Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Σαββατο 16 Σεπτεμβριου 2023


Από την ιστορία της ιατρικής επιστήμης: Από τον 16ο ως τις αρχές του 20ου αι., ο υδράργυρος ήταν το πιο διαδεδομένο φάρμακο για την αντιμετώπιση, αρχικά, της σύφιλης, και στη συνέχεια – σειράς ολόκληρης σωματικών και ψυχικών νοσημάτων. Την εποχή του Παράκελσου οι γιατροί πειραματίζονταν με τα διάφορα φάρμακα, και όταν κάποιο από αυτά αποδεικνυόταν αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση μιας ασθένειας, άρχιζαν να το χρησιμοποιούν ως πανάκεια. Πολύ σύντομα ο υδράργυρος έγινε το #1 φάρμακο κατά της δυσκοιλιότητας, που προκαλούσε τρόμο στους ανθρώπους της εποχής εκείνης, αφού θεωρούταν προάγγελος σοβαρής ασθένειας. Και επειδή η δυσκοιλιότητα είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα σε βρέφη και παιδιά, οι γονείς τους τα πλάκωναν στον υδράργυρο, προκαλώντας τους ακρωδυνία, η οποία φυσικά ερμηνευόταν ως η φοβερή αρρώστια, αρχικό σύμπτωμα της οποίας ήταν η δυσκοιλιότητα. Άλλες ασθένειες, που υποτίθεται ότι θεράπευε ο υδράργυρος, ήταν οι πρωτοζωικές λοιμώξεις, οι παρασιτικές ασθένειες του δέρματος, τα εκζέματα και τα τροφικά έλκη. Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, ο ασθενής υπέφερε περισσότερο από το «θαυματουργό» φάρμακο, παρά από την ίδια την ασθένεια. Ο υδράργυρος προκαλούσε σιελόρροια, στοματίτιδα, πτώση δοντιών, οστεομυελίτιδα και γάγγραινα, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται οπές στα μάγουλα του ασθενή. Ήταν ένα θέαμα για γερά νεύρα. Εάν προσθέσουμε σε όλα αυτά τον Υδραργυρικό τρόμο (μυϊκές συσπάσεις του προσώπου, τρέμουλο στα άκρα) και τις νευροψυχιατρικές διαταραχές – τη νόσο του τρελού καπελά, δηλαδή, - θα έχουμε μια εικόνα για το τι τραβούσαν οι ασθενείς της εποχής εκείνης, που κατέφευγαν στην χρήση της «πανάκειας». Όμως όλες οι αρνητικές επιπτώσεις της χρήσης του υδράργυρου ερμηνεύονταν επί αιώνες ως επιπλοκές των ασθενειών, που υποτίθεται ότι καταπολεμούσε. Και φαντάζομαι, ότι την εποχή εκείνη πολλοί «ειδικοί» θα διαβεβαίωναν, πως χωρίς το «θαυματουργό» φάρμακο η μοίρα των ασθενών (όσων δεν πέθαιναν τελικά στη διάρκεια της θεραπείας) θα ήταν πολύ χειρότερη…

Σχολιο.- Κάτι παρόμοιο που γίνεται τώρα με τα εμβόλια που θεωρούνται επίσης πανάκεια, αφού τα επιβάλλει η αυθεντία της επιστήμης.

Σχολιο.- Η ανάρτηση είναι από το 2020, εμπνευσμένη από τα γεγονότα του κόβιντ. Την είδα στις "αναμνήσεις" σήμερα και σκέφτηκα ότι καλό θα ήταν που και που να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας...

Σχολιο.- και στο καρκινο ο ασθενης δε πεθαινει απ το καρκινο αλλα απ τις χημειοθεραπειες οι οποιες εδω και 50 χρονια ειναι ο μοναδικος τροπος ΄΄αντιμετωπισης΄΄ του καρκινου

Σχολιο.- Δηλαδή ότι και να είχε ο άλλος ,πάρε λίγο υδράργυρο και εντάξει ;;!  τι τραβούσε ο κοσμάκης

Σχολιο.- Θεράπευαν και την ελονοσία με... αρσενικό 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό! λύθηκε το μυστήριο.Το έλυσε ο Άδωνις.καληνυχτες κύριοι

Η Θεσσαλία πνίγηκε γιατί ετοιμολογικά η ονομασία βγαίνει από το θέσις αλός και η Θράκη κάηκε γιατί βγαίνει από το θράκα

Σχολιο.- Επέστρεψε στις ρίζες της !Θάλασσα ήταν στην αρχαιότητα

Σχολιο.- Μας ξαναγυρίσανε στην αρχαιότητα πριν 50.000 χρόνια. Δεν πετάξανε στα σκουπίδια όλες τις επιστημονικές κατακτήσεις του σήμερα, τα αποστραγγιστικά έργα κτλ, , αλλά και τις κατακτήσεις τον αρχαίων Ελλήνων πριν 2.500 χρόνια, που είχαν ανακαλύψει τρόπους να οδηγούν τα νερά στη θάλασσα. Κατά την άποψη της κυβέρνησης η Ολλανδία και το Βέλγιο δεν θα έπρεπε να υπάρχουν αφού είναι κάτω από το επίπεδο της θάλασσας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η NASA (οι ΗΠΑ, δηλαδή) έδωσε το πράσινο φως στην διάδοση της ουφολογίας στις μάζες, και φυσικά τα ελληνικά Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης δεν θα μπορούσαν να μην κουνήσουν την ουρά τους στο "μεγάλο αφεντικό".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γη απειλείται από τα ουφο.

Εν τω μεταξύ τα ανθρωποειδή έχουν κάνει 2000 πυρηνικές δοκιμές (543 ατμοσφαιρικές)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετετρεψαν τον θεσσαλικο καμπο σε Ριο-Αντιρριο....δεν παιζονται σου λεω...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακτιβιστές στο Λονδίνο κατά της πολιτικής του WEF των «15λεπτών πόλεων» σπάζουν τις κάμερες ελέγχου και επιτίθενται στα οχήματα Χαμηλών Εκπομπών (Ulez).

Ακτιβιστές αντιτίθενται στην αυταρχική πολιτική των πόλεων 15λεπτών του Sadiq Khan – δήμαρχο του Λονδίνου, ο οποίος προσπαθεί να καλύψει όλη την πρωτεύουσα με κάμερες προσώπου. Οι ακτιβιστές σπάζουν τις κάμερες και επιτίθενται στα οχήματα που κάνουν τις εγκαταστάσεις για τον έλεγχο των ρύπων.

Να θυμίσουμε πως δεν έχει πολύ καιρό που ο δήμαρχος του Λονδίνου είχε κάνει την απαράδεκτη δήλωση: «Όποιος αντιτίθεται στις πόλεις 15λεπτών είναι ακροδεξιός εξτρεμιστής, αρνητής του Covid και… του εμβολίου».

Τα οχήματα που είναι εξοπλισμένα με κάμερες ANPR για να σαρώνουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των διερχόμενων οχημάτων ώστε να βεβαιωθούν ότι συμμορφώνονται με την Ζώνη Εξαιρετικά Χαμηλών Εκπομπών Ulez έχουν υποστεί ασύμφορες επιθέσεις. Τα οχήματα αυτά ελέγχουν αν ο οδηγός ξεπεράσει το όριο, αν το κάνει χρεώνεται με 12,50 £ την ημέρα, προς το παρόν, γιατί οι πόλεις των 15λεπτών δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμα το δυστοπικό τους έργο.

Πλέον έχουν εμφανιστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες με φορτηγά που τους κόβουν τα ελαστικά, τους σπάνε το παρμπρίζ και τις κάμερες γράφοντας συνθήματα “no Ulez”.

Τα φορτηγά δεν λένε ξεκάθαρα ότι επιβάλλουν το Ulez, αλλά έχουν σήμανση Transport for London και λένε ότι φέρουν κάμερες ANPR.

Ασύμφορο το κόστος των ζημιών

Οι κάμερες και τα οχήματα που έχουν υποστεί ζημιές είναι πάρα πολλές και καθιστούν ασύμφορη την συνέχεια του έργου. Επιπλέων, οι πολίτες αρνούνται να πληρώσουν τα πρόστιμα και μετακινούνται ελεύθερα απο την μια ζώνη ελέγχου στην άλλη.

Η Αγγλία είναι στα πρόθυρα να εγκαταλείψει την Agenda του WEF για τις πόλεις των 15 λεπτών, αφού σχεδόν όλες οι Κάμερες έχουν καταστραφεί και 50 χιλιάδες άνθρωποι αρνήθηκαν να πληρώσουν τα πρόστιμα. Οι κάμερες δεν μπορούν να προστατευτούν από την αστυνομία. Τα δικαστήρια δεν μπορούν να διώξουν αυτόν τον μεγάλο αριθμό ατόμων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νοιάστηκαν πολύ για την υγεία μας λόγω κόβιντ αλλά τα χιλιάδες πτώματα ζώων της Θεσσαλίας ας σαπίζουν για μέρες. Δεν πειράζει!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ,

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΠΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΦΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

*

ΑΝΑΦΟΡΑ - ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΥΠΟΠΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ

Nikos Antoniadis <nikant2@yahoo.gr>

Προς:

dioikitiko@eisap.gr

Παρ 15 Σεπ στις 6:06 μ.μ.

Υπόψη κας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Είναι γνωστή η συζήτηση που γίνεται στα social media, και η οποία έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, σχετικά με το συχνό φαινόμενο να καλύπτεται αιφνιδίως ο ουρανός πάνω από πολλές περιοχές της χώρας από λευκές λωρίδες νεφών, κατά τρόπο που παραπέμπει σε συντονισμένο και οργανωμένο σχέδιο ρίψης αερίων και όχι σε αδιευκρίνιστα καιρικά φαινόμενα ή στην κίνηση αεροπλάνων.

Επειδή, όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς από μία πρόχειρη επισκόπηση και αξιολόγηση σχετικών δημοσιεύσεων και του σχολιασμού μεγάλου αριθμού χρηστών των social media στις δημοσιεύσεις αυτές, το φαινόμενο αυτό έχει δημιουργήσει εντονότατη ανησυχία σε μεγάλη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας. 

Όπως προκύπτει και από την ανάγνωση πλήθους σχολίων από χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης facebook, o αριθμός των οποίων αυξάνεται σταθερά, σε προ λίγης ώρας αναρτηθέν κείμενο-καταγγελία από τον καλλιτέχνη Γρηγόρη Πετράκο στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, o σύνδεσμος του οποίου παρατίθεται κατωτέρω, σήμερα, Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 (αλλά όπως φαίνεται και τις αμέσως προηγούμενες μέρες), το φαινόμενο αυτό παρουσιάστηκε σε πολλές περιοχές της χώρας σε μεγάλη κλίμακα.

Επειδή είναι επίσης πολύ συχνές οι καταγγελίες σχετικά με τη σύσταση των νεφών αυτών και οι θεωρίες για την σκοπιμότητά τους, και εντονότατη η ανησυχία για την τυχόν επικινδυνότητά τους, η οποία ενισχύεται από τις κατά καιρούς, όχι αμελητέες στον αριθμό, δημόσιες καταγγελίες στα social media περί προβλημάτων στην υγεία ανθρώπων που κατοικούν στις περιοχές όπου έγινε η καταγγελλόμενη "ρίψη αερίων" με τη συνακόλουθη δημιουργία νεφών, και σε σύντομο χρόνο μετά από αυτή, είναι προφανές ότι το φαινόμενο αυτό χρήζει άμεσης εισαγγελικής διερεύνησης, ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τη φύση αυτού.

Όπως διαπιστώνετε από τις φωτογραφίες που έχουν ήδη δημοσιευτεί από σχολιαστές στην εν λόγω ανάρτηση του κ. Πετράκου, η ξαφνική εμφάνιση των νεφών αυτών σε μία ηλιόλουστη μέρα σε τόσες περιοχές της χώρας, δεν φαίνεται φυσιολογική και σε κάθε περίπτωση χρήζει διερεύνησης ώστε είτε να σταματήσει η ανησυχία αυτή του κόσμου είτε αν προκύψουν ποινικώς κολάσιμα στοιχεία, να γίνουν τα δέοντα από τη Δικαιοσύνη.

Αθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Αναφέρων

Νίκος Ι. Αντωνιάδης

Δικηγόρος Αθηνών

Σχολιο.- ΜΠΡΑΒΟ!!!!

Σχολιο.- Ακριβώς πριν 10 χρόνια και 2 μήνες. 

Ως μέρος της Ομάδας Δράσης Αττικής κατά των Αεροψεκασμών, κάναμε την πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ελλάδα στην Πλ. Συντάγματος, την οποία ακολούθησαν συγκεντρώσεις έξω από το Πεντάγωνο και καμπάνιες ενημέρωσης που αφυπνίζαμε τον κόσμο για αυτό το έγκλημα. 

Η καλή δουλειά που κάναμε, σε μία εποχή που το Σύστημα έστελνε τον κόσμο στο μαντρί του ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησε τους μηχανισμούς του συστήματος να μας πάρουν (με πράκτορες-χάκερ) τις σελίδες που είχαμε με κάτι δεκάδες χιλιάδες μέλη και να αρχίσουν παράλληλα αυτόν τον αγώνα γελοιοποίησης και υποτίμησης σε όποιον τολμούσε(και τολμάει) ναι μιλάει για το θέμα των Χημικών Αεροψεκασμών, βαφτίζοντάς τον ως "ψεκασμένο".

Παράλληλα κατατέθηκε και η πρώτη μήνυση από μέλος της ομάδας, για την οποία αίσθανομαι ντροπή και τύψεις γιατί δεν την συνυπέγραψα, εκθέτοντας έναν συναγωνιστή μου.

Ο όρος "ψεκασμένος" είναι με δική μας υπαιτιότητα και είναι προϊόν της ενοχλητικής δουλειάς που κάναμε και των εμποδίων που τους βάζαμε, με τις δράσεις μας και τις έρευνές μας, πριν 10 χρόνια.

Οι Χημικοί Αεροψεκασμοί ή αλλιώς η Γεωμηχανική, δεν είναι παιχνίδι! Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό παγκόσμιο πρόγραμμα για το οποίο δεν ξέρουμε τους πραγματικούς λόγους που γίνεται, όμως ξέρουμε ότι γίνεται και κρύβει πολλούς κινδύνους για την υγεία μας και το Περιβάλλον.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Απόβαση» ξένων στην αγορά ακινήτων στην Ελλάδα 

Ανάμεσα στις πέντε πιο δημοφιλείς εθνικότητες ξένων αγοραστών στην Ελλάδα κατατάσσεται το Ισραήλ, κατακτώντας την 1η θέση, και ακολουθούν η Κίνα και η Γερμανία στην 2η και 3η θέση, αντίστοιχα. 

Ο Avri Steiner, εκπρόσωπος του κόμματος Kahol Lavan, πρότεινε να χρησιμοποιηθούν χρήματα από το εβραϊκό εθνικό ταμείο για την αγορά ενός ελληνικού νησιού που θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως καταφύγιο για τους Εβραίους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πόσοι από τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους μιλούν στον κόσμο για τα πραγματικά προβλήματα των Δήμων, δηλαδή τις Έξυπνες Πόλεις των 15 λεπτών και την Βιώσιμη Ανάπτυξη που είναι ο όρος που χρησιμοποιούν για την τεχνοκρατική διακυβέρνηση;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ένας o Τσίπρας δεν γούσταρε γραβάτες, ο άλλος ο Κασσελάκης δεν γουστάρει σακάκια... Φοβάμαι να δω την συνέχεια.

Σχολιο.- δε γουσταρε τις γραβατες και μετα του τις φοράγανε κολάρο και γελαγε σα μαλακας (που ειναι κιόλας)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



BEATRIZ (ΜΕ ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΟΝ) ΑΛΙΕΝΤΕ. Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΑ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ.

Ο Πρόεδρος Σαλβαδόρ Αλιέντε είχε τρεις κόρες: η πρωτότοκη ονομαζόταν Κάρμεν Παζ, μια ντροπαλή εκπαιδευτικός που πάντα εργαζόταν σε επαφή με παιδιά που διέφευγαν από τη δημόσια διάσταση.

Η terzogenita είναι η Isabel, μια Χιλιανή πολιτικός συγγραφέας, υπέρ μετριοπαθής και φιλελεύθερη, η οποία κατέχει διάφορους κυβερνητικούς ρόλους σε διαφορετικές κυβερνήσεις της Χιλιανής κεντροαριστεράς.

Και μετά ήταν αυτή... η Μπεατρίς! Η αδάμαστη και επαναστατική κόρη, η αγαπημένη.

Πτυχίο ιατρικής με ειδίκευση στη χειρουργική, μόλις 18 ετών θα πετάξει στην Κούβα για να ακολουθήσει τη στρατιωτική εκπαίδευση που το νησί των επαναστατών μετέδωσε σε όλους τους διεθνιστές αντάρτες της Λατινικής Αμερικής. Γνώρισα τον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα και έγινε μια αντιιμπεριαλιστής αγωνιστής, αξίζει το παρατσούκλι της "Τάτι".

Η Κούβα γνωρίζει την αγάπη και την επανάσταση. Ερωτεύτηκε έναν Κουβανό πολιτοφύλακα ονόματι Luis Fernandez, με τον οποίο παντρεύτηκε και απέκτησε δύο παιδιά: τη Maya και τον Alejandro Salvador

Επιστρέφοντας στη Χιλή μετά την υποψηφιότητα του Salvador Allende, θα είναι πάντα δίπλα στον πατέρα της σε όλες τις διαδηλώσεις στην πλατεία, τις συγκεντρώσεις και τις συγκρούσεις και θα έχει πρωταγωνιστικό πολιτικό ρόλο και στο σχηματισμό της Κυβέρνησης προσπαθώντας να την μετατοπίσει προς τα αριστερά όσο το δυνατόν περισσότερο, ανοίγοντας την σε όλα τα πιο ριζοσπαστικά μέλη της κοινωνίας της Χιλής. Προσωπικά ηγείται όλων των πολιτικών διαμεσολάβησης με το Κομμουνιστικό Κόμμα και το MIR.

Ήταν στο πλευρό του Σαλβαδόρ Αλιέντε ακόμη και σε εκείνη την τραγική μέρα της 11η Σεπτεμβρίου 1973.

Εκείνο το πρωί η Beatriz, παρά το γεγονός ότι ήταν έγκυος για περισσότερο από οκτώ μήνες, ήρθε έξαλλη στο Coin οπλισμένη με ένα περίστροφο και με μια τσάντα γεμάτη πιστόλια: «Δεν ήξερα ποια ήταν η κατάσταση αλλά ήταν ξεκάθαρο για μένα ότι αυτή ήταν η θέση μου! "".

Τέτοια βίαιη επίθεση εναντίον αρχηγού κράτους δεν έχει ξαναδεί. Όταν τα δύο βομβαρδιστικά Hawker Hunter άρχισαν να βομβαρδίζουν τη La Moneda, η Beatriz άρχισε να έχει τις πρώτες συσπάσεις, αλλά δεν ήθελε να αφήσει τον πατέρα της.

Ενώ η μητέρα της, Hortencia Bussi, σώθηκε στη ζωή μόνο επειδή βρισκόταν στη Μόσχα εκείνη την εποχή για να λάβει το «Βραβείο Ειρήνης Λένιν».

Ο Αλιέντε έπρεπε να επιμείνει πολύ σκληρά και με καθαρό τόνο για να φύγει, και όταν αντιτάχθηκε με κατηγορηματική άρνηση για πολλοστή φορά, διέταξε την προσωπική της φρουρά να την πάρει και να την βάλει σε αυτοκίνητο και να την πάει κατευθείαν στην πρεσβεία της Κούβας στο Σαντιάγο, όπου θα λάμβανε προστασία.

Η Πρεσβεία δέχθηκε επίθεση από το στρατιωτικό πραξικόπημα αλλά το κουβανικό διπλωματικό επιτελείο κατάφερε να την κρύψει και -εκμεταλλευόμενοι τη σύγχυση- να επιβιβαστεί με κουβανέζικο διαβατήριο στο πρώτο αεροπλάνο για Αβάνα.

Μετά από μερικές εβδομάδες, η Κούβα έγινε ο κύριος στόχος της Χιλιανής εξορίας χάρη στην Beatriz Allende που ίδρυσε την Επιτροπή Αλληλεγγύης της Χιλής με την Αντιφασιστική Αντίσταση, σώζοντας τις ζωές χιλιάδων οικογενειών της Χιλής.

Παρά τη ζεστασιά της Κούβας που την είχε υιοθετήσει ως κόρη της, η ζωή της εξακολουθούσε να έχει ανασταλεί, παράλυτη από εκείνη την τραγική 11η Σεπτεμβρίου.

Η Tati είχε επαναλαμβανόμενους εφιάλτες και η ενοχή ότι δεν πέθανε δίπλα στον πατέρα της την στοίχειωνε τώρα.

Μετά από δύο χρόνια εξορίας, ζήτησε από τον Φιντέλ Κάστρο να επιστρέψει στη Χιλή για να πολεμήσει τη δικτατορία.

Αλλά η Χιλή είχε γίνει νεκροταφείο μέχρι τότε. Οι παλιές δομές και οργανώσεις της αριστεράς δεν υπήρχαν πλέον και κάθε ύποπτη παρουσία φυλακίστηκε, βασανίστηκε και δολοφονήθηκε αμέσως.

Στις 11 Οκτωβρίου 1977, τέσσερα χρόνια μετά το πραξικόπημα του Πινοσέτ, η Μπεατρίς αυτοκτόνησε με σφαίρα στο κεφάλι στην Αβάνα, σε ηλικία 34 ετών.

Το έκανε αφού πήγε τα παιδιά της στο σχολείο, αφήνοντας ένα μακρύ εννιάφυλλο αποχαιρετιστήριο γράμμα στον Φιντέλ Κάστρο.

Τα λείψανα της Tati επέστρεψαν στη Χιλή μόλις το 1992. Αλλά ενώ βρίσκεται εκεί, στην Κούβα η μνήμη της διατηρείται και τιμάται - τάφηκε με όλες τις τιμές στο Πάνθεον των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Κοιμητήριο Παχέος Εντέρου της Κουβανικής πρωτεύουσας και το Κουβανικό γυναικείο περιοδικό «Mujeres» ήταν αφιερωμένο σε αυτήν - στην πατρίδα της η Κυβέρνηση και η Χιλιανή Αριστερά προτίμησε να θάψει την Τάτι στη λήθη.

Κανένας φόρος τιμής δεν έχει αποδοθεί ποτέ στην αγαπημένη επαναστάτρια κόρη του Αλιέντε.

Κατέληξε στη λήθη με κυνική άγνοια.

Αδιαφορία και έλλειψη ενδιαφέροντος που στην πραγματικότητα είναι αποκαλυπτικά.

Η καθρεφτισμένη φιγούρα της και η τροχιά της αρνητική σε οποιονδήποτε συμβιβασμό εξακολουθούν να είναι επαναστατικά σήμερα, γιατί αντιπροσωπεύει την πιο επαναστατική διάσταση του Αλιέντε, αυτή που δεν έχει καμία σχέση με τους οπορτουνιστές του σημερινού προέδρου Μπόριτς ή με τις διάφορες κυβερνήσεις «της συναυλίας» που πρόδωσαν τους αγώνες και τη μνήμη των ανθρώπων των Άνδεων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλοι εσείς που λιώνετε με κάθε βλακεία, κυρίως πολιτική, που έχει αστερόεσσα...

Βρείτε έστω έναν καλό λόγο...

-Έναρξη απεργίας τριών μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών (Ford, GM, Stellantis) στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το σωματείο UAW με 150.000 μέλη ζητά αύξηση μισθού 40%, παρόμοια με αυτή των διευθυντών, καθώς και 32 ώρες την εβδομάδα με 40 ώρες αμοιβή

-12700 εργαζόμενοι σε τρία εργοστάσια αποχώρησαν από τη δουλειά τα μεσάνυχτα λόγω αποτυχίας των διαπραγματεύσεων για τους μισθούς

-Εταιρείες πρόσφεραν αύξηση 20% αλλά απορρίφθηκε

-Το συνδικάτο έχει απεργιακό ταμείο 825 εκατομμυρίων δολαρίων

-Οι απεργοί θα λαμβάνουν 500 $ την εβδομάδα ως αποζημίωση για χαμένους μισθούς

Λοιπόν, καλή τύχη παιδιά

-Είμαι βέβαιος ότι θα κερδίσουν.

Σοβαρά μαγαζιά, σοβαροί αγώνες, νικηφόροι αγώνες. 

Εδώ.....;;;;;;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΠΩΣ Ο ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΙΕΞΑΓΕΙ "ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΛΕΜΟ" 

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΘΕ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ "Κ"ΚΕ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΤΑΙ ΔΙΑ ΒΟΗΣ : 

" ΑΕΡΑ, ΑΕΡΑ, ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΝΤΕΡΑ" ............ !!!!!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άλλοι στέλνουν στη Θεσσαλία νερά, άλλοι φαί, άλλοι φάρμακα, η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ. Ότι του περισσεύει του καθενός.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποτε πανηγύρισαν οι νεοταξίτες που έπεσαν τα αγάλματα του Λένιν (τελευταία φορά στην Ουκρανία, το 2014).

Τώρα παθαίνουν σοκ από την ανέγερση αγάλματος του Φέλιξ Ντζερζίνσκι στη Μόσχα. Είχε και αυτός γκρεμιστεί -μια φορά και έναν καιρό- επί ΓΙΕΛΤΣΙΝ.

Βροχή οι χαρακτηρισμοί εκ μέρους της νεοταξίτικης "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ": "Σιδηρός", "αδίστακτος ιδρυτής της Κόκκινης Τρομοκρατίας", "σύμβολο της καταστολής και της ανομίας", κ.ο.κ. 

Όχι αδικαιολόγητα: Δυσοίωνη η προοπτική - για τα ΚΕΦΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άκουσα στην tv πως συζητάνε για υποχρεωτική ασφάλεια ακινήτων! Δήθεν για προστασία από τις φυσικές καταστροφές! 

Πάλι θα βγάλουν εκατομμύρια οι ασφαλιστικές εταιρείες από έναν λαό που δεν έχει να ξεχρεώσει τα ΕΝΦΙΑ, τους φόρους και να ζήσει με αυτές τις τιμές που είναι στα ύψη πλέον! 

Και άκουσα και το φοβερό βέβαια, πως όσο πιο παλιό είναι το ακίνητο, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το υποχρεωτικό ασφάλιστρο! 

Καταλαβαίνετε τώρα τι έχει να γίνει σε μια χώρα φτωχοποιημένη γεμάτη με παλιά ακίνητα! Ακόμα ένας τρόπος να αναγκαστεί ο κόσμος να τα πουλήσει για να τα ξεφορτωθεί, σε εταιρείες ακινήτων που θα τα παίρνουν για ένα πιάτο φαϊ ! 

Αυτές τις ώρες που ο κόσμος υποφέρει αβοήθητος αυτοί ετοιμάζουν τα "νύχια" τους για άλλη μια φορά!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Θεσσαλός» είναι «αυτός που προσεύχεται (στην Δωδώνη)»

...3) Σχέση με περιοχές του βορειοδυτικού ελλαδικού χώρου .

Το όνομα «Θεσσαλός» στην Ιλιάδα δεν πρέπει να συσχετιστεί με την ιστορική Θεσσαλία που ονομάζεται «Ἄργος Πελασγικόν», αλλά με την περιοχή της Δωδώνης, της κοιτίδας των Θεσσαλών.

Ετυμολογικά, η λέξη Θεσσαλός/Πετθαλός/Φετταλός/Θετταλός ανάγεται στο πρώιμο ελληνικό *kwheth-i-alos και είναι παράγωγο της ΙΕ ρίζας *gwhedh- «προσεύχομαι, ζητώ» που έδωσε τα ελληνικά θέσσασθαι = «προσεύχεσθαι» και πόθος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποια γεγονότα δεν ερμηνεύονται με την κοινή λογική. Εξηγούμαι :

Στις πρόσφατες φωτιές και πλημμύρες, η αντίδραση...ή καλύτερα η ΜΗ αντίδραση του κρατικού μηχανισμού, δεν είναι φυσιολογική, πέρα από την ανικανότητα πρόβλεψης και αντιμετώπισης. Υπάρχουν κάποια προφανή, όπως η μελλοντική εγκατάσταση αιολικών πάρκων στα καμένα όρη και φωτοβολταϊκών στα πλημμυρισμένα χωράφια. 

Όμως για μένα, το σχέδιο είναι άλλο. Η μπίζνα της ''κλιματικής απειλής''. Η τοποθέτηση στο αρμόδιο υπουργείο ενός τύπου που πιθανότατα ως κλιματική αλλαγή να καταλαβαίνει την αλλαγή κλιματιστικού, κάπου ενισχύει την άποψη αυτή, όπως εγώ το καταλαβαίνω.

Όλα πλέον αποδίδονται στην κλιματική αλλαγή-κρίση-απειλή. Ο κόσμος πρέπει να θεωρηθεί απροστάτευτος και ανήμπορος να αντιμετωπίσει ακραία φυσικά( φυσικά οπωσδήποτε ; ) φαινόμενα και πρέπει η προστασία του να αναπτυχθεί ακόμα και σε βάρος ατομικών ελευθεριών,

Κλιματική αλλαγή-απειλή. Με φόρους, με αλλαγές στο συγκοινωνιακό, με πόλεις(φυλακές) των 15 λεπτών, με κλιματικά lock down. 

Να ένα ενδιαφέρον project για την ελίτ, να ένας νέος τρόπος απόλυτης κυριαρχίας και υβριδικής παγκόσμιας δικτατορίας, μαζί με άλλες....''βελτιώσεις''( ψηφιακές ταυτότητες, ψηφιακό χρήμα κλπ) και η παγίδα κλείνει, με την αποδοχή τόσο των ανυποψίαστων σανοφάγων , όσο και των ''ψαγμένων'' αριστερών, οικολόγων και λοιπών παρελκόμενων.

Έτσι, η ολοκλήρωση και η αναγόρευση σε σύγχρονο προφήτη, ενός κοριτσιού με σύνδρομο asberger , θα τρολάρει για πολύ καιρό τη λογική μας και θα αναρωτιόμαστε πόσο ηλίθιοι είμασταν που δεν αντιδράσαμε έγκαιρα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό το ανθρώπινο σκουπίδι από την Αυστραλία , που εκστόμισε δημόσια ότι : « πρέπει να δούμε την ανεργία να εκτινάσσετε στο 40-50% , πρέπει να δούμε τον πόνο (τους) στην οικονομία .

Πρέπει να υπενθυμίσουμε στους εργαζόμενους , ότι εργάζονται για τον εργοδότη και όχι το αντίθετο» !!!!!

Mε τούτα και με τα άλλα δεν θα χρειαστεί ένας Πάρβους(άλλο ανθρώπινο σκουπίδι)για την χρηματοδότηση της επόμενης επανάστασης....."οι άνθρωποι δεν πρόκειται να ελευθερωθούν πρώτου ο τελευταίος βασιλιάς , στραγγαλιστεί με τα έντερα του τελευταίου παπά΄" εν προκειμένω ο Ντιντερό για την εποχή μας θα εννοούσε στην θέση του παπά , τύπους σαν το σκουπίδι της φωτογραφίας....

ΒΕΒΑΙΩΣ μια εβδομάδα μετά τις απροκάλυπτα χυδαίες δηλώσεις , διαγνώστηκε με καλπάζοντα καρκίνο του παγκρέατος ….


Όταν η αλαζονεία ξύνει τα νύχια της για ταξικό πόλεμο 

Τα σχόλια του Gunner φαντάζουν καρικατούρες στο "Κεφάλαιο"

Κάτι τέτοια βλέπουν οι BRICS και θεωρούν την δύση (με το δίκιο τους) ήδη τελειωμένη και φυσικά έναν γίγαντα με πήλινα ραγισμένα πόδια 

Ο Tim Gurner, ιδρυτής της εταιρείας ακινήτων Gurner Group, με εκτιμώμενη καθαρή αξία 584 εκατομμυρίων δολαρίων, έχει γίνει viral μετά από ένα σχόλιο που έκανε στο Financial Review Property Summit στο Σίδνεϊ αυτή την εβδομάδα.

Ο Αυστραλός πολυεκατομμυριούχος είπε: « Πρέπει να δούμε την ανεργία να αυξάνεται. Η ανεργία πρέπει να εκτιναχθεί κατά 40-50%, κατά την άποψή μου. Πρέπει να δούμε πόνο στην οικονομία. Πρέπει να υπενθυμίσουμε στους ανθρώπους ότι εργάζονται για τον εργοδότη και όχι το αντίστροφο». Αυτή η ακραία δήλωση αντανακλά το γεγονός ότι ο ταξικός πόλεμος είναι πολύ πραγματικός – και δεν τον ξεκινούν οι εργάτες.

Είπε επίσης ότι οι εργαζόμενοι έχουν «πληρωθεί πολύ για να μην κάνουν πολλά τα τελευταία χρόνια. Στον δυτικό κόσμο, οι μισθοί έχουν αποσυνδεθεί από την παραγωγικότητα για δεκαετίες, με τους πρώτους να εκτινάσσονται στα ύψη ενώ η δεύτερη έχει μείνει στάσιμη. Τυχόν μέτρια κέρδη που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19 έχουν ως επί το πλείστον εξατμιστεί. 

Η νεοταξική κουλτούρα σε όλο το μεγαλείο της 

Όπως είπε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) σε έκθεση του Ιουλίου , «Η απασχόληση έχει ανακάμψει πλήρως μετά την κρίση του COVID-19 και η ανεργία βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές της δεκαετίας του 1970. Ενώ οι ονομαστικοί ωρομίσθιοι έχουν αυξηθεί, μέχρι σήμερα δεν έχουν συμβαδίσει με τον πληθωρισμό, οδηγώντας σε πτώση των πραγματικών μισθών σε όλες σχεδόν τις χώρες του ΟΟΣΑ».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Απόβαση» ξένων στην αγορά ακινήτων στην Ελλάδα 

Σώπα βρε παιδί μου.  Όταν μιλούσαμε για υφαρπαγή της ιδιοκτησίας, πετούσε το πανελλήνιο χαρταετό 

Ο ένας στους δύο ξένους αγοραστές ακινήτων προτίμησαν την Ελλάδα με σκοπό την επένδυση, ενώ μόλις ο ένας στους πέντε προχώρησε σε αγορά για ιδιοκατοίκηση.

Το συγκεκριμένο εύρημα προκύπτει από τη μεγάλη πανελλαδική έρευνα της REMAX, με βάση τις αγοραπωλησίες των τελευταίων ετών.

Top 5 χωρών με το μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον

Ανάμεσα στις πέντε πιο δημοφιλείς εθνικότητες ξένων αγοραστών στην Ελλάδα κατατάσσεται το Ισραήλ, κατακτώντας την 1η θέση, και ακολουθούν η Κίνα και η Γερμανία στην 2η και 3η θέση, αντίστοιχα. Η πεντάδα ολοκληρώνεται με τη Βουλγαρία και την Τουρκία.

Στην Αττική, η τάση φαίνεται να διαφοροποιήθηκε συγκριτικά με την υπόλοιπη Ελλάδα, φέρνοντας την Κίνα στην πρώτη θέση, το Ισραήλ στη δεύτερη, ενώ ακολουθούν η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέλος, πραγματοποιήθηκαν αγοραπωλησίες και από χώρες της Μέσης Ανατολής (ΗΑΕ, Λίβανος, Ιράν, Συρία) αλλά και την Τουρκία



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βλοχός Καρδίτσας: Κάτοικοι κοιμούνται στο νεκροταφείο-“Δεν ενδιαφέρεται κανείς για μας”

16/9/2023

«Κοιμόμαστε δίπλα απ’ το οστεοφυλάκιο σε ράντζα. Είμαστε πολλοί, δεν έχουμε σπίτια, καταστραφήκαμε!»

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η επόμενη μέρα της κακοκαιρίας Daniel για πολλούς κατοίκους του χωριού Βλοχός Καρδίτσας.

Οι κάτοικοι έμειναν μόνο με τα ρούχα που φορούσαν, καθώς τα υπάρχοντα τους «πνίγηκαν» μαζί με τα σπίτια τους, ενώ παράλληλα πολλοί έχουν μείνει χωρίς δουλειά και εισόδημα.

Η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και η απεσταλμένη του ΑΝΤ1, Γεωργία Λαγού, μετέδωσαν εικόνες από την εκκλησία του νεκροταφείου του Βλοχού, όπου 9 ημέρες μετά από την θεομηνία, 10 άνθρωποι συνεχίζουν να κοιμούνται σε ράντζα, δίπλα στο οστεοφυλάκιο, σε απόσταση λίγων μέτρων από τους τάφους.

Όπως είπε μία από τους ανθρώπους αυτούς, η κ. Χαρούλα, μητέρα 6 παιδιών, «Κοιμόμαστε δίπλα στο οστεοφυλάκιο. Τα παιδιά είναι σκόρπια, τα μεγαλύτερα κοιμούνται όπου βρουν… μέσα στο αμάξι, όπως όλος ο κόσμος».

«Ψάχνω σπίτι, είμαστε μεγάλη οικογένεια, αλλά και πάλι πως θα βάλουμε κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας; Θα μπούμε σε ένα σπίτι με τίποτα μέσα; Δεν μπορούμε να δουλέψουμε, ζωοτρφοές δεν έχουμε, όλα είναι στο έλεος», ανέφερε η πολύτεκνη μητέρα.

Επεσήμανε δε πως «δεν υπάρχει κανένας να ενδιαφερθεί, δεν έχει ενημερώσει κανένας για τίποτα, Δήμαρχο δεν έχουμε δει εμείς».

Στο θέμα αναφέρθηκε λίγο αργότερα ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «η γενικότερη εικόνα που έχω είναι πως όποιος έχει ζητήσει να μετακινηθεί και να βρεθεί κατάλυμα για να μείνει, αυτό έχει γίνει. Θα τηλεφωνήσω μετά την εκπομπή για την υπόθεση στον Βλοχό που δείξατε».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Μην ξεχνάς ότι η CIA ήταν που δημιούργησε τον όρο "Θεωρία Συνωμοσίας" το 1967 με το έγγραφο 1035-960 με τίτλο "Countering Criticism of the Warren Report", ως μέσο προπαγάνδας, ψυχολογικού πολέμου, διχασμού της κοινωνίας και καταστολής της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας. Ο όρος "Ψεκασμένος" βγήκε από τα ίδια εκσυγχρονιστικά γραφεία για να υπηρετήσει τους ίδιους σκοπούς".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνεχίζεται το άθλιο Πινγκ πονγκ ευθυνών, που αφήνει έξω από το κάδρο τους πραγματικούς υπαίτιους. Τη ΣΥΜΜΟΡΊΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Αδιανόητες καταγγελίες έρχονται από τη Θεσσαλία, στη «σκιά» της τεράστιας καταστροφής στα χωριά του κάμπου. Τα νερά δεν έχουν υποχωρήσει και πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας δεν λειτούργησαν τα αντλιοστάσια επειδή δεν είχαν γεννήτριες! 

Τα αντλιοστάσια υπάγονται στον ΓΟΕΒ, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κώστα Νούσιο, ο οποίος παραδέχτηκε μιλώντας στον ALPHA πως δεν λειτούργησε κανένα από τα τέσσερα αντλιοστάσια στον Παλαμά. Όπως ανέφερε, το ΓΟΕΒ υπάγεται στο υπουργείο Γεωργίας. 

«Ο νομάρχης με διαβεβαίωσε πως ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ απείλησε τους πάντες πως όποιος ανοίξει τις πόρτες για να φύγουν τα νερά θα φάει μηνύσεις», είπε κάτοικος της Κόδρας. 

Τα αντλιοστάσια μετέφεραν το νερό στον Πηνειό και σύμφωνα με τον ALPHA, μόνο το αντλιοστάσιο στην Κόδρα έχει επτά αντλίες που η κάθε αντλία απομακρύνει την ώρα 140.000 κυβικά μέτρα νερού. Αντλιοστάσια που δεν λειτούργησαν υπάρχουν στον Βλοχό, την Μεταμόρφωση και τον Φαρσαλίτη.

Κάτοικος Μαραθέας: Μας απειλεί με μηνύσεις 

Υπενθυμίζεται πως κάτοικος της Μαραθέας είπε στο Action24 πως δεν λειτουργεί το αντλιοστάσιο αφού δεν έχει γεννήτρια και υποστήριξε πως «μας απειλεί με μηνύσεις ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Λάρισας αν πατήσουμε στο αντλιοστάσιο».

Όπως περιέγραψε ο κάτοικος της Μαραθέας, τα πάντα έχουν καταστραφεί από σπίτια και επιχειρήσεις μέχρι η γεωργική παραγωγή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



12/9/2023

H πρώτη μήνυση κατά όλων των αρμόδιων τοπικών αρχών αλλά και της ηγεσίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, είναι γεγονός. 

Τριάντα κάτοικοι του χωριού Φαρκαδόνα τους κατηγορούν ότι εσκεμμένα έσπασαν, σε δυο σημεία, το φράγμα του Ενιπέα, με σκοπό να διοχετεύσουν τα νερά στα χωριά για να γλυτώσουν την Καρδίτσα. 

Ετσι πνίγηκαν και καταστράφηκαν τα χωριά. 

«Eλαβα την εξουσιοδότηση από κατοίκους της Φαρκαδόνας, από 30 κατοίκους που θα καταθέσουν και ως μάρτυρες, οι οποίοι κατηγορούν κάποιους που πήγαν και χτύπησαν το ανάχωμα του Ενιπέα σε δυο σημεία- υπάρχουν αντίστοιχες φωτογραφίες που θα παραδώσουμε στις δικαστικές αρχές. Τώρα ερευνάται ποιος πήγε σε αυτά τα δυο σημεία και ποιος έδωσε την εντολή. Το πιο πιθανό είναι ότι μιλάμε για μια επικοινωνία της τοπικής αυτοδιοίκησης που ερευνάμε με τον κ. Κικίλια», είπε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος τους Γιώργος Μπαρτζώκας. 

Παπαδάκης: 

-«Για να καταλάβει ο κόσμος, υπάρχει μια φημολογία ότι ανοίγοντας αυτά τα φράγματα, προστατεύτηκαν πόλεις αλλά το νερό διοχετεύτηκε στα χωριά, αυτό εννοείται;»

Μπαρτζώκης

-«Αυτό εννοούμε. Και μάλιστα δεν έγινε μόνο εκεί αλλά και στο φράγμα της Γυρτώνης στην Λάρισα.»

-Τι ζημιές έχουν υποστεί οι κάτοικοι;

-«Στη Φαρκαδόνα έχουν καταστραφεί όλα τα σπίτια, το νερό ήταν 30 μέτρα. Επαγγελματίας που είχε συνεργείο αυτοκινήτων, καταστράφηκε. 

Το χωριό δεν πρόκειται να ξανακατοικηθεί ούτε σε 2-3 χρόνια»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Alex Newman: «Θα επιβάλλουν τις ψηφιακές ταυτότητες για να σας “εξαφανίζουν” τα χρήματα όταν έχετε μεγάλο αποτύπωμα άνθρακα»!

«Για να γίνει αυτό πρέπει τα λεφτά σας να είναι ψηφιακά και να καταργηθούν τα μετρητά»

15.09.2023 | 06:52

Ο διάσημος και βραβευμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας Alex Newman, πρόεδρος της εταιρείας συμβούλων ΜΜΕ, Liberty Sentinel Media, Inc, αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο της επιβολής των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων σε συνδυασμό με τα υπό δημιουργία ψηφιακά νομίσματα.

Αποκάλυψε επίσης πως οι κυβερνήσεις θα καταφέρνουν να «εξαφανίζουν» τα χρήματα των πολιτών (αφορούν και τους Έλληνες τα όσα αποκαλύπτει), όταν αυτοί, θα ξεπερνούν συγκεκριμένα όρια στο προσωπικό τους «αποτύπωμα άνθρακα»!

Με λίγα λόγια δεν θα τους επιτρέπεται να αγοράσουν προϊόντα που θεωρούνται… ότι παράγουν σημαντικές ποσότητες άνθρακα, όπως μπριζόλες ή αεροπορικά εισιτήρια, ή «φουλάρισμα» του ντεπόζιτου με βενζίνη και άρα μεταφορά τους σε μακρινούς προορισμούς.

Φυσικά, για να επιτευχθεί αυτό πρέπει όλα τα χρήματα να είναι ψηφιακά και να έχουν καταργηθεί τα μετρητά. Τότε ο έλεγχος στο πορτοφόλι των πολιτών θα είναι απόλυτος.

Όπως αναφέρει: 

«Θέλουν να εξαλείψουν εντελώς τα μετρητά και να ωθήσουν τους πάντες στο να χρησιμοποιούν CBDC, έτσι ώστε τα πάντα να μπορούν να ελέγχονται…

Αυτά τα νομίσματα μπορούν να προγραμματιστούν, έτσι ώστε αν έχετε ήδη ξεπεράσει το αποτύπωμα άνθρακα, δεν θα επιτρέπεται να αγοράσετε άλλη μπριζόλα, ή να αγοράσετε αεροπορικό εισιτήριο, ή να βάλετε βενζίνη στο αυτοκίνητό σας ή ίσως ακόμη και να θερμάνετε το σπίτι σας.

Και όταν το συνδυάσετε με την ψηφιακή ταυτότητα, την επιτήρηση [και] την τεχνητή νοημοσύνη που αναπτύσσεται τώρα, συνειδητοποιείτε ότι χτίζουν έναν πλανήτη φυλακή και εμείς είμαστε οι κρατούμενοι».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Νέες τροποποιήσεις λέει, των κωδίκων. 

Ανάμεσα στα άλλα ασύλληπτα, είναι και αυτό. 

Πρόστιμο μέχρι 10.000 ευρώ όταν θεωρηθεί ότι ο δικηγόρος προσβάλλει μέλος της σύνθεσης του δικαστηρίου.

Λογοκρισία, καταστολή του λόγου, έλεγχος του φρονήματος, πλήρης διάρρηξη της αυταπάτης περί συλλειτουργίας στην απονομή δικαιοσύνης (αστειεύομαι προφανώς). 

Είναι προφανές ότι στόχος της επικείμενης τροποποίησης είναι η εξουδετέρωσης του ρόλου του δικηγόρου όταν αυτός γίνεται ενοχλητικός.

Είναι ζήτημα στοιχειώδους αξιοπρέπειας να μην περάσει αυτή η ρύθμιση. 

Είναι ζήτημα βασικής δημοκρατίας.

Αν περάσει,, αντιστεκόμενοι στη δικτατορία, ας καταθέσουμε τις δικηγορικές μας ταυτότητες. 

Αν ο δικηγόρος εξαρτάται από τη διάθεση του δικαστή, δεν είναι δικηγόρος."



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λύσεις υπάρχουν! Δημεύστε τα τρένα από την Hellenic Train σαν ελάχιστη αποζημίωση για τις ευθύνες της στο έγκλημα των Τεμπών και στείλτε τους Ιταλούς μαφιόζους πίσω στην πατρίδα τους να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Ιταλίας. 

Κι επειδή η ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και μπορεί να επιδικάσει τις ευθύνες του εγκλήματος των Τεμπών στους ίδιους τους επιβάτες - θύματα και όχι στους Ιταλούς, ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΕ στην τελική την Hellenic Train στην ίδια τιμή που την ξεπουλήσατε και αποδώστε τη λειτουργία του σιδηρόδρομου σε συνεταιρισμό επιβατών το επιβατηγό μέρος και σε συνεταιρισμό μεταφορικών εταιριών το εμπορικό μέρος να τελειώνουμε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Τέτοια πανδημία γίνεται κάθε 100 χρόνια.

-Δεν χρειαζόμαστε ένα πολυτελές σύστημα υγείας.

-Τέτοιες φωτιές γίνονται κάθε 500 χρόνια.

-Δεν χρειαζόμαστε πολυτελή συστήματα πυρόσβεσης και πρόληψης πυρκαγιών.

-Τέτοιες πλημμύρες γίνονται κάθε 16.000 χρόνια.

-Δεν χρειαζόμαστε πολυτελή αντιπλημμυρικά έργα.

-Τέτοιοι απατεώνες εκλέγονται κάθε 4 χρόνια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελλάδα η χώρα του Ιονέσκο.

Πρατήριο κάνει νοθεία καυσίμων και οι γάτοι της ΑΑΔΕ το κλείνουν για 10 μέρες χωρίς να λένε ποιό είναι. Στο μεταξύ το βενζινάδικο έχει αλλάξει ιδιοκτησία και ΑΦΜ. 

Θα πάει ο νέος ιδιοκτήτης τη Δευτέρα το πρωι στην ΑΑΔΕ θα ζητήσει να το ανοίξουν αφού δεν υπάρχει τίποτα σε βάρος της επιχείρησής του και αν δεν το ανοίξουν θα ζητήσει από τα δικαστήρια αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη.

Εμείς πάλι δεν μαθαίνουμε ούτε κάν τη διεύθυνση του συγκεκριμένου πρατηρίου για να μην ξαναπατήσουμε, η ΑΑΔΕ είναι ευχαριστημένη που μοίρασε ένα δελτίο τύπου για να δούμε πόσο καλή δουλειά κάνει, τα ΜΜΕ μοιράζουν το σανό της και παλιός και νέος ιδιοκτήτης πίνουν στην υγειά των κορόιδων.

Σχολιο.- Να πάνε στα διυλιστήρια με τα "απρόσμενα" κέρδη σε βάρος μας, που είναι δισεκατομμύρια ευρώ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευτυχώς που δεν ηρθαν οι κομμουνιστές, για να ψωνίζουμε με κουπόνια, να μας δινουν νερό με ουρές, να κάψουν την μιση χώρα, να καταστρέψουν την αγροτική παραγωγή, να μας παρακολουθούνε, να εκτιναξουν σταύψη τον πληθωρισμο, κοινώς να μας πανε 50 χρόνια πισω.

Άγιο είχαμε. Άγιο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και γιατί να ασφαλίσουμε τα σπίτια μας για κάτι που συμβαίνει κάθε 16.000 χρόνια;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μητσοτάκης: Υποχρεωτική ασφάλιση για όλα τα ακίνητα

Να μην ξεχάσετε να τρέξετε να αποζημιωθειτε όταν θα σκάσει η επόμενη κουλεια βιβλική καταστροφή των εννιά Ρίχτερ και άμα πάρετε τίποτα ελάτε να μου τρυπήσετε την μύτη

Σχολιο.- Επειδή κάτι ψιλά σκαμπάζω από ασφάλισεις...Εταιρείες τύπου εθνικής,ιντεραμερικαν κλπ που όμως έχουν υψηλό ασφάλιστρο θα αποζημιώνουν. Αλλά Έλα όμως που όποια σπίτια είναι σε περιοχές υψηλού κινδύνου ή δεν θα τα ασφαλίζουν για το συγκεκριμένο κίνδυνο ή θα τα ασφαλίζουν ο Κούκος αηδόνι.... Για παράδειγμα κάποτε μόνο η interamerican ασφάλιζε κάμπριο αυτοκίνητα για κλοπή

Σχολιο.- για σεισμό είναι σε υψηλό κίνδυνο όλη η χώρα,που θα τα βρει ο άλλος να τα ασφαλίσει; όσοι έχουν ασφαλίζουν όσοι δεν έχουν δεν ασφαλίζουν τι υποχρεωτικό και μαλακίες για να ταισει σαν καλό πουτανακι τα φιλαράκια του στις ασφαλιστικες

Σχολιο.- Για να γίνω πιο επεξηγηματικός.. οι ασφαλιστικές εταιρείες τα ταξί δεν τα ασφαλίζουν μικτή.... Κάπως έτσι θα γίνει και με τα σπίτια.θσ του πουν του πλεμπαιους στην Καρδίτσα . Δεν σε ασφαλίζω για πλημμύρα αλλά πλήρωσέ μου τριακόσια ευρώ το χρόνο για να έχεις ασφάλεια σεισμού.. και θα περιμένει πότε θα του πέσει το σπίτι από σεισμό.. και θα έχει πνιγεί 10 φορές και δεν θα έχει αποζημιωθεί



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυξήσεις έως και πενήντα τακατο στις μηνιαίες δόσεις στεγαστικών δανείων λόγω αύξησης των επιτοκίων

Μλκς θα τα πετάξουν τα πλαγκτόν σε φούρνους στο τέλος και αυτά θα κάθονται έτσι ήσυχα να καίγονται λέμε



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι σημαίνει damage control 

H τηλεόραση βάζει και αλλάζει την ατζέντα. Από τις επτά το πρωι στην Ελλάδα οι ειδήσεις στα κανάλια είναι οι εξής:

Μας αναβαθμισε ο οίκος Moodys. Άνοιξε η εθνική οδός. Ξεκίνησαν οι αποζημιώσεις στη Θεσσαλία. Πολύ καλές οι τιμές στις λαϊκές. Σε λίγο καιρό οι αγρότες θα είναι σε θέση να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους. Δίνονται τα market pass. 

Με αυτή τη σειρά διαρκώς και παντού. Προφανώς ο αρχισυντάκτης των εκπομπών και των ειδήσεων το πήρε έτοιμο το σημείωμα με την ιεράρχηση. 

Ας πάμε λίγο στις πραγματικές ειδήσεις οι οποίες απουσιάζουν εντελώς. Τις αλίευσα από τα σάιτ σήμερα. 

Αυξήσεις ακόμα και 50% στις μηνιαίες δόσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις για τα δάνεια λόγω εκτόξευσης των επιτοκίων. Ολοκληρωτική καταστροφή αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής στη Θεσσαλία. Με αυτό σαν δικαιολογία δημιουργούν  επισιτιστική κρίση. Υγειονομική βόμβα όλος ο κάμπος με τη θερμοκρασία ψηλά και σοβαρές ασθένειες που έρχονται όσο υπάρχον άταφα ζώα, 51 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 62 λοιμώξεων του αναπνευστικού,. Οι κάτοικοι των χωριών ετοιμάζονται να μεταναστεύσουν. Πάνω από ένα μήνα θα κάνουν να ανοίξουν τα σχολεία στη Θεσσαλία. Έργα βιτρίνας γινόταν αντί για αντιπλημμυρικά. Ο γολγοθάς των αποζημιώσεων για τον «Ιανό» και τα ποσά που έχουν βαλτώσει. Έρχεται νέο τέλος φυσικών καταστροφών. Κίνδυνος για 100 δολάρια το βαρέλι. Η δημοκρατία στην Ευρώπη απειλείται σοβαρά. Αυτό το τελευταίο το άκουσα με τα αυτιά μου από τον εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου χθες το απόγευμα σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη. 

Μπροστά σε μια δημοσκοπική κατάρρευση και τον επερχομενο κίνδυνο να τιμωρηθούν οι υποψήφιοι του κυβερνώντος κόμματος όπως καταλαβαίνουμε θα επιχειρηθεί από σήμερα μια μεταστροφή του κλίματος με θετικές ειδήσεις. 

Το θέμα είναι οι καταναλωτές αυτών των ειδήσεων τι ακριβώς αντιλαμβάνονται. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Μα, δεν έχουμε ελληνικά χέρια να δουλέψουν", "Οι Έλληνες δεν καταδέχονται να δουλέψουν στη γη"...

Ε, ναι!!

Ούτε στον επισιτιστικό κλάδο καταδέχονται, ούτε στον κατασκευαστικό, ούτε στην...τουριστική βιομηχανία.

Τι φταίει, άραγε, και ψοφάνε τα έρμα;;;

Εισαγωγή εργαζομένων από Αίγυπτο, Μπανγκλαντές, Πακιστάν ζητούν οι εργοδότες

«Πρέπει να έρθει μια ένεση ανθρώπινου δυναμικού από το εξωτερικό στην Ελλάδα. Οργανωμένα και με προστασία». Η παραπάνω φράση δεν ανήκει σε εκπρόσωπο της τουριστικής βιομηχανίας ή του κατασκευαστικού κλάδου, ούτε αφορά τους εποχικούς εργάτες γης, που έρχονται στην Ελλάδα μέσω διακρατικών συμφωνιών.

Το αίτημα για στοχευμένη εισαγωγή εργαζομένων, ώστε να καλύψουν τις ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού σε διαφορετικούς τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας, απηύθυναν από κοινού ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας σουπερμάρκετ Μετρό-Μy Market Αριστοτέλης Παντελιάδης στις 14 Ιουνίου.

Σχολιο.- Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν πάνε Έλληνες να δουλέψουν.Λίγα είναι 400 ευρώ το μήνα και με δωρεάν στέγαση σε κοτέτσι?

Δεν ξέρω τι να πω πλέον.Σε λίγο θα αρχίσουν να έχουν αναχρονιστικές απαιτήσεις για ασφάλιση.Θα θέλουν ένσημα και ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε περίπτωση που πάθουν τίποτα.Δεν θα περάσουν τέτοια μπολσεβικικά

Σχολιο.- Άσε που και οι Μπαγκλαντεσιανοί  δεν είναι μαλάκες, δε θα δουλεύουν για 300-400 bucks, θα χωθούν στις δικές τους gangs και θα γίνει ένα ωραίο mixer με πάνω από 6 victims per night από ξεκαθαρίσματα της χώρας.

Σχολιο.- Κάνουνε τα πάντα υπολογισμένα μέχρι και τη λεπτομέρεια.Λες να μην ξέρουνε ότι από την ώρα που θα τους φέρουνε νόμιμα στη χώρα,δεν θα έχουν την συμπεριφορά των ομοεθνών τους που μπήκαν παράνομα και δεν έχουν νόμιμα έγγραφα?Όλα τα ξέρουνε από τώρα.Σε εμάς την πλέμπα θα στραφούν,γιατί και η αστυνομία θα γίνει ιδιωτική κάποια στιγμή και θα φυλάει μόνο αυτούς!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πόσο πανηλίθιος πρέπει να είσαι για να νομοθετείς εργασιακά δικαιώματα που ούτε στο Πακιστάν δεν έχουν κάνει;

Πόσο πανηλίθιο στημένο πουτανάκι πρέπει να είσαι για να νομοθετείς κάτι το οποίο με μαθηματική ακρίβεια το μόνο αποτέλεσμα που θα φέρει είναι ακόμα μεγαλύτερη μετανάστευση νέων της χώρας μας προς το εξωτερικό.

Και πόσο γαμημένα άνιωθα μπαστάρδια είστε εσείς το 41 τακατό που τους ψηφίζετε;

13 γαμημένα χρόνια δεν βάλατε μυαλό.Θέλετε εξαύλωση; Ε θα την έχετε ρε καθίκια.Θα την έχετε.

41 τακατό....είστε το καρκίνωμα της κοινωνίας και του έθνους γενικότερα.

Σχολιο.- Συμφώνησε να φέρει περισσότερους από 5000 εργάτες γης απ'την Αίγυπτο με λίστα, να τους κοιτάξουν στα δόντια τα ντόπια αφεντικά και να διαλέξουν κρέατα, εεε εργάτες ήθελα να γράψω, ασφαλώς.

Σχολιο.- Αν δεν σας αρέσει να πάτε μετανάστες,μπουχαχαχαχαχαχαχαχαχα.

Πως τα ξεπάτωσε έτσι πάλι τα γιδοπλαγκτόν ο τιτανιαίος βιβλιοπώλης ρε μλκς;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 2023, ο Περιφερειάρχης Αττικής της ΝΔ διέθεσε 8 εκατ.€ για αντιπλημμυρικά και 9,5 εκατ.€ για δημόσιες σχέσεις!

Αυτό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεκόλλησε ο σοβάς από το ταβάνι και έπεσε πάνω στα κεφάλια μαθητών, τραυματίζοντάς τους.

Σε δημοτικό σχολείο των Κάτω Πετραλώνων, στον Δήμο Αθηναίων. Στο βασίλειο του ρυπαρού διαπλεκόμενου γόνου της γνωστής Οικογένειας.

Με τα λεφτά να ΄χουν δοθεί σε μίζες και σε κολλητούς για έργα που γίνονται και ξεγίνονται, και ξανά μανά απ' την αρχή, πώς να περισσέψουν και για τα σχολεία; Και μάλιστα στις γειτονιές που η υποβάθμισή τους συνδέεται με την ταξική κοινωνική τους σύνθεση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάτι Αχτσιόγλου και Παππάδες σκέφτομαι. Που συνέχιζαν να εμπιστεύονται τον Αρχηγό, ανύποπτοι για την τρικλοποδιά που τους περίμενε.

Ε, ναι! Εξάλλου, έχει περάσει κοντά μια δεκαπενταετία από τότε που μαχαίρωνε πισώπλατα τον ευεργέτη του. Αυτόν που τον πήρε από το πουθενά και τον ανέδειξε στην κομματική ηγεσία.

Και κοντά μια δεκαετία από τότε που άρχιζε να βρίζει το "αριστεροχώρι". Τον κόσμο που έβαλε πλάτη για να γίνει το 3-4%, 17% και 27%, και τελικά τον έκανε και πρωθυπουργό. 

Στην Αχτσιόγλου και τον Παππά θα κόλλαγε ο Μεγάλος;

Σχολιο.- Ο... Μια φορα πουλημενος...

Παντα πουλημενος...!!!

Οποιος δεν πουλιεται...

Δεν πουλιεται ποτε και ουτε πουλαει...

Νομοι... χωρις εξαιρεσεις...

Σχολιο.- Αυτά είναι όλα περασμένα και ξεχασμένα. Απλά έδωσαν στην ΑΡΙΣΤΕΡΑ ένα μεγάλο ΜΑΘΗΜΑ. ΣΥΡΙΖΟκαταστάσεις ΤΕΛΟΣ! Ποτέ πια όλοι μαζί. Ο καθένας στο εξής πορεύεται με τις ιδέες του και ας αποφασίσει ο ενεργός πολιτικά και ανεξάρτητος κόσμος της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Αναθέσεις έργου σε ηγέτες εκαντονταετίας ΤΕΛΟΣ!

Σχολιο.- απαντήσατε μόνος σας: εδώ άδειασαν τους ίδιους τους συντρόφους τους, το ΟΧΙ του ΛΑΟΥ, και όλες τις συνεδριακές αποφάσεις του κόμματος τους

Σχολιο.- Δηλαδή το 20% της κάλπης είναι αριστεροί???

Σχολιο.- Έγραψα κάτι τέτοιο;

Σχολιο.- ..Τον κόσμο που έβαλε πλάτη για να γίνει το 3-4%,17%και 27 % και τώρα 20%, ...αυτός ο κόσμος τι ψήφισε???

Σχολιο.- Το ότι κάποιος ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει πως ήταν οπωσδήποτε αριστερός ή πως έγινε αριστερός. Κανένας ποτέ δεν ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο. Η ψήφος δεν είναι έκφραση ιδεολογικής τοποθέτησης αλλά συγκυριακής πολιτικής επιλογής.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΑΠΛΑΘΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ο χαζο-χαρούμενος θρασύτατος γόνος Κώστας Μπακογιάννης

Μετα τά αποτυχημένα-κοστοβόρα εργα βιτρίνας δήθεν ανάπλασης, για νά ταϊστούν με δημόσιο χρήμα τά αρπακτικά καί τά κολητάρια του, στό κεντρο τής Αθήνας - μεγάλος «περίδρομος»(δέντρα μεσα σε μεταλλικές γλάστρες, μεταλλικά παγκάκια που δέν τολμας να ακουμπήσεις τό καλοκαίρι) καί τό ράβε - ξηλωνε πεζοδρομίων καί πλατειών χωρίς λογο - 20 μερες πριν τίς δημαρχιακές εκλογές θυμήθηκε τό «ανοιγμα» - του ανενεργού Θεάτρου του Λυκαβηττού - θά λειτουργήσει με γεννήτριες γιατι δέν εχει ρεύμα - οπως καί τό ανοιγμα στό παρατημένο Ολυμπιακό Κολυμβητηριο στό Ζαπειο..

Μετά 34 χρόνια μέ Δημάρχους Αθήνας τής Νεας Δημοκρατίας...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



‘‘Με λένε Στέφανο και μου αρέσουν οι ωραίες πλάκες’’...

Η ''επιθετική εξαγορά'' του ''πλειοψηφικού πακέτου'' ‘‘ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ’’ (στελέχη, μέλη, φίλοι-ψηφοφόροι) απ’ τους Αμερικανούς, βρίσκεται σε εξέλιξη…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Θεσσαλία ήταν θάλασσα. Μία τεράστια κλιματική αλλαγή που δημιούργησαν οι εξωγήινοι με την υψηλή τεχνολογία είχε σαν αποτέλεσμα να τραβηχτουν τα νερά και να γίνει στεριά .

Κατοικήθηκε από ανευθυνους χωριάτες που άρχισαν να πίνουν τον καφέ με πλαστικά καλαμάκια, δημιούργησαν κτηνοτροφικες μονάδες με χιλιάδες ζώα να κλανουν, δεν έδιναν σημασία στα σοφά λόγια της Γκρέτας, οργωναν και ταλαιπωρουσαν την μάνα γη, ώστε να δημιουργήσουν μία ακόμα τεράστια κλιματική αλλαγή και να ξαναγίνει θάλασσα.

Γίνονται τεράστιες προσπάθειες να την αποξηρανουν πάλι μόνο που δεν θα κάνουν τα λάθη του παρελθόντος και θα αφήσουν τον κάμπο στην ησυχία του χωρίς να τον ματώνουν με τα μοχθηρα αλέτρια και τα τρακτέρ, βάζοντας φωτοβολταϊκά πάνελ, όσο για τους χωριάτες τον πουλο, πρέπει να πληρώσουν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισχυρά βρετανικά συνδικάτα ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ υποστήριξη στην Ουκρανία στη σύγκρουση με τη Ρωσία!

Το συνέδριο των βρετανικών συνδικάτων αποκάλυψε σοβαρές αντιθέσεις μεταξύ των ενώσεων σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία. 

Ορισμένα μεγάλα συνδικάτα αρνήθηκαν να υπογράψουν δήλωση καταδίκης της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην προμήθεια όπλων στο Κίεβο και στην κλιμάκωση της σύγκρουσης, η οποία προωθείται από τη Δύση.

-Η Daily Telegraph μίλησε για “έλλειψη ενότητας” στο βρετανικό συνδικαλιστικό κίνημα σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, γιατί υπολόγιζαν ότι η δήλωση ''Αλληλεγγύη με την Ουκρανία'' θα υιοθετηθεί ομόφωνα. 

-Άλλοι έγραψαν σοκαρισμένοι ότι … «Οι μάσκες έπεσαν!», υπονοώντας ότι πρόκειται για … “πράκτορες του Πούτιν”!

Ωστόσο, δύο από τα μεγαλύτερα συνδικάτα αρνήθηκαν να υπογράψουν τη δήλωση- μαζί εκπροσωπούν πάνω από 110.000 εργαζόμενους. 

Η Ένωση Πυροσβεστών αντιτάχθηκε στην άνευ όρων υποστήριξη προς το Κίεβο- το ίδιο και η Βρετανική Ένωση Σιδηροδρόμων, Ναυτιλίας και Μεταφορών.

Ο εκπρόσωπος των Πυροσβεστών Jamie Newell δήλωσε ότι αντιτίθεται στην αποστολή βρετανικών όπλων στην Ουκρανία, διότι θα οδηγούσε σε κλιμάκωση των εχθροπραξιών που δεν θα έφερνε τίποτα καλό στην ''εργατική τάξη στη Ρωσία ή την Ουκρανία''. 

Ο συνδικαλιστικός ηγέτης σημείωσε την υποκρισία των πολιτικών στις δυτικές χώρες και υπενθύμισε τη συμμετοχή του βρετανικού στρατιωτικού προσωπικού στις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Λιβύη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θέλει να βάλει μπλόκο στο ψηφιακό νόμισμα ο ρεπουμπλικανός βουλευτής των ΗΠΑ Τομ Έμερ.

Μαζί με συνεργάτες του, εισήγαγαν ξανά ένα νόμο που θα απαγόρευε στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα να εκδώσει ένα Ψηφιακό Νόμισμα! Ο Emmer εκπροσωπεί την έκτη περιφέρεια της Μινεσότα. Εισήγαγαν εκ νέου το σχετικό νόμο για να υποστηρίξουν τις αμερικανικές «αξίες της ιδιωτικής ζωής, της ατομικής κυριαρχίας και της ανταγωνιστικότητας της ελεύθερης αγοράς» σταματώντας «τις προσπάθειες των μη εκλεγμένων γραφειοκρατών στην Ουάσιγκτον, DC από την έκδοση ψηφιακών νομισμάτων που θα καταργούσαν το δικαίωμα των Αμερικανών στην οικονομική ιδιωτικότητα», σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου από το γραφείο του Emmer.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα παιδιά της τρίτης τάξης στις HΠA μαθαίνουν για τη σπορά των σύννεφων... και ανόητοι "ενήλικες" νομίζουν ότι είναι θεωρία συνωμοσίας 

* Επιτέλους, όσοι διαβάζουν και ενημερώνονται δεν είναι ψεκ. Κοιμισμένοι είναι ακόμη όσοι βλέπουν παντού θεωρίες συνωμοσίας και εμπιστεύονται το κράτος και τον προαιώνιο εχθρό μας, την αστική τάξη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Αυτό το … σούργελο της CIA, η Annalena Baerbock που έβαλαν υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, και υποτίθεται εκφράζει την επίσημη πολιτική του Βερολίνου, θεωρεί τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζιπίγκ σαν “δικτάτορα” και την Κίνα “δικτατορία” που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τη Δύση, όπως η Ρωσία! Στο όνομα της … «ελευθερίας και της δημοκρατίας», λέει.

-Βίντεο: “Θα στηρίξουμε την Ουκρανία όσο χρειαστεί. Διότι αν κερδίσει ο Πούτιν, ποιο παράδειγμα θα δώσει σε άλλους παγκόσμιους δικτάτορες, όπως ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ; Επομένως, η Ουκρανία πρέπει να κερδίσει αυτή τη στρατιωτική σύγκρουση. Η ελευθερία και η δημοκρατία πρέπει να νικήσουν.“

-Φαντάζομαι ότι δεν θα το ξεχάσει αυτό ο Κινέζος Πρόεδρος την επόμενη φορά που ο Καγκελάριος Σόλτς θα πάει για … γλύψιμο ξανά στην Κίνα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Περίπου 7.000 μετανάστες έχουν φτάσει από τη Λιβύη στο νησί Λαμπεντούζα, νότια της Σικελίας σε δυό μέρες!

-Οι νεκροί από τις πρόσφατες πλημμύρες και τις επιδημίες στη Λιβύη θα ξεπεράσουν τις 20.000 και οι αγνοούμενοι τις 10.000, λόγω της διάλυσης της χώρας και των υποδομών της!

-Πάνω από 30.000 νεκροί και 50.000 σακάτηδες από τις συγκρούσεις των φατριών σε ένα κράτος που κατέστρεψε η ΕΕ και η Δύση!

-Το 2011, ο συνταγματάρχης Καντάφι προειδοποίησε τον κόσμο για το τι θα συνέβαινε αν ανατρεπόταν.....

"Η Λιβύη μπορεί να γίνει η Σομαλία της Βόρειας Αφρικής, της Μεσογείου. Θα δείτε πειρατές στη Σικελία, στην Κρήτη, στη Λαμπεντούζα. 

Θα δείτε εκατομμύρια παράνομους μετανάστες. Ο τρόμος θα είναι δίπλα σας", σημείωνε.

Σχολιο.- Έγκλημα και υποκρισία.

Ο Ομπάμα που ζητάει … “βοήθεια” για τα θύματα από τις πλημμύρες στη Λιβύη μέσω του “Ιδρύματος” του, είναι ο ίδιος Ομπάμα που σαν Πρόεδρος των ΗΠΑ το 2011, είχε διατάξει και ηγηθεί τον βομβαρδισμό της Λιβύης “μέχρι να επιστρέψει στη λίθινη εποχή”, όπως έλεγε!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 90% ΟΣΩΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΥ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΤΟΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΧΕΙ ΣΚΟΤΩΘΕΙ Ή ΣΑΚΑΤΕΥΤΕΙ ΛΕΕΙ Ο ΟΥΚΡΑΝΟΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΤΑΒΑ. 

Ο ουκρανικός στρατός έχει αποδεκατιστεί από τις απώλειες - αξιωματικός επιστράτευσης. Μόνο το 10-20% από όσους επιστρατεύτηκαν στην περιοχή Πολτάβα το περασμένο φθινόπωρο εξακολουθούν να πολεμούν κατά της Ρωσίας, δήλωσε ο Βιτάλι Μπερεζνί.

[16 Σεπτεμβρίου, RUSSIA TODAY] Έως και εννέα στους δέκα Ουκρανούς στρατεύσιμους που κατατάχθηκαν στο στρατό πριν από ένα χρόνο είτε σκοτώθηκαν είτε τραυματίστηκαν στη μάχη, δήλωσε την Παρασκευή ανώτερος αξιωματικός επιστράτευσης στην περιοχή Πολτάβα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μιλώντας σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Πολτάβα, ο αντισυνταγματάρχης Vitaly Berezhny, ο οποίος εκτελεί χρέη επικεφαλής του εδαφικού κέντρου στρατολόγησης και κοινωνικής υποστήριξης, παραδέχθηκε ότι οι τοπικές αρχές δυσκολεύονται με την εκστρατεία επιστράτευσης, έχοντας εκπληρώσει το σχέδιο επιστράτευσης μόνο κατά 13%, γεγονός που τοποθετεί την πόλη στην τελευταία θέση σε ολόκληρη την περιοχή.

Ο Berezhny παρατίθεται από το τοπικό μέσο ενημέρωσης Poltavshina να λέει ότι ο στρατός χρειάζεται επειγόντως ενισχύσεις, καθώς "από τους 100 ανθρώπους που εντάχθηκαν στις μονάδες το περασμένο φθινόπωρο, παραμένουν 10-20, ενώ οι υπόλοιποι είναι νεκροί, τραυματίες ή ανάπηροι".

Για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, ο αξιωματικός πρότεινε να επεκταθούν οι θέσεις γνωστοποίησης της επιστράτευσης [ΣΗΜ. δηλ. οι 'παγάνες'] σε μια προσπάθεια να "καθιερωθεί η παρουσία των κληρωτών". Πρόσθεσε ότι η περιοχή σχεδιάζει επίσης τη δημιουργία μιας μεγάλης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας και κάλεσε τους τοπικούς βουλευτές να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε γενική επιστράτευση λίγο μετά την έναρξη της στρατιωτικής εκστρατείας της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022, απαγορεύοντας στους περισσότερους άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών να εγκαταλείψουν τη χώρα. Τον Αύγουστο, ο πρώην υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Αλεξέι Ρεζνίκοφ δήλωσε ότι το Κίεβο δεν είχε ακόμη εκπληρώσει το υπάρχον σχέδιο επιστράτευσης, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν υπάρχει ανάγκη για άλλη επιστράτευση.

Ωστόσο, νωρίτερα αυτό το μήνα, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας εξέδωσε διάταγμα που επιτρέπει την επιστράτευση ατόμων με σοβαρές παθήσεις όπως ηπατίτιδα, HIV χωρίς συμπτώματα και κλινικά θεραπευμένη φυματίωση. Ταυτόχρονα, οι ουκρανικές αρχές ξεκίνησαν μια μαζική εκστρατεία κατά της διαφθοράς στο σύστημα επιστράτευσης της χώρας, με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Ζελένσκι να απολύει πρόσφατα όλους τους περιφερειακούς αξιωματούχους της στρατιωτικής επιστράτευσης.

Η αναγνώριση του Berezhny έρχεται εν μέσω της αντεπίθεσης της Ουκρανίας που βρίσκεται σε εξέλιξη για περισσότερους από τρεις μήνες, αλλά δεν έχει καταφέρει να κερδίσει σημαντικό έδαφος. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπολόγισε τις απώλειες της Ουκρανίας σε περισσότερους από 71.000 στρατιώτες. Υποστήριξε επίσης ότι το Κίεβο θα ήταν δυνατό να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα μόνο όταν πλησιάζει να εξαντλήσει τους πόρους που μπορεί να ρίξει στις ρωσικές άμυνες, αλλά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ουκρανία θα χρειαστεί αυτές τις συνομιλίες μόνο για να αποκαταστήσει το πληγωμένο στρατιωτικό δυναμικό της.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



TA ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΤΡΕΪ ΓΚΟΥΡΟΥΛΙΟΦ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΣΕ

Ο στρατηγός Γκουρουλιόφ είναι βουλευτής στην ρωσική Δούμα με το κόμμα Ενωμένη Ρωσία του προέδρου Πούτιν. Το Rybar δημοσίευσε το ακόλουθο κείμενό του, χωρίς να φαίνεται πού έχει αρχικά αναρτηθεί, με τίτλο "Ο στρατηγός Γκουρουλιόφ σχετικά με τα προβλήματα και τα ψέματα". 

Ο Στρατηγός Gurulev σχετικά με προβλήματα και ψέματα

-Θα αναφερθώ συνοπτικά στην κατάσταση στο μέτωπο χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις [μέτωπα]. Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από πρωτογενείς πηγές, συστηματοποιήθηκαν και εξάγονται τα ακόλουθα συμπεράσματα:

-Ο εχθρός, αφού επιτέθηκε στοχευμένα στις δυνάμεις μας κατά την έναρξη της αντεπίθεσής του, άλλαξε την τακτική των πολεμικών επιχειρήσεων. Δεν προχωρούν πλέον με μεγάλες δυνάμεις, είναι προφανές ότι τους απαγορεύεται να ρίχνουν μαζικά βαρύ εξοπλισμό [στο πεδίο]. 

-Σήμερα έχουν στραφεί στην τακτική της συμπίεσης, χρησιμοποιούν μαζικά βλήματα διασποράς, προκαλούν ζημιές από πυρκαγιά στα οχυρά των μονάδων μας, στις ομάδες εφόδου, έχουν πολλά πυρομαχικά, προσπαθούν να κάψουν απολύτως τα πάντα. Πράγματι, αυτή η κατάσταση αναγκάζει τα στρατεύματά μας να αποσυρθούν βαθιά. Όχι πολύ μακριά, αλλά σε ορισμένα σημεία έχουμε χάσει έως και 10 χιλιόμετρα εδάφους σε βάθος. Ο εχθρός σε ορισμένα σημεία έχει καταλάβει τις αμυντικές μας θέσεις, οι οποίες είναι πολύ καλά εξοπλισμένες με τα δικά μας χέρια.

-Μετά την εκτροπή της αμυντικής γραμμής, ο εχθρός δημιούργησε συνθήκες που κατέστησαν αδύνατη τη χρήση αντιαρματικών πυραύλων από τα ελικόπτερά μας, λόγω της εκτροπής της γραμμής, έγιναν προσβάσιμα στα εχθρικά MANPADS. Η αποτελεσματικότητα των ελικοπτέρων μας μειώθηκε.

-Ο εχθρός έχει μάθει να δουλεύει με τα πολύ καλά ναρκοπέδια μας. Τα καθαρίζουν με επάρκεια από τις νάρκες, μέσω πυρών πυροβολικού και με τη χρήση συρόμενων μηχανισμών.

-Το πυροβολικό μας έχει καταφέρει να βελτιώσει την ποιότητα του πολέμου κατά των πυροβολαρχιών. Υπάρχουν αποτελέσματα, αλλά και πάλι ο εχθρός προσαρμόζεται. Βασικά όλα τα πυροβόλα του είναι τοποθετημένα σε βάθος σε απόσταση απρόσιτη για το πυροβολικό μας. Στις πιο "καυτές" κατευθύνσεις έχουν συγκεντρώσει κατ' εκτίμηση έως και δύο ταξιαρχίες πυροβολικού, χωρίς να υπολογίζεται το πυροβολικό των τοπικών ταξιαρχιών. Εμείς κάψαμε πολλά από τα ρυμουλκούμενα πυροβόλα τους, αυτοί στράφηκαν στη χρήση SAU[ ΣΗΜ. Αυτοκινούμενων πυροβόλωβ]. Οι δικοί μας λένε ότι είναι πολύ δύσκολο να τους πιάσουμε, σχεδόν αδύνατο, μετά τη δεύτερη βολή βομβαρδισμού μετακινούνται, αλλάζουν θέση.

-Έχουν πολλά drones και ακόμη περισσότερα. Έχουμε προσαρμοστεί και εδώ, τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες έχουμε αρχίσει ουσιαστικά να τα καταστρέφουμε. Τα SAMs Verba και Arrow-10 λειτουργούν καλά εναντίον των UAVs. Αλλά οι Khokhlov [ΣΗΜ. υποτιμητικός προδιορισμός των Ουκρανών, χαχόλοι] έχουν πολλά drones, τα χρησιμοποιούν με σύνεση, βλέπετε αυτές τις επιθέσεις όχι μόνο στο μέτωπο, αλλά και στα βαθιά μετόπισθεν μας. 

-Το κύριο συμπέρασμα είναι ότι ο πόλεμος συνεχίζεται. Ναι, είμαστε ισχυρότεροι, οι πολεμιστές μας είναι ισχυρότεροι και πιο θαρραλέοι, τα στρατεύματά μας είναι πιο επαγγελματικά. Αντέχουμε, προσαρμοζόμαστε, προσαρμοζόμαστε, νικάμε, έχουμε ήδη εξουδετερώσει μεγάλο μέρος του ανθρώπινου δυναμικού του εχθρού. Αλλά είναι ανόητο να αρνούμαστε ότι σήμερα ολόκληρο το NATO μάχεται εναντίον μας με όλες τις προηγμένες τεχνολογίες του. Θα νικήσουμε σε κάθε περίπτωση, αλλά η Νίκη διαχωρίζεται από εμάς μόνο από ένα σοβαρό πρόβλημά μας - το ψέμα. 

-Ναι, [τα ψέματα] είναι λιγότερα σήμερα σε σύγκριση με την αρχή της ΕΣΕ, αλλά υπάρχουν. Υπάρχουν σε διάφορα επίπεδα, μιλάνε για την κατάσταση αυτή στα στρατεύματα. Οι ψευδείς αναφορές, δυστυχώς, οδηγούν σε κακές αποφάσεις σε πολλά επίπεδα. Αυτό υπάρχει, ας το αναγνωρίσουμε και ας το καταπολεμήσουμε, αλλιώς θα υπάρξει πρόβλημα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είχε καμιά σχέση ο Τσίπρας με το σκοπευτήριο της Καισαριανής? Καμία απολύτως!

Έχει καμιά σχέση ο Κασελάκης με τη Μακρόνησο?

Επίσης καμία απολύτως,

Και στους δυο αυτούς τόπους μαρτυρίου άφησαν τα κόκκαλα τους άνθρωποι που αγωνίστηκαν για την ελευθερία, οπότε καλό θα ταν κάποια στιγμή εκεί στο Σύριζα, να σταματήσουν να μαγαρίζουν την ιστορία και να επικεντρωθούν σε αυτό που πραγματικά είναι, δηλ. μια εναλλακτική των ΗΠΑ για τα διαχειριστικά θέματα της μπανανίας τους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



9 Σεπτεμβρίου 2023

Δήλωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας

-Σήμερα είναι η Ημέρα Απελευθέρωσης του Ντονμπάς από τους Ναζί εισβολείς.

Το 1943, ο Κόκκινος Στρατός νίκησε 13 μεραρχίες της Βέρμαχτ και έδιωξε τη φασιστική ορδή από την πόλη Stalino (Ντονέτσκ).

Σήμερα, όπως πριν από 80 χρόνια, ο γενναίος Στρατός μας σπάει την πλάτη του θηρίου των νεοναζί σε πεισματικές μάχες. Τα εγγόνια και τα δισέγγονα των νικητών παππούδων δείχνουν ηρωισμό στα πεδία των μαχών. Ο ρωσικός κόσμος, εκπροσωπούμενος από τους γιους όλων των λαών και εθνικοτήτων της Ρωσίας, ενώθηκε ξανά, μάχεται και αναπόφευκτα θα νικήσει!

Το κόμμα μας παρέχει εδώ και καιρό βοήθεια στο Ντονμπάς και στους στρατιώτες μας στην πρώτη γραμμή. Πρόσφατα στείλαμε την 117η ανθρωπιστική συνοδεία. Έχουμε δεχθεί περισσότερα από 14 χιλιάδες παιδιά για αποκατάσταση. Άνοιξαν το στρατόπεδο «Young Patriot», ίδρυσαν το κίνημα «Children of Russia - Children of Donbass», δίνοντας χείρα βοηθείας στα παιδιά που ζουν κάτω από τον ανελέητο βομβαρδισμό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Θα ήθελα να ευχηθούμε σε όλους εκείνους που τώρα αγωνίζονται για τον ρωσικό κόσμο και τις παραδοσιακές μας αξίες καλή υγεία και δύναμη! Ο σημερινός αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι το ιερό μας καθήκον στη μνήμη των Ηρώων του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



τι λένε οι υποψήφιοι για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ:

-Για τα βασικά σημεία του αντεργατικού Νομοσχεδίου? Τι πρωτοβουλίες έχουν πάρει οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιπαράθεση σ αυτό?

-Για τα Εθνικά Ζήτημα μπορώ να ρωτήσω η θα θεωρηθω ομοφοφοβικος ?

Σχολιο.- Τώρα έχουν εκλογές....δεν προλαβαίνουν!!!

Σχολιο.- Ομοφοβικό έβγαλαν εμένα γι το κασσεχέστο!

Σχολιο.- Θυμάσαι τις αποφάσεις των συνεδρίων του ΣΥΡΙΖΑ μετά από το 2010? Βρες πόσο και πού και πότε τηρήθηκαν μετά? Εκεί θα βρεις τις απαντήσεις. Μου φαίνεται ότι, εμείς τελικά είμαστε οι μόνοι που διαβάζουμε, και κατανοούμε, τις αποφάσεις των συνεδρίων σας.

Σχολιο.- ασχολούμαστε με τα αντιπλημμυρικά έργα που ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Η ΝΔ ΚΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μ.Ο.Μ.Α η πιο ικανή υπηρεσία του Στρατού στην κατασκευή έργων υποδομών ever, έκλεισε το 1992 επί Μητσοτάκη, γιατί έπρεπε στα έργα υποδομών της χώρας να εμπλακούν τα γνωστά εργολαβικά αρπακτικά για να μπορούν τα πολιτικά ανδρείκελα της τότε εποχής, αλλά κ της σημερινής να λαμβάνουν μίζες! 

Η ΜΟΜΑ είχε ένα τεράστιο έργο για 35 χρόνια στη χώρα( γέφυρες, οδικούς άξονες, προκατ νοσοκομεία, αντιπλημμυρικά, φράγματα, προβλήτες, αεροδρόμια, βιομηχανικά κτήρια, κλπ) με μηχανικούς κ ιδιώτες κ μόνιμους στρατιωτικούς ή κ δόκιμους, μηχανήματα κ εξοπλισμούς που τότε δεν είχε καμία τεχνική εταιρία...

Η μόνη λύση είναι η επανίδρυση της κ όλα τα κονδύλια που πάνε στις περιφέρειες για έργα πολιτικού μηχανικού να πάνε εκεί...

Πάντως ότι έργα υλοποίησε, εδώ κ τόσες δεκαετίες κανένα δεν κατέρρευσε από αστοχία υλικού....τυχαίο?



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Το κύριο γνώρισμα του πολίτη είναι η συμμετοχή στην απονομή δικαιοσύνης και στην άσκηση εξουσίας"

Αριστοτέλης



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πορτοσαλτε προτεινει να φυγουν από τα σπίτια τους, τον τόπο τους οι αγρότες γιατί πλημμυρίζουν συχνα αυτα τα χωριά.

Αντι να αλλάξει η ανίκανη κυβέρνηση και να κάνει εργα να αλλάξουν τόπο, τα χωριά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός ο Αλέξης Πατέλης έκανε τις προτάσεις στον Κούλη για περικοπες στα pass φρένο στα αναδρομικά και τις αυξήσεις ,έκτακτη εισφορά κλιματικής κρίσης και υποχρεωτική ασφάλιση στα ακινητα ! 

Θυμάμαι όταν ο οικονομικός σύμβουλος του Κουλη, Πατέλης, είχε δηλώσει σε συνέντευξη του, στην “Καθημερινή” ότι “ο κ. Μητσοτάκης έχει γνωρίσει τον σύζυγο μου όπως κι εγώ την δική του”.

Η ηθική στη ΝΔ,είναι ανεκτική μόνο όταν έχει την υπογραφή του Μητσοτάκη.

Σχολιο.- "Ενεργειακός λαϊκισμός".

Λίγο πολύ μας λέει ότι: Όσοι αντιδρούν στον ενεργειακό σχεδιασμό της κυβέρνησης:

1.Είναι πλεμπαίοι που εμποδίζουν την ανθρωπότητα να φύγει από τη "βρώμικη" ενέργεια και να πάει στις "καθαρές" ΑΠΕ.

2. Όλοι αυτοί οι πλεμπαίοι είναι συνάμα και "πουτινικοί", αφού δεν θέλουν να δουν ότι για την ενεργειακή κρίση φταίει ο κακός Πούτιν.

Υ.Γ. φορτίζει τις αντιδράσεις στα περί την ενέργεια με το επίθετο λαϊκισμός, βάζοντας τον εαυτό του στη θέση της φωτεινής ελίτ που είναι η μόνη αρμόδια να έχει άποψη. Το ίδιο κόλπο που εφήρμοζε ο ..Λαλιώτης. όριζε τον εαυτό του προοδευτικό και άρα όποιος είχε αντίρρηση ήταν αντιδραστικός. Φτηνό κόλπο, ξεπερασμένο πια!

Καλά δεν έχω την απαίτηση να καταλαβαίνει τα περί την ενέργεια, όπου σαφώς έχει μπερδέψει την βούρτα με την @ούτσα, όταν ακόμα και οι γραφειοκράτες της ΕΕ αρχίζουν να παίρνουν χαμπάρι την πατάτα, αλλά θα περίμενα να πει ένα λόγο για ένα κατ' εξοχήν οικονομικό θέμα. Τη λειτουργία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας. Δεν βλέπει καμιά απάτη όταν οι καταγγελίες πέφτουν βροχή! Λέει απλά: "...λαϊκισμός είναι και οι συζητήσεις περί καρτέλ ενέργειας".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Βόμβες» Τζαβάρα μέσα από το ATTICA TV

«χαχαχα, εσείς δηλαδή τι  πιστεύετε ότι η δικαιοσύνηστην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη χαχαχαχα»

 Το λέει ο Κώστας Τζαβάρας νομικός, δικηγόρος και πολιτικός. Χρημάτισε αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και βουλευτής Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία. Φανταστείτε αν έβγαιναν αλλοι πέντε ,δέκα νεοδημοκράτες πρώην βουλευτες και έλεγαν τα ίδια τι θα γίνονταν.......



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εννοείται ότι και ο Μητσοτάκης, που εμπιστεύεται τον Κικίλια, τον Στυλιανίδη, τον Φλώρο, όπως εμπιστεύτηκε και τον Βαρβιτσιώτη και τον Μηταράκη, ΔΕΝ φταίει... Φταίνε το πολύ νερό, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, το κακό το ριζικό μας, και ξανά προς την δόξα τραβά.

Αμετανόητοι, αμετακίνητοι και αναμάρτητοι!! Αυτοι ειναι οι χειροκροτητές του που σήμερα θα χειροκροτούν όρθιοι και θα στραβοκοιτάζουν τον διπλανό τους που δεν σηκώθηκε να χειροκροτήσει το ψυχασθενη !!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τα «πνιγμένα» ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο Βόλου, καθώς καταστράφηκε εξοπλισμός πολλών εκατομμυρίων, ο οποίος δεν απομακρύνθηκε από τα υπόστεγα, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για ελικόπτερα που τελικά δεν απομακρύνθηκαν! Το μόνο που ενδιαφέρει τη στρατιωτική ηγεσία είναι πώς αποκαλύφθηκε η εγκληματική αμέλεια και η ανεπάρκειά της, και όχι το ίδιο το έγκλημα. Δεν τους ενδιαφέρει αν βύθισαν τα ελικόπτερα στο νερό, αλλά ότι αυτό αποκαλύφθηκε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ( αυτός που δεν διάβασε αλλά υπέγραψε τα μνημόνια )δήλωσε πως οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θα πρέπει να μείνουν στην Θεσσαλία μέχρι να εξεταστούν όλοι και να διαπιστωθεί πως δεν σέρνουν τίποτα αρρώστιες.

Απαγορεύει στους κατοίκους της Θεσσαλίας να μετακινηθούν προς άλλες περιοχές της Ελλάδας, για να μην κολλήσουν αρρώστιες τους υπόλοιπους Έλληνες και πέσει χολέρα, και χαθεί η σπάνια φυλή μας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μόνο που ενδιαφέρει τη στρατιωτική ηγεσία είναι πώς αποκαλύφθηκε η εγκληματική αμέλεια και η ανεπάρκειά της, και όχι το ίδιο το έγκλημα. Δεν τους ενδιαφέρει αν βύθισαν τα ελικόπτερα στο νερό, αλλά ότι αυτό αποκαλύφθηκε.

Στρατοδικείο για τις διαρροές απορρήτου από το Στεφανοβίκειο

Ποινικές διώξεις σε αξιωματικούς που φωτογράφισαν τα πλημμυρισμένα ελικόπτερα Huey και Apache και διοχέτευσαν τις φωτογραφίες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Με εντολή του υπουργού Άμυνας αρχίζει η έρευνα για τον εντοπισμό τους. Είχε προϊδεάσει σχετικά ο υπουργός Επικρατείς Μάκης Βορίδης



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εργασία. Το δικαίωμα απεργίας υπό εξαφάνιση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΞΕΚΙΝΟΥΝ απεργιακές κινητοποιήσεις για το εργασιακό νομοσχέδιο...

16/9/2023    -     1.00 π.μ.

«Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα και την εγκληματική πολιτική» ήταν το κεντρικό σύνθημα του αποψινού συλλαλητηρίου που οργάνωσε το ΠΑΜΕ, συνδικαλιστικοί και μαζικοί φορείς στο Σύνταγμα, το οποίο μετατράπηκε σε απεργιακό κάλεσμα «ενάντια στον αντεργατικό οδοστρωτήρα της κυβέρνησης» και σε φωνή καταδίκης «του νέου εγκλήματος σε βάρος του λαού της Θεσσαλίας».

«Εργάτη μη δεχθείς τη σύγχρονη σκλαβιά, μπορείς να καταργήσεις νόμους κι αφεντικά», φώναξαν οι συγκεντρωμένοι, καλώντας κάθε εργαζόμενο να δώσει το «παρών» στην απεργία που προκηρύσσουν Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα για την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου και στη συγκέντρωση που οργανώνουν στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα.

«Πνιγμένοι στις βροχές, καμένοι στις φωτιές, κόστος δεν είναι οι ανθρώπινες ζωές«», κατήγγειλαν χιλιάδες συγκεντρωμένοι, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα πως η διεκδίκηση τους για μέτρα προστασίας θα δυναμώσει «κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης, των Δήμων και των Περιφερειών».

Στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γενικό της Γραμματέα, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος έκανε δηλώσεις.

Επίσης, τα μέλη του ΠΓ Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι εξαιτίας της εγκληματικής τους πολιτικής χάθηκαν ζωές, χάθηκαν σπίτια», κατήγγειλε ο ‘Αγγελος Θωμόπουλος, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Τοπογράφων και μέλος της ομάδας Θεσσαλών Φοιτητών της Αθήνας.

«Για μας η καλύτερη αλληλεγγύη είναι η διεκδίκηση», είπε και κάλεσε κάθε φοιτητή από τη Θεσσαλία να οργανωθεί στον Σύλλογο του.

Στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους συμμαθητές τους στη Θεσσαλία, για τους οποίους το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς δεν έχει ακόμα χτυπήσει, μετέφερε η Φωτεινή Γραμματικογιάννη, από τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

«Μαζί με τους γονείς μας θα διεκδικήσουμε τα σχολεία να είναι ασφαλή», σημείωσε και πρόσθεσε πως οι μαθητές θα συνεχίσουν να αποτελούν μέρος του λαού που αγωνίζεται σε μια σειρά μέτωπα.

Τη «χαριστική βολή που δίνει το νομοσχέδιο στις ήδη καταρρακωμένες εργασιακές σχέσεις στον κλάδο», κατήγγειλε η Ήρα Ρόκου, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. «Κανείς μας δεν εξαιρείται», υπογράμμισε και στηλίτευσε τη στάση του προέδρου του ΣΕΗ, εκλεγμένου βουλευτή με την «Πλεύση Ελευθερίας» που βρήκε θετικό το νομοσχέδιο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 21 Σεπτέμβρη απεργούμε! Κάθε ώρα και παντού στη μάχη!

Απεργιακός ξεσηκωμός!

Γιατί απεργούμε λοιπόν την Πέμπτη;

Απεργούμε για να πεταχτεί στα σκουπίδια το αντεργατικό νομοσχέδιο - έκτρωμα, που άρθρο - άρθρο θωρακίζει την εργασιακή ζούγκλα, η οποία χρόνια τώρα επεκτείνεται σε κλάδους και χώρους δουλειάς.

Γιατί η κυβέρνηση για λογαριασμό της εργοδοσίας παλεύει να κάνει νόμο τη δουλειά «ήλιο με ήλιο» 13 ώρες τη μέρα, την ευελιξία δίχως όρια, τη δουλειά τις Κυριακές, την απεργοσπασία, τις απολύσεις «κατά βούληση» από την εργοδοσία με τον φερετζέ της «δοκιμαστικής περιόδου». Γιατί μετατρέπεται σε ακόμα βαρύτερο «έγκλημα» η απεργιακή κινητοποίηση και η περιφρούρησή της από την υπονόμευση της εργοδοσίας.

Ολα εκείνα, δηλαδή, που έρχονται να συμπληρώσουν το νομοθετικό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Γιατί, αν με βάση τους μέχρι σήμερα αντεργατικούς νόμους έφτασε η εργατική τάξη να μετράει πάνω από 7.000 απολύσεις τη μέρα, αν οι μισές σχεδόν προσλήψεις κάθε μήνα είναι μερικής, εκ περιτροπής απασχόλησης και με ημερομηνία λήξης, αν η δουλειά τις Κυριακές είναι καθεστώς σε Εμπόριο, Επισιτισμό κ.α., εύκολα μπορεί να αναλογιστεί ο κάθε εργαζόμενος τι έχει να γίνει αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης... Αυτός ο εφιάλτης θα αγκαλιάσει νέους κλάδους που αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους όπως στη Βιομηχανία, ώστε να δοθεί ώθηση για να μη μείνει πέτρα πάνω στην πέτρα.

Απεργούμε λοιπόν, γιατί εν έτει 2023 δεν μπορεί να θεωρείται παρωχημένο το να δουλεύει ο εργαζόμενος 8ωρο και να ζει από τη δουλειά του.

Τι είναι αυτό που εμποδίζει να ικανοποιηθεί αυτή η αυτονόητη ανάγκη; Είναι ακριβώς η ουσία της καπιταλιστικής ανάπτυξης που ευαγγελίζονται η κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα, οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Είναι το κυνήγι της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, η επιδίωξή τους να έχουν εργαζόμενους όσο γίνεται πιο φθηνούς και ευέλικτους για να βγάζουν περισσότερα κέρδη. Είναι η εμπορευματοποίηση μιας σειράς ζωτικών λαϊκών αναγκών, όπως η Υγεία και η Παιδεία, η Πρόνοια κ.λπ. Η ακρίβεια που τσακίζει κόκαλα, οι «πράσινες μπίζνες» που για να χρηματοδοτηθούν ματώνει ο λαός και ζει μέσα στην ενεργειακή φτώχεια.

Ολα τα παραπάνω μετατρέπουν σε αγώνα επιβίωσης την καθημερινότητα του λαού. Ομολογείται μάλιστα ότι τα επόμενα χρόνια η κατάσταση θα χειροτερέψει, με την κυβέρνηση να ετοιμάζεται να φορτώσει και νέα χαράτσια στα λαϊκά νοικοκυριά, με αφορμή τις καταστροφές στη Θεσσαλία.

Και με το νομοσχέδιο ομολογείται λοιπόν ότι πράγματι τα επόμενα χρόνια οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να ζουν από τη δουλειά τους, γι' αυτό και η κυβέρνηση φτάνει να βαφτίζει «δικαίωμα» την πολλαπλή απασχόληση, τις «συμβάσεις μηδενικών - ελάχιστων ωρών» κ.ο.κ.

Απεργούμε γιατί το «δεν πάει άλλο» πρέπει να δώσει τη θέση του στη διεκδίκηση όλων εκείνων που μπορούν πραγματικά να βελτιώσουν σήμερα τη ζωή των εργαζομένων, όπως η μόνιμη και σταθερή δουλειά, οι Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, σύγχρονα δικαιώματα. Το σταθερό ωράριο (7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο), χωρίς ευελιξία, με κατοχύρωση συνδικαλιστικών ελευθεριών. Η προστασία του λαϊκού εισοδήματος από τα χαράτσια και την ακρίβεια, της κατοικίας του λαού από τους πλειστηριασμούς, η ουσιαστική προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού από πλημμύρες, σεισμούς και πυρκαγιές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη ετοιμάζουν τα συνδικάτα

Στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας. Την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

Συναγερμό έχει σημάνει στις συνδικαλιστικές οργανώσεις η κατάθεση του αντεργατικού νομοσχεδίου στη Βουλή. Η συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ενώ η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να έρθει το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια την ερχόμενη Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη, μέρα για την οποία ήδη έχει αποφασιστεί απεργιακή απάντηση από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια Συνδικάτα.

Στην Αθήνα, απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21/9, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Συντάγματος.

Στη Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου.

Στην Πάτρα, στις 10.30 π.μ. έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου που έχει πάρει απόφαση για απεργία (Κολοκοτρώνη 20).

Πυκνώνουν οι απεργιακές αποφάσεις

Αποφάσεις για απεργία έχουν πάρει τα Εργατικά Κέντρα: Πάτρας, Λαυρίου - Ανατ. Αττικής, Λάρισας, Ιωαννίνων, Εύβοιας, Αρτας, ΒΣ Δωδεκανήσου, Θεσπρωτίας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λευκάδας, Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς», Σάμου, Λέσβου, Ζακύνθου, Λαμίας, Αμαλιάδας, Κέρκυρας, Φωκίδας.

Οι Ομοσπονδίες: Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, Λογιστών, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Οικοδόμων, Φαρμάκου.

Επίσης, απεργιακές αποφάσεις έχουν ήδη πάρει δεκάδες κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία.

Το αίτημα να συγκληθεί το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και να αποφασίσει 24ωρη παναθηναϊκή Πανεργατική Απεργία για τις 21 Σεπτέμβρη επανέφεραν χτες οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές της ΔΑΣ. Η πρόταση για προκήρυξη απεργίας συγκεντρώνει ήδη τη συμφωνία των 17 μελών της Διοίκησης, σε σύνολο 31 μελών, και οι δυνάμεις της ΔΑΣ ζήτησαν να αποφασιστεί και τυπικά η απεργία, μέσα από σχετική συνεδρίαση, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος για την προετοιμασία της.

Σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Ανάλογο αίτημα έχουν καταθέσει οι εκλεγμένοι της «Εργατικής Ενότητας» στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, αλλά και οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές της ΔΑΣ στη διοίκηση της ΓΣΕΕ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάθε άρθρο και ένα δώρο στην εργοδοσία για το ξεζούμισμα των εργατών

Tην επέκταση και κυριαρχία των ευέλικτων μορφών απασχόλησης έρχεται να διευκολύνει το αντεργατικό νομοσχέδιο που έχει εισαχθεί για συζήτηση στη Βουλή και αναμένεται να μπει για ψήφιση την ερχόμενη Πέμπτη. Το νομοσχέδιο «νομιμοποιεί» ουσιαστικά τη μαύρη εργασία, αυξάνει τον ημερήσιο χρόνο εφαρμογής της πολλαπλής απασχόλησης από τις 8 στις 13 ώρες ημερησίως, χτυπά περαιτέρω το δικαίωμα στην απεργία, ποινικοποιώντας τη μάχη της περιφρούρησής της από την εργοδοτική τρομοκρατία και την απεργοσπασία.

Παράλληλα, διευκολύνει τις απολύσεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και φτάνει να επιτρέπει ακόμα και την απόλυση κατηγοριών εργαζομένων που υποτίθεται ότι προστατεύονται από την απόλυση, όπως οι εγκυμονούσες και νέες μητέρες, οι συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες.

Ενταση της εκμετάλλευσης για περισσότερα κέρδη

Επιγραμματικά κάποιες από τις βασικές προβλέψεις του νομοσχεδίου είναι οι εξής:

Στο άρθρο 9 επιτρέπει την πολλαπλή απασχόληση, δηλαδή την απασχόληση ενός εργαζόμενου σε περισσότερους του ενός εργοδότη, φτάνοντας σε δουλειά μέχρι και 13 ώρες τη μέρα και 78 ώρες τη βδομάδα.

Στο άρθρο 10 εισάγει νέες μορφές ελαστικής απασχόλησης χωρίς συγκεκριμένο ωράριο και μέρες εργασίας, καθώς αναφέρεται σε «πρόγραμμα οργάνωσης του χρόνου εργασίας» που είναι «εξολοκλήρου ή ως επί το πλείστον μη προβλέψιμο»! Είναι οι συμβάσεις «ελάχιστων - μηδενικών ωρών» και «κατά παραγγελία» χωρίς συγκεκριμένα ωράρια και αμοιβές. Ο εργαζόμενος δεν ξέρει αν και πότε θα έχει δουλειά, και άρα αν, πότε και πόσο ελεύθερο χρόνο θα έχει.

Στο άρθρο 27 προσθέτει νέες κατηγορίες εργαζομένων για τις οποίες επιτρέπει την απασχόληση την Κυριακή και σε μέρες αργίας, και πιο συγκεκριμένα τους εργαζόμενους στη βιομηχανία Τροφίμων, σε επιχειρήσεις εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού, παραγωγής αναψυκτικών και παραγωγής προϊόντων εμφιάλωσής τους.

Με τα άρθρα 25 και 26 καταργεί και τυπικά την πενθήμερη εργασία, αφού επιτρέπει στις επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας με το σύστημα εναλλασσόμενων βαρδιών και τις επιχειρήσεις που λειτουργούν 24 ώρες από Δευτέρα έως Σάββατο, να απασχολούν τους εργαζόμενους και έκτη μέρα, με μόνο αντίτιμο την προσαύξηση του μεροκάματου κατά 40% για την έκτη μέρα.

Στο άρθρο 31 επιφέρει νέο χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας, αφού όποιος συμμετέχει σε περιφρούρηση απεργίας, θα τιμωρείται τουλάχιστον με φυλάκιση 6 μηνών και με χρηματική ποινή 5.000 ευρώ! Ενώ «η επανειλημμένη τέλεση της αξιόποινης πράξης συνιστά επιβαρυντική περίσταση».

Στον αέρα η προστασία από την απόλυση

Σημειώνεται ότι με βάση τις ισχύουσες διατάξεις (άρθρο 339 του Κώδικα Ατομικού Εργατικού Δικαίου), η καταγγελία της σύμβασης εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου από τον εργοδότη είναι άκυρη σε μια σειρά περιπτώσεις, όπως για τις εγκυμονούσες. Το νομοσχέδιο μέσω της ρύθμισης για τη λεγόμενη «δοκιμαστική περίοδο» δρομολογεί το «ξήλωμα» ακόμα και της λειψής τέτοιας προστασίας που προβλέπει σήμερα ο νόμος.

Πιο συγκεκριμένα, στο άρθρο 4 προβλέπεται ότι στην περίπτωση που ο εργοδότης κρίνει ότι η δοκιμαστική υπηρεσία του εργαζόμενου δεν ήταν επιτυχής, «η σύμβαση υπό δοκιμή λύεται αυτοδικαίως». Αυτή η «αυτοδίκαιη λύση» σύμβασης αποτελεί στην πραγματικότητα νέα κατηγορία απόλυσης, που όπως φαίνεται δεν εξαιρεί ούτε τις εγκυμονούσες!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κίνδυνοι για την υγεία των εργαζομένων στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας

Ορισμένες πλευρές του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας

Με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας:

Επεκτείνονται αντεργατικές κατευθύνσεις της διευθέτησης του χρόνου εργασίας που έχουν ήδη νομοθετηθεί από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.λπ.) στη βάση των κατευθύνσεων της ΕΕ. Φτάνουμε έτσι να ξεπερνιούνται οι 13 ώρες εργασίας τη μέρα, χωρίς να υπολογίζονται μετακινήσεις, ενεργός και ανενεργός χρόνος κ.ο.κ.

Τι και αν πλήθος μελετών τεκμηριώνουν τις επιπτώσεις στην υγεία και τη ζωή των εργαζομένων από τις πολλές ώρες εργασίας... Αύξηση εργατικών «ατυχημάτων», αύξηση θανατηφόρων εργατικών «ατυχημάτων», αύξηση θανάτων και αναπηριών από επαγγελματικές ασθένειες, πρόωρη φθορά της υγείας... Χαρακτηριστικά, το σύνδρομο KAROCHI αναφέρεται στους θανάτους από διάφορα αίτια που αποδίδονται ακριβώς στις πολλές ώρες εργασίας, που με περισσό κομπασμό και περηφάνια επεκτείνει το νομοσχέδιο...

Επεκτείνει τις «ελαστικές» σχέσεις εργασίας και νομιμοποιεί «παράνομες - παράτυπες σχέσεις εργασίας» που ήδη εφαρμόζονταν ελέω εργοδοτικής ασυδοσίας και αυθαιρεσίας... Ενδεικτικότερο ίσως παράδειγμα η ομηρία των εργαζομένων με τις συμβάσεις μηδενικού χρόνου...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟ να εφημερεύει 24 ώρες το 24ωρο και 7 μέρες την εβδομάδα!
16/9/2023    -   16.30 μ.μ.
"Ζητούν γιατρό να εφημερεύει 24 ώρες το 24 ωρο και 7 μέρες την εβδομάδα , δηλαδή συνέχεια .
Το καταλαβαίνετε ;;
Του δίνουν δέκα ευρώ την εξέταση μέχρι το ποσό των 3000 ευρω (και καλα ) και μετά αναρωτιούνται οι γελοίοι γιατί δεν ερχονται γιατροί
Πειτε μου εσεις ποσό θα κοστολογουσατε μια δουλειά που θα έπρεπε να εφημερευετε συνέχεια ;
Αυτοί λοιπόν οι αστείοι προσχηματικά ζητουν προσωπικό ενώ στην ουσια θέλουν να κλείσουν όλα τα δημοσια και να ζουν μόνο όσοι πληρώνουν ..
Μην έχετε αυταπάτες
Με συνεργό την δικη σας απάθεια σε λίγα χρόνια θα υπάρχει μόνο ιδιωτική υγεια και επίσημα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ! ΠΑΛΙ θα βγάλουν εκατομμύρια οι ασφαλιστικές εταιρείες...
16/9/2023   -    13.30 μ.μ.
Άκουσα στην tv πως συζητάνε για υποχρεωτική ασφάλεια ακινήτων! Δήθεν για προστασία από τις φυσικές καταστροφές!
Πάλι θα βγάλουν εκατομμύρια οι ασφαλιστικές εταιρείες από έναν λαό που δεν έχει να ξεχρεώσει τα ΕΝΦΙΑ, τους φόρους και να ζήσει με αυτές τις τιμές που είναι στα ύψη πλέον!
Και άκουσα και το φοβερό βέβαια, πως όσο πιο παλιό είναι το ακίνητο, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το υποχρεωτικό ασφάλιστρο!
Καταλαβαίνετε τώρα τι έχει να γίνει σε μια χώρα φτωχοποιημένη γεμάτη με παλιά ακίνητα!
Ακόμα ένας τρόπος να αναγκαστεί ο κόσμος να τα πουλήσει για να τα ξεφορτωθεί, σε εταιρείες ακινήτων που θα τα παίρνουν για ένα πιάτο φαϊ !
Αυτές τις ώρες που ο κόσμος υποφέρει αβοήθητος αυτοί ετοιμάζουν τα "νύχια" τους για άλλη μια φορά!-



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΛΑΣΠΕΣ! ΜΠΑΧΑΛΟ με τα νεκρά ζώα κι εμπαιγμός...
16/9/2023    -    12.30 μ.μ.
Mια εβδομάδα και πλέον μετά τη βιβλική καταστροφή ο θεσσαλικός κάμπος εκτός από απέραντος λασπότοπος έχει μετατραπεί και σε ένα νεκροταφείο ζώων, που απειλεί ολοένα και περισσότερο τη δημόσια υγεία καθώς προχωρά η αποσύνθεσή τους.
Πολλοί κάτοικοι καταγγέλλουν ότι δεν έχουν ούτε βοήθεια ούτε εξοπλισμό για να απομακρύνουν τα ζώα τους, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναγκάζονται να πληρώνουν απ’ την τσέπη τους ιδιωτικά συνεργεία για να μαζέψουν και να απομακρύνουν τα ζώα, αφού δεν τους έχει βοηθήσει η πολιτεία.
Είναι χαρακτηριστική η καταγγελία κτηνοτρόφου στην “Καθημερινή” , ότι ενώ «κόβονταν πόδια, έφευγαν μαλλιά, ήμασταν μέσα στα αίματα», χρειάστηκε να καλέσει ιδιώτες για να τα απομακρύνουν επειδή απ’ τη δημοτική αρχή τον ενημέρωσαν πως το μηχάνημα που έχει ο δήμος στη διάθεσή του είναι χαλασμένο και δεν μπορεί να σταλεί για τη μεταφορά των ζώων από το μαντρί στον εξωτερικό χώρο. «Έκλεισα συνεργείο από Αθήνα. Θα πληρώσω 8.600 ευρώ από την τσέπη μου. Κανείς δεν είπε τίποτα για τα έξοδα αυτά», κατήγγειλε ο κτηνοτρόφος που, επίσης υποστήριξε ότι με δικά του έξοδα έγινε και η απολύμανση της μονάδας. «Έτρεχα να τα βγάλω, να μη μας πιάσει η αρρώστια» είπε χαρακτηριστικά.
Αντίστοιχα, άλλος κτηνοτρόφος κατήγγειλε στην «Καθημερινή» ότι χρειάστηκε να πληρώσει εργάτες για να απομακρύνει 400 νεκρά ζώα απ’ τη στάνη, επειδή «άρχισαν να σκάνε». Σύμφωνα με την καταγγελία του κτηνοτρόφου «μου είπαν ότι θα επιστρέψουν, αλλά δεν μπορούσαμε να περιμένουμε. Αποσυντίθονταν μέσα στη στάνη». «Τους πληρώνω για να μου βγάλουν τα ζώα. Ο κρατικός μηχανισμός απέδειξε άλλη μία φορά πόσο μακριά από εμάς είναι. Έπειτα έτρεξα να αγοράσω 8 τόνους ασβέστη για να απολυμάνω την κτηνοτροφική μονάδα. Δεν θα έπρεπε να μας τον παρέχει το κράτος;».
Εμπαιγμός μέσα στις λάπες
Μέσα σε αυτό το κλίμα κι ενώ εδώ και αρκετές ημέρες οι κάτοικοι των περιοχών αυτών αναγκάζονται να μαζεύουν μόνοι τους τις λάσπες και τα νεκρά ζώα, η κ. Αγαπηδάκη ανακοίνωσε ότι, πλέον, η κυβέρνηση… εδέησε να μοιράσει 25.000 γαλότσες και προστατευτικές στολές προκειμένου να μην μολύνονται από τα λιμνάζοντα νερά που υπάρχουν στην περιοχή. Κάλεσε τους πολίτες να περιμένουν τις επόμενες δυο ημέρες, όπου θα υπάρχει εντατικός ρυθμός διανομής προστατευτικών υλικών, αν δεν είναι απόλυτη ανάγκη, και μετά να πάνε να δουν σε τι κατάσταση είναι τα σπίτια τους.
Παράλληλα, υπενθυμίζεται, ότι μόλις σήμερα, ο υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο στρατός θα συνδράμει στην περισυλλογή νεκρών ζώων από τις πληγείσες περιοχές.
Ο Νίκος Δένδιας ζήτησε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, «να αναλάβουν οι Ένοπλες Δυνάμεις ενεργό ρόλο, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Αρχές, στην περισυλλογή νεκρών ζώων, με την τήρηση παράλληλα όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας για το προσωπικό».
Εκτός από την προφανή καθυστέρηση στην ενεργοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων και προς αυτή την κατεύθυνση, είναι εμφανές ότι η κίνηση αυτή αποτελεί μια ακόμη ομολογία αποτυχίας στη διαχείριση της μεγάλης κρίσης.
Πάνω από 210.000 τα δηλωμένα νεκρά ζώα
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έκανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης από το Συντονιστικό της Λάρισας, τα νεκρά ζώα που έχουν δηλωθεί πάνω από 210.000 νεκρά ζώα.
Ειδικότερα, μέχρι το μεσημέρι, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΛΓΑ, έχουν δηλωθεί οι εξής απώλειες ζωικού κεφαλαίου:
– 61.786 αιγοπρόβατα
– 19.355 χοίροι
– 5.306 βοοειδή
– 123.810 πτηνά
Ατομική ευθύνη, κατά τον υπουργό
Και ενώ πρόκειται για υγειονομική βόμβα ο Λ. Αυγενάκης για να δικαιολογήσει το μπάχαλο με την περισυλλογή των νεκρών ζώων εμμέσως πλην σαφώς μίλησε και για ατομική ευθύνη. «Η αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν τη δημόσια υγεία, είναι ευθύνη όλων μας και δεν μπορεί να περιχαρακωθεί στο στενό πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του καθενός εξ ημών» είπε ο υπουργός.
Παράλληλα, ενημέρωσε πως έχει τεθεί σε λειτουργία η μονάδα διαχείρισης των νεκρών ζώων στη ΒΙΠΕ της Λάρισας, η οποία έχει τη δυνατότητα διαχείρισης 250 τόνων το 12ωρο, που σημαίνει 10.000 νεκρά ζώα την ημέρα, σύμφωνα με τον ίδιο.
Ακόμα, είπε ότι στην προσπάθεια αποκομιδής των νεκρών ζώων στον Παλαμά συμβάλλουν και 40 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό παραμένει η δυσκολία στην προσέγγιση πολλών κτηνοτροφικών μονάδων, που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στη συλλογή και διαχείριση των νεκρών ζώων.
Μέχρι σήμερα το μεσημέρι είχαν συλλέξει και διαχειριστεί (σ.σ. υγειονομική ταφή ή καύση) 27.736 νεκρά αιγοπρόβατα, 10.103 χοίρους, 44 βοοειδή και 25.400 πτηνά.
Ο κ. Αυγενάκης έκανε λόγο για τετραπλασιασμό των δηλώσεων για ζημιές σε φυτική και ζωική παραγωγή μετά την ενεργοποίηση του Κέντρου Επικοινωνίας του ΕΛΓΑ για τους πληττόμενους γεωργούς και κτηνοτρόφους. Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα το μεσημέρι οι δηλώσεις για ζημίες στη φυτική παραγωγή ξεπέρασαν τις 1.250, και στη ζωική παραγωγή τις 1.500.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΩΧ! ΑΡΧΙΣΑΝ οι μετεγκαταστάσεις χωριών στο Θεσσαλικό κάμπο...
16/9/2023    -     14.30 μ.μ.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Υποδομών ένα από τα μέτρα που εξετάζονται για την επόμενη ημέρα μετά τις πλημμύρες είναι η μετεγκατάσταση του χωριού Κεραμίδι στη Φαρκαδόνα.
Το Κεραμίδι έχει περίπου 120 κατοίκους και ενδέχεται να μετεγκατασταθεί όλο το χωριό σε ένα πιο ορεινό σημείο.
Η συγκεκριμένη μετεγκατάσταση θα επαναπροσδιορίσει τις χρήσεις στις ζώνες πλημμύρας και θα είναι καταλυτική για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΓΝΩΣΤΗ η επαναλειτουργία του! ΟΛΙΚΗ καταστροφή του σιδηρόδρομου στη Θεσσαλία...
16/9/2023   -    9.30 π.μ.
Ολική είναι η καταστροφή της υποδομής του σιδηροδρομικού δικτύου σε μεγάλα τμήματα κατά μήκος του θεσσαλικού κάμπου από τη μανία της κακοκαιρίας Daniel.
Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια Αθήνας – Θεσσαλονίκης έχουν σταματήσει από την περασμένη Πέμπτη και οι προβλέψεις για την επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου είναι δυσοίωνες αφού θα χρειαστούν μήνες για να επανέλθει και πάλι σε λειτουργία.
Στον Δομοκό, σε έναν από τους κεντρικότερους σιδηροδρομικούς σταθμούς υπάρχουν 11 γραμμές και οι 11 έχουν καταστραφεί εντελώς.
Χαρακτηριστικές της κατάστασης που επικρατεί είναι οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του ΣΚΑΪ. Όπως φαίνεται  το έδαφος έχει υποχωρήσει, οι ράγες έχουν διαλυθεί ενώ από άκρη σε άκρη είναι γεμάτες με φερτά υλικά.
«Υπάρχουν πολύ μεγάλες ζημιές στην περιοχή του Δομοκού, την Παλαιοφαρσάλου και μέχρι τη Λάρισα, στην υποδομή και στο δίκτυο ηλεκτροκίνησης, στην επιδομή, στα συστήματα δηλ που συνδέουν την τηλεδιοίκηση και σύμφωνα με πληροφορίες οι ζημιές αυτές εκτείνονται μέχρι την περιοχή των Τεμπών… Υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού στον ΟΣΕ, οπότε η διαδικασία (αποκατάστασης) αναμένεται να καθυστερήσει», αναφέρει ο πρόεδρος μηχανοδηγών ΟΣΕ, Κώστας Γενιδούνιας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η ΤΙΜΗ της φέτας θα φτάσει τα 20 ευρώ!"
16/9/2023    -    10.30 π.μ.
Υπολογίζεται ότι η ετήσια αξία των εξαγωγών της φέτας ίσως υπερβαίνει και το 1 δισ. ευρώ! Πρόκειται για περίπου 80.000 με 85.000 τόνους. Ως εκ τούτου είναι πιθανόν να βρεθεί σε κατάσταση υποεφοδιασμού η ελληνική αγορά, προκειμένου να διοχετευτούν στο εξωτερικό οι απαραίτητες ποσότητες. Η υποεφοδιασμός όμως της εγχώριας αγοράς είναι προφανές ότι θα πιέσει ακόμη περισσότερο τις τιμές προς τα πάνω. Δεν αποκλείεται στους επόμενους μήνες η τιμή της φέτας να αγγίξει ακόμη και τα 20 ευρώ το κιλό.
Η κατάσταση που περιέγραψαν χθες το μεσημέρι σε τρίωρη σύσκεψης της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης της φέτας οι συμμετέχοντες, κτηνοτρόφοι και βιομήχανοι είναι τραγική. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας δεν υπάρχει προς το παρόν σαφής εικόνα ακόμη και για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ίδιες οι φάρμες. Και τούτο διότι τα νερά δεν έχουν ακόμη υποχωρήσει και οι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να προσεγγίσουν τις φάρμες για να δουν σε τι κατάσταση βρίσκονται.
Έχουν χαθεί πολλές χιλιάδες πρόβατα. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι -όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση- θα είναι σημαντικά μειωμένη η εισκόμιση στις βιομηχανίες του πρόβειου γάλακτος και το πρόβλημα αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί, προφανώς με την ανασυγκρότηση των κατεστραμμένων μονάδων, αλλά και την αναζήτηση πρώτης ύλης από άλλες περιοχές.
Για τον επόμενο χρόνο η παραγωγή της φέτας θα μειωθεί σημαντικά, η τιμή της πρώτης ύλης θα αυξηθεί σημαντικά και η τελική τιμή του προϊόντος θα αυξηθεί επίσης σημαντικά . Κι όλα αυτά δεν θα αργήσουν να συμβούν. Ένα από τα βασικά ζητήματα που απασχόλησε την σύσκεψη είναι το υγειονομικό ζήτημα των μονάδων εκτροφής, αλλά και των βιομηχανιών που υπέστησαν ζημιές. Κι αυτό είναι άμεσο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΟΜΒΑ από τον Σκάι! "ΚΑΝΕΝΑ από τα 26 αντιπλημμυρικά έργα δεν έγινε..."
16/9/2023    -     8.30 π.μ.
Ο ΣΚΑΙ αποκάλυψε οτι η κυβέρνηση ειχε στα χερια της μελετη του 2018 για τις συνέπειες πλημμυρών σε διαφορες περιοχες στη χωρα . Η μελετη προέβλεπε ακριβως οσα συνέβησαν & προτεινε 26 μετρα πρόληψης & αντιμετώπισης. Κανενα απο αυτα τα μετρα δεν υλοποιησε η κυβερνηση. Κ Α Ν Ε Ν Α



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ!" ΤΙΓΚΑ στις ανεμογεννήτριες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης...
16/9/2023    -    7.30 π.μ.
Παραλαβή υλικών για τις.. "αναδασώσεις"..
Παράξενα δένδρα..
Λιμάνι Θεσσαλονίκης 12/9/23



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εργαζόμενοι ΕΑΒ: «Στο εξωτερικό για συντήρηση Super Puma, C-130 και Canadair σε εταιρείες που έρχονται να τις εκπαιδεύσουμε»
Τι αναφέρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και που σε πολλές περιπτώσεις απαντούν και στα ερωτήματα των διαθεσιμοτήτων
16.09.2023 | 09:39
Το Canadair δεν είχε ποτέ πρόβλημα στις παραδόσεις μέχρι το 2019 που έπεσαν οι διαθεσιμότητες, στείλαμε 4 στη Γαλλία και οι Γάλλοι έστειλαν προσωπικό να μάθουν από την ΕΑΒ, πως να τα επισκευάζουν! 
Αυτό και άλλα περιστατικά καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην αεροπορική βιομηχανία και πολλά από αυτά εξηγούν για πιο λόγο η χώρα βρέθηκε με λιγότερα canadair στις φωτιές που έκαψαν σχεδόν 2 εκατομμύρια στρέμματα το καλοκαίρι και γιατί στις πλημμύρες περιμέναμε τις ιδιωτικές εταιρίες και τα ελβετικά Super Puma να διασώσουν τους πολίτες που κρέμονταν από τις σκεπές των σπιτιών τους.
Με μία ανακοίνωση βόμβα οι εργαζόμενοι της ΕΑΒ, εξηγούν την απαξίωσης της εταιρείας.