Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Τεταρτη 15 Μαρτιου 2023


ΚΑΛΕΣΜΑ στο συλλαλητήριο

στις 16 Μαρτίου 2023, ώρα 11:00.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Βρισκόμαστε σε κατάσταση πανεθνικής κρίσης. Ξεπούλησαν τρένα, λιμάνια, αεροδρόμια, ΔΕΗ, ετοιμάζονται για το νερό, γιατί το απαίτησαν οι δανειστές! Τα μνημόνια είναι το όπλο αυτών που δολοφονούν εδώ και 13 χρόνια! Το ξεπούλημα σκοτώνει. Ως εδώ.

Το ΕΠΑΜ με τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ συμμετέχει στο συλλαλητήριο στις 16 Μαρτίου 2023, ώρα 11:00 με σημείο συνάντησης στην Κοραή (έξοδος Μετρό) για τα συνεχή εγκλήματα του καθεστώτος, και καλεί το Λαό σε ενότητα κι αγώνα με κοινό αίτημα:

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ

του κυρίαρχου, φαύλου και εγκληματικού πολιτικού συστήματος!

Είναι η μόνη λύση απέναντι στην αδυσώπητη πραγματικότητα της πανεθνικής κρίσης, της χρεοκοπίας, της εξαθλίωσης και της γενικευμένης εκποίησης!                    

Αθήνα, 15 Μαρτίου 2023



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Gibson: Περισσότερα από 140 δεξαμενόπλοια μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο το Μάρτιο

 17:42 - 13 Μαρ 2023 

Μέχρι τον Φεβρουάριο, η Ευρώπη παρέμενε η κύρια αγορά της Ρωσίας στις εξαγωγές διυλισμένων προϊόντων, ωστόσο, μέσα σε ένα μήνα, παρατηρήθηκε μια σημαντική στροφή. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι εξαγωγές προς την Ευρώπη έχουν μειωθεί σχεδόν στο μηδέν, με την Αφρική και τις περιοχές ανατολικά του Σουέζ να αναδεικνύονται ως οι μεγαλύτεροι αγοραστές της Ρωσίας, ακολουθούμενες από την Τουρκία.

 Όπως συμπληρώνει στην εβδομαδιαία έκθεσή του για την αγορά των δεξαμενόπλοιων ο ναυλομεσιτικός οίκος Gibson, λιγότερο φορτίο από το αναμενόμενο προορίζεται για τη Λατινική Αμερική, ενώ ένα μεγάλο μέρος παραμένει άγνωστο προς τα που κατευθύνεται, υποδηλώνοντας ότι αυτός ο όγκος πετρελαίου και άλλων διυλισμένων προϊόντων μεταφέρονται σε αγορές μεγάλων αποστάσεων.

Παρά την ανάγκη να βρεθούν νέες διεθνείς αγορές για πάνω από 1 εκατομμύριο b/d καθαρών προϊόντων, τα πρώτα σημάδια δείχνουν ότι η Ρωσία ήταν σχετικά επιτυχημένη, σε όρους όγκου εξαγωγής για τον Φεβρουάριο του 2023, καθώς κατέγραψε υψηλότερες επιδόσεις από τον μέσο όρο για όλο το 2022.

 Η επιτυχία αυτή οφείλεται σε αξιοσημείωτες αλλαγές στην ιδιοκτησία του παγκόσμιου στόλου δεξαμενόπλοιων και στην προθυμία ορισμένων δυτικών εταιρειών να συμμετάσχουν στη ρωσική αγορά, πιθανώς εντός του πλαισίου του πλαφόν.

Ο Gibson έχει καταγράψει αυτό το μήνα, πάνω από 120 MR και Handies που εμπλέκονται στις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου και διυλισμένων προϊόντων και τουλάχιστον 21 LR2.

Μεγάλο μέρος των προϊόντων με κατεύθυνση την Ανατολή αναμένεται να καταλήξει στη Μέση Ανατολή, κυρίως τα ημιτελή προϊόντα και τα συστατικά ανάμειξης. Η συγκεκριμένη περιοχή θα μπορούσε να γίνει ένας κόμβος ανάμειξης, όπου τα ρωσικά προϊόντα μετατρέπονται σε προϊόντα προδιαγραφών για επανεξαγωγή σε όλο τον κόσμο.

Εάν αυτό γίνει, σημειώνει ο ναυλομεσιτικός οίκος, οι παραδοσιακές δυτικές εξαγωγικές αγορές θα μπορούσαν να δουν τη «βενζίνη της Μέσης Ανατολής» να ανταγωνίζεται τις προμήθειες των ΗΠΑ και της Ευρώπης, ίσως ακόμη και στις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε κάθε περίπτωση, το πλαφόν στις τιμές των διυλισμένων προϊόντων έχει δημιουργήσει πρόσθετα εμπόδια στο εμπόριο διυλισμένων προϊόντων, τα οποία δε φαίνεται να ξεπερνιούνται σύντομα, σύμφωνα με τον Gibson.

 


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παγκόσμια Αντιιμπεριαλιστική Πλατφόρμα / Διακήρυξη του Καράκας: Η Λατινική Αμερική έχει να επιτελέσει έναν ζωτικό ρόλο στον παγκόσμιο αντιιμπεριαλιστικό αγώνα

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Πηγή: https://prensa-rebelde.blogspot.com/2023/03/blog-post_15.html?spref=fb&fbclid=IwAR0a2w8H3s0IRUhXO-vK2HzhGeYd0SfXR-WWEng1VEeEbtmlsO9y_-xxIiY

Από την πόλη του Καράκας, λίκνο του μεγάλου Απελευθερωτή Σιμόν Μπολίβαρ, πατέρα της λατινοαμερικανικής ενότητας και πρόδρομο του σύγχρονου αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στη Δική μας Αμερική, συγκεντρωθήκαμε σήμερα για να δώσουμε συνέχεια στη γραμμή του πολιτικού αγώνα που καθορίστηκε από τη διεθνή διάσκεψη της  Παγκόσμιας Αντιιμπεριαλιστικής Πλατφόρμας στο Βελιγράδι της Σερβίας, τον περασμένο Δεκέμβριο. Τότε, επαναστατικές και κοινωνικές οργανώσεις με σαφή αντιιμπεριαλιστικό, αντιφασιστικό και αντιαποικιακό προσανατολισμό συναντήθηκαν για να καταγγείλουν την επιθετικότητα των Ηνωμένων Πολιτειών και του στρατιωτικού τους μετώπου, του ΝΑΤΟ, η πολεμική δράση του οποίου σε κάθε ήπειρο απειλεί τους λαούς του κόσμου.

Δεν αποτελεί για κανέναν μυστικό ότι   η παγκόσμια οικονομία της αγοράς βρίσκεται σε βαθιά κρίση. Αυτή η κρίση του παγκόσμιου καπιταλισμού  επιταχύνει την παρακμή των ΗΠΑ, οι οποίες αναρριχήθηκαν στην κορυφή του ιμπεριαλιστικού κόσμου μετά την εξασθένιση  των δυνάμεων της παλιάς Ευρώπης ως επίπτωση των δύο παγκοσμίων πολέμων, διεκδικώντας για τον εαυτό τους τον τίτλο του «σωτήρα του σύγχρονου [καπιταλιστικού] κόσμου». Παρόλο που οι ιμπεριαλιστές έλαβαν μια ζωτική ώθηση στις φθίνουσες οικονομίες τους μετά την αντεπανάσταση και διάλυση της ΕΣΣΔ το 1991, το οικονομικό τους σύστημα βρίσκεται και πάλι σε κρίση και η ηγεμονία τους καταρρέει, καθώς όλο και περισσότερες χώρες απελευθερώνονται από τον οικονομικό και πολιτικό τους έλεγχο.

Καλούμε όλα τα κοινωνικά κινήματα, τα κόμματα και τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής που αγωνίζονται για την ευημερία των λαών τους να συμπαραταχθούν μαζί μας στην προσπάθειά μας να ενώσουμε τους λαούς του κόσμου, ενισχύοντας τη συλλογική μας ικανότητα να αντιμετωπίσουμε την ιμπεριαλιστική συμμαχία των ΗΠΑ και το στρατιωτικό τους μέτωπο το ΝΑΤΟ. Η ενότητά μας είναι ο δικός μας δρόμος, αυτός που εγγυάται την ειρήνη και την ευημερία των λαών μας!

Με αυτό το στόχο δημιουργήσαμε την Παγκόσμια Αντιιμπεριαλιστική Πλατφόρμα τον Οκτώβριο του 2022, όταν τέθηκαν οι πρώτες υπογραφές στην Διακήρυξη του Παρισιού.

Στη Λατινική Αμερική, ζητάμε από τους συντρόφους μας να συνειδητοποιήσουν ότι:

Σε όλο τον κόσμο, οι λαοί, οι  εργαζόμενοι, οι φτωχοί και καταπισμένοι αντιμετωπίζουν τον ίδιο εχθρό: την ιμπεριαλιστική συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, είτε αυτή εκπροσωπείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ, τον OAΚ, τα Πέντε Μάτια, την Aukus, το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα, είτε από κάποιο άλλο μέτωπο των αμερικανικών ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.

Η Ρωσία και η Κίνα δεν είναι επιθετικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, αλλά, αντίθετα, στοχοποιούνται από τους εχθρούς μας επειδή στέκονται εμπόδιο στην πλήρη παγκόσμια κυριαρχία των ΗΠΑ.

Αν θέλουμε να καταλάβουμε γιατί τόσες πολλές χώρες που πασχίζουν να αναπτύξουν ανεξάρτητες οικονομίες και να απελευθερωθούν από την ιμπεριαλιστική υποδούλωση στρέφονται προς τη Ρωσία και την Κίνα για βοήθεια, αρκεί να αντιπαραβάλουμε την υποστήριξη για την πανδημία που ήρθε στη Λατινική Αμερική από την Κίνα με την οικονομική πειρατεία και τον πολιτικό εκβιασμό που συνόδευε την καταστροφική «βοήθεια» των αμερικανικών επιχειρήσεων.

Για να εξασφαλίσουμε ένα αξιοπρεπές μέλλον,   απαλλαγμένο από τη φτώχεια και την ιμπεριαλιστική κυριαρχία, χρειαζόμαστε τη μέγιστη δυνατή ενότητα όλων των απελευθερωτικών και αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων: σε κάθε χώρα, σε κάθε ήπειρο και σε όλο τον κόσμο.

Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει στην ανατολική Ευρώπη και οι πόλεμοι που επίκεινται στην Ανατολική Ασία δεν είναι περιφερειακά ή μεμονωμένα γεγονότα, αλλά δύο μέτωπα ενός παγκόσμιου πολέμου που διεξάγεται από τους ιμπεριαλιστές για τη συνέχιση της κυριαρχίας τους, και πως οι επιθετικές οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές κινήσεις του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική είναι μέρος αυτού του ίδιου αγώνα.

Για να είναι ο λαός μας ελεύθερος, πρέπει να κλείσουν όλες οι βάσεις, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, βιολογικά εργαστήρια και κατασκοπευτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Να γυρίσει στη χώρα του κάθε ιμπεριαλιστής στρατιώτης. Ας κοιτάξουν το δικό τους σπίτι  αυτοί οι «υπερασπιστές της δημοκρατίας»!

Όπου οι στρατοί του ΝΑΤΟ είναι αρκετά απερίσκεπτοι ώστε  να ξεκινήσουν πόλεμο, πρέπει να ηττηθούν τόσο στο πεδίο της μάχης όσο  και στα μετόπισθεν. Οι εργαζόμενοι πρέπει να αρνηθούν να πολεμήσουν στους στρατούς  των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.   Πρέπει να αρνηθούμε να μεταφέρουμε στρατιωτικό προσωπικό και υλικό . Πρέπει να μποϊκοτάρουμε και να παρενοχλήσουμε κάθε πτυχή της επιθετικής και εγκληματικής πολεμικής μηχανής.

Πρέπει να αρνηθούμε να γράψουμε, να τυπώσουμε ή να μεταδώσουμε την πολεμική προπαγάνδα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Πρέπει να αποκαλύψουμε τα ψέματα των ιμπεριαλιστών στα δικά μας μέσα ενημέρωσης και να δείξουμε στο λαό ότι έχειι τη δική του πλευρά σε αυτόν τον πόλεμο. Είναι επιτακτική ανάγκη και προς το συμφέρον όλης της ανθρωπότητας που υποφέρει να ηττηθούν οι ιμπεριαλιστές και πρέπει να αγωνιστούμε μαζί με όλους εκείνους που είναι έτοιμοι να εργαστούν για αυτόν τον σκοπό.

Οι λαοί του κόσμου έχουν κάθε λόγο να καλωσορίσουν  την ανάπτυξη μιας νέας χρηματοδοτικής αρχιτεκτονικής που θα τους επιτρέπει να ξεφεύγουν από τις κυρώσεις και τους εκβιασμούς της ιμπεριαλιστικής χρηματιστικής ολιγαρχίας. Επιπλέον, αυτή η νέα αρχιτεκτονική πρέπει να εγγυάται την ελευθερία και την ισότητα των εθνών, επιτρέποντας σε κάθε χώρα να ακολουθεί ένα κυρίαρχο και ανεξάρτητο οικονομικό πρόγραμμα    εξωτερικές παρεμβάσεις.

Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική αποτελούν ένα πολυεθνικό έδαφος του οποίου η μελλοντική ανεξαρτησία και ευημερία εδράζονται στην ενοποίηση και την κυρίαρχη ανάπτυξή του. Ενώ οι διαχωριστικές γραμμές που χάραξαν οι αποικιοκράτες μεταξύ των λαών μας δεν εξυπηρετούν κανέναν, παρά μόνο τους ιμπεριαλιστές. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι εργαζόμενοι, οι λαοί αυτής της περιοχής έχουν όλα όσα χρειάζονται για να λύσουν τα προβλήματά τους και να προσφέρουν σε κάθε πολίτη μια αξιοπρεπή και ευημερούσα ζωή!

Οι εργαζόμενες μάζες σε όλο τον κόσμο  πρέπει να σταθούν αλληλέγγυες στο λαό της Βενεζουέλας, ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του κοινού μας αγώνα, αντιστεκόμενος στον εγκληματικό αποκλεισμό που επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, οι οποίοι κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μας εμποδίσουν να ζήσουμε μια ελεύθερη και κυρίαρχη ζωή με ειρήνη και ευημερία.

Λαοί του κόσμου: Ενωμένοι ενάντια στον ιμπεριαλισμό!

Ήττα  των πολεμοκάπηλων διοικούμενων από τις ΗΠΑ,  νεοναζί του ΝΑΤΟ !

Νίκη στην αντίσταση!

Yankees go home!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΟΝΕΣΟΥΝ ?

ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ?

Αποσύρετε ΑΜΕΣΑ κάθε ευρώ από τις τράπεζες...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μεγαλύτερη ίσως μοναστική κοινότητα Σλάβων εκβιάζεται από Αρχές #Kiev: "ή προσχωρείτε στην αυτοκέφαλη Εκκλησία της #Ukraine (σ.σ. μειοψηφική στο λαό, σχισματική/μη αναγνωρισμ. κατά τις περισσότερες Ορθ. Εκκλησίες παγκοσμίως) ή εκδιώκεστε από Λαύρα Σπηλαίων Κιέβου". Αρνούνται...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κ. Φαρσαλινός

Μόλις αμφισβητήθηκε η κυριαρχία Μητσοτάκη, έπεσε το χρηματιστήριο, χρεοκόπησαν Αμερικανικές τράπεζες, χιόνισε στην Στοκχόλμη που βρίσκομαι, και φταρνίστηκε μια αγελάδα εκτοξεύοντας τέτοια ποσότητα μεθανίου που έλιωσαν οι πάγοι στον Αρκτικό κύκλο. Θα μας πουν τελικά τι παίρνουν;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ά. Σκέρτσος (4/11/2021): "Δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας!" Είστε σίγουροι ότι ενδιαφέρονται για την υγεία σας και για τη ζωή σας;;;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τζίμα στον Τσίπρα: Στο Μάτι μιλήσατε για διαχρονικές ευθύνες και ο Τόσκας κατέβηκε υποψήφιος. Τώρα γιατί λέτε ότι δεν υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες και να μην κατέβει υποψήφιος ο Καραμανλής;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Αλέξης Τσιπρας τώρα στο Μέγκα δηλώνει κατά της ιδιωτικοποίησης των τρένων που ο ίδιος υπέγραψε όταν κυβερνούσε Ο άνθρωπος από τα τόσα ψέματα που έχει πει δεν ξέρει ποια η αλήθεια και ποιο είναι το ψέμα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



27 εκατομμύρια Ρώσοι πέθαναν νικώντας το τελευταίο ναζιστικό καθεστώς στην Ευρώπη.

Πιστεύατε πραγματικά ότι θα επέτρεπαν ένα δεύτερο ναζιστικό καθεστώς απευθείας στα σύνορά τους;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τό τραίνο τό εμπορικό στα Τέμπη ήταν φορτωμένο Με όπλα του ελληνικού στρατού από τις αποθήκες τής Βορείου Ελλάδος υψηλής ποιότητας και εκρηκτικότητας .είχε προορισμό τόν Πειραιά Με σκοπό να μπει σέ πλοία για να πάει Ουκρανία χωρίς να πάρουν χαμπάρι όι Ρώσοι, κρυφά μέσα σέ τρόφιμα κρυμμένα αδειάζουν τα αποθέματα της Ελλάδας και όταν θα γίνει ό πόλεμος Με την Τουρκία θά είμαστε άδειοι!!!! μιλάμε η απόλυτη ΠΡΟΔΟΣΊΑ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχει πέσει κάτω από τα 80$ το βαρέλι το πετρέλαιο αλλά στην Ελλάδα μας πουλάνε από τα αποθέματα ακόμη που τα πήραν ακριβά. Φάτε μάρκετ πασσ πλεμπαίοι δεξιοί.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παραδοχή-σοκ από τον Γερμανό υπουργό Υγείας: «Γνωρίζουμε ότι οι εμβολιασμοί κατά Covid-19 προκάλεσαν χιλιάδες βαριές αναπηρίες»!

Πρώτη φορά η γερμανική κυβέρνηση παραδέχεται «μόνιμους» τραυματισμούς: «Προσπαθούμε να αποζημιώσουμε τα θύματα»!

14.03.2023 | 13:29

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Karl Lauterbach παραδέχτηκε δημοσίως για πρώτη φορά ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση γνωρίζει την ύπαρξη εκτεταμένων παρενεργειών και αναπηριών που αποδίδονται στο εμβόλιο κατά της Covid!

Σε μια συνέντευξη στο ZDF Heute Journal ο Lauterbach αναγνώρισε ότι γνωρίζει πως οι εμβολιασμοί έχουν προκαλέσει στους πολίτες-θύματα «βαριές αναπηρίες» και «μόνιμους» τραυματισμούς για τους οποίους η κυβέρνηση έχει προσπαθήσει να αποζημιώσει οικονομικά!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταγγελίες για σωρεία παρατυπιών στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ : 1.200 θα κινηθούν δικαστικώς – «Τα θέματα μπορεί να έχουν διαρρεύσει»

12/3/2023



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε όλο τον κόσμο, αλλά και εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν χάσει τον ύπνο τους, έχουν παραμελήσει τις οικογένειές τους, για να ξυπνήσουν και να σώσουν όσους περισσότερους γίνεται...Έτσι και ο κύριος από τις ΗΠΑ στο βίντεο... Προειδοποιούσε. Μην εμπιστεύεστε τις τράπεζες. Αποσύρετε τα χρήματά σας πριν αρχίσει το ντόμινο της κατάρρευσης.  Δυστυχώς για πολλούς όλα αυτά ήταν και είναι θεωρίες συνωμοσίας...Τώρα όμως για κάποιους είναι πολύ αργά. 

Όποιοι λοιπόν έχετε καταθέσεις σε τράπεζες καλό θα ήταν να σκεφτείτε πως θα πράξετε. ''Το καμπανάκι έχει χτυπήσει και κάνει πολύ θόρυβο...Έρχεται τσουνάμι''.. It's up to you..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



οι καταθεσεις των πελατων στις ΗΠΑ εγγυηθηκαν απο το κρατος...αυτι που εχασαν αυτη την φορα ειναι οι μετοχοι των τραπεζων...το οτι μια μερα θα κανουν κουρεμα στις καταθεσεις ...αυτο ειναι πολυ πιθανο,,,ειχε γινει προσφατα στην Κυπρο...οπου πολλοι ελληνες εχασαν το 50% των καταθεσεων τους



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τέλος τα μέτρα για τον Covid είπε ο Πλεύρης

14/3/2023

Θα μπαίνουμε στα τραίνα Χωρίς προφύλαξη, Χωρίς Μάσκες δηλαδή -με πλήρη ανασφάλεια (ειδικά στην διαδρομή Λάρισα -Θεσσαλονίκη ) ?? 

Ανεύθυνη κυβέρνηση !?

Άσε και το άλλο που είπε. Τέρμα τα raping test.

Πρέπει να επεμβούν οι σ.σ. Γεροτζι@φας (Τσύριζα ) και Lord Π@πανικολάου (ΑΝΤΑΡCIA) να επαναφέρουν το επιστημονικότατο ΑΠΑΡΤΧΆΙΝΤ των Λοκντάουν για την φουκαριάρα την μάνα τους



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



13/3/2023

Μαρία #Ζαχάροβα:

Το πραξικόπημα που οργάνωσε η Δύση στο Κίεβο το 2014 και τα γεγονότα που το συνόδευαν στο Μαϊντάν προκάλεσαν την εκρηκτική ανάπτυξη των νεοναζιστικών κινημάτων στην Ουκρανία. Δυστυχώς, υπάρχουν άνθρωποι και χώρες που προτιμούν να κάνουν στραβά μάτια σε αυτό, προσποιούνται ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο και συνεχίζουν να αναπτύσσουν τους δεσμούς με τη «φιλική» Ουκρανία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



14/3/2023

Βγαίνει η άλλη Γεωργία.

Χιλιάδες Γεωργιανοί πηγαίνουν στην πλατεία για υποστήριξη της δικής τους κυβέρνησης και ενάντια στην ανάμειξη ξένων πρακτόρων.

Αυτοί που είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας, αυτοί που κανένα από τα μέσα μας δεν μιλάει.

Διαδηλωτές έκαψαν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τιφλίδα.

Η σημαία αφαιρέθηκε από το κτίριο της Βουλής και στη θέση της κρεμάστηκε η Γεωργιανή σημαία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ψήφος της Οργής και της Αγανάκτησης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΈ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΨΉΦΟΣ...

Από την δημοσκόπηση της zougla σήμερα παρότι οι τρικλοποδιές στο ΕΠΑΜ (ΕΝΙΑΊΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΈΤΩΠΟ) δεν λείπουν!

ΑΝΑΤΡΟΠΉ ΤΏΡΑ!

ΑΠΟΧΉ = ΑΝΟΧΉ = ΣΥΝΕΝΟΧΉ στο ΕΓΚΛΗΜΑ

 https://www.zougla.gr/politiki/article/psifos-orgis-2074722

Σχολιο.- Λένε ότι η ψήφος σε "μικρό" κόμμα είναι χαμένη...

ΧΑΜΕΝΗ ΨΗΦΟΣ είναι η ψήφος ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ

Η ψήφος που δίνεις σε αυτούς που

ΑΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ

Η ψήφος είναι ένα εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας.

Πρέπει να κατανοήσουμε πως πρέπει να το χειριστούμε προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας.

#ΕΠΑΜ #ΚΑΖΑΚΗΣ #ΣΥΜΜΑΧΙΑ_ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Σχολιο.- Μαυριστε τους πρωτους και οσους συμμετειχαν στις κυβερνήσεις που μας κατέστρεψαν και ψηφιστε μικρα  δημοκρατικα κομματα για να φύγει η σαπίλα, ξυπνήστε αν θέλετε, για σας το λέω σανοφαγοι κουτοχορτοφαγοι και σ εσας που δεν πατε να ψηφίσετε, ολοι στις καλπες καμία ψηφος άκυρη η αποχή το λευκό και το άκυρο βοηθά τον πρώτο δεν τοχετε πάρει χαμπάρι ακόμα;

Σχολιο.-  https://www.zougla.gr/politiki/article/psifos-orgis-2074722

Σχολιο.- Εννοείται ψήφο σε μικρά κόμματα!!!!!

Σχολιο.- Πάμε γερά

Σχολιο.- Η δημοσκόπηση πώς έγινε; Με ποιος τρόπο και ποια μεθοδολογία; Ποιο ήταν το δείγμα; Παίζουν ρόλο όλα αυτά!

Πρόβλημα η υποεκπροσωπηση των γυναικών και η υπερκπροσωπηση όσων έχουν ανώτερους μορφωτικούς τίτλους στο δείγμα της δημοσκόπησης! Φοβάμαι πως αν δεν υπάρχει αναλογία με τα πραγματικά αντίστοιχα μεγέθη των δύο αυτών ομάδων στο γενικό πληθυσμό, η δημοσκόπηση μπορεί να είναι αναξιόπιστη

Σχολιο.- Εντυπωση πρικαλει ότι εξακολουθούν να θεωρούν στην παράσταση νίκης πως η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές.

Πάντως είναι ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση και δεν αποκλείεται να είναι πολύ πιο έγκυρη από τις συστημικές!

Απογοητευτικό ότι την απογοήτευση την καρπώνεται η διάχυτη ακροδεξιά και όχι σχηματισμοί από μικρά δημοκρατικά κόμματα- εξαιρουμένου του ΕΠΑΜ φυσικά!

Σχολιο.- Διαχρονικά οι δημοσκοπήσεις της Ζούγκλας έχουν αποδειχθεί πολύ πιο αξιόπιστες και περισσότερο κοντά στη πραγματικότητα από ότι αυτές των συστημικών ΜΜΕ. Η συγκεκριμένη έχει αξιοπρόσεκτα αποτελέσματα και σε ότι αφορά το προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ και τα ποσοστά Κασιδιάρη και φυσικά του ΕΠΑΜ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ότι η Ελλάδα δεν έχει Βιομηχανία ή δεν παράγει τίποτα είναι γνωστό χωρίς φταίει ο Έλληνας πολίτης για αυτό αφού ως Έλληνες είμαστε ιδιαίτερα εφευρετικοί και το έχουμε αποδείξει εδώ και χιλιάδες χρόνια, φταίει όμως για αυτούς που ψηφίζει και δεν αφήνουν να προοδεύσει αυτός ο τόπος

Εδώ ο Γεώργιος Γκιόλβας

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4145158738853171&id=100000772562623

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο το παρουσίασε ο Γουλανδρής στην Σύρο (Είναι αυτό το πορτοκαλί αυτοκίνητο που έβγαινε φωτογραφίες ο Κούλης) και είχε κατασκευαστεί από μαστόρους που χειριζόταν το ξύλο και όχι την λαμαρίνα για το σασί του αυτοκινήτου, τα κατάφεραν όμως πάρα πολύ καλά για να φτάσουμε στο 2016 που πάλι Έλληνας έφτιαξε συσκευή παραγωγής ηλεκτρισμού που λειτουργεί μόνο με νερό ναι σωστά το έγραψα μόνο με νερό και δείτε το

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=5146503848718650&id=100000772562623

Πριν όμως από σχεδόν 100 χρόνια το 1928 φτιάχτηκαν δίχρονος κινητήρας όπως και το 1950 πετρελαιοκινητήρας (Diesel) που λειτουργεί από τότε έως και σήμερα...




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Απαντες το 2008 πίστευαν ότι η τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ, δεν άγγιζε την Ελλάδα.
Ακόμη και μετά το 1ο μνημόνιο, έλεγαν ότι η δική μας κρίση είναι δημοσιονομική, επειδή "μαζί τα φάγαμε".
Τώρα μας λένε ότι βγήκαμε απ' τα μνημόνια και είμαστε απτόητοι.
Ναι, με χρέος 400 δις, υπερδιπλάσιο απ' το 2009. Με παύση της ρευστότητας απ' το ταμείο ανάκαμψης λόγω λήξης πανδημίας. Με πραγματική οικονομία στον πάτο. Με τράπεζες που ζουν με λεφτά απ' την τσέπη μας και εγγύηση τα ακίνητά μας, που ετοιμάζονται να αρπάξουν σε μαζική κλίμακα.
Και με βαθειά τραπεζική κρίση στη Δύση, που μόλις ξεκινά.
Ήλθαν πιο γρήγορα, απ' ό,τι περιμέναμε, πάλι στην ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ τα λαικά αιτήματα, που παρά λίγο να ξεχάσουμε τα τελευταία χρόνια.
Διαγραφή του χρέους τώρα.
Αποδέσμευση απ' την ΕΕ.
Εθνικοποίηση των τραπεζών.
Αποδέσμευση από τους στρατόκαυλους του ΝΑΤΟ.
Αλλαγή προσανατολισμού της χώρας!
Γιατί, ενώ με τις κυρώσεις οι υπερφίαλοι της Δύσης αποσκοπούσαν στην εξασθένιση της Ρωσίας και των συμμάχων της, ΠΕΤΥΧΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΙΠΟΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΣΕ
Στη σημερινή 14-3 συνέντευξη του στο MEGA ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχθηκε ότι το ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (HELLENIC TRAIN σήμερα) στους Ιταλούς συμφωνήθηκε με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζεντιλόνι, ύστερα από πιέσεις και εκβιασμούς που ασκούσε η Κομισιόν για επιβολή προστίμων στο ελληνικό Δημόσιο ύψους 15 δισ. 
Η κυνική αυτή ομολογία δείχνει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ακόμα και σήμερα τους εκβιασμούς των Ευρωπαίων σε βάρος των συμφερόντων του λαού σαν "κανονικότητα" που την αποδέχεται χωρίς ούτε καν να την καταγγέλλει.
Για αυτό και όταν ρωτήθηκε αν θα επανακρατικοποιήσει τον ΟΣΕ περιορίστηκε να δηλώσει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ότι μόνο θα επαναδιαπραγματευθεί τη σύμβαση με τους Ιταλούς,



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το χθεσινό πόστ της παραδοχής του Γερμανού υπουργού υγείας για μόνιμες βλάβες από τα εμ-φολια, νομίζω ότι τα είπε όλα, αλλά ας προσθέσουμε εδώ και άλλες πληροφορίες....Εμπιστευτικά έγγραφα αποκαλύπτουν ότι μέσα σε μήνες από τη λήψη των αρχικών δόσεων του εμβολίου για τον COVID-19, ορισμένα άτομα αναπτύσσουν ενίσχυση που εξαρτάται από τα αντισώματα (ADE) και ενισχυμένη νόσο που σχετίζεται με το εμβόλιο (VAED).
Και σαν να μην ήταν αρκετά ανησυχητικό, τα επίσημα έγγραφα αποδεικνύουν επίσης ότι μια μυστηριώδης μορφή Συνδρόμου Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας εμφανίζεται επίσης σε έναν ανησυχητικό αριθμό ληπτών μόλις πέντε μήνες μετά τις αρχικές τους ενέσεις.
Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί, τραγικά, τα επίσημα κυβερνητικά αρχεία επιβεβαιώνουν ότι εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν μυστηριωδώς ξαφνικά σε χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστραλίας, του Καναδά και της Ευρώπης, στον απόηχο της ευρείας διανομής του COVID -19 εμβόλια 
Ενίσχυση εξαρτώμενη από αντισώματα (ADE) και ενισχυμένη νόσος που σχετίζεται με το εμβόλιο (VAED). είναι σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες που μπορεί να εμφανιστούν μετά τον εμβολιασμό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tην ώρα που στην Μητέρα όλων των Ν4Ζ|, Γερμανία,
ο Υπουργός Υγείας ανακοινώνει ότι αποζημειώνουν τους άπειρους νεκρούς και ανάπηρους απο τα 3Μ80Λ|4, 
ο ΠΛ3ΥΡΗC εδώ, προβαίνει σε αδιανόητες δηλώσεις: 
-Αναμένονται καρκίνοι 1 στους 5 (σε Συνέδριο ογκολογίας) 
-Προστασία των γιατρών απο μηνύσεις, ώστε να μην δίνονται αποζημιώσεις για όσους έγιναν/γίνουν μακαρίτες ή ανάπηροι απο τα 3ΜΒ0ΛΙΑ. 
Αντί να αποζημιώνει το κράτος με μια ιατρική γνωμάτευση, θα τους εξωθούν να πάνε δικαστικά, -αν έχουν τα χρήματα-
μιας και δεν θα συνεργάζονται οι γιατροί σε τέτοιες διαγνώσεις. 
Μέχρι να τελεσιδικήσουν, θα έχει παρέλθει καμμιά 10ετία, οπότε και θα είναι σίγουρα μακαρίτες, οπότε εντάξει. Αλλά απο την άλλη θα ξεχείλιζαν τα δικαστήρια και θα παρέλυαν τα πάντα, άσε που τρώμε καμπάνες απο την ψευτοΕΕ για τις δικαστικές κωλυσιεργίες...
Πάμε τώρα στην αδιανόητη δήλωση "Καρκίνος 1 στους 5" ! ! ! . . .
Το ποσοστό αυτό μάλιστα είπαν, ότι είναι υψηλότερο απο αυτό που αναμένεται στην Ευρώπη.
Το καταπληκτικό είναι ότι ακόμα και μετά απο τέτοιες ανακοινώσεις, οι 3ΜΒ0Λ|4CM0| συνεχίζονται και ταυτόχρονα, το 2o μεγαλύτερο ιατρικό πείραμα στην ιστορία της ανθρωπότητας, με το στήσιμο του 5 G και ακτίνες μικροκυμάτων κάθε 100-200m επίσης συνεχίζεται! Η "πολιτεία" δεν διερευνά τίποτα, παρόλες τις καταγγελίες, κανείς δεν συλλαμβάνεται, κανείς δεν πηγαίνει φυλακή, κανείς δεν αποζημιώνεται και η Δικαιοσύνη παραμένει σε ομερτά!
Όπως καταλαβαίνετε, όλοι συνεργούν στο να περάσουμε στην Ιστορία και αυτό θα γίνει, με μαθηματική ακρίβεια. Αυτό ήταν και το νόημα της ανακοίνωσης ΠΛ3ΥΡΗ!
Πάντως δεν είπε ότι έληξε η Πλανδημία, είπε ότι έληξαν τα περιοριστικά μέτρα, σε περίπτωση που δεν το προσέξατε….



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σας ενημερώνουμε ότι το παιδί σας έφυγε από το σχολείο γιατί δεν ήθελε να κάνει μάθημα επειδή λέει  ήθελε να διαμαρτυρηθεί για το δυστύχημα που έγινε στα Τέμπη. Το σχολείο λειτουργεί κανονικά και όσοι μαθητές έφυγαν παίρνουν απουσίες. Πείτε στο παιδί σας να έρθει στο σχολείο για να κάνει μάθημα. Ο Διευθυντής 3/3/2023 
Απάντηση μητέρας σε διευθυντή σχολείου, ο οποίος εκτός από την τυπική ενημέρωση έκρινε πως πρέπει να της υποδείξει τι να κάνει με το παιδί της.
«Αυτό το mail μου στάλθηκε χθες αλλά δυστυχώς εγώ δεν το είδα έγκαιρα...
Θα τολμήσω λοιπόν να απαντήσω δημόσια.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την ενημέρωση, γνώριζα ότι το παιδί μου θα έκανε έκανε αποχή από τα μαθήματα σε μία προσπάθεια της να διαμαρτυρηθεί απέναντι σε ένα κράτος που σκοτώνει τα παιδιά του και όλοι αδιαφορούν.
Δεν θα έφευγε από το σχολείο, η απόφαση ήταν να μείνουν στο προαύλιο αλλά εσείς τους ζητήσατε να απομακρυνθούν.
Δεν θα ανησυχήσω για τις απουσίες που πήρε γιατί αυτή τη στιγμή που μιλάμε κάποιοι γονείς έχουν τα παιδιά τους κομματιασμένα στα φέρετρα..
Είμαι περήφανη για την απόφασή της κόρης μου την οποία και στηρίζω και θα βρεθώ απέναντι σε όποιον προσπαθήσει να την φιμώσει!
Ησυχία κάνουμε όταν τα παιδιά κοιμούνται όχι όταν τα σκοτώνουν!»
Από εμάς ένα μεγάλο μπράβο σε μαμά και κόρη
Σχολιο.- Όταν οι εκπαιδευτικοί έγιναν εργαλείο της κατάχρησης εξουσίας ήταν πριν από 3 χρόνια. Εκπαιδευτικαν για να παίξουν συγκεκριμένους ρόλους, στην κατάλληλη στιγμή. Αυτή ήρθε πριν τρία χρόνια τουλάχιστον. Τώρα βλέπετε τους ρόλους για τους οποίους εκπαιδεύτηκαν. Εμείς φωνάζαμε από παλιά αλλά δεν βαριέσαι...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΈΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΉΘΕΙΑ ΑΠΌ ΣΠΠΕΝΚ 
Καλημέρα
Ενημερώνουμε πως στις 22 Μαρτιου θα εκδικαστεί η προσφυγή κατά ΑΕΠΟ της ΤΕΡΝΑ για το έργο στον Καφηρέα
Πιθανότατα να αναβληθεί πάλι
Όμως επειδή μπορεί να εκδικαστεί η υπόθεση και ο ΣΠΠΕΝΚ επιβαρύνεται πάλι με έξοδα λόγω σύνταξης απαραίτητου υπομνήματος και παράστασης δικηγόρου, όποιος μπορεί να συνεισφέρει με όποιο ποσό μπορεί, ας το κάνει. 
Τα έξοδα είναι πολλά για μια υπόθεση που δεν θα κερδηθεί κατά πάσα πιθανότητα, αλλά πρέπει να εξετάσει το ΣτΕ την παράνομη υπέρβαση φέρουσας ικανότητας που έχει γίνει στον Καφηρέα από την ΡΑΕ, θα έχει ενδιαφέρον η άποψη του και για άλλες περιπτώσεις
Επίσης είναι και ζήτημα καταστατικών υποχρεώσεων του Συλλόγου, δεν γίνεται να μην προτάξουμε αντίσταση σε μια τέτοια αισχρή επένδυση με 111 ανεμογεννήτριες μέσα σε διπλά προστατευόμενη περιοχή ΝΑΤΟΥΡΑ (και οικοτοπων και ορνιθοπανίδας)
Ευχαριστούμε πολύ όσους από τους συναγωνιστες έχουν ήδη συνεισφέρει στους δικαστικούς αγωνες του Συλλόγου και ζητουμε άλλη μια φορά την βοήθεια σας.
ΚΑΛΉ ΔΎΝΑΜΗ
Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας (ΣΠΠΕΝΚ) 
Λογαριασμός ΣΠΠΕΝΚ Εθνική Τράπεζα 
GR 6901103710000037100179490



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΧΙ στην ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του ΝΕΡΟΥ.
Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ο ΟΗΕ έχει κηρύξει το ΝΕΡΟ, "ανθρώπινο ΔΙΚΑΙΩΜΑ".
Ο χαρακτηρισμός αυτός ΔΕΝ προφυλάσσει το νερό από την ιδιωτικοποίηση. Αντίθετα. Τα κηρυγμένα ως "ανθρώπινα δικαιώματα" μπορούν και να ιδιωτικοποιούνται.
Το ΝΕΡΟ ΔΕΝ είναι "ΔΙΚΑΙΩΜΑ". Είναι ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΑΓΑΘΟ.
Δεν είναι καπιταλιστικό προϊόν που το διέπουν οι νόμοι της κερδοφορίας της αγοράς. Είναι ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ φυσικός πόρος ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ για την ύπαρξη και διατήρηση της ζωής στον πλανήτη.
Το νερό ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΘΟ και σαν ανθρώπινο αγαθό είναι ΑΝΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΤΟ. Αποτελεί συλλογικό αγαθό της ανθρωπότητας και ΔΕΝ μπορεί να περάσει στην ιδιοκτησία κανενός ιδιώτη ή εταιρικού καπιταλιστή που με την ιδιοκτησία του πάνω στο νερό του στερεί την ιδιότητά του ως κοινό αγαθό.
ΤΟ πρώτο ΠΑΝΟ κάθε επόμενης διαδήλωσης θα πρέπει να γράφει:
ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΑΓΑΘΟ.
Η πολιτισμένη ανθρωπότητα ΔΕΝ θα το παραδώσει ΠΟΤΕ στη ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ των ληστρικών ιδιωτικών εταιριών.
Σχολιο.- Μάλιστα. Γι αυτό η πρεμούρα του Κούλη. Και προσέξτε κάτι ενδιαφέρον: ούτε αυτός ούτε ο προηγούμενος σμπίρος προσπαθούν να αποποιηθούν την ευθύνη, λέγοντας πολύ απλά ότι "δεν είναι δικιά μας πολιτική αλλά ευρωπαϊκή". Προτιμούν να αναλάβουν το πολιτικό κόστος για να μην υποδαυλίσουν αντιευρωπαϊκά αισθήματα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
Χιλή: η Παγκόσμια Τράπεζα επέβαλλε σαν δανειοδοτικό όρο στη χώρα εγγύηση κέρδους 33% στη γαλλική εταιρία ύδρευσης Suez Lyonnaise des Eaux Αυστραλία: Το 1998 λίγο καιρό αφότου ανέλαβε την ύδρευση η γαλλική Suez Lyonnaise des Eaux το νερό στο Σύδνεϋ βρέθηκε μολυσμένο από παράσιτα και κρυπτοσπορίδια.
Καναδάς: Τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αφού μολύνθηκαν από το βακτήριο E coli στο Walkerton, Ontario ύστερα από τη ιδιωτικοποίηση του ελέγχου ποιότητας του νερού που πέρασε στον έλεγχο της A&L Labs. Η εταιρία χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των ελέγχων «απόρρητη πνευματική ιδιοκτησία» και αρνήθηκε να τα κοινοποιήσει. Μαρόκο: Οι καταναλωτές είδαν την τιμή του νερού να ανεβαίνει 3 φορές πάνω αφότου ιδιωτικοποιήθηκε η εταιρία ύδρευσης στην Casablanca.
Αργεντινή: Όταν θυγατρική της Suez Lyonnaise des Eaux αγόρασε την κρατική επιχείρηση νερού Obras Sanitarias de la Nacion, οι τιμές διπλασιάστηκαν και η ποιότητα του νερού χειροτέρευσε. Η εταιρίας αναγκάστηκε να αποχωρήσει όταν οι κάτοικοι μαζικά αρνήθηκαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.
Μ.Βρετανία: Οι λογαριασμοί ύδρευσης και αποχέτευσης αυξήθηκαν κατά 67% μεταξύ 1989 και 1995. Το ποσοστό διακοπών των παροχών ανέβηκε κατά 177% Ν.Ζηλανδία: Οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την εμπορευματοποίηση του νερού.
Ν.Αφρική: Το νερό έγινε απροσπέλαστο, πανάκριβο και μη ασφαλές όταν η εταιρία Suez Lyonnaise des Eaux ανέλαβε την ύδρευση στο Johannesburg. Υπήρξαν εκτεταμένες μολύνσεις και χιλιάδες άνθρωποι είδαν την παροχή τους να διακόπτεται. Βολιβία: Το 1999 η Παγκόσμια Τράπεζα συστήνει ιδιωτικοποίηση της δημοτικής εταιρίας ύδρευσης της Cochabamba, Servicio Municipal del Agua Potable y Alcantarillado (SENIAPA). Αξιωματούχοι της τράπεζας απείλησαν ανοιχτά να παρακρατήσουν 600 εκατομμύρια $ από την δανειακή σύμβαση αν η Βολιβία δεν αποδεχόταν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



12/3/2023
ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΚΗΝΙΚΟ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΘΕΙΑΣ
Οκτώ «άγνωστοι» επιτίθενται στο Γιάνη Βαρουφάκη τη νύχτα της Παρασκευής και τον τραυματίζουν κραυγάζοντας «ψήφισες μνημόνια».
Σε λιγότερο από 24 ώρες συλλαμβάνεται ένας 17χρονος «γνωστός για συμμετοχή σε επεισόδια», σύμφωνα με την ΕΛΑΣ και «ταυτοποιούνται» άλλοι δυο, δήλωσε περιχαρής ο Θεοδωρικάκος.  Ο Βαρουφάκης κατήγγειλε ότι συλλαμβάνονται άσχετα άτομα,  ότι αυτοί δεν ήταν αναρχικοί αλλά ασφαλίτες 25 χρονών και ΄’όχι 17χρονοι.
Σήμερα το πρωί, σε εκδήλωση για το έγκλημα των Τεμπών στο Ίλιο -μέχρι πριν 30 χρόνια το αποκαλούσαμε Νέα Λιόσια, αλλά η δημοτική αρχή άλλαξε το όνομα του Δήμου για να μη θυμίζει τους «βάρβαρους» Αρβανίτες, κούνια που τους κούναγε- ομάδα αναρχικών,  προσπάθησε - ανεπιτυχώς δυστυχώς- να δείρει το Δημήτρη Βίτσα.
Μάλιστα ανέλαβαν και την ευθύνη με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΡΙΚΕΦΑΛΟΥ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΣΥΣΧΕΤΙΣΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΥΝΑΓΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ!
Σχολιο.- Για τα Λιόσια υπάρχει κείμενο δεν ήταν καποιοι άγνωστοι...επισης ειναι λιγο εμμονικό να πιστεύουν καποιοι οτι ειναι προβοκατσια κατά της αριστεράς, ειδικα της αριστεράς που έχει κυβερνήσει και εχει δηλωσει οτι δεν εχει διαφορες απο τη ΝΔ...Οταν κραζαν και διωχναν πολιτικους στα πρωτα χρόνια των μνημονίων το τσυριζα δεν μιλούσε βέβαια για προβοκάτσια αλλά για λαικη οργη...
Σχολιο.- ΔΕΝ είναι όλα τα περιστατικά κατευθυνόμενα. Αρκεί να δοθεί το γενικό παράγγελμα και τότε απασφαλίζουν εκτός από τους εντεταλμένους  Γι αυτό οφείλουμε να το αποκαλύψουμε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ιδιοι κλεφτες στις τράπεζες κ την πολιτικη
Ομως οι απλοι ανθρωποι εχουν ακομα καρδια

Οι αξιότιμοι ληστές του Λιβάνου: Τις… αποταμιεύσεις μου ή την ζωή σου
14 Μαρτίου 2023
Οι τράπεζες έχουν επιβάλλει capital condrols και οι καταθέτες αντιδρούν βίαια
Οι τράπεζες του Λιβάνου, πάγωσαν τους περισσότερους λογαριασμούς πριν από τρία χρόνια εν μέσω διαφθοράς και οικονομικής κατάρρευσης. Εξαγριωμένοι πολίτες καταφεύγουν σε ακραία μέτρα για να αποκτήσουν πρόσβαση στα λεφτά τους.
Η ατμόσφαιρα σε ένα υποκατάστημα της IBL Bank, στην Τρίπολη του Λιβάνου, είναι τεταμένη. Ο κόσμος συνωστίζεται και οι στρατιώτες κραδαίνουν τουφέκια M16.
Μέσα, η Ζάχρα Χάλεντ, μια 53χρονη σε αναπηρικό καροτσάκι που χρειάζεται επειγόντως ιατρική περίθαλψη, αρνείται να φύγει μέχρι να της δώσουν τις οικονομίες της. Η τράπεζα τις έχει δεσμεύσει όλες – δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Αφού πούλησε προσωπικά αντικείμενα και εξάντλησε όλες τις άλλες επιλογές, η ίδια και η κόρη της εισέβαλλαν στην τράπεζα. Και δεν υποχωρούν.
Μια «καθημερινή» ημέρα στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας…
Η οικονομική κρίση στο Λίβανο, με την αυξανόμενη ανεργία, το υποτιμημένο νόμισμα και τα ανησυχητικά επίπεδα φτώχειας οδηγεί τον πληθυσμό σε απονενοημένες πράξεις
Οι τράπεζες έχουν επιβάλλει capital condrols, επιτρέποντας αναλήψεις 400 $ ανά λογαριασμό το μήνα, συν κάποιο ποσό σε νόμισμα του Λιβάνου, στο πλαίσιο μιας πολιτικής η οποία-όπως ισχυρίζονται – θα επιτρέψει να αποπληρωθεί έως και το 70% των καταθετών.
Η διαμαρτυρία της Χάλεντ, είναι μια από τις πιο ήπιες
Κύμα ληστειών
Τον τελευταίο χρόνο στην χώρα έχει ξεσπάσει ένα κύμα ένοπλων- ενίοτε και με ψεύτικα οπλα- ληστειών τραπεζών  καθώς οι πολίτες έχουν εξαγριωθεί με την οικονομική κατάρρευση και τους περιορισμούς που επιβάλλουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην πρόσβαση στις καταθέσεις τους.
Οι περισσότεροι παίρνουν μόνο ό,τι τους χρωστάνε.
Τον Σεπτέμβριο του 2022, μια 27χρονη εισέβαλε στην τράπεζά της στη Βηρυτό με ένα ψεύτικο όπλο για να τη ληστέψει. Αλλά πήγε να «κλέψει» τα δικά της χρήματα. Γιατί η τράπεζα έκλεψε τις δικές της οικονομίες.
Ένας άνδρας μπήκε επίσης οπλισμένος σε άλλη τράπεζα, ζητώντας πρόσβαση στις αποταμιεύσεις του, ύψους 300.000 δολαρίων. Τελικά έφυγε  μετά τη δύση του ηλίου χωρίς τα χρήματά του, ενώ οι αρχές δεν τον έθεσαν υπό κράτηση.
Οι τράπεζες του Λιβάνου πάγωσαν τους περισσότερους λογαριασμούς πριν από τρία χρόνια εν μέσω οικονομικής κατάρρευσης. Φέτος, αντιμέτωποι με όλο και πιο απελπιστικές συνθήκες, οι πολίτες καταφεύγουν σε ακραία μέτρα για να αποκτήσουν πρόσβαση στις αποταμιεύσεις τους.
Υπάρχει επίσης αυξανόμενη οργή και για την πτώση της λιβανέζικης λίρας. Το νόμισμα έχει χάσει περισσότερο από το 90% της αξίας του από τότε που ξεκίνησε η κρίση το 2019.
Μεγάλο μέρος της οργής του κοινού στρέφεται στον Ριαντ Σαλαμέχ,τον επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας του Λιβάνου – Banque du Liban. Έχει κατηγορηθεί για τεράστια διαφθορά και υπεξαίρεση εκατομμυρίων. Είναι επίσης υπό έρευνα στη Γαλλία και την Ελβετία
Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, οι πολιτικοί και οι χρηματοδότες τους απομύζησαν τις δημόσιες υπηρεσίες για να πλουτίσουν οι ίδιοι και οι γύρω τους. Όταν η οικονομία κατέρρευσε το 2019, οι ιδιοκτήτες των τραπεζών του Λιβάνου δεν ανέλαβαν τα χρέη τους. Αντ’ αυτού πάγωσαν τους λογαριασμούς των καταθετών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Βρετανο-Ινδός πρωθυπουργός της Γηραιάς - Πονηράς Αλβιόνος Σούνακ ( του οποίου η μακρινή πατρίδα είχε λεηλατηθεί άγρια από τους ιμπερια -ληστές ), απέρριψε κατηγορηματικά την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην ιστορική τους πατρίδα !!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΤΕΡΑΣ Σ. ΣΟΛΩΜΟΥ
Όλες οι ψυχές είναι όμορφες και πολύτιμες. Αξίζουν αξιοπρέπεια και σεβασμό. 
Αξίζουν ειρήνης, χαράς και αγάπης. 
ΥΓ :
Πήγαν μετά από μέρες στον πατέρα τού ήρωα, για να του προσφέρουν οικονομική ενίσχυση, εκ μέρους τής Βουλής των Ελλήνων.
Αρνιόταν πεισματικά, όντας φτωχός μα περήφανος.
Πείστηκε, όταν τού είπαν, πως, δεν έπρεπε να προσβάλει τούς εκπροσώπους τού ελληνικού λαού, γιατί ήθελαν μόνο να τιμήσουν τον ήρωα γιο τους. 
Μόλις πήρε την επιταγή, την κατέθεσε αμέσως στο Ταμείο Άμυνας της Κύπρου.
Όταν τον ρώτησαν, γιατί το έκανε, απάντησε ο λεβεντόγερος:
" Τί νόμισαν, ότι θα έτρωγα εγώ από το αίμα τού παιδιού μου; Φαντάζεστε να πήγαιναν στον Πιερή Αυξεντίου με μια επιταγή και του λέγαν: 
"Αυτά είναι για τη θυσία του γιού σου; "
Θα τους σκότωνε..."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οξύμωρο. Στη ΛΑΕ θέλουν απεξάρτηση από το ευρωατλαντικό πλαίσιο και συνεργάζονται με τον εκπρόσωπο του Σόρος στην Ελλάδα. Για την καρέκλα πάνε και δίνουν άλλοθι στο Βαρουφάκη ότι είναι αριστερά ο γκλομπαλισμός.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκλονιστικό όσο και το Ημερολόγιο της Άννα Φρανκ, το Ημερολόγιο της τότε 12χρονης Γενίνα Χέσελες, της Εβραιοπούλας που έζησε τη φρίκη του αφανισμού των 150.000 Εβραίων της ουκρανικής πόλης Λβιβ, από τους οποίους επέζησαν μόνο 1.000. 
Με τη γερμανική εισβολή στην ΕΣΣΔ, η πόλη που ανήκε έως το 1939 στην Πολωνία, τάχθηκε στο πλευρό των ναζί εισβολέων και η πλειονότητα του πληθυσμού της συμμετείχε στην εξόντωση των Εβραίων που θεωρούνταν φιλοκομμουνιστές. 
Η Γενίνα Χέσελες που κατάφερε να επιζήσει, επέστρεψε τελευταία φορά το 2016 στο Λβιβ για να φρίξει, αντικρίζοντας ακόμη και Μνημείο της Μεραρχίας Γαλικία των ουκρανικών Ες Ες. 
Αγωνίστρια στο Ισραήλ και μέλος της κίνησης "Γυναίκες στα μαύρα" κατά της κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών, η Γενίνα Χέσελες κατήγγειλε τον ουκρανικό νεοφασισμό και τη νοσταλγία του ναζισμού από τμήμα του ουκρανικού πληθυσμού. Που δεν είχε καμιά σχέση με τον λιμό του 1932, όπως θα πεταγόταν να πει κάποιος αστοιχείωτος σαχλαμαράκιας. Είπαμε: πολωνικό ήταν το Λβιβ έως το 1939.
Σκέφτομαι ότι θα αποτελούσε πολύ μεγάλη υπηρεσία στον διεθνή αντιφασιστικό αγώνα και στον αγώνα ενάντια στον βρόμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, η μετάφραση στα ελληνικά και η έκδοση του Ημερολογίου της τότε 12χρονης Εβραιοπούλας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με φιλικό αγώνα αντιφασιστικής μνήμης τίμησαν οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ και της Νέας Ιωνίας τους 22 εργάτες που δολοφονήθηκαν στο Μπλόκο της Καλογρέζας.
Ένα Μπλόκο που πραγματοποιήθηκε τη νύχτα 15 προς 16 Μαρτίου 1944 χωρίς τη συμμετοχή των κατακτητών, από τη Χωροφυλακή και τους ταγματαλήτες, για την καταστολή του αντιστασιακού κινήματος των εργατών των λιγνιτωρυχείων και των εργοστασίων της συνοικίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ένστολα αποβράσματα χτύπησαν σήμερα τον Γιάννη Μάγγο, έξω από τα δικαστήρια του Βόλου. Λίγο πριν αρχίσει η δίκη για τη δολοφονία του γιου του, Βασίλη.
Σχολιο.- Να σημειώσουμε επίσης ότι οικογένεια του Βασίλη δε μπορεί να κάνει παράσταση πολιτικής αγωγής στη δική.
Σχολιο.- αυτό πως προεκυψε και γιατί?
Σχολιο.- δε ξέρω ακριβώς την ιστορία μας το είπε ο Γιάννης τη περασμένη Παρασκευή. Βέβαια πάλι σήμερα είχε καλές εξελίξεις όπως είπε ο ίδιος στις δηλώσεις του. Θα δούμε
Σχολιο.- Όλη αυτή η φρουρά απ εξω ήταν για την υπεράσπιση των δολοφόνων του ;
Σχολιο.- Οι "Πραιτωριανοί" του Καθεστώτος που δυστυχώς...ζουν αναμεσα μας !!
Σχολιο.- Παρακράτος μαζί με κράτος, άριστη συνεργασία.
Σχολιο.- Η Αστυνομία "φυλάει" το ανυπαρκτο κράτος "της".
Σχολιο.- Δεν έχει περάσει μία ημέρα που να μην υπενθυμίζει στους πολιτικούς φορείς που ψήφισαν το μπατσοεπιδομα τον προηγούμενο Δεκέμβρη πόσο λάθος ήταν...(για να το πώ κομψά).
Σχολιο.- Το ΚΚΕ έχει κάνει αυτοκριτική για την ψήφο αυτή.
https://www.aftodioikisi.gr/politiki/dimitris-koytsoympas-lathos-poy-yperpsifisame-ta-600-eyro-stoys-enstoloys/?fbclid=IwAR2Fjo9EQfG7AtBxddvdEtXncV2NiRG7LsJRSaQAsPOqu9zmd_GSbKpmM7A
σχολιο.- τι νοημα εχει η αυτοκριτικη αφου η ψηφος καταχωρηθηκε πλεον και δεν παρθηκε πισω .
σχολιο.- Ασφαλώς και έχει νόημα. Άλλωστε και χωρίς αυτήν θα περνούσε η αύξηση. Η πολιτική σημασία της αναγνώρισης πως η ψήφος ήταν λάθος είναι πολύ μεγάλη, δίνοντας το στίγμα της αντίληψης για την αστυνομία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗ ΥΠΟΚΡΙΤΩΝ
Τουλάχιστον τρία πυρηνικά υποβρύχια πρόκειται να αγοράσει από τις ΗΠΑ η Αυστραλία, στο πλαίσιο της συμφωνίας AUKUS, στην οποία συμμετέχει και η Βρετανία, με βάση την οποία ο Ειρηνικός Ωκεανός μετατρέπεται σε πεδίο δράσης του ΝΑΤΟ.
Εκτός από την Κίνα που νιώθει άμεσα την πυρηνική απειλή σε βάρος της και τη Ρωσία που περικυκλώνεται και από την πλευρά του Ειρηνικού, τη δυσαρέσκειά της εκφράζει και η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA). 
Όχι! Δεν υπάρχει καμιά απολύτως διαμαρτυρία από τους τάχα φιλειρηνιστές που συγκλονίστηκαν με τον πόλεμο στην Ουκρανία τον τελευταίο χρόνο, αλλά παρέμεναν κι εκεί αδιάφοροι από το 2014. Ούτε, φυσικά, από την ψοφοδεή ευρωπαϊκή Αριστερά των "ευαίσθητων" μεσοαστών και βολεμένων μικροαστών, που η πολιτική της στα διεθνή θέματα, όλως τυχαίως, συμπίπτει πλήρως με την πολιτική του ΝΑΤΟ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μερικές εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα ζουν με το πενιχρό αναπηρικό επίδομα των 313 ευρώ τον μήνα ή με τα 200 ευρώ του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ). 
Πρόκειται για ποσά που παραμένουν χρόνια τώρα σταθερά, ενώ εδώ και μια δεκαετία οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης έχουν εκτοξευτεί πάνω από 50%. 
Εδώ και τώρα να απαιτηθεί ανάλογη αύξηση, για να φτάσει το μεν αναπηρικό επίδομα τουλάχιστον τα 450 ευρώ και το ΕΕΕ τα 300.
Σχολιο.- Μόνο αυτοί που παίρνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα είναι 273.000. Δεν γνωρίζω ακριβή αριθμό των δικαιούχων του αναπηρικού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ αλλά είναι σίγουρα πάνω από 200.000.
Σχολιο.- Το ακόμη πιο τραγικό είναι που η Αριστερά δεν έχει θέσει ήδη ζήτημα αύξησης των επιδομάτων. Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά δεν έχω υπόψη μου κάτι τέτοιο. Πρόσφατα μάλιστα που κόπηκαν κάπου 50 ευρώ επί μέρες από το αναπηρικό επίδομα είχα ξαναγράψει, περιμένοντας κάποιον φορέα της Αριστεράς να αντιδράσει. Μάταια. Για να δούμε τώρα.
Σχολιο.- Κάποιοι μάλιστα μου είχαν ζητήσει και τον λόγο, γιατί η Αριστερά διαδήλωνε κι εγώ ζητούσα να βγάλει ανακοινώσεις για το επίδομα των αναπήρων!
Σχολιο.- "Γενναία αύξηση όλων των επιδομάτων τουλάχιστον 100€. Κανένα επίδομα αναπηρίας και καμία σύνταξη κάτω από 650 ευρώ. Επέκταση των επιδομάτων στις κατηγορίες που μέχρι σήμερα δεν παίρνουν (κωφοί, πάσχοντες από άνοια, Alzheimer κ.ά.)." (από την ανακοίνωση του Φεβρουαρίου 2023)
https://www.rizospastis.gr/story.do?id=11909776
https://www.902.gr/eidisi/politiki/321649/oi-anagkes-kai-ta-dikaiomata-ton-amea-sto-proskinio?fbclid=IwAR0oTJEQV2cZdtljGSea1Gc8r17Y8UC6j6xcXAerieXoundtgXIWUI5dnmY
σχολιο.- Η κεντροαριστερα κ η κεντροδεξια κοψανε το ΕΚΑΣ απο συνταξιουχους των 450 ευρο με αναπηριες κ μη αυτη ειναι η Αληθεια.
Σχολιο.- Η Αριστερά δεν κυβέρνησε ποτέ ώστε να κόψει τίποτα. Μνημονιακά και νατοϊκά κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι Αριστερά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιβεβαίωση της διάγνωσης - Ο φασισμός δεν θεραπεύεται!
Η πρόοδος της επιχείρησης καταστολής του.
Δήλωση της ΚΕ του ΚΕΚΡ, των Κομμουνιστών της Ουκρανίας, του Ντονμπάς και των κομμάτων των δημοκρατιών της Σοβιετικής Ένωσης (σχετικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία μετά από ένα χρόνο στρατιωτικής επιχείρησης του ρωσικού στρατού και της πολιτοφυλακής του Ντονμπάς)
Έχει περάσει ένας χρόνος από την έναρξη της ανοιχτά διακηρυγμένης στρατιωτικής επιχείρησης των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας και των στρατών των δημοκρατιών του Ντονμπάς κατά του ναζιστικού καθεστώτος της Ουκρανίας. Το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, μαζί με τους κομμουνιστές στο Ντονμπάς και της Ουκρανίας, παρακολουθεί την κατάσταση από το 2014, παρέχοντας ταξικές εκτιμήσεις των ενεργειών των κομμάτων και προβλέποντας την εξέλιξη των γεγονότων. Την παραμονή της έναρξης της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης (ΕΣΕ) τον Νοέμβριο του 2021, εκδώσαμε μια δήλωση με τίτλο "Ο φασισμός δεν θεραπεύεται"! Σημειώνεται ότι τα τελευταία επτά χρόνια η ίδια η Ουκρανία έχει μετατραπεί σε ένα εντελώς πραγματικό φασιστικό κράτος. Ο φασισμός δεν θεραπεύεται με πειθώ. Αυτό το σπυρί μπορεί μόνο να αφαιρεθεί. Ο φασισμός μπορεί να εξαλειφθεί οριστικά μόνο με τον τερματισμό της αιτίας του - του καπιταλισμού. Καταλάβαμε από το 2014 ότι το Ντονμπάς μόνο του, χωρίς τη βοήθεια της Ρωσίας, δεν θα μπορούσε να αντισταθεί στο φασισμό, οπότε όχι μόνο επιτρέψαμε, αλλά και προτρέψαμε την αστική εξουσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας να παράσχει την απαραίτητη βοήθεια στις λαϊκές δημοκρατίες. Χαιρετίσαμε την έναρξη της ΕΣΕ ως απαραίτητο μέτρο ενάντια στο φασισμό που καλλιεργούν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Παρόλο που ο πόλεμος των ναζί του Κιέβου εναντίον των επαναστατικών δημοκρατιών, της ΛΔ Ντονιέτσκ και της ΛΔ Λουγκάνσκ, διεξάγεται στην πραγματικότητα από το 2014 και είχε ήδη στοιχίσει περίπου 15.000 ζωές μέχρι τις αρχές του 2022, αποδείχθηκε δύσκολο για το κομμουνιστικό κίνημα να κάνει μια ακριβή διάγνωση των πραγματικών αιτιών της τραγωδίας που βιώνεται με βάση τα εξωτερικά παρατηρήσιμα συμπτώματα. Η ποικιλομορφία των απόψεων όχι μόνο έδωσε αφορμή για μια σειρά από συζητήσεις, αλλά οδήγησε ορισμένα κόμματα ακόμη και σε αντίθετα συμπεράσματα.
Στο τέλος των πρώτων τεσσάρων μηνών της ΕΣΕ, μαζί με τους κομμουνιστές του Ντονμπάς, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας, εκδώσαμε μια δήλωση με τίτλο "Διευκρινίζοντας τη διάγνωση μετά την έναρξη της επιχείρησης". Μιλώντας μεταφορικά, συγκρίναμε τις ενέργειές μας με την αποσαφήνιση μιας ιατρικής διάγνωσης μετά την έναρξη μιας χειρουργικής επέμβασης. Το απόστημα έχει ανοίξει, ποια είναι η αιτία του αποστήματος; Πόσο επικίνδυνη είναι η παθολογία; Έχει αρχίσει η δηλητηρίαση του αίματος και η εξάπλωση της νόσου σε άλλα όργανα; Είναι σωστό το χειρουργικό σχέδιο και η επακόλουθη θεραπεία; Και ποιες είναι οι προοπτικές;
Σήμερα έχει περάσει ένας χρόνος από την έναρξη της ΕΣΕ και πολλά πράγματα έχουν γίνει ακόμα πιο αντιθετικά, πιο συγκεκριμένα και ξεκάθαρα, αλλά και πιο επώδυνα και επικίνδυνα, απαιτώντας όχι μόνο μεγαλύτερη σαφήνεια από τους κομμουνιστές, αλλά και πραγματική δράση για την οργάνωση των εργατικών αγώνων.
Θεωρούμε αναμφισβήτητα αποδεδειγμένο από την πράξη ότι στην Ουκρανία λαμβάνει χώρα ένας πραγματικός ζωντανός φασισμός, που καλλιεργείται με τη βοήθεια του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, προκειμένου να τον στρέψουν εναντίον της Ρωσίας. Αυτοί οι ίδιοι οι φασίστες παραδέχονται ότι είναι οπαδοί των ναζιστών συνεργατών του Χίτλερ στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο (Μπαντέρα, Σουχέβιτς κ.ά.) Αυτά τα τσιράκια των φασιστών έχουν αναχθεί από τις αρχές του Κιέβου σε εθνικούς ήρωες, με δρόμους και πλατείες να έχουν πάρει το όνομά τους. Πρόκειται για τον αμερικανο-μπαντερικό φασισμό. Είναι ουκρανικός μόνο στον τόπο εκδήλωσής του, στη γλώσσα, στην ιστορική συνέχεια και στο προσωπικό, αλλά στις ρίζες του είναι εντελώς αμερικανικός. Ο πόλεμος εναντίον του διεξάγεται από το 2014 και είναι απερίφραστα δίκαιος και απελευθερωτικός για το λαό των δημοκρατιών του Ντονμπάς.
Ο πόλεμος έχει επίσης διϊμπεριαλιστικό χαρακτήρα, που προκαλείται από τον ανταγωνισμό των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων με επικεφαλής τις ΗΠΑ για την παγκόσμια κυριαρχία και την επιθυμία να καταστείλουν τις ανερχόμενες δυνάμεις του ρωσικού ιμπεριαλισμού όχι μόνο ως ανταγωνιστή αλλά και ως χώρα που τόλμησε όχι μόνο να αντιταχθεί στους φορείς της νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων αλλά και να δώσει το παράδειγμα σε άλλες χώρες και να οργανώσει την κοινή τους θέση με το παράδειγμά της.
Για τη Ρωσία, ο πόλεμος είναι σε μεγάλο βαθμό αμυντικός, αμυντικού χαρακτήρα απέναντι σε μια μακροχρόνια επικείμενη απειλή από το ΝΑΤΟ. Αυτό επιβεβαιώνεται από την ενότητα πενήντα χωρών που συσπειρώνονται γύρω από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και παρέχουν τεράστιες ποσότητες όπλων, πυρομαχικών, χρηματοδότησης και μισθοφόρων για να νικήσουν στρατιωτικά τη Ρωσία. Οι φετινές αποκαλύψεις της μαντάμ Μέρκελ, του Όλαντ, του Ποροσένκο, του Τζόνσον και άλλων ηγετών του δυτικού κόσμου ότι ποτέ δεν είδαν τις συμφωνίες του Μινσκ ως δρόμο προς την ειρήνη, αλλά τις χρησιμοποίησαν μόνο ως κέρδος χρόνου για να ενισχύσουν τις φασιστικές δυνάμεις, αποδεικνύει την αναγκαιότητα μιας αμυντικής αντίδρασης της Ρωσίας. Η συλλογική Δύση, αντί να λύνει τα προβλήματα ειρηνικά, όπως ηχηρά υποστηρίζει, απλώς ρίχνει λάδι στη φωτιά! Η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία όλο και αυξάνεται. Οι ΗΠΑ στρίβουν κυριολεκτικά τα χέρια των υποτελών τους, απαιτώντας όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή στο μακελειό.
Οι φόβοι κάποιων κομμάτων και η εκτίμησή τους ότι "η τακτική της Κομιντέρν για τη δημιουργία των Λαϊκών Μετώπων και του Διεθνούς Ενιαίου Μετώπου, που είναι παρεξηγημένη και διαλεκτικά ασύνδετη με την πάλη για το σοσιαλισμό, βοήθησε στην αναβίωση του οπορτουνισμού μέσω της υιοθέτησης της τακτικής των σταδίων", είναι, κατά τη γνώμη μας, αβάσιμες. Το μόνο που δείχνουν είναι ότι οι σύντροφοι δεν κατανοούν τη διαλεκτική της ταξικής πάλης στη συγκεκριμένη κατάσταση.
Ο φασισμός δεν θεραπεύεται. Δεν μπορεί να θεραπευτεί με την πειθώ. Αυτό το σπυρί πρέπει μόνο να αφαιρεθεί. Ο φασισμός πρέπει να καταπολεμηθεί εδώ και τώρα με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων και οποιουδήποτε συμμάχου. Ο φασισμός μπορεί να εξαλειφθεί οριστικά μόνο με τον τερματισμό της αιτίας του - του καπιταλισμού.
Οι κομμουνιστές όλων των χωρών πρέπει από κοινού να προπαγανδίσουν και να οργανώσουν τον αγώνα για το σοσιαλισμό ως το μόνο δυνατό τρόπο για να καταστραφεί ο φασισμός και να δημιουργηθεί ένας κόσμος χωρίς πολέμους.
Είναι ένας αγώνας κατά βάση - για να αποτραπεί η πιθανότητα η σύγκρουση στην Ουκρανία να κλιμακωθεί σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.
Προλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε!
Η δήλωση στηρίζεται από τα κόμματα:
- Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας
- Κομμουνιστική Εργατική Οργάνωση της ΛΔΛ (ΚΕΟ ΛΔΛ)
- Εργατικό Μέτωπο του Ντονμπάς (ΛΔΝ)
- Ένωση Κομμουνιστών της Ουκρανίας (που συνεχίζουν να αγωνίζονται στο έδαφος της Ουκρανίας)
- Εργατικό Μέτωπο της Ουκρανίας
- Λευκορωσική Δημοκρατική Οργάνωση του ΚΚΣΕ
- Κομμουνιστικό Κόμμα του Αζερμπαϊτζάν
11 Μαρτίου 2023



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




15/3/2023   -    15.00  μ.μ.
- Στη Μόσχα βρίσκεται για συνομιλίες με τη ρωσική πολιτική ηγεσία ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ.
- Σημαντικές δηλώσεις έκανε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη χτεσινή του επίσκεψη στο εργοστάσιο παραγωγής αεροπλάνων στην Ουλάν Ουντέ (Δημοκρατία της Μπουριατίας, ανατολικά της Βαϊκάλης).
- Ο «μικρός ήρωας» Φιόντορ, που είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής εισβολής Ουκρανών νεοναζί σαμποτέρ στο έδαφος της Περιφέρειας Μπριανσκ στις αρχές του Μαρτίου, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν και συνεχίζει τη θεραπεία του στο σπίτι του. Ο μικρός Φιόντορ τιμήθηκε από το ρωσικό κράτος με μετάλλιο Θάρρους, αφού έσωσε τις δύο μικρότερες αδελφές του από τα πυρά των Ουκροναζί που τους επιτέθηκαν, παρόλο που ο ίδιος είχε τραυματιστεί από σφαίρα στην πλάτη.
Σχολιο.- Είδα σε βίντεο και το καινούργιο σπίτι που δώρισε η Περιφέρεια Μπριανσκ στον Φιόντορ και την οικογένειά του. Μαγεία!!! Να πω κιόλας, ότι τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα μέτωπα της ΕΣΕ ως εθελοντές.
Σχολιο.- Ένα από τα συστατικά του ατσαλώματος είναι η οδύνη... Εύχομαι να μην έχουν απώλειες στην οικογένεια.
Σχολιο.- Κάπου είδα σε δυτική πηγή οι Wagner να συγκρίνονται με τα Freikorps που έγιναν στη Γερμανία πυρήνες του Ναζιστικού Κόμματος.
Σχολιο.-  Καμία σχέση, ειδικά ιδεολογική. Παρεμπιπτόντως τα Freikorps (τα οποία υπήρχαν από το 1919 και αρχικά αποτελούνταν από μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος) τα διέλυσε ο Χίτλερ, γιατί θεωρούσε ότι ανταγωνίζονταν τη Βέρμαχτ και τα SS. Και εκτέλεσε τους επικεφαλής τους. Είμαι περίεργος, μια που το ανέφερες, ποια είναι η πηγή που κάνει τέτοιου είδους σύγκριση των Wagner με τα Freikorps...
Σχολιο.- να σου πω να φρίξεις... ο καθηγητής Μαργαρίτης... Ξέρασε ελεύθερα...
Σχολιο.- από Ιστορία, δεν ξέρω, αν ξέρει ο Μαργαρίτης, από πολιτική, πάντως, δεν τον λες και αητό...
Σχολιο.- από Ιστορικής απόψεως τα Freikorps έδρασαν και "τελείωσαν" την περίοδο της γερμανικής επανάστασης του 1918, όπου και αποτέλεσαν το παραστρατιωτικό "σιδερένιο χέρι" της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης. Ως ιδιαίτερο σώμα, πρακτικά, έπαψε να υπάρχει στη Δημοκρατία της Βαιμάρης και στη θέση του, ξεφύτρωσαν άλλα "λουλούδια", όχι μόνο της Δεξιάς, αλλά και του SPD - όπως οι Stahlhelm (DNVP, πρόγονος των χιτλερικών), SA (των χιτλερικών) και το Einserne Front (Σιδηρούν Μέτωπο, SPD και παραφυάδες του). Αυτά για να έχουμε όλη την εικόνα. Τώρα, τι σχέση έχουν όλοι αυτοί με τους μαχητές της Wagner, πολλοί εκ των οποίων έχουν chevron με την κόκκινη σημαία και το σφυροδρέπανο, ένας Βαγενάς ξέρει. ΥΓ. Αφού είστε γνώστης, μήπως μπορείτε να μας δείξετε ένα συμβόλαιο της Wagner?
Σχολιο.- Καλά, και ο Αΐρτον Σένα ήξερε από οδήγηση, αλλά... γκρεμοτσακίστηκε στη Μόντσα... (Μεταξύ σοβαρού και αστείου, αλλά...).




15/3/2023    -     5.00 π.μ.
- Τον τελευταίο καιρό πολύ συχνά (σχεδόν κάθε μέρα) έχουμε ένα γεγονός που σχετίζεται με τη ρωσική ΕΣΕ, το οποίο ξεχωρίζει και το οποίο γίνεται πρωτοσέλιδο στον διεθνή τύπο. Το γεγονός της μέρας που έφυγε δεν ήταν άλλο από την αναχαίτιση και την πτώση ενός κατασκοπευτικού drone MQ-9A Reaper των ΗΠΑ στο θαλάσσιο χώρο περί τα 35 ναυτικά μίλια (60 χλμ) μακριά από την Κριμαία, πολύ κοντά στα ρωσικά χωρικά ύδατα και τον ρωσικό εναέριο χώρο. Η αναχαίτιση πραγματοποιήθηκε από δύο ρωσικά αεροσκάφη Su-27 που «σηκώθηκαν» γι’ αυτόν το σκοπό. Σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, το drone από τις ΗΠΑ κατέπεσε στη Μαύρη Θάλασσα ως αποτέλεσμα απότομων ελιγμών από τους χειριστές του και χάσιμο του προσανατολισμού του.
- Ας δούμε τι αναφέρει επί λέξει η επίσημη ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας:
* «Το πρωί της 14ης Μαρτίου του τρέχοντος έτους, η πτήση ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους MQ-9 με κατεύθυνση τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας εντοπίστηκε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας από τον εξοπλισμό ελέγχου του εναέριου χώρου της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.
* Η πτήση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε με απενεργοποιημένους τους αναμεταδότες του και παραβίασε τα όρια της περιοχής προσωρινής χρήσης του εναέριου χώρου που καθορίστηκε για τους σκοπούς μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, κοινοποιήθηκε σε όλους τους χρήστες του διεθνούς εναέριου χώρου και δημοσιεύθηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.
* Προκειμένου να εντοπιστεί ο εισβολέας, μαχητικά αεροσκάφη της δύναμης αεράμυνας που εκτελούσε υπηρεσία βρέθηκαν στον αέρα. Ως αποτέλεσμα απότομων ελιγμών γύρω στις 9.30 (ώρα Μόσχας), το μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 μπήκε σε μη καθοδηγούμενη πτήση με απώλεια ύψους και συγκρούστηκε με την επιφάνεια του νερού.
Τα ρωσικά μαχητικά δεν έκαναν χρήση όπλων επί του αεροσκάφους, δεν ήρθαν σε επαφή με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος και επέστρεψαν με ασφάλεια στο αεροδρόμιο βάσης τους».
- Η πλευρά των ΗΠΑ, από την άλλη, κατηγόρησε την αντίστοιχη ρωσική για «έλλειψη επαγγελματισμού» και «επικίνδυνους ελιγμούς» των ρωσικών αεροσκαφών, που οδήγησαν σε χτύπημα της προπέλας του drone από το ένα εκ των δύο Su-27 και στην κατάρριψή του. «Το αεροσκάφος μας MQ-9 εκτελούσε επιχειρήσεις ρουτίνας στον διεθνή εναέριο χώρο όταν αναχαιτίστηκε και χτυπήθηκε από ρωσικό αεροσκάφος, με αποτέλεσμα τη συντριβή και την πλήρη απώλεια του MQ-9», δήλωσε ο στρατηγός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μπ. Χέκερ, διοικητής των US Air Forces Europe and Air Forces Africa. «Στην πραγματικότητα, αυτή η μη ασφαλής και αντιεπαγγελματική ενέργεια των Ρώσων παραλίγο να προκαλέσει τη συντριβή και των δύο αεροσκαφών».
«Τα αμερικανικά και τα συμμαχικά αεροσκάφη θα συνεχίσουν να επιχειρούν στον διεθνή εναέριο χώρο και καλούμε τους Ρώσους να συμπεριφέρονται επαγγελματικά και με ασφάλεια», πρόσθεσε ο Χέκερ.
- Από το ύφος της συγκεκριμένης ανακοίνωσης φαίνεται, ασφαλώς, η έπαρση με την οποία αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ όλες τις υπόλοιπες χώρες, ακόμη και τους στρατηγικούς εχθρούς τους (γιατί τέτοιον θεωρούν οι ΗΠΑ τη Ρωσία, μαζί με την Κίνα). Οι «επιχειρήσεις ρουτίνας» σε απόσταση αναπνοής από το ρωσικό έδαφος (Κριμαία), που δεν ήταν φυσικά παρά επιχειρήσεις κατασκοπείας και μάλιστα συγκεκριμένα προς τη στρατιωτική βάση της Σεβαστούπολης, θεωρούνται «απολύτως φυσιολογικές», ενώ οι κινήσεις, από την πλευρά της Ρωσίας, υπεράσπισης των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου της θεωρούνται κινήσεις… «αντιεπαγγελματικές» και «επικίνδυνες». Όσο για την επωδό, ότι «τα αμερικανικά και τα συμμαχικά αεροσκάφη θα συνεχίσουν να επιχειρούν (Στγ: δήθεν) στον διεθνή εναέριο χώρο» ηχούν μόνο ως ευθεία απειλή, στην οποία η φυσιολογική απάντηση θα ηχούσε περίπου: «Εάν εσείς συνεχίζετε να πετάτε κοντά στα σύνορά μας, εμείς θα συνεχίσουμε να καταρρίπτουμε τα “πετούμενά” σας».
- Να αναφέρω ακόμη, ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατάφεραν να περισυλλέξουν τα συντρίμμια του αμερικανικού drone, με τη βοήθεια σκαφών του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού. Ακόμη, ο πλωτός γερανός Chernomorets 3 έφυγε από τη Σεβαστούπολη και μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (σήμερα δηλαδή) θα πρέπει να πλησιάσει στο σημείο συντριβής του drone.
- Στο μεταξύ, ρουμανικά ελικόπτερα επιχείρησαν να πετάξουν στο σημείο της συντριβής, αλλά αφού πέταξαν λίγο πάνω από 100 χιλιόμετρα, γύρισαν πίσω στη βάση τους (Στγ: μάλλον το… σκέφτηκαν λίγο καλύτερα!).
- Μια που αναφέρθηκα στη Ρουμανία, να πω ότι παρόλο που γράφτηκε σε ελληνικά ΜΜΕ και διαδόθηκε ευρέως και στα ΜΚΔ ότι το αμερικανικό drone πιθανότατα απογειώθηκε από τη ΝΑΤΟϊκή βάση drones στη Λάρισα, η αλήθεια είναι ότι η εν λόγω πτητική μηχανή απογειώθηκε από ένα πολύ πιο κοντινό σημείο, την αντίστοιχη ΝΑΤΟϊκή βάση drones στην πόλη Câmpia Turzii της Ρουμανίας.
- Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κλήθηκε «για εξηγήσεις» ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Ανατόλι Αντόνοφ, ο οποίος ωστόσο δεν «μάσησε» στον επιθετικό τόνο με τον οποίο του απευθύνθηκαν οι αρχές των ΗΠΑ και έθεσε το απλούστατο ερώτημα: «Και τι ήθελε ένα αμερικανικά drone κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία;». Απάντηση μπορεί να μην πήρε, αλλά όλοι οι νοήμονες άνθρωποι τη γνωρίζουν…
- Λίγες ακόμη ειδήσεις, κυρίως με πλήγματα των VSU σε κατοικημένες περιοχές τόσο στη «μητροπολιτική» Ρωσία (παραμεθόριες περιοχές), όσο και στις «νεοπαγείς» Περιφέρειες του ρωσικού κράτους.
- Στην Περιφέρεια του Μπέλγκοροντ και κοντά στην ίδια την πόλη, οι ρωσικές αντιαεροπορικές δυνάμεις κατέρριψαν ουκρανικό drone. Τα θραύσματα έπεσαν πάνω σε μια κατοικία, χωρίς να προξενήσουν θύματα ή σοβαρές υλικές ζημίες.
- Στη ΛΔ Λουγκάνσκ από βλήματα πυραύλων HIMARS επλήγη το αναρρωτήριο παιδικής κατασκήνωσης στο Κράσνι Λουτς. Δεν έγινε μέχρι τώρα γνωστό εάν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα. Ανάλογη επίθεση έγινε και στην Μπριάνκα – υλικές ζημίες υπέστησαν ορισμένες κατοικίες και κτήρια δημόσιων υποδομών. Υπήρξαν τραυματίες (αδιευκρίνιστος, προς το παρόν, ο αριθμός).
- Στη ΛΔ Ντονιέτσκ 1 άμαχος άνδρας τραυματίστηκε από ουκρανικά πυρά στην Αλεξάντροφκα, ενώ στο ίδιο το Ντονιέτσκ υπήρξαν τουλάχιστον 5 τραυματίες από επιθέσεις ουκρανικών drones και πληγμάτων από βλήματα πυροβόλων και οβιδοβόλων μεγάλου διαμετρήματος.
- Στη Μελιτόπολη της Περιφέρεια Ζαπορόζιε, αυτοκίνητο που ανήκε στον ιδιοκτήτη μιας από τις μεγαλύτερες τοπικές κατασκευαστικές εταιρείες, του Ιβάν Τκατς, ανατινάχθηκε την ώρα που μέσα στο όχημα βρισκόταν ο ίδιος με τη σύζυγό του και την κόρη του. Μεταφέρθηκαν και οι 3 σε σοβαρή κατάσταση στο τοπικό νοσοκομείο, όπου αργότερα ο ίδιος ο Τκατς υπέκυψε στα τραύματά του. Η εκτίμηση των τοπικών αστυνομικών αρχών μιλά καθαρά για τρομοκρατική ενέργεια από πλευράς Ουκρανών.
Σχολιο.- Κύριε Τζέιμς Χέ(στ)λερ. Εφ όσον τα αεροσκάφη σας "θα συνεχίσουν να επιχειρούν......" Πάντα θα ελλοχεύει ο κίνδυνος να προσκρούσουν εις την επιφάνειαν του νερού!!! Δέν είναι κύριε τώρα καιρός για περιττά έξοδα .......
Σχολιο.- 56,5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (με τιμές 2021) πεταμένα στη (Μαύρη) θάλασσα...
Σχολιο.- Διεθνής Αλητεία.... λέγεται και Ιμπεριαλισμός!
Σχολιο.- Π@π@ρ1α δύο χιλιάδων καρατίων από την κυβερνήτη της Νότιας Ντακότα Κρίστι Νόεμ:
«Η Κίνα έχει σχέδιο δύο χιλιάδων ετών να καταστρέψει αυτή τη χώρα (Ηνωμένες Πολιτείες)»
ΤΨΡΜ τώρα και στην Αμερική...
Σχολιο.- το ντρον οι ίδιοι το αποσύνδεσαν και βούτηξε πιστεύω οτι ήτανε εκ μέρους των αμερικανών μία δοκιμή ετοιμότητας της ρωσικής αεροπορίας και γι αυτό υπάρχει και η άσκηση στα διεθνή ύδατα της μαύρης θάλασσας ήτανε ένα τεστ από που θα επιτεθούν η έπαρσή τους δεν τους αφήνει να Δούν οτι η Ρωσία είναι μια μεγάλη δύναμη .Τώρα που αρχίζουν και σκάνε οι τράπεζες και υπάρχει πρόβλημα με την κρέντιτ σουις μπάνκ τράπεζα υπολογίσιμη η ελίτ του κεφαλαίου θ αρχίσει να κάνει δεύτερες σκέψεις και τα γεράκια του πολέμου δεν θα εχουν το πάνω χέρι ακόμα και στο περιβάλλον Μπαιντεν η Φεντ δεν μπορεί να κόβει εσαεί φωτοτυπικό δολάρια και η Κίνα πουλάει αμερικανικά χρεόγραφα και αγοράζει χρυσό εάν συνεχιστεί θα έρθει ξαφνικός θάνατος στις δυτικές οικονομίες 
Σχολιο.- Σημερα αμολησαν 2ο drone....
Σχολιο.- Αναχαιτίστηκε ?
Σχολιο.- Προς το παρον πετα ....ακομη
Σχολιο.- Γιατί δεν έβγαλε πιο αυστηρή ανακοίνωση η Ρωσία...;Και προειδοποίηση πως ότι κινείται κοντά στον εναέριο χώρο μας εν καιρώ πολέμου θεωρείται απειλή και θα καταρρίπτεται δηλαδή το απολύτως φυσιολογικό...
Σχολιο.- Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανακοίνωση. Απλώς... γίνεται!!! Επιπλέον, ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο (δηλαδή τι αποτελεί νόμιμο στόχο των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων) έχουν γίνει επανειλημμένα στο πρόσφατο παρελθόν...
Σχολιο.- Ευχαριστούμε για την ενημέρωση ότι δεν ξεκίνησε από Λάρισα γιατί άλλα έβγαζαν τα sites και αυτό εάν είχε γίνει ήταν άκρως ανησυχητικό για την Χώρα μας.
Χαίρομαι που θα περισυλλεξει η Ρωσία τα συντρίμμια
Με την αποστολή του ήθελαν οι Αμερικανοί να δείξουν ότι είναι παντοδύναμοι??
Κάθε άλλο αποδεικνύεται
Σχολιο.- Το MQ-9 Reaper αξίας 32 εκατ δολαρίων... είναι ένα αρθρωτό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα αναγνώρισης και κρούσης που αναπτύχθηκε από την General Atomics Aeronautical Systems.
Είναι εξοπλισμένο με κινητήρα turboprop που του επιτρέπει να πιάνει ταχύτητες άνω των 400 km/h.
Η μέγιστη διάρκεια πτήσης UAV είναι 24 ώρες.
Είναι ικανό να μεταφέρει πυραύλους αέρος-εδάφους και αέρος-αέρος, καθώς και βόμβες καθοδηγούμενες με λέιζερ.
Σχολιο.- Οργή Lavrov
«Οι ΗΠΑ επιμένουν να μη λαμβάνουν υπόψη το γεγονός ότι, μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, υπάρχουν περιορισμοί στις πτήσεις στις παράκτιες περιοχές της Μαύρης Θάλασσας» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey
«Αγνοούν εντελώς (οι Ηνωμένες Πολιτείες) το γεγονός ότι μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ο στρατός μας κήρυξε τις σχετικές περιοχές της Μαύρης Θάλασσας, που γειτνιάζουν σε ορισμένα σημεία, ως περιοχές με περιορισμένο καθεστώς χρήσης οποιουδήποτε αεροσκάφους», είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, προσθέτοντας:
«Τέτοιες ενέργειες της Ουάσιγκτον μοιάζουν με πρόκληση με στόχο την αύξηση της έντασης.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες διατυμπανίζουν συνεχώς ότι είναι μια υπεύθυνη δύναμη που ενδιαφέρεται για τη στρατηγική σταθερότητα.
Ωστόσο, οι δηλώσεις τους διαφέρουν από τις πράξεις τους».
Τέλος, ο Lavrov τόνισε ότι κάθε περιστατικό που προκαλεί σύγκρουση μεταξύ δύο μεγάλων πυρηνικών δυνάμεων αποτελεί πάντα μεγάλο κίνδυνο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών δεν μπορούν να μην το καταλάβουν αυτό.
Σε θλιβερή κατάσταση οι σχέσεις Ρωσίας – ΗΠΑ – Peskov: Καμία επαφή για το drone
Οι σχέσεις Ρωσίας – ΗΠΑ έχουν περιέλθει σε θλιβερή κατάσταση και είναι στο χαμηλότερο τους σημείο τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, αναφέροντας πως δεν έχει υπάρξει καμία επαφή Μόσχας – Ουάσινγκτον για το περιστατικό της πτώσης του drone πάνω στη Μαύρη Θάλασσα.
«Δεν έχει υπάρξει καμία επαφή υψηλού επιπέδου με την Ουάσινγκτον για το περιστατικό» υπογράμμισε ο Peskov, επισημαίνοντας πάντως πως η Ρωσία ουδέποτε αρνήθηκε να έχει έναν εποικοδομητικό διάλογο με τις ΗΠΑ και ότι ούτε τώρα τον αρνείται.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Για τη συγκεκριμένη κοπέλα την Εριέττα την φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής που την αναζητούν οι γονείς της μετά τη σιδηροδρομική δολοφονία των Τεμπών, το ζήτημα είναι εξωφρενικό. Οπουδήποτε θα είχε πέσει η κυβέρνηση.
Ωστόσο, ο αριθμός των 53 αγνοουμένων που αναφέρεται , νομίζω πως είναι υπερβολικός, διότι αφ ενός πολλοί κατέβηκαν στη Λάρισα, αφ' ετέρου δεν υπάρχει ακριβής λίστα επιβατών (σσ άλλο εξωφρενικό κι αυτό)
Σχολιο.- Οι οικογενειες των αγνοουμενων , εκτος τη Εριεττας, δεν εχουν εμφανιστει πουθενα ; κατι δεν κολλαει εδω...καλα το τσιμεντωμα εγκληματικο και αυτο ,οι οικογενειες δεν εχουν δικαιωμα να στειλουν δικο τους πραγματογνωμονα ;
Σχολιο.- Αν ισχύουν όσα λένε ότι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία , όσα λένε για τον στρατό που πήγε εκει, όσα λένε για τα δεκάδες ασθενοφόρα που πήγαν άμεσα, όσα λέγονται για το τσιμέντο που στρωσανε...... Οι αγνοούμενοι δεν θα βρεθούν ποτέ.
Λυπαμε αλλά οι υπαίτιοι είναι πολλοί, στέκονται ψηλά, δεν τους αγγίζει κάνεις.....
Σχολιο.- Έχουν ταυτοποιηθεί όλοι ,εκτός της κοπέλας της Εριέττα το οποίο όντως δεν έχει βρεθεί τίποτα από αυτήν.Λενε ότι η σκοτώθηκε και επειδή η θερμοκρασία που ανέβασε εκείνη την στιγμή της σύγκρουσης ήταν πάνω από 1800 βαθμούς δεν έμεινε τίποτα.
Σχολιο.- 1.800 ανεβαζουμε με προπανιο για να καταφερουμε να λιωσουμε το αλουμινιο που λειωνει αν θυμαμαι καλα , γυρω στους 800 .... Πως επετευχθει αυτη η θερμοκρασια ?
Σχολιο.- Η τηλεόραση το είπε σε κάποιες εκπομπές,δεν ξέρω αν ισχύει πάντως πυροσβέστες που φορούσαν μια ειδική στολή για πυρκαγιές ακόμα και αυτή η στολή δεν κατάφερε να μην τους κάνει εγκαύματα στο δέρμα,4 από αυτούς πήγαν στο νοσοκομείο.Αν τώρα ρωτάς αν θα μάθουμε ποτέ τι μετέφερε το εμπορικό τρένο δεν θα μάθουμε ποτέ.
Σχολιο.- οι ΝΕΚΡΟΙ είναι πάνω από 200. 351 δεν ήταν οι επιβαίνοντες, αλλά ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΚΟΨΑΝ εισιτήρια ονομαστικά, ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ. Οι επιβαίνοντες ήταν κοντά στους 500 μπορεί κ παραπάνω.
Σχολιο.- υπάρχουν στοιχεία γι' αυτό που λες;
Σχολιο.- τσεκαρε το παντου, εχει αναφερθει πολλάκις...
Σχολιο.- αν ισχύει που είναι αυτοί που αναζητούν τους δικούς τους ;
τώρα πια δεν είναι μόνο τα βόθρο καναλα υπάρχουν τρόποι
Π.χ εδώ μέσα θα μπορούσαν να ενώσουν τις φωνές τους οι συγγενείς και να γίνουν κινητοποιήσεις
Σχολιο.- εδω πεθαίνει κάθε μέρα κόσμος από τα μπόλια, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ,κ δεν βγαινει ΕΝΑΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ, τι λες τώρα...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



οταν καποιοι ειχαν καποιες ''αμβιβολίες'' και καποιους ''ενδοιασμους'' για τα μετρα εναντίον της Ρωσίας ητανε ΠΟΥΤΙΝΑΚΙΑ...ας ελπισουμε οτι τα DOMINOS των τραπεζων δεν θα φτασουν μεχρι τα δικα μας ATM...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ο Γιάννης Μάγγος είναι μια θλιβερά μοναχική φιγούρα μέσα σε διάφορα κινηματικά πλήθη, με ένα ερασιτεχνικό πλακάτ στα χέρια που ζητάει Δικαιοσύνη. Τίποτα άλλο.
Αυτό το πλακάτ το έσκισαν σήμερα οι ένστολοι που τον προπηλάκισαν έξω από το δικαστήριο στο Βόλο, όπου θα διεξαγόταν η δίκη για τον βαρύ τραυματισμό του γιού του.
Στο σαφές μήνυμα των ένστολων ότι δεν αναγνωρίζουν νόμους και θεσμούς, ούτε περιορίζουν την εξουσία τους απέναντι σε ‘πολιτικά στιγματισμένους’ πολίτες, δεν έχω να πω τίποτα περί δικαιοσύνης, κράτους δικαίου, και άλλων συναφών αφηγημάτων.
Είναι ανοίκειες αυτές οι έννοιες και σε αυτούς και στην ιεραρχία τους.
Ούτε θα αναλωθώ σε ανώφελες αναλύσεις του αξιακού και ψυχικού κόσμου των δραστών. 

Αναβλήθηκε η δίκη για τον Βασίλη Μάγγο για τις 24/1/24
Και μόνο οργή νοιωθουμε για την ελληνική αστυνομία και δικαιοσύνη για άλλη μια φορά.
Γιάννης Μάγγος 
δε θα σταματήσουμε να μιλάμε γι'αυτο..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υποχείρια της Ιστορίας .....
Τσιανγκ Και ΣΕΚ...!Ιδρυτής του κρατιδίου της Φορμοζας TAIWAN..Μη Αναγνωρισμένου Ως Κράτους από την Διεθνή κοινότητα .Στρατιώτες της πολεμισαν στο Ηρωικό Βιετνάμ στο πλευρό των Αμερικανών Ιμπεριαλιστών .
Χριστιανός Μεθοδιστης ,Αμερικανοφιλος ,σπούδασε Στρατιωτικός στο Τόκυο.Αντικομμουνιστης φανατικός.  Δήθεν εθνικιστής ,Δικτατωρας ,Βιαιοτατος και αιμοδιψής ,επιβίωσε χάρις στην ανάγκη της Κίνας για εξαγωγές μαζί με το Χονγκ Κονγκ!που πριν μερικές δεκαετίες εξήγαγαν τεράστιες ποσότητες εμπορευμάτων προέλευσης Κίνας.
Made in Taiwan (R.O.C)..
Σήμερα ο μόνος λόγος ύπαρξης αυτού του μορφώματος είναι η διατήρηση μιας Δράκας Γραφειοκρατών ,στρατιωτικών που φοβούνται ότι θα παραπεσουν στην περίπτωση ενοποίησης .
Ο Λαός της Φορμοζας μόνον υπερήφανος θα είναι με την ένωση με την Υπερδύναμη Σήμερα ΚΙΝΑ!.
Για ακόμη μια φορά η Κίνα υποχρεωτικά θα συνταχθεί με την Ρωσία ,την Χώρα που ως ΕΣΣΔ ,την βοήθησε αποφασιστικά στον δρόμο προς τη σύγχρονη εποχή .Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θα σταθεί Ευγνωμονουσα και ΟΧΙ ΑΧΑΡΙΣΤΗ !



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απίστευτη σκηνή με μια θαρραλέα ηλικιωμένη Ουκρανή κι ένα Ουκρανό φαντάρο, οχυρωμένο στο Σλαβιάνσκ, που του βάζει τις φωνές μόλις τον εντοπίζει:
- “Τι κάνεις εδώ; Να φύγεις και να πας να παραδοθείς!
… πρίν έρθετε είχαμε ειρήνη! 
… με τους Ρώσους είμαστε αδέλφια, ίδιος λαός!…”
Κάτι πήγε να ψελίσει κι ο φουκαράς φαντάρος, που καταγράφει και την κουβέντα στο βίντεο που ανέβασε στα social media, περί “…υπερασπίζομαι την Ουκρανία κλπ” αλλά η κυρία τον πήρε …παραμάζωμα!
Δείτε το, αξίζει τον κόπο, σαν δείγμα των διαθέσεων των πραγματικών Ουκρανών!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη CIA δεν δίνουμε δεκάρα για τη δημοκρατία...
Ο βετεράνος της CIA Philip Agee παραδέχτηκε ειλικρινά ότι κανείς στη CIA δεν νοιάζεται για τη δημοκρατία.
Αν μια χώρα είχε εκλεγμένη κυβέρνηση και συνεργαζόταν με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τότε αυτό φυσικά είναι καλό. Αλλά αν δεν το έκανε, τότε η δημοκρατία δεν σήμαινε τίποτα, και ο Agee πιστεύει ότι είναι απίθανο η δημοκρατία να σημαίνει κάτι σήμερα.
Γιατί οι Αμερικανοί επιμένουν ότι ο υπόλοιπος κόσμος πρέπει να νοιάζεται για τη δημοκρατία; Δεν τους νοιάζει ούτε τους ίδιους!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βόλος: Καθηγητές πλήρωσαν το χρέος της φοιτήτριας – Κανονικά η ορκωμοσία της
15/3/2023
Θα ορκιστεί κανονικά η αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Νοσηλευτικής που απηύθυνε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Η αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Νοσηλευτικής που απηύθυνε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα ορκιστεί κανονικά τελικά καθώς το θέμα του χρέους της διευθετήθηκε με πρωτοβουλία καθηγητών της.
Καθηγητές του τμήματος Νοσηλευτικής ήταν εκείνοι που κάλυψαν την οφειλή αριστούχου φοιτήτριάς τους προς τη Φοιτητική Εστία, προκειμένου να λάβει βεβαίωση μη ύπαρξης οφειλών από τη διεύθυνση και να μπορέσει να αποφοιτήσει. Η Ελισάβετ Μάτιου θα συμμετέχει κανονικά στην τελετή ορκωμοσίας στα τέλη Μαρτίου και θα παραλάβει το πτυχίο της χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, όπως διαβεβαίωνε χθες με ανακοίνωσή του το πρυτανικό συμβούλιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Όπως κατέγραψε η εφ.«Ταχυδρόμος», αριστούχος φοιτήτρια του τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που ολοκλήρωσε τον κύκλο των σπουδών της με βαθμό 8,80, δεν συμπεριλαμβανόταν στη λίστα των αποφοίτων που θα ορκιστούν στις επιστήμες τους και θα λάβουν τα πτυχία τους, κατά τη διάρκεια του κύκλου ορκωμοσιών που ξεκινά στις 30 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 6 Απριλίου.
Η αριστούχος απόφοιτη δεν θα μπορούσε να συμμετέχει στην τελετή ορκωμοσίας ούτε να πάρει το πτυχίο της, λόγω οικονομικής εκκρεμότητας 270 ευρώ προς τη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας. Πρόκειται για οφειλή που αντιστοιχεί σε ενοίκιο στη Φοιτητική Στέγη στη Λάρισα, για το δωμάτιο στο οποίο έμενε. Ενα δωμάτιο με υγρασία, με σοβάδες να αποκολλούνται και να πέφτουν, ένα δωμάτιο το οποίο ενάμιση μήνα δεν είχε καν νερό, όπως η φοιτήτρια περιέγραφε…
Η φοιτήτρια είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας, έχει άλλα τρία αδέρφια, και δήλωσε οικονομική αδυναμία αποπληρωμής του ενοικίου στη φοιτητική εστία, ενώ απηύθυνε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ζητώντας «να καταργηθεί το χαράτσι του ενοικίου στις φοιτητικές εστίες».
Αντίστοιχο «εμπόδιο» για την αποφοίτησή του είχε συναντήσει και ένας ακόμη φοιτητής, τον περασμένο Νοέμβριο, ο Λαυρέντης Κουρελάς από τη Ζαγορά. Ο φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Λάρισας (πρώην ΤΕΙ) γινόταν «όμηρος» χρέους 150 ευρώ στη φοιτητική εστία Λάρισας και δεν μπορούσε να πάρει το πτυχίο του, μολονότι είχε τελειώσει με επιτυχία τον κύκλο των σπουδών του.
Όπως έγινε γνωστό, μόλις καθηγητές της φοιτήτριας ενημερώθηκαν για την οικονομική αδυναμία να πληρώσει το ενοίκιο στη Φοιτητική Εστία, φρόντισαν οι ίδιοι να καλύψουν το χρέος της. Με αυτόν τον τρόπο, η φοιτήτρια μπορεί να λάβει βεβαίωση μη ύπαρξης οφειλών προς την εστία, που είναι απαραίτητο έγγραφο που κατατίθεται στη σχολή, προκειμένου να χορηγηθεί το πτυχίο.
Το πτυχίο της μάλιστα αναμένεται να υπογραφτεί την ερχόμενη Παρασκευή και η ίδια θα συμμετέχει κανονικά στην τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων του τμήματός της που θα γίνει σε προκαθορισμένη ημερομηνία.
Ωστόσο ακαδημαϊκοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι το ενοίκιο στη φοιτητική εστία, δεν μπορεί να καταργηθεί, όπως ζητά μερίδα φοιτητών. Υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα συμβολικό ενοίκιο, της τάξης των 150 ευρώ τον χρόνο, μέσω του οποίου διασφαλίζεται ότι στην εστία διαμένουν φοιτητές που παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματά τους.
Οι ίδιοι κύκλοι δε, αναφέρουν ότι για την περίπτωση του δωματίου στο οποίο διέμενε η συγκεκριμένη φοιτήτρια και είχε όντως προβλήματα, της είχε προταθεί να αλλάξει, η ίδια όμως φέρεται να μην το δέχθηκε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταιγιστικός Β. Πούτιν κατά ΗΠΑ και ΕΕ : «Τυπώσατε 8,4 τρις. δολάρια και ευρώ χωρίς αντίκρυσμα και τώρα ήρθε η καταστροφή»
Τυπώθηκε σε δυο χρόνια όσα είχαν τυπωθεί τα προηγούμενα σαράντα!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συνάντηση Άσαντ-Πούτιν στο Κρεμλίνο! Πρόεδρος Άσαντ: υποστηρίζουμε τη Ρωσία ενάντια στους νεοναζί και τους παλιούς Ναζί! 
15/03/2023
Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ διαβεβαίωσε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν για υποστήριξη στον αγώνα κατά των «παλιών και νέων Ναζί» αναφέρει το TASS.
Ο Άσαντ σημείωσε ότι η επίσκεψή του στο Κρεμλίνο είναι η πρώτη από την έναρξη μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Τόνισε ότι η Συρία υποστηρίζει τη Ρωσία σε αυτό το θέμα. «[Θέλω] να επαναλάβω τη συριακή θέση για την υποστήριξη αυτής της ειδικής επιχείρησης ενάντια στους νεοναζί και τους παλιούς Ναζί. Λέω ότι αυτοί είναι παλιοί και νέοι Ναζί, γιατί η Δύση, όπως δέχτηκε τους παλιούς Ναζί στη γη της, τώρα τους υποστηρίζει στη σύγχρονη εποχή», είπε ο Σύρος πρόεδρος. Και συνέχισε: ”Η θέση μας δεν προέρχεται μόνο από τη φιλία και την αφοσίωση που υπάρχει μεταξύ μας, η θέση μας προέρχεται από το γεγονός ότι ο κόσμος χρειάζεται πραγματικά σταθεροποίηση τώρα, διαφορετικά θα έρθει πιο κοντά σε μια μεγάλη κατάρρευση.”
Ο Άσαντ έφτασε στη Μόσχα το βράδυ της 14ης Μαρτίου. Η τελευταία φορά που ο Πούτιν και ο Άσαντ είδαν ο ένας τον άλλον ήταν τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν και ο Σύρος πρόεδρος επισκέφθηκε τη Μόσχα. Έχει ήδη καταθέσει στεφάνι στον Τύμβο του Άγνωστου Στρατιώτη στη Μόσχα. Επιπλέον, τίμησε τη μνήμη των πεσόντων στρατιωτών με ενός λεπτού σιγή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκπρόσωπος Μονής Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ: ”ο Ζελένσκι είναι αβάπτιστος! Μητροπολίτης Πάβελ: Δημιουργούν αντιπολιτισμό! Οι πιστοί θα υπερασπιστούν τη Λαύρα! Φόβοι για εμφύλιο, αιματοχυσία”. Το Φανάρι επέλεξε έναν Αβάπτιστο, μη χριστιανό αντί και κατά της Αγίας Ρωσίας! ΠΡΟΔΟΣΙΑ 
15/03/2023



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο «Dr.Doom» Ν.Ρουμπινί προειδοποιεί: «Έρχεται “ώρα Lehman” για την Ευρώπη»!
Αποκαλυπτική πρόβλεψη στο Bloomberg
15.03.2023 | 20:28
Τον κώδωνα του κινδύνου για τις παγκόσμιες και ευρωπαϊκές αγορές κρούει ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, γνωστός ως Dr Doom, μετά από την κατρακύλα της ελβετικής Credit Suisse που αναγκάστηκε να ζητήσει κρατική στήριξη.
Όπως σημειώνει ο Αμερικανός οικονομολόγος, ο ελβετικός τραπεζικός όμιλος είναι «πολύ μεγάλος για να καταρρεύσει και πολύ μεγάλος για να σωθεί».
Ο ίδιος σχολίασε ότι η κρίση της Credit Suisse είναι «ώρα Lehman», αναφερόμενος στην κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας Lehman Brothers, τον Αύγουστο του 2007, όταν ξεκίνησε η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.
«Όπως επισήμανα στη συνέντευξή μου στο Bloomberg TV σήμερα το πρωί, η κρίση της Credit Suisse είναι μια “ώρα Lehman” για τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες αγορές. “Πολύ μεγάλη για να καταρρεύσει και πολύ μεγάλη για να σωθεί”. Δεν είναι καν σαφές ποιες είναι οι διάφορες μη πραγματοποιημένες ζημιές της σε τίτλους και άλλα περιουσιακά στοιχεία» έγραψε ο Νουριέλ Ρουμπινί.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χτύπησε ξανά ο ναζιστής Ρίχτερ
Προσφυγή στο ΕΔΔΑ για την ανάκληση τίτλου από το Πανεπιστήμιο Κρήτης
Ο Γερμανός Ναζιστής ιστορικός υποστηρίζει ότι παραβιάστηκε το ανθρώπινο δικαίωμα του με την ανάκληση τίτλου κα εμφανίζεται κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
Η κλήση του ΕΔΔΑ κοινοποιήθηκε στην ελληνική κυβέρνηση στις 13 Μαρτίου  ενώ ο ναζιστής Ρίχτερ πήγε προς το ΕΔΔΑ μετά την απόρριψη της υπόθεσης του από το ΣτΕ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΙΣΟ εκατομμύριο Βρετανοί σε απεργία...
15/3/2023   -   21.26
Δάσκαλοι, λέκτορες πανεπιστημίου, εκπαιδευόμενοι ιατροί, δημόσιοι λειτουργοί και εργαζόμενοι στο μετρό του Λονδίνου συμμετείχαν την Τετάρτη (15/3) σε μια ακόμα απεργία.
Εδώ και μήνες οι Βρετανοί περιμένουν να δουν τι θα εμπεριέχει ο πολυπόθητος προϋπολογισμός του νέου φορολογικού έτους που ξεκινάει στη χώρα από τον Απρίλιο. Πρέπει άλλωστε να αναφερθεί πως αυτός ο προϋπολογισμός έχει περάσει από «χίλια κύματα».
Σχεδόν μισό εκατομμύριο Βρετανοί εργαζόμενοι σε απεργία
Το γενικό κλίμα «αναστάτωσης» που επικρατεί στο Ηνωμένο Βασίλειο όμως αντικατοπτρίζεται και στις σημερινές απεργίες. Στην Αγγλία, πάνω από 400.000 εργαζόμενοι έχουν βγει από το πρωί σε απεργία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τους μισθούς που λαμβάνουν.
9 εκατομμύρια του εργατικού δυναμικού βρίσκεται εκτός εργασίας
Αυτή τη στιγμή σχεδόν 9 εκατομμύρια Βρετανοί δηλώνουν «οικονομικά ανενεργοί». Για παράδειγμα, περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι άνω των 50 ετών έχουν βγει νωρίτερα σε σύνταξη είτε λόγω επιλογής είτε λόγω θεμάτων υγείας ενώ σχεδόν 2,7 εκατομμύρια άνθρωποι κάτω των 25 ετών, που θεωρούνται εργασιακά ενεργοί, είναι σπουδαστές. Επισημαίνεται ότι οι κενές θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕΤΑ την Credit Suisse! ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ κι άλλες (μεγάλες) ευρωπαϊκές τράπεζες...
15/3/2023   -    19.51
Άσχημα τα πράγματα.
Μετά τo − 30,13 % Credit της Suisse, ακολουθούν :
− 10,26 % BNP Paribas
− 9,89 % Société Générale
− 6,54 % Crédit agricole,
− 6,66 % Deutsche Bank



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ οι πολίτες! ΣΠΑΕΙ το φράγμα του 100% ο πληθωρισμός στην Αργεντινή...
15.3.2023    -   15.39
Η Αργεντινή βυθίζεται στη δίνη του πληθωρισμού, που μπορεί να σπάσει το φράγμα του 100% σε βασική βάση, όταν οι αρχές ανακαλύπτουν τα στοιχεία για τον Φεβρουάριο. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο πληθωρισμός θα ανέλθει σε τριψήφιο νούμερο ύστερα από την κρίση του 1991.
Η συνταξιούχος Ειρήνη Ντεβίτα γνωρίζει από πρώτο χέρι τον αντίκτυπο: μια σχεδόν άδεια τσάντα για ψώνια και λιγότερο φαγητό στο τραπέζι. Σε μια λαϊκή αγορά του Σαν Φερνάντο, στα περίχωρα του Μπουένος Άιρες, η 74χρονη μετρούσε προσεκτικά τα ψώνια της, κάνοντας σύγκριση τιμών, που αλλάζει κάθε εβδομάδα λόγω του πληθωρισμού, ο οποίος σε μηνιαία βάση τρέχει με 6% -- ένας από τους υψηλότερους παγκοσμίως .
«Τις προάλλες ήρθα και ζήτησα τρία μανταρίνια, δύο πορτοκάλια, δύο μπανάνες και μισό κιλό ντομάτες. Όταν (ο υπάλληλος) μου είπε ότι κοστίζει 650 πέσος (3 ευρώ), του είπα να τα βγάλει όλα έξω και να αφήσει μόνο τις ντομάτες, γιατί δεν είχα αρκετά χρήματα», αφηγείται. «Δεν υπάρχουν χρήματα, ο κόσμος δεν έχει τίποτα, επομένως πώς να ψωνίσει;»
Η κυβέρνηση της Αργεντινής επιχείρησε μάταια να συγκρατήσει τις αυξανόμενες τιμές, οι οποίες εξάλειψαν την αγοραστική δύναμη των πολιτών και τις αποταμιεύσεις τους, συρρίκνωσαν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και περιόρισαν τις πιθανότητες του κυβερνώντος κόμματος να διατηρηθεί στην εξουσία στις προσεχείς εκλογές.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΡΑΧ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ! Αναστολή διαπραγμάτευσης για Credit Suisse, Societe Generale και ιταλικές τράπεζες...
15/3/2023    -  13.48
Στο «μάτι» του χρηματιστηριακού κυκλώνα βρίσκεται ο τραπεζικός κλάδος της Ευρώπης, καθώς η πρόσφατη κατάρρευση της Silicon Valley Bank – Signature Bank στις ΗΠΑ έχει πυροδοτήσει κύμα ανησυχιών και για την ευάλωτη Credit Suisse.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η μετοχή της ελβετικής τράπεζας κατακρημνίζεται έως 24% και υποχωρεί κάτω του ψυχολογικού ορίου των 2 φράγκων (1,7 φράγκα), βουλιάζοντας στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.
Μάλιστα, οι χρηματιστηριακές αρχές αναγκάστηκαν πριν λίγο να αναστείλουν τη διαπραγμάτευση των μετοχών τόσο της Credit Suisse όσο και της Societe Generale, η οποία επίσης δεχόταν ισχυρές πιέσεις. Στον «πάγο» μπήκαν και οι μετοχές αρκετών ιταλικών τραπεζών.
Το νέο μπαράζ ρευστοποιήσεων σχετίζεται με την παρέμβαση του μεγαλύτερου μετόχου της Credit Suisse, δηλαδή της Saudi National Bank, η οποία απέκλεισε το ενδεχόμενο να «ρίξει» περισσότερα χρήματα, καθώς δεν επιθυμεί το ποσοστό της να ξεπεράσει το όριο του 10% (σήμερα βρίσκεται στο 9,9%).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΡΑ την «άθλια προβοκάτσια» Βορίδη! ΚΑΝΟΝΙΚΑ η απεργία στις 16 Μαρτίου...
15/3/2023    -    8.30
Απολύτως ψευδές ότι βγήκε παράνομη η 24ωρη απεργία της 16ης Μαρτίου ξεκαθαρίζει η ΑΔΕΔΥ, κατηγορώντας τον υπουργείο Εσωτερικών για «άθλια προβοκάτσια» και τονίζοντας ότι η απεργία «θα γίνει κανονικά».
Να ανασκευάσει και να μην παραπληροφορεί τους πολίτες καλεί το υπουργείο Εσωτερικών η ΑΔΕΔΥ με οργισμένη ανακοίνωσή της, απαντώντας στα περί παράνομης απεργίας στις 16 Μαρτίου.
Η ΑΔΕΔΥ ξεκαθαρίζει ότι παράνομη βγήκε η απεργία-αποχή για την αξιολόγηση, που δεν έχει καμιά σχέση με την 24ωρη απεργία της 16ης του Μάρτη.
Αν και αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών ότι η απεργία αφορά την αξιολόγηση, ωστόσο όντως δημιουργήθηκε σύγχυση με τη δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης σήμερα, γεγονός που η ΑΔΕΔΥ δεν θεωρεί τυχαίο, χρεώνοντας δόλο στον υπουργό Εσωτερικών.