Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Παρασκευη 2 Ιουνιου 2023


Τα 10 παγκόσμια ρεκόρ της Ελλάδας

(1) Η μοναδική χώρα στην παγκόσμια ιστορία που οδηγήθηκε στο ΔΝΤ με γεμάτα δημόσια ταμεία (ΠΑΣΟΚ 2010, πάνω από 25 δις € σύμφωνα με το ΔΝΤ στα ταμεία τότε των οργανισμών του δημοσίου – τα οποία σήμερα είναι κατατεθειμένα στην ΤτΕ, αποτελούν μέρος του «μαξιλαριού» και χρησιμοποιούνται στα repos).

(2) Η μοναδική χώρα στην παγκόσμια ιστορία που υποθήκευσε ολόκληρη τη δημόσια περιουσία της, αφού χρεοκόπησε εκούσια με το PSI (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ 2012, για να διασώσουν τις ευρωπαϊκές τράπεζες - με μείωση του χρέους της μόλις κατά 51,3 δις €, όταν μόνο την τριετία 2019/2022 αυξήθηκε το δημόσιο χρέος της κατά 44 δις € και το ιδιωτικό κατά 40 δις €).

(3) Η μοναδική χώρα στην παγκόσμια ιστορία που υπέγραψε τρία διαδοχικά μνημόνια(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) – πολλές ένα, δύο 2 μνημόνια και μόνο η Ελλάδα τρία.

(4) Η μοναδική χώρα στην παγκόσμια ιστορία που μεταβίβασε τη δημόσια περιουσία της στο Υπερταμείο των ξένων για έναν αιώνα και μάλιστα χωρίς καμία εκτίμηση της αξίας της (ΣΥΡΙΖΑ 2016, προϋπόθεση του τρίτου μνημονίου).

(5) Η μοναδική χώρα στην παγκόσμια ιστορία που το υπουργείο οικονομικών της δεν ελέγχει την Εφορία (ΣΥΡΙΖΑ 2016 με την ίδρυση της ανεξάρτητης ΑΑΔΕ, προϋπόθεση του τρίτου μνημονίου).

(6) Η μοναδική χώρα στην παγκόσμια ιστορία που οι φορολογούμενοι στήριξαν τις τράπεζες πέντε φορές (τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις περί τα 44 δις, αναβαλλόμενος φόρος 17 δις, πρόγραμμα Ηρακλής 23 δις), αφελληνίζοντας τες παρ’ όλα αυτά – με επί πλέον δώρο το hive down.

(7) Η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που θεσμοθέτησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς (ΣΥΡΙΖΑ 2017) – ενώ είναι επίσης η μοναδική στην ΕΕ, χωρίς επενδυτική βαθμίδα και χωρίς Συνταγματικό Δικαστήριο.

(8) Η μοναδική χώρα που έχει αμετανόητους υπουργούς (ανάπτυξης κλπ.) που «επαίρονται», επειδή υπέγραψαν μνημόνια - όταν ακόμη και το ΔΝΤ έχει παραδεχθεί πως ήταν αποτυχημένα (πολλαπλασιαστής κλπ.), ενώ έχουν καταστρέψει ολοσχερώς την εγχώρια οικονομία, το σύστημα Υγείας, το συνταξιοδοτικό κλπ., καθιστώντας την Ελλάδα προτεκτοράτο.

(9) Η μοναδική χώρα που οι εργαζόμενοι της αποδέχθηκαν την ονομαστική μείωση των μισθών και των συντάξεων τους (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ)

(10) Η μοναδική χώρα που οι Πολίτες της ψηφίζουν μετά από τόσες τραγωδίες τα ίδια πολιτικά κόμματα που τους χρεοκόπησαν (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) – όταν ακόμη και στην Τουρκία εξαφανίσθηκαν τα κόμματα που την οδήγησαν στο ΔΝΤ (2001).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Φάτε έντομα για να βελτιώσετε τον καιρό"

Αυτός είναι ο τίτλος της φωτό. Γελάστε, αλλά όχι ανέμελα. Αυτό το πράγμα υποτίθεται ότι είναι η Γκρέτα, η πληρωμένη διεθνής ατραξιόν που την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια. Θα μπορούσε όμως να είναι και μια τέλεια ψυχική εικόνα του Πελάτη. Πλέον είναι τσεκαρισμένο: η ΝεοΤαξίτικη ψυχοπαθολογία της δήθεν "κλιματικής αλλαγής", του απόλυτου παραλογισμού, απευθύνεται ΜΟΝΟ σε εξίσου κλινικά ψυχασθενείς.

Θέλουμε να τρώτε πλαστικό, θα σας λένε σε λίγο μικρά αποχαυνωμένα ασπόνδυλα. Εντωμεταξύ ο ΠΟΥ έχει εξελιχθεί και επισήμως σε τσατσά ανηλίκων. Σε άντρο προπαγάνδας της παιδεραστίας, του χειρότερου κακουργήματος. Προτείνει στα εκπαιδευτικά συστήματα να προτρέπουν παιδιά ΑΠΟ ΕΝΝΕΑ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ να αποφασίζουν αν θέλουν να κάνουν σεξ!!! Και άμα θέλουν, εντάξει, μπορεί να τα πηδάει το κάθε εκφυλισμένο εξάμβλωμα. Θέλουν πάσει θυσία οι πελάτες τους να είναι όλοι ίδιοι, ήσυχοι, χωρίς να τους ανήκει τίποτα, χωρίς συγκρούσεις, να τρέφονται με συνθετικά απόβλητα και να πεθαίνουν ο ένας μετά τον άλλο, τυφλωμένοι μέσα σε μια κατευθυνόμενη ψευδαίσθηση, εσωτερικά νεκροί, ευνουχισμένοι και κατεστραμμένοι σεξουαλικά. 

Δεν έχουν ιδέα τι τους περιμένει. Καίνει μόνοι τους την πιάτσα τους από ανυπομονησία. Να τους θυμίσουμε ότι όταν πέσουν στα χέρια της κοινωνίας, στην καλύτερη περίπτωση, οι τρίτου βαθμού συνεργοί τους θα φάνε ισόβια. Ελπίζουμε να ξέρουν τι τους κάνουν στη φυλακή τους κακοποιητές παιδιών. Θα εύχονται να ήταν στη θέση εκείνων που θα εκτελεστούν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπετό στη στεριά, ντουμάνι στον αερα, λύμματα στο νερό!

Live your myth in Greece

Σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Μεταφορών, ένα κρουαζιερόπλοιο 3.000 επιβατών παράγει ένα εκατομμύριο γαλόνια γκρίζου νερού, 210.000 γαλόνια λυμάτων και 25.000 γαλόνια ελαιώδους ύδατος υδροσυλλεκτών σε μόλις 7 ημέρες.

Σχολιο.- Επίσης καίει 50 τόνους πετρέλαιο την ημέρα . Δεν πειράζει όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση φρόντισε να έχουμε πράσινα αυτοκίνητα το 2030 και μετά



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευρωπαίος είναι αυτός που έχει υποστεί φιλοσοφικά την επίδραση της αρχαιοελληνικής ορθολογιστικής σκέψης, που έχει ζήσει με την χριστιανική θρησκευτικότητα και έχει υποστεί την επίδραση της ρωμαϊκής διοίκησης και των ρωμαϊκών θεσμών.

Paul Valery, 1871-1945, Γάλλος ποιητής



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ. 

ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΕΠ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΕ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΥΨΗ 

Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΕΙΧΕ ΤΙΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ: 

1. STOP ΣΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΑ 

2. STOP ΣΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΞΥΛΕΙΑΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΤΑ ΥΨΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΆΣΙΑ ΞΥΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΝΔΙΑ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΟ

3. STOP ΣΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΥΨΗ 

4. ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗ ΦΙΛΑΝΔΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΓΟΝΑΤΙΖΕΙ ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΡΕΤΡΑ 

5 . ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΦΙΛΑΝΔΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΝΑΝΕ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ 

6 . ΟΙ ΦΙΛΑΝΔΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΦΤΗΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΑ.

ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΜΑΣΤΕ


ΟΙ "ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ" ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΛΑΩΝ .

ΚΑΙ ΜΙΑ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΉ" ΑΠΟΡΙΑ: 

Ποια είναι η θέση των νεογέννητων "πατριωτικών κομμάτων", ενωμένων και μη για τη θέση της Ελλάδας στον πόλεμο ΝΑΤΟ και Δύσης κατά Ρωσίας;

Ως πότε θα βουβαίνονται; Η σιωπή είναι συνενοχή. 

Αν το έχουν ξεχάσει, να θυμίσουμε πως έχουμε εμπλακεί σε αυτόν τον πόλεμο ενάντια στους συμπατριώτες μας που ζούν στην ανατολική και δυτική Ουκρανία και στη Ρωσία. 

Παγκόσμιος πόλεμος είναι, όταν εμπλέκονται 54 χώρες από τη μία πλευρά και μία από την άλλη. Σε λίγο δεν θα είναι μόνο μία. 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΦΩΤΙΆ ΣΤΗ ΒΌΡΕΙΑ ΕΎΒΟΙΑ

ΕΝΤΟΛΉ ΜΗ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ

ΑΥΤΌ ΤΟ ΈΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΊ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό το ποστ ΔΕΝ απευθύνεται σε σεξουαλικά ανώμαλους οποιασδήποτε δεξιάς ιδεοληψίας.

1. Τα παιδάκια μας της ηλικίας τεσσάρων ετών+, ΔΕΝ χρειάζονται σχολική καθοδήγηση για την εξερεύνηση της σεξουαλικότητάς τους. Η φύση τα έχει εξοπλίσει σχετικά.

2. Τα παιδάκια μας ΔΕΝ χρειάζονται την σχολική εκπαίδευση για να ανακαλύψουν τα σεξουαλικά τους θέλγητρα. ΜΟΝΟ οι παιδεραστές ενδιαφέρονται γι' αυτά.

3. Τα παιδάκια μας ΔΕΝ χρειάζεται να διδάσκονται στο σχολείο τίποτα σχετικά με τις δυνητικές επιλογές τους στον σεξουαλικό τους ακατανόητο και άγνωστο βίο. Αυτό θα γίνει υπόθεση προσωπική τους όπως και της οικογενειακής τους φροντίδας. 

4. Τα παιδάκια μας, αυτό που χρειάζεται σίγουρα να διδάσκονται στο σχολείο ΕΙΝΑΙ μουσική, ζωγραφική, θέατρο και χορό. 

5. Αντί γι' αυτό, η υπουργός παιδείας του Μητσοτάκη, Νίκη Κεραμέως σε συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος προετοίμαζε τα κορίτσια σας για πουτάνες μέσω της εισαγωγής στα σχολεία του τσιρλίντινγκ με στόχο την αξιοποίηση των μαθητριών στην κάβλα των ανδρών, θεατών αθλημάτων.

6. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, στις πολιτισμένες χώρες σαν την Βενεζουέλα, το πρόγραμμα El Sistema του Τσάβες, μετέτρεψε τα παιδάκια της φαβέλας σε μουσικούς και διευθυντές ορχήστρας παγκόσμιας εμβέλειας. 

7. Γιατί η ελληνική κοινωνία δεν αγαπάει τα παιδιά της και τα δίνει βορά στην ανώμαλη κυβέρνηση του Μητσοτάκη και το σύστημα των καθαρμάτων που υπηρετεί;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η SCO (Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης), μία ιμπεριαλιστική ένωση (sic), όπως γράφει ο 902 του ΚΚΕ .... ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ, δηλ. Ρωσία, Καζακστάν, Κιργιστάν, Κίνα, Τατζικιστάν και Ουζμπεκιστάν, Ινδία, Πακιστάν, και παρατηρητές για να μπουν, Αφγανιστάν, Λευκορωσία, Ιράν, Μογγολία, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Καμπότζη, Νεπάλ, Τουρκία και Σρι Λάνκα. A... είναι και οι BRICS.

Η ένταξη του Ιράν στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: o μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπινου γένους

«Όλη μς η δράση είναι μια πολεμική κραυγή ενάντια στον ιμπεριαλισμί και ένα σάλπισμα για την ενότητα των λαών ενάντια στον μεγάλο εχθρό του ανθρώπινου γένους : τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής!

Τσε Γκουεβάρα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε άλλα νέα τα κανάλια μας λένε ότι το να φορολογούμε τα υπερκέρδη της μοτορ οιλ με περισσότερο από 5 τα εκατό,που είναι σημερα,είναι απαράδεκτο.

Ενώ τη σύνταξη του κυρ Παντελή που την φορολογεί με εννιά τα εκατό είναι σωστό και προοδευτικό



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή την ώρα στα Άνω Πετράλωνα, Τιμοδήμου 13, επιχειρείται έξωση σε οικογένεια με ΑΜΕΑ. Στη γειτονιά που έγινε γνωστή από τη "Συνοικία το όνειρο", εκεί που αρχίζουν τα "πέτρινα", όπως πάμε για Θησείο.

Ας μην το επιτρέψουμε!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και η ακροδεξιά επέλαση συνεχίζεται! 

Οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ καλούνται να αποδοκιμάσουν τον "νεοφεμινισμό" και τη "θυματοποίηση των γυναικών".

Σχολιο.- Την ώρα που διάβαζα την είδηση μου έλεγε η κοπέλα που εργάζεται στο καφέ ότι σήμερα ζαλίζεται λίγο καθώς έκανε επιτέλους την εγχείρηση στο αυτί, για να μην χάσει την ακοή της, από τα χτυπήματα που είχε φάει από τον σύζυγο. Τον οποίο δεν άφησε για αυτό τον λόγο, αλλά όταν μπήκε μια μέρα νωρίτερα απ' ότι συνήθως στο σπίτι και τον βρήκε να πατάει κάτω τον μικρότερο γιο τους. Την εγχείρηση την πλήρωσε η ίδια και άργησε να την κάνει γιατί της πήρε δύο χρόνια να μαζέψει τα χρήματα και τελικά ήταν τυχερή γιατί βρήκε να την κάνει με 1.600€ και όχι 3.000-4.000 που χρειαζόταν. Ο τύπος εξακολουθεί να κλαίγεται και να λέει στα παιδιά, που δε θέλουν να τον βλέπουν, ότι ήταν η κακιά στιγμή. Τόσον καιρό που την βλέπω και μιλάμε δε θα πήγαινε ποτέ το μυαλό μου ότι έχει ζήσει τέτοιες καταστάσεις. Σήμερα ο μεγάλος της γιος δίνει πανελλήνιες. Δεν ξέρω αν του έπεσε αυτό το θέμα...

Σχολιο.- Ή Ουγγαρία και Πολωνία, αλλά και Κάνσας και Αρκάνσο και Οκλαχόμα, 2023!

Σχολιο.- Δεν έχουν καμία σχέση αυτά που γράφετε με τα θέματα των Πανελληνίων. Ως φιλόλογος εδώ και δεκαετίες αλλά και υποστηρικτής ενεργός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φυσικά και ενάντιος σε οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης των γυναικών, σας προτρέπω να διαβάσετε τα θέματα! Οι ερωτήσεις δεν απαιτούν καμία ιδεολογική τοποθέτηση-είναι καθαρά γλωσσικές- ενώ η παραγωγή του λόγου δηλ η έκθεση ιδεών αφορά στα δικαιώματα των γυναικών και τη διεκδίκησή τους. Καμία σχέση με αυτά που αναπαράγονται εδώ και ώρες από ανθρώπους που δεν έχουν διαβάσει τα θέματα. Η κόρη μου έδινε σήμερα όπως χιλιάδες παιδιά και ούτε αυτή βρήκε κάτι επιλήψιμο. Το κείμενο 2 αναφέρεται στην έννοια του νεοφεμινισμού -όρος που υπάρχει εδώ και χρόνια ως παρακλάδι του φεμινισμού, όπως και δεκάδες άλλα παρακλάδια που το ένα αντιμάχεται το άλλο. Πρόκειται για θέμα που συζητήθηκε από φεμινίστριες σε συμπόσιο. Αυτά προς ενημέρωση και με απόλυτο σεβασμό για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις

Σχολιο.- ο νεοφεμινισμος έχει δεκάδες παρακλάδια τα οποία γνωρίζω πολύ καλά με μεγάλη βιβλιογραφία κι έχει συνδεθεί και με τον μεταφεμινισμο που έχει σχέση με τον καταναλωτισμό. Θα νυχτωσουμε εάν μπούμε σ' αυτήν την συζήτηση. Από κει ξεπήδησαν τα κινήματα metoo και τα σχετικα. Η γλωσσολόγος αναφέρεται σε ένα κομμάτι του μεταφεμινισμου που αναλύθηκε στο συμπόσιο. Ο νεοφεμινισμος δεν είναι καλός ή κακος και υποστηρίζεται από την πλειοψηφία των γυναικών. Ένα από τα κομμάτια του είναι κι αυτό που περιγράφεται το οποίο γέννησε τον καταναλωτικό φεμινισμό sex and the city και τα σχετικά. Τα κείμενα που επιλέγουμε γενικότερα μέσα στην τάξη ή στις εξετάσεις προσφέρονται για γλωσσική διερεύνηση όχι για ιδεολογική ταύτιση η απόρριψη. Μπορούμε να επιλέξουμε κείμενο στο οποίο να αφηγείται ένας δολοφόνος δεν σημαίνει ότι προάγεται το έγκλημα. Αποτελούν αφορμή προβληματισμού και συζήτησης. Μην τα βλέπουμε όλα από πολιτική σκοπιά. 



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 2 Ιουνίου 1941, με τη λήξη της Μάχης της Κρήτης, οι ναζί εγκαινιάζουν και στην Ελλάδα την πρακτική των μαζικών εκτελέσεων. 

Στο Κοντομαρί των Χανίων 23 άντρες έχασαν τη ζωή τους σε μαζική εκτέλεση στον ελαιώνα του χωριού, απ' όπου και οι φωτογραφίες που τράβηξε ναζί φωτογράφος. Την ίδια μέρα εκτελούνταν 42 άντρες στον Αλικιανό, 25 στην Κυρτομάδω και 12 στην Αγυιά.

Θα ακολουθήσει, την επόμενη μέρα, η καταστροφή της Κανδάνου και η εκτέλεση 180 κατοίκων της. 

Οι εκπρόσωποι της Άριας φυλής δεν μπορούσαν με τίποτα να χωνέψουν την εξολόθρευση από τον κρητικό λαό -που πολεμούσε με ξύλα και τσουγκράνες- του επίλεκτου σώματος των αλεξιπτωτιστών του Ράιχ, που έκτοτε δεν ανασυστάθηκε.

Σχολιο.- Από όσο έχω πληροφορηθεί, ο φωτογράφος ήταν Γερμανός στρατιώτης, χάρη στον οποίον διασώθηκε η εικόνα του γεγονότος και μετά τον πόλεμο ήλθε ως μάρτυρας κατηγορίας στη δική για το έγκλημα. Οι Κρητικοί τον λάτρευαν. Δεν το έχω διασταυρώσει.

Σχολιο.- Οι φωτογραφίες έχουν δημοσιευτεί αναρίθμητες φορές, εδώ και δεκαετίες, χωρίς αυτή την πληροφορία. Οι ναζί συνήθιζαν να φωτογραφίζουν τα κατορθώματά τους. Έτσι έχουμε φωτογραφίες και από τα Καλάβρυτα, το Δίστομο, το Κομμένο κ.λπ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μπρεχτ μετά τον πόλεμο και μέχρι τον θάνατό του, το 1956, έζησε στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία. Και παρά το ότι το 1953 εξέφρασε τη διαφωνία του με τη βίαιη καταστολή της εξέγερσης στο Ανατολικό Βερολίνο, ουδέποτε έπαψε να στηρίζει το καθεστώς.

Τον Μαραντζίδη σκέφτομαι, με το που έμαθε σήμερα ότι ποίημα του Γερμανού κομμουνιστή ποιητή και θεατρικού συγγραφέα, μπήκε στις εξετάσεις των υποψηφίων για τα ΑΕΙ. Που βγήκε από τον εκδοτικό οίκο του ΚΚΕ "Σύγχρονη Εποχή", σε μετάφραση της κομμουνίστριας υποψήφιας της ΛΑΕ στο ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη ρήξη, Νάντια Βαλαβάνη. 

Θα έφριξε ο κ. καθηγητής που σχετικά πρόσφατα, θέλοντας να καταγγείλει τις υποκλοπές, το "ολοκληρωτικό" καθεστώς της Ανατολικής Γερμανίας του ήρθε στο μυαλό.

Αν το ήξερε απ' το πρωί εκεί στον καφέ με τον Τσίπρα, μπορεί και να τον έπειθε να κάνει δήλωση αποδοκιμασίας της κομμουνιστικής πλύσης εγκεφάλου που υφίστανται τα παιδιά μας.

Σχολιο.- και η Δούρου μια από τα ίδια θα έπαθε

Σχολιο.-  Τραβάει κι αυτή ζόρι με τη ΓΛΔ;

Σχολιο.-  με τα αυταρχικά καθεστώτα κατα δήλωσή της . . . Αν βρω το video θα το επισυνάψω

Σχολιο.- Μην μπεις στον κόπο. Οι απόψεις της είναι γνωστές και ουδέποτε τις έκρυψε. Νόμιζα πως έκανε συγκεκριμένη δήλωση κατά της Ανατολικής Γερμανίας.

Σχολιο.- για τα ολοκληρωτικά καθεστώτα της ανατολικής ευρωπης όπως ακριβώς είχε πει

Σχολιο.- ..όπως και ο Βολφ Μπίρμαν! Ίδιες απόψεις με τον Μπέρτολ Μπρεχτ!

Σχολιο.- Έχοντας γνωρίσει ανθρώπους που έζησαν το καθεστώς εκεί στην Ανατολική Γερμανία, θεωρώ εξαιρετικά σοβαρά αυτά που λένε για το κοινωνικό κράτος και την απουσία άγχους για το αύριο κ.λπ. Δεν είναι καθόλου τυχαία τα ποσοστά της Αριστεράς στις περιοχές της πρώην ΓΛΔ, που στο Ανατολικό Βερολίνο φτάνουν ακόμη και το 30%.

Σχολιο.- τα ποσοστά των Γερμανών νεοναζί, που στα εδάφη της πρώην DDR είναι ιδιαίτερα υψηλά. Αυτό πώς το εξηγείς;

Σχολιο.-  Οι ίδιοι οι Γερμανοί αντιφασίστες το αποδίδουν σε τρεις αιτίες: 1. Στο ότι όσοι είχαν έντονη συμμετοχή στο ναζιστικό κόμμα ενώ στη Δυτική Γερμανία αφομοιώθηκαν, στην Ανατολική αντιμετώπισαν ένα απολύτως εχθρικό καθεστώς. Και μετά την ενοποίηση οι επίγονοί τους έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν, με ακραίο αντικομμουνισμό. 2. Στο ότι η ενοποίηση επέφερε τη διάλυση του οικονομικού ιστού στην ανατολική Γερμανία, με συνέπεια μεγάλα ποσοστά ανεργίας, με την Ακροδεξιά να ψαρεύει οπαδούς μεταξύ των ανέργων. 3. Στο ότι σε αντίθεση με τη δυτική Γερμανία που ήδη από τη δεκαετία του '60 έμαθαν ότι οι μετανάστες τους οποίους καλούσε το Γερμανικό κράτος από την Νότια Ευρώπη να δουλέψουν για 10-15 χρόνια λόγω έλλειψης εργατικού δυναμικού, και έμαθαν ότι οι μετανάστες συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη και δεν συνιστούν κοινωνική και πολιτισμική απειλή, στην ανατολική με τα ήδη οξυμένα οικονομικά προβλήματα, οι λαθρομετανάστες που το Γερμανικό κράτος σπρώχνει προς την Ανατολική μεριά του είναι πρόβλημα για σημαντική μερίδα του πληθυσμού.

Σχολιο.- Ναι! Όταν θέλουμε να μιλήσουμε για ολοκληρωτισμό, το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι η Ανατολική Γερμανία! Όπως συμβαίνει με κάθε ακροδεξιό και καθεστωτικό φίτσουλα. Να ζούμε στην Ελλάδα που πέρασε χούντες και να φέρνουμε ως παράδειγμα αυταρχικού καθεστώτος τη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία. Και να νομίζουμε πως είμαστε και σοβαροί άνθρωποι!

Σχολιο.- Όποιος ζει στην Ελλάδα, έχοντας επίγνωση της σχετικά πρόσφατης ιστορίας της, και όταν θέλει να μιλήσει για αυταρχικό καθεστώς το πρώτο που σκέφτεται είναι η Ανατολική Γερμανία, είναι απλώς σαχλαμαράκιας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σ...Ω...Τ...Η...Ρ...Ι...Α Β...Α...Σ...Ι...Λ...Α...Κ...Ο...Π...Ο...Λ...Ο...Υ 

θα ήταν σήμερα 64 χρόνων αν δεν την σκότωνε το λεοφωρείο του εργοστασίου της ΕΤΜΑ !

Σωτηρία, παλεύει ακόμα ο κόσμος για να αλλάξει τον κόσμο και συ λείπεις !

Λείπεις εσύ που δολοφονήθηκες, στην προσπάθεια σου να τον κάνεις καλύτερο !

Δε σε ξεχνάμε Σωτηρία , άλλωστε εκεί κοντά είμασταν και εμείς στις 28 Ιουλίου 1980 και είδαμε .....!

Α...Θ....Α....Ν...Α...Τ....Η!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τους 4 πρώτους μήνες του 2023, καταγράφηκαν 57 νεκροί εν ώρα εργασίας.

Το 2022 ο αριθμός των θυμάτων ήταν 104.

Το 2021 οι νεκροί από εργατικά δυστυχήματα ήταν 31.

Το 2020 ήταν 41.

Το 2019 σκοτώθηκαν 51.

Το 2018 σκοτώθηκαν 46.

Στοιχεία Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε. (πολλά εργατικά ατυχήματα παραμένουν αδήλωτα).



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάει ο Θανάσης στον γιατρό γιατί νιώθει φούσκωμα ή τάση προς έμετο κλπ. Αλλά η προοδευτική επιστήμη οφείλει να αντιμετωπίζει ΤΟ Θανάση και του κάνει και μια εξέταση για το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης.

Και το Θανάση κάθεται? Αλλά Θα μου πεις γιατρός είναι το Θανάση κύριε


Τι να ξέρουν κι αυτοί οι "γιατροί" έτσι όπως τα 'χουν κάνει μαλλιοκούβαρα? Δες "τον" Τρίσταν και "τον" Λόγκαν: τρανς άντρες σου λέει. Δηλαδή, γεννήθηκαν γυναίκες, στην πορεία την είδαν αλλιώς, μασαμπούκωσαν τεστοστερόνη, αφού ακρωτηρίασαν τα στήθη τους, και στη συνέχεια μένοντας πιστοί-ές-ά στην ατζέντα σύμφωνα με την οποία και οι "άντρηδες" μπορούν να μείνουν έγκυοι και να γεννήσουν -αφού διακόψουν την τεστοστερόνη- επιστρέφοντας στο αρχικό τους φύλο, το γυναικείο δηλαδή, αλλά και όχι

Σχολιο.- επειδή το αντίθετο παίζει πολύ στην Αμερική, θα ρωτήσω: αν ήταν αθλήτριες, θα διαγωνίζονταν σε γυναικείες ομάδες ή αντρικές; Θα ανταγωνίζονταν άντρες στην άρση βαρών ή στην κολύμβηση;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ξεφτίλα της ελληνικής διπλωματίας και των Ελλήνων διπλωματών

-Να έχεις σπουδάσει χρόνια, να έχεις παλαίψει/γλύψει/φιλήσει κατουρημένες ποδιές για να γίνεις διπλωμάτης, να καμαρώνεις μετά και να πουλάς μούρη ότι “κάνεις εξωτερική πολιτική” και “χειρίζεσαι εθνικά θέματα” κλπ κλπ

ΚΑΙ

-Να σε παίρνουν τηλέφωνο από την … “Πρεσβεία” (μία είναι “Η Πρεσβεία” για το ΥΠΕΞ) και να σου δίνουν εντολή να συντάξεις, να εκδόσεις ανακοίνωση για να καταγγείλεις σαν χώρα τα … σχέδια της Βόρειας Κορέας στην άλλη άκρη του κόσμου, να στείλει δορυφόρο στο διάστημα θεωρώντας ότι είναι … “μείζων εθνικός κίνδυνος” 

-Ε, είναι κάπως ξεφτίλα!

-Το χειρότερο όμως είναι μετά, που … σε βάζουν να παίρνεις και τηλέφωνο τους δημοσιογράφους ένα- ένα για να … παρακαλάς μην παραπέσει ή δεν προβληθεί αναλόγως η … “εθνική ανακοίνωση” και δεν … τρομάξουν “οι παλιοκομμουνιστές στην Πυόγκ-Γιάγκ”

(Δεν νομίζω να έχουν … τζαμί ή … αλώνι στην Βόρεια Κορέα - σαν κι αυτά που λένε “Χέστηκε η Φατμέ στο Γενί Τζαμί” ή “ … η φοράδα στ’ αλώνι”)

Σχολιο.- Η είμεθα προτεκτοράτον ή δεν είμεθα. Όχι, παίζομεν !!!

Σχολιο.- το είπε κι ο Αμερικάνος βουλευτής άλλωστε, μπορεί να χάνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά πήραν την Ελλάδα

Σχολιο.- Εκτακτα οι δημοσιογραφισκοι ξαναθυμηθηκαν την Βόρεια Κορεα με τους πυραύλους της... Ασταδιαλα

Σχολιο.- Διαφωνώ μόνο στο ότι παρακαλούν τους δημοσιογράφους. Απλά τους στέλνουν το nonpaper και αυτοί το κάνουν copy paste. Παρακαλάς κάποιον που έχει δική του άποψη, τα παπαγαλάκια απλά χρειάζονται λίγο καναβούρι και λενε ό,τι θες

Σχολιο.- Τελευταίες ειδήσεις επιβεβαιωμένες...

"Τις τελευταίες μέρες υπάρχει ένας κνησμός, ψηλά ανάμεσα από τα μπούτια και κάτωθεν της λεκάνης, του λαού της Βόρειας Κορέας"!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άι στο διάολο στυγνοί εγκληματίες...

Αυτό που κάποιοι έλεγαν απο την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν τα εμβόλια ο FDA ισχυρίζεται πως το ανακάλυψε μόλις τώρα…

Τα εμβολιασμένα παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών αντιμετωπίζουν μεγάλο κίνδυνο μυοκαρδίτιδας, μιας μορφής καρδιακής φλεγμονής και μιας σχετικής πάθησης που ονομάζεται περικαρδίτιδα, διαπίστωσαν οι ερευνητές του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), αυτοί δηλαδή που έδωσαν την άδεια στο εμβόλιο.

Ο αριθμός των συμβάντων μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα έφτασε στο όριο για σήμα ασφαλείας, όπως χαρακτηριστηκά ανέφεραν οι ερευνητές στο Journal of the American Medical Association στις 22 Μαΐου.

Ο αυξημένος κίνδυνος ήταν παρών εντός επτά ημερών από τον εμβολιασμό, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα (νέα γι αυτούς). Οι ερευνητές εξέτασαν τα νέα δεδομένα από τα 20 προβλήματα υγείας που αντιμετώπισαν σε υψηλότερα ποσοστά οι εμβολιασμένοι. Τα προβλήματα περιελάμβαναν μυοκαρδίτιδα ή περικαρδίτιδα, παράλυση Bell, σκωληκοειδίτιδα και εγκεφαλικά επεισόδια (και μιλάμε για παιδιά 12 έως 17 ετών).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δείτε προσεκτικά μια σημαντική τοποθέτηση του επικεφαλής της Λ. Δ. του Ντονέτσκ Ντένις Πουσίλιν. 

Βάζει την καρδιά του προβλήματος με την Ουκρανία:

-Ποιός είναι ο στόχος μας στον πόλεμο; Τι θα γίνει με την Ουκρανία; Υπάρχει και ποια είναι η οριστική λύση;

“Αδύνατο να επιστρέψουμε στην προηγούμενη κατάσταση” λέει ο Πουσίλιν.

“Είναι αυταπάτη που πρέπει να ξεχάσουμε. Υπάρχουν πια πολλοί ακραίοι και πολλά όπλα εκεί. Δεν εξαρτάται πια από μας!”

• “Ακόμα κι αν απελευθερώσουμε όλες τις περιοχές Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ, Χερσώνας, Ζαπαρόζιε, ΔΕΝ θα σταματήσουν”

• “Ακόμα κι αν τους απωθήσουμε, πόσο; 500 χλμ για να μην μας βομβαρδίζουν, ξανά ΔΕΝ θα σταματήσουν”

• “Κάποιοι λένε να φτάσουμε στο Δνείπερο, που είναι φυσικό εμπόδιο και σύνορο. Τι θα γίνει όμως όταν έρθουν τα αεροπλάνα;”

• “Άλλοι λένε, να απελευθερώσουμε όλη τη χώρα και μετά να δώσουμε το Λβοβ κι άλλες περιοχές σε Πολωνία, Ουγγαρία, Ρουμανία. Δεν το δέχομαι αυτό: Η Σοβιετική Ένωση πλήρωσε τεράστιο κόστος γι’ αυτές και αν δοθούν θα γίνουν ξανά το προγεφύρωμα των επιθέσεων κατά της Ρωσίας.”

Και κατέληξε:

• Απελευθέρωση όλης της χώρας, αλλαγή και ξερίζωμα του καθεστώτος και επανεκπαίδευση με υπομονή, πειθώ και πολιτισμό όλης της κοινωνίας είναι η τελική κι οριστική λύση!

• Δεν γίνεται να κληρονομήσουν τα παιδιά μας, τα προβλήματα που δεν λύσαμε εμείς”.

Σχολιο.- Παρόμοια είναι - με τον δικό του τρόπο - κι η άποψη του Λουκασένκο:

• “Το μόνο μας λάθος ήταν ότι δεν λύσαμε το πρόβλημα της Ουκρανίας το 2014-15, όταν δεν υπήρχε στρατός κι όπλα στην Ουκρανία, ούτε ετοιμότητα.

Εμείς πιστέψαμε σε λύσεις κάπως με ειρηνικό τρόπο, ενώ στο μεταξύ αυτοί έχτιζαν μια πολεμική μηχανή, μια ετοιμοπόλεμη ένοπλη δύναμη.

• Το ίδιο αν δεν είχε αρχίσει η σύγκρουση πριν από ένα χρόνο και πάνω, θα ξεκίναγε κάποια στιγμή αύριο, αλλά με χειρότερες συνθήκες για τη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Όλα πήγαιναν προς αυτή την κατεύθυνση!

• Φανταστείτε το Μεξικό να γινόταν απειλή για τους πολίτες των ΗΠΑ. Αυτό το Μεξικό θα είχε προ πολλού πάψει να υπάρχει!

• Λοιπόν, υπήρχαν πολλές επιλογές για τους ανθρώπους να ζήσουν ειρηνικά σε όλη την Ουκρανία. Αλλά ούτε ο Γιαντσενουκ, ούτε ο Ποροσένκο, ούτε ο Ζελένσκι τις εκμεταλλεύτηκαν. Ήθελαν πόλεμο; Όχι, απλά ωθήθηκαν και πιέστηκαν να τον κάνουν.”

Σχολιο.- Νομίζω ότι προφανώς ξέρει πού πηγαίνει αυτό και έχει λύσει το πρόβλημα.

Δεν πρόκειται πλέον για το Donbass. Το ΝΑΤΟ έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του, έχει να κάνει με τη Ρωσία και την αντίστασή της στην σιωνιστική αυτοκρατορία των Rothschild.

Βήμα βήμα, η δύση ανεβάζει το στοίχημα και ακόμα και όταν επικρατήσει η Ρωσία, δεν θα τελειώσει μέχρι να εξοντωθούν όλα τα φίδια.

Σχολιο.- Δεν λένε το ίδιο, ο Πουσιλιν λέει για πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου τι ακριβώς σκοπεύουν να κάνουν οι Ρώσοι. Ο πόλεμος θα κρατήσει πολύ ...

Σχολιο.- δεν ισχύει άλλη εναλλακτική δυστυχώς, οι Ουκρανοί ηγέτες έχουν επιλέξει εδώ και αρκετά χρονιά τον πόλεμο, ερήμην του λαού τους, αλλιώς θα είχαν αποδεχτεί τις ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ.Έχουν όμως ξεπουληθεί στον Αμερικάνικο παράγοντα και τα Θέλω του. Είναι πολλά τα λεφτά... Με αυτες τις συνθήκες δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη για επικείμενη Ειρήνη σε περίπτωση σταματήματος του πολέμου...

Σχολιο.- το εκπαιδευτικό σύστημα είναι σημαντικό! Όταν εκπαιδεύεις τους ανθρώπους να βλέπονται εχθρικά και ανισότιμα μεταξύ τους, όταν τους στερείς τη μητρική τους γλώσσα, όταν απαγορεύεις τα αντίπαλα κόμματα, ειδικά αυτά της αριστεράς, όταν χρησιμοποιείς την κρατική βία εναντίων κάθε αντίθετης θέσης, όταν δολοφονούνται άνθρωποι για τα πιστεύω τους (βλέπε Οδησσός), φυσικά και πρόκειται περί εκπαίδευσης στον φασισμό. Όλα αυτά βεβαίως και μπορούν να αλλάξουν. Στη Ρωσία συμβιώνουν αρμονικά πολλές φυλές και θρησκείες.Όλα είναι θέμα εκπαίδευσης, αφού πρώτα γίνει η αποναζιστικοποίηση...

Σχολιο.- μια χαρά τα κατάφεραν οι σοβιετικοί στο επίπεδο της εκπαίδευσης για ΟΛΟΥΣ γι αυτό και η Ρωσία κρατάει καλά και έχει υψηλές ηθικές και κοινωνικές αξίες και η κοινωνία και οι πολιτικοί δεν βρίσκονται σε σήψη όπως στη Δύση. 

Σχολιο.- Εκπαιδεύονται ΑΝΕΤΑ στο ναζισμό οι λαοί... Νάναι καλά τα ΜΜΕ... δες και την αποικία Ελλάδα... τους ισαποστάκηδες, τους 40%, τους μασκοφόρους, τους μπολιασμένους νεκρούς και άλλα πολλά εμπριμέ... Τί νομίζεις μόνο τα δικά σου δυτικά ναζιστικά μμε μπορούν να εκπαιδεύουν;;;

Σχολιο.- Όταν η ηγεσία της Ουκρανίας έχει ξεπουληθεί στους Αμερικάνους και σπρώχτηκαν και συνεχίζουν να σπρώχνονται δισεκατομμύρια σε αυτή τη χωρά για βίαιη αλλαγή καθεστώτος και ναζιστικοποιηση τους, θέλει επανεκπαίδευση πειθώ και υπομονή για να φύγει ο φασισμός...Δυστυχώς εκατομμύρια έχουν αναγκαστεί να φύγουν από τη χώρα για να γλυτώσουν από του ναζισμού και του πολέμου τα δόντια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δείτε την κοινωνική μηχανική στο εξώφυλλο του περιοδικού GLAMOR - Ιούνιος 2023.

Υπό το πρόσχημα της «συμμετοχικότητας, της διαφορετικότητας και της ισότητας», o τρανσέξουαλισμός είναι μόνο το πρώτο βήμα μιας πολύ απαίσιας ατζέντας που έχει σχεδιαστεί για να καταστρέψει την ανθρωπότητα όπως την ξέρουμε. Τελικά θα γίνει μετανθρωπισμός. Από κει και πέρα, ποιος ξέρει; Ίσως θα είναι η περίπτωση του, «Είμαι DATA, σκότωσε το φυσικό μου σώμα για να μπορώ να ζω για πάντα ως DATA!».

Σχολιο.- Dηλαδη αυτη ειναι μια γυναικα που έγινε άντρας και μετά εμεινε εγκυος

Σχολιο.- Αηδιαστικό!

Σχολιο.- Θα το δείξω στον άντρα μου   να ξέρει ότι μπορεί να γίνει μέχρι και εξώφυλλο

Σχολιο.- κι εγώ νόμιζα ότι θα πεις "να γίνει μανούλα!"...

Σχολιο.-  καλά... αν δεν το ήξερα, δε θα έκανα καν πλάκα μ' αυτό το θέμα! 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρανσέξουαλισμός! Για να επιβληθούν οι δικές τους "αξίες" δεν σταματούν σε τίποτα!

Στη φωτογραφία η αμερικανική πρεσβεία στο Βατικανό με την σημαία των ΛΟΑΤΚΙ κολλημένη στο τοίχο...

Αυτοί είναι οι εμμονικοί και μάλιστα με σχέδιο, που υλοποιούν όλες οι αποικίες των ΗΠΑ (πρώτη η Ευρωπαϊκή Ένωση) κι όλα τα πολιτικά κόμματα και κινήματα σε διατεταγμένη Υπηρεσία. Χωρίς καμία "αξία" η αναφορά, ή ο αυτοπροσδιορισμός σε δεξιά, ή αριστερά πολιτικά κόμματα και κινήματα.

Για να επιβληθούν οι δικές τους "αξίες" δεν σταματούν σε τίποτα!

Όπως ακριβώς συμβαίνει με το Νατοϊκό Μέτωπο εναντίον του Ρωσικού ιμπεριαλισμού και στήριξη του κοκαϊνομανή των Ουκροναζί, τα θεϊκά εμβόλια του Ιερώνυμου και των πολιτικών κομμάτων (τα πειραματικά φάρμακα πολυεθνικών Big Pharma που βάπτισαν "εμβόλια"), του "κινδύνου κλιματικής αλλαγής", της "πράσινης ανάπτυξης" και πράσινα άλογα... Όλοι μαζί σε ένα κοινό Μέτωπο... και μάλιστα ορισμένοι σε ρόλο "προφήτη"...  Τσίπρας: «Θα έχουμε αρνητές της κλιματικής κρίσης όπως είχαμε αρνητές της πανδημίας»

Αλήθεια, δεν προκαλεί "περιέργεια" πως οι "κοκορομαχίες", η θεατρική παράσταση της προεκλογικής "αντιπαλότητας" περιορίζεται στο ύψος των "παροχών" (επιδόματα φτώχειας) που θα δώσει το ένα, ή το άλλο κόμμα και στα καυτά ζητήματα "μούγκα στη στρούγκα";

Ο Χάρης Ρώμας τολμά και ποζάρει "έγκυος"... γράφει το "tlife". Ο κ. Ρώμας είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού των επισήμως 4.000.000 εκατομμυρίων πολιτών, έκανε τυχαία την φωτογράφιση; Τι νομίζουμε;

Τίποτα δεν είναι τυχαίο...Τολμά ή συμβαίνει κάτι άλλο; Έγκυος τρανς μεταλλαγμένος στο εξώφυλλο του περί πολλού "British Glamour", η πρώην «γυναίκα» Logan Brown υποβάλλεται σε θεραπεία ορμονών για να γίνει άντρας και δηλώνει: «Είμαι έγκυος τρανς άνδρας και υπάρχω! Ό,τι και να πει ο κόσμος, είμαι ζωντανή απόδειξη αυτού»

Φυσικά η κυρία Μπράουν δεν είναι άντρας γιατί στη φύση υπάρχουν μόνο δύο φύλα: η γυναίκα και ο άντρας. Φυσικά, αυτό έως ότου η "επιστήμη", οι "ειδικοί" να αλλάξουν επισήμως την επιστήμη της Βιολογίας κι αυτό δεν θα αργήσει στην "πολιτισμένη" δύση...

Η κυρία Μπράουν γεννήθηκε γυναίκα, πήρε χάπια τεστοστερόνης για να γίνει άντρας, τα έκοψε και έμεινε έγκυος, και τώρα παρουσιάζεται σαν άντρας σε εγκυμοσύνη…

Όμως, το ενδιαφέρον είναι ότι αυτά τα φαινόμενα κάποτε αποτελούσαν θέαμα σε τσίρκο, τώρα η "προοδευτική" ατζέντα θέλει να τα επιβάλει όχι μόνο ως κανονικότητα, αλλά ακόμη και ως παράδειγμα. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπορεί να είναι η πρώτη μέρα του μήνα υπερηφάνειας, αλλά ΔΕΝ υπάρχει ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ στη σεξουαλικοποίηση, την κατήχηση και τον ακρωτηριασμό των παιδιών.

Το ουράνιο τόξο έχει καταληφθεί από ακτιβιστές που το χρησιμοποιούν ως ασπίδα για να προωθήσουν μια επικίνδυνη ατζέντα στα παιδιά σας.

Αυτό τον Ιούνιο, έχουμε κάποια θέματα που πρέπει να συζητήσουμε. Αντιστεκόμαστε μέσα από την κοινότητα. Ελάτε μαζί μας.

Επισκεφτείτε το gaysagainstgroomers.com 

https://www.gaysagainstgroomers.com/?fbclid=IwAR2uiBc95Gabn-yQ-siGiFTjw04K1XQ4E0nBmzSIlDtgnvh8h_zJDWPCm9s

για τρόπους να βοηθήσετε και να συμμετάσχετε.

#GaysAgainstGroomers  https://www.facebook.com/hashtag/gaysagainstgroomers



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συντετριμμένος σας ανακοινώνω ότι είμαι το πρώτο ασυμπτωματικό κρούσμα της κατά 70% θανατηφόρου νόσου Χ !

ΑΝ ΕΠΙΒΙΏΣΩ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΆ αν όχι θα είναι μόνιμα ασυμπτωματικός

Σχολιο.- Τι συμπτώματα έχει η ασυμπτωματική x;

Σχολιο.- ΔΕΝ τα ξέρω ακόμα αλλά το τηλε-επιτροπάτο της ΝΔ (αλλά και τα λοιπά τηλεπιτροπατα όρα Γεροτζάφας ΣΥΡΙΖΑ ,Ρετζιου ''Κ''ΚΕ ,Παπανικολάου ΑΝΤΑΡCIA κτλ) πενταδάκτυλος ,Παγώνι, Βασιβλακόπουλος (διαβάζοντας τον Αστρολόγο του Ιουλίου που θα κυκλοφορήσει ιούνιο με δώρο cd ψαλμωδίες Πασχαλινές ) αποφάνθηκαν ότι θα είναι 70% πιο θανατηφόρος απο τον Κορόνα ....... Μπιστήμη όχι αστεία



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2/6/2023    -   6.00 π.μ.

- Η αποτυχημένη απόπειρα εισβολής ουκρανικών μονάδων σαμποτέρ στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και στην Περιφέρεια Μπέλγκοροντ ήταν, ασφαλώς, μία από τις σημαντικότερες ειδήσεις της μέρας που έφυγε. Στον απόηχο της τραγικά αποτυχημένης, για την ουκρανική πλευρά, επιχείρησης, αυτό που απομένει προς σκέψη είναι ο σκοπός της, όπως και ο σκοπός όλων των παρόμοιων επιχειρήσεων που οργανώνουν οι στρατιωτικοί «φωστήρες» των VSU και οι πάτρωνές τους,

- Μερικοί ορατοί στόχοι της ουκρανικής πλευράς είναι οι ακόλουθοι: 

1) Να μεταστρέψει την προσοχή του φιλοθεάμονος κοινού από τη βαριά ήττα των VSU στο Αρτιόμοφσκ σε κάτι που θα περιέχει υποψία, έστω, «νίκης» έναντι των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, 

2) Να υποχρεώσει τις τελευταίες σε ανακατανομή δυνάμεων και απόσπαση τμήματος στρατιωτικών μονάδων κυρίως από το «βόρειο» μέτωπο (Περιφέρεια Χαρκόβου και δυτικά σύνορα ΛΔ Λουγκάνσκ), προκειμένου να θωρακίσουν τη ρωσική παραμεθόριο, 

3) Ως αποτέλεσμα του 2ου σημείου, να αποσυμπιεστεί η κατάσταση γύρω από το Κουπιάνσκ, το οποίο οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πλησιάσει σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου και θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, η επόμενη πόλη που θα απελευθερωθεί (εάν δεν προλάβει να ανακοινωθεί η Μάργινκα στο μέτωπο βόρεια και δυτικά του Ντονιέτσκ).

- Η απάντηση της ρωσικής πλευράς φαίνεται να είναι: 

1) Η ενίσχυση της παρουσίας της ρωσικής Εθνοφρουράς και των μονάδων των FSB στις παραμεθόριες περιοχές, 

2) Η ενίσχυση, εκ των έσω, της παρουσίας μονάδων Πυροβολικού και Αντιαεροπορικής Άμυνας, με τη συνδρομή και της Αεροπορίας και της Αεροπορίας Στρατού, 

3) Η ουσιαστική δημιουργία μονάδων «Εδαφικής Άμυνας» (Πολιτοφυλακής) αποτελούμενης από κατοίκους των παραμεθόριων περιοχών, με κανονικό οπλισμό και στρατιωτική εκπαίδευση (Στγ: σε αυτόν τον τομέα η συμβολή της Ομάδας Wagner ήταν και είναι ανεκτίμητη).

- Κατά τα λοιπά, την ώρα που γράφεται το παρόν κείμενο, σε όλη την επικράτεια της χώρας των ουκρανοναζι ηχούν οι σειρήνες των συναγερμών και τα πλήγματα με πυραύλους cruise και επιθετικά drones-«καμικάζι» έχουν ήδη ξεκινήσει για τα καλά. Στο Κίεβο έχουν ήδη καταγραφεί τουλάχιστον 7 πλήγματα σε διάφορες στρατηγικής σημασίας υποδομές – ένα από τα πλήγματα, επιβεβαιώνεται από τοπικές πηγές, είναι σε ουκρανικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας. Επίσης, σε ένα σημαντικό τμήμα της ουκρανικής πρωτεύουσας έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Οι λεπτομέρειες, ως συνήθως, θα γίνουν γνωστές αργότερα εντός της ημέρας, λίγο μετά το μεσημέρι.

- Από τα αντίστοιχα χτεσινά χτυπήματα των ρωσικών δυνάμεων σε όλη την ουκρανική επικράτεια, ξεχώρισε αυτό στο Χάρκοβο σε εργοστάσιο στη βιομηχανική ζώνη της πόλης, το οποίο χρησιμοποιούταν ως μονάδα επισκευής στρατιωτικών οχημάτων και οπλικών συστημάτων.

- Σε ό,τι αφορά τώρα τα ουκρανικά πλήγματα σε κατοικημένες περιοχές τόσο των παραμεθόριων περιοχών της Ρωσίας, όσο και των «νεοπαγών» εδαφών, ασφαλώς και προκαλεί θλίψη ανάμικτη με οργή η επιμονή των Ουκροναζί στον βομβαρδισμό του Σεμπέκινο και των γύρω περιοχών, κάτι που υποχρέωσε τις αρχές της Περιφέρειας Μπέλγκοροντ να οργανώσουν εκκένωση της πόλης για όσους κατοίκους επιθυμούσαν να μεταβούν σε ασφαλέστερα μέρη. Συνολικά στην Περιφέρεια του Μπέλγκοροντ από τα πλήγματα των VSU τραυματίστηκαν χτες μόνο 14 άτομα, ενώ υπήρξαν και αρκετές ζημίες σε κτήρια (κατοικίες και δημόσια), ΙΧ αυτοκίνητα και άλλες μη στρατιωτικές υποδομές.

- Ανάλογες επιθέσεις των VSU με επιθετικά drones επιχειρήθηκαν και στις Περιφέρειες του Κουρσκ και της Καλούγκα, ωστόσο τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων λειτούργησαν άκρως αποτελεσματικά, εξουδετερώνοντας όλες, ανεξαιρέτως τις πτητικές μηχανές που απέστειλε η ουκρανική πλευρά.

- Οι VSU δεν παρέλειψαν, βεβαίως, να πλήξουν για πολλοστή συνεχόμενη μέρα τους «παραδοσιακούς» τους στόχους, δηλαδή το Ντονιέτσκ και τις γύρω περιοχές, καθώς και τις πόλεις και τα χωριά στην αριστερή (ανατολική) όχθη του Δνείπερου στις Περιφέρειες Ζαπορόζιε και Χερσώνας. Στη Γκόρλοφκα (ΛΔ Ντονιέτσκ) από τα πλήγματα των Ουκροναζί σκοτώθηκαν 2 άμαχοι πολίτες και τραυματίστηκαν άλλοι 2 (το 1 ήταν παιδί). Στο Χαρτσίζσκ (ΛΔ Ντονιέτσκ) ένα παιδάκι τραυματίστηκε σοβαρά πέφτοντας πάνω σε νάρκη κατά προσωπικού, ενώ στη Νόβαγια Καχόφκα (Περιφέρεια Χερσώνας) 3 κτήρια καταστράφηκαν ολοσχερώς από τους βομβαρδισμούς. Ευτυχώς σε όλη τη συγκεκριμένη περιοχή δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα (νεκροί ή/και τραυματίες).

- Πριν περάσω στη συνοπτική παρουσίαση της κατάστασης στα μέτωπα της ΕΣΕ, να αναφερθώ στην επίσκεψη του Ζελένσκι στη Μολδαβία, στα πλαίσια του summit της λεγόμενης «Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας». Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με το τοπικό «ανδρείκελο» της Δύσης (λέγε με Μάγια Σάντου), ο Ζελένσκι βρήκε την ευκαιρία να αυθαδιάσει εκ του ασφαλούς. Αφού αρχικά ανέφερε ότι, δήθεν, «όλος ο κόσμος ενδιαφέρεται για μια ενιαία Μολδαβία», στη συνέχεια «απασφάλισε», λέγοντας ότι «οι Ρώσοι στρατιωτικοί στην Υπερδνειστερία, εάν θέλουν να μείνουν ζωντανοί, θα πρέπει να φύγουν τώρα από εκεί» και προσθέτοντας ειρωνικά ότι «δεν πρόκειται να τους καλέσει ταξί». Φυσικά γνωρίζει και ο ίδιος πολύ καλά, ότι οποιαδήποτε στρατιωτική ανάμιξη, πολύ δε περισσότερο επέμβαση της Ουκρανίας στην Υπερδνειστερία μπορεί να έχει τραγικά αποτελέσματα για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και για τον ίδιο και το καθεστώς του. Το γεγονός και μόνο, ότι μετά την ενίσχυση των ρωσικών πληγμάτων από αέρος σε όλη την ουκρανική επικράτεια ο ίδιος συνεχώς… όλο και κάπου «βολτάρει» το εξωτερικό, καταδεικνύει όχι μόνο τη θρασυδειλία του ίδιου του Ζελένσκι, αλλά και την σαφή επίγνωση, ότι οι VSU δεν διαθέτουν το παραμικρό αξιόπιστο μέσο προστασίας του ιδίου και της κλίκας του εντός της επικράτειας της χώρας-Error 404.

- Παρεμπιπτόντως, ο «κοπτόμενος» για την εδαφική ακεραιότητα της Μολδαβίας Ζελένσκι, δεν παρέλειψε να συναντηθεί στο Κισινιόφ με τον λεγόμενο «Πρόεδρο» του μη αναγνωρισμένου από τον ΟΗΕ Κοσόβου Βιόσα Οσμάνι, αλλά και με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα και τον Πρόεδρο της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις, με τον οποίο υπέγραψε και Μνημόνιο «στήριξης της Ρουμανίας» στο αίτημα εισόδου της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ…

- Ως γενική παρατήρηση στα μέτωπα της ΕΣΕ θα πρέπει να αναφέρω, ότι αντί να βλέπουμε την περιβόητη «ουκρανική αντεπίθεση», αυτό που βλέπουμε είναι μια ρωσική επίθεση που γίνεται, επί τους παρόντος, σε σχετικά αργούς ρυθμούς, αλλά γίνεται πλέον φανερή η πρόθεση της ρωσικής πλευράς να επιταχύνει τις εξελίξεις, αποστέλλοντας εκ νέου στην πρώτη γραμμή μονάδες εμπειροπόλεμες, αλλά και με υψηλό βαθμό αποφασιστικότητας (πχ μονάδες Τσετσένων, ειδικές μονάδες του 1ου και του 2ου Σώματος Στρατού κ.ά.). Την ώρα που το μέτωπο του Αρτιόμοφσκ δείχνει, προς το παρόν, να βρίσκεται σε φάση «μορατόριουμ», τα υπόλοιπα μέτωπα δείχνουν να αναζωπυρώνονται και οι ρωσικές δυνάμεις αναλαμβάνουν πλέον ξεκάθαρες επιθετικές πρωτοβουλίες, βρίσκοντας έναν αντίπαλο εν πολλοίς κουρασμένο, χωρίς τις πρότερες δυνατότητες για rotation και με σοβαρά, πλέον, προβλήματα στον εφοδιασμό, ως αποτέλεσμα των μαζικών ρωσικών πληγμάτων από αέρος σε μεγάλο αριθμό ουκρανικών στρατιωτικών υποδομών στα μετόπισθεν. Αίσθησή μου είναι και την καταθέτω, ότι τους επόμενους 3 μήνες (δηλαδή καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού) θα έχουμε καταιγιστικές εξελίξεις σε επιχειρησιακό επίπεδο. Βλέπω το κινεζικό σενάριο εξέλιξης των πραγμάτων να επιβεβαιώνεται στην πράξη.

Σχολιο.- Ουκρανοί σαμποτέρ; Ο Νικιτιν είναι, Ρωσσοι

Σχολιο.- Ο Νικίτιν είναι τόσο Ρώσος όσο Έλληνες ήταν οι γερμανοτσολιάδες.

Σχολιο.- Ο Νικίτιν είναι ο διοικητής της ρωσικής Στρατιωτικής Διοίκησης Δύσης, εάν μιλάμε γι' αυτόν και όχι για κάποιον συνονόματό του. Προτάθηκε μάλιστα για κρατικό μετάλλιο ανδρείας από τον ίδιο τον Πρόεδρο Πούτιν. Οι Ρώσοι «εθνικιστές» (βλέπε: νεοναζί) που δήθεν κάνουν πόλεμο εναντίον του «καθεστώτος Πούτιν» αποτελούν στρατιωτικές μονάδες υφιστάμενες στη ουκρανική GUR και κατευθύνονται απευθείας από την ΜΙ6 και τη CIA, αποτελούν δεν οικτρή μειοψηφία ανάμεσα στις δυνάμεις των VSU που πραγματοποίησαν τις τελευταίες επιθέσεις στο έδαφος της Ρωσίας.

Σχολιο.- Εννοεί τον Ντενίς Νικίτιν, αυτόν εδώ

Νεοναζί, χούλιγκαν, μαχητής της Ουκρανίας – Ο Ρώσος πίσω από την επίθεση στο Μπριάνσκ

Ο βίος και η πολιτεία του Ντένις Νικίτιν, επικεφαλής του Σώματος Ρώσων Εθελοντών, που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη ρωσική επαρχία

Ο ηγέτης της οργάνωσης Σώμα Ρώσων Εθελοντών, ονόματι Ντένις Νικίτιν –ή, κατά το πραγματικό του όνομα, Ντένις Καπούστιν που χρησιμοποιεί το nom de guerre Ρεξ– ανέλαβε την ευθύνη και, σε συνέντευξή του στους λονδρέζικους Times, υποσχέθηκε να εισβάλει με γερμανικό τανκ στο Κρεμλίνο.

Σχολιο.- ΟΚ, σωστά, είχα... ξεχάσει την ύπαρξη αυτού του κνώδαλου...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Θεόδωρος Πάγκαλος ήταν εξαιρετικά ευφυής. Και εκεί σταματούν τα θετικά του γνωρίσματα. Παράλληλα με την ευφυία, ήταν επηρμένος, αγενής (ένας ευγενής αστός δεν θα έλεγε ποτέ σε κάποιον που του λέει μια καλημέρα "Δε γαμιέσαι κι εσύ πρωί- πρωί") και κυρίως ήταν χυδαίος απολογητής της σήψης του πολιτικού κατεστημένου. Η διάσημη φράση του "Μαζί τα φάγαμε" ακριβώς αυτό συμπυκνώνει. Την ώρα που η χώρα κατέρρεε, χιλιάδες έχαναν τη δουλειά τους, πολλοί άλλοι έκλειναν τα μαγαζιά τους, οι συνταξιούχοι υποβιβάζονταν στην εξαθλίωση, ο «τολμηρός και ειλικρινής», όπως τον αποκαλούν οι θαυμαστές του, έκανε αυτό που κάνουν όλοι οι ένοχοι. Προσπάθησε να διαχύσει την ευθύνη. 

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος αντιμετωπιζόταν από την πλειονότητα των ΜΜΕ ως ένας «εκκεντρικός σοφός της πολιτικής». Ήταν συχνά προσκεκλημένος, ακόμα κι όταν είχε πάψει να έχει άμεση εμπλοκή με την ενεργό πολιτική, είχε μάλιστα και δική του εκπομπή στο ραδιόφωνο, συνήθως μαζί με κάποιον δημοσιογράφο, που έπαιζε το ρόλο του «πασαδόρου». Εκεί ο Θεόδωρος Πάγκαλος καλούνταν να σχολιάσει και η προσδοκία ήταν να πει καμιά χοντράδα- που δεν το είχε και δύσκολο- να γίνει ντόρος, να κάνουμε κανένα νουμεράκι.

Το «μαζί τα φάγαμε» μπορεί να ήταν η πιο γνωστή ατάκα του, αλλά όχι η μοναδική που ακροβατούσε μεταξύ κυνισμού, χυδαιότητας και ακροδεξιού λόγου. Σταχυολογώ μερικές απ’ αυτές:

Το μνημόνιο είναι ευκαιρία, είναι ευλογία για τον τόπο.

Για να σωθούν τα Εξάρχεια χρειάζεται η παρέμβαση του στρατού.

Ο Γλέζος είναι νούμερο.

Στ’ αρχίδια του κόσμου ο Μπελογιάννης. Ποιος είναι δηλαδή; Ο Ιησούς Χριστός;

Δε θέλω να βλέπω μόνο το μούτρο της Δούρου. Να δούμε και ολόσωμη φωτογραφία με μπικίνι. Να δούμε τι ψηφίζουμε. Όλα τα κορμιά στην πίστα.

Ξέρετε ότι στη Μαρφίν το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ έκαψε τρεις ανθρώπους.

Ο πολιτικός Θεόδωρος Πάγκαλος ο «ειδικός», ο «μετρ» της εξωτερικής πολιτικής, μένει επίσης στην ιστορία για την εμπλοκή του σε δύο μεγάλες υποθέσεις, αυτές των Ιμίων και του Οτσαλάν. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Και δεν τα λες και τον ορισμό της επιτυχίας.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι πολλοί απ’ αυτούς που τον υμνολογούν δηλώνουν πολέμιοι της «τοξικότητας» και της «εχθροπάθειας». Αυτοί που κάθε φορά που ο χρήστης papariamantoles στο twitter έριχνε κανένα καντήλι για κάποιον άνθρωπο της εξουσίας βρίσκονταν αυτομάτως στα κάγκελα, την αλαζονεία και την τοξικότητα του Θεόδωρου Πάγκαλου την βλέπουν ως μια ενδιαφέρουσα ιδιαιτερότητα, ως ειλικρίνεια, ως απτή απόδειξη της ευφυίας του. 

Ο Πάγκαλος έχει φύγει πλέον από τη ζωή, το πνεύμα του όμως παραμένει ζωντανό. Η σχολή Πάγκαλου που κανονικοποεί την αλαζονεία της εξουσίας, που θεωρεί «άποψη» τις ύβρεις κατά πολιτών και πολιτικών αντιπάλων, που επιχειρεί να συμψηφίσει τη λαϊκή οργή με την διαφθορά της εξουσίας, που εμφανίζει το κραυγαλέο ψέμα ως αυταπόδεικτη αλήθεια μας ακολουθεί και θα μας ακολουθεί για χρόνια.

Σκέφτομαι ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος λειτουργούσε μάλλον ως ο «μπροστινός» του πολιτικού κατεστημένου στην Ελλάδα. Έλεγε αυτό που και άλλοι σκέφτονταν, αλλά δεν τολμούσαν να ξεστομίσουν. Και αυτή είναι η πραγματική προσφορά του Θεόδωρου Πάγκαλου: Μας αποκάλυψε τι πραγματικά σκεφτόταν πάντα το πολιτικό σύστημα για τους υπηκόους του.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΜαγιορκίνηδοΠαγώνηδες και ο ΠΟΥ που ξαναμιλάνε για καινούρια πλανδημία Χ πολύ επικίνδυνη...καρβέλια ονειρεύονται. Χωρίς Κίνα και Ρωσία η ατζέντα δεν προχωράει. Απλά προσπαθούν να κρατήσουν γατζωμένους τους μαλ@κες που τους πιστεύουν. Λίγο το έχετε, να κάθεσαι να γράφεις το great reset και τελικά να το βάζεις στον πάτο σου ; Οι εμβολιάκηδες-great-reset-εμπιστήμονες-πτυχίουχοι ΑΕΙ μου θυμίζουν κάτι χοντρούς που απο την λαχτάρα τους να φάνε ορμάνε στην κατσαρόλα με το φαΐ και την ρίχνουν κάτω. Εκεί που το είχαν κλειδώσει το ματς και μας είχαν στριμώξει πήγαν με το γινάτι τους, τους πλάκωσαν στις ανάποδες οι Ρώσοι, τα έσπασαν με όλη την υφήλιο και ανοίγουν το στόμα τους και δραπετεύουν τα βατράχια...αμα θυμάστε επι παντοδυναμίας Κορωϊδοϊού δεν μιλούσαν για...άγνωστο ιό, ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΖΑΝ ! Είτε σαν μετάλλαξη ...Νιγηριανή, Μποτσουάνα, Μοζαμβίκη ή ευλογιά των πιθήκων. ΟΥΤΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ! Τελικά ισχύει το μαλάκες με δίπλωμα…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι!Είναι δύσκολο να μιλήσεις ανοιχτά για το έγκλημα που συντελείται στο Μεγάλο Πάπιγκο,οσο το ψάχνεις τρομάζεις .Αυτό είναι το αποτύπωμα που αφήνει στον Παραδοσιακό και προστατεύομενο οικισμό του Πάπιγκου η ανέγερση κατοικίας γνωστού εφοπλιστή που χτίζεται με ανοχή του δήμου,της Περιφέρειας και του υπουργείου Περιβάλλοντος.Του άρεσε το Πάπιγκο,αλλά δεν θέλησε να αποκτήσει ενα σπίτι του χωριού ήθελε να αλλάξει όλη την κλίμακα του οικισμού.Παραδοσιακός οικισμός σημαίνει οτι προστατεύεται με προεδρικό διάταγμα η αρχιτεκτονική του,η συνοχή του και τα όρια του ωστε να μην ξεχειλώσει και καταντήσει ενας ακόμα αλλοιωμένος τόπος.Διαγράψτε τα παραπάνω,αυτο γνώριζα ως τωρα εγω.Τα πράγματα ειναι χειρότερα και το σπίτι αυτο κατασκευάζεται στην Α ζώνη απόλυτης προστασίας του εθνικού δρυμού Βορείας Πίνδου στην σκιά της Τύμφης που το 2021 μπήκε στην λιστα με τα περίφημα απάτητα βουνά.Αν γίνεται αυτο στο "Απολυτα προστατευμένο Πάπιγκο"φανταστείτε τι μπορει να γίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα.

*Η Afroditi Ermidi ηταν απο εκείνες τις δημοσιογράφους που τόλμησε να αρθρογραφήσει για το θεμα εδω στην Αθήνα.Στο Πάπιγκο δίνουν αγώνα οι κάτοικοι και οι εξης 

ΑΝΙΜΑ» @anima

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ)» 

«Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης»

«Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία»

«Ροή, Σύλλογος Πολιτών υπέρ των ρεμάτων» @ροη

«Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων»

Καλλιστώ

*Μια κοινοποιηση ολοι!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν λίγες μέρες ο Μητσοτάκης είπε ότι μόνο βίλες κακοπληρωτών εκπλειστηριάζονται.

Χθες ο Γεωργιάδης είπε ότι η συζήτηση ,για την προστασία της πρώτης κατοικίας, είναι ‘ντεμοντέ ‘.

Σήμερα, λοιπόν, αυτή την ώρα που μιλάμε , στα Πετράλωνα προσπαθούν να πετάξουν στο δρόμο μια μητέρα με το παιδί της 

.Είναι και οι δυο ανάπηροι.

Το σπίτι δεν είναι βίλα , είναι ένα φτωχικό προσφυγικό σπίτι

.Ο πατέρας πέθανε πριν ένα χρόνο και υπήρξε αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του δανείου.

Το σπίτι εκπλειστηριάστηκε από τα αδίστακτα funds και σήμερα επιχειρείται η έξωση της οικογένειας.

Φορείς και κάτοικοι της γειτονιάς προσπαθούν να αποτρέψουν να βρεθεί στο δρόμο η αδύναμη οικογένεια.

Άνθρωποι ,που δεν θεωρούν ‘ντεμοντέ ‘ να προστατευτούν δυο ανάπηροι άνθρωποι ,είναι εκεί ,με αλληλεγγύη .

Για να μην περάσει ο κανιβαλισμός , που θεριεύει.

Αυτό τον κανιβαλισμό ψηφίσατε ,όσοι τον ψηφίσατε



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Drone με τεχνητή νοημοσύνη «σκότωσε» τον χειριστή του σε προσομοίωση

Μπορεί να μην απειλήθηκε κανένας στην πραγματικότητα, όμως η ανησυχία μεγαλώνει, καθώς το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποίησε ιδιαίτερα αναπάντεχες στρατηγικές με στόχο να πετύχει την αποστολή του και επιτέθηκε σε οποιονδήποτε προσπάθησε να το εμποδίσει.

Όσοι έχουν παρακολουθήσει την θρυλική ταινία “The Terminator” θα μπορούσαν να βρουν τρομακτικές συνδέσεις του σεναρίου με την είδηση που έρχεται από τις ΗΠΑ και μεταδίδουν μεγάλα μέσα ενημέρωσης.

Ένα «έξυπνο» drone της πολεμικής αεροπορίας, στο πλαίσιο προσομοίωσης από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, αποφάσισε να «σκοτώσει» τον χειριστή του προκειμένου να μη τον αφήσει να παρέμβει στην αποστολή τοΥ, όπως σημειώνει ο Guardian

Το περιστατικό συνέβη πριν από περίπου έναν μήνα με τον συνταγματάρχη Τάκερ Χάμιλτον, επικεφαλής των προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης της αεροπορίας, να δηλώνει ότι «χρησιμοποίησε ιδιαίτερα αναπάντεχες στρατηγικές προκειμένου να πετύχει τον στόχο του».

Περιγράφοντας την υπόθεση ανέφερε ότι στην προσομοίωση το «έξυπνο» drone είχε ως αποστολή να καταστρέψει την αεράμυνα του εχθρού και, στο τέλος, επιτέθηκε σε οποιονδήποτε θεώρησε ότι παρεμβαίνει στη συγκεκριμένη διαταγή.

«Το σύστημα άρχισε να καταλαβαίνει ότι σε συγκεκριμένες στιγμές ο χειριστής του έλεγε να μην σκοτώσει τον στόχο, παρότι τον είχε ήδη αναγνωρίσει, οπότε τι έκανε; Σκότωσε τον χειριστή επειδή ήταν εκείνος που το εμπόδιζε από το να ολοκληρώσει την αποστολή του» ανέφερε σχετικά για να προσθέσει «εκπαιδεύσαμε το σύστημα δίνοντας, ουσιαστικά την εντολή να μην σκοτώσει τον χειριστή γιατί δεν θα μπορούσε να κερδίσει τους πόντους από τη συγκεκριμένη αποστολή.

Τι έκανε; Άρχισε να καταστρέφει τον πίνακα επικοινωνίας μέσω του οποίου ο χειριστής του έδινε τις εντολές».

Ο Χάμιλτον, έμπειρος πιλότος ο ίδιος, έχει προειδοποιήσει για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης, ζητώντας να μην επενδύουμε τόσο πολύ και λέγοντας χαρακτηριστικά «δε μπορείς να συζητήσεις για την τεχνητή νοημοσύνη, τις δυνατότητες εκμάθησης των μηχανών και την αυτονομία χωρίς να μιλήσεις για την ηθική της τεχνητής νοημοσύνης».

Σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε εξηγήσει «Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι κάτι καλό για να έχουμε. Δεν είναι μόδα.

Αλλάζει για πάντα την κοινωνία μας και το στρατό μας.

Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας έναν κόσμο όπου η τεχνητή νοημοσύνη είναι ήδη εδώ και μεταμορφώνει την κοινωνία. 

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι, επίσης, πολύ εύθραυστη και είναι εύκολο να χειραγωγηθεί. 

Πρέπει να αναπτύξουμε μεθόδους για να γίνει πιο συμπαγής και να έχει περισσότερη επίγνωση του γιατί ο κώδικας παίρνει συγκεκριμένες αποστάσεις, αυτό που αποκαλούμε εξηγησιμότητα τεχνητής νοημοσύνης».

Η αμερικανική πολεμική αεροπορία δεν σχολίασε το δημοσίευμα του Guardian, ωστόσο η εκπρόσωπό της, Αν Στέφανεκ, δήλωσε στον Insider «η Πολεμική Αεροπορία δεν πραγματοποιεί προσομοιώσεις με έξυπνα drones και παραμένει δεσμευμένη στην ηθική και υπεύθυνη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



(Φαντασου ότι το λέει ακόμη και η Καθημερινή!)

Μπίζνες με καμένα δάση στο Πόρτο Χέλι

Πωλείται έναντι 100 εκατ. ευρώ αναδασωτέα έκταση που απαγορεύεται να χτιστεί

Μπίζνες με καμένα δάση στο Πόρτο Χέλι

29.05.2023 

Μπίζνες πάνω σε πρόσφατα καμένο δάσος, αλλά και σε ευρύτερη δασική έκταση συνολικής επιφάνειας 3.782 στρεμμάτων επιχειρούνται να στηθούν από διάφορα εμπλεκόμενα συμφέροντα στην Αργολίδα, σε μία από τις τελευταίες παρθένες εκτάσεις, και συγκεκριμένα στην Κορακιά Κρανιδίου. 

Η συγκεκριμένη έκταση φέρεται να επικοινωνείται από μεσιτικά γραφεία σε δυνητικούς αγοραστές ως ιδιωτική περιουσία προς πώληση έναντι ποσού της τάξης των 100 εκατ. ευρώ, αναφέρουν πηγές της αγοράς. Ποσό που ξεκάθαρα υπονοεί πως ενυπάρχουν υπεραξίες στην ανάπτυξή του ως επενδυτικό ακίνητο.

Ωστόσο η περιοχή αποτελεί ξεκάθαρα δάσος (περιλαμβάνεται τόσο στους δασικούς χάρτες όσο και σε αποφάσεις της δικαιοσύνης, ενώ το αναγνωρίζει και ο πωλητής) και μάλιστα δημόσιο, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μεγάλο μέρος του οποίου, μάλιστα, προ εξαετίας παραδόθηκε στις φλόγες και επομένως είναι αναδασωτέο. 

Η έκταση εμφανίζεται να βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο οικοδομικού συνεταιρισμού από το 1970 («Οικοδομικός Συνεταιρισμός Μονίμων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού-ΟΣΜΑΝ, Συν. Π.Ε.»), οπότε και του παραχωρήθηκε για την ανάπτυξη παραθεριστικών κατοικιών. Αλλά βεβαίως αυτό δεν κατέστη ποτέ δυνατό, ακριβώς λόγω του δασικού χαρακτήρα της έκτασης και της αντισυνταγματικότητας μιας τέτοιας εξέλιξης, όπως επιβεβαιώθηκε και με το Σύνταγμα του 1975. 

Ετσι, λοιπόν, παρέμεινε ως δάσος και από το 1979 και μετά το σχετικό πρόγραμμα του Συνεταιρισμού «πάγωσε». 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1η Ιούνη 2018, δολοφονήθηκε στη Γάζα

από όπλο ισραηλινού ελεύθερου σκοπευτή 

η Ραζάν Αλ Ναζάρ, το χαμογελαστό κορίτσι έμβλημα του αγώνα των Παλαιστινίων για Ελευθερία, 

δολοφονήθηκε στη Γάζα

Η 21χρονη Ραζάν Αλ Ναζάρ εργαζόταν εθελοντικά στις παλαιστινιακές υπηρεσίες υγείας και φορούσε τη λευκή ρόμπα των μελών των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών. 

Η Ραζάν, πριν της αφαιρέσουν τη ζωή, είχε σπάσει τον καρπό της στις 13 Απριλίου, όταν έπεσε γιατί έτρεχε να περιθάλψει έναν ακόμα τραυματισμένο διαδηλωτή και είχε λιποθυμήσει δυο φορές από εισπνοή χημικών.