Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Τεταρτη 5 Απριλιου 2023


Δημοσιογράφος προς πολίτη:

-Γιατί δεν αγοράζετε από τώρα το αρνί που είναι φθηνότερο;

-Εσύ γιατί δε φυτεύεις από τώρα έλατο που οι σπόροι είναι τζάμπα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπορούσε ν' απουσιάζει η Βενεζουέλα του Κομαντάντε Τσάβες;

Η Βενεζουέλα του Κομαντάντε Τσάβες, η χώρα με τα μεγαλύτερα αποθέματα σε πετρέλαιο στον πλανήτη, δεν απουσιάζει από το "προσκλητήριο": Υποστηρίζει πλήρως τις αποφάσεις του ΟΠΕΚ+ (Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών), για περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου...

Σε κρίση η "πολιτισμένη" δύση... οι ΗΠΑ κι η αποικία της Ευρω Ένωση

« Η χώρα μας υποστηρίζει τις αποφάσεις που έλαβε η συμμαχία για τη διασφάλιση της σταθερότητας της παγκόσμιας αγοράς ενέργειας »

Rafael Tellechea , Διευθύνων Σύμβουλος της Κρατικής Εταιρίας Πετρελαίου της Βενεζουέλας PDVSA



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δε τίθεται θέμα ειρωνείας για αυτούς που υποστηρίζουν την αποχή και ούτε υποστηρίζω τη συμμετοχή από θέση αρχής(έχω φθάσει 50 χρονών και έχω ρίξει,τρία τον αριθμό,έγκυρα ψηφοδέλτια,σε κοινοβουλευτικές),αλλά λόγο πολιτικής συγκυρίας.Η απλή αναλογική που ψήφισαν οι ρουφιάνοι του σύριζα,έχει σαν σκοπό την συγκυβέρνηση των τριων κομμάτων εξουσίας,μετά την "λαίλαπα" μητσοτάκη,για να εφαρμόσουν "τις πρέσπες του αιγαίου". Εμπεριέχει όμως ένα ρίσκο,την αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος,εάν υπάρξει μαζική συμμετοχή των αντιτιθέμενων και ακομμάτιστων πολιτών.Γιατί αλλιώς κάνεις κυβέρνηση( αν κάνεις) και εφαρμόζεις την πολιτική σου, με ποσοστά 15 ,12 και 5 τοις εκατό και αλλιώς με 34,27 και10 που θα εμφανιστούν με την αποχή των "αντί" ψήφων.Αυτό προϋποθέτει βέβαια ,να μην πάνε οι ψήφοι στα άλλα δεκανίκια Βελλό και μπαρούφ καθώς και στο "αβανταδόρικο" "κ"κε ,ούτε βέβαια στους πρακτορίσκους κατσαριδιαρέους,ανταρcia κ.λ.π.,αλλά να κατευθυνθούν σε σχηματισμούς που καταγγέλλουν ρητά, το παράνομο και κατοχικό "μνημονιακό- ευρωενωσίτικο"καθεστώς.Μπορεί να κάνω και λάθος,αλλά αυτή είναι η εκτίμησή μου.Το ότι προωθείται η αποχή και από καθεστωτικούς μηχανισμούς και μέσα,ισχυροποιεί,νομίζω,την άποψη μου.

Σχολιο.- συμφωνώ απόλυτα , η αποχή τους συμφέρει όσο τίποτα άλλο . Προσωπικά θεωρώ ότι η ψήφος θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική .

Σχολιο.- και εγω ειμαι 50αρης και εχω ριξει τρεις φορες εγκυρο ψηφοδελτιο. θελω ομως μια εξηγηση απο αυτους που λενε οτι η αποχη βολευει τα κομματα εξουσιας. αν τελικα παρω την αποφαση να ψηφισω ενα κομμα που θα παρει κατω απο 3% ποιος βολευεται. ευχαριστω πολύ.

Σχολιο.- επειδή αυτοί που μιλάνε για αποχή, αυτοί πρώτοι θα κρίνουν τον κόσμο από τα ποσοστά που θα πάρει το κάθε κόμμα στις εκλογές. Είναι γνωστό ότι τίποτα δεν αλλάζει με εκλογές, γιατί αν υπήρχε περίπτωση να αλλάξει οι κεφαλαιούχοι δεν θα τις κάνανε. Επίσης για κάποιον που συμμετέχει στις διαδηλώσεις στους δρόμους και σε κινηματικές διαδικασίες, λίγο ρόλο παίζει αν θα πάει να ψηφίσει ή όχι, επειδή όμως πολλοί λίγοι συμμετέχουν σε κινηματικές διαδικασίες, παίζει  ρόλο  να ξέρουμε τι επιρροή έχουν, αν βγούνε μπροστά ποιοι θα ακολουθήσουν από πίσω. Και παίζει ρόλο και για τους κεφαλαιούχους  να ξέρουν ποιοι αντιδρούν, έστω και με την ψήφο τους, στην καταστροφή της κοινωνίας που φτιάχνουν, και δεν τσιμπάνε στις πλαστές κατευθυνόμενες δημοκοπήσεις που φτιάχνουν οι πληρωμένοι γκαλοπατζίδες τους.

Σχολιο.-  Η ανάρτηση μου είναι,νομίζω, αρκετά σαφής.Η αποχή,ΧΩΡΙΣ κινηματική διαδικασία,είναι ατομική στάση,ίσως και θεμιτή ,δηλαδή είσαι καλά με τον εαυτό σου,αλλά δεν είναι πολιτική πρόταση,δηλ.δεν εμπεριέχει πολιτική προοπτική.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αντιπροσωπεία των συνδικαλιστικών ενώσεων της Γαλλίας ανακοίνωσε την αποτυχία της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη Γαλλίδα πρωθυπουργό Ελιζαμπεθ Μπορν.Η Μπορν αρνήθηκε να αποσύρει τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση. Τα συνδικάτα που για αύριο έχουν προκηρύξει νέα πανεθνική απεργία καλούν τώρα σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Φάκ Γιού Γιουνάν» 

Τα Ασυνόδευτα Προσφυγοπούλα της Σάμου 

Μάρτιος, 2023



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με το μεγάλο κόλπο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, ιδιωτικοποιήθηκε από το παράθυρο κ η ΔΕΔΔΗΕ, το 49% της οποίας πήρε η Macquarie. Τώρα που έχουν βάλει στο μάτι το νερό, ας δούμε τι έκανε η Macquarie με το νερό του Λονδίνου και γιατί οι Βρετανοι την ονόμασαν «καγκουρό βαμπίρ»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μύκονος την τελευταία δεκαετία: Το 2016 στη θέση Διακόφτης εντοπίστηκαν και ανασκάφθηκαν τα κατάλοιπα του πρώτου γνωστού Πρωτοκυκλαδικού οικισμού της Μυκόνου με πληθώρα ευρημάτων. Το 2022 αυτός ο σημαντικός Πρωτοκυκλαδικός οικισμός μετά από 5000 χρ. έδωσε τη θέση του σ' αυτό: Τη βιλαρόνα, ενώ τα αρχαία σκεπάστηκαν, όσα δεν καταστράφηκαν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι fake news το σχέδιο της ΝΔ για ιδιωτικοποίηση του νερού λένε τα κυβερνητικά παλιοτόμαρα του Μητσοτάκουλα και τα δημοσιογραφικά πληρωμένα παπαγαλάκια του; 

- Το 2018 ο Μητσοτάκης μιλούσε για “στρατηγικό επενδυτή” και ρυθμιστική αρχή που θα ελέγχει την αγορά. Ό,τι ακριβώς κάνει σήμερα. Ο νόμος που ψήφισε ανοίγει διάπλατα την κερκόπορτα στην ιδιωτικοποίηση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό το αγραμματο τσογλάνι, ο Τσίπρας,πιο πολύ ενδιαφέρεται για τις υιοθεσίες των ετεροφοβικων (βλ. ομοφιλοφιλων) παρά για το δημόσιο χρέος της χώρας.

Σχολιο.- η ανωμαλία ξεκίνησε από την ανατροπή του δημοκρατικού δημοψηφίσματος και καταλήγει να πλήξει την ελληνική οικογένεια.

Σχολιο.- Από όπου μπορούν να τρυγισουν ψήφους. Εδώ η χώρα χάνεται και το κώλος των πούστιδων  χτενιζεται

Σχολιο.- Δανείζονται, χρεώνουν τη χώρα, πλουτίζουν και ρίχνουν διαρκώς πιο χαμηλά το επίπεδο ζωής των Ελλήνων. Αυτές τις δεσμεύσεις ανέλαβαν και τους πήγαν ψηλά, απόπου έχουμε χρέος να τους γκρεμίσουμε.

Σχολιο.- Ξέρει τι είναι, η, χώρα ;

Σχολιο.- Εγκυκλοπαιδικα, ίσως.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ξυπόλητοι και οι κατατρεγμένοι έχουν μνήμη και κρίση…

Το «γιγαντιαίο-σύνολο δεδομένων» («mega-dataset») της κοινής γνώμης του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ (CFD) που καλύπτει το 97% του παγκόσμιου πληθυσμού (137 χώρες), καταγράφει έναν «κόσμο διχασμένο» μεταξύ των πληθυσμών που υποστηρίζουν τις ΗΠΑ και των εθνών που προτιμούν την Κίνα και τη Ρωσία, μια διαδικασία που επιταχύνθηκε απ’ τον πόλεμο των Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών στην Ουκρανία...

Μεταξύ των 1,2 δισεκατομμυρίων ανθρώπων που κατοικούν στις λεγόμενες ‘‘φιλελεύθερες δημοκρατίες’’ της Δύσης, τα τρία τέταρτα (75%) έχουν αρνητική άποψη για την Κίνα και το 87% αρνητική άποψη για τη Ρωσία. 

Μεταξύ όμως των 6,3 δισεκατομμυρίων που ζουν στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, συμβαίνει το αντίθετο – με το 70% των ανθρώπων να διάκεινται θετικά προς την Κίνα και το 66% προς τη Ρωσία. Μάλλον, κάτι θα ξέρουν… 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διακόσια χιλιάρικα έχωσε ο Τραμπ στις βιζιτουδες.

Πριν εκλεγεί πρόεδρος, για να το βουλώσουν.

Αν το 'βαθύ κράτος " δεν τον γούσταρε δεν θα τον άφηνε καν να βγει πρόεδρος.

Ο Τραμπ είναι μέρος του βαθέος κράτους το οποίο τώρα ετοιμάζει τον διάδοχο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα επίπεδα προεκλογικής γελοιότητας κυμαίνονται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα .

Δυο " τυχαίοι ταξιδιώτες" ταξίδεψαν με το τρένο κ μάς είπαν "αυθόρμητα " ότι αισθάνονται ασφαλείς ,, οι δυο ταξιδιώτες τυγχάνει να είναι κομματόσκυλα της ΝΔ που είπαν δυο λογάκια σαν παπαγαλάκια ,για να μάς ρίξουν στάχτη στα μάτια.!!

Η Δόμνα Μιχαηλίδου η υφυπουργός κάνει την πάπια κ δεν υπάρχει ούτε ενας εισαγγελέας να επέμβει,ενω έχει ευθύνη ως ηθικός αυτουργός, που έδωσε τον τόπο διαμονής και το σχολείο της 12χρονης ..έτσι μπήκε άγνωστος στο σπίτι, κ απείλησε το κορίτσι με μαχαίρι , έπεσε θύμα εκβιασμού,δεν την προστάτευσαν ως όφειλαν ενώ έχει κι άλλα πρόσωπα που την βίασαν να καταθέσει..

Πάντως το σπίτι που εικονίζεται στη Τήνο είναι της υπέρκομψης Μαρέβας, αυτή πήρε πρωτοβουλία κι αγόρασε το οικόπεδο ,μόνη έβγαλε το σχέδιο και το έχτισε, δεν σχετίζεται ο πρωθυπουργός με την υπόθεση.!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκλονιστική ανακοίνωση του Γιάνη Βαρουφάκη...εξαγγέλλει-όταν γίνει 'ξουσία- την δημιουργία στις μεγαλουπόλεις soviet που όμως για να μην το παρακάνουμε..όχι εκλεγμένα τα μέλη της ηγεσίας απ' την βάση αλλά..διορισμένα από δημαρ-χέσους και δημαρ-χέσενες..μην πάρουν κι αέρα.Κι έτσι οι πάμπλουτοι θα σοβιετίζονται( ή σοβαντίζονται) μονάχοι..ενώ οι φτωχοί θα κουμαντάρουν την πείνα τους παρέα.Άμ' πώς;Τυχαία η προσχώρηση για την πρήξη;"Θα πά να γένω υπνουργός αβέρτα να διατάζω και με φωτιές στον αργιλλέ όλους να μαστουριάζω...νααααίιιι!!!!

Σχολιο.- Θολό το μυαλό του.μητε τι λέει ξέρει μητε τι ενοει,αχταρμάς...

Σχολιο.- Ας βάλουμε όλοι πλάτη αδέλφια που λέει και ο Κούλης για να στηρίξουμε το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα...

Αλήθεια πώς γίνεται το χρέος να το κοινωνικοποιουνε και τα κέρδη να τα ιδιωτικοποιούνε ..

Έτσι ας εργαστούμε όλοι να στηρίξουμε το ψηφιακό ή μη ευρώ... δίνοντας την ίδια τη ζωή μας ..

Σχολιο.- Για κληρωτούς μίλησε, όχι για διορισμένους. Δες προσεκτικά το βίντεο της εκδήλωσης στο Γκλόρια. 

Σχολιο.- Αυτό μου το μετέφερε σύντροφος που ήταν παρών. Κι όσο για την διαφορά κληρωτού ή διορισμένου...απέχει παρασάγγας του εκλεγμένου από την βάση. Εκτός σχολιασμού ως ανάξιο λόγου τα περί soviet που ουδεμία εντός καπιταλισμού σχέση έχουν με τον ρόλο τους σε μιά ήδη σοσιαλιστική κοινωνία. Άκυρος ο λόγος κάτ' ουσίαν εξ ύπαρξής.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ερώτηση προς πολιτευόμενους.Για την γήρανση του πληθυσμού..την υπογονιμότητα..το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ δηλαδή..τι θα κάνετε πέρα απ' τους βομβαρδισμούς και πολέμους..την βίαιη μετακίνηση πληθυσμών του "τρίτου-όπως τον λέτε-κόσμου" μέσω καταστροφών και αιματοχυσίας.. για τους αυτόχθονες; Και σαφέστερα..για την βοήθεια προς τους νέους να δημιουργήσουν οικογένεια; Με ότι αυτό προϋποθέτει...έχοντας παραδείγματα ακόμη και του "αστικού τόξου" χωρών που έχουν στοιχειωδώς σωστότερο( σε σχέση μ' εμάς τουλάχιστον) νομικό-κοινωνικό πλαίσιο -υπόβαθρο;Θα προσεύχεστε ο κάθε ολιγάρχης να ρίξει ψίχουλα απ' τα καταληστευμένα στον φτωχό λαό; Και τι εννοείτε όταν μεγαλόστομα κραυγάζετε.."για την Ελλάδα ρε γαμώτο"...εννοώντας μάλλον την μπίζνες ξεπουλήματος λαού και χώρας;ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ...ξυπνήστε.

εάν για το δημογραφικό βλέπετε ως λύση την διαρκή αντικατάσταση πληθυσμού(καταστρεφόμενου του ντόπιου) και συνέχιση του δουλοπαροικιακού καθεστώτος..τότε μια τέτοια κατάσταση ισοδυναμεί με έναν μύλο..αλεστήρα και καταστροφέα ανθρώπων. Μια εξολοθρευτική μηχανή που δεν θα απέχει απ' τα ναζιστικά στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας.Ξύπνα λαέ..μαύρισε τους..ανατροπή ΤΩΡΑ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΚΕ ''Να καταργηθούν εδω και τώρα οι βουλευτικές συντάξεις , να καταργηθούν μια σειρά οικονομικά προνόμια που έχουν οι βουλευτές ,να αμείβονται οι βουλευτές με τον μεγαλύτερο μισθό ενός Δημοσίου υπαλλήλου και να παίρνουν την σύνταξη που είχαν πριν εκλεγούν! ''

Δεκάδες φορές εχει καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλη την παραπάνω πρόταση αλλα τ' αστικά κόμματα κανουν τον Αλεκο! 

Τώρα λοιπόν που θα σας χτυπήσουν την πόρτα διάφοροι υποψήφιοι νυν και πρώην κυβερνώντων για ρωτήστε τους γιατί δεν την επικροτούν και γιατί δεν την ψηφίζουν;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Jens Stoltenberg και η συνεχής χιουμοριστική στήλη «Πώς η Ουκρανία θα μπει στο ΝΑΤΟ».

-"Η θέση του ΝΑΤΟ παραμένει αμετάβλητη και είναι ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος της Συμμαχίας.

Ταυτόχρονα, όλοι πρέπει να καταλάβετε ότι τώρα η κύρια προσοχή δίνεται στο να γίνει η Ουκρανία ένα κυρίαρχο ανεξάρτητο κράτος στην Ευρώπη, γιατί εάν η Ουκρανία δεν γίνει κυρίαρχο ανεξάρτητο κράτος, τότε, φυσικά, το θέμα της ένταξης δεν θα είναι σχετικό .

Ως εκ τούτου, το πρώτο βήμα προς την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι να διασφαλιστεί η νίκη της Ουκρανίας».

PS υπενθυμίζουμε ότι η Ουκρανία ονειρεύεται το ΝΑΤΟ για πολύ καιρό - ο Ποροσένκο το 2019 είχε ήδη προδιαγράψει μια πορεία ένταξης στο ΝΑΤΟ στο Σύνταγμα της χώρας...

Κάλλιστα  κερδίζει την π...π....ρια της μέρας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



5/4/2023    -    14.00 μ.μ.

- Δύο επίσημες επισκέψεις της ημέρας: του Βλαντίμιρ Ζελένσκι στη Βαρσοβία και του επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής για την Ατομική Ενέργεια (Αγγλικά: ΙΑΕΑ) Ραφαέλ Γκρόσι στη Μόσχα.

- Ποινικές διώξεις κατά του Ντόναλντ Τραμπ και χονδροειδή ψέματα του Μπιλ Κλίντον γύρω από το θέμα των πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία.

- Και να απονείμω από τώρα το βραβείο της «π@π@ρ1@$ της ημέρας», που ουσιαστικά μου έκανε «δώρο» το Telegram κανάλι InfoDefense: 

- Άντονι Μπλίνκεν: «Τα οικονομικά του Κρεμλίνου έχουν υποχωρήσει σε καταστροφικές διαστάσεις, αναγκάζοντάς το να επιλέξει ανάμεσα στο να ρίξει χρήματα στον πόλεμο ή να τα διαθέσει στους πολίτες του».

- Στην ψυχολογία μιλάμε για "καθαρτική προβολή", μηχανισμό υπεράσπισης της προσωπικότητας που συνίσταται στην ανάθεση στον άλλο των δικών μας ελαττώματος και αδυναμιών, με σκοπό να εξαγνιστούμε (κάθαρση = κάθαρση).

- «Φέτος, η ομοσπονδία της Ρωσίας μείωσε το εξωτερικό της χρέος, κατέγραψε κέρδη ρεκόρ από τις πωλήσεις ενέργειας, κατέγραψε πληθωρισμό χαμηλότερο από τον ανακοινωθέντα, έχει υψηλότερες προοπτικές ανάπτυξης από τις δυτικές χώρες και ενισχύει το ρούβλι έναντι ξένων νομισμάτων. Δυτικές χώρες. Μεταξύ άλλων».

Σχολιο.- Η συνέχιση ζωής του Ατλαντικού καρκινωματος είναι αύξουσα απειλή για τη ζωή όλων μας. Μόνο η Καταστροφή του εγγυάται την ασφάλεια και τη ζωή μας.

Σχολιο.- αυτό όμως συνεπάγεται την ακύρωση των προτεσταντών και στην απελπισία τους είναι ικανοί για την απόλυτη καταστροφή του πλανήτη …

Σχολιο.- θα πάρουμε το γαμημένο ρίσκο. ΤΤΝΑ. Κανένας γαμημένος ένας...

Σχολιο.- Ο Μπλίνκεν δεν βλέπει χιλιάδες Αμερικανούς οικογένειες που μένουν σε σκηνές αυτοκίνητα και τροχόσπιτα τον πήρε ο πόνος για τους Ρώσους πολίτες που τουλάχιστον έχουν μιά στέγη θέρμανση φαγητό ηλεκτρικό υγεία παιδεία κλπ τι να πείς

Σχολιο.- Δες την θετική πλευρά, η "καθαρτική προβολή" βοηθάει στην ενημέρωση όταν δεν προλαβαίνεις εσύ. Διαπερνά όλους τους αξιωματούχους (Άγγλους, Γάλλους, Πορτογάλους... ΝΑΤΟ και Ηπαίους κυρίως) και η μέθοδος είναι πολύ απλή: διαβάζεις δηλώσεις, συνεντεύξεις, αναλύσεις, βάζεις όπου Ρωσία Αμερική και όπου Αμερική Ρωσία και είσαι έτοιμος...

Έπειτα είναι και αυτοί οι "στρατηγοί" (οι δικοί μας ντε, της Δύσης) που στο ξεκίνημα της ΕΣΕ μας τρέλαναν στην ανάλυση πως αν σε ένα ΣΚ (βαριά 15 μέρες) δεν "καθαρίσει" η Ρωσία τότε θα μπει σε πόλεμο φθοράς... Όπως λες κι εσύ για πείτε το πάλι να δω κάτι...

Είναι τέτοια η "φθορά" που θα το τελειώσει όταν μαζί με την χώρα των ουκρανοναζί  "εξαφανιστεί" και το δολάριο...

Σχολιο.- - Άντονι Μπλίνκεν: «Τα οικονομικά του Κρεμλίνου έχουν υποχωρήσει σε καταστροφικές διαστάσεις, αναγκάζοντάς το να επιλέξει ανάμεσα στο να ρίξει χρήματα στον πόλεμο ή να τα διαθέσει στους πολίτες του»... -Ανάλογη άποψη εκφράζουν και οι Κινέζοι, οι οποίοι όμως κάτι αντίστοιχο βλέπουν και στην Ουκρανική αλλά, ενδεχομένως, και στην Αμερικάνικη πλευρά, ότι δηλ. οι Ρεπουμπλικάνοι, που πλειοψηφούν στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ίσως δεν θα είναι πρόθυμοι για περαιτέρω χρηματοδότηση του πολέμου.

Σχολιο.- Ο Μπλίνκεν επαναλαμβάνει με διαφορά 7 - 8 χρόνων την παπάντζα που είχε εκστομίσει ο Ομπάμα, μετά τα πρώτα χρόνια των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Οι ΗΠΑ ονειρεύονται μια πλήρη και διαρκή εμπλοκή της Ρωσίας σε ευρείας κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις. Το ότι η Ρωσία δεν τους κάνει το χατίρι και η οικονομία της συνεχίζει να αναπτύσσεται, ασφαλώς και τους χαλάει και τη σούπα και το στομάχι...

Σχολιο.- δεν ξέρω τί παπάντζα είπε ο Μπλίνκεν, θέλω όμως να σε διαβεβαιώσω ότι τα οικονομικά των ΗΠΑ είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας.

Ξέρω επίσης ότι το ρούβλι ήταν το πιό αποδοτικό νόμισμα σε απόδοση το '23

Και ξέρω ακόμη ότι η Ρωσία το ίδιο έτος είχε ρεκόρ πλεονάσματος ισοζυγίου συναλλαγών.

Σχολιο.- είναι ευκαιρία για πώληση όπλων των Αμερικάνων στους Ευρωπαίους η συνέχιση του πολέμου που βασίζεται σε μια καλή πορεία της ρωσικής οικονομίας. Επιπλέον, μια καλή στρατιωτική απόδοση της Ρωσίας, ευνοεί ακόμη μεγαλύτερες πωλήσεις αμερικανικών όπλων στην Ευρώπη. Προφανώς αυτά που λέει ο Μπλίνκεν είναι για το πόπολο της χώρας του, το κύκλωμα Κλίντον που ελέγχει ασφυκτικά τον Λ. Οίκο κερδίζει από τις πωλήσεις όπλων και από την άνοδο των τιμών των υδρογονανθρακων, συνδέεται δε με τους δύο αυτούς κλάδους. Και μάλλον δεν ενδιαφέρεται για τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα των ΗΠΑ (ποιών ΗΠΑ δηλαδή, αυτών που μένουν στα τροχόσπιτα ή των Μπέζος, Γκέητς κλπ;). O λεγόμενος φιλελεύθερος καπιταλισμός είναι μια ακόμη κατασκευή των οικονομολόγων. Αυτό που βλέπουμε σε Ελλάδα, ΗΠΑ και αλλού είναι ο crony capitalism...

Σχολιο.- Με οικονομίες που παραπαίουν και με τη γενική ζήτηση σε αγαθά να έχει πέσει στο ναδίρ, ακόμη και οι πωλήσεις αμερικανικών όπλων στην Ευρώπη δυσκολεύει. Ή θα πρέπει η ΕΚΤ να αρχίσει να τυπώνει ευρώ με τη σέσουλα (ήδη το κάνει η FED με το δολάριο), κάτι όμως που θα εκτινάξει τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη στα ύψη, ή θα υποχρεώσει χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία αντί να δανείζουν άλλες χώρες να δανειστούν οι ίδιες. Μάλλον με σενάριο για ταινία καταστροφών μοιάζει...

Σχολιο.- Μα αυτό θα κάνουν, το έχει πει απέξω απέξω η Λαγκάρντ... Και ό,τι απέμεινε από το Ταμείο Ανασυγκρότησης (το 1/2 περίπου) θα πάει για (αμερικανικά κυρίως) όπλα στην Ουκρανία, αν και προετοιμάζονται και οι γερμανικές χαλυβουργίες....

Κάθε καπιταλιστική αναδιάρθρωση περνάει μέσα από την καταστροφή αξίας....

Σχολιο.- Αυτό ισχύει όντως... Πάντως ο Μπλίνκεν σε ό,τι έχει να κάνει με τη Ρωσία, λέει παπάντζες.

Σχολιο.- Ναι αλλά το ότι τώρα και οι Κινέζοι λένε ότι «Τόσο η ρωσική όσο και η ουκρανική οικονομία θα ήταν πολύ εξαντλημένες για να συντηρήσουν τη σύγκρουση μετά το καλοκαίρι» δεν δείχνει κάτι;

Σχολιο.- Έχει την πλάκα του ο μπλικ-μπλικ  σαν εξωγήινος λίγο φαίνεται αλλά μάλλον λόγω χαμηλού άικιού...

Σχολιο.- Για πλασιέ καλός είναι... ΄ξέρει αυτός πως έχει κάποιο κοινό, εκει ποντάρει και μέχρι τώρα τα καταφέρνει και κάνει πωλήσεις - ού σώφρονος ανδρός εστί αδικείν

Σχολιο.- τον αδικούμε λες; Υπουργός εξωτερικών υπερδύναμης είναι αυτός; Σαν πλασιέ πιο κοντά όντως, αλλά πλασιέ που ξέρει ότι δεν έχει ελπίδα για νέο πελάτη και χάνει και τους παλιούς. Τον βλέπεις δίπλα σε άλλους υπουργούς εξωτερικών και κάνουν γύρους γύρω του για πλάκα!

Σχολιο.- ο Μπλίνκεν φάσκει & αντιφάσκει! Τελικά πώς είναι δυνατόν να έχουν υποχωρήσει σε καταστροφικές διαστάσεις τα οικονομικά του Κρεμλίνου, αλλά να έχουν καταγραφεί κέρδη ρεκόρ... μείωση εξωτερικού χρέους κλπ.? Βάλθηκαν να μας τρελάνουν όλοι οι ψυχανώμαλοι, αρχιψευταράδες!!!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




5/4/2023     -    6.00 π.μ.
-Θεωρώ ότι αυτά τα σημειώματα έχουν λόγο ύπαρξης, πάνω απ’ όλα γιατί αποτελούν προϊόν συνειδητοποίησης της τεράστιας ανάγκης για αντιπληροφόρηση πάνω σε μια θεματολογία όπου τα συστημικά ΜΜΕ στην Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν δώσει «ρέστα» παραπληροφόρησης και σκόπιμης διαστρέβλωσης των πραγματικών γεγονότων.
- Στις ειδήσεις κυρίαρχη θέση στα ΜΜΕ όλου του κόσμου έχει η ποινική δίωξη κατά του Ντόναλντ Τραμπ, όμως η σημαντικότερη επί της ουσίας (και όχι «για το θεαθήναι») είδηση ήταν η επίσημη είσοδος της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και μάλιστα την ημέρα της 74ης επετείου από την ίδρυση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Μια είσοδος που μπορεί θεωρητικά να πέρασε από «χίλια κύματα», λόγω των αντιρρήσεων που έφεραν αρχικά η Τουρκία και η Ουγγαρία, ωστόσο στην πράξη είχε ήδη επιτευχθεί πολύ πριν επικυρωθεί και τυπικά κατά τη χτεσινή μέρα. Η Φινλανδία εδώ και χρόνια συμμετείχε στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ (ασκήσεις, συμμετοχή σε πολεμικές συγκρούσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου κοκ) και τα μόνα πράγματα που δεν είχε, ήταν την παρουσία ξένων στρατευμάτων στο έδαφός της (κάτι που ήδη συμβαίνει εδώ και μερικούς μήνες, πριν καν την τυπική επικύρωση της συμφωνίας εισόδου) και την προστασία της από το περιβόητο Άρθρο 5 του Καταστατικού του ΝΑΤΟ, σε περίπτωση επίθεσης εναντίον της από χώρα-μη μέλος της Συμμαχίας.
- Φυσικά η όποια ουδετερότητα και εθνική κυριαρχία είχε εξασφαλίσει η Φινλανδία επί δεκαετίες μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου πήγαν επιεικώς «περίπατο». Και για μία ακόμη φορά φαίνεται ότι η «χώρα των 1.000 λιμνών» (κάπου 87.000 είναι ο πραγματικός αριθμός) βρίσκεται σύμμαχος με μια ναζιστική εξουσία είτε απευθείας (όπως πριν τον Β’ ΠΠ), είτε εμμέσως (βλέπε Ουκρανία). Πάντως η ίδια η «αρχιτέκτονας» της εισόδου της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, πρώην (πλέον) πρωθυπουργός Σάνα Μαρίν, έγινε το 8ο, αν δε λαθεύει η μνήμη μου, θύμα της απόφασης για πρόσδεση μιας χώρας με τις Βρυξέλλες και, κυρίως, στην κούρσα υποστήριξης του ναζιστικού καθεστώτος Ζελένσκι. Ηττήθηκε στις βουλευτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής (02/04), παραχωρώντας την εξουσία σε μια μίξη σκληρής νεοφιλελεύθερης Δεξιάς και Ακροδεξιάς, δηλαδή των δύο πρώτων κομμάτων που ξεπέρασαν το δικό της Σοσιαλδημοκρατικό και, μάλλον, με τη συμμετοχή και κάποιων μικρότερων «κεντρώων» και δεξιών κομμάτων θα σχηματίσουν κυβέρνηση. Η αντιρωσική υστερία έχει ακόμη πολλά τέτοια «αναλώσιμα υλικά» να καταπιεί…
- Αρτιόμοφσκ και γύρω: Μετά την κατάληψη και του δημαρχιακού μεγάρου της πόλης, οι μονάδες της Ομάδας Wagner ελέγχει πλέον όλο κεντρικό τμήμα της πόλης, φτάνοντας μέχρι τον έλεγχο του σιδηροδρομικού σταθμού «Μπάχμουτ-1». Πλέον οι μονάδες των Wagner εδραιώθηκαν επί της οδού Σιμπίρτσεφ και πλησίασαν προς το στάδιο «Μεταλούργκ». Ο χώρος της βιομηχανικής ζώνης (όπου και το τεράστιο μεταλλουργικό εργοστάσιο AZOM) έχει εκκαθαριστεί πλήρως από τις μονάδες των Wagner και ελέγχεται πλήρως από αυτές. Συνεχίζονται οι μάχες επί των οδών Ζελιόναγια και Μπορίς Γκορμπάτοφ όπως και στον περίγυρο του 11ου Σχολείου. Στο νότιο τμήμα της πόλης οι Wagner έχουν πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής από το στάδιο «Αβανγκάρντ», ενώ συνεχίζονται οι μάχες και στις οδούς Τσαϊκόφσκι και Κόρσουνσκι, κοντά στο πάλαι ποτέ μνημείο του «Αεροπλάνου» (MiG-17), το οποίο ανατίναξαν πριν από μερικές εβδομάδες οι VSU.
- Αβντέγεφκα, Μάργινκα κοκ (βόρεια και δυτικά του Ντονιέτσκ): Οι επιθέσεις των ρωσικών δυνάμεων συνεχίστηκαν κυρίως από τα ανατολικά και τα νότια-νοτιοδυτικά. Συνεχίστηκαν και οι επιθέσεις στα γειτονικά χωριά Σέβερνογε και Περβομάισκογε. Τα πλήγματα των ρωσικών δυνάμεων γίνονται κυρίως από το Πυροβολικό και τις Πυραυλικές Δυνάμεις, με την ενεργή υποστήριξη της Αεροπορίας. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στη Μάργινκα, όπου οι ρωσικές δυνάμεις αργά και μεθοδικά αποκαλύπτουν οχυρωμένες θέσεις των VSU και τις καταλαμβάνουν. Γίνεται προσπάθεια επίθεσης στην πόλη και από τη δασώδη έκταση που βρίσκεται στα νότια από αυτήν. Κι εδώ την υποστήριξη των επίγειων δυνάμεων του ρωσικού Στρατού έχει αναλάβει η ρωσική Αεροπορία. 
- Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, η χώρα-Error 404 διαθέτει την παρούσα στιγμή 3 ταξιαρχίες MiG-29 και 2 ταξιαρχίες Su-27. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο συνολικός αριθμός μόνο των αεροσκαφών MiG όλων των διαθέσιμων τύπων που διαθέτει η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία φτάνει τα 72. Βεβαίως, οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν τα αεροπλάνα τους με μεγάλη φειδώ, αφού έτσι και… έχουν την ατυχία να βρουν μπροστά τους τα κατά πολύ πιο σύγχρονα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη, οι Ουκρανοί πιλότοι ψάχνουν εναγωνίως… τον καταπέλτη!…
- Σε ό,τι τώρα αφορά στα «παραδοσιακά» πλήγματα των VSU σε κατοικημένες περιοχές της ρωσικής επικράτειας, είχαμε:
- Τη ρίψη 2 βλημάτων από ουκρανικό drone στο χωριό Νόβαγια Ταβολζάνκα (Περιφέρεια Μπέλγκοροντ), χωρίς θύματα ή/και ζημίες.
- Τα πυρά προς το χωριό Αλεσκόβιτσι (Περιφέρεια Μπριανσκ) κι εδώ χωρίς θύματα ή/και ζημίες.
- Τα «συνήθη» πυρά προς τις πόλεις της ΛΔ Ντονιέτσκ. Επλήγησαν οι πόλεις Γιασινοβάταγια, Παντελεϊμόνοφκα και Γελένοφκα. Τουλάχιστον 2 άμαχοι πολίτες τραυματίστηκαν.
- Τα πυρά προς τις πόλεις και τα χωριά της αριστερής όχθης του Δνείπερου. Επλήγησαν μερικές κατοικίες στη Νόβαγια Καχόφκα, τη Σόφιεφκα και την Γκορνοστάγεφκα.
- Σύσκεψη με στελέχη του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΘΑ της Ρωσίας είχε ο Σεργκέι Σοϊγκού, υπερβάλλοντας ως συνήθως ότι οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν συστηματικά ουκρανικά οπλικά συστήματα και στρατιωτικά μέσα μεταφοράς τόσο στα πεδία της μάχης, όσο και πριν αυτά φτάσουν μέχρι εκεί. Ανέφερε ακόμη, ότι το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έχει κλείσει πάνω από 200 συμβόλαια με εταιρείες του στρατιωτικού βιομηχανικού συμπλέγματος, για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας. Τέλος ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας δήλωσε, ότι από τις 03/04 Λευκορώσοι στρατιωτικοί άρχισαν να εκπαιδεύονται στη χρήση πυραυλικών συστημάτων Iskander, με στόχο την υπεράσπιση του ενωσιακού κράτους Ρωσίας-Λευκορωσίας.
- Επίσκεψη στο Κίεβο πραγματοποίησε ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ (επί Τραμπ) Μάικ Πομπέο, υπενθυμίζοντας με αυτόν τον τρόπο, ότι τα «γεράκια» του πολέμου στις ΗΠΑ βρίσκονται και στα δύο κόμματα εξουσίας. Φυσικά συναντήθηκε με τον κοκαϊνάκια Ζελέ.
Παράλληλα ανακοινώθηκε από το Πεντάγωνο το νέο πακέτο στρατιωτικής «βοήθειας» προς το καθεστώς Ζελένσκι ύψους 2,6 δισεκ. USD. Το πακέτο θα συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πυρομαχικά για πυραυλικά συστήματα, βομβιδοβόλα, βαρέα όπλα και οχήματα, καθώς και ραντάρ εντοπισμού εναέριων στόχων.
Σχολιο.- Η είσοδο της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ είναι πολιτική ήττα της Ρωσίας. Όπως και να το κάνουμε είναι ένα στρίμωγμα παραπάνω. Δεύτερον, αυτή η Μαρίν έχασε ξεκάθαρα για άλλους λόγους βλέπε διαφθορά οικονομικά και όχι ο πόλεμος. 
Σχολιο.- Δεν είναι κανενός είδους ήττα, πολλώ μάλλον, όταν χτες απλώς επιβεβαιώθηκε κάτι που συμβαίνει εδώ και καιρό. Αν υπήρξε κάποια ήττα, αυτή υπήρξε το 1991. Το πρωτάθλημα όμως έχει πολλές αγωνιστικές, για να το θέσω και με αθλητικούς όρους. Επιπλέον, το ΝΑΤΟ «κέρδισε» τη Φινλανδία (και οσονούπω και τη Σουηδία), όταν η Ρωσία έχει κερδίσει στην πράξη τα 2/3 της Υφηλίου. Ρίξε μια ματιά στις χώρες της Αφρικής και το πώς αντιμετωπίζουν, πλέον, τη συλλογική Δύση και θα δεις...
Σχολιο.- Θα μπορεί πλέον η κοπέλα η φιλανδή Μαρίν να ρουφάει τις μυτιές της χωρίς να την ενοχλεί κανείς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έφαγα σοκ πρωινιάτικα. Είδα μια ηλικιωμένη γυναίκα στις ντουζιέρες μιας χλιδάτης εσωτερικής πισίνας στην περιοχή, που εργάζομαι, να κάνει ντους φορώντας την μασκούλα της. 
Δεν το κατάλαβα ποτέ αυτό, με τις μάσκες. Αντιλαμβάνομαι, ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, που έκανε κακάκια με τις ειδήσεις για τον κόβιντ πριν από 3-4 χρονάκια, αλλά τώρα, που η "απειλή" έχει παρέλθει και επισήμως, δεν βλέπω το νόημα της εμμονής στα τελετουργικά της "πανδημίας". 
Και θυμήθηκα ένα άρθρο του Ιλγιά Λατίπωφ ("Πως να μετατρέψετε την προσωπικότητα σε βιομάζα" ο τίτλος), βασισμένο στα απομνημονεύματα του Μπρούνο Μπέτελχαϊμ, κρατούμενου στο Νταχάου. 
Παραθέτω το επίμαχο απόσπασμα (η μετάφραση δική μου): 
"Το ίδιο το σύνολο γινόταν άθελά του συνεργός των SS και της διοίκησης του στρατοπέδου συγκέντρωσης. 
Σε πολλές περιπτώσεις, από κάποιο στιγμιαίο καπρίτσιο, ο αξιωματικός των SS έδινε μια παράλογη διαταγή στους κρατούμενους. 
Η τάση για υπακοή εισχωρούσε τόσο πολύ στον ψυχισμό των ανθρώπων, ώστε πάντα βρίσκονταν κρατούμενοι, οι οποίοι τηρούσαν για πολύ καιρό την συγκεκριμένη εντολή (ακόμα και αν ο ίδιος ο αξιωματικός των SS την ξεχνούσε μετά από 5 λεπτά) και ανάγκαζαν και τους άλλους να το κάνουν. 
Έτσι, κάποτε ένας επιτηρητής διέταξε μια ομάδα κρατουμένων να πλένουν τα παπούτσια τους με σαπούνι, από έξω και από μέσα. Αυτό έκανε τα παπούτσια σκληρά, σαν πέτρα, με αποτέλεσμα να ματώνουν τα πόδια των κρατουμένων. 
Και μολονότι η εντολή δόθηκε μόνο μια φορά και ξεχάστηκε από τον επιτηρητή, πολλοί από τους παλιούς κρατούμενους εξακολουθούσαν να πλένουν τα παπούτσια τους με σαπούνι, κατηγορώντας μάλιστα εκείνους, που δεν έκαναν το ίδιο, ως «βρωμιάρηδες».
Σχολιο.- έχουμε γίνει έθνος μασκοφόρων τρελαμένων για τα καλά εδώ!
Από την πολλή τηλετρομοκρατία και τηλεμισανθρωπία που μας έριξαν με τη σέσουλα...
Παντού στην Αθήνα βλέπεις γυναίκες (και άνδρες βέβαια) όλων των ηλικιών κι ιδίως άνω των 30 να βγάζουν σκύλο (ή 2-3 σκύλους) βόλτα μασκοφορεμένες φοβούμενες μην τυχόν και περάσει κάποιος δίπλα τους στα 30 μέτρα... μιλάμε για ανθρωποφοβική μασκοφορία, άτομα γεμάτα ψυχολογικά προβλήματα, κοινωνικά αυτοαπομονωμένα και δυσλειτουργικά...
Και γι'αυτό το έγκλημα φταίει το μητσοτάκι και τα μμε του και όσοι του έβαλαν πλάτη όλο αυτό τον καιρό, από το αλέκσι ως το μπαρούφα, τον κουτσούμπα και το βδελόπουλο...
Τώρα θα μας κατεβάσουν και το κλασιδιάρι για να παρουσιαστούν τα φασιστοειδή αυτά ως "δημοκρατικό τόξο" λες και είναι λιγότερο ναζίδια αυτοί όλοι από το κατ'εξοχήν ναζί... αυτοί που μας έκλεισαν μέσα και μας ζητούσαν sms για να πάμε σούπερ μάρκετ, μας κυνήγησαν για να μπολιαστούμε με το ζόρι κι έχουν ξεπουλήσει τα πάντα εκτός από το μ@$%ί που τους πέταξε στον κόσμο αυτό πάνω στο σβέρκο μας...
Σχολιο.- Η μάσκα είναι, πλέον, πιστοποιητικό ηλιθιότητας...
Σχολιο.- ...Αυτό  απέχει λίγα χρονάκια μόλις..απ'το "Σύνδρομο της Στοκχόλμης"..του Βιαστή και του βιαζόμενου..(φυσικά αυτό το παθαίνουν συνήθως αυτοί που είναι έτοιμοι να παραδοθούν στον Δυνάστη..αρκεί να κερδίσουν την..επίγεια ζωή..(προφανώς μίζερη ζωούλα τους..),αφού δεν προβάλουν τις οποιεσδήποτε αντιστάσεις..(όσο αυτό με την μασκο-μανια..την περίοδο καλοκαιριού είδα και δεν πίστευα στα μάτια μου..ότι σε απόσταση 100 μ...σε μια άδεια παραλία κάποιος θα λιαζόταν με την μάσκα κολλημένη ,ως μια..προέκταση της..προσωπικότητας του..κι απίστευτο κι όμως αληθινό..το άτομο μπήκε και βούτηξε στην θάλασσα..με την "κολλητή" του..φίλη..(μην αντέχοντας να την αποχωριστεί..προφανώς..)..ε, να δροσιστεί λιγουλάκι..αυτή και τα μικρόβια..που έκαναν..πάρτι εντός της…




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Akis Tselentis (ο γνωστός σεισμολόγος)
"ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
«ΆΜΛΕΤ: ΚΑΤΙ ΣΑΠΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΑΝΙΜΑΡΚΙΑΣ»
Ελπίζω να μην αληθεύει … “Διώκουν” εμένα για ένα πρωταπριλιάτικο αστείο. Τον άνθρωπο που επανειλημμένα έχει διαψεύσει δημόσια εκτιμήσεις για δήθεν επερχόμενους καταστροφικούς σεισμούς από μερικούς συναδέλφους πχ 8,5R !! στο θαλάσσιο χώρο κοντά στη Κρήτη , 7R στη Θήβα πριν 1 χρόνο και σε αρκετές άλλες περιπτώσεις με σκοπό να εφησυχάσω τους πολίτες.
Ξεχνούν ότι κάποιοι μετά τις τραγικές εικόνες από τον σεισμό της Τουρκίας που έμπαιναν στα σπίτια μας από τα ΜΜΕ, εκμεταλλευόμενοι το πανικό του κόσμου, μίλαγαν για καταστροφικούς σεισμούς στην Ελλάδα για το 1 λεπτό δημοσιότητας στην TV…. Και πόσες φορές βγήκα δημόσια και το διέψευσα. 
Τους ενόχλησε ένα προφανές πρωταπριλιάτικο αστείο που στο τέλος παρέπεμπα σε σύνδεσμο για το πως ξεκίνησε η παράδοση της πρωταπριλιάς ενώ υπήρχε και φωτογραφία του Πινόκιο! 
Πόσο χαζός πρέπει να είναι κανείς να πιστέψει ότι υπάρχει μια τρύπα που διαπερνά τη Γη μέσω της οποίας θα αδειάσει το Αιγαίο και θα πηγαίνουμε στα νησιά με αυτοκίνητα!
Ας έκαναν το κόπο να διαβάσουν τα χιλλιάδες σχόλια που μου ευχόταν καλη πρωταπριλιά…..
Δεν γνωρίζω καμμία περίπτωση στην ιστορία να διωχθεί κάποιος για πολύ ποιο πιστευτά και επικίνδυνα πρωταπριλιάτικα ψέματα. Ούτε γνωρίζω βέβαια καμία χώρα όπου αφήνουν ελεύθερο ένα προπονητή που βίασε 36 παιδιά και είχε φάει 401 χρόνια φυλακή. 
Όλα αυτά επιβεβαιώνουν ότι οι αναρτήσεις μου ενοχλούν κάποιους και προσπαθούν με ψεύδη να επηρεάσουν τον κ Εισαγγελέα ο οποίος δικαιολογημένα δεν γνωρίζει το αντικείμενο της Σεισμολογίας. Διαφήμιση μου κάνουν ας μη το συνεχίσουν.
ΠΡΟΣΟΧΗ Όσοι κοινοποιείτε προσθέτετε με copy paste και τα γραφόμενα μου γιατι κοινοποιείται μόνο η ανάρτηση της εφημερίδας!"
https://www.protothema.gr/greece/article/1357366/akis-tseledis-eisaggeliki-paremvasi-gia-fake-news-meta-to-protapriliatiko-asteio-me-to-ifaisteio-tis-sadorinis/?fbclid=IwAR2KjVGGzhCcQsw8zAGur7YbGB3LXVvYxDQ9UMLz_EUPcqBKF41_sE6HbWE
σχολιο.- ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ
«Επειδή δεν καπνίζω να μου φέρνετε μπανάνες στη φυλακή»
Πραγματικά ζούμε στην χώρα που διώκεται το χιούμορ αλλά όχι
-οι παιδεραστές,
-οι βιασμοι κ οι λαμογιες,
-δεν αναλαμβάνει κανένας ευθύνη για θανάτους πολιτών, ...
Ελπίζω αυτή η χοάνη να ανοίξει στην Σαντορίνη ρουφήξει όλο αυτό που πρέπει να ρουφηξει μπας κ γλυτωσουμε...
Μάλλον νόμισαν ότι το IQ όλων μας είναι τόσο χαμηλό που δεν είμαστε σε θέση να ξεχωρίσουμε ένα πρωταπριλιατικο αστείο...Αυτό κ εαν είναι λυπηρό...
Ας μας πουν γιατι αφησαν ελευθερο τον προπονητή που βιασε τα 36 παιδια και ειχε φαει 401 χρονια φυλακή, ας ασχοληθούν με τα δεκάδες σχολεια φέρετρα σε περίπτωση σεισμών που αναδεικνύω τα τελευταία 15 χρόνια και μετά ας ασχοληθούν με τα πρωταπριλιάτικα αστεία και το πράσινο πετροφάγο τέρας που ανοίγει λαγούμια κάτω από τη Σαντορίνη!
Εκτίθεστε κύριοι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας με καρατομημενα πλέον δέντρα 
Ο δήμαρχος με το πριόνι που μισούσε τα δέντρα
Σχολιο.- Πόσο αρρώστια πια σε αυτούς τους τύπους.
Σχολιο.- Που πήγαν τα δέντρα ρε ξεφτίλες???
Σχολιο.- Τραγωδία....το μαύρο καλοκαίρι
Σχολιο.- Η καρατόμηση, πέραν της βαρβαρότητας ως πράξη, όταν γίνεται συριζα και όχι μισό μέτρο από το έδαφος, αυτό σημαίνει ότι επακολουθεί καθολικό ξηλωμα και των πεζοδρομίων - πλακόστρωσης. Διότι αν επρόκειτο για φύτευση στον ίδιο λάκκο άλλου είδους, αυτό δεν μπορεί να γίνει με αυτή την πρακτική. Διότι ετσι δεν ξεριζώνονται τα δέντρα, ούτε με τσάπα θα τα σπάσει όλα το μηχάνημα. Τουτέστιν δεν πρόκειται για αντικατάσταση και φύτευση άλλων δέντρων αλλά για ισοπέδωση των πάντων. Για να σπαταλήσουν εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που ο λαός στενάζει οικονομικά!
Όσο για την καταστροφή του περιβάλλοντος, ζημιά ανεπανόρθωτη. Τα δέντρα θέλουν δεκαετίες για να μεγαλώσουν, τα υπόλοιπα είδη του ζωικού βασιλείου χάνουν το ενδιαίτημα τους....διαταράσσεται το οικοσύστημα. Το τόσο πολύτιμο, για το αστικό περιβάλλον, το επιβαρυμένο από υψηλές θερμοκρασίες και ρύπανση



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ζούμε σε μια παρωδία χώρας, όπου ένα κορίτσι 12 χρονών που έχει υποστεί όλη την κτηνωδία δεκάδων επωνύμων (μεγάλων πατριωτών και χριστιανών κατά τα άλλα), έχει τη μάνα του προφυλακισμένη, τους θύτες ελεύθερους και την διεύθυνσή της όχι μόνο μη φυλασσόμενη, αλλά ΚΑΡΦΩΜΕΝΗ δημόσια από ένα άθλιο τσόκαρο που παριστάνει την υπουργό (και που ως κολλητή του Απ.Δοξιάδη, μας είπε στην παρουσίαση του μεγαλομανιακού του αυτοβιογραφικού βιβλίου, ότι οι αγωνισθέντες κατά της χούντας είναι ψυχικά πάσχοντες).
Το κορίτσι κινδυνεύει. 
Δέχεται επίθεση με μαχαίρι στο σπίτι του.
Και δεν τρέχει τίποτα!
Κλιμάκιο της ΝΔ ταξίδεψε για πρώτη φορά στη ζωή του με τρένο, παριστάνοντας τους τουρίστες ταξιδιώτες. 
Δεν ξέρω αν διδάσκουμε τεχνολογία τους Ιάπωνες, όπως διατείνεται ο Πιερακάκης (που μας σπάει τα νεύρα με τα αλάρμ κάθε φορά που συννεφιάζει, να τρέξουμε να μπούμε στην κιβωτό του Νώε - ή την ιδιωτικοποίησαν κι αυτή; δεν ξέρω-), όμως σίγουρα έχουμε μαθητές από την Ντραγκέντα, την Μαφία και τα καρτέλ της Κολομβίας. 
Και δεν τρέχει τίποτα στην κοινωνία μας!
Οι διανοούμενοί μας θρηνούν για τα «εγκλήματα» του Πούτιν και καταγγέλλουν με οργή τα «τάγματα εφόδου» των αγανακτισμένων με την περιφρόνησή μας φοιτητών! 
Και συνεχίζουμε. 
Πάμε τρένο προς τον χαμό, ως πατρίδα, ως κοινωνία, ως πρόσωπα..."
Σχολιο.- "Ο πεσσιμισμος καταλήγει μία αυτοεκπληρούμενη προφητεία.
Αναπαράγεται σακατεύοντας τη θέλησή μας να δράσουμε "
Howard Zinn
Αναφέρομαι στην κατακλείδα του κειμένου. Δεν πάμε τρένο προς τον χαμό. Μπορούμε να τα ανατρέψουμε αυτά που γίνονται !
Σχολιο.- Πεσσιμισμος λέγεται να περιγράψουμε την πραγματικότητα ?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι δυνάμεις ασφαλείας του Απαρτχάιντ του Ισραήλ επιτίθενται βάναυσα σε προσκυνητές στο al-Aqsa κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.
*Κατεχόμενη Παλαιστίνη ..Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής δέρνουν άγρια μουσουλμάνους που προσεύχονται για το Ραμαζάνι στο τέμενος Αλ-Άκσα που είναι ο τρίτος πιο ιερός τόπος για το Ισλάμ και βρίσκεται στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ.
*Το Ραμαζάνι είναι μια μεγάλη μουσουλμανική γιορτή. 
Το ραμαζάνι για το 2023 πέφτει την Τετάρτη 22 Μαρτίου και τελειώνει την Πέμπτη 20 Απριλίου



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ, ΠΡΑΣΙΝΟΣ, ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟΣ... 
Η γνωστή γερμανική πολεμική βιομηχανία Ράινμεταλ σκοπεύει να κατασκευάσει καινούργια πολεμικά εργοστάσια σε ουκρανικό έδαφος, με παραγωγική δυνατότητα 800 τανκς, για τις πολεμικές ανάγκες των Ναζιλένσκι.
Το μεγάλο επιχειρηματικό ρίσκο της Ράινμεταλ, είναι βέβαια να βομβαρδίσουν αυτά τα εργοστάσια οι Ρώσοι και να τα ισοπεδώσουν. 
Ποιό είναι λοιπόν το κατ΄ εξοχήν πολιτικό λόμπι που υποστηρίζει την πολεμική βιομηχανία και με ποιόν τρόπο το κάνει αυτό ? 
Μήπως είναι οι παραδοσιακοί γερμανοί ακροδεξιοί ? Οχι ! Αυτοί είναι ξεκάθαρα κατά του πολέμου.
Είναι οι δικαιωματιστές «αριστερούληδες», βίγκαν, οικολόγοι πράσινοι, που πρωτοξεκίνησαν από το κίνημα ειρήνης... Οι οποίοι σκέφτηκαν πως θα πρέπει να υπάρχει μέχρι και πρόβλεψη για αποζημίωση της γερμανικής βιομηχανίας τανκς, με κρατικές εγγυήσεις απ΄ τις τσέπες των γερμανών φορολογουμένων, για τις επενδυτικές της χασούρες στην Ουκρανία...




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Sahra Wagenknecht
Ο γερμανικός γίγαντας όπλων Rheinmetall θέλει να κατασκευάσει εργοστάσιο τεθωρακισμένων στην Ουκρανία για 200 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να παράγει «600 έως 800 τανκς για τη νίκη». Αυτή η είδηση δεν είναι μόνο μια καταστροφή για την ειρήνη στην Ουκρανία, η οποία απομακρύνεται όλο και περισσότερες σε αποστάσεις μέσω περισσότερων όπλων. Απειλεί να γίνει καταστροφή και για τους Γερμανούς φορολογούμενους. Γιατί ποιος πληρώνει όταν θα καταστρέφονται εργοστάσια από επιθέσεις; Στο Κίεβο ο υπουργός Οικονομίας Χάμπεκ έδωσε απάντηση: Σύμφωνα με τα σχέδιά του, οι εταιρείες που θέλουν να κατασκευάσουν ακριβά εργοστάσια στην Ουκρανία θα πρέπει να πάρουν «εγγύηση επένδυσης» από το γερμανικό κράτος, την οποία «συνήθως δεν χρησιμοποιούμε σε εμπόλεμες ζώνες», όπως ανακοινώνει ο υπουργός. Εάν «τα κτίρια εργοστασίων τους καταστραφούν, για παράδειγμα, από επιθέσεις με ρουκέτες, το γερμανικό κράτος είναι εγγυημένο ή υπεύθυνο. " Αυτή η πολιτική είναι τρελή για μένα. Η κυβέρνηση δεν έχει χρήματα για σωστές συντάξεις, σχολεία, νοσοκομεία ή βασική ασφάλιση παιδιού. Αλλά η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μπορεί να κοστίσει "βαναυσα πολλά λεφτά" – κάτι που φυσικά θα συμβεί αν ο πόλεμος παρατείνεται ασταμάτητα από τις προμήθειες όπλων; Μια πολιτική που παρατείνει τον θάνατο από περισσότερα όπλα και θέλει να δωροδοκήσει φορολογούμενους για ανοικοδόμηση και καταστροφή ταυτόχρονα είναι τρελή!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία. Μετά από λοκντάουν, απαρτχάιντ, ξαφνιτίτιδες και σακατιλίκια, ο αστικός τύπος ζητάει εξηγήσεις για τον κορωνοφασισμό...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια γεύση από τις τιμές στη Γαλλία: 1 ακτινίδιο 40 λεπτά. 1 κιλό σπανάκι 5 ευρώ. 500 γραμμάρια κιμάς 9 ευρώ και στην 4η φωτό το ψυγείο με τα προϊόντα που λήγουν ή έχουν λήξει με έκπτωση 50%.Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα άγγιξε το 15% και το επόμενο διάστημα θα εκτοξευθεί στο 23-24%



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σωματική βία, τραμπουκισμοί, παρακράτος που σπάει κλειδαριές, πόρτες, καταλαμβάνει ναούς & διώχνει τους ανθρώπους, που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν την κανονική & όλα δείχνουν πλειοψηφική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία. Σκηνές από το #Chernovtsi της #Ukraine. Σαρώνει το "αυτοκέφαλο" του Ναζιστικού Πατριαρχείου!
Οι ορθόδοξες εκκλησίες καταλαμβάνονται σε όλη την Ουκρανία, οι ιερείς εκδιώκονται. «Ενορίτες του Ναζιστικού Πατριαρχείου» κατέλαβαν μια εκκλησία στην περιοχή Τσερνίβτσι και ξυλοκόπησαν πιστούς - η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων
http://t.me/vicktop55/14288



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια γνώμη από την #Australia από τον tim anderson  για τον πολιτικό, που ζήτησε & πήρε ψήφο ρωσόφωνων #Ukraine υποσχόμενος σεβασμό δικαιωμάτων & γλώσσας τους, τερματισμό εμφυλίου στο #Donbass (θα πήγαινε ακόμη & γονατιστός έλεγε στον #Putin για ειρήνη) & αμέσως μετά "έσκυψε" στα νεοναζί μορφώματα...
Μαριονέτα της χρονιάς. Συνεχίστε τον πόλεμο όσο το δυνατόν περισσότερο και μπορούμε να εξαπατήσουμε άλλα μερικά δισεκατομμύρια. #Ζελένσκι



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



έχει δίκιο που φωνάζει το ΝΑΤΟ ! Oι Ρώσοι έβαλαν το κράτος τους ,ακριβώς δίπλα του !



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χαράτσι στο ρεύμα, τιμωρία από ΡΑΕ
Τις αυξήσεις  θα πληρώσουν οι καταναλωτές γιατί μείωσαν την κατανάλωση, στερώντας αντίστοιχα έσοδα από τον ΔΕΔΔΗΕ
Νέες αυξήσεις στους μηνιαίους λογαριασμούς φέρνει ο καινούριος τρόπος υπολογισμού
Θυμάστε που σας λέγανε τα καθεστωτικά ΜΜΕ των χουντικών αποβρασματων της νουρδου να μην πλενεστε για να κάνετε οικονομία;
Ε μαλακια κάνατε παλι που τους πιστέψατε γιατί οι πάροχοι δεν ήταν ικανοποιημένοι από τα έσοδα οπότε σας έκατσαν ένα ακόμα χαράτσι στο κεφάλι γιατι που αλλού θα βρουν τόσους ηλιθιους λοβοτομημενους μαζεμένους;
Σχολιο.- Μεγαλύτερη κλοπή , από τέτοιο εύρος πληθυσμού, δεν έχει ξαναυπαρξει.....
Σχολιο.- Είναι τρελοί αυτοί,δεν παίζονται
Σχολιο.- Αυτοί είναι οι ανθελληνες
Σχολιο.- πρωτίστως ναι,όπως και όλοι οι άλλοι στα υπόλοιπα μνημονιακα κόμματα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα το πρωί η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής προειδοποίησε ότι η τιμή της αμόλυβδης θα επιστρέψει στα επίπεδα των 2 ευρώ το λίτρο για τις ημέρες των εορτών.
Ε να μην ψήσει το αρνάκι του ο Βαρδής;
Τι; Κλέφτης να γίνει;
Σχολιο.- Η οποια ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ειναι και υποψηφια με την #Νεα_Παιδεραστια..
Σχολιο.- με ποιον θα ήτανε ρε; Με τα κομμουνια τους μπολσεβίκους που θα μας πάρουν τα σπίτια;
Σχολιο.- Αυτοί εδώ μας πήραν τα σπίτια και τώρα έχουν βάλει στόχο να μας πάρουν και τα αυτοκίνητα. Να μην μπορούμε να κοιμηθούμε ούτε εκεί, δηλαδή.
Σχολιο.- Ευτυχώς που δεν έχω να πάω σε κάποιο χωριό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



16 ευρώ το κιλό το αρνί
Και δεν σουβλιζω έναν ψηφοφόρο νουρδου καλύτερα;
Σχολιο.- Δε γαμιεται θα ψήσω κάτι κοτσίφια που έχω
Σχολιο.- τι να σου κλασουν τα κοτσύφια ρε μλκ; Ψηφοφόρος νουρδου με λαδολεμονο τον βάζεις στις 8 το πρωί,μεσημέρι στις δύο τον τρως και γλύφεις και τα δάχτυλα σου λέμε
Σχολιο.- Προβατίνα ρεεεε λέμε
Σκλαβενίτης 6,5
Να προλαβαίνει το ζώο να ζει στα λιβάδια
Σχολιο.- Κάντε την εκδρομουλα σας και πηγαίνετε ψωνίστε από κάνα κτηνοτρόφο στην επαρχία. Κερδισμένοι και οι δύο θα είστε
Σχολιο.- πάντα αυτό κάνω



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο σημείο αυτό να κάνω μια παρέμβαση και να θυμίσω ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής του ηλεκτρικού ρεύματος δεν έχει καταργηθεί.Αναστολη έχει πάρει μέχρι την 1η του Ιούλη,τώρα μπορείτε να συνεχίσετε ότι κάνατε



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνεχίζεται η παράδοση των νέων πολυκατοικιών από τους αιμοβόρους εισβολείς της ρωσικής αρκουδας στη Μαριούπολη..Με απειλή κατά τις ζωής τους , τους δυσμοιρους κατοίκους τους αναγκάζουν να παραλάβουν τα κλειδιά από τα νέα τους διαμερίσματα ..Και όχι μόνο αυτό! Τους πληρώνουν επιδόματα τέκνων και συντάξεις, βασανίζοντάς τους με ρούβλια ..
Το ρεπορτάζ τραβήχτηκε υπό απειλή όπλου για να πούνε "Ευχαριστούμε τον Πούτιν και όσα παλικάρια μάχονται στο μέτωπο!" 
Όχι στη ρωσική προπαγάνδα! Παρακολουθήστε το ΣΚΑΪ για να μάθετε πρώτοι όλη την "αλήθεια"!
Σχολιο.- Την ίδια ώρα ο Χαμπεκ μας τρομάζει πως ολη η Δύση μαζί δεν έχει τόσα λεφτά για να ανοικοδομησει την Ουκρανία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΝΑΤΟικη βρετανική εφημερίδα The Guardian
παραδέχεται σε μια προσπάθεια εξαγνισμου της απο τις παραιτήσεις δημοσιογράφων της για την στάση της οτι :
Μετά τον βομβαρδισμό της Φαλούτζα από τις ΗΠΑ ακολούθησε αύξηση 2.200% στα ποσοστά λευχαιμίας και 1.260% αύξηση στα ποσοστά παιδικού καρκίνου, που είναι χειρότερη από την αύξηση κατά 660% στα ποσοστά λευχαιμίας μετά τον Αμερικανικό ατομικό βομβαρδισμό της Χιροσίμα....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Οι τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί αφού αρκετοί από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς παγκοσμίως ανακοίνωσαν αιφνιδιαστικές μειώσεις στην παραγωγή.
Η τιμή του αργού πετρελαίου Brent εμπορεύεται κοντά στα 85 δολάρια το βαρέλι μετά από άλμα σχεδόν 6%.
Οι οικονομολόγοι προειδοποίησαν ότι οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να δυσκολέψουν τη μείωση του κόστους ζωής.
-Αλλά ο μηχανοκίνητος όμιλος RAC δήλωσε ότι δεν περιμένει αύξηση της τιμής της βενζίνης εκτός αν διατηρηθεί η υψηλότερη τιμή του πετρελαίου για αρκετές ημέρες.
Οι τιμές του αργού Brent αυξήθηκαν όταν η Σαουδική Αραβία, το Ιράκ και αρκετά κράτη του Κόλπου είπαν την Κυριακή ότι περιορίζουν την παραγωγή κατά περισσότερα από ένα εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.
Επιπλέον, η Ρωσία δήλωσε ότι θα επεκτείνει την περικοπή της μισού εκατομμυρίου βαρελιών ημερησίως μέχρι το τέλος του έτους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής Naledi Pandor για τα δυτικά δύο μέτρα και δύο σταθμά:
«Δεν μπορείς να το πεις αυτό επειδή έγινε εισβολή στην Ουκρανία, ξαφνικά η κυριαρχία είναι σημαντική. " Αλλά ποτέ δεν ήταν σημαντικό για την Παλαιστίνη. Αυτό είναι πολύ περίεργο. Εάν πραγματικά πιστεύεις στο διεθνές δίκαιο τότε κάθε φορά που παραβιάζεται ένας κυρίαρχος πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος. "



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Αλλά η Ρωσία είναι ιμπεριαλιστική»
Ο Πούτιν ακυρώνει 20 δισεκατομμύρια δολάρια από το χρέος της Αφρικής, ανοίγοντας πόρτες για αναπτυξη. Καθώς η παγκόσμια παρουσία της Αφρικής αυξάνεται και η οργή για τη δυτική αποικιακή εκμετάλλευση παραμένει, η Μόσχα επανεξετάζει τις παλιές της φιλίες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 80% της πόλης Bakhmut/Artemovsk έχει ελευθερωθεί και είναι υπό ρωσικό έλεγχο.
04/04/2023



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ψυχοπάθεια στη Δύση έχει φτάσει σε σημείο μη επιστροφής.
Τα Δυτικά ΜΜΕ, αναφερόμενα, στο... τρομοκρατικό χτύπημα των Ουκρανικών αρχών, που συντελέστηκε, στην Πετρούπολη και αφαίρεσε την ζωή του πολεμικού ανταποκριτή Βλάντλεν Τατάρκι, προσπαθούν ν΄αγιοποιήσουν την εκτελέστρια Ντάρια Τρέποβα.
Ο Τύπος την παρουσιάζει, ως ¨ακτιβίστρια", "φιλειρηνιστή", ή ως άτομο, που "εκβιάστηκε", για να συμμετάσχει, στο έγκλημα.
Για τον θάνατο του ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων 32, εκ των οποίων οι 10 βαριά, ούτε κουβέντα.
Για συλλυπητήρια αρχηγών Δυτικών κρατών, στην Ρωσία, επίσης πλήρης σιωπή.
Και στο προκείμενο: Πώς θα έμοιαζε, άραγε, αν οι ισλαμοφασίστες, στο Μπατακλάν οι τρομοκράτες, στους δίδυμους πύργους και οπουδήποτε έχουν συντελεστεί τέτοιες πράξεις, οι εκτελεστές τους εμφανίζονταν, στα ΜΜΕ, ως "ειρηνιστές" και "ακτιβιστές, κατά του καθεστώτος";;; Τότε, δεν θα είχαμε, ούτε Αμερικανικές επιθέσεις σε όλη την Μέση Ανατολή, ούτε Γκουαντάναμο, ούτε προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τύπου "είμαστε όλοι Γάλλοι"!
Πώς θα έμοιαζε, άραγε, αν αύριο, τέτοιες πράξεις συντελεστούν, οπουδήποτε στην Δύση και χαρακτηριστούν "φιλειρηνικές, ενώ  γίνονται και αντικείμενο χλευασμού του θύματος;;;
Και βέβαια, ένας φιλειρηνιστής δεν κουβαλάει ποτέ μια βόμβα!
Ακόμα και αυτή την λέξη την έχετε παραποιήσει, δίνοντας της το αντίθετο νόημα.
Είστε, για κλάματα, μέσα στο απάνθρωπο μίσος σας!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν αποκαλέσεις έναν ναζιστή, "ναζί", για το φ/β αποτελεί "έκφραση μίσους".
Σε στέλνει, για καμιά 20αρια-30ρια ημέρες στα τάρταρα της ενημέρωσης.
Αν γράφεις για την στημένη δίωξη του Πούτιν, από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, αποτελεί, επίσης, "έκφραση μίσους".
Ενώ η λογοκρισία του φ/β, αποτελεί "έκφραση κοσμιότητας και αντικειμενικότητας". Κυρίως, όταν δεν υπάρχει ούτε πρόσωπο, για να απαντήσει στις ενστάσεις σου. Οι τύποι που σε παρακολουθούν, δεν εμφανίζονται ΠΟΥΘΕΝΑ! Είναι κρυμμένοι, πίσω από μια ηλεκτρονική κουρτίνα και "τιμωρούν", ανάλογα με το αν υποτάσσεσαι, στο αφήγημα της εξουσίας, ή το αμφισβητείς.
Αυτά συμβαίνουν, σ΄αυτό το προφίλ εδώ και 3 χρόνια.
Παρ΄όλα αυτά εμείς θα επιμένουμε, στην λογική και θ΄απορρίπτουμε το ψέμα!
Σχολιο.- Εγώ είμαι μονίμως μπλοκαρισμένη ή shadow banned.Η αλήθεια δεν είναι ο σκοπός που έγινε το FB αλλά η παρακολούθηση της σκέψης για να τραφεί το ΑΙ. Άμισθοι εργάτες είμαστε που παράγουμε υπεραξία στο φατσοτεφτέρι. Παράλληλα ελέγχουν την γνώση και ποια θα είναι η επιτρεπτή.
Σχολιο.- Κάπως πρέπει να σταματήσει αυτό! Προβλέπονται όλα αυτά στην σύμβαση που έχει κάνει το Ελληνικό κράτος με την ΜΕΤΑ;; Εχει γίνει πια απαράδεκτο!
Σχολιο.- σε λίγο να δεις που θα μπαίνεις μόνο με ψηφιακή ταυτότηα εδώ μέσα. Ευτυχώς υπάρχει και το Ρωσικό VK και πάιζω μπάλα κι από εκει.
Σχολιο.- Και εγώ έχει εκεί λογαριασμό. Πρέπει ν΄αρχίσω να τον δουλεύω!
Σχολιο.- shadow banned και απειλές και  σε μενα.
Σχολιο.- Τα ίδια κάνουν και σε μένα. Με είχαν αποκλείσει για ένα μήνα. Θέλουν υπάκοους, δούλους, χωρίς καμία άλλη γνώμη, εκτός την δική τους.
Σχολιο.- Ακριβώς όπως τα λες είναι και εγώ είμαι μόνιμα σε "τιμωρία ".
Μας χρησιμοποιούν, χρησιμοποιούν τις αναρτήσεις μας, τις προτιμήσεις μας, τι επιλογές μας σε όλα τα θέματα και πουλούν όλες αυτές τις πληροφορίες σε εταιρείες marketing....... Μπήκαμε από περιέργεια στην αρχή και εθιστηκαμε, μας δημιούργησαν μια ανάγκη, "δια μέσου της ανάγκης μας για επικοινωνία" και αφού δημιούργησαν την "εξάρτηση" άρχισαν σιγά-σιγά να σφίγγουν το σκοινί, στο πως μπορούσαμε να εκφράσουμε και ποιες απόψεις μας μπορούσαμε να εκφράσουμε..... δυστυχώς....αυτή είναι η πραγματικότητα του φβ.
Σχολιο.- Υπάρχουν κι άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Θα μπορούσαμε να συνεννοηθούμε, και σταδιακά να αποχωρήσουμε! Αρχικά θα δημιουργήσουμε λογαριασμούς, διατηρώντας εκείνους τού facebook, όπου θα κοινοποιούνται αναρτήσεις και στα δύο κοινωνικά δίκτυα, και κάποια στιγμή, το facebook να παρατηθεί!
Σχολιο.- Εγώ έχω ήδη λογαριασμό στο VK. Θα δημοσιεύω και εκεί, γιατί μέχρι τώρα το είχα αμελήσει.
Σχολιο.- Το φ/β δεν πρέπει να το έχει κανείς για σοβαρά! Οτιδήποτε δημοσιεύεις, πρέπει να έχει προσαγωγή στο blog σου. Θα πρότεινα και το twitter, αλλά δεν μπορείς  να γράψεις πάνω από 5 γραμμές.  Όσο για το VK, δεν ξέρω καν πως δουλεύει!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νομοσχέδιο, που τιμωρεί με πρόστιμο 25.000 δολαρίων όποιον διαμαρτυρηθεί για την ομοφυλοφιλική προπαγάνδα και όποιον προσβάλλει κάποιον, από τις 92 σεξουαλικές διαφορετικότητες, εισήγαγε, προς εξέταση, στην Βουλή, ο Καναδάς.
Στους παραβάτες θα αποδίδεται και "εγκληματική ευθύνη".
Η είδηση μεταδόθηκε, σήμερα, από το Καναδικό κανάλι ont-parl.
Ετσι, αν ψηφιστεί κάτι τέτοιο, ο Καναδάς περνά στην ομοφυλοφιλική δικτατορία με κατάργηση της ελευθερίας γνώμης και βεβαίως, της όποιας ανθρώπινης λογικής.
Οι στρέιτ θα υποταχθούν, στους ΛΟΑΤΚΙ, "θέλουν δεν θέλουν" και θ΄αρχίσουν ν΄αμφισβητούν την ίδια τους την φύση. Καθένας θα δηλώνει όποια σεξουαλική παραλλαγή θέλει και θα μηνύει τον απέναντι, που τον "πρόσβαλε", ενώ μετά από 50 χρόνια ο πληθυσμός του Καναδά θα έχει πέσει στα Τάρταρα.
Φυσικά αυτή η πρακτική δεν θα μείνει μόνο στα Καναδικά σύνορα. Το σχέδιο είναι προγραμματισμένο, για όλες τις Δυτικές κοινωνίες και προωθείται, σταδιακά. Πρώτα με σύμφωνα συμβίωσης, μετά με γάμους, μετά με τεκνοθεσίες και τέλος με ποινές.
Σχολιο.- Δύο άτομα τρανσγκέντερ στη φωτογραφία αριστερά στην πάνω σειρά. Ήρθε ο καιρός οι άνδρες να ντύνονται και να βάφονται σαν τις γυναίκες, αλλά θα πρέπει να μάθουν να μαγειρεύουν, να συγηρίζουν, να φροντίζουν τα μικρά τους. Στις τουαλέτες των γυναικών θα συνηθίσουμε να συναντάμε και άνδρες. Όλα τα αλλάζουν οι Δυτικοί με σκοπό να μειωθεί ο πληθυσμός της γης. Θα αλλάξουν το φυσιολογικό φύλο του ανθρώπου, θα του κάνουν εμβόλια και θα προκαλούν πολλούς θανατους ή πολλά αυτοάνοσα νοσήματα με σκοπό την συμαντικη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού. Επιβάλλεται φασισμός. Που φτάσαμε? Οι εξερεσεις γίνονται κανόνες και οι κανόνες εξαιρούνται. Γιατί κάνεις σε αυτές τις χώρες δεν αντιδρά???
Σχολιο.- Επειδή εξυπηρετούν τα συμφέροντα κάποιων που βάλανε στόχο να μειώσουν γρήγορα τον πληθυσμό για να μειωθεί η αντίσταση του κόσμου και για να τον μετατρέψουν σε πειθήνιο όργανο, σε δούλο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Σχολείο σεξ κατασκοπίας»! Μόνον στην ΚΥΠ (ΕΥΠ) παραδίδονται σενάρια κατασκοπίας;
Νομίζατε πως οι "αποκαλύψεις" περί Ρώσων, Ιρανών και πάει λέγοντας κατασκόπων, είναι "ελληνικής" έμπνευσης σενάρια;
Αμ δε!
Στην ίδια κατεύθυνση τα "αριστουργήματα"-σκουπίδια των κατασκευαστών σεναρίων στις περί πολλού μυστικές υπηρεσίες της λεγόμενης δύσης, ανίκανες να συγγράψουν ένα αληθοφανές σενάριο για τις υπηρεσίες τους στις χώρες-αποικίες, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της αργυρώνητης δημοσιογραφικής πορνείας.
Ίδιας "ποιότητας" τα διοχετευμένα σενάρια στα αγγλικά ΜΜΕ, που πρώτα δοκιμάστηκαν στο Ελλαδιστάν, όμως απέτυχαν και δεν είχαν ούτε στοιχειώδη "ανταπόκριση" για αναπαραγωγή τους από τα δυτικά ΜΜΕ.
Ιδού ένα "αριστούργημα" της "Daily Star"!
Ενημερώνει "οικειοθελώς" τους αναγνώστες της ότι ο Πούτιν άνοιξε εκ νέου το «Σχολείο σεξ κατασκοπίας», υπό την Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών για να εκπαιδεύσει κατασκόπους που παρασύρουν δυτικούς σε «παγίδες μελιού»!
Μάλιστα δίνουν στη δημοσιότητα το όνομα της Σχολής Κατασκοπίας του ιμπεριαλιστή Πούτιν: «Δημόσιο σχολείο νούμερο 4»!
Καταπληκτικό το πρόγραμμα σπουδών που παρέχεται στο άρθρο, για τον εμπνευστή της "σχολής" δικτάτορα Πούτιν, με βάση τους σεναριογράφους των μεγάλων δυτικών κι ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών:
«Βλέπω βρώμικες ταινίες όλη μέρα, μαθαίνω γλώσσες, μαθαίνω να ντύνομαι και παίρνω οδηγίες για το πώς να εξάγω πληροφορίες από ένα αντικείμενο»
"Δείγματα" Ρωσίδων κατασκόπων του δικτάτορα Πούτιν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ώστε να πάρουν τα μέτρα τους οι μυστικές μυστικές υπηρεσίες και να ενημερώσουν τους λαούς... Να, όπως μας είπαν οι δημοσιοκάφροι, πως η ΕΥΠ "έκαψε" την κατάσκοπο με τα πλεκτά στο Παγκράτι... Θα βρουν πολύ "ψωμί" οι εγχώριες δημοσιογραφικές τσούλες μας...
Αρκετοί το γλέντησαν στο διαδίκτυο με τις "αποκαλύψεις" της ΚΥΠ (ΕΥΠ)... ενδεικτικά:
Υ.Γ. ΠΡΟΣΟΧΗ! Καλοκαίρι έρχεται κι οι παραλίες θα γεμίσουν με αυτές τις λάγνες Ρωσίδες κατασκόπους του Πούτιν, που εκπαιδευμένες στις "Σχολές Σεξ"... θα προσπαθήσουν να σαγηνεύσουν όσους δεν πέρασαν στο στρατόπεδο τον ετεροφοβικών... ΚΑΙ προσοχή οι παντρεμένες κι ανύπαντρες με συντρόφους... μην αρπάξουν τους αρσενικούς τους οι Ρωσίδες... σημ. Ακόμη δεν υπάρχουν στοιχεία αν ο Πούτιν εκπαιδεύει ομοφυλόφιλους, λεσβίες, τρανς, άφυλους, για να επιστήσουμε κι εκεί την προσοχή... 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ! Ισραηλινοί αστυνομικοί εισέβαλαν στο τέμενος Αλ Ακσά...
5/4/2023     -     7.30 π.μ.
Επίθεση σε δεκάδες πιστούς μέσα στο τέμενος Αλ Αξά εξαπέλυσε η ισραηλινή αστυνομία, τραυματίζοντας αρκετούς από αυτούς, ενώ εικόνες ντροπής μεταδίδονται από τα μέσα ενημέρωσης, με τους πιστούς δεμένους πισθάγκωνα στο πάτωμα μέσα στο τζαμί.
Η ισραηλινή αστυνομία επιτέθηκε σε δεκάδες πιστούς στο τέμενος Αλ Αξά της Ιερουσαλήμ τραυματίζοντας επτά άτομα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες (βίντεο, κάτω, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης).
https://twitter.com/cjwerleman/status/1643389405380628480?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1643389405380628480%7Ctwgr%5E2ed7b9554986aefccf5a7a2f310a7ec5cba6557d%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.press-gr.com%2F2023%2F04%2Fblog-post_05.html
Απαντούσε σε «ταραχές» λένε οι αλήτες ψεύτες σιωναζί
Η έφοδος έγινε πριν τα ξημερώματα σήμερα Τετάρτη, με την ισραηλινή αστυνομία να ισχυρίζεται ότι απαντούσε σε «ταραχές».
Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε τραυματισμούς, αλλά δεν διευκρίνισε πόσοι άνθρωποι τραυματίστηκαν. Σε ανακοίνωσή της σημείωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις εμποδίζουν τους γιατρούς της να φτάσουν στο Αλ Αξά, όπως μεταδίδει το Al Jazeera.
«Καθόμουν σε μια καρέκλα και απήγγειλα (το Κοράνι)», είπε ηλικιωμένη γυναίκα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ενώ καθόταν έξω από το τζαμί, προσπαθώντας να πάρει ανάσα.  «Εριξαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, μια από αυτές χτύπησε το στήθος μου», δήλωσε καθώς άρχισε να κλαίει.
«Μασκοφόροι ταραχοποιοί»
Η ισραηλινοναζιστική αστυνομία προσπαθώντας να δικαιολογηθεί είπε τα γνωστά ψέματα που λένε οι φασίστες κάθε κράτους ότι αναγκάστηκε να εισέλθει στο συγκρότημα αφού «μασκοφόροι ταραχοποιοί» κλειδώθηκαν μέσα στο τζαμί με πυροτεχνήματα, ξύλα και πέτρες.
Και συνέχισαν τα ψέματα τα γουρούνια οι σιωναζί «Οταν μπήκαν οι αστυνομικοί πέταξαν πέτρες εναντίον τους ενώ εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα μέσα από το τζαμί από μεγάλη ομάδα ταραχοποιών», αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο πόδι.
Η ένταση είναι ήδη αυξημένη στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Οχθη εδώ και μήνες. Υπάρχουν φόβοι για περαιτέρω όξυνση της βίας καθώς σημαντικές θρησκευτικές γιορτές, ο μουσουλμανικός μήνας νηστείας του Ραμαζανιού και το εβραϊκό Πάσχα, συμπίπτουν.
Παλαιστινιακές ομάδες καταδίκασαν τις τελευταίες επιθέσεις σε πιστούς, τις οποίες χαρακτήρισαν έγκλημα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμφιλοχία: 17χρονη «ξεψύχησε» ξαφνικά μπροστά στα μάτια του πατέρα της
Μεγαλώνει η ανεξήγητη λίστα θανάτων νέων ανθρώπων
05.04.2023 | 10:04
Xωρίς τις αισθήσεις της διακομίστηκε το βράδυ της Τρίτης 3 Απριλίου στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας μια 17χρονη κοπέλα όπου και διαγνώστηκε ο θάνατός της συνεχίζοντας έτσι την μακρά λίστα θανάτων νέων ανθρώπων μετά από μία διετή περίοδο αναγκαστικών και μαζικών εμβολιασμών κατά της Covid-19.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουκρανία: Αρπάζουν τα ορθόδοξα μοναστήρια που υπάγονται στο Πατριαρχείο της Μόσχας 
«Ενορίτες του Ναζιστικού Πατριαρχείου» κατέλαβαν μια εκκλησία στην περιοχή Τσερνίβτσι
05.04.2023 | 23:56



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: 4 φορές έχουν προσπαθήσει να αρπάξουν το κορίτσι καταγγέλλει η οικογένειά της
Ο ιατροδικαστής επιβεβαιώνει ότι το παιδί έχει τραυματιστεί στο χέρι του από αιχμηρό αντικείμενο
05.04.2023 | 22:54
Τον απόλυτο εφιάλτη συνεχίζει να ζει η 12χρονη από τον Κολωνό που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας από τον νεοδημοκράτη Ηλία Μίχο και την «παρέα» του της ΝΔ.
Όπως κάνει γνωστό η οικογένειά της, τέσσερα ήταν τα περιστατικά επίθεσης και απόπειρας αρπαγής του παιδιού από αγνώστους, από την στιγμή που κατήγγειλε τους βιασμούς και την μαστροπεία.