Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Τριτη 6 Δεκεμβριου 2022


ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΟΙ, ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΙ, ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Νέα διάταξη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που βγαίνει σε διαβούλευση, παρατείνει το υποχρεωτικό rapid test στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους μέχρι και τις 31 Μαρτίου του 2023!

Ειδικότερα, παρατείνεται έως την 31η.3.2023 η υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού ή βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης από τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Aπλές σκέψεις : Όσοι έχουν κάνει τη συγκεκριμένη ιατρική πράξη δε νοσούν; Kαι βέβαια νοσούν! Δε μεταδίδουν; Kαι βέβαια μεταδίδουν! Όμως, υποχρέωση να κάνουν εβδομαδιαία tests έχουν μόνο οι άλλοι! Αυτοί που δεν έκαναν την ίδια ιατρική πράξη! Aναζητείται επιστημονική(και όχι μόνο) λογική!

Σχολιο.- δεν έχουν λογική οι φασίστες•

άσε που επιμένουν στο τεστ, για να συγκρατήσουν (όσο μπορούν) την Αποκάλυψη της ψευτιάς περί "πανδημίας"



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ετοιμάζεται σχέδιο το 2023 που συνδέεται με τον Τζ. Σόρος για να εφαρμοστεί «παγκόσμια λογοκρισία» στην Google και το YouTube για την μετάδοση μόνο των επίσημων ΨΕΜΑΤΩΝ!

6/12/2022

Τι κι αν έχουν πέσει σε όλα έξω και έχουν καταστρέψει ζωές με την πολιτική της ψευτοπανδημίας τους. Στις αρχές του 2023, το Διεθνές Δίκτυο Ελέγχου Γεγονότων (IFCN) του Ινστιτούτου Poynter θα ξεκινήσει ένα νέο «Παγκόσμιο Ταμείο Ελέγχου Γεγονότων» που η Google και το YouTube βοήθησαν να χρηματοδοτηθεί με επιχορήγηση 13,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η πρωτοβουλία που συνδέεται με τον Τζορτζ Σόρος στοχεύει να ενισχύσει την παγκόσμια λογοκρισία ενάντια στην «παραπληροφόρηση» στο διαδίκτυο. Το δίκτυο του Ινστιτούτου Poynter των 135 οργανισμών «ελέγχου γεγονότων» συμμετέχουν όλοι, προερχόμενοι από 65 χώρες και καλύπτουν 80 γλώσσες.

«Το Παγκόσμιο Ταμείο Ελέγχου Γεγονότων θα βοηθήσει τους ελεγκτές να κλιμακώσουν τις υπάρχουσες λειτουργίες ή να ξεκινήσουν νέες που ενισχύουν παράλληλα (κατα αυτούς) τις αξιόπιστες πηγές που υποτίθεται μειώνουν τη ζημιά της παραπληροφόρησης σε όλο τον κόσμο», λέει η ομάδα.

Το σχέδιο είναι κάθε οργανισμός-μέλος «να ενσωματώσει νέες τεχνολογίες, να δημιουργήσει ή να επεκτείνει ψηφιακά αποτυπώματα, να βελτιστοποιήσει τα εργαλεία επαλήθευσης και να αυξήσει τις δυνατότητές του για να εμβαθύνει τη δέσμευση του κοινού μέσω καινοτόμων μορφών αφήγησης, όπως ήχου, βίντεο ή podcast» με τα παρεχόμενα χρήματα.

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή του IFCN, Baybars Örsek, «ο κόσμος χρειάζεται έλεγχο δεδομένων περισσότερο από ποτέ». Με λίγα λόγια θα μας δείχνουν μόνο ότι αυτοί θέλουν, όπως τα ψέματα που μεταδίδουν τρία χρόνια τώρα, επιβάλλοντας παγκόσμια λογοκρισία!

Αν η επιστήμη αλλάζει συνεχώς, τότε πώς ορίζει κανείς την «ιατρική παραπληροφόρηση;»

Πως ακριβώς σχεδιάζει το IFCN και οι οργανώσεις-μέλη του Σόρος να εξετάζουν συνεχώς μεταβαλλόμενες πληροφορίες προκειμένου να εντοπίσουν παραπληροφόρηση;

Πάρτε για παράδειγμα τα «εμβόλια» του Covid-19. Από την αρχή, μας είπαν ότι δεν σταματούν την εξάπλωση της ασθένειας ούτε προλαμβάνουν τη μόλυνση. Στην καλύτερη περίπτωση, το μόνο που κάνουν είναι να μειώνουν τα συμπτώματα – και ακόμη και αυτός ο ισχυρισμός φαίνεται να είναι αναληθής.

Οι πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook ήδη επιβάλλουν λογοκρισία και παραπληροφόρηση. Και η πραγματική επιστήμη θάβεται πίσω απο αυτά, ακόμη και επίσημες πηγές, έχουν αλλάξει πάρα πολλές φορές τις απόψεις κατά τη διάρκεια της απάτης.

Μια μέρα, κάτι θεωρείται «παραπληροφόρηση» και την επόμενη, είναι επιστημονικά ακριβές. Πώς σχεδιάζει λοιπόν το IFCN να το αντιμετωπίσει;

Το IFCN δεν σχεδιάζει αυτό, δεν ενδιαφέρεται για την αλήθεια. Αυτό που έχει συμφέρον είναι η προώθηση μιας ελιτ ατζέντας, η οποία, όσον αφορά τον παρανο-ιό τους, θα σημάνει την ανεύ αντίλογου όλες τις παρεμβάσεις που προωθούνται από τους Δημοκρατικούς, δηλαδή μάσκες προσώπου, κοινωνική απόσταση και ενέσεις και δε ξέρουμε τι άλλο μας ετοιμάζουν.

«Το Ινστιτούτο Poynter που συνδέεται με τον Σόρος και το PolitiFact που ευνοεί διαβόητα τους δημοκρατικούς και μισεί τους συντηρητικούς, ρίχνοντας αντίθετες απόψεις, ακόμα και άβολα γεγονότα, σε καταπιεσμένο ή λογοκριμένο καθαρτήριο», είναι ο τρόπος που δρούν μέχρι τώρα, τι παραπάνω θα κάνουν;

Και τώρα η Google και το YouTube συνεργάζονται ακόμα περισσότερο ενάντια στην αλήθεια, συνδέοντας τον εαυτό τους με τον Σόρος και την ατζέντα του κατά της αλήθειας. Ίσως πλησιάζει τελικά ο καιρός που τα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης δεν θα υπάρχουν πια και θα ενημερώνεσται απο δύο/τρία τα οποία επιτρέπει η κυβέρνηση.

Όταν η αντίθετη άποψη αποκαλείται εξτρεμισμός και η λογοκρισία δημοκρατία… τότε τα πάντα είναι πιθανά. Ίσως χρειαστεί να φύγουμε εντελώς απο τις βρόμικες πλατφόρμες τους και να βρούμε άλλες, όπως το Telegram..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το καθεστώς Τριντό πιέζει βετεράνους του στρατού να κάνουν ευθανασία επειδή κόστιζουν στο κράτος «πάρα πολλά χρήματα»!

6/12/2022

Ζούμε στην εποχή που η αξία της ανθρώπινης ζωής χάνεται και μάλιστα με έναν τρόπο “ωμό” και βίαιο… Στην εποχή, που κανένα απο τα κυρίαρχα μέσα δεν θεώρησε σημαντική την είδηση για τον απάνθρωπο νόμο του καθεστώτος Τριντό. Όπως είχαμε αναφέρει και σε παλαιότερο άρθρο, αν ζεις στον Καναδά και δεν έχεις να φας, δεν έχεις να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου, είσαι άστεγος και δεν αντέχεις άλλο αυτη την άθλια ζωή, η κυβέρνηση σου πληρώνει, όχι δωρεάν πρόνοια αλλα δωρεάν ευθανασία!

Αυτό ζήτησε το καθεστώς κι απο μια γυναίκα, που περίμενε απο την πρόνοια ανελκυστήρα με αναπηρικό αμαξίδιο επειδή είχε πρόβλημα διαβίωσης. Το καθεστώς Τριντό αντί να τιμήσει την ανάπηρη βετεράνο του στρατού και πρώην παραολυμπιονίκη Christine Gauthier, την πίεσε να υποβληθεί σε ευθανασία επειδή το κόστος της ιατρικής φροντίδας της, είναι μεγάλο για το κράτος!

Μετά από χρόνια καθυστερήσεων στην εγκατάσταση του ανελκυστήρα στο σπίτι της, ένας υπάλληλος υποθέσεων Veterans Affairs Canada (VAC), που εργαζόταν για λογαριασμό της κυβέρνησης Τριντό, έκανε την προσφορά υποβοηθούμενης αυτοκτονίας.: «Κυρία, αν είστε πραγματικά τόσο απελπισμένη, μπορούμε να σας δώσουμε ιατρική βοήθεια για να πεθάνετε».

https://www.youtube.com/watch?v=gG3AJ3W_sbI&t=57s

Η Dailymail.co.uk αναφέρει: Ο εργαζόμενος που έκανε την προσφορά δεν κατονομάστηκε, αλλά φαίνεται ότι πρόσφεραν την ίδια «λύση» σε άλλους τρεις βετεράνους του στρατού που επικοινώνησαν με τη VAC για παρόμοια προβλήματα. 

Ο υπουργός Υποθέσεων Βετεράνων του Καναδά επιβεβαίωσε ότι προσφέρθηκε παρόμοια πρόταση σε τουλάχιστον άλλους τέσσερις βετεράνους, σύμφωνα με τον νέο Καναδικό νόμο για την ιατρική βοήθεια στον θάνατο (MAID) ως απάντηση στα προβλήματά τους.

Η Gauthier τραυματίστηκε σε ένα εκπαιδευτικό ατύχημα του Στρατού το 1989, υπέστη μόνιμη βλάβη στα γόνατα και τη σπονδυλική στήλη της. Συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και στους Αγώνες Invictus του Πρίγκιπα Χάρι το 2016, αθλήτρια δύναμης και κωπηλάτη εσωτερικού χώρου. 

Η μαρτυρία της Gauthier, και οι αναφορές για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, έχουν προκαλέσει την κατακραυγή του κοινού και ο Τριντό αναγκάστηκε να υποσχεθεί αλλαγές.

«Συνεχίζουμε τις έρευνες και αλλάζουμε τα πρωτόκολλα για να διασφαλίσουμε αυτό που θα έπρεπε να φαίνεται προφανές σε όλους μας: ότι δεν είναι απάντηση η ευθανασία, για ανθρώπους που έσπευσαν να υπηρετήσουν τη χώρα τους», είπε.

Βέβαια το ερώτημα που προκείπτει απο την δήλωση Τριντό: Και για ποιούς είναι απάντηση η ευθανασία; Όταν πέρυσι, ο νόμος επεκτάθηκε για να προσφέρει ευθανασία και σε ασθενείς των οποίων ο φυσικός θάνατος δεν είναι επικείμενος αλλά και σε ανθρώπους που απλά δεν έχουν να πληρώσουν για ιατρική φροντίδα. 

Όταν το κόστος της ιατρικής φροντίδας είναι τεράστιο (ακόμα και για τα μεσαία εισοδήματα), ο Τριντό σαν πιστό σκυλί του Κλάους Σβαμπ, αντί να ξοδεύει λεφτά στην υγεία, αντί να βοηθήσει τους φτωχούς, σου πληρώνει δωρεάν μια πανάκριβη (κατα τα άλλα δωρεάν) ευθανασία!

Αλλά γιατί μας κάνει έκπληξη; αφού μας το έχουν πει ξεκάθαρα: Yuval Noah Harari: Οι μάζες είναι περιττές και γι’ αυτό είναι ανίσχυρες – θα ζήσουν μόνο οι πλούσιοι! 

Κάποιοι κλείνουν τα μάτια μπροστά στην δυστοπία που έρχεται και προτιμούν να ζούν στο ροζ συννεφάκι τους. Όταν όμως το συννεφάκι αυτό σκάσει θα πέσουν απότομα στη σκληρή πραγματικότητα!

Μας λένε εδώ και χρόνια πως η ευθανασία είναι η λύση για τον υπερπλυθησμό!

Ο πολυβραβευμένος Dennis Meadows, ένα από τα αρχικά μέλη της Λέσχης της Ρώμης και συν-συγγραφέας του «Limits to Growth» (1972) έχει μιλήσει ανοιχτά πώς ο πληθυσμός πρέπει να μειωθεί στα 1-2 δισεκατομμύρια με “ειρηνικό τρόπο” δηλαδή χωρίς πολέμους η εκτελέσεις.

Ο Dennis Meadows υποστηρίζει την θεωρία του χρυσού δισεκατομυρίου, όπου οι άνθρωποι αν θέλουν να ζήσουν ελευθεροι πρέπει να φτάσουν μόλις στο 1 δις. Αλλιώς, πρέπει να επιλέξουμε ένα είδος δικτατορίας απο τα προβλήματα που θα δημιουργήσει ο υπερπλυθησμός.

https://www.youtube.com/watch?v=F1op681FxM0&t=27s

Η μήπως δεν το χει αναφέρει και η ίδια η Le Monde: Οι μάσκες πέφτουν: Η Le Monde ζητά μείωση πληθυσμού και ευγονική!

Μα κι αν ακόμα δεν είναι αυτά άξια να σας ταρακουνήσουν, διαβάστε το άρθρο του Jacques Attali: “Οι ηλίθιοι θα το πιστέψουν και θα ζητούν να θεραπευτούν – Έτσι, η επιλογή των ηλίθιων θα φροντιστεί: θα πάνε μόνοι τους στη σφαγή… “



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι εγκληματίες ΔΕΝ πρόκειται να σταματήσουν.

ΜΟΝΟ εφόσον ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ανακαλούνται τα πρόστιμα για τους άνω των 60.

(Γιατί είπαμε: Ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, απλώς καταναγκαστικός)

"Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, τέθηκε από χθες το βράδυ από τον υπουργό Υγείας, Θ. Πλεύρη το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας με τίτλο : "Ολοκληρωμένο Σύστημα Παροχής Ανακουφιστικής Φροντίδας - Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις".

Στο νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνεται και η υπό προϋποθέσεις και εφόσον επακολουθεί εμβολιασμός, ανάκληση των προστίμων στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Το Κράτος είστε Εσείς» Κωνσταντίνος Μητσοτάκης 1992

https://agonaskritis.gr/%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF-%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%B5-%CF%83/?fbclid=IwAR1Bku3nEKd289frZUMiibqIE0zc2iettaFYS_Qsu4ivlQovgR-7djKb9aY

«το μονοπώλιο της νόμιμης βίας σε ένα κράτος δικαίου το έχει μόνο η Αστυνομία, δεν το έχει κάποιος άλλος» Κυριάκος Μητσοτάκης 2021

https://www.kathimerini.gr/politics/561569857/to-kratos-eiste-eseis-i-diafonia-toy-kyriakoy-mitsotaki-me-mia-istoriki-frasi-toy-patera-toy/?fbclid=IwAR2NBltGUWHc3qA6G0rbA3Rg8J7bbXnx3DF8LHpRF4QoMvA9WT5zhz1Pdbc

(Καλά το πάτε. Πάρτε και 600 ευρώ επίδομα νόμιμης βίας και δολοφονίας χωρίς τιμωρία.) Κυριάκος Μητσοτάκης 2022



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κλεφτρόνι τραπεζών εν ενεργεία συνταγματάρχης!

Πόσες σφαίρες του αναλογούν?

Ε, Κούλη?

Σχολιο.- Παλιά ιστορία καλή μου εδώ αγκάλιασαν τούς χίτες δοσίλογους,μαυραγορίτες,μπουραντάδες και όλο το σκυλολόι Luna Large

45.000€ μας κόστισε το δεκαημερο ταξίδι της Παναγιωταρέας στο Κονέκτικατ και στη Νέα Υόρκη για να δει την κόρη της, 200.000€ ο Ρουβας για να κουτσοπηδηξει 10 λεπτά στον Λυκαβηττό και εκατομμύρια το παρασιτικό Μητσοτακέικο που το πληρώνουμε εδω και αιώνες, αλλά το μέσο δεξιό γιδοταγαρο το πείραξε που η Μποφιλιου με δικά της χρήματα πήγε στο Λονδίνο.

Κράζουν Μποφίλιου οι δεξιοί που λένε υπέρκομψη Μαρέβα. Δεν έχουν ξαναπεράσει τόσο κακόγουστα τσόλια απ' το Μαξίμου.

Όταν είσαι κουκλάρα, έχεις φωνάρα, ποιότητα, δεν είσαι σουργελο κανενός δημάρχου, δεν έχεις ξεπουληθεί σε κανένα ριάλιτι, κάνεις sold out χωρις να δείχνεις τα βυζγια σου ΚΑΙ είσαι και με την σωστή πλευρά της ιστορίας, τους ΕΝΟΧΛΕΙΣ. Και αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Εσυ, δεξιό ζωον, φαε το δώρο των Χριστουγέννων σε Μαρατα Νο6.

Βρε, θα έρθουν τα κομμουνια από τις σπηλιές που ζουνε και θα σας πάρουν τα iPhone και τα ρουτερ για να σταματήστε να γράφετε π@π@ριες στα twitter και στα φεϊσμπούκια, την ώρα που σύσσωμοι οι κομμουνιστες παλεύουν και για το δικό σου σήμερα και αύριο, για να έχεις αξιοπρεπή υγεία, παιδεία, ζωή.

Get a life fools!

Νατασσα, συνέχισε να μοιράζεις πόνο!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα το πρωί, έξω από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, άγριος ξυλοδαρμός, με γροθιές και κλοτσιές, του πατέρα του 16χρονου, που χαροπαλεύει μετά τον πυροβολισμό του από τον ένστολο φονιά.

Ενθουσιασμένοι οι ΜΑΤατζίδες από το δώρο των 600 ευρώ, ως ανταμοιβή για τις εκτελέσεις ανηλίκων, οι ένστολοι φονιάδες ξέσπασαν πάνω στον πατέρα του παιδιού που θέλησαν να δολοφονήσουν.


Και ακριβώς τη μέρα της εγκληματικής απόπειρας της ένστολης αληταμπουρίας κατά της ζωής του 16χρονου, ο Μητσοτάκης εξαγγέλλει τη χορήγηση 600 ευρώ στο σώμα των επαγγελματιών φονιάδων.

Για να μην αφήσει κανένα περιθώριο αμφιβολιών ως προς την αναγνώριση από τα κοινωνικά βοθρολύματα, τους επιγόνους των κατοχικών λαδεμπόρων και των καραμανλο-χουντικών εργολάβων, σε Εκάλη και Φιλοθέη, των υπηρεσιών που προσφέρει το τεμπελχανείο των μπάτσων στη διατήρηση της κοινωνικής σαπίλας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο 16χρονος Ρομ Κώστας Φραγκούλης παλεύει για τη ζωή του μετά από σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ κατά τη διάρκεια καταδίωξης χθες τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6/12/2022  -  14.00

Τι δείχνει αυτό το βιντεάκι;

Δείχνει τη στιγμή που ο δεκαεξάχρονος βάζει βενζίνη και φεύγει χωρίς να πληρώσει.

Ο υπάλληλος επιστρέφει μέσα στο βενζινάδικο όπου κάθονται οι δυο αστυνομικοί και πίνουν καφέ και τους λέει τι έγινε.

Οι αστυνομικοί σηκώνονται και πάνε να κυνηγήσουν τον μικρό.

Δηλαδή ούτε εντολές πήραν να τον κυνηγήσουν ούτε "τον εντόπισαν", ενήργησαν ως αυτοδιορισμένοι Κάλαχαν από τα Λιντλ. Πρέπει να έχουν παραβιάσει καμιά δεκαριά ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ "πρωτόκολλα".

Όλα αυτό δείχνουν.

Τα συμπεράσματα δικά σας - αν βέβαια είστε ψηφοφόροι της Νουρδού ή παρόμοιοι μην τα γράψετε καλύτερα.

Διότι η κατάσταση μαζί σας έχει ξεφύγει και η ανοχή έχει τελειώσει πλέον.

Να ξέρετε επίσης ότι αν θέλετε αμερικάνικη Αστυνομία και αμερικάνικα "συστήματα", θα έχετε και Αμερικανούς δολοφόνους... θα έχουν όλοι όπλα….

https://www.youtube.com/watch?v=bkEKrNPQtR0

σχολιο.- Αν για 20 ευρώ γίνεται καταδίωξη αλλά Αμέρικα με πυροβολισμούς και επικίνδυνη οδήγηση με κίνδυνο να σκοτωθούν και περαστικοί κτλ τότε να το κοιτάξεις λίγο,ίσως με δύο τρεις ταινίες καταδιώξης ικανοποιηθείς.

Σχολιο.- Παίζει ο βενζινάς να έκανε απλά ένα σχόλιο του τύπου τι μου έκανε το κωλόπαιδο και οι άλλοι να αποφάσισαν " να του δώσουν ένα μάθημα"???

Σχολιο.- Κ το απογευμα της ιδιας μερας τους ανακοινωνει δωρακι 600 ευρώ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6/12/2022  -  10.00

Κανένα περιπολικό δεν υπήρξε στο περιστατικό με τον 16χρονο που πυροβολήθηκε στο κεφάλι, η καταδίωξη έγινε με μοτοσυκλέτες.

Το δήλωσε ο ίδιος ο αστυνομικός που πυροβόλησε!

Επίσης είπε ότι οι μοτοσυκλέτες "ήταν μπροστά κι αριστερά του φορτηγού" που οδηγούσε ο μικρός (προφανώς πήγαν να του φράξουν το δρόμο) και αυτός "ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ να τις εμβολίσει", δηλαδή δεν τις ακούμπησε τελικά, διότι αν το είχε κάνει, θα τις είχε ρίξει κάτω.

Τέλος ο μικρός έφαγε τη σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού, αφού αυτή πρώτα διαπέρασε το μαξιλαράκι του καθίσματος του οδηγού (αν γλιτώσει σε αυτό θα οφείλεται...). Αυτό σημαίνει ότι όταν πυροβολήθηκε οι μοτοσυκλέτες ήταν ΠΙΣΩ ΤΟΥ και όχι τη στιγμή της υποτιθέμενης "απόπειρας εμβολισμού".

Με άλλα λόγια: εγκληματικά υπερβολική και ηλίθια αντίδραση επιθεωρητών Κάλαχαν απ' τα Λιντλ για ένα ψωροεικοσάρικο. Αυτό έγινε.

Σχολιο.- Εγώ θα έρθω να ρωτήσω ολους που στενοχωρήθηκαν χθες που δεν πέθανε ο 16χρονος και είναι σαν παγώνια από περηφάνεια για τους αστυνομικούς:

1) Υπάρχει νόμος που λέει ότι πρέπει να σκοτωθεί κάποιος επειδή έκλεψε βενζίνη αξίας 20€;

2) Στην εκπαίδευση τους σε περίπτωση καταδίωξης, τους έμαθαν να πυροβολούν στο ψαχνό και οποιον πάρει ο χάρος;

3) Πότε άλλοτε κινητοποιήθηκε αστυνομία για άοπλη κλοπή αξίας 20€ και μάλιστα να έχει γίνει καταδίωξη;

Σχολιο.- Όπως και να' χει, οι αστυνομικοί εκπαιδευονται για να χειρίζονται τέτοιες καταστάσεις. Αλίμονο αν βαραγανε στο ψαχνό σε κάθε περιστατικό κλοπής. Τότε, ποια η διαφορά ανάμεσα στον αστυνομικο και σε έναν πολίτη που αρπάζει ένα όπλο και αυτοδικει εναντίον ενός ληστή; πού είναι τα όρια για να καταλάβουμε.

Σχολιο.- 1. Οι αστυνομικοί έπιναν καφέ στο βενζινάδικο...

2. Θέλεις να κλέψεις καύσιμο και βάζεις μόνο 20 ευρώ;

3. Δεν πήραν οδηγίες από το κέντρο, άρα δεν ενημέρωσαν.

Πολλές συμπτώσεις μαζεμένες.

Τέλος, ο μικρός είναι μάλλον κλινικά νεκρός και περιμένουν να περάσει η σημερινή επέτειος για να το ανακοινώσουν.

Σχολιο.- Οι μπάτσοι της ΔΙΑΣ ήταν εντός του πρατηρίου κανένα μπλόκο δεν κάνανε τον κυνήγησαν και τον εκτέλεσαν

Σχολιο.- Πρωί πρωί ο Πορδοσαλτε στο skai ραδιόφωνο έλεγε για τον εγκληματία που τράκαρε με 3 ή οχήματα, πριν τον πυροβολησουν τα όργανα της τάξης και μας σώσουν. Το άκουσα η ίδια. Οχήματα, πληθυντικός αριθμός.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6/12/2022  -  3.00

Λοιπόν σήμερα δεν μου κολλάει ύπνος κι έτσι αυτή τη στιγμή έτυχε κι άκουσα την επανάληψη της πρωινής εκπομπής του Σπορ FM , στην οποία έγινε λόγος για το περιστατικό με τον 16χρονο, "που συνέβη τα ξημερώματα", με πηγή μάλιστα τις ειδήσεις του Σκάι!

Πουθενά λοιπόν δεν ανέφεραν τα περί "εμβολισμού περιπολικού", είπαν μόνο ότι "κατά την καταδίωξη οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ κατά του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα ο νεαρός να χάσει τον έλεγχό του και να πέσει σε τοίχο".

Και αυτό ήταν η είδηση φρέσκια, όταν πρωτομαθεύτηκε το γεγονός.

Όπως όλα δείχνουν τα περί "εμβολισμού περιπολικού" είναι κατασκευασμένα εκ των υστέρων για να καλύψουν τον αστυνομικό που πυροβόλησε - επομένως.....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6/12/2022  -  1.00

Επίσης... τι ακριβώς κάνουνε οι εισαγγελείς σε αυτό το μπουρδέλο που καταχρηστικά ονομάζεται κράτος;

Δηλαδή: υπάρχουν δυο εκδοχές, η μια είναι της Αστυνομίας που ισχυρίζεται ότι ο 16χρονος "εμβόλισε περιπολικό στην προσπάθειά του να διαφύγει" και η άλλη εκδοχή αυτή που λέει ότι δεν εμβόλισε κανένα περιπολικό και ότι κατά τη διάρκεια της καταδίωξης τον πυροβόλησαν στο κεφάλι, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε και το έριξε σε έναν τοίχο.

Στην πρώτη περίπτωση ας πούμε ότι μπορεί να υπάρχει κάποιο ελαφρυντικό για τον αστυνομικό που δεν ενήργησε ψύχραιμα και μπάι δε μπουκ. Στη δεύτερη όμως πρόκειται για καθαρή απόπειρα δολοφονίας (κι αν τελικά δεν τα καταφέρει το παιδί, για δολοφονία), διότι δεν πυροβολείς για κανένα λόγο κάποιον για είκοσι ευρώ... εφόσον μάλιστα έχεις εντοπίσει το αυτοκίνητο, άστον να φύγει και πήγαινε να τον συλλάβεις αργότερα στο κάτω-κάτω.

Θα ήταν πάρα πολύ εύκολο να εξακριβωθεί ποια είναι η αλήθεια, αν είχε διαταχθεί ΑΜΕΣΑ πραγματογνωμοσύνη στο περιπολικό που υποτίθεται ότι "εμβολίστηκε" και στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 16χρονος, πριν προλάβουν (αν ισχύει η δεύτερη εκδοχή) να τα κουκουλώσουν!

Αν υπήρχαν περιπολικά στο περιστατικό κιόλας... γιατί κάπου διάβασα (δεν ξέρω αν ισχύει) ότι η καταδίωξη έγινε με μηχανές!

Αλλά μάλλον οι εισαγγελείς ασχολούνται με την έρευνα για τους μάρτυρες του Noor1 και με τη δολοφονία του Καραϊβάζ κι έτσι δεν έχουν χρόνο για μικροπράγματα.

Σχολιο.- Ότι κανουν και για το Μενίδι τόσα χρόνια, που σκοτώθηκε ενα παιδί ο Μάριος και δεν ήταν trendy να βγουν να φωνάξουν κάποιοι επώνυμοι καλλιτέχνες όπως κάναν για άλλους και Άλλες δημοφιλείς ομάδες της κοινωνίας και που ακόμα στην ταράτσα του σχολείου μαζεύουν κάλυκες όπως και στα μπαλκόνια των σπιτιών μας και καλούμε το 100 απλά για ενημέρωση.. Κάνεις δε νοιάζεται..Όπως και για το Μάτι και τόσες τραγωδίες κάνεις δεν παραιτήθηκε γιατι απλά ΔΕΝ ΤΟΥΣ νοιάζει ή αγγίζει τίποτα.

Σχολιο.- Μυρίζει νέο Κορκονέα η υπόθεση... κουραδόμαγκα ανεκπαίδευτο μπάτσο που την είδε εξουσία απέναντι σε ανυπεράσπιστο αλητάκι...

Κι είναι λογικό, αφού ο Κορκονέας είναι ΕΞΩ εδώ και τόσα χρόνια, άρα ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΣ...

Εδώ ως και κάποια φασιστοειδή κάτω στην Τσίμοβα (Αρεόπολη), την πατρίδα του Μιχαλολιάκου ως κι έρανο για τα παιδιά του έκαναν, αντί να τον φτύσουν που ντρόπιασε τα νότια μέρη της Μάνης... τί άλλο να περιμένεις βέβαια από σαρακηνόφατσες απογόνους ταγματασφαλητών, αλλά το κλίμα ανοχής/συμπαράστασης από τέτοια καθάρματα να που βοήθησε να γεννηθεί νέος Κορκονέας.

Σχολιο.- ο οποίος Κορκονέας κατά το ήμισυ είναι και Σιτσοβίτης. Άρα ντρόπιασε και τα Πισινά Χωριά του Τα'υ'γέτου.

Σχολιο.- Κορκονοεας, Ψαρρεας όπως εγώ, και λοιπά εας επώνυμα έχουμε έδρα δυτική Μάνη, Με δημαρχείο στην Καρδαμύλη, τωρα οσο αναφορα την τσιμοβα εκτός από το μιχαλολιακο, έβγαλε και αγωνιστές, 17α Μαρτίου κάνουμε εκεί παρέλαση, ατυχές λοιπόν το παράδειγμα σου να συνδέσεις την Ανατολικη Μάνη με τον κορκονεα.

Σχολιο.- Έχεις ή ΔΕΝ έχεις βιβλιοπωλείο ΦΑΣΙΣΤΑ Ψαρρέα φάτσα-κάρτα στο κέντρο της Αρεόπολης;

Κι εννοώ του Δημακόγιαννη, υποψηφίου με τα χρυσά σκατά.

Εξαφανίστε οι Τσιμοβίτες τέτοια υποκείμενα από το δημόσιο βίο και την προμετωπίδα της περιοχής σας και μετά έλα να μου πεις ότι ΔΕΝ έχετε σχέση με τον Κορκονέα και πως είναι "ατυχές παράδειγμα".

Μια φορά Κόκκινα Χωριά του Ταυγέττου όπως εμείς πιο βόρεια από εσάς ΔΕΝ ήσασταν ποτέ γιατί τότε ήσασταν ταγματασφαλητοφωλιά και σαφώς ΔΕΝ είστε ούτε τώρα που μοιάζετε περισσότερο με χρυσαυγιτοφωλιά.

ΥΓ. Τόσο ο Κορκονέας, όσο και ο Μιχαλολιάκος και ο Κλασιδιάρης κατάγονται από την Τσίμοβα/Αρεόπολη... να μάθεις καλύτερα το ποιους έχεις συγχωριανούς.

Σχολιο.-  τον εχω και φίλο μου στο φ/β τον Δημακογιάννη, οπως και πολλους αλλους Έλληνες με κομματική κατεύθυνση .Στη Δυτικη Μανη εχουμε και χωριό που το λεμε οι ντοπιοι Μικρη Μοσχα,και εχω παει και στις εκδηλωσεις τουείμαι κάτοικος εξωτερικού άσχετα άμα δεν συμφωνώ με τον κύριο Δημακογιαννη σε πολλά, εχει και βιβλία που μου έχουν δείξει την ιστορία του τόπου μου,δεν χρειάζεται να τσουβαλιαζουμε όλο τον κόσμο, εγω προσωπικά θεωρούμε ριψασπις απο τους συνχωριανους μου αλλά δεν οργιζομαι έπρεπε να διαλέξω, το συμφέρον μου, και το συμφέρον μου ήταν να γίνω κάτοικος εξωτερικού στα 35εντε μου,εσύ τα λες και είσαι κάθετος και εγω έτσι μπορεί να ήμουνα άμα εμένα στη χώρα της Δημοκρατίας.Ειναι ωραίο μέρος το καλοκαίρι να πας, εχει και ενεργειακά πεδία που γιατρεύουν το σώμα, έρχονται από τον Ταΰγετο.

Σχολιο.-  καλά έκανες και έφυγες έξω και έχεις δίκιο ότι τα μέρη μας κάτω και γενικότερα το Γιουνανιστάν μόνο για διακοπές είναι και εάν...

Αν ήσουν μόνιμα κάτω δεν θα άκουγες απλώς τη βλακεία του καθενός να σε κρίνουν ως ρίψασπη για τις προσωπικές επιλογές επιβίωσής σου αλλά θα έβλεπες και το πραγματικό πρόσωπο του κάθε παρακρατικού χαφιέ και ψευτοπατριώτη τυχοδιώκτη που μένει κάτω, με πρώτο-πρώτο το Δημακόγιαννη... υπάρχει λόγος που εμείς στα πιο βόρεια προτιμούμε Καλαμάτα και όχι Αρεόπολη.

Σχολιο.- Το τραγικό είναι ότι όλο αυτό το σκηνικό ξεκίνησε για μια κλοπή των 20€.

Αύριο θα είναι για ένα κουτί βρεφικό γάλα ή για ένα ψωμί.

Έχει χαθεί το μέτρο από όλους και η κοινωνία στο σύνολο της είναι τόσο μπερδεμένη που συσχετίζει άσχετα πράγματα για να καταλήξει σε συμπέρασμα χάνοντας αδικαιολόγητα κάθε ικανότητα για κριτική σκέψη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6/12/2022  -  1.00

Ποια ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης στο περιστατικό με τον 16χρονο που πυροβολήθηκε στο κεφάλι;

Ήταν να δώσει επίδομα 600 ευρώ στους αστυνομικούς.

Σας το ξαναλέω: αν δεν καταλάβετε ότι δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε την κυβέρνηση αλλά τη μοχθηρή σιωπηλή πλειοψηφία υπανθρώπων που την ψηφίζει, θα τρίβετε τα μάτια σας για να τα βγάλετε το βράδυ των εκλογών!

Γι' αυτό ακριβώς αντιδρά έτσι η κυβέρνηση, διότι ξέρει ότι η μοχθηρή σιωπηλή πλειοψηφία θα ήθελε προληπτικές εκτελέσεις δεκαέξι δεκαεξάχρονων την ημέρα και γουστάρει!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε ποιές χώρες της Ευρώπης ζητείται σημερα πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test για να πάνε οι εργαζόμενοι στις εργασίες τους ...???

Σε ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ...στην Ελλάδα ....!!

Δεν πήρες πηρες χαμπάρι κύριε υπουργέ, οτι όλα αυτά αποτελούν παρελθόν, για όλες τις άλλες χωρες του κόσμου, αφου αποδειχτηκε, οτι ΟΛΟΙ μεταδίδουν εξ ίσου ...???

Δεν άκουσες πουθενά, οτι κάποιοι είχαν και τα κότσια να ζητήσουν συγνωμη ...και μάλιστα τεπεινή ...??

Δεν πειράζει παλικάρι μου...Χαλάλι σου ...!!!

Με αυτά τα έξυπνα ''μέτρα'' καταφερες να φτασεις στην Ελλαδα στην κορυφή ....!!

Πρωτοι σε κρούσματα... και δευτεροι σε θανάτους ...covid μεταξύ τριάντα Ευρωπαϊκών χωρών ....!!!

Συνέχισε το ''μεγαλειώδες εργο'' σου....Τώρα που εβαλες και την ταφόπλακα στο ΕΣΥ....πας και για νέες πρωτιές....!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να μην ξεχνιόμαστε και έχουμε αυταπάτες, ας ξαναθυμηθούμε τον ρυπαρό Σπίρτζη, που ως επικεφαλής του Τμήματος Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε ακριβώς πριν δύο χρόνια να δοθεί ένας μισθός ως έκτακτη ενίσχυση στην ένστολη αληταμπουρία.

Προκαλώντας αντιδράσεις και στην εσωκομματική αντιπολίτευση, καθώς η πρόταση του ανεκδιήγητου παλαιοπασόκου, διαπλεκόμενου με τη γερμανική FRAPORT και την ιταλική FERROVIE, έγινε κατά την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου. Στις 6 Δεκεμβρίου 2020. 

Τη μέρα που οι ένστολοι φονιάδες μακέλευαν για μια ακόμη φορά τη διαδήλωση για την επέτειο, με πρόσχημα την απαγόρευση συγκεντρώσεων λόγω κορονοϊού.

Σχολιο.- ελα μου ομως που ξεχνάμε



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aντί να δώσει τα 600 € στους χαμηλόμισθους νέους που παλεύουν για να ζήσουν με ψίχουλα επιβραβεύει τους αστυνομικούς οχι μόνο για τη συμπεριφορά τους σαν πιστολέρο - σερίφηδες που τη βγάζουν πάντα καθαρή αλλά γιατί ζητάει απεγνωσμένα ψηφουλάκια να ξεχαστεί το σκάνδαλο απ' τις υποκλοπές..

Σχολιο.- Μόνο στους χαμηλόμισθους?....σε κείνους τους υγειονομικούς που κράτησαν παλληκαρήσια όρθια την κοινωνία δυο χρόνια?

Σχολιο.- 18.000 γιατροί νεοι επιστήμονες έφυγαν στο εξωτερικό κι αυτό πρέπει να αναστραφεί προς όφελος της δημόσιας υγείας.Στη πρώτη γραμμή οι γιατροί μας κ οι νοσηλευτες αλλά με χαμηλές αποδοχές κ με ..ατέλειωτες ώρες εφημερίας ξεπέρασαν τις δυνάμεις τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας..ανασταλτικός παράγοντας οι λίστες αναμονής για ειδικότητα ,οι κακές υποδομές στα νοσοκομεία μας ,οι συμβασεις ενός χρονου ( επικουρικοί )κ. ολα αυτά πρέπει να αλλάξουν ,να τους δωθούν τα κίνητρα να μείνουν. Να βελτιωθούν οι οικονομικές συνθήκες .

Σχολιο.- Απο αυτούς που έφυγαν, πολύ λίγοι θα επιστρέψουν υπο κανονικές συνθήκες. Μονο αν δημιουργηθούν συνθήκες απωθητικές στην Ευρώπη (πραγμα δύσκολο)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



θα κάνουν λένε "ΕΔΕ" για τον δολοφόνο τους, ΒΑΛΤΕ την στον ΚΩΛΟ σας την ΕΔΕ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ !!!! Τον αφήσαν ΗΔΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟ !!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6/12/2022   -   17.00

Η παντελώς αναξιόπιστη καί ξεφτιλισμένη από τό καθεστώς Μητσοτάκη - και οχι μονο - ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ με τον Ζουλα της... ΕΡΤ ουστ

«Ανταλλαγή πυροβολισμών» λέει η ΕΡΤ πηγαίνοντας την αισχρή προπαγάνδα ένα βήμα πιο πέρα. Είχε ο 16χρονος όπλο για να ανταλλάξει πυροβολισμούς με τη ΔΙΑΣ;;;

Σχολιο.- Αισχρά , πουλημενα τομάρια , προστυχες πένες και ψοφιμια που λιβανιζουνε την μπόχα του βούρκου



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συριζαίικες γλείτσες Σπίρτζης/Ζαχαριάδης:«οι αστυνομικοί είναι ανεκπαίδευτοι»!…- όχι ασύδοτοι!.. - γιαυτό πέφτουν επάνω στις σφαίρες τους τα θύματα τους» Η ΝΔ φυσικά επιβραβεύει και χρηματικά τους φονιαδες με στολή

Σχολιο.- οι ανεκπαιδευτοι αστυνομικοι δεν θα καταδιωκαν με μανια τον 16αχρονο. θα εντοπιζαν ποιος ειναι απο καμερες, αρ. κυκλοφοριας ιχ κλπ και θα τον συνελαμβαναν αργοτερα. δεν κινδυνευε καμμια ανθρωπινη ζωη απο μια μη πληρωμη 20 ευρω για βενζινη... ουτε απειλησε κανεναν. ακομη κι ετσι ομως δεν θα πυροβολουσαν και μαλιστα εν ψυχρω στο κεφαλι. οι ισχυρισμοι της αστυνομιας για πυροβολισμους ταχα μου στα λαστιχα κλπ ειναι φαιδροι και επικινδυνοι. κινδυνευε η κοινωνια απο εναν 16αχρονο ρομα που δεν πληρωσε 20 ευρω για τη βενζινη? ΕΛΕΟΣ!!!!!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



600 ευρώ σέ μπατσολιμενικούς τά Χριστούγεννα γιά νά μήν ψηφίσουν Κασιδιάρη.!!! #ανάπτυξη_γιά_όλους..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



5/12/2022  -  22.00

Έγραψα πως πιθανόν θα ξεκινήσει επιχείρηση "αθώωσης" του πιστολέρο ένστολου.Ακούμε λοιπόν πως- κατά την αστυνομία-ο νεαρός επιχείρησε μα εμβολίσει του διώκτες αστυνομικούς. Πως γίνεται βέβαια..η σφαίρα να εισέλθει απ' το πίσω μέρος του αυτοκινήτου που επιχειρούσε εμβολισμό.. μόνον σε κάποιο άλλο σύμπαν..με άλλους φυσικούς νόμους εξηγείται. Τώρα...ακόμα κι άν προσπαθούσε να σταματήσει το "επιτιθέμενο όχημα" ο διώκτης ένστολος..μπορούσε να ρίξει στα λάστιχα..στον κινητήρα και να προκαλέσει βλάβη ακινητοποίησης. Σκόπευση στο κεφάλι,δηλώνει αδίστακτο φονιά...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6/12/2022   -   17.00 μ.μ.

- Από τη μία πλευρά έχουμε τις επιτυχημένες στρατιωτικές επιχειρήσεις των ρωσικών ενοποιημένων ενόπλων δυνάμεων στα πραγματικά μέτωπα μάχης, από την άλλη όμως έχουμε τόσο τα ανηλεή χτυπήματα των VSU σε κατοικημένες περιοχές και ειδικότερα στο Ντονιέτσκ και τις γύρω πόλεις-δορυφόρους (Γκόρλοφκα, Μακέγεβα κοκ) και τα πλήγματα με drones (κυρίως σοβιετικής κατασκευής!) σε ρωσικές στρατιωτικές μονάδες ευρισκόμενες στα «παραδοσιακά» εδάφη της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Τελευταίο συμβάν ήταν η πρωινή επίθεση με ουκρανικό drone-«καμικάζι» στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Κουρσκ, που έπεσε σε μικρή δεξαμενή καυσίμων, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει θύματα ή άλλες ζημίες. Η φωτιά περιορίστηκε και κατασβήστηκε μέσα σε λίγες ώρες από τις δυνάμεις πυρόσβεσης της περιοχής.

- Θα αναφερθώ πρώτα στους ανηλεείς και κτηνώδεις βομβαρδισμούς του κέντρου του Ντονιέτσκ από την αρχή της ημέρας, που συνεχίζονται με αυξανόμενη ένταση από μέρα σε μέρα και για τους οποίους θα πρέπει να βρεθεί, έστω και αργά, κάποια λύση από ρωσικής πλευράς. Η κατάληψη-απελευθέρωση της Αβντέγεφκα και του Αρτιόμοφσκ θα είναι, προφανώς, μια καλή αρχή, ώστε οι VSU να στερηθούν δύο από τις σημαντικότερες βάσεις πυρός τους και να μπορέσει η πολύπαθη αυτή πόλη και συνολικά η περιοχή του Ντονμπάς να ησυχάσει κάπως από τον εφιάλτη των τελευταίων 8μιση ετών.

- Για την πόλη του Ντονιέτσκ, η στατιστική της φρίκης για την τρέχουσα ημέρα, μετά την χτεσινή με τους 4 νεκρούς και τους 6 τραυματίες, μιλάει για 6 νεκρούς και 10 τραυματίες αμάχους μέχρι στιγμής. Και λέω «μέχρι στιγμής», γιατί στο κέντρο της πόλης και στην οδό 30ετίας του Οκτώβρη μετά από πυραυλικό πλήγμα των VSU κατέρρευσε ολοσχερώς πολυκατοικία, κάτω από τα ερείπια της οποίας υπάρχει άγνωστος αριθμός ανθρώπων…

- Ανάμεσα στους νεκρούς της ημέρας είναι και δύο σημαίνουσες, για την περιοχή, προσωπικότητες: ο Βίκτορ Ισάγεφ, μέλος του Ανώτατου Στρατοδικείου της ΛΔ Ντονιέτσκ και η Μαρία Πιρογκόβα, βουλευτίνα στο τοπικό Λαϊκό Σοβιέτ και γνωστή για την ανθρωπιστική της δράση και τη βοήθεια που προσέφερε όλα τα τελευταία χρόνια τόσο στους μαχόμενους Λαϊκούς Πολιτοφύλακες, όσο και στον άμαχο πληθυσμό της περιοχής.

- Ανάμεσα στα κτήρια που υπέστησαν ζημιές από τους σημερινούς ουκρανικούς βομβαρδισμούς, είναι το κτήριο της Γενικής Εισαγγελίας της ΛΔ Ντονιέτσκ (εκεί όπου σκοτώθηκε και ο στρατοδίκης Ισάγεφ), το Μουσείο Τέχνης, το κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου του Ντονιέτσκ και το γνωστό στάδιο Donbass Arena, που πριν από 10 χρόνια είχε φιλοξενήσει και αγώνες του Euro στο ποδόσφαιρο και ήταν έδρα της (κατά Ρινάτ Αχμέτοφ) Σαχτάρ (κανονική ονομασία: Σαχτιόρ Ντονιέτσκ).

- Στη γειτονική του Ντονιέτσκ Μακέγεφκα από πλήγμα ουκρανικού πυραύλου καταστράφηκε υποσταθμός μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα 27 χιλιάδες κάτοικοι της πόλης (σε σύνολο περίπου 350 χιλιάδων) να είναι, προς το παρόν, χωρίς ρεύμα.

- Ωστόσο υπάρχουν και οι ευχάριστες, για τη ρωσική πλευρά, ειδήσεις, που αφορούν κυρίως την πορεία των πραγμάτων στα πραγματικά μέτωπα των μαχών. Εκτός από τις επιθετικές κινήσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στο μέτωπο δυτικά του Ντονιέτσκ, το οποίο αποδεικνύεται την παρούσα στιγμή ως το πιο αιματηρό σε απώλειες για τις VSU, προχωρώντας πιο κοντά στο Κράσνι Λιμάν. Είχαμε επίσης σήμερα το πρωί τη συνάντηση του Ρώσου Υπουργού Άμυνας με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εκεί όπου ο Ρώσος αξιωματούχος έκανε απολογισμό της πορείας της ΕΣΕ κατά το μήνα Νοέμβριο, ενώ ανέφερε τόσο τα νέα κατοικημένα σημεία (πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά) που απελευθερώθηκαν από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς και τις έμψυχες και υλικές απώλειες των VSU κατά τον συγκεκριμένα μήνα.

- Οι αντιμαχόμενες πλευρές προέβησαν σε ανταλλαγή αιχμαλώτων και σήμερα, με τη φόρμα «60 προς 60». Ήδη οι Ρώσοι στρατιωτικοί, οι οποίοι αντιμετώπιζαν θανάσιμο κίνδυνο εάν παρέμεναν στην αιχμαλωσία των Ουκρανών, έφτασαν με στρατιωτικό αεροπλάνο στη Μόσχα, όπου θα τους παρασχεθεί η απαραίτητη ιατρική φροντίδα και μετά θα επιστρέψουν στις οικογένειές τους.

- Ο Βλαντίμιρ Ζελένσκι φέρεται να ταξίδεψε σήμερα το πρωί στο Σλαβιάνσκ, που βρίσκεται στο κατεχόμενο από τους Ουκροναζί τμήμα της ΛΔ Ντονιέτσκ και απεύθυνε μήνυμα μέσω των προσωπικών του ΜΚΔ. Βεβαίως, εάν κανείς αναλύσει λίγο το φόντο του βίντεο, θα δει την επιγραφή με τη λέξη «Σλαβιάνσκ», από αυτές που κατά παράδοση κοσμούν τις εισόδους και εξόδους των πόλεων στη Ρωσία και την Ουκρανία, να είναι μεν βαμμένη στα χρώματα της Ουκρανικής σημαίας, πλην όμως γραμμένη στα… Ρωσικά!!! Όπως γνωρίζουν καλά όσοι/-ες έχουν στοιχειώδη επαφή με τα τεκταινόμενα στην περιοχή (για να μην πω «και οι πέτρες» και θεωρηθεί ότι υπερβάλλω), όλες οι ανάλογες επιγραφές στην Ουκρανία έχουν αντικατασταθεί προ πολλού από αντίστοιχες στα Ουκρανικά. Το Σλαβιάνσκ ουδέποτε περιήλθε στην κυριότητα των δυνάμεων της ΛΔ Ντονιέτσκ από την αρχή των συγκρούσεων το 2014• αντιθέτως, ήταν από τις πρώτες περιοχές που φρόντισαν να «θωρακίσουν» οι VSU και να κρατήσουν υπό τον έλεγχό τους, έστω και μετά από σκληρές μάχες με τη νεοσύστατη, τότε, Λαϊκή Πολιτοφυλακή της ΛΔ Ντονιέτσκ. Κατά την ταπεινή μου άποψη, μυρίζει… φεϊκάρα και μάλιστα κακότεχνη και… «απρόσεκτη» στις λεπτομέρειες… Επιπλέον, το Σλαβιάνσκ βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χλμ. από τη γραμμή του μετώπου, πράγμα που σημαίνει ότι εάν η ρωσική κατασκοπεία είχε κάποιες πληροφορίες για την παρουσία του Ζελένσκι στην περιοχή, πιθανότατα θα είχε φροντίσει να του στείλει κάποιο… «δωράκι»…

Σχολιο.- διάβασα οτι τα ρωσικά στρατεύματα μπήκαν στην πόλη μπαχμούτ ένα προπύργιο των Ουκρανών πολύ σημαντικό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6/12/2022   -   4.00 π.μ.

- Σημαντικές ειδήσεις  μας έρχονται από το μέτωπο δυτικά του Ντονιέτσκ και από το μέτωπο των τριών πόλεων Αβντέγεφκα, Αρτιόμοφσκ, Σολεντάρ, όπου ο κλοιός των ρωσικών δυνάμεων έχει σφίξει, πλέον, σαν τανάλια και οι μονάδες των VSU πλέον δεν έχουν άλλες επιλογές, πέραν της παράδοσης ή της εξαφάνισης. Μία απο τις ειδήσεις από την περιοχή που έχει τη δική της ιδιαίτερη αξία, είναι η περικύκλωση κοντά στην Αβντέγεφκα των δυνάμεων της γεωργιανής λεγεώνας «Μταβάρι», που πολεμά στο πλευρό των VSU και της οποίας τα μέλη έχουν «διακριθεί» κατά καιρούς στον βασανισμό και την εκτέλεση Ρώσων (τραυματιών κυρίως) αιχμαλώτων στρατιωτών, ενώ ο γενικός διοικητής τους Μαμούκα Μαμουλασβίλι είναι ένα από τα πλέον καταζητούμενα πρόσωπα στην ΕΣΕ από την πλευρά των Ρώσων. Πληροφορίες ανέφεραν ότι υπήρχε ήδη πλήθος νεκρών ανάμεσα στα μέλη της λεγεώνας, ενώ τραυματίας φαίνεται να είναι ο τοπικός διοικητής της.

- Περνώντας στα νέα της μέρας που έφυγε (05/12), θα τα τα συνοψίσω σε 3 βασικές κατευθύνσεις: 1) Τα πλήγματα 2 ουκρανικών drones σε στρατιωτικά αεροδρόμια εντός των «παραδοσιακών» εδαφών της Ρωσίας, 2) Τα μαζικά εναέρια πλήγματα της ρωσικής πλευράς σε όλη την Ουκρανία και οι σοβαρότατες ζημιές που υπέστησαν οι ουκρανικές στρατηγικής σημασίας υποδομές και 3) Η πορεία των τακτικών στρατιωτικών επιχειρήσεων ανά μέτωπο.

- Τα ουκρανικά πλήγματα σε ρωσικά στρατιωτικά αεροδρόμια: 2 ουκρανικά drones σοβιετικής κατασκευής που εκτοξεύτηκαν, κατά πάσα πιθανότητα, από την Περιφέρεια Χαρκόβου, στόχευσαν 2 στρατιωτικά αεροδρόμια στο «μητροπολιτικό» έδαφος της Ρωσίας, απ’ όπου μεταξύ άλλων επιχειρείται η εκτόξευση πυραύλων και επιθετικών drones -«καμικάζι» σε στόχους εντός Ουκρανίας: στο Ντιάγκιλιεβο (Περιφέρεια Ριαζάν) και στο Ένγκελς (Περιφέρεια Σαράτοφ). Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε μεν σε χαμηλό ύψος και τις δύο πτητικές μηχανές, ωστόσο από τα θραύσματα που κατέπεσαν στο έδαφος σκοτώθηκαν 3 Ρώσοι στρατιώτες, μέλη του τεχνικού προσωπικού του ενός αεροδρομίου και τραυματίστηκαν άλλοι 4, ενώ 2 ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη Tu-95 υπέστησαν μικρές και επισκευάσιμες ζημιές στην άτρακτό τους.

- Η ρωσική απάντηση στα δύο παραπάνω περιστατικά ήταν άμεση και ιδιαίτερα σκληρή, αφού είχαμε μετά από περίπου 2μιση εβδομάδες τόσα συγκεντρωμένα και στοχευμένα πυρά σε στρατηγικής σημασίας υποδομές της Ουκρανίας, που προκάλεσαν τεράστια προβλήματα όχι μόνο στην ηλεκτροδότηση, τη θέρμανση και την υδροδότηση σχεδόν όλης της χώρας, αλλά και αντίστοιχα προβλήματα στη μεταφορά έμψυχου δυναμικού και τεχνικού υλικού των VSU από τα μετόπισθεν στην πρώτη γραμμή του μετώπου, αφού χτυπήθηκαν μεταξύ άλλων και νευραλγικής σημασίας συγκοινωνιακοί κόμβοι, όπως και μονάδες των VSU στα μετόπισθεν, πριν καν προλάβουν να εμπλακούν στις στρατιωτικές συγκρούσεις.

- Ας δούμε τον «χάρτη» των χθεσινών ρωσικών πληγμάτων . Η κατάσταση που περιγράφεται αφορά το χρονικό διάστημα έως και τις 16:30 ώρα Μόσχας (15:30 ώρα Ελλάδας):

- Πλήγματα από αέρος δέχθηκαν επιβεβαιωμένα οι παρακάτω περιοχές:

* Περιφέρεια Κιέβου Περιφέρεια Κιροβογκράντ, Οδησσός και Περιφέρεια, Ζαπορόζιε και Περιφέρεια (το ελεγχόμενο από το καθεστώς του Κιέβου τμήμα), Βίνιτσα και Περιφέρεια, Περιφέρεια Χαρκόβου (διαμερίσματα Λοζοβόγε και Βολτσάνσκ).

- Επλήγησαν στρατηγικές υποδομές στις περιοχές:

* Περιφέρεια Οδησσού (ΘΗΣ-2 και υποσταθμός διανομής ηλεκτρικής ενέργειας), Περιφέρεια Βίνιτσας, Περιφέρεια Ντνιεπροπετρόφσκ, πόλη και Περιφέρεια Ζαπορόζιε, Περιφέρεια Κιροβογκράντ (ΘΗΣ, Περιφέρεια Κιέβου.

- Μπλακάουτ στο ηλεκτρικό ρεύμα παρουσιάστηκε στις περιοχές:

* Περιφέρεια Σούμι, Νικολάγεφ, Περιφέρεια Χαρκόβου (μερική διακοπή), Ζιτόμιρ (μερική διακοπή), Οδησσός (μερική διακοπή).

- Προβλήματα με την υδροδότηση παρουσιάζονται στις περιοχές:

* Ζαπορόζιε, Ζιτόμιρ, Οδησσός, Σούμι.

- Σοβαρότατα προβλήματα παρουσιάζει επίσης η κίνηση των τρένων σε όλη την επικράτεια της Ουκρανίας, αφού επλήγησαν μεταξύ άλλων και υποσταθμοί έλξης για τους σιδηροδρομικούς συρμούς, που καθιστούν αδύνατη την κίνησή τους.

- Μαρτυρία του υφυπουργού Εσωτερικών της ΛΔ Λουγκάνσκ Βιτάλι Κισελιόφ, ο οποίος μιλώντας χτες στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS ανέφερε, ότι οι καθημερινές απώλειες των VSU στην κατεύθυνση του Αρτιόμοφσκ και των γύρω περιοχών ανέρχεται στα 500 έως 800 άτομα καθημερινά!!! Όπως σημείωσε ο ίδιος, οι VSU γρήγορα αναπληρώνουν τα κενά σε στρατιωτικές δυνάμεις την περιοχή, μεταφέροντας μονάδες από άλλες περιοχές, κυρίως από τη Χερσώνα και τη δυτική όχθη του Δνείπερου, αλλά και από τα μετόπισθεν και συγκεκριμένα από τις κεντρικές και δυτικές περιοχές της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο μέσος όρος επιβίωσης των Ουκρανών στρατιωτικών στο συγκεκριμένο μέτωπο είναι πολύ βραχύς, κάτι που μαρτυρά εκτός των άλλων την εξαιρετική δουλειά που κάνουν στη συστηματική εξουδετέρωση των ουκρανικών στρατιωτικών μονάδων η ρωσική Αεροπορία, η Αεροπορία Στρατού και το Πυροβολικό με τα ακριβή και συντονισμένα πυρά τους.

- Οι VSU όλες αυτές τις ημέρες δεν παρέλειπαν να βομβαρδίζουν ανηλεώς τις κατοικημένες περιοχές κυρίως των ΛΔ Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ. Στο Αλτσέφσκ της ΛΔ Λουγκάνσκ ανακοινώθηκαν χτες το πρωί από τις αρχές της περιοχής 3 νεκροί και 28 τραυματίες άμαχοι, ως αποτέλεσμα πλήγματος σε πολυκατοικία της πόλης (η οποία κατέρρευσε), ενώ στο Ντονιέτσκ τα αποτελέσματα των χτεσινών πολλαπλών βομβαρδισμών της πρωτεύουσας της περιοχής ήταν 4 νεκροί και 6 τραυματίες άμαχοι. Και δεν είναι, φυσικά, οι μοναδικές περιπτώσεις. Οι ουκρανικοί βομβαρδισμοί ειδικά στις δύο ΛΔ του Ντονμπάς είναι καθημερινό φαινόμενο εδώ και 8μιση χρόνια. Και, φυσικά, η περιβόητη «διεθνής κοινότητα» ποιεί, επιεικώς, την νήσσα όλο αυτό το χρονικό διάστημα για το διαρκές έγκλημα της ουκρανικής χούντας κατά του λαού της περιοχής.

- Η Υπουργός Οικονομικών της Πολωνίας Μαγκνταλένα Ζετσκόφσκα δήλωσε, ότι η χώρα της έχει δώσει στην Ουκρανία εν είδει στρατιωτικής «βοήθειας» από την αρχή της ΕΣΕ μέχρι σήμερα ποσό της τάξης των 7,2 δισεκ. ευρώ!!! (Στγ: το θέμα χρήζει ειδικής αναφοράς, αλλά πού χρόνος για τέτοια… Να επισημάνω προσωπικά όπως το σκέφτομαι το λόγο για τον οποίο δίνονται τα χρήματα αυτά, «την εξόντωση, ουσιαστικά, του ίδιου του ουκρανικού λαού», την άμεση συμμετοχή χιλιάδων Πολωνών μισθοφόρων στο πλευρό των VSU, αλλά και τις εδαφικές βλέψεις της Πολωνίας στις περιοχές της Δυτικής Ουκρανίας).

- Ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Ηράκλι Γκαριμπασβίλι, ο οποίος τηρεί μετριοπαθή στάση ως προς το Ουκρανικό, ανέφερε σε χτεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της χώρας του, ότι η γεωργιανή αντιπολίτευση ασχολείται με τη συγκέντρωση και την αποστολή στο μέτωπο της ΕΣΕ Γεωργιανών πολιτών, ώστε αυτοί να συμμετάσχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο πλευρό των VSU. Ο Γκαριμπασβίλι άσκησε δριμεία κριτική στους εκπροσώπους της γεωργιανής αντιπολίτευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ενώ στέλνουν συμπολίτες τους να πολεμήσουν και να σκοτωθούν στα μέτωπα της ΕΣΕ, οι ίδιοι όλη τους την «ανδρεία» την επιδεικνύουν στα... social media και από την ασφάλεια της καρέκλας και του πληκτρολογίου τους. Ο Γεωργιανός πρωθυπουργός ανέφερε επίσης, ότι από την έναρξη της ΕΣΕ έχουν σκοτωθεί στα μέτωπά της 53 πολίτες της χώρας και ότι το γεωργιανό κράτος αναλαμβάνει όλα τα έξοδα μεταφοράς των σορών στη χώρα, καθώς και τα έξοδα της κηδείας και της ταφής τους.

- Η Ουγγαρία δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτικών στο έδαφός της, καθώς θεωρεί ότι μια τέτοια ενέργεια θα οδηγήσει στην περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης και όχι στην επίλυσή της. Αυτό δήλωσε χτες ο ΓΓ του ουγγρικού Υπουργείου Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα διεθνών οικονομικών σχέσεων, Τάμας Μέτσνερ. (Στγ: πείτε ό,τι θέλετε για τον Όρμπαν και την κυβέρνησή του, αλλά στο θέμα της ουκρανικής κρίσης έχει τηρήσει μία από τις καλύτερες στάσεις εντός τουλάχιστον της ΕΕ και του ΝΑΤΟ).

- Ένα από τα αποτελέσματα της… «καταπληκτικής» δουλειάς της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας ήταν χτες η πτώση ενός βλήματος ουκρανικού αντιαεροπορικού πυραύλου S-300 σε δασική περιοχή στο έδαφος της Μολδαβίας, αφού προφανώς απέτυχε να βρει τον στόχο του. Δεν υπήρξε απολύτως καμία έμψυχη ή υλική ζημία. Ωστόσο το γεγονός έκανε τον Βλαντίμιρ Ζελένσκι να εκστομίσει χτες τη φράση που κερδίζει (εξ ημισείας, όπως θα δείτε αμέσως πιο κάτω) το αποψινό βραβείο της «π@π@ρ1@$ της ημέρας», αφού ο αθεόφοβος βρήκε ότι η ενέργεια αυτή δείχνει το… πόσο επικίνδυνη είναι η… Ρωσία για την πανευρωπαϊκή ασφάλεια!!!

- Το άλλο μισό του αποψινού βραβείου λαμβάνει ένας ακόμη πολυνίκης του θεσμού, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, που δήλωσε ότι «δεν υπήρξε καμία απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας πριν από την έναρξη της “επέμβασης στην Ουκρανία”». Πέραν του χονδροειδούς ψέματος που περιέχει η δήλωση αυτή, δημιουργεί και ένα επιπλέον ερώτημα: μετά την έναρξη της ρωσικής ΕΣΕ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΘΗΚΕ απειλή για την ασφάλειας της Ρωσίας;;; Και αν ναι, ΓΙΑΤΊ;;;

- Ένα ακόμη «καϊνάρι» του Λευκού Οίκου, ο συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών για θέματα ασφάλειας Τζον Κέρμπι, «εποίησε την νήσσαν» όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα ουκρανικά πρωινά πλήγματα με drones σε στρατιωτικά αεροδρόμια εντός του εδάφους της «μητροπολιτικής» Ρωσίας. (Στγ: Και τι να πει δηλαδή;;; Ότι «εμείς φωτογραφήσαμε τα αεροδρόμια και δώσαμε τα στοιχεία στους Ουκρανούς», κάτι που ΌΝΤΩΣ συνέβη;;;).

- Επιστροφή στον Ζελένσκι και σε βραδινή του δήλωση ότι την παρούσα στιγμή τα μεγαλύτερα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση παρουσιάζουν 7 Περιφέρειες της Ουκρανίας: Κιέβου, Βίνιτσας, Ζιτόμιρ, Ντνιεπροπετρόφσκ, Οδησσού, Χμελνίτσκι και Τσερκάσι. Όπως ήδη έχω αναφέρει, τα μπλακάουτ σε αυτές τις περιοχές αυτές είναι από πολύωρα έως… ολοήμερα!…

- Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ουκρανική ιστοσελίδα strana.ua, εκρήξεις από ρωσικά εναέρια πλήγματα ακούστηκαν μετά τα μεσάνυχτα στην πόλη του Ζαπορόζιε και τη Νικόπολη (Περιφέρεια Ντνιεπροπετρόφσκ), που βρίσκεται στην απέναντι (δεξιά) όχθη του Δνείπερου.

- Ο πασίγνωστος Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν σε συνέντευξή του στη σερβική εφημερίδα Politika αποκάλεσε την πατρίδα του, τις ΗΠΑ, ως τον πραγματικό ένοχο για τη διένεξη στο Ντονμπάς, ενώ ανέφερε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά, ότι «οι ΗΠΑ παραβιάζουν όλους τους διεθνείς κανόνες, όταν οι ίδιες το επιθυμούν», αλλά την ίδια στιγμή «είναι “επαγγελματίες” στο να κατηγορούν οποιανδήποτε χώρα παραβιάζει τη γραμμή της διεθνούς τάξης πραγμάτων» (Στγ: την οποία επιβάλλουν με το «έτσι θέλω» οι ίδιες σε όλον τον κόσμο).

- Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αποφάσισε να οδηγήσει φορτηγό πάνω στο οδόστρωμα της γέφυρας της Κριμαίας, το οποίο αποκαταστάθηκε από τις ζημιές που υπέστη στις 9/9 ως αποτέλεσμα έκρηξης σε νταλίκα, που πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως. Συνοδηγός του ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μαράτ Χουσνούλιν, που είχε οριστεί ως ο επιβλέπων της πορείας των έργων. Η λωρίδα κυκλοφορίας τροχοφόρων οχημάτων που υπέστη την καταστροφή παραδόθηκε χτες 05/12, ακριβώς την ημέρα που είχε προγραμματιστεί. Κάποιες ακόμη συμπληρωματικές εργασίες που αφορούν στη δεύτερη λωρίδα κυκλοφορίας τροχοφόρων (κυρίως φορτηγών) θα παραδοθεί στις 20/12, ενώ η ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης στο 100% αναμένεται στα τέλη Μαρτίου του 2023.

- Την πρώτη κιόλας μέρα από τη λεγόμενη «επιβολή πλαφόν» στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου στα 60 USD το βαρέλι από τις χώρες της G7 και της ΕΕ, στα χρηματιστήρια της Άπω Ανατολής και της Ινδίας το ρωσικό αργό πετρέλαιο έκλεισε στα 79 USD το βαρέλι. Πανωλεθρίαμβος, για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια, για τη «συλλογική Δύση».

Σχολιο.- Αν οι μισθοφόροι που πιάνουν δουλειά στο Ουκρανικό καθεστώς είχαν μια πραγματική ενημέρωση, δεν θα πήγαιναν. Αυτή η άγνοια μέσω παραπλάνησης τους οδηγεί πιθανότατα στο τέλος της ζωής τους.

Σχολιο.- Είναι η μοναδική καθημερινή ολοκληρωμένη εικόνα που δίνεται στο συμβατικό ίντερνετ, και γι'αυτό είναι πολύτιμη. Τα καθεστωτικά ΜΜΕ δεν κάνουν τον κόπο, και, όταν κάνουν, κάνουν ουκρανική ή μάλλον νατοϊκη προπαγάνδα.

Σχολιο.- Το χειροτερο δεν ειναι οτι βαλαμε πλαφον στα 60 δολαρια αλλα οτι θα το αγοραζουμε 80 δολαρια μεσω ινδιας ....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Το Βόλγκογκραντ μετονομάζεται ξανά σε Στάλινγκραντ

Μέσα σε έξι μήνες θα γίνει δημοψήφισμα στο Βόλκογκραντ προκειμένου να ονομαστεί ξανά σε Στάλινγκραντ.

6 Δεκεμβρίου 2022 | 15:14

Μετά από πολλά χρόνια, πρόκειται να διενεργηθεί δημοψήφισμα στη Ρωσία για τη μετονομασία του Βόλγκογκραντ εκ νέου σε Στάλινγκραντ. Αυτό θα μπορούσε να διεξαχθεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες, καθώς η ρωσική ηγεσία επιχειρεί την ανασύσταση του σοβιετικού παρελθόντος.

Οι σχετικοί όροι της διαδικασίας που απαιτείται καθορίστηκαν από μέλη επιτροπής για μια προκαταρκτική μελέτη της γνώμης του πληθυσμού της περιοχής σχετικά με την επιστροφή του ιστορικού ονόματος Στάλινγκραντ στην πόλη, όπως δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο TASS την Τρίτη ο Αλεξάντερ Στρούκοφ, συμπρόεδρος της επιτροπής, και επικεφαλής του συμβουλίου βετεράνων του Βόλγκογκραντ.

Η ιστορική σημασία

Δύο μήνες πριν την επέτειο από την ήττα των ναζιστικών στρατευμάτων στη Μάχη του Στάλινγκραντ, η οποία θα εορταστεί στις 2 Φεβρουαρίου 2023, οι βετεράνοι του Βόλγκογκραντ ανέλαβαν την πρωτοβουλία να επιστρέψουν το ιστορικό όνομα στην πόλη στον ποταμό Βόλγα που έμεινε ιστορική για την αντίστασή της στους Γερμανούς.

Σε απάντηση στο αίτημά τους, ο κυβερνήτης της περιοχής του Βόλγκογκραντ, Αντρέι Μποχάροφ, ανακοίνωσε τη δημιουργία επιτροπής για μια προκαταρκτική μελέτη της γνώμης του πληθυσμού σχετικά με την επιστροφή του ονόματος «Στάλινγκραντ» στην πόλη του Βόλγκογκραντ. Ανακοινώθηκε ότι η διενέργεια δημοψηφίσματος θα εγκριθεί μόνο μετά τα αποτελέσματα των εργασιών της επιτροπής, αλλά δεν ανακοινώθηκαν συγκεκριμένες ημερομηνίες.

«Οι προθεσμίες ορίστηκαν. Το πολύ έξι μήνες, τέσσερις έως έξι μήνες για να μελετηθούν ενδελεχώς τα πάντα – η γνώμη όλων των ομάδων, όλων των στρωμάτων της κοινωνίας μας, των κατοίκων του Βόλγκογκραντ και της περιοχής», είπε ο κ. Στρούκοφ. Όπως σημείωσε, τώρα δεν γίνεται λόγος για μετονομασία του Βόλγκογκραντ σε Στάλινγκραντ έως τις 2 Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι το 2013, στην 70ή επέτειο, το Βόλγκογκραντ είχε μετονομαστεί σε Στάλινγκραντ μόνο για μία ημέρα.

Πάγιο αίτημα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης

Η Μόσχα ευνοεί γενικώς την προστασία της ιστορικής κληρονομιάς της Σοβιετικής Ένωσης, ενώ η μετονομασία του Βόλγκογκραντ σε «Πόλη του Στάλιν», που είναι η ερμηνεία της λέξης Στάλινγκραντ, αποτελεί πάγιο αίτημα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης τις δύο τελευταίες δεκαετίες.

H 1 εκατομμυρίου κατοίκων πόλη στις όχθες του Βόλγα ονομαζόταν Τσαρίτσιν έως το 1925, όταν και ο Στάλιν τη μετονόμασε σε Στάλινγκραντ ώστε να θυμίζει τον ίδιον και όχι τους τσάρους. Το 1961 η ηγεσία του Νικίτα Χρουστσόφ, στο πλαίσιο της «αποσταλινοποίησης της Σοβιετικής Ένωσης, άλλαξε το όνομα της πόλης σε «Πόλη του Βόλγα» (Βόλγκογκραντ), ενώ μοναρχικοί και φανατικοί ορθόδοξοι δεν έχουν πάψει να ζητούν την επιστροφή του ονόματος Τσαρίτσιν.

Το 2014 εστάλη επιστολή στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν με 50.000 υπογραφές και το αίτημα της επιστροφής του ονόματος του Στάλινγκραντ για ιστορικούς καθαρά λόγους, αφού εκεί κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό η προς Ανατολάς εκστρατεία του Χίτλερ το 1941-43. Η επέτειος της «Μάχης του Στάλινγκραντ» εορτάζεται κάθε χρόνο. Ο κ. Πούτιν απάντησε τότε ότι θα υπάρξει μετονομασία μόνο κατόπιν τοπικού δημοψηφίσματος, αλλά πρόσφερε τις υπηρεσίες των ομοσπονδιακών αρχών για τη διερεύνηση τέτοιας πιθανότητας.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν νομίζετε ότι θα μας λυγίσετε με αυτά τα παράλογα φασιστόμετρα είστε γελασμένοι. Πολύ γελασμένοι!!!!! Καταλαβαίνω ότι ως φασίστας που είσαι δεν ανέχεσαι την λογική, ούτε την γνώση. Το μόνο που θαυμάζεις είναι η επιβολή. Η δύναμη. Η δύναμη που πηγάζει από την Εξουσία. Μόνο που δεν ξέρεις και δεν θα μάθεις ποτέ στην μίζερη και φτηνή ζωή σου ότι η συνείδησή μας δεν εξαγοράζεται, δεν πωλείται και δεν νταλαβερίζεται καν με υπάνθρωπα δίποδα σαν και σένα και τα αφεντικά σου. Και όλη την περιουσία μας να έπαιρνες εκεί που δεν πιάνει η μελάνη θα σε γράφαμε. Και στον τοίχο να μας έστηνες το ίδιο θα σου λέγαμε. Ξέρεις γιατί; Γιατί είμαστε από αυτούς της σπάνιας κοπής ανθρώπους-από αυτούς που στοιχηματίζω ποτέ δεν γνώρισες από κοντά-που μπροστά στο αυτεξούσιο μας, δεν βάζουμε απολύτως τίποτα!!!!
Μπορεί τα 32 σου ακίνητα να τα κάνεις 64 του χρόνου. Το ίδιο κενός και φασίστας θα είσαι. Θα'θελα ένα πράγμα μονάχα. Να'μουν μπροστά όταν θα κληθείς από τα ίδια σου τα παιδιά, να εξηγήσεις ότι έκανες στο άθλιο βίο σου.....άντε και καλά ξέτελα με τον καθρέφτη σου ΑΛΗΤΗ....
Σχολιο.- ΜΙΣΟΣ ΠΛΕΥΡΗ!!! Παρατεινεται μέχρι το Μάρτιο το υποχρεωτικό RAPINT τεστ για τους ανυπάκουους. Σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Μίσος Πλεύρη για τους ανυπάκουους που δεν έκαναν το μπόλι, τη στιγμή που στην Ελλάδα κανένας δεν θεωρείται εμβολιασμένος, εφόσον έκανε τρεις δόσεις πέρσι και όχι φέτος
Σε  διαβούλευση η νέα διάταξη!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Δήμαρχος Σερρών ΔΕΝ θα έπρεπε να συλληφθεί ?
Έχουμε ή όχι ένα ΝΕΚΡΌ παιδί ?
Σχολιο.- Δε ξέρω αν το γνωρίζεις, αλλά έχουν κι οι δήμαρχοι ακαταδιωκτο! Το πολύ πολύ να τη πληρώσει ο εργάτης που έκανε τις εργασίες (που τον έβαλαν να κάνει!)
Σχολιο.- Στα σχολεία όλες οι εργασίες γίνονται το πρωί, κανένας δεν δέχεται να έρθει απόγευμα.
Σχολιο.- Και τα σάββατα υπάρχουν κι έχουν και πρωινό
κι μάλλον ένα εντεκάχρονο θα ζούσε
σχολιο.- Δυστυχώς κανείς δεν μας ακούει.
Δουλεύω σε χωριό και στην αυλή υπάρχει πράσινο και δέντρα. Ακόμη και αυτά τα κόβουν το πρωί , την ώρα που γίνεται μάθημα. Δεν ακούμε τι λέμε μέσα στην τάξη....
Σχολιο.- Μάστορας; Ή δεν πάει δάσκαλος, φύλακας κλπ να του ανοίξει; Γιατί στα σχολεία ειδικά δεν πάνε απόγευμα και εμένα έρχονται μια χαρά;
Σχολιο.- Τραγικο ….να στέλνεις το παιδί σχολείο και να το παίρνεις νεκρό ….όλοι μέσα…..έπρεπε να είναι



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σιδηροδέσμιο παρέδωσαν στον Ερντογάν και το καθεστώς του τον Κούρδο αγωνιστή Μαχμούτ Τατ οι πολιτισμένοι Σουηδοί, ρεγάλο καταπώς φαίνεται για τις γιορτές. Α όλα κι όλα, ο ιερός σκοπός της εντάξεως στο ΝΑΤΟ προέχει! Και ο σατράπης της Άγκυρας απαιτεί ανταλλάγματα. Κάπως έτσι άλλωστε οι ίδιοι δεν είχαν διπλώσει σε μια κόλλα χαρτί τον Ασσάνζ αφήνοντάς τον (ως καταζητούμενο βιαστή - τι εύρημα!) στο έλεος των Βρετανών και των Αμερικάνων; Συνεπείς είναι οι άνθρωποι. Ευρώπη 2022...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευτυχώς ΔΕΝ έχουμε τα χρέη απο ΔΕΗ , Ολυμπιακή κι έτσι χτίζουμε 2 σχολεία κι ένα νοσοκομείο τον Μήνα !
-Χάτζιδάκη είχαμε !
-Βάλτε τώρα που γυρίζει κόσμε!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμερικανικά τανκς έφτασαν στην Πολωνία:
700 οχήματα μάχης για την 1η Μεραρχία Πεζικού του Στρατού των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων τανκς και άλλων τεθωρακισμένων οχημάτων, παραδόθηκαν στο λιμάνι της Gdynia στην Πολωνία. Ο πόλεμος ειναι μεταξυ Ρωσιας Ουκρανίας
Σχολιο.- Ο πόλεμος γίνεται κατά της ανθρωπότητας για να δικαιολογήσουν όλες τις επερχόμενες κρίσεις και είναι πολλές στα σχέδια.
Πρέπει να δικαιολογήσουν την έλλειψη σιτηρών και ενέργειας. Πώς αλλιώς.
Δυστυχώς υποστηρίζονται αυτά τα κόλπα απο όλους που παίρνουν το μέρος του ΝΑΤΟ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν ξεχνούμε ότι ο Τσίπρας δήλωνε υπερήφανος για την υπογραφή της προδοσίας των Πρεσπών. Τέτοιους ανθελληνες κρατάει το καθεστώς για ρεζερβα...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6/12/2022  -  21.00
Στη Θεσσαλονίκη σκάσανε όλοι οι Ρομά της Βορείου Ελλάδος και καίνε το κέντρο.
Κατάλαβες μαλακα του καλά του κάνανε;
Τα δικά σου αμάξια καίγονται τώρα,Βλάκα ε βλάκα,που δεν μπορείς να δεις πέρα από τη μύτη σου.
Σχολιο.- Δεν έχουν καταλάβει , ότι όταν κάνεις μια κοινωνία Μπουρδέλο, αργά ή γρήγορα θα "στον ακουμπήσει" κι εσένα η κοινωνία ....
Σχολιο.- μα για αυτό θα γαμηθουμε από αυτούς τους ηλίθιους



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλό θα ήταν να πείσουμε τα νέα παιδιά που έφυγαν στο εξωτερικο να γυρίσουν στην Κατσικοχώρα.
Να παίρνουν 600 ευρώ μισθό με μηνιαία έξοδα 1500 ευρώ και να τους κυβερνάνε ναρκέμποροι,νοσταλγοί χούντας,μπάτσοι,παπάδες,ρουφιάνοι δημοσιογράφοι,πανελίστες και μαφίες.
Ακούγεται δελεαστικό αν μη τι άλλο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν δεχθείς καταγγελία για κλοπή 20 ευρώ βενζίνης τρέχεις και τον εκτελείς επιτόπου.
Αν δεχθείς καταγγελία για βιασμό ανηλίκων πρώτα ενημερώνεις τον δράστη και τον συλλαμβάνεις τρεις μήνες μετά.
Όλοι το ξέρουν αυτό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Πόσο μεγάλος είσαι;
-Έχω προλάβει ανώνυμη κακοκαιρία...
-Κάθησε γέροντα...!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Omar Manna, δολοφονήθηκε χθες από τις ισραηλινές δυνάμεις, στο διαρκές έγκλημα του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ρομά έκλεισαν και την Περιφερειακή Αιγάλεω - Πετάνε πέτρες σε οδηγούς
Έκλεισε λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ της Τρίτης (06/12) η περιφερειακή Αιγάλεω από Ρομά που διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό 16χρονου στη Θεσσαλονίκη.
Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης και στο Μενίδι, στην οδό Μόρνου, όταν νεαροί Ρομά πέταξαν διάφορα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή για τυχόν επεισόδια με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό στην Θεσσαλονίκη.
Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή προσαγωγές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Λόγια σταράτα και κατάμουτρα στην κυρα-Ursula που πήγε να μιλήσει στο Ιρλανδικό Κοινοβούλιο από βουλευτές.
Εδώ, στο βίντεο που αξίζει να δείτε, ο Richard Boyd Barret της αριστεράς:
- «Ήρθες και μας είπες για τις βιαιότητες του Πούτιν αλλά για το Ισραήλ που κατέχει ξένα εδάφη, βασανίζει και σκοτώνει Παλαιστίνιους κάθε μέρα, διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ! Αντίθετα είναι ο καλύτερος εταίρος σας…
Ήρθες και μας είπες για εμπάργκο στα Ρώσικα καύσιμα και αυξήσατε τις εισαγωγές από τους δικτάτορες της Σαουδικής Αραβίας -που, τι ειρωνία, κι αυτή Ρώσικο εισάγει, το ξεπλένει και σας το πουλάει πίσω …»
-Αναρωτιέμαι αν θα βρεθεί ποτέ και στην ελληνική Βουλή κάποιος με ανάλογη αξιοπρέπεια..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Αφήσατε τα δάση μας να καούν για πλάκα και τώρα προστατεύετε το δέντρο του μαλ@κα"



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6/12/2022 -  20.00
Τι σημαίνει: Απαγόρευσαν στον δικηγόρο της οικογένειας του 16χρονου Ρομά να παρίσταται στην ιατρική ενημέρωση; – Τι σημαίνει: Αρνούνται να εκδώσουν ιατρικό ανακοινωθέν;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και μην ξεχνάμε ,ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΚΟΡΚΟΝΕΑΣ από τον Ιούνιο 
"Δολοφονία Γρηγορόπουλου:Ελεύθερος ο Επαμεινώνδας Κορκονέας
Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 
Με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά (των Δικαστών Εφετών), αναγνωρίστηκε τελικά ο πρότερος σύννομος βίος στον πρώην ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια.
Όπως αναφέρει το lamiareport.gr το Εφετείο Λαμίας του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.
Με το συγκεκριμένο ελαφρυντικό είχαν σπάσει τον Ιούλιο του 2019 τα ισόβια για τον Κορκονέα, που βρέθηκε εκτός φυλακής, έχοντας εκτίσει πάνω από 11 χρόνια φυλακή, αφότου δολοφόνησε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο που ήταν 15 ετών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Μετά τη σφαγή στο«Σπίτι των συνδικάτων» στην Οδησσό , απολυμένη από τη δουλειά μου, για ενάμιση χρόνο, έπρεπε να υπομείνω τις διώξεις της ουκρανικής Ασφάλειας,SBU, και τις ανακρίσεις με τον «ανιχνευτή ψεύδους». 
Τελικά, κατέφυγα στην Ιταλία όπου, μετά από ένα χρόνο, απέκτησα το καθεστώς του «πρόσφυγα».
Μέχρι τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, εδώ ένιωθα να περιβάλλομαι από την αλληλεγγύη των ανθρώπων- στη συνέχεια, με τη χιονοστιβάδα των ψευδών που διαδίδουν τα μέσα ενημέρωσης για τον «πόλεμο του Πούτιν», πολλά άλλαξαν. 
Και, ακόμη και σήμερα υπάρχουν κάποιοι που με θεωρούν «πέμπτη φάλαγγα του Κρεμλίνου» μόνο και μόνο επειδή καταγγέλλω ένα ατιμώρητο έγκλημα».
«Η Οδησσός, η πόλη μου, είναι μια θαυμάσια πόλη όπου, εδώ και αιώνες, συνυπάρχουν ειρηνικά πολυάριθμες εθνοτικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των Ιταλών
Ένα μωσαϊκό πολιτισμών που άρχισε να ραγίζει ήδη από το 2004 με την απόπειρα πραξικοπήματος που υποκινήθηκε από τις ΗΠΑ, και την προσπάθεια απαγόρευσης της ρωσικής γλώσσας, όπως και κατάφεραν το 2015. 
Ένας παραλογισμός, αν σκεφτεί κανείς ότι η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού της Ουκρανίας χρησιμοποιεί συνήθως τη ρωσική γλώσσα ή το λεγόμενο "Suržik" (ένα ιδίωμα της ρωσικής, της ουκρανικής και ποιος ξέρει πόσων άλλων γλωσσών,που κυριολεκτικά σημαίνει "ψωμί ζυμωμένο με διάφορους κόκκους").
Στην πραγματικότητα, ο πραγματικός σκοπός της απαγόρευσης της ρωσικής γλώσσας είναι να κάνει τους ανθρώπους να ξεχάσουν την ιστορία και να θεωρήσουν τη Ρωσία ως υπεύθυνη για τη δυστυχία στην οποία έχει βυθιστεί η χώρα μου μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. 
Μια απάτη, δυστυχώς, που διαπράττεται από ορισμένους, σίγουρα όχι από την πλειοψηφία, συμπατριώτες μου, οι οποίοι πιστεύουν ότι μόνο με την πλήρη υποταγή μας στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσαμε να επανέλθουμε στο σωστό δρόμο».
Όλγα Ιγνατίεβα 
[Olga Ignatieva],
επιζήσασα από τη σφαγή στο «Σπίτι των συνδικάτων» στην Οδησσό.
Ολοκληρώνει ένα ερευνητικό βιβλίο που ανασυνθέτει τη σφαγή μέσα από έγγραφα και μαρτυρίες.
(Συνέντευξη στον Francesco Santoianni - Avanti.it)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Απειλές για χρήση στρατιωτών ως απεργοσπαστών
Μέσα στις επόμενες μέρες ή βδομάδες δεν αποκλείεται οι Βρετανοί να δουν στρατιώτες σε θέσεις οδηγών ασθενοφόρων και λεωφορείων, ή τελωνειακών υπαλλήλων σε λιμάνια και αεροδρόμια.
Ο πρόεδρος του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος Ναντίμ Ζαχάουι δήλωσε την Κυριακή στο «Sky News» ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να αναπτύξει τον στρατό σε τομείς - κλειδιά για να μειώσει τις «επιπτώσεις» από τις κλιμακούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις σε μια σειρά κλάδους (γιατροί, νοσηλευτές, εκπαιδευτικοί, σιδηροδρομικοί και ταχυδρομικοί υπάλληλοι κ.ά.) όπου οι εργαζόμενοι παλεύουν για αξιοπρεπείς αποδοχές και καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Ο Ζαχάουι επιχείρησε να υπονομεύσει τον απεργιακό αγώνα χιλιάδων εργαζομένων, ισχυριζόμενος ότι τώρα «δεν είναι καιρός για απεργίες». Συγκεκριμένα, τόνισε: «Το μήνυμά μας προς τα συνδικάτα είναι ότι τώρα δεν είναι ώρα για απεργία αλλά καιρός για διαπραγμάτευση».
Ο πρόεδρος των Συντηρητικών δεν δίστασε μάλιστα να προτείνει στους νοσηλευτές να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις για μισθολογικές αυξήσεις, επειδή τάχα πρέπει να στείλουν... «σαφές μήνυμα στον Πούτιν»!
Πρόσφατα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ είχε χαρακτηρίσει ανερυθρίαστα τους διαδηλωτές και τους απεργούς «μικρή εγωιστική μειοψηφία», που «παραβιάζει τον νόμο και θα πρέπει γι' αυτό να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά». Πρόσθεσε δε ότι στην αστυνομία έχουν δοθεί «νέες εξουσίες», ώστε να πατάξουν τις παράνομες διαδηλώσεις, και ότι έχει την πλήρη υποστήριξή του για να τελειώνουν «αποφασιστικά» «η μιζέρια και η διατάραξη» που προκαλείται στα νοικοκυριά.
Τρώνε ζωοτροφές και ζεσταίνουν φαγητό στο καλοριφέρ...
Δεν είναι όμως οι απεργοί που προκαλούν τη μιζέρια στις ζωές των λαϊκών οικογενειών, αλλά οι φιλομονοπωλιακές πολιτικές όλων των αστικών κυβερνήσεων (Εργατικών και Συντηρητικών) στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόσφατα προκάλεσε αίσθηση η δήλωση του Μαρκ Σιντ, δημοτικού υπαλλήλου ο οποίος δουλεύει εδώ και πάνω από 20 χρόνια σε κοινωνικές υπηρεσίες και σε «τράπεζα τροφίμων» στο Κάρντιφ, στο βρετανικό δίκτυο BBC, ότι πολλοί φτωχοί εργαζόμενοι αναγκάζονται να τρώνε κρέας που προορίζεται για ζωοτροφές ή το αγοράζουν από τα καταστήματα με είδη ζώων (pet shops), επειδή αδυνατούν να αγοράσουν από κρεοπωλεία. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πολλοί από τους φτωχούς εργαζόμενους είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν υπερωρίες και να συμπληρώσουν το εισόδημά τους με δουλειές του ποδαριού, προκειμένου να συμπληρώσουν το εισόδημά τους και να εξασφαλίσουν ένα καλό, ζεστό πιάτο φαΐ.
Ο Μ. Σιντ, μιλώντας προ ημερών στο BBC, αποκάλυψε επίσης ότι είναι αρκετοί οι φτωχοί που πασχίζουν να ζεστάνουν το φαγητό τους ...στα καλοριφέρ, για να κάνουν οικονομία, λόγω των πανάκριβων τιμολογίων ρεύματος και φυσικού αερίου. Εξήγησε δε ότι φαινόμενα όπως αυτά οφείλονται στους μισθούς - ψίχουλα και στο ολοένα και ακριβότερο κόστος ζωής.
Πρόσφατα το βρετανικό υπουργείο Εργασίας και Συντάξεων (DWP) ανακοίνωσε ότι το 34% των παιδιών στην Ουαλία ζουν εγκλωβισμένα στη φτώχεια, ενώ στην παραθαλάσσια νοτιοδυτική πόλη Πλίμουθ η φτώχεια ανέβηκε από πέρυσι κατά 235% και προ ημερών η Ενωση Οπτικών Βρετανίας ανακοίνωσε ότι αρκετοί ασφαλισμένοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα αλλαγής γυαλιών ή και φακών, λόγω φτώχειας, χρησιμοποιώντας ακατάλληλα γυαλιά όρασης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 ΠΑΛΑΙΣΤΙΝH
Νέα δολοφονία νεαρού Παλαιστίνιου από τους ισραηλινοναζί
Η πλήρης στήριξη ΗΠΑ - ΕΕ στα εγκλήματα των ισραηλινών κατοχικών αρχών ενθαρρύνει την κλιμάκωση της βίας σε βάρος των Παλαιστινίων. Χτες τα ξημερώματα ο 22χρονος Παλαιστίνιος Ομάρ Μανάα δολοφονήθηκε από σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών, που εισέβαλαν σε προσφυγικό καταυλισμό της Βηθλεέμ με σκοπό τη σύλληψη τριών καταζητούμενων «ενόπλων».
Η εισβολή των Ισραηλινών στρατιωτών στον καταυλισμό έκανε τους Παλαιστίνιους κατοίκους της περιοχής να αντιδράσουν και αμέσως δέχτηκαν πυρά στο ψαχνό, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 22χρονος και να τραυματιστούν άλλα έξι άτομα, ενώ συνελήφθησαν και άλλα 3. Η νέα δολοφονία προκάλεσε οργή στη Βηθλεέμ και γενική απεργία, με αποτέλεσμα να νεκρώσουν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, οι επιχειρήσεις και να βάλουν λουκέτο τα σχολεία της περιοχής για ένα 24ωρο.
Την Παρασκευή ένας Ισραηλινός συνοριοφύλακας - αστυνομικός στη Δυτική Οχθη σκότωσε εν ψυχρώ άοπλο Παλαιστίνιο επίσης 22 ετών, με τη δικαιολογία ότι επιχείρησε να του πάρει το όπλο.
Νωρίτερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ τάχα θα αντιταχθούν στην κατασκευή νέων σιωνιστικών οικισμών από την επόμενη ισραηλινή κυβέρνηση στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, καθώς ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου ετοιμάζεται να επανέλθει στην εξουσία συμμαχώντας με τους ακροδεξιούς μεταξύ άλλων και του «Θρησκευτικού Σιωνισμού».
Ο συνασπισμός της δεξιάς και οι υπερσιωναζιστές και ακροδεξιοί σύμμαχοί του κέρδισαν την πλειοψηφία στις ισραηλινές βουλευτικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου, με 64 έδρες από τις 120 του κοινοβουλίου, επιτρέποντας στον Νετανιάχου να αρχίσει διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής, ο Νετανιάχου υπέγραψε την Πέμπτη συμφωνία συνασπισμού με ένα από τα τρία ακροδεξιά κόμματα, το οποίο απέσπασε έτσι σημαντική θέση στην ανάπτυξη της αποικιστικής δραστηριότητας σιωναζί αποίκων στη Δυτική Οχθη, παλαιστινιακό έδαφος κατεχόμενο από το 1967 από το Ισραήλ.
Αυτά ενώ τα ξημερώματα της Κυριακής ισραηλινά αεροσκάφη έκαναν νέα επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας, με πρόσχημα την αναίμακτη εκτόξευση μίας ρουκέτας που έπεσε σε αντίποινα για τη δολοφονία δύο στελεχών της Ισλαμικής Τζιχάντ στη Δυτική Οχθη.
Επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ξεκίνησε χτες ο Ισραηλινός Πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζοκ, έχοντας προηγουμένως μεταβεί στο Μπαχρέιν με στόχο την περαιτέρω σύσφιξη διμερών σχέσεων στο πλαίσιο των λεγόμενων συμφωνιών του Αβραάμ. Το περασμένο 24ωρο πραγματοποίησε αιφνιδίως επίσκεψη στο Κατάρ και ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ μπιν Σουλτάν Αλ Ναχαγιάν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Εντ. Σνόουντεν, Αμερικάνος, πρώην συμβασιούχος της υπηρεσίας πληροφοριών NSA, που αποκάλυψε το εύρος της κατασκοπείας των επικοινωνιών από την υπηρεσία εντός και εκτός ΗΠΑ, υπεραμύνθηκε της απόφασής του να αποκτήσει τη ρωσική υπηκοότητα, για την οποία δέχθηκε επικρίσεις. «Βρίσκομαι στη Ρωσία επειδή ο Λευκός Οίκος ακύρωσε εσκεμμένα το διαβατήριό μου, για να με μετατρέψει σε αιχμάλωτο εδώ». Ο Πρόεδρος της Ρωσίας αποφάσισε να του δώσει τη ρωσική υπηκοότητα τον Σεπτέμβρη, ενώ το ρωσικό διαβατήριο εκδόθηκε την περασμένη βδομάδα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σαν αποτέλεσμα του πραξικοπήματος το 2014, ο πληθυσμός της Ουκρανίας χωρίστηκε σε δύο κατηγορίες: τους προνομιούχους "πατριώτες-ήρωες" της Ευρώπης και Αμερικής 
και αυτονομιστές με καπιτονέ μπουφάν. Οι πρώτοι πήραν το δικαίωμα να ταπεινώσουν και στη συνέχεια να σκοτώσουν τους αντιπάλους τους προσδοκώντας σε ατιμωρησία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στοιχεία για εγκλήματα πολέμου της Ουκρανίας στο Μπαχμούτ.
-Η συνταξιούχος Valentina Ivanovna από την Kurdyumovka διηγείται μέσα από δάκρυα πώς ουκρανοί στρατιώτες πυροβόλησαν τους δύο γιους της. Ο ένας σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια της στην αυλή.
"- Ζητούσανε τα διαβατήρια, ο γιος μου ήταν 52 χρονών, τον πυροβόλησαν επειδή είπανε ότι άργησα να φέρω τα διαβατήρια.."
-Η Βαλεντίνα Ιβάνοβνα είναι πλέον ασφαλής, αυτή και οι επιζώντες γείτονές της έχουν εκκενωθεί.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Irina Bykova από τη Μαριούπολη μαρτυρεί πώς στρατιώτες της Ουκρανίας πυροβολούσαν αμάχους, όταν προσπάθησαν να εγκαταλείψουν την πόλη.
- Ζελίνσκι 17α... Πήγαμε στο ανθρωπιστικό λεωφορείο του DPR. Ήμασταν (ακόμα) στην πλευρά που υπήρχαν κάτοικοι της Ουκρανίας, στην άλλη πλευρά - το DPR (στρατιωτικό).
Η Ουκρανία άρχισε να μας πυροβολεί από πολυβόλα... άρχισαν να πυροβολούν όλμους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Διεθνές Δημόσιο Δικαστήριο για τα Εγκλήματα των Νεοναζιστών της Ουκρανίας και των συνεργών τους διερευνά όχι μόνο νέα, αλλά και τα εγκλήματα που είχαν διαπραχθεί στο παρελθόν.
Μέρος 1
Η Marina Moiseeva μας μιλάει για το πώς δολοφονήθηκε ο πατέρας της στο Ilovaisk της Ουκρανίας το καλοκαίρι του 2014 από τα μέλη του ουκρανικού Τάγματος του Ντονμπάς.
— Ο μπαμπάς μου είπε ότι δεν θα φύγει. Είπε ότι εκεί είναι το σπίτι του, όπως και ο σκύλος. Του μιλούσα στο σταθερό τηλέφωνο – παίρνω τηλέφωνο και καλούν τον πατέρα μου στο τηλέφωνο. Τότε τους πήραν τα κινητά και δεν μπορούσα πλέον να επικοινωνήσω μαζί του...
— Όπως ανακάλυψα αργότερα, το Τάγμα του Ντονμπάς – έχουν κατασκηνώσει στο σπίτι μας. Υπήρχαν χειροβομβίδες και ρουκέτες σήματος παντού...