Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Τεταρτη 29 Μαρτιου 2023


Τσίπρας: "Όποια κι αν είναι η επόμενη κυβέρνηση, θα αντιμετωπίσει επιστροφή σε συνθήκες δημοσιονομικής εξισορρόπησης". 

Καταλάβατε;

Σας το μεταφράζω αν δεν καταλάβατε: "Κι εμείς να είμαστε κυβέρνηση, θα συνεχίσουμε να σας πηδάμε χωρίς έλεος, ξεχάστε τις αριστεροσύνες ανεύθυνοι".

Ιτς απ του γιου να δείξετε ότι θέλετε πραγματικά να αλλάξει κάτι.

Σχολιο.- Αυτό ακριβώς είναι το επίμαχο!

Γιατί πολλοί σκέφτονται να τους ψηφίσουν, για να φύγει η δεξιά..

Το άλλο με τον τοτό?

Σχολιο.- το +1 Μνημόνιο που θα φάμε στο κεφάλι  είναι για προθέρμανση, Μέχρι να μάθουν να μην ψηφίζουν μουνοπανα θα τους πάρει καμία εικοσαετία μνημόνια ακόμα θεωρώ μπουχαχαχα

Σχολιο.- και αυτός μνημόνιο υπέγραψε για 99 χρόνια. Αφού τουμπαρε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που ο ίδιος προκάλεσε....

Άλλωστε αυτά πληρώνουμε τώρα. Τις δημοσιονομικές πολιτικές που υπέγραψε τότε και συνεχίζουν να ισχύουν

Σχολιο.- μόνο αυτά;; Ποιος υπέγραψε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς; Ποιος πήγε το όριο συνταξιοδότησης στα 67? ΣΥΡΙΖΑ..

Ας συνεχίσουμε να ψηφιζουμε αυτούς τους απατεώνες

Σχολιο.- τα εχουμε ξαναπει: Ποτε ξανα γαλαζοπρασινοροζ "κοκκους", γιατι (παρα)χαλασε η "μπουγαδα"!.-

Σχολιο.- γιατί ρε παπάρα, ξέχασες το μνημόνιο που υπέγραψε κι ο ίδιος; Ξέχασες ποιος πήγε τις συντάξεις στα τάρταρα και το όριο στα 67; ¨Αιντε με την επιλεκτική μνήμη. Η πολιτική δεν είναι οπαδιλίκι. ξεκούνα...

ε τι να κάνουμε αφού οι ίδιοι το μαρτυράνε χωρίς καν ξύλο. Ντε και καλά να πουμε ότι διαφέρουν; Το «όλοι ίδιοι είναι» αφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, και το ξέρεις. ΕΕ η ΝΔ, ΕΕ ο Συριζας_πσ, ΝΑΤΟ η ΝΔ, ΝΑΤΟ κι ο σύριζας_πσ, Μνημόνια η ΝΔ, μνημόνια κι ο συριζας_πσ, χάρισμα χρεών στο κεφάλαιο η ΝΔ, χάρισμα χρεών στο κεφάλαιο κι ο συριζας_πσ. Ή μήπως δεν το είδες το έργο με πασοκ-νδ, που υποτίθεται είχαν διαφορές; Έλα σοβαρέψου. Τη νουδου δεν θα την ξεφορτωθούμε παίζοντας το παιχνίδι του διπολισμού των συγκοινωνούντων δοχείων του αστικού τόξου. Απλά θα την βάλουμε για λίγο στην άκρη δίχως να αλλάξουν πολιτικές. Το ξέρεις καλά. Μόνο αν τους ΚΟΚΚΙΝΗΣΟΥΜΕ το σβέρκο θα έχουμε βάλει τις βάσεις για να τελειώνει ο λαός με αυτούς.

Σχολιο.- ρε φίλε πραγματικά λοβοτομημενοι είναι????.... βγαίνουν όλοι και λένε το κουλι κάνει μυστικές συναντήσεις με την Τουρκία για να μοιραστούν το Αιγαίο... Και ντου όλοι ο προδότης ο έτσι ο αλλιώς ... Μαζί ΣΟΥ.

Και βγαίνει και ο Φίλης του ΣΥΡΙΖΑ προχτές και λέει στηρίζουμε μια λύση όπως η συμφωνία των Πρεσπών για το Αιγαίο. Δλδ που να το πιάσεις και που να το αφήσεις;;;; Στα βασικά είναι συνεταιρακια

Γιατί κανείς δεν ξεχνα ότι για την συμφωνία των Πρεσπών σύμφωνη ήταν και η ΝΔ...

Ρε ουστ

Σχολιο.- Επιστροφή στην δημοσιονομική πειθαρχία για τις ευρωπαϊκές οικονομίες από το 2024 - Πως επηρεάζεται η Ελλάδα

Από το 2024 η ρήτρα διαφυγής θα απενεργοποιηθεί, ώστε να αρχίσει μία περίοδος αποκλιμάκωσης του χρέους που αυξήθηκε πάνω από το όριο του 60% του ΑΕΠ στις περισσότερες χώρες της ΕΕ.

Δεν έχω εικόνα αυτής της δήλωσης αλλά αν το δήλωσε καλώς το έκανε γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα. Με λίγα λόγια ο Μητσοτάκης από το 2020 και μετά κυβερνάει χωρίς την υποχρέωση να πετυχαίνει πρωτογενή πλεονάσματα με πρόσχημα τον κορονοϊό κι αυτό από το 2024 θα αλλάξει ξανά.

Σχολιο.- μην κάνουμε εκλογές τότε, δεν μας χρειάζεται βουλή και κυβέρνηση. Ας έρθει ένας γκαουλάιτερ, από την Εσθονία κατά προτίμηση.

Σχολιο.- όσο κυνικό και αν ακούγεται, περιέγραψες πολύ επιτυχημένα την πραγματικότητα.

Εντός ΕΕ οι εκλογές δεν έχουν, πια, Κανένα μα Κανένα νόημα• όχι μόνο για τον λαό, αλλά ούτε και για τους (αρκετά) πλούσιους.

Έχουν νόημα, Μόνο γι αυτούς, βεβαίως, που περιμένουν πως και πως να βγουν οι "δικοί τους", και να φάνε κι αυτοί.

Οι εκλογές στη ΕΕ είναι μια τελετουργική διαδικασία.

ΥΓ. (επειδή οι απολυτότητες δεν ταιριάζουν στην ηλικία μας) Ίσως να είχαν κάποιο νόημα, αν είχε δημιουργηθεί ένα ρεύμα υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, και υπήρχε ένα κίνημα που θα είχε δεσμευτεί γι αυτό, ως την πρώτη προτεραιότητά του.

Υπό τις παρούσες συνθήκες η ύπαρξη κομμάτων που "κριτικάρουν" ή "καταδικάζουν", ή "θέλουν να την μεταμορφώσουν σε Ευρώπη των λαών", απλώς "νομιμοποιούν" την όλη τελετουργία.

Σχολιο.- Πιστεύεις ότι κάποιος μπορεί ν αλλάξει κάτι; Αυτό που έρχεται είναι χειρότερο από το 2009 και ναι δεν είναι όλοι ίδιοι, εκτός από το τρικέφαλο τρικομματικό τέρας,. αλλά μέσα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, δεν βλέπω πιθανότητες «επιβίωσης».

Σχολιο.- ναι, ο λαός μπορεί να αλλάξει τον ρου της ιστορίας και να βάλει τη χώρα σε νέες ράγες. Ψηφίζοντας μια το ένα και μια το άλλο τα αστικά κόμματα, απλά ανακυκλώνοουμε την μιζέρια μιας κάλπικης κι εφήμερης προσδοκίας πως όλο και κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο. Κι αν ακόμα κάτι αλλάξει για κάποιους, είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει η προηγούμενη κυβέρνηση για να φροντίσει να αλλάξει κάτι για κάποιους άλλους κοκ. Ας κοκκινήσουμε τους σβέρκους τους. Ας πάρουμε την εξουσία απ τους τραπεζίτες. Μόνο ο λαός μπορεί να το κάνει

Σχολιο.- η "κόλαση" βρίσκεται στη γη και τη ζούμε εμείς.

Φρόντισαν γι'αυτό, ενώ θα έπρεπε να είναι "παράδεισος" για όλους, είναι μόνο για τους ελάχιστους, μετρημένους στα δάκτυλα ενός χεριού, εμπνευστές της επίγειας κόλασης των πολλών.

Σχολιο.- "Πλυθείτε " , δηλαδή , μας είπε το ζαβό Νο 2 ......



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



14/3/2023

Τέλος τα μέτρα για τον covid είπε ο Πλεύρης

Θα μπαίνουμε στα τραίνα Χωρίς προφύλαξη -με πλήρη ανασφάλεια (ειδικά στην διαδρομή Λάρισα -Θεσσαλονίκη ) ?? 

Ανεύθυνη κυβέρνηση !?

Πρέπει να επεμβούν οι σ.σ. Γεροτζι@φας (Τσύριζα ) και Lord Π@πανικολάου (ΑΝΤΑΡCIA) να επαναφέρουν το επιστημονικότατο ΑΠΑΡΤΧΆΙΝΤ των Λοκντάουν για την φουκαριάρα την μάνα τους



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι πολίτες της Ουκρανίας που έχουν καταφύγει στη χώρα ‘‘εισβολέα’’ (Ρωσία), είναι περισσότεροι κατά 1,5 εκατομμύριο από εκείνους που έχουν καταφύγει στο σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.). 

Κάπως περίεργο για ‘‘εισβολέα’’, δεν βρίσκετε?


TASS 28.03.2023: Περισσότεροι από 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πάνω από 749.000 παιδιά, έχουν εισέλθει στη Ρωσία από την περιοχή του Ντονμπάς και την Ουκρανία απ’ τον Φεβρουάριο του 2022. 

Eurostat: Περίπου 4 εκατομμύρια πρόσφυγες απ’ την Ουκρανία έχουν λάβει προσωρινή προστασία στα κράτη μέλη της ΕΕ από την έναρξη των εχθροπραξιών με τη Ρωσία στα τέλη Φεβρουαρίου του 2022.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άνδρας από τη κομητεία της Ορλεάνης που αυτοπροσδιορίζεται ως… κοριτσάκι συνελήφθη αφού προσπάθησε να διαρρήξει παιδικό σταθμό.

Ένας άνδρας της κομητείας της Ορλεάνης φέρεται να μπήκε σε έναν παιδικό σταθμό Clarkson ενώ ήταν κλειστός, έκλεψε πάνες και άφησε πίσω σημειώσεις που έδειχναν ότι ήθελε να προσποιηθεί ότι είναι κοριτσάκι.

Η αστυνομία είπε ότι συνέλαβε τον Daniel Seeler, 65 ετών, από το Holley, στις 18 Φεβρουαρίου, λίγο αφότου έφυγε τρέχοντας από την πίσω πόρτα.

Ο διευθυντής του κέντρου είπε στην αστυνομία ότι ένας υπάλληλος βρήκε 120 δολάρια μαζί με ένα χειρόγραφο σημείωμα τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου που ρωτούσε αν ο παιδικός σταθμός είχε πάνες μεγέθους ενηλίκων και αν το προσωπικό θα «έπαιζε μαζί». 

Το επόμενο Σάββατο, το σύστημα παρακολούθησης ειδοποίησε ξανά το προσωπικό και είδε ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει τον άνδρα «να παίζει με τις πάνες και να τις ενώνει για να κάνει μια μεγαλύτερη», αναφέρει η έκθεση. 

«Είπε ότι ο άνδρας μπήκε στην τουαλέτα, κατέβασε το παντελόνι του, φόρεσε την πάνα και μετά έβαλε το παντελόνι του από πάνω πριν τρέξει έξω από το κτίριο», σύμφωνα με την έκθεση. «Είπε ότι αργότερα χρησιμοποίησε μια σαλιάρα και έκλεψε τρεις πάνες».

Ο άνδρας παραδέχτηκε ότι εισέβαλε στον παιδικό σταθμό, σύμφωνα με την αστυνομία. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για διάρρηξη και μικροκλοπή και αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή με εισιτήριο εμφάνισης.

«Ο Tony D’Agostino, ιδιοκτήτης του παιδικού σταθμού, είπε ότι ο άνδρας δεν ήταν γνωστός στα μέλη του προσωπικού. Ο D’Agostino είπε ότι ο παιδικός σταθμός συνεργάζεται με την έρευνα και επικεντρώνεται στην ασφάλεια των παιδιών. Είπε ότι το κέντρο έχει κάνει αλλαγές για να αυξήσει την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων των κλειδαριών των θυρών», αναφέρει η έκθεση.

https://twitter.com/13WHAM/status/1638985574810877953?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1638985574810877953%7Ctwgr%5Eb31878eafabb91dbac897ba4dad33d0dcfb83d28%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fanazitiseis.gr%2Fandras-apo-ti-komiteia-tis-orleanis-pou-aftoprosdiorizetai-os-koritsaki-synelifthi-afou-prospathise-na-diarrixei-paidiko-stathmo%2F

σχολιο.- Δεν ντρέπονται, οι ρατσισταράδες. Αφού το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό είναι ιερό, ρε καθάρματα, αφίετε τα νήπια ελθείν προς με, ίνα παίξομεν...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



κι εκεί που, με το "καλή Παναγιά", νόμιζα πως τα είχα ακούσει όλα, σήμερα άκουσα και την ευχή "καλό μπακαλιάρο" ....

από τηλεδημοσιογραφικό στόμα...

σχολιο.- Ενω το "καλη ανοσια" και το "καλο παράδεισο",εχουν λογικη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφού η Μοσάντ είναι τόσο ισχυρή μέσα στην Ελλάδα που μπορεί να προλαβαίνει επιθέσεις πακιστανών σε Ισραηλινούς στόχους, θα μπορούσε να κάνει και σαμποτάζ στις σιδηροδρομικές γραμμές, λίγο πριν την ιδιωτικοποίηση του νερού και να εκτελεί εμπλεκόμενους που γνώριζαν με την μορφή του τροχαίου ατυχήματος.

Προφανώς και δεν πιστεύω ότι είναι αλήθεια η είδηση πως "Πακιστανοί τρομοκράτες ετοίμαζαν επίθεση σε Ισραηλινούς στόχους". Για τα άλλα δεν είμαι σίγουρος...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Maria Denaxa   @mdenaxa

Μια γυναίκα (μελος των Κίτρινων Γιλέκων) συνελήφθη στο σπίτι της από 3 αστυνομικούς και τέθηκε υπό κράτηση επειδή αποκάλεσε τον Εμμανουελ Μακρον «σκουπίδι» στο Facebook. Αντιμετωπίζει εως 12 μηνες ποινή φυλάκισης και πρόστιμο 15.000 ευρώ για "ασέβεια" (La Voix du Nord)

Οι ευρωατλαντικοί, υπερεθνικοί εξουσιαστές έχουν ξεφύγει... 

Έχουμε πόλεμο στη Δυτική πλευρά του πλανήτη! 

Μάλλον ήρθε η ώρα της τελικής σύγκρουσης!

Η Γαλλία δείχνει τον δρόμο!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μητέρα δολοφονημένης κατερινας μαρια καρυστιανου στα Τέμπη, συγκεντρωσε κοντά στις 6.693 υπογραφές και ζητά, την άρση Βουλευτικής ασυλίας αλλά και την κατάργηση Περί ευθύνης υπουργών ώστε να βρεθεί κατηγορούμενος, όχι μόνο ο πρώην Υπουργός Κώστας Καραμανλής αλλά και άλλοι πολιτικοί. Η χαροκαμενη μητέρα ξεκίνησε την εκστρατεία λέγοντας, μάλιστα,ότι θα το φτάσει μέχρι τέλος



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και άλλη φωτιά σε εργοστάσιο χημικών στη Ιταλία τυχαία και αυτή...

Ιταλία: Μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο χημικών στη Νοβάρα – «Μείνετε σπίτια σας» η έκκληση του δημάρχου. 

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το πρωί σε βιομηχανία επεξεργασίας χημικών ουσιών, κοντά στην πόλη Νοβάρα της βόρειας Ιταλίας.

Από μεγάλη απόσταση είναι ορατό ένα μεγάλο, μαύρο σύννεφο καπνού, ενώ στην περιοχή επιχειρούν τρεις ομάδες πυροσβεστών.

Μέχρι αυτή την στιγμή δεν προκύπτει να υπάρχουν τραυματίες, αλλά ο δήμαρχος της Νοβάρα κάλεσε τους πολίτες να κρατήσουν τα παράθυρα των σπιτιών κλειστά για προληπτικούς λόγους. Το ίδιο ισχύει και για τα σχολικά συγκροτήματα.

Εκπρόσωποι της Ιταλικής Πυροσβεστικής δήλωσαν ότι ευελπιστούν να επιτευχθεί σύντομα ολική κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Εργοστάσιο χημικών καίγεται στην Ιταλία, οι πολίτες έχουν πει να μην εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Στη χημική εταιρεία «Kemi» στη Νοβάρα της βόρειας Ιταλίας, ξέσπασε σήμερα φωτιά και ο δήμαρχος προειδοποίησε τους πολίτες να μην ανοίγουν παράθυρα και να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οδηγός παθαίνει έμφραγμα ξαφνικά οδηγώντας σχολικό λεωφορείο στην Αμερική....

Οι μαθητές γλυτώνουν τελικά χάρη στην σωτηρία επέμβαση ενός 13 χρόνου συμμαθητή τους....!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χτες σώθηκε η Αθηνα απο χτύπημα τρομοκρατών!

Σημερα σώθηκε η Ηλεία απο χτύπημα ληστών! 

Μεχρι 21/05 προλαβαίνουν, να έχουν σωθεί και οι 51 νόμοι της χώρας απο καποιο επικείμενο χτυπημα, -κάθε μέρα ένας...- ώστε να ψηφίσουμε μέσα σε κλίμα ασφάλειας....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Brian Eno, Peter Gabriel, Eric Clapton, Noam Chomsky, Susan Sarandon, Terry Gilliam, Ken Loach, Tim Robins και ακόμα 25.000 άνθρωποι της Τέχνης και του πολιτισμού από τη Δύση, μουσικοί - συγγραφείς - δημοσιογράφοι - ηθοποιοί και σκηνοθέτες, καλλιτέχνες κάθε είδους, ξεσηκώθηκαν και συμπαρατάχθηκαν με τον Roger Waters για τη Συναυλία που του ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας!

-Από την άλλη πλευρά το φασισταριό της Ευρώπης - με μπροστά σε αυτή τη φάση το Σιωνιστικό λόμπυ και τις Ισραηλινές υπηρεσίες - έχουν ξεσηκωθεί να εκδικηθούν τον Roger Waters για τις θέσεις του για την Ουκρανία και την υπεράσπιση των Παλαιστινίων, βάζοντας εμπόδια στην περιοδεία του στην Ευρώπη. 

Ήδη στη Φρανκφούρτη κατάφεραν το Δημοτικό Συμβούλιο να απαγορεύσει τη συναυλία στις 28 Μάη, κι επιχειρούν το ίδιο παντού! 

Ο Waters κατήγγειλε ότι προειδοποιούν κι απειλούν με φυλάκιση τους μουσικούς του κι άλλους εργαζόμενους αν συμμετέχουν.

-Αποτέλεσμα τελικά είναι, οι συναυλίες του Roger Waters που ξεκίνησαν στην Ευρώπη - τώρα στην Ιταλία, στο Μιλάνο- να μετατρέπονται σε μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ΚΑΙ για το θέμα της “Δημοκρατίας” στο δυτικό κόσμο!

Η διακήρυξη των διανοούμενων και καλλιτεχνών υπέρ του Roger Waters, κάτω στα σχόλια

https://www.change.org/p/let-pink-floyd-s-roger-waters-perform-in-frankfurt-germany?source_location=search&fbclid=IwAR0JCTBuloPams8JDNtTmIYkA6D0VPn7zzKWev-nsk6cfIEHKoDBSeg7AE4

24.311 έχουν υπογράψει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απροκάλυπτη ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ του fb σε ανάρτησή μου για την εγκληματική πυρκαγιά στο Μάτι 23.7.2018

Σχολιο.- Τι θα γίνει μ' αυτή τη λογοκρισία; Το έχουν τερματίσει.Έ χουν αρχίσει αι κάτι άλλο όπως είπαν μόνοι τους.. Τις αναρτήσεις πού δεν τούς αρέσουν δεν τις διαδίδουν, τις έχουν εκεί, μόνο όποιος πάει στούς τοίχους μας τις βλέπει.. Να ψάξουμε για κάτι εναλλακτικό;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είκοσι μία αθωώσεις αγωνιστών για τις εξορύξεις στις Σκουριές

Δύο δίκες σε μία μέρα για τους κατοίκους της Μεγάλης Παναγιάς στη Χαλκιδική που αντιδρούν στις εξορύξεις της εταιρείας χρυσού. Συνολικά 21 άτομα βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, για να αθωωθούν τελικά από το κατηγορητήριο που είχαν ενορχηστρώσει τα «συμφέροντα» εναντίον τους.

Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη, το Εφετείο Κακουργημάτων ανέβαλε για έκτη φορά τη δίκη δύο στελεχών τής «Ελληνικός Χρυσός» για υποβάθμιση περιβάλλοντος.

Οι υποθέσεις που δικάστηκαν χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου αφορούσαν στη μία περίπτωση 18 και στην άλλη 3 αγωνίστριες και αγωνιστές που αντιδρούν στο «εξορυκτικό ξεκοίλιασμα» της ΒΑ Χαλκιδικής εδώ και έξι χρόνια.

Τα γεγονότα για τα οποία αθωώθηκαν και στις δύο περιπτώσεις διαδραματίστηκαν στο δάσος της Τσικάρας κατά το δίμηνο Απριλίου-Μαΐου του 2017 και είχαν οδηγήσει στη ματαίωση του δειγματοληπτικού γεωτρητικού προγράμματος της εταιρείας χρυσού. Αποτέλεσμα της δράσης τους ήταν να γίνουν μόλις τρεις από τις εξήντα προγραμματισμένες γεωτρήσεις στην περιοχή.

Η εταιρεία υπέβαλε μηνύσεις επιφυλασσόμενη των «νομίμων δικαιωμάτων» της για αποζημιώσεις για διαφυγόντα κέρδη, ενώ στήθηκαν ποινικές δικογραφίες και απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη βία, παρακώλυση συγκοινωνιών και καταστροφή εθνικών συμβόλων! Δήλωσε μάλιστα παράσταση πολιτικής αγωγής, την οποία όμως χθες απέσυρε. Αλλά και οι μάρτυρες της εταιρείας χθες στα δικαστήρια αναίρεσαν τις αρχικές καταθέσεις τους. Από το «είμαι βέβαιος πέραν πάσης αμφιβολίας» προανακριτικά πήγαν στο «δεν είμαι βέβαιος», «ίσως…», «δεν μπορώ να πω με σιγουριά»!

Μα και οι κατηγορούμενοι, που υποτίθεται ότι πρωταγωνίστησαν σε επεισόδια, έμειναν έκπληκτοι βλέποντας ανθρώπους που δεν είχαν ξαναδεί ποτέ τους να εμφανίζονται ως μάρτυρες κατηγορίας! «Μετά έξι χρόνια αναβολών και ταλαιπωρίας στα δικαστήρια τελικά αθωωθήκαμε, αυτό έχει σημασία. Ο αγώνας συνεχίζεται» δήλωσε κάτοικος της Μεγάλης Παναγιάς που βρέθηκε κατηγορούμενος.

«Η Eldorado είναι μια από τις πιο τοξικές εταιρείες που έχουν κυκλοφορήσει στον ελλαδικό χώρο από το 2010 και εντεύθεν. Τοξική κοινωνικά γιατί με την άφιξή της εν μέσω μνημονίων το 2012 δημιούργησε συνθήκες εμφύλιας σύρραξης μεταξύ νεο-στρατολογημένων εργαζόμενων και ντόπιων αντιδρώντων στην εξορυκτική καταστροφή (20 Μαρτίου 2012). Τοξική οικονομικά γιατί η μετοχή της από την άφιξή της μέχρι τον Ιούλιο του 2019 είχε πάει αρκετές φορές στον πάτο.

»Διπλά τοξική οικονομικά αλλά και κοινωνικά γιατί ενώ από τον Σεπτέμβρη του 2019 δήλωνε οικονομική αδυναμία για την πραγματοποίηση της “επένδυσης” και ενώ βρισκόταν σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή (που δεν βρέθηκε ποτέ), κατάφερε με ανοιχτές “έξωθεν” παρεμβάσεις και τις μεγαλόστομες ευλογίες των Αδωνη, Μητσοτάκη κ.λπ. να αναθεωρήσει τη σύμβασή της με το ελληνικό δημόσιο μέσω του αποικιοκρατικού νόμου 4785/2021.

»Και σαν να μην έφτανε αυτό, η πραγμάτωση του “ελληνικού” εξορυκτικού ονείρου της Eldorado, ως αμιγώς ξένη επένδυση, θα προκύψει με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και δάνειο από την Εθνική και την Πειραιώς ως ξένο κεφάλαιο! Τοξική και υβριστική περιβαλλοντικά γιατί ξεριζώνει ένα αρχέγονο δάσος και χυδαία και υποκριτικά διαβεβαιώνει πολιτικούς και εργαζόμενους πως θα το αποκαταστήσει με τις ψαροδάφνες και την υδρολίπανση του “μεγαλύτερου φυτωρίου στην Ευρώπη” που έχει στήσει στην Ολυμπιάδα. (…) Η Eldorado πρέπει να φύγει. Η Eldorado πρέπει να φύγει και να μην έρθει άλλη» γράφει η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Μεγάλης Παναγιάς.

Στο μεταξύ στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων χθες αναβλήθηκε για έκτη φορά, για τις 20 Μαΐου 2024, η δίκη δύο πρώην στελεχών της εταιρείας χρυσού για υποβάθμιση του περιβάλλοντος κατ’ εξακολούθηση στις περιοχές του Στρατωνίου και της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής. Το αδίκημα αφορά την περίοδο 2012-2014 με κατηγορούμενους τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας και την άλλοτε εντεταλμένη υπεύθυνη για το περιβάλλον.

-Η δίωξη ασκήθηκε ύστερα από καταγγελίες πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη και σχετική επιστολή του δήμου αναφορικά με πιθανολογούμενη ρύπανση υδάτων. Η Εισαγγελία ακολούθως παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση με την έρευνα να περιλαμβάνει στοιχεία των επιθεωρητών Περιβάλλοντος αλλά και της ίδιας της εταιρείας που προσκομίστηκαν κατά την ανάκριση. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, οι κατηγορούμενοι με περισσότερες από μία πράξεις και με πρόθεση προκάλεσαν υποβάθμιση στο περιβάλλον, με παραλείψεις που αντιβαίνουν τους νόμους υπό την επιβαρυντική διάταξη του προσπορισμού οικονομικού οφέλους στην «Ελληνικός Χρυσός».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Maria Denaxa

-Για να πάμε ένα βήμα παραπέρα, για κάτι που δυστυχώς ακόμη ίσως για τους πολλούς δεν είναι ορατό. 

-Πέρα από το ζήτημα της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης και της όποιας άλλης απορρύθμισης, προωθεί το διαπλεκόμενο σύστημα -στα χέρια του οποίου έχει περάσει η εξουσία πολλών δυτικών κρατών- αυτό που διακυβεύεται σήμερα είναι η αποδοχή ή όχι, ενός μοντέλου κοινωνίας που διαχειρίζονται εξ ολοκλήρου οι αλγόριθμοι. 

-Ο καθένας στο σπίτι του με τα έξυπνα τηλέφωνα, τα συνδεδεμένα αντικείμενα και τις κάθε είδους εφαρμογές για τα πάντα…και πολύ σύντομα με τη συνδρομή της τεχνητής νοημοσύνης chat GPT, που θα αποφασίζει για την καθημερινή μας ζωή, τα κοινωνικά μας δικαιώματα, την κατάστασή μας σε όλα τα θέματα (υγεία, φορολογία, ενέργεια, τροφή, ελευθερίες, χρήματα, διαπροσωπικές σχέσεις κ.λπ.), θα ξαναγράφει την ιστορία και τα αφηγήματα όπως εξυπηρετεί αυτούς που κινούν τα νήματα, με αδυναμία αμφισβήτησης και με έναν απολύτως ελεγχόμενο άνθρωπο στο τέλος της γραμμής, η ζωή του οποίου δεν θα έχει πλέον καμία αξία. 

-Αυτό είναι το σχέδιο του Μακρόν και των ομολόγων του, που το θέτουν ευλαβικά σε εφαρμογή. Αυτό το ζήτημα, που τα τελευταία χρόνια παρακολουθώ ανελλιπώς και συχνά με κάνει να παρεμβαίνω, δυστυχώς δεν ενδιαφέρει πραγματικά τους πολλούς, γιατί για την ώρα δεν μπορούν ή δεν τους αφήνουν να «δούν».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna, Stéphane Bancel, εμφανίστηκε και ομολόγησε ότι η εταιρεία τους κατασκεύασε 100.000 δόσεις εμβολίου COVID-19 το 2019, πριν καν ξεκινήσει η πλανδημία!Είναι ένα σκάνδαλο επικών διαστάσεων.

Η τεχνολογία ήρθε από την DΑRΡΑ. Η Moderna δεν είχε δημιουργήσει ούτε ένα vxns ποτέ πριν. Η DARPA πρωτοστάτησε στο να χρησιμοποιήσουν τους ανθρώπους ως βιοαντιδραστήρες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΗΝΩΜΈΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΊΕΣ ΖΗΤΟΎΝ ΕΞΗΓΉΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΒΑΝΟΎΣ ΓΙΑΤΡΟΎΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΒΡΊΑ 

H πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Ρώμη ζήτησε από το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας εξηγήσεις σχετικά με την απόφαση της περιφέρειας της Καλαβρίας να προσλάβει Κουβανούς γιατρούς.

Περίπου πενήντα κουβανοί γιατροί έφτασαν στην Καλαβρία τον Δεκέμβριο για να καλύψουν την καταστροφική κατάσταση της υγείας που υφίσταται η περιοχή λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Αυτό, σε συνδυασμό με τις συνεχείς περικοπές στη χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας, έχει προκαλέσει μια πραγματική αιμορραγία ιατρικού προσωπικού στην Καλαβρία και γενικά σε ολόκληρη την Ιταλία, όπου η έλλειψη προσωπικού θέτει καθημερινά σε κίνδυνο τις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται στον πληθυσμό. Ως εκ τούτου, ο περιφερειάρχης της Καλαβρίας, Occhiuto, αποφάσισε να αντικαταστήσει το ελλείπον υγειονομικό προσωπικό με γιατρούς από την Κούβα, προσωπικό που είχε ήδη φτάσει στη χώρα μας εν μέσω της πανδημίας στα νοσοκομεία της Κρέμα και του Τορίνο.

Και έρχεται τώρα η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών να αναμιχθεί σε νόμιμες αποφάσεις μας που προφανώς δεν ικανοποιούν τον Λευκό Οίκο. Το διπλωματικό προσωπικό της αστερόεσσας ζήτησε να μάθει από το υπουργείο Υγείας τον τρόπο με τον οποίο συμβλήθηκαν οι Κουβανοί γιατροί και με τι μισθό.

Η αμερικανική πρεσβεία τονίζει ότι η χώρα της Καραϊβικής υπόκειται σε κυρώσεις. Προφανώς δεν μπορούν να πουν ανοιχτά ότι η Κούβα υπόκειται σε οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό εμπάργκο, διότι ένα εμπάργκο όπως αυτό που υφίσταται η Κούβα μπορεί να επιβληθεί μόνο εάν έχει κηρυχθεί πόλεμος μεταξύ των δύο κρατών και επομένως, σύμφωνα με την αρχή της εξωεδαφικότητας, θα πρέπει και η Ιταλία να συμμορφωθεί, διαφορετικά πιθανόν να της επιβληθεί πρόστιμο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Βόμβα» Κένεντι: Για αυτό απέκλεισαν ΟΛΕΣ τις πρώιμες θεραπείες και έδωσαν μόνο τα πειρα.φόλια.

Το έλεγαν οι Έλληνες επιστήμονες που μας ενημέρωναν από την αρχή εδώ.

Ο δικηγόρος και γιος του δολοφονηθέντος γερουσιαστή Ρόμπερτ Φράνσις Κένεντι, Ρόμπερτ Φράνσις Κένεντι Τζούνιορ, ο οποίος ήταν από τις πρώτες φωνές που διαμαρτυρήθηκε για την βιομηχανία φολίων, δήλωσε, μεταξύ άλλων για τον Φάουτσι, τον οποίο είχαν θεοποιήσει στην Ελλάδα:

«Το πρόβλημα του Tony Fauci είναι το εξής. Υπάρχει ένας ελάχιστα γνωστός ομοσπονδιακός νόμος που λέει ότι ”δε μπορείς να δώσεις άδεια επείγουσας χρήσης σε ένα πειρ.φόλιο, αν υπάρχει οποιοδήποτε φάρμακο το οποίο να έχει εγκριθεί για οποιονδήποτε λόγο και το οποίο να αποδειχθεί αποτελεσματικό ενάντια σε μια ασθένεια-στόχο.”

Επομένως, αν ο Tony Fauci ή οποιοσδήποτε άλλος είχε παραδεχθεί ότι η υδροξυχλωροκίνη ή η Ιβερμεκτίνη είναι αποτελεσματικές κατά του κοροϊδοϊού, θα ήταν παράνομο να δώσουν τις άδειες επείγουσας χρήσης…

Δεν θα πετύχαιναν την έγκρισή τους και τα σχέδια θα είχαν καταρρεύσει»…

Δεν είναι το κέρδος αυτοσκοπός τους, αλλά το να βάλουν μέσα στους ανθρώπους συγκεκριμένα πράγματα.

Οι κρατικοί επιστήμονες διαβεβαιώνουν πως αυτά τα πράγματα είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, οι αντιδρώντες επιστήμονες πως προκαλούν ακόμα και θάνατο.

Πιστέψτε όποιον νομίζετε…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό είναι το παρασκήνιο της εξέγερσης στο Ισραήλ!

Όταν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επέστρεψε στην εξουσία πέρυσι, δεν ανέφερε ποτέ σχέδια για την αναμόρφωση του δικαστικού συστήματος της χώρας. Αυτό το είχε αναλάβει στο παρασκήνιο μια γνωστή “δεξαμενή σκέψης” της Ιερουσαλήμ που προετοιμαζόταν για αυτή τη στιγμή εδώ και χρόνια.

Το Kohelet Policy Forum, που ιδρύθηκε από έναν Αμερικανόισραηλινό και χρηματοδοτήθηκε από έναν άλλον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο, συνέταξε αθόρυβα και βοήθησε στην εισαγωγή του εκτεταμένου πακέτου δικαστικών αλλαγών που ήταν και το έναυσμα να κατέβουν εκατοντάδες χιλιάδες Ισραηλινοί στους δρόμους.

Το μέλος της Κνέσετ, Keti Shitrit, σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Channel 13 του Ισραήλ,  είπε ότι  το κόμμα του Νετανιάχου δεν συζήτησε ποτέ εσωτερικά αυτά τα νομοσχέδια δικαστικής αναθεώρησης που παρείχε η Kohelet αλλα τα πέρασε κρυφά στο κοινοβούλιο.

«Δεν ήμασταν εμείς (το Ισραήλ) που το προετοιμάσαμε. ήταν το Kohelet Forum», είπε σε ειδική τηλεοπτική εκπομπή που κάλυπτε τις μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, προσθέτοντας ότι η ομάδα παρέχει «υλικά» σε δεξιούς πολιτικούς εδώ και χρόνια.

Η Kohelet είναι η πρώτη αμερικανικού τύπου πολιτική οργάνωση του Ισραήλ, που απασχολεί 160 ερευνητές, όπου αυτοί προσελκύουν ομοϊδεάτες (δεξιούς) πολιτικούς προσφέροντας οφέλη, συμβουλές και προσχέδια νομοσχεδίων. 

Η θρησκευτικά σιωνιστική ακροδεξιά ομάδα έχει δημιουργήσει μερικές από τις πιο αμφιλεγόμενες νομικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια, ενώ παραμένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Όμως ο παρασκηνιακός ρόλος της στη δικαστική αναθεώρηση έφερε νέο έλεγχο και είναι τεράστια η επιρροή της στην ισραηλινή πολιτική.

Ο οργανισμός πέτυχε, λένε Ισραηλινοί νομοθετικοί παρατηρητές, εν μέρει λόγω της χρόνιας ανεξάρτητης υποστελέχωσης της Κνεσέτ (κοινοβούλιο του Ισραήλ), όπου οι υπουργοί δέχονται έτοιμη έρευνα και προσχέδια νομοσχεδίων από εξωτερικούς οργανισμούς.

«Οι τακτικές της εισήχθησαν από το [Καπιτώλιο]», είπε ένας ακαδημαϊκός που είναι εξοικειωμένος με την ομάδα, της οποίας οι Ισραηλινοί φοιτητές έχουν συμμετάσχει σε υποτροφίες και προγράμματα συνεργατών της Kohelet, τα οποία περιλαμβάνουν συναντήσεις με συντηρητικούς νομοθέτες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω της έμμεσης σχέσης του με την ομάδα.

Ο Νετανιάχου απέκτησε κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις εκλογές του Νοεμβρίου, ελπίζοντας να γλιτώσει τη συνεχιζόμενη δίκη του για διαφθορά, συνέχισε τις συμφωνίες με τους μόνιμους συμμάχους του τα υπερεθνικιστικά σιωνιστικά κόμματα που κυριαρχούνταν από ακροδεξιούς εποίκους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ανάμεσά τους ήταν πολιτικοί που είχαν στενούς δεσμούς με την Kohelet, η οποία πίεζε εδώ και καιρό για την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης – γη που οι Παλαιστίνιοι οραματίζονται ως μέρος ενός μελλοντικού κράτους σύμφωνα με τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει μαζί τους οι Ισραηλινοί στο Όσλο  – και τον διαχωρισμό των φύλων στο εσωτερικό του Ισραήλ. 

Από την ίδρυσή της πριν από μια δεκαετία, η ομάδα έχει υπογράψει δεκάδες έγγραφα θέσεων που υποστηρίζουν ένα πιο αδύναμο Ανώτατο Δικαστήριο με μεγαλύτερη έμφαση στο θρησκευτικό συντηρητισμό του Ισραήλ, το οποίο ισχυρίζονται ότι κρατήθηκε όμηρος από το κέντρο και την αριστερά.

Οι ερευνητές λένε ότι η Kohelet αντιπροσωπεύει το παρελθόν, όταν οι υπερορθόδοξοι σιωναζί κατασκεύαζαν πολιτικές θέσεις για να κερδίσουν χρηματοδότηση για τις σιωναζιστικές κοινότητες τους. Τώρα, οι επικριτές φοβούνται, ότι οι Ορθόδοξοι Σιωναζί πολιτικοί πιέζουν να ξαναφτιάξουν το Ισραήλ σύμφωνα με τα δικά τους πρότυπα.

«Σπάζει την πολύ λεπτή ισορροπία μεταξύ του κυρίαρχου λαού του Ισραήλ και των υπερ-ορθοδόξων που κατάλαβαν ότι εξαρτώνται από μια φιλελεύθερη, ευημερούσα κοινωνία με ισχυρό στρατό», δήλωσε ο Yofi Tirosh, αναπληρωτής κοσμήτορας στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ και ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυστραλός γερουσιαστής: Είπατε ψέματα στο λαό – Οι εμβολιασμένοι αρρωσταίνουν και πεθαίνουν περισσότερο!

Σε ένα βίντεο που ανέβηκε στο Twitter, ο γερουσιαστής Ralph Babet ισχυρίστηκε ότι οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν επειδή ο Αυστραλικός λαός παραπλανήθηκε με την πεποίθηση ότι οι ενέσεις mRNA θα τους προστατεύουν από τον COVID-19.

«Στον λαό της Αυστραλίας είπαν αρχικά ότι οι ενέσεις mRNA θα τους εμπόδιζαν να μολυνθούν από τον Covid, θα τους εμπόδιζαν να τον εξαπλώσουν και το πιο σημαντικό θα τους εμπόδιζαν να πεθάνουν από αυτόν. Μας είπαν ότι ήμασταν εγωιστές αν δεν ήμασταν πρόθυμοι να εμβολιαστούμε και ότι μπορούσαμε να σκοτώσουμε τη γιαγιά ή τον παππού». 

«Περίπου το 97,5% των Αυστραλών άνω των 16 εκβιάστηκαν απο τις συμβουλές της κυβέρνησης και έκαναν τουλάχιστον μία δόση ένεσης mRNA, ωστόσο τα μόνα δεδομένα που προσδιορίζουν με ακρίβεια την κατάσταση εμβολιασμού όσων προσβλήθηκαν από Covid έδειξαν ξεκάθαρα ότι οι εμβολιασθέντες έχουν περισσότερες πιθανότητες να μολυνθούν, να νοσηλευτούν και να πεθάνουν από Covid», είπε ο Ralph Babet.

https://twitter.com/goddeketal/status/1638885872769679360?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1638885872769679360%7Ctwgr%5E4d3e726e1a73b54494d164c0711e2842b72ff097%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fanazitiseis.gr%2Fafstralos-gerousiastis-eipate-psemata-sto-lao-oi-emvoliasmenoi-arrostainoun-kai-pethainoun-perissotero%2F

«Το γεγονός ότι η Αυστραλία βιώνει τώρα το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας των τελευταίων 80 ετών, πρέπει να προκαλεί ανησυχία και πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για όλους σε αυτόν τον τόπο. Θα έπρεπε να είναι πρωτοσέλιδο ειδήσεις» συμπλήρωσε ο Babet.

Θα έχετε ακούσει πως τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) προειδοποιούν για έναν ανθεκτικό στα φάρμακα αναδυόμενο μύκητα που σύμφωνα με την υπηρεσία υγείας αποτελεί «σοβαρή παγκόσμια απειλή για την υγεία». Μόνο που αυτή η “είδηση” είναι carbon αντιγραφή απο πέρυσι…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά την Ρωσίδα κατάσκοπο, Οι ξυπόλυτοι Πακιστανοί τρομοκράτες !

Η ΕΥΠ δεν μπορεί να βρεί ποιός μιλούσε με ποιόν μέσα στην κυβέρνηση και μας παραμυθιάζει με ΜΟΣΑΝΤίσιες παπάτζες (μάλλον προεκλογικές ) και μάλλον για να ξεχαστούν >Τα ΑΠΑΡΤΧΆΙΝΤ , λοκντάουν , πρόστιμα , παιδονομίες , παιδοβιαστές , Ακρίβεια , ΑΝΕΡΓΊΑ -και μετανάστευση των Νέων μας -πάνω απο 700χιλ . ,Ξαφνικίτιδες (αγνωστίτιδες ) Μάτι , Μάνδρα , Έύβοια ,Τέμπη ,Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου -ΠΝΠ , ΚΥΑ και προεδρικά διατάγματα .....

A! ξέχασα τα Fund s και τους δεκάδες ελληνόφωνες Βοολευτές (υπαλλήλους των FUNDs ) Που μπήκαν στην Βοολή με ένα σώβρακο και τώρα έχουν όλη την διανομή των εσώρουχων στην κατοχή τους ....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΥΓΓΑΡΊΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ ΜΕ ΝΌΜΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ...ΓΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσίπρας:Οποια κυβέρνηση και να βγει η χώρα θα επιστρέψει σε δημοσιονομικό εξορθολογισμό.

Κοινώς.....ξαναπλυθειτε,δεν έχουν τελειώσει με τον κωλο μας ακόμα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πακιστανοί τρομοκράτες ήθελαν να κάνουν αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα σε εβραϊκή συναγωγή αλλά δεν είχαν οπλισμό και δεν τους στηριζε και κανείς,απλά αυτοί ήθελαν ρε παιδί μου.

Πώς θέλουμε εμείς να έχουμε βίλα στα Μπαρμπάντος, αεροπλάνο, ελικόπτερο και πολλά λεφτά κάποια στιγμή, ε και αυτοί ήθελαν να γίνουν τρομοκράτες, αλλά δεν έγιναν τελικά

Υγ.Μεχρι τις εκλογές τα Πετσωμενα είναι ικανά να σκηνοθετήσουν μέχρι και εξωγήινη εισβολή,μην το γελάτε καθόλου

Σχολιο.- Την ίδια μέρα που ανακοινώθηκαν οι εκλογές.. ούτε τα προσχήματα δεν είναι ικανοί να κρατήσουν οι τρόμπες λέμε

Σχολιο.- Τι σ φταινε οι εξωγηινοι ρε αλιτι...φυσικα κ υπαρχουν κ ειναι μια χαρα παιδια..

Σχολιο.- Θα αποτρέψουν εισβολή

Σχολιο.- μόνο ο Μητσοτάκης μπορεί να αποτρέψει εξωγήινη εισβολή ασχετε



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλιτες ένα ενδιαφέρον νέο.

Ο Αντικειμενικότατος δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου φέρεται να έχει αρυθμιστες και ληξιπροθεσμες οφειλές προς την εφορία και τον ΕΦΚΑ ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ

Ναι καλά διαβάσατε,32 εκατομμυρίων ευρώ

Ε δεν χρειάζεται να είσαι κβαντικός επιστήμονας για να καταλάβεις γιατί όλα τούτα τα σουργελα στημένα αρδ έχουν λυσαξει να στηρίζουν Μητσοτάκη; Και γω άμα χρωσταγα τριάντα εκατομμύρια θα στήριζα αυτόν που θα μου έλεγε ότι θα κανονίσω να μην τα πληρώσεις ποτέ

Η μήπως δεν γίνεται έτσι λέτε;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με πήραν τηλέφωνο πριν πιώ καφέ για φτηνότερο ρεύμα ,μου εξηγούσε κάποιος για 10'λεπτά για τις τιμές τής κιλοβατώρας και για να μή φανεί ότι δεν κατάλαβα τίποτα ,τον ρώτησα αν οι τιμές αυτές είναι με την παλιά ή με την καινούργια ώρα !!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Γιώργος Κατρουγκαλος λέει , και σωστά, ότι δεν ήταν αυτός που πήγε στα 67 τη σύνταξη και έκοψε τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, και επίδομα Αδείας αλλά ο νόμος 4093/2012 της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου,  αλλα υπάρχει μια απορια:

από το 2015 ως το 2019 που κυβερνησατε ... γιατί δεν αποκαταστησατε αυτήν την αδικία; ποίος σας εμπόδισε να επαναφέρετε τα όρια συνταξιοδοτησης σε ανθρώπινα επίπεδσ;

κι ας μην ήταν " με έναν νόμο και ένα άρθρο" βρε αδερφέ! ας ήταν και με δύο...

σχολιο.- Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ που υπέγραψε ο ΤΣΙΠΡΑΣ.

Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ που ψήφισε ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ.

Η μετεξέλιξη στο ΤΙΝΑ- ΣΥΡΙΖΑ.

Η ολοκλήρωση της τοποθέτησης ενός ρεφορμιστικου Αριστερού κόμματος, σε υπηρέτη των επιλογών της Αστικής τάξης

Σχολιο.- Ρε παει καλα; Μιλαει ο Κατρουγκαλος για το συνταξιοδοτικο που καταντησαμε να περιμενουμε να ερθει ο Βρουτσης, ναι ο Βρουτσης να διορθωσει τερατωδεις αδικιες σχετικα με τα ποσα αναπληρωσης; Μηνες καναμε οι δικηγοροι απεργιες και μας χλευαζε. Οι ανθρωποι ειναι θλιβεροι

Σχολιο.- Επειδή δεν είμαστε όλοι Λωτοφάγοι να θυμηθούμε τα βασικά σημεία του νόμου Κατρούγκαλου που δικαίως χαρακτηρίστηκε και ως "καρμανιόλα του ασφαλιστικού". Υπενθυμίζοντας πως η ΝΔ ενώ έταζε στους συνταξιούχους πως θα τον καταργήσει διατήρησε άθικτες όλες τις βασικές διατάξεις μτ τον νόμο Βρούτση. Έχουμε και λέμε: 1. Θεσπίστηκε η βάρβαρη «προσωπική διαφορά» στερώντας από 1.000.000 συνταξιούχους τις αυξήσεις με βάση τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ που κατά ένα τμήμα τούς δικαίωσαν. Οι ίδιοι συνταξιούχοι ή οι κληρονόμοι τους θα εισπράξουν αυξήσεις ΜΟΝΟ εφόσον μηδενίσουν την προσωπική διαφορά!

2-Μειώθηκαν τα ποσοστά αναπλήρωσης, με συνέπεια όλες οι συντάξεις μετά τον Μάιο του 2016 να είναι κατά 20% χαμηλότερες από εκείνες πριν τη δημοσίευση του νόμου Κατρούγκαλου 4387/2016 (13-5-2016).

3-Νομιμοποιήθηκαν όλες οι προηγούμενες μνημονιακές περικοπές των συντάξεων με τους εφαρμοστικούς νόμους του α’ και β’ Μνημονίου (άρθρο 14 ν. 4387/2016).

4-Νομιμοποιήθηκε η οριστική κατάργηση των τριών Δώρων-Επιδομάτων (Χριστουγέννων, Πάσχα, Αδείας).

5-Επιβλήθηκε ο επανυπολογισμός όλων των «παλαιών» συντάξεων με βάση τα νέα μικρότερα ποσοστά αναπλήρωσης, με αποτέλεσμα τη δημιουργία τής «προσωπικής διαφοράς» που ουσιαστικά είναι μηχανισμός μείωσης των συντάξεων.

6-Αυξήθηκε ο «θεμελιωτικός» χρόνος για πλήρη εθνική σύνταξη από 15 (4.500 ΗΑ) σε 20 έτη (6.000 ΗΑ).

7-Νομοθετήθηκε η χορήγηση της πλήρους εθνικής σύνταξης των 384 € ΜΟΝΟ με 40 χρόνια εργασίας (12.000 ΗΑ) στο 62ο έτος ηλικίας ή με 20 χρόνια (6.000 ΗΑ) στο 67ο.

8-Καθιερώθηκε «εθνική σύνταξη πολλών ταχυτήτων» με πρώτα θύματα: τις χήρες/χήρους (μείωση της σύνταξης χηρείας από 70% στο 50% για όλους, ηλικιακός «κόφτης», «κόφτης» εθνικής σύνταξης όταν υπάρχουν περισσότερες συντάξεις) και τους ανασφάλιστους υπερήλικες (χορήγηση του επιδόματος με βάση το τεκμαρτό και όχι το πραγματικό εισόδημα) .

9-Επιβλήθηκε και για την εθνική σύνταξη η εξοντωτική ισόβια ποινή («πέναλτι») ύψους 30% για όσους εξέλθουν με μειωμένη σύνταξη στο 62ο έτος ηλικίας (6% μείωση για κάθε έτος πρόωρης φυγής και μέχρι πέντε έτη).

10-Καταργήθηκαν τα κατώτατα όρια των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

11-Αυστηροποιήθηκαν απάνθρωπα οι συντάξεις χηρείας και διαζευγμένων καθώς και οι προϋποθέσεις της σύνταξης από διαδοχική ασφάλιση.

12-Θεσπίστηκαν αναπηρικές συντάξεις σε τέσσερις (4) κλίμακες (384, 288, 192 και 153€) ανάλογα με το ποσοστό αναπηρίας (80% και άνω, 67%-79,99%, 50%-66,99%, μέχρι 49,99%, αντιστοίχως)!

13-Τιμωρήθηκε εξοντωτικά η εργασία των συνταξιούχων με την πρωτοφανή παρακράτηση του 60% της σύνταξης! (Τώρα παρακρατείται το 30%)

14-Απαγορεύθηκε για επτά χρόνια (2015-2022) κάθε αύξηση στις συντάξεις.

15-Μειώθηκε σταδιακά (από το 2016) και τελικά καταργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 το ΕΚΑΣ, ο κοινωνικότερος θεσμός τού Ελληνικού Συνταξιοδοτικού Συστήματος!

16-Θεσπίστηκε η χορήγηση του επιδόματος των ανασφάλιστων υπερηλίκων με βάση το τεκμαρτό και όχι το πραγματικό εισόδημα, με συνέπεια οι μισοί και πλέον δικαιούχοι να χάσουν το επίδομα.

17-Θεσπίστηκε η ακραία νεοφιλελεύθερη αρχή για τον υπολογισμό τής σύνταξης με βάση τον μισθό ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του εργασιακού βίου, γεγονός που θα οδηγήσει, κυρίως μετά το 2028, σε συντάξεις ύψους 400-500 ευρώ.

18-Καταργήθηκαν τα οικογενειακά επιδόματα γάμου και τέκνου στις συντάξεις.

19-Μειώθηκε το εφάπαξ από το 2014 και μετά, αφού από 1-1-2014 και εφεξής το εφάπαξ στερείται της ανταποδοτικότητας και στον δικαιούχο καταβάλλονται ΜΟΝΟ οι άτοκες εισφορές!!

20-Θεσπίστηκε «κόφτης» στις δαπάνες για τις συντάξεις μέχρι το 2060, απαγορεύοντας αυτές να υπερβαίνουν το 2,5% του ΑΕΠ, με έτος αναφοράς το 2009!

21-Αυξήθηκε από 4% σε 6% η εισφορά υπέρ ΕΟΠΥΥ για παροχές ασθενείας σε όλες τις κύριες συντάξεις και επιβλήθηκε νέα εισφορά 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ σε κάθε επικουρική σύνταξη!

Σχολιο.- κι επίσης ...εξαϋλώθηκαν οι εργαζόμενοι με ΔΠΥ ( οι λεγόμενοι "μπλοκάκηδες"), αφού έπρεπε να πληρώνουν το 39% του μισθού τους (!!!) σε ασφαλιστικές εισφορές... κι αυτό άλλαξε επίσης με το νόμο Βρούτση... έχει να φάει μαύρο ο ΣΥΡΙΖΑ από αυτήν την κατηγορία εργαζομένων... σύννεφο!

Σχολιο.- Ο νομος Κατρουγκαλου ηταν απ τους χειροτερους νομους-οδοστρωτηρες της προηγουμενης δεκαετιας ,εκτος των προηγουμενων,.με τη δημιουργια του ΕΦΚΑ,της συγχωνευσης-οδοστρωτηρα των ταμειων.Οσο για τα επισης προηγουμενα,οι δικηγοροι και η λοιπη(κατα φαντασια) "μεσαια ταξη",αντεδρασε με τα "κινηματα της γραβατας" και μαζικη ψηφο στο Μητσοτακη....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΕΞΩΣΗΣ

Για άλλη μία φορά οι αλληλέγγυοι σταμάτησαν την διαδικασία της έξωσης της Οικογένειας από το κοράκι..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



29/3/2023   -    15.00

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΝΔ?

Αλλη μια κοινητοποίηση των καλλιτεχνικων σωματείων με αμφίβολο αποτέλεσμα

Οι εκπρόσωποι τους βρίσκονται εδώ και μίαμισυ ώρα και καταθέτουν τίς προτάσεις τους στον υφυπουργό Γιατρομανωλακη ο οποίος τούς ταλαιπωρεί ότι δήθεν τους ακούει ενω το μυαλό του τρέχει στις εκλογές…ΓΑΛΑΖΙΑ ΞΕΦΤΙΛΟΠΑΝΑ…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όχι..δεν πάσχει από διπολική διαταραχή ο ξετσίπρωτος. Από διπολική αμνησία κι επιλεκτική μνήμη πάσχουν οι χειροκροτητές του. Στηρίζει στο Παρίσι τις κινητοποιήσεις ενάντια στην αύξηση ορίου ηλικίας όταν ξετσίπωτα ο ξετσίπρωτος το πήγε στα 67 στην Ελλάδα. Βαράτε παλαμάκια εσείς ρεκάζοντας υστερικά. Κοπαδιστές είστε..και ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη..

Σχολιο.- δεν το πήγε αυτός. οι σαμαροβενιζέλοι το είχαν πάει απο το 2012. αυτός ελέγχεται γιατί δεν το ξαναπήγε στα 60.

Σχολιο.- Δεν το πήγε στα 67 ο ΣΥΡΙΖΑ! Να είμεθα ακριβείς!

Σχολιο.- Προβλεπόταν η σταδιακή αύξηση στα 67 έως το 2022...λέει κάτι αυτό για τα τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ που τήρησε τον νόμο;

Σχολιο.- ετσι ειναι ,οπως τα λες Ακριβως.Επακριβως ομως.Οποιος το παιζει συριζικός τσιπρικός ινστρουχτορας ξερολας του φουμπου ,ας στρωσει το κωλο του κατω κι ας διαβασει το νομο .Εννοω τον εφαρμοστικο Νομο της αντιστοιχης ρητρας του Μνημονιου ,κατ' εφαρμογην των οποιων ψηφιζονται ολοι οι εφαρμοστεοι νομοι .

Σχολιο.- Χθες ήταν η μέρα θεάτρου.... γιόρταζαν και αυτοί για το θέατρο που παίζουν....

Επειδή το κωμικό συμπορεύεται με το τραγικό παραθέτω το εξής :

«Η μεγάλη διαφορά όμως (σ.σ. με τον Μακρόν) έγκειται στο ότι εμείς απέναντι σε αυτή την πρόσκληση καταφέραμε να καταστήσουμε βιώσιμο το ασφαλιστικό μας σύστημα το 2016 χωρίς να υπάρξει αυτή η διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής και η ένταση ή μεγάλη κοινωνική διαμαρτυρία.»!!

(Από την συνέντευξη Τσίπρα στο πλαίσιο συνεδρίου του Ινστιτούτου ΕΝΑ)

έχει πολλούς τροφίμους πελάτες ο σανος..

σχολιο.- Η πρόβλεψη του νόμου ότι ζει πως θα ανέβαινε προοδευτικά ως το 2022. Επομένως...η τελική κατάληξη βαρύνει τον "αποδέκτη-συνεχιστή"...

σχολιο.- ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΟΠΩΣ ΤΑ ΤΡΑΙΝΑ, 'ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΩΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ'... ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΟ ΠΑΕΙ ΟΠΩΣ Ο 'ΚΟΥΛΟΣ', ΔΕΝ ΞΕΡΩ - ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ...

σχολιο.- Τωρα θα κλεισω εντελως την ΤV.Δεν μπορω να βλεπω αυτα τα κωλοπαιδα να τσακωνονται ποιος θα γα......σει καλλιτερα το λαο παιρνοντας παχυλους μισθους και κλοπιμαια απο το μοχθο των εργαζομενων και συνταξιουχων με τη βοηθεια του Κρατους των καιτων Τραπεζων. Και ποιος θα εξυπηρετησει καλλιτερα τους ντοποιους και ξενους καπιταλιστες πολεμοκαπηλους και εμπορους οπλων.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




29/3/2023    -    5.00 π.μ.
-  Ειδήσεις από τα μέτωπα της ρωσικής ΕΣΕ στην Ουκρανία.
- Βεβαίως, γεγονότα υπάρχουν και στη χώρα μας (Εκλογές! Εκλογές!) και σε άλλες χώρες (Γαλλία, Ισραήλ, Βέλγιο, Γερμανία κοκ), ωστόσο η παρούσα στήλη προσφέρει μιαν άκρως αναγκαία αντιπληροφόρηση για ένα θέμα, το οποίο τα «καθ’ ημάς» και τα ξένα συστημικά ΜΜΕ παρουσιάζουν μέσα από παραμορφωτικούς φακούς.
- Κυρίως από τα μέτωπα της ΕΣΕ θα είναι η αποψινή μας ειδησεογραφία. - Η αποψινή «επιχειρησιακή» ειδησεογραφία παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον, αφού σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η προώθηση των ρωσικών δυνάμεων στα κύρια μέτωπα του Αρτιόμοφσκ, της Αβντέγεφκα και της Μάργινκα είναι διαρκής και σημαντική, ενώ και στα υπόλοιπα μέτωπα η κινητικότητα δεν είναι διόλου ασήμαντη. Χαρακτηριστικό των τελευταίων ημερών είναι οι ολοένα και αυξανόμενες απώλειες των ουκρανικών δυνάμεων, παρά το γεγονός ότι παίζουν το τελευταίο τους «χαρτί» με το ρίξιμο στη μάχη των ικανότερων και πιο μάχιμων μονάδων τους (Στγ: το «κρέας» των ανεκπαίδευτων και εντελώς άπειρων σε συνθήκες μάχης επιστράτων άρχισε να εξαντλείται πολύ γρηγορότερα του αναμενομένου). Η κατάσταση των μονάδων των VSU και της λεγόμενης «Εδαφικής Άμυνας» περιγράφεται ακόμη και από τους ίδιους τους μαχητές τους ως «κρίσιμη», ακόμη και «τραγική». Έλλειψη οπλισμού και πολεμοφοδίων, έλλειψη σε βασικά ατομικά είδη, απώλεια επικοινωνίας και συντονισμού ανάμεσα στις μονάδες, ηθικό στο ναδίρ: αυτή είναι μια σύντομη περιγραφή της κατάστασης των Ουκρανών στρατιωτικών στην Αβντέγεφκα, στη Μάργινκα, στο Αρτιόμοφσκ και σε άλλες περιοχές. Η αποκοπή των οδών ανεφοδιασμού, αλλά και απλής διαφυγής των ουκρανικών στρατιωτικών μονάδων προς ασφαλέστερες περιοχές πολλαπλασιάζει την ισχύ του «στραγγαλισμού» που επιχειρούν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στους αντιπάλους τους. Η λογική υποδεικνύει σε αυτές τις περιπτώσεις παράδοση και διατήρηση της ζωής. Οι εντολές «άνωθεν», όμως, από την πολιτική και στρατιωτική χούντα του Κιέβου, επιβάλλει τη θυσία «μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό», προς υπεράσπιση των συμφερόντων της ολιγάριθμης κλίκας περί τον Ζελένσκι, αλλά πρώτα και κύρια των εκ Δυσμών ορμώμενων πατρώνων του ναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου.
- Κατά τη χτεσινή μέρα καταρρίφθηκε από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27, ενώ σκοτώθηκε και ο πιλότος του, επισμηναγός Σεργκέι Κιριλιούκ, που ανήκε στην 831η Ταξιαρχίας της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας. Το θάνατο του Ουκρανού πιλότου επιβεβαίωσε το ίδιο το Υπουργείο άμυνας του καθεστώτος Ζελένσκι, ωστόσο δεν διευκρίνισε την περιοχή που έγινε η πτώση (ή κατάρριψη) του αεροσκάφους. Κατά μία εκδοχή, η πτώση και αεροσκάφους οφείλεται σε άστοχους ελιγμούς του ίδιου του πιλότου, στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει και να καταρρίψει ρωσικά επιθετικά drones Geran’-2.
- Από τα ερείπια της πολυκατοικίας που καταστράφηκε ολοσχερώς στο Ντονιέτσκ κατά την προχτεσινή πυραυλική επίθεση των VSU σε κεντρική συνοικία της πόλης, ανασύρθηκαν νεκρά τα σώματα 2 αμάχων, 1 άνδρα και 1 γυναίκας.
- Κατά τη χτεσινή, πάλι, επίθεση των VSU στον αστικό ιστό του Ντονιέτσκ και άλλων περιοχών της ΛΔ Ντονιέτσκ, εκτοξεύτηκαν 31 βλήματα πυραύλων που περιείχαν αντιαρματικές νάρκες ΑΤ-2, γερμανικής κατασκευής. Από εκπυρσοκρότηση 2 τέτοιων ναρκών στο Ντονιέτσκ, 1 άμαχος άνδρας υπέκυψε στα τραύματά τους στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί βαριά τραυματισμένος και 1 γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται.
- Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα για πρώτη φορά αναχαίτισε κατά τη διάρκεια της ΕΣΕ βλήμα πυραύλου GLSDB (Ground-Launched Small Diameter Bomb), με δραστικό βεληνεκές 150 χλμ. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα αντιμετωπίζουν με επιτυχία τέτοιου είδους βλήματα – είχε προηγηθεί η εμπειρία στη Συρία. Ωστόσο η καταγραφή και μόνο της ύπαρξης τέτοιων βλημάτων στην κατοχή των VSU, επιβάλλει, για προφανείς λόγους, στη ρωσική πλευρά όχι μόνο την αναχαίτισή τους με τη βοήθεια των αντιαεροπορικών συστημάτων, αλλά την καταστροφή τους στους χώρους φύλαξής τους, με τη βοήθεια πυραυλικών συστημάτων και επιθετικών drones.
Σχολιο.- Ακούω τη θέση του Βαρουφάκη για τον πόλεμο στην Ουκρανία και ειλικρινά μένω άφωνος.Ισως η ποιο αισχρή τοποθέτηση . Απορώ και ταυτόχρονα είμαι βαθύτατα λυπημένος γιατί άνθρωποι πού εκτιμώ στοιχίζονται γύρω απ'αυτόν το τσιράκι του ΝΑΤΟ
Σχολιο.- Γιατι απορειτε? Στις ΗΠΑ μεγαλωσε.
Σχολιο.- Στο Παλαιό Φάληρο μεγάλωσε. Και δεν είχε απολύτως καμία σχέση με τις ΗΠΑ μέχρι τις 2012, όταν προσελήφθη από τη Valve Corporation, εταιρεία παραγωγής video games, ως οικονομικός ερευνητής. Όλες του οι σπουδές και το μεγαλύτερο μέρος της καθηγητικής τους σταδιοδρομίας σχετίζεται με τη Βρετανία, όχι τις ΗΠΑ.
Σχολιο.- Προεκλογικά όλα τα κόμματα έχουν καταστήσει ψηφοθηρική υπόθεση, οποιοδήποτε επίκαιρο γεγονός επηρεάζει το λαό. Ο ΓιάΝης Βαρουφάκης, από τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο, προέβη σε δικές του "Δημοσκοπήσεις" & διαπίστωσε ότι το... 90% (?) πρόσκεινται υπέρ των "θυμάτων πολέμου" στην Ουκρανία!!! Λόγω άθλιας παραπληροφόρησης, ο Πούτιν είναι... "εγκληματίας"!!! Οπότε, για να αποσπάσει ψήφους, απαιτείται να ταχθεί κατά της Ρωσίας!!! Ανάλογες ίδιες θέσεις με τον Βαρουφάκη έχουν όλα τα κόμματα της αριστεράς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο βασικότερος λόγος να καταργήσει το σύστημα τα μετρητά είναι η ακύρωση της δυνατότητας αντίδρασης των πολιτών απέναντι σε επικείμενες πολιτικές κρίσεις ή τραπεζικές κρίσεις. Δηλαδή, το να σπεύσουν να αποσύρουν οι πολίτες τις καταθέσεις τους, το λεγόμενο "Bank Run" ή "Επιδρομή στις τράπεζες". 
Μετά από αυτό δεν υπάρχει ειρηνικός τρόπος αποτελεσματικής άμυνας. Μετά από αυτό κανείς δεν θα μπορεί να είναι αυτεξούσιος αφού το σύστημα θα μπορεί να εφαρμόσει με ευκολία ολοκληρωτικό καθεστώς στον πληθυσμό. Θα μπορεί να έχει τους ανθρώπους πλήρως εξαρτημένους από άυλο χρήμα που θα τους το παρέχει υπό προϋποθέσεις να είναι πάντα υπάκουοι σ' αυτό.
Απλά πράγματα που ο κόσμος δεν γνωρίζει: 
Αν οι καταθέτες έσπευδαν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους, οι τράπεζες θα έκλειναν την ίδια μέρα, θα πάγωνε η οικονομία την ίδια μέρα καθώς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν έχουν να καλύψουν ούτε το 5% του λογιστικού χρήματος σε μετρητά.
Αν κάποιος σας έλεγε ότι αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει τρόπο, για να απαιτήσει ο λαός πραγματική Δημοκρατία, δεν θα είχε άδικο. Και χωρίς την ανάγκη να... τρώει ο κόσμος ξύλο από τα ΜΑΤ.
Η Κομματοκρατία όμως αυτά δεν τα λέει, τα κρατάει μυστικά, δεν συμφέρει... Γι' αυτό και οδηγεί πάντα το πλήθος στο στόμα του λύκου... 
Είναι άδικο, ίσως και ανόητο, να τρως εσύ το ξύλο - για να κάτσει στη βουλευτική καρέκλα ο κάθε καιροσκόπος...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φήμες λένε ότι η ΕΥΠ συνέλαβε τον Τσακ Νόρις



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατροί ,παιδεραστές , παιδοβιαστές ,παιδονόμοι >oK ! κανένα πρόβλημα για ΠΙΣ !?
Αρκεί που είναι εμΦολιασμένοι !!!!!!!
Ευτυχώς στην Μαγνησία οι Γιατροί το λένε και το κάνουν > δια βίου άρση της Ιατρικής άδειας στους Ψεκασμένους Γιατρούς (να μάθουν να μην αμφισβητούν την επιστήμη και τα ειδικά τα επιτροπάτα της Αθήνας και τους μηχανολόγους μηχανικούς του ΠΟΥ ) . Σιγά - Σιγά θα περάει η θεωρεία των ΨΕΚ ,ότι η γη είναι σφαιρική και προπαντώς κινήται !!! έλεος πχιά με τους ΨΕΚ τόσα άδεια στρατόπεδα Υπάρχουν ....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ωραιο αστείο απ τον Κουμουτσάκο. Είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ «εμάς μας αρέσει η δουλειά είναι μέρος της ζωής μας και γιαυτό τα 67 χρόνια να παίρνεις σύνταξη».
Βέβαια ακόμα πιο αστείο θα είναι όταν θα το πει ο Χατζηδάκης που δεν εχει ουτε ενα ένσημο.......
Καλύτερα να το έκαναν 69, να φεύγαμε μπουκωμένοι απ τις αυξήσεις που δινουν και δεν ξέρουμε που να βαλουμε τα λεφτα που περισσεύουν!!!
Κι εμάς μας αρέσει η δουλειά αλλά δεν βρίσκουμε !!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



30.000 Γάλλοι διαδηλωσαν για να μην ιδιωτικοποιηθεί το νερό! Εμεις;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολλοί λένε οτι ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί απ την γέννηση του ανθρώπου μέχρι τον θάνατό του....ΛΑΘΟΣ !!!!
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αρχίζει και λειτουργεί απ την γέννηση του ανθρώπου μέχρι την στιγμη που άνθρωπος αγοράζει την πρώτη του τηλεόραση !!!!
Αφότου έχουν περάσει ήδη πολλοί μήνες από τότε που η κορωνοχούντα έλαβε τέλος στα υπόλοιπα κράτη στην Ελλάδα θα την βγάλουν τη μάσκα μόνο με την επιβολη προστίμου.....
ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ !!!!
ΠΟΙΟΥΣ ;;;
ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ, ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,  ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ, ΤΟΝ ΟΣΕ,ΤΗΝ ΔΕΗ ΤΟ ΝΕΡΟ,ΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ,  ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΑ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ, ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ, ΤΙΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ ΤΙΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ, ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΗ ΡΗΜΑΞΑΝ, ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΝ ΕΣΒΗΣΑΝ, ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΑΝ .......ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΝ ΞΕΦΤΕΛΙΣΑΝ ......ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ "ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ", ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ, ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΙ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ,
ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ, ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ, ΝΑ ΦΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ,
ΚΑΙ ΕΔΩ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΑΣ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ  ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΤΟ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΣ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ΑΚΟΜΗ.....ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ !!!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Tην Κυριακή 2 Απριλίου, τα ιστορικά σινεμά του κέντρου της Αθήνας ΙΝΤΕΑΛ, ΑΣΤΟΡ και ΙΡΙΔΑ ανοίγουν τις πόρτες τους με δωρεάν προβολές και live για το κοινό, απευθύνοντας ένα κάλεσμα στήριξης σε όλους τους σινεφίλ και τους κατοίκους της πόλης μας, για τη συνέχιση της λειτουργίας τους, μετά τις τελευταίες εξελίξεις που θέτουν εν αμφιβόλω την επιβίωση των κινηματογράφων.
Να είμαστε όλοι εκεί!"!! 
"Ένας από τους ιστορικότερους κινηματογράφους της Αθήνας, το ΙΝΤΕΑΛ, που μετρά πάνω από 100 χρόνια ζωής, κινδυνεύει. Ο ΕΦΚΑ μίσθωσε το κτήριο που στεγάζεται στην εταιρεία Mitsis Company AE (!) για 45 χρόνια, η οποία θέλει να το μετατρέψει σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο. 
Πλέον, δεν ξεπουλιούνται μόνο τα κτήρια, αλλά και η αρχιτεκτονική, η λειτουργία, ακόμα και η αισθητική της πόλης. Τα πάντα αλώνονται από την τουριστική βιομηχανία. Η Αθήνα μετατρέπεται σε μια πόλη «φιλόξενη» για τους τουρίστες, αλλά εχθρική για τους κατοίκους της.
Στο τέλος όλο το κέντρο θα γίνει ένα τεράστιο ξενοδοχείο ή Airbnb και το μόνο που θα βλέπουν οι τουρίστες είναι άλλους τουρίστες. Ό,τι έκανε την Αθήνα ελκυστική θα εξαϋλωθεί εμπρός στη λαιμαργία του κεφαλαίου.
Γιατί το αξιοθέατο είναι ένα κοινό (common), από εκεί απορρέει η αισθητική, η μνημειακή του αξία που δελεάζουν ανθρώπους από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά να έρθουν και να το θαυμάσουν. 
Όταν όμως ιδιωτικοποιείται χάνει την αύρα του, εκπίπτει σε εμπόρευμα, σε ένα θλιβερό αντίγραφο του ιδίου που μπορεί να καταναλώσει κανείς σχεδόν από οπουδήποτε.
Αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει το κεφάλαιο, σημασία έχει τι θα βγάλει εδώ και τώρα. Και αν στην πορεία απαξιωθεί το τουριστικό «προϊόν», δεν πειράζει, θα μετακινηθεί στο διπλανό «οικόπεδο» που είναι ακόμα παρθένο. Σαν τις ακρίδες.
Ως εδώ! Να μη γίνει η πόλη μας ένα κακόγουστο θεματικό πάρκο, μια βλαχομπαρόκ Disneyland της κάθε Mitsis Company. 
Κάτω τα χέρια από το ΙΝΤΕΑΛ.!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελεύθερα Βουνά Χωρίς Αιολικά
Έχει τύχει να δώσουμε συνέντευξη σε εφημερίδα και αυτή να "εξαφανιστεί ανεξήγητα" λίγο μετά τη δημοσίευσή της στο διαδίκτυο (Documento).
Έχει τύχει να λάβουμε μέρος στα γυρίσματα ντοκιμαντέρ και αυτό την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή να μην παίξει ποτέ στην τηλεόραση και να "θαφτεί" δια παντός (VICE) .
Έχει συμβεί να έχουμε στοιχεία για αιολικό "σκάνδαλο" και να μας πουν "αυτό δεν μπορούμε να το δημοσιεύσουμε, καταλαβαίνετε..." (Καθημερινή- ευτυχώς το ανέβασε ο Τάσος ο Σαραντής στην Εφσυν).
Είμαστε οι φωνές των βουνών και είμαστε μόνοι μας. 
Εμείς, οι άνθρωποι πίσω από τα πληκτρολόγια των σελίδων αντιπληροφόρησης και κάποιοι ελάχιστοι δημοσιογράφοι και επιστήμονες που τιμούν ακόμα τον κλάδο τους.
Καλέστε κόσμο στη σελίδα και σε όσες σχετικές σελίδες εκτιμάτε.
Είναι απλό, αλλά είναι σημαντικό.
#savethemountains #antireport
https://windwatchgreece.wordpress.com/?fbclid=IwAR0wTvpdV_yum3vMNaqtWDXXFAl5co3PfWZ5WAcqnKl3MebHi6l2vcUONNE
https://www.facebook.com/savegreekmountains/



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το … γραφείο συγγραφής και διανομής “σεναρίων” της ΕΥΠ, αφού ξεθύμανε το παραμύθι με τις “Ρωσίδες κατασκόπους” και τους … “illegals” - πόσα άλλα να φανταστούν πια; Στέρεψαν…- είπαν τώρα να βάλουν και λίγο … Ιράν στην κυκλοφορία…
-Έτσι 2-3 μέρες τώρα, διαβάζουμε για το … “τρομοκρατικό δίκτυο” που εξαρθρώθηκε με την καθοδήγηση της … Ισραηλινής Μοσσάντ (το παραδέχονται κι επίσημα)
-Το … δίκτυο είναι 2 φουκαράδες Πακιστανοί μετανάστες, χωρίς χαρτιά, χωρίς αυτοκίνητο, χωρίς μόνιμο σπίτι, χωρίς όπλα, χωρίς εκρηκτικά, χωρίς ηλεκτρονικά μέσα για κρυπτογραφημένες επικοινωνίες - χωρίς ΤΙΠΟΤΑ από όσα θα περίμενε κανείς από ένα … αξιοπρεπή τρομοκράτη!
Απλά 2 καρτοτηλέφωνα πακιστανικά - απ´αυτά που πουλάνε με το κιλό στην Ομόνοια!
-Και το Ιράν; Πώς μπλέκεται; Α, διαρρέει η ΕΥΠ, ήταν Ιρανός αυτός που τους έδινε εντολές! Με … WhatsApp!
- Ναι, αλλά από που κι ως που Ιρανός με Πακιστανούς; 
Α, ήταν και οι τρεις από το ίδιο χωριό, απαντάνε!
-Ο … Ιρανός! Από χωριό του … Πακιστάν!
Mε WhatsApp που δεν υπάρχει στο Ιράν!


"Προβλήματα για δυνατούς λύτες!
(με βάση τις ανακοινώσεις και όσα έχουν δημοσιοποιηθεί στα ΜΜΕ) 
Οι δύο (2) Πακιστανοί από το Ιράν (?) είχαν έρθει στην Ελλάδα προ πέντε ετών, δούλευαν όλα αυτά τα χρόνια εκτός Αθηνών, ήταν γνωστοί στους εργοδότες και στις τοπικές κοινωνίες.
Αλλά :
Κατηγορουνται για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση 
(οι 2) 
Ενώ ο τρίτος (3ος) ο αρχηγός (?), που γνώριζε τους 2, γιατί όλοι τους είναι συγχωριανοί από ένα χωριό του Πατζάμ στο Πακιστάν (!!!),αλλά μένει κάπου στο Ιράν, από όπου δίνει τις εντολές στους 2, που δουλεύουν στα φραουλοχώραφα. 
Εντολές για δολοφονίες ισραηλινών στόχων και συγκεκριμένα κατά trendy εστιατορίου στου Ψυρρή, που λειτουργεί και ως συναγωγή (???!!!!), το οποίο οι 2 Πακιστανοί παρακολουθούσαν επισταμένως από την Ζάκυνθο και την Σπάρτη, όπου κατοικούσαν (!!!!). 
Στο οποίο εστιατόριο - συναγωγή θα έκαναν επίθεση με καλάσνικοφ, ή με εκρηκτικά, ή με χειροβομβίδες, ή με δηλητηριώδη αέρια (....), ή εν πάση περιπτώσει θα έμπαιναν μέσα, θα πήγαιναν στην κουζίνα και θα τίναζαν στον αέρα τις φιάλες υγραερίου, που έχει το εστιατόριο για μαγείρεμα (και όχι κεντρική σύνδεση αερίου..). 
Από τις έρευνες δεν βρέθηκε ούτε σουγιαδάκι!
Απουσία Οπλισμού λοιπόν! 
Εντωμεταξύ αυτοί οι 2 Πακιστανοί από το Ιράν, που έμεναν ο ένας στη Ζάκυνθο και ο άλλος στη Σπάρτη, δεν έχουν νόμιμα έγγραφα, που θα τους έδιναν την άνεση να κυκλοφορούν ελεύθερα στη χώρα, να παρακολουθούν το εστιατόριο - συναγωγή, να στρατολογούν μέλη για την τρομοκρατική τους οργάνωση των 2-3 ανθρώπων.
Απουσία νομιμοποιητικών εγγράφων! 
Αλλά είναι μέλη των Qunds Forces!!! ή καθοδηγούνται από αυτές (!!!) 
Και εδώ σταματά η πλάκα και τα ελληνικά καραγκιοζηλικια! 
Αν ήθελαν οι Qunds Forces θα είχαν κάνει την χώρα πεδίο μάχης. Δεν θέλουν. 
Αν ήθελαν θα οργάνωναν μια επιχείρηση με επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα και όχι με δύο random Πακιστανούς από το πουθενά. 
Οι Qunds Forces δεν έχουν να κάνουν με βομβιστές αυτοκτονίας και Ισλαμικό Κράτος. 
Είναι μια κρατική στρατιωτική δύναμη και ως τέτοια καταχωρήθηκε στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων. 
Οι Qunds Forces δέχθηκαν ένα βαρύ πλήγμα, όταν οι ΗΠΑ δολοφόνησαν τον επικεφαλής τους, τον χαρισματικό και αγαπητό σε όλον τον αραβικό κόσμο, στο σιιτικό και σουνιτικό Ισλάμ, αλλά και στους Κούρδους, στρατηγό Κασιμ Σουλεϊμανί, ανατιναζοντας το αυτοκίνητο του με χρήση μη επανδρωμένου drone. 
Έναν στρατιωτικό, με σαφείς θέσεις υπέρ του Παλαιστινιακού λαού. 
Καθόλου τυχαίο, ότι ήταν η Μοσάντ που έδωσε τέτοιου είδους "πληροφορίες" στην ΕΥΠ και στην αντιτρομοκρατική και όλες μαζί, αυτές οι αγγελικές υπηρεσίες, ύστερα από μια αγαστή συνεργασία, προχώρησαν στην "επιχείρηση εξάρθρωσης πυρήνα των Qunds Forces" στην Ελλάδα. 
Μία επιχείρηση τόσο βολική για τον Ντετανιάχου, που έχει ξεσηκώσει το Ισραήλ εναντίον του με την επιχείρηση "μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης",
όσο και την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που, εν όψει, εκλογών, επιχειρεί να κατατρομοκρατήσει και να συσπειρώσει τον κόσμο της σε μια ατζέντα του Νόμος και Τάξη, στα πλαίσια ενός αυταρχικού αστυνομικού κράτους, όπου, ό, τι ισχυρίζεται η αστυνομία είναι και η μία και μοναδική αλήθεια. 
Εκτός από γελοίοι, είναι και επικίνδυνοι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο τύπος δημοσίων σχέσεων του ΟΗΕ του Γενικού Γραμματέα, Farhan Haq,  αρνείται την παρουσία του αμερικανικού στρατού στη Συρία σε συνέντευξη  Τύπου
Τρούμαν Σόου! Υποθέτω ότι το πετρέλαιο της Συρίας κλέβετε μόνο του τότε;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουν συνείδηση, όσοι έχουν ψηφίσει αυτούς τους ασυνείδητους του τρικομματικού τέρατος ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ;
ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΙ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
Εμείς, οι νόμιμοι, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, να πάμε τον εαυτό μας στη Χάγη, ώστε να χάσουμε οπωσδήποτε; Μήπως να ζητήσουμε και την μοιρασιά στη μέση;
Σχολιο.-  ΙΜΙΑ: Η απότιση τιμής και η μνημόνευση των εθνικών ηρώων, διατηρεί ζωντανή την ιστορική μνήμη και προδιαγράφει το μέλλον της πατρίδας μας!
Σχολιο.- Εμείς, που είμαστε οι νόμιμοι, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, να πάμε τον εαυτό μας στη Χάγη, ώστε να χάσουμε οπωσδήποτε; Μήπως να ζητήσουμε και την μοιρασιά στη μέση;
Ν. Φίλης: "... πρέπει να χαραχτεί μια καινούρια πολιτική, που την έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πρότυπο της Συμφωνίας των Πρεσπών..." «Με την Τουρκία, έχουμε ζήτημα στο Αιγαίο, στον προσδιορισμό των θαλασσίων χώρων. Αφού δεν υπάρχει συνεννόηση μέσα απ΄ τον διάλογο τόσων χρόνων, πρέπει να πάει στη Χάγη». https://youtu.be/L_HDSRtEio8?t=2



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκλογές 21.5.2023.
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΟΥΡΑΝΟ, δηλώστε υποστήριξη στη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.
Γράψτε μήνυμα με αρ. τηλ., έστω για εκλογικός αντιπρόσωπος.
Τα εκλογικά τμήματα είναι περίπου 25.500.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα επάγγελμα που είσαι μονίμως εκτεθιμενος στιν κίνδυνο μακριά από την οικογένεια σου και με μισθό 14 λίρες μικτά. 
Όταν ο βασικός είναι στην Αγγλία 10.80
1.200 στην Ελλάδα Όταν ο βασικός είναι 700.
Το άρθρο λέει ψέματα σε όλα του τα σημεία.
Απλά θέλουν να κάνουν τον οδηγό φορτηγού να παίρνει τα ίδια λεφτά με τον ανειδίκευτο εργάτη.

Μισθούς που είναι έως και 5 φορές υψηλότεροι από τον μέσο κατώτατο προσφέρουν οι εταιρείες οδικών μεταφορών για να προσελκύσουν νέο «αίμα» στο δυναμικό τους.
Τεράστια έλλειψη επαγγελματιών οδηγών καταγράφεται στην Ευρώπη, σύμφωνα με την Παγκόσμια Έκθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Οδικών Μεταφορών (IRU) για το 2022, κάτι που προκαλεί πονοκέφαλο στις επιχειρήσεις οδικών μεταφορών.
Τον κώδωνα του κινδύνου έχει κρούσει -μεταξύ άλλων- ο γενικός γραμματέας της IRU, Umberto de Pretto, λέγοντας ότι «οι χρόνιες ελλείψεις οδηγών χειροτερεύουν, με εκατομμύρια θέσεις να παραμένουν ακάλυπτες. Αυτό οδηγεί τις ήδη πιεσμένες οικονομίες και κοινότητες σε υψηλότερο κίνδυνο πληθωρισμού και στην κατάρρευση της εφοδιαστικής αλυσίδας»
Ένα από τα μεγάλα προβλήματα έγκειται στο γεγονός ότι πολλοί επαγγελματίες οδηγοί συνταξιοδοτούνται, με τις θέσεις που αφήνουν πίσω τους να μένουν κενές.
Όπως κατά καιρούς έχει επισημάνει η IRU, χωρίς δράσεις προσέλκυσης «νέου αίματος» στον κλάδο, η Ευρώπη εκτιμάται ότι θα στερηθεί πάνω από 2 εκατομμύρια οδηγούς έως το 2026, επηρεάζοντας τις μετακινήσεις εμπορευμάτων και εκατομμύρια ταξιδιών.
Με τα μαύρα σύννεφα να αιωρούνται πάνω από τον κλάδο, η IRU έχει κάνει έκκληση το όριο ηλικίας να μειωθεί στα 18 χρόνια από τα 21 που ισχύει σε πολλές χώρες. Όπως έχει επισημανθεί, με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα αντιμετωπιστεί το έλλειμμα οδηγών, αλλά και θα μειωθεί και η ανεργία των νέων που είναι ιδιαίτερα υψηλή σε πολλές χώρες της ΕΕ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μάχη για το Artyomovsk (Bakhmut) ουσιαστικά κατέστρεψε τον ουκρανικό στρατό και προκάλεσε επίσης σημαντικές απώλειες στο PMC Wagner, δήλωσε ο ιδρυτής του Yevgeny Prigozhin.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρίσι, χτες:
Διμοιρία πάνοπλων αστυνομικών επιτίθεται σε ομάδα Πυροσβεστών (απεργών)! 
Στο τέλος τις … έφαγαν (οι μπάτσοι. 
Σχολιο.- Για του λόγου το αληθες, όντως στο Παρίσι αλλα δεν ειναι τωρινο. Το βιντεο ειναι 3 χρόνια πριν στα πλαισια του κινηματος των κίτρινων γιλέκων. https://www.youtube.com/watch?v=jYoDrNh-Svc



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο PMC «Wagner» έστειλε τους πιο έμπειρους μαχητές που πολέμησαν σε Συρία, Λιβύη, Μάλι για να εισβάλουν στο κέντρο του Bakhmut
Ουκρανοί στρατιωτικοί αναλυτές αναφέρουν νέα δεδομένα για την ανησυχητική κατάσταση.
«Η κατάσταση στο κέντρο είναι η πιο δύσκολη. Ο Yevgeny Prigozhin έστειλε τις πιο έμπειρες ομάδες επίθεσης με εμπειρία μάχης σε Συρία, Λιβύη, Μάλι...
Η οδός Bazarnaya τέθηκε εντελώς υπό τον έλεγχο των Ρώσων. Μάχες διεξάγονται σε τμήματα των οδών Nezalezhnosti, Torgovaya, Sobornaya, Magistralnaya και Mariupolskaya. "
"Στο κέντρο της πόλης, γίνονται σφοδρές μάχες κατά μήκος των οδών Μαριούπολσκαγια, Μπαχμούτσκαγια και Βασίλι Πέρσιν. Υπάρχει μια προέλαση Wagner», γράφει αυτή τη στιγμή ένας Ουκρανός μαχητής στο blog του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟΛΟΛΩΣ ΠΡΟΒΑΤΟ
Ή ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΝΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΜΠΟΥΡΛΙΒΑ ΠΡΟΒΑΤΊΝΑ 
Ο αγαπημένος μας Τζο Μπάιντεν, ο δικός μας sleepy Joe, δεν μπορούσε να βρει την διέξοδο να φύγει μετά το τέλος στην παράσταση που έδωσε.
Ένας αξιωματικός ασφαλείας ήρθε για διάσωση και του υπέδειξε πού να πάει.
Σε άλλες ειδήσεις ..... τα χείλια του Πούτιν κουνήθηκαν ασσύμετρα δύο φορές, εικάζεται ότι μπορεί να είναι πολύ άρρωστος, για την ακρίβεια ίσως έχει πεθάνει και εμείς βλέπουμε το ρομπότ που έχουν βάλει στη θέση του και τα χείλη ήταν η μπαταρία που τελείωνε...
Η Δυτική οπτική της αφήγησης.
Σχολιο.- Τι μπουρλιβα; Παλιομαριά....αχμακης
Χαμένο πρόβατο σε ξένες στάνες!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεκρός βρέθηκε ο μισθοφόρος από την Πορτογαλία, Τζέι Μοράις, κοντά στο Αρτέμοβσκ (Μπαχμούτ).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να μη ξεχνιόμαστε!!!
Εχουμε καθημερινά αιφνίδιους θανάτους, έξαρση σε καρκίνους, αυτοάνοσα, μυοκαρδίτιδες και πολλά άλλα. Από τη γνωστή αιτία..
Εχουμε ένα πολύνεκρο "δυστύχημα", δολοφονία, όπου μέχρι και σήμερα αναφέρονται ως 57 οι νεκροί. Απαξίωση δηλαδή των αγνοουμένων νεκρών..
Δύο μάρτυρες κλειδιά, νεκροί σε τροχαίο...
Πείνα και εξαθλίωση στα χαμηλά κοινωνικά στρώματα. Θανάτωση της μεσαίας τάξης.
Κατασπατάληση κρατικού χρήματος.
Ψεύτικες ειδήσεις.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΕΠΑΜ ζητά την καταγγελία της Τουρκίας στον ΙΜΟ διεθνή οργανισμό ναυτιλίας, για προώθηση, στήριξη, μη έλεγχο της λαθρομετανάστευσης από τα λιμάνια της.
Ο Νίκος  Δένδιας και Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνουν την Τουρκία για προεδρία!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αρχιεπίσκοπος Σεβάστειας Θεοδόσιος (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων): να σταματήσει ο διωγμός της Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας! Η κυβέρνηση Κιέβου εφαρμόζει δυτικά προγράμματα εχθρικά κατά όλης της Ορθόδοξης Εκκλησίας! Δεν αναγνωρίζουμε Δομή Επιφάνιου! Οι διωγμοί κατά Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας είναι διωγμοί εναντίον Όλης της Ορθόδοξης Εκκλησίας!
29/03/2023



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«ΚΙΝΔΥΝΟΣ για την ανθρωπότητα!» BOMBA από τον Έλον Μασκ για την τεχνητή νοημοσύνη...
Ο Έλον Μασκ και μια ομάδα εμπειρογνωμόνων τεχνητής νοημοσύνης και στελεχών της βιομηχανίας, επικαλούμενοι – σε ανοιχτή επιστολή τους – πιθανούς κινδύνους για την κοινωνία και την ανθρωπότητα ζητούν την επιβολή εξάμηνης παύσης στην εκπαίδευση συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης ισχυρών από το GPT-4.
Η επιστολή, σύμφωνα με το Reuters , η οποία εκδόθηκε από το μη κερδοσκοπικό Ινστιτούτο Future of Life Institute και υπογράφεται από περισσότερα από 1.000 άτομα, μεταξύ των χρηστών του Mask, ο συνιδρυτής της Apple Στιβ Βόζνιακ και ο διευθυντής σύμβουλος της Stability AI Εμάντ Μοστάκε, ζητά παύση στην ανάπτυξη προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης έως ότου αναπτυχθεί, εφαρμοστεί και ελεγχθεί από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες κοινά πρωτόκολλα ασφαλείας για τέτοιου είδους εφαρμογές.
«Τα ισχυρά συστήματα τεχνητής νοημοσύνης θα πρέπει να αναπτυχθούν μόνο όταν είμαστε βέβαιοι ότι τα αποτελέσματα τους θα είναι θετικά και οι κίνδυνοι τους που διαχειρίζονται» αναφέρεται στην επιστολή.
Κίνδυνοι για την κοινωνία και τον πολιτισμό
Η επιστολή περιγράφει επίσης λεπτομερώς τους πιθανούς κινδύνους για την κοινωνία και τον πολιτισμό από τα ανταγωνιστικά προς τον άνθρωπο συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, όσον αφορά τις οικονομικές και πολιτικές διαταραχές. Καλεί δε τους προγραμματιστές να συνεργαστούν με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για τη δημιουργία ενός ρυθμιστικού πλαισίου.
Η επιστολή έρχεται μία ημέρα μετά τη διατύπωση ηθικών και νομικών ανησυχιών από την Europol, η οποία έθεσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις εφαρμογές προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης – όπως το ChatGPT, προειδοποιώντας για πιθανή κακή χρήση του συστήματος σε απόπειρες phishing, παραπληροφόρηση και εγκλήματα στον κυβερνοχώρο. .
Οι εφαρμογές και οι λειτουργίες προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης καταγράφουν δραματική ανάπτυξη από τα τέλη του 2022, όταν η υποστηρικτική από το Microsoft OpenAI παρουσίασε την πλατφόρμα ChatGPT, ωθώντας τις αντίπαλες εταιρείες να λανσάρουν παρόμοιες εφαρμογές ή να ενσωματώνουν αντίστοιχες λειτουργίες στις πλατφόρμες τους.