Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Τριτη 14 Μαρτιου 2023


Προσωπικά δεδομένααααχαχχχααααααααχχαχαχαχχχααααχ

Όπως  γράφουν οι εφημερίδες

«Η εφορία είναι σε online σύνδεση με τις τράπεζες και μπορεί εύκολα να αποκτά πρόσβαση στις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών κάθε φορολογούμενου»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγκατεστησα καμία δεκαριά music player, όλα ζητάνε πρόσβαση στις φωτογραφίες του κινητού. Αυτά έχει ο τζαμπας, ή μάλλον δεν υπάρχει τζαμπας.

Προσωπικά δεδομένααααχαχχχααααααααχχαχαχαχχχααααχ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κανένα «σύστημα» δὲν ἐνοχλεῖται ἀπὸ τὴν «ρεαλιστικὴ ἀνυπακοὴ» τοῦ Βαρουφάκη καὶ τῶν ἀριστερῶν χιπστεράδων ποὺ τὸν πλαισιώνουν. Τὸ «σύστημα» δὲν δίνει δεκάρα γιὰ τὸν συστημικό «ἀντικαπιταλισμὸ» τοῦ ΜΕΡΑ25 καὶ τὶς ἀναλύσεις του γιὰ τὴν παγκοσμιοποίηση, ὅπως δὲν δίνει δεκάρα γιὰ τὶς ἐπιδόσεις τῆς ΑΝΤΑΡΣΥΑ στὴν κριτικὴ τοῦ οἰκονομικοῦ νεοφιλελευθερισμοῦ. 

Δὲν δίνει δεκάρα, ἀπὸ τὴν στιγμὴ ποὺ ὁ συστημικός «ἀντικαπιταλιστικὸς λόγος» καταλήγει νὰ ἐπικυρώνει καίριες στρατηγικές του ἐπιλογές: τὸν ἐθνομηδενισμό, τὴν μετανάστευση καὶ τὸν κοινωνικὸ μιγαδισμό, τὸν νεοφεμινισμό, τὴν ἀποθέωση τῶν «μειονοτήτων», τὸν δικαιωματισμό, τὴν πολιτικὴ ὀρθότητα καὶ πολὺ πρόσφατα τὴν κοινωνικὴ μηχανικὴ τῆς ὑγειονομικῆς δυστοπίας. 

Καὶ εἶναι ἀκριβῶς ἡ ἴδια ἀτζέντα μὲ αὐτὴν ποὺ ὑπερασπίζονται καὶ τὰ «Παιδιά», μὲ τὸν δικό τους «συγκρουσιακὸ» τρόπο ὑπεραμυνόμενα τῆς δικῆς τους χωροδεσποτείας στὰ Ἐξάρχεια καὶ στὶς λεωφόρους τοῦ ἱστορικοῦ κέντρου. 

Ἡ κοσμοαντίληψη τοῦ Βαρουφάκη καὶ τοῦ χώρου τῆς δήθεν «ἀντικαπιταλιστικῆς Ἀριστερᾶς» εἶναι ἡ «ριζοσπαστικὴ» ἐφαρμογὴ τοῦ κοσμοπολιτισμοῦ τῶν σύγχρονων ἐλίτ. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό το συνεχώς προπαγανδιστικό εύρημα όλοι φταίμε δεν σας θυμίζει το όλοι μαζί τα φάγαμε



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και εκεί που περιμέναμε

να καταρρεύσει η ρωσική οικονομία

καταρρέει η αμερικάνικη



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ιταλοί μαφιόζοι και δολοφόνοι, στους οποίους παραχώρησε τα τρένα ο Τσίπρας, βάζουν από αύριο σε κυκλοφορία λεωφορεία για να αντικαταστήσουν τα τρένα που δεν λειτουργούν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΙΝΤΟΥΤΟΣ, ΡΕ; 

Μιλούσε στο κανάλι της Βουλής ο οικονομολόγος - επιχειρηματίας και βουλευτής του ΜέΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης, και στην ερώτηση για το ποιοι φταίνε για την κατάσταση στους σιδηροδρόμους, έκανε ένα ιστορικό άλμα, αναφέροντας πρώτο-πρώτο το ΚΚΕ! Γιατί, λέει, συγκυβέρνησε με τη Ν.Δ., το 1989! Λέγοντας, μάλιστα, ότι η νεολαία διαδηλώνει εναντίον όλων αυτών των κομμάτων, άρα και κατά του ΚΚΕ! 

Για το 1989 και τη συγκυβέρνηση με τη Δεξιά του τότε Συνασπισμού της Αριστεράς (στον οποίο συμμετείχε και το ΚΚΕ) μπορούν να ειπωθούν πάρα πολλά. Αλλά το να πετάς στα ξεκάρφωτα το 1989 και αμέσως κατόπιν να πηγαίνεις 20 χρόνια μετά και να αναφέρεις τις μνημονιακές κυβερνήσεις, δείχνει πως το πρόβλημά σου είναι άλλο. 

Με τέτοιες μικροπολιτικές κουτοπονηριές εκλογική μάχη δεν δίνεται. Απλώς, αναπαράγεται ο βούρκος μιας πολιτικής ζωής που ζέχνει.

Σχολιο.- Ο τύπος είναι μεγαλοεπιχειρηματίας - ιδιοκτήτης 5άστερων ξενοδοχείων στην Κρήτη. Θα 'ναι "μετακαπιταλιστής" φαίνεται. Στο παρελθόν το συνδικάτο των ξενοδοχοϋπαλλήλων τον έχει καταγγείλει και για συνθήκες εργασιακού κάτεργου στις επιχειρήσεις του αλλά και για απολύσεις εργαζομένων και μάλιστα συνδικαλιστών. Υπάρχει καμιά απορία, ύστερα απ' αυτά;

Σχολιο.- Πάλι καλά που δεν έφτασε στον Τρικούπη!!!

Σχολιο.- Αν διαθέτει κι άλλους σαν αυτόν εδώ τον φίτσουλα δεν βλέπω να ΄χει προκοπή το ΜΕΡΑ25.

Σχολιο.- Οι ψυχίατροι σηκώνουν τα χέρια ψηλά με μερικούς

Σχολιο.- Είναι ευθύνη του ΜΕΡΑ25 να τον διαγράψει από βουλευτή του και να αποκλείσει την συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του σχήματος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές!

Σχολιο.-  Σιγά! Ούτε που θ' ασχοληθούν!

Σχολιο.- ναι . αλλά επίσης το κκε έβαλε στο κάδρο των ευθυνών το μερα 25 λέγοντας ότι "εμείς τα είχαμε καταγγείλλει τα μνημόνια και τα γνώριζαν όλοι " απαριθμώντας τα κόμματα και βάζοντας μέσα και το μερα25 -που ειλικρινά τι σχέση έχει;

Σχολιο.- Ε αφού είπε το ΚΚΕ όπως γράφεις ας πει και αυτός μια @@ρια τι πειράζει ;

Σχολιο.- Κι ύστερα σου λέει να συνεργαστείς με αυτούς. Δεν είμαστε με τα καλά μας.

Σχολιο.- Φταίει το ΚΚΕ γιατί ανατίναξε την γέφυρα στον Γοργοπόταμο. Τι όχι;

Σχολιο.- Ο Στράτούλης και η ΛΑΕ το ξέρει ότι τους βάζει στο κάδρο των ευθυνών;;;;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Θα πάρω μιαν ανηφοριά, θα πάρω μονοπάτια

να βρω τα σκαλοπάτια που παν στη Λευτεριά».

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

Ο πιο μικρός σε ηλικία και ο τελευταίος Kύπριος αγωνιστής που απαγχονίστηκε από τους Άγγλους, στις 14 Μαρτίου 1957, σε ηλικία μόλις 19 ετών. 

Ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης γεννήθηκε στην Τσάδα της Πάφου το 1938 και ως μαθητής του Γυμνασίου, το 1953, συνελήφθη γιατί κατέβασε από τον ιστό και έσκισε τη βρετανική σημαία, κατά τους εορτασμούς για τη στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ.

Από το 1955 συμμετείχε στον ένοπλο απελευθερωτικό αγώνα του κυπριακού λαού κατά της βρετανικής αποικιοκρατίας, πιάστηκε τον Δεκέμβριο του 1956 και μπροστά στο αγγλικό δικαστήριο δεν είπε παρά μόνο αυτά τα λόγια:

«Γνωρίζω ότι θα με κρεμάσετε. Ό,τι έκαμα, το έκαμα ως Έλλην Κύπριος, όστις ζητεί την ελευθερίαν του. Τίποτα άλλο».

Ο τάφος του βρίσκεται στα "Φυλακισμένα Μνήματα" στη Λευκωσία. Εκεί, στις φυλακές, όπου οι αποικιοκράτες έθαβαν τους αγωνιστές, για να μην αποτελέσει η κηδεία αφορμή για παλλαϊκές αντικατοχικές εκδηλώσεις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



14/3/2023     -     4.00  π.μ.

- Δεν μπορώ να παραλείψω να απονείμω το αποψινό βραβείο της «π@π@ρ1@$ της ημέρας» στον… Ιόσιφ Ιόσιφοβιτς Μπάιντεν, ο οποίος με το που άνοιξε το στόμα του για να… στηρίξει το τραπεζικό σύστημα, οι μετοχές των τραπεζών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης πήραν την κατιούσα…

- Μερικές ακόμη ειδήσεις από πλήγματα των VSU σε κατοικημένες περιοχές, τόσο στη «μητροπολιτική» Ρωσία, όσο και στις «νεοπαγείς» περιοχές.

- Στην Περιφέρεια του Μπριανσκ έγιναν επιθέσεις με drones-«καμικάζι» στα χωριά Ρακόφκα, Γκρουντσκάγια και Νεκισλίτσα, ευτυχώς μόνο με περιορισμένες υλικές ζημίες και χωρίς ανθρώπινα θύματα.

- Στην Περιφέρεια του Μπέλγκοροντ ουκρανικά πυρά έπληξαν το χωριό Τερέμπρινο, κι εδώ με περιορισμένες υλικές ζημίες και χωρίς ανθρώπινα θύματα. Στο ίδιο το Μπέλγκοροντ, η ρωσική αντιαεροπορία αναχαίτισε και τους 4 ουκρανικούς πυραύλους που κατευθύνθηκαν χτες προς την πόλη. Από τα θραύσματα ενός από αυτούς τραυματίστηκε 1 άμαχη γυναίκα.

- Στη ΛΔ Ντονιέτσκ τα ουκρανικά πυρά έπληξαν περιοχές μέσα στην πρωτεύουσα της περιοχής, τη Βολνοβάχα και την Αλεξάντροφκα. 2 άμαχοι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον άλλοι 8 τραυματίστηκε περισσότερο ή λιγότερο σοβαρά.

- Στη Νόβαγια Καχόφκα (Απελευθερωμένη Περιφέρεια Χερσώνας) έγινε έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στην περιοχή του εστιατορίου «Νόστιμη Ουκρανία» (!!!). Πιθανολογείται ότι στόχος της επίθεσης ήταν ο υποδιοικητής της περιφερειακής Στρατιωτικής Διοίκησης. Από την επίθεση δεν υπήρξαν θύματα, παρά μόνο ασήμαντες υλικές ζημίες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 12 Μαρτίου 1947, οι Ηνωμένες Πολιτείες υιοθέτησαν το "δόγμα Truman", δικαιολογώντας τη στρατιωτική παρέμβαση των Αμερικανών, στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών.

Εδωσε στις ΗΠΑ τον ρόλο του πλανητάρχη και ξεκίνησε την πολιτική του Ψυχρού Πολέμου.

Έχοντας επιβάλλει αυτό το δόγμα, σε μια κατεστραμμένη, χρεωκοπημένη και ανήμπορη Ευρώπη, από τον Β΄ΠΠ, οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέγραψαν συμφωνίες με την Ελλάδα και την Τουρκία για την παροχή "βοήθειας", η οποία στη συνέχεια οδήγησε σε υπονόμευση πολιτικής σταθερότητας στη Μέση Ανατολή.

Τότε η Ελλάδα είχε παραδοθεί, στους δοσίλογους συνεργάτες των Γερμανών με την στρατιωτική επέμβαση των Αγγλων, που χρεωκοπημένοι κι αυτοί, από τα Αμερικανικά πολεμικά δάνεια, έχασαν την παγκόσμια κυριαρχία τους και η χώρα μας άλλαξε χέρια, παραμένοντας, από τότε, στην κυριαρχία των ΗΠΑ. 

Αυτό το δόγμα Τρούμαν έδωσε συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο. Περίπου 200 πολέμους και στρατιωτικές επιχειρήσεις, στις οποίες η Αμερική πρωτοστατούσε.

Και όλες οι πολιτικές ηγεσίες μας φρουρούν, από τότε το άγαλμα που έστησαν, δύο τετράγωνα από το Μέγαρο Μαξίμου, στο αιματοβαμμένο κοράκι των ΗΠΑ, υποδηλώνοντας την υποταγή και τον δοσιλογισμό τους.

Σχολιο.- οι χρηματοδότες,του Χίτλερ, και η αν κέρδιζε,ο Χίτλερ θα ήταν, μαζί του άσπρο μαύρο, δεν τους πιάνεις τους γιαγκιδες!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνοπτικά, οι ανακοινώσεις του Μπάιντεν, για τις πτωχευμένες Τράπεζες:

-Διαβεβαίωσε τους Αμερικανούς ότι όλες οι καταθέσεις είναι διαθέσιμες για τους καταθέτες,, εάν θέλουν να τις αποσύρουν και οι επικεφαλής των τραπεζών θα απολυθούν.

-Κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του, πείθει τους Αμερικανούς ότι μπορούν να είναι σίγουροι για την ασφάλεια του τραπεζικού συστήματος των ΗΠΑ.

-Οι επενδυτές σε αυτές τις τράπεζες, ΔΕΝ θα προστατευθούν, αφού συνειδητά προχώρησαν σε ρίσκο των επενδύσεων τους, αλλά το ρίσκο δεν απέδωσε: "Ετσι λειτουργεί ο καπιταλισμός!", είπε.

Μετά από μια σειρά δηλώσεων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και εγκατέλειψε την συνέντευξη Τύπου.

Και εδώ τ΄αποτελέσματα των δηλώσεων του.

Εκτός από τις δυο τράπεζες που πτώχευσαν, άλλες 4 υπό πτώχευση.

Σχολιο.- Επενδυτές είναι οι μέτοχοι.

Σχολιο.- ΦΟΒΕΡΌ!!!! θυμάμαι την Κύπρο. Οι αποταμιευτές τα έχασαν όλα. Περίεργο πράγμα αυτός ο καπιταλισμός. Λειτουργεί όπως γουστάρει. (Και υπάρχουν κι εκείνοι που πιστεύουν πως έχει κανόνες!!!)

Σχολιο.- Σκάνε οι φούσκες τώρα!

Σχολιο.- Όπως το 2008, οι ίδιοι αποφασίζουν ποιον θα σώσουν και ποιον θα αφήσουν να βουλιάξει. πολιτική, πάντα είναι η απόφαση και όχι τυχαίο νομοτελειακό γεγονός. Τώρα, αποφάσισαν να σώσουν και τους καταθέτες. Αύριο;

Σχολιο.- τον παίζει τον καπιταλισμό στα δάχτυλα

Σχολιο.- Και ο Ντάου Τζόνς έκανε μια βουτιά 2,5%, όπως είδα.

Σχολιο.- Μια στιγμή! Κάτι δεν πάει καλά εδώ, διότι μετά από ένα χρόνο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, περιμέναμε την κατάρρευση ρωσικών τραπεζών!

Σχολιο.- τα δικά μας καθίκια θεώρησαν πως ο καταθέτης διάλεγε επιτόκια άρα κάνει επένδυση συνεπώς δεν προστατεύεται!!!!!

Σχολιο.- Ετσι! Και η πτώχευση των Τραπεζών, από την αύξηση των επιτοκίων της Φέντεραλ Μπανκ προήλθε!

Σχολιο.- Ούτε καπιταλισμό "σωστό" δεν μπορούμε να έχουμε εδώ, εμείς τις "ανακεφαλαιοποιούμε" -δηλαδή πληρώνουμε τις ζημιές τους απ΄την τσέπη μας- για να μας πάρουν μετά τα σπίτια!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για όσους ακόμα ονειρεύονται τεράστια αποχή, απονομιμοποίηση του πολιτικού συστήματος και "έφοδο στα ανάκτορα" ιδού τι φέρνει η τεράστια αποχή. Αντεπιχείρημα;

Βουλγαρία : Με αποχή 70% οι βουλευτικές εκλογές – Νικητής ο πρώην πρωθυπουργός μαφιόζος Μπορίσοφ

Σχολιο.- δικαίωμά σου να μην θέλεις να πας να ψηφίσεις αλλά τουλάχιστον μην αναπαράγουμε το επιχείρημα ότι έτσι τους νομιμοποιούμε. Για καθαρά ψυχολογικούς λόγους το κάνετε....

Σχολιο.- Δεν άλλαξε κάτι με 70% αποχή. Ακόμα και 100 άτομα να πάνε να ψηφίσουν, οι εκλογές είναι έγκυρες



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όχι στη συγκάλυψη.. 

ΚΑΛΕΣΜΑ

Αύριο Τετάρτη 15 Μαρτίου ώρα 9 π.μ. στα δικαστήρια Βόλου.

Δικαιοσύνη για τον Βασίλειο Μάγγο.

«Κι ας μην νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα» .... Βασίλης Μάγγος



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ακτινολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου ‘ Γεώργιος Παπανικολάου ‘ ανακοίνωσε ότι ,λόγω 

έλλειψης προσωπικού ,δεν θα γίνονται πλέον αξονικές στεφανιογραφίες.

Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της δεύτερης πόλης της Ελλάδας 

Ζητούσαν συνεχώς προκήρυξη θέσεων αλλά δεν κρινόταν σημαντική από τη διοίκηση.Κλειστό ,λοιπόν, γιατί δεν είναι σημαντική η υγεία του λαού.

Κλειστό,  γιατί είστε αχρείοι



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ

( Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου)

"Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, στη χώρα έχει γίνει πραξικόπημα”

Είναι κατανοητό ότι κάποιοι έχουν αμφιβολίες….

Είναι κατανοητό ότι κάποιοι ευελπιστούν και ελπίζουν…

Είναι κατανοητό πως είναι φρικτή η αλήθεια που γνωρίζουμε - αν και μας την κρύβουν - και δεν θέλουμε να την πιστέψουμε, να την αποδεχθούμε.

Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, στη χώρα έχει γίνει πραξικόπημα, με πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο και με εναλλαγές στην θέση του κατ’ επίφασην πρωθυπουργού.

Το πολιτικό σύστημα γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει, όπως γνωρίζει πάρα πολύ καλά σε τι έχει συναινέσει, ενώ γνωρίζει πάρα πολύ καλά και την κατάληξη των όσων μέχρι σήμερα ζούμε.

Στην Ελλάδα έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και η χώρα παραδόθηκε άνευ όρων σε καρτέλ οικονομικών συμφερόντων, σε συμφέροντα τρίτων χωρών και αποτελεί ταυτόχρονα το μέγιστο “πείραμα” της νέας τάξης πραγμάτων για την απόλυτη κατοχή μίας χώρας χωρίς να προηγηθεί πόλεμος.

Στην Ελλάδα έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και οι πραξικοπηματίες κυβερνούν ενώ ταυτόχρονα μετέχουν σε σχέδιο ολικής απώλειας της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας.

Στην Ελλάδα έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ από όλους εκείνους που γνώριζαν πως η θέση τους για το υπόλοιπο της ζωής τους είναι σε κάποιο κελί μίας υπόγειας φυλακής και αντάλλαξαν την τιμωρία τους με την δική μας δουλεία και με την άλωση της χώρας εις το διηνεκές

ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.

Είτε το πιστεύουμε, είτε όχι, όλοι γνωρίζουμε πως είναι πλέον ζήτημα ζωής και θανάτου…

Ή ΑΥΤΟΙ, 'Η ΕΜΕΙΣ

«Εχουμε καθεστώς εκτός νόμου, ζούμε κάτω υπό κατοχή, κάτω από πραξικοπηματική εξουσία». 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο κορωνοφασισμός ανέδειξε σύγχρονες φυσιογνωμίες νεοναζί. Απ΄ τον Βασιβλακόπουλο και τον Γεροτζιάφα μέχρι Πορδοσάλτε και ΣΙΑ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάν σήμερα έπαψε νά χτυπάει ή καρδιά τού μεγαλύτερου επαναστάτη καί στοχαστή Κάρλ Μαρξ,.

-140 χρόνια μετά ή θεωρία του.,οί ιδέες του εξακολουθούν νά αποτελούν καθοδήγηση γιά δράση.!!

«Το κεφάλαιο τό τρομάζει η έλλειψη κέρδους ή το πολύ μικρό κέρδος (...) 'Οταν τό κεφάλαιο έχει τό ανάλογο κέρδος, γίνεται τολμηρό.Μέ δέκα τά εκατό (10%) κέρδος αισθάνεται τόν εαυτό του σίγουρο και μπορεί νά τό χρησιμοποιήσει κανείς παντού,μέ 20% γίνεται ζωηρό,έε 50% γίνεται θετικά παράτολμο,μέ 100% τσαλαπατάει όλους τούς ανθρώπινους νόμους,&'μέ 300% δέν υπάρχει έγκλημα πού νά μήν ριψοκινδυνεύσει νά τό πράξει".!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η ολιγαρχία θα επιταχύνει την ατζέντα της για τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο εάν προκύψει οικονομικό χάος»,

"Η Ελβετική Πιστωτική Ελβετία αλλάζει. Και το Χρηματιστήριο του Παρισιού επίσης. Δυτική Συμμαχία, Τράπεζα της Αμερικής, [είναι] σε ελεύθερη πτώση. «Αναστέλλονται» οι τραπεζικές τάξεις, ανέφερε λεπτομερώς.

Η κατάρρευση των ενεργειών έχει επανέλθει πιο όμορφη, παρά τις προσπάθειες των αρχών να καθησυχάσουν το κοινό.

Στο χειρότερο σενάριο, οι καταθέτες θα μπορούσαν να πανικοβληθούν, οδηγώντας σε πανελλαδικές τραπεζικές διαδρομές.

Χωρίς όμως να έχουν τα κεφάλαια, οι τράπεζες θα αναγκαστούν να κλείσουν τις πόρτες τους και να μπλοκάρουν τους καταθέτες από τους λογαριασμούς τους, όπως ήδη έκαναν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΝΩ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ

Τραπεζική Ένωση Ιράν-Ρωσίας Η Ρωσία και το Ιράν κατέληξαν σε ένα νέο μέτρο για να παρακάμψουν τις κυρώσεις για κοινές επιχειρηματικές προσπάθειες. Το Ιράν και η Ρωσία έχουν συνδέσει τα διατραπεζικά τους συστήματα επικοινωνίας και μεταφοράς. 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και η καθεστωτική Washington Post, σήμερα σε …άλλους τόνους:

«Στην Ουκρανία υπάρχει έλλειψη αξιόμαχου στρατού και πυρομαχικών, ενώ οι απώλειες και η απαισιοδοξία μεγαλώνουν»

Πάνε πια αυτά, όπως λίγες μέρες πρίν που … “έχανε η Ρωσία” κι ότι … “τα δυτικά όπλα θα φέρουν την τελική νίκη” κι ότι … “θα στηρίζουμε το Κίεβο μέχρι τέλους”…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΗΝΥΜΑ ΒΕΤΕΡΑΝΟΥ ΔΥΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΓΓΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ

Ρώσος στρατιώτης της Fed έλαβε ένα βίντεο μήνυμα από τον παππού του, βετεράνο που πολέμησε Γερμανούς Ναζί τη δεκαετία του '40: «Γίνεται σκληρή μάχη με αυτούς τους τρελούς Ναζί από τον Μπαντέρα... πρέπει να εκδικηθούμε τις κραυγές των μητέρων, των παιδιών, για τις κατεστραμμένες πόλεις”.

Του εύχεται να επιστρέψει σπίτι νικητής, σώος και αβλαβής.

Ας επαναλάβουμε όσα επανειλημμένα ισχυρίστηκε ο καθηγητής. Ορσίνι: Αυτό για τη Ρωσική Fed. είναι υπαρξιακός πόλεμος, δεν θα σταματήσουν μέχρι να γίνει ακίνδυνο το αντιρωσικό ναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο. Εάν η Δύση συνεχίσει να οπλίζει την Ουκρανία, ο κίνδυνος θα είναι τρίτος παγκόσμιος πόλεμος.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Άσαντ έφτασε στη Μόσχα για συνομιλίες με τον Πούτιν! 

14/03/2023



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσικό ”καμικάζι” Su-27 κατέρριψε με σύγκρουση drone των ΗΠΑ πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.. Όλο και πιο κοντά στην άμεση σύγκρουση… ΝΑΤΟικές ασκήσεις για οδομαχίες σε πολλές γαλλικές πόλεις.

14/03/2023

Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 συγκρούστηκε με αμερικανικό drone MQ-9 πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ (EUCOM).

«Γύρω στις 7:03 π.μ. CET, ένα από τα ρωσικά αεροσκάφη Su-27 χτύπησε τoν έλικα (UAV) ενός MQ-9», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η διοίκηση διευκρίνισε ότι το drone έπεσε σε διεθνή ύδατα μετά τη σύγκρουση. Εικάζεται ότι λίγο πριν από αυτό το Su-27 φέρεται να έκανε «ανασφαλείς» ελιγμούς. Έπεσε πάνω του… το κατέβασε..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νομίζω πρέπει να επιστρέψει η δημοσιογραφία στην αποστολή της και αν εκείνη δεν θέλει, ας αναλάβουν οι πολίτες ακτιβιστές να κάνουν τις ενοχλητικές ερωτήσεις σε όλους και για όλα. Ίσως τότε επανέλθει κάποια λογική. Από πού κι ως πού αποκλείονται επιλεκτικά αθλητές από αγώνες;

Ο Καναδός ακτιβιστής Yves Engler ρωτά την υπουργό αθλητισμού του Καναδά, Pascale St-Onge, γιατί δεν απαγορεύονται οι Ισραηλινοί αθλητές από τους αθλητικούς αγώνες, ενώ οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι απαγορεύονται.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας μόλις διέψευσε ότι υπήρξε οποιαδήποτε επαφή μαχητικών του με το #US #drone #MQ9 που κατέπεσε ανοιχτά της #Crimea & κατηγόρησε τις #ΗΠΑ ότι παραβίασαν ζώνη προσωρινής απαγόρευσης πτήσεων, που έχει δημοσιοποιηθεί βάσει διεθνών κανόνων. Θερμό ενδιαφέρον...