Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Δευτερα 5 Δεκεμβριου 2022


Αυτοί που δεν έχουν να φάνε σήμερα και κοιμούνται στους δρόμους είναι στη πλειοψηφία τους άνθρωποι με ψυχολογικά προβλήματα. Τότε, η οικογένεια ήταν δεμένη, γιατί όλοι δουλεύαν στα χωράφια, και μοιράζονταν τα λίγα που είχαν. Και όχι μόνο η οικογένεια μοιράζονταν τα λίγα, αλλά όλο το χωριό. Και στο μάζεμα της σοδειάς θα πήγαινε όλο το χωριό, πότε στο ένα χωράφι πότε στο άλλο. Σήμερα, επειδή ο καθένας έχει εξασφαλίσει τα βασικά, τη στέγη και την τροφή, η επικοινωνία στις πόλεις έχει χαθεί. Όχι τώρα, από τότε που οδήγησαν τους ανθρώπους στις πόλεις, Κάτι χάνεις και κάτι κερδίζεις. Τότε τρώγανε κρέας μια φορά το μήνα. Ήταν βέβαια πολύ πιο φυσικό, γευστικό, και χωρίς ορμόνες, αλλά δυσεύρετο. Οι άνθρωποι ήταν πολύ λιγότεροι από σήμερα, γιατί πέθαιναν από τις αρρώστιες. Από απλές αρρώστιες, που θεραπεύονται, όπως σκωλικοειδίτη. Γιαυτό έκαναν και πολλύ παιδιά. Για να μείνουν κάποια. Για να τραφούν τόσοι άνθρωποι υπάρχει η βιομηχανική γεωργία. Είπαμε, κάτι χάνεις και κάτι κερδίζεις.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πορεία στο Μιλάνο ενάντια στο ΝΑΤΟ και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας – Ιδρύεται κόμμα «Ενωμένη Ιταλία»... Υπάρχει βέβαια συνασπισμός κομμάτων εναντίον του πολέμου που κάνουν οι δυτικοί αποικιοκράτες στην Ουκρανία. Είναι το Κυρίαρχη και Λαϊκή Ιταλία, και πήρε στις εκλογές στις 25 Σεπτεμβρίου 2022, 1,24%.

Πορεία διαμαρτυρίας με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 στο κέντρο του Μιλάνου κατά της αποστολής ιταλικού οπλισμού στην Ουκρανία και ενάντια στο νέο κύμα των κυρώσεων που αφορούν τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του RIA Novosti την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022.

Την πορεία οργάνωσε ο πρώην δήμαρχος της Ρώμης, Gianni Alemanno, ο οποίος πριν από μια εβδομάδα δημιούργησε την Επιτροπή «Stop the War», υποστηρίζοντας τη μη συμμετοχή της Ιταλίας με οποιονδήποτε τρόπο στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Οι διαδηλωτές άπλωσαν πανό πολλών μέτρων με το σύνθημα «Αρκετά όπλα για το Κίεβο και κυρώσεις κατά της Ρωσίας».

«Η χώρα μας, λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης, πληρώνει τις συνέπειες της κρίσης πληρώνοντας τους πλούσιους, τις πολυεθνικές εταιρείες και τις Ηνωμένες Πολιτείες (...).

Στη διαδήλωση υπήρχαν και ρωσικές σημαίες, αλλά το κυριότερο είναι ότι είχε ιταλικές σημαίες, οι οποίες δείχνουν ότι, πρώτα απ 'όλα, είμαστε πατριώτες, που αγαπάμε τον λαό μας», είπε ο Amedeo Avondet, εκ των διοργανωτών των διαδηλώσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υποστήριζε το ακροδεξιό φασιστικό κόμμα Αδελφοί της Ιταλίας (Fratelli d'Italia ), το οποίο μετά τη νίκη του στις εκλογές του Σεπτεμβρίου ανέβασε την τιμή της βενζίνης.

«Κατεχόμενη η Ιταλία»

«Το κύριο αίτημα πρέπει να είναι η ενότητα του έθνους, ανεξάρτητα από πολιτικές διαφορές.

Τώρα η Ιταλία είναι κατεχόμενη από τις βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και δεν πρέπει να φοβηθεί κανείς να πει ότι 17.000 στρατιώτες βρίσκονται στην Ιταλία και κρατούν την κυβέρνησή μας υπό την απειλή των όπλων», δήλωσε ο ακτιβιστής.

Επαφές με το κόμμα του Putin

Πρόσθεσε ότι στα τέλη Δεκεμβρίου πρόκειται να επισκεφθεί τη Ρωσία ως μέρος μιας αντιπροσωπείας της του κινήματος «Ενωμένη Ιταλία», όπου σκόπευε να συναντηθεί με εκπροσώπους το κόμματος «Ενωμένη Ρωσία», το Κόμμα του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin, και στις αρχές Ιανουαρίου θα αναγνωρίσει και επίσημα το κόμμα του.

Η Δύση βρίσκεται αντιμέτωπη με αυξανόμενες τιμές ενέργειας και υψηλό πληθωρισμό λόγω της επιβολής κυρώσεων κατά της Μόσχας και την πολιτική απεξάρτησης από τα ρωσικά καύσιμα.

Η ευρωπαϊκή βιομηχανία έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό την ανταγωνιστικότητά της μετά την άνοδο της τιμής των καυσίμων, κυρίως του φυσικού αερίου.

Αυτό επηρέασε και άλλους τομείς της οικονομίας.

Μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης για την απελευθέρωση του Donbass , οι Ηνωμένες Πολιτείες , η Μεγάλη Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση διέθεσαν δισεκατομμύρια δολάρια για στρατιωτικό εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Από τη Ρωσία, έχει σημειωθεί πολλές φορές ότι η Δύση επιδιώκει έτσι να παρατείνει τη σύγκρουση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί πληρώνω φόρους αφού έχουμε… ιδιωτική υγεία, ιδιωτική παιδεία, ιδιωτικό ρεύμα, ιδιωτική επικουρική ασφάλιση ακόμη και ιδιωτικές εθνικές οδούς???

Σχολιο.- για να πληρώνεις μπάτσους..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μουζουράκης : «Είναι εγωιστικό να κάνεις παιδί για να διαιωνίσεις το είδος…»

θυμείστε μου μια λέξη που ξεκινά από μαλ και τελειώνει σε άκας...

σχολιο.- μαλακοπιτουρας?

Σχολιο.- Σπασμένη καποτα. Πιθανόν του το σφύριξε ο γέρος του σε ανύποπτο χρόνο και απέκτησε τραύματα το παιδί.

Σχολιο.- Πάνυ βλάξ!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ελβετία, που αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου έλλειψη ρεύματος, εξετάζει τη #μερική #απαγόρευση της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων..

Δηλαδή με λίγα λόγια, επιδοτούνται από την πολιτεία τα ηλεκτρικά οχήματα #η #οποια όμως κίνηση έρχεται αντιμέτωπη με την απόφαση της #πράσινης ατζέντας, δηλαδή τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας!

Άρα οδηγούν τον κόσμο σε όλο και μεγαλύτερη #εξάρτηση από το ηλεκτρικό δίκτυο ενώ συγχρόνως θα απαγορεύεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους!!

Κάτι δεν πάει καλά ή κάνω λάθος!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Frank Snepp από τους μεγαλύτερους πληροφοριοδότες της CIA, εξηγεί πως δημιουργούν “Fake News” και παραπληροφόρηση στο κοινό μέσω των μεγαλύτερων ΜΜΕ.

5/12/2022

Θυμάστε τον Σνόουντεν; Είναι ο άνθρωπος που αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ λέει ότι δεν είναι έγκλημα η κατασκοπεία του αμερικανικού λαού, παρά μόνο η αποκάλυψη αυτής της παράνομης και αντισυνταγματικής κατασκοπείας. 

Λοιπόν, πριν από σαράντα χρόνια, ψευδείς ειδήσεις και παραπληροφόρηση που προέρχονταν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ αποκαλύφθηκαν από έναν από τους μεγαλύτερους πληροφοριοδότες όλων των εποχών, τον Frank Snepp. 

Ένα απόσπασμα μιας συνέντευξης μαζί του είναι ενσωματωμένο παρακάτω, όπου ομολογεί πώς τα FAKE NEWS επινοήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από τη CIA για να εξαπατήσουν το αμερικανικό κοινό και το Κογκρέσο και να υποστηρίξουν ψέματα για πολέμους, εχθρούς και τη χρηματοδότηση αυτών των πολέμων. 

Το 1983, ο Frank Snepp ήταν αναλυτής της CIA, ανακριτής και δημοσιογράφος.

Ακολουθούν μερικά από όσα είπε ο Frank Snepp ότι συνέβαιναν τότε και πώς ήταν βασικός παράγοντας στη διάδοση της παραπληροφόρησης. «Όταν εμείς, η CIA, θέλαμε να διακινήσουμε παραπληροφόρηση για ένα συγκεκριμένο θέμα – η παραπληροφόρηση δεν ήταν απαραίτητα ψέμα, ήταν μισή αλήθεια, και επιλέγαμε έναν δημοσιογράφο, πήγαινα να του κάνω την ενημέρωση όπου αργότερα θα έθετε τις πληροφορίες σε έντυπη μορφή.”

Συνεχίζει λέγοντας ότι το ποσοστό αυτού του είδους (ψευδών) δεδομένων ήταν 70 με 80 τοις εκατό, «…οι ανταποκριτές που στοχοποιήσαμε ήταν αυτοί που είχαν τρομερή επιρροή, οι πιο σεβαστοί δημοσιογράφοι…»

Μιλούσαμε με δημοσιογράφους στη Σαϊγκόν κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ που θα βοηθούσαν τη CIA να διαδώσει ψέματα σχετικά με την εισβολή των Βορειοβιετναμέζων στο Νότιο Βιετνάμ . Αυτή την προπαγάνδα ούτε δημοσιογράφος ούτε ο αμερικανικός λαός θα μπορούσαν να διαψεύσουν, έτσι συνήθως τυπωνόταν ως γεγονός που ήταν αδιαμφισβήτητο.

Ο Frank Snepp περιγράφει επίσης πώς «καλλιέργησε» σχέσεις για τη διάδοση αυτής της προπαγάνδας και των μισών αληθειών με κορυφαίους ρεπόρτερ και δημοσιογράφους από κορυφαία μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως οι New York Times, οι Los Angeles Times, οι US News and World Report, οι Chicago Times και το Newsweek Magazine.

Είπε ότι η CIA «θα κυνηγούσε αυτούς τους κυρίους», καθώς η CIA τον ζήτησε να τους «χειραγωγήσει» αργά αλλά σταθερά προσπαθώντας να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους διαθέτοντας έγκυρες πληροφορίες – πληροφορίες που ήταν αληθινές, και μετά βάζαμε στα δεδομένα αυτά που θέλαμε να περάσουμε, τα οποία δεν ήταν αλήθεια».

Ο Frank Snepp είπε ακόμη ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους έβαλαν αυτές τις πληροφορίες ήταν να προσπαθήσουν να πείσουν το Κογκρέσο των ΗΠΑ να στείλει περισσότερη βοήθεια στο Νότιο Βιετνάμ και να πείσει ότι οι Βορειοβιετναμέζοι ήταν οι «κυριότεροι παραβάτες της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός». Με άλλα λόγια, η CIA κατασκευάζει πληροφορίες για να επηρεάσει τους πολέμους, τη χρηματοδότηση των πολέμων και τη κοινή γνώμη του αμερικανικού κοινού σχετικά με αυτούς τους πολέμους.

Ο Frank Snepp, σε αυτή τη βασική συνέντευξη, εξηγεί ακριβώς πώς τα ψέματα και η προπαγάνδα της CIA λειτούργησαν τόσο καλά, λέγοντας: «Αν έδινα μια πληροφορία σε έναν ρεπόρτερ, συνήθως θα προσπαθούσα να δημιουργήσω ένα περιβάλλον που δεν θα μπορούσε να ελέγξει αυτές τις πληροφορίες. 

Πήγαινα στον Βρετανό Πρέσβη και τον ενημέρωνα για την παραπληροφόρηση που μόλις είχα δώσει στον δημοσιογράφο, οπότε όταν ο δημοσιογράφος ήθελε να διασταυρώσει αυτά που του είχα πει, ας πούμε, με τον Βρετανό Πρέσβη, τον Πρέσβη της Νέας Ζηλανδίας, -αυτός, θα έπαιρνε μια ψεύτικη επιβεβαίωση-το ίδιο μήνυμα ερχόταν και σε αυτόν, και έλεγε, αχ-χα, έχω αποδείξεις ότι (ο Frank Snepp) μου είπε την αλήθεια…»

Δείτε τον Frank Snepp πληροφοριοδότη της CIA στην προ 40 ετών συνέντευξη.

https://www.youtube.com/watch?v=UwerBZG83YM



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κορονοϊός, και η ψευτιά του, ήρθε για να  μείνει.

Οι κυβερνήσεις ΠΟΤΕ δεν θα ξεχάσουν πόσο εύκολο ήταν να πάρουν τον έλεγχο της ζωής σας.

Να ελέγχουν κάθε αθλητικό , εκπαιδευτικό , κοινωνικό, θρησκευτικό γεγονός . Ακόμη και αν σας επιτρέπεται να βγείτε από το σπίτι σας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΜΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε από το γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο ("Bundestag") σχετικά με τον λιμό στην Ουκρανία το 1932-1933 αποτελεί σε κάθε περίπτωση σκόπιμη παραποίηση της ιστορίας για την προώθηση της αντιρωσικής πολεμικής προπαγάνδας. Η ψηφοφορία αναγνωρίζει τα εν λόγω γεγονότα ως μια πραγματική "γενοκτονία" που διαπράχθηκε από τη Σοβιετική Ένωση και αποτελεί το αποκορύφωμα μιας ιστορικής διαδικασίας που ξεκίνησε στο αποκορύφωμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και εξυπηρετούσε εξαρχής την αποκατάσταση του ουκρανικού ναζιστικού δωσιλογισμού και των εγκλημάτων του. Δηλαδή, οι ίδιοι κύκλοι στους οποίους, σχεδόν οκτώ δεκαετίες αργότερα, οι δυτικές κυβερνήσεις βασίζονται για να προωθήσουν τα στρατηγικά τους συμφέροντα έναντι της Μόσχας.

Η αναγνώριση του λεγόμενου "Holodomor" ως πράξη γενοκτονίας πέρασε χωρίς ούτε μία αρνητική ψήφο των παρόντων βουλευτών στην αίθουσα. Τα τρία κυβερνητικά κόμματα - SPD, Πράσινοι και Φιλελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) - ψήφισαν υπέρ μαζί με το CDU και το CSU, ενώ η Αριστερά ("Die Linke") και το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) απείχαν. Τα γεγονότα σχετίζονται με τις τραγικές συνέπειες της αναγκαστικής κολεκτιβοποίησης της γεωργίας που διέταξε ο Στάλιν στο πλαίσιο της προσπάθειας της Σοβιετικής Ένωσης για ταχεία εκβιομηχάνιση στα τέλη της δεκαετίας του 1920 και του 1930.

Οι πιο καθοδηγημένς  εκτιμήσεις μιλούν για τουλάχιστον 3,5 εκατομμύρια θανάτους από πείνα στην Ουκρανία μόνο το χειμώνα του 1932-1933, που προκλήθηκαν από την εφαρμογή καταστροφικών γεωργικών και οικονομικών πολιτικών από το σταλινικό καθεστώς. Αυτό που ξεκίνησε ως αναγκαστική επίταξη σιτηρών από τους αγρότες μετά την κρίση του 1928-1929 θα συνεχιστεί με την κολεκτιβοποίηση εκατομμυρίων μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων και των περιουσιακών τους στοιχείων, προκαλώντας εξαιρετικά ανεπαρκείς σοδειές και εκατομμύρια θανάτους από υποσιτισμό, καθώς και εκτεταμένες ταραχές που έσπρωξαν τη Σοβιετική Ένωση στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου.

Οι ιστορικές μελέτες αυτών των γεγονότων έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο μετά το άνοιγμα των σοβιετικών αρχείων το 1991 και, μέχρι σήμερα, δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να δικαιολογούν τον ορισμό της "γενοκτονίας", όπως έχει καθιερωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη. Όσο εγκληματικές και αν ήταν οι πολιτικές που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία, στην πραγματικότητα δεν υπήρχε καμία πρόθεση γενοκτονίας από την σοβιετική ηγεσία.

Ο λιμός ήταν ένα γενικευμένο γεγονός που επηρέασε περίπου 70 εκατομμύρια Σοβιετικούς πολίτες, προκαλώντας το θάνατο περίπου επτά εκατομμυρίων ανθρώπων συνολικά. ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. Αυτή η Σοβιετική Δημοκρατία κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό θανάτων, αλλά άλλοι λαοί είχαν αναλογικά ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΘΥΜΑΤΑ, όπως το Καζακστάν.

Παραποιώντας την ιστορία, το έγγραφο που εγκρίθηκε από την "Bundestag" ισχυρίζεται ότι "οι μαζικοί θάνατοι δεν ήταν αποτέλεσμα κακής σοδειάς", αλλά "ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας της ΕΣΣΔ υπό τον Γιόσιπ Στάλιν". Για το λόγο αυτό, το λεγόμενο "Holodomor" - ο ουκρανικός όρος για τα γεγονότα - "είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας", του οποίου η "ιστορικοπολιτική" ταξινόμηση στην κατηγορία της γενοκτονίας είναι "προφανής".

Οι πολιτικές προθέσεις των Γερμανών βουλευτών είναι εμφανείς και από άλλα σημεία του ψηφίσματος. Το κείμενο αναφέρει ότι ο καταστροφικός λιμός του 1932-1933 αντιστοιχούσε σε ένα σοβιετικό σχέδιο για την "καταστροφή του ουκρανικού τρόπου ζωής, της γλώσσας και του πολιτισμού". Ως αποτέλεσμα αυτού, το γερμανικό κοινοβούλιο δηλώνει παράλογα, ότι η κυβέρνηση της Γερμανίας πρέπει "να συνεχίσει να αντιτίθεται αποφασιστικά σε κάθε προσπάθεια προώθησης της ρωσικής εκδοχής της ιστορίας", και να "εγγυηθεί την πολιτική υποστήριξη" για τα θύματα της "γενοκτονίας", δηλαδή το σημερινό καθεστώς στο Κίεβο.

Εκτός του ότι είναι ανούσια από ιστορική άποψη, η πρωτοβουλία των Γερμανών ομοσπονδιακών βουλευτών εντάσσεται και σε ένα αντικειμενικά ανησυχητικό αντιδημοκρατικό πλαίσιο. Η ψηφοφορία ακολουθεί λίγες εβδομάδες μετά την τροποποίηση του ποινικού κώδικα, η οποία καθιστά αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση έως και τριών ετών την "άρνηση, τη δικαιολόγηση ή τον δημόσιο ευτελισμό" της γενοκτονίας ή των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας ή των εγκλημάτων πολέμου. Στην ουσία, μετά την ψηφοφορία της Τετάρτης, όποιος αρνείται ότι ο λιμός στην Ουκρανία τη δεκαετία του 1930 ήταν γενοκτονία, κινδυνεύει με ποινική καταδίκη και φυλάκιση.

Ο αναθεωρητικός χαρακτήρας της ψηφοφορίας αυτής της εβδομάδας στη γερμανική "Bundestag" μπορεί να φανεί από το γεγονός ότι η προπαγάνδα της "γενοκτονίας" που διέπραξε ο Στάλιν κατά τη διάρκεια της αναγκαστικής κολεκτιβοποίησης ήταν ένα όπλο που χρησιμοποιήθηκε πάντα από τους συνεργάτες των Ναζί στην Ουκρανία και, στις μεταπολεμικές δεκαετίες, από τους ίδιους ακροδεξιούς τομείς που εκμεταλλεύτηκε η Δύση σε μια αντισοβιετική στόχευση. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η θέση αυτή παρέμεινε περιορισμένη σε αυτούς τους κύκλους και κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου αποτέλεσε εργαλείο κινητοποίησης των Ουκρανών κατά της σοβιετικής "κυριαρχίας". 

Η φύση των κατηγοριών που διατυπώνονται κατά της Μόσχας μπορεί εύκολα να γίνει κατανοητή αν αναλογιστεί κανείς ότι οι μπαντερίστικες οργανώσεις, όπως η OUN (Οργάνωση Ουκρανών Εθνικιστών), δεν παρέλειψαν να συμπεριλάβουν ξεκάθαρες αντισημιτικές αναφορές κατά την προπαγάνδιση της δικής τους εκδοχής της γενοκτονίας.

Είναι σαφές ότι η μυθοποίηση του λεγόμενου "Holodomor" είχε ως στόχο να εξισώσει ουσιαστικά τις συνέπειες των σταλινικών πολιτικών με την εξόντωση των Εβραίων από τους Ναζί, προκειμένου να μετριάσει την ενοχή και σε τελευταία ανάλυση να δικαιολογήσει τη στάση των Ουκρανών μπαντερικών, συνεργατών των Ναζί, κατά τη διάρκεια του πολέμου. 

Η ίδια δυναμική επανεμφανίστηκε μετά το τέλος της Σοβιετικής Ένωσης, όταν η προέλαση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά βασίστηκε και πάλι σε αυτές τις ακροδεξιές δυνάμεις, η εικόνα των οποίων, όπως είδαμε τους τελευταίους μήνες, ξεπλύθηκε έγκαιρα προκειμένου να μετατραπούν σε γνήσιους δημοκρατικούς ήρωες.

Από την άλλη, δεν είναι τυχαίο ότι ο ορισμός της "γενοκτονίας" για τα γεγονότα του 1932-1933 είχε ήδη υιοθετηθεί από τα κοινοβούλια των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά, το 2018 και το 2003 αντίστοιχα. Δεδομένου ότι τέτοιες πρωτοβουλίες συνεπάγονταν τελικά την αποκατάσταση του ναζισμού και την εκκαθάριση των εγκλημάτων του, η Γερμανία αρνιόταν επί μακρόν να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Το γεγονός ότι το έκανε τώρα, αντιθέτως, αποτελεί ένα σημαντικό και επικίνδυνο σημείο ρήξης, καθώς σηματοδοτεί την ετοιμότητα της γερμανικής άρχουσας τάξης να χρησιμοποιήσει μορφές και τρόπους χαρακτηριστικούς του ναζισμού για να προωθήσει τα δικά της συμφέροντα στη διεθνή σκηνή.

Παράλληλα, το ψήφισμα για τη δήθεν γενοκτονία στην Ουκρανία που μόλις ψηφίστηκε αποτελεί μια ακόμη ρητή επίθεση ενάντια σε κάθε μορφής διαφωνία. Η ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονικής φύσης του " Holodomor" αντιστοιχεί στην απαγόρευση της εναντίωσης στον πόλεμο στην Ουκρανία, που προκάλεσαν έντεχνα οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, και στη συνεχιζόμενη υπερ-αντιδραστική αντιρωσική επίθεση, που παρουσιάζεται από την επίσημη προπαγάνδα ως μάχη για την ελευθερία και τη δημοκρατία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Βαρουφάκης γελοιοποιήθηκε όταν, αφού υποστήριξε τη δικτατορία του κορονοιού μετά παραπονιότανε που δεν τον άφηναν να διαδηλώσει για το πολυτεχνείο το 2020, με βάση το νόμο που ο ίδιος ψήφισε

o Bαρουφάκης νομιμοποίησε την απαγόρευση της πορείας του πολυτεχνείου το 2020 προσφεύγοντας στο ΣτΕ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το «Κατηγορώ» του Γερουσιαστή Gerard Rennick της Αυστραλίας: «Πήρατε λεφτά να κρύψετε τα δεδομένα των εμβολίων – αυτή είναι όλη η αλήθεια»!

4/12/2022

Σε μια περίοδο που η αλήθεια κρύβεται απο παντού, είναι ευχάριστο να βλέπεις κάποιους πολιτικούς να λένε την αλήθεια, έστω και σε αυτό το μικρό ποσοστό σε όλο τον κόσμο. Ένας απο αυτούς είναι ο Γερουσιαστής Gerard Rennick από την Αυστραλία, παρουσιάζοντας στην βουλή όλα τα στοιχεία για το τεράστιο έγκλημα των εμβολίων. Στην Ελλάδα δυστυχώς κανείς πολιτικός δεν είχε το ανάστημα…

«Αυτός είναι ο Γερουσιαστής Gerard Rennick από την Αυστραλία.

Μπορείτε να νιώσετε το πάθος στη φωνή του.

Έτσι μοιάζει η ΑΛΗΘΕΙΑ.

Ξέρει κάθε λέξη, αριθμό και γεγονός σαν την παλάμη του χεριού του…

Αυτο είναι το είδος των ανθρώπων που πολεμάνε δίπλα μας και είμαι πολύ περήφανη που βρίσκομαι στην ίδια πλευρά της ιστορίας με ανθρώπους σαν αυτόν».

https://www.youtube.com/watch?v=CIzD-FP50Fw




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Φάτε τον "Δικτάτορα" Πουτιν 
- Δώστε μας λεφτά για τον Ζελένσκι 
Τα Εγκζαρχεια κάνουν έρανο υπερ του Ζελένσκι ! Τα τσιράκια των ΗΠΑ απο εχθές και με την βούλα, τα Αναρχοσυριζο τσατσακια ένωσαν δυνάμεις με την ΜΚΟ υπερεργολαβο του ΝΑΤΟ που.....μετονομαστηκε !!! σε ....Solidarity Collectives 
Και ζητάει τι άλλο ;
ΛΕΦΤΑ....
Και δώστε βάση !
Δέχονται πληρωμές και σε....crypto....
Δηλώνουν λέει...."Αντιεξουσιαστες" 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εν τω μεταξύ της ξαφνικίτιδας το κάγκελο.
Τραγωδία στον Βόλο: 21χρονος πήγε σε φιλικό σπίτι, έπεσε ξαφνικά σε κώμα και πέθανε
5/12/2022  -  11.35
Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 21χρονος στον Βόλο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 21χρονος έπεσε ξαφνικά σε κώμα ενώ βρίσκονταν σε φιλικό σπίτι.
Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου και κατέληξε.
Ο  νέος «έφυγε» την Παρασκευή (2/12) και με τον αιφνίδιο θάνατό του βύθισε στη θλίψη και στον πόνο τους οικείους του, αλλά και την τοπική κοινωνία για τον απροσδόκητο χαμό του.
Από την Αστυνομία αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια και παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή, προκειμένου να εντοπιστούν τα αίτια του θανάτου του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διευθυντής σχολείου Σερρών  για την τραγωδία: Κάτι έγινε λάθος
05/12/2022 15:23
Ο Νίκος Τσιώτσιος, διευθυντής του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, όπου μετά από έκρηξη σκοτώθηκε ένα παιδί και τραυματίστηκαν άλλα δύο, μιλάει στο ρεπορτάζ
Για τα αίτια της τραγωδίας με το ένα νεκρό παιδί στο Δημοτικό των Σερρών, μίλησε ο Νικόλας Τσιώτσιος. Όπως ανέφερε στο σχολείο σήμερα, Δευτέρα, είχε βρεθεί μηχανικός ο οποίος έκανε τις τελικές ρυθμίσεις για να μην χρησιμοποιεί πλέον το σχολείο καθόλου πετρέλαιο και η θέρμανση να προέρχεται αποκλειστικά από τη γεωθερμία.
Ο μηχανικός είπε στον διευθυντή του σχολείου φεύγοντας ότι κλείνει τους διακόπτες του λέβητα και ότι πλέον δεν θα χρησιμοποιείται και ότι κανείς δεν χρειάζεται κάτι. Πως θα παραμείνει ανενεργός.
Σύμφωνα με το διευθυντή του σχολείου που αποχώρησε στις 13:45, μόλις έφτασε στο σπίτι του ενημερώθηκε για την έκρηξη στο λέβητα, τον τραυματισμό των δύο παιδιών και τον θάνατο ενός ακόμα.
Ο διευθυντής του σχολείου μιλώντας ξεκαθάρισε «δεν είμαι ειδικός επί του θέματος των καυστήρων, ωστόσο είναι σαφές ότι κάτι έγινε λάθος κατά τη μετατροπή του λέβητα σε γεωθερμία» και πρόσθεσε ότι «την ώρα που έγινε η έκρηξη τα παιδιά είχαν διάλειμμα και ήταν στο προαύλιο και γι αυτό είχαμε τη θλιβερή κατάληξη». «Εάν ήταν μέσα στην αίθουσα θα είχε αποφευχθεί η τραγωδία».
Η ανακοίνωση από το Νοσοκομείο Σερρών
Στην ανακοίνωση του νοσοκομείου Σερρών περιγράφεται ότι ο τραυματισμός των δύο μαθητών δεν είναι σοβαρός, ενώ εκφράζονται τα συλλυπητήρια για τον θάνατο του 11χρονου μαθητή.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Μετά από έκρηξη που έγινε σε σχολείο της πόλης των Σερρών, προσεκομίσθησαν με το ΕΚΑΒ, στις 14:43 σήμερα, δύο ανήλικα αγόρια, ηλικίας 6 και 10 ετών, με ελαφρές κακώσεις το πρώτο και σε καλή γενική κατάσταση το δεύτερο. Έγιναν άμεσα όλες οι απαραίτητες εξετάσεις (υπέρηχος, αξονική τομογραφία κλπ) και το δεκάχρονο αγόρι επιστρέφει στην οικία του ενώ το εξάχρονο, το οποίο φέρει εμπιεστικό κάταγμα βρεγματικού οστού (ΑΡ) και μικρό ρωγμώδες κάταγμα ρινικών οστών, θα διακομισθεί προληπτικά στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» για περαιτέρω παρακολούθηση.
Δυστυχώς, στις 15:37 προσεκομίσθη με το ΕΚΑΒ τρίτο παιδί (άρρεν 11 ετών), το οποίο έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μη συμβατές με τη ζωή. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού».


Έκρηξη σε δημοτικό σχολείο των Σερρών - Νεκρό ένα παιδί
05/12/2022 15:03
Έκρηξη σε δημοτικό σχολείο των Σερρών. Νεκρό παιδί και δύο ακόμα τραυματισμένα ελαφρά. 
Τραγωδία σε δημοτικό σχολείο στις Σέρρες. Λίγο πριν το μεσημέρι της Δευτέρας έγινε έκρηξη σε δεξαμενή καυσίμων στο 9ο Δημοτικό Σχολείο των Σερρών.
Δύο παιδιά τραυματίστηκαν ελαφρά ενώ ένα δυστυχώς είναι νεκρό. Στο σημείο έφτασε αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και παρέλαβε τα δύο ελαφρά τραυματισμένα παιδιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες τις προηγούμενες ημέρες είχαν γίνει εργασίες στο λέβητα για τη μετατροπή του σε γεωθερμία (fan coil). Όταν συνέβη η έκρηξη το μεσημέρι, το παιδί βρισκόταν στο προαύλιο και φέρεται να το χτύπησε πόρτα που εκτοξεύτηκε.
Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστική, αστυνομία και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς επίσης και ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Σερρών Γιάννης Δεσποτίδης, αλλά και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών Γιάννης Καραβασίλης.
Σε  επικοινωνία με την πρόεδρο του συλλόγου γονέων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, κυρία Νησιουδα Αναστασία η οποία ανέφερε: «Δυστυχώς ακόμα δεν γνωρίζουμε πολλά, ξέρουμε ότι δύο παιδιά έχουν τραυματιστεί αλλά δεν ξέρουμε περισσότερα γιατί δεν μας αφήνουν να μπούμε μέσα στο κτήριο».
Ωστόσο η ίδια τόνισε ότι από το σχολείο δεν έλαβαν καμία ενημέρωση για το συμβάν: «Δεν ενημερωθήκαμε ποτέ από το σχολείο για το τι συμβαίνει. Πήγαμε να πάρουμε τα παιδιά και είδαμε στο σχολείο αστυνομία, πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα. Δεν ξέρουμε τίποτα για τα παιδιά, διαβάζουμε γύρω - γύρω για να μάθουμε τι συμβαίνει».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΕΡΙ ΜΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
Πάντως, είναι πολύ προβληματικό το να νομίζουμε πως αν δεν ήταν η Κιβωτός τώρα ή ο Κολωνός πριν ή η Πισπιρίγκου πιο πριν κ.λπ. κ.λπ., η κύρια είδηση θα ήταν τα πολιτικά και οικονομικά ζητήματα ή οι λαϊκοί αγώνες. 
Πάντα τα ΜΜΕ πρόβαλλαν και προβάλλουν ζητήματα σκανδαλοθηρικού χαρακτήρα που συγκεντρώνουν την προσοχή μεγάλου μέρους της κοινωνίας. Και δεν γίνεται πάντα σχεδιασμένα για να αποπροσανατολίσουν, όσο κι αν συχνά χρησιμοποιούνται και γι' αυτόν τον σκοπό. 
Κύριο κίνητρο είναι το κέρδος. Και τα θέματα αυτά φέρνουν κέρδη, λόγω αναγνωσιμότητας και θεαματικότητας. Ακριβώς επειδή ενδιαφέρουν την κοινωνία, που ευτυχώς δεν μένει απαθής σε εκδηλώσεις κοινωνικής σήψης. Και πάντα τα συζητούσε. Με τους απολίτικους να συζητάνε μόνο αυτά.
Σχολιο.- Μόνο που οι απολίτικοι είναι πολλοί περισσότεροι από τούς πολιτικοποιημένους.
Και σ αυτούς απευθύνονται.
Σχολιο.- Ε, ναι. χωρίς αυτό ν' αλλάζει κάτι. Πάντα με τέτοια θα ασχολούνται. Κι αν ένα κανάλι δεν ασχολείται μ' αυτά, απλώς αλλάζουν κανάλι. Δεν τους αποπροσανατολίζει κανένας. Μόνοι τους είναι αδιάφοροι για τα άλλα ζητήματα.
Σχολιο.- Ειναι το κέρδος, και η θεαματικότητα, και ο κανιβαλισμός κτλ. Γιαυτο δεν υπάρχουν ευχάριστες ειδήσεις. Η ισορροπία, η αρμονία, δεν πουλάνε. Θυμάμαι οταν είχε τιμηθεί ενα σχολείο εδώ στην Κύπρο για τους βιολογικούς και οργανικούς κήπους που έφτιαξαν τα ίδια τα παιδιά - που ηταν υπέροχοι κήποι, κανείς δεν το συζήτησε στις ειδήσεις. Εντωμεταξύ η "νεανική παραβατικότητα" πάντα παίζει οτι και αν συμβεί. Ειναι ολάκερος μηχανισμός. Επισης ειναι σαν το Κολοσσαίο της Ρώμης, ικανοποιούνται με το "αίμα" που βλέπουν στις ειδήσεις.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν μάθανε στο 2/39 Σύνταγμα του ΕΛΑΣ στην Αιτωλοκαρνανία την έναρξη των Δεκεμβριανών το 1944  μετά αντί να πάνε Αθήνα, όπως περίμεναν, στάλθηκαν στην Ήπειρο να διαλύσουν τον ΕΔΕΣ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οταν είσαι σιχαμένος γόνος οικογένειας που βυζαίνει σα βδέλλα τήν Ελλάδα 100 χρόνια μπορείς να χρωστάς δανεικά & αγύριστα 1.295.926 & να είσαι πρωθυπουργός



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αργυρούπολη: Λήστεψε τράπεζα με την απειλή χειροβομβίδας
Ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αργυρούπολη. Με χειροβομβίδα ο δράστης.
05 ΔΕΚ. 22 (10:34)
Ληστεία σημειώθηκε σήμερα δευτέρα το πρωί σε υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή της Αργυρούπολης. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο δράστης ήταν ένας και εισέβαλε στις 9:40 στο υποκατάστημα, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδό Γερουλάνου και 3ης Σεπτεμβρίου.
Με την απειλή χειροβομβίδας ακινητοποίησε τους υπαλλήλους και στη συνέχεια αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό ποσό από το ταμείο και τράπηκε σε φυγή.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.
Το σημείο έχει αποκλειστεί από αστυνομικούς οι οποίοι είδαν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και προσπαθούν να εντοπίσουν τον δράστη.


Σοκαριστική αποκάλυψη: Αυτός είναι ληστής Συνταγματάρχης- Ο τζόγος και τα χρέη
05.12.2022 18:26
Πρόκειται για τον 53χρονο Συνταγματάρχη που συνελήφθη σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αργυρούπολη σήμερα το πρωί, ύστερα από απειλή ότι θα αφαιρέσει την περόνη από την χειροβομβίδα που κρατούσε για να εκφοβίσει τους υπαλλήλους.
Ο Συνταγματάρχης ληστής
Μετά τη σύλληψή του έγινε γνωστό ότι ο ίδιος έχει προβεί σε τουλάχιστον ακόμα δύο ληστείες σε Φάληρο και Νέα Σμύρνη.
Στο φως ήρθε μία φωτογραφία ληστή, ο οποίος εισβάλλει σε τραπεζικά υποκαταστήματα και πραγματοποιεί ληστείες υπό την απειλή χειροβομβίδας.
Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, ο δράστης φοράει γάντια για να μην αφήνει δακτυλικά αποτυπώματα. Με το ένα χέρι του κρατά την χειροβομβίδα, ενώ φορά μάσκα προστασίας για τον Covid.
Ο 53χρονος, αφού πηγαίνει στην τράπεζα, κάθεται αρχικά σε κάποιο εσωτερικό ΑΤΜ, προκειμένου να διαπιστώσει εάν υπάρχει αστυνομία στον χώρο, και αμέσως μετά κατευθύνεται στο ταμείο, βγάζει την χειροβομβίδα και τη δείχνει στον υπάλληλο, ενώ τον απειλεί πως εάν δεν δώσει ό,τι υπάρχει στο ταμείο θα τραβήξει την περόνη και θα γίνει έκρηξη.
Ο υπάλληλος, μην μπορώντας να αντιδράσει, του δίνει το χρηματικό ποσό του ταμείου, και ο άνδρας συνεχίζει να τον απειλεί να μην πει τίποτα και να μην φωνάξει την αστυνομία.
Ο ληστής, χτυπά με περιοδικότητα κατά το πρώτο 10ήμερο κάθε μήνα, ενώ αφού κάνει τις ληστείες, φεύγει με τα πόδια.
Τα χρέη
Όπως είπε ο συλληφθείς στους αστυνομικούς, τις τρεις ληστείες τις έκανε επειδή χρωστούσε λεφτά σε τοκογλύφους λόγω του τζόγου.
Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ ακόμα δεν έχει βρεθεί η χειροβομβίδα που χρησιμοποιούσε.
Συμπεριφορικά προβλήματα
Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, ο ληστής της τράπεζας βρίσκεται εδώ και καιρό στο μεταίχμιο της αποστρατείας καθώς από το καλοκαίρι βρισκόταν εν αναμονή του ΦΕΚ με το οποίο θα του κοινοποιούνταν επίσημα η απόφαση της ηγεσίας για την αποστράτευσή του από το Οικονομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι ίδιες πηγές σημείωσαν πως η υπηρεσία του έχει καταγράψει κατά διαστήματα προβληματικές συμπεριφορές, ενώ η διαχείρισή σε θέματα που είχαν ανακύψει δεν ήταν η ενδεδειγμένη και αυτό του είχε επιφέρει ποινές στον φάκελό του.
Πάντως όταν του γνωστοποιήθηκε, από το περασμένο καλοκαίρι πως πρόκειται να αποστρατευτεί, ο ίδιος φέρεται να αιτήθηκε να παραμείνει στο Σώμα εκτός των οργανικών θέσεων, διατηρώντας την θέση του σε υπηρεσία Διοικητικής Μέριμνας που έχει έδρα της Αττική. Το αίτημά του όμως, σύμφωνα πάντα με στρατιωτικές πηγές, απορρίφθηκε και αυτό οφείλονταν κυρίως στην προγενέστερη υπηρεσιακή συμπεριφορά του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλοι οι δικαιωματιστές της CIA έχουν ξεσηκωθεί γιατί ένας αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη πυροβόλησε έναν Ρομά. Ο οποίος ήταν 16  χρονών παντρεμένος με ένα παιδί. Και πήγε και έβαλε βεντζίνη 20 ευρώ και έφυγε χωρίς να πληρώσει. Ο βεντζινάς ειδοποίησε την αστυνομία, αυτή τον βρήκε, του έκανε σήμα να σταματήσει, αυτός ανέβασε ταχύτητα, και στην προσπάθεια του να ξεφύγει εμβόλισε ένα περιπολικό. Τον καταδιώκανε με περιπολικά  και μηχανές ζητάδων. Έμνς ζητάς τον πλεύρισε με την μηχανή, πυροβόλησε  μια φορά στον αέρα και τη δευτερη στο κεφάλι, τραυματίζοντας τον. Έχασε τις αισθήσεις του και κάρφωσε το αυτοκίνητο σε ένα τοίχο, και εκεί σταμάτησε η καταδίωξη.
Έχουν βγει στα κάγκελα οι δικαιωματικοί, γιατί να τον πυροβολήσουν στο κεφάλι, μπορούσαν στα πόδια ή στις ρόδες. Και σε αυτό έχουν δίκιο. Αλλά αυτοί είναι λίγοι. Τα περισσότερα δικαιωματικούλια φωνάζουν και λένε γιατί να τον πυροβολήσουν. Έπρεπε να τον σταματήσουν με τριαντάφυλλα. 
Θα πάρουν σειρά και  τα κανάλια, και θα βγάλουν κανά πατέρα όπως την προηγούμενη φορά που έλεγε «τι έκανε το παιδάκι, ένα αυτοκινητάκι έκλεψε, έπρεπε νατον πυροβολήσουν;»
Στο τέλος με τις βλακείες  των δικαιωματικούληδων, θα γίνει κανά πραγματικό περιστατικό αυθαίρετης αστυνομικής βίας, και δεν θα βρίσκουμε το δίκιο μας. Θα γίνει όπως με το τσοπανόπουλο που φώναζε λύκος στα πρόβατα για να κάνει πλάκα, και όταν πήγε πραγματικά ο λύκος στα πρόβατα κανείς δεν έτρεξε γιατί νόμισαν ‘ότι κάνει πάλι πλάκα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Ο κατώτατος μισθός κάτω από το όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης
4 Δεκεμβρίου 2022
Κατώτατος μισθός κάτω από το επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης, ποσοστό απασχόλησης που είναι το δεύτερο χαμηλότερο στην Ε.Ε., σημαντική αύξηση της ημιαπασχόλησης και αξιοσημείωτα περιορισμένη προστασία των εργαζομένων από συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα για την απασχόληση στην Ελλάδα, όπως προκύπτουν από την «Ενδιάμεση Έκθεση ΙΝΕ ΓΣΕΕ 2022 – Η ελληνική οικονομία και η απασχόληση».
Σύμφωνα με τα επιμέρους στοιχεία της έκθεσης, προκύπτει ότι η χώρα μας, λόγω της αύξησης των κατώτατων αποδοχών, κατάφερε από την 16η θέση να ανέλθει στην 11η θέση της Ε.Ε. Ωστόσο διαπιστώνεται διαρκής απώλεια της αγοραστικής δύναμης του μισθού, όσο αυξάνεται το επίπεδο των τιμών. Την ίδια στιγμή όμως, ειδικά σε σχέση με τις γυναίκες, το ποσοστό συμμετοχής τους στην αγορά εργασίας είναι κατά 22,1% μικρότερο από τον αντίστοιχο μέσο όρο της Ευρωζώνης.
Η έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ δείχνει ακόμα ότι ο ιδιωτικός τομέας δημιουργεί θέσεις εργασίας, με τις πρώτες θέσεις να κατέχουν τα καταλύματα, η εστίαση και το εμπόριο. Όμως οι θέσεις αυτές είναι χαμηλής παραγωγικότητας και προσφέρουν χαμηλούς μισθούς.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ - Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ;;;
Αποφάσισε, λοιπόν, μετά από εβδομάδες "δυστοκίας", η ΕΕ να επιβάλλει πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου, στο ύψος των 60 $/βαρέλι. Και μάλιστα, το πλαφόν αυτό να αφορά όχι μόνο στην αγορά, αλλά και στην μεταφορά με μεταφορείς με έδρα την ΕΕ έστω και αν αυτή γίνεται για λογαριασμό τρίτων αγοραστών, που δεν δεσμεύονται από την απόφαση για το πλαφόν.
Ας προσπεράσουμε τον προφανή παραλογισμό του να επιβάλλει πλαφόν στην τιμή αγοράς ενός αγαθού ο ...αγοραστής και όχι ο πωλητής ή μια ανεξάρτητη κρατική ρυθμιστική αρχή που είναι δεσμευτική και για τα δύο μέρη της αγοραπωλησίας. Βέβαια, είναι κάπως δύσκολο να μη χαμογελάσει κανείς ειρωνικά στη σκέψη ότι η απόφαση της ΕΕ ισοδυναμεί με την απόφαση, ας πούμε, ενός νοικοκυριού που αγοράζει τακτικά βρεφικό γάλα σε σκόνη, να μην αγοράζει σε τιμή π.χ. άνω των 7 €/400 g όταν δεν υπάρχει κανένα προιόν στην αγορά που να κοστολογείται με λιγότερο από 10 €/400 g. Πολύ απλά, δε θα βρίσκει μαγαζί να αγοράσει και θα μείνει χωρίς γάλα για τα παιδιά του.
Ας το παραβλέψουμε αυτό, όμως και ας δούμε τις εξής δυο ενδιαφέρουσες πλευρές. Η πρώτη είναι ότι τα 60 $/βαρέλι είναι τιμή υψηλότερη εκείνης στην οποία η Ρωσία πουλά το μεγαλύτερο μέρος του αργού της. Για παράδειγμα, η Ινδία η οποία μέσα στους μήνες των συγκρούσεων στην Ουκρανία αύξησε το μερίδιο ρωσικού αργού από το 2% στο 23% των εισαγωγών της με προοπτική το 40% μετά την ανακοίνωση του πλαφόν, αγόραζε ήδη από το καλοκαίρι (σε τιμές spot παρακαλώ) ρωσικό αργό Ουραλίων με έκπτωση 30 $/βαρέλι σε σχέση με το μπρεντ. Με χθεσινό (3/12) κλείσιμο του μπεντ περί τα 85 $/βαρέλι, σημαίνει ότι με βάση καλοκαιρινές συμφωνίες ήδη, η Ινδία αγοράζει περίπου στα 55 $, πέντε λιγότερα από το πλαφόν. Κι αυτό, προτού καν διαπραγματευτεί μακροχρόνιες συμβάσεις, όπως παγίως προτείνει η ρωσική πλευρά στους πελάτες της, διασφαλίζοντας πολύ χαμηλότερες τιμές από τις τιμές spot στις οποίες αγοράζουν οι "εξυπνάκηδες" της ΕΕ. Αντίστοιχη είναι η εικόνα με την Κίνα και άλλους μεγάλους πελάτες.
Η Ρωσία ήδη ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να πουλήσει ούτε λίτρο πετρελαίου σε χώρα που δέχεται το πλαφόν της ΕΕ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι - με δεδομένο ότι η ΕΕ κάλυπτε ως και σήμερα ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ενεργειακών αναγκών της με ρωσικό πετρέλαιο - ότι από αύριο θα υπάρξει σημαντική, έως δραματική μείωση της προσφοράς σε πετρέλαιο (θυμίζουμε ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ, μόλις πρόσφατα, αρνήθηκαν να συναινέσουν στις πιέσεις της αμερικάνικης κυβέρνησης για αύξηση της παραγωγής αργού), πράγμα που αναπόφευκτα θα σπρώξει σε νέα αύξηση τις τιμές. Ξαναλέμε, χθες 3/12 το μπρεντ έκλεισε στα 85 $/βαρέλι με συνεχείς αυξήσεις από τις 20/11, ενώ για να βρούμε τιμή στα 60 $/βαρέλι πρέπει να πάμε πίσω στο Γενάρη του ...2021(!). Μια τελευταία λεπτομέρεια: ανεξάρτητα τι λέει ή τι θα ήθελε η κυβέρνηση Μπάιντεν, το πετρελαϊκό λόμπυ των ΗΠΑ δεν έχει κανένα λόγο να αυξήσει την παραγωγή, ούτε να ρίξει τις τιμές γιατί, αφενός έχει πρόβλημα με τα στρατηγικά αποθέματά του, αφετέρου γιατί έχει σημαντικά μικρότερα περιθώρια κέρδους, επειδή το σχιστολιθικό πετρέλαιο που πουλάει εξορύσσεται με τριπλάσιο κόστος από το ρωσικό, οπότε για να είναι κερδοφόρο πρέπει οι τιμές να παραμείνουν ψηλά.
Και το ερώτημα είναι: οι λαοί της Ευρώπης, θα το δεχθούν? Ο ελληνικός λαός θα το δεχθεί? Όλες οι σφυγμομετρήσεις, πανευρωπαϊκά - αλλά και στη χώρα μας που μας ενδιαφέρει πρωτίστως - καταγράφουν τεράστια κύματα λαϊκής οργής και τάσεις αποστοίχισης μεγάλων τμημάτων του λαού από το κυρίαρχο ευρωατλαντικό αφήγημα. Το θέμα είναι να εκφραστεί αυτό το υπόκωφο, κοχλάζον ρεύμα με ανοιχτούς, μαζικούς πολιτικούς και συγκρουσιακούς όρους. Στην Ελλάδα, ειδικά, που τα αντιΝΑΤΟ και φιλορωσικά αισθήματα του λαού ξεκινούν ούτως ή άλλως από μια καλύτερη αφετηρία σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ, το θέμα αυτό είναι το Νο 1 καθήκον της στιγμής.
Γι'αυτό και όλα τα συστημικά "σφυριά" χτυπάνε στο να μην υπάρξει η παραμικρή ρωγμή στο πολιτικό σύστημα, να στεγανοποιηθεί το τελευταίο ερμητικά απέναντι σε κάθε "υποψία διαρροής" προς μια πατριωτική, αντιιμπεριαλιστική, αντιΝΑΤΟ-αντιΕΕ πολιτική προοπτική. Η ηγεσία του ΚΚΕ δίνει "τα ρέστα της" για να υπονομεύσει κάθε αντιιμπεριαλιστική φωνή, μέσα κι έξω από τη χώρα, για το ΣΥΡΙΖΑ δεν το συζητάμε καν - κάθε μέρα και νέα ρεκόρ ατλαντισμού. Ακόμα και στον εξωκοινοβουλευτικό χώρο γίνονται οι "κατάλληλες" διεργασίες με τους γνωστούς ΝΑΤΟικούς υπαλλήλους του ΣΕΚ να αναλαμβάνουν "πρωτοβουλία κοινής καθόδου" με ΛΑΕ και άλλες δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έτσι ώστε να μην αφεθεί καμία "χαραμάδα" ούτε και στο άκρο "αριστερό" του πολιτικού φάσματος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Γερμανικός Σύλλογος Ευθανασίας ανακοίνωσε ότι οι μη εμβολιασμένοι ασθενείς δεν θα μπορέσουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους με τη βοήθεια μιας γερμανικής κλινικής ευθανασίας λόγω των φόβων ότι κάποιος από τους γιατρούς τους θα μπορούσε να μολυνθεί από τον COVID-19 
Σχολιο.- Στις φυλακές με πράσινο μίλι,πριν σε εκτελέσουν με ένεση ,σου τρίβουν το σημείο με οινόπνευμα!
Σχολιο.- Πίστεψε με, και εγώ όταν το διαβασα(Twitter), δεν το πίστευα. Έψαξα και τελικά το βρήκα σε αρκετά site... Κόσμος κλόουν...
Σχολιο.- είναι του '21 η είδηση. Τότε δεν ήξεραν ότι ΚΑΙ οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για το νεκρό παιδάκι απ την έκρηξη του λέβητα στις Σέρρες δεν μιλάμε για ατύχημα αλλά για φόνο εξ αμέλειας με κατηγορουμενους δημο και εργολάβο



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γελάνε και οι πέτρες. Η νέα διευθυντής της Κιβωτού Μαρτίνου ζήτησε νομική ασυλία να διαχειρίζεται εν λευκώ τα χρήματα της Κιβωτού
Εκτός από τραπεζίτες και γιατρούς Τώρα Ακαταδιωκτο και στους ΜΚΟυδες... Κούλης και πάλι Κούλης . Νέα Πολιτική, Νέα Ήθη , ΝεαΣυριζοκρατια. ( Συμπολιτευομενη- Αντιπολίτευση , περιμένει τον ΛΑΌ για να " σωθεί")



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Φόροι γιατί Υπάρχουν ?
Όλα τα έχουν κάνει ιδιωτικά, Παιδεία ,Υγεία ,Πρόνοιες -συντάξεις ,Ασφάλεια ,Ενέργεια ?
τα σύνορα ξεθώριασαν στον χάρτη και τα νερά στις πόλεις άρχισαν να θολώνουν !
Την κυβέρνηση (συμπολιτευόμενη κι αντιπολιτευόμενη ) και το κΥνοβούλειο γιατί μας το χρεώνουν τόσο ακριβά ?? Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να ζήσουμε εισάγοντας ΒΟΟΛευτές και Υπουργούς απο το μπαγκλαντέσσ ή κι απο το Μαλάουι που είναι και φτηνοί



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμή την συζήτηση που έχει ανοίξει για το νταλαροειδές Νατάσσα Μποφίλιου αφήνω την λίστα της ντροπής.
Τους "καλλιτέχνες" που έτρεξαν να σώσουν τον κώλο των Ουκρανοναζί δολοφόνων, καταδικάζοντας την απόκρουση της Ιμπεριαλιστικής περικύκλωσης της Ρωσίας από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουν κλέψει τα μαλιο -κέφαλα τους, Χρηματηστήριο,Τ.τ.Ε. ,PSI ,Λίστες !
Ασφαλιστικά ταμεία , Αποθεματικά ΟΤΑ , δημόσια έργα (μετρό θεσσαλονίκης ) ........ είς την ν στο τετράγωνο
Σχολιο.- sorry αλλά εμένα μου φταίει ΚΑΙ ο ρασοφορος με το κοντό ΒΑΜΜΈΝΟ μαλλάκι και την Φράγκο Παναγία πρεσβυταιρα. Άπαξ λαμόγιο δεν με νοιάζει το μέγεθος (άσε που μιλάμε για ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ σε κινητά και ακίνητα) . Τον σιχαθηκα εδώ και χρόνια με τη λαθρολατρεια του .. Δεν αργεί να σκάσει και το χαμόγελο.
Σχολιο.- Και το πόπολο πιστεύει ότι με τις εκλογές θα αλλάξουν τα πραγματα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι σκηνοθετημένες κοκορομαχίες των τσιπροκούληδων και εν γένει του καθεστώτος, δεν μπορούν να αποκρύψουν την ενιαία δομή του...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εν ενεργεία συνταγματάρχης λήστεψε τράπεζα στην Αργυρούπολη απειλώντας με χειροβομβίδα.
Παλιά οι συνταγματάρχες κάνανε  πραξικοπήματα.
Τώρα ληστεύουν τράπεζες!
Σχολιο.- Μια ζωή ξεφτιλισμένοι είναι μεταπολεμικά οι καραβανάδες... τους έδωσε εξουσία και προνόμια τότε το καθεστώς και τους έκανε υποχείρια...
Και μόνο από το πόσο απαράδεκτα φέρονται στα στρατευμένα παιδιά του λαού μας... ως τυπικοί θρασύδειλοι εκεί κάνουν μόνο τον καμπόσο, όχι στους πολιτικούς που τους κάνουν πίπες.
Τώρα ο ένας έκανε το ληστή, αν ψάξουμε λίγο, θα βρούμε και ναρκεμπόρους καραβανάδες και λαθρεμπόρους και κλεπταποδόχους και μαστρωπούς και φυσικά παιδεραστές... αναμενόμενο κι αυτό ως νουδούληδες μπατριώτες που είναι οι περισσότεροι.
Σχολιο.- Να θυμηθούμε την υπόθεση Ρωμιόπουλου που έφαγαν το παιδί πάνω στον Έβρο επειδή είδε το νταραβέρι κυκλώματος καραβανάδων ναρκεμπόρων με Τούρκους πρεζέμπορους... και η στρατιωτική ιεραρχία το έκανε αβαβά επειδή ήταν μπλεγμένοι υψηλόβαθμοι...
Αυτοί είναι οι καραβανάδες που δήθεν υπερασπίζονται τη χώρα και κάνουν τον καμπόσο στον Τούρκο μέχρι να αρχίσουν να πέφτουν βόμβες και να λακίσουν
Σχολιο.- Καραβανάδες. Ευχαρίστως να τους καταστρέψω. 
Όταν ο λαός ψοφάει της πείνας, είναι οι μαστρωποί του κεφαλαίου. 
Χώρια ότι εξ αιτίας τους, βρέθηκα στο νοσοκομείο με πνευμονία, διότι έβλεπα στην Κω, ότι ήσαν οι (σ.σ.: να μου συγχωρηθεί πραγματικά το παρακάτω) ντάβατζηδες των μαφιόζων πάσης φύσεως.
Ή καλύτερα, οι συνεργάτες τους, καθότι είναι οι στρατιώτες της ενταύθα κρατικής μαφίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πυροβόλισαν οι αστυνομικοί έναν Ρομά στη Θεσσαλονίκη που έβαλε βετζίνη 20 ευρω και έφυγε χωρίς να πληρώσει
Λένε κάποιοι ότι δεν έπρεπε καν να τον πυροβολήσουν, αλλά αφού είχαν τα στοιχεία του αυτοκινήτου  να πάνε μετά να τον συλλάβουν. Και δεν αναρωτιούνται αν μπορούνε οι αστυνομικοί να μπούνε στις γειτονιές τους. Για να μπούνε, πρέπει να καλέσουνε τα ΕΚΑΜ, γιατί όλοι είναι οπλισμένοι. Άλλοι λένε ότι απλώς έπρεπε ν ακολουθήσουν το αμάξι. Το οποίο έτρεχε σαν αφηνιασμένο.  Και αν παρέσυρε και σκότωνε τίποτα πεζούς στο δρόμο του, πάλι οι δικαιωματικούληδες θα έλεγαν ότι φταίει η αστυνομία.
Σχολιο.- Η ουσία λοιπόν είναι ότι αυτά τα περιστατικά πλέον γίνονται ρουτίνα.
Είναι ότι σε συγκεκριμένες γειτονιές δεν μπορείς πλέον να κυκλοφορήσεις, ειδικά βράδυ, διότι το να φας μαχαιριά για ένα εικοσάρικο ή ένα κινητό, είναι πανεύκολο.
Δηλαδή όπως έγραψα προηγουμένως, έχουμε γίνει Ονδούρα και Κολομβία... και καθόλου τυχαία δεν είναι και η επικράτηση της Τραπ "μουσικής" που εξυμνεί τη ντρόγκα, τη ληστεία, το νταβατζιλίκι κι όλα αυτά.
Σχολιο.-  το σχόλιο μου είναι καθαρά προσωπική μου γνώμη.Καταρχας είναι γύφτοι και είναι η πιο άχρηστη φάρα που υπάρχει στον πλανήτη.Ζουν σαν παράσιτα εναντίων άλλων.Οι νόμοι δεν υπάρχουν για αυτούς και το μυαλό τους είναι μόνο στην πουστια.
Σχολιο.- Όσο δεν σκύβουνε (πολιτεία & φορείς) στις κοινωνικές ομάδες με προβλήματα,
αυτά θα γίνονται και θα πληθαίνουν οι παραβατικές συμπεριφορές..
Όσο για την καραμέλα των 16χρονων και των ανηλίκων δεν βγάζεις άκρη, μπορεί να είναι και 30,
κάποιοι εξ´αυτών δεν έχουν καν ταυτότητα,
ούτε ξέρουν πότε έχουν γεννηθεί..
σχολιο.- Το πρόβλημα δεν αρχίζει και τελειώνει με τους Ρομά .
Τον τελευταίο καιρό σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας, γίνεται χαμός από ομάδες ανηλίκων που συμπεριφέρονται σαν μέλη συμμοριών.
Οι αιτίες που οδηγούν σε αυτά τα φαινόμενα είναι απλές. Χαμηλό βιοτικό επίπεδο.
Έλλειψη χρόνου των γονιών με τα παιδιά τους με αποτέλεσμα την έλλειψη παιδείας.
Τα σημερινά παιδιά , μεγαλώνουν μόνα τους , στον αυτόματο και με τις εικόνες και πρότυπα που παίρνουν έτοιμα, ξέρουμε όλοι από που.
Όσον αφορά τώρα αυτήν την κοινωνική ομάδα των Ρομά, ξεκάθαρα τόσο η πολιτεία, όσο και η ίδια αυτή κοινωνική ομάδα κατά πλειοψηφία, δε θέλει να ενταχθεί. Δεν είναι σημερινό φαινόμενο αυτό, ούτε το μοναδικό, ούτε το τελευταίο. Και αυτή η κατάσταση παρέμενε με κάθε κυβέρνηση που θυμάμαι από τα 2000 κι έπειτα...
Σχολιο.- Λες βλακείες. Οι Ρομά μέχρι το 1991 που ασχολούνταν με τα χωράφια σαν κολίγοι, δεν ακουγότανε για καμιά παραβατικότητα. Γιατί είχανε λεφτά. Μετά το 1991 τους αντικατέστησαν οι τσιφλικάδες με Αλβανούς που ήταν φθηνότεροι και το έριξαν στη παρανομία. Μετά αντικατέστησαν και τους Αλβανούς με άλλους λαθρομετανάστες, και το έριξαν κι αυτοί στην παρανομία.
Όσο για την εγκληματικότητα των ανηλίκων είναι σαφές και γνωστό. Χαμηλό οικονομικό επίπεδο. Δεν έχουνε λεφτά, δουλειές δεν υπάρχουν, αυτές με τα 300 ευρώ τα θεωρούν, και είναι κοροϊδιλίκι και δεν πάνε, οπότε ψάχνουν να βρουν από πού θα τα βρούνε, ναρκωτικά, πουτανιλίκι, κλοπές με όπλα, όλα αυτά που λανσάρει η τραπ και το σύστημα. Γιατί δεν πρόκειται να κλέψουν καμιά τράπεζα και κανένα κονομιμένο, γιατί δεν τους παίρνει και το ξέρουν. Κανένα φτωχό σαν κι αυτούς θα κλέψουν, τις πενταροδεκάρες του. 
Η φτώχεια γεννάει εγκληματικότητα!
Σχολιο.- 16 χρόνος πατερας βρέφους ενός έτους, Δεν φταει αυτός δεν φταιν οι αστυνομικοί ε ποιος φταίει;Εμείς που χουμε το αυτοκίνητο μας σε ακινησία γιατί δεν συμφέρει να το κινείς ,τι είμαστε μλκες;Ο αστυνομικός έπρεπε να τον πυροβολησει στο κεφάλι; Ότι κι αν είναι, είναι ένας 16 χρόνος έφηβος



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έστειλε μία μάνα το παιδί της στο σχολείο και της το γυρίσανε σε σακούλα επειδή έσκασε ένας λέβητας στο σχολείο.
Και δεν παραιτήθηκε κανείς.Βασικά ούτε που ίδρωσε το αυτάκι της παπαδιάς Κεραμέως,ζμπούτσατους όλα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα σχολείο στη Βιρτζίνια πυρπολείται από γονείς 
αφού ανακοίνωσε ότι στις εγκαταστάσεις του 
πρόκειται να πραγματοποιηθεί «After School Satan Club» 
που θα διευθύνει ο Satanic Temple.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρεις στρατιώτες Ουκρανικού τιμωρητικού τάγματος οδηγούν τρεις δικούς τους στρατιώτες για εκτέλεση, τους πυροβολούν και μετά πυροβολούν και το Ρωσικό drone που τράβηξε τη σκηνή σε βίντεο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Φάτε τον "Δικτάτορα" Πουτιν 
- Δώστε μας λεφτά για τον Ζελένσκι 
Τα Εγκζαρχεια κάνουν έρανο υπερ του Ζελένσκι ! Τα τσιράκια των ΗΠΑ απο εχθές και με την βούλα, τα Αναρχοσυριζο τσατσακια ένωσαν δυνάμεις με την ΜΚΟ υπερεργολαβο του ΝΑΤΟ που.....μετονομαστηκε !!! σε ....Solidarity Collectives 
Και ζητάει τι άλλο ;
ΛΕΦΤΑ....
Και δώστε βάση !
Δέχονται πληρωμές και σε....crypto....
Δηλώνουν λέει...."Αντιεξουσιαστες" 
Π ςςςςς https://athens.indymedia.org/post/
Σχολιο.- Να προσπαθούσαν έτσι για το καλό της Ελλάδας, και τί...στον κόσμο !
Παρ'όλα αυτά μας αποκαλύπτουν κάτι σημαντικό: πώς είναι "συντρόφια" με τους Ναζί, που πολεμούν στην πρώτη γραμμή. Επιτέλους το παραδέχτηκαν!
Σχολιο.- ..τα εξαρχεια στηριζουν τον κωμικο και τους ναζιστες του..??..και ζητανε λεφτα..??..πως τα θελουν σε μπουνιες η σε κλωτσιες..??..παντα αβανταριζαν το συστημα καποιοι ρουφιανοεπαναστατες εκει μεσα...
Σχολιο.- προέλευση της αρρωστημένης είδησης indymedia??? -ποτέ δεν αμφέβαλα για τη βρωμιά του Athens indymedia..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μεντβέντεφ συμβούλεψε τους Ευρωπαίους να προμηθευτούν κονιάκ, βαμβακερές κουβέρτες και λέβητες
Οι τιμές του πετρελαίου θα αυξηθούν αδιανόητα, τίποτα καλό δεν θα συμβεί για τον καταναλωτή, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, σχολιάζοντας την έναρξη ισχύος της ΕυρωΕννωσιτικης απόφασης για εισαγωγή πλαφόν τιμής στο πετρέλαιο από τη Ρωσία.
Σύγκρινε τις δυτικές χώρες με πολλούς αστούς που αφού έφαγαν σναπς με λουκάνικα και μπύρα, για πρώτη φορά, πέφτουν σε παγωμένο νερό για να δροσιστούν.
Κάποιοι από αυτούς, συνέχισε ο Μεντβέντεφ στο Telegram, θα ξυπνήσουν γρήγορα και θα πηδήσουν έξω. Κάποιοι θα μάθουν να κολυμπούν πολύ βλακωδώς σε παγωμένο νερό, ενώ άλλοι θα πεθάνουν.
«Θα θαφτούν, υψώνοντας ζοφερές προπόσεις ότι έπεσαν σε άνιση μάχη με τη ρωσική αρκούδα και τον στρατηγό Μορόζ. (... ) Το καλό για έναν Ρώσο είναι ο θάνατος για έναν Γερμανό», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Ο Μεντβέντεφ έμεινε έκπληκτος από το πώς η ανθρωπότητα πατάει συνεχώς στην ίδια τσουγκράνα, προσαρμόζοντας τις τιμές ώστε να ταιριάζουν στην πολιτική κατάσταση. Εξήγησε ότι τέτοιες δοκιμές τελειώνουν πάντα με την εξαφάνιση του προϊόντος ή την αύξηση της τιμής του. Το πετρέλαιο φυσικά δεν θα εξαφανιστεί, αλλά οι τιμές του θα ανέβουν ασύλληπτα. Μα πόσο θα ανέβει, κανείς δεν ξέρει ακόμα, εξήγησε ο Μεντβέντεφ.
«Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο - δεν θα είναι καλό για τον καταναλωτή, αυτό είναι σίγουρο. " Οπότε αφήστε τους να προμηθευτούν κονιάκ, κουβέρτες και θερμοσίφωνα. Ο χειμώνας μόλις ξεκίνησε», κατέληξε.
Στις 5 Δεκεμβρίου τέθηκε σε εφαρμογή το εμπάργκο της ΕΕ στο πετρέλαιο που μεταφέρεται από τη Ρωσία και τέθηκαν σε ισχύ οι περιορισμοί τιμών για τις παραδόσεις πετρελαίου μεταφερόμενου με τάνκερ στη θάλασσα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία επιτίθεται στις κρίσιμες ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας!
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξαπέλυσαν επιθέσεις με ρουκέτες στις κρίσιμες #ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας.
#Kiev, #Lviv, #Odessa, #Lutsk, #Dnipropetrovsk, #Mykolaiv, #Kharkiv, #Sumy, #Rivne, #Kryvyi_Rih και τμήματα της Δημοκρατίας της Μολδαβίας με #Τρανσνειστερία, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας της Δημοκρατίας της Μολδαβίας #Chisinau, είναι χωρίς ηλεκτρισμό.
σε μια σειρά από περιοχές της #Ουκρανίας, οι συνδέσεις #κινητών και #internet διακόπτονται σοβαρά. #metro σταμάτησε στο Κίεβο



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιλιαδες τάφοι Ουκρανών με τη χορηγία της ΔΥΣΗΣ
Ένας δυτικός ή αγγλόφωνος τουρίστας σχολιάζει τη σφαγή των Ουκρανών στρατιωτών παρατηρώντας τους φρέσκους τάφους σε ένα νεκροταφείο. Όλοι αυτοί οι τάφοι είναι μόνο από τον Οκτώβριο και μόνο από τους ντόπιους, λέει, ενώ στο τέλος του βίντεο τον ακούτε να λέει ότι το νεκροταφείο έχει φτάσει στην πλήρη χωρητικότητά του. Παρόλ' αυτά επιμένει: "Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω ό,τι κι αν γίνει".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Βρετανοί νοσηλευτές και οδηγοί ασθενοφόρων θα πρέπει να παραιτηθούν από τις απαιτήσεις για υψηλότερους μισθούς, στέλνοντας ένα «σαφές μήνυμα στον Πούτιν», είπε ο βρετανός υπουργγός. 
Τεραστια μείωση της κατανάλωσης στη Βρετανία σύμφωνα με το Bloomberg που οδηγεί σε μαζικές απολύσεις πριν τα Χριστούγεννα.
Μεγαλες αλυσίδες καταστημάτων βλέπουν τους τζίρους να καταρρέουν την πιο κρίσιμη εποχή του έτους.
Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΘΑΤΣΕΡ ΘΑ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΟΝΕΙΡΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ήμουνα και είμαι με τον Άσαντ ,ήμουνα με τον Καντάφι ,είμαι με την Παλαιστίνη ,είμαι με το Ντομπας εδώ και 8 χρόνια ,είδα το ναζιστικό πραξικόπημα στο Μαϊνταν που οργάνωσαν οι ΗΠΑ και η ΕΕ ,είμαι κατά του ΝΑΤΟ ,είμαι με τους ανεμβολιαστους και εναντίον κάθε υποχρεωτικοτητας,είμαι με τους υγιονομικους
Είμαι εννοείται εκτός κόμματος ,εκτός οποιασδήποτε "ομπρέλας",γράφω ότι θέλω και αδιαφορω για την γνώμη των άλλων εδώ και πολλά χρόνια , γενικα είμαι τίποτα και τα πάντα 
Και ακολουθω την δικιά μου συνείδηση ,τον δικό μου "δαίμονα " 
Και σε οποιον αρέσει
Σχολιο.- Θα μου επιτρέψεις να συμπληρώσω ως ένας άνθρωπος που σε παρακολουθώ όλα αυτά τα χρόνια, πως είσαι πραγματικά με την Παλαιστίνη και δεν την χρησιμοποιείς ως βιτρίνα για να κρύψεις την βρώμικη ατζέντα που υπηρετούν όπως κάνουν πολλοί άλλοι
Σχολιο.- Νομίζω πως είσαι με τον αδύναμο, τον αδικημένο, αυτόν που βρίσκεται σε ανάγκη, με τον άνθρωπο γενικότερα. Δεν ξέρω αν είναι ακριβής η ερμηνεία μου. Εγώ έτσι το βλέπω και κρατώ ανάλογη στάση σύμφωνα με τις δυνάμεις μου, χωρίς να κάνω συγκρίσεις.
Σχολιο.- Σε θεωρώ γνήσιο και ειλικρινή τύπο ανθρώπου, που πράττει κατά πως ορίζει η συνείδησή του, ανεξάρτητα από το αν αρέσει ή δεν αρέσει. Συνέχισε έτσι 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΓNΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ»
Εμίρ Κουστουρίτσα
Παλαιός γνώριμος και τωρινός καλεσμένος του 35ου Πανοράματος στο πλαίσιο του αφιερώματος «35 χρόνια προσωπικότητες», ο γνωστός Σέρβος σκηνοθέτης αντεπιτέθηκε σχολιάζοντας την «εξαφάνιση» της τελευταίας του ταινίας από τα δίκτυα διανομής ως επακόλουθο όσων του καταλογίζουν για τη σχέση του με τον Ρώσο πρόεδρο και τις «φιλορωσικές» απόψεις του.
Επίσημος καλεσμένος του 35ου επετειακού Φεστιβάλ «Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου» ήταν ο Σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα, παλιός γνώριμος και φίλος του Νίκου Φένεκ Μικελίδη.
Ο ίδιος θα παρευρεθεί σήμερα στην Τελετή Λήξης του Πανοράματος και χθες έδωσε συνέντευξη στην ΕΣΗΕΑ. 
Εχει ξανάρθει πολλές φορές στην Ελλάδα, ωστόσο αυτή τη φορά είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η παρουσία του εδώ, καθώς αφενός η τελευταία του ταινία, «On the Milky Road», με τη Μόνικα Μπελούτσι (2016), δεν έγινε δεκτή ούτε στις Κάνες και δεν πήρε διανομή σε καμία χώρα και αφετέρου του αφαιρέθηκε πριν από λίγους μήνες το βραβείο «Cristian» για την παγκόσμια προσφορά του στο σινεμά (να θυμίσουμε πως τον χαρακτήριζαν Σέρβο «Φελίνι»!) από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Febiofest της Τσεχίας, εξαιτίας της στήριξης που υποστηρίζουν πως επέδειξε προς τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Τότε (Μάρτιος 2022) ο ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος του Φεστιβάλ, Φέρο Φένιτς, είχε δηλώσει πως από τη μια δεν έπρεπε να δοθεί ποτέ το εν λόγω βραβείο στον Κουστουρίτσα εξαιτίας «της τάσης του να θαυμάζει και να υποστηρίζει ολοκληρωτικούς ηγέτες» και αφετέρου πως του αφαιρείται καθώς ο σκηνοθέτης του «Καιρού των Τσιγγάνων» αποδέχθηκε την πρόταση του Ρώσου υπουργού Πολιτισμού να γίνει διευθυντής του Κεντρικού Ακαδημαϊκού Θεάτρου του Ρωσικού Στρατού στη Μόσχα.
Τον ρωτήσαμε ακριβώς γι' αυτό: αν πράγματι έχει αποδεχθεί αυτή τη θέση, πώς αισθάνεται με την αφαίρεση του βραβείου και αν όντως στηρίζει ολοκληρωτικούς ηγέτες. Ηταν η πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της δίωρης αυτής συνέντευξης που ο Εμίρ Κουστουρίτσα άρχισε να βρίζει: «Ολα αυτά είναι ψέματα» είπε.
«Πράγματι δέχθηκα πρόταση να αναλάβω τη διεύθυνση του Κεντρικού Ακαδημαϊκού Θεάτρου του Ρωσικού Στρατού στη Μόσχα, καθώς είναι γνωστό ότι θαυμάζω τον Κόκκινο Στρατό, αφού αυτός κέρδισε τον Χίτλερ και όχι οι Αμερικανοί! Και ναι, δεν απορρίπτω το ενδεχόμενο στο μέλλον να συνεργαστώ μαζί τους. Ωστόσο δεν έχω αναλάβει καμία διεύθυνση. Ο Φέρο Φένιτς, με τον οποίο ήμασταν συμφοιτητές στην Πράγα, τα κάνει αυτά επειδή δεν έχει καταφέρει όσα εγώ κινηματογραφικά - ο μαλάκας... Οσο για το βραβείο του, δεν μπορώ να του το επιστρέψω καθώς το έχω ξεχάσει σε κάποιο ξενοδοχείο...» απάντησε.
Και συνέχισε: «Διαδίδουν ψεύτικες ειδήσεις για μένα, για να με διαβάλουν. Γνωρίζω και έχω συναντήσει τον Πούτιν, αλλά δεν ανήκω σε κανέναν. Θαυμάζω τον ρωσικό πολιτισμό και δεν μπορώ να δεχθώ να μην επιτρέπεται να ακούμε Τσαϊκόφσκι από μεγάλες ορχήστρες και μαέστρους ή να ανεβάζουμε Ντοστογιέφσκι. Λένε πως το Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων λέει ψέματα και κάνει προβοκάτσιες - το ΒΒC δηλαδή τι είναι; Δεν είναι χειραγωγούμενο από το αγγλικό κράτος; Λένε για τους αγωνιστές της Ουκρανίας, αλλά κανείς δεν λέει πως μέσα σε αυτούς υπάρχουν υμνητές του Χίτλερ και ακραίοι εθνικιστές. Με έχουν κατηγορήσει πως ήμουν υπέρ του Μιλόσεβιτς, πως με την ταινία μου “Underground” δεν έδειξα την πραγματική Σερβία. Μα τα όσα γίνονται τώρα παγκοσμίως είναι πολύ χειρότερα από τα όσα έκανε ο Μιλόσεβιτς! 
Εχουμε μια ολιγαρχία του πλούτου που θέλει να μας βάλει τσιπάκια στον εγκέφαλο, μας παρακολουθούν από τα κινητά μας, και έχουμε ανθρώπους όπως ο Ελον Μασκ και ο Μπιλ Γκέιτς να μιλάνε λες και είναι οι νέοι Μαρξ και Ενγκελς! Δημιουργούν smart phones (“έξυπνα κινητά”) και “έξυπνα σπίτια” αλλά όχι έξυπνους ανθρώπους. Ο νέος “βιολογικός” άνθρωπος που θέλουν να δημιουργήσουν θα μπορεί να κάνει τα πάντα αλλά δεν θα έχει κοινωνική συνείδηση!
Ο βιομηχανικός τους κόσμος δημιουργεί ψευδαισθήσεις: σου τάζει νέες ευκαιρίες αλλά όλο αυτό είναι μια απάτη! Ούτε ελευθερία ούτε δημοκρατία έχουμε ουσιαστικά. Λογοκρίνουμε (καταργούμε σχεδόν) τον ρωσικό πολιτισμό, κάτι που δεν τόλμησε να κάνει ούτε ο Χίτλερ. Εχουμε έναν ξεμωραμένο πρόεδρο στις ΗΠΑ και μια Ευρώπη που αυτοκαταστρέφεται. Αρκεί να σας πω πως επειδή στην ταινία μου “On the Milky Road” έδειχνα στρατιώτες του ΝΑΤΟ να σκοτώνουν πολίτες, απορρίφθηκε από τις Κάνες, εξαιτίας αμερικανικής παρέμβασης (και το ξέρω), και δεν παίχτηκε σχεδόν πουθενά. Αυτή είναι η ελευθερία και η δημοκρατία τους; Ολοι προσκυνάμε την τεχνολογία και κανείς δεν λέει πως αυτή είναι ένα μέσο κυριαρχίας πάνω στους λαούς. Εχουμε γίνει “θύματα” της πολιτικής τους ορθότητας που είναι ο μεγαλύτερος δολοφόνος της κοινωνικής συνείδησης. Ζούμε στην εποχή της λογοκρισίας νεοσυντηρητικών καθεστώτων».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποτε ρωτήθηκε η ανθρωπολόγος Margaret Mead από ένα φοιτητή της ποιο ήταν το πρώτο σημάδι πολιτισμού σε μια κουλτούρα.
Ο φοιτητής περίμενε ότι η Mead θα του μιλούσε για κάποιο αγκίστρι, για κεραμικά σκεύη ή μυλόπετρες.
Όμως η Mead του είπε ότι το πρώτο σημάδι πολιτισμού σε μια αρχαία κουλτούρα ήταν ένα μηριαίο οστό που είχε σπάσει κι έπειτα είχε θεραπευθεί.
Εξήγησε ότι στο ζωικό βασίλειο όταν σπας το πόδι σου, πεθαίνεις.
Δεν μπορείς να δραπετεύσεις από τον κίνδυνο, ούτε να πας στο ποτάμι να πιεις νερό, ούτε να ψάξεις τροφή.
Γίνεσαι βορά των θηρίων που παραμονεύουν. Κανένα ζώο δεν επιβιώνει με σπασμένο πόδι, τον χρόνο που χρειάζεται για να δέσει το οστό.
Ένα μηριαίο οστό που έχει θεραπευθεί είναι απόδειξη ότι κάποιος αφιέρωσε χρόνο για να μείνει μαζί με εκείνον που έπεσε, έδεσε την πληγή, τον μετέφερε σε ασφαλές μέρος και τον βοήθησε να αναρρώσει.
Η Mead είπε ότι το σημείο στο οποίο αρχίζει ο πολιτισμός είναι η βοήθεια σε κάποιον στην δυσκολία
Είναι η αλληλεγγύη .
«Το να βοηθάς κάποιον άλλο μέσα από δυσκολίες είναι εκεί που ξεκινά ο πολιτισμός» είπε η Mead.
«Είμαστε στα καλύτερά μας όταν φροντίζουμε και να στηρίζουμε άλλους. Να είστε πολιτισμένοι».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το γκέτο της Γάζας ξαναβομβαρδιζεται από το κράτος απαρτχάιντ σημερα Κυριακή
#Gaza concentration camp. Tonight.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινό κανάλι παίρνει συνέντευξη από οπαδούς Εγγλέζους φανς (!!)που φωνάζουν ""ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ "
#free_Palestine
Ουάου το Ισραήλ έχει πρόβλημα αν ακόμα και οι Άγγλοι οπαδοί του ποδοσφαίρου ξέρουν τι ετοιμάζουν



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Υπ. Άμυνας Ρωσίας επιβεβαιώνει ότι ουκρανικά drones επιτέθηκαν σε ρώσικες αεροπορικές βάσεις στη ρώσικη ενδοχώρα και σκοτώθηκαν 3 στρατιώτες από τα συντρίμμια των drones που καταρρίφθηκαν ενώ 2 αεροσκάφη υπέστησαν ελαφριές ζημιές! Mε καταιγίδα 100 πυραύλων απάντησε η Μόσχα. Στο σκοτάδι όλη η Ουκρανία! 
05/12/2022



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πούτιν υπέγραψε νόμο που επιβάλλει βαριά πρόστιμα για “προώθηση μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων, παιδεραστίας και αλλαγής φύλου”!
05/12/2022



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νοσοκομεία χωρίς θέρμανση στη Γαλλία.. για την Φασιστο-Ουκρανία ρε γαμώτο …ΕΕ ΝΑΤΟ σας στέλνουν το λογαριασμό.. Ζούμε μες στην τυραννία στο σκοτάδι το βαθύ.. έρχονται blackout
04/12/2022



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΟΚ! Δεν αναγνωρίζουν τη βάφτιση Ορθοδόξων! Απαιτούν να ξαναβαπτιστούν από τους σχισματικούς ΟυκροΝαζί του Βαρθολομαίου!
5/12/2022   -   22.04 μ.μ.
Η εκκλησία ανήκει στις αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες κι οι ιεράρχες εκτελούν εντολές των ΗΠΑ, απρόκλητα, χωρίς ίχνος ντροπής...
Μόνον απορίες προκαλεί αυτός ο εξευτελισμός κάθε έννοιας Χριστιανισμού, εκκλησίας κι Ορθοδοξίας! Γιατί σιωπούν ένοχα οι ιεράρχες της ελληνικής εκκλησίας; Γιατί δεν διακόπτουν τη μνημόνευση του Νατοϊκού υπαλλήλου, σχισματικού Ουνίτη Αρώνη (Βαρθολομαίου);
Ως που μπορεί να φτάσει η καταρράκωση της Ορθοδοξίας για τα μάτια του κοκαϊνομανή ΟυκροΝαζί κλόουν;
Δεν υπάρχει ούτε ένας ιεράρχης που να ντρέπεται και να φοράει ράσα, να είναι Χριστιανός, σ' αυτή την αποικία με την επωνυμία Ελλάδα;

Η αποκάλυψη που θα έπρεπε να ξεσηκώσει κάθε Χριστιανό Ορθόδοξο:
Όσοι έχουν βαφτιστεί στις Ορθόδοξες εκκλησίες πρέπει τώρα να ξαναβαφτιστούν, στα Ουκρανικά, σύμφωνα με τους νέους κανόνες. της νέας εκκλησίας!!!
Όπως γνωρίζεις, η βάφτιση αποτελεί μυστήριο, που γίνεται ΜΟΝΟ μία φορά!
Οι εκεί Ουκρανοί παππάδες ανάρτησαν αυτήν την ανακοίνωση: "Αγαπητοί ενορίτες!
Σε σχέση με τα τελευταία γεγονότα, όλες οι βαπτιστικές τελετές που διεξάγονται από ιερείς της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ακυρώνονται!
Μπορείτε να εγγραφείτε για το επαναληπτικό βάπτισμα, στο PCU"
Μιλάμε, για πολύ γέλιο!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΝΙΚΟΣ στην Ευρώπη! 60% ΑΥΞΗΣΗ στο ρεύμα στη Γερμανία, διαρκώς μπλακ άουτ στη Γαλλία...
5/12/2022  -   13.30 μ.μ.
Οργανωμένες διακοπές ρεύματος σχεδιάζει το Παρίσι για να εξοικονομήσει ενέργεια τον χειμώνα ενώ την ίδια ώρα οι Γερμανοί τρίβουν… τα μάτια τους από τους αυξημένους λογαριασμούς ρευμάτων που λαμβάνουν.
Στην Ευρώπη είναι πλέον εμφανείς ότι δεν υπάρχουν ενεργειακοί παράγοντες λόγω του πολέμου στη Ρωσία και των κυρώσεων που ακολούθησαν το γεγονός ότι ώθησε τον Εμμανουέλ Μακρόν σε μια επικοινωνιακή αντίθεση προκειμένου να καθησυχάσει την ανησυχία σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Την ίδια ώρα η Γερμανία θεσπίζει πλαφόν στην τιμή του ρεύματος από τον Ιανουάριο προκειμένου να ανακουφίσει τον πληθυσμό από τις δραματικές αυξήσεις και να δώσει κίνητρα για μείωση της κατανάλωσης.
Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί
Σημαντικές αυξήσεις έλαβαν τις τελευταίες ημέρες οι λογαριασμοί ρεύματος στη Γερμανία. Για παράδειγμα μία εταιρεία στην Κολωνία πρόκειται να υπερδιπλασιάσει τις τιμές της στον Ιανουάριο. Ακόμα, ζητούν πλέον από τους πελάτες της, οι οποίοι όπως συνηθίζεται συνήθως στη Γερμανία προπληρώνουν το ρεύμα, 55 λεπτά ανά κιλοβατώρα, που αντιστοιχεί με αύξηση 130% σε σχέση με τους τελευταίους μήνες του 2022
H Deutsche Welle στο σχετικό ρεπορτάζ σημειώνει ότι ο πάροχος, αιτιολογώντας την αλματώδη αύξηση τιμών, παραπέμπει στο υψηλότερο κόστος προμήθειας ρεύματος: «Σε σύγκριση με πέρυσι, το κόστος στα χρηματιστήρια ηλεκτρικής ενέργειας έχει αυξηθεί περισσότερο από 300%. Σε ορισμένες περιόδους μάλιστα η τιμή δεκαπλασιάστηκε. Παράλληλα αυξήθηκαν και τα τέλη χρήσης δικτύου». Ο κύριος λόγος για την εκτόξευση των τιμών ρεύματος είναι η εντυπωσιακή άνοδος στην τιμή του φυσικού αερίου λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
60% αγγίζουν οι αυξήσεις στη Γερμανία
Η διαδικτυακή πύλη σύγκρισης τιμών Check24 καταγράφει ήδη περισσότερες από 580 περιπτώσεις αυξήσεων στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος από τον Ιανουάριο: «Αφορά περίπου 7,3 εκατομμύρια νοικοκυριά», αναφέρει η ιστοσελίδα σημειώνοντας ότι οι αυξήσεις ξεπερνούν κατά μέσο όρο το 60%. Μια άλλη διαδικτυακή πύλη σύγκρισης τιμών, η Verivox, τοποθετείται η αύξηση βάσει διαφορετικών στοιχείων στο 54%.
Η άνοδος των τιμών ρεύματος διαφέρει από κρατίδιο σε κρατίδιο. Ενδεικτικά οι δημοτικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στο Πότσνταμ του Βρανδεμβούργου αυξάνουν τις τιμές κατά 21% στα 46,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Στο Μόναχο της Βαυαρίας η τιμή ρεύματος στη δημοτική επιχείρηση κοινής ωφελείας θα αγγίζει από την Πρωτοχρονιά τα 62 λεπτά, ενώ μέχρι σήμερα ήταν μόλις 25 λεπτά.
Ενδιαφέρον έχει ότι και πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία οι τιμές ρεύματος στη Γερμανία έχουν αυξηθεί σημαντικά με την αλλαγή του χρόνου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Check24 τον Νοέμβριο του 2020 ένα μέσο νοικοκυριό με κατανάλωση 5.00 κιλοβατώρες για κάθε κιλοβατώρα 29,4 λεπτά. Ένα χρόνο αργότερα ήταν 31,6 λεπτά και φέτος τον Νοέμβριο 42,7 λεπτά.
Μπαίνει πλαφόν στις τιμές ρεύματος
Με το πλαφόν στην τιμή του ρεύματος η γερμανική κυβέρνηση αποσκοπεί να ανακουφίσει τον πληθυσμό από τις δραματικές αυξήσεις. Για τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις προβλέπει μια τιμή το πολύ 40 λεπτά ανά κιλοβατώρα μέχρι το 80% της κατανάλωσης ρεύματος της περασμένης χρονιάς.
Δίνει έτσι κίνητρο σε πολίτες και επιχειρήσεις να εξοικονομήσουν ρεύμα. Το πλαφόν τίθεται σε εφαρμογή το Μάρτιο του 2023, θα έχει ωστόσο αναδρομική ισχύ για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Αρκετές λεπτομέρειες θα πρέπει ακόμη να διευκρινιστούν προτού ψηφιστεί ο σχετικός νόμος.
Πώς θα εξελιχθούν οι τιμές ρεύματος τη νέα χρονιά;
Ο ειδικός στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας Μίρκο Σλόσαρτσεκ από την εταιρεία συμβούλων Enervis εκτιμά μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa ότι τα επόμενα χρόνια οι τιμές για τα νοικοκυριά δεν θα πέσουν στα επίπεδα του πολέμου στην Ουκρανία.
Θεωρεί δεδομένο ότι το 2023 και το 2024 οι τιμές θα κυμανθούν γύρω στα 40 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Ο Γερμανός ειδικός δεν αποκλείει μάλιστα μετά το 2024 τιμές γύρω στα 50 λεπτά. Και τονίζει ότι το μεγαλύτερο μέρος της τελικής τιμής ρεύματος αποτελούν δασμοί, εισφορές, τέλη και φόροι.
Ανησυχούν τους Γάλλους ενδεχόμενα μπλακάουτ
Στη Γαλλία ανησυχία προκαλεί στον πληθυσμό εδώ και μέρες τα σχέδια του υπουργικού συμβουλίου για πιθανές ώρες διακοπές ρεύματος το χειμώνα με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας. Οι διακοπές θα έχουν ταυτόχρονα περίπου 6 εκατομμύρια κατοίκους και συμπεριλαμβάνουν ακόμα και σχολεία. Στο ζήτημα πήρε θέση τώρα ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.
«Οχι στον πανικό» είναι τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Εμανουέλ Μακρόν για να καθησυχάσει τους Γάλλους για τις πιθανές διακοπές ρεύματος, για τις οποίες προετοιμάζεται ενεργά η γαλλική ΔΕΗ, EDF.
Με αυτό που απέκτησε από την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ο Εμανουέλ Μακρόν προσπάθησε με συνεντεύξεις και δηλώσεις να εκτονώσει τη νέα κρίση για την ενέργεια στο εσωτερικό της χώρας, που έχει αρχίσει να φουσκώνει με απεργίες και διαδηλώσεις. «Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεστε», είπε χθες, «είναι εντελώς φυσιολογικό να προετοιμαστεί η κυβέρνηση για μια ακραία κατάσταση, γιατί τα χρόνια μας έχουν δείξει ότι μερικές φορές μπορεί να συμβεί το αδιανόητο», υπογράμμισε.
Η λέξη «πανικός» από τα προεδρικά χείλη τελικά, δεν δείχνει ωστόσο να καθησυχάσει τους Γάλλους. Με δεδομένο μάλιστα ότι προβλέπονται κάποιες εξαιρέσεις από τις διακοπές ρεύματος για το 40% του πληθυσμού. Ανάμεσά τους τα νοσοκομεία, τα αστυνομικά τμήματα, οι πυροσβέστες. Το 60% άρχισε ήδη να ανησυχεί και ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες. Πρώτοι για παράδειγμα, οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών που ζητούν εξαίρεση για τα σχολεία, το ίδιο και ορισμένοι αγρότες. Οι δε οδηγοί σκέπτονται ότι θα επικρατήσει πανικός στους δρόμους εάν κοπεί το ρεύμα στους σηματοδότες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πογκρόμ των Ορθοδόξων από τους ΟυκροΝαζί... & ο νιχιλιστής Αρχοντώνης...
5/12/2022  -  10.39  π.μ.
Η Ρωσία δεν χρειάζεται να δαιμονοποιεί τους ΟυκροΝαζί του κοκαϊνομανή κλόουν... γιατί οι ίδιοι κάνουν τα πάντα για αυτό!
Εδώ, για παράδειγμα, είναι τι συμβαίνει (4 Δεκέμβρη 2022) στους δρόμους του χωριού Shirokino (25 περίπου χιλιόμετρα από τη Μαριούπολη), μετά από την επιδρομή του Αζόφ στα σπίτια των 1.000 περίπου κατοίκων... Οι Ναζί του ΝΑΤΟ καίνε τις εικόνες που βρέθηκαν στα σπίτια πολιτών, σε πανηγυρική διάθεση στους δρόμους του χωριού. Κι οι δειλοί Ναζί της "πολιτισμένης" δύσης, στις φωτογραφίες που αναρτούν για το "έργο" τους... καλύπτουν τις γουρουνίσιες φάτσες τους... (με κάθε σεβασμό προς τα συμπαθέστατα γουρούνια)...
Η έναρξη του πογκρόμ εναντίον της Ορθοδοξίας έγινε στη Λεόπολη -σήμερα Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία.
Η περιφέρεια της Λεόπολης απαγόρευσε όλες τις δραστηριότητες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, που ανήκει στο Πατριαρχείο της Μόσχας.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο του Λβιβ ανακοίνωσε την απαγόρευση των θρησκευτικών δραστηριοτήτων της Ορθόδοξης Εκκλησίας σ' όλη την περιφερειακή επικράτεια.
Η ανακοίνωση έγινε από τον "βουλευτή της Ουκρανικής βουλής" Ολέκσιγι Χοντσαρένκο του κόμματος 'Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη', που πρόσκειται στο κόμμα του δικού μας Αλέξη Τσίπρα, τον Πέτρο Ποροσένκο.
Στις 23 Νοέμβρη είχε μάλιστα παρουσιαστεί στο λεγόμενο κοινοβούλιο του Κιέβου των ΟυκροΝαζί και το νομοσχέδιο για την απαγόρευση της δραστηριότητας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία.
Η μυστική υπηρεσία των ΟυκροΝαζί (Security Service of Ukraine - SBU) εισέβαλε νύχτα και διεξήγαγε 12ωρη έρευνα στην επισκοπή της Τσερνιβτσί, επονομαζόμενη και "Μικρή Βιέννη" (στην πλευρά της Ρουμανίας), αλλά χωρίς να βρει κανένα στοιχείο ενοχής των Ορθοδόξων...
Ο Αρχιμανδρίτης Νικήτας (Storozhuk) μίλησε για αυτό και σε βίντεο: «Οι δυνάμεις ασφαλείας ανάγκασαν χθες τους μοναχούς κι ιερείς της Μητρόπολης να σηκωθούν από το κρεβάτι τους, σπάζοντας τις πόρτες τους...
Μας έβγαλαν από τα δωμάτιά μας, μας έσπρωξαν στον τοίχο, μας έγδυσαν και μας φωτογράφισαν. Δόξα τω Θεώ, δεν ακούστηκαν πυροβολισμοί εναντίον μας, παρόλο που δεχόμασταν τέτοιες απειλές για τη ζωή μας».
Η μυστική υπηρεσία του κοκαϊνομανή ανακοίνωσε ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε σχέση με καταγγελίες για εθνική προδοσία...
Ένα πογκρόμ χωρίς προηγούμενο στην Ορθόδοξη εκκλησία...