Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Παρασκευη 24 Φεβρουαριου 2023


Οι γυναίκες της φυλής Aymara στο Περού προειδοποιούν για εμφύλιο πόλεμο

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Χιλιάδες γυναίκες της φυλής  Aymara προειδοποίησαν για έναν «εμφύλιο πόλεμο» σε περίπτωση που η κυβέρνηση συνεχίσει να στέλνει στρατό στους λαούς τους στο Πούνο, αυτό διατράνωσαν στις κινητοποιήσεις σε διάφορες επαρχίες της νότιας περιοχής του Αλιπλάνο απαιτώντας την παραίτηση της Προέδρου Ντίνα Μπολουάρτε, αναφέρει η ιστοσελίδα της εφημερίδα La República.

Προειδοποίησαν ότι δεν θα αφήσουν το στρατό να αναλάβει τον έλεγχο των χωριών τους και τόνισαν ότι στην περίπτωση αυτή, η μόνη διέξοδος θα ήταν ένας «εμφύλιος πόλεμος».  Περίπου 20.000 "Aymaras" μπήκαν στην πρωτεύουσα της περιοχής ντυμένοι με τις παραδοσιακές τους στολές . Αυτό αποτελεί μία επίδειξη οργάνωσης και συλλογικής απόφασης να συνεχιστούν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, τονίζει η εφημερίδα.

Συνοδευόμενοι από μουσικά συγκροτήματα, με πανό, σημαίες και άλλα συνήθη αντικείμενα σε διαδηλώσεις, οι ιθαγενείς μπήκαν στην Πλάζα ντε Άρμας της πόλης και παρέλασαν φωνάζοντας: «Οι ενωμένοι Αϊμάρες δεν θα νικηθούν ποτέ», «Πόσους θανάτους θέλεις για να παραιτηθεί; Ντίνα δολοφόνε, ο λαός σε αποκηρύσσει».

Εξάγγειλαν την εκστρατεία «Θα επιστρέψουμε και θα είμαστε εκατομμύρια», υποδηλώνοντας την μαζική επιστροφή στην πρωτεύουσα Λίμα για να διαδηλώσουν.  

Σε αντίθεση με προηγούμενες διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα, στις οποίες ταξίδεψαν μέχρι τη Λίμα μόνο αντιπροσωπείες, τώρα σκοπεύουν να αυξήσουν τον αριθμό των διαδηλωτών και επανέλαβαν ότι οι 60 θάνατοι που άφησε η καταστολή των διαδηλώσεων τους δεν μπορούν να μείνουν ατιμώρητοι

Μέχρι στιγμής, το Γραφείο του  Συνήγορου του Λαού ανέφερε ότι αναφέρθηκαν κινητοποιήσεις σε εννέα επαρχίες της χώρας και επιπλέον, 35 αποκλεισμοί δρόμων  σε όλα στο διαμέρισμα του Πούνο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν από 10 ημέρες υπήρξε μία καταγγελία από μία γυναίκα, η οποία κατήγγειλε πως την βίασαν υπό την απειλή όπλου σε ένα γνωστό κλαμπάκι εδώ στα μέρη μας στην Πετρούπολη. 

Κατευθείαν και χωρίς να ξέρουμε τι έχει συμβεί ακριβώς, άρχισαν να στοχοποιούν το μαγαζί, τους εργαζόμενους και τους θαμώνες του μαγαζιού, με μία λογική συλλογικής ευθύνης που τους παίρνει όλους η μπάλα και που τους χρέωνε όλους ως υπεύθυνους αυτού του βιασμού. 

Σήμερα, 10 μέρες μετά, έχουμε τελικά την ανατροπή της υπόθεσης, αφού η κοπέλα απέσυρε την καταγγελία, μετά από 3 διαφορετικές καταθέσεις που έδωσε, αφού όπως δήλωσε η ίδια, ότι έκανε το έκανε υπό την επιρροή του αλκοόλ. Δηλαδή όχι μόνο δεν υπήρξε βιασμός αλλά ήταν μία συνειδητή συνεύρεση αποτέλεσμα της μέθης της και της στιγμής της οποία ζουσε. 

10 μέρες συκοφαντούν άδικα ένα μαγαζί, το οποίο μετά από αυτό θα μπορούσε να βάλει λουκέτο και να χάσουν την δουλειά τους ανθρώποι. 10 μέρες συκοφαντίας γιατί μία τύπισσα ξέχασε να σταματήσει να πίνει και έπλασε μία ιστορία από ενοχές για τις μαλακίες που έκανε εκείνο το βράδυ... 

Χωρίς άλλα σχόλια..

Σχολιο.- Και γίνεται ακόμα πιο ωραίο. Οχι μόνο ήταν ψέματα, όχι μόνο όλη αυτή την συκοφαντία γάμησε την ψυχολογία αυτών των ανθρώπων, αλλά ήρθαν και οι γνωστοί και μη εξαιρεταίοι του Βοτανικού Κήπου στην Πετρούπολη και καλούσαν σε συγκεντρώσεις κατά της επιχείρησης.

Το γνωστό μαγαζάκι του Κυπατζή Νώντα Σκυφτούλη στην Πετρούπολη, το οποίο έχει καίρια συμβολή σε δεκάδες παρακρατικές προβοκάτσιες.

Σχολιο.- 22/2/2023 Νέα συμπληρωματική κατάθεση, έδωσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, η 28χρονη μητέρα, που κατήγγειλε δύο Ρομά, ότι την βίασαν στις τουαλέτες κλαμπ στην Πετρούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του vradini.gr, η νεαρή μητέρα απέσυρε την καταγγελία της, και κατέθεσε πως δεν υπήρξε βιασμός, αλλά όλα έγιναν με την συναίνεση της.

Απέδωσε την αρχική της καταγγελία στην απώλεια μνήμης από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Φέρεται να κατέθεσε ότι βλέποντας φωτογραφίες και βίντεο στο προφίλ στο Facebook των δυο Ρομά, θυμήθηκε πως γλεντουσαν και έπιναν παρέα, και στη συνέχεια πήγαν στην τουαλέτα και συνευρέθηκαν ερωτικά.

Ήταν η τρίτη κατά σειρά κατάθεση της 28χρονης και στις οποίες έδωσε διαφορετικές εκδοχές.

Στην πρώτη κατάθεση είπε ότι ο 23χρονος «Εσκομπάρ» και ο 28χρονος φίλος του, την βίασαν με την απειλή πιστολιού.

Στη δεύτερη πως την βίασε ο 28χρονος και στην τρίτη κατάθεση πως δεν την βίασε κανείς.

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, τις επόμενες ημέρες θα αποστείλουν την δικογραφία στις δικαστικές αρχές που θα αποφασίσουν για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Σχολιο.- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ 

Ο Ε.Κ.Χ. Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης-σύμφωνα με στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας- καταγγέλλει τον βιασμό υπό την απειλή όπλου 28χρονης από δύο άντρες τα ξημερώματα του Σαββάτου 11/02/2023 στο κλαμπ "Σφαίρα" στην Πετρούπολη (25ης Μαρτίου 161). Επιπλέον, καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες αναρτήσεις της σελίδας του Facebook του κλαμπ σχετικά με αυτόν, οι οποίες εστιάζουν στην αποποίηση οποιασδήποτε ευθύνης και την αποφυγή αντίκτυπων στη φήμη και στην εικόνα του ("Το μαγαζάκι μας είναι αυτό και δεν πρόκειται να μας ρίξει τίποτα"), που συμβαδίζουν απόλυτα με την κουλτούρα βιασμού της πατριαρχικά δομημένης κοινωνίας.

Καλούμε την Παρασκευή 17/2 και ώρα 19:00 σε ανοικτή συνέλευση στον χώρο του Βοτανικού Κήπου με θέμα την εναντίωση στην κουλτούρα βιασμού, την κοινωνική σύμπλευση σεξισμού, μισογυνισμού και τοξικής αρρενωπότητας και με προοπτική δράσεων.

Σχολιο.- Δεν αμφισβητώ τίποτα από όσα λες αλλά θέλω να βάλεις μια υποψία (σκέψη) την πίεση που μπορεί να δέχθηκε μετά την μήνυση για να την αποσύρει με διάφορους τρόπους από τους δράστες και όχι μόνον! Δεν κάνεις μήνυση έχοντας διασκεδάσει επειδή σου αρέσει το σεξ απλά το κρύβεις γιατί έκανες παρτουζα στο τέλος τέλος ! Μια διαφορετική σκέψη χωρίς να αμφισβητώ τίποτα !!??

Σχολιο.- το ρεπορτάζ διαβάζω και μόνο. Και αυτό που λέει το ρεπορτάζ είναι πως η τύπισσα έδωσε 3 διαφορετικές καταθέσεις για το συμβάν και στο τέλος κατέληξε να πει πως ήταν πολύ μεθυσμένη.

και κάτι αξιοσημείωτο είναι πως δεν βλέπω πουθενά να γράφουν πως έκανε τοξικολογικές εξετάσεις.

Σχολιο.- άμα θες στείλε μ μήνυμα να σ πω ακριβώς τι έγινε μιας και που ξέρω τον υπεύθυνο προσωπικά, και όπως και εγώ έτσι και όσοι τον ξέρουμε, ξέρουμε καλά οτι όσο βρίσκετε αυτός μέσα στο μαγαζί, δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτα περίεργο, και οποία κοπέλα νιώσει άβολα ας πούμε με κάτι, απευθύνεται σε εκείνον



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ως εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης ελέγχεται ο Νίκος Κοκλώνης

 Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023, 16:33

Ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης που ξεπλένει μαύρο χρήμα και έχει κάνει απάτες σε βάρος του δημοσίου εμφανίζει τον γνωστό παρουσιαστή Νίκο Κοκλώνη πολυσέλιδο πόρισμα που βρίσκεται στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη. 

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης, δέσμευσε όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία (τραπεζικοί λογαριασμοί, ακίνητα, κ.λπ.) του γνωστού Έλληνα τηλεοπτικού παραγωγού και τηλεπαρουσιαστή, όπως δέσμευσε και τα περιουσιακά στοιχεία επτά φυσικών προσώπων και εμπλεκομένων εταιρειών (συνολικά οι δεσμεύσεις ανέρχονται στις 20). Μεταξύ των επτά ατόμων περιλαμβάνονται μία δικηγόρος αλλά και ένας Αλβανός, ο οποίος φέρεται ο στενός συνεργάτης του και είναι ήδη προφυλακισμένος για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών.

Ακόμη, με γνωμοδότηση 80 σελίδων, ο κ. Βουρλιώτης ζητεί τόσο σε βάρος του τηλεοπτικού παραγωγού Νίκου Κοκλώνη όσο και των άλλων εμπλεκομένων, να ασκηθεί ποινική δίωξη, για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ υπάρχουν και εμπλεκόμενα πρόσωπα τα οποία μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί γνωστή η ταυτότητά τους, καθώς κινούνται παράνομα στο εξωτερικό. Ο Νίκος Κοκλώνης οφείλει στο Δημόσιο από φόρους κ.λπ., άνω των 20 εκατομμύριων ευρώ περίπου.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με τη μορφή μαφίας που έκανε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Ήδη, το πόρισμα του κ. Βουρλιώτη διαβιβάστηκε στον Οικονομικό εισαγγελέα, για τα περαιτέρω.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες εγκρίθηκε επιδότηση 9 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο οποίο προΐσταται ο Άδωνις Γεωργιάδης σε μονοπρόσωπη εταιρεία του Νίκου Κοκλώνη με κεφάλαιο 4.000 ευρώ. 

Με ανάρτησή του στο Instagram, ο Νίκος Κοκλώνης απαντάει στα δημοσιεύματα, ισχυρίζεται ότι είναι αθώος, και δεν τον κυνηγάει κανένας.

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης, ο Νίκος Κοκλώνης επανήλθε με νέα ανάρτηση στο Instagram, με την οποία αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία όλως τυχαίως εκδόθηκε με ημερομηνία Πέμπτης 23 Φεβρουαρίου, δηλαδή την ημέρα που έγινε γνωστό το πόρισμα της Αρχής για την Καταπολέμηση του Μαύρου Χρήματος, το οποίο και επιδόθηκε στον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα.

Με την ανακοίνωση αυτή το υπουργείο Ανάπτυξης και ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης αποποιούνται κάθε ευθύνη και κάθε εμπλοκή στην υπόθεση Νίκου Κοκλώνη, αναφέροντας πως ο τηλεοπτικός παραγωγός δεν έλαβε ποτέ την επιδότηση των 9,3 εκατ. ευρώ, που του είχε όμως εγκριθεί από το προαναφερόμενο υπουργείο. Η επιδότηση αυτή είχε μάλιστα δοθεί με το σκανδαλώδες ποσοστό 100% ως προς τις επιλέξιμες δαπάνες.

Η προβολή των εκπομπών παραγωγής Barking Well στον Alpha αναμένεται να συνεχιστεί κανονικά.

Ο σταθμός δεν σκοπεύει να αναβάλει κάποια εξ αυτών και έχει αποφασίσει να προβληθεί η πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή «Super Κατερίνα» το πρωί της Παρασκευής στις 10:00, αλλά και το μουσικό σόου του Σάββατου, «Just the two of us», με παρουσιαστή τον Νίκο Κοκλώνη.

Σχολιο.- Ε ρε δούλεμα που παίζει.. Κοκλώνης, νόμιμος επιχειρηματίας, Άδωνης εκλεγμένος Υπουργός, κομπίνα εκατομμυρίων.. νόμιμη, 4.000 μετοχικό κεφάλαιο, επιδότηση 9.000.000 ευρώ... Αλήθεια την εταιρεία airfast ticket ποιός την φαλίρησε μερικά μύρια ? Κοκλωνιάδα !! Σχολή Φουρφιώτη

Σχολιο.- Καλά μιλάμε για επιχειρηματίες που επιδοτεί ο Άδωνις, όχι παίξε γέλασε, έτσι θα απογειωθεί η ανάπτυξη σβίνννννννννν.

Σχολιο.- χρεη 20 εκατομμυρια δεν ειναι ψεμα!

Σχολιο.- Χαχααα αντε να φυγει απο την επικαιρότητα να μην τον βλέπω καθόλου, που μας εχουν κατσικωσει στην τηλεόραση ολα τα σκουπίδια

Σχολιο.- Δικαστηριο σε 3 χρονια και μετα αθωος,κλασικα πραματα

Σχολιο.- Καμιά εντύπωση.. όλο το σύστημα των μμε και ενημερωτικών σαιτ από το πρωί ως το βράδυ λιβανίζει αυτούς τους και καλά "επώνυμους" λαιφ σταιλ τίποτα. Επίσης είναι οι ίδιες εταιρείες του ιδίου ατόμου που μοιράζει σε όλα τα πρωινάδικα τις "ειδήσεις" για όλη την ελληνική αφρόκρεμα.

Σχολιο.- τον Άδωνη και το επιτελείο του το ελέγχει κανείς ή είναι όλα για τα μάτια του κόσμου και για τις πένες τους διαδικτύου τελικά;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ασυστόλων πρωκτικών συγκρατητών το ανάγνωσμα, πρόσχωμεν

Αριστεία for dummies

Αναλαμβάνεις (ως άριστος που είσαι, γι' αυτό άλλωστε και η θεόσταλτη, θεόπνευστη και θεοφώτιστη Υπουργός μας Παιδείας και Θρησκευμάτων σε τοποθέτησε στο ΙΕΠ) την παραγωγή επιμορφωτικού υλικού για εκπαιδευτικούς. 

Βήμα 1ο: Βρίσκεις ένα ξένο σύγγραμα, κατά προτίμηση δωρεάν. Για παράδειγμα, το Introduction to Sociology των Little & McGivern, διαθέσιμο ελεύθερα στο Internet με άδεια Creative Commons. Το κατεβάζεις (από εδώ πχ: https://opentextbc.ca/introductiontosociology2ndedition/ ή από εδώ: https://open.umn.edu/opentextbooks/textbooks/436 ).

Βήμα 2ο: Επιλέγεις αποσπάσματα του βιβλίου. Για παράδειγμα, από τη σελ. 221: "An adult with an oral fixation may indulge in overeating or binge drinking. An anal fixation may produce a neat freak (hence the term “anal retentive”), while a person stuck in the phallic stage may be promiscuous or emotionally immature."

Βήμα 3: Το αντιγράφεις στο Google Translate (εικόνα)

Βήμα 4: Αντιγράφεις τη μετάφραση στο αρχείο του υλικού που έχεις αναλάβει να δημιουργήσεις. Έτοιμο το επιμορφωτικό υλικό! 

Βήμα 5: Αμείβεσαι για τους κόπους σου και την πνευματική σου προσπάθεια, διότι η αριστεία είναι γενναιόδωρη στους άριστους.

(Το περίεργο δεν είναι ότι συμπεριφέρονται ως κοινοί κλεφτοκοτάδες. Είναι ότι το κάνουν με τη βεβαιότητα ότι ουδείς θα τους πάρει είδηση, εν έτει 2023. Κατά τα άλλα ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η Ελλάδα 2.0 τους μάραναν).

Σχολιο.- Ενας Αριστος ενηλικας με στοματική καθήλωση μπορεί να επιδοθεί στην υπερκαναλωση τροφής, ακόμα και τα πόμολα να φάει ή στην κατανάλωση απευθείας αναθεσεων. Μια πρωκτικη καθήλωση Άριστου, μπορεί να δημιουργήσει έναν τακτοποιημενο κομματικα παιδοβιαστη.

Σχο λιο.- Καταργηση της βουλευτικής ασυλίας. Οτι πιο ανηθικο έχει ψηφιστεί ποτέ στα χρονικά της βουλής.

Σχολιο.- Σκόιλ ελικίκου ρε και μη κουνηθεί κανείς!

Σχολιο.- Είσαι φοβερή!!! Απίθανη δουλειά!

Σχολιο.- Λογικό να νομίζουν ότι εν έτει 2023 δεν θα τους πάρει κανείς είδηση, γτ πολύ απλά δεν αντιδράμε.. σ λέει πέρασαν καραντίνα, έχουν κ τόσα να διαχειριστούν (χάλια κτηριακά σχολεία, 22-25 παιδιά με ή χωρίς ανάγκες, μηδέν αξιοποιήσιμο υλικό) σιγά μη καταλάβουν.. μπράβο σ για το ψάξιμο κ την δημοσίευση...

Σχολιο.- Είναι σίγουρο πως περισσότερη δουλειά κάνατε εσείς (να ανακαλύψετε το απόσπασμα) από τον συγκεκριμένο επιμορφωτή!

Σχολιο.- Φίλος το έψαξε. Εγώ απλώς αναδημοσίευσα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή η κοινωνία δεν έχει πια καμιά αυθεντικότητα.

Είναι πλήρως κοκλωνοποιημένη.

Δρ. Δερτρολής



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πήραν σπίτι και επιχείρηση τα FUNDS!!!!! Οικογένεια 4 παιδιών!!!

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΞΕΝΑ FUNDS, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου!!! Πέταξαν έξω από τον χώρο οικογένεια με 4 παιδιά! Ο πατέρας σύρθηκε κυριολεκτικά στον δρόμο από αστυνομικούς και φουσκωτούς για λογαριασμό των funds!

Πρόκειται για μια μικρή μονάδα “μπουτίκ” που βρίσκεται στο κέντρο της Καστοριάς.

Δεν δίστασαν μάλιστα παρά τις σφοδρές αποδοκιμασίες και τους παριστάμενους, που ζητούσαν να τον αφήσουν και φώναζαν «Αλήτες» και «Δεν είναι φονιάς».

Δραματικές οι εκκλήσεις από τους ηλικιωμένους γονείς τους να μην συμπεριφέρονται έτσι στον γιο τους.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σόκ στην Καστοριά σε μια περίοδο παραμονές εκλογων της ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν η Ουκρανία εισβάλλει στην Υπερδνειστερία ( εκτος του ότκ το ΝΑΤΟ θα κατηγορήσει την Ρωσία ) όλα τα σαρακοστιανά θα ανέβουν το λιγότερο 50% ... 

όλα τα σαρακοστιανά μας έρχονται από την Υπερδνειστερία όπως είναι σε όλους γνωστό ... 

καλή σαρακοστή



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ψηφίζω με βάση τέσσερα κριτήρια

1. Να μην έχει ψηφίσει ή στηρίξει μνημόνια με οιοδήποτε τρόπο

2. Να ήταν ενάντια στις υποχρεωτικότητες , υγειονομικό απαρτχάιντ και γενικά σε όλη αυτή την δυστοπία

3. Να μην έχει ίσες αποστάσεις στο Ουκρανικό και να είναι σαφώς υπέρ της Ρωσίας

4. Να έχει σαφή θέση εξόδου από ΕΕ και Ευρώ

Τώρα αν σε αυτά τα κριτήρια που πρέπει να ισχύουν και τα τέσσερα μαζί προκύπτει  ΕΠΑΜ τι  να κάνουμε

Σχολιο.- Αυτά τα 4 κριτήρια τα καλύπτει ΜΟΝΟ το ΕΠΑΜ!

Σχολιο.- αν τα κάλυπτε ο Βαρουφάκης, αυτό θα ήταν για λόγους τακτικής και όχι ως αποτέλεσμα της πολιτικής του στάσης, η οποία όπως γνωρίζουμε καθορίζεται από τα συμφέροντα του Τζορτζ Σόρος

Σχολιο.- μα , σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει αυτά τα κριτήρια ο Μπαρούφ.

Σχολιο.- αυτά τα καλύπτει και ο Καζάκης και ο Λαφαζάνης!!

Σχολιο.- δυστυχώς κι ο Καζάκης είναι τέρμα αναξιόπιστος κι ας τα λέει 100% μια χαρά... το μητρώο του την εποχή των κινημάτων των πλατειών και η λευκή κάρτα που είχε δώσει στον περιβόητο ΚΥΠριώτη τον καθιστούν τελείως αμφιλεγόμενο έως και ύποπτο.

Σχολιο.- Εγώ ένα έχω να πω! Δεν υπάρχουν εναλλακτικές, που ν΄ανταποκρίνονται 100%, σε όσα επιθυμούμε. Μόνη μας εναλλακτική, να ψηφίσουμε-απαραίτητα να ψηφίσουμε-κάποιο μικρό κόμμα, εκτός Βουλής, για να χαλάσει τα σχέδια αυτοδυναμίας των μεγάλων κομμάτων. Οσο τέτοια κόμματα σχηματίστηκαν από άτομα, που είχαν την δυνατότητα να συγκυβερνήσουν, χωρίς να σαμποτάρουν κρίσιμες αποφάσεις, για μένα είναι κόμματα ατόμων, που θέλουν, απλώς, μια καρέκλα εξουσιάς με οποιοδήποτε τίμημα. Γι΄αυτό και θα επιλέξω κάποιον που ΔΕΝ έχει ξαναδεί καρέκλα εξουσίας!

Σχολιο.- προσωπικά θα το ρίξω Λαφαζάνη επειδή ο Καζάκης έχει να δώσει ΠΟΛΛΕΣ εξηγήσεις για τον πασόκο ταμία του Τσοχατζόπουλου και τους άλλους ΚΥΠατζήδες που έβαλε σε ΤΟΡ θέσεις στο ΕΠΑΜ κι έδιωχναν σωρηδόν τον κόσμο και οργανωτικά το αποδιοργάνωναν... κι επειδή δεν είναι ηλίθιος, είναι ύποπτος άρα ακατάλληλος κι ας τα λέει μια χαρά. Ο καθένας δεν δοκιμάζεται μόνο στις καρέκλες κρατικής εξουσίας αλλά και στο πώς λειτουργεί εσωκομματικά.

Σχολιο.- ΕΜΕΙΣ πρέπει ν΄αναδεικνύουμε πολιτικούς, μέσα από τις τάξεις του λαού και όχι να μας τους υποδεικνύει η εξουσία! Δυστυχώς, χωρίς αγώνες, με καθηλωμένους Ελληνες, αυτό δεν είναι εφικτό! Αν δεν φάμε λάσπη και αίμα, τίποτα δεν μας σώζει!

Σχολιο.- ναι, κανονικά ναι... αλλά ηττηθήκαμε... το 2010-2011 και ιδίως το 2015... για την ακρίβεια προδοθήκαμε, δεν ηττηθήκαμε αφού δεν καταφέραμε καν να δώσουμε πραγματική μάχη... το γεγονός όμως είναι ότι σπάσαμε και σκορπίσαμε και ως ανθρώπινο υλικό ανατρεπτικής διαθεσιμότητας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λένε οι ψεκ ότι δεν έχουμε ανάπτυξη.

Τα νούμερα τους διαψεύδουν γιατί σε δολοφονίες, βιασμούς, ΜΚΟ & ναρκωτικά, έχουν εκτιναχθεί.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



24/2/2023   -  1.00 π.μ.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ Ουκρανών ΣΤΗ ΥΠΕΡΔΝΕΙΣΤΕΡΙΑ

Στρατιωτικοί Επίτροποι της Υπερδνειστερίας:

«Καταγράφηκε η διέλευση των συνόρων από έως και 30 άρματα μάχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Χρησιμοποιούν ένα πλέγμα στα σήματα αναγνώρισης στα οχήματά τους.

Σχολιο.- Από την Οδησσό φεύγουν, προς τα σύνορα με την Υπερδνειστερία θωρακισμένα οχήματα του Ουκρανικού στρατού και από τις σιδηροδρομικές γραμμές προσωπικό μισθοφόρων.

Σχολιο.- οι Ρώσοι περίμεναν αυτή την εξέλιξη.

ας δούμε πως θα αντιδράσουν μιας και οι 1.500 ελαφρά οπλισμένοι Ρώσοι της ειρηνευτικής δύναμης μάλλον δεν θα αντέξουν πολυ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



εκτός των οπωροκηπευτικων μεγάλη έλλειψη αναμένεται και στα αυγά εντός των προσεχών ημερών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η τιμή τους μάλιστα αναμένεται να διπλασιαστεί.

Σε μια συνάντηση που είχαμε για μπύρα 6 οδηγοί οι 2 ήταν άνεργοι οι 3 3ημερη απασχόληση και μόνο ένας Full Time.


Η χώρα διολισθαινει προς την οικονομικη διάλυση 

Για να καταλάβει κάποιος πόσο σημαντικές είναι για την Βρετανία οι εισαγωγές στη χώρα τους χειμερινούς μήνες, αρκεί να αναλογιστεί ότι για τις ντομάτες οι εισαγωγές αντιπροσωπεύουν το 95% της εγχώριας κατανάλωσης και αντίστοιχα το 90% για τα μαρούλια.

Aυτό ουσιαστικά αφήνει τη χώρα ανήμπορη να σταθεί στη δική της παραγωγή. Στο χθεσινό ετήσιο συνέδριο των αγροτών στο Μπέρμιγχαμ εξετάστηκε ως ένας ακόμα λόγος για τις ελλείψεις και η ενεργειακή κρίση. Το υψηλό κόστος του φυσικού αερίου έχει οδηγήσει τα θερμοκήπια του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και της Ολλανδίας να μειώσουν την παραγωγή, μη μπορώντας να λειτουργήσουν ως εναλλακτική λύση. Μάλιστα το ποσοστό παραγωγής στη χώρα, σύμφωνα με την NFU, βρίσκεται στο χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 40 ετών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σημαίες της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας στη μεγάλη χθεσινή αντιφασιστική διαδήλωση στη Φλωρεντία που πραγματοποιήθηκε ως απάντηση σε επίθεση φασιστών σε μαθητές. 

«Η Φλωρεντία είναι μόνο αντιφασιστική» το σύνθημα που ακούγεται και παντού χωρά λίγο απ’ τα δικά μας Βαλκάνια! 

#balkans #our_balkans #yugoslavia #jugoslavija



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ιδρυτής της Ορχήστρας (Wagner), ο Μάγειρας (Πριγκόζιν), ανακοίνωσε τη λύση των προβλημάτων με την προμήθεια πυρομαχικών

Ο Μάγειρας είπε: «Σήμερα στις 6 το πρωί ανέφεραν ότι ξεκινούσε η αποστολή πυρομαχικών. Το πιθανότερο είναι ότι το τρένο άρχισε να κινείται. Μέχρι στιγμής στα χαρτιά, αλλά, όπως μας είπαν, τα κύρια χαρτιά έχουν ήδη υπογραφεί.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους μας βοήθησαν να γίνει αυτό. Σώσατε εκατοντάδες, ίσως χιλιάδες ζωές τύπων που υπερασπίζονται την πατρίδα τους, τους δώσατε την ευκαιρία να ζήσουν. Οι μητέρες και τα παιδιά τους δεν θα λάβουν φέρετρα με τα σώματά τους.

Ευχαριστώ πολύ όσους το έκαναν με διάφορους τρόπους - σε εκείνους τους απλούς πολίτες που έκαναν ό,τι μπορούσαν, και σε όσους ήταν, μεταξύ άλλων σε υψηλά αξιώματα, άσκησαν πίεση και πήραν αποφάσεις.

Και, φυσικά, σε αυτούς που έδωσαν την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ώστε να αρχίσουν να μας δίνουν πυρομαχικά. ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ παιδιά.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλλο ένα επετειακό ιβέντ, για την συμπλήρωση ενός έτους, από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης της Ρωσίας, "φαλήρησε", αυτή τη φορά στο Παρίσι.

Η πρεμιέρα προβολής του φιλμ, που έφτιαξε ο γνωστός Εβραίος του Σόρος, Μπερνάρ-Ανρί Λεβί με τον τίτλο "Σλάβα Ουκραϊνα" (Δόξα στην Ουκρανία) συγκέντρωσε 8, ναι 8, θεατές!!!!

Κλαίωωωωωω απ τα γέλια!

Σχολιο.- Πωπω... αυτό το καθήκι ο "φιλόσοφος" του κώλου που έχει βαμμένα τα χέρια του με αίμα από την εποχή των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία... από τότε του το κρατάω αυτού του καργιόλη... κι ήταν στο Κίεβο πέρυσι τέτοια εποχή 2-3 μέρες πριν ξεκινήσει η ρωσική ΕΣΕ... γιατί άραγε...

Σχολιο.- Η αλεπού στο παζάρι 

15/3/2022

Τις τελευταίες μέρες, στην Οδησσό, εθεάθη ο γνωστός Γάλλος συστημικός διανοούμενος, απολογητής του ΝΑΤΟϊκού και ευρωενωσιακού ιμπεριαλισμού, Μπερνάρ Ανρί Λεβί, να κόβει βόλτες περιχαρής και ξεναγούμενος από τον νεοδιορισμένο ναζί κυβερνήτη της πόλης και της ομώνυμης περιφέρειας (λεπτομέρειες για τον κυβερνήτη σε προηγούμενη ανάρτηση μου).

Ο Λεβί ιδεολογικοποίησε και στήριξε όλους τους ΝΑΤΟϊκους πολέμους και επεμβάσεις, από την Γιουγκοσλαβία και τα Δυτικά Βαλκάνια, μέχρι το Ιράκ, τη Λιβύη και τη Συρία. Λογική συνέπεια για έναν φιλόσοφο που «διαπίστωσε» ήδη από το 1977, ότι «ο μαρξισμός είναι εγγενώς διεφθαρμένος».

Μάλιστα, το 2017, όταν είχε το θράσος να επισκεφθεί το Βελιγράδι, οι σύντροφοι της Ένωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας τον υποδέχθηκαν με πάστες - στο κεφάλι του - και με το φιλόξενο σύνθημα «Έξω από το Βελιγράδι δολοφόνε»!

Ο Οδεσσίτης δημοσιογράφος, Γιούρι Τκατσόφ που αποθανάτισε το ενσταντανέ του Ευρωπαίου διανοούμενου με τον ναζί κυβερνήτη, χαρακτήρισε τον πρώτο ως «σκυλί του πολέμου». 

Κλείνοντας με την φράση (σε ελεύθερη μετάφραση διότι είναι εντελώς slang): «Την κάτσαμε».

Και έχει απόλυτο δίκιο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα, οι Πολωνοί στέλνουν τα πρώτα Λέοπαρντ, στην Ουκρανία.

Κάποτε τα γερμανικά ναζιστικά τανκς τα έκαιγαν οι αντιφασίστες παππούδες των Ουκρανών. 

Σήμερα τα εγγόνια τους θα καίγονται μέσα, σ΄αυτά!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα Ρωσικά τανκς μπήκαν στο Βερολίνο, για δεύτερη φορά!

Μετά τον Β΄ΠΠ ένα Ρωσικό τανκ στήθηκε, έξω από την πρεσβεία της Ρωσίας, για να "χαιρετήσει", την πρώτη επέτειο της Ειδικής Επιχείρησης, στην Ουκρανία.

Η απόπειρα των Ουκρανών και της Γερμανικής κυβέρνησης να στηλιτεύσει, μ΄αυτόν τον τρόπο την επιχείρηση, είχε μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα! 

Οι Ρώσοι πανηγυρίζουν για τις παλιές δόξες τους και ταυτόχρονα γελάνε με τα χάλια της Δυτικής προπαγάνδας.

Στην Χάγη οι χολωμένοι διαφημιστές του φασιστικού καθεστώτος σκέφτηκαν να στήσουν, μπροστά στην Ρωσική πρεσβεία, μια "λατέρνα"(;;;), που παίζει τον Εθνικό Υμνο της Ουκρανίας, σπάζοντας τα νεύρα των περιοίκων.

Στην Πολωνία, οι κάτοικοι, γύρω από την Ρωσική πρεσβεία, ξύπνησαν έντρομοι, από τους ήχους των σειρήνων πολέμου, μέχρι ν΄αντιληφθούν ότι πρόκειται για "ιβέντ", προς τιμήν της πρώτης επετείου!

Ο "Ουκρανισμός", ως παραλλαγή της ασθένειας του φασισμού έχει καταλάβει όλες τις ανίσχυρες να κρύψουν την πραγματική τους ταυτότητα, χώρες της Δύσης!

Και του χρόνου παιδιά της Ρωσίας να μας έχετε απαλλάξει και μας, από την Δυτική σκλαβιά!

Σχολιο.- Ας μας πληρώσουν τα βερεσεδια τους οι μπαταχτσηδες Γερμανοί και βλέπουμε.

Σχολιο.- καλά τα πολώνια έχουν αναδειχθεί σε μεγάλα φασισταριά τους έζησα αρκετά χρόνια από κοντά και τους ξέρω



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αύριο στο Ράιχσταγκ θα κυματίζει η Ουκρανική σημαία.

Ολα καλά μ΄αυτά τα νέα!

Προς το παρόν, οι Γερμανοί δεν μπορούν να κρεμάσουν την σβάστικα, όσο το προσωπείο της Δημοκρατίας τους είναι αναγκαίο, αλλά αυτό το εμπόδιο θα ξεπεραστεί με το κιτρινογάλαζο υποκατάστατο της.

Σήμερα, όμως, είναι η μέρα του Κόκκινου Στρατού και των υπερασπιστών όχι μόνο της Ρωσίας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, που ξεφτίλισαν την χιτλερική σβάστικα και ύψωσαν στο Ράιχσταγκ την σημαία της Νίκης.

Αφιερωμένο σ΄αυτούς ένα τραγούδι από άνδρες, από τη μικροσκοπική πόλη Mallumbimbi στην Αυστραλία που διοργάνωσαν μια χορωδία και εκτελούν ρωσικά τραγούδια, αν και κανένας από αυτούς δεν γνωρίζει τη ρωσική γλώσσα.

Οι καλλιτέχνες δεν εξηγούν στο κοινό το νόημα των τραγουδιών, βασιζόμενοι στη δύναμη που εκπέμπει η μελωδία του τραγουδιού «γίγας στους γίγαντες ο Δημητρόφ».

"Λευκός στρατός, μαύρος βαρόνος

Βασιλικό θρόνο προετοιμάζει ξανά,

Αλλά από την ταϊγκά, ως τις βρετανικές θάλασσες

Ο Κόκκινος Στρατός όλων είναι ισχυρότερος."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τρίτη φορά, οι Ουκρανικές αρχές επέβαλαν πρόστιμο 3.400 γριβνών, στον Δήμαρχο του Χαρκόβου, Τερέχοφ, επειδή χρησιμοποίησε την Ρωσική γλώσσα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!!!

"Στην Ουκρανία δεν υπάρχει φασισμός, γιατί έχει Εβραίο Πρόεδρο"!

Σχολιο.- Μα για αυτό πήγε ο παππούς στο Κίεβο για να τους πει ποίο στυλ δημοκρατία θα εγκαθιδρύσουν

Σχολιο.- Τι να μιλάει ο Τέρεχοφ; Τη μητρική του μιλάει, δε ξέρει άλλη… Και δεκάδες εκατομμύρια άλλοι πολίτες. Βρε στο Χάρκοβο είναι δήμαρχος, προσωρινή πρωτεύουσα το 1918, της νεαρής,τότε, σοβιετικής εξουσίας. Κατά τα άλλα, η Ρωσία «εισέβαλε» σε… ξένη χώρα!

Σχολιο.- Δυστυχώς από τα ..πετσωμενα..ΜΜ αποβλάκωσης, γίνεται επανω στο θέμα αυτό μια ελεεινού τύπου προπαγάνδα, και ο κόσμος που δυστυχώς δεν έχει ιστορικές γνώσεις και αγνοεί. πως κάτοικοι των περιοχών αυτών είναι Ρώσοι ομιλώντας την Ρωσική γλώσσα, και με Ρωσική εθνική συνείδηση



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είδαμε, ακούσαμε και γελάσαμε με την Χολιγουντιανή παράσταση, που δόθηκε, στα εδάφη της Ουκρανίας και της Πολωνίας, προς τιμήν του "πλανητάρχη".

Είδαμε έναν "ατρόμητο" Μπάιντεν να βαδίζει χεράκι-χεράκι με τον Ζελέ, για να μην χάσει τον προσανατολισμό του, στην πλατεία του Κιέβου, αφού, πρώτα, βεβαίως, είχε πάρει το "οκ", από τους Ρώσους, για την προσωπική του ασφάλεια.

Ολοι οι Δυτικοί παπαγάλοι αναφέρθηκαν σ΄αυτόν τον "ηρωισμό" του αφεντικού, αλλά "ξέχασαν" ν΄αναφερθούν, στον σκοπό της επίσκεψης.

Ο Πρόεδρος της Μεγάλης εξουσίας έσπευσε να μην πάρει κρατικά ομόλογα της Ουκρανίας,, αλλά τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία της οικογένειάς του, τα οποία επένδυσε σε πολλά επιχειρηματικά έργα στην Ουκρανία. 

Τις μετοχές αυτές τις αγόρασε, μέσω του γιου του Χάντερ, σε συνέργεια με τον προηγούμενο Πρόεδρο της Ουκρανίας, Ποροσένκο, όταν ακόμα, ο Μπάιντεν ήταν "δεξί χέρι" της Προεδρίας Ομπάμα.

Οταν ξέσπασε ο θόρυβος, στις ΗΠΑ, για αυτά τα σκάνδαλα διαφθοράς, που εξακολουθούν να εμφανίζονται συστηματικά, στον χώρο πληροφοριών, παρά το γεγονός ότι αυτός ο χώρος ελέγχεται αυστηρά, τότε "ξύπνησε".

Η επίσκεψη του στην Ουκρανία, ήταν, ουσιαστικά, το τελευταίο του "αντίο" στην χώρα, που αύξησε αισθητά τον πλούτο της οικογένειας Μπάιντεν.

Το ταξίδι ήταν επιτυχημένο. Ελυσε τα προσωπικά του ζητήματα και υπέδειξε, στους Ευρωπαίους πώς θα πρέπει να συμπεριφερθούν. Να συσπειρωθούν, δηλαδή, γύρω από το άρθρο 5 της Συνθήκης του ΝΑΤΟ, για να προστατευθούν,που σε ΕΜΑΣ (ΗΠΑ), θα φέρει οικονομικά κέρδη και σε ΕΣΑΣ(ΕΕ), απώλειες και συνεχόμενη εμπλοκή, σε μια στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία. όλο και περισσότερο. 

Ωστόσο, όλα τα κέρδη αυτής της πολιτικής, θα ταξιδεύουν διατλαντικά. 

Πάντως, ήταν εντυπωσιακή η άφιξη του Μπάιντεν, στο Κίεβο υπό τον ήχο των σειρήνων του πολέμου και η "ηρωική" του βόλτα, ενόψει των υποτιθέμενων βομβαρδισμών, στους δρόμους του Κιέβου.

Οσο, για το κράτημα χεράκι-χεράκι και τις αγκαλίτσες με τον φασίστα Ζελένσκι, αυτό θα το εκλάβουμε, ως μία ευγενική χορηγία του αφεντικού, προς τον δούλο του.

Σχολιο.- Όταν οι πολιτικοί υπηρέτες του κεφαλαίου αναπτύσσουν προσωπικά και οικογενειακά οικονομικά συμφέροντα,γίνονται αδίστακτοι στο ονομα αυτών των συμφεροντων'απαξιωνουν ολοκληρωτικά την ανθρώπινη ζωή.Να θυμηθούμε τα συμφέροντα Κίσινγκερ στη Χιλη και την αιμοσταγής Χούντα που επέβαλλαν.

Σχολιο.- Νταξ αναμενόμενο το πανυγηρακι ολάκερος ο δυτικός φασιστοτυπος αφιέρωνε 10δες τηλεοπτικές ώρες για μας πείσει περί των δημοκρατικών δικαιωμάτων των ουκρανοφασιστων κατά των κακών Ρώσων

Σχολιο.- Εμείς πάντως απολαύσαμε και τον κοιμώμενο Τζό υπερδύναμη η ΗΠΑ, αλλά τους πεφτει συνεχεια από τις σκάλες 

Σχολιο.- O Μπάιντεν κατέχει προσωπική περιουσία περίπου 10 εκατ ντόλαρς, που είναι σχεδόν πάτος μεταξύ αμερικάνων προέδρων.

Είμαι βέβαιος ότι από το 2019 ως σήμερα, κάποιοι υπουργοί "μας" σούφρωσαν και κατέχουν καθένας τους περισσότερα εκατ ντόλαρς, δικά μας αλλά δικά τους.

Ο Μπάιντεν δεν είναι ούτε πλανητάρχης ούτε τίποτα, είναι ένας απλός τζουτζές του παγκόσμιου Μεγάλου Κεφαλαίου, και μάλιστα δεν είναι καν ο εκλεκτός του παγκόσμιου Μεγάλου Κεφαλαίου για πρόεδρος των ΗΠΑ.

Συμφωνώ ότι πήγε στην Ουκραναζία για προσωπικές μπίζνες, βασικά για να πάρει τα λεφτά του πριν τα χάσει



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ας αναγνωρίσουμε στον ελεεινό Στόλτενμπεργκ (κ.ά. νατοϊκούς ιέρακες) ότι δεν είναι τόσο χαζοί ώστε να μην ψυλλιάζονται ΤΙ τους περιμένει, αν χάσουν το (ήδη χαμένο) στοίχημα μιας ουκρανικής νίκης. Όποιος ξέρει να «διαβάζει ανάμεσα από τις γραμμές» (επίσημων δηλώσεων κι ανακοινώσεων) βλέπει ξεκάθαρα τον υπόκωφο τρόμο της ήττας, κι όσων αυτή θα φέρει. Θα τους κοπούν τα γερακίσια φτερά μια για πάντα, και ήδη το ΞΕΡΟΥΝ, επινοώντας αμυντικά... παρανοϊκές φαντασιώσεις, όπως π.χ. ότι «η Ρωσία θα εισβάλλει στην ΕΕ», ή «κινδυνεύουν οι δημοκρατικοί μας θεσμοί των τελευταίων... 400 ετών» (επί λέξει μέγκα-μπούρδα της Μπέρμποκ).

Στην πραγματικότητα, η έκβαση του πολέμου θα έχει τεράστιες διεθνείς συνέπειες, που (έμμεσα ή άμεσα) θα επηρεάσουν και εμάς. Ας αναρρωτηθούμε:

Θέλουμε έναν μονοπολικό, αυταρχικό κι εκμεταλλευτικό κόσμο, με ηγεμονία του ΝΑΤΟ; (χώρια οι ζημιές στη Ρωσία)... 

-ή θέλουμε -επιτέλους- να υποστεί μια μεγάλη ήττα αυτή η αλαζονική καταδυνάστευση, που μας φόρεσε και το... ζουρλομανδύα της ΕΕ; 

Ε, αν δεν μας νοιάζει, τότε ας μην παραπονεθούμε που, π.χ. σε λίγο θα αρχίσει πραγματικά να επηρεάζει το βιοτικό μας επίπεδο ο πόλεμος (ενώ -ως γνωστόν- μέχρι τώρα η ακρίβεια προέρχεται κυρίως από ελεεινές αποφάσεις της ΕΕ, π.χ. το φιρμάνι σε Ολλανδούς κτηνοτρόφους να κλείσουν, που ανέβασε τις τιμές σε κρέας και γαλακτοκομικά, το χρηματιστήριο ενέργειας, κλπ. κλπ.)... και ας μη γκρινιάξουμε όταν (ακόμη πιο μακροπρόθεσμα) η μονοπολική νατοϊκή ηγεμονία θα προκαλέσει μύρια κακά σε όλους σχεδόν τους λαούς (άρα και στον δικό μας).

Κοντολογίς, το διακύβευμα δεν είναι «τι θα πάθει η Ρωσία», ούτε καν «τι θα πάθει η Ελλάδα», αλλά κάτι πολύ μεγαλύτερο και χειρότερο, αν ηττηθεί η Ρωσία! Αν συμβεί το αντίθετο, όμως... Γαία Πυρί Μιχθείτω!

Εν κατακλείδι, ακόμη και με τις καλύτερες προθέσεις, δεν αποφεύγει κανείς να διαλέξει μεταξύ 2 διαφορετικών κόσμων, ανάλογα με την τελική έκβαση αυτού του πολέμου. Κι αν βλέπει αυτή την έκβαση μυωπικά και κοντόφθαλμα, χωρίς εναλλακτικό όραμα για το μέλλον, χωρίς να αρχίσει να αμφισβητεί το τωρινό στάτους κβο ΣΥΝΟΛΙΚΑ (αντί να το παίρνει σαν δεδομένο, σαν να μην τρέχει τίποτα) δεν θα αποφύγει τη διαιώνιση στερεοτύπων και άλλων λανθασμένων ιδεών της κατεστημένης Weltanschauung (κοσμο-αντίληψης), μέσα από τον ίδιο του τον εαυτό, θέλοντας και μη. Και καθώς κολυμπάμε σε ωκεανό ψεμάτων και δόλιας προπαγάνδας, εδώ στη Δύση, η Ρωσία μεταλλάσσεται με τρόπους που δεν θα δούμε ποτέ καθαρά, όσο τη βλέπουμε μέσω των δικών μας δυτικών στερεοτύπων (π.χ. «ένα συντηρητικό, εθνικιστικό κράτος [κρατικά ελεγχόμενων] μαφιόζων» για τη Ρωσία). Το ίδιο και περισσότερο ισχύει και για την Κίνα, την Αφρική και τον υπόλοιπο μη-νατοϊκό κόσμο.

Σε ΚΑΠΟΙΟ βαθμό τέτοια στερεότυπα ισχύουν (τουλάχιστον προς το παρόν) αλλά κρύβουν την βαθύτερη εξέλιξη ενός λαού που... μόλις τώρα άρχισε να ξυπνάει από το... νεοφιλελεύθερο σανό, που πήγε κι έφαγε (ή τον τάισαν) 3 δεκαετίες πριν. Και δεν είναι μόνος του, ο ρωσικός λαός.

Σχολιο.- δεν θα είχαν ανάγκη τις χειρότερες μπούρδες και παρανοϊκές ψευτιές που διαδίδουν, ΑΝ ήταν ΤΟΣΟ σίγουροι για νίκη (δηλαδή για εισβολή των ουκρο-ναζί σε ρωσόφωνες περιοχές, ακόμη και στην Κριμαία).



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατερίνα Καινούριου : «Θέλω να παντρευτώ έναν άντρα σαν τον Νίκο  Κοκλώνη»

Με κεφαλαίο 4.000 πήρε 9,9 εκατομμύρια ευρώ,(με τον αναπτυξιακό νόμο).

Με τόσα χρήματα, τον παντρευομουν κι εγώ τον απατεώνα.

Χα χα χα χα

Σχολιο.- Άμα είσαι με το σύστημα τρως με χρυσά κουτάλια.

Σχολιο.- ναι να του πηγαίνεις πούρα στην φυλάκα !!!

Σχολιο.- Μή κορίτσι μου μην κάνεις τέτοιο λάθος θα σου παίρνει τις κυλότες και θα σκοτώνεστε κάθε μέρα..

Σχολιο.- Η Π......ΕΣ ΛΕΦΤΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΕΣ.

Σχολιο.- Παντρεψου τόν ταιριάζετε...στα μυαλά που δεν έχετε

Σχολιο.- Άσχετο. Αυτό είναι άντρας; Πιο πολύ για να πάει να τινάζει καμιά αχλαδιά μου κάνει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νίκος Κοκλώνης : Με κεφάλαιο 4 χιλιάδων ευρώ η Barking Well παίρνει 9,9 εκατομμύρια ευρώ από τον Αναπτυξιακό στις 18/11/2022

Ο Κοκλώνης της Air Fast Tickets, που σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του είπε πως κάθε φορά που είχε πρόβλημα, εμφανιζόταν κάποιος στο διπλανό τραπέζι που τον άκουγε να μιλάει και τον έσωζε ως διά μαγείας, διώκεται λέει για ξέπλυμα. 

Ότι είναι η πρώτη φορά που του ξανασυμβαίνει, είναι το λιγότερο. Ότι πέσαμε από τα σύννεφα, δεν θα το έλεγα. Ότι δεν περιμέναμε η αναβίωση των πρακτικών που χρεοκόπησαν την Ελλάδα να συμβεί επί Μητσοτάκη, επίσης δεν θα το έλεγα.

Δεν είναι άσχετο το lifestyle από την πολιτική οικονομία της χώρας. Και όχι επειδή αποχαυνώνει το λαό και άλλα τέτοια μπαρμπαδίστικα.

Ο πραγματικός λόγος είναι ότι ανακυκλώνει και μοιράζει χρήμα σε κύκλους που έχουν επιρροή στις μάζες (πχ τραγουδιστές) που παρελαύνουν από τέτοιου είδους shows, μπουκώνονται με χρήμα που δεν θα το έβλεπαν σε άλλη περίπτωση και δεν υπάρχει καμία μα καμία πιθανότητα να πουν κακό λόγο για το χέρι που τους ταΐζει και που προφανώς δεν είναι ο Κοκλώνης "που οργανώνει τα πιο ωραία shows".

Είναι τα αεριτζίδικα λεφτά γνωστών καναλαρχών και μυκονοφρουρών με πολύ σαφείς και αποτυπωμένες επαφές με το οργανωμένο έγκλημα, τα οποία συνήθως είναι και κρατικά, ιδιαίτερα όταν αυτό το πολύ ισχυρό κύκλωμα έχει εκλέξει Πρωθυπουργό από τα σπλάχνα του.

Ο Κοκλώνης που δεσμεύεται η περιουσία του για χρέη προς το δημόσιο, πριν λίγους μήνες πήρε κάτι εκατομμύρια ευρώ από τον αναπτυξιακό νόμο.

Για ποια δραστηριότητα; Τι το αναπτυξιακό έχει αυτό που κάνει; Ποιος του τα έδωσε; Ποια πολιτική εντολή δόθηκε; Από ποιον; Γιατί στον Κοκλώνη;

Μιλάμε για σπάνιους πόρους της ελληνικής οικονομίας που στερήθηκε, για παράδειγμα, η παραγωγική ιδέα ενός μηχανικού σε ελληνικό Πολυτεχνείο και η οποία δεν θα εφαρμοστεί ποτέ. Τουλάχιστον, όχι στην Ελλάδα.

Μιλάμε για λεφτά, θέσεις εργασίας, προστιθέμενη αξία που στερείται η ελληνική οικονομία και πραγματικά άριστοι Έλληνες πολίτες για να γίνεται μάγκας ο μαϊντανός που βάζει λαμπάκια και στολίδια στην δυσωδία μιας χρεοκοπημένης ελίτ για τα πανηγύρια.

Αυτός ο άνθρωπος διώκεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Αυτός που το έχει ξανακάνει αλλά για την πλειοψηφία των Ελλήνων είναι fun και μάγκας που γλεντάει στην πλάτη μας.

Και η ανάπτυξη πάει σφαίρα, Βζζζζννννν



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέταξαν έξω από το σπίτι της, στον Άγιο Παντελεήμονα, ανάπηρη γυναίκα, για χρέος 12.000 ευρώ! 

Ως κοινοί λωποδύτες, δικαστικός επιμελητής και ένστολα κοινωνικά αποβράσματα, μπούκαραν από διπλανό μπαλκόνι, έσπασαν τη μπαλκονόπορτα και έβγαλαν τη γυναίκα με το αναπηρικό αμαξίδιό της.

Έχω την εντύπωση πως η δουλειά των δικαστικών επιμελητών δεν είναι ακριβώς αυτή, οπότε τον λόγο έχει ο συνδικαλιστικός φορέας του κλάδου.

Η δουλειά των αιμοσταγών ένστολων λωποδυτών αυτή ακριβώς είναι. Και στην περίπτωσή τους τον λόγο έχει η λαϊκή αντιβία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιστάθηκε στην έξωση από το μικρό ξενοδοχείο του, στην Καστοριά, μετά από πλειστηριασμό και βρέθηκε στο νοσοκομείο.

Αφηνιασμένα τα ένστολα κοινωνικά αποβράσματα της ΟΠΚΕ τον έσυραν με τη βία στον δρόμο, τον πέταξαν στο έδαφος και μπροστά στα μάτια των γέρων γονιών του και των περιοίκων που διαμαρτύρονταν, τον μακέλεψαν.

Το βγάλανε και πάλι χθες βράδυ το μεροκάματο της ντροπής, στην υπηρεσία των funds!

Σχολιο.- ΠΟΣΟ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΝΔ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΆ;

Σχολιο.- πάνω από 50%

Σχολιο.- Η Ελλάδα του Μητσοτάκη κάτι από την Ισπανία του Ραχο'ι'



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ 

Καθώς η ναζιστική Γερμανία έχει υποστεί, τον Φεβρουάριο 1943, συντριπτική ήττα στο Στάλινγκραντ από τον Κόκκινο Στρατό, η επιστράτευση και μεταφορά μεγάλου μέρους του γερμανικού εργατικού δυναμικού στο Ανατολικό Μέτωπο δημιουργεί τεράστια κενά στη βιομηχανία του Γ΄ Ράιχ. Τα κενά αποφασίστηκε να καλυφθούν με την πολιτική επιστράτευση εργαζομένων από τις κατεχόμενες ευρωπαϊκές χώρες.

Στις 23 Φεβρουαρίου δημοσιεύτηκε και στην Ελλάδα διάταγμα πολιτικής επιστράτευσης. Σύμφωνα μ’ αυτό, υπό καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης μπορούσε να τεθεί οποιοσδήποτε «κάτοικος της Ελλάδος ηλικίας 16 μέχρις 45 ετών» και οι επιστρατευόμενοι θα εργάζονταν «συγκροτημένοι εις συμβατικάς ομάδας στρατοπέδου». Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, προβλεπόταν ακόμη και ο εγκλεισμός σε «στρατόπεδον καταναγκαστικών έργων».(1) 

Η πολιτική επιστράτευση στην Ελλάδα προετοιμάστηκε από τον υφυπουργό Εργασίας και γραμματέα της ΓΣΕΕ Νίκο Καλύβα, ο οποίος έβγαλε υπεράριθμο το προσωπικό πολλών επιχειρήσεων και τους υπό απόλυση τους κατέγραφε σε ειδικές καταστάσεις, ως προοριζόμενους για επιστράτευση.

Η δημοσίευση του διατάγματος επιστράτευσης αντιμετωπίζεται με γενική παναθηναϊκή απεργία και διαδήλωση περίπου 100.000 εργαζόμενων και νέων, την αμέσως επόμενη μέρα, 24 Φεβρουαρίου 1943. Η διαδήλωση καταλήγει στο υφυπουργείο Εργασίας,(2) στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια. Οι διαδηλωτές, σπάζοντας τον κλοιό της Αστυνομίας, εισέβαλαν στο κτίριο, πυρπόλησαν τις καταστάσεις επιστράτευσης και πήραν από τα υπόγεια μεγάλες ποσότητες τροφίμων, που έκρυβαν εκεί οι δωσίλογοι.

Ενώ η κηδεία του εθνικού ποιητή Κωστή Παλαμά, στις 28 Φεβρουαρίου, εξελίχθηκε σε αντικατοχική διαδήλωση δεκάδων χιλιάδων, η απεργία στην Τηλεφωνική Εταιρία είχε ως συνέπεια μαζικές συλλήψεις, περίπου 200 εργαζομένων. Η δραπέτευση των κρατουμένων, από τη μια προκάλεσε την οργή των κατακτητών και της κυβέρνησης των δωσιλόγων, κι από την άλλη ενέτεινε τον ενθουσιασμό του αθηναϊκού λαού και την αποφασιστικότητά του να ματαιώσει την πολιτική επιστράτευση. 

Νέα μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαρτίου, με τη συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων, των εργατών και των επαγγελματιών του λεκανοπεδίου Αττικής. Η διαδήλωση 200.000 απεργών, φοιτητών και μαθητών, αντιμετωπίστηκε βίαια από τους κατακτητές, με αποτέλεσμα να υπάρξουν δεκατρείς νεκροί και δεκάδες τραυματίες. 

Κι αυτή τη φορά οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο υφυπουργείο και κατέστρεψαν ό,τι είχε απομείνει από τα αρχεία του. Την ίδια μέρα, άλλοι διαδηλωτές πυρπόλησαν το παράρτημα του υφυπουργείου στο λιμάνι του Πειραιά. 

Τις κινητοποιήσεις αυτές συντόνιζε η Κ.Ο. Αθήνας του ΚΚΕ, με προσωπική ευθύνη του Νίκου Πλουμπίδη, ενώ την περιφρούρησή τους είχαν αναλάβει ένοπλοι μαχητές του ΕΛΑΣ. Επίσης, επρόκειτο για τις πρώτες κινητοποιήσεις στις οποίες συμμετείχε η Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων (ΕΠΟΝ), που είχε ιδρυθεί εκείνες ακριβώς τις μέρες και συγκεκριμένα στις 23 Φεβρουαρίου.

Οι αλλεπάλληλες μαχητικές κινητοποιήσεις είχαν ως συνέπεια την υποχώρηση των κατακτητών και τη δήλωση του δωσίλογου πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Λογοθετόπουλου ότι δεν υπάρχει πρόθεση επιστράτευσης. Επιπλέον, ανακοινώθηκε η αύξηση των μισθών και ημερομισθίων. 

Εντούτοις, η δήλωση αυτή δεν αφορούσε στο σύνολο της χώρας. Έτσι, στη Θεσσαλονίκη χρειάστηκε να πραγματοποιηθούν συνεχόμενες κινητοποιήσεις, με αποκορύφωμα τη μεγάλη παλλαϊκή διαδήλωση της 16ης Απριλίου, που ανάγκασε και εκεί τις κατοχικές Αρχές να αποσύρουν την απόφαση για πολιτική επιστράτευση.

Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν στις αρχές Μαΐου 1943 και στον Βόλο, τη Λάρισα, την Πάτρα, την Καλαμάτα, τη Σπάρτη κ.α. Στον Βόλο, μάλιστα, είχε προηγηθεί τον Μάρτιο νικηφόρα απεργία και διαδήλωση 10.000 εργαζομένων, με αιτήματα τη λειτουργία συσσιτίων και την πληρωμή σε τρόφιμα.

Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις κατά της πολιτικής επιστράτευσης αποτέλεσαν μια κορυφαία στιγμή στην ιστορία των εργατικών και λαϊκών αγώνων στα χρόνια της Κατοχής και έκαναν την Ελλάδα να είναι η μοναδική κατεχόμενη χώρα στην Ευρώπη από την οποία δεν πήγαν μαζικά επιστρατευμένοι εργάτες στη Γερμανία. Από τους 200.000 που απαιτούσαν οι Γερμανοί, πήγαν στη Γερμανία μόλις 13.000 κι αυτοί κατόπιν πιέσεων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



24/2/2023    -    15.00  μ.μ.

- Σήμερα 24 Φεβρουαρίου 2023 θα διαβάσετε σε όλα τα δυτικά συστημικά Μέσα, ότι συμπληρώθηκε 1 χρόνος από την έναρξη του «πολέμου στην Ουκρανία».

- ΌΧΙ, κύριοι!!! Δεν συμπληρώθηκε 1 χρόνος από την έναρξη του πολέμου, αλλά ΜΌΝΟ της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης της Ρωσίας στο έδαφος της χώρας που έχουν καταλάβει οι ουκρανοναζί…

- Ο πόλεμος στην περιοχή αυτή κρατά «γεμάτα», πλέον, 9 χρόνια.

* 9 χρόνια απο τις 22/02/2014, όταν στο Κίεβο επιβλήθηκε δια της βίας και της αμέριστης βοήθειας της συλλογικής Δύσης το ναζιστικό πραξικόπημα της CIA στο Μαϊντάν, που έφερε στην εξουσία μια συμμαχία νεοφιλελεύθερων πολιτικών και νεοναζιστικών παραστρατιωτικών οργανώσεων, οι οποίες ανέλαβαν να «θωρακίσουν» το νέο καθεστώς.

* 9 χρόνια από τις 23/02/2014, όταν στην κεντρική πλατεία της Σεβαστούπολης, σε μια τεράστια λαϊκή συγκέντρωση, ανακοινώθηκε για πρώτη φορά η ένοπλη αντίσταση στις νεοναζιστικές ορδές του καθεστώτος του Μαϊντάν.

* 9 χρόνια από τις 13/03/2014, όταν έγινε η πρώτη επίθεση των VSU έναντι της νεοπαγούς και ουσιαστικά ανοργάνωτης ακόμη Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Ντονμπάς και πραγματοποιήθηκε η πρώτη μάχη μεταξύ τους.

* 9 χρόνια από τις 13/04/2014, όταν στο πρώτο μεγάλο Αντι-Μαϊντάν συλλαλητήριο στο Ντονιέτσκ, ομάδες εγκάθετων νεοναζί καθαρμάτων επιτέθηκαν στο πλήθος με ρόπαλα, μαχαίρια και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί…

* 9 χρόνια από τις 14/04/2014, όταν το ΚΆΘΑΡΜΑ Ίγκορ Τουρτσίνοφ, ο οποίος ως Πρόεδρος της Ανώτατης Ράντας εκτελούσε ΠΑΡΆΝΟΜΑ χρέη «Προέδρου της Δημοκρατίας», υπέγραψε το «Προεδρικό Διάταγμα» για την έναρξη της λεγόμενης «Αντιτρομοκρατικής Επιχείρησης» κατά του λαού του Ντονμπάς.

* 9 χρόνια από τις 02/05/2014, όταν να νεοναζιστικά καθάρματα έκαψαν μέσα στον Οίκο των Συνδικάτων στην Οδησσό τουλάχιστον 48 ανθρώπους (ο πραγματικός αριθμός υπερβαίνει το διπλάσιο, σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων).

* 9 χρόνια από τις 09/05/2014, όταν στη Μαριούπολη τα τανκ του νεοναζιστικού «Αζόφ» στράφηκαν κατά του απλού λαού που γύριζε σπίτι του μετά την παρέλαση της επετείου της Νίκης κατά του Φασισμού και του Ναζισμού.

* 9 χρόνια από τις 02/06/2014, όταν πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αεροπορικός βομβαρδισμός του Λουγκάνσκ και οι Ουκροναζί το χαίρονταν από την καρδιά τους, γράφοντας τότε στα social media, ότι «εξερράγησαν μαζικά τα κλιματιστικά των κατοίκων της πόλης»…

- ΑΥΤΈΣ, κύριοι και κυρίες, είναι οι πραγματικές επέτειοι του πολέμου στην Ουκρανία. Ενός πολέμου που επί 8 συναπτά έτη τον κρατούσατε θαμμένο στην αφάνεια, εάν δεν διαδίδατε το χονδροειδές ψέμα, ότι τάχα η Ρωσία είχε ήδη από τότε πραγματοποιήσει εισβολή σε ουκρανικό έδαφος.

- Μετά, λοιπόν, από 9 χρόνια πολέμου, θανάτων, αναπηριών συνεπεία του πολέμου, κατεστραμμένων και ξανά κατεστραμμένων ειρηνικών υποδομών, μετά την κοροϊδία που παίξατε με τις Συμφωνίες του Μινσκ υπό το κράτος μιας βαριάς στρατιωτικής ήττας από ΤΌΤΕ (το 2015), με έναν λαό όπου έχουν ήδη γεννηθεί παιδιά που δεν γνωρίζουν τι θα πει «ΕΙΡΉΝΗ», όπου σχεδόν 160 (αν όχι ήδη παραπάνω) παιδάκια «κοσμούν» την «Αλέα των Αγγέλων» στο κέντρο του Ντονιέτσκ, το να λέτε ότι ο «πόλεμος» ξεκίνησε πριν από 1 χρόνο είναι ΨΈΜΑ, τραγικό όσο και επικίνδυνο.

- Ο λαός του Ντονμπάς είναι υπερήφανος για την ταυτότητά του και βέβαιος για το δίκιο του. Μαζί του και ο λαός των υπόλοιπων περιοχών της χώρας-Error 404, που είχαν ή/και θα έχουν την τύχη να απελευθερωθούν από το τυραννικό καθεστώς του Ζελένσκι και της παρέας του, αλλά και από την εποπτεία της συλλογικής Δύσης, θα διεκδικήσουν στο εγγύς μέλλον μια ζωή κατά πολύ καλύτερη από αυτή που τους επιφύλασσαν οι εκάστοτε ηγεσίες το κράτους του Κιέβου από το 1991 και μετά.

- Τα όπλα του Ντονμπάς (και της Ρωσίας, που προστέθηκαν στην πορεία ως βοήθεια) θα νικήσουν, γιατί η υπόθεσή τους είναι δίκαιη και, κυρίως, επειδή ακριβώς το πιστεύουν και είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα γι’ αυτό κυριολεκτικά τα πάντα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



24/2/2023   -   3.00  π.μ.

- Το τελευταίο 24ωρο έχουν προκύψει μερικές πολύ σοβαρές και σημαντικές ειδήσεις, στις οποίες θα αναφερθώ στην αρχή του παρόντος σημειώματος.

- Η σημαντικότερη είδηση μας έρχεται από την Υπερδνειστερία και την κλιμάκωση της έντασης που επιδιώκει η Ουκρανία στην περιοχή, έχοντας επί της ουσίας «βάλει στο μάτι» την τεράστια (ίσως τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη) αποθήκη πυρομαχικών που βρίσκεται κοντά στο χωριό Κολμπάσναγια. Από την άλλη πλευρά η ΝΑΤΟδουλη κυβέρνηση της Μολδαβίας ψάχνει τρόπο, ώστε να επέμβει στρατιωτικά στην περιοχή, στερώντας της από την de facto αυτονομία της και σέρνοντάς της στο δικό της, ευρωατλαντικό δρόμο.

- Την υπόθεση παρακολουθεί στενά η Ρωσία, η οποία βρίσκεται στην περιοχή ως εγγυήτρια της ασφάλειας της Υπερδνειστερίας με δύναμη 1.500 στρατιωτικών από το 1992. Ωστόσο η κλιμάκωση της έντασης από πλευράς Ουκρανίας είναι πιθανό να την οδηγήσει σε νέες στρατιωτικές κινήσεις, για την προστασία όχι μόνο της Υπερδνειστερίας, αλλά και του (δικού της, ουσιαστικά) οπλοστασίου και της στρατιωτικής της δύναμης εκεί.

- Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας εξέδωσε το βράδυ ανακοίνωση, η οποία αναφέρει τα εξής:

* «Το καθεστώς του Κιέβου δραστηριοποίησε την προετοιμασία του για εισβολή στη Μολδαβική Δημοκρατία της Υπερδνειστερίας. Όπως μεταδόθηκε νωρίτερα, η συγκεκριμένη ενέργεια των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (VSU) θα πραγματοποιηθεί ως απάντηση στη δήθεν επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων από το έδαφος της Υπερδνειστερίας. Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έχει μέχρι τώρα σημειώσει σημαντική συγκέντρωση έμψυχου και τεχνικού δυναμικού των ουκρανικών στρατιωτικών μονάδων κοντά στα σύνορα Ουκρανίας – Υπερδνειστερίας, ανάπτυξη του Πυροβολικού σε θέσεις πυρός, όπως και πρωτοφανή αύξηση των πτήσεων της μη στελεχωμένης αεροπορίας των VSU (Στμ: drones) πάνω από το έδαφος της Υπερδνειστερίας. Η υλοποίηση μιας τέτοιας προβοκάτσιας των ουκρανικών αρχών συνιστά ευθεία απειλή προς τη ρωσική ειρηνευτική αποστολή, που έχει αναπτυχθεί σε νόμιμη βάση στην Υπερδνειστερία. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα αντιδράσουν κατάλληλα στην προετοιμαζόμενη προβοκάτσια της ουκρανικής πλευράς».

- Συμπέρασμα: η ρωσική πλευρά φαίνεται να ήξερε εδώ και καιρό αυτά τα σχέδια της πλευράς του Κιέβου, αλλά και της Μολδαβίας και της «συλλογικής Δύσης», που φαίνεται να «σπρώχνουν» την κατάσταση προς τη δημιουργία άλλης μίας εστίας έντασης. Πιθανόν οι δυτικοί πάτρωνες του καθεστώτος Ζελένσκι δεν μπορούν να φανταστούν (ή δεν θέλουν να πιστέψουν) πόσο απελευθερώνουν τα χέρια της Ρωσίας για τη χρήση όπλων και μεθόδων διεξαγωγής πολέμου που ακόμη δεν έχει χρησιμοποιήσει, απλούστατα επειδή δεν της χρειάστηκαν στο παρελθόν… Αναμένουμε, φυσικά, τις εξελίξεις τις επόμενες μέρες.

- Κάποιες νεότερες βραδινές εξελίξεις μιλούν για απόπειρα εισβολής ουκρανικών μονάδων στο έδαφος της Υπερδνειστερίας

- Άλλη είδηση είναι η ψηφοφορία που διεξάχθηκε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου εγκρίθηκε το αντιρωσικό, επί της ουσίας, ψήφισμα σχετικά με τις «αρχές μιας δίκαιης ειρήνης» στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, 141 χώρες ψήφισαν υπέρ, 7 κατά και 32 απείχαν. Μπορείτε να φανταστείτε τι ψήφισαν για μία φορά ακόμη η Ελλάδα και η Κύπρος...

* Το έγγραφο καλεί τη Ρωσική Ομοσπονδία «να σταματήσει τις εχθροπραξίες και να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Ουκρανία». Η Γενική Συνέλευση απέρριψε την τροπολογία της Λευκορωσίας, που ζητούσε να απαγορευτεί η πώληση ή/και η παράδοση όπλων καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην Ουκρανία. Να παρατηρήσω εδώ, βεβαίως, ότι τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ΔΕΝ φέρουν υποχρεωτικό, παρά μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα, σε αντίθεση με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, που είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΈΣ προς εκτέλεση (Στγ: και να υπενθυμίσω εδώ, πώς αντιμετωπίστηκε από το καθεστώς Ζελένσκι και τη συλλογική Δύση η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΉ απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις Συμφωνίες του Μινσκ).

Σχολιο.- Μια μικρή συμπλήρωση

Το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει 15 μέλη συνολικά, από τα οποία πέντε μόνιμα μέλη που έχουν δικαίωμα αρνησικυρίας (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Γαλλία, Βρετανία) και δέκα μη μόνιμα μέλη, που ανανεώνονται κατά το ήμισυ κάθε χρόνο. Είναι το μόνο όργανο του ΟΗΕ που μπορεί να λαμβάνει νομικά δεσμευτικές αποφάσεις όπως η επιβολή κυρώσεων και η εξουσιοδότηση χρήσης στρατιωτικής βίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για όσους ξέχασαν ή θέλουν να ξεχνούν τι είναι το καθεστώς του Κιέβου! 

Ή με τα ναζιστικά τέρατα ή με τη Ρωσία, δεν χωρούν μισολογα τώρα! Η δήθεν "ουδετερότητα" προδίδει είτε φόβο, είτε υποκρισία και σίγουρα εξυπηρετεί τα σχέδια των τεράτων!

Δεν έχει καμία σημασία αν μας αρέσει ο Πούτιν ή ο οποιοσδήποτε άλλος. Σημασία τώρα έχει να ηττηθεί ο νεο-ναζισμός και ο ιμπεριαλισμός του ΝΑΤΟ κι όλα τ' άλλα μπορούν να συζητηθούν μετά.

Τώρα διαλέγουμε πλευρά: ή Αυτοί ή Εμείς.

Which side are you on?



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Λαφαζανης μου ήταν συμπαθής, αλλά δεν θα τον ψήφιζα γιατί τον θεωρώ αναξιόπιστο. Καταρχάς έχει κάνει τουλάχιστον 3 δόσεις, δεν μου λέει τίποτα το «κατά της υποχρεωτικότητας», πιο αξιόπιστος ακόμα και ο Κούβελας στο συγκεκριμένο. Έπειτα η εμπλοκή της κόρης του με το Σιτι πλαζα είναι ενδεικτική. Θα μου πεις περί οικογενειακής ευθύνης κλπ, αν ο ίδιος είχε πάρει αποστάσεις θα μπορούσα να το σκεφτώ, δεν το έκανε όμως. Η στάση του στο Ουκρανικό με εκφράζει απόλυτα, αλλα δεν φτάνει. Δυστυχώς δεν ξέρω τι και αν θα ψηφίσω, θα «ψαχουλέψω» λίγο το ΕΠΑΜ

Σχολιο.- Έχοντας πλεον παρακολουθούσει απειρα βίντεο και συζητήσεις στο καναλι του ΕΠΑΜ , https://youtube.com/@EpamhellasGr

προσωπικά πιστεύω ότι είναι μακράν η καλύτερη επιλογή..

σχολιο.- Για την υγειονομική κρίση κ. Λαφαζάνη τί διαφορετικό θα κάνατε; «Απλά μέτρα τα οποία θα τηρούσαμε με σκληρή πειθαρχία και αποΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, θα επέσπευδα τα εμβόλια...θα έπρεπε ήδη να έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον το 50% του πληθυσμού- με ΣΩΣΤΑ εμβόλια- θα είχα εισαγάγει το ρώσικο και κινέζικο εμβόλιο ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΜΑΖΙΚΑ! -όλα τα εμβόλια αλλά σίγουρα και το ρώσικο-...να το παράγουμε εδώ και να κάνουμε και εξαγωγές εμβολίων!!! Το ρώσικο είναι το μόνο επιτυχές εμβόλιο με πάνω από 90% επιτυχία από την πρώτη δόση και αντιμετωπίζει ΚΑΙ τις μεταλλάξεις!!! ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ!!!»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να παλι συγκινηθηκα !! Το δακρυ παει κορομηλο !! Ο κ..Κουτσουμπας δηλωσε οτι η χωρα πρεπει να επεμπλακει απο αυτον τον ..ιμπεριαλιστικο πολεμο !! Μα κυριε Τυροπιτα η κυρια Αλεκα Παπαριαρηγα και το κομμα μας λετε .οτι ο Ουκρανικος λαος ( ασχετα αν ειναι ΝΑΖΙ ) Διεξαγει εναν δικαιο πολεμο....εναντιον των Ρωσων....εισβολεων !! Αρα καλα κανει το ΝΑΤΟ και τα αλλα καθαρματα και στελνουν οπλα στον ουκρανικο Ναζιστο λαο !! Γιατι να απεμπλακει ο ...Μητσοτακης απο τον....δικαιο αυτον αγωνα ? να βοηθησει τον ...δικαιο αγωνα θελει !! Και τα ερωτηματα που προκυπτουν ειναι τα εξης !!Α) απλα λετε μαλακιες για να περνα η ωρα ?) Β ) ειστε απλα οπουρτουνιστες ) Γ ) η απλα τα εμβολια Phizer ΣΙΑ δηλαδη σας εχουν καψει τον εγκεφαλο ???



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΟΥ !!!

Πήγαν να κάνουν έξωση σε ανάπηρη γυναίκα!!!

Η γυναίκα με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε πώς προσπάθησαν να την διώξουν από το ίδιο της το σπίτι ....Οι γείτονες απέτρεψαν ευτυχώς αυτή την έξωση στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στον Άγιο Παντελεήμονα, εκεί που μένουν .... αλλοδαποί με ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ!!!!

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της ίδια της γυναίκας, η οποία είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο, είχε πάρει στεγαστικό δάνειο και είχε αδυναμία αποπληρωμής. Το δάνειο πέρασε σε fund και όταν η γυναίκα πήρε την πενιχρή αναπηρική σύνταξη των 300 ευρώ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ο μικροξενοδόχος της Καστοριάς που του έκαναν έξωση

Είχε δάνειο €2.000.000.

Αποπλήρωσε €1.200.000.

Ηταν σε αναμονή δικαστικής απόφασης για την ρύθμιση των €800.000.

Ανένδοτο το fund κατάσχεσε το ξενοδοχείο.

Εστειλε ΟΠΚΕ που ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ και έβγαλαν τον άνθρωπο με χειροπέδες.

Δεν αντιστάθηκε.

Τον ΕΣΥΡΑΝ.

Τον έριξαν κάτω.

Η μάνα του παρακαλούσε: "Mην χτυπάτε το παιδί μου".

O ηλικιωμένος πατέρας του έκλαιγε.

Ο κόσμος αποδοκίμαζε την αθλιότητα φωνάζοντας:

«Αλήτες»!

«Δεν είναι φονιάς».

Ο άνθρωπος είναι στο νοσοκομείο με σπασμένα πλευρά φρουρούμενος σαν εγκληματίας.

Αυτά γίνονται την στιγμή που η κυβέρνηση χρωστάει στις τράπεζες σχεδόν 400 Εκατομμύρια ευρώ!

Ο Μητσοτάκης και οι βουλευτές του αλλά τόσα!!!

Και ξέρετε γιατί μπορεί και γίνεται...γιατι μια μεγάλη μερίδα κόσμου που ψήφισε αυτή την κυβέρνηση νομίζει ότι αυτός ο μικρός ξενοδόχος δεν πλήρωνε , ενώ είχε την δυνατοτητα- και προτιμάει να τιμωρηθεί

Γιατι μια πολύ μεγάλη μερίδα του κόσμου είναι τραγικά αδιάφορη απέναντι στις συλλογικοτητες και τις ατυχίες κοινωνικών ομάδων και νιώθει ευχαρίστηση όταν κάποιος τιμωρείται και εκπαραθυρωνεται από την κοινωνία.

Γιατι είμαστε ανίκανοι να υπερασπιστουμε την κοινωνία μας."



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έλον Μασκ: Με tweet αποκάλυψε ότι σύντομα θα δοθούν αποδείξεις πως η πανδημία της Covid-19 «ήταν απάτη»

Με μία μόνο λέξη «άναψε» φωτιές: «Έρχεται»

24.02.2023 | 09:43

O Έλον Μασκ «τάραξε» πάλι τα «νερά» με νέα του ανάρτηση με την οποία υπονοεί πως η πανδημία του Covid-19 ήταν μία απάτη και πως η απόδειξη γι’ αυτό «έρχεται»!

Συγκεκριμένα ο ράπερ Zuby έγραψε στο Twitter την φράση: «Πότε θα παραδεχτούν όλοι ότι η πανδημία του Covid-19 ήταν μια απάτη;»

Ο Elon Musk του απάντησε: «Έρχεται»

Προφανώς, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτες του Twitter επειδή διαθέτει τα αρχεία που η προηγούμενη ιδιοκτησία φρόντιζε να μην αναρτώνται εάν ήταν ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης Μπάιντεν και στην… αληθοφάνεια της πανδημίας, έχει στην διάθεσή του τις «κατάλληλες» απαντήσεις τις οποίες προφανώς και θα δημοσιεύσεις σε χρόνο της δικής του επιλογής.

Μάλλον ο χρόνος αυτός πλησιάζει.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Όταν 1,5 μήνα πριν τις εκλογές παίρνεις τα σπίτια κατεστραμμένων νοικοκυριών, βάζεις τα γομάρια της ΟΠΚΕ να λιντσάρουν τον χρεωμένο νεαρό ξενοδόχο, πετάς στο δρόμο μια παράλυτη γυναικούλα, απαγορεύεις στους φοιτητές να σπουδάσουν επειδή δεν εμβλκστκαν, παρατείνεις μέχρι το καλοκαίρι, γεμάτος μίσος, τα πορνοράπιντ, είσαι αδίστακτος.

Διώξτε τον, σας παρακαλώ."

*

(Η χειρότερη κυβέρνηση μαφία που έχει περάσει ποτέ από δω και έχουμε δει πολλά καθάρματα αλλά αυτοί είναι αδίστακτοι και τσακίζουν ακόμη και οπαδούς τους ..τον έναν τον στείλανε στο νοσοκομειο με σπασμένα πλευρά και την άλλη παράλυτη θέλαν να την πετάξουν στο δρόμο με την τσάντα της γεματη φάρμακα 

Δεν μιλάμε πλέον μόνο για φασίστες αλλά για μπράβους και μαφία )



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Περιμένω ακόμη κάποιος από την αριστερά να μου εξηγήσει τα στοιχειώδη για τον πόλεμο στην Ουκρανία και αναφέρομαι στα στοιχειώδη με βάση όσα έχουμε στην ιδεολογική φαρέτρα μας σχετικά με τον ιμπεριαλισμό, ειδικά από το βιβλίο του Λένιν, Ιμπεριαλισμός ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού. 

Ποια είναι δηλαδή τα στοιχεία εκείνα που μας δείχνουν πως μια καπιταλιστική χώρα, στην προκειμένη περίπτωση η Ρωσική Ομοσπονδία, γίνεται ιμπεριαλιστική.

Καθώς επίσης που διαβάζουμε σε αυτό το βιβλίο πως μια εμπορική επέκταση, όπως αυτή της Κίνας είναι και αυτή ιμπεριαλιστική εξάπλωση.

Το βιβλίο αυτό για εμάς τους αριστερούς την δεκαετία του 70 ήταν κάτι σαν ευαγγέλιο, κυκλοφορούσαμε και το είχαμε μέσα στην τσέπη μας και πραγματικά μου κάνει εντύπωση πως σύσσωμη η αριστερά στην χώρα μας, με εξαίρεση ελαχίστων ατόμων και μια δυο οργανώσεων συνεχίζει να σερβίρει χωρίς καμία απόδειξη πως η Ρωσία ένα βράδυ κοιμήθηκε σοβιετική και μια μέρα, κάποια μέρα, ξύπνησε ιμπεριαλιστική. 

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που η αριστερά στην χώρα κάνει τραγικά λάθος, όσες φορές στο παρελθόν έκανε λάθος εκτιμήσεων, ποτέ δεν βγήκε στην συνέχεια να το παραδεχτεί, τα παραδείγματα είναι πολλά, αλλά ας μείνουμε σε αυτό που συμβαίνει σήμερα, όπου η πολιτική, ίσως και η ιδεολογική στραβομάρα τους οδηγεί στο να μιλάει για ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και να κρατάει ίσες αποστάσεις στο ζήτημα της Ουκρανίας, όπου στο ίδιο τσουβάλι μπαίνουν οι ναζί του Κιέβου με τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό της Νοβορωσίας και η βοήθεια που δέχεται αυτός από την Ρωσία.

Καταλήγοντας πάντα σε γενικότητες, όπως εμείς στην Ελλάδα σαν αριστεροί και κομμουνιστές είμαστε με τους λαούς.

Και εμένα μου αρέσουν αυτές οι γενικότητες, είναι και ωραίο σαν σύνθημα, αλλά δεν απαντάει σε τίποτα για τα αντιφασιστικά μέτωπα του Ντονμπάς που προηγήθηκε ο αγώνας τους για απελευθέρωση πριν το ξέσπασμα του πολέμου."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και να λοιπόν που οι “αρνητές” της μάσκας δικαιώθηκαν.....

Ωστόσο λίγοι από τους political correct υπέρμαχούς της θα το πληροφορηθούν λόγω του σινικού τείχους που έχει ορθωθεί στην ενημέρωση...

Αλλά κι από αυτούς που θα το πληροφορηθούν ακόμη πιο λίγοι θα μετανιώσουν για τη στάση τους....

Βλέπετε, χλεύασαν πολύ τους “ψεκασμένους”, έγινε ένα με το πρόσωπό τους η μάσκα και ήταν μόνιμη και σταθερή η αναφορά τους στην “επιστήμη”.....

Άντε λοιπόν τώρα να αποδεχθούν ότι στην πραγματικότητα οι ρόλοι είνα αντεστραμμένοι....

Ότι δηλαδή οι πραγματικοί “σκοταδιστές” είναι αυτοί που ακολούθησαν τυφλά το κυρίαρχο ρεύμα, όπου κι αν τους πήγαινε και ότι πραγματικοί οπαδοί της επίστημης είναι τελικά οι “αρνητές” γιατί είχαν ανοίξει τα αυτιά και το μυαλό τους και κυρίως γιατί - παρά την χλεύη - διατήρησαν την κριτική τους ικανότητα....

*

Αποσπάσματα από το άρθρο των New York Times “The Mask Mandates Did Nothing. Will Any Lessons Be Learned?” το οποίο δημοσιεύτηκε προχθές, 21.2.2023 (το λινκ για το άρθρο στα σχόλια)

“....Η πιο αυστηρή και ολοκληρωμένη ανάλυση επιστημονικών μελετών που διεξήχθησαν σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μασκών για τη μείωση της εξάπλωσης των αναπνευστικών ασθενειών — συμπεριλαμβανομένου του Covid-19 — δημοσιεύτηκε στα τέλη του περασμένου μήνα. Τα συμπεράσματά της, είπε ο Τομ Τζέφερσον, ο επιδημιολόγος της Οξφόρδης που είναι ο κύριος συγγραφέας της, ήταν ξεκάθαρα. 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕΤΑ ΑΠΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ! Επικράτηση της ΔΑΚΕ στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ...

24/2/2023   -   21.20  μ.μ.

Την πρώτη θέση για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια κατέκτησε η συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ στη ΓΕΝΟΠ, στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν σήμερα.

Συγκεκριμένα η ΔΑΚΕ κέρδισε 19 από τις 31 έδρες στο ΔΣ, και ακολουθούν με 6 έδρες η παράταξη της οποίας ηγείται ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος, 3 έδρες η παράταξη του νυν προέδρου της ΓΕΝΟΠ Γιώργου Αδαμίδη, 2 έδρες η παράταξη της ΠΑΣΚΕ και 1 έδρα η Αγωνιστική Συνεργασία (ΠΑΜΕ).

Σε δηλώσεις του προς το ΑΠΕ – ΜΠΕ ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ, Αντώνης Καρράς κάνει λόγο για ιστορικής σημασίας νίκη η οποία οφείλεται όπως τονίζει στην ειλικρίνεια με την οποία απευθύνθηκε η παράταξη στους εργαζόμενους στην επιχείρηση όλα τα προηγούμενα χρόνια αναφορικά με την κατάσταση και τις προοπτικές της ΔΕΗ, τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων και τις κεντρικές επιλογές στρατηγικής που καθόρισαν τόσο την πορεία της επιχείρησης όσο και τη θέση των εργαζόμενων.

Η ΔΑΚΕ εκλέγει επίσης 7 από τους 11 αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ.

Η καταμέτρηση των σταυρών για τα μέλη του ΔΣ θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα. Η συγκρότηση του νέου ΔΣ σε σώμα αναμένεται ως τα μέσα Μαρτίου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ! ΞΗΛΩΣΕ τη διοικήτρια του ΟΠΕΚΑ και διόρισε τον ιδιαίτερό της...

24/2/2023    -   10.30  π.μ.

Στην απομάκρυνση της Ξένιας Παπασταύρου από τη θέση του διοικητή του ΟΠΕΚΑ προχώρησε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου. Αντί να παραιτηθεί η ίδια όπως έπρεπε. Αλλά που να τη βρει την ανθρώπινη ευθιξία η Δόμνα, αυτό είναι προσόν που το έχουν μόνο οι άνθρωποι.

Η απόφαση αυτή ήρθε μετά από Ερώτηση, την οποία συνυπογράφουν 40 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προς τους υπ. Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωστή Χατζηδάκη και Κυριάκο Πιερρακάκη, με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα του ΟΠΕΚΑ, στον οποίο δεν μπορούν να διαλειτουργήσουν τα πληροφοριακά συστήματα με τον ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα οι πιστοποιημένοι ανάπηροι να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο μη λήψης για πρώτη φορά των παροχών που δικαιούνται.

Η κυρία Μιχαηλίδου ανακοίνωσε ότι στη θέση της κυρίας Παπασταύρου τοποθετείται ο Κωνσταντίνος Γλούμης-Ατσαλάκης, δικηγόρος Αθηνών, και διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου της υφυπουργού.

Σε ό,τι αφορά την ερώτηση, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ερωτούν τους δύο υπουργούς:

Πότε θα διαλειτουργήσουν τα ψηφιακά ΚΕΠΑ με τα πληροφοριακά συστήματα e-ΕΦΚΑ και ΟΠΕΚΑ, ώστε να μπορούν οι πιστοποιημένοι ανάπηροι χρονίως πάσχοντες να υποβάλουν αίτηση στον φορέα τους για να λάβουν για πρώτη φορά παροχές ή να τις ανανεώσουν;

Τι θα πράξουν ώστε να μειωθεί το χρονικό διάστημα αναμονής μεταξύ της αίτησης στο ΚΕΠΑ και της εξέτασης τού αιτούντος από την υγειονομική επιτροπή; και

Θα φροντίσουν ώστε και οι άμεσα ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ, και οι ανασφάλιστοι και έμμεσα ασφαλισμένοι του ΟΠΕΚΑ να λάβουν αναδρομικά τις παροχές τους, οι μεν πρωτοείσακτοι από την ημερομηνία αίτησης στα ΚΕΠΑ, εκείνοι δε που ανανεώνουν ήδη χορηγούμενες παροχές, από τη λήξη της προηγούμενης πιστοποίησης;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χαμός στον ΟΗΕ για το «ενός λεπτού σιγή» που ζήτησε ο Ουκρανός Ν.Κουλέμπα – Ρωσία «Είναι και τα θύματα του 2014»

Ο εκπρόσωπος της Ρωσίας Νεμπέζνια ζήτησε από τα μέλη του ΟΗΕ να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή και για τους Ρώσους και τους Ρωσόφωνους του Ντονμπάς

24.02.2023 | 21:36



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Α.Μπλίνκεν «μπλοκάρει» ακόμα και την κατάπαυση του πυρός που πρότεινε το Πεκίνο στην Ουκρανία

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Γ.Γραμματέας του ΝΑΤΟ είπε ότι η Κίνα είναι αναξιόπιστη!

24.02.2023 | 23:18

Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν προειδοποίησε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ότι δεν πρέπει να ξεγελαστεί από εκκλήσεις για μια προσωρινή ή άνευ όρων κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, λέγοντας ότι μια «δίκαιη και διαρκής» ειρήνη δεν μπορεί να επιτρέψει στη Ρωσία να ξεκουραστεί και να επανεξοπλιστεί.

Έτσι θέλει να προκαταλάβει κάθε χώρα που θα θελήσει μια πολιτική διευθέτηση του ουκρανικού αν δεν κερδίσουν οι ΗΠΑ ότι ζητούν.

Μάλιστα έτσι ουσιαστικά τερματίζουν ακόμα και το προσχέδιο ειρήνευσης 12 σημείων της Κίνας που και ο Ζελένσκι είπε ότι θα το εξετάσει. Μάλλον έπρεπε να ρωτήσει πρώτα. 

Το Συμβούλιο Ασφαλείας συνεδρίασε για να τιμήσει την πρώτη επέτειο της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία. Πέρσι την ίδια μέρα το 15μελές σώμα συνεδρίαζε στη Νέα Υόρκη λόγω των δυτικών ανησυχιών ότι η Μόσχα σχεδίαζε μια τέτοια κίνηση.

Η προειδοποίηση του Μπλίνκεν στο Συμβούλιο ήρθε λίγες ώρες αφότου η Κίνα παρουσίασε σήμερα ένα σχέδιο 12 σημείων για κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία.

«Οποιαδήποτε ειρήνη που νομιμοποιεί την κατάληψη γης από τη Ρωσία με τη βία θα αποδυναμώσει τον Χάρτη (ΟΗΕ) και θα στείλει ένα μήνυμα σε επίδοξους επιτιθέμενους παντού ότι μπορούν να εισβάλουν σε χώρες και να γλυτώσουν από αυτό», τόνισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Ξεχνώντας βέβαια ότι η ΗΠΑ έχουν εισβάλει και δολοφονήσει τους λαούς σε 152 χώρες του πλανήτη από τότε που ιδρύθηκε ο ΟΗΕ. Και ξεχνώντας τις ναζιστικές σημαίες που ανεμίζουν στην Ουκρανία, αλλά και στις  ίδιες τις ΗΠΑ, και σε όλες τις χώρες της Δύσης, παρότι στο καταστατικό χάρτη  του ΟΗΕ έχει κηρυχθεί παράνομη η ναζιστική ιδεολογία, όπου νομιμοποιείτε  η Ρωσία να  επέμβει ενάντια στους απανταχού ναζιστές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι αποικιοκράτες ναζιστές του G7 ζητούν τα πάντα από την Μόσχα: «Να αποχωρήσετε άμεσα από την Ουκρανία και να επιστρέψετε την Κριμαία»

Σκληρή η στάση των Αποικιοκρατών Δυτικών Ναζιστών  ηγετών που καλούν την Ρωσία να παραδοθεί στα νύχια τους άνευ όρων - Προειδοποιήσεις κάνουν σε όσους βοηθούν την Ρωσία

24.02.2023 | 19:49

Την άμεση αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από όλα τα ουκρανοναζιστικά εδάφη ζήτησε σήμερα οι αποικικράτες ναζιστές του G7, εκφράζοντας την «αταλάντευτη» στήριξή της στην αποικία τους την Ναζιστική Ουκρανία «για όσο διάστημα χρειαστεί» χωρίς περιστροφές συμπεριλαμβάνοντας μάλιστα και την Κριμαία.

Αυτή η κίνηση σημαίνει ότι η ρωσική ηγεσία ζητούν να παραδοθεί στα νύχια τους άνευ όρων καθώς δεν τίθεται ουσιαστικά κάποια έννοια ειρηνευτικού σχεδίου στο τραπέζι από την Δύση αλλά ζητά την πλήρη ήττα της σε μια κίνηση a la Β’ΠΠ όταν είχε λεχθεί η φράση “Θέλω μόνο πλήρη νίκη” από τον Αϊζενχάουερ.

Οι αποικιοκράτες ναζιστές του G7 προειδοποιούν επίσης ότι «οποιαδήποτε χρήση χημικών, βιολογικών ή πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία» θα έχει σοβαρές συνέπειες. Οι αποικιοκράτες ναζιστές του G7 κάνουν ξεκάθαρο ότι στήνουν προβοκάτσια αφού είναι γνωστό ότι έχουν προμηθεύσει τους ουκρανοναζί τους και με χημικά όπλα, και με βιολογικά από τα εργοστάσια που είχαν σπείρει στην Ουκρανία, και με τα οποία χτυπούν τον ρώσικο στρατό.

Οι αποικιοκράτες ναζιστές του G7 αναφέρουν ότι θα λάβουν μέτρα εναντίον τρίτων χωρών που παρέχουν υλική υποστήριξη στον πόλεμο που κάνει η Ρωσίας στην Ουκρανία ενάντια στους ουκρανοναζί των Δυτικών.

«Καλούμε τις τρίτες χώρες ή άλλους διεθνείς παράγοντας που επιδιώκουν να αποφύγουν ή να υπονομεύσουν τα μέτρα μας να πάψουν την υλική υποστήριξή τους στον πόλεμο της Ρωσίας, διαφορετικά θα πληρώσουν βαρύ τίμημα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Λίγο νωρίτερα, οι ΗΠΑ και η Βρετανία, χώρες που είναι μέλη των αποικιοκρατών ναζιστών του G7, ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, με την ευκαιρία τη συμπλήρωσης ενός έτους από την απελευθέρωση του Ντονμπάς που οι ουκρανοναζι συντελούσαν γενοκτονία εναντίον των ντόπιων Ρώσων κατοίκων, με εντολές των Δυτικών Αποικιοκρατών.

Οι αποικιοκρατες ναζιστές του G7 είπαν επίσης ότι θα επεκτείνουν τα οικονομικά μέτρα που έχουν ήδη επιβληθεί στη Ρωσία και δεσμεύτηκαν ότι θα εμποδίσουν τη Ρωσία να βρει νέους τρόπους για να αποκτήσει προηγμένα υλικά και τεχνολογία, καθώς και στρατιωτικό και βιομηχανικό εξοπλισμό. Πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για να διασφαλίσει ότι η Ρωσία «θα πληρώσει για την ανοικοδόμηση της Ναζιστικής Ουκρανίας».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κίνα παραδίδει προηγμένα αντιαρματικά στη Ρωσία για να καταστρέψουν τα δυτικά άρματα μάχης – Ν.Μεντβέντεφ: «Θα φτάσουμε στην Πολωνία»!

N.Mεντβέντεφ: «Αν χρειαστεί θα φτάσουμε μέχρι την Πολωνία»

24.02.2023 | 13:47

Η Κίνα αποφάσισε να βοηθήσει ενεργά την Ρωσία στον άνισο αγώνα της εναντίον όλων των χωρών της Δύσης στην Ουκρανία και συμφώνησε να παραδώσει στις ρωσικές δυνάμεις το κινεζικό αντιαρματικό σύστημα HJ-12 «Red Arrow», το οποίο αποτελεί εξέλιξη του αμερικανικού Javelin για να καταστραφούν τα γερμανικά Leopard και τα αμερικανικά M1A2 Abrams με αποφασιστικό τρόπο.

Σημειώνεται ότι οι Δυτικοί θα προμηθεύσουν τους Ουκρανούς συνολικά με 370 άρματα μάχης και 500 ΤΟΜΑ.

Συγκεκριμένα προτείνονται τα κατευθυνόμενα αντιαρματικά πυρομαχικά Hong Jian 12 (HJ-12), τα οποία λέγεται ότι είναι παρόμοια με τα αμερικανικά FGM-148A Javelin.

Θεωρούμενο ως ένα από τα πιο προηγμένα φορητά από τον άνθρωπο ATGM στον κόσμο, το HJ-12 φέρεται να νικά την Explosive Reactive Armor (ERA) και στη συνέχεια να διεισδύει στην  800 mm χαλύβδινη θωράκιση πίσω από την ERA.

Το HJ-12 μπορεί επίσης, να αναπτυχθεί σε λειτουργία άμεσης επίθεσης για να καταστρέψει κτίρια, αποθήκες, πληρώματα όπλων και συγκεντρώσεις εχθρικών στρατευμάτων.

Η ρωσική παραγωγή των «Kornet-E» δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες και είναι βέβαιο ότι οι Ρώσοι δεν είχαν μεγάλα αποθέματα από το συγκεκριμένο α/τ σύστημα.

Τώρα διαθέτουν περίπου 800 εκτοξευτές οι οποίοι όμως έχουν απλωθεί σε μία τεράστια έκταση στην Ουκρανία και δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν επιθέσεις μαζικές σε ένα σημείο των δυτικών αρμάτων μάχης όχι γιατί δεν θα τα κατέστρεφαν αλλά γιατί δεν θα επαρκούσαν.

Μετά την απόφαση παράδοσης του κινεζικού αντιαρματικού HJ-12 και την συμφωνία της Κίνας να παραδώσει «βαριά» drone ZT-180 τα οποία έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς πολεμικής κεφαλής 35 ή 50 χλγρ. και χρησιμοποιούνται για την καταστροφή κέντρων διοίκησης, λιμένων κλπ. και μοιάζουν πολύ με τα αμερικανικά drone Switchblade, τα οποία μεταφερθούν έτοιμα και άμεσα από τις αποθήκες της, η αισιοδοξία επανήλθε στη ρωσική πολιτική ηγεσία και εγκαταλείφθηκαν από τον πρώην πρόεδρο της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας Ν.Μεντβέντεφ οι ηττοπαθείς δηλώσεις του τύπου «αν ηττηθούμε θα διαλυθούμε»και επανήλθε στη σκληρή γραμμή ότι «θα φτάσουμε μέχρι την Πολωνία αν χρειαστεί».

Όπως προέβλεψε σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας θα λήξει με ρωσική νίκη και κάποιου είδους χαλαρής συμφωνίας.

«Θα πετύχουμε τη νίκη», έγραψε ο Μεντβέντεφ στο Telegram, διαβεβαιώνοντας ότι ο στόχος είναι να «απωθηθούν τα απειλητικά για τη χώρα σύνορα όσο το δυνατόν πιο μακριά, ακόμα κι αν πρόκειται για τα σύνορα της Πολωνίας».

Ανέφερε ακόμα πως τα κίνητρα των κύριων εχθρών της Ρωσίας είναι να αποδυναμώσουν τη χώρα όσο το δυνατόν περισσότερο, οπότε δεν ενδιαφέρονται για τον τερματισμό της σύγκρουσης, αλλά αργά ή γρήγορα η Δύση θα διαπραγματευτεί για την Ουκρανία και τότε θα υπάρξει κάποιου είδους συμφωνία, που δεν αφορά τα πραγματικά σύνορα.

«Τα κίνητρα των κύριων εχθρών της χώρας μας είναι προφανή: να αποδυναμώσουν τη Ρωσία όσο το δυνατόν περισσότερο, να μας ματώσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ως εκ τούτου, δεν ενδιαφέρονται για τον τερματισμό της σύγκρουσης», ανέφερε.

«Αλλά αργά ή γρήγορα, σύμφωνα με τους ιστορικούς νόμους, θα το κάνουν. Και τότε θα προκύψει κάποιου είδους συμφωνία. Φυσικά, χωρίς θεμελιώδεις συμφωνίες για τα πραγματικά σύνορα ή για ένα νέο Σύμφωνο του Ελσίνκι που θα διασφαλίζει την ασφάλεια στην Ευρώπη. Απλά κάποιο είδος συμφωνίας», συμπλήρωσε ο Μεντβέντεφ.

Όσο για τις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν, ο Ρώσος πρώην πρωθυπουργός προέβλεψε πως θα είναι «δύσκολες και νευρικές», προσθέτοντας πως άλλοι είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν για λογαριασμό του Ζελένσκι. «Αν φυσικά αυτός είναι ακόμα ζωντανός μέχρι τότε…» είπε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: «Η Ρωσία θα στείλει μαχητικά Su-35 στο Ιράν ως αντάλλαγμα για υποστήριξη στην Ουκρανία»

Η απόκτηση των Su-35 θα είναι μια εξαιρετική αναβάθμιση των ιρανικών αεροπορικών δυνάμεων

24.02.2023 | 23:59

Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι η Μόσχα ενδέχεται να παράσχει στο Ιράν μαχητικά αεροσκάφη Su-35 και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό σε αντάλλαγμα για την εκτεταμένη υποστήριξη της Τεχεράνης στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι οι ΗΠΑ είχαν πληροφορίες ότι το Ιράν είχε στείλει πυροβολικό και άρματα μάχης στη Ρωσία τον Νοέμβριο και η Ρωσία προσέφερε μια «άνευ προηγουμένου αμυντική συνεργασία» σε αντάλλαγμα, μεταξύ άλλων πυραύλους και μαχητικά αεροσκάφη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Μέτρησαν» κανονικά στην μοριοδότηση τα εικονικά σύμφωνα συμβίωσης των συνοριοφυλάκων «με τα κολάν» στον Έβρο

Ανακοινώθηκαν οι τοποθετήσεις τους στην... Αλεξανδρούπολη

24.02.2023 | 07:14

Ανακοινώθηκαν οι τοποθετήσεις των 250 νέων Συνοριοφυλάκων και τα εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης «μέτρησαν» εν τέλει κανονικά στην μοριοδότηση όσων εξασφάλισαν την μετακίνησή τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης εκθέτοντας έτσι τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Τάκη Θεοδωρικάκο.

Οι νέοι συνοριοφύλακες υπέγραψαν σύμφωνα συμβίωσης προκειμένου να βελτιώσουν τη μοριοδότησή τους και να μην αναγκαστούν να υπηρετήσουν στον βόρειο Έβρο αλλά στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

Το τραγελαφικό της κατάστασης είναι ότι πολλοί έχουν υπογράψει σύμφωνα συμβίωσης όχι μόνο με το αντίθετο φύλο αλλά και μεταξύ ανδρών!  



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H Mόσχα προειδοποιεί Ουκρανία και Μολδαβία για την Υπερδνειστερία: «Δεν θα αφήσουμε 200.000 Ρώσους στην τύχη τους»

Δεύτερη ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας μέσα σε 24 ώρες

24.02.2023 | 03:46

Η Μόσχα θεωρεί ως «βέβαιη» την εισβολή της Ουκρανίας, αλλά και της Μολδαβίας στην Υπερδνειστερία (μάλιστα πηγές της Μόσχας αναφέρουν ότι έχει συσταθεί κοινό στρατηγείο Ουκρανών και Μολδαβών με την ηγεσία και τον συντονισμό Αμερικανών και Βρετανών αξιωματικών) και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, εξέδωσε δεύτερη ανακοίνωση μέσα σε 24 ώρες όπου μάλιστα… περιγράφει και την προβοκάτσια που θα προηγηθεί της εισβολής!

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτή η ενέργεια των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας θα πραγματοποιηθεί ως απάντηση στην υποτιθέμενη επίθεση των ουκρανοναζί που θα έχουν ντυθεί με στολές των ρωσικών στρατευμάτων από το έδαφος της Υπερδνειστερίας. Όπως ακριβώς έκανε ο Χίτλερ όταν σκόπευε να επιτεθεί.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξαγριωμένος πολίτης διέκοψε το show του Α.Γεωργιάδη στην Βαρβάκειο: «Άσε με να περάσω ρε»! (βίντεο)

«Ποιος είσαι εσύ ρε;»

23.02.2023 | 11:36

Άγριες αποδοκιμασίες και πολλά «γαλλικά» άκουσε το πρωί στην Βαρβάκειο Αγορά ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης από εξαγριωμένο πολίτη ο οποίος του «χάλασε» το επικοινωνιακό show.

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης, μαζί με τον πρόεδρο του Σωματείου Ιχθυοπωλών Αθηνών της Βαρβάκειου, Βασίλη Σίμο, βρέθηκαν στην κεντρική ιχθυαγορά Αθηνών, προκειμένου να δουν τις τιμές και την κινητικότητα των προϊόντων.

Ωστόσο, τις δηλώσεις του κ. Σίμου διέκοψαν οι φωνές εξαγριωμένου πολίτη, ο οποίος προσπαθούσε να περάσει και δεν μπορούσε εξ αιτίας των τηλεοπτικών συνεργείων που είχαν κλείσει τον δρόμο.

https://twitter.com/i/status/1628646584001994755

«Ένα λεπτό, ένα λεπτό», φώναξε ο κ. Γεωργιάδης με τον πολίτη να απαντά:

 «Ένα λεπτό; Ποιος είσαι ρε και μου λες ένα λεπτό. Αφήστε με να περάσω ρε! Που θα μου πεις εμένα… Δεν το κατάλαβα…».

Τελικά, ο Υπουργός Ανάπτυξης ζήτησε από τον κόσμο που εμπόδιζε τη διέλευση να ανοίξει για να περάσει.

Αυτό ήταν η αφορμή, αλλά η πραγματική αιτία της «έκρηξης» του πολίτη, είναι η ακρίβεια, η φτώχεια και η ανέχεια, η ανεργία και τα σκάνδαλα τα οποία πρέπει να υπομένει η ελληνική κοινωνία λόγω της «χρηστής» διακυβέρνηση Μητσοτάκη.

Το να προσπαθείς να ψωνίσεις για το σαρακοστιανό τραπέζι και να μην αρκούν τα χρήματα και να ακούς τον υπουργό να λέει πως οι τιμές είναι… καλές, είναι κάτι που θα σε «βγάλει από τα ρούχα σου».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πείνα: Kλέβουν τα φαγητά από τους ντελιβεράδες γιατί δεν έχουν να φάνε!

Επιδημία κλοπών σε όλη την Ελλάδα καθώς τα τρόφιμα στα σουπερμάρκετ έχουν γίνει πανάκριβα

24.02.2023 | 12:41

Mετά τις κλοπές λαδιού από τα νεκροταφεία αύξηση παρουσιάζουν οι κλοπές φαγητού από ντελιβεράδες κάτι που δείχνει πως η ανέχεια στην οποία οδήγησε την ελληνική κοινωνία η κυβέρνηση Μητστοάκη έχει οδηγήσει τους Έλληνες σε απελπισμένες ενέργειες.

Για να γίνει κατανοητό σε όλες τις περιπτώσεις δεν κυνηγούν τα χρήματα, αλλά φαγητά που είχαν παραγγείλει πελάτες.

Έχει ξεκινήσει μία επιδημία κλοπών σε όλη την Ελλάδα καθώς τα τρόφιμα στα σουπερμάρκετ έχουν γίνει πανάκριβα.

Όταν κάθε μήνα οι τιμές των τροφίμων στα σουπερμάρκετ ανεβαίνουν τουλάχιστον 10% αλλά οι μισθοί μένουν οι ίδιοι, δημιουργείται ένα αριθμητικό πρόβλημα: Τα χρήματα δεν φτάνουν και το στομάχι είναι κάτι το οποίο κανείς δεν μπορεί να το αγνοήσει.

Άλλωστε όπως έγινε γνωστό χθες, σύμφωνα με έρευνα του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας,  ενώ ο μισθός επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες μόνο για 18 ημέρες από τις 30 ημέρες κάθε μήνα.

 Οι καταγγελίες στο Σύλλογο Διανομέων στις Σέρρες πληθαίνουν μέρα με τη μέρα, με ντελιβεράδες και επιχειρηματίες να συζητούν το πρόβλημα και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Ψαρών στις Σέρρες, όπως αναφέρεται στην παρακάτω ανάρτηση:

«Νέο κρούσμα κλοπής παραγγελίας από κουτί delivery Boy, αναφέρθηκε στον σύλλογο πακεταδων Νομού Σερρων, ενδεικτικό της οικονομικής κατάστασης που υπάρχει αυτήν την στιγμή στην πόλη.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην οδός Ψαρρών και είναι το τέταρτο περιστατικό που καταγγέλθηκε τον τελευταίο καιρό,στον σύλλογο μας. Προτροπή σε όλους τους διανομείς να κουβαλάνε μαζί τους λουκέτο, για να αποτρέψουν τυχόν νέα περιστατικά!

Υ.Γ προς όλους τους διανομείς που παρακολουθούν τυχόν ύποπτες κινήσεις σε κουτιά συναδέλφων, παρακαλώ να τους ειδοποιήσουν για αποφυγή τέτοιων περιστατικών».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρομακτικά τα ποσά που έχουν δώσει οι ΗΠΑ ως στρατιωτική βοήθεια στην Ναζιστική Ουκρανία τους: Ξεπέρασαν τα 46 δισ. δολάρια! 

Περισσότερα από όσα έχουν δαπανήσει οι Αμερικανοί σε 10 χρόνια πολέμου στο Αφγανιστάν

24.02.2023 | 22:08



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποκαλυπτικά στοιχεία από το Ευρωβαρόμετρο: Σε χειρότερη οικονομική κατάσταση οι Έλληνες

Ίσως γι αυτό καθυστερεί τις εκλογές ο Κ.Μητσοτάκης

24.02.2023 | 17:22

Οι πολίτες στη χώρα μας δείχνουν ιδιαιτέρως ανήσυχοι σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο της χειμερινής περιόδου, με την πλειονότητα των Ελλήνων (56% έναντι 51%, «27» της ΕΕ) να χαρακτηρίζει την παρούσα κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας ως «κακή».

Ίσως αυτά είναι τα δεδομένα που κάνουν τον Κ.Μητσοτάκη να αργεί να προκηρύξει τις εκλογές;

Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα όταν η ερώτηση φτάνει στα ζητήματα της εθνικής οικονομίας, κάτι το οποίο καταδεικνύει τις ευθύνες της κυβέρνησης. Το παραπάνω, λοιπόν, ποσοστό εκτοξεύεται στο 88% όταν τα ελληνικά νοικοκυριά καλούνται να απαντήσουν τι πιστεύουν για την κατάσταση της εθνικής τους οικονομίας. Μόνο το 12% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα χαρακτηρίζει ως «καλή» την κατάσταση.

Αρνητική πρωτιά κατέχει η χώρα μας και ως προς τις συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών. Όταν ρωτήθηκαν να χαρακτηρίσουν την οικονομική τους κατάσταση το 51% τη χαρακτήρισε «κακή», όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι 28%.

Δραματική εικόνα

Δραματική είναι η εικόνα, ως προς την επαγγελματική τους κατάσταση, με το 87% να τη χαρακτηρίζει ως «κακή». Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα έπεσε επτά θέσεις στην κατάταξη σε σχέση με τον Ιούνιο του 2022, ενώ ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 53%.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



WSJ: «Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία ζητούν από τον Β.Ζελένσκι να ξεκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία»

Η Γερμανία έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι είναι πρόθυμη να παράσχει συγκεκριμένη βοήθεια σε μόνιμη βάση

24.02.2023 | 21:53

Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία προτρέπουν την Ουκρανία να ξεκινήσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου, υποστηρίζει η εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη αξιωματούχους των τριών χωρών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το σχέδιο 12 σημείων της Κίνας «φέρνει συζητήσεις» σε παγκόσμιο επίπεδο – Ο Ζελένσκι θέλει να δει τον Κινέζο πρόεδρο

Οι δύο εμπόλεμες πλευρές εμφανίζονται κατ' αρχήν θετικές στο ειρηνευτικό σχέδιο του Πεκίνου

24.02.2023 | 21:23

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι, αφενός, θέλει χώρες από τη Λατινική Αμερική και την Αφρική, καθώς και την Κίνα και την Ινδία, να συμμετάσχουν στο ειρηνευτικό σχέδιο που προτείνει το Κίεβο για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία. Δήλωσε ακόμη ότι είναι ανοιχτός στο να εξετάσει μέρη του ειρηνευτικού σχεδίου 12 σημείων της Κίνας για τον τερματισμό του πολέμου.

Η Ρωσία, πάντως, καλωσόρισε τις κινεζικές προτάσεις, αν και όχι χωρίς τα δικά της αιτήματα: «Εκτιμούμε την ειλικρινή επιθυμία των Κινέζων φίλων μας να συμβάλουν στην επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία με ειρηνικά μέσα», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, την ώρα που επιμένουν δημοσιεύματα ότι Μόσχα και Πεκίνο υπογείως σχεδιάζουν την ενίσχυση της Ρωσίας με κινεζικά όπλα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κίνα παρουσίασε υποβρύχιο drone: Ο… σιωπηλός δολοφόνος πλοίων και υποβρυχίων

Στην αμυντική έκθεση NAVDEX 2023

24.02.2023 | 20:30