Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Τριτη 30 Μαιου 2023


"Τα παιδιά μας θα πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο και στο σχολείο, ενώ τα δικά τους (εννοεί τα παιδιά του Ντονμπάς) θα κρύβονται στα υπόγεια..." 

Πετρό Ποροσένκο, 15.11.2014

Ο Πετρό Ποροσένκο κρύβεται στο υπόγειο.

29.05.2023 

(Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες...)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άγρια φορολόγηση ελεύθερων επαγγελματιών.

Σύνταξη σταδιακά στα 72 (!!!) - μην ανησυχείτε όμως... μέχρι να φτάσετε στα 72 θα έχει πάει το όριο στα 81, όπως έγραψε ένας φίλος!

Κομμένη κάθε αύξηση μισθών.

Τέρμα οι επιδοτήσεις - μορφίνη και παρηγοριά στον άρρωστο.

Όλοι οι οφειλέτες χαρακτηρίζονται "στρατηγικοί κακοπληρωτές".

Δεν πρόλαβε να περάσει μια βδομάδα καλά - καλά από τις εκλογές της 21ης του Μάη και η Νέα Δημοκρατία μας τα λέει στα μούτρα μας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



27/5/2023

Εγώ δεν συμφωνώ γενικά με τις πολιτικές θέσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αλλά θα συμφωνήσω ότι παραιτήθηκε από την καρέκλα για τα πιστεύω της. Η Κωνσταντοπούλου πρέπει να μπει στην Βουλή μαζί με την ΝΙΚΗ για να κόψει την αυτοδυναμία της ΝΔ. Τώρα για τον Καζάκη (καλώς ή κακώς) δεν έχει πέραση στον κόσμο και το δείχνουν τα κακά επαναλαμβανόμενα εκλογικά αποτελέσματα του. Την Ζωή με 2,9% είναι λογικό να την καλούν τα κανάλια, δεν την διαφημίζουν, απλώς είναι υποχρεωμένα να δεχτούν το ποσοστό που πήρε, και την καλούν για να πει τις θέσεις της επειδή πήρε 2,9%.  Μάλλον κάνεις λάθος, το ΕΠΑΜ κόβει ψήφους από την Κωνσταντοπούλου και όχι αυτή από εσάς. Το 2,9% είναι μεγαλύτερο από το 0,9%, αυτό το μαθαίνουν τα παιδιά από το δημοτικό. Γενικά το ΕΠΑΜ έχει πρόβλημα, 11 χρόνια τώρα δεν έχει καταφέρει να περάσει τις θέσεις του στην κοινωνία. 



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



28/5/2023

Ο πανηλίθιος γόνος-δήμαρχος Αθηναίων, μετά την επική μαλακία που πέταξε για την πολιτεία του Πλάτωνα, τώρα δημιουργεί διπλωματικό επεισόδιο γιατί όλα είναι ένας μεγάλος περίπατος.

Οι γνωστοί Ρώσοι φαρσέρ «Βόβαν» και «Λέξους», έπεισαν τον Κώστα Μπακογιάννη υποδυόμενοι τον δήμαρχο της Βαρσοβίας και αυτός σαν να μην τρέχει τίποτα άρχισε να τους δίνει απόρρητες πληροφορίες για τη στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία και την αποστολή ελληνικών όπλων στον ουκρανικό στρατό.

Ο υπερστόκος ο Μπακογιάννης μιλάει για αποστολές όπλων από την Ελλάδα στην Ουκρανία, μέσω της Πολωνίας, την πρόθεση της κυβέρνησης του Κούλη να στείλει ακόμα και S-300 στην Ουκρανία και άλλα τέτοια που συζητάνε στο κωλόσογο γύρω από το τραπέζι.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα εκλογικά αποτελέσματα κρίθηκαν 

1) ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ Ειδικά το διάστημα 2020-2023 στα ΛΟΚ Νταουν στον Εκβιαστικό εμβολιασμό στο πράσινο πάσο, μετρα απαρτχάιντ, απολύσεις υγειονομικών , προστιμα, και στο Ουκρανικό όλα τα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ 25 κ.α) ταυτίστηκαν με την Περιοριστική πολιτική Μητσοτάκη που ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕ τους πολίτες στην ΥΠΟΤΑΓΗ-ΕΠΑΙΤΕΙΑ και μετάτρεψε την Ελλάδα σε Νατοϊκή βάση με αντρο το λιμανι της Αλεξανδρούπολης καθως και με την ομόφωνη καταδική της Ρωσίας από τον υποταγμένο πολιτικό κόσμο . Ουσιαστικά πλέον έχουμε μετατροπή της Αριστεράς σε Νατοική Αριστερα .

Για το Χαρακτηριστικά «ΕΓΚΛΗΜΑ» των ΤΕΜΠΩΝ η αξιωματική αντιπολίτευση προεκλογικά βάρεσε ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ γιατί είχε ψηφίσει την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ το 2017,  μην τυχόν και ενοχληθεί και χάσει το μεγάλο αφεντικό !!!

2) Η συναίνεση της αντιπολίτευσης στην νόθευση της λαϊκής βούλησης με την πρακτική της απαγόρευσης κομμάτων με αντισυνταγματικές, αντιδημοκρατικές τροπολογίες όπου ο Άρειος Πάγος «καθαρίζει» για λογαριασμό του «παρακράτους». Ολα αυτά αποδεικνύουν ότι αντιπολίτευση και κυβέρνηση συναποφασίζουν για την νόθευση της λαϊκής βούλησης _ το τρικέφαλο τέρας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ… 

3) Το ύποπτο λογισμικό που υπολογίζει και εκδίδει ΑΠΌ ΤΟ 2019 πλέον τα εκλογικά αποτελέσματα ανήκει σε ιδιωτική εταιρία. Το υπουργείο εσωτερικών δηλαδή ούτε καν τα ελέγχει στοιχειωδώς Ουσιαστικά μια ιδιωτική εταιρία αποφασίσει ποια είναι τα εκλογικά αποτελέσματα , εταιρία που είναι ΑΣΥΔΟΤΗ . Ακόμα κανένας δεν ξέρει ποια είναι η αμοιβή αυτής της εταιρίας!!!Μιλάμε ότι το κράτος εχει εκχωρήσει την πολιτική του ανεξαρτησία σε μια ιδιωτική εταιρεία. που μετατρέπει το αποτελεσμα σε μια "ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ ΠΑΡΩΔΙΑ" . Είναι ΥΠΟΠΤΟ ότι κανένα κόμμα δεν μιλά για αλλοίωση αποτελέσματος γιατί δυστυχώς αυτό πιθανόν να εχει επαναληφθεί στο παρελθόν με το "αζημιωτο".........αυτό εξηγεί ίσως γατί όλα τα στόματα είναι ερμητικά κλειστά...........

Σχολιο.- Τα αποτελέσματα δεν έχουν πλέον σχέση με τι ψηφίζει ο καθένας. Όποιον αποφασίσουν τα αφεντικά ότι είναι ο πιο κατάλληλος, αυτόν βγάζουν. Αφού ελέγχουν το λογισμικό. Και πληροφοριακά, πολλοί servers που «μετρούσαν» τους ψήφους και ρύθμιζαν την ροή των δεδομένων, βρίσκονταν στην …Ουκρανία!

Σχολιο.- Η Αριστερά στην Ελλάδα είναι πλέον δεκανικι της Δυτικής Ελιτ και στηρίζει με τις θεσεις και εμπρακτως τους Νατοικούς σχεδιασμούς στην Ουκρανία. Όι Δηθεν διαφοροποιήσεις της είναι "Με Αλλα λογια να αγαπιόμαστε"



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλα τα πρόσωπα που εμφανίζονται σε θέσεις διοίκησης των εταιριών της Singular που αναλαμβάνουν τη διαχείριση των εκλογικών αποτελεσμάτων είναι μπροστινοί των Αμερικανών. 

Ο ΛΟΓΟΣ που επί δεκαετίες οι εκλογές εκτελούνται από την ΙΔΙΑ εταιρία αλλά υπό ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ κάθε φορά εταιρικό σχήμα, (ιδιοκτήτες, στελέχη και μετοχική σύνθεση) είναι για να ΜΗΝ μπορέσει κανείς ΠΟΤΕ να ανακαλύψει εκ των υστέρων τα αρχεία της εταιρίας που διεξήγαγε τις εκλογές.


Φίλος του Μητσοτάκη ο νέος ιδιοκτήτης της Singular Logic

Φιλικές και οικονομικές σχέσεις δεκαετιών διατηρεί η οικογένεια του Σπύρου Μανωλόπουλου, ιδιοκτήτη της Singular Logic που διεξάγει τις εκλογές, με την οικογένεια Μητσοτάκη.


Μάλιστα, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η Singular Logic θα διεξαγάγει εκλογές υπό αυτό το ιδιοκτησιακό καθεστώς, καθώς ο κ. Μανωλόπουλος και η εταιρία του Space Hellas, που είναι γνωστή για την ενασχόλησή της με αμυντικά συστήματα, αγόρασαν τη Singular to 2021.


Η εξαγορά

Η Singular Logic θεωρούνταν ένα από τα τελευταία μεγάλα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας MIG του αποθανόντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου. Τον Ιανουάριο του 2021 ανακοινώθηκε η εξαγορά της, αντί 18.500.000 ευρώ, από τις εταιρίες Space Hellas και Epsilon Net. Η τελευταία ανήκει στον Ιωάννη Μίχο. Εν συνεχεία, τον Ιούλιο του 2021, ανακοινώθηκε η διάσπαση της Singular σε δύο εταιρίες: την Epsilon Singular Logic Α.Ε. και τη Singular Logic Α.Ε., με διαφορετική εμπορική στόχευση αλλά συμμετοχή και των δύο συνέταιρων σε όλες τις δουλειές.

Η μετοχική σύνθεση στα δύο νέα σχήματα είναι: στην Epsilon Singular Logic 60% διατηρεί η Epsilon Net, 39,972% η Space Hellas και 0,028% η Global Equity Investments S.A. Στη Singular Logic Α.Ε. το 60% ανήκει στη Space Hellas, το 39,934% στην Epsilon Net και 0,066% στην Global Equity Investments S.A.

Από τις δύο, η εταιρία που διεξάγει τις εκλογές είναι φυσικά η Singular Logic Α.Ε., στην οποία είναι μέσα με μεγαλύτερο ποσοστό η Space Hellas. Χαρακτηριστικό είναι ότι διευθύνων σύμβουλος της Singular Logic Α.Ε. είναι ο Ιωάννης Μερτζάνης, ο οποίος διατηρεί την ίδια θέση και στη Space Hellas. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μέτοχος στην Epsilon Net σε ποσοστό 6,05% είναι η εταιρία Barca Global Master Fund L.P., που εδρεύει στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, δηλαδή σε έναν από τους μεγαλύτερους φορολογικούς παραδείσους του πλανήτη.

Τη Space Hellas ίδρυσε ο Δημήτρης Μανωλόπουλος, ο οποίος απεβίωσε το 2018. Ο γιος του Σπύρος μπήκε δυναμικά στην εταιρία το 2013 και φυσικά την ανέλαβε ολοκληρωτικά μετά τον θάνατο του πατέρα του.


Το σκάνδαλο του 1999

Το όνομα Μανωλόπουλος απασχόλησε επί μακρόν την επικαιρότητα το 1999, όταν βγήκαν στο φως σκανδαλώδεις πληροφορίες για μία σύμβαση που είχε υπογραφεί τον Φεβρουάριο του 1993, όταν πρωθυπουργός ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και υπουργός Αμυνας ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης. 

Πρόκειται για την υπόθεση του πρώτου συστήματος αυτοπροστασίας ASPIS των μαχητικών F-16, της εταιρίας Litton, την οποία αντιπροσώπευε στην Ελλάδα και ο Δημήτρης Μανωλόπουλος. Το σκάνδαλο, φυσικά, αποκαλύφθηκε άλλη μία φορά στις ΗΠΑ, από την εισαγγελία του Λος Αντζελες.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, όπως παρουσιάστηκε σε δημοσίευμα της εποχής της εφημερίδας «Η Καθημερινή», οι αντιπρόσωποι της Litton στην Ελλάδα έλαβαν προμήθεια 12.000.000 δολαρίων για να λαδώσουν Ελληνες αξιωματούχους, ώστε η τότε κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη να προκρίνει την αγορά του οπλικού συστήματος. 

Επρόκειτο για ένα συμβόλαιο ύψους 150.000.000 δολαρίων. Μάλιστα, η Litton παραδέχτηκε στις ΗΠΑ ότι παραβίασε τον νόμο και συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 18.500.000 δολαρίων.

Παραδέχτηκε ακόμη ότι προσπάθησε να αποκρύψει τις μίζες, αν και τις είχε περάσει στα λογιστικά της βιβλία ως «άλλα έξοδα». Την υπόθεση ανέλαβε και η ελληνική Εισαγγελία Πρωτοδικών, αλλά ο φάκελος φαίνεται πως χάθηκε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 2010, επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, η Νέα Δημοκρατία ψηφίζει μαζί με το ΠΑΣΟΚ ώστε να δοθεί στη γερμανική εταιρία Rheinmetall ένα αμυντικό πακέτο για πυρομαχικά και άρματα μάχης χωρίς διαγωνισμό.

Αντιπρόσωπος της Rheinmetall ήταν ο Γεώργιος Πιντέλας, ενώ την υλοποίηση των αντισταθμιστικών είχε αναλάβει και πάλι η Space Hellas του Δημήτρη Μανωλόπουλου. Δηλαδή, ο πρόγονος του ανθρώπου που σήμερα έχει αναλάβει τη διεξαγωγή των ελληνικών εκλογών.


Και στο ίδρυμα «Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης»

Το 2014 το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατέθεσε στη Βουλή μία πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση σε σχέση με την ανάθεση της ψηφιοποίησης του αρχείου του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης», προϋπολογισμού 400.134 ευρώ, από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, στη Space Hellas. 

Το πρόβλημα δεν ήταν μόνο το ποσό της ανάθεσης, αλλά το γεγονός ότι ο Διονύσης Χατζηδάκης, τότε δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, νυν βουλευτής της Ν.Δ. και πνευματικό παιδί του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, είχε κάνει ανάθεση για ένα ίδρυμα στο οποίο δεν είχε γεωγραφική αρμοδιότητα. Μάλιστα, η ερώτηση περιελάμβανε και ερωτήματα σε σχέση με την έρευνα για τα συστήματα ASPIS που ποτέ δεν προχώρησε.

Ο σύνδεσμος του άρθρου:

Φίλος του Μητσοτάκη ο «κλειδοκράτορας» της επόμενης κάλπης

Σ υ ν α φ ή

Άρθρο 130 - Προεδρικό Διάταγμα 26/2012 - (Άρθρο 130 Π.Δ. 96/2007) Προμήθειες εκλογικών ειδών


Singular Logic: Ο "εθνικός εργολάβος" της πληροφορικής αναλαμβάνει έργα χωρίς διαγωνισμούς και ελέγχους

Το όνομα Singular Logic δεν είναι άγνωστο. Πρόκειται για μια εταιρία «κολοσσό» στο χώρο των πληροφοριακών συστημάτων η οποία αναλαμβάνει εδώ και χρόνια τη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων κάθε εκλογικής αναμέτρησης, λαμβάνοντας τεράστια κονδύλια από τον κρατικό κορβανά, και μάλιστα χωρίς ποτέ να συμμετέχει σε ανοιχτούς διαγωνισμούς, αφού ο νομοθέτης έχει προβλέψει, όπως φαίνεται, γι’ αυτήν.


Στα 5,7 εκατ. ευρώ η αμοιβή της Singular Logic για τη συγκέντρωση και μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων

Αυξημένο κατά 35,3% το νέο συμβόλαιο

Οι εκλογές της ερχόμενης Κυριακής θα είναι οι πιο hi tech που έχει γνωρίσει η χώρα και θα έχουν συνάμα το υψηλότερο οικονομικό κόστος στη μέχρι τώρα 42χρονη ιστορία της τεχνολογικής τους υποστήριξης.

Το τίμημα που πληρώνει το Υπουργείο Εσωτερικών για την απευθείας ανάθεση στη Singular Logic του έργου συγκέντρωσης και παρουσίασης των εκλογικών αποτελεσμάτων της 21ης Μαίου, ανέρχεται σε 5.704.000 ευρώ. 


Σπύρος Μανωλόπουλος

Το Π.Δ. που επιτρέπει στη Singular Logic να παίρνει έργα δίχως διαγωνισμό.

Νυχτερινή τροπολογια της 18ης Δεκεμβρίου 2018 με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ εισαγει την απευθείας αναθεση στις εκλογικες δαπανες, κατα παρέκκλιση οποιασδήποτε διάταξης. Ο υπουργος εσωτερικών θα μπορεί να μοιράζει τουλαχιστον 50 εκατομμύρια σε όποιον γουστάρει, χωρις να μπορει να τον ελέγξει ουδείς.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ παραδέχτηκε ότι ο Covid δεν σκότωσε κάνεναν υγιή άνδρα κάτω των 50 ετών – Το 94% των θανόντων ήταν άνω των 60 και με βαριά νοσήματα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο μεγάλος ηγέρπης Τσίπρας, ο αχάριστος λαός, και η κουτάλα της εξουσίας…

Το θέαμα που απολαύσαμε κατά την άφιξη και την είσοδο του Τσίπρα στο ξενοδοχείο που πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Συριζα, μετά το εκλογικό βατερλώ, ήταν δίχως άλλο εφάμιλλο παραστάσεων, που θα μπορούσε να παρακολουθήσει κάποιος στο παρελθόν στο Δελφινάριο. Ο μεγάλος αριστερός ηγέτης Τσίπρας, ο «πατερούλης» του λαού, τρομάρα του, καταφθάνει εν μέσω παρατεταμένων χειροκροτημάτων, ορισμένοι μάλιστα κλακαδόροι χειροκροτούσαν σχεδόν τρέχοντας, όπως τους είχε ορμηνέψει ο σκηνοθέτης της παράστασης.

Η παράσταση με τίτλο «ένας είναι ο αρχηγός» συνεχίστηκε με αμείωτο κομματικό ενδιαφέρον. Επί πέντε λεπτά οι παρευρισκόμενοι, από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους κομισάριους του Τσίπρα μέχρι τον τελευταίο κομματικό παρατρεχάμενο, χειροκροτούσαν όρθιοι και στην συνέχεια μίλησε μόνον ο τρισμέγιστος αριστερός ηγέτης. Οι υπόλοιποι μόκο, πως το λένε αλλιώς, τουμπεκί ψιλοκομμένο!

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε το Εκτελεστικό Γραφείο, όσα μέλη του κόμματος ήθελαν να τοποθετηθούν επί των ζητημάτων, που έθεσε ο «πατερούλης», μπορούσαν να το κάνουν μόνο γραπτώς.

Και πολύ τους ήταν. Επίσης, αποφασίστηκε από το Εκτελεστικό Γραφείο, ότι από εδώ και εμπρός θα μιλούν συγκεκριμένα στελέχη, ενώ οι υπόλοιποι θα ομιλούν ύστερα από έγκριση νεοσυσταθείσας επιτροπής λογοκρισίας. Εμ, τι ενόμισαν τα κομματικά χαϊβάνια, ότι θα λένε ό,τι τους κατεβάσει η κούτρα τους; Και να φθάσει το κόμμα και πάλι στο 3%; «Είμαστε κόμμα εξουσίας και όχι διαμαρτυρίας», είπε και ελάλησε ο «πατερούλης» Τσίπρας, κρατώντας με τις τελευταίες του δυνάμεις σφικτά την κουτάλα της εξουσίας!

Το μήνυμα σαφές για όσα επακολουθήσουν μετά την 25η Ιουνίου. 

Φυσικά, όλοι εύχονταν, αν ήταν δυνατόν και μ’ όσους δεν ψήφισαν Τσίπρα να σπάγαν πέτρες μέχρι να γεράσουν οι αχάριστοι, οι στούρνοι, τα βλακόμετρα!

Αμ, τα είπε, δεν τα είπε ο βλαχοδήμαρχος ο Γκλέτσος που αποφάνθηκε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συνετρίβη. Συνετρίβη ο ελληνικός λαός, ξεγελάστηκε και έπαθε μία ομαδική παράκρουση. […] ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Τσίπρα δεν υπάρχει. Ο Τσίπρας είναι εκεί. Ενδεχομένως επειδή αυτά που έρχονται είναι ‘‘Αρμαγεδών’’, τον Τσίπρα τον φύλαξε ο θεός».

Ομαδική παράκρουση, όχι παίξε και γέλασε. Δεν μπορεί να υπάρχει άλλη εξήγηση.

Και παρ’ όλα αυτά, έγινε το θαύμα και ο καλός θεούλης έσωσε τον Τσίπρα. Φαντάσου να μην τον έσωζε!!! Τσίπρας ρε, μόνο Τσίπρας, τίποτα άλλο, αλλιώς θα πεθάνουμε όλοι από την χούντα του Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες , θα γίνουν λιτανείες γύρω γύρω στην Κουμουνδούρου, όπου θα περιφέρονται εικόνες του Τσίπρα, μέρα και νύχτα, κάθε εβδομάδα και κάθε μήνα, μέχρι να πέσει αυτός ο σατανάς ο Μητσοτάκης, ο τρισκατάρατος, που τρέλανε τον λαό, ποιος ξέρει με τι δεξιά μάγια και ξόρκια. Μετά τα είπε χύμα και τσουβαλάτα και ο Ξυδάκης, που αφού μελέτησε επιστημονικά την κατάσταση δήλωσε, ότι «Ίσως σε ένα μέρος του πληθυσμού, μέσα στη συσκότιση, την παραπληροφόρηση και την ομίχλη στα μυαλά, υπάρχει ένα σύνδρομο «είμαστε θυρωροί της νύχτας», ένα «σύνδρομο της Στοκχόλμης»» είπε χαρακτηριστικά, ενώ οι νέοι «είτε δεν έχουν καταλάβει οι ίδιοι, είτε δεν έχουν καταλάβει οι γονείς τους». Μ’ άλλα λόγια, «Φαρμάκι έχω στην Ψυχή, Φέρνει μαυρίλα θολερή, σκοτάδι πίνω για ποτό» και το «μυαλό τους είναι θολό και το δικό σας Ξυδάκη πιο θολό, σας εθολώσαν τα αξιώματα και τα λεφτά, γεια σου Τσιπράρα φαφλατά»!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα: Γλέζος και Σάντας κατεβάζουν τη σβάστικα από την Ακρόπολη

Πρώτη πράξη αντίστασης

Στα τέλη Μαΐου του 1941 είχε συμπληρωθεί ένας μήνας από την παράδοση της Αθήνας στους Γερμανούς, που ολοκλήρωναν τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα με την κατάληψη της Κρήτης.

Ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας ήταν δύο νεαροί φοιτητές, που δάκρυζαν, όπως και χιλιάδες Αθηναίοι, βλέποντας τη γερμανική σβάστικα να κυματίζει στην Ακρόπολη. Το χιτλερικό σύμβολο προκαλούσε την ελληνική υπερηφάνεια. Έπρεπε, λοιπόν, να κατέβει…

Το παράτολμο σχέδιο γεννήθηκε στο μυαλό τους ένα ανοιξιάτικο σούρουπο στο Ζάππειο, καθώς αντίκριζαν την Ακρόπολη και στρώθηκαν στη δουλειά για να το υλοποιήσουν. Πήγαν στην Εθνική Βιβλιοθήκη και διάβασαν ό,τι σχετικό με τον Ιερό Βράχο. Στη Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια ανακάλυψαν όλες τις σπηλιές και τις τρύπες της Ακρόπολης. Γρήγορα, αντιλήφθηκαν ότι η μόνη διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσουν για να μην γίνουν αντιληπτοί από τους γερμανούς φρουρούς ήταν μέσω του Πανδρόσειου Άντρου.

Το πρωί της 30ης Μαΐου 1941, ο Γλέζος και ο Σάντας πληροφορήθηκαν από το ραδιόφωνο ότι η Κρήτη είχε πέσει. Οι Γερμανοί με προκηρύξεις κόμπαζαν για το κατόρθωμά τους. Οι δύο νέοι αποφάσισαν να δράσουν το ίδιο βράδυ. Όπλα δεν είχαν, παρά μόνο ένα φαναράκι κι ένα μαχαίρι. Η ώρα είχε φθάσει 9:30 το βράδυ.

Η μικρή φρουρά της Ακρόπολης ήταν μαζεμένη στην είσοδο των Προπυλαίων και διασκέδαζε με νεαρές Ελληνίδες, που πουλούσαν τον ερωτά τους, πίνοντας μπύρες και μεθοκοπώντας.

Με άγνοια κινδύνου, πήδηξαν τα σύρματα, σύρθηκαν ως τη σπηλιά του Πανδρόσειου Άντρου και άρχισαν να σκαρφαλώνουν από τις σκαλωσιές, που είχαν φτιάξει οι αρχαιολόγοι για τις ανασκαφές. Φθάνοντας σε απόσταση ολίγων μέτρων από τον ιστό της σημαίας δεν αντιλήφθηκαν κανένα φρουρό και με γρήγορες κινήσεις κατέβασαν από τον ιστό το μισητό σύμβολο του ναζισμού. Ήταν μία τεράστια σημαία, διαστάσεων 4×2 μ.

Είχαν φθάσει πια μεσάνυχτα.

Οι δύο «κομάντος» δίπλωσαν και πήραν μαζί τους τη σημαία και ακολουθώντας το ίδιο δρομολόγιο απομακρύνθηκαν από την Ακρόπολη, χωρίς και πάλι να γίνουν αντιληπτοί από τους Γερμανούς, που συνέχιζαν τη διασκέδασή τους.

Με έκπληξη η γερμανική φρουρά αντιλήφθηκε νωρίς το πρωί ότι η σβάστικα έλειπε από τον ιστό. Οι γερμανικές αρχές πανικοβλημένες διέταξαν ανακρίσεις. Μόλις στις 11 το πρωί ανάρτησαν μια νέα σημαία στον κενό ιστό.

Γλέζος και Σάντας καταδικάσθηκαν ερήμην σε θάνατο, οι άνδρες της φρουράς εκτελέστηκαν, οι έλληνες διοικητές των αστυνομικών τμημάτων της περιοχής απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους, ενώ για τους φύλακες της Ακρόπολης δεν προέκυψε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο.

Η υποστολή της σβάστικας από την Ακρόπολη αποτέλεσε ουσιαστικά την πρώτη αντιστασιακή πράξη στην κατεχόμενη Αθήνα, μία ενέργεια με συμβολικό χαρακτήρα, αλλά τεράστια απήχηση στο ηθικό των δοκιμαζόμενων Ελλήνων.

Κατά τη διάρκεια της Κατοχής, ο Μανώλης Γλέζος συνελήφθη τρεις φορές από τους Γερμανούς, φυλακίστηκε και κατόρθωσε να δραπετεύσει, ενώ ο Λάκης Σάντας ξέφυγε από τους διώκτες του και κατετάγη στον ΕΛΑΣ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για όσους απορείτε γιατί η Εύβοια ψήφισε ΝΔ 

1000 ευρώ το μήνα οι άνεργοι πυρόπληκτοι ρητινοκαλλιεργητές επί 7 χρόνια,

πόσο μας κάνουν βρε παιδιά ;

σχολιο.- Αυτό το πρόγραμμα το είχαν απαιτήσει οι ρητινοκαλλιεεγητές από την αρχή, για 15 έτη. Τους το υποσχέθηκαν για 7, αλλά δεν το ενέκριναν και τους είχαν σε ομηρία. Μετά, ενέκριναν τον πρώτο κύκλο, για μερικούς, και στη συνέχεια τον 2ο. Σε αυτή τη φάση, έγιναν διάφορες διαμαρτυρίες, καθώς ο Κεδίκογλου έβαζε μέσα και άσχετους δικούς του. Ο τρίτος κύκλος εγκρίθηκε στις 17 Μαίου, αφότου έγινε έντονη διαμαρτυρία, με κλείσιμο του δρόμου κλπ. Και για τις αποζημιώσεις εκβιαζόμενοι είναι ακόμη οι κάτοικοι. Δεν χρηματίζονται, είναι σε ομηρία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενας ακόμα εργάτης νεκρός. Στην Ναυπηγοεπισκευαστική. 

Εκεί που ο Μητσοτάκης είχε το θράσος να στήνει προεκλογικές παράτες. Εκεί που οι λογογράφοι του (οι ίδιοι που προφανώς βαφτίζουν τον χαφιεδισμό των υποκλοπών "νόμιμες επισυνδέσεις" και τα ράντζα "επικουρικές κλίνες") είχαν την χυδαία έμπνευση να του γράφουν για "καλές δουλειές" και "χαρούμενους εργαζόμενους". 

Ενας ακόμα εργάτης νεκρός. Δίπλα

- στους πάνω από 2.000 εργαζόμενους που έχασαν τη ζωή τους την ώρα της εργασίας τους από το 1999 έως το 2019 

- στους 41 σκοτωμένους εργάτες το 2020 

- στους 104 σκοτωμένους εργάτες το 2022. 

- στους 57 σκοτωμένους εργάτες μόνο μέσα στο πρώτο 4μηνο του 2023! 

- στους 400 εργαζόμενους που πεθαίνουν κάθε χρόνο από επαγγελματικές ασθένειες

Ενας εργαζόμενος χάνει τη ζωή του στους χώρους δουλειάς κάθε τρεις μέρες!

Μόνο πέρσι πάνω από 14.000 (!) τα καταγεγραμμένα εργατικά λεγόμενα "ατυχήματα"! 

Μια κουβέντα μόνο: 

"Την καμήλα δεν θα την φορτώνανε αν δεν γονάτιζε" 

Και μια ακόμα:

"Την οργή των νεκρών να φοβάστε..."



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΤΗΣ ΚΟΡΩΝΙΑΔΑΣ

Στη φωτογραφία βλέπουμε παιδάκια με τρύπια μάσκα να παίζουν μουσικά όργανα. Εξανάγκαζαν τα παιδιά που έπαιζαν μουσικά όργανα να φοράνε μάσκα, για να μη μεταδώσουν τον ιό, αλλά για να μπορέσουν να παίξουν τα έβαζαν να κάνουν τρύπα στο στόμα. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα μετέδιδαν τον ιό. Ζήσαμε στιγμές παραφροσύνης...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



165 εκατομμύρια "χτυπήματα"από 140 χώρες στην τράπεζα θεμάτων!! Νταξ...γελάνε και τα πόμολα!!

Κεραμέως : «Μη με ρωτάτε» λέει για το φιάσκο της Τράπεζας Θεμάτων

Αυτη δεν ήταν υπουργός Παιδείας, ήταν ο Φουφουτος! Καμιά ανάληψη ευθύνης και για τίποτα. Λές και δεν ήταν υπουργός μέχρι την προηγούμενη βδομάδα...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανθρωπος στον πλανήτη γη, πιστεύει ότι ο Οικονόμου είναι δημοσιογράφος!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν το βάζουν κάτω οι Γερμανοί Αλεξιπτωτιστές. Σχεδόν κάθε χρόνο επισκέπτονται τον τόπο μας και ζητούν επιτακτικά την αναστήλωση του Γερμανικού Πουλιού.

29/5/2023

Φέτος, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα “Χανιώτικα Νέα“, μέλη της “Ομοσπονδιακής Ένωσης Καταδρομέων – Αλεξιπτωτιστών” κατέθεσαν στεφάνι στο Γερμανικό Νεκροταφείο. Σημειώνουμε ότι τα προηγούμενη έτη η ίδια η Γερμανική πρεσβεία δε συμφωνούσε με την παρουσία τους ενώ πέρυσι δεν τους επέτρεψε να προχωρήσουν σε κατάθεση στεφανιού.

Για ακόμη μία φορά μέλη της Ένωσης ζήτησαν από τον Δήμαρχο Πλατανιά να συμβάλλει στη μεταφορά του “Γερμανικού Πουλιού” από το Δαράτσο σε οικόπεδο κοντά στο Γερμανικό Νεκροταφείο με τον κ. Μαλανδράκη να αρνείται κάθε συμβολή σε ένα τέτοιο εγχείρημα.

Κύκλος Φίλων για τη διατήρηση του Κενοτάφειου των Αλεξιπτωτιστών στην Κρήτη

Για την αποκατάσταση του μνημείου υπάρχει στη Γερμανία μία οργάνωση που έχει δημιουργηθεί από βετεράνους ναζί και της Μάχης της Κρήτης με την επωνυμία “Circle of Friends  for the Maintenance of the Paratrooper-Cenotaph in Crete” (Κύκλος Φίλων για τη διατήρηση του Κενοτάφειου των Αλεξιπτωτιστών στην Κρήτη).

Επίτιμος πρόεδρος της οργάνωσης ήταν ένας βετεράνος αλεξιπτωτιστής του ναζιστικού στρατού κατά τη διάρκεια της Μάχης της Κρήτης και μετά τον πόλεμο καθολικός ιερέας, ο Hermann Voelck ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 101 ετών στις 19 Δεκεμβρίου του 2020.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ούτε νεοφιλελέ δεξιά, ούτε νεοφιλελέ αριστερά, μπορεί να το πει κάποιος αλλά δίχως επιθετικό προσδιορισμό όζει καθεστωτίλα και δεξίλα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 30 Μάη του 1828 ο τσάρος Νικόλαος Α χορηγεί στον νεοεκλεγμενο κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια το ποσο των 500.000 ρουβλιων για τη στήριξη του υπό διαμόρφωση ελληνικού κράτους, προκαλώντας- και για αυτό- την οργή Αγγλίας και Γαλλίας. 

Αμεσως οι εφοπλιστές της Ύδρας με πυρήνα την οικογένεια Κουντουριώτη θα εγειρουν το αίτημα να αποζημιωθούν για τα πλοία τους που καταστραφηκσν στις συγκρούσεις με τον Οθωμανικό στολο. Ο Καποδίστριας δεν θα το αρνηθεί αλλά θα το παραπέμψει στο μέλλον, θεωρωντας ως προτεραιότητα την ανυπαρξία οικονομικής βάσης και τον αναλφαβητισμο. 

Ο Κυβερνήτης είχε υπογράψει την καταδίκη του, σε ελάχιστο χρόνο θα οργανωθεί η " συνταγματική αντιπολίτευση " με έδρα την Ύδρα ( φυσικά) και προμετωπιδα τα " δημοκρατικά δικαιώματα (...).

Υ.γ. ο Καποδίστριας ήταν ιδεολογικα συντηρητικός πολιτικός, στα όρια του αντιδραστικου. Δεν τον σκότωσαν για αυτό. Κι όταν πέθανε, ήταν παμφτωχος...

Υ.γ. 2 δύο αιώνες εχουν περάσει, το αίτημα των εφοπλιστών ικανοποιειται...σταθερα!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



30/5/2023     -     15.00 μ.μ.

- Θα αναφερθώ στην είδηση που κυριαρχεί τούτη την ώρα στα ρωσικά (και όχι μόνο) ΜΜΕ. Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε μαζική επίθεση ουκρανικών drones «αεροπορικού» τύπου μάρκας Bobyor, με στόχο να πληγεί το κέντρο της πόλης της Μόσχας. Και τα 8 ουκρανικά drones αναχαιτίστηκαν – τα 5 με τη χρήση αντιαεροπορικών πυραύλων Pantsyr’ και τα 3 με τη χρήση μέσων ραδιοηλεκτρονικού πολέμου. 2 από τα τελευταία κατέπεσαν σε αντίστοιχες πολυκατοικίες μέσα στην πόλη της Μόσχας, προκαλώντας ελαφρές υλικές ζημίες. Δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα (νεκροί ή/και τραυματίες).

- Σύμφωνα με τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, το καθεστώς του Κιέβου χρησιμοποιεί για αυτές τις τρομοκρατικού τύπου επιθέσεις ΝΑΤΟϊκό εξοπλισμό, συνεπώς είναι κενές περιεχομένου όλες οι διαβεβαιώσεις ότι τάχα οι χώρες του ΝΑΤΟ (και οι ΗΠΑ ειδικότερα) «δεν εγκρίνουν» τα ουκρανικά πλήγματα μέσα στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

- Το βραβείο της «π@π@ρ1@$ της ημέρας» πηγαίνει από το τώρα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν), η οποία εξέδωσε ανακοίνωση, όπου αναφέρεται ότι «η ΕΕ δεν διαθέτει συγκεκριμένα στοιχεία για το γεγονός αυτό», ωστόσο κάλεσε τη Ρωσία… «να μην εκμεταλλευτεί αυτό το γεγονός (Στγ: για το οποίο… δεν διαθέτει η ΕΕ επαρκή στοιχεία) για την κλιμάκωση της στρατιωτικής σύγκρουσης»!… (Στγ: Με τόσο ποιοτικό «χόρτο» που κυκλοφορεί εκεί εις τας… Βρυξέλλας, πώς τα λένε και δεν γελάνε;;;).

- ΥΓ: Από το Κίεβο φτάνει η είδηση, ότι έχει αποκλειστεί η κυκλοφορία κοντά στη γέφυρα Gavan' πάνω από τον Δνείπερο, κοντά στα γραφεία της GUR (Κρατική Υπηρεσία Κατασκοπείας) του ουκρανικού Υπουργείου Εσωτερικών). Κατά πάσα πιθανότητα, έχει χτυπηθεί το κτήριο της Υπηρεσίας, στην οποία λαμβάνονται οι περισσότερες αποφάσεις σχετικά με τα τρομοκρατικά χτυπήματα εντός της Ρωσίας (και όχι μόνο). 

Σχολιο.- Το ΝΑΤΟ κινείται συνέχεια επιθετικά βλεπε άρματα μάχης, πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σε λίγο αεροπορία και βλέπουμε. Από την πλευρά τής Ρωσίας ακούμε μόνο λόγια. Πρέπει να δούμε και πράξη κάποια στιγμή.

Σχολιο.- Αν η απελευθέρωση του 25% του πρώην Ουκρανοναζιστικού εδάφους είναι λόγια, εγώ δε θέλω πράξεις. Κι άλλα τέτοια λόγια θέλω.

Σχολιο.- Η επίσημη ενημέρωση από τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σόιγκου

30/5/2023

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σόιγκου δήλωσε:

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χτύπησαν/νίκησαν άλλη μια συστοιχία Patriot στο Κίεβο τις προηγούμενες ημέρες

Οι απώλειες των ουκρανικών στρατευμάτων για αυτόν τον μήνα ανήλθαν σε πάνω από 16.000 στρατιωτικούς, 16 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα, 466 UAV, περισσότερα από 400 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα (όχι μόνο τανκς, αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα)

Οι δυτικοί επιμελητές απαιτούν από το Κίεβο να προχωρήσει στην επίθεση, παρά τις σημαντικές απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. οι αρχές του Κιέβου χρησιμοποιούν όπλα του ΝΑΤΟ για να επιτεθούν σε κοινωνικές εγκαταστάσεις και τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον φιλήσυχων Ρώσων πολιτών

Ρωσικά στρατεύματα αναχαίτησαν 29 πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow σε ένα μήνα

Τις τελευταίες ημέρες, μεγάλες αποθήκες όπλων στο Khmelnytskyi, Ternopil και Nykolaev καταστράφηκαν επίσης

Ρωσικά στρατεύματα παρακολουθούν τις οδούς προμήθειας δυτικών όπλων προς την Ουκρανία και τις χτυπούν

Σχολιο.- Από τις ελεγχόμενες από την Ουκρανία περιοχές μέχρι την Μόσχα είναι καμμιά 700 χλμ. Φτάνουν τόσο μακριά τα Drones? (και δεν τα πιάσαν και τα ραντάρ). Μάλλον τα αμερικανοπληρωμένα "Ρωσσικά φασιστικά εθελοντικά σώματα" του Νικίτιν πρέπει να την κάναν την δουλειά, εκ των έσω

Σχολιο.- Από τα σύνορα της Περιφέρειας Σούμι, απ' όπου ξεκίνησαν τα ουκρανικά drones, μέχρι τη Μόσχα είναι στην ευθεία 560 χλμ. Οι Ουκρανοί διαθέτουν πλέον drones με παρόμοιο βεληνεκές.

Σχολιο.- Οφθαλμόν αντί οφθαλμού από Putin:-Θα συντρίψουμε την ηγεσία των Ουκρανών τρομοκρατών

30/5/2023

Την οδό των αντιποίνων θα πάρει η Ρωσία σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σε βαρυσήμαντη δήλωσή του ο πρόεδρος Vladimir Putin, μετά το χτύπημα με drones στη ρωσική πρωτεύουσα από drones ουκρανικής προελεύσεως.

Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους ανέφερε ότι «έχουμε ήδη συζητήσει ενδεχόμενο να χτυπήσουμε τα ουκρανικά αρχηγεία λήψης αποφάσεων, τα κέντρα λήψης αποφάσεών τους.

Φυσικά, σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και το αρχηγείο στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας, το οποίο χτυπήθηκε πριν από δύο ή τρεις ημέρες».

Υπενθυμίζεται πως ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν στη Μόσχα, προκαλώντας υλικές φθορές σε κτίρια.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στην επίθεση συμμετείχαν οκτώ drones.

Πέντε από αυτά καταρρίφθηκαν, ενώ τα υπόλοιπα τρία κατεστάλησαν μέσω ηλεκτρονικού πολέμου.

Δύο πολίτες ζήτησαν ιατρική βοήθεια στη Μόσχα, δεν χρειάστηκαν νοσηλεία.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Αντιστράτηγος Igor Konasenkov Κονασένκοφ, είχε δηλώσει ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν με χτυπήματα ακριβείας τα κεντρικά κέντρα λήψης αποφάσεων των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, όπου σχεδιάζονταν τρομοκρατικές επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος υπό την καθοδήγηση των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Η επίθεση των ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Μόσχα είναι τρομοκρατική ενέργεια, συμπλήρωσε ο Vladimir Putin.

«Δεν αρχίσαμε εμείς αυτόν τον πόλεμο.

Αυτοί το έκαναν το 2014 – το καθεστώς του Κιέβου εξαπέλυσε έναν πόλεμο στο Donbass.

Και δεν χρησιμοποιούμε αυτά τα μέσα, που χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί.

Αυτοί επιτίθενται σε άμαχους και σε σπίτια πολιτών στη Μόσχα» είπε ο Ρώσος πρόεδρος, τονίζοντας στη συνέχεια ότι, σε αντίθεση με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, ο ρωσικός στρατός πραγματοποιεί μόνο πλήγματα υψηλής ακρίβειας εναντίον στρατιωτικών υποδομών, που περιλαμβάνουν «το αρχηγείο στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας, το οποίο χτυπήθηκε πριν από δύο ή τρεις ημέρες».

Διαφορετικός δρόμος…

«Όπως γνωρίζετε, το καθεστώς του Κιέβου επέλεξε έναν διαφορετικό δρόμο, τον δρόμο των προσπαθειών εκφοβισμού της Ρωσίας, του εκφοβισμού Ρώσων πολιτών και των χτυπημάτων κτιρίων κατοικιών.

Αυτό, φυσικά, είναι σαφές σημάδι τρομοκρατικής δραστηριότητας.

Το Κίεβο να υπολογίζει τα αντίποινα της Μόσχας, αυτοί τα προκάλεσαν» τόνισε ο Putin και συμπλήρωσε:

«Ας δούμε τι θα κάνουμε με αυτό.

Αλλά οι πολίτες της Ουκρανίας, οι οποίοι, φυσικά, δεν έχουν δει τίποτε μέχρι τώρα, δεδομένου ότι έχει εξαπολυθεί ολοκληρωτικός τρόμος κατά του άμαχου πληθυσμού, θα πρέπει να γνωρίζουν τι θέλει να κάνει η σημερινή ηγεσία αυτής της χώρας τους».

Τέλος, ο Putin χαρακτήρισε ικανοποιητικό το έργο του συστήματος αεράμυνας της Μόσχας.

Σε γενικές γραμμές, είναι σαφές τι πρέπει να γίνει για να «βελτιωθεί η αεράμυνα της πρωτεύουσας» και οι αρχές θα το κάνουν, κατέληξε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το PCV έχει υιοθετήσει μια πολιτική που κραυγάζει το γνωστό «λύκος στο μαντρί» χρεώνοντας στο Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας (PSUV) και στην Μπολιβαριανή κυβέρνηση, προσπάθειες φίμωσης και παρεμπόδισης της δράσης του, ενθυμούμενο ξαφνικά τα “δημοκρατικά δικαιώματα” της αντιπολίτευσης. Βέβαια, οι καταγγελίες αυτές προς την κυβέρνηση ξεκινούν από το 2017, όταν για πρώτη φορά χρέωσε στους Τσαβίστας την πρόθεση «να θέσουν εκτός νόμου» το PCV [6] . Τότε ήταν η πρώτη παράσταση διαμαρτυρίας του ΚΚΕ στην Μπολιβαριανή πρεσβεία στην Αθήνα. Όμως σε λίγους μήνες, το PCV πέρασε από την «παρανομία» στη «συγκυβέρνηση» υπογράφοντας με το PSUV την “Ενωτική Συμφωνία – Πλαίσιο” και επιπλέον, σε Εθνική Συνδιάσκεψη, παρουσία του Νικολάς Μαδούρο [7], αποφάσισε να τον στηρίξει στις προεδρικές εκλογές, «επιστρέφοντας στην κανονικότητα».


30 Μαΐου 2023

To μετέωρο βήμα του ΚΚ Βενεζουέλας στο σημείο χωρίς επιστροφή

Η αφορμή

Aποδίδεται στο PSUV η πρόθεση «να σφετεριστεί τη νομική προσωπικότητα του κόμματος για να αποτραπεί το Κομμουνιστικό Κόμμα από το να συνεχίσει να εκπληρώνει τον ρόλο του ως ταξικής δύναμης στην υπηρεσία της πάλης του λαού της Βενεζουέλας και της εργατικής τάξης και να εξουδετερώσει τον ρόλο του στους κοινωνικούς αγώνες στη χώρα». Προς απόδειξη, καταγγέλλεται ότι πραγματοποιήθηκε στο Καράκας μια μάζωξη με την ονομασία «συνέδριο για τη διάσωση του PCV», με πρωταγωνιστές αποδεδειγμένα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, καθώς και ελάχιστα πρώην στελέχη του ΚΚ Βενεζουέλας, που έχουν αποχωρήσει εδώ και χρόνια από αυτό. όπως ο Ερνι Πάρα, που διαγράφτηκε το 2021 και ο Σίξτο Ροντρίγκες, διαγραμμένος εδώ και μια δεκαετία».

Μπροστά σε νέα διάσπαση το PCV ;

Όχι ότι αυτό αποτελεί είδηση για ένα ΚΚ, αντίθετα, μάλλον είναι ο τρόπος επαναβεβαίωσης της ύπαρξής του, ιδιαίτερα όταν αδυνατεί να εκπληρώσει επαναστατικά καθήκοντα. Ωστόσο κάθε νέα διάσπαση έχει την σημασία και την αιτία της, φυσικά αυτό συμβαίνει και στη Βενεζουέλα. Η Μπολιαβαριανή διαδικασία και οι βαθιές κοινωνικές και πολιτικές τομές που πραγματοποίησε, δίχασε, ένωσε και διαμόρφωσε παλιά και νέα κόμματα. Στις βουλευτικές εκλογές κατεβαίνουν βασικά δύο μεγάλοι μετωπικοί σχηματισμοί: Oι Τσαβίστας (GPP με 12 κόμματα) και της Δεξιάς (AD με 8 κόμματα) καθώς και μικρά τοπικά, ιθαγενικά κ.α σχήματα, μεταξύ αυτών και η «Alternativa Popular Revolucionaria»

Ωστόσο η ιστορία του PCV είναι στενά δεμένη με τους αγώνες του λαού της Βενεζουέλας, ιδιαίτερα πριν την έναρξη της Μπολιβαριανής διαδικασίας. Αγώνες που έφτασαν μέχρι και την ένοπλη πάλη, αλλά και την υποστήριξη του Βενεζουελάνου Ίλιτς Ραμίρες (Κάρλος, το Τσακάλι) που παραμένει φυλακισμένος μέχρι σήμερα.

Το PCV υποστήριξε την υποψηφιότητα του Τσάβες από την πρώτη στιγμή, αλλά ήρθε και σε αντίθεση μαζί του, ιδιαίτερα την περίοδο ίδρυσης του PSUV στο οποίο αποφάσισε να μην προσχωρήσει. Ποτέ όμως δεν «έθεσαν εαυτόν εκτός Τσαβισμού» ακόμα κι όταν ανταλλάχθηκαν «βαριές κουβέντες» . Επομένως, είναι λογικό η νέα πολιτική γραμμή του PCV να προκαλεί εσωκομματικούς τριγμούς που ενδεχομένως θα οδηγήσουν σε μία νέα διάσπαση. Δεν θα είναι η πρώτη φορά, εξ άλλου, η μεγάλη διάσπαση του PCV έγινε ακριβώς στην ίδρυση του PSUV.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον για την κατανόηση της εσωτερικής κατάστασης στο PCV και όχι μόνο, είναι το κείμενο της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Ντεμπάτε Αμπιέρτο» (Aνοιχτός Διάλογος) με τίτλο «Η πάλη του ΚΚ Βενεζουέλας ενάντια στον οπορτουνισμό», που δημοσιεύτηκε το 2013 στη «Διεθνή Κομμουνιστική Επιθεώρηση / Βήμα Διαλόγου»: 

(…) «λίγο περισσότεροι από το ένα τρίτο των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, καθώς και σημαντικές αλλά μεμονωμένες ομάδες περιφερειακών και τοπικών στελεχών αλλά και μέλη από τη βάση του Κόμματος στο Καράκας και σε διάφορες άλλες περιοχές της χώρας απειθάρχησαν στις αποφάσεις του 13 ου Συνεδρίου και «μετανάστευσαν» στο νέο κόμμα του Προέδρου. (…)

Σε άλλες περιπτώσεις, μέλη της νεολαίας ή αγωνιστές με μικρή πείρα υπέκυψαν από τη σύγχυση που δημιούργησε η αδιαμφισβήτητη ηγετική θέση του Προέδρου και η συμπάθεια που αποπνέει η μορφή του στο Κόμμα μας και σε πλατιά λαϊκά στρώματα στη Βενεζουέλα. (…)

Σε ορισμένες περιπτώσεις ιδιαίτερης σημασίας, ήταν ανοιχτά συνέπεια δεξιών οπορτουνιστικών επιρροών λόγω της εγγύτητας που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα στις θέσεις ορισμένων στελεχών του Κόμματός μας και σε μικροαστικά τμήματα που κυριαρχούν στη διαδικασία των αλλαγών που είναι σε εξέλιξη σήμερα στη Βενεζουέλα.(…)

Κάποια στελέχη είχαν αρχίσει να υιοθετούν στις αναλύσεις και στις ομιλίες τους τη χρήση ορισμένων κατηγοριών και μεθόδων ξένων προς το μαρξισμό-λενινισμό και που χαρακτήριζαν ιδιαίτερα το αμάλγαμα συγκεχυμένων ιδεών των μικροαστικών τμημάτων της κυβέρνησης. Χαρακτηριστικά παραδείγματα μεταξύ άλλων είναι η λαθεμένη και αντιεπιστημονική χρήση της κατηγορίας «αυτοκρατορία» στη θέση του «ιμπεριαλισμού», το οποίο προκαλεί σύγχυση όσον αφορά την ίδια τη φύση του ανώτατου σταδίου του καπιταλισμού και εμποδίζει τη σωστή κατανόηση και ανάλυσή του. (…)

Η 11η Εθνική Συνδιάσκεψη με σκοπό να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των καθοδηγητικών οργάνων και να ξεπεραστούν οριστικά τις συνέπειες της κρίσης που ξεκίνησε την περασμένη χρονιά. Αυτή η Συνδιάσκεψη καθόρισε τις αρχές που έπρεπε να διέπουν (και συνεχίζουν να διέπουν) τις σχέσεις ανάμεσα στο Κόμμα μας και το PSUV ως συμμάχους στην οικοδόμηση του πλατιού αντιιμπεριαλιστικού μετώπου, σε ένα πλαίσιο αμοιβαίου σεβασμού και μη επέμβασης σε ζητήματα της εσωτερικής ζωής της κάθε οργάνωσης. Επίσης καθορίστηκαν ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές για τις σχέσεις του ΚΚΒ με πρώην μέλη του που είχαν «μεταναστεύσει» (αυτός ήταν ο όρος που χρησιμοποιήθηκε τότε) στο σύμμαχο κόμμα: «Παρότι με τη συμπεριφορά τους διαχωρίστηκαν από τους εσωτερικούς κανόνες του ΚΚΒ, δεν πρέπει να τους θεωρούμε (αυτούς που “μετανάστευσαν”) λιποτάκτες ή προδότες καθώς αποφάσισαν να πάνε σε μια οργάνωση που δεν είναι αντεπαναστατική. Αντίθετα [...] αυτό το νέο κόμμα είναι αντικειμενικά σύμμαχός μας στα καθήκοντα προς την εθνικο-απελευθερωτική επανάσταση».

Η διεθνής συγκυρία

Η προαναφερόμενη πορεία του PCV καθορίζεται κυρίως από τις διεθνείς εξελίξεις, τις επιλογές, τις ιδεολογικές συμμαχίες του και τελικά, σε ποια τάση του ΔΚΚ εντάσσεται.

Τον Δεκέμβριο του 2022 στο Βελιγράδι, το PSUV συμμετείχε στη συνάντηση και προσυπόγραψε την Διακήρυξη μιας συσπείρωσης που ονομάστηκε «Παγκόσμια Αντιιμπεριαλιστική Πλατφόρμα»  . Αυτή η Πλατφόρμα θέτει ως στόχο τη συνένωση δυνάμεων κα το συντονισμό των δράσεων για την ήττα του ΝΑΤΟ, καταρχήν, στην Ουκρανία. Η επόμενη διεθνής συνάντηση της Πλατφόρμας φιλοξενήθηκε στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, το Καράκας. Μεταξύ άλλων δυνάμεων στην Πλατφόρμα αυτή βλέπουμε και αρκετά κομμουνιστικά κόμματα και οργανώσεις από Λευκορωσία, Κιργιστάν, Μεξικό, ΗΠΑ, Λίβανο, Γαλλία, Μαυροβούνιο, Ισπανία, Παναμά, Περού, Σερβία, Ιταλία, Ουγγαρία, Βαλτική, Ν. Κορέα, Μ. Βρετανία κ.α. Πολλά από αυτά τα κόμματα, συμμετείχαν και εξέδωσαν αντίστοιχο ψήφισμα στην Διεθνή Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που πραγματοποιήθηκε στην Αβάνα τον Οκτώβριο του 2022. Η συσπείρωση αυτή κομμουνιστικών και προοδευτικών δυνάμεων ενάντια στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, είναι σε αντίθετη κατεύθυνση από τη συσπείρωση των ΚΚ που τηρούν ίσες αποστάσεις από ΝΑΤΟ και Ρωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία και διαμορφώθηκε με πρωτοβουλία ΚΚΕ, ΚΚ Μεξικού, Τουρκίας, Ισπανίας. Το ΚΚ της Βενεζουέλας υπέγραψε τη διακήρυξη και συμμετέχει σε αυτή την ομάδα ΚΚ των «ίσων αποστάσεων» .

Η στροφή 180 μοιρών στην πολιτική του PCV που από την στρατηγική συμμαχία με τον Τσαβισμό, πέρασε στην ανοιχτή αντιπολίτευση συνέπεσε, αν δεν καθορίστηκε, από την ένταξή του στην αντιρωσική~ τροτσκίζουσα τάση του ΔΚΚ. Αυτό ακριβώς είναι που δείχνει ότι το PCV περνάει το σημείο χωρίς επιστροφή. Γιατί δεν διαφοροποιείται μόνο από την Μπολιβαριανή Επανάσταση, αποστασιοποιείται από τις αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις στη Λατινική Αμερική και από τα ΚΚ του Παγκόσμιου Νότου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



30/5/2023    -       5.00 π.μ.

- Ξεκινώ από τα αποψινά εναέρια πλήγματα των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων σε στρατηγικής σημασίας υποδομές του καθεστώτος Ζελένσκι. Τη στιγμή που γράφεται το παρόν κείμενο συνεχείς εκρήξεις και καταγεγραμμένα πλήγματα υπάρχουν στο Κίεβο και την Περιφέρεια Κιέβου, καθώς και στις Περιφέρειες Χαρκόβου, Κιροβογκράντ, Τσερκάσι και Τσερνίγκοφ. Κατά πάσα πιθανότητα έπεται συνέχεια, σε ό,τι αφορά στις περιοχές που θα συμπεριληφθούν και στον αποψινό κατάλογο των ρωσικών πληγμάτων.

- Για τα πλήγματα της προηγούμενης νύχτας έκανα ήδη αναφορά. Ως ένα γενικό συμπέρασμα από τα συνεχιζόμενα στοχευμένα πλήγματα της ρωσικής πλευράς, είναι πασιφανές ότι έχουν γίνει εδώ και μερικό καιρό συχνότερα (σε καθημερινή, πλέον, βάση), πυκνότερα και ολοένα και πιο επιτυχημένα. Αυτό ερμηνεύεται από έναν βασικό παράγοντα: ότι η ρωσική αντικατασκοπεία, είτε κατά τόπους, είτε δορυφορικά, δίνει ολοένα και πιο ακριβή δεδομένα, τα οποία αξιοποιούνται κατάλληλα από τα σαφώς υπέρτερα των ουκρανικών ρωσικά όπλα: από τα επιθετικά drones τύπων Geran’-2 & Lancet, μέχρι τους τακτικούς-επιχειρησιακούς υπερηχητικούς πυραύλους (Kinzhal, Kalibr κ.ά.). Ο βασικός στόχος της ρωσικής πλευράς, όσο και αν δεν ομολογείται εντελώς ανοιχτά, είναι όχι απλώς η επιβράδυνση, αλλά η πλήρης ακύρωση κάθε σκέψης των Ουκρανών για πλήρη «αντεπίθεση» και, σε προοπτική, η ανάπτυξη μιας ρωσικής πραγματικά ολομέτωπης επίθεσης, τότε και όταν όχι μόνο το ουκρανικό, αλλά και το ΝΑΤΟϊκό συμβατικό οπλοστάσιο θα φτάσουν στα όρια της εξάντλησης. Η εξέλιξη της κατάστασης τους επόμενους (θερινούς) μήνες θα είναι ενδεικτική του τι θ’ ακολουθήσει, εάν βεβαίως δεν αποτελέσει την αποφασιστική φάση που θα οδηγήσει την ένοπλη σύγκρουση σε ένα λογικό τέλος. Ίδωμεν…

- Σε άλλες ειδήσεις, δεν θα μπορούσα να παραλείψω την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία βρέθηκε και το τελευταίο 24ωρο η παραμεθόρια Περιφέρεια του Μπέλγκοροντ. Απο τα χτεσινά ουκρανικά πυρά στο μαρτυρικό (πλέον δικαιούται αυτόν τον τίτλο) Σεμπέκινο, ένας 30χρονος άμαχος πολίτης έπεσε νεκρός, ενώ άλλοι 4 τουλάχιστον τραυματίστηκαν. Αρκετά χωριά της περιοχής έμειναν για κάποιες ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω ζημιών σε τοπική γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Ο Περιφερειάρχης Μπέλγκοροντ Βιατσεσλάβ Γκλαντκόφ (Στγ: ένας άνθρωπος πραγματικά «στην πρώτη γραμμή» από την πρώτη στιγμή) ανακοίνωσε αργά το βράδυ ότι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος αποκαταστάθηκε παντού, όπου υπήρχε νωρίτερα διακοπή.

- Και την ίδια ώρα που τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους, ο Υπουργός Άμυνας της χώρας των ουκρανοναζί Αλεξέι Ρέζνικοφ (αυτό το ναζιστόμουτρο που διακρίνεται, εκτός των άλλων και στην υπεξαίρεση κρατικού χρήματος μέσα από τις προμήθειες των VSU) βρίσκει το θράσος να δηλώνει, ότι «η Ουκρανία δεν έχει σκοπό να χτυπήσει μέσα στο έδαφος της Ρωσίας», γιατί επιθυμεί να έχει με αυτήν… «φυσιολογικές σχέσεις»!!!! Εάν το πρώτο μέρος της δήλωσης ξεχειλίζει από κυνικότητα, το δεύτερο κερδίζει επάξια το βραβείο της «π@π@ρ1@$ της ημέρας».

- Παράλληλα ο Ρέζνικοφ στη συνέντευξή του στο γερμανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Funke, ανέφερε ότι η Ουκρανία ήδη διαθέτει 2 επιλαρχίες (Στγ: ισοδύναμα των ταγμάτων στα τεθωρακισμένα) των 30 αρμάτων μάχης Leopard – συνολικά 60 άρματα (τανκ) αυτού του τύπου, συν κάποιες ποσότητες γαλλικών τροχοφόρων αρμάτων AMX-10RC, βρετανικών Challenger και Abrams από τις ΗΠΑ. Σημειωτέον, πάντως, ότι από τους προαναφερθέντες τύπους αρμάτων, ελάχιστα, μέχρι σήμερα, από αυτά έχουν εμφανιστεί στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Είτε, λοιπόν, οι Ουκρανοί τα κρατούν για τη… «μεγάλη αντεπίθεση», είτε δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα σε αντίξοες συνθήκες (καιρικές και εδάφους), είτε κάποια αυτά έχουν ήδη καταστραφεί απο ρωσικά πλήγματα πριν καλά-καλά «ξεπακεταριστούν». Ίσως, φυσικά, οι παραπάνω εκδοχές να λειτουργούν και συνδυαστικά μεταξύ τους...

Σχολιο.- Προχτές οι ρώσοι χτύπησαν την αεροπορική βάση απ' όπου απογειώνονταν τα αεροσκάφη που έφεραν τους βρετανικούς πυραύλους storm shadow, καταστρέφοντας 5 απ' αυτά. Έχει ενδιαφέρον πως εντόπισαν ότι η συγκεκριμένη βάση χρησιμοποιούνταν για το σκοπό αυτό:

Όταν ο βρετανός υπουργός άμυνας Μπεν Γουώλας επισκέφτηκε την Ουκρανία, προ ημερών, οι ουκρανοί του έκαναν δώρο μια αναμνηστική κάρτα, την οποία εκείνος επέδειξε περήφανα (και ηλιθιωδώς) στις κάμερες. Η κάρτα παρουσίαζε ένα αεροπλάνο-φορέα storm shadow, μαζί με το έμβλημα της πτέρυγας μάχης όπου ανήκε - και απ' αυτές τις φωτογραφίες και μόνο, οι ρώσοι κατάλαβαν σε ποια βάση φυλάσσονταν οι εν λόγω πύραυλοι και τη χτύπησαν!

Σχολιο.- καί δεύτερη συστοιχία Πάτριοτ κατεστράφη νομίζω οτι έχουν 6 η 7 .πάντως νομίζω τι οι Ουκρανοί θα συνεχίσουν τις επιθέσεις στα σύνορα και εκείνο που θα επιδιώξουν μαζί με ειδικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ οι καταστροφή της γέφυρας του κερτς εκεί θέλει μεγάλη προσοχή



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γράφουμε εδώ και μήνες για την κοινωνική αναστάτωση που επικρατεί στην Ολλανδία με την απίστευτη μεθόδευση της εκεί κυβέρνησης να κλείσει με το έτσι θέλω το 1/3 από τις φάρμες και τα αγροκτήματα.

-Για την απίστευτη αυτή απαίτηση που θα οδηγήσει μια από τις μεγαλύτερες τροφοπαραγωγές χώρες του κόσμου σε αντίστοιχη ποσοστιαία μείωση παραγωγής κρέατος και γαλακτομικών προϊόντων

-γιατί… κλάνουν και ρεύονται οι αγελάδες και καταστρέφουν το περιβάλλον. 

-Όχι μόνο δεν είναι τοπικό το φαινόμενο, αλλά η κυβερνητική eco-τρομοκρατία απλώνει τα πλοκάμια της ταχύτατα. 

-Στη Γαλλία επίσης μπαίνει στο στόχαστρο η κτηνοτροφία και προωθείται απροκάλυπτα η επιβολή ΔΕΛΤΙΟΥ στην κατανάλωση του κόκκινου κρέατος. (1ο τουίτ)

-500gr την εβδομάδα και πολύ σας είναι. Μέχρι η τεχνητή έλλειψη να πάει την τιμή του στα €200/kg και να σας το κόψουν έμμεσα. 

-Παράλληλα περιορίζεται ο αριθμός των διαθεσίμων πτήσεων για τη μείωση των εκπομπών. (2ο τουίτ)

-Καταστροφή των εφοδιαστικών αλυσίδων, τεχνητή πρόκληση επισιτιστικής κρίσης και αύξησης του πληθωρισμού, πόλεις των 15’, κατάργηση πτήσεων και λοιποί περιορισμοί στις μετακινήσεις, κλιματικά λοκντάουν.

-Η παγκόσμια υγειονομική τυρρανία του κόVιντ ήταν απλά η πρόβα για τον δυστοπικό εφιάλτη που έρχεται στο όνομα του περιβάλλοντος.

-Όπως πίστεψαν οι μάζες πως οι υγειονομικοί διωγμοί της πΛανδημίας ήθελαν να τους σώσουν από μια γρίπη, έτσι θα πιστέψουν πως ο επερχόμενος οργουελιανός περιβαλλοντικός εφιάλτης είναι αναγκαίος για να σώσει τον πλανήτη από την κλιματική αλλαγή.

-Με 180 έδρες ο δικός μας γκαουλάιτερ της ΝΤΠ θα αναθεωρήσει το Σύνταγμα ορίζοντας πχ, μεταξύ άλλων, ως υπέρτατο και αδιαπραγμάτευτο όρο για κάθε δραστηριότητα την "προστασία του περιβάλλοντος"

-στο όνομα της οποίας θα ασκήσει το χειρότερο φασιστιλίκι που μπορείς να φανταστείς.

-DISCLAIMER: Ήδη κουράστηκα από τη συνεχή, περιρρέουσα προσπάθεια να αναδειχθούν ως ελπίδα για την ανάσχεση της δυνατότητας του Μητσοτάκη να έχει τις 180 έδρες, τα δεκανίκια εκείνα που στο πρόγραμμά τους πρυτανεύουν για την "πράσινη οικονομία".

ΥΓ : εκπρόσωπους του WEF δεν θέλουμε; ιδού τ' αποτελέσματα...

Σχολιο.- Συγνώμη εδώ δίπλα στην πόρτα μας ξεκίνησαν οι απαγορεύσεις σέ κοτέτσια, πλαφόν σε οικόσιτα και αυτά μόνο για αρχή, γιατί πάμε μακριά και δεν πάμε εκεί στην Περιφέρεια Κρήτης που έχει τέτοιες Φαεινές ιδέες να ρωτήσουμε τόν καπετάν Αρναουτάκη Ποιοί διαόλοι τόν Ορμηνεύουν...

Σχολιο.- Προσπάθησαν να βάλουν περιορισμούς για τα οικόσιτα ζώα στην περιοχή του Αγ Νικολάου της Κρήτης, αλλά το μάζεψαν πίσω. Είναι όμως φανερό πως η προσπάθεια αυτή εντάσεται στον γενικότερο σχεδιασμό του WEF. Είναι βέβαιο πως πολύ σύντομα θα το επαναφέρουν (μετά τις εκλογές τους) και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να το αντιμετωπίσουμε



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουκρανία 

Συνεχίζουν τα σεμινάρια ναζισμού σε παιδιά και εφήβους από στρατιωτες του Δεξιού τομέα και άλλες νεοναζί ομαδες 

*Στην Ουκρανία η κατήχηση των παιδιών μεταφέρεται από αρχές και ναζιστικές οργανώσεις χωρίς διακρίσεις.

-Με πρωτοβουλία της ακροδεξιάς πολιτοφυλακής «PRAVIY SEKTOR», η περιφερειακή έδρα του «Δεξιού Τομέα» του Λβιβ τη Δευτέρα (28 Μαΐου 2023) πραγματοποίησε «Μαθήματα Θάρρους» με τους μαθητές του χωριού Volosyanka ZZSO I-II βαθμίδες της περιφέρειας Στρυής Λβιβ.

-Νεο Ναζί με σύμβολα λευκών ρατσιστών στις στολές τους και σημαίες των ναζί δοσίλογων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου δίνουν μαθήματα στους έφηβους της Ουκρανίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελπίζω να μην είστε τόσο αθώοι πουλάκια μου και να νομίζετε ότι Κινέζοι ξέχασαν το «λάθος» του ΝΑΤΟ να εξαερώσουν την κινεζική πρεσβεία στο Βελιγράδι το 1999 με πέντε δορυφορικά κατευθυνόμενες βόμβες.

Κίνα: «Το Κοσσυφοπέδιο είναι σερβικό έδαφος υπό την κατοχή του ΝΑΤΟ»!

Η πρώτη ευθεία παρέμβαση του Πεκίνου στην κρίση των Βαλκανίων

30.05.2023 | 18:56

Μια παρέμβαση με νόημα πραγματοποίησε την Τρίτη η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ, η οποία αναφέρθηκε στην πρόσφατη κρίση στο Κοσσυφοπέδιο και κάλεσε το ΝΑΤΟ να σεβαστεί την «κυριαρχική και εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας».  

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ κλήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα  που κάνουν λόγο για βιαιοπραγίες της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου που στράφηκαν κατά των Σέρβων διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματίες.

Όπως δήλωσε η Μάο Νινγκ, «η Κίνα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και υποστηρίζει την προσπάθεια της Σερβίας να διαφυλάξει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα, αντιτίθεται στις μονομερείς ενέργειες των προσωρινών θεσμών στην Πρίστινα και την καλεί να εκτελέσει το καθήκον της να ιδρύσει μια ένωση/κοινότητα δήμων με σερβική πλειοψηφία».

«Προτρέπουμε το ΝΑΤΟ να σεβαστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της σχετικής χώρας και να συμβάλει πραγματικά στην ειρήνη στην περιοχή» δήλωσε η η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Επί της ουσίας με την παρέμβασή της η Μάο Νινγκ ξεκαθάρισε ότι το Πεκίνο θεωρεί ως σερβικό έδαφος του Κοσσυφοπέδιο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πούτιν: Θα χτυπάμε τα Κέντρα Λήψης αποφάσεων στην Ουκρανία!

Ο Ρώσος Πρόεδρος επιβεβαίωσε επίσης το βομβαρδισμό της έδρας της GUR (Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ουκρανίας) στο Κίεβο

-“Έχουμε ήδη μιλήσει για το ενδεχόμενο να χτυπήσουμε τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Φυσικά, το αρχηγείο της GUR, που χτυπήθηκε πριν από δύο ημέρες, ανήκει επίσης σε αυτή την κατηγορία. 

Σε απάντηση, το καθεστώς του Κιέβου επέλεξε τον δρόμο του εκφοβισμού των Ρώσων πολιτών και των χτυπημάτων σε κτίρια κατοικιών. 

Αυτό, βέβαια, αποτελεί σαφές σημάδι τρομοκρατικής δραστηριότητας. 

Αλλά το σύστημα αεράμυνας της Μόσχας λειτούργησε κανονικά, ικανοποιητικά. Αν και υπάρχει κάτι που πρέπει να δουλέψουμε".

O Πρόεδρος Πούτιν σημείωσε ότι η Ρωσία μέχρι τώρα χρησιμοποιεί όπλα “υψηλής ακρίβειας” κι ότι οι στόχοι της ήταν ΜΟΝΟ στρατιωτικές εγκαταστάσεις ή υποδομές που εξυπηρετούν τις Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. 

“Ο Ουκρανικός λαός” είπε “πρέπει να καταλάβει ότι η ηγεσία του προκαλεί την αντίδραση της Ρωσίας”

Σχολιο.- Το χτύπημα στο αρχηγείο της GUR, στην ουσία επιβεβαιώνεται κι από την υστερική δήλωση του Kyryllo Budanov, διοικητή της υπηρεσίας αυτής

Κανονικά ο Μπουντάνοφ στα κανάλια δείχνει αυτάρεσκος κι αλαζονικός [και σαν να είναι μεθυσμένος ή εκτός τόπου και χρόνου]

Εδώ φαίνεται πολύ θυμωμένος και παρόλο που τον έβαλαν να πει ότι “όλοι δουλεύουμε κανονικά” βγάζει … λύσσα στην κυριολεξία μιλώντας για … εκδίκηση!

Αυτός ο άνθρωπος είναι δολοφόνος - τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης κάλυψαν με ευχαρίστηση το πώς βοήθησε στην ενορχήστρωση της δολοφονίας δύο πολιτών: Darya Dugina και Maxim Fomin [Vladlen Tatarsky] και του τραυματισμού του Zakhar Prilepin.

Είναι επίσης πίσω από την εισβολή στο Μπέλγκοροντ.

Η FSB έχει επίσης δηλώσει ότι απέτρεψε δύο απόπειρες των μυστικών υπηρεσιών του UKR να σαμποτάρουν τόσο τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ όσο και τον πυρηνικό σταθμό του Λένινγκραντ νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ο Kyryllo Budanov έχει προσωπικά επικηρυχθεί με ένταλμα σύλληψης από το Ρώσικο Υπουργείο Εσωτερικών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρά τις όποιες φήμες για “μυστική διπλωματία”, οι Ρωσικές Ένοπλες δυνάμεις, συνεχίζουν μεθοδικά να καταστρέφουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις και αποθήκες δυτικού οπλισμού στην Ουκρανία:

-Μόνο χτες τη νύχτα 7 τέτοιες εγκαταστάσεις χτυπήθηκαν μεταξύ των οποίων:

- δυο αεροπορικές βάσεις στο Χμελνίτσκι και Ζίτομιρ, όπου φυλάσσονταν οι νέοι πύραυλοι που προμήθευσε η Βρετανία (Storm Shadow), 

- όπως δείχνουν δορυφορικές φωτογραφίες χτυπήθηκε και το 2ο σύστημα Patriot που είχε εγκατασταθεί στο αεροδρόμιο Zhulyanyi στο Κίεβο αυτό.

Σε … εκδίκηση και στα πλαίσια “ψυχολογικού πολέμου” σήμερα το πρωί επιχειρήθηκε από Ουκρανικά drones να χτυπηθούν κατοικημένες περιοχές στη Μόσχα:

-τέτοια εναέρια οχήματα εμφανίστηκαν στον ουρανό στα περίχωρα της Μόσχας, από τα οποία 3 καταρρίφθηκαν με παρέμβαση ηλεκτρονικών μέσων ενώ 5 καταρρίφθηκαν από ρουκέτες Panzir της αεράμυνας 

*Συνολικά έχουν αναφερθεί 32 επιθετικά drones - 19 καταρρίφθηκαν από άμυνες, 10 σφηνώθηκαν σε δέντρα, 3 χτυπήθηκαν σε συγκροτήματα κατοικιών χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά από τέτοια αποτελέσματα πως είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να μην μαρα(ντ)ζώσει;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο αρχηγός της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, ζήτησε την επιβολή στρατιωτικού νόμου στη ρωσική επικράτεια μετά την επίθεση με drone νωρίς το πρωί στη Μόσχα. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν όλοι οι πολεμικοί πόροι για την εξάλειψη του ουκρανικού τρομοκρατικού πυρήνα, πρόσθεσε ο πολιτικός.

«Τα κράτη εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν οποιονδήποτε τρομοκράτη χωρίς δίκη ή έρευνα, και εδώ έχουμε ξεκάθαρα στοιχεία τρομοκρατικής δραστηριότητας. Χτυπήστε τους τόπους συσσώρευσης αυτών των ηγετών τρομοκρατών μέχρι να υπάρξει ένα υγρό μέρος, ώστε οι άλλοι να μην σκέφτονται καν άσχημα για τη Ρωσία», είπε ο Καντίροφ στο κανάλι του στο Telegram.

Ο ηγέτης της Τσετσενίας πιστεύει ότι τα μέτρα αντίδρασης δεν πρέπει να είναι σκληρά, αλλά πολυ σκληρά. Αφού μιλάμε για προστασία των Ρώσων. Χωρίς να αποκαλύψει λεπτομέρειες, ο Καντίροφ πρόσθεσε ότι ο στρατός σύντομα θα εκδικηθεί πλήρως για όσα συνέβησαν στην περιοχή της ειδικής επιχείρησης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ηρακλί Γκαριμπασβίλι, Πρωθυπουργός της Γεωργίας, λέει τα αυτονόητα σε συνέντευξή του. Ότι δηλαδή ο πόλεμος ξεκίνησε με ευθύνη του ΝΑΤΟ αλλά και της ίδιας της Ουκρανίας



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ Τι κάνετε; Βγάλτε τον κώλο σας από τα γραφεία που σας έχουν βάλει για να υπερασπιστείτε αυτήν τη χώρα. Είστε το Υπουργείο Άμυνας. Δεν έχετε κάνει τίποτα για να επιτεθείτε.

Γιατί στο διάολο επιτρέπεις σε αυτά τα drones να πετάξουν στη Μόσχα; Το γεγονός ότι πετούν στη Ρουμπλιόβκα στο σπίτι σας και στο διάολο! Αφήστε τα σπίτια σας να καούν.

Και τι κάνουν οι απλοί άνθρωποι όταν drones με εκρηκτικά πέφτουν στα παράθυρά τους;

Ο Yevgeny Prigozhin μίλησε έντονα για την κατάσταση με τα εχθρικά drones στη Μόσχα.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ

ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΕΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γεωργία έχει εκδώσει τελεσίγραφο για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μια νέα άρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χορηγήσει στη Γεωργία το καθεστώς του υποψηφίου μέλους της κοινότητας θα είναι ένα «μεγάλο λάθος» στο γεωπολιτικό πλαίσιο.

Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Irakli Garibashvili στη διάσκεψη ασφαλείας Globsec στη Μπρατισλάβα.

Τον Ιούνιο του περασμένου έτους, η ΕΕ χορήγησε το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ στην Ουκρανία και τη Μολδαβία, αλλά το αρνήθηκε στη Γεωργία.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Garibashvili είπε επίσης ότι η επιθυμία των ουκρανικών αρχών να συμπεριλάβουν τη χώρα στο ΝΑΤΟ ήταν ένας από τους λόγους της σύγκρουσης με τη Ρωσία.

Mε αυτά που λέει μάλλον δεν θέλει να γίνει μέλος της ΕΕ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνελήφθη στρατιωτικός των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων λέει πώς κινητοποιήθηκε και εστάλη στην κόλαση χωρίς προετοιμασία

Ένα απόσπασμα άπυροτων στρατιωτών της AFU στάλθηκε αμέσως σε θέσεις μάχης. Ο ρωσικός στρατός άρχισε να βομβαρδίζει την ουκρανική μονάδα και επιτέθηκε. Κατά τη διάρκεια της μάχης, οι Ουκρανοί συνειδητοποίησαν ότι δεν θα περίμεναν υποστήριξη από τη διοίκηση τους και για να αποφύγουν έναν άδοξο θάνατο, παραδόθηκαν οικειοθελώς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τη σύλληψη του Γιούρι Πετρόβσκι σαν “επικίνδυνου κομμουνιστή” - άρα και … πράκτορα της Μόσχας, ανακοίνωσε η Μυστική υπηρεσία SBU της Ουκρανίας.

H SBU σαν αποδεικτικά στοιχεία, έδωσε στη δημοσιότητα μια σημαία και το Κομματικό βιβλιάριο του παράνομου Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας που ήταν στο σπίτι που κρύβονταν ο Πετρόβσκι.

Ο Γιούρι Πετρόβσκι είχε εκλεγεί το 2015 βουλευτής της περιοχής Ζαπαρόζιε ενώ το 2014 είχε αντιταχθεί στο πραξικόπημα του Μαϊντάν . 

Προηγούμενα είχε ήδη φυλακιστεί για 6 χρόνια για … «συνομωσία κατά του πολιτεύματος»…

Ηλιθιοι του ΠΕΡΙΣΣΟΥ κρατήστε ισες αποστάσεις τώρα που πήρατε και 7%



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπράβο στους Ούγγρους της KFOR που στέκονται με κατεβασμενες τις ασπίδες απέναντι στους κατοίκους της Μιτροβιτσα.

RESPECT




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απορωσοποίηση στην Ευρώπη! Μόνο στην περιοχή Chernihiv της Ουκρανίας οι αρχές απαγόρευσαν και πολτοποίησαν περίπου 390.000 βιβλία στα ρωσικά μεγάλων συγγραφέων (Ντοστογιέφσκι, Πούσκιν, Τολστόι, Τσέχοφ κ.α) Είναι ΝΑΖΙ δεν είμαστε ΜΑΖΙ.
30/05/2023
Απο-Ρωσοποίηση! Μόνο στην περιοχή Chernihiv της Ουκρανίας οι αρχές διέγραψαν και πολτοποίησαν περίπου 390 χιλιάδες βιβλία στα ρωσικά την περίοδο από το 2022 έως το 2023. Αυτό ανέφερε η ουκρανική εφημερίδα “Suspilne” με αναφορά στον διευθυντή του Τμήματος Πολιτισμού και Τουρισμού, Εθνοτήτων και Θρησκείας της Περιφερειακής Chernihiv Διοίκηση Lyudmila Zamay. Σύμφωνα με αυτήν, κάθε βιβλιοθήκη έχει μια επιτροπή που αποφασίζει ποια βιβλία πρέπει να διαγραφούν. Ο Zamay διευκρίνισε ότι στην περιφερειακή βιβλιοθήκη που πήρε το όνομά του από τον Korolenko, τα υλικά στα ρωσικά αντιπροσώπευαν περισσότερο από το 70% της συνολικής συλλογής βιβλίων. Σύμφωνα με τη Γιούλια Μπάιντα, διευθύντρια της Δημόσιας Βιβλιοθήκης του Μρίνσκ, τα βιβλία των συγγραφέων που περιλαμβάνονται στους καταλόγους κυρώσεων διαγράφονται. Ανάμεσά τους είναι έργα των Πούσκιν, Κρίλοφ, Τσέχοφ, Λερμόντοφ, Τολστόι, Τουργκένιεφ, Μπούνιν, Μάντελσταμ, Νεκράσοφ, Μπλοκ, Ντοστογιέφσκι και Γκριμπογιέντοφ. Σύμφωνα με αυτήν, αποσύρονται επίσης έργα των Bulat Okudzhava, Boris Pasternak, Sergei Yesenin, Anna Akhmatova, Marina Tsvetaeva και άλλων.
Στις 26 Μαΐου, αναφέρθηκε ότι στην περιοχή Lviv της Ουκρανίας, δύο μνημεία για τους Σοβιετικούς στρατιώτες διαλύθηκαν σε μια μέρα. Σύμφωνα με το κανάλι Telegram “Decolonization. Ukraine”, μνημεία κατεδαφίστηκαν στα χωριά Mlynyska και Berezhnytsya στην περιοχή Stryi της περιοχής Lviv. Στις 3 Μαΐου, το Verkhovna Rada της Ουκρανίας υιοθέτησε έναν νόμο που απλοποιεί τη διαδικασία ξήλωσης μνημείων και άλλων κατασκευών που σχετίζονται με τη Ρωσική Ομοσπονδία και την ΕΣΣΔ. Οι βουλευτές της Ράδας τροποποίησαν τον νόμο «Περί προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Η ξήλωση μνημείων που σχετίζεται με τη ρωσική και σοβιετική ιστορία, καθώς και η μετονομασία των δρόμων, ξεκίνησε στην Ουκρανία το 2015.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρώσος πρέσβης στη Σερβία: υβριδικός πόλεμος στο Β Κοσσυφοπέδιο, η κατάσταση εκρηκτική. Το ΝΑΤΟ τάχθηκε στο πλευρό των κατοχικών δυνάμεων. Απόπειρα πραξικοπήματος Μαϊντάν στο Βελιγράδι!
30/05/2023
Η ουσία των δηλώσεων του Ρώσου πρέσβη στη Σερβία:
Στο Βελιγράδι γίνονται απόπειρες πραξικοπήματος τύπου «Μαϊντάν».
Η σύγκρουση στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο είναι μέρος ενός υβριδικού πολέμου (αποσταθεροποίησης).
Η Μόσχα βοηθά το Βελιγράδι και ενεργεί σε πλήρη συντονισμό με τις αρχές.
Οι δραστηριότητες των δυνάμεων του ΝΑΤΟ για το Κοσσυφοπέδιο δεν καθορίζονται από την εντολή του ΟΗΕ, αλλά από τη Συμμαχία και τη συλλογική Δύση.
Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ για το Κοσσυφοπέδιο τάχθηκαν στο πλευρό των κατοχικών δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου, κάτι που έγινε παράγοντας κλιμάκωσης.
Η κατάσταση στο Κόσοβο έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο, είναι «εκρηκτική» (…)
Οι εκλογές στο Κοσσυφοπέδιο μπορούν να χαρακτηριστούν ως «παρωδία κοινής λογικής και πρόκλησης» που η Δύση έχει ενθαρρύνει. (Με συμμετοχή μόνο του 3% του εκλογικού σώματος καθώς οι Σέρβοι έκαναν μποϊκοτάζ εκλέχθηκαν Αλβανοί δήμαρχοι).
Από την άλλη πλευρά ο ΓΓ ΝΑΤΟ ο Stoltenberg δήλωσε πως το ΝΑΤΟ θα στείλει 700 στρατιώτες επιπλέον στο Κοσσυφοπέδιο και θα προετοιμάσει ένα ακόμη τάγμα για ν΄αποσταλεί αν κριθεί απαραίτητο.
Χθες τουλάχιστον 25 ΝΑΤΟ-ικοί στρατιώτες τραυματίστηκαν οι 3 σοβαρά από συγκρούσεις με Σέρβους πολίτες στο Β Κοσσυφοπέδιο.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να ξεκινήσουν πόλεμο στη Σερβία λόγω της αποτυχίας του σχεδίου στην Ουκρανία.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν έναν πόλεμο στα Βαλκάνια για να αποσταθεροποιήσουν την Ευρώπη, έγραψε ο Κινέζος στρατιωτικός ειδικός και τηλεοπτικός σχολιαστής Song Zhongping σε ένα άρθρο για τους Global Times.
«Δεδομένου ότι η ρωσο-ουκρανική σύγκρουση δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ουάσιγκτον πρέπει να δημιουργήσει έναν νέο πόλεμο στην ευρωπαϊκή ήπειρο», σημείωσε ο δημοσιογράφος.
Σύμφωνα με τον ειδικό, οι Ηνωμένες Πολιτείες ελπίζουν έτσι να καταστρέψουν την ευρωπαϊκή οικονομία και να αυξήσουν την εξάρτηση της ΕΕ από την Ουάσιγκτον. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι η κυριαρχία και η εθνική ασφάλεια της Σερβίας δεν αποτελούν προτεραιότητα του ΝΑΤΟ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γκεσταπίτες και Σατανιστές Ουκρανοί και στρατιώτες δένουν σε στύλους και βασανίζουν, μαστιγώνουν κοπέλες!!! Είναι ΝΑΖΙ δεν είμαστε ΜΑΖΙ!
30/05/2023
Ναζιστές, σατανιστές Ουκρανοί και στρατιώτες δένουν πολίτες γυναίκες και άνδρες σε στύλους και δέντρα μέσα στη νύχτα και υπό τις ιαχές του εθνικού ύμνου που τραγουδούν σε ντελίριο τους βασανίζουν σε δημόσιο χώρο και κοινή θέα όπως έκαναν οι ναζιστές. Ναζιστικές δημόσιες τιμωρητικές επιχειρήσεις κατά ρωσόφιλων..
https://twitter.com/Sinnaig/status/1663556285869228032?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1663556285869228032%7Ctwgr%5Ea33bec077f98cf633150f4ad0c6a99c3cc867bea%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fdimpenews.com%2F2023%2F05%2F30%2Fceb3cebaceb5cf83cf84ceb1cf80ceafcf84ceb5cf82-cebaceb1ceb9-cf83ceb1cf84ceb1cebdceb9cf83cf84ceadcf82-cebfcf85cebacf81ceb1cebdcebfceaf%2F
Πρωτοστατεί η νεολαία η ναζιστικοποιημένη ενώ ανάμεσα στους νεαρούς δήμιους Γκεσταπίτες υπάρχουν κι άτομα που φέρουν σατανιστικά σύμβολα death κουλτούρας..
Mια κοπέλα τη δένουν σε στύλο με ταινία και της καλύπτουν ως και το πρόσωπο να μην μπορεί να πάρει ανάσα και στη συνέχεια τη μαστιγώνουν δημοσίως άνδρες τους γδύνουν τους δένουν σε δέντρα και τους μαστιγώνουν….άλλοτε τους δένουν έναν έναν και άλλοτε πολλούς μαζί όπως σε αυτήν την περίπτωση.
Αντίστοιχες πρακτικές κατά του δημοκρατικού και εβραϊκού στοιχείου έκαναν και οι πρόγονοι τους ναζιστές στο Β Παγκόσμιο. Χρησιμοποιούν τις ίδιες μεθόδους δίνουν πολιτικο-ιδεολογικό στίγμα. Είναι εγκλήματα πολέμου..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΙΣΠΑΝΙΑ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Βαριά ήττα για τη σοσιαλδημοκρατία
Πρόωρες εκλογές στις 23 Ιούλη ανακοίνωσε ο Π. Σάντσεθ
Βαριά ήττα υπέστησαν οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας - το κυβερνών Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE) και ο κυβερνητικός του εταίρος Unidas Podemos - στις δημοτικές και περιφερειακές της περασμένης Κυριακής στην Ισπανία, με τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ να ανακοινώνει χτες πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 23 Ιούλη, αντί για τον Δεκέμβρη, οπότε και λήγει η θητεία του.
Τη λαϊκή δυσαρέσκεια από την σοσιαλδημοκρατική διαχείριση απορρόφησαν το «κεντροδεξιό» Λαϊκό Κόμμα (PP), αλλά και το εθνικιστικό Vox, που έχουν εφαρμόσει και στηρίξει την αντιλαϊκή πολιτική είτε ως κυβέρνηση, είτε στην τοπική διοίκηση και το εθνικό κοινοβούλιο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Νεκρός 37χρονος Παλαιστίνιος στην Τζενίν
Τον 37χρονο Παλαιστίνιο Ασράφ Μοχάμεντ Ιμπραχίμ, μέλος των δυνάμεων ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής, δολοφόνησαν χτες οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις στην Τζενίν της βόρειας Δυτικής Οχθης.
Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, ο Ιμπραχίμ σκοτώθηκε στη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής στην Τζενίν, κατά την οποία σημειώθηκαν συγκρούσεις και ρίχθηκαν εκρηκτικά κατά Ισραηλινών στρατιωτών, ενώ συνελήφθησαν και έξι Παλαιστίνιοι.
Από την αρχή του 2023 έχουν σκοτωθεί πάνω από 260 Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά.
Νωρίτερα χτες, Σιωνιστές-Ναζιστές άποικοι έστησαν θρησκευτικό σχολείο σε φυλάκιο που είχε κατεδαφιστεί παλιότερα από τον στρατό στο Χομές της Δυτικής Οχθης αλλά πρόσφατα νομιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση του Ισραήλ, στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδιασμού για την αποτροπή ίδρυσης ελεύθερου παλαιστινιακού κράτους στο μέλλον με εδαφική συνέχεια.
Το Σάββατο πάντως στο Ισραήλ πραγματοποιήθηκε για 21η βδομάδα νέα μαζική αντικυβερνητική διαδήλωση χιλιάδων ατόμων σε Τελ Αβίβ και άλλες πόλεις ενάντια στο νομοσχέδιο δικαστικών μεταρρυθμίσεων που αποδυναμώνει τον ρόλο του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας και εκχωρεί εξουσίες στην εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία.