Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Τεταρτη 1 Φεβρουαριου 2023


Η σημερινή «επιστήμη» δεν γνωρίζει τα αίτια των ξαφνικών θανάτων.

Γνωρίζει όμως με απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν φταίει το «εμβόλιο»…..

Σχολιο.-  μια ερώτηση: είναι ανεξάρτητη χωρίς χειραγώγηση η επιστήμη?

Σχολιο.- Άντε να αποδείξεις ότι ενδεχομένως η πτώση του αεροσκάφους δεν οφείλεται σε ξαφνικιτιδα του πιλότου. Πόσοι υγιείς αθλητές δεν κατερευσαν εν ριπη οφθαλμού.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καρατζαφέρης: «Εγώ τον θεωρώ (τον Μητσοτάκη) τον πιο άρτιο πολιτικό τουλάχιστον του αιώνα που διανύουμε…»

Ο νοσταλγός της χούντας και πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, αυτός που χάρισε τον ακροδεξιό συρφετο στην ΝΔ, όπως τους Αδ. Γεωργιάδη, Μ. Βορίδη και Θ. Πλεύρη παρουσιάστηκε στον (ΣΚΑΪ) λέγοντας πως ο «Κυριάκος Μητσοτάκης έχει φύγει ψηλά» και τον χαρακτήρισε ως τον «πιο άρτιο πολιτικό του αιώνα που διανύουμε».

Η τοποθέτηση Καρατζαφέρη έρχεται προφανώς για να συγκρατήσει τις διαρροές ψηφοφόρων της ΝΔ προς τα δεξιά της. Αν και η “γλοιώδης φύση” του είναι γνωστή, η θέρμη που έδειξε στο πρόσωπο του πρωθυπουργού προκάλεσε έκπληξη ακόμα και στους παρουσιαστές της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ την Τρίτη 31 Ιανουαρίου…

«Ο Μητσοτάκης έχει ανέβει πολύ ψηλά, στην Ευρώπη συνωθούνται για μια χειραψία μαζί του», ανέφερε ο Γ. Καρατζαφέρης που προέβλεψε ότι «θα εκλεγεί ούτως ή άλλως και θα είναι πρωθυπουργός το καλοκαίρι».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην Ελληνική Λύση και τον Κυριάκο Βελόπουλου (που είναι κι αυτός “παιδί” του) αμφισβητώντας ότι είναι Δεξιός και θυμίζοντας πως τον έφερε στο κόμμα του από το ΠΑΣΟΚ το 1996.

https://www.youtube.com/watch?v=fbZhKSI7Pz0&t=10s

Θερμός υποστηρικτής των εμβολίων και εκστασιασμένος απο τα φασιστικά μέτρα του Μητσοτάκη εναντίων των ανεμβολίαστων. Αναφέρθηκε γιαυτό στην εκπομπή του, λέγοντας πως προσέλαβε μπράβο για να παίρνει με τις κλωτσιές τους ανεμβολίαστους…

https://www.youtube.com/watch?v=atcinW0yGxk&t=2s



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1/2/2023    -      14.30 μ.μ.

- Σε επιχειρησιακό επίπεδο, σύμφωνα με τις σημερινές πρωινές αναλύσεις των Αντρέι Μάροτσκο και Γιούρι Ποντολιάκα, με την βελτίωση των καιρικών συνθηκών στις περιοχές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου, αναζωπυρώνονται και οι πιο «ενεργές» μάχες. Αυτό αφορά ειδικότερα στο Ουγκλεντάρ, αλλά και στις περιοχές που βρίσκονται λίγο ανατολικότερα, στην κατεύθυνση του Ντονιέτσκ (Μάργινκα και γύρω).

- Στο Αρτιόμοφσκ ο μοναδικός αυτοκινητόδρομος που θεωρείτο, μέχρι σήμερα, ασφαλής για τις VSU τόσο για την αποστολή εφεδρειών και πολεμοφοδίων, όσο και για την πιθανή αποχώρηση των δυνάμεών τους από την ίδια την πόλη, βρέθηκε για πρώτη φορά υπό τα πυρά των ρωσικών δυνάμεων, που αντιλήφθηκαν την απόπειρα εξόδου κάποιων ουκρανικών μονάδων από τον οικιστικό ιστό του Αρτιόμοφσκ. Απομένει η κατάληψη ακόμη χωριού Κράσνογε στα δυτικά της πόλης, ώστε και η τελευταία οδός διαφυγής για τις δυνάμεις των VSU να κλείσει οριστικά.

- Στο Σέβερσκ επίσης συνεχίζονται σκληρές μάχες, στις οποίες οι ρωσικές δυνάμεις κερδίζουν διαρκώς έδαφος, σφίγγοντας τον κλοιό γύρω από την πόλη από 3 πλευρές (βόρεια, ανατολικά και νότια). Λίγο βορειότερα, στην κατεύθυνση Σβάτοβο – Κρεμενάγια, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των VSU να δημιουργήσουν «επιθετική δραστηριότητα», τα πυρά των ρωσικών δυνάμεων τις υποχρεώνουν σε συνεχείς υποχωρήσεις, έως και μικρές, προς το παρόν, πριν υπαρκτές απώλειες θέσεων στη γραμμή του μετώπου.

- Σύμφωνα επίσης με τον αντισυνταγματάρχη ε.α. της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔ Λουγκάνσκ Αντρέι Μάροτσκο, παρατηρείται κίνηση ουκρανικών στρατιωτικών μονάδων από το Ιζιούμ προς τα νοτιότερα (Σέβερσκ;;; Αρτιόμοφσκ;;;), προς ενίσχυση των μονάδων των VSU σε αυτές τις περιοχές.

- Οι VSU στην κατεύθυνση του Ουγκλεντάρ έπληξαν με πυραύλους HIMARS τη μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου και Αγίων Νικολάου και Βασιλείου στο χωριό Νικόλσκογε, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός ιερέα και τον βαρύ τραυματισμό μιας αδελφής μοναχής. 

- Ακόμη οι VSU συνεχίζουν τον βομβαρδισμό περιοχών της Περιφέρεια Χερσώνας που βρίσκονται κοντά στην αριστερή (ανατολική) όχθη του Δνείπερου. Χτες μόνο, έριξαν 18 βλήματα πυραύλων στην Γκόλαγια Πρίσταν και 11 βλήματα στην Κόρσουνκα, ενώ συνολικά στην περιοχή έριξαν 34 βλήματα, προξενώντας υλικές καταστροφές. Η πιθανή ύπαρξη και ανθρώπινων θυμάτων βρίσκεται προς το παρόν υπό διερεύνηση.

- «Τυφώνας» ερευνών των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών και της λεγόμενης «Επιτροπής κατά της Διαφθοράς» ξεκίνησε από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Κίεβο και άλλες περιοχές, με εντολή του ίδιου του Ζελένσκι. Στο στόχαστρο των ουκρανικών αρχών έχουν μέχρι σήμερα βρεθεί τα σπίτια και οι ιδιοκτησίες του διαβόητου Ουκρανού ολιγάρχη Ίγκορ Κολομόισκι, του επί 7 έτη Υπουργού Εσωτερικών (και «σκοτεινού δικτάτορα» της χώρας) Αρσέν Αβάκοφ (για την υπόθεση με τα γαλλικά ελικόπτερα Cobra), του βουλευτή της «Αντιπολιτευτικής Πλατφόρμας για τη Ζωή» Βαντίμ Στόλαρ, του πρώην υφυπουργού Άμυνας Σαποβάλοφ και του πρώην υποδιευθυντή του Τμήματος Προμηθειών του ίδιου Υπουργείου Χμελνίτσκι και δεκάδων άλλων Ουκρανών κρατικών λειτουργών. Ο στόχος είναι προφανής: να επιδείξει το καθεστώς Ζελένσκι ότι «μάχεται κατά της διαφθοράς», ώστε να μπορεί να πείσει τις χώρες της «συλλογικής Δύσης» να στείλουν κι άλλα πακέτα οικονομικής και στρατιωτικής «βοήθειας» στο Κίεβο.

- Συνελήφθησαν στην Περιφέρεια του Σβερντλόφσκ 3 Ρώσοι πολίτες συνδεδεμένοι με τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας, οι οποίοι σχεδίαζαν, έναντι αμοιβής, τη δημιουργία δολιοφθορών σε σιδηροδρομικές υποδομές της περιοχής. Στα σπίτια τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, σύμβολα ουκρανικών νεοναζιστικών οργανώσεων, εγχειρίδια για τη δημιουργία δολιοφθορών, εκρηκτικές ύλες κλπ. Ο καθένας τους αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 20 ετών.

- «Φεύγει» η Mozart που… μένει στην Ουκρανία!… Η ΝΑΤΟϊκής έμπνευσης ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία ανακοίνωσε ότι «εγκαταλείπει την Ουκρανία», σύμφωνα με τον ιδρυτή της Άντι Μίλμπερν. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέλη της «Ομάδας Mozart» θα παραμείνουν στη χώρα ως δήθεν «στρατιωτικοί σύμβουλοι», ενώ η ίδια η εταιρεία πιθανόν να αλλάξει νομικό πρόσωπο, κατά τα πρότυπα της αλήστου μνήμης BlackWater, ώστε να αποφύγει τις ποινικές και διοικητικές ευθύνες για διάφορα αδικήματα. Ο ίδιος ο Μίλμπερν είναι «περσόνα» με «ιδιαίτερα» χαρακτηριστικά, καθώς έχει κατηγορηθεί κατά καιρούς για σεξουαλικούς εκβιασμούς και για διαφθορά.

- Σύμφωνα με δηλώσεις του Μάικλ Κόφμαν (Michael Kaufman) συνεργάτη του Ινστιτούτου Ερευνών CNA στους NY Times, στις μάχες για το Αρτιόμοφσκ οι VSU «θυσίασαν» μερικές από τις καλύτερες και πιο ετοιμοπόλεμες μονάδες του Πεζικού τους στην προσπάθεια να κρατήσουν την πόλη. Ουσιαστικά, δηλαδή, τους χρησιμοποίησαν και αυτούς ως «κρέας» για τη «μηχανή του κιμά», όπως ήδη κάνουν εδώ και καιρό με τις μονάδες της ουκρανικής Εθνοφρουράς και της λεγόμενης «Εδαφικής Άμυνας».

- Στις μάχες γύρω από το Αρτιόμοφσκ έχασε τη ζωή του ο Γενικός Γραμματέας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Καράτε Σεργκέι Ουβίτσκι, ο οποίος συμμετείχε σε ομάδα εθελοντών με την ονομασία «Σογιούζ» («Ένωση»),. αποτελούμενη κυρίως από αθλητές πολεμικών τεχνών

Σχολιο.- Αυτό με τον Κολομόισκυ, μάλλον ως κίνηση των Αμερικανών να τον ελέγξουν μου φαίνεται. Αυτός έχει ξεπλύνει αμέτρητα δις για Αμερικανούς τα τελευταία είκοσι χρόνια. Άρα σε μια φάση κατάρρευσης και ανακατέματος θα μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Καλό είναι να είναι υπό στενό έλεγχο

Σχολιο.- ζελενσκιι εναντιον ΚΟΛΟΜΟΦΣΚΙ???

( ΑΝ?? ισχύει τοτε " αντε γεια ο ζελενσκιι).



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγάλο ιατρικό συνέδριο στην Σουηδία για Covid 19: «Οι ανεμβολίαστοι είναι οι τυχεροί του κόσμου»!

Πάνω από 1.000 επιστήμονες το παρακολούθησαν

31.01.2023 | 18:51

Γιατροί και επιστήμονες συγκεντρώθηκαν στη Στοκχόλμη την πρωτεύουσα της Σουηδίας σε ένα συνέδριο με θέμα «Μαθήματα και Συνέπειες Στρατηγικών για την Πανδημία» στις 21 και 22 Ιανουαρίου 2023 και οι αποκαλύψεις για ακόμα μια φορά ήταν συνταρακτικές. 

Ο σκοπός του συνεδρίου ήταν να αναλυθούν τα διδάγματα και οι συνέπειες που βασίζονται στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού από μια ευρύτερη προοπτική.

Αρκετοί εξέχοντες γιατροί, παθολόγοι και ιατροί ερευνητές από εννέα χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου και πολλών ευρωπαϊκών χωρών, έδωσαν διαλέξεις για την πανδημία και το εμβόλιο covid-19 από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Στους ειδικούς περιλαμβάνονταν ο Dr Aseem Malhotra, o Dr. Robert Malone, o Dr. Pierre Kory, η Dr. Jessica Rose, ο Dr. Geert Vanden Bossche, ο Dr. Ryan Cole, ο Dr. Richard Urso και πολλοί άλλοι.

Το συνέδριο οργανώθηκε από το Läkaruppropet μια κίνηση που ξεκίνησε από τρεις Σουηδούς γιατρούς τον Μάρτιο του 2021 με επίκεντρο την εστιασμένη προστασία στον κορωνοϊό, για κατάργηση των περιορισμών και κατά των πιστοποιητικών εμβολίων.

Η αίθουσα συνεδριάσεων ήταν κατάμεστη με περίπου 1.000 άτομα επιστήμονες από την Σουηδία και όλο τον κόσμο αλλά προφανώς το γεγονός αυτό… δεν παρουσιάστηκε στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης…αγνοήθηκε εντελώς.

Ο ψυχολογικός πόλεμος

Οι κρατικοί φορείς με αφορμή την πανδημία, επιδίδονται στον ψυχολογικό πόλεμο του νου, προσπαθώντας να διαμορφώσουν τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων και να εξαφανίσουν κάθε τεκμηριωμένη άποψη που εναντιώνεται στο βασικό αφήγημα.

Και έχουμε δει ακριβώς αυτό να συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.

Ο καθηγητής Arne Burkhardt έδωσε μια πολύ ξεχωριστή διάλεξη.

Αποδεικνύεται ότι οι πρωτεΐνες ακίδας βρίσκονται σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένων των αναπαραγωγικών οργάνων όπως οι όρχεις και οι ωοθήκες.

Ο καθηγητής Arne Burkhardt έφτασε μάλιστα στο σημείο να συμβουλεύει τις γυναίκες που θέλουν παιδιά, ότι πρέπει να βρουν έναν ανεμβολίαστο άνδρα.

Ο Dr. Geert Vanden Bossche, παρουσίασε μελέτη που ανέφερε ότι οι ανεμβολίαστοι είναι αυτοί που προστατεύονται καλύτερα από τον Covid.

Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο από τους γιατρούς, οι ανεμβολίαστοι είναι αυτοί που θα πάνε καλύτερα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



με το πακέτο επιδοτήσεων Μπάιντεν στην εγχώρια βιομηχανική παραγωγή, επί της ουσίας, κήρυξαν εμπορικό πόλεμο στην Ευρώπη και ταυτόχρονα προσπαθούν να πείσουν τους επενδυτές ότι αν επιλέξουν τις ΗΠΑ θα κερδίσουν περισσότερα απ’ ότι θα κέρδιζαν στη Γηραιά Ήπειρο.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΦΥΛΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΓΡΙΠΗ & COVID
Μόλις ανακοινώθηκε από τον κορυφαίο, σε αξιοπιστία, επιστημονικό οργανισμό επί Ιατρικών θεμάτων, Cohrane Database 
Σχολιο.- Οι τηλεοπτικοί ειδικοί του καθεστώτος, μας ενημερώνουν από τηλεοράσεως καθημερινά πως οι μάσκες προστατεύουν...
Σχολιο.- καθώς και 6 κομματική Βουλή με 1 πολιτική...
Σχολιο.- Απελπιστική για όλους μας, αυτή η ταύτιση πολιτικής



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλια:
"Μας πατε τη συνταξη στα 64
Εμείς θα σας πάμε στο Μάη  '68" 
(φωτο)




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το αίμα του λαού έχει πλούσιο άρωμα - Περού 58 νεκροί (κατ’ άλλους πάνω από 70) στις διαδηλώσεις ενάντια στην πραξικοπηματική κυβέρνηση της Dina Boluarte 
Το Σάββατο το συνταγματικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για πρόωρες εκλογές ώστε να εκλεγεί κυβέρνηση με λαϊκή νομιμοποίηση. Στις διαδηλώσεις που ακολούθησαν προστέθηκε άλλος ένας νεκρός στην πρωτεύουσα Λίμα. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακόμα περισσότεροι διαδηλωτές χθες Τρίτη 31 Ιανουαρίου στο Παρίσι σε σχέση με τις 19 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία τόσο της αστυνομίας όσο και των συνδικάτων, στα πλαίσια της νέας απεργίας ενάντια στην αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 χρόνια. Σύμφωνα με το μεγαλύτερο γαλλικό συνδικάτο, τη CGT, σήμερα διαδηλωσαν στο Παρίσι 500.000 και σε όλη τη Γαλλία 2,8 εκατομμύρια άνθρωποι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προσωπικα θεωρω πεταμενη ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ψηφο παει με διλημματικο κριτηριο σε οποιοδηποτε κομμα... Κατα συνειδησιν με βαση την ιδεολογια μας και την αξιοπιστια προσωπων και σχηματισμων , που αποδειχτηκε με πραξεις.
Εστω μια φορα ας στηριξουμε την απλη αναλογικη και τους σωστους ανθρωπους



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



700 δραχμές 1,80 ευρώ το ζαχαρούχο #γάλα!!!
Αυτός είναι ο ΔΗΘΕΝ παράδεισος του #Σημίτη, που μας έχωσε ΧΩΡΙΣ να μας ρωτήσει, στην δηθεν Ευρωπαϊκή δήθεν ένωση #ΕΕ
Ποτέ δεν #λογοδότησαν.
Ποτέ δεν #τιμωρήθηκαν, για την #ΛΗΣΤΕΙΑ του λαού.
Συνένοχα όλα τα #ΜΜΕ.
Αλήτες με γραβάτα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ονόματα των εντόμων που θέλει η ΕΕ να τρώμε να κοιτάτε τα συστατικά στις συσκευασίες... (έτσι θα αναγράφονται)
Και τα 4 εικονιζόμενα έντομα έχουν εγκριθεί για βρώση του γενικού πληθυσμού από την ΕΕ. Θα υπάρχουν σαν άλευρα εντόμων, σε πίτσες, ζύμες, δημητριακά ζυμαρικά, μπύρα, χυμούς κλπ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Φοβάμαι την μέρα που η τεχνολογία θα αντικαταστήσει την ανθρώπινη επαφή.
Ο κόσμος θα είναι μια γενιά ηλιθίων".
Άλμπερτ Αϊνστάιν



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θυμάστε τι είχε δηλώσει η ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ Νίκη Τζαβέλα (που κατέληξε μετά στη ΝΔ); 
«Τουλάχιστον η Ελλάδα αν καεί, να καεί για να υπάρξει μία συνοχή, και μία πραγματικά ενωμένη Ευρώπη».
Σήμερα η Πόπη Τσαπανίδου μας είπε για το διακυβευμα των εκλογών. Που είναι να μην χάσει η χώρα τον ευρωπαϊσμό της.
Σχολιο.- Πάρε τη μία & βάρα την άλλη...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντόρα Μπακογιάννη : «Ο λογαριασμός μου στο instagram είχε χακαριστεί από Τούρκους χάκερ. Πριν από λίγο τον ανακτήσαμε.»
Σχολιο.- Είστε σίγουρη ότι ήταν από Τούρκους χάκερ κ όχι από την ΕΥΠ που ο αδελφός σας ελέγχει ;
Σχολιο.- εδώ όλους μας παρακολουθούν και εμείς λέμε άρες μάρες!!!ΤΟ ότι πρόσφατα στους φόνους που έδειξαν στην τηλεόραση, είπαν ότι κατάσχεσαν και την τηλεόραση, για να δουν τί έκανε ή οικογένεια, δεν μιλάμε τίποτα. Αυτό γίνεται ποιά παντού και ΣΕ όλους μας....
Σχολιο.- το κακό είναι ότι η πλειοψηφία το έχει αποδεχτεί ως φυσιολογικό
Σχολιο.- αυτό γίνεται από μεγάλους καρχαρίες και όχι από μικρά ψαράκια που τους ταΐζουν. Δηλαδή αν φύγει ο Κυριάκος, ΘΑ σταματήσει παγκοσμίως ΤΟ θέμα αυτό;;;;;!!!
Σχολιο.- αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το θεωρούμε φυσιολογικό και να συμβιβαστούμε με αυτό;
Πάντα υπάρχει τρόπος και λύσεις για όλα. Το ζητούμενο είναι να μην τα αποδεχόμαστε



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το τρένο των Μάγια πάνω στις πέτρες της Κούβας
Το τρένο των Μάγια, ένα μεγάλο έργο μεταφορών της κυβέρνησης του Μεξικού, θα διανύσει 1.554 χιλιόμετρα μέσω 40 δήμων σε πέντε πολιτείες: Γιουκατάν, Κιντάνα Ροο, Καμπέτσε, και Τσιάπας, και θα έχει 20 σταθμούς και 14 στάσεις.
Η πέτρα rajón από την Κούβα που θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του εν λόγω σιδηροδρόμου – ένα καμάρι της μηχανικής, σύμφωνα με τα λόγια του Μεξικανού Προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ – προέρχεται από το λατομείο Αριέτε, στον δήμο Παλμίρα, στην επαρχία Σιενφουέγος της Κούβας, και μεταφέρεται σιδηροδρομικώς στο λιμάνι.
Το τρένο των Μάγια στο Μεξικό, , με επένδυση 2.820 εκατ. πέσος, είναι ένα μοναδικό έργο στο είδος του, το οποίο αναμένεται να εγκαινιαστεί το τέταρτο τρίμηνο του 2023.
ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΕΝΦΟΥΕΓΟΣ ΣΤΟ ΓΙΟΥΚΑΤΑΝ
Το άλλο βασικό σκηνικό  στη διαδικασία εξαγωγής βρίσκεται  στο λιμάνι Πέρλα ντελ Σουρ. Στις 20 Ιανουαρίου, το πλοίο Gazibey απέπλευσε για το Μεξικό, φορτωμένο με πέτρα   στα τέσσερα αμπάρια του. Ήταν η δεύτερη αποστολή  πετρώματος. το πρώτο απεστάλη μόλις πριν από λίγες μέρες, με περίπου 25.000 τόνους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η βία στην Κολομβία μειώνεται δραματικά μετά την κατάπαυσης του πυρός
Κατά 68% μειώθηκαν οι ανθρωποκτονίες σε επαρχίες που πλήττονται από τις συγκρούσεις ένοπλων ομάδων που συμμετέχουν στην κατάπαυση του πυρός.
Η κατάπαυση του πυρός της Κολομβίας με τέσσερις ένοπλες ομάδες οδήγησε σε σημαντικές μειώσεις της βίας κατά τον πρώτο μήνα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλφόνσο Πράντα τη Δευτέρα, με λιγότερους φόνους και επιθέσεις κατά των ενόπλων δυνάμεων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοπή πίτας σε Σύνδεσμο του ΠΑΟΚ, παρουσία κορυφαίων στελεχών της ΠΑΕ. Τα "φυλακισμένα αδέρφια τους" στα οποία έπεσε το φλουρί είναι οι φονιάδες του Άλκη Καμπανού.
Βρόμικες ψυχές σε μια χώρα που κινείται μεταξύ σαπίλας και απόγνωσης



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ζωή είναι  ένας απροσδιόριστης μορφής και τροχιάς κύκλος. Μέσω δυο ατόμων (σ.σ. από τον ποινικό χώρο) γνώρισα πολύ καλά την παιδιάστικα αφελή μέχρι τότε προσέγγιση μου, στο πως λειτουργεί το σύστημα.
Μεγαλοεπιχειρηματίες, πολιτικοί, δημοσιογραφικά μεγαλοστελέχη, εκκλησία, αστυνομία, δικαιοσύνη, κακοποιοί.
Περιπλεγμένοι σε ένα κύκλο δυναστείας και καταδυνάστευσης των αφελών ρομαντικών οδοιπόρων –κατά παράφραση του Ρουσσώ- που εν πολλοίς συγκροτούν το μεγάλο κοινωνικό στρώμα.
Ένας κύκλος που όλοι γνωρίζουν όλους και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κυκλοφορία και το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος.
Γιώργος Καραϊβάζ 10/12/2020



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέσα στα πολλά δεν έγινε γνωστή, αλλά η κινητοποίηση έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού για συμπαράσταση στη μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό έδειξε πως δεν είναι όλα σάπια σ' αυτό τον τόπο.
Οργανωμένη από τη Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού - Σεπολίων - Ακαδημίας Πλάτωνος, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών "Αριστοτέλης" κ.ά., η συγκέντρωση της Κυριακής έγινε για να απαιτηθεί η αποφυλάκιση μιας γυναίκας που βρίσκεται εδώ και μήνες προφυλακισμένη, με κατηγορίες βασισμένες σε στοιχεία γελοία. 
Έχοντας στο πλευρό της τα παιδιά της, τον ευαίσθητο κόσμο της συνοικίας και τους δασκάλους, η γυναίκα αυτή συνεχίζει την απεργία πείνας, καταγγέλλοντας πως η κράτησή της αποβλέπει στη συγκάλυψη του κυκλώματος μαστροπίας και βιασμών, όπως και στην τιμωρία της γιατί τόλμησε να το καταγγείλει.

«Ούτε στον Κολωνό ούτε και πουθενά, κάτω τα χέρια από τα παιδιά!»
29/1/2023
Δυναμική συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού σε ένδειξη συμπαράστασης στην οικογένεια του 12χρονου κοριτσιού και την προφυλακισμένη μητέρα της που πραγματοποιεί απεργία πείνας.
Μαζική κινητοποίηση και πορεία αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, σε ένδειξη συμπαράστασης προς την οικογένεια της 12χρονης επιζήσασας σεξουαλικής κακοποίησης, με συλλογικότητες, εκπαιδευτικούς, κατοίκους και αλληλέγγυα άτομα να απαιτούν δυναμικά την ουσιαστική υποστήριξη του θύματος και της οικογένειάς του καθώς και την άμεση αποφυλάκιση της μητέρας του κοριτσιού. 
Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα της 12χρονης προχώρησε σε απεργία πείνας από την Τετάρτη  25 Ιανουαρίου, μετά την απόρριψη του αιτήματός της για προσωρινή αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους, με την Επιτροπή αλληλεγγύης που έχει συσταθεί να κάνει λόγο για «ανάλγητη στάση κράτους και αστικής δικαιοσύνης σε μια μάνα μιας φτωχής οικογένειας οκτώ παιδιών».
«Ούτε στον Κολωνό ούτε και πουθενά, κάτω τα χέρια από τα παιδιά», «έξω η μάνα από τη φυλακή, καμία συγκάλυψη, καμία ανοχή», «απεργία πείνας μέσα στα κελιά για την αξιοπρέπεια και τη λευτεριά» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας αλληλεγγύης, με τις αστυνομικές δυνάμεις να επιχειρούν να εμποδίσουν την πρόσβαση των αλληλέγγυων στον εξωτερικό χώρο των φυλακών, προφασιζόμενες τη διαδικασία των μεταγωγών η οποία φέρεται να βρισκόταν σε εξέλιξη. 
Ωστόσο, τα άτομα που συμμετείχαν στη συγκέντρωση κατάφεραν, σύμφωνα με τη συλλογικότητα «Μένουμε ενεργοί» να φτάσουν στην είσοδο των φυλακών, όπου, μεταξύ άλλων, η 37χρονη μητέρα του κοριτσιού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της σε σύντομο χαιρετισμό της για την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση στην οικογένειά της. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Να 'τανε το '21 να 'ρθει μια στιγμή"
"Κρυφό σχολειό" μπορεί να μην υπήρξε, αλλά οι εκκλησίες και τα μοναστήρια ήταν οι πρώτοι χώροι που λειτούργησαν ως σχολεία στην τουρκοκρατούμενη Ελλάδα. 
Και να που δυο αιώνες μετά το '21, ξαναζεί η μεγάλη ιστορική παράδοση του έθνους.
Στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή κάνουν μάθημα οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ηρακλείου, λόγω έλλειψης αιθουσών στο σχολείο. 
Όχι, δεν είναι δάσκαλος ο παπάς. Όχι ακόμη, τουλάχιστον.
Σχολιο.- Σταματήστε να λαϊκιζετε. Πρέπει να δωθούν λεφτά στους τραπεζίτες και στην Αστυνομία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έθεσα το κάτωθι ερώτημα στο chatgpt. Δεν ήξερε να μου απαντήσει. Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη.
"Ω! Κυρά τής Λίμνης,
Δώσε μου τη φώτισή σου. 
Μια ζωή οι φιλελέδες αριστεροί τού ΝΑΤΟ μάς λένε τάνκηδες επειδή υποστηρίζουμε τα ρώσικα τανκς, από όπου κι αν προέρχονται. 
Τώρα υποστηρίζουν αυτοί τανκς - συγκεκριμένα την παράδοση τέτοιων από τη συλλογική Δύση στην Ουκρανία. 
Μπορούμε να τους λέμε τώρα εμείς τάνκηδες;"
Σχολιο.- NATankists, νέος λιτός και περιεκτικός όρος...
Σχολιο.- λεοπαρδαλάκηδες



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κλειστά τα θέατρα, λουκέτο στις σχολές, δεν θα γίνει κανένα τηλεοπτικό και κινηματογραφικό γύρισμα για 48 ώρες. Συγκέντρωση την Πέμπτη 2/2 στις 12:00 στο Σύνταγμα για την Αθήνα και την ίδια ώρα στο Άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.....

Συγκέντρωση την Πέμπτη 2/2 στις 12:00 στο Σύνταγμα για την Αθήνα και την ίδια ώρα στο Άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.
Προχωράμε ακόμη πιο δυναμικά στην 48ωρη Απεργία
Σήμερα Τρίτη 31/1 η κυβέρνηση έφερε την τροπολογία που είχε εξαγγείλει το Σάββατο ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης με δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η τροπολογία αυτή όχι μόνο δεν θεραπεύει τα προβλήματα που δημιουργεί το ΠΔ 85/2022, αλλά καταργεί και τα εναπομείναντα δικαιώματα των καλλιτεχνών. Αναφέρει ότι οι κάθε είδους αμοιβές των καλλιτεχνών σε ΟΤΑ και ΝΠΙΔ καθορίζονται με κοινές υπουργικές αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών, Πολιτισμού και Εσωτερικών και του κατά περίπτωση άλλου συναρμόδιου Υπουργού. Αυτό σημαίνει ότι πλέον οι αμοιβές των καλλιτεχνών στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου δεν θα καθορίζονται από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά από την εκάστοτε κυβέρνηση. Πρόκειται για μία ευθεία επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα, ενώ ανοίγει ταυτόχρονα την πόρτα ώστε να εφαρμοστεί αυτό το μοντέλο και σε άλλους τομείς.
Η τροπολογία δεν καταργεί το Π.Δ. και οι απόφοιτοι των καλλιτεχνικών σχολών δραματικών, ωδείων, κινηματογραφικών και χορού οδηγούνται στην κατάταξη Δ.Ε. Επομένως τα πτυχία των καλλιτεχνικών σχολών εξακολουθούν να θεωρούνται ισότιμα με απολυτήρια Λυκείου και οι απόφοιτοι υποβαθμίζονται πλέον οριστικά. Ακόμα και όσοι σήμερα κατατάσσονται μισθολογικά στην κατηγορία Τ.Ε. κινδυνεύουν να υποβαθμιστούν.
Η μόνη λέξη που αξίζει στην ρύθμιση αυτή είναι «εμπαιγμός». Αν μετά από 45 μέρες η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα της επιτρέψουμε να μας στερήσει και τα ελάχιστα που μας έχουν απομείνει, είναι γελασμένη. Η τροπολογία αυτή μας δίνει και μία σαφή εικόνα τι ακριβώς εννοεί ο κ. Μητσοτάκης ότι θα σχεδιάσει μέχρι το 2025 για την πλήρη ανασυγκρότηση του κλάδου μας.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελεύθεροι αφέθηκαν λίγο μετά τις 20.00 το απόγευμα της Τρίτης (31 Ιανουαρίου) οι 6 συνδικαλιστές τους οποίους η Αστυνομία επιχείρησε να προσάγει έξω από την Γαλλική πρεσβεία, στη Βασ. Σοφίας, χωρίς λόγο και αιτία. «Ολη η ιστορία ήταν γιατί βάλαμε ένα σελοτέιπ και ένα πανό», σχολίασαν σκωπτικά συνδικαλιστές στην efsyn.gr
Οπως εγραφε νωριτερα η ιστοσελίδα μας «συνδικαλιστές-μέλη της «ΜΑΧΗ - Ανεξάρτητη Ταξική Εργατική Κίνηση» βρέθηκαν έξω από την πρεσβεία σε μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης στους Γάλλους απεργούς. Σήκωσαν πανό και τειχοκόλλησαν μια προκήρυξη», όπως βλέπετε στις φωτογραφίες
Πριν αποχωρήσουν βρέθηκαν σε «αστυνομικό κλοιό», όπως περιέγραψαν, από ΜΑΤ και μέλη της ΟΔΟΣ, που θέλησαν να τους οδηγήσουν στο ΑΤ Συντάγματος. Οι αστυνομικοί πήραν τα στοιχεία των συνδικαλιστών και τους άφησαν ελεύθερους.
Σύμφωνα με τα μέλη της «ΜΑΧΗΣ», «η στάση της αστυνομίας, η οποία ανεξήγητα επιχειρεί να προβεί σε προσαγωγές απέναντι σε μια παρέμβαση με ένα πανό και μια ντουντούκα, αναδεικνύει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης ΝΔ απέναντι ακόμα και σε απλές συμβολικές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης». 
Στο πλευρό των συνδικαλιστών βρέθηκε η βουλεύτρια του ΜέΡΑ 25, Σοφία Σακοράφα.

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ «ΜΑΧΗΣ»
Επι 75 λεπτά την Τρίτη 31 Γενάρη στις 6.30 μμ με αλλοπρόσαλλες εντολές φύγετε-μείνετε καί με πάνω από 3 Βαθμοφόρους Αστυνομικούς να εναλλάσσονται ως υπεύθυνοι ευρισκώμενοι σε άμεση επικοινωνία με το κέντρο»κλπ μάς εγκλωβισαν χωρίς λόγο την στιγμή που αποχωρούσαμε θέλοντας σώνει και καλά να μας κάνουν προσαγωγές στο ΑΤ Συντάγματος 6 συνδικαλιστές τής Ανεξάρτητης Ενωτικής Ταξικής Κίνησης «ΜΑΧΗΣ»
Αντιδράσαμε έντονα και αρνηθήκαμε να μας προσαγάγουν
Τελικα με την παρέμβαση δυο δικηγόρων ο δευτερος είναι ο Σαράντος Θεοδωρόπουλος (του άλλου θα μάθω το όνομα) καί της Βουλευτίνας του ΜΕΡΑ25 Σοφιας Σακοράφας συμφώνησε ο επικεφαλής της αστυνομίας να τους δώσουμε μόνο τα στοιχεία τής ταυτότητας και να αποχωρήσουμε…
Συμβολική Παράσταση συνδικαλιστών της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνηση «ΜΑΧΗΣ» εξω από την Γαλλική Πρεσβεία ως έκφραση αλληλεγγύης στην Εργατική Τάξη τής Γαλλιας στή σημερινη Γενική Απεργία της γιά να μην περάσει το αντιασφαλιστικό Νομοσχέδιο..
Κρεμασάμε «Πανό»στη πόρτα τής πρεσβείας διάβασε το ψήφισμα ο σύντροφος Γρηγόρης Καλομοίρης και θυροκολλήσαμε το ψήφισμα...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιδέα..μιας και εν τέλει, όλα τα φιλελέδια είναι"άρτια καί οικοδομήσιμα" όπως είπε ο Καρατζαφύρερ ..να τα κάνουμε εντοιχισμένα σε γιοφύρια και λιμάνια
Σχολιο.- Ο Καρατζαφύρερ..εκθείασε τον Ακυβέρνητο Κούλη πως είναι ο πιό "άρτιος πολιτικός του σήμερα "...ξέχασε το οικοδομήσιμος..όπως στο γεφύρι της Άρτας



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιδημία ένοπλης βίας (και εκφασισμός) στις ΗΠΑ… 
Η εταιρεία WEE1 Tactical, κατασκεύασε ένα ημιαυτόματο τουφέκι σχεδιασμένο ειδικά για παιδιά περιγράφοντάς το ως «ένα μικρό κομμάτι αμερικανικής ελευθερίας» που προορίζεται για «ερασιτέχνες μικρού μεγέθους» …
(οι Ην. Πολιτείες, είναι η χώρα όπου τα πυροβόλα όπλα αποτελούν την κύρια αιτία θανάτου για παιδιά και εφήβους The New York Times Magazine 14.12.2022)
Το τουφέκι JR-15, εμπνευσμένο από ένα μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε σε πολλές πολύνεκρες επιθέσεις στις ΗΠΑ, ζυγίζει λιγότερο από ένα κιλό και ρίχνει πραγματικές σφαίρες…
Συνοδεύεται από γεμιστήρες με 1, 5 ή 10 σφαίρες διαμετρήματος 22 χιλιοστών και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην αγορά, το 2022. Η τιμή του ξεκινά από τα 389 δολάρια…
Αδιανόητο… και όμως…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1/2/2023    -    4.00  π.μ.
- Εν μέσω αποφάσεων των χωρών της συλλογικής Δύσης να δώσουν κάποια οπλικά συστήματα στο καθεστώς Ζελένσκι (και να μη δώσουν κάποια άλλα), οι επιχειρήσεις στα μέτωπα της ΕΣΕ συνεχίζονται, με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να έχουν, όπως λέμε και στο ποδόσφαιρο, την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προωθούνται καθημερινά, πλησιάζοντας όλο και περισσότερο στους τακτικούς και ενδιάμεσους στρατηγικούς στόχους τους.
- Οι ΗΠΑ αποφασίζουν για ένα νέο πακέτο στρατιωτικής «βοήθειας» προς τους χουνταίους του Κιέβου, ύψους $2,2 δισεκ., στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται και πύραυλοι «μεγαλύτερου βεληνεκούς». Πιθανώς για να μπορούν να πλήττονται οι απελευθερωμένες από την παρουσία των Ουκροναζί από μεγαλύτερες αποστάσεις, όσο οι VSU θα υποχωρούν ολοένα και δυτικότερα…Επίσης τα πρώτα 60 (και κάτι) άρματα μάχης (τανκ) τύπου Bradley βρίσκονται καθ’ οδόν προς την ουκρανική επικράτεια, όπου κατά το σχέδιο πρέπει να φτάσουν μέσα από το έδαφος της Πολωνίας (Στγ: για να δούμε ΠΌΣΑ από αυτά θα φτάσουν μέχρι το μέτωπο, γιατί κάτι μου λέει ότι δεν είναι μακρύς ο βίος των συγκεκριμένων αρμάτων...)
- Η Γαλλία πάλι ετοιμάζεται να προμηθεύσει την κλίκα του Ζελένσκι με σύστημα ραντάρ εντοπισμού εναέριων στόχων Ground Master (GM-200), 12 αυτοκινούμενα πυροβόλα τύπου Caesar, αλλά και άλλα ήδη οπλισμού και πυρομαχικά για ήδη υπάρχοντα συστήματα. Σύμφωνα με δηλώσεις του Εμμανουέλ Μακρόν από τις 20 Δεκεμβρίου, η Γαλλία έχει αποστείλει στην Ουκρανία μεταξύ άλλων και αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα τύπου Crotale.
- Δεν θα αναφερθώ με περισσότερες λεπτομέρειες στα όπλα που σχεδιάζεται να αποσταλούν (ή να μην αποσταλούν) στην Ουκρανία), δεν μπορώ ωστόσο να μη… θαυμάσω την πεποίθηση κάποιων, ότι μπορούν με επανειλημμένα χτυπήματα με το κεφάλι να γκρεμίσουν έναν τοίχο…
- Στο «βόρειο» μέτωπο (Περιφέρεια Χαρκόβου και δυτικά σύνορα ΛΔ Λουγκάνσκ) διεξάγονται σκληρές μάχες κοντά στην Κρεμενάγια, με την πρωτοβουλία ωστόσο να ανήκες στη ρωσική πλευρά. Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των μονάδων των VSU να επιτεθούν σε αυτή την κατεύθυνση, τα ισχυρά και συντεταγμένα πυρά των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων τις οδηγούν κάθε φορά σε νέα αποτυχία. Επιπλέον, η τακτική των ρωσικών δυνάμεων να καταστρέφει στρατιωτικές μονάδες και τεχνικό υλικό πριν καν αυτά εμφανιστούν στην πρώτη γραμμή του μετώπου, στερεί από τις VSU τη δυνατότητα ομαλού εφοδιασμού, αλλά και rotation του έμψυχου δυναμικού τους, δυσκολεύοντας μέρα με τη μέρα ολοένα και περισσότερο την κατάστασή τους.
Σχολιο.- Διαπιστωμένο από καιρό ότι το καλό FB βάζει φίλτρο σε κείμενα που δεν βρίσκονται στην "σωστή πλευρά της Ιστορίας". Μία απόδειξη, ένα κείμενο με δημοσκόπηση της Euroskopia που καταγράφει την εναντίωση των Ευρωπαίων στην συνέχιση του πολέμου, καθώς και το ότι στην Ελλάδα το φιλορωσσικό συναίσθημα είναι πλειοψηφικό.
Σχολιο.- Ετσι μπράβο, ας δουλεύουν οι πολίτες της Δύσης, για να πληρώνουν τα ταξίδια των βουλευτών της Ουκρανίας στα "Ντουμπάγια" και τις "Ταϊλάνδες" αλλά και των παιδιών τους στα "κουρσεβελια"
Στο παρακάτω βίντεο ή τ!μοσ€νκο , σε μια παραλία του Ντουμπάι, υποφέρει για την χώρα της.
Σχολιο.- Χθες  δημοσιεύθηκε το ΠΔ με το οποίο η κυβέρνηση του Κιέβου προχωρά σε επιστράτευση κάθε άνδρα ηλικίας 20-55 ετών ανεξαρτήτως απασχόλησης, προβλημάτων ψυχικής ή σωματικής υγείας ή φοιτητικής ιδιότητας. Φανταστείτε σε τι σημείο έχουν φτάσει τα πράγματα.
Σχολιο.- Ολο ψέμματα λένε ότι δεν θα στείλουν η ότι θα τα καθυστερησουν και όλο στελνουν



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"The Great Reset", Klaus Schwab: Μέχρι το 2030 θα χαθούν 60 με 70% των θέσεων εργασίας λόγω ρομποτοποίησης και τεχνητής νοημοσύνης.
Yuval Noah Harari: Τι να τους κάνουμε όλους αυτούς τους άχρηστους ανθρώπους;
Απλά ρίξτε μια ματιά στο "μέλλον" που μας ετοιμάζουν μια σατανική (κυριολεκτώ) υπερεθνική ελίτ. Κάποιοι νομίζουν ότι αυτός είναι καπιταλισμός.Όχι φίλοι μου, είναι τεχνοφεουδαρχία-μακράν χειρότερο!!! και συνάμα το τέλος της ανθρωπότητας. Εκτός αν......
ΥΓ: δείτε στο βίντεο στα σχόλια τι λέει αυτό το ανθρώπινο σκουπίδι ο Χαράρι, που με τόση χαρά μάς τον παρουσιάζουν τα δικά μας σκουπίδια: ο Πιερακάκης, ο Παπαχελάς και φυσικά ο happy traveller του Μαξίμου. 
https://www.youtube.com/watch?v=28Y6QnNAJac
Βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Μόνοι τους τα λένε. Δεν μας προειδοποιούν. Απλά μάς λένε τις προθέσεις τους.....
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ (ΑΤΖΕΝΤΑ 2030) ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΓΟΝΙΔΙΑΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤ' ΕΥΦΗΜΙΣΜΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΑ
Σχολιο.- βασικά μπουρλότο και σε αυτούς και στα ρομπότ τους...
Σχολιο.- Αν το μπουκοταρει ο κόσμος και δεν πάτησε κάνεις σε κανένα μαγαζί της αλυσίδας με τα ρομπότ θα δεις για πότε θα αλλάξουν τακτική, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση, υπάρχουν και τα δίποδα που το θεωρούν αυτό πρόοδο! Ρε βλάκες όταν οι άνθρωποι αντικατασταθούν από μηχανές εσάς γιατί να σας κρατήσουν στην ζωή; Για ράτσα;
Σχολιο.- Μια παρονυχίδα δείχνεις,  αλλά, κυρίως που δεν αντιπροσωπεύει ούτε το ένα εκατοστό από τις τερατώδεις αλλαγές που θέλουν να κάνουν. Αυτοί και οι δεκάδες χιλιάδες ακόλουθοι τους, τεχνοκράτες κι επιχειρηματίες, επίδοξοι οι πιό πολλοί. Τζάμπα η πομπώδης εισαγωγή που έκανες....
Σχολιο.- δεν είναι κακό που θα εξαφανιστούν το 60-70% των εργασιών; τότε τι είναι κακό;
Σχολιο.-  το πρώτο πρώτο και ασύγκριτα πιο σοβαρό κακό που αυτοί οι ψυχάκιες θα επιφέρουν είναι οι μόνιμες μεταλλάξεις και γενετικές τροποποιήσεις (πάντα όλα αυτά είναι προς το χειρότερο) με ραδιοχημικούς και βιολογικούς τρόπους στα χρωμοσώματα ανθρώπων, χλωρίδας και πανίδας όλου του φάσματος και μικροβιώματος. Ούτε καν έχει μπει αυτό το θέμα υπό σοβαρή συζήτηση...
Σχολιο.- να το βάλετε εσείς οι επιστήμονες που έχετε τις ανάλογες γνώσεις. Εγώ δεν ακουμπάω θέματα που πραγματικά δεν γνωρίζω....
Σχολιο.- δεν είμαστε πολλοί οι έντιμοι αλλά οι λίγοι που είμαστε αυτό κάνουμε μέρα νύχτα τώρα και τρία χρόνια..! Εκεί που θα πιάσει τόπο και μπορούμε το παλεύουμε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Όρθιος κολλάει,καθιστός ΔΕΝ κολλάει»....
Αυτή η «επιστήμη» ΔΕΝ ξεχνιέται…!!!
Τι κόμματα να ψηφίσεις,
αφού σου πλασάραν τέτοιες μ@λ@κιες…???
Σχολιο.- πριν τα 60 μεταδίδει (100 ευρά πρόστιμο αν αναπνέεις ) στα 59 ΔΕΝ μεταδίδει (μπορείς να αναπνέεις ) !!!! Στο Λεωφορείο (σαρδελοφορείο ) ΔΕΝ τρέχει τίποτε, στο καφενείο , θέατρο , μπαράκι , ακόμα και παραλία , δάσος ,πάρκο...... Ξεσκίζει ! Οι 300 του κΥνοβουλείου αποδέχτηκαν αυτή την ''επιστήμη'' της επίπεδης ΓΗΣ και θέλουν να ΞΑΝΑ-διοικήσουν την χώρα !!!!!
Σχολιο.- Μαυρο στα φίλο ΕυρωΕνωσιτικά, φιλο ΝΑΤΟικά, φιλο εμφολιαστικά κόμματα Νέα Δημοκρατία Σύριζα Πασοκ Κκε Βελοπουλος Βαρουφακης. ΨΗΦΙΣΤΕ Ε.ΠΑ.Μ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φωνάζουν τώρα τα δεξιά καθίκια αλλα ξέχασαν τι έλεγε λιγο πριν της εκλογές ο Καραγκιόζης Κούλης Μητσοτάκουλας όταν τον Ιούνιο του 2019 έλεγε ότι η ΚΟ της ΝΔ δεν θα συμμετάσχει στις ψηφοφορίες της Βουλής, κάνοντας λόγο για «απονομιμοποιημένη Βουλή»;
Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να είναι ή ένοχος ή βλαξ; 
Και τα δύο, δηλαδή, δεν γίνεται;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αμερικανική μισθοφορική εταιρεία Mozart εγκαταλείπει την Ουκρανία – Σάλος με την κατασπατάληση πόρων
Επίσημα εκπαίδευε Ουκρανούς στρατιώτες....Χωρίς τέλος η διαφθορά στην Ουκρανία με τα χρήματα της Δύσης: Νέες έφοδοι των αρχών σε αξιωματούχους και υπηρεσίες
Τα χρήματα που στέλνονται για τον στρατό πηγαίνουν σε προσωπικούς λογαριασμούς....Οι ερευνητές των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας (SBU) δημοσιοποίησαν εικόνες από την έρευνα στο σπίτι του Κολομόισκι, στο πλαίσιο μιας υπόθεσης κατάχρησης 40 δισ. χρίβνια (περίπου ένα δισ. ευρώ με τη σημερινή ισοτιμία) στην οποία εμπλέκονται πετρελαϊκές εταιρίες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πηγαίνουν τόσο καλά τα πράγματα για τον Κυριάκο μας,που επιστράτευσε μέχρι και τον Καρατζαφυρερ.
Αυτός που αποκαλούσε πολιτικές πόρνες τον Αδωνη και τον Βοριδη,όταν εγκαταλείψανε το ΛΑΟΣ,τώρα υμνεί το Μητσοτάκη τον ωτακουστή...Σου λέει τόσους χουντικούς καρνάβαλους μάζεψες εγώ γιατί δηλαδη να ειμαι στην απόξω τώρα που ανοιγει και το τριώδιο,,,,Μετά βραχυκυκλωσε η τηλεόραση από τα σάλια.
Τα σχόλια δικά σας!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΝΝΙΒΑΛΛΟΙ ??
*Κιβωτός του Κόσμου-Αποκάλυψη : «Εκπομπή με πλήρωσε να πω ψέματα», λέει πρώην τρόφιμος
Άκρως σοκαριστική είναι η αποκάλυψη που έκανε ο πρώην τρόφιμος της Κιβωτού του Κόσμου, Ελλάδιος, ο οποίος είχε μιλήσει πριν λίγο καιρό σε τηλεοπτική εκπομπή για όλα τα «βασανιστήρια» που γίνονταν στην δομή, ανακαλώντας πλέον τους ισχυρισμούς του και ζητώντας συγγνώμη. 
Αιτία των όσων έλεγε, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, ήταν το γεγονός ότι εκπομπή του πρόσφερε χρήματα(!)
Ο Ελλάδιος, κατέγραψε βίντεο το οποίο αναρτήθηκε χθες (31/1) στο «εκκλησία online» και αποκάλυψε πως η εκπομπή στην οποία μίλησε, του είπε πως αν πει τα συγκεκριμένα ψέματα θα λάβει ένα ανάλογο χρηματικό ποσό.
Όπως ο ίδιος αναφέρει, δέχτηκε την προσφορά καθώς είχε ανάγκη τα χρήματα, αλλά τώρα το μετανιώνει.
«Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη από τον κόσμο βέβαια για τα ψέματα που είπα και ένα πιο μεγάλο συγγνώμη από τον πάτερ Αντώνιο, που κάθισα και είπα αυτά τα πράγματα. Εμένα με έχει βοηθήσει, με έχει στηρίξει σε όλα και έκανα μόνος μου την επιλογή να φύγω από την δομή. Εμένα αυτός ο άνθρωπος μου έχει δώσει αγάπη και ζητάω χίλια συγγνώμη από τον κόσμο και τον πάτερ», κατέληξε ο πρώην τρόφιμος
Σχολιο.- Μέσα μαζικού επηρεασμού και εξευτελισμόυ...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



(...) Ο Μαμμωνάς είναι το είδωλό τους, στο οποίο δεν προσεύχονται απλώς προφορικά, αλλά με όλες τις δυνάμεις του σώματος και του θυμικού τους. Στα μάτια τους η γη δεν είναι τίποτε άλλο από ένα χρηματιστήριο, και είναι πεισμένοι ότι σ’ αυτό τον κόσμο δεν έχουν κανένα άλλο προορισμό από το να γίνουν πλουσιότεροι από τους γείτονές τους. 
Το παζάρεμα έχει κυριαρχήσει σε όλες τις σκέψεις τους, και η μοναδική ψυχαγωγία τους είναι η εναλλαγή των αντικειμένων [του παζαρέματος]. Όταν ταξιδεύουν κουβαλάνε, τρόπον τινά, το λιανεμπόριο ή το λογιστήριό τους στη πλάτη και δεν μιλούν για τίποτε άλλο από τόκους και κέρδος. Όταν για μια στιγμή χάνουν από τα μάτια τους τις επιχειρήσεις τους, αυτό συμβαίνει μόνο για να κατασκοπεύσουν τις επιχειρήσεις άλλων». 
Ναι, η πρακτική κυριαρχία του Ιουδαϊσμού στον χριστιανικό κόσμο έχει επιτύχει στη Βόρειο Αμερική την αναμφισβήτητη, κανονική έκφραση, ότι το ίδιο το κήρυγμα του Ευαγγελίου, η ίδια η χριστιανική διδασκαλία, έχει γίνει εμπορικό προϊόν, και ο χρεωκοπημένος έμπορος κάνει με το Ευαγγέλιο ακριβώς το ίδιο που κάνει ο πλούσιος ευαγγελιστής με την επιχειρησούλα του.
(...)
Ποια είναι η κοσμική λατρεία των Εβραίων; Το παζάρι. Ποιός είναι ο εγκόσμιος θεός του; Το χρήμα.
Να, λοιπόν ! Η χειραφέτηση απ΄ το παζάρι κι από το χρήμα, δηλαδή από τον πρακτικό, πραγματικό Ιουδαϊσμό, θα ήταν η αυτοχειραφέτηση της εποχής μας.
(...)
Από την άλλη, όταν ο Εβραίος αναγνωρίζει την πρακτική του φύση ως μηδενική και εργάζεται για να την καταργήσει, εργάζεται από την προηγούμενη εξελιξή του προς την ανθρώπινη χειραφέτηση, αυτή καθαυτή, και στρέφεται ενάντια στην υψηλότερη πρακτική έκφραση της ανθρώπινης αυτοαποξένωσης.
Αναγνωρίζουμε λοιπόν ένα γενικό (που βρίσκεται παντού) αντικοινωνικό στοιχείο στον Εβραϊσμό, το οποίο προκαλείται από την ιστορική εξέλιξη, στην οποία οι Εβραίοι συνέργησαν πρόθυμα σε αυτή την κακή σχέση, που την ώθησαν στο σημερινό της επίπεδο, σε ένα επίπεδο, το οποίο πρέπει αναγκαστικά να διαλυθεί.
(...)
Ο Εβραίος έχει ήδη χειραφετηθεί με ΕΒΡΑΙΚΟ τρόπο.
«Ο Εβραίος, που γίνεται ανεκτός μόνο στη Βιέννη, για παράδειγμα, καθορίζει τη μοίρα ολόκληρου του Ράιχ μέσω της οικονομικής του ισχύος. Ο Εβραίος, που μπορεί να μην έχει δικαιώματα στο μικρότερο γερμανικό κράτος, αποφασίζει για τη μοίρα της Ευρώπης. Ενώ οι εταιρείες και οι συντεχνίες είναι κλειστές για τους Εβραίους η βιομηχανία κοροϊδεύει το πείσμα των μεσαιωνικών συντεχνιών.» (B. Bauer, «Judenfrage», σελ. 114.)
Αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Ο Εβραίος έχει χειραφετηθεί με εβραϊκό τρόπο, όχι μόνο αποκτώντας τη δύναμη του χρήματος, αλλά επειδή το χρήμα, μέσω αυτού και χωρίς αυτόν, έχει γίνει μια παγκόσμια δύναμη και το πρακτικό εβραϊκό πνεύμα έγινε το πρακτικό πνεύμα των χριστιανικών λαών. Οι Εβραίοι έχουν χειραφετηθεί στο βαθμό που οι Χριστιανοί έχουν γίνει Εβραίοι.
(...)
Έτσι, όχι μόνο στην Πεντάτευχο ή στο Ταλμούδ, αλλά μέσα στη σημερινή κοινωνία βρίσκουμε την ουσία του σημερινού Εβραίου. Οχι ως αφηρημένο, αλλά ως ένα απολύτως εμπειρικό ον, οχι μόνο ως περιορισμό του Εβραίου, αλλά ως τον εβραϊκό περιορισμό όλης της κοινωνίας.
(...)
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ χειραφέτηση του Εβραίου είναι η χειραφέτηση της κοινωνίας από τον Ιουδαϊσμό.
(Die gesellschaftliche Emanzipation des Juden ist die Emanzipation der Gesellschaft vom Judentum.)
(Η κοινωνική χειραφέτηση των Εβραίων είναι η χειραφέτηση της κοινωνίας από τον Ιουδαϊσμό.)
- Καρλ Μαρξ
Zur Judenfrage (1843).
Για το εβραϊκό ζήτημα (1843).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκέψου να μην υποτάσσεσαι στις εντολές των ερπετοειδών, και να μπορούν με ένα πλήκτρο να απενεργοποιούν τους λογαριασμούς σου...
Σχολιο.- ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ
Σχολιο.- Λεφτά πάντα υπάρχουν ! Για τους Σάιλοκ και τα Κοράκια...
Σχολιο.- Οι Ναζίδες Ολιγάρχες, στην εξουσία!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



31/1/2023  -  12.39
Δεν υπάρχει greek mafia και με τη βούλα της ελληνικής δικαιοσύνης! Όλοι αθώοι αποδίδονται πεντακάθαροι στην κοινωνία. Δεν έγιναν δολοφονίες, εκβιασμοί, χρηματισμοί… Γελάνε οι κολομβιανοί και οι μεξικάνοι , συγχαρητήριο τηλεγράφημα έστειλε και ο γιός του Ελ Τσάπο από τη φυλακή.
 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία: πληθαίνουν οι μελέτες που αμφισβητούν την ορθότητα του συνόλου των "υγειονομικών" μέτρων επί κοροιδοιού...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν μου καίγεται καρφί για την εκλογολογία Τσίπρα. Ανούσια και ανώφελη, στην υπηρεσία της ίδιας καθεστωτικής διαχείρισης



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου:
-Έχουμε πολύπλοκες σχέσεις με τη Ρωσία. Όχι πολύ μακριά από εδώ, στα βόρεια σύνορά μας, βρίσκεται η Συρία, και ισραηλινά και ρωσικά αεροπλάνα πετούν το ένα δίπλα στο άλλο. Η ελευθερία του αέρα στη Συρία που χρειαζόμαστε θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε συγκρούσεις με Ρώσους πιλότους. Προτιμώ να μην συμβεί κάτι τέτοιο και μίλησα ανοιχτά στον Βλαντιμίρ Πούτιν γι' αυτό.
-Είπα πως δεν έχω άλλη επιλογή από το να δράσω, μπορεί να οδηγήσει σε σύγκρουση. Μπορούμε όμως να συντονιστουμε με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην υπάρξουν συγκρούσεις μεταξύ των αεροπορικών μας δυνάμεων. Και λέω ανοιχτά ότι δεν θέλω μια ρωσο-ισραηλινή στρατιωτική αντιπαράθεση και κανείς δεν θέλει.
- [Εξεταζει το Ισραήλ τη δυνατότητα στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του συστήματος Iron Dome?] Φυσικα και την εξετάζω. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη στείλει στην Ουκρανία τα περισσότερα από τα πυρομαχικά που βρίσκονταν στο παρελθόν στο Ισραήλ. Αυτή είναι η απόφαση της Αμερικής.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ φέρνει δημοκρατία και ευημερία σε όλους, και μόνο οι άγριοι Ρώσοι το αντιλαμβάνονται ως κίνδυνο.
Το γεγονός ότι η Ρωσία και η Κίνα έρχονται πιο κοντά, τονίζει ότι η Κίνα είναι απειλή, είναι πρόβλημα και για τους συμμάχους του ΝΑΤΟ. Και πάλι, η ασφάλεια δεν είναι περιφερειακή, η ασφάλεια είναι παγκόσμια, η ασφάλεια είναι αλληλένδετη. Αποδεχθήκαμε την ελεύθερη ανεξάρτητη επιλογή των ελεύθερων ανεξάρτητων κρατών να γίνουν μέρος του ΝΑΤΟ. Και η επέκταση του ΝΑΤΟ βοήθησε στη διάδοση της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Ευημερίας σε όλη την Ευρώπη με τρόπο που δεν έχουμε ξαναδεί. Αυτό είναι συνέπεια της επέκτασης του ΝΑΤΟ. 
Μόνο η Ρωσία το ερμηνεύει αυτό ως απειλή, γιατί ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, φοβάται τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, γιατί αυτό θα υπονομεύσει το αυταρχικό του καθεστώς.
Σχολιο.- Πώς σας βαρέθηκα! 
Σχολιο.- Καλε, είχε κανείς αμφιβολίες?! Οχι βέβαια! Αντε όμως να το εξηγήσεις στους άγριους, εκεί στην σπηλιά που ζούνε, στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη κτλ. Τι τραβαμε και εμείς οι πολιτισμενοι.
Σχολιο.- Ena tipotenio parasito
Σχολιο.- ομιλεί και το.."FAR WEST"..(με άξιους εκπροσώπους τις μαριονέτες-κλόουν..σικέ "Ράμπο", τύπου 'ΚΛΙΤΣΚΟ"..
Σχολιο.- Άντε και γ@*# σου παλιομ@λάκα Στόλτενμπεργκ! Νομίζεις ότι τρώμε άχυρο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σιγουρα την έχετε ακούσει την είδηση. Απλα χαίρομαι που διαβάζω σε ρωσικά Telegram κανάλια κάτι για την Ελλάδα, που δεν με κάνει να ντρέπομαι. 
Οχι πως έχω αυταπάτες. Δεν αγάπησε ξαφνικά ο Μητσοτάκης τους Ρώσους. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης δήλωσε πως οι Έλληνες δεν θα δώσουν τα «Leopards» τους στην Ουκρανία, γιατί τα έχουν αυτοι οι ίδιοι αναγκη, για να αντιμετωπίσουν την Τουρκία: 
«Δεν μπορούμε να παρέχουμε στην Ουκρανία άρματα μάχης Leopard για το λόγο ότι είναι απολύτως απαραίτητα για τη δική μας αμυντική στρατηγική».
Η Ελλάδα έχει τα περισσότερα άρματα μάχης Leopard στην Ευρώπη - 353 Leopard 2 και 500 Leopard 1



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Βίκτορ Όρμπαν είναι ο μόνος ηγέτης απο τις χώρες της ΕΕ που κέρδισε τις εκλογές από τον πρώτο κιόλας γύρο. 
Δεν χρειάστηκε να συνασπιστεί με τους ιδεολογικούς αντιπάλους του για να συγκροτήσει υπουργικό συμβούλιο. Και αυτό το γεγονός έδωσε στον αρχηγό των Μαγυάρων την ευκαιρία να ασκήσει τη μέγιστη δυνατή ανεξάρτητη πολιτική υπό τις παρούσες συνθήκες και να μην γίνει όργανο των ΗΠΑ. 
Είναι ο μόνος ηγέτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχει ενταχθεί στη φρενήρη Δυτική Ρωσοφοβία. 
Όχι ότι είναι φίλος μας - όχι. 
Απλώς ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας είχε τα κότσια για να καθοδηγείται πρωτίστως από τα συμφέροντα του κράτους του και των ανθρώπων που έδωσαν τις ψήφους τους για το κόμμα του.
Μαντέψτε ποια χώρα αναγνωρίστηκε ως η πιο διεφθαρμένη στην ΕΕ? 
Δεν θα το μαντέψετε ποτέ, μα φυσικά δεν είναι άλλη απο την Ουγγαρία!
Αξιολύπητοι κλόουν
Σχολιο.- Το'χουν κάνει 'καθεστώς" ότι της στέκει 'εμπόδιο" ή αντιτίθεται στην πολιτική της..,η "Γνωστή Συμμορία" το στοχοποιεί και ακολουθούν τα συναφή "επακόλουθα"..και αυτά γνωστά..(απλά,είπαμε κάποιοι εθελοτυφλούν..)
Σχολιο.- Ευρωπουταναριο. Συμμορία καθικιων. Βρίζουν τους άλλους οι πρωταθλητές στη διαφθορά, οι καναγιες που δεν τους εξέλεξε κανείς, τα κουστουματα ναζιδια.
Σχολιο.- Τον έχουν στολίσει με χαρακτηρισμούς όπως "φασίστας", "ακροδεξιός", "αυταρχικός" και βέβαια, μετά την ΕΣΕ στην Ουκρανία, σαν "φίλο του Πούτιν", που αποτελεί την κορυφαία κατηγορία για πολιτικό της ΕΕ. Αλλά ο Όρμπαν απτόητος τους γράφει στα παπάρια του και συνεχίζει μια πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα πρώτα της χώρας του και μετά του διεφθαρμένου συνασπισμού της ΕΕ που ανήκει.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Λαβρόφ - για το μήνυμα που του μετέφερε ο επικεφαλής του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών από τον Blinken:
Πάντα λέγαμε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να ακούσει κάθε σοβαρή πρόταση που στοχεύει στην επίλυση της τρέχουσας κατάστασης σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο. Ακούσαμε για άλλη μια φορά σε αυτό το μήνυμα ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει, η Ρωσία πρέπει να φύγει - και τότε όλα θα πάνε καλά. Ο Blinken δεν εκφώνησε το δεύτερο μέρος αυτού του μηνύματος, αλλα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο Στόλτενμπεργκ, μίλησε γι'αυτό το πραγματικό ενδιαφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών και της Δύσης, κατά την επίσκεψή του στη Νότια Κορέα. Εκεί είπε ότι η Ρωσία πρέπει να ηττηθεί και η Δύση δεν μπορεί να επιτρέψει στην Ουκρανία να χάσει, γιατί αυτή θα ήταν η ήττα της Δύσης και όλου του κόσμου. 
Δηλαδή, πήρε το θάρρος να μιλήσει εκ μέρους όλων των χωρών του κόσμου. Και συνέχισε λέγοντας ότι αυτός είναι ο λόγος που το ΝΑΤΟ θα εκπληρώσει την παγκόσμια ευθύνη του. 
Κατά τη γνώμη μου, όλα είναι ξεκάθαρα εδώ, και δεν έχει να κάνει καθόλου με την Ουκρανία. Το καθεστώς του Κιέβου εκπληρώνει τη βούληση των Ηνωμένων Πολιτειών, των οποίων ο κύριος στόχος είναι να αποτρέψουν οποιαδήποτε γεγονότα στη διεθνή σκηνή που θα έθεταν υπό αμφισβήτηση την ηγεμονία των Ηνωμένων Πολιτειών στον σύγχρονο κόσμο. Γι'αυτο και το μήνυμα ήταν ελλιπές, προσπάθησα αντί του Blinken να προσθέσω τί ακριβώς προσπαθούν να επιτύχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες όταν καλούν τη Ρωσία να σταματήσει και να φύγει από την Ουκρανία.
Σχολιο.- Οι Αμερικανοι οταν και σημερα λενε Ανθρωπότητα, εννοουν τις ΗΠΑ και τους δυτικους συμμαχους των...
Σχολιο.- .Το ότι τα πράγματα οδηγούνται σε πολυπολικο κόσμο είναι σίγουρο και οι δυτικοί αποικιοκράτες πρέπει να το συνηθίσουν…
Σχολιο.- Όλα είναι ξεκάθαρα λέει ο Λαβροφ, την ηγεμονία τους χάνουν. Έτσι είναι, χάνουν στρατιωτικά, πολιτικά, οικονομικά. Βρίσκονται με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο σε κατάσταση πανικού. Να σταματήσει η Ρωσία να φύγει από την Ουκρανία και όλα θα πάνε καλά ο ένας, πρέπει να ηττηθεί η Ρωσία μιλάει εξ ονόματος όλου του κόσμου ο άλλος, μα είναι σοβαροί αυτοί να διαπραγματευτεις μαζί τους, γελοίοι είναι σε κατάσταση πανικού. Τα καλύτερα έρχονται!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγγονός του Γάλλου Προέδρου de Gaulle, Pierre de Gaulle: 
Η πρόσφατη απόφαση της Δύσης να στείλει βαριά άρματα μάχης στο μέτωπο, προσθέτει περισσότερους αρνητικους πόντους σε αυτόν τον πόλεμο και κινδυνεύει να εξαπολύσει έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Θεωρω πως είναι αυτή η γραμμή της Δύσης, η οποία πρέπει να συγκρατηθεί. 
Δυστυχώς, οι δυτικοί πολιτικοί δεν το αντιλαμβάνονται, προσπαθούν να μας δείξουν ότι ελέγχουν την κατάσταση, αλλά αυτό είναι ψέμα.
Γνωρίζουμε ότι πρόσφατα υπήρξαν διάφορα σκάνδαλα, ιδίως αυτά που σχετίζονται με τη διαφθορά του ουκρανικού καθεστώτος. Ο Ζελένσκι προτίμησε να πουλήσει τον εαυτό του στους Αμερικανούς, να πουλήσει τον λαό του στους Αμερικανούς. Θα ήθελα να πω το εξής. 
Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε ειρήνη, να συζητήσουμε με τους Αμερικανούς και να επιτύχουμε μια βιώσιμη, διαρκή ειρήνη με τη Ρωσία. Ήρθε η ώρα για τη Γαλλία και τον Πρόεδρό της να θυμηθούν ότι είναι ένα μεγάλο ανεξάρτητο έθνος και να παίξουν τον ρόλο, ο οποίοςπραγματικά προορίζεται γι'αυτούς. 
Είναι απαραίτητο να παρασχεθούν στη Ρωσία σοβαρές εγγυήσεις ασφαλείας, κάτι που δεν συνέβη μετά την υπογραφή των συμφωνιών του Μινσκ. Τώρα η Γαλλία έχει γίνει εχθρική προς τη Ρωσία λόγω των κοντόφθαλμων πολιτικών μας και των λανθασμένων αποφάσεων που παίρνουν οι πολιτικοί της. Ακολουθεί τυφλά την αμερικανική πολιτική.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοί είναι ο Sacco και ο Vanzetti. 
Το χωριό με ένα τόσο παράξενο όνομα σήμερα καταλήφθηκε από τα αποσπάσματα εφόδου της PMC Wagner.
Αναρχικοί εργάτες που αναδείχθηκαν μετά από κατηγορίες στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1920 για τη δολοφονία ενός ταμία και δύο φρουρών σε ένα εργοστάσιο υποδημάτων στο South Braintree. Σε δίκες που διεξήχθησαν στο Πλύμουθ στις 14 Ιουλίου 1921, ένα δικαστήριο έκρινε τον Sacco και τον Vanzetti ένοχους και τους καταδίκασε σε θάνατο.
Η διαδικασία και οι επακόλουθες προσπάθειες επανεξέτασης της υπόθεσης προκάλεσαν μεγάλη απήχηση στον κόσμο. Πολλοί άνθρωποι ήταν σίγουροι για την αθωότητα των εκτελεσθέντων και αυτή η διαδικασία έγινε γι' αυτούς σύμβολο ανομίας και πολιτικής καταστολής.
Είναι περίεργο που το χωριό δεν αποκομμουνίστηκε. Στην ΕΣΣΔ θεωρούνταν άδικα κατηγορούμενοι προλετάριοι, επαναστάτες και προοδευτικοί. Εργοστάσια και δρόμοι πήραν το όνομά τους.
Ένα ποίημα του Konstantin Simonov ήταν αφιερωμένο σε αυτούς.
Θυμάστε πώς μαινόταν η πόλη μας, Πώς μαζευόμασταν στο σχολείο τα ξημερώματα, Όταν το δικαστήριο τους στη Βοστώνη σκότωσε - τους αντιφασίστες Sacco και Vanzetti;
Πώς μπορούν όλοι οι φασίστες να τους εκδικηθούν; Δώσαμε τον λόγο των πρωτοπόρων στους νεκρούς. Και στην πόλη μας και σε εκατό άλλες ονομάσαμε τους δρόμους με το όνομά τους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Χαμένα τανκς, χαμένος χρόνος στην Ουκρανία»
Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση των Asia Times:
Οι Asia Times εκτιμούν ότι κανένα τανκ του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να σώσει το Κίεβο, το καθεστώς Ζελένσκι θα τελειώσει μέσα στους επόμενους έξι μήνες. Και το μέγιστο που μπορεί να προσπαθήσει να σώσει η Δύση είναι ένα μόνο μικρό τμήμα του ουκρανικού κράτους περιορισμένο στα όρια της Δυτικής Ουκρανίας.
«Η Ρωσία είναι πλήρως κινητοποιημένη, έχει αναπτύξει κάπου 350.000 στρατιώτες και ετοιμάζεται για μια μαζική αντεπίθεση. Για να αποφευχθεί η πλήρης καταστροφή, το ΝΑΤΟ επεμβαίνει ξανά, στέλνοντας στο Κίεβο ένα σωρό τάνκς.
Αυτό δεν θα βοηθήσει την Ουκρανία. Αυτό θα σκοτώσει ακόμη περισσότερους Ουκρανούς και πιθανό να οδηγήσει σε έναν ευρύτερο πόλεμο με τη Δύση.
Οι Ρώσοι συγκεντρώνουν δυνάμεις και προετοιμάζονται με τέτοιο τρόπο που η επίθεσή τους θα είναι τρομερή, διαλύοντας τελικά την κουρασμένη ουκρανική αντίσταση . 
….
Η Ουκρανία θα συντριβεί τους επόμενους έξι μήνες από την επίθεση μιας αναδιοργανωμένης Ρωσίας. 
Το ΝΑΤΟ θα εξαντλήσει και τα δικά του αποθέματα όπλων και τα ταμεία των χωρών μελών του και αυτό θα φέρει τον κόσμο στο χείλος μιας άλλης παγκόσμιας σύγκρουσης των μεγάλων δυνάμεων. 
Μάταιες όλες οι προσπάθειες»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΝΝΙΒΑΛΛΟΙ ??
*Κιβωτός του Κόσμου-Αποκάλυψη : «Εκπομπή με πλήρωσε να πω ψέματα», λέει πρώην τρόφιμος
Σχολιο.- τα φράγκα κι ο εμβολιασμός. Η κιβωτό είχε πολλά εκατομμύρια χορηγούς κι ακίνητα......σόι Μητσοτάκη διορίστηκε να αναλάβει .
κι ο πάτερ Αντώνιος δεν εμβολιάζε τα παιδιά και του την είχαν στημένη.
Σχολιο.- Και αυτή είναι μόνο η αρχή! Μέσα στους επόμενους μήνες θα πληθύνουν οι φωνές και οι μετάνοιες και θα καταδειχθεί το μέγεθος της οργανωμένης σκευωρίας που οργάνωσαν κυβέρνηση- ολιγαρχες- Εκκλησία και ΜΜΕ για να ξηλώσουν τον Π.Αντωνιο και να ελέγξουν με ημέτερους τις δομές ανηλίκων!
Σχολιο.- Οι δομές αυτές καλό είναι να κλείσουν
Τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν σε όμορφο περιβάλλον και όχι με παπάδες
α πολύ όμορφα λόγια
Και πως μεταφράζεται αυτό στην πραγματικότητα ? Διότι αυτή η δομη του πάτερ Αντωνίου έπαιρνε παιδιά που κανεις δεν ήθελε ,παιδιά των φαναριών ,παιδιά από προβληματικες οικογένειες,προσφυγακια κτλ
Το.θεμα εδώ δεν είναι η παντελης έλλειψη πρόνοιας ,η τα κυκλώματα παιδεραστιας η τα χιλιάδες εξαφανισμε να προσφυγοπουλα ..εδώ το θεμα ειναι ότι τον ΛΥΝΤΣΑΡΑΝΕ τον άνθρωπο χωρις να του δώσουν καν την δυνατότητα να υπερασπιστει.τον εαυτό του ,και οι εδώ μέσα ΚΑΝΝΙΒΑΛΟΙ ΜΕ ΠΡΟΒΟΙΑ ΚΑΛΠΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ήταν από.τους πιο φανατικούς στο λυντσάρισμα
ποιο όμορφο περιβάλλον έχετε στο μυαλό σας κυρία μου ?
Το σπίτι στο λιβάδι ?
Μάλλον δεν έχετε πάει σε πιάτσες όπου εκπορνεύονται παιδιά για μια τυρόπιτα
Σχολιο.- ξέρετε τι με ενοχλεί ?
Που εκφράζετε πολύ ωραίες και αερινες λεπτεπίλεπτες απόψεις αλλά είναι τελείως "ακίνδυνες "διότι δεν προτείνετε κάτι στην ουσία
Ευχαριστώ πολύ
Ούτε εγώ θέλω ιδρύματα και δομές σαφέστατα
Από το είναι στον δρόμο η σε κυκλώματα παιδεραστών η εμπορίας οργάνων καλυτερα στην Κιβωτό του κόσμου ..δεν με ενδιαφέρει η άποψη σας που είναι εκτός πραγματικότητας
Για το θέμα εδώ έχετε κάτι να πείτε ?
Σχολιο.- δεν ανήκε στην εκκλησία η δομη αυτή
Είστε απλά αντικληρικη
Δεν βλέπετε το.κσλο των παιδιών ,μόνο την δικιά σας ιδεολογική αγκύλωση και ",ιδεολογία "
Η πραγματικότητα παρά είναι μαύρη και άσχημη και βρώμικη και καταφεύγετε σε απόψεις κλισέ που δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα
Σχολιο.- μου φαίνονται κλισέ όλα αυτά που γράφετε
1)δεν έχετε σχολιάσει το θέμα του ποστ που είναι ότι ο μάρτυρας κατηγορίας ζητάει συγγνώμη και αναιρεί ότι είπε ..έπισης αναφέρει ότι ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ από κανάλι
Αυτά σας αφήνουν παντελώς αδιάφορη
Αυτό που έχει σημασία για σας είναι να αποδείξετε πόσο καλή και ευαίσθητη είστε εσείς ναι οι αριστερές απόψεις σας ..με λίγα λόγια σας ενδιαφέρει να πείτε την άσχετη γνώμη σας και όχι να συζητήσετε
2)υπάρχουν συμφέροντα και κυκλώματα παιδεραστίας και τα καλύπτει το επίσημο κράτος μαριονέτα και σεις μου μιλάτε για ..κράτος κτλ ?
Μα κάποια στιγμη θα πρέπει η Αριστερά να κατέβει στην γη
Σχολιο.- από δω το πήγατε από κει το φέρατε και τελικά δεν είπατε τίποτα για τα ψέματα που κατασκεύασαν τα ΜΜΕ. Εντυπωσιακό! Ξέρετε λυπάμαι που θα σας το πω κατάμουτρα αλλά είναι παντελώς άχρηστη πληροφορία η αποψάρσ σας.
Σχολιο.- λυντσαρεται ένας άνθρωπος ,τον πετάνε έξω ,τον κατηγορούν και δεν του δίνουν καν την δυνατότητα μετά από 25 ΧΡΟΝΙΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ να ετοιμάσει την απολογία του και την νομική υπεράσπιση του ,εμφανίζεται ένας νεαρός που ήταν ο.κυριος μάρτυρας κατηγορίας λέει ότι ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ και ζητάει συγγνώμη και σεις κάνετε 6 σχόλια άσχετα για να καταλήξετε ότι .."δεν είστε σίγουρη ότι λέει το παιδι την αλήθεια "..
ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ ?
λοιπόν ,μην κάνετε τον κόπο να ξανασχολιασετε με ενοχλείτε
σχολιο.- τα έχετε μπερδέψει κύριε. Η προσφορά θαλπωρής δεν είναι συμβολική. Λύνει πραγματικά προβλήματα. Μακάρι να μην υπήρχε η ανάγκη αλλά κάποιος πρέπει να το κάνει. Τα λαμόγια που αντικατέστησαν τον ιερέα πήγαν μόνο για τα λεφτά. Έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι ο παπα Αντώνιος δεν σφετερίστηκε ούτε ευρώ. Τα περί κλεισίματος δομών είναι "στρίβειν δια του αρραβώνος". Δεν θα γίνει ποτέ. Επί του πρακτέου, η αρπαγή της δομής ήταν για τα μπαξίσια και όσοι δεν το βλέπουν εθελοτυφλούν.
Σχολιο.- έχετε χάσει επεισόδια κύριε. Είδατε πως τις καταγγελίες τις ξέρετε ενώ την κατάρριψη των καταγγελιών όχι; Τα μόνα λεφτά που βρέθηκαν σε λογαριασμούς ήταν οι μισθοί του και τα λεγόμενα χρυσαφικά της παπαδιάς ήταν ψεύτικα που προορίζονταν τα Χριστούγεννα για δώρα στα κορίτσια. Βρείτε άλλον ένοχο να σταυρώσετε.
Σχολιο.- τι σημαίνει αυτό ?
Ο νεαρός ζητάει συγγνώμη
Δεν σας αρέσει η εκκλησία ον λάιν ?
Προτιμάτε τα φερεγγυα μάλλον ξεπουλημενα κανάλια που πληρώσανε μαρτυρα να ψευδομσρτυρισει
Σχολιο.- Πρώτα έφτιαξαν το νόμο, μετά κατασκεύασαν το "σκάνδαλο" και ακολούθως διορισαν δικό τους Δ.Σ στην Αστική μη κερδοσκοπική που ανήκε σε αυτούς που την ίδρυσαν...... Σειρά έχει τώρα το Χαμόγελο του Παιδιού. Είναι πολλά τα λεφτά για να τα διαχειριζονται άλλοι



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με τη γιαγιά του ζούσε ο εντεκάχρονος 
σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στη Θάσο.
Πήρε φωτιά το οίκημα από τη σόμπα .Με 
εγκαύματα στο πρόσωπο, στα χέρια και 
στην πλάτη ζει , ευτυχώς ,το παιδί , που 
νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Καβάλας.
Ένα παιδί και η γιαγιά του κινδύνεψαν να 
καούν ζωντανοί( όπως έχει συμβεί και με 
τόσους άλλους ) λόγω των άθλιων συνθηκών 
που ζουν και της αδυναμίας επιβίωσης με 
ασφάλεια και αξιοπρέπεια .Δεν χρειάζεται 
να ειπωθεί τίποτα άλλο για την κατάσταση 
των πιο αδύναμων μελών της κοινωνίας μας .
Όλα τα άλλα είναι για σόου στα μπουκωμένα
με ευρώ τηλεοπτικά μέσα .



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Φρίντριχ Βίλχελμ Ερνστ Πάουλους ήταν ανώτατος αξιωματικός του Γερμανικού στρατού από το 1910 έως το 1945.
Έφτασε έως τον βαθμό του στρατάρχη, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και είναι γνωστός ως ο διοικητής της 6ης γερμανικής Στρατιάς, που πήρε μέρος στη Μάχη του Στάλινγκραντ, και παραδόθηκε στους Σοβιετικούς.
Πολιόρκησε τη σοβιετική πόλη του Στάλινγκραντ, από τον Αύγουστο του 1942 έως και τον Ιανουάριο του 1943.
Έχει κατηγορηθεί πως αυτός και ο Χίτλερ δεν προέβλεψαν τη σοβιετική αντεπίθεση. Επίσης έχει κατηγορηθεί για την άρνησή του να εγκαταλείψει εγκαίρως με τον στρατό του την πόλη, καθώς υπάκουσε στην εντολή του Χίτλερ.
Τελικά, οι δυνάμεις του Πάουλους, αποτελούμενες από Γερμανούς, Ούγγρους, Ιταλούς, Ρουμάνους, Ισπανούς και άλλους συμμάχους και συνεργάτες του Άξονα, περικυκλώθηκαν, έπειτα από γιγαντιαία αντεπίθεση του Κόκκινου στρατού. 
Μετά τη αποτυχία του εναέριου ανεφοδιασμού της Στρατιάς του και την εξάντληση κάθε είδους εφοδίων, οι ναζιστικές δυνάμεις βρέθηκαν σε απελπιστική κατάσταση.
Ο Γκαίρινγκ δήλωσε πώς κακώς ο Πάουλους έδινε συσσίτιο στους εγκλωβισμένους στην πόλη Ρώσους πολίτες και στους Γερμανούς τραυματίες («δεν μπορείς να ταΐζης ετοιμοθανάτους», δήλωσε)
Ο ίδιος ο Πἀουλους και όλη η Στρατιά, με διαταγή του, έπαιρνε μερίδα απλού στρατιώτη
Στις 30 Ιανουαρίου, Ο Χίτλερ προήγαγε τον Πάουλους σε στρατάρχη (γερμανικά: generalfeldmarschall), κίνηση που ξεκάθαρα προέτρεπε σε αυτοκτονία του δεύτερου, καθώς ποτέ ως τότε Γερμανός στρατάρχης δεν είχε παραδοθεί σε εχθρό
Ωστόσο, ο Πάουλους παραδόθηκε την επόμενη ημέρα, άνευ όρων, στις σοβιετικές δυνάμεις, λέγοντας στους στρατηγούς του «δεν έχω σκοπό να αυτοκτονήσω για χάρη αυτού του του δεκανέα από τη Βοημία»
Συνολικά 250.000 Γερμανοί και σύμμαχοί τους είχαν παγιδευτεί στον θύλακα του Στράλινγκραντ, με τις απώλειές της να φτάνουν συνολικά τους περίπου 150.000 νεκρούς και 91.000 αιχμαλώτους
Κατά τη διάρκεια της κράτησής του από τους Σοβιετικούς, ο Πάουλους μετατράπηκε σε σφοδρό πολέμιο του ναζισμού, συμμετέχοντας σε αντιναζιστικές ραδιοφωνικές εκπομπές ενώ ο Χίτλερ διέταξε να φυλακιστεί ολόκληρη η οικογένειά του. 
Δεν απελευθερώθηκε παρ'όλα αυτά, παρά μόνο το 1953.
Έζησε το υπόλοιπο της ζωής του στην Ανατολική Γερμανία, όπου είχε τοποθετηθεί ως επιθεωρητής της Αστυνομίας, στη Δρέσδη. Απεβίωσε την 1η Φεβρουαρίου 1957



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το κράτος απαρχαιντ του πλανήτη βομβαρδίζει ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ αλλά κράτη 
ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ DRONES ΚΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΧΤΥΠΟΥΝ ΣΕ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ
30/01/2023 •
Ομάδες του ισραηλινού στρατού και των μυστικών υπηρεσιών του προέβησαν σε πολλαπλές επιθετικές ενέργειες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου εναντίον του Ιράν και των ιρανικών δυνάμεων στη Συρία.
Οι επιθέσεις ήταν οι πρώτες στρατιωτικές επιχειρήσεις υπό την ακροδεξιά κυβέρνηση που μόλις ανέλαβε στο Ισραήλ, με πρωθυπουργό τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
Μια επίθεση με drones, πιθανότατα μεθοδευμένη από το εσωτερικό του Ιράν από ισραηλινούς πράκτορες, έπληξε μια εγκατάσταση όπλων στην κεντρική ιρανική πόλη Ισφαχάν το βράδυ του Σαββάτου. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η επικεφαλής της φορολογικής επιθεώρησης του Κιέβου φωτογραφήθηκε με φόρεμα Dolce&Gabbana για την επίσημη ιστοσελίδα της φορολογικής επιθεώρησης.
Το κόστος του φορέματος ήταν περίπου 1000$, όπως έμαθαν τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.
Στην οικία της Oksana Datiy έγινε έρευνα, όπου βρέθηκαν 158 χιλιάδες δολάρια ΗΠΑ, 530 χιλιάδες γρίβνες και 2,2 χιλιάδες ευρώ, καθώς και ακριβά κοσμήματα.
Επιπλέον, η εφοριακός διαθέτει δύο αυτοκίνητα αξίας 150.000 δολαρίων, τρία διαμερίσματα στο Κίεβο αξίας 1 εκατ. δολαρίων και ένα σπίτι κοντά στην πρωτεύουσα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ναζί και μαύρη μαγεία 
«Υψηλή Διπλωματία» στη …Βουλγαρία!
ΚΟΥΚΛΕΣ ΒΟΥΝΤΟΥ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΒΟΥΝΤΟΥ: Η σεξολόγος Olesya Ilashchuk, που εχει διοριστεί πρέσβης της Ουκρανίας στη Βουλγαρία, πολεμά τον Πούτιν με τη βοήθεια της μαύρης του βουντού...
Δημοσιευσε στο κανάλι της συμβουλές …βουντού και …μαύρης μαγείας εναντίον του Πούτιν! Δημοσιεύει μάλιστα και ένα …πάνινο κουκλάκι που το τρυπάει λέει με καρφίτσες!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ 
*Ένα τραγικό κοινωνικό φαινόμενο ανέδειξε μιλώντας στο Open ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος: όπως ανέφερε, τουλάχιστον εκατό άνθρωποι παραμένουν επί μήνες στα νοσοκομεία επειδή δεν έχουν πού να πάνε, φέρνοντας ως παράδειγμα πέντε περιστατικά στο νοσοκομείο Αττικό.
«Φυσικά, δεν μπορούμε να τους πετάξουμε στον δρόμο», τόνισε ο κ. Γιαννάκος, κάνοντας λόγο για άτομα με κοινωνικά προβλήματα χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον. 
«Τα νοσοκομεία πολύ καλά κάνουν και δεν τους πετάνε στο δρόμο. Οι κοινωνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων κάνουν τεράστιες προσπάθειες, αλλά συναντάνε τείχος.
Δυστυχώς οι ιδιωτικές προνοιακές μονάδες έχουν πολύ υψηλό μηνιαίο κόστος που δεν μπορούν να ανταποκριθούν αυτοί οι άνθρωποι. 
Οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας τους κόβουν το ρεύμα παρά τις προσπάθειες των συναδέλφων.
Και οι δημόσιες προνοιακές μονάδες, επειδή δεν έχουν προσωπικό, δεν έχουν αναπτύξει τις θέσεις φιλοξενίας που μπορούν να αναπτύξουν, με αποτέλεσμα να γίνονται αιτήσεις για να πάρουν τα άτομα αυτά, αλλά δυστυχώς η λίστα αναμονής είναι πάνω από ένα χρόνο».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με την ΕΥΠ, εν ενεργεία και απόστρατοι αστυνομικοί, δικηγόροι και επιχειρηματίες της νύχτας παρείχαν «κάλυψη» σε οίκους ανοχής, στριπτιζάδικα και παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες, εισπράττοντας ποσά που ανέρχονταν σε 1 εκατ. ευρώ τον μήνα.
Ο Δημήτρης Μάλαμας, με τον οποίο ο Γιώργος Καραϊβάζ διατηρούσε συχνές επαφές, περιγράφεται ως το άτομο στο οποίο κατέληγαν οι εισπράξεις.
Στη σελίδα 35 του πορίσματος περιγράφεται ότι, όταν οι Εσωτερικές Υποθέσεις προσήγαγαν τον Μάλαμα για «ξέπλυμα» χρήματος, ο Γιώργος Καραϊβάζ μεσολάβησε «για να απεμπλακούν οι υπηρεσίες που πραγματοποιούν τους ελέγχους». Στην ίδια σελίδα, η ΕΥΠ παραθέτει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο δημοσιογράφος είχε επικοινωνήσει με υψηλόβαθμους αξιωματικούς για θέματα που αφορούσαν ελέγχους της αστυνομίας σε κατάστημα φαγητού στο Χαλάνδρι και μια παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη στον Πειραιά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουκρανία: Επικήρυξαν ιερείς και πιστούς. Τους πάνε για πογκρόμ. Κόλλησαν σε ναούς αφίσες με σύνθημα: ”σκοτώστε τους Μοσκοβίτες”! Στον ΟΗΕ απευθύνει έκκληση ο Μητροπολίτης Ονούφριος για τους διωγμούς!!
01/02/2023
Σε μια εκκλησία του Ορθόδοξου Πατριαρχείου της Μόσχας, που βρίσκεται στην περιοχή Lvov, οι Ουκρανοί ήρθαν να κολλήσουν αυτή την αφίσα που γράφει “σκοτώστε τους Moskal το Μοσκοβίτες” (Ρώσους), από τη δεκαετία του ’90, δεκάδες ιερείς του Πατριαρχείου Μόσχας έχουν δολοφονηθεί, ξυλοκοπήθηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, λοιδωρήθηκαν, διώχθηκαν, εξαφανίστηκαν. Σώματα και περιουσίες θυσιάστηκαν σε αυτό το θρησκευτικό πόλεμο που κήρυξε η Δύση κατά της Ορθοδοξίας..
Η ορθόδοξη εκκλησία της Ουκρανίας απέστειλε έκκληση στον ΟΗΕ.
Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (UOC), Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριος, απηύθυνε έκκληση στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.
«Η ηγεσία του ΟΗΕ έχει ενημερωθεί για τα αντιθρησκευτικά νομοσχέδια, τις προσωπικές κυρώσεις σε θρησκευτικά πρόσωπα στο UOC, καθώς και για τις παράνομες δραστηριότητες των αρχών και τις τοπικές ρυθμίσεις», ανέφερε η ανάρτηση του UOC.
Η ορθόδοξη εκκλησία της Ουκρανίας περιγράφει αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία ως Διάκριση πολιτών για θρησκευτικά φρονήματα και πεποιθήσεις.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΙΩΓΜΟΙ Ο ουκρανικός Ναζιστικός στρατός σε βομβαρδισμό μονής δολοφόνησε ιερομόναχο και μια Γερόντισσα Μοναχή που μαρτύρησαν στη Μονή Κοίμησης της Θεοτόκου Αγίου Νικολάου-Βασιλιέφσκι!.. ΜΑΡΤΥΡΕΣ 
01/02/2023
Ένας ιερομόναχος o π. Βονιφάτιος και μια Γερόντισσα η μοναχή Σάββα της διωκόμενης Εκκλησίας της Ουκρανίας UOC σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού της Μονής της Ιεράς Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγίου Νικολάου-Βασιλιέφσκι  στο Mykilsk από εκτοξευτή ρουκετών των Ουκρανών.
Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού στο ναό από τους Ουκρανο-ναζί, ο ιερομόναχος Βονιφάτιος μαρτύρησε. Σοβαρά τραυματίστηκε και η 83χρονη μοναχή Σάββα οι γιατροί έδωσαν μάχη για τη ζωή της αλλά τελικά υπέκυψε. Από το χτύπημα υπέστη το αδελφό κτίριο της μονής.
Ένας ιερομόναχος και μια μοναχή πέθαναν στο μοναστήρι κοντά στη Βολνοβάχα από βομβαρδισμούς
Χθες, 400 οβίδες έπεσαν στο Nikolskyi.
Στις 31 Ιανουαρίου 2023, οι διαβιούντες της Ιεράς Μονής Κοίμησης της Θεοτόκου Αγίου Νικολάου-Βασιλιέφσκι  κοντά στη Volnovakha, ο ιερομόναχος Bonifatii και η μοναχή Sava μαρτύρησαν από βομβαρδισμούς.
Καταπέλτης η ανακοίνωση της Ιεράς Μονής για όσους συγκαλύπτουν τα εγκλήματα πολέμου κατά της Διωκόμενης Εκκλησίας Ουκρανίας:
”Σήμερα, περίπου στις έξι το απόγευμα, εγκληματίες πολέμου από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έκαναν ό,τι ανακοίνωσαν χθες, πυροβόλησαν το μοναστήρι με ρουκέτα και ο ιερέας π. Βονιφάτιος σκοτώθηκε και η μοναχή Σάββα τραυματίστηκε βαριά. Ζητάμε προσευχές γι’ αυτούς… Οι αποκρυφιστές από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν θα μεθύσουν από ανθρώπινο αίμα, βρήκαν “εχθρούς” για τον εαυτό τους – αυτούς που δεν θα μπορέσουν ποτέ να τους απαντήσουν με το είδος τους. Γέροντες και μοναχοί σκοτώνονται… Επομένως, η υπόθεση τους είναι καταδικασμένη, και η Βασιλεία των Ουρανών σε όλους τους μάρτυρες του Ντονμπάς! +
ΥΓ Μόνο σήμερα στο χωριό έπεσαν 400 οβίδες από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.” 31/1/23
Στη συνέχεια η μονή με νέο ανακοινωθέν μεταδίδει ότι η γερόντισσα Σάββα υπέκυψε στο σοβαρό τραυματισμό της..
Σχετική ανακοίνωση και από το Πατριαρχείο Μόσχας
Τεράστιες οι ευθύνες του Οικουμενικού στη διαχείριση κρίσης του ουκρανικού…..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σείεται η Ευρώπη από τις απεργίες κατά της ακρίβειας: Στους δρόμους οι Βρετανοί και η χώρα σε μίνι-lockdown
Χθες οι Γάλλοι ξεχύθηκαν στους δρόμους κατά του νέου συνταξιοδοτικού
01.02.2023 | 18:59
Σε απεργιακό κλοιό η Βρετανία- Μηχανοδηγοί και εκπαιδευτικοί συμμετέχουν στη μεγαλύτερη απεργία της δεκαετίας.
Οι δάσκαλοι και οι μηχανοδηγοί στα τρένα είναι μεταξύ των 500.000 εργαζομένων που απεργούν σήμερα, στη μεγαλύτερη απεργία που έχει σημειωθεί στη Βρετανία εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, επισημαίνει ο Independent.
Δημόσιοι υπάλληλοι, καθηγητές πανεπιστημίων, οδηγοί λεωφορείων και φρουροί ασφαλείας θα συμμετάσχουν σε πικετοφορίες και κινητοποιήσεις, ενώ διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα ενάντια στα αμφιλεγόμενα σχέδια της κυβέρνησης να επιβάλει ελάχιστα επίπεδα λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών κατά τη διάρκεια απεργιών.
Η Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι 600 στρατιωτικοί, καθώς και δημόσιοι υπάλληλοι και εθελοντές έχουν εκπαιδευτεί για να καλύψουν τα κενά στις δημόσιες υπηρεσίες.
Ο Πολ Νόγουακ, γενικός γραμματέας της TUC, δήλωσε ότι θα παραδοθεί στην Downing Street ψήφισμα με περισσότερες από 250.000 υπογραφές που αντιτίθενται στους νέους λεγόμενους «αντι-απεργιακούς» νόμους.
Οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες της Βρετανίας είναι παγιδευμένοι σε μακροχρόνιες διαμάχες για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας, αφού μια δεκαετία περικοπών και παγώματος των μισθών ακολουθήθηκε από τον τιμωρητικά υψηλό πληθωρισμό, επισημαίνει το βρετανικό μέσο.
Περίπου 200.000 εκπαιδευτικοί με το Εθνικό Συνδικάτο Εκπαίδευσης συμμετέχουν αύριο σε στάσεις εργασίας για την πρώτη από τις επτά ημέρες απεργίας τους. Θα επηρεαστούν περίπου 23.000 σχολεία και ενδεχομένως εκατομμύρια μαθητές.
Μίνι λοκντάουν φέρνει η απεργία στη Βρετανία
Σύμφωνα δε, με το ρεπορτάζ της Daily Mail η Βρετανία βρίσκεται υπό ένα καθεστώς μίνι lockdown λόγω της απεργίας.
Περισσότερα από επτά εκατομμύρια παιδιά θα χάσουν μαθήματα σήμερα, λόγω της απεργίας ενώ υπολογίζεται ότι το 85% των κρατικών σχολείων της Αγγλίας και της Ουαλίας, έως και 23.000 συνολικά, αναμένεται να κλείσουν τις πόρτες τους σους μαθητές τους, οι οποίοι θα αναγκαστούν να μείνουν στο σπίτι καθώς οι καθηγητές τους απεργούν.
Την «Τετάρτη της απεργίας», οι απεργοί εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις μαζί με 100.000 δημόσιους υπαλλήλους, 70.000 πανεπιστημιακούς υπαλλήλους και χιλιάδες οδηγούς τρένων και υπαλλήλους των συνοριακών δυνάμεων.
Και απεργίες θα γίνουν τώρα σε όλο το βρετανικό σύστημα υγείας, NHS, κάθε μέρα την επόμενη εβδομάδα εκτός από την Τετάρτη.
Νέες απεργίες έχουν επίσης ανακοινωθεί για αργότερα αυτό το μήνα, με χιλιάδες εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ σε πέντε υπηρεσίες στην Αγγλία να αναλαμβάνουν δράση στις 10 Φεβρουαρίου σε μια μακροχρόνια διαμάχη για τους μισθούς και τη στελέχωση.
Χιλιάδες εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος αναμένεται επίσης να απεργήσουν στις 8 Φεβρουαρίου σε μια διαμάχη για τους μισθούς.
Να σημειώσουμε ότι χθες μόλις στη Γαλλία κατέβηκαν στους δρόμους σχεδόν 2 εκατομμύρια πολίτες διαμαρτυρόμενοι για τις πολιτικές της κυβέρνησης Μακρόν.
Διακοπές στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, προβλήματα στις δημόσιες συγκοινωνίες και τη λειτουργία των σχολείων προκάλεσε η σημερινή, δεύτερη πανεθνική απεργία στη Γαλλία, κατά των σχεδίων της κυβέρνησης να αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης.
Τα συνδικάτα, που έχουν προγραμματίσει πορείες διαμαρτυρίας σε όλη τη Γαλλία σήμερα, θέλουν να διατηρηθεί η πίεση προς την κυβέρνηση και ελπίζουν να δουν μια επανάληψη της μεγάλης συμμετοχής κατά την πρώτη πανεθνική ημέρα κινητοποίησης στις 19 Ιανουαρίου. Την ημέρα εκείνη, πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έκαναν πορεία κατά της αύξησης της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 από τα 62 έτη και την επίσπευση της επιμήκυνσης της καταβολής εισφορών για πλήρη συνταξιοδότηση.
«Η μεταρρύθμιση αυτή είναι άδικη και σκληρή», δήλωσε ο Λικ Φαρ, γενικός γραμματέας του συνδικάτου δημοσίων υπαλλήλων UNSA. «Η αύξηση (της ηλικίας συνταξιοδότησης) στα 64 είναι οπισθοδρομική, κοινωνικά».
Προβλήματα σε τρένα και σχολεία στη Γαλλία
Μόλις περίπου ένα στα τρία τρένα υψηλής ταχύτητας TGV πραγματοποιούσε σήμερα δρομολόγια και ακόμα λιγότερα τοπικά και περιφερειακά τρένα, ενώ σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν στο μετρό του Παρισιού.
Οι μισοί από τους δασκάλους πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα απεργήσουν, σύμφωνα με το συνδικάτο τους, ενώ στην κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια και άλλους κλάδους, όπως τα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα, που σήμερα μετέδιδαν μουσική αντί για το συνηθισμένο τους πρόγραμμα. Η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας ήταν μειωμένη κατά 4,4%, ή κατά 2,9 GW, καθώς απεργούσαν επίσης οι εργαζόμενοι σε πυρηνικούς αντιδραστήρες και θερμοηλεκτρικά εργοστάσια, σύμφωνα με στοιχεία από τον όμιλο εταιριών κοινής ωφελείας EDF.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι περισσότεροι Γάλλοι αντιτίθενται στη μεταρρύθμιση, αλλά ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η κυβέρνησή του σκοπεύουν να εμμείνουν στη θέση τους. 
Η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια και η παράταση της περιόδου καταβολής συνταξιοδοτικών εισφορών θα αποδώσει επιπλέον 17,7 δισεκ. ευρώ σε ετήσιες εισφορές, σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Εργασίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΙ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Με μπλόκα και πολύμορφες δράσεις συνεχίζουν τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά τους
Η ενίσχυση του μπλόκου της Καρδίτσας με νέα τρακτέρ και οι πολύμορφες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, απάντηση στον αυταρχισμό, στις συκοφαντίες και τον αποπροσανατολισμό της κυβέρνησης
Mε περισσότερες δυνάμεις, με νέα τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα ενισχύονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, με τους βιοπαλαιστές της υπαίθρου να απαντούν αγωνιστικά στις πιέσεις και τη συκοφαντία από την κυβέρνηση και άλλους μηχανισμούς.
Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Ομοσπονδίες που συντονίζουν τη δράση τους με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, ετοιμάζονται να στήσουν και νέα μπλόκα τις επόμενες μέρες, ενώ παράλληλα πραγματοποιούν σε όλη τη χώρα πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις.
Με αυτόν τον τρόπο δίνουν και απάντηση στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης που, όπως έκαναν και οι προκάτοχοί της, αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα, μοιράζει «ψίχουλα» στα πλαίσια των «δημοσιονομικών δεδομένων της χώρας», εξαπολύει συκοφαντικές επιθέσειςμιλώντας για «εθιμικές κινητοποιήσεις», ενώ παράλληλα εντείνει τον αυταρχισμό και την καταστολή σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών.
Αλλωστε, η πείρα που έχουν αποκτήσει οι βιοπαλαιστές αγρότες στον μακρύ και δύσκολο αγώνα για την επιβίωσή τους, επιβεβαιώνει ότι όχι μόνο δεν υπάρχουν «σωτήρες» που θα λύσουν τα προβλήματά τους, αλλά μόνο με τα τρακτέρ στους δρόμους και τον πανελλαδικά συντονισμένο αγώνα, τη συμπόρευση με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, κατάφεραν να αποσπάσουν συγκεκριμένα μέτρα που τους έδωσαν μικρή ανάσα. Αποτέλεσμα της αγωνιστικής τους πίεσης είναι, για παράδειγμα, το αφορολόγητο ή πρόσφατα τα μέτρα στήριξης που απέσπασαν οι μηλοπαραγωγοί της Αγιάς.
Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι παλεύουν να υπερασπίσουν το εισόδημά τους, που ροκανίζεται από την πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, υπηρετώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ της ΕΕ.
Στο επίκεντρο της πάλης τους βρίσκονται τα αιτήματα για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεσή τους, καθώς και για μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια, ουσιαστική επιδότηση των μέσων και εφοδίων και των ζωοτροφών.
Ταυτόχρονα, προκειμένου να σταματήσουν να είναι έρμαια των εμποροβιομηχάνων που εκμεταλλεύονται τον μόχθο τους και κερδοσκοπούν σε βάρος τους, αγοράζοντας σε εξευτελιστικές τιμές τα προϊόντα τους, ακόμα και κάτω του κόστους ή με το αίσχος των ανοιχτών τιμών, διεκδικούν κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
Διεκδικούν ακόμα προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, για να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο Ισραήλ χτες Τρίτη το πρωί δεκάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ στη Γιάφα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εισβολής του στρατού σε προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν στις 26 Γενάρη, ενώ το μεσημέρι εκατοντάδες νεαροί εργαζόμενοι από ισραηλινές νεοφυείς εταιρείες τεχνολογίας αιχμής διαδήλωσαν κατά των δικαστικών μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση Νετανιάχου παρά τις έντονες αντιδράσεις των περισσότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Νωρίτερα χτες το πρωί Αραβες κάτοικοι της συνοικίας Τζάμπιλ Μουκάμπιρ της Ιερουσαλήμ συμμετείχαν σε γενική απεργία αφού προηγουμένως συγκρούστηκαν με Ισραηλινούς στρατιώτες που κατεδάφισαν σπίτι Παλαιστινίων στην περιοχή με τη δικαιολογία ότι ήταν «αυθαίρετο».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Απεργίες και συντονισμός δράσεων
Στους δρόμους του αγώνα για καλύτερα σχολεία, αύξηση των δαπανών για την Εκπαίδευση, αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας, παλεύουν από σήμερα 1η Φλεβάρη δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε Αγγλία και Ουαλία, ξεκινώντας απεργιακές κινητοποιήσεις.
Σήμερα μπαίνει «λουκέτο» και στα μαθήματα πανεπιστημίων και κολεγίων, καθώς απεργεί το προσωπικό 70.000 εργαζομένων σε 150 βρετανικά ΑΕΙ.
Παράλληλα σταματούν τα περισσότερα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο, από τις συνεχιζόμενες απεργίες των σιδηροδρομικών υπαλλήλων που είναι μέλη των συνδικάτων ASLEF και RMT.
Επιπλέον, απεργούν τουλάχιστον 100.000 μέλη του Συνδικάτου Δημοσίων και Εμπορικών Υπηρεσιών σε πάνω από 120 κρατικές υπηρεσίες και υπηρεσίες.
Απεργίες ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν στις 6 και 20 Φλεβάρη τα πληρώματα ασθενοφόρων και οι εργαζόμενοι στα τηλεφωνικά κέντρα (ΕΚΑΒ) σε Αγγλία και Ουαλία.
Νέο κύμα κινητοποιήσεων ξεκινούν στις 6 και 7 Φλεβάρη δεκάδες χιλιάδες νοσηλευτές στην Αγγλία.
Απεργίες ξεκινούν το επόμενο διάστημα και οι πυροσβέστες του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι διεκδικούν μισθολογικές αυξήσεις που θα ξεπερνούν το 5% που τους προσφέρει μέχρι στιγμής η εργοδοσία.
Συντονισμός της απεργιακής δράσης πολλών κλάδων εργαζομένων προγραμματίζεται για τις 6 Φλεβάρη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ιστορία δεν παραποιείται! Τιμή, δόξα, ευγνωμοσύνη & αιώνια μνήμη, στους ηρωικούς νεκρούς του Κόκκινου Στρατού!
200 ημέρες. 2.000.000 νεκροί. 90.000 αιχμάλωτοι.
Τόσο αίμα χρειάστηκε, για να... συντριβεί η Χιτλερική μηχανή, σε μία μόνο Ρωσική περιοχή και ν΄ αρχίσει η προέλαση του Κόκκινου Στρατού, που θ΄ απελευθέρωνε τον κόσμο, απ΄τον ναζισμό.
Στο Στάλινγκραντ.
Στις 23 Αυγούστου του 1942, ημέρα Κυριακή, το μεσημέρι ξεκίνησε ο βομβαρδισμός της πόλης των 500.000 κατοίκων.
100.000 βόμβες μετέτρεψαν σε ερείπια την πόλη και σκότωσαν πάνω από 100.000 . Μία κόλαση φωτιάς. Καιγόταν ακόμη και ο Βόλγας και ο αέρας, πάνω απ΄αυτόν.
Οι Γερμανοί κατέλαβαν το οίκημα "Πάβλοβα" της οδού "Σοβιετικής 39" και το μετέτρεψαν σε αρχηγείο της 6ης Στρατιάς, υπό τον Στρατηγό Πάουλους.
Αμέσως ξεκίνησε και η αντίσταση της πόλης.
Επί 58 ημέρες δίνονταν μάχες σπίτι-σπίτι. Για κάθε τετραγωνικό μέτρο γης έπεφταν 1000 σφαίρες, από το ύψωμα102, εκεί, που σήμερα δεσπόζει το άγαλμα της Μητέρας Πατρίδας. Για μερικά χρόνια εκεί δεν φύτρωνε ούτε χορτάρι.
Η παράδοση της Γαλλίας στον Χίτλερ έγινε, μέσα σε 38 ημέρες. Οι Γερμανοί στο Στάλινγκραντ, μέσα σε 38 ημέρες, μπόρεσαν να περάσουν, από την μία πλευρά του δρόμου, στην απέναντι.
Οπως έγραψε ένας Γερμανός στρατιώτης, η επίθεση μετριώταν με πτώματα και όχι με μέτρα.
Ενας μόνον ελεύθερος σκοπευτής, ήρωας της Σοβιετικής Ενωσης, ο Βασίλι Ζάιτσεφ σκότωσε, από τις 10 Νοεμβρίου-17 Δεκεμβρίου, 225 Γερμανούς, εκ των οποίων οι 11 ήταν οι καλύτεροι σκοπευτές των Γερμανών.
19 Νοεμβρίου ξεκίνησε η αντεπίθεση του Κόκκινου Στρατού με την επιχείρηση "Ουρανός". Οι Γερμανοί εγκλωβίστηκαν μέσα σ΄ένα δαχτυλίδι, αποκομμένοι από προμήθειες σε όπλα και τρόφιμα. Σε συνδυασμό με την λάσπη, το κρύο και τα χιόνια του βαρύτατου χειμώνα πέθαιναν, από πείνα και κρύο.
Στις 24 Ιανουαρίου του 1943 ο Πάουλους ζητεί απ΄ τον Χίτλερ να παραδοθεί. Η απάντηση ήταν να τον προβιβάσει σε Αρχιστράτηγό και να του υπενθυμίσει ότι κανείς αρχιστράτηγος δεν έχει παραδοθεί ποτέ!
31 Ιανουαρίου στο κέντρο του Στάλινγκραν μπαίνει η 64η Στρατιά του στρατηγού Σούμιλοφ. Το ραδιογράμμα, που έφτασε στις 7.30 π.μ. στο Γερμανικό Αρχηγείο, από την 6η στρατιά έγραφε "Οι Ρώσοι είναι στην είσοδο του κτιρίου. Τα παρατάμε! Συνθηκολογούμε!".
Στο Σεν Μόριτζ, όπου ο πρίγκιπας Οτο φον Μπίσμαρκ, πρεσβευτής της Γερμανίας, στην Ιταλία, χαλάρωνε με την σύζυγό του, έλαβε ένα τηλεφώνημα: "Σταμάτα να χορεύεις! Το Στάλινγκραντ έπεσε"!
Τα νέα βρήκαν τον Χίτλερ, στην φυλασσόμενη "Φωλιά του Λύκου", πάνω από ένα πιάτο σούπα. Δεν αντέδρασε. Κοίταζε μόνο για ώρα το πιάτο του. Ξέσπασε την άλλη ημέρα βρίζοντας τον Πάουλους που δεν αυτοκτόνησε!
Ο Γκέμπελς ανέλαβε το δύσκολο καθήκον να παρουσιάσει την ήττα, στον Γερμανικό λαό, κρύβοντας την πραγματικότητα.
"Η Ανώτατη Διοίκηση της Βέρμαχτ δηλώνει ότι η μάχη για το Στάλινγκραντ έχει τελειώσει. Πιστή στο καθήκον της, η 6η Στρατιά του Στρατάρχη Paulus καταστράφηκε ολοσχερώς από ανώτερες εχθρικές δυνάμεις. Αλλά αυτή η θυσία δεν είναι μάταιη. Ο στρατός πέθανε για να ζήσει η Γερμανία" ανέφερε η ανακοίνωση.
Κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος. στην χώρα.
Ήταν 2 Φεβρουαρίου του 1943.
Τίποτα δεν ξεχνιέται! Κανείς δεν ξεχάστηκε! Η Ιστορία δεν παραποιείται! Τιμή, δόξα, ευγνωμοσύνη και αιώνια μνήμη, στους ηρωικούς νεκρούς του Κόκκινου Στρατού!
https://www.youtube.com/watch?v=sZ4DHxejFxI



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ξεχνάμε για τα Ίμια...
Συμπληρώθηκαν 27 χρόνια από τη νύχτα των Ιμίων αλλά καθώς με την πάροδο του καιρού “εξασθενεί” η μνήμη καλό είναι να μην ξεχνάμε όλα όσα συνόδευσαν εκείνη την εθνική τραγωδία με αποκορύφωμα το γνωστό “ευχαριστώ” του Κ. Σημίτη προς την Αμερική, και το γκριζάρισμα του Αιγαίου...
Αρκεί να θυμηθούμε τη δήλωση εκείνης της βραδιάς από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον: “Μίλησα με τον πρόεδρο και την πρωθυπουργό της Τουρκίας και το νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας. Τους ζήτησα να απομακρύνουν τις δυνάμεις τους από το νησάκι αυτό και να βρουν διπλωματική λύση στο θέμα. Η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν πολλά κοινά. Έχουν να ωφεληθούν πολλά από τη συμφιλίωση τους. Υπάρχουν άλλα σημαντικά ζητήματα στην περιοχή που επηρεάζουν τα συμφέροντα των δύο μερών ώστε να αφήσουν το μικρό αυτό κομμάτι γης να δημιουργήσει μεγάλη μεταξύ τους κρίση. Οι ΗΠΑ κάνουν ό,τι είναι δυνατόν. Ελπίζω ότι η ένταση θα αποκλιμακωθεί στις επόμενες 24 έως 48...”
Το “μικρό αυτό κομμάτι γης” λοιπόν που δεν ...έπρεπε να σταθεί εμπόδιο. Και κάπως έτσι από τότε το “μικρό κομμάτι” μεγάλωσε και -μετά το “ευχαριστώ” Σημίτη- γκριζοποιήθηκε σχεδόν όλο το Αιγαίο ενώ η “σχολή ΕΛΙΑΜΕΠ” εξακολουθεί να δίνει τον τόνο...
Για εκείνη τη βραδιά, ο τότε διοικητής της ΕΥΠ ναύαρχος Λ. Βασιλικόπουλος έκανε και μια συγκλονιστική αποκάλυψη που παραμένει ακόμη αναπάντητη. Ο ίδιος ήταν στη Βουλή αλλά έξω από την αίθουσα συσκέψεων. “Ο κ. Σημίτης ευθύς εξαρχής δεν θέλησε να εμπλέξει την ΕΥΠ. Το γιατί ας ερωτηθεί ο ίδιος. Τι ήταν εκείνο που τον εμπόδισε να κάνει αυτό που γίνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου, δηλαδή ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών καλείται και ενημερώνει όταν οι καταστάσεις φτάσουν στο απροχώρητο. Κάτι τέτοιο ουδέποτε έγινε. Μάλιστα όταν εγώ ο ίδιος πλέον αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της καταστάσεως προσπάθησα να πλησιάσω, με ευχαρίστησε και μου είπε “δεν με χρειάζεται”. Αυτό ας το εξηγήσει ο ίδιος...”. Μέχρι σήμερα ο κ. Σημίτης δεν έχει απαντήσει...
Όσο για την κατάσταση εντός της κυβέρνησης, στρατιωτικός συντάκτης της εποχής αποκάλυψε ότι, στις 2 τα ξημερώματα, ο τότε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας “είχε ξαπλώσει να ξεκουραστεί. Κι όταν μπήκαμε μέσα και του είπαμε “ακούσαμε αυτό”, μας κοίταγε και μας έλεγε “καλά εντάξει, τι είναι αυτά που μου λέτε...”
Και την ίδια ώρα σε τηλεοπτικό πάνελ ο βουλευτής και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Καψής έλεγε: “Είμαι πολύ αισιόδοξος. Στο μυαλό μου διεγράφη ήδη πώς θα γίνει η αποκλιμάκωση. Άλλωστε λόγω της καταιγίδας που υπάρχει δεν νομίζω ότι θα γίνει τις επόμενες ώρες οτιδήποτε. Μετά θα υπάρξει αποκλιμάκωση...”