Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Κυριακη 5 Φεβρουαριου 2023


Ξέρετε γιατί ο Χριστόφορος Κολόμβος μπόρεσε να ανακαλύψει την Αμερική;

*Επειδή ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΣ*

Αν ο Χριστόφορος Κολόμβος είχε γυναίκα, θα έπρεπε να ακούσει:

- Πού πηγαίνεις;

- Για να ανακαλύψεις τι;

- Και γιατί πρέπει να φύγεις;

- Και γιατί δεν στέλνουν άλλο;

- Ό,τι Βλέπεις είναι Στρογγυλό έτσι!

- Είσαι τρελός ή ηλίθιος;

- Δεν ξέρεις καν την οικογένειά μου και θέλεις να ανακαλύψεις τον νέο κόσμο!

- Και γιατί μόνο οι άντρες θα ταξιδεύουν!?

- Νομίζεις ότι είμαι ηλίθια;

- Και γιατί δεν μπορείς να πεις δεν πάω αφού είσαι το αφεντικό;

- Δυστυχισμένε, δεν ξέρεις πια τι να εφεύρεις για να είσαι έξω από το σπίτι!

- Αν περάσεις αυτή την πόρτα φεύγω με τη μητέρα μου!!!. Ντροπή σου!

- Ποια είναι αυτή η Μαίρη;

- Πώς μοιάζει;

- Και η σκύλα γίνεται Άη Βασίλης!

- Και λες ότι είναι κορίτσι;

- Τα είχες σχεδιάσει όλα, γαμώτο!

Θα συναντήσεις μερικούς Ινδιάνους.

- Δεν θα με απατήσεις!

- Ότι η βασίλισσα Ελισάβετ θα πουλήσει τα κοσμήματά της για να ταξιδέψετε;

Νομίζεις ότι είμαι ηλίθια ή όχι;

- Λοιπόν τι... Σου έδωσε τα κοσμήματα όχι κάτι άλλο έτσι, και γιατί;!

- Τι δουλειά έχεις με αυτή τη γριά σκύλα;

- Δεν θα σε αφήσω να πας πουθενά!

- Τίποτα δεν θα συμβεί αφού ο κόσμος είναι ακόμα επίπεδος.

- Γι' αυτό μην ντυθείς καν γιατί ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΣ!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1932

Η μοναδική χρονιά στον 20ο αιώνα που έπεσε παγετός από χιόνι στην Αβάνα, για περίπου μια ώρα.

Λόγω κλιματολογικών συνθηκών δεν σχηματίζεται χιόνι στην Κούβα.

Δεν κάνει κρύο στην Κούβα, κρύο δεν έκανε ποτέ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρέπει να βγει βιβλίο με τις μαλακίες των κυβερνητικών αλλά και πολιτικών γενικά. Ούτε μια βδομάδα δεν περιμένουν...κάθε μέρα, κάθε ώρα ακούγονται μαργαριτάρια.

Η ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΩΝ...

Ιωάννα Μυταφτση (Συντονίστρια Ειδικών Μορφών Τουρισμού Νέας Δημοκρατίας):

"Να κάνουμε το ΜΑΤΙ τουριστικό προορισμό γιατι εκεί πέθαναν πολλοί και θα έρθουν περίεργοι να δουν τον χώρο της τραγωδίας..."

η κουλτούρα του φασισμού είναι συνυφασμένη με τον θάνατο

σχολιο.- Τί σου είναι,τέλος πάντων ο καπιταλισμός!!

Αυτό θα πει ανάπτυξη.....

Σχολιο.- Ο καπιταλισμός είναι οικονομικο δογμα που επιτρεπει να πουλας και την μανα σου...αν δειτε καντινα πανω στην ακροπολη η πολυτελεστατες σουιτες...μην τρομαξετε...θαειναι τα τερατα τσι ελευθερη αγορα...που ολα τα σφαζουν ολα τα μαχαιρωνουν



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποιοι παραθέτουν ένα απόσπασμα που λέει  ότι η γυναίκα δεν έχει την άδεια να χωρίσει τον άντρα της ακόμα κι αν αυτός τη δέρνει, κι αν τη προίκα της ξοδεύει, κι αν πορνεύει, εκείνη πρέπει να υπομένει καρτερικά, γιατί αν τον αφήσει είναι μοιχαλίδα. Και αυτές οι βλακείες λένε τις έχει γράψει ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος

 Το απόσπασμα αυτό είναι ανύπαρκτο στις ομιλίες του Χρυσοστόμου τις οποίες αναφέρουν οι διάφοροι ιστοτόποι και εν τέλει προφανώς είναι αποκύημα φαντασίας άφρονος και ληρώδους νου.

Το μίσος τους προς τον Χριστιανισμό είναι τόσο πολύ που ξεχειλίζει, δεν ήταν ικανή να το σταματήσει ούτε η μεγαλύτερη χωρητικότητα του άδειου κεφαλιού. Οι αθεοφασίστες γκεμπελίσκοι βιάζονται να αντλήσουν βρωμερά λύματα από τον κόπρο της ψυχής τους ώστε να ρίξουν λάσπη στον Χρυσόστομο με την σκέψη του "πες πες, κάτι θα μείνει", ο λόγος ότι έτσι θα σπιλωθούν οι Τρεις Ιεράρχες.

Καθόλου δεν ερευνούν, ασπάστηκαν αμέσως λόγω υπάρχοντος μίσους, ουρλιάζουν τί ἔτι χρείαν ἔχομεν μαρτύρων; και με γουρλωμένα μάτια ορμάνε αφιονισμένοι, προσθέτοντας ενίοτε τι κωμικό, ότι η θρησκεία είναι το όπιο του λαού.

Προσπερνάνε ανερυθρίαστα το γεγονός ότι αποδείχτηκαν χάννοι που κατάπιαν αμάσητο ότι τους πλάσαραν και ότι αποδείχθηκαν ψεύτες υβριστές και συκοφάντες εναντίον του Χρυσοστόμου, δεν τους ενδιαφέρει αν έχει ειπωθεί ή όχι, το αφιόνι της συκοφαντίας έχει ήδη ενεργήσει, ορισμένοι αν ερωτηθούν επίμονα θα φέρουν απόσπασμα αλλά όμως από άλλον Ιωάννη, τον Ιωάννη.... Δαμασκηνό.

Φυσικά για την σκέψη τους, Ιωάννης ο ένας, Ιωάννης και ο άλλος....

Όμως ο Δαμασκηνός στην ομιλία αυτή που δήθεν αποκαλεί τη γυναίκα σκουλήκι δεν αναφέρεται στις γυναίκες συνολικά αλλά για ορισμένες, τις πονηρές που προσπαθούν να παρασύρουν. Ο λόγος είναι "περί γυναικών πονηρών και μοιχαλίδων και πορνευουσών και πάσης κακίας πεπληρωμένων".

Ο Άγιος εάν υποθέσουμε ότι είναι δική του η μικρή παράγραφος τότε ομιλεί για ορισμένες και όχι όλες τις γυναίκες. Πολύ πιθανόν να είναι αυτό το μικρό απόσπασμα όχι από τον Άγιο αλλά μια παρεμβολή στο κείμενο, διότι αμέσως πριν λίγο έχει μιλήσει ξανά για τις γυναίκες λέγοντας, μην αδιαφορείς για την συνετή και αγαθή σύζυγό σου διότι η χάρις των αρετών της είναι ανώτερη από χρυσάφι. Συνετές και ενάρετες γυναίκες έκτισαν με την νοικοκυροσύνη τους και ανέδειξαν τα σπίτια τους και την οικογένειά τους, ενώ η άμυαλη και σπάταλη γυναίκα ξεθεμελίωσε με τα ίδια της τα χέρια το σπίτι της. Όποιος διώχνει γυναίκα αγαθή τα αγαθά του σπιτιού του διώχνει. Η νοικοκυρά και δραστήρια γυναίκα είναι πολυτιμότερη και από τους πιο πολύτιμους λίθους. Εάν η γυναίκα στην γλώσσα της έχει πραότητα και επιείκεια ο σύζυγός της θα είναι ο ευτυχέστερος μεταξύ των ανθρώπων. Εκείνος που αποκτά καλή γυναίκα, κάνει αρχή της ευτυχίας του, αποκτά βοηθό και στύλο ανάπαυσης. Γυναίκα εργατική δραστήρια και ενάρετη είναι στέφανος δόξας για τον άνδρα της, αντιθέτως η κακότροπη γυναίκα καταστρέφει τον άνδρα της όπως το σκουλήκι κατατρώει το ξύλο. Τα παραπάνω είναι και η άποψη της Βίβλου αυτολεξεί, οπότε καταπέφτει και γενικώς, Χριστιανισμός, αλλά και ειδικώς, Δαμασκηνός, η συκοφαντία.

Αλλά αυτά φυσικά δεν θα σας τα πουν γιατί αλλάζει αμέσως η εικόνα....

Παραπέμπουν οι Χριστοφοβικοί συκοφάντες και σε 2,3 διαφορετικές ομιλίες για είναι δύσκολο να τις βρει ώστε να τις διαβάσει κάποιος, στήνοντας έτσι την βρωμερή προπαγάνδα τους κατά των τριών Ιεραρχών. Μήπως θα ζητήσουν συγγνώμη και θα διορθώσουν λέγοντας ότι ο Χρυσόστομος δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο; Μήπως θα κατεβάσουν το άρθρο; Μήπως θα σταματήσουν να διαδίδουν το ψεύδος;

Φυσικά και όχι, διότι αφενός ο Χρυσόστομος είναι πιο βολικός αφού έτσι θα σπιλωθούν οι τρεις Ιεράρχες και αφετέρου στην αθεοφασιστική νοοτροπία τους δεν παίζει ρόλο το άτομο αλλά αυτό που θέλουν να επιτεθούν, δηλαδή ο Χριστιανισμός. Επιπλέον μερικοί εντελώς αμετανόητοι θα φέρουν το απόσπασμα στην Ελληνιστική για να γίνουν πιο πιστευτοί αλλά αποδίδοντας το ξανά στον Χρυσόστομο!

Σχολιο.- ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος όπως και ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος  παραβαίνει τα εσκαμμένα της εποχής που ήταν σκληρή με τις γυναίκες, όσον αφορά τη μοιχεία. Συμβουλεύει τον άνδρα να μην «απολύει» τη γυναίκα του, έστω κι αν εκείνη έχει πολλά ελαττώματα. Θεωρεί το γάμο αδιάλυτο, εκτός από την πορνεία, δηλαδή τη μοιχεία. Και αυτό όμως ακόμη, το διαζύγιο λόγω μοιχείας, θεωρεί ότι επετράπη κατ’ ανάγκην, λόγω της ανθρώπινης σκληρότητας και ο Χριστός, με τη θυσία Του, το σχετικοποίησε και αυτό! Καλύτερα λοιπόν να μη χωρίζει ο άντρας τη γυναίκα του ακόμη κι όταν μοιχεύσει[55]. Επιπλέον στηλιτεύει τη νοοτροπία κάποιων ανδρών, που αν και παντρεμένοι μείωναν τη γυναίκα τους με το επισκέπτονται πορνεία για να βρουν την ηδονή.

Σημειώνει ότι «Διότι η γυναίκα σου δεν ήλθε σε σένα για να ατιμάζεται, δεν εγκατέλειψε πατέρα και μητέρα και όλο το σπίτι της για να προσβάλλεται … Την πήρες συνοδοιπόρο και σύντροφο της ζωής και ελεύθερη και ισότιμη. Πώς λοιπόν δεν είναι παράλογο να δείχνεις κάθε ενδιαφέρον, όταν παίρνεις την προίκα, χωρίς να αφήνεις να ελαττωθεί καθόλου, ενώ αυτό που είναι πιο πολύτιμο από όλη την προίκα, δηλ. τη σωφροσύνη [=σωματική αυτοσυγκράτηση] και τη σεμνότητα και το δικό σου σώμα, που είναι δικό της κτήμα, να το διαφθείρεις και να το μολύνεις; Εάν ελαττώσεις την προίκα, δίνεις λόγο στην πεθερό σου, εάν όμως μειώσεις τη σωφροσύνη θα δώσεις λόγο στο Θεό, ο οποίος εισήγαγε το γάμο και σου παρέδωσε τη γυναίκα»[56]. Ο ίδιος ο Χρυσόστομος μέσα από το έργο εξηγεί το πως πρέπει να συμπεριφέρεται και να μιλάει ο άνδρας στη γυναίκα μέσα στα πλαίσια του γάμου. Από τα λόγια του φαίνεται το πόσο ξεχωριστούς και συγχρόνως ίσους θεωρεί τον άνδρα και τη γυναίκα ο ιερός Πατήρ.

Σχολιο.- Χρυσόστομος "Η Εκκλησία δεν είναι χρυσωρυχείο.

Αν θέλετε να τιμήσετε το Χριστό, κάντε το, όταν Τον βλέπετε γυμνό στα πρόσωπα των φτωχών.

Σε τι ωφελεί αν προσφέρετε στο ναό μεταξωτά και πολύτιμα μέταλλα, αν αφήσετε έξω το Χριστό

να υποφέρει από το κρύο;

Δεν ωφελεί καθόλου να είναι ο ναός γεμάτος χρυσά σκεύη, αν ο Χριστός πεινάει." 

ΚΑΙ για τους μπαχαλακηδες, και όσοι έχουν τις ίδιες απόψεις!!! Αυτός είναι ο Θεός μας!!! 

Ἐγὼ εἶμαι πατέρας, ἐγὼ ἀδελφός, ἐγὼ νυμφίος, ἐγὼ οἰκία, ἐγὼ τροφή, ἐγὼ ἔνδυμα, ἐγὼ ρίζα, ἐγὼ θεμέλιον, κάθε τί τὸ ὁποῖον θέλεις ἐγώ· νὰ μὴν ἔχεις ἀνάγκην ἀπὸ τίποτε. Ἐγὼ καὶ θὰ σὲ ὑπηρετήσω· διότι ἦλθα νὰ ὑπηρετήσω, ὄχι νὰ ὑπηρετηθῶ. Ἐγὼ εἶμαι καὶ φίλος, καὶ μέλος τοῦ σώματος καὶ κεφαλὴ καὶ ἀδελφός, καὶ ἀδελφὴ καὶ μητέρα, ὅλα ἐγώ· ἀρκεῖ νὰ διάκεισαι φιλικὰ πρὸς ἐμέ. Ἐγὼ ἔγινα πτωχὸς διὰ σέ· ἔγινα καὶ ἐπαίτης διὰ σέ· ἀνέβηκα ἐπάνω εἰς τὸν Σταυρὸν διὰ σέ· ἐτάφην διὰ σέ· εἰς τὸν οὐρανὸν ἄνω διὰ σὲ παρακαλῶ τὸν Πατέρα· κάτω εἰς τὴν γῆν ἐστάλην ἀπὸ τὸν Πατέρα ὡς μεσολαβητὴς διὰ σέ. Ὅλα δι᾿ ἐμὲ εἶσαι σύ· καὶ ἀδελφὸς καὶ συγκληρονόμος καὶ φίλος καὶ μέλος τοῦ σώματος. Τί περισσότερον θέλεις; Διατὶ ἀποστρέφεσαι αὐτὸν ποὺ σὲ ἀγαπᾷ; Διατὶ κοπιάζεις διὰ τὸν κόσμο; Διατὶ ἀντλεῖς νερὸ μὲ τρυπημένο πιθάρι; Διότι αὐτὸ σημαίνει νὰ καταπονῆσαι εἰς τὴν ζωὴν αὐτήν. Διατὶ λαναρίζεις τὴν φωτιά; Διατὶ πυγμαχεῖς εἰς τὸν ἀέρα; Διατὶ τρέχεις ἄδικα; Κάθε τέχνη δὲν ἔχει καὶ ἕνα σκοπόν; Εἰς τὸν καθένα εἶναι ὁπωσδήποτε φανερόν. Δεῖξε μου καὶ σὺ τὸν σκοπὸν τῆς σπουδῆς εἰς τὴν ζωήν. 

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟ  ΦΙΛΟ:

"ΦΌΡΕΣΕ ΜΆΣΚΑ Ή ΠΉΓΑΙΝΕ ΦΥΛΑΚΉ".......ΙΣΠΑΝΙΚΉ " ΓΡΊΠΗ"...100 ΧΡΌΝΙΑ ΠΡΙΝ.... ΌΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΦΩΤΟΓΡΆΦΙΣΗ"....... ΊΔΙΑ ΠΑΠΑΤΖΑ..... ΊΔΙΑ ΣΧΈΔΙΑ...... ΚΆΠΟΙΟΙ ΤΑ ΈΧΟΥΝ ΔΕΙ ΚΑΙΡΌ.... ΚΆΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΞΎΠΝΗΣΑΝ ΠΟΤΈ........ ΚΑΛΌ ΛΉΘΑΡΓΟ.......



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιδια αναδρομικά για όλους - όχι μόνο σε δικαστές και ένστολους!

Ακούστε την παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του Κινήματος Συνταξιούχων



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Αττική οδό όπως και στην Κατεχάκη , εκτός από αλυσίδες, είναι υποχρεωτικό να έχετε  μαζί σας, τρόφιμα, νερό, κουβέρτες ραδιοφωνάκι, φακό, γεμάτο ρεζερβουάρ, χιονοπέδιλα, και ένα σκυλί Αγίου Βερνάρδου

Σχολιο.- ..ξέχασε κ μια ..φορητή τουαλέτα !!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λεμε ναι στα καναρινια -Οχι στα παπαγαλακια

Εως το 1986 που βγηκαν οι ανιχνευτες αεριων,στα ορυχεια ειχαν καναρινια για να ανιχνευουν τα επικινδυνα αερια.Ο θανατος τους, σημαινε αμεση εκκενωση της στοας..

Τιμη και δοξα στα νεκρα καναρινια που ειπαν την αληθεια, γενικως...

Σχολιο.- Σήμερα θα θεωρούταν ως κακοποίηση ζώων και θ' απαγορευόταν ασχέτως αν αυτό θα σήμαινε το θάνατο των ανθρακωρύχων. Ευτυχώς, βγήκε ο ανιχνευτής και γλυτώσαμε από το ηθικό δίλημμα.

Σχολιο.- Το ηθικό δίλημμα το δημιούργησαν γιατί βγήκαν οι ανιχνευτές και μπορούσαν να το κάνουν. Σιγά που θα τη βγάλεις με είκοσι ευρώ καναρίνι. Πάρε ανιχνευτή. Αν το δημιουργούσαν τότε θα έτρωγαν ξύλο. Τα πουλιά που πεθαίνουν από τα φυτοφαρμακα είναι πολλαπλάσια από αυτά του κυνηγιού. Ακούς τίποτα; Το κυνήγι τους πειράζει όμως.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΟΛΛΑΝΔΙΑ: 
Το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης NOS γέμισε με 14.445 αυτοκόλλητα: 
Εμβολιασμένος, «ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΕΘΑΝΕ», «καρδιακή ανακοπή μετά από τις ενέσεις»
Το πρωί του Σαββάτου το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης ΝΟΣ γέμισε με 14.445 αυτοκόλλητα. Κάθε χαρτάκι αντιπροσωπεύει έναν επιπλέον θάνατο το 2022. 
-Μπροστά από το κτίριο, οι άνθρωποι κρατούσαν πανό με κείμενα όπως «NOS = fake news», «ειλικρινής έρευνα για την υπερβολική θνησιμότητα», «NOS, RTL, SBS, NRC, AD, Telegraaf, Loyal, βαρεθήκαμε τα ψέματά σας», «σταμάτα τα ψέματα» και «σταμάτα τη λογοκρισία».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



5/2/2023    -    4.00  π.μ.
- Πριν περάσω στις αμιγώς «επιχειρησιακές» ειδήσεις, που τη μέρα που μας έφυγε ήταν αρκούντως σημαντικές, δεν μπορώ να παραλείψω την αναφορά στον πρωινό βομβαρδισμό του κέντρου του Ντονιέτσκ από το Πυροβολικό των VSU. Αυτή τη φορά το σημαντικότερο πλήγμα ήταν σε 5ώροφη πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης, από αυτά τα κτήρια που είναι γνωστά στην πρώην ΕΣΣΔ με την ονομασία «χρουστσόφκα», αφού τέτοιες πολυκατοικίες χτίζονταν στο μεταίχμιο των δεκαετιών 1950 και 1960, επί Γραμματείας στο ΚΚΣΕ του Νικήτα Χρουστσόφ. Από το πυραυλικό πλήγμα καταστράφηκε ολοσχερώς ο 5ος όροφος του κτηρίου. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια 2 νεκροί, 1 ηλικιωμένη γυναίκα και 1 μεσήλικας άνδρας. Πιθανολογείται ότι κάτω από τα ερείπια βρίσκονται άλλα 4 άτομα. Οι σωστικές εργασίες συνεχίζονται ακόμη. Στη Γκόρλοφκα, πάλι, είχαμε ανάλογη κατάσταση – 1 ηλικιωμένη γυναίκα σκοτώθηκε από τα ουκρανικά πυρά.
- Το περιστατικό είναι ένα τυπικό δείγμα του πως ζει ο λαός αυτής της πόλης και αυτής της περιοχής (Ντονμπάς) τα τελευταία 9 χρόνια, κατά τα οποία σύσσωμος ο δυτικός κόσμος (αλλά, δυστυχώς, και των ευρωπαϊκών αυτοπροσδιοριζόμενων ως «δυνάμεων της Αριστεράς») «ποιούσε την νήσσαν» και εδώ και 1 χρόνο, μετά την έναρξη της ρωσικής ΕΣΕ, «ανακαλύπτουν» ευθύνες «και στις δύο πλευρές της σύγκρουσης», «μάχες μεταξύ ιμπεριαλισμών»• και αυτά στις καλύτερες των περιπτώσεων, αφού υπάρχουν και οι ελαχιστότατες (μεμονωμένες) περιπτώσεις αυτών που τάσσονται ανοιχτά υπέρ του ναζιστικού καθεστώτος Ζελένσκι με χίλιες δυο δικαιολογίες.
- Σκοπός μου σε αυτό το σημείωμα δεν είναι να κάνω εκτενή αναφορά σε αυτούς/-ές που σιωπούσαν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022• άλλωστε τα σημειώματα αυτά από τότε που άρχισαν να γράφονται σκοπό έχουν κυρίως την ενημέρωση για τα τρέχοντα (χωρίς να αγνοείται, ωστόσο, η ανάγκη εμβάθυνσης, κατά περιόδους, σε κάποια συγκεκριμένα θέματα. Ωστόσο επειδή εκτός από συγγραφέας αναρτήσεων είμαι και αναγνώστης αναρτήσεων τρίτων και επειδή εξακολουθώ να διαβάζω στα ΜΚΔ πράγματα που με βγάζουν έξω απο τα ρούχα μου γύρω από την κατάσταση στην Ουκρανία, θεωρώ απαραίτητο να υπενθυμίζω από καιρού εις καιρόν πώς άρχισε αυτό το «νταβαντούρι» και, κυρίως, ΠΟΙΟΙ το άρχισαν και ΓΙΑΤΊ. Επειδή σε αυτή τη χώρα ΔΕΝ ζουν μόνο άνθρωποι με μνήμη αμοιβάδας και άνθρωποι που αντλούν την καθημερινή τους πληροφόρηση από τη «λίστα Πέτσα» και τα εκτρώματά της…
- Στα «επιχειρησιακά«» τώρα, τα οποία, όπως προείπα, παρουσιάζουν σημαντικό ενδιαφέρον κατά τις τελευταίες ώρες.
- Καταρχάς επιβεβαιώνεται από πηγές και των δύο πλευρών η επίθεση που πραγματοποιούν και βρίσκεται σε εξέλιξη οι ρωσικές δυνάμεις στο «βόρειο» μέτωπο και τις κατευθύνσεις του Κουπιάνσκ (Περιφέρεια Χαρκόβου) και της Κρεμενάγια (ΛΔ Λουγκάνσκ). Στην πρώτη κατεύθυνση τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν βορειοανατολικά του Κουπιάνσκ και εισήλθαν στο χωριό Ντβουρέτσιε, καταλαμβάνοντας μέρος των δυτικών προαστίων. Οι μάχες για το χωριό συνεχίζονται. Παράλληλα τα ρωσικά στρατεύματα προωθούνται και στα γειτονικά χωριά Γκριανικόφκα και Γκορομπιόφκα. Η απελευθέρωση αυτής της περιοχής θα βελτιώσει σοβαρά την κατάσταση για τα στρατεύματά της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην κατεύθυνση Κουπιάνσκ και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για περαιτέρω επιθετικές επιχειρήσεις στα βορειοανατολικά και βόρεια του Κουπιάνσκ.
- Στην περιοχή γύρω από την Κρεμενάγια πάλι, η προώθηση των ρωσικών στρατευμάτων έχει φτάσει μέχρι τη Γιάμπολοφκα και την Τσερβόναγια Ντιμπρόβα, όπου ήδη διεξάγονται μάχες για τον έλεγχό τους. Ανάλογες μάχες γίνονται και γύρω από την Γκρίγκοροφκα και τη Σερεμπριάνκα και το παρακείμενο δάσος. Επιπλέον, η πρόσφατη απελευθέρωση της Μπελογκόροφκα από την 144η Μεταφερόμενη Ταξιαρχία Τυφεκιοφόρων των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για τη δημιουργία επιχειρησιακού κλοιού γύρω από το Σέβερσκ.
- Σημαντικά νέα φτάνουν όμως και από την κατεύθυνση του Αρτιόμοφσκ, όπου οι μονάδες των Wagner, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες και απο τις δύο πλευρές της σύγκρουσης, εισήλθαν πλέον και στο βόρειο τμήμα της πόλης και έχουν ξεκινήσει τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις. Μέχρι τώρα οι «μουσικοί» έλεγχαν την κατάσταση και επιτίθεντο από τα ανατολικά και τα νότια. Μετά από τις νέες εξελίξεις, μπορούμε να πούμε ότι πλέον οι δυνάμεις των VSU εντός της πόλης βρίσκονται σε «ημικλοιό» και ότι αργά ή γρήγορα το σκληρό δίλημμα «αιχμαλωσία ή θάνατος» θα τους τεθεί με τον πλέον αμείλικτο τρόπο… Αν μάλιστα ληφθεί υπόψη και η προώθηση των μονάδων των Wagner από την πλευρά του Κράσνογε (ΝΔ της πόλης), τότε γίνεται κατανοητό, ότι οι δρόμοι διαφυγής για τις μονάδες των VSU εντός της πόλης του Αρτιόμοφσκ πρακτικά έχουν κλείσει.
- Την ίδια ώρα, πάντως, οι VSU συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό δυνάμεων και βαρέος οπλισμού στην περιοχή του Ντιμίτροφ (Μιρνογκράντ η ουκρανική ονομασία του), στα δυτικά του κατεχόμενου από το καθεστώς του Κιέβου τμήματος της ΛΔ Ντονιέτσκ. Η ρωσική αντικατασκοπεία εντόπισε 3 μεγάλες πομπές στρατιωτικών των VSU και ανάμεσά τους μεγάλη ποσότητα πυραυλικών συστημάτων πολλαπλών εκτοξεύσεων Grad. Εικάζεται ότι στόχος της ουκρανικής πλευράς είναι να πραγματοποιήσει κάποιου είδους «αντεπίθεση» στην κατεύθυνση της Περιφέρειας Ζαπορόζιε ή του Ουγκλεντάρ, όπου επίσης προελαύνουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και να ανακόψει τουλάχιστον μία από τις ρωσικές επιθέσεις. Βεβαίως η ρωσική πλευρά παρακολουθεί προσεκτικά όλες αυτές τις κινήσεις και οι στρατιωτικές δυνάμεις της σε αυτές τις περιοχές είναι σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής.
- Ο Γερμανός γενικός εισαγγελέας Πίτερ Φρανκ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τη συμμετοχή της Ρωσίας στις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream. «Προς το παρόν είναι αδύνατο να το αποδείξουμε, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη», είπε ο Φρανκ σε συνέντευξή του στην Welt am Sonntag. Με τη βοήθεια δύο ερευνητικών σκαφών, σύμφωνα με τον ίδιο, ελήφθησαν δείγματα νερού και εδάφους, καθώς και υπολείμματα αγωγών από τοποθεσίες εκρήξεων που βρίσκονται στις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες της Δανίας και της Σουηδίας. «Αυτή τη στιγμή τα αξιολογούμε όλα αυτά από την πλευρά της ιατροδικαστικής», τόνισε ο Γερμανός γενικός εισαγγελέας. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η Δανία και η Σουηδία διεξάγουν τις δικές τους έρευνες για το περιστατικό. Η πτώση πίεσης και στις δύο γραμμές του αγωγού καταγράφηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2022. Οι δανικές αρχές διαπίστωσαν ότι η αιτία ήταν μια έκρηξη.
- Ενδιαφέρον παρουσιάζει εδώ η διατύπωση του Γερμανού εισαγγελέα: «Προς το παρόν είναι αδύνατο να το αποδείξουμε». Σαν να υπονοεί, δηλαδή, ότι ΣΚΟΠΌΣ της έρευνας είναι να αποδείξει τη… «ρωσική εμπλοκή», αλλά… δεν τους «κάθονται» τα στοιχεία… Γλώσσα λανθάνουσα, που λένε…
- Δεν είχα γράψει μέχρι τώρα κάτι για το τραγικό ρεζιλίκι των ΗΠΑ και της αντιαεροπορικής τους άμυνας σχετικά με τα περιβόητα, πλέον, κινεζικά αερόστατα. Το γεγονός, ωστόσο, ότι για να «σκοτώσουν» το ένα από αυτά χρειάστηκε η αποστολή.. σμήνους καταδιωκτικών αεροσκαφών F-22 και η χρήση πυραύλων AIM-9X, αποδεικνύει τον «πανικό και ομίχλη» στη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ, αλλά και το ότι η προστασία του εναέριου χώρου της χώρας δεν είναι και… τόσο υψηλή, όσο εικαζόταν.
- Ίσως η βεβαιότητα που είχε μέχρι τώρα η πλευρά των ΗΠΑ, ότι κανείς δεν θα επιχειρήσει να εισβάλει καθ’ οιονδήποτε τρόπο στη χώρα τους να τους οδήγησε σε κάποιου είδους «χαλάρωση». Μετά από αυτό το ρεζιλίκι πάντως (και ειδικά μετά την πρώτη, αποτυχημένη προσπάθεια ενός F-35 να καταρρίψει το κινεζικό αερόστατο, με την άγνωστη μέχρι τώρα αποστολή), μάλλον ο Λευκός Οίκος και το Πεντάγωνο πρέπει να θορυβήθηκαν αρκετά...
- Οι αυθάδεις και αμετροεπείς δηλώσεις αξιωματούχων της χούντας του Κιέβου σχετικά με τη χρήση των όπλων και βλημάτων μεγάλου βεληνεκούς που προτίθενται (:::) να τους αποστείλουν οι ΗΠΑ συνεχίζονται. Μετά μάλιστα τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του Πενταγώνου ότι «η Ουκρανία αποφασίζει» για το πώς θα χρησιμοποιήσει τα συγκεκριμένα οπλικά συστήματα, κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να «ξεσαλώσουν». Τελευταίο χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της ρητορικής ήταν το μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών της ουκρανικής Ανώτατης Ράντας Φιόντορ Βενισλάφσκι, ο οποίος δήλωσε ότι η Ουκρανία «δεν εγγυάται τη μη χρήση της δυτικής (στρατιωτικής) τεχνολογίας κατά στόχων εντός της Ρωσίας», προσθέτοντας μάλιστα ότι το Κίεβο δεν σκοπεύει να λάβει υπόψη την άποψη των δυτικών χωρών πάνω σε αυτό το θέμα και ότι τα πλήγματα εντός του ρωσικού εδάφους, συμπεριλαμβανομένης της Μόσχας και άλλων μεγάλων ρωσικών πόλεων αποτελεί «νόμιμο δικαίωμα της Ουκρανίας».
- Η «πληρωμένη» απάντηση ήλθε δια χειρός Ντμίτρι Μεντβέντιεφ, έστω και αν ο νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας αναφερόταν συγκεκριμένα στην Κριμαία, χωρίς να έχει, πιθανόν, υπόψη του τις συγκεκριμένες δηλώσεις του Βενισλάφσκι. Έγραψε, λοιπόν, επί λέξει ο Μεντβέντιεφ στο κανάλι που διατηρεί στο Telegram: «Το Διεθνές Δίκαιο σέβεται τη βούληση των λαών. Η Κριμαία είναι Ρωσία. Μια επίθεση στην Κριμαία σημαίνει επίθεση στη Ρωσία και κλιμάκωση της διένεξης. Η ουκρανική συμμορία ναρκομανών πρέπει να καταλάβει, ότι τέτοιου είδους επιθέσεις θα αντιμετωπιστούν με αναπόφευκτα αντίποινα, με χρήση όπλων κάθε είδους». (Στγ: Καιρός να μπει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και κάποιοι να βάλουν πάγο στο κεφάλι και στη γλώσσα τους).
Σχολιο.-  Σε δική μου ελεύθερη μετάφραση: Ο Ρώσος Ντμίτρι Μεντβέντιεφ διεμήνυσε ότι, αν χρησιμοποιηθεί βαρύς οπλισμός προηγμένης τεχνολογίας των ΗΠΑ εναντίον ρωσικής γης,
ΘΑ ΚΑΕΙ ΟΛΗ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ!!!
Αυτή η απειλή, αφενός μεν φανερώνει υπαρκτό ενδόμυχο φόβο, καθώς & αμείλικτη απόφαση ανυποχώρητης πολεμικής ενάντια σε όποιους απειλούν
ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ!!!
Σχολιο.- Παρακολουθησα την Ουκρανικη ενημερωση των πολιτων της για την πορεια της ΕΣΕ. Ολη η παρουσιαση των γεγονοτων ηταν ενα καλο μαθημα για το πως διαστρεβλωνεται μια ειδηση χαριν της προπαγανδας. Στο 70 % των γεγονοτων ο σπηκερ αρχιζε θριαμβευτικα ''οι δυναμεις μας επιτεθηκαν στον εισβολεα......κλπ'' για να καταληξει στο τελος ''δυστυχως ομως ....''..Το τρομακτικοτερο ομως ηταν τα σχολια των θεατων ''συνεχιστε....σας πιστευουμε απολυτα...ειστε ο μονος που μας λεει την αληθεια...'' Δεν μπορει...κατι τους ποτιζουν, ισως τα νερα να ειναι ''ραδιουργα''......
Σχολιο.- Μετά από τόσους μήνες, μας λένε ότι είναι ανίκανοι να βρούν τους σαμποτέρ στους αγωγούς, την στιγμή που όλη η περιοχή παρακολουθούνταν όλο το 24άωρο από 2 χώρες ? Αυτά τα απευθύνουν σε ούγκανους. Όχι ανθρώπους με νού.
Σχολιο.- Σε πολλά σημεία μοιάζει με τον Β'ΠΠ.
Σκεφτείτε αυτοί οι άνθρωποι πολεμούν μέσα σε αντίξοες συνθήκες.
Συνταράχτηκα
Και άμαχος πληθυσμός σκοτώνεται επειδή το θέλει ο Μπάιντεν και οι Αγγλοσαξωνες.
Σχολιο.- Όσο για το ραμολιμέντο τον Μπάιντεν, θα τον βρίσω με τα λόγια της 7χρονης γειτονοπούλας μου: "ποιον έχει η Αμερική αποτέτοιο?
Αυτόν το γέρο?" (!!!)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περιπολικά της τροχαίας χωρίς αλυσίδες, 
κόβουν πρόστιμα στα Ι.Χ.  που δεν έχουν αλυσίδες…
…σε δρόμους χωρίς χιόνι!!
Αθάνατο Ελληνικό Κράτος!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και μετά το Εθνικό Θέατρο στην Αθήνα, κατάληψη σήμερα και στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης, από τους σπουδαστές των δραματικών σχολών.
Ο κόσμος του πολιτισμού στον δρόμο του αγώνα!
Μπορούμε να αισιοδοξούμε!
Σχολιο.- Ακόμα βασιλικό το λένε;
Σχολιο.- Ναι! Δεν έχει αλλάξει όνομα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΑ ΣΟΒΙΕΤ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Κάθε γιαπί και σοβιέτ, κι ήταν αυτό που έπαιρνε την απόφαση αν θα δουλέψουμε ή όχι, τις μέρες με τα μεγάλα κρύα. Μπορεί να μην ίσχυε το "όλη η εξουσία στα σοβιέτ", αλλά εκείνες τις μέρες ήταν αυτά που είχαν τον λόγο.
Μαζεμένο, πρωί πρωί, όλο το συνεργείο γύρω απ' τον γκαζοντενεκέ όπου καίγονταν οι άχρηστες κλάπες, αποφάσιζε συλλογικά, χωρίς να λείπουν οι αντιπαραθέσεις. Το 'λεγε κι ο Μάο, άλλωστε: "Όπου υπάρχουν τρεις άνθρωποι, υπάρχει μια Αριστερά, μια Δεξιά και ένα Κέντρο". 
Με την Αριστερά να υποστηρίζει πως ο καιρός δεν είναι για δουλειά, τη Δεξιά να λέει "σιγά το κρύο!" και το Κέντρο να προτείνει δουλειά, έστω μέχρι το κολατσιό. Δεν απουσίαζαν και οι εξτρεμιστές της Αριστεράς, που έφευγαν πριν παρθεί απόφαση, και της Δεξιάς, που είχαν φορέσει, ήδη, τα ρούχα της δουλειάς.
Φυσικά, όταν πέρναγε η πρόταση της Αριστεράς είχαν την τιμητική τους τα κονιάκ στο παραπλήσιο καφενείο. Κι όλο και κάποιος από διπλανό τραπέζι θα σχολίαζε: 
"Κάνουν και τους κομμουνισταί, οι οικοδόμοι! Είναι με τη Ρωσία, αλλά με το πρώτο κρύο τρέχουν για σόμπα!"
Σχολιο.- Ακριβως το 1974 σε γενικη συνελευση των Πλακαδων οι βοηθοι βαλαμε θεμα το μεροκαματονα ειναι το ιδιο με το μαστορικο και αναλογια ενας βοηθος σε 2 μαστορους και κουβαλημα ντενεκε μεχρι δυο πατωματα περασε και σε πολλα συνεργεια εφαρμοστηκε



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προχθές, στη μεγάλη πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση, είχαν βάλει τη δολοφονική αληταμπουρία των ΜΑΤ να φυλάει το Εθνικό Θέατρο, μπας και το πλησιάσουν οι ηθοποιοί.
Ε, και; 
Το Εθνικό Θέατρο καταλήφθηκε απόψε Σαββατο το βράδυ από τους σπουδαστές των δραματικών σχολών, που καλούν τον αθηναϊκό λαό να αψηφήσει το κρύο και να πάει για συμπαράσταση.
Ποιος ξέρει τι δουλειές της νύχτας, τι προστασίες και τι εξυπηρετήσεις σε ναρκέμπορους και σε κυκλώματα βιαστών, έκαναν οι συνεργάτες του Θεοδωρικάκου και οι συμμορίες των ΜΑΤ, και τους τη φέρανε οι πιτσιρικάδες!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλήθεια, αμφιβάλλετε ότι τα χάρτινα καλαμάκια μπορούν να αποτρέψουν την οικολογική καταστροφή; Εδώ ρε παιδιά, κλείσαμε κοτζάμ τρύπα του όζοντος, με το να ξεφορτωθούμε τα ψυγεία παλαιάς τεχνολογίας (με CFC) προς όφελος της DuPont, την δεκαετία του '90! Μην είστε σκεπτικιστές! (ΜΠΟΥΧΑΧΑ!)
Σχολιο.- Πριν λίγο είχα συζήτηση για τη τρύπα του όζοντος. Του λέω καλά αυτή η τρύπα του όζοντος τι έγινε έκλεισε μόνη της ξέρω γω; Έχουμε 20 χρόνια να ακούσουμε για αυτήν. Προφανώς γιατί πλέον η τότε υπερθέρμανση επικοινωνιακά έχει πάρει προαγωγή σε κλιματική κρίση. Μέχρι και υπουργείο πληρώνουμε για τη παγκόσμια παραμυθα
Σχολιο.- Δες το αντίστοιχο λήμμα στη Βικιπαίδεια! Θα εκπλαγείς ευχάριστα! Η τρύπα του όζοντος έκλεισε αισίως χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες όλων μας! Γι΄αυτό λοιπόν, ζήτω τα χάρτινα καλαμάκια! (Και ποιος ξέρει, τι άλλο θα ακολουθήσει...)
Σχολιο.- Βασικά το κλήμα αλλάζει ανεξάρτητος από ανθρώπινη ενέργεια. Είναι μύθος η κλιματική κρίση



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αυτό που σου δείχνω είναι το εξώφυλλο του βιβλίου του συντρόφου σου Δημήτρη Γρηγορόπουλου για τον πόλεμο στην Ουκρανία, που δείχνει μια ρωσική βόμβα να πέφτει στην "ειρηνική Ουκρανία". Το πήρα από το σχετικό ρεπορτάζ του ΠΡΙΝ, της εφημερίδας της οργάνωσής σου, στην οποία αρθρογραφείς.
Τώρα ελπίζω να μπορέσουμε να μιλήσουμε λίγο επί της ουσίας.
Επί της ουσίας, αν είμαστε ένα πολύ αδύναμο αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα, που δεν μπορούμε:
- ούτε να βγάλουμε τη χώρα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ,
- ούτε να κλείσουμε τις νατοϊκές βάσεις,
- ούτε να εμποδίσουμε την κυβέρνησή μας να στέλνει όπλα και ειδικούς στην Ουκρανία,
- ούτε να υποχρεώσουμε την κυβέρνησή μας να σταματήσει τις κυρώσεις στη Ρωσία,
- ούτε να σταματήσουμε τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων να πηγαίνουν έμμεσα τον αντιρωσικό πόλεμο,
ούτε, ούτε, ούτε,
το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διακηρύξουμε ότι αγωνιζόμαστε για την ήττα του ιμπεριαλιστή μας, και να σταματήσουμε να αναμασούμε την ιδεολογική κατασκευή του ιμπεριαλιστή μας περί ιμπεριαλιστικής Ρωσίας που εισβάλει στην Ουκρανία.
Όποιος δεν τα κάνει αυτά, είναι από την άλλη μεριά του ποταμού (της ιστορίας), της κυρίαρχης αντίθεσης της εποχής μας ιμπεριαλισμός/μονοπώλια - εργαζόμενοι λαοί, όσους όρκους και να δίνει στον Μαρξ, στο Κεφάλαιο, στη βασική αντίθεση κεφάλαιο - εργασία, στην ειρήνη γενικά και αόριστα κοκ.
Σχολιο.- Επίσης, βιβλίο που εκδίδεται από στέλεχός σας και διαφημίζεται στο ΠΡΙΝ, δεν είναι απλά "ένας σύντροφός σας"... Φυσικά και έχετε ευθύνη (πιο) συλλογική για κάτι τέτοιο.
Στην ουσία δε συμμετέχετε σε δημόσιο διάλογο και απλά "λέτε τα δικά σας" αδιαφορώντας για τα επιχειρήματα των άλλων.
Ο Μαυροειδής έχει ξεσχιστεί να γράφει άρθρα στο ΠΡΙΝ για το πόσο ιμπεριαλιστικός είναι ο άξονας Ρωσία - Κίνα στη βάση του ...ΑΕΠ τους, δηλώσεων ακροδεξιών ψεκασμένων Ρώσων κοκ. 
Δημοσιεύονται ένα σωρό άρθρα από τον "αντικαπιταλιστή" Michael Roberts, στον αντισταλινικό Alan Freeman που υποστηρίζουν, πολλές φορές με διαφορετική επιχειρηματολόγηση, ότι οι Ρωσία και Κίνα δεν είναι ιμπεριαλιστικές, με στοιχεία, κοκ, για να μη μιλήσουμε για τους αμερικάνους της Μηνιαίας Επιθεώρησης, δημοσιεύεται ο διάλογος του ΚΚΕ εναντίον ΚΕΚΡ-ΚΡΟ, οι θέσεις του γερμανικού ΚΚ, κοκ κοκ, και στο ΠΡΙΝ είναι σαν σα τίποτα από αυτά να μη συμβαίνει!
Στον Β' ΠΠ υπήρχαν οι κομμουνιστές που έκαναν τακτική στρατιωτική συμμαχίά με την ιμπεριαλιστική Αγγλία και ΗΠΑ, υπεράσπισαν την ΕΣΣΔ, νίκησαν τον φασισμό, και έκαναν τη μισή γη κόκκινη. Υπήρχαν και κάτι τροτσκιστικές ομάδες που την είδαν αλλιώς στο όνομα του Μαρξ και του Λένιν.
Ε, τι να κάνουμε. Σε εποχές επαναστάσεων και πολέμων, ξεχωρίζει η ήρα από το στάρι, η κριτική θα είναι οξεία, και ο καθένας είναι υπεύθυνος για τη στάση του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν λίγο καιρό έγραψα πως ήρθε ο καιρός οι ρουφιάνοι οπορτουνιστές να σηκώσουν τα αληθινά τους λάβαρα,απεκδυόμενοι των "θεατρικών τους εμφανίσεων". Έτσι λοιπόν..κι ο μέγας κωλοτούμπας Τσίπρας...έδωκε ξανά στο σύστημα "γήν και ύδωρ" χαρακτηρίζοντας τον μεταπολεμικό διώκτη του λαού..φονιά και ιδρυτή των τόπων εξορίας Γεώργιο Παπανδρέου ως "γέρο της δημοκρατίας". Εσείς οι παλαιοδεξιοί..ρουφιάνοι "φοιτητές" του εξωτερικού επί χούντας και γεννήτορες της " ότι νά' ναι πλουραλιστικής ΝΑΤΟΪΚΉΣ τάχα αριστεράς"...τραβάτε ακόμα πιο δεξιά. Είναι ώρα τα κόπρια με τα κόπρια ...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαταγή των Γερμανών για την συγκρότηση του Τάγματος Ασφαλείας Σπάρτης "Λεωνίδας".
Για να μην έχει κανείς αμφιβολία από ποιους ιδρύθηκαν και ποιο σκοπό εξυπηρετούσαν οι ταγματασφαλήτες. Ήταν κανονικές γερμανικές μονάδες και έδιναν όρκο στον Χίτλερ, δηλαδή προδότες της πατρίδας τους. Όμως μόνο οι Γερμανοί ήθελαν τα Τάγματα Ασφαλείας ή μήπως και οι Εγγλέζοι;
Σχολιο.- Γιατί ερωτηματικό αν τα ήθελαν οι Εγγλέζοι. Σαφως και τα ήθελαν ήταν συνενοημένοι με τους Γερμανούς. Στην Πελοπόννησο που γνωρίζω, κάναν τις ρήψεις υλικού κοντά σε Γερμανικές μονάδες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι αφίσες της ΚΝΕ ξεμπροστιάζουν την ΑΛΗΘΙΝΉ θέση του ΚΚΕ στο Ουκρανικό, χωρίς τα προεκλογικά της φτιασιδώματα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ "ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΆΣΕΙΣ" στον ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ πόλεμο. Είναι φουλ με την Ουκρανία. Αυτό που λέει είναι ότι "όπως το 1999 ήταν το ΝΑΤΟ επιτιθέμενο, έτσι σήμερα είναι η Ρωσία". Όμως, το 1999 το ΚΚΕ δεν καλούσε σε ίσες αποστάσεις, αλλά μιλούσε για ήττα του ΝΑΤΟ. Σήμερα, επομένως, είτε λέει πώς τότε έκανε λάθος (αλλά τα στελέχη του ορκίζονται για το αντίθετο), είτε ... ότι όπως τότε μιλούσε για ήττα του ΝΑΤΟ, έτσι τώρα πρέπει να ηττηθεί η Ρωσία. Απλά σε μια χώρα με την πιο φιλορωσική κοινή γνώμη σε όλη την Ευρώπη (μαζί με τη Βουλγαρία), διστάζει να το πει ανοιχτά γιατί θέλει να ψαρεύει ψήφους, από όλες τις πλευρές. Τόσο απλά, τόσο χυδαία. ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΚΑΘΕ "ΑΡΙΣΤΕΡΟ" ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Θεοδωρικάκος πήρε δικηγόρο τον Κούγια  και ο Κούγιας δήλωσε ότι η αστυνομία έχει  βρωμίσει πολύ. Εντωμεταξύ ο Θεοδωρικάκος είναι υπεύθυνος  για την αστυνομία
Σχολιο.- Λέει για την υπόθεση του γιού του Θεοδωρικάκου που οργάνωνε πάρτι με ηρωινες και κοκαϊνες, και ο Θεοδωρικάκος μόλις τους ανακάλυψε η αστυνομία έδωσε εντολή να εξαφανίσουν το φάκελο της αστυνομίας και να μην πάει στη δικαιοσύνη, και επειδή τον πήρε το Εσωτερικών Υποθέσεων πήγε ο ίδιος εκεί και απαίτησε το φάκελο, αλλά δεν του το δώσανε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περί "Βαρβάρας".
Σχεδόν όλοι αναρωτιούνται
τι είδους βλακεία είναι αυτή η νέα μόδα
να ονομάζεις με ονοματοθεσίες ανθρώπων
τα αδιάφορα καιρικά φαινόμενα
που συμβαίνουν γύρω μας.
Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα
ούτε για τους πολίτες αλλά ούτε και για τους επιστήμονες.
Και δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος
ένα απλό καιρικό φαινόμενο
για παράδειγμα "ένα φυσιολογικό από πάντα -5 στη Θεσσαλονίκη"
να ονομάζεται, αφού δεν υπάρχει λόγος να το μπερδέψεις
και είναι το καιρικό φαινόμενο της "τάδε του μήνα" ας πούμε.
Η απάντηση είναι πολύ απλή.
Επαναφέρουν τις "Παγανιστικές θεότητες" με κάθε τρόπο.
Γι' αυτό κάνουν "επανεκκίνηση" και τη διαλαλούν.
Όλα αυτά τα τερτίπια "επανεκκίνηση", "απελευθέρωση" κλπ
είναι στην ουσία πνευματική "οπισθοδρόμηση" 
από τον "πιεστικό" δρόμο του Θεού προς τον παγανισμό.
Πριν έρθει ο Χριστός όλοι οι παγανιστικοί πολιτισμοί
είχαν θεότητες που είχαν σχέση με τον καιρό.
Φοβόντουσαν τα καιρικά φαινόμενα
και τους έδιναν υπόσταση. Τα "θεοποιούσαν".
Χαρακτηριστικός θεός που είχαν οι Φοίνικες και Σύροι, 
Χαναναίοι και λαοί της Μεσοποταμίας, όπως οι Βαβυλώνιοι
ήταν ο Baal. Ένα σημαντικό για εκείνους κερατόμορφο μόρφωμα
που ήταν θεός "και" των καιρικών φαινομένων
και αναφέρεται και μέσα στις γραφές.
Είναι ένα στημένο παιχνίδι για να πολεμήσουν
την αντίληψη πως "ο καιρός είναι του Θεού"
όπως και όλο το Δημιούργημα.
Βέβαια αυτό δεν γίνεται μόνο με τον καιρό.
Έχω παραθέσει δεκάδες παραδείγματα σε αυτό το νήμα.
"Παγκόσμιες ημέρες" για την απαξίωση των εορτών των Αγίων.
Παγανιστικά σύμβολα παντού σε όλη την υφήλιο.
Η θεοποίηση των "τρανσέξουαλ".
Εξαφάνιση θρησκευτικών και εικόνων από τα σχολεία.
Δαιμονικά σύμβολα και νούμερα πάνω σε ότι χρησιμοποιούμε.
Αναπόδεικτες θεωρίες της ψευδοεπιστήμης, όπως το Big Bang.
Και πολλά πολλά άλλα.
Φυσικά και υπάρχει σχέδιο.
Το λυπηρό είναι πως εμείς όλα αυτά που μας περνούν υποχθόνια
τα δεχόμαστε και τα χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας.
Και από τη στιγμή που βάλαμε την "ύλη" πάνω από το πνεύμα 
όλα αυτά είναι φυσιολογικό να μας φαίνονται οκέι. 
Διότι είμαστε ήδη παγανιστές
και αγαπήσαμε ως θεούς το "χρήμα" και τα brands.
Αλλά έχει ο "καιρός" γυρίσματα.
Θα μάθουμε και θα συνέλθουμε μια μέρα. 
Αλλά θα μάθουμε με τον δύσκολο τρόπο.
Όπως πάντα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στον φόβο του άγνωστου τζογάρουν οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, προκειμένου ν΄αποκομίσουν την συναίνεση των πολιτών στις εγκληματικές τους πολιτικές και την παραμονή τους στις καρέκλες της εξουσίας.
Η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας, στην Ουκρανία, έχει γίνει εργαλείο σκοταδισμού και απίστευτης λογοκρισίας, σε κάθε πτυχή αυτής της σύγκρουσης, προκειμένου να διατηρηθεί η κυριαρχία της δικτατορίας του κεφαλαίου και η πλήρης υποταγή των λαών, στα σχέδια εξόντωσης τους.
Κάποτε θα τελειώσει αυτή η σύγκρουση. Με, ή χωρίς την συναίνεση των Δυτικών δημιουργών της. Και προκύπτει το ερώτημα: Και μετά τι;;;
Ας αρχίσουμε καλύτερα, από τα όσα ΔΕΝ!
Δεν υπάρχει, πλέον, ο παλιός κόσμος και δεν θα υπάρξει ΠΟΤΕ, όσο κι αν κάποιοι αρνούνται να το καταλάβουν.
Εχει, ήδη, καταργηθεί η διεθνής διπλωματία, οι πολιτικές δομές των κομμάτων, αλλά και οι διεθνείς στρατιωτικές και πολιτικές συμμαχίες.
Ο πρώην μονοπολικός κόσμος έχει, ήδη, τελειώσει. Η έλλειψη εναλλακτικής, για την ένταξη, σ΄ένα παγκόσμιο σχέδιο μιας φιλελεύθερης δικτατορίας υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ, δεν υφίσταται πια! Εχει δημιουργηθεί ένα ρήγμα, απ΄όπου μπορούν να δραπετεύσουν οι καταπιεσμένοι και εκβιαζόμενοι "σύμμαχοι" και κάποιοι ήδη, το κάνουν.
-Τα τρία χρόνια της πλανδημίας έχουν αλλάξει πολύ στην αντίληψη των λαών, για τον κόσμο. Οι πολίτες, κατά κάποιο τρόπο, έριξαν μια εντελώς νέα ματιά σε αυτούς που τους κυβερνούν. Σε όλο αυτό το δημοκρατικό-ολιγαρχικό σόου των φρικιών, σε όλον αυτόν τον κολλώδη ιστό που τους ακινητοποιεί, τους εγχέει το δηλητήριό του και τους μετατρέπει σε τροφή, μιας χοντρής ταραντούλας.. Ολόκληρες χώρες χωρίστηκαν σε δύο: Σε εκείνες που αποδέχονταν με πραότητα τη μοίρα τους και σε εκείνες που ήταν έτοιμες να πολεμήσουν. Και σε όλο τον κόσμο άρχισαν να εμφανίζονται ρωγμές αυτού του διχασμού.
-Οταν λέει ο Πούτιν ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να επιστρέψει στα σύνορα του 1991, δεν το λέει, ούτε για πλάκα, ούτε για να αναδείξει την παράνομη επέκταση της "συμμαχίας". Το εννοεί!
Δεν υπάρχουν πλέον, διεθνείς κανόνες, ούτε καμιά Συμφωνία της Γιάλτας, μετά την επεκτατική πολιτική του ΝΑΤΟ, στα ανατολικά. 
Οι διεθνείς οργανισμοί, όπως, ο ΟΗΕ, ο ΠΟΥ, η Γιούνισεφ, ακόμη και οι αθλητικοί Οργανισμοί απέτυχαν, στην αποστολή τους και μετατράπηκαν σε δεξί χέρι των Δυτικών ελίτ.
Αποσιωπούνται εγκλήματα, οργανώνονται εγκλήματα, νομιμοποιούνται παράνομες κυρώσεις και στηρίζεται, απ΄όλους αυτούς ο φασισμός και η εξάπλωση του πολέμου. Εχουν, προ πολλού απαξιωθεί!
-Νέες παγκόσμιες δυνάμεις δημιουργούνται, νέα παγκόσμια οικονομικά συστήματα, ζώνες και δομές, νέες στρατιωτικές συμμαχίες, νέοι κανόνες διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου και νέοι δρόμοι εμπορίου και ανάπτυξης χωρών-αποικιών, που απαλλάσσονται, από την καθυστέρηση και την εκμετάλλευση αιώνων.
Αυτό έρχεται! Και, όπως κάθε νέο, έρχεται με δύναμη! Με διάλογο! Για να συμφωνηθεί η καλή γειτονία, η φιλία και η ουδετερότητα.
Ετσι θα έρθει η Ειρήνη και όχι με αφίσες, που ταυτίζουν τον επιτιθέμενο με το θύμα!
Σχολιο.- Τα είπες σταράτα, όπως εξελίχθηκαν τα σημερινά γεγονότα και η παγκόσμια κατάσταση αλλάζει. Επιτέλους όλα να ονομάζονται σύκα - σύκα και να δημιουργηθούν σχέσεις ειλικρινειας, σεβασμού εμπιστοσύνης μεταξύ των χωρών. Αρκετά τράβηξαν οι Ρώσοι με την υποκρισία του "Δημοκρατικού δικαίου". Καιρός είναι να μπουν τα πράγματα στις θέσεις τους. Χορτάσαμε τα ψέμματα των Αμερικανών - ΕΕ. Φτάνει πια!!!!
Σχολιο.- Το ζήτημα είναι η κατάρρευση του δυτικού κόσμου να μην συνοδευτεί με πυρηνικό ολοκαύτωμα. Γιατί αυτοί στη προσπάθειά τους οι δυτικοί αποικιοκράτες να μην αποδεχτούν την ήττα τους είναι ικανοί για όλα.
Σχολιο.- Σωστά! Αυτό πρέπει να το εμποδίσουν οι λαοί και όχι ν΄ακολουθούν την Αυτοκρατορία του ψέματος! Δεν έχουμε τίποτα να μοιράσουμε με τους Ρώσους! Αντίθετα έχουμε πολλές εκκρεμότητες με τους Δυτικούς.
Σχολιο.- Συμφωνώ. Στους δυτικούς αναφέρομαι όταν γράφω ότι είναι ικανοί για όλα. Το απέδειξαν με το σαμποτάζ στους αγωγούς
Σχολιο.- όλα μες στο σχέδιο, τελειωτικό χτύπημα για να μην μείνει στην ΕΕ καμια εναλλακτική για φθηνή ενέργεια(μην τυχον συνέλθουν και βάλουν μυαλό και ανοίξουν το North stream, ενω τωρα κ να ξυπνήσουν, δεν υπάρχει πια),να γονατίσει η βιομηχανία της και να μήν είναι πιά ανταγωνιστική σε σχέση με την αμερικάνικη. Συν ότι τώρα τραβάνε οτι χρημα μπορουν απ τους συμμάχους και λοιπά τσιράκια.  Ξεζουμίζουν με λίγα λόγια την Ευρώπη για να κλείσουν δικές τους τρύπες και ελλείματα.
Σχολιο.- Οι ραγδαίες αλλαγές είναι φανερές σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας κι όχι μόνο σε παγκόσμιο γεωπολιτικό επίπεδο...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεκάδες νεκροί στο Περού μετά το πραξικόπημα που χρηματοδοτήθηκε από τις ΗΠΑ και συνέλαβε τον νόμιμο Πρόεδρο, Πέδρο Καστίγιο, που ψηφίστηκε από τον Περουβιανό λαό.
Με  την αδιαφορία της δυτικής κοινής γνώμης, η καταστολή παίρνει καθημερινά νέα θύματα.
Εκατομμύρια διαδηλωτές πηγαίνουν καθημερινά στην πλατεία εναντίον του καθεστώτος και πιο συχνά μπορείς να δεις πανό σαν αυτό, που ζητούν την επέμβαση της Ρωσίας και ζητούν τη βοήθεια του Πούτιν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα μας πει κάποιος απο την Κυβέρνηση,
Πως ορίζεται η αισχροκέρδεια?
Και γιατί οι τράπεζες ενώ κρατούν κάποια χρήματα για πληρωμές Οργανισμών και δημοσίου, ΔΕΝ αποδίδουν ΦΠΑ γι αυτές τις υπηρεσίες ???



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος : Να εμβολιαστούν όλοι χωρίς επιφυλάξεις. Άδικος και παράλογος ο φόβος.  Εμείς ως εκκλησία σεβόμαστε την επιστήμη και τους εκπροσώπους της.
ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, 
ΞΕΝΗ ή ΝΤΟΠΙΑ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ...
Από πότε κ. Βαρθολομαίε η εκκλησία σέβεται τα πορίσματα της επιστήμης;
Τότε ποιος επινόησε τη γνωστή υπεκφυγή: "αλλο η επιστήμη και άλλο η θρησκεία, αυτά τα δύο δεν συμβαδίζουν πάντα";
Ποιος το επαναλαμβάνει αυτό, κάθε φορά που ένα νέο πόρισμα της Επιστήμης ανατρέπει καθιερωμένα δόγματα;
Πρόσεξε, γιατί στην προσπάθειά σου να στηρίξεις τους ισχυρούς του πλανήτη, έκανες μια παραδοχή πολύ επικίνδυνη για το μέλλον του συναφιού σου...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάλος με τον αριθμό των Leopard που στέλνει η Γερμανία στην Ουκρανία...Ο αριθμος 88 ειναι κωδικοςαριθμος των Νεοναζι..Το Βερολίνο ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να στείλει στην Ουκρανία 88 άρματα μάχης Leopard 1....Το 88 αναφέρεται ως αριθμός για το “Heil Hitler”. Το H είναι το όγδοο γράμμα του αλφαβήτου, άρα 88 = HH = Heil Hitler. Το 88 είναι ένα από τα πλέον κοινά σύμβολα των νεοναζί. Κάποιος μπορεί να το βρει ως τατουάζ ή γραφικό σύμβολο. 
Ο αριθμός συνδυάζεται συχνά με έναν άλλον αριθμητικό κωδικό των νεοναζί το 14 και μαζί οι δύο αριθμοί 14/88 θεωρούνται ως κωδικοί των ΝΑΖΙ.
Το γεγονός ότι η Γερμανία στέλνει 14 Leopard 2 και 88 Leopard 1 στην Ουκρανία δεν έχει μείνει ασχολίαστο και πολλοί μιλούν για κρυφούς συμβολισμούς πίσω από την επιλογή αυτή της Γερμανίας.
Σχολιο.- Καθόλου τυχαίος ο αριθμός 88
Το σχολιάζουν ολα τα Ρώσικα ΜΜΕ.Σήμερα στο τοίχο μου:
Η ΕΥΡΩΠΗ ΟΥΚΡΑΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
ΤΑΧΕΩΣ
Σχολιο.- αυτό ούτε που το γνώριζα ούτε που μου είχε περάσει από το μυαλό...
Σχολιο.- ποιός το γνωριζε? Και όμως για να αντιληφθούμε πόσο άρρωστο και φασίστικο μυαλό κουβαλαει η Γερμανική ηγεσία αλλά και όλη η ηγεσία της ΕΕ.
Ολοι αυτοί οι άφρονες πολιτικοί πάνε για πόλεμο ολοκληρωτικό με την Ρωσία και θέλουν για άλλη μια φορά να την γονατισουν και να την τεμαχίσουν ,φυσικά με αρχηγό και καθοδηγούμενοι από το ναζιστικό βάλτο της Ουάσιγκτον. Τα πράγματα γίνονται πολύ επικίνδυνα γιατι όπως γράφουν Ρώσοι αναλυτές σχεδόν σίγουροι για εμπλοκή Ευρωπαϊκών στρατών
Οτι συνέβη στη μάχη του Στάλινγκραντ. 
Εκτός, τότε,  από Έλληνες όλοι οι υπολοιποι της ΕΕ και άλλοι ήταν εκεί και απέναντι ο Κόκκινος Στρατός .
Η ιστορία επαναλαμβάνεται εδώ όχι ως φάρσα αλλά σαν τραγωδια




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πανικός και απελπισία στο κόμμα των διεφθαρμένων, διαπλεκόμενων και αντινατιβιστών. Στη ΝΔ.
Επιστρατεύουν ακόμα και το πολιτικό πτώμα του Καρατζαφέρη που τους αποκαλούσε μπ@υρδέλο, στην προσπάθεια να σταματήσουν την κατρακύλα.
Σχολιο.- Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ  ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ.......ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: ΟΠΟΙΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΝΑ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ: «ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ; ΦΕΥΓΕΙΣ-ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ»!
Σχολιο.- Λεπρός είναι ο Καρατζαφέρης στην ψυχή και φαίνεται




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία ζητούσε εξ αρχής 3 πράματα.
α) Να τηρηθεί η συμφωνία του Μίνσκ
β) Να μείνει η Ουκρανία ουδέτερη 
και γ) Να σταματήσει η επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα σύνορα της.
Η παρακάτω αφίσα της ΚΝΕ , θυμίζει χιτλερική προπαγάνδα ξεπλύματος του ρόλου και των σκοπών του ΝΑΤΟ.
Σχολιο.- Γενικά το ποστ δεν εξετάζει αν είναι άγριος ο Ρώσικος καπιταλίσμος , αν είναι μέτριος ή με ολίγη.
Η δήλωση της Μέρκελ και πρόσφατα του Ποροσένκο ότι η συμφωνία του Μινσκ ήταν παγίδα ώστε να χρονοτριβίσει το ΝΑΤΟ και να εξοπλίσει περισσότερο τους Ουκρανοναζί , έβαλε τέλος στο αφήγημα περι "Ρώσικης εισβολής" και "ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών". Απο την αρχή υπήρχε ο σχεδιασμός να βγάλουν την Ρωσία απο την παθητική της θέση.
Επίσης το ότι το ΚΚΕ ανακυκλώνει το νατοϊκό αφήγημα της "Ρώσικης εισβολής" την στιγμή που η ΥΠΕΞ της Γερμανίας δηλώνει "ότι είμαστε σε πόλεμο με τους Ρώσους" ή που την ίδια στιγμή το ΝΑΤΟ προχωράει σε κλιμάκωση βάζοντας γρήγορα στην κουβέντα την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών.... δείχνει πόσο βρώμικο ρόλο παίζει το ΚΚΕ αυτες τις κρίσιμες στιγμές , μετατρέποντας τον λαό σε παθητικό θεατή των "ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατέρριψαν λέει τα Αμερικανά ένα Κινέζικο κατασκοπευτικό μπαλόνι και έκαναν και έκτακτο δελτίο τα κανάλια μας για το συγκλονιστικό αυτό γεγονός.
Να θυμίσω λοιπόν σε αυτό το σημείο στα καθυστερημένα ΑΡΔ ότι οι Κινέζοι έχουν δορυφορικά συστήματα πλέον καθώς και εξελιγμένη τεχνολογία αν θέλουν να παρακολουθήσουν τα Αμερικανά, δεν χρειαζόταν να στείλουν ένα μπαλόνι λες και βρισκόμαστε στο 1914.
ΥΓ.Πρέπει κάτι να γίνει με τα ΑΡΔ της χώρας. Αν πραγματικά είναι τόσο χαζοί νομίζω ότι δεν είναι κατάλληλοι για το επάγγελμα, αν όχι, τότε όσοι τα παρακολουθείτε και τα πιστεύετε αμάσητα, έχετε εσείς το πρόβλημα νοημοσύνης και το πρόβλημα είστε ΕΣΕΙΣ!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άμα δεν μπορείς πάντως να πεις στα δίποδα γίδια ότι είμαστε άχρηστοι,βάζεις τα πουτανάκια σου στα κανάλια, να τους τρομοκρατήσουν για 5 πόντους χιόνι Φλεβάρη μήνα.
Το γλέντι που ρίχνουν στους σανοφάγους τα ΜΜΕ του καθεστώτος σε όλα τα επίπεδα,είναι σε στρατοσφαιρικά levels όπως σας έχω ξαναπεί.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Σοφία Βογιατζάκη χτες  δήλωσε σε συνέντευξή της : "Σαφώς νομιμοποιούμαι στο να αισθάνομαι καλά στα παραπανίσια κιλά μου εάν η υγεία μου είναι καλά, αλλά δεν νομιμοποιούμαι στο όνομα κανενός diversity να πούμε γίνετε όλοι χοντροί και είμαστε χαρούμενοι. Δεν μπορώ να πω ότι θα βγαίνω και θα υπερθεματίζω και θα λέω ότι πρέπει να είμαστε 120 κιλά και να το χειροκροτώ. Είναι αηδία, γιατί εάν βάλω άλλα 10 κιλά θα με χτυπήσει στα γόνατα, στην καρδιά."
Αν μη τι άλλο, η Βογιατζάκη αποδεικνύει πως διαθέτει κοινή λογική, η οποία σε έναν χώρο όπως τον καλλιτεχνικό όπου κυριαρχεί η woke παράνοια, όχι μόνο δεν είναι αυτονόητη αλλά μπορεί να έχει και κόστος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Δεν χιονίζει -> Φταίει η "Κλιμ@τική Αλλαγή".
-Χιονίζει λίγο -> Φταίει η "Κλιμ@τική Αλλαγή".
-Χιονίζει πολύ -> Φταίει η "Κλιμ@τική Αλλαγή".
-Τι δεν καταλαβαίνουμε??



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κακά τα μαντάτα στην #Κύπρο, αείμνηστε Τάσσο Παπαδόπουλε...
Το κορυφαίο #ΟΧΙ με 75% που εσύ είπες το 2004, 
ανατρέποντας το διχοτομικό σχέδιο #Ανάν, 
θα το αλλάξουν οι εθελόδουλοι.
Αυτό προγραμματίζουν όσοι μηχανορραφούν ΚΑΤΑ του #Ελληνισμού.
Ήττα;;
Νίκη της 5ης φάλαγγας;;
#Αγγλία #Τουρκία #ΕΕ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χρηματοδοτούν Δήμους για σκυλάκια, μα όχι τους παιδικούς σταθμούς (πληρώνουν οι γονείς).
Παιδοβιαστές ελεύθεροι, μα διαφημίσεις πληρωμένες κι άρθρα, για όποιον πείραξε ζωάκι.
Αντιστροφή της λογικής.
Εχθρός είναι ο πολίτης!
ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΤΟ ΤΡΙΚΕΦΑΛΟ ΤΕΡΑΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.
ΕΣΕΊΣ ΕΥΘΎΝΕΣΘΕ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δικαίωση για τον Αλέκο Ανδρικάκη – Δικαίωση για την ελεύθερη και ακηδεμόνευτη δημοσιογραφία – Χαστούκι για το εξουσιαστικό θρασίμι υφυπουργό Λ. Αυγενάκη. 
(Ο δημοσιογράφος Αλέκος Ανδρικάκης  απαλλάχθηκε από το δικαστήριο για τη μήνυση που του είχε υποβάλλει ο υφυπουργός Αυγενάκης. Το χαστούκι για τον Αυγενάκη είναι δυνατό και ελπίζω να συνέλθει και να σταματήσει την τακτική του εναντίον των δημοσιογράφων που δεν γράφουν καθ΄υπαγόρευση ό,τι του αρέσει εκείνου. Όλα αυτά τα εξουσιαστικά θρασίμια, αυλάρχες και κηπάρχες, σταβλάρχες και σταβλιζόμενοι του Μητσοτακέικου -ενίοτε και καρπαζοεισπράκτορες- καλό θα είναι να συνηθίσουν στην ιδέα του δημοσιογραφικού ελέγχου και τα τσαμπουκαλέματα τους να τα κάνουν εκεί που τους παίρνει… Στον Αλέκο Ανδρικάκη, για μια ακόμα φορά εκφράζω την αλληλεγγύη μου. Ο Αλέκος, έχει ατσάλινη ηθική και αντέχει!... Είναι τέτοιας κοπής δημοσιογράφος και άνθρωπος!...  
- Απαλλάχθηκε (Πέμπτη 2/2) από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου ο δημοσιογράφος και υπεύθυνος του https://www.candiadoc.gr/ Αλέκος Ανδρικάκης, για τη μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του ο βουλευτής της ΝΔ και υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
Την αθώωσή του είχε προτείνει νωρίτερα και η εισαγγελέας της έδρας, με μια συγκλονιστική αγόρευση υπέρ της ελευθερίας του Τύπου και της προστασίας των δημοσιογράφων
Ο κ. Ανδρικάκης κατηγορείτο για συκοφαντική δυσφήμιση του κ. Αυγενάκη, κατηγορία την οποία δεν δέχτηκε κατά πλειοψηφία το δικαστήριο. Το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου κατά πλειοψηφία έκρινε ότι δεν προέκυψε δόλος για συκοφαντική δυσφήμηση, μετέτρεψε την κατηγορία σε απλή εξύβριση, και έθεσε τη δικογραφία στο αρχείο.
Την αθώωσή του είχε προτείνει νωρίτερα και η εισαγγελέας της έδρας, με μια συγκλονιστική αγόρευση υπέρ της ελευθερίας του Τύπου και της προστασίας των δημοσιογράφων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Χατζηδάκης αρνείται να ξεθάψει την Κλαδική Σύμβαση στον Τουρισμό, 80.000 εργαζόμενους από το εξωτερικό θέλουν οι ξενοδόχοι  Mάλιστα! Οι ξενοδόχοι θέλουν εργαζόμενους – δούλους και φυσικά το πλαίσιο της ασυδοσίας τους το εξασφαλίζει με ευχαρίστηση ο Χατζησουπιάς ο μουλωχτός! Το μεγαλύτερο και χυδαιότερο κοπρόσκυλο που βρέθηκε ποτέ σε θέση υπουργού Εργασίας, γενικά σε θέση υπουργού, ο ελεεινότερος όλων κηφήνας που δεν έχει δουλέψει ούτε μία ώρα στη θλιβερή ζωή του… 
Για πρώτη φορά αναμένεται να συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Εργασίας υπό τον Πρωθυπουργό, ώστε να εξετάσει το αίτημα των ξενοδόχων για πρόσκληση 80.000 εποχικών υπαλλήλων από το εξωτερικό. Ο Κωστής Χατζηδάκης αρνείται να ξεθάψει την Κλαδική Σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων που δύο μήνες μετά την υπογραφή της δεν έχει κηρυχθεί υποχρεωτική.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα περισσότερα ξενοδοχεία να έχουν τους εργαζόμενούς τους με τον κατώτατο μισθό των 713 ευρώ, με το επιχείρημα πως δεν είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν την Κλαδική Σύμβαση. Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, με επιστολή τους προς την Κυβέρνηση, έχουν ζητήσει την πρόσκληση 80.000 εργαζομένων από το εξωτερικό, ώστε να καλύψουν τις κενές θέσεις στον τουρισμό. Δεν σκέφτονται καν να εφαρμόσουν την Κλαδική Σύμβαση ώστε οι εργαζόμενοι να είναι ευχαριστημένοι με τις απολαβές τους και προτιμούν εργαζόμενους που δεν ανήκουν στο Σωματείο Επισιτισμού-Τουρισμού, ώστε να μην εφαρμόζεται καμία συμφωνία εργοδοτών-εργαζομένων.
Στα χέρια του Πρωθυπουργού βρίσκεται πλέον το αν θα προτιμήσει για προεκλογικούς λόγους να ικανοποιήσει το αίτημα των ξενοδόχων, αυξάνοντας την ανεργία στην χώρα μας, υποστηρίζοντας το αίτημα για φθηνά εργατικά χέρια στις γαλέρες του Τουρισμού. Οι ελλείψεις εργαζομένων στον τουρισμό και τον επισιτισμό την περσινή σεζόν ήταν, κατά δήλωση των ξενοδόχων, περίπου 60.000, ενώ υποστηρίζουν πως χιλιάδες εργαζόμενοι είχαν ενταχθεί σε πλειστηριασμό αμοιβών, αλλάζοντας συνεχώς εργοδότες. Βέβαια, καλό είναι να σκεφτούμε πόσες χιλιάδες εργαζόμενοι άλλαξαν εργασία εν μέσω σεζόν μη μπορώντας να ανεχθούν τις άθλιες συνθήκες διαμονής, τα 14ωρα, την έλλειψη ρεπό (που θα την πληρωθούν σε άδειες να μαζέψουν τις ελιές) ή ακόμα και την μη απόδοση του μεροκάματού τους, με το επιχείρημα πως βγάζουν πολλά φιλοδωρήματα (θλιβερή ιστορία από την Μύκονο).



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λατρευω το έξυπνο χιούμορ! Ειναι το καλύτερο όπλο! 
«Το Ιράν θέλει πόλεμο, η Ρωσία είναι ο επιτιθέμενος, η Κίνα είναι απειλή! 
Κοιτάξτε πόσο κοντά μετακινησαν τις χώρες τους στις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις»
Η Γενική Πρόξενος της Κίνας στο Μπέλφαστ, Ζανγκ Μέιφανγκ, βάζει τα πράγματα στην θέση τους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



κατόπιν Ο Bennet πήρε τηλέφωνο τον Κοκαλενσκι και του διαβεβαίωσε ότι ο ρωσικός στρατός δεν θα τον σκοτώσει. 
"Είσαι σιγουρος;"
ρωτάει το δειλό ανδρείκελο
"100% " απαντά ο Bennet
ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΔΕΙΛΟ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΟ?
βγήκε την ίδια νύχτα σε μαγνητοσκοπημενο μήνυμα και δηλωσε
"δεν φοβάμαι τον Πούτιν "
Σχολιο.- Αντί να του πει θα τον φάει για πρωϊνό τον διαβεβαίωσε πως δεν θα τον καθαρίσει. Αυτό είναι ένα από τα λάθη του Πούτιν που δεν επέτρεψε την πρώτη μέρα του πολέμου να βομβαρδιστεί το προεδρικό μέγαρο και να έχουμε τελειώσει με το σκουπίδι αυτό που κόστισε τόσο θάνατο και καταστροφή στην Ουκρανία αλλα και στη Ρωσία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΡΑΦΕΙ Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΚΙΤΡΙΝΟΦΥΛΛΑΔΑ
Σαφώς κάτι δεν πάει καλά με τον Πούτιν και η πιο πιθανή εξήγηση είναι η διάγνωση της νόσου του πάρκινσον, δηλώνει μετά την διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων των υπηρεσιών αντικατασκοπείας στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας που φέρεται να επιβεβαιώνουν ότι πάσχει από καρκίνο στο πάγκρεας και νόσο του πάρκινσον σε πρώιμο στάδιο
ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΦΥΛΛΑΔΑΣ.
ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΘΑ ΠΩ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ.
Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΕΠΩΔΥΝΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΝ ΖΩΗ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ ΦΤΙΑΓΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΛΑΟ.
Η ΑΓΓΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΑΘΕΙΑ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΚ ΣΤΑ ΦΤΩΧΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΜΕ ΚΟΨΙΜΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ UNIVERSAL CREDIT ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ  ΜΕΣΣΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ
Σχολιο.- Καρκίνο είχε την τελευταία φορά που τον εξέτασαν οι δυτικοί δημοσιογράφοι. Τωρα και Πάρκινσον? Τι τραβάει ο καημένος. Θα τον ματιαξαν. Του τελειωσαν και οι πύραυλοι από τον προηγούμενο Φλεβάρη.
Ο μοντιε!
Σχολιο.- Ο biden χαιρει ακρας υγειας
Σχολιο.- Ο Μπιντές είναι ένα από τα τέρατα, δημιούργημα του Χάλιαουούντ που "κυβερνά" τα άμυαλα  του ΝΑΤΟ και όχι μόνο



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ευρωηγέτες δεν νοιάζονται για τους πολίτες τους - Ντμίτρι Μεντβέντεφ
Nadana Friedrichson: Η Ευρώπη περνάει μια οικονομική και ενεργειακή κρίση. Συμπάσχετε με τους Ευρωπαίους? 
Ντμίτρι Μεντβέντεφ: Δεν συμπάσχω. Θα πρέπει να συμπασχουμε με τον λαό μας στο Donbass και σε άλλα εδάφη οπου δέχονται επίθεση από τους Ναζί. Τους Ευρωπαίους μπορώ να τους λυπηθω μόνο για το γεγονός που επέλεξαν τόσο άθλιους ηγέτες για τους ίδιους τους εαυτούς τους.
Οι "Ευρωηγέτες" δεν νοιάζονται για τους πολίτες τους. Για να ευχαριστήσουν τον Αμερικανό φεουδαρχη, αυτοί οι νάνοι κυβερνήτες είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα, αρκεί να παραμείνουν στην εξουσία. Ταυτόχρονα, οι απλοί πολίτες της ΕΕ πληρώνουν στην κυριολεξία το τίμημα των κυρώσεων, των προμηθειών όπλων στο καθεστώς του Κιέβου, της υποστήριξης εμπορικων πολεμων και αποκλεισμων.
Οχι πείτε, ψέμματα λέει ο άνθρωπος?




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΗΓΑ ΝΑ ΔΩ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗ PUB ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΡΩΤΑΝΕ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ.
" ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ CHALLENGER ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ?" (ΚΑΘΟΤΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΡΩΣΟΦΙΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ)
" ΤΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΣΑΣ ΘΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΟΥΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 5 ΜΠΥΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ"
ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΩ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ STAR ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ Η ΜΠΥΡΑ ΣΕ ΠΙΚΡΟ ΚΑΦΕ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Scholz σε συνέντευξή του στην Bild:
- [Γιατί τέτοια καθυστέρηση στην παράδοση των αρμάτων μαχης στην Ουκρανία?] 
Τα τανκς, όπως και τα νέα αυτοκίνητα, δεν μπορούν απλώς να παραγγελθούν από έναν αντιπρόσωπο, επειδή ο εξοπλισμός δεν υπάρχει πουθενά έτοιμος για παραλαβή. Το κράτος πρέπει να συνάψει μακροπρόθεσμες συμβάσεις προμήθειας με τη βιομηχανία, ώστε οι κατασκευαστές να επενδύουν στη συνεχή παραγωγή.
- [Ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι ο Πούτιν τον απείλησε προσωπικά μέσω τηλεφώνου. Σας είπε και ο Πούτιν κάτι τέτοιο?] 
Όχι, ο Πούτιν δεν απείλησε ουτε εμένα, ούτε και τη Γερμανία. Στις τηλεφωνικές μας συνομιλίες φαίνονται πολύ καθαρά οι εντελώς διαφορετικές απόψεις μας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
- [Ο Πούτιν ισχυρίζεται ότι «τα γερμανικά τανκς θα απειλήσουν ξανά» τη Ρωσία]
Τα λόγια του είναι μια σειρά από δυσνόητες/πολυπλοκες ιστορικές συγκρίσεις που χρησιμοποιεί για να δικαιολογήσει την επίθεσή του στην Ουκρανία. Μαζί με τους συμμάχους μας, μεταφέρουμε στην Ουκρανία τα βασικά άρματα μάχης για να μπορέσει να αμυνθεί. Ζυγίσαμε προσεκτικά κάθε παράδοση όπλων, τη συντονίσαμε στενά με τους συμμάχους μας, κυρίως με την Αμερική. Αυτές οι κοινές ενέργειες αποτρέπουν την κλιμάκωση του πολέμου.
- [Υπάρχει κάποια συμφωνία με τον Πρόεδρο Ζελένσκι ότι όπλα από τη Δύση θα χρησιμοποιούνται μόνο στο έδαφος της Ουκρανίας και η Ρωσία δεν θα δέχεται επίθεση στο έδαφός της?] 
Υπάρχει ομοφωνία ως προς αυτό.
- [Η Ουκρανία θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ, κατά προτίμηση μέχρι το τέλος του 2024. Πιστεύετε ότι κάτι τετοιο είναι ρεαλιστικό?] Ήταν ένα ισχυρό μήνυμα το γεγονος πως το περασμένο καλοκαίρι κάναμε τη Μολδαβία και την Ουκρανία υποψήφιες για ένταξη στην ΕΕ. Κάθε υποψήφιος πρέπει να πληροί τα απαραίτητα κριτήρια για να γίνει μέλος της ΕΕ - αυτό αφορά το κράτος δικαίου, τη δημοκρατία, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της διαφθοράς. Οι προϋποθέσεις εισόδου είναι ίδιες για όλους»
Με λίγα λόγια, η Ουκρανία δεν θα γίνει μέλος της ΕΕ, για τους λόγους που ανέφερε ο Σολτς, αλλά και όλοι όσοι έχουν ερωτηθεί γι'αυτό το θέμα. 
Οκ, συνεχίστε να υπερασπιζεστε κάποιον που δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν είναι δημοκρατικός και το κράτος δικαίου το βλέπει με τηλεσκόπιο. 
Γιατι εάν τηρούσε έστω και το ένα από αυτά τα κριτήρια, πιστέψτε με, θα ήταν εδώ και καιρό στην ΕΕ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών διαμαρτυρήθηκε για τις ενέργειες των ΗΠΑ που οδήγησαν στην κατάρριψη του μετεωρολογικου αερόστατου: 
«Η κινεζική πλευρά εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτύρεται για τη χρήση βίας από τις ΗΠΑ για επίθεση στο μη επανδρωμένο αερόστατο. 
Η Κίνα, μετά από έλεγχο, έχει επανειλημμένα ειδοποιήσει την αμερικανική πλευρά ότι το αερόστατο είναι για πολιτική χρήση και εισήλθε στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ λόγω ανωτέρας βίας, ήταν μια εντελώς απρόβλεπτη κατάσταση. 
Η Κίνα έχει το δικαίωμα για την οποια αναγκαία απάντηση και θα προστατεύσει αποφασιστικά τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά της».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αρμαγεδδών είναι η πραγματική περιγραφή για την αγγλική οικονομία
Η Τράπεζα της Αγγλίας σηματοδοτεί τα χειρότερα χρόνια ανάπτυξης από τη Μεγάλη Ύφεση
Η αξιολόγηση που παρέδωσε η Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England-BOE) αυτή την εβδομάδα αποτέλεσε ένα θλιβερό ανάγνωσμα, σημειώνει το Bloomberg. 
Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται πλέον σε ύφεση και η συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού σημαίνει ότι η οικονομία έχει ελάχιστα περιθώρια να καλύψει το έδαφος μόλις τελειώσει η ύφεση. 
Όπως επεσήμανε η δεξαμενή σκέψης (think tank) Resolution Foundation, η Βρετανία βρίσκεται στη μέση της χειρότερης 20ετίας για την ανάπτυξη από τη Μεγάλη Ύφεση, αν υποθέσουμε ότι οι προβλέψεις της BOE είναι σωστές.
Η κεντρική τράπεζα πιστεύει τώρα ότι η παραγωγή του Ηνωμένου Βασιλείου δεν μπορεί να αυξηθεί περισσότερο από 0,7% ετησίως χωρίς να προστεθούν οι πληθωριστικές πιέσεις που πλήττουν την οικονομία - το 1/4 του ρυθμού της δεκαετίας πριν από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Η αύξηση της παραγωγικότητας είναι αναιμική μετά το κραχ και η BOE βλέπει μικρή βελτίωση μεσοπρόθεσμα. 
Αλλά η κύρια εξέλιξη που επιβαρύνει τη δυνητική προσφορά είναι η απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων από το εργατικό δυναμικό μετά την πανδημία του κοροναϊού, ιδίως των εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας. Πολλοί επικαλούνται μακροχρόνιες ασθένειες για την αποχώρησή τους και, σύμφωνα με την ΤτΕ, μάλλον δεν πρόκειται να επιστρέψουν.
Σύμφωνα με τα ιστορικά πρότυπα, η ύφεση που προβλέπει η BOE είναι ρηχή. Από την κορύφωση έως το κατώτατο σημείο, η παραγωγή μειώνεται κατά λιγότερο από 1% σε πέντε τρίμηνα στις προοπτικές της BOE. Οι υφέσεις του 1980 και του 2008 δεν διήρκεσαν περισσότερο, αλλά κάθε μία κόστισε στην οικονομία περίπου 5% του ΑΕΠ κατά μέσο όρο. 
Αντί για ανάκαμψη το 2024, ωστόσο, η BOE προβλέπει στασιμότητα με την οικονομία να είναι ακόμη μικρότερη στις αρχές του 2026 από ό,τι ήταν πριν από την πανδημία Covid-19 και επιπλέον 500.000 άνεργους.
Αυτά είναι άσχημα νέα για τον πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ, του οποίου το Συντηρητικό Κόμμα βρίσκεται πολύ πίσω από την αντιπολίτευση των Εργατικών στις δημοσκοπήσεις. Η διόρθωση των διαρθρωτικών ζητημάτων που εμποδίζουν την οικονομία θα πάρει χρόνο, όχι τα δύο χρόνια που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση πριν από τη διεξαγωγή γενικών εκλογών.
Η BOE είναι ακόμη πιο απαισιόδοξη από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα προειδοποίησε ότι η Βρετανία αντιμετωπίζει τα πιο ζοφερά δύο χρόνια από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη βιομηχανική χώρα - συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας υπό εκτεταμένες κυρώσεις.
Η BOE πάντα πίστευε ότι η Βρετανία θα πλήρωνε ένα οικονομικό τίμημα για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξακολουθεί να το πιστεύει και φοβάται ότι η ζημία θα συμβεί πολύ νωρίτερα από ό,τι φοβόταν. 
Οι επιχειρηματικές επενδύσεις αναμένεται να συνεχίσουν να μειώνονται και η νέα ανάλυση του προσωπικού της BOE δείχνει ότι το εμπόριο με την ΕΕ ήταν ασθενέστερο από ό,τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία.
Από τον Ιανουάριο του 2021 που επιβλήθηκαν οι εμπορικοί φραγμοί, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν μείωση του εμπορίου κατά 7%. Ωστόσο, η BOE εκτιμά ότι η μείωση είναι πιο κοντά στο 14%, αφού γίνουν προσαρμογές για θέματα δεδομένων, όπως οι καθυστερημένες τελωνειακές δηλώσεις.
"Δεν έχουμε αλλάξει την εκτίμησή μας για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, αλλά έχουμε μεταφέρει κάποιες από αυτές προς τα εμπρός", δήλωσε ο υποδιοικητής της BOE Mπεν Μπρόαντμπεντ σε συνέντευξη Τύπου αυτή την εβδομάδα. "Πιστεύουμε ότι πιθανώς έρχονται ταχύτερα από ό,τι αρχικά περιμέναμε".




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαρία Ζαχάροβα 
Ο Kulebα-κος(ΥΠΕΞ Ουκρανίας) προέτρεψε τη ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή)να μην επιτρέψει τη συμμετοχή Ρώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες και δήλωσε ότι «231 Ουκρανοί αθλητές και προπονητές σκοτώθηκαν από τους Ρώσους, 15 τραυματίστηκαν, 28 αιχμαλωτίστηκαν, 4 αγνοούνται».
Ο αιμοσταγης Ζελένσκι και ο αιμοσταγης Ποροσένκο, σκότωσαν 15 χιλιάδες ανθρώπους μέχρι το 2022 και προετοιμάζονταν ενεργά για ένα blitzkrieg(κεραυνοβολος πόλεμος) εναντίον της Ρωσίας. Το επιβεβαίωσαν όλοι: η Μέρκελ, ο ίδιος ο Ποροσένκο, η Μπέρμποκ κ.ο.κ.
Τον Ζελένσκι τον κορόιδεψαν πως όλα θα γίνουν γρήγορα, πως οι «Βρετανοί ειδικοί/επαγγελματίες » θα λύσουν το πρόβλημα και η χώρα του, γεμάτη με όπλα, θα είναι απλώς ένα σημείο στηριγματος για το ΝΑΤΟ, το οποίο θα κάνει τα πάντα «χωρίς θόρυβο και σκόνη». 
Ο Ζελένσκι πίστευε ότι η Ρωσία θα κατέρρεε το 2022, ότι ηταν αρκετά τα χρήματα που διοχετευτηκαν στους Liberals για την εξέγερση, ότι θα γινόταν ο Αυτοκράτορας της «Ουκρανίας, της Πολωνίας, των περιοχών της Μαύρης Θάλασσας και της Βαλτικής». Αυτό για αρχή. Υστερα, το Κίεβο, αφού προσγειωθεί, θα μετατραπεί σε μια Νέα Ρωσία.
Όμως κάτι πήγε στραβά. Ο Zelensky καταφυγίου βρέθηκε μεταξύ σφυρας και άκμονος. Σύμφωνα με αυτούς, δεν έχει άλλη επιλογή από το να σκοτώσει τους ίδιους του τους πολίτες. 
Στην αρχή, εσκεμμένα, έστειλε τους αθλητές για σφαγή, και τώρα, τρίβοντας τα χέρια του, μετράει τις «αθλητικές» απώλειες και σπεκουλαρει πάνω στο αίμα τους? 
Θυμηθήκατε τον αθλητισμό? Ωραία λοιπόν, έχω να σας πω και για τον αθλητισμό.
Όταν οι ένοπλοι σχηματισμοί της Ουκρανίας επληξαν το "Donbass Arena" και το αθλητικό συγκρότημα "Olimpiysky" στο Ντονετσκ, το ουκρανικό Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Αθλητισμού σιώπησαν. Έμειναν σιωπηλοί ακόμη και όταν οι αθλητές του Ντόνετσκ σκοτωνονταν απο τα χέρια Ουκρανών μαχητών.
Σχολιο.- Καλά, τι συζητάμε τώρα..εδώ και χρόνια "κρατά αυτή η κολώνια"..Ποιά χώρα έχει υποστεί τέτοιου είδους μακροχρόνια "τιμωρία" απ'την ΠΟΥ και ΔΟΕ..Και επιπλέον, ο Τ.Μπαχ,ο πρόεδρος της ΔΟΕ..να κάνει προσβλητικές δηλώσεις τύπου "Γιατί να συμμετάσχει η Ρωσία στους Διεθνείς αγώνες ,αφού δεν έχει δική της σημαία, ούτε δικο της ύμνο, μα ούτε..λουλούδια..?!!
(αυτό κι αν..είδαμε τα δικά τους..που παραπαίουν α,λα Θεαματικά και με Σημαία..με τα μουσικής..στους Πανευρωπαικούς στο Καλλιτεχνικό (σχήμα λόγου) Πατινάζ..Χμ,,ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ..!!!
Σχολιο.- αφού το είχε πει ο Μπαχ του αθλητισμού, εάν δεν είναι τουλάχιστον το 10% των αθλητών κάθε χώρας LGBTQ, δεν θα συμμετάσχει στους αγώνες.
Και σε ρωτώ, που να τους βρει τόσους γκέι η Ρωσία? Πέντε έξι είχε, και οι μισοί από αυτους την κοπανησαν για το Ισραήλ με το που ξεκίνησε η ΕΣΕ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Nα μην ανησυχεί ο ισραηλινός πρώην πρωθυπουργός Bennett. Ο Πούτιν δεν θα σκοτώσει το Ζελένσκι αυτός θ΄αυτοκτονήσει όπως ο Χίτλερ..
05/02/2023



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουκρανός στρατιώτης αιχμάλωτος φέρει σβάστικα κι άλλα ναζιστικά σύμβολα σε τατού!!! Ο Ζελένσκι και σύσσωμη η ηγεσία της ΕΕ συνεργάτες των Ναζί.. Νέα Νυρεμβέργη!!! 
05/02/2023
Ουκρανός στρατιώτης αιχμάλωτος των ρωσικών δυνάμεων φέρει πάνω του τη στάμπα του ναζισμού. Το κορμί του είναι διάστικτο από σύμβολα του ναζισμού με κορυφαίο τη σβάστικα που φέρει στο αριστερό χέρι. Αυτά είναι τα αποβράσματα οι βρικόλακες που ξύπνησαν από λήθαργο και διεκδικούν ρεβάνς από τη Ρωσία. Με αυτό το αφιόνι πολεμάνε….
Αυτή είναι η πρώτη γραμμή της Ευρώπης….Ο Ζελένσκι και σύσσωμη η ηγεσία της ΕΕ συνεργάτες των Ναζί…. Θα χρειαστεί Νέα Νυρεμβέργη!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απόπειρα δολοφονίας Πρωτοκαπετάνιου του Λούγκανσκ και νυν Διοικητή Ρώσικου Στρατού. Τον πυροβόλησαν πισώπλατα κι εξ επαφής στο κεφάλι!! Του έστησαν καρτέρι μετά τη μάχη σε σίγουρο έδαφος! Χαροπαλεύει στην εντατική.. Ντονμπάς το γνωστό μαρτύριο των μεγάλων μορφών του Αγώνα.
05/02/2023
Απόπειρα δολοφονίας Πρωτοκπετάνιου του Λούγκανσκ και νυν Διοικητή Ρώσικου Στρατού. Τον πυροβόλησαν πισώπλατα κι εξ επαφής στο κεφάλι!!! Χαροπαλεύει στην εντατική.. Ντονμπάς το γνωστό μαρτύριο των μεγάλων μορφών του Αγώνα ( Motorola,Γκίβι, Ζαχαρτσένκο, Μοζγκόβοϊ κ.α) Μόνο που τώρα είναι 2023, εδώ είναι επίσημα το έδαφος της Ρωσίας, σε αυτό το έδαφος, ένας αξιωματικός πλέον των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας σκοτώθηκε, τον κρατούν κλινικά νεκρό. Προς διερεύνηση η υπόθεση. Του στήσανε καρτέρι μετά την μάχη σε σίγουρο έδαφος και του έριξαν ενώ ήταν στο αυτοκίνητο.
Φάγανε πισώπλατα με εξ επαφής πυροβολισμό στο κεφάλι Διοικητή της Λ Πολιτοφυλακής του Λούγκανσκ..
«Ήταν μια εκτέλεση»:
Ο καπετάνιος της 4ης ταξιαρχίας του 2ου Σώματος Στρατού της 8ης Στρατιάς των Ενόπλων Δυνάμεων του Ρώσικου Στρατού (πρώην Λαϊκή Πολιτοφυλακή του LPR) Igor Mangushev, γνωστός με την κωδική ονομασία “Bereg”, βρίσκεται στην εντατική, έχοντας υποστεί σοβαρό τραύμα από πυροβόλο όπλο στο πίσω μέρος του κεφαλιού.
Η Tatyana Azarevich, σύζυγος του Mangushev, είπε για το πώς συνέβη αυτό, συγκρατώντας μετά βίας τα δάκρυά της, στο μήνυμά της που δημοσιεύτηκε στο κανάλι TG “Prizrak Novorossia”.
Σύμφωνα με την κοπέλα, ο Igor μεταφέρθηκε στο νευροχειρουργείο της πόλης Stakhanov (LNR) στις 4 Φεβρουαρίου λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
Οι γιατροί διαπίστωσαν σχεδόν αμέσως ότι μ’ ένα κοντόκαννο όπλο, πιθανώς διαμετρήματος 9 mm, πυροβολήθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του ο Mangushev από κοντινή απόσταση. Σε αυτή την περίπτωση, η τροχιά της βολής ήταν από πάνω προς τα κάτω σε γωνία 45 μοιρών.
“Κρίνοντας από τη φύση του τραυματισμού, υπήρξε μια απόπειρα δολοφονίας. Ή ακόμα και μια εκτέλεση”, δήλωσε η Αζάρεβιτς.
Δηλαδή, πυροβόλησαν τον καπετάνιο κρυφά, και πισώπλατα – οι Ουκρανοί στρατιώτες φοβούνται τόσο πολύ όλους όσους συνδέονται με τον Βάγκνερ και τον Πριγκόζιν. Ήταν μια ποταπή και δειλή ουκρανική εκδίκηση;Πως έφτασαν ως αυτόν με ποιά διείσδυση. Το Ντονμπάς θρηνεί τους καπετάνιους του..
Προς το παρόν, η κατάσταση του Μανγκούσεφ είναι σταθερή και σοβαρή, με αρνητική τάση.
«Οι συνθήκες του συμβάντος διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες είναι ενημερωμένες και εργάζονται επιτόπου. Για το συμφέρον της έρευνας, δεν αποκαλύπτουμε ακόμη επιπλέον στοιχεία. ».
Σύμφωνα με την Αζάρεβιτς, το νοσοκομείο Σταχάνοφ δεν διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για να πραγματοποιήσει την πιο περίπλοκη επέμβαση που χρειάζεται ο Μανγκούσεφ. Αλλά για κάποιο λόγο, ο σύζυγος της δεν στέλνεται σε άλλο ιατρικό ίδρυμα όπου θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια τέτοια επέμβαση. Παράλληλα, οι γιατροί λένε ότι είναι δυνατή η μεταφορά του ασθενούς. Η κοπέλα απευθύνθηκε στη ρωσική κυβέρνηση και τις ανακριτικές αρχές ζητώντας να διεξαχθεί έρευνα και να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι για το τι συνέβη. Ζήτησε επίσης να παρασχεθεί στον σύζυγό της ποιοτική ιατρική περίθαλψη το συντομότερο δυνατό.
”Οδηγούσα όλη μέρα, μόλις έμαθα για τον Igor Mangushev. Δεν μπορούσα καν να το φανταστώ. Ο Θεός να τον έχει καλά….” αναφέρει τώρα Ρώσος πολεμικός ανταποκριτής.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πούτιν αυτή την εβδομάδα θα πάει στην τ. Ουκρανία. Θα επισκεφθεί μια από τις νεοαποκτηθείσες περιοχές!! ως το Κίεβο ..μέχρι τη ΝΙΚΗ!!!
05/02/2023
Είναι επίσημο! Ο Πούτιν αυτή την εβδομάδα θα πάει στην τ. Ουκρανία. Θα επισκεφθεί μια από τις νεοαποκτηθείσες περιοχές!!
Ο Πούτιν θα επισκεφθεί μια από τις «νέες περιοχές της Ρωσίας την επόμενη εβδομάδα», ποια δεν έχει διευκρινιστεί αναφέρει το κρατικό κανάλι Ρωσία 1! Oι 4 περιφέρειες που επίσημα διοικητικά προσαρτήθηκαν εκτός της Κριμαίας στην Ρωσία είναι Ντόνετσκ Λούγκανσκ, Ζαπορίζια, Χερσώνα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο τ. Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένετ ομολογεί ότι ο Ζελένσκι είναι προστατευόμενος του Ισραήλ αφού παραδέχθηκε πως ζήτησε από Πούτιν να μην τον σκοτώσει κι αυτός το υποσχέθηκε!!! 
05/02/2023
Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένετ αποκαλύπτει ότι ζήτησε από Πούτιν να μην σκοτώσει το Ζελένσκι κι ο Πούτιν υποσχέθηκε να μην τον σκοτώσει στη συνέχεια ο θρασύδειλος Ζελένσκι βγήκε από το καταφύγιο και δήλωσε ότι δεν φοβάται. Μπένετ: «O Putin ανακοίνωσε αποναζιστικοποίηση που σημαίνει επίσης απομάκρυνση του Ζελένσκι. H ζωή ενός αρχηγού είναι πολύτιμη. Κι κατάλαβα ότι ο Ζελένσκι ήταν υπό απειλή. Αυτός ήταν σε καταφύγιο. Ρώτησα τον Πούτιν θα σκοτώσεις το Ζελένσκι; O Putin είπε δεν θα σκοτώσει το Ζελένσκι. Είπα στον Πούτιν. Πρέπει να καταλάβω ότι εσείς μου δίνετε το λόγο σας ότι δεν θα σκοτώσετε το Ζελένσκι. Ρώτησα τον Πούτιν: Θα σκοτώσεις τον Ζελένσκι; Επανέλαβε: Δεν πρόκειται να σκοτώσουμε τον Ζελένσκι. Είπα στο τηλέφωνο στο Ζελένσκι ότι o Πούτιν δεν θα τον σκοτώσει. Κι εκείνος ρώτησε είσαι 100% σίγουρος; Επανέλαβα 100% αυτός δεν θα το κάνει. 2 ώρες αργότερα ο Ζελένσκι πήγε στο γραφείο του και βιντεοσκόπησε τον εαυτό του εκεί με το τηλέφωνο να λέει: “Δεν φοβάμαι!”.
Ο τότε εν ενεργεία Πρωθυπουργός ζητάει από Πούτιν να μην σκοτώσει τον εβραϊκής καταγωγής Ζελένσκι κατ΄ουσίαν παραδέχεται ότι ο Ζελένσκι είναι προστατευόμενος του Ισραήλ!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλοι φεύγουν πριν έρθουν οι Ρώσοι. Παραίτηση ή απόλυση και του Υπουργού Άμυνας Ουκρανίας!!!
05/02/2023
Εν όψει της αναμενόμενης κατάρρευσης οι παραιτήσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό στην Ουκρανία. Πιάνουν γωνίες…Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksii Reznikov πιθανότατα θα απολυθεί από την υπουργική του θέση την επόμενη εβδομάδα αναφέρει η oυκρανική Pravda..Απομάκρυνση ή παραίτηση; Ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας(GUR) ο Kirill Budanov, ενδέχεται να αντικαταστήσει τον Oleksii Reznikov στη θέση του υπουργού Άμυνας της χώρας σύμφωνα με την εφημερίδα.
Xαοτικό το τοπίο στο καθεστώς. Από τη μια μαζικές εκκαθαρίσεις με πρόσχημα τη διαφθορά κι από την άλλη συνεχείς παραιτήσεις αξιωματούχων που αποστασιοποιούνται από την επερχόμενη ήττα. ήταν κι αυτή η συντριβή ελικοπτέρου μέσα στο Κίεβο που συμπαρέσυρε το θάνατο τον Υπουργό Εσωτερικών τον Υφυπουργό κι όλο το επιτελείο του ευαίσθητου υπουργείου που απέδειξε ότι η πρωτεύουσα είναι ανοχύρωτη κι επιτάχυνε τις φυγόκεντρες τάσεις των στελεχών.
Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Oleksey Reznikov ανακοίνωσε την Κυριακή ότι “οι έλεγχοι για τις συμβάσεις προμηθειών βρίσκονται σε εξέλιξη μετά από σκάνδαλα διαφθοράς”, αλλά αρνήθηκε να επιβεβαιώσει πληροφορίες ότι ενδέχεται να αναγκαστεί να παραιτηθεί σύντομα.
«Υπάρχει μόνο ένα άτομο, ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky, που αποφασίζει αν θα παραμείνω υπουργός Άμυνας ή όχι», είπε ο Ρεζνίκοφ σε δηλώσεις Τύπου.
Και ο ιστότοπος “Ukrainská Pravda” είχε αναφέρει, επικαλούμενος άγνωστες πηγές, ότι “ο Reznikov θα αντικατασταθεί την επόμενη εβδομάδα από τον Kirillo Budanov, επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών” και ότι “ο Reznikov, που σπούδασε νομικά, μπορεί να διοριστεί υπουργός Δικαιοσύνης”. σύμφωνα με το site.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ρώσικος στρατός προελαύνει εντός του Bakhmut, είναι στους 6 δρόμους πριν το κέντρο της πόλης! Οδομαχίες….
05/02/2023
Ο ρώσικος στρατός εντός του Bakhmut συνεχίζει τις εκκαθαρίσεις κι απέχει 6 δρόμους από το κέντρο της πόλης. Αναμένεται η πτώση κι αυτής της στρατηγικής πόλης. O Wagner προελαύνουν εντός της πόλης έχοντας εισέλθει στις νότιες και βόρειες όσο κι ανατολικές συνοικίες ενώ εντείνουν το κλοιό περικύκλωσης από όλες τις κατευθύνσεις. Σφοδρές οδομαχίες. Οι Ουκρανοί μαχητές συνεχίζουν να εγκαταλείπουν το Artyomovsk σε μικρές ομάδες, και παραπονιούνται ότι έχουν πολλές απώλειες.”Οι Ρώσοι εισέβαλαν στο Bakhmut από τρεις πλευρές, η κατάσταση είναι σχεδόν κρίσιμη. Υπάρχει μια μάχη κοντά στο κέντρο της πόλης. Η κατάσταση παραμένει δύσκολη. Ο εχθρός προσπαθεί να σπρώξει τις δυνάμεις μας από την Krasnaya Gora και να εισέλθει στην Paraskovivka”,  ανέφεραν ουκρανικές πηγές.
Κρίνοντας από την ταχύτητα της πτώσης της αντίστασης των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Bakhmut / Artemovsk, αυτές διατάχθηκαν να φύγουν.
Ωστόσο ακόμη δεν υπάρχει μαζική απόσυρση Ουκρανών.. Και στις βόρειες συνοικίες του Μπαχμούτ υπήρξαν σφοδρές μάχες “για κάθε δρόμο, κάθε σπίτι, κάθε σκάλα”.Αυτό ανακοίνωσε ο Yevgeny Prigozhin, ο επικεφαλής των Wagner, που πρόσθεσε πως οι ουκρανικές δυνάμεις δεν αποσύρθηκαν ακόμη από τη πόλη..
Στο Bakhmut οι Ουκρανοί έχασαν 16.600 στρατιώτες αλλά ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος αναφέρει ότι δεν θα το παραδώσουν…( σσ αυτά έλεγε και για το Σολεντάρ..)
( σσ Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υπέστησαν τεράστιες απώλειες και τα χωράφια και τα χαρακώματα, που βρίσκονται ήδη υπό τον έλεγχο του Wagner PMC, είναι διάσπαρτα με πτώματα, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτών των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της Ουκρανίας. Αυτό είπε ο διοικητής ενός από τα τάγματα εφόδου των Βάγκνερ)
Ωστόσο η κατάληψη του Bakhmut από τους ρώσους που έρχεται… θα είναι ίσως η πιο σκληρή ήττα των Ουκρανικών δυνάμεων αφού μετά το Bakhmut η προέλαση θα καταστεί πιο εύκολη….
Επίσης το Bakhmut είναι ένας κρίσιμος κόμβος ανεφοδιασμού των Ουκρανών στο Donbass και η πτώση του Bakhmut θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τον Ουκρανικό στρατό, η άμυνα των Ουκρανών στο Donbass θα καταρρεύσει…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γέροντας Νεόφυτος Κύπρου Μητροπολίτης Μόρφου: οι μέρες και οι μήνες του 2023 θα είναι οι πιο δύσκολοι όλων των αιώνων… Όπως θα πίνετε τον καφέ σας ένα πρωί θ΄ακούσετε ότι το Ισραήλ εχτύπησε το πυρηνικό πρόγραμμα της Περσίας και τότε αρχίζει ο παγκόσμιος πόλεμος! 
05/02/2023



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ! ΠΡΩΤΟΣ ο Ν. Χριστοδουλίδης στις εκλογές της Κύπρου...
5/2/2023   -    23.13  μ.μ.
Τη πρώτη θέση στις προεδρικές εκλογές της Κύπρου κερδίζει σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα ο τέως υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, και ακολουθεί -με μικρή διαφορά- ο Ανδρέας Μαυρογιάννης που στηρίχθηκε από το ΑΚΕΛ με τρίτο τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.
Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης θα αναμετρηθούν την επόμενη Κυριακή στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Κύπρο. Η διαφορά που τους χωρίζει είναι λίγο περισσότερο από 2 ποσοστιαίες μονάδες κάτι που δεν είχε προβλέψει καμία δημοσκόπηση.
Με καταμετρημένο το 100% παγκύπρια, οι τρεις πρώτοι υποψήφιοι λαμβάνουν:
Ν. Χριστοδουλίδης: 32% (ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ)
Α. Μαυρογιάννης: 29.6% (ΑΚΕΛ)
Α. Νεοφύτου: 26.1% (ΔΗΣΥ)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΡΑ! 7 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ που έφυγαν στο εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας δεν ξαναγυρίζουν...
5/2/2023   -     10.30  π.μ.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας για τη στάση των Ελλήνων Μεταναστών της Οικονομικής Κρίσης απέναντι στην Ελλάδα, που διενεργήθηκε από ερευνητική ομάδα του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, ποσοστό 67% (περίπου επτά στους δέκα) απάντησε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα επιστροφής στην Ελλάδα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.
Με αφορμή την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας,  στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, η επιστημονικά υπεύθυνη του έργου, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ρεβέκκα Παιδή, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως το κύριο συμπέρασμα που προέκυψε από την έρευνα είναι η τάση ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που μετανάστευσαν από την Ελλάδα την περίοδο μετά το 2009, «δεν επιθυμούν να επιστρέψουν, ούτε σήμερα, ούτε σε έναν ορίζοντα πενταετίας και πολλοί από αυτούς ούτε σε ορίζοντα εικοσαετίας».
Τα χαρακτηριστικά της νέας διασποράς
Παρουσιάζοντας τα χαρακτηριστικά της νέας διασποράς, επισήμανε ότι οι άνθρωποι που έφυγαν στο εξωτερικό από την Ελλάδα, «δεν έχουν έντονη μια εθνική ή θρησκευτική ταυτότητα, αισθάνονται περισσότερο πολίτες του κόσμου, είναι ικανοποιημένοι, στην πλειοψηφία τους, από το βιοτικό επίπεδο στη χώρα όπου διαμένουν και έχουν μια αίσθηση διαφορετικότητας ως προς τους συνομηλίκους τους που έχουν μείνει στην Ελλάδα, δηλαδή αισθάνονται ικανότεροι».
Σύμφωνα με την ίδια, αυτή η νέα διασπορά είναι στην πλειοψηφία της μορφωμένη, πλέον μεταναστεύει εντός της ΕΕ καθώς με την ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη είναι πιο εύκολη η μετακίνηση στη χώρα καταγωγής ενώ απουσιάζει από τους ανθρώπους αυτούς η αίσθηση νόστου που είχαν στο παρελθόν οι Έλληνες μετανάστες. Επίσης, η τεχνολογία έχει αλλάξει τα πράγματα λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της διευκόλυνσης της κοινωνικής επαφής.
Στην έρευνα συμμετείχαν 565 άνθρωποι που διαμένουν στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Σουηδία, την Ολλανδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες χώρες. Η βιβλιογραφική έρευνα ξεκίνησε το 2020, προ πανδημίας, ενώ το ερωτηματολόγιο διατέθηκε στο κοινό από τον Νοέμβριο του 2021 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διάγγελμα Β.Ζελένσκι στον ουκρανικό λαό: «Δύσκολα τα πράγματα στο Ντονμπάς» – Πιέζονται οι Ουκρανοί αλλά δεν καταρρέουν-ακόμα…
Σε ποιες πόλεις θα κριθεί η μάχη της ανατολικής Ουκρανίας
05.02.2023 | 01:49
O Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε αποψινό διάγγελμά του, δήλωσε ότι «Η κατάσταση στα μέτωπα καθίσταται δυσκολότερη καθώς η Ρωσία ρίχνει ολοένα και περισσότερους στρατιώτες στη μάχη» αλλά το Κίεβο διατείνεται ταυτόχρονα ότι:
«Αυτήν την εβδομάδα οι ρωσικές κατοχικές δυνάμεις επικέντρωσαν όλες τις προσπάθειές τους στην περικύκλωση της Μπαχμούτ και εξαπέλυσαν μια σφοδρή επίθεση στον τομέα του Λιμάν. Αλλά χάρη στην αντίσταση των στρατιωτών μας, απέτυχαν και τους εκδίωξαν από τα προάστια της πρώτης πόλης» είπε η υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ.
Τι πραγματικά ισχύει: Είναι δύσκολη η κατάσταση για τους Ουκρανούς, αλλά όχι απελπιστική.
Το Μπάκχμουτ είναι μία κόλαση -για όλους- αλλά οι Ουκρανοί αντέχουν ακόμα και θα αντέξουν αν δεν καταφέρουν οι Ρώσοι να διακόψουν την τροφοδοσία τους από τα δυτικά.
«Ο εχθρός ανασυντάσσεται σε ορισμένες ζώνες. Επικεντρώνει τις προσπάθειές του κυρίως στο Κουπιάνσκ, το Λιμάν, την Μπαχμούτ, την Αβντίιβκα και τη Νοβοπαβλίφκα« δήλωσε ο Β.Ζελένσκι επικαλούμενος πληροφόρηση που είχε από το υπουργείο Άμυνας και βέβαια αυτά είναι γνωστά.
Το ζήτημα είναι πόσο θα αντέξουν οι Ουκρανοί. Όπλα θα έχουν σε λίγο άφθονα και καλύτερα από των Ρώσων, αφού οι παραδόσεις των δυτικών αρμάτων μάχης, αυτοκινούμενων πυροβόλων, ΤΟΜΑ κλπ. ξεκινούν μαζικά και οι ρωσικές δυνάμεις δείχνουν αδύναμες να κτυπήσουν τα κομβόι με τα δυτικά όπλα.
Και είναι γεγονός ότι οι Ουκρανοί μάχονται πραγματικά αποτελεσματικά: Π.χ. στην πόλη Αβντίιβκα που απέχει μόλις 6 χλμ. από το ρωσοκρατούμενο από το 2014 Ντονέτσκ, αμύνονται σθεναρά από την πρώτη ημέρα της επίθεσης, ένα χρόνο πριν!
Όμως οι Ρώσοι πλέον δείχνουν ότι θέλουν «να τελειώνουν» με το Ντονμπάς (περιφέρειες Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ) και να το καταλάβουν ολοκληρωτικά: Οι ρωσικές επιθέσεις στο Μπάκχμουτ είναι πλέον καλύτερα οργανωμένες και υπάρχει άφθονο ανθρώπινο δυναμικό.
Οι Ουκρανοί πραγματικά πιέζονται:
Επίσης, πρώτη φορά βομβαρδίστηκε σε μεγάλη έκταση το Κραματόρσκ, η μεγαλύτερη πόλη των περιοχών που είναι ακόμα υπό ουκρανικό έλεγχο στο Ντονμπάς, κόμβος της ουκρανικής άμυνας και βέβαια για πολλοστή φορά κτυπήθηκε η Αβντίιβκα.
Συγκρατήστε τα ονόματα έξι πόλεων: Μπάκχμουτ, Σεβέρσκ, Κράματορσκ, Σλαβιάνσκ και βέβαια, Λίμαν και Ιζίουμ, Η κατάληψή τους ή η ανακατάληψή τους από τους Ρώσους θα κρίνουν την μάχη στο Ντονμπάς.
Αν δεν τα καταφέρουν οι Ρώσοι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουν σοβαρά προβλήματα τον Απρίλιο…
Επίσης οι Ρώσοι κτυπούν πλέον και στο νότο: Κτυπήθηκε το τμήμα της περιφέρειας Ζαπορίζια, 26 κοινότητες, που είναι ακόμα υπό ουκρανικό έλεγχο.
Οι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν και στη Χερσώνα όπου οι Ρώσοι που υπέστησαν το μεγάλο κάζο, το οποίο πλήρωσαν δεκάδες χιλιάδες ρωσόφωνοι κάτοικοι, για την ακρίβεια το 90% των κατοίκων,  οι οποίοι εγκατέλειψαν αναγκαστικά μαζί με τον ρωσικό στρατό την πόλη τον περασμένο Νοέμβριο για να μην δεχθούν ουκρανικά αντίποινα.
Πολλοί στρατιωτικοί παρατηρητές αναφέρουν ότι «Οι Ρώσοι κτυπούν για να αποθαρρύνουν πιθανή διάβαση του Δνείπερου».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέος Κόσμος: Παρουσιάστηκε ως γυναίκα και τον βίασε! – Τι κατήγγειλε 22χρονος που έκλεισε ερωτικό ραντεβού
Τι εκτυλίχθηκε στο διαμέρισμα της οδού Στρογκόνωφ
04.02.2023 | 17:54
Ένα  αποτρόπαιο συμβάν εκτυλίχθηκε στο Νέο Κόσμο με κεντρικά πρόσωπα έναν 22χρονο από την περιοχή της Σαλαμίνας και έναν άγνωστο που παρουσιάστηκε σε ερωτική ιστοσελίδα ως γυναίκα, έκλεισε ραντεβού με τον νεαρό και τον βίασε, εξετάζουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ακροπόλεως.
Ο 22χρονος άνδρας από την περιοχή της Σαλαμίνας, έκλεισε ραντεβού μέσω σελίδας ερωτικών γνωριμιών με μια γυναίκα προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά. Ο νεαρός, πήγε στο διαμέρισμα του 3ου ορόφου της οδού Στρογκόνωφ στον Νέο Κόσμο, όπου τον υποδέχθηκε η γυναίκα με την οποία είχε κλείσει το ραντεβού.
Λίγη ώρα αργότερα, όταν πήγαν στο υπνοδωμάτιο και γδύθηκαν, ο 22χρονος έπαθε το πρώτο σοκ.
Το άτομο το οποίο του είχε παρουσιαστεί ως γυναίκα, διαπίστωσε πως ήταν τραβεστί και μάλιστα άρχισε να έχει επιθετική διάθεση απέναντί του, όταν είδε πως ο 22χρονος είχε μείνει εμβρόντητος.
Ο νεαρός, όπως κατέθεσε στην Αστυνομία, του είπε πως δεν επιθυμεί να προχωρήσει στην ερωτική πράξη και τότε ακολουθεί ένα δεύτερο σοκ.
Το τραβεστί, που είχε παρουσιαστεί ως γυναίκα, ορμάει πάνω του, τον ακινητοποιεί και τον βιάζει πραγματοποιώντας παρά φύσιν διείσδυση.
Το θύμα τον εκλιπαρούσε να τον αφήσει, όμως αυτός τον αγνοούσε και ξεσπούσε στο σώμα του τα αρρωστημένα του ένστικτα παρά τη θέληση του. Λίγα λεπτά αργότερα και αφού ολοκλήρωσε την πράξη, άφησε το νεαρό  και ο 22χρονος έφυγε τρέχοντας και τρέμοντας από το διαμέρισμα του Νέου Κόσμου.
Την επόμενη μέρα το θύμα μετέβη στο Τ.Α Ακροπόλεως και κατήγγειλε όλα όσα φρικτά έζησε από το τραβεστί με το οποίο είχε κλείσει ραντεβού ενώ δόθηκε παραγγελία να εξεταστεί από ιατροδικαστή.