Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Πεμπτη 6 Απριλιου 2023


Έφτασαν σε 69 οι νεκροί από διαδηλώσεις στο Περού

Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε στην πόλη Χουλιάκα , στην περιοχή Πούνο, ένα συνέδριο των οικογενειών των θυμάτων της καταστολής στο Περού.

Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στις διαδηλώσεις κατά της υποψήφιας προέδρου του Περού Ντίνα Μπολουάρτε αυξήθηκε μετά τον θάνατο, τη Δευτέρα, του 37χρονου Μανουέλ Κουίγια.

Σύμφωνα με τους συγγενείς του θύματος, ο Κουίγια βασανίστηκε σε αστυνομικό τμήμα της Λίμα. Ο θάνατός του ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των θανάτων στις διαδηλώσεις σε 69, εκ των οποίων οι 50 έχουν αποδοθεί σε εξωδικαστικές εκτελέσεις, σύμφωνα με την Ένωση Μπριγάδων Εθελοντών του Περού (Asociación de Brigadistas Voluntarios de Perú).

Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε στην πόλη Χουλιάκα , στην περιοχή Πούνο, ένα συνέδριο των οικογενειών των θυμάτων της καταστολής στο Περού. Ενώ η εκδήλωση βρισκόταν σε εξέλιξη, ο Μανουέλ Κουίγια πέθανε ως αποτέλεσμα των βασανιστηρίων που υπεβλήθη.  

Ο Κουίγια είχε πάει στη Λίμα για να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης της Ντίνα Μπολουάρτε, όταν περικυκλώθηκε και ξυλοκοπήθηκε από την αστυνομία. Η οικογένεια ισχυρίζεται ότι διαθέτει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για τον βασανισμό του από την αστυνομία.

Σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο θάνατος του Κουίγια αποτελεί ένα ακόμη στοιχείο στις έρευνες για τον προσδιορισμό των παραβιάσεων που διαπράχθηκαν από το καθεστώς της Μπολουάρτε , η οποία διορίστηκε πρόεδρος από το Κογκρέσο στις 7 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, μετά την αποπομπή του συνταγματικού προέδρου Πέδρο Καστίγιο .



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι απίστευτο τελικά, πόσο αγαπάμε εμείς οί έλληνες τήν ιστορία τού τόπου και τόν πολιτισμό μας.

Μπαζώσαμε τόν 5.000 ετών πρωτοκυκλαδικό οικισμό στήν Μύκονο καί τόν κάναμε βίλλα τών οργίων μέ τρείς πισίνες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ....

05-04-2007. ''”Βυθίζεται το κρουαζιερόπλοιο Sea Diamond στην Σαντορίνη .”''

Στις 5 Απριλίου του 2007 το κρουαζιερόπλοιο «Sea Diamond» της εταιρείας Louis Hellenic Cruises, απέπλευσε με 1163 επιβάτες και 391 μέλη πληρώματος από το Ηράκλειο της Κρήτης με προορισμό τη Σαντορίνη για ολιγόωρη στάση. Μια ώρα μετά την αναχώρηση μία από τις τέσσερις κύριες μηχανές βγήκε εκτός λειτουργίας από βλάβη σε αντλία πετρελαίου. Χωρίς καμία ενημέρωση των Αρχών το πλοίο συνεχίζει την πορεία του και τρεις ώρες μετά θέτει την μηχανή σε λειτουργία μετά από επισκευή εν πλω και εισέρχεται στον κόλπο της Σαντορίνης. Όμως στις 15:30 κατά την προσέγγιση παρέκκλινε της καθιερωμένης μανουβρας πρόσδεσης με αποτέλεσμα να προσκρούσει με την δεξιά πλευρά της πλώρης σε ξέρα και να δημιουργηθεί ρήγμα και εισροή υδάτων. 

Οι 19 υδατοστεγείς πόρτες των στεγανών φρακτών του πλοίου ήταν ανοικτές κατά παράβαση και μετά την σύγκρουση ήταν αδύνατο να σφραγιστούν. Προκλήθηκαν βραχυκυκλώματα και τα συστήματα ασφαλείας δεν λειτούργησαν καθώς και οι αντλίες άντλησης υδάτων. Οι κύριες μηχανές συνέχισαν να δουλεύουν και αποκόλλησαν το πλοίο οδηγώντας μέχρι τον όρμο των Φηρών, όπου και εκεί σταμάτησαν λόγω της εισροής των υδάτων και το πλοίο παρέμεινε ακυβέρνητο.

Οι Αρχές ενημερώθηκαν 17 ολόκληρα λεπτά μετά την πρόσκρουση από τον Πλοίαρχο. Στις 15:40 το Sea Diamond είχε πάρει μεγάλη κλίση και ζητήθηκε από τους ιδιώτες λεμβούχους να σπεύσουν σε βοήθεια. Στις 16:10 ανακοινώνεται η εντολή εγκατάλειψης του πλοίου. Ευτυχώς με καλές καιρικές συνθήκες αλλά με αργούς ρυθμούς στις 18:30 η εκκένωση είχε ολοκληρωθεί. Παρέμεναν στο πλοίο μόνο 27 μέλη του πληρώματος. Μετά την εκκένωση το πλοίο αντί να πάει και να κάτσει στα αβαθή μεταφέρθηκε από το ρυμουλκό «Λέων 1» και με τη βοήθεια των ρευμάτων, στα «Παλιά Ορυχεία Καραγιώργη», στην «παραλία Τσεκούρα», όπου και προσάραξε με την πλώρη.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία επί 12 ώρες καθυστέρησε να ζητήσει από ειδικευμένη ναυαγοσωστική εταιρεία παροχή βοηθείας. Στις 16:30 ναυαγοσωστικό πλοίο κατευθύνεται προς τον τόπο του ατυχήματος αλλά απωθείται με τη διαβεβαίωση πως υπήρχε πλήρης έλεγχος των διαδικασιών διάσωσης του πληγωμένου πλοίου. Στις 18:00 το πλοίο παίρνει κλίση και μια δεύτερη ναυαγοσωστική εταιρεία ξεκίνησε και απωθήθηκε ξανά από την πλοιοκτήτρια εταιρία. Περίπου στις 11 το βράδυ, η πλοιοκτήτρια πλέον ζήτησε τη βοήθεια από τις ναυαγοσωστικές εταιρείες. Το αποτέλεσμα ήταν πως το «Sea Diamond» βυθίστηκε στις 07:00 το πρωί της Παρασκευής, 6 Απριλίου 2007.

Τραγικός απολογισμός οι Γάλλοι, Ζαν Κριστόφ Αλέν 45 ετών και η κόρη του Μοντ 16 ετών. Κηρύχθηκαν «σε αφάνεια» από γαλλικό δικαστήριο, καθώς με τη σύγκρουση το δεύτερο κατάστρωμα ήταν απροσπέλαστο από την εισροή των υδάτων σε αυτό και παρόλο που έσπευσαν δύτες λίγες μέρες μετά για τον εντοπισμό τους, δε βρέθηκαν ποτέ οι σωροί τους. Για το λόγο αυτό δεν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία σε βάρος του Πλοιάρχου και της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Το ναυάγιο παραμένει κρεμασμένο από την πρύμνη του και την προπέλα του επί 14 χρόνια σε χείλος γκρεμού στο βυθό με κίνδυνο να πάει βαθύτερα και η ρύπανση να είναι χειρότερη. Παρόλο που έχει χαρακτηριστεί ως εγκαταλελειμμένο τοξικό απόβλητο και συνεχίζει να ρυπαίνει τα θαλάσσια οικοσυστήματα. Τα πετρελαιοειδή συνεχίζουν να αναβλύζουν στην επιφάνεια της θάλασσας αφού ποτέ δεν αντλήθηκαν, όμως βασικό κίνδυνο ρύπανσης αποτελούν οι τοξικές ουσίες από τη διάβρωση των επικίνδυνων υλικών του ναυαγίου. Σε ψάρια που αλιεύθηκαν από την περιοχή του ναυαγίου ανιχνεύτηκαν πολύ υψηλές συγκεντρώσεις σε επικίνδυνα βαρέα μέταλλα όπως ο υδράργυρος και το κάδμιο.

Η Louis Hellenic Cruises με έδρα τα νησιά Μάρσαλ πήρε από την ασφάλεια 6 εκατομμύρια δολάρια για την απάντληση των πετρελαιοειδών. Ενώ παρουσιάστηκαν 145 κυβικά μέτρα ως απαντλημένα πετρελαιοειδή, τελικά αποδείχθηκε από αναλύσεις στο Γενικό Χημείο του Κράτους ότι αυτά περιείχαν 99% θαλασσινό νερό και μόνο 1% πετρελαιοειδή. Τέλος η πλοιοκτήτρια εταιρεία εισέπραξε 55 εκατομμύρια δολάρια από την ασφάλεια για την ολική απώλεια του πλοίου που 2 χρόνια πριν αγοράστηκε για 35 εκατομμύρια δολάρια. Σύντομα μάλιστα αγόρασε νέο πλοίο με το οποίο συνέχισε το πρόγραμμα του SeaDiamond.

Στην περίπτωση του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου CostaConcordia το 2012 στην Ιταλία, οι ιταλικές αρχές υποχρέωσαν την πλοιοκτήτρια εταιρεία να ανελκύσει το ναυάγιο μέσα σε 14 μήνες και να πληρώσει περισσότερο από 1 δις ευρώ για την ανέλκυση και την απορρύπανση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεία Δίκη !! Σιδερένια δοκός από τις επισκευές του Πύργου του Άϊφελ , έπεσε στο κεφάλι του δικαστή  του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Rosario Salvatore Aytala , ο οποίος εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν , και τον σκότωσε ακαριαία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΠΡΙΝ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ 

Πήρε τον πούλο άλλη μία Νεοναζί πατσαβούρα της Φγάου Σβάμπ!!! Η Νεοναζί πατσαβούρα της Φιλανδίας που ήταν από τα βασικά στελέχη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. 

ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ … ΝΑ ΧΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εικόνες από τον ίδιο δρόμο της Αθήνας: Τηη Βασιλίσης Σοφίας που έκοψαν όλα τα δέντρα στα πεζοδρόνια!! Φωτογραφίες πριν και μετά. Δεν πρόκειται για λάθος... Γίνεται σχεδόν σε όλες τις μεγάλεις πόλεις... Υπάρχει face-group (Cut it right) με φωτογραφίες τους... Μοιάζει όντως με μια ΝΕΑ ΤΕΧΝΗΤΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ! 

(Άντε...και καλό καλοκαίρι βρε...)

"Το Κεφάλαιο όταν οσμίζεται ένα σημαντικό όφελος, γίνεται παράτολμο. Με κέρδος 20% ενθουσιάζεται, με 50% αποθρασύνεται, με 100% καταπατά όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και με 300% δε διστάζει μπροστά σε κανένα έγκλημα"! - Καρλ Μάρξ - Η γένεση του βιομηχανικού καπιταλισμού.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγκληματική επίθεση των σιωνιστικών δυνάμεων κατοχής σε Παλαιστίνιους μουσουλμάνους πιστούς που προσεύχονταν στο τέμενος Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ στα μέσα του Ραμαζανιού.

Οι κατασταλτικές δυνάμεις κατοχής του σιωνιστικού καθεστώτος επιτέθηκαν σε εκατοντάδες Παλαιστίνιους στην αίθουσα προσευχής του τζαμιού Αλ-Άκσα στην Ιερουσαλήμ: περισσότεροι από 400 άνθρωποι συνελήφθησαν και περίπου 100 τραυματίστηκαν. Οι σιωνιστικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν τους Παλαιστίνιους λόγω της παρεμπόδισή τους από την ισραηλινή αστυνομία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6/4/1941!

Για να μην Ξεχνάμε την Ιστορία ΜΑΣ!

στην μνήμη όλων εκείνων Των προγόνων ΜΑΣ, που έπεσαν ηρωικά Υπερ Βωμών και Εστιών .Σε Νίκη ,Αμύνταιο,Άγρα , Ειδομένη -Ευζώνους , Μπέλες ,Ρούπελ, Οχυρό Νευροκόπη , Βόλακας ,Αηδονοχώρι, Λειβαδίτης ,Εχίνος -Κίδαρης ,Δέρειος ,Πετρωτά ,Ορμένιο ,Ρίζια .Είναι οι ΈΛΛΗΝΕΣ που κράτησαν την ΓερμανοΝΑΖΙστική  Λαίλαπα μακρυά απο τα πάτρια εδάφη. Μέχρι την Προδοσία του εφιάλτη Τσολάκογλου και το πισώπλατο κτύπημα των βρετανών με την φυγή τους προς τον Νότο



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΙΚΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ

μαθατε και τις διαφορες του βιολογικου και κοινωνικου φυλου ;;

ΚΩΛΟΒΛΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΙΑΣ....ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΡΕΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ..

Σχολιο.- Μιλάνε για "κοινωνικά φύλα" αναγνωρίζοντας πως για την σεξουαλική προτίμηση παίζει ρόλο η καπιταλιστική διαμόρφωση της κοινωνίας και εξέλιξη της με γνώμονα το κέρδος.

Προχωράμε

Σχολιο.- Κάτω ο καπιταλισμός και τα παρα φύση φύλα του!!!

Σχολιο.- Τα κοινωνικα φυλα πως ακριβως διαμορφωνονται, ποιος οδηγησε στη δημιουργια τους ?

Σχολιο.- Ο ανάποδος κόσμος της ΝΤΠ, αυτό πρέπει να τό τονίζουμε συνεχως

Σχολιο.- ΝΤΠ είναι η Νέα Τάξη Πραγμάτων, η οποία βεβαια ποτε δεν ήταν νέα, αντιθετα είναι πολύ παλιά, πρώτος για αυτήν μίλησε ο Χίτλερ, με την εξής λογικη, πρώτα τρομοκρατούμε, και αποβλακώνουμε τους λαους, και εν συνεχεία τους πίνουμε το αίμα, απλά το συστημα την βαφτίζει Νεα για να καταλαγιάσουν τα πλήθη

Σχολιο.- Γεννιέσαι αρσενικό και θηλυκό & κοινωνικά, μας πάνε & όπου βγει



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα το 1945 η 11 ολομέλεια του ΚΚΕ υπό τον Ζαχαριάδη διαγράφει τον Άρη από μέλος του ΚΚΕ μετά την διαφωνία του με την συμφωνία της Βάρκιζας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Φανατικός υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ο Κανελλόπουλος του Κασιδιάρη...!!!" Κωνσταντίνος Βαθιώτης και Παναγιώτης Αποστόλου ξεφτιλίζουν τον αχυράνθρωπο του εγωπαθούς Κασιδιάρη κι αποδεικνύουν ότι είναι φανατικός μπολιάκιας. Το απόλυτο ξεβράκωμα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι απίστευτος ο αριθμός των αστυνομικών δυνάμεων για την προστασία του εστιατορίου που συχνάζει ο Μακρον. Τελικά ο εξωτερικός του χώρος παραδόθηκε στις φλόγες από τη ρίψη καπνογόνου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ελλάς υπήρξε η μόνη χώρα που πολέμησε και τις 2 δυνάμεις του Αξονα, Ιταλία και Γερμανία, νικώντας την πρώτη και καθυστερώντας τη δεύτερη. Το κόστος βαρύ και αναγνώριση καμιά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβέρνηση των ΗΠΑ γνωρίζει ότι λόγω της αποδολαριοποίησης στο παγκόσμιο εμπόριο και του υψηλού χρέους(31,5 τρις$)δεν θα είναι πλέον σε θέση να αντέξει οικονομικά τον στρατό της, ο οποίος θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για μια μεγάλη σύγκρουση τώρα ή ποτέ. Ο Γ' ΠΠ είναι πολύ κοντά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βαδίζουμε αργά σε ένα νέο κόσμο χωρίς ιδιοκτησία, εργασία & κοινωνικό κράτος. Όλα θα ανήκουν σε πολυεθνικές που θα κυβερνούν τον κόσμο με 'νόμους έκτακτης ανάγκης για το καλό της ανθρωπότητας'. Aν τώρα η ζωή είναι μια αφόρητη πάλη επιβίωσης, σε 20 χρόνια θα είναι ταινία Mad Max..

Δεν θα είναι ταινία Mad Max, θα είναι η πραγματικότητα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ

Στις 6 Απριλίου 1941 στρατεύματα της ναζιστικής Γερμανίας επιτέθηκαν κατά της Ελλάδας που βρισκόταν ήδη σε πόλεμο με τη φασιστική Ιταλία, έχοντας αποκρούσει την ιταλική επίθεση της 28ης Οκτωβρίου 1940 και καταδιώκοντας τους εισβολείς στο αλβανικό έδαφος.

Παρά την ηρωική αντίσταση στο Ρούπελ, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, ο γερμανικός στρατός εισέρχεται μέσω Γιουγκοσλαβίας στις 9 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη και στις 27 στην Αθήνα, ενώ ο βασιλιάς και η κυβέρνηση καταφεύγουν στην Κρήτη κι από κει στο Κάιρο. Τη χώρα παραδίδει στους ναζί και στους συμμάχους τους, Ιταλούς και Βούλγαρους φασίστες, ο στρατηγός Τσολάκογλου που σχηματίζει και την πρώτη κυβέρνηση δωσιλόγων.

Οι οργανώσεις του ΚΚΕ στη Μακεδονία και την Ήπειρο κάλεσαν τον λαό να συγκεντρώσει τα όπλα από τον ελληνικό στρατό που διαλυόταν, ενώ στην Αθήνα, λίγες μέρες πριν την κατάληψή της, διοργανώνεται συγκέντρωση με συνθήματα "Αντίσταση στους επιδρομείς", "Όπλα στο λαό" κ.ά. Ταυτόχρονα, στην κατεχόμενη Θεσσαλονίκη κυκλοφορεί Μανιφέστο του Γραφείου Μακεδονίας-Θράκης του ΚΚΕ, με το οποίο ο λαός καλείται να οργανώσει την αντίσταση για την απελευθέρωση της χώρας.


Τα ιστορικά γεγονότα διαψεύδουν τον μύθο ότι τάχα οι Έλληνες κομμουνιστές αντιτάχθηκαν στη φασιστική εισβολή και κατοχή μόνο μετά την επίθεση κατά της ΕΣΣΔ, στις 22 Ιουνίου 1941, εξαιτίας, δήθεν, του Συμφώνου Ρίμπεντροπ-Μολότοφ. 

Άλλωστε, ανάλογη κατεύθυνση αντίστασης ακολούθησε από την πρώτη στιγμή και το Κ.Κ. της Γιουγκοσλαβίας, ενώ στην Κίνα συνεχιζόταν ο ένοπλος αγώνας των κομμουνιστών κατά των Ιαπώνων εισβολέων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Αν ένας πίθηκος συσσώρευε περισσότερες μπανάνες από όσες θα μπορούσε να φάει ο ίδιος, ενώ οι περισσότεροι άλλοι πίθηκοι πέθαιναν από την πείνα, οι επιστήμονες θα μελετούσαν προσεκτικά τον μανιακό συσσωρευτή πίθηκο για να βρουν τι διάβολο συμβαίνει με αυτόν. Ωστόσο, όταν κάνουν το ίδιο πράγμα οι άνθρωποι, τους βάζουμε στο εξώφυλλο του περιοδικού Forbes».

Από: Emir Sader /Δ. Πατέλης



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάνε καλά!

Το λένε και το ξαναλένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα κανάλια: «Το κανονικό στην ΕΕ είναι οι κυβερνήσεις συνεργασίας». Ο Ν. Φίλης μάλιστα τις μέτρησε και είπε ότι «οι 24 στις 27 είναι κυβερνήσεις συνεργασίας. Είναι το σύγχρονο. Και πάνε πολύ καλά, δεν πάνε άσχημα». Αυτό είναι το φοβερό ...επιχείρημα για να απαντηθεί ο στόχος της αυτοδυναμίας που βάζει η ΝΔ και να στηριχτεί μια κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, στη ρότα της ίδια αντιλαϊκής πολιτικής. Μόνο που η πραγματικότητα είναι πεισματάρα: Σε πολλές από τις κυβερνήσεις που επικαλείται στην ΕΕ, οι συνεργασίες σε όλες, όποια σύνθεση κι αν έχουν, από «νεοφιλελεύθερες» μέχρι σοσιαλδημοκρατικές, η πολιτική τους τσακίζει τον λαό. Κυβερνήσεις συνεργασίας έχουν η Γερμανία, η Ισπανία, η Ιταλία και άλλες. Και, πράγματι, τα πάνε «πολύ καλά», όπως λέει ο Φίλης. Οχι όμως για τον λαό, αλλά για το κεφάλαιο. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα σ' αυτές τις χώρες, που βομβαρδίστηκαν πριν τις εκλογές με τα ίδια ψευτοδιλήμματα περί «προοδευτικών» και «συντηρητικών», αυτοδύναμων ή συνεργατικών κυβερνήσεων, ζουν από πρώτο χέρι την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής στην πλάτη τους και βγαίνουν κατά εκατομμύρια στον δρόμο. 

Σχολιο.- Αδύναμη κυβέρνηση και ισχυρό λαϊκό κίνημα. Μόνο έτσι.

Σχολιο.- Αν μιλάμε θεωρητικά,  είναι λογικό η εκπροσώπηση να περνά από απλή αναλογική με ταυτόχρονη ανίχνευση και δοκιμές πιο αμεσοδημοκρατικών δομών



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσύρει τους στρατιώτες από την Μπαχμούτ

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

Ταυτόχρονα, η πολωνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να παραδώσει το σύνολο των MiG-29 στην Ουκρανία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε σήμερα τη γειτονική Πολωνία και την ευχαρίστησε για την «ιστορική» βοήθεια που προσφέρει στη χώρα του, τονίζοντας ότι η Βαρσοβία θα πρέπει να καταστεί βασικός εταίρος στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της Ουκρανίας μετά τη λήξη του πολέμου με τη Ρωσία.

Η Βαρσοβία είναι ένας από τους στενότερους συμμάχους του Κιέβου και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην παράδοση όπλων στην ουκρανική κυβέρνηση. Σήμερα, ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα είπε ότι «στο μέλλον» η χώρα του μπορεί να παραχωρήσει στην Ουκρανία όλα τα καταδιωκτικά MiG-29, σοβιετικής κατασκευής, που διαθέτει. Η Πολωνία έχει ήδη δώσει οκτώ MiG-29 και πρόκειται σύντομα να στείλει άλλα έξι στο Κίεβο.

Δύσκολη η κατάσταση στην Μπαχμούτ

Ο Ζελένσκι, αναφερόμενος στην κατάσταση στην πόλη Μπαχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία, παραδέχτηκε ότι είναι δύσκολη, σημειώνοντας ότι θα ληφθούν οι «κατάλληλες αποφάσεις» εφόσον οι Ουκρανοί στρατιώτες κινδυνεύσουν να περικυκλωθούν από τις ρωσικές δυνάμεις. «Για μένα, το σημαντικότερο είναι να μην χάσουμε τους στρατιώτες μας» είπε.

Προσκάλεσε τους Πολωνούς επιχειρηματίες να επισκεφθούν την Ουκρανία πριν από το τέλος του πολέμου, ώστε να εξασφαλίσουν μια καλύτερη θέση στην ουκρανική αγορά αλλά και στην προσπάθεια ανοικοδόμησης. 

Η επίσκεψη του Ζελένσκι στην Πολωνία γίνεται σε μια περίοδο που εντείνεται η οργή του αγροτικού κόσμου επειδή με τις εισαγωγές ουκρανικών σιτηρών πιέστηκαν προς τα κάτω οι τιμές σε πολλές χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Οι πρωθυπουργοί πέντε ανατολικών χωρών της ΕΕ, με επιστολή τους προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανέφεραν ότι ίσως χρειαστεί να επαναφέρουν τους δασμούς στα ουκρανικά αγροτικά προϊόντα εάν δεν καταστεί δυνατό να σταματήσει με άλλα μέσα η μαζική εισαγωγή προϊόντων που ωθεί προς τα κάτω τις τιμές στις ευρωπαϊκές αγορές. Ο Πολωνός υπουργός Γεωργίας Χένρικ Κόβαλτσκ παραιτήθηκε λόγω αυτής της κρίσης.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΦΟΔΟΣ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΣΤΟ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑ

«ΠΟΘΑ» 

Έκτακτη κινητοποίηση σήμερα Πέμπτη στο Δημαρχείο Αθηνών (Πλατεία Κοτζιά) στις 19:00

Σήμερα 6/4 και ώρα 6:00 δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν έφοδο στην κατάληψη «Ολύμπια» και εκκένωσαν το κτίριο. Προχώρησαν σε προσαγωγές των 10 χορευτών και χορευτριών που βρισκόταν στον χώρο που ακολούθως μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη βία, διατάραξη λειτουργίας της υπηρεσίας και διακεκριμένης φθοράς ξένης περιουσίας και αυτή την ώρα κρατούνται στη ΓΑΔΑ.

Καταδικάζουμε την εισαγγελική εντολή, την ακόλουθη αστυνομική επιχείρηση και την μετατροπή των προσαγωγών σε συλλήψεις ως ευθεία βολή εναντίον των ανθρώπων του πολιτισμού.

Για άλλη μια φορά το επίσημο κράτος επιλέγει να δείξει την πραγματική του θέση απέναντι στον πολιτισμό.

Η κατάληψη Ολύμπια υπήρξε κέντρο αγώνα στις διεκδικήσεις των επαγγελματιών των παραστατικών τεχνών κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, ενός αγώνα που γέννησε παγκόσμιο κύμα συμπαράστασης για τις διεκδικήσεις μας.

Στεκόμαστε δίπλα στους συλληφθέντες καλλιτέχνες της κατάληψης «Ολύμπια» και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή τους.

Καλούμε σήμερα στις 19:00 στο Δημαρχείο Αθηνών, Πλατεία Κοτζιά.

Είμαστε μαζί, μαζί και δυνατοί!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ (Π.Ο.Θ.Α.)



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανέβασε ανάρτηση στο φαίησμπουκ η κυρία Σακελλαροπούλου, η πρόεδρος της δημοκρατίας, στην οποία... θρηνεί για τα σινεμά που κινδυνεύουν να κλείσουν (Ιντεάλ κλπ.) και δηλώνει ότι "η ερημοποίηση της Σταδίου μας πληγώνει".

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ! - της ταιριάζει απολύτως!

Αν ως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν έκανε ό,τι περνούσε απ' το χέρι της για να κηρυχθούν συνταγματικά τα μνημόνια, ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΕΠΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, τότε ας μιλούσε.

Τώρα ούτε καν την ευαισθησία να μη μιλήσει έχει.

Σχολιο.- Μπορεί εμείς να βλέπουμε υποκρισία, υπάρχει όμως μια πολύ μεγάλη μερίδα πολιτών που τα καταπίνει χωρίς κριτική ή συνδυαστική σκέψη. Άντε τώρα να σκεφτεί ο άλλος ότι η πρόεδρος όταν ήταν στο ΣτΕ έβλεπε μνημόνιο και έλαμπε από χαρά.

Σχολιο.- Υποκρίτρια η Σαχλαμαροπούλου... εδώ ο περισσότερος κόσμος δεν έχει τα λεφτά να πάει σινεμά κι αυτή μας πουλάει ευαισθησία... να την είχε όταν ως δικαστής νομιμοποιούσε μνημόνια, μαζικό ξεπούλημα, περικοπές μισθών και συντάξεων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2009: εθνικό ακαθάριστο προϊόν 220 δισεκατομμύρια - εθνικό χρέος 298 δισεκατομμύρια

2023: εθνικό ακαθάριστο προϊόν 190 δισεκατομμύρια - εθνικό χρέος 400 δισεκατομμύρια.

Αν δεν μπαίναμε στα μνημόνια θα είχαμε καταστραφεί ή θα έπρεπε να τα είχαμε εφεύρει,σωστά δεν τα θυμάμαι ρε πιθίκια ψηφοφόροι χιμπατζήδων;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H ΝΔ, μετά από απόφαση του Εφετείου Αθηνών, υποχρεώνεται να καταβάλει δεδουλευμένα και αποζημιώσεις σε 15 εργαζόμενες υπαλλήλους γραφείου και μέλη της, καθώς εργάζονταν με καθεστώς αδήλωτης εργασίας από το 2009 και απολύθηκαν άτυπα και παράνομα το 2016, όταν διεκδίκησαν την πληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Τους υπαλλήλους τους ρε δεν τους ασφαλίζουν οι ΓΥΦΤΟΙ και τους απολύουν όταν ζητάνε τα δεδουλευμένα τους και θα νοιαστούν για σένα;

Σχολιο.- Τις είχαν υποχρεώσει να υπογράψουν φόρμα "εθελοντικής" εργασίας με σκοπό την προσφορά στο κόμμα και τα ιδεώδη που πρεσβεύει, αμοιβώντας τες με 250 ευρώ /μήνα!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά από τέσσερα χρόνια κυβέρνησης ΝΔ, τα κόκκινα δάνεια ανέρχονται πλέον σε 111 δισ. ευρώ.

4,2 εκατ. πολίτες έχουν μη εξυπηρετούμενες οφειλές.

1 εκατ. τραπεζικοί λογαριασμοί είναι κατασχεμένοι.

Αλλά η νουρδου προηγείται με 5 μονάδες διαφορά στις δημοσκοπήσεις χαχαχαχα!

Υ.Γ. Όταν ρε ηλίθιε σου φτιάχνουν στημένα ρεπορτάζ τι τους εμποδίζει να σου φτιάξουν και στημένες δημοσκοπήσεις;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6/4/2023     -     15.00  μ.μ.

- Επισκέψεων διήμερο από χτες μέχρι σήμερα. Επίσημη επίσκεψη του Ζελένσκι στην Πολωνία, όπου ο ομόλογός του Άντζεϊ Ντούντα του απένειμε το κρατικό παράσημο του «Λευκού Αετού» (προσέξτε!) «για την συμβολή του στη σύγχρονη… πολωνική Ιστορία»!!! Εδώ η ίδια η είδηση είναι το καλύτερο σχόλιό της…

- Επίσκεψη του Εμμανουέλ Μακρόν στο Πεκίνο και από κοντά, «της προσκολλήσεως» και η wannabe «υποπλανητάρχισσα» Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, η οποία δεν συμπεριλήφθηκε σε ΚΑΜΊΑ από τις επίσημες συναντήσεις σε ανώτερο επίπεδο… Για να έχει να λέει ότι «συνάντησε (not) τον Σι, όταν εκείνος αρνείται πεισματικά να μιλήσει με τον Μπάιντεν»… Τσίρκο…

- Και κάτι που αφορά άμεσα στη χώρα μας: σήμερα έρχεται για επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα το δίποδο τέρας που ακούει στο όνομα Αλεξέι Ρέζνικοφ, aka Υπουργός Άμυνας της χώρας των ουκρανοναζί. Από την άλλη πλευρά ο δικός μας ομόλογός του (Νίκος Παναγιωτόπουλος) «περιέχυσε με κρύο νερό» την ουκρανική πλευρά, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να προμηθεύσει την Ουκρανία με άρματα μάχης Leopard 2 και αντιαεροπορικά συστήματα S-300. Εκλογές έρχονται, μην ξεχνάτε…

- Στη Μόσχα πάλι, ο Βλαντίμιρ Πούτιν συναντήθηκε χτες με τους ηγέτες των 4 νεοπαγών Περιφερειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενώ αυτή την ώρα που γράφεται το παρόν κείμενο, έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον επικεφαλής της ΛΔ Ντονιέτσκ Ντενίς Πουσίλιν.

- Κατά τα λοιπά, είχαμε στην Περιφέρεια του Μπριανσκ την εξουδετέρωση ομάδας 20 Ουκρανών ανιχνευτών-δολιοφθορέων που επιχείρησαν να εισέλθουν στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Την είδηση έδωσε ο Περιφερειάρχης της περιοχής Αλεξάντρ Μπογκομάζ.

- Τη νύχτα οι VSU επιχείρησαν να βομβαρδίσουν την Μελιτόπολη με πυραύλους τύπου HIMARS, ωστόσο η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε και τα 5 βλήματα που κατευθύνονταν στην περιοχή, αποτρέποντας τη δημιουργία ζημιών ή/και ανθρώπινων θυμάτων.

- ΥΓ: Σε εξέλιξη συνάντηση Πούτιν - Λουκασένκο στη Μόσχα. Σχεδόν αποκλειστικό θέμα - άμυνα και ασφάλεια του ενωσιακού κράτους.

Σχολιο.- Αλήθεια πήγε η Ούρσουλα στο Πεκίνο και τη άφησαν να περιμένει στο διάδρομο;

Σχολιο.- Και ένα καρεκλάκι σπαστό θα βοηθούσε γιατί κι όταν την αφήνουν να μπει την έχουν όρθια...

Σχολιο.- Κράτα καλύτερα μικρό καλάθι για το κρύο ντους που έφαγε η Ουκρανία από τον απόφοιτο του Χάρβαρντ που έκαναν Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Εκτός από τα πυρομαχικά που δεν έχουν σταματήσει να αδειάζουν από τις αποθηκες και να τα στείλουν με αεροπλάνα, τρένα, νταλίκες και ό,τι άλλο υπάρχει, εκτός από Leopard 2 και S-300 η Ελλάδα έχει μερικές εκατοντάδες Leopard 1 και πλήθος ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού στα νησιά που ο άλλος απόφοιτος του Χάρβαρντ που έκαναν πρωθυπουργό τα έχει χαρακτηρίσει παρωχημένα. Η παγκόσμια πρωτοτυπία που έγινε με τα funds και το ξεπούλημα του νερού λίγο πριν τις εκλογές έγιναν επίσης. Όποιες εκκρεμείς υποχρεώσεις έχουν τα φερέφωνα που μας κυβερνούν πρέπει να κλείσουν άμεσα.

Σχολιο.- Μιλάω για τα TOR-M1 και OSA KA που δεν έχουν τολμήσει να ακουμπήσουν ακόμα και αποτελούν την αντιπυραυλική άμυνα των νησιών. Αν γίνει συμφωνία για απόσυρση και αποστολή στην Ουκρανία θα είναι καθαρή αποστρατικοποίηση (και αυτοκτονία).

Σχολιο.- {"για την συμβολή του στη σύγχρονη πολωνική ιστορία"}, ε;

Πως και πως περιμένουν οι Πολωνοί να χάσει τον πόλεμο η Ουκρανία, να διαμελιστεί και να βουτήξουν όλη το δυτικό της τμήμα...

Είναι μετά να μη δίνουν παράσημα σε ένα καμένο εγκέφαλο από τα ναρκωτικά, που διαλύοντας την χώρα του θα τους χαρίσει ένα σωρό τόπους;

Σχολιο.- Διάβασες προσεκτικά τι λέει αυτό το απόσπασμα;;; Πρώτον, ότι την Ούρσουλα φον ντε Λάϊεν την κάλεσε ο Μακρόν μαζί του (και όχι ο Σι) και δεύτερον, ότι δεν θα λάβει μέρος σε πολλές από τις εκδηλώσεις ανάμεσα στους δύο προέδρους. Το λες και "φτύσιμο" αυτό... Αλλά οι Κινέζοι είναι ευγενείς - θα μπορούσαν να την απελάσουν αμέσως...

Σχολιο.- Τι μηνύματα μετέφερε η Ούρσουλα, της Αμερικής; Τα ξέρει ήδη αυτά η Κίνα. Δε θα κάνουμε το διορισμένο και διεφθαρμένο ως το κόκκαλο απόλυτο μηδέν σοβαρό συνομιλητή, έχουν και μια αξιοπρέπεια οι Κινέζοι.

Σχολιο.-  Διάβαζε σωστά τα κείμενα και μη βγάζεις συμπεράσματα τραβηγμένα απ' τα μαλλιά. Είναι ξεκάθαρο, ότι η παρουσία της Φον Ντερ Λάιεν οφείλεται στην επιμονή και μόνο του Μακρόν να παρίσταται και η κινεζική πλευρά σε ένδειξη καλής θέλησης τη δέχθηκε. Είναι προφανές, ότι η δική της συμμετοχή στις συνομιλίες ήταν υποβαθμισμένη. Ό,τι ήταν να μάθει ο Μακρόν, το έμαθε απευθείας από τον Σι. Η όλη προσπάθεια έγινε, για να καταδειχθεί ότι, δήθεν, η ΕΕ κατέχει διεθνή θεσμικό ρόλο, κάτι που είναι πασιφανές ότι εν πολλοίς δεν ισχύει (δες την αντιμετώπιση της ΕΕ από ΗΠΑ και Ρωσία και θα καταλάβεις). Ως παρίας (ει μη και ως παρείσακτη) πήγε η κυρία στο Πεκίνο. Απλώς οι Κινέζοι, όπως ξαναείπα, είναι ευγενείς άνθρωποι...

Σχολιο.- Λαθρεπιβάτισσα την λένε κάποιοι Γάλλοι δημοσιογράφοι και λένε και άλλες αστειότητες για την Δούκισα

Σχολιο.- Διαφωνώ για το φτύσιμο των Κινέζων. Έχω κάνει τρεις εβδομάδες στην Κίνα, φτύνουν και μάλιστα επιδεικτικά...... καί δέν μιλάω για ανθρώπους χαμηλού επιπέδου.

Σχολιο.- Έγραψα μόνο, ότι οι Κινέζοι είναι ευγενείς άνθρωποι...

Σχολιο.- Ορθόν…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6/4/2023    -    7.00 π.μ.

- Αναφορικά με την ποινική δίωξη κατά του Ντόναλντ Τραμπ και τις απίθανες δηλώσεις του Μπιλ Κλίντον σχετικά με την απόδοση ή όχι πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία, στις αρχές της δεκαετίας του ‘90.

- Για τον Ντόναλντ Τραμπ: Ασφαλώς και ο τρόπος με τον οποίο έχει στηθεί το δικονομικό «πανηγυράκι» γύρω του είναι χονδροειδής και κατά παράβαση και αυτής της «αστικής νομιμότητας». Πρόκειται για καθαρά πολιτική δίωξη.

- Αυτά σε ό,τι αφορά στο δικαστικό μέρος της υπόθεσης. Γιατί ο Τραμπ εκτός από διωκόμενος για ποινικά αδικήματα πρώην και υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι και πολιτικό πρόσωπο με συγκεκριμένες θέσεις και συγκεκριμένες αντιλήψεις. Κι εδώ θα με απασχολήσει κυρίως το κομμάτι που έχει να κάνει με τη Ρωσία, την Κίνα και, γενικά, το νέο πολυπολικό κόσμο που γεννιέται και θέτει ευθέως σε αμφισβήτηση το «μεγαλείο» και την «πρωτοκαθεδρία» των ΗΠΑ στην παγκόσμια αρένα.

- Ο ανοιχτά ακροδεξιός Τραμπ και οι «ακροκεντρώοι» νεοσυντηρητικοί (neocons) που υπάρχουν και στα δύο κόμματα εξουσίας στις ΗΠΑ, είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Και οι δύο ιδεολογικές τάσεις επιθυμούν όχι μόνο την «πρωτοκαθεδρία» των ΗΠΑ στον κόσμο, αλλά και την απόλυτη επικυριαρχία της επί «συμμάχων» και «αντιπάλων». Η μόνη διαφορά ανάμεσά τους είναι η μέθοδος: οι νεοσυντηρητικοί χρησιμοποιούν την παγκοσμιοποίηση ως εργαλείο επιβολής δια της «ήπιας ισχύος», ενώ οι ακροδεξιοί τύπου Τραμπ χρησιμοποιούν τον «απομονωτισμό» των ίδιων και την ωμή «δια ροπάλου» επιβολή, θέλουν δε θέλουν, επί «συμμάχων» και «αντιπάλων», της βούλησης του ενός και μοναδικού παγκόσμιου «χωροφύλακα». Όσοι/-ες δε, θεωρούν ότι με Πρόεδρο τον Τραμπ οι σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία (γιατί με την Κίνα είναι γνωστό ότι έχει ανοιχτό μέτωπο) θα βελτιωθούν, ας ρίξουν μια ματιά στην 4ετία της διακυβέρνησής του σε τι… επιδαπέδιο επίπεδο έφτασαν οι διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών σε αυτό το διάστημα. Η απέλαση πάνω από 60 Ρώσων διπλωματών, η γκανγκστερική έφοδος στο προξενείο της Ρωσίας στο Σαν Φρανσίσκο, ο πολλαπλασιασμός των κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας, η μονομερής αποχώρηση των ΗΠΑ από τις διμερείς συμφωνίες για των περιορισμό των πυρηνικών όπλων είναι μόνο μερικά από τα «επεισόδια» που παίχτηκαν σε αυτό το διάστημα. Και είναι απολύτως βέβαιο ότι ανάλογη πολιτική θα ακολουθήσει και αν στις προεδρικές εκλογές του 2024, εφόσον καταφέρει να είναι υποψήφιος, βγει νικητής.

- Ας θυμηθούμε και μερικά από τα πρόσωπα που στελέχωσαν την κυβέρνησή του κατά την 4ετή του παραμονή στον Λευκό Οίκο. Θα σταθώ σε τρία ονόματα: Μάικ Πομπέο, Τζον Μπόλτον και Στιβ Μπάνον. Όποιος/-α έχει παρακολουθήσει τις δηλώσεις και τις κινήσεις (τουλάχιστον) αυτών των τριών προσώπων τόσο κατά τη διάρκεια της προεδρίας Τραμπ, όσο και μετά από αυτήν, θα καταλάβουν ότι επί της ουσίας δεν τους χωρίζει τίποτε από τους αντίστοιχους πχ Άντονι Μπλίνκεν, Λόιντ Όστιν και Νάνσι Πελόσι. Το πολιτικό κατεστημένο των ΗΠΑ, που συμπεριλαμβάνει όχι μόνο τα δύο κόμματα εξουσίας, αλλά ακόμη και τις εσωκομματικές τους τάσεις, ουδέποτε ήταν, ούτε πρόκειται να γίνει φιλικό έναντι της Ρωσίας. Γι’ αυτό και ένα «μικρό καλάθι» στις προσδοκίες από ενδεχόμενη επιστροφή του Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ είναι υπεραρκετό…

- Για τα απίθανα ψεύδη του Μπιλ Κλίντον σχετικά με τα πυρηνικά όπλα και την Ουκρανία τι να πρωτοπεί κανείς; Ο γελοίος, πλέον, αυτός τύπος, που απασχόλησε τον αμερικανικό και τον διεθνή Τύπο με τις σεξουαλικές του επιδόσεις περισσότερο και απ’ ό,τι με την πολιτική του δράση (παρόλο που στον επονείδιστο κατάλογο των «κατορθωμάτων» του βρίσκονται οι επεμβάσεις στη Σομαλία, την πρώην Γιουγκοσλαβία και το Ιράκ), βγήκε και είπε ότι νιώθει, τάχα, «ένοχος», που έπεισε στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 την Ουκρανία να παραδώσει όλο της το πυρηνικό οπλοστάσιο στη Ρωσία.

- Το ψεύδος του είναι ασύστολο και καταρρίπτεται από τα ίδια τα γεγονότα. Το τελευταίο πράγμα που θα επιθυμούσαν οι ΗΠΑ μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, είναι να προκύψουν, εκτός από τη Ρωσία, τουλάχιστον άλλα 3 νέα πυρηνικά κράτη (Λευκορωσία, Ουκρανία, Καζαχστάν) και μάλιστα ανήκοντα (τουλάχιστον τότε) στη στενή σφαίρα επιρροής της Ρωσίας.  Γι’ αυτό και οι ΗΠΑ ανέκαθεν προτιμούσαν να έχουν απέναντί τους έναν και ξεκάθαρο γεωπολιτικό αντίπαλο στο πρόσωπο της Ρωσίας, παρά και μερικούς ακόμη, οι οποίοι με πυρηνικά όπλα στην κατοχή τους κανείς δεν ξέρει τι αξιώσεις θα είχαν στη διεθνή πολιτική σκηνή. (Στγ: ας δει κανείς τις λυσσαλέες αντιδράσεις των ΗΠΑ στα πυρηνικά προγράμματα του Ιράν και της Βόρειας Κορέας και θα καταλάβει).

- Αρτιόμοφσκ και γύρω: Οι μονάδες της Ομάδας Wagner ανανέωσαν την επίθεσή τους στο χωριό Ορέχοβο-Βασίλιεφκα, στα ΒΔ του Αρτιόμοφσκ. Εντός της πόλης οι μονάδες των Wagner ελέγχουν, πλέον, όλα τα βιομηχανικά και διοικητικά κτήρια της πόλης, έχοντας περιορίσει τις VSU στο 15% του εμβαδού της πόλης, στο δυτικό της τμήμα. Οι κακές καιρικές συνθήκες και κυρίως οι λάσπες στο έδαφος που προέρχονται από τις βροχές, αλλά και το λιώσιμο του χιονιού που παρατηρείται στις αρχές της άνοιξης στις περιοχές αυτές, έχουν δυσκολέψει αφάνταστα τόσο τις αμυντικές κινήσεις των VSU, όσο και τη δυνατότητα διαφυγής τους από τον αυτοκινητόδρομο προς το Τσάσοφ Γιαρ. Οι Wagner κινούνται ολοένα και δυτικότερα, έχοντας εδραιωθεί πλέον στην οδό Σιμπίρτσεφ και πλησιάζοντας σε απόσταση αναπνοής το στάδιο «Μεταλούργκ». Στο νότιο τμήμα της πόλης συνεχίζονται οι μάχες στις περιοχές του σταδίου «Αβανγκάρντ» και του κατεστραμμένου μνημείου του «Αεροπλάνου» (MiG-17).

- Αβντέγεφκα, Μάργινκα και γύρω (βόρεια και δυτικά του Ντονιέτσκ): Συνεχίζονται οι σκληρές και πολύνεκρες μάχες για την απελευθέρωση των δύο πόλεων. Στον περίγυρο της Αβντέγεφκα συνεχίζονται οι μάχες για τον έλεγχο των χωριών Κεράμικ, Σέβερνογε και Περβομάισκογε. Ωστόσο η κύρια πρόοδος των ρωσικών δυνάμεων βρίσκεται στην είσοδό τους στον αστικό ιστό της Αβντέγεφκα από τα ΝΑ και προσπάθεια που ήδη κάνουν για αποκάλυψη και κατάληψη οχυρωμένων θέσεων των VSU. Την προώθηση των μονάδων του ρωσικού Πεζικού ενισχύουν και υποστηρίζουν τόσο η Αεροπορία, όσο και το Πυροβολικό των ρωσικών δυνάμεων. Στη Μάργινκα οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν πλέον επίθεση στις δυτικές συνοικίες της πόλης, όπου είναι συγκεντρωμένες οι μονάδες των VSU, όπως και στις παρυφές της ήδη απελευθερωμένης Κρασνογκόροφκα.

- Νότια-νοτιοδυτικά του Ντονιέτσκ (Ουγκλεντάρ και γύρω, Περιφέρεια Ζαπορόζιε): Για την κατεύθυνση αυτή τα δυτικά και τα ουκρανικά ΜΜΕ διαδίδουν φήμες περί «μεγάλης συγκέντρωσης δυνάμεων» των VSU και προετοιμασία για «μεγάλη αντεπίθεση», πιθανόν στα τέλη Απριλίου ή, ακόμη πιθανότερο, στις αρχές Μαΐου, που συμπίπτουν στη Ρωσία με τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς και της Ημέρας της Νίκης (9 Μάη). Οι αριθμοί που αναφέρονται ποικίλλουν: αναφέρεται η συγκέντρωση από 40 έως και 200 (!!!) χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτικών στην περιοχή, ενώ το ουκρανικό ΓΕΕΘΑ μιλάει και για 2.000 (!!!) τεθωρακισμένα οχήματα όλων των τύπων να είναι έτοιμα για την «αντεπίθεση». Προσωπικά διαισθάνομαι για άλλη μια φορά, ότι ειδικά η ουκρανική πλευρά πέραν του ότι ψεύδεται ασύστολα ως προς τους αριθμούς των στρατιωτικών και των μονάδων στρατιωτικής τεχνικής, περισσότερο προσπαθεί να δημιουργήσει μια επικοινωνιακή εικόνα «νίκης». Οι περισσότεροι Ρώσοι στρατιωτικοί αναλυτές, αλλά και αρκετοί υγιώς σκεπτόμενοι Δυτικοί, συγκλίνουν στο συμπέρασμα, ότι η ουκρανική «αντεπίθεση» τελικά θα πραγματοποιηθεί, αλλά μια ήττα σε αυτήν θα σημάνει πρακτικά την πλήρη στρατιωτική ήττα της χώρας των ουκρανοναζί και θα την υποχρεώσει σε μια ταπεινή συνθηκολόγηση, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

- Στην Περιφέρεια του Μπριανσκ κατέπεσε λόγω μηχανικής βλάβης ουκρανικό ελαφρύ μονοκινητήριο αεροσκάφος. Ο πιλότος του διασώθηκε, αλλά και συνελήφθη σχεδόν αμέσως από τις ρωσικές συνοριακές δυνάμεις. Ο πιλότος, σύμφωνα με μαρτυρίες ρωσικών ΜΜΕ, αποπειράθηκε να διαψεύσει τις όποιες σχέσεις του με τις VSU, ωστόσο τον «πρόδωσαν» το… αυτόματο όπλο που είχε μαζί του, καθώς και στρατιωτικοί χάρτες των VSU που απεικόνιζαν την περιοχή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ρωσική αντικατασκοπεία, ο εν λόγω πιλότος συνεργάζεται με τις VSU ήδη από το 2014 και ασκούσε συστηματική κατασκοπευτική εργασία. Η ανάκρισή του συνεχίζεται από τις ρωσικές αρχές.

- Ας ρίξουμε μια ματιά και στα πλήγματα των VSU κατά κατοικημένων περιοχών σε ρωσικό έδαφος.

- Από πλήγμα ουκρανικού drone στην Περιφέρεια Μπριανσκ (επαρχία Σουζέμσκ) τραυματίστηκε 1 άμαχος πολίτης.

- Στην Περιφέρεια Μπέλγκοροντ υπό τα διαρκή πυρά της ουκρανικής πλευράς βρίσκεται το τελευταίο 3ήμερο το πολεοδομικό συγκρότημα του Σεμπέκινο. Στην ίδια Περιφέρεια από βλήματα όλμων επλήγη το χωριό Νόβαγια Ταβολζάνκα χωρίς, ευτυχώς, ανθρώπινα θύματα, αλλά με μικρές υλικές ζημίες.

- Στην Περιφέρεια Κουρσκ επλήγησαν απο ουκρανικά πυρά οι παραμεθόριες περιοχές και ειδικότερα τα χωριά Γκορντέγεφκα, Ουσπένοφκα και Τρόιτσκι. Υπήρξαν προβλήματα με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

- Στη ΛΔ Λουγκάνσκ οι VSU εξαπέλυσαν 2 πυραύλους HIMARS προς το Ρουμπέζνογε, σκοτώνοντας 2 αμάχους, τραυματίζοντας 1 και προκαλώντας ζημιές σε κατοικίες.

- Στη ΛΔ Ντονιέτσκ και στο χωριό Βλαντίμιροφκα από ουκρανικά πυρά τραυματίστηκε 1 άμαχη γυναίκα.

- Στην Περιφέρεια Ζαπορόζιε έγινε προσπάθεια επίθεσης με drones σε κατοικίες στο Ενεργκοντάρ και την περιοχή του ΑΗΣ Ζαπορόζιε. Ενεργοποιήθηκαν τα ρωσικά μέσα Ραδιο-Ηλεκρονικού Πολέμου, τα οποία και αναχαίτισαν 1 επιθετικό drone πολωνικής κατασκευής. Δεν αναφέρθηκαν ζημίες ή/και ανθρώπινα θύματα.

- Κατά τα λοιπά, συνεχίστηκε και χτες το πογκρόμ κατά της κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από το ναζιστικό καθεστώς Ζελένσκι. Και όταν το αποκαλώ «ναζιστικό» κυριολεκτώ, καθώς στην προσπάθεια καταδίωξης ιερέων, μοναχών και λαϊκών πιστών Ορθόδοξων Χριστιανών έχουν επιστρατευθεί μερικές από τις πιο «εκλεκτές» νεοναζιστικές παραστρατιωτικές μονάδες. Ουκρανοί σχισματικοί με τη «βοήθεια» νεοναζιστικών ομάδων εκδίωξαν χτες τους ιερείς και τους πιστούς από μια σειρά ναών: στο Τσερνίγκοφ της Δυτικής Ουκρανίας, στο Χμελνίτσκι, στο Λβοφ, στο Ρόβνο και αλλού. Ακόμη στο Νικολάγεφ οι νεοναζί πυρπόλησαν τον Ιερό Ναό του Σωτήρος, καθεδρικό της πόλης.

Σχολιο.- καταστρέφουν οι βάνδαλοι ΝΑΖΙ εκκλησίες!!! Δε σέβονται τα  "πιστεύω" του καθενός, μήτε την πολιτιστική κληρονομιά της Ρωσίας, μήτε της Ουκρανίας,  που να τους πάρει & να τους σηκώσει ο... άνεμος!!!

Σχολιο.- Όποιος & αν κυβερνήσει στις ΗΠΑ, υποτελής στο Εβραϊκό λόμπυ θα είναι 

Ένας ΘΕΟΣ ποτέ δε θα έλεγε: "Φτιάξτε το ΝΑΤΟ & τα πιο ισχυρά όπλα!

Ανοίξτε εστίες πολέμου στη γη...

Εξοντώστε τους Παλαιστίνιους"!!!

Σχολιο.- πάει η εκκλησία του Σωτήρης η ωραιότερη στη νότια ουκρανια

Σχολιο.- Τα ίδια και τα ίδια... Τραγικά τα ίδια και τα ίδια... Δεν γίνεται δουλειά έτσι. Τι στο διάολο τούς κρατάει? Τι συνθήκες "ειρήνης" και τρίχες κατσαρές? Με ποιους? Τους κατά μάζες υπάκουους για το σφαγείο ή με τους πάτρωνες τους που οι βρωμοχώρες τους διατελούν εν απολύτω ασφαλεία και στο απυρόβλητο?

Σχολιο.- πιστεύω οτι η γενική επίθεση των Ουκρανών θα είναι μια αποτυχία με πολυ αίμα και από τις δύο πλευρές το οτι γίνεται η σύλληψη του τραμπ και ψάχνουν τα σπίτια του Μπαιντεν είναι για να μην ασχολείται ο αμερικανικός λαός με τις οικονομικές και τις αρνητικές εξελίξεις του πολέμου και γενικώς της χρεοκοπίας της χώρας τους όσο για την Ευρώπη είναι ο χρήσιμος ηλήθιος και κυρίως οι μικρές χώρες που βουλιάζουν

Σχολιο.- ξεκαθαρο απόλυτα, για όσους νομίζουν ότι του εχθρού Μπάϊντεν ο εχθρος είναι φίλος (Τραμπ). Επίσης πολύ ενδιαφέροντα και σωστά όσα έγραψες για την αποπυρηνικοποίηση των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών πλην ρωσίας μετά τη διασπαση



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Blackrock στο Παρίσι. Ακόμα νομίζουμε ότι όλα γίνονται στην Γαλλία για τις συντάξεις;

σήμερα....

https://twitter.com/BernieSpofforth/status/1643927344405413890?fbclid=IwAR0w9chkC-pNH6S98MqCJizr1IgazgWt7tyKbjb52--c1mUnaILJw5N1HbY

σχολιο.- Περσυ είχα διαβάσει ένα άρθρο του Τραϊανου ότι επόμενη ληστεία της των πολυεθνικών θα ήταν το συνταξιδοτικο ταμείο της Γαλλίας. Πόσο μέσα έπεσε ο άνθρωπος..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



https://twitter.com/ellada24/status/1643970380225478657

Κοντονής: "Συγκρούστηκα με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον Ποινικό Κώδικα. Προέβλεπε τον βιασμό ανηλίκου ως πλημμέλημα. Θα παραμείνει ένα όνειδος για όσους το οργάνωσαν".

Για όσους αναρωτιούνται τι φταίει για τους Λιγνάδηδες, τους Μίχους και τους Σειραγάκηδες που μας κλέβουν το οξυγόνο που αναπνέουμε....

Καμία στήριξη, καμία ανοχή, καμία ψήφος στα (απο)κόμματα εκπρόσωπους της σατανιστικής συμμορίας του Νταβός (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ). Θυμηθείτε την σύνταξη του Κουτρουμάνη του ΠΑΣΟΚ στους παιδεραστές, θυμηθείτε τον Νίκο Γεωργιάδη διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Μητσοτάκη και καταδικασμένο για παιδεραστία, δείτε τι λέει ο Κοντονής.....θα είστε συνένοχοι όλοι σας. Και το ξέρετε...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ναυτεμπορικη : Νέα μελέτη. Ο πληθυσμός τα Γης θα μειωθεί κατά 2 δις. ανθρώπους τον 21ο αιώνα

εγώ πιστεύω ότι θα φταίει η ...κλιματική αλλαγή. Εσείς;

Σχολιο.- Φυσικά και φταίει η κλιματική αλλαγή...τι άλλο;;και για την αύξηση των επιτοκίων η κλιματική αλλαγή φταίει...

Σχολιο.- Bill Gates - Population - Vaccines

https://www.youtube.com/watch?v=DtkfWaCzsas

μόνοι τους τα λένε

σχολιο.- Δέν μάς λένε εάν όλες οι ανθρώπινες ομάδες θά μειωθούν συμμέτρως ή εάν θά μειωθούν μόνον κάποιες (πάντως όχι οι Μουσουλμάνοι).



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ

Αν κατάφερνε να επικρατήσει έναντι του εκπρόσωπου του βαθέως κράτους των ΗΠΑ και του Νταβός θα ήταν ότι καλύτερο όχι μόνο για το μέλλον των ΗΠΑ αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας....

Ο Ρ.Κέννεντυ είναι ο σημαντικότερος διανοούμενος εναντίον της υγειονομικής χούντας που επιχειρήθηκε να στηθεί ανεπιτυχώς τα τελευταία τρία χρόνια και ορκισμένος εχθρός της ΝΤΠ....

Σχολιο.- Δεν θα τον αφήσουν

Σχολιο.- Πατέρας του ήταν ο δολοφονημένος;

Σχολιο- και ο πατέρας του δολοφονήθηκε και ο θείος του που μάλλον εννοείς ο JFK

Σχολιο.- δεν είναι γιος όπως είπα του JFK αλλά του Robert που δολοφονήθηκε πριν τις εκλογές του '68. Και ξάδερφος του άλλου Κέννεντυ που τυχαία έπεσε το αεροπλάνο του. Επίσης θα κατέβαινε για πρόεδρος απέναντι στην Χίλαρυ

Σχολιο.- Ήταν και είναι η φωνή του αντιεμβολιαστικού κινήματος στις ΗΠΑ πριν ακόμα από τα εμβόλια του κόβιντ. Έχει κάνει τεράστιο αγώνα παγκοσμίως κι όχι μόνο στις ΗΠΑ εναντίον των φαρμακευτικών

Σχολιο.- ε θα τον φανε και αυτον τοτε.Τι τους εχουν κανει οι κενεντι 70 χρονια τωρα και τους κυνηγανε ετσι ρε; Πρεπει να τους τον εφτασαν καρωτιδα για να εχουν τοσο μενος

Σχολιο.- Αν δεν τον στείλουν στα θυμαρακια...

Σχολιο.- Μακάρι να βγει αλλά το θεωρώ απίθανο. Δε στηρίζει woke ατζέντα όπως το παγκόσμιο κεφάλαιο

Σχολιο.- κι εγώ το θεωρώ απίθανο αλλά δεν παύει να είναι μια πολύ θετική εξέλιξη

Σχολιο.- Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το 2024 από πολλές πλευρές….

Σχολιο.- δυστυχώς δεν τον παίζουν οι στοιχηματικές. Αλλά φαντάσου τι έχει περάσει ο άνθρωπος. Είχε και θυελλώδη νιότη-μπλεγμένος με τα ναρκωτικά. Κι όμως στάθηκε όρθιος. Παρόλη την κληρονομιά που κουβαλά. Γνήσια Ιρλανδική ψυχή

Σχολιο.- άντε να δούμε. Γιατί όσο στημένη κ αν είναι η παγκόσμια πολιτική σκηνή, πιστεύω πως υπάρχουν κ κάποιοι λίγοι σαν αυτόν, που δεν είναι στο κόλπο. 

Σχολιο.- ΛΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΥΟ ΑΝΤΙΓΚΛΟΜΠΑΛΙΣΤΕΣ ;

ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ….



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφίσα στρατολόγησης αστέγων/ανεργων/κλπ στην Δύση για "εθελοντές" στον πόλεμο της Ουκρανίας....

Για οσους ακομα πιστευουν σοβαρά οτι τους Ρωσους τους πολεμουν "οι Ουκρανοι"....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανοίγεις Mega: Άδωνις και λίγο Σκουρλέτης. Το ίδιο σε OPEN, Σκάι, ΕΡΤ...

Ανοίγεις το καπάκι του WC: Άδωνις & λίγο Σκουρλέτης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό που ζούμε είναι ένας soft φασισμός, που όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται ολοένα και λιγότερο soft Κι όσοι παίρνουν στα χέρια τους εξουσίες, ισχυριζόμενοι πως καταπολεμούν τα άκρα, ενώ τα ενισχύουν, είναι μέρος τους. Εκείνο που ξεγελάει τους πολλούς, ίσως είναι το δημοκρατικό τους περιτύλιγμα. ΄Ομως για τους παρατηρητικούς, απο το περιεχόμενο, οι μπότες ξεχωρίζουν...

Σχολιο.- Έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό αυτός ο φασισμός, αρκεί να είσαι όπως είπες παρατηρητικός!

Σχολιο.- Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν καταλαβαίνουν όσοι δεν. 1ο κρίση, 2ο φασισμός στην εξουσία 3ο πολεμος. Δυο παγκόσμιοι κάπως ετσι.. στην Ευρώπη. Με την μόνη διαφορα ότι τώρα ο κόσμος τρώει κρίσεις απανωτά απο το 2008. Ίσως το δεύτερο βήμα να γινεται παράλληλα με το τρίτο.

Σχολιο.- Ένα σημαντικό κεφάλαιο θα είναι κ η κατάργηση μετρητών, όσοι έχουν τελοσπαντων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρόεδρος της Εσθονίας. 

Με το γυναίκα του ...

Ο στραβοκάνης είναι η κυρά Κατίγκο της Εσθονίας Το αριστερά με την φούστα μια τοπική μαριονέτα

Αυτό ΤΟ ανθρώπινο ΟΝ στηρίζει τον ΝΑΖΙλενσκι και τους ΝΑΖΙούγκανους του Κιέβου



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριάκος Μητσοτάκης ο Δεύτερος:

Βασιλιάς των Αρίστων, των Ακροδεξιών και των Πρώτων Υπανθρώπων, Προστάτης των Λαμογιών της Μίζας και των παιδεραστων Υπερασπιστής των Απευθείας Αναθέσεων, του Ψέμματος και της Υποκρισίας !!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Φαίδων Βοβόλης που πλασαρίστηκε σαν ο μεγάλος αντιεμβολιαστής, και έφτιαξε και κόμμα το «ελευθεροι ξανά», δήλωσε : «Είμαστε έτοιμοι να συμπράξουμε με το κόμμα της ΝΔ και με πρωθυπουργό εγγύηση τον καταλληλότερο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη»

Σχολιο.- Άλλο κάρο με πατάτες....

Σχολιο.- ε ναι λαμογιο, ήρθε και απο εμάς στο ΕΠΑΜ του εξηγουσαν τι είναι ΑΑΔΕ και μνημόνια δεν ήξερε



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόταση παράδοσης στην Ουκρανία του συνόλου των ελληνικών, ρωσικής κατασκευής, ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-300PMU1, Τοr-Μ1 και OSA-AKM, υπέβαλαν αντί του ποσού των 2,2 δισ. δολ. οι ΗΠΑ στην Αθήνα, ενώ ανάλογη πρόταση έχουν κάνει και στην Κύπρο για τα Tor-M1 και τα Buk-M1, χωρίς να είναι γνωστό το ποσό που διαθέτουν για τα κυπριακά συστήματα.

Ετσι θα χρησιμοποιηθεί το ξεπούλημα αμυντικών όπλων για να χρηματοδοτηθεί η παράδοση στην Ελλάδα των μεταφορικών ελικοπτέρων UH-60 Blackhawk. που από πίσω βρίσκεται ο γνωστός έμπορος όπλων που εμφανίζεται και στην προμήθεια των ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων ΜΗ-60 (και την γνωστή εμπλοκή του Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρου, τον οποίο παρακολουθούσε η ΕΥΠ με τον κωδικό 519C) και της προμήθειας ισραηλινών αντιαεροπορικών συστημάτων.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Πίσω από κάθε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, κρύβεται μια ανείπωτη τραγωδία. Με λεπτομέρειες που ανατριχιαζουν. 
Το ζήσαμε και σήμερα το μεσημέρι, μπροστά στα γραφεία της Eurobank, σε μια προσπάθεια για να σώσουμε το σπίτι (μια "τρύπα" ουσιαστικά, σε μια οικοδομή 50 ετών), μια γερόντισσας 80 ετών, με διαγνωσμένο καρκίνο.
Εγγυήτρια σε δάνειο 45.000, που τα πρώτα χρόνια είχε κανονική (και αργότερα τακτική) εξυπηρέτηση, έφτασε με αυθαίρετους υπολογισμούς και εξαντλητικά επιτόκια επί επιτοκίων, τα 130.000 ευρώ!!!!!
Το συναινετικό κλίμα που συναντήσαμε (έξω όμως από τα γραφεία της εγκληματικής οργάνωσης, απαγορεύεται στα ενδότερα), πέραν του ότι δεν ξεγελά κανέναν, δείχνει και τον φόβο του τραπεζοπιστωτικού βόθρου, για το ενδεχόμενο της γενίκευσης του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς των σπιτιών της λαϊκής οικογένειας.
Γιατί είναι φανερό πως με διαφορετικούς όρους διαπραγματεύεσαι με 10 διαδηλωτές στην είσοδο και αλλιώς με 1.000 ή 10.000 αποφασισμένους πολίτες.
Αυτό το κίνημα πρέπει να δυναμώσει και να μεγαλώσει. 
Δεν έχουμε άλλο εργαλείο.
Η αλληλεγγύη και η κοινή μας δράση, είναι ότι έχουμε. 
Ο πόνος του άλλου είναι αδελφός, όπως λέει κι ο ποιητής.
Υ. Γ. Ο βασικός μέτοχος όλων αυτών των "άγνωστων" εταιριών που επιχειρούν ν' αρπάξουν τα σπίτια του κόσμου, είναι οι ίδιες οι τράπεζες, με κρυφή ή φανερή ή και αφανή εγγραφή στο μετοχολόγιο.
Μην τρώτε το παραμυθάκι πως η τράπεζα πούλησε το δάνειο, άρα είναι χωρίς ευθύνη πλέον.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου στο Ισραήλ, προσπαθεί να ανάψει φωτιά στη Μέση Ανατολή σαν αντιπερισπασμό στην εσωτερική κρίση:
-Για δεύτερη νύχτα, Ισραηλινός στρατός επιτίθεται μέσα στο Τέμενος Al Aqsa της Ιερουσαλήμ και βεβηλώνει συνειδητά το 2ο πιο ιερό τόπο των μουσουλμάνων μετά τη Μέκκα! 
-Η Ένωση των Αραβικών κρατών, συνέρχεται εκτάκτως για να αντιμετωπίσει το θέμα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενώ ο Μακρόν ήταν στο Πεκίνο προσπαθώντας να πείσει τους Κινέζους να … κόψουν τις φιλίες με τη Ρωσία, 
στο Παρίσι γινόταν αυτό 
-ο 11ος στη σειρά γύρος απεργιών και κινητοποιήσεων σήμερα, μετά τη μαζική πορεία στο κέντρο εξελίχθηκε σε βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία όταν το πλήθος προσπάθησε να προσεγγίσει το κτίριο της Εθνοσυνέλευσης. 
Οι ταραχές συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα.
-Σημαδιακή ήταν η επίθεση των διαδηλωτών στο κτίριο των γραφείων της BlackRock, του μεγαλύτερου ομίλου επενδυτικών funds στον κόσμο, επιθετικό δυνάστη πολλών χωρών και που έχει αναλάβει μονοπωλιακά την … ανασυγκρότηση της Ουκρανίας (αν και εφόσον…)
-Επίσης η μπάλα πήρε και το περίφημο εστιατόριο La Rotonde που είχε την ατυχία να είναι το αγαπημένο του Μακρόν κι εκεί γιόρτασε τη νίκη του το 2017.
Το ιστορικό εστιατόριο είχε ζωγραφιές του Πικάσσο που ήταν στέκι του -άλλα και του Χέμινγουεϊ που το αναφέρει σε μυθιστορήματά του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν ξέρετε ωραία μέρη "παρθένα "μην τα ποσταρετε στο ρουφιανοκαφενειο facebook..κάνετε διαφήμιση ,τζάμπα κιόλας ,και έτσι τα ωραία παρθένα μέρη σας,είναι θέμα χρόνου να "αξιοποιηθούν "
Δηλαδή να σκάσει η οποια μαφια που θα βάλει πριβέ ξαπλώστρες και μπαρ "ενναλακτικο ξέρετε της φύσης"για να ξεχαρμανιαζουν οι χιψτερς η οι "πράσινοι "τουρίστες με το Glamping (λουξ σκηνές "κάτω από τα άστρα, μία ανάσα από τα κύματα"όπως διαφημίζονται)
Θα μου πείτε,μα όλα πια θα τα εκμεταλευτουν ?
φυσικά ..
μην ζείτε στην καρακοσμαρα σας,όλα πουλιούνται και υπάρχουν πολλοί "ενναλακτικοι"φραγκατοι τουρίστες που θέλουν για την παρταρα τους την "παρθένα φύση με τα πουλάκια και τα ψαράκια"



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας με καρατομημενα πλέον δέντρα 
Ο δήμαρχος με το πριόνι που μισούσε τα δέντρα
Σχολιο.- πραγματικά δεν μπορώ να το εξηγήσω, ούτε με όρους σκληρού καπιταλισμού ουτε νεοφιλλε οικονομίας ,ουτε κοινοτυπης βλακειας, παρά μόνο με το προσωπικό μένος του μπακοδημαρχου προς τα δεντρα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα ήθελα πολύ εάν κάποιος φίλος έχει υποψην του εάν υπάρχει έστω και μια σημαία LGBTQ στην εξέγερση που συντελείται τώρα στη Γαλλία.
Εάν οι δικαιωματιστες δείχνουν το ίδιο ζήλο υπέρ της εργατικής τάξης όσο ζήλο έδειχναν υπέρ των Ναζί της Ουκρανίας.
Σχολιο.- Δυο πράγματα τους ενδιαφέρουν , το δικό τους ΚΟΥΡΑΔΟΚΑΣΤΡΟ, και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ΧΟΡΗΓΩΝ. Φαντάζεσαι ναχε τέτοιους χορηγούς το ΕΠΑΜ ; Πάνω από 130% θάπερνε στις Εθνικές Εκλογές... Όχι κολλημένο στο 0,50
Σχολιο.- για να έχεις τέτοιους χορηγούς πρέπει να έχεις και δυνατά κ........μερια
Σχολιο.- Οι δικαιωματιστές είναι εργαλείο της ΝΤΠ που τους ταίζει. θες να δαγκώσουν το χέρι της?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νωρίτερα σήμερα (αλλά και χθες): 
- Ως απάντηση στις προβοκατόρικες και αισχρές επιθέσεις της αστυνομίας αλλά και του IDF στο Τέμενος Αλ-Άξα εναντίον πιστών, η Χαμάς χθες βράδυ προχώρησε στην εκτόξευση πυραύλων Κατιούσα με μερικές να βρίσκουν τον στόχο τους
- Σήμερα η Χεζμπολλάχ από το νότιο Λίβανο εκτόξευσε περίπου 100 πυραύλους Κατιούσα και άλλους 30 Γκραντ, αρκετοί εκ των οποίων βρήκαν στόχο σε Ισραηλινό έδαφος. Ο Σιδηρούς Θόλος απέκρουσε αρκετές, αλλά όχι όλες αποδεικνύοντας ότι δεν είναι άτρωτος (όπως παρουσιάζεται) και χαρίζοντας μια γερή πολιτική νίκη στη Χεζμπολλάχ
- 21.15 έλαβε χώρα έκτακτη συνεδρίαση μεταξύ Νετανιάχου και Συμβουλίου Ασφαλείας
- Προτού βγουν οι επίσημες δηλώσεις ακούστηκαν προβοκατόρικες τοποθετήσεις που σα να παρουσιάστηκαν ως προοίμιο πολέμου. Μία από αυτές είναι η ενεργοποίηση της λειτουργίας των καταφυγίων σε αρκετές Ισραηλινές πόλεις, κυρίως στον Βορρά
- Η επίσημη δήλωση (βάσει Channel12) είναι ότι θα υπάρξει απάντηση και στην Γάζα και στον Λίβανο τέτοια όμως που να μην προκαλέσει πόλεμο. Δηλαδή πυραυλικές επιθέσεις.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν κάποιος στη συλλογικότητα πει "θα σας εξηγήσω εγώ τι γίνεται σε αυτό το θέμα, είναι το αντικείμενό μου και ξέρω", καθίστε στην άκρη τής καρέκλας σας, κάντε τα μάτια σας σχισμές καρφώνοντάς τον με το πιο έντονα εξεταστικό / διερευνητικό / αυθάδικο / "πφ-ναι-ναι-για-πες..." ύφος σας - και περάστε κάθε κουβέντα του από εκατό φίλτρα. 
Κατά 99% αυτό που θα ακούσετε θα είναι μια βερσιόν τής αντίληψης τής κυρίαρχης τάξης, με κάποιες αριστερές γαρνιτούρες. 
(Είμαστε όλοι προϊόντα τής κοινωνίας μας, και το να κάνεις μια κομμουνιστική κριτική στο γνωστικό σου αντικείμενο είναι ασύγκριτα δυσκολότερο από το να παπαγαλίσεις την κριτική που έκαναν οι προπάτορες στο δικό τους.)
Α - και αυτό ισχύει δύο φορές για απόφοιτους υψηλόβαθμων πανεπιστημιακών σχολών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και εδώ βλέπουμε γιατί οι συνδικαλιστές πρέπει να κρατιούνται σε απόσταση κανονιοβολισμού από την πολιτική. Επειδή λογοδοτούν στη συντεχνία τους και μόνο σε αυτήν.
Έχουμε μια οφθαλμοφανέστατη περίπτωση καραμπινάτης διαφθοράς τής αρχαιολογίας που έδωσε την απίστευτη έγκριση, και η αντικαπιταλίστρια αρχαιολόγος συνδικαλίστρια λέει "παιδιά όλα καλά, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, όλα είναι νόμιμα".
 Δέσποινα Κουτσούμπα
Για τον Διακοφτη της Μυκόνου, επειδή ανεβάζετε πολλοί και πολλές.
Δεν έχει καμία σχέση ούτε με τη μαφια ούτε με το γιατί έδειραν τον Μανωλη. Το ανάποδο συμβαινει: εκει εγινε επι 2,5 χρόνια ανασκαφή από την ΕΦΑ Κυκλάδων (μάλιστα από τον Μανωλη Ψαρρο), τα αρχαία καταχωθηκαν και χτίστηκε νόμιμα με άδεια του ΥΠΠΟΑ (πέρασε συμβουλιο), σε οικόπεδο άρτιο οικοδομήσιμο, εκτός αδομητων ζωνων. 
Βεβαίως, σε άλλη περιοδο, θα προτιμούσαμε ως υπηρεσία την απαλλοτρίωση του οικοπέδου, αλλά με αυτές τις αξίες στη Μύκονο διστάζουν πια οι συνάδελφοί να προτείνουν απαλλοτρίωση, συνήθως αν δεν είναι τουλάχιστον αρχαίος ναος, μας τα γυρνάνε πίσω από το Υπουργειο (φανταστείτε ακόμη δεν έχει απαλλοτρίωση ο ναος Αγροτερας Αρτέμιδος, στην Αθήνα!). Πάντως δεν είναι παραδειγμα αυθαιρεσίας, μην το διακινείτε ως τέτοιο, είναι παραδειγμα νομιμότητας.
Σχολιο.- Βέβαια όλη η τοποθέτηση της Κουτσούμπα βασικά εκθέτει το πρόβλημα στην Ελλάδα, βασικά το δικαιολογεί, δεν το καταδικάζει.
Δεν έχω καμία πρόθεση να την υπερασπιστώ, δεν έχω καμία πολιτική σχέση μαζί της
Δηλαδή όταν βρεθεί κάποιος αρχαιολογικός χώρος εντός ιδιωτικής περιουσίας, αν δεν υπάρχει κάτι "σημαντικό"
Τότε δίνεται άδεια κανονικά και η όποια κατασκευή συνεχίζεται κανονικά
Για να μην συνεχίσει η κατασκευή πρέπει να πληρώσει το κράτος και να απαλλοτριώσει το οικόπεδο. Σε τιμή με τις τρέχουσες αντικειμενικές αξίες.
Σχολιο.- Σε λιγο θα μας πειτε και οτι η πολεοδομια συρου ειναι η πιο διεφθαρμενη, ακου εκει.
Σχολιο.- Λοιπόν, να το ξεκαθαρίσουμε το πράγμα.
Οι αρχαιολόγοι ηρωικά βαστάνε Θερμοπύλες όλα αυτά τα χρόνια και τους ξυλοφορτώνουν και τους απειλούν οι μπράβοι.
Επειδή πρέπει να πιστέψουμε τον Τέλλογλου, ότι για την όλη φάση στη Μύκονο φταίνε ο ένας απατεώνας μηχανικός και ο άλλος ένας απατεώνας κατασκευαστής.
Όλοι οι υπόλοιποι είναι μωρές παρθένες ή ήρωες.
Σχολιο.- Καλά είναι φανερό ότι δεν χωνεύεις την Κουτσούμπα αλλά κατηγόρησε τη για κάτι άλλο. Γράμματα ξέρουμε και διαβάζουμε.
Ελεος
Σχολιο.- Δεν έχω καμιά εμπάθεια με την Κουτσούμπα (αν και θυμάμαι χαμογελώντας ένα ποστ της με τον τελευταίο κλόουν τού Χαλεπιού που σκότωσε η συριακή αεροπορία, προτού με διαγράψει από φίλο).
Κρίνω τη θέση που διατυπώνει από τη θέση στην οποία βρίσκεται. Εννοώ ότι, αν έβλεπα τη Μενδώνη να το γράφει αυτό, ομολογώ ότι θα με ενοχλούσε λιγότερο.
Σχολιο.- Δεν βλέπω γιατί είναι, ντε και καλά, "απίστευτη" η έγκριση. Αρχαιολογική έρευνα έγινε, κτερίσματα συλλέχθηκαν, αποτύπωση έγινε - το αν η έκταση θα 'πρεπε επιπλέον να κηρυχθεί διατηρητέα ή όχι δεν μπορούμε να το κρίνουμε, χωρίς άλλα στοιχεία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΌΤΕΡΑ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΕΦΆΛΑΙΟ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΉ ΚΆΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ Nord Stream ΑΠΟ ΤΗΝ Alianz και την Munich τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες τις Γερμανίας δηλώνετε ξεκάθαρα ότι ο αγωγός θα επαναλειτουργησει μετά την ΕΣΕ της Ρωσίας και την συνθηκολογηση της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ.
Η εμπλοκή του ονόματος του Σολτς σε απάτη έναντι του δημοσίου είναι και ένα ακόμα μήνυμα ότι η Γερμανία δεν θα παραδοθεί εύκολα στους Αμερικανούς, και το όνειρο των Πολωνων να γίνουν πρώτη δύναμη στην Ευρώπη θα συντριβή από την Γερμανική βιομηχανία και τη Ρωσική ενέργεια



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν χρόνια όταν ήμασταν ακόμη στην Ελλάδα δεν κατανοουσα την νοσταλγία και την στεναχώρια που ένιωθε η γυναίκα μου για την πατριδα της.(Σερβία)
Ειμασταν σε καλύτερη οικονομικά χώρα, είχε καλή δουλειά η ίδια, ήμασταν οικονομικά σε καλή κατάσταση, ζούσαμε σε ακριβό προάστιο της Θεσσαλονίκης.
Τώρα μακριά από την Ελλάδα στην Αγγλία που είμαστε την κατανοώ απόλυτα
Όσο καλύτερα και να είσαι οικονομικά σαν στην πατρίδα σου δεν έχει.
Τα ίδια μου έλεγε και ο φίλος μου ο Αμανια από την Ουγκάντα.
Πολύ βαριά η ξενιτιά
Σχολιο.- από τη μιά σας καταλαβαίνω. Κάποτε πήγα Αμβούργο για δουλειά. 6 μήνες άντεξα. Λάθος μου που δεν κοίταξα και για άλλη δουλειά. Όμως, μην παραβλέπεις την σύγχρονη πραγματικότητα στον τόπο μας. Είμαστε σε όλα τελευταίοι. Δύσκολα παλεύεται πια η ζωή. Εγώ συνιστώ τους νέους να φύγουν. Εδώ δεν ζεις.
Σχολιο.- Έτσι είναι. Γι'αυτο, ενώ έχω ζήσει 27 χρόνια στην Ελλάδα, και ήδη 7 στην Αγγλία, το μόνο μέρος που με τραβάει είναι το χωριό μου στην Αρμενία. Ούτε καν η ίδια η Αρμενία, μόνο το χωριό μου.
Και αν δεν πάω κάθε χρόνο τουλάχιστον για 1 μηνα-αρρωσταίνω.
Σχολιο.- Κάτσε εκεί μια χαρά είσαι... τουλάχιστον σου έφυγε το άγχος....εμένα πάλι δεν μου λείπει...εκτός από κάποιους ανθρώπους δικούς μου που πεθύμησα να δω




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί η #Ukraine️ δεν ζητά από την #Turkey να της χαρίσει όπλα;;;
Είναι τόσο καλοί φίλοι...
Έχουν τέτοια στρατιωτική συνεργασία...
Ας τα ζητήσει από δαύτην, μιας και γειτονεύουν.
Οι Έλληνες της #Ukraine️ πάντως, διώκονται.
Ή μήπως οι Τούρκοι τους βάζουν να μας τα ζητούν ΟΛΑ, ώστε να αποδυναμωθεί πλήρως η Ελληνική άμυνα και ουσιαστικά να μένουν χωρίς στρατό τα νησιά μας;;;
Πάντως η Αθήνα συμπεριφέρεται ως μωρά παρθένα, αν και ένοχη...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα 6 Απριλίου του 1941, στις 5.15′ π.μ, τα ναζιστικά στρατεύματα προσέβαλαν τις Ελληνικές θέσεις στη Μακεδονία, κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών και ελληνογιουγκοσλαβικών συνόρων. 
Η ηρωική μάχη των οχυρών και η σκληρή ναζιστική κατοχή ήταν ante portas.
Φωτό, το πολεμικό ανακοινωθέν της 6ης Απριλίου 1941. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 21 Μαΐου 2023 ήρθε η ώρα να επιλέξουμε ανάμεσα στο ψέμα, την υποκρισία, το ξεπούλημα, τις εκατόμβες των νεκρών ή σε πραγματικές πατριωτικές δημοκρατικές δυνάμεις που αγωνίζονται εδώ και 12 χρόνια για την αφύπνιση της κοινωνίας με στόχο να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας και να μεταβούμε σε μια ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ. 
Το οφείλουμε σε εμάς και στα παιδιά μας!
#ΕΠΑΜ #ΣΥΜΜΑΧΙΑ_ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ #ΚΑΖΑΚΗΣ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είδες το σύστημα;Χρόνια προπαγανδίζουν την τέλεια "ευτυχία" των Σκανδιναβών και των Φιλανδών.Ερώτηση ..απ' την πολύ ευτυχία γκάζωσε ο ναζισμός; Θυμάμαι το 2018 στην Σουηδία ,γιγαντοαφίσσες παρότρυναν τις νεαρές φοιτήτριες να πηδιούνται επ' αμοιβή με γέρους ώστε να βγάλουν τα έξοδα φοίτησης. Σκέτη ευτυχία να 'ούμ'..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο προστατευόμενο..καμμένο δάσος της Δαδιάς...θέλει η ΤΕΡΝΑ,(κατέθεσε αίτημα)να φυτέψει ανεμοσκορπίστριες δασοφάγους



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Επίσκοπος Σεβάστειας Θεοδόσιος: αυτό που έκανε το Ισραήλ στο Αλ Ακσά θα μπορούσε να το κάνει και στο Ναό της Αναστάσεως. Τους έχει ικανούς…!
06/04/2023



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γενικευμένη σύρραξη στη Μέση Ανατολή. Γ΄ Παγκόσμιος για τον Γ΄ Ναό. 34 ρουκέτες από Λίβανο έπληξαν Ισραήλ. Από το 2006 είχε να γίνει τέτοια ανάφλεξη μεταξύ τους! Το Ισραήλ ετοιμάζει επίθεση. Ο Αραβικός κόσμος ενώνεται. Στο πλευρό του Κίνα-Ρωσία!! 
06/04/2023



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πριγκόζιν (Wagner): «Θέλουμε ακόμα τρεις-τέσσερις εβδομάδες για την ολοκληρωτική κατάληψη της Μπακχμούτ»
Ισχυρή η αντίσταση των Ουκρανών σπίτι-σπίτι
06.04.2023 | 23:29