Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Τεταρτη 8 Φεβρουαριου 2023


Οι Ουκρανοναζί πετάνε χημικές βόμβες που τους έχουν δώσει οι ΗΠΑ!!

Χημικά εντωμεταξύ, ενώ έχουν απαγορευθεί από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, έχουν στο οπλοστάσιο τους μόνο οι ΗΠΑ και οι δυτικές ευρωπαϊκές αποικιοκρατικές χώρες!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βοήθεια 

Αεροπλάνα από Ιράν, Ιράκ, Αλγερία, Λιβύη, Αίγυπτο, Ρωσία και Αρμενία φορτωμένα με ανθρωπιστική βοήθεια γη στα αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλέπιου...

Βοήθεια από άλλα έθνη αδελφές και φίλους είναι καθ' οδόν

Η Συρία χρειάζεται την υποστήριξη όλου του κόσμου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ελληνική κυβέρνηση δεν στέλνει καμία βοήθεια στον συριακό λαό – Απάνθρωπη στοίχιση με ΗΠΑ – ΕΕ

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Στοιχισμένη απόλυτα με τα ευρωατλαντικά προτάγματα στη Μέση Ανατολή, η ελληνική κυβέρνηση δεν στέλνει καμία βοήθεια στον δοκιμαζόμενο λαό της Συρίας.

Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας χθες στο CNN, ανέφερε ότι η «κατάσταση» στη Συρία «είναι ακόμη πιο περίπλοκη» από ό,τι στην Τουρκία, προβάλλοντας προκλητικά τον ισχυρισμό ότι «ουσιαστικά δεν υπάρχει επίσημος συνομιλητής», αγνοώντας τη συριακή κυβέρνηση του Προέδρου Μπ. Ασαντ. 

Επιβεβαίωσε δε ότι «μέχρι στιγμής» η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει διοχετεύσει βοήθεια στη Δαμασκό.

Ως παράγοντες μάλιστα που πρέπει να ληφθούν υπόψη ανέφερε το «στάτους κβο του καθεστώτος» της Συρίας και «των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί»…

Αδιανόητος κυνισμός εκ μέρους της κυβέρνησης, η οποία εξαρτά τη βοήθεια προς ένα λαό που υποφέρει, που έχει μείνει χωρίς στέγη, που αναζητά τους ανθρώπους του κάτω από συντρίμμια από το “στάτους” της Συρίας και τις “κυρώσεις”! 

Την ώρα που κάθε ώρα που περνά είναι κρίσιμη για τους εγκλωβισμένους και τους σεισμόπληκτους, ο πρωθυπουργός παρέπεμψε στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σήμερα και αύριο, για «να υπάρξει συντονισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο»…

Αρνήθηκε εξάλλου ότι είχε οποιαδήποτε επικοινωνία με τη Δαμασκό, επιμένοντας ότι στην κυβέρνηση «εστιάζουμε όλη την παροχή βοήθειας στην Τουρκία αυτήν τη στιγμή». Ερωτηθείς, επίσης, αν θα ζητήσει «έστω προσωρινά την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Συρίας, ώστε να μπορέσει να φτάσει η βοήθεια στη χώρα», απέφυγε να αναλάβει κάθε τέτοια δέσμευση, λέγοντας ότι «πρόκειται για μία πολύ λεπτή και περίπλοκη κατάσταση. Δεν είμαι σε θέση να κάνω οποιοδήποτε πρόσθετο σχόλιο αυτήν τη στιγμή για το πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση»…

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία και επαναφέροντας τη λεγόμενη «διπλωματία των σεισμών», προς επιτάχυνση διευθετήσεων, επιστρατεύοντας υποκριτικές αναφορές στην πραγματική φιλία των λαών, είπε ότι «εν τέλει είμαστε γείτονες και πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλον στις δύσκολες στιγμές (…) Ο ελληνικός και ο τουρκικός λαός είναι φίλοι. (…) Εν τέλει, δεν μπορώ να φανταστώ μία πιο ισχυρή εικόνα από αυτή ενός Ελληνα διασώστη και ενός Τούρκου διασώστη να σώζουν ένα επτάχρονο κορίτσι. Αυτές είναι πολύ δυνατές εικόνες, που στο τέλος της ημέρας χτίζουν γέφυρες μεταξύ των λαών μας».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την «Καθημερινή», είχε γίνει προσπάθεια να ανοίξουν δίαυλοι με την Αγκυρα ήδη από το πρωί της Δευτέρας, καθώς υπήρξε επικοινωνία μεταξύ της διπλωματικής συμβούλου του πρωθυπουργού, Αννας – Μαρίας Μπούρα, και του εκπροσώπου του Τούρκου Προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αυτό που ειπώθηκε μεταξύ των δύο πλευρών, πλην της ευχής η τραγωδία να έχει όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα, είναι ότι οι δίαυλοι μπορούν να μείνουν ανοιχτοί. Ακολούθησε, λίγες ώρες αργότερα, επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν. Η «Καθημερινή» επιμένει ότι «η εκκολαπτόμενη νέα “διπλωματία των σεισμών” πιθανόν να αλλάξει έστω πρόσκαιρα και το τοπίο των ελληνοτουρκικών σχέσεων ενόψει των εκλογών», όπως και ότι «η τραγωδία μπορεί να φέρει μια πρόσκαιρη ύφεση στις σχέσεις των δύο πλευρών».

Κάποιοι τη στιγμή αυτή της μεγάλης καταστροφής έσπευσαν να υπενθυμίσουν ότι “ο Τούρκος είναι εχθρός ακόμα και σε μία καταστροφή” και κάλεσαν τους Έλληνες να μην είναι τόσο ευαίσθητοι και να μη σπεύδουν να στέλνουν βοήθεια στους γείτονες.

Είπαν ότι το 1999 στον τότε μεγάλο σεισμό στην Τουρκία, οι Έλληνες διασώστες που πήγαν εκεί αντιμετωπίστηκαν από πολλούς εχθρικά. Και όταν διέσωσαν ένα μωρό παιδί, έσπευσαν να το πάρουν από τα χέρια τους για να μη φανεί ότι Έλληνας έσωσε ένα μωρό Τούρκου.

Κι έτσι, λοιπόν, κατέληξαν ότι οι Έλληνες πρέπει όχι να χαρούν, αλλά τουλάχιστον να αδιαφορήσουν για τα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία.

 Τούρκοι εθνικιστές φέρθηκαν άσχημα στους Έλληνες διασώστες που φέρθηκαν ανθρώπινα προσφέροντας βοήθεια σε αυτούς που είχαν ανάγκη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη  Συρία ούτε καν ανταποκριτής από τα κανάλια δεν στάλθηκε….

Ή στην Συρία  δεν κατοικούν άνθρωποι ή ο ανθρωπισμός έχει σύνορα κι αυτά τελειώνουν στην Τουρκία.

Σχολιο.- Στην Συρία κατοικούν ως επί το πλείστον χριστιανοί ορθόδοξοι.... Οπότε.....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΔΙΑΠΛΟΚΕΣ; ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΚΕΛΕΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΤΟΥ; Τον εγκαλούσαν για παράνομο πλουτισμό. Ότι εξ αιτίας αυτού, έκανε σύμπραξη με την κυβέρνηση του μη εκλεγμένου (δοτού) Παπαδήμου. Οι παράδοξες επισκέψεις πολιτικών σε υπουργεία ή χώρες, λέγεται πως αφορούν μίζες. Έλεγε την ΝΔ πορνείο, πρόσφατα έκανε φιλοφρονήσεις στον πρωθυπουργός για θέση στο επικρατείας, αλλά ο εκπρόσωπος τύπου είπε πως δεν προβλέπεται η υποψηφιότητά του. 

Η ελληνική κοινωνία, πρέπει επιτέλους να ξεράσει αυτό το σύστημα. Νέα δημοκρατικά πατριωτικά κόμματα με πλήρες πρόγραμμα, για να ανορθωθεί η πατρίδα και οι πολίτες.

Σχολιο.- Και τώρα που ξεσκαρτάρισε η κατάσταση ας στείλουμε όλους αυτούς τους μισθοφόρους των εμβολίων στην Σπιναλόγκα της πολιτικής για να βρουν ανάπαυση οι ψυχές των δολοφονημένων είτε από το πρωτόκολλο του θανάτου είτε από το έξυπνο βιολογικό όπλο που το ονόμασαν εμβόλιο ..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα τη πληρώσουμε όλοι στη Μεσόγειο.

Τούρκοι σεισμολόγοι αναφέρουν τεράστιο κίνδυνο η δημιουργία πυρηνικού εργοστασίου στο Ακούγγιο. Οι μελέτες του Ερντογάν είναι αστείες ενώ από το 1995 δήμαρχοι 24 πόλεων γύρω από το Ακούγγιο έκαναν ειδική έκκληση προς την κυβέρνηση να αναζητήσει άλλο χώρο ή να ακυρώσει το πρόγραμμα κατασκευής του πυρηνικού σταθμού. Το 80% του πληθυσμού της περιοχής είναι αντίθετο με την κατασκευή αυτή..

Δυο χάρτες που δείχνουν τον θανατηφόρο παραλογισμό της "ανάπτυξης". Στο ένα η επαρχία Μερσίνα που κατασκευάζεται το πρώτο πυρηνικό εργοστάσιο στην Τουρκία - στον δεύτερο η περιοχή Χαλέπι (ακριβώς δίπλα) που ξανάδωσε σήμερα έναν πολύ δυνατό σεισμό με ανυπολόγιστες συνέπειες. Το 1999 είχαν χαθεί 18.000 άνθρωποι στην ίδια περιοχή. Και ο Ερντογάν κατασκευάζει (ρωσικό) πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγγιου της Μερσίνας και θέλει και δεύτερο στην πιο σεισμογενή περιοχή της Μεσογείου...

Σχολιο.- Σιγά μωρέ τώρα, αποκτήσαμε ευαισθησία για το Ακουγιου; Το Κοζλοντουι στη Βουλγαρία το 2012 το ξεχάσαμε; Τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ  σε Σούδα Λάρισα και Αλεξανδρούπολη σε περίπτωση σύρραξης; Μακάρι να κάναμε και εμείς πυρηνική ενέργεια. Είτε αρέσει είτε όχι είναι η πιο φθηνή ενέργεια και η πιο οικολογική.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δουλοπρεπείς υπάλληλοι!

ΟΥΤΕ στην Έκκληση για βοήθεια του Πατριαρχείου Αντιοχείας και της Ελληνικής Κοινότητας της Συρίας ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ οι δουλοπρεπείς υπάλληλοι της Κυβέρνησης Μητσοτάκη!

ΟΥΤΕ σχέσεις κι επικοινωνία έχουν μαζί τους!

-Γιατί, λένε υποστήριζαν την κυβέρνηση της Συρίας, όταν οι ισλαμιστές έσφαζαν το 10% ορθόδοξων του πληθυσμού της χώρας και γιατί δέχτηκαν βοήθεια από τους Ρώσους για να ξαναχτίσουν εκκλησίες που είχαν βομβαρδιστεί

Σχολιο.- Eρωτήματα και προς την θεσμισμένη Ελληνική Ορθόδοξη ιεραρχία.

Σχολιο.- πολυ περισσοτερο σε αντιμαχομενα στρατοπεδα ηταν παντα το πατριαρχειο της Νεας Ρωμης (οπως και τα υπολοιπα 3 ρωμαϊκά πατριαρχια) με την αλλωτε σχισματικη εκκλησια του νεοραγιαδιστάν και το ιδιο το νεοραγιαδισταν ή αλλιως την 'ελλαδίτσαν'

Σχολιο.- Εκανε επίσημο αίτημα παροχης βοήθειας ο τούρκος "ανύπαρκτος συνομιλητής" το οποιο αποδέχτηκε σε πρώτη φάση η ΕΕ. Οπότε έσπευσε και το δουλικό που έχουμε για πρωθυπουργό στην μπανανία...

Σχολιο.- Και να φανταστειτε υπαρχουν χωρια στη ΣΥΡΙΑ που μιλουν ΕΛΛΗΝΙΚΑ ακομα αλλα δυστυχως εχουμε μια αναλγητη πατριδα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εν τω μεταξύ,  τα περιπολικά χωρίς αλυσίδες, κόβουν πρόστιμα σε οδηγούς που δεν έχουν  αλυσίδες,  σε δρόμους χωρίς χιόνια…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταστρέφουν τη μία μετά την άλλη τις πηγές διατροφής του παγκόσμιου πληθυσμού.

Πυρκαγιά στη μεγαλύτερη φάρμα  αυγών της Νέας Ζηλανδίας σκότωσε 75.000 κότες  εν μέσω εθνικής έλλειψης

Εργοστάσια τροφίμων και φάρμες καίγονται στην σειρά για να δημιουργήσουν τεχνητή έλλειψη τροφίμων...

Πυρκαγιά στη μεγαλύτερη φάρμα αυγών της Νέας Ζηλανδίας σκότωσε 75.000 κότες εν μέσω εθνικής έλλειψης.

Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι ενώ ήταν ακόμη πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί πόσο θα επηρεάσει η πυρκαγιά την αλυσίδα εφοδιασμού, “θα υπάρξει κάποια επίπτωση προφανώς – δεν είναι σπουδαίο να συμβαίνει εν μέσω έλλειψης ”

Ο πιο πρόσφατος μεγάλος προμηθευτής τροφίμων που τυλίχθηκε στις φλόγες , μετά από δεκαετίες προμηθευτών τροφίμων που δεν πυρπολήθηκαν, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός αυγών της Νέας Ζηλανδίας – μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα, σκοτώνοντας περίπου 75.000 κότες .

Η φωτιά στο αγρόκτημα Zeagold «χρειάστηκε το καλύτερο μέρος της ημέρας για να περιοριστεί», σύμφωνα με την εταιρεία, προσθέτοντας ότι δώδεκα εργαζόμενοι στο εργοτάξιο ήταν «άθικτοι αλλά πολύ ταλαιπωρημένοι».

Πριν από την πυρκαγιά, οι αγρότες της Νέας Ζηλανδίας υπολόγιζαν ότι η χώρα χρειαζόταν άλλες 300.000 κότες για να αντιμετωπίσει μια εθνική έλλειψη αυγών, αναφέρει η The Guardian



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ: ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Κάπου 83 χρόνια από την εφαρμογή τους σε βάρος της Γερμανίας το 1940, οι οικονομικές κυρώσεις έχουν γίνει το πιο χρησιμοποιημένο εργαλείο στο οπλοστάσιο της Ουάσινγκτον για τον πειθαναγκασμό αντίπαλων κρατών. Οι κυρώσεις έχουν γίνει μια παράλληλη ή εναλλακτική πολιτική σε σχέση με τις στρατιωτικές εισβολές, ειδικά μετά την παγίωση του δολαρίου ως το κυρίαρχο νόμισμα στον κόσμο με τη σύνδεσή του με το πετρέλαιο το 1975 - και την περαιτέρω ενίσχυσή του με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Αυτό το χρηματοπιστωτικό και οικονομικό όπλο των ΗΠΑ έχει προκαλέσει δεινά στη Συρία εδώ και δεκαετίες, αλλά ο αντίκτυπός του έχει γίνει θανατηφόρος τα τελευταία χρόνια, ιδίως μετά το 2019.

Οι κυρώσεις επηρεάζουν αρνητικά όλους τους ζωτικούς τομείς της οικονομίας, από την ιατρική μέχρι την εκπαίδευση, την ενέργεια, τις επικοινωνίες, τη γεωργία και τη βιομηχανία - μέχρι την αντιμετώπιση έκτακτων καταστροφών, όπως ο σεισμός που έπληξε τη Συρία και την Τουρκία τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου, ο οποίος έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής στο θάνατο 1.300 αμάχων, σε μαζικούς τραυματισμούς και στην καταστροφή χιλιάδων σπιτιών.

Οι επιπτώσεις των δυτικών κυρώσεων και της στρατιωτικής κατοχής της Συρίας από τις ΗΠΑ έχουν παραλύσει την οικονομία της χώρας και έχουν υπονομεύσει την ικανότητά της να ανταποκρίνεται σε μεγάλες φυσικές καταστροφές αυτού του είδους. Η κατάσταση είναι τόσο πιεστική που το Συμβούλιο Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής στις 6 Φεβρουαρίου έκανε έκκληση για άμεση άρση των κυρώσεων κατά της Συρίας, ώστε η Δαμασκός να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις ανθρωπιστικές επιπτώσεις από τον τραγικό σεισμό.

Το 1979, η Συρία υπέστη για πρώτη φορά κυρώσεις από την Ουάσινγκτον, όταν χαρακτηρίστηκε κρατικός χορηγός της τρομοκρατίας και της απαγόρευσαν να εξάγει αγαθά και τεχνολογίες στις ΗΠΑ. Αυτό ως τιμωρία για την υποστήριξη της Συρίας στο Ιράν κατά τη διάρκεια του πολέμου Ιράν-Ιράκ (1980-1988), κάτι που οδήγησε και στην αναστολή της οικονομικής βοήθειας από τις μοναρχίες του Περσικού Κόλπου (περίπου 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως) και σε μια ασφυκτική οικονομική κρίση, γνωστή ως "κρίση της δεκαετίας του '80".

Λιγότερο από μια δεκαετία μετά από μια σύντομη περίοδο οικονομικής ευημερίας στη Συρία (το καθαρό εγχώριο προϊόν αυξήθηκε κατά περίπου 49% μεταξύ 2000 και του 2010), το 2011 ξεκίνησε ο πόλεμος που υποστηρίχθηκε από ξένες δυνάμεις, σπέρνοντας τον όλεθρο στη συριακή οικονομία. Οι εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν τόσο από την άμεση καταστροφή οικονομικών εγκαταστάσεων και τομέων κατά τη διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων, όσο και από μια σειρά κυρώσεων με πρωτοβουλία των ΗΠΑ, οι οποίες έφθασαν στο αποκορύφωμά τους με τον νόμο Caesar του 2019 και τον περσινό νόμο Captagon που στόχευε τις εγχώριες φαρμακευτικές βιομηχανίες και τις βιομηχανίες υγειονομικής περίθαλψης της Συρίας.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες περιπτώσεις κυρώσεων όπου οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ χρησιμοποιούν οικονομικές κυρώσεις για να επιβάλουν εξωτερικό οικονομικό αποκλεισμό σε χώρες, οι κυρώσεις κατά της Δαμασκού συνοδεύονται και από έναν εσωτερικό αποκλεισμό.

Αυτό γίνεται με τον στρατιωτικό έλεγχο των πετρελαϊκών πόρων και των εύφορων γεωργικών πεδιάδων της βορειοανατολικής Συρίας -το "καλάθι του ψωμιού του Λεβάντε"- τα οποία βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στις περιοχές της "Αυτόνομης Διοίκησης", που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και κυριαρχούν οι Κούρδοι

Ετσι η Δαμασκός υφίσταται ένα διπλό στραγγαλισμό, αφού της στερούν το πετρέλαιό της (την βασική πηγή συναλλάγματος). Τα έσοδα από τις πωλήσεις πετρελαίου αποτελούν περίπου το ένα τέταρτο των εσόδων από τις εξαγωγές της Συρίας και καλύπτουν το 90% των αναγκών της εσωτερικής αγοράς της. Πριν από τον πόλεμο, το 2010, η Συρία παρήγαγε 4 εκατομμύρια τόνους σιταριού, ένα στρατηγικό βασικό γεωργικό προϊόν που παρέχει διατροφική αυτάρκεια και εσωτερική συντήρηση, από το οποίο στη συνέχεια εξάγεται περίπου το ένα τέταρτο



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΑΠΙΝΤ ΤΕΣΤ : ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ‘Η ΕΚΤΡΟΠΗΣ/ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ;

ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ;

Ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο παρατηρείται αναδίπλωση όσον αφορά τα ζητήματα της 

πανδημίας και ενώ καινούργια δεδομένα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα οποία 

αναιρούν τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν, εντούτοις η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιβάλλει 

ένα υποχρεωτικό ράπιντ τεστ ως προϋπόθεση για την προσέλευση των μη εμβολιασμένων εργαζομένων στην εργασία τους. 

Την ίδια στιγμή που εμβολιασμένοι εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό 

τους μήνες πριν εργάζονται χωρίς κανέναν έλεγχο και ενώ έχει γίνει παραδεκτό ότι όλοι νοσούν και μεταδίδουν με το ίδιο ϊικό φορτίο, μεγάλος αριθμός συναδέλφων εξακολουθεί να υφίσταται οικονομική αφαίμαξη σε εποχές που η ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης καλπάζει. 

Είναι πλέον παραδεκτό από όλους ότι πρόκειται για ένα καθαρά τιμωρητικό μέσο, που δεν έχει κανένα υγειονομικό όφελος και δεν επιτελεί κανέναν κοινωνικό σκοπό, πλην της 

«οικονομικής ενίσχυσης»

συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων που είδαν την πανδημία 

ως ευκαιρία εύκολου πλουτισμού εις βάρος των συνανθρώπων τους. 

Είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση με τις μεθοδεύσεις της και το διαχωρισμό των πολιτών που τεχνηέντως καλλιέργησε με τη σύμπραξη των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, όχι μόνο δεν υπηρέτησε τη δημόσια υγεία , όπως διατεινόταν, αλλά εξέτρεψε τις εργασιακές σχέσεις σε 

πονηρές ατραπούς με τις απολύσεις μη εμβολιασμένων στον ιδιωτικό τομέα, τις αναστολές σε δημόσιο και ιδιωτικό, την επιβολή προστίμων για μη συμμόρφωση στα μέτρα και τον έλεγχο μέσω της πλατφόρμας edu pass, η επιβολή της οποίας το προηγούμενο έτος πέρασε… 

απαρατήρητη από την πλειοψηφία των εκπαιδευτικών. 

Είναι, λοιπόν, εύλογα τα ερωτήματα που γεννιούνται σχετικά με το γιατί εξακολουθεί αυτή η 

παράλογη και ανώφελη επιβολή. Ο κλάδος συντονισμένα απαιτεί την άρση του εκδικητικού αυτού μέτρου, απομεινάρι μιας αυταρχικής πολιτικής που θυμίζει εποχές τις οποίες όλοι θα θέλαμε να ξεχάσουμε. 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Ένωση Λειτουργών Τεχνικής & Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταπέλτης η Ευρωπαϊκή Ένωση για τον θλιβερό υποκλοπέα: “Οι δημοσιογράφοι πρέπει να προστατεύονται από κακόβουλα λογισμικά”

8 Φεβρουαρίου, 2023

Η ΕΕ δεν συμφωνεί με το αφήγημα που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση την τελευταία χρονική περίοδο, ό,τι «όλοι πρέπει να παρακολουθούνται» για να «ξεπλυθεί» από το σκάνδαλο των υποκλοπών και θεωρεί πως «οι δημοσιογράφοι πρέπει να προστατεύονται από την χρήση κακόβουλων λογισμικών και η ελευθερία του Τύπου να εξασφαλίζεται».

Αυτό αναφέρει σε ανάρτηση που έκανε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Αξίες και την Διαφάνεια Βιέρα Γιούροβα αναφερόμενη στην συνάντησή της με τον Έλληνα υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Οι επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με τις Βρυξέλλες είχαν σαν κύριο θέμα το περιεχόμενο της τρίτης έκθεσης για το Κράτος Δικαίου. Το σκάνδαλο των υποκλοπών ήταν το κύριο πιάτο, όπως έκανε σαφές η Γιούροβα στην ανάρτησή της.

«Με τον Έλληνα υπουργό Γιώργο Γεραπετρίτη συζητήσαμε τις ελληνικές συστάσεις για την 3η έκθεση του Κράτους Δικαίου, καθώς και νομοθετικές μεταρρυθμίσεις που αφορούν τα fake news και τις παρακολουθήσεις. Στην ΕΕ, οι δημοσιογράφοι πρέπει να προστατεύονται από την χρήση κακόβουλων λογισμικών και η ελευθερία του Τύπου να εξασφαλίζεται», τονίζει η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η πρώτη φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση, με την Γιούροβα να σηκώνει το χέρι της προς τον Γεραπετρίτη ενώ του απευθύνεται -και με τον ίδιο να ακούει μάλλον παγωμένος- μεταφέρει πιθανώς το κλίμα της συνάντησης ακόμη καλύτερα…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



γιατί η υποχρεωτικότητα, διαχωρισμοί, ανισότητες στη δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρχουν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το να στέλνει η Πολιτική Προστασία μέσω του 112 μήνυμα να μένουμε μέσα στην πανδημία, στις πλημμύρες και στον χιονιά, και να τρέχουμε πανικόβλητοι στην πυρκαγιά, δεν συνιστά ούτε πολιτική προστασία, ούτε κρατική ευθύνη, ούτε συλλογική φροντίδα για το κοινό καλό. 

Πρόκειται για την πλήρη παραδοχή ότι το ιδιωτικοποιημένο νεοφιλελεύθερο κράτος έχει αποσυρθεί από την υποχρέωσή του να διασφαλίζει τα κοινά αγαθά, την ανθρώπινη ζωή, τη στέγη, την εργασία, την περιουσία των πολιτών του, και περιορίζει το ρόλο του στο να χρηματοδοτεί από τον κρατικό προϋπολογισμό το ιδιωτικό κεφάλαιο.

Πρόκειται επίσης για την περίτρανη απόδειξη ότι η ιδιωτικοποίηση δρόμων, συγκοινωνιών και κρατικών λειτουργιών που τάχα θα έφερνε καλύτερη ποιότητα και αποτελεσματικότητα, φέρνει συστηματική και μόνιμη ταλαιπωρία, καθώς οι ιδιώτες για να περιορίσουν το κόστος και τα λειτουργικά έξοδα, δεν ανταποκρίνονται ούτε καν στα απαραίτητα. Το κράτος φυσικά, αντί να ελέγξει και να τιμωρήσει, τους καλύπτει και τους αποζημιώνει. 

Αυτό το κράτος, το ιδιωτικοποιημένο, το φιλικό στους επιχειρηματίες και εχθρικό στους πολίτες, το ανίκανο να κρατήσει ανοιχτούς τους πιο κεντρικούς δρόμους στην πρώτη χιονόπτωση, το συνειδητά ανήμπορο να ανταποκριθεί στην απαίτηση για παιδεία, για υγεία, για κοινωνικά αγαθά, δεν το θέλουμε. Από όποιον κι αν υπηρετείται, είτε λέγεται Τσίπρας, είτε Μητσοτάκης, είτε ΣΥΡΙΖΑ, είτε ΝΔ. 




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




 Μητσοτάκης σε Τσίπρα : Διαλέξυε άλλη εισαγωγή στις ομιλίες σας από τον ύμνο του ΕΑΜ. Μας θυμίζει τις χειρότερες στιγμες της ελληνικής ιστορίας
-Βρε άθλιε το ΕΑΜ και η εθνική αντίσταση εχει αναγνωριστεί με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων απ'το 1982. Ηταν τότε που ο ακροδεξιός αρχηγός της ΝΔ Ε.ΑΒΕΡΩΦ αποχώρησε απ'τη βουλή κάτω απ'τις επευφημίες χουντικών και φιλοναζιστών βουλευτών .
-Το Εθνικο Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ) βρε ανιστόρητε ήταν η μαζικότερη αντιστασιακή οργάνωση που πολέμησε τους Γερμανούς ναζιστές έχοντας 1.500.000 μέλη.
-Ο Μητσοτάκης θεωρεί ότι ταγματασφαλίτες, δοσίλογοι και κουκουλοφόροι συνεργάτες των Γερμανών, ηταν οι αντιστασιακοί της πατρίδας μας.
-Ο Πρωθυπουργός εκτός από ακροδεξιός και αστοιχείωτος, είναι και ενας επικίνδυνος απατεώνας για την χώρα μας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑΘΗΜΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ!
Μόλις πριν λίγη ώρα παραιτήθηκαν όλοι οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, συμπαραστεκόμενοι στους σπουδαστές που έχουν καταλάβει το κτίριο του Θεάτρου και απαιτούν να ακυρωθεί η υποβάθμιση των σπουδών τους από την ακροδεξιά-νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της απολίτιστης Εκάλης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ψιτ, νατοϊκά παρατράγουδα - βγείτε να φωνάξετε "έξω όλοι".
Χώρες που στείλανε ανθρωπιστική υποστήριξη στη Συρία :
Ρωσία, Ιράκ, Ιράν, Κίνα, Τυνησία, Αλγερία, ΗΑΕ
Σχολιο.- Σε ποια τρύπα θα χωθούν να μην τα βλέπουμε μπροστά μας ρε τα σιχαματα? Σε ποια ρε οι απόλυτες ντροπές, το άγος της Αριστεράς και της ιστορίας της? Για ποια τιποτενια μηδενικά, ποια παράσιτα έδωσαν τη ζωή τους τα πιο όμορφα τέκνα του αλλοτινου περήφανου ελληνικού λαού? Έσεται Νέμεσις φάρα προδοτων!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φωτογραφίες
Από την σημερινή εκδηλωση διαμαρτυρίας και ανυποχώρητου αγώνα των επαγγελματιών καλλιτεχνών και των σπουδαστών των καλλιτεχνικων σχολών για την κατάργηση του εκτρωματικου ΠΔ 85/2022 της κυβέρνησης ΝΔ που υποβιβάζει τά καλλιτεχνικά πτυχία σε απολυτήρια Λυκείου προωθώντας ανερυθρίαστα τα συμφέροντα όλων των ιδιωτικών σχολών και ΙΕΚ που το επιζητούν Μανιωδώς…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά το Σύνταγμα η μεγαλειώδης πορεία τουλάχιστον 5.000 καλλιτεχνών και σπουδαστών συνέχισε κανοντας προσωρινή στάση στο REX που βρίσκεται υπό κατάληψη συνεχίζοντας έφθασε στο υπό κατάληψη κτίριο του κεντρικού Εθνικόύ Θέατρου «Τσιλέρ» στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου και αφού συναντήθηκε με τους καταληψίες συνέχισαν όλοι μαζί περικυκλώνοντας Συμβολικά όλο το τετράγωνο που ευρίσκεται το Εθνικό Θέατρο… με σηκωμένα αγωνιστικα τα χέρια τους δείχνοντας την πίστη καί τό πάθος τους για την επιτυχια του αγώνα τους με κατάργηση τού ΠΔ 85/2022 που εχει περάσει η κυβέρνηση τής ΝΔ...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



8/2/2023    -    4.00  π.μ.
- Θα απονείμω το αποψινό βραβείο της «π@π@ρ1@$ της ημέρας» στον πολυνίκη του θεσμού Αλεξέι Αρεστόβιτς, ο οποίος αφού διέβλεψε ότι «δεν υπάρχει ελπίδα» για νίκη των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έναντι των ρωσικών, στη συνέχεια μίλησε για ανάγκη εξεύρεσης «διπλωματικής» λύσης στο Ουκρανικό και για… διχοτόμηση της Ουκρανίας, κατά τα πρότυπα της Κορέας, σε δύο κυρίαρχα κράτη!!! (Στγ: Δεν ξέρω εάν οφείλεται σε… αλλαγή μάρκας ή σε… στερητικό σύνδρομο, μετά την παραίτηση από τη θέση του «προεδρικού συμβούλου», πάντως το «παλικάρι» έχει αρχίσει να παρουσιάζει… πολλαπλές διαρροές!!).
- Στα «επιχειρησιακά» τώρα
- «Βόρειο» μέτωπο (Περιφέρεια Χαρκόβου, δυτικά σύνορα ΛΔ Λουγκάνσκ): Στην περιοχή της Κρεμενάγια παρατηρήθηκε σταθεροποίηση του μετώπου και εδραίωση των ρωσικών δυνάμεων στις θέσεις στις οποίες προωθήθηκαν τις προηγούμενες μέρες. Συνεχίστηκαν τα πλήγματα του ρωσικού Πυροβολικού σε μονάδες των VSU τόσο σε θέσεις μάχης, όσο και σε θέσεις προσωρινής στρατοπέδευσης. Για πολλοστή φορά χτυπήθηκαν οι θέσεις της 14ης και της 92ης Μηχανοκίνητων Ταξιαρχιών των VSU στις περιοχές Ιβάνοφκα, Μπερεστόβογε (Περιφέρεια Χαρκόβου) και Νοβοσιόλοφσκογε (ΛΔ Λουγκάνσκ)
- Κράσνι Λιμάν και γύρω: Η προώθηση των ρωσικών δυνάμεων από τρεις κατευθύνσεις γύρω από το Σέβερσκ συνεχίζονται. Η απελευθέρωση αυτής της πόλης ανοίγει τον δρόμο για την εκ νέου απελευθέρωση του Κράσνι Λιμάν και το άνοιγμα του δρόμου για το Σλαβιάνσκ και το Κραματόρσκ, σε επόμενη επιχειρησιακή φάση.
- Δυτικά του Ντονιέτσκ (Αβντέγεφκα, Αρτιόμοφσκ, Σολεντάρ και γύρω): Πρώτα για το Αρτιόμοφσκ. Οι επιθετικές κινήσεις των Wagner συνεχίστηκαν από τα βόρεια και τα νότια περίχωρα της πόλης, αλλά και εντός του οικιστικού της ιστού. Στα βόρεια του Αρτιόμοφσκ, οι «μουσικοί» σφυροκοπούν τις οχυρωματικές θέσεις των VSU κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Στούπκι, ενώ με επίθεση από τα πλάγια κατάφεραν να καταλάβουν αντίστοιχες οχυρωματικές θέσεις των αντιπάλων ανάμεσα στον εν λόγω σιδηροδρομικό σταθμό και την Παρασκόβιεφκα. Συνεχίζεται και η πίεση προς τις μονάδες των VSU στην Κράσναγια Γκορά. Στα νότια του Αρτιόμοφσκ, οι μονάδες των Wagner να θέσουν υπό έλεγχο πυρός τον αυτοκινητόδρομο Στούποτσκι – Ιβάνοφσκογε και να πλησιάσουν στα όρια της γραμμής άμυνας των VSU ανάμεσα στο Τσάσοφ Γιαρ και το Κράσνογε. Στην περιοχή φημολογείται ότι κατέφθασαν μονάδες της 80ής Ειδικής Ταξιαρχίας Καταδρομών των VSU, που μεταφέρθηκαν εκεί απο το μέτωπο του Κράσνι Λιμάν. Ωστόσο, με την κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή και με τις μονάδες των VSU σταδιακά να αποκόπτονται μεταξύ τους επιχειρησιακά και τηλεπικοινωνιακά, η πιο σώφρων απόφαση από τη Στρατιωτική Διοίκηση των VSU (εάν έχει μείνει, βεβαίως, ελάχιστη σωφροσύνη στα μυαλά των διοικούντων) θα ήταν η απόσυρση των δυνάμεων αυτών από το συγκεκριμένο μέτωπο. Το «σπάσιμο», από την άλλη, της γραμμής Τσάσοφ Γιαρ – Κράσνογε από ρωσικής πλευράς θα άνοιγε ένα τεράστιο πεδίο προώθησης στις στρατιωτικές της δυνάμεις, αφού το συγκεκριμένο τμήμα της ΛΔ Ντονιέτσκ είναι το λιγότερο πυκνοκατοικημένο και χωρίς μεγάλο αριθμό οικισμών μέχρι τα βόρεια και το πολεοδομικό συγκρότημα Σλαβιάνσκ – Κραματόρσκ, αλλά και προς τα δυτικά, στην κατεύθυνση του Ουγκλεντάρ.
- Ουγκλεντάρ και Περιφέρεια Ζαπορόζιε: Στις περιοχές έξω από το Ουγκλεντάρ οι μονάδες των VSU που συγκεντρώθηκαν εκεί από όλα, σχεδόν, τα υπόλοιπα μέτωπα ξεκίνησαν τη δική τους αντεπίθεση, ωστόσο οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις αποκρούουν αποτελεσματικά τις επιθέσεις των αντιπάλων τους, ενώ χτυπούν με το Πυροβολικό τους στα μετόπισθεν των αντίπαλων γραμμών, κυρίως μέσα στην πόλη του Ουγκλεντάρ και στο Βοντιανόγε, τις μονάδες της 1ης Ταξιαρχίας Τεθωρακισμένων και της 72ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των VSU. Στο Ζαπορόζιε πάλι, υπάρχει ουσιαστικά «ευθυγράμμιση του μετώπου και σταθεροποίηση των ρωσικών δυνάμεων σε πιο προωθημένες θέσεις, ωστόσο χτες δεν υπήρξε ιδιαίτερη δραστηριότητα.
- «Νότιο» μέτωπο (Περιφέρεια Χερσώνας):  Συστηματικά πλήγματα του ρωσικού Πυροβολικού σε θέσεις μονάδων των VSU στη «δεξιά» (δυτική) όχθη του Δνείπερου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δεν ξέρω αν το πήρατε χαμπάρι αλλά είχαμε καμιά δεκαριά "ξαφνικίτιδες" μόνο χθες στην επικράτεια. Ανοίξτε το άρθρο στα σχόλια για να δείτε ονόματα και διευθύνσεις. Κάποιοι σταμάτησαν να μιλούν γι' αυτές. Γιατί λένε βαρέθηκαν. Κανείς δεν ακούει. Κανείς δεν νοιάζεται. Τίποτα δεν αλλάζει. Πόσο λάθος είστε...δεν μπορείτε καν να φανταστείτε
Πάμε για το Ρεκόρ Γκίνες στις ανακοπές καρδιές στην Ιστορία της ανθρωπότητας
https://kourdistoportocali.com/news-desk/pame-gia-to-rekor-gkines-stis-anakopes-kardies-stin-istoria-tis-anthropotitas/?fbclid=IwAR2HVzVQw29xS2HHFiGB93L62PVop5qFWgf-FdmTIqdP7K16Joe-Z3_CgYE
σχολιο.- Καθε μερα 3,4 θανατοι απο ξαφνικιτηδα,και δεν κουνιεται ..εισαγγελεας!!
σχολιο.- Πείθονται ακόμα οι πολλοί ότι η επιστήμη λειτουργεί όπως θα έπρεπε, πιστοί στις κυβερνήσεις και στο κυρίαρχο σύστημα, και αυτό είναι δύσκολο να το αλλάξεις.  Αντίστοιχα σχεδόν το ίδιο δύσκολο είναι όσοι είναι στην απέναντι όχθη να πιστέψουν ότι τέτοια πράγματα δεν αλλάζουν καθόλου εύκολα. Σκοπός μας να παλεύουμε, καλό κουράγιο.
Σχολιο.- Εσείς πιστεύετε ότι αποδίδει τον θάνατο στο...worth it booster?έχω στο περιβάλλον μου γονέα που πίεσε την κόρη του να το κάνει(38)πέθανε ξαφνικα το κοριτσι,αλλά επειδή εφταιγε η μοίρα ζουν κανονικά.
Σχολιο.- Δεν χρειάζεται να φύγουμε από τα σύνορα μας. Δύο παιδιά, αγγελούδια, οχτώ και δέκα χρόνων μετά από ελαφρά νόσηση από την όμικρον τα εμβολιασαν με διπλή δόση.
Το μικρό νοσηλεύτηκε ένα μήνα σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο για ανοσοανεπαρκεια αγνώστου δήθεν αιτιολογίας
Και το μεγαλύτερο, σήμερα με ενημέρωσαν, ελκωδη κολλιτιδα που δεν απαντά στην κορτιζόνη. Δύο υγιή παιδιά που τώρα είναι δύο άρρωστα παιδιά.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την ώρα που πολλοί επιζώντες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα το Τουρκικό κράτος δεν παρέχει βοήθεια και συνδρομή σωστικών συνεργείων σε αρκετές Κουρδικές πόλεις και χωριά! 
Στο κατεχόμενο απο τον Τουρκικό στρατό και απο Τζιχαντιστές #Afrin η κατάσταση είναι τραγική! 
Επείγουσα βοήθεια χρειάζονται και άλλες πόλεις στην Βόρεια Συρία όπως το #Alepo ! 



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δουλοπρεπείς υπάλληλοι!
ΟΥΤΕ στην Έκκληση για βοήθεια του Πατριαρχείου Αντιοχείας και της Ελληνικής Κοινότητας της Συρίας ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ οι δουλοπρεπείς υπάλληλοι της Κυβέρνησης Μητσοτάκη!
ΟΥΤΕ σχέσεις κι επικοινωνία έχουν μαζί τους!
Γιατί, λένε υποστήριζαν την κυβέρνηση της Συρίας, όταν οι ισλαμιστές έσφαζαν το 10% ορθόδοξων του πληθυσμού της χώρας και γιατί δέχτηκαν βοήθεια από τους Ρώσους για να ξαναχτίσουν εκκλησίες που είχαν βομβαρδιστεί!
Τι ψάχνετε; 
Εδώ αναγνωρίζουν σαν «Πρόεδρο» στη Βενεζουέλα ακόμα εκείνο τον κλόουν Γκουαϊδό που μέχρι και οι δικοί του τον πέταξαν με τις κλωτσιές!
Οι δικοί μας «κλόουν» (ή καραγκιόζηδες στα νεοελληνικά) φαίνεται δεν πήραν ακόμα γραμμή από τους Αμερικάνους



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ούτε μία ΜΚΟ μέχρι στιγμής στην Τουρκία για διάσωση.
Ε ναι! Μη τους έχουμε και για μαλ@κες. Εκεί δεν έχει 2500€ το "κεφάλι".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Καρατζαφέρης καλέ, που ήθελε να κατέβενε με την ΝΔ_ΣΥΜΜΟΡΙΑ στο επικρατείας ξέρει & την Καϊλή εξαιρετικής οικογενείας "θυμάστε τον μπαμπά με τις τσάντες" ηταν φίλος του Λάος
Πόσο καιρό είπαμε έχει να φάει αυτός δημόσιο χρήμα?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απευθείας αναθέσεις και στην εταιρεία του Γιάννη Μπρατάκου Γενικό Διευθυντή της ΝΔ.
Ο γενικός διευθυντής της ΝΔ και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ διατηρεί εταιρεία πληροφορικής, έχει επωφεληθεί με απευθείας αναθέσεις ύψους 19.250 ευρώ, 19.800 ευρώ και 14.880 ευρώ...Οι «Άριστοι της μάσας και του δημόσιου χρήματος»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ετσι και στις πυρκαγιές ,,,πήγαινε αξούριστο το Ζαβό !!!!
Τον λυπάμαι τον κακομοιρο..... ποσο γελοίος και γλοιωδης ειναι μαζι 
Η ίδια σκηνοθετική μαλακία έχει επαναληφθεί άπειρες φορές. : όταν σκάει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο Κυριάκος μοστράρεται αξύριστος για να πείσει τα γίδια που τον ψηφίζουμε ότι δήθεν πετάχτηκε από το κρεβάτι και έπεσε κατευθείαν στη δράση. Μα για πόσο ηλίθιους μας περνάνε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμερικανός δημοσιογράφος: «Δουλειά των ΗΠΑ η καταστροφή των αγωγών Nord Stream – Υπό την κάλυψη άσκησης του ΝΑΤΟ»
«Οι Νορβηγοί ενεργοποίησαν την βόμβα» - Ζητούν εξηγήσεις οι Ρώσοι
08.02.2023 | 19:19
Συνταρακτική αποκάλυψη από Αμερικανό δημοσιογράφο για το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream έρχεται στην επιφάνεια και ειδικότερα η δημοσίευση ότι δύτες του αμερικανικού ναυτικού, υπό την κάλυψη της άσκησης του ΝΑΤΟ Baltop 22s, τοποθέτησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς κάτω από τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 τον Ιούνιο 2022.
Τα εκρηκτικά ενεργοποιήθηκαν τρεις μήνες αργότερα από Νορβηγούς σαμποτέρ. η Ρωσία ήδη έχει αντιδράσει επίσημα δια του ΥΠΕΞ
Αυτό αποκάλυψε ο βραβευμένος με πούλιτζερ Αμερικανός δημοσιογράφος ερευνητής Seymour Hersh σε άρθρο του στους Times.
Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι η δημοσίευση του Χερς ήρθε ένα χρόνο (και μια μέρα) μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου του Τζο Μπαίντεν με τον Όλαφ Σολτς στις 7 Φεβρουαρίου του 2022, κατά την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως οι ΗΠΑ έχουν τον τρόπο να «τελειώσουν» τον Nord Stream 2.
Αναλυτικότερα αναφέρει ότι στις 26 Σεπτεμβρίου, ένα αεροσκάφος του Νορβηγικού Ναυτικού έριξε μια σημαδούρα σόναρ που πυροδότησε εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση για την επιχείρηση ελήφθη προσωπικά από τον Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden μετά από εννέα μήνες συζητήσεων με αξιωματούχους της κυβέρνησης που ασχολούνται με την εθνική ασφάλεια:
Τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan, τον υπουργό Εξωτερικών Anthony Blinken και την υφυπουργό Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις Victoria Nuland και άλλους.
Ο Λευκός Οίκος απέρριψε κατηγορηματικά την Τετάρτη (8/2/2023) πληροφορίες ότι δύτες του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, υπό την κάλυψη της άσκησης Baltops 22, είχαν τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς κάτω από τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 τον περασμένο Ιούνιο.
«Αυτό είναι εντελώς ψευδές, είναι ένα πλήρες μυθιστόρημα», είπε στο TASS η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Adrienne Watson, κληθείσα να σχολιάσει την αποκάλυψη του Seymour Hersh
Οι υπηρεσίες Τύπου του State Department, του Πενταγώνου και του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη ανταποκριθεί σε αίτημα του TASS να σχολιάσει τις πληροφορίες που παρείχε ο Hersh.
Δεμένα τα στοιχεία του ρεπορτάζ επιμένει ο Hersh
O Seymour Hersh επιβεβαιώνει την αξιοπιστία της πηγής που του παρείχε τα δεδομένα για την εμπλοκή των ΗΠΑ στο σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream.
«Είναι κάποιος που γνωρίζει αρκετά το τι συνέβαινε», είπε ο Hersh στο TASS. «Δεν μπορώ να αποκαλύψω ανθρώπους προφανώς», πρόσθεσε.
Είπε ότι όταν έγραφε το ρεπορτάζ επικοινώνησε με έναν εκπρόσωπο της CIA.
Ο δημοσιογράφος πιστεύει ότι η αμερικανική κυβέρνηση πιθανότατα θα αρνηθεί τη συμμετοχή της στο σαμποτάζ.
«Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι από τον Λευκό Οίκο θα ήθελαν ο κύριος Burns (σ.σ.διευθυντής CIA) να προβεί σε διάψευση», είπε.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τις ΗΠΑ να απαντήσουν στην αποκάλυψη για το σαμποτάζ στους Nord Stream, έγραψε η εκπρόσωπος του Maria Zakharova στο κανάλι της στο Telegram.
«Έχουμε εκφράσει επανειλημμένα τη θέση της Ρωσίας για την εμπλοκή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι δεν το έκρυψαν, καυχώνται σε όλο τον κόσμο για την πρόθεσή τους να καταστρέψουν την πολιτική υποδομή μέσω της οποίας η Ευρώπη λάμβανε ρωσικούς ενεργειακούς πόρους», τόνισε η Zakharova.
Σύμφωνα με την ίδια, οι δυτικές χώρες εμπόδισαν τη Μόσχα να συμμετάσχει στην έρευνα.
«Επίσης, επισημαίναμε τακτικά την απροθυμία της Δανίας, της Γερμανίας και της Σουηδίας να διεξαγάγουν ανοιχτή έρευνα χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας σε αυτήν», σημείωσε η Zakharova.
Επιβεβαιώθηκαν οι πανηγυρισμοί Nuland
Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές υποθέσεις, Victoria Nuland είχε παραδεχθεί εμμέσως την υπαιτιότητα της Ουάσιγκτον στο σαμποτάζ εκφράζοντας την ικανοποίησή της για τις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου..
«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι πολύ ικανοποιημένη που γνωρίζει ότι ο Nord Stream 2 δεν θα λειτουργήσει», είχε πει στη Γερουσία η Nuland.
Το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου 2022, η Nord Stream AG ανακοίνωσε μία άνευ προηγουμένου ζημιά σε δύο από τους αγωγούς φυσικού αερίου της εταιρείας, τους Nord Stream και Nord Stream 2. Μέσω της Βαλτικής Θάλασσας οι αγωγοί κατέληγαν στη Γερμανία.
Η Nuland κατά τη διάρκεια ακρόασης της Γερουσίας πανηγύρισε για την καταστροφή των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2, λόγω του σαμποτάζ.
Όπως φαίνεται και στο βίντεο από την κατάθεσή της στη Γερουσία επαινεί την πράξη, που όπως είπε, μετέτρεψε τον Nord Stream 2 σε «ένα κομμάτι μέταλλο στον βυθό της θάλασσας».
Στην ακρόαση, η Nuland ερωτήθηκε από τον Τεξανό γερουσιαστή των Ρεπουμπλικάνων Ted Cruz σχετικά με το ζήτημα των προηγούμενων κυρώσεων κατά του Nord Stream 2 και πόσο αποτελεσματικές πιστεύει ότι ήταν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οσοι κάνουν εμπόριο με επανεισαγωγή του ρώσικου αργού στη Δύση... απ΄ τα διυλιστήρια της Ασίας, θα τρώνε με χρυσά κουτάλια...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολλοί ρωσόφιλοι δυτικοί αναλυτές συμπεραίνουν ότι η Ρωσία δεν έχει τη βούληση να κερδίσει τον πόλεμο. Είναι λοιπόν σκηνοθεσία ?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πόσο ανόητες είναι οι διαμάχες της ανθρωπότητας, φαίνεται όταν γίνεται ένας μεγάλος σεισμός.
Η Ελλάδα πρέπει να βοηθήσει με όλα τα μέσα.
Σχολιο.- Τώρα βοηθάμε την Ουκρανία, δε μας έμεινε ούτε δεκάρα για οποιονδήποτε άλλο..
Σχολιο.-  Το παλιο γνωστο "κανε το καλο και ρίχτο στο γυαλο"... Γιατι όπως ελεγε κι η γιαγια μου " ο Τουρκος φιλος δε γινεται"...
Σχολιο.- Άλλο βοήθεια κι ανθρώπινη συμπόνοια, άλλο φιλία που έσπευσαν οι φιλελέδες να κάνουν "διπλωματία σεισμών Σημίτη 1999" Reloaded.
ΟΥΣΤ υποκριτές που δεν λέτε κουβέντα για ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ παρά μόνο στην Τουρκία!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παραιτήθηκαν οι 41 καθηγητές του Εθνικού θεάτρου και η χώρα έμεινε από σπουδαστές και καθηγητές.
Ζμπουτσατους βέβαια των νεοφιλελεύθερων  μπουχαχαχα νεοδημοκρατων
Αυτό πάλι που αυτοβαφτιστηκαν νεοφιλελεύθεροι δημοκράτες οι απόγονοι των δοσίλογων της κατοχής εμένα πάλι με ξεπερνάει
Σχολιο.- Εγώ προτείνω να αναλάβει την αναδημιουργία σε φιλελεύθερη κατεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου η Βάνα Μπαρμπα
Σχολιο.- φαντάσου δίδυμο Βανα-Λιγναδης
Σχολιο.- φωνητική ποιον προτείνεις;
Σχολιο.- Ρουβάς ασυζητητί 
Σχολιο.- οκ δεξιός ψάλτης ,αριστερός ; Ρέμος;
Σχολιο.- Κι ο Λιγνάδης με τι Φιλιππίδη κλέφτες θα γίνουν?? ευκαιρία να διοριστούν



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η BP ανακοίνωσε κέρδη 22 δις σε ένα χρόνο.
Η πιο κερδοφόρα χρόνια από την μέρα που ιδρύθηκε.
Τι σημαίνει αυτό; Μα φυσικά ότι ο Πούτιν είναι μουνοπανο 
Λελεδια δεν θέλω να σας στεναχωρήσω αλλά δεν θα την βγάλετε καθαρή την δεκαετία.
Εγώ στην θέση σας θα την έκανα. Θα την έκανα με ελαφρά τώρα που προλαβαίνω μην με κυνηγάνε τίποτα πράσινοι στο εγγύς μέλλον.
Σχολιο.- Όχι ρεεεε...Μη "δικάζεις"....κάτσε να δούμε τι θα πει το Πρώτο Θέμα και το Κουτσαβλο, γιατί ίσως δεν είναι 22δις , είναι 21.975 ...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρώτα βοηθάμε τον εαυτό μας για να μπορούμε να στηρίξουμε και άλλους.
Είναι μια αρχή που αφορά τον καθένα μας προσωπικά, πόσο μάλλον την συμπεριφορά μας σαν χώρα ...
Εμείς εδώ "στο" Ελλάδα λοιπόν, για να διασκεδάσουμε τα χάλια μας, έχουμε τα εξής θεματάκια προς επίλυση..
# Δεν έχουμε νοσοκομεία, ανθρώπινο δυναμικό, βασικά αναλώσιμα υλικά...
# Δεν έχουμε ΜΕΘ, και οι γιατροί αναγκάζονται να επιλέξουν ποιός θα πεθάνει, ποιός θα ζήσει;
# Έχουμε σε αναστολή εργασίας κορυφαία στελέχη της ΕΜΑΚ. Δεν άκουσα να επέστρεψαν, μόνο οι υγειονομικοί επέστρεψαν, όσοι άντεξαν.. Οι υπόλοιποι είναι στο εξωτερικό..
# Έχουμε μήνες αναμονής για χειρουργεία στο Παίδων, πόσο μάλλον για τα χειρουργεία των ενηλίκων...
# Έχουμε πόλεμο, είσοδο παράνομων μεταναστών,  σε καθημερινή βάση, επιβαρύνοντας το ήδη "ανάπηρο" σύστημα υγείας.. 
# Σαν κράτος μας εκπροσωπούν τα κόμματα του τρικέφαλου τέρατος, τα οποία υποστηρίζουν την Ουκρανία, στέλνουν βοήθεια στην Ουκρανία, αποδυναμώνοντας την άμυνα της Ελλάδας, υποστηρίζουμε την Τουρκία, όταν πάσχει, αλλά όχι την Συρία....απαγορεύεται...
Την στιγμή που στηρίζουμε την Τουρκία, η Τουρκία αρνείται βοήθεια από την Κύπρο και βομβαρδίζει την Συρία, η οποία βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με την Τουρκία λόγω του σεισμού..
Τα συμπεράσματα δικά σας...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ὅταν στέλνεις (καί σωστά) διασῶστες καί ἀνθρωπιστική βοήθεια στήν Τουρκία, παρότι ἀκόμη καί τώρα συνεχίζει νά προκαλεῖ μέ χυδαῖες ψευτο-navtex, μέ λαθραποστολές στά νησιά τοῦ ΒΑ Αἰγαίου, ἀλλά καί ἀρνούμενη νά δεχτεῖ τήν προσφερόμενη κυπριακή βοήθεια (σέ σημεῖο πού μέχρι καί ἡ πρωθυπουργεύουσα μαριονέτα τῆς ἀθηνἑλληνέζικης ἀποικίας νά τό σχολιάζει).
Ὅταν ἐπίσης στέλνεις (καί ἐπαναλαμβάνω: σωστά) διασῶστες καί ἀνθρωπιστική βοήθεια στήν Τουρκία, παρότι αὐτή συνεχίζει νά προσβάλλει βάναυσα τήν ἴδια τήν ἀνθρώπινη ἰδιότητα, βομβαρδίζοντας συριακές πόλεις πληγεῖσες ἀπό τόν ἴδιο τρομακτικό σεισμό πού χτύπησε καί τήν ἴδια.
Ἀλλά ταυτόχρονα δέν «μπορεῖς» νά στείλεις παρόμοια ἀνθρωπιστική βοήθεια λίγο πιό πέρα, ἐπειδή τυχαίνει ἐσύ μαζί καί μέ ὅλο τό «δημοκρατικό» σκυλολόι τῆς Δύσης νά βρίσκεστε στή...σωστή πλευρά τῆς Ἱστορίας, ἐνῶ ἡ «κακή» Συρία, στήν ὁποία παρεμπιπτόντως ζοῦν καί ἑκατοντάδες χιλιάδες Ὀρθοδόξων Χριστιανῶν (πιθανότατα μάλιστα καί ἑκατοντάδες χιλιάδες φορές πιό Ὀρθοδόξων ἀπό σένα), βρίσκεται στή...λάθος.
Τοὐλάχιστον ὅμως ἦταν καί παραμένει πάντοτε σαφές ὅτι ὅλοι μαζί ἀνήκουμε στόν ἴδιο ἄθλιο ἀνάποδο κόσμο. Τόν ὁποῖο ἀκόμη καί τραντάγματα τῶν 7,8 ρίχτερ φαίνεται ὅτι δέν μποροῦν ὄχι φυσικά νά τόν γκρεμίσουν, ἀλλά ἀκόμη καί κάπως νά τόν κλονίσουν, ἔστω καί γιά λίγες μόνο στιγμές...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάμε για ένα γκάλοπ!! 
Πόσο έχει ένα vicks για εντριβή;;
8 ευρώ και κάτι...
Λογική τιμή!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Συρια που ως χωρα, εχουμε τεραστια ηθικη υποχρεωση απο το 1922 και για το Κυπριακο, που το 1986 ειπε ότι θα κανει πολεμο με την Τουρκια για χαρη της Ελλαδας, η ξεφτιλισμενη και τιποτενια κυβερνηση των κουληδων, δεν εστειλε το παραμικρο ως βοηθεια ...
Ουστ δωσιλογοι, υπαλληλοι των τοκογλυφων και των μακελαρηδων του Νατο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας στην οποία μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει να διαλέξει μεταξύ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Η ΦΑΓΗΤΟΥ, του οποίου η χώρα είναι πρωτοπόρος στην υφεση σε όλη την Ευρώπη, που αναμένει αύξηση των ανέργων κατά 500.000 , που αρνείται την αύξηση του μισθού στο NHS (ΕΣΥ),που προχώρησε σε μείωση (αντίθετα με όλη την Ευρώπη) των επιδομάτων των φτωχών, ο πρωθυπουργός που δεν τον ψήφισε κάνεις, υπόσχεται στον ναζιστή Κοκαλενσκι την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών οδηγώντας την Ευρώπη στο χείλος του αφανισμου.
ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΡΩΤΗΣΕ ΑΣΤΕΓΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ.,
"...Επειδή στο ΚΚΕ «είμαστε κολλημένοι», «δεν δείξαμε καμία ανοχή στη Χρυσή Αυγή», «δεν πήγαμε ποτέ μαζί στα Καστελλόριζα», «δεν συμπράξαμε ποτέ με το ΛΑ.Ο.Σ και τους ΑΝΕΛ», «δεν μπήκαμε ποτέ μαζί σε ψηφοδέλτια με υποψήφιους της Χρυσής Αυγής όπως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ στο Εργατικό Κέντρο Πύργου», «γιατί τα έδρανά μας ήταν άδεια όταν οι υπόλοιποι χειροκρατούσαν τους ναζί του τάγματος Αζόφ»."
-Από την ομιλία του Γιάννη Γκιόκα στη Βουλή




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



100 Βούλγαροι διαδηλώνουν εναντίων της φίμωσης των ρωσικών καναλιών έναντι στον ευρωπαϊκό φασισμό



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρώην διοικητής του Αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη, Ben Hodges, έχει πάρει γυροβολιά τα κανάλια και τα συστημικά ΜΜΕ επιχειρηματολογώντας για την ανάγκη να δώσουν οι ΗΠΑ τα κατάλληλα όπλα στην Ουκρανία για να επιτεθεί και να ...καταλάβει την Κριμαία. Ένα από τα κεντρικά του επιχειρήματα είναι το "ηθικόν ακμαιότατον" του Ουκρανικού στρατού. Κάνει σαν να μη βλέπει τα δεκάδες ή και εκατοντάδες βίντεο που αναρτώνται όπου οι αρχές του Κιέβου αρπάζουν ηλικιωμένους πολίτες στο δρόμο για να τους στείλουν στο μέτωπο για σφαγή (κατά προτίμηση Ρωσόφωνους ή εθνοτικά μη Ουκρανούς (π.χ. Ούγγρους) ή τα βίντεο όπου διάφορες Ουκρανικές μονάδες διαμαρτύρονται ότι άγονται ως πρόβατα στη σφαγή και αρνούνται να πάνε στο μέτωπο. Καθώς και τα βίντεο με απελπισμένους μονόλογους Ουκρανών στρατιωτών ή στρατεύσιμων, που επίσης έχουν πολλαπλασιαστεί τελευταία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας αληθινός Ουκρανός ήρωας αντιστέκεται στους αξιωματικούς στρατολόγησης και τους στέλνει στον δρόμο τους μετά από ένα μπαράζ αμοιβαίας λεκτικής κακοποίησης:
- Ρωτάω με ποια βάση τριγυρνάς και παρενοχλείς τους κατοίκους του Zaporozhiye; Και εσείς, κοπρόσκυλα, κυκλοφορείτε οπλισμένοι, τον συνοδεύετε, βάση ποιας οδηγίας;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Αύξηση 7.75% δεν πήρε κανένας συνταξιούχος…
-Σέ ένα (1) εκατομμύριο συνταξιούχους υπήρξε ο κόφτης της «προσωπικής διαφοράς», ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ.!!
-Στούς υπόλοιπους,πού πήραν τήν αύξηση, εκτός από τήν αύξηση τής εφορίας,έπεσε ό κόφτης τού 6% καί τής περιβόητης «εισφοράς αλληλεγγύης»,ή οποία όχι μόνο δέν καταργήθηκε αλλά αυξάνεται κλιμακωτά.!!
-Σέ ότι δε αφορά στην επικουρική σύνταξη, αυτή παρέμεινε παγωμένη, δεν δόθηκε καμία αύξηση μέχρι νά εξατμισθεί καί νά καταργηθεί… Είναι γνωστή άλλωστε ή βούληση καί ό σχεδιασμός τών κυβερνώντων.!!! 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΥΡΙΑ ΣΤΟΜΠΑΡΤ, ΔΕΝ ΠΑΤΕ περιεκτικά ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;
Η Εκκλησία της Αγγλίας εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την φράση «Πάτερ ημών» από την αρχή της προσευχής και να δώσει οδηγίες στους κληρικούς να απέχουν από την χρήση αντωνυμιών όταν μιλούν για τον Θεό, σύμφωνα με δημοσίευμα της The Telegraph.
Η αιδεσιμότατη Joanna Stobart, εφημέριος στην επισκοπή Guildford, έγραψε: «Παρακαλώ, θα μπορούσε η Λειτουργική Επιτροπή να ενημερώσει για τα βήματα που γίνονται για την ανάπτυξη πιο περιεκτικής γλώσσας στην εξουσιοδοτημένη λειτουργία μας και για την παροχή περισσότερων επιλογών σε όσους επιθυμούν να μιλήσουν για τον Θεό με μη έμφυλο τρόπο και ενώ πολλές από τις προσευχές αναφέρονται στον Θεό χρησιμοποιώντας αντωνυμίες αρσενικών;».
Η έκθεση σημειώνει ότι ο επίσκοπος του Lichfield, ο ιερέας Michael Ipgrave, απάντησε: «Μελετούμε την χρήση της έμφυλης γλώσσας σε σχέση με τον Θεό εδώ και αρκετά χρόνια, σε συνεργασία με την Επιτροπή Πίστης και Τάξης».

Η Εκκλησία της Αγγλίας εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την φράση «Πάτερ ημών» από την αρχή της προσευχής και να δώσει οδηγίες στους κληρικούς να απέχουν από την χρήση αντωνυμιών όταν μιλούν για τον Θεό, σύμφωνα με δημοσίευμα της The Telegraph.
Η αιδεσιμότατη Joanna Stobart, εφημέριος στην επισκοπή Guildford, έγραψε
«Παρακαλώ, θα μπορούσε η Λειτουργική Επιτροπή να ενημερώσει για τα βήματα που γίνονται για την ανάπτυξη πιο περιεκτικής γλώσσας στην εξουσιοδοτημένη λειτουργία μας και για την παροχή περισσότερων επιλογών σε όσους επιθυμούν να μιλήσουν για τον Θεό με μη έμφυλο τρόπο και ενώ πολλές από τις προσευχές αναφέρονται στον Θεό χρησιμοποιώντας αντωνυμίες αρσενικών;».
Η έκθεση σημειώνει ότι ο επίσκοπος του Lichfield, ο ιερέας Michael Ipgrave, απάντησε: «Μελετούμε την χρήση της έμφυλης γλώσσας σε σχέση με τον Θεό εδώ και αρκετά χρόνια, σε συνεργασία με την Επιτροπή Πίστης και Τάξης».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τουρκική κυβέρνηση βομβαρδίζει τους σεισμόπληκτους στο Χαλέπι Συρίας, το οποίο έχει επίσης χιλιάδες νεκρούς από τους σεισμούς.
Μάλλον είναι η ώρα για την διαίρεση της Τουρκίας, κλπ αντιδράσεις από τις 7 πληγές που έχει ανοίξει στον κόσμο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Μετά το σεισμό η χωροφυλακή κατέπνιξε με πυρά μεγάλη εξέγερση στη φυλακή της Hatay όπου πολιτικοί κρατούμενοι. Ερντογάν: φταίει το κισμέτ!
08/02/2023
Η εξέγερση μεγάλης κλίμακας που έγινε στη φυλακή της Hatay στη συνέχεια των μεγάλων σεισμών στην Τουρκία καταπνίγηκε αφού η χωροφυλακή πήρε εντολή να ρίξει κατά των κρατουμένων. Οι περισσότεροι εκεί θα είναι πολιτικοί κρατούμενοι αφού η συγκεκριμένοι περιοχή βρίθει αντικαθεστωτικών αφού είναι Αλεβίτες που παραδοσιακά εκφράζονται σε αριστερή κατεύθυνση αλλά κα Κούρδοι..Βίαιη καταστολή της εξέγερσης. Δεν δίνονται πληροφορίες αν υπάρχουν θύματα.
”Σήμερα είναι η ώρα να ενωθούμε, να μην ακούσουμε τους προβοκάτορες…” δήλωσε ο Ερντογάν που σημαίνει υπάρχει θέμα υπάρχει τεράστια λαϊκή δυσφορία που εντείνεται πιθανή ως κι η αποσταθεροποίηση.
Παράλληλα για να καταπνίξει την κριτική, ο Ερντογάν θέλει να επιβάλει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα.
Με αυτόν τον τρόπο, καταδικάζει σε θάνατο χιλιάδες θύματα που παραμένουν παγιδευμένα κάτω από τα ερείπια επειδή επικοινωνούν με το εξωτερικό χάρη σε αυτά τα κοινωνικά δίκτυα.Η τουρκική κυβέρνηση περιορίζει την πρόσβαση στο Twitter στην Τουρκία. Το προεδρικό γραφείο ισχυρίζεται ότι αυτό συμβαίνει επειδή το Twitter δεν πλήρωσε για ορισμένα πρόστιμα.
Ο Ερντογάν ανακοινώνει ότι ο σεισμός σκότωσε 8.574 ανθρώπους, τραυμάτισε 49.133 και κατέστρεψε 6.444 κτίρια. Τσιμουδιά για τους δεκάδες χιλιάδες αγνοούμενους. Δίνουν νεκρούς όσους ανέσυραν. Ερντογάν δήλωσε πως φταίει το κισμέτ ” ήταν θέλημα της μοίρας” είπε!
Παράλληλα στέλνει στρατό στις κούρδικες περιοχές φοβάται κι εκεί εξέγερση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Έλον Μασκ: «Ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ότι πάμε για Γ΄ΠΠ»
Πώς συνδέεται η δήλωσή του με το «ω» που είχε αναρτήσει πριν από μερικές ημέρες
08.02.2023 | 10:14
H κατάσταση στην Ουκρανία δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Mπορεί να οδηγήσει τη Ανθρωπότητα σε έναν πυρηνικό πόλεμο που θα σημάνει το τέλος της τουλάχιστον σε ότι αφορά τον συγκεκριμένο χρονικό κύκλο και ο ιδιοκτήτης του Twitter Έλον Μασκ δήλωσε ότι σύντομα θα ξεσπάσει ο Γ’ ΠΠ και οι άνθρωποι ακόμα δεν το έχουν καταλάβει.
Ο Έλον Μασκ αμφιβάλλει για την ευαισθητοποίηση του κοινού για τους κινδύνους του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι ένας νέος παγκόσμιος πόλεμος μπορεί να ξεσπάσει σύντομα, δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Έλον Μασκ.
Αντιδρώντας σε μια ομιλία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, ο οποίος είπε ότι η ανθρωπότητα βαδίζει προς έναν «ευρύτερο πόλεμο» με τα «μάτια ορθάνοιχτα», ο συντηρητικός πολιτικός σχολιαστής Luke Rudkowski σημείωσε, «θα μπορούσαμε παρακαλώ να αποφύγουμε τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο». Ο Μασκ απάντησε: «Οι περισσότεροι αγνοούν τον κίνδυνο».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter και της SpaceX προειδοποίησε προηγουμένως για την «αδυσώπητη κλιμάκωση» της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δηλώνοντας ότι είναι επικίνδυνη για την ίδια την χώρα και τον κόσμο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταγγελία για τρομοκράτηση της 12χρονης μετά την αναγνώριση βιαστών της
7 Φεβρουαρίου 2023
Σε αναγνώριση και άλλων βιαστών της προχώρησε η 12χρονη στην υπόθεση μαστροπείας και βιασμού στον Κολωνό, για να ακολουθήσει επιχείρηση τρομοκράτησης της και του αδελφού της από κουκουλοφόρους της ΕΛ.ΑΣ. Πάνοπλοι αστυνομικοί με κουκούλες, μάσκες και φακούς έκαναν έλεγχο στο όχημα της Ασφάλειας το οποίο μετέφερε τα δύο παιδιά στην περιοχή κατοικίας τους, φωνάζοντας και τρομοκρατώντας τη 12χρονη και τον αδελφό της.
Δελτίο Τύπου 7/2/2023
Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη και στην οικογένεια της
Αδιανόητη παιδική κακοποίηση και κρατική έμφυλη βία στη 12χρονη επιζώσα βιασμών
Να λογοδοτήσουν τώρα οι βασανιστές του κοριτσιού και της οικογένειάς της
Για πέμπτη συνεχόμενη φορά η αστυνομία τραβολογά ένα 12χρονο κορίτσι στην ασφάλεια να καταθέσει για τους βιαστές της. Για 5 η φορά η αστυνομία και το κράτος φέρνουν το 12χρονο κορίτσι αντιμέτωπο με τον βιασμό του, εξαναγκάζοντας το χωρίς κάποια παρουσία οικείου προσώπου της εμπιστοσύνης της, με την ψυχρή παρουσία κρατικού ψυχολόγου μέσα σε ανακριτικό γραφείο, να ζήσει και να ξαναζήσει τους βιασμούς της. Για πέμπτη συνεχόμενη φορά το κράτος και η αστυνομία παραβιάζει κάθε έννοια κοινωνικής προστασίας απέναντι σε ένα ιδιαίτερα ευάλωτο άτομο, ένα 12χρονο κορίτσι το οποίο βασανίζεται σωματικά και ψυχικά.
Για πέμπτη φορά η αστυνομία κάλεσε το 12χρονο κορίτσι στην ασφάλεια για ανάκριση. Ταξίδευε για ώρες μαζί με το ανήλικο αδελφάκι της, την κράτησαν σε μαραθώνια ανάκριση 5,5 ωρών και μόνο μετά από αίτημα της δικηγόρου της οικογένειας την άφησαν να δει για λίγο τη μητέρα της στις φυλακές Κορυδαλλού. Κι όταν ζήτησε να δει τα άλλα αδέλφια της, αρνήθηκαν να πάει στο σπίτι της αλλά της έκαναν τη χάρη να τα χαιρετίσει έξω στο δρόμο για 5 λεπτά!
Η ταλαιπωρία και η τιμωρία του 12χρονου κοριτσιού, του μικρού της αδελφού και της θείας δεν σταμάτησε εκεί. Αργά τη νύχτα και αφού είχαν φθάσει στον τόπο κατοικίας τους, όπως ανέφερε η δικηγόρος της οικογένειας Ασπασία Ταραχοπούλου σε τηλεοπτική εκπομπή, τους σταμάτησε αυτοκίνητο της ασφάλειας, με άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπα τους και όπλα στα χέρια. Κραδαίνοντας τους φακούς και τα όπλα κατέβασαν με φωνές τα παιδιά από το αυτοκίνητο για να τους κάνουν έλεγχο. Δεν τους πτόησαν ούτε οι άλλοι αστυνομικοί που συνόδευαν το 12χρονο κορίτσι και το αδελφάκι του.
Το περιστατικό που ανέφερε η δικηγόρος προκαλεί μείζονα ερωτηματικά για την εξέλιξη της υπόθεσης εμπορίας ανθρώπων και μαστροπείας στον Κολωνό και εύλογες υποψίες για τους πραγματικούς στόχους του εκδικητικού κράτους.
Ποια κρατική υπηρεσία ασφάλειας έδωσε εντολή να γίνει έλεγχος στο αυτοκίνητο της ασφάλειας που μετέφερε την 12χρονη στον τόπο κατοικίας της, λίγες ώρες μετά τη νέα της ανάκριση στην οποία αναγνώρισε πάλι τα πρόσωπα των βιαστών της; Σε τι ακριβώς αποσκοπεί η τακτική του κράτους και της αστυνομίας να ανακρίνουν για πολλοστή φορά το 12χρονο κορίτσι βάζοντας την να αναγνωρίζει συνεχώς πρόσωπα βιαστών; Υπάρχει σχέδιο τρομοκράτησης του παιδιού που εκπορεύεται από την κρατική ασφάλεια; Αλλιώς, πως εξηγείται το σόου με τα όπλα να σημαδεύουν τη 12χρονη, τον αδελφό της και τους …αστυνομικούς που τη μετέφεραν;
Κι όλη αυτή πρακτική που παραπέμπει σε γνωστές προκλητικές τακτικές της ασφάλειας, συμβαίνει τη στιγμή που η 12χρονη δεν έχει ακόμη καμία στήριξη από το κράτος, δεν της παρέχεται διδασκαλία στο σπίτι, παραμένουν συνειδητά απώντες και αδιάφοροι όλοι οι κρατικοί φορείς.
Για μια ακόμη φορά καταγγέλλουμε τον συνεχιζόμενο βασανισμό από κράτος και αστυνομία του 12χρονου κοριτσιού. Για μια ακόμη φορά απαιτούμε:
– Καμία συγκάλυψη του κυκλώματος μαστροπείας και εμπορίας ανθρώπων και των σχέσεών του με κέντρα εξουσίας που δρουν και στη γειτονιά του Κολωνού.
– Να σταματήσει αμέσως ο βασανισμός και η επαναθυματοποίηση της 12χρονης επιζώσας βιασμού μέσα από την τρομοκρατική επανάληψη ανακρίσεων για βιαστές που είναι ήδη γνωστοί σε κράτος και ασφάλεια.
– Άμεση αποφυλάκιση της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού
– Καμία καθυστέρηση για την ολόπλευρη στήριξη του 12χρονου κοριτσιού και όλης της οικογένειας της από τους αρμόδιους κοινωνικούς φορείς δήμου και κράτους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Embassy of the Syrian Arab Republic in Athens
Ιατρικές προμήθειες και φάρμακα που απαιτούνται για να βοηθήσουν τους σεισμόπληκτους στη Συρία
«Όλοι για τη Συρία, ο καθένας με το θεό του»!
Έκκληση της Συριακής πρεσβείας για βοήθεια!
Για τους σεισμόπληκτους στη Συρία κινητοποιήθηκε η Πρεσβεία της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας στην Αθήνα, με στόχο την ανακούφιση των πληγέντων.
Δωρεές θα γίνονται δεκτές στη Συριακή πρεσβεία που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Διαμαντίδου 61 στο Παλαιό Ψυχικό από Δευτέρα ως Παρασκευή μεταξύ των ωρών 8:00 το πρωί ως τις 16:00 μ.μ.
Η πρεσβεία της Συρίας κοινοποίησε Λίστα αναγκών για τους σεισμοπαθείς στη Συρία, λαμβάνοντας υπόψη πως από το 2012 υπάρχει φονικό εμπάργκο από ΗΠΑ κι Ευρωπαϊκή Ένωση, για αγορά κάθε είδους υλικό (φάρμακα, ανταλλακτικά ιατρικών μηχανημάτων... κι απαγόρευση μεταφορά οτιδήποτε στην επικράτεια της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας).
Όσοι μπορούν και θέλουν να συγκεντρώνουν είδη ανάγκης μπορούν να...
Το αφήγημα των Νατοϊκών κομμάτων, εργατοπατέρων, αυτοδιοίκησης, αργυρώνητης δημοσιογραφικής πορνείας... με το πλαστό σύνθημα "Η αλληλεγγύη δεν γνωρίζει σύνορα!". Όλων αυτών που για 12 ολόκληρα χρόνια στρατεύτηκαν εναντίον του Λαού της Συρίας ενισχύοντας -μέχρι και σήμερα-, τους χιλιάδες μισθοφόρους-αποκεφαλιστές, την τρομοκρατία, τους φονιάδες του λεγόμενου "ελεύθερου συριακού στρατού", τις ΜΚΟ της Cia (όπως τα "λευκά κράνη" κι άλλες πρακτορίστικες ΜΚΟ), μπροστά στην κατακραυγή για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική του δολοφονικού αποκλεισμού 12 χρόνων κι αφού το 4ο Ράιχ (η λεγόμενη Ευρωπαϊκή Ένωση) αποφάσισε να διαθέσει κονδύλια για τη Συρία, ΑΛΛΑ μέσω των πρακτορίστικων ΜΚΟ κι όχι μέσω της νόμιμης και δημοκρατικά κυβέρνησης, που αναγνωρίζει ο ΟΗΕ...
Κάθε προπαγανδιστική κίνηση φραστικής "αλληλεγγύης" στον χειμαζόμενο Συριακό λαό, χωρίς συνεννόηση και συνεργασία με τη Συριακή κυβέρνηση, τα Συριακά Συνδικάτα, την Ερυθρά Ημισέληνο, την εδώ πρεσβεία της Συρίας (σε καθεστώς εμπάργκο κι αυτή), είναι είναι κατευθυνόμενη ΑΠΑΤΗ...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίθεση του Σ.Λαβρόφ στις ΗΠΑ: «Η Δύση θέλει να καταπατήσει το Διεθνές Δίκαιο αλλά δεν έχει συμμάχους»
«Πρέπει να το υπενθυμίζουμε συχνότερα στους δυτικούς συναδέλφους μας» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών
08.02.2023 | 19:03
«Η Δύση δεν έχει τόσους πολλούς συμμάχους που να συμμερίζονται τη φιλοδοξία της να επιβάλει τη θέλησή της σε όλους αψηφώντας το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνομιλίες με τον Μαυριτανό ομόλογό του Mohamed Salem Ould Merzouk.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden και οι ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ έχουν διακηρύξει τον στόχο τους να αποτρέψουν οποιονδήποτε, «είτε είναι η Ρωσία είτε η Κίνα», από το να αμφισβητήσει το δικαίωμα της Δύσης «να επιβάλει τη θέλησή της σε όλους και τα πάντα είναι αποκλειστικά προς το συμφέρον της, αγνοώντας παντελώς το διεθνές δίκαιο».
«Δεν νομίζω ότι η Δύση έχει πολλούς συμμάχους σε αυτό. Αντιθέτως, όλοι οι συνομιλητές μας με τους οποίους είχαμε συνομιλίες τα τελευταία χρόνια είναι κατηγορηματικά και σταθερά υπέρ του σεβασμού του διεθνούς δικαίου στην οικουμενική του διάσταση, καθώς πρέπει να είναι, πάνω απ’ όλα σεβασμός των αρχών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, ξεκινώντας από τη θεμελιώδη αρχή της κυρίαρχης ισότητας των κρατών.
Η Δύση προτιμά να μην μιλάει γι’ αυτό. Πρέπει να το υπενθυμίζουμε συχνότερα στους δυτικούς συναδέλφους μας», είπε ο Lavrov.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Διαψεύθηκε το (τρελό) σενάριο για τον Καρατζαφέρη.
Δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυξήσεις στρατιωτικών από… του χρόνου
Το 2024, αν κερδίσει τις εκλογές, θα προωθήσει το νέο μισθολόγιο. Αδικα ανέμεναν οικονομική ανάσα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων
Τζάμπα περίμεναν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να δουν αυξήσεις στους μισθούς τους, έπειτα από τόσα χρόνια που είναι καθηλωμένοι και με την ακρίβεια να τσακίζει τις οικογένειές τους. Οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί από τα κυβερνητικά στελέχη και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό αποδείχθηκαν άνθρακας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Δεμένα από σήμερα τα πλοία στα λιμάνια, δεν γυρνά προπέλα!
Αρχίζει τα ξημερώματα η 48ωρη προειδοποιητική απεργία των ναυτεργατών
Σε 48ωρη πανελλαδική προειδοποιητική απεργία βρίσκονται από σήμερα τα ξημερώματα οι ναυτεργάτες, διεκδικώντας ανανέωση και εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με αυξήσεις στους μισθούς σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους απαιτούν την απόσυρση των διατάξεων που προωθούνται με την αναμόρφωση του Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου (ΚΙΝΔ) και δίνουν τη χαριστική βολή στους όρους αμοιβής και εργασίας τους.
Η απεργία ξεκινά σήμερα, Τετάρτη, στις 6 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 6 το πρωί της Παρασκευής 10 Φλεβάρη. Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση σήμερα, στις 11 π.μ., στα πλοία «Blue Star» (σταθμός ΗΣΑΠ), ενώ από τα χαράματα θα δώσουν τη μάχη της απεργιακής περιφρούρησης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Με αποφασιστικότητα συνεχίζουν τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά τους
Απαιτούν να οριστεί συνάντηση με την κυβέρνηση για να θέσουν τις δίκαιες διεκδικήσεις τους. Μηχανοκίνητη πορεία με τρακτέρ σήμερα το απόγευμα στη Λάρισα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑΛΙ
Επίσκεψη Λαβρόφ στο πλαίσιο στενότερης συνεργασίας
Στο Μάλι της Δυτικής Αφρικής έφτασε χτες ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις των ΗΠΑ, της Γαλλίας και άλλων δυτικών χωρών ότι η Ρωσία επιχειρεί να τις εκτοπίσει από την υποσαχάρια Αφρική.
Τόνισε ότι η χώρα του έχει στείλει στο Μάλι «μεγάλες προμήθειες σε βοήθεια» τους τελευταίους μήνες, στο πλαίσιο αύξησης των δυνατοτήτων των Μαλινέζων στρατιωτών να πολεμήσουν οργανώσεις τζιχαντιστών.
Πρόσθεσε πως η Ρωσία δεν περιορίζει τη βοήθεια στο Μάλι στον στρατιωτικό τομέα, αλλά το ενισχύει και στον τομέα της Εκπαίδευσης. Κλείνοντας, επέκρινε δυτικές χώρες για «νεο-αποικιοκρατικές πολιτικές», καθώς επίσης για «δύο μέτρα και δύο σταθμά».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟ
Νίκη της αντιπολίτευσης
Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης στον Ισημερινό, που υποστηρίζουν τον αριστερό σοσιαλδημοκράτη πρώην Πρόεδρο Ραφαέλ Κορέα και το κόμμα του «Επανάσταση πολιτών», βγήκαν ενισχυμένες από τις τοπικές εκλογές και το δημοψήφισμα με 8 ερωτήματα, που έγιναν την περασμένη Κυριακή. Ο συντηρητικός νεοφιλελεύθερος Πρόεδρος Γκιγιέρμο Λάσο αναγνώρισε την ήττα και ότι υποψήφιοι της αριστερης σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης αναδείχθηκαν δήμαρχοι τόσο στην πρωτεύουσα Κίτο, όσο και στην οικονομική πρωτεύουσα Γουαγιακίλ και άλλους μεγάλους δήμους, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που δημοσιοποιεί η εκλογική επιτροπή.
Στα ερωτήματα του δημοψηφίσματος που αφορούσαν από το ζήτημα της έκδοσης για αδικήματα περί ναρκωτικών μέχρι τις αρμοδιότητες των τοπικών αρχών, θέματα θεσμικά, ασφάλειας ή περιβάλλοντος, η απόρριψη των προτάσεων που κατέθεσε ο Πρόεδρος Γκ. Λάσο ήταν σε όλες τις περιπτώσεις πάνω από 51%. Σύμφωνα με αναλυτές, αυτό συνιστά και προσωπική ήττα, ενώ η δημοτικότητά του είναι με βάση τις τελευταίες μετρήσεις γύρω στο 20%.
Η συμμετοχή στις εκλογές έφτασε το 80,74% ενώ οι περισσότεροι από 13 εκατομμύρια κάτοικοι του Ισημερινού κλήθηκαν να ψηφίσουν για 23 κυβερνήτες επαρχιών (κάτι σαν περιφερειάρχες), 221 δημάρχους, 864 δημοτικούς συμβούλους, 443 κοινοτάρχες και 4.109 κοινοτικούς συμβούλους.
Το κόμμα του Ρ. Κορέα κέρδισε σίγουρα σε 9 επαρχίες (οι 3 από αυτές οι πιο πυκνοκατοικημένες στη χώρα), σε 61 μεγάλους δήμους, ανάμεσά τους η πρωτεύουσα Κίτο και το Γουαγιακίλ, ενώ ο ίδιος ο πρώην Πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα, που βρίσκεται στο Βέλγιο, τη χώρα της συζύγου του – με ψευδής πλαστές κατηγορίες για διαφθορά - δηλώνει ότι έχει έρθει η ώρα για την «πολιτική αλλαγή». 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην αντίπερα όχθη
Στη Συρία «δεν υπάρχει επίσημος συνομιλητής, άρα πρέπει να δουλέψουμε μέσω διεθνών μεσολαβητών (...) Δεν έχει να κάνει με τη γεωπολιτική, ούτε με την αναγνώριση κανενός καθεστώτος, αλλά να σώσουμε ανθρώπους σε εξαιρετικά δυσχερείς συνθήκες. Είναι σημαντικό οι διαπραγματεύσεις για τη βοήθεια στη Συρία να γίνουν μέσω ΟΗΕ ή ΕΕ. Δεν είμαστε έτοιμοι να έχουμε αυτές τις συνεννοήσεις σε διμερές επίπεδο με τη Συρία. Είναι λεπτή η κατάσταση. Δεν μπορώ να σχολιάσω λεπτομερώς. Χρειαζόμαστε μια διεθνή απόφαση και να συμφωνήσουμε πώς θα βοηθήσουμε τη Συρία, λαμβάνοντας υπόψη τις τεράστιες περιπλοκές, το καθεστώς της ηγεσίας και τις επιβληθείσες κυρώσεις». Αυτά έλεγε χτες σε συνέντευξή του στο CNN ο πρωθυπουργός σχετικά με την κατάσταση που δημιούργησε ο σεισμός στη Συρία. Αλήθεια, αφού «δεν έχει να κάνει με τη γεωπολιτική», τότε γιατί η κυβέρνηση δεν συζητάει με την εκλεγμένη κυβέρνηση του Προέδρου Ασαντ για την αποστολή βοήθειας, όπως στην Τουρκία; Και αφού η προτεραιότητα είναι «να σώσουμε ανθρώπους», τότε γιατί δεν παρακάμπτει τις ευρωατλαντικές κυρώσεις σε βάρος της Συρίας, για να βοηθήσει στη διάσωση και στη στήριξη των σεισμόπληκτων; Στήριξη και αλληλεγγύη «αλά καρτ» από την κυβέρνηση, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, με κριτήριο τους ανταγωνισμούς και τις συμμαχίες στη σκακιέρα των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΕΡΟΥ
Παράταση κατάστασης έκτακτης ανάγκης και νέες κινητοποιήσεις
Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται ακατάπαυστα στο Περού, με τις λαϊκές οργανώσεις να οργανώνουν νέα πανεθνική μέρα δράσης για την Πέμπτη 9 Φλεβάρη, με αιτήματα την παραίτηση της διορισμένης πραξικοπιματία Ντίνα Μπολουάρτε και της αυταρχικής κυβέρνησής της, άμεσα προκήρυξη εκλογών και σύσταση Συντακτικής Συνέλευσης.
Το Σάββατο στο Κογκρέσο απέτυχε και νέα προσπάθεια να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. Είχαν προηγηθεί δύο προτάσεις, η μια των συντηρητικών νεοφιλελεύθερων κομμάτων για εκλογές τον Δεκέμβρη και η άλλη των αριστερών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων να συνδέσουν τις πρόωρες εκλογές τόσο με παραίτηση της διορισμένης πραξικοπηματία όσο και με δημοψήφισμα σχετικά με τη σύσταση και εκλογή Συντακτικής Συνέλευσης, που θα αλλάξει το Σύνταγμα από την εποχή του δικτάτορα Φουτζιμόρι. Η απόπειρα των πραξικοπηματιών για εκλογές τον Οκτώβρη και θητεία της διορισμένης πραξικοπηματία έως τον Απρίλη του 1924 απέτυχε επίσης. Ετσι η πλειοψηφία των βουλευτών αποφάσισε να μπλοκάρει οποιαδήποτε συζήτηση για το ίδιο θέμα, των πρόωρων εκλογών έως τον Αύγουστο. Ακόμα η πραξικοπηματική κυβέρνηση για να ελέγξει τις κινητοποιήσεις αποφάσισε να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 7 περιοχές της χώρας για άλλες 6 μέρες, εξαιρώντας όμως την πρωτεύουσα Λίμα. Την Κυριακή σε μεγάλη διαδήλωση στη Λίμα οι μονάδες καταστολής έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 24 διαδηλωτών και δεκάδες συλλήψεις.
Υπενθυμίζουμε ότι από τις 7 Δεκέμβρη του 2022, όταν αποπέμφθηκε και φυλακίστηκε ο αριστερός σοσιαλδημοκράτης  Πρόεδρος Πέδρο Καστίγιο, πάνω από 70 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις διαδηλώσεις.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ! Η ΔΥΣΗ σπεύδει στην Συρία μόνο για να την αιματοκυλήσει...
8/2/2023   -   15.30  μ.μ.
Ουτε μια (ΜΙΑ) είδηση ή αναφορα για βοηθεια στους χαροκαμενους απο το σεισμο κατοικους της Συριας. Ουτε, εστω, οτι προθυμοποιηθηκαν οι δικοι μας ή αλλες κυβερνησεις. Συρια δεν υπαρχει στις ειδησεις. Και ειναι εκει τα Λευκα Κρανη, μια ΜΚΟ κατασκευασμενη απο τις βρετανικες υπηρεσιες, οπως εχω αποκαλυψει στο παρελθον. Στη δευτερη πολυπληθεστερη πολη της χωρας, το Χαλεπι, στα βόρεια της Συριας, αγωνίζεται μόνη της η Συρια μαζι με Ρωσους στρατιωτες. Ποιο βορεια όμως από την πολη, στα μέρη τα οποια ελεγχονται από τους αμερικανοφιλους ισλαμοφασίστες, τον τουρκικο στρατο, τμηματα του ISIS και Κουρδους. Φαινεται οτι η ανθρωπια και η αυτοθυσια εχουν προϋποθεσεις. Αν εισαι δικος μας, αν εισαι συμμαχος, αν εισαι κοντα, αν δεν κινδυνευω, αν συμφερει. Αν δεν ειμαι τομαρι, τελικως.
Στη Συρια δεν υπαρχουν παιδακια και μαναδες και γεροι και νεοι που χαροπαλευουν στα χαλασματα. Υπαρχουν συμφεροντα.
Γιαυτη την ιδεολογικη και γεωπολιτικη απανθρωπια δεν υπαρχει καμια δικαιολογια, μα καμμία.
Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Αλγερία, Ιράν, Ιράκ και Εμιράτα σπευδουν για βοηθεια στη Συρια. Η Δυση σπευδει στη Μ Ανατολη μονο αν ειναι να την αιματοκυλησει.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Σουβλάκια από κατσαριδότουρκους. Καταργήθηκαν!"...
8/2/2023   -   11.50  π.μ.
Έτσι σχολιάζουν οι Ουκρανοί τα παιδιά-θύματα του σεισμού της Τουρκίας:...
"Σουβλάκια από κατσαριδότουρκους. Καταργήθηκαν!"
"Η αντίδραση μου, γι΄αυτά τα πεθαμένα σουβλάκια."
"Νεκρά παιδιά νέγρων. Είναι η θεϊκή τιμωρία των σουβλακιών, εναντίον της Ευρώπης".
Έτσι "ανταποδίδουν" την στρατιωτική βοήθεια των Τούρκων με πολεμικά ντρον "Μπαϊρακτάρ", θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού "Κιπρί", βοήθεια εξαγωγής σιτηρών και οικονομική βοήθεια.
Οι Τούρκοι είναι ενήμεροι, γι΄αυτές τις αναρτήσεις των φασιστοειδών και τις προβάλλουν, στα κοινωνικά δίκτυα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η δύση δείχνει το φριχτό της πρόσωπο για άλλη μια φορά με αφορμή τη Συρία...
8/2/2023   -   10.03  π.μ.
  Όλοι σπεύδουν προς αρωγή στην Τουρκία και καλώς, ωστόσο την ιστορικά φίλια χώρα Συρία δεν τη... βοηθά κανείς.
Η δύση συνεχίζει να διατηρεί της κυρώσεις έναντι της επίσης σοβαρά πληγείσας χώρας από το σεισμό, μια χώρα υπό συνεχή πολεμική συνθήκη από το 2011 έως και σήμερα.
Η δύση δείχνει το φριχτό της πρόσωπο για άλλη μια φορά με αφορμή τη Συρία, δεν φτάνει δηλαδή που έσπειραν τον πόλεμο στη χώρα με την προβιά της Αραβικής Άνοιξης, αλλά δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα με την άρση των κυρώσεων και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.
Όπως και να έχει ο ηρωικός συριακός λαός θα συνεχίσει να στέκεται μόνος του, περήφανος και σύντομα εντελώς ελεύθερος, γιατί για κακή τους τύχη η Συρία δεν έγινε ποτέ Ιράκ ή Λιβύη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία... Οποιαδήποτε συνεισφορά, όσο μικρή κι αν είναι, μπορεί να συμβάλει στην μείωση του πόνου πολλών...
8/2/2023    -    9.05  π.μ.
Ανακοίνωση
Πέραν της έκκλησης που έκανε η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Αντιοχείας και...
Πάσης Ανατολής κ.κ. Ιωάννης Ι', με στόχο την ανταπόκριση στις καταστροφικές ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός που έπληξε τους Ιερούς Ναούς και τις ενορίες μας στις νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας, την Αντιόχεια, την Αλεξανδρέττα, και τη Μυρσίνη, και στις βόρειες περιοχές της Συρίας, το Χαλέπι, τη Χάμα, και την Λαοδικεία, το Πατριαρχείο Αντιοχείας έχει συγκροτήσει έναν οργανισμό αρωγής με αποστολή την άμεση ανταπόκριση και βοήθεια στους πληγέντες.
Και ως εκ τούτου, για όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν και να βοηθήσουν, είτε υλικά ή σε είδος, μπορούν να επικοινωνήσουν με αυτόν τον οργανισμό/φορέα έκτακτης ανάγκης ως εξής:
Στη Συρία:
Τμήμα Οικουμενικών Σχέσεων και Ανάπτυξης - Αρχιμ. π. Μελέτιος Chatahi.
Διεύθυνση: Δαμασκός, Bab Sharqi, Πατριαρχείο Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής.
Τηλ.: +963 11 541 4490
Κινητό: +963 941 333 850
Τραπεζικός Λογαριασμός: Byblos Bank, αριθμός λογαριασμού: 2350203788008
Στον Λίβανο:
Ι. Πατριαρχική Μονή της Παναγίας Μπάλαμαντ - Αρχιμ. π. Georges Yaaqoub
Διεύθυνση: Ι. Μονή της Παναγίας Balamand, Al Koura, Βόρεια Λιβάνου.
Κινητό: +961 3 080 550
Τραπεζικός Λογαριασμός:
Λογαριασμός Κατόχου: Πατριαρχείο Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής
Τράπεζα: IBL Bank S.A.L.
Υποκατάστημα: Balamand - Lebanon
Αριθμός λογαριασμού: 022 0023010220700026
IBAN: LB67005200220023010220700026
Κωδικός Swift: INLELBBE
Νόμισμα: USD (Αμερικανικό Δολάριο).
Οποιαδήποτε συνεισφορά, όσο μικρή κι αν είναι, μπορεί να συμβάλει στην μείωση του πόνου πολλών.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑ! ΟΙ 7 ΧΩΡΕΣ που έσπασαν τον αποκλεισμό της Συρίας...
8/2/2023    -    6.25  π.μ.
Όπως ανακοίνωσε η Συριακή Κυβέρνηση, 7 χώρες μέχρι τώρα, οι Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Αλγερία, Ιράν, Ιράκ και Εμιράτα έσπασαν τον αεροπορικό αποκλεισμό της Συρίας και τα πρώτα αεροπλάνα τους με βοήθεια, υλικό και διασώστες, άρχισαν να προσγειώνονται στα αεροδρόμια της Δαμασκού και της Λατάκειας.
Επιπλέον πάνω από 600 Ρώσοι στρατιωτικοί και 50 ειδικά μηχανήματα που βρίσκονταν στη χώρα ήδη, συμμετέχουν στα συνεργεία διάσωσης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή είναι η Συρία
8/2/2023   -   14.14  μ.μ.
Το Χαλέπι, έχει καταστραφεί, η Συρία έχει γονατίσει και καμία δυτική "πολιτισμένη" χώρα δεν προσφέρει βοήθεια κι ούτε καν οι μισάνθρωποι "ηγέτες" των 27 χωρών της Ευρω Ένωσης (4ο Ράιχ), έστειλαν ένα υποκριτικό μήνυμα απλών συλλυπητηρίων.
Οι ΗΠΑ αποφάσισαν και καμία δυτική "πολιτισμένη" χώρα δεν έχει προτείνει την άρση των κυρώσεων, του δολοφονικού εμπάργκο μπροστά σ' αυτή την τραγωδία.
Λέξη γι' αυτά από το δουλικό πολιτικό σύστημα...
Λέξη γι' αυτά από την αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία...
Λέξη γι' αυτά από την παπική εκκλησία, μιας και το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας έχει σχέσεις με τη Ρωσική εκκλησία και συνεπώς τον Πούτιν...
Αυτός είναι ο δυτικός "πολιτισμός"!
Και η Δύση αυτοβαυκαλίζεται ότι θα ήταν το μέρος του κόσμου που φέρνει τον πολιτισμό...
Κανένας δεν ντρέπεται! Μισάνθρωποι, ανθρωπόμορφα κτήνη, δουλικά!
Το Μήνυμα της Συριακής κυβέρνησης και του Συριακού λαού για άρση των κυρώσεων εναντίον της Συρίας:
«Τα τελευταία 12 χρόνια, ο συριακός λαός ζει κάτω από το βάρος των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και πολλές δυτικές χώρες, με μόνο μία ώρα ηλεκτρικό ρεύμα την ημέρα, χωρίς καύσιμα, χωρίς αέριο, χωρίς φάρμακα και ιατρική βοήθεια διαθέσιμη.
Χθες μας έπληξε ένας σεισμός 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και βγήκαμε όλοι στους δρόμους στις 4:00 π.μ., ενώ έβρεχε πολύ σε μια θυελλώδη νύχτα, κάποιοι κοιμήθηκαν στους δρόμους και ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΑΝΑΤΟΙ καταγράφηκαν μέχρι τώρα.
Σήμερα αναμένουμε από τη Διεθνή Κοινότητα να άρει τις κυρώσεις της στον αθώο συριακό λαό και να τον σώσει από την ατελείωτη αδικία και τα βάσανα.
Χρειαζόμαστε οχήματα και εξοπλισμό αποκομιδής μπάζων, πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα.
Δεν είμαστε βάρβαρος λαός, είμαστε από μια πολιτισμένη χώρα που έχει δώσει πολλά στην ανθρωπότητα, αλλά οι κυρώσεις σας, που έρχονται σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο και τις αρχές του ανθρωπισμού, έχουν σταματήσει τον τροχό της ανάπτυξης.
Οι κυρώσεις σας μας εμποδίζουν να ανοικοδομήσουμε τη χώρα μας μετά τον πόλεμο. Τιμωρείτε τους ανθρώπους και τους αναγκάζετε να μεταναστεύσουν.»
Δεν ζητούν ελεημοσύνη και φιλανθρωπία, αλλά: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, Ο ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΑΡΓΚΟ!
Για να μην ξεχνάμε τους ελληνόφωνους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις τους, πως συνέβαλαν στη χυδαία ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας, της πάντα αδελφής και φίλης Συρίας…