Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Παρασκευη 25 Αυγουστου 2023


Δεν έχεις ζήσει προφανώς τα "άγρια '90" στη Ρωσία. Και πιθανώς να μην έχεις ιδέα το σε πόσο άθλια κατάσταση βρισκόταν η χώρα επί Γέλτσιν (τσετσενικοί πόλεμοι, οικονομική εξαθλίωση, ΔΝΤ, τεχνητή έλλειψη τροφίμων, σκάνδαλο "Γαλάζια Ορχιδέα" κλπ κλπ. Εμείς, που τα θυμόμαστε, πίνουμε νερό στην υγειά του Πούτιν που έβγαλε την Ρωσία (είτε σας αρέσει, είτε όχι) από εκείνο το χάος.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΦΩΤΙΑ 

"Ποιο φως αποχαιρέτησες , ποιες πόρτες , ποιους γειτόνους , ο κόσμος όλος γέμισε φωτιές και δολοφόνους"

Μάνος Ελευθερίου



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απορίες

Αναρωτιέται η ΕφΣυν τι κάνουν τα συνδικάτα και οι ομοσπονδίες για το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Αν η καλοκαιρινή ραστώνη δεν βοηθάει τη μνήμη της, θυμίζουμε ότι συνδικάτα της Αττικής, με κάλεσμα του ΠΑΜΕ, έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας στις 8 Αυγούστου. Το ίδιο και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις. Επίσης, το ΠΑΜΕ και δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και σωματεία κατήγγειλαν από την πρώτη ώρα με ανακοινώσεις τους το νομοσχέδιο - έκτρωμα, καλώντας σε οργανωμένο αγώνα, με επόμενο μεγάλο σταθμό το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ. Ολα αυτά φαίνεται πως πέρασαν κάτω από το ραντάρ της εφημερίδας... Οχι όμως και η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, στην οποία αναφέρεται, χωρίς να γράφει τίποτα για το περιεχόμενό της (!) αφού στην πραγματικότητα η πλειοψηφία βάζει πλάτη στους αντεργατικούς σχεδιασμούς. Παρεμπιπτόντως, μας κάνει εντύπωση που η εφημερίδα δεν «αναρωτιέται» για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο. Προφανώς θεωρεί δεδομένο - όπως με τον νόμο Χατζηδάκη που ψήφισε τα μισά του άρθρα - ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με την ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο ευρωπαϊκών οδηγιών που διευρύνουν την «ευελιξία» και στοχοποιούν παραπέρα το δικαίωμα στην απεργία, στο όνομα της ...προστασίας των εργαζομένων και της καταπολέμησης της μαύρης εργασίας.

Σχολιο.- Μου κάνει εντύπωση με τη σφοδρότητα των δημοσιευμάτων κατά μιας εφημερίδας που είναι συνεταιριστική. Τόσα άλλα γράφονται σε έντυπα που ανήκουν σε ολιγάρχες. Υπάρχει κάποιος λόγος; Ενοχλεί τόσο μια κριτική, έστω και άστοχη, κατά των συνδικάτων; (Λέει ο αντιδραστικός νεοφιλελέρας)

Σχολιο.- Και βέβαια ενοχλεί, ιδιαίτερα όταν ντύνεται με προοδευτικό περιτύλιγμα.

Να ζητά από τους εργαζόμενους να κάνουν τα πάντα, την στιγμή που δυστυχώς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν συμμετέχουν πρακτικά στα Συνδικάτα, ούτε και στις κινητοποιήσεις, με εξαίρεση τις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών.

Σχολιο.- Το έχει χάσει αυτό που γράφεις η ΕΦΣΥΝ εδώ και πολύ καιρό

Έχει αντικαταστήσει την Αυγή στο χειροτερο

Σχολιο.- φυσικά ένας δημοσιογραφος μπορεί και πρέπει να έχει αποψη

Όλοι μαζί λοιπόν της συνεταιριστικης εφημερίδας έτυχε να έχουν την ίδια άποψη εδώ και κάποια χρόνια βασιλικωτεροι του βασιλεως υπέρ του Συριζα

Και με γνωστές επιθέσεις κατά του ΚΚΕ με αυριανικη γραφή πολλές φορες

Και αυτό Βέβαια είναι δικαίωμα τους καμμια αντιρρηση

Έτσι ξεκίνησε από την αρχή η ΕΦ ΣΥΝ Ποτέ δεν είχε γενικά αντικειμενική τοποθέτηση υπέρ της Αριστεράς ιδιαιτερα μετά την "πρώτη" φορά Αριστερα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όπως έχω αποδείξει άπειρες φορές, δεν έχω κανένα πρόβλημα να βάλω το χέρι στην φωτιά για διάφορα σημαντικά ζητήματα της επικαιρότητας που καίνε, ότι προσωπικό κόστος και να έχω. Το αποτέλεσμα της θέσης μου είναι προϊόν της βαθιάς έρευνας που κάνω πάντα, ακούγοντας όλες τις μεριές και αντλώντας πληροφορίες από όπου είναι δυνατόν. Δεν με επηρεάζει ούτε ο δήθεν αντιφασισμός-ψευτοανθρωπισμός που κρύβει όλη την σαπίλα της ψευτοαριστεράς αλλά ούτε η μισανθρωπιά από την άλλη. 

Η αλήθεια είναι πως τις φωτιές στην Αλεξανδρούπολη τις έχουν βάλει παράνομα εισελθόντες μετανάστες και συγκεκριμένα από το Πακιστάν. Και αυτό αποκαλύπτεται, από τις εισαγγελικές διώξεις στους 13 μετανάστες που ήταν μέσα στην κλούβα, αλλά και από το σχετικό βίντεο που υπάρχει στο οποίο ακούγεται ένας άνθρωπος Πακιστανικής καταγωγής να φωνάζει "Ελλάδα θα καείς ως αντίποινα για τον θάνατο του Πακιστανού". 

Δηλαδή ούτε η Τουρκία τους έχει βάλει αλλά ούτε το κάνουν για να ανοίξουν τα μονοπάτια. Το κάνουν από οργή και ως αντίποινα για τον θάνατο κάποιου συμπατριώτη τους. 

Δεν γνωρίζω για ποιον θάνατο μιλάνε αλλά είναι ξεκάθαρο πως οι δεκάδες εστίες πυρκαγιάς έχουν προκληθεί ως αντίποινα από εξοργισμένους Πακιστανούς που ζητάνε εκδίκηση για αυτό τον θάνατο. 

Φωτο: Μπουκάλες υγραερίου λίγο έξω από την Αλεξανδρούπολη, πίσω από τον ΟΣΕ. Τις φωτογραφίες τις βρήκα στο Twitter

Σχολιο.- Το βίντεο

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1326629978177820&id=100024924905615

το βίντεο που έχω ανεβάσει είναι ξεκάθαρο στο τι κάνουν και στο τι λένε

σχολιο.- και προφανώς το παράδειγμα που μου δίνεις είναι άστοχο. Αυτός φυλακίστηκε χωρίς λόγο ενώ οι άλλοι φωνάζουν να καεί η Ελλάδα πάνω από τις φωτιές που έχουν βάλει

https://www.kathimerini.gr/society/561989584/athoos-gia-emprismo-meta-11-mines-sti-fylaki/?fbclid=IwAR0wjnoVyaSM7LZpD6WDVc3Yb-hSj9jw4HvY_25gc-rX3MRL5qeOp0uM15w

Αθώος για εμπρησμό μετά από 11 μήνες στη φυλακή

Αυτές τις ημέρες ο Θεοδόσης Κακούρης αποφεύγει να ανοίξει την τηλεόραση. Δεν θέλει να παρακολουθεί ειδήσεις για νέες πυρκαγιές που μπορεί να μαίνονται ανά τη χώρα. Τον Αύγουστο του 2021 είχε βοηθήσει εθελοντικά στη μεγάλη φωτιά της Αττικής και βρέθηκε κατηγορούμενος για εμπρησμό από πρόθεση. Προφυλακίστηκε για 11 μήνες στον Κορυδαλλό, ώσπου στις 11 Ιουλίου 2022 κρίθηκε ομόφωνα αθώος στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.

Σχολιο.- το βίντεο στο οποίο αναφέρομαι δεν χρήσει αμφισβήτησης. Παρότι είναι δεξιών.

Οι συμπεριφορές αυτών των ανθρώπων που γελάνε μέσα στα καμμένα και αυτά που λένε ως αντίποινα για έναν Κατίρ (ή κάπως έτσι) από το Πακιστάν είναι πραγματικά συμβάντα.

Είναι εξαγριωμένοι για την συμπεριφορά της Ελλάδας απέναντι τους και για αυτό αντιδράνε με αυτόν τον τρόπο

όσο για τον Αλβανικής καταγωγής "Σερίφη" μπορεί και να συμμετείχε γενικά στο δουλεμπόριο, καθόλου απίθανο, αλλά είναι αδύνατον ένας εισαγγελέας να προχωράει σε δίωξη αυτών που κρατούσε αν δεν είχε στοιχεία.

Σχολιο.- είναι συγκεκριμένο αυτό που φωνάζουν. Το "Αυτή είναι η τιμωρία σου Ελλάδα για τον θάνατο του Κατίρ" είναι παραδοχή αντιποίνων

Σχολιο.- μα δεν είμαι εν'θερμώ. Μια χαρά ήρεμος είμαι και κάνω συγκεκριμένη περιγραφή ενός πραγματικού συμβάντος.

Σχολιο.- Η αλήθεια είναι για τον Έβρο πως οι μετανάστες ΒΑΖΟΥΝ ΦΩΤΙΕΣ ως αντίποινα για την συμπεριφορά της Ελλάδας απέναντι τους. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανεις αφού υπάρχουν και τα σχετικά ντοκουμέντα.

Εγώ αυτό που κάνω εδώ πέρα είναι να το αναδεικνύω, γιατί έχουμε χάσει την μπάλα από τους "αντιρατσιστές" που προσπαθούν να διαφυλάξουν το μεροκάματο που βγάζουν.

Σχολιο.- Αφήνω και άλλο ένα βίντεο (από λογαριασμό ενός μαλακα Ναζί) που αποτυπώνει αυτή την οργή.

https://www.instagram.com/reel/CwSNScIBp01/?fbclid=IwAR1VMiHLHxKHQcyXQty5jM31_6XD3a5FdOBmJQ45ikhXegcyCudBraU6hzI



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε άλλα νέα.... 

Μένουμε χωρίς αντιπυραυλική ομπρέλα γιατί αποσύρουν τα ΤΌRΜ1 και ΌSA επειδή είναι Ρωσικά όπλα, για λογαριασμό των ΗΠΑ και του Ισραήλ

Και η διαρροή που έχει κυκλοφορήσει..

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ανακοίνωσαν με διαρροή ( εγγράφου από την Βουλή την απόσυρση των ρωσικών α/α συστημάτων Tor-M1 και OSA-AKM! Ακυρώθηκε η σύμβαση υποστήριξης με την Ρωσία - Τέλος και οι S-300PMU1.

Τέλος εποχής για τα ρωσικά οπλικά συστήματα στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να ακυρώσει τα προγράμματα υποστήριξης των όπλων και να μην υπογράψει νέες συμβάσεις υποστήριξης (FOS): Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν.Δένδιας σε άκρως απόρρητο έγγραφο που διέρρευσε μέσω της Βουλής (!), ανακοινώνει ότι δεν θα υπάρξουν νέες συμβάσεις υποστήριξης (δηλαδή αγορά ανταλλακτικών και υπηρεσιών) για τα κινητά πυραυλικά αντιεροπορικά συστήματα μικρού βεληνεκούς Tor-M1 και τα παλαιότερα OSA-AKM!

Σχολιο.- Σύμφωνα με πληροφορίες, Αμερικανοί έχουν βάλει αίτημα στην ελληνική κυβέρνηση για παραχώρηση στην Ουκρανία

-100 αρμάτων μάχης «Leopard 1Α5» στην κυβέρνηση του Κιέβου.,

- κι άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης BMP-1 (πέρα από τα 40 που έχει ήδη συμφωνήσει να στείλει η ελληνική κυβέρνηση),

- τους S-300 και

- τα αντιαεροπορικά συστήματα TORM-1 και

- Osa-AK/AKM

Ερωτώ ήρεμα και ΕΙΔΙΚΑ τους τελευταίους δημοκράτες δικηγόρους-νομικούς :

Αυτά τα οπλικά συστήματα ανήκουν ή όχι στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ στρατό και έχουν αγοραστεί με χρήματα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ λαού.

Πως δύναται ο κάθε αντιπρόσωπος των Αμερικανικών συμφερόντων, που είναι ο Πθ. της χώρας να εκχωρεί κάτι που ανήκει στο λαό, χωρίς την συναίνεση του ;

Θα περιμένω νομικές απαντήσεις



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



το 41% είναι μία παπαριά και μισή. Αυτό το νουμερο είναι αποτέλεσμα νοθείας και αλχημείας στους υπολογιστές της Singular Logic.

Σχολιο.- Άσε που δεν είναι 41%. Είναι 71% του τρικέφαλου τρικομματικού τέρατος ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ. Αφού σε όλα συμφωνούν αναμεταξύ τους. Οπότε καραμαλάκες είναι αυτοί που ψήφισαν αυτούς τους τρεις.

Σχολιο.- το λέω συνέχεια και συνέχεια. Η ΝΔ δεν έχει κόσμο για να γεμίσει μία πλατεία στο κέντρο της Αθήνας. Πήραν 41% και δεν βγήκε άνθρωπος να πανηγυρίσει.

Είναι το πολύ 10% και μας κυβερνάνε



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μπίζνα από το νταλαβέρι στα σύνορα είναι πολύ μεγάλη. Πολύ μεγάλη όπως και το σχέδιο της Νεοφιλελεύθερης Παγκοσμιοποίησης που περνάει μέσα από την μετατροπή των πολυφυλετικών κοινωνιών των πρώην Εθνών-κρατών.

Σχολιο.- δεν τον έχω και σε πολύ μεγάλη εκτίμηση τον κύριο Ντούγκιν. Εγώ έχω μείνει στον Μάο και τον Ένβερ Χόντζα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



αυτό το ΑΑΔΕ είναι ανεξάρτητο απο τι ??? και ποιά ΔΟΥ το ελέγχει ??

σχολιο.- Καμία! Αντίθετα, το ΑΑΔΕ ελέγχει την Εφορία και τις ΔΟΥ της!

Σχολιο.- Καμία. Δεν ελέγχεται από κανέναν. Αφού εκχώρησαν την εθνική κυριαρχία από το πρώτο μνημόνιο , έπειτα άνοιξαν πολλά περιθώρια. Η ΑΑΔΕ δεν έχει νομική προσωπικότητα και αποτελεί ανεξάρτητη αρχή που στέλνει όλα τα δημόσια έσοδα στην Ευρώπη. Από το 2017 έχει εισπράξει φόρους και δημόσια έσοδα άνω των 4 τρις και δεν δίνει λογαριασμό πουθενά. Να προσθέσω κλείνοντας πως δεν προβλέπεται από το σύνταγμα η λειτουργία της όπως συμβαίνει με άλλες ανεξάρτητες αρχές.

Σχολιο.- Η ΕΕ τελειωσε προ πολλου απο τη στιγμη που γερμανοποιηθηκαν τα συλλογικα της οργανα! Οι πλειοψηφια των χωρων εχει διαγραψει την προοπτικες κ κοινα ευρωπαικα οραματα προτασοντας τα εθνικα συμφεροντα! Ο ευρωσκεπτικισμος πλεον πλειοψηφει ενω ακομη και η Γερμανια προτασει ως ενδεχομενο το Germanexit!!

Σχολιο.- Ξεχάσατε να προσθέσετε ότι έχει μεταβίβασθει κ η ζωή μας στο υπερταμειο πέραν των όσων αναφέρετε

Σχολιο.- Αυτο για λαους με οσφυοκαμπτες δοσιλογους πολιτικους!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τεντόγλου αποφεύγει να κάνει χειραψία με τον εκπρόσωπο του ΣΕΓΑΣ.Να τελειώνουμε με όλους τους ανύπαρκτους που δεν κάνουν τίποτα και θέλουν να μαζεύουν συγχαρίκια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανικανότητα ή μεθόδευση;;

Τί ισχύει με την εκκένωση;;;

Σχολιο.- Η εκκένωση εγείρει δίκαιωματα του πολίτη στο κράτος για την πράξη και υποχρέωση λογοδοσίας των αρχών για κακή χρήση των αξιωματων τους, από το συνολο. Από πολίτες, πολιτείας δικαίου και ελευθερίας. Έχουμε;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



5 Ιουλίου 2023

Σι Τζινπίνγκ: «Ας παίξουμε ανοιχτά χαρτιά. Ας είμαστε ειλικρινείς! Η συμμαχία BRICS, της οποίας είμαστε μέλη εμείς Κίνα και Ρωσία, τρομάζει την Αμερική και τη συμμαχία. Το βλέπουν σαν απειλή, αλλά εμείς δεν απειλούμε τον κόσμο, ο κόσμος απειλείται μόνο από την Αμερική και την Συμμαχία. Η συμμαχία δημιουργήθηκε με σκοπό να καταστρέψει τη Ρωσία και να πάρει κάτι από άλλες χώρες. 

Η Αμερική και η συμμαχία της καιρός να αλλάξουν πολιτικές και να μην μπαίνουν σε ξένες χώρες σαν ύαινες να κλέβουν και να ψάχνουν για λάφυρα. 

Ο κόσμος έχει κουραστεί από την κυριαρχία τους, ο κόσμος έχει βαρεθεί να νομίζουν ότι είναι κύριοι αυτού του κόσμου. Φτάνει πια με την δημοκρατία σας που καταστρέφει την ανθρωπότητα. 

Αν ο στόχος της Αμερικής και της συμμαχίας είναι αυτός, τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη και η συμμαχία να πολεμήσουν εναντίον της Ρωσίας, και της Αμερικής για να πολεμήσουν εναντίον της Κίνας για να μην απειλήσουν την οικονομία σας, θα έλεγα ότι βρίσκεστε σε πολύ λάθος δρόμο, και οι σημαντικότερες κάρτες είναι τα χέρια μας με τη Ρωσία, και δεν απειλούμε τις οικονομίες σας. 

Η Αμερική και η συμμαχία δεν μπορούν να κυβερνούν τον κόσμο για πάντα και να κάνουν ότι θέλουν, ήρθε η ώρα η Αμερική να μην μπαίνει πλέον σε ξένες χώρες και να αλλάξει πολιτική της, και ήρθε η ώρα η συμμαχία να μην υπάρχει πλέον στον κόσμο, γιατί η δική σας δεν είναι τίποτα άλλο από καταστροφή . 

Δεν απειλούμε τις οικονομίες σας , Αμερική, αντί να κοιτάει άλλες χώρες , να δουλεύουν μόνη της και να παράγουν για να πληρώσουν τα χρέη τους και να βγάζουν άστεγους από τον δρόμο που πεθαίνουν από την πείνα . 

Η Αμερική είναι μια χρεοκοπημένη χώρα και ήρθε η ώρα η Αμερική να σκέφτεται μόνο την Αμερική και τους ανθρώπους της , ήρθε η ώρα η Αμερική να είναι μια χώρα με πραγματικούς πολιτικούς . 

Ήρθε η ώρα η Αμερική να σταματήσει να απειλεί χώρες. Ας είμαστε ειλικρινείς! Ο τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος δεν θα σας φέρει κανένα καλό, και μια συμμαχία με την Κίνα και τη Ρωσία στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο μπορεί να το υπογράψετε. 

Η Ρωσία έχει πολλά όπλα κάτω από τα νερά σας που αν ενεργοποιηθούν μπορούν απλά να μετατρέψουν τα κράτη σε ωκεανό, εάν η Ρωσία δεχτεί επίθεση, τα όπλα κάτω από τους ωκεανούς σας θα ενεργοποιηθούν αυτόματα και θα βυθίσουν όλη την Αμερική. 

Γιατί τι είναι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος σας; Ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος στον οποίο όλες οι χώρες θα χάσουν και ανθρώπους, και οικονομία, τα πάντα. 

Μπορούμε να είμαστε ενωμένοι, να κατανοήσουμε όλες τις χώρες και να έχουμε παγκόσμια ειρήνη, η Αμερική μπορεί να συνταξιοδοτηθεί και να σταματήσει να έρχεται σε ξένες χώρες, απλά κοιτάξτε τη χώρα σας, τα κράτη σας. 

Βάλτε την Ουκρανία να διαπραγματευτεί και να σταματήσετε να της δίνετε όπλα για να συνεχιστεί ο πόλεμος, άνθρωποι πεθαίνουν, και ο Ζελενσκι να σταματήσει να ζητάει όπλα από όλο τον κόσμο και να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το καλό του κόσμου. 

Η Κίνα και η Ρωσία δεν αποτελούν απειλή για τον κόσμο. Η οικονομία καμίας χώρα δεν μας ενδιαφέρει σαν χώρα, η οικονομία μας φτάνει και αν ο κόσμος ξεκινήσει τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, το τελευταίο που θα με ενδιέφερε είναι η οικονομία. 

Αμερική και Ευρώπη, όπως είναι η συμμαχία, αυτοκαταστρέφεστε, μην σκάβετε τάφο για μας, βγείτε από τους τάφους σας και σκεφτείτε μόνο τις χώρες και τους λαούς σας. “

Σχολιο.- ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ, ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ;

Σχολιο.- Ποιος είναι αυτός που θα το κάνει;;; Και ποιοι θα τον στηρίξουν;;; Αυτοί που στείλανε τα παιδάκια τους έξω και τώρα δεν θέλουν με τίποτα να κλείσει η πόρτα που λέγεται ΕΕ και το μαύρο αλισβερίσι του €υρω;;;

Σχολιο.- Αν τύχει και διαλυθεί η Ε.Ε., θα τα μαζέψουν από εδώ κι εκείνοι.

Το να άρουμε την εχθρότητα με την Ρωσία, δεν τους πειράζει.

Σχολιο.- Δεν φανταζόμουν η ιδιοτέλεια να φθάνει στην αποδοχή της σκλαβιάς, που το αργότερο εντός 7-ετίας θα βιώσουν οι ίδιοι και τα παιδιά κι εγγόνια τους.

Σχολιο.- έχεις την εντύπωση ότι το αντιλαμβάνονται;; Μέχρι πέρυσι που δούλευα το ταξί, σε εύπορες βέβαια συνοικίες, συνειδητοποίησα ότι θα φύγουν τουλάχιστον 300.000 παιδιά ακόμη. Οι πάντες δήλωναν εξετάσεις ΗB. Το σύνθημα να πεθάνει η Ελλάδα αρκεί να ζήσουμε εμείς από αυτούς πρωτοξεκίνησε!

Σχολιο.- το έχουν δεδομένο. Άλλωστε φροντίζει το σύστημα για αυτό. Προβάλουν ονομαστικά κορυφαίους επιστήμονες (βιολόγοι κτλ) που σαν ερευνητές- υπάλληλοι εταιριών κάνουν εντυπωσιακές ανακαλύψεις, κανείς όμως δεν λέει ότι η πατέντα θα είναι της εταιρείας και ότι αυτοί στην καλύτερη περίπτωση θα αποκτήσουν καλύτερες μισθούς. Μέχρι εκεί φθάνει η φιλοδοξία τους και δεν το βλέπουν ( σκλάβοι). Δυστυχώς!

Σχολιο.- Kαι πολύ αργήσαμε, σε πολύ λίγο αυτό θα γίνει είναι η πορεία της φυσικής εξέλιξης. Οι ΗΠΑ χάνει την μονοκρατορία της, η Γαλλία θέλει και αυτή να μπει στους ΒRICS θα ακολουθήσουν και αλλες χώρες οπότε η Ε.Ε. θα διαλυθεί. Τότε θα απαγκιστρωθεί και η Ελλάδα από τους Αμερικάνους....

Σχολιο.- και από τους Γερμανούς. Αυτό που το πας;

Σχολιο.- Παρακαλώ ψάχνω να βρω την πηγή ή το Λίνκολν της ομιλίας του Xi Jinping γιατί την θέλω στα Ιταλικά. Ευχαριστώ

Σχολιο.- Δεν νομίζω να υπάρχει πραγματικά πηγή για αυτό το κείμενο. Έψαξα και δεν βρήκα τίποτα. Ξεκίνησε από έναν Βούλγαρο, τον Bobi Stoianov που φαίνεται, αλλά σταματάει εκεί. Δεν αναφέρεται κάπου συγκεκριμένα




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρέδωσε τα Tor-M1 στους Ουκρανούς ο Μητσοτάκης

Τα καλύτερα -στην κλάση τους, ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα που κάλυπταν το Αιγαίο και την Ηπειρωτική Ελλάδα, έκαναν φτερά, αφήνοντας μεγάλο κενό στην αντιαεροπορική άμυνα της χώρας.

Τα ίδια συστήματα αποτελούν την ραχοκοκκαλιά της αεράμυνας της Κύπρου και δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί και με αυτά, αφού οι κυβερνήσεις Αθηνών - Λευκωσίας είναι πειθήνια όργανα των ξένων αφεντικών τους.

Προς γνώση, τα Tor-M1 αποτελούν την βάση της αεράμυνας της Μόσχας..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ LOCKDOWN#

Χθες το πρωι αποφασιζουμε να παμε στις βαθρες (πηγές ρυακιού που σχηματίζουν μικρές πισίνες) στο χωριο Μεσοροπη Καβάλας..Μολις φθανουμε στο μονοπατι που οδηγει εκει δυο εθελοντες- παιδια 13-15 ετων με ενα κινητο στο χερι μας ανακοινωνουν οτι υπαρχει εντολη να απαγορευτει προληπτικα η εισοδος στο κοινο ενεκα κινδυνου πυρκαγιας.Αμεσως ζηταω να μιλησω με την πυροσβεστικη υπηρεσια.Πραγματι με συνδεουν κ αφου δινω τα πληρη στοιχεια κ την ιδιοτητα μου μιλαω με καποιον υπαλληλο κ του ζηταω να μιλησω με τον αξιωματικο.Μετα απο 2 -3 λεπτα αναμονης με συνδεουν με τον διοικητη κ αρχιζω να του ζηταω στοιχεια για το νομιμο της απαγορευσης (σημειωτεον οτι οι συνθηκες δεν ηταν ευνοικες για πυρκαγια)Το αποτελεσμα ηταν να μας επιτραπει η εισοδος με εντολη του κ να απολαυσουμε τοσο εμεις οσο κ οι επομενοι επισκεπτες που ακολουθησαν την υπεροχη φυση της περιοχης συμφωνα με το συνταγματικα κατοχυρωμενο δικαιωμα μας.Το κλου της ιστοριας ηταν οτι μολις φυγαμε ξεκινησε βροχη!!!

Ευλογως γεναται το ερωτημα με βαση ποια νομικη ρυθμιση και αλχημεια οι αρμοδιες αρχες 

καταργουν την ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβαση του κοινου στα δαση και στο φυσικο περιβαλλον μας!

Ζητάμε το Συνταγματικό μας δικαίωμα χωρίς καμία έκπτωση. #ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ #



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περίεργες λεπτομέρειες από την ιστορία της Ουκρανίας προκύπτουν την επομένη της "Ημέρας Ανεξαρτησίας" της χώρας,

Ο πρώτος πρωθυπουργός της Ουκρανίας, που ανέλαβε, μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας, Βίτολντ Φόκιν, ο οποίος συμμετείχε στην υπογραφή των Συμφωνιών Μπελοβέζσκαγια, με τις οποίες διαλύθηκε αντισυνταγματικά η ΕΣΣΔ, είπε ότι το πρωτότυπο των Συμφωνιών της Μπελοβιέζσκαγια έχει χαθεί και ότι δεν προέβλεπε καμία ανεξαρτησία.

Γκόρντον: Βλέπω το δεξί σας χέρι. Αυτό το δεξί χέρι είναι που υπέγραψε την Συμφωνία της Μπελοβιέζσκαγια. Λυπάστε ή όχι, γι΄αυτήν την Συμφωνία;;

"Λυπάμαι που το έγγραφο, που υπέγραψα εξαφανίστηκε. Το έχετε δει; Ποιος το είδε; Κανείς δεν το είδε. Το 2012, όταν έδινα μια συνέντευξη στο περιοδικό «Είμαι Ουκρανός», δήλωσα ότι το έγγραφο που υπέγραψα περιείχε εντελώς διαφορετικές πτυχές ανάπτυξης και διατάξεων.

Προοριζόταν να μην έχει την ΚΑΚ (Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών) ως Κοινοπολιτεία, αλλά ως ΈΝΩΣΗ Ανεξάρτητων Κρατών, με ένα κοινό σύστημα στρατηγικής άμυνας, κοινών δασμών, ελεύθερης κυκλοφορίας εμπορευμάτων και ροών των πολιτών.

Αλλά, μετά που μίλησα (σ.σ. γι΄αυτό το έγγραφο, στο περιοδικό), κυριολεκτικά δύο εβδομάδες αργότερα, εμφανίστηκε ένα μήνυμα ότι αυτό το έγγραφο είχε εξαφανιστεί", είπε ο Φόκιν στον αέρα της εκπομπής του Ουκρανού Gordon.

Γουάτ;;; What???

Εξαφανίστηκε το Σύμφωνο "Ανεξαρτησίας" της Ουκρανίας;;

Και πώς αποδεικνύεται ότι είναι "ανεξάρτητο κράτος", μέσα στην ΚΑΚ και όχι μέρος μιας Ενωσης ανεξαρτήτων κρατών, όπως κατά τον πρώην πρωθυπουργό, υπογράφτηκε;;;

Πολύ περίεργα πράγματα έχουν συμβεί!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πηγή Αγίου Γεωργίου ( στις 2 μεγαλύτερες φυσικές πηγές της Ευρώπης ). Το νερό ξεπηδάει μέσα από το βουνό, χιλιάδες χρόνια τώρα...ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ !!! 

Από το Υπουργείο Υποδομών προγραμματίστηκε το έργο της αντικατάστασης (λόγω παλαιότητας) των δύο (2) αγωγών ύδρευσης , αφορά την κατασκευή νέων αγωγών συνολικού μήκους άνω των 100 χιλιομέτρων, οι οποίοι θα μεταφέρουν το νερό από τις πηγές στους Νομούς Άρτας, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, καθώς και τη βελτίωση των υφιστάμενων αντλιοστασίων και δεξαμενών του δικτύου μεταφοράς νερού.

* Η #ΤΕΡΝΑ είναι η αυτή που αναλαμβάνει το έργο ύδρευσης των περιοχών Πρέβεζας-Άρτας-Λευκάδας. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι πλέον ο προσωρινός ανάδοχος στον σχετικό διαγωνισμό στον οποίο επίσης συμμετείχαν οι Μυτιληναίος, ΑΚΤΩΡ και ΑΒΑΞ.

Για την προστασία του νερού συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα που αποτελείται από έναν αριθμό οκτακοσίων (800) και πλέον συγχωριανών και άλλων δημοτών καθώς και από όλα τα μέλη των συλλόγων του Τ.Δ Αγίου Γεωργίου οι οποίοι όπως τονίζεται διεξοδικά στην καταγγελία, άπαντες ενδιαφέρονται για την προστασία της πηγής.

Από την μελέτη διαπιστώθηκε, ότι ο σχεδιασμός του έργου στην περιοχή της υδρομάστευσης ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ από τις δεσμεύσεις και τους περιορισμούς που τέθηκαν στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 02-10-2015 για το έργο.

Είναι βέβαιο , ότι αν κατασκευαστεί το έργο αυτό με τον υφιστάμενο σχεδιασμό , θα υπάρξουν σοβαρότατες αρνητικές συνέπειες στην πηγή όπως άλλωστε τονίζουν στην ενυπόγραφη καταγγελία και στην καταγγελία που υποβλήθηκε με εξώδικο στο Υπουργείο Υποδομών.

Το έργο πρέπει να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα των υδάτινων συστημάτων των πηγών και τη διατήρηση όλων των νόμιμων υφιστάμενων δραστηριοτήτων (νερόμυλος, νεροτριβή, κλπ), να προτείνει έργα και δράσεις προστασίας, αισθητικής ανάπλασης και ανάδειξης των πηγών, του πλατανόδασους, της τεχνητής λίμνης, αλλά και του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου .

Υπενθυμίζεται ότι το 2021 η Επιτροπή Αγώνα των πολτών είχε συμβάλλει στην ακύρωση του Υδροηλεκτρικό έργου στις πηγές Αγίου Γεωργίου που είχε εγκρίνει η ΡΑΕ.

*** Απαιτείται ορθολογική διαχείριση του νερού , το πόσιμο ΝΕΡΟ δεν μπορεί να γεμίζει τις πισίνες στην Λευκάδα για παράδειγμα ... και απαιτείται η προστασία των πηγών από κάθε ΤΕΡΝΑ !!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Ζητούσαν τα δασαρχεία 17,7εκ για αντιπυρική προστασία. Τους εδωσε η κυβέρνηση το 1/10, μόλις 1,7εκ. σε διάρκεια δυο ετων. Το 2023 έδωσε 930 χιλιάρικα .

-Εξαγορασε τα κανάλια με 150εκ και στη Fraport 180.

Η κυβέρνησης Μητσοτάκη που το 2021 «χάρισε» 120 εκατ. ευρώ στην Aegean τώρα ετοιμάζεται να «σβήσει» τα warrants με χασούρα 108,87 εκατ. ευρώ...

Κατάλαβες γιατί κάηκε το σπιτι σου,το ξενοδοχείο σου,το δάσος που έβγαζες ψωμί;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ακούτε και την Πυροσβεστική να μιλά για "κλιματική κρίση" μην ελπίζετε τίποτα. 

Η Ελλάδα θα καεί από άκρη σ' άκρη .

Άλλωστε έχει αποδειχτεί ότι το μυαλό των υπηκόων έχει γίνει νιανια. Δεν χρειάζεται να επεξεργαστουν τίποτε περισσότερο από αυτά που τους πασάρει η τιβι.

Άρα το αφήγημα και αυτή τη φορά θα πιάσει όπως και με τις φόλες. Όσο σας θυμάμαι....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μεγαλύτερη πλάκα μες στον αφανισμό είναι που κάποιοι αναζητούν "αντιπολίτευση". Δεν κατάλαβαν 4 χρόνια τώρα πως στην Ελλάδα υπάρχει μόνο συμπολίτευση. Εσω-εξω κοινοβουλευτική, αριστερο-δεξιά, από τα "πάνω" και από τα "κάτω" όλοι υπηρετούν την ίδια παγκόσμια ατζέντα. Μην περιμένετε τίποτα από τις οργανώσεις "ετικέτας". Οι εξελίξεις θα είναι χαοτικές. Οργανωθείτε τοπικά, αντισταθείτε με όποιο τρόπο μπορείτε και σώστε αυτούς που αγαπάτε και ίσως και τον εαυτό σας μαζί με τον τόπο σας αν είστε τυχεροί.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με τα χρόνια, ήρθε η απαξίωση. Άδειασαν τα στρατόπεδα, μειώθηκε το μόνιμο προσωπικό, ερήμωσαν τα σπίτια που είχαν χτιστεί για τους αξιωματικούς και τις οικογένειές τους. Άρχισε το ξήλωμα των δημόσιων υπηρεσιών, όλα τα υποκαταστήματα μεταφέρθηκαν αρχικά στο Διδυμότειχο και στην Ορεστιάδα και στη συνέχεια στην Αλεξανδρούπολη. Τα κέντρα υγείας υποστελεχωμένα, για ψύλλου πήδημα ολόκληρο ταξίδι στην πρωτεύουσα του νομού, γέροι, ανήμποροι, χωρίς αυτοκίνητο – δε βαριέσαι. Ο σιδηρόδρομος; Θα ένωνε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με όλα τα Βαλκάνια.. Η ανάπτυξη στην πόρτα σας.. Τη μια χρονιά πλημμύρισαν οι γραμμές, την επόμενη στράβωσαν, την τρίτη καταστράφηκαν, ύστερα λιγόστεψαν οι ανταποκρίσεις, τα βαγόνια, οι επιβάτες.. όπου έσβησαν εντελώς. Δεν υπάρχει τρένο πέρα από την Αλεξανδρούπολη – από πέρσι – ή πρόπερσι; Κάθε μέρα δύο φορές τουλάχιστον, στις δέκα το πρωί και στις τέσσερις το απόγευμα, τρέχαμε στο παράθυρο του σπιτιού του παππού, να δούμε το τρένο που μας χαιρετά σφυρίζοντας περήφανα μέσα από το Σουφλί. Αναμνήσεις..

Οι τράπεζες άφησαν ελάχιστα καταστήματα, υποστελεχωμένα – πλέον κλείνουν και στην πρωτεύουσα του νομού. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συρρικνώθηκαν, οι τελευταίοι υπάλληλοι που πρόλαβαν να συνταξιοδοτηθούν, βλέπουν τη δουλειά για την οποία μόχθησαν να αναπτυχθεί μέσα σε αντίξοες συνθήκες και προσωπικό κόπο και ενδιαφέρον, να καταρρέει από κεντρικά ερχόμενες αποφάσεις. Τα σχολεία, ειδικά τα δημοτικά, παραμένουν άδεια κουφάρια, μεγαλοπρεπή, τριώροφα, πέτρινα κτήρια όλο περηφάνεια για την ιστορία που έγραψαν και τις γενιές που μεγάλωσαν. Γιατί, εκεί πάνω «στην πινέζα», Θανάση Βέγγο – πόσες αλήθειες κρύβουν άραγε οι ελληνικές ταινίες εποχής; – πάντα για το υδροκεφαλικό κράτος των Αθηνών, ο Έβρος θεωρούνταν εξορία του Αδάμ.

Αλλά και στην εκπαίδευση: Παρόμοιες φήμες. -Πού διορίστηκες; -Στον Έβρο, στο Σουφλί. -Πω πω, καημένε μου.. Κι όμως! Τίποτε μακρύτερα της αλήθειας από τούτο. Ρωτήστε συναδέλφους που έζησαν και δίδαξαν στα σχολεία μας στον Έβρο.

Ύστερα, ήρθαν τα συμφέροντα, το εύκολο χρήμα, το γρήγορο κέρδος, όπως υπόσχονται πάντα οι καιροσκόποι στους αφελείς. Πείστηκαν οι τοπικοί άρχοντες, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αφήστε την αποψίλωση, καλά είναι ο δρυμός, να μεταφερθούν οι γραμμές του τρένου έξω από τα χωριά, να μη σας ενοχλεί ο θόρυβος και το τράνταγμα, μετά οι ανεμογεννήτριες, στις κορυφές των βουνών φυσάει αέρας – ναι, και οι ντόπιοι άρχοντες πετάνε αετό – το χρήμα ρέει στην πρωτεύουσα από τους δεκάδες πλούσιους τουρίστες από τη γείτονα, όπου δεν μπορούν να ευχαριστηθούν αλκοόλ με το ψαράκι τους, ήρθε και ο στόλος με τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα.. πίστεψαν στα παχιά λόγια των καλοθελητών, λίγδωσε προσωρινά το αντεράκι τους με εύκολο χρήμα.. ποιος ασχολείται με τους πιο πάνω; Με τις μέλισσες, τα όρνια, τις κατσίκες, το περιβάλλον; Δεν έχουν ανάγκη. Εμείς στην πόλη έχουμε ανάγκες. Εσείς οι ντόπιοι, ξέρετε να επιζείτε. Δεν έχετε ανάγκη εσείς.

Ο εμπρησμός ήταν θέμα χρόνου. Τρία χρόνια γλίτωσε και ξαναγλίτωσε η Δαδιά λόγω της υπεράνθρωπης προσπάθειας των κατοίκων της περιοχής που στο μεταξύ λοιδορήθηκαν και απαξιώθηκαν για να φτάσει να σβήσει σιγά σιγά το περιβαλλοντικό κέντρο, στολίδι του Έβρου, καμάρι της Θράκης, στο οποίο κάθε χρόνο έρχονταν χιλιάδες μαθητές και επισκέπτες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.. σε προστατευόμενη υποτίθεται τοποθεσία παγκόσμιας κληρονομιάς, ασύγκριτου κάλλους και οικολογικού ενδιαφέροντος. Αλλά.. για «κάτι πουλιά θα χάσουμε το μύριο;» Δε βαριέσαι. Η φύση ξαναγεννάται, σιγά, δεν έχει ανάγκη – εμείς παλεύουμε για το σήμερα. Βάλε υπογραφή, ναι, εκεί δίπλα στη σφραγίδα.

Οι υπόλοιπες δικαιολογίες, ποιος φταίει, τι φταίει, ποιος έβαλε τη φωτιά, οι διάφορες τηλεοπτικές αψιμαχίες και η αισχρή εκμετάλλευση ζώντων και νεκρών, με αφήνουν παγερά αδιάφορη. Αναλώσιμοι είμαστε, όλοι μας, σε κάθε στιγμή της ζωής μας. Πιόνια στα παιχνίδια των από πάνω. Όταν μαλώνουν οι ελέφαντες, πονούν τα μυρμήγκια.

Όταν κάποτε ρωτήσαμε τον κεκοιμημένο πλέον Μητροπολίτη Ορεστιάδος, Διδυμοτείχου και Σουφλίου, Νικηφόρο, συγγενή μας από τα Φέρραι: «πώς εσύ, ένας τόσο αξιόλογος και μορφωμένος άνθρωπος, ενώ είχες τη δυνατότητα, την ευκαιρία, αλλά και τις γνώσεις συγκριτικά με τόσους άλλους μητροπολίτες, δεν πήγες στο κέντρο των αποφάσεων, την Αθήνα, παρά έμεινες εδώ να προσπαθείς να βάλεις μυαλό στα εβρίτικα γκατζόλια;» μας είπε: «είναι ατίθασοι, αυθόρμητοι, απότομοι, αλλά όλο καρδιά. Δεν μπορώ να ζήσω μακρυά από αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Τον αγαπώ. Και θέλω να τους δείχνω καθημερινά πώς να κάνουν υπομονή και πώς να τον αγαπούν και να τον φροντίζουν κι εκείνοι». Κοιμήθηκε το 2009, πριν προλάβει να δει την καταστροφή που έχει υποστεί την τελευταία δεκαετία ο ευλογημένος, αγαπημένος του τόπος.

Συγχωρήστε μου τον πόνο, αλλά και την κατάχρηση του χρόνου σας και της σελίδας. Ποιος είναι ο ρόλος μας ως εκπαιδευτικών; Να μην επιτρέψουμε σε άλλη γενιά να πει: δεν ήξερα, δεν κατάλαβα, δεν με ενδιέφερε.

Κάποτε και το Μπαλί ανήκε στους ιθαγενείς του. Και δεν χάθηκε σε μία νύχτα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



8.52 μ. Χρυσός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ο

Μίλτος Τεντόγλου.

Ας δούμε κάτι ευχάριστο επιτέλους μέσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας με τις πυρκαγιές.

Πολλά μπράβο σε αυτό το παιδί!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η δεξια ξεπλένει βιαστές , γυναικοκτονους και παιδοφιλους. Η αριστερά ξεπλένει τα παρανω επίσης αρκεί να είναι λάθρο ,συν εμπρηστες και η χώρα στο έλεος της τύχης.

Δημοκρατία κ κράτος δικαίου κ δύο αυγά Τουρκίας .

Σήψη και παρακμή σερβιρισμενα με μια γενναία δόση ανθελληνισμου . Καληνύχτα μας !

Α κ μπλοκ εννοείται γιατι ρε πουτανοπαιδα όταν αυτά τα γουρούνια βίαζαν την Μυρτώ βγάλατε τον σκασμό, όταν σκότωσαν τον Μανώλη για μια κάμερα βγάλατε τον σκασμό . Όταν σκότωσαν το παιδί στο Φιλοπάππου βγάλατε τον σκασμό . Όταν βίασαν και σκότωσαν την ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΑ που ήρθε ΝΌΜΙΜΑ να εργαστεί βγάλατε τον σκασμό . Τώρα που 26 παράνομοι κάηκαν γιατί ήταν εκεί που δε θα έπρεπε να είναι αν ήμασταν σοβαρό κράτος ,σας έπιασε ο πόνος . ΣΚΑΣΤΕ ! Εσείς φωνάζετε "refuges you welcome" το αίμα των 26 αλλά και των παραπάνω είναι στα δικά σας χέρια . Βάλτε τον ψευτοανθρωπισμο στον πάτο σας .

Σχολιο.- Ναι θα λυπηθούμε τα καθαρματα τους λαθρομετανάστες που βάζουν τις φωτιές.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



800 ευρώ για νοικι ένα τριάρι ζητάνε στην Αθήνα την ώρα που ο βασικός είναι 700 ευρώ.

Δουλεύει ένα ζευγάρι και οι δύο για να πληρώνουν το νοίκι 800 ευρώ,το ρεύμα και το τηλέφωνο 200 ευρώ και το σουπερμάρκετ 400 ευρώ το μήνα.

Τραβά κάνε και παιδιά τώρα μλκ άμα κοτας

Δε θα μείνει στη μπανανία ούτε νεανικό κουνούπι λέμε

Σχολιο.- τι να τους κανουν τους νεους, τις εχασε τις εκλογες η δαπαρα

Σχολιο.- καλά τα ενοίκια έχουν ξεφύγει εντελώς ακόμα και στο κέντρο της Αθηνας

Σχολιο.- παντου ρε,ούτε παιδί μπορεί να σπουδάσεις πλέον ούτε ένας μικρομεσαίος.Το 71 τακατο βέβαια στα παπάρια του γιατί έχει,έτσι όπως πάει δεν θα χει για πολύ

Σχολιο.- Και εγω παντως με ενοίκιο μένω Μαρούσι στην Αθήνα. Παλι καλά που έχω το εξοχικό μου στο Σαράντι Βοιωτίας και δεν κάηκε την Δευτέρα που ζήσαμε σκηνές αποκάλυψης στο χωριό μου

Σχολιο.- AirBnB.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλα τα σχέδια πολέμου χαλάνε από την απρόβλεπτη βλακεία σε αρνητική κατεύθυνση 

Πως αλλιώς να εξηγηθεί η τόση μεγάλη έκθεση του Πριγκόζιν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ότι και οι δύο αρχηγοί της Wagner ήταν στο ίδιο αεροπλάνο?

Ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης?

Από την αρχή της ΕΣΕ αυτό ήταν το μεγαλύτερο πλήγμα για τη Ρωσία.

Όχι μόνο συμβολικά αλλά και σε πρακτικό επίπεδο.

Το αντίκτυπο στους συμμάχους της Ρωσίας, στους BRICS, στο Σαχέλ και ολόκληρη την Αφρική είναι τεράστιο.

Την ημέρα που οι Ναζί γιορτάζουν την "ανεξαρτησία" τους την ίδια μέρα σκοτώνουν το πιο μισητό πρόσωπο για αυτούς.

Τεράστιο επικοινωνιακο κατόρθωμα.

Η Wagner και οι δυνάμεις Akhmat είναι εμβληματικές σε αυτό τον πόλεμο. 

Μεγάλο θα είναι και το αντίκτυπο στη Ρωσική κοινωνία.

Κανένας Ρώσος δεν ήθελε νεκρό τον αρχηγό της Wagner. Ακόμα κι αυτοί που θεωρούσαν ότι έκανε λάθη.

Ας μη μιλήσουμε για το αίσθημα ασφαλείας μέσα στη Ρωσία.

Όλα αυτά είναι απόρια του ότι η Ρωσία δεν έχει μετατρέψει την ΕΣΕ σε πόλεμο.

54 χώρες,στρατοί,μυστικές υπηρεσίες χωρων, πολεμάνε εναντίων των Ρώσων και αυτοί νομίζουν ότι θα απολαμβάνουν τις βολτες τους στην κόκκινη πλατεία.

Η ΕΣΣΔ έχασε τον πόλεμο από τη Δύση λόγου της μαλθακοτητας και χαλαρότητας που επικρατούσε στην κοινωνία. 

Ο πόλεμος δεν χάθηκε στο πεδίο αλλά από αφέλεια που συνεχίζει να χαρακτηρίζει τη Ρωσική πολιτική ελίτ και την κοινωνία.

Σχολιο.- Παρόλα τα λάθη του είχε μέγιστη συμβολή στον αγώνα κατά των Ναζί

Σχολιο.- CIA πίσω από τον θάνατο Prigozin τι λες?

Σχολιο.- Πάντως προσωπικά αποκλείω το Ρωσικό κράτος να είναι πίσω από την δολοφονία του Πριγκόζιν



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι αυτοί που τους κάηκαν τα σπίτια και μένουν στο δρόμο δίχως βιος...

Πως θα ζήσουν ;

Πάλι πεθαμένοι είναι...

Σχολιο.- 760.000 ΑΚΊΝΗΤΑ ΚΡΑΤΆΝΕ ΤΑ ΦΑΝ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΟΥΝ. Οι κατεστραμμενοι Έλληνες από την Ευρω ένωση και το ευρώ δανεικό. Με το ευρώ που θα βρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη να βάλει φύλαξη δασών. Ακόμα και πολιτών της περιοχής επιστράτευση που θα πληρώσει όμως με ωρομίσθιο.

Σχολιο.- Όμως παρόλο που έχασαν οι Έλληνες τις περιουσίες τους τα σπίτια τους το μέλλον των παιδιών τους ψηφίζουν κόμματα που στηρίζουν την Ευρωζώνη .

Σχολιο.- Και οι υπόλοιποι που είναι μακριά από τις φωτιές, και εκείνοι κατεστραμμένοι είναι κ δεν το ξέρουν!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το έντρομο βλέμμα του θηλυκού υποαρδόνιου που παίρνει συνέντευξη από πυρόπληκτο που κράζει Μητσοτάκη και περιμένει την εντολή από το αρχιαρδόνιο στο κοντρόλ για να τον κόψει

Μία συμβουλή προς τα νέα παιδιά που σκέφτονται να σπουδάσουν δημοσιογραφία: ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΕ.

Αυτό και μόνο,τίποτα άλλο

-Οι πραγματικοί δημοσιογράφοι η είναι άνεργοι η κάνουν άλλο επάγγελμα η δουλεύουν για λογαριασμό τους. Οι ντεμεκ παίρνουν ένα μεροκάματο σε ένα από τα ΜΜΕ η ΜΕ.

-Η ντροπή δεν είναι δουλειά



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγχαρητήρια στον Τεντογλου για το χρυσό.

Αυτός ο ηλίθιος που σκέφτηκε να καταργήσει τις απονομές στο βάθρο και τους εθνικούς ύμνους, να πάει να ψοφήσει ήσυχα σε μια γωνια

Σχολιο.- Τι Θεός είναι ο Τεντόγλου!

Τι ξενέρωτες απονομές είναι αυτές σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα... στο επόμενο τι θα κάνουν, θα πετάνε στους νικητές κάνα κόκκαλο; Εννοείται πως δεν πρόκειται για "αθώα παραξενιά", έχει άλλο σκοπό.

Σχολιο.- Μεγαλύτερη ηλιθιότητα δεν έχω δει. Ξεκίνησε από πέρσι στο παγκόσμιο στο Γιουτζίν στην Αμερική. Ελπίζω στο Παρίσι του χρόνου οι απονομές να γίνονται με τον κλασσικό τρόπο.

Σχολιο.- Γιατί δεν κάνουν απονομές με εθνικούς ύμνους γαμω το νινι που τους πετα ρε;

Σχολιο.- κανουν και απονομες...ειδα εγω νωριτερα απονομη στο βαδην με εθνικο υμνο Ιθπανιαθ και τριτη την δικη μας

Σχολιο.- καμία απονομή δεν έχω δει εγώ,τους δίνουν τα μετάλλια και φευγουν

Σχολιο.- τους τα παιρνουν πισω και τους τα ξαναφορανε σε κανονικη απονομη.....στον Μιλτο αυριο Παρασκευή 18:30

Σχολιο.- ακατανόητα χαζά πραματα

Σχολιο.- Απονομες γίνονται. Αλλα ξεκίνησε πέρσι στο Παγκ Πρωτ γιατι πολλες απονομες παλιότερα γίνονταν σε άδειο γήπεδο και την επόμενη μερα και δεν φαινόταν ωραίο. Αρκετοί αθλητές που παίρνουν το μετάλλιο τους με τη ληξη το πανηγυρίζουν καλύτερα με τους δικούς τους ανθρώπους που έχουν παει να τους δουν. Στη συνέχεια επιστρέφουν το μετάλλιο και παίρνουν το δικο τους με σκαλισμενο το ονομα τους σε αυτο.

Απονομες γίνονται σε αλλο σημείο καποια ωρα μετα. Εμενα δεν με χαλάει που τους δίνουν το μετάλλιο μετα την ληξη... Ουτε και τους αθλητές απο ότι λενε. Με χαλαει που τις απονομες τις κάνουν σε αλλο σημείο και οχι στο κεντρικό σταδιο.

Την απονομή του Τεντογλου φυσικά και η ΕΡΤ θα την δείξει



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



25/8/2023   -   6.00

- Επίσημα τοποθετήθηκε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος, είπε αναφερόμενος στον Γεβγκένι Πριγκόζιν, ότι ήταν «ένας άνθρωπος με δύσκολη τύχη», ο οποίος «έκανε πολλά λάθη στη ζωή του», αλλά και «πέτυχε πολλά επίσης, για την πατρίδα του και για τον ίδιο». Τον χαρακτήρισε «ταλαντούχο άνθρωπο και επιχειρηματία» και, αναφερόμενος στο έργο το δικό του και της Ομάδας Wagner, είπε ότι «τη συνεισφορά τους στον αγώνα της Πατρίδας μας δεν πρόκειται να την ξεχάσει κανείς».

- Ανάλογη δήλωση έκανε και ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ στο προσωπικό του κανάλι στο Telegram, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «αναμφίβολα (ο Πριγκόζιν) είχε μεγάλη συνεισφορά στην πορεία της ΕΣΕ. Και αυτό το κατόρθωμα δεν μπορεί να του το αφαιρέσει κανείς. Ο θάνατός του είναι μεγάλη απώλεια για ολόκληρο το κράτος». Παρατήρησε, ωστόσο, ότι ο Πριγκόζιν τον τελευταίο καιρό «πιθανόν να μη μπορούσε να δει την πλήρη εικόνα της κατάστασης της ΕΣΕ». Και προσέθεσε: «Τον παρακαλούσα να αφήσει (στην άκρη) τις προσωπικές του φιλοδοξίες προς όφελος κρατικών υποθέσεων ύψιστης σημασίας (Στγ: όπως η ΕΣΕ). Όλα τα υπόλοιπα μπορούσαν να λυθούν μετά. Όμως αυτός ήταν ο Πριγκόζιν, με τον “σιδερένιο” χαρακτήρα του και την επιθυμία να πετύχει αυτό που ήθελε εδώ και τώρα».

- Για την υπόθεση Πριγκόζιν, για να κλείσουμε προς το παρόν (εννοείται πως περιμένω τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας, όπως και την εύρεση των «μαύρων κουτιών» του μοιραίου αεροσκάφους (για τα οποία, παρεμπιπτόντως, δεν έγινε αρχικά καμία κουβέντα, παρόλο που σε κάθε ανάλογο δυστύχημα αποτελεί ίσως το πρώτο που πράγμα που αναζητείται, μετά φυσικά από τους ανθρώπους).

- Εάν δεν συνέβαινε το δυστύχημα με τον Πριγκόζιν και τα υπόλοιπα στελέχη της Ομάδας Wagner, στα πρωτοσέλιδα των διαφόρων ενημερωτικών εκδόσεων θα βλέπαμε τη Σύνοδο των BRICS και την επιτυχή της ολοκλήρωση, με την ομόφωνη αποδοχή του τελικού κειμένου-δήλωσης και την ανακοίνωση της αποδοχής 6 χωρών – νέων μελών του Οργανισμού από την 01/01/2024: Αργεντινή (Στγ: παρά τις προσωρινές αμφιβολίας και τη «σφήνα» που προσπάθησαν να βάλουν οι ΗΠΑ με χορήγηση έκτακτου δανείου προς την κυβέρνηση της χώρας), Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιράν, Αίγυπτος και Αιθιοπία αυξάνουν τον αριθμό των χωρών μελών σε 11 (από 5), ενώ στον κατάλογο των υποψηφίων χωρών για είσοδό τους στον Οργανισμό συμπεριλαμβάνονται άλλες 11 χώρες απ’ όλες τις ηπείρους, πλην της Ωκεανίας.

- Η χτεσινή ημερομηνία (24/08) ήταν η λεγόμενη «Μέρα Ανεξαρτησίας» της μετασοβιετικής Ουκρανίας. Ήταν η μέρα που το, κατά τα λοιπά, προνομιούχο αυτό κομμάτι γης στην καρδιά της Ευρώπης πήρε διαζύγιο από την κοινή λογική, τις ρίζες του λαού (και των λαών) της, την ανθρωπιά και την πραγματική του αυτοδιάθεση. Η ευχή της στήλης είναι η φετινή επέτειος να ήταν και η τελευταία που «εορτάζεται» στην επικράτεια της χώρας των ουκρανοναζί και ο ουκρανικός λαός να ξαναβρεί την περπατησιά του μέσα από την κοινή του πορεία με τους αδελφούς (του) ανατολικούς σλαβικούς λαούς, αλλά και όλους τους λαούς του πολυεθνικού μωσαϊκού που κατοικεί από το Λβοφ και το Καλινινγκράντ, μέχρι τη Σαχαλίνη…

Σχολιο.- θυμάμαι ότι κάποια στιγμή που ήταν σε εξέλιξη συζητήσεις για τερματισμό του πολέμου οι ΗΠΑ είχαν θέσει το ζήτημα της Βάγκνερ

Σχολιο.- Τι ποσοστό εδάφους ελέγχουν τώρα οι Ρώσοι και πως έχουν τόσες πολλές εφεδρείες οι Ουκρανοί αν όντως έχουν πει τις 400.000 νεκρούς;

Σχολιο.- Η Ουκρανία (θεωρητικά) έχει πολλές εφεδρείες ακόμα - ως και 2.000.000 κόσμο.

Σχολιο.- Πρέπει να λάβουμε, ωστόσο, υπόψη μας πόσοι Ουκρανοί πολίτες στρατεύσιμης (ή μάλλον... επιστρατεύσιμης!) ηλικίας έχουν διαφύγει στο εξωτερικό, ακριβώς για να μην τους στείλουν στην «κρεατομηχανή»...

Σχολιο.- Κι όσα εκατομμύρια κι αν απομένουν, με τι... όρεξη θα πάνε στο μέτωπο και με τι... ενθουσιασμό θα πολεμήσουν!

Σχολιο.- Και ενώ η Ρωσία ασχολείται με το θέμα Πριγκοζιν ακόμα η Ουκρανοί κτυπήσαν την Κριμαία και μαλιστα σε πυραυλικες εγκαταστάσεις.

Επαναλαμβάνω.. η Ρωσική κοινωνία και ηγεσία έχει σοβαρό πρόβλημα.

Από ένα κράτος 150.000.000 δεν περιμένει κανείς να γίνεται είδηση ή καταστροφή 5 τεθωρακισμένων και 3 πυροβόλων του εχθρού. Ας δει κάποιος τα νούμερα της μάχης του Κουρσκ

Σχολιο.- η υπάρχουσα διαρχία με το καθεστώς Γιέλτσιν, Τσουμπάς να είναι ακόμα βαθειά ριζωμένη η Ρωσική κοινωνία δεν μπορεί να ξακωλησει και αιμοραγει.

Πέρασαν 10 χρόνια και ακόμα δεν μπορούν να φτιάξουν ανταγωνιστικούς μικρό επεξεργαστές, βασίζονται στο λαθρεμποριο λόγω κυρώσεων στα ηλεκτρονικά.

Ακόμα και glonass smerts που έχουν αναπτύξει δεν τα χρησιμοποιούν σε υπολογισιμη ποσοτητα λόγω έλλειψης ηλεκτρονικών...

Σχολιο.- Δεν είναι ακριβώς έτσι. Η ρωσική οικονομία έχει επιτύχει υψηλότατο επίπεδο αυτάρκειας στους περισσότερους κλάδους της οικονομίας της και έχει ρυθμούς ανάπτυξης που ειδικά οι Δυτικοευρωπαίοι τους βλέπουν με το κυάλι. Είναι μεγάλη, ασφαλώς, η κουβέντα και δεν εξαντλείται εδώ. Ωστόσο μια χώρα που έχει τα καλύτερα οπλικά συστήματα και τις πιο πρωτοποριακές μεθόδους εξόρυξης υδρογονανθράκων (για να πάρουμε μόνο δύο νευραλγικούς κλάδους) δέον να μην υποτιμάται.

Σχολιο.- Καλή και άγια η διεύρυνση της BRICS, όμως οι παρουσίες της Ινδίας (παλιό μέλος) και της Σαουδικής Αραβίας (νέο μέλος), δημιουργούν, τουλάχιστον σε μένα, ένα είδος αγωνίας και δυσπιστίας...

Και τα δύο αυτά κράτη, διατηρούν στενές σχέσεις με ΗΠΑ...

Σχολιο.- Έχει υποστεί πολλές αλλαγές η εξωτερική τους πολιτική τα τελευταία χρόνια με τους BRICS.

Σχολιο.- δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικά... Το μόνο που πήρε το μάτι μου κάποια στιγμή πριν μερικές μέρες, ήταν ότι φοβάται η Σαουδική Αραβία, για "στρίμωγμα" των κεφαλαίων της, εκ μέρους των ΗΠΑ...

Αυτό δεν σημαίνει και ότι μπορεί να αλλάξει πολιτική ή κατεύθυνση στο διεθνές γεωπολιτικό γίγνεσθαι, δεδομένου του κράτους αυτού έτσι όπως είναι δομημένο...

Όσο για την Ινδία, τώρα, απλά έχω τους ενδοιασμούς μου από ένστικτο...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αξίζει να διαβαστεί ολόκληρη η 26σέλιδη ιστορική Διακήρυξη των BRICS:

Βλέποντας τις λεπτομέρειές της χτες, τολμώ τρεις αυθόρμητες πρώτες σκέψεις:

1.Είχα την εντύπωση διαβάζοντας την, ότι είναι σαν να ζεις σε “βιβλίο ιστορίας”! 

Το πρώτο κεφάλαιο της μελλοντικής ιστορίας του πλανήτη… 

Οι συσχετισμοί και το περιεχόμενο των μπλοκ της κυρίαρχης αντίθεσης της εποχής μας, δεν θα είναι πια το ίδιο!

2.Θεωρώ ότι το περιεχόμενο, το πνεύμα και οι προοπτικές των BRICS στη Διακήρυξη, χωρίς βέβαια να είναι ένα επαναστατικό Μανιφέστο είναι 

-πιο ριζοσπαστικά κοινωνικά, 

-πιο αντιαποικιακά ποιοτικά, 

-πιο αντιιμπεριαλιστικά αντικειμενικά 

αν για παράδειγμα συγκριθεί με το παλιότερο Κίνημα των Αδεσμεύτων, που αδιαμφισβήτητα έπαιξε ένα ιδιαίτερα σημαντικό θετικό ρόλο την εποχή του Ψυχρού πολέμου! 

Κι αυτό γιατί από τότε, οι νέες ανάγκες είναι που απαιτούν κι επιβάλουν ένα πιο προωθημένο πεδίο σύγκρουσης!

3.Και με τη διαφορά, ότι οι BRICS δυνητικά μπορεί να παίξουν “καθοριστικό” - όχι μόνο σημαντικό ρόλο!

-Η προοπτική μιας νέας θέσης για τον Παγκόσμιο Νότο, είναι σαν να παίρνουν καθυστερημένη εκδίκηση τα λόγια του Fidel Castro το 1985, μιλώντας τότε για το αντιαποικιακό ξύπνημα της Αφρικής:

“Μετά από χιλιάδες χρόνια, μετά από θυσίες δισεκατομμυρίων ανθρώπων, μετά από 500 χρόνια δουλείας, η ανθρωπότητα βλέπει ότι η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, για μια απλά δίκαιη κοινωνία, μπορεί να γίνει πραγματικότητα…”

-Κι από την άλλη πλευρά, συγκριτικά, ζώντας και κοιτάζοντας γύρω μας στη Δύση, η αμείλικτη αίσθηση:

“Μα, τι παρακμή, τι κρίση, τι αποδιοργάνωση και διάλυση είναι αυτό που ζούμε ΕΔΩ;”



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Καταστολή της ελευθερίας της έκφρασης και σε πολιτικούς. Καταστολή της δημοκρατίας δηλαδή. Οι μαφιόζοι της μεγάλης επανεκκίνησης δεν χρειάζεται να κρύβονται πλέον και γίνονται κυνικοί. Η προβατοποίηση των λαών επετεύχθη. 

Γελάω ιδιαίτερα με τα πρόβατα που επαναλαμβάνουν συνεχώς το επιχείρημα του κινητού τηλεφώνου για να υπερασπιστούν το δικαίωμα τους να έχουν εγκατεστημένη ηλεκτρονική διακυβέρνηση στην ταυτότητα τους. Αφού μας ελέγχουν κρυφά από το κινητό, γιατί να μην το νομιμοποιήσουμε ώστε ο έλεγχος μας να γίνει υποχρεωτικός; Ακαταμάχητοι... 

-Χάνουν το αφήγημα και είναι σε πανικό. Το έχω πει και άλλες φορές, μόνο με φασισμό μπορούν να συνεχίσουν το πρόγραμμα τους. Όσο πιο πολύ φασισμό χρησιμοποιούν τόσο πιο πολύ εκτίθενται όμως και τόσο πιο πολύ αντίδραση θα δημιουργούν. Έχουμε πόλεμο. 

Οι αφελείς που λένε αφού έχουμε κινητό ας παραδοθούμε, να το κοιτάξουν. 

*oι ΜΚΟ του Σόρος απαιτούν καταστολής της ελευθερίας του λόγου καθώς οι πολιτικοί διαδίδουν παραπληροφόρηση μίσους



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η άσκηση "κριτικής" γιατί το ΚΚΕ δεν προτείνει συνεργασία στα γκρουπούσκουλα των 100 ανθρώπων..και στα περί "περιφρόνησης" της βούλησης της βάσης(ανερμάτιστα και προσβλητικά προς τα χιλιάδες μέλη του που έτσι τα χαρακτηρίζουν ηλίθια..επομένως γιατί ζητάς συνεργασία με "ηλίθιους";)όταν οι αρχιεπισκοπικές ηγεσίες των αριστεροχωριτών -δικαιωματικών,απαράλλακτες, επιχορηγοφάγοι οπορτουνιστές μετωπολάγνοι..γράφουν την ανάγκη στα γκιόλια τους επιδιώκοντας ανά τετραετία "μέτωπα ευκαιρίας" αποτελεί την κορύφωση της εθελότυφλης Κυρκοσπορίτικης "ευρωλατρείας" και διαχειριστικής(με το αζημίωτο) επιθυμίας κυβερνητισμού. Τά 'δαμε τέτοια χαΐρια..με την "πρώτη φορά φασιστερά" ..που άνοιξε τον δρόμο στον Κούλειο ολετήρα.Δεν θα πάρουμε...Η ευχή...καλή ολοκληρωτική συντριβή στα οπορτουνομέτωπα..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αρχής γενομένης από την χούντα(που υπηρέτησαν ως ρουφιάνοι συμφοιτητών τους στο εξωτερικό κι εδώ αρκετοί "αριστεροί" του στιλ Πάγκαλου.."να...εδώ όλοι μαζί θα μαγειρέψετε όλοι μαζί θα φάμε" ) οι πυρκαγιές κι οι καταπατήσεις(που κατά τους ρουφιάνους ποτέ δεν έγιναν...) έχουν καταστρέψει 30 μύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων. Γιατί ψηφίζετε πάντα λαμόγια;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαθαίνουμε από ψιθύρους πυρίκαυστους πως ετοιμάζουν α-νομοσχέδιο-κατώφλι ιδιωτικοποίησης δασών, βαφτισμένο ως "επιχορηγούμενο μακρόπνοο πρόγραμμα αναδοχής δασικών εκτάσεων" .Με το οποίο εγώ π.χ...που είμαι "πλούσιος" θα μπορώ τσεπώνοντας κάποια χοντρά διπλομύρια κάτ' έτος ή δεκαετία..δεν έχει σημασία..να γίνομαι "ανάδοχος"(νταβατζής) δασικών εκτάσεων με το ανάλογο δικαίωμα εκμετάλλευσης(βλέπε παράδειγμα διοδίων σε εθνικές οδούς) ..εισιτήριο εισόδου..κλπ κλπ..Ψηφίστε μας λένε...τραβάτε για φούντο μεσοπέλαγα...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο χειρότερος εχθρός της ύπαρξής μας και της χώρας γενικότερα...ο νεοφιλελέ ψηφοφόρος.

Σχολιο.- ΝΕΟΦΙΛΕΛΕ : ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙ

Σχολιο.- ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ!!!!ΣΚΩΛΗΞ ΛΕΓΕΤΕ!!!!!

Σχολιο.- όλων των αποχρωσεων ,να προσθεσω .

Σχολιο.- ΓΕΜΙΣΕ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ-ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ,

ΜΕ ΝΕΟΦΙΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ- ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ!

γα@η@ε τα,

βουρκος η κατάσταση....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Παρεξηγήθηκε» ο Τρ. Αλεξιάδης, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτικό πάνελ, όταν ο Γ. Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, ανέδειξε τις διαχρονικές ευθύνες κυβερνήσεων και τοπικών αρχών για τα σημερινά χάλια της δασοπυρόσβεσης και της Πολιτικής Προστασίας. 

Αρχισε λοιπόν τα ανέκδοτα περί του «τσουβαλιάσματος που βοηθάει την κυβέρνηση». 

Και ποιος τα έλεγε αυτά; Ο ίδιος που πριν και μετά την πληρωμένη απάντηση που πήρε, επέμενε ότι «τώρα δεν είναι ώρα για πολιτική κριτική», κάνοντας τη μεγαλύτερη αβάντα στην κυβέρνηση και στην εγκληματική πολιτική της. 

Αυτό επιβεβαιώθηκε και στη συνέχεια, με τον βουλευτή της ΝΔ να παίρνει την «πάσα» και να συνεχίζει τον «χαβά» της κοροϊδίας, περί «πανέτοιμου» κρατικού μηχανισμού και με διάφορες αστειότητες περί... Χαβάης και «κλιματικής κρίσης», για να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα. 

Συνεταιράκια, λοιπόν, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική που αφήνει τον δασικό πλούτο, σπίτια, καλλιέργειες και λαϊκή περιουσία στο έλεος των πυρκαγιών, συνεταιράκια και στην επιχείρηση συγκάλυψης των πραγματικών ενόχων. 

Αυτών δηλαδή που πρέπει να βάλει στο στόχαστρο ο λαός για να προστατεύσει τη ζωή, την περιουσία του, το περιβάλλον.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουμε και μπόλικους πανεπιστημιακούς.. που σπούδασαν με τους φόρους του λαού(τα φροντιστήρια που πλήρωσαν οι γονείς υπαιτιότητά τους αφού με τις ψήφους τους ξήλωσαν σιγά σιγά το "πουλόβερ")για να στραφούν με τον ρεφορμισμό και τον οπορτουνισμό τους εναντίον του.Γιομίσαμε διευθυντάδες και λαμόγια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό αποφάσισαν...κι εσείς τους ψηφίσατε...οι.."71 τα'σκατό"...ΑΠΟΦΑΣΗ 2499/2012 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, η οποία, παρά την κατηγορηματικά αντίθετη διάταξη του Συντάγματος, έκρινε ότι στα αναδασωτέα επιτρέπεται να εγκαθίστανται όχι μόνο ανεμογεννήτριες αλλά και κάθε «έργο το οποίο αποβλέπει την εξυπηρέτηση ανάγκης με ιδιαίτερη κοινωνική, εθνική ή οικονομική σημασία». 

Με την απόφαση αυτή έγινε μια ριζική τομή στο άβατο των αναδασωτέων. Από κει και πέρα, όταν ένα δάσος καεί, ο κάθε επίδοξος επενδυτής ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ. Η εκμετάλλευση των αναδασωτέων μπορεί να ξεκινήσει την επομένη κιόλας της φωτιάς και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση απ’ ό,τι αν επρόκειτο για δάση, αφού η διατύπωση «έργο το οποίο αποβλέπει την εξυπηρέτηση ανάγκης με ιδιαίτερη κοινωνική, εθνική ή οικονομική σημασία» αφήνει περιθώρια για πολλές ερμηνείες. 

Μαρία Καραμανώφ

Αντιπρόεδρος ΣτΕ ε.τ.

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μεγάλο ιστορικό και πολιτικό λάθος της Αριστεράς.

1.Για το μεταναστευτικό ζήτημα καλά θα κάνει η Αριστερά να εξετάσει τις θέσεις και την πολιτική του Καρλ Μαρξ,του Φρηντριχ Ένγκελς και της Διεθνούς Ένωσης Εργατών. Τότε θα καταλάβει σε τι κινούμενη άμμο έχει πέσει και τι ζημιά κάνει τρεις δεκαετίες τώρα στο εργατικό κίνημα της Ελλάδας, της Ευρώπης και του κόσμου. Τότε θα καταλάβει τι είναι αυτό που ενισχύει την Ακροδεξιά στις κοινωνίες και ιδιαίτερα μέσα στην εργατική τάξη. Τότε θα καταλάβει ότι πρέπει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από την εθνική, την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια εργατική τάξη. Τότε θα καταλάβει ότι είναι καλύτερα να αυτομαστιγωθει στις πλατείες των χωριών και των πόλεων και να μετανοήσει για το παγκόσμιο έγκλημα που έχει διαπράξει μαζί με τα κόμματα του κεφαλαίου, τους καπιταλιστές,τις καλοπληρωμένες ΜΚΟ, και τους δουλεμπόρους και τους κάθε λογής εισαγωγείς του εμπορεύματος εργατική δύναμη.

Κι όπως έλεγε ο Καρλ Μαρξ:"Πρέπει να κάνουμε τη ντροπή περισσότερο ντροπιασμένη, δημοσιεύοντας την"!

2.Σ'αυτόν τον κοπρολακκο την Αριστερά την έριξε ο αποστάτης του μαρξισμού, ο Καρλ Κάουτσκι, τον οποίο ο Λένιν τότε, το 1907, τον θεωρούσε ως αυθεντία, πριν τον διαολο- στείλει το 1914. Αλλά μέσα στον βάλτο των αντιμαρξιστικων θέσεων για το μεταναστευτικό ζήτημα έπεσε και ο Λένιν. Το 1922 έπεσε και όλη η Τρίτη Διεθνής - αργότερα και η Τέταρτη Διεθνής. 

Μόνο με την επιστροφή στον Μαρξ,τον Ένγκελς και τη Πρώτη Διεθνή μπορεί να υπάρξει επανεκκίνηση της Αριστεράς. Αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο από τα κάτω , από την εργατική τάξη. Η αριστερά των σαλονιών,των δουλεμπόρων και των ΜΚΟ, καθώς τρέφεται από το χρηματιστικό κεφάλαιο του πλανήτη, θα συνεχίσει να παίζει τον βρώμικο και αντεργατικο της ρόλο

Τα αστικά κόμματα,της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς, τρέφονται από τις αντιμαρξιστικες θέσεις της Αριστεράς για το μεταναστευτικό ζήτημα. Αν η Αριστερά κατέβαινε με τις θέσεις και την πολιτική του Καρλ Μαρξ,του Φρηντριχ Ένγκελς και της Διεθνούς Ένωσης Εργατών,τότε όλη η Ακροδεξιά θα εξαφανιζοταν, ενώ η Δεξιά θα ήταν στο κοινωνικό και πολιτικό περιθώριο.

3. Στο βιβλίο μου:"Μαρξισμός και σύγχρονη μετανάστευση" – Δημήτρης Ντούσας, παραθέτω και σχολιάζω 21 κείμενα των γεναρχων του προλεταριακου διεθνισμού, τα οποία καλύπτουν μια περίοδο 50 χρόνων, για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Όσοι νομίζουν ότι οι συνθήκες του 19ου αιώνα και του 20ου ή και 21ου αιώνα είναι ριζικά διαφορετικές γελιουνται. Το κεφαλαιοκρατικο σύστημα ήταν και είναι το ίδιο• ίδιος είναι και ο τρόπος παραγωγής• ίδιες είναι και οι σχέσεις ιδιοκτησίας και εκμετάλλευσης • το κεφάλαιο εισήγαγε και συνεχίζει να εισάγει φτηνά και υποτακτικά εργατικά χέρια, χέρια που να διαιρούν τους εργάτες.

4. Προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες στην εργατική τάξη της χώρας και του κόσμου όσοι συσκοτίζουν ή θολώνουν τα ιδεολογικά και πολιτικά νερά, ξεστρατιζοντας τη συζήτηση για τα εμβόλια. Είναι καιρός να δούμε ξανά τις θέσεις και τις πολιτικές αρχές του Καρλ Μαρξ, του Φρηντριχ Ένγκελς και της Διεθνούς Ένωσης Εργατών για το μεταναστευτικό ζήτημα. Τελεία και παύλα. 

Και πρέπει να αποφασίσουμε αν θα πάμε με τον Μαρξ ή με τον αποστάτη Κάουτσκι.

Ένα μεγάλο μέρος της εργατικής τάξης της Ελλάδας, αλλά και άλλων χωρών, δεν πηγαίνει να ψηφίσει, γιατί νιώθει πως αυτή η Αριστερά, με τέτοιες αφελείς, ανιστορητες, αντεργατικες και αντιμαρξιστικες θέσεις για το μεταναστευτικό ζήτημα, δεν την εκφράζει. Ένα άλλο μέρος παρασύρεται από τη δημαγωγία της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς.

Είναι ανάγκη να υπάρξει πολιτική, ιδεολογική και φιλοσοφικη επανεκκίνηση της Αριστεράς με βάση τις θέσεις και την πολιτική του Καρλ Μαρξ, του Φρηντριχ Ένγκελς, και της Διεθνούς Ένωσης Εργατών.

5. Η ντροπή και η ενοχή βαραίνουν αυτούς που είναι οι οικονομικοί, οι ηθικοί και οι πολιτικοί αυτουργοί της μετανάστευσης, δηλαδή του σύγχρονου δουλεμπορίου. Έγραφε ο Καρλ Μαρξ:" Ο σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών είναι η διατήρηση της δουλείας". Όλοι αυτοί είναι που έχουν καλλιεργήσει την επικίνδυνη αυταπάτη,τη φενάκη, πως οι εργατικές κοινωνίες της Ελλάδας και της Ευρώπης θέλουν ταχατες τα ξένα εργατικά χέρια. Αυτοί και μόνο αυτοί θα πρέπει να ντρέπονται και να λογοδοτούν για τα εγκλήματα που γίνονται σε βάρος των ανθρώπων (ξένων και ντόπιων).

6. Πολλοί Αριστεροί, δογματικοι και φανατικοί, μην έχοντας καμία σχέση με την υλιστική διαλεκτική, ούτε καν και με τον Βολταίρο, δεν αντέχουν τη μαρξιστική κι εργατοδιεθνιστικη θέση και πολιτική για το μεταναστευτικό ζήτημα. Είναι αυτοί που έχουν καταφέρει να γκρεμίσουν την Αριστερά και να φέρουν τη Δεξιά και την Ακροδεξιά στην κυβέρνηση.

Το πολιτικό ωστόσο διακυβευμα είναι:

Ή θα επιστρέψουμε στον Μαρξ για το μεταναστευτικό ζήτημα ή θα εξαφανιστουμε από τον πολιτικό χάρτη της Ελλάδας και της Ευρώπης.

7. Οι προσωπικές επιθέσεις δεν βοηθούν στον διάλογο και στην κατανόηση της κατάστασης. Για το μεταναστευτικό ζήτημα έχω γράψει δύο βιβλία. Το πρώτο το ανέφερα παραπάνω. Το δεύτερο, που έχει άλλα δέκα νέα κείμενα των Μαρξ- Ένγκελς και της Διεθνούς Ένωσης Εργατών, τα έχω ενσωματώσει στο βιβλίο μου:"Φιλοσοφία του ιστορικού γίγνεσθαι", Δεκέμβριος 2022. Ανάλογες επιθέσεις δέχτηκα και όταν στα εργατικα σωματεία έβαζα το ζήτημα των διακρίσεων κατά των Τσιγγάνων. Τότε κάποιοι εργολάβοι της Αριστεράς ήθελαν με τα γκρέιντερ να με πετάξουν στα χαντάκια! 

8. Ο Καρλ Μαρξ δεν κάλεσε ποτέ την αστυνομία, τον στρατό ,τη Frontex ή το ΝΑΤΟ, για να φυλάξει τα σύνορα καμιάς χώρας από τους εισαγόμενους ξένους εργάτες. Η φύλαξη των συνόρων ήταν έργο της Διεθνούς Ένωσης Εργατών, των εργατικών συνδικάτων και των εθνικών τμημάτων της Διεθνούς. Ο ίδιος ο Μαρξ πήγαινε στα λιμάνια, στις αποθήκες, στους σιδηροδρομικους σταθμούς του και στους άλλους τόπους απόρριξης των εισαγόμενων ξένων εργατών και τους εξηγούσε ποιο είναι το ταξικό τους καθήκον, τους έδιναν τρόφιμα και με το επόμενο καράβι τους γύριζαν πίσω στην πατρίδα τους, για να αγωνιστούν εκεί εναντίον των δικών τους κεφαλαιοκρατων.

Είναι ιδεολογικό και πολιτικό λάθος να χαρακτηρίζουμε ως δεξιό ή κρυπτοφασιστα όποιον έχει τις θέσεις του Μαρξ για το μεταναστευτικό ζήτημα. Αν είναι έτσι, τότε θα πρέπει να πούμε και τον Μαρξ φασίστα, εθνικιστή,ξενοφοβο καθώς ήταν υπέρ της επιστροφής των νεοεισαγομενων ξένων εργατών στην πατρίδα τους. Ποιος όμως αριστερός τολμά να πει κάτι τέτοιο για τον Μαρξ, χωρίς να χαρακτηριστεί ο ίδιος φασίστας; Και καλώς θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως τέτοιος. Γιατί όπως έλεγε ο Λέων Τρότσκι, όποιος πολεμά τον μαρξισμό είναι φασίστας. Κι όμως εύκολα το λέμε για τους ανθρώπους που έχουν υιοθετήσει τις θέσεις του Μαρξ για το μεταναστευτικό ζήτημα.

9. Ας είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας: Πόσοι από εμάς έχουμε διαβάσει τα κείμενα και τις συνεντεύξεις του Μαρξ, του Ένγκελς και της Διεθνούς Ένωσης Εργατών για το μεταναστευτικό ζήτημα - πριν μιλήσουμε και πούμε το οτιδήποτε σχετικό;

Ο Καρλ Μαρξ και η Διεθνής Ένωση Εργατών ήταν ενάντια στη μετανάστευση. Άλλωστε για αυτό ιδρύθηκε και η Διεθνής Ένωση Εργατών, η Πρώτη, δηλαδή, Κομμουνιστική Διεθνής: Για να παρεμποδίζει τη μεταφορά ξένων εργατών από χώρα σε χώρα. Ναι ,ο Μαρξ, ο Ένγκελς και η Διεθνής Ένωση Εργατών έβαλαν πρακτικά ένα τέρμα στη μετανάστευση. Τους εξηγούσαν γιατί δεν πρέπει να φύγουν από τη χώρα τους και γιατί πρέπει να επιστρέψουν σε αυτή, όταν είχαν ήδη φύγει και τους γύριζαν πίσω. Έτσι απλά. Έτσι απλά τα γράφει και τα λέει ο ίδιος ο Μαρξ.Το ίδιο έκανε και η Β' Σοσιαλιστική Διεθνής μέχρι το 1907-πριν ο Κάουτσκι υιοθετήσει την πολιτική του μονοπωλιακού καπιταλισμού, δηλαδή του ιμπεριαλισμού.

10.Το ιστορικό γίγνεσθαι δεν το διέπει η μοιρολατρία ή η μοίρα. Οι άνθρωποι, έλεγε ο Καρλ Μαρξ και ο Φρηντριχ Ένγκελς, δημιουργούν σε τελική ανάλυση την ιστορία. Συνεπώς, η ιστορία διέπεται και από τον νόμο της πάλης των τάξεων. Η μετανάστευση δεν είναι φυσικό γεγονός αλλά κοινωνικό και ιστορικό γεγονός. Η κυρίαρχη τάξη εφαρμόζει την πολιτική που προωθεί τα ταξικά συμφέροντα της. Το ζητούμενο για μας είναι τι κάνει η εργατική τάξη, αν δηλαδή προωθεί μια δικιά της ανεξάρτητη πολιτική ή αν είναι τόσο αλλοτριωμενη που υιοθετεί την πολιτική του κεφαλαίου. Οι περισσότερες πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς έχουν υιοθετήσει και προωθούν την πολιτική και την ιδεολογία του κεφαλαίου μέσα στο εργατικό κίνημα σε ότι αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα.

Σε ότι αφορά , λοιπόν ,τους μετανάστες η θέση του Μαρξ ήταν σαφής.

11. Σε ότι αφορά τους πολιτικούς πρόσφυγες ο Μαρξ και η Διεθνής Ένωση Εργατών ήταν εξίσου σαφεις: Έδειχναν αλληλεγγύη μονάχα για τους κομμουναριους και τους επαναστάτες -δημοκρατες πολιτικούς πρόσφυγες. Δεν έδειχναν καμία διάθεση αλληλεγγύης σε αντεπαναστάτες πολιτικούς πρόσφυγες.

12. Αλλά είναι προφανές πως δεν μπορεί να δοθούν εδώ όλες οι θέσεις και οι πολιτικές αρχές του Καρλ Μαρξ, του Φρηντριχ Ένγκελς και της Διεθνούς Ένωσης Εργατών για το μεταναστευτικό ζήτημα. Για μια πληρέστερη ενημέρωση και γνώση μπορεί να ανατρέξει κανείς στο έργο των γεναρχων του προλεταριακου διεθνισμού και κομμουνισμού καθώς και στα βιβλία μου που έχω αναφέρει πιο πάνω. Γιατί, δυστυχώς, πάντα θα υπάρχουν και κακοπροαίρετοι άνθρωποι, που δεν θα τους ενδιαφέρει η αλήθεια αλλά η έκφραση του εσωψυχου τους, ακόμα και αν χρειαστεί για αυτό να λασπολογησουν...

13. Ο Καρλ Μαρξ και ο Φρηντριχ Ένγκελς δεν μιλούσαν υποτιμητικά για τους εισαγόμενους από το κεφάλαιο ξένους εργάτες . Εκείνο που τόνιζαν ήταν πως δεν πρέπει να δεχτούν να γίνουν υποτακτικά όργανα του κεφαλαίου, πως δεν πρέπει να λιποτακτησουν από την ταξική πάλη στην πατρίδα τους και πως αν μεταναστεύσουν θα γίνουν τελικά η αιτία του ρατσισμού και των εθνοφυλετικων συγκρούσεων. Για αυτό και τόνιζαν πως το καλύτερο θέρετρο του αγώνα τους είναι η χώρα στην οποία είναι πολίτες της. Ο Μαρξ και η Διεθνής Ένωση Εργατών ανέλαβαν το ιστορικό καθήκον να ενημερώσουν και να οργανώσουν την παγκόσμια εργατική τάξη για να μην δέχεται να λιποτακτει από την ταξική πάλη στη χώρα της.

14.Η Αριστερά γενικά και πολλοί αριστεροί έχουν διαστρεβλώσει, εχουν αντιστρέψει τις θέσεις και τις πολιτικές αρχές του Καρλ Μαρξ, του Φρηντριχ Ένγκελς και της Διεθνούς Ένωσης Εργατών για το μεταναστευτικό ζήτημα. Ουσιαστικά έχουν δυσφημίσει τον κλασικό μαρξισμο των Μαρξ και Ένγκελς και τον έχουν κάνει απωθητικό μέσα στην εργατική τάξη της Ελλάδας, της Ευρώπης και του κόσμου. Εμφανίζουν έναν Μαρξ να είναι υπέρ της μετανάστευσης, να πηγαίνει στα λιμάνια και να φωνάζει:"σύνορα ανοικτά ζητά η εργατιά" ή "αλληλεγγύη στους μετανάστες". Όλες οι καλοπληρωμένες ΜΚΟ και οι "αντιρατσιστικές" οργανώσεις είναι χυδαία κι αγοραία αντιμαρξιστικες. Ας το πω μια ακόμα φορά: Αν οι θέσεις και οι πολιτικές αρχές του Καρλ Μαρξ, του Φρηντριχ Ένγκελς και της Διεθνούς Ένωσης Εργατών είναι εθνικιστικές, ακροδεξιές και φασιστικές, τότε να βγουν όλες οι Αριστερές οργανώσεις και να το πούνε δυνατά. Αλλά , ως τότε, δεν μπορεί να βρίζουν αδιάκοπα όποιον έχει τις θέσεις του Μαρξ για το μεταναστευτικό ζήτημα ως εθνικιστή και ακροδεξιό. Ωστόσο μέσα στην Αριστερά δρουν οι πληρωμένες ΜΚΟ, όλα αυτά τα στρατευμένα άτομα του κεφαλαίου. Είναι οι εθνικοί και οι διεθνείς σουλατσαδοροι. Η Αριστερά έχει αλωθεί από όλους αυτούς. Αυτοί βρίσκονται πίσω από την λάσπη που εξαπολύουν απέναντι σε όποιον επιμένει να είναι μαρξιστής. Αυτοί μαζί με τους ακροδεξιούς και το χρηματιστικό κεφάλαιο που βρίσκεται πίσω τους και τους χρηματοδοτεί.

15. Η Αριστερά και οι ηγεσίες των συνδικάτων, όπως της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΠΑΜΕ ,των Ομοσπονδιών καθώς και πολλών σωματείων, έστειλαν ένα πολλαπλό μήνυμα προς τους υποψήφιους για μετανάστευση ξένους εργάτες. Έτσι και αντί να οργανώσουν μια παγκόσμια καμπάνια με όλα τα κόμματα και τα συνδικάτα του κόσμου ενάντια στην πολιτική της μετανάστευσης, ενάντια στην πολιτική διεθνούς μεταφοράς ξένων εργατών από χώρα σε χώρα, έκαναν το ακριβώς αντίθετο:

α) Υποστήριξαν ιδεολογικά και πολιτικά την μετανάστευση. Τη θεώρησαν ως προοδευτικό γεγονός και όχι ως ένα κύριο όπλο του κεφαλαίου για να τσακίσει κάθε εργατική κατάκτηση των ντόπιων εργατών.

β) Έστειλαν το μήνυμα στους ξένους εργάτες πως στην Ελλάδα και την Ευρώπη θα είναι καλοδεχούμενοι, τουλάχιστον από αυτούς, παραγνωρίζοντας τη θέση του Μαρξ και του Ένγκελς ότι η μετανάστευση είναι η αιτία του ρατσισμού και του δουλεμπορίου.

γ) Αντί στα λιμάνια και στους άλλους τόπους εισαγωγής ξένων εργατών να μοιράζουν τα κείμενα των θέσεων του Μαρξ και της Διεθνούς Ένωσης Εργατών για το μεταναστευτικό ζήτημα, και να προσπαθούν να τους εμποδίσουν στον εκπατρισμό ή στην εισαγωγή τους σε άλλη χώρα, πήγαιναν και τους καλοδεχονταν με κίβδηλα συνθήματα, όπως "σύνορα ανοικτά ζητά η εργατιά", αποκρύπτοντας την αλήθεια των διαθέσεων των ντόπιων εργατών.

δ) Τόνιζαν πως οι ξένοι εργάτες είναι χρήσιμοι για την κοινωνία, γιατί θα λύσουν το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας και της Ευρώπης καθώς και το πρόβλημα των ασφαλιστικών ταμείων, ομολογώντας ανοιχτά και ξεδιαντροπα πως τους χρησιμοποιούν...

ε) Υποστήριζαν την άποψη ότι οι ξένοι εργάτες κάνουν εργασίες που δεν κάνουν οι γηγενείς εργάτες, όταν έβλεπαν οτι το εργοδοτικό κεφάλαιο εξαπολύει άγριο εργασιακό πογκρομ εναντίον των ντόπιων εργατών τους οποίους αντικαθιστά με φθηνούς και υποτακτικούς ξένους εργάτες.

στ) Συμμετείχαν σε Επιτροπές των Περιφερειών, που προβλέπονται από τους δουλεμπορικούς νόμους, και υποστήριζαν την εισαγωγή ξένων εργατών μέσω των ελληνικών Πρεσβειών στις χώρες εξαγωγής εργατών, όταν γύρω υπήρχε υψηλή ανεργία των ντόπιων εργατών.

ζ) Καθυβριζαν την εργατική τάξη της χώρας ως ρατσιστική και ξενοφοβη , γιατί αντιδρά στην εργασιακή της αντικατάσταση, που προωθούν τα αφεντικά, με τους εισαγόμενους ξένους εργάτες, επιδιώκοντας να παραλύσουν κάθε της αντίδραση στον εργασιακό της αφανισμό.

η) Σε διεθνή φόρα, όπως της ΕΕ και του ΟΗΕ, υποστήριξε τα Σύμφωνα για το παγκόσμιο δουλεμπόριο ,τη διεθνή μεταφορά του εμπορεύματος εργατική δύναμη.

θ) Η Αριστερά, αντί να καταγγέλει την πολιτική μαζικής εισαγωγής εκατοντάδων εκατομμυρίων ξένων εργατών, που εφαρμόζει το ευρωπαϊκό κεφάλαιο εδώ και τρεις δεκαετίες, φωνασκει λέγοντας πως η ΕΕ είναι... φρούριο! Τα διάτρητα σύνορα και η πολιτική μαζικής εισαγωγής ξένων εργατών χαρακτηρίζονται αποπροσανατολιστικα από την Αριστερά ως "φρούριο". Σαν τη σουπιά προσπαθεί να θολώσει τη συνείδηση και να προκαλέσει σύγχυση στις τάξεις των ντόπιων εργατών της Ελλάδας, της Ευρώπης και του κόσμου.Στην πραγματικότητα η Αριστερά ζητάει πιο μεγάλη, πιο μαζική εισαγωγή ξένων εργατών για τα αφεντικά της Ελλάδας , της Ευρώπης και του κόσμου!

Προφανώς η λίστα με τα αντεργατικα και αντιμαρξιστικα πολιτικά και ιδεολογικά λάθη ή εγκλήματα της Αριστεράς και των διεφθαρμένων και αλλοτριωμενων ηγεσιών των συνδικάτων της Ελλάδας και του κόσμου δεν έχει τέλος...Η Αριστερά εφάρμοσε την πολιτική του Μάαστριχτ και της κεφαλαιοκρατικής παγκοσμιοποίησης. Αυτή η Αριστερά είναι το αριστερό δεκανικι του παγκόσμιου κεφαλαιοκρατικού συστήματος. Δίπλα της υπάρχει και δρα το κεντρωο, το δεξιό και το ακροδεξιό δεκανικι του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος.

16. Ο Καρλ Μαρξ, ο Φρηντριχ Ένγκελς και η Διεθνής Ένωση Εργατών δεν αντιμετώπιζαν το μεταναστευτικό ζήτημα με χριστιανικά ή "ανθρωπιστικά" κριτήρια αλλά με πολιτικά και ταξικά κριτήρια. Εξέταζαν πάνω από όλα ποιο είναι το συμφέρον της εργατικής τάξης της κάθε χώρας και όχι ποιο είναι το συμφέρον των κεφαλαιοκρατων, που αναζητούσαν ξένα, άφθονα, φτηνά και υποτακτικά εργατικά χέρια. Οι καπιταλιστές αν ήθελαν γηγενή εργατικά χέρια θα αυξαιναν τον μισθό εργασίας. Αλλά τα αφεντικά δεν θέλουν αυτό, αλλά το ακριβώς αντίθετο: να φέρουν ξένους εργάτες τους οποίους θα τους ρίξουν στην αγορά εργασίας, θα δημιουργήσουν εργατικό υπερπληθυσμό, θα ρίξουν τα μεροκάματα, θα παρατείνουν τον χρόνο εργασίας, και θα αντικαταστήσουν τα απαιτητικά ντόπια εργατικά χέρια με τα εισαγόμενα υποτακτικά εργατικά χέρια. Χρησιμοποιούν το υποκριτικό, ψευδο-ανθρωπιστικο επιχείρημα και προσωπείο, για να προωθήσουν τα δικά τους ταξικά, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά τους συμφέροντα. Ο ρόλος των μικροαστικών κομμάτων είναι ακριβώς αυτός, δηλαδή να προπαγανδίζουν μέσα στην εργατική τάξη την αστική και "ανθρωπιστική" ιδεολογία, προκειμένου να επιτύχουν τους βρώμικους και πανουργους ταξικούς σκοπούς τους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχει γίνει μπάχαλο η κατάσταση με την σύλληψη των παράνομων μεταναστών στον Έβρο. 

Καταρχάς έχουμε παράνομους μετανάστες, που μπήκαν και κυκλοφορούν παράνομα στην χώρα. 

Ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να τους συλλαμβάνει όπως λέει ξεκάθαρα ο νόμος και ευτυχώς. Καλό θα ήταν να μην έμπαιναν, ή να τους συλλαμβάνει η αστυνομία αλλά από την στιγμή που αδυνατεί, οι πολίτες κάνουν άριστα και τους συλλαμβάνουν οι ίδιοι. Η σύλληψη δεν είναι ούτε "αυτοδικία" ούτε αυθαίρετη. Είναι νόμιμη, προβλέπεται κανονικά από τον νόμο και μπράβο στους πολιτοφύλακες που τους συνέλαβαν. 

Από κει και πέρα, όποιος θεωρεί ότι έχει "δικαίωμα" να εκτελέσει, να κάψει ή να βασανίσει τους συλληφθέντες είναι στην καλύτερη περίπτωση εν δυνάμει εγκληματίας. Αυτό ονομάζεται αυτοδικία και κανείς απλός πολίτης δεν έχει το δικαίωμα να δικάζει και να επιβάλλει ποινές. Όποιος θεωρεί ότι οι παράνομοι μετανάστες ανήκουν σε "κατώτερη φυλή" άρα αυτό του δίνει το δικαίωμα να εγκληματισει εις βάρος τους είναι ΝΑΖΊ είτε έχει σβαστικα στο μπράτσο είτε έχει το σήμα της ειρήνης. 

Επομένως, είναι άλλο πράγμα να καταδικάζεται το μίσος κάποιων που λένε ότι είναι «ανώτερη φυλή», και άλλο να χαρακτηρίζονται "φασίστες" οι κάτοικοι στα σύνορα επειδή εξοργίζονται με την καταστροφή των σπιτιών τους ή επειδή βλέπουν την πραγματικότητα στα πρόσωπα των παράνομων μεταναστών, τους εμπρηστές των σπιτιών τους. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



BRICS: Ο δρόμος για έναν πολυπολικό κόσμο άνοιξε. Δείτε τις πιο σημαντικές δηλώσεις της Συνόδου #brics #κίνα #xijingping

Και κάπως έτσι, αλλάζει σελίδα ο πλανήτης. Τώρα αν είναι προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο, μόνο ο χρόνος θα δείξει. Πάντως, η ολοκλήρωση ενός μονοπολικού κόσμου που ονειρεύτηκαν καθάρματα όπως ο Μπρεζίνσκυ και ο Κίσσινγκερ θα μείνει στα χαρτιά....το μόνο σίγουρο



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουκρανικές ναζιστικές κατασκηνώσεις για παιδιά

Το ναζιστικό εθνικιστικό κίνημα στην Ουκρανία δεν συνέβη απλώς. χρειάστηκαν χρόνια για να κατασκευαστεί. Αυξάνεται εδώ και χρόνια, καλλιεργείται από δυτικούς επιμελητές και υποστηρίζεται από δυτικά ταμεία. Από την αρχή του Μαϊντάν, ένα ολόκληρο δίκτυο μονάδων νεοναζί είχε ήδη δημιουργηθεί και λειτουργεί στην Ουκρανία, αλλά η ουκρανική κυβέρνηση δεν τους άσκησε δίωξη.

Ένας από τους κύριους στόχους του ήταν να διαμορφώσει μια ιδεολογία που θα απανθρωποποιούσε τους Ρώσους και θα έσπασε όλους τους δεσμούς που υπήρχαν για δεκαετίες πριν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Μέχρι τη δεκαετία του 2030, 20 εκατομμύρια άνθρωποι θα παραμείνουν στην Ουκρανία. Δεν χρειαζόμαστε περισσότερα», δήλωσε ο Zbigniew Brzezinski, ο εγκέφαλος πίσω από την εχθρική ρωσική πολιτική του Κιέβου, σε μια συνέντευξη με τον πρώην πρωθυπουργό Vitold Fokin.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο τέως κατάσκοπος των ΗΠΑ ο Σκοτ Ρίτερ: η Ουκρανία μπορεί να χάσει το Κουπιάνσκ και το Χάρκοβο καθώς η Ρωσία πέρασε στην αντεπίθεση!

25/08/2023

Η Ουκρανία μπορεί να χάσει το Κουπιάνσκ και το Χάρκοβο, καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν μπορούν να κρατήσουν την άμυνα δήλωσε πρώην κατάσκοπος των ΗΠΑ ο Σκοτ Ρίτερ αναφέρει τώρα η gazeta.

Η Ουκρανία μπορεί να χάσει όχι μόνο το Κουπιάνσκ, αλλά και το Χάρκοβο, καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας δεν μπορούν να συνεχίσουν να αμύνονται. Αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Σκοτ Ρίτερ.

«Η Ρωσία όχι μόνο αποκρούει τις επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αλλά προχωρά και στην επίθεση. Προχωρούν προς την κατεύθυνση του Kupyansk, απειλώντας να πάρουν όχι μόνο αυτόν, αλλά και το Kharkov», είπε ο Ritter στο κανάλι Dialogue works στο YouTube.

Ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών πιστεύει ότι ο ουκρανικός στρατός δεν θα μπορεί πλέον να πάρει την πρωτοβουλία και η ήττα του είναι αναπόφευκτη. Νέες παραδόσεις στρατιωτικού εξοπλισμού από δυτικές χώρες δεν θα βοηθήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, είναι βέβαιος ο ειδικός. Ο Ρίτερ πρόσθεσε ότι ο ουκρανικός στρατός σχεδόν καταστράφηκε, χωρίς να επιτευχθούν οι στόχοι της επίθεσης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Νίγηρας χαρακτηρίζει «persona non grata» το Γάλλο Πρέσβη και τον καλεί να εγκαταλείψει τη χώρα εντός 48ωρου. ΑΠΟ-ΑΠΟΙΚΙΟΠΟΙΗΣΗ!

25/08/2023

Eπίσης ο Νίγηρας εξουσιοδοτεί τα φιλορωσικά καθεστώτα σε Μάλι και Μπουρκίνα Φάσο να στείλουν δυνάμεις τους σε περίπτωση επίθεσης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νόμιμη και η ΑΙΜΟΜΙΞΙΑ με το ΝΟΜΟ 4958/2022 στην ιατρικά υποβοηθούμενη ανθρώπινη αναπαραγωγή. Το καταγγέλoυν Αν. Καθηγητής Αστικού Δικαίου της Νομικής, Δικηγορικοί Σύλλογοι, Επιστημονικές Ενώσεις. ΤΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΙΜΑ!! ΘΑ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ! 

25/08/2023

Νόμιμη και η ΑΙΜΟΜΙΞΙΑ με το ΝΟΜΟ 4958/2022 στην ιατρικά υποβοηθούμενη ανθρώπινη αναπαραγωγή. Το καταγγέλουν Αν. Καθηγητής Αστικού Δικαίου της Νομικής, Δικηγορικοί Σύλλογοι, Επιστημονικές Ενώσεις. ΤΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΙΜΑ!! ΘΑ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ!

Παναγιώτης Νικολόπουλος Αναπληρωτής Καθηγητής Αστικού Δικαίου της Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών:

”προβλέφθηκε η δυνατότητα να γίνεται η δωρεά σπέρματος ή ωαρίου μεταξύ συγγενών σε πλάγια γραμμή χωρίς να έχει διάκριση αν είναι εξ αίματος ή εξ αγχιστίας οπότε συγγενείς εξ αίματος σε πλάγια γραμμή είναι τ΄αδέρφια , τα ξαδέρφια οι θείοι και τ΄ανίψια. Πρόκειται για αιμομιξία. Το οποίο δεν το πήρε κανείς χαμπάρι από τον ελληνικό λαό δεν γράφτηκε πουθενά δεν ακούστηκε είναι αμφίβολο αν και οι βουλευτές που το ψήφισαν το κατάλαβαν.

Προσωπικά έτυχε βρέθηκε να εμφανιστώ στην επιτροπή των κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής. Ξέρετε υπάρχουν οι Επιτροπές της Βουλής που πριν πάει στην Ολομέλεια της Βουλής ένα νομοσχέδιο συζητιούνται εκεί. Εγώ εμφανίστηκα εκ μέρους της εταιρίας του Οικογενειακού Δικαίου να πω τις απόψεις μου και είπα τη λέξη ΑΙΜΟΜΙΞΙΑ.

Λοιπόν ούτε ο Υπουργός Πλεύρης ούτε κανένας άλλος βουλευτής έκανε το παραμικρό σχόλιο, Και αυτό ψηφίστηκε έτσι και πέρασε έτσι. Οι μόνοι δηλ. που αντιδράσαμε ήμασταν εμείς οι διδάσκοντες Οικογενειακό Δίκαιο, οι Επιστημονικές Ενώσεις μας οι Δικηγορικοί Σύλλογοι κάναμε και μια εκδήλωση τον Ιανουάριο και μάλιστα ο Υπουργός γνωστός για την ιδεολογία του κλπ είπε ότι οι καθηγητές του Οικογενειακού Δικαίου είναι συντηρητικοί..”



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θλιβερή πρωτιά

1.519.500 στρέμματα στάχτη φέτος στην Ελλάδα

607.410 στην Ιταλία, 627.410 στην Ισπανία, 

273.540 στην Πορτογαλία, 220.150 στη Γαλλία

Η Ελλάδα πρώτη στην Ευρώπη με μεγάλη διαφορά

Δεύτερη χειρότερη χρονιά μετά τον εφιάλτη του 2007

Κρύβεται πίσω από 3 δικαιολογίες  η κυβέρνηση :

Κλιματική κρίση, παγκόσμιο φαινόμενο, εμπρηστές

 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάντε το όπως η Ιταλία

Με νόμο θα μπορούν οι δανειολήπτες  να αγοράζουν τα δάνεια τους όσο κοστίζουν στα funds



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διώκονται για κακούργημα επειδή συνέλαβαν επ αυτοφώρω μετανάστες να βάζουν φωτιά.

Έβρος . 3 Έλληνες πολίτες (1 Αλβανικής καταγωγής) κατηγορούνται για ρατσισμό επειδή «κράτησαν» μέχρι να έλθει η Αστυνομία αλλοδαπούς που ήθελαν να κάνουν παρανάλωμα την πόλη της Αλεξανδρούπολης. Θραμβεύει η δικτατορία  της πολιτικής  ορθότητας. Και το οξύμωρο, ασκήθηκε δίωξη στους μετανάστες για εμπρησμό. Δεν πάμε καλά!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαυραγορίτες της κατοχής.

Πουλάνε λάδι που αγόρασαν 5,25 ευρώ το λίτρο, στα 18 ευρώ οι κλέφτες των σούπερμαρκετ.

Παρατηρητής η κυβέρνηση. Η ακρίβεια τσακίζει τον κόσμο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Ο συντηρητικός… Αλις Κούπερ και οι τρανσέξουαλ: «Είναι μπερδεμένο και φοβάμαι ότι έχει γίνει μόδα»

Τις σκέψεις του για την ταυτότητα φύλου εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Stereogum, ο τραγουδιστής Άλις Κούπερ (Alice Cooper), όταν του τέθηκε σχετικό ερώτημα.

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν περιπτώσεις τρανσέξουαλ, αλλά φοβάμαι ότι είναι επίσης μια μόδα, και φοβάμαι ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι είναι αυτό ακριβώς, επειδή θέλουν να είναι αυτό» είπε ο καλλιτέχνης και συμπλήρωσε:

Το βρίσκω λάθος όταν έχεις ένα εξάχρονο παιδί που δεν έχει ιδέα. Θέλει απλώς να παίξει και το μπερδεύεις λέγοντάς του: “Ναι, είσαι αγόρι, αλλά θα μπορούσες να γίνεις κορίτσι αν θέλεις να γίνεις”.

«Νομίζω ότι είναι τόσο μπερδεμένο για ένα παιδί. Είναι μπερδεμένο ακόμη και για έναν έφηβο. Εξακολουθούν να προσπαθούν να βρουν την ταυτότητά τους και όμως αυτό συμβαίνει, λέγοντας: “Ναι, αλλά μπορείς να είσαι ό,τι θέλεις. Μπορείς να είσαι μια γάτα αν θέλεις να είσαι”… Είναι τόσο παράλογο» είπε ο τραγουδιστής μεταξύ άλλων.

«Το όλο θέμα ξύπνησε… Ποιος φτιάχνει τους κανόνες;» συνέχισε.

«Υπάρχει ένα κτίριο κάπου στη Νέα Υόρκη όπου οι άνθρωποι κάθονται κάθε μέρα και λένε: “Εντάξει, δεν μπορούμε να πούμε “μητέρα” τώρα. Πρέπει να πούμε “το άτομο που γεννά”. Δώστε γραμμή τώρα”. Ποιο είναι αυτό το άτομο που φτιάχνει αυτούς τους κανόνες; Δεν το καταλαβαίνω. Δεν το σχολιάζω. Είμαι λογικός γι’ αυτό. Φτάνουμε στο σημείο που είναι για γέλια. Αν κάποιος προσπαθούσε να πει κάτι σε αυτό το πράγμα, το μετέτρεψαν σε μια τεράστια κωμωδία. Δεν ξέρω ένα άτομο που συμφωνεί με αυτό» επισήμανε ο Κούπερ.

«Όλοι με τους οποίους μιλάω λένε: “Δεν είναι ανόητο;”. Και θα πω: “Λοιπόν, σέβομαι τους ανθρώπους. Σέβομαι τους ανθρώπους και το ποιοι είναι, αλλά δεν πρόκειται να πω σε ένα επτάχρονο αγόρι: “Πήγαινε φόρεσε ένα φόρεμα γιατί ίσως είσαι κορίτσι” και λέει: “Όχι, δεν είμαι. Είμαι αγόρι”» συμπλήρωσε..

«Λέω λοιπόν να αφήσουμε κάποιον τουλάχιστον να συνειδητοποιήσει σεξουαλικά ποιος είναι πριν αρχίσει να σκέφτεται αν είναι αγόρι ή κορίτσι», πρόσθεσε ο Άλις.

«Πολλές φορές, το βλέπω με αυτόν τον τρόπο, με τον λογικό τρόπο: Αν έχεις αυτά τα γεννητικά όργανα, είσαι αγόρι. Αν έχεις αυτά τα γεννητικά όργανα, είσαι κορίτσι. Εντάξει, είναι γεγονός… Τώρα, η διαφορά είναι ότι θέλεις να είσαι ένα θηλυκό. Εντάξει, αυτό είναι κάτι που μπορείς να το κάνεις αργότερα, αν το θέλεις. Αλλά δεν είσαι άντρας που γεννήθηκε θηλυκό» κατέληξε ο τραγουδιστής.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αεροσκάφη F-16 και από τη Νορβηγία στο Κίεβο

Η Νορβηγία έγινε χθες η τρίτη χώρα του ΝΑΤΟ που ανακοίνωσε ότι θα παραδώσει αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 στο Κίεβο, ενώ οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι θα εκπαιδευτούν Ουκρανοί πιλότοι και σε αμερικανικές βάσεις, στο πλαίσιο της συνεχούς κλιμάκωσης της σύγκρουσης μεταξύ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας στην Ουκρανία.

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ πιέζουν το Κίεβο να ρίξει περισσότερες δυνάμεις στη νότια Ουκρανία και να «αποδεχτεί» ακόμα περισσότερες απώλειες στο «σφαγείο» των εκεί μαχών, προκειμένου να επιταχυνθεί η ουκρανική αντεπίθεση.

Μετά τη Δανία και την Ολλανδία, η Νορβηγία έγινε χθες η τρίτη χώρα που ανακοινώνει ότι σχεδιάζει να στείλει αεροσκάφη F-16 στο Κίεβο.

Τις σχετικές δηλώσεις έκανε ο Νορβηγός πρωθυπουργός, Γ. Στέρε, κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψής του στην ουκρανική πρωτεύουσα, προσθέτοντας ότι «εν ευθέτω χρόνω θα παράσχουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη δωρεά, τους αριθμούς και το χρονοδιάγραμμα της παράδοσης».

Το Οσλο είχε ανακοινώσει ήδη από τον Μάη ότι σχεδιάζει να αναλάβει την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων στα F-16.

Επίσης χθες, η νορβηγική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα στείλει επιπλέον στο Κίεβο αντιαεροπορικούς πυραύλους και συστήματα αποναρκοθέτησης, καθώς και 1,5 δισ. κορόνες (140,5 εκατ. ευρώ) βοήθειας για την εξασφάλιση της παροχής φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού.

Σύμφωνα με το Οσλο, η συνολική βοήθεια προς το Κίεβο τα τελευταία 5 χρόνια φτάνει πλέον τα 7 δισ. ευρώ.

ΗΠΑ: Πιέσεις για περισσότερες ουκρανικές δυνάμεις στις μάχες στα νότια

Την ίδια ώρα εντείνονται οι πιέσεις των ΗΠΑ προς το Κίεβο να ρίξει ακόμα περισσότερες δυνάμεις στην «κρεατομηχανή» των μαχών και των ρωσικών ναρκοπεδίων στη νότια Ουκρανία, προκειμένου να πετύχουν κάποιο ρήγμα στις γραμμές άμυνας του ρωσικού στρατού.

Χαρακτηριστικά είναι τα καθημερινά σχετικά δημοσιεύματα της εφημερίδας «New York Times» και άλλων αμερικανικών ΜΜΕ, στα οποία καταγράφονται σχετικές δηλώσεις αξιωματούχων των ΗΠΑ.

«Οι Αμερικανοί σχεδιαστές συμβούλεψαν την Ουκρανία να επικεντρωθεί στο μέτωπο προς τη Μελιτόπολη, την κορυφαία προτεραιότητα του Κιέβου, και στη διάτρηση των ρωσικών ναρκοπεδίων και άλλων αμυνών, ακόμα κι αν οι Ουκρανοί χάσουν περισσότερους στρατιώτες και εξοπλισμό στη διαδικασία», αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα των «New York Times».

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ και άλλων «δυτικών» χωρών τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις είναι περίπου ισομοιρασμένες σε ανατολική και νότια Ουκρανία, ενώ ο κύριος στόχος τους πρέπει να είναι να αποκόψουν τις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού στη νότια Ουκρανία, κόβοντας τη λεγόμενη «χερσαία γέφυρα» μεταξύ της ενδοχώρας της Ρωσίας και της χερσονήσου της Κριμαίας.

Χθεσινό δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας, με τίτλο «ΗΠΑ και Ουκρανία συγκρούονται για τη στρατηγική της αντεπίθεσης», επανέρχεται στο θέμα σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Η αμερικανική συμβουλή βασίζεται στον υπολογισμό ότι η αύξηση του εξοπλισμού που διοχέτευσαν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία - περισσότερα από 43 δισ. δολάρια σε όπλα έχουν διατεθεί όλα αυτά τα χρόνια - είναι αρκετή γι' αυτήν την επίθεση και είναι απίθανο να επαναληφθεί σχεδόν στο ίδιο επίπεδο το 2024».

«Φτιάξαμε αυτό το βουνό από χάλυβα για την αντεπίθεση. Δεν μπορούμε να το κάνουμε ξανά», ανέφερε πρώην αξιωματούχος των ΗΠΑ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Παραδοχή καθεστώτος απαρτχάιντ από ισραηλινοναζιστή υπουργό

Σε νέες ρατσιστικές δηλώσεις προχώρησε ο ισραηλινοναζιστής ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, λέγοντας ότι η ασφαλής διέλευση και κίνηση του ιδίου και της οικογένειάς του στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη είναι πιο σημαντικές από εκείνες των «Αράβων στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια».

Μιλώντας σε Αραβα δημοσιογράφο του ισραηλινού τηλεοπτικού καναλιού «Channel 12», ο Μπεν Γκβιρ επέρριψε ευθύνες για την κλιμάκωση της βίας στην κατεχόμενη Παλαιστίνη και το ισραηλινοναζιστικό καθεστως στον υπουργό Αμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, καλώντας τον «να αλλάξει την εικόνα».

«Το δικαίωμά μου και της γυναίκας και των παιδιών μου να κινούνται στους δρόμους της Ιουδαίας και της Σαμάρειας είναι πιο σημαντικό από το δικαίωμα κίνησης για τους Αραβες», είπε ο Μπεν Γκβιρ, ο οποίος είναι έποικος, καταδικασθείς για ποινικά αδικήματα κατά το παρελθόν, κάτοικος του σιωναζιστικού εποικισμού «Κιριάτ Αρμπα» στα περίχωρα της Χεβρώνας.

Ο Άραβοισραηλινός βουλευτής Αχμαντ Τίμπι, από το κόμμα Χαντάς-Τα'αλ, με ανάρτησή του αποδοκίμασε έντονα τις δηλώσεις του Μπεν Γκβιρ, λέγοντας πως πρόκειται για την «πρώτη φορά που ένας Ισραηλινός υπουργός παραδέχεται στον αέρα τηλεοπτικού σταθμού ότι το Ισραήλ εφαρμόζει καθεστώς απαρτχάιντ στη βάση της εβραϊκής ανωτερότητας».

Η πρώην υπουργός Ενέργειας Καρίν Ελχαράρ, από το αντιπολιτευόμενο κόμμα Γες Ατίντ, χαρακτήρισε τον Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ «αυθεντικό εκπρόσωπο της πιο ρατσιστικής, μεσσιανικής και καχανιστικής κυβέρνησης που υπήρξε ποτέ».

Η πρώην υπουργός αναφερόταν στον Μεΐρ Καχάνε, έναν Αμερικανοεβραίο ραβίνο που είχε ιδρύσει ακροδεξιό, ρατσιστικό κόμμα το οποίο είχε καταδικαστεί για τρομοκρατία. Ο Μπεν Γκβιρ έχει επίσης καταδικαστεί για την υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης και για αντιαραβικές δραστηριότητες.

Νωρίτερα χτες έκρηξη σημειώθηκε στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας προκαλώντας τον θάνατο ενός μέλους της «Χαμάς» και τον τραυματισμό άλλου ενός, μελών της Ταξιαρχίας Κασάμ. Το περιστατικό αποδόθηκε σε «δυστύχημα».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΟΣΧΑ.-- Την τρίμηνη παράταση της προσωρινής κράτησης του Αμερικανού δημοσιογράφου Εβαν Γκέρσκοβιτς αποφάσισε δικαστήριο της Μόσχας, σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών. Ο Γκέρσκοβιτς συνελήφθη τον Μάρτη με την κατηγορία της κατασκοπείας, ενώ έκανε ρεπορτάζ στο Εκατερίνμπουργκ των Ουραλίων και δούλευε ως ανταποκριτής της «Γουόλ Στριτ Τζόρναλ» και του Γαλλικού Πρακτορείου.

ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ.-- Την αποπομπή του επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (SIS) ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Σλοβακίας, Ζουζάνα Τσαπούτοβα, αφού κατηγορείται για συνωμοσία και κατάχρηση εξουσίας. Ο Αλατς είναι μεταξύ των υψηλόβαθμων αξιωματούχων που κατηγορήθηκαν την περασμένη βδομάδα για συγκρότηση εγκληματικής ομάδας και συνωμοσία με σκοπό την παρέμβαση σε έρευνες για υποθέσεις διαφθοράς. Ολα αυτά ενώ η χώρα βαδίζει προς πρόωρες βουλευτικές εκλογές, στις 30 Σεπτέμβρη, με φαβορί το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα Smer-SD του πρώην πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο, που από την πλευρά του υπερασπίστηκε τον Αλατς και υποστήριξε ότι οι κατηγορίες σε βάρος του ισοδυναμούν με «πραξικόπημα».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Νέα απεργία στα νοσοκομεία

Νέα 48ωρη απεργία ξεκίνησαν χτες οι νοσοκομειακοί γιατροί στην Αγγλία, διεκδικώντας αξιοπρεπείς μισθολογικές αυξήσεις και βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Χιλιάδες γιατροί απείχαν από τα καθήκοντά τους, με εξαίρεση τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και σοβαρά έκτακτα περιστατικά.

Πρόκειται για μία ακόμα διήμερη απεργία, στο φόντο πολλών άλλων που πραγματοποιούν από πέρυσι δεκάδες χιλιάδες νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτές, οι οποίοι εργάζονται με χαμηλούς μισθούς και πολλές ελλείψεις προσωπικού, σε άσχημες συνθήκες, από τις διαρκείς περικοπές των κρατικών δαπανών για την Υγεία αλλά και τον υψηλό πληθωρισμό, που αποδεκατίζει την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων και στη Βρετανία.

Το υπουργείο Υγείας εξακολουθεί να προτείνει πενιχρές «αυξήσεις» της τάξης του 6%, ενώ οι συνδικαλιστές επισημαίνουν ότι οι επαγγελματίες Υγείας έχουν υποστεί μείωση της αγοραστικής τους δύναμης κατά 35% σε πραγματικούς όρους μέσα στα τελευταία 14 χρόνια.

Το ίδιο διάστημα ανακοινώθηκε ότι ανεστάλησαν οι προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις στο αεροδρόμιο «Gatwick» της Βρετανίας γι' αυτό το Σαββατοκύριακο, μετά τις βελτιωμένες προτάσεις που κατέθεσε η εργοδοσία στους εργαζόμενους.

Εκπρόσωπος του συνδικάτου Unite ανακοίνωσε ότι τα μέλη του συνδικάτου που εργάζονται σε μία από τις εταιρείες προσωπικού εδάφους στο «Gatwick» αποδέχτηκαν αύξηση μισθών 14%.