Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Κυριακη 26 Μαρτιου 2023


Νέες τραπεζικές μεθοδεύσεις σε βάρος των φορολογουμένων – Το Bloomberg μιλά για την Credit Suisse: «Με κρατικές εγγυήσεις»

Τα άσχημα νέα για την παγκόσμια οικονομία μετά την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS

26.03.2023 | 11:33

Με μία μακροσκελή ανάλυσή του το editorial team του Bloomberg επιχειρεί να παραθέσει τις αρνητικές προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία μετά την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS και ουσιαστικά τονίζει ότι για ακόμα μία φορά το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα δέχεται τριγμούς αλλά αποκαλύπτει επίσης ότι αν χρειαστεί και πάλι τους πολίες θα βάλουν να πληρώσουν.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το μάθημα για τις τράπεζες από τη διάσωση της Credit Suisse είναι επικίνδυνο: Εάν είστε αρκετά μεγαλόσωμοι και τρομακτικοί, η κυβέρνηση θα βάλει πλάτη.

Συγκεκριμένα με τίτλο «Η UBS έσωσε Credit Suisse. Τώρα για τα κακά νέα», το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg επισημαίνει πως ναι μεν η διάσωση της μεγάλης ελβετικής τράπεζας αποτέλεσε ένα θετικό γεγονός, ωστόσο ο τρόπος με τον οποίον έγινε αλλά και οι αιτίες πίσω από την κατάρρευση του τραπεζικού κολοσσού εμπεριέχουν πτυχές οι οποίες μόνο ευοίωνες δεν είναι για το οικονομικό τοπίο.

Τα καλά νέα

Οι αρθρογράφοι του ειδησεογραφικού πρακτορείου είναι ξεκάθαροι ως προς την εξέλιξη των γεγονότων. «Μην κάνετε λάθος: Αυτή ήταν μια διάσωση», αναφέρουν και συνεχίζουν, «η ελβετική κυβέρνηση, εκ μέρους των φορολογουμένων, συμφώνησε να παράσχει στην UBS ασφάλιση σχεδόν 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων έναντι ζημιών σε ορισμένα περιουσιακά στοιχεία και να καλύψει τυχόν ζημίες σε πιστωτική γραμμή έκτακτης ανάγκης 108 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας».

Τα κακά νέα

Το Bloomberg σημειώνει πως τα παραπάνω μπορεί να αποτέλεσαν μία θετική εξέλιξη, ωστόσο τα δεδομένα ανοίγουν παράθυρο για πραγματικά άσχημη έκβαση. «Αντιμέτωποι με την αποτυχία της Credit Suisse, οι αξιωματούχοι έδωσαν στην UBS αυτό που ήθελε και δημιούργησαν μια ακόμη μεγαλύτερη τράπεζα με ρητές κρατικές εγγυήσεις. Αυτό ενισχύει την αντίληψη ότι οι κυβερνήσεις θα στέκονται πάντα πίσω από συστημικά σημαντικές τράπεζες — μια προσδοκία που ενθαρρύνει ακόμη πιο ανεύθυνη συμπεριφορά», αναφέρει η ανάλυση.

Όταν η Credit Suisse έφτασε στον γκρεμό, οι αξιωματούχοι έδειξαν μικρή πίστη στην ικανότητά τους να το επιλύσουν με ασφάλεια.

Αντ ‘αυτού, επέλεξαν μια νομοθετημένη λύση. Έγραψαν περίπου 17 δισ. δολάρια σε ομόλογα bail-in, αλλά επέτρεψαν επίσης στους μετόχους να λάβουν περισσότερα από 3 δισ. δολάρια σε μετοχές της UBS, ανατρέποντας την παραδοσιακή αρχαιότητα των επενδυτών. Έτσι έθεσαν σε κίνδυνο τους φορολογούμενους: «Ίσως θεώρησαν ότι το περιβάλλον της αγοράς ήταν πολύ εύθραυστο, ότι η εμπιστοσύνη είχε πέσει για να αποκατασταθεί μια νέα διαδικασία. Όποιος κι αν ήταν ο λόγος, έδειξαν ότι οι κυβερνήσεις δεν είναι πρόθυμες να πατήσουν τη σκανδάλη», γράφει χαρακτηριστικά το Bloomberg.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ψέματα που ακούστηκαν στην περιγραφή της στρατιωτικής παρέλασης για τα Marder και τα Rafale

Τα κείμενα που έγραψε το ΓΕΕΘΑ έβριθαν ψεμάτων

25.03.2023 | 12:49

Χονδροειδή ψεύδη ακούστηκαν από τον εκφωνητή της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα.

Πέρα από την άγνοιά του αυτά που είπε καταδεικνύουν ότι στο ΓΕΕΘΑ, γιατί το ΓΕΕΘΑ γράφει τα κείμενα της παρέλασης, ασχολούνται περισσότερο με τις μεζονέτες στου Παπάγου παρά να δώσουν μια πραγματική εικόνα του τι βλέπουν οι φορολογούμενοι που πληρώνουν από την τσέπη τους την παρέλαση και τα όπλα που επιδεικνύονται σε αυτήν.

Χαρακτηριστικότερο ψεύδος όλων η αναφορά στα «νέα» ΤΟΜΑ Marder τα οποία είναι ηλικίας… 40 ετών!

Επίσης ο εκφωνητής είπε ότι έχουν παραλειφθεί 20 οχήματα και το καλοκαίρι θα παραλειφθούν άλλα 20, ενώ έχουν παραλειφθεί μόλις 13 και όλα τα υπόλοιπα τα έστειλαν οι Γερμανοί στους Ουκρανούς.

Αυτό το λένε οι επίσημες ανακοινώσεις του ΓΕΣ και του γερμανικού υπουργείου Άμυνας.

Τα ψέματα που ακούστηκαν δεν περιορίστηκαν εκεί: Είπαν ότι τα «20 Marder» απόλυτα ψευδές όπως είπαμε σε ότι αφορά τον αριθμό, αντικατέστησαν ισάριθμα παλαιά ΤΟΜΑ ΒΜΡ1 που απομακρύνθηκαν από τα νησιά του Αιγαίου.

Πρώτον δεν αντικατέστησαν «ισάριθμα», γιατί απομακρύνθηκαν από το Αιγαίο τουλάχιστον 50 έως 120 ΒΜΡ1.

Δεύτερον, όποιο ΤΟΜΑ έφυγε από το Αιγαίο δεν αντικαταστάθηκε ποτέ γιατί ακόμα και αυτά τα 13 Marder οι Γερμανοί απαγόρευσαν να τα στείλουμε στα νησιά του Αιγαίου και πήγαν στην… Ξάνθη.

Όσο για το πόσο παλαιά ήτα τα ΒΜΡ1, δεν θα πούμε ότι θα είναι νέα τα Marder όπως είπε ψευδώς ο εκφωνητής, αλλά θα πούμε ότι είναι ακριβώς της ίδιας ηλικίας ή και παλαιότερα κατά 2 χρόνια από τα ΒΜΡ1, και τα ανασύνθεσαν οι Γερμανοί από τους σκουπιδότοπους που τα είχαν πετάξει.

Όσον αναφορά τα Rafale F3, ο εκφωνητής τόνισε πως για πρώτη φορά παραδόθηκαν τόσο γρήγορα μαχητικά αεροσκάφη από την ημέρα της παραγγελίας τους στην Πολεμική Αεροπορία. 

Αυτό που δεν είπε, είναι ότι είναι η πρώτη φορά από την δεκαετία του ’90 που παραλάβαμε μεταχειρισμένα μαχητικά αεροσκάφη, γιατί αυτά τα 12 Rafale που έχουμε παραλάβει είναι όλα μεταχειρισμένα και υπηρετούσαν στην γαλλική Αεροπορία.

Τότε τη δεκαετία του ’90, παραλάβαμε τα Α-7Ε και Phantom F-4 SRI από την Γερμανία μέσα σε μόλις 15 μήνες από την έγκριση παραχώρησής τους.

Επίσης αυτά ήταν δωρεάν!

Τα μεταχειρισμένα μαχητικά που απέκρυψε επιμελώς να αναφέρει, σαφώς παραδίδονται πιο γρήγορα από τα νέας κατασκευής μαχητικά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Επίθεση με ιρανικούς πυραύλους κατά των αμερικανικών κατοχικών βάσεων – Αντεπίθεση με αμερικανικούς βομβαρδισμούς

Πλήγματα για δεύτερη μέρα στις αμερικανικές δυνάμεις που αντλούν συριακό πετρέλαιο

25.03.2023 | 20:49

Νέα επίθεση με πυραύλους εδάφους-εδάφους στην κατεχόμενη από τους Αμερικανούς πετρελαιοπηγή Al-Omar της ανατολικής Συρίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αμερικανικές βάσεις που ελέγχουν την πετρελαιοπηγή και φιλοξενεί τα αμερικανικά στρατεύματα κατοχής του συριακού εδάφους στην επαρχία της  Deir Ezzor έχουν δεχθεί νέα επίθεση μετά από αυτές που δέχθηκε τo τελευταίo 24ωρo.

Ελικόπτερα αλλά και αεροσκάφη του αμερικανικού Στρατού και της Αεροπορίας πετούν πάνω από την περιοχή.

Λίγο μετά αμερικανικά μαχητικά από βάσεις του Κατάρ κτύπησαν στόχους φιλοϊρανών παραστρατιωτικών μονάδων και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τ.Μπάιντεν σε μήνυμά του μίλησε για «διεθνή νομιμότητα».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΜΜ: 24ωρη απεργία στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό την Τρίτη 28 Μαρτίου

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό – σε οδηγούς τεχνίτες σταθμάρχες

26.03.2023 | 12:20

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρά το Σωματείο Λειτουργίας Μετρό Αθηνών για τα προβλήματα που δυσχεραίνουν την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου των Σταθερών Συγκοινωνιών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με μαντήλα στην μαθητική παρέλαση – Χαμός στο διαδίκτυο: «Είναι και θρησκευτική γιορτή»

Πολίτες τόνισαν την διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου

26.03.2023 | 12:18

Για ακόμα μία φορά παρέλασε μαθήτρια με μαντήλα στην μαθητική παρέλαση της Αθήνας και αυτό δεν έμεινε ασχολίαστο από το διαδίκτυο καθώς οι περισσότεροι τόνισαν ότι η 25η Μαρτίου είναι διπλή γιορτή.

Δηλαδή η εορτή της Εθνικής Παλιγγενεσίας και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.

24/3/2023 – 14.23 μ.μ. twitter

Η απόλυτη ξεφτίλα της εθνικής και θρησκευτικής μας εορτής.

ΕΘΝΙΚΗ και ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ εορτή είναι αύριο. Καρναβάλια με μαντήλες και τουρμπάνια δεν χωράνε, όση αριστεία και να έχουν.

Τι ακριβώς τιμά η καρναβαλίστρια με τη μαντήλα; Την επανάσταση των Ελλήνων εναντίον των μουσουλμάνων αδερφών της, ή μήπως τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου;

Η γελοιότητα ενός ολόκληρου λαού σε μια φωτογραφία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με κονκάρδα «Ήταν έγκλημα» στα Τέμπη έγινε η μαθητική παρέλαση στην Λάρισα – Συνθήματα κατά της κυβέρνησης στην Θεσσαλονίκη

Η ελληνική νεολαία «βράζει» για το έγκλημα των Τεμπών με κύριο υπεύθυνο τον Κ.Μητσοτάκη

25.03.2023 | 12:49

Διαμαρτυρίες και αποδοκιμασίες κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το έγκλημα των Τεμπών, έλαβαν χώρα σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια των παρελάσεων.

Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες στην μαθητική παρέλαση στη Λάρισα όπου οι μαθητές έφεραν μαύρε κορδέλες στοπέτο και κονκάρδα με το μήνυμα «Ήταν έγκλημα!».

Ειδικότερα, μιλώντας στην τοπική ιστοσελίδα onlarissa.gr, την Παρασκευή (24/03), ο 17χρονος μαθητής και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Λάρισας, Βασίλης Κολτσίδας, εξήγησε πως η πρωτοβουλία αυτή γίνεται «ως ένδειξη πένθους και όχι για να βανδαλίσουμε την παρέλαση».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως είναι προαιρετικό, αλλά και πως «θα το φορέσουμε γιατί δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ένα τόσο σημαντικό έγκλημα, επειδή είναι παρέλαση».

Αποτυπώνοντας το κλίμα που επικρατεί στα σχολεία της Λάρισας, εξήγησε ότι «τα παιδιά έχουν καταλάβει από μόνα τους ότι δεν φταίει μόνο ο σταθμάρχης, ζούμε σε μια κοινωνία, που η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ και ο ανθρώπινος παράγοντας θα έχει μηδενιστεί».

Επιπλέον, ο Βασίλης Κολτσίδας συμπλήρωσε: «Τα παιδιά χρησιμοποιούν το τρένο και βλέπουν τα προβλήματα. Θέλουμε να στείλουμε μήνυμα ότι το παραμύθι που προσπαθούν να μας πουλήσουν και έχουν αρχίσει ήδη να μαζεύουν ότι φταίει μόνο ο σταθμάρχης δεν ισχύει. Οι μαθητές δεν τρώμε κουτόχορτο, φταίνε διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ».

Στην Θεσσαλονίκη διαμαρτυρόμενοι άνοιξαν πανό με υπογραφή Φοιτητικός Σύλλογις Ιστ-Αιχ Πληροφορική και φώναζαν συνθήματα για τη τραγωδία στα Τέμπη, ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες.

Δεκάδες φοιτητές κρατούν στα χέρια μαύρα μπαλόνια και πλακάτ με συνθήματα όπως «δεν ήταν δυστύχημα, ήταν δολοφονία».

Η απόσταση από την εξέδρα των επισήμων ήταν μόλις 100 μέτρα ενώ επί τόπου βρίσκονταν δυνάμεις της αστυνομίας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ν.Κοβάτσεφσκι ζητάει από την Ελλάδα μέσω… Βουλγαρίας να αναγνωρίσει «μακεδονική» μειονότητα

«Όποιος αυτοπροσδιορίζεται "Μακεδόνας" να αναγνωρίζεται αμέσως»!

25.03.2023 | 10:21

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς, από την Ελλάδα να αναγνωρίσει την ανύπαρκτη «μακεδονική» μειονότητα στο έδαφος της επιπλήττοντας την Βουλγαρία από την οποία απαίτησε να σεβαστεί τις αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, όσον αφορά το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι για τους «Μακεδόνες», οι οποίοι όπως είπε υπάρχουν «και στην Ελλάδα»!.

«Πάντα αντιδρούσαμε σε σχέση με όλους τους πολίτες, οι οποίοι σ’ οποιαδήποτε άλλη χώρα αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες» είπε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

«Υπάρχουν Μακεδόνες σ’ όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου, όπως υπάρχουν Μακεδόνες στις ΗΠΑ, στη Γερμανία, στην Ελβετία, έτσι υπάρχουν Μακεδόνες στη Βουλγαρία και στην Ελλάδα, δηλαδή άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες και έχουν όλα τα δικαιώματα που έχουν όλοι οι πολίτες να εκφράζουν ελεύθερα την επιθυμία τους για αυτοπροσδιορισμό» πρόσθεσε.

Έτσι λοιπόν με έμμεσο τρόπο, ισχυρίζεται πως όποιος στην Ελλάδα, για τον οποιοδήποτε λόγο θεωρήσει τον εαυτό του «Μακεδόνα» θα πρέπει άμεσα οι ελληνικές αρχές να τον αναγνωρίσουν ως τέτοιον!

Αν κάποιος δηλαδή είναι φιλοσκοπιανός ή λάβει ανταλλάγματα για να ισχυριστεί πως πρέπει να είναι…«Μακεδόνας», έτσι θα πρέπει να αναγνωριστεί από το ελληνικό κράτος.

Φυσικά η διασταλτική του ερμηνεία θα είχε επέκταση και στην μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης όπου κάποιοι εξτρεμιστές θα ζητούσαν να αποκαλούνται «Τούρκοι».

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εθνοκτόνας συμφωνίας των Πρεσπών την οποία υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αναγνώρισε επί της ουσίας και επί του πρακτέου η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Από τη στιγμή που μέσα στην συμφωνία αναγνωρίζεται «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα, ήταν ζήτημα χρόνου να εμφανιστούν «χρήσιμοι αυτοπροσδιοριζόμενοι».

«Υπάρχουν αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που η Βουλγαρία δεν έχει εφαρμόσει μέχρι σήμερα, και ως εκ τούτου καλώ για άλλη μια φορά τις βουλγαρικές αρχές να ενεργήσουν σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δικαστηρίου, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς νομικούς κανόνες για την προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, επειδή αναφέρονται στα κράτη μέλη της ΕΕ και τους πολίτες που είναι πολίτες της Βουλγαρίας και που αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες, αλλά ταυτόχρονα είναι και πολίτες της ΕΕ, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι η Βουλγαρία είναι μέλος της Ε.Ε».

Ο κ. Κοβάτσεφσκι είπε ότι από «την πλευρά μου κάνω για άλλη μια φορά έκκληση να σεβαστούμε όλα τα δικαιώματα, όπως και στη χώρα μας σεβόμαστε τα δικαιώματα όλων των εθνοτικών κοινοτήτων και κάθε ατόμου που έχει καθορίσει τον εαυτό του διαφορετικά από τους Μακεδόνες ή από άλλους που αποτελούν μέρος της κοινωνίας μας».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν θα ζητούσε την αναγνώριση της «μακεδονικής μειονότητας» στη Βουλγαρία, ανέφερε ότι γενικά υπάρχουν δύο συνταγματικές ρυθμίσεις από αυτή την άποψη στον τομέα των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.

«Υπάρχουν γενικά δύο συνταγματικές ρυθμίσεις όσον αφορά στα δικαιώματα των μειονοτήτων. Το ένα είναι όπου το ατομικό δικαίωμα στην αυτοδιάθεση υλοποιείται συλλογικά, εμείς έχουμε ένα τέτοιο σύνταγμα, όπου οι κοινότητες μπορούν ν’ αποτελούν μέρος των συνταγματικών διατάξεων.

Η Κροατία έχει επίσης ένα τέτοιο σύνταγμα, όπου μέλη 24 εθνών αποτελούν μέρος του συντάγματος της Κροατίας. Ωστόσο, υπάρχουν χώρες όπου η συνταγματική ρύθμιση ορίζει ότι το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση ασκείται ατομικά.

Η Βουλγαρία έχει ένα τέτοιο σύνταγμα, αλλά και η Γαλλία, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει ατομικό δικαίωμα αυτοδιάθεσης που ασκείται σύμφωνα με τους νόμους που απορρέουν από μια τέτοια συνταγματική ρύθμιση.

»Και γι’ αυτό είμαι πολύ προσεκτικός για να πω ότι υπάρχουν πολίτες στη Βουλγαρία με το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού τους ως Μακεδόνες και σύμφωνα με τις συνταγματικές διατάξεις, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, τους κανόνες των ευρωπαϊκών θεσμών, του Συμβουλίου της Ευρώπης, του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μπορούν να το ασκήσουν συλλογικά, όπως κάθε πολίτης που αυτοπροσδιορίζεται με διαφορετικό τρόπο από τους Μακεδόνες στη χώρα μας έχει το δικαίωμα, σύμφωνα με το Σύνταγμά μας και τους νομικούς μας προσδιορισμούς, να το πράξει».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Adrian Boke: Και επίσημα Ρώσος πολίτης ο Γάλλος δημοσιογράφος – Είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο

Διώκεται στην Γαλλία επειδή αποκάλυψε τις σφαγές των Ουκρανών στο Ντονμπας

25.03.2023 | 19:34

Στα χέρια του Γάλλου δημοσιογράφου Adrian Boke παραδόθηκε το ρωσικό διαβατήριο το οποίο του χορήγησε η ρωσική κυβέρνηση αφού ο ίδιος είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ρωσία.

Ο Boke ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ρωσία καθώς διώκεται στην Γαλλία  και απειλείται με πολυετή ποινή φυλάκισης επειδή περιέγραψε με «όχι αποδεκτό» τρόπο τις φρικαλεότητες των Ουκρανών στο Ντονμπάς αποκαλύπτοντας παράλληλα την εκστρατεία προπαγάνδας και παραπληροφόρησης των Ουκρανών και  των δυτικών ΜΜΕ στην «σφαγή» της Bucha.

Ένα μήνα πριν στις 24/2 ο  Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραφε το διάταγμα για την υιοθέτηση της ρωσικής υπηκοότητας από τον Adrian Boke.

Το αντίστοιχο έγγραφο είχε δημοσιευτεί στην επίσημη διαδικτυακή πύλη νομικών πληροφοριών της Ρωσίας.

«Έλαβε την υπηκοότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας… ο Boke Adrian, Anthony, Paul, γεννημένος στις 7 Δεκεμβρίου 1990 στη Γαλλία», αναφέρει το μήνυμα.

Στα μέσα Δεκεμβρίου, ο Adrian Boke, ο οποίος ήταν μάρτυρας πολλών εγκλημάτων πολέμου από τα ουκρανικά στρατεύματα γράφει το Radio Sputnik «είδε τις προετοιμασίες για μια οργανωμένη σφαγή αμάχων στην Μπούχα, ζήτησε άσυλο στη Ρωσία, μετά από απόπειρα δολοφονίας εναντίον του το φθινόπωρο, σύμφωνα με τον ίδιο.»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΙΣΤΟΡΙΑ του Νικηταρά του Τουρκοφάγου που προκαλεί έκπληξη...

26/3/2023    -    13.30

Τον φώναζαν Νικηταρά, Νικηταρά Τουρκοφάγο. Έδωσε το αίμα του για την ελευθερία της πατρίδας κι εκείνη του έδειξε την ευγνωμοσύνη της φυλακίζοντάς τον και τροχίζοντας την υγεία του!

Το πραγματικό του όνομα ήταν Νικήτας Σταματελόπουλος.

Γεννήθηκε το 1782 στο χωριό Τουρκολέκα Μεγαλόπολης και ήταν γιος του κλέφτη Σταματέλου Τουρκολέκα και της Σοφίας Καρούτσου, αδελφής της γυναίκας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Κατά μία άλλη εκδοχή, γεννήθηκε το 1784 στο χωριό Νέδουσα Μεσσηνίας. Σε ηλικία 11 χρονών βγήκε στο κλαρί με την ομάδα του πατέρα του και στη συνέχεια εντάχθηκε στο σώμα του πρωτοκλέφτη Ζαχαριά Μπαρμπιτσιώτη, του οποίου αργότερα παντρεύτηκε την κόρη Αγγελίνα.

Ρώτησε κάποτε τον Νικηταρά ο Τερτσέτης πώς κι έμεινε φτωχός και δεν πήρε ποτέ του λάφυρα από τις μάχες. Ο Νικηταράς απάντησε: «Πραματευτής δεν ήμουνα. Η μοίρα μου το θέλησε να γίνω καπετάνιος. Μα δε θα ήτανε σωστό να κάμω πραμάτεια το καπετανιλίκι μου για να καζαντίσω…»!

Η ιστορία του Νικηταρά προκαλεί έκπληξη. Όταν άλλοι οπλαρχηγοί αλληλοσκοτώνονταν για τα «γρόσια» εκείνος, μετά την άλωση της Τριπόλεως δεν θέλησε να πάρει ούτε ένα λάφυρο. Μάλιστα ένα αδαμαντοκόλλητο σπαθί που του προσφέρθηκε, το δώρισε στην κυβέρνηση! Αργότερα ήταν από εκείνους που συνέβαλαν στη νίκη στα Δερβενάκια. Πολέμησε μαζί με τον Υψηλάντη και τον Παπαφλέσσα και απέκρουσαν τον τουρκικό στρατό στη χαράδρα του Αγίου Σώστη.

Όταν τελείωσε η μάχη, οι πολεμιστές άρχισαν να μοιράζουν τα λάφυρα. Αναζήτησαν τον Νικηταρά. Αυτός είχε αποτραβηχτεί. Τον βρήκαν και τον ρώτησαν τι θέλει κι αυτός τους απάντησε: «Δεν θέλω τίποτα. Θέλω να δω την πατρίδα μου λεύτερη». Με το ζόρι του χάρισαν ένα άλογο μεγαλόσωμο και ένα σπαθί! Και τα χρόνια πέρασαν και με αίμα και δάκρυα η Ελλάδα ξαναπάτησε στο ρημαγμένο τόπο της. Κι ήρθε η ώρα των ηρώων της...

Το 1839, ο Νικηταράς, έκανε απόπειρα σύστασης Εταιρείας με την ονομασία «Φιλορθόδοξος Εταιρεία» με σκοπό την απελευθέρωση της υπόλοιπης Ελλάδας. Οι πράξεις της Εταιρείας κατ’ επίφασιν είχαν σκοπό την απελευθέρωση της Μακεδονίας, στην πραγματικότητα όμως απέβλεπαν στον εξαναγκασμό του βασιλιά Όθωνα σε παραίτηση. Η ελληνική Κυβέρνηση, φοβούμενη ότι το ρωσόφιλο Κόμμα επεδίωκε να εκθρονίσει τον Όθωνα, συνέλαβε το Νικηταρά το 1839 και τον καταδίκασε - αν και αθώο - σε ενάμιση χρόνο φυλάκιση, την οποία εξέτισε στις φυλακές της Αίγινας. Βγήκε από τη φυλακή σχεδόν τυφλός και πάμπτωχος. Η υγεία του ήταν εξασθενημένη από τις κακουχίες που υπέστη. Το ζάχαρο τον είχε καταβάλει και είχε επηρεάσει την όρασή του.

Τους επόμενους μήνες, σχεδόν τυφλός, ο Νικηταράς, ο άλλοτε Τουρκοφάγος των Δολιανών και πολέμαρχος στα Δερβενάκια, ζητιάνευε για να ζήσει έξω από τον ναό της Ευαγγελίστριας του Πειραιά κάθε Παρασκευή! Έξι χρόνια πριν από τον θάνατό του, ο Νικηταράς, πήρε τιμητική σύνταξη και τον βαθμό του Αντιστράτηγου. Ο Νικηταράς είχε δανείσει στο Ελληνικό έθνος 12.225 φοινίκια και 105.000 γρόσια, τα οποία διεκδικούσε και διεκδίκησε και η οικογένειά του μετά το θάνατό του, αλλά ποτέ δεν έλαβαν!

Ο Νικηταράς πέθανε στις 25 Σεπτεμβρίου 1849 σε ηλικία 62 ετών και τάφηκε - σύμφωνα με την τελευταία επιθυμία του - δίπλα στον θείο του, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Αλλά ενώ ο τάφος του Κολοκοτρώνη παραμένει άθικτος μέχρι σήμερα, ο τάφος του Νικηταρά διαλύθηκε και τα οστά του σκορπίστηκαν. Αυτή ήταν η τιμή που του επιφύλασσε η πατρίδα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πορφύριος Α' Πατριάρχης Σερβίας: Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα και εκβιασμούς με πολλά έξοδα!

26/3/2023    -   12.35

Ο Πατριάρχης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Πορφύριος Α' , έστειλε ένα σαφές μήνυμα στον Πρόεδρο Αλεξάνταρ Μπούτσιτς:

« Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα και εκβιασμούς με οποιοδήποτε κόστος. Τελεσίγραφα και εκβιασμούς που συνεπάγονται παράδοση και αυτοπαραίτηση, γιατί είμαστε το Κόσοβο! » .

Καθώς δεν ξεχνάμε ότι για την Ορθοδοξία και τη Σερβική εκκλησία, το Κόσσοβο είναι μια Ιερή περιοχή, όπου υπάρχουν τα σημαντικότερα μοναστήρια, θεωρείται η καρδιά της Ορθοδοξίας στη Σερβία.

Κι επειδή ο Πατριάρχης Πορφύριος δεν είναι Βαρθολομαίος, σε υπαλληλική σχέση με το ΝΑΤΟ και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάθε προσπάθεια της αποικίας των ΗΠΑ ( Ευρω Ένωση), για συμφωνία που δεν λαμβάνει υπόψη αυτή την πραγματικότητα είναι ότι θα αποτύχει.

Καμία σχέση με τη σατανιστική ουνιτική σχισματική εκκλησία που δημιούργησε ο Νατοϊκός πρώην αξιωματικός του τουρκικού στρατού, γνωστός και ως ουνίτης, ο κουτοπόνηρος Βαρθολομαίος.

Καμία σχέση με τις εκκλησίες της «νέας εκκλησίας» του κουτοπόνηρου Βαρθολομαίου, που δημιούργησαν οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες μετά από σύσταση των Βρετανών, με αποτέλεσμα ιεροσυλλογίες και πογκρόμ της Ορθοδοξίας...

Περισσότερα για την ναζιστική «εκκλησία» του ναζιστή σατανιστή Ζελένσκι : Σατανισμός! Ούτε σχισματική "εκκλησία", ούτε καν ουνία!

Για να μην ξεχνάμε! Το εξώφυλλο του "Time" πριν από 24 χρόνια, που εκθειάζει τις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου, για την εξαγωγή της "δημοκρατίας" τους και του καρκίνου που διασπείρανε!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ! ΑΠΟ ΠΟΥ προέρχεται η λέξη "τσολιάς"...

26/3/2023   -    11.30

Η λέξη "τσολιάς" προέρχεται από την Τουρκική γλώσσα και συγκεκριμένα τη λέξη çul (τσολ) που σημαίνει"κουρέλι" ή "παλιόρουχο". Έτσι φώναζαν κοροϊδευτικά οι Τούρκοι τους κλέφτες και τους αρματωλούς, επειδή η φουστανέλα τους ήταν ραμμένη από πολλά μικρά κομμάτια υφάσματος.

"Τσολιάς" λοιπόν σημαίνει "κουρελής".

Το 1868, όταν και ιδρύθηκε η προεδρική φρουρά, επιλέχθηκε η ομηρική λέξη "Εύζωνας" για να περιγράψει τους τσολιάδες που υπηρετούσαν σε αυτή. Η λέξη "Εύζωνος" στα αρχαία Ελληνικά, προσδιόριζε τη γυναίκα που είχε λεπτή μέση, αλλά και τον ελαφριά οπλισμένο στρατιώτη



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βέλγιο... Με τις κοπριές τους, τις μπάλες σανού και τα κουράγια τους!

26/3/2023   -   11.14

Χαμός και στο Βέλγιο.

Οι τοπικοί αγρότες συνειδητοποίησαν ότι...για κάθε διαμαρτυρία τους ενάντια στο ελεγχόμενο, από τις ΗΠΑ, το καθεστώς τελειώνει με τη χρήση νερού, από τις αύρες και με αστυνομική βία, εναντίον τους.

Τώρα κατέβηκαν προετοιμασμένοι. Με τις κοπριές τους, τις μπάλες σανού και τα κουράγια τους.

Πάρτε και δω κανα μάθημα!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο γελοίος δικτάτορας Μακρόν... έβγαλε κρυφά, το ρολόι, που φορούσε και το έκρυψε στην τσέπη του...

26/3/2023     -     10.58

Ο γελοίος δικτάτορας Μακρόν, στην διάρκεια χθεσινής του συνέντευξης έβγαλε κρυφά, το... ρολόι, που φορούσε και το έκρυψε στην τσέπη του.

Χαμός στα σόσιαλ μίντια

 Κόστιζε 80.000 ευρώ και δεν θα μπορούσε ο μέσος Γάλλος να το αγοράσει ποτέ! Εκείνη την ώρα ο Μακρόν μίλαγε ότι καταλαβαίνει απόλυτα τη φτώχεια του γαλλικού λαού αλλά η φτώχεια του δεν δικαιολογεί την εξέγερση.

Και αναρωτιέται, γιατί ό λαός καίει Δημαρχεία!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εδώ διαφήμιση σερβιέτας!

26/3/2023    -   10.03

Έτσι χειρίζονται τα μυαλά των ανθρώπων! Τρανς διαφημίζει σερβιέτες!

Από παιδιά...5 χρονών, μέχρι τις αθλητικές, καλλιτεχνικές, τηλεοπτικές και κινηματογραφικές εκδηλώσεις.

Η διαφήμιση είναι πολύ ισχυρό όπλο στα χέρια τους.

Εδώ διαφήμιση σερβιέτας από τρανς!

Πόσα ακόμα θ΄αντέξουμε;;

Σχολιο.- διάβασα πρόσφατα το εξαιρετικό βιβλίο TRANS που δείχνει τεκμηριωμένα πώς όλη αυτή η μανία επιχορηγείται αδρά από δισεκατομμυρουχους και πόση ζημιά κάνει στο φεμινιστικό κίνημα...

Σχολιο.- Φυσικά και κάνει ζημιά! Οι γυναίκες δεν το έχουν πάρει ακόμη χαμπάρι και στηρίζουν αυτούς τους παρανοϊκούς δικαιωματισμούς, καταστρέφοντας το μέλλον των παιδιών και της χώρας.

Σχολιο.- όχι μόνο της χώρας, του κόσμου όλου. Στις ΗΠΑ έχει ήδη ξεφύγει η κατάσταση και σε πολλές πολιτείες έχει μπει η προπαγάνδα στο σχολείο και διευκολύνουν τα παιδιά να πηγαίνουν για ορμονική θεραπεία παρακάμπτοντας ακόμα και τη γονικη συναίνεση. Είναι εξωφρενικό, και αν τυχόν μιλήσεις εναντίον τους, είσαι τρανσφοβικος. Οι δε επιστήμονες κινδυνεύουν να καταστραφεί η καριέρα τους... κάτι θυμίζει όλο αυτό βέβαια και δεν είναι τυχαίο που στη Wikipedia συμβαίνει ακριβώς το ίδιο (και "εντελώς τυχαία" έχει τους ίδιους χορηγούς)

Σχολιο.- Έτσι προωθούν την άφιλη κοινωνία χωρίς όρια εάν διαβάσεις η ακούσεις Χαράρι καί Σβαμπ θα καταλάβεις όσο μεγαλύτερη διαφθορά τόσο καλύτερο το μάντρωμα της προσωπικότητας των ανθρώπων για να διαφεντεύουν καλύτερα αυτοί που έχουν το πολύ χρήμα

Σχολιο.- Στη Ρωσία, η προπαγάνδα της ομοφυλοφιλίας απαγορεύεται δια του Νόμου. Κάντε ό,τι γουστάρετε, αλλά μην προσπαθήσετε να επιβάλλετε τις προτιμήσεις μιας άρρωστης μειονότητας στην πλειονότητα. Επίσης, στην Ρωσία όλοι οι πολίτες ξέρουν τι εστί "παράθυρο του Όβερτον", καθώς η κρατική τηλεόραση έχει κάνει ειδικές εκπομπές για το φαινόμενο...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



24/3/2023

Μετά τους Γάλλους, την σκυτάλη της ανυπακοής παίρνουν οι Γερμανοί.

Από την έναρξη της ερχόμενης εβδομάδας, η κυβέρνηση "σοσιαλιστών" και "πρασίνων" έρχεται αντιμέτωπη με μια σούπερ-απεργία, σε όλα τα μεταφορικά μέσα. Από τον οδηγό λεωφορείου, έως τους πιλότους.

Αυτός θα είναι ο πρώτος γύρος των κινητοποιήσεων και θα έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό, αλά Μακρόν, να συναντηθεί με τα συνδικάτα, που ζητούν αυξήσεις.

Καθώς ο καιρός γίνεται ανοιξιάτικος, οι "ειδικοί" πολιτικολογούντες περιμένουν την έναρξη μαζικών διαδηλώσεων, όχι μόνο στην Γερμανία και στην Γαλλία, αλλά και σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Στην Ολλανδία, μάλιστα, από τις κινητοποιήσεις των αγροτών δημιουργήθηκε ένα νέο κόμμα, που δείχνει να γίνεται τουλάχιστον αντιπολίτευση. 

Πάντως, αυτή η Ανοιξη δεν θα είναι καθόλου βαρετή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκείνο που καμία δυτική ηγεσία δεν τολμά να ξεστομίσει, για την Γαλλική εξέγερση είναι ο όρος "Γαλλική Ανοιξη"

"Αλλοαυτό"!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μπάιντεν, διαβάζω, οργανώνει "Συμβούλιο Δημοκρατίας" και ήδη έχει εξαιρέσει, απ΄αυτό, Τουρκία και Ουγγαρία!

Σχολιο.- το ερώτημα που τίθεται είναι , Ο γερομαλακας Τζο συγκαταλέγει τον εαυτό του στους δημοκράτες; ίσως κατά ευφημισμό μόνο, γιατί στην πράξη απέχουμε έτη φωτός



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νόμιμη η πειρατεία ταινιών, σήριαλ και τραγουδιών, για τους Ρώσους πολίτες.

Ο Μεντβέντιεφ ανακοίνωσε την σχετικη απόφαση της Ρωσικής κυβέρνησης, λέγοντας ότι έτσι, οι εταιρίες που αποχώρησαν, λόγω κυρώσεων, από την Ρωσική αγορά (Νέτφλιξ, Κολούμπια Πίκτσερς, κλπ) θα υποστούν μεγαλύτερη οικονομική βλάβη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουάου! 

"Πρέσβειρα του Ελληνικού Πολιτισμού" η Τατιάνα!

Κάποιοι "απολίτιστοι" έγραψαν συνθήματα με σπρέι, στα αντίγραφα αρχαίων αγαλμάτων στο Μετσόβειο, θίγοντας κατάβαθα την κουλτούρα της Τατιάνας.

Μέχρι και στα Γαλλικά του Κουτσούμπα αναφέρθηκε, καλώντας τον να κάνει δηλώσεις όχι μόνο για τους Γάλλους διαδηλωτές, αλλά και για τις απολίτιστες πράξεις των "αναρχικών".

Ωστόσο, μόνο ΕΚΕΙ, στο ζωγραφισμένο αλφάδι εστιάζει τον ¨πολιτισμό" της η φασίστω!

Για την απαγόρευση του Τσαϊκόφσκι, του Σοστακόβιτς, του Ντοστογιέφσκι, του Τολστόι κ.α. στην χώρα μας, σιωπά η Τατιάνα!

Για την απαγόρευση της συμμετοχής Ρώσων αθλητών, από παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσεις, μεταξύ των οποίων και η Ολυμπιάδα, η Τατιάνα δεν κάλεσε τους Ελληνες αθλητές να σαμποτάρουν αυτές τις απολίτιστες οργανώσεις, που το αποφάσισαν.

Για την ευρύτατη διάδοση της κατάργησης των δύο φύλων και την μαζικοποίηση της προπαγάνδας της ομοφυλοφιλικής "κουλτούρας", η Τατιάνα, ούτε λέξη δεν αναφέρει! Το αντίθετο! Την προωθεί, για να γελάμε!

Για την απαγόρευση λειτουργίας των Ρωσικών Μέσων Ενημέρωσης, που θίγει τον πολιτισμό της ελεύθερης έκφρασης, ούτε κουβέντα η Τατιάνα!

Για το ξεπούλημα των αρχαίων μνημείων της χώρας, στο ΤΑΙΠΕΔ, η "πολιτισμένη" Τατιάνα, τσιμουδιά δεν βγάζει!

Ο "πολιτισμός" της φτάνει μέχρι την δημοσίευση της φωτογραφίας της 12χρονης, από τον Κολωνό!

Ξέρω! Ξέρω! "Αλλοαυτό!"

Σχολιο.- Δεν την είπανε άδικα σκατιάννα...

Σχολιο.- Το ΑΠΟΛΥΤΟ τηλεσίχαμα!

Γεωργιανοπετσενέγα καμπαρετζού που τη μάζεψαν από τη Μασσαλία και την ελληνοποίησαν λόγω του ψευτοπόντιου μπαμπάκα της και μας τη φόρεσαν πρώτη μούρη στην οθόνη ως έμορφη... για Μις Ουλάν Μπατόρ καλή είναι.

Και πέρα από την πλάκα, η ίδια η Σκατιάνα ως ήθος που εξάγει και ο γενικότερος άθλιος τηλεοπτικός βίος της που δυστυχώς συνεχίζεται, αποτελούν διαρκή δυσφήμιση για τους αληθινούς ομογενείς συμπατριώτες μας από την τ.ΕΣΣΔ που συνήθως είναι διαμάντια χαρακτήρα, ευθυκρισίας και ήθους.

Σχολιο.- Πρέσβειρα του Ελληνικού Πολιτισμού η Τατιάνα; Συγνώμη δεν μπορώ παρά να γελάσω...Αυτή είναι η κατάντια μας...

Σχολιο.- Αυτή είναι ξοανο, αξία της δίνεις ασχολούμενη μαζί της.

Σχολιο.- Εγώ της τον απέδωσα τον επίσημο τίτλο! Εντελώς ειρωνικά!

Σχολιο.- Αυτό το ερπετό πέταγε από χαρά όταν πούλησα την Μακεδονία στης Πρέσπας και Ειρωνευόταν αυτούς που αντιστάθηκαν το ζώον !!!!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΑΛΟΣ από viral βίντεο στη Γαλλία! ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΡΙΟΛΟΠΟΥΤΑΝΑ ποζάρει με φόντο τα επεισόδια και τις φωτιές...

26/3/2023    -    8.30

Μετά τους Γάλλους γαϊδούρια νεοφιλελέ που έτρωγαν αμέριμνοι σε εστιατόριο, ενώ το Παρίσι φλεγόταν, ένα μοντέλο καριολοπουτάνα έκανε φωτογράφιση την ώρα των επεισοδίων.

Viral για… λάθος λόγους έγινε μια καριολοπουτάνα, που γυρίζει στο φωτογραφικό φακό με φόντο τα επεισόδια και τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει από τις διαδηλώσεις στο Παρίσι, μετά τις μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη Γαλλία, λόγω της αντιλαϊκής συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης του Εμανουέλ Μακρόν.

Πρόκειται για μοντέλο καριολοπουτάνα, που μαζί με το επιτελείο της, θεώρησε ότι τα επεισόδια στη Γαλλία ήταν η… ευκαιρία για μια εντυπωσιακή φωτογράφιση.

Στα social media κυκλοφόρησε το βίντεο με τη καριολοπουτάνα να είναι στο έδαφος και να ποζάρει, ενώ πίσω της υποτίθεται ότι μαίνεται η φωτιά που έχουν βάλει οι διαδηλωτές, ενώ είναι φανερό πως η υποτιθέμενη «φωτιά» σε ξερά χόρτα έξω από ένα μαγαζί στο κέντρο του Παρισιού.

Σάλος στα social media

Όπως είναι φυσικό, το βίντεο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, αφού πολλοί την κατηγορούν ότι δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για τα κοινωνικά ζητήματα.

https://twitter.com/i/status/1638988266882977794



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΜΙΑ παρέμβαση ασφαλείας! ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ελλείψεις και κενά θα ξεκινήσουν πάλι τα τρένα Αθήνα-Θεσσαλονίκη...

26/3/2023   -    7.30

Με ελλείψεις και κενά Σάββατο να ξεκινήσουν, πιθανότατα από το ερχόμενο 1η Απριλίου, τα τρένα που εκτελούν τις διαδρομές Αθήνα-Θεσσαλονίκη, που θα μπουν στις ράγες μετά το σοβαρό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Τέμπη με την εμπορική αμαξοστοιχία Intercity 62 που εκτελούσε την ίδια διαδρομή. .

Σύμφωνα με όσα είπε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, o σταθμάρχης Γιάννης Κοκκινάκης, τα μηχανοστάσια έχουν πάρει φορητά GSMR ώστε να έχουν επικοινωνία τα τρένα μεταξύ τους, αλλά και με τον σταθμάρχη.

Ωστόσο, αν και έχει ήδη τοποθετηθεί σε αρκετούς συρμούς, δεν έχει μπει σε λειτουργία!

«Υπάρχει ένα άλλο σύστημα το GSM-R, το οποίο έχει αρχίσει να εγκαθίσταται στις αμαξοστοιχίες και στα μηχανοστάσια, ώστε τα τρία να έχουν επικοινωνία με τον σταθμάρχη και τα τρένα μεταξύ τους. Πιστεύω ότι σε λίγο καιρό θα εγκατασταθεί στα τρένα, ώστε να έχουν άμεση επικοινωνία και οι σταθμάρχες και τα τρένα μεταξύ τους», λέει ο κ. Κοκκινάκης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ η κατάρρευση τραπεζών! ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ και η First Republic Bank στην Αμερική...

26/3/2023    -    6.55

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί για το μέλλον της αμερικανικής τράπεζας First Republic, μιας ακόμα περιφερειακής τράπεζας των ΗΠΑ που βρέθηκε στη δίνη της πρόσφατης τραπεζικής κρίσης μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank.

Η First Republic προσέλαβε την επενδυτική Lazard ως σύμβουλο για να εξετάσει κάθε δυνατότητα, μεταξύ των οποίων την πώληση περιουσιακών στοιχείων της, την πώληση στο σύνολό της ή μια ένεση κεφαλαίου.

Αναλυτές του Bloomberg σχολιάζουν πως η First Republic αρνείται κατηγορηματικά να γίνει το επόμενο θύμα της τραπεζικής κρίσης, που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες με την πτώχευση δύο περιφερειακών αμερικανικών τραπεζών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ η κατάσταση στη Γαλλία! ΝΕΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ αστυνομικών με διαδηλωτές (και) για το νερό...

25/3/2023    -    21.31

Διάχυτη η οργή στη Γαλλία εξαιτίας της επιδιωκόμενης αντιλαϊκής μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος. 

Την ώρα που η Γαλλία φλέγεται εξαιτίας της επιδιωκόμενης αντιλαϊκής μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος που ψηφίστηκε από τους αυλοκόλακες βουλευτές του Μακρόν αλλά δεν αναγνωρίζεται από τους διαδηλωτές και ήδη ο Μακρόν μπήκε στο μάτι του Συμβουλίου της Ευρώπης που εξέφρασε την ανησυχία του για «την υπερβολική χρήση βίας» στις διαδηλώσεις, νέες εικόνες σύγκρουσης της αστυνομίας με διαδηλωτές βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Αν και το αίτημα της συγκεκριμένης διαδήλωσης ήταν άσχετο με το συνταξιοδοτικό, η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και η οργή που είναι διάχυτη στη χώρα γρήγορα «έβαλαν φωτιά» στη συγκέντρωση.

Σύμφωνα με το BBC, η γαλλική αστυνομία έκανε χρήση χημικών και δακρυγόνων σε μια μεγάλη διαδήλωση στα δυτικά της χώρας και συγκεκριμένα στο Sainte-Soline κατά της κατασκευής μιας δεξαμενής νερού.

Περιπολικά τυλίχτηκαν στις φλόγες και η αστυνομία έριξε δακρυγόνα στους διαδηλωτές ενώ έγιναν και αρκετές συλλήψεις.

Συνολικά, περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στο Sainte-Soline, ενώ αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον 1.000 «δυνητικά βίαιοι ακτιβιστές» συμμετείχαν στη διαδήλωση.

«Μαζί με τις συντάξεις, υπερασπιζόμαστε το νερό»

«Η χώρα ξεσηκώνεται για να υπερασπιστεί τις συντάξεις, εμείς θα ξεσηκωθούμε ταυτόχρονα για να υπερασπιστούμε το νερό» δήλωσαν οι διοργανωτές της πορείας, που συγκεντρώθηκαν υπό το σύνθημα «Bassines non merci» («Όχι στους ταμιευτήρες νερού, ευχαριστούμε»).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είχα ζήσει τα "άγρια '90" (εποχή Γέλτσιν) για έναν μήνα, οπότε δεν θα μπορούσα να μην είμαι πουτινική. Φανταστείτε, τώρα, πόσο πουτινικοί είναι εκατομμύρια Ρώσοι, που έζησαν στο πετσί τους την γελτσινική "δημοκρατία" για μια δεκαετία ολόκληρη... Και ναι - μισούμε πολύ την Δύση!

Σχολιο.- Ο Κόσμος εδώ στην Ελλάδα δεν κατάλαβε πως η διάλυση της Σοβιετική Ένωσης οδήγησε σε μείωση του προσδόκιμου κατά 5 χρόνια και σε περίπου 10 εκ θανάτους. Ο Αντρέι Μαρτίνοβ είπε πως όπως η Ρωσία αφέθηκε σε κακούς ηγέτες όπως ο Γκορμπατσώφ και ο Γιέλτσιν και πλήρωσε μεγάλο κόστος, αλλά μετά επανορθώθηκε με τον Πούτιν, πρέπει να συμβεί τώρα και στην Δύση. Τα λάθη πληρώνονται.

Σχολιο.- Και πρέπει να διηγηθείς μια μερα τι καταστροφή έφερε ο μεγαλύτερος προδότης όλων των εποχών Γκορματσοβ ! Ποσα εκατομμύρια οικογένειες έχει καταστρέψει, ποσα εκατομμύρια κόσμος από όλη την ΕΣΣΔ αναγκαστικέ να αφηνει τις πατρίδες τους και να παει έξω να δουλεύει! Έλεος!

Δυστυχώς στον δυτικό κόσμο αυτός είναι ,, ήρωας ‘’ , δεν έχτισε τίποτα όμως κατάφερε να φέρει μεγάλο κακό σε όλα τα 15 κρατίδια που αποτελούσε κάποτε ΕΣΣΔ . Η Αμερική μια χαρά κατάφερε την βρομοδουλεια της …

Σκατα στον τάφο του , αυτό μπορώ να πω …



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βουλευτής παραπονιέται ότι δεν μπορεί να βγει από το σπίτι να πιει ένα καφέ.

Σε άλλη χώρα θα παραπονιόταν για τον καφέ της φυλακής



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Αφού σαν λαός είμαστε ξενύχτηδες, πως γίνεται πάντα να μας πιάνουν στον ύπνο;

Σχολιο.- Γιατί μας ξέρουν κι έρχονται μέρα...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Όποτε Έλληνες συμφωνούν μαζί μου, αισθάνομαι πάντα πως κάποια μαλακία πέταξα.”



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ €μβολιασμενοι κλωτσάνε οποιαδήποτε συσχέτιση των €μβολιων με τις ξαφνικιτιδες διότι φυσικά τρέμουν για την ζωή τους για αυτό έτρεξαν πρώτοι πρώτοι να βάλουν μέσα τους τον θάνατο και χειροκρότησαν τα φασιστικα μετρα των νέας τάξης πραγμάτων εναντίον των πολιτων και την γενοκτονία του πλανητη!

Ρωτήστε τους μεγιστάνες που θαυμάζετε, όμως αυτοί έχουν ήδη σκάψει τον λάκκο σας, γιατί στα ιδιωτικά αεροπλάνα που οι ίδιοι ταξιδεύουν οι πιλότοι τους είναι υποχρεωτικα μόνο οι αν€μβολιαστοι?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μακρόν ετοιμάζεται να αιματοκυλήσει την χώρα του. 

Το δικό μας αστέρι έχει μετατρέψει την χώρα μας σε πυρηνική δύναμη των Αμερικάνων κατά των Ρώσων. 

Ο Τριντό περνάει μέτρα λογοκρισίας του διαδικτύου για να προστατέψει τους πολίτες τους από την «παραπληροφόρηση». 

Ο FDA ενέκρινε την κατανάλωση τεχνητού κοτόπουλου για τους Αμερικανούς πολίτες ενώ η Ελλάδα βάζει περιορισμούς στα οικόσιτα ζώα, ξεκινώντας από το Λασίθι της λεβεντογένας Κρήτης. 

Πέρυσι όποιος εναντιωνόταν στους παράλογους περιορισμούς αποκαλούνταν ψεκασμένος και φασίστας. 

Γενικώς δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



DW: Και όμως, υπάρχουν «θύματα» του εμβολίου και απειλούν με αγωγές

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 21:46

Σοβαρές παρενέργειες εμφανίζουν σύμφωνα με καταγγελίες που καταγράφονται στα ΜΜΕ του Βερολίνου κάποιοι από τους εμβολιασθέντες κατά του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Deutsche Welle δεν είναι πολλοί, αλλά υπάρχουν και ζητούν να τους πάρουμε στα σοβαρά, καθώς ορισμένοι απειλούν με αγωγές.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της Deutsche Welle έχει ως εξής:

«Τον Μάρτιο του 2021 ο Σάσα Σβαρτς ανυπομονούσε να κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Ήταν η εποχή που τα κομμωτήρια άνοιγαν ξανά, αν και τα κρούσματα της πανδημίας είχαν αρχίσει να αυξάνονται, ενώ η εμβολιαστική καμπάνια φαινόταν να παραπαίει. Αλλά ο εμβολιασμός ήταν μία υπόσχεση ελευθερίας και αποδέσμευσης από τους καναταγκασμούς των υγειονομικών μέτρων. Μόλις 30 ετών ήταν την εποχή εκείνη ο Σάσα Σβαρτς. Περιγράφει τον εαυτό του ως έναν άνθρωπο δραστήριο, ευδιάθετο, με αθλητικές δραστηριότητες και ποικίλα ενδιαφέροντα.

Όμως στις 25 Μαρτίου του 2021 ο Σάσα Σβαρτς έκανε το εμβόλιο της Astra Zeneca και από τότε, όπως λέει, όλα έχουν αλλάξει.

«Ποτέ δεν αισθανόμουν τόσο άπραγος και τόσο αβοήθητος. Ήταν σαν μία ομίχλη στον εγκέφαλο, ήταν μία αίσθηση ανυπαρξίας», λέει σήμερα. Στην αρχή αισθανόταν πυρετό, ζάλη και πονοκέφαλο. Αργότερα κατέγραψε σε μία λίστα 96 διαφορετικά συμπτώματα. Το χειρότερο ήταν η αίσθηση απραξίας και ακινησίας. Ήταν αδύνατον να συγκεντρωθεί για να διαβάσει ένα βιβλίο.

Δυσκολίες στην αναζήτηση ιατρικής βοήθειας

Τον Ιούνιο του 2021 έκανε μία δεύτερη δόση, αυτή τη φορά με BionTech, ελπίζοντας να βελτιωθεί η κατάστασή του, η οποία όμως μάλλον επιδεινώθηκε. Μια μέρα έχασε τις αισθήσεις του, ενώ εργαζόταν. Από τότε παραμένει στο σπίτι του με αναρρωτική άδεια, κλινήρης και εντελώς εξαντλημένος. «Πέρασαν έξι μήνες για να βρω έναν ανοσολόγο, που θα με πάρει στα σοβαρά, εμένα και τα συμπτώματά μου. Θυμάμαι ότι είχα ξεσπάσει σε κλάματα στην αίθουσα αναμονής του ιατρείου», λέει. «Προηγουμένως όλοι οι γιατροί μου έλεγαν ότι πρόκειται για ψυχοσωματικά συμπτώματα, τα οποία αποκλείεται να οφείλονται στο εμβόλιο».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι είναι ένα από τα θύματα των παρενεργειών του εμβολίου για τον κορωνοϊό. Όπως αναφέρει το Ινστιτούτο Ανοσολογίας Paul Ehrlich, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Deutsche Welle, από την αρχή της εμβολιαστικής καμπάνιας έχουν εντοπιστεί 333.492 κρούσματα πιθανών παρενεργειών και 50.833 ενδεχόμενα κρούσματα «σοβαρών περενεργειών». Με τη γλώσσα της στατιστικής δηλαδή το 1,78 στα 1.000 σκευάσματα προκαλεί παρενέργειες, ενώ 0,27 στα 1.000 σκευάσματα εμφανίζουν σοβαρές παρενέργειες.

Τελικά ο Σάσα Σβαρτς απευθύνθηκε στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Μάρμπουργκ, η οποία έχει συστήσει ειδικό τμήμα για την παρακολούθηση πιθανών παρενεργειών του εμβολίου. Εκεί οι γιατροί διέγνωσαν υπερδιέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος ως συνέπεια του εμβολιασμού. Ο Σβαρτς αισθάνθηκε να απαλλάσσεται επιτέλους από τον στιγματισμό της ψυχοσωματικής διαταραχής. Αλλά θεραπεία δεν υπάρχει μέχρι σήμερα. Ο ίδιος δεν δίστασε να εισαχθεί για τρεις μήνες σε ψυχιατρική κλινική, ελπίζοντας να βελτιωθεί η κατάστασή του, κάτι που όμως δεν συνέβη. «Τελευταία κάνω παράξενα πράγματα», λέει, «για παράδειγμα μπήκα με το ποδήλατο στο σούπερ-μάρκετ πρόσφατα. Στις χειρότερες φάσεις απλώς ακινητοποιούμαι στο κρεβάτι μου και κοιτάω το ταβάνι, δεν μπορώ να κάνω ο,τιδήποτε. Τώρα ξεκίνησα μαθήματα γαλλικών, μία φορά την εβδομάδα, αλλά μετά το πρώτο μάθημα αιθάνομαι εξαντλημένος».

Ομάδα αυτοβοήθειας για τις παρενέργειες

Ό,τι και να συμβαίνει, ο Σάσα Σβαρτς δεν θέλει να αφεθεί στη μοίρα του. Γι αυτό ίδρυσε μία ομάδα αυτοβοήθειας στην περιοχή της Κολωνίας, στην οποία συμμετέχουν 70 άνθρωποι που υποφέρουν από τις παρενέργειες του εμβολιασμού. Συναντώνται μία φορά τον μήνα και ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες. Πολλοί βέβαια δεν μπορούν να έρθουν, γιατί, όπως λένε, δεν αισθάνονται ικανοί να σηκωθούν από το κρεβάτι τους. Αλλά δεν είναι και εύκολο να μιλήσουν για το πρόβλημά τους.

Δικαστική προσφυγή ή ...υπομονή;

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ δηλώνει τώρα ότι πρέπει να «αναγνωριστούν» το συντομότερο δυνατόν οι πιθανές παρενέργειες στην περίοδο μετά τον εμβολιασμό (post vac) και εξαγγέλλει ένα νέο κρατικό πρόγραμμα, με το οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα εξετάζονται με μεγαλύτερη αξιοπιστία και θα δέχονται την ενδεδειγμένη ιατρική βοήθεια.

Πολλοί δεν θέλουν να περιμένουν τα αποτελέσματα της κρατικής μέριμνας και εμπιστεύονται περισσότερο τα ...δικαστήρια. Ο Τομπίας Ούλμπριχ, δικηγόρος στο Ντίσελντορφ, εκπροσωπεί ήδη 750 ανθρώπους που λένε ότι έχουν εμφανίσει σοβαρές παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό. Μέχρι στιγμής έχει καταθέσει 130 αγωγές. Στις 28 Απριλίου εκδικάζεται στη Φρανκφούρτη η πρώτη αγωγή αποζημίωσης κατά της BionTech, ενώ ακολουθούν παρόμοιες υποθέσεις στο Ντίσελντορφ, το Μόναχο και το Φράνκενταλ.

Ο Τομπίας Ούλμπριχ λέει ότι ο ίδιος και η ομάδα του έχουν κάνει πάνω από 3.000 ραντεβού με πιθανούς ενάγοντες. Ο ίδιος αποδίδει ευθύνες στον υπουργό Υγείας λέγοντας ότι «για μεγάλο χρονικό διάστημα παρουσίαζε τον εμβολιασμό ως μία διαδικασία χωρίς παρενέργειες. Εμείς πάντως προετοιμάζουμε με ιδιαίτερη επιμέλεια την κάθε προσφυγή μας, γι αυτό ελπίζω ότι τα δικαστήρια θα μας δικαιώσουν».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με μαύρο περιβραχιόνιο και το σήμα ''Ηταν Εγκλημα΄΄ παρήλασαν οι μαθητές της Λάρισας..

Τα παιδιά δεν θα ξεχάσουν..

Ας το θυμούνται αυτό κάποιοι..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει. Όποιος προσαρμόζεται βάζει πλάτη και μετά πεθαίνει.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι θα γίνει με την αληταμπουρία που 'χει αναλάβει τη λογοκρισία στο FaceBook; Μέχρι και τον "Θούριο" του Ρήγα Φεραίου απαγόρευσαν, γιατί, λέει, προάγει το μίσος!

Μιλάμε για επικίνδυνες γελοιότητες! Και φυσικά κάτι πρέπει να γίνει με την αληταμπουρία, γιατί δεν πρόκειται αποκλειστικά και μόνο για αλγόριθμους. Να μάθουμε ποιοι είναι και να τους εκθέσουμε δημοσίως.

Ούτε είναι απάντηση να παρατήσουμε το FaceBook. Το ότι χρησιμοποιούνται τέτοιοι μηχανισμοί, δείχνει πως έχει κάποια βαρύτητα το τι δημοσιεύεται εδώ μέσα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός εδώ ο παλιάνθρωπος που φωτογραφίζεται με τον Μητσοτάκη, λέγεται Παναγής Καππάτος και είναι βουλευτής Κεφαλονιάς της Ν.Δ.

Αυτός ο βρομύλος είναι και δικηγόρος. Και με την ιδιότητα αυτή, εκπροσωπώντας τράπεζες και funds, κυνηγάει κόσμο, ακόμη και Κεφαλονίτες, βουτώντας τα σπίτια τους, που τα βγάζει σε πλειστηριασμό.

Γιατί να μην καμαρώνει ο Μητσοτάκης δίπλα του;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



26/3/2023    -    19.00  μ.μ.

* Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Sunday Times του Λονδίνου, μόνο στο Αρτιόμοφσκ και τις γύρω περιοχές, ο αριθμός των νεκρών Ουκρανών στρατιωτικών και των συμμάχων τους ξένων μισθοφόρων ανέρχεται κατά μέσο όρο σε 100 έως 200 άτομα την ημέρα.

* Στο Κραματόρσκ πραγματοποιήθηκε ρωσική επίθεση από αέρος σε χώρο προσωρινής στρατοπέδευσης μονάδων των VSU στο κτήριο του Οικονομικού-Ανθρωπιστικού Ινστιτούτου της πόλης, ενώ καταστράφηκε και αποθήκη πυρομαχικών της 56ης Μεταφερόμενης Ταξιαρχίας Τυφεκιοφόρων των VSU.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



26/3/2023    -    5.00 π.μ.

Άκουσα τη συνέντευξη του Πούτιν. Επισημαίνω την εύστοχη απάντηση:

«Εχουμε κάθε δικαίωμα να εγκαταστήσουμε πυρηνικά στη σύμμαχό μας Λευκορωσία!!!

Εφόσον οι ΗΠΑ έχουν εφοδιάσει

με πυρηνικά τις ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ,

γιατί όχι κι εμείς»!!!

Ο Μπάιντεν για να καθησυχάσει τους φόβους των λαών των ΝΑΤΟΪΚΏΝ χωρών, διατείνεται ότι ο Πούτιν δε προτίθεται να τα χρησιμοποιήσει!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



25/3/2023    -    7.00 π.μ.

- Η μέρα που μας πέρασε περιείχε και μια «μαύρη» επέτειο, αυτή της ΝΑΤΟϊκής επέμβασης στην τότε Γιουγκοσλαβία το 1999 και ο ανηλεής βομβαρδισμός, επί 78 ολόκληρες ημέρες, των αμάχων κατοίκων της και των ειρηνικών υποδομών της. Η Γιουγκοσλαβία μετά από αυτά τα γεγονότα «κουτσουρεύτηκε» κι άλλο, αφού το ΝΑΤΟ με πραξικοπηματικές διαδικασίες ευνόησε την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου (Κοσόβου), ενώ συνέβαλε τα μέγιστα και στην απόσχιση του Μαυροβουνίου και την πρόσδεσή του στο ΝΑΤΟϊκό άρμα. Από την ήδη «κουτσουρεμένη» από τις αρχές των 90ς Γιουγκοσλαβία παρέμεινε η Σερβία, απομονωμένη από τη θάλασσα και μόνη της απέναντι στους λύκους και τις ύαινες της «συλλογικής Δύσης», να υπερασπίζεται την τιμή και την υπόληψη των βαλκανικών λαών έναντι της ΝΑΤΟϊκής και Ευρωενωσιακής λαίλαπας, αφού για όλες τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής βρέθηκαν οι κατάλληλες φόρμουλες, ώστε ν’ αναδειχθούν οι «κατάλληλες» κυβερνήσεις, που θα εφάρμοζαν τις «κατάλληλες» αποφάσεις, που θα τις καθιστούσαν υπόδουλες στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες.

- Σήμερα, στο φόντο της σύγκρουσης του ΝΑΤΟ και της «συλλογικής Δύσης» με τη Ρωσία στο πεδίο που ονομάζεται (μέχρι νεοτέρας) «Ουκρανία», η κονιορτοποίηση των απομειναριών της παλιάς ενιαίας Γιουγκοσλαβίας δείχνουν ως η «πρόβα τζενεράλε» για τη μεγάλη σύγκρουση των Δυτικών με τις δυνάμεις εκείνες, που διατηρούν όχι μόνο αξιοσημείωτη οικονομική και στρατιωτική δύναμη, αλλά κυρίως, αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι και να αποδεχθούν τους όρους της Pax Americana, δηλαδή της μονοκρατορίας και παγκόσμιας κυριαρχίας των ΗΠΑ και των συμμάχων της, οι οποίοι σταδιακά μετατρέπονται επίσης σε υποτακτικούς και μάλιστα με τη δική τους βούληση (ή, για την ακρίβεια, των κυβερνήσεών τους). Η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν, η Ινδία και μια σειρά από άλλες χώρες που δεν υποκύπτουν στα «θέλω» των ΗΠΑίων και των συν αυτοίς, αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο μιας περισσότερο ή λιγότερο ανοιχτής σύγκρουσης με τον δυτικό κόσμο σε όλα τα επίπεδα. Ωστόσο τα παθήματα του παρελθόντος (και αυτό αφορά άμεσα, εν προκειμένω, τη Ρωσία) φαίνεται να έχουν γίνει μαθήματα. Πολύ περισσότερο, τη δεδομένη στιγμή τη θέση του «διδάσκοντος» φαίνεται να καταλαμβάνουν οι ίδιοι οι Ρώσοι, την ίδια στιγμή που οι ΗΠΑ και η «συλλογική Δύση» αποδεικνύονται «ανεπίδεκτες μαθήσεως» και τα αλλεπάλληλα παθήματά τους, ειδικά τα τελευταία χρόνια, δεν φαίνεται να τις συνετίζουν. Κακό δικό τους, βεβαίως, που θα ‘λεγε και ο σοφός (όταν θέλει) λαός μας… Η σύγκρουση έχει μεταφερθεί ήδη στο έδαφός τους και «υπεύθυνοι» γι’ αυτό δεν είναι ούτε οι Ρώσοι, ούτε οι Κινέζοι, ούτε οι Ιρανοί, ούτε κανένας άλλος «κακός», κατά τη δική τους εκδοχή, αλλά οι ίδιοι οι λαοί των χωρών τους, που σηκώνουν σιγά σιγά κεφάλι και λένε το δικό τους «ya basta»… Η Γαλλία ήταν (και είναι) μόνο η αρχή…

- Να αναφερθώ πρώτα στην πρώτη ανοιχτή παραδοχή από πλευράς ΟΗΕ της τέλεσης εγκλημάτων πολέμου από την πλευρά της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της ρωσικής ΕΣΕ. Η επικεφαλής της Επιτροπής Παρατήρησης του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Ουκρανία Ματίλντα Μπόγκνερ για πρώτη φορά παραδέχθηκε, ότι κατά την περίοδο από 01/08/2022 έως 31/01/2023 καταγράφηκαν πάνω από 25 περιπτώσεις εγκληματικής συμπεριφοράς Ουκρανών στρατιωτικών κατά Ρώσων αιχμαλώτων. Βεβαίως η κυρία Μπόγκνερ, προφανώς για να αμβλύνει τις εντυπώσεις από τις ουκρανικές θηριωδίες και να παρουσιαστεί ως «αμερόληπτη», μίλησε και για 15 αντίστοιχες περιπτώσεις από πλευράς Ρώσων στρατιωτικών σε βάρος Ουκρανών αιχμαλώτων, 11 εκ των οποίων αποδίδονται στους στρατιωτικών της Ομάδας Wagner (Στγ: στοιχείο απαραίτητο στις αρχές των ΗΠΑ, ώστε να κηρύξουν και επίσημα τους Wagner ως «τρομοκρατική οργάνωση»).

- Η κυρία Μπόγκνερ ανέφερε επίσης και το θάνατο, στο συγκεκριμένο διάστημα, περίπου 100 αμάχων Ουκρανών πολιτών και τον τραυματισμό 400, λησμονώντας φυσικά δύο σημαντικές παραμέτρους: 1. Πολλά από τα θύματα μεταξύ των Ουκρανών αμάχων προκλήθηκαν από κακούς χειρισμούς της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας, στην προσπάθειά της να αναχαιτίσει ρωσικά drones-«καμικάζι» ή πυραύλους που επιτίθεντο σε στρατιωτικούς στόχους ή υποδομές στρατηγικής σημασίας, 2. Κανένας λόγος δεν γίνεται για τους χιλιάδες (και όχι εκατοντάδες) νεκρούς αμάχους που έχουν προκληθεί κατά το ίδιο χρονικό διάστημα από τις VSU με επιθέσεις αποκλειστικά σε κατοικημένες περιοχές, όχι μόνο στους «παραδοσιακούς» στόχους όπως η ΛΔ Ντονιέτσκ και η ΛΔ Λουγκάνσκ, αλλά και οι Περιφέρειες του Ζαπορόζιε και της Χερσώνας, οι οποιες de facto έχουν ενσωματωθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία.

- Ανεξαρτήτως, πάντως, όλων των παραπάνω (σκοπίμων) «παραλείψεων», η πρώτη επίσημη παραδοχή του ΟΗΕ για τέλεση εγκλημάτων πολέμου από πλευράς Ουκρανίας παραμένει γεγονός.

- Από το βράδυ της Πέμπτης και όλες τις πρώτες ώρες της Παρασκευής μέχρι και νωρίς το πρωί, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν μαζικές επιθέσεις από αέρος σε σημεία προσωρινής στρατοπέδευσης εφεδρικών μονάδων των VSU, της λεγόμενης «Εδαφικής Άμυνας», αλλά και ξένων μισθοφόρων σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας, με σκοπό την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη φθορά τους πριν ακόμη αυτές αποσταλούν στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Οι πιο αξιοσημείωτες περιπτώσεις ήταν αυτές στην Περιφέρεια Σούμι, το Ζαπορόζιε (στο ελεγχόμενο από το καθεστώς του Κιέβου τμήμα), το Κριβόι Ρογκ (Περιφέρεια Ντνιεπροπετρόφσκ) και την Περιφέρεια Οδησσού.

- Στην Περιφέρεια των Σούμι, ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-35 εκτόξευσαν πάνω από 10 τηλεκατευθυνόμενες βόμβες τύπου FAB-500M62 σε θέσεις προσωρινής στρατοπέδευσης ουκρανικών στρατιωτικών μονάδων στην κωμόπολη Μπελοπόλγε και το χωριό Βίρι. Ως αποτέλεσμα, εξουδετερώθηκαν αρκετές δεκάδες Ουκρανοί στρατιωτικοί, ενώ πάνω από 200 ήταν οι «ανεπίστρεπτοι» τραυματίες.

- Στην Περιφέρεια του Ζαπορόζιε οι VSU σχεδίαζαν μια πρώτη «μαζική» επίθεση στην περιοχή του Ορέχοβο, με δύναμη ενός ενισχυμένου τάγματος (περίπου 80 -1.000 άτομα). Ωστόσο η ρωσική αντικατασκοπεία έλαβε εγκαίρως γνώση των προθέσεων της ουκρανικής πλευράς και, αφού ανακάλυψε τις θέσεις προσωρινής στρατοπέδευσης του εχθρού, οργανώθηκε από το τοπικό κέντρο διοίκησης των ρωσικών δυνάμεων μαζικός βομβαρδισμός των ουκρανικών θέσεων, το βράδυ της Πέμπτης 22/03 έως και τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες της Παρασκευής 23/4/03. Επλήγησαν συνολικά 20 σημεία προσωρινής στρατοπέδευσης των μονάδων των VSU. Οι απώλειες της ουκρανικής πλευράς υπερέβησαν τα 500 άτομα σε νεκρούς και «ανεπίστρεπτους» τραυματίες. Οι τραυματίες της ουκρανικής πλευράς μεταφέρθηκαν μέσω του Ζαλιζνίτσνογε στο Γκουλιάιπόλιε, τη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής. Η διαβόητη «επίθεση» των VSU πήρε μία ακόμη αναβολή (Στγ: μέχρι την τελική… ματαίωση!).

- Στο Κριβόι Ρογκ πάλι, έγινε επίθεση ρωσικών drones-«καμικάζι» τύπου Geran’-2 σε εγκαταστάσεις των VSU μέσα στην πόλη. Από τα 6, συνολικά, drones που απέστειλαν οι Ρώσοι, τα 5 πέτυχαν το στόχο τους, ενώ το 6ο καταρρίφθηκε απο την ουκρανική αντιαεροπορία.

- Τέλος, στην Περιφέρεια της Οδησσού και κοντά στην κωμόπολη Σουχόι Λιμάν καταστράφηκε από ρωσικά πλήγματα υπαίθριο υπόστεγο στάθμευσης ουκρανικών drones.

- Αυτήν την ώρα διεξάγονται κι άλλες ρωσικές επιθέσεις από αέρος σε περιοχές όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση εφεδρικών μονάδων των ουκρανικών δυνάμεων. Αξιοσημείωτες είναι οι επιθέσεις στο Κραματόρσκ και το γειτονικό Σλαβιάνσκ, ενώ μέχρι το μεσημέρι θα έχουν ανακοινωθεί συνολικά όλες οι περιοχές που έχουν δεχθεί ρωσικά πλήγματα και τα αποτελέσματα των επιθέσεων αυτών.

* Στη Μάργινκα οι ρωσικές δυνάμεις αργά αλλά σταθερά απωθούν τις μονάδες των VSU ολοένα και δυτικότερα. Σύμφωνα δε με την εκτίμηση του επικεφαλής της ΛΔ Ντονιέτσκ Ντενίς Πουσίλιν, έχει μείνει ένα μικρό, πλέον, τμήμα της πόλης το οποίο ελέγχουν οι ουκρανικές μονάδες.

Σχολιο.- Οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ δεν αυτοδικάζονται, ως εγκληματίες πολέμου & ας επιτέθηκαν στο 95% των χωρών του πλανήτη μας, που εξάλλου βρίσκονται μακριά από τα σύνορα τους & δεν ελόχευε κίνδυνος γι αυτούς. Τι γύρευαν τα αρπακτικά στη Σερβία? Ρήμαξαν για τα πετρέλαια το Ιράκ με ατιμίες! Εφηύραν ύπαρξη χημικών... ανύπαρκτων!!! Όχι μήτε οι Ισραηλινοί είναι εγκληματίες για γενοκτονία, που ανέκαθεν βομβαρδίζουν τη μαρτυρική Παλαιστίνη!!! Το ΝΑΤΟ θυσίασε την Ουκρανία, κατέλαβαν& ρήμαξαν τις Ρωσόφωνες περιοχές για να "μπαστακωθεί" στα σύνορα της Ρωσίας, απειλώντας την!!! Και θυμώνουν με τον Πούτιν όλοι οι Ευρωπαίοι υποτελείς του!!!

ΝΑΤΟΪΚΟΙ=ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ!

Σχολιο.- ήρθε η άνοιξη, λουλούδιασε η γη & μια νέα

ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ έκανε ν'ανθίσουν πάλι τα όνειρα των ρομαντικών ιδεολόγων, για

ΙΣΟΤΗΤΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ & ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!

Μπας και ξυπνήσουμε και εμείς

Οι Γάλλοι με μισθό 2.000 ευρώ και σύνταξη στα 62 και Επαναστατησαν.

Εμείς με μισθό 680 και σύνταξη στα 67 με προοπτική στα 70

Και τους χειροκραταμε

Ο Θουριος του Ρήγα επίκαιρος

Σχολιο.- η 25η δεν είναι η μέρα που έγινε η κήρυξη τής επανάστασης...

Σχολιο.- Την έλεγαν Γιουγκοσλαβια. Η χώρα που δεν υπάρχει πια.

24.03.1999. NATO και ΗΠΑ ισοπεδώνουν την Γιουγκοσλαβια. 78 ημερονυχτα ανηλεων βομβαρδισμών.....

Σχολιο.- Και για την επέτειο της πολύπαθης Γιουγκοσλαβίας ….

Σκατ@ στον τάφο σου Μάντλιν …,

Σχολιο.- Δεν είναι τυχαίο ότι θέλουν να εξαφανίσουν τις Χώρες που αντιστάθηκαν γενναια στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο όταν όλη η Ευρώπη είχε υποκύψει στο  Γ Ράιχ και στον Άξονα.

Δεν μας το συγχωρούν

Έστω και αν τότε μας επαινουσαν

Ως προς ΟΗΕ

Όποιοι Δεν έχουν παρωπίδες

Βλέπουν την αλήθεια. Απλά δεν τους αφήνουν να εκφραστούν και τους κυνηγάνε

Η συμμαχία Ρωσία Κίνα Ινδία...μόνο σε Καλό θα βγει για την ανθρωπότητα.

Χρόνια Πολλα για σήμερα 25η Μαρτίου

Και πρέπει να δείξουμε στον Ελληνικό Λαό και στους Νέους μας ότι η Χώρα που συνεισέφερε πιο πολύ από όλους στον ΕθνικοΑπελευθερωτικο αγώνα της Χώρας μας ήταν η ΡΩΣΊΑ

Θέλουν ξαφνικά να το ξεχάσουμε οι κύριοι.

ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.

Η Φιλική Εταιρεία από εκεί ξεκίνησε

Ο Κολοκοτρώνης Ρωσόφιλος ήταν

Ηθελαν να τον σκοτώσουν τελικα Τον φυλακίσανε με ψεύτικες κατηγορίες

Ο Καποδίστριας το ίδιο για αυτό τον δολοφόνησαν οι Άγγλοι.

Και για αυτό δεν ανοίγουν τα μυστικά τους Αρχεία

Στην Ναυμαχία του Ναβαρίνου η Ρωσία ΒΟΉΘΗΣΕ

Και την ανεξαρτησία  της Ελλάδας η Ρωσία την κατοχύρωσε με τη Συνθήκη της Αδριανούπολης το 1829, όταν ο Ρώσος στρατάρχης Ντίμπιτς κατανίκησε τον οθωμανικό στρατό τους έφτασε κυνηγώντας έξω από την Κωνσταντινούπολη, όπου κατασκήνωσε περιμένοντας την εντολή του Τσάρου για να εισβάλει, και αν δεν παρενέβαιναν Αγγλία και Γαλλία, η Οθωμανική αυτοκρατορία θα είχε τελειώσει τότε.

Σχολιο.- «Ωραία» και «αντικειμενική» πηγή τα καραπουλημένα και επιδοτούμενα εκ Δυσμών «Ελληνικά (;;;) hoaxes»... Για τον Μιλόσεβιτς λαλίστατα, για τους τότε ηγέτες της Κροατίας Φράνιο Τουτζμαν και Βοσνίας Ερζεγοβίνης (ουσιαστικά Βοσνίων μουσουλμάνων)( Αλία Ιζετμπέγκοβιτς, που ήταν και γόνοι αμιγών φασιστών (γιος του υπαρχηγού των Ustase ο ένας, γιος ισλαμοφασίστα ο άλλος) και για το δικό τους ρόλο στις σφαγές σερβικού πληθυσμού (εθνοκάθαρση της Κράινα κ.ά.) δεν ακούμε τίποτε... Το μόνο καλό στην όλη υπόθεση, είναι ότι και οι δυο τους πέθαναν βασανιστικά από καρκίνο, ως μία μικρή «εκδίκηση» της Φύσης για τη ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του Μιλόσεβιτς μέσα στη φυλακή, πριν αποδειχθεί η οποιαδήποτε ενοχή του και πριν καταδικαστεί για οποιοδήποτε αδίκημα... Και λίγη αιδώς δεν βλάπτει, στη μνήμη 7.200 αμάχων Σέρβων που δολοφονήθηκαν από το ΝΑΤΟ μέσα σε 78 μέρες και της συντριπτικής πλειονότητας των υποδομών που καταστράφηκαν μέσα σε χρόνο dt με την έγκριση και την αρωγή και αρκετών «καθ' ημάς» Ευρωπαίων «προοδευτικούληδων», τύπου Όσκαρ Φίσερ...

Σχολιο.- Ντροπή σας να αναμασάτε τις ψευδείς διαδώσεις των τότε Αγγλόφιλων, αντί να ανατρέξετε στις έγκυρες Μανιάτικες πηγές, για να πεισθείτε ότι οι

ΑΓΓΛΟΙ ΦΟΝΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

& ΟΧΙ ΟΙ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΑΙΟΙ!!! Τιμή μου που είμαι Μανιάτισσα & γόνος Μαυρομιχάλη!!! ΟΙ προπαπούδες μου ελευθέρωσαν την Ελλάδα!

Οι Άγγλοι, πάντα την "έφερναν" στους Έλληνες! Ο πατέρας μου, αντάρτης στον Ταΰγετο, μου διηγιόταν, πως τους βομβάρδισε η "πονηρή αλεπού"...κλπ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόεδρος Κένυας William Ruto. Ξεφορτωθείτε τα $ γιατί η αγορά θα αλλάξει σε λίγες εβδομάδες. Για τους ανθρώπους που εργάζονται με αριθμούς. Σας δίνω δωρεάν συμβουλή. Οσοι κρατάτε $ σίγουρα μπορεί να πάθετε απώλειες Καλύτερα να απαλλαγείτε Η αγορά θα είναι διαφορετική σε λίγες βδομάδες



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ποια  είναι η διαφορά ανάμεσα στον Mark Zuckerberg  (Facebook) και εμένα; Παραδίδω ιδιωτικές πληροφορίες που ανήκουν σε εταιρείες δωρεάν και είμαι ληστής. Ο Zuckerberg παραδίδει τα προσωπικά σας δεδομένα στις εταιρείες για χρήματα, και είναι ο Άντρας της Χρονιάς»

Τζούλιαν Άσαντζ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και εδώ, το "φιλαράκι της υγείας μας" ο Γκέιτζ μας λέει τα εξής:

"Κάναμε ένα τρομερό λάθος. Θέλαμε να προστατεύσουμε τους ανθρώπους από έναν επικίνδυνο ιό. Αλλά αποδεικνύεται ότι ο ιός είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνος από ό, τι πιστεύαμε. Και το εμβόλιο είναι πολύ πιο επικίνδυνο από ό, τι μπορεί να φανταστεί κανείς. "

Γουάτ;;;;

Το φ/β μας ποστάρει συνεχώς, να συμβουλευόμαστε τους (ακαταδίωκτους) "ειδικούς"

"Ειδικοί" μου, είτε της Ιατρικής, είτε των κομμάτων, η μπαλίτσα σε σας!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



24/3/2023

Και τι δεν κάνει κανείς, για να βρεθεί πιο κοντά στον λαό του! Στην διάρκεια μιας ζωντανής συνέντευξης, ο Μακρόν έκρινε ορθό να βγάλει διακριτικά (κάτω από το τραπέζι!) το ρολόι του, αξίας 80.000 ευρώ, όταν προσπαθούσε να πείσει το κοινό, ότι η άνοδος του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης είναι "για το καλό των Γάλλων"!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγώ ΔΕΝ κατάλαβα πως ο Παπαθανάσης έβγαλε φορολογική ενημερότητα με χρέος ??

Για να πουλήσεις ή να μεταβιβάσεις ένα ακίνητο χρειάζεται να έχεις φορολογική ενημερώτητα . Αυτός πως το κατόρθωσε αφού χρωστούσε και της Μιχαλούς ???. Ο Σταικούρας ή Το Υπερταμείο ή έστω η ΑΑΔΕ ξέρουν κάτι ??? κι αν ΌΧΙ οι 300 του κΥνοβουλείου γιατί ΔΕΝ επερωτούν ???

Σχολιο.- Με τον ίδιο τρόπο που έβαλαν "στρατηγικό επενδυτή" στο νεράκι μας παρά την απαγόρευση του ΣΤΕ

Και γενικότερα, με τον ίδιο τρόπο που κουρέλιασαν τη Χώρα αυτή και βίασαν το Σύνταγμα και τους Νόμους. Με τη μέθοδο της καθολικής επιλογής διεφθαρμενων σε καίριες θέσεις. 

Σχολιο.- Αύριο πάμε όλοι Eurobank και ζητάμε ρύθμιση Παπαθανάση με κούρεμα 97.5%..

Αφού είναι νόμιμο ισχύει για όλους

Σχολιο.- Παπαθανάσης κουρεύει και Πάτσης ξυρίζει...

Καθεστώς ΑΕ

Σχολιο.- Τι γίνεται στο μαγαζί του Κούλη?μετά τους Πάτση,Νικολάου,Παπαθανάση, Καππάτο.πόσοι?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ακραίο κέντρο που κυβερνά σε ευρωπαικές πρωτεύουσες, δεν είναι τίποτα άλλο απο μια μασκαρεμένη ακροδεξιά. Στον επόμενο τόνο, τουλάχιστον στη Γαλλία, όχι μόνο θα το καταλάβουν αλλά και θα το εμπεδώσουν.

20 ημέρες μετά την έναρξη της απεργίας των εργαζομένων στη δημόσια καθαριότητα και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα καθαριότητας, που έχουν σύμβαση με το δήμο του Παρισιού, ανακοίνωσαν πως θα συμμετέχουν επ αόριστον στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Θα επηρεαστούν 5 επιπλέον διαμερίσματα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σχολιο.- Όποιος και να γίνει κυβέρνηση Γαλλία ή σε άλλα κράτη της Ευρώπης την ίδια πολιτική θα εξασκήσει Η Ευρώπη αυτοκτόνησε από την ώρα πού έγινε η Ευρώπη των τραπεζών και της Ελίτ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aντε και στην Ελλάδα με το καλό - Το Λουξεμβούργο έγινε η πρώτη χώρα που κατέστησε τις δημόσιες συγκοινωνίες δωρεάν, σε εθνικό επίπεδο απο το 2020



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για την γιαγια μου ηταν σιγουρα ζητουμενο Για την εργαζομενη μητερα μου, ισως Για εμενα-για τη γενια μου-διολου Δεν ειναι πλεον το ζητουμενο να μπουν οι γυναικες-γενικως- σε υψηλες θεσεις ευθυνης. Το ΜΕΓΑΛΟ ζητουμενο ειναι τι ειδους Ανθρωποι θα καταλαμβανουν αυτες τις θεσεις

2 μισητά πρόσωπα : Ούρσουλα φον ντε Λάϊεν,, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα,



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ψεκ, ανορθόγραφοι & λαϊκιστές ήταν οι ήρωες του 1821 για τους "ΜένουμεΤουρκία" που χλαπάκιαζαν τα ΕΣΠΑ του σουλτάνου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Μένουμε Τουρκία κι αν φύγουμε από το γρόσι και πάμε στη δραχμή θα καταστραφούμε" έλεγαν οι φιλελέδες του 1821.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι εργαζόμενοι στις εταιρίες παραγωγής ηλεκτρισμού στη Γαλλία, μετά από συνεδρίαση των συνδικάτων τους, έκοψαν το ρεύμα σε πλούσιες γειτονιές και προάστια του Παρισιού, που μένουν πολιτικοί και βιομήχανοι, και σταμάτησαν τους μετρητές σε νοσοκομεία, φτωχογειτονιές, και σχολεία. Συνεδριάζουν σήμερα και τα συνδικάτα εργαζομένων της υδροδότησης στο Παρίσι και άλλες πόλεις.

Αυτά γινονται όταν έχεις ταξική συνείδηση και πραγματική γνώση της ιστορίας και των αγώνων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελικά Πρώτα οι Ολλανδοί και τώρα οι Γάλλοι ΔΕΝ έχουν

Παιδάκια , Υποχρεώσεις , φροντηστήρια ,Αγγλικά , Δάνεια , πιστωτικές κάρτες και super market !!!!

Πως κάνουν απεργία τόσες μέρες ?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσίπρας.... «Δικαιούμαστε μια καλύτερη πατρίδα.

Και θα την αποκτήσουμε»

Θα σας φέρω ενα ακόμη μνημόνιο θα αλλάξω τον νόμο για τους πλειστηριασμούς προς το χειρότερο και θα συνεκμεταλλευθω το Αιγαίο με τους Τούρκους ....Το δρόμο για συνδιαχείριση του Αιγαίου με την Τουρκία και συνεκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου της θαλάσσιας περιοχής τον χάραξα εγω πριν φύγω !!!

Θα ιδιωτικοποιήσω προς το καλύτερο -Νερό, νησιά ,θάλασσα 

Υγεία Παιδεία, Αστυνομία και Στρατό....και θα σας επιτρέπω να αναπνέετε ΕΛΕΥΘΕΡΑ !!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ν. Παπαθανασης ο συνεργάτης του Άδωνη ....

Μεταβίβασε την ακίνητη περιουσία του στα παιδιά του για να μην πληρώσει τις δανειακές υποχρεώσεις του προς την Eurobank ύψους 1,45 εκ ευρώ! 

Από το 2020 η ελληνική Δικαιοσύνη έχει δικαιώσει εν μέρει τη Eurobank πρωτοδίκως καταδικάζοντας τον Ν. Παπαθανάση για δόλια μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας, για να μην πληρώσει τις κόκκινες δανειακές του υποχρεώσεις. Εκτοτε η υπόθεση αγνοείται. Ένας ακόμη σαν τον Πάτση που  φωτογραφιζεται δίπλα στο βλαμμένο το Κούλη  !!!!!


«Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος»!

Μεταβίβασε την ακίνητη περιουσία του στα παιδιά του για να μην πληρώσει τις δανειακές υποχρεώσεις του προς την Eurobank ύψους 1,45 εκ ευρώ!

Ο λόγος για τον αν. υπουργό Ανάπτυξης Νικο Παπαθαναση....

που φέσωσε το σύμπαν.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μην ξεχνάμε τον Τζούλιαν Ασαντζ τον ιδρυτή του WikiLeaks 
Για τη δημοσίευση των αμερικανικών απόρρητων διπλωματικών εγγράφων η Βρετανία εκδίδει τον Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ που θέλουν να τον δικάσουν για «κατασκοπεία» εξαιτίας της δημοσιοποίησης 700.000 εμπιστευτικών και απορρήτων διπλωματικών και στρατιωτικών εγγράφων των ΗΠΑ, κυρίως για τους αμερικανικούς πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.
Αν καταδικαστεί, διατρέχει κίνδυνο να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 175 ετών. 
**Τι είναι αυτό που έχει κάνει τον Τζούλιαν Ασάνζ τον "υπ'αριθμόν ένα δημόσιο εχθρό" των ΗΠΑ;
Οι αποκαλύψεις των Wikileaks μέχρι σήμερα ήταν χωρίς αμφιβολία πολλές και σημαντικές:
*Για τo Γκουαντάναμο (περισσότερα από 100 απόρρητα έγγραφα του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας για το Γκουαντάναμο, το Αμπού Γκράιμπ, αλλά και άλλες φυλακές-κολαστήρια),
Για το TPP (ξεκίνησε ως ένα υποτιθέμενο αντίβαρο στην ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή της Κίνας στην παγκόσμια αγορά κι έχει ως σκοπό να προωθήσει προϊόντα και υπηρεσίες εταιρειών που έχουν έδρα τις ΗΠΑ στις αγορές της ΝΑ Ασίας),
Για την Trafigura (η ευρωπαϊκή εταιρεία πετρελαίου που πέταξε παράνομα τοξικά απόβλητα στην Ακτή του Ελεφαντοστού και κατάφερε να κάνει το δικαστήριο να φιμώσει τα διεθνή μέσα),
Για τις δολοφονίες αμάχων στη Βαγδάτη (το 2010 το WikiLeaks δημοσιοποίησε ένα απόρρητο στρατιωτικό βίντεο των ΗΠΑ που έδειχνε μια επίθεση με ελικόπτερα Απάτσι που είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο δώδεκα ανθρώπων στη Βαγδάτη),
Για το Calbegate (το 2010, το WikiLeaks δίνει στη δημοσιότητα με τη βοήθεια πέντε μεγάλων διεθνών εφημερίδων - The New York Times, The Guardian, Der Spiegel, Le Monde, El Pais - περισσότερα από 250.000 απόρρητα έγγραφα που αποκαλύπτουν τα «ντεσού» της αμερικανικής διπλωματίας. 
Μετά το σκάνδαλο αυτό που έμεινε γνωστό ως Cablegate, ο Τζούλιαν Ασάνζ έγινε ο υπ'αριθμόν ένα δημόσιος εχθρός στις ΗΠΑ),
Για το Stratfor (το 2012 το Wikileaks ξεκίνησε την δημοσίευση των Global Intelligence Files - διαρροή που αποτέλεσε την πρώτη συνεργασία του ιστότοπου με τους Anonymous - περισσότερα από 5 εκατομμύρια emails από την Stratfor, μια εταιρία που διαφημίζεται ως "εκδοτική" που εκδίδει ενημερωτικά newsletters αλλά ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι να παρέχει εμπιστευτικές πληροφορίες σε μεγάλες εταιρείες και κυβερνητικές υπηρεσίες),
Για τη Συρία (περίπου 2,3 εκατομμύρια emails δημοσιεύτηκαν για τη Συρία, συμπεριλαμβανομένων και του ηγέτη της Άσαντ, στα οποία αποκαλύπτονται πώς οι δυτικές εταιρείες επωφελήθηκαν από τον πόλεμο στη Συρία),
Για την NSA (τα Wikileaks αποκάλυψαν ότι κατασκοπεύει τους παγκόσμιους ηγέτες, όπως η Άνγκελα Μέρκελ, ο Μπαν Κι Μουν, ο Μπερλουσκόνι και οι 3 τελευταίοι Γάλλοι πρόεδροι),
Για τα DNC Emails (έγγραφα της
Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής που αποκαλύπτουν συνομωσία κατά του άλλοτε αντιπάλου της Χίλαρι Κλίντον Μπέρνι Σάντερς).
#FREE_JULIAN_ASSANGE



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γράφει η Manina Filopoulou 
"...Βρέθηκα τυχαία να πίνω καφέ στον σταθμό Λαρίσης. Στον κόσμο μου εγώ, είδα στο διπλανό τραπεζάκι τρεις γυναίκες να καταφθάνουν. Οι δύο γυναίκες μπήκαν μέσα να παραγγείλουν. 
Τότε η γυναίκα που έμεινε μόνη ξέσπασε σε λυγμούς, κοιτούσε μιά τον ουρανό μιά τα χέρια της που πάσχιζαν να ξεδιπλώσουν ένα μαντήλι. 
"Κυρία μου της λέω, δεν ξέρω τι σας συμβαίνει αλλά ότι και να είναι θα περάσει, μπορώ να βοηθήσω;"
Κούνησε απελπισμένη το κεφάλι αρνητικά. 
"Το παιδί μου ψέλλισε ήταν στο πρώτο βαγόνι, δεν μπορώ να το διαχειριστώ. "
Μακρύς ο ίσκιος αυτού του δράματος, καμμιά τιμωρία δεν ταιριάζει σε αυτό το έγκλημα κι αλίμονο σε αυτούς που πρέπει να ζήσουν στα συντρίμμια μιάς αβίωτης ζωής..."
ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Αναστασιάδης κατηγορεί τον Μητσοτάκη ότι δεν αναγνώριζε τη νότια ΑΟΖ της Κύπρου για χάρη του ελληνοτουρκικού διαλόγου
Φαντάσου να σε κατηγορεί ο Αναστασιάδης (ΠΟΙΟΣ; Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ!) για εθνική μειοδοσία!
Μας κυβερνάνε Νενέκοι - που είναι και επίκαιρο, τόσο επίκαιρο ώστε δεν έχω όρεξη να γράψω κάτι άλλο αυτές τις μέρες περί 1821.
Σχολιο.- Είμαι επιφυλακτικός σε αυτό το δημοσίευμα. Ο Αναστασιάδης ανήκει και αυτός όπως ο Μητσοτάκης στο ΕΛΚ. Για την στάση του είχε κερδίσει το ψευδώνυμο Ανανστασιάδης. Και αρκετές φορές είχε καταφερθεί εις βάρος της Ελλάδας. Η περίφημη δήλωση πχ για τις προτατιδες δυνάμεις όπως η Ελλάδα.....
Είναι γνωστό ότι σε αυτές τις εκλογές δεν τον στήριξε η ΝΔ και προτίμησε τον Χρηστοδουλιδη . Οπότε πολύ πιθανό να βγάζει πικρία και χολή
Σχολιο.- Ο Αναστασιάδης δεν ήταν υποψήφιος στις εκλογές. Η Νεα Δημοκρατία δεν στήριξε τον Χριστοδουλίδη αλλά τον Αβέρωφ Νεοφύτου.
Σχολιο.- είναι σίγουρο αυτό που σου λέω για τον Χριστοδουλίδη. Είχε πέσει γραμμή από το ΥΠΕΞ
ΥΓ για να υπογραφεί, όπως είδαμε όλοι έγινε άμεσα, η συμφωνία για κοινό συμβούλιο άμυνας Ελλάδα Κύπρος.
Σχολιο.- Ευτυχώς που δεν έχουν προτείνει κανα καινούργιο Σχέδιο Ατσεσον στον Κουλη - δεν θα ήξερε ποιο νησί του Αιγαίου να πρωτοδιαλεξει για να παραχωρήσει στην Τουρκία!
Σχολιο.- Εχει ήδη μοιράσει το Αιγαίο ο Κούλης,γι'αυτό και οι ξαφνικές επιθέσεις ευγένειας και φιλίας των τουρκαλάδων. Εδώ βέβαια κλασικά τα μέσα μαζικής εξαπάτησης το παρουσιάζουν ως αλληλεγγύη λόγω του σεισμού...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζουμε την απόλυτη διάλυση. Εκκληση φίλου από αντικαρκινικο νοσοκομείο. 
Παιδιά καλησπέρα Θα ήθελα αν μπορεί κάποιος δικηγόρος να με βοηθήσει να στραφω κατά της διοίκησης του Αττικόν της εταιρείας κετερινγκ που έχει αναλάβει την διατροφή και να ζητήσουμε από εισαγγελέα τα στοιχεία της συμφωνίας-συμβασης τους αφού κανείς δεν μου αποκαλύπτει ποια εταιρεία ειναι Γιατί είναι μυστικός ο ιδιώτης προμηθευτής σε δημόσιο νοσοκομείο;;;;;Τρίτη μέρα που οι γιατροί μου με δοκιμάζουν να φάω κάτι πολτωδες και πουρε να δουν αν έκλεισε το χειρουργειο και τρίτη μέρα που δεν μου στέλνουν την σωστή διατροφή που τους στέλνει το νοσοκομείο εγγράφως Οι γιατροί εδώ είναι έξαλλοι με την εταιρεία και μαντεψτε.
Δεν γνωρίζουν ούτε αυτοι το όνομα της ούτε η μεταφορά σε εμάς φτάνει με κάποιο διακριτικο τίτλο η επωνυμία στις συσκευασιες Μιλάμε πλέον ότι αυτές οι τρεις μέρες τεστ των γιατρών δεν υφίστανται από ευθύνη της εταιρείας με αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας μου Ήδη αποστέλλω υλικό στο ελληνικό παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωματων Χάρη δεν έχω ζητήσει ποτέ ζητάω τωρα Θέλω να στηρίξουμε τις πιο σκληρές κατηγορίες και η οποία δικαίωση αγωγής και αποζημιωση επιδικαστει να εκχωρηθεί αυτούσια στον σύλλογο καρκινοπαθών Ελλάδας ΚΕΦΙ
Σχολιο.- Σημερινη αναρτηση του ιδιου: "Η βεβήλωση της μνήμης Παπανδρέου Κρεμαστινου η αλλιώς νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ
Είναι η ώρα που οι 2 ..ναι καλά διαβάζετε ΔΥΟ νοσηλεύτριες ολόκληρης χειρουργικής κλινικής είναι έτοιμες να αρχίσουν να δίνουν τις αγωγές να περνάνε φλεβοκαθετηρες να καθαρίζουν δεκαδες κλινηρεις ασθενεις Στο διπλανο δωμάτιο από το δικό μου ασθενής παθαίνει ανακοπή Ο γιατρός και οι δύο νοσηλεύτριες παρατανε τα πάντα και δίνουν επί μία ώρα τιτάνιο αγώνα να τον ξαναφέρουν πίσω σε εμάς Στην κλινική όμως,αυτό δημιούργησε ένα ντόμινο εκρηκτικό Ασθενείς συγγνώμη για την έκφραση να παραμένουν χεσμενοι άλλοι χωρίς να έχει ρυθμιστεί ο ορος τους άλλοι με ανοιχτές φλέβες άλλοι που δεν έχουν γνώση του περιστατικού να βρίζουν αλλά όλοι να θαυμάζουμε αυτόν τον γιατρό και τις δύο νοσηλεύτριες που τελικά ξαναφεραν τον ασθενή στον κόσμο των ζωντανών..Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ γιατροί και νοσηλευτές σε burn out.... Ενα προγραμματισμένο έγκλημα για να απαξιωθεί και τελικά να πέσει το διαμάντι της Αττικής σε ιδιώτες Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ ΚΑΙ ΟΣΕ..η ιστορία θα επαναληφθεί; Και όλα αυτά σας τα γράφω μέσα από το ΑΤΤΙΚΟΝ"



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για μένα αυτό είναι το ΝΈΟ των τελευταίων ημερών
Οι Κινέζοι ξεφορτώνουν. Η Κίνα συνεχίζει να πουλά αμερικανικά ομόλογα. Ο όγκος τους έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από την κρίση του 2008



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Διαδήλωση. "Η Ρωσία είναι Wagner, αγαπάμε τη Ρωσία και αγαπάμε τη Wagner".



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χάος στο Ισραήλ. Πέφτει ο Νετανιάχου. Χιλιάδες διαδηλωτές πολιορκούν την Οικία του. Φυγαδεύθηκε. Απέλυσε τον Υπ. Άμυνας γιατί ζήτησε την κατάργηση δικαστικής μεταρρύθμισης! 
26/03/2023
Χάος στο Ισραήλ. Πέφτει ο Νετανιάχου. Χιλιάδες διαδηλωτές πολιορκούν την Οικία του. Φυγαδεύθηκε. Απέλυσε τον Υπ. Άμυνας Yoav Galant γιατί ζήτησε την κατάργηση δικαστικής μεταρρύθμισης! Η οικογένεια του ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου εκκενώθηκε από τις ειδικές δυνάμεις στο αρχηγείο εσωτερικής ασφάλειας. Περισσότεροι από 600.000 Ισραηλινοί διαδηλώνουν σε όλο το Ισραήλ αυτή τη στιγμή αναφέρει το Channel 12
Ισραηλινά ΜΜΕ: Ο ισραηλινός στρατός τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού στον απόηχο της απώλειας του ελέγχου λόγω του εσωτερικού διχασμού! Ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας: Έχουμε χάσει τον έλεγχο σε πολλά σημεία όπου γίνονται διαδηλώσεις κατά του Νετανιάχου!
Χάος στο Ισραήλ… ένα βήμα πριν την αιματοχυσία ή το πραξικόπημα. Συνταγματική Μοναρχία από Νετανιάχου κατάργηση ουσιαστικά της 3η εξουσίας της Δικαστικής. Όλοι στους δρόμους σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ και Béer Sheva.
Μόλις ανακοινώθηκε η απόλυση του υπουργού Άμυνας Yoav Galant το βράδυ της Κυριακής, δεκάδες χιλιάδες πολέμιοι της δικαστικής μεταρρύθμισης βγήκαν στους δρόμους της χώρας για να καταγγείλουν τη «δικτατορία» που επέβαλε ο Benjamin Netanyahu.i24news
Άναψαν φωτιές συγκρούστηκαν με την αστυνομία.
O Νετανιάχου επαιρόταν ότι κατά το κόβιντ έκανε τη χώρα του ένα πειραματικό εργαστήρι ,με αφορμή τον καθολικό εμβολιασμό τι γίνεται όμως αν τα πειραματόζωα βγουν από τα κλουβιά τους; Mερικά πειράματα δεν έχουν καλό τέλος..για τους μαθητευόμενους μάγους..
Λευκός Οίκος: Ό,τι συμβαίνει στο Ισραήλ θα επηρεάσει την ασφάλεια και τον στρατό του.
Πρώην αναπληρωτής αρχηγός του επιτελείου του IDF: “Καλώ όλους τους εκπροσώπους του Ισραήλ στις πρεσβείες σε όλο τον κόσμο να παραιτηθούν αμέσως. Μην υπηρετείτε μια παράνομη κυβέρνηση..
Ανώτεροι αξιωματούχοι του Λικούντ: Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ πρέπει να παραιτηθεί αφού απόψε, έφερε το Ισραήλ στα πρόθυρα ενός αδελφοκτόνου πολέμου
Εξέλιξη της κατάστασης απόψε στο Ισραήλ:
  O Υπουργός Άμυνας απολύθηκε από τον Νετανιάχου.
  Ο διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας επιστρέφει επειγόντως από ένα ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες.
  Τεταμένη κατάσταση στο Τελ Αβίβ.
  Ο Γενικός Πρόξενος του Ισραήλ στις Ηνωμένες Πολιτείες παραιτείται.
  Τα συνδικάτα θα κηρύξουν γενική απεργία, τα πανεπιστήμια κλείνουν από αύριο.
  Αρκετές ομιλίες από αξιωματούχους και πρώην αξιωματικούς της κυβέρνησης ή του στρατού κατά του Νετανιάχου.
  Οι Ηνωμένες Πολιτείες λένε ότι είναι «πολύ ανήσυχες» για την κατάσταση.
  Για την αντιπολίτευση, ο Νετανιάχου πέρασε απόψε την «κόκκινη γραμμή».
έκτακτη σύσκεψη υπό το Νετανιάχου που είναι ταμπουρωμένος στο γραφείο του τώρα. Ο Νετανιάχου διεξάγει διαβουλεύσεις για το αν θα σταματήσει η δικαστική νομοθεσία
Απεργία πείνας ξεκινούν αύριο δεκάδες Ισραηλινοί δήμαρχοι και επικεφαλής περιφερειακών συμβουλίων
Δεκάδες γιατροί σε νοσοκομεία του Ισραήλ ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να μην έρθουν αύριο στη δουλειά “λόγω ασθένειας” μετά την απόλυση του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ – JPost
Πρώην πρωθυπουργός Naftali Bennett: «Το Ισραήλ βρίσκεται στο μεγαλύτερο κίνδυνο από τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ»
Δημοσιογράφος στο Channel 12 του Ισραήλ: “(Αυτή είναι) η πιο δραματική νύχτα που μπορώ να θυμηθώ εδώ και δεκαετίες”



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέες μάχες στη Γαλλία στον πόλεμο του νερού. Φλέγονται αστυνομικά οχήματα πολλοί τραυματίες!! Σήμερα επιλέχθηκε ως πεδίο μάχης η ύπαιθρος! 
25/03/2023
Εκρηκτική κατάσταση στο Deux-Sèvres στη Γαλλία! Πολύ βίαιες συγκρούσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στο Sainte-Soline κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης ενάντια στο έργο των μεγα-δεξαμενών. Κοντά στο συνταξιοδοτικό και ο πόλεμος του νερού. Αρκετοί τραυματίες. Φωτιά έχουν πάρει οχήματα της αστυνομίας. Συγκρούσεις ξέσπασαν το Σάββατο 25 Μαρτίου μεταξύ διαδηλωτών και των αρχών επιβολής του νόμου γύρω από ένα αμφισβητούμενο αποθεματικό νερού υπό κατασκευή στο Sainte-Soline (Deux-Sèvres). Χιλιάδες άνθρωποι κινητοποιούνται εκεί, παρά την απαγόρευση της συγκέντρωσης. Μια μεγάλη πορεία είχε αρχίσει να παρελαύνει στο τέλος του πρωινού, αποτελούμενη από τουλάχιστον 6.000 άτομα σύμφωνα με τη νομαρχία, «μάλλον λίγο περισσότερο» και περίπου 25.000 σύμφωνα με τους διοργανωτές – η συλλογικότητα των συλλόγων «Bassines non merci» , το περιβαλλοντικό κίνημα των Εξεγέρσεων της Γης και της Αγροτικής Συνομοσπονδίας. Κινητοποιήθηκαν περισσότεροι από 3.000 χωροφύλακες και αστυνομικοί. Τραυματίστηκαν τουλάχιστον 25 αστυνομικού και πολλοί διαδηλωτές. Δύο διαδηλωτές νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Συνολικά 200 διαδηλωτές τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 3 σε απόλυτα κρίσιμη κατάσταση και 1 τυφλώθηκε
Τραυματίστηκαν 28 χωροφύλακες εκ των οποίων 2 σε απόλυτα κρίσιμη κατάσταση
Απαγορευμένη διαδήλωση. Η νομαρχία απαγόρευσε τη διαδήλωση που οργάνωσε η συλλογικότητα «Bassines non merci», το περιβαλλοντικό κίνημα των Εξεγέρσεων της Γης και της Αγροτικής Συνομοσπονδίας. Το υπουργείο Εσωτερικών κινητοποίησε 3.200 χωροφύλακες και αστυνομικούς, διπλάσιους από τον Οκτώβριο, κατά τη διάρκεια προηγούμενης συγκέντρωσης που στιγματίστηκε από συγκρούσεις. Έφτασαν το πρωί της Παρασκευής με στρατιωτικά φορτηγά, τετράτροχα ή ελικόπτερα, σημείωσαν επιτόπου δημοσιογράφοι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



25 Μαρτίου 1821 ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ! 
25/03/2023
Ο ανθρωπομορφισμός στα δημοτικά τραγούδια που είναι τα Ομηρικά Έπη της Ελληνικής Επανάστασης προσωποποιούν την αδούλωτη ελληνική ψυχή. Τα δημοτικά τραγούδια είναι οι ραψωδίες μιας σύγχρονης νικηφόρας Ιλιάδας …
Η ομαδικότητα των παραδοσιακών χορών μας δηλωτική της απαραίτητης συλλογικότητας και της σύμπνοιας της συνοχής σε καιρούς σκοτεινούς.
Ο ρυθμικός βηματισμός
σηματοδοτεί ότι βήμα βήμα κατακτάς το ιδανικό…με στοχευμένη αρμονία.
Ο πρωτοστάτης του χορού
ο κορυφαίος είναι ο ηγέτης της συντροφομάζωξης που επιτέλους αφήνει της τάβλας τα μοιρολόγια και οδηγεί το λαό σε ξεσηκωμό.. Ο κορυφαίος κρατάει μαντήλι που αναδιπλώνεται λεύτερα συμβολίζοντας το ξεθηκαρωμένο γιαταγάνι που υψώνει ο Αρχιστράτηγος του Γένους…
Τα μαντήλια
σύμβολα δεσμών…..Ο χορός ξεδιπλώνεται σαν μια αλυσίδα υποδηλώνοντας ότι τα δεσμά της υποδούλωσης διαρρηγνύονται.
H πλατεία του χορού
ήταν πάντα για το λαικό πολιτισμό του τόπου μας η νεοελληνική ορχήστρα ενός αρχαίου θεάτρου σ΄ένα αμφιθεατρικό τοπίο με τα χωριατόσπιτα αλάργα όπου διαδραματίζεται το γλέντι, το πανηγύρι. Αυτές οι πλατείες των χωριών για δεκαετίες αποτελούν τα μαρμαρένια αλώνια του Πολιτισμού μας..