Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Τριτη 7 Φεβρουαριου 2023


Άρση των κυρώσεων στην Συρία τώρα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν σε επίσκεψη εργασίας στην Κούβα

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

O Πρόεδρος Ντίας Κανέλ υποδέχτηκε τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών

5 Φεβρουαρίου  2023

Είναι χαρά και τιμή που τον υποδέχομαι στην πρώτη του επίσκεψη στην Κούβα, δήλωσε σήμερα ο πρώτος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ Μπερμούδες , υποδεχόμενος στο Παλάτι. της Επανάστασης στον Υπουργό Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, ο οποίος ξεκίνησε επίσκεψη εργασίας στην Κούβα.

Στον διάλογο, που χαρακτηρίστηκε από εγκαρδιότητα, ο Αρχηγός του Kουβανικού Κράτους επεσήμανε τις καλές σχέσεις φιλίας και σεβασμού που διατηρούν οι δύο χώρες για περισσότερα από 40 χρόνια, σε ένα πλαίσιο που μοιράζονται επίσης το γεγονός ότι είναι οι χώρες με τις περισσότερες κυρώσεις στον κόσμο.

«Είμαστε ανεξάρτητα, κυρίαρχα έθνη, που δεν αποδεχόμαστε τις επιβολές της αυτοκρατορίας, διαβεβαίωσε ο αξιωματούχος τον υπουργό Εξωτερικών, η επίσκεψη του οποίου, είπε ο Κουβανός πρόεδρος, μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τις διμερείς σχέσεις, κάτι που είναι η πολιτική βούληση της κυβέρνησής μας.

Ο Πρόεδρος Ντίας Κανέλ ευχαρίστησε επίσης την κυβέρνηση του Ιράν για την υποστήριξή της στον αγώνα της Κούβας ενάντια στον άδικο οικονομικό, εμπορικό και χρηματοοικονομικό αποκλεισμό που επιβάλλει η αμερικανική κυβέρνηση στην Κούβα.

Στη συνέχεια μετέφερε έναν θερμό χαιρετισμό δικό του και επίσης εκ μέρους του Αρχηγού του Στρατού Ραούλ Κάστρο Ρουζ, στον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, και στον Ιρανό Πρόεδρο Εμπραήμ Ραισί.

«Για άλλη μια φορά, εσάς και την αντιπροσωπεία σας, καθώς και τους άλλους εκπροσώπους της κυβέρνησής σας που μας επισκέφτηκαν, σας καλωσορίζω ι στην Κούβα», τόνισε ο Πρόεδρος Ντίας Κανέλ , ο οποίος συνοδευόταν από το μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Υπουργό Εξωτερικών Σχέσεων, Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια , και άλλους αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών.

Για ευγνωμοσύνη και φιλία μίλησε ο Υπουργός Εξωτερικών της περσικής χώρας, με μεγάλη χαρά που έγινε δεκτός από τον πρόεδρο κατά την επίσκεψή του στην Κούβα.

Σας μεταφέρω τους εγκάρδιους χαιρετισμούς από τον πρόεδρό μου και τις ανώτατες αρχές της χώρας μου σε εσάς και τον Αρχηγό του Στρατού, ανέφερε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος υπογράμμισε την έμφαση που δόθηκε από τον Ανώτατο Ηγέτη Αλί Χαμενεΐ και τον Πρόεδρο  Εμπραίμ Ραισί  σημασία των σχέσεων με την Κούβα.

Ο Χουσείν Αμίρ Αμπντογιαχιάν, η αντιπροσωπεία του οποίου αποτελείται από μέλη του Υπουργείου Εξωτερικών και της Ισλαμικής Συμβουλευτικής Συνέλευσης του Ιράν, επεσήμανε τις ιστορικές και βαθιές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο εθνών και σχολίασε τους στενούς δεσμούς μεταξύ των δύο υπουργείων Εξωτερικών.

«Πάντα βλέπαμε την Κούβα ως φίλο, αδερφό και στρατηγικό σύμμαχο και είμαστε εδώ για να υπογραμμίσουμε αυτή τη φιλία, ανέφερε.

Και οι δύο χώρες «αντισταθήκαμε και επιμείναμε στις επαναστατικές μας θέσεις», υπενθύμισε ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος τέλος υποστήριξε ότι «το Ιράν δεν έχει περιορισμούς στην ανάπτυξη των σχέσεων και την ισχυρή συνεργασία του με την αδελφή χώρα της Κούβας».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έβαλαν τον κόσμο να πάρει αλυσίδες  και μετά απαγόρευσαν την κυκλοφορία  σε όσους δρόμους θα έπρεπε να τις φορέσουν



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλό κουράγιο στον ήρωα συριακό λαό

Ο ελληνικός λαός στέκεται δίπλα σας ενάντια στις αποφάσεις του Ευρω Ράιχ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αδερφέ πόσο έχουνε οι αλυσίδες ;

-150 ευρώ

-Άστο, θα φάω το πρόστιμο που είναι 80 ευρώ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πλακώσανε τα κοπάδια των κρετίνων και αδειάσανε τα supermarket. 

Τρέχανε σαν τους αρουραίους να καβατζάρουν "προμήθειες" για τον Αρμαγεδδώνα... 

"Θα πεθανουν όλοι" πάλι. 

Αφού το είπε η τηλεόραση! 

Δεν άφησαν μπριζόλα για μπριζόλα, μαϊντανό για μαϊντανό, μπατονέττα για μπατονέττα. 

Αφάνησαν τις πατάτες. Ιδίως τα χαρτιά υγείας τα ρήμαξαν. Δέκα δέκα τα κουβαλούσαν τα πακέτα. Τι ψυχαναλυτικά ενδιαφέρον κόλλημα κι αυτό με τα κωλόχαρτα... 

Λες και θα κλειστούν σε πυρηνικά καταφύγια και θα χέζουν μέχρι θανάτου. Φυσικά με τα φίμωτρα στις μουσούδες τους, διότι "θα πεθάνουν όλοι" και από την επόμενη μετάλλαξη κάποιου ιού - θα 'ναι το Κράκεν, ο Όρθρος, ο Κθούλου, ο Νυαρλαθοτέπ, ο Γκοντζίλα, θα σας γελάσω. 

Εντωμεταξύ είναι βέβαιο ότι τις επόμενες μέρες θα κάνει απλώς λίγο κρύο. Τσεκαρισμένο. Όταν κάτι είναι "είδηση" στους υπονόμους των ΜΜΕ μπορείς να είσαι βέβαιος ότι ΔΕΝ ισχύει. Συλλογικό ανακλαστικό μαζικής αποβλάκωσης, πρόσφορο έδαφος κάθε χούντας. 

Τα κοπάδια αυτά έχουν εισέλθει στο στάδιο της παρανοϊκής ψύχωσης: ερμηνεύουν διαχρονικά τη μυθοπλασία ως πραγματικότητα. 

Μπερδεύουν το φαντασιακό με το πραγματικό, ιδίως όταν το φαντασιακό είναι κατευθυνόμενο. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το να στέλνει η Πολιτική Προστασία μέσω του 112 μήνυμα να μένουμε μέσα στην πανδημία, στις πλημμύρες και στον χιονιά, και να τρέχουμε πανικόβλητοι στην πυρκαγιά, δεν συνιστά ούτε πολιτική προστασία, ούτε κρατική ευθύνη, ούτε συλλογική φροντίδα για το κοινό καλό. 

Πρόκειται για την πλήρη παραδοχή ότι το ιδιωτικοποιημένο νεοφιλελεύθερο κράτος έχει αποσυρθεί από την υποχρέωσή του να διασφαλίζει τα κοινά αγαθά, την ανθρώπινη ζωή, τη στέγη, την εργασία, την περιουσία των πολιτών του, και περιορίζει το ρόλο του στο να χρηματοδοτεί από τον κρατικό προϋπολογισμό το ιδιωτικό κεφάλαιο.

Πρόκειται επίσης για την περίτρανη απόδειξη ότι η ιδιωτικοποίηση δρόμων, συγκοινωνιών και κρατικών λειτουργιών που τάχα θα έφερνε καλύτερη ποιότητα και αποτελεσματικότητα, φέρνει συστηματική και μόνιμη ταλαιπωρία, καθώς οι ιδιώτες για να περιορίσουν το κόστος και τα λειτουργικά έξοδα, δεν ανταποκρίνονται ούτε καν στα απαραίτητα. Το κράτος φυσικά, αντί να ελέγξει και να τιμωρήσει, τους καλύπτει και τους αποζημιώνει. 

Αυτό το κράτος, το ιδιωτικοποιημένο, το φιλικό στους επιχειρηματίες και εχθρικό στους πολίτες, το ανίκανο να κρατήσει ανοιχτούς τους πιο κεντρικούς δρόμους στην πρώτη χιονόπτωση, το συνειδητά ανήμπορο να ανταποκριθεί στην απαίτηση για παιδεία, για υγεία, για κοινωνικά αγαθά, δεν το θέλουμε. Από όποιον κι αν υπηρετείται, είτε λέγεται Τσίπρας, είτε Μητσοτάκης, είτε Ανδρουλάκης, είτε ΣΥΡΙΖΑ, είτε ΝΔ, είτε ΠΑΣΟΚ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο συριακό λαό! Η σκέψη μας και η καρδιά μας βρίσκονται κοντά τους!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Οδηγός νταλίκας εγκλωβισμένος στην Αταλάντη: «Πολωνοί, Ρουμάνοι, Βούλγαροι έχουμε περάσει τόσες χώρες κ πουθενά δεν έχει συμβεί αυτό που συμβαίνει εδώ.Πέστε μου μία χώρα που να συμβαίνει κάτι τέτοιο»

-Χασαπόπουλος στο MEGA: «κύριε Μιχάλη είσαστε εκνευρισμένος,δεν μπορούμε να συζητήσουμε»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όσο καθυστερεί η ημερομηνία των εκλογών, μια κατηγορία «εκλεκτών» βιομηχάνων της ενέργειας ηλεκτρισμού μέσα από όλο αυτό, συνεχίζει να επιβιώνει πλουσιοπάροχα, παρότι την χώρα την έχουν γονατίσει όσο ποτέ άλλοτε. Αυτά συμβαίνουν σήμερα και ας πουλάνε τρέλα σε ασυναγώνιστες τιμές και ποσότητες...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντί για “κάλπικη αλληλεγγύη” και “υποκριτική συμπάθεια”, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ κατά της Συρίας ΤΩΡΑ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ζωή κ ο θάνατος στα ερείπια ενός κτιρίου στην Συρία.

Γυναίκα γεννά το παιδί της κάτω από τα χαλάσματα και μετά η ίδια πεθαίνει....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η τραγική κατάσταση την οποία βιώνουν οι φοιτήτριες και οι φοιτητές στην Αθήνα ζώντας στις πανεπιστημιακές εστίες χωρίς θέρμανση.

Οι αλυσίδες είναι υποχρεωτικές, η θέρμανση όχι.

Τέτοια κατάντια στη χώρα δεν έχουμε ξαναδεί...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα οι ΟυκροΝαζί κάνουν χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων... Αυτών των όπλων που αναζητούσαν στον Άσαντ οι Νατοϊκοί... και κανένας δεν μιλάει...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ε.Ε. κι η αποικία Ελλάδα και με τον Μητσοτάκη... ανανέωσαν το παράνομο φονικό εμπάργκο στη Συρία...

Έκτακτη σύνοδος του Ευρω Συμβουλίου, 30-31 Μαΐου 2022

Συμβούλιο της Ευρω Ένωσης

Συρία: Το Συμβούλιο παρατείνει τις κυρώσεις κατά του καθεστώτος για ένα ακόμη έτος

Το Συμβούλιο παρέτεινε τα περιοριστικά μέτρα της ΕΕ κατά του συριακού λαού για ένα ακόμη έτος, έως την 1η Ιουνίου 2023

Δεν μας εκπλήσσει πλέον η απόφαση του 4ου Ράιχ ν' ανανεώσει το εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη Συρία.

Μια πράξη που επιβεβαιώνει την πλήρη υποταγή και εξευτελιστική εξάρτηση της λεγόμενης Ευρω Ένωσης από την αμερικανική πολιτική, όπως ακριβώς συμβαίνει με την στήριξη του Ναζιστικού ουκρανικού καθεστώτος.

Η απόφαση ανανέωσης των κυρώσεων επιβεβαιώνει τον ενεργό ρόλο της Ευρω Ένωσης στον πόλεμο στη Συρία, την πλήρη υποστήριξή της σε τρομοκρατικές ισκαμοφασιστικές οργανώσεις και τα χέρια της είναι βαμμένα με το αίμα των Σύρων που έπεσαν για την Ελευθερία κι Ανεξαρτησία της Πατρίδας.

"Έγκλημα πολέμου" κι "εγκληματίες πολέμου", που θα πρέπει να δικαστούν οι πρωθυπουργοί κι οι υπουργοί των Εξωτερικών της Ε.Ε.

Η πρώτη προσθήκη (πρωτόκολλο) του 1977, στις Συμβάσεις της Γενεύης (1949), απαγορεύει σε περίοδο πολέμου, κάθε απόφαση που έχει ως συνέπεια ελλείψεις αναγκαίων αγαθών σε πολίτες.

Το άρθρο 33, της 4ης Συνθήκης της Γενεύης, απαγορεύει "συλλογικές τιμωρίες"...

Ο ΟΗΕ δεν έχει λάβει ΠΟΤΕ απόφαση κυρώσεων εναντίον της Συρίας κι αναγνωρίζει τη νόμιμη και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του προέδρου Άσαντ.

Ο υπόνομος της Ε.Ε. μόνο ναυτία μπορεί να προκαλεί. Ο πανικός της ήττας των νεοαποικοκρατών στην Ελεύθερη κι Αδούλωτη Συρία, μόνο γελοίες αποφάσεις μπορεί να παράξει.

Για να μην μιλήσουμε σχετικά με τη δουλική πολιτική ΟΛΩΝ των ελληνόφωνων δουλικών κυβερνήσεων, πρωθυπουργών και υπουργών των Εξωτερικών που έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα αθώων:

Η ντροπή να 'σαι Έλληνας! 

 Η Τουρκία είναι ΝΑΤΟ, είμαστε όλοι ΝΑΤΟ! Κι η Ε.Ε. κυρώσεις στη Συρία με υπογραφή Δένδια!

Σχολιο.- Δυστυχώς... φαντάζει αστείο "αίτημα" να ζητάμε να αρθούν οι κυρώσεις κατά της Συρίας και να ανοίξει η Συριακή πρεσβεία στην Αθήνα όταν το εγχώριο πολιτικό προσωπικό έχει υπαλληλική σχέση με τις ΗΠΑ! Και μάλιστα, είναι χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι των ΗΠΑ...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δολοφονήθηκε ένας ακόμα κοινωνικός ηγέτης στην Κολομβία

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Ο πρόεδρος της Κοινοτικής Συνέλευσης της Σοκουάβο Νόρτε (Junta de Acción Comunal de Socuavo Norte) στο δήμο Τιμπού, στο Σανταντέρ της Κολομβίας, Χοσέ Αντόνιο Σαντιάγο Πέρες, δολοφονήθηκε αυτό το Σάββατο, εν μέσω του κύματος βίας κατά κοινωνικών ηγετών.

Ο Σαντιάγο Πέρες ήταν επίσης αντιπρόσωπος της ομοσπονδίας των διοικητικών συμβουλίων του νομού Νόρτε ντε Σανταντέρ και μόλις είχε έρθει από μια συνάντηση με την κοινότητά του, όταν ανακόπηκε από ένοπλα άτομα που τον σκότωσαν στο χωριό Λα Σερένα, 5 λεπτά από την πόλη Τιμπού, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Telesur.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια από τις πιο προκλητικές προστυχιές σε βάρος των Σύρων που πλήγηκαν από το σεισμό και βρίσκονται σε συριακό έδαφος.

Καμιά βοήθεια δεν στέλνεται από τη Δύση, που έχει επιβάλλει εδώ και μια δεκαετία εμπάργκο σε βάρος της Συρίας.

Ο βρόμικος δυτικός κόσμος κάνει ό,τι μπορεί για να μη μας αφήσει να ξεχάσουμε τις αποικιοκρατικές του παραδόσεις. Όπως και το ότι υπήρξε το λίκνο του ναζισμού.

Μα, εμπάργκο στους σεισμόπληκτους, ρε αληταράδες;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρε, λες να ΄χε δίκιο, τελικά, ο Εθνάρχης της Ζυρίχης και του Λονδίνου, όταν έλεγε πως "η Κύπρος κείται μακράν";

Δεν εξηγείται αλλιώς όλη αυτή η αδιαφορία των Ελλαδιτών για τις κυπριακές προεδρικές εκλογές, που είναι ολοφάνερη κι εδώ μέσα στο facebook. 

Θα μου πει κάποιος, σιγά τις εκλογές και το επίδικο, μιας και λίγο-πολύ οι βασικοί υποψήφιοι σε ανάλογη κατεύθυνση κινούνται. Εκτός από τον δεξιό υποψήφιο του ΔΗΣΥ, δεξιός και μέχρι πρόσφατα στέλεχος του ΔΗΣΥ είναι και ο υποψήφιος των πάλαι ποτέ "μακαριακών" του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, ενώ ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ είναι... κεντροδεξιός και είχε συμμετάσχει σε συνομιλίες παράδοσης της Κύπρου στους Τούρκους απεσταλμένος του δεξιού μπέκρα προέδρου Αναστασιάδη! 

Μόνο που η αδιαφορία δεν έχει να κάνει μ' αυτή τη θλιβερή πραγματικότητα. Για τον απλούστατο λόγο ότι οι αδιάφοροι δεν τη γνωρίζουν καν. Απλώς, αδιαφορούν. Θέλοντας, από την άλλη, να εμφανίζονται και ως γνώστες της συνολικότερης κατάστασης στη γύρω περιοχή. 

Νομίζοντας πως επειδή οι ίδιοι δεν νοιάζονται για το τι συμβαίνει στην Κύπρο, οι εξελίξεις εκεί παύουν να επηρεάζουν άμεσα και το τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Ανυποψίαστοι για το πόσο απολίτικοι είναι, τελικά!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Αλληλεγγύη", στέλνουν τα γελοία παρτάλια, χωρίς να λένε κουβέντα για τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η πατρίδα τους το ΝΑΤΟ.


Μήνυμα του Συριακού λαού προς τη Διεθνή Κοινότητα, για άρση των κυρώσεων στη Συρία:

"Τα τελευταία 12 χρόνια, ο συριακός λαός ζει κάτω από το βάρος των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και πολλές δυτικές χώρες, με μόνο μία ώρα ηλεκτρικό ρεύμα την ημέρα, χωρίς καύσιμα, χωρίς αέριο, χωρίς φάρμακα και ιατρική βοήθεια διαθέσιμη..

Χθες μας έπληξε ένας σεισμός 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και βγήκαμε όλοι στους δρόμους στις 4:00 π.μ., ενώ έβρεχε πολύ σε μια θυελλώδη νύχτα, κάποιοι κοιμήθηκαν στους δρόμους και ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΑΝΑΤΟΙ καταγράφηκαν μέχρι τώρα..

Σήμερα αναμένουμε από τη Διεθνή Κοινότητα να άρει τις κυρώσεις της στον αθώο συριακό λαό και να τον σώσει από την ατελείωτη αδικία και τα βάσανα.

Χρειαζόμαστε οχήματα και εξοπλισμό αποκομιδής μπάζων, πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα.

Δεν είμαστε βάρβαρος λαός, είμαστε από μια πολιτισμένη χώρα που έχει δώσει πολλά στην ανθρωπότητα, αλλά οι κυρώσεις σας, που έρχονται σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο και τις αρχές του ανθρωπισμού, έχουν σταματήσει τον τροχό της ανάπτυξης.

Οι κυρώσεις σας μας εμποδίζουν να ανοικοδομήσουμε τη χώρα μας μετά τον πόλεμο. Τιμωρείτε τους ανθρώπους και τους αναγκάζετε να μεταναστεύσουν".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πλάνα από ιστοσελίδες παρακολούθησης αεροσκαφών, που δείχνουν ότι ο εναέριος χώρος της Συρίας είναι άδειος από αεροπλάνα βοήθειας, παρά την έκθεση της χώρας σε σεισμό που έχει σκοτώσει περισσότερους από 1.000 ανθρώπους μέχρι στιγμής, ενώ ο τουρκικός εναέριος χώρος είναι γεμάτος αεροπλάνα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Αρρώστε τις καταραμένες κυρώσεις σας για να ανοίξουμε τα αεροδρόμια μας για να λάβουμε διεθνή βοήθεια..!

Μόνο στο Χαλέπι έχουν καταστραφεί περισσότερα από 50 κτίρια με αποτέλεσμα περισσότερους από 1.160 θανάτους μέχρι στιγμής και χιλιάδες τραυματισμούς. Χιλιάδες οικογένειες είναι τώρα χωρίς καταφύγιο!

Τι είδους σατανικές κυβερνήσεις θέτουν οικονομικές & ταξιδιωτικές κυρώσεις στα έθνη που καταστράφηκαν από σεισμό..?!

#lift_sanctions_against_Syria

Οι πατέρες του Shehabi"



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βομβαρδίζουν οι Ουκρανοί με τα απ' τον πρώτο παγκόσμιο απαγορευμένα χημικά όπλα που τους προμήθευσε οι ΗΠΑ...που τα διατηρούν ενώ βομβάρδισαν ΙΡΑΚ με πρόφαση εκτός των πυρηνικών και τα χημικά που δεν βρέθηκαν ποτέ.. αντίθετα μ' αυτούς που γράφοντας την παγκόσμια κοινότητα στα γκιόλια τους τα παράγουν και διατηρούν.Εσείς...απλά ...ΝΑΤΟϊκή αριστερά και στήριξη. Κι οι υπόλοιποι...ίσες αποστάσεις...Θυμίζω..από 2014 βόμβες εναντίον του Ντονμπάς με 14.000 νεκρούς.Ποιός προκάλεσε τον πόλεμο;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κύπρος,Παλαιστίνη,Συρία,Σερβία,Υεμένη Αίγυπτος,Λιβύη κλπ...είναι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις.Μακρυά.Ο νοών νοήτω...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν έχω λόγια!

Ο εγκέφαλός μου γέμισε αίμα ανίσχυρης οργής, αγανάκτησης, απελπισίας και θλίψης.

Το ΟυκροΡάιχ, έχει περάσει πλέον, στο στάδιο του μαζικού εγκλήματος!

Χρησιμοποίησε χημικά όπλα, κατά των Ρώσων στρατιωτών.

Οι τρομερές λήψεις, από τους ίδιους τους Ουκρανούς, δείχνουν πώς οι μαχητές των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας προσπαθούν να κρυφτούν στο νερό, από το ουκρανικό ντρόν, αλλά μάταια.

Μετά την ρίψη των πυρομαχικών, αρχίζουν οι σπασμοί και μετά ο θάνατος.

Ένας φοβερός θάνατος.

Γι΄αυτά τα χημικά όπλα, η "πολιτισμένη", "δημοκρατική" Δύση, έκανε τους πολέμους της στο Ιράκ και στην Συρία, εξοντώνοντας εκατομμύρια ανθρώπους και επέβαλλε απάνθρωπες οικονομικές κυρώσεις στους λαούς τους.

Αυτά τα χημικά όπλα έχουν απαγορευτεί, από το τέλος του Α΄ΠΠ και η μόνη χώρα, που τα διατηρεί ακόμη είναι οι ΗΠΑ, βρίσκοντας διαρκώς προφάσεις, για να αναβάλλει την καταστροφή τους.

Περιμένω τις κυρώσεις τους και στην Ουκρανία!

Από τον Πούτιν περιμένω να την ισοπεδώσει!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα κορίτσι από τη Συρία προστατεύει το κεφάλι του μικρού της αδερφού κάτω από τα ερείπια του σπιτιού τους, που ισοπεδώθηκε από τον καταστροφικό σεισμό χθες στη βόρεια Συρία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έγινε και στη Συρία σεισμός

7/2/2023

Οι Σύροι σεισμοπαθείς είναι, για τους μακελλάρηδες των λαών, παιδιά ενός κατώτερου Θεού…

Αρχίζουμε το άρθρο μας με την έκκληση που απηύθυνε η κυβέρνηση της Συρίας μετά τους φοβερούς σεισμούς, που την έπληξαν μαζί με την Τουρκία:

Τα τελευταία 12 χρόνια, ο συριακός λαός ζει κάτω από το βάρος των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και πολλές δυτικές χώρες,  με μόνο μία ώρα ηλεκτρική τροφοδοσία την ημέρα, χωρίς καύσιμα, χωρίς φυσικό αέριο, χωρίς φάρμακα και χωρίς ιατρική βοήθεια στα φαρμακεία. Χτες χτυπηθήκαμε από ένα σεισμό 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και βγήκαμε όλοι στους δρόμους στις 4 το πρωί, ενώ έβρεχε καταρρακτωδώς σε μια θυελλώδη νύχτα, κάποιοι άνθρωποι  κοιμήθηκαν στους δρόμους και χιλιάδες θάνατοι έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής.

Σήμερα περιμένουμε από τη διεθνή κοινότητα να άρει τις κυρώσεις της σε βάρος του αθώου συριακού λαού και να τον σώσει από την ατελείωτη αδικία και τον πόνο. Χρειαζόμαστε οχήματα και εξοπλισμό απομάκρυνσης ερειπίων, πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα.

Δεν είμαστε βάρβαρος λαός, είμαστε από μια πολιτισμένη χώρα, που έχει δώσει πολλά στην ανθρωπότητα, αλλά οι κυρώσεις σας, που αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο και τις αρχές της ανθρωπιάς, σταμάτησαν τον τροχό της ανάπτυξης. Οι κυρώσεις σας μας εμποδίζουν να ανοικοδομήσουμε τη χώρα μας μετά τον πόλεμο. Τιμωρείτε τους ανθρώπους και τους αναγκάζετε να μεταναστεύουν.

Ελπίζουμε ότι η κυρία Σακελλαροπούλου, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Δένδιας διατηρούν κάποια ανθρωπιά και αξιοπρέπεια και θα διατάξουν, έστω και με καθυστέρηση, να σταλεί στη Συρία η ίδια ανθρωπιστική βοήθεια που εστάλη στην Τουρκία. Ελπίζουμε ότι ακόμα κι αν δεν το κάνουν, τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα βρουν τον τρόπο να το ζητήσουν και να τους πιέσουν αποτελεσματικά να το πράξουν.

Δύση και Ελλάδα σπεύδουν να βοηθήσουν την Τουρκία, αδιαφορούν όμως για τη Συρία

Ολόκληρη η «συλλογική Δύση», μαζί με την υπόλοιπη ανθρωπότητα και την Ελλάδα έσπευσε να προσφέρει αμέσως βοήθεια στον δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό. Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα μίλησε στο τηλέφωνο με τον πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η βοήθεια δεν είναι πάντα χωρίς υστεροβουλία, πίσω της κρύβεται συνήθως και η διάθεση να μην «χάσουν» την Τουρκία. Όσο για τον κ. Μητσοτάκη και τους άλλους εγχώριους πολιτικούς, τα έχουν κάνει τόσο χάλια στην εξωτερική τους πολιτική, αν υποθέσουμε ότι υπάρχει κάτι τέτοιο, που ελπίζουν τουλάχιστο να μειώσουν κάπως την ένταση και τους κινδύνους στα ελληνοτουρκικά.

Όμως δεν έχει πληγεί μόνο η Τουρκία από τους σεισμούς. Και η Συρία έχει επίσης πληγεί, τόσο περιοχές που ελέγχονται από τη συριακή κυβέρνηση, όσο και ελεγχόμενες από τους ισλαμοφασίστες, που υποστηρίζει η Δύση και η Τουρκία.

Εδώ οι σεισμοί πλήττουν μάλιστα μια χώρα ήδη εν πολλοίς κατεστραμμένη από τις αδίστακτες, εγκληματικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, του Ισραήλ και των συμμάχων τους στην περιοχή. Οι επεμβάσεις αυτές εκδηλώθηκαν με την παροχή βαρέος οπλισμού στους ισλαμοφασίστες μισθοφόρους, με τη δημιουργία από τις δυτικές, τουρκικές και ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες του ISIS (Ισλαμοφασιστικό Κράτος), με τους διαρκείς ισραηλινούς, αλλά κατά καιρούς και αμερικανικούς βομβαρδισμούς, με τις άγριες κυρώσεις, με τις τουρκικές στρατιωτικές επεμβάσεις, αλλά και με τη ληστεία του συριακού πετρελαίου από τον αμερικανικό στρατό που βρίσκεται στη χώρα.

Αυτή την ήδη κατεστραμμένη χώρα ήρθαν να πλήξουν οι σεισμοί της Δευτέρας μαζί με την Τουρκία.

Μόνο που οι κάτοικοι της Συρίας δεν φαίνεται να αξίζουν τη συμπαράσταση της αυτοαπακαλούμενης «πολιτισμένης», «δημοκρατικής» και «ανθρωπιστικής» Δύσης, που έχει μάλιστα το θράσος να ονομάζει τον εαυτό της «ελεύθερο κόσμο». Ενώ τα δυτικά κράτη κινητοποιήθηκαν άμεσα για να προσφέρουν βοήθεια στους σεισμοπαθείς της Τουρκίας απέφυγαν να το κάνουν για τους σεισμοπαθείς της Συρίας, παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις της συριακής κυβέρνησης. Οι Σύροι σεισμοπαθείς είναι, για τους μακελλάρηδες των λαών, παιδιά ενός κατώτερου Θεού…

Κανένα δυτικό κράτος δεν έσπευσε να προσφέρει βοήθεια στη Συρία και τα περισσότερα αγνόησαν απλώς τους σεισμούς σε αυτή τη χώρα. Οι ΗΠΑ μόνο και η Ε.Ε. έκαναν μια αόριστη αναφορά λέγοντας ότι η όποια βοήθεια θα δοθεί μέσω των μη κυβερνητικών οργανώσεων που δρουν στη Συρία. Μόνο που αυτές δρουν μόνο στις περιοχές, που ελέγχονται από τους αντικυβερνητικούς αντάρτες και συνδέονται με αυτούς.

Βοήθεια προς τη Συρία έσπευσαν μέχρι τώρα να στείλουν η Ρωσία, η Ινδία, το Ιράν, το Ιράκ, τα Εμιράτα κ.ά..

Συρία, ένας παραδοσιακός φίλος της Ελλάδας

Σημειωτέον ότι η Συρία και ειδικά το καθεστώς Άσαντ που την κυβερνά ήταν επί δεκαετίες είναι παραδοσιακοί φίλοι και σύμμαχοι της Ελλάδας και της Κύπρου. Ως υπουργός Άμυνας μάλιστα ο Γεράσιμος Αρσένης είχε κλείσει μια καταρχήν συμφωνία μεταστάθμευσης των ελληνικών μαχητικών ώστε να μπορούν να επιχειρούν πάνω από την Κύπρο, έστω και αν τελικά δεν εφαρμόστηκε.

Η Σακελλαροπούλου και ο Μητσοτάκης τηλεφώνησαν (καλώς) στον Ερντογάν που είναι επικεφαλής ενός εχθρικού κράτους. Κανείς όμως δεν σκέφτηκε να τηλεφωνήσει στον πρόεδρο της φίλης Συρίας. Με την φίλη Συρία που οι εξωνημένες ελληνικές κυβερνήσεις έχουν διακόψει διπλωματικές σχέσεις εδώ και μια δεκαετία, και είναι το μόνο προτεκτοράτο στην Ευρώπη που το έχει κάνει αυτό. Αναζητείται (και δεν ανευρίσκεται) φιλότιμο, αναζητείται και αξιοπρέπεια.

Φυσικά αυτές οι αθλιότητες καταγράφονται διεθνώς και θα έρθει μια μέρα που θα πληρωθούν πολύ ακριβά. Δυστυχώς όμως όχι από τους υπεύθυνους, αλλά από τον ελληνικό λαό. Να πώς περιγράφει την κατάσταση ένα αραβικό σάιτ, το almayadeen.net:

«Ο ιστορικός αντίπαλος της Τουρκίας και μια χώρα που μοιράζεται με τη Συρία μια μακρά ιστορία πολιτιστικών και κοινωνικών σχέσεων είπε ότι θα στείλει 21 διασώστες να βοηθήσουν την Τουρκία, δύο σκυλιά και ένα ειδικό όχημα, μαζί με πέντε γιατρούς, ένα δομικό μηχανικό και ειδικούς στον σεισμικό σχεδιασμό. Η Αθήνα δεν ανέφερε τη Συρία».

Η κατάσταση της Συρίας προτού πληγεί από τους σεισμούς

H Συρία έχει πέσει θύμα άγριου οικονομικού πολέμου (κυρώσεων). Στα μέσα Ιανουαρίου, όχι για πρώτη φορά, η αμερικανική κυβέρνηση επέβαλε απαγόρευση πώλησης ιατρικών μηχανημάτων για νοσοκομεία.

Να σημειώσουμε ότι μία εβδομάδα προτού πλήξουν τη Συρία οι σεισμοί το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) του ΟΗΕ προειδοποιούσε ότι η πείνα έχει φτάσει σε ιστορικά ρεκόρ, μετά από μια δεκαετία εμφυλίου, δυτικών επεμβάσεων, βομβαρδισμών και κυρώσεων, και απειλεί τώρα το 70% του πληθυσμού. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το 90% των 18 εκατομμυρίων κατοίκων της Συρίας ζούνε σε φτώχεια, λόγω των οικονομικών επιπτώσεων του πολέμου, της ξηρασίας που προκαλεί η κλιματική αλλαγή, μιας επιδημίας χολέρας, του κορονοϊού και της οικονομικής κατάρρευσης του Λιβάνου. Σημαντικότατη είναι βέβαια και η συμβολή των δυτικών εγκληματικών κυρώσεων, αλλά δεν μπορεί να το πει αυτό ο αποικιοκρατικός ξεφτιλοΟΗΕ.

Απελπισμένοι οι ιθύνοντες του διεθνούς οργανισμού προειδοποιούν ότι είναι αναπόφευκτο ένα νέο προσφυγικό κύμα κάτω από παρόμοιες συνθήκες, μπας και συγκινήσουν έτσι τους δυτικούς «ανθρωπιστές», αλλά στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Σιγά μη δώσουνε βοήθεια στη Συρία τα δυτικά ιμπεριαλιστικά κράτη που την καταστρέφουν συστηματικά εδώ και πάνω από μία δεκαετία. (Ορισμένοι ενοχλούνται από τη χρήση αυτής της ορολογίας, όπως η λέξη ιμπεριαλισμός. Πρέπει όμως να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Όταν η ανθρωπότητα πλησιάζει στο σημείο της καταστροφής της, μου φαίνεται ανεπίτρεπτη πολυτέλεια να μη λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, από φόβο μπας και ταράξουμε τον ψυχισμό των μεσαίων τάξεων και των συνήθως ημιμαθών πνευματικών εκπροσώπων τους.)

Μόλις στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη η συριακή κυβέρνηση αναγκάστηκε να εισαγάγει τετραήμερη εβδομάδα εργασίας στους κρατικούς οργανισμούς και τα πανεπιστήμια προκειμένου να εξοικονομήσει καύσιμα, με δεδομένες τις ελλείψεις λόγω των κυρώσεων και της λεηλασίας των συριακών αποθεμάτων από τα αμερικανικά στρατεύματα, που βρίσκονται παρανόμως στη χώρα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



7/2/2023   -   15.00  μ.μ.

- Τα ρωσικά στρατεύματα κινούνται προς το Σέβερσκ από τρεις πλευρές: οι μονάδες της Στρατιωτικής Διοίκησης Δύσης από τα ανατολικά (οικισμός Μπελογκόροφκα) και νοτιοανατολικά (Σπόρνογε, Ζολοταριόφκα) και οι μονάδες των Wagner από τα νότια (Ραζντόλοφκα και Βεσιόλογε).

- Ανάλογη κίνηση παρατηρείται και προς την κατεύθυνση του Κράσνι Λιμάν. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στρατιωτικών ανταποκριτών και αναλυτών, το μέτωπο μετατοπίστηκε κατά αρκετά χιλιόμετρα προς τα δυτικά. Σε περίπτωση περαιτέρω επιτυχίας στις δύο αυτές πόλεις, το μέτωπο θα μετατοπιστεί ακόμη δυτικότερα, προς την πλευρά των Σλαβιάνσκ και Κραματόρσκ.

- Ο επικεφαλής της ΛΔ Ντονιέτσκ Ντενίς Πουσίλιν δήλωσε σήμερα το πρωί, ότι οι μονάδες εφόδου της Ομάδας Wagner σημειώνουν πρόοδο προς την κατεύθυνση του Σέβερσκ, κάνοντας λόγο για μάχες στις περιοχές Βασιουκόφκα, Φιόντοροφκα και Ραζντόλοφκα.

- Μονάδες των Wagner έθεσαν υπό έλεγχο δύο σημεία στον αυτοκινητόδρομο Αρτιόμοφσκ – Σλαβιάνσκ, ενώ ελέγχουν πλήρως τον αυτοκινητόδρομο Αρτιόμοφσκ – Κονσταντίνοφκα. Επί του πρακτέου, ο κλοιός γύρω από τις μονάδες των VSU εντός του Αρτιόμοφσκ γίνεται πλέον όχι απλώς σφιχτός, αλλά ανυπόφορος.

- Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί δεν είναι εκπαιδευμένοι να επισκευάζουν τη στρατιωτική τεχνολογία που τους παραδίδεται από τις χώρες της Δύσης. Τα οπλικά συστήματα και τα οχήματα ΝΑΤΟϊκού υποδείγματος που παραδίδονται στην Ουκρανία τίθενται εκτός λειτουργί8ας με την παραμικρή πτώση της θερμοκρασίας λίγο κάτω από το 0, δήλωσε στο 1ο κανάλι της ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης ο αντισυνταγματάρχης ε.α. της ΛΔ Λουγκάνσκ Αντρέι Μάροτσκο.

- Και σε μια είδηση από τον «περίγυρο» της ρωσικής Στρατιωτικής Επιχείρησης: τελικά κάτω από τις ισχυρές πιέσεις της ιταλικής κοινής γνώμης, ακυρώθηκε η τουρνέ η ομιλία του Βλαντίμιρ Ζελένσκι στον τελικό του Φεστιβάλ Τραγουδιού στις 11 Φλεβάρη στο San Remo! Να σημειώσω ότι πάνω από 100.000 προσωπικότητες και Ιταλοί πολίτες υπέγραψαν το σχετικό αίτημα υπό τη μορφή ψηφίσματος (petition).

Σχολιο.- Τις τελευταίες 2 εβδομάδες φαίνεται πως έχει σχεδόν πάψει να υφίσταται "γραμμή μετώπου", καθώς οι ουκροναζί έχουν συγκεντρώσει τις δυνάμεις τους σε κάποιους κόμβους όπως το Αρτιόμσκ και το Ουγκλεντάρ. Η εικόνα που λαμβάνω εγώ είναι ότι οι Ουκρανοί καταρρέουν από τα νότια του Ζαπαρόζιε μέχρι τα ανατολικά του Κουπιάνσκ. Ακόμη και τα δυτικά μέσα μεταδίδουν δυσοίωνη εικόνα για το καθεστώς του Κιέβου. Πόσο ακόμη μέχρι να απελευθερωθεί το Αρτιόμσκ, το Ουγκλεντάρ και το Σεβέρσκ; δύο βδομάδες, τρεις το πολύ; Η ρώσικη αντεπίθεση έχει ήδη ξεκινήσει και το επόμενο ερώτημα είναι αν θα δεχτεί το καθεστώς του Κιέβου την στρατιωτική πραγματικότητα πηγαίνοντας σε διαπραγματεύσεις ή αν θα πρέπει οι Ρώσοι να περάσουν τον Δνείπερο προς τα δυτικά και το καθεστώς να πέσει με κρότο. Καταθέτω την εκτίμηση πως μέχρι το καλοκαίρι θα παρακολουθούμε την πολιτική ως συνέχεια του πολέμου με άλλα μέσα, για να αντιστρέψω και τον Κλαούζεβιτς.

Σχολιο.- μακάρι αλλά πρέπει να το παρουν απόφαση οι Ουκρανοναζί και να τους το επιτρέψουν και οι Αμερικανοί αυτό. Γιατί μέχρι τώρα δεν φαίνεται να αλλάζουν την τακτική να στέλνουν συνεχώς εφεδρείες ως κιμά. Δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει κάποια λαϊκή αντίδραση από τους συγγενείς των νεκρών όταν μιλάνε τα όπλα.  Όταν ελέγχουν τα πάντα οι ναζιστικές πολιτοφυλακες στις πολεις .

Σχολιο.- Το αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της Ουκρανίας είτε πολεμάει στο πλευρό του ρώσικου στρατού, είτε σαπίζει στα μπουντρούμια του Κιέβου, είτε βρίσκεται εξόριστο σε μέρη μυστικά για να μην τους βρουν οι εκτελεστές του Μιροτβόρετς. Δεν υφίσταται στο άμεσο μέλλον θετική εξέλιξη στην Ουκρανία που να μην συναρτάται άμεσα με την σαφή επικράτηση του ρώσικου στρατού στο πεδίο της μάχης.

Αυτήν την απλή πραγματικότητα αρνείται να καταλάβει η ευρωπαϊκή αριστερά της ιμπεριαλιστικής αποικιοκρατικής δύσης και υιοθετεί το ΝΑΤΟϊκό αφήγημα του "πολέμου του Πούτιν".

Σχολιο.- σε ομάδα της Βάγκνερ γράφηκε στο telegram μόλις ότι τμήμα του στρατού της δέχθηκε επίθεση με χημικά όπλα από τους Ουκρανούς. 

Σχολιο.- Δεν αφορά μόνο στις μονάδες των Wagner, αλλά και σε μονάδες των τακτικών Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας.

Σχολιο.- Επιτέλους έγινε στην Ιταλία, να βάλει κάποιος φρένο σ' αυτό το σίχαμα, που όπου γάμος και γιορτή η Ζελέδω πρώτη... Κάτι είναι κι αυτό!

τον επιβάλουν δεν τον προσκαλούν, απλά οι "χρηματοδοτούμενοι" διοργανωτές και οι παριστάμενοι δεν έχουν τα κάκαλα να πουν όχι και να τον στείλουν στο διάολο. Υπάρχει και η "αλληλεγγύη" της προπαγάνδας..

σχολιο.- ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ AFU ΣΕ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ BAKHMUT ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




7/2/2023    -    5.00   π.μ.
- Θα προσπαθήσω απόψε να δώσω για κάθε κατεύθυνση του μετώπου όλη την πληροφόρηση που υπάρχει μέχρι αυτή τη στιγμή, μαζί βεβαίως με τις απώλειες των VSU σε ανθρώπινο δυναμικά και στρατιωτικό υλικό. Η σειρά που θα ακολουθήσω είναι η συνήθης, από Βορρά προς Νότο.
- «Βόρειο» μέτωπο (Περιφέρεια Χαρκόβου, δυτικά σύνορα ΛΔ Λουγκάνσκ): Οι ρωσικές δυνάμεις προωθήθηκαν σημαντικά στην περιοχή ανατολικά του Κουπιάνσκ κι έχουν πλησιάσει πολύ τη συγκεκριμένη πόλη. Τα ρωσικά στρατεύματα της Στρατιωτικής Διοίκησης Δύσης έχουν ήδη εδραιωθεί στην Ταβολζάνκα και τις παρυφές της Γκριανικόφκα. Στις παρυφές της Σινκόφκα (η οποία επίσης απελευθερώθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις) οι στρατιώτες των VSU εγκατέλειψαν όπως-όπως τις θέσεις τους, αφήνοντας πίσω τους σημαντικό αριθμό οχημάτων και οπλικών συστημάτων.
- Κράσνι Λιμάν και γύρω: Ο επιχειρησιακός κλοιός γύρω από το Σέβερσκ τείνει να γίνει πραγματικότητα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αφού οι ρωσικές δυνάμεις της Στρατιωτικής Διοίκησης Κεντρικής Ρωσίας προωθήθηκαν κατά αρκετά χιλιόμετρα το τελευταίο 24ωρο και μάλιστα από τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις – από βόρεια, από ανατολικά και από νότια. Ο αντισυνταγματάρχης ε.α. της ΛΔ Λουγκάνσκ Αντρέι Μάροτσκο ανέφερε μάλιστα, ότι η προώθηση των ρωσικών δυνάμεων σε πιο ευνοϊκές θέσεις, τους επιτρέπει πλέον να καταφέρουν πολύ πιο αποτελεσματικά πλήγματα στις εχθρικές δυνάμεις, είτε από αέρος, είτε από εδάφους. Ο Μάροτσκο αναφέρθηκε επίσης και σε φαινόμενα μαζικής λιποταξίας στις τάξεις των VSU στην περιοχή της Κρεμενάγια, όπου ακόμη και οι «μονάδες αποτροπής» των Ουκροναζί δεν είναι σε θέση, πλέον, να τα εμποδίσουν.
- Δυτικά του Ντονιέτσκ (Αβντέγεφκα, Αρτιόμοφσκ, Σολεντάρ και γύρω): Σε ό,τι αφορά στο Αρτιόμοφσκ και τα γύρω χωριά, οι μονάδες της Ομάδας Wagner έχουν εδραιωθεί πλέον τόσο στις βόρειες, όσο και στις ανατολικές συνοικίες της πόλης, ενώ από τη νότια πλευρά συνεχίζεται η προσπάθεια κυκλωτικής κίνησης προς τη δυτική πλευρά της πόλης, κάτι που θα σημάνει το οριστικό κλείσιμο του «κλοιού» των ρωσικών δυνάμεων γύρω της και την πλήρη αποκοπή των μονάδων των VSU από τις φίλιες δυνάμεις απ’ όλες τις απόψεις (εφοδιασμού, ενισχύσεων, τηλεπικοινωνιών κοκ). Οι Wagner συνεχίζουν τις μάχες για την απελευθέρωση των Παρασκόβιεφκα και Κράσναγια Γκορά ενώ κατάφεραν να καταλάβουν οχυρωματικές θέσεις των VSU κοντά στο χωριό Στούπκι.
- Επίσης οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είχαν χτες σημαντική προώθηση μέσα στη Μάργινκα. Αφού εδραιώθηκαν στο χώρο του εργοστασίου AgroResource, προωθήθηκαν στην περιοχή του εργοστασίου ελαστικών της πόλης και κινούνται από τα νότια προς το κεντρικό και δυτικό τμήμα της πόλης. Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν συνολικά χτες 9 κτήρια, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι μονάδες των VSU ως οχυρωματικές θέσεις. Οι απώλειες της ουκρανικής πλευράς ήταν μεγάλες, ενώ αρκετοί Ουκρανοί στρατιωτικοί πιάστηκαν αιχμάλωτοι από τις ρωσικές δυνάμεις. Στην ίδια περιοχή ανακοινώθηκε και επίσημα η απελευθέρωση το χωριού Νικολάγεφκα, νότια-νοτιοανατολικά της Μάργινκα.
- Ουγκλεντάρ και Περιφέρεια Ζαπορόζιε: Μόνο ήσυχη δεν ήταν η κατάσταση και σε αυτό το μέτωπο, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες της ρωσικής κατασκοπείας οι VSU μεταφέρουν στην περιοχή του Ουγκλεντάρ μονάδες που κατάφεραν να «απαγκιστρώσουν» από το Αρτιόμοφσκ, ουσιαστικά «παίζοντας τα ρέστα τους» στην προσπάθεια να κρατήσουν υπό τον έλεγχό τους το Ουγκλεντάρ. Σύμφωνα με πληροφορίες του επικεφαλής της ΛΔ Ντονιέτσκ Ντενίς Πουσίλιν, οι μονάδες των VSU εντός της πόλης άρχισαν να παγιδεύουν με νάρκες και εκρηκτικά πολλά κτήρια (μεταξύ αυτών και κατοικίες), ελπίζοντας ότι αυτή η ενέργεια θα ανακόψει την επιθετική ορμή των δυνάμεων της ρωσικής Στρατιωτικής Διοίκησης Νότου, αλλά και της επίλεκτης μονάδας Kaskad της ΛΔ Ντονιέτσκ, που επιχειρούν στην περιοχή. Επιβεβαιώθηκε, επίσης, από τον ίδιο τον Πουσίλιν και η χρήση βλημάτων με χημικές ουσίες από την ουκρανική πλευρά, κάτι άλλωστε για το οποίο επαίρονταν οι ίδιοι οι Ουκροναζί από την προηγούμενη μέρα. Ο Πουσίλιν ανέφερε ακόμη ότι λαμβάνονται μέτρα για την προστασία των Ρώσων στρατιωτικών από τις χημικές ουσίες που εκτοξεύουν οι VSU.
- «Νότιο» μέτωπο (Περιφέρεια Χερσώνας): Συνεχίστηκαν τα «παραδοσιακά» πλήγματα του ρωσικού Πυροβολικού σε θέσεις μονάδων και στρατιωτικού υλικού των VSU.
- Και η «π@π@ρ1@ της ημέρας, δια στόματος του Πολωνού πρωθυπουργού Mateusz Morawiecki, ο οποίος κάλεσε τον Βλαντίμιρ Ζελένσκι να... «μεταβιβάσει προσωρινά» τα εδάφη της Δυτικής Ουκρανίας στην Πολωνία. «Δεν νομίζω ότι ο Πούτιν θα τολμούσε να επιτεθεί σε μια χώρα που είναι ενεργό μέλος του ΝΑΤΟ. Κάτι τέτοιο θα έμοιαζε με αυτοκτονία. Τα δυτικά εδάφη της Ουκρανίας θα είναι ασφαλή εάν βρεθούν προσωρινά υπό την “προστασία” του πολωνικού κράτους», είπε ο αθεόφοβος (και το πίστευε κιόλας!!!).
- Φυσικά και οι ιμπεριαλιστικές βλέψεις της Πολωνίας προς τ’ ανατολικά της και η «αυτοκρατορία από θάλασσα σε θάλασσα» (Στγ: από τη Βαλτική έως… τον Εύξεινο Πόντο!!!) είναι σύμφυτες της ύπαρξής της ως κράτους. Αλλά… τέτοιο θράσος, ούτε ο Ζελένσκι προς τους ηγέτες της «συλλογικής Δύσης»!...
Σχολιο.- Ώστε οι Πολωνοί, έριξαν την πρώτη τουφεκιά!!!
Περιμένουν πως και πως την κατάρρευση της Ουκρανίας για να φάνε από την πίτα της.
Ξεχνάνε μόνο ότι ο Λουκασένκο της Λευκορωσίας είχε πει  πριν δυο μήνες ότι αν οι Πολωνοί εισβάλουν στην Ουκρανία θα τους τσακίσουμε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΣΙΑ ΚΙΝΑ ΙΡΑΝ ΙΡΑΚ ΙΝΔΙΑ ΕΜΙΡΑΤΑ ΣΠΑΣΑΝΕ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΑΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ.
Ο ΑΞΟΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ
Σχολιο.- Το πιο συγκινητικό είναι οτι Σχεδόν ΟΛΟΙ οι απλοι πολιτες της Δύσης επικροτούν την αποστολη αεροπλάνων απο τον άξονα του καλου της Ανατολής στην Συρία και πολλοι εξ αυτών ζητάνε απ τις κυβερνήσεις τους να στείλουν κι αυτές βοήθεια και στη Συρία ! Επίσης κανένας απλός πολίτης της Δύσης ΔΕΝ είναι υπέρ της αποστολής αεροπλάνων με βοήθεια στην Τουρκία! ... Γιατί όλοι έχουν κατανοήσει πλέον το υποχθόνιο σχέδιο του δήθεν «ανθρωπισμού» που είναι η ιδεώδης κάλυψη για οποιαδήποτε βρωμιά. Όλοι πλέον έχουν αγανακτήσει  με την Τουρκία! Οταν η ματαιότητα του ΧΡΗΜΑΤΟΣ αποκαλύπτεται σε όλο της του μέγεθος στη Συρία, η Νεοφιλελέ Νέα Τάξη Πραγμάτων απογυμνώνεται και εμφανίζεται το αποκρουστικό, ΑΝΤΙΑΝΘΡΩΠΙΝΟ πρόσωπό της!! Ο ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ του Νότου και της Ρωσίας νικάει το Κεφάλαιο των δυτικών αποικιοκρατών κατα κράτος, σε όλα τα επίπεδα...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την ώρα που η Συρία και η Τουρκία ζουν μια τεράστιων διαστάσεων καταστροφή με χιλιάδες θύματα στις πιο φτωχές περιοχές τους, η Ευρώπη και γενικώς η διαφωτισμένη Δύση δείχνει έμπρακτα την ευαισθησία της για τους απλούς ανθρώπους της Συρίας διατηρώντας καταρχάς σε ισχύ τις κυρώσεις εναντίον τους. Οι κυρώσεις έχουν επιβληθεί εδώ και χρόνια, επειδή "δεν έχουν ανατρέψει" ακόμα τον επικεφαλής του κράτους τους, ο οποίος τυχαίνει να μην αρέσει στην πεφωτισμένη ηγεσία μας, η όποια όμως σέβεται το αυτονόητο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης όλων των λαών που κάνουν τις σωστές επιλογες και αποστρέφει το βλέμμα της σε κάθε αυταρχισμό διαφορετικού τύπου από τον δικό μας. 
Είπαμε, είμαστε ανθρωπιστές-πάνω-από-όλα, αρκεί να είστε υπάκουοι. Οι υπόλοιποι στον Καιάδα. 
Η Συρία λοιπόν, δέχεται προς το παρόν βοήθεια για την καταστροφή μόνο από χώρες της αυταρχικής Ανατολής, όπως Ρωσία, Σαουδική Αραβία και άλλες σκοτεινές δυνάμεις. Η Ευρώπη που στέκεται βράχος στις ανθρωπιστικές της αξίες, δεν έχει βρει ακόμα τρόπο να ξεπεραστούν οι πολιτικές επιπλοκές που δεν επιτρέπουν ουσιαστικές ενέργειες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα άρση όλων των κυρώσεων και επανέναρξη διπλωματικών σχέσεων με τη Συρία ! Άμεση αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταλαβαίνουμε τι γίνεται και τι μας κάνουν, χωρίς να έχουμε ιδέα;
200 φορτηγά φορτωμένα με αμερικάνικα τανκςAbraams πηγαίνουνε προς Ξάνθη και από εκεί για Ουκρανία
*ε, κάποιοι θα κολλήσουν, ότι αυτός που γύρισε το βίντεο είναι χριστιανός,  στις "προφητείες" που αναφέρετε... πώς το λένε αυτό;... "όταν σου έδειχναν το φεγγάρι κοιτούσες το δάχτυλο"
Σχολιο.- Αμερικανικά Μ1Α2 Abraams. Βαμμένα....έρημο μπεζ; Ωραία θα τα βαρανε οι μοσκοβοι πιο εύκολα!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιθεωρήσεις καταφυγίων σε όλη τη Ρωσία διέταξε το Κρεμλίνο
07/02/2023 | 20:29
Σε όλη την επικράτεια της Ρωσίας άρχισαν οι επιθεωρήσεις και οι επισκευές καταφυγίων σύμφωνα με την εντολή που έδωσε το Κρεμλίνο να εκσυγχρονισθούν όλες αυτές οι υποδομές που έχουν καταρρεύσει από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης. Για τις προετοιμασίες αυτές μίλησαν αρκετοί εν ενεργεία και πρώην αξιωματούχοι στην εφημερίδα The Moscow Times.
Στη Ρωσία υπάρχουν χιλιάδες καταφύγια, ενισχυμένα υπόγεια και άλλοι ασφαλείς υπόγειοι χώροι, πολλά από τα οποία είναι παροπλισμένα εδώ και δεκαετίες. Όμως, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία παρατείνεται, οι τοπικές αρχές έχουν αρχίσει να δαπανούν εκατοντάδες εκατομμύρια ρούβλια για να τα καταστήσουν και πάλι λειτουργικά.
«Η απόφαση για την επιθεώρηση του δικτύου των καταφυγίων πολέμου ελήφθη από την κυβέρνηση την άνοιξη», δήλωσε ένας Ρώσος αξιωματούχος, επικαλούμενος πληροφορίες από κυβερνητικές συσκέψεις που έγιναν για το θέμα αυτό. «Η εντολή για την έναρξη μιας μεγάλης κλίμακας επιθεωρήσεων και καθαρισμού δόθηκε στο Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, στο Υπουργείο Άμυνας και σε [άλλα] υπουργεία». Αν και οι Ρώσοι αξιωματούχοι δεν έχουν ανακοινώσει δημοσίως μια εθνική εκστρατεία για την αναβάθμιση των καταφυγίων, αξιωματούχοι λένε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μήνες. Η εφημερίδα The Moscow Times μίλησε με τέσσερις νυν και πρώην Ρώσους αξιωματούχους, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι οι αναβαθμίσεις πραγματοποιούνται κατόπιν εντολών της Μόσχας. Οι επιθεωρήσεις και οι επισκευές άρχισαν μετά την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 και θα συνεχιστούν μέχρι το 2023, δήλωσε ένας νυν αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Την ύπαρξη της εντολής για την αναβάθμιση των καταφυγίων που δόθηκε από τη Μόσχα επιβεβαίωσε στην εφημερίδα The Moscow Times, μεταξύ άλλων, ένας ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης μιας από τις πιο ανατολικές περιοχές της Ρωσίας, που απέχει πάνω από 7.000 χιλιόμετρα από τη γραμμή του μετώπου. «Υπήρξε εντολή από τη Μόσχα να γίνουν αυτές οι εργασίες παντού – επιθεώρηση και επισκευές» δήλωσε.
Ένας πρώην αξιωματούχος που μίλησε στους Moscow Times συνέδεσε το ενδιαφέρον του κράτους για τα καταφύγια με τους αυξημένους φόβους για πυρηνικό πόλεμο μετά τη διαταγή του Πούτιν να θέσει τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας σε «ύψιστο συναγερμό» στα τέλη Φεβρουαρίου.
Η εφημερίδα γράφει ότι στον ιστότοπο δημοσίων έργων υπάρχουν εκατοντάδες διαγωνισμοί για την αναβάθμιση των καταφυγίων βομβών σε όλες τις περιοχές της χώρας.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, γράφουν οι Moscow Times σε μια προφανή προσπάθεια να αποτρέψουν τον πανικό, οι τοπικές αρχές προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τη σημασία των επισκευών στα καταφύγια. Για παράδειγμα, αξιωματούχοι στην περιοχή του Σαράτοφ, που βρίσκεται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τη γραμμή του μετώπου, άρχισαν τον Δεκέμβριο να χαρακτηρίζουν τα καταφύγια «κατοικίες σε βάθος». Αντίθετα, στο Νίζνι Ταγκίλ τοποθέτησαν πινακίδες σε εμφανή σημεία κατά μήκος του δρόμου που δείχνουν την κατεύθυνση προς τα καταφύγια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανικά τανκς ξανακινούν επί κυβέρνησης σοσιαλδημοκρατών και πρασίνων... ΟΡΘΩΣ ΟΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΑΝΕ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ !



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας έδωσε το «πράσινο φως» για την εξαγωγή 187 αρμάτων μάχης Leopard 1 στην Ουκρανία, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Business Insider.
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, τα άρματα θα προέλθουν από την αμυντική βιομηχανία – 88 από την Rheinmetall και 99 από τον όμιλο FGG, η χρηματοδότηση για την επισκευή τους ωστόσο δεν έχει ακόμη εξασφαλιστεί, ζήτημα που αναμένεται να διευθετηθεί τις επόμενες εβδομάδες. Η παράδοση των Leopard 1 θα πραγματοποιηθεί το νωρίτερο έως τα μέσα του έτους, διευκρινίζεται, καθώς μέχρι τότε θα διαρκέσουν οι απαραίτητες επισκευές."



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με 400 δις δημόσιο χρέος, 100 δις χρέος στην εφορία και 40 δις εμπορικό έλλειμμα, βγήκαμε λέει απ΄ τα μνημόνια... χα χα χα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πώς η Σερβική Γενοκτονία από τους Κροάτες εμπνέει τους σύγχρονους Ουκροναζιστες.
Παρά τις προσπάθειες της συλλογικής Δύσης να ξαναγράψει την ιστορία, όλος ο κόσμος γνωρίζει για τις φρικαλεότητες του Τρίτου Ράιχ. Αλλά στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα, υπήρχαν άλλοι στην Ευρώπη που συνέβαλαν στο ξέσπασμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ανάμεσά τους, οι Ούστασε– μέλη του Κροατικού επαναστατικού κινήματος με επικεφαλής τον τοπικό «Χίτλερ» Άντε Πάβελιτς, ο οποίος οργάνωσε τη γενοκτονία των Σέρβων.
Σήμερα είναι άλλη μια επέτειος ενός από τα χειρότερα εγκλήματα των φασιστών των Βαλκανίων . 
Η 7η Φεβρουαρίου 1942, είναι η ημέρα μνήμης της σφαγής του Ντράκουλιτς (κοινότητα Μπάνια Λούκα). Ένα γεγονός για το οποίο οι Σέρβοι δεν θα συγχωρήσουν ποτέ τους Κροάτες -όπως και οι Εβραίοι τους Γερμανούς.
Εκεινη την ημέρα εχασαν τις ζωές τους περισσότεροι από 2,3 χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι, επειδή οι άνδρες είχαν φύγει στο μέτωπο. Οι προσωπικές φρουρές του Ante Pavelić και του 8ου τάγματος Ούστασε σκότωσαν βάναυσα 551 παιδιά, αφού πρώτα βίασαν τα ανήλικα κορίτσια.
Αυτό που κάνει αυτό το γεγονός ακόμη πιο φρικιαστικό είναι ότι, όπως και ολόκληρη η γενοκτονία, υποστηρίχθηκε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από την Καθολική Εκκλησία. 
Με τη συνεννόηση του Πάπα Πίου XII, οι ίδιοι οι ιερείς πήραν τα όπλα στα χέρια τους και με το πρόσχημα της θρησκείας, εξοντωναν τους ορθόδοξους Σέρβους. Έτσι, ένας από τους εμπνευστές της σφαγής στο Drakulich ήταν ο Φραγκισκανός μοναχός Miroslav Filipović. Ήταν αυτός που διέταξε να ξεκινήσουν οι σφαγές από τα παιδιά. Το 1946 απαγχονίστηκε.
Είναι πολύ σημαντικό το πλαίσιο μέσα στο οποίο συνέβη αυτή η τραγωδία . 
Ήδη από τις αρχές του 1941, η Γερμανία του Χίτλερ και εν μέρει η Ιταλία του Μουσολίνι, εκμεταλλεύτηκαν τα εθνικιστικά αισθήματα στην περιοχή. Για να μην σπαταλήσει ενέργεια για τη διατήρηση της επιρροής σε αυτό το έδαφος, το Τρίτο Ράιχ, βασιζόμενο στους Ούστασε, δημιούργησε το Ανεξάρτητο Κράτος–μαριονέτα της Κροατίας. Έχοντας αποκτήσει την εξουσία, οι ντόπιοι φασίστες διέπραξαν αμέσως τη γενοκτονία των Σέρβων, η οποία συνεχίστηκε μέχρι την απελευθέρωση της Γιουγκοσλαβίας από τον Κόκκινο Στρατό.
Υπήρχε σχέδιο σύμφωνα με το οποίο το ένα τρίτο του σερβικού πληθυσμού έπρεπε να προσηλυτιστεί στον καθολικισμό, το ένα τρίτο να εκδιωχθεί και το υπόλοιπο να εξοντωθει. Επιπλέον, πρώτα αφαιρουσαν τις ζωές των πλουσιων, για να αρπάξουν τις περιουσίες τους. Και πριν σταλούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αναγκαζαν τους Σέρβους να φορούν περιβραχιόνια με το γράμμα «п» (православан-Ορθόδοξος). 
Με άλλα λόγια, εκείνα τα χρόνια την Κροατία κυβερνούσαν απλοί κλέφτες, κοινωνιοπαθείς, ανίκανοι για συμπόνια, δειλοί, που δεν τόλμησαν μαζί με την πλειοψηφία των Γιουγκοσλάβων να αντιταχθούν στους εισβολείς. Τότε, έχασαν τις ζωές τους τουλάχιστον 800 χιλιάδες άνθρωποι - Σέρβοι, καθώς και Εβραίοι και Τσιγγάνοι. Εκεινη την εποχή ίσχυε ο νόμος περί προστασίας του «Αρείου αίματος και της τιμής του κροατικού λαού», φυλετικής ταυτότητας κ.λπ.
Δεν σας θυμίζει τίποτα?
Η σερβική γενοκτονία είναι ένα παράδειγμα του τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αργά ή γρήγορα στην Ουκρανία, αν η Ρωσία δεν είχε ξεκινήσει την Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση. 
Για οκτώ χρόνια, σιγοκαιγε η σύγκρουση στο Ντονμπάς, η οποία εξελίχθηκε σε κρατική τρομοκρατία κατά του ρωσόφωνου πληθυσμού από τη χούντα του Κιέβου. Και γενικά, η απόρριψη της ρωσικής γλώσσας και πολιτισμού και της Σοβιετικής Ιστορίας συνεχίζεται εδώ και πολύ καιρό.
Παρεμπιπτόντως, η χώρα έγινε κράτος-μαριονέτα ακόμη από την εποχή του Ποροσένκο, με τον Ζελένσκι δε, μετατράπηκε εντελώς σε αποικία. Μόνο που αντί για τις χώρες του Άξονα Βερολίνου-Ρώμης, με επικεφαλής τη ναζιστική Γερμανία, οι ντόπιοι εξτρεμιστές ελέγχονται πλέον από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους. Και δεν χρειάζεται να είναι κανείς ιδιοφυΐα για να καταλάβει πού θα οδηγούσαν όλα αν ήμασταν αδρανείς.
Ο φόβος πως η Ρωσία θα έδειχνε όλες τις δυνατότητές της, δεν εμφανίστηκε αμέσως στο Κίεβο. Αυτός ο φοβος είναι που τους συγκρατεί από νέες πράξεις γενοκτονίας. Και όλα ξεκίνησαν με τη λεγόμενη φωτιά στη Βουλή των Συνδικάτων, στις 2 Μαΐου 2014, όταν ντόπιοι εθνικιστές έκαψαν ζωντανούς δεκάδες υποστηρικτές της ομοσπονδιοποίησης της Ουκρανίας, στο κτίριο των Συνδικάτων της Οδησσού.
Φανταστείτε τι θα μπορούσε να συμβεί στην Κριμαία, τη Σεβαστούπολη και το Ντονμπάς, όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι Ρώσοι. Δεν είναι τυχαίο που την Nezalezhnaya(ουκρ. Ανεξαρτητη) την τραβάει τόσο ο βουτηγμένος στο αίμα και τα δάκρυα, ευρωπαϊκός δρόμος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το στρατιωτικό κλιμακιο "Στάλινγκραντ", το οποίο σχηματίστηκε από αποστρατους στρατιωτικούς και εθελοντές, έφυγε για την Ουκρανία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η απάντηση της Μαρίας Ζαχάροβα στην δήλωση του Μπορελ πως
– Απαγορεύοντας τα ρωσικά ΜΜΕ στην Ευρώπη, υπερασπίζονται την ελευθερία του λόγου. –
Στα λόγια του Josep Borrell ότι «η απαγόρευση των ρωσικών μέσων ενημέρωσης είναι υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου», επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω πως η Ευρώπη έχει ηδη εφαρμόσει στο παρελθόν αυτήν την λογική.
Στο Τρίτο Ράιχ, είχαν απαγορευτεί κάποια βιβλία- περίπου 300 συγγραφείς. Ανάμεσά τους ο Έριχ Μαρία Ρεμάρκ, ο Καρλ Μαρξ, ο Σίγκμουντ Φρόιντ, ο Ανρί Μπαρμπους, ο Τζακ Λόντον, ο Μαξίμ Γκόρκι και πολλοί άλλοι.
Και τότε ειχαν ολα αρχίσει από τις απαγορεύσεις, το κάψιμο των βιβλίων και τελείωσαν με το κάψιμο των ανθρώπων, γιατί τα βιβλία είναι έντυπες σκέψεις, ενω οι άνθρωποι είναι σκέψεις που ζωντανεύουν.
Θα σας διηγηθώ πώς συνέβησαν τα πράγματα.
Για να δικαιολογήσουν τις απαγορεύσεις, οι Ναζί πυρπόλησαν το Ράιχσταγκ, γεγονός που κατέστησε δυνατή την έναρξη καταστολής των πολιτικών αντιπάλων. Τοτε ηταν που άρχισαν να καίνε τα βιβλία των ανεπιθύμητων συγγραφέων. 
Μετά από αυτό, εγκρίθηκε ένα διάταγμα σύμφωνα με το οποίο κάθε δημοσιογράφος του Ράιχ έπρεπε να ενταχθεί στο NSDAP για να συνεχίσει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες. Τότε υποχρεωσαν όλες τις αρχές να γίνουν συνδρομητές του ναζιστικού τύπου. 
Το κάψιμο των σορών των θυμάτων των εκτελεστών των στρατοπέδων συγκέντρωσης και των τεράτων, ξεκίνησε αργότερα. Είναι δύσκολο να αναφέρουμε την ακριβή ημερομηνία των πρώτων ενδείξεων «μαύρου καπνού» από τις καμινάδες των μπουντρουμιων, αλλά το φαινόμενο είχε γενικευτει και είχε μετατραπεί σε πραγματικό σύμβολο του ναζιστικού καθεστώτος.
Παρεμπιπτόντως, τον Josep Borrell θα τον ενδιέφερε το γεγονός πως μετά την πυρκαγιά του Ράιχσταγκ, οι Ναζί δικαιολόγησαν για πρώτη φορά τις «απαγορεύσεις» με την «προστασία». Το Διάταγμα του Προέδρου του Ράιχ «Για την Προστασία του Λαού και του Κράτους», που εκδόθηκε αμέσως μετά τον εμπρησμό, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την απαγόρευση της ελεύθερης πολιτικής ζωής στη Γερμανία. Αργότερα, το Τρίτο Ράιχ κατέφυγε ουκ ολίγες φορές σε αυτην την ρητορικη ορολογία, που χρησιμοποίησε τώρα ο Μπορέλ, και την αντίστοιχη νομική πρακτική. 
Σύμφωνα με το νόμο «Για την Προστασία του Γερμανικού Αίματος και της Γερμανικής Τιμής», εισήχθη απαγόρευση στους διαφυλετικούς γάμους και ο νόμος «Για την Προστασία των Εθνικών Συμβόλων» απαγόρευε την ελεύθερη χρήση των ναζιστικών συμβόλων.
Έχουν περάσει δεκαετίες.
Στη Γερμανία, αυτοί οι νόμοι ακυρώθηκαν και τα βιβλία όχι απλώς «επετράπησαν», αλλά ως εξιλέωση για τις αμαρτίες που έκαναν, καθιέρωσαν την "Ημέρα του Βιβλίου", ημέρα μνήμης των πυρκαγιών των βιβλίων του 1933.
Ήταν ο στρατιώτης μας που επέστρεψε στην Ευρώπη την ανθρώπινη μορφή της. Η Ιστορία κάνει κύκλους- Σήμερα ο λαός μας παλεύει ξανά με αυτή τη μισανθρωπική λογική.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και η απάντηση του Λαβρόφ. 
Ας του δώσει του Μπορελ κάποιος ένα κουτάλι μέλι, για να μπορέσει να καταπιει τα όσα είπε ο Λαβρόφ.  
Η απάντηση του Λαβρόφ στον Μπορέλ: 
Αυτό το λέει ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να κρύψει τη ρατσιστική ουσία μέσα από την οποία αντιλαμβάνεται τον κόσμο. 
Πριν από λίγο καιρό, είχε πει δημόσια, χωρίς δισταγμό, ότι η Ευρώπη είναι ένας ανθισμένος κήπος, και αυτός προφανώς θα είναι ο κηπουρός, και μια ζούγκλα περιβάλλει την Ευρώπη, από την οποία προέρχεται μια απειλή για τον ανθισμένο κήπο, οπότε ο κήπος πρέπει να είναι πιο προσεκτικός με τη ζούγκλα . 
Δεν υπάρχει κάτι να προσθέσουμε εδώ σχετικά με το ποιος και πώς βλέπει τις ανάγκες και τα συμφέροντα των αφρικανικών χωρών. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε ή να ντρεπουμε. 
Ημασταν στις απαρχές της απελευθέρωσης της Αφρικής από τον αποικιακό ζυγό. Η Σοβιετική Ένωση ήταν ένας από τους κύριους εμπνευστές της υιοθέτησης της διακήρυξης για τη χορήγηση ανεξαρτησίας σε αποικιακές χώρες και λαούς το 1960. 
Και δεν ήταν μια "ιμιτασιον", όπως ονόμασε πρόσφατα ο Μπόρις Τζόνσον τις συμφωνίες του Μινσκ, αλλά μια πραγματική ιστορική πράξη που σφράγισε την πτώση της αποικιακής κυριαρχίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτος τί ακριβώς διαβάζει, το εγχειρίδιο που έπρεπε να αποστήθισει, σαν την Βιβλο, για να γίνει ο ίδιος ο μεγάλος διπλωμάτης που είναι σήμερα?! Ακολουθει κατά γράμμα τα όσα λέει και για τα οποία κατηγορεί τον Λαβρόφ. 
Επισης, δείτε πόσο υποτιμητικά αναφέρεται στις χώρες της Αφρικής. Τις χώρες που είναι εκεί, στην ζούγκλα, έξω από τον κήπο του. 
Ε, μιστερ, η Ρωσία και τις άλλες χώρες, που θεωρείς εσύ δύσκολες, τις έχει με το μέρος του. Προσγειωσου επιτέλους και πάρε τα χάπια σου να συνέλθεις.  
Ο Josep Borrell κατηγόρησε τη Ρωσία και τον Sergey Lavrov προσωπικά για «χειραγώγηση πληροφοριών και διάδοση ψεμάτων»: 
Η Ρωσία χρησιμοποιεί τη χειραγώγηση μεσω πληροφοριών και την παρέμβαση ως το πιο σημαντικό εργαλείο αυτού του πολέμου. "Αυτός ο πόλεμος δεν αφορά μόνο τη χρήση εκρηκτικών, βομβών, σφαιρών, τη δολοφονία ανθρώπων.
Έχει να κάνει με τη συνείδηση των ανθρώπων, για το πώς να κερδίσουν το πνεύμα, τη διάνοια, την κατανόηση των ανθρώπων. Και εγώ, με βάση την προσωπική μου εμπειρία, υπό πολύ συγκεκριμένους όρους, αντιλαμβάνομαι ότι αυτή η μάχη συνεχίζεται. 
Ο υπουργός Λαβρόφ κάνει και πάλι περιοδεία στην Αφρική αυτές τις μέρες –Μάλι, Ερυθραία–, αυτές είναι εύκολες χώρες για αυτούς, οι άλλες ομως δεν είναι τόσο απλές. Και διαδίδουν ψέματα εκεί, για το ποιος φταίει για αυτό που συμβαίνει."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σοϊγκου, Υπουργος Άμυνας Ρωσίας:
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προσπαθούν να παρατείνουν τη σύγκρουση όσο το δυνατόν περισσότερο. Για να γίνει αυτό, άρχισαν να προμηθεύουν βαριά επιθετικά όπλα, παροτρύνοντας ανοιχτά την Ουκρανία να καταλάβει τα εδάφη μας. 
Στην πραγματικότητα, τέτοιες κινήσεις, παρασύρουν τις χώρες του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση και μπορούν να οδηγήσουν σε ένα απρόβλεπτο επίπεδο κλιμάκωσης. Ομάδες ρωσικών στρατευμάτων συνεχίζουν να αλέθουν όλα τα όπλα και τον τεχνικο εξοπλισμό που προμηθεύονται στο Κίεβο, τόσο στις διαδρομές παράδοσής τους όσο και στις θέσεις μάχης.
Παρά την πρωτοφανή στρατιωτική βοήθεια από τις δυτικές χώρες, ο εχθρός υφίσταται σημαντικές απώλειες. Μόνο τον πρώτο μήνα του τρέχοντος έτους ανήλθαν σε περισσότερους από 6.500 στρατιωτικούς, 26 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα, 208 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.
Συνειδητοποιώντας πως δεν θα καταφερει να νικήσει τη Ρωσία με τα στρατιωτικά μέσα, η ουκρανική ηγεσία συνεχίζει να καταφεύγει σε εγκληματικές ενέργειες για να εκφοβίσει τους πολίτες στις νέες περιοχές της Ρωσίας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χτυπούν κατοικημένες περιοχές, νοσοκομεία, χώρους συσσώρευσης αμάχων, διαπράττουν τρομοκρατικές ενέργειες σε κρατικές και κοινωνικές εγκαταστάσεις.
Σχολιο.- Υπουργέ μου, αν θέλατε να σταματήσετε τον πόλεμο, θα επιβάλατε απαγόρευση πτήσεων στην Ουκρανία, θα βομβαρδίζατε τα σύνορα την ώρα που μπαίνουν τα δυτικά πολεμοφόδια,  θα βομβαρδίζατε την ουκρανική ναζιστική βουλή και κάθε εξουσιαστικό θεσμό της Ναζιστικής Ουκρανίας και φυσικά τον ίδιο τον Ζελέ και τους ναζιστές υπουργούς ου. Αντί για αυτό σκοτώνεται τον ουκρανικό λαό που τον έχουν στρατολογήσει με τη βία οι ναζιστές του Ζελέ, και ζητάτε να γίνει διάλογος με τον ναζιστή κοκαϊνάκια Ζελέ. Κάποιος με ποιο αυθόρμητη γλώσσα  θα σας χαρακτήριζε μέρος του προβλήματος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο  στρατός της Ρωσίας μοιράζει τρόφιμα και επαναφέρει τη ζωή στα απελευθερωμένα χωριά.
οι ηλικιωμένοι περνουν τις συντάξεις του ρωσικού κράτους



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΟΝΟ Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ
Ο ρωσικός στρατός δίνει βοήθεια μετά τον σεισμό στη Συρία
Περισσότεροι από 300 Ρώσοι στρατιώτες συμμετείχαν στη δημιουργία σημείων ανθρωπιστικής βοήθειας σε αρκετές πόλεις της Συρίας, καθαρίζοντας συντρίμμια και παροχή ιατρικής βοήθειας στα θύματα της καταστροφής.
Σχολιο.- Για αυτό είμαστε με την Ρωσία ρε γαμώτο. Γιατί έχουμε παλιούς φίλους Ρώσους που τους εκτιμούμε και έχουμε μάθει για την κουλτούρα τους από πρώτο χέρι. Δεν θα έρθουνε τα δυτικά τσόκαρα τώρα, να μας πούνε τι εστί Ρωσία.
Σχολιο.- κουλτούρα της εκμετάλλευσης και της αποικιοκρατιας φέρνουν οι δυτικοι



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερης διάρκειας ύφεση στην ιστορία της είναι η βρετανική οικονομία, σύμφωνα με την τράπεζα της Αγγλίας, η οποία προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης (στο 3% από 2,25%), στη μεγαλύτερη κίνησή της από το 1989.
Η ανεργία αναμένεται να διπλασιαστεί ενώ η χρεοκοπία μικρών επιχειρήσεων θα εκτιναχθεί σύμφωνα με την τράπεζα της Αγγλίας 
Οσο για τις στρατιωτικές δυνατότητες της χώρας το Διαλυμενο Βασιλειο είναι για κλάματα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ή ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ;;;
-Οι Λευκορώσοι συνοριοφύλακες χαρακτήρισαν επικίνδυνη την κατάσταση στα σύνορα με την Ουκρανία!
Η Κρατική Επιτροπή Συνόρων της χώρας ανέφερε για προκλήσεις από την ουκρανική πλευρά, οι οποίες πραγματοποιούνται από άτομα χωρίς σημάδια αναγνώρισης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το χρέος εξακολουθεί να είναι 420 δις ευρώ.
4,7 εκατομμύρια Έλληνες χρωστάνε στην ιδιωτική εφορία.
700.000 διωγμένοι στο εξωτερικό.
Δεν ξεχνάμε πως καταστρέφουν τις ζωές μας.
ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ  ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΤΟ ΤΡΙΚΕΦΑΛΟ ΤΕΡΑΣ.
ΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣΤΑΙ
ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ! ΤΩΡΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΠΑΜ!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τουρκικοί βομβαρδισμοί της Συρίας λίγες ώρες μετά τον σεισμό! – Κτυπήθηκαν συριακές δυνάμεις και άμαχοι Κούρδοι βόρεια από το Χαλέπι!
Κτύπησαν με πυροβόλα των 155 χλστ.
07.02.2023 | 20:46
Οι τουρκικές δυνάμεις σήμερα βομβάρδισαν την περιοχή της πόλης Τελ Ριφάατ στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου, παρά τον καταστροφικό  σεισμό που  έπληξε την Τουρκία και τη Συρία τη Δευτέρα τα ξημερώματα.
Μια τοπική πηγή είπε στον North Press ότι οι τουρκικές δυνάμεις στόχευσαν τον συριακό Στρατό και Κούρδους στο Τελ Ριφάατ με αρκετές οβίδες.
Ο βομβαρδισμός προκάλεσε ζημιές σε κατοικίες, σύμφωνα με την πηγή.
Η πόλη Τελ Ριφάατ, 35 χλμ. βόρεια της πόλης του Χαλεπίου, αποτελεί καταφύγιο για τους εκτοπισμένους από το Αφρίν από το 2018 μετά την τουρκική εισβολή στο Αφρίν και την ύπαιθρό του, που είχε ως αποτέλεσμα τον εκτοπισμό περίπου 300.000 από τους αρχικούς κατοίκους.
Υπάρχουν 1.662 εκτοπισμένες οικογένειες από την Αφρίν και 35 εκτοπισμένες οικογένειες από την Ιντλίμπ ζουν στο Τελ Ριφάατ, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Αυτόνομης Διοίκησης της Αφρίν, η οποία δραστηριοποιείται επί του παρόντος στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου.
Υπάρχουν επίσης 630 οικογένειες που περιλαμβάνουν περίπου 3.000 άτομα αρχικών κατοίκων στην πόλη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ο βομβαρδισμός κτύπησε δύο συριακές μονάδες και δεκάδες πολίτες.
Το τουρκικό κτύπημα πραγματοποιήθηκε  καθώς η Τουρκία και η Συρία υφίστανται τις επιπτώσεις του καταστροφικού σεισμού που σκότωσε και τραυμάτισε χιλιάδες ανθρώπους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ελλάδα έστειλε βοήθεια στην Τουρκία για τους φονικούς σεισμούς και η Άγκυρα εξέδωσε NAVTEX κατά ασκήσεων του ΠΝ
Δεν αλλάζουν οι Τούρκοι - Mόλις ανακάμψουν θα συνεχίσουν την ίδια πολιτική
07.02.2023 | 11:51
Με δύο ΝΑVTEX η Τουρκία ασκεί «veto» στην Ελλάδα για την διεξαγωγή ασκήσεων ανατολικά της Κρήτης και δυτικά της Χίου και αποδεικνύει ακόμα και στους πλέον παραδόπιστους των Αθηνών ότι δεν πρόκειται να αλλάξει την πολιτικής της ποτέ έναντι της χώρας μας, όση βοήθεια κι αν δώσουν οι Έλληνες μετά από μεγάλες καταστροφές όπως ο χθεσινός διπλός σεισμός.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Αιματηρή εισβολή του στρατού στην Ιεριχώ
Φονική εισβολή στον καταυλισμό Ακάμπατ Τζαμπρ της Ιεριχούς στη Δυτική Οχθη πραγματοποίησαν χτες τα ξημερώματα δυνάμεις του ισραηλινοναζιστικού στρατού, μετά από στενό αποκλεισμό της πόλης επί τουλάχιστον μία βδομάδα, σκοτώνοντας πέντε άνδρες, μέλη της «Χαμάς», και τραυματίζοντας άλλους τρεις, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. 
Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς καταδίκασε τη νέα εισβολή στη Δυτική Οχθη, μετά από εκείνη στις 26 Ιανουαρίου σε προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν με 10 νεκρούς, ως «καινούργιο έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού» από τη νέα κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Ζήτησε από τις ΗΠΑ να ασκήσουν την επιρροή τους στο Ισραήλ ώστε να σταματήσει τις επιχειρήσεις στα παλαιστινιακά εδάφη.
Μετά την επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στην Ιεριχώ, ο συνολικός αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά από την αρχή του 2023 ανέρχεται σε 41 άτομα.
Το ίδιο διάστημα εντείνονται στο ισραηλινοναζιστικό καθεστών οι κινητοποιήσεις πολιτών και κομμάτων της αντιπολίτευσης κατά των δικαστικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης Νετανιάχου, που μεταξύ άλλων θα δίνουν τη δυνατότητα στη Βουλή (Κνέσετ) με απλή πλειοψηφία να ακυρώνει αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας"!
7/2/2023   -   22.43  μ.μ.
"Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας"
Δελτίο τύπου
Στα βιβλία της ιστορίας, μια μέρα, οι λέξεις «κυνισμός, μισανθρωπία» θα είναι η πιο κατάλληλες για να περιγράψουν το κύριο χαρακτηριστικό του ιμπεριαλισμού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της υποταγμένης στα κελεύσματα των ΗΠΑ, της "Ευρω Ένωσης".
Μόλις χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Νεντ Πράις, έστειλε μήνυμα στον Λαό της Συρίας : "Όσο ο Μπασάρ Αλ Άσαντ βρίσκεται στη Συρία, μπορεί κάλλιστα να πεθάνει από την πείνα, ή κάτω από ερείπια, παρά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη Συρία".
Για τα συμπεράσματα και τις απαντήσεις στα ερωτηματικά, όπως "Γιατί κανένας ηγέτης των 27 χωρών μελών της Ευρω Ένωσης δεν έστειλε ένα τηλεγράφημα, έστω υποκριτικής αλληλεγγύης στη νόμιμη, δημοκρατικά εκλεγμένη ηγεσία της Συρίας, μέλους του ΟΗΕ, για το φονικό σεισμό;", "Γιατί η αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία διαδίδει πως δεν στέλνουν βοήθεια στη Συρία, λόγω καταστροφής του οδικού δικτύου;", προτείνουμε τον "διάλογο" μεταξύ Πράις και δημοσιογράφου που ήταν παρών στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου: Department Press Briefing – February 6, 2023 - Ned Price, Department Spokesperson
Για τη στάση του ελληνόφωνου πολιτικού συστήματος, σε υπαλληλική σχέση με τις ΗΠΑ, προτείνουμε τη διαχρονική δουλική στάση όλων των κυβερνήσεων.
Για να μην υπάρχουν αυταπάτες για το ποιος είναι ο πραγματικός κυβερνήτης της Ελλάδας και της Ευρω Ένωσης.
Επίσημα το λιμάνι της Τρίπολης, το αεροδρόμιο και το λιμάνι της Βηρυτού στον Λίβανο απαλλάσσονται από όλους τους φόρους και τις πληρωμές για την παράδοση οποιασδήποτε βοήθειας στη Συρία, με απόφαση του υπουργού Έργων του Λιβάνου.
Επιπλέον, η Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών του Λιβάνου ανακοίνωσε:
«Εκ μέρους όλων των Συνδικάτων και των Εργαζομένων τους στους τομείς της Αεροπλοϊας, των μεταφορών και των αεροπορικών φορτίων, προσφερόμαστε εθελοντικά για να διευκολύνουμε το έργο βοήθειας απευθείας στη Συρία μέσω του αεροδρομίου της Βηρυτού, 24 ώρες το 24ωρο»
«Πες μου, θείε, ο αδερφός μου κι εγώ κάνουμε ό,τι θέλεις»
Μια μικρή Συριοπούλα δέχεται τους διασώστες κάτω από τα ερείπια, προστατεύοντας το κεφάλι του αδερφού της με ένα χαμόγελο...
Και διασώστες με βοήθεια έστειλαν, από τις πρώτες ώρες μετά τον φονικό σεισμό, οι χώρες του Άξονα της Αντίστασης στον ιμπεριαλισμό: Ρωσία, Ιράν, Κίνα, αραβικές χώρες, Βενεζουέλα, Κούβα κ.α.π. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΙΔΙΕΣ αλυσίδες για τα χιόνια! 290 ΕΥΡΩ στην Ιταλία, 400 ευρώ στην Ελλάδα...
7/2/2023   -  18.39  μ.μ.
Με τον φόβο για το πρόστιμο των 80 ευρώ για όποιον κυκλοφορεί εν μέσω κακοκαιρίας με χιόνια χωρίς αντιολισθητικά μέσα, οι πολίτες σχημάτισαν ουρές για να αγοράσουν αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες. Οι τιμές όμως ανέβηκαν κατακόρυφα. 
Οι τιμές για τα αντιολισθητικά μέσα ανέβηκαν κατακόρυφα ενώ καταναλωτές καταγγέλλουν στο mega πως σε πολλές περιπτώσεις ίσα για να πουλήσουν οι έμποροι, τους έδιναν αλυσίδες διαφορετικές από αυτές που ζητούσαν και όταν πήγαν να τις βάλουν στο αυτοκίνητό τους δεν έμπαιναν.
Στην Ελλάδα οι πιο ακριβές αλυσίδες
Αλυσίδες χιονιού, ίδιας μάρκας, ίδιας διάστασης, έχουν στην Ελλάδα 400€, ενώ στην Ιταλία 289.51, στην Ολλανδία 368.99€.
Ίδια η εικόνα και στις χιονοκουβέρτες. Οι ίδιες γαλλικές χιονοκουβέρτες έχουν στην Ελλάδα 150 ευρώ, στην Ελβετία 128.95 και στη Μεγάλη Βρετανία 92.35.
Το χάσμα στις τιμές ανάμεσα στην Ελλάδα και όλο τον υπόλοιπο πλανήτη υπάρχει και σε ιταλικής κατασκευής χιονοαλυσίδες που στην Ελλάδα έχουν 226.60 και στην Βρετανία 195.88.
Πρακτικά, για ακόμα μία φορά, είναι αδύνατον το οτιδήποτε να πωλείται αν όχι φτηνότερα από την υπόλοιπη Ευρώπη, έστω σε ανταγωνιστική τιμή σε σχέση με την υπόλοιπη κοινή αγορά που, όπως φαίνεται, ισχύουν εντελώς διαφορετικοί κανόνες από ό,τι στην Ελλάδα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ βοήθεια, επιλεκτική ειδησεογραφία! Ο σεισμός έπληξε και τη Συρία...
7/2/2023   -   11.35  π.μ.
Εθνική Επιτροπή Δικαίων Αρμενίων 
Ενώ, τουλάχιστον 45 χώρες έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν την Τουρκία μετά τους...σεισμούς, σχετικά λίγες έχουν δεσμευτεί δημόσια να βοηθήσουν τη Συρία.
Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΕΠΛΗΞΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ!!
Τα θύματα στη Συρία συνεχίζουν να αυξάνονται, με τον νέο προσωρινό απολογισμό να ανέρχεται πλέον στους 810 νεκρούς, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.
Κυρίως τις περιοχές Ιντλίμπ, Χαλέπι, Ταρτούς και Χάμα.
Στη Χάμα, στην κεντρική Συρία, διασώστες και πολίτες έβγαλαν με τα χέρια πτώματα από ένα κτίριο. Μεταξύ αυτών ήταν και ένα παιδί. Στον Τζανταρίς, βορειότερα, ένας άνδρας, καταβεβλημένος, θρηνεί για τον θάνατο του γιο του, ενός μικρού αγοριού, που στον σφίγγει στην αγκαλιά του αρνούμενου να τον αποχωριστεί.
Οι κάτοικοι δεν διαθέτουν μηχανήματα, σκάβουν με οικιακά εργαλεία και με τα χέρια για να βρουν επιζώντες. «Όλη μου η οικογένεια θάφτηκε εδώ. Οι γιοι μου, η κόρη μου, ο γαμπρός μου, δεν υπάρχει κανείς να τους βγάλει», λέει λαχανιασμένος από την προσπάθεια ο Άλι Μπατάλ.
Το νοσοκομείο στο Αλ Ράχμα έχει κατακλυστεί από κόσμο, τα ασθενοφόρα μεταφέρουν ασταμάτητα τραυματίες, μεταξύ αυτών και πάρα πολλά παιδιά
Η ΣΥΡΙΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!!!
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΥΤΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΑ!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ! ΟΙ ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ μεγαλώνουν την τραγωδία στη Συρία...
7/2/2023   -   8.30  π.μ.
Η Συρία δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί πλήρως στην τραγωδία λόγω των δρακόντειων κυρώσεων των ΗΠΑ εναντίον της χώρας και της λεηλασίας των πόρων της. Πολλές ζωές θα χαθούν λόγω της έλλειψης βασικών δυνατοτήτων διάδοσης και ιατρικών προμηθειών!