Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Σαββατο 25 Μαρτιου 2023


Πόσο καλά νομίζετε ότι ακούτε; – Κάντε αυτό το απλό τεστ ακοής

Ο άνθρωπος έχει ακουστικό φάσμα από 20Hz έως 20kHz κατά μέσο όρο

https://www.pronews.gr/ygeia/poso-kala-nomizete-oti-akoute-kante-ayto-to-aplo-test-akois/



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι κατασκευαστές όπλων μισούν την ειρήνη.

Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης μισούν την αλήθεια.

Οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες μισούν την υγεία.

Οι πολιτικοί σας μισούν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν ξεχνώ την ντροπή, την υποδούλωση:

Παρέλαση με μάσκα των στρατιωτών μας, εύζωνες με μάσκα...

ΝΤΡΟΠΗ...

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΩ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ...

Σχολιο.- "Είμαστε ένας λαός με παλικαρίσια ψυχή, που κράτησε τα βαθιά κοιτάσματα της μνήμης του σε καιρούς ακμής και σε αιώνες διωγμών και αδειών λόγων. Τώρα που ο τριγυρινός μας κόσμος μοιάζει να θέλει να μας κάνει τρόφιμους ενός οικουμενικού πανδοχείου, θα την απαρνηθούμε άραγε αυτή τη μνήμη; Θα το παραδεχτούμε τάχα να γίνουμε απόκληροι; Δε γυρεύω μήτε το σταμάτημα, μήτε το γύρισμα προς τα πίσω, γυρεύω το νου, την ευαισθησία και το κουράγιο των ανθρώπων που προχωρούν εμπρός."Ζητώ Έλληνες με ψυχή Σεφέρης, 1964



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επειδή κάποιοι έχουν επιλεκτική μνήμη..... 

Την έλεγαν «Γιουγκοσλαβία»…

Ήταν 24 Μάρτη 1999 όταν άρχιζε το μακελειό, το στυγερό έγκλημα, που κράτησε 78 μέρες. Ήταν το οριστικό τέλος για την Γιουγκοσλαβία. Μια χώρα που ο λαός της όρθωσε το ανάστημά του στις μεραρχίες του Χίτλερ, δεν υπάρχει πια. Τη διέλυσε το ΝΑΤΟ σε συνεργασία με την ΕΕ

Οι χειροκροτητές της θηριωδίας των χιλιάδων νεκρών, των «παράπλευρων απωλειών», των ΝΑΤΟικών «λαθών», των εκτελέσεων αμάχων, του βομβαρδισμού νοσοκομείων, σχολείων, ΜΜΕ και νεκροταφείων (!), αυτοί που το Διεθνές Δίκαιο το κόβουν και το ράβουν αλλιώς όταν πρόκειται για το Κόσσοβο, αλλιώς για το Κίεβο κι αλλιώς για την Κύπρο, υποστήριζαν τότε ότι τα αμερικανικά «Στελθ» αποτελούσαν προάγγελο της «δημοκρατίας» και της «ειρήνης» στα Βαλκάνια και τον κόσμο.

Η αλήθεια είναι ότι εκείνος ο πόλεμος, που έγινε με πρόσχημα τα «δικαιώματα των μειονοτήτων»,  εξελίχτηκε σε «προληπτικό πόλεμο» στο Αφγανιστάν και μετεξελίχτηκε σε «ανθρωπιστικό πόλεμο» στο Ιράκ. Μετά ακολούθησαν από Λιβύη μέχρι Συρία.

Ως γνωστόν, όλα αυτά συνέβησαν γιατί κατά τους ΝΑΤΟικούς ο Μιλόσεβιτς ήταν «χασάπης». Και «εγκληματίας». Και «δολοφόνος». Και έκανε «γενοκτονία». Και ειδικά στο Κόσσοβο έκανε και «εθνοκάθαρση». Για να καταλάβετε πόσο «κάθαρμα» ήταν, ακόμα κι αυτός ο Πρετεντέρης – όπως έγραφε τότε – μόλις τον είδε στο εδώλιο της Χάγης (τον Μιλόσεβιτς ) «ανατρίχιασε» (ο Πρετεντέρης…).

Στις 11 Μαρτίου 2006, ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς πέθανε στις φυλακές της Χάγης. Προηγουμένως είχε καταγγείλει τους δεσμοφύλακές του ότι τον οδηγούσαν στο θάνατο, αρνούμενοι να του παράσχουν την αναγκαία ιατροφαρμακευτική αγωγή για τα καρδιακά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Δέκα χρόνια αργότερα, το 2016, στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης κατά του Κάρατζιτς (που το εφετείο του ΟΗΕ μετέτρεψε την ποινή του σε ισόβια), υπάρχουν 10 σελίδες (από την 1.235 έως την 1.245) χωμένες μέσα στις άλλες 2.500 σελίδες της απόφασης, έτσι για να μην… πολυφαίνονται, όπως και μια πολύ ενδιαφέρουσα καταγραφή: Ότι ο Μιλόσεβιτς και το Βελιγράδι δεν ήταν και τόσο… ένοχοι, όπως έλεγαν όσοι τους βομβάρδισαν, όπως αναφέρουν (αλλά το αναφέρουν στην απόφαση για τον Κάρατζιτς…), ότι το Βελιγράδι ήταν απέναντι στην τακτική της εθνοκάθαρσης και μάλιστα κατήγγειλε τους πραγματικούς ενόχους για “εγκλήματα” που τα διέπρατταν για “ίδιον όφελος”.

Επρόκειτο, ουσιαστικά, για πολιτική απαλλαγή του Μιλόσεβιτς – αλλά μετά θάνατον. Ιδού τι καταγράφεται – μεταξύ των άλλων – στην απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης: 

Φυσικά η είδηση πέρασε στα «ψιλά». Τα βαποράκια του ΝΑΤΟ, που μετά έγιναν βαποράκια του ΔΝΤ, όσοι τότε έγραφαν λιβέλους διεκδικώντας ρόλο νεκροθάφτη στο γουέστερν της ναζιστικής Νέας Τάξης, όσοι ελεεινολογούσαν πάνω στο φέρετρο του Μιλόσεβιτς, τα «κοράκια» και οι «αντικειμενικοί» αναλυτές, τα αθύρματα που εκτόξευαν μύδρους κατά του «χασάπη» με ταυτόχρονους επαίνους για την… κακομοίρα τη Δύση που ήθελε (!) αλλά «δεν κατάφερε να αποτρέψει τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας» (!), δεν ψέλλισαν λέξη.

Οι ίδιοι «αμερικανόδουλοι» με τον Οτσαλάν, οι ίδιοι ΝΑΤΟφρονες στο Γιουγκοσλαβικό, οι ίδιοι τσανακογλύφτες του κράτους τρομοκράτη του Ισραήλ όταν βομβαρδίζει τη Γάζα, οι ίδιοι «ενσωματωμένοι» στο Ιράκ, οι ίδιοι «πρόθυμοι» του ΔΝΤ και πάντα δραγουμάνοι της πλουτοκρατίας.

Θα σταθούμε στην Ιστορία. Και η ιστορία λέει ότι η Γιουγκοσλαβία αρνήθηκε να υπογράψει την κατοχή της από το ΝΑΤΟ. Αυτό έγινε το 1999 στο Ραμπουγέ, δυο μήνες πριν τους βομβαρδισμούς. Η κατάπτυστη συμφωνία (άρθρο, που ζητούσε η Ολμπράιτ, προέβλεπε ότι:

«Το προσωπικό του ΝΑΤΟ θα απολαμβάνει, μαζί με τα οχήματα, σκάφη, αεροσκάφη και υλικά του, ελεύθερη και απεριόριστη διάβαση και ανεμπόδιστη πρόσβαση σε όλη την ομοσπονδιακή δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, περιλαμβανομένου του εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων. Αυτό θα περιλαμβάνει (αλλά δεν περιορίζεται σε αυτά) τα δικαιώματα σε στρατοπέδευση, γυμνάσια, καταυλισμούς και χρήση οποιασδήποτε περιοχής ή διευκολύνσεων, όπως απαιτείται, για υποστήριξη, εκπαίδευση και επιχειρήσεις».

Γι’ αυτό έγινε η εισβολή του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Όχι γιατί τους ενοχλούσε αν ο Μιλόσεβιτς ήταν «χασάπης» ή «Χίτλερ» κατά τους διώκτες του που από το 2014 δεν έχουν πρόβλημα να συναγελάζονται με ναζί στην Ουκρανία, αλλά επειδή αρνήθηκε να υπογράψει κάτι αντίστοιχο με αυτό που ζητούσε ο Μουσολίνι από τον ελληνικό λαό το 1940.

Αν την ιστορία την έγραφαν τα «κοράκια» και οι «νεκροθάφτες», η ανθρωπότητα δε θα γνώριζε τι σημαίνει το «Όχι». Ευτυχώς, ακόμα κι αν το τίμημα είναι βαρύ, η Ιστορία των λαών δεν γράφεται έτσι. Παρά μόνο των «ραγιάδων».

Οι νεκροθάφτες, λοιπόν, ξεκινούσαν σαν σήμερα από από 23 χρόνια να βομβαρδίζουν. Ανελέητα. Για 78 μέρες και νύχτες. Πριν εφαρμόσουν το «δίκαιο» της Χάγης, είχαν εφαρμόσει το «δίκαιο» των «έξυπνων όπλων»:

Μέσα σε αυτές τις 78 μέρες, το ΝΑΤΟ, επιστρατεύοντας 1.000 και πλέον βομβαρδιστικά, πραγματοποίησε 35.788 (!) αεροπορικές επιδρομές στο έδαφος της Γιουγκοσλαβίας και επιτέθηκε εναντίον 200 (!) γιουγκοσλαβικών πόλεων. Από αυτές, η πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου, η Πρίστινα – την οποία υποτίθεται ότι οι ΝΑΤΟικοί ήθελαν να σώσουν από την «εθνοκάθαρση» – βομβαρδίστηκε 374 φορές, το Πρίζρεν 232, το Ουρόσεβατς 205, το ίδιο το Βελιγράδι βομβαρδίστηκε 212 φορές…

Μέσα σε αυτές τις 78 μέρες, το έδαφος της Γιουγκοσλαβίας δέχτηκε 35.450 «δέσμες» από το είδος των απαγορευμένων (μέσα από διεθνείς συμβάσεις) βομβών. Από τις 2.500.000 βόμβες που έπεσαν στη Γιουγκοσλαβία, οι 500.000 περιείχαν εξασθενημένο ουράνιο. Το ουράνιο προκαλεί καρκίνο… Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τουλάχιστον 10.000 θάνατοι από καρκίνο στην πρώην Γιουγκοσλαβία σχετίζονται με τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ…

Μέσα σε αυτές τις 78 μέρες, οι «έξυπνες» βόμβες κατέστρεψαν 480 εκπαιδευτικά ιδρύματα της Γιουγκοσλαβίας (μεταξύ αυτών το 50% των σχολείων του Κοσσυφοπεδίου), 350 μοναστήρια, πολιτιστικά κέντρα και ιστορικά μνημεία, 33 νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα, 14 αεροδρόμια, 61 γέφυρες, 5 εθνικούς και 23 επαρχιακούς δρόμους, 121 εργοστάσια και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, 29 εγκαταστάσεις παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και ύδρευσης…

Μέσα σε αυτές τις 78 μέρες, το ΝΑΤΟ προκάλεσε τόσες υλικές ζημιές στη Γιουγκοσλαβία που θα χρειαστούν 40 χρόνια για την αποκατάστασή τους, ανάγκασε 600.000 εργάτες να ζουν άνεργοι και 2.500.000 ανθρώπους να μη διαθέτουν το ελάχιστο προς το ζην…

Μέσα σε αυτές τις 78 μέρες, το ΝΑΤΟ δολοφόνησε, σύμφωνα με τη Γιουγκοσλαβία, πάνω από 2.000 ανθρώπους. Οι τραυματίες ανήλθαν σε περισσότερους από 6.000. Μετά τη λήξη των βομβαρδισμών, οι ίδιοι οι Αμερικανοί υπολόγιζαν ότι ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 5.000… Από τις ανθρώπινες απώλειες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γιουγκοσλαβίας, το 30% των νεκρών ήταν παιδιά… Παιδιά ήταν και το 40% των τραυματισμένων… Μετά τη λήξη των βομβαρδισμών, η γιουγκοσλαβική επιτροπή συνεργασίας με τη UNISEF ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον «ένα παιδί τη μέρα έχανε τη ζωή του στο διάστημα των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας»…

Αυτός ήταν ο «ανθρωπισμός» που επέδειξαν στη Γιουγκοσλαβία οι «δίκαιοι δικαστές» του Μιλόσεβιτς.

Και το έκαναν, για να σώσουν το Κοσσυφοπέδιο και να υπερασπιστούν τα δικαώματα των Κοσσοβάρων. 

Αλλά, ας θυμηθούμε:

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, από την 1/3/1998 έως τις 24/3/1999 (μέρα έναρξης των βομβαρδισμών), οι πρόσφυγες του Κοσσυφοπεδίου δεν ξεπερνούσαν τους 197.330. Από αυτούς οι 55.000 είχαν μεταναστεύσει στη Σερβία (επομένως, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ήταν «κυνηγημένοι Αλβανοί»), ενώ οι 100.000 είχαν μεταναστεύσει στην Ευρώπη.

Ακόμα κι αν αποδεχτούμε ότι οι τελευταίοι έφυγαν από τις εστίες τους γιατί εκδιώχτηκαν από τους Σέρβους (και όχι για να βρουν, λόγω οικονομικής δυσπραγίας, καλύτερη τύχη στις χώρες της Δύσης, όπου, άλλωστε, ζούσαν από χρόνια χιλιάδες Αλβανοί Κοσσοβάροι), τότε πως εξηγείται:

α) Στον ένα χρόνο που πέρασε πριν το NATO επιτεθεί στο Κοσσυφοπέδιο (και όπου υποτίθεται συντελείτο «γενοκτονία») είχαν μεταναστεύσει εκτός Κοσσυφοπεδίου 100.000 άνθρωποι. Όσο διάστημα διήρκεσαν οι βομβαρδισμοί μετανάστευσαν περίπου 1.000.000!

β) Σύμφωνα με την Υπατη Αρμοστεία, στις 78 μέρες των βομβαρδισμών, οι πρόσφυγες Κοσσοβάροι που είχαν καταφύγει ειδικά στην Αλβανία ανέρχονταν στις 778.500. Αντίθετα, ο αριθμός των προσφύγων προς την Αλβανία, μέχρι τις 24 Μάρτη, την ημέρα που ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί, ήταν 18.500…

Μήπως, όμως, τους ήταν άγνωστα τα πραγματικά στοιχεία, όταν ένα από τα προσχήματα του ΝΑΤΟ για να εξαπολύσουν το βομβαρδισμό εναντίον της Γιουγκοσλαβίας ήταν ότι ήθελαν να σταματήσουν την «εθνοκάθαρση» που συντελούνταν, τάχα, στο Κοσσυφοπέδιο;

Ας δούμε:

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες μέχρι και της CIA που «έσκαψε» όλο το Κοσσυφοπέδιο ούτε «ομαδικοί τάφοι» ανακαλύφθηκαν ούτε «γενοκτονία» προέκυψε («Βήμα», 22/10/99).

Από τους 100.000 «εκτελεσμένους» Αλβανούς που «είδε» ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ το Μάη του 1999, για να δικαιολογήσει τους βομβαρδισμούς, ακόμα και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, τέσσερις μήνες αργότερα, δεν μπόρεσε να μιλήσει για πάνω από 2.108 νεκρούς, αφού τόσους είχε «ανακαλύψει», θύματα του πολέμου, που ούτε καν η Κάρλα ντελ Πόντε μπορούσε να εμφανίσει σαν «θύματα γενοκτονίας».

Ο Ισπανός ιατροδικαστής Εμίλιο Περέθ Πουγιόλ, που οι Δυτικοί τον έστειλαν να «ανακαλύψει» τους περίφημους «90 ομαδικούς τάφους», μετά από τρεις μήνες σκάψιμο, αναγκάστηκε στις 12 Σεπτέμβρη 1999 να ανακοινώσει ότι στην περιοχή δε βρέθηκαν πάνω από 187 θύματα, ως αποτέλεσμα των εχθροπραξιών και όχι κάποιας «εκκαθάρισης».

Σε διακοίνωσή του στις 28 Δεκέμβρη 1998 προς το Διοικητικό Δικαστήριο της Κάτω Σαξονίας, το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, ανέφερε:

«Κατά την κρίση και γνώση του υπουργείου Εξωτερικών, τα μέτρα των δυνάμεων ασφαλείας της Γιουγκοσλαβίας έχουν ως στόχο, κυρίως, την καταπολέμηση του UCK, που, χρησιμοποιώντας τρομοκρατικά μέσα, παλεύει για την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, σύμφωνα δε, με μερικούς εκπροσώπους τους και για τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας»».

Με διακοίνωσή του στις 15 Μάρτη 1999, εννέα μόλις μέρες πριν από την έναρξη των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας, το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας τόνιζε προς το Διοικητικό Δικαστήριο του Μάιντς:«Όπως αναφέρεται στην έκθεση, στις 18 Νοέμβρη 1998, ο UCK, μετά την εν μέρει αποχώρηση των σερβικών δυνάμεων ασφαλείας, επανακατέλαβε τις θέσεις του, έτσι ώστε τώρα να ελέγχει και πάλι εκτεταμένες εκτάσεις στην περιοχή των συγκρούσεων. Και πριν από την έναρξη της άνοιξης του 1999 υπήρχαν συγκρούσεις μεταξύ του UCK και των δυνάμεων ασφαλείας, αν και δεν είχαν φτάσει να έχουν την ένταση των μαχών του καλοκαιριού/ άνοιξης του 1998»(Δηλαδή, όπως ομολογούσε ένας εκ των επιτιθέμενων, η Γερμανία, η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο, λίγο πριν από την εισβολή του NATO, ήταν υποτονική, συγκρινόμενη με τα προ έτους γεγονότα και σε κάθε περίπτωση δε συνιστούσε «εθνοκάθαρση », αλλά πολεμική σύγκρουση μεταξύ αντιμαχομένων).

Από το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προς το Διοικητικό Δικαστήριο του Τριρ, σε αναφορά της 12/1/1999, με αριθμό πρωτοκόλλου (ΑΖ: 514 – 516 80/32 426), σημειωνόταν: «Ακόμα και στο Κόσσοβο ένας ανοιχτός διωγμός που να έχει σχέση με την αλβανική εθνότητα δεν είναι επαληθεύσιμος. Οι ενέργειες των σερβικών δυνάμεων ασφαλείας δεν κατευθύνονται κατά των Κοσσοβο-Αλβανών, ως εθνοτικά προσδιορισμένη ομάδα, αλλά εναντίον του στρατιωτικού αντιπάλου…».

Στην απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου της Βαυαρίας, της 29/10/1999 με αριθμό πρωτοκόλλου (ΑΖ: 22 ΒΑ 94,34252), τονιζόταν: «Οι αποφάσεις του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας της 6/5, 8/6 και 13/7 του 1998, δεν επιτρέπουν την εξαγωγή του συμπεράσματος ότι υπάρχει ομαδικός διωγμός εθνοτικών Αλβανών από το Κόσσοβο… Ένα (γιουγκοσλαβικό) κρατικό πρόγραμμα διωγμών που έχουν ως στόχο ολόκληρη την εθνοτική ομάδα των Αλβανών ούτε υπάρχει τώρα ούτε υπήρξε νωρίτερα…».

Στις 11 Μαρτίου 1999, δυο βδομάδες μόλις πριν την έναρξη των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών, στην απόφαση του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου του Μίνστερ (ΑΖ: 13Α 3894/94 Α), τονιζόταν: «Οι εθνοτικοί Αλβανοί στο Κόσσοβο ούτε εξετέθησαν ούτε εκτίθενται τώρα σε τοπικούς ή καθ’ άπασαν τη χώρα διωγμούς στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας»!

Πότε, λοιπόν, έλεγαν αλήθεια το NATO, η ΕΕ και τα στελέχη τους, όπως ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας ή ο τότε «κεντροαριστερός» Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γ. Φίσερ;

Όταν διά επίσημων εγγράφων ομολογούσαν ότι στο Κοσσυφοπέδιο δεν συντελούνταν «εθνοκάθαρση » ή όταν λίγες μέρες αργότερα δολοφονούσαν αμάχους για να τους «σώσουν» από την …«εθνοκάθαρση»;

Όσο για τα εγχώρια ΝΑΤΟ – «παπαγαλάκια» τέτοιες απορίες δεν είχαν και δεν έχουν.

Όσοι είχαν μάτια έβλεπαν τι πραγματικά συνέβαινε στα Βαλκάνια και τι πραγματικά ξεκινούσε για τον κόσμο πριν από δυο δεκαετίες.

Το προφανές μόνο οι απροκάλυπτα ΝΑΤΟφρονες δεν αποδέχονταν, τότε (και σήμερα), και παρέμεναν «ενσωματωμένοι» στα ρεπορτάζ του CNN που ξεχείλιζαν από ιστορίες εκδιωγμένων Αλβανόφωνων από Σέρβους.

Μόνο οι ψυχή τε και σώματι «ανήκοντες εις την Δύσιν» δεν έβλεπαν τότε (και σήμερα) πίσω από τις ΝΑΤΟικές βόμβες την πραγματική γενοκτονία και την πραγματική εθνοκάθαρση, αλλά και την μετατροπή των εθνοκαθάρσεων και των γενοκτονιών σε προσχήματα της ΝΑΤΟικής θηριωδίας. .

Μόνο οι υπέρμαχοι του ευρωατλαντισμού συνέχιζαν τότε (και σήμερα) να ισχυρίζονται ότι το έγκλημα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ έγινε για «ανθρωπιστικούς» λόγους.

Μόνο οι «αμερικανοτσολιάδες» και οι «ευρωτσολιάδες» έβλεπαν παντού τον «χασάπη» Μιλόσεβιτς, αλλά πουθενά τα «έξυπνα» όπλα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό το λόγο θα σας πω , δεν έχω άλλο κανένα,

Μεθύστε με το Αθάνατο Κρασί του ´21

Κ. Παλαμάς



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακόμα ένα μελανό σημείο της ιστορίας μας.

Έτος 1843...

Ο Νικηταράς ζητιανεύει στον Πειραιά.

Του είχαν δώσει το «δικαίωμα» να ζητιανεύει μια φορά την εβδομάδα έξω απο τον Ι.Ν της Ευαγγελιστρίας, ...γιατί έτσι αποφάσισε να φερθεί η Ελληνική Πολιτεία στον αγράμματο αγωνιστή της! (Όπως και στην Μαντώ Μαυρογένους που δεν της έδωσαν τη σύνταξη του αγωνιστή.)

Ο Νικηταράς,ο ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΣ,

ένας "αμόρφωτος" στην άκρη του δρόμου με κατεβασμένο το κεφάλι απο ντροπή κι απλωμένο το χέρι στο διαβάτη. Τον έβγαλαν στην επαιτεία οι προύχοντες και οι "μορφωμένοι" Δανδήδες. Η κόρη του δεν άντεξε να βλέπει σε άθλια κατάσταση τον πατέρα της και έχασε τα λογικά της, την έκλεισαν στο τρελάδικο.

Ο Νικηταράς, ο ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΣ,

αυτουνού που με δυσκολία πήραν το σπαθί απο το χέρι του μετα την καταστροφή του Δράμαλη. Αυτουνού του ήρωα που χρειάστηκαν 201 χρόνια για να γίνει (με ιδιωτική πρωτοβουλία) ένα κενοτάφιο δίπλα στον Κολοκοτρώνη. Με το τάφο του χαμένο στο χρόνο, που κανείς δεν αναζήτησε.

"Κατέληξε" μοναχός του στην άκρη του δρόμου και κανείς δεν τον υπερασπίστηκε στο τέρμα της ζωής του, ενώ εκείνος μας υπερασπίστηκε όλους, όλες τις γενιές κι εκείνες, και τις τωρινές και εκείνες που θα'ρθουν...

Πρέπει ως Έλληνες να ζητήσουμε συγγνώμη, να πούμε ένα ευχαριστώ γιατί μας προσέφερε την δυνατότητα να ζούμε και να σκεφτόμαστε ελεύθερα.

"Συγνώμη καπετάνιο μου...Και σε ευχαριστούμε! "



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμερικανός υποστράτηγος: «Αν χάσει η Ουκρανία τότε αναγκαστικά θα έχουμε Γ’ ΠΠ»

«Τελικός στόχος μας είναι η Κίνα»

24.03.2023 | 07:49

Ο Αμερικανός υποστράτηγος Keith Kellogg, πρώην σύμβουλος του αντιπροέδρου Mike Pence και συγγραφέας του βιβλίου «Πόλεμος με άλλα μέσα», δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας ότι η Ουκρανία χρησιμοποιήθηκε μόνο για να νικηθεί η Ρωσία χωρίς να υπάρξουν απώλειες από τις ΗΠΑ και αν τελικώς χάσει, τότε οι ΗΠΑ θα αναγκαστούν να συμμετάσχουν σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως δήλωσε: ”Αυτή η προσέγγιση είναι η «αιχμή του επαγγελματισμού» γιατί: «Μας επιτρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό που πρέπει να κάνουμε απέναντι στον κύριο αντίπαλό μας, που είναι η Κίνα αυτή την στιγμή»”.

«Αν αποτύχουμε, ίσως χρειαστεί να πολεμήσουμε για τρίτη φορά σε ευρωπαϊκό πόλεμο», είπε προαναγγέλοντας επί της ουσίας έναν Γ’ ΠΠ.

Ο Κeith Kellog ανησυχεί ιδιαίτερα για την σύμπραξη Κίνας-Ρωσίας. Μάλιστα χαρακτήρισε την Ρωσία «junior partner», θεωρώντας την Κίνα ότι αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ.

Επιπλέον, ο πρώην στρατηγός ρωτήθηκε γιατί η Γερμανία που βρίσκεται τόσο κοντά στην Ρωσία δεν συμμετέχει πλήρως σε αυτόν τον πόλεμο και ο Keith Kellogg απάντησε ότι ο Όλαφ Σολτς δεν είναι ο ηγέτης που μπορεί να κάνει την διαφορά σε καιρό πολέμου.

«Αιχμές» εκτόξευσε και κατά της προεδρίας Μπάιντεν.

«Δεν επιδεικνύουμε προεδρική ηγεσία. Για να κερδίσουμε στην Ουκρανία χρειαζόμαστε αποφασιστική ηγεσία, για να μπορούμε να πούμε στους Αμερικανούς, συνεχίστε να περπατάτε ανέμελα στον δρόμο και να μασάτε τσιχλόφουσκα», είπε ο Kellogg.

Οι συζητήσεις αυτές στην Γερουσία δείχνουν ένα πράγμα: Οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να κάνουν τα πάντα για να χάσει η Ρωσία στην Ουκρανία ακόμα κι αν χρειαστεί, να κηρύξουν τον πόλεμο στην Μόσχα, γιατί η σύγκρουση αυτή είναι υπαρξιακής φύσεως και για τις δύο υπερδυνάμεις.

Όποιος χάσει χάνεται. Τουλάχιστον με όρους παγκόσμιας δύναμης.

Από την στιγμή που ξεκίνησε δεν υπάρχει γυρισμός.

Εκτός αν αλλάξει η διακυβέρνηση στις ΗΠΑ. Ίσως γι’ αυτό κάποιοι στις ΗΠΑ θέλουν την σύλληψη του πρώην προέδρου Ν.Τραμπ και να μην του επιτραπεί να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ το 2024.

Σημειώνεται ότι πριν ένα μήνα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ με παρέμβασή του είπε πως πρέπει να εμποδιστεί το «παγκόσμιο διεφθαρμένο κατεστημένο στο οποίο ανήκει ο Τζο Μπάιντεν και οι άνθρωποι του» να ξεκινήσει τον Γ’ ΠΠ.

Το βίντεο αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έκανε εκατομμύρια προβολές.

Σε αυτό ο πρώην πρόεδρος περιέγραψε πώς «ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος δεν ήταν ποτέ πιο κοντά από ό,τι είναι τώρα» και κάλεσε τους διεθνιστές να αλλάξουν κατεύθυνση.

«Για δεκαετίες, είχαμε τους ίδιους ανθρώπους, όπως την Βικτόρια Νούλαντ και πολλούς άλλους σαν αυτήν, με εμμονή στην ώθηση της Ουκρανίας προς το ΝΑΤΟ, για να μην αναφέρουμε την υποστήριξη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις εξεγέρσεις στο Ουκρανία», παρατήρησε ο Τραμπ και συνέχισε:

«Αυτοί οι άνθρωποι αναζητούν αντιπαράθεση εδώ και πολύ καιρό, όπως συμβαίνει στο Ιράκ και σε άλλα μέρη του κόσμου, και τώρα, βρισκόμαστε στα πρόθυρα του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. Και πολλοί άνθρωποι δεν το βλέπουν, αλλά το βλέπω και έχω δίκιο σε πολλά πράγματα».

«Πρέπει να απαλλαγούμε από το διεφθαρμένο παγκόσμιο κατεστημένο που έχει δυσλειτουργήσει σε κάθε σημαντική απόφαση εξωτερικής πολιτικής για δεκαετίες, και αυτό περιλαμβάνει τον Πρόεδρο Μπάιντεν και τους δικούς του ανθρώπους».

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ συνέχισε περιγράφοντας πώς εάν επανεκλεγεί θα εξαλείψει τους κακούς ηθοποιούς από το βιομηχανικό συγκρότημα εθνικής ασφάλειας που μισούν την Αμερική: «Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το Πεντάγωνο και το Ίδρυμα Εθνικής Ασφάλειας θα είναι ένα πολύ διαφορετικό μέρος μέχρι το τέλος της διακυβέρνησής μου».

«Θα σταματήσουμε επίσης τους λομπίστες και τους μεγάλους αμυντικούς εργολάβους στο να μπουν και να ωθήσουν τους ανώτερους στρατιωτικούς και εθνικούς αξιωματούχους μας σε σύγκρουση», τόνισε μεταξύ άλλων και είπε για την προεδρία του:

«Είμαι ο πρόεδρος που προσφέρει ειρήνη, και είναι ειρήνη μέσω της δύναμης. Υπήρχε λόγος που δεν είχαμε σύγκρουση, υπήρχε λόγος που δεν μπήκαμε σε πολέμους, επειδή άλλες χώρες μας σεβάστηκαν».

«Θα μπορούσαμε να τερματίσουμε τη σύγκρουση στην Ουκρανία σε 24 ώρες με τη σωστή ηγεσία», είπε ο Τραμπ.

«Στο τέλος των επόμενων τεσσάρων χρόνων μου, οι πολεμοκάπηλοι, οι απάτες και οι αποτυχίες στις ανώτερες τάξεις της κυβέρνησής μας θα εξαφανιστούν και θα έχουμε μια νέα ομάδα ικανών αξιωματούχων εθνικής ασφάλειας που πιστεύουν στην υπεράσπιση των ζωτικών συμφερόντων της Αμερικής».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ρωτάτε αν θα εγκαταλείψουμε την ιστορική μας στάση υποστήριξης του σερβικού λαού;

«Όχι, δεν θα τα παρατήσουμε γιατί είναι στο αίμα μας, στην ψυχή μας», λέει η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Σχολιο.- Μαρία Ζαχάροβα, άμα τα παρατήσετε, τελειώσατε οριστικά. Θα πέσουν όλοι απάνω σας και θα αρπάζει ότι μπορεί ο καθένας, απ' αυτά πού θ ' αφήσουν βέβαια οι Αμερικάνοι. Μη διστάσετε ακόμη και χρήση πυρηνικών, προκειμένου να μην χάσετε αυτόν τον υπαρξιακό για σας πόλεμο. Χτές ο πρώην συμβουλος του Τράμπ, αμερικανός στρατηγός Κέλλογκ είπε ξεδιάντροπα πως "οργανώσαμε τον πόλεμο στην Ουκρανία για να συντρίψουμε τη Ρωσία χωρίς να χαθεί ούτε ένας αμερικανός στρατιώτης και χωρίς να ξοδέψουμε τον εξοπλισμό μας. Γιατί αυτά τα θέλουμε για να χτυπήσουμε τον κύριο εχθρό μας , την Κίνα ". Θα ξυπνήσουν κάποια στιγμή οι ισαποστάκηδες του Περισσού;, ή θα συνεχίσουν να ψάλλουν το τροπάριο του ιμπεριαλιστικού πολέμου ;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελικά το δίδαγμα 202 χρόνια μετά την επανάσταση του 1821 , είναι ότι χρειαζόμαστε άλλη μια



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όχι, δεν μισείς τους μπάτσους.

Την ομορφιά μισείς.

Την Τέχνη μισείς. 

Τον πολιτισμό μισείς

Την ιστορία σου μισείς.

Τον τόπο σου μισείς.

Τους γονείς σου μισείς.

Και πάνω απ`όλα κι από όλους, μισείς τον εαυτό σου.

Αν μισούσες τους μπάτσους,

θα το έγραφες πάνω σε μπατσικό.

Σε κλούβα των ΜΑΤ

Στον τοίχο αστυνομικού τμήματος,

ή στον απέναντι για να το βλέπουν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν ένας άνθρωπος (λόγου χάρη ένας παντοφλάς) είναι βλάκας, είναι βλάκας χωρίς και... καδρωμένο πτυχίο. Αν είναι ιστορικός, έχει δίπλωμα.

Γιάννης Σκαρίμπας

Κολλάει και σε άλλες επαγγελματικές ιδιότητες



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε προχθεσινή συζήτηση στον 901 ραδιόφων. σταθμο... με τον Ανδρέα Μαζαρακη...ένας εκ τών συζητητων ανέφερε ότι στο βιβλίο της 3 ης τάξης του τουρκικού σχολειου τωρα...αναγράφεται ότι οι καλόγεροι απ τα μοναστήρια ξεκίνησαν την επανασταση...!!!

Ο μπάρμπα - Γιάννης ο Σκαρίμπας στο σύγγραμμά του " το 21 και η αλήθεια " αναγράφει πώς η επανάσταση εξεκινησε ενάντια των κοτσαμπασηδων οι οποίοι ησαν αφάνταστα αγριοτεροι των Τούρκων...!!!

Σχολιο.- ΚΥΡΙΑΚΟς ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ "ΞΕΝΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" τομ 2 και 3



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι πολύ κουραστικό πια, έως κοινότοπο, 25 Μαρτίου να διαβάζουμε για τον αφορισμό της επανάστασης, μεγάλη Παρασκευή για την κρεοφαγία της Ένωσης Άθεων, Χριστούγεννα για την ηλιακή γιορτή των Αρχαίων Ελλήνων, του Αγίου Νικολάου για το πόσο κάθαρμα ήταν, για την παραμυθα περί κυρηξης της επανάστασης από τον ΠΠ Γερμανό, και δε συμμαζευεται. Μας έχουν γίνει καρούμπαλα, άσε που τα ξέρουμε εδώ και καιρό. Αλλά αποκομμένα από τις ιστορκές συνθήκες, ως κοινοτοπίες και τσιτατα. Αν ποτέ είναι να σηκωθεί αυτός ο λαός χρειάζεται μια στοιχειώδη ενότητα. Κουρασατε.

Σχολιο.- Πόσο σίγουρος είσαι επειδή το γνωρίζεις εσύ το ξέρει άλλο 3-4 % , η ψέμα είναι ότι ο μεγάλος βραχνάς αυτού του τόπου είναι το παπαδαργιό αιώνες τώρα ; 

Σχολιο.- Ρε φίλε το timming με χαλάει. Βάλε την ανάρτηση Αύγουστο, εκτός σήμερα και θέλεις να τους προκαλέσεις και μετά να λέμε δεν ενωνομαστε. Για τον Ιγνάτιο Μολδοβλαχίας θα ακούσουμε; Για την εξαίρεση τον Χρυσόστομο Σμύρνης; Έχει κουράσει ο Γερμανός. Αυτό



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Αν θέλεις Ειρήνη, προετοιμάσου για Πόλεμο".

Αυτήν την φορά, μάλιστα, για τον αγριότερο όλων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Αναστασιάδης «βγάζει στη σέντρα» τον Μητσοτάκη για τα εθνικά θέματα!

24/03/2023 | 21:17

Η «Εστία» σε δημοσίευμα της γράφει ότι  ο τέως Πρόεδρος της Κύπρου κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προωθούσε το αίτημα των ΗΠΑ για διακοπή  των γεωτρήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της ΑΟΖ, προκειμένου να προχωρήσει ο ελληνοτουρκικός διάλογος!

Υποστήριζε για τον ίδιο λόγο  την ιδέα της κατασκευής αγωγού αερίου για απ’ ευθείας σύνδεση Ανατολικής Μεσογείου–Τουρκίας, με παράκαμψη της Κύπρου! Με λίγα λόγια ο Μητσοτάκης άλλα λέει, για να ρίχνει στάχτη στα μάτια, και άλλα κανονίζει κάτω από το τραπέζι. Και μάλιστα όλα όσα συζητάει είναι εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.

Μάλιστα σύμφωνα με το βιβλίο «7 Προεδρικά Πορτραίτα» του εκδότη Κωστή Χατζηκωστή,  «οι χαρακτηρισμοί Αναστασιάδη εξευτελίζουν την πολιτική αξιότητα του Έλληνα Πρωθυπουργού για τα ελληνοτουρκικά», καθώς «η Κύπρος δεν είναι στις προτεραιότητες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής»!

Η απόλυτη παράδοση των εθνικών μας δικαίων για χάρη της… ελληνοτουρκικής φιλίας, την οποία επιδιώκουν διακαώς οι σύμμαχοι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαβάζοντας τις αγγλόφωνες ή γαλλόφωνες εκδόσεις του Τύπου αφρικανικών χωρών, αραβικών, της Λατινικής Αμερικής, Ινδίας, Κίνας, Ρωσίας, Τουρκίας, Ιράν, Βιετνάμ ή της Ινδονησίας, δηλαδή του 85% της ανθρωπότητας, αντιλαμβάνεσαι ότι ο δυτικός κόσμος ούτε καν μπορεί να αντιληφτεί ότι ο ρόλος του υποσκελίζεται και περιορίζεται σε ρυθμούς τρελούς με βάση τον ιστορικό χρόνο. Διαβάζοντας μόνο το δυτικό Τύπο έχεις την εντύπωση ότι η Μάγια Σάντου της Μολδαβίας,η Σάνια Μάριν της Φινλανδίας και η Ίνγκριντα Σιμονιτέ της Λιθουανίας, χωρών με συνολικό πληθυσμό 11 εκατομμυρίων, είναι πολύ σημαντικά πρόσωπα με βαρύνουσα γνώμη για την πορεία της ανθρωπότητας. 

Αντιθέτως, ο Τζόκο Ουιντόντο, πρόεδρος της Ινδονησίας των 275 εκατομμυρίων ανθρώπων, ο Φαμ Μιν Τσιν,πρωθυπουργός του Βιετνάμ των100 εκατομμυρίων και ο Σαμπάζ Σαρίφ, πρωθυπουργός του Πακιστάν των 230 εκατ., συνολικά 600 εκατομμυρίων ανθρώπων, είναι εντελώς άγνωστοι, ανύπαρκτοι. Σχόλια βρίσκεις μόνο για τους «κακούς» όπως είναι ο Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας και ο Μαδούρο της Βενεζουέλας ή για τους «μη αρεστούς» τύπου Λούλα της Βραζιλίας των 200 εκατομμυρίων ψυχών.

Δηλαδή, οι πολίτες της Ευρώπης, όπως και των ΗΠΑ, ζουν στο μικρόκοσμο μέσα στον οποίο τους έχει εγκλωβισμένους το σύστημα εξουσίας. Ένα μικρόκοσμο που κυριαρχεί η στρέβλωση, η άγνοια, η μεροληψία και η απόκρυψη. Εξ ου και ο μικρομεγαλισμός των Ευρωπαίων και η αδυναμία έγκαιρης κατανόησης των φαινομένων. Επειδή ο Ντούντα της Πολωνίας και ο Πάβελ της Τσεχίας πλέουν σε πελάγη δόξας βλέποντας τους εαυτούς τους καθημερινά στα πρωτοσέλιδα των ευρωπαϊκών εφημερίδων και στα δελτία ειδήσεων των ευρωπαϊκών καναλιών, έχουν πιστέψει ότι είναι τόσο σπουδαίοι που ορίζουν τις τύχες της ανθρωπότητας! Οι πρέσβεις της Ουκρανίας στο Βερολίνο και το Παρίσι επειδή έχουν το ελευθέρας με τις πλάτες των ΗΠΑ να λένε όποια ανοησία θέλουν, προσβάλλοντας ακόμα και τους ομόλογους τους στην Ευρώπη, νομίζουν, βλακωδώς, ότι είναι πάνω από τους ηγέτες των κρατών που τους φιλοξενούν!

Η Ευρώπη εξακολουθεί να αποστρέφει τη ματιά της από την ανθρωπότητα, βλέποντας την μόνο μέσα από το στενό πρίσμα της ρατσιστικής της θεώρησης, ότι οι μη Ευρωπαίοι δεν λογίζονται ως ίσιοι, άρα δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν, με τι ασχολούνται και πώς μας βλέπουν. Αυτό έχει καλλιεργηθεί από τον καιρό της ακμής της αποικιοκρατίας και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Ορισμένοι πολιτικοί, πιεζόμενοι από τις πολυεθνικές, τη στρατιωτική ηγεσία, τον Τύπο, τις δεξαμενές σκέψεις και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, προσπαθούν να διασώσουν ό,τι μπορεί ή νομίζεται ότι μπορεί να διασωθεί από τον παλιό κόσμο της αποικιοκρατίας.

Οι Αμερικάνοι, Ευρωπαίοι στην καταγωγή, ακόμα θεωρούν ότι με τον τσαμπουκά θα διατηρήσουν την ηγεμονία τους στον κόσμο. Οι εντός της Ευρώπης Ευρωπαίοι προσπαθούν να κρατήσουν τα υπολείμματα της αποικιακής τους αυτοκρατορίας, υποκρινόμενοι ότι έχουν την πρόθεση να συναλλαχθούν με τους ιθαγενείς των άλλων ηπείρων με πιο δίκαιο τρόπο. Όπου τα ερείσματά τους είναι ακόμα ισχυρά, διατηρούν και στρατιωτική παρουσία, όπου, όμως, εκδιώκονται ή κινδυνεύουν να εκδιωχτούν, εμφανίζονται πιο ήπιοι και διαλλακτικοί, με λιγότερες απαιτήσεις και περισσότερες υποσχέσεις. Ο Μακρόν είναι ο κατ’ εξοχήν εκπρόσωπος αυτής της κατηγορίας, αλλά σε ορισμένες χώρες τα βρήκε σκούρα με τους απογόνους των πρώην δούλων της Γαλλίας. Και το πανηγύρι είναι μόλις στην αρχή.

«ΠΟΡΤΑ»

Ο Μπάιντεν έβαλε την ουρά κάτω από τα σκέλια και πήγε αυτοπροσώπως στη Σαουδική Αραβία να ζητήσει από τον πρίγκιπα Σαλμάν,τον οποίο δημόσια κατηγορούσε για δολοφόνο του Κασότζι, να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου για να διατηρηθούν οι τιμές χαμηλά, αλλά έφαγε πόρτα. Οι Σαουδάραβες δεν του έκαναν τη χάρη, γεγονός πρωτοφανές μιας και η Σαουδική Αραβία μέχρι πρότινος θεωρείτο παραμάγαζο των ΗΠΑ. 

Ψυχρότητα συνάντησε και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στις χώρες της Αφρικής όπου προσπάθησε να πείσει τους ιθαγενείς ότι πρέπει να κόψουν τις σχέσεις τους με τη Ρωσία και την Κίνα. Μάλιστα, ένας ομόλογός του στην κοινή συνέντευξη Τύπου, όταν ο Αμερικάνος αναφέρθηκε στον κινέζικο κίνδυνο, του επισήμανε χωρίς πολλή κομψότητα ότι το αεροδρόμιο στο οποίο προσγειώθηκε, ο αυτοκινητόδρομος που χρησιμοποίησε για να φτάσει στην πόλη και το μικρόφωνο στο οποίο μιλάει είναι όλα κινεζικής κατασκευής. Είναι πάρα πολύ χαρακτηριστικό ότι καμία αφρικανική χώρα δεν δέχτηκε να συμμετάσχει στις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

Ο Μακρόν υποσχέθηκε τα περισσότερα, ήταν πιο διαλλακτικός από τους Αμερικάνους, τους Άγγλους και τους Γερμανούς που περιφέρονται στην Αφρική προσπαθώντας να βρουν ανταπόκριση, αλλά έφαγε τις μεγαλύτερες προσβολές γιατί οι Αφρικανοί δεν είναι αμνήμονες. Θυμούνται πολύ καλά τι έχουν τραβήξει από τους Γάλλους και τους ομοίους τους που εμπόδισαν τους Αφρικανούς να μπουν νωρίτερα στη νεωτερικότητα. 

Ξέρουν επίσης ότι οι Γάλλοι ακόμα διατηρούν τέσσερις στρατιωτικές βάσεις στην ήπειρο και ότι πολλά από τα περιουσιακά στοιχεία αφρικανικών χωρών ελέγχονται από το γαλλικό κράτος. 

Από τα πιο εντυπωσιακά συμβάντα είναι το άδειασμα που έκανε στον Μακρόν ενώπιον των δημοσιογράφων και των τηλεοπτικών καναλιών στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στην Κινσάσα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας του Κονγκό Φελίξ Τσισεκέντι που, απαντώντας στις παραινέσεις του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, τον έβγαλε από τα ρούχα του λέγοντας του ότι «η Γαλλοαφρική δεν υφίσταται πια και οι Γάλλοι πρέπει να απολογηθούν για το ρόλο τους στη γενοκτονία του 1994»! (σημ. αναφέρεται στο ρόλο της Γαλλίας στη σφαγή κοντά ενός εκατομμυρίου μελών της φυλής Τούτσι).

Όπως γράφει ο ειδικός αναλυτής σε θέματα διεθνούς πολιτικής Muhittin Ataman, αντίστοιχα αντέδρασε κι ο πρόεδρος της Ναμίμπια Hage Geingob που διέκοψε τον πρόεδρο της γερμανικής Βουλής Norbert Lammert αντιλέγοντας ότι οι Αφρικάνοι δεν χρειάζονται νουθεσίες από τους πολιτικούς της Δύσης, ούτε τον οίκτο τους και ότι η κινέζικη παρουσία στην Αφρική δεν είναι αφρικάνικο πρόβλημα, αλλά ευρωπαϊκό. Κατά τον Ataman «η Γαλλία και άλλες δυτικές χώρες έχουν συνειδητοποιήσει ότι είναι αδύνατο να διατηρήσουν την επιρροή τους στην ήπειρο» του ενός δισεκατομμυρίου τριακοσίων εκατομμυρίων ανθρώπων, εκ των οποίων το 77% είναι κάτω από 35 ετών! 

Ήδη, σύμφωνα με το United World International «πέντε αφρικανικές χώρες (Γουινέα, Σουδάν, Μάλι, Γουινέα-Μπισάου και Μπουρκίνα Φάσο) έχουν εκδιώξει τα γαλλικά στρατεύματα» και «ακολουθώντας τους Γάλλους, τα στρατεύματα της Γαλλίας, Βρετανίας, Σουηδίας και Λιθουανίας από την εποχή των Ευρωπαίων αποσύρονται από το Μάλι και από άλλες αφρικανικές χώρες...»

ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Το Μάλι έχει απελάσει και τον Γάλλο πρέσβη μαζί με τις ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από το γαλλικό κράτος και καθοδηγούνται από τις μυστικές υπηρεσίες. 

Η χώρα έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ και έμεινε υπανάπτυκτη από τότε που κατακτήθηκε βίαια από τους Γάλλους στη δεκαετία του1880. Το 1960, μέσα στο κύμα ανεξαρτησίας που σάρωνε την Αφρική, ανακηρύχτηκε η ανεξαρτησία του Μάλι, αλλά οι Γάλλοι δεν την σεβάστηκαν μέχρι τις μέρες μας.Γι’ αυτό τα πανό με το σύνθημα «Θάνατος στους Γάλλους και τους συμμάχους τους» στο Μάλι και «Ο Μακρόν είναι Δολοφόνος» στο Κονγκό, δεν βγήκαν επιπόλαια και ανιστόρητα στις διαδηλώσεις των Αφρικανών.Ο πρόεδρος του «Κέντρου για την Ανάπτυξη και την Αποτροπή του Εξτρεμισμού» στο Τσαντ Ahmat Yacoub Dabio έγραψε «η Γαλλία πάντοτε υποστήριζε τις αφρικανικές δικτατορίες. Ανέκαθεν έκανε τα στραβά μάτια για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και δεν έχει κάνει καμία προσπάθεια να αλλάξει ριζικά τις πολιτικές της». 

Και ο αρθρογράφος του United World International έκανε την πρόβλεψη ότι «η βασιλεία του Μακρόν θα μείνει στην ιστορία ως εκείνη στη διάρκεια της οποίας οι Γάλλοι θα πεταχτούν οριστικά έξω από την ήπειρο παρ’ όλες τις προσπάθειες να παραμείνουν και να μιλάνε για τόσο αφηρημένες ‘‘συνεργασίες’’, ενώ η Ευρώπη συνεχίζει να παίρνει πόρους από την Αφρική με ατιμωρησία και να κρατάει το χρυσό των Αφρικανών και το χρηματιστικό σύστημα όμηρο». Σε όλη την Αφρική, με τη μία ή την άλλη μορφή, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, υπάρχει μια γενική τάση για την απαλλαγή της ηπείρου από τις χώρες που την κράτησαν υπόδουλη και καθυστερημένη τα τελευταία πεντακόσια χρόνια. Βέβαια, οι αποικιοκράτες μέσα σε τόσο μεγάλο διάστημα δημιούργησαν ισχυρά ερείσματα μέσα στην κάθε χώρα, κυρίως ανάμεσα στους προύχοντες και το στρατό, αλλά η τεράστια και γρήγορη αύξηση του πληθυσμού με συντριπτικό πλέον το ποσοστό των νέων, σε συνδυασμό με την θεσμοθετημένη υπανάπτυξη που εμποδίζει την απελευθέρωση των κοινωνικών δυνάμεων, δημιουργεί μεγάλες αντιδράσεις που ανατρέπουν την παλιά τάξη προσώπων και πραγμάτων. Ο δρόμος είναι μακρύς αλλά δεν έχει επιστροφή.

Η απόσυρση των ξένων στρατευμάτων από την Αφρική σηματοδοτεί για τους Αφρικανούς την ενίσχυση της ανεξαρτησία τους και την εδραίωση της αυτοκυριαρχίας των κρατών τους. Ίσως κι αυτή η τάση αποβολής να ωθεί περισσότερο τη Γαλλία στην υποταγή στα κελεύσματα των Αμερικάνων για συμμετοχή της στον πόλεμο της Ουκρανίας προκειμένου να έχει την υποστήριξή τους στην Αφρική όπου έχει πολλά επενδεδυμένα συμφέροντα.

ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Αλλά αυτή η τάση αυτονόμησης των χωρών δεν έχει εκδηλωθεί μόνο στην Αφρική. Στη Λατινική Αμερική και την Ασία, η τάση εκδηλώνεται με τους πιο απρόοπτους και ποικίλους τρόπους. Όπως έχω αναφερθεί στο «Περίπτερο Ιδεών», στους νέους μη-ΔΥΤΙΚΟΥΣ οργανισμούς που έχουν αναπτυξιακό, οικονομικό και συνεργατικό χαρακτήρα, οι συμμετοχές είναι τόσες πολλές που αλλάζουν τον παγκόσμιο χάρτη. Στο νέο δρόμο του Μεταξιού (BRI) που υποκινείται και συντονίζεται από την Κίνα συμμετέχουν 150 χώρες, αλλά και στους άλλους μεγάλους οργανισμός, όπως ο Οργανισμός της Σαγκάης και ο BRICS, συμμετέχουν οι πολυπληθέστερες χώρες, όπως η Ινδία, η Κίνα, η Βραζιλία, η Ρωσία κ.ά., ενώ αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των χωρών που έχουν θέσει υποψηφιότητα ένταξης, όπως το Ιράν, η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Αργεντινή κ.ά. Παράγωγο αυτής της τάσης είναι ότι οι χώρες στις οποίες κατοικείτο 85% του πληθυσμού της γης αρνήθηκαν να επιβάλλουν κυρώσεις στη Ρωσία παρ’ όλο που δέχονται αφόρητες πιέσεις και εκβιασμούς από τη δυτική συμμαχία. 

Η αυτονόμηση των χωρών από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της Δύσης που δεν τις αφήνει να αναπνεύσουν και να προκόψουν με ειρήνη και στη βάση των δυνατοτήτων τους, ενεργοποιείται με πάρα πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα, η Ινδονησία ανακοίνωσε ότι καταργεί τη χρήση της Mastercard και της VISA και καθιερώνει εθνικές κάρτες.

Η αυθαίρετη επιβολή κυρώσεων, χωρίς απόφαση του ΟΗΕ, σε βάρος κρατών που δεν υπακούν στις ηγεμονικές εντολές της Δύσης, από –ενδεικτικά- την Κούβα, τη Βενεζουέλα, τη Νικαράγουα,τη Ναμίμπια και τη Συρία μέχρι τη Ρωσία, αλλά και οι διαρκείς κλονισμοί στο δυτικό τραπεζικό σύστημα που εξαφανίζουν τις επενδύσεις των χωρών και κλονίζουν τις εθνικές οικονομίες, ωθούν πλέον με επιταχυνόμενους ρυθμούς στην αυτοπροστασία των εθνικών οικονομιών από τα απολύτως ελεγχόμενα από τη Δύση χρηματοπιστωτικά συστήματα. Αυτή η τάση ανεξαρτησίας τροφοδοτείται και ενθαρρύνεται από την χωρίς προηγούμενο άνοδο της Κίνας που αποδείχνει με το πειστικότερο δυνατό και χειροπιαστό παράδειγμα ότι Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, αλλά αποτέλεσμα της αποικιοκρατίας, της ηγεμονίας μιας μειοψηφίας που λεηλατεί τη πλειοψηφία. Τροφοδοτείται και από τη συνειδητοποίηση των δεινών που υφίστανται οι λαοί διαχρονικά, ακόμα και τώρα, από τις δυτικές χώρες.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20χρόνων από την εισβολή των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο Ιράκ, σε όλα τα ρεπορτάζ των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων, εκδηλώνεται η απέχθεια των Ιρακινών για τη Δύση που κατέστρεψε ολοσχερώς τη χώρα τους με κατασκευασμένες δικαιολογίες. Και οι γιατροί που απέμειναν στο Ιράκ μιλούν αγανακτισμένα για τον τρομακτική αύξηση του καρκίνου και τις μαζικές γεννήσεις παιδιών με παραμορφώσεις που οφείλονται στις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου που χρησιμοποίησαν κατά κόρον οι Αμερικάνοι στο Ιράκ. 

Κάτι που τώρα θέλουν να επαναλάβουν οι Βρετανοί στην Ουκρανία! Και μπορεί οι Ευρωπαίοι πολίτες να μην νοιάζονται για το πού καταλήγει το ουκρανικό σιτάρι που προοριζόταν για τις φτωχές χώρες που πάσχουν από υποσιτισμό, αλλά οι λαοί γνωρίζουν ότι μόνο το3% αφέθηκε από τους δυτικούς να πάει στους λαούς της Αφρικής και το 97% κατευθύνθηκε στα δυτικά λιμάνια για να υπάρξει αφθονία και να συγκρατηθεί ο πληθωρισμός που ροκανίζει τη Δύση. 

Ως παράγωγο αυτής της τάσης, η αποκατάσταση των σχέσεων Ιράν– Σαουδική Αραβίας, με την καθοριστική συνδρομή της Κίνας, αποτελεί ένα κορυφαίο γεωπολιτικό γεγονός που επηρεάζει στρατηγικά τις ισορροπίες και τους συσχετισμούς στο μεγάλο πεδίο. Δύο πλούσιες πετρελαιοπαραγωγές χώρες με μεγάλη επιρροή σε πληθυσμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων μουσουλμάνων, στους σιίτες η μία και στους σουνίτες η άλλη, άκρως εχθρικές μεταξύ τους μέχρι χτες, συγκλίνουν και συμφωνούν να επιλύουν εφεξής ειρηνικά τις διαφωνίες τους. 

Πρόκειται για πραγματικό σοκ για τη Δύση. Αυτή η παγκόσμια τάση δεν είναι κάποια δύναμη που θα λύσει αυτομάτως όλα τα προβλήματα της ανθρωπότητας. Η αποικιοκρατία είναι ένας καρκίνος που δεν έχει νικηθεί ακόμα, τόσο υλικά όσο και πνευματικά. Και στη συρρίκνωση ή απόσυρσή της αφήνει νάρκες απ’ όπου έχει περάσει. 

Διεφθαρμένοι πολιτικοί, εξαγορασμένοι διανοούμενοι, ελεγχόμενα ΜΜΕ, ρημαγμένες οικονομίες, αλλοιωμένοι πολιτισμοί, λεόντεια δάνεια, στρατιωτικές βάσεις, ελάχιστες υποδομές, μεγάλες κοινωνικές ανισότητες, διακρατικές αντιπαλότητες από τον τρόπο που οριοθετήθηκαν τα κράτη από τους αποικιοκράτες και πολλά άλλα νοσήματα της αποικιοκρατίας δεν είναι εύκολο να θεραπευτούν.

Γι’ αυτό θα υπάρχουν αμφιταλαντεύσεις, υπαναχωρήσεις, καιροσκοπισμοί, τυχοδιωκτισμοί και αντιδράσεις, αλλά η ακατάσχετη τάση θα κάνει τις αναγκαίες διορθώσεις καθώς εξελίσσεται και δυναμώνει. Δεν υπάρχει κανένα μαγικό ραβδάκι για να γίνει αστραπιαία καλός ή τέλειος ο κόσμος, αλλά η απαλλαγή των θυμάτων από την αποικιοκρατία είναι προϋπόθεση για να απελευθερωθεί το πέρασμα που οδηγεί στη νέα πολιτισμική φάση της ανθρωπότητας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Συριακός Αραβικός Στρατός μπαίνει στη μάχη και στοχεύει θέσεις αμερικανικών δυνάμεων κατά μήκος της Ανατολικής Όχθης του Ευφράτη με βαρύ πυροβολικό.

Βίαια χτυπήματα δέχονται οι αμερικανικές βάσεις κατοχής σε πετρελαιοπηγές Al-Omar, πεδίο Koniko και σημεία ανάπτυξης πολιτοφυλακής SDF, ενώ τα αμερικανικά ελικόπτερα Apache στοχεύουν τα σημεία αντίστασης. Η νύχτα είναι μεγάλη και η μάχη τεράστια!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Happy Easter!", έγραφαν οι αμερικανοί στις βόμβες τους, πριν τις ρίξουν στην Γιουγκοσλαβία. "Για τους Σέρβους του Κόσοβο!" έγραψαν οι Ρώσοι στις βόμβες τους, πριν τις ρίξουν στη ναζιστική Ουκρανία. Είχαμε την επέτειο χθες. Κι έχουν καλή μνήμη οι Ρώσοι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όποιος θεωρεί "κωλόπανο" ή "φασιστικό σύμβολο" την ελληνική σημαία, να πάρει τον πούλο άμεσα από εδώ μέσα καθότι είναι ανεπιθύμητος. 

Επίσης εκτός αυτου να του πω πως είναι και τυχερός αφου δεν έχουμε σήμερα μία ΟΠΛΑ του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ να τον στείλει στον διάολο. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πτώση κατά 10% κατέγραψε η Deutche bank.

Θα κατουριόμουν απ' τη χαρά μου, αν δεν υπήρχαν οι 27, που πολύ φοβάμαι ότι θα μας βάλουν να τη "σώσουμε". 

Το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού.

Σχολιο.- Όταν είχαμε όλα τα περιουσιακά μας στοιχεία στα χέρια μας και όλες μας τις υποδομές σε σχετικά καλή κατάσταση, δεν τολμήσαμε τη ρήξη. Τώρα θα πάμε ίσως αναγκαστικά για ρήξη, εντελώς ξεβράκωτοι στ' αγγούρια. Άλλη μια επιτυχία του πωλητικού μας συστήματος και των Μενουμευρώπηδων...

Σχολιο.- Ποιους θα έχουμε ισχυρότερους συμμάχους διεθνώς, τους Ρώσους που φροντίσαμε να κάνουμε εχθρούς; Γιατί άλλους δεν μπορώ να φανταστώ να μας υποστηρίζουν, εάν τυχόν αποφασίζαμε το για μένα ευκταίο...

Σχολιο.- Έτσι πιστεύω κι εγώ, αλλά σκέφτομαι πόσο δύσκολη θα ήταν η θέση μου ως (λέμε τώρα) πθ της Ελληνικής Πολιτείας, να πήγαινα με την ουρά στα σκέλια στον Πούτιν και να ζητάω ταπεινά συγνώμη για τη στάση των μέχρι σήμερα ελλαδικών δοσιλογικών κυβερνήσεων...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρίσι, Μάρτης 2023. 

Είναι φανερό πως εκεί στη Γαλλία δεν υπάρχει κράτος. 

Όσο είναι αλήθεια ότι ποτέ δεν θα γίνουν Ευρώπη!

Και μου θέλουν και τουρισμό, τρομάρα τους!

Και για να μην παρεξηγηθώ, γιατί πολύς κόσμος δεν το 'χει με το χιούμορ και την ειρωνεία, φαντάζομαι τι θα λεγόταν εδώ αν οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας παρουσίαζαν τέτοια όψη μετά από κινητοποιήσεις και επεισόδια με τους φονιάδες των ΜΑΤ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΜΕΘΥΣΤΕ ΜΕ Τ' ΑΘΑΝΑΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΙΕΝΑ". Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

Οι αναφορές στο ’21 χαρακτήριζαν και το αντιστασιακό κίνημα του ΕΑΜ, με την καθιέρωση του θεσμού του «καπετάνιου» στις μάχιμες δυνάμεις της Αντίστασης, τα ελασίτικα ψευδώνυμα, εμπνευσμένα από τα ονόματα αγωνιστών της Επανάστασης κ.λπ., ενώ η σύνδεση των δύο εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων εξυμνήθηκε σε πλήθος τραγουδιών της εποχής:

«Ο Γοργοπόταμος στην Αλαμάνα στέλνει περήφανο χαιρετισμό» και «Ξαναζωντάνεψε τ’ αρματολίκι», «Αντάρτης, κλέφτης, παλικάρι, πάντα είν’ ο ίδιος ο λαός» κ.ά.

Στη συνείδηση της μεγάλης πλειονότητας του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού η σύνδεση του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821 μ’ εκείνον που διεξήγαγε το κίνημα Εθνικής Αντίστασης κατά της φασιστικής κατοχής, ήταν προφανής.

Στόχος και στη μια και στην άλλη περίπτωση, ήταν η εθνική ανεξαρτησία, προϋπόθεση για τη διεκδίκηση της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής προκοπής, όπως εκφραζόταν και από το εαμικό σύνθημα της «Λαοκρατίας». Στο οποίο, εκτός των άλλων, συμπυκνωνόταν και η προσδοκία της υλοποίησης των οραμάτων του ’21, ως μιας Επανάστασης που θεωρούνταν ανολοκλήρωτη.

Η απόπειρα επίσημου εορτασμού της 25ης Μαρτίου το 1942 από τη δωσιλογική κυβέρνηση του στρατηγού Τσολάκογλου κατέληξε σε φιάσκο. Για τη μεγάλη πλειονότητα του λαού ο εορτασμός με τη συμμετοχή εκπροσώπων των δυνάμεων κατοχής, Γερμανών και Ιταλών, και η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, αλλά και στα Μνημεία των πεσόντων Γερμανών και Ιταλών στρατιωτών, αντιμετωπίστηκαν με φανερή εχθρότητα.

Η παρουσία του Τσολάκογλου σε εορταστική εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών προκάλεσε την οργή χιλιάδων φοιτητών, που αποδοκιμάζοντάς τον τον υποχρέωσαν να αποχωρήσει. Για ν’ ακολουθήσει μαζική διαδήλωση στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, με τη συμμετοχή και χιλιάδων άλλων νέων και εργατών, που κινητοποιήθηκαν από τις οργανώσεις του ΚΚΕ, της ΟΚΝΕ, του ΕΑΜ και του Εργατικού ΕΑΜ.

Η συγκλονιστική αυτή κινητοποίηση, στην οποία προπορεύονταν εκατοντάδες ανάπηροι του πρόσφατου Ελληνοϊταλικού Πολέμου, χτυπήθηκε ένοπλα από τους Ιταλούς καραμπινιέρους, με συνέπεια δεκάδες τραυματισμούς. Εντούτοις, δεν μπόρεσαν να τη διαλύσουν.

Οι χιλιάδες διαδηλωτές έφτασαν μέχρι την πλατεία Συντάγματος, όπου κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, αναιρώντας τη βεβήλωσή του από την κατοχική κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των κατακτητών, μόλις πριν λίγες ώρες.

Ενώ στεφανώθηκαν, επίσης, οι προτομές των ιδρυτών της Φιλικής Εταιρείας στην πλατεία Κολωνακίου, του Ρήγα Φεραίου στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και των αγωνιστών του ’21στο Πεδίο του Άρεως, με τους Ιταλούς να έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια διάλυσης του πλήθους, ήταν χιλιάδες αυτοί που περνούσαν όλη μέρα από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, καλύπτοντάς το με αναρίθμητα στεφάνια και λουλούδια. Στη μεγάλη πλειονότητά τους γυναίκες.

Τον επόμενο χρόνο, το 1943, η εαμική Αντίσταση είχε προσλάβει τεράστιες διαστάσεις, και δεν περιοριζόταν στην ένοπλη πάλη στην ύπαιθρο, αλλά συγκροτούνταν και ως μαζικό λαϊκό κίνημα. Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου γινόταν μετά από την περιφανή νίκη των μεγάλων κινητοποιήσεων κατά της πολιτικής επιστράτευσης, στις 24 Φεβρουαρίου και 5 Μαρτίου.

Με έκδηλη ανησυχία για λαϊκές αντιδράσεις και έχοντας την εμπειρία του φιάσκου της προηγούμενης χρονιάς, οι κατακτητές και η κυβέρνηση των δωσιλόγων δεν τόλμησαν να πραγματοποιήσουν καμιά επίσημη δημόσια εκδήλωση, ενώ απαγορεύτηκε αυστηρά και επί ποινή θανάτου, οποιοσδήποτε εορτασμός. Επιδόθηκε, μάλιστα, στον Αρχιεπίσκοπο Δαμασκηνόκαι έγγραφο απαγόρευσης κάθε σχετικής αναφοράς στην Επανάσταση του ’21, κατά τις εκκλησιαστικές τελετές για τη γιορτή του Ευαγγελισμού.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα γιόμισε ο τόπος σημαίες..τις σήκωσαν οι κυρ-Παντελήδες που προσκυνάνε ξένους αφεντάδες.Με την ανοχή τους,ακίνδυνα...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Είναι μια πραγματικότητα η κλιματική κρίση .

-Ρε ψέκι τόσοι επιστήμονες το λένε 

"Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έχει ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτορας θεολογίας από το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι.

Το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι προτείνει την Γκρέτα Τούνμπεργκ που εγκατέλειψε το γυμνάσιο ως επίτιμο διδάκτορα θεολογίας σε ηλικία 20 ετών.

Πέρυσι, ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ ανακήρυξε την Τούνμπεργκ «βιβλικό προφήτη» και τον προηγούμενο χρόνο η Εκκλησία της Σουηδίας την ανακήρυξε «κληρονόμο του Χριστού» σε ένα αμφιλεγόμενο tweet που είχε απήχηση στο διαδίκτυο."