Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Δευτερα 6 Φεβρουαριου 2023


Ο Μπιλ Γκέιτς λέει ότι ο Έλον Μασκ αν θέλει να βοηθήσει την ανθρωπότητα να ξοδέυει τα λεφτά του σε μαζικούς εμβολιασμούς και να αφήσει τα ταξίδια στον Άρη…

Για κάποιους που λένε ότι ο αληταράς υπάνθρωπος Γκέιτς που ανήκει στη σιχαμένη αλίτ του Παγκόσμιου  Οικονομικού Φόρουμ, άλλαξε, και έγινε Άνθρωπος!

Οι δύο δισεκατομμυριούχοι είχαν τεταμένες σχέσεις τα τελευταία χρόνια και δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γκέιτς προσβάλλει τον δημιουργό του SpaceX. Τον Μάιο, δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ισχυρίστηκαν ότι το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς ξόδεψε εκατομμύρια για να προσπαθήσει να εμποδίσει τον Μασκ να αποκτήσει το Twitter.

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, με τη σειρά του, κατηγόρησε τον Γκέιτς για υποκρισία. «Συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ να πάρω τη φιλανθρωπία σας για την κλιματική αλλαγή στα σοβαρά όταν έχετε μια τεράστια short θέση στην Tesla»,  έγραψε ο Μασκ σε ένα ιδιωτικό μήνυμα που διέρρευσε, το οποίο αργότερα  επιβεβαιώθηκε  ότι είναι αληθινό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαύρος πάγος στους δρόμους : Ο πιο «ύπουλος» εχθρός των οδηγών

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΑΥΡΟ ΠΑΓΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Τα κατάπτυστα ΜΜΕ σε ρατσιστικό παραλήρημα ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΝ τον άσπρο από τον ΜΑΥΡΟ ΠΑΓΟ. Αντίθετα με το κοινό αίσθημα ο ΑΣΠΡΟΣ πάγος είναι 385% πιο διαδεδομένος και οδηγεί σε 27 φορές περισσότερα δυστυχήματα. 

Σύμφωνα με την ειδικό παγολόγο και white privilege ιφλουένσερ Γιολάντα Φαλαινοκωλίδου, ο μαύρος πάγος είναι εξαιρετικά φιλικός προς την οδήγηση, και σε κάθε περίπτωση που εμπλέκεται σε οδικό ατύχημα, το σφάλμα βαραίνει τον οδηγό που αποφάσισε να οδηγήσει, και σε κάθε περίπτωση, αγοράσει αυτοκίνητο. 

Η Γιολάντα Φαλαινοκωλίδου μαζί με τις συνεργάτιδές της Χλόη Μπαζοσακούλα και Νεφέλη-Ιόλη Παλιάντρα, διευθύνουν την ΜΚΟ 'Λευκοί Εγκληματίες Οδηγοί' η οποία έχει σαν αποστολή την ευαισθητοποίηση του πληθυσμό για τα δικαιώματα του μαύρου πάγου, και την κατάδειξη του γεγονότος ότι και μόνο η ιδιοκτησία αυτοκινήτου από λευκούς άντρες και μη-τρανς λευκές γυναίκες συνιστά από μόνη της έγκλημα.

Περισσότερα στο δελτίο μας των 9, όπου θα φιλοξενήσουμε μια από τις παγκοσμίου βεληνεκούς αυθεντίες στην έμφυλη και έγχρωμη παγοφοβία, τον Τσέχο κ. Pucca Tinekopsofsky (Πούτσα Τηνεκοψόφσκι).



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δύο βομβαρδισμοί που η ΚΝΕ “ξέχασε” να βάλει στις αφίσες της

5 Φεβρουαρίου 2023

Εκδίδοντας τρεις αφίσες, η ΚΝΕ αναρωτιέται ποια είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας. Σίγουρα όχι αυτή του πλυντηρίου του ΝΑΤΟ. Η νεολαία του ΚΚΕ αντιπαραθέτει τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Ουκρανία με τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και στη Γιουγκοσλαβία. Ο συμψηφισμός είναι βαρύς: μπορούν αλήθεια να “ισοφαριστούν” όσα έκαναν οι Αμερικανοί μετά το 1989, με όσα κάνουν σήμερα οι Ρώσοι;

Η μεταμόρφωση του ΚΚΕ από αντιΝατοϊκό και αντιμπεριαλιστικό κόμμα σε καθωσπρέπει πολιτικό κόμμα των ίσων αποστάσεων, δεν ήταν ξαφνική. Κυοφορείται εδώ και χρόνια, από την εποχή που το ΚΚΕ πήρε διαζύγιο από τη λενινιστική θεωρία για τον ιμπεριαλισμό και αποφάσισε ότι ο καπιταλισμός και ο ιμπεριαλισμός ταυτίζονται. Από τότε που η “καταλήστευση του κόσμου από μια χούφτα ιμπεριαλιστικών χωρών”, μετασχηματίστηκε σε “ιμπεριαλιστική πυραμίδα”. 

Προκύπτει επίσης από την κατάργηση της θέσης ότι ο “κομμουνισμός είναι η κίνηση προς την κατάργηση της υπάρχουσα τάξης πραγμάτων” και την υιοθέτηση της θέσης ότι ο κομμουνισμός είναι σύμβολα, σημαίες, νοσταλγία για το παρελθόν και επίκληση στο μακρινό μέλλον, χωρίς επίδικα και πολιτικές μάχες στο σήμερα. 

Η στροφή του ΚΚΕ δεν είναι ξαφνική. Ωστόσο, ο πόλεμος στην Ουκρανία ήρθε ως “στιγμή” απελευθέρωσης από τα αντιΝατοϊκά και αντιΑμερικανικά βαρίδια του παρελθόντος. Η υιοθέτηση της πλειοψηφικής αφήγησης της δυτικής Αριστεράς, ότι το ΝΑΤΟ και η Ρωσία όχι μόνο έχουν τις ίδιες ευθύνες, αλλά ότι η Ρωσία ειδικά είναι ο αδίκως επιτιθέμενος, ενώνει πλέον το ΚΚΕ με όσους άλλοτε κατηγορούσε ως υπόδουλους στα Νατοϊκά συμφέροντα. 

Ας ξεπεράσουμε το ερώτημα αν ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ιμπεριαλιστικός πόλεμος για το μοίρασμα των σφαιρών επιρροής, ή αν είναι αποτέλεσμα της αμερικανικής επιθετικότητας και της νατοϊκής περικύκλωσης κάθε πραγματικού ή δυνητικού αντιπάλου της ευρωατλαντικής κυριαρχίας, άρα και της Ρωσίας. Ας ξεπεράσουμε δηλαδή το ερώτημα που η απάντησή του προσδιορίζει το χαρακτήρα του σημερινού πολέμου στην Ουκρανία.

Το γεγονός ότι το ΚΚΕ βρίσκεται στην Ελλάδα, και η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ, και η κυβέρνησή της φανατικός υποστηρικτής των αμερικανικών σχεδιασμών, μήπως μετατρέπει την πολιτική των ίσων αποστάσεων, σε όχι και τόσο ίσες; Αν πρόκειται για “ενδοϊμπεριαλιστικό” πόλεμο, το ΚΚΕ δεν θα έπρεπε να αγωνίζεται πρώτα από όλα για την ήττα του “δικού μας” ιμπεριαλισμού, του αμερικάνικου; Αυτήν την κλασική υπεραιωνόβια αλήθεια, πώς και την ξέχασε ο Περισσός και μοιράζει ακριβοδίκαια τις αφίσες του κρατώντας ίσες αποστάσεις; Οι ίσες αποστάσεις από δύο στρατόπεδα, δεν είναι ίσες όταν βρίσκεσαι καταμεσής στο ένα από τα δύο στρατόπεδα. 

Και επιπλέον: Πώς ακριβώς ο βομβαρδισμός της Ουκρανίας από τη Ρωσία “ισοδυναμεί” ή είναι “εξίσου καταδικαστέος” με τους βομβαρδισμούς των Αμερικανών στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν ή στη Γιουγκοσλαβία; Τόσο εύκολα εξισώνεται το “carpet bombing” που εφάρμοσαν οι ΗΠΑ για παράδειγμα στο Ιράκ, που ισοπέδωσε ολόκληρα τετραγωνικά χιλιόμετρα, με τις μάλλον στοχευμένες και με σχετικά μικρές απώλειες σε αμάχους επιχειρήσεις του ρωσικού στρατού;

Μπορεί η ΚΝΕ να συγκρίνει την κατεστραμμένη Φαλούτζα των 300 χιλιάδων κατοίκων, όπου οι Αμερικάνοι ισοπέδωσαν τα μισά σπίτια, βομβάρδισαν τα νοσοκομεία της και οδήγησαν στο θάνατο, στην αυτοκτονία ή στη λιμοκτονία χιλιάδες κατοίκους της, με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα πχ στο Χάρκοβο ή στο Κίεβο; 

Μπορεί κάποιος να ισορροπήσει ανάμεσα στις ΗΠΑ και στη Ρωσία όταν οι Αμερικανοί είναι με αδιαμφισβήτητη διαφορά, μακράν πρώτοι (σε λογαριθμική κλίμακα), σε πολέμους, εισβολές, επεμβάσεις, βομβαρδισμούς, δολοφονίες αμάχων, διαμελισμούς χωρών, πραξικοπήματα, στρατιωτικές βάσεις, εμπάργκο, δολοφονίες ξένων αξιωματούχων, εκβιασμούς, απαγωγές, στρατόπεδα συγκέντρωσης;

Ακόμα και αν δεχτούμε χάριν της συζήτησης ότι η Ρωσία έχει άδικο και διεξάγει έναν επιθετικό πόλεμο, το γεγονός ότι εξισώνεται με τη δολοφονική πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, δεν μπορεί παρά να έχει ένα και μόνο αποτέλεσμα: Να σχετικοποιήσει και να υποβιβάσει τις ευθύνες του με διαφορά νούμερο ένα τρομοκράτη του σύγχρονου κόσμου. 

Επειδή όμως η ΚΝΕ αρέσκεται να απεικονίζει βομβαρδισμούς και να είναι ενάντια σε όλους τους βομβαρδισμούς, παραθέτουμε δύο βομβαρδισμούς που δεν “χώρεσαν” στις αφίσες της. Μάλλον θα ξεχάστηκαν. 

Ο πρώτος βομβαρδισμός είναι από την Ανατολική Ουκρανία, που μετά το ακροδεξιό φιλοΝατοϊκό πραξικόπημα του Μεϊντάν, βομβαρδίστηκε με συνέπεια και επιμονή από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, αν και τμήμα της ουκρανικης επικράτειας, καθώς ο εκεί λαός είχε ρωσική εθνική συνείδηση. Αυτή η συστηματική δίωξη, μέχρις σημείου εξόντωσης, των ρωσικών πληθυσμών στην Ανατολική Ουκρανία ήταν η έναρξη του πολέμου, είτε αρέσει στη Δύση, είτε όχι.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν τμήμα της ουκρανικής επικράτειας στοχεύοντας ειδικά σε πολιτικές και κοινωνικές υποδομές και προκαλώντας νεκρούς ανάμεσα σε αμάχους. Έκαψαν ζωντανούς αντιφασίστες συνδικαλιστές στο Κτίριο των Συνδικάτων στην Οδησσό. Βασάνισαν εθνικούς και ιδεολογικούς αντιφρονούντες, έχοντας οργανώσει για αυτό το σκοπό ναζιστικά τάγματα θανάτου. 

Η ΚΝΕ – μιας και της διέφυγαν οι ουκρανικοί βομβαρδισμοί και οι νεοναζιστικές σφαγές στο Ντονμπάς, στο Λουχάνσκ και στην Οδησσό- μπορεί να διαλέξει από τις παρακάτω φωτογραφίες μία (1) για να την κάνει αφίσα. 

Λουχάνσκ. Βομβαρδισμοί από Ουκρανία.

Ντονμπάς. Βομβαρδισμοί από Ουκρανία.

Οδησσός. Δολοφονίες από ουκρανικά τάγματα θανάτου.

Ένας δεύτερος βομβαρδισμός που “ξέχασε” η ΚΝΕ να καταδικάσει είναι αυτός του Βερολίνου του 1945. Γιατί είναι αλήθεια ότι ο Κόκκινος Στρατός στην τιτάνια μάχη που έκανε να τσακίσει το ναζιστικό τέρας φτάνοντας στην ίδια του τη φωλιά, δεν δίστασε να βομβαρδίσει την πρωτεύουσα της Γερμανίας, ισοπεδώνοντας μάλιστα – από κοινού με τους Συμμάχους – ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα. 

Βερολίνο 1945 μετά τους συμμαχικούς βομβαρδισμούς

Μήπως να περιμένουμε από τον Περισσό να βγάλει καμιά αφίσα που να καταδικάζει “κάθε βομβαρδισμό, από όπου κι αν προέρχεται” – ανάμεσά τους και τον βομβαρδισμό της ναζιστικής Γερμανίας;

Το δε χιλιομασημένο επιχείρημα ότι άλλο η Ρωσία και άλλο η Σοβιετική Ένωση, στην περίπτωση αυτή, δεν ισχύει. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι οι βομβαρδισμοί είναι καλοί αν τους κάνει μια σοσιαλιστική χώρα και κακοί αν τους κάνει μια καπιταλιστική χώρα. Τέτοιος αγράμματος και σχηματικός μαρξισμός ταιριάζει μόνο στη χειρότερη γκρούπα. 

Οι βομβαρδισμοί δεν κρίνονται από το αν αυτός που τους κάνει μιλά εξονόματος του σοσιαλισμού ή του καπιταλισμού. Κρίνονται από το αποτέλεσμα που παράγουν στον συσχετισμό δύναμης. Τι θα σήμαινε σήμερα μια νίκη του ΝΑΤΟ και ήττα της Ρωσίας στο μέτωπο της Ουκρανίας για τους λαούς και τους εργαζόμενους όλου του κόσμου; Και τι θα σήμαινε το ανάποδο;

Θα ήταν θετικό ή αρνητικό να σταματήσει, για πρώτη φορά στον μετακομμουνιστικό κόσμο, η πλήρης ασυδοσία των ΗΠΑ και η διαρκής επιθετική επέκταση του ΝΑΤΟ;

Είναι αυτό ένα αποτέλεσμα αδιάφορο για τους λαούς, για την εργατική τάξη, για τους κομμουνιστές; 

Ακόμα και αν η Ρωσία ήταν εξίσου σκληρός, κακός και αιματοβαμμένος ιμπεριαλιστής με τις ΗΠΑ, τι θα σήμαινε για τους λαούς, για την εργατική τάξη, για τους κομμουνιστές, το γεγονός ότι ο ενδοιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός μπλοκάρει – έστω προσωρινά – το άνοιγμα νέων πολεμικών μετώπων του ΝΑΤΟ, σε όποιο μήκος και πλάτος της γης γουστάρει η Ουάσινγκτον; 

Ή μήπως είναι η πρώτη φορά που οι λαοί, η εργατική τάξη και οι κομμουνιστές “επωφελούνται”, “ανασαίνουν” ή “ανακουφίζονται” από την όξυνση του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού; (Κάνουμε πάντα τη χάρη στο ΚΚΕ να υιοθετούμε το βαθιά λαθεμένο σχήμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία).

Είναι τελικά κακό να ηττηθεί ο νούμερο ένα εχθρός των λαών, της ανεξαρτησίας, της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας, ο ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός;

Έστω και πρόσκαιρα;

Έστω και αν αυτός που θα τον αναγκάσει σε ήττα ή αναδίπλωση, δεν θα είναι ο Κόκκινος Στρατός αλλά η Ρωσία ή/και η Κίνα;

Είναι κακό να διαμορφωθεί μια νέα παγκόσμια κατάσταση, όπου δεν θα είναι ο κόσμος τσιφλίκι των Αμερικάνων και των συμμάχων τους;;

Σε αντίθεση με το κάλεσμα της ΚΝΕ “να μην διαλέξουμε κανέναν”, οι προοδευτικοί, οι εργαζόμενοι, οι νέοι, πρέπει να διαλέξουν. 

Γιατί τα στρατόπεδα δεν φτιάχνονται όταν βγάζεις αφίσες που λες ότι δεν διαλέγεις στρατόπεδο. Τα στρατόπεδα φτιάχνονται όταν διαλέξεις αντίπαλο. Αυτό είναι το κρίσιμο στον πόλεμο στην Ουκρανία: όχι να διαλέξουμε ιμπεριαλιστή αλλά να διαλέξουμε αντίπαλο. Και μόνο έτσι – διαλέγοντας αντίπαλο – θα συγκροτηθεί το στρατόπεδο των λαών, της εργατικής τάξης, των κομμουνιστών, στρατόπεδο που τόσο έχει ανάγκη σήμερα η ανθρωπότητα. 

Σχολιο.- ή απλά: ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ..!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έρχονται τα πλήρως αυτόνομα επιβατικά αεροπλάνα χωρίς πιλότους!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Boeing, Ντέιβ Καλχούν, δήλωσε στο Bloomberg TV ότι τα πλήρως αυτόνομα επιβατικά αεροσκάφη πλησιάζουν στην απογείωση, ενώ το θέμα είναι μόνο το πότε, όχι το εάν.

Επί του παρόντος, η διαχείριση του αυτόματου πιλότου ενός αεροσκάφους και άλλων αυτοματοποιημένων συστημάτων απαιτεί συνήθως έναν χειριστή πιλότο αεροσκάφους υψηλής τεχνολογίας. Ωστόσο, βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου τα συστήματα υπολογιστών μπορούν να αντικαταστήσουν πλήρως τους ανθρώπους πιλότους.

Σε μια εκδήλωση αυτή την εβδομάδα για τον εορτασμό της παράδοσης του τελευταίου Boeing 747, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Boeing, Ντέιβ Καλχούν , είπε στο Bloomberg TV : «Η Αυτονομία θα έρθει τελικά σε όλα τα αεροπλάνα».

«Το μέλλον της αυτονομίας είναι πραγματικό» για την πολιτική αεροπορία, πρόσθεσε.

Η ανταγωνιστική Airbus της Boeing, εν τω μεταξύ, δοκιμάζει επίσης ένα πρόγραμμα προηγμένων αυτόνομων συστημάτων πτήσης που ονομάζει DragonFly.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί στους δρόμους για πέμπτη βδομάδα κατά της κυβέρνησης Νετανιάχου

Δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί άντεξαν τη δυνατή βροχή το Σάββατο για πέμπτη εβδομάδα διαμαρτυριών ενάντια στα σχέδια δικαστικής μεταρρύθμισης της νέας κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, η οποία σύμφωνα με τους επικριτές απειλεί με «ελέγχους των υπουργών στα δικαστήρια».

Η κυβέρνηση Νετανιάχου θέλει να διαλύσει την δικαστική εξουσία, και να επιβάλει τον απόλυτο σιωναζισμό.

Μεγάλος αριθμός διαδηλωτών κατέβηκε στην οδό Kaplan στο κέντρο της πόλης, με πλακάτ που έγραφαν ότι η νέα κυβέρνηση αποτελεί «απειλή για την παγκόσμια ειρήνη».

Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο βράδυ από τότε που η κυβέρνηση του Νετανιάχου ανέλαβε την εξουσία τον Δεκέμβριο.

Οι διαδηλωτές λένε ότι εάν η κυβέρνηση καταφέρει να προωθήσει τα σχέδια, θα ενισχύσει τον πολιτικό έλεγχο στους διορισμούς δικαστών (κάτι που γίνεται ήδη στην Ελλάδα…), θα περιορίσει τις εξουσίες του Ανωτάτου Δικαστηρίου να επιβλέπει ή και να ανατρέπει κυβερνητικές αποφάσεις ή νόμους της Κνεσέτ που είναι παράνομες με το σύνταγμα.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Yair Lapid συμμετείχε στις διαδηλώσεις στην παράκτια πόλη της Χάιφα, όπου είπε ότι οι διαδηλωτές ”  ήρθαν για να σώσουν τη χώρα τους και εμείς ήρθαμε να διαδηλώσουμε μαζί τους  “.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Τεχνητή νοημοσύνη με κάμερες και ντρόουν για την παρακολούθηση του πλήθους

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=kLOc4lOuy3o&t=5s&ab_channel=euronews%28%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC%29&fbclid=IwAR0iKbKHo6gUIZ12vAglohYri7QaG9E_GgCjkeGLoUX3lAruhLpXmPX79-4

Ένας αλγόριθμος θα κρίνει ποιοι εν δυνάμει μπορεί να διατελέσουν αξιόποινη πράξη και προφανώς θα τους συλλαμβάνουν προληπτικά! Και μετα άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. 

Ο αλγόριθμος προγραμματίζεται από κάποιους και πάλι προφανώς μπορεί να έχει συγκεκριμένες ομάδες για στόχους. Θα καταγράφονται όλοι, η τεχνητή νοημοσύνη θα αναλύει τα δεδομένα και θα ειδοποιεί την αστυνομία. Μπορεί γιατί περπατάει σαν μεθυσμένος η γιατί φαίνεται ότι κάτι έχει στις τσέπες η γιατί δεν είναι λευκός η σε κάποια άλλη στιγμή γιατί δεν έκανε εμβόλιο η γιατί χρησιμοποιεί πλαστική σακούλα!

Πάντα για το καλό μας!

Σχολιο.- Σαν να αντιγράφουν το "Minority Report": Μια αμερικανική ταινία επιστημονικής φαντασίας του 2002 σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ, βασισμένη στο διήγημα του 1956 "The Minority Report" του Philip K. Dick. https://youtu.be/3JNsNp2DVSE Τί ζούμε ρε μαλάκα!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6/2/2023    -    6.00  π.μ.

- Θα ξεκινήσω με τρεις ειδήσεις που αφορούν άμεσα την κατάσταση στα μέτωπα της ΕΣΕ, αλλά από μια γενικότερη άποψη.

- Είδηση 1η: Σύμφωνα με παραδοχές από την ουκρανική πλευρά, αλλά και μαρτυρίες από τη ρωσική, το καθεστώς Ζελένσκι χρησιμοποίησε επίσημα στις μάχες γύρω από την Αβντέγεφκα και το Αρτιόμοφσκ βλήματα που περιείχαν χημική ουσία, κατά πάσα πιθανότητα χλωροκυάνιο, γνωστό για τη χρήση του ήδη από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο από τις δυνάμεις της Αντάντ. Το χλωροκυάνιο είναι αέριο βαρύτερο του ατμοσφαιρικού αέρα, το οποίο σε θερμοκρασία -7 βαθμών Κελσίου στερεοποιείται. Έχει χαρακτηριστική οξεία και δυσάρεστη οσμή, ενώ εάν πέσει σε απροστάτευτο ανθρώπινο δέρμα προκαλεί χημικά εγκαύματα. Χαρακτηριστικά συμπτώματα που προκαλεί είναι σπασμοί στα βλέφαρα, έντονο δάκρυσμα στα μάτια, τάση προς εμετό, εγκαύματα και σπασμούς στο σώμα. Ως τοξική ουσία κατατάσσεται στη 2η από τις 4 κατηγορίες βάσει επικινδυνότητας και επειδή χρησιμοποιείται στη χημική βιομηχανία ως συστατικό για την παραγωγή φυτοφαρμάκων, είναι εύκολα προσβάσιμη.

- Την είδηση «προανήγγειλε» ο νεοναζί Ουκρανός μαχητής των VSU (βρίσκεται στο Αρτιόμοφσκ) και «στρατιωτικός μπλόγκερ» Γιούρι Ματζιάρ και την επιβεβαίωσαν Ρώσοι στρατιωτικοί ανταποκριτές που βρίσκονταν στην Αβντέγεφκα, τη Νοβομπαχμούτοφκα και το Αρτιόμοφσκ. Για τη ρίψη των βλημάτων χρησιμοποιήθηκαν επιθετικά drones των VSU. Αναμένεται η αντίδραση της ρωσικής πλευράς, όχι φυσικά σε επίπεδο ανακοινώσεων, αλλά σε επίπεδο στρατιωτικών επιχειρήσεων.

- Είδηση 2η: Σύμφωνα με καταγγελία του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, η χούντα του Κιέβου ετοίμαζε (ή ετοιμάζει ακόμη) προβοκάτσια με προκαταβολικά τοποθετημένους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε 2 νοσοκομεία του Κραματόρσκ, με σκοπό να ρίξει στη ρωσική πλευρά άλλο ένα δήθεν «στρατιωτικό έγκλημα»!… Στην περιοχή έχουν κληθεί μάλιστα και ήδη φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της πόλης ανταποκριτές ξένων ΜΜΕ, προκειμένου να... καλύψουν το «γεγονός». Χαρακτηριστικό είναι, ότι το προσωπικό και οι ασθενείς των συγκεκριμένων νοσοκομείων έχουν έγκαιρα εκκενωθεί σε άλλες τοποθεσίες, πράγμα που σημαίνει ότι τα δύο κτήρια θα ήταν άδεια κατά τη στιγμή της έκρηξης!...

- Είδηση 3η: Η κατάσταση στο μέτωπο του Αρτιόμοφσκ ιδωμένη από ένα συστημικό δυτικό Μέσο και μέσα από τη μαρτυρία ενός Ουκρανού στρατιωτικού. Η γνωστή εφημερίδα των ΗΠΑ Politico δημοσίευσε χτες τη μαρτυρία ενός αξιωματικού των VSU, που εξηγεί γιατί στις τάξεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων επικρατεί ένα πραγματικό χάος και έλλειψη στοιχειώδους πειθαρχίας, όπως επίσης και γιατί πολλοί Ουκρανοί στρατιωτικοί εγκαταλείπουν τις θέσεις μάχης τους, προκειμένου ν’ αποφύγουν έναν «άσκοπο θάνατο». Ως βασικές αιτίες των παραπάνω φαινομένων ο Ουκρανός αξιωματικός θεωρεί την έλλειψη πολεμοφοδίων και στοιχειωδών μέσων προστασίας των φαντάρων από το ψύχος και την υγρασία, την κόπωση λόγω έλλειψης rotation, την ανεξέλεγκτη κατανάλωση αλκοόλ, αλλά και το «φαύλο» κατά τον ίδιο, κίνητρο για την απόκτηση χρημάτων, αντί της προβολής της «υπεράσπισης της πατρίδας». Φυσικά ο εν λόγω αξιωματικός βλέπει τα πράγματα από τη δική του οπτική γωνία. Για εκδόσεις, όμως, όπως η Politico, η δημοσίευση τέτοιων άρθρων μάλλον χρησιμεύει στο να προετοιμάσει το δυτικό αναγνωστικό κοινό για τις επερχόμενες  πανωλεθρίες των VSU στα πεδία των μαχών…

- Κατά τα λοιπά, είχαμε μια Κυριακή με πολύ έντονες και σκληρές μάχες σε όλα τα μέτωπα. Ειδικότερα για αυτό του Αρτιόμοφσκ 

- Η επίθεση των ρωσικών δυνάμεων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Οι μονάδες της Ομάδας Wagner κατάφεραν να εδραιωθούν στις βόρειες συνοικίες της πόλης μέσα από το χωριό Στούπκι και συνεχίζουν τις επιθέσεις τους τόσο από τα ανατολικά, όσο και από τα νότια της πόλης. Προς το βράδυ έφτασε και η πληροφορία ότι οι μονάδες των Wagner έχουν φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο Τσάσοφ Γιαρ. Ο έλεγχος αυτού του αυτοκινητόδρομου από τη ρωσική πλευρά θα σημάνει την πλήρη αποκοπή του Αρτιόμοφσκ από τα δυτικά, δηλαδή από το Τσάσοφ Γιαρ (όπου βρίσκεται και το κέντρο επιχειρησιακού ελέγχου των VSU στην περιοχή) και την Κονσταντίνοφκα.

- Στα βόρεια απο το Αρτιόμοφσκ διεξάγονται σκληρές μάχες για τον έλεγχο της Παρασκόβιεφκα και της Κράσναγια Γκορά. Η ουκρανική πλευρά ουσιαστικά «παίζει τα ρέστα της» σε αυτά τα δύο χωριά, ρίχνοντας όσες δυνάμεις είναι δυνατόν, πλέον, να φτάσουν στην περιοχή, αφού η απώλειά τους θα κλείσει και την τελευταία δίοδο ανεφοδιασμού του Αρτιόμοφσκ, δηλαδή τον αυτοκινητόδρομο που το συνδέει με το Σλαβιάνσκ και αυτό θα σημάνει, πρακτικά, τον πλήρη αποκλεισμό των μονάδων των VSU εντός της πόλης, με τις συνέπειες που καταλαβαίνει ο καθένας...

- Εκτός από τον περίγυρο του Αρτιόμοφσκ, έχουμε και τη συνέχιση των μαχών βόρεια του Σολεντάρ, όπου οι ρωσικές δυνάμεις κινούνται δυναμικά προς την πλευρά της Ραζντόλοφκα και το Βεσιόλογε, δύο ακόμη σταθμούς πριν τη δημιουργία κλοιού γύρω από το Σέβερσκ από τα νότια (παράλληλα με την κίνηση άλλων ρωσικών μονάδων από τα βόρεια και τα ανατολικά της συγκεκριμένης πόλης).

- Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Οσετίας (Στγ: ομοσπονδιακής δομής της Ρωσίας) Σεργκέι Μενιάιλο βρέθηκε χτες το πρωί, μαζί με τον αρχισυντάκτη του TASS στον Βόρειο Καύκασο Νιζάμι Γκατζιμπαλάγεφ και συνεργείο του 1ου καναλιού της ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης, να δέχεται πυρά από μονάδες των VSU στην Περιφέρεια του Ζαπορόζιε, όπου είχε μεταβεί για να συναντήσει και να επιθεωρήσει μονάδες εθελοντών από τη Βόρεια Οσετία. Κανένα από τα μέλη των δημοσιογραφικών αποστολών, ούτε ο ίδιος ο Μενιάιλο, έπαθε τίποτε.

- Συνέχεια απο τον χτεσινό βομβαρδισμό του κέντρου του Ντονιέτσκ και την καταστροφή 5ώροφης πολυκατοικίας από διπλό πυραυλικό χτύπημα. Χτες οι διασώστες της ΛΔ Ντονιέτσκ ανέσυραν από τα ερείπια του κτηρίου το άψυχο σώμα άλλης μίας γυναίκας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών απο τη συγκεκριμένη επίθεση στους 3. Άλλα 3 άτομα βρίσκονται πιθανόν εγκλωβισμένα στα ερείπια του κτηρίου, με τις ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί να λιγοστεύουν, όσο περνάει ο χρόνος.

- Παράλληλα έγινε γνωστό χτες το απόγευμα, ότι άλλη μία γυναίκα σκοτώθηκε απο πυραυλική επίθεση στην αυλή του σπιτιού της στη συνοικία Πετρόφσκι του Ντονιέτσκ.

- Στην Ουκρανία, όπου η ψευδο-«κάθαρση» του κρατικού μηχανισμού δια χειρός Ζελένσκι και δια της υπόδειξης των ΗΠΑ (ξεκάθαρα), το rotation των βασικών στελεχών ασφαλείας θα έχει ως εξής:

* Ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της GUR (Κρατικής Διεύθυνσης Κατασκοπεία) Κιρίλ Μπουντάνοφ θα γίνει υπουργός Άμυνας αντί του Αλεξέι Ρέζνικοφ.

* Ο Ρέζνικοφ θα γίνει υπουργός Στρατηγικών Κλάδων της Βιομηχανίας αντί του Πάβελ Ριαμπίκιν.

* Ο Αλεξάντρ Κλιμένκο θα γίνει επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών (ο τελευταίος, Ντενίς Μοναστίρσκι, σκοτώθηκε... επιτυχώς, εντελώς «τυχαία», στο πρόσφατο δυστύχημα με το ελικόπτερο).

* Ο Βασίλι Μαλιούκ θα είναι ο επικεφαλής της SBU.

- Δουλίτσα να υπάρχει και «λεφτά υπάρχουν» για όλα τα «δικά μας» παιδιά. (Στγ: Πίστευε κανείς ότι θα χανόταν κανένα από τα «παιδιά» της ομάδας Ζελένσκι και θα έμενε χωρίς… «κοκό»;;;).

- «Κάθαρση αλά ουκρανικά» σημαίνει rotation στα πόστα μεταξύ των ιδίων και διαιώνιση της διαφθοράς και της καταλήστευσης των κρατικών (βλέπε των… «εισαγόμενων») χρηματικών πόρων μέχρι και την τελευταία γρίβνα (ή το τελευταίο σεντ)…

- Κι ενώ η ρωσική επίθεση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση (Στγ: ποια «χειμερινή παύση», που ονειρεύονταν οι δυτικοί πάτρωνες της χούντας του Κιέβου;;;), η Ρωσία και η Λευκορωσία συνεχίζουν να συσφίγγουν ολοένα και περισσότερο τους δεσμούς τους, μέχρι την οριστική δημιουργία του ομοσπονδιακού κράτους που έχουν δρομολογήσει.

- Σε επίπεδο εθνικής άμυνας, η Λευκορωσία θα λάβει από τη Ρωσία στρατιωτικά ελικόπτερα τύπου Mi-35M μέχρι το τέλος του Απριλίου, ενώ μέσα στη χρονιά αναμένεται να λάβει ακόμη μαχητικά αεροσκάφη τύπου Su-30SM. Ανακοινώσεις για τις ποσότητες δεν έγιναν ακόμη…

- Σε πολιτικό επίπεδο, πάλι, οι Βλαντίμιρ Πούτιν και Αλεξάντρ Λουκασένκο σε τηλεφωνική του συνομιλία χτες, συμφώνησαν να ορίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα συνάντηση «πρόσωπο με πρόσωπο», με θέματα την προετοιμασία της πρώτης συνεδρίασης του Ενωσιακού Κρατικού Συμβουλίου του υπό δημιουργία ομόσπονδου κράτους, καθώς και την πορεία υλοποίησης των αποφάσεων των κυβερνήσεων των δύο χωρών στην κατεύθυνση της ενοποίησης. Την είδηση μετέδωσε το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων BELTA.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκεί πρέπει να στείλεις βοήθεια μετά το σεισμό

@PrimeministerGR

Δεν έχουμε πόλεμο με την φίλη Συρία.

Ούτε μας απείλησε ποτέ.

Άνοιξε την πρεσβεία μας εκεί κ βοήθα τους ΟΡΘΌΔΟΞΟΥΣ εκεί, αφού κι εσύ έχεις την ίδια πίστη...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι ενώ οι Έλληνες πεινούν και κρυώνουν, χρεωμένοι από το ληστρικό καθεστώς,

βλέπουν τα ίδια κι αλλού:

Ο «Φύρερ κοκαΙνης»Ζελέ είπε ότι η Ουκρανία  είναι έτοιμη  να παράσχει βοήθεια στην Τουρκία λόγω του σεισμού.

Δεν μπορεί να βοηθήσει το λαό του αλλά θα βοηθήσει  τους άλλους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόλις πληροφορηθήκαμε πως τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά με μηδέν χιόνι στους δρόμους λόγω του επερχόμενου θερινού καύσωνα!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τέτοια μέρα του 1981 στη Μαδρίτη ήταν που πέθαινε η πριγκίπισσα του Αννόβερου και βασίλισσα Φρειδερίκη Γλύξμπουργκ, πρώην αξιωματικός της νεολαίας του Χίτλερ. 

Εγγονη του Κάιζερ Γουλιέλμου,γεννημένη το 1917 ,αφίχθη στην Ελλάδα το 1938, προκειμένου να παντρευτεί τον δεύτερο εξαδελφό τηs Παύλο ,μελλοντικό βασιλιά..

Φορώνταs τη στολή της χιτλερικής νεολαίας(η φωτό - 2η-είναι την εποχή που δεν ήταν ακόμη υποχρεωτική η ένταξη στη ''νεολαία'' του Χίτλερ) ,δεν τηs ήταν δύσκολο μετά τον γάμο της με τον Παύλο να εμφανιστεί με τη στολή της φασιστικής ΕΟΝ του Μεταξά.

Κατά τη διαρκεια του εμφυλίου ,ξεχύθηκε σε όλη τη χώρα και απότελεσε έναν δαπρύσιο κήρυκα κατά του μιαρού κομμουνισμού και των ανθελλήνων που στελεχώναν τιs τάξειs του.

Οι 3.000 εκτελέσειs κομμουνιστών απο τα στρατοδικεία-απέναντι στουs 24 δοσίλογουs που εκτελέστηκαν με δικαστική απόφαση-έφεραν την έγκρισή τηs και φαρδιά και περήφανα την υπογραφή τηs.

Kαμμία αίτηση χάριτοs απο απενενοημένεs μανάδες 16χρονων και 20χρονων παλικαριών, προς το Παλάτι,έτυχε αποδοχήs τηs. 

Η λαοπρόβλητη βασιλισσά μαs , με την βοήθεια των Αμερικανών και των Ελληνικών κυβερνήσεων, οργάνωσε τη μαζική αρπαγή και εκμετάλλευση ανήλικων παιδιών δημοκρατικών και αριστερών οικογενειών μεταξύ 1949 και 1962 ,

3.200 ελληνόπουλα ,πέταξαν ασυνόδευτα με τη TWA για το Αμέρικα όπου εκπρόσωποι τηs ελληνικήs ομογένειαs τα παρελάμβαναν και τα προωθούσαν προs αναδοχή σε αμερικάνικεs οικογένειεs έναντι βεβαίωs-βεβαίωs ισχυρού αντιτίμoυ και μέχρι τιs μέρεs μαs,η Χατζηβασιλείου στην εκπομπή τηs ,εξακολουθεί να βρίισκει παιδιά -60,70 χρόνια μετά- που μαθαίνουν για τουs βιολογικούs γονείs και ανταμώνουν άγνωστουs συγγενείs.

Αυτό πρόεβλεπε η σύσταση του βασιλικού οργανισμού τον Μάη του ΄47 που οργάνωνε ένα ολόκληρο δίκτυο αρπαγής ανηλίκων, φυλάκισης και εκμετάλλευσης τους και μέχρι το 1948, 52 "παιδουπόλεις" ''φιλοξενούσαν 18.000 παιδιά, σε "πειθαρχημένη διαβίωση". 

Μέχρι το 1949 είχαν φτάσει στις 28.000 και έωs το 1968 κατέληγε στα 36.562 παιδιά. 

Κανένα απ' τα έγκλειστα παιδιά, δεν τελείωσε τη τριτοβάθμια εκπαίδευση και ελάχιστεs εξαιρέσειs τα κατάφεραν στη δευτεροβάθμια.

Τα επιτηδευμένα ''αμόρφωτα'' κορίτσια μετά τη τριετή ''γαλουχησή'' τουs σαν δεν επέστρεφαν στα χωριά τουs(αν είχαν συγγενείs που τα ήθελαν) ,αποτελούσαν το φτηνό-ενίοτε και αμισθί- εργατικό δύναμικό στα μεγάλα υφαντουργεία και καπνεργοστάσια του Καρέλα,του Λαναρά, του Παπαστράτου (πάντα το κεφάλαιο αποτελεί ''κεφάλαιο'' για την οποιαδήποτε εξουσία). 

Σε πολλές περιπτώσεις, οικογένειες της "υψηλής" κοινωνίας επισκέπτονταν τις παιδουπόλεις και αγόραζαν στην κυριολεξία, υπηρετικό προσωπικό(θυμηθείτε τα ελληνικά έργα με τον ρόλο τηs συμπαθούs κοπελίτσαs υπηρέτριαs).

Στο βιβλίο τηs "Μέτρον Κατανοήσεως", η ''Ελληνίδα Βασίλισσα περιγράφει τα ανήλικα των παιδουπόλεων ωs"επρόκειτο περί υπανθρώπων".

Επίσηs το ''φιλανθρωπικό τηs έργο'' περιλαμβάνε προίκες και εράνους με βαρύγδουπεs ονομασίεs όπωs Έρανος Βασιλίσσης, Βασιλικής Πρόνοιας, Φανέλας Στρατιώτου κ.α. 

Aλλά και στο όνομα τηs Βασιλικήs Πρόνοιαs και τηs αύξησηs των περιουσιακών εσόδων (μα ήταν δικά τουs ,που'λεγε και μία φίλη) μπήκε ''βασιλική εισφορά'' σε εισιτήρια θεάτρων και κινηματογράφων αλλά και σε αγορές αυτοκινήτων. 

Οι δέ εργοδότες καθιέρωσαν χρηματικές ποινές στους εργάτες ανακοινώνοντας ότι τα ποσά που θα συγκεντρωθούν θα προσφερονταν στον "Έρανο της Βασιλίσσης". 

Αλλά και κατηγορούμενοι σε στρατοδικεία δήλωναν ότι προσφέρουν όλη την περιουσία τους στην Βασίλισσα με προσυμφωνημένη την ελαχίστη ποινή.

Το 1950, οργανώθηκε ποδοσφαιρικόs αγώνα του Ολυμπιακού ,όπου όλεs οι εισπράξειs κατατέθηκαν στο Βασιλικό ίδρυμα για τη πάταξη των .. "συμμοριτόπληκτων". 

Την ίδια χρονιά, χρησιμοποιώντας "ειδικό Αμερικανό διαγγελέα" που προμήθευσε η CIA, επανειλημμένα έστελνε εμπιστευτικά μηνύματα στην Ουάσιγκτον, για να πείσει τις ΗΠΑ να αρχίσουν "αμέσως" τις επιθέσεις εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης απο την Ελλάδα.

Ο δε γάμοs τηs κόρηs τηs Σοφίαs -με το ρεμάλι Χουάν Κάρλοs-το 1962 που είχε 3.000 αριστοκράτεs Ισπανούs καλεσμένουs και 32 εν ενεργεία βασιλιάδες και πρίγκιπες και 109 εστεμμένουs ή πρίγκιπες έκπτωτουs, στοίχισε 2,800.000 δολάρια εποχήs(''Το θέαμα ήταν συγκινητικό,από τους εξώστες έπεφταν επάνω στο ζεύγος ροδοπέταλα, που μέσα στο λαμπρό φως, έμοιαζαν σαν χιονονιφάδες... 80.000 τριαντάφυλλα στόλισαν την Μητρόπολη Αθηνών και τον Καθολικό ναό Αγίου Διονυσίου ,για τον διπλο γάμο τηs πριγκίπισαs Σοφίαsμε τον Χουάν Κάρλοs''...από τα απομνημονευματά τηs)και ο Καραμανλήs (ακόμη δεν είχε γίνει Τριανταφυλλίδηs),έμπλεοs χαράs δήλωνε πώs "η προίκα" εκφράζει "την συμμετοχή του λαού στο ευτυχές γεγονός",μετά την ψήφιση στη βουλή για προικώον αξίαs 30.000 χρυσών λιρών.

Την ίδια ωρα οι Ελληνεs φεύγαν με τα τραίνα για εργασία στη Γερμανία και οι φοιτητέs στο στο δρόμο απαιτούσαν

''προίκα στη Παιδεία και όχι στη Σοφία''.

Ο ηθικόs αυτουργόs τηs δολοφονίαs του Γρηγόρη Λαμπράκη,

αυτή που επέλεξε τον εθνάρχη για πρωθυπουργό αντί του Στεφανόπουλου(που ήταν η προβλεπόμενη σειρά) σαν πέθανε ο Παπάγοs, 

που εξαφανιζε τον Αμπατιέλο,

που επέστρεφε απο τη Μακρόνησο και περιχαρήs εκθείαζε το ''έργο'' που γινόταν σε Λειβαδίτη,Κατράκη,Θεοδωράκη,Κούνδουρο και χιλιάδεs άλλουs''αντιφρονούντεs '' για την ''εθνική τουs ανάνηψη'',

αυτή που υπαγόρευε Νόβεs και πλήθοs άλλων ''βασιλικών ''ενεργειών (όπωs και η πεθερά τηs Σοφία που λειτουργούσε ωs πράκτοραs των συμφερόντων του αδελφού τηs Κάιζερ το '15), που εγκαλούσε τον εισαγγελέα κατοχικών εγκλημάτων Τούσα και έξαλλη αξίωνε να ελευθερωθεί ο χασάπηs τηs Θεσσαλονίκηs και των Εβραίων Μαξ Μέρτεν,τέτοια μέρα στη Μαδρίτη του 1981 πέρναγε στον κόσμο που ακόμη και οι Βασιλιάδεs ''κρίνονται''. 

Σχολιο.- Κάποτε...δεκαετία 60.. πίναμε πρωινό με σκονόγαλο Αμερικάνικο στο σχολείο ενώ το χωριό είχε 10.000 γιδοπρόβατα εξόν τις μανάρες γίδες στα σπίτια. Βέεεβααιια... κονόμαγαν οι μαυραγορίτες προδότες δεξιοί για κανονίζουν τα τσουβάλια της.."Αμερικανικής βοήθειας"...μέρες υποταγμένης ανοιχτά δεξιάς σας λέω ..

Σχολιο.- Κι όχι τίποτα άλλο το συνηθίσαμε και μας άρεσε,με τα γιδοπρόβατα δίπλα να μας κοροϊδεύουν !Και τώρα μας κοροϊδεύουν αλλά για άλλους λόγους!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τεράστιος σεισμός λέει στην Τουρκία. Άρχισαν πάλι. Να στείλει βοήθεια η Ελλάδα.

Σχολιο.- Θυμήσου την διπλωματία των σεισμών του αλητ@θρούμπα σημίτη ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ (δεν είσαι μικρός τα έζησες) μήπως παραμεγάλωσες και ξεχνάς????εγώ τουλάχιστον έχω υπέροχη μνήμη και τα θυμάμαι ΟΛΑ, ειδικά το 1974 που ΔΕΝ ΕΣΦΑΖΕ ΒΙΑΖΕ Ο ΕΤΣΕΒΙΤ ΑΛΛΑ Ο ΑΠΛΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ, όσοι είστε (αρκετα??) πολιτισμένοι ή (χριστιανοί??) δώστε τον οβολό σας ή στείλτε βοήθεια στον ΑΔΕΛΦΟ ΛΑΟ ,θα το εκτιμήσουν δεόντως και θα έχουν κάνει και οικονομία για να τους περισέψουν λεφτά για καύσιμα των f16 τους που παραβιάζουν και απειλούν κάθε μέρα τα νησιά μας και ευθύνονται για τόσους θανάτους πιλότων μας.

#αφελείςαμνήμονεςλαόςπροςεξαφάνισηευτυχώς

Σχολιο.- μια επανάληψη της ιστορίας της τουρκοκρατούμενης Κρήτης ίσως σε βοηθήσει να σκεφτείς πιό ψύχραιμα , όσο για τις υποκρισίες περί πολιτισμού ανθρωπιάς κλπ κλπ καλές είναι μόνο για τα σχολεία . Στην real life ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΛΟΤΟΙ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.

Σχολιο.-  Τεράστιος σεισμός στην Τουρκία!!! Ευτυχώς το Casus Belli παραμένει. 99 παραβιάσεις στο Αιγαίο

Σχολιο.- Θα διαφωνησω . Τους βιασμούς , και τις εκτελεσεις στην Κυπρο - ποιοι τους εκαναν ? Μισθοφοροι ? ...... ( τα φανταρακια τους βιαζαν για μερες ολοκληρες εκ περιτροπης 12χρονα και εκτελουσαν οικογενειες μαζι με τα παιδια τους . Ακουσατε ποτε την Τουρκικη αντιπολιτευση η" Τουρκο διανοουμενο να απαιτει να απελευθερωθουν οι αιχμαλωτοι αγνοουμενοι που ελιωσαν στις φυλακές στα Αδανα ? ) Οι Τουρκοι .....ειναι οι Τουρκοι ....με τα γνωστα αισθηματα

Σχολιο.- Πρωτον. Η βοηθεια δεν ειναι απο λαο σε λαο.

ειναι διακρατικη.

και Δευτερον

Ενας αρχηγος που πριν απο Μόλις λιγες εμβομαδες εχει κατ'επαναληψη πει "Προσεχτε Θα ερθουμε νυκτα"

ποση βοηθεια αξιζει να του στειλουμε?

Οταν θελει και διεκδικει, τωρα, οχ παλια, το μισο αιγαιο και θελει και την μιση Κρητη δικη του, γιατι να τον στηριξουμε?

Αυτος, φανταζομαι, δεν ξερω, δεν μπηκε στον κοπο, απο διογκωμενο εγωισμο και αλαζονεια να ζητησει την βοηθεια μας. Εμεις γιατι να του την στειλουμε?

Ολα αυτα ειναι διακρατκες συμφωνιες και συνομιλιες.

 Βεβαιως και πρεπει να βοηθαμε οπου μπορουμε. Αλλα τουλαχιστον να το ζητησει. Ο ιδιος και προσωπικα. Δεν μπορώ να πω ότι δεν εχω τιποτα με τους πολιτες της τουρκιας, αλλα μονο με τον ερντογαν, τους ομοιους του και την πολιτικη του εχω.

Ηθελε να ερθει νυκτα οπως επανηλημενα ελεγε.

Ε. Τον επισκεφθηκε νυκτα ο σεισμος. Ας προσεχε.

Ας φωναξει τους φιλους του να βοηθησουν.

Σχολιο.- Ο σεισμός  στην Τουρκία, έγινε κοντά στα σύνορα με την Συρία.  Γιατί κανείς δεν νοιάζεται για τους νεκρούς και τις καταστροφές  σε Συρία και Λίβανο ; Γιατί όλα τα ΜΜΕ δείχνουν μόνο  Τουρκία ; Η Συρία είναι εχθρός μας ; Δεν πονάνε οι Σύριοι ; Δεν υποφέρουν ; Δεν χρειάζονται βοήθεια ; Μόνο ο Βελόπουλος έχει μείνει να μιλάει σωστά, ας το παραδεχτούμε! Και η κωλοκυβέρνηση του Κούλη των αποικιοκρατών, κρατάει κλειστή την πρεσβεία της Συρίας! Και η κωλοδικαιωματική κωλοαριστερά μιλάει για τα «αδέλφια» μας τους Τούρκους! Που θέλουν να μας γαμήσουν!

Σχολιο.- Να τους βουλιάξει να μην υπάρχουν ούτε στο χάρτη

έχω γνωρίσει πάρα πολλούς Τούρκους και έχω μιλήσει μαζί τους δεν μπορείς να καταλάβεις τι λένε για εμάς



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ο Χαράρι, σύμβουλος του WEF-επί της ουσίας εκπρόσωπος τύπου του νεοναζιστικού οργανισμού-είπε ότι οι λεγόμενοι “κοινοί άνθρωποι” έχουν δίκιο να φοβούνται ένα μέλλον στο οποίο θα είναι “άχρηστοι” (περιττοί ή ανώφελοι). Εμείς αλήθεια τι λέμε γι' αυτό;

Σχολιο.- Το 1973 στην Χιλή ο Αουγκούστο Πινοσέτ με αιματηρό πραξικόπημα εγκατέστησε μια από τις αγριότερες χούντες του του 20° αιώνα, μια χούντα των εχόντων. Εμείς σήμερα οι "κυνοί άνθρωποι"βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια " Δημοκρατία " η οποία όμως είναι δημοκρατία των εχόντων αντίστοιχα στην οποία οι έχοντες μας κατονομάζουν "κοινούς ανθρώπους".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμερικάνικες βάσεις. Πίσω από το αθώο μέχρι ηλιθιότητας ύφος των πολιτικών, κρύβονται ψυχροί συνεργάτες μαζικών δολοφόνων.

Σχολιο.- Ποιο ανοϊκό πολιτικά και ανιστόρητο κείμενο δεν θα μπορούσε να βγει.

https://prin.gr/2022/12/%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF/?fbclid=IwAR0-KqVits_0Cq7JBKlcOT0bhYs8xRc8umFLRAjNIs_9jganUF9tjac2jak

σχολιο.-  Ασχολεισαι με τα «αριστερίστικα τροτσκικιστικά»   πρακτορεια της Πρεσβειας που προσπαθουν να ξεπλυνουν το ρολο της Gladio ?

Αν δεν κρεμασουν οι ιδιοι οι Ουκρανοι τον Ναζιλενσκι στην κεντρικη πλατεια του Κιεβου, θα περιμενουν να καταστραφουν για τα ματια του Μπαιντεν...

Σχολιο.- εδώ μόνο πρακτόρια της Πρεσβείας έχουμε... και μάλιστα "αριστερά"...

Σχολιο.- Καραμπινατοι υπαλληλοι της gladio, στην υπηρεσια του αμερικανικου ιμπεριαλισμου.

Αφου φταιει ο Πουτιν κατα την εντεταλμενη αναλυση τους για τον πολεμο στην Ουκρανια, τοτε μονο με τετραγωνισμο της μαλακιας τους δικαιολογειται η προσχηματικη θεση να κλεισουν οι βασεις... Ουαι υμιν γραμματεις και Φαρισαιοι υπαλληλοι της Πρεσβειας....

Σχολιο.- ούτε λέξη για τον ιμπεριαλισμό δεν είχαν να πούνε τα καθίκια... μόνο υστερικές πασιφιστικές κραυγούλες

Σχολιο.- Για μενα δεν κανουν ουτε για τσουλες στη Συγγρου. Εκει ομως κινειται το δικαιωματικό «αριστερό»  καθηγητικο κατεστημενο του Γραικυλισταν...

Πραγματι, τωρα το παρατηρησα.... Σε λιγο θα βγαλουν αντι-ιμπεριαλιστικη ανακοινωση μεχρι και οι Προσκοποι, κι αυτοι οι παπαρες εχουν σβησει εντελως τον "αμερικανικο ιμπεριαλισμο" απ΄ το λεξιλογιο τους... Οργουελ 1984...

Δεν υπαρχει καμια εσωτερικη συνεπεια στη "λογικη" τους. Ο ρολος τους ειναι να πολτοποιουν εγκεφαλους, καθιστώντας τους ανικανους για την πιο στοιχειωδη κριτικη. Αυτος ειναι ο πιο βρωμικος ρολος τους. Η διασπορα της ηλιθιοτητας...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επειδή ο νεοελληνικός λαός έχει παραδοθεί στην εξουσία της νέας τάξης, δεν σημαίνει ότι δεν έχει τα χέρια του βουτηγμένα στο αίμα.

Σχολιο.- Τί σχέση έχουν οι βάσεις,η Ουκρανία,με τα "αιματοβαμμένα"χέρια του λαού,που αναφέρεις;;

Σχολιο.- Τον ρολο των αμερικανικων βασεων στην Ελλαδα στον πολεμο της Ουκρανιας. Πολιτικη αποφαση ολου του συνταγματικου τοξου, που ανεδειξε ο ελληνικος λαος στην πολιτικη εξουσια.

Ο λαος δεν ενεκρινε τις πολιτικες των κωμματων που οδηγησαν στην μετατροπη του Γραικυλισταν σε σταθμο διεκπεραιωσης ΝΑΤΟικων δυναμων στην Ουκρανια ? Ερημην του λαου παιρνονται οι πολιτικες αποφασεις ?

Εγω λεω πολυ απλα οτι αυτος ο λαος, ειναι λαος δολοφονων. Πως αλλιως να τον πω ? Αθωα περιστερα ?

Σχολιο.- Δεν νομίζω ότι ο λαός στο μεγάλο του ποσοστό υποστηρίζει αυτές τις πρακτικές...το μόνο που του καταλογίζω είναι ότι δεν αντιδρά.

Σχολιο.- Αν αναφερεσαι στο εκλογικο ποσοστο, -διοτι τους αλλους δεν μπορουμε να τους αξιολογησουμε- παρε χαρτι και μολυβι και κανε την προσθεση. Βγαινει πανω απο 90% ή οχι ?

Δεν ειναι ετσι απλα, ξερω γω, αντε ριχνουμε μια ψηφο εκει που μας παν τα οποια συμφεροντα μας. Ναι οκ, μας παν τα συμφεροντα μας, θεμιτο... αλλα μας παει και ο πολεμος στην Ουκρανια! Αυτη ειναι η συνεπεια της ψηφου μας...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο #στρατός της #Τουρκίας, ΔΕΝ βοηθά στην καταστροφή;;;

Γιατί δεν είδαμε πουθενά #ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ;;;

Δεν είναι το πλέον άμεσο, να κινητοποιηθεί ο στρατός τους, μιάς κι είναι πολυπληθής, όπως οι ίδιο διαφημίζουν;;;

Κάθε σκέψη, χρήσιμη...

Ετοιμαζόντουσαν να "έρθουν βράδυ", αν θυμάσθε...

Ακόμα ετοιμάζονται να επιτεθούν στα Ελληνικά νησιά;;;

Ας τον ρωτήσει ο φίλος του ο ΠΘΚούλης, που του τηλεφώνησε κιόλας, μετά τις δημόσιες ύβρεις που άκουσε απ' τον ισλαμοφασίστα φίλο του...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Στρατηγικοί Κακοπληρωτές»

Κάποιοι βρήκαν τη λέξη και την έχουν κάνει καραμέλα. Βάζοντας την ταμπέλα σε ότι δεν τους αρέσει η τους χαλάει τη σούπα…

Πως όμως λέγονται όλοι αυτοί:

Που γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τους θεσμούς και το Σύνταγμα;

Που επιχειρούν να καθοδηγούν τη Δικαιοσύνη;

Που δεν δίνουν λογαριασμό στον ελληνικό λαό για τις οργανωμένες υποκλοπές;

Που καταδικάζουν τους Έλληνες στη φτώχεια και ανοχή αισχροκέρδειας στα βασικά προϊόντα;

Που νομίζουν πως αντιμετωπίζεται η ανεργία με προσωρινές και κακοπληρωμένες «θέσεις εργασίας» από την Δ.ΥΠ.Α (πρώην ΟΑΕΔ);

Που με μαζικές απολύσεις στο ΕΣΥ εκθέτουν την δημόσια υγεία σε τεράστιους κινδύνους;

Που δίνουν πράσινο φως στη ΔΕΗ και σε άλλους παρόχους να γδέρνουν τους Έλληνες με τις ακριβότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη;

Που ξεπουλάνε με αδιαφανείς διαδικασίες τον πλούτο της χώρας σε περίεργα funds με αδιαφανές ιδιοκτησιακό καθεστώς;

Που έχουν κάνει απευθείας αναθέσεις 8,5 δις. ευρώ σε εταιρίες φίλων και ημετέρων;

Που επιμένουν να κρύβουν τη διαπλοκή;

Που αποκρύπτουν επιμελώς ότι εξακολουθούμε να έχουμε καθημερινά τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από covid στην Ευρώπη;

Που περηφανεύονται ψευδώς ότι «έρχονται» επενδύσεις που δεν υπάρχουν;

Που δεν έχουν κάνει το παραμικρό για να αντιμετωπιστεί με πρακτικά μέτρα το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας;

Που πιστεύουν ότι μπορούν να «εξαγοράσουν» την εύνοια των Ελλήνων ψηφοφόρων με ψευτοδωράκια πριν την κάλπη;

Που έδωσαν απλόχερα ασυλίες, δίχως να προστατέψουν τον Ελληνικό λαό;

Γι αυτό, αν θέλεις κάτι να αλλάξει τότε, αυτοί, δεν δικαιούνται θέση στο αύριο!!!

Ψήφισε ΕΠΑΜ!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πόλη Χαρίμ (30.000 κάτοικοι) στη βόρεια Συρία "εξαφανίστηκε εντελώς από προσώπου γης" από σεισμό, λένε οι τοπικές αρχές.

Αναρωτιέμαι αν ο «ελεύθερος κόσμος» θα βρει χρήματα για να βοηθήσει τη Συρία; Ή μήπως ο «ελεύθερος κόσμος» έχει λεφτά μόνο για τανκς ανθρωπιστικής βοήθειας;

Ήταν το Χαλέπι των 32 χιλιάδων νεκρών στον πόλεμο της Συρίας. Το Χαλέπι που είναι στη δεύτερη θέση των συνολικών απωλειών του πολέμου. Το Χαλέπι που ισοπεδώθηκε. Το Χαλέπι που καταλήφθηκε από τους τζιχαντιστές, που είδε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες του να εκτοπίζονται.

Είναι αυτός ο κόσμος που σουνιτοφασίστες σουλτάνοι τάζουν μαζικές εξοντώσεις στους «εχθρούς» και κατάληψη νέων εδαφών και σφαγές, όταν δε μπορούν να προφυλάξουν καν τους δικούς τους πολίτες από το σεισμό, το χιόνι, το κρύο, τις πυρκαγιές.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Γιατί ο ανδρισμός που ήταν άλλοτε προτέρημα έγινε σήμερα "τοξική αρρενωπότητα";

-Γιατί ο όρος "Μητέρα" αντικαθίσταται από τον όρο "Άνθρωπος που γεννάει";

-Γιατί πρέπει να γίνουν άφυλα τα έθνη;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οκτώ αστυνομικοί φυλάνε μέρα-νύχτα το ακατοίκητο εξοχικό του Τάκη Θεοδωρικάκου

Ξέρεις εσύ Έλληνα όταν σου κλέβουν το σπίτι σου .... Πού βρίσκεται η αστυνομία την οποία πληρώνεις με τους φόρους σου #ΝΔ_κλέφτες Άσ τού πει κάποιος ότι υπάρχουν και ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης.

Οι αστυνομικοί είναι για όλους τους Έλληνες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον θυμάστε τον Βασίλη Μηλιώνη; Ο Μηλιώνης είναι αυτός που ''άλλαξε'' τα φώτα στην ΔΕΗ, που όντας ιδιοκτήτης της Hellas Power -και σε συνεργασία με τον Άρη Φλώρο της Energa- έκλεψε από το Ελληνικό Δημόσιο €256 εκατ.

Ε, αυτός ο Μηλιώνης λοιπόν, μαζί με τον Αδωνι, τον Καρανίκα και κάμποσους παπάδες εγκαινίασαν την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου που πέρασε,  πανηγυρικά το πρώτο εργοστάσιο της Tikun Olam (ισραηλινών συμφερόντων) στην Κόρινθο, για τη μεταποίηση, επεξεργασία και παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης στη χώρα μας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι τελευταίοι απολογισμοί νεκρών στην Τουρκία και τη Συρία έχουν αυξηθεί σε 1.762 και 1.293, αντίστοιχα.

Στις 9 το βράδυ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κανέλα Τζαβέλα Δημάρα αρεοπαγίτης. Στηρίζει τα παράνομα κοράκια που καραδοκούν να πάρουν τις περιουσίες μας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό το Πολιτικό πτώμα Καρατζαφέρη επέλεξε ο ημιτρελος Κούλης για το Επικρατείας ξεχνώντας την Αμετάκλητη απόφαση 7350/2016 του Εφετείου Αθηνων για ένα χρόνο φυλακή με τριετη αναστολή και 12 μήνες στέρηση Πολιτικών του Δικαιωμάτων… Με αφορμή προκαταρκτική εξέταση, που διενεργήθηκε από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου προέκυψε ότι σχετικά με την προμήθεια τεσσάρων ελικοπτέρων (puma) από το ελληνικό δημόσιο, που αγοράστηκαν από την εταιρία ΕUROCOPTER την πιθανότητα μίζας, για τα ελικόπτερα PUM…Όλα ξεκίνησαν, όταν στα πλαίσια της δικαστικής έρευνας για την αγορά των ελικοπτέρων, ζητήθηκε συνδρομή από τις Δικαστικές Αρχές της νήσου Gernsey και του Τζέρσευ και στοιχεία, που αφορούσαν τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του κ. Καρατζαφέρη.Επιπλέον από τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής προέκυψε ότι, η εταιρία CATALINA, που ιδρύθηκε το 1992, μετονομάστηκε το Δεκέμβριο του 2009 σε “SUNLINESHINEDELILIGHT LTD», ενώ το Ιανουάριο του 2010 η αδελφή του Γ. Καρατζαφέρη ορίστηκε ως εγγεγραμμένος μέτοχος, κατέχοντας τις μετοχές για λογαριασμό του πραγματικού δικαιούχου.

Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας για το ποσόν του 1.650.000 ευρώ…Οι δικαστες θεώρησαν «προϊόν συναλλαγής (αγνώστου μάλλον αιτίας) μεταξύ της εταιρίας του Γ. Καρατζαφέρη και της εταιρίας του Αλ. Τσάτσου, ενώ συμπέραναν ότι, «το ποσόν του 1.650.000 ευρώ, όσο και το αντίστοιχο των 6.600.000 ευρω, που είναι η αξία του portofolio της CATALINA, όπως προκύπτει από στοιχεία της τράπεζας RBC αποτελούσαν και περιουσιακό στοιχείο τόσο της μετονομασθείσας CATALINA, όσο και του εμπιστεύματος “FERISKA TRUST”.Στην απολογία του ο κ. Καρατζαφέρης αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι, το ποσόν του 1.650.000, που είχε καταθέσει σε τράπεζα του Λονδίνου ήταν δικό του, νόμιμο και αποτελούσε ένα είδος “κουμπαρά”, γιά να εξασφαλίσει την οικογένεια του, μετά από πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, που αντιμετωπίζει.Όπως είπε χρειάζεται να υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση κάθε έξι μήνες, ενώ ψάχνει μόσχευμα, για μεταμόσχευση νεφρού. ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΚΑΝΕ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΝΕΦΡΟΥ Ο ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ;Αυτές οι νομικές αστειότητες που έλεγε δεν γινόντουσαν πιστευτές ούτε από μικρά παιδιά όχι από έμπειρους Δικαστές .Οταν ρωτήθηκε γιατι αυτο το ποσον δεν το δηλωσε στο Πόθεν έσχες του …ειπε ο το απίθανο ότι "Η λογίστρια μου ξέχασε να δηλώσει τις εταιρείες." Όταν η πρόεδρος ρώτησε γιατί δεν είναι εδώ η λογίστρια να αναλάβει την ευθύνη της απάντησε, προκαλώντας γέλιο στην αίθουσα: "Έχει πεθάνει εδώ και 5 χρόνια κυρία Πρόεδρε".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Καϊλή κατηγορούμενη ως μέλος #εγκληματικής οργάνωσης.

Ανυπαρξία καταγγελίας της #Γερμανίας στο Ευρωκοινοβούλιο, για #παράνομη στήριξη της Τουρκίας, στην επιθετική της πρακτική κατά της #Ελλάδας και της Κύπρου.

#Σκόπια: παράνομη οντότητα που δεν μπορεί να αναγνωρισθεί.

Αυτά λέει το #ΕΠΑΜ και τα έχει καταγγείλει.

Τσάμηδες, ως εγκλημετίες του Β' Π.Π.

Οριοθέτηση με #Αλβανία, χωρίς διεθνή συνθήκη που να ορίζει τα #σύνορά μας με την Αλβανία!!! 

Κρυφή διπλωματία Μητσοτάκη, #παράνομη, ΧΩΡΙΣ να γνωρίζει κάποιος τί συζητά με τους Τούρκους.

Κατά τα άλλα λένε πως είναι πατριώτες



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: ο σεισμός κατέστρεψε τα πάντα..

Ο γελοίος δεν είδε, δεν άκουσε...

Κι εκεί υπάρχει Ελληνισμός, υπάρχει ορθοδοξία.

Οτιδήποτε κανεις, εναντίον μας ρε αλήτη Κούλη;;;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα έτη 1981,1987 τα θυμάμαι καλά. Ιδιαίτερα το 1987. Χιόνιζε επί μία βδομάδα σχεδόν συνεχώς. Τα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία κυκλοφορούσαν κανονικότατα. Οι Εθνικές Οδοί λειτουργούσαν κανονικότατα. Κι αν υπήρχαν κάποια προβλήματα σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου λύνονταν στο ''άψε-σβήσε''. ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ υπήρχαν και ορθώς υπήρχαν, ποτέ όμως απαγορεύσεις & τρομοφοβία. Στις μέρες μας το Χουντονεοναζιστικό Μόρφωμα του Κοριάκου Χιτλεράκη και των κολαούζων του εργαλειοποιεί ακόμα και τα καιρικά φαινόμενα. ΟΧΙ, δεν είναι ακραίο το να χιονίζει, ακραίο είναι να κυβερνούν τα νεοναζίδια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η συριακή πόλη Χαρίμ στα σύνορα με την Τουρκία.

Εκεί πρέπει να στείλεις βοήθεια 

@PrimeministerGR

Δεν έχουμε πόλεμο με την φίλη Συρία.

Ούτε μας απείλησε ποτέ.

Άνοιξε την πρεσβεία μας εκεί κ βοήθα τους ΟΡΘΌΔΟΞΟΥΣ εκεί, αφού κι εσύ έχεις την ίδια πίστη...

Σχολιο.- Το αναφέρω σε αντίστιξη με την πρακτική του Μητσοτάκη, που βοηθάει με συνέπεια τους πάντες πλην των ορθοδόξων. Υπάρχουν και σχετικές δηλώσεις του.

Σχολιο.- Αν θέλετε, διαβάστε να δείτε τί υποφέρουν οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι στην Ουκρανία, σύμφωνα με μη διαψευσθέντα.

Είναι ωραίο να εμπιστεύεσαι τον πρωθυπουργό σου, μα όχι τον συγκεκριμένο, που παίρνει όπλα από την πρώτη γραμμή για να μας εμπλέξει σε πόλεμο τρίτων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η εισηγήτρια - αρεοπαγίτης αδερφή (π.νυν ) βουλευτή υπέρ του ξεπουλήματος των περιουσιών των Ελλήνων, χαρίζοντας τους 58,8 δις από φόρους στα κοράκια. Τέτοια νομικά έμαθαν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σεισμός στην Τουρκία.

Δίπλα στην παράνομη εισβολή και κατοχή της Συρίας, από τον ισλαμοφασίστα φίλο του Κούλη και του ΕΛΙΑΜΕΠ, τον Ερντογάν.

Αυτόν που κατέχει την μισή Κύπρο μας, με όπλα του ΝΑΤΟ.

Δεν ξεχνούμε.

ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΤΟ ΤΡΙΚΕΦΑΛΟ ΤΕΡΑΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ.

Η RAND CORPORATION το αμερικανικό think tank, η φωνή των γερακιών του αμερικανικού πενταγωνου,έχει κάνει στροφή 180°και προτυνει τώρα ΑΜΕΣΗ εξεύρεση λύσης και υπογραφή ειρήνης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας μιας και η ήττα της Ουκρανίας και της συνολικής δύσης είναι αναπόφευκτη.

Η έκθεση της RAD CORPORATION το 2019.

Μετρα για γεωπολιτική περικύκλωση της Ρωσίας 

1 παροχή θανατηφόρας 

βοήθειας στην Ουκρανία. 

2 στρατιωτική υποστήριξη 

των ανταρτών στη Συρία.

3 πορτοκαλί επανάσταση στη 

Λευκορωσία. 

4 προβοκάτσια στη παρουσία 

της Ρωσίας στη Μολδαβία 

5 Αποσταθεροποιηση στην περιοχή του Καυκάσου και στο Καζακστάν. 

Όλες οι παραπάνω προτάσεις πήραν σάρκα και οστά αλλά τα αποτελέσματα πενιχρα. 

Προταση της RAD CORPORATION 2023.

1 εξεύρεση λύσης και υπογραφή ειρήνης μεταξύ Ρωσίας Ουκρανίας.

2 Η Ρωσία κρατάει τα εδάφη 

που έχει "κατακτήσει" συν 

τη δυτική Χερσωνα τη Ζαποροζιε Κριμαία και ολόκληρο το Ντομπας 

3 τα άρματα μάχης θα 

παραμείνουν στη περιοχή του Λβωφ και η ΟΥΚΡΑΝΙΑ θα παραμείνει αποστρατικοποιημενη με ειδική σχέση με το ΝΑΤΟ το οποίο ΜΑΖΙ με τη Ρωσία θα εγγυηθουν την εδαφική της ακεραιότητα.

ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΗΤΤΑΣ ΕΓΩ  ΕΙΜΑΙ Ο ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑΣ.

Σχολιο.- Ναι, καλά. Κατσε η Ρωσία να προχωρήσει και πιο πέρα από τον Δνείπερο, και η rad corporation θα χρειαστεί να ξαναγράψει την έκθεσή της, για να συμπεριλάβει στην λίστα με τις περιοχές που θα παραχωρησουν στους Ρώσους και τις νέες κατακτήσεις.

Το ΝΑΤΟ ακόμη ονειρεύεται ότι στα σύνορα της Ρωσίας, όπου και να είναι αυτά, θα έχει δική του στρατιωτικής βάση.

Σχολιο.- σε όλα έχουν αποτύχει, άσε που ο παγκόσμιος νότος καυ@@νει με τους τραγουδιστές, χαλαρώστε να το απολαύσουμε.

Σχολιο.- η βοήθεια που παρέχουν στην Ουκρανία, είναι θανατηφόρα, αλλά για την ίδια την Ουκρανία. Εμεινε να την αποσυνδεσουν από το μηχάνημα που την κρατάει στην ζωή και θα ακούσουμε το μακρόσυρτο μπιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιίιιιιιιιιιπ

Σχολιο.- Σωστα, και ο Καντιροβ είπε, κακώς οι Πολωνοί στέλνουν όλον τον οπλισμό τους στην Ουκρανία. Και αν η Ρωσία αποφασίσει να συνεχισει την αποναζιστικοποιηση και άλλων χωρών, λίγο πιο ανατολικά από την Ουκρανία, τί θα κάνουν αυτές οι χώρες χωρίς όπλα?



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Αντιπρύτανης της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Oleg Karpovich

Εδώ και 30 χρόνια παρηγορουσαμε τους εαυτούς μας με την ψευδαίσθηση των διαπραγματεύσεων με τη Δύση. Όμως ο καιρός των φαντασιωσεων έχει λήξει.

-Η τριακονταετια 1992-2022, είτε μας αρέσει είτε όχι, έχει γίνει ήδη μέρος της Ιστορίας. Σε αυτό το διάστημα, έχουμε κάνει πολλές προσπάθειες να αφήσουμε πίσω τη λογική της διπολικής αντιπαράθεσης, χαρακτηριστική της περιόδου του Ψυχρού Πολέμου.

Ως απάντηση, δεχτήκαμε μόνο περιφρόνηση, σαρκαστικά χαμόγελα και προσπάθειες, στη λογική του παιχνιδιού μηδενικού αθροίσματος, μεταφοράς του ΝΑΤΟ στα σύνορα της χώρας μας, μεταξύ άλλων μέσω του πραξικοπήματος στην Ουκρανία.

-Αποδείχθηκε ότι η εποικοδομητική συνεργασία με τη Δύση είναι μια ψευδαίσθηση, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη γεωπολιτική φιλοσοφία των αντιπάλων μας.

-Η Δύση έχει καταλάβει ότι δεν θα μπορέσει να αισθανθεί ήρεμη και να αγωνιστεί για την αποκατάσταση της μονοπολικότητας, υπό τις συνθήκες κατά τις οποίες, στην ουσία, ο παράγοντας Ρωσία παρευρισκεται στην παγκόσμια πολιτική σκηνή.

-Η μόνη διέξοδος από την κατάσταση έγκειται στην αποφασιστική νίκη της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης, η οποία θα καταστρέψει τελικά τις δυτικές ψευδαισθήσεις και θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά με απολύτως ίσους όρους.

Σχολιο.- Είναι ΑΚΟΜΑ μαλάκες εκεί στο Κρεμλίνο... ΑΚΟΜΑ ονειρεύονται διαπραγματεύσεις με τους ανώμαλους ολιγάρχες της Δύσης... αντί να ονειρεύονται να μπουν στα λημέρια τους, να τους πιάσουν και να τους κρεμάσουν επειδή ΜΟΝΟ έτσι θα ησυχάσουν από δαύτους... έχουν ακόμη αυταπάτες οι μαλάκες...

Σχολιο.- κατανοώ την αντίδραση του φίλου μας, γιατί όντως το "επί ίσης όροις", όσες φορές το προσπάθησαν και οι δυο πλευρές δεν ευοδώθηκαν..ίσως γιατί η μια πλευρά .η Ρώσικη, ως είθισται..λειτουργούσε "καλή την πίστη"..ή άλλη, προφανώς.."Κακή-Κάκιστη", όπως προκύπτει, ιστορικά..και διαχρονικά, θα΄λεγα..(υποψιάζομαι κάποιο πρόβλημα-βλάβη των δυτικών στην "τυχοδιωκτική"..ψυχοσύνθεσή τους..εξού και η "δυσλειτουργία στις όσες-όποιες διαπραγματεύσεις"αποπειράθηκαν να γίνουν στο παρελθόν....)

Σχολιο.- να συνυπάρξει με τη Δύση... αλλά ΟΧΙ με αυτή τη Δύση... δεν το θέλει κι η ίδια... η Ρωσία ΠΡΕΠΕΙ να απελευθερώσει τη Δύση από τους ανώμαλους μισανθρώπους ολιγάρχες που την κυβερνούν... έτσι όχι μόνο θα συνυπάρξει αλλά θα ενωθεί κιόλας μαζί της ειρηνικά όπως κάποτε οραματιζόντουσαν ο Λένιν κι άλλοι μεγάλοι επαναστάτες.

Καμμία λοιπόν διαπραγμάτευση με τη σάπια ανώμαλη λίμπεραλ ναζιστική Δύση, μόνο συντριβή της και απελευθέρωσή της.

Σχολιο.- Ελπίζω να καταλάβουν ότι το "να νικήσουμε στη μάχη" δεν σημαίνει "φθάσαμε στο Δνείπερο" αλλά "φθάσαμε στις Βρυξέλλες" γιατί διαφορετικά ΔΕΝ θα νικήσουν αυτό τον πόλεμο. Το κατάλαβε ο Στάλιν ότι έπρεπε να φθάσει στο Βερολίνο, ελπίζω επιτέλους να το καταλάβει και ο Πούτιν.

Σχολιο.- ΌΧΙ ίσους όρους αγαπητέ Κάρποβιτς, να νικήσετε τώρα στην Ουκρανία και να επιβάλετε εσείς τους όρους σας, όπως τους επέβαλε η Δύση για αιώνες. ΑΡΚΕΤΑ με τους απατεώνες, κλέφτες και γκάνγκστερ της Δύσης, ήρθε ο καιρός η ανθρωπότητα να αναπνεύσει λίγο ελεύθερα.

Σχολιο.- Γενικά πάντως ,  δεν εμπιστεύομαι τους Ρώσους που εκδηλώνουν επιθυμία για γρήγορη ( ίσως και "άρον - άρον" ) λήξη του πολέμου και εξ ίσου γρήγορη προσφυγή σε τραπέζι διαπραγματεύσεων........Άλλωστε , δεν έχουν κάτι να διαπραγματευτούν με τους δυτικούς οι Ρώσοι !!! Δικά τους ήταν και ξαναείναι πλέον αυτά τα εδάφη , δικοί τους άνθρωποι μένουν εκεί ( είτε Ρώσοι είτε άλλων εθνικοτήτων ) , de facto τα απελευθερώνει αυτά τώρα ο Ρώσικος στρατός , χωρίς να έχει καμιά ανάγκη να ζητήσει κανενός την έγκριση........Επίσης , η Ρωσία παρόλο που ο πόλεμος μαίνεται εδώ και 1 χρόνο , καθόλου απομονωμένη δεν είναι σε Αφρική , Ασία και Λατ. Αμερική.........Εμάς μας φαίνεται έτσι διότι ζούμε εδώ και τρώμε στη μάπα κάθε μέρα τη προπαγάνδα τους !!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λόγω του εμπάργκο που επέβαλαν οι ΗΠΑ στη Συρία, των αμερικανικών κι Ευρωπαϊκών κυρώσεων τα διεθνή αεροπλάνα cargos αδυνατούν να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια στο δοκιμαζόμενο από το πολύνεκρο σεισμό συριακό λαό!

06/02/2023

Τα διεθνή αεροπλάνα-cargos δεν δύνανται να προσγειωθούν στα συριακά αεροδρόμια λόγω του δολοφονικού αμερικάνικου εμπάργκο,αμερικανικών και ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά του συριακού λαού και οι χώρες απαιτούν από τις συριακές αερογραμμές να μεταφέρουν την ανθρωπιστική βοήθεια με δικά τους πολιτικά αεροσκάφη !!! Ο μέχρι τώρα επίσημος απολογισμός για Συρία από τα φονικά σημερινά 8αριαα του εγκέλαδου με επίκεντρο το νότο Τουρκίας είναι 711 νεκρoί και πάνω από 1431 τραυματίες στις περιοχές του Χαλεπίου, Λατάκια, Χάμα και Ταρτούς. Μόνο στη Jableh όπου είναι δίπλα από τη ρώσικη αεροπορική βάση της σκοτώθηκαν 150 άτομα. Πηγές της αεροπλοΐας επιβεβαίωσαν ότι μεγάλος αριθμός αεροπορικών εταιρειών cargos απέφυγε να προσγειωθεί στα αεροδρόμια της Συρίας υπό τον φόβο των αμερικανικών και ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Συρίας, τη στιγμή που αρκετές χώρες έχουν ζητήσει από τις συριακές αεροπορικές εταιρείες να μεταφέρουν τόνους βοήθειας με τα πολιτικά αεροπλάνα τους που όμως δεν επαρκούν για τη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων βοήθειας. Ως εκ τούτου, οι συριακές εταιρείες συμφώνησαν να μεταφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερη βοήθεια, η οποία θα φτάσει διαδοχικά, από αύριο, στα αεροδρόμια του Χαλεπίου, της Λατάκια και της Δαμασκού. Τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει από τραυματίες υπάρχει έλλειψη ιαατροφαρμακευτικού υλικού λόγω εμπάργκο δεν υπάρχει ηλεκτρικό..σε μια χώρα με δεκαετή πόλεμο από τους δυτικούς αποικιοκράτες τους σιωναζί και τους ισλαμοφασίστες τους.

Η αδερφή του Σύρου Πρωθυπουργού και 11 παιδιά και εγγόνια της είναι μεταξύ των θυμάτων.

Το Συμβούλιο Εκκλησιών Μέσης Ανατολής ζήτησε την άμεση άρση των κυρώσεων στη Συρία και να επιτραπεί η πρόσβαση σε όλα τα υλικά, καθώς αυτές οι κυρώσεις θα μετατραπούν σε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Σε δήλωση που εξέδωσε μετά από ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βηρυτό για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του σεισμού, το Συμβούλιο κάλεσε τη διεθνή κοινότητα και τη διεθνή οικουμενική οικογένεια να παράσχουν ταχεία και επείγουσα βοήθεια στην περιοχή σε συντονισμό με το Συμβούλιο Μέσης Ανατολής Εκκλησίες, εκκλησίες και επιτροπές της.

όπως είθισται οι σεισμοί αυτοί είναι και μια ευκαιρία άσκησης διπλωματίας. Σ΄εξέλιξη μια πρωτοφανή ισραηλινο-συριακή προσέγγιση αφού ο Νετανιάχου είπε ότι το Ισραήλ έλαβε αιτήματα μέσω διπλωματικής οδού για βοήθεια στη Συρία και ότι θα παρασχεθεί βοήθεια εκεί. Σύμφωνα με δημοσιεύματα εβραϊκών μέσων ενημέρωσης, το αίτημα ήρθε μέσω Ρωσίας αναφέρει το timesofisrael. Η συριακή πλευρά δεν έχει σχολιάσει..

ομαδικοί τάφοι από τον πολύνεκρο σεισμό στη Συρία και ούτε συλλυπητήρια από την πολιτισμένη Ευρώπη…

Ενδεικτική της καταστροφικής κατάστασης στη Συρία αυτή η φωτογραφία. Οικογένειες θυμάτων περιμένουν με πόνο κι αγωνία ένα νέο από τους παγιδευμένους δικούς τους κάτω από τα ερείπια. Χέρια παγωμένα σκάβουν τα ερείπια ελπίζοντας ότι θ΄ακούσουν τους αγαπημένους τους. κι ανάβουν φωτιές για να ζεσταθούν στα ερείπια με θερμοκρασίες κάτω από το 0 για ν΄αντέξουν να ψάχνουν



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. Τρία 8αρια Ρίχτερ γκρεμίζουν τα πάντα. Άνοιξε η γη. Χιλιάδες νεκροί κι αγνοούμενοι. Μεγάλες παράπλευρες απώλειες και στη Συρία.

06/02/2023



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παιδομάζωμα, επιστρατεύοντας ακόμη και 16χρονα παιδιά... "μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό"!

6/2/2023   -    16.55  μ.μ.

Σε λίγο, στην Ουκρανία, ο αντρικός πληθυσμός θ΄αποτελεί το 30%...

Οι Ουκρανικές αρχές έχουν εξαπολύσει ένα κανονικό παιδομάζωμα, επιστρατεύοντας ακόμη και 16χρονα παιδιά.

Επινοήσει δεκάδες τρόπους, για να οδηγήσουν στα μέτωπα, ανεκπαίδευτους πολίτες, που η ζωή τους εκεί διαρκεί, λίγο πάνω από 4 ώρες.

Μπαίνουν στο μετρό, όταν ακούγονται οι σειρήνες και μοιράζουν φύλλα πορείας, σε όσους άνδρες τρέχουν εκεί, για να καλυφθούν.

Σταματούν με την Τροχαία τα αυτοκίνητα και παραδίδουν στους οδηγούς φύλλα πορείας.

Καλούν για παραδόσεις έτοιμων γευμάτων και επιστρατεύουν τους ντελιβεράδες.

Σε μία περίπτωση που είδα, παρακολουθούν τα σαιτ γνωριμιών και όταν κλείνουν το ραντεβού, παραδίδουν στο «έτερον ήμισυ» το κάλεσμα στον στρατό.

Επιστρατεύουν τυφλούς, ανάπηρους, ηλικιωμένους.

Όλα αυτά γίνονται εν μέσω αντιδράσεων και φοβερών αντιστάσεων, των επιστρατευμένων, στις επί τόπου συλλήψεις, ουσιαστικά απαγωγές, σε κοινή θέα.

Επί πλέον, έχουν αποστείλει στις πρεσβείες της Ευρώπης παράκληση να καταγράφονται όλα τα στοιχεία και ο τόπος διαμονής κάθε πρόσφυγας, για να τους επιστρατεύσουν, είτε στα μέτωπα, είτε σε χώρες, όπου θα εκπαιδευτούν στη νέα όπλα της Δύσης.

Και όσο το αίμα ρέει, «μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό», τόσο η Δύση αναβαθμίζει τα όπλα της και τα στέλνει στο μέτωπο.

Το ερώτημα είναι, αν υπάρχουν άνθρωποι να χειριστούν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!» Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ που έχει γίνει στην Δανία...

6/2/2023   -   11.30  π.μ.

Η κατάργηση μιας αργίας, ώστε να χρηματοδοτηθούν οι αυξημένες δαπάνες του αμυντικού τομέα, έβγαλε στον δρόμο χιλιάδες Δανούς την Κυριακή στην Κοπεγχάγη.

Η διαδήλωση οργανώθηκε από τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα τα οποία διαφωνούν με την κατάργηση της Ημέρας της Μεγάλης Προσευχής. Πρόκειται για μια θρησκευτική, χριστιανική γιορτή που καθιερώθηκε το 1686 και εορτάζεται την τέταρτη Παρασκευή μετά το Πάσχα.

Τα συνδικάτα υπολογίζουν ότι τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην κινητοποίηση, κάτι που σημαίνει ότι επρόκειτο για τη μεγαλύτερη διαδήλωση στη Δανία εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία. Η τοπική αστυνομία δεν ανέφερε κάποια δική της εκτίμηση. «Κάτω τα χέρια από τις αργίες μας» και «Όχι στον πόλεμο» έγραφαν τα πλακάτ που κρατούσαν.

Η κατάργηση της αργίας προτάθηκε τον Δεκέμβριο με στόχο να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα για να χρηματοδοτηθούν οι αμυντικές δαπάνες, με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης μεταρρύθμισης, στο πλαίσιο της οποίας η Κοπεγχάγη σκοπεύει να επιτύχει τρία χρόνια νωρίτερα, το 2030 αντί για το 2033, τον στόχο που έχει θέσει το ΝΑΤΟ για τα μέλη του, δηλαδή να φτάσουν οι αμυντικές δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ.

Η κυβέρνηση λέει ότι το μεγαλύτερο μέρος των 4,5 δισεκ. κορωνών (περίπου 650 εκατ. ευρώ) που θα χρειαστούν για να υλοποιηθεί αυτός ο στόχος μπορεί να καλυφθεί από τα υψηλότερα φορολογικά έσοδα που θα προκύψουν από την κατάργηση της αργίας.