Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Παρασκευη 19 Μαιου 2023


Θεωρώ απολύτως λογικό λίγες μέρες πριν τις εκλογές το Facebook να μου έχει βάλει έναν κόφτη στην απήχηση των αναρτήσεων μου ώστε να μην τις βλέπει κανένας. 

Τίποτα το περιεργο εδώ περα

όχι μόνο μου εχουν κανει κόφτη, μου έχουν κλειδώσει και τις ειδοποιήσεις για να μην μπορώ να βλέπω τίποτα. Ούτε τα λάικ, ούτε τα σχόλια, ουτε τις αναφορές που μου κάνουν



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Στην αρχή, ο πατριωτισμός, όχι ακόμα κομμουνισμός, με οδήγησε να έχω εμπιστοσύνη στον Λένιν, στην Τρίτη Διεθνή. Βήμα βήμα, κατά μήκος του αγώνα, μελετώντας τον Μαρξισμό-Λενινισμό παράλληλα με τη συμμετοχή σε πρακτικές δραστηριότητες, έφτασα σταδιακά στο γεγονός ότι μόνο ο σοσιαλισμός και ο κομμουνισμός μπορούν να απελευθερώσουν τα καταπιεσμένα έθνη και τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο από τη δουλεία. ”

- Χο Τσι Μινχ, Το Μονοπάτι Που Μας Οδήγησε στον Λενινισμό



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αργεντινή: Τεράστια διαδήλωση στο Μπουένος Άιρες κατά της βαρβαρότητας των μνημονίων του ΔΝΤ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΜΑΙΟΥ 2023

Εκατομμύρια εργαζόμενοι κατέκλυσαν χθες το κέντρο του Μπουένος Άιρες, διαδηλώνοντας κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, της ακρίβειας και του πληθωρισμού που έχει αγγίξει..

Εκατομμύρια εργαζόμενοι κατέκλυσαν χθες το κέντρο του Μπουένος Άιρες, διαδηλώνοντας κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, της ακρίβειας και του πληθωρισμού που έχει αγγίξει το 109%.

Η πρωτεύουσα της Αργεντινής πλημμύρισε από διαδηλωτές που έφτασαν από όλη τη χώρα, διαμαρτυρόμενοι για τα αποτελέσματα της εφαρμογής των μνημονίων με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση του κεντροδεξιού Μαουρίσιο Μάκρι και εφαρμόζει πλήρως η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Αλμπέρτο Φερνάντεζ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση του Αλμπέρτο Φερνάντεζ κατήγγειλε το μνημόνιο που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση ως αντιλαϊκό που οδηγούσε τον λαό στην εξαθλίωση και πριν ένα χρόνο υπέγραψε νέο μνημόνιο, με μέτρα ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δόμνα Μιχαηλίδου :

«Όταν αρρώστησε ο πατέρας μου, τον Φεβρουάριο του 2021, όταν καταλάβαμε ότι η κατάσταση του είναι μη αναστρέψιμη, η αγωνία μου ήταν αν θα προλάβει τις εκλογές»

Σχολιο.- Ρε σεις είμαστε σίγουροι ότι η κοπέλα είναι ψυχιατρικά υγιής;

Σχολιο.- η φεγγαρολουστη ειναι κι αυτη λιγο περιορισμενης ευθυνης , εχω αρχισει και πιστευω οτι εχουν γνωριστει σε ιδρυμα ολοι της νδ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βάλανε κάλπες στο Κάουνας να ψηφίσουν οι 4.000 Γαύροι που θα πάνε

Οπαδοί του Ολυμπιακού στο άκουσμα της απόφασης της κυβέρνησης:

«είσαι στο μυαλόοοοο κάτι δεξιόοοο», «όπου πας εσύ εγώ ακολουθώ κυριάκο δαγκωτόοο»

Η Ελληνική νεολαία πάλι που δουλεύει σερβιτόροι και μπάρμαν στα νησιά, και δεν τους δίνουν άδεια να ανασάνουν, όχι να πάνε να ψηφίσουν κιόλας, η στημένη κυβέρνηση του κούλη ούτε που σκέφτεται να βάλει εξτρα κάλπες στα νησιά. Για ποιο λόγο άλλωστε; Για να τη μαυρίσουν;

Σχολιο.- Ντροπή του Τσίπρα να απευθύνεται στα ναζιστικά ορφανά της Χρυσής Αυγής να τον ψηφίσουν για εκδίκηση επειδή ο Κούλης τους έβαλε φυλακή

Σχολιο.- ε που πήγαν κάλπες στο Κάουνας..ευτυχώς θα ψηφίσουν μόνο 152 κι οχι 4000 που λεει η υπόγα

Σχολιο.- Ο Κασιδιάρης δίνει γραμμή από τη φυλακή, «μαυρίστε μητσοτάκη»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο βιβλίο της Αποκάλυψης του Ιωάννη στην Καινή Διαθήκη υπάρχει η προφητεία ότι πριν την επιστροφή του Ιησού, ένας παγκόσμιος δικτάτορας γνωστός σαν ο Αντίχριστος (όπου μπορεί όπως αποδεικνύεται δεν είναι πρόσωπο, αλλά οι G-7) θα ανέρθει στην εξουσία και θα κυβερνήσει. Θα καταλύσει όλες τις θρησκείες και θα επιβάλει στον κόσμο τη λατρεία του εαυτού του. Στη Μεγάλη Βαβυλώνα των ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει σαν θρησκεία τον Σατανισμό. Αυτός ο ίδιος και ο πρωθυπουργός του, (Σβαμπ; Χαρίρι; ΠΟΥ;), τον οποίο το βιβλίο της Αποκάλυψης αναφέρει ως “ψευδοπροφήτη,” θα βάλουν σε εφαρμογή το “χάραγμα του θηρίου” σε μια προσπάθεια να ασκήσουν ολοκληρωτικό οικονομικό και πολιτικό έλεγχο.

Το χάραγμα του Θηρίου θα αρχίσει να επιβάλλεται μετά από το μισό χρονικό διάστημα του Αντίχριστου, στο ξεκίνημα της Μεγάλης Θλίψης. Αυτό το συμπέρασμα βασίζεται στα ακόλουθα εδάφια της Βίβλου:

“Και [ο ψευδοπροφήτης] έκανε όλους και μικρούς και μεγάλους,

πλούσιους και φτωχούς, ελεύθερους και δούλους να πάρουν ένα χάραγμα πάνω [ή “μέσα,”] στο δεξί τους χέρι και χωρίς αυτό να μην μπορεί κανένας ούτε να αγοράζει ούτε να πουλάει, (ούτε να κυκλοφορεί όπως αποδεικνύεται, ούτε να έχει άδεια να καλλιεργεί) εκτός από αυτόν που είχε το χάραγμα ή το όνομα του Θηρίου ή τον αριθμό του ονόματος αυτού. Εδώ είναι η σοφία. Όποιος έχει νου ας υπολογίσει τον αριθμό του Θηρίου, επειδή είναι αριθμός ανθρώπου: Και ο αριθμός αυτός είναι το 666” (Αποκάλυψη 13:16-18).

Και όπως αναφέρει η Αποκάλυψη, όσοι έχουν λάβει το χάραγμα, μετά από λίγο καιρό θα αρχίσουν να πεθαίνουν ανεξήγητα.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Ζελένσκι φτάνει στη Σαουδική Αραβία για τη Σύνοδο Κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ φτάνει στη Σαουδική Αραβία για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου – η πρώτη του συμμετοχή σε περιφερειακή εκδήλωση εδώ και 12 χρόνια!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ηγέτες της G7 στη συνεδρίαση που γίνεται στην Ιαπωνία καταθέτουν στεφάνια σε φόρο τιμής στα θύματα της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα. 
Την Πέμπτη, ο Σύμβ Εθν Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν είπε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν θα ζητούσε συγγνώμη για την ρίψη των βομβών από τις ΗΠΑ το 1945 «επειδή δεν ήταν διμερής συνάντηση».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μακρόν καθώς αφίσες με το πρόσωπο του να έχει το μουστάκι του Χίτλερ ξεπηδούν στη Γαλλία! Οι αφίσες δείχνουν τον Μακρόν με χιτλερικό μουστάκι που σχηματίζεται από τον αριθμό 49,3 - αναφερόμενος στο άρθρο του συντάγματος που χρησιμοποίησε η ΠρωΘυπουργός Μπορν για να ψηφίσει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος !




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία κατέλαβε το 99% του Bakhmut BILD: Τις τελευταίες 2 ημέρες, οι Wagner κατάφεραν να εισβάλουν στο τμήμα της πόλης που παρέμενε υπό ουκρανικό έλεγχο, σύμφωνα με τον στρατιωτικό παρατηρητή της BILD, J. Röpke, ο οποίος πιστεύει ότι θα καταληφθεί πλήρως τις επόμενες ημέρες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου επισκέφθηκε τα πεδία εκπαίδευσης της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας για να ελέγξει την ατομική μαχητική εκπαίδευση των συμβασιούχων στρατιωτών και τον συντονισμό μάχης ως μέρος των μονάδων.
Ο Σόιγκου παρασημοφορεί τα στρατεύματα του Βοστόκ με παράσημο Τάγμα Θάρρους!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Ένας από τους 3 ΕΠΟΝίτες του Υμηττού [Αυγέρης, Κιοκμενίδης, Φωλτόπουλος] που σκοτώθηκαν τον Μάιο του 1944 ήταν Ταγματασφαλίτης μέχρι το φθινόπωρο του 1944. Δεν θυμάμαι ποιος από τους 3 αλλά αν το έχεις πρόχειρο υπενθύμισε μου το όνομα.
-Σαν [ανεπίσημο] σήμα της ΟΠΛΑ καταγράφεται ένα ρολόι τσέπης που δείχνει 12 παρά 5. Απειλητική προτροπή στους τσολιάδες να αλλάξουν στρατόπεδο.
-Ο ηττημένος στρατάρχης του Στάλινγκραντ [1.000.000 Σοβιετικοί νεκροί] Πάουλους προσχώρησε στο αντιχιτλερικό δημοκρατικό Μέτωπο Γερμανών, που εποπτευόταν από τον Στάλιν, και πέθανε στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία το 1957 ως επιθεωρητής της Λαϊκής Αστυνομίας της Δρέσδης.
-Ξέρω τους ανύπαρκτους που όταν περνούσε το "μηχανοκίνητο" κοιτούσαν την δουλειά τους και σήμερα εμφανίζονται ως "ορκισμένοι αντιφασιστες"
Σχολιο.- Δεν έτυχε ποτέ να διαβάσω ή ν' ακούσω ότι κάποιος από τους τρεις επονίτες του Υμηττού ήταν ταγματασφαλίτης. Εκεί που το διάβασες ή σου το είπαν πως ήταν μέχρι ταγματασφαλίτης μέχρι το φθινόπωρο του 1943 (γιατί το φθινόπωρο του '44 δεν ζούσε), δεν ήξεραν ότι τα Τάγματα Ασφαλείας φτιάχτηκαν ακριβώς τότε. Και να πήγε σ' αυτά ένα παιδί 16-17 χρόνων.  Και μη συγχέουμε την πρόσκληση σε ένοπλους να σταματήσουν να πολεμάνε (κάτι που κάνει πάντα κάθε στρατός), με την απεύθυνση σε φασίστες ψηφοφόρους να  ψηφίσουν Τσίπρα επειδή ο Κούλης τους έβγαλε παράνομους. Ως προς τον Πάουλους, επίσης δεν έχει καμιά σχέση η αναφορά. Το ότι ήταν ανώτατος στρατιωτικός δεν σήμαινε πως ήταν και ναζί. Αλλά και ναζί να ήταν, δεν λέει τίποτα η μεταστροφή ενός ή δέκα ή εκατό, μεταξύ εκατοντάδων χιλιάδων ναζί αξιωματικών.
Σχολιο.- Αν περιμένεις να πειστώ με το ότι κάποιος 16χρονος ήταν ταγματασφαλίτης ή ο Πάουλους ήταν ναζί μιας και μαζεύεις αυτή τη στιγμή πληροφορίες (λες κι αν ήταν ναζί δεν θα έμπαινε στο NSDAP και δεν θα αναφερόταν αυτό σε κάθε βιογραφικό του, όπως είδες την Πρόνοια), ή ότι κάποιος στην Ιταλία ήταν φασίστας και μετατοπίστηκε, μάταια προσπαθείς. Έχω άλλα κριτήρια και βαριέμαι κουβέντες με άγνωστους με κλειστά προφίλ που μου μιλάνε σε στυλ καφενείου.
Σχολιο.- Αποτελεί Εξωραϊσμό της ΧΑ, να μη την αντιμετωπίζουμε ως το τέρας του φασισμού -ναζισμου, αλλά ως"παρασυρμενους" και εν δυνάμει μελλοντικούς αγωνιστές της... Σοσιαλδημοκρατίας...
Ο Τσιπρας είναι επικίνδυνος, θυμήσου τα λόγια μου
Σχολιο.- Το ότι είναι αδίστακτος το έχει επιβεβαιώσει ξανά και ξανά. Το μέχρι πού μπορεί να φτάσει θα το δείξει ο χρόνος.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπήρχε όμως ένα άτυπο μορατόριουμ ανοχής του ΚΚ στον Χίτλερ εξ ου και η ομιλία που περιγράφει ο σύντροφος της Φρίντα Καλο με τον Χίτλερ να μιλάει σε συγκέντρωση εργατών και μελών του ΚΚ
Σχολιο.- Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Υπήρξαν σοβαρότατα λάθη στην αντιμετώπιση των ναζί από τους κομμουνιστές (όπως και από τους σοσιαλδημοκράτες), αλλά αυτό που ανέφερε ο Ριβέρα δεν επιβεβαιώνεται. Για την ακρίβεια ο Χίτλερ μίλησε σε συγκέντρωση εργατών, όπου βρίσκονταν και κομμουνιστές που τον αποδοκίμασαν. Μάλιστα, ανέφερε ότι αυτό συνέβη το 1928, όταν οι ναζί ήταν ανίσχυροι και δεν θεωρούνταν ιδιαίτερη απειλή. Ο Ριβέρα υπερέβαλε λόγω της τροτσκιστικής του τοποθέτησης και της αντίθεσής του προς το Κ.Κ.
Σχολιο.- Θυμάμαι την ταινία «Ο αληθινός φασισμός» και το κεφάλαιο «Κι όμως, υπήρχε κι άλλη Γερμανία», όπου ο σκηνοθέτης Μιχαήλ Ρομμ ξεκαθάριζε ότι ακόμα και κατά την διάρκεια του πολέμου το μεγαλύτερο μέρος της γερ. εργατικής τάξης δεν εξαπατήθηκε από τους Ναζί σε αντίθεση με τις μικροαστικές μάζες...
Σχολιο.- Αυτή η άποψη σπάει και τον άλλο αστικό μύθο ότι ολόκληρος ο γερμανικός λαός υπαστηριζε τον Χίτλερ . Όπως επίσης ότι ο ολοκληρωτισμός των ναζί είχε ισοπεδώση τις ανθρώπινες συνειδήσεις. Με λίγα λόγια δεν είναι ένοχος όλος ο γερμανικός λαός και κυρίως η εργατική τάξη . Επιπλέον ο φασισμός δεν είναι χαρακτηριστικό των Γερμανών αλλά αντιδραστική ιδεολογία που μπορεί να εμφανιστεί παντού, ακόμα και στους Εβραίους.
Σχολιο.- ..μικροαστοι και αγροτες υποστηριξαν το Χιτλερ.
Σχολιο.- 4 με 5.000.000 μελη του κομμουνιστικού κόμματος, και του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος ...φυλακισε ο Χιτλερ!
Σχολιο.- Βέβαια τότε η Γερμανία είχε 100 εκατομμύρια πληθυσμό…
Σχολιο.- Επισης το NSDAP στηριχτηκε γεωργαφικα στη βαυαρια την πρωσια και την πομερανια περιοχες με δομημενη φεουδαρχια και μικροιδιοκτητες πολλοι εκ των οποιων ηταν κ ξεπεσμενη αριστοκρατια, τα ποσοστα του στη βιομηχανικη δυση και στο βερολινο ηταν καθαρα μειοψηφικα, το κκ γερμανιας κυριαρχουσε ειδικα στο ρουρ γι αυτο και οι πολεις αυτες εγιναν στοχος τω strormtroopers του Χιτλερ μετα το 33.
Σχολιο.- Ερωτηση. Σε μια χωρα που βρισκοταν σε τοσο μεγαλη οικονομικη κριση ειναι δυνατον να υπαρχει μια τοσο πολυπληθης μεσαια η μικροαστικη ταξη?
Σχολιο.-  Αν αναφέρεστε στη μεσοπολεμική Γερμανία, μια επισήμανση: Η οικονομική κρίση ξέσπασε το 1929 και οι ναζί είχαν ραγδαία άνοδο στα αμέσως επόμενα χρόνια. Μέσα σ' αυτά ένα μέρος τους καταστράφηκε και το μεγαλύτερο μέρος την έβγαζε πολύ δύσκολα. Και στήριζαν και οι μεν και οι δε τους ναζί. Δεν μεσολάβησαν πολλά χρόνια ή δεκαετίες, ώστε να έχει συρρικνωθεί σταθερά η μικροαστική τάξη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον Σεπτέμβρη του 1983 στα πανεπιστημιακα αμφιθέατρα επικρατούσε αναβρασμός. Ο νόμος πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ ήταν το θέμα.
Στο αμφιθέατρο Σβωλου στη Νομική σχολή, στο πρώτο μάθημα των πρωτοετών επικρατούσε χάος. Σαν Πανσπουδαστικη καλουσαμε σε αποχή, η Δαπ ζητουσε να γίνει το μάθημα. 
Ο κεντρικός συνδικαλιστης της ΠΣΚ στη Νομική είχε τη φαεινή ιδέα να πει ένα " ψεματακι", πως ο καθηγητής ήταν άρρωστος και δεν θα γινόταν μάθημα. Δεν πρόλαβε να τελειώσει την φράση του και ο καθηγητής κ. Αραβαντινος εμφανίστηκε στο αμφιθέατρο.
Επικό αυτογκόλ, κάναμε μήνες να συνέλθουμε, η Δαπ σαρωνε στο έτος...
Να δεις πως τον λέγαν τον γκαφατζή συνδικαλιστή της Πανσπουδαστικης, πως τον λέγαν....
Α ναι, Κατρούγκαλο τον έλεγαν…
Σχολιο.- Τώρα δεν είπε ψέματα μάλλον. Έβαλε μάλλον την υπεράσπιση του νόμου του πάνω από την προεκλογική τακτική του κόμματός του.
Σχολιο.- για τους δεκαδες χιλιάδες μισθωτούς με ΔΠΥ, τους περιφημους μπλοκάκηδες, που το κράτος τους βαφτίζει "ελευθερους επαγγελματίες", έχετε να πείτε κάτι; Διότι αυτοί εξαΰλώθηκαν με το νόμο Κατρούγκαλου. Χιλιάδες έκλεισαν τα βιβλία τους και προχώρησαν σε αναστολή της επαγγελματικής τους ιδιότητας. Αφήστε λοιπόν τα περί "δάσεις δίκιου"... Αλλά βέβαια, το συριζα έχει φτάσει να θεωρεί ...μεσαία τάξη όσους βγάζουν τετραψήφιο μηνιαίο εισόδημα, τι να λέμε τώρα...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μητσοτάκης ο...Μωυσής: "Αν υπήρχε τσουνάμι πλειστηριασμών, δεν θα το ξέρατε; Δεν θα ήταν πρώτη είδηση; Δεν είναι πρώτη είδηση γιατί δεν γίνονται τέτοιοι πλειστηριασμοί"!
Το ακούσατε εσείς του κινήματος εναντίον των πλειστηριασμών; Πλειστηριασμοί δεν γίνονται,το λέει ο Κούλης και το επιβεβαιώνουν οι "πετσωμένοι" του.Και για να το λέει ο Κούλης...έτσι θα είναι!Άρα,εσείς δεν παρεμβαίνετε σε πράξεις πλειστηριασμών και εξώσεων,αλλά...τα δημιουργείτε μόνοι σας όλα αυτά!
Ο τύπος είναι ξεδιάντροπος,είναι χυδαίος!
Σχολιο.- Το ξεδιάντροπος είναι λίγο,, έχει ένα σκασμό χρέη και αυτός και το κόμμα του , τα σπίτια του όμως τα έχει, οι δανειολήπτες για μερικά χιλιάρικα που χρωστάνε χάνουν την περιουσία τους,,δυστυχώς όμως έχει νικήσει ο φόβος και τα χειρότερα έρχονται...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυρα Oύρσoυλα, που βρήκε ευκαιρία να κάνει το … κομμάτι της στη Σύνοδο των G-7 και να φωτογραφηθεί με τους υπόλοιπους ηγέτες (Σημ: αυτοί τουλάχιστον κουτσά στραβά είναι εκλεγμένοι ενώ η Oύρσoυλα ΔΕΝ έχει ψηφιστεί από ΚΑΝΕΝΑ), πάλι ξέρασε τη χoλή της!
Μιλώντας στη Σύνοδο, απαίτησε:
“Όλες οι ειρηνευτικές πρωτοβουλίες* για την Ουκρανία που προβλέπουν ισότιμη διαπραγμάτευση Κιέβου-Μόσχας πρέπει να απορριφθούν!
Μόνη λύση η ήττα της Ρωσίας και η αποχώρησή της από ουκρανικά εδάφη και την Κριμαία, σύμφωνα με την πρόταση Ζελένσκι”!
-Μέχρι στιγμής στο τραπέζι έχουν πέσει οι ειρηνευτικές πρωτοβουλίες και προσπάθειες διαμεσολάβησης των:
- Κίνας
- Βραζιλίας, Λούλα
- Τουρκίας, Ερντογάν
- Αφρικανικών χωρών,
- Βατικανού, Πάπα
- κλπ κλπ και βλέπουμε…
Σχολιο.- «Ο δολοφόνος επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος»
Οι ηγέτες Μπάιντεν και G7 καταθέτουν στεφάνια για να τιμήσουν τα θύματα της ατομικής βόμβας της Χιροσίμα.
Σχολιο.- Ξέρεις , κάτι ; μόλις πριν λίγο που άνοιξα το τάμπλετ είδα δύο αναρτήσεις σου που κοινοποίησα σχετικά τον βομβαρδισμό των αποθηκών στην Ουκρανία με τα εγγλέζικα πυρομαχικά και τα όπλα με απεμπλουτισμένο Ουράνιο , που δώρισαν οι εγγλέζοι στους ουκρανοναζί, από τους Ρώσους που οι " ελληνικές χοάνες " του Αλικάκου τις θεωρούν μπαρούφες , μαϊμούδες ! Μάλιστα !
Σχολιο.- Aυτο κάνουν τώρα... Και μετά την ανατίναξη  των 7 συστοιχιών αμερικάνικων πυραύλων πάτριοτ από ρωσικό υπερηχητικό πύραυλο κρουζ στο Κίεβο…  Οι Αμερικάνοι δεν θέλουν να ακούγεται ότι τα όπλα τους είναι μουφα και όχι άτρωτα όπως τα παρουσιάζουν
Σχολιο.- Ουκρανοί πουλάνε στο διαδίκτυο εξαρτήματα του … Patriot για ανταλλακτικά !
- Όπως στα τρακαρισμένα αυτοκίνητα που τα παίρνουν οι μαντράδες και πουλάνε ότι κομμάτι … γλύτωσε!
Σχολιο.- …. Δόθηκαν στη δημοσιότητα δορυφορικές εικόνες που δείχνουν τις διαφορές μεταξύ των 2 και 15 Μαΐου 2023 απο το Διεθνές Αεροδρόμιο Igor Ivanovich Sikorsky του Κιέβου όπου είχαν εγκαταστήσει το ραντάρ και τους 5 εκτοξευτές των Patriot!
- Είναι πεντακάθαρα ορατά 6 σημεία/θέσεις. “Πρίν” και “μετά”.
Ήταν η περιοχή που χτυπήθηκε κατά την πρόσφατη πυραυλική επίθεση στο Κίεβο από υπερηχητικό Kinzhal
-Στο “μετά”, μόνο τρύπες και σκόνη υπάρχουν στη θέση των Patriot.
Ούτε καν … παλιοσίδερα!
Σχολιο.- Μετά την καταστροφή του ενός από τα δύο συστήματα Patriot που είχαν προμηθεύσει οι ΗΠΑ στην Ουκρανία, την επίσημη ανακοίνωση του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας και την παραδοχή του Πενταγώνου, στρατιωτικά εξειδικευμένα περιοδικά όπως το Military Watch στην εικόνα άρχισαν να σκαλίζουν λεπτομέρειες του θέματος…
- Αποτέλεσμα ήταν επίσης ότι … “δυσαρεστημένοι πελάτες” της κατασκευάστριας Raytheon άρχισαν να ακυρώνουν παραγγελίες και μέσα σε μια μέρα η μετοχή της πήρε τον κατήφορο…
- Οπότε χτες το Πεντάγωνο τα … μάζεψε:
- “Δεν έπαθε τίποτα το Patriot - κάτι λίγες γρατσουνιές, το φτιάξαμε και δουλεύει τέλεια” ανακοίνωσαν
- Έλα όμως που…
Σχολιο.- τωρα είδα για ποια ανάρτηση μιλάς. Εδώ πρόκειται για μάχη προπαγάνδας καθαρά.Σιγα μην παραδεχτούν οτι έπαθαν τέτοια νίλα! Απο το μανιτάρι που σχηματίστηκε μετά την έκρηξη φαίνεται καθαρά οτι πρόκειται για πυρηνική έκρηξη...οτι κι αν λένε αυτοί!Ποιος τους εμπιστεύεται πια;
Σχολιο.- το ξέρω , το ξέρω και γι' αυτό το λόγο τους ονοματίζω " Ελληνικές χοάνες ( βόθρων εννοώ ) !



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η -υποτίθεται “σοβαρή” - βρετανική εφημερίδα Times προβάλει τη συνέντευξη του επικεφαλής της στρατιωτικής μυστικής υπηρεσίας της Ουκρανίας Kyrylo Budanov όπου παραδέχεται ότι ήταν πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Dugina, Tatarsky, Prilepin και δίνει και ονόματα κι άλλων “στόχων” στη Ρωσία!
-Οι Times είναι “ok” όταν πρόκειται για δολοφονίες "Ρώσων προπαγανδιστών" και "προσωπικοτήτων υπέρ του πολέμου που συνδέονται με το Κρεμλίνο", όπως χαρακτηρίζει αυτούς τους ανθρώπους...
-Αλλά αν συμβεί κάτι 
- λέμε τώρα…- στον Kyrylo Budanov ή σε παρόμοιους φασιστοειδείς τρομοκράτες όπως αυτός, οι Times θα ξεσηκωθούν ότι "μαχητές της ελευθερίας και προστάτες της Ουκρανίας" σκοτώνονται στην Ουκρανία και θα φωνάξουν για να τους ακούσει όλο το Σύμπαν...
Υ.Γ. : Ο Kyrylo και παρόμοια στελέχη των Ουκροναζί, είναι ζωντανοί μόνο και μόνο επειδή η Ρωσία το επιτρέπει, μέχρι στιγμής και κανείς δεν ξέρει γιατί...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνεχώς, συναντώ ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας ή στελεχών της που εγκαλούν τα άλλα κόμματα ότι στερούνται πολιτικού πολιτισμού επειδή κάποιος μίλησε με πολιτική οξύτητα η δεν έδωσε το χέρι στο Μητσοτάκη που περιόδευε κλπ. Έχεις ως κυβερνητικό κόμμα ασκήσει πίεση για να κοπούν 14 από τα 50 κόμματα που υπέβαλαν εκλογική δήλωση, τα περισσότερα δεξιά η και ακραία δεξιά, για να πάρεις τις ψήφους τους, έχεις ψηφίσει τροπολογίες για κόφτη κομμάτων στη Βουλή, έχεις ελέγξει ασφυκτικά με χρήματα και πιέσεις τα ΜΜΕ και διατάξει τον ξυλοδαρμό άπειρων διαδηλωτών, αλλά εκφράζεις τη γραμμή του Πολιτικού Πολιτισμού. Μόνο τα τανκς δεν έχεις κατεβάσει κι αυτό επειδή δεν είναι αναγκαίο.Προτιμώ τους απολίτιστους αν αυτό είναι πολιτισμός.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο Πανεπιστήμιο στην Αγγλία χρησιμοποιούμε πλέον ειδικό λογισμικό & βρίσκουμε ακριβώς τί έχουν γράψει οι φοιτητές με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ). Και φυσικά, εργασίες από φοιτητές που χρησιμοποιούν #ΑΙ χωρίς προσωπικά δική τους δουλειά, μηδενίζονται. από φίλο καθηγητή



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να, κάτι τέτοια διαβάζει ο Ζελένσκι και … τον ζώνουν τα φίδια:
- Το Politico επικαλούμενο “Αμερικανούς αξιωματούχους”, αποκαλύπτει ότι η Ουάσιγκτον προσανατολίζεται σε “λύση τύπου Κορέας” για την Ουκρανία, δηλαδή … στα δύο,
- Ενώ οι Financial Times εκτιμούν ότι «η βοήθεια των ΗΠΑ θα συρρικνωθεί εξ αιτίας των προεδρικών εκλογών»
Είπε λοιπόν να πάει ο ίδιος να κλαφτεί…
Η Ουάσιγκτον προετοιμάζεται για μακροπρόθεσμο πάγωμα της ουκρανικής σύγκρουσης - Politico
Μια παγωμένη σύγκρουση - στην οποία οι μάχες σταματούν αλλά καμία πλευρά δεν ανακηρύσσεται νικητής, ούτε συμφωνούν ότι ο πόλεμος τελείωσε επίσημα - θα μπορούσε να είναι ένα «πολιτικά εύγευστο» αποτέλεσμα για τις ΗΠΑ και άλλα δυτικά έθνη που χρηματοδοτούν την Ουκρανία, ανέφερε το Politico
Σχολιο.- Παράλληλα ο ΝαρκοΦύρερ Ζελένσκι, αποφάσισε να πάει ο ίδιος στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας για να παραστεί στη συνάντηση των ηγετών της G-7*.
Θέλει λέει να τους μιλήσει , λέει προσωπικά, για περισσότερο παραδάκι, όπλα/κι άλλα όπλα και μέχρι «τον τελευταίο Ουκρανό» υποστήριξη!
-Έχει πλάκα, που ζήτησε πετώντας για την Ιαπωνία, να κάνει … μια στάση και στη Τζέντα, για “να πει δυό λόγια” και στους Άραβες ηγέτες !
- Θα μου πείτε “τι σχέση έχει ο Ζελένσκι με τον Αραβικό κόσμο”
Γιατί; Μήπως είναι η Ουκρανία στους G -7* ;
Σχολιο.- φαντάζομαι ότι γνωρίζετε την ψυχοτρόπο δράση της κοκαΐνης;
Σχολιο.- Ο χρόνος κυλά εις βάρος της δύσης.
Αυτό που θέλει η δύση, δηλαδή οι ΗΠΑ, είναι η διατήρηση της παγκόσμιας ηγεμονίας, και για να γίνει αυτό πρέπει να πέσει η Κίνα, αλλά για να πέσει η Κίνα πρώτα πρέπει να πέσει η Ρωσία.
Χωρίς την υποταγή της Ρωσίας, δηλαδή της Ευρασίας, δηλαδή χωρίς το ΠΡΩΤΟ βήμα, η διατήρηση της παγκόσμιας ηγεμονίας είναι όνειρο θερινής νυκτός.
Περί αυτού πρόκειται, κι ο χρόνος τρέχει, και κυλά εις βάρος της.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και βέβαια στις … “ειδήσεις” στα δυτικά μέσα ΔΕΝ πρόκειται να δείτε κάτι για τις διαδηλώσεις των Ιαπώνων στη Χιροσίμα κατά της Συνόδου των G-7, κατά της παρουσίας Μπάιντεν που αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για το πυρηνικό ολοκαύτωμα της πόλης τους από τις ΗΠΑ και του «φασίστα Ζελένσκι» όπως τον αποκαλούν!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Νικήσαμε στον πόλεμο. Ήρθε η ώρα να νικήσουμε και στην Ειρήνη!”
-Σαν συμβολισμός της “Νίκης” πανηγυρίζεται στη Συρία η άφιξη του προέδρου Άσσαντ στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, η υποδοχή του και κυρίως η συμμετοχή του στη Σύνοδο Κορυφής της Αραβικής Λίγκας* που ξεκινάει σήμερα!
Παρά τις “συμβουλές”, πιέσεις, εκβιασμούς για το αντίθετο από Ουάσιγκτον και τους κολαούζους Βερολίνου, Λονδίνου, Βρυξελλών…
Η Συρία είχε 10 χρόνια πριν αποκλειστεί από τη Λίγκα των Αραβικών Κρατών* με ενέργειες μιας - ΤΟΤΕ “φιλοαμερικάνικης”- συντηρητικής ομάδας ηγεσιών που κυριαρχούσαν στη Λίγκα (Σ. Αραβία, Κατάρ, Εμιράτα, Μαρόκο κ.ά.)
-“Άλλαξαν τα ''κόζια” όμως… 
Σχολιο.- Η Λίγκα των Αραβικών Κρατών, είναι η περιφερειακή, πολιτική και οικονομική ένωση 22 χωρών που αντιπροσωπεύει τα 500 εκατομμύρια του Αραβικού κόσμου.
- Ιδρύθηκε το 1945-50 σαν αποτέλεσμα της απο-αποικιοποίησης της περιοχής για να γίνει μετά το 1960, εκφραστής του “Αραβικού αντιδυτικού ριζοσπαστισμού”, κάτω από την επίδραση της Αλγερινής Επανάστασης, του Νασερικού και «Μπααθικού» κινήματος.
- Τη 10ετία του ‘90, μετά τον Πόλεμο των ΗΠΑ στον Κόλπο και τη Λιβύη και στη συνέχεια με τα πραξικοπήματα της CIA της λεγόμενης “αραβικής άνοιξης” κυριαρχήθηκε από τα υπερσυντηρητικά καθεστώτα της Σαουδικής Αραβίας, Κατάρ, Εμιράτων και τους “δοτούς” άλλων χωρών.
- Σήμερα; Μια δημοσκόπηση (που διεξήχθη από την αμερικανική εταιρεία δημοσίων σχέσεων BCW, του κολοσσού WPP) έδειξε ότι
- το 73% των Αράβων επιθυμεί την αποχώρηση των ΗΠΑ από την περιοχή - ενώ η πλειοψηφία θεωρεί ΗΠΑ/ΝΑΤΟ υπεύθυνους για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Η Κίνα, η Ρωσία και η Τουρκία θεωρούνται πιο φιλικές δυνάμεις από τη Δύση με βάση την έρευνα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οσοι έκαναν πλάτες στον Πλεύρη ύπουλα ή μη και εξέφραζαν μίσος στους αντιστεκόμενους υγειονομικούς δεν είναι απλά φασίστες και ηλίθιοι . Δεν ήταν απλά ΑΣΧΕΤΟΙ με την επιστήμη ενώ ένιωθαν σίγουροι.
Οι υγειονομικοί θα αποζημιωθούν ΟΛΟΙ έτσι όπως είναι ΔΙΚΑΙΟ .
Το μόνο που κατάφεραν ηταν να τους στερηθούν άνθρωποι που τους είχαν ανάγκη και να το πληρώσουν με τις ζωές τους. 
Η ηλιθιότητα κέρδισε σε πρώτη φάση.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




19/5/2023      -     6.00 π.μ.
- Τυχαίνει η ώρα που γράφεται το παρόν κείμενο να συμπίπτει με τα νυχτερινά ρωσικά πλήγματα κατά στρατηγικών στόχων στο έδαφος της χώρας των ουκρανοναζί.
- Αυτή την ώρα ο αεροπορικός συναγερμός χτυπά στις περισσότερες Περιφέρειες της Ουκρανίας και στα τμήματα των Περιφερειών της Χερσώνας και του Ζαπορόζιε, αλλά και της ΛΔ Ντονιέτσκ που ελέγχονται ακόμη από τη χούντα του Κιέβου. Επιβεβαιωμένα πλήγματα υπάρχουν μέχρι στιγμής στις Περιφέρειες Κιέβου, Τσερνίγκοφ, Ζιτόμιρ, Βολίν, Ντνιεπροπετρόφσκ (στην πρωτεύουσα και το Κριβόι Ρογκ), Οδησσού, Ρόβνο, Χμελνίτσκι, Λβοφ και, φυσικά, έπεται συνέχεια. Αναφέρονται πλήγματα τόσο με πυραύλους (Kalibr θαλάσσιας βάσης, Kinzhal αέρος-εδάφους κ.ά.), όσο και με επιθετικά drones τύπου Lancet. Φυσικά, η τελική εκτίμηση του μεγέθους των πληγμάτων θα γίνει αργότερα μέσα στην ημέρα.
- Στον αντίποδα, οι VSU διακρίθηκαν για πολλοστή φορά στο αγαπημένο τους «σπορ», δηλαδή τα χτυπήματα σε κατοικημένες περιοχές και κατά του άμαχου πληθυσμού. Το σοβαρότερο πλήγμα ήταν αυτό στο χωριό Νίζνιεγε Μπεριόζοβο, στην Περιφέρεια Κουρσκ, όπου σκοτώθηκαν 2 άμαχες γυναίκες που πραγματοποιούσαν κηπουρικές εργασίες, ενώ 1 άμαχος άνδρας μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος σε τοπικό νοσοκομείο.
- Αργά το βράδυ μεταδόθηκε, ότι οι VSU έπληξαν και πάλι την πόλη του Ντονιέτσκ με πυραύλους BM-21 Grad. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής το μέγεθος των υλικών ζημιών, όπως και το εάν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα…
- Σε ό,τι αφορά στο πρωινό σαμποτάζ σε γραμμή τρένου στην Κριμαία και τον εκτροχιασμό 5 βαγονιών με ρωσικά σιτηρά, έγινε γνωστό νωρίς το απόγευμα ότι η κίνηση των συρμών στο συγκεκριμένο τμήμα της γραμμής έχει ήδη αποκατασταθεί. Από το τρομοκρατικό χτύπημα δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα, ωστόσο 5 βαγόνια με σιτηρά που προορίζονταν για χώρες του Τρίτου Κόσμου πήγαν χαμένα. (Στγ: αυτό αποδεικνύει και την υποκρισία του καθεστώτος Ζελένσκι στο θέμα των σιτηρών και των τροφίμων γενικά. Παρεμπιπτόντως, η Συμφωνία για τα ουκρανικά σιτηρά με διαμεσολαβητή την Τουρκία παρατάθηκε χτες για άλλους 2 μήνες με τους ίδιους ακριβώς όρους.
- Επιχειρησιακά, τώρα, κάποια ΜΜΕ στη Ρωσία και αλλού, αλλά κυρίως κάποια social media βιάστηκαν να γράψουν ότι το Αρτιόμοφσκ απελευθερώθηκε οριστικά τις τελευταίες βραδινές ώρες της μέρας που πέρασε. Η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική, αν και η απελευθέρωση της πόλης δια χειρός των μονάδων της Ομάδας Wagner είναι ζήτημα (λίγου) χρόνου. Ο ίδιος ο Γεβγκένι Πριγκόζιν με δηλώσεις του αργά το βράδυ διέψευσε την πληροφορία περί «πλήρους απελευθέρωσης», παραδέχτηκε ωστόσο ότι η στιγμή αυτή βρίσκεται πλέον πολύ κοντά.
- Στα υπόλοιπα μέτωπα οι ρωσικές δυνάμεις κρατούν τον ρυθμό των εξελίξεων στα χέρια τους, αλλού επιτιθέμενες και αλλού κρατώντας τη γραμμή του μετώπου σταθερή, μέχρι να γίνουν οι συνθήκες ευνοϊκές για επίθεση. Συνεχίζεται η πολύ καλή «δουλειά» των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στα μετόπισθεν του εχθρού, όπου με συνδυασμένα πυρά από αέρος και εδάφους εξουδετερώνεται σημαντικός αριθμός Ουκρανών και ξένων στρατιωτικών και καταστρέφονται σημαντικές ποσότητες οπλισμού, πυρομαχικών, καυσίμων, οπλικών συστημάτων και στρατιωτικών οχημάτων.
- Σε ειδήσεις πολιτικού χαρακτήρα, είχαμε τη δήλωση του ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ότι η Συμμαχία θα εξετάσει προσεχώς τη δυνατότητα παράδοσης στο καθεστώς Ζελένσκι καταδιωκτικών και μαχητικών αεροσκαφών δυτικής παραγωγής. Ο άτυπος «Υπουργός Εξωτερικών» της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ πρότεινε τη διεύρυνση του ποσού που δαπανούν οι χώρες-μέλη της ΕΕ κατά 3,5 δισεκ. ευρώ. Η Νορβηγία από κοινού με τη Βρετανία προτίθεται να παραδώσει στις VSU μερικά ακόμη αντιαεροπορικά συστήματα NASAMS, 8 αντιαεροπορικά μεγάλου βεληνεκούς και 3 ραντάρ εντοπισμού στόχων πυροβολικού τύπου ARTHUR.
- Τέλος, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια δήλωσε, πως η χώρα του «διατηρεί το δικαίωμα να λάβει οποιαδήποτε απαραίτητα μέτρα για την εξουδετέρωση απειλών στον τομέα της ασφάλειας». Κατηγόρησε δε ανοιχτά τις χώρες της Δύσης ότι «γνώριζαν πολύ καλά ποιους έφερναν στην εξουσία υποστηρίζοντας το πραξικόπημα του 2014» στην Ουκρανία, αλλά και για την κατάρρευση των Συμφωνιών του Μινσκ, λέγοντας ότι όχι μόνο δεν εμπόδιζαν τη γενοκτονία των κατοίκων του Ντονμπάς, αλλά σήμερα παραδέχονται ανοιχτά ότι χρησιμοποιούσαν τις Συμφωνίες του Μινσκ, προκειμένου να ισχυροποιηθούν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και όχι για την ειρήνευση στην περιοχή, συνεχίζοντας να χρησιμοποιούν το καθεστώς του Κιέβου προς την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων.
Σχολιο.- Να μας πει ο κ.Μπορελ την διεύρυνση των δαπανών της ΕΕ για το καθεστώς Ζελένσκι θα τα πληρώσει από την τσέπη του??
Φτάνει πια



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απόφαση-χαστούκι στον Πλεύρη για τις αναστολές εργασίας λόγω πανδημίας.
18/5/2023  -  13.59
Η πρώτη δικαίωση ανεμβολίαστου υγειονομικού στα δικαστήρια – Ανοίγει ο δρόμος για διεκδίκηση εκατομμυρίων ευρώ και από  άλλους εργαζόμενους.
 Με πόση ευκολία ακούστηκαν από πολλούς συμπολίτες μας οι φράσεις «τιμωρία στους ανεμβολιαστους » , «πρόστιμα στους ανεμβολιαστους», « φυλακή στους ανεμβολιαστους» , «στα βουνα οι ανεμβολιαστοι», «είναι δολοφόνοι οι ενεμβολιαστοι». 
Ποιος μας λεει ότι αύριο προφασιζόμενοι κάτι άλλο δεν θα στοχοποιήσουν καποια άλλη ομαδα της κοινωνίας. 
Μην ξεχνάτε ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος καλές προθέσεις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προβληματισμός-τροφή για σκέψη προς σφους που, παρά την κριτική τους, προκρίνουν την ψήφο στο ΚΚΕ:
Ας συζητήσουμε το εξής ΚΟΜΒΙΚΟ ερώτημα: μπορεί ένα κόμμα να υπηρετήσει ένα φιλολαϊκό πρόγραμμα σε μια εξαρτημένη χώρα, όταν δε στρέφεται ενάντια στα βάθρα της εξάρτησης; 
Η Ελλάδα σήμερα είναι αποικία των ΗΠΑ. Μπορεί να υπάρξουν προοδευτικές εξελίξεις, φιλολαϊκή πορεία κλπ. όσο η χώρα παραμένει στα δεσμά του ευρωατλαντισμού κι όσο ο τελευταίος παραμένει ισχυρός γενικά; 
Θέλω να πω, η αντίληψη ότι, εντάξει, ναι μεν το ΚΚΕ μπορεί να έχει λάθος θέση στο Ουκρανικό αλλά εδώ μιλάμε για την Ελλάδα, είναι μια αντίληψη που δεν λαμβάνει υπόψη της ότι δεν υπάρχει το "ουκρανικό", το "ενεργειακό", το "μισθολογικό" κλπ. Αλλά μια ενιαία κόκκινη γραμμή που λέγεται: καθεστώς της αμερικανοκρατίας και της εξάρτησης. 
Στην πραγματικότητα, η στάση στο Ουκρανικό είναι συμβατή με τη γενικότερη άρνηση του ΚΚΕ να δει το πρόβλημα της εθνικής ανεξαρτησίας ως αναγκαίο όρο για να ανοίξει ο δρόμος για πιο βαθιές αλλαγές. Αυτό, βέβαια, συν τον άκρατο οικονομισμό του, την άρνησή του να θέσει πολιτικούς στόχους πάλης στο κίνημα που "εκπαιδεύουν" την εργατική τάξη στο πολιτικό αγώνα και ανεβάζουν το επίπεδο συνείδησής της. 
Να δώσω κι ένα παράδειγμα για να γίνω κατανοητός: γιατί ανεβαίνουν οι τιμές στην ενέργεια που συμπαρέσυραν όλο τον τιμάριθμο προς τα πάνω, συνθλίβοντας το λαϊκό εισόδημα; Γιατί τα μονοπώλια θησαυρίζουν, λεει το ΚΚΕ. Ναι, αλλά γιατί σήμερα; Πριν ένα χρόνο η βενζίνα ήταν 1,2€ και σήμερα 2€/λιτρο. Πέρυσι δε θησαύριζαν τα μονοπώλια; Άρα, το θέμα είναι οι κυρώσεις προς τη Ρωσία. 
Θα μου πεις, το ΚΚΕ λέει να αρθούν. Σωστά: ΛΕΕΙ. Το ερώτημα είναι ΤΙ ΚΑΝΕΙ; Ποιό πανελλαδικό σχέδιο κινητοποιήσεων, συμμαχιών, πρωτοβουλιών επεξεργάστηκε με ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΙΧΜΗ το αίτημα: ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ;;; 
Ακόμα και στην υπεραντιδραστική Τσεχία, τη Γερμανία, χώρες με ανύπαρκτα ή αδύναμα ή "δεξιά" ΚΚ κλπ. βλέπουμε σχεδόν καθημερινά τέτοιες κινητοποιήσεις. Εδώ με το "μαζικό", "ταξικό", "επαναστατικό" κλπ. ΚΚΕ, γιατί δε βλέπουμε τίποτα; ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ΝΑ ΓΙΑΤΙ!
Από στάση σε ψηφοφορίες στη Βουλή δεν κρίθηκε ΠΟΤΕ, ΤΙΠΟΤΑ. Από τη γραμμή στο κίνημα, ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Ο κοινοβουλευτικός κρετινισμός που αντιστρέφει την σχέση αιτίας-αποτελέσματος και προβάλλει το εκλογικό αποτέλεσμα ως παράγοντα που θα ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ το πόσο θα παρέμβει ένα ΚΚ στο κίνημα, αντί για το ακριβώς αντίθετο, είναι ο ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ. Και το ΚΚΕ δεν άρχισε τώρα να βαδίζει σε αυτό το δρόμο. Έχει "γράψει χιλιάδες χιλιόμετρα" σε αυτόν, εδώ και δεκαετίες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σε μια περίοδο βαθύτατης κρίσης του ελληνισμού, για να συνεχίσουμε να έχουμε μέλλον, χρειάζεται να έχουμε συνείδηση και γνώση της ιστορίας μας. Διακόσια δύο χρόνια μετά την Επανάσταση του ’21, και εκατόν τέσσερα χρόνια μετά το 1919 και τη γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου, η ανεξαρτησία μας κινδυνεύει άμεσα. Και όχι μόνο εξ αιτίας της απειλητικής επανεμφάνισης του νέο-οθωμανισμού, αλλά και από τη στάση μεγάλου μέρους των ελίτ της εξουσίας που υποστηρίζουν πως θα πρέπει να πάψουμε να αντιστεκόμαστε.
Από την Κύπρο έως την Θράκη και το Αιγαίο, ο ελληνισμός απειλείται στις τελευταίες του εστίες. Την ίδια στιγμή, έχουμε εξαντληθεί οικονομικά και πνευματικά και επιχειρείται να μεταβληθούμε σε ένα απλό σύνορο με την Οθωμανική Ανατολή.
Ο Ποντιακός ελληνισμός αποτελεί ένα προνομιακό τμήμα του ελληνισμού από όλες τις απόψεις και διατηρεί μια ισχυρή ταυτότητα. Και γι’ αυτό και παραμένει ζωντανή, τόσο η πολιτιστική του ταυτότητα όσο και η συλλογική του συνείδηση.
Αθήνα 19 Μαΐου 2023
Το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------





ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
Προκλητική παρέλαση Ισραηλινών σιωναζιστών
Η προκλητική εμφάνιση που έκαναν χτες Πέμπτη στην Ανατολική Ιερουσαλήμ Ισραηλινοί σιωναζιστές, με την παρουσία ακροδεξιών υπουργών και βουλευτών, στη λεγόμενη Παρέλαση για την Ημέρα της Σημαίας (γίνεται σε ανάμνηση του πολέμου των Εξι Ημερών του 1967), προκάλεσε όπως αναμενόταν την έντονη αντίδραση των Παλαιστινίων αλλά και της Ιορδανίας, που μετά τον πόλεμο του 1967 έχει ρόλο «κηδεμόνα» των ιερών τόπων Μουσουλμάνων και Χριστιανών της Ιερουσαλήμ. Η τελευταία χαρακτήρισε τις επισκέψεις των σιωναζιστών στο τέμενος Αλ Ακσα «προκλητικές και απαράδεκτες».
Την Τετάρτη η «Χαμάς» είχε επίσης αντιδράσει έντονα στην παρέλαση των ακροδεξιών, καλώντας τους Παλαιστίνιους της πόλης «να συγκρουστούν με την κατοχή» και να κάνουν διαδήλωση με τις παλαιστινιακές σημαίες κατά μήκος των συνόρων της Γάζας με το Ισραήλ.
Οι Παλαιστίνιοι θεωρούν ότι η πορεία εντάσσεται σε μια ευρύτερη εκστρατεία για να ενισχυθεί η σιωναζιστική παρουσία σε όλη την πόλη σε βάρος των ίδιων. Εχουν εξοργιστεί από τον αυξανόμενο αριθμό των σιωναζιστών επισκεπτών στον χώρο του Αλ Ακσα, μερικοί από τους οποίους αψηφούν την απαγόρευση των μη μουσουλμανικών προσευχών που ισχύει εκεί.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ακτινοβολία χημικής και βιολογικής απειλής... Συνέπειες της χρήσης ακτινοβολίας και χημικών όπλων!
19/5/2023      -    9.08
Μεγάλη κινητοποίηση, για την εξουδετέρωση της ακτινοβολίας, της χημικής και βιολογικής απειλής... έγινε, χθες, στην Πολωνία.
Το χτύπημα της αποθήκης πυρομαχικών, στο Χμενλιτσκιι, όπου φυλάσσονταν βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου, ευγενικής προσφοράς των Άγγλων, προς την Ουκρανία, προκάλεσε άλμα των επιπέδων ακτινοβολίας, στα Πολωνικά σύνορα με την Ουκρανία.
Στο Πολωνικό Λουίλιν, τα όργανα μέτρησης κατέγραψαν μια απότομη αύξηση (6-7 φορές) του επιπέδου του βισμούθιου, το οποίο είναι προϊόν της αποσύνθεσης του απεμπλουτισμένου ουρανίου.
Στον Πολωνικό Εθνικό Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (PAA), αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι το διάγραμμα που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο είναι γνήσιο  και λαμβάνεται από το ευρωπαϊκό σύστημα παρακολούθησης ακτινοβολίας.
Ακόμα και στην πρωτεύουσα της Πολωνίας διεξήγαγαν απροσδόκητα ασκήσεις για να εξουδετερώσουν τις συνέπειες της χρήσης ακτινοβολίας και χημικών όπλων. Συμμετείχαν διαφορετικές υπηρεσίες. Από τη στρατιωτική αστυνομία, μέχρι ειδικοί χημικών εργαστηρίων.
Λάδι στη φωτιά του πανικού πρόσθεσε ο επικεφαλής του Εργαστηρίου Στρατιωτικής Αστυνομίας, υπολοχαγός Bartosh Klevchinsky:
"Πρόκειται για διεθνείς διαδικασίες που είναι συνεπείς με άλλες υπηρεσίες, έτσι ώστε να μπορούν να προσδιοριστούν, αποτελεσματικά και με ακρίβεια, τα θύματα μεγάλων καταστροφών."
"Μεγάλων καταστροφών";;;
Μέχρι και λίγες ημέρες πριν οι Βρετανοί "επιστήμονες" και "δημοσιογράφοι" τύπωναν "αναλύσεις", σχετικές με την ασφάλεια  αυτών των βλημάτων, πίνοντας το καφεδάκι τους στο Χαρντ Ροκ Καφέ!
Είναι δυνατόν να μας έλεγαν ψέματα;;
Δεν είδα και την Γκρέτα πουθενά να μιλάει για "κλιματική αλλαγή" και "πράσινη ανάπτυξη", μάλλον επειδή οι βόμβες είναι οικολογικές!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



" Το σύστημα Πάτριοτ έπαθε βλάβη. Δεν καταστράφηκε "
CNN
Το Πάτριοτ σαν καινούριο! Στ'ορκίζομαι στη μάνα μου! Ούτε μύγα δεν το ακούμπησε! Πάρε! Πάρε! Φτηνά το δίνω! Ούτε ΚΤΕΟ, ούτε δασμοί! Νούμερο κινητήρα το δικό του! Θα ταξιδεύεις στην Πολωνία σαν βασιλιάς! Θα βολτάρεις και με το κορίτσι! Στις κόντρες όλοι θα κάνουν στο πλάι!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



N.Πατρούσεφ: «Ένα ραδιενεργό νέφος που δημιουργήθηκε από την καταστροφή των βλημάτων ουρανίου στην Ουκρανία κατευθύνεται στην Ευρώπη»!
«Μια αύξηση της ραδιενέργειας έχει ήδη καταγραφεί στην Πολωνία» είπε ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας
19.05.2023 | 14:39
Η καταστροφή των πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου στην μεγάλη αποθήκη της πόλης Χμελνίτσκι, (Κμελνίτσκα) που προμήθευσε η Δύση στην Ουκρανία οδήγησε στην εμφάνιση ενός ραδιενεργού νέφους, το οποίο έχει ήδη κατευθυνθεί προς την Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο Νικολάι Πατρούσεφ, Γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Κήρυξε «ανεπιθύμητη» την Greenpeace
«Συνιστά απειλή στα θεμέλια της συνταγματικής τάξης και ασφάλειας»
19.05.2023 | 17:33
«Ανεπιθύμητη» κήρυξε σήμερα η Μόσχα την περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace, ένα μέτρο που απαγορεύει de facto τις δραστηριότητές της στη χώρα. 
Σε ανακοίνωσή της η Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας υπογραμμίζει ότι η «Greenpeace International», με έδρα την Ολλανδία, συνιστά μια «απειλή στα θεμέλια της συνταγματικής τάξης και ασφάλειας» της Ρωσίας και επιδιώκει «να ανατρέψει την εξουσία με αντισυνταγματικό τρόπο».
Η εισαγγελία κατηγορεί επίσης την Greenpeace ότι ενθάρρυνε «παρεμβάσεις» στις ρωσικές εσωτερικές υποθέσεις, ότι επιδίωξε «να υπονομεύσει τα οικονομικά της θεμέλια» και ότι χρηματοδοτεί ρωσικές οργανώσεις που χαρακτηρίζονται από τις αρχές «ξένοι πράκτορες». Η εισαγγελία επίσης κατηγορεί την Greenpeace για «αντιρωσική προπαγάνδα» και ότι ζήτησε «ενίσχυση των κυρώσεων» κατά της Ρωσίας.
Η περιβαλλοντική ΜΚΟ κατηγορείται επίσης από τη ρωσική δικαιοσύνη ότι διεξάγει «τακτικά» «ενημερωτικές εκστρατείες» για να «αποτρέψει την υλοποίηση κερδοφόρων έργων υποδομής και ενέργειας» για τη Ρωσία, σύμφωνα με την εισαγγελία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ν.Μεντβέντεφ: «Διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία μόνο με τους ιδιοκτήτες της – Τις ΗΠΑ»
Τι είπε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου της Ασφαλείας της Ρωσίας
19.05.2023 | 15:36
Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου της Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος η χώρα του να διαπραγματευτεί αυτή τη στιγμή για την κατάσταση στην Ουκρανία. 
Όπως λέει, συνομιλίες μπορούν να γίνουν μόνο με τους ιδιοκτήτες της Ουκρανίας, δηλαδή με τους Αμερικάνους και μόνο για τη μεταπολεμική παγκόσμια τάξη.
Αλλά όπως σημειώνει, είναι πολύ νωρίς ακόμα για αυτή τη συνομιλία.
«Είναι δύσκολο να μην συμφωνήσεις με τον γυναικολόγο που παριστάνει την επικεφαλής της Ε.Ε. (σ.σ. Ούρουσα φον ντερ Λάιεν)
Η θεία είπε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας επί ίσοις όροις πρέπει να απορριφθούν.
Φυσικά και πρέπει.
Πώς μπορούν να υπάρξουν ισότιμες διαπραγματεύσεις με το ναζιστικό κράτος, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία ημιζωής υπό εξωτερικό έλεγχο;
Μπορείτε να μιλήσετε μόνο με τους ιδιοκτήτες. Ή μάλλον, μόνο με την Ουάσιγκτον.
Απλώς δεν υπάρχουν άλλοι συνομιλητές. Και (σ.σ. θα μιλήσουμε) μόνο για τις συνθήκες της μεταπολεμικής παγκόσμιας τάξης. Αν και είναι πολύ νωρίς για να το συζητήσουμε.
Επομένως, δεν χρειάζονται καθόλου διαπραγματεύσεις τώρα», είπε ο Ν.Μεντβέντεφ.