Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Πεμπτη 9 Φεβρουαριου 2023


Έκκληση για ΒΟΗΘΕΙΑ σε σεισμοπαθείς της Συρίας. Δείτε την ανακοίνωση της Πρεσβείας της Συρίας. Η έκκληση είναι γνήσια (όπως κι η πρεσβεία, που επαναλειτούργησε σχετικά πρόσφατα. Μια φίλη πήγε εκεί, έδωσε ένα μικρό ποσό και πήρε απόδειξη...)

https://www.gtp.gr/TDirectoryDetails.asp?id=5691&lng=1

Πρεσβεία & Προξενείο Αραβικής Δημοκρατίας Συρίας

Πρεσβεία, Προξενείο

Διεύθυνση: Λεωφόρος Διαμαντίδου 61 15452 ΨΥΧΙΚΟ , ΑΤΤΙΚΗ , ΕΛΛΑΔΑ

Τηλ.:  210 6756628

Προξενείο, Τηλ.: 210 6724569

Μήνυμα του Συριακού λαού προς τη Διεθνή Κοινότητα, για άρση των κυρώσεων στη Συρία:

"Τα τελευταία 12 χρόνια, ο συριακός λαός ζει κάτω από το βάρος των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και πολλές δυτικές χώρες, με μόνο μία ώρα ηλεκτρικό ρεύμα την ημέρα, χωρίς καύσιμα, χωρίς αέριο, χωρίς φάρμακα και ιατρική βοήθεια διαθέσιμη.

Χθες μας έπληξε ένας σεισμός 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και βγήκαμε όλοι στους δρόμους στις 4:00 π.μ., ενώ έβρεχε πολύ σε μια θυελλώδη νύχτα, κάποιοι κοιμήθηκαν στους δρόμους και ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΑΝΑΤΟΙ καταγράφηκαν μέχρι τώρα.

Σήμερα αναμένουμε από τη Διεθνή Κοινότητα να άρει τις κυρώσεις της στον αθώο συριακό λαό και να τον σώσει από την ατελείωτη αδικία και τα βάσανα.

Χρειαζόμαστε οχήματα και εξοπλισμό αποκομιδής μπάζων, πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα.

Δεν είμαστε βάρβαρος λαός, είμαστε από μια πολιτισμένη χώρα που έχει δώσει πολλά στην ανθρωπότητα, αλλά οι κυρώσεις σας, που έρχονται σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο και τις αρχές του ανθρωπισμού, έχουν σταματήσει τον τροχό της ανάπτυξης.

Οι κυρώσεις σας μας εμποδίζουν να ανοικοδομήσουμε τη χώρα μας μετά τον πόλεμο.

Τιμωρείτε τους ανθρώπους και τους αναγκάζετε να μεταναστεύσουν".

Χιλιάδες νεκροί, τραυματίες και άστεγοι!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποιος αγόρασε αυτό το ψυγείο πριν από ακριβώς ένα χρόνο από το Πλαίσιο με 549 ευρώ.

Τώρα το ΠΛΑΙΣΙΟ - PLAISIO διαφημίζει ότι προσφέρει αυτό το εκπληκτικό ψυγείο Samsung RB34T652ESA/EF στην εκπληκτική τιμή των 976 ευρώ και με την επιδότηση του "Ανακυκλώνω - αλλάζω συσκευή" φτάνει στον τυχερό καταναλωτή στην εκπληκτική τιμή των 551 ευρώ μόνο.

Φυσικά, αυτές οι αυξήσεις των τιμών σε σχέση με πέρσι δεν έχουν να κάνουν με καιροσκοπισμό και τυχόν κερδοσκοπικές τασεις, αλλά με τις διεθνείς εξελίξεις, τον πόλεμο στην Ουκρανία κλπ.

Αν πάς στο Πλαίσιο να το αγοράσεις κανονικά, χωρίς την επιδότηση, θα το πληρώσεις 799 ευρώ από 976. Eίναι η συμπαράσταση στους ανθρώπους που κοπηκαν από την φοβερή επιδότηση.

Αν ψάξεις λίγο στο ίντερνετ, θα βρεις το ίδιο ψυγείο σε άλλα καταστήματα στα 600 ευρώ. Μάλλον αυτούς δεν τους άγγιξαν οι διεθνείς εξελίξεις και ο ουκρανικός πόλεμος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεός μας φύλαξε και δε βγήκαμε από το ευρώ, να τρώμε σκουλήκια και γρύλους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Συρία, για να βοηθήσει τον πληθυσμό που επλήγη από τον σεισμό, αεροπλάνο φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια και ομάδες διάσωσης από τη Βενεζουέλα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Δαμασκού.

Η Δύση ακόμα απουσιάζει...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρίχνει “βόμβα” ο αδερφός του αδικοχαμένου πιλότου Μιχαήλ Τουρούτσικα: “Έχω υποψίες ότι φταίει το εμ-βόλιο για το τραγικό συμβάν”

Σε ραδιοφωνική εκπομπή βγήκε σαν καλεσμένος ο αδερφός του αδικοχαμένου πιλότου Μιχαήλ Τουρούτσικα ο οποίος δεν κρύφτηκε και τα είπε όλα με το όνομα τους.

Όπως ανέφερε ο αδερφός του ήταν πλήρως εμβολι-ασμένος καθώς και ο δεύτερος χειριστής του αεροσκάφους ο οποίος όπως αναφέρει ο αδερφός του Μιχαήλ Τουρούτσικα δεν θα μπορούσε να βρίσκεται σε εκείνη τη θέση αν δεν είχε προχωρήσει στην ιατρική πράξη του εμβολια-σμού.

Στην ροή της κουβέντας ανέφερε ότι έχει υποψίες σχετικά με το εμβ-όλιο ότι μπορεί να ήταν αυτό που στέρησε την ζωή στον αδερφό του καθώς και στον άλλο συγκυβερνήτη του αεροσκάφους.

https://www.youtube.com/watch?v=OfSATinYZgo

σχολιο.- Ο δε πατέρας φαρμακοποιός

Γιατί δεν μιλάει ?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι όμως, έρευνα υποστηρίζει πως η κορύφωση της ανθρώπινης πνευματικής δραστηριότητας εμφανίζεται γύρω στην ηλικία των 70 ετών!

Ο διευθυντής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσιγκτον υποστηρίζει ότι ο εγκέφαλος ενός ηλικιωμένου είναι πολύ πιο πρακτικός από ό,τι πιστεύεται συνήθως. Σε αυτή την ηλικία, η αλληλεπίδραση του αριστερού και του δεξιού ημισφαιρίου του εγκεφάλου γίνεται αρμονική, γεγονός που διευρύνει τις δημιουργικές μας δυνατότητες. Γι’ αυτό ανάμεσα σε άτομα άνω των 60 ετών μπορείτε να βρείτε πολλές προσωπικότητες που μόλις ξεκίνησαν τις δημιουργικές τους δραστηριότητες.

Φυσικά, ο εγκέφαλος δεν είναι πλέον τόσο γρήγορος όσο ήταν στη νεολαία. Ωστόσο, αποκτά ευελιξία. Επομένως, με την ηλικία, είναι πιο πιθανό να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις και λιγότερο εκτεθειμένοι σε αρνητικά συναισθήματα. Η κορύφωση της ανθρώπινης πνευματικής δραστηριότητας εμφανίζεται γύρω στην ηλικία των 70 ετών, όταν ο εγκέφαλος αρχίζει να λειτουργεί με πλήρη ισχύ.

Με την πάροδο του χρόνου, η ποσότητα της μυελίνης στον εγκέφαλο αυξάνεται, μια ουσία που διευκολύνει την ταχεία διέλευση των σημάτων μεταξύ των νευρώνων. Λόγω αυτού, οι πνευματικές ικανότητες αυξάνονται κατά 300% σε σύγκριση με τον μέσο όρο.

Ενδιαφέρον είναι επίσης το γεγονός ότι μετά από 60 χρόνια ένα άτομο μπορεί να χρησιμοποιεί 2 ημισφαίρια ταυτόχρονα. Αυτό σας επιτρέπει να λύσετε πολύ πιο περίπλοκα προβλήματα.

Ο καθηγητής Monchi Uri, από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, πιστεύει ότι ο εγκέφαλος των ηλικιωμένων επιλέγει το μονοπάτι που καταναλώνει λιγότερη ενέργεια, εξαλείφει τα περιττά και αφήνει μόνο τις σωστές επιλογές για να λύσει το πρόβλημα. Διεξήχθη μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. Οι νέοι ήταν πολύ μπερδεμένοι όταν περνούσαν τα τεστ, ενώ όσοι είναι άνω των 60 ετών πήραν τις σωστές αποφάσεις.

Τώρα, ας δούμε τα χαρακτηριστικά του εγκεφάλου μεταξύ 60 και 80 ετών. Είναι πραγματικά ροζ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τούς quarantinieri και μενουμεσπιτάκιδες της Αριστεράς της Προόδου και της Αναρχίας: ...''δεν προσχώρησαν απλά απρόθυμα στην κυρίαρχη γνώμη περί υγειονομικών φρονημάτων, δικτατορικών αρμοδιοτήτων και ολοκληρωτικού ελέγχου κρατώντας μια πισινή, όπως αρκετοί φιλελεύθεροι. Οι δύσμοιροι έπεσαν με τα μούτρα στο νέο Μεγάλο Αφήγημα, που τους σέρβιραν οι πολυεθνικές του φαρμάκου, οι κυβερνήσεις και ο Μπιλ Γκέιτς ο Φιλάνθρωπος, στρατεύτηκαν (δωρεάν), έδωσαν αιματηρές μάχες στα σόσιαλ μήντια με «ψέκες», βάπτισαν τους πάντες φασίστες, διαγωνίζονταν για το ποιος τους την έχει μεγαλύτερη (την κοινωνική ευθύνη), επιδείκνυαν με καμάρι τα ψηφιακά υγειονομικά πασαπόρτια τους, τηρούσαν όλα τα μέτρα προστασίας σαν προσκοπάκια και τραμπούκιζαν κάθε αποκλίνουσα συμπεριφορά.

Και τώρα; Το κυρίαρχο υγειονομικό αφήγημα κατέρρευσε προ πολλού...Οι θλιβερές μπουρδίτσες τους για «διορισμούς στην υγεία», μαζικούς εμβολιασμούς και κάτι άλλα που δεν μπορούμε να θυμηθούμε, κρέμονται ακόμα στο διαδίκτυο σαν τα κουρέλια.

Οι γραπτές παρεμβάσεις τους είναι σαν αποσπάσματα από ομιλίες του Φώτη Κουβέλη στη Βουλή, αλλά πιστεύουμε ακράδαντα πως ο Φώτης Κουβέλης ως φυσική παρουσία, αυτός ο ανυπέρβλητος ηγέτης της αενάως συμβιβασμένης φιλολογούσης αριστεράς, θα τους περιφρονούσε. Γιατί κάποιος να ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη θλιβερή πραμάτεια τους, όταν μπορεί να τη βρει –και πιο φτηνή– στα πολυκαταστήματα του ΣΥΡΙΖΑ και του Κιναλ-Πασοκ; Λέμε τώρα…'' Οι «αναρχοκομμουνιστές» και το πνεύμα του Φώτη Κουβέλη,



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο σπίτι του ο Λιγνάδης, στο σπίτι του κι ο Φιλιππίδης. Στη φυλακή η μητέρα της 12χρονης που κατήγγειλε τους βιαστές και προαγωγούς της κόρης της.

Σαφές το μήνυμα από την "ανεξάρτητη" Δικαιοσύνη: Για τολμήστε να καταγγείλετε βιασμούς και νταβατζιλίκια, και θα καλοπεράσετε!

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν ο Κούλης το κράτος και τα δικαστήρια του…..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανός ειρηνιστής καταδικάστηκε από γερμανικό δικαστήριο γιατί υποστήριξε πως η Γερμανία δεν έχει κανένα λόγο να ξεχάσει τον ναζισμό και να συμβάλλει σε επιθέσεις κατά της Ρωσίας.

Ζέχνει ναζιστίλα η γερμανική Δικαιοσύνη! Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι όλοι οι δικαστές της ναζιστικής περιόδου παρέμειναν στις θέσεις τους και αργότερα, στη Δυτική Γερμανία.


Καταδίκη ειρηνιστή ακτιβιστή στο Βερολίνο: «Απαγορεύεται να κατανοείτε τη Ρωσία»

8/2/2023

Νομικοί εκφράζουν μεγάλη αμφιβολία για το κατά πόσο στέκει η καταδίκη του Χάινερ Μπίκερ. Μια υπόθεση που αντιμετωπίζεται ως προσβολή του δικαιώματος στην ελεύθερη έκφραση.

Σε χρηματική ποινή 2.000 ευρώ ή σε 40 ημέρες φυλάκιση, αν δεν πληρώσει, καταδίκασε το Πρωτοδικείο του Τίεργκάρτεν, στο Βερολίνο, τον γνωστό Γερμανό ακτιβιστή της ειρήνης Χάινερ (Χάινριχ) Μπίκερ τον περασμένο μήνα. Αιτία της καταδίκης ήταν η ομιλία του Μπίκερ πέρσι το καλοκαίρι, και συγκεκριμένα στις 22 Ιουνίου στη γερμανική πρωτεύουσα. Η 22α Ιουνίου είναι η επέτειος της ναζιστικής εισβολής στη Σοβιετική Ένωση, η αρχή της «Επιχείρησης Μπαρμπαρόσα», που ξεκίνησε το 1941 και κατέληξε με τη συντριβή του ναζισμού τον Μάιο του 1945 μέσα στο ίδιο το Βερολίνο.

Στην πόλη αυτή καθώς και σε πολλά άλλα μέρη της Γερμανίας γίνονται είτε εκείνη την ημέρα, είτε στις 8 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία το 1945 παραδόθηκε άνευ όρων η Γερμανία στην ΕΣΣΔ, παραδοσιακά εκδηλώσεις μνήμης και καταδίκης του ναζισμού και του πολέμου. Την εκδήλωση του περασμένου Ιούνη είχε οργανώσει το παγγερμανικό ειρηνιστικό δίκτυο «Συνεργασία για την Ειρήνη» (Friedens kooperative) στο οποίο συμμετέχουν κυρίως οργανωμένες αριστερές δυνάμεις, ειρηνιστικές πρωτοβουλίες πολιτών, ενώ μαζί του συνεργάζεται και η Ευαγγελική Εκκλησία.

Ο Μπίκερ, δραστήριος ακτιβιστής, είναι γνωστός και σε ελληνικούς κύκλους λόγω της ενεργού υποστήριξης που έδωσε στους αγώνες των Ελλήνων ενάντια στα μνημόνια την περίοδο 2010-2015. Στην ομιλία του λοιπόν στην εκδήλωση του περασμένου Ιουνίου αναφέρθηκε στην επέτειο, αλλά και στη σύνδεσή της με τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Η ομιλία του αυτή οδήγησε σε μήνυση εκ μέρους ενός δικηγόρου από το Βερολίνο και του ασκήθηκε ποινική δίωξη, μετά από έρευνα της Ασφάλειας του κρατιδίου.

Ο ακτιβιστής στην ομιλία του είπε μεταξύ άλλων:

Δεν μπορώ να εννοήσω πως οι πολιτικοί στη Γερμανία υποστηρίζουν τις ίδιες ρωσοφοβικές ιδεολογίες, στη βάση των οποίων βρέθηκαν πρόθυμοι βοηθοί του Τρίτου Ράιχ, με τους οποίους το Ράιχ συνεργάστηκε στενά και από κοινού προχώρησαν στο μακελειό.

Όλοι οι αξιοπρεπείς Γερμανοί θα έπρεπε να απορρίψουν οποιαδήποτε συνεργασία με αυτές τις δυνάμεις στην Ουκρανία, έχοντας κατά νου τη γερμανική ιστορία, την ιστορία των εκατομμυρίων δολοφονηθέντων Εβραίων και των δεκάδων εκατομμυρίων σκοτωμένων σοβιετικών πολιτών κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ποτέ ξανά δεν επιτρέπεται σε εμάς να συμμετάσχουμε σε οποιαδήποτε μορφή πολέμου ενάντια στη Ρωσία. Πρέπει να προσπαθήσουμε ανοιχτά και έντιμα να κατανοήσουμε τους λόγους που οδήγησαν τη Ρωσία στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Εγώ προσωπικά θέλω και μπορώ να καταλάβω πολύ καλά την οπτική στη Ρωσία καθώς και την οπτική του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Δεν έχω δυσπιστία προς τη Ρωσία, καθώς η χώρα αυτή παραίτηση από την εκδίκηση προς τους Γερμανούς και τη Γερμανία καθόρισε από το 1945 τη σοβιετική και στη συνέχεια τη ρωσική πολιτική.

Η απαγγελία κατηγοριών και η πρωτόδικη καταδίκη έγινε στη βάση του άρθρου 140 περί «δημόσιας επιδοκιμασίας αξιόποινων πράξεων». Στην ποινική δίωξη αναφέρεται πως αυτή ασκείται επειδή ο Μπίκερ «επιδοκίμασε δημόσια την επίθεση της Ρωσίας, η οποία αποτελεί παράβαση του διεθνούς δικαίου , με τρόπο που διαταράσσει τη δημόσια ειρήνη». Με βάση το κατηγορητήριο ο δικαστής Τομπίας Πόλμαν έκρινε ένοχο τον ακτιβιστή.

«Η ομιλία σας, με βάση το ότι οι συνέπειες που έχει ο πόλεμος είναι βαθιές για τη Γερμανία, ενώ η Ρωσία έχει εκφράσει συγκεκριμένες απειλές κατά της Γερμανίας ως κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ σε περίπτωση που υποστηρίξει την Ουκρανία και το γεγονός της παρουσίας εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων από την Ουκρανία που έχουν βρει καταφύγιο εδώ, φέρει το δυναμικό να πλήξει την εμπιστοσύνη στην αίσθηση νομικής ασφάλειας και να φανατίσει το ψυχικό κλίμα του πληθυσμού».

Ο ακτιβιστής άσκησε έφεση και η δίκη θα συνεχιστεί στην επόμενη βαθμίδα. Νομικοί εκφράζουν μεγάλη αμφιβολία κατά πόσο στέκει μια τέτοια καταδίκη και αναφέρονται ειδικά στην έκφραση «ψυχικό κλίμα του πληθυσμού». Ταυτόχρονα επισημαίνονται μέχρι και ορθογραφικά λάθη στην απόφαση.

Ενώ το θέμα αντιμετωπίζεται ως προσβολή του δικαιώματος στην ελεύθερη έκφραση υπενθυμίζεται το γεγονός πως το δικαστικό σώμα στη Γερμανία έχει μια ιστορική συνέχεια, η οποία δεν διακόπηκε μετά την ήττα του ναζισμού. Οι Γερμανοί δικαστές, ακόμα κι να υπήρξαν σκληροί ναζιστές ασχέτως με το πόσους ανθρώπους έστειλαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στις φυλακές και στην εκτέλεση δι’ απαγχονισμού ή αποκεφαλισμού στην γκιλοτίνα, απαλλάχτηκαν κατά κανόνα από οποιαδήποτε δίωξη και συνέχισαν την καριέρα τους, καθώς στη Δυτική Γερμανία οι δυτικοί Σύμμαχοι δέχτηκαν πως δεν φέρουν ευθύνη καθώς εφάρμοζαν απλά την ισχύουσα νομοθεσία. Έτσι, είναι συχνή η κριτική που ασκείται στο δικαστικό σώμα σχετικά με την ιστορία του και το πώς αναπαράχθηκε μέχρι σήμερα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Κρεμλίνο εξετάζει το ενδεχόμενο να κηρύξει το ουκρανικό ναζιστικό καθεστώς παράνομο

Βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ το 1946, όπου η ναζιστική ιδεολογία είναι παράνομη μετά το λουτρό αίματος που προκάλεσε!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εδώ είναι οι χώρες που βοηθούν τη Συρία που επλήγη από τον σεισμό, μαζί με την Τουρκία.

Αραβικές

Αλγερία, Αίγυπτος, Μαυριτανία, Σουδάν, Λίβανος, Ιορδανία, ΗΑΕ, Μπαχρέϊν, Ομάν, Τυνησία, Ιράκ.

Άλλες χώρες

Ρωσία, Ιράν, Πακιστάν, Κίνα, Βόρειος Κορέα.

Προσθέστε τη Βενεζουέλα και την Κούβα στην εικόνα.

Ενώ οι ΗΠΑ και η Ευρω Ένωση, επιδεικνύοντας πάντα την απανθρωπιά τους, δεν έχουν καμία πρόθεση να άρουν τις κυρώσεις στη Συρία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΙΓΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ...

Ότι είναι ξεπουλημένα τα δικαστάκια, όργανα των ξένων τοκογλύφων και του μισερού ανθελληνικού «ελληνικού» κράτους.

Η συντριπτική πλειοψηφία της ολομέλειας του Άρειο Πάγου τάχθηκε υπέρ της δυνατότητας των εταιρειών διαχείρισης «κόκκινων» ενυπόθηκων δανείων servicers να βγάζουν σε πλειστηριασμό σπίτια, που αποτελούν πρώτη κατοικία. Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία εκδόθηκε σε χρόνο ρεκόρ, μόλις δύο εβδομάδες από την εισαγγελική πρόταση, οι servicers θα μπορούν να προβαίνουν σε πράξεις εκτέλεσης ως δικαιούχοι διάδικοι για λογαριασμό των funds.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά των funds ψήφισαν μόλις 10 δικαστές, σε σύνολο 66 που ψήφισαν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



9/2/2023    -     5.00  π.μ.

- Με θλιβερή είδηση ξεκινώ και σήμερα, αφού υπέκυψε στα τραύματά του ένας από τους πιο θρυλικούς στρατιωτικούς διοικητές των δυνάμεων των ΛΔ του Ντονμπάς, ο λοχαγός Ίγκορ Μάνγκουσεφ. Ο εκλιπών ήταν από τους πρώτους που τάχθηκαν στο πλευρό των δύο ΛΔ και κατατάχθηκε ως εθελοντής στις μονάδες Λαϊκής Πολιτοφυλακής που δημιουργήθηκαν τότε. Ήταν από τους σημαντικότερους ειδικούς στην αντιαεροπορική άμυνα και ειδικότερα στην αντιμετώπιση μικρών πτητικών συσκευών (δηλαδή των γνωστών μας drones).

- Η «τουρνέ-σόου» του Βλαντίμιρ Ζελένσκι στις Βρυξέλλες και τη Βρετανία και οι σκηνές απείρου κάλλους που εκτυλίχθηκαν, μεταξύ άλλων, και στο Αββαείο του Westminster, όπου του δόθηκε βήμα και πάλι για να διασκεδάσει καταπλήξει τα πλήθη…

- Το άρθρο του Seymour Hersh, σημαντικού και βραβευμένου δημοσιογράφου από τις ΗΠΑ στο προσωπικό του blog (ο ίδιος εργάζεται στον New Yorker), όπου κατηγορεί ευθέως τη διοίκηση Μπάιντεν, τον ίδιο προσωπικά και τον επικεφαλής του Γραφείου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν για τη σύλληψη, οργάνωση και εκτέλεση του σχεδίου καταστροφής των δύο ρωσικών αγωγών φυσικού αερίου NordStream-1 & -2 στη Βαλτική Θάλασσα και στα χωρικά ύδατα μεταξύ Δανίας και Σουηδίας. Ο Hersh αναφέρει με μεγάλες λεπτομέρειες το πώς αποφασίστηκε και εκτελέστηκε το όλο σχέδιο. Ωστόσο το θέμα έχει κάνει το γύρο του κόσμου.

-Την συγκλονιστική ομιλία του (εκ των ιδρυτών των Pink Floyd) Roger Waters στη Σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Ουκρανικό, που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία της Ρωσίας.

- Να αναφέρω ότι δύο συνεχόμενες ημέρες οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πλήττουν από αέρος σημαντικές και στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις και υποδομές του καθεστώτος του Κιέβου, κάθε βράδυ και σε διαφορετική μεγάλη πόλη.

- Την αρχή έκαναν χτες με τα 6 πυραυλικά πλήγματα που κατέστρεψαν, επί της ουσίας, ολοσχερώς εργοστάσιο παραγωγής πτητικών συσκευών στο Χάρκοβο. Καταστράφηκε μεγάλος αριθμός εκσυγχρονισμένων αναγνωριστικών ουκρανικών drones, αλλά και των λεγόμενων drones-«καμικάζι», που θα τροφοδοτούσαν τις VSU στο εγγύς μέλλον.

- Σήμερα τη σκυτάλη πήρε το Ντνιεπροπετρόφσκ, το οποίο «σφυροκοπείται» την ώρα που γράφεται τούτο το κείμενο, χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστό ποιοι ήταν οι στόχοι που επλήγησαν. 

- Κατά τη διάρκεια της χτεσινής μέρας καταστράφηκαν επίσης από τα ρωσικά πυρά δύο αποθήκες πυρομαχικών των VSU στο Σλαβιάνσκ και στην Αβντέγεφκα (Στγ: έχει μεγάλη σημασία και ο ακριβής τόπος αυτών των πληγμάτων, αφού πρόκειται για πυρομαχικά που θα τροφοδοτούσαν άμεσα τις μονάδες των VSU στην πιο «καυτή» γραμμή του μετώπου τις τελευταίες εβδομάδες.

- Επίσης στην κατεύθυνση δυτικά του Ντονιέτσκ οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν και κατέστρεψαν το κέντρο επιχειρησιακού ελέγχου της 79ης Ταξιαρχίας Καταδρομών των VSU στην Κρασνογκόροφκα.

- «Βόρειο» μέτωπο (Περιφέρεια Χαρκόβου, δυτικά σύνορα ΛΔ Λουγκάνσκ). Οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται προς την πλευρά του Κουπιάνσκ, με την προοπτική πολύ σύντομα να ανακαταλάβουν την πόλη που είχαν εγκαταλείψει τον Σεπτέμβριο του 2022. Οι ρωσικές δυνάμεις στο βόρειο τμήμα των συνόρων της ΛΔ Λουγκάνσκ με την Περιφέρεια Χαρκόβου καταλαμβάνουν όλα τα σημαντικά υψώματα της περιοχής, εξασφαλίζοντάς τους σημαντικό πλεονέκτημα πυρός.

- Το πόσο κοντά βρίσκονται οι ρωσικές δυνάμεις στο ενδεχόμενο κατάληψης του Κουπιάνσκ, φαίνεται από την απόφαση των VSU να απομακρύνουν όλα τα διοικητικά στελέχη της 14ης Ειδικής Μεταφερόμενης Ταξιαρχίας Πεζικού των VSU, αλλά και της νεοναζιστικής ομάδας «Κράκεν» από τα περίχωρα του Κουπιάνσκ στο Χάρκοβο!

- Εκτός αυτού, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην περιοχή εξακολούθησαν να πλήττουν θέσεις των μονάδων των VSU από αέρος και εδάφους, προξενώντας τους μεγάλες απώλειες.

- Κράσνι Λιμάν και γύρω: Η προσπάθεια των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων για δημιουργία «επιχειρησιακού κλοιού» γύρω από το Σέβερσκ συνεχίζονται. Συνεχίστηκαν επίσης τα πλήγματα από αέρος και εδάφους προς τις μονάδες των VSU στις περιοχές των Στελμάχοφκα, Τσερβονοποπόφκα, Τσερβόναγια Ντιμπρόβα (όλα ΛΔ Λουγκάνσκ) και Τέρνι (ΛΔ Ντονιέτσκ).

- Δυτικά του Ντονιέτσκ (Αβντέγεφκα, Αρτιόμοφσκ, Σολεντάρ και γύρω): Οι πιο ενεργές μάχες γίνονται αυτή την περίοδο μέσα και γύρω από το Αρτιόμοφσκ και τη Μάργινκα. Αναφέρθηκε από τον Ραμζάν Καντίροφ η κατάληψη σημαντικού οχυρού των VSU στην περιοχή του χωριού Μπερεστόβογε (διαφορετικό από αυτό της Περιφέρειας Χαρκόβου) από τις δυνάμεις των «Αχμάτ» και του 2ου Σώματος Στρατού της ΛΔ Λουγκάνσκ. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες, ακόμη, πληροφορίες, οι μονάδες των Wagner κατάφεραν να απελευθερώσουν πλήρως την Κράσναγια Γκορά, βόρεια του Αρτιόμοφσκ. Προώθηση των ρωσικών δυνάμεων υπάρχει και από τα νότια του Αρτιόμοφσκ, κάτι που επιβεβαιώνεται (παραδόξως) και από την ουκρανική πλευρά.

- Σε ό,τι αφορά στη Μάργινκα, η έφοδος των ρωσικών στρατιωτικών μονάδων συνεχίζεται. Τα ρωσικά στρατεύματα προωθήθηκαν επί της οδού Οκτιάμπρσκαγια, ενώ βρίσκονται «μιαν ανάσα» από το βόρειο τμήμα της Λεωφόρου Ντρούζμπι (Φιλίας) και εδραιώθηκαν ήδη στην περιοχή του εργοστασίου ελαστικών της πόλης. 

- Ουγκλεντάρ και Περιφέρεια Ζαπορόζιε: Στο Ουγκλεντάρ οι απόπειρες των VSU για «αντεπίθεση» πολύ γρήγορα στέφθηκαν από… παταγώδη αποτυχία, αφού οι ρωσικές στρατιωτικές μονάδες όχι μόνο απέκρουσαν με σχετική άνεση τις επιθέσεις που δέχθηκαν, αλλά πέρασαν οι ίδιες στην αντεπίθεση. Εξακολουθούν επίσης να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη τα πλήγματα από αέρος και εδάφους στα μετόπισθεν του εχθρού, δηλαδή εκεί που στρατοπεδεύουν προσωρινά οι εφεδρείες των VSU και της λεγόμενης «Εδαφικής Άμυνας». Στο Ζαπορόζιε, από την άλλη, αναζωπυρώθηκε το μέτωπο που για μερικές μέρες είχε «παγώσει», με τις ρωσικές δυνάμεις να έχουν μικρά μεν, πλην ουσιαστικά εδαφικά κέρδη.

- Παράλληλα με τα παραπάνω, ρωσικά εναέρια πλήγματα ακριβείας κατέστρεψαν 3 αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων των VSU στις περιοχές των Ουγκλεντάρ, Νοβομιχάηλοφκα και Ντομπροπόλγε. 

«Νότιο» μέτωπο (Περιφέρεια Χερσώνας): Εδώ, όπως έχω τονίσει επανειλημμένα, λειτουργεί επί της ουσίας μόνο το ρωσικό Πυροβολικό, το οποίο επιφέρει εξ αποστάσεως πλήγματα στο ανθρώπινο δυναμικό και τα οπλικά συστήματα των VSU που βρίσκονται στη «δεξιά» (δυτική) όχθη του Δνείπερου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ "ΦΙΛΟΙ Κ ΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ"(!!!!!), αυτα τα ασυνείδητα κ ανήθικα αρπακτικά, αρνούνται να δεχτούν ανθρωπιστική βοήθεια από την Κύπρο!...γιατί;...μα διότι θα ήταν ισχυρή διεθνής ταπείνωση (να σου διδάσκει ανθρωπιά ο βιασμενος από την αισχρή σου βαρβαρότητα...), και διότι δεν αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία ως ανεξάρτητη κρατικοπολιτικη οντότητα...ακόμα και τώρα που η φρίκη του θανάτου σαρώνει το λαό τους, οι παναθλιοι του μεταφασιστικού ερντογανισμού κάνουν πολιτικούς τζογους με ατόφιο τον αμοραλιστικο κυνισμό του στυγνού επιδρομέα...κι εμείς οι μίζεροι επαίτες στέλνουμε όλο και μεγαλύτερη βοήθεια , "γλείφοντας" τον επίδοξο γενικό μας επιβήτορα...όταν κατακάτσει ο θανατερός κουρνιαχτός, τότε η Τουρκία θα επικαλεστεί την απόρριψη της κυπριακής βοήθειας και θα εκτιμηθεί ακόμα περισσότερο αφού θα " έχει αποδειχθεί" ότι τίποτα δεν αναστέλλει τη "δίκαιη διεκδίκηση του ιστορικού δίκιου τους"!!!....διότι εμείς, όπως καταλαβαίνει κάθε σοβαρός άνθρωπος, δεν είμαστε "καλοί Σαμαρείτες" αλλά απλώς δειλοί και ξενοδουλοι....υπερθεματιζουμε σε βοήθεια την ώρα που ο τουρκικός λαός αναθεματίζει το κράτος του για την εγκληματική του αδιαφορία ..γεια σου ρε ελεεινή Ψωροκώσταινα που και τώρα συντάσσεται με την Υψηλή Πύλη ενάντια στην τυραννισμενη Κύπρο...

Σχολιο.-  Την δέχτηκε τη βοήθεια της Κύπρου σήμερα.... ήταν προφανώς μεγάλη η κατακραυγή....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



τα μάθατε τα νέα;

ο αγαπητός σας "αριστερός" σοσιαλδημοκράτης (από τα Lidl) Λούλα εξήγγειλε στην Βραζιλία ότι οι Βραζιλιάνοι πολίτες θα μπορούν να λάβουν οικονομική ενίσχυση από την κυβέρνηση μόνο εάν έχουν εμβολιαστεί!!!!!!!!

Ούτε τώρα φαντάζομαι αγαπητά μου χεσμένα κουνάβια ε;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πάτερ Αντώνιος Μαλουφ από τον Ιερό Ναό Αγίων Ακινδύνων στους Αγίους Αναργύρους συλλέγει ανθρωπιστική βοήθεια για την Συρία, η οποία θα παραδοθεί στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στο Χαλέπι που φιλοξενούνται σεισμόπληκτοι πολίτες ανεξάρτητα θρησκείας.

1. Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, υπνόσακους, μαξιλάρια

2. Καθαρά ρούχα για ενήλικες και παιδιά

3. Τρόφιμα μακράς διάρκειας, (όσπρια, κονσέρβες, μπισκότα, ξηροί καρποί κ.α), εμφιαλωμένα νερά κλ.π

4. Ιατροφαρμακευτικό υλικό

Σημαντικό! Κάθε κουτί πρέπει να έχει σημείωμα με το τι έχει παραδώσει ο καθένας, για να μην υπάρχουν απώλειες ή κλοπές! 

Πληροφορίες

Τηλέφωνο: 2102610011

Οδός Αγίων Ακινδύνων 2 & Νικολάου Πλαστήρα 131



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aπορία:

Τι είναι πιο χυδαίο και φυσικά ανιστόρητο; Αυτά που είπε ο Μητσοτάκης για το ΕΑΜ ή το απύθμενο θράσος του Τσίπρα να μιλάει εξ ονόματος του συνεχιστή του ΕΑΜ;

Ο πρώτος έχει και το ακαταλόγιστο τουλάχιστον....

υγ: Για να μην πω για το ΚΚΕ που από την μία συνίδρυσε το ΕΑΜ και από την άλλη έβαλε μετά το 1991 ταφόπλακα πάνω του...

όπου κι αν κοιτάξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας ζόφος

σχολιο.- Φυσικά ο Τζιφρας !! Νομίζω ότι είναι από τους χειρότερους υποκριτές που έχουν περάσει από την βουλή ! Αυτός είναι υπεύθυνος για το ότι σήμερα έχουμε κυβέρνηση Μήτσοθαφτη ! Συν ότι έχει διαπράξει έσχατη προδοσία με το δημοψήφισμα .Τον ψήφισα 2 φορές το 2012 κ το 2015 ..ο άνθρωπος καπηλευεται χωρίς καμία ντροπή τους πάντες και τα πάντα .

σχολιο.- ακριβώς. Απορώ ειλικρινά που τον στηρίζει έστω και ένας δημοκρατικός πολίτης, δεν θα πω αριστερός-αυτό είναι άλλη ιστορία

σχολιο.- εσύ κι εγώ ΤΟΤΕ ορθώς τον ψηφίσαμε. Γιατί υποτίθεται ήταν η μόνη δύναμη που είχε ένα εναλλακτικό δρόμο απέναντι στα μνημόνια. Αυτοί μας κορόιδεψαν. Αν την ξαναπατούσαμε τότε ναι θα φταίγαμε

σχολιο.- Η αλήθεια είναι ότι το 2012 έκανε αντιπολίτευση στην βουλή .. τότε είχε ξετυλίξει το ταλέντο ηθοποιίας του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Καλώς ήρθατε σπίτι, καλώς ήλθατε στην ΕΕ!» (Σαρλ Μισέλ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στον Ναζιλένσκι, κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες...)

Σχολιο.- Ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ ναζισμός της ΕΕ είναι το φυσικό σπίτι του Ζελένσκι. Σωστά του το είπε η nazi Σαρλ Μισέλ. ΔΕΝ είναι όμως το δικό μας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Βορίδης, Άδωνις Πλεύρης είπαν ακροδεξιό τον Κασιδιάρη και τον έβγαλαν παράνομο. Γελάει και το τσεκούρι του Βορίδη




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στέλνουμε ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμούς σε μια χώρα σαν την Τουρκία, όπου η βοήθεια θα καταλήξει στα χέρια του Ερντογάν και της κλίκας του.
Θα πρέπει όμως να προβληματιστείτε πολύ σοβαρά και να σκεφτείτε. 
Γιατί η Ελλάδα (και το Ισραήλ) στέλνουν βοήθεια σε μία χώρα όπως είναι η Τουρκία; Γιατί να στείλουμε βοήθεια από την στιγμή που είμαστε στα πρόθυρα πολέμου; Γιατί αφού είμαστε πάνω από όλα άνθρωποι, δεν σπάσαμε το εμπάργκο στην Συρία και δεν στείλαμε και εκεί μονάδες να σώσουν ανθρώπους;
Η απάντηση είναι πως μέσα σε αυτή την τεράστια καταστροφή αποκαλύπτονται οι πραγματικές συμμαχίες και αντιπαλότητες. Έτσι καταλαβαίνουμε πως Ελλάδα (ως προτεκτοράτο των Ισραηλινών) και το Ισραήλ δεν είναι εχθροί της Τουρκίας αλλά σημαντικοί σύμμαχοι. 
Εχθροί μας είναι η Συρία, η Παλαιστίνη, η Υεμένη (βοηθάμε να τους κλέψουμε τα πετρέλαια) το Ιράν, η Κούβα, η Κίνα και η Ρωσία. 
Εχθροί μας είναι δηλαδή όλοι όσοι τολμάνε και αντιστέκονται στο Τέρας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην πονεμένη Συρία, πριν το σεισμό είχε ξεσπάσει επιδημία χολέρας.
Πόσο σκατόψυχα είναι τα γουρούνια της Δύσης, που αρνούνται την άρση των κυρώσεων και την παροχή επίσημης βοήθειας...
Σχολιο.- Μιλούμε για μια ακροδεξιά και ναζιστική Δύση.
Η Συρία βρίσκεται υπό καθεστώς κυρώσεων από τη Δύση από το καλοκαίρι του 2013.
Σχολιο.- ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΕ... "...Πόσο σκατόψυχα είναι τα γουρούνια της Δύσης, που αρνούνται την άρση των κυρώσεων και την παροχή επίσημης βοήθειας..."



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τον Μαρξ ο Ιουδαισμός ήταν συνώνυμο της κερδοσκοπίας. Γιαυτό οι Σιωνιστές τον μισούν και τον συκοφαντούν ως αντισημίτη...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι εγκληματίες Ουκρανοναζί έχουν μετατρέψει τον Ουκρανικό λαό σε τροφή για τα κανόνια, για τα συμφέροντα υπερατλαντικών Σιωνιστών..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χειροκροτήματα στο κωλοχανείο των Βρυξελλών για τον Ναζιλένσκι, και μαζική παράνοια για αποστολή μαχητικών...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απορώ με το ποσοστό των προνομιούχων στην Ελλάδα που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εξηγείται τόση ευμάρεια...
Σχολιο.- Μα αυτό είναι το τραγικό λάθος μας. Η πλειοψηφία κρίνει με βάση του ποιόν θεωρεί "αρχηγό της αγέλης" λόγω διαφόρων παραγόντων (σύνδρομο Στοκχόλμης) και όχι λόγω κατανόησης του τι συμφέρει στον λαό , δλδ λόγω ευμάρειας!
 Εξ' άλλου το ότι έχουν γίνει αισθητά τα αντιλαϊκά μέτρα και τα μνημόνια το βιώνουμε κάθε μέρα!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Γερμανοί ειρωνευόταν μέχρι κορεσμού τον Τραμπ. Τελικά ο Μπάιντεν τους καταστρέφει και δεν τολμούν να βγάλουν κιχ...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έξω ο Λιγνάδης, έξω ο Φιλιππίδης,μέσα η μητέρα της δωδεκάχρονης που κατήγγειλε το κύκλωμα παιδεραστών. Δοξάστε τους!!!!
Σχολιο.- Λιγνάδης, Φιλιππίδης: Ένοχοι αλλά ελεύθεροι. Άντε, να βγει κι ο Μίχος στο σεργιάνι να αποκατασταθεί η κανονικότητα....
Σχολιο.- ...συν ο μπάτσος βιαστής και μαστρωπός της Ηλιούπολης που τον ελευθερώσανε…
Σχολιο.- Και μετά αναρωτιούνται γιατί τα θύματα δεν μιλάνε....
Σχολιο.- Παιδεραστές ,βιαστές, μαστροποί, μια ωραία οικογένεια!
Όλα τα καλόπαιδα της πιάτσας ....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



9 Φεβρουαρίου 1824
Υπογράφεται στο Λονδίνο σύμβαση δανείου 800.000
λιρών μεταξύ της κυβέρνησης των επαναστατημένων Ελλήνων και των Άγγλων τραπεζιτών.
Την Ελληνική πλευρά εκπροσωπούν οι Ανδρέας Ζαιμης , Ιωάννης Ορλάνδος και Ανδρέας Λουριώτης .
Το δάνειο συνομολογήθηκε με ιδιαίτερα υψηλό επιτόκιο , σπαταλήθηκαν τεράστια ποσά από την επιτροπή κατά την παραμονή της στο Λονδίνο και με διάφορες αλχημείες των δανειστών μόλις 298.000 από αυτό κατέληξαν στο ταμείο της κυβέρνησης Κουντουριώτη η οποία το σπατάλησε στην εμφύλια διαμάχη.
Κι αφού τα χρήματα χάθηκαν τον Ιούνιο του 1824 η κυβέρνηση έστειλε πάλι στην Αγγλία την ίδια ..."Αριστεία" τους ίδιους δηλαδή άρπαγες να συνάψουν νέο δάνειο 2.000.000 λιρών. Κι από αυτό με τις ίδιες αλχημιες, μόλις232.000 κατέληξαν στο ταμείο...
Τα δάνεια αυτά ήταν η αρχή της εξάρτησης της χώρας η οποία συνεχίζεται έως σήμερα .




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ε.ΠΑ.Μ. : Τα 15 άμεσα βήματα για την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της χώρας
Αυτά λέει το  ΕΠΑΜ
• 1. Η καταγγελία του χρέους και η οριστική παύση αποπληρωμής του.
• 2. Ακύρωση όλου του μνημονιακού θεσμικού πλαισίου που άλλαξε το νομικοπολιτικό καθεστώς της χώρας και επέβαλε την κατοχή.
• 3 Η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη
• 4. Η καθιέρωση εθνικού κρατικού νομίσματος.
• 5. Η εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδας.
• 6. Η επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων.
• 7. Η εκκαθάριση σε καθεστώς λειτουργίας των «συστημικών» τραπεζών.
• 8. Η εξασφάλιση της ομαλότητας των συναλλαγών στη μεταβατική περίοδο.
• 9. Η εξασφάλιση της επάρκειας των αγαθών.
• 10. Η προστασία και ο έλεγχος της αγοράς και των τιμών των προϊόντων.
• 11. Η άμεση αποκατάσταση των εισοδημάτων.
• 12. Η «σεισάχθεια» των εσωτερικών χρεών των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων.
• 13. Η αποκατάσταση της Δικαιοσύνης.
• 14. Ο έλεγχος των στρατηγικών τομέων της οικονομίας και των αντίστοιχων επιχειρήσεων.
• 15. Η Συντακτική Εθνοσυνέλευση και το νέο Σύνταγμα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



τα Πέντε Προτάγματα του Ε.ΠΑ.Μ. :
- Mη Αναγνώριση - Διαγραφή Χρέους.
- Νέο Εθνικό Νόμισμα.
- Ανατροπή Μνημονίων - Έξοδος από Ε.Ε.
- Δικαιοσύνη - Τιμωρία Ενόχων.
- Συντακτική Εθνοσυνέλευση και Νέο Δημοκρατικό Σύνταγμα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απαντηση της Μαρίας Ζαχάροβα στις δηλώσεις του Πολωνού πρωθυπουργού.
Τι διακρίνεται περισσότερο στις δηλώσεις του: η ηλιθιότητα ή η ποταποτητα? 
Και τα δύο είναι μέρος του άγριου μίσους, το οποίο είναι αυτοκαταστροφικο, όπως ξέρετε. 
Συνέχισε έτσι, Morawiecki. Το μίσος σας σας οδηγεί στην ήττα σας.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Morawiecki - σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera:
– Η Γερμανία δίνει πολύ λίγα στην Ουκρανία?
- Το Βερολίνο δηλώνει περισσότερη βοήθεια από ό,τι πραγματικά δίνει. Πρέπει να περιμένουμε περισσότερα από μια από τις ισχυρότερες ευρωπαϊκές χώρες.
-Η Γερμανία γίνεται ένα μοναχικό νησί ανάμεσα σε χώρες που δεσμεύονται όλο και περισσότερο να βοηθήσουν την Ουκρανία.
–Θα χρειαστεί να προμηθεύσουν το Κίεβο με μαχητικά F-16?
για τα μαχητικά, η απόφαση ανήκει στο ΝΑΤΟ. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν συμφωνίες για αυτό το θέμα.
–Για μας ο πόλεμος στην Ουκρανία πρωτίστως σημαινει υπαρξιακή απειλή για την Πολωνία και για όλους της Ευρώπης.
– Η Ρωσία έχει γίνει πλέον τρομοκρατικό κράτος.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δήλωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για την εκτέλεση Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου από Ουκρανούς Ναζί 
-Άλλο ένα αποδεικτικό στοιχείο για τα κραυγαλέα εγκλήματα πολέμου του καθεστώτος του Κιέβου εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο. Μιλάμε για ένα βίντεο στο οποίο ένας Ουκρανός νεοναζί πυροβολεί από ένα πολυβόλο στο κεφάλι ενός Ρώσου αιχμαλώτου πολέμου ξαπλωμένο στο έδαφος με τα χέρια σηκωμένα, φωνάζοντας τον ναζιστικό χαιρετισμό «Slava Ukraine». Συνολικά, φέρεται να πυροβολήθηκαν τρεις αιχμάλωτοι πολέμου .
-Έχουμε επιστήσει επανειλημμένα την προσοχή της διεθνούς κοινότητας και των σχετικών οργανισμών στα εγκλήματα πολέμου του Κιέβου και έχουμε δηλώσει ότι οι ουκρανικές αρχές δεν συμμορφώνονται με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.
Η ακόμη μία εκτέλεση Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου, κατά μεγάλο ποσοστό, είναι στη συνείδηση των δυτικών επιμελητών του Κιέβου, που δημιούργησαν αυτό το ναζιστικό καθεστώς, μεγάλωσαν μια γενιά Ουκρανών που έχουν εμμονή με την ιδέα του μίσους και της εθνικής ανωτερότητας.
-Η σιωπή των σχετικών διεθνών δομών που αντάλλαξαν τον επαγγελματισμό και την αντικειμενικότητα με την επιθυμία να κερδίσουν την εύνοια με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες, μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως Επαίσχυντη. 
Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας έχει ήδη δηλώσει ότι ερευνά νέα αποδεικτικά βίντεο για τα εγκλήματα πολέμου του Κιέβου. Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μείνουν ατιμώρητα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Μάκης Βορίδης χθές : «Θέλω νά μιλήσουμε εδώ καθαρά. 'Η Χρυσή Αυγή δέν καταδικάστηκε γιατί είναι φασιστική ή ναζιστική. 'Η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε γιατί τέλεσε εγκληματικές πράξεις. (..)Αυτό τό οποίο,βασικά είναι τό αδίκημά τους είναι τό ποινικό αδίκημα.,τό αδίκημα τής εγκληματικής οργάνωσης» καί «τούτο πού συζητάμε εδώ είναι γιά κάτι εγκληματίες.,γιά κάτι κατάδικους».!!
-Καί σέ απλή ''μετάφραση'' : -΄'Αν καταδικάζονταν επειδή είναι Ναζί καί Φασίστες τότε θά έπρεπε νά είμαι καί εγώ μέσα.!!!
Σχολιο.- Λοιπόν για να εξηγιομαστε.... όλη η εγκληματική φύση της οργάνωσης... πηγάζει από τον Φασισμό Ναζισμό της....
Είναι στενά δεμένη η δράση της με τον εγκληματικό χιτλεροφασισμο της....αυτόν που έχει για σύμβουλο σε κάθε της βήμα!!!
Τι πάει να μας πουλήσει τώρα ο Βορίδης....
Αυτούς υμνούσε....με τα τσεκούρια γύριζε... Αποστασιοποιήθηκε για τα μάτια της ΝΔ....που είναι και αυτός φασιστικός πόλος....
Για αυτό άνοιξε τις αγκαλες τής...
Βέβαια για το θεαθηναι... αλλά και γιατί τώρα δεν τους έχει ανάγκη....(άσε που άμα βγουν εκτός θα φύγουν ψήφοι .... προς αυτό το μόρφωμα!!
Τα μάτια ανοιχτά... λοιπόν....οι κύριοι!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βαλεντίνα Ματβιένκο– Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τις 21 Σεπτεμβρίου 2011.
Ο μόνος τρόπος για το Κίεβο να αποτρέψει την τελική καταστροφή είναι να αρχίσει να αναζητά μια φόρμουλα ειρήνης που θα λαμβάνει υπ'όψιν την αντικειμενική πραγματικότητα και τα νόμιμα συμφέροντα της Ρωσίας. Αυτή είναι η μόνη πραγματική προοπτική.
Γιατί η υπόσχεση του Τζο Μπάιντεν να συνεχίσει τη στρατιωτική αντιπαράθεση για όσο χρόνο χρειαστεί, αν το καλοσκεφτείς, είναι ένα ρέκβιεμ για την Ουκρανία.
Δεδομένου ότι οι πιθανότητες να νικήσει τη Ρωσία στα πεδία των μαχών το καθεστώς του Κιέβου είναι μηδαμινές, η δήλωση του Αμερικανού προέδρου καταδικάζει την Ουκρανία και τον λαό της σε σφαγή. 
Στην πραγματικότητα αυτό συμβαίνει τώρα. Οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι τεράστιες, η οικονομία καταρρέει, ο κόσμος τρέπεται σε φυγή. Η χώρα πλησιάζει ολοένα και περισσότερο τη γραμμή, πέρα από την οποία διατρέχει τον κίνδυνο να χάσει οριστικά και αμετάκλητα την κρατική της ιδιότητα.
Για ποιο πράγμα? Στο όνομα των συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους? Για να μπορέσει η Δύση να διατηρήσει την παγκόσμια ηγεμονία? 
Σχολιο.- Μονο εμένα μου φαίνεται πως τις τελευταίες μέρες η Ρωσία προσπαθεί απεγνωσμένα να προειδοποιήσει την Ουκρανία, να την προστατέψει, να την αποτρεψει από ένα μεγάλο λάθος το οποίο θα έχει καταστροφικες συνέπειες γι'αυτούς?!
Σχολιο.- Ρώσοι και Ουκρανοί ήταν ένας λαός, ένα σύνολο, ο ίδιος ιστορικά και πνευματικά χωρος. Η δύση υπονομευσε αυτή την ενότητα με στόχο να την μετατρέψει σε προγεφυρωμα εναντίον της Ρωσίας. Η δύση οδήγησε στην καταστροφή την Ουκρανία χωρίς να νοιάζεται για τα συμφέροντά της. Η Ρωσία προσπάθησε να αποτρέψει αυτή την καταστροφή και αυτό κάνει και τώρα, την προειδοποιεί γιατί νοιάζεται πραγματικά γιαυτό το λαό.
Σχολιο.- Η Ρωσία δεν πολεμάει τον Ουκρανικό Λαό, όπως δεν πολέμησε και τον λαό της Γεωργίας και της Συρίας στους οποιους διείσδυσαν δολίως οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. . Αλλα τις 45 δυτικές χώρες του ΝΑΤΟ και της Δύσης που την πολεμουν λυσσαλέα στο έδαφος της Ουκρανίας ενώ ντρέπονται να το κάνουν φανερά και το καμουφλάρουν πίσω απο τον χρήσιμο ηλίθιό τους Ζελένσκι και τους κάθε είδους μισθοφόρους τους. Αυτή η ΑΛΗΘΕΙΑ έχει γίνει πλέον ολοφάνερη στην συντριπτικη πλειοψηφία των Ανθρωπων της Γής. Κανένας λαός, ακόμα και των ΗΠΑ και της ΕΕ ΔΕΝ θα έστελνε τα παιδιά του να πολεμήσουν ως στρατιώτες της χώρας τους εναντίον της Ρωσιας στην Ουκρανία. Ουτε να το σκεφτουν δεν τολμούν...
Σχολιο.- Δυστυχώς η δύση με αυτόν τον proxy πόλεμο κερδίζει ούτως η άλλως στην χειρότερη γι αυτην περίπτωση τον διχασμό ενός μέχρι πρότινος ενιαίου κόσμου και πολιτισμού. Το με πόσο επαίσχυντο και ανήθικο τρόπο γίνονται όλα αυτά που γίνονται ποσώς την ενδιαφέρει. Δείγμα του πόσο μακρυά μπορεί να φτάσει ώστε να πετύχει τους στόχους της. Και ποιός θα λογοδοτήσει αργότερα στον ουκρανικό λαό?
δυστυχώς ο λαός της Ουκρανίας που έχει στρέψει το βλέμμα του σε κάποιο ποσοστό στην αντίθετη πλευρα λόγω προπαγάνδας δεκαετιών θα αρχίσει να αντιληφθεί και να αποτιμήσει τη ρίζα του κακού, όσο το κακό αυτό συνεχίσει να κυριαρχεί και να τεκμηριώνει με τη δική της πλευρά την ιστορία



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μήνυμα από τη Δαμασκό χτες. Γράφει:
“ΟΥΤΕ ΜΙΑ Ευρωπαϊκή χώρα δεν έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία!
Αυτό ΔΕΝ θα το ξεχάσουμε ποτέ!”



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πεσκόφ - για την επιθυμία της Μεγάλης Βρετανίας να μεταφέρει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία: 
Αυτό το αντιλαμβανόμαστε ως αυξανόμενη εμπλοκή της Μεγάλης Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας στη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Η γραμμή μεταξύ έμμεσης και άμεσης εμπλοκής εξαφανίζεται σταδιακά. 
Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε τη λύπη μας και να δηλώσουμε πως τέτοιες ενέργειες οδηγούν σε κλιμάκωση, παρατείνουν τη σύγκρουση, κάνουν αυτή τη σύγκρουση πιο επώδυνη και βασανιστική για την Ουκρανία. 
Αυτές οι ενέργειες των χωρών δεν θα αλλάξουν στην ουσία την έκβαση της σύγκρουσης και δεν θα αλλάξουν την τροχιά που ακολουθεί η χώρα μας όσον αφορά την επίτευξη των στόχων της στο πλαίσιο της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Blinken: Ο καλύτερος τρόπος για να επιταχυνθούν οι προοπτικές για τη διπλωματία είναι να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία και να γείρουμε τα αποτελέσματα στο πεδίο της μάχης υπέρ της. Θα βοηθήσει επίσης να διασφαλιστεί ότι η Ουκρανία θα έχει την ισχυρότερη δυνατή διαπραγματευτική θέση όταν θα έρθει ο καιρός των διαπραγματεύσεων. 
Όπως λεγαμε κατα την διάρκεια όλης αυτής της διαδικασίας, σε κάθε βήμα θα συνεργαζόμαστε πολύ στενά με τους Ουκρανούς, καθώς και με άλλους εταίρους και συμμάχους, για να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία έχει ό,τι χρειάζεται, όταν το χρειάζεται, για να αμυνθεί αποτελεσματικά και να συνεχίσει να επιστρέφει τα εδάφη που είχαν καταλάβει τα ρωσικά στρατεύματα.
Σχολιο.- Ή τα πτυχία τους τα πήρανε παίζοντας Monopoly ή απλά τους έχει τυφλώσει το θράσος τους. 
Πως γίνεται να φτάσεις σε διαπραγματεύσεις μέσα από την κλιμάκωση?! Ή μήπως έχουν σκοπό να της δώσουν πυρηνικά όπλα(γιατί αρχισαν να υπαινίσσονται και κάτι τέτοιο), για να γίνει ισάξιος αντίπαλος με την Ρωσία και έτσι να την παρασύρουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων? Αληθεια, έχουν την εντύπωση πως θα το επιτρέψει ποτέ η Ρωσία? Ή νομίζουν πως και τότε θα μπορούν να κρύβονται πίσω από την Ουκρανίας?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



500.000 άνεργοι επιπλέον φέτος στη Βρετανία με μια οικονομία η οποία σύμφωνα με την τράπεζα της Αγγλίας θα κάνει να επανέλθει 3 έως 8 χρόνια η τελευταία επιλογή της Τελειωμενης Βρετανίας είμαι να παρασύρει όλη την Ευρώπη σε ένα εξαρχής χαμένο πόλεμο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοιταξτε την ξοφλημενη αριστοκρατία μιας χώρας όπως η Βρετανία που ο πληθωρισμός τρέχει με 17% και η υφεση είναι στο -2.
Μια αριστοκρατία που γνωρίζει ότι ο πόλεμος είναι χαμένος αλλά θέλει να παρασύρει όλη την Ευρώπη στο χείλος της αβύσσου.
Μια αριστοκρατία που έβαλε μπροστινό έναν μη εκλεγμένο προικοθηρα σαν τον ουκρανοναζιλενσκι που ποτέ δεν εργάστηκε ποτέ δεν ανέβηκε σε λεωφορείο ποτέ δεν ήρθε σε επαφή με το λαό.
ΜΙΑ ΣΚΗΝΗ ΒΓΑΛΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΣΑΣ ΔΥΣΗΣ
Σχολιο.- και ο λαος ψοφαει στην πεινα
κάθε λίγο έρχονται από τη γειτονιά και ζητάνε μικροποσα κουμπάρε για να περάσουν το μήνα.
Βλεπουν ότι πηγαίνω στη δουλειά και νομίζουν ότι είμαι κάτι το ιδαιετερο.
σημειωτέων ότι στους ανέργους δεν προσμετρουν αυτούς που δουλεύουν σε agency και εχουν εστω και ένα μεροκάματο τη μέρα.
Τετοια κατηφόρα δεν είδα ούτε στην Ελλάδα.
μιλάμε για διάλυση των πάντων.
ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΕΙΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ
Σχολιο.- Μασόνοι είναι;
Σχολιο.- αριστοκράτες
Σχολιο.- υπάρχει διαφορά
μασόνος γίνεσαι δεν είναι κληρονομικό προνόμιο αριστοκράτης όχι
σχολιο.-  είδα κάτι ποδιες για αυτό το σχολίασα
σχολιο.- Χειροκροτανε τα προβατα τον ναζιλενσκι!!! μαλλον οι ναζιδες!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οταν ο νεο-ναζί Λαγός εκπαίδευε το παιδί του να χαιρετά ναζιστικά και να κραυγάζει Sieg Heil, τα φιλελεύθερα ΜΜΕ στην Ελλάδα είχαν αφηνιάσει (και σωστά--π.χ. η ΕτΣ με τον αντι-ναζί Δημήτρη Ψαρρά). Όταν στην Ουκρανία αποτελεί κρατική πολιτική ακριβώς το ίδιο πράγμα, όλοι οι εγχώριοι φιλελέ αντ-ναζί κάνουν την πάπια είτε ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ είτε στη ΝΔ είτε κι εγώ δεν ξέρω πού. Να μην πω για τον τιτανοτεράστιο αντι-ναζί υπουργό εξωτερικών μας. Παρμπιπτόντως, το βίντεο με τα παιδάκια των ουκρανοναζι που παραθέτω εδώ έχει γίνει viral αλλά με περικομμένα τα Seig Heil και τους "αρχαιοελληνικούς" χαιρετισμούς. Προφανώς στα πλαίσια του γνωστικού πολέμου του κ. Μπορέλ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρότζερ Γουότερς: «Η Ουκρανία διοικείται από ναζί» – Τι είπε ο συνιδρυτής των Pink Floyd
Διαφώνησε ο ναζιστής Ντέιβιντ Γκίλμουρ.
09.02.2023 | 22:14
Βαθαίνει το χάσμα που έχει προκύψει ανάμεσα στα άλλοτε μέλη των Pink Floyd τον Ρότζερ Γουότερς και τον Ντέιβιντ Γκίλμουρ.
Αφορμή οι δηλώσεις  του Γουότερς ότι η «Ουκρανία διοικείται από Ναζί» και ότι «δεν πρόκειται για πραγματική χώρα».
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες μέρες αφότου η σύζυγος του Γκίλμουρ, Πόλυ Σίμπσον, επανέλαβε μέσα από ανάρτησή της στο Twitter ότι ο Γουότερς ειναι «αντισημίτης» και «απολογητής του Πούτιν». Επειδή ο Γουότερς καταδικάζει τις δολοφονίες των Παλαιστινίων από τους σιωναζί του ισραηλινοναζιστικού καθεστώτος, ενώ η σκύλα Πόλυ του ναζιστή Γκίλμουρ είναι υπέρ των δολοφονιών όπως και ο αληταράς άντρας της.
Ο  Ντέιβιντ Γκίλμουρ στάθηκε στο…  πλευρό της συζύγου του κάνοντας like και retweet στην ανάρτηση της Πόλι Σίμπσον και ως ένδειξη υποστήριξης έγραψε πως «Κάθε λέξη αποδεδειγμένα αληθινή».
O Γουότερς έσπευσε να αποδομήσει αυτούς τους ισχυρισμούς λέγοντας ότι είναι «εξαιρετικά ανακριβείς» και «εμπρηστικοί», προσθέτοντας ότι «παίρνει συμβουλές για τις θέσεις του».
Υπενθυμίζεται ότι ο συνιδρυτής του συγκροτήματος που μεσουράνησε τις προηγούμενες δεκαετίες στον χώρο της ροκ μουσικής παλαιότερα προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις από το καθεστώς του Κιέβου επειδή είχε πει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι η ρωσική επίθεση δεν ήταν «απρόκλητη».
«Η εισβολή ήταν παράνομη. Το καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο», είπε μέσω βίντεο, και πρόσθεσε πως «αλλά η εισβολή αυτή  δεν ήταν απρόκλητη. Καταδικάζω επίσης τους προβοκάτορες με τον πιο έντονο τρόπο».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οργή από Κίεβο κατά Ε.Μασκ: Τους «έκοψε» το starlink – «Δεν θα γίνει όπλο κατά των ρωσικών δυνάμεων» λέει η SpaceX
SpaceX: «Δεν μπορεί να καθοδηγεί drones σε επιθετικές αποστολές»
09.02.2023 | 21:50
Οργισμένο το καθεστώς στο Κίεβο για την απόφαση της SpaceX του Έλον Μασκ να αποκλείσει  τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις από τη χρήση της δορυφορικής επικοινωνίας Starlink για επιθέσεις με drone κατά των ρωσικών δυνάμεων.
Η ανακοίνωση έγινε την Τετάρτη από την πρόεδρο της εταιρείας, Γκουίν Σότγουελ που δήλωσε ότι το Starlink που δίνει στην Ουκρανία δορυφορική πρόσβαση στο διαδίκτυο, δεν μπορεί και δεν θα μετατραπεί σε όπλο.
Έντονη ήταν η αντίδραση του… γνωστού διαβόητου συμβούλου του Ζελένσκι, Μιχαήλ Ποντόλιακ.
«Ένας χρόνος ουκρανικής αντίστασης και οι εταιρείες πρέπει να αποφασίσουν: είτε στέκονται στο πλευρό της Ουκρανίας και του δικαιώματος στην ελευθερίας είτε στέκονται στο πλευρό της Ρωσίας και του “δικαιώματος” να σκοτώνει και να καταλαμβάνει εκτάσεις» έγραψε ο Ποντόλιακ, προσθέτοντας ότι η SpaceX και η Σότγουελ πρέπει να επιλέξουν.
Και μάλλον η Space X επέλεξε των αντιναζισμό των ουκρανοναζί, σε περίπτωση που δεν το κατάλαβε ο Ποντόλιακ.
Ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί για τις επικοινωνίες του χιλιάδες δορυφορικά πιάτα Starlink. Ένα μέρος απ’ αυτά διατέθηκαν δωρεάν από την SpaceX. Άλλα εστάλησαν από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και άλλες χώρες.
Η χρήση του Starlink για τον έλεγχο drone στη διάρκεια του πολέμου δεν ήταν «ποτέ» στα σχέδια της εταιρείας, δήλωσε η πρόεδρος της εταιρείας, λέγοντας ότι οι Ουκρανοί το αξιοποιούν με τρόπους που αν και δεν είναι εσκεμμένοι, δεν περιλαμβάνονται σε οποιαδήποτε συμφωνία.
«Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να περιορίσουμε» τη δυνατότητα της Ουκρανίας να χρησιμοποιεί το Starlink για drone, δήλωσε σε δημοσιογράφους. «Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε και τα έχουμε κάνει» ανέφερε σύμφωνα με το Reuters, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.
Η συμφωνία με το Κίεβο, είπε η πρόεδρος της SpaceX, αφορούσε τη χρήση του Starlink για ανθρωπιστικούς και μόνο λόγους, όπως η παροχή ευρυζωνικής σύνδεσης σε νοσοκομεία, οικονομικά ιδρύματα και οικογένειες που επηρεάζονται από τη ρωσική εισβολή.
«Γνωρίζουμε ότι ο στρατός το χρησιμοποιεί για τις επικοινωνίες του και αυτό είναι εντάξει» είπε. «Δεν ήταν όμως ποτέ πρόθεσή μας να χρησιμοποιηθεί για επιθετικούς σκοπούς».
Μάλιστα, ερωτηθείσα σχετικά υποστήριξε ότι η ίδια δεν σκέφτηκε ότι το Starlink θα χρησιμοποιηθεί για επιθέσεις. «Η ομάδα του Starlink μπορεί να το σκέφτηκε, δεν ξέρω. Πήραμε όμως το μάθημά μας γρήγορα».
Η Σότγουελ ρωτήθηκε στη συνέχεια αν οι περιορισμοί που επέβαλε η SpaceX ήταν αιτία των διακοπών στη λειτουργία του Starlink που αναφέρθηκαν πέρυσι. «Δεν θέλω να απαντήσω επειδή δεν είμαι σίγουρη ότι γνωρίζω την απάντηση» είπε.
Πάντως και τον Δεκέμβριο είχε ξεσπάσει κόντρα μεταξύ του Ποντόλιακ και του Έλον Μασκ.
Τότε, ο ιδρυτής της SpaceX είχε προτείνει να παραχωρηθούν από την Ουκρανία εδάφη στη Ρωσία, παίρνοντας ως αντάλλαγμα την ειρήνη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟΦΑΣΗ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ από τον Αρειο Πάγο! ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ οι πλειστηριασμοί ακινήτων από τα ξένα funds...
Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, σε διάσκεψη, με πλειοψηφία (56-9), δεχόμενη την εισήγηση της Αρεοπαγίτου Κανέλλας Τζαβέλα, αποφάνθηκε ότι οι διαχειριστές των funds που εδρεύουν στην Ελλάδα μπορούν να ενεργούν δικαστικές πράξεις (να γίνονται διάδικοι), να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς με τη δική τους επωνυμία και όχι ως πληρεξούσιοι των funds.
Η δημοσίευση της απόφασης αναμένεται μέσα στον επόμενο μήνα.
Το θέμα συζητήθηκε στις 26 Ιανουαρίου στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, όπου δικηγορικοί σύλλογοι, επιμελητήρια, καταναλωτικές οργανώσεις και άλλοι φορείς υποστήριξαν ότι οι servicers δεν μπορούν να λειτουργούν ως διάδικοι των επενδυτών, καθώς αυτό δεν προβλέπεται στη νομοθεσία του 2003, στη βάση της οποίας έγιναν οι τιτλοποιήσεις.
Από την πλευρά τους, οι νομικοί εκπρόσωποι των Eurobank και doValue, για υπόθεση των οποίων συνεδρίασε το δικαστήριο, υπογράμμισαν ότι ο νόμος του 2015 που διέπει τη λειτουργία του κλάδου, ορίζει την υποχρεωτική διαμεσολάβηση των διαχειριστών.
Σημείωσαν δε πως αυτό προβλέφθηκε για την προστασία των οφειλετών, ώστε να μη διαπραγματεύονται απευθείας με τα funds, αλλά με εταιρείες που είναι υποχρεωμένες να ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ! ΕΚΠΝΕΕΙ η προθεσμία για να κατεδαφιστεί το αυθαίρετο του Coco-Mat στην Ακρόπολη...
Εκπνέει στις 14 Φεβρουαρίου η προθεσμία που έχει δώσει το ΣτΕ προς τον Δήμο Αθηναίων για να προχωρήσει στην κατεδάφιση των δυο τελευταίων ορόφων αλλά και του δώματος του κτηρίου στην οδό Φαλήρου 5.
Πρόκειται για το γνωστό Coco-Mat Athens BC, το ξενοδοχείο επί της οδού Φαλήρου, με τη θέα στον Ιερό Βράχο, τον οποίο με το ύψος του κρίθηκε τελεσίδικα ότι παρανόμως αποκρύπτει…
Πλέον το ενδιαφέρον εστιάζεται στο κατά πόσον οι υπηρεσίες του Δημοσίου θα εφαρμόσουν την απόφαση για το ύψος των κτιρίων στη σκιά του Ιερού Βράχου με δεδομένο ότι η απόφαση του ΣτΕ τον περασμένο Νοέμβριο επεσήμαινε ότι ο Δήμος δεν είχε ανακαλέσει την οικοδομική άδεια του κτιρίου, δεν χαρακτήρισε αυθαίρετους και κατεδαφιστέους τους τελευταίους δύο ορόφους και το δώμα του ξενοδοχείου, ούτε μερίμνησε για την κατεδάφισή τους.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Όσο ο Μπασάρ Αλ Άσαντ βρίσκεται στη Συρία,
μπορεί κάλλιστα να πεθάνει από την πείνα, ή...
κάτω από ερείπια,
παρά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη Συρία".
Αυτή είναι η απάντηση των ΗΠΑ, στην ερώτηση, αν θα αποσταλεί  ανθρωπιστική βοήθεια στην Συρία.
Επειδή, όμως, εμείς είμαστε Έλληνες με ανθρωποκεντρικό πολιτισμό,
Επειδή εμείς, ως Έλληνες είμαστε γνωστοί παγκοσμίως, για τα ηρωικά μας κατορθώματα και τις θυσίες των αγωνιστών μας,
ΔΕΝ Θ' ΑΦΗΣΟΥΜΕ την ηρωική Συρία, χωρίς την αλληλεγγύη μας!
Είναι μια μεγάλη ευκαιρία ν΄αποδείξουμε στο υποταγμένο πολιτικό μας σύστημα, ότι ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ με τις βάρβαρες επιλογές του να ακολουθεί την πολιτική των κυρώσεων, σ΄έναν δυστυχισμένο λαό και από την άλλη να στέλνει στρατιωτικό εξοπλισμό δισεκατομμυρίων, στους φασίστες της Ουκρανίας!
Στείλτε, δώστε ό,τι μπορείτε, είτε στην πρεσβεία της Συρίας, είτε στα λογαριασμό του Ορθόδοξου Πατριαρχείου της Αντόχειας. Και ΜΟΝΟ εκεί!!!
Κουβέρτες, μπουφάν, παιδικές τροφές και πάνες, τρόφιμα και γάλατα μακράς διαρκείας, κονσέρβες, μπισκότα, φάρμακα, είδη προσωπικής υγιεινής, ρούχα παιδικά και για ενήλικες, ζεστές κάλτσες και ό,τι ακόμα σκεφτείτε! Όλα θα πιάσουν τόπο!
Βάλτε και μέσα στο δεματάκι σας μια ένδειξη αγάπης, μια ζωγραφιά, μια καρδούλα!
Εμείς οι Έλληνες πήραμε τόση αγάπη, από τους Σύρους, όταν βρεθήκαμε κυνηγημένοι, από τους Τούρκους στην χώρα τους, που μια μικρή ανταπόδοση είναι καθήκον μας!
Δωρεές θα γίνονται δεκτές στη Συριακή πρεσβεία που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Διαμαντίδου 61 στο Παλαιό Ψυχικό από Δευτέρα ως Παρασκευή μεταξύ των ωρών 8:00 το πρωί ως τις 16:00 μ.μ.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΟΣΟΧΗ
Επειδή γνωστοί πρακτορίσκοι, κυκλοφορούν ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ γιά δήθεν... απάτη στην έκκληση της επίσημης Συριακής Πρεσβείας για βοήθεια στους σεισμόπληκτους, το τηλέφωνο 210-6756628 ισχύει κανονικά, επικοινώνησα ο ίδιος.
Ζητάνε φάρμακα (εξέδωσαν λίστα), αχρησιμοποίητο ρουχισμό και οικονομική βοήθεια, με ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ παράδοση στο κτίριο της Πρεσβείας (δεν υπάρχει άλλος τρόπος λόγω εμπάργκο).
ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΥΣ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβέρνηση έστειλε βοήθεια, δύναμη της ΕΜΑΚ και τον πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας κύριο Λέκκα στην Τουρκία και την ΑΡΙΣΤΑ έπραξε!! Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αδιανόητο να εμφιλοχωρήσουν εθνικές  διαφορές...!!
Σε αντίθεση όμως με την Τουρκία, η κυβέρνηση ΑΡΝΕΙΤΑΙ να στείλει βοήθεια και δύναμη ΕΜΑΚ στη Συρία που επλήγη από τον ίδιο σεισμό, επειδή -λέει- υπάρχουν οι Δυτικοί που έχουν επιβάλει εμπάργκο στην χώρα και τους πολλαπλούς κατατρεγμένους κατοίκους της, ανάμεσά τους. τους και χιλιάδες ελληνικές καταγωγής...
Φαίνεται για κάποιους ιθύνοντες εις τας Αθήνας και της Βρυξέλλες, αξία έχει η ανθρώπινη ζωή μόνο στην Τουρκία κι όχι στη Συρία!! Τόση αναλγησία πια; Ντροπή και αίσχος!!
Ειδικά στην Ελλάδα επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά πως η ζωή των Σύριων δεν μετράει...
Πάντως με ενημερώνουν έγκυρα πως η Ελλάδα απευθύνθηκε στο Πατριάρχες Αντιοχείας και δήλωσε ότι συνδράμει. Όμως το Πατριαρχείο δεν είναι επίσημος κρατικός θεσμός. Ούτε μπορεί να διασφαλίσει την είσοδο των απαραίτητων συνοδευτικών μηχανημάτων μιας δύναμης ΕΜΑΚ στη Συρία, τουλάχιστον στα βόρεια σύνορά της που ελέγχονται από το στρατό του Σουλτάνου... Μάλιστα ο τουρκικός στρατός, ακριβώς την επομένη του σεισμού, επιτέθηκε σε περιοχές της Συρίας, όπως στο Τιλ Ρίφατ, που κατοικούν Κούρδοι...
Όσο για την ..."ανθρωπιστική" Δύση, ας αφήσει την απολυταρχική Ρωσία του Πούτιν και την ολοκληρωτική Κίνα, τη μεγαλύτερη δικτατορία του κόσμου, γιατί είναι αυτές που προσφέρουν εμπράκτως βοήθεια στους δυστυχείς Σύριους...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ! «ΓΙΑΤΙ οι Τούρκοι κόβουν τον δρόμο της διεθνούς βοήθειας στη Συρία;»
Απαγόρεψαν τη βοήθεια στη Συρία…
Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά ακόμη και πριν από χθες Τετάρτη το απόγευμα, δεν βγήκε καμία λέξη από Τούρκους αξιωματούχους για την παράλληλη καταστροφή στη Συρία.
Οι χώρες που προσπάθησαν να μεταφέρουν ιατρική βοήθεια, κουβέρτες και συνεργεία διάσωσης συνάντησαν την τουρκική πλευρά με άκαμπτα πρόσωπα.
Το συνοριακό πέρασμα στο Bab al-Hawa στην Αλεξανδρέττα είναι το μόνο ανοιχτό πέρασμα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας και οι Τούρκοι εμποδίζουν τη μεταφορά βοήθειας στους γείτονές τους.
Όποιος επιμένει να στείλει βοήθεια στις πόλεις Χάμα, Καμισλί, Χαλέπι, Λατάκια και Χασάκα, 80 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία, θα πρέπει να τα μεταφέρει με αεροπλάνα.
Η κατάσταση στην Ιντλίμπ είναι η χειρότερη, όπου συγκεντρώνονται οι ισλαμοφασίστες μισθοφόροι αντίπαλοι της συριακής δημοκρατικής κυβέρνησης. Μόνο οι δημοσιογράφοι προσεύχονται, αν προσεύχονται, να αναφέρουν την τρομερή στενοχώρια.