Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Παρασκευη 9 Δεκεμβριου 2022


Τα ακριβώς αντίθετα είναι από αυτά που λές! Διάβασε και λίγο. Δες λίγο τα στοιχεία. Το 80% των Γερμανικών στρατιωτικών δυνάμεων ήταν εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης. Από τα 40 εκατομμύρια νεκρούς του Β Παγκοσμίου Πολέμου, τα 20 εκατομμύρια ήταν Σοβιετικοί. Οι Αμερικάνοι είχαν 500 χιλιάδες νεκρούς και οι Εγγλέζοι είχαν 400 χιλιάδες. Όλες οι ταξιαρχίες των πάνστερ ήταν στο Ανατολικό μέτωπο. Ηρέμισε λίγο, γιατί αρχίζω και τα παίρνω στο κρανίο. Και δεν ξέρεις πουπάνε τα τέσσερα και πετάς μπαρούφες. Αυτά που αναμασάς είναι όλα βγαλμένα από τα εγχειρίδια ψεμάτων των ναζιστών και των δεξιών προδοτών. Αυτά τα αρμάνι χαβιάρι και βελουχιώτη αρη τα φώναζαν οι φασιστοννεδίτες απόγονοι των χιτών και των γερμανοτσολιάδων στα πανεπιστήμια. Και αυτά περί μπαχαλάκιδων που αμόλυσες, τα λένε οι φασιστοδεξιοί και οι άλλοι φασίστες του συριζα. Οι οποίοι φασίστες και δεξιοί, οποιαδήποτε δίκαια οργή του λαού τα λένε ότι τα κάνουν μπαχαλάκιδες.

Η επικράτηση των Άγγλων στην Αφρική δεν έπαιξε κανένα ρόλο, γιατί οι δυνάμεις των Γερμανών εκεί ήταν ελάχιστες. Γιαυτό ο Ρόμελ θεωρούνταν και ήτανε ο καλύτερος στρατηγός των Γερμανών, γιατί με ελάχιστες δυνάμεις είχε ξεσκίσει τους Εγγλέζους. Όσο για την απόβαση στη Νορμανδία, σου απάντησα πιο πάνω. 20 εκατομμύρια νεκρούς οι Σοβιετικοί, 500 χιλιάδες οι αμερικάνοι σου. Και όταν αποβιβάστηκαν στη Νορμανδία, ήδη οι Σοβιετικοί είχαν πάρει φαλάγγι τους Γερμανούς, είχε προηγηθεί η εποποιήα του Στάλιγκραντ που καθόρισε το πόλεμο, και το ζήτημα πλέον ήταν να μην καταλάβουν και νικήσουν μόνοι τους οι Σοβιετικοί τους τους Γερμανούς και καταλάβουν όλη τη Γερμανία μόνοι τους. Και τέλος πάντων δεν θα κάνω εγώ εδώ μάθημα ιστορίας. Ότι θες να γράψεις γράφτα στη σελίδα σου, και μην τρολ'αρεις στη δικιά μου. Το τρολάρισμα το αντιπαθώ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάλος από τη δήλωση Α.Μέρκελ – Ρωσία: Η παραδοχή της για την Συμφωνία του Μινσκ σηκώνει Ειδικά Δικαστήρια

"Oι Συμφωνίες του Μινσκ ήταν θέατρο - Δώσαμε χρόνο στην Ουκρανία"

09/12/2022 - 00:27

Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ότι τα λόγια της πρώην καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στην Die Zeit ότι οι συμφωνίες του Μινσκ υπογράφηκαν για να δοθεί στην ουκρανική πλευρά ένα κέρδος χρόνου μπορούν κάλιστα να χρησιμοποιηθούν για να ξεκινήσουν ειδικά δικαστήρια.

Όπως είπε:

«Αυτό που είπε η Μέρκελ στη συνέντευξή της είναι η μαρτυρία ενός ατόμου που δήλωσε ευθέως ότι όλα όσα έγιναν το 2014-2015 είχαν έναν στόχο: να αποσπάσουν την προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας από πραγματικά προβλήματα, να αγοράσουν χρόνο, να γεμίσουν το καθεστώς του Κιέβου όπλα και να οδηγήσουν την κατάσταση σε μεγάλη σύγκρουση».

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, η ομολογία της Γερμανίδας πρώην καγκελαρίου ακούγεται τρομερή: όπως η παραχάραξη ως μέθοδος δράσης στη Δύση – όπως μηχανορραφίες, χειρισμοί, κάθε είδους διαστρέβλωση της αλήθειας και του νόμου που μπορείτε να φανταστείτε.

Η ίδια τόνισε:

«Οι εκπρόσωποι της Δύσης γνώριζαν ήδη τότε, το 2015, όταν είχαν διαπραγματευτεί για πολλές ώρες ότι δεν θα εφαρμόσουν ποτέ τις συμφωνίες, αλλά ότι θα διοχετεύσουν όπλα στο καθεστώς του Κιέβου. Δεν λυπήθηκαν ούτε για τις γυναίκες, ούτε για τα παιδιά, ούτε για τον άμαχο πληθυσμό του Ντονμπάς και γενικά της Ουκρανίας. Χρειάζονταν μια σύγκρουση και ήταν έτοιμοι για αυτήν από τότε, το 2015».

Η Μαρία Ζαχάροβα σχολίασε τη χθεσινή συνέντευξη της Άνγκελα Μέρκελ στο κανάλι της στο Telegram.

Παρέθεσε τα λόγια της Μέρκελ από τη συνέντευξη της Zeit , στην οποία η πρώην καγκελάριος είπε ότι «η συμφωνία του Μινσκ του 2014 ήταν μια προσπάθεια να δοθεί χρόνος στην Ουκρανία».

Η Μέρκελ πρόσθεσε επίσης ότι αμφέβαλλε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να έχουν κάνει τόσα πολλά τότε όπως κάνουν τώρα για να βοηθήσουν την Ουκρανία.

Η Ζαχάροβα έγραψε:

«Δηλαδή, το Βερολίνο και, κατά συνέπεια, ολόκληρη η συλλογική Δύση δεν συμμορφώθηκε με τις συμφωνίες του Μινσκ, προσποιήθηκε ότι συμμορφώθηκε με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά αντίθετα στην πραγματικότητα στήριξε το καθεστώς του Κιέβου με όπλα. [Η Δύση] αγνόησε όλα τα εγκλήματα του Κιέβου στο Ντονμπάς και στην Ουκρανία στο όνομα ενός αποφασιστικού χτυπήματος κατά της Ρωσίας».

Στη συνέντευξη στην εφημερίδα Die Zeit , που δημοσιεύτηκε στις 7 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, η Μέρκελ είχε πει επί λέξει:

«Η συμφωνία του Μινσκ του 2014 ήταν μια προσπάθεια να δοθεί χρόνος στην Ουκρανία… Ήταν σαφές σε όλους μας ότι επρόκειτο για μια παγωμένη σύγκρουση, ότι το πρόβλημα δεν είχε επιλυθεί, αλλά αυτό ακριβώς έδωσε στην Ουκρανία πολύτιμο χρόνο.

Η Ουκρανία του 2014 – 2015 δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή Ουκρανία» υποστήριξε μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit η Μέρκελ εκφράζοντας αμφιβολία για το κατά πόσα τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να συνδράμουν την Ουκρανία στον βαθμό που το πράττουν σήμερα.

Στα γεγονότα του 2014 η Μέρκελ ήταν καγκελάριος της Γερμανίας, ενώ ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές στη διαμόρφωση των συνθηκών του Μινσκ που αποσκοπούσαν στην αντιμετώπιση των συγκρούσεων στο Ντονμπάς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το «κλίμα» που επικρατεί στις τάξεις του ουκρανικού στρατού είναι ενδεικτικό της κατάστασης στα μέτωπα και όσα βλέπονται και ακούγονται στο βίντεο είναι χαρακτηριστικά. Οι Ουκρανοί φαντάροι σε απελπιστική κατάσταση υπόσχονται να επιβιώσουν για να επιστρέψουν στο Κίεβο και να κρεμάσουν τον Ζελένσκι στην πλατεία Μεϊντάν. Του λένε να προσεύχεται να τον πιάσουν πρώτοι οι Ρώσσοι...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο καλάθι του Αη Βασίλη έμαθα δε θα υπάρχουν και μελομακάρονα και κουραμπιέδες, ύστερα από απόφαση του Άδωνη Γεωργιάδη. Εσύ σα γιατρός θα έπρεπε να το επικροτείς χαχα. Τα γλυκά βλάπτουν κι ο βλαμμένος φροντίζει για την υγεία μας..χαχα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άνθρωπος είσαι, έχεις γίνει μέσα από τη δική σου σκέψη. Γράφεις χωρίς να κοιτάς και δεν διαβάζεις τι γράφουν. Είστε ανόητοι, αλλά δεν φταιτε αυτό. Αυτοί που σε αναμεταδίδουν φταίνε. Εσείς οι ηλίθιοι δημιουργήσατε μια κρίση στην οποία όλη η ανθρωπότητα θα μπορούσε να πεθάνει, αλλά είστε πολύ ανόητοι για να καταλάβετε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 2015 γυρίστηκε το "Σνόουντεν" του Ολιβερ Στόουν. Η ταινία είναι μια ξεκάθαρη καταγγελία στα δισεκατομμύρια επισυνδέσεων που οργανώνει η CIA και η NSA, σε όλο τον κόσμο, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και πραγματικό σκοπό την αμερικάνικη κυριαρχία επί των πάντων.

Σήμερα ο Σνόουντεν έχει λάβει Ρώσικη υπηκοότητα και ευτυχώς γι αυτόν, γιατί δεν είχε την τύχη του ταλαίπωρου του Ασάνζ.

To 1999 προβλήθηκε το Matrix των Λίλι και Λάνα Γουατσόφσκι. Η ταινία περιγράφει ένα μέλλον στο οποίο ο κόσμος όπως τον ξέρει ο άνθρωπος είναι το Matrix, μια εικονική πραγματικότητα του ίντερνετ που δημιουργήθηκε και συντηρείται από νοήμονες μηχανές προκειμένου να κατευνάσει, υποτάξει και εκμεταλλευτεί τον ανίδεο ανθρώπινο πληθυσμό ως πηγή ενέργειας, με την υποχρεωτική σύνδεση του στο Matrix μέσω μοσχευμάτων.  Στο τέλος της ταινίας ο άνθρωπος και οι αξίες του νίκησαν!

Και οι δύο ταινίες, η καθε μία στο είδος της, είναι προφητικές και επίκαιρες!

Μόνο που σήμερα, αντίλογος δεν υπάρχει, επισήμως τουλάχιστον.

Ή όσοι τολμούν να μιλήσουν είναι ψεκασμένοι, φαντασιόπληκτοι και επικίνδυνοι για το σύστημα.

#predator



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



7/12/2022

Από Θερσίτης 

"Λόγια σταράτα και κατάμουτρα στην κυρα-Ursula που πήγε να μιλήσει στο Ιρλανδικό Κοινοβούλιο από βουλευτές.

Εδώ, στο βίντεο που αξίζει να δείτε, ο Richard Boyd Barret της αριστεράς:

- «Ήρθες και μας είπες για τις βιαιότητες του Πούτιν αλλά για το Ισραήλ που κατέχει ξένα εδάφη, βασανίζει και σκοτώνει Παλαιστίνιους κάθε μέρα, διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ! Αντίθετα είναι ο καλύτερος εταίρος σας…

Ήρθες και μας είπες για εμπάργκο στα Ρώσικα καύσιμα και αυξήσατε τις εισαγωγές από τους δικτάτορες της Σαουδικής Αραβίας -που, τι ειρωνία, κι αυτή Ρώσικο εισάγει, το ξεπλένει και σας το πουλάει πίσω …»

-Αναρωτιέμαι αν θα βρεθεί ποτέ και στην ελληνική Βουλή κάποιος με ανάλογη αξιοπρέπεια..

@ θερσιτης



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρον Ντεσαντις για εμβόλια Covid: Υπάρχει αύξηση σε καρδιολόγικες παρενέργειες 86% για τις ηλικίες 18 με 39 – Αυτό δεν θα μείνει ατιμώρητο!

9/12/2022

Για πρώτη φόρα από την αρχή της πανδημίας ένας πολύ ισχυρός άντρας,

Ο Ρον Ντεσαντις, ο κυβερνήτης της Φλόριντα – και ίσως ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ!

Κηρύσσει ανοιχτά τον πόλεμο κατά των εμβολίων mRNA

Με την βοήθεια της ανεξάρτητης και μη χρηματοδοτούμενης από φαρμακευτικές εταιρείες επιστήμης υπόσχεται να φέρει τις κατασκευάστριες εταιρείες προ των ευθυνών τους, καθώς αυτές ισχυρίστηκαν ότι δεν υπάρχουν παρενέργειες, ενώ σε μελέτη που έγινε στη Φλόριντα φαίνεται να υπάρχει αύξηση σε καρδιολόγικες παρενέργειες της τάξης του 86% για τις ηλικίες 18 με 39!

και αυτό, κατά τον Ρον Ντεσάντις, δεν θα μείνει ατιμώρητο!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυκλοφόρησαν αρχεία του Twitter που αποκαλύπτουν τις μυστικές μαύρες λίστες!

9/12/2022

Όπως γνωρίζουμε οι περισσότεροι, το Twitter είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα που επηρεάζει τις πολιτικές εξελίξεις. Άρα, φυσικό και επόμενο θα ήταν κάποιοι να προσπαθούν να το ελέγξουν, έχουμε δει άπειρες φορές να συμβαίνει. Εσωτερικές πληροφορίες του Twitter σχετικά με τη λογοκρισία και τα πολιτικά παιχνίδια δημοσιεύτηκαν εν μέρει.

Η Bari Weiss, ιδρυτής και συντάκτης του The Free Press, κυκλοφόρησε τον δεύτερο τόμο των λεγόμενων « αρχείων Twitter » , αποκαλύπτοντας τις «μυστικές μαύρες λίστες» της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων.

Η Weiss συνεργάζεται με τον νέο ιδιοκτήτη του Twitter, Elon Musk και τον ανεξάρτητο δημοσιογράφο Matt Taibbi, για να αποκαλύψει εσωτερικές πληροφορίες του Twitter σχετικά με τη λογοκρισία και τα πολιτικά παιχνίδια.

Οι μέθοδοι λογοκρισίας του Twitter, σύμφωνα με την Weiss, περιελάμβαναν την τοποθέτηση συγκεκριμένων χρηστών σε μια «Μαύρη λίστα τάσεων» ή μια «μαύρη λίστα αναζήτησης».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O ευγονιστής Bill Gates αφού αγόρασε τις περισσότερες καλλιεργήσιμες εκτάσεις στην Αμερική, τώρα έχει αναλάβει και τον έλεγχο της παγκόσμιας παραγωγής σπόρων!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ Η PFIZER ΑΠΟ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ; ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΡΕΥΝΑ.

#Η Pfizer εμφανισε εκτόξευση εσόδων το 2021 (81,3 δις) και 2022 (υπολογίζεται θα κλείσει στα 102 δις.) έναντι του 2020 (40 δις. δολάρια), κυρίως χάρις στο εμβόλιο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τη μνήμη του μικρού Τηλέμαχου..

Σαν σήμερα πριν από 10 χρόνια ο 15χρονος Τηλέμαχος Τσιμιρίκας θα θυσιάσει τη ζωή του για να σώσει τα μικρότερα αδέρφια του..

Όλα άρχισαν όταν το σπίτι των παππούδων του στη Μεσορόπη Καβάλας έπιασε φωτιά εξαιτίας μιας ξυλόσομπας.. Ο Τηλέμαχος δεν το σκέφτηκε καν, όρμησε στις φλόγες για να βγάλει τα αδέρφια του.. Δυστυχώς ένα φλεγόμενο δοκάρι θα του κόψει το νήμα της ζωής ενώ και άλλα 2 αδέρφια του δεν θα τα καταφέρουν..

Ένας ήρωας χωρίς μπέρτα.. Έίναι υποχρέωση μας να κρατάμε τη μνήμη αυτού του παιδιού ζωντανή.. Για πάντα..




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΚΟΤΕΙΝΙΑΖΕΙ ΣΤΗ ΔΥΣΗ
Παραβίασε τις συμφωνίες του Μινσκ, συνεχίζοντας τις στρατιωτικές επιθέσεις κατά του πληθυσμού του Ντονμπάς.
Επέμεινε στην απόφαση να ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, φέρνοντας τις αμερικανικές βάσεις στα σύνορα της Ρωσίας.
Προκάλεσε έναν συνεχιζόμενο καταστροφικό πόλεμο, που τον διεξάγει με τη συμμετοχή απροκάλυπτα ναζιστικών στρατιωτικών σωμάτων, όπως το Αζόφ.
Έθεσε εκτός νόμου το σύνολο των αριστερών και κεντροαριστερών κομμάτων, μαζί και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Απαγόρευσε κάθε συγκέντρωση και διαδήλωση, όπως και την απεργία για το σύνολο, σχεδόν, των επιχειρήσεων. 
Στις φυλακές της χώρας του κρατούνται και βασανίζονται χιλιάδες άνθρωποι για πολιτικούς λόγους.
Ενώ κατεδαφίζει τα ιστορικά αντιφασιστικά και πολιτιστικά μνημεία που θυμίζουν τις αδελφικές σχέσεις του ουκρανικού με τον ρωσικό λαό, έχει γεμίσει την Ουκρανία με αγάλματα του εθνικιστή εγκληματία πολέμου και συνεργάτη των ναζί κατακτητών Μπαντέρα και μνημεία της ουκρανικής Μεραρχίας "Γαλικία" των SS. 
Παρ' όλα αυτά, ο Ζελένσκι είναι για το TIME το πρόσωπο της χρονιάς. Σκοτεινιάζει όλο και περισσότερο στην παρακμάζουσα Δύση.
Σχολιο.- Για τα πογκρόμ σε βάρος των ρωσόφωνων δεν άκουσε κάτι η ευαίσθητη "διεθνής κοινότητα" = Δύση.
Σχολιο.- το ίδιο περιοδικό είχε εκλέξει και τόν Χίτλερ το 1938



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελεύθερος ο φονιάς! Σε κατ' οίκον περιορισμό για την ακρίβεια. Μαζί με τους δικούς του. Ενώ το θύμα του συνεχίζει να χαροπαλεύει στο νοσοκομείο. 
Και μετά αναρωτιέται ο κάθε φιλήσυχος μικροαστούλης νοικοκυράκος, γιατί ξεσηκώνονται οι Τσιγγάνοι. Γιατί δεν είναι όλοι κυριούλιδες που φυλάνε κατουρημένες ποδιές σαν και του λόγου του, να περιμένουν την απόφαση της δικαστικής σαπίλας!
Σχολιο.- Τα μιστά πέφτουν έστω και μειωμένα και στο σπίτι του. Κι ο άλλος χαροπαλεύει και είναι και κατηγορούμενος.
Σχολιο.- Μέλος της Χρυσής Αυγής ο Μπάτσος που πυροβόλησε το παιδί στο κεφάλι από πίσω. Και γω που νόμισα ότι ήταν φίλος του συλλόγου φίλων μοντέρνας τέχνης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρωθυπουργός επί μια οχταετία, έχασε τις εκλογές του Νοεμβρίου 1963 και στις 9 Δεκεμβρίου έφευγε για το Παρίσι, κρυφά, ως κοινός λωποδύτης, με το ψευδώνυμο "Τριανταφυλλίδης". 
Γιος δασκάλου, μεγαλοκτηματία και τοπικού παράγοντα στο Κιούπκιοϊ, την Πρώτη Σερρών, με δολοφονική δράση κατά των ξεριζωμένων προσφύγων στα χρόνια του Μεσοπολέμου, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εκλέχθηκε ως νέος δικηγόρος, το 1936, βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος. 
Με την επιβολή της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου επέστρεψε στο δικηγορικό του γραφείο στη Θεσσαλονίκη, παραμένοντας φιλήσυχος επαγγελματίας ακόμη και στα χρόνια της φασιστικής Κατοχής. Φρόντισε, μάλιστα, να απαλλαγεί και από την επιστράτευση κατά τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του 1940, προφασιζόμενος "βαρυκοΐα". 
Θα βγει και πάλι βουλευτής με το Λαϊκό Κόμμα που στέγαζε τον εσμό του δωσιλογισμού, το 1946, στις εκλογές της άγριας μεταβαρκιζιανής τρομοκρατίας, θα γίνει επανειλημμένα υπουργός και το 1955 θα βρεθεί ξαφνικά στη θέση του πρωθυπουργού, ελέω Ανακτόρων και Αμερικάνικης Πρεσβείας. Με κύρια δέσμευση το ξεπούλημα του κυπριακού απελευθερωτικού αγώνα, σύμφωνα με τα αμερικανονατοϊκά συμφέροντα. 
Εκτός από τις επαίσχυντες συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου, η πρωθυπουργική του θητεία συνδέθηκε με την εγκατάσταση αμερικάνικων στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα, αλλά και με την αλματώδη ανάπτυξη του ελληνικού καπιταλισμού. Βασισμένη στο ξέπλυμα των λιρών της Κατοχής, στην εξαθλίωση της μεγάλης πλειονότητας του ελληνικού λαού και στην πληθυσμιακή αφαίμαξη, μέσω της μετανάστευσης που πήρε πρωτοφανείς διαστάσεις.
Αρχιτέκτονας των εκλογών βίας και νοθείας του 1961, θα παραιτηθεί μετά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. 
Θα επιστρέψει στην Ελλάδα το 1974, με την κατάρρευση του στρατιωτικής δικτατορίας που είχαν επιβάλλει οι στυλοβάτες της πολιτικής του. 
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο φυγάς του 1963, ο απών και από την αντιδικτατορική Αντίσταση, θα αναγνωριστεί από τον αστικό πολιτικό κόσμο ως "Εθνάρχης". Αναλαμβάνοντας και πάλι τη θωράκιση του καθεστώτος αστικής ταξικής κυριαρχίας, με το διαβόητο δόγμα "ανήκομεν εις την Δύσιν".
Σχολιο.- Λέγεται δε ότι υπάρχει ένα εκκωφαντικό κενό για το τι έκανε την περίοδο 1941-1944.
Αυτό που έχει γραφεί επίσημα και είναι πως συνέχιζε να εργάζεται ως δικηγόρος. Χωρίς καμιά συμμετοχή στην Αντίσταση, με μόνη πολιτική δράση την ένταξή του στην ψευδεπίγραφη "Σοσιαλιστική Ένωση" του Ζολώτα. Αργότερα, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Μέρτεν, κατηγορήθηκε γιατί στο γραφείο του εργαζόταν η Δοξούλα Λεοντίδου - Μακρή, σύζυγος μετέπειτα υπουργού του, η οποία εμπλεκόταν στις δραστηριότητες του ναζί εγκληματία πολέμου.
Σχολιο.- Λένε πως ήταν ένας εξαιρετικά ικανός πολιτικός και γι' αυτό και επικίνδυνος αντίπαλος.
σε τι ηταν ικανος...
Στις βυζαντινολογιες του παλατιου...
Κατεστρεψε την Αθηνα, γεμιζοντας την υπογεια... για να στεγασει ανθρωπους που θα επρεπε να ζουν σαν ποντικια πια και να δουλευουν για την εκμεταλλευση των αφεντικων και των εργολαβων...
Κατεστρεψε την Ελλαδα ολη, μαζευοντας ολους τους αγροτες στην Αθηνα, για την ανοικοδομηση της, η επαρχια ερημωσε και ορφανεψε, χωρις να υπαρχει περιπτωση ανανηψης της πια...
Ανοιξε την πορτα της ευρωπαϊκης ενωσης (ΕΟΚ τοτε) και της υποτελειας της Ελλαδας στην Ευρωπη, με ολη την καταστροφικη οικονομικη πολιτικη...
Για να μην επεκταθω στην καταστροφικη πολιτικη του σε παιδεια και υγεια...
Σε τιποτα δεν ητανε ικανος...
 επιβληθηκε με το ετσι θελω της Δεξιας...
σχολιο.- Ήταν ικανός στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Σχολιο.- Αυτό με τους πρόσφυγες στον Μεσοπόλεμο δεν το ήξερα.
Σχολιο.- Είχαν γίνει επιθέσεις κατά των προσφύγων για να μην τους δοθούν χωράφια στην περιοχή, τον Νοέμβριο 1924. Σκοτώθηκε κόσμος και στα επεισόδια πρωτοστατούσε ο πατέρας του "Εθνάρχη".
Σχολιο.- Ανήκομε εις την Δύσιν Ο ορισμός της υποτέλειας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανάλογες εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ γίνονται σε πολλές πόλεις, με διαφορετικούς ομιλητές, αλλά με την αφίσα ίδια. Με κυρίαρχη τη φάτσα του Αρχηγού Τζίφρα. Που δεν έχει σχέση με τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις.
Μιλάμε για βάθεμα της ανανέωσης των πολιτικών ηθών του τόπου. 
Και θυμάμαι τον Γεώργιο Παπανδρέου, που είχε ιδρύσει το 1935 το Δημοκρατικό Κόμμα. Στα χρόνια της Κατοχής, που 'χε πέραση ο σοσιαλισμός, το μετονόμασε σε Δημοκρατικό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Κι όταν πέρασε η μόδα του σοσιαλισμού, του έδωσε τον τίτλο Κόμμα Γεωργίου Παπανδρέου!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και ενώ στους καταυλισμούς των Τσιγγάνων αποκρούονται οι συνεχείς επιθέσεις των ένστολων φονιάδων, πραγματοποιείται αύριο το πρωί πανελλαδική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.
Έξω από τα Δικαστήρια, όπου θα απολογηθεί ο ένστολος δολοφόνος.
Σχολιο.- Ο μικρός είναι νεκρός από προχθές ,το νοσοκομείο κάνει βουβα επίτηδες σε συνεννόηση με τους μπάτσους ,ο δολοφόνος μέλος της Χ.Α καουμπόι μηχανακιας της ΔΙΑΣ πυροβόλησε όχι μόνο μια φορά .Το αυτοκίνητο το καταδίωξαν αρα αυτό είχαν μπροστά τους όλη την ώρα και πυροβολούσαν από πίσω.Οταν καταδιώκουν κάποιο όχημα (άρα είναι μπροστά τους) δεν γίνεται να τους εμβολίσει ούτε να προσπαθήσει καν.Τωρα αν τα κάνουν οι Ρομά όλα πουτανα σε όλη την Ελλάδα θα φταίνε ;;;Θα φταίνε γιατι πλέον δεν ανέχονται  τις δολοφονίες των παιδιών τους;;;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πόσο πιο καθαρά να τα πει πια η Μέρκελ;
Σε συνέντευξη της στη Die Zeit, παραδέχτηκε ότι οι συζητήσεις και οι Συμφωνίες του Μίνσκ το 2014 ήταν μια καθαρή «απάτη της Δύσης» για να κερδίσουν χρόνο εξοπλίζοντας και προετοιμάζοντας την Ουκρανία. «Είδαμε από τη μάχη στο Debaltsevo το 2015 ότι η Ρωσία θα τα κέρδιζε όλα τότε. Αμφιβάλλω αν τότε οι χώρες του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να βοηθήσουν όπως τώρα. Επιδιώξαμε να παγώσουμε τη σύγκρουση ώστε να δώσουμε στην Ουκρανία πολύτιμο χρόνο»
- Επειδή ΚΑΙ στο Κρεμλίνο τσίμπησαν σαν χάνοι τότε και το πίστεψαν, κι
-επειδή κι ο Πούτιν παραδέχτηκε πρόσφατα ότι «ήταν λάθος», κι
- επειδή ξανά ακούγεται «εκεχειρία ρε παιδιά, διαπραγμάτευση και τέτοια», κι
- επειδή η Δύση και το ΝΑΤΟ χρειάζονται ξανά πολύτιμο χρόνο για να αναπληρώσουν όπλα και πυρομαχικά που εξαντλήθηκαν,
Θυμίζω:
«Την πρώτη φορά μπορεί να είναι λάθος,
τη δεύτερη φορά είναι σίγουρα ανοησία»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Όταν το Time επέλεξε τον Χίτλερ «Πρόσωπο της Χρονιάς» το 1938 έδωσε την εξής εξήγηση: «Ο Χίτλερ έγινε το 1938 η μεγαλύτερη απειλητική δύναμη που αντιμετωπίζει σήμερα ο δημοκρατικός κόσμος που αγαπά την ελευθερία». Εάν η λογική για την επιλογή #Zelenskiy είναι η ίδια, προσυπογράφω πλήρως!» -Dmitry Polyanskiy – (Ρώσος αξιωματούχος στον ΟΗΕ).



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Γύφτοι ονομάζονται Τζατ και κατάγονται από το νότιο Πακιστάν. Με την ισλαμική κατάκτηση ιδιαίτερα από τους Σελτζούκους βρέθηκαν άνετα στην Ελληνορωμαϊκή Ανατολή και Μικρά Ασία κι από εκεί με τους Οθωμανούς πέρασαν στην χερσόνησο του Αίμου και στην Ευρώπη.
Σχολιο.- Αυτό που λες με το Πακιστάν, λένε πως ήταν στο Παντζάμπ, που τότε ανήκε στην Ινδία.
Σχολιο.- Πακιστανός μου είπε ότι μιλούν Όρντου και ότι τους καταλαβαίνει
Σχολιο.- Και σε μένα Πακιστανός τους τσεκαρε. Μιλούν Ουρντου αλλά δεν την κατεχουν και πλήρως
Σχολιο.- Όχι οι Τζατ ζουν στο νότιο Πακιστάν. Ούτε οι Πακιστανοί τους χωνεύουν γιατί συνεργάστηκαν με τους Άραβες κατά την κατάκτηση της ίδιας τους της πατρίδας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«….Όποιος υποστηρίζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, είτε είναι δεξιός, είτε αριστερός, είτε έχει ένα πτυχίο είτε εκατό, είναι ένα τελειωμένο πλήρως χειραγωγημένο άτομο, και ηθελιμένα ή άθελα του έχει μετατραπεί σε ένα σημαντικό επικίνδυνο όπλο κατά της ελευθερρίας»
Γιώργος Κασιμάτης (Ομότιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου)
Η μέθοδος τρομοκράτησης των ΜΜΕ έχει προβατοποιήσει το λαό, τα πρόβατα νοιάζονται για τη βοσκή χωρίς να ξέρουν ότι μετά θα τα σφάξουν
Να σας θυμίσω ότι ο συγκεκριμένος Κύριος είναι 90 χρονών. Ξαναλέω ενενήντα χρονών....
ξέρω 20χρονους και 25χρονους που έτρεξαν να κάνουν την γονιδιακή θεραπεία για να....πιουν καφέ. 
Έκαστος εφ' ω ετάχθη



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμή την δολοφονική επίθεση αστυνομικού της ΔΙΑΣ σε 16χρονο τσιγγάνο...
Πρέπει να θυμόμαστε πως υπάρχει η μεριά των τσιγγάνων της μουσικής παράδοσης, των οργανοπαιχτών και των ιδιαίτερων πολιτιστικών στοιχείων που εμπλουτίζουν διαχρονικά τον ελληνικό πολιτισμό. Άνθρωποι που ζουν ειρηνικά και αρμονικά με την υπόλοιπη κοινωνία προσπαθώντας όπως όλοι, για το μεροκάματο που θα τους εξασφαλίσει μία ανθρώπινη και καλή ποιότητα ζωής.
Υπάρχει και η άλλη μεριά όμως...
Η μεριά των τσιγγάνων που κλέβουν(από πολύ μικρές ηλικίες) που μπαίνουν σε σπίτια, που βιοπραγούν σε αδύναμους ανθρώπους (ηλικιωμένους, παιδιά, γυναίκες, μετανάστες κλπ), που πουλάνε ναρκωτικά, που ελέγχονται για συμμετοχή στο εμπόριο οργάνων, που ελέγχονται για την κλοπή και το εμπόριο παιδιών, που ελέγχονται για συμμετοχή στο trafficking γυναικών, που εξαγοράζονται για την ψήφο και άλλο ένα σορό εγκληματικών ενεργειών.
Αυτή η μεριά τους είναι και αυτή που έχει αγανακτήσει την υπόλοιπη κοινωνία και τους αντιμετωπίζει με τέτοιο μένος και μίσος, ακόμα και σε μία στιγμή που έχουμε να κάνουμε με μία στυγνή απόπειρα δολοφονίας από την Αστυνομία.
Αυτή η αγανάκτηση του κόσμου δεν είναι ρατσισμός όπως αναφέρουν οι πιο πολλοί αλλά φόβος. Φόβος που φτάνει σε σημείο να δικαιολογεί και να πανηγυρίζει με ένα έγκλημα προϊόν της αστυνομικής αυθαιρεσίας, η οποία σε άλλες περιπτώσεις θα είχε οδηγήσει σε μαζικό ξεσηκωμό. Φόβος που πηγάζει από την διαχρονική αδυναμία (εσκεμμένη) του Αστικού Κράτους και των διαχειριστών του, να πατάξει αυτές τις συμπεριφορές και τους χρησιμοποιεί ως ένα πολύ σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι του παρακράτους και του υποκόσμου, χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των Μεγαλοαστών (μαφιόζων εμπόρων ναρκωτικών, όπλων κλπ).
Αν κάτι πρέπει να μας μείνει από αυτή την ιστορία, είναι πως είναι και αυτή, δημιούργημα του τρόπου που είναι δομημένες και λειτουργούν οι Καπιταλιστικές κοινωνίες και πως το κέρδος και η λογική της εκμετάλλευσης του ανθρώπου από άνθρωπο θα είναι το απροσπέραστο εμπόδιο που δεν θα αφήσει να αλλάξει αυτή η κατάσταση ποτέ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ωστόσο στη Ρωσία -ακόμα κι αν οι «ελίτ» ανατριχιάζουν- έχουν γίνει πολύ δημοφιλή τα «παγκάκια του Στάλιν». 
Οι πολίτες κάθονται και μπορεί να έχουν μια «φανταστική» και ιδιωτική κουβέντα με τον Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς!
Δήμοι, οργανώσεις, γειτονιές τα παραγγέλνουν μαζικά για να τα εγκαταστήσουν σε πλατείες κι αυλές.
Την πρωτοβουλία ξεκίνησε η διεύθυνση ενός σχολείου και μετά το θέμα δημοσιοποιήθηκε παντού.
-Πόσα και πόσα δεν έχουν γραφτεί κι ακουστεί για τον Στάλιν – εκείνο πλέον που έχει ξεκαθαρίσει σήμερα είναι ότι όποιος δηλώνει κομμουνιστής είναι και σταλινικός για να λέμε την αλήθεια. 
Όμως για τους πιο πολλούς Ρώσους, προσωποποιεί κι είναι το σύμβολο της Νίκης εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας και των επιτευγμάτων της Σοβιετικής εποχής
Σχολιο.- Το παγκάκι του 21ου αιώνα. Ο συμβολισμός της απομυθοποίησης των ψεμάτων της Δύσης.
Σχολιο.- Όταν η CIA αποδομεί το μύθο των Γκουλάγκ!
Άρα και το μύθο για τα «εκατομμύρια των εκκαθαρίσεων του Στάλιν»
https://www.rovespieros.gr/otan-cia-apodomei-mytho-gulag/?fbclid=IwAR1sC7OGSyXUNT4h7ikWk6X_ePkCLWeZSaewZwVcA_A2OWchK_flVkxdDoA
σχολιο.- προσωπικα και για μενα ειναι το συμβολο της νικης ο Σταλιν !Ατσαλινος ηγετης!Οσο για τα παγκακια καλα θαταν να προμηθευτουν και αλλοι δημοι της ευρωπης!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι σχέδια είχε ο πρόεδρος Castillo στο Περού
Αφού κέρδισε τις προεδρικές εκλογές πριν από 18 μήνες, ο δάσκαλος Jose Pedro Castillo Terrones αντιμετώπισε την αντίθεση από την πλειοψηφία του Kοινοβουλίου.
Η κυβέρνηση εργάστηκε επίσης ενάντια στις πρωτοβουλίες του. Ήταν τέτοιες πρωτοβουλίες όπως: δημιουργία κοινωνικών προγραμμάτων για την εξάλειψη του αναλφαβητισμού και την αύξηση των επενδύσεων στην εκπαίδευση έως και το 10% του ΑΕΠ του Περού•, παροχή δανείων σε 2,2 εκατομμύρια μικρούς αγρότες με ελάχιστο επιτόκιο, δημιουργία μηχανισμών για τεχνική βοήθεια στους αγρότες, δημιουργία 300 αγροτικών συνεταιρισμών βάσει του νόμου για τους συνεταιρισμούς στις αγροτικές περιοχές. καθιέρωση του ευεργετήματος Yanapay 350 sol (νόμισμα Περού περίπου 84 δολάρια) για περίπου 13 εκατομμύρια άτομα σε κοινωνικά ομάδες, μείωση των τιμών του οικιακού αερίου κατά 11 sol (2,8 δολάρια).
Οι τροπολογίες στο Σύνταγμα προέβλεπαν, μεταξύ άλλων, τον αποκλεισμό της «ηθικής ανικανότητας» ως βάση για την απομάκρυνση του προέδρου από την εξουσία, καθώς και την εξαίρεση της διάταξης για ψήφο εμπιστοσύνης στο Κοινοβούλιο για την παραπομπή του. Αυτό θα είχε βγάλει το Περού από την κρίση που βιώνει η χώρα από το 2016 με πέντε προέδρους στην εξουσία σε οκτώ χρόνια.
Η Ουάσιγκτον χρειάζεται έναν ασταθή κόσμο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνώρισαν αμέσως τη νέα πρόεδρο και υποστήριξαν την παραπομπή του Castillo.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μήπως η ανατροπή του Castillo και το θρίλερ στο Περού ήταν... «έγχρωμη επανάσταση» των ΗΠΑ; - Πώς εμπλέκεται ο Soros
Πέμπτη 08/12/2022 - 21:21
Ο πρόεδρος του Περού Pedro Castillo συνελήφθη την Τετάρτη (7/12/2022), αφού το Kοινοβούλιο τον καθαίρεσε μετά από απόπειρα αποπομπής βουλευτών για «κατάχρηση εξουσίας».
Την Τρίτη (6/12), ο Castillo ανακοίνωσε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και εκλογές για τη συντακτική συνέλευση για την έναρξη δημοψηφίσματος για το νέο Σύνταγμα.
Περουβιανοί βουλευτές κατηγόρησαν τον επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας για απόπειρα πραξικοπήματος και ολοκλήρωσαν με επιτυχία την τρίτη απόπειρα παραπομπής εναντίον του προέδρου μέσα σε 18 μήνες με ισχυρισμούς για «μόνιμη ηθική ανικανότητα».
Η μόνιμη ηθική ανικανότητα είναι μια ρήτρα που συμπεριλήφθηκε στο Περουβιανό Σύνταγμα πριν από περισσότερα από 180 χρόνια.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η ρήτρα «δεν έχει αντικειμενικό ορισμό».
Τον 19ο αιώνα, η έννοια σήμαινε «τρέλα», αλλά τώρα περιλαμβάνει και κατηγορίες διαφθοράς.
Οι ένοπλες δυνάμεις και οι καθολικοί επίσκοποι αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο αναφέρει η Pravda σε ανάλυσή της.
Έτσι, ο Castillio ο κατηγορήθηκε για διαφθορά και στη συνέχεια για υποκίνηση εξέγερσης.
Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών
Η παραπομπή του Castillo εγκρίθηκε με 101 ψήφους σε σύνολο 130 βουλευτών στο μονοθέσιο κοινοβούλιο.
Προσωρινή πρόεδρος ορίστηκε η αντιπρόεδρος Dina Boluarte.
Θα υπηρετήσει ως Πρόεδρος μέχρι τη λήξη της θητείας του Castillo στις 26 Ιουλίου 2026.
Σύμφωνα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακόμη και οι υποστηρικτές του Castillo τον πρόδωσαν - μέλη του Κόμματος Ελεύθερων του Περού (37 βουλευτές) και οι περισσότεροι από τους υπουργούς που παραιτήθηκαν.
Στην πραγματικότητα, ο Castillo διαχώρισε τις σχέσεις του με το κόμμα του τον Ιούνιο.
Θα άλλαζε και υπουργούς λόγω της σύγκρουσης απόψεων.
Φυσικά, το διάβημα του για τη διάλυση του κοινοβουλίου βασίστηκε στις ελπίδες λαϊκής υποστήριξης.
Τι σχέδια είχε ο Castillo
Αφού κέρδισε τις προεδρικές εκλογές πριν από 18 μήνες, ο δάσκαλος Jose Pedro Castillo Terrones αντιμετώπισε την αντίθεση από την πλειοψηφία του Kοινοβουλίου.
Η κυβέρνηση εργάστηκε επίσης ενάντια στις πρωτοβουλίες του.
Ήταν τέτοιες πρωτοβουλίες όπως: δημιουργία κοινωνικών προγραμμάτων για την εξάλειψη του αναλφαβητισμού και την αύξηση των επενδύσεων στην εκπαίδευση έως και το 10% του ΑΕΠ του Περού•, παροχή δανείων σε 2,2 εκατομμύρια μικρούς αγρότες με ελάχιστο επιτόκιο, δημιουργία μηχανισμών για τεχνική βοήθεια στους αγρότες, δημιουργία 300 αγροτικών συνεταιρισμών βάσει του νόμου για τους συνεταιρισμούς στις αγροτικές περιοχές. καθιέρωση του ευεργετήματος Yanapay 350 sol (νόμισμα Περού περίπου 84 δολάρια) για περίπου 13 εκατομμύρια άτομα σε κοινωνικά ομάδες, μείωση των τιμών του οικιακού αερίου κατά 11 sol (2,8 δολάρια).
Οι τροπολογίες στο Σύνταγμα προέβλεπαν, μεταξύ άλλων, τον αποκλεισμό της «ηθικής ανικανότητας» ως βάση για την απομάκρυνση του προέδρου από την εξουσία, καθώς και την εξαίρεση της διάταξης για ψήφο εμπιστοσύνης στο Κοινοβούλιο για την παραπομπή του. Αυτό θα είχε βγάλει το Περού από την κρίση που βιώνει η χώρα από το 2016 με πέντε προέδρους στην εξουσία σε οκτώ χρόνια.
Η Ουάσιγκτον χρειάζεται έναν ασταθή κόσμο
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνώρισαν αμέσως τη νέα πρόεδρο και υποστήριξαν την παραπομπή του Castillo.
Εκπρόσωπος του State Department δήλωσε ότι η κυβέρνηση «γιορτάζει» τον διορισμό της Boluarte.
Επιπλέον, ο Λευκός Οίκος επαίνεσε τους πολιτικούς θεσμούς και τις αρχές του Περού για τη «διασφάλιση της δημοκρατικής σταθερότητας».
Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνταγματικής Συνέλευσης της Βενεζουέλας Diosdado Cabello κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι υποστηρίζουν την παραπομπή του Castillo.
«Μόλις διοργάνωσαν πραξικόπημα κατά του Περουβιανού προέδρου. Είχαν προετοιμάσει μια δήλωση και οτιδήποτε άλλο εκ των προτέρων, και η αντιπρόεδρος απλώς περίμενε», είπε ο Cabello.
Περισσότερο από το 86% των ερωτηθέντων δεν εγκρίνει την απόφαση του Κοινοβουλίου του Περού, τόνισε ο Cabello, αλλά ο κόσμος θα υποστήριζε το «σκηνοθετημένο σόου», πρόσθεσε.
«Ο κόσμος δεν θα πει τίποτα, όλοι θα μείνουν σιωπηλοί. Αυτό είναι άλλο ένα πραξικόπημα που υποκινήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή είναι μια επίσημη επίθεση κατά της προόδου των αριστερών δυνάμεων στη Λατινική Αμερική, αυτή είναι η έναρξη ενός πραγματικού πολέμου με τη χρήση ψέματος» είπε.
Το Μεξικό είναι επόμενο στη γραμμή
Ο Μεξικανός βουλευτής Gerardo Fernandez Noronha του Εργατικού Κόμματος κατηγόρησε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι βρίσκονται πίσω από το πραξικόπημα στο Περού.
Στον λογαριασμό του στα social media, ο Noronha είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανατρέπουν νόμιμες κυβερνήσεις.
«Πρώτα υπάρχει νόμος εναντίον της Cristina Fernandez,, τώρα υπάρχει πραξικόπημα κατά του Pedro Castillo, του νόμιμου προέδρου του Περού.
Οι δεξιές δυνάμεις και η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών συνεχίζουν την επίθεσή τους στις λαϊκές κυβερνήσεις, είπε ο Noronha.
Ο βουλευτής προέτρεψε τους συμπατριώτες να είναι σε επαγρύπνηση — τώρα «θα έρθουν» για την κυβέρνηση και τον πρόεδρο του Μεξικού, προειδοποίησε.
Ο Μεξικανός πρόεδρος Andres Manuel Lopez Obrador κατηγόρησε την «οικονομική και πολιτική ελίτ» της χώρας ότι ανάγκασε τον Castillo να λάβει τις αποφάσεις που οδήγησαν στην παραίτησή του. Το Μεξικό ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμο να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στον Castillo.
Η εμπλοκή Soros
Η κυβέρνηση του προέδρου της Βολιβίας Luis Arce δήλωσε στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (OAS) ότι δεν αποδέχεται την παραπομπή του Castillo.
Οι Βολιβιανοί υπενθύμισαν μια παρόμοια περίπτωση στη χώρα τους και καταδίκασαν τον ΟΑΚ για λάθος εκτίμηση της κατάστασης «για δεύτερη φορά».
Στη Βολιβία, ο Evo Morales κέρδισε τις προεδρικές εκλογές του 2019, αλλά κατηγορήθηκε για παραποίηση της καταμέτρησης των ψήφων και έλαβε πολιτικό άσυλο στο Μεξικό.
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του κόμματός του Luis Arce κέρδισε τις επόμενες εκλογές και ο Morales επέστρεψε στη Βολιβία με τις κατηγορίες να αποσύρονται.
Οι κατηγορίες διαφθοράς χρησιμοποιούνται ως κοινό πρόσχημα για πραξικοπήματα στη Λατινική Αμερική.
Τα θεσμικά όργανα του Soros αναζητούν τυχόν νομοθετικά κενά και οι δωροδοκημένοι δικαστές επιβάλλουν ποινές για τον σκοπό αυτό.
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας José Inacio Lula da Silva και η διάδοχός του Dilma Rousseff υπέφεραν επίσης από αυτή την τακτική. Εκδόθηκε ετυμηγορία κατά της Cristina Kirchner, της εν ενεργεία αντιπροέδρου της Αργεντινής.
Ο Lula στη συνέχεια αθωώθηκε, γεγονός που του έδωσε την ευκαιρία να κερδίσει τις πρόσφατες εκλογές.
Θα στηρίξει ο κόσμος τον Castillo;
Ο Castillo ήλπιζε στην υποστήριξη του κόσμου.
Διαδηλώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στη Λίμα και οι διαδηλωτές πιέζουν για πρόωρες γενικές εκλογές.
Η εμπειρία της Αργεντινής, της Βολιβίας και της Βραζιλίας δείχνει ότι οι καιροί αλλάζουν και οι άνθρωποι επιστρέφουν δημοφιλείς πολιτικούς στα γραφεία τους.
Η απογοήτευση απέναντι στη νεοφιλελεύθερη οικονομία μεγαλώνει και οι ΗΠΑ δεν θα μπορέσουν να κάνουν τίποτα γι' αυτό.  Ουάσιγκτον θα χάσει τελικά την ευκαιρία να εγκαταστήσει τους δικούς της ηγέτες-μαριονέτες σε διάφορες χώρες της περιοχής, καταλήγει η ανάλυση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στη Βολιβία ο Μοράλες σαν πρόεδρος είχε πάρει 60% και το κόμμα του 52%. Στο Περού ο Καστίλιες σαν πρόεδρος είχε πάρει 50,1% στο δεύτερο γύρο και το κόμμα του στο κοινοβούλιο 13%. Ήταν αναγκασμένος να κάνει συμμαχίες με δεξιά κόμματα.
Στη Λατινική Αμερική οι περισσότερες χώρες έχουν αριστερό πρόεδρο. Αλλά στα κοινοβούλια μόνο στη Βολιβία στη Βενεζουέλα και στη Νικαράγουα τα αριστερά τους κόμματα έχουν αυτοδύναμη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.
Στο Περού ο Καστίλιο είχε αναγκαστεί να αλλάξει κυβέρνηση στους 9 μήνες που κυβερνάει 4 φορές μετά από πρόταση μομφής που του κάνανε. Μετά την 1 κυβέρνηση στις υπόλοιπες είχε αναγκαστεί να βάλει δεξιούς υπουργούς μήπως γίνει αποδεκτός. Αυτή τη φορά στην πρόταη μομφής που του κάνανε, στο κοινοβούλιο των 130 εδρών, τον καταψήφισαν οι 101. Το κόμμα του Ελεύθερο Περού είχε 37 βουλευτές.
Αφού κέρδισε τις προεδρικές εκλογές πριν από 18 μήνες, ο δάσκαλος Jose Pedro Castillo Terrones αντιμετώπισε την αντίθεση από την πλειοψηφία του Kοινοβουλίου.
Το κοινοβούλιο εργάστηκε επίσης ενάντια στις πρωτοβουλίες του. Ήταν τέτοιες πρωτοβουλίες όπως: δημιουργία κοινωνικών προγραμμάτων για την εξάλειψη του αναλφαβητισμού και την αύξηση των επενδύσεων στην εκπαίδευση έως και το 10% του ΑΕΠ του Περού•, παροχή δανείων σε 2,2 εκατομμύρια μικρούς αγρότες με ελάχιστο επιτόκιο, δημιουργία μηχανισμών για τεχνική βοήθεια στους αγρότες, δημιουργία 300 αγροτικών συνεταιρισμών βάσει του νόμου για τους συνεταιρισμούς στις αγροτικές περιοχές. καθιέρωση του ευεργετήματος Yanapay 350 sol (νόμισμα Περού περίπου 84 δολάρια) για περίπου 13 εκατομμύρια άτομα σε κοινωνικά ομάδες, μείωση των τιμών του οικιακού αερίου κατά 11 sol (2,8 δολάρια).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



9/12/2022  -  23.55
Τα πήραν είδηση τα λαμόγια (ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΔΙΑΦΘΟΡΑ) σε όλη την Ευρώπη...
Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Τύπου, η Εύα Καϊλή, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συνελήφθη και σε σχέση με έρευνες διαφθοράς στο Βέλγιο.
Η αρχή ανέφερε ότι η έρευνα αφορά μια ύποπτη εγκληματική οργάνωση και κατηγορίες για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος. Εδώ και αρκετούς μήνες υπάρχει υποψία ότι ένα κράτος του Κόλπου προσπαθεί να επηρεάσει τις πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις του κοινοβουλίου της ΕΕ. Σημαντικά χρηματικά ποσά ή υλικά δώρα μοιράστηκαν σε πρόσωπα στη Βουλή που είχαν πολιτική ή στρατηγική θέση. Σύμφωνα με τη βελγική εισαγγελία, την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν 16 έρευνες για την υπόθεση και πέντε άτομα συνελήφθησαν. "
9/12/2022  -  21.59
«Η βελγική αστυνομία συνέλαβε την Ελληνίδα σοσιαλίστρια ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, μία από τις αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες το βράδυ της Παρασκευής, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.
Η σύλληψη, σε σχέση με μια έρευνα για διαφθορά που εμπλέκει την διοργανώτρια χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κατάρ, έπεται της σύλληψης άλλων τεσσάρων υπόπτων νωρίτερα σήμερα, είπε η ίδια πηγή»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουκρανία – Ντονμπάς
Σε ένα πόλεμο που διεξάγεται με τα πιο φονικά, περίτεχνα και πολύπλοκα σύγχρονα μέσα, από τη γη, τη θάλασσα, τον αέρα και κυρίως πληροφοριακού από το διάστημα, ένας στρατιώτης που δεν έχει τη σκληρή εκπαίδευση στα όπλα και τις τακτικές της μάχης όπως της Βάγκνερ δεν έχει και πολλές ελπίδες να επιβιώσει παραπάνω από 24 ώρες στο μέτωπο. Αυτό ώθησε τον Πούτιν και τους στρατηγούς του να δώσουν ελευθερία κινήσεων, χρήμα και τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό στη Βάγκνερ να αντιμετωπίσει τους επαγγελματίες δολοφόνους των ειδικών δυνάμεων της Δύσης που συνέρρευσαν κατά δεκάδες χιλιάδες στα μέτωπα της Ουκρανίας. Και το αποτέλεσμα, μαζί με τους άνδρες του Καντύροφ, ήταν εξαιρετικό. Ουσιαστικά αυτοί οι δύο σχηματισμοί διέλυσαν όλους τους ναζιστικούς σχηματισμούς του Κιέβου και έτρεψαν σε φυγή τους δυτικούς μισθοφόρους. Τους αξίζει μεγάλος έπαινος, καθώς με συνολική δύναμη 50.000 ανδρών έχουν τσακίσει εκατοντάδες χιλιάδες ναζί και μισθοφόρους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει σε αυτόν τον τόπο. 
Ζουγανέλης: Έχω γνωστούς που πάνε στην Ταϊλάνδη, επειδή εκεί μπορούν να κάνουν σεξ με παιδιά.
Γιάννης Ζουγανέλης : «Έχω γνωστούς, όχι φίλους, που πρότειναν να πάμε ταξίδι στην Ταϊλάνδη, επειδή εκεί μπορούμε να κάνουμε σεξ με παιδιά».
Σοβαρά Γιαννάκη;...
Έχεις γνωστούς παιδοβιαστές και μας το λες για να σε συγχαρούμε που δεν πήγες εσύ στην Ταϊλάνδη να βιάσετε παιδάκια;
Αν σε καλέσει ο εισαγγελέας θα δώσεις τα ονόματα των γνωστών σου ; 
Ο βιασμός παιδιών δεν είναι κουτσομπολιό για το μεσημέρι..
Ποιοι είναι αυτοί οι γνωστοί σου ""κύριε""Ζουγανελη που βιαζουν παιδιά; Πείτε μας γιατί ζουν με τα παιδιά μας στη καθημερινότητα τους. Να ξέρουμε από που θα προστατευτούμε.
Ο κόσμος μας βαδίζει στο να αποδεχτεί πως ο βιασμός παιδιών είναι κάτι όχι και τόσο τρομερό. 
Να χαίρεσαι τους γνωστούς σου ""κύριε"""Ζουγανέλη.
Ντράπηκε και η ντροπή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια ιστορία με όμορφο τέλος.
Ένας Ουκρανός στρατιώτης, ο Πάβελ, που υπηρέτησε με συμβόλαιο στο Μπερντιάνσκ, στη συνέχεια κατέληξε στη Μαριουπολη, επανενώθηκε με τη σύζυγό του, Μαρίνα.
Η Ουκρανή σύζυγός του τον αναζητούσε εδώ και πολύ καιρό.
Στράφηκε πρώτη στις ουκρανικές αρχές, οι οποίες δήλωσαν αγνοούμενο τον σύζυγό της
Στη συνέχεια εμφανίστηκε στις λίστες ανταλλαγής (ήταν στο Προσωρινό Κέντρο Κράτησης της Yelenovka).
Στο πεδίο της μάχης, ο Pavel είχε κατεβάσει τα όπλα του και παραδόθηκε. Αρνήθηκε να περάσει από την ανταλλαγή. Ο άνδρας δεν εμπιστεύεται τις ουκρανικές αρχές, οι οποίες απείλησαν τη σύζυγό του με αντίποινα επειδή ήταν πολύ δραστήρια στην αναζήτησή του.
Τώρα η οικογένεια θα ζει στη Μόσχα, αποκαλούν τη Ρωσία νέα χώρα τους.
Σχολιο.- με έκανες πρωί πρωί να κλαίω 
Στεναχωριεμαι το ίδιο όταν βλέπω Ρώσους στρατιώτες σκοτωμενους ή φέρετρα καλυμμένα με την ουκρανική σημαία. Γιατί χιλιάδες Ουκρανοί στέλνονται στον θάνατο παρά την θέλησή τους, είτε επειδή είναι θύματα της μακροχρόνιας προπαγάνδας.
Και είναι άνθρωποι που είναι μακριά από έννοιες όπως φασισμός, ναζισμος, σατανισμος κλπ.
Γιατί δεύτερη ευκαιρία στην ζωή αξίζουν ακόμη και οι μετανοημενοι.
Και φυσικά δεν μιλάω για τα καθάρματα που υποστηρίζουν την ιδεολογία του μπεντερα και του Χίτλερ. Δεν θα γράψω παραπάνω, γιατί πάλι θα μπλοκάρουν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας Βρετανός μισθοφόρος μιλάει. Δύο φορτηγά μέρος στρατιωτικής φάλαγγας φορτωμένης με όπλα εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς στην Ουκρανία:
«Καθώς οδηγούσαμε από το Ρόβνο στο Χάρκοβο, δύο φορτηγά γεμάτα όπλα και πυρομαχικά εξαφανίστηκαν από τη φάλαγγα μας. Απλά εξαφανίστηκαν, σαν να μην υπήρξαν ποτέ. "



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοινωνικό σύστημα στην Ρωσία – κάποιες αξιοσημείωτες λεπτομέρειες. 
Γνωρίζετε ελάχιστα την Ρωσία, αν και τελευταία είναι όλο και πιο συχνά στα πρωτοσέλιδα, γι’ αυτό το λόγο θα ήθελα να δώσω έμφαση στον τρόπο με τον οποίο το κοινωνικό σύστημα υποστηρίζει τις οικογένειες.
1.Το λεγόμενο «Επίδομα μητρότητας» - η οικονομική υποστήριξη για την ενίσχυση της γονιμότητας στην χώρα. Το πρώτο και μεγαλύτερο μερίδιο δίνεται μετά την γέννηση του πρώτου παιδιού και συμπληρώνεται με την γέννηση επόμενου παιδιού.
Το πρώτο ποσό ανέρχεται στο 524500 ρούβλια ή 8600 ευρώ με τη σημερινή ισοτιμία, και για το δεύτερο παιδί επιπλέον 168600 ρούβλια ή 2700 ευρώ αντίστοιχα, στο σύνολο για τα δύο παιδιά είναι 693100 ρούβλια ή 11300 ευρώ.
Το συγκεκριμένο κεφάλαιο αποταμιεύεται στον ειδικό λογαριασμό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παρακάτω σκοπούς:
- Εκπαίδευση παιδιών (μετά το σχολείο, σχολικά είδη, μαθήματα προετοιμασίας για το πανεπιστήμιο κ.λπ.),
- επισκευή ή ανακαίνιση σπιτιού (πρώτη δόση δανείου για αγορά σπιτιού, στεγαστικές μεταρρυθμίσεις κ.λπ),
- συνταξιοδοτικό πρόγραμμα γονέων. 
Το συνολικό ποσό του κεφαλαίου κατά τακτά διαστήματα αναθεωρείται σύμφωνα με τον δείκτη τιμών καταναλωτή.
Και μη σας συγχύζει η ονομασία, οι γονείς έχουν δικαίωμα να το πάρουν(το μητρικό κεφάλαιο), για παράδειγμα στην περίπτωση μεικτού γάμου όπου ο πατέρας έχει την Ρωσική υπηκοότητα, και η μητέρα όχι, εφόσον έχουν αποκτήσει παιδιά, που έχουν Ρώσικη υπηκοότητα, λαμβάνουν αυτή την χρηματική βοήθεια. 
2.Άδεια μητρότητας έχει διάρκεια επίσημα 36 μήνες. Μέσα σ’ αυτό το διάστημα ό νόμος προστατεύει τη γυναίκα και τα δικαιώματά της, για παράδειγμα, δεν μπορούν να τη απολύσουν. Το επίδομα του παιδιού, που μπορεί να φτάσει 100% του μισθού της γυναίκας που λάμβανε μέχρι την μητρότητα, καταβάλλεται για τους πρώτους 18 μήνες, οπότε οι περισσότερες μητέρες επιλέγουν να επιστρέψουν στην εργασία τους όταν το παιδί τους έχει κλείσει ενάμιση έτος.
Η μητέρα λαμβάνει από το κράτος ένα ενισχυτικό ποσό περίπου 100 ευρώ το μήνα, εφόσον συνεχίζει να χρησιμοποιεί την άδεια μητρότητας από 18 εώς36 μηνών.
3.Δωρεάν δημόσιοι παιδικοί σταθμοί. Όπως αναφέρεται στο Σύνταγμα, όλοι οι πολίτες Ρωσίας έχουν δικαίωμα στη δωρεάν παιδεία, συμπεριλαμβανομένης της Προσχολικής Αγωγής.
Αυτή την χρονική περίοδο στην περίπτωση των παιδικών σταθμών, οι γονείς επιβαρύνονται με κάποια "τέλη γονέων", όπου το ποσό ανέρχεται σε περίπου 30 ευρώ μηνιαίως, όμως μπορεί να επιδοτηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις (παιδιά με αναπηρίες, ορφανά παιδιά κ.λπ.). 
Τα σχολεία είναι δωρεάν, αυτό περιλαμβάνει επίσης τα σχολικά βιβλία και τα σχολικά γεύματα, τα οποία είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά χωρίς την προυπόθεση της απόδειξης ότι ανήκουν σε οικογένεια με χαμηλό εισόδημα.
Πρέπει να σημειωθεί ότι τα δωρεάν γεύματα στα σχολικά κυλικεία ρυθμίζονται αυστηρά από το Υπουργείο Υγείας και το μενού είναι καλά δομημένο και περιλαμβάνει ψάρια, κρέας, πουλερικά, γαλακτοκομικά προϊόντα, δημητριακά και άλλα προϊόντα, διασφαλίζοντας υγιεινή διατροφή και λήψη όλων θρεπτικών αξιών, που χρειάζονται τα παιδιά καθώς μεγαλώνουν. 
Τα πανεπιστήμια είναι επίσης δωρεάν. Για εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο, ο υποψήφιος πρέπει να πάρει έναν επαρκή βαθμό που ορίζεται από το κάθε Πανεπιστήμιο.
Όταν κάποιος δεν μαζεύει αρκετά μόρια για το τμήμα του Πανεπιστημίου που θα ήθελε να σπουδάσει, τότε μπορεί να πληρώσει κάποια δίδακτρα. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ζητήσει ένα δάνειο, το οποίο του χορηγείται με ελάχιστο επιτόκιο, και το μεγαλύτερο μέρος του δανείου ο φοιτητής/-τρια αρχίζει να εξοφλεί 9 μήνες μετά την αποφοίτησή του, δηλαδή όταν βρίσκει δουλειά στο αντικείμενο των σπουδών του. Τα χρόνια σπουδών και τους 9 μήνες χάριτος , ο φοιτητής/-τρια μπορεί να καταβάλει μόνο τους τόκους, που δεν υπερβαίνουν τα 5%. Επίσης οι φοιτητές καταθέτουν ένα συμβολικό ποσό περίπου 5 ευρώ το μήνα. Τα παιδιά από πολύτεκνες οικογένειες, με γονείς ΑΜΕΑ ή από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα έχουν δικαίωμα για δωρεάν διατροφή και στέγαση στην φοιτητική εστία.
4.Η «κουζίνα για των νεογέννητων» 
Τα παιδιά μέχρι την ηλικία των 3 ετών που έχουν μικτή διατροφή (το μητρικό γάλα, τις βρεφικές φόρμουλες γάλακτος και συμπληρωματική διατροφή) δικαιούνται να λαμβάνουν κάθε μήνα μια προκαθορισμένη ποσότητα συμπληρωματικής διατροφής: το γάλα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα στερεά τρόφιμα και υγρά (χυμούς, πουρέ, κρέμες). Την υπηρεσία αυτή τη συστήνουν οι παιδίατροι. Αυτές οι κουζίνες βρίσκονται σε κάθε γειτονιά, σε κοντινή απόσταση που πας «με τα πόδια», ή υπάρχει καθημερινή υπηρεσία παράδοσης. 
Πρέπει να ομολογήσουμε ότι, πολλοί γονείς στη Ρωσία δεν χρησιμοποιούν αυτή την υπηρεσία, καθώς θεωρούν ότι το εισόδημά τους, τους επιτρέπει να θρέψουν τα παιδιά τους, αλλά για τις οικογένειες με χαμηλό εισόδημα είναι ένα καλό στήριγμα. 
Για τα άλλα πλεονεκτήματα, όπως δωρεάν ιατρική περίθαλψη, βοήθεια σε οικογένειες πολύτεκνες και χαμηλού εισοδήματος, φροντίδα για τους ηλικιωμένους και το γνωστό "δωρεάν εκτάριο στην Άπω Ανατολή", θα διηγηθούμε στα επόμενα άρθρα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



9/12/2022
Ζελενσκι : Είμαστε πολύ ευγνώμοννες  στον πρόεδρο Ερντογάν



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδος – Αυστραλίας κατέθεσε Τριτανακοπή κατά της αναγνώρισης του «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας»
Αφού δεν τολμάει κανένας από την Ελλάδα….



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζι Πινγκ  δηλώνει ότι η χώρα του υποστηρίζει σθεναρά τη δημιουργία ενός πλήρως κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ομάδα βουλευτών του Κομμουνιστικού Κόμματος κατέθεσε στην Κρατική Δούμα νομοσχέδιο για την αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία ένταξης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Οι προγραμματιστές του έργου πιστεύουν ότι δεν έχει νόημα η Ρωσία να συνεχίσει να συμμετέχει στο ΔΝΤ. 
«Η παραμονή της Ρωσίας στο ΔΝΤ δεν συνέβαλε στην αποτροπή της υιοθέτησης κυρώσεων κατά της Ρωσίας (μονομερή οικονομικά μέτρα), κάτι που έρχεται σε σαφή αντίφαση με τους κύριους στόχους και αρχές αυτού του οργανισμού», επισημαίνουν οι συγγραφείς σε επεξηγηματικά υλικά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάλος από τη δήλωση Α.Μέρκελ 
"Oι Συμφωνίες του Μινσκ ήταν θέατρο - Δώσαμε χρόνο στην Ουκρανία"
Έτσι δεν αντιμετώπιζε και την Ελλάδα, υποστηρίζοντας χυδαία την Τουρκία, σε οποιοδήποτε ναζιστικό της διάβημα;;;
Αιώνιοι Γερμανοί ναζί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχετε αντιληφθεί τί κακό γίνεται στην προεκλογική #Κύπρο;
Αντιδημοκρατικοί εκβιασμοί κατά του αντι-#Ανανικού υποψηφίου.
Αυτοί που παλεύουν μαζί με τους #Αγγλους, για το νέο σχέδιο ξεπουλήματος της Κύπρου.
Λείπει ο #Τάσσος Παπαδόπουλος.
Ιδιαίτερα τώρα...
Η #Αθήνα, στον βούρκο της.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι κοινός προδότης, όταν απειλούνται με κατάληψη;;;
«Σε ό,τι αφορά τα νησιά, η Ελλάδα συζητά να απομακρυνθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις και από τη μια και από την άλλη περιοχή. Βεβαίως αν και η Τουρκία θέλει και η ίδια να το κάνει…».
Ανδρέας Λοβέρδος



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λόγω διαφωνίας ανακριτού και εισαγγελέως ο χρυσαυγιτης με στολή που πυροβόλησε πισώπλατα στο κεφάλι τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη, ΔΕΝ προφυλακίζεται, αλλά οδηγείται στο σπίτι του, όπου, λέει, θα βρίσκεται υπό περιορισμό..
ελεύθερος δηλαδή 
Ενώ ο πιτσιρικάς θα μείνει μάλλον κλινικά νεκρός απ'οτι φαίνεται αλλά και αν ζήσει και βγει θα πάει ...φυλακή 
(Όλα αυτά ενώ δειρανε και τον τον πατέρα του )
Σχολιο.- Πήρε κι άδεια από πάνω... και 600 €



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταγγελία από ΠΟΕΔΗΝ: Άνθρωποι μένουν στα νοσοκομεία γιατί δεν έχουν σπίτι, θέρμανση, φαγητό 
Ο κ. Γιαννάκος μίλησε για μια ιστορία που εκτυλίχτηκε πρόσφατα στο νοσοκομείο Αλεξάνδρας και για την οποία επενέβησαν οι γιατροί για να βρεθεί μια λύση 
Σε μια συγκλονιστική καταγγελία σχετικά με την οικονομική εξαθλίωση πολλών συνανθρώπων μας, προέβη ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχουν ασθενείς, οι οποίοι αρνούνται να πάρουν εξιτήριο, γιατί δεν έχουν που να πάνε.
«Τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν ένα μείζον κοινωνικό ζήτημα που δεν είναι εύκολο στη διαχείρισή του από τις κοινωνικές υπηρεσίες και φορτώνουν και με ράντζα τα νοσοκομεία.
Υπάρχουν ασθενείς που εισάγονται και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά ζητήματα, οι οποίοι όταν αποκατασταθεί η υγεία του, αρνούνται να πάρουν εξιτήριο και φυσικά οι γιατροί δεν μπορούν να τους πετάξουν στο δρόμο.
Επειδή παίρνουν χαμηλές συντάξεις, δεν έχουν σπίτι, τους έχουν κόψει το ρεύμα, δεν έχουν θέρμανση, δεν έχουν φαγητό. 
Και όσοι δεν έχουν σπίτι θα πρέπει οι κοινωνικές υπηρεσίες να φροντίσουν να βρουν μια προνοιακή μονάδα» δήλωσε μιλώντας στο OPEN.
Ο κ. Γιαννάκος μίλησε για μια ιστορία που εκτυλίχτηκε πρόσφατα στο νοσοκομείο Αλεξάνδρας και για την οποία επενέβησαν οι γιατροί για να βρεθεί μια λύση.
«Η κυρία Μαρίνα, μια ηλικιωμένη γυναίκα παίρνει 400 ευρώ σύνταξη.
Στο σπίτι της η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα. Χρώσταγε 700 ευρώ.
Για να επανασυνδεθεί χρειαζόταν το 1/10 δηλαδή 70 ευρώ. 
Οι συνάδελφοι έκαναν επαφές με τη ΔΕΗ για να το συνδέσει για να πάρει εξιτήριο.
Η ΔΕΗ επέμενε στα 70 ευρώ. 
Τα χρήματα αυτά δόθηκαν. 
Τελικά, πήγε σπίτι της και τώρα εκεί δεν έχει να φάει, δεν έχει ζέστη. 
Την ταΐζουν γείτονες»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεκινάει η μάχη της Ιερουσαλήμ.Όλες οι μάχες θα γίνουν μια. Ο Πρόεδρος της Κίνας Xi Jin-Ping : « υποστηρίζουμε τη δημιουργία ενός Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ »!
09/12/2022
Ο Πρόεδρος της Κίνας συναντήθηκε στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής αρχής Μαχμούντ Αμπάς/Mahmoud Abbas. Ο Xi Jin-Ping δήλωσε : « υποστηρίζουμε τη δημιουργία ενός Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ υποστηρίζει το ΦΑΝΑΡΙ! Προφητεία του γέροντα Ζωσιμά του Ντόνετσκ έλεγε ότι θα έρθει εποχή που θα βλέπουν τους δαίμονες ζωντανούς να κυκλοφορούν στο Κίεβο!!!
09/12/2022
Οι Δαιμονισμένοι του Κιέβου τελούν ανοσιουργήματα. Απεκδυσμένοι οι ίδιοι όπως και η δυτική βαρβαρότητα που εκπροσωπούν από κάθε ίχνος ηθικής αξίας ξεδιάντροπα επιδίδονται σε όργιο ναζιστικής ανωμαλίας κατά αθώων πολιτών μόνο και μόνο γιατί δεν υποστηρίζουν τον Άξονα. Σαδιστές γυμνώνουν νέα παιδιά αλλά και ηλικιωμένους και τους μαστιγώνουν αφού τους δέσουν σε στύλους σε δημόσιους δρόμους. Καλά το εκκλησιαστικό κατεστημένο δεν έχει ίχνος τσίπας και υποστηρίζει αυτούς τους διεστραμμένους;; Eγείρονται πλέον ερωτήματα ηθική τάξης...
https://twitter.com/AZgeopolitics/status/1601142019283615744?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1601142019283615744%7Ctwgr%5Ed43069516b7b7e40b98354f3ba66f5c4bc069df1%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fdimpenews.com%2F2022%2F12%2F09%2Fcf84cebfcf85cf83-ceb4ceb1ceb9cebccebfcebdceb9cf83cebcceb5cebdcebfcf85cf83-cf84cebfcf85-cebaceb9ceb5ceb2cebfcf85-cf85cf80cebfcf83cf84%2F
Προφητεία του γέροντα Ζωσιμά του Ντόνετσκ έλεγε ότι θα έρθει εποχή που θα βλέπουν τους δαίμονες ζωντανούς να κυκλοφορούν στο Κίεβο. Ήρθαν τα ζόμπι της Κόλασης του Επιφάνιου!! Την αναφέρει σε βίντεο μαχητής του Ντονμπάς στο ερώτημα πως μπήκε στο κίνημα από το 2014. Κι απάντησε πως είχε προλάβει το γέροντα Ζωσιμά που τους έλεγε προρρήσεις για τα επερχόμενα δεινά και ήταν έτοιμος πνευματικά για να πάρει θέση.Πνευματική διαθήκη του ήταν να μην ακολουθήσουν τους σχισματικούς του Κιέβου αλλά να παραμείνουν στο Μόσχας κι αυτά ενώ κοιμήθηκε στις 29 Αυγούστου 2002.Όλο το κακό στην Ουκρανία έγινε από τους οπαδούς του Μπαντέρα που έχουν μίσος και τη φασιστική ιδεολογία έλεγε. Προέτρεπε συνεχώς σε ειρήνη και μη αιματοχυσία
ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ υποστηρίζει το ΦΑΝΑΡΙ! Bγήκαν τα ζόμπι της Κόλασης. Ο ναζισμός πάντα γεννούσε τέρατα……
Γέροντας Ζωσιμάς του Ντόνετσκ: με τον Θεό, τίποτα στη ζωή δεν είναι ποτέ τρομακτικό! H μάχη του Αντίχριστου πλησιάζει! Δεν θα είστε ιερείς αν δεν πάτε φυλακή. Ο Αντίχριστος θα τρέμει μόνο το μοναχισμό και το μοναχικό μανδύα. Αν και θα βασανίσει σκληρά τους μοναχούς, δεν θα μπορέσει να τους νικήσει.Όταν ξυπνήσει η ρώσικη αρκούδα θα καθυποτάξει τη Μασονική Ευρώπη!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο Fox News,ο δημοσιογράφος Tucker Carlson: «Ο Ζελένσκι είναι δικτάτορας. Γιατί κανείς δεν νοιάζεται για ό,τι κάνει ο Ζελένσκι στην Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία;» Μα δε θα λένε: Ήτανε σκοτεινοί οι καιροί. Θα λένε: Γιατί σιωπά το ιερατείο τους; 
09/12/2022
Ο παρουσιαστής του Fox News, Tucker Carlson χαρακτηρίζει το Zelensky δικτάτορα και θέτει το θέμα : γιατί κανείς δεν νοιάζεται για ό,τι κάνει ο Ζελένσκι στην Ορθόδοξη Εκκλησίας στην Ουκρανία; Γιατί ο κόσμος εθελοτυφλεί καθώς ιερείς συλλαμβάνονται και στέλνονται στα μπουντρούμια της SBU χωρίς δίκη ή κατηγορία; Και τώρα οι εκκλησίες λεηλατούνται και οι ιερείς συλλαμβάνονται»,είπε ο δημοσιογράφος. Tόνισε: «Μια ελεύθερη χώρα δεν απαγορεύει μια μεγάλη θρησκεία απλώς και μόνο επειδή δεν συνάδει πλήρως με την πολιτική ατζέντα των ανθρώπων που διοικούν τη χώρα. Αλλά αυτό ακριβώς κάνει ο Ζελένσκι και η κυβέρνησή του επινοεί τρόπους για να τιμωρήσει τους χριστιανούς που ασκούν μια αρχαία θρησκεία που απαγορεύτηκε στην Ουκρανία»
https://twitter.com/LoetitiaH/status/1601236592815144960?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1601236592815144960%7Ctwgr%5E54ca0324176ec946462efc09beeef00d9a0f8b01%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fdimpenews.com%2F2022%2F12%2F09%2Fcf83cf84cebf-fox-newscebf-ceb4ceb7cebccebfcf83ceb9cebfceb3cf81ceaccf86cebfcf82-tucker-carlson-cebf-ceb6ceb5cebbceadcebdcf83cebaceb9-ceb5ceaf%2F
Ο παρουσιαστής του Fox News, Tucker Carlson, είπε ότι ο Zelensky είναι ένας δικτάτορας που δεν ενδιαφέρεται για την ελευθερία και τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία.
Ο παρουσιαστής του Fox News Τάκερ Κάρλσον αποκάλεσε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι επικίνδυνο δικτάτορα που χρησιμοποιεί δισεκατομμύρια δολάρια για να δημιουργήσει ένα μονοκομματικό αστυνομικό κράτος στην Ουκρανία.
«Ό,τι κι αν πιστεύετε για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, είναι πολύ σαφές ότι ο Ζελένσκι δεν ενδιαφέρεται για την ελευθερία και τη δημοκρατία», είπε ο δημοσιογράφος.
Ο τηλεοπτικός παρουσιαστής είναι πεπεισμένος ότι ο πρόεδρος των «Independent» δεν είναι ο υπερασπιστής της ελευθερίας που η Δύση παρουσίαζε από την αρχή της σύγκρουσης. Επέκρινε τον Zelensky για την απαγόρευση κομμάτων της αντιπολίτευσης, τη σύλληψη πολιτικών αντιπάλων, καθώς και τις επιδρομές της αστυνομίας σε εκκλησίες και την ανακοίνωση ενός σχεδίου απαγόρευσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.
«Μια ελεύθερη χώρα δεν απαγορεύει μια μεγάλη θρησκεία απλώς και μόνο επειδή δεν συνάδει πλήρως με την πολιτική ατζέντα των ανθρώπων που διοικούν τη χώρα. Αλλά αυτό ακριβώς κάνει ο Ζελένσκι και η κυβέρνησή του επινοεί τρόπους για να τιμωρήσει τους χριστιανούς που ασκούν μια αρχαία θρησκεία που απαγορεύτηκε στην Ουκρανία», είπε ο Κάρλσον.
Εκτός από τα μέσα ενημέρωσης που επικρίνουν την ουκρανική κυβέρνηση, στοιχεία του ρωσικού πολιτισμού είναι επίσης απαγορευμένα, είπε ο παρουσιαστής.
«Όχι, αυτό δεν συμβαίνει στο Αφγανιστάν που ελέγχεται από τους Ταλιμπάν. Είναι μια δημοκρατική Ουκρανία που υποστηρίζουμε. Οι Ουκρανοί δεν μπορούν να ακούσουν τη μουσική των Ρώσων καλλιτεχνών. Δεν μπορούν να ψηφίσουν κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς έχουν απαγορευτεί όλα. Και τώρα οι εκκλησίες τους λεηλατούνται και οι ιερείς συλλαμβάνονται», κατέληξε ο δημοσιογράφος.
Γιατί το Fox News και ο Tucker Carlson υπεραμύνονται το αυτονόητο και την Διωκόμενη Ορθόδοξη Εκκλησία Ουκρανίας ενώ σιωπούν Οικουμενικός, Πατριάρχες, δεσποτάδες, ιερείς, ιερατείο και πιστοί; Γιατί σιωπά η Ελλάδα που έχει ιστορικό ρόλο στην Ορθοδοξία;
Γιατί ο ένας μετά τον άλλον δεσποτάδες που μετέχουν στις αρχιεπισκοπικές Κύπρου κάνουν δήλωση μετανοίας για ουκρανικό σε Αρμοστή και ποδοφιλούν τη σχισματική αρβύλα ούτε καν παντόφλα του σχισματικού Επιφάνιου;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όπως είπε και ο Μπ. Μπρεχτ:
Μα δε θα λένε: Ήτανε σκοτεινοί οι καιροί. Θα λένε: Γιατί σιωπά το ιερατείο τους;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο «Σατανικός Ναός»/”Satanic Temple” ( TST) το 2019 αναγνωρίστηκε ως επίσημη εκκλησία στις ΗΠΑ! Τώρα θεσπίζει και ολοήμερο σχολείο After School Satan Club στη δημόσια εκπαίδευση!
09/12/2022
Ο «Σατανικός Ναός»/”Satanic Temple” με τ΄αρχικά TSTτο 2019 αναγνωρίστηκε ως επίσημη εκκλησία στις Ηνωμένες Πολιτείες – και όπως κάθε επίσημη θρησκεία, οι σατανιστές δικαιούνται φορολογικά οφέλη, επιχορηγήσεις και άλλα προνόμια από το κράτος.
Οι ΗΠΑ έχουν παράδοση στις σατανιστικές αντι-εκκλησίες αφού το 1966 στις ΗΠΑ ο Anton Lavey γκουρού ινστρούκτορας διασήμων ίδρυσε την εκκλησία του Σατανά, η «εκκλησία» αυτοανακηρύσσεται «ο συνειδητός φορέας του κακού και ως ο αντίποδας του Χριστιανισμού».
Το καλοκαίρι του 2022, ο Ναός του Σατανά ανακοίνωσε ότι από τη νέα σχολική χρονιά θα λειτουργήσει σε δημοτικά σχολεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα προσφέρει στους μαθητές τη νέα του ομάδα ολοήμερου το After School Satan Club, ανέφερε το Fox News. Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν επίσημα περίπου 3.000 θρησκευτικά σχήματα και Ομολογίες.
Επίσης, στις 6 Ιουνίου 2014, η πρώτη Εκκλησία του Σατανά στην Ουκρανία, που δηλώνει λατρεία του διαβόλου, καταχωρήθηκε στην Κρατική Υπηρεσία Μητρώων της Ουκρανίας στην Ουκρανία, ανέφερε η ουκρανική κοινότητα, επισυνάπτοντας αντίγραφα εγγράφων εγγραφής και ανακοινώνοντας επίσης ότι είχε λάβει κρατική υποστήριξη.
Την ίδια χρονιά το 2014 άρχισε ο εμφύλιος στην Ουκρανία κι ό,τι επήλθε..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο φάσμα χρεοκοπίας η Συρία λόγω δυτικών κυρώσεων, εμπάργκο και λεηλασίας ενεργειακών αποθεμάτων της από ΗΠΑ. 9 στους 10 Σύρους κάτω από όριο της φτώχειας!!
09/12/2022
Η Συρία βρίσκεται στο φάσμα της χρεοκοπίας λόγω του δεκαετούς πολέμου των κυρώσεων των δυτικών και της λεηλασίας του 90% των ενεργειακών της αποθεμάτων από τις ΗΠΑ. Το συριακό κράτος δεν έχει σχεδόν καθόλου χρήματα και μειώνει τον χρόνο εργασίας σε 4 ημέρες λόγω έλλειψης καυσίμων και μειώνει τις επιδοτήσεις για ψωμί και υδρογονάνθρακες. 9 στους 10 Σύρους ζουν στη φτώχεια και ο πληθωρισμός εκτινάσσεται στα ύψη. Ο εκβιασμός της παγκόσμιας μαφίας κατά λαών που δεν υποδουλώνονται είναι διαρκής κι απάνθρωπος. Κάποιες κυρώσεις κατά της Συρίας αποτελούν εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας και χρήζουν Διεθνούς Δικαστηρίου.
Η Συρία χρεοκοπεί οικονομικά λόγω κατάστασης πολιορκίας και η Δύση πτώχευσε ηθικά, ιδεολογικά, πνευματικά…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ορθόδοξη Εκκλησία στη Γάζα: οι δυνάμεις Κατοχής αρνήθηκαν σε 200 χριστιανούς να περάσουν από Γάζα σε Δ Όχθη για να κάνουν Χριστούγεννα!!
09/12/2022
Είπαν στον Παλαιστίνιο να μη πάει στην Παλαιστίνη. Είπαν στον χριστιανό Παλαιστίνιο ότι απαγορεύεται να πάει στη Βηθλεέμ τα Χριστούγεννα. Είπαν στους ποιμένες να μην πάνε στη φάτνη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανώμαλοι Ουκρανοναζί γδύνουν νεαρά παιδιά και τα δένουν σε στύλους!! Στυλίτες Ουκρανίας! Μαστιγώνουν μεσήλικα που ξεγύμνωσαν. 
09/12/2022
Ανώμαλοι Ουκρανοναζί συνεχίζουν τις τιμωρητικές δράσεις κατά των αντικαθεστωτικών αντιφρονούντων. Ουκρανοί στρατιώτες γδύνουν 3 νεαρούς και τους δένουν σε στύλους σε δημόσιους δρόμους ενώ σφηνώνουν στα στόματα τους διάφορα αντικείμενα.. Τρόμος…
Κυριακή κοντή γιορτή λέει ο λαός. Η Ρωσία απλά αφήνει να ανέβει η οργή ώστε να κάνει το αστροπελέκι αναπόφευκτο. Αυτοί που παίζουν με την αρκούδα προκαλούν την τύχη τους.. η αρκούδα αυτοαναστέλεται δεν έχει αντίπαλο παρά μόνο την ασύμμετρη δύναμη της..σε χειμέρια νάρκη η αρκούδα αλλά όχι για πολύ…ακόμα
Μαστιγώνουν μεσήλικα που ξεγύμνωσαν και τον έχουν δέσει σε κορμό δέντρου…. πρακτικές ISIS.
Σε άλλο βίντεο επιδίδονται σε ανάλογες πρακτικές προς παραδειγματισμό ….
Στυλίτες στην Ουκρανία σήμερα μαρκαρισμένοι με σταυρό στο μέτωπο ….δεν υπέκυψαν ..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εισβολή 350 Κοσοβάρων αστυνομικών σε Β Κοσσυφοπέδιο. Επεισόδια, 1 τραυματίας αστυνομικός Κοσοβάρος. Αυθαιρεσίες κατά του σέρβικου στοιχείου. Αφορμή η κατάσχεση μιας από τις μεγαλύτερες οινοποιίες στα Μετόχια. 1.000 Σέρβοι αστυνομικοί θα επιστρέψουν στο Κοσσυφοπέδιο! 
09/12/2022
https://twitter.com/301military/status/1600963260844761088?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1600963260844761088%7Ctwgr%5Ed57b8fb3f9a728ee448bf66aa4439324df5dc874%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fdimpenews.com%2F2022%2F12%2F09%2Fceb5ceb9cf83ceb2cebfcebbceae-350-cebacebfcf83cebfceb2ceaccf81cf89cebd-ceb1cf83cf84cf85cebdcebfcebcceb9cebacf8ecebd-cf83cf84cebf-cf83cead%2F
Ένας Κοσοβάρος αστυνομικός τραυματίστηκε το βράδυ της Πέμπτης στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, καθώς τα επεισόδια συνεχίζουν να αυξάνονται ενόψει των εκλογών της 18ης Δεκεμβρίου.
https://twitter.com/avia_pro/status/1600955302634872834?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1600955302634872834%7Ctwgr%5Ed57b8fb3f9a728ee448bf66aa4439324df5dc874%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fdimpenews.com%2F2022%2F12%2F09%2Fceb5ceb9cf83ceb2cebfcebbceae-350-cebacebfcf83cebfceb2ceaccf81cf89cebd-ceb1cf83cf84cf85cebdcebfcebcceb9cebacf8ecebd-cf83cf84cebf-cf83cead%2F
«Σήμερα, 8 Δεκεμβρίου, γύρω στις 23.00, στο χωριό Serbovc του δήμου Zveçan, ενώ περιπολούσαν σε τακτική υπηρεσία, αστυνομικές μονάδες δέχθηκαν επίθεση από άτομα με μακριά όπλα, από όχημα τύπου Audi, γκρι χρώματος. , με πινακίδες ΚΜ. Ως αποτέλεσμα του συμβάντος, ένα μέλος της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου τραυματίστηκε ελαφρά από πυροβολισμό και προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές στο αστυνομικό αυτοκίνητο», ανέφερε η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου. Πάντως σέρβικες πηγές που έχουν προδόσει ακόμη μια φορά τους ντόπιους Σέρβους κατοίκους μιλούν για προβοκάτσια. Ήδη τεταμένη μετά από πολλές εκρήξεις χειροβομβίδων, η ένταση αυξήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης καθώς μερικές εκατοντάδες μαχητές των Ειδικών Δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου ROSU εισέβαλαν στο σερβικό βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και Μετόχια.
Περισσότερα από 50 οχήματα των ειδικών δυνάμεων της μη αναγνωρισμένης Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου παραβίασαν τα σύνορα και εισήλθαν στο έδαφος στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και Μετόχια και απέκλεισαν τους δρόμους της πόλης Kosovska-Mitrovica.
Ο σκοπός των παραβιάσεων των σερβικών συνόρων από τις Ειδικές Δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου ROSU και πού ακριβώς κατευθύνονταν ήταν άγνωστος.
Σύμφωνα με τις συμφωνίες των Βρυξελλών, οι δυνάμεις της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου δεν έχουν δικαίωμα να εισέλθουν στη σερβική βόρεια περιοχή χωρίς την απόφαση των αρχηγών τεσσάρων σερβικών δήμων.
Σύμφωνα με τον Petar Petkovic επικεφαλή του γραφείου της κυβέρνησης της Σερβίας για το Κοσσυφοπέδιο και Μετόχια, περίπου 350 μέλη των ειδικών δυνάμεων της μη αναγνωρισμένης αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου εισέβαλαν στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και Μετόχια και μπήκαν στην πόλη Kosovska Mitrovica.Σύμφωνα με την UNSCR 1244, το Βελιγράδι θα εξετάσει το ενδεχόμενο επιστροφής 1.000 μελών των σερβικών δυνάμεων ασφαλείας στο έδαφος του Κοσσυφοπεδίου και των Μετόχια. Οι Σέρβοι αστυνομικοί παραιτήθηκαν πριν λίγους μήνες διαμαρτυρόμενοι για το θέμα με τις πινακίδες κυκλοφορίας.
Ωστόσο αρχικά η ένταση δημιουργήθηκε από ενέργειες του Κοσσυφοπεδίου εναντίον του σερβικού λαού στη Velika Hoča.
Μέλη του «KPS» και του «Τελωνείου Κοσσυφοπεδίου» θέλησαν να κατασχέσουν 40.000 λίτρα κρασιού από την οικογένεια Πέτροβιτς, η οποία είναι μια από τις ισχυρότερες οικογένειες μικρών επιχειρήσεων στη Μετόχια.
Δεν απαρίθμησαν μόνο τη φετινή καλλιέργεια αλλά και αυτή των προηγούμενων ετών. Αυτό είναι άλλο ένα παράδειγμα εκφοβισμού των Σέρβων στο Κόσοβο.Εκεί ξέσπασαν κάποια πρώτα επεισόδια με παρέμβαση και KFOR.
Η Σερβική κοινότητα στην επικράτεια του Κόσοβο και Μετόχια ζει εδώ και χρόνια σε συνθήκες διακρίσεων και παραβιάσεων των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλει η σέρβικη πλευρά..
Τα τελευταία χρόνια, περισσότεροι από δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι εκδιώχθηκαν από το Κόσοβο με αυτόν τον τρόπο με στόχο την εθνοκάθαρση της νότιας σερβικής επαρχίας, την οποία οι Αλβανοί προσπαθούν να χωρίσουν από τη Σερβία μέσω απόσχισης.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Ιερώνυμος βγάζει στο «σφυρί» την «Κιβωτό» της Βουλιαγμένης
Ο Δήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος κατηγορεί την Αρχιεπισκοπή ότι απομακρύνει τα παιδιά (όλα αγόρια) από το Ορφανοτροφείο, προκειμένου να μιισθώσει σε επενδυτές το ακίνητο-φιλέτο  στο Λαιμό, με έσοδα πάνω από 1.600 εκατ ευρώ το χρόνο!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΤΑΛΙΑ - ΜΑΛΤΑ
Δουλεμπορικό πλοίο με λαθρομετανάστες αναζητεί λιμάνι
Ακόμη ένα περιστατικό με λαθρομετανάστες εκτυλίσσεται στα ανοιχτά της Ιταλίας. Δουλεμπορικό πλοίο γερμανικής δουλεμπορικής μη κυβερνητικής οργάνωσης προσπαθούσε από την Τετάρτη να εξασφαλίσει την άδεια για να ελλιμενιστεί στη Μάλτα, ή στην Ιταλία, προκειμένου να αποβιβάσει εκατοντάδες λαθρομετανάστες που μετέφερε από τα ανοικτά της Λιβύης.
Το σκάφος έπλεε προς την κατεύθυνση των ακτών της Μάλτας και της Σικελίας μεταφέροντας 261 λαθρομετανάστες. Μέχρι χτες, σύμφωνα με το πλήρωμά του, δεν είχε ληφθεί καμία επίσημη απάντηση σε ποιο λιμάνι μπορεί να αποβιβάσει τους λαθρομετανάστες.
Νωρίτερα, το δουλεμπορικό πλοίο έρευνας και μεταφοράς «Louise Michel» επιβίβασε πάνω από τριάντα λαθρομετανάστες που κουβάλαγε στη Μεσόγειο. Παράλληλα, η ύποπτη δουλεμπορική ΜΚΟ «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» συνεχίζει να επιχειρεί στη Μεσόγειο κι είχε μεταφέρει 254 λαθρομετανάστες τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με τα δικά της στοιχεία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ψηφίστηκε χτες και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το νομοσχέδιο που διασφαλίζει την αναγνώριση, σε ομοσπονδιακό επίπεδο, των γάμων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου έπειτα από την υπερψήφισή του από τη Γερουσία, τον περασμένο μήνα. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αναμένεται να το επικυρώσει χωρίς καθυστέρηση, ώστε να τεθεί γρήγορα σε ισχύ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΠΟΜΠΑ από το Reuters! «ΜΕΧΡΙ τέλος του έτους και στην Ελλάδα συνθετικό κρέας φτιαγμένο σε υπολογιστή...»
Συνθετικός κρέας που έχει δημιουργηθεί από φυτά και θα κατασκευάζεται από… υπολογιστές που θα τρώνε σύντομα οι Έλληνες όπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι...
Η ισραηλινή εταιρεία Redefine Meat φτιάχνει υποκατάστατο κρέας και είναι αυτό που θα χρησιμοποιηθεί για να αντιμετωπιστεί η επισιτιστική κρίση. Πρόσφατα η εταιρεία κατέληξε σε συμφωνία με τον εισαγωγέα Giraudi Meats με έδρα την Ιταλία.
Το ακόμα καλύτερο όμως είναι ότι όπως αναφέρει το Reuters μέσω της Giraudi, το συνθετικό αυτό κρέας που κυκλοφορεί σε περιοχές και κρεοπωλεία στη Γαλλία, στη συνέχεια στην Ιταλία, την Ελλάδα και τη Σουηδία μέχρι το τέλος του χρόνου και εν συνεχεία σε δεκάδες άλλες χώρες. επόμενο χρόνο. Δηλαδή το αργότερο μέχρι τον Δεκέμβριο, άντε αρχές Ιανουαρίου, το «προϊόν» αυτό που κυκλοφορεί και στην Ελλάδα, όπως αναφέρει το ίδιο στο Reuters.
Η ισραηλινή εταιρεία Redefine Meat συνήψε συνεργασία με τον εισαγωγέα Giraudi Meats για να προωθήσει την ευρωπαϊκή διανομή της μπριζόλας “New Meat” που παράγεται σε τρισδιάστατους εκτυπωτές.
Η start-up εταιρεία λειτουργεί εκτυπωτές κρέας μεγάλης κλίμακας στα κεντρικά της γραφήματα στο Rehovot νότια του Τελ Αβίβ και σε ένα νέο εργοστάσιο στην Ολλανδία, ελπίζοντας να δημιουργήσει τα προϊόντα της ως εναλλακτική λύση στο κρέας «συμβατικής παραγωγής».
Η πρώτη διαφημιστική εκστρατεία σχετικά με τις εναλλακτικές λύσεις κρέας φυτικής προέλευσης, που θεωρούνται καλύτερες για τα ζώα και το περιβάλλον, έχει υποχωρήσει καθώς οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την ύφεση κάνουν ορισμένους να επιστρέψουν σε φθηνότερα ζωικά προϊόντα κρέας, ενώ οι ελλείψεις προσωπικού έπληξαν. τις αλυσίδες fast-food, ένα σημαντικό κανάλι πωλήσεων για μπιφτέκια φυτικής προέλευσης.
Η Beyond Meat (BYND.O) με έδρα τις ΗΠΑ μείωσε τις προοπτικές πωλήσεις της, αν και ο γίγαντας τροφίμων Nestle (NESN.S), λιγότερο εκτεθειμένος σε γρήγορες υπηρεσίες, δήλωσε ότι το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τις εναλλακτικές επιλογές κρεάτων με βάση. το φυτό είναι ακόμα έντονο.
Η Redefine Meat, η οποία παράγει τα προϊόντα της από συστατικά όπως πρωτεΐνες σόγιας και μπιζελιού, ρεβίθια, παντζάρια, διατροφικές ζύμες και λίπος καρύδας, έχει φιλόδοξα σχέδια. Η ισραηλινή start-up Redefine Meat λανσάρει εμπορικά το τρισδιάστατο εκτυπωμένο φυτικό New-Meat




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ! ΤΕΘΗΚΕ εκτός των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών η Εύα Καϊλή...
Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές έθεσαν εκτός της ομάδας τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Εύα Καΐλή. Θυμίζουμε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ την έχει ήδη θέσει εκτός κόμματος με απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη.
Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πήρε την απόφαση να αναδείξει την ιδιότητα του μέλους της ευρωβουλευτή της ομάδας με άμεση εφαρμογή, σε απάντηση στις συνεχιζόμενες έρευνες».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ από το Κατάρ! ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ η (ευρωβουλευτής) Εύα Καϊλή για διαφθορά...
9/12/2022  -  23.25
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά την υπόθεση με την Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή. Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο AFP, συνελήφθη μετά την απολογία της το βράδυ της Παρασκευής για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς που σχετίζεται με το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ. Κατηγορείται ότι χρηματίστηκε από το Κατάρ για να το παρουσιάζει σαν ιδανική χώρα. Για την ίδια υπόθεση νωρίτερα έγινε γνωστό πως συνελήφθη ο σύντροφός της αλλά και άλλα στελέχη του ευρωκοινοβουλίου.
Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο Luca Visentini, νεοεκλεγείς γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D Pier- Antonio Panzeri, καθώς και ο Francesco Giorgi, πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του κ. Panzeri, τώρα υπάλληλος της ομάδας S&D και σύντροφος της Εύας Καϊλή.
Ο Antonio Panzeri που είναι στέλεχος του κόμματος Articolo Uno (αποτελεί διάσπαση του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος – PD). Σύμφωνα με όσα αναφέρει η «Le Soir», η αστυνομία των Βρυξελλών φέρεται να βρήκε μισό εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά στο σπίτι του.
Ο Panzeri και ο Visentini είναι γνωστοί στους κύκλους των Βρυξελλών, όπως αναφέρεται στα σχετικά δημοσιεύματα. Ο Panzeri, που είχε υπηρετήσει ως ευρωβουλευτής για τρεις θητείες από το 2004 έως το 2019, εξακολουθεί να κατέχει υψηλά ιστάμενη θέση εντός της Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Προτού ενταχθεί στην παράταξη Articolo Uno στην οποία ανήκει πια, ήταν επί σειρά ετών στέλεχος του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος (PD) με το οποίο είχε εκλεγεί και ευρωβουλευτής.
Ο 53χρονος Visentini ήταν, από την άλλη πλευρά, ηγετική φυσιογνωμία στα ευρωπαϊκά συνδικάτα επί σειρά ετών. Ξεκίνησε την καριέρα του από το ιταλικό συνδικάτο UIL – Unione Italiana del Lavoro, προτού εκλεγεί γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC) και εν συνεχεία περάσει στη θέση του γραμματέα της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (ITUC).
Το σπίτι της Εύας Καϊλή ερευνήθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής και η ίδια οδηγήθηκε για ανάκριση. Αργότερα έγινε γνωστό πως τελικά συνελήφθη. Βρέθηκαν στο σπίτι της 1,000,000 ευρώ αδήλωτα.
Η Εύα Καϊλή είναι μία από τους 14 αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο μόνος τρόπος για να συλληφθεί ένας βουλευτής που προστατεύεται από ασυλία είναι να συλληφθεί επ' αυτοφώρω.
Σημειώνεται πως την 1η Νοεμβρίου, αναφέρθηκε στο Twitter ότι η ευρωβουλευτής είχε συναντηθεί με τον Al Marri, τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ. Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγα 24ωρα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις η δήλωσή της για πολύ προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο Εμιράτο του Κατάρ όσον αφορά την εργασιακή νομοθεσία και τις εργασιακές σχέσεις.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΕΦΟΠΛΙΣΤΡΙΑ Μαρτίνου, η Κιβωτός και τα ...καθρεφτάκια
Με την δεξιά δημοκρατία του αποφασίζουμε και διατάζουμε του Μητσοτάκη με δυό καταγγελίες για την Κιβωτό του πατέρα Αντώνιου παύθηκε αυθημερόν ο Πατήρ Αντώνιος με όλο το διοικητικό συμβούλιο και διορίστηκε πρόεδρος η εφοπλίστρια Μαρτίνη!
Στην δεξιά δημοκρατία δεν χρειάζονται δικαστικές αποφάσεις!
Στην δεξιά δημοκρατία δεν χρειάζονται ούτε να ακούσουν τον καταγγελόμενο πατέρα Αντώνιο!
Στο δεξιό κράτος δικαίου του Κυριάκου το δίκαιο το έχει η κυβέρνηση του Κυριάκου και δεν χρειάζεται τους θεσμούς που απονέμουν το δίκαιο!
Στο δεξιό κράτος δικαίου του Κυριάκου δεν αφήνουν να μπει και στο σπίτι του ο πατέρας Αντώνιος!
Στο δεξιό κράτος δικαίου του Κυριάκου μετά από την πρώτη καταγγελία για την Κιβωτό γίνεται έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου και αποφασίζεται η καταδίκη του ιδρυτή από το μηδέν της Κιβωτού πατέρα Αντώνιου και της δομής με τεράστια προσφορά!
Και μαζί με τον πατέρα Αντώνιο της Κιβωτού και όλων των άλλων πάμπολων δομών ΜΚΟ ανά την επικράτεια που αντικαθιστούν το ανύπαρκτο κράτος πρόνοιας !
Το ανύπαρκτο κράτος για χίλιους δυό λόγους ανήμπορων να επιζήσουν από χίλιες αιτίες!
Αιτίες από σωματική πνευματική ψυχολογική ψυχότροπη εξαρτημένη καταδικασμένη από την κοινωνία και το ανάλγητο πολιτικό σύστημα εξουσίας!
Ξεκίνησε η διάλυση!
Μειώθηκαν κατακόρυφα οι προσφορές στις δομές!
Τέλος οι δωρεές που συντηρούσαν την Κιβωτό και όλες τις άλλες δομές!
Όχι μόνο αποσύρονται οι οι χορηγίες αλλά αλλάζουν οι διαθήκες για κινητές και ακίνητες περιουσίες και ακυρώνονται μεταβιβάσεις και όχι μόνο προς την Κιβωτό!
Της εκδικητικής παράνομης ενέργειας της δεξιάς του Κυριάκου στο πρόσωπο του πατέρα Αντώνιου που όλως παραδόξως βρήκε συμπαραστάτη τον Αρχιεπίσκο Ιερώνυμο θα την αντιληφθείται με το πέρας της δεξιάς φασιστικής δεξιάς και των αποφάσεων μιας ελεύθερης δικαιοσύνης!
Θα είναι αργά η ζημιά θα έχει γίνει αλλά αυτό δεν την νοιάζει την δεξιά που χρεοκόπησε την χώρα!
Και όχι τότε εξυπνάδες του τύπου κοίτα ρε τι είχε κάνει ο Κυριάκος και μας έπιασε μαλάκες!
Μην τα ρίξετε τσακάλια στον Κυριάκο!
Δεν είναι τόσο μάγκας!
Μπούφος είναι αλλά επένδυσε σε μεγαλύτερα χαζοπούλια!
Κοίτα να δεις ρε φίλε που ήρθε στην εξουσία η αγία οικογένεια της Ζίμενς να ξεσκαρτάρει τους καλούς!
Κοίτα να δεις ρε φίλε που φέρανε την εφοπλίστιρια που συμπονάει και νιώθει καλύτερα την φτώχεια από τους φτωχούς!
Να κλείσω για να με προλάβω από τα βρισίδια!
Καμιά δουλειά δεν είχε η εφοπλίστιρια να αναλάβει την διοίκηση της Κιβωτού !
Για να έχει δικαστική ασυλία για να διαχειρίζεται εν λευκώ τα χρήματα της Κιβωτού! Και ο πατέρας Αντώνιος γιατί δεν είχε κι αυτός δικαστική ασυλία ? 
Δεν μπορούσε να φτιάξει μια καινούρια Κιβωτό?
Δεν είχε άλλα παιδιά που χρειάζονταν βοήθεια?
Δεν τις έδιναν χορηγίες?
Δεν είχε τα λεφτά?
Βρε δεν γαμιέσται όλοι βιομήχανοι εφοπλιστές που η προσφορά σας στην εθνική οικονομία είναι μηδέν!
Και επειδή βάζετε τις γυναίκες σας σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για να έχουν κάτι να κάνουν να απασχολούνται θα σας κάνουμε και ευεργέτες!
Άιντε κάποτε να τελειώσουν τα καθρεφτάκια !
Δεν είμαστε όλοι ιθαγενείς!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΟΙΓΜΑ Πούτιν! «ΕΙΜΑΣΤΕ έτοιμοι για συμφωνίες...»
9/12/2022   -   17.50
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ρωσία πιθανότατα θα πρέπει στο μέλλον να καταλήξει σε συμφωνίες αναφορικά με την Ουκρανία, αλλά ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως η Μόσχα νιώθει προδομένη από την κατάρρευση των συμφωνιών του Μινσκ.
Η σχετική δήλωση, δια στόματος του Ρώσου ηγέτη, θα μπορούσε, ενδεχομένως, να ερμηνευτεί και ως άνοιγμα προς μια μελλοντική διπλωματική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης. Ωστόσο, οι αναφορές που συνόδευσαν τη δήλωση αυτή μάλλον κατεβάζουν τον πήχη των προσδοκιών.
Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Δύση είχε «εξαπατήσει» τη Ρωσία στο παρελθόν και ότι πλέον υπάρχει μεταξύ τους «θέμα εμπιστοσύνης», κάτι το οποίο υποστηρίζουν ωστόσο, αλλά από τη δική τους σκοπιά, και οι Δυτικοί που επίσης διαμηνύουν ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο έπειτα από όλα όσα έχουν συμβεί τους περασμένους δέκα μήνες να εμπιστευτούν ξανά τη ρωσική ηγεσία.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιτέθηκε συγκεκριμένα στη Γαλλία και στη Γερμανία, που είχαν πάρει μέρος στις διαπραγματεύσεις για τις συμφωνίες του Μινσκ για την κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ρωσόφωνων αυτονομιστών και Ουκρανών προ ετών, αλλά τώρα στέλνουν οπλικά συστήματα στην Ουκρανία πράγμα το οποίο προφανώς δεν αρέσει καθόλου στη Μόσχα.
Ο Ρώσος ηγέτης εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι η Ρωσία «τα έκανε όλα σωστά».
Αναγνωρίζει ωστόσο, και εκείνος όπως και πολλοί Δυτικοί, ότι για να μπορέσουν να επιτευχθούν συμφωνίες το προσεχές διάστημα, θα πρέπει να συμφωνηθούν και οι εγγυήσεις ασφαλείας που θα συνοδεύουν αυτές τις νέες συμφωνίες. Αναφορικά με αυτές τις εγγυήσεις ασφαλείας ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει χάσμα μεταξύ όλων των άμεσα και έμμεσα εμπλεκομένων μερών.
Αναφερόμενος ειδικότερα στις ΗΠΑ, ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι γίνονται επαφές ανάμεσα στις υπηρεσίες των δύο χωρών, της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, που θα συνεχίσουν. Ο ίδιος εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι, έπειτα από την ανταλλαγή της Μπρίτνεϊ Γκράινερ με τον Βίκτορ Μπουτ, θα μπορούσαν να ακολουθήσουν και άλλες ανταλλαγές αιχμαλώτων μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ναζιστικά σύμβολα του τομέα των SS της Γαλικίας δεν είναι ναζιστικά σύμβολα... αποφάσισε το "Ανώτατο Δικαστήριο" της Ουκρανίας!
9/12/2022  -  11.52
Η "δικαιοσύνη" του κοκαϊνομανή κλόουν, το λεγόμενο "Ανώτατο Δικαστήριο" της Ουκρανίας -τρόπος του λέγειν δικαιοσύνη και δικαστήριο... όπως στην ΕΕ και στην αποικία Ελλάδα-, αποφάσισε ότι τα ναζιστικά σύμβολα του τομέα των SS της Γαλικίας* δεν είναι ναζιστικά σύμβολα.
Την ανακοίνωση του "ανώτατου δικαστηρίου" των ΟυκροΝαζί, έκανε ο δικηγόρος Vyacheslav Yakubenko, ο οποίος εκπροσωπεί τα συμφέροντα του "Ουκρανικού Ινστιτούτου Εθνικής Μνήμης" (sic!).
Πρόκειται για τη Ναζιστική 14η Μεραρχία Γρεναδιέρων της Βάφεν-ΣΣ (Waffen SS), την Εθελοντική Μεραρχία "Γαλικία" (1η Γαλικιανή).
Τη Ναζιστική 14η Μεραρχία, που σήμερα αποκαταστάθηκε από το λεγόμενο "Ανώτατο Δικαστήριο" της Ουκρανίας, συγκροτούσαν κυρίως από εθελοντές Ναζί με ουκρανική εθνοτική καταγωγή από την περιοχή της Γαλικίας.
Η Βάφεν-ΣΣ ήταν υπαγόμενη προσωπικά στον Χάινριχ Χίμλερ, τον γνωστό διαμορφωτή του ναζισμού κι εγκέφαλο της δημιουργίας των στρατοπέδων ναζιστικής εξολόθρευσης...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός είναι ο πολιτισμός των γερουσιαστών των ΗΠΑ...
8/12/2022  -  9.45
Αυτός είναι ο  πολιτισμός των γερουσιαστών των ΗΠΑ.
Ουκρανοί  μέλη του Κογκρέσου, σκουπίζουν επιδεικτικά τα παπούτσια τους και ποδοπατούν την σημαία των κατοίκων του Ντονιέτσκ, μπροστά σε Αμερικανούς δημοσιογράφους,  γιατί όπως λένε "είναι φτιαγμένη, γι΄αυτόν τον σκοπό".
Και μετά φωνάζουν ότι αυτές οι ρωσικές περιοχές, αποτελούν "πάτρια εδάφη"  που προσπαθούν να ανακαταλάβουν, από τον "εισβολέα Πούτιν".
Μάλλον πρόκειται για μία ευθεία αναγνώριση των νέων εδαφών της Ρωσίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



NTOKOYMENTO! Ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου ζήτησε να μην καταδιώξουν τον 16χρονο...
90/12/2022  -  8.30
Νέες αποκαλύψεις για το περιστατικό στα Διαβατά, που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του ανήλικου Ρομά από σφαίρα αστυνομικού.
Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις γύρω από το συμβάν που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην περιοχή των Διαβατών, με θύμα ένα 16χρονο Ρομά, ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, έπειτα από τον πυροβολισμό που δέχθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό.
Όπως φαίνεται, το Κέντρο της Άμεσης Δράσης της ΕΛ.ΑΣ. ειδοποιήθηκε άμεσα για το περιστατικό που συνέβη στο πρατήριο υγρών καυσίμων, όπου ο ανήλικος έβαλε καύσιμα και έφυγε χωρίς να πληρώσει, από τον υπάλληλο του καταστήματος.
Δεν ήθελαν να το συνεχίσουν
Ωστόσο, όπως αποκάλυψε το MEGA, ο υπάλληλος ξεκαθάρισε στους αστυνομικούς πως ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης δεν ήθελε να γίνει καταδίωξη του δράστη και να θεωρηθεί ως μη γενόμενο το περιστατικό.
«Μίλησα και με τον υπεύθυνο μου και μου είπε άστο μην το κάνεις. Άστο να φύγει δεν πειράζει τώρα, μην βρούμε τον μπελά μας. Απλά εγώ σας το λέω. Σας ενημερώνω. Ας το αφήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπάλληλος του πρατηρίου υγρών καυσίμων.
Μάλιστα, ο υπάλληλος ζητά από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης να μεταβιβάσει στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που βρίσκονταν εντός του βενζινάδικου και έσπευσαν να τον καταδιώξουν, πως ακόμα και αν τον συλλάβουν να τον αφήσουν ελεύθερο.
«Να μείνει έτσι και να τον βρουν ας τον αφήσουν» υπογράμμισε ο υπάλληλος στη συνομιλία του με το Κέντρο της Άμεσης Δράσης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουκρανοί στρατιώτες στο Σολεντάρ προειδοποιούν τον Β.Ζελένσκι: «Να εύχεσαι να σε βρουν πρώτα οι Ρώσοι γιατί θα σε κρεμάσουμε»
Σε άθλια κατάσταση οι ουκρανικές δυνάμεις στο μέτωπο του Μπάκχμουτ
09.12.2022 | 11:45
Ένα συγκλονιστικό βίντεο από τις οχυρές θέσεις των Ουκρανών στο ελεγχόμενο από αυτούς τμήμα του Σολεντάρ είδε το φως της δημοσιότητας και σε αυτό Ουκρανοί στρατιώτες προειδοποιούν τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι ότι θα επιβιώσουν, όχι για τη νίκη της Ουκρανίας αλλά για να έρθουν και να κρεμάσουν αυτόν και το επιτελείο του!
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Πού είναι οι ενισχύσεις; Μόνο εμείς βρισκόμαστε σε τόσο δύσκολη κατάσταση και λέτε πως οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν χρειάζονται τίποτε; Να θυμάστε αυτό. Θα επιβιώσουμε αλλά όχι για την ουκρανική νίκη αλλά για να σας κρεμάσουμε @δ@ρφ@ς, στην πλατεία Μαϊντάν στο Κίεβο.
Να προσεύχεστε να σας βρουν πρώτοι οι Ρώσοι γιατί μπορεί τότε να μείνετε ζωντανοί σε κάποια φυλακή»!
Οι Ουκρανοί φαίνονται πολύ ταλαιπωρημένοι, κρυώνουν και δεν διαθέτουν τα απαραίτητα για να επιβιώσουν στην σύγκρουση με τους Ρώσους που έχουν πάρει το πάνω χέρι τον τελευταίο μήνα.
Σε ότι αφορά το Σολεντάρ θεωρείται από όλους ζήτημα ακόμα και ωρών να καταληφθεί από τους Ρώσους.
Οι Ρώσοι έχουν καταλάβει δεσπόζουσες θέσεις βόρεια της πόλης και το ρωσικό Πυροβολικό εκμηδενίζει όλες τις ουκρανικές επιθέσεις και τις όποιες ενισχύσεις όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο.
https://twitter.com/TWelschen/status/1601130166293786624?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1601130166293786624%7Ctwgr%5E474a83ea9a09965f36890dfa6980c1f42049bd83%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Famyna-asfaleia%2Foukranoi-stratiotes-sto-solentar-proeidopoioun-ton-v-zelenski-na-eyxesai-na-se-vroun-prota-oi-rosoi-giati-tha-se-kremasoume%2F



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Balenciaga: Απειλές για τη ζωή του δέχεται ο φωτογράφος του οίκου μετά την καμπάνια με τα παιδιά και τα BDSM αξεσουάρ
Ισχυρίζεται ότι δεν είχε λόγο στην αισθητική της καμπάνιας
09.12.2022 | 20:33
Ο φωτογράφος της διαφημιστικής καμπάνιας του οίκου μόδας Balenciaga δηλώνει ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του μετά την καμπάνια με τα παιδιά και τα BDSM αξεσουάρ.
Ο Γκαμπριέλε Γκαλιμπέρτι, που είχε φωτογραφίσει παιδιά με BDSM αξεσουάρ, σε δηλώσεις του στον Guardian είπε ότι δέχεται μηνύματα όπως «γνωρίζουμε πού μένεις» και «ερχόμαστε να σκοτώσουμε με την οικογένειά του».
Το 90% των μηνυμάτων είναι από τις ΗΠΑ, είπε ο ίδιος.
Ο φωτογράφος διευκρίνισε ακόμη ότι δεν γνώριζε και πολλά για την αισθητική της καμπάνιας πριν κάνει την φωτογράφηση.
Τα δοκιμαστικά που έκανε εγκρίθηκαν από τα κεντρικά και μετά προχώρησε στις κανονικές φωτογραφίσεις, με μοντέλα παιδιά υπαλλήλων της εταιρείας. Κατά των φωτογράφο, οι γονείς που συνόδευαν τα παιδιά τους, δεν έφεραν αντίρρηση στη φωτογράφηση.
Επιπλέον, ο Γκαλιμπέρτι είπε ότι ενημέρωσε τον οίκο μόδας για τις απειλές «με δυο, τρία και τέσσερα email την ημέρα», αλλά το μόνο που του είπαν ήταν να κάνει ιδιωτικό τον λογαριασμό του στο Instagram.
Ο Γκαλιμπέρτι ήταν υπεύθυνος για την καμπάνια με τα παιδιά που κρατούσαν αρκουδάκια με σαδομαζοχιστικά αξεσουάρ και όχι μια όπου εμφανιζόταν έγγραφα από δίκη για παιδική πορνογραφία. Συχνά όμως οι δύο διαφημιστικές καμπάνιες συγχέονται, υπενθυμίζει ο Guardian. Ο Γκαλιμπέρτι έχει μηνύσει τέσσερα μέσα ενημέρωσης για αυτή τη σύγχυση.
Την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη έχει ανακοινώσει και ο οίκος Balenciaga, κατά των προσώπων που ευθύνονται για την φωτογράφηση.