Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Πεμπτη 30 Μαρτιου 2023


Η λιτή ανακοίνωση της πρεσβείας του Ιράν στην Αθήνα... ηχηρό χαστούκι στο σιονιστικό προτεκτοράτο των ΗΠΑ...

30/3/2023    -    12.30 μ.μ.

«Κάτω τα βρωμόχερά σας από το Ιράν!»

Η λιτή ανακοίνωση της πρεσβείας του Ιράν στην Αθήνα... είναι ένα ηχηρό χαστούκι στο σιωνιστικό προτεκτοράτο των ΗΠΑ (διάβαζε Ελλαδιστάν) και των τρομοκρατικών σεναρίων που επεξεργάζονται οι ελληνόφωνες υπηρεσίες Στέιτ Ντιπάρτμεντ...

Γελάνε κι οι πέτρες με την ανικανότητα των περί πολλού μυστικών υπηρεσιών των σιωνιστών και κατασκευαστών σεναρίων για ηλίθιους... 

Η λιτή ανακοίνωση της πρεσβείας του Ιράν στην Αθήνα... είναι ένα ηχηρό χαστούκι στο σιωνιστικό προτεκτοράτο των ΗΠΑ (διάβαζε Ελλαδιστάν) και των τρομοκρατικών σεναρίων που επεξεργάζονται οι ελληνόφωνες υπηρεσίες Στέιτ Ντιπάρτμεντ...

« Η Πρεσβεία της Ι. Δ. του Ιράν, διαψεύδει έντονα τις φήμες που διαδίδονται από σιωνιστικές πηγές και τις αβάσιμες κατηγορίες τους εναντίον του κράτους. Είναι προφανές ότι τα κατασκευασμένα σενάρια τους σκοπεύουν την εκτροπή της προσοχής του κοινού από την εσωτ. τους κρίση »

Γελάνε κι οι πέτρες με την ανικανότητα των περί πολλών μυστικών υπηρεσιών των σιωνιστών και κατασκευαστών σεναρίων για ηλίθιους... Τώρα για τα εγχώρια παραρτήματα τους το γέλιο είναι ανεξάντλητο...

«Κάτω τα βρωμοχερά σας από τον Ιράν!»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Νομίζεις ότι ανέβηκες στην εξουσία στις πλάτες μας & τώρα μπορείς να το κάνεις αυτό; Τα δάκρυά μας πάνω σε σένα & στην οικογένειά σου", λέει ο ηγούμενος της Λαύρας του #Kiev για #Zelensky, που τους απειλεί με έξωση από την ιστορική μονή, αν & είχε υποσχεθεί ότι θα βαφτιστεί εκεί



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλβανοί και μελαμψοί λαθροεισβολείς κρίνουν τις τύχες μας , να πάμε να πνιγούμε καλύτερα.

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα με ενοχλεί αφάνταστα αυτοί που μπήκαν στη χώρα μου χθες να αποφασίζουν για το δικό μου αύριο επειδή κάποιοι  αποφάσισαν ότι έχουν δικαίωμα ψήφου στη χώρα μου οι λαθροεισβολείς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοί (Μακρόν και τα ρέστα, που δολοφονούν το λαό) δεν είναι «δημοκράτες», μονάρχες είναι και τρομοκράτες με επικάλυψη συστημικού επιχρίσματος, που το αποκαλούν «δημοκρατία»



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο ρόλο του ΔΝΤ η Κίνα. Δανείζει σε χώρες με οικονομική κρίση.

Προσφέρει δάνεια σε χώρες όπως η Τουρκία, η Αργεντινή η Σρι Λάνκα.

Αμερικάνοι αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν αυτή την πολιτική «παγίδευση μέσω δανεισμού».

Ότι ακριβώς έκανε τόσα χρόνια το ΔΝΤ και οι ΗΠΑ. Μόνο που η Κίνα δεν τους πίνει το αίμα όπως οι προηγούμενοι, κι αυτό οι δανειζόμενες χώρες το καταλαβαίνουν.

Σχολιο.- Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης; Το θράσος των Αμερικάνων είναι πραγματικά απύθμενο...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανθρωποιά

Ένα μήνα μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, η Hellenic Train κατέβαλε στις οικογένειες των θυμάτων ποσό που ισούται με το εισιτήριο που πλήρωσαν όσοι και όσες βρίσκονταν εντός του επιβατικού τρένου.

Σύμφωνα με το politic.gr, τα χρήματα καταβλήθηκαν στους λογαριασμούς όσων είχαν εκδώσει εισιτήριο ηλεκτρονικά για το μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, τα στοιχεία των οποίων υπάρχουν στη βάση δεδομένων της Hellenic Train.

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία μέσω επίσημης ανακοίνωσής της στις 15 Μαρτίου ενημέρωσε ότι στις οικογένειες των θυμάτων πρόκειται να καταβληθούν (ως προκαταβολή) 42.000 ευρώ, ενώ στους τραυματίες επιβάτες του μοιραίου τρένου θα δοθεί προκαταβολή 5.000 και 10.000 ευρώ, με το πρώτο ποσό να αφορά όσους δεν νοσηλεύονταν κατά την ημερομηνία της ανακοίνωσης και το δεύτερο όσους νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο ή κλινική.

Μάλιστα, η Hellenic Train επισημαίνει ότι από την ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν προβλέπεται ποσό ελάχιστης προκαταβολής, ενημερώνοντας παράλληλα ότι θα καταβληθεί αποζημίωση ύψους 300 ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων, στους τραυματίες αλλά και σε λοιπούς επιβάτες, για τις αποσκευές και τα προσωπικά αντικείμενα που καταστράφηκαν το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και ενώ το πανελλήνιο περιμένει να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών και τους 57 (???) νεκρούς, αυτοί ψηφίζουν το ακαταδίωκτο για τα μέλη της επιτροπής που διερευνά την υπόθεση. 

Πρόκειται για τροπολογία - προσθήκη στο άρθρο 5 του υπουργείου υποδομών και μεταφορών.

Σύμφωνα με την κυβερνητική ρύθμιση ο πρόεδρος και τα μέλη της «δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν, ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, στο πλαίσιο της λειτουργίας της επιτροπής».

Η πρόθεση για συγκάλυψη και για αποποίηση ευθυνών είναι προφανής. 

Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε. Το ίδιο είχε συμβεί,

πάλι με ειδική τροπολογία, όταν το 2021 μέσα στην πανδημία παρείχαν το ακαταδίωκτο για τα μέλη της Επιτροπής των "ειδικών" Επιστημόνων, όπου είχαμε 35.000 νεκρούς αλλά κανέναν ένοχο!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΙΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ: H εισαγγελέας των ΗΠΑ δηλώνει ότι ορισμένες κυβερνήσεις και ορισμένοι δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ έχουν εκβιαστεί, η οικογένειά τους πρέπει να σκοτωθεί, τα παιδιά να απαχθούν και να σκοτωθούν ή να κακοποιηθούν. Ο ΠΟΥ εμπλέκεται σε φρικτό εκβιαστικό διαφθορά και συνδέεται με τον Τζέφρι Έπσταϊν.

Οι κυβερνήσεις βρίσκονται σε ένα τριπλό σύστημα εκβιασμού που πρέπει να διερευνηθεί. Ο Μπιλ Γκέιτς και οι Ροκφέλερ βρίσκονται στο επίκεντρο όλης της διαφθοράς του ΠΟΥ. Αυτό είναι ένα σχέδιο ερήμωσης και συνολικό σχέδιο παγκόσμιου ελέγχου. Οι κυβερνήσεις μας δεν είναι δημοκρατίες οι κυβερνήσεις μας είναι μαριονέτες μιας πολυεθνικής που κάνει δουλειές με ανθρώπους.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν αγνοηθεί και όλοι οι νόμοι έχουν παραβιαστεί από τον ΠΟΥ. Τα γενετικά εμβόλια Covid τραυματίζουν και σκοτώνουν ανθρώπους. Η πρωτεΐνη ακίδα εισέρχεται στο αναπαραγωγικό σύστημα προκαλώντας στείρωση και δυνητικά τροποποιεί το DNA, προκαλεί αυτοάνοση νόσο και θρόμβους αίματος. Είναι βιοόπλο και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Οι κυβερνήσεις είναι διεφθαρμένες και παραβιάζουν τον Κώδικα της Νυρεμβέργης. Ο ΠΟΥ αγνοεί όλες τις ηθικές αρχές και τα ανθρώπινα δικαιώματα που αναφέρονται στον ισχύοντα χάρτη. Κάνουν τα πάντα εναντίον του λαού. Ελέγχουν τα ΜΜΕ. Ο Μπιλ Γκέιτς έχει πληρώσει όλες αυτές τις οντότητες για να προωθήσει την αφήγηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Μια μικρή ομάδα πλούσιων οικογενειών, συμπεριλαμβανομένου του Μπιλ Γκέιτς, θέλει να ερημώσει τη Γη, να κλειδώσει τον πλανήτη και να χρησιμοποιήσει προηγμένη νανοτεχνολογία για να ελέγξει τον υπόλοιπο πληθυσμό. Θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ιούς και πανδημίες για να επιτύχουν απόλυτο παγκόσμιο έλεγχο. Το Spar Pandemic 2025 - 2028 έχει ήδη προγραμματιστεί.

Το σύστημα του ΠΟΥ πρέπει να διαλυθεί και όλοι οι βασικοί παράγοντες πρέπει να προσαχθούν στη δικαιοσύνη, συμπεριλαμβανομένων των Νοσοκομείων που δωροδοκήθηκαν και έλαβαν χρήματα για να σκοτώσουν ασθενείς. Πρέπει να πάρουμε πίσω τα χρήματα από την Πανδημία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν είναι αστείο… ακαταδίωκτο για την επιτροπή εμπειρογνωμόνων στα Τέμπη όρισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τζέφρι Γιανγκ: "Το ΝΑΤΟ είναι πηγή πολέμων και θανάτων"

ο Αμερικανός (Δημοκρατικός) πολιτικός, υποψήφιος κυβερνήτης του Κεντάκι, Τζέφρι Γιανγκ θεωρεί, ότι το 1991 μετά τη διάλυση της Ε.Σ.Σ.Δ το ΝΑΤΟ έγινε πηγή πολέμων και θανάτων. Το ΝΑΤΟ δεν είναι πλέον αμυντική συμμαχία. Ο στόχος του ΝΑΤΟ είναι η καταστροφή της Ρωσίας, και για την επίτευξη του στόχου αυτού χρησιμοποιεί τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακόμη μια μαρτυρία ότι οι πειρ. ενεσεις για τον κοροϊδοϊό είναι πρόγραμμα του Αμερικανικού πενταγώνου 

ΥΠΕΡΒΟΜΒΑ για τα εμβόλια: «Πρόκειται για στρατιωτική επιχείρηση» 

Ο έγκριτός και πασίγνωστος καρδιολόγος, Peter McCullough, αναφέρεται στις πειρ.ενέσεις για τον κοροϊδοϊό, λέγοντας τα εξής:

«Η DARPA η ερευνητική ομάδα του στρατού είπε το 2012 ότι “θα τερματίσουμε τις πανδημίες σε 60 ημέρες χρησιμοποιώντας μρνα! 

Αυτό ειπώθηκε πολύ πριν η Ντεμοντέρνα και η Ψοφάϊζερ μπουν στο παιχνίδι! Είναι μια στρατιωτική ιδέα, αυτή είναι μια στρατιωτική επιχείρηση!!!

Βρισκόμαστε υπό μια επιχείρηση εθνικής ασφάλειας στις Ηνωμένες Πολιτείες και καθοδηγείται από τον στρατό»!

Σημείωση: H Υπηρεσία Έρευνας Προηγµένων Αµυντικών Προγραµµάτων είναι οργανισμός του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, υπεύθυνος για την ανάπτυξη των αναδυόμενων τεχνολογιών για χρήση από το στρατό. Η DARPA δημιουργήθηκε το Φεβρουάριο του 1958 ως «Υπηρεσία Έρευνας Προηγµένων Προγραµµάτων» από τον τότε Πρόεδρο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία ... 

έχουμε τον πρώτο νεκρό διαδηλωτή από την αστυνομική βία



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καθηγητής στο Μίτσιγκαν τέθηκε σε «αναστολή πληρωμής», αφού είπε πως ομιλητές που έχουν τρανσφοβικές, ρατσιστικές και ομοφοβικές απόψεις, πρέπει να σκοτωθούν.

Ένας καθηγητής πανεπιστημίου του Μίσιγκαν τέθηκε σε αναστολή πληρωμής για δηλώσεις του ότι θα πρέπει να σκοτωθούν προσκεκλημένοι ομιλητές που έχουν «τρανσφοβικές», «ρατσιστικές» και «ομοφοβικές» απόψεις παρά απλώς να διαμαρτύρονται.

Ο Steven Shaviro, ο οποίος διδάσκει μαθήματα κινηματογράφου και πολυμέσων στο Wayne State University, ανάρτησε στο Facebook ένα άρθρο για να εκφράσει τις σκέψεις του σχετικά με την «ελευθερία του λόγου στην πανεπιστημιούπολη», ισχυριζόμενος ότι δεν «πρεσβεύει την παραβίαση των ομοσπονδιακών και πολιτειακών ποινικών κωδίκων».

Παρόλα αυτά, ο καθηγητής έγραψε ότι οι «δεξιοί ομιλητές» αξίζουν τον θάνατο επειδή είναι προσκεκλημένοι από δεξιές κολεγιακές ομάδες με σκοπό να «προκαλέσουν και να δυσφημήσουν την δικαιωματική φιλελεύθερη αριστερά» να δώσουν περισσότερη δημοσιότητα και επικύρωση στις «κατακριτέες απόψεις» που έχουν.

«Οι διαδηλωτές πάντα κατηγορούνται αντί για τον δεξιό ομιλητή, η διοίκηση του πανεπιστημίου βρίσκει μια τέλεια δικαιολογία για να συμπαραταχθεί δημόσια με τους ρατσιστές και τους ομοφοβικούς, [και] ο διεθνής και εθνικός Τύπος κατηγορεί τους δικαιωματικούς φιλελεύθερους διαδηλωτές που καταπιέζονται», συνέχισε ο Shaviro

Για να βοηθήσει την άποψή του, ο Shaviro ανέφερε τη δολοφονία του Symon Petliura από τον Εβραίο αναρχικό Sholem Schwarzbard το 1926 στον απόηχο του Ρωσικού Εμφυλίου Πολέμου. Ο Εθνικός ήρωας της Ουκρανίας, Symon Petliura ηγήθηκε ενός στρατού που όχι μόνο πολέμησε ενάντια στους Μπολσεβίκους, αλλά και σκότωσε δεκάδες χιλιάδες Εβραίους της Ανατολικής Ευρώπης σε αντισημιτικά πογκρόμ.

«Η υποδειγματική ιστορική φιγούρα σε αυτό είναι ο Sholem Schwarzbard, ο οποίος δολοφόνησε τον αντισημίτη σφαγέα Simon Petliura, αντί να προσπαθήσει απλά να του φωνάξει», έγραψε ο Shaviro, συγκρίνοντας προφανώς τους επικριτές της δικαιωματικής φιλελεύθερης αριστεράς και των σεξουαλικών ιδεολογιών με έναν ηγέτη πολέμου. των οποίων τα στρατεύματα πραγματοποίησαν θανατηφόρα πογκρόμ.

«Θυμηθείτε ότι ο Schwarzbard αθωώθηκε από το δικαστήριο, το οποίο βρήκε την πράξη του δικαιολογημένη», έγραψε ο Shaviro.

Η ανάρτηση του στο Facebook τράβηξε την προσοχή των διαχειριστών του Wayne State, οι οποίοι ανέλαβαν δράση και ανέστειλαν τον Shaviro τη Δευτέρα.

“Η ανάρτηση ανέφερε ότι αντί να “διαμαρτυρόμαστε” με αυτούς με τους οποίους διαφωνούμε, θα ήταν δικαιολογημένο να τους σκοτώσουμε για να τους φιμώσουμε”, είπε ο πρόεδρος του Wayne State Μ. Ρόι Γουίλσον σε ένα μήνυμα σε όλη την πανεπιστημιούπολη . «Έχουμε υπερασπιστεί σε πολλές περιπτώσεις το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου που εγγυάται η Πρώτη Τροποποίηση του Συντάγματος των ΗΠΑ, αλλά πιστεύουμε ότι αυτή η ανάρτηση υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια του εύλογου ή προστατευμένου λόγου»

«Είναι, στην καλύτερη περίπτωση, ηθικά καταδικαστέο και, στη χειρότερη, εγκληματικό», είπε, προσθέτοντας ότι το θέμα έχει παραπεμφθεί στις αρχές επιβολής του νόμου «για περαιτέρω έλεγχο και έρευνα».

Η ανάρτηση του καθηγητή φαίνεται να αποσκοπούσε σε ένα πρόσφατο περιστατικό στη Νομική Σχολή του Στάνφορντ, όπου δικαιωματικοί φιλελεύθεροι φοιτητές διαδηλωτές κατάφεραν να κλείσουν την ομιλία του δικαστή Kyle Duncan των ΗΠΑ.

Ο Ντάνκαν, διορισμένος από τον Τραμπ στο 5ο Εφετείο των ΗΠΑ, καταδίκασε φοιτητές του Στάνφορντ που διέκοψαν την ομιλία της 9ης Μαρτίου.

“Ας πούμε την αλήθεια: Ο όχλος με έβαλε στο στόχαστρο επειδή μισεί τη δουλειά και τις ιδέες μου”, είπε σε μια άλλη εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο της Notre Dame στην Ιντιάνα.

«Δεν είναι ελευθερία να φιμώνεις τους άλλους επειδή τους μισείς. Δεν είναι ελεύθερος λόγος να κοροϊδεύεις και να χλευάζεις έναν ομιλητή που έχει προσκληθεί στο σχολείο σου για να μην μπορεί να μιλήσει», είπε ο δικαστής στη διάλεξη της Notre Dame. «Δεν είναι ελεύθερος λόγος να σχηματίζεις όχλο και να πετάς χλευασμούς και απειλές που δεν αξίζει να γραφτούν ούτε στον τοίχο μιας δημόσιας τουαλέτας».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμφωνώ απόλυτα!!!!!!

Ο Δρ Mike Yeadon δεν δείχνει έλεος για όσους εμπλέκονται στη μεγαλύτερη προσβολή κατά της ανθρωπότητας Η κρίση του Δρ. Yeadon:

• Κεντρικοί σχεδιαστές - ακούστε. 

• Εμπλεκόμενοι πολιτικοί - ισόβια κάθειρξη.

• Γιατροί που παρήγγειλαν ενέσεις - ισόβια κάθειρξη. 

"Προηγουμένως, ήμουν κατά της θανατικής ποινής. Αυτό δείχνει το μέγεθος των αδικημάτων κατά της ανθρωπότητας. Γι' αυτό δεν μπορούν να τους επιτραπεί να περιπλανηθούν ελεύθεροι και να το κάνουν ξανά." 

https://twitter.com/VigilantFox/status/1640524865458302979?s=20&fbclid=IwAR2t3VNCWUnjGgix7Kv5lRDNdc0X6146WR4DjhXjqhLVWAIGOkCN5I14he0



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπλόκο  στα ευρωπαϊκά κονδύλια για φράχτες στα σύνορα της ΕΕ επιχειρεί τροπολογία που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδηούλης

Τσακίστε τους !!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα όπλα, είναι συνταγματικό δικαίωμα των Αμερικανών. Λείπουν οι κανόνες και οι έλεγχοι.

Σχολιο.- Ένοπλος λαός. Ότι καλύτερο.

Σχολιο.- Το πρόβλημα ΔΕΝ είναι η κατοχή όπλων από τους Αμερικάνους

το πρόβλημα είναι η αδιαφορία των αρχών (ειδικά του FBI) να αποτρέψουν τους ψυχανώμαλους (που αφθονούν) στο να κατέχουν όπλα. 

Πονηρή έως διεστραμμένη πολιτική μεθόδευση των liberals γκλομπαλιστών που μεθοδεύουν την κατάργηση της Δεύτερης Τροπολογίας του Συντάγματος των ΗΠΑ!

Εντωμεταξύ οι περισσότερες δολοφονίες ΔΕΝ γίνονται από πυροβόλα όπλα αλλά από μαχαίρια, τσεκούρια κλπ. Αυτό αναφέρεται στα στατιστικά στοιχεία των αρχείων του FBI.

Επίσης: το ρεκόρ των δολοφονιών, αλλά και λοιπών βίαιων περιστατικών, γίνονται στις Μπλε πολιτείες, δηλαδή εκεί που κάνουν κουμάντο Liberal Κυβερνήτες.

Όλα, κι αυτό, στη πολιτική φαρέτρα των Liberal γκλομπαλιστών

ΥΓ: τελευταία έχουμε ραγδαία αύξηση μαζικών δολοφονιών με δράστες το προστατευόμενο παρδαλό είδος του γκλομπαλισμού

Στο Κολοράντο Σπρινγκ,  στο Ντένβερ, στο Αμπερντίν, στο Νάσβιλ, οι δολοφόνοι παιδιών στα σχολεία ήταν τρανς.

Σχολιο.- κι ακόμη ένα που αποδεικνύει αυτό που σκοπίμως αποκρύπτεται συστηματικά από το σύνολο των ΜΜΕ που αναπαράγουν την προπαγάνδα των κυρίαρχων Liberal ΜΜΕξαπάτησης (NY Times, WaPo, CNN, NBC, BBC κλπ κλπ)

Ο Ρούντολφ Τζουλιάνι στο καιρό που ήταν Δήμαρχος στην κατεξοχήν πόλη του εγκλήματος, τη Νέα Υόρκη, με τη πολιτική της "Μηδενικής Ανοχής" που εφάρμοσε κατάφερε να εξαλείψει εντελώς το έγκλημα. Ναι ακριβώς αυτό συνέβη. Μέχρι που ξαναπέρασε στα νύχια των Dems η πόλη και ξαναέγινε αυτό που πάντα ήταν. Η μητρόπολη του εγκλήματος.

Τα ίδια συμβαίνουν σε γενικές γραμμές εκεί όπου κυριαρχούν οι Dems, με κορυφαίο παράδειγμα τη Καλιφόρνια (κάστρο στη κυριολεξία των Dems) που γίνεται το έλα να δεις...

Είναι τέτοιο το κακό πλέον στις Μπλε πολιτείες που παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της μαζικής εσωτερικής μετανάστευσης. Μεγάλοι αριθμοί Αμερικανών μεταναστεύουν σε "κόκκινες" πολιτείες.

Έχει φτάσει δε η κατάσταση σε τέτοιο τραγικό σημείο που για πρώτη φορά παρατηρείται μέχρι και κίνημα που ζητάει την αποχώρηση ολόκληρων κομητειών με αίτημα την ένταξη σε "κόκκινη" γειτονική πολιτεία!! Τόσο καλά:

"το «Κίνημα του Μεγάλου Αϊντάχο»: 11 τουλάχιστον κομητείες του ανατολικού Όρεγκον ψηφίζουν επίσημα υπέρ της αποχώρησης από την πολιτεία για να ενωθούν με τους πιο συντηρητικούς γείτονές τους στο Αϊντάχο"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νίκος Μπελογιάννης (22 Δεκεμβρίου 1915- 30 Μαρτίου 1952)

επειδή διαβάζουμε πολλά από το πρωί, να θυμίσουμε για πολλοστή φορά: Όταν εκτελέστηκε ο Μπελογιάννης κι οι σύντροφοί του κυβέρνηση ήταν το Κέντρο, πρωθυπουργός ο Πλαστήρας και πραγματική κυβέρνηση η γνωστή πρεσβεία. Αν δεν τα λεει καποιος αυτά... μάλλον δεν μιλά για τον ίδιο Μπελογιάννη!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λόγω της ημέρας.........

Ο Άνθρωπος Με Το Γαρύφαλο του Νίκου Τζίμα αναπαριστάνει στην μεγάλη οθόνη τη δίκη και την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του, μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει την Ελλάδα το 1952. Στην ταινία έχουμε το εξιδανικευμένο πορτρέτο μίας εμβληματικής μορφής, ενός θρύλου του αριστερού κινήματος που συγκεντρώνει όλα τα χαρίσματα του υποδειγματικού κομουνιστή. 

Το κύριο χαρακτηριστικό της ταινίας είναι ότι επικεντρώνεται στο ρόλο του ΚΚΕ στην Αντίσταση και αποσιωπά τα γεγονότα του Εμφυλίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο φάκελος του Μπελογιάννη που διαβάζει ο διοικητής της ασφάλειας περιορίζεται στη δράση του στην Κατοχή. «[….]Στην Κατοχή το ΄σκασε από τη φυλακή και βγήκε στο βουνό. Υπηρέτησε σαν λοχαγός του ΕΛΑΣ. Φυλακίστηκε από τους Γερμανούς και κρατήθηκε σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως[…..]». Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την μεταπολίτευση ακόμα και η Αριστερά πρόβαλε την Αντίσταση ως τη «φωτεινή» πλευρά της δεκαετίας του 40, ενώ ο Εμφύλιος θεωρούνταν η «σκοτεινή» και στο όνομα της εθνικής συμφιλίωσης αποσιωπώταν ή αποδίδονταν σε λάθη ή στις υποκινήσεις των ξένων. [........]

Η ταινία άνοιξε το δημόσιο διάλογο για την πρόσφατη ελληνική ιστορία. Αντίθετα όμως με την πρόβλεψη της Σώκου στην Απογευματινή ότι «[……]Επικίνδυνη όσο λίγες η ταινία για τον Μπελογιάννη, φοβάμαι ότι σαν πολιτικό φιλμ δε θα ευχαριστήσει κανένα κόμμα, αλλά θα ενθουσιάσει τους θεατές[….]» , η ταινία αγκαλιάστηκε από τα δύο κόμματα της κομουνιστικής Αριστεράς, που την είδαν σαν μια ευκαιρία να προβάλουν το καθένα την άποψή του για την κρίσιμη δεκαετία του 40, επικεντρώνοντας στις άγριες διώξεις των κομμουνιστών από το κράτος της Δεξιάς. Δεν είναι τυχαίο ότι δυο μήνες αργότερα έγινε στην Απογευματινή ένα απαξιωτικό σχόλιο για την καλλιτεχνική αξία της ταινίας και μια, μάλλον αμήχανη, προσπάθεια να αποδοθεί η πρωτοφανής εισπρακτική επιτυχία στην «γνωστή κλίκα» των κριτικών κινηματογράφου, οι οποίοι «[…]λόγω κόμματος έβαλαν την ουρά εκεί που συνηθίζουν όταν πέφτει «γραμμή» και άρχισαν τους ύμνους για το «Γαρύφαλλο», αγνοώντας τα εμφανή και ακατάσχετα λάθη στην κινηματογραφική γραφή[......] » . 

Η ταινία πήρε το Γ΄ βραβείο ταινίας μεγάλου μήκους στο 21ο φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου και το βραβείο καλύτερης ταινίας της ένωσης δημοσιογράφων το 1980. Επίσης της απονεμήθηκε ειδικό βραβείο στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Μόσχας. Κατατάχτηκε 1η ανάμεσα σε 25 ταινίες την σεζόν 1980-1981 με 618.533 εισιτήρια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΕΣΑΜΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ & ΤΟ «ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑ»

Σε μια απόφαση κατά των καταναλωτών που για μεγάλο διάστημα λάμβαναν εξωφρενικά υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος χάρη στην περιβόητη ρήτρα αναπροσαρμογής προχώρησε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας.

Το δικαστήριο απέρριψε τις αγωγές που κατέθεσαν σε βάρος τής ΔΕΗ καταναλωτικές οργανώσεις, δικηγορικοί σύλλογοι, ομοσπονδίες επαγγελματιών, σύλλογοι και καταναλωτές με τις οποίες ζητούσαν την ακύρωση της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ρεύματος.

Σημειωτέον ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν εφαρμόζεται έως την 1η Ιουλίου 2023 με τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εν μέσω γενικευμένης δυσαρέσκειας για τους φουσκωμένους λογαριασμούς.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΥΡΕΨΤΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ

Σαν Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) και Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών.

Είμαστε παρόντες και παρούσες για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη στέγη και στη λαϊκή κατοικία χθες Τετάρτη 29/3 στον Άρειο Πάγο.Η χθεσινή ημέρα ήταν ημέρα Πανευρωπαϊκής,δράσης,για,το δικαίωμα,στη στη κατοικία,ενάντια,στη λαίλαπα των πλειστηριασμών 

-Οι κυβερνήσεις που ψήφισαν και εφάρμοσαν μνημόνια (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ) υλοποιούν την μεγαλύτερη ληστεία λαϊκής περιουσίας και την εκχωρούν στο μεγάλο κεφάλαιο, εγχώριο και ξένο. Μετέτρεψαν την κρίση των τραπεζών σε κρίση του λαού και υποχρέωσαν την κοινωνία να πληρώσει τον λογαριασμό.

-Οι τράπεζες πούλησαν τα δάνεια που δεν μπορούν πλέον, λόγω της κρίσης, να εξυπηρετηθούν σε funds, στο 1/10 της αξίας τους και αρπάζουν τις λαϊκές κατοικίες των ανθρώπων που δανείστηκαν για να έχουν ένα «κεραμίδι» πάνω από το κεφάλι τους, για να προχωρήσουν τις δουλειές τους, ή για λόγους υγείας.

-Αυτό ακριβώς έκανε ο Πάτσης, που πήρε χαριστικό δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς για να αρπάζει σπίτια, αυτό κάνουν όλα τα funds που αγόρασαν τα δάνεια. Για να κάμψουν τις αντιστάσεις, τα μνημονικά κόμματα καθιέρωσαν από κοινού τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και άλλαξαν τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ενώ στέλνουν στα δικαστήρια δεκάδες αγωνιστές για το δικαίωμα στη στέγη.

-Πάνω από 100.000 πλειστηριασμοί και εξώσεις θα γίνουν αμέσως μετά τις εκλογές, όταν οι κάλπες θα έχουν κλείσει. Τον Μάιο παύει να υπάρχει ακόμα και ο νόμος για την ένταξη στα ευάλωτα νοικοκυριά, που δεν προστατεύει παρά ελάχιστους. Η αύξηση των τραπεζικών επιτοκίων θα κάνει πολύ χειρότερη την κατάσταση για όσους δανείστηκαν με κυμαινόμενο επιτόκιο.

-Παράλληλα, το δικαίωμα στη στέγη γίνεται για όλους πιο ακριβό, καθώς τα νοίκια αυξάνονται αλματωδώς, ενώ η οργανωμένη ληστεία της στέγης διώχνει τον κόσμο από τα κέντρα των πόλεων, αλλοιώνοντας τον χαρακτήρα τους από οικιστικό σε τουριστικό.

-Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτή Αριστερά θα συνεχίζει να παλεύει ώστε η στέγη να προστατευθεί, να πάψει να είναι εμπόρευμα, να προστατευθεί ως δικαίωμα κάθε ανθρώπου:

-Νομοθετική κατοχύρωση του ακατάσχετου της λαϊκής πρώτης κατοικίας και ακύρωση όλων των καταχρηστικών συμβάσεων με τα funds. 

-Ακύρωση των διατάξεων που επιτρέπουν ακόμα και πλειστηριασμούς σπιτιών για χρέη άνω των 500 Ε. Κατάργηση των αντιλαϊκών διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας σε σχέση με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

-Για μία ευρεία σεισάχθεια (πάγωμα, διαγραφή χρεών) ευπαθών ομάδων και υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών, μικρομεσαίων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων, που κλήθηκαν να πληρώσουν τα «σπασμένα» για την «φούσκα» του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και την κρίση που δημιούργησε.

-Μέτρα στήριξης των ενοικιαστών, με γενναία επιδότηση των ενοικίων λαϊκών νοικοκυριών, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, περιορισμό και έλεγχο του Airbhn.

-Παροχή κοινωνικής κατοικίας για τους άστεγους, κανένας άνθρωπος χωρίς στέγη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από την σημερινή εκδήλωση το πρωί της Τετάρτης της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά τών Πλειστηριασμών - για την «Πανευρωπαϊκή Ημέρα Στέγης» - εξω απο τον Άρειο Πάγο οπου οι Αρεοπαγιτες έβγαλαν απόφαση σε χρόνο ρεκόρ(10 ημέρες)υπέρ των κορακιών - FUNDS ωστε να μπορούν ανεξέλεγκτα να αποκτούν το δικαίωμα να πλειστηριάζουν συνεχώς πρώτες κατοικίες φτωχών οικογενειών…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



30/3/2023    -      5.00 π.μ.

- Πριν γράψω, για οτιδήποτε άλλο, δεν θα μπορούσα να μη σταθώ στον «θρησκευτικό πόλεμο» που έχει εξαπολύσει το καθεστώς Ζελένσκι εναντίον των ορθόδοξων χριστιανών που παραμένουν πιστοί στην κανονική (Στγ: με την έννοια της τήρησης των εκκλησιαστικών κανόνων) Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (ΟΟΕ), η οποία διοικητικά και πνευματικά εντάσσεται στο Πατριαρχείο της Μόσχας. Χτες (29/03) έληξε το τελεσίγραφο του ναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου προς τους μοναχούς της Λαύρας του Πετσέρσκ, της μονής που αποτελεί την έδρα της κανονικής ΟΟΕ, αλλά και τη μόνιμη κατοικία πολλών ορθόδοξων μοναχών που υπηρετούν εκεί. Η ουκρανική χούντα έχει εντείνει τις τελευταίες εβδομάδες το «κυνηγητό» κατά των ορθόδοξων ιερέων και μοναχών, αλλά και των ορθόδοξων ναών σε όλη την ουκρανική επικράτεια. Τελευταία χαρακτηριστικά αίσχη των Ουκροναζί ήταν η πυρπόληση του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Τερνόπολ, αλλά και η βίαιη κατάληψη και εκδίωξη των ιερέων και του εκκλησιάσματος εν ώρα λειτουργίας (!!!) από τον τελευταίο ορθόδοξο ναό που λειτουργούσε στο Ιβάνο-Φρανκόφσκ της Δυτικής Ουκρανίας. Απόψε ορθόδοξοι πιστοί πραγματοποιούν ολονυκτία έξω από το χώρο της Ιεράς Μονής της Λαύρας του Πετσέρσκ, έτοιμοι για μια άνιση μάχη με τις ορδές των νεοναζιστικών ταγμάτων εφόδου που έχουν επιστρατευτεί για την εκδίωξη των ιερέων και των μοναχών από το χώρο.

- Μέχρι τώρα αρκετοί ορθόδοξοι και μη χριστιανοί ιεράρχες έχουν απευθύνει μηνύματα συμπαράστασης προς τους δοκιμαζόμενους ορθόδοξους χριστιανούς της Ουκρανίας, κλήρο και λαϊκούς, ενώ έχουν απευθυνθεί και προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο με την παράκληση να μεσολαβήσει προς το χουντικό καθεστώς Ζελένσκι και να ζητήσει τον τερματισμό των διώξεων. Το τι ποσοστά επιτυχίας έχει μια τέτοια παράκληση προς τον πράκτορα της CIA και λοχαγό του τουρκικού στρατού Βαρθολομιό το καταλαβαίνετε χωρίς κόπο, ωστόσο θα πρέπει να λάβει κανείς υπόψη και τις ιδιαιτερότητες της διοικητικής διάρθρωσης των ορθόδοξων εκκλησιών, καθώς και τους κανόνες επικοινωνίας μεταξύ τους.

- Είναι χαρακτηριστικό, ότι ακόμη και ο Πάπας της Ρώμης Φραγκίσκος απεύθυνε έκκληση για τερματισμό των διώξεων και προσφέρθηκε ως διαμεσολαβητής για τον τερματισμό της εκκλησιαστικής κρίσης στην Ουκρανία. Αντίστοιχα μηνύματα απεύθυναν και οι Πατριάρχες Αλεξανδρείας, Σερβίας, Αρμενίας κ.ά. ανώτατοι ορθόδοξοι ιεράρχες.

- Το «εκκλησιαστικό ζήτημα» στην Ουκρανία αναζωπυρώθηκε, βεβαίως, επί «προεδρίας» Πετρό Ποροσένκο, ο οποίος το 2018 πέτυχε την απόδοση «τόμου αυτοκεφαλίας» από το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης προς την ψευδεπίγραφη  και σχισματική Ουνίτικη «Ορθόδοξη Εκκλησίας της Ουκρανίας» (ΟΕΟ), δημιουργώντας εκ των πραγμάτων μια χαώδη κατάσταση στα εκκλησιαστικά πράγματα της χώρας, που θα οδηγούσε σταδιακά στην πλήρη απονομιμοποίηση της μόνης νόμιμης και κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Τη σκυτάλη παρέλαβε κανονικότατα ο φυρερίσκος Ζελένσκι, ο οποίος συνεχίζει και ολοκληρώνει το έργο του προκατόχου του.

-  Εάν δείχνω ενδιαφέρον στα εκκλησιαστικά πράγματα ειδικά της Ουκρανίας, είναι επειδή η πραγματική φύση του προβλήματος είναι βαθιά πολιτική και έχει να κάνει, φυσικά, με τη δυνητική εξαφάνιση εντός της επικράτειας της χώρας των Σατανιστών ουκρανοναζί οτιδήποτε θυμίζει τη βαθιά και από αιώνων σχέση του ουκρανικού πολιτισμού με τον αντίστοιχο ρωσικό – στην ουσία, την ενότητα των δύο μαζί με τον αντίστοιχο λευκορωσικό και ρουθηνικό, υπό την ευρεία έννοια του «ρωσικού», δηλαδή του ανατολικού σλαβικού κόσμου. 

- Έφτασε χτες το μεσημέρι στο χώρο του ΑΗΣ του Ζαπορόζιε κοντά στην πόλη Ενεργκοντάρ ο Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας για την Ατομική Ενέργεια (αγγλικά αρχικά ΙΑΕΑ) Ραφαέλ Γκρόσι. Η αποστολή της ΙΑΕΑ αποτελείται συνολικά από 11 άτομα, μαζί με τον ίδιο τον Γκρόσι και 3 μέλη της ΙΑΕΑ που ήλθαν να αντικαταστήσουν τους συναδέλφους τους που εργάζονταν ως παρατηρητές στο χώρο του ΑΗΣ. Τον Γκρόσι και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας της ΙΑΕΑ υποδέχθηκε ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας ατομικής ενέργειας της Ρωσίας (RosEnergoAtom) Ρενάτ Καρτσάα. Η επιθεώρηση του χώρου του ΑΗΣ από τα μέλη της ΙΑΕΑ ξεκίνησε ήδη από χτες. Στο χώρο θα παραμείνουν για τους επόμενους 2 μήνες 3 εμπειρογνώμονες από τη Γαλλία, τη Σλοβακία και την Ιαπωνία.

- Επίσημη συνάντηση στη Μόσχα είχαν οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας (Σεργκέι Λαβρόφ) και του Ιράν (Αμίρ Αμπντολαχιάν). Ο Σεργκέι Λαβρόφ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνάντηση, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η ρωσική πλευρά εκτιμά την «ισορροπημένη», όπως τη χαρακτήρισε, θέση του Ιράν για το Ουκρανικό. Από τη δική του πλευρά ο Ιρανός Υπ.Εξ. τόνισε ότι «η Δύση επιδεινώνει τη κατάσταση στην Ουκρανία», με την επιμονή της να προμηθεύει με όπλα το καθεστώς του Κιέβου. Ο Αμπντολαχιάν επισήμανε, ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να στηριχθεί στην πολιτική ρύθμιση του Ουκρανικού, υπογραμμίζοντας ότι το Ιράν θα χαιρετίσει «οποιανδήποτε πρωτοβουλία συμβάλει προς την κατεύθυνση της ειρηνικής διευθέτησης» του προβλήματος.

- Δηλώσεις για την κατάσταση στο Αρτιόμοφσκ (Μπάχμουτ κατά τους Ουκρανούς) έκανε ο ιδρυτής και χρηματοδότης της Ομάδας Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν, τις οποίες αναμετάδωσε το Γραφείο Τύπου της Ομάδας μέσω του καναλιού που διαθέτει στο Telegram. Ο Πριγκόζιν υποστήριξε, ότι η μάχη για το Αρτιόμοφσκ καταστρέφει ολοκληρωτικά τις VSU, στη σύνθεση των οποίων είναι πλέον οργανικά ενσωματωμένοι οι ξένοι μισθοφόροι. Αλλά και οι απώλειες τα Wagner είναι τεράστιες. Ο ιδρυτής των Wagner ανέφερε ακόμη, ότι η επιχείρηση απελευθέρωσης του Αρτιόμοφσκ είχε σχεδιαστεί ήδη από την προηγούμενη χρονιά, αμέσως μετά την απελευθέρωση της Ποπάσναγια. Εξέφρασε δε την πεποίθηση, ότι όλες οι ρωσικές δυνάμεις που εμπλέκονται στη συγκεκριμένη μάχη, είτε στα άκρα της διάταξης μάχης, είτε στο κέντρο της πόλης, «θα πρέπει μόνο να προχωρούν μπροστά».

- Να σημειώσω εδώ, ότι ο Πριγκόζιν με επιστολή του προς το ΓΕΕΘΑ της Ρωσίας από τις 20/03 είχε ζητήσει την υποστήριξη των μονάδων των Wagner στα άκρα της διάταξης μάχης τους στην ευρύτερη περιοχή του Αρτιόμοφσκ, ώστε να αντιμετωπιστεί πιθανότητα αντεπίθεσης των VSU στην περιοχή. Η επίσημη απάντηση του ρωσικού ΓΕΕΘΑ ήρθε γραπτώς 3 μέρες αργότερα και ήταν θετική. Με αυτόν τον τρόπο δόθηκε τέλος και στις φήμες που διέδιδαν τα «παπαγαλάκια» της ουκρανικής προπαγάνδας, περί δήθεν «ρήξης» στις σχέσεις Πριγκόζιν και ρωσικού ΓΕΕΘΑ, όπως και περί δήθεν «περιορισμού των δραστηριοτήτων» των μονάδων των Wagner στην περιοχή του Αρτιόμοφσκ.

- Εάν σε ένα από τα μέτωπα της ΕΣΕ αναμένεται, πάντως, με μεγάλη βεβαιότητα από ρωσικής πλευράς, επίθεση των VSU στο ορατό μέλλον, αυτο είναι το μέτωπο του Ζαπορόζιε, για λόγους που έχουν εξηγηθεί αναλυτικά και σε παλιότερες αναρτήσεις. Ο περιφερειακός σύμβουλος Ζαπορόζιε και επικεφαλής του κινήματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία» Βλαντίμιρ Ρόγκοφ ανέφερε, ότι μια τέτοια επίθεση απο ουκρανικής πλευράς αναμένεται όχι μόνο από ξηράς, αλλά και από την πλευρά του ποταμού Δνείπερου (Στγ: όπως έχει επιχειρηθεί μέχρι τώρα πολλές φορές απο την ουκρανική πλευρά, αλλά με πλήρη αποτυχία).

- Οι αποτυχίες των VSU στα πραγματικά μέτωπα της ΕΣΕ δεν εμποδίζει κάφρους της συνομοταξίας του Αλεξέι Ρέζνικοφ (aka Υπουργού Άμυνας της χώρας των ουκρανοναζί) να... απειλούν τη Ρωσία ότι σύντομα οι VSU θα εφοδιαστούν με drones εμβέλειας έως και… 3.000 χλμ!!! (Στγ: και θα τους δείξει, θα τους μπήξει κτλ κτλ). Πρώτα απ’ όλα, βεβαίως, θα πρέπει να βρεθεί ο…τύπος ανάλογων drones, καθώς και η κατασκευάστρια εταιρεία που θα τα παράγει… Ανεξαρτήτως αυτού, βεβαίως, η ρωσική πλευρά οφείλει να λαμβάνει υπόψη (και το πράττει μέχρι στιγμής) τα δεδομένα της αντικατασκοπείας της και όχι, φυσικά, τις «πομπώδεις» δηλώσεις εγκληματιών πολέμου, όπως ο Ρέζνικοφ και οι όμοιοί του και να πράττει αναλόγως...

- Είδηση σχετική με την αντιαεροπορικά άμυνα της Ρωσίας επίσης: σύμφωνα με πηγή του πρακτορείου ειδήσεων TASS σχετική με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, ένα νέο σύστημα Προειδοποίησης για Πυραυλικά Χτυπήματα (ΠΠΧ) τέθηκε σε λειτουργία από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ δημιουργήθηκαν αρκετά νέα κέντρα ελέγχου των συστημάτων αυτών σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, όλο το σύστημα ΠΠΧ της χώρας διέρχεται περίοδο συνολικής αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού, όπως και πλήρους αντικατάστασης των εισαγόμενων εξαρτημάτων και ανταλλακτικών με αντίστοιχα ρωσικής παραγωγής.

-  Η Αρμενία, το Μεξικό και η Ινδία αρνήθηκαν να προσυπογράψουν το 2ο σημείο της διακήρυξης του λεγόμενου «Summit για τη Δημοκρατία», το οποίο διεξάγεται σε διαδικτυακή μορφή με τη συμμετοχή περίπου 110 χωρών και περιοχών του κόσμου. Το σημείο αυτό αναφερόταν στην κατάσταση στην Ουκρανία και καλούσε τη Ρωσία «να αποσύρει αμέσως τα στρατεύματά της στα αναγνωρισμένα από το 1991 σύνορά της με την Ουκρανία».. Για το συγκεκριμένο Summit πρέπει να πούμε ότι αποτελεί ένα ακόμη διεθνές προπαγανδιστικό εργαλείο των ΗΠΑ και της «συλλογικής Δύσης», στο όνομα της δήθεν «υπεράσπισης» της δημοκρατίας, της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

- Δεν θα μπορούσα να μη απονείμω το βραβείο της «π@π@ρ1@$ της ημέρας στο Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής (ή κάπως έτσι) της χώρας των ουκρανοναζί, τα οποία πέτυχαν το τεράστιο έργο του «ψηφιακού εκσυγχρονισμού των VSU», αφού κατάφεραν να δημιουργήσουν σύστημα… ηλεκτρονικής αποστολής των κλήσεων επιστράτευσης μέσω... Messenger!!!

Σχολιο.- Με ξεπερνάει η δίωξη των Ορθοδόξων μοναχών από τους Ναζί & η παράκληση προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη να επέμβει! Ποιος? Ο Βαρθολομαίος !!! Άπαντες οι πιστοί του Πλανήτη μας, στο άκουσμα του ονόματος του & μόνον, νιώθουν δέσμη συναισθημάτων: αποστροφής, αγανάκτησης, φόβου, αδιαφορίας κλπ. Οι μόνοι που προσποιούνται ότι τον βλέπουν σοβαρά, είναι οι πολιτικοί & θρησκευτικοί ηγέτες, καθώς, λόγω της δύναμης που του παρέχει το αξίωμά του, σπεύδουν να τους ευλογήσει!!! 

Σχολιο.- ....ο ποροσενκο έβαλε την ταφόπλακα των ορθοδόξων Ουκρανών το έγκλημα όμως το έκανε ο βαρθολομαίος με τον εδώ αρχιεπίσκοπο το 2016 με την μεγάλη ιερά σύνοδο , στο Κολυμπαρι της Κρήτης , η οποία ούτε ιερά , ούτε μεγάλη , ούτε ιερά ήταν, με την οποία διέλυσαν την Ορθόδοξη εκκλησία της Ουκρανίας η οποία ανήκε στο Πατριαρχείο της Μόσχας . Η σύνοδος αυτή τότε έγινε υπό την εποπτεία μιας ελληνοαμερικλάνας των μυστικών υπηρεσιών .

Ελπίζω να υπάρχει Θεός και να τους κάψει σε καζάνια πίσσας βρασμένους.

Ο πόλεμος αυτός γίνετε εναντίον των Greek Orthodox και της παντελώς διαφορετικής θεώρησης της ζωής από τους προτεστάντες . Μοιάζει με την 4η Σταυροφορία το 1204 και του εξανδραποδισμού , και της ληστείας της Βασιλεύουσας της Β´ Ρώμης .......

Τώρα θα ήθελαν να κάνουν ακριβώς το ίδιο στην Γ´Ρωμη , την Μόσχα ....αλλά θα πάρουν τον πούλο ....

Σχολιο.- ΝΑΙ ! με ενοχλεί η αηθικότητα της Δύσης … είπα ξεκάθαρα ότι αυτό που ονειρεύεται η προτεσταντική Δύση είναι μια 4η Σταυροφορία για την Μόσχα και τους Greek Orthodox ….

Σχολιο.- Οι δηλώσεις του ΥΠΕΞ του Ιράν ήταν παρεμφερείς με του ηγέτη της Κίνας:

"Η Δύση επιδεινώνει την κατάσταση στην Ουκρανία, εφόσον προμηθεύει με όπλα τον Ζελένσκι"!!! Είθε να συνάδουν τα συμφέροντά τους με τις υπερδυνάμεις Ρωσίας-Κίνας!!!

Σχολιο.- Καιρό έχουμε να ακούσουμε τον Καντιρωφ...

Σχολιο.- Ο Καντίροφ χαίρει άκρας υγείας. Στο Γκρόζνι βρίσκεται, προς το παρόν, αλλά πηγαινοέρχεται στο θέατρο των στρατιωτικών επιχειρήσεων συνεχώς. Μετά την επιστροφή του Αλαουντίνοφ στο μέτωπο (αφού πρώτα πέρασε ένα διάστημα θεραπείας στη Μόσχα μετά την απόπειρα δηλητηριασμού του που έγινε στο Ντονμπάς από Ουκρανούς δολιοφθορείς), δεν είναι αναγκαία η διαρκής παρουσία του Καντίροφ στο μέτωπο. Οι μονάδες των «Αχμάτ» είναι οργανικά ενταγμένες στο 2ο Σώμα Στρατού της ΛΔ Λουγκάνσκ (πρώην Λαϊκή Πολιτοφυλακή) και επιχειρούν εν μέρει στο «βόρειο» μέτωπο στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ και εν μέρει στο μέτωπο της Αβντέγεφκα, μαζί με τις υπόλοιπες μονάδες της Στρατιωτικής Διοίκησης Νότου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σχολιο.- Διάβαζα τον Guardian σήμερα, από έγγραφα που βρήκαν οι Ουκρανοί, η Ρωσσία υπολόγιζε σε μερικές βδομάδες να είχε καταλάβει όλη την Ουκρανία

Σχολιο.- Σιγά να μη βρήκε και κανένα μπουκάλι ριγμένο στη θάλασσα...

Σχολιο.- Αυτό το ψέμα διαδίδεται από τα δυτικά ΜΜΕ από την αρχή, σχεδόν, της ΕΣΕ. Οι Ρώσοι ουδέποτε ακολούθησαν την τακτική του blitzkrieg - αυτά είναι μυθεύματα των Δυτικών, για να δημιουργήσουν ένα επικοινωνιακό πεδίο δήθεν «νίκης» για τους Ουκρανούς (τάχα, αφού δεν τους κατέλαβαν οι Ρώσοι μέσα σε λίγες εβδομάδες, ανθίστανται ηρωικά και σε λίγο θα φτάσουν στη... Μόσχα, για να το πω λίγο γλαφυρά).

Σχολιο.- έχω μερικές ερωτησούλες για τον ιδρυτή & χρηματοδότη της Wagner, τον Πριγκόζιν, ο οποίος έχει δώσει (εκτός από χρήμα) & την ψυχή του για την απελευθέρωση του Αρτιόμοφσκ!!!

1.Είναι Ρώσος?

2.Οι στρατιώτες του είναι εθελοντές?

3.Η Ρωσία να του έχει τάξει άραγε κάτι σημαντικό, όταν τελειώσει η επιχείρηση?

4.Η Ρωσία τον προμηθεύει εκτός από οπλισμό, με στρατιώτες, χρήμα, τρόφιμα, υπνόσακους κλπ.?

Σχολιο.- 1. Είναι Ρώσος, με καταγωγή από το Λενινγκράντ / Αγία Πετρούπολη, 2. Είναι εθελοντές σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή τους στην ΕΣΕ, αλλά πρόκειται επί το πλείστον για επαγγελματίες στρατιωτικούς, που έχουν παραιτηθεί κατά καιρούς απο τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας ή άλλων χωρών (δεν υπάρχει περιορισμός στην εθνικότητα, εν αντιθέσει με τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις), 3. Δεν έχει γίνει κάτι γνωστό. Αυτό που είναι γνωστό, είναι η προσωπική φιλία του Πριγκόζιν με τον Πούτιν από τα νεανικά τους χρόνια στο Λενινγκράντ (παρόλο που ο Πούτιν είναι αρκετά μεγαλύτερος σε ηλικία), 4. Οι Wagner λαμβάνουν κανονικά από το ρωσικό κράτος ό,τι προβλέπεται για όλες τις στρατιωτικές μονάδες που συμμετέχουν στην ΕΣΕ σε πυρομαχικά, εφοδιασμό σε τρόφιμα κλπ. Οπλικά συστήματα, ωστόσο, αγοράζουν οι ίδιοι (με λεφτά του Πριγκόζιν), ενώ την επιλογή προσωπικού (recruiting) την κάνουν επίσης μόνοι τους - δεν παίρνουν εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Σχολιο.- από τη στιγμή που ο ζελενσκυ καλεί τον πρόεδρο της Κίνας αυτό από μόνο του κάτι δείχνει .Οσο για τον πατριάρχει Κωνσταντινουπόλεως έχει εγκληματικές ευθύνες για όλο αυτό που γίνεται πλέον έχει χάσει το κύρος του και την αξία του σαν θρησκευτικός ηγέτης αλλά έχει γίνει υποπόδιο της αμερικανικής πολιτικής όχι μόνο στο ουκρανικό αλλά και στα ελληνοτουρκικό αλλά και η στάση του είναι απαράδεκτη για την ορθόδοξη εκκλησία στην Συρία για ολα αυτά κάνει οτι δεν τα βλέπει ενώ ουσιαστικά είναι θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που καταπατούνται ακόμη και από τον ΟΗΕ ενώ το βατικανό άσχετα με το πόσο βρωμικο είναι παρουσιάζεται σαν πνευματικός ηγέτης .πιστεύω οτι το καλοκαίρι θα γίνει εκεχειρία γιατί εξελίσσονται και άλλα πολεμικά μέτωπα στον εφράτη με τις αμερικανικές βάσεις που ελέγχουν πετρέλαια και αέρια της περιοχής .Οπως και τα οικονομικά των τραπεζών 24 τράπεζες είχανε επενδύση στο νορθ στημ 1και 2πολλά δις και δεν εχουν αποδώσεις από εδώ και πέρα το πρόβλημα έχει πολλές ουρές

Σχολιο.- Όταν η θέση του θρησκευτικού ηγέτη αποτελεί "πλυντήριο" για ένα ναζιστικό καθεστώς, έχει και παραέχει σημασία.

Σχολιο.- μην ξεχνάμε πόσες χώρες είναι καθολικές με εκατομμύρια θρησκευόμενους που καν δεν τους ενδιαφέρει η Ουκρανία ούτε καν ξέρουν τι γίνεται στον κόσμο και ίσως τα γραφώμενα του πάπα τους αναγκάσουν να το ψάξουν και αυτό ίσως από μόνο του σαν ερέθισμα θα τους κάνει αρνητικούς προς το καθεστώς ζελενσκυ ίσως

Σχολιο.- Το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως εξαρτάται απόλυτα από την Αμερική. Εξάλλου οι Αμερικάνοι έφεραν για παράδειγμα τον Αθηναγόρα, που ήταν αρχικά Αρχιεπίσκοπος Αμερικής. Είναι η μοναδική περιφέρεια που έχει μεγάλο ποίμνιο. Άλλο δεν έχει. Οπότε μπορεί να καταλάβει κανείς τι είδους πολιτική θα ακολουθήσει στο ουκρανικό, δεδομένης και της σύγκρουσης με το πατριαρχείο Μόσχας για την πρωτοκαθεδρία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακαταδιωκτο ΚΑΙ για την επιτροπη για τα Τέμπη..!!! 

Σε λίγο θα μας πυροβολούν και στο δρόμο ακαταδιωκτα..!!!

Σχολιο.- Ντροπή!!!Αίσχος !!

Το άκουσα και δεν το πίστευα.

Στην Βουλή η κυβέρνηση νομοθετεί το ακαταδίωκτο των μελών της Επιτροπής που θα βγάλει πόρισμα για το έγκλημα των Τεμπών. Ακαταδίωκτο σε μια επιτροπή έρευνας, προς τι;

Τέτοιο αυτογκόλ δεν έχω ξανακούσει. Είναι σαν να λέει η κυβέρνηση στην Επιτροπή, "βγάλτε φτιαχτό πόρισμα, κάντε έρευνα μαϊμού, αθωώστε μας κι εμείς σας εξασφαλίζουμε ότι η απατεωνιά σας δεν θα διωχθεί, θα έχετε το ακαταδίωκτο".

Κανονικά δεν έχει νόημα ούτε καν να φτιαχτεί τέτοια επιτροπή. Ψάχνει η δικαιοσύνη, ας ψάξει κι ο αρμόδιος ΔΙΕΘΝΗΣ οργανισμός.

Δεν μπορεί να ψάξει τις ευθύνες της κυβέρνησης μια επιτροπή διορισμένη από την κυβέρνηση. Και μόνο η ύπαρξή της αποτελεί το πρώτο τεκμήριο ότι πρόκειται για απόπειρα συγκάλυψης. Με το "ακαταδίωκτο" η υποψία γίνεται βεβαιότητα.

Ντροπή στην κυβέρνηση που συγκαλύπτει.

Ντροπή στα μέλη της επιτροπής αν δεν παραιτηθούν αμέσως.

Ντροπή για όλους μας που υπάρχει τέτοια κυβέρνηση.

Ντροπή για την Ελλάδα, για την νοημοσύνη μας, ντροπή!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Κίνα προετοιμάζεται, για πόλεμο, σύμφωνα με την δήλωση που έκανε στην ετήσια σύγκλιση του Κοινοβουλίου, ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπινγκ και δημοσιεύει το "Foreign Affairs.
Ο Κινέζος Πρόεδρος άνοιξε το θέμα της ετοιμότητας για πόλεμο σε τέσσερις ξεχωριστές ομιλίες, και σε μία απ΄ αυτές είπε στους στρατηγούς του να «αγωνιστούν με τόλμη».
Η κυβέρνησή του ανακοίνωσε επίσης αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού της Κίνας κατά 7,2%, (έχει διπλασιαστεί κατά την τελευταία δεκαετία), καθώς και τα σχέδια του, για να καταστήσει τη χώρα του λιγότερο εξαρτημένη από τις εισαγωγές ξένων σιτηρών.
Ο Κινεζικός στρατός είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τον Ρωσικό για να ενισχύσει περαιτέρω τη στρατηγική επικοινωνία και συντονισμό, ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της ΛΔΚ.
Σχολιο.- Τώρα εμείς πρέπει ν΄ανησυχούμε, καθώς τα πάντα δείχνουν ότι ένας Τρίτος Παγκόσμιος είναι στα σκαριά.
Σχολιο.- Η Αμερική αργοπεθαίνει, αφού καταρρέει η οικονομία της και η δουλική ανισόρροπη ΕΕ πάει κατά διαβόλου. Θα ξεσπάσει ο Γ'Παγκόσμιος. Γιατί η Αμερική παρότι ψοφάει θέλει να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία έστω και με πόλεμο. Αλλά οι αποικίες, ο παγκόσμιος Νότος έχει πλέον εξεγερθεί εναντίον της.
Σχολιο.- Επιτέλους τέλος στην pax americana «Η Κίνα και η Ρωσία είναι ελεύθερα και ανεξάρτητα Έθνη.
Καμία χώρα δεν μπορεί να υπαγορεύσει τους κανόνες για όλους»
Σι Τζινπίνγκ, Γ.Γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας
Βλαδίμηρος Πούτιν, Προέδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας
Σχολιο.- Επιτέλους ισορροπία. Τέλος εποχής για τις ΗΠΑ και ότι εκπροσωπούν.
Σχολιο.- Είμαστε μέσα σ' έναν 3 Παγκόσμιο πόλεμο..... δεν τολμούν τα media να τον πουν Τρίτο Παγκόσμιο.....
Σχολιο.- Έτσι είναι  οι αυτοκρατορίες και μάλιστα η Αμερικανοκαπιταλιστική , με τόσους άδικους και καταστροφικούς πολέμους που έχει κάνει στην υφήλιο, και πολύ κράτησε . αλλά θα συμπαρασύρει και τα βόδια τους Ευρωπαίους .....
Σχολιο.- η αυτοκρατορία των ΗΠΑ είναι αυτή με την μικρότερη διάρκεια στην ιστορία των αυτοκρατοριών , ο λόγος ; η άκρατη απληστία της . Η οποία πηγάζει εν μέρει από την προτεσταντική αν-ηθική τους…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μα τη Παναγία αυτός μέχρι να φύγει θα δώσει ΑΚΑΤΑΔΊΩΚΤΟ και στους εξωγήινους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην αποικία ,που διοικεί ο Κούλης, ΌΛΑ τα επιτροπάτα έχουν ΑΚΑΤΑΔΊΩΚΤΟ !
ΑΚΑΤΑΔΊΩΚΤΟ για Υπουργούς , ακαταδίωκτα επιτροπάτα Ιατρών , Μηχανικών ,Τραπεζιτών ,''επενδυτών'' , δημοσιοκάφρων κτλ .



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Σβίγγου το ΣΥΡΙΖΑ πήγε στο Παρίσι να συμπαρασταθεί στους Γάλλους που έχουν βγει στους δρόμους επειδή ο Μακρόν θέλει να πάει τη σύνταξη στα 64, και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει να πάει η σύνταξη στα  67
Σχολιο.- Τη σύνταξη στα 67 την ψήφισαν νδ και πασοκ με το σαμαρά βενιζελο το 2012. Ο Κατρούγκαλος το 2017 το επικύρωσε.
δεν θα ξεγλυστρησει κανένα σουργελο των μνημονιων και του ευρωκορονοναζισμου, είτε πρώτο είτε τελευταίο, όχι οι πρώτοι να κρυφτουν πίσω από τους τελευταίους. Κι αυτό για λόγους ηθικής τάξης και όχι για εκλογικους καθόσον οι εκλογές νοθευονται μέσω λογισμικού εδώ και χρόνια αξιοποιώντας τα ποσοστά της αποχής κυρίως.
ο κατρουγκαλος ακολούθησε το ίδιο με τα λοιπά σουργελα των μνημονιων και του ευρωκορονοναζισμου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θάνος Τζζήμερος στο twitter
Όταν αυξάνονται το προσδόκιμο ζωής και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη της 3ης ηλικίας μόνο 3 επιλογές υπάρχουν :
1)να εκτελείς ηλικιωμένους  2) να μειώσεις συντάξεις 3)να αυξήσεις το όριο ηλικίας.
Όσοι αντιδρούν στο 3 προφανώς τα 1 & 2
Σχολιο.- ΖΕΛΕΝΣΚΙ-ΤΖΗΜΕΡΟΣ 0-0 !!!
Οντως το εγραψε αυτό αυτός ο σαχλαμαρας και ζητα και την ψήφο των μελλοθανάτων που τους προειδοποιεί κιολας ότι προτιθεται να τους εκτελέσει…???
Σχολιο.- ο καραμλκς των τελευταίων 3 ετών που τον ξεβρακωσε ο covid. Στα 65 ξεκινούν να απαιτούν έλεγχο διπλώματος οδήγησης κάθε 3 χρόνια άρα τους φαίνονται ΓΗΡΑΙΟΙ οι 65ρηδες εάν είναι να τα ΑΡΠΑΞΟΥΝ , ή συνταξη/επίδομα πήγε στα 67 γιατι οταν ειναι να σε αρμεξουν και τα 67 ειναι τα 7α ΝΙΑΤΑ, και το ηλίθιο εγωπαθες σχιζοφρενικο διποδο μιλάει για τα τρία Α,β,γ που θα έπρεπε να βάλει εκεί που ξέρει.. Sorry αλλά τον σιχαίνομαι όπως εκείνη την πτυχιούχο ιατρικής που έλεγε τους μη εμβολιασμενους που βήχουν στα ΤΕΠ : γουρούνια....λες και οι μπολιασμενοι βήχουν σε άρια σε οπερέτα σε Μουσικόραμα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για την ιστορία, για να καταλάβετε τι σημαίνει πολιτική συμμορία του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ακούστε τον αδιευκρίνιστο ακροδεξιό και αρχειοθετημένο Άδωνι Γεωργιάδη, να λέει ότι ο ελληνικός λαός δεν καταλαβαίνει τίποτα και ότι οι αριστεροί είναι άχρηστοι και ανεπρόκοποι.
Ψηφίστε για να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση που έχει περάσει ποτέ από αυτή τη χώρα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ο Παΐσιος έλεγε οτι θα έχουμε κυβέρνηση σαν να μην έχουμε και όντως το ζούμε



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΝΔ εγκλωβίστηκε στη θεωρία της "δεύτερης κάλπης". Ο Μητσοτάκης τρέχει να τα μαζέψει με χυδαιότητες. 
Αν ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ, ΜΕΡΑ25 πάρουν πάνω από 46%, έχουν 151 βουλευτές. Αν τα βρουν, έχουν κυβέρνηση. 
Αυτό δεν λέγεται "τερατογένεση", που λέει ο Μητσοτάκουλας. Λέγεται "αστική δημοκρατία".
Η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα στον πλανήτη που λέει ότι αν κερδίσει εκλογές δεν θα προσπαθήσει να κάνει κυβέρνηση, επειδή δεν της αρέσει ο εκλογικός νόμος. Ούτε στους άλλους επιτρέπει να κάνουν κυβέρνηση, όμως! Ακόμα κι αν χάσει η ΝΔ. Κανονικό τρελοκομείο!
Είδατε τι ωραία είναι η απλή αναλογική; 
Ξεμπροστιάζει τους χουντικού που παριστάνουν τους  δημοκράτες
Σχολιο.- δημοκρατία είναι να κάνετε ότι σας λέω, εν ανάγκη θα ψηφίζετε μέχρι να συμφωνήσετε μαζί μου...
Σχολιο.- Στα π@π@ρι@ μας τι λέει ο Μητσοτάκουλλας!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κομμένη η πλάκα...Οποιος ψηφίσει Μητσοτάκη, ψηφίζει συνεκμετάλλευση του Αιγαίου όπως λέει η Ντόρα...
Και όποιος ψηφίσει Τσίπρα ,ψηφίζει τις Πρέσπες του Αιγαίου όπως λέει ο Φίλης...
«ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ»ΛΕΕΙ Η ΝΤΟΡΑ.....ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΔ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΡΕΛΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εχουν αρχίσει να σου μιλούν από τα συστημικά κανάλια για τη "λύση" της ΑΠΟΧΗΣ. Θέλουν να πάρεις την οργή σου, να πας σπίτι σου... και να τους αφήσεις να διαχειριστούν τη ζωή σου ανενόχλητοι. Θα φας το δόλωμα;
Λένε ότι η ψήφος σε "μικρό" κόμμα είναι χαμένη...
Λάθος! ΧΑΜΕΝΗ ΨΗΦΟΣ είναι η ψήφος ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ.
Η ψήφος που δίνεις σε αυτούς που ΑΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ...
#ΚΑΖΑΚΗΣ #ΕΠΑΜ #ΣΥΜΜΑΧΙΑ_ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Γαλλία: Είμαστε σε πόλεμο, έχουμε δυο νέους ανθρώπους σε κώμα χτυπημένυς απο τα ΜΑΤ και ο Μακρόν κάλυψε πλήρως τον υπουργο του Ναρμανάν, ο οποίος αντί να ρίξει τους τονους ζήτησε τη διάλυση του κινήματος "Le Soulèvement de la terre," ("ο ξεσηκωμός της Γής" )
Το κίνημα αυτό εντάσσεται στο περιβαλλοντολογικό κίνημα εναντιον των πολιτικών που ευθύνονονται για τη καταστροφή του κλίματος και του πλανήτη και είναι αυτό που χτυπήθηκε στη Σαιν Σολίν 
Σε περίπτωση που δεν έχει ακουστεί, στη Σαιν Σολίν χτύπησαν 30 χιλιαδες κόσμο, τραυματησαν 200 ανθρώπους εκ των οποίων οι 40 κατέληξαν στο νοσοκομειο. 
Οι 20 εξ αυτών ειχαν σοβαρά τραύματα μη αναστρέψιμα όπως ακρωτηριασμοι κλπ. 
Δυο είναι σε κώμα'
Σχολιο.- Ατόφια νεοφιλελεύθερη πολιτική. Βάρβαρη και δογματική σε βαθμό απόλυτης ακαμψίας. Πανομοιότυπη σε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ...Έχουν χαράξει μια γραμμή και την ακολουθούν μέχρι τελικής πτώσης. Αυτό όλο σε συνδυασμό με το ότι η Γαλλία δεν είναι Κωλοπετινίτσα κάνει το στοίχημα πολύ μεγάλο. Αρκεί να μη μασήσει το κίνημα. Ίδωμεν...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια νέα τετραμερής συνάντηση σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών τη Δευτέρα στη Μόσχα μεταξύ Ρωσίας, Ιράν,Τουρκίας και Συρίας για τη διευθέτηση του Συριακού.
-Η αποκατάσταση των σχέσεων της Σαουδικής Αραβίας με τη Συρία, μετά από 10 χρόνια που ακολούθησε αυτή με το Ιράν και που αλλάζουν το τοπίο στη Μέση Ανατολή, η εκμηδένιση του ISIS από όλες τις περιοχές και οι συμφωνίες όλων των υπολοίπων μερών για αποκατάσταση της πλήρους κυριαρχίας της Συρίας, με αποχώρηση των ξένων δυνάμεων και παροχή αυτονομίας σε κουρδικές περιφέρειες, φέρνουν το Συριακό πρόβλημα να εντοπίζεται πια σε ένα μόνο στόχο:
-Να φύγουν τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία!
Οι ΗΠΑ διατηρούν 2 βάσεις κι ελέγχουν και ρημάζουν τις πετρελαιοπαραγωγές περιοχές της Συρίας.
Ο βομβαρδισμός αυτών των βάσεων πριν λίγες μέρες, ήταν μια προειδοποίηση και συμβολισμός για το αίτημα “να φύγουν τώρα”!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολύ σοβαρό 
Γαλλία 
Ποινικοποίηση της γνώμης στα social media ..(στο facebook συγκεκριμένα) μια γυναίκα συνελήφθη διότι έβριζε τον Μακρόν ως "σκουπίδι"και αντιμετωπίζει μέχρι και 1 χρόνο φυλακη (!!)
«Μια γυναίκα στη Γαλλία συνελήφθη για προσβολή του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ΜΚΔ), όπου τον αναφέρθηκε ως «σκουπίδια. ” Το περιστατικό έχει πυροδοτήσει συζήτηση γύρω από την ελευθερία του λόγου και τις πιθανές συνέπειες της διαδικτυακής συμπεριφοράς, καθώς το άτομο αντιμετωπίζει πλέον έως και ένα χρόνο φυλάκισης.
Σχολιο.- Ε καλά κι εδώ αυτά γίνονται.
Κι εγώ επειδή τους έγραφα ότι είναι άχρηστοι στο Ιλισιο κολυμβητήριο που τους πνίγηκε ένα παιδί με έδιωξαν από το Ιλισιο κολυμβητήριο με διοικητική πράξη ΝΠΔΔ Ζωγράφου.
Η αλητεία είναι διεθνής.
Απλά γελάει καλύτερα αυτός που γελάει τελευταίος.
Σχολιο.- Θα πρέπει ως απάντηση όλοι οι Γάλλοι να μπουν στον λογαριασμό του Μακρόν στο fb και να τον πουν σκουπίδι. Έτσι καταργούνται οι τρομονόμοι στην πράξη.
Σχολιο.- Άκρως δημοκράτες...και λίγα του είπε



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ισραηλινοί κατατάσσονται στην τέταρτη θέση των ευτυχέστερων ανθρώπων στην γη 
Δείτε εδώ γιατί 
https://twitter.com/OnlinePalEng/status/1641002187483500545?t=j3SRZ_DVRyv00nIY37LZmg&s=19&fbclid=IwAR06FliZsWxteDOALoSvhKucLhYajH7LBIzACvQVk3LeIJtExPZ6hhrLsHw



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πολάκης καταγγέλει ότι ψήφισαν ευνοϊκή φωτογραφική διάταξη υπέρ του Χατζηνικολάου η οποία βασίστηκε σε νόμο που ψήφισε η ΝΔ από κοινού με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και σύμφωνα με την οποία ο Νίκος Χατζηνικολάου πέτυχε την εξάλειψη και ολοσχερή διαγραφή της υποθήκης που είχε επιβληθεί στο σπίτι του το 2017.
Όσο πάει γίνεται όλο και καλύτερο λέμε
Για σένα ρε μλκ πλεμπαίε δούλε ψηφοφόρε τους γιατί δεν σου ψήφισαν τέτοια διάταξη;
Σχολιο.- Γιατί όμως δεν την κατήγγειλε όταν ψηφίζονταν;
Τζάμπα μάγκες τους λέγαμε κάτι τέτοιους...
Σχολιο.- Αφου ολα επικοινωνιακα ειναι ρε μλκς χεστηκαν για μας,το θεμα ειναι αλλο,οτι αν αληθευει εχουμε να κανουμε με ξεκαθαρο ξεβρακωμα ολοκληρου του τραπεζοπολιτικομιντιακου λομπι που συνεργαζονται αγαστα και μας δουλευουν ψιλο γαζι 
Σχολιο.- Ναι αλλά αν τους κράζανε τότε αρχές διακυβέρνησης νουρδου μπορούσαν να το προλάβουν. Αν λέγονταν μέσα στη βουλή δύσκολα θα θάβονταν.
Το ρόλο των τραπεζών τον ξέρουμε και των βουλευτών επίσης.
Αλλά και το να γνωρίζεις τέτοια θέματα Σκάι να τα κάνεις γάργαρα, με σκοπό να τα χειριστείς επικοινωνιακά στο μέλλον αν χρειαστεί, δε το λες και "ντόμπρο".
Σχολιο.- μα σου απαντησα στα παπαρια τους εμεις.Ανεκαθεν στα παπαρια τους ητανε γιατι να αλλαξει τωρα;
Σχολιο.- Τότε προσκυνάγαμε τον θεόσταλτο που μας έσωζε από τον κορονοιό
Σχολιο.- χειροκροταγαμε στα μπαλκονια



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άδωνις Γεωργιάδης: Οι αριστεροί είναι άχρηστοι,ανεπρόκοποι και γρουσούζηδες!
Ε καλά και οι δεξιοί είναι πιο χαζοί και από κατουρημένη τυρόπιτα αλλά δεν το κάναμε θέμα!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ελλάδα δεν πολέμησε όταν ξεριζώθηκε η Ομογένεια το 1955, δεν πολέμησε πρακτικά ούτε το 1974 για την #Cyprus αν & δεν ήταν δύσκολο να προβλεφθεί η εισβολή. Θα βρεθούν πολιτικοί (όπως υπάρχουν δημοσιογράφοι) που θα προτείνουν να πολεμήσουμε για #NATO εναντίον #Russia & #China;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Εξεγερσιακή ατμόσφαιρα στο Παρίσι! Η αστυνομία δεν μπορεί να εμποδίσει όλες τις πορείες που σχηματίζονται. Ποτέ δεν έχω δει τόσο πολύ κόσμο σε νυχτερινές διαδηλώσεις όσο αυτή"



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ανοιχτά σύνορα που το είδες γραμμένο ρε βλκ; Ποια χώρα έχει ανοιχτά σύνορα; Ακόμα και τα μπρδλα έχουν πόρτεςρε 
Ο Τζαβέντ Ασλάμ ο Πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα, απαιτεί χαρτιά, ανοιχτά σύνορα και ΑΜΚΑ για όλους ΤΩΡΑ!! Διαμαρτυρία στην Αθήνα - 18 Μαρτίου 2023



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεύτερο περιστατικό μέσα σε 20 μέρες...
Κατέρρευσε κομμάτι της οροφής λεωφορείου πάνω σε επιβάτες
 Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023, 14:14
Τυχερές μέσα στην ατυχία τους στάθηκαν δύο επιβάτες της λεωφορειακής γραμμής Χ95 το βράδυ της Τετάρτης 29 Μαρτίου όταν μέρος της οροφής του λεωφορείου κατέρρευσε πάνω τους.
Ευτυχώς καθώς το κομμάτι δεν ήταν βαρύ δεν τραυματίστηκαν από την πτώση του καλύμματος της οροφής.
Το περιστατικό συνέβη όταν το λεωφορείο που κινούταν με προορισμό το Αεροδρόμιο, διέρχοταν από τη λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος της Αγίας Παρασκευής. Σημειώνεται ότι τα λεωφορεία της γραμμής Χ95 έχουν αυξημένη πληρότητα σε συγκεκριμένες ώρες, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο όταν και χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τουρίστες.
Σύμφωνα με αναγνώστρια του Athens Transport Άννα Π. που είναι εργαζόμενη στο Αεροδρόμιο και επέβαινε στο λεωφορείο, το δρομολόγιο συνεχίστηκε κανονικά χωρίς κάποια παρέμβαση του οδηγού, με το κομμάτι της οροφής να βρίσκεται στα καθίσματα μέχρι την άφιξη του λεωφορείου στο Αεροδρόμιο.
Πριν από 20 μέρες ανάλογο περιστατικό συνέβη σε λεωφορείο της γραμμής 040 στο Νέο Φάληρο. Και σε εκείνη την περίπτωση η πτώση του καλύμματος της οροφής δεν τραυμάτισε ευτυχώς κάποιο επιβάτη.
Μέχρι σήμερα ο ΟΑΣΑ, η ΟΣΥ και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δεν έχουν ανακοινώσει κανένα χρονοδιάγραμμα για την απόσυρση και αντικατάσταση των παλαιότερων λεωφορείων που κινούνται αυτή τη στιγμή στους δρόμους της Αθήνας, κάποια εκ των οποίων έχουν ηλικία που φτάνει τα 30 χρόνια.
Προβλήματα όμως ενίοτε παρουσιάζουν και νεότερα λεωφορεία, όπως για παράδειγμα τα μεταχειρισμένα οχήματα που προμηθεύτηκε ο ΟΑΣΑ μέσω leasing αλλά και κάποια εκ των οχημάτων που χρησιμοποιούν εταιρείες ΚΤΕΛ βάση σύμβασης με τον ΟΑΣΑ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο «δυτικός» δολοφόνησε τον πρόεδρο του #Congo #PatriceLumumba τον διαμελισε και τον διέλυσε σε οξύ. #ΗΠΑ #ΗΠΑ και #Βέλγιο μαζί. Σήμερα το όνομά του βρίσκεται στην κορυφή του διεθνούς πανεπιστημίου στη #Moscow #Russia Απλά σκεφτείτε το... 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρέμβαση Roubini: Ποια εξομάλυνση; Οι τράπεζες των ΗΠΑ είναι πτωχευμένες – Αναπόφευκτος ο επερχόμενος βρόχος καταστροφής
Πέμπτη 30/03/2023 - 20:20
Οι μη πραγματοποιηθείσες απώλειες των τραπεζών των ΗΠΑ ανέρχονται, στην πραγματικότητα, σε 1,75 τρισεκατομμύρια δολάρια
Με νέα σοβαρή παρέμβασή του, μέσω Project Syndicate,  ο Nouriel Roubini σπεύδει να διαλύσει τα μυθεύματα περί εξομάλυνσης σε ό,τι αφορά τον χρηματοπιστωτικό τομέα στις ΗΠΑ.
Όπως επισημαίνει, οι αμερικανικές τράπεζες έχουν στην πραγματικότητα μη πραγματοποιηθείσες απώλειες στο ύψος των 1,75 τρισεκ. δολ., ή στο 80% του κεφαλαίου τους… και πράγματι, «αν κρίνουμε από την ποιότητα του κεφαλαίου τους, οι περισσότερες βρίσκονται τεχνικά σχεδόν σε κατάσταση αφερεγγυότητας ενώ εκατοντάδες είναι ήδη πλήρως αφερέγγυες (άρα πτωχευμένες)».
Ειδικότερα, ο Roubini γράφει: «Τον Ιανουάριο του 2022, όταν οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου ήταν περίπου 1% και οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων ήταν -0,5% προειδοποίησα ότι ο πληθωρισμός θα προκαλούσε μεγάλο πλήγμα στις μετοχές όσο και στα ομόλογα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Μητέρα, δεν έχεις ιδέα σε τι κίνδυνο βρίσκεται η Μητέρα Πατρίδα μας», είπε ο Alexei Nagin πριν φύγει για το Donbass.
Ήρωας της Ρωσίας, μετά θάνατον



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΖΗΤΑ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ 
Το Κίεβο απαιτεί μερίδιο από τα δυτικά "πολεμικά κέρδη" - Politico. Ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας δήλωσε ότι η σύγκρουση με τη Ρωσία επέτρεψε στις μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου να αποκομίσουν έσοδα ρεκόρ
[30 Μαρτίου, RUSSIA TODAY] Οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες έχουν αποκομίσει κέρδη ρεκόρ ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία και θα πρέπει να πληρώσουν για την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων από τον πόλεμο υποδομών της χώρας, δήλωσε την Τετάρτη ο Ουκρανός υπουργός Ενέργειας German Galushchenko σε συνέντευξή του στο Politico.
Σύμφωνα με τον Galushchenko, οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου έχουν αποκομίσει έκτακτα κέρδη άνω των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω των άγριων διακυμάνσεων στις παγκόσμιες τιμές ενέργειας και θα πρέπει να μεταφέρουν μέρος αυτών των κεφαλαίων στην Ουκρανία.
Οι δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία το περασμένο έτος ως απάντηση στη στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας στην Ουκρανία έχουν εκτοξεύσει τις τιμές της ενέργειας στα ύψη.
Το 2022, οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες Shell, BP, Exxon Mobil, Chevron και TotalEnergies κατέγραψαν συνδυασμένα κέρδη ύψους 196,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας ιστορικό υψηλό για τον κλάδο. 
"Νομίζω ότι θα ήταν δίκαιο να μοιραστούν αυτά τα χρήματα με την Ουκρανία. Θέλω να πω, να μας βοηθήσουν να αποκαταστήσουμε, να ξαναχτίσουμε τον ενεργειακό τομέα", δήλωσε ο Galushchenko κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας ότι τα κέρδη-ρεκόρ επιτεύχθηκαν αποκλειστικά και μόνο λόγω της σύγκρουσης στη χώρα του.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της ουκρανικής κυβέρνησης, της Παγκόσμιας Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΟΗΕ, το εκτιμώμενο κόστος της ανασυγκρότησης και ανάκαμψης της χώρας θα ξεπεράσει τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο Ουκρανός υπουργός Ενέργειας κάλεσε επίσης τη Δύση να λάβει περαιτέρω μέτρα για να καλύψει τα κενά των κυρώσεων που επιτρέπουν στους Ρώσους παραγωγούς ενέργειας να συνεχίζουν τις εξαγωγές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε πληροφορίες για πιθανή συνάντηση Ζελένσκι με Σι Τζινπίνγκ
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας διέψευσε πληροφορίες για πιθανή συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



CUI BONO? -- ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ?
Οι ΗΠΑ αναδείχθηκαν πρώτες όσον αφορά τις προμήθειες πετρελαίου στην ΕΕ. Το μερίδιο της Ρωσίας μειώθηκε από 31% σε 4%, σύμφωνα με τη Eurostat.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κρυμμένος σε καταφύγιο ο Μακρόν



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ανεργία στη Ρωσία τον Φεβρουάριο έφτασε στο ιστορικό ελάχιστο και ανήλθε στο 3,5%
Ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ρωσία από τις 27 Μαρτίου επιβραδύνθηκε στο 3,98% (Reuters λέει στο 4,3%)
Σχολιο.- Υπόψη ότι έχει πάνω από δέκα εκατομμύρια εργαζόμενους μετανάστες από γειτονικές ασιατικές χώρες και έξη εκατομμύρια Ουκρανούς που έφυγαν να σωθούν από τους ναζί και τους ΝΑΤΟϊκούς . Και της λείπουν αρκετά εργατικά χέρια λόγω της επιστράτευσης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ! Παραιτείται ο (μουσουλμάνος) δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν...
30/3/2023    -     21.44
Την παραίτησή του κατέθεσε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν. Σύμφωνα με πληροφορίες  ο δήμαρχος επικαλέστηκε λόγους υγείας, υποβάλλοντας έγγραφη παραίτηση.
Επί της ουσίας, ο δήμαρχος δεν ασκούσε τα καθήκοντά του τους τελευταίους μήνες, απουσιάζοντας από το Δημαρχείο, τα Δημοτικά Συμβούλια, αλλά ακόμη κι από την πρόσφατη εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Τα τελευταία χρόνια είχε ανοίξει κόντρες με πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς, συλλόγους και δημότες, προβάλλοντας αστοιχείωτες κατηγορίες δημόσια, ακόμη και περί σύστασης εγκληματικών οργανώσεων. Κατά τη διάρκεια της θητείας του είχε διαγράψει αντιδημάρχους και στενούς συνεργάτες του.
Μετά την παραίτηση, η οποία πρέπει να γίνει αποδεκτή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, το αυτοδιοικητικό του μέλλον παραμένει με ερωτηματικό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! ΓΙΑΤΙ σαρώνουν τώρα σε πωλήσεις τα κινητά παλιάς τεχνολογίας...
30/3/2023   -    22.30
Τα παλιάς τεχνολογίας κινητά, προ πολλού ξεπερασμένα μεταξύ εκατομμυρίων χρηστών παγκοσμίως, καταγράφουν αύξηση πωλήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Εταιρείες όπως η HMD Global, η φινλανδική κατασκευάστρια εταιρεία των Nokia, εξακολουθεί να πουλά εκατομμύρια συσκευές, όμοιες με εκείνες που χρησιμοποιούσε ο κόσμος στις αρχές του 2000. Οι πωλήσεις αφορούν δηλαδή τα λεγόμενα «feature phones», τα παραδοσιακά κινητά με αναδιπλούμενη ή συρόμενη οθόνη που διαθέτουν πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως GPS ή hotspot.
«Νομίζω πως μπορεί να το δει κανείς σε συγκεκριμένους πληθυσμούς της Gen Z που κουράστηκαν με τις οθόνες. Δεν ξέρουν τι συμβαίνει με την ψυχική υγεία και προσπαθούν να κάνουν περικοπές» λέει ο Χοσέ Μπριόνες, influencer και συντονιστής του subreddit, «r/dumbphones».
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, συγκεκριμένα τα αναδιπλούμενα κινητά παλιάς γενιάς κατέγραψαν μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις, με την HMD Global να πουλά χιλιάδες κάθε μήνα.
Το 2022, σχεδόν το 80% των πωλήσεων των λεγόμενων feature phones προερχόταν από Μέση Ανατολή, Αφρική και Ινδία σύμφωνα με τα στοιχεία της Counterpoint Research. Ωστόσο, η τάση αυτή στις πωλήσεις μετατοπίζεται, καθώς ένα μέρος των νέων της Αμερικής επιστρέφει ή στρέφεται στα κινητά παλιάς τεχνολογίας, χωρίς οθόνη αφής, GPS, WiFi και ίντερνετ, καθώς και τις αμέτρητες λειτουργίες των ακριβών, ογκωδών σημερινών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ! ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ έξω από το μοναστήρι της Λαύρας των Σπηλαίων...
30/3/2023     -     20.36
Συμπλοκές ξέσπασαν σήμερα έξω από το μοναστήρι Λαύρα των Σπηλαίων στο Κίεβο, καθώς οι μοναχοί του μοναστηριού αψήφησαν την εντολή των ουκρανοναζιστικών σατανιστικών αρχών να εγκαταλείψουν.
Το Σατανιστικό Κίεβο είχε διατάξει τους μοναχούς της Λαύρας των Σπηλαίων να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις του μοναστηριού μέχρι τις 29 Μαρτίου.
Η ουκρανοναζιστική σατανιστική κυβέρνηση αποφάσισε να εκδιώξει τη μη αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (UOC) από το μοναστήρι Λαύρα των Σπηλαίων, λόγω του ότι οι σατανιστές ουκρανοναζί έχουν πάρει τέτοια διαταγή από τις ΗΠΑ. Το τμήμα της ορθόδοξης εκκλησίας που έχει σταματήσει πλέον να υπάγεται στο Πατριαρχείο της Μόσχας, είχε διαταχθεί να αποχωρήσει χθες 29η Μαρτίου. Στη Μονή λειτουργεί μουσείο από τα χρόνια. του 1920. Η απόφαση αυτή ακολούθησε διάταγμα που είχε εκδώσει ο Ουκρανοναζί σατανιστής κοκαϊνάκιας πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι τον Δεκέμβριο του 2022, μετά τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση απελευθέρωσης του Ντονμπάς από τα νύχια των ουκρανοναζί που δολοφονούσαν τους κατοίκους του. Ο κοκαϊνάκιας σατανιστής εβραίος Ζελένσκι έχει πει επανειλημμένα μέσα στο παραλήρημα του από την κόκα ότι η UOC είναι γεμάτη «κατάσκοπους».
Η Ουκρανία είναι σημαντική για τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς εκεί βρίσκονται μερικά από τα κυριότερα μοναστήρια της. Ωστόσο, στα τέλη Μαΐου του 2022, η  Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία που υπάγεται στο Πατριαρχείο της Μόσχας ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις σχέσεις της με την Μητρική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας σε μια προσπάθεια να γλιτώσει από τους σατανιστές δονιάδες ουκρανοναζί.  Τον Μάιο του 2019, εν μέσω διπλωματικών εντάσεων, η Ουνίτικη ουκρανική εκκλησία που μέχρι τότε αναγνώριζε τον Πάπα της Ρώμης, αλλά με τα άμφια και το τυπικό λειτουργικό μιας ορθόδοξης εκκλησίας, δήλωσε πίστη στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, και ο χαφιές της CIA και λοχαγός του τουρκικού στρατού εισπήδησε στο Ρώσικο Πατριαρχείο και αναγνώρισε τους Ουνίτες σαν Ορθόδοξους. Ο Βαρθολομιός, ο οποίος το 2000 είχε πει ότι το 1821 εξεγέρθηκαν κάτι βρωμιαρέοι κλέφτες και χάλασαν την αρμονική συμβίωση τούρκων και ελλήνων. Και όταν η Τουρκία εισέβαλε στη Συρία, έδωσε τις ευλογίες του στον τουρκικό στρατό για να διαπράξει φόνους εναντίον Χριστιανών του Ορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιόχειας.
Η Λαύρα των Σπηλαίων βρίσκεται στο νότιο τμήμα της ουκρανικής πρωτεύουσας. Οικοδομήθηκε στα μέσα του 11ου αιώνα και θεωρείται το αρχαιότερο μοναστήρι στην Ουκρανία. Από το 1990 έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Οι εντάσεις σχετικά με την παρουσία ιερέων στο μοναστήρι έχουν αυξηθεί μετά την εισαγωγή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ώρες αφότου παρήλθε η προθεσμία έξωσης, μεσάνυχτα Τετάρτης, μέλη της UOC αρνήθηκαν την είσοδο σε εκπροσώπους κυβερνητικής επιτροπής που ήθελαν να επιθεωρήσουν κτίρια στο εκτεταμένο συγκρότημα της μονής με τον χρυσό τρούλο.
Λίγο αργότερα, ξέσπασαν συμπλοκές κατά τις δημοσιογράφους του Reuters χτυπήθηκε και σπρώχτηκε από έναν άνδρα αγνώστου ταυτότητας, ενώ μια άλλη δημοσιογράφος απομακρύνθηκε από έναν κληρικό καθώς προσπάθησε να τον πλησιάσει. Κανείς δεν τραυματίστηκε.
Ο σατανιστής ουκρανοναζί υπουργός «Πολιτισμού» Ολεξάντρ Τκατσένκο (έχουν και πολιτισμό οι σατανιστές ουκρανοναζί!) καταδίκασε αργότερα τη «βίαιη» μεταχείριση των μελών της ουκρανοναζιστικής επιτροπής του. Ανέφερε σε ανακοίνωσή της ουκρανοναζιστικής κυβέρνησης ότι οι προσπάθειες για επιθεώρηση των κτιρίων θα συνεχιστούν αύριο Παρασκευή.
Πριν από μια εβδομάδα ο ηγούμενος του μοναστηριού Λαύρα των Σπηλαίων, διαμήνυσε ότι οι μοναχοί δεν φεύγουν από το μοναστήρι, όπως είχαν διαταχθεί από τους ουκρανοναζί, καλώντας τους πιστούς να τους υπερασπιστούν. Σύμφωνα με τον ίδιο, η έκδοση είναι «χειρότερη» από τη σοβιετική καταστολή κατά του κλήρου το 1917, το 1937 και τη δεκαετία του 1960, όταν δεκάδες χιλιάδες ορθόδοξοι ιερείς στάλθηκαν στα γκουλάγκα. «Αυτό είναι απόδειξη ότι δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα, μόνο βία, ο διάβολος είναι εδώ», είπε τότε ο Ουκρανός μητροπολίτης. «Δεν θα πετάξουμε πέτρες, απλώς θα προσευχηθούμε. Αλλά δεν μπορώ να εγγυηθώ την ασφάλεια γιατί θα έρθουν προβοκάτορες», τόνισε.
Ο Νοέμβριος, η ουκρανοναζιστική υπηρεσία αντικατασκοπείας έκανε έρευνες στο μοναστήρι, που είναι επίσης ο τόπος κατοικίας του προκαθημένου της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, τον οποίο χαρακτήρισε ύποπτο για σχέσεις με τη Ρωσία.
Το Πατριαρχείο της Μόσχας αντέδρασε έντονα στην απόφαση της έξωσης της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από το μοναστήρι της, στην οποία είδε την «κορύφωση της ανομίας» στην Ουκρανία.
Ενδεικτικό των τριβών που επικρατούν στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο αιρετικός Ουνίτης Οικουμενιστής Βαρθολομαίος δήλωσε πριν από μια εβδομάδα αυτό που τον είχαν διατάξει από την υπηρεσία του τη CIA σαν πατενταρισμένος χαφιές της CIA που είναι, ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει μερίδιο ευθύνης για τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση απελευθέρωσης του Ντονμπάς στην Ουκρανία. Ο αιρετικός Οικουμενιστής Βαρθολομιός, ο πιστός χαφιές της CIA, είναι ο βασικός υπεύθυνος για την διάλυση της Ορθόδοξης Εκκλησίας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γαλλία γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που αγοράζει κινεζικό Υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG)...
30/3/2023    -    11.08
Ευρωπαϊκή ενότητα... Οι κυρώσεις-εμπάργκο εναντίον του Ρωσικού ιμπεριαλισμού και του Πούτιν... πάνε πολύ καλά!
Η Γαλλία γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που αγοράζει κινεζικό Υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG)...
Τι το περίεργο, αν αυτό κοστίζει λιγότερο, ή πως η Κίνα το αγοράζει από την Ρωσία... θα μπορούσε να πει ο οποιοσδήποτε πανεπιστημιακός παρλαπίπας "αναλυτής" με στασίδι στα ΜΜΕ της διαφθοράς, η "δημοσιογράφος" των Υπηρεσιών...
Η συναλλαγή, αγορά, δεν γίνεται με ότι ίσχυε μέχρι σήμερα, το "δολάριο", αλλά γίνεται με "Ρενμίνμπι", το νόμισμα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, το γνωστό ως "Γιουάν"!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΙΜΕΝΕΙ η Ντόρα Μπακογιάννη! «ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ στο Αιγαίο η Τουρκία...»
30/3/2023    -    9.30
Για μια ακόμη φορά αναφέρθηκε στις σχέσεις με την Τουρκία υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά: "...Πρέπει να παρουσιάσουμε όμως στον κόσμο όλη την εικόνα. Να ξέρεις ότι η Τουρκία έχει ακρογιαλιές πολλές χιλιομέτρων και έχει δικαίωμα στο Αιγαίο"
«Η Τουρκία για τον επόμενο χρόνο δεν έχει τα περιθώρια να ασχοληθεί με κάτι άλλο εκτός από τα δικά της μετά το κακό που τους βρήκε με τον σεισμό.
Είτε είναι ο Ερντογάν, είτε οι Κιλιτσντάρογλου, έχουν να ανοικοδομήσουν και να δώσουν στέγη σε τόσους ανθρώπους. Ναι, θα μπούμε σε μια φάση που άνοιξε ένα παράθυρο για συνομιλίες. Εμείς ξέρουμε τι θέλουμε και σε τι βάση θέλουμε να μιλήσουμε. Το πλαίσιο είναι ένα και είναι το διεθνές δίκαιο. Το δίκαιο της θάλασσας. Αν συμφωνήσουμε σε αυτό, έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε. Πρέπει να παρουσιάσουμε όμως στον κόσμο όλη την εικόνα. Να ξέρεις ότι η Τουρκία έχει ακρογιαλιές πολλές χιλιομέτρων και έχει δικαίωμα στο Αιγαίο. Αλλά από την άλλη, αυτό που δεν μπορεί να κάνει η Τουρκία είναι αυτό που έκανε. Πχ να λέει ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ! «Κανονικά υποψήφιος στις Σέρρες ο Καραμανλής...»



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ! ΕΣΤΕΙΛΑΝ την αστυνομία να εμποδίσει διαμαρτυρία των ΑΜΕΑ...
30/3/2023    -     7.30
Σε δυναμική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου προχώρησαν χθες  άτομα με αναπηρία ζητώντας, μεταξύ άλλων, μέτρα προστασίας και αυξήσεις στα επιδόματά τους, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης.
Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες φώναξαν αντικυβερνητικά συνθήματα και σήκωσαν πανό αλλά η ΕΛ.ΑΣ. έστειλε τους άνδρες των ΟΠΚΕ να τους εμποδίσουν. Όπως φαίνεται στο βίντεο, οι αστυνομικοί δεν δίστασαν να επιχειρήσουν να πάρουν το πανό ΑμεΑ.
https://twitter.com/i/status/1641028164175405056



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΙΠΛΗ ΒΟΜΒΑ! ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ από το Ελληνικό η Τράπεζα Πειραιώς και η Eurobank...
30/3/2023    -    6.10
Να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για "απόβαση" στο Ελληνικό αποφάσισε η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ σε διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης της σχετικής συμφωνίας επένδυσης βρίσκεται και η Eurobank, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Capital.gr.
Στην περίπτωση της Τράπεζας Πειραιώς η απόφαση έχει ληφθεί οριστικά, αναφέρουν πηγές με γνώση των διαδικασιών, εξηγώντας ότι η εκτίναξη του κόστους κατασκευής ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης που ακολούθησε καθιστούν απαγορευτική την υλοποίηση της επένδυσης ύψους 121 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το MoU που υπέγραψε τον Ιούλιο του 2021 με τη Lamda Development, η Πειραιώς σχεδίαζε να επενδύσει στην αγορά γραφειακών χώρων στο Ελληνικό συνολικού εμβαδού 40.000 τμ με σκοπό να μεταφέρει όλες τις κεντρικές της υπηρεσίες που στεγάζονται σήμερα σε 18 διαφορετικά κτήρια στο κέντρο της Αθήνας. Η εν λόγω κίνηση θα ισοδυναμούσε -σύμφωνα με τους αρχικούς υπολογισμούς- με εξοικονόμηση κόστους 10 εκατ. ευρώ για την τράπεζα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κ.Βελόπουλος: «Θέλω να κυβερνήσω και όχι να συγκυβερνήσω»
«Το 2019 στη Βουλή είχα προειδοποιήσει τη ΝΔ ότι έρχεται πείνα και ακρίβεια. Δεν με άκουγαν»
30.03.2023 | 10:11
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Πέμπτης, απέρριψε κάθε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «θέλω να κυβερνήσω και όχι να συγκυβερνήσω».
«Τον γνωρίζω από 17 χρονών τον Άδωνι. Έχω αρνηθεί για λόγους αρχής τη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία. Αρχή μου είναι να συνεργάζομαι με ανθρώπους που εμπιστεύομαι. Τέσσερα χρόνια δεν έκαναν τίποτα».
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Κυριάκος Βελόπουλος, σημείωσε ακόμα: «Το μόνο που έκαναν σωστά, ήταν το πλαφόν για τις κότες στα χωριά. Αστειεύομαι. Το 2019 στη Βουλή είχα προειδοποιήσει τη ΝΔ ότι έρχεται πείνα και ακρίβεια. Δεν με άκουγαν. Τα 9 ευρώ το μήνα που δίνει στους συνταξιούχους την ώρα που ανεβαίνουν τα προϊόντα 20-30% δεν μου λέει τίποτα.
Αυτό που με ενόχλησε είναι ότι γελούσαν όλοι και επιβεβαιωθήκαμε εμείς. Τώρα τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις. Μεταρρυθμίσεις έπρεπε να γίνουν για να βελτιωθεί η ζωή και δεν βελτιώθηκε. Το 86,6% δεν ανάβει θέρμανση. Το 57% λιγόστεψαν τη χρήση κουζίνας και φούρνου.
Ο φράχτης είναι για οικόσιτα. Για σκυλιά και κοτούλες. Φτιάχτε ένα σοβαρό φράχτη. Ή δεν ήξεραν ή δεν μπορούσαν. Είτε το ένα συμβαίνει είτε το άλλο δεν κάνουν για να κυβερνήσουν».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βραζιλία και Κίνα εγκαταλείπουν το δολάριο: Η 1η και η 6η οικονομία του πλανήτη θα συναλλάσσονται με τα εθνικά τους νομίσματα
Μετά την Σ.Αραβία οι ΗΠΑ δέχονται νέο γεωπολιτικό πλήγμα
30.03.2023 | 12:53
Η Βραζιλία και η Κίνα συμφώνησαν να εγκαταλείψουν το αμερικανικό δολάριο υπέρ των δικών τους εθνικών νομισμάτων στις μεταξύ τους εμπορικές συναλλαγές. 
Η συμφωνία, που ανακοινώθηκε θα επιτρέψει στην Κίνα και τη Βραζιλία να πραγματοποιούν απευθείας εμπορικές και χρηματοοικονομικές συναλλαγές, ανταλλάσσοντας γιουάν με ρεάλ – ή το αντίστροφο – αντί να μετατρέπουν πρώτα τα νομίσματά τους σε αμερικανικά δολάρια.
Ο Οργανισμός Προώθησης Εμπορίου και Επενδύσεων της Βραζιλίας (ApexBrasil) δήλωσε ότι η νέα συμφωνία αναμένεται να «μειώσει το κόστος» και «να προωθήσει ακόμη περισσότερο το διμερές εμπόριο και να διευκολύνει τις επενδύσεις». 
Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Βραζιλίας, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το ένα πέμπτο όλων των εισαγωγών, ακολουθούμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.
Η Κίνα είναι επίσης η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της Βραζιλίας, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το ένα τρίτο όλων των εξαγωγών. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Έλον Μασκ έχει πλέον τους περισσότερους followers στο Twitter – «Εκθρόνισε» τον Μπαράκ Ομπάμα
Τον λογαριασμό του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία ακολουθούν 133,08 εκατομμύρια χρήστες του Twitter
30.03.2023 | 20:48
Μέσα σε λίγους μήνες από την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εξαγορά του Twitter, ο Ίλον Μασκ απέκτησε περισσότερους από 50 εκατομμύρια νέους ακολούθους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σ.Λαβρόφ: «Χωρίς την εμπλοκή της Δύσης, ο πόλεμος θα είχε ήδη τελειώσει»
«Δεν μπορούμε πλέον να ανεχτούμε τη γραμμή της Δύσης» ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Εξωτεριικών
30.03.2023 | 20:22
Νέες αιχμές κατά της Δύσης από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος τόνισε πως «χωρίς αυτούς ο πόλεμος στην Ουκρανία θα είχε τελειώσει εδώ και πολύ καιρό».
«Όπως λένε οι ίδιοι οι Ουκρανοί ηγέτες, εάν δεν συνεχιστεί η παροχή ολοένα και πιο επιθετικών όπλων στην Ουκρανία, τότε θα χάσουν τον πόλεμο. Και αυτή είναι μια χαρακτηριστική παραδοχή, που σημαίνει μόνο ένα πράγμα: η Δύση είναι άμεσα συμμετέχουσα σε αυτόν τον πόλεμο. Χωρίς αυτή, η σύγκρουση θα είχε τελειώσει εδώ και πολύ καιρό και θα είχαν εξαλειφθεί απειλές που από την αρχή του πραξικοπήματος το 2014 «κρέμονταν» πάνω από ολόκληρο τον ρωσόφωνο πληθυσμό της χώρας που ονομάζεται Ουκρανία», είπε ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Prensa Latina.
«Το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου χρησιμοποιήθηκε από τη Δύση όχι μόνο για να καταστρέψει οτιδήποτε ρωσικό, που υπήρχε ανέκαθεν στη σύγχρονη Ουκρανία, αλλά και για να δημιουργήσει άμεσες απειλές για την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας στρατιωτικών βάσεων και άλλων υποδομών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός.
«Δεν μπορούμε πλέον να ανεχτούμε τη γραμμή της Δύσης, η οποία αποφάσισε για άλλη μια φορά να επιλέξει τη ναζιστική θεωρία και πρακτική για να κηρύξει αυτή τη φορά έναν υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας», συμπλήρωσε ο Λαβρόφ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντ.Μεντβέντεφ: «”Παππούς με άνοια” ο Τζο Μπάιντεν – Λάτρης της “λευκής πούδρας” ο Β.Ζελένσκι»
«Θα κτυπήσουμε πρώτοι εάν το ΝΑΤΟ φέρει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία»
30.03.2023 | 20:23
Φανερά εξοργισμένος ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ με τις ΗΠΑ και την Ουκρανία μετά τις αναφορές ότι το Κίεβο θα ζητήσει την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων του ΝΑΤΟ στο έδαφός της.
Ο Μεντβέντεφ είπε ότι σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει προληπτικό πυρηνικό κτύπημα  της Ρωσίας ενώ αναφέρθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του Ουκρανού προέδρου Β.Ζελένσκι τον οποίο αποκάλεσε ναρκομανή, αλλά και κατά του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για το οποίο αποκάλεσε «παππού με άνοια» συμπληρώνοντας   ότι δεν θυμάται που έχει βάλει την βαλίτσα με τους κωδικούς των πυρηνικών.
Είπε πιο συγκριμένα ο Μεντβέντεφ:
«Μερικοί από τους πιο δραστήριους στο Κίεβο δημοσίευσαν μια αναφορά στον ναρκομανή πρόεδρό τους σχετικά με “την επανάληψη του πυρηνικού καθεστώτος της Ουκρανίας” με τη δυνατότητα τοποθέτησης και χρήσης ξένων (ΝΑΤΟ) πυρηνικών όπλων από την Ουκρανία.
Και τι;
Παραδίδουν  άρματα μάχης. Παραδίδουν  πυραύλους. Είναι έτοιμοι να παραδώσουν και αεροσκάφη.
Κοιτάξτε, και θα δώσουν και τα πυρηνικά τους όπλα.
Επιπλέον, ο Μπάιντεν μπορεί να μην θυμάται σε ποιον έδωσε τη βαλίτσα του με τους κωδικούς.
Και πώς πρέπει να απαντήσουν οι πολίτες μας σε αυτή την αποκαλυπτική ανοησία του γουρουνιού-Μπαντέρα;
Είναι πιθανό, πιθανώς με τη μορφή αίτησης για την άμεση και προληπτική χρήση των ρωσικών πυρηνικών όπλων σε περίπτωση που ένας παππούς με άνοια εξακολουθεί να παρουσιάζει τη βαλίτσα του σε έναν λάτρη της λευκής πούδρας.
Ή άθελά του να χάσει την βαλίτσα του στην  επόμενη επίσκεψή του στο Κίεβο».