Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Πεμπτη 2 Φεβρουαριου 2023


«Οι Γερμανοί Πράσινοι είναι κατά των πυρηνικών σταθμών,

αλλά υπέρ ενός πυρηνικού πολέμου..."

Vincenzo Costa -Καθηγητής στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Vita-Salute San Raffaele, όπου διδάσκει "Φαινομενολογία" και Φαινομενολογία της εμπειρίας



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1806. 

Ο Γιάννης (Ζορμπάς) ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ 

(μικρός αδελφός του Θεόδωρου) 

πολιορκείται με 6 κλέφτες στη Μονή Αιμυαλών Δημητσάνας 

από Τούρκους 

μετά από προδοσία Ηγουμένου. 

Στην έξοδο που επιχείρησαν σκοτώθηκαν όλοι.

Παλούκωσαν τα κεφάλια τους. 

Ο Θεόδωρος διέφυγε σε Ζάκυνθο



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ρώμη, Φλεβάρης 1977: Την 1η Φλεβάρη 1977 μια ομάδα νεοφασιστών εισβάλει στο πανεπιστήμιο της Ρώμης και πυροβολεί αφήνοντας πίσω της βαριά τραυματισμένο έναν φοιτητή. Άμεσα, το πανεπιστήμιο καταλαμβάνεται. Την επόμενη μέρα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, πυρπολούνται τα γραφεία της νεοφασιστικής νεολαίας στην οδό Sommacampagna. Λίγο αργότερα, στην πλατεία Indipendenza επεμβαίνουν οι ειδικές ασφαλίτικες δυνάμεις της αστυνομίας που -με ριπές μυδραλίων- διαλύουν τη διαδήλωση. Οι ένοπλοι σύντροφοι Paolo Tommasini και Leonardo (Daddo) Fortuna πέφτουν τραυματισμένοι, αφού πρώτα είχαν ανταποδώσει τους πυροβολισμούς. Πρώτος σωριάζεται ο Paolo ενώ ο Daddo γυρνάει πίσω και προσπαθώντας να τον φυγαδεύσει θα τραυματιστεί κι αυτός από τα αστυνομικά πυρά.

Αυτό το δραματικό γεγονός -που σηματοδότησε το ξέσπασμα της μεγάλης εξέγερσης του Κινήματος του 1977- αποθανατίστηκε σε φωτογραφίες από τον φωτογράφο Tano D’Amico, ο οποίος και τις διατήρησε κρυμμένες για τα επόμενα 20 χρόνια. Αυτές οι φωτογραφίες – και ιδιαίτερα μία- αποτυπώνουν μια πράξη εκπληκτικής γεναιοδωρίας, της ίδιας γεναιοδωρίας που σημάδεψε και έθρεψε τα συναισθήματα όλων εκείνων που συμμετείχαν σ' αυτό το Κίνημα”



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πώς βλέπουν οι Financial Times τον πόλεμο στην Ουκρανία μεταξύ Ρωσίας και Δύσης:

Από Ρωσική πλευρά - Ορθοδοξία, από την Αμερικάνικη πλευρά  - δολάρια και LGBT. 

Λοιπόν, θα συμφωνήσετε, είναι πολύ αποκαλυπτικό!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2/2/2023    -     4.00  π.μ.

- Η σημαντικότερη είδηση, σήμερα είναι αυτή της απελευθέρωσης και του πλήρους ελέγχου από τις μονάδες της Ομάδας Wagner του χωριού Σάκο και Βαντσέτι, βόρεια του Σολεντάρ και ήδη πλησιάζουν τη Νικολάγεφκα και το Κρασνοπόλγε. Χάρη σε αυτή την επιτυχία, στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανοίγεται ο δρόμος της προσέγγισης του Σέβερσκ από τη νότια πλευρά της πόλης, την ίδια στιγμή που άλλες ρωσικές στρατιωτικές μονάδες ήδη σφίγγουν τον κλοιό από τα ανατολικά και τα βόρεια.

- Λίγο βορειότερα, στη γραμμή των Σβάτοβο – Κρεμενάγια, οι ρωσικές δυνάμεις πέρασαν στην αντεπίθεση και ήδη έχουν μέσα σε μια μέρα απωθήσεις τις μονάδες των VSU κατά 1 χλμ προς τα δυτικά. Στις ιδιαίτερα σκληρές μάχες που διεξάγονται στην περιοχή, συμμετέχει η 144η Μεταφερόμενη Μεραρχία Τυφεκιοφόρων «Φρουράς» (Στγ: ο τίτλος «Φρουράς» είναι τιμητικός και απονέμεται από το ρωσικό κράτος σε στρατιωτικές μονάδες με ιδιαίτερες επιτυχίες στα πεδία των μαχών). Οι μονάδες των VSU απωθήθηκαν από το μεγάλο και το μικρό φαράγγι κοντά στην κωμόπολη Ζουράφκα.

- Στις περιοχές δυτικά του Ντονιέτσκ, είχαμε μέσα στην πόλη του Αρτιόμοφσκ προώθηση των μονάδων των Wagner στη συνοικία Ζαμπάχμουτκα, στο ανατολικό τμήμα της πόλης, αλλά και στο Μιασοκομπινάτ (εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος) στο ΝΑ τμήμα. Επίσης περιήλθε υπό μερικό έλεγχο πυρός των ρωσικών δυνάμεων ο αυτοκινητόδρομος Αρτιόμοφσκ – Κονσταντίνοφκα, κάτι που διευκολύνει την κίνηση των ρωσικών στρατευμάτων προς το χωριό Κράσνογε, δυτικά του Αρτιόμοφσκ, που ολοκληρώσει, επί της ουσίας, τον επιχειρησιακό κλοιό της πόλης. Στα βόρεια του Αρτιόμοφσκ, συνεχίζεται η προώθηση των μονάδων των Wagner προς την Παρασκόβιεφκα, ενώ στην Κράσναγια Γκορά έχουν ήδη εδραιωθεί στο βόρειο τμήμα του χωριού και συνεχίζουν την προώθησή τους.

- Στην κατάσταση στο Αρτιόμοφσκ αναφέρθηκε χτες το πρωί σε εμφάνισή του στο 1ο ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι ο αντισυνταγματάρχης ε.α. από τη ΛΔ Λουγκάνσκ, Αντρέι Μάροτσκο. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, είναι πλέον αδύνατη η οργανωμένη αποχώρηση των μονάδων των VSU από την πόλη (εάν και όποτε αποφασιστεί), αφού πλέον όλοι οι αυτοκινητόδρομοι που οδηγούν εκεί από άλλες πόλεις βρίσκονται υπό τον έλεγχο πυρός των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

- Στο μέτωπο Ουγκλεντάρ – Περιφέρειας Ζαπορόζιε υπήρξαν κυρίως μάχες θέσεων, χωρίς η γραμμή διαχωρισμού να μεταβληθεί σημαντικά. Ειδικότερα στην περιοχή του Ζαπορόζιε, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν διασπάσει πλήρως την 1η γραμμή άμυνας των VSU, και εν μέρει τη 2η (απομένει και η 3η, που είναι ακριβώς έξω και μέσα στην πόλη του Ζαπορόζιε). Οι επιτυχίες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή του Ουγκλεντάρ, υποχρεώνουν τις VSU να αποστέλλουν ενισχύσεις από άλλες περιοχές, ώστε να κρατήσουν την πόλη. Η κίνηση που παρατηρήθηκε χτες, με μεταφορά δυνάμεων από το Ιζιούμ (Περιφέρεια Χαρκόβου) είχε τελικό προορισμό το Ουγκλεντάρ. Η μείωση των εφεδρειών, όμως (και εντέλει των μάχιμων δυνάμεων) στο «βόρειο» μέτωπο, έδωσε την ευκαιρία στις ρωσικές δυνάμεις να προωθηθούν κι εκεί.

- Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, πλέον, οι VSU, πέρα από την έλλειψη ικανού αριθμού οπλικών συστημάτων, είναι το τεράστιο έλλειμμα σε έμψυχο δυναμικό. Η αλόγιστη σπατάλη του κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Κιέβου, σε συνδυασμό με τη δραματική μείωση του πραγματικού πληθυσμού της χώρας (ο οποίος στα ελεγχόμενα από το καθεστώς του Κιέβου τμήματα φτάνει μόλις και μετά βίας τα 20 εκατομμύρια ψυχές), έχει στερήσει πλέον από τις VSU τη βασικότερη πηγή ανατροφοδότησης των δυνάμεών τους. Γι’ αυτό άλλωστε και εμφανίζεται πλέον ένας μεγάλος αριθμός ξένων μισθοφόρων (μεγάλο μέρος των οποίων είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί, κυρίως από χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ). Σιγά-σιγά το «μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό» θα έχει μετατραπεί, με ευθύνη των ίδιων των χωρών που το αποφάσισαν, «μέχρι και τον τελευταίο ΝΑΤΟϊκό στρατιώτη» (τουλάχιστον εντός των συνόρων της σημερινής Ουκρανίας)…

- «Νότιο» μέτωπο (Περιφέρεια Χερσώνας): Εδώ αποτράπηκε από τις ρωσικές δυνάμεις άλλη μία προσπάθεια απόβασης ομάδας Ουκρανών στρατιωτικών στην αριστερή (ανατολική) όχθη του Δνείπερου, στην περιοχή της λίμνης Κρούγκλικ. Από τα ρωσικά πυρά εξουδετερώθηκαν περί τους 10 Ουκρανοί στρατιωτικοί, ενώ καταστράφηκαν και τα 2 ταχύπλοα σκάφη που χρησιμοποίησαν για την απόπειρά τους.

- Στο Κραματόρσκ η «εκπληκτική» δουλειά της αντιαεροπορίας των VSU φάνηκε για άλλη μία φορά, αφού βλήμα ουκρανικού αντιαεροπορικού συστήματος που βρίσκεται μέσα στην πόλη αναχαίτισε ρωσικό πύραυλο ακριβώς πάνω από πολυκατοικία. Από τα θραύσματα και των δύο πυραύλων σκοτώθηκαν τουλάχιστον 2 άμαχοι κάτοικοι και άλλοι 7 τραυματίστηκαν. Είναι το τρίτο γνωστό περιστατικό σε λιγότερο από 1 μήνα (έχουν προηγηθεί αυτά στο Ντνιεπροπετρόφσκ και το Χάρκοβο).



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χαλαρή ομοσπονδία με το Μαλί προτείνει ο πρωθυπουργός της Μπουρκίνα Φάσο

2/2/2023

«Κοιτάζαμε αλλού, ενώ συχνά η λύση είναι δίπλα μας», ανέφερε ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Μπουρκίνα Φάσο.

Ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Μπουρκίνα Φάσο πρότεινε τη δημιουργία μιας «ομοσπονδίας» ανάμεσα στη χώρα του και το Μαλί, χώρες που βρίσκονται αντιμέτωπες με την τζιχαντιστική βία και διοικούνται από στρατιωτικούς, οι οποίοι απαίτησαν την αποχώρηση των Γάλλων στρατιωτών από τα εδάφη τους.

«Μπορούμε να συστήσουμε μια χαλαρή ομοσπονδία, που μπορεί να προχωράει ενισχύοντας και σεβόμενη τις προσδοκίες των μεν και των δε στις χώρες τους», δήλωσε ο Απολινέρ Κιελέμ ντε Τεμπελά, σύμφωνα με μια ανακοίνωση για την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Μαλί χθες και προχθές, την οποία δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του.

«Οι προκάτοχοί μας επιχείρησαν ενώσεις, όπως η Ομοσπονδία του Μαλί, που δυστυχώς δεν είχαν διάρκεια. Όμως έδειξαν τον δρόμο», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην εφήμερη προσπάθεια δημιουργίας μιας ομοσπονδίας ανάμεσα στο Μαλί, τη Σενεγάλη, την Μπουρκίνα Φάσο και το Μπενίν (1959-1960), όταν αυτές οι πρώην γαλλικές αποικίες απέκτησαν την ανεξαρτησία τους.

Ο ίδιος υποστήριξε πως «είναι ένα σχέδιο που οφείλουμε να προσπαθήσουμε να ιχνηλατήσουμε κατά την περίοδο μετάβασης, επειδή αν οι πολιτικοί επανέλθουν στην εξουσία, αυτό θα είναι δύσκολο».

«Το Μαλί είναι μεγάλος παραγωγός βαμβακιού, κτηνοτροφικών και χρυσού. Η Μπουρκίνα Φάσο παράγει επίσης βαμβάκι, κτηνοτροφικά, χρυσό. Όσο ο καθένας κοιτάζει αλλού, δεν έχουμε τόσο πολύ βάρος, αλλά αν βάλουμε μαζί την παραγωγή του βαμβακιού, του χρυσού και της κτηνοτροφίας του Μαλί και της Μπουρκίνα Φάσο, αυτό θα γίνει μια δύναμη», υπογράμμισε.

«Ένας από τους λόγους για την επίσκεψή μου στο Μαλί, είναι πως διαπιστώσαμε πως για πολύ καιρό περάσαμε χρόνο κοιτάζοντας αλλού, ενώ συχνά οι λύσεις είναι ακριβώς δίπλα μας», υπογράμμισε, λέγοντας πως η «αληθινή επανάσταση» που διεξάγει το Μαλί αφότου ανέλαβε την εξουσία ο συνταγματάρχης Ασιμί Γκοϊτά το 2020 «ενέπνευσε» τους νέους ηγέτες της Μπουρκίνα Φάσο.

Η Μπουρκίνα Φάσο, θέατρο δύο στρατιωτικών πραξικοπημάτων το 2022, βρίσκεται από το 2015 σε ένα σπιράλ τζιχαντοφασιστικής βίας των μισθοφόρων της C.I.A., που εμφανίστηκε στο Μαλί μερικά χρόνια πριν και η οποία επεκτάθηκε πέρα από τα σύνορά του.

Το νέο στρατιωτικό καθεστώς που προήλθε από το πιο πρόσφατο πραξικόπημα της 30ής Σεπτεμβρίου 2022, υπό τον λοχαγό Ιμπραήμ Τραορέ, ζήτησε την αποχώρηση των 400 Γάλλων στρατιωτών των ειδικών δυνάμεων της επιχείρησης Desert Sabre, που έχουν ως έδρα την Ουαγκαντούγκου.

Πρόκειται για ένα σενάριο που θυμίζει εκείνο του γειτονικού Μαλί, όπου το στρατιωτικό καθεστώς που προήλθε από δύο πραξικοπήματα το 2020 και 2021 ώθησε τους Γάλλους στρατιώτες της δύναμης Barkhane να φύγουν από τη χώρα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ: ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ 

Τις 2 Φεβρουαρίου 1943, μετά από μισό χρόνο μαχών με ένταση που δεν είχε ξαναδεί μέχρι τότε η Ανθρωπότητα, η επίθεση των στρατευμάτων της ναζιστικής Γερμανίας και των συμμάχων της (Ιταλών, Ρουμάνων και Ούγγρων, αλλά και Γάλλων, Βέλγων, Ισπανών κ.ά.) κατά της πόλης του Στάλινγκραντ συντρίφτηκε από τον Κόκκινο Στρατό.

Επρόκειτο για μια αποφασιστική νίκη των Σοβιετικών, που άνοιξε τον δρόμο για τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών και την ύψωση της κόκκινης σημαίας με το σφυροδρέπανο πάνω από τα ερείπια του Βερολίνου.

Η φετινή επέτειος της νίκης στο Στάλινγκραντ προσλαμβάνει ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς επίκειται δημοψήφισμα για την επαναφορά του ιστορικού ονόματος της πόλης, που είχε αλλάξει το 1961 σε Βόλγκογκραντ, σε μια μίζερη και ανιστόρητη προσπάθεια της μετασταλινικής σοβιετικής ηγεσίας να απαλείψει κάθε αναφορά στον Στάλιν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα 1/2/2023 αποκαλύφθηκε η προτομή του Ιωσήφ Στάλιν μαζί με τους στρατάρχες Ζούκοφ και Βασιλέφσκι στα εδάφη του Μουσείου Πανοράματος Μάχης του Στάλινγκραντ με αφορμή την επέτειο της νίκης στη μάχη του Στάλινγκραντ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ

Από την σημερινη μεγάλη συγκέντρωση και καθιστική διαμαρτυρία - μπροστά στίς κλούβες των ΜΑΤ πού εχουν φράξει την Λεωφόρο Β.Σοφίας - των καλλιτεχνικων σωματείων και σπουδαστών των καλλιτεχνικων σχολών γιά την κατάργηση τού ΠΔ 85 του 2022 και της άρνησης του κούλη νά δεχτεί - επικαλούμενος ότι έχει υπουργικό συμβούλιο και αδυνατεί να να παραλάβει το ψήφισμα από αντιπροσωπεία των καλλιτεχνών - παραγγέλνοντας να το παραδώσουν στο πρωτόκολλο της Βουλής...

Σχολιο.- '' οι μπάτσοι πτυχιούχοι, εμείς ερασιτέχνες, να πιάσουμε τα γκλομπς ν' αφήσουμε τις τέχνες'' πολύ καλό σύνθημα !!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλέξης - παπατζής - Τσίπρας

«Θα απέχουμε από τις ψηφοφορίες».

Πρωτότυπο αλλά για ανόητους.

Επειδη εχει την εντύπωση ότι δεν θα φανεί ότι ψηφίζουν ιδια με ΝΔ στο 50% των Νομοσχεδίων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σατανισμός, «Ορθοδοξία», σεξολογία, βουντού... εναντίον του Ρωσικού «ιμπεριαλισμού»!

Θα παραμείνουμε Άνθρωποι πάση θυσία!...

Ο λεγόμενος "σατανισμός", πέρα κι έξω από τις ερμηνείες ή τις παρερμηνείες που προσδίδονται από όλες τις θρησκείες, θα μπορούσε να διατυπωθεί ως μια στάση ιεροσυλίας και καλλιεργημένα διεστραμμένα συναισθήματα, που συναντάμε κυρίως και στη λογοτεχνία μεταξύ παρακμιακών συγγραφέων.

Για ν' αποφύγουμε τις υπερβολικές κι απλοϊκές προσηλώσεις σε κάθε είδους θρησκευτικές αντιλήψεις όλων των θρησκειών, θα μπορούσαμε να εκφράσουμε την εξής διατύπωση για τον "σατανισμό":

Συνίσταται σε μια ιερόσυλη πρακτική, μια ηθική εξέγερση, ένα πνευματικό όργιο, μια παρέκκλιση που δεν είναι καθόλου ιδανική για όλες τις θρησκείες, αλλά και την κοινωνία, τις παραδόσεις, ήθη κι έθιμα κάθε λαού.

Εννιά πρώτες κυρίες κι ένας κύριος...

Το μεγάλο θεσμικό βήμα, η γιγαντιαία προοδευτική κατάκτηση κι υλοποίηση αυτών των μεγαλειωδών λαϊκών αγώνων για τα "ανθρώπινα δικαιώματα" έγινε από το ΝΑΤΟ όταν οι σύζυγοι των ηγετών είχαν ανάμεσά τους και τον σύζυγο ενός ηγέτη... στις 11 Ιούνη 2017 

Είναι σήμερα ένα βασικό συστατικό της πολιτικής της "νέας εποχής", της "νέας παγκόσμιας τάξης", του «Μετανθρωπισμού», δηλαδή της λεγόμενης "4ης Τεχνολογικής Επανάστασης", ή "ψηφιακής επανάστασης" και βασίζεται σε "μια απόλαυση που μετριάζεται από το φόβο". Μια διανοητική πρόκληση στην κοινωνία, που εμφανίζεται ως "δικαιωματισμός", προστασία "ατομικών δικαιωμάτων", έως τις άσεμνες και γκροτέσκες πρακτικές των προκλητικών παρελάσεων όσων επικαλούνται "ελευθερίες" για τα άτομα με ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις. Ένα συστατικό που εμφανίζεται "πρόοδος", "εκσυγχρονισμός" της κοινωνίας, τόσο από τα νέο-ναζιστικά κινήματα, όσο και για την "αριστερά της εποχής μας", την ευρωπαϊκή Νατοϊκή αριστερά".

Για τους θρησκευόμενους -όλων των θρησκειών-, συνίσταται στη μη τήρηση των ηθικών εντολών των θρησκειών». Εμφανίζεται, μάλιστα σήμερα από ιεράρχες του καθολικισμού και σχισματικής "ορθοδοξίας" ως "μεταφυσικός σατανισμός", μια αναγκαία ιερή εξέγερση. Ένας αναγκαίος "εκσυγχρονισμός του Χριστιανισμού", που θα επιθυμούσε κι ο Χριστός. Μια εξέγερση του ανθρώπου ενάντια στον Θεό, χάρη στην οποία ο άνθρωπος θα γίνει θεός στη γη.

Έτσι, απέναντι στα νέα ήθη και της λεγόμενης "ορθόδοξης" εκκλησίας των ΟυκροΝαζί, με τη σχισματική πολιτική του "πατριάρχη" Βαρθολομαίου, αξίζει να σημειώσουμε τα νέα ήθη της "νέας ορθοδοξίας" και την βίαια επιβολή "ενότητας παγκόσμιων θρησκειών" για "παγκόσμια θρησκεία", με στόχο τα ήθη κι έθιμα, τις παραδόσεις (πολιτιστικές, κοινωνικές, ενδυμασίας, διατροφής κ.α.π.) των λαών.

Σχετικά με τον "σατανισμό" και τη σχισματική νέα ουκρανική "ορθόδοξη" εκκλησία, την οποία δημιούργησε ο Δημήτριος Αρχοντώνης, πρώην αξιωματικός του Τουρκικού στρατού και σήμερα πατριάρχης Κωνσταντινούπολης, αποφεύγουμε τα σχόλια και παραθέτουμε μια "θεία λειτουργία" αυτής της "εκκλησίας" του παπικού Βαρθολομαίου, ώστε να βγάλει τα συμπεράσματά του ο αναγνώστης:

Τα νέα όπλα των ΟυκροΝαζί για την αντιμετώπιση του Ρωσικού «ιμπεριαλισμού»... κάτι προς "σατανισμό" οδηγούν κι αυτά;

Η Ουκρανή πρώην σεξολόγος Ολεσίγια Ιλάστσουκ, που διορίστηκε πρεσβευτής της Ουκρανίας στη Βουλγαρία από τον ηγέτη της "Ευρωπαϊκής-Νατοϊκής Αντίστασης" εναντίον του Ρωσικού ιμπεριαλισμού, δίνει τον δικό της επιστημονικό αγώνα εναντίον του δικτάτορα Πούτιν, με τη βοήθεια της… βουντού μαύρης μαγείας!

Έτσι, η ίδια ενημερώνει για τον αγώνα της υπέρ της δημοκρατίας με τα "νέα όπλα"! Κι αυτό το νέο υπέρ-όπλο της "πολιτισμένης" δύσης πρέπει πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι Νατοϊκές κυβερνήσεις. Όπου να 'ναι να έχουμε το θάνατο του Πούτιν από τις βελόνες βουντού της πάλαι ποτέ σεξολόγου των ΟυκροΝαζί. Γράφει:

«Τώρα έρχομαι στην κούκλα και της βάζω μια φουρκέτα…

Και γίνεται λίγο πιο εύκολο για την ψυχή να μη σταματήσει ούτε ένα δευτερόλεπτο και να κάνει τη δουλειά όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται»

Μήπως η Σακελλαροπούλου θα μπορούσε να ζητήσει εκπαίδευση ειδικών στην αποικία Ελλάδα, για τα νέα όπλα του συντρόφου της κοκαϊνομανή κλόουν Ζελένσκι, ώστε να πάψουν κι οι απειλές από τη Νατοϊκή κι Ευρωπαϊκή μας σύμμαχο Τουρκία;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



N Α Ι ..... Ν Α Ι...

Υπέροχα νέα!!!!!

Ένα πρώτο επίσημο γερό κρατικό χτύπημα ενάντια στα δολοφονικά εμβόλια και τους παρασκευαστές των.

Υψηλόβαθμες ταϊλανδέζικες υπηρεσίες, μεταξύ άλλων και ο σύμβουλος του βασιλιά, διεξήγαγαν μία συνομιλία με τον καθηγητή Sucharit Bhakdi και είναι πια αποφασισμένες να ακυρώσουν τα συμβόλαια με την Pfizer.

Η βασιλική οικογένεια προειδοποιήθηκε ότι η πριγκίπισσα κατά πάσα πιθανότητα κατέληξε λόγω του εμβολίου.

Ο Bhakdi λέει στην ομιλία του:

" Μετά από τρία χρόνια είχα πρώτη φορά την ευκαιρία να συνομιλήσω με υψηλόβαθμους συμβούλους της κυβέρνησης. Είχα την ευκαιρία να καταθέσω ότι η Κοβιτ ατζέντα ήταν ψεύτικη, καθώς και με βάση αποδείξεων ότι τα εμβόλια ήταν απάτη.

Ο ευρωπαϊκός οργανισμός φαρμάκων ανακοίνωσε επίσημα ότι ουδέποτε έγιναν κλινικές μελέτες και πως ουδέποτε θεωρήθηκαν ως κάτι αναγκαίο".

Η Ταϊλάνδη είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως η οποία θα ακυρώσει τα συμβόλαια με τις φαρμακοβιομηχανίες. 

Αυτό σημαίνει ότι η Pfizer Biontec θα πρέπει να επιστρέψει στην κυβέρνηση της Ταϊλάνδης όλα τα δισεκατομμύρια που εισέπραξε και επιπλέον να αποζημιώσει τους πολίτες που υπέστησαν οποιοδήποτε βλάβη.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΑ.... 

Χάρη σε αυτόν τον υπέροχο, ακούραστο άνθρωπο - επιστήμονα!!!

Σχολιο.- Νταξ.. προσπάθησε ο έντιμος επιστήμονας να πει πέντε πράματα στους βασιλιάδες της χώρας του αλλά ούτε κατά διάνοια έχουν γίνει αυτά που γράφονται στα πληκτρολόγια μας...

ΥΓ: κατ' αρχάς ΚΑΙ αυτή η βασιλική οικογένεια είναι μέσα στη γκλομπαλιστική αλήτ....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο βασικός κατήγορος της Κιβωτού και του πατέρα Αντωνίου  παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα γιατί χρηματίστηκε!!! Και τώρα τι;;;

Σχολιο.- Στην  Αμερική το οργανωμένο έγκλημα το λένε Μαφία…

Στην Ιταλία Καμόρα…

Στην  Ελλάδα Κυβέρνηση….



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εντυπωσιακές για τους Ρώσους είναι οι εξελίξεις στα μέτωπα της Ουκρανίας αφού στο μέτωπο του Σβάτοβο ξεκίνησαν να προωθούνται προς την Λίμαν και στο μέτωπο του Σεβέρσκ κατέλαβαν τις πόλεις Sacco και Vanzetti με αποτέλεσμα να αποκοπούν οι εφοδιασμοί των Ουκρανών στα νότια της πόλης



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απόφαση σταθμός από Πρωτοδικείο Καβάλας για δανειολήπτη στεγαστικού: "Το fund ΔΕΝ έχει εξουσία & ΔΕΝ νομιμοποιείται να κατάσχει"!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντως αυτό το άνοιγμα στο κέντρο στον Καρατζαφέρη,δείχνει και πως αντιλαμβάνεται το κέντρο ο Μητσοτάκης μπουχαχαχαχαχαχαχα

Φιλελεύτεροι δημοκράτες ψηφοφόροι της νουρδού,ρουφήχτε λίγο ένα τρομπόνι να δω κάτι



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τους λάτρεις της στατιστικής μετά και το σκάνδαλο Θεοδωρικάκου η Νέα (Δημοκρατία-ο Χριστός και η Παναγία να την κάνουν) Είναι το πρώτο κόμμα παγκοσμίως που όλοι οι υπουργοί της είναι εμπλεκόμενοι σε σκάνδαλο και δεν έχει παραιτηθεί κανείς.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά από 13 χρόνια μνημονίων που μπήκαμε για να σωθούμε αλλά δεν σωθήκαμε και βγήκαμε αλλά δεν βγήκαμε και που χρωστάγαμε 340 δις και τώρα χρωστάμε 400

Και ναι...είμαστε ο πιο ηλίθιος λαός του εξερευνημένου σύμπαντος



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταργήθηκε επιτέλους ο αισχρός νόμος του Τσίπρα;

Έχετε την εντύπωση ότι οι Τούρκοι λιμενικοί πήγαν να “προστατεύσουν” τους Τούρκους ψαράδες που ψάρευαν παράνομα στην Ελλάδα; 

Ή μήπως πήγε γιατί η χώρα μας επί κυβέρνησης Τσίπρα ψήφισε νόμο που έλεγε ότι ΔΕΝ είναι παράνομο τα τουρκικά αλιευτικά να ψαρεύουν στα Ελληνικά νησιά; 

Η κυβέρνηση γνωρίζει την ύπαρξη αυτού του εγκληματικού νόμου εδώ και δυο χρόνια που αποκαλύφτηκε στα ΜΜΕ. 

Και το είχαμε κάνει κεντρικό θέμα σε αρκετές εκπομπές στα Παραπολιτικά. 

Και ερωτώ ξανά: 

Καταργήθηκε αυτός ο νόμος ή υπάρχει ακόμα σε ισχύ;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΕΠΑΜ είναι το μοναδικό κόμμα που μιλάει ακόμα για το Χρέος και την άμεση 100% διαγραφή του, ως παράνομο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα λοιπά περιφερειακά #κανάλια και #ραδιόφωνα ανά την #Ελλάδα, ΔΕΝ ενδιαφέρονται;;;

Οι ακροατές τους, αρκούνται στο να πληρώνους ληστρικούς #λογαριασμούς ηλεκτρικού;;;

ΚΑΖΑΚΗΣ: ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποκάλυψη Ντάσκα: Δικαστίνα πήρε στον πλειστηριασμό σπίτι οικογένειας με 4 ανήλικα παιδιά!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευρώπη αναπνέεις ? Ήρθε η ώρα να ετοιμάσουμε το δέκατο πακέτο κυρώσεων

Το Ευρω Κοινοβούλιο ζητά περισσότερες κυρώσεις:

«Το Ευρω Κοινοβούλιο καλεί τις χώρες της ΕΕ να εγκρίνουν το 10ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας το συντομότερο δυνατό και να προτείνουν ενεργά νέες κυρώσεις κατά νέων τομέων και φυσικών προσώπων. 

Ο κατάλογος κυρώσεων θα πρέπει να επεκταθεί, για να συμπεριλαβει ρωσικές εταιρείες που εξακολουθούν να είναι παρούσες στην ευρωπαϊκή αγορά, όπως η Lukoil και η Rosatom."



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βλαντιμίρ Πούτιν: 

Τώρα, δυστυχώς, βλέπουμε ότι η ιδεολογία του ναζισμού, στη σύγχρονη πια μορφή της, στη σύγχρονη έκφανσή της, δημιουργεί και πάλι άμεσες απειλές για την ασφάλεια της χώρας μας. Είμαστε και πάλι αναγκασμένοι να αποκρούσουμε την επιθετικότητα της συλλογικής Δύσης. Απίστευτο, αλλά αληθινό! 

Απειλούμαστε ξανά με τα γερμανικά τανκς - "Leopard", - πάνω στα οποία υπάρχουν σταυροί, και πάλι θα πολεμήσουν με τη Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας, με τα χέρια του στερνοπαιδιου του Χ!τλερ, τα χέρια των οπαδών του Μπαντέρα.

Γνωρίζουμε πως, παρά τις προσπάθειες της επίσημης, ουσιαστικά πουλημενης προπαγάνδας των δυτικών ελίτ που δεν είναι φιλικές προς εμάς, έχουμε πολλούς φίλους, σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής ηπείρου, της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης. Αλλά όσοι παρασύρουν τις ευρωπαϊκές χώρες σε έναν νέο πόλεμο με τη Ρωσία, που προσδοκούν να νικήσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης, προφανώς δεν καταλαβαίνουν ότι ένας σύγχρονος πόλεμος με τη Ρωσία θα είναι τελείως διαφορετικός για αυτούς. 

Δεν στέλνουμε τα τανκς μας στα σύνορά τους, αλλά έχουμε με τί να απαντήσουμε και δεν θα τελειώσει η υπόθεση με την χρήση τεθωρακισμένων. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι.

Για όσους μας απειλούν, προφανώς, δεν καταλαβαίνουν μια απλή αλήθεια - όλος ο λαός μας, όλοι εμεις, μεγαλώσαμε και εμποτιστηκαμε μέσω του μητρικού μας γάλακτος με τις παραδόσεις του λαού μας, της γενιάς των νικητών. Και είναι αυτο που κάνει τη Ρωσία να ξεχωρίζει, μας κάνει δυνατούς, σίγουρους για τον εαυτό μας, για τη δίκιο μας και για τη νίκη μας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπειας, Σεργκέι Ναρίσκιν: 

Οι Αμερικανοί πρέπει να καταβάλλουν όλο και περισσότερες προσπάθειες για να κρατήσουν τις χώρες της συμμαχίας σε ευθυγράμμιση με την επιθετικότητα του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας. 

Βλέπουμε ξεκάθαρα πως μόλις κάποιος από τους συμμάχους δείξει αμφιβολίες, ακαριαία μπαίνει στη θέση του από το σκληρό χέρι. 

Για παράδειγμα, αυτό συνέβη με τις προσπάθειες του Όλαφ Σολτς να εκφράσει κάποιες αμφιβολίες και κάπως να σταθει λίγο μακριά από την ιδέα της ενισχύσης της θέσης της Γερμανίας στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Αν μιλάμε για την Ρωσία, τότε φυσικά και δεν θα θέλαμε να κάνουμε πόλεμο μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό. Κατανοούμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Ουκρανίας είναι κανονικοί άνθρωποι, οι οποίοι θέλουν να ζήσουν μια ειρηνική ζωή, αλλά αυτοί οι άνθρωποι έχουν γίνει όμηροι και θύματα του ολοκληρωτικού καθεστώτος του Κιέβου. Θύματα της επιθετικής πολιτικής του ΝΑΤΟϊκού μπλοκ. Μια πολιτική που σήμερα αποτελεί την κύρια απειλή για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ευρώπη και όχι μόνο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαβρόφ - στο ερώτημα "Πότε θα τελειώσει η ειδική στρατιωτική επιχείρηση?":

Το καθήκον εμάς των διπλωματών, όπως και των στρατιωτικων μας, οι οποίοι μάλλον δεν σκέφτονται το πότε θα τελειώσει (η ΕΣΕ), είναι η διασφάλιση της ανεξαρτησίας μας, της ανεξαρτησίας των ανθρώπων μας.

Οι στρατιωτικοί μας δηγούνται από την επιθυμία να κάνουν τη δουλειά τους με ακρίβεια, γρήγορα και ελαχιστοποιώντας τις απώλειες. Και όσο πιο ενεργά τους υποστηρίζουμε, τόσο πιο γρήγορα ο κόσμος θα καταλάβει ότι αυτό πρέπει να τελειώσει. Πρεπει ομως να τελειώσει μόνο στην περιπτωση που θα παρατηρήσουμε την παύση των προσπαθειών της επίμονης γραμμής της Δύσης να μην τελειώσει ποτέ όλο αυτό, μέχρι να θεωρήσει ότι οι όποιες απειλές για την ηγεμονία τους έχουν εξαλειφθεί. 

Σε αυτό το στάδιο, ενεργούμε, όπως υποσχέθηκαν οι δυτικοί συνάδελφοί μας, σύμφωνα με το μοντέλο – «πρέπει να υπάρξει νίκη στο πεδίο της μάχης». Αυτή η φόρμουλα ειναι δική τους. Όλοι θέλουμε να τελειώσει, αυτό ομως που έχει σημασία εδώ δεν είναι ο παράγοντας χρόνος, αλλά η ποιότητα των αποτελεσμάτων που θα παρέχουμε στους ανθρώπους μας, σε εκείνους τους ανθρώπους που θέλουν να παραμείνουν μέρος της ρωσικής κουλτούρας και στους οποίους η χούντα του Κιέβου για πολλά χρόνια, τους στερουσε κάθε τι ρωσικό... 

Βρισκόμαστε στο επίκεντρο μιας γεωπολιτικής μάχης. Εδω δεν χωρανε αμφιβολίες. Και ολοι αυτοί που λύνουν προβλήματα πρακτικής φύσεως στην πρώτη γραμμή, κάνουν το πιο σημαντικό. Είναι ήρωες και τα κατορθώματα που επιτελούν είναι επίσης κατορθώματα στο όνομα του μέλλοντος της ανθρωπότητας, που θα αποτρέψουν τη δημιουργία συνθηκών για πλήρη ηγεμονία των ΗΠΑ.

Σχολιο.- Η ελαχιστοποιηση των απωλειών κάτι που καμιά ανάλυση δυτικού τύπου δεν το λαμβάνει υπ όψιν της, γιατί η ανθρώπινη ζωή στη δύση δεν είναι Προτεραιότητα

Σχολιο.- Απο την αρχή το λέμε. Αυτα τα καθάρματα κρύβονται πίσω από τα γυναικόπαιδα. Και φυσικά είναι και οι ζωές των στρατιωτών. Δεν τους ρίχνουν σε μια κρεατομηχανη, όταν μπορούν να υποχωρήσουν, να αναδιοργανωθούν και να αντεπιτεθουν από πιο ασφαλείς θέσεις.

Σχολιο.- οι απώλειες αμάχων είναι 7%, στους 100 νεκρούς 7 άμαχοι ενώ στον πόλεμο του Ιράκ 60%, στους 100 νεκρούς 60 άμαχοι, αυτά όμως τα στοιχεία τα αφήνουν έξω από τις αναλύσεις τους, για να τα βάλουν στην εξίσωση να δούμε τότε τις αναλυσαρες τους τι αξία εχουν

Σχολιο.- Φυσικα απ τους Αμερικανους εξαρταται ποτε θα τελειωσει. Αυτοι μπορουν και σημερα να το τελειωσουν αν κρινουν οτι τους συμφερει. Αλλωστε αυτοι δεν έχουν ουτε ΈΝΑΝ Αμερικανό στρατιωτη νεκρο...

Σχολιο.- αυτό δεν ισχύει.

Τα στοιχεία που δίνει το Υπουργείο είναι μέχρι τον Ιούνιο του 2022.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε στοιχεία για τον αριθμό των ξένων επαγγελματιών στρατιωτικών στην Ουκρανία, σύμφωνα με τα οποία η Πολωνία και η Ρουμανία είναι οι ηγέτες στον αριθμό των νεκρών μισθοφόρων από την Ευρώπη, ενώ ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες- όσον αφορά τους νεκρούς μισθοφόρους από την αμερικανική ήπειρο.

Σύμφωνα με τον επίσημο εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγο Ιγκόρ Κονασένκοφ, «μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στον αριθμό τόσο των αφιχθέντων όσο και των νεκρών μισθοφόρων είναι η Πολωνία. Από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης έχουν φτάσει στην Ουκρανία 1.831 άτομα, εκ των οποίων οι 378 έχουν ήδη σκοτωθεί και 272 μισθοφόροι έχουν φύγει για την πατρίδα τους. Ακολουθεί η Ρουμανία - 504 έφτασαν, 102 νεκροί, 98 έφυγαν.

Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην τρίτη θέση: 422 έφτασαν, 101 σκοτώθηκαν, 98 έφυγαν ... Ο Καναδάς προηγείται από την αμερικανική ήπειρο: 601 έφτασαν, 162 εξουδετερωθηκαν, 169 έφυγαν. Στη δεύτερη θέση είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες: 530 έφτασαν, 214 εχασαν τις ζωέςτους, 227 έφυγαν.

Σύμφωνα με τον στρατηγό Konashenkov, οι περισσότεροι από τους μισθοφόρους από τη Μέση Ανατολή, την Υπερκαυκασία και την Ασία προέρχονταν από τη Γεωργία - 355, εκ των οποίων 120 σκοτώθηκαν και 90 έχουν ήδη καταφύγει εκτός Ουκρανίας. Ακολουθούν μαχητές τρομοκρατικών ομάδων που αναπτύσσονται από περιοχές του Υπερευφράτη της Συρίας που ελέγχονται από τις ΗΠΑ - 200 άτομα. Μέχρι σήμερα, 80 από αυτους έχουν καταστραφεί και 66 έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία.

«Συνολικά, οι λίστες μας από τις 17 Ιουνίου 2022 περιλαμβάνουν μισθοφόρους και ειδικούς όπλων από 64 χώρες. Από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, 6.956 άτομα έχουν φτάσει στην Ουκρανία, 1.956 έχουν ήδη σκοτωθεί και 1.779 έχουν φύγει», συνόψισε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού στρατιωτικού τμήματος, τονίζοντας ότι «είναι ακόμα ζωντανοί, ακόμη δεν έχουν συλληφθεί ή δεν έχουν προλάβει να φτάσουν στα ουκρανικά σύνορα 3 221 μισθοφόροι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα στο Βολγκογκράντ εγιναν τα επίσημα αποκαλυπτηρια των προτομων των Ιωσήφ Στάλιν, Γκεόργκι Ζούκοφ και Αλεξάντερ Βασιλέφσκι .

Μνημεία του Στρατηγού και των Στραταρχων υψώθηκαν απέναντι από την είσοδο του μουσείου-πανοραμα της "Μάχης του Στάλινγκραντ" προς τιμήν της 80ής επετείου από τη νίκη του σοβιετικού στρατού στη μάχη-ορόσημο. 

Οι βετεράνοι, βαθειά συγκινημένοι, γονάτιζαν και έκαναν τον σταυρό τους .



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαρια Ζαχάροβα 

-Καταδικάζουμε αποφασιστικά την ολοένα και πιο επιθετική πολεμική ρητορική των δυτικών αξιωματούχων που δεν διστάζουν να κάνουν πομπωδεις δηλώσεις για την ουκρανική σύγκρουση τον τελευταίο καιρό.

Τους καταλαβαίνω. Νιώθουν το αδιέξοδο της δικής τους θέσης και την έλλειψη επιχειρημάτων για να εξηγήσουν στους πολίτες τους τι έχουν κάνει, ιδίως με την ευρωπαϊκή ήπειρο.

-Σε αυτό το πλαίσιο, δώσαμε προσοχή στα λόγια του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση για πιθανή παράδοση αεροσκαφών στην Ουκρανία, σημείωσε:

«Τίποτα δεν απαγορεύεται κατ' αρχήν» υπό την προϋπόθεση ότι ειδικότερα, «θα είναι χρήσιμα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, δεν θα οδηγήσει σε κλιμάκωση της σύγκρουσης, δεν θα χρησιμοποιηθούν για χτυπήματα στο έδαφος της Ρωσίας και δεν θα αποδυναμωθει η αμυντική ικανότητα της ίδιας της Γαλλίας». Την ετοιμότητα του Παρισιού να προμηθεύσει το Κίεβο με μαχητικά αεροσκαφη επιβεβαίωσε και ο Γάλλος υπουργός Άμυνας.

-Είναι πραγματικά σίγουρος ο Πρόεδρος της Γαλλίας ότι εάν παραδοθούν όπλα, βαρύς οπλισμός και αεροσκάφη στο καθεστώς του Κιέβου για πολεμικές επιχειρήσεις, αυτό δεν θα οδηγήσει σε κλιμάκωση της κατάστασης?

Δεν χρειάζεται να νομίζετε πως μπορείτε να κρυφτείτε πίσω από φράσεις για ειρήνη και αποκλιμάκωση, ενώ συνεχιζετε να υπογράφετε διατάγματα για την προμήθεια όπλων βαρέως τύπου για την υποστήριξη του ναζιστικού καθεστώτος. Δεν λειτουργούν έτσι τα πράγματα και δεν θα σας περάσει. 

-Στις 31 Ιανουαρίου έγιναν γνωστα τα σχέδια της γερμανικής αμυντικής εταιρείας Rheinmetall, να παραδώσει έως και 139 άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία. Επιπλέον, ο επικεφαλής της Armin Papperger, σε συνέντευξή του στο Reuters, ενημέρωσε για την ικανότητα της εταιρείας να αυξήσει σημαντικά την παραγωγή βλημάτων πυροβολικού και πυρομαχικών αρμάτων μάχης και την πρόθεσή της να εγκαταστήσει στη Γερμανία την παραγωγή αμερικανικών πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών HIMARS μαζί με τη Lockheed Martin.

Μα αυτο δεν θα γίνει ως ανθρωπιστική βοήθεια. Θα είναι κρατική εντολή. Αρα, μιλάμε για μια πολιτική απόφαση.

-Για άλλη μια φορά, θέλουμε να τονίσουμε: Κάθε όπλο που παρέχεται στο ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου, θα θεωρείται από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ως νόμιμος στρατιωτικός στόχος και θα καταστρέφεται.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Βικτόρια «γαμώ την ΕΕ» Νούλαντ:

"Γερουσιαστή Cruz, όπως κι εσείς, είμαι και νομίζω ότι η διοίκηση είναι πολύ ικανοποιημένη που γνωρίζει ότι ο Nord Stream 2 είναι τώρα, όπως σας αρέσει να λέτε, ένα κομμάτι μετάλλου στον πάτο της θάλασσας".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πιλότοι καταγγέλουν ότι αφότου εμβολιάστηκαν παρουσίασαν ενώ ήταν υγιείς προβλήματα υγείας (π.χ καρδιά) που τους καθήλωσαν με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς δουλειά: από τον εμβολιασμό διατρέξαμε ανώτερους κινδύνους από τους αεροπορικούς! 

02/02/2023

“Aισθανήκαμε ότι πίσω από την εφαρμογή του εμβολιασμού υπήρχαν διακυβεύματα ανώτερα από τα αεροπορικά ” καταγγέλουν οι Γάλλοι πιλότοι της πολιτικής αεροπορίας Stéphane, Patrick και Laurent.Κάποιοι από αυτούς έχασαν τις δουλειές της μετά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό αφού παρουσίασαν παρενέργειες όπως πιστοποίησαν και οι γιατροί. ( σσ αν δεν κάνω λάθος γιατί βγαίνουν και με αλλοιωμένη φωνή ο πρώτος πιλότος που καταθέτει αναφέρει ότι έχουμε πολλούς συναδέλφους που παρουσίασαν προβλήματα υγείας και που πέθαναν)

Ο Patrick, ο Stéphane και ο Laurent, μέλη της κολεκτίβας “Navigants Libres”, είναι πιλότοι και κυβερνήτες αεροσκαφών (commandants de bord) αντίστοιχα. Κατ’ εξαίρεση, οι καλεσμένοι μας – ο Stéphane είναι παρών στο πλατό μας ενώ ο Laurent και ο Patrick παρεμβαίνουν μέσω τηλεδιάσκεψης – καταθέτουν ανώνυμα. «Όλοι θα προτιμούσαμε να καταθέσουμε μη καλυμμένο πρόσωπο ή ακόμη και να μην χρειαστεί να καταθέσουμε καθόλου (…) Όλοι γνωρίζουμε ότι το θέμα του εμβολιασμού και των παρενεργειών είναι πολύ ευαίσθητο. Θα προτιμούσαμε να καταθέσουμε ανοιχτά, αλλά οι πιλότοι υπόκεινται σε υποχρέωση εχεμύθειας (μιλούν υπό την κάλυψη ανωνυμίας) Είναι ένα θέμα που συζητήθηκε στα πιλοτήρια για να διασφαλιστεί η ασφάλεια. Το κάνουμε σήμερα με τη δική μας ελεύθερη βούληση ως πολίτες», εξηγεί ο Stéphane.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινοναζιστές άποικοι επιτέθηκαν στο ναό της Φυλακής του Χριστού στους Αγίους Τόπους!! Κατέστρεψαν εικόνες έριξαν άγαλμα του Ιησού και επιχείρησαν εμπρησμό του ναού!!! 

02/02/2023

Ισραηλινοναζιστές άποικοι επιτέθηκαν στο ναό της Φυλακής του Χριστού στους Αγίους Τόπους!! Κατέστρεψαν εικόνες έριξαν άγαλμα του Ιησού και επιχείρησαν εμπρησμό του ναού!!! Bεβήλωση ιεροσυλία διαθρησκευτικό μίσος, μισαλλοδοξία, Χριστομάχοι…. Στην Ιερουσαλήμ επιτίθενται στα πιο ιερά προσκυνήματα των Αγίων Τόπων….

Σιωναζιστές άποικοι επιτίθενται στην Εκκλησία της Φυλακής του Χριστού στην Ιερουσαλήμ…

Στην ανακοίνωση της ισραηλινής αστυνομίας αναφέρεται ότι ένας ψυχικά άρρωστος Αμερικανός τουρίστας εισέβαλε στην Εκκλησία της Φυλακής του Χριστού στην Ιερουσαλήμ και διέρρηξαν το περιεχόμενό της. Τα βίντεο πάντως δείχνουν τον Παλαιστίνιο φρουρό την ώρα που συλλαμβάνει τον ένοχο.

Παλαιστινιακές ιστοσελίδες και εφημερίδες ανέφεραν ότι τρεις σιωναζιστές εισέβαλαν στην Εκκλησία της Φυλακής του Χριστού στην Παλιά Πόλη απέναντι από το Σχολείο Ομαρίγια, έσπασαν και κατέστρεψαν το περιεχόμενό της και προσπάθησαν να την πυρπολήσουν με σκοπό να την κάψουν..

Ο Παλαιστίνιος φρουρός στο σημείο, Majed Al-Rishq, τους αντιμετώπισε και ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία βρίσκεται τώρα στο σημείο.

Η Διεθνής Εκστρατεία για την Άμυνα της Ιερουσαλήμ καταδίκασε έντονα την εισβολή Σιωνιστών ναζιστών αποίκων στην εκκλησία «Φυλακή του Χριστού» στην Παλιά Πόλη της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ καταστρέφοντας θρησκευτικά σύμβολα και περιεχόμενο στην εκκλησία υπό την κάλυψη ασφαλείας της ισραηλινής αστυνομίας.

Σε μια δήλωση, η εκστρατεία θεώρησε την ακροδεξιά κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου υπεύθυνη για την εκδήλωση αυτού του εγκλήματος, η οποία έρχεται ως απάντηση σε μια σαφή και συνεχή υποκίνηση του σιωναζιστή Ισραηλινού Υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, Itamar Ben Gvir, ο οποίος υποκινούσε βλάβη και βανδαλισμό στα ιερά της πόλης και ορκίστηκε να εισβάλει στο τζαμί Αλ Άκσα και να λάβει επικίνδυνα μέτρα εναντίον των Παλαιστινίων κρατουμένων.

Από την πλευρά της, η Ανώτατη Προεδρική Επιτροπή για την Παρακολούθηση των Εκκλησιαστικών Υποθέσεων στην Παλαιστίνη καταδίκασε την επίθεση των εποίκων στην κατεχόμενη πρωτεύουσα στην Εκκλησία της Φυλακής του Χριστού που συνδέεται με τη Φύλαξη των Αγίων Τόπων, σπάζοντας και καταστρέφοντας το περιεχόμενό της. και την απόπειρα εμπρησμού.

Η επιτροπή ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε ο πρόεδρός της, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Δρ. Ramzi Khoury, ότι η κλιμάκωση των επιθέσεων και των εισβολών σε χώρους λατρείας και ισλαμικά και χριστιανικά ιερά είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της υποκίνηση που υποστηρίζεται από τη ρατσιστική κατοχική κυβέρνηση προς οτιδήποτε δεν είναι εβραϊκό, προσθέτοντας ότι αυτές οι ενέργειες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως ατομικές ενέργειες.Αλλά, αυτή είναι μια συστηματική πολιτική ρατσιστικής κινητοποίησης που καθοδηγείται από τους ηγέτες του ισραηλινού φασισμού για να αδειάσουν την Ιερουσαλήμ από τους αρχικούς κατοίκους της και να την ιουδαϊσμοποιήσουν .



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Β.Πούτιν: «Και πάλι γερμανικά τανκς στα σύνορά μας – Θα απαντήσουμε αλλιώς»!

«Βρίσκουμε ξανά μπροστά μας τη Γερμανία μετά από 80 χρόνια» - Και ο πλανήτης κρατά την ανάσα

02.02.2023 | 17:28

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μιλώντας σε συναυλία αφιερωμένη στην 80ή επέτειο της Μάχης του Στάλινγκραντ, τόνισε ότι η Ρωσία, παρόλο που εξακολουθεί να έχει φίλους τόσο στην αμερικανική ήπειρο όσο και στην Ευρώπη έχει και όλους εκείνους που σέρνουν μη φιλικές χώρες στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και γι αυτές τις χώρες επιφυλάσσει συνέπειες!

Έτσι σταδιακά η ρωσική ηγεσία και κοινωνία προετοιμάζεται για έναν νέο «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο» και οι συνέπειες για τον πλανήτη πλέον θα καταστούν ανεξέλεγκτες καθώς και η Δύση δείχνει να μην κάνει (και μάλλον δεν θέλει να κάνει) πίσω με την Ουκρανία να μετατρέπεται σε “κρανίου τόπο”.

«Αυτοί θα πρέπει να προετοιμαστούν για τις συνέπειες», είπε και συμπλήρωσε με νόημα:

«Τώρα, δυστυχώς, βλέπουμε ότι η ιδεολογία του ναζισμού, ήδη με τη σύγχρονη μορφή της, στη σύγχρονη έκφανσή της, δημιουργεί και πάλι άμεσες απειλές για την ασφάλεια της χώρας μας. Τανκς και φασισμός βρίσκονται και πάλι στα σύνορά μας. Είμαστε για άλλη μια φορά αναγκασμένοι να αποκρούσουμε την επιθετικότητα της συλλογικής Δύσης».

«Η ναζιστική ιδεολογία επανεμφανίζεται, ενώ η Ρωσία αντέχει στη δυτική επιθετικότητα. Για άλλη μια φορά απειλείται από γερμανικά τανκς.

Όσοι παρασύρουν τη Γερμανία σε έναν νέο πόλεμο και περιμένουν να κερδίσουν στο πεδίο της μάχης δεν καταλαβαίνουν ότι ένας σύγχρονος πόλεμος με τη Ρωσία θα είναι διαφορετικός.

Δεν στέλνουμε τα τανκς μας στα σύνορά τους, αλλά έχουμε κάτι να απαντήσουμε, και δεν θα τελειώσει με τη χρήση τεθωρακισμένων οχημάτων — όλοι πρέπει να το καταλάβουν αυτό».

Ο Πούτιν εκφώνησε την ομιλία του στο Βόλγκογκραντ της νότιας Ρωσίας, δηλαδή στο πρώην Στάλινγκραντ. Η πόλη ήταν το 1942-1943 η τοποθεσία της πλέον αιματηρής μάχης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Κόκκινος στρατός, με πάνω από 1 εκατομμύριο απώλειες, κατάφερε να νικήσει τις γερμανικές ναζιστικές δυνάμεις εισβολής.

Ο Πούτιν κατέθεσε λουλούδια στον τάφο του Σοβιετικού στρατάρχη και επισκέφθηκε το κεντρικό μνημείο της πόλης, όπου τήρησε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των νεκρών της μάχης.

Χιλιάδες άνθρωποι παρατάχθηκαν στους δρόμους του Βόλγκογκραντ για να παρακολουθήσουν την παρέλαση τεθωρακισμένων εποχής, σύγχρονων αρμάτων, καθώς και υπερπτήσεις μαχητικών αεροσκαφών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Η Nuland προδόθηκε και αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ είναι πίσω από το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream

Τι δήλωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ

02.02.2023 | 18:37

Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές υποθέσεις, Victoria Nuland, προδόθηκε όταν εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2, τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov την Πέμπτη (2/2/2023).

Δεν πρόκειται μόνο για την άμεση συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών στις εκρήξεις του Nord Stream.

Είδαμε την Nuland να το παραδίδεται», είπε ο Lavrov σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24.

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι πολύ ικανοποιημένη που γνωρίζει ότι ο Nord Stream 2 δεν θα λειτουργήσει», είπε η Nuland.

Το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου 2022, η Nord Stream AG ανακοίνωσε μία άνευ προηγουμένου ζημιά σε δύο από τους αγωγούς φυσικού αερίου της εταιρείας, τους Nord Stream και Nord Stream 2. Μέσω της Βαλτικής Θάλασσας οι αγωγοί κατέληγαν στη Γερμανία.

Οι πανηγυρισμοί της Nuland

Η Nuland κατά τη διάρκεια ακρόασης της Γερουσίας πανηγύρισε για την καταστροφή των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2, λόγω του σαμποτάζ.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο από την κατάθεσή της στη Γερουσία επαινεί την πράξη, που όπως είπε, μετέτρεψε τον Nord Stream 2 σε «ένα κομμάτι μέταλλο στον βυθό της θάλασσας».

Στην ακρόαση, η Nuland ερωτήθηκε από τον Τεξανό γερουσιαστή των Ρεπουμπλικάνων Ted Cruz σχετικά με το ζήτημα των προηγούμενων κυρώσεων κατά του Nord Stream 2 και πόσο αποτελεσματικές πιστεύει ότι ήταν.

Ένα κομμάτι μέταλλο στον βυθό

Η Nuland και ο Cruz είχαν μια ανταλλαγή απόψεων βασισμένη σε γεγονότα που ακολούθησαν.

Τότε ήταν που έκανε το σχόλιο – έκπληξη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όπως και εσύ, νομίζω ότι η διοίκηση (σ.σ.ΗΠΑ) είναι πολύ χαρούμενη που γνωρίζει ότι ο Nord Stream 2 είναι τώρα ένα κομμάτι μετάλλου στον βυθό της θάλασσας», είπε η Nuland χαρούμενη ολοφάνερα.

Η λέξη «χαρούμενη» δεν ακούγεται συχνά από δυτικούς αξιωματούχους για να αναφερθούν στο σαμποτάζ – σίγουρα όχι στην Ευρώπη τουλάχιστον.

Η Nuland συνέχισε ισχυριζόμενη, ωστόσο, ότι προηγουμένως πίεσε σκληρά για να «αποτρέψει αυτόν τον πόλεμο» στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

https://twitter.com/i/status/1618763049007198208

Αλλά δεδομένης της προφανούς χαράς της για τον Nord Stream 2 που μετατράπηκε σε «ένα κομμάτι μέταλλο» μετά από μια έκρηξη δολιοφθοράς από άγνωστους δράστες, εύλογα μπορεί να αμφιβάλλει κάποιος εάν ήθελε στην πραγματικότητα ειρήνη.

Η Ρωσία, και ακόμη και σε ορισμένες περιπτώσεις, σύμβουλοι και διπλωμάτες του ΟΗΕ έχουν δείξει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους ως ενόχους για το σαμποτάζ στους αγωγούς, λέγοντας ότι μόνο η Ουάσιγκτον είχε να κερδίσει τα πάντα από τη συγκεκριμένη δολιοφθορά.

Ρωσία: Η κυβέρνηση Biden έδωσε το πράσινο φως για την τρομοκρατική επίθεση

Σφοδρή επίθεση στις ΗΠΑ εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova με αφορμή την παραδοχή της Nuland ότι η αμερικανική διοίκηση είναι ιδιαίτερα χαρούμενη από τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream.

Σύμφωνα με τη Zakharova τέτοια λόγια από υψηλόβαθμη Αμερικανίδα πολιτικό «αποτελούν απόδειξη της έγκρισης της κυβέρνησης Biden για τρομοκρατική επίθεση με στόχο την καταστροφή πολιτικών υποδομών και την υπονόμευση της ενεργειακής ασφάλειας».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ - ΣΕΡΒΙΑΣ

«Σημαντική μέρα» για τη «διαφοροποίηση και την ασφάλεια των προμηθειών»

Με φόντο τις πιέσεις ΗΠΑ - ΕΕ προς το Βελιγράδι για να πάρει αποστάσεις από τη Μόσχα

«Μια σημαντική μέρα για τη Σερβία, τη Βουλγαρία, ολόκληρη την περιοχή» χαρακτήρισε ο Σέρβος Πρόεδρος Αλ. Βούτσιτς τη χτεσινή, λόγω των εγκαινίων του αγωγού φυσικού αερίου που θα συνδέει τις δύο χώρες, ενώνοντας την πόλη Νόβι Ισκαρ (δυτική Βουλγαρία) με τη Νις (νότια Σερβία), με φόντο την όξυνση σχεδιασμών και διεργασιών για την «ενεργειακή απεξάρτηση» και των Βαλκανίων από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες.

Σε μια περίοδο που μεγαλώνουν οι πιέσεις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ προς το Βελιγράδι για να πάρει αποστάσεις από τη Μόσχα, ο Βούτσιτς είπε ότι ο νέος διασυνδετήριος αγωγός «θα φέρει μεγαλύτερη ενεργειακή ασφάλεια στους πολίτες και μια ευκαιρία για νέες επενδύσεις», ενώ πρόσθεσε ότι με τη βουλγάρικη ηγεσία ήδη «συζητήσαμε άλλα σχεδιαζόμενα προγράμματα». Μεταξύ άλλων ανέφερε απευθυνόμενος στον Βούλγαρο ομόλογό του Ρ. Ράντεφ ότι «είναι πιο σημαντικό να εισάγουμε αέριο από σας, αντί να το εξάγουμε». Μιλώντας δε για «άλλα σχέδια», αναφέρθηκε σε επαφές που σύντομα θα ξεκινήσουν με το Αζερμπαϊτζάν για να προμηθεύεται το Βελιγράδι αζέρικο αέριο, ενώ εμφάνισε ως σοβαρό επίτευγμα της κυβέρνησής του το γεγονός ότι πλέον στην κεντρική Σερβία εκτείνεται ένα δίκτυο αγωγών μεταφοράς αερίου πάνω από 400 χλμ.

Χωρίς εκτελεστικές εξουσίες η Ενωση Σερβικών Δήμων

Στο μεταξύ, ο Σέρβος ΥΠΕΞ Ιβιτσα Ντάσιτς βρίσκεται ήδη στην Ουάσιγκτον, όπου στο πλαίσιο τριήμερων επαφών σήμερα θα συναντήσει τον ειδικό απεσταλμένο για τις σχέσεις Βελιγραδίου - Πρίστινας, Γκάμπριελ Εσκομπάρ, όπως και άλλους αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Σε δηλώσεις του είπε ότι βασικό θέμα θα είναι οι εξελίξεις γύρω από τις σχέσεις με το Κόσοβο, με φόντο τις σοβαρές διαφωνίες γύρω από τη λεγόμενη Ενωση Σερβικών Δήμων και κοινοτήτων, που η Πρίστινα αρνείται.

Πάντως, ο Αμερικανός πρέσβης στην Πρίστινα, Τζέφρι Χοβενιέρ, δήλωσε χτες ότι οι κοσοβάρικες αρχές θα δεχτούν τελικά τη δημιουργία τέτοιας Ενωσης που, ωστόσο, δεν θα έχει εκτελεστικές εξουσίες και δεν θα λειτουργεί όπως η «Σερβική Δημοκρατία» στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη (η μία από τις δύο οντότητες της χώρας, όπου πλειοψηφούν οι Σερβοβόσνιοι και έχει δική της διοίκηση, όπως ήταν μέχρι τώρα με τους Σερβικούς Δήμους του Κοσόβου).



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Προτεκτοράτο με «επικυρίαρχο» το Ισραήλ θέλει ο Νετανιάχου

Προτάσσει αντιμετώπιση του Ιράν με «αξιόπιστη στρατιωτική απειλή»

Ο Αχμεντ Ματζνταλάνι, Παλαιστίνιος υπουργός Κοινωνικής Ανάπτυξης και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο «Anadolu» υποστήριξε ότι από χθες οι Αμερικανοί ξεκίνησαν ξεχωριστές διαβουλεύσεις με Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς αξιωματούχους, επιδιώκοντας την αποκλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Την ίδια ώρα, χθες συνεχίστηκε για έκτη μέρα ο αποκλεισμός της Ιεριχούς από ισχυρές δυνάμεις του ισραηλινού κατοχικού στρατού.

Νωρίτερα η Σαουδική Αραβία απηύθυνε «έκκληση» προκειμένου να αναλάβει η «διεθνής κοινότητα» τις ευθύνες της για να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών στη Δυτική Οχθη. Μετά το τέλος υπουργικής συνόδου στο Ριάντ, στην οποία προέδρευσε ο βασιλιάς Σαλμάν, επισημάνθηκε η ανάγκη για αναβίωση της «ειρηνευτικής» διαδικασίας και της προστασίας των αμάχων από τις ισραηλινές παραβιάσεις.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί στις νέες κινητοποιήσεις στη Βρετανία

Μια μέρα μετά τις προχτεσινές μαζικότερες απεργιακές συγκεντρώσεις της τελευταίας 20ετίας στη Γαλλία

Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν στις χτεσινές νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στη Βρετανία, σε μια σειρά από κλάδους, σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, σε κρατικές υπηρεσίες, στους σιδηρόδρομους κ.α., εντείνοντας τον αγώνα για ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και εργασιακά δικαιώματα, απέναντι στην τεράστια αύξηση του πληθωρισμού και την αδιαλλαξία κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Στο πλαίσιο των χτεσινών κινητοποιήσεων, πραγματοποιήθηκαν και μια σειρά από κοινές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, με τη συμμετοχή απεργών διαφόρων κλάδων, στο Λονδίνο και αλλού. Στο επίκεντρο έθεσαν και την υπεράσπιση του απεργιακού δικαιώματος, στο οποίο επιχειρούνται νέα χτυπήματα από την κυβέρνηση του Ρ. Σούνακ.

Χιλιάδες σιδηροδρομικοί υπάλληλοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του κλαδικού Συνδικάτου RMT, κλιμάκωσαν χτες τον πολύμηνο απεργιακό αγώνα τους, αναγκάζοντας την εργοδοσία να φέρει νέα πρόταση σχετικά με τα αιτήματά τους. Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, η νέα πρόταση της εργοδοσίας περιλαμβάνει σταδιακές αυξήσεις 9% ως 14% σε δύο χρόνια και βελτιώσεις επιδομάτων σε εργαζόμενους που δουλεύουν στα σιδηροδρομικά δίκτυα του Λονδίνου.

Πάνω από 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία - θεωρείται η μεγαλύτερη στο βρετανικό Δημόσιο εδώ και πολλά χρόνια - διεκδικώντας αυξήσεις μισθών κατά τουλάχιστον 10%, βελτιωμένα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά προγράμματα. Οι αυξήσεις που αντιπροτείνει η κυβέρνηση παραμένουν μόλις στο 2% ως 3%.

Συνολικά, υπολογίζεται πως χτες σε Αγγλία, Ουαλία και Σκοτία έκαναν απεργία πάνω από 500.000 εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων πολλές δεκάδες χιλιάδες δάσκαλοι και καθηγητές που διαδήλωσαν απαιτώντας αύξηση μισθών, βελτίωση συνθηκών εργασίας και αύξηση δαπανών για τη δημόσια Εκπαίδευση.

Μαζί με τους περίπου 70.000 απεργούς υπαλλήλους σε πάνω από 150 πανεπιστήμια και κολέγια (εκπαιδευτικοί, διοικητικό προσωπικό), διαδήλωσαν και χιλιάδες φοιτητές σε μεγάλες πόλεις της Βρετανίας.

Την ώρα που η αντεργατική επίθεση πλήττει όλους τους εργαζόμενους, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, η κυβέρνηση κατέφυγε στις γνωστές προσπάθειες διάσπασης των εργαζομένων και καλλιέργειας «κοινωνικού αυτοματισμού». Χαρακτηριστικά, εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού δήλωσε: «Θέλουμε περαιτέρω συζητήσεις με τα συνδικάτα αλλά πρέπει να είμαστε δίκαιοι με τους φορολογούμενους, καθώς πολλοί από αυτούς δεν δουλεύουν στον δημόσιο τομέα (...) Οπως είδαμε από την έκθεση του ΔΝΤ αυτή τη βδομάδα, ο πληθωρισμός είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για τα εισοδήματα του λαού και η κυβέρνηση θα συνεχίσει να τηρεί υπεύθυνη στάση για να εξασφαλίσει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι αμείβονται δίκαια αλλά και ότι οι αμοιβές τους είναι προσιτές για τους φορολογούμενους».

Αντίστοιχα, η υπουργός Παιδείας, Γκίλιαν Κίγκαν, επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι το να υποχωρήσει στα αιτήματα για μεγαλύτερες αυξήσεις μισθών απλά θα τροφοδοτήσει τον πληθωρισμό.

Με φόντο τις εργατικές κινητοποιήσεις, εξάλλου, η κυβέρνηση έθεσε τον στρατό σε κατάσταση επιφυλακής προκειμένου να βοηθήσει με τους ελέγχους στα σύνορα.

Γαλλία: Με ενισχυμένη ορμή σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις

Με νέες πανεθνικές μέρες δράσης και απεργίες στις 7 και 11 Φλεβάρη, καθώς και άλλες απεργίες και κινητοποιήσεις σε κλάδους, κλιμακώνουν την πάλη τους οι εργαζόμενοι στη Γαλλία, ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Οι προχτεσινές απεργιακές διαδηλώσεις χαρακτηρίστηκαν οι μεγαλύτερες των τελευταίων 20 χρόνων. Κρίσιμες παραγωγικές μονάδες παρέλυσαν και βιομηχανικά κέντρα σε βορρά και νότο γέμισαν με απεργούς διαδηλωτές. Αποβάθρες λιμανιών (όπως στη Μασσαλία στα νότια, αλλά και στη Χάβρη στα δυτικά), διυλιστήρια αλλά και μεγάλα εργοστάσια (όπως της «Airbus») νέκρωσαν. Οι κεντρικοί δρόμοι σε Παρίσι, Μασσαλία, Ρουέν, Νάντη, Τουλούζη αλλά και Γκρενόμπλ, Αρλ, συνολικά σε πάνω από 240 πόλεις όλης της επικράτειας, γέμισαν διαδηλωτές κάθε ηλικίας.

Σε αυτό το φόντο, οι κλαδικές Ομοσπονδίες των εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία, στην Ενέργεια, στα Λιμάνια και τους Σιδηροδρόμους καλούν ήδη σε 24ωρες απεργίες στις 7 και 11 Φλεβάρη, τις «μέρες κινητοποιήσεων» τις οποίες ανακοίνωσαν τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Οι κινητοποιήσεις στις 19 και 31 Γενάρη έδειξαν «το βάθος της απόρριψης της μεταρρύθμισης. Οι δημόσιες συζητήσεις αναδεικνύουν όλο και περισσότερο, καθημερινά, ότι η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης δεν δικαιολογείται ούτε από δημογραφικής πλευράς ούτε από οικονομικής ούτε φυσικά από ανθρωπιστικής πλευράς», σημειώνουν οι 4 Ομοσπονδίες σε κοινή τους ανακοίνωση, τονίζοντας ότι «οι οργανώσεις μας εντάσσονται στην υπόθεση της αναζήτησης βελτιωμένου συσχετισμού δυνάμεων».

Σημειωτέον, οι Ομοσπονδίες των λιμενεργατών και της Ενέργειας καλούν σε απεργίες από τις 6 Φλεβάρη, ενώ σε Χημική Βιομηχανία και Σιδηροδρόμους προγραμματίζεται 48ωρη απεργία στις 7 και 8 Φλεβάρη.

Την ίδια στιγμή, την ανάγκη συνέχισης και ακόμα πιο αποφασιστικής οργάνωσης του ενιαίου ταξικού αγώνα αναδεικνύουν τα νέα αντεργατικά μέτρα που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από χτες, 1η Φλεβάρη, όπως εξηγούσαν εκπρόσωποι εργαζομένων:

-- Με βάση διατάξεις του νέου νόμου για την επιδότηση των ανέργων, από χτες μειώθηκε κατά 25% η διάρκεια επιδότησης στους δικαιούχους. Πρόκειται για αλλαγές που προχώρησαν στο όνομα της «εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών» (να διασφαλιστούν περισσότερα χρήματα για επιδοτήσεις και άλλα «κίνητρα» στη μεγαλοεργοδοσία), αλλά και της προσφοράς «κινήτρων για επιστροφή στην εργασία», δηλαδή για τον μεγαλύτερο εκβιασμό ανέργων να δέχονται οποιαδήποτε «θέση απασχόλησης» τους προσφέρεται, ανεξάρτητα από το αν διασφαλίζονται βασικά δικαιώματα.

-- Με βάση τη νέα κοστολόγηση, από χτες ξεκίνησαν ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα που φτάνουν μέχρι και το 15%.

-- Χτες ξεκίνησαν ανατιμήσεις και στα διόδια, που μεσοσταθμικά σε όλη την επικράτεια εκτιμάται ότι φτάνουν το 5%.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΕΡΟΥ

Συνέχεια κινητοποιήσεων και συζήτηση στο Κογκρέσο

Συνεχίστηκαν χθες οι κινητοποιήσεις στο Περού, με την πανεθνική απεργία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Περού, προβάλλοντας ως βασικά αιτήματα την παραίτηση της πραξικοπηματία Ντίνα Μπολουάρτε και της κυβέρνησής της, προκήρυξη εκλογών και σύσταση Συντακτικής Συνέλευσης.

Από τις 7 Δεκέμβρη, όταν αποπέμφθηκε και φυλακίστηκε ο αριστερός σοσιαλδημοκράτης  Πρόεδρος Πέδρο Καστίγιο, πάνω από 60 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις διαδηλώσεις (σύμφωνα με τις λαϊκές οργανώσεις ήδη είναι 67).

Χθες πραγματοποιήθηκε νέα μεγάλη κινητοποίηση στην πρωτεύουσα Λίμα, όπου συμμετείχαν εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές. Μεγάλες συγκεντρώσεις έγιναν και σε δεκάδες άλλες πόλεις. Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών αναφέρει ότι για να επιτευχθεί η απομάκρυνση της πραξικοπηματία Μπολουάρτε είναι πολύ σημαντικό «να δυναμώσει το λαϊκό και συνδικαλιστικό κίνημα, ενώνοντας στη δράση όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις ενάντια στη δικτατορία», όπως χαρακτηρίζει την δικτατορία Μπολουάρτε. Επίσης πρότεινε νέα πανεθνική απεργία στις 9 Φλεβάρη.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται διεργασίες στο Κογκρέσο, που δύο φορές είχε αναβάλει τη συζήτηση με θέμα την επίσπευση των εκλογών μέσα στο 2023. Χθες η Επιτροπή του Συντάγματος, όπου έχουν πλειοψηφία τα συντηρητικά και δεξιά  κόμματα, πρότεινε ένα σχέδιο για βουλευτικές εκλογές τον Δεκέμβρη του 2023 και προεδρικές τον Απρίλη 2024. Τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα θέλουν να γίνουν εκλογές άμεσα, το πολύ σε 4 μήνες, και αυτό να συνδυαστεί με δέσμευση για δημοψήφισμα σχετικά με την πραγματοποίηση Συνταγματικής Συνέλευσης, κάτι που αρνούνται οι δεξιές δυνάμεις.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η πραξικοπηματίας Μπολουάρτε προβάλλει μια λογική απομάκρυνσης όλων των υπαρχόντων πολιτικών μέχρι το τέλος του χρόνου, ως δήθεν μέτρο «κάθαρσης», με στόχο τη χειραγώγηση του λαού για να κάνει το λαό να σκύψει το κεφάλι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΤΡΟΠΗ! Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ του «Πρώτου Θέματος»...

2/2/2023   -   10.30  p.m.

Πόσο ξεφτίλας είσαι οταν ανεβάζεις με δικό σου λογότυπο, σαν αποκλειστικό θέμα τη μάχη των λιμενικών με την τουρκική ακταιωρό που έχει ανεβάσει άλλο μέσο, η εφημερίδα δημοκρατία, πριν από 8 ώρες . Ασε που έχεις χάσει την είδηση... επειδή δεν θες να αναγνωρίσεις την επιτυχία του άλλου. Δημοσιογραφια για τα σκουπίδια από το Πρώτο Θέμα. Ντροπή! 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ! Η Νέα Υόρκη εξακολουθεί να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο...

2/2/2023   -    21.30  μ.μ.

Μπορεί οι ΗΠΑ να επιβάλουν δρακόντειες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, υποχρεώνοντας τις ευρωπαϊκές χώρες να ενωθούν με αυτές, προκαλώντας τεράστια καταστροφή στις ευρωπαϊκές οικονομίες, η αποκάλυψη του Bloomberg όμως βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως ένας από τους βασικούς λόγους των κυρώσεων, ήταν αυτός που αποδείχθηκε από την κερδοφορία των αμερικανικών πετρελαϊκών εταιρειών. Κερδοφορία που ξεπέρασε τα 200 δις το 2022, το πρώτο έτος των κυρώσεων δηλαδή.

Το έγκυρο πρακτορείο όμως κάνει άλλη μία αποκάλυψη που πραγματικά προκαλεί οργή. Ένας από τους καλύτερους πελάτες ρωσικού πετρελαίου, παρά τις κυρώσεις, είναι η Νέα Υόρκη!

Για την ακρίβεια, η Νέα Υόρκη εισάγει ανενόχλητη 90.000 βαρέλια την ημέρα από την …Ινδία, όταν όλοι γνωρίζουν ότι ουσιαστικά πρόκειται για ρωσικό πετρέλαιο, το οποίο επεξεργάζεται και εκμεταλλεύεται η ινδική πετρελαϊκή βιομηχανία.

Πρόκειται για την απόλυτη υποκρισία. Δυστυχώς, τον λογαριασμό του πληρώνουν οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και οι ευρωπαϊκές οικογένειες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΕΡΓΙΑ! ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ από τα ΜΑΤ στους καλλιτέχνες στη διαδήλωση...

2/2/2023   -   18.30  μ.μ.

Οι καλλιτέχνες πραγματοποίησαν μαζική διαδήλωση στο Σύνταγμα κατά του ΠΔ που εξισώνει, όπως καταγγέλλουν, τα πτυχία τους με το απολυτήριο Λυκείου.

Ένταση σημειώθηκε στη διαδήλωση των καλλιτεχνών στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη, καθώς όταν η πορεία προσέγγισε το Εθνικό Θέατρο, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ βρέθηκαν αντιμέτωπες με τους διαδηλωτές στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου και προχώρησαν στη ρίψη δακρυγόνων.

Καλλιτεχνικά σωματεία και σπουδαστές καλλιτεχνικών σχολών διαμαρτύρονται ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα 85/2022, το οποίο εξισώνει τα πτυχία τους με απολυτήρια Λυκείου, όπως καταγγέλλουν, υποβαθμίζοντας το επίπεδο σπουδών και τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Συγκεκριμένα, μετά την καθιστική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, η πορεία των καλλιτεχνών κατευθύνθηκε προς το θέατρο Rex και συνέχισε προς το κτίριο Τσίλερ του Εθνικού Θεάτρου.

Δακρυγόνα από τα ΜΑΤ

Όταν η διαδήλωση προσέγγισε το Εθνικό Θέατρο, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν αντιμέτωπες με τους καλλιτέχνες στην Αγίου Κωνσταντίνου, προχωρώντας στη ρίψη δακρυγόνων.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το Εθνικό θέατρο περιμετρικά, εμποδίζοντας τους συμμετέχοντες να προσεγγίσουν το κτίριο.

Νέα απεργία στις 8 Φεβρουαρίου

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη κορυφώθηκε η 48ωρη απεργία του ΣΕΗ, με τη στήριξη της ΠΟΘΑ και τη συμμετοχή όλων των καλλιτεχνικών σωματείων, ενώ το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα 24ωρη απεργία στις 8 Φεβρουαρίου.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, ανέβασε φωτογραφίες από τη σημερινή μεγάλη συγκέντρωση γράφοντας: «Όλοι ενωμένοι οι καλλιτέχνες κι ας βάζουν κλούβες μπροστά».

Την ίδια ημέρα λήγει και το τελεσίγραφο των καθηγητών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου προς την κυβέρνηση, με το οποίο δηλώνουν ότι θα παραιτηθούν αν δεν δοθεί συγκεκριμένη λύση στο θέμα του επίμαχου Π.Δ.

Στο πλευρό των καλλιτεχνών είναι η ΑΔΕΔΥ, καθώς και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ, η Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων (ΠΕΣΑ), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Πτυχιούχων Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Υπουργείου Πολιτισμού και ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ).

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία

Εν τω μεταξύ, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της βουλής, η τροπολογία του υπουργείου Πολιτισμού για τους καλλιτέχνες, η οποία ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη «Διεθνή Εμπορική Διαιτησία».

Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης ενώ καταψηφίστηκε από ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 που ζήτησαν, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, την απόσυρσή της. Σημειώνεται ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει από τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΠΟΜΠΑ από το Bloomberg! ΝΕΕΣ απειλητικές μεταλλάξεις από χάπι κατά της Covid-19...

2/2/2023    -   14.30  μ.μ.

Νέες μεταλλάξεις φέρεται να προκαλεί σε κάποιους ασθενείς το χάπι της Merck κατά της Covid-19, σύμφωνα με μελέτη που παρουσίασε σήμερα στο Bloomberg, στην οποία ερευνητές παρουσιάζουν ανήσυχοι Όπως το συγκεκριμένο φάρμακο μπορεί να δημιουργήσει πιο μεταδοτικές ή απειλητικές για την υγεία του νέου κορωνοϊού. .

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το προσχέδιο μελέτης που ενήργησε ερευνητές στις ΗΠΑ και στο Ινστιτούτο Francis Crick, στο Imperial College του Λονδίνου και σε άλλα ιδρύματα του Ηνωμένου Βασιλείου, υπάρχουν μεταλλάξεις που φέρονται να σχετίζονται με το χάπι Lagevrio της Merck, καθώς έχουν εντοπιστεί σε δείγματα ιού. που ελήφθησαν από δεκάδες ασθενείς.

Μέχρι σήμερα οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού που συνδέονται με το χάπι δεν έχουν αποδειχθεί πιο επιθετικές προς το ανοσοποιητικό σύστημα ή θανατηφόρες, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο medRxiv. Όμως, η υπάρξη τους υπογραμμίζει, σύμφωνα με κάποιους επιστήμονες, τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να υπάρχουν με την ευρύτερη χρήση του φαρμάκου, το οποίο έλαβε πρόσφατα έγκριση στην Κίνα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Οι προτομές του Αρχιστρατήγου Στάλιν και των στραταρχών Ζούκοφ και Βασίλιεφσκι... τοποθετήθηκαν στο κέντρο της πόλης!»

2/2/2023   -  13.35  μ.μ.

« Μετά από 50 χρόνια, τα ονόματά μας θα έχουν βομβαρδιστεί με λάσπη.

Αλλά χρόνια αργότερα, η ιστορία θα βάλει τα πάντα στη θέση τους. »

Χειρόγραφη αφιέρωση του Στάλιν στο βιβλίο του Ζούκοφ ...

Τα 80 χρόνια, από τη νίκη του Κόκκινου Στρατού, στο Στάλινγκραντ, γιορτάζονται, σήμερα με κάθε επισημότητα.

Οι προτομές του Αρχιστράτηγου Στάλιν και των στραταρχών Ζούκοφ και Βασίλιεφσκι, που ήταν οι εμπνευστές του σχεδίου «Ουρανός», για την καταστροφή της πολεμικής «ανίκητης» στρατιωτικής μηχανής του Χίτλερ, στο Στάλινγκραντ, τοποθετήθηκαν στο κέντρο της πόλης.

Οι πολίτες της Ρωσίας, σχολιάζοντας, στην τελετή αποκάλυψη των προτομών, δήλωναν ότι «καιρός ήταν» και ζήτησαν την επαναφορά της ονομασίας της πόλης , σε μόνιμη βάση (σήμερα η πόλη μετονομάζεται, από Βολγκογκράντ, σε Στάλινγκραντ 9 φορές τον χρόνο).

Στο βιβλίο του Ζούκοφ, για τον Στάλιν, υπήρχε μία χειρόγραφη αφιέρωση: "Μετά από 50 χρόνια, τα ονόματά μας θα έχουν βομβαρδιστεί με λάσπη. Αλλά χρόνια αργότερα, η ιστορία θα βάλει τα πάντα στη θέση τους."

Η αφιέρωση του ίδιου του Στάλιν.

Αυτοί οι καιροί έρχονται!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ! «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ με πλήρωσε να πω ψέματα για τον π. Αντώνιο...»

2/2/2023   -   7.18  π.μ.

Κιβωτός του Κόσμου-Αποκάλυψη : «Εκπομπή με πλήρωσε να πω ψέματα», λέει πρώην τρόφιμος

Άκρως σοκαριστική είναι η αποκάλυψη που έκανε ο πρώην τρόφιμος της Κιβωτού του Κόσμου, Ελλάδιος, ο οποίος είχε μιλήσει πριν λίγο καιρό σε τηλεοπτική εκπομπή για όλα τα «βασανιστήρια» που γίνονταν στην δομή, ανακαλώντας πλέον τους ισχυρισμούς του και ζητώντας συγγνώμη.

Αιτία των όσων έλεγε, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, ήταν το γεγονός ότι εκπομπή του πρόσφερε χρήματα(!)

Ο Ελλάδιος, κατέγραψε βίντεο το οποίο αναρτήθηκε χθες (31/1) στο «εκκλησία online» και αποκάλυψε πως η εκπομπή στην οποία μίλησε, του είπε πως αν πει τα συγκεκριμένα ψέματα θα λάβει ένα ανάλογο χρηματικό ποσό.

Όπως ο ίδιος αναφέρει, δέχτηκε την προσφορά καθώς είχε ανάγκη τα χρήματα, αλλά τώρα το μετανιώνει.

«Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη από τον κόσμο βέβαια για τα ψέματα που είπα και ένα πιο μεγάλο συγγνώμη από τον πάτερ Αντώνιο, που κάθισα και είπα αυτά τα πράγματα. Εμένα με έχει βοηθήσει, με έχει στηρίξει σε όλα και έκανα μόνος μου την επιλογή να φύγω από την δομή. Εμένα αυτός ο άνθρωπος μου έχει δώσει αγάπη και ζητάω χίλια συγγνώμη από τον κόσμο και τον πάτερ», κατέληξε ο πρώην τρόφιμος

Αν ισχύουν αυτά, ο Ευαγγελάτος πρέπει αν συλληφθεί σήμερα κιόλας. Τη θυμάμαι την εκπομπή κ θυμάμαι ακόμη καλύτερα τον Ευαγγελάτο να λέει πως «πέρασε όλη τη μέρα με το παιδί». Του έκανε «μάθημα» τι θα πει επί πληρωμή δηλαδή; Για ποιανού τα συμφέροντα;

https://twitter.com/i/status/1620817828181057537