Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Δευτερα 27 Μαρτιου 2023


Βγήκε πάλι σήμερα η #Παγώνη να μας πει με περίσσιο θράσος ότι είμαστε όλοι ευτυχισμένοι που θα κάνουμε #Πάσχα χωρίς μέτρα για τον #COVID19 και φυσικά δεν ξέχασε να μας πει ότι ο ιός είναι ακόμα εδώ και ότι από Σεπτέμβριο θα έχουμε νέα #εμβόλια που μέχρι στιγμής μας έσωσαν!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζωή Ράπτη, υφυπουργός ψυχικής υγείας (στον ΑΝΤ1). 

"Το δυστύχημα στα Τέμπη, είναι ένα δυστύχημα (!) για το οποίο η κυβέρνηση έχει ήδη μιλήσει (!) και έχει ήδη (!) ανακοινώσει μέτρα (και μπλα μπλα... και λοιπά και λοιπά) ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΤΑΞΟΥΝ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΚΑΝ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ"

Δεν είναι καλά αυτοί οι άνθρωποι. Και μη μου πει κανείς πως ψυχιατρικοποιώ. Τι λένε αυτοί οι άνθρωποι; Είναι άνθρωποι αυτοί οι άνθρωποι ή αποτυχημένα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης; Τί λένε; ΤΙ ΕΙΠΕ αυτή η θλιβερή; Θα ανατάξει η κυβέρνηση, τιιι;;;

Ρε καθάρματα, σας ακούνε οι συγγενείς των θυμάτων, τι λέτε ρε τομάρια; 

#Τέμπη_έγκλημα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Hollande (πρώην πρόεδρος Γαλλίας) παραδέχθηκε σήμερα στη Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι: "Επιχειρήσαμε να εξαπατήσουμε τη Ρωσία με τις συμφωνίες του Minsk, με σκοπό να ετοιμαστεί στρατιωτικά η Ουκρανία"

Τα ίδια παραδέχτηκε η Merkel καιρό πριν, ότι «η συμφωνίες του Minsk του 2014 ήταν μια προσπάθεια να δοθεί χρόνος στην Ουκρανία» να γίνει ισχυρότερη...με την βοήθεια της Δύσης σε όπλισμό και εκπάίδευση εννοείται.

Ο Boris Johnson τον Ιανουάριο δήλωσε ότι η μορφή των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία ήταν μια «διπλωματική τρίπλα».

Οι υπογράφοντες τις συμφωνίες του Minsk παραδέχθηκαν ότι αυτές οι συμφωνίες ήταν απαραίτητες για να προετοιμαστεί ένας πόλεμος κατά της Ρωσίας και ότι δεν σκόπευαν να τηρήσουν εξ αρχής.

Πείτε μου εσείς ποιός το σχεδίασε όλο αυτό, ποιός μοίρασε ρόλους σε πολιτικά τσιράκια που δεν σεβάστηκαν την υπογραφή τους, και ποιός ήταν ο επιτιθέμενος τελικά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρώην διευθυντής κεφαλαίων της BlackRock, Έντουαρντ Ντάουντ: «Οι ασφαλιστικές εταιρείες είδαν 40% αύξηση στους θανάτους απο το 2021»!

Ο πρώην διευθυντής κεφαλαίων της BlackRock, Έντουαρντ Ντάουντ, έδωσε μια συνέντευξη στον Tucker Carlson, εφιστώντας την προσοχή στην αύξηση των θανάτων που έχει σημειωθεί από την έναρξη της εκστρατείας κατά του εμβολίου COVID-19. Οι ασφαλισμένοι ομαδικής ζωής, οι οποίοι είναι συνήθως πιο υγιείς από τον γενικό πληθυσμό, παρουσίασαν αύξηση της θνησιμότητας κατά 40% το 2021.

Ο πρώην αναλυτής και διαχειριστής κεφαλαίων της BlackRock, Έντουαρντ Ντάουντ, είναι ένας από τους λίγους γενναίους ανθρώπους που προσπάθησαν να γνωστοποιήσουν τους κινδύνους των εμβολίων COVID-19, όταν κατάλαβε τι επρόκειτε να συμβεί. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κρύβουν πράγματα στους γονείς και όταν αυτοί ρωτάνε δέχονται μήνυση!!!  ΣΟΚ από ΗΠΑ

Μητέρα από το Rhode Island στις ΗΠΑ μηνύθηκε από την σχολική επιτροπή για τις δύσκολες ερωτήσεις που έθεσε σχετικά με την Θεωρία φύλων!!! 

Κατά τα φαινόμενα κρύβουν από τους γονείς πράγματα και αυτό μπορεί να αφορά και την Ελλάδα. Οι γονείς που είναι δραστήριοι μηνύονται στις ΗΠΑ και τίθεται σε συζήτηση ακόμα και το πολιτικό τους πιστεύω… Απίστευτα πράγματα…

Όπως δήλωσε η Αμερικανίδα μάνα:

«Το όνομά μου είναι Nicole Solas και είμαι μια μητέρα από το Rhode Island, η οποία μηνύθηκε από το σωματείο των δασκάλων απλώς και μόνο, επειδή ήθελα να μάθω τι θα μάθαινε (το παιδί μου) στο νηπιαγωγείο.

Ζήτησα να δω το πρόγραμμα μαθημάτων και το σχολείο μου είπε, ότι έπρεπε να υποβάλω αίτημα στα δημόσια αρχεία.

Το πρόγραμμα μαθημάτων δεν δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και δεν ήταν διαθέσιμο στη σχολική περιφέρεια.

Τότε τους ρώτησα αν δίδασκαν την “Θεωρία φύλων” και μου είπαν ότι δεν αποκαλούν τα παιδιά αγόρια και κορίτσια και ενσωματώνουν τις αξίες της ταυτότητας φύλου σε κάθε τάξη, συμπεριλαμβανομένου του νηπιαγωγείου και, δεν ήθελαν να απαντήσουν σε καμία από τις ερωτήσεις μου περαιτέρω. 

Μου είπαν ότι θα επικοινωνούσαν μαζί μου μόνο μέσω αιτήματος δημοσίων αρχείων και μόνο έτσι θα μπορούσα να λάβω απαντήσεις στις ερωτήσεις μου.

Και όταν υπέβαλα το αίτημα σε δημόσια αρχεία όπως μου είπαν να υποβάλω -και υπέβαλα εκατοντάδες, επειδή είχα εκατοντάδες ερωτήσεις, το σχολικό συμβούλιο έβαλε μετά το όνομά μου στην ημερήσια διάταξη μιας συνεδρίασης της δημόσιας σχολικής επιτροπής και, απασχόλησε την σχολική επιτροπή για να συζητήσουν το (θέμα) μήνυσής μου για την υποβολή του αιτήματος, -για το οποίο μου είπαν να υποβάλω.

Στην 5ωρη συνεδρίαση του σχολικού συμβουλίου, συζήτησαν ανοιχτά την ηθική του χαρακτήρα μου, τα πολιτικά μου κίνητρα, -είπαν ότι προκαλούσα χάος, προκαλώντας όλεθρο, βλάπτοντας την περιοχή, βλάπτοντας παιδιά».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουγγαρία και Ιταλία ψηφίζουν νόμους για την προστασία των πολιτών από τα έντομα ως ΤΡΟΦΗ

Χαμός στην Ευρώπη!!! Στην Ελλάδα περιμένουν το σούβλισμα του αρνιού...

Δύο ευρωπαϊκές χώρες αποφάσισαν ότι δεν θα φάνε ό,τι προσφέρεται μέσω της ατζέντας Μεγάλης Επανεκκίνησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ . Η έγκριση κυκλοφορίας τροφίμων, που περιλαμβάνουν συστατικά από έντομα και ειδικότερα γρύλο, αλευροσκουλήκι και ακρίδα στην ΕΕ, «προκαλεί αναστάτωση στους καταναλωτές και εύλογη ανησυχία σε επιστημονικούς φορείς».

Η Ιταλία και η Ουγγαρία ψήφισαν νόμους την περασμένη εβδομάδα σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν, όπως σχολιάζεται, τους πολίτες τους από την απόφαση της ΕΕ να εμπορεύεται τα έντομα ως τρόφιμα.

Ο υπουργός Γεωργίας της Ουγγαρίας István Nagy ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση έχει εγκρίνει κανονισμούς που απαιτούν τα τρόφιμα που περιέχουν πρωτεΐνες εντόμων να φέρουν την ετικέτα, « Προσοχή! 

Τρόφιμα που περιέχουν πρωτεΐνες εντόμων » και να εμφανίζονται χωριστά από άλλα προϊόντα.

«Εκείνοι, για τους οποίους είναι σημαντικό να αγοράζουν τρόφιμα ουγγρικής προέλευσης, δεν θέλουν να τρώνε έντομα», ανέφερε η ουγγρική εφημερίδα Origo .

«Επιπλέον, οι Ούγγροι αγρότες παρέχουν πάντα στον ουγγρικό πληθυσμό υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, φρέσκα και υψηλής ποιότητας τρόφιμα και δεν χρειάζεται να φοβόμαστε την έλλειψη τροφίμων ή πρωτεϊνών», υπογράμμισε.

Συγκεκριμένα, η Ουγγαρία ήταν το μόνο κράτος μέλος που δεν υποστήριξε την πρωτοβουλία της ΕΕ να επιτρέψει στα έντομα να διατίθενται στην αγορά ως τρόφιμα και συστατικά τροφίμων στην ΕΕ.

Και η Ιταλία απαγόρευσε το αλεύρι εντόμων από τα ζυμαρικά της την περασμένη εβδομάδα, επικαλούμενη την «σκληρή αντίδραση» που προκάλεσε στη χώρα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Πολλοί απέκτησαν προβλήματα μετά τα πειρα.φόλια»! H o a x και ο Αμερικανός Γερουσιαστής; 

Καταθέτει τις προσωπικές του εμπειρίες on camera.

Και ενώ η κορωνοχούντα έχει τελειώσει (σε όλα τα κράτη πλην της Ελλάδας) και εκατομμύρια άτομα έχουν φολιαστεί από 3 και 4 φορές τουλάχιστον, αρχίζουν και ανοίγουν στόματα σχετικά με τα φόλια.

Τρανό παράδειγμα αποτελεί ο Αμερικανός Γερουσιαστής με έδρα την Πολιτεία της Τζόρτζια και πρώην ιδιοκτήτης γραφείου τελετών, Rick Williams.

Ο ίδιος ομολογεί στην κάμερα ότι αυτό που έχει συμβεί σε πολλούς ανθρώπους με τα κοροϊδοφόλια δεν έχει συμβεί ΠΟΤΕ ξανά με οποιοδήποτε άλλο φόλιο! 

Λέει ότι μετά τα πειρ.φολια η δουλειά του (στα νεκροταφεία) αυξήθηκε και παραθέτει την προσωπική του εμπειρία από άτομα που απέκτησαν μόνιμα προβλήματα υγείας μετά τις πειρα.ντόσεις. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απεργία, που συγκρίνεται μόνο με αυτές που γίνονταν πριν από πενήντα χρόνια, έχει νεκρώσει τις επίγειες και εναέριες μεταφορές στη Γερμανία. 

Αίτημα των Γερμανών εργατών, αυξήσεις 500-650 ευρώ μηνιαίως.

Μάταια η κλυδωνιζόμενη Deutsche Bank έκανε έκκληση να μην προχωρήσουν στην απεργία.

Το ευρωπαϊκό προλεταριάτο στο προσκήνιο. Προς μεγάλη απογοήτευση εκείνων που βιάστηκαν να το αποχαιρετήσουν, γιατί δεν ζούμε πια στον... 19ο αιώνα, όπως έλεγαν και αλληλοσυγχαίρονταν για την ανακάλυψή τους!

Σχολιο.- Μ' αυτά πού ψήφισαν πήγαν να μας γυρίσουν 18ο αιώνα, γι' αυτό

Σχολιο.- Και τα ΜΜΕ μούγκα. Δυο λόγια μόνον για την Γαλλία..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φλέγεται και το Ισραήλ, με εκατοντάδες χιλιάδες να διαδηλώνουν επί μέρες κατά της απόφασης του Νετανιάχου να θέσει τη Δικαιοσύνη υπό κυβερνητικό έλεγχο. 

Δεν απουσιάζουν κι εκεί οι βίαιες μορφές αντιπαράθεσης με την αστυνομική βαρβαρότητα

Σχολιο.- η εξεγερση απο την φυση της εμπεριεχει μεσα της διαφορα ατομα Δεν σημαινει οτι ολοι οσοι συμμετεχουν ειναι συνειδητοποιημενοι Εξ αλλου σε τετοιες καταστασεις η οργη οδηγει σε ενεργειες ακραιες .Εξεγερση χωρις να σπασει ουτε ενα τζαμι οπως ειχε πει η Αλεκα Δροσου δεν γινεται

Σχολιο.- Χαμός παντού ταυτόχρονα. Πρωτόγνωρα πράγματα..

Σχολιο.- Νταξ,δλδ,τι να πουν κι οι Παλαιστινιοι, ομως, ε.  Για τους παλαιστίνιους δεν υπάρχει απλώς βία, υπάρχουν δολοφονίες!

Το σιωνιστικο (παρα)κρατος-απαρτχαϊντ,του οποιου ο στενοτερος συμμαχος ειναι οι εδω κομπραδοροι,ο αποσταθεροποιητης της περιοχης και μακρυ χερι των γιανκηδων του μπαρμαΣαμ,κανονικα δεν(θα επρεπε να)υπαρχει,ως οντοτητα.  Και δεν λέγεται Ισραήλ η χώρα. Παλαιστινη λεγεται.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παω στο περίπτερο ,

μπαίνω στον πειρασμό και παίρνω ένα παγωτάκι- 69 γρ.-κοστίζει 3,30 €.

Τουτέστιν 48 € το κιλό.

Για ένα magic. !!

Αει στο διάολο μωρή Αlgida και όλες οι υπόλοιπες.

ΕΙΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν ισχύει αυτό θα πέσει πολύ γέλιο. 

Σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα η Γερμανία έχει κάνει αίτηση να μπει στους BRICS.

Όπως γράφει το  ποστ. «Αν μπει η Γερμανία, goodbay ευρώ»

Σχολιο.- θυμάμαι τον Βαρουφάκη παλιότερα που έλεγε πως η Γερμανία θα φύγει από την ΕΕ.

Σχολιο.- ο Βαρουφ δεν ασχολείται τώρα με Ε.Ε. και τέτοια μπασκλας θεματολογία, σπρώχνει κανονικότατα το ψηφιακό νόμισμα .. το είδες?

θα του το χε σφυρίξει ο Σόρος ..

σχολιο.- σε εντεταλμένη υπηρεσία από το αφεντικό του είναι. Οι ΛΑΕτζήδες που τον συνδράμουν για καμμιά θεσούλα τι ρόλο παίζουν;

Σχολιο.- δε ξερω πραγματικά.. ότι είναι γίδια είναι.. αλλά τόσο πολύ πια?

Σχολιο.- μόνο γίδια δεν είναι. Καλόμαθαν με τα προνόμια των πολιτικών και θα κάνουν τα πάντα για να τα ξανάχουν. Πουλημένοι είναι.

Σχολιο.- Ε ρε γλέντια

Σχολιο.- Αλήθεια είναι

Η Γερμανία πάντα παίζει σε διπλό ταμπλό, έρχονται τρελές δυσκολίες.τωρα που η Ντόιτσε μπανκ χάνει

Το ευρώ έτσι κ αλλιώς άχρηστο είναι, αφού δεν υπάρχουν προϊόντα να το στηρίξουν...

Το δολάριο έχει το πετρέλαιο

Το ρούβλι έχει το φυσικό αέριο

Το ευρώ έχει αέρα κοπανιστο



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



27/3/2023    -    3.00 π.μ. 

- Σημειώθηκαν κάποια πλήγματα των VSU σε κατοικημένες περιοχές τόσο στη «μητροπολιτική» Ρωσία, όσο και στις «νεοπαγείς» περιοχές.

- Στο Κιρέγεφσκ (Περιφέρεια Τούλας) καταρρίφθηκε ουκρανικό επιθετικό drone Tu-141 Strizh (σοβιετικής, ακόμη, κατασκευής) φορτωμένο με πυρομαχικά από τη ρωσική αντιαεροπορία. Τα θραύσματα του drone μαζί με τα πυρομαχικά προκάλεσαν υλικές ζημίες σε κάποια σπίτια, ενώ υπήρξαν και 2 (ελαφρά, ευτυχώς) τραυματίες, στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Όσα σπίτια υπέστησαν ζημιές, αυτές θ’ αποκατασταθούν με έξοδα της τοπικής Περιφέρειας, ενώ οι 2 τραυματίες θα λάβουν χρηματικό βοήθημα ύψους 100 χιλιάδων ρουβλιών (περίπου 1.250 ευρώ).

- Στην Περιφέρεια του Κουρσκ οι VSU άνοιξαν πυρ κατά του χωριού Νικολάγεβο-Ντάργινο. Επλήγη κτηνοτροφική μονάδα (υλικές ζημίες). Η επίθεση δεν είχε, ευτυχώς, ανθρώπινα θύματα.

- Επίθεση δέχθηκε και το – υπό γενική αναστήλωση – Λισιτσάνσκ (ΛΔ Λουγκάνσκ), με τα ουκρανικά πυρά να πέφτουν στο νοσοκομείο της πόλης και μερικές κατοικίες. Ελαφρές ζημίες υπέστη και μία γραμμή διανομής φυσικού αερίου.

- Κατά την πάγια και καθημερινή τους συνήθεια οι VSU δεν παρέλειψαν και χτες να χτυπήσουν σε κατοικημένες περιοχές του Ντονιέτσκ, της Γκόρλοφκα, της Γιασινοβάταγια κ.ά.

- Το αυτό έπραξαν αντίστοιχα οι VSU και νοτιότερα, στην Περιφέρεια της Χερσώνας και συγκεκριμένα στις περιοχές της Καχόφκα, της Νόβαγια Καχόφκα, της Ποκρόφκα, του Ταβρίισκ και της Καρντάσινκα.

Σχολιο.- Κοιτάζω τη Γη και είναι τόσο όμορφη». Πρόκειται για τις πρώτες λέξεις που «ακούστηκαν» ποτέ στο διάστημα. Τις πρόφερε ο Ρώσος Yuri Gagarin, ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα και μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη στις 12 Απριλίου του 1961, μέσα στο Vostok 1. Σχεδόν 7 χρόνια μετά την ιστορική πτήση του, στις 27 Μαρτίου 1968, ο Gagarin σκοτώθηκε μαζί με τον εκπαιδευτή του, ενώ πετούσε με ένα MiG-15 κοντά στο Kirzhach.

Τραγική ειρωνεία, ο Γιούρι Γκαγκάριν σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα, στις 27 Μαρτίου του 1968. Είχε επιλεχθεί να ηγηθεί της σοβιετικής αποστολής στο φεγγάρι, αλλά δεν πρόλαβε να επιστρέψει στο διάστημα. Ωστόσο με την ιστορική του πτήση άνοιξε το δρόμο για την κατάκτηση του διαστήματος.

Σχολιο.- η Ομάδα Wagner πολεμά μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις.

Αυτό διαψεύδει πλήρως αυτό που διέδιδε ψευδως και παραπλανητικά στις ειδήσεις του το open beyond,

ότι η ομάδα Wagner έχει τσακωθεί και δεν πολεμά πια στο πλευρό των Ρώσων στρατιωτών



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΠΕΚΙΝΟ ΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ

"Κάποιος πρέπει να αρχίσει να μιλάει για ειρήνη. Επειδή οι #Ηνωμένες Πολιτείες και η #Ευρώπη δεν μιλάνε για ειρήνη. Όλος ο κόσμος εμπλέκεται άμεσα και έμμεσα στη σύγκρουση #Ουκρανίας», δήλωσε ο #Βραζιλιάνος πρόεδρος Luiz Inácio Lula da Silva, ανέφερε η Prensa Latina.

Ο Λούλα δήλωσε ότι θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκραν «Θα συναντηθώ με τον Σι Τζινπίνγκ επειδή η #Κίνα είναι ένα πολύ σημαντικό έθνος», είπε.

Είναι απαραίτητο περισσότερες χώρες να μιλήσουν για την πιθανότητα #ειρήνης, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη συνεχίζουν να προμηθεύουν όπλα και να εκταμιεύουν οικονομική βοήθεια στο Κίεβο, πρόσθεσε η Lula.

Μετά από πρόσκληση του Προέδρου Xi Jinping, ο Πρόεδρος Luiz Inácio Lula da Silva θα πραγματοποιήσει #κρατική επίσκεψη στην Κίνα από τις 26 έως τις 31 Μαρτίου.

Σχολιο.- ετερον εκάτερον, αλλα αυτός τι έγινε, κατάφερε να μπολίασει και τους κροκόδειλους στον Αμαζόνιο, ή ακόμα?



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΒΑΘΕΩΣ ΚΡΑΤΟΥΣ: 27 μέρες από την "παραίτησή" τους, οι διευθύνοντες ΟΣΕ & ΕΡΓΟΣΕ πάνε κανονικά στα γραφεία τους, παίρνουν αποφάσεις, υπογράφουν αμοιβές, έχουν πρόσβαση σε κρίσιμα για το δυστύχημα έγγραφα που μπορούν να παραποιήσουν ή να καταστρέψουν. 

Δικαιοσύνη Ώρα Μηδέν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμπτωση και αυτό 

Νέα κουλτούρα ασφαλείας - 17 ημέρες μετά το τραγικό συμβάν στα Τέμπη και πάνω στα αποκαΐδια του πολύνεκρου δυστυχήματος, με επίσημο έγγραφο απαγορεύεται η διενέργεια ελέγχων σε αεροσκάφη, σε οχήματα που κινούνται εντός των αερολιμένων, σε ιπτάμενο και επίγειο προσωπικο στις τοπικές αεροπορικές αρχές όλων των αερολιμένων της χώρας 

Υπ’ αριθμόν πρωτ. Κ.Γ./Δ/ΥΠΑ 5570/17-03-2023 έγγραφο του διοικητή της ΥΠΑ που απαγορεύει οποιαδήποτε άσκηση εποπτικών και προανακριτικών αρμοδιοτήτων από τις Αεροπορικές Αρχές

Σχολιο.- Συμπέρασμα: το λαθρεμπόριο που γινόταν με τα τρένα τώρα θα γίνουν αεροπορικώς. Μην τυχόν και κάνετε καμία έρευνα!

Σχολιο.- Συμπερασμα. Δεν γινοντουσαν ποτέ έλεγχοι και τωρα με αφορμη το δυστύχημα μην τολμησετε και κανετε. Ειδικα στης fraport.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι δυο τελικά οι νεκροί σταθμάρχες από τροχαίο.

Φωτο 1Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Βόλου από το τροχαίο δυστύχημα που συνέβη χθες το πρωί στα «Αϊβαλιώτικα» που είχε σαν συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του 69χρονου Κώστα Πρασσά, πατέρα τριών παιδιών.

Ο εκλιπών σύμφωνα με το fumara.gr είχε εργαστεί επί σειρά ετών ως σταθμάρχης στον ΟΣΕ και ήταν συνταξιούχος.

Φωτο 2 Να θυμησουμε πως Νεκρός σε τροχαίο βρέθηκε χθες στο Σούνιο ο Διευθυντής Κυκλοφορίας του #ΟΣΕ, Κωνσταντίνος Χρυσάγης, πρόσωπο-κλειδί στη διερεύνηση της υπόθεσης του δυστυχήματος στα #Τέμπη καθως ο προφυλακισμένος σταθμάρχης τον είχε κατονομάσει ως υπεύθυνο για τις βάρδιες όλων των σταθμαρχων !! Παρότι μάλιστα είχε κατονομαστεί από τον προφυλακισμένο σταθμάρχη, δεν είχε κληθεί για κατάθεση από τις ανακριτικές Αρχές.

Σχολιο.- Πολλοί νεκροί από τροχαία που εντελώς συμπτωματικά ήταν μάρτυρες σε καραμπινατες υποθέσεις ( Καραβαιζ, Noor 1, Τέμπη).. ! Ωχ μαμά μου ,τώρα θα με πουν συνομωσιολογα..

Σχολιο.- NOOR1 των τρένων .....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διάβασα ότι η Σία Κοσιώνη παίρνει μισθό 103.000 ευρώ!!

Εντάξει ρε παιδιά κάπως πρέπει να ζήσει κι αυτή, σούπερ μάρκετ, φαρμακείο....

Είναι πολλά τα έξοδα και πολύτιμη η προσφορά της...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία, πόλεμος του νερού: 2 διαδηλωτές σε κώμα, μεταξύ ζωής και θανάτου!

27/03/2023

Από τα τρομερά επεισόδια που σημειώθηκαν στον πόλεμο του νερού ενάντια στο έργο των μεγα-δεξαμενών στο Sainte-Soline στη Γαλλία όπου υπήρξαν περί τους 200 τραυματίες οι 2 είναι σε κώμα και σε πολύ κρίσιμη κατάσταση αναφέρει πηγή που είναι πολύ κοντά στο dossier αναφέρει το AFP..Είναι μεταξύ ζωής και θανάτου καταγγέλουν βουλευτές. Ο 2ος δέχθηκε μια χειροβομβίδα κρότου στο κεφάλι. Ασύστολη η αστυνομική βία επί Μακρόν.

Ο συντηρητικός μέσος Γάλλος πολίτης ακόμη κι αυτός που ψήφισε Μακρόν είναι φοβισμένος από την εκτροπή πολιτεύματος και βίας καθεστωτικής. Ενδεικτικό είναι ότι αισθάνονται φιμωμένοι και παροτρύνουν και τους γνωστούς τους να μην κάνουν την παραμικρή ανάρτηση στο διαδίκτυο για να μην στοχοποιηθούν από μυστικές υπηρεσίες κι ασφάλεια Μακρόν. Ολοκληρωτισμός. Αυτή είναι η Δημοκρατία σήμερα στη Γαλλία.

Επίσης σε οικονομικό επίπεδο έχει επέλθει εξαθλίωση λόγω της οικονομικής κρίσης που ακολούθησε το ενεργειακό λόγω πολέμου..Γίνονται λευκοί γάμοι ψάχνουν να βάλουν άτομα στα σπίτια τους για να δικαιολογούν τα τετραγωνικά και να μην τους ξεσπιτώσουν οι κοινωνικές υπηρεσίες.

Η κρίση είναι πολιτική, θεσμική ο Μακρόν κατήργησε το νομοθετικό, εγκαθιδρύει αντικοινωνικές πολιτικές και βαθύτερα οικονομική.. Με 1600 ευρώ και πανάκριβα τα πάντα ο Γάλλος κάνει απεργία. Πενία και πείνα…….

Αύριο πανεργατική απεργία στη Γαλλία και νέες κινητοποιήσεις για συνταξιοδοτικό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απλές συμπτώσεις. Νεκρός σε τροχαίο ο Διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ

27/03/2023

Απλές συμπτώσεις…..Νεκρός σε τροχαίο ο Διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ. Έγγραφα που είχε υπογράψει ο ίδιος ως Διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, περιλαμβάνονται στη δικογραφία για το δυστύχημα των Τεμπών.

Το θύμα του χθεσινού τροχαίου δυστυχήματος της παραλιακής Αθηνών- Σουνίου στο Λαγονήσι, ήταν ο 66χρονος Κωνσταντίνος Χρυσάγης, ο οποίος ήταν υπεύθυνος της κυκλοφορίας συνολικά όλου του σιδηροδρόμου.

Σύμφωνα με την Τροχαία, το δυστύχημα έγινε στις 13.55, όταν η μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε ο 66χρονος, με κατεύθυνση προς Σούνιο, κατά την διάρκεια προσπέρασης προπορευόμενου βαν, χτύπησε στο πίσω μέρος του και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας όπου συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο.

Αξίζει να σημειωθεί πως έγγραφα που είχε υπογράψει ο ίδιος ως Διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, περιλαμβάνονται στη δικογραφία για το δυστύχημα των Τεμπών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναστέλλεται η απεργία στο Μετρό...

27/3/2023    -      19.20

Αναστέλλεται η προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη 28 Μαρτίου 24 απεργία στο Μετρό (Γραμμή 2&3).

Με ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών τονίζει πως υπάρχει «δίαυλος επικοινωνίας για την επίλυση των αιτημάτων των εργαζομένων και ως εκ τούτου αναστέλλει την 24ωρη απεργία».

Πιο αναλυτικά το ΣΕΛΜΑ στην ανακοίνωση του επισημαίνει «Στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων για την υλοποίηση των αιτημάτων μας και των δεσμεύσεων της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους της ΣΤΑΣΥ, φάνηκε αμυδρά, να υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας για την επίλυση των προβλημάτων.

Για το λόγο αυτό το σωματείο μας αναστέλλει “προσωρινά” μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, την 24ωρη απεργία που είχε προκηρύξει για αύριο Τρίτη 28/3/23, διεκδικώντας κρατικές συγκοινωνίες, φθηνές γρήγορες και αξιόπιστες για όλους τους πολίτες».

Σημειώνεται πως κανονικά θα λειτουργήσουν και ο ηλεκτρικός και το τραμ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κένυα... Αποδολαριοποίηση... βήμα βήμα & με σταθερότητα!

27/3/2023     -      13.35

Η Κένυα υπέγραψε συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την αγορά πετρελαίου, αλλά σε σελίνια Κένυας αντί για δολάρια ΗΠΑ.

Τι δεν καταλαβαίνεις; Τι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν οι "πολιτισμένοι" της "δύσης" με τις "κυρώσεις" στη Ρωσία και τους ΟυκραΝαζί του κοκαϊνομανή κλόουν;

Η Αποδολαριοποίηση, βήμα βήμα και με σταθερότητα...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και εδώ, το "φιλαράκι της υγείας μας" ο Γκέιτζ μας λέει τα... εξής:

"Κάναμε ένα τρομερό λάθος. Θέλαμε να προστατεύσουμε τους ανθρώπους από έναν επικίνδυνο ιό.

Αλλά αποδεικνύεται ότι ο ιός είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνος από ό, τι πιστεύαμε.

Και το εμβόλιο είναι πολύ πιο επικίνδυνο από ό, τι μπορεί να φανταστεί κανείς."

Γουάτ;;;;

Το φ/β μας ποστάρει συνεχώς, να συμβουλευόμαστε τους (ακαταδίωκτους) "ειδικούς"

"Ειδικοί" μου, είτε της Ιατρικής, είτε των κομμάτων, η μπαλίτσα σε σας!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο Ισραήλ γίνονται πράγματα και θάματα, μετά την απόφαση του Νετανιάχου να εισάγει αλλαγές στις αρμοδιότητες του Ανώτατου Δικαστηρίου. Οι αλλαγές αυτές έχουν θορυβήσει κυρίως τον στρατό του Ισραήλ, που φοβάται ότι οποιαδήποτε στρατιωτική του δράση δεν θα έχει την απαιτούμενη νομιμότητα του Ανώτατου δικαστηρίου και μπορεί να θεωρηθεί "εγκληματίας πολέμου".

Από μέρες γίνονται μαζικές διαδηλώσεις και αποχές, από στρατιωτικά καθήκοντα, που εντάσσονται, στο πλαίσιο των υπερωριών των στρατιωτών, αλλά ο Νετανιάχου είναι ανένδοτος.

Σήμερα, έδιωξε τον υπουργό του της Αμυνας, Γκαλάντ και συγκαλεί, αύριο, Συμβούλιο του Γενικού Επιτελείου, για να εξεταστεί η ασφάλεια της χώρας.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία αναφέρει: "Ανησυχούμε, για τα γεγονότα στο Ισραήλ και την επιρροή τους, στις μαχητικές ικανότητες του στρατού του."

Αμέσως, μετά, ο πρόξενος του Ισραήλ στην Νέα Υόρκη, Ασάφ Ζαμίρ, παραιτήθηκε. Ο υφυπουργός Αμυνας του Ισραήλ ανέβαλε το προγραμματισμένο, για σήμερα, ταξίδι του, στις ΗΠΑ.

Ολα τα Πανεπιστήμια του Ισραήλ, από αύριο, κλείνουν, "για απροσδιόριστο χρόνο", ενώ διαδηλωτές στήνουν "οχυρά" με τούβλα, στους δρόμους.

Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Ναφταλί Μπένετ, δήλωσε ότι το Ισραήλ βρίσκεται σε εξαιρετικό κίνδυνο, από τον καιρό της μάχης της Ημέρας της Κρίσης"

Σε μαχητική ετοιμότητα έχουν τεθεί δύο μονάδες του Αιγυπτιακού στρατού, για την υπεράσπιση του Σουέζ.

Ο πρώην αρχηγός του Ισραηλινού στρατού, Μπεν Ελιάχου, δήλωσε ότι "ο Νετανιάχου κήρυξε εμφύλιο πόλεμο"

Σχολιο.- Σε ορισμένες πόλεις του Ισραήλ, η αστυνομία ενώθηκε με τους διαδηλωτές, που και τώρα βρίσκονται στους δρόμους. Μαζί τους και

ο Επίτροπος του Τελ Αβίβ Αμί Ασχάντ, που εκδιώχθηκε, από τον Netanyahu, και καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στις διαμαρτυρίες.

Σχολιο.- ο Νεταμιάχου θέλει να μπορεί να αποφασίζει η Βουλή στην οποία έχει την πλειοψηφία επί των δικαστικών αποφάσεων. Κα΄τι σαν την ιδιωτικοποίηση του νερού που πέρασε ενώ κρίθηκε ως αντισυνταγματικό.

Ο Νετανιάχου μέσα από τις μεταρρυθμίσεις επιδιώκει να θωρακίσει το πολιτικό του μέλλον από δικαστικές διώξεις εναντίον του που εκκρεμούν στα δικαστήρια επιδιώκει επίσης να παρέμβει στο τρόπο και διαδικασία διορισμό των δικαστών και λειτουργών στο δικαστικό σώμα .. για να εξασφαλίζει για τον ίδιο και τον συνασπισμό των ακροδεξιών την ασυλία σε όλες τις πολιτικές και θεσμικές αποφάσεις που έχουν συμφωνήσει να προχωρήσει ταχύτητα για να μετατρέψουν το κράτος του Ισραήλ σε καθαρά ρατσιστικό και θρησκευτικό κράτος χωρίς πια μάσκες και μανδύες .. κάτι για το οποίο οι ΗΠΑ αντιδρούν γιατί πιστεύουν πως έτσι το Ισραήλ τους χάνει το "δημοκρατικό" του πρόσωπο που τόσα χρόνια διαφήμιζαν διεθνώς ..

Σχολιο.- Αφού κινδυνεύει η δημοκρατία και ανησυχούν τόσο πολύ οι ΗΠΑ τότε γιατί δεν επεμβαίνουν; εδώ με ψέματα βομβάρδισαν δεκάδες χώρες τώρα που υπάρχει ορατός κίνδυνος δεν επεμβαίνουν; παράξενη δημοκρατία έχουνε

Σχολιο.- Αν, για παράδειγμα η κυβέρνηση, που θέλει να αγνοήσει το Ανώτατο Δικαστήριο, δώσει εντολή, για επίθεση, ή βομβαρδισμό, σε τρίτη χώρα, είτε στην Παλαιστίνη, χωρίς νόμιμο λόγο ο οποίος θα επικυρωθεί, από το Ανώτατο Δικαστήριο, αυτή η επίθεση μπορεί να χαρακτηριστεί, από τρίτους παράνομη, ή έγκλημα πολέμου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ιράν κάλεσε την Γαλλία να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και να μην κάνει επίδειξη δύναμης στους διαδηλωτές!

Τρολλάρισμα σπέσιαλ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πήγε, που λέτε, η εκπρόσωπος της Βουλής των φασιστο-"δημοκρατικών" ΕυρωΕνωσιτών Λετονών, Βικτόρια Τσμιλίτε-Νίλσεν στον υπέρτατο ιεράρχη μας Βαρθολομαίο και τι παράπονο νομίζετε ότι του έκανε;;

"Γιατί ο Θεός καλύπτει τις ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες του καθεστώτος του Κρεμλίνου;"

Τι να πεις μετά;;

Να του επιβάλλετε κυρώσεις! Λειτουργούν!

Σχολιο.- Εντωμεταξύ πήγε στον Βαρθολομαίο να.... εισηγηθεί στον Θεό.  Στον Βαρθολομαίο, που δέχτηκε πρώτος πρώτος τους ΑΧΕΙΡΟΤΟΝΗΤΟΥΣ ουκρανο- ψευτοιεράρχες που φύτεψε ο μπάρμπα Σαμ.  Στον Βαρθολομαίο που παλεύει στην κυριολεξία για την ένωση των εκκλησιών(πανθρησκία!!!!) δηλ. Ορθόδοξους με αιρετικούς (παπικούς, προτεστάντες και λοιπούς..συγγενείς..)!! Στον Βαρθολομαίο και στο Φανάρι που είναι ο απ'ευθείας εκτελεστής των εντολών της άλλης μεριάς του ατλαντικού για την διάλυση της ελληνορθόδοξης εκκλησίας και όχι μόνο! Οπότε.... και να ήθελε... αλλού.... θα πήγαιναν οι...."προσευχές" του.... για όποιον ξέρει και κατάλαβε!

Σχολιο.- Και να φανταστείς η Βικτόρια Σμίλιτε-Νίλσεν είναι και σκακίστρια. Grandmaster από (FIDE) το 2010, πρωταθλήτρια Ευρώπης γυναικών το 2011 και δύο φορές πρωταθλήτρια Λιθουανίας. Με Προπονητή τον πατέρα της Viktor Ivanovič Čmil, αξιωματικό της KGB.

Η Βικτόρια, παντρεύεται και κάνει παιδιά μόνο με σκακιστές...

Παντρεύτηκε τον Λετονο-Ισπανό σκακιστή grandmaster Alexei Shirov το 2001, έως ότου χώρισε το 2007. Το 2013 παντρεύτηκε τον Δανό σκακιστή grandmaster Peter Heine Nielsen. Έχει 4 παιδιά.

Σχολιο.- Πολωνοί καί οι τρεις Βαλτικές χώρες είναι τα μεγαλύτερα σκατα της Ευρώπης αμερικονοπουστρακια χειρότερα καί από εμάς

Σχολιο.- Εχουνε φυτέψει παντού διάφορες διανοητικά καθυστερημένες θηλυκές μαριονέτες γιατί πιστεύουν (και βάσιμα) πως επειδή είναι γυναίκες δεν θα συγκεντρώσουν πάνω τους τη μήνη των κοινωνιών, όποιο έγκλημα κι αν διαπράξουν. Δε θα γλυτώσουν το απόσπασμα στο τέλος. Καμιά τους.

Σχολιο.- Μετά τους ΟυκροΝαζί... να εκ νέου ο υπάλληλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο σχισματικός Βαρθολομαίος: Προοπτική ίδρυσης Εξαρχίας στη Λιθουανία...

Σχολιο.- Ασε! Με κυνηγάει, κατά πόδας, το φ/β. Σήμερα μου έστειλαν προειδοποίηση, επειδή, λέει, κάπου έκανα ένα σχόλιο, που παραβιάζει τους όρους της κοινότητας, για διασπορά μίσους. Ούτε στο σχόλιο αναφέρεται, ούτε και ξέρω τι εννοεί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο Λονδίνο εμφανίστηκαν, στα μαγαζιά, μισά αγγούρια, λόγω των υψηλών τιμών.

Σε λίγο, ούτε αυτά δεν θα μπορούν ν΄αγοράσουν οι Αγγλοι.

Μετά, κάτι παρόμοιο θα δημιουργήσει τεχνητά ο Γκέιτζ, μετά τις μπριζόλες, τους ιούς και τα κοτόπουλα και να πώς θα έρθει ο έλεγχος και στην τροφή μας. 

Τότε το "αγγούρι" θα μας έρχεται ολόκληρο!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Γκούντερ  Φεχλιγκερ έγραψε

«καλώ τη Σερβία να χτίσει μνημείο για την κα @madeleine στο Βελιγράδι όπως υπάρχει για να τιμήσει τη συνεισφορά της για την απελευθέρωση των Βαλκανίων στην Πρίστινα και να αφαιρέσει το μνημείο κατά του ΝΑΤΟ στο Βελιγράδι και να φτιάξει ένα μνημείο για τα παιδιά Jashari που οι ειδικές δυνάμεις σας εκτέλεσαν επίτηδες»

μου γυρισε το στομάχι μου..οχι μηπως ερθουνε ασκημα χρόνια, ηρθανε, και για πολλούς έχουνε έρθει εδώ και  καιρο...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝΟΥΝ! ΣΑΛΟΣ με την φωτογραφία του Πάπα με στυλάτο λευκό μπουφάν...

27/3/202    -    9.30

Ο πάπας Φραγκίσκος με μακρύ, λευκό, στυλάτο μπουφάν; Μια φωτογραφία που έγινε viral σε χρόνο ρεκόρ. Μόνο που υπήρχε ένα πρόβλημα…

Η συγκεκριμένη φωτογραφία του πάπα Φραγκίσκου δεν ήταν αληθινή, ήταν δημιουργία εφαρμογής τεχνητής νοημοσύνης.

Σε αυτή, φαίνεται να φορά ένα λευκό, μακρύ, φουσκωτό μπουφάν πάνω από το παραδοσιακό ένδυμα του ποντίφικα και στο στήθος του κρέμεται η αλυσίδα με τον σταυρό του.

Πολλοί χρήστες των social media μπερδεύτηκαν με τη φωτογραφία.

Ανάμεσά τους, η Κρίσι Τέιγκεν. «Νόμιζα ότι το φουσκωτό μπουφάν του πάπα ήταν αληθινό και δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά. Δεν υπάρχει περίπτωση να αντέξω το μέλλον της τεχνολογίας» έγραψε σε ανάρτησή της.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν το μπουφάν του πάπα Φραγκίσκου, σαν να ήταν αληθινή η φωτογραφία. Μοιάζει σαν να γυρίζει βίντεο κλιπ ή να είναι ράπερ της δεκαετίας του ‘90, ήταν κάποια από αυτά τα σχόλια. Άλλος χρήστης των social media έγραψε ότι ο ποντίφικας έμοιαζε με τον πάστορα της εκκλησίας στην οποία θα πήγαινε ο Τζάστιν Μπίμπερ.

Άλλοι, εξέφρασαν ανησυχία για το πόσο ρεαλιστική φαίνεται η φωτογραφία του πάπα Φραγκίσκου και το πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να επηρεάσει την αντίληψη του κόσμου. Τον τελευταίο καιρό ολοένα και πιο αληθοφανείς φωτογραφίες που είναι αποτέλεσμα τεχνητής νοημοσύνης κατακλύζουν το διαδίκτυο. Για παράδειγμα, το προηγούμενο διάστημα κυκλοφόρησαν τέτοιες- ψεύτικες- φωτογραφίες που έδειχναν τον Ντόναλντ Τραμπ να συλλαμβάνεται και άλλες του Βλαντιμίρ Πούτιν με στολή κρατούμενου, σε δίκη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΜΠ@ΥΡΔΕΛΟ!» ΦΟΒΕΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την Eurobank την ώρα που...

27/3/2023     -     6.55

Συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο από κατάκοιτο γονιό (στο κρεβάτι υπέγραψε) σε παιδί για τραπεζικά θέματα. 

-12 μέρες η Eurobank για ραντεβού σε κατάστημα! 

-Ζητάει παρόντα και τον κατάκοιτο γονιό!

 -Ζητάει και €120 για τη νομική τους υπηρεσία! 

Όσο πιο ψύχραιμα μπορώ: Γαμώ τα σπίτια σας μπουρδέλα!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παράνοια: Ξαναγράφουν τα βιβλία της Αγκάθα Κρίστι απαλείφοντας τις λέξεις που… ενοχλούν!
Λογοκρισία και αλλοίωση Ιστορίας και Πολιτισμού για χάρη μίας... δικτατορικής «πολιτικής ορθότητας»
27.03.2023 | 08:17
Ζούμε σε εποχές απόλυτης παράνοιας όπου έχει επιβληθεί λογοκρισία που οδηγεί σε ολοκληρωτικά συστήματα διακυβέρνησης καθώς διάσημα μυθιστορήματα, που αποτελούν την πολιτιστική και ιστορική βάση του δυτικού πολιτισμού, ξαναγράφονται απαλείφοντας, λέξεις και όρους που σήμερα δεν είναι «πολιτικά ορθοί» και… ενοχλούν!
Κάποιος θα μπορούσε να πει πως ζούμε την δικτατορία της «πολιτικής ορθότητας» που επί της ουσίας είναι «φίμωση» και καταστρατήγηση της ελευθερίας του λόγου αλλά και αλλοίωσης του πολιτιστικού υπόβαθρου των κοινωνιών.
Δεκάδες βιβλία με ήρωες την Μις Μαρπλ και τον Ηρακλή Πουαρό έγραψε η Κρίστι από το 1920 έως το 1976, στα οποία υπάρχουν περιγραφές για πρόσωπα που συναντούν οι ήρωες στο εξωτερικό, έχουν μπει στο «στόχαστρο» του «rewritting» και της «αναδιαπαιδαγώγησης» των συνειδήσεων.
 Η Telegraph ανέφερε ότι ειδικοί «αναγνώστες ευαισθησίας» έκαναν αλλαγές στα έργα που κυκλοφόρησαν μετά το 2020 σε ψηφιακή έκδοση.
Φυσικά γίνεται κατανοητό και για ποιον λόγο οι άρχουσες ελίτ θέλουν να επιβάλουν τα ψηφιακά βιβλία: Για να μπορούν να τα αλλάζουν ή και να τα εξαφανίζουν όποτε θέλουν.
Είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο στον εκδοτικό κόσμο και ελέγχουν νέα και παλαιότερα έργα για να αφαιρέσουν την προσβλητική γλώσσα.
Συγκεκριμένα αφαιρέθηκε ο όρος «Oriental» που αφορά τη Μέση Ανατολή και η λέξη «nigger» («νέγρος»), ενώ αντικαταστάθηκε η λέξη «natives» («ιθαγενείς») με τη λέξη «local» («ντόπιοι»).
Οι «Δέκα Μικροί Νέγροι» κυκλοφορούν με άλλο τίτλο («And Then There Were  None», «Και μετά δεν έμεινε κανένας») ήδη από το 1977.
Σε έργο του 1937 με τον Ηρακλή Πουαρό έχει απαλειφθεί μια αναφορά στα «αηδιαστικά μάτια και τις αηδιαστικές μύτες» των μικρών παιδιών που ενοχλούν τους ξένους επισκέπτες, ακόμη και μια αναφορά στα «χαριτωμένα λευκά δόντια» ενός εργαζόμενου σε ξενοδοχείο στη Καραϊβική.
Παρόμοιες αλλαγές έχουν γίνει στα έργα του Ρόαλντ Νταλ, ένας από πολυδιαβασμένους παιδικούς συγγραφείς (έγραψε το «Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας»), αλλά και τον Ίαν Φλέμινγκ, του λογοτεχνικού «πατέρα» του Τζέιμς Μποντ.
Τι θα γίνει αύριο όταν ζητηθεί να αλλοιωθούν μετά τα βιβλία και οι ταινίες των προηγούμενων δεκαετιών;
Θα κόβονται ολόκληρες σκηνές; Θα κόβονται διάλογοι; Λέξεις;
Π.χ. οι παλιές ελληνικές ταινίες που άφησαν εποχή; Θα χαρακτηριστούν «ρατσιστικές» ή «σεξιστικές»;
Ή μήπως τα παλιά ελληνικά τραγούδια; Ο Ζαμπέτας για παράδειγμα; Θα τον καταργήσουν κι αυτόν;
Θα προσποιούμαστε ότι οι τότε ιστορικές συνθήκες δεν υπήρχαν;
To ζήτημα είναι πολύ σοβαρό. Στο όνομα της «ελευθερίας» και του «σεβασμού» αποκηρύττεται η… ελευθερία του λόγους και της σκέψης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άνοιξε η Βασιλίσσης Σοφίας μετά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Γαλλική πρεσβεία 
Η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας έχει αρχίσει να αποκαθίσταται
27.03.2023 | 22:10
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία το βράδυ της Δευτέρας (27/3) στο κέντρο της Αθήνας, καθώς ολοκληρώθηκε η εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων μετά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Γαλλική πρεσβεία.
Ειδικότερα, άνοιξε η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, η οποία είχε κλείσει νωρίτερα λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που έκαναν μέλη του ΚΚΕ μ-λ, του μ-λ ΚΚΕ και της Λαϊκής Ενότητας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραήλ: Ο Μ.Νετανιάχου «παγώνει» τη δικαστική μεταρρύθμιση για να αποφευχθεί o «εμφύλιος πόλεμος»
Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η οριστική έγκριση των νομοσχεδίων θα αναβληθεί για την επόμενη κοινοβουλευτική σύνοδο
27.03.2023 | 21:25



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νικολάι Πατρούσεφ: «Εάν απειληθεί η ύπαρξη της Ρωσίας έχουμε τα όπλα να καταστρέψουμε τις ΗΠΑ» 
«Η Ρωσία "κάνει" υπομονή και δεν εκφοβίζει κανέναν με το στρατιωτικό της πλεονέκτημα»
27.03.2023 | 21:30



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ν.Πατρούσεφ: «Οι χώρες μέλη του NATO αποτελούν μέρος της σύγκρουσης»
«Αυτοί μετέτρεψαν την Ουκρανία σε μεγάλο στρατόπεδο»
27.03.2023 | 10:55
«Οι χώρες του NATO αποτελούν μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία», δήλωσε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ρωσική εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta.
«Στην πραγματικότητα, οι χώρες μέλη του NATO αποτελούν μέρος της σύγκρουσης. Αυτοί μετέτρεψαν την Ουκρανία σε μεγάλο στρατόπεδο. Στέλνουν όπλα και πυρομαχικά στον ουκρανικό στρατό, τους παρέχουν πληροφορίες», αναφέρει σήμερα η εφημερίδα επικαλούμενη δηλώσεις του Πατρούσεφ.