Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Δευτερα 29 Μαιου 2023


Αντιιμπεριαλιστικός Συντονισμός για την Ήττα του ΝΑΤΟ

26/5/2023

Χαιρετισμός των συντονιστών της Διεθνούς Ταξιαρχίας (Ιντερμπριγάδας) της Επιτροπής της Μόσχας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), Т. Ντεσιάτοβα, С. Τίμοχοφ, Е. Κορτσάγκινα, στην εκδήλωση Τιμής και Μνήμης στους αντιφασίστες του Ντονμπάς, που οργάνωσε ο Αντιιμπεριαλιστικός Συντονισμός για την Ήττα του ΝΑΤΟ:

ΑΓΑΠΗΤΟΊ ΣΎΝΤΡΟΦΟΙ!

Σήμερα γιορτάζουμε τη Μεγάλη Ημέρα της Νίκης - της Νίκης της Σοβιετικής Ένωσης και όλης της προοδευτικής ανθρωπότητας στον ιερό πόλεμο κατά του φασισμού. Ο φασισμός είναι το μεγαλύτερο κακό που έχει εμφανιστεί στον πλανήτη, και είναι γέννημα του μεγάλου χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Χωρίς αυτή την υποστήριξη ο Χίτλερ δεν θα μπορούσε να εξαπολύσει έναν άγριο και τρομερό πόλεμο, δεν θα μπορούσε να υποτάξει ολόκληρη την Ευρώπη και να προελάσει μέσα στη Σοβιετική Ένωση, σταματώντας μόνο στα περίχωρα της Μόσχας. Με μια απίστευτη προσπάθεια πριν από 78 χρόνια, η ΕΣΣΔ και οι σύμμαχοί της κατάφεραν να σταματήσουν αυτό το μίασμα και να σώσουν τον κόσμο από τον φασισμό.

Δυστυχώς, σήμερα βλέπουμε ότι ο κόσμος δεν έχει πάρει το απαραίτητο μάθημα από την ιστορία. Το παγκόσμιο κεφάλαιο, οι ΗΠΑ και οι χώρες του ΝΑΤΟ διοχετεύουν και πάλι ενεργά κεφάλαια και όπλα στην Ουκρανία, προωθώντας τη ναζιστική και φασιστική ιδεολογία στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες και σπρώχνοντας τον κόσμο προς έναν νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Στη Γερμανία σήμερα απαγορεύουν τους εορτασμούς της Ημέρας της Νίκης με σοβιετικά σύμβολα, κορδέλες του Αγίου Γεωργίου και άλλα σύμβολα της νίκης, η ρωσοφοβία εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ οι χώρες του ΝΑΤΟ αγνοούν τη φωνή των λαών τους.

Οι κομμουνιστές και οι σοσιαλιστές ήταν πάντα οι βασικοί εχθροί του φασισμού και παραμένουν έτσι μέχρι σήμερα, τα κομμουνιστικά κόμματα απαγορεύονται σε χώρες όπου ο φασισμός έχει ξανασηκώσει κεφάλι, στις χώρες της Βαλτικής, στην Ουκρανία οι κομμουνιστές ήταν οι πρώτοι που απαγορεύτηκαν από τη νέα κυβέρνηση. Οι σύντροφοί μας διώχθηκαν, συνελήφθησαν, βασανίστηκαν. Οι σύντροφοί μας δολοφονήθηκαν στο Σπίτι των Συνδικάτων στην Οδησσό, οι σύντροφοί μας πήγαν να υπερασπιστούν το Ντονμπάς το 2014 και συνεχίζουν να πολεμούν και να πεθαίνουν στα μέτωπα, σε μια άνιση μάχη ενάντια στους φασίστες, που υποστηρίζονται γενναιόδωρα από το δυτικό κεφάλαιο. Πρέπει για άλλη μια φορά να κερδίσουμε τη μάχη ενάντια στον παγκόσμιο νεοφιλελευθερισμό και να αποτρέψουμε την εγκαθίδρυση μιας "νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων"- μόνο η διεθνής αλληλεγγύη μπορεί να σταματήσει την εξάπλωση του φασισμού και να αποφευχθεί ένας νέος παγκόσμιος πόλεμος.

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι αναγκαία η ενότητά μας και η κατανόηση της απειλής στην αντιπαράθεση με το παγκόσμιο κακό. Οι κομμουνιστές, οι σοσιαλιστές, οι αντιιμπεριαλιστές, οι υγιείς αριστερές δυνάμεις πρέπει για άλλη μια φορά να μπουν στην πρωτοπορία του αγώνα, να καταστρέψουν τα σχέδια του παγκόσμιου κεφαλαίου και να σταματήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ στο δρόμο τους προς την παγκόσμια κυριαρχία. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την υποστήριξή σας.

Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη των κομμουνιστών!

Ζήτω ο σοσιαλισμός!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΑΙΡΕ ΚΟΥΛΗ 

ΟΙ ΜΕΛΟΘΑΝΑΤΟΙ ΣΕ ΦΤΥΝΟΥΝΙ 

ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ( ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ .... )ΣΑΝ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ .... 

Ο ΛΟΥΚΑΤΣΕΝΚΟ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΠΩΣ ΟΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΡΩΣΣΙΑΣ - ΛΕΥΚΟΡΩΣΣΙΑΣ 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ .... 

ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΩΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ Η ΡΩΣΣΙΑ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΑΠΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ 

ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΘΕΜΕΛΙΑΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥΣ 

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑ ΔΙΛΗΜΜΑ 

ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ ΛΟΥΓΚΡΑ - ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΜΗ ΧΩΡΙΟ - ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΜΕΝΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ 

( ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΑΛΗΚΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ S 300 ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ .... !!!!!!!!! ...).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΚΕΝΩΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10,000 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ, ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ..."

"Η νοοτροπία τους είναι: 'Αυτή είναι η γη μας και δεν θα την αφήσουμε'. Πάντα με εξέπληττε αυτή η έννοια της 'ανθρώπινης ασπίδας': ότι οι άνθρωποι που ζουν εδώ έχουν ήδη εξοικειωθεί με τους καθημερινούς βομβαρδισμούς. Έχουν εξοικειωθεί με το να βλέπουν τα κατοικίδια ζώα και τους αγαπημένους τους να σκοτώνονται, τα σπίτια και τους κήπους τους να καταστρέφονται και παρόλ' αυτά εξακολουθούν να ζουν εδώ. Έχουμε εκκενώσει περίπου 10,000 ανθρώπους από τις πολεμικές ζώνες κατά τη διάρκεια αυτής της σύγκρουσης και αυτοί οι άνθρωποι, στη μεγάλη πλειοψηφία τους έχουν επιστρέψει...Αυτοί οι άνθρωποι που ζουν κοντά στο μέτωπο... Πριν από μέρες μοίραζα βοήθεια στο Donetsky, για την ακρίβεια στο Donetsk-Siversky. Όταν άρχισε ο βομβαρδισμός, οι άνθρωποι που περίμεναν στην ουρά δεν ασχολήθηκαν καθόλου με την αναζήτηση καταφυγίου, αν και υπάρχουν τέτοια εκεί. Τους παραδίδαμε τη βοήθεια, φύλασσαν κάπου τα τρόφιμα, και συνέχιζαν με ηρεμία να καθαρίζουν τα χαλάσματα στην αυλή από τον πρωινό βομβαρδισμό κατά τον οποίο είχε καταστραφεί μία σκεπή. Αλλά, αυτή είναι η νοοτροπία τους: Παρά τους βομβαρδισμούς, αυτοί απλά συνεχίζουν τις δουλειές τους με ηρεμία". 

Ο εθελοντής Alexey Smirnov λέει γιατί οι άνθρωποι του Donbass δεν θέλουν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους.

Τα τελευταία 8 χρόνια μια τεράστια περιοχή που χωρίζει τις δύο πλευρές της σύγκρουσης έγινε "γκρίζα ζώνη". Ο πληθυσμός της υποφέρει από βομβαρδισμούς και έχει χρησιμοποιηθεί ως ανθρώπινη ασπίδα από Ουκρανούς εθνικιστές περισσότερες από μία φορές.

Ο Alexey και η ομάδα του εργάζονται για την εκκένωση των ανθρώπων από τις επικίνδυνες ζώνες της σύγκρουσης, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς επιστρέφουν και πάλι στην πατρίδα τους. Κάποιοι από αυτούς δεν έχουν άλλο μέρος να πάνε, κάποιοι απλά δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς την πατρίδα τους. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"H WAGNER ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ"...

Όταν οι βλάκες του περιοδικού L;EXPRESS δεν αντιλαμβάνονται ότι αν εκτιμούν ότι η Wagner πολεμά ολόκληρη τη Δύση και δεδομένου ότι κερδίζει (αφού μέχρι τώρα δεν έχει χάσει ποτέ, όπου πήγε), τότε η "Δύση" είναι για γέλια... Όσες καρικατούρες κι αν κάνουν του Πριγκόζιν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΗΠΙΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ 

H Βρετανική 'The Telegraph' δημοσιεύει ρεπορτάζ απεσταλμένου της στο Κίεβο για τις αγωνιώδεις προσπάθειες του καθεστώτος του Κιέβου να 'τσιμπήσει' νεοσύλλεκτους-τροφή για τα κανόνια. Κατά την εφημερίδα, οι μέχρι σήμερα ...ήπιες τακτικές στρατολόγησης πλέον έχουν γίνει πολύ πιο επιθετικές ενώ οι αιχμάλωτοι, που απελευθερώνουν οι Ρώσοι, στέλνονται αμέσως στο μέτωπο. 

Αλλά το πιο ενδιαφέρον σημείο (ίσως) είναι ότι η Telegraph άλλαξε τον αρχικό τίτλο του άρθρου. Από: "Η χαοτική εκστρατεία της Ουκρανίας για νέους στρατιώτες, καθώς οι στρατολόγοι προχωρούν σε υπερπροσπάθεια" τον μετέτρεψε σε: "Οι κουρασμένοι από τον πόλεμο Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου επιστρέφουν στο μέτωπο εν μέσω απεγνωσμένης στρατολόγησης". Προφανώς το επίθετο "χαοτική" έθιξε τον Ουκρανό πρέσβη. Και για την ιστορία, ο υπότιτλος είναι: "Το Κίεβο προσπαθεί απεγνωσμένα να αναπληρώσει τον πληγωμένο από τις μάχες στρατό του ενόψει της επικείμενης αντεπίθεσης".



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΛΕΠΩ ΗΔΗ ΤΟΝ ΠΡΙΓΚΟΖΙΝ ΝΑ ΤΡΕΜΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ...

Δεν εκπαιδεύουν μόνο οι Αμερικανοι, Βρετανοί, Γερμανοί, Γάλλοι, Ισπανοί, Ιταλοί, Πολωνοί, κ.λπ., κ.λπ. τη μέλλουσα τροφή για τα κανόνια. Εδώ βλέπουμε ότι και οι Νεο Ζηλανδοί κάνουν κι αυτοί ό,τι μπορούν...

Σχολιο.- Mαορί ετοιμάζουν;;;

Σχολιο.- Ναι, τους διδάσκουν 'χάκα' για να τρομάζουν τον εχθρό...

Σχολιο.- ΕΙΝΑΙ ΜΑΟΡΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΣΕ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΟ ΓΕΩΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ Η ΛΑΣΠΗ ΤΟ ΚΡΥΟ ΤΗΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ, ΤΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΜΑΧΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑ.

Σχολιο.- Η παγκόσμια μ@λ@κί@ στο ζενίθ...

Μη ξεχάσουν να κάνουν και βουντού στους Ρώσους.

Χάκα, χάκα, χάκα

φάε Ρώσε μια πατάτα.

Χάκα, χάκα, χάκα ε

όρμα πάλι Ουκρανέ!

Σχολιο.- Την άλλη φορά να πάρεις μπανάνες  movies

Σχολιο.- Γιατί δεν στέλνουμε κι εμείς τσολιάδες της Προεδρικής φρουράς να τους μάθουν κανένα τσάμικο, κανένα χασαποσέρβικο;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



26/5/2023

Και τα νούμερα αυξάνονται...179.000 ψηφοφόροι πάνω από 100 ετών στους εκλογικούς καταλογους.. Οκ λύθηκε το μυστήριο. Νεκροί τον ψήφισαν.. Αμεεε



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πανηλίθιος γόνος-δήμαρχος Αθηναίων, μετά την επική μαλακία που πέταξε για την πολιτεία του Πλάτωνα, τώρα δημιουργεί διπλωματικό επεισόδιο γιατί όλα είναι ένας μεγάλος περίπατος.

Οι γνωστοί Ρώσοι φαρσέρ «Βόβαν» και «Λέξους», έπεισαν τον Κώστα Μπακογιάννη υποδυόμενοι τον δήμαρχο της Βαρσοβίας και αυτός σαν να μην τρέχει τίποτα άρχισε να τους δίνει απόρρητες πληροφορίες για τη στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία και την αποστολή ελληνικών όπλων στον ουκρανικό στρατό.

Ο υπερστόκος ο Μπακογιάννης μιλάει για αποστολές όπλων από την Ελλάδα στην Ουκρανία, μέσω της Πολωνίας, την πρόθεση της κυβέρνησης του Κούλη να στείλει ακόμα και S-300 στην Ουκρανία και άλλα τέτοια που συζητάνε στο κωλόσογο γύρω από το τραπέζι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό που συμβαίνει στο Περού είναι ένα ακόμη κεφάλαιο μιας ταινίας που ήδη γνωρίζουμε. Συλλήψεις προοδευτικών ηγετών, χωρίς αποδείξεις, που υποβάλλονται σε αυθαίρετες δίκες, για να καθορίσουν την πολιτική ζωή των χωρών μας. Αυτό συνέβη στη Βολιβία, στον Ισημερινό, στη Βραζιλία, στην Αργεντινή, στην Ονδούρα. Σήμερα είναι η σειρά του Περού. Δεν διαφέρει πολύ από τις άλλες. Ο Καστίγιο ήθελε και θέλει να εθνικοποιήσει τους φυσικούς πόρους. Αυτό δεν είναι προς το συμφέρον των οικονομικών συμφερόντων που κερδίζουν από τους πόρους του Περού. Αυτά τα συμφέροντα θα προτιμούσαν έναν άλλο πρόεδρο.


Κυριακή 28 Μαΐου 2023

"Στο Περού ο τελευταίος λόγος ανήκει στο λαό" ~ Συνέντευξη του Αργεντίνου δικηγόρου του Pedro Castillo, Guido Croxatto στην Geraldina Colotti

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ευρώπη, πήραμε συνέντευξη από τον Αργεντινό δικηγόρο Guido Leonardo Croatts, ο οποίος υπερασπίστηκε τον Περουβιανό πρόεδρο Πέδρο Καστίγιο, που κρατείται παράνομα από την de facto κυβέρνηση της Dina Boluarte.

Είστε Αργεντίνος δικηγόρος, γιατί δεχθήκατε να υπερασπιστείτε τον Πρόεδρο Pedro Castillo;

Είμαι δικηγόρος από την Αργεντινή, με ειδίκευση στο ποινικό δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είμαι μαθητής του Eugenio Zaffaroni, Αργεντινού ποινικολόγου, πρώην δικαστή του Διαμερικανικού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με τον οποίο συνεργάζομαι και με τον οποίο σπούδασα στην Αργεντινή και τη Γερμανία και με αυτόν υπερασπιζόμαστε τώρα μαζί τον Pedro Castillo. Αυτό είναι συμβολικό για μένα, διότι ήταν ο Zaffaroni που, πριν από έξι χρόνια, όταν ήμασταν και οι δύο στη Βιέννη, μετά από ένα συνέδριο στο Ludwig Boltzmann Menschenrechte Institut (BIM), μου είπε όταν πίναμε καφέ, "δεν είναι καλό που είσαι εδώ, είναι όλα πολύ κομψά, πολύ ωραία, αλλά δεν είναι καλό, πρέπει να επιστρέψεις στη Λατινική Αμερική". Και αυτό έκανα. Και τώρα πήγαμε μαζί στο Περού και καταλήξαμε να υπερασπιστούμε μαζί έναν πρόεδρο αγροτικών περιοχών της Λατινικής Αμερικής. Είναι συμβολικό. Ο Ζαφαρόνι είχε δίκιο: έπρεπε να επιστρέψουμε στη Λατινική Αμερική. Η ζωή στη Γερμανία ήταν πολύ άνετη. Αλλά ήταν επίσης με πολύ λίγη στράτευση.

Εδώ και μια δεκαετία είμαι ταγμένος στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των πολιτικών της Μνήμης, της Αλήθειας και της Δικαιοσύνης στην Αργεντινή. Υπήρξα σύμβουλος του Eduardo Luis Duhalde (ή Duhalde ο "καλός") στην Αργεντινή, στη Γραμματεία   Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Αργεντινής. Εργάστηκα επίσης στο CELS και σε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη. Υπήρξα υπότροφος σε διάφορα ινστιτούτα, όπως το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ στη Γερμανία.

Ποια είναι τα μέλη της ομάδας υπεράσπισης του Castillo σήμερα και σε τι επικεντρώνονται;

https://prensa-rebelde.blogspot.com/2023/05/pedro-castillo-guido-croxatto-geraldina.html?spref=fb&fbclid=IwAR2fKn1d3OuUErNSu4l3AaatPvpz8AZ-JTSMVggXe2KQ2B5DWBfPCqbXPVg



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



27/5/2023

Ο Γιούρι Άλμπρεχτ, ο διοργανωτής της έκθεσης των κατεστραμμένων ρωσικών αρμάτων μάχης, ρωτιέται από δημοσιογράφο απο που χρηματοδοτείται.

Η απάντηση είναι πολύ ΝΑΤΟϊκή…όπως βλέπετε.

Εσείς τι πιστεύετε, μπορεί να χρηματοδοτείται από το ΝΑΤΟ;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



27/5/2023

Το σοσιαλιστικό Παλαιστινιακό κίνημα ανεξαρτησίας Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) δώρισε ιατρικές προμήθειες για το Νοσοκομείο Παίδων Juan Manuel Márquez της Κούβας, ως χειρονομία αλληλεγγύης μεταξύ των λαών της Κούβας και της Παλαιστίνης στον συνεχιζόμενο αγώνα τους ενάντια στον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



26/5/2023

Φέτος, το νησί της Κούβας θα στεγάσει την παραγωγή των γνωστών ρωσικών οχημάτων UAZ.

Ο ρωσικός γίγαντας αυτοκινήτων, Ulyanovsk Automobile Plant, γνωστός για τα ρωσικά ακρωνύμια του ως UAZ, πρόκειται να ξεκινήσει την παραγωγή των οχημάτων του σε κουβανικό έδαφος. Το σχέδιο αυτό δημοσιοποιήθηκε στις ειδήσεις του ρωσικού Τύπου.

Αυτή η σημαντική απόφαση ελήφθη μετά από συμφωνίες που είχαν θεσπιστεί στην XI Συνάντηση της Επιτροπής Επιχειρήσεων μεταξύ Κούβας και Ρωσίας, η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αβάνα. Η εταιρεία επιβεβαίωσε την προέλαση αυτή στη ρωσική εφημερίδα Izvestia.

Στελέχη του UAZ προβλέπουν ότι το πρώτο σετ οχημάτων θα σταλεί στην Κούβα κάποια στιγμή μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου 2023. Η κίνηση αυτή προήλθε από γόνιμες διαπραγματεύσεις μεταξύ εκπροσώπων των UAZ και διαφόρων κουβανικών εταιρειών, οι οποίες αν και δεν έχουν αποκαλυφθεί, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε αυτή τη συμφωνία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δανιήλ Εσδρά....Υπουργός Μετανάστευσης του Ελληνικου Κυνοβουλίου....

Μη χάσουμε κανέναν εβραίο και γίνει τίποτα ρε παιδιά. Ένα μήνα υπηρεσιακή κυβέρνηση, μη χαθεί λεπτό, αμέσως τα κλειδιά του μεταναστευτικού (ξανα)δίδονται σε Ισραηλίτη. Μην ξεχνατε οτι η αδελφη του Μηταρακη κηδευτικε σε Ισραηλιτικο νεκροταφείο.

Κάποτε ο ΓΑΠ το ειπε μέσα στην Βουλή....αν ψαχτούμε εδώ μέσα αμφιβάλλω πολύ αν θα βρεθεί Έλληνας; Πόσο πιο ξεκάθαρο να μας το κάνουν;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Παγκόσμια Διεθνής των Παιδεραστών έχει βάλει στόχο τα παιδιά του Κόσμου.

"Π.Ο.Υ. : Συνιστά «θεωρία του γένους» και αυνανισμό σε παιδιά 4-6 ετών!"

Εν τω μεταξύ, ο καργιόλης ο Λιγνάδης ο πρωθυπουργικός φίλος, κυκλοφορεί ελεύθερος και η μάνα της 12χρονης που εξέδιδε ο ΝΔημοκράτης Μίχος, παραμένει σε απόλυτη απομόνωση στη φυλακή.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανεξόφλητα ΔΑΝΕΙΑ των Κομμάτων - πράξη εσχάτης προδοσίας.

Κανένας από τους κομματικούς σχηματισμούς που κατεβαίνουν στις εκλογές της 25.6.2023 ΔΕΝ αναφέρεται στο σκάνδαλο αυτό, που συνιστά διαρκή συνταγματική εκτροπή. 

Κάποιος λόγος υπάρχει για την αμοιβαία αυτή διακομματική συγκάλυψη: Η ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

Το αίτημα είναι απλό.

Κανένα κόμμα και κανένας υποψήφιος συνδυασμού των κομμάτων που βαρύνονται με παράνομο τραπεζικό δανεισμό δεν δικαιούται να συμμετέχει σε επόμενες εκλογές έως την αποπληρωμή των δανείων αυτών.

ΑΠΟΛΥΤΗ Στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στους σφετεριστές της δημοκρατίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι μελλοντολόγοι του ΠΟΥ κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου για ένα ιό που ακόμα δεν υπάρχει…και θα είναι 70% πιο θανατηφόρος από τον Covid-19



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουλάχιστον 15.000.000 δόσεις εμβολίων, κατά του κόβιντ, καταστρέφει η Ιταλία, αξίας τριακοσίων εκατομμυρίων.

Τα εμβόλια αυτά λήγουν στο τέλος του χρόνου. 

Ομως, από το φθινόπωρο, νέα σκευάσματα εμβολίων θα διατεθούν, καθώς οι φαρμακευτικές εταιρίες διαπίστωσαν ότι αυτά θα είναι πιο αποτελεσματικά.

Ακόμη πιο αποτελεσματικά θα είναι για την τσέπη της Ούρσουλας, που προμηθεύει όλη την ΕΕ και ακόμα δεν έχει δώσει στην δημοσιότητα τα συμβόλαια εξαγοράς των εμβολίων, από την Φάιζερ.

Του χρόνου έχουμε ευρωεκλογές. 

Τους ίδιους "μουγκούς" Ελληνες ευρωβουλευτές να στείλετε!

Ξέρετε εσείς!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τζωρτζ Φλόιντ, που αναδείχθηκε σε ήρωα του νεοεμφανιζόμενου κινήματος "Black Lives Μatter" (οι μαύρες ζωές αξίζουν) και οι λευκοί πολίτες ήταν υποχρεωμένοι να φιλούν τις μπότες των εξεγερμένων μαύρων, για να περάσουν τον δρόμο, δεν σκοτώθηκε από τον αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν, αλλά από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την νεκροψία, που έγινε, στο αίμα του βρέθηκαν παράγωγα των φεντανιλινών, κανναβινοειδών, αμφεταμίνης και πολλών άλλων ναρκωτικών ουσιών. 

Οι ειδικοί δεν βρήκαν συνέπειες τραυματισμών που ήταν ασυμβίβαστες με τη ζωή του και τις οποίες θα μπορούσε να είχε προκαλέσει ο αστυνομικός. 

Παρ΄όλα αυτά, ο αστυνομικός έφαγε 22.5 χρόνια φυλακής και ακόμα παραμένει μέσα.

Πέρασαν τρία χρόνια από τότε και το σχέδιο της αλληλοεξόντωσης έγχρωμων-λευκών έχει επιτύχει 100%, βασισμένο σε ένα ψεύτικο αφήγημα, αντι-ρατσιστικού προσωπείου, που βόλευε τους Δημοκρατικούς, για να εμφανίσουν τους αστυνομικούς, αλλά και τους οπαδούς του Τραμπ, ως ρατσιστές.

Εκτοτε, οι έγχρωμοι λεηλατούν εκατοντάδες μαγαζιά, με εξοργιστική άνεση, καθώς προϊόντα αξίας κάτω των 1000 δολ. δεν θεωρούνται κλοπιμαία και εταιρίες-γίγαντες μετακομίζουν σε νότιες Πολιτείες, όπου δεν υπάρχουν τέτοιοι νόμοι.

Η Αστυνομία έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά η εγκληματικότητα είναι αδύνατον να περιοριστεί.

Ετσι οδηγούνται σε εμφυλίους οι χώρες. Αρκεί να γίνει νόμιμο ένα παράλογο αφήγημα. Και οι ΗΠΑ έχουν μάστερ στο είδος!

Σχολιο.- και γιατί αυτό το χαρτί είναι γνήσιο;

Σχολιο.- hoax είναι. Το χαρτί είναι γνήσιο αλλά ως συνήθως γράφει τα μισά.

Ισχυρισμός: Μια νέα έκθεση νεκροψίας για τον Τζορτζ Φλόιντ κυκλοφόρησε το 2023, αποκαλύπτοντας ότι πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών, όχι από τις ενέργειες σύλληψης αστυνομικών της Μινεάπολης.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠ: Λάθος. Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μοιράζονται μια σελίδα από την έκθεση αυτοψίας 20 σελίδων που δημοσιοποιήθηκε πλήρως από το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας Hennepin στις 3 Ιουνίου 2020. Δεν έχει αλλάξει έκτοτε. Ενώ η σελίδα λέει ότι είχε φαιντανύλη και μεθαμφεταμίνη στο σύστημά του και δεν είχε «απειλητικά για τη ζωή του τραύματα», η πλήρης έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Floyd πέθανε από «καρδιοπνευμονική ανακοπή», όχι από υπερβολική δόση.

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ: Καθώς η επέτειος των τριών ετών από τον θάνατο του Floyd έφτασε την Πέμπτη, ορισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μοιράστηκαν αυτό που λανθασμένα ισχυρίστηκαν ότι ήταν νέα στοιχεία σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου του.

Πολλές από τις αναρτήσεις παρουσίαζαν μια σελίδα από μια έκθεση αυτοψίας που υποτίθεται ότι δεν είχε δημοσιοποιηθεί πριν. Μια ενότητα στη σελίδα παραθέτει τα φάρμακα που υπήρχαν στο σύστημα του Φλόιντ όταν πέθανε, ενώ μια άλλη δηλώνει , «δεν εντοπίστηκαν απειλητικά για τη ζωή τραυματισμοί».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν το "Ισως να είναι κι αυτή μία λύση, αλλά ποιος θα το κάνει;;" = τσίριζα:

Όπως λες και εσύ "Δεν θέλω να σας κακοκαρδίσω" αλλά αν δεν έχουμε καταλάβει ότι η νοδούλα με το τσίρυζα είναι το ίδιο μαγαζί με διαφορετικές ταμπέλες, τι να πω... Ας προσέχαμε όλοι μας...

Μήπως πρέπει να επιχειρηματολογήσω για το αυτονόητο;;; Να θυμίσω μόνο ότι το αλέξη πριν λίγο καιρό είχε πει "ότι σε λίγο θα έχουμε αρνητές ΚΑΙ της κλιματικής αλλαγής"....

Τι να πω.... Άμα εν έτη 2023 δεν έχουμε καταλάβει ότι το κούλη είναι ο μεατζής και το αλέξη ο κυπατζής της υπόθεσης (για να μην μιλήσω για τους άλλους φερετζέδες-μαγαζάκια της βουλής με άλλη ταμπέλα...) καλά να πάθουμε ΚΑΙ ΖΗΤΩ η ουκρανία, το νατο, η εε, η πανδημία-μπόλι , οι νέες πανδημίες-μπόλια, ψηφιακό ευρώ, πόλεις 15 λεπτών, η κλιματική αλλαγή, τα σκουλικάκια-ακριδούλες κ.λ.π. στο πιάτο σας, ο πλανήτης δεν μας αντέχει γιατί είμαστε πολλοί και πρέπει κάποιοι να φεύγουν (αλλά στο καπάκι κάθε ζωή μετράει, άρα τρυπήσου) κ.λ.π.

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!

Σχολιο.- Ο συριζα ΔΕΝ θελει να βγει. Δεν θελει να κυβερνησει. Ψηφίστε μικρά κόμματα πανω απο 2,5% να βγουν.

Σχολιο.- Έχουμε εμείς δημόσια αγαθά στέγης και ενέργειας;

Σχολιο.- Συνταγματικά, πρέπει να έχουμε. Αλλά ποιος υπερασπίστηκε ποτέ τα συνταγματικά του δικαιώματα, όταν του έκλεβαν τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας;; Ποιος υπερασπίστηκε το δικαίωμα του να έχει πρώτη κατοικία;;; Ολοι στον καναπέ!

Σχολιο.- Εναρμόνιση συντάγματος με τις οδηγίες του παγκόσμιου οργανισμού υγείας.....οπότε η υπόχρεωτικοτητα θα είναι συνταγματική . Π.χ. κτηνοτρόφοι θα εκπέμπονται από τις δουλειές τους γιατί τα πρόβατα και αγελάδες εκπέμπουν μεθάνιο. Τέλος το κρέας φάτε έντομα. Τα περί ελευθερία των πολιτών ειναι ήδη καταστρατηγημενα .

Σχολιο.- Στην Ιταλία άνοιξε η συζήτηση... Προσθήκη στον αντίστοιχο με όλες τις χώρες ΕΕ "αντιρατσιστικό νόμο": Αρνητές του κινδύνου της κλιματικής αλλαγής", ίδιες ποινές με αρνητές ολοκαυτώματος...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



26/5/2023

Το πρώτο μετεκλογικό υπηρεσιακό ξύλο έπεσε, σήμερα στην Κοζάνη, πόλη, που ανέδειξε την ΝΔ πρώτο κόμμα.

Αστυνομικές δυνάμεις, επιτέθηκαν στους διαμαρτυρόμενους, για το φωτοβολταϊκό πάρκο, κατοίκους.

Ο υπηρεσιακός υπουργός "Προστασίας του Πολίτη" είναι ο αντιστράτηγος και πρώην αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης, ένας εκ των 6 ατόμων, που παρακολουθούσε η ΕΥΠ, για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Μετά απ΄αυτό τον υπουργοποίησαν!

Τα όργανα άρχισαν. Ηταν μια ειρηνική διαμαρτυρία κατοίκων της Κοζάνης για το φωτοβαλταϊκό πάρκο. 

Αντιμετωπίστηκε με απίστευτη βία και σκληρότητα.

Και δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα. 

Μετά τις 25 Ιούνη θα "χορτάσουμε"...!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



26/5/2023

Οι στατιστικές της ΕΕ που δημοσιεύθηκαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), χθες (στις 25 Μαΐου):

-Βιομηχανική παραγωγή: μείον 16%

-Πραγματικοί μισθοί: μείον 11,2%

-Κατά κεφαλήν ΑΕΠ των πολιτών: μείον 5%

-Αύξηση απόλυτης φτώχειας: 234%

-Αύξηση της απροστάτευτης απασχόλησης: 81%

-Αύξηση της μετανάστευσης: 142%

-Αύξηση εξοικονόμησης: μείον 82,5%

Οι κυρώσεις λειτουργούν! Οι Ελληνες ξέρουν να ψηφίζουν!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι εξουσιαστές της Αμερικανογερμανικής αποικίας του Κοσόβου σκοτώνουν εν ψυχρώ Σέρβους πολίτες στη Zvecan Β.Α. Κόσοβο !



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόβα παγκοσμίου πολέμου: Εκκίνηση για τη ΝΑΤΟϊκή άσκηση Arctic Challenge

Δευτέρα 29/05/2023 - 20:20

Η άσκηση Arctic Challenge διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και φέτος συμμετέχουν 14 χώρες: 12 μέλη του ΝΑΤΟ, η Σουηδία (που φιλοδοξεί να ενταχθεί σύντομα στη Συμμαχία) και η Ελβετία…

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 29 Μαΐου η ΝΑΤΟϊκή άσκηση Arctic Challenge σε Φινλανδία, Σουηδία και Νορβηγία, με τη συμμετοχή περίπου 150 μαχητικών αεροσκαφών από χώρες της Δύσης – συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας.

Τον συντονισμό της φετινής άσκησης έχει η Πολεμική Αεροπορία της Φινλανδίας, του νεότερου μέλους της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία, η Φινλανδία αποφάσισε να βάλει τέλος στην ουδετερότητα και την αδέσμευτη στρατιωτική στάση δεκαετιών, και τον προηγούμενο μήνα έγινε το 31ο μέλος του ΝΑΤΟ.

Η άσκηση Arctic Challenge διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και φέτος συμμετέχουν 14 χώρες: 12 μέλη του ΝΑΤΟ, η Σουηδία (που φιλοδοξεί να ενταχθεί σύντομα στη Συμμαχία) και η Ελβετία.

Μαχητικά F-35 από τις ΗΠΑ και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, γαλλικά Rafale και Mirage, F-16 από την Ολλανδία και τη Δανία, φινλανδικά και ελβετικά F-18, καθώς και σουηδικά Gripen παίρνουν μέρος στην φετινή Arctic Challenge, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 9 Ιουνίου.

Η ΝΑΤΟϊκή άσκηση ξεκίνησε λίγες ημέρες πριν από την σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο Όσλο της Νορβηγίας και την επίσκεψη του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Antony Blinken στη Φινλανδία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σ ένα μήνα θα σημάνει η λήξη των εκλογών , οι νέοι μας ΣΩΤΗΡΕΣ θα πανηγυρίσουν για τις ακριβές θεσούλες που αγωνίστηκαν να κατακτήσουν με όλους τους τρόπους κ με όλα τα μέσα (νόμιμα κ μη ) κι εμείς θα συνεχίσουμε αυτό που μάθαμε στα χρόνια της κρίσης,

να μετράμε τα ρέστα μας για να βγάλουμε τον μήνα...

Φαγωθείτε αδέρφια μου η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει.

Για να επιβιώσουν οι έξυπνοι πρέπει να υπάρχουν κ οι βλάκες...

Κάποια στιγμή βρε παιδιά, πρέπει να πάρουμε τις σκούπες να καθαρίσουμε τα σκουπίδια απ΄τις αυλόπορτες μας, απ΄τις πόλεις μας, απ΄την πατρίδα μας κι ας κάνουμε μια ύστατη προσπάθεια να διατηρήσουμε καθαρή και τη Δημοκρατία μας.

Και αυτό, κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν έχει να κάνει με το τι ψηφίζουμε αλλά με το τί σκεφτόμαστε κ το πως το πράττουμε.....

Σχολιο.- Μπα δεν βλέπω φως στο τούνελ , στα σκοτάδια θα είναι η χώρα μας δυστυχώς ... και σκουπίδια θα έχουμε πάντα γιατί όλοι έχουν ηλεκτρική σκούπα , δε χρησιμοποιούν σκούπα και φαράσι...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η παγκοσμιοποίηση σύντομα θα καταρρεύσει, παρασύροντας μαζί της το γερμανικό μοντέλο"

Der Spiegel 30 / 12 / 2022

Το γνωρίζουμε πολύ καλά, δεν περιμέναμε το Der Spiegel. Αλλά η διαπίστωση (ή μάλλον η παραδοχή) αυτή από ένα έντυπο μεγάλης κυκλοφορίας το οποίο δεν έχει πέσει σε τίποτα έξω τα τελευταία χρόνια, κάτι σημαίνει... Το ξέρουμε λοιπόν ότι καταρρέει, εμείς είμαστε που βοηθάμε όσο μπορούμε στη συντριβή της. Και κάτι επιπλέον αγαπητό Der Spiegel: όταν καταρρεύσει, οι εντεταλμένοι της θα μπούνε στη σειρά για το εκτελεστικό απόσπασμα. Ουρές θα κάνουν. Θα ψάξουμε, θα βρούμε και θα καταστρέψουμε όσους περισσότερους υπαλλήλους και CEO της είναι ανθρωπίνως δυνατό. 

Στην αποτρόπαια εικόνα ο Σβάμπ, φορέας του ακραίου διεθνούς παρασιτισμού, με το πολύχρωμο σύμβολο της... "διαφορετικότητας" του Τέταρτου Ράιχ που σχηματίζει, φυσικά, τη σβάστικα.

Ταυτόχρονα, οι μαζικοί δολοφόνοι του ΝΑΤΟ δηλώνουν στη σελίδα αυτού του μορφώματος:

"Η δύναμη του ΝΑΤΟ είναι η ποικιλομορφία. Η διαφορετικότητα. Το ΝΑΤΟ δεν προστατεύει (...) μόνο περιοχές. Προστατεύει και την διαφορετικότητα στους πληθυσμούς μας".

Και από κάτω η πολύχρωμη ρεκλάμα του κατευθυνόμενου, μεθοδευμένου και ανθρωποκτόνου LGTB φασισμού.

Το καταλάβαμε; Τυχαίο θα ναι... Τι να πρωτο-σχολιάσει κανείς σε μια τέτοια ανακοίνωση; Ποιο λογικό τέρας να πρωτο-αναδείξει; Η χασάπικη μηχανή του ΝΑΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ, λέει, περιοχές!!! Έχουν αιματοκυλήσει τον πλανήτη, έχουν αφανίσει πληθυσμούς, μπουκάρουν όπου γουστάρουν και βομβαρδίζουν ό,τι δεν τους βολεύει, και φυσικά υιοθετούν και ενσωματώνουν στην ψυχοπαθολογία τους ολόκληρη την επίθεση διαστρέβλωσης ενάντια στα δύο φύλα του ανθρώπινου είδους. Δεν γίνεται το ένα χωρίς το άλλο. Με τον ίδιο τρόπο "προστατεύουν" λέει και τις... μειονότητες, και τη... διαφορετικότητα. Το πιάσαμε, έτσι; Παλιά δουλειά. Αυτός ο Ναζιστικός Μηχανισμός δεν δίστασε πριν δυο δεκαετίες και κάτι να βομβαρδίσει την καρδιά της ίδιας της Ευρώπης, ΜΗΝ το ξεχνάμε ούτε στιγμή! Τώρα θα "προστατεύουν" και τα τέρατα, τους παιδεραστές; Όποιες ομάδες ανθρώπων θα ξεσηκώνονται εναντίον τους θα δολοφονούνται; Δημιουργούν ή κατευθύνουν τη δημιουργία μειονοτήτων για να προφασιστούν "πρόβλημα" και να κάνουν μετά τους "διαιτητές" στις κοινωνίες. Με βόμβες. Με μαζικό θάνατο. Αμ δε! 

Πέφτετε, ελεεινά παράσιτα. Το τελευτίο σας παραμύθι, η δήθεν "κλιματική αλλαγή" (γελάνε και τα κουνούπια) έχει ήδη καταρρεύσει. Θα σας βάλουμε να φάτε τις ανεμογεννήτριές σας. Θα καείτε, μέχρις απανθρακώσεως. Το έχω ξαναγράψει: δεν θα ξαναφυτρώσει τίποτα στην πιάτσα σας, για ΠΟΛΛΕΣ δεκαετίες. 

Μέχρι να αρχίσει να χτίζεται το επόμενο τείχος παρασιτισμού και παραφροσύνης. Αλλά θα το φροντίσουν κι αυτό οι Άνθρωποι, στην ώρα του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα Ελληνικά ΜΜΕ λένε ότι ο Ερντογάν ελέγχει τα ΜΜΕ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο αναμεταξύ, αποβράσματα όπως αυτή η συριζαία γλίτσα που ρωτάει "τι ψήφισαν στο Πέραμα", δεν νοιάστηκαν ποτέ για τα λεγόμενα "εργατικά ατυχήματα" και για τους δολοφονημένους και ανάπηρους εργάτες. 

Γιατί, αν είχαν νοιαστεί, θα το βούλωναν σήμερα. Θα γνώριζαν ότι όταν ήταν υπουργός Εργασίας η Αχτσιόγλου είχαμε κάπου δυο νεκρούς τη βδομάδα. 

Όπως θα ήξεραν κι ότι η υπουργός ουδέποτε έκανε την παραμικρή δήλωση γι' αυτό το θανατικό. Ούτε ο αρμόδιος για την Επιθεώρηση Εργασίας Ηλιόπουλος. Σαν να μην έτρεχε τίποτα! 

Ακριβώς όπως συμβαίνει και με τους υπουργούς της Ν.Δ. που επιλεκτικά ενοχλούν τα τσόλια σαν τη Βουνάτσου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Misini Vounatsou

Τι ψήφισε το Πέραμα ξέρουμε;

Τη θυμάστε; Παράλλαξε λίγο το "Μυρσίνη", μην έχει κάνα νομικό μπέρδεμα, αλλά αυτή είναι. 

Είναι η ίδια που θριαμβολογούσε μετά τους πρώτους εκατό νεκρούς από κόβιντ. Που έφτασαν τους νεκρούς στο Μάτι κ.λπ. Αναγκάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, όπου ήταν στέλεχος, να τη διαγράψει προσωρινά. Για λίγους μήνες.

Τώρα, το σκουπίδι αυτό ασελγεί πάνω στο άταφο ακόμα πτώμα του δολοφονημένου εργάτη της Ζώνης. 

Μα τι έχει μαζευτεί σ' αυτό το κόμμα; Πώς την αντέχουν τόση σαπίλα; Πώς συνυπάρχουν με τέτοια παλιανθρωπιά;

Σχολιο.- Δηλαδή αυτοί χάσανε το μπουσουλα στις εκλογές και κατάλαβαν ότι πρέπει να κάνουν δεξιά στροφή και να βρίσουν τον κόσμο ;

Σχολιο.- Κατέβασε για το Πέραμα, αλλά άφησε για τη Λήμνο. Θαυμάστε την: "άκουγα σήμερα στο Κόκκινο την έκκληση του νοσοκομείου της Λήμνου για γιατρούς

Έψαξα να δώ τι ψήφισε η Λήμνος

Πρώτο κόμμα ΝΔ

Δεύτερο κόμμα πασοκ

Τρίτο κόμμα Σύριζα

#με τις υγείες σας γείτονες"



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Με τα κομμάτια μας δένει τ' ατσάλι"

Οι βουλευτές του ΚΚΕ είναι στο Πέραμα από την πρώτη ώρα του εγκλήματος σε βάρος των εργατών, ένας απ' τους οποίους έχασε τη ζωή του. Ήδη σχετική ανακοίνωση βγήκε και από το ΝΑΡ.

Ας ανασκουμπωθούμε όλοι! Με ανακοινώσεις καταδίκης του εγκλήματος. Και με κάλεσμα σε επαγρύπνηση για στήριξη όποιων αγώνων αποφασίσει το Συνδικάτο Μετάλλου, που συνεδριάζει σε λίγη ώρα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

Σχολιο.- όσο το έψαξα δεν βρίσκω το ποιά είναι η εταιρία στην οποία δούλευαν οι εργάτες και δεν τηρούσε στοιχειώδης όρους ασφαλείας. Δεν θα ήταν χρήσιμο να δημοσιοποιηθεί το η ονομασία της;

Σχολιο.- θα υπάρξει ανακοίνωση απλά ας έχετε υπόψη ότι "το όνομα της εταιρείας" αλλάζει σε 3 ώρες..σήμερα έτσι, αύριο αλλιώς..

Σχολιο.-  Το όνομα και η σύσταση την στιγμή του ατυχήματος, η τάχιστη αλλαγή, (ή αλλαγές), το ποιοί είναι από πίσω, σε σύνδεση με ποιούς, σε ποιό επίπεδο. Υπάρχουν πράγματα που σε τοπικό ή ειδικό επίπεδο μπορεί να είναι γνωστά (και τα ερωτήματα ή οι απορίες να φαίνονται "παιδαριώδεις") αλλά γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, χρειάζεται να τα κάνουμε γνωστά, όσο το δυνατόν ευρύτερα.

Σχολιο.- όπως καταλαβαίνετε, τα πάντα έχουν να κάνουν με το νομικό πλαίσιο...που υφίσταται από την δεκαετία του 1970(χούντα) και "ανανεώνεται" τακτικά από ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις..

Σχολιο.- με βάση όσα ξέρω και έμαθα, η πλωτή πλατφόρμα ανήκει στην cosco



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας 47χρονος εργάτης νεκρός και δύο τραυματίες στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα.

Οι εργαζόμενοι ήταν σε σκαλωσιά για να τοποθετήσουν το πτερύγιο της φωτογραφίας στην προπέλα πλοίου. Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, έπεσε η σκαλωσιά, με αποτέλεσμα να τους πλακώσει το πτερύγιο.

Σε λίγη ώρα συνεδριάζει η Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Στο πλευρό τους σε όποια μορφή αγώνα αποφασίσουν!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και αμειβόμενος από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες ο καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης! 

Πριν πεταχτεί κάνας χουλιγκάνος και πετάξει λάσπη γιατί θίγω την τιμή και την υπόληψη του αντικομμουνιστή συνεργάτη του Τσίπρα, ας ρίξει μια ματιά στο άρθρο που παραθέτω στο πρώτο σχόλιο.

Ο Κώστας Βαξεβάνης το 'χε γράψει, το 2018. Ε! Λίγο δύσκολο να κατηγορηθεί πως πρόβλεπε από τότε τη συνεργασία του γλίτσα με τον Ηγετίσκο και ήθελε να κάνει κακό στον ΣΥΡΙΖΑ!

Σχολιο.- https://www.documentonews.gr/article/apokalypsh-ellhnes-dhmosiografoi-kai-panepisthmiakoi-sthn-yphresia-presbeias/?fbclid=IwAR3J4fIDIlIw_ZQmks2wuCRV560sAJ5HQMqvaziRJuFi2jXqhtpqAGSQ0Eg

Σχολιο.- Αφού όλοι αυτοί έχουν χρηματοδοτηθεί τρελά από αντίστοιχα προγράμματα της ΕΕ και όχι μόνο για την ανάδειξη των «εγκλημάτων του κομμουνισμού».

Σχολιο.- ο Βαξεβάνης έχει γράψει ένα επίσης αντικομμουνιστικό πολιτικό μυθιστόρημα τον Άνθρωπο του Τείχους. Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες αλλά οι παραλληλισμοί είναι προφανείς. Όποτε μην περιμένετε πολλά.

Σχολιο.- η μετάλλαξη του σύριζα είναι all included. Μην απορείς καθόλου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απορία 2.500 ετών :

«Πώς να σώσεις τέτοια πόλη, που ούτε τους καλούς ψηφίζει, ούτε τους κακούς μαυρίζει»

Αριστοφάνης – Βάτραχοι

Το 'χω δει κάμποσες φορές εδώ μέσα, τις τελευταίες μέρες.

Η αλήθεια είναι πως ο Αριστοφάνης το έλεγε αυτό οργισμένος, γιατί οι Αθηναίοι ψήφιζαν τους δημοκρατικούς και όχι τους ολιγαρχικούς που προτιμούσε ο ίδιος. Και έβριζε τον κόσμο, ως συνεπής αντιδημοκράτης

Σχολιο.- Ο Αριστοφάνης ούτε όφειλε ούτε μπορούσε να αναλύει το κοινωνικό γίγνεσθαι της εποχής του με βάση τα αναλυτικά εργαλεία του μαρξισμού.

Αλλά να πέφτουν στις μέρες μας αριστεροί/ές (και κόμματα / οργανώσεις) σε έναν ρηχό ιδεαλισμό, σε στρουθοκαμηλισμό, σε στραβογιαλισμό, στο πάντα φταίει κάποιος άλλος... ε, αυτό είναι που προκαλεί την μεγαλύτερη απελπισία.

Δείχνει πόσο βαθύ είναι το ξέκομα και από τα αναλυτικά εργαλεία και από τις εργαζόμενες μάζες.

Σχολιο.- Από όπου και να το πιάσεις αυτό το δίστιχο είναι απόλυτος ιδεαλισμός. Το να το λέει ο Αριστοφάνης πριν 2500 χρόνια έχει πλάκα ή εντάξει προδίδει την προτίμηση του στους αριστοκράτες, το να το αναπαράγουμε σήμερα δείχνει πόσο έχει χαθεί η πολιτική συνείδηση στην εποχή μας. Το 1970 και το 1980 απλοί άνθρωποι αγράμματοι αλλά σοφοί, μου έλεγαν το εξής απλό: η πολιτική δεν είναι θέμα προσώπων αλλά πολιτικών προγραμμάτων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επέτειος της Άλωσης της Πόλης σήμερα και επανέρχονται στην κουβέντα απόψεις που αρνούνται τη σχέση του Βυζαντίου με τον νεότερο Ελληνισμό. Στο όνομα της εθνικής καθαρότητας και της κατευθείαν προέλευσης από τους αρχαίους Έλληνες. 

Βέβαια, θα ήταν ανοησία να αγνοηθεί η πραγματική ιστορία και να επιλεγεί κάποια άλλη που να ταιριάζει στην εικόνα που θέλει να 'χει καθένας για τον εαυτό του. Είτε το θέλουμε είτε όχι, το νεοελληνικό έθνος διαμορφώθηκε από ελληνικούς και εξελληνισμένους ορθόδοξους χριστιανικούς πληθυσμούς με αναφορές στο Βυζάντιο, στο οποίο μεγάλο τμήμα του πληθυσμού ήταν ελληνόφωνο και επί αιώνες ήταν η ελληνική γλώσσα κυρίαρχη. 

Ενώ, ήδη από τα χρόνια των Σταυροφοριών, οι δυτικοί μιλάνε για Έλληνες, όταν αναφέρονται στον λαό του Βυζαντίου, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος έπεσε αυτοπροσδιοριζόμενος ως βασιλεύς των Ελλήνων. 

Όσο ανιστόρητο είναι το να λες ότι η πολυεθνική Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (αυτή που μετά την κατάρρευσή της ονομάστηκε Βυζαντινή) ήταν εθνικό ελληνικό κράτος, άλλο τόσο ανιστόρητος είναι και ο ισχυρισμός ότι υπήρξε κάποια απευθείας προέλευση των Νεοελλήνων από τους αρχαίους. 

Και η αγνόηση της ιστορικής διαδρομής, με την προσπάθεια ακύρωσης της βυζαντινής χιλιετίας, συνδέεται με την περιφρόνηση του ίδιου του λαϊκού πολιτισμού που διαμορφώθηκε σε όλη αυτή τη διαδρομή. Άρα και του λαού που δημιούργησε αυτό τον πολιτισμό, η κληρονομιά του οποίου παραμένει ζωντανή στον νεότερο και σύγχρονο Ελληνισμό.

Σχολιο.- Κάποιοι δεν λέν να καταλάβουν ότι από κάποιο σημείο και μετά, "Έλληνας" ήταν απλά όποιος το δήλωνε και είχε Ελληνική παιδεία. Άρα και ο "Έλληνας" και ο "Ρωμιός" πολυεθνικές "εθνικότητες" ήταν, και σχεδόν κανένας δε μίλαγε για απ' ευθείας απογόνους πολιτών των αρχαίων πόλεων-κρατών, έτσι κι αλλιώς οι πιο πολλοί κάτοικοι σ' αυτά τα κράτη ήταν μέτοικοι και δούλοι. (Ακόμα και ο Αριστοτέλης καταγόταν από Θράκες Σκλάβους, πού δεν θεωρούταν Έλληνες)

Εδώ ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος πού έλεγε ότι ήταν Βασιλιάς των Ελλήνων είχε Σέρβικες ρίζες και υπέγραφε με μεσαίο όνομα "Ντραγκάτς".

Η διαφορά είναι ότι για να είσαι Ρωμιός αρκούσε να είχες βαφτιστεί Χριστιανός και να μάθεις όσα κολυβογράμματα επέτρεπε η Εκκλησία για να... ψέλνεις, ενώ ο Έλληνας έπρεπε να ήταν υποτίθεται "Λογιότατος" ή Ευγενής/Αστός για να έχει υλικούς πόρους να αποκτήσει μια πιο... βαθιά γνώση της αρχαίας γραμματείας.

Καλά, αν πίστευε κάποιος και σε αρχαίους θεούς ή μυστήρια, ή σε αρχαίες φιλοσοφίες, στην πυρά, αυτά δεν επιτρέπονταν. Το Ρωμαϊκό κράτος ταύτισε την Ελληνική ταυτότητα με αυτό που στη δύση λέγαν "παγανισμό".

Οι χειρότεροι Εθνικιστές προσπαθούν ύπουλα να ρίξουν την ευθύνη στους... Εβραίους, συνεχίζοντας την ιδεολογική δουλειά της Εκκλησίας με άλλα μέσα.

Σχολιο.- Πάντως, αιώνες πριν την κατάρρευση της Αυτοκρατορίας δεν υπήρχαν πια πιστοί της αρχαίας θρησκείας που κι αυτή ήδη όταν εμφανίστηκε ο χριστιανισμός είχε υποστεί σημαντικές προσμίξεις με τον μιθραϊσμό κ.λπ. Από την άλλη, είναι μεγάλο λάθος να νομίζουμε πως στο Βυζάντιο διώκονταν όσοι αναφέρονταν σε αρχαίες φιλοσοφίες. Απεναντίας, οι αρχαίοι φιλόσοφοι διδάσκονταν στο Πανδιδακτήριο της Πόλης. Και στα θεολογικά κείμενα γίνονταν πολύ συχνά αναφορές στην αρχαιοελληνική φιλοσοφία και αντλούνταν επιχειρήματα από Πλάτωνα, Αριστοτέλη κ.ά.

Σχολιο.- Δεν είναι κουβέντες άνευ σημασίας. Η άρνηση της βυζαντινής κληρονομιάς σχετίζεται με την ιδεολογία του ευρωπαϊσμού. Τίποτα δεν είναι αθώο.

Σχολιο.- Ήδη από το 1204, αρχίζουν οι αυτοκρατορες της Νίκαιας να αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες. Ούτως ή άλλως, υπάρχουν συνέχειες και ασυνέχειες στην ιστορική πορεία ενός έθνους

Σχολιο.- Ας κοιτάξουμε χωρίς παρωπίδες τα κείμενα που σώζονται από όλη αυτή τη μακρόχρονη περίοδο. Από τους βυζαντινούς ύμνους έως τα ακριτικά έπη και την επίδραση τους σε όλη τη σύγχρονη λογοτεχνία . Εννοώ την Ελληνική λογοτεχνία του εικοστού αιώνα: τους μεγάλους ποιητές και τους σημαντικούς μυθιστοριογράφους.

Σχολιο.- ΞΕΦΥΓΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΛΙΓΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ , ΛΟΓΩ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΣ

29.5.1453 - Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τσίπρας αναγνωρίζει την αξία του Μαραντζίδη, που εγκωμιάζει τη συγγραφική δουλειά του Μουμτζή, ο οποίος Μουμτζής δεν κρύβει τα αισθήματά του για τον Χρήστο, με το πολύ βαρύ επίθετο.

Γιος του Παναγιώτη Σκαλούμπακα, είναι ο αγαπητός Χρήστος. Του διοικητή και αρχιβασανιστή της Μακρονήσου, που είχε τους δικούς του τρόπους για να αντιμετωπίζει τις κομμουνιστικές ένοχες σιωπές και τους αριστερούς μύθους.

Πάντως, το ότι κι αυτή η επιλογή του δια βοής εκλεγμένου Αρχηγού γίνεται αποδεκτή μοιρολατρικά από τη στελέχωση και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι χαρακτηριστική της βαθιάς πολιτικής και ηθικής κρίσης αυτού του χώρου. Όπου την ιστορική μνήμη και τις δημοκρατικές και αγωνιστικές αξίες επιτρέπεται να τις τσαλαπατάει ένας μοιραίος Ηγετίσκος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι ακριβώς θα κάνει ο Νίκος Μαραντζίδης, ως σύμβουλος του Τσίπρα στον επιτελικό σχεδιασμό; 

Σκέφτονται να απευθυνθούν και σ' εκείνους που τιμούν τη μνήμη των ταγματαλητών, των χιτών και των μάυδων, το ξέπλυμα των οποίων έχει αναλάβει εδώ και χρόνια ο κ. καθηγητής; Όπως και την κατασυκοφάντηση των αγωνιστών εκείνων των χρόνων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

Κατέληξε ο ένας από τους τρεις εργαζόμενους που τραυματίστηκαν σοβαρά έπειτα από εργατικό δυστύχημα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος.

Οι τρεις εργαζόμενοι συμμετείχαν σε επισκευαστικές εργασίες σε πλοίο που ήταν ανελκυσμένο σε μια από τις τρεις πλωτές δεξαμενές της ζώνης, όταν η σκαλωσιά στην οποία βρίσκεται, έπσε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, με αποτέλεσμα οι τρεις εργαζόμενοι να βρεθούν κάτω από το πτερύγιο.

Ένας 47χρονος εργάτης, χειριστής ανυψωτικού μηχανήματος, είναι νεκρός. Ένας ακόμα συνομίληκός του τραυματίστηκε στο πόδι και βρίσκεται στο Τζάνειο, ενώ ο τρίτος, 43 ετών, έχει τραυματιστεί στο κεφάλι και βρίσκεται σε ιδιωτική κλινική.

Ο νεκρός εργάτης είναι ένας 47χρονος χειριστής ανυψωτικού μηχανήματος, στον οποίο έπεσε επάνω το πτερύγιο.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



29/5/2023   -    15.00 μ.μ.
- Η πιο «ηχηρή» είδηση αυτή τη στιγμή (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεν είναι άλλη από τα εναέρια πλήγματα των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων σε στρατηγικής σημασίας στόχους στο έδαφος της χώρας των ουκρανοναζί. Μόνο στο Κίεβο καταγράφηκαν περί τα 15 πλήγματα, μεταξύ αυτών και στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ζουλιάνι, στα δυτικά της πόλης, εκεί όπου πρόσφατα είχαν χτυπηθεί 5 συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, παραγωγής ΗΠΑ (τα 2 είχαν καταστραφεί εντελώς). Προφανώς το χτύπημα αφορούσε στην καταστροφή και των εναπομεινάντων αντιαεροπορικών συστημάτων, όσων δηλαδή οι Ουκρανοί κατάφεραν να επισκευάσουν και να επαναφέρουν σε λειτουργία (:::). Στόχος επίσης ήταν η δημιουργία των χειρότερων δυνατών συνθηκών για την πιθανή μεταφορά στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο μαχητικών αεροσκαφών F-16, παραγωγής ΗΠΑ (Στγ: ο αεροδιάδρομος του συγκεκριμένου αεροδρομίου είναι από τους λίγους στην Ουκρανία που ταιριάζουν στη χρήση αυτού του τύπου αεροσκαφών).
- Ισχυρό πλήγμα υπήρξε και στην πόλη Ζιτόμιρ (δυτική Ουκρανία), όπου καταστράφηκαν μεγάλες αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων των VSU. Υπάρχουν βάσιμες υποψίες, ότι στη συγκεκριμένη πόλη φυλάσσονταν βλήματα τακτικών-επιχειρησιακών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow, βρετανικής παραγωγής.
- Από τις 1145 και μετά σχεδόν όλη η Ουκρανία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Τα ρωσικά πλήγματα συνεχίζονται...
- Κατά τα λοιπά, η ρωσική Κρατική Δούμα ψήφισε ομόφωνα υπέρ της αποχώρησης της Ρωσίας από την Ευρωπαϊκή Συμφωνία για τα Συμβατικά Όπλα. Υπό τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά στις σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και το ΝΑΤΟ, αυτό ήταν ένα λογικό βήμα, που λύνει τα χέρια της Ρωσίας, την ίδια ώρα που οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ έχουν προβεί σε δεκάδες παραβιάσεις της Συνθήκης και προσπάθησαν πρόσφατα ν’ αλλάξουν συγκεκριμένους όρους της με τρόπο που, ουσιαστικά, να «νομιμοποιούνται» οι συγκεκριμένες παραβιάσεις. Κατά το κοινώς λεγόμενο, όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες…
‘- Παράλληλα ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε νόμο για την επικύρωση της συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Κιργιζίας για τη δημιουργία ενός κοινού περιφερειακού συστήματος αεράμυνας.
- Ποινική δίωξη ασκήθηκε κατά του Αμερικανού γερουσιαστή Lindsey Graham για τις χτεσινές ωμές και κυνικές δηλώσεις του περί «χαράς» που σκοτώνονται Ρώσοι και ότι για τις ΗΠΑ η χορήγηση όπλων στο καθεστώς Ζελένσκι ήταν «η καλύτερη επένδυση» της χώρας τους τα τελευταία χρόνια.
- Στην Κένυα βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Συνολικά υπολογίζεται ότι 40 από τα 54 κράτη της Αφρικής διατηρούν σήμερα σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τη Ρωσία. Η «δουλειά μυρμηγκιού» της ρωσικής διπλωματίας φαίνεται ν’ αποδίδει σταθερά, πλέον, καρπούς…
- Από τα λίγα, σχετικά, «επιχειρησιακά» νέα που υπάρχουν μέχρι αυτή την ώρα, ξεχωρίζω το πλήγμα στη Χερσώνα σε όρχο οχημάτων και οπλικών συστημάτων των VSU, με εξουδετερωμένους 14 Ουκρανούς στρατιωτικούς αι αρκετές μονάδες στρατιωτικής τεχνικής κατεστραμμένες (η ποσότητα και τα είδη εξακριβώνονται) και την εξουδετέρωση κοντά στο χωριό Λομπκοβόγε (Περιφέρεια Ζαπορόζιε) ομάδας Ουκρανών ανιχνευτών-δολιοφθορέων από τις μονάδες των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.
- 4 άμαχοι πολίτες τραυματίες ήταν ο απολογισμός των χτεσινών πληγμάτων των VSU κατά μη στρατιωτικών στόχων στο παραμεθόρια χωριό Σεμπέκινο (Περιφέρεια Μπέλγκοροντ).
Σχολιο.- Κάνουν πίσω τώρα, δεν είπε αυτό ο αμερικάνος γερουσιαστής, το καθεστώς του Κιέβου έκανε μοντάζ........με λίγα λόγια τα έκαναν πάνω τους.
Ολοι οι φ@σιστες στο ίδιο τραπέζι...
Σχολιο.- Τελικά ήταν ψευτιά η είδηση...λέει ο Graham. Έκαναν μοντάζ στα λόγια που είχα πει για άλλο θεμα
Σχολιο.- πάντως, ότι το RT αναφέρει ως πηγή το Reuters - δεν εκφέρει άποψη για το εάν η πληροφορία ισχύει ή όχι.
Σχολιο.- η είδηση είναι
"Το Κίεβο επεξεργάστηκε ένα βίντεο στο οποίο ένας Αμερικανός γερουσιαστής χαρακτήρισε τον θάνατο των Ρώσων «την πιο επιτυχημένη» σπατάλη χρημάτων των ΗΠΑ, γράφει το Reuters.
Όπως σημειώνει το πρακτορείο, στο βίντεο που δημοσίευσε το γραφείο του Ζελένσκι, τα λόγια του Λίντσεϊ Γκράχαμ βγαίνουν εκτός πλαισίου και φαίνεται ότι και οι δύο φράσεις προφέρονται μαζί, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.
Σε μια συνομιλία με τον Ζελένσκι, ο Γκράχαμ λέγεται ότι σημείωσε ότι η ουκρανική «αντίσταση» του θυμίζει πώς πολέμησαν κάποτε οι Αμερικανοί στο παρελθόν, επιλέγοντας μεταξύ ελευθερίας και θανάτου.
Ο Ζελένσκι απάντησε σε αυτό: «Τώρα είσαι ελεύθερος - και θα το κάνουμε». Ο Γκράχαμ πρόσθεσε: «Και οι Ρώσοι πεθαίνουν». Παράλληλα, δεν προβλήθηκε ποτέ η πλήρης ηχογράφηση της συνάντησης.'
Σχολιο.- Άρα οι παραβιάσεις του ΝΑΤΟ οδηγούν το παιχνίδι εκ των πραγμάτων σε ισχυρότερα και ακριβότερα “προϊόντα”.
Το ερώτημα είναι αν το κάνει μόνο για οικονομικό όφελος ή αν περιμένει κάτι περισσότερο ως στρατιωτικό αποτέλεσμα. Νομίζω πως δεν περιμένει καλύτερο αποτέλεσμα στο πεδίο της μάχης. Το εμπόριο όπλων είναι ο οδηγός του και παράλληλα να επιτύχει μεγαλύτερο έλεγχο εξάρτησης της Ευρώπης ...και σκασίλα τους αν σκοτωθούν περισσότεροι αθώοι. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο και δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω κιόλας.
Σχολιο.- Οι νορβηγοί ασχολούνται με μια φάλαινα ...κατάσκοπο
Νορβηγία: Σάλος με λευκή φάλαινα που «την έχουν εκπαιδεύσει οι Ρώσοι για κατάσκοπο»
Έκκληση από την πολιτεία να προστατευθεί το θηλαστικό - Γιατί πολλοί πιστεύουν ότι η φάλαινα είναι εκπαιδευμένη από τους Ρώσους για... κατασκοπεία
Σχολιο.- έχουν κάψει οι αμερικανοί εγκεφάλους Ενέκριναν τα F16 και νομίζουν οτι οι Ρώσοι είναι κατώτεροι να σκεφτούν και μην αφήσουν αεροδρόμιο για αεροδρόμιο όρθιο όσο γιά τον αμερικανό γερουσιαστή δεν κατάλαβε οτι τα μικρόφωνα ήτανε ανοιχτά χαίρεται για το θάνατο των Ρώσων στρατιωτών αλλά δεν τον ενδιαφέρουν οι ουκρανοί στρατιώτες η ανοησία δεν έχει όρια δεν αντιλαμβάνεται οτι σε ένα πόλεμο οι απώλειες είναι και από τις δύο πλευρές αλλά οι Ουκρανοί γι αυτόν είναι κρέας άνευ αξίας .όσο για τις αφρικανικές χώρες θα συμμετέχουν σιγά σιγά στην ένωση εχουν ανάγκη από σιτηρά και από έργα υποδομής λιπάσματα κλπ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



29/5/2023    -    4.00 π.μ.
- Την ώρα που γράφεται το παρόν κείμενο βρίσκεται σε εξέλιξη άλλη μία μαζική ρωσική επίθεση από αέρος σε αρκετές Περιφέρειες της Ουκρανίας, σε στρατιωτικούς και στρατηγικής σημασίας στόχους. Η επίθεση πραγματοποιείται τόσο με επιθετικά drones-«καμικάζι» Geran’-2 & Lancet, όσο και με πυραύλους τύπου cruise (Kinzhal, Kalibr κοκ). Ήδη υπάρχουν καταγεγραμμένα πλήγματα στις Περιφέρειες Κιέβου, Πολτάβας (πόλη Κρεμεντσούγκ), Τσερκάσι, Βίνιτσας, Οδησσού, Κιροβογκράντ, Ντνιεπροπετρόφσκ, Χμελνίτσκι, Ζιτόμιρ, Λβοφ, ενώ σε καθεστώς συναγερμού βρίσκονται πλέον όλες, ανεξαιρέτως, οι Περιφέρειες της Ουκρανίας.
- Οι Ουκρανοί πολίτες, πάλι, δεν έχουν τόσο ν’ αντιμετωπίσουν τα ρωσικά πλήγματα από αέρος, όσο την… «εκπληκτική» δουλειά της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας, η οποία στην προσπάθειά της να καταρρίψει τα κατά πολύ γρηγορότερα βλήματα πυραύλων, αλλά και τα ιδιαίτερα ευέλικτα και τηλεκατευθυνόμενα ρωσικά drones, πολλές φορές πετυχαίνει φίλιους στόχους και μάλιστα μη στρατιωτικούς. Επιπλέον, κατά έναν «περίεργο»« (;;;) τρόπο οι αρχές του καθεστώτος του Κιέβου δεν επιτρέπουν σε πολίτες των μεγάλων πόλεων, που διαθέτουν μετρό, να βρουν καταφύγιο στους σταθμούς του υπόγειου σιδηροδρόμου, πράγμα που μπορεί να ερμηνευτεί ως βούληση της κλίκας του Ζελένσκι να υπάρχουν, κάθε φορά, θύματα ανάμεσα στους πολίτες, ώστε να κατηγορηθεί, φυσικά (ποιος άλλος;;;) η Ρωσία γι’ αυτό…
- Γενικά, βεβαίως, την ανθρώπινη ζωή των απλών πολιτών η χούντα του Κιέβου την έχει στη χαμηλότερη κλίμακα αξιολόγησης, είτε αφορά σε πολίτες της ίδιας της χώρας των ουκρανοναζί, είτε σε πολίτες άλλων κρατών (ειδικά δε εάν αυτοί είναι πολίτες της Ρωσίας, είτε εκ γενετής, είτε έγιναν πρόσφατα). Χτες το απόγευμα, μετά από μαζικά πυρά των VSU κατά του χωριού Αλμάζναγια, λίγο έξω από το Σταχάνοφ (ΛΔ Λουγκάνσκ) σκοτώθηκαν 3 άμαχοι πολίτες και τραυματίστηκαν άλλοι 9. Στο Μπερντιάνσκ και τη Μαριούπολη έγιναν ανάλογες απόπειρες επιθέσεων με πυραύλους Storm Shadow, οι οποίες ωστόσο εξουδετερώθηκαν από τη ρωσική αντιαεροπορική άμυνα. Ανάλογο πλήγμα στο παραθαλάσσιο χωριό Γιούργεφκα (ΛΔ Ντονιέτσκ) προξένησε, ευτυχώς, μόνο υλικές ζημίες.
- Επίθεση με drones πραγματοποιήθηκε από την ουκρανική πλευρά και στο διυλιστήριο της πόλης Ιλσκ (Περιφέρεια Κρασνοντάρ), τουλάχιστον η 4η μέσα στο 2023. Ωστόσο όλα τα ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν από τη ρωσική αντιαεροπορική άμυνα. Από τα θραύσματα των καταρρίψεων ελαφρές ζημίες υπέστη μηχάνημα παραγωγής ντίζελ, ωστόσο η όλη εγκατάσταση δεν υπέστη καμία άλλη ζημία.
- Ανάλογα πλήγματα με drones έγιναν από την ουκρανική πλευρά και σε παραμεθόρια χωριά της Περιφέρειας Μπέλγκοροντ (Μπεζλιούντοφκα, Νόβαγια Ταβολζάνκα, Μπελιάνκα, Μούρομ και το πολύπαθο Σεμπέκινο). Αυτή τη φορά, ευτυχώς, μόνο με μικρές, σχετικά, υλικές ζημίες.
- Από τις ειδήσεις από τα κυρίως μέτωπα της ρωσικής ΕΣΕ, κρατάμε τη διεύρυνση της ζώνης ελέγχου των ρωσικών δυνάμεων πέρα από τη Μασιούτοφκα (Περιφέρεια Χαρκόβου) και γύρω από τη Μπελογκόροφκα (ΛΔ Ντονιέτσκ), όπου σιγά-σιγά σχηματίζεται ο λεγόμενος επιχειρησιακός κλοιός. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στην Αβντέγεφκα, όπου οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις μάχες γύρω από το Βοντιάνογε, ενώ πραγματοποίησαν επίθεση με εδαφικά κέρδη στη νότια πλευρά του Περβομάισκογε. Στη Μάργινκα η κατάσταση χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές· συνεχίζεται ο βομβαρδισμός των ουκρανικών θέσεων στο δυτικό τμήμα της πόλης, χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν σημάδια υποχώρησης από πλευράς VSU.
- Από άλλες ειδήσεις της ημέρας, θα ξεχώριζα τη δήλωση του Περιφερειάρχη Μπέλγκοροντ Βιατσεσλάβ Γκλαντκόφ, ότι ανάμεσα στα μέλη της τρομοκρατικής ομάδας των VSU που εισέβαλε στο έδαφος της Περιφέρειας στις 22/05, υπήρχαν και ξένοι μισθοφόροι (κατά κύριο λόγο Πολωνοί και αγγλόφωνοι γενικώς). 
Και την κυνική ομολογία του γερουσιαστή των ΗΠΑ Lindsay Graham, που δήλωσε κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο ότι είναι χαρούμενος που σκοτώνονται Ρώσοι (Στγ: στρατιώτες, πολίτες, αδιάφορο) και πως για πρώτη φορά πιάνουν τόσο πολύ τόπο τη αμερικάνικα λεφτά… Η τελευταία δήλωση προκάλεσε την οργισμένη του – κατά τα λοιπά ιδιαίτερα ψύχραιμου – εκπροσώπου Τύπου της ρωσικής Προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, που δήλωσε ότι «Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μεγαλύτερη ντροπή για τη χώρα αυτή (Στγ: ΗΠΑ) από το να έχει τέτοιους γερουσιαστές».
- Και μια είδηση «αλιευμένη» από την ιστοσελίδα του γνωστού αμερικανικού καναλιού Bloomberg. Σύμφωνα με το Bloomberg, τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 τα οποία ζήτησε η Ουκρανία είναι ευάλωτα στον πιο πρόσφατο ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα F-16, εάν παραδοθούν στο Κίεβο, είτε θα χρησιμοποιηθούν από αυτούς αποκλειστικά για αμυντικούς σκοπούς, είτε θα εμπλακούν σε επιχειρήσεις «με πολύ υψηλό κίνδυνο».
«Ωστόσο, τα F-16 θα εξακολουθούν να έχουν ασθενέστερα ραντάρ και πυραύλους μικρότερου βεληνεκούς από τα πιο σύγχρονα ρωσικά μαχητικά και συστήματα αεράμυνας», αναφέρει το άρθρο.
Σχολιο.- Αληθεύει ότι οι Ουκρανοί κατατρόπωσαν όλες τις επιθέσεις των Ρώσων με UAV, όπως είπαν στο ΕΡΤ NEWS?
Σχολιο.- Σε μια παράλληλη πραγματικότητα, σε κάθε 2 πυραύλους Kinzhal που εκτοξεύουν οι Ρώσοι, οι Ουκρανοί αναχαιτίζουν... 6!!! Αυτοί και ο Τσακ Νόρις τέτοια επιτυχία!!!
Σχολιο.- oι ουκρανοι εχουν παθει μεγαλη καταστροφη κυριως στο Ζατομιρ , δυτικα του Κιεβου που μαλλον χτυπηθηκε τεραστια αποθηκη πυρομαχικων και καυσιμων. Η ΕΡΤ οτι της στελνουν να πει λεει. Σιγα μην ξερουν τι γινεται..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι κοινό έχουν οι "Αριστεροί" ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Μέρα 25, ΜΛ ΚΚΕ, ΚΚΕ μλ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ-Συμμαχία Ανατροπής, Πλεύση Ελευθερίας... 
Δεν έχουν βγάλει ούτε μία ανακοίνωση που να αμφισβητούν τα αποτελέσματα και δεν κάνουν τίποτα για να εξασφαλίσουν το αδιάβλητο των εκλογών. 
Σχολιο.- δεν κάνει κάνεις τίποτα για να υπάρξει επίβλεψη στους υπολογιστές. Με τον φόβο, τους αναθεματισμούς και το κλάμα δεν γίνεται δουλειά
Σχολιο.- άσε τι έκανε πριν η πλευση ελευθερίας
και τώρα τι ακριβώς κάνει;
Βολεύεται με το ποσοστό που της έδωσαν και ετοιμάζεται για Βουλή....
Σχολιο.- επαναλαμβάνω γιατί καμιά φορά νομίζω πως με κοροϊδεύετε μέσα στα μούτρα και αυτό είναι λίγο εκνευριστικό.
Το πρόβλημα με την νοθεία στις εκλογές, δεν είναι τα όσα γίνονται στα εκλογικά τμήματα αλλά όσα συμβαίνουν από την στιγμή που φεύγουν για τον κεντρικό υπολογιστή και μετά, που εχουμε την επεξεργασία των αποτελεσμάτων χωρίς να υπάρχει κανένας έλεγχος.
Ακριβώς εδώ που σου δείχνω στην εικόνα.
Το πρόβλημα είναι με την ΑΠΟΧΗ!!! Η ΑΠΟΧΗ, ΤΑ ΑΚΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΥΚΑ είναι το όπλο τους για την ΝΟΘΕΙΑ!!!
Και αυτό συμβαίνει μέσα στους υπολογιστές της Singular Logic με τους αλγόριθμους που χρησιμοποιούν!
Το έχουμε;;;;
Σχολιο.- λες ότι εφόσον θα έχεις καταγράψει τα στοιχεία, μπορείς να αμφισβητήσεις με αποδείξεις.
 ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ!!!
Γιατί δεν υπάρχει εξακριβωμένος αριθμός που ψηφίζουν στους εκλογικούς καταλόγους!
Σχολιο.- μου θυμίζετε τον αλήστου μνήμης Σημίτη που έλεγε "αν έχετε αποδείξεις πάτε στον εισαγγελέα".....
Σχολιο.- το ΕΠΑΜ αν θέλει να είναι συνεπείς με αυτά που λέει, θα πρέπει να κάνει ότι μπορεί για να επιφέρει πλήγματα στους κατακτητές. Αντ'αυτου βλέπω τρομερή παθητικότητα που δεν συναύδει με τις τοποθετήσεις του
Σχολιο.- Λες κ το πρόβλημα είναι μόνο το αποτέλεσμα των εκλογών.
Άκουσες προεκλογικά να μιλούν για το χρέος, την δημοσιονομική εποπτεία, το μεσοπροθεσμο και τις απαιτήσεις της Κομισιόν;
Σχολιο.-  δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Είναι όμως η μάχη που πρέπει να δώσεις την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Αν δεν το καταλαβαίνεις, συμβαίνει γιατί απλά δεν έχεις Επαναστατική συνείδηση.
Σχολιο.- έχεις πρόβλημα αντίληψης; Καταλαβαίνεις τι σου γράφω;;; Ή έχεις έρθει για να μου φας χρόνο.
Επαναλαμβάνω... Στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή η μάχη είναι να διασφαλίσουμε το αδιάβλητο των εκλογών!
Το έχουμε;;;
Σχολιο.- το λέω για τελευταία φορά. Μετά κάνε ότι νομίζεις και κάτσε να επωμιστείς τις ευθύνες.
Ο τρόπος που χρησιμοποιούν για να αυξήσουν τα νουμερα των Κομμάτων είναι η (τεχνητή ή φυσική) αποχή!
Εσυ μπορεί να έχεις μετρήσει στο εκλογικό τμήμα τους ίδιους ψήφους που σου παρουσιάζουν αλλά η νοθεία γίνεται εκεί ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!!
Στους υπολογιστές της Singular Logic με ειδικούς αλγόριθμους!
Σχολιο.- αν βρείτε αναλυτικά ανά τμήμα αποτελέσματα ελάτε να μου πείτε
Του 2019 ανά τμήμα αποτελέσματα αναρτήθηκαν πριν δύο μήνες!!!!!!!!!!!!!!!!
Την Κωνσταντοπούλου που έκανε έλεγχο το 2019 την σταμάτησαν στην Singular και τον έλεγχο της και η προσφυγή που έκανε τότε εκδικάστηκε πριν δύο μήνες (βέβαια τώρα κάνει την πάπια για ότι έχει γίνει)
Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνετε;
Και άντε καλύψαμε τα 21.500 τμήματα, για καθίστε να κάνετε αναλυτική σύγκριση, αριθμό ψήφων, εγγεγραμμένων , ψηφισάντων , λευκών , άκυρων του τμήματος με την αναλυτική που δίνει;; η Singular ( που δεν δίνει)
Να το πούμε απλά;
Προσθέτουν από την δεξαμενή των απεχόντων και των σκόπιμα μη εκκαθαρισθέντων καταλόγων δέκα ψήφους στο τμήμα τραχανοπλαγιάς και είκοσι στην κολοπετινίτσα, πάρε το αυγό και κούρευτο αν μπορέσεις να τα βρεις...
Σχολιο.- και όχι μόνο αυτά.
Έχουμε τον server να βρίσκεται στην Ουκρανία!
Έχουμε απόδειξη πως ομάδα πρακτόρων της Μοσάντ παρεμβαίνει στις εκλογές!
Έχουμε απόδειξη πως αλλάζανε το νούμερο των εγγεγραμμένων του εκλογικού σώματος!
Έχουμε το μοναδικό φαινόμενο-αποκάλυψη, το Κυβερνών Κόμμα να αυξάνει τις δυνάμεις του
Έχουμε απόδειξη πως εξαγοράζουν ψήφους Ρομά!(περίπτωση Λάρισας με τις 156 ταυτότητες).
Και κάποιοι θέλουν να μας πείσουν πως αυτό που τους σώζει είναι οι εκλογικοί εκπρόσωποι.
Ή ηλίθιοι είναι ή βαλτοί, δεν εξηγείται αλλιώς



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυστυχώς χάθηκε με αποκλειστική "ελληνική" ευθύνη κάθε προνομιακή σχέση με τη Ρωσία, εκτός ίσως απ΄ τον τομέα της θαλάσσιας μεταφοράς υδρογονανθράκων...
Κρεμλίνο: «Υπάρχει μια αρκετά ισχυρή δυναμική στην πραγματοποίηση κοινών προγραμμάτων (ανάμεσα στη Μόσχα και την Άγκυρα) και ελπίζουμε πως αυτή η δυναμική θα διατηρηθεί, οι στόχοι είναι πολύ, πολύ φιλόδοξοι»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φλας μπακ, 07/03/22. Ο άσπονδος φίλος της Ελλάδας... 
Γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ: «Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να υποστηρίξω την απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν να πουλήσει F-16 στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία»
«Αυτά τα μαχητικά αεροσκάφη, στα χέρια των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ, θα δημιουργήσουν μια αίσθηση σταθερότητας και θα δώσουν δυνατότητα στον τουρκικό στρατό που είναι σίγουρα στα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας της Αμερικής. ”



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ιό Χ δεν τον ξέρουμε, αλλά έρχεται !



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.
Σχεδιάζει επαναφορα των τεκμηριων στους ελεύθερους επαγγελματίες...
Η αύξηση της φορολογίας των ελευθέρων επαγγελματιών είναι στην κορυφή της ατζέντας της κυβέρνησης και οι αλλαγές θα δρομολογηθούν αμέσως μετά τις εκλογές. Υπό την πίεση της Κομισιόν, αλλά και των στοιχείων της ΑΑΔΕ που δείχνουν ότι το 55% των ελευθέρων επαγγελματιών δηλώνει εισοδήματα φτώχειας, έως 5.000 ευρώ και το 73% έως 10.000 ευρώ, οι αλλαγές είναι αναπόφευκτες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα Άκρα /On the Fringe /En los Márgenes
Η Ισπανία, μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης το 2008, ήταν από εκείνες της χώρες της Ε.Ε.που υπέστη, όπως και η Ελλάδα , η Πορτογαλία και η Ιρλανδία τις βαριές συνέπειες του οικονομικού κραχ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες δανειολήπτες να μην μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες, μία συνθήκη που οδήγησε σε μαζικές εξώσεις ανθρώπων από τα σπίτια τους, σε καθημερινή βάση και για πολλά χρόνια. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί πάνω από 400.000 εξώσεις στη χώρα αυτή, ενώ σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται 100 εξώσεις κατά μέσο όρο. 
Το 2012 ο φωτορεπόρτερ Andres Kudacki κατέγραψε με τον φακό του για το Associated Press τη στεγαστική κρίση στη Μαδρίτη, με εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας σοκ για τη βιαιότητα και την αγριότητα με την οποία οι αστυνομικές δυνάμεις έμπαιναν στα σπίτια σπάζοντας τις πόρτες και αναγκάζοντας τους ανθρώπους να τα εγκαταλείψουν. 
Σήμερα, βέβαια το μάτι μας έχει συνηθίσει σε αυτές τις εικόνες που τις αντικρίζουμε πλέον και στη δική μας χώρα, οπότε το σοκ αρχίζει σιγά σιγά (λαμβάνοντας υπόψη και τα εκλογικά μας αποτελέσματα) να αντικαθίσταται από την απάθεια, από την αδιαφορία, από την εξοικείωση με το έγκλημα. Γιατί όταν ξεσπιτώνεις έναν φτωχό άνθρωπο από το σπίτι του και τον πετάς αυτόν και την οικογένεια του στους δρόμους, συμφωνούμε όλοι νομίζω, ότι πρόκειται για διάπραξη μεγάλου εγκλήματος.
Βαδίζοντας στον δρόμο που άνοιξε ο μοναδικός Κεν Λόουτς, ο Χουάν Ντιέγκο Μπότο δείχνει να έχει κατανοήσει αυτό που ο πολιτικός κινηματογράφος οφείλει να κάνει και με έξοχο τρόπο το είχε περιγράψει ο Λόουτς, αναφέροντας τα εξής: «Στις ταινίες μας αυτό που έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε είναι να υπερασπιστούμε τις θεμελιώδεις αρχές ενός τρόπου ζωής . Τις μεγάλες αξίες της ισότητας , της αδελφότητας και της ελευθερίας». Και ευτυχώς, αυτή τη δυνατότητα ο Χουάν Ντιέγκο Μπότο δεν την αφήνει να χαθεί. Την αξιοποιεί και με το παραπάνω. 
Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις συγκρούσεις στο Κοσσυφοπέδιο, τραυματίστηκαν 41 στρατιώτες της KFOR, εκ των οποίων 11 Ιταλοί, τρεις σε αρκετά σοβαρή κατάσταση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΥΛΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΜΑΣ
Την νύχτα της Πέμπτης 25 Μαΐου 2023, ώρα 23:30, μετά τη λήξη της εξαιρετικά επιτυχημένης εκδήλωσης τιμής που διοργάνωσε ο Αντιιμπεριαλιστικός Συντονισμός για την Ήττα του ΝΑΤΟ για τους πεσόντες της αντιφασιστικής-αντιιμπεριαλιστικής πάλης του λαού του Ντονμπάς, άνανδροι παρακρατικοί τραμπούκοι έστησαν ύπουλα ενέδρα κάτω από το σπίτι συντρόφου μας από τη Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών Λαϊκή Δράση και του επιτέθηκαν πισώπλατα.
Δηλώνουμε απερίφραστα τον αποτροπιασμό μας για την άθλια επίθεση των τραμπούκων και καταγγέλλουμε τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της. 
Δηλώνουμε επίσης την αμέριστη αλληλεγγύη και την συμπαράστασή μας στον σύντροφό μας, στους/στις οικείους του και στην Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών Λαϊκή Δράση.
Επί του παρόντος παραμένει άγνωστη η ακριβής ταυτότητα των φυσικών και ηθικών αυτουργών της ύπουλης τρομοκρατικής επίθεσης. Ωστόσο, είναι σαφή τα κίνητρα και οι στοχεύσεις τους.
Όσο κλιμακώνεται ο εν εξελίξει Γ’ Θερμός Παγκόσμιος Πόλεμος, όσο επικρατεί στη χώρα μας καθεστώς κατοχής και άνευ όρων υποταγής στον επιτιθέμενο Ευρωατλαντικό άξονα με επικεφαλής τις ΗΠΑ και στα όργανα του (Βάσεις του θανάτου, ΝΑΤΟ, ΕΕ κ.λπ.)., τα όργανα του βαθέως κρατικού, διακρατικού και παρακρατικού ιμπεριαλιστικού μηχανισμού (ενός μηχανισμού που εργαλειοποιεί και επιστρατεύει όπου του χρειάζεται τον φασισμό/ναζισμό), θα εντείνουν την τρομοκρατική τους δράση, ώστε να εκφοβίσουν και να καταστείλουν τον μετωπικό αντιιμπεριαλιστικό αγώνα, που συγκροτείται και αναπτύσσεται διεθνώς (η συλλογικότητά μας συμμετέχει στην Παγκόσμια Αντιιμπεριαλιστική Πλατφόρμα) και στην Ελλάδα, με πρωτοπόρο σε αυτήν τον ρόλο των συνεπών διεθνιστικών κομμουνιστικών δυνάμεων.
Όσο η «εγχώρια» ολιγαρχία και το πολιτικό της προσωπικό σπεύδουν να πλειοδοτήσουν και να πρωτοστατήσουν σε κάθε άθλια επιθετική κίνηση του άξονα, ως υποτακτικοί και υποτελείς της χρηματιστικής ολιγαρχίας.
Όσο ο άξονας αυτός πασχίζει να αποτρέψει την ραγδαία εξασθένιση και υποχώρησή του σε παγκόσμια κλίμακα με πολεμική επιθετικότητα, φιλοδοξώντας μάταια να συντρίψει την αντίσταση και την αντεπίθεση του πόλου των χωρών του πρώιμου σοσιαλισμού και του αντιιμπεριαλισμού, του παγκόσμιου αντιιμπεριαλιστικού και επαναστατικού κινήματος.
Με τη συλλογική μας δράση, με τον μαζικό, οργανωμένο αγώνα μας, θα υψώσουμε λαϊκό τείχος απέναντι στην κρατική, διακρατική και παρακρατική τρομοκρατία αυτών των σκοτεινών αντιδραστικών κύκλων. Η αναβάθμιση του αγώνα μας είναι η καλύτερη απάντηση στην τρομοκρατία.
Καλούμε όλες τις αντιιμπεριαλιστικές & κομμουνιστικές δυνάμεις σε μαχητική επαγρύπνηση και επιφυλακή, σε προληπτική οργάνωση της περιφρούρησης του αγώνα των συλλογικοτήτων του λαϊκού κινήματος και των ανθρώπων του.
Καλούμε το σύνολο των δυνάμεων του λαϊκού αντιιμπεριαλιστικού και κομμουνιστικού διεθνιστικού κινήματος, να συμμετάσχουν στην ανοιχτή συζήτηση ενημέρωσης για το περιστατικό την Τετάρτη 19:00 στην ΑΣΟΕΕ.
Η ΚΡΑΤΙΚΗ, ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ.
ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ-ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ.
Συλλογικότητα αγώνα για την ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Singular βάσει της σύμβασης που έχει υπογραφεί δεν έχει υποχρέωση να δημοσιοποιεί αποτελέσματα ανά εκλογικό τμήμα, τα αποτελέσματα των εκλογών του 2019 ανά εκλογικό τμήμα δεν δημοσιοποιήθηκαν παρά μόνο τώρα το 2023 προεκλογικά.
Ο νόμος δεν επιτρέπει προσφυγή για αμφισβήτηση του συνολικού εκλογικού αποτελέσματος παρά μόνο ανά εκλογικό τμήμα...
Κατά τα άλλα μια χαρά καμωμένα από την ιδιωτική εταιρεία που διενεργεί τις εθνικές εκλογές αντί του ΥΠΕΣ.
Συνεχίστε τις περισπούδαστες αναλύσεις περί λοβοτομημένου λαού και συνδρόμου Στοκχόλμης



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοιτάζω τις φωτογραφίες των συστημικών βουλευτών απο την ορκωμοσία τους στην βουλή κ βλέπω άνδρες και γυναίκες με ακριβά ρούχα , παπούτσια, ρολόγια, τσάντες κτλ τα οποία μπορεί να κοστίζουν ως σύνολο για τον καθένα και πάνω απο 20.000 ευρω. 
Μετά σκέφτομαι οτι πηγαίνω στην δουλειά με σχεδόν τριμμένα αθλητικά παπούτσια στον πάτο , επειδή τα χρήματα δεν φτάνουν να αγοράσω καινούργια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι χώρες της G7 απαιτούν από τον Zelensky να συνθηκολογήσει - με αντάλλαγμα την ένταξη στην ΕΕ για τις δυτικές περιοχές
Οι χώρες της G7 εργάζονται κρυφά για εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία σε περίπτωση τερματισμού του πολέμου, ανέφερε η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.
Μεταξύ των επιλογών για εγγυήσεις είναι η διαπραγμάτευση για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ στην επικείμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Η.Π.Α. είναι αποφασισμένες να τερματίσουν τη σύγκρουση το συντομότερο δυνατό, επειδή ο πόλεμος θα μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο για τον Μπάιντεν στις εκλογές του 2024.
Θα πρέπει να προσθέσουμε ότι εάν ο Τραμπ έρθει στην εξουσία, η υποστήριξη για την Ουκρανία θα μπορούσε να τελειώσει σε μια μέρα και τα νέα σύνορα της Ρωσίας θα ήταν πολύ πιο κοντά στην Πολωνία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O ΠΟΥ μετά τα ενέσιμα επιτίθεται στα παιδιά με "σεξουαλική διαπαιδαγώγηση" από γεννησιμιού τους. Οι συνήθεις ύποπτοι και πάλι το στηρίζουν. 
Οργή για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση του Παγκόσμιου Οργανισισμού Υγείας, σχετικά με τον «αυνανισμό στην πρώιμη παιδική ηλικία και τις ταυτότητες φύλου»
Η έκθεση αναφέρει ότι τα παιδιά κάτω των τεσσάρων πρέπει «να κάνουν ερωτήσεις για τη σεξουαλικότητα».
Ο ΠΟΥ έχει κληθεί να αποσύρει τις «ενοχλητικές» οδηγίες στα σχολεία σχετικά με τη «σεξουαλική διαπαιδαγώγηση» για μικρά παιδιά. 
Τα παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών θα πρέπει να «κάνουν ερωτήσεις για τη σεξουαλικότητα» και «να εξερευνούν τις ταυτότητες φύλου», σύμφωνα με λεπτομερή έκθεση του ΠΟΥ που απευθύνεται σε φορείς χάραξης πολιτικής σε όλη την Ευρώπη. 
Η επίσημη καθοδήγηση υποστηρίζει επίσης την παροχή πληροφοριών σε παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών σχετικά με την «απόλαυση και ευχαρίστηση όταν αγγίζει κανείς το σώμα του, τον αυνανισμό στην πρώιμη παιδική ηλικία». 
Και θα πρέπει επίσης να μάθουν δεξιότητες για «να αποκτήσουν επίγνωση της ταυτότητας φύλου». 
Η ίδια έκθεση του ΠΟΥ αναφέρει ότι τα παιδιά ηλικίας μεταξύ τεσσάρων και έξι ετών θα πρέπει να «μιλούν για σεξουαλικά θέματα» και «να εδραιώνουν την ταυτότητα φύλου τους». 
Η αμφιλεγόμενη έκθεση 68 σελίδων Πρότυπα για τη σεξουαλική εκπαίδευση στην Ευρώπη 
 https://healtheducationresources.unesco.org/library/documents/standards-sexuality-education-europe-framework-policy-makers-educational-and?fbclid=IwAR3J4fIDIlIw_ZQmks2wuCRV560sAJ5HQMqvaziRJuFi2jXqhtpqAGSQ0Eg
δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 2010 και ομάδες εκστρατειών που ανησυχούν για τη σεξουαλοποίηση πολύ μικρών παιδιών θέλουν να απαγορευτεί ....
Η Laura Anne Jones, σκιώδης υπουργός Παιδείας των Τόρις στην Ουαλία, είπε ότι ο ΠΟΥ πρέπει να «ανακαλέσει αμέσως τη συμβουλή».
Η κ. Jones κάλεσε επίσης την κυβέρνηση της Ουαλίας να «αποστασιοποιηθεί» από τις «ειλικρινά ενοχλητικές» οδηγίες του ΠΟΥ. 
Είπε στην Telegraph: «Πρέπει να σταματήσουμε αυτή την προώθηση της επιβλαβούς ιδεολογίας του φύλου στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στην Ουαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, με άμεση ισχύ». 
Η Tanya Carter, της ομάδας εκστρατειών Safe Schools Alliance, ζήτησε μια «επείγουσα έρευνα» για το εάν υπάρχει σχέση μεταξύ του «προγράμματος σπουδών RSE στη χώρα» και των οδηγιών σεξουαλικής αγωγής που εκδίδονται από οργανώσεις του ΟΗΕ όπως ο ΠΟΥ και η UNESCO. 
Σχολιάζοντας τη σεξουαλική εκπαίδευση, η Συμμαχία προειδοποίησε πρόσφατα: «Βρίσκουμε εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός ότι ο ΟΗΕ και ο ΠΟΥ προωθούν μια προσέγγιση που είναι πειραματική, αντιεπιστημονική και φαίνεται να ευθυγραμμίζεται με το έργο ανήθικων ατόμων και οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προωθούν την αποδοχή της παιδοφιλίας. 
«Τους καλούμε να αναθεωρήσουν τα πρότυπά τους για να ευθυγραμμιστούν με μια προσέγγιση που προστατεύει τα παιδιά, επιτρέποντάς τους ταυτόχρονα να αναπτύξουν μια υγιή και κατάλληλη για την ηλικία κατανόηση του φύλου».
Έκπρόσωπος του ΠΟΥ είπε ότι εμμένει στις οδηγίες του. «Οι οδηγίες μας αντικατοπτρίζουν παγιωμένα ψυχολογικά δεδομένα που βασίζονται σε δεκαετίες έρευνας».
https://www.dailymail.co.uk/news/article-12082967/Fury-WHOs-sex-education-early-childhood-masturbation-FOURS.html?fbclid=IwAR2IEcCfuzLDFexPdYnCBsLyiUgr2AAELGQUegw-n166UqJyr4aTJTwLhB4
Maria Nikolakaki



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι «ειρηνευτικές δυνάμεις» του ΝΑΤΟ αναπτύσσονται κοντά στα δημαρχεία του Βορείου Κοσσυφοπεδίου σε επίδειξη δύναμης ενάντια στη συγκέντρωση Σέρβων διαδηλωτών.
Οι μη αναγνωρισμένες αρχές του Κοσσυφοπεδίου ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ νωρίτερα κυβερνητικά κτίρια και συγκρούστηκαν με εξαγριωμένους Σέρβους προσπαθώντας να εγκαταστήσουν τους δικούς τους δημάρχους.
Τώρα τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ βρίσκονται στη θέση τους για προφανή υποστήριξη των αρχών του Κοσσυφοπεδίου, παρά το γεγονός ότι η Δύση καταδίκασε το Κοσσυφοπέδιο για βίαιες ενέργειες κατά των Σέρβων.
Οι "ειρηνευτικές δυνάμεις" του ΝΑΤΟ αναπτύσσουν συρματοπλέγματα και μετακινούν τεθωρακισμένα οχήματα κοντά σε δήμους και δημαρχεία στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο, κατά των Σέρβων πολιτών που έχουν βγει σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στις μη αναγνωρισμένες αρχές του Κοσσυφοπεδίου και την ΚΑΤΑΛΗΨΗ κυβερνητικων κτιρίων.
Σχολιο.- Ο Βούτσιτς έκανε έκτακτη έκκληση στον λαό της Σερβίας σε σχέση με την επιδείνωση στο Κόσοβο:
_"Στόχος της Πρίστινα είναι να ωθήσει τη Σερβία και το ΝΑΤΟ προς την αντιπαράθεση. Ό,τι συμβαίνει τις τελευταίες τρεις ημέρες ήταν προετοιμασία για τη σύγκρουση."
_"Η αποστολή του ΝΑΤΟ, αντίθετα με τις εγγυήσεις, δεν προστάτεψε τους Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια."
_"Κατά τη διάρκεια των ταραχών, ένας κομάντο του Κοσσυφοπεδίου άνοιξε πυρ εναντίον πλήθους Σέρβων με όπλο καλάσνικοφ".
_"Η Σερβία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρήσει την ειρήνη στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά δεν θα επιτρέψει τη δολοφονία του λαού της."
52 Σέρβοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο Κοσσυφοπέδιο. Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι τραυματίστηκαν 41 στρατιώτες του αποσπάσματος της KFOR.
Η Σερβία έχει αναπτύξει Ένοπλες Δυνάμεις στα διοικητικά σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tρέλα...
Καταπληκτικά πράγματα, μία τρέλα που όμως έχει τρελό σπρωξιμο από τις δυτικές ελίτ.
Αν αυτό δεν προβληματίζει κάποιους βαριά αντι-καπιταλιστές 
το σπρώξιμο και δηλωμένη πρόθεση να κάνουν τρανς κατηχητικό σε μικρά παιδία , που σημαίνει μόνιμη φαρμακοεξάρτηση , εκτός του ακρωτηριασμού του σώματος τους...Ν.Π.
#ΗΠΑ #ΝΑΖΙ #ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΙ
#ΚΛΙΝΙΚΕΣ_ΦΥΛΟΜΕΤΑΒΑΣΗΣ
Η Μπαιντενικη Γερουσιαστής της Νεμπράσκα Machaela Cavanaugh
Κατά τη διάρκεια της Νομοθετικής Συνόδου σε Νομοσχέδιο που αντιτίθεται στη Φυλομεταβαση για ανηλίκους
Επανέλαβε επί 4 λεπτά για πάνω από 60 φορές
Τα τρανς άτομα ανήκουν σε αυτό το μέρος, χρειαζόμαστε τρανς ανθρώπους, αγαπάμε τους τρανς ανθρώπους
Υστερικά και ακατάπαυστα
Αυτή η ναζιστική λούπα
Που επιβάλλει χωρίς καμιά επιστημονική διαπίστευση και διώκει όποιον αντιτίθεται
Είναι η Δικαιωματική "αριστερά" της Αμερικής. Αυτή η Ποδαρίλα διαταραγμένης έμμισθης λουμπενιλας λίπους και αμορφωσιάς καθορίζει τι φύλο θα είναι τα παιδιά σας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΥΡ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ ΑΠΟ ΣΕΡΒΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ! Τραυματίες ΝΑΤΟ-ικοί από Σέρβους που ανταπέδωσαν πυρά…..Το ΝΑΤΟ ”χτύπησε την καρδιά της Σερβίας” και πήρε απάντηση!!! ΝΑΤΟ: 25 στρατιώτες μας τραυματίες!
29/05/2023
ΠΥΡ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ ΑΠΟ ΣΕΡΒΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!Τραυματίες ΝΑΤΟ-ικοί….Ανταπέδωσαν πυρά…..To NATO με ανακοινωθέν του επιβεβαιώνει ότι περίπου 25 στρατιώτες του τραυματίστηκαν σε μάχες στο Β Κοσσυφοπέδιο. 11 είναι Ιταλοί εκ των οποίων 3 σοβαρά αλλά η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο. Και αυτές είναι οι επίσημες απώλειες. Toυς μετέφεραν στο αμερικάνικο νοσοκομείο στην Πρίστινα με ελικόπτερα. To ιταλικό μέσο ANSA μετέδιδε νωρίτερα ότι 41 στρατιώτες της KFOR, μεταξύ των οποίων 11 Ιταλοί, τραυματίστηκαν στις σοβαρές συγκρούσεις μεταξύ στρατευμάτων του ΝΑΤΟ και Σέρβων διαδηλωτών στο Zvecan, στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.
Η KFOR είχε παρέμβει σήμερα στο Zvecan για να διαλύσει τους Σέρβους διαδηλωτές που διαδήλωσαν σήμερα το πρωί μπροστά από το τοπικό Δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν για την ορκωμοσία του νέου δημάρχου αλβανικής καταγωγής. Ο στρατός χρησιμοποίησε χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ενώ οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα στα στρατεύματα του ΝΑΤΟ.Ενώ στη συνέχεια ήχησαν τα όπλα. Οι ΝΑΤΟικοί χτύπησαν άοπλους διαδηλωτές με αποτέλεσμα να δεχθούν πυρά από Σέρβους που φαίνεται ότι περιφρουρούσαν την διαδήλωση.
Το Zvecan είναι ένας από τους τέσσερις μεγάλους δήμους στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο με Σερβική πλειοψηφία με επικεφαλής τους νέους δήμαρχους αλβανικής εθνότητας που εξελέγησαν στις 23 Απριλίου λόγω του εκλογικού μποϊκοτάζ των Σέρβων. Παρόμοιες διαδηλώσεις πραγματοποιούνται επίσης στο Ζούμπιν, Ποτόκ και στο Λεπόσαβιτς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία ανέστειλε την «κόκκινη γραμμή» επικοινωνίας με το Ισραήλ για τη Συρία!
29/05/2023
Η Ρωσία ανέστειλε την «κόκκινη γραμμή» επικοινωνίας με το Ισραήλ στη Συρία για περισσότερες από 3 εβδομάδες, σύμφωνα με δυτικές διπλωματικές πηγές που ανέφερε η εφημερίδα του Κουβέιτ, Al-Jarida. Το μέτρο αυτό έρχεται αφότου το Ισραήλ εξαπέλυσε δύο νέες επιδρομές εντός του συριακού εδάφους, χωρίς να ενημερώσει τη Μόσχα, όπως έκανε στο παρελθόν.
Πιθανότατα, ο λόγος για τη διακοπή του ρωσικού συντονισμού για την ασφάλεια με το Ισραήλ είναι η δυσθυμία της Μόσχας για την αύξηση της ισραηλινής στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία. Ο ισραηλινός στρατός φοβάται την απάντηση της Ρωσίας στις επιθέσεις της στη Συρία ή ακόμη και τη στόχευση ισραηλινών πολεμικών αεροσκαφών στον αέρα. Επί του παρόντος βασίζεται σε «μεθόδους αποφυγής» αντί για άμεσους βομβαρδισμούς στη Συρία, σύμφωνα με όσα είπαν οι πηγές στην εφημερίδα του Κουβέιτ. Αυτή η «κόκκινη γραμμή» καθιερώθηκε πριν από αρκετά χρόνια ως προληπτικό μέτρο για την αποφυγή ατυχημάτων μεταξύ των δύο πλευρών στη Συρία, συμφωνήθηκε μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Νέα ισραηλινή πυραυλική επίθεση κατά της Συρίας χθες το βράδυ, η πρώτη μετά την σύνοδο κορυφής της Αραβικής Λίγκας με συμμετοχή μετά από 11 χρόνια Άσαντ-Συρίας και η δεύτερη αυτόν τον μήνα Μάιο. Το απόγευμα της Κυριακής, τέσσερις πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το κατεχόμενο Γκολάν, με στόχο την περιοχή της Δαμασκού.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαβρόφ: θα εκραγεί το Κοσσυφοπέδιο (Σερβία, Βαλκάνια).
29/05/2023
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε: «Μια μεγάλη έκρηξη επέρχεται στο κέντρο της Ευρώπης, στον τόπο όπου το 1999 το ΝΑΤΟ πραγματοποίησε επιθετικότητα κατά της Γιουγκοσλαβίας παραβιάζοντας όλες τις νοητές αρχές της Τελικής Πράξης του Ελσίνκι και άλλων εγγράφων του ΟΑΣΕ. Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, η κατάσταση είναι ανησυχητική, αλλά η Δύση έχει χαράξει μια πορεία για την πλήρη υποταγή του καθενός που με κάποιο τρόπο εκφράζει τη δική του άποψη.”
Η πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων για μια ακόμη φορά παίρνει φωτιά. Οι δυνάμεις KFOR χρησιμοποίησαν πάνω από 30 flash-bang χειροβομβίδες κατά των διαδηλωτών ενώ οι Σέρβοι συνεχίζουν να αντιστέκονται κι αρνούνται να διαλυθούν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Κατασκευάζεται» νέος ελληνικός  λαός, μηδενικής εθνικής μνήμης



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στοιχεία-σοκ. Μεγάλη μείωση των συνταξιούχων την τελευταία δεκαετία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Οι τράπεζες μπορούν να αρνηθούν την  ανάληψη μετρητών από τους πελάτες τους! Σύντομα και στην Ελλάδα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ! 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος...
29/5/2023   -   19.37
Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας κήρυξε 24ωρη απεργία και καλεί σε συγκέντρωση στην κεντρική πύλη Περάματος.
«Προδιαγεγραμμένο έγκλημα ο θάνατος του συνάδελφου μας και ο σοβαρός τραυματισμός δύο ακόμα» στο Πέραμα τονίζει σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας και καλεί «την Τρίτη 30/5/2023 στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση στις 8 π.μ., στη κεντρική πύλη Περάματος στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη».
Σημειώνεται ότι η σχετική απόφαση πάρθηκε στην διάρκεια συνεδρίασης των διοικήσεων του Παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ν/Β Ελλάδας, του Παραρτήματος ναυπηγείων «Σπανόπουλου» και του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών Πειραιά, με τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 29 Μάη 2023.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΕΡΑΚΙ του ΝΑΤΟ έγινε η Meloni! ΠΙΣΤΕΥΕΙ ότι η Ουκρανία θα βιώσει σύντομα ένα …«οικονομικό θαύμα»
29/5/2023  -   15.30
Κόντρα στη θέληση των Ιταλών πολιτών που επιθυμούν καλές σχέσεις με τη Ρωσία, η Meloni
Σε ένθερμη υποστηρίκτρια των Νατοϊκών επιδιώξεων στην Ουκρανία αναδεικνύεται η Ιταλίδα πρωθυπουργός Giorgia Meloni παρά το γεγονός πώς η πλειοψηφία των Ιταλών επιθυμούν καλές σχέσεις με τη Ρωσία και ενώ διοργανώνονται συχνά αντιπολεμικά συλλαλητήρια στη γειτονική χώρα.
Η Meloni αναμένει… άνθηση στην Ουκρανία, μια χώρα που όπως είπε θα γνωρίσει σύντομα ένα οικονομικό θαύμα.
«Το να βοηθήσουμε την Ουκρανία να έχει ένα μέλλον ειρήνης και ελευθερίας είναι επίσης προς το συμφέρον μας.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ουκρανία έχει την ευκαιρία να αναγεννηθεί ακόμη πιο ευημερούσα από πριν και σύντομα να βιώσει ένα οικονομικό θαύμα.
Και σε αυτό συμβάλλουμε και εμείς», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός σε συνέντευξή της στην Il Messagero.
Η διάσκεψη στη Ρώμη
Υπενθύμισε ότι μια διάσκεψη για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας με τη συμμετοχή ιταλικών και ουκρανικών εταιρειών πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη στα τέλη Απριλίου.
«Θέλουμε να κοιτάξουμε πέρα από τον πόλεμο και ο καλύτερος τρόπος για να το κάνουμε αυτό είναι να φανταστούμε μια ελεύθερη Ουκρανία που θα ξαναχτιστεί επίσης από ιταλικές εταιρείες», πρόσθεσε.
Η Ιταλία θα συνεχίσει να ενεργεί «σε απόλυτη αρμονία με τους Ευρωπαίους συμμάχους της και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, έχοντας πάντα ως οδηγό το ιταλικό εθνικό συμφέρον», διαβεβαίωσε η Meloni.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΚΚΕ! ΠΡΩΤΟ σε 3 και δεύτερο σε 9 χωριά της Βόρειας Εύβοιας...
29/5/2023   -    13.30
Ολοκληρώθηκε η τριήμερη περιοδεία του ΚΚΕ στην Βόρεια Εύβοια με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Εύβοιας.
Επιβεβαιώθηκαν οι άρρηκτοι και πολύ σημαντικοί δεσμοί του Κόμματος με τον λαό της περιοχής, ειδικά με τους ρετσινάδες που το ΚΚΕ έχει συμβάλει αποφασιστικά στους αγώνες τους. Στη Βόρεια Εύβοια το ΚΚΕ αναδείχθηκε 1η δύναμη σε 3 χωριά και 2η δύναμη σε 9 χωριά μεταξύ των οποίων τέσσερα (4) «κεφαλοχώρια» (Ωρεοί, Κήρινθος, Αγία Άννα, Βασιλικά). Πραγματοποιήθηκαν μαζικές συσκέψεις στην Κήρινθο-Μαντούδι, στην Ιστιαία, στα Βασιλικά, στην Αιδηψό καθώς και περιοδεία στα δυο μεγάλα συνεργεία ρητινοκαλλιεργητών στο Μαντούδι και στη Σκεπαστή. Ειδικά τα συνεργεία των δασεργατών που εργάζονται στο δάσος υποδέχθηκαν πολύ θερμά το κλιμάκιο του ΚΚΕ αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τους πολύχρονους δεσμούς, την αυξημένη εκτίμηση στην πρωτοπόρα δράση του Κόμματος για τον κλάδο των ρετσινάδων – δασεργατών. Επίσης περιοδεία πραγματοποιήθηκε και στην πόλη των Λουτρών Αιδηψού.
Τα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ περί αντιπολίτευσης στη ΝΔ δεν περνάνε, δεν θα περάσουν. Όλοι τους είναι συνένοχοι για τα τρία μνημόνια και τα εκατοντάδες αντιλαϊκά μέτρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση τροφοδότησε τη ΝΔ και την έφερε στην κυβέρνηση το 2019. Ως ψευτο-αντιπολίτευση ψήφισε πάνω από το 50% των αντιλαϊκών νομοσχεδίων της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πάνω από το 70% και έχουν τεράστιες ευθύνες για το ποσοστό της ΝΔ.
Η άθλια στάση των "τρόλ" που βρίζουν τους εργαζόμενους της Βόρειας Εύβοιας, δεν μπορούν να κρύψουν ότι ο "προοδευτισμός" του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε μέχρι του σημείου να καλεί τους φασίστες να τον ψηφίσουν, ενώ στις εκλογές του Μάη τροφοδότησε τη ΝΔ με πολλές χιλιάδες ψήφους.
Για ποια αντιπολίτευση μιλάνε;
Παρά τις επιμέρους διαφορές, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ έχουν κοινό πρόγραμμα, είναι δεσμευμένοι στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, στις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ και τα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ, στο υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ, στα 300 προαπαιτούμενα που στοχεύουν στο τσάκισμα των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων, στην καθήλωση των μισθών και των συντάξεων, στη μόνιμη ακρίβεια, την πάρα πέρα εμπορευματοποίηση -υποβάθμιση της υγείας, της πρόνοιας, της παιδείας, τη φοροληστεία, που προκαλούν βαριές συνέπειες στην εργατική τάξη, την αγροτιά, τους μικρούς επαγγελματίες, τους νέους και τις νέες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Α.Βούτσιτς: «Σέρβος πυροβολήθηκε πισώπλατα – Ελεύθεροι σκοπευτές σε πολλά σημεία»
Ουσιαστικά ο Βούτσιτς τους έχει ξεπουλήσει και το λέει ανοιχτά με διπλωματικό λόγο
«Ο Κούρτι θέλει σύγκρουση μεταξύ Σέρβων και ΝΑΤΟ» δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας
29.05.2023 | 22:34
Για την κατάσταση στο Κόσοβο μίλησε ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αμέσως μετά την ομιλία, ο Πρόεδρος της Σερβίας θα περάσει στη διοικητική γραμμή. Θα διανυκτερεύσει με τον στρατό και από εκεί θα παρακολουθεί την κατάσταση.
«Λέμε εδώ και μήνες ότι ο Κούρτι έχει μόνο μια επιθυμία, να προκαλέσει συγκρούσεις και να οδηγήσει σε αιματοχυσία. Λίγοι ήθελαν να ακούσουν την αλήθεια και να καταλάβουν την ουσία. Τις τελευταίες τρεις μέρες όλοι, ακόμα και οι πολιτικά αναλφάβητοι, μπορούσαν να καταλάβουν τι ετοιμάζεται για σήμερα, όλα τα οργάνωσε ο Κούρτι για να υπάρξει σύγκρουση μεταξύ Σέρβων και ΝΑΤΟ και έπλυνε τα χέρια του ως Πιλάτος λέγοντας ότι δεν είχε καμία σχέση με αυτό» είπε ο Βούτσιτς.
Επεσήμανε ότι οι Σέρβοι στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και των Μετόχια, στο Ζβετσάν, στο Λεποσάβιτς και στο Ζούμπιν Ποτόκ, συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους, επειδή οι στρατιώτες της KFOR, παρά τις εγγυήσεις, δεν προστάτευσαν τους Σέρβους, παρόλο που είχαν δώσει επανειλημμένα εγγυήσεις ότι θα το έκαναν.
«Δήμαρχοι σε εισαγωγικά, που επέλεξε ο Κούρτι στην τουαλέτα ή στο υπουργικό του γραφείο. Οι Σέρβοι μας δεν ενοχλήθηκαν από την KFOR, αλλά από τις ειδικές δυνάμεις του Κούρτι και τους ψεύτικους δήμαρχους» είπε ο Βούτσιτς.
«Οι Σέρβοι δεν ενοχλήθηκαν από την KFOR. Ο διοικητής τους για την ανατολική περιοχή είπε ότι κατανοούσε τις σερβικές απαιτήσεις. Η KFOR όρισε την όλη συμφωνία με το γεγονός ότι οι Σέρβοι θα απελευθέρωναν δύο αστυνομικά οχήματα. Οι Σέρβοι δεν συμφώνησαν σε αυτό. Σας λέω την απόλυτη αλήθεια. Και μετά μπήκαν στη δράση.
Στη συνέχεια ο Σέρβος Πρόεδρος αναφέρθηκε στους τραυματίες Σέρβους στο Βόρειο Κόσοβο.
Ο Ντράγκισα Γκάλιακ πυροβολήθηκε από πίσω, είπε ο πρόεδρος της Σερβίας. Δύο σφαίρες τον έπληξαν. Χειρουργήθηκε και τώρα βρίσκεται στην εντατική. Πιστεύουμε ότι θα επιβιώσει αν δεν υπάρξουν επιπλοκές. Τότε οι Σέρβοι απάντησαν με πέτρες. Ελεύθεροι σκοπευτές εντοπίστηκαν σε πολλά σημεία. Περισσότεροι από 52 Σέρβοι τραυματίστηκαν. Τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά» πρόσθεσε.
Ο Ντράγκιτσα Μίλοβιτς έχει σοβαρά σωματικά τραύματα από χτυπήματα, ο Τσάσλαφ Σοφρονίγιεβιτς τραυματίστηκε σοβαρά από πολλά χτυπήματα, δήλωσε ο Σέρβος Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι τέσσερις Σέρβοι συνελήφθησαν και βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με την KFOR για την απελευθέρωσή τους.
Συνολικά τραυματίστηκαν 41 μέλη της KFOR. Τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά σύμφωνα με τον Βούτσιτς ευχόμενος να μην απειληθεί η ζωή τους.
Ο Σέρβος Πρόεδρος στη συνέχεια προέτρεψε τους Σέρβους του Κοσόβου να μην συγκρουστούν με το ΝΑΤΟ.
«Προτρέπω τους Σέρβους στο Κόσοβο και τα Μετόχια να μην μπουν σε σύγκρουση με το ΝΑΤΟ, όχι επειδή φοβόμαστε εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος, αλλά επειδή αυτό θέλει περισσότερο ο Κούρτι. Δεν θα δεχτούν την κατάληψη. Τους καλώ να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά, όπως και σήμερα, γιατί τότε κανείς δεν μπορεί να τους νικήσει» είπε ο Βούτσιτς προσθέτοντας ότι για τελευταία φορά επαναλαμβάνει και ζητά από τη διεθνή κοινότητα να συζητήσει με τον Αλμπίν Κούρτι, αλλά και να λάβει μέτρα.
«Αν δεν το κάνουν αυτό, φοβάμαι ότι θα είναι πολύ αργά για όλους μας. Οι Σέρβοι πρέπει να γνωρίζουν ότι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διατηρήσουμε την ειρήνη, αλλά δεν θα επιτρέψουμε διώξεις, πογκρόμ ή δολοφονίες του λαού μας στο Κόσοβο και τα Μετόχια. Ζητάμε από τις χώρες του Quint να καταλάβουν τα παιδιά τους γιατί οι Σέρβοι και η Σερβία θέλουν μόνο ειρήνη και τίποτα περισσότερο – είπε ο πρόεδρος και πρόσθεσε ότι όλα όσα είπε ήταν η απόλυτη αλήθεια για την οποία προειδοποιούσε.