπρα το σπίτι δεν μιλάμε για ξένες γλώσσες!
- Ο Δημητρακόπουλος προσποιήθηκε πως μιλάει γαλλικά αλλά νομίζω πως πιο κωμική σκηνή από τον Τσίπρα που παρίστανε τον αγγλομαθή μπρος στον Κλίντον δεν έχει υπάρξει ούτε θα υπάρξει μέχρι το επόμενο Μπιγκ Μπανγκ.
- Τα Ραφαλ πισω ζητησε ο Μακρον μετα τις δηλωσεις του Δημητρακοπουλου #γαλλικα #κορωπι
- Je suis très χολοσκασμένη...έχω δύο πτυχία στα γαλλικά και όμως ο Δημητρακόπουλος τα μιλάει καλύτερα από εμένα #Κορωπί #Καϊλή