Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Παρασκευη 8 Σεπτεμβριου 2023


Αλήθεια πόσο φυντανια είναι αυτοί οι 'αριστοι'? Οι εκκλήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των πληγέντων αφορούν στην έλλειψη νερού.

Γιατί δεν πιάνετε τους εργοστασιάρχες και να αγοράσετε σε τιμή χονδρικής σε δεκάδες χιλιάδες εξάδες νερού.

Είκοσι τηλεφωνήματα είναι γαμωτο μου.

Αύρα, Κορπη, Δίρφυ, βίκος, Ιόλη, Θεώνη, Νερά Κρήτης, Όλυμπος, Λουτράκι. 

Μήπως να σας στείλουμε και τα τηλέφωνα ρε καραγκιόζηδες...

Σχολιο.- Στον Βόλο έμαθα μοιράζει...δωρεάν νερά ο δήμος.

Σχολιο.- Όλες αυτές οι εταιρείες δίνουν δωρεές όπως έκανε κι ο ΒΙΚΟΣ στις φωτιές το 2021 στην Κηφισιά. Να κουνηθουν πρέπει, απλά!

Σχολιο.- Περιμένουν την έγκριση από την ΕΚΤ για να γίνει η εκταμίευση. Αν νομίζεις ότι θα τα βάλουν από την τσέπη τους, είσαι βαθειά υπνωτισμένος.Κάποτε είχα ένα οικονομικό νταραβερι με ένα πολιτικό δίποδο αξίας 30 ευρώ , και το τι μανούρα μου έκανε για να τα δώσει δεν περιγράφεται. Στην είσοδο όμως είχε ένα αρχαίο σκαλισμένο τύμβο (βουτηγμένο)να στολίζει το Μέγαρο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάλτα και γαμίσου μικροαστούλη!!! Δεν τους γουστάρουμε τους λαθρομετανάστες και ούτε θα τους γουστάρουμε ποτέ!!!

Και επειδή σαν μικροαστούλης που είσαι δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβεις σε τι κόλαση ζει η εργατική τάξη, που δεν τη έχεις φανταστεί ούτε στους πιο φρικτούς σου εφιάλτες, επειδή αυτοί οι λαθρομετανάστες που φέρνουν βυθίζουν την εργατική τάξη σε μεγαλύτερη κόλαση από αυτήν που βρισκόταν, επειδή εγώ δεν είμαι ούτε βιομήχανος ούτε τσιφλικάς να θέλω περισσότερα εργατικά χέρια για να εξαθλιώσω περισσότερο την ζωή των εργατών, γιαυτό σου λέω σάλτα και γαμίσου!!!

Επειδή σαν μικροαστικό φοιτηταριάτο που είσαι, που το παίζεις «ανθρωπιστής», που και τώρα βολεμένος είσαι, και όταν τελειώσεις τη σχολή σου πάλι βολεμένος θα είσαι, κυρ Παντελή, που έχεις κάνει ψωμοτύρι τη λεξη ενώ στην ουσία αναφέρεσαι σε σένα τον ίδιο, και δεν με ενδιαφέρει αν το κάνεις από ηλιθιότητα ή είσαι πληρωμένος από την CIA, το ίδιο αποτέλεσμα έχει, γιαυτό σου λέω, αϊ σάλτα και γαμίσου μικροαστούλη!!!

Και όλη αυτή η μουσική τραπ και η αλητεία είναι απόρροια της εξαθλίωσης της εργατικής τάξης, που δεν έχει πια κανένα μέλλον, και το μόνο μέλλον που έχει είναι να γίνει μετανάστης μπας και σωθεί, γιαυτό σου λέω, αϊ σάλτα και γαμίσου!!!!

Σχολιο.- Μα οι κυβερνώντες τους φέρνουνε τους λαθρομετανάστες, και τους δίνουν επιδόματα. Και όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκόσμια. Υποστηριχτές της μετανάστευσης είναι η Μέρκελ, ο Ομπάμιας, ο Κλίγκον, ο Τζίφρας, ενώ ο Μητσοτάκουλας έχει διακηρύξει χίλιες φορές ότι είναι ενάντια στον νατιβισμό, στους αυτόχθονες δηλαδή, στους ντόπιους, στους Έλληνες. Τι κοινό έχω εγώ με όλους αυτούς; Τι κοινό έχω εγώ με τον αληταρά κωλόγερα Γκουτιέρεζ του αποικιοκρατικού ξεφτιλοΟΗΕ που υποστηρίζει τη μετανάστευση ενάντια στους αυτόχθονες; Τι κοινό έχω εγώ με το χαπακωμένο παλιοτόμαρο Τζίφρα που πήγε στη διεθνή διάσκεψη του αποικιοκρατικού ξεφτιλοΟΗΕ στο Μαρόκο και έβαλε και αυτός τη τζίφρα του να κουβαλήσουν 300 εκατομμύρια λαθρομετανάστες στην Ευρώπη;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ιανός ήταν μια προηγούμενη καταστροφική κακοκαιρία, πριν από τρία χρόνια. Δηλαδή πάλι επί κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ύστερα απ' αυτήν η ΤΕΡΝΑ πήρε ένα σκασμό εκατομμυρίων για αντιπλημμυρικά έργα ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ.

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΕ;

Δεν ξέρω αλλά ξέρω το εξής:

Ότι όλοι οι πόλεμοι γίνονται για να φάνε κάποιοι ύστερα από την "ανοικοδόμηση".

Την "ανοικοδόμηση" την έχει αναλάβει η ΤΕΡΝΑ.

Η ΤΕΡΝΑ ανήκει στο μητσοτακικό περιβάλλον.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ.

Τι; δεν έχουμε πόλεμο; Και βέβαια έχουμε... τον πόλεμο που κάνει η κυβέρνηση κατά του ελληνικού λαού, ακόμη και κατά εκείνων που την ψηφίζουν.

Αλλά ξέρω... "έτσι είναι τα πράγματα", "δεν αλλάζει τίποτα", "τι θες κι εσύ τώρα ρε φίλε;", "πάρτε το απόφαση", "όποιος ζήσει έζησε" κλπ.

Σχολιο.- 245 εκατομμύρια ευρώ από εσπα και 170 εκατομμύρια ευρώ από το υπουργείο υποδομών πήρε η ΤΕΡΝΑ μόνο για την Θεσσαλία για τον Ιανό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κακοπροαίρετοι άνθρωποι, αντί να χειροκροτήσουν τους φοίνικες, τα πλατάνια και όλα τα μεγάλα έργα του δημάρχου Αθηναίων, λένε ότι πλημμύρισε η Αθήνα, οι δρόμοι, το μετρό...

Δηλαδή τι να πρωτοκάνει ένας άνθρωπος. Μπορούμε να τα βάλουμε με την εγκληματική αλλαγή ή εγκληματικοί κροίσοι, δεν θυμάμαι πώς το λένε...

Να δούμε τι θα πει και η ΔΙΣ όταν συνεδριάσει...

Ξέρουν αυτοί, θα μας πούνε ...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό το κάθαρμα ο Jericho Sky Megallon που πήγε σε στη Ρωσία να πολεμήσει στο πλευρό των ΟυκρανοΝαζί, μαζί με άλλα 19 μισθοφορικα καθάρματα, συνάντησαν εχθές τον Μπαντερα.

Η θεία του Julianna Esquivel τον κλαίει και μας λέει πόσο καλός ήταν καθώς τάιζε αδέσποτα σκυλάκια. 

Το ότι ήταν επαγγελματίας φονιάς που πήγε σε ξένη χώρα να τα οικονομισει σκοτώνοντας ήταν μια απλή παρένθεση.

Αυτός και 3 άλλοι σκότωσαν 4 Ρώσους στρατιώτες αφότου είχαν παραδοθεί,στο χωριό Πετροπαβλοφκα πέρισυ.

Σ......α στον τάφο και των είκοσι



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



13 Οκτωβρίου 1955 (Επί Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο Παπάγος είχε πεθάνει 4 Οκτωβρίου 1955): Η φονική πλημμύρα του Βόλου με 21 νεκρούς και 25 αγνοούμενους.

Όταν η διαχρονική εγκληματική αμέλεια των κυβερνώντων ονομάζεται "κλιματική αλλαγή".

ΥΓ. Ή εκτός αν και η κλιματική αλλαγή έχει κληρονομικότητα όπως τα πολιτικά τζάκια που ξεζουμίζουν την Ελλάδα δλδ αυτή του 1955 να είναι η γιαγιά της σημερινής.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ελικόπτερα των καναλιών όλη την ώρα ήταν πάνω από τα πλημμυρισμένα χωριά στην Καρδίτσα και κινηματογραφούσανε. Δεν πήγε ούτε ένα διασωστικό ελικόπτερο για να βοηθήσει τον κόσμο. Όλα αυτά τα κάνουν για να τρομοκρατούν τον κόσμο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ψήφισμα για να απαγορευτούν τα έργα στα αναδασωτέα

Το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος ζητά νομοθετική διάταξη από τη Βουλή που θα βάλει τέλος στα σχέδια εγκαταστάσεων ΑΠΕ σε καμένες εκτάσεις.

...Ας ξεκινήσουμε λοιπόν σήμερα από τα πιο απλά. Μια νομοθετική διάταξη που θα ψηφιστεί αύριο κιόλας για να επαναφέρει, χωρίς νομικά παράθυρα και εξαιρέσεις, την απόλυτη απαγόρευση στα αναδασωτέα κάθε άλλης χρήσης ή δραστηριότητας εκτός από την αναδάσωση. Ούτε ανεμογεννήτριες ούτε φωτοβολταϊκά ούτε τουριστικές εγκαταστάσεις ούτε οποιοδήποτε άλλο “έργο το οποίο αποβλέπει στην εξυπηρέτηση ανάγκης με ιδιαίτερη κοινωνική, εθνική ή οικονομική σημασία”.

...Το αίτημα για τη νομοθετική αυτή ρύθμιση δεν είναι πρόταση ούτε παράκληση. Είναι απαίτηση και πρόκληση από όλους και προς όλους. Ο φόρος τιμής στους πεσόντες, τα δάκρυα για τα θύματα, οι ευχαριστίες σε πυροσβέστες και εθελοντές και τα συλλυπητήρια σε όσους έχασαν τα πάντα δεν αρκούν. Να γίνουν οι υπογραφές μας τόσες πολλές όσα και τα δέντρα που έγιναν στάχτη...

https://secure.avaaz.org/community_petitions/en/prothupourgos_tes_elladas_boule_ton_ellenon_na_nomothetesei_e_boule_okhi_erga_sta_kammena_pragmatike_anadasose_tora/?fQxECtb&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-1711673-na_nomothetesei_e_boule_okhi_erga_sta_kammena_pragmatike_anadasose_tora

3,173 έχουν υπογράψει



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έγκλημα εκ προμελέτης. Δεν μπορούν να το κρύψουν άλλο. Βέβαια εμμέσως τονίζεται η ανάγκη περαιτέρω χρηματοδότησης των έργων. 

καπιταλισμός των καταστροφών. 

Οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για ευθύνες της Περιφέρειας και των δήμων, καθώς το καιρικό φαινόμενο εξελισσόταν από τη Δευτέρα και ήδη τα ξημερώματα της Τρίτης είχαν πλημμυρίσει τα Φάρσαλα. «Ολοι το ξέρουν ότι αν πλημμυρίσουν τα Φάρσαλα, έπειτα από 24 έως 36 ώρες θα πλημμυρίσουν σε Καρδίτσα και Τρίκαλα», αναφέρεται σχετικά και οι επικρίσεις για την αδιαφορία και την καθυστέρηση των αρμοδίων είναι πολλές.


Τα ζήσαμε με τις φωτιές και είπαν δεν γινόταν τίποτε. Φύγετε για να σωθείτε. Τώρα τι θα μας πουν; Ανατινάξαμε με φουρνέλο βραδιάτικα τον ποταμό για να σώσουμε την Καρδίτσα αλλά πάνω στον πανικό δεν ειδοποιήσαμε 10.000 κατοίκους του κάμπου; Δεν αφήνουμε κανέναν να πλησιάσει με φάρμακα, νερό και τροφή για να μην πνιγεί; Δεν αφήσαμε αεροπλάνο να περάσει γιατί φοβόμασταν τους κεραυνούς; 

Το κράτος σκοτώνει σκοπίμως. Καταστρέφει τις γόνιμες περιοχές της χώρας. Διαλύει την χώρα για να γίνει μπαταρία της Ευρώπης. Για να ζήσουμε σαν δούλοι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άθλιοι ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες: Στη Λάρισα έβαλαν τα ΜΑΤ απέναντι στους πλημμυροπαθείς!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Την ώρα που η Λάρισα πνίγεται, και οι κάτοικοι δίνουν τη μάχη για να σώσουν τα σπίτια τους, έχοντας στο πλευρό τους μόνο τα μέλη του ΚΚΕ και λιγοστούς και εξαντλημένους δημοτικούς υπαλλήλους, ο κρατικός μηχανισμός δείχνει για άλλη μια φορά την επιλεκτικότητά του.

Διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας απέναντι στο λαό της πόλης που εκφράζει την οργή του για τα όσα ζει αυτές τις μέρες.

«Βούλιαξε η Λάρισα μέσα στη βροχή, και φέρανε τα ΜΑΤ για καταστολή» και «Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές» φωνάζουν οι διαδηλωτές. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



" σκέφτομαι πόσα μας διδάσκουν ακόμα οι άνθρωποι της, οι άνθρωποι του 6000 π.χ. που ζούσαν σε μια κοινωνία πολύ πριν το κράτος, πολύ πριν την εμφάνιση των θεσμών εξουσίας. Έχτισαν τον οικισμό τους στον κάμπο, σε περιοχή που μάλλον πλημμύριζε συχνά, όμως είχαν φροντίσει επίσης να φτιάξουν, με πολύ κόπο, συλλογικά και με βάση την αυτοοργάνωση, ένα τεράστιο και περίπλοκο σύστημα από περιμετρικά χαντάκια που λειτουργούσαν και σαν αποστραγγιστικά έργα. Τα είδαμε στη γεωφυσική διασκόπηση, αλλα καταφέραμε να σκάψουμε, μετά από χρόνια επίμονης δουλειάς, και ένα μικρό τμήμα από το μεγαλύτερο χαντάκι, κοντά τέσσερα μέτρα πλάτος....Ζούσαν με το νερό, ήξεραν πως να το διαχειριστούν.

Τη σκέψη μου και την αλληλεγγύη μου στο Νέο Μοναστήρι και τη Βαρδαλή, σ' όλα τα χωριά του κάμπου, στο Βόλο και την Καρδίτσα..."



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το σχετικό σχόλιο του Βαθιώτη:

Κάποιοι θα νομίζουν ότι πρόκειται για φάρσα!

Τι δουλειά έχει ένας φανατικός Αντινεοταξίτης στο άντρο της Νέας Τάξης Πραγμάτων;

Κι όμως είναι αλήθεια: Στις 5 Σεπτεμβρίου εκλήθην από το Mega Channel να τοποθετηθώ για τις ταυτότητες μέσα σε ένα περίπου δεκάλεπτο (αλλά «μισό λεπτό τηλεόρασης είναι ίσο με τρία λεπτά θεάτρου ή επιθεώρησης»).

Στο απέναντι παράθυρο μου είχαν βάλει τον επονομαζόμενο «μοναχό Φώτιο», ο οποίος μόνο σαν μοναχός δεν μίλησε.

Έμπλεος αλαζονείας αυτοπαρουσιάσθηκε ως «εκπρόσωπος του λαού» και ζήτησε από τους οικοδεσπότες να κάνουν υπακοή!

Την συζήτηση που έγινε στο στούντιο την αξιοποίησα ως υλικό για το τρίτο μάθημα εφαρμοσμένης προπαγάνδας, ώστε να γίνει κατανοητή η αρχή της εξουθενώσεως/εξευτελισμού του αντιπάλου διά της μεθόδου της γελοιοποιήσεως.

Οι Γάλλοι λένε: «Το γελοίο σκοτώνει» (le redicule tue)!

Νομίζω, όμως, ότι η πρόσκλησή μου απεδείχθη mega-ατόπημα, αφού στον γραφικό «μοναχό Φ ώ τ ι ο» αντέταξα Παναγιώτη Φ ω τ έ α.

Σε αυτό το μάθημα γίνεται για πρώτη φορά μνεία στην προπαγανδιστική τεχνική “Astroturfing”, που έχει να κάνει με την χρηματοδότηση ψευτοακτιβιστών, οι οποίοι προσποιούνται ότι οργανώνουν αντισυστημικές δράσεις, προσελκύοντας έτσι πλήθος καλοπροαίρετων πολιτών που θέλουν να αντιδράσουν ενάντια σε μια ανεπιθύμητη κρατική πολιτική.

Η κ. Ανθή Βούλγαρη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο γράφων «αντιτίθεται στην Νέα Τάξη Πραγμάτων, σε αυτό που λέμε παγκοσμιοποίηση», ομολογώντας έτσι τολμηρά αφ’ ενός ότι η Νέα Τάξη Πραγμάτων δεν είναι αποκύημα της φαντασίας κάποιων συνωμοσιολόγων, όπως πιστεύουν κάποιοι, και αφ’ ετέρου ότι η Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι ταυτόσημη με την παγκοσμιοποίηση, την οποία, όμως, αρκετοί μελετητές αντιμετωπίζουν ως έννοια συνώνυμη της Παγκόσμιας Δικτατορίας!

Σε ό,τι αφορά τον κ. Ιορδάνη Χασαπόπουλο, ξέχασε ότι δεν είμαι πλέον εν ενεργεία καθηγητής στην Νομική Σχολή ΔΠΘ, με αποτέλεσμα να μου πει την εξής αδιανόητη φράση:

«Είστε στο βαθύ κράτος, σας πληρώνει ο ελληνικός λαός, δεν μπορείτε να καθοδηγείτε τον κόσμο να μην ακούει το κράτος».

Άρα, ο δημοσιογράφος υπονόησε ότι, ακόμη κι όταν το κράτος εκδίδει αντιεπιστημονικές, επικίνδυνες ή παράλογες εντολές, ένας καθηγητής Ποινικού Δικαίου που πληρώνεται από αυτό, οφείλει να ενεργεί σαν ένα άβουλο φερέφωνο του κρατικού μηχανισμού και να παπαγαλίζει πειθήνια ό,τι του ζητούν!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Ενώ κάποτε οι δημοσιογράφοι ανήκαν στην λεγόμενη τέταρτη εξουσία, η οποία ήλεγχε τις άλλες τρεις, προσφέροντας έτσι καλές υπηρεσίες στον ευάλωτο λαό, σήμερα έχουν μετατραπεί σε προπαγανδιστικά δεκανίκια της εκτελεστικής εξουσίας. Γι’ αυτό, άλλωστε, ο κ. Χασαπόπουλος υπερασπιζόταν συνεχώς την αυθεντία του κράτους, αν και ο ίδιος πληρώνεται από ιδιωτικό κανάλι!

Πόσο δίκιο έχει ο Ιγνάσιο Ραμονέ:

«Από την εποχή που σταδιακά αρχίζει να επιταχύνεται η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, το περιεχόμενο αυτής της “τέταρτης εξουσίας” έχασε σιγά σιγά το νόημά του». Ενώ «η “τέταρτη εξουσία” υπήρξε μια μορφή αντεξουσίας, που λειτουργούσε ως αντίβαρο στις άλλες τρεις», δηλαδή στη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική, «η πραγματική εξουσία σήμερα βρίσκεται πλέον στα χέρια μιας δέσμης παγκόσμιων οικονομικών και χρηματοπιστωτικών ομίλων και εταιριών, των οποίων το εκτόπισμα στην παγκόσμια σκηνή είναι ορισμένες φορές μεγαλύτερο απ’ αυτό των κρατών. Αυτοί είναι οι “νέοι κυρίαρχοι του κόσμου”».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγνοούνται 150 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα που πήρε η Περιφέρεια Θεσσαλίας για αντιπλημμυρικά έργα

Σοκαριστικές καταγγελίες έκανε στο topontiki.gr η Ευαγγελία Νασιάκου, κάτοικος του Δήμου Παλαμά στην Καρδίτσα, ο οποίος καταστράφηκε ολοκληρωτικά από το πέρασμα της κακοκαιριας Daniel που σάρωσε την περιοχή.

Όπως κατήγγειλε η κ. Νασιάκου, ο Δήμος Παλαμά πλημμύρισε γιατί «οι αρμόδιοι έσπασαν το φράγμα του ποταμού Καράμπαλη στην Καρδίτσα από τη δεξιά μεριά για να διοχετεύσουν τα νερά στον Δήμο Παλαμά και να σώσουν την πόλη της Καρδίτσας. Το στοίχημά τους ήταν να σώσουν την πόλη της Καρδίτσας και εμάς μας πλημμύρισαν χωρίς καν να μας ειδοποιήσουν. Πλημμυρίσαμε μέσα στη νύχτα, μας έπιασε στον ύπνο, μέσα σε μια ώρα το νερό έφτασε στα δύο μέτρα» αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Νασιάκου.

Ενδεικτικό είναι ότι όπως καταγγέλλει η κάτοικος του Παλαμά δεν εστάλη καν μήνυμα του 112 για εκκένωση του χωριού τους από τις αρμόδιες αρχές, καταγγέλλοντας την πολιτεία, την Περιφέρεια και όλα τα αρμόδια όργανα της πολιτείας για αδιαφορία και εγκατάλειψη.

Αγνοούνται 150 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα

Η κ. Νασιάκου, εγκλωβισμένη μέσα στο σπίτι της, μαζί με άλλες δύο οικογένειες, στον Παλαμά αναρωτιέται πού πήγαν τα χρήματα που πήρε η Περιφέρεια Θεσσαλίας όταν χτυπήθηκε από την κακοκαιρία Ιανός.

«Έχουμε ξαναπεράσει κακοκαιρία, με τον Ιανό και από τότε η Περιφέρεια πήρε 150 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα τα οποία δεν έγιναν ποτέ, γιατί ο νομός μας πνίγηκε πάλι. Τι έγιναν τα έργα, κακή διαχείριση χρημάτων, ας μας απαντήσει κάποιος» και προσθέτει: «Είμαστε θυμωμένοι, οργισμένοι, στο έλεος του Θεού και ζητούμε απαντήσεις γιατί χάθηκαν περιουσίες, ενδεχομένως και άνθρωποι. Να μας πουν τι έγιναν τα χρήματα για τα αντιπλημμυρικά έργα».

Μάλιστα, η κ. Νασιάκου επανέρχεται και στο ζήτημα της διοχέτευσης του νερού από τον ποταμό κοντά στην Καρδίτσα: « Να μας απαντήσει η Περιφέρεια πώς τον όγκο του νερού από τη Γέφυρα Καράμπαλη δεν το χειρίστηκε καλά και το έστειλε όλο σε εμάς με σκοπό να σωθεί η Καρδίτσα. Αυτό βλέπουμε, ας μας εξηγήσει κάποιος τι έγινε».

Την ίδια ώρα, στο χωριό φαίνεται ότι είναι πολλοί οι εγκλωβισμένοι, χωρίς ρεύμα, νερό, τροφή και με κίνδυνο της ζωής τους, ενώ αγνοείται η τύχη ανθρώπων που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν. Οι κάτοικοι προσπάθησαν με τρακτέρ να μεταφέρουν ανθρώπους σε ψηλά σπίτια, μέχρι που σταμάτησαν να λειτουργούν τα γεωργικά μηχανήματα και χωρίς να εμφανιστεί βοήθεια από την πολιτεία, όπως καταγγέλει αγανακτισμένη η κάτοικος του Δήμου Παλαμά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ζ’ ΜΑΚ ανασύρει σορούς πνιγμένων μέσα από τα πλημμυρισμένα χωριά – Φόβοι για πολλούς νεκρούς – Καμία επίσημη ενημέρωση

Κοινή επιχείρηση με ΜΥΑ - Αναφέρεται ότι έχουν ήδη ανασυρθεί σοροί

08.09.2023 | 12:00

Πολλά νεκρά σώματα έχουν εντοπιστεί από διασώστες της Ζ’ ΜΑΚ οι οποίοι αναπτύχθηκαν προκειμένου να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στον κάμπο της Θεσσαλίας που έχει πλημμυρίσει και έχει πνίξει ολόκληρα χωριά.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι έχουν ανασυρθεί πολλές σοροί.

Ήδη επιβεβαιώνονται δύο ακόμα σοροί που ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών επισήμως στους οκτώ.

Δυστυχώς, οι αναφορές δεν είναι ενθαρρυντικές σε ό,τι αφορά τον αριθμό των θυμάτων:

«Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που δεν τα κατάφεραν… Εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε το καθήκον μας» ανέφερε στέλεχος των ειδικών δυνάμεων που συμμετέχει στις επιχειρήσεις.

Η εξήγηση είναι πολύ απλή. Υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι, κατάκοιτοι, άνθρωποι με κινητικές δυσκολίες που δεν πρόλαβαν να σωθούν.

Είναι χαρακτηριστικό πως είχαν εμπλακεί στις έρευνες 14 πλωτά της Ζ’ ΜΑΚ και τώρα έρχονται άλλα 14 που θα είναι της ΜΥΑ για να συνδράμουν στην ανεύρεση σορών αγνοουμένων.

Υπάρχουν πληροφορίες για σώματα που επιπλέουν άψυχα. Το μόνο βέβαιο είναι πως θα έχουμε αύξηση του αριθμού των θυμάτων.

Εδώ τίθεται το ερώτημα γιατί δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τα αποτελέσματα των ερευνών τον διασωστών. Γιατί δεν επιβεβαιώνονται οι δεν διαψεύδονται οι αναφορές για πολλούς νεκρούς.

Εδώ έχουμε ξεκάθαρα «Το Μάτι» της Θεσσαλίας. Ποιος ευθύνεται για αυτό;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σοφό Λάρισας: Της ζήτησαν να πληρώσει 8 ευρώ διόδια για να πάει να πάρει νερό

08/09/2023 | 10:13

Μία εξοργιστική ανάρτηση έκανε μία γυναίκα στα social media καταγγέλλοντας ότι της ζήτησαν να πληρώσει διόδια ενώ η κακοκαιρία Daniel ήταν σε εξέλιξη.

Η κ. Χριστίνα που διαμένει στο χωριό Σοφό στη Λάρισα, στο Δήμο Κιλελέρ,  ανήρτησε στον λογαριασμό της ένα βίντεο με το οποίο καταγγέλλει πως της ζήτησαν να πληρώσει κανονικά διόδια ενώ παράλληλα όπως λέει δεν υπήρξε καμία βοήθεια από τον δήμο Κιλελέρ.

Όπως η ίδια αναφέρει, της ζήτησαν να πληρώσει 8 ευρώ διόδια (πήγαινε-έλα) για να πάει να πάρει από την Λάρισα νερά και φαγητό.

«Σε αυτές τις καταστάσεις που ζούμε, χωρίς να έχουμε στάλα νερό στα σπίτια μας, ναμας υποχρεώνετε να πληρώνουμε τα διόδια; Δηλαδή αυτό ξέρετε να το κάνετε; Για να μας φέρετε νερό και φαγητό δεν ξέρατε; Τι είναι αυτά τα πράγματα; Ξέρατε από χθες ότι υπήρχε δρόμος και δεν κάνατε τίπτοα να ενημερώσετε τον κόσμο να πάει να πάρει ένα πιάτο φαγητό. Υπαρχουν μικρά παιδιά, το γνωρίζετε;», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Χριστίνα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ο Μπακογιάννης έκοψε 3,5 εκατ. ευρώ από αντιπλημμυρικά έργα για χάρη του «Μεγάλου Περίπατου».

Ο γελοίος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης είχε μειώσει τον προϋπολογισμό για τον καθαρισμό των φρεατίων και τη συντήρηση του δικτύου των ομβρίων για το φιάσκο του μεγάλου περίπατου. Έκοψε 3,5 εκατ. ευρώ που προορίζονταν για μεγάλη μελέτη καταγραφής του υφιστάμενου δικτύου και αντιπλημμυρικής θωράκισης του αστικού ιστού της Αθήνας.

Όπως είχε αναφέρει η «Ανοιχτή Πόλη» στις 18.10.2021 στην 21η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας:

«η πρόσφατη κακοκαιρία, με τις τριτοκοσμικές σκηνές που διαδραματίστηκαν σε δρόμους και σχολεία της Αθήνας, απέδειξε στην πράξη πόσο κούφιες ήταν οι διαβεβαιώσεις που έδινε η δημοτική αρχή περί δήθεν ετοιμότητάς της να υποδεχτεί τα καιρικά φαινόμενα. Το παραδοσιακό παιχνίδι της μετάθεσης ευθυνών υποτιμά τους δημότες και προσπαθεί να αποκρύψει συγκεκριμένες επιλογές της παράταξης του δημάρχου.»

«Η δημοτική αρχή  επέλεξε να καταργήσει το ποσό των 3,5 εκ ευρώ που προορίζονταν για μεγάλη μελέτη καταγραφής του υφιστάμενου δικτύου και αντιπλημμυρικής θωράκισης του αστικού ιστού της Αθήνας, για μια συνολική μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας που να λαμβάνει υπόψη τα νέα δεδομένα – και την ίδια ώρα ο κ. Μπακογιάννης επιλέγει να ρίξει άλλα 3 εκατομμύρια στη «μαύρη τρύπα» της Πανεπιστημίου».

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που με αφορμή την επερχόμενη κακοκαιρία, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή, πως είμαστε έτοιμοι όσο μπορούμε, έχουμε κάνει τις απαραίτητες κινήσεις, όπως το καθαρισμό των φρεατίων.

Τα αποτελέσματα φυσικά τα είδαμε μετά μια μικρή βροχούλα που ήταν αρκετή για να πλημμυρίσει τους δρόμους της Αθήνας και να παρασύρει τους πεζούς, με κίνδυνο να πνιγούν απο τα ορμητικά νερά.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που σπαταλά χρήμα για να παίζει τον δήμαρχο με τα “lego τουβλάκια του” γιατί μόνο αυτό έμαθε να κάνει στη ζωή του. Είχε σπαταλήσει και 2 εκατ. ευρώ για να φυτέψει νέα δέντρα και… λουλούδακια. Υπο κανονικές συνθήκες κάποιος εισαγγελέας θα έπρεπε να παρέμβει και να συλλάβει αυτόν τον καταχραστή δημοσίου χρήματος.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Eκατοντάδες χωριά στο Καρδίτσας πνίγηκαν από το νερό, πολλοί οι αγνοούμενοι, άγνωστος ο αριθμός των νεκρών – Ήξεραν για τις καταστροφές και δεν έκαναν τίποτα.

Η κατατροφή είναι ολοκληρωτική σε πολλά χωριά, ανάμεσά τους στη Μεταμόρφωση όπου όλα τα σπίτια είναι καλυμμένα με νερό μέχρι και τις στέγες. Εγκλωβισμένοι υπάρχουν και σε Βλοχό, Ριζοβούνι, Μαραθέα, Κοσκινά αλλά και κυρίως στην πόλη του Παλαμά, όπου διασωθέντες κάτοικοι εκφράζουν φόβους για θύματα.

Αυτή την ώρα ο αριθμός των αγνοουμένων δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί με ακρίβεια, καθώς υπάρχει αδυναμία επικοινωνίας με αρκετές περιοχές. Όπως και δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια η κατάσταση όλων των εγκλωβισμένων που αναμένουν βοήθεια.

 Για τρίτο 24ωρο χωρίς ρεύμα, νερό και τρόφιμα, σκαρφαλωμένοι στις στέγες για να σωθούν.

Η κατάσταση αυτή την στιγμή επιδεινώνεται από τη διάσπαση των δυνάμεων, καθώς επιχειρούν σε μία τεράστια περιοχή, ουσιαστικά σε ολόκληρη τη Θεσσαλία (Βόλο, Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα).

Όπως δήλωσε λίγο πριν τις 6 το πρωί της Παρασκευής ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, το μεγαλύτερο βάρος των διασώσεων θα πέσει σήμερα σε 8 χωριά στην Καρδίτσα (Αγία Τριάδα, Καλογριαννά, Ριζοβούνι, Αγναντερό, Μεταμόρφωση, Κοσκινά, Μαραθέα, Βλόχο) όπου βρίσκονται άνθρωποι εγκλωβισμένοι που μετακινήθηκαν σε υψηλότερα σημεία προκειμένου να γλιτώσουν από τα νερά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ

Στο παρελθόν οι Αμερικανοί έβαζαν τους δικούς τους στρατιωτικούς να κάνουν πραξικοπήματα με τα τανκς. Αυτό έγινε στην Ελλάδα στις 21 Απριλίου 1967, στην Κύπρο στις 15 Ιουλίου 1974 και σε δεκάδες άλλα κράτη του πλανήτη κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα. Η μέθοδος με τα τανκς δεν έχει εντελώς εγκαταλειφθεί και παραμένει πάντα ως εφεδρεία σε περίπτωση ανάγκης. Προτιμάται όμως τώρα η μέθοδος των πραξικοπημάτων με τις τράπεζες, με την επικοινωνία και με τις πολιτικές συνωμοσίες. Μια τέτοια γίνεται σήμερα μπροστά στα μάτια μας με την αιφνιδιαστική (και πλήρως σύμφωνη με τις αρχές του περίφημου «Δόγματος του Σοκ» κατά Κλάιν) επιχείρηση ελέγχου του δεύτερου ελληνικού κόμματος από έναν παντελώς άγνωστο νεαρό που, χωρίς προηγούμενη πολιτική δράση, χωρίς να είναι μέλος του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να συμμερίζεται τις ιδέες της Κεντροαριστεράς,  επιχειρεί να γίνει Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και να αλλάξει ριζικά τον ιδεολογικό και πολιτικό προσανατολισμό αυτού του κόμματος! Με δύο λόγια να το απαγάγει.

Και παρακαλώ μη σπεύσετε να με επικρίνετε για συνωμοσιολόγο. Αν ο Κασσελάκης έκανε ανοιχτή πολιτική θα έμπαινε στον ΣΥΡΙΖΑ ως μέλος και θα αγωνιζόταν να κερδίσει το κόμμα με τις ιδέες του. Ή θα έδινε μια συνέντευξη τύπου και θα έλεγε θέλω να φτιάξω ένα Δημοκρατικό Κόμμα Ελλάδας. Αυτό είναι ανοιχτή πολιτική δράση. Αυτό που τώρα κάνει είναι μια συνωμοσία για να ελεγχθεί το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ από δυνάμεις που δεν έχουν σχέση ούτε με την κεντροαριστερά, ούτε με την Ελλάδα, που ενεργούν όμως πιθανώς σε συμφωνία με δυνάμεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως και με τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Και αν είναι κάτι ενδεικτικό της βαθύτατης παρακμής και της ελληνικής κεντροαριστεράς και της Ελλάδας και της δημοκρατίας μας είναι το ότι παρακολουθούμε όλοι μια τέτοια διαδικασία χωρίς να έχουμε ξεσηκωθεί. Γιατί δεν συνιστά μόνο πλήγμα κατά της κεντροαριστεράς, είναι και πλήγμα στη δημοκρατία στην Ελλάδα.

Σχολιο.- Ο ένας, αμερικάνικη φωτοτυπία του άλλου. Να ξέρουν οι συριζαίοι πως θα τους αντιμετωπίσουμε σαν ξένη εχθρική δύναμη στη χώρα αν επιλέξουν τον φυτευτό της CIA για πρόεδρο του συριζα και συνεπώς πιθανό μελλοντικό κυβερνήτη της Ελλάδας. Αν νομίζουν οι συριζαίοι πως με 30 εξαγορασμένα από την Πρεσβεία μέλη της "κεντρικής επιτροπής" (28 αρχικά +2 με την διόρθωση) θα επιβάλουν στη χώρα ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ με κυβερνήτη διορισμένο από τις ΗΠΑ είναι απόλυτα γελασμένοι. ΔΕΝ θα έχουν τόπο να σταθούν, ούτε καν γραφεία για να συνεδριάσουν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό που παρατήρησα κι εγώ και πολλοί άλλοι και βγάζει μάτι

Η απόλυτη σύμπνοια στις κινήσεις του σώματος τους, αποδεικνύει προϋπαρξη ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ "ΜΟΛΙΣ ΕΡΘΕΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ, ΤΟΝ ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ"

(ακριβώς όπως είχαν απειλήσει ότι θα κάνουν και με άλλους επιβάτες στο παρελθόν και δημοσίευσα το ρεπορτάζ)

Η στάση του καπετάνιου, αποδεικνύει γνώση των προθέσεων τους, τις οποίες φαίνεται ότι είχαν συζητήσει πολλές φορές εναντίον του παιδιού

ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΕΙΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΥΠΑΡΞΗ ΔΟΛΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ

ΨΟΦOΣ ΣΤΑ ΣΙΧΑΜΑΤΑ

Είδαμε όλοι το βίντεο της οργανωμένης δολοφονίας του.

Ο λόγος που φέρθηκαν έτσι τόσο "γρήγορα", τόσο "εύκολα", τόσο "άφοβα", 

τόσο "συνεννοημένα" ΟΛΟΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ (οι δύο δολοφόνοι του και ο καπετάνιος) 

είναι επειδή το είχαν ξανακάνει και την είχαν γλυτώσει.

Είχαν αποθρασυνθεί.

Γι'αυτό δεν σταμάτησαν το πλοίο και δεν έριξαν ούτε σωσίβιο

Γι'αυτό έδωσαν εντολή να φύγει το καράβι

Αν δεν ήθελαν να τον ρίξουν, θα είχαν κάνει ότι μπορούσαν να τον σώσουν και θα είχαν καλέσει το λιμενικό.

"Έπεσε, γλύστρησε τρέχοντας για να μπει...ήταν και με νοητική στέρηση...δεν ήξερε τί έκανε"

Το είχαν συνεννοηθεί και φαίνεται από κάθε στάση τους.

Όσο πιο κοντά είναι κάποιος σε ένα αντικείμενο (ή σε ένα περιβάλλον) τόσο πιο μειωμένη είναι η οπτική του.

Ο Αντώνης έπεσε θύμα του μένους ανθρώπων που τον αντιπαθούσαν καιρό. Τους εκνεύριζε και φαίνεται από τα πρώτα κλάσματα δευτερολέπτου των άμεσων κινήσεών τους, εναντίον του, από την στιγμή που τον ΕΙΔΑΝ να πλησιάζει και ΠΑΡΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΟΥΡΛΙΑΖΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ "ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΜΠΕΙ, ΘΑ ΠΕΣΕΙ"

ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ, ΗΤΑΝ ΗΡΕΜΟΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΑΡΓΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΗΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΗΣΗΣ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και τώρα, ας δούμε τι πραγματικά είπε ο Πορτοσάλτε.

Ακούγοντας προσεκτικά, σε καμία περίπτωση δεν ζητάει παραίτηση του Μωυσή. 

"Ο κ ΠΘ είναι απασχολημένος με τα ελληνοτουρκικά, τα μεγάλα θέματα" είπε, δικαιολογώντας τον ξεκάθαρα. 

Το πρόβλημα είναι ότι όλοι εμείς οι υπόλοιποι δεν είμαστε αρκετά πειθαρχημένοι. 

Το "ξεχαρβάλωμα" που παρατήρησε (και) ο Άρης έχει ως αιτία την χαλάρωση σε όλο τα υπόλοιπα στελέχη της Κυβέρνησης αφενός, και αφετέρου εμάς τους αγράμματους που είμαστε όλο γκρίνια και απειθαρχία. 

Καθόλου τυχαία, ο νεαρός που πνίγηκε στα απόνερα του Blue Horizon στον Πειραιά, χαρακτηρίστηκε από τα φερέφωνα του Υπαρκτού Μητσοτακισμου ως "παράνομος", "απείθαρχος" και "ανόητος" και όχι θύμα δολοφονίας. "Η ευθύνη ήταν δική του γιατί παραβίασε τον κανόνα" που λέει ότι "δεν σαλτάρεις στα πλοία όταν ξεκινούν". 

Το ίδιο φταίνε οι κάτοικοι που καίγονται όταν οι πυρκαγιές καίνε ανεξέλεγκτες επί μέρες και δεν εκτελούν άμεσα και πειθαρχημένα τις εκκενώσεις των σπιτιών τους όπως διατάζει η Πάνσοφος Πολιτική Προστασία. Η οποία δεν έχει ως αποστολή ακριβώς την πρόληψη και την προετοιμασία, αλλά υπάρχει για να ενημερώνει πότε κινδυνεύει η ζωή μας (ώστε να μην μετράμε φέρετρα και έχει πολιτικό κόστος ο Μωϋσής). 

Και βέβαια φταίνε και οι απείθαρχοι που κάνουν "άσκοπες" μετακινήσεις (πάνε στην δουλειά τους δηλαδή, αλλά που να καταλάβει από αυτά ο Λουδοβίκος) και αγνοούν ότι έχει διαταχθεί τοπικό λοκνταου λόγω επικείμενης πλημμύρας. Άσχετα αν η πολιτική προστασία δεν φροντίσει να έχει κάνει αντιπλημμυρικά. Η κλιματική απαλλαγή βλέπετε, ξεπερνά τα πάντα. 

Θυμίζω επίσης ότι τα σπίτια στο Αρκαλοχώρι (που ακόμα περιμένει την "άμεση αποζημίωση", σχεδόν τρία χρόνια μετα) έπεσαν γιατί "έτσι που τα χτίσατε" ήταν λογικό να πέσουν, ακριβώς όπως είχε εξηγήσει κατάμουτρα ο στους σεισμόπληκτους ο ίδιος ο Λουδοβίκος. Πάλι οι απείθαρχοι κάτοικοι έφταιγαν που δεν ακολουθούν τις οδηγίες. 

Ο κοινός παρονομαστής στο "ξεχαρβάλωμα", είναι βασικά η απειθαρχία μας. Το κράτος πατερουλης μας εξηγεί, αλλά εμείς τίποτα. 

Και έτσι ο Άρης ζητά περισσότερο αυταρχισμό. Όπως ο Φαήλος πριν λίγες μέρες που ήθελε συλλήψεις των αντιφρονούντων που έχουν το θράσος να διαφωνούν με το υποχρεωτικό φακέλωμα που φυσικά γίνεται για "την δική μας ασφάλεια" αλλά εμείς οι "αγράμματοι και τεχνοφοβικοι" δεν το εκτιμάμε. 

Αυτό είναι λοιπόν το ξεχαρβάλωμα που λέει ο λακες. 

Και δυστυχώς, αφού ο Μωϋσής που "έχει πολλά στο κεφάλι του" και δεν προλαβαίνει να ασχολείται με τους ανηλικους-απειθαρχους υπηκόους , η πρόταση είναι να αναθέσει σε "κάποιον άλλο από την Κυβέρνηση" να βάλει τάξη. 

ΥΓ. Τον Οκτώβριο έχουμε την συνάντηση κορυφής στην Τράπεζα της Ελλάδος με στελέχη της ΕΚΤ όπου θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες εισαγωγής του CBDC στην χώρα μας Του ψηφιακού "χρήματος" δηλαδή , το οποίο θα κυκλοφορεί μέσω των "νέων υποχρεωτικών ταυτοτήτων".



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο αριθμός των αγνοουμένων (δλδ νεκρών) ξεπερνάει τους 310. 

Ποιοί θα καταδικάσουν τη συμμορία που είναι υπεύθυνη για το έγκλημα;;;;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?? 

ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΛΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ Η ΣΤΡΕΦΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΟΥΝ ΛΕΕΙ.. 

ΤΑ ΥΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.. 

ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ ΜΗΝ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ..

«Οπως εχει πει ο πρωθυπουργός "θα πολεμησω τον νατιβισμο".. αυτο κανει..πολεμαει τους νατιβιστες, δηλαδη τους ιθαγενείς και ποιοι ειναι οι ιθαγενείς εδω; Εμεις οι Έλληνες.»

Μας ΜΙΣΕΙ ανελεητα.. ετσι δειχνουν οι πραξεις και τα λογια του..


Υπάρχουν πολύ σοβαρές καταγγελίες στην Καρδίτσα. Έχουν αποκόψει  τους εθνικούς δρόμους από παντού.  Απαγορεύουν σε εθελοντές  να στείλουν με κέτεριγκ τρόφιμα, νερά και κουβέρτες.  Απαγορεύουν να προσεγγίσουν αποστολές διασωστών  με βάρκες και κανό.  Τις απαγορεύσεις επιβάλλει η πυροσβεστική. 

Βλεπουν τα ελικόπτερα να πετούν από πάνω και να φεύγουν. Οι άνθρωποι είναι πάνω σε σκεπές. Άλλοι καταπλακωμένοι από σπίτια που διαρκώς καταρρέουν.  Απόχε θα πεθάνουν από το ψύχος, χωρίς νερό, χωρίς φαγητό, ουρλιάζοντας. Κανένα στρατιωτικό σώμα δεν έχει σώσει κανέναν. Οι δήμαρχοι είναι εξαφανισμένοι, δεν απαντούν.  Καμμιά βοήθεια από ξένη χώρα ή τον ελληνικό στρατό, ούτε ζητήθηκε, ούτε προσφέρθηκε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο κόσμος πλέον έχει νευριάσει με τους αληταράδες ναυτικούς, και ανταποδίδει στα ίσα

Νέο περιστατικό σε πλοίο: Αληταράς ναυτικός του αρνήθηκε επιβίβαση και πέρασε από πάνω του με το αγροτικό

7/9/2023   -   12.32

Απίστευτο περιστατικό με τραυματισμό αληταρά ναυτικού βλέπει το φως της δημοσιότητας: Οδηγός αγροτικού θέλησε να μπει σε πλοίο από την Ηγουμενίτσα και παρέσυρε αληταρά ύπαρχο!

Μια απίστευτη καταγγελία έγινε στην Ηγουμενίτσα. Ενώ το πανελλήνιο ακόμη δεν έχει ξεπεράσει το σοκ από τον τρόπο με τον οποίο έχασε τη ζωή του ο 36χρονος Αντώνης στο Blue Horizon, ένα άλλο περιστατικό με «εμπλοκή» επιβάτη και αληταρά ναυτικού έρχεται στην επιφάνεια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελία των Αληταράδων του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας - Παξών και Διαποντίων Νήσων «Ο Άγιος Σπυρίδων», το περιστατικό έγινε την Τετάρτη 6/9/2023 και ώρα 19:30 στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Κατά τη διαδικασία αναχώρησης του πλοίου, προσήλθε αγροτικό ΙΧ και ο αληταράς ύπαρχος που ήταν υπεύθυνος φόρτωσης,  -σημειωτέον ότι δεν είχε καν εκδοθεί εισιτήριο, θα το έκοβε πάνω στο πλοίο- είπε στον οδηγό ότι δεν μπορεί να επιβιβαστεί γιατί την είδε αρχιστράτηγος κι αυτός και ο οδηγός απαιτώντας να επιβιβαστεί, πάτησε γκάζι και προσπάθησε να μπει στο πλοίο.

Από την ενέργεια αυτή, πάντα σύμφωνα με την καταγγελία των αληταράδων κωλοναυτικών, παρασύρθηκε ο αληταράς ανθυποπλοίαρχος που βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του αγροτικού. Από πλήρωμα ασθενοφόρου ΕΚΑΒ που επέβαινε στο πλοίο του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και συνέχεια διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, όπου διαγνώστηκε με εξάρθρωση ώμου, δύο σπασμένα δόντια και κάταγμα κάτω άκρου.

Ο οδηγός οχήματος προσήχθη από τους λιμενικούς που ήταν παρόντες στο επεισόδιο.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Για το περιστατικό ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, για τον τραυματισμό 31χρονου μέλους πληρώματος (ύπαρχος) του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «ΚΕΡΚΥΡΑ» Ν.Π. Συγκεκριμένα Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 42χρονος, παρέσυρε και τραυμάτισε τον ύπαρχο στον καταπέλτη του πλοίου κατά την φόρτωση του.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων περιστατικών Ηγουμενίτσας, όπου μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών εξήλθε. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 42χρονος για παράβαση του άρθρου 308 απλή σωματική βλάβη¨ του Π.Κ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χωρίς νερό…. Χωρίς ρεύμα… Χωρίς δρόμους… Χωρίς σπίτι…. Χωρίς ρούχα… 2η μέρα σκαρφαλωμένοι επάνω στις στέγες…. Οι ψηφιακές ταυτότητες σας μάραναν…

Σχολιο.- Ψηφιακές ταυτότητες για να βρίσκουν εύκολα τους πνιγμενους και τους καμμενους

Σχολιο.- Και σε λίγο θα έρθει η "βοήθεια" των FUNDS, ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΛΑΦΡΏΣΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ με ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ;;;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Μιλώντας για Ήρωες!! 

80 χρόνων, ο παππούς μου, αναζητά συμπολίτες του στις σκεπές των σπιτιών, με την βοήθεια της παλιάς σιδερένιας του βάρκα ποταμών, με 4+ μέτρα νερό στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας!! 

Αβοήθητοι, μόνοι, εγκαταλελειμμένοι.."

Δεν φοράνε μπέρτα όλοι οι ήρωες..

Σχολιο.- Κι όμως... Υπάρχει ελπίδα. Είμαστε άνθρωποι κι ας προσπαθούν να μας κάνουν να το ξεχάσουμε. Υποκλίνομαι.

Σχολιο.- Κι η ελληνική κυβέρνηση άφαντη;; Που είναι οι πυροσβέστες που ο στρατός; Που πήγαν όλοι;;;

Σχολιο.- Respect

Σχολιο.- Ο παππούς είναι 80 χρονών. Η γενιά που έφτιαξε την Ελλάδα με χίλιες δυο στερήσεις, με αλληλεγγύη στον διπλανό Έλληνα. Δεν είναι κάνας κωλοπαιδαράς σαν τον μητσοδράκουλα, τον μπαλατσινό, τον χαπακωμένο τζίφρα, και τον γιδογάμη που προσπαθούν να καταστρέψουν την Ελλάδα και τους Έλληνες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουν τόσα πολλά δεξιά κόμματοσκυλα το 71% ξαμολημενα εκεί έξω ειδικά οι τωρινοι και τόσο λυσσασμενα και τυφλωμένα που ακόμα και αν πνίγονται και καίγονται θα τους υποστηρίζουν....δίποδα με αρακά για μυαλό που πίνουν νερό στο όνομα τους..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις μεγάλες δοκιμασίες που περνούσε αυτή η πατρίδα, πάντα εκτός από τον εχθρό, εκτός από την φυσική καταστροφή, εκτός από υπεύθυνους ανεύθυνους πολιτικούς ηγέτες, εκτός από ηλίθιους υπηρεσιακούς παράγοντες, είχε ο λαός της να αντιμετωπίσει και προδότες μαυραγορίτες.

Στη «μαύρη αγορά» το νερό στο Βόλο – Πωλείται 5 ευρώ η εξάδα

Τελικά μόνο ο χρόνος άλλαξε... Όλα τα άλλα ίδια έμειναν.

Σχολιο.- Και στη Κάρπαθο το καλοκαίρι 3 με 3,50 χωρίς Ντάνιελ χωρίς τίποτα. Λειτουργεί τίποτα στην Ελλάδα? Μόνο η ταυτότητα θα μας σώσει μπεεεεεεεεε



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακούγονται αριθμοί που δεν τους βάζει ο νους του ανθρώπου.

Ελπίζω να μην ισχύουν - αλλά όσο περνάει η ώρα ελπίζω λιγότερο.

Μαρτυριες απο διασωστες της περιοχης μιλανε για πανω απο 300 νεκρους.Τα καναλια εχουν καταπιει την γλωσσα τους

Σχολιο.- γιατί ακόμα εμμένουμε να πιστεύουμε ότι δεν είναι συνένοχοι; Η «αντιπολίτευση» ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ; Είναι δυνατόν; Κάθε φορά θα λέμε τα ίδια; Ακόμα να το χωνέψουμε μέσα μας; Δεν υπάρχει αντιπολίτευση! Δεν υπάρχει αντίπαλο κομματικό δέος! Μόνο ο λαός υπάρχει!

Σχολιο.- μα εδώ έχουν προηγηθεί άλλα αίσχη και δεν αντέδρασαν καθόλου και πουθενά οι ΣΥΡΙΖΟ/ΠΑΣΟΚ. Πραγματική αντιπολίτευση δεν υπάρχει. Χαζοί δεν είμαστε. Βλέπουμε και καταλαβαίνουμε. Υπάρχει πλήρης ταύτιση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκάι : "Μας τηλεφωνούν διάφοροι από Καρδίτσα και λένε για πολλούς αγνοούμενους, αλλά δεν θέλουμε να σπείρουμε τον πανικό με φήμες ανεπιβεβαίωτες"

Αν δεν μαζέψουν αυτοί ονόματα αγνοουμένων, ποιός θα το κάνει? Εγκατέστησαν μήπως γραμμή επικοινωνίας για τους πολίτες? Αδιαφορούν ή μήπως θέλουν να κρατάνε τα στοιχεία μυστικά?

#γουρούνια

#δολοφόνοι



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εσπασαν το φράγμα, για να μην πλημμυρίσει η Καρδίτσα.

Και πλημμύρισαν τα γύρω χωριά!

Προειδοποίηση? ΚΑΜΙΑ!

Θα έχουμε εκατόμβη νεκρών, που θα τους ΚΡΥΒΟΥΝ!

Ας μετρήσει κάποιος τους νεκρούς και αγνοούμενους από την αρχή της θητείας της Μητσοτάκης Α.Ε....

Υ.Γ. Τα κανάλια έπαιίζαν μέχρι προχθές τη δίκη για το Μάτι...

Σχολιο.- 200 άνθρωποι ειναι εγκλωβισμένοι σε χωριο της Καρδίτσας απο τις 4 το πρωί κάνουν έκκληση για βοήθεια και κανένας δεν τους έχει βοηθήσει



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βγήκαν οι άνθρωποι στην Λάρισα να διαμαρτυρηθούν και τους έστειλαν τα ΜΑΤ.

ΌΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΑΤΕ.ΘΑ ΨΟΦΑΤΕ ΜΟΝΟ!

Μλκς τι είν τουτα τα φασισταριά ρε;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και πάλι 2€ η μπεντζίνα στας Αθήνας, επαρχία άστο καλύτερα, αλλά  μπαααα

Ο Πούτιν φταίει.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Βλέπουμε νεκρούς να επιπλέουν»

Από μαρτυρία γιατρού στο νοσοκομείο Λάρισας στο Τουίτερ αναφέρεται ότι μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί έως αυτή την ώρα 40 άνθρωποι νεκροί....

Δυστυχώς ο αριθμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος έως ότου πέσει η στάθμη του νερού. Υπάρχουν αναφορές για το ότι επιπλέουν ηλικιωμένοι άνθρωποι στο νερό στο Παλαμά Καρδίτσας....

«Εδώ δίπλα, μία γιαγιά επιπλέει στο νερό δίπλα στην κουζίνα, είναι πνιγμένη», ανέφερε.

«Έχουμε ενημερώσει και μας είπαν ότι πρώτα θα πάρουν τους ζωντανούς και μετά τους νεκρούς. Είναι και άλλοι ηλικιωμένοι εδώ, που έμεναν μόνοι τους. Ήταν μωράκια που έπρεπε να σωθούν πρώτα. Η γιαγιά δεν πρόλαβε, πνίγηκε» από μαρτυρία κάτοικου στο Παλαμά. Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια.

Όχι υπάρχουν λόγια.ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Σχολιο.- Σε επικοινωνία που είχα με ανθρώπους στην περιοχή πάνω από 300 νεκροί πνιγμένοι ηλικιωμένοι ολόκληρα χωριά πνιγμένα ...

Σχολιο.- 300 νεκροι και τα καναλια δεν εχουν βγαλει αχνα; με δουλευεις τωρα;

Σχολιο.- είναι ακόμα όλα πλημμυρισμένα και δεν έχουν εικόνα αλλά ολόκληρα χωριά είναι πνιγμένα με τους ηλικιωμένους μέσα στο σπίτι ... Άστα ...

Σχολιο.- Και μου είπαν ότι δεν έχουμε εμείς οι απέξω εικόνα για το μέγεθος τις καταστροφής κ να μην βλέπουμε τα παραμύθια τις τηλεοράσεις

Σχολιο.- Από χτες το λέμε στα φασόλια γι'αυτό δεν ανέβηκε ο ηγέτης Σαλονίκη. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαμε, μιλάμε για εκατόμβη νεκρών

Σχολιο.- οι δοσιλογοι της κατοχης μπροστα τους ηταν παιδακια νηπιαγωγειου



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εντωμεταξύ,τέτοια αχόρταγα γουρούνια που έφαγαν ακόμα και τα λεφτά της ΕΕ για τα αντιπλημμυρικά και έπνιξαν τον κόσμο, πρέπει να είχαμε να δούμε από την εποχή της Τουρκοκρατίας με τους κοτζαμπάσηδες και ίσως και πιο πίσω.

Εντωμεταξύ τότε επαναστάτησαν γιατί τους πήγαν οι Τούρκοι τον κεφαλικό φόρο στο 10% και σήμερα τους πουλάνε το λάδι 20 ευρώ το λίτρο και πιπιλάνε τα αρχίδια τους



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ: Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!

Από κοντά και η συνηθισμένη γκρίνια του καναπέ, για την ανύπαρκτη Αριστερά που αδιαφορεί για τον κόσμο που έπληξαν οι πλημμύρες και νοιάζεται μόνο για τις εκλογές.

Ε, ναι! Προβάλεις τη δική σου αδιαφορία, μιας και δεν νοιάστηκες να μάθεις ότι ήδη τα συνδικάτα που ελέγχει η Αριστερά στέλνουν τόνους υλικής βοήθειας. Και ότι οι οργανώσεις της ΚΝΕ της Θεσσαλίας, αλλά και μεγαλύτεροι, βοηθάνε έμπρακτα στην αντιμετώπιση των καταστροφών.

Σχολιο.- μήπως είναι υπερβολικά συχνή η κατηγορία του "καναπέ"; Δεν καταλαβαίνω. Δηλ. όταν δεν κάθονται στον καναπέ μέλη του ΚΚΕ ή άλλων πεποιθήσεων, όλοι οι άλλοι κάθονται; Εκτός αν δεν έχεις εικόνα τι γίνεται αυτή τη στιγμή από δουλειά απλών ανθρώπων που δεν αναφερονται σε κόμματα ούτε είναι υποψήφιοι. Και όχι μόνο ντόπιοι, αλλά και τουρίστες που βρέθηκαν στις πληγείσες περιοχές.

Σχολιο.- Συνήθως οι καναπεδάτοι είναι αυτοί που δεν βλέπουν αγώνες και κόσμο που αντιδρά και γκρινιάζουν "πού είναι η Αριστερά;", χωρίς καν να νοιαστούν να ενημερωθούν. Και το ότι υπάρχουν και χιλιάδες άλλοι άνθρωποι που δεν εντάσσονται σε κόμματα και οργανώσεις και βοηθάνε, δεν αναιρεί το ότι από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα μόνο η Αριστερά και οι οργανώσεις της σπεύδουν να βοηθήσουν. Τι να κάνουμε τώρα; Να μην το πούμε και να γκρινιάζουμε;

Σχολιο.- στη δολοφονία του Πειραιά οι συγκεντρώσεις ηταν της Αριστεράς όμως αυτά είναι τίποτε, όπως λένε από τον καναπέ τους.

Σχολιο.- Χαιρόμαστε για την αλήθεια που δεν την προβάλλουν πια.

Σχολιο.- Αλήθεια είναι.. το ΚΚΕ, ανένταχτοι αριστεροί εξωκοινοβουλευτικοι αριστεροί και τ αναρχοπαιδα έχουν ρίξει και ρίχνουν πολλή δουλειά!!!! Όπως πάντα!!!!

Σχολιο.- Οκ μικρές κοινωνίες και τα χωριά έχουν αλληλεγγύη ανεξάρτητα απ τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθένα

Σχολιο.- Τα ίδια έκαναν οι αριστεροί και οι αντιεξουσιαστές με τις φωτιές της Αττικής το καλοκαίρι. Μέχρι και δικά τους πυροσβεστικά είχαν η ΚΝΕ και ο Ρουβίκωνας.

Σχολιο.- δεν λέω το αντίθετο... Στον καναπέ στάθηκα.. Και ξαναλέω στα χωριά υπάρχει αλληλεγγύη...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις πυρκαγιές ο Κούλης δεν εμφανιζόταν μέχρι να φυτρώσουν γένια.

Τώρα με τις πλημμύρες εξαφανίστηκε μέχρι  να βγάλει λέπια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΩΝ/ΙΝΟΣ ΣΥΝΟΛΑΚΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΩΣΤΑ ΤΩΡΑ

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΛΑΛΑΖΟΝ ΝΟΥΜΕΡΟ??

Ο λόγος για τον καθηγητή Φυσικών Καταστροφών στο Πολυτεχνείο Κρήτης και βαφτισιμιό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνο Συνολάκη, ο οποίος μετά την ανακοίνωση του meteo ότι μέχρι και τον Ιούλιο φέτος, κάηκαν τα πενταπλάσια στρέμματα από τον ετήσιο μέσο όρο έφτασε στο σημείο να συγκρίνει με την χώρα μας με τις… ΗΠΑ, λέγοντας ότι τα 500.000 στρέμματα που έγιναν στάχτη, δεν είναι και τόσα πολλά αφού σε μια και μόνο πυρκαγιά το 2021 στην Καλιφόρνια κάηκαν περίπου 1 εκατ. στρέμματα!

Κώστας Συνολάκης : Τον κράζουν μέχρι και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ!

Σχολιο.- Είναι επικίνδυνος δεν είναι βλάκας!!!!!

Το ιδεολόγημα του μικρότερου κακού (το μη χείρον βέλτιστον) που χρησιμοποιεί, είναι κλασσικός πια μηχανισμός της προπαγάνδας!!!!!...

Σχολιο.- Η Καλιφόρνια έχει σχεδόν τετραπλάσια έκταση από την Ελλάδα. Άρα και πάλι είμαστε πολύ χειρότεροι...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ «ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝA»..

Οι κυβερνητικοί λεχρίτες καί τά καθάρματα τους ΑΡΔ δοκιμάζουν τήν υπομονή καί τίς αντοχές μας,εκφράζοντας καθε τόσο τήν «εκπληξη τους» για τά «πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα που συμβαίνουν διαρκώς... σε αυτη τή χώρα...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αδιανόητο πως Σέρβοι, Γερμανοί, Βούλγαροι, Ούγγροι, Έλληνες, Αυστριακοί ήρθαν να κάνουν διακοπές στο Μικρό Νοτίου Πηλίου και δούλεψαν 3 μέρες σαν σκυλιά προκειμένου να σωθεί ότι σώζεται. Σαν σκυλιά. Δεν ρώτησαν από που είναι ο διπλανός τους, απλά σκουπίζαν, σπάγαν μάντρες, μεταφέραν άμμο για να σωθεί περιουσία η οποία δεν ήταν δίκη τους. Στο τέλος μας αγκάλιασαν, μας είπαν ότι είναι πολύ λυπημένοι, μας παρηγόρησαν, μας υποσχέθηκαν ότι θα έρθουν ξανά και έφυγαν δακρυσμένοι. 

Ο τελευταίος την ωρα που του έδωσα το χέρι για να τον χαιρετίσω, με κοίταξε στα μάτια και μου είπε “Antonis you are a very good man”. Ένας άνθρωπος του οποίου οι διακοπες του καταστράφηκαν, είχει να κάνει μπάνιο με ζεστό νερό 3-4 μερες, άφησε ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο δυο μηνών στο Μικρό και θα έρθει να το πάρει σε έναν μήνα, θα επιστρέψει στην πατρίδα του με λεωφορείο αποκαμωμένος αντί για ξεκούραστος, βρήκε τη δύναμη να μου πει ότι εγώ είμαι ένας καλος άνθρωπος. 

Τι να πω εγώ για σένα άνθρωπε μου;;;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



8/9/2023    -    6.00 π.μ.

- Την ώρα που γράφεται το παρόν κείμενο τα ρωσικά πλήγματα από αέρος συνεχίζονται για πολλοστή συνεχόμενη μέρα στην Περιφέρεια της Οδησσού και την πόλη του Ζαπορόζιε. Έχει γίνει προφανές, ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν αφενός να διασφαλίσουν την περιοχή της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης από τις συνεχόμενες, εδώ και μερικό καιρό, επιθέσεις των VSU, αφετέρου να καταστρέψουν και άλλες σημαντικές υποδομές της χώρας-Error 404 και να της στερήσουν πόρους (πχ από την πώληση σιτηρών στο εξωτερικό). Η Ρωσία στενοχωριέται για την κάκιστη κατάσταση στην οποία βρίσκονται γενικώς οι Ουκρανοί πολίτες, δεν λυπάται ωστόσο καθόλου το χουντικό καθεστώς της χώρας-Error 404 και το αποδεικνύει διαρκώς και με συνέπεια…

- Οι νεότερες πληροφορίες (03:12 το πρωί) μιλούν για δεύτερο κύμα πληγμάτων στην Περιφέρεια Οδησσού, αυτή τη φορά όχι με επιθετικά drones, αλλά με βαλλιστικούς πυραύλους...

- Στον αντίποδα, οι VSU επιχείρησαν και πάλι επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές της Ρωσίας και μάλιστα χτυπώντας όχι μόνο τις παραμεθόριες Περιφέρειες, αλλά και σε μεγαλύτερο βάθος. Για πρώτη φορά καταγράφηκε απόπειρα πλήγματος με drone (αποτυχημένη) στην Περιφέρεια Βολγκογκράντ. Άλλες ανάλογες επιθέσεις, ευτυχώς χωρίς θύματα και με ελάχιστες υλικές ζημίες από τα θραύσματα των καταρριφθέντων drones πραγματοποιήθηκαν στις Περιφέρειες του Μπριανσκ, του Μπέλγκοροντ, του Κουρσκ και του Ροστόφ (Στγ: σε αυτήν αναφέρθηκα με περισσότερες λεπτομέρειες στο μεσημεριανό μου σημείωμα). Επίσης επιτυχώς λειτούργησε αργά τη νύχτα της Πέμπτης 07/09 η ρωσική αεράμυνα και στο Μπερντιάνσκ (Περιφέρεια Ζαπορόζιε), καταρρίπτοντας 2 ακόμη drones που κατευθύνονταν προς την πόλη. Δεν υπήρξαν θύματα ή/και ζημίες.

- Από τα συντρίμμια του ουκρανικού drone τύπου Bobyor που καταρρίφθηκε έξω από τη Μόσχα, στην περιοχή του Ράμενσκογε, χτες το μεσημέρι, προέκυψε και μία ενδιαφέρουσα «είδηση»: ο κινητήρας της εν λόγω συσκευής δεν ήταν ο συνήθης κινεζικός, τον οποίο το καθεστώς Ζελένσκι αγόραζε στο ελεύθερο εμπόριο (αφού κανονικά προορίζεται για μη στρατιωτικά drones), αλλά τσεχικής κατασκευής, βενζινοκίνητος τύπου MVVS 152 NP. Ο εν λόγω κινητήρας δεν είναι «του εμπορίου», αφού προορίζεται ακριβώς για στρατιωτ8κής χρήσης πτητικές συσκευές. Συμπέρασμα: η χούντα του Κιέβου προμηθεύεται σε τακτική βάση κινητήρες και άλλα υλικά απαραίτητα για τη συναρμολόγηση «αυτοσχέδιων» drones από χώρες-μέλη της ΕΕ και, βεβαίως, του ΝΑΤΟ… Κάτι που δεν είχε ανακοινωθεί ποτέ πρωτύτερα σε κανένα από τα «πακέτα βοήθειας» προς το καθεστώς του Κιέβου (Στγ: θυμάμαι κάτι τέτοιες ώρες τον γέρο Καραμανλή, που είχε πει κάποτε ότι «στην πολιτική λέγονται πράγματα που δεν γίνονται και γίνονται πράγματα που δεν λέγονται»).

- Ο Γενς ο Στόλτενμπεργκ κερδίζει γι’ απόψε αβλεπί το βραβείο της «π@π@ρ1@$ της ημέρας» αφού είπε το μεγαλοπρεπές: «Μέχρι τώρα θεωρούσαμε τον ρωσικό στρατό ως τον 2ο ισχυρότερο στον κόσμο. Η Ουκρανία απέδειξε σε αυτόν τον πόλεμο (Στγ: τη ρωσική ΕΣΕ) ότι κατέχει επάξια αυτή τη θέση». Τόννοι colombiana και μια «θάλασσα» από αμανίτες τριγυρίζουν στο μυαλό και στο αίμα των χαρτογιακάδων της Δύσης…

- Την ίδια ώρα έρχεται ο «εξ οικείων τα βέλη» Σκοτ Ρίτερ και «καρφώνει στο Δοξαπατρί» τον Άντονι τον Μπλίνκεν, κάτοχο του γνωστού μας βραβείου από χτες, εξ ημισείας με τον Ντμίτρι τον Κουλέμπα. Ο νυν στρατιωτικός αναλυτής και στο παρελθόν συνεργάτης των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ ανέφερε σε δηλώσεις στο αμερικανικό podcast Judging Freedom στο YouTube, ότι ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ (που είχε επαινέσει νωρίτερα τις… επιτυχίες των VSU στα μέτωπα της ΕΣΕ) δεν μπορεί να έχει αντικειμενική εικόνα για την πραγματική κατάσταση στα μέτωπα της σύγκρουσης, για τον απλούστατο λόγο ότι… δεν βρέθηκε ποτέ του εκεί!!! Ακριβώς το ίδιο ανέφερε και για λογαριασμό του Βλαντίμιρ Ζελένσκι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ούτε καν πλησίασε την πρώτη γραμμή του μετώπου» και ότι «χαιρετήθηκε με μερικούς Ουκρανούς στρατιώτες στα μετόπισθεν και επέστρεψε στη βάση του». Ολοκληρώνοντας την ατάκα του ο Σκοτ Ρίτερ είπε ότι θα πρότεινε στον Άντονι Μπλίνκεν να πάει στο Ραμπότινο, ή στο Βερμπόβογε ή στο Μπάχμουτ (Αρτιόμοφσκ). «Όπου και να πήγαινε θα σκοτωνόταν, γιατί ακριβώς αυτό παθαίνουν οι Ουκρανοί στρατιώτες που πηγαίνουν εκεί – πεθαίνουν», ήταν η ακροτελεύτια φράση του Αμερικανού αναλυτή.

- Μέσα σε όλα τα υπόλοιπα, βεβαίως, έχουμε και την ανακοίνωση των νέων «πακέτων βοήθειας» των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, τα οποία αθροιστικά θα φτάσουν περί τα 600 εκατομμύρια USD. Συνολικά έχουν ανακοινωθεί πακέτα ύψους 60 δισεκ. USD, στην πράξη έχουν δοθεί ακόμη περισσότερα, ωστόσο η «Χώρα των Ουκρανοναζί» της ευρωπαϊκής ηπείρου έχει αποδειχθεί «μαύρη τρύπα». Αποτελεί πραγματική απορία, εάν η Ουκρανία θα πρέπει να θεωρηθεί η χειρότερη επένδυση στην ιστορία των ΗΠΑ και της συλλογικής Δύσης, ή αντιθέτως η καταστροφή κεφαλαίων με μια εύσχημη δικαιολογία («βοήθεια» στην Ουκρανία) ήταν ο αντικειμενικός στόχος του δυτικού καπιταλισμού στην παρούσα φάση.

Σχολιο.- Η εντύπωση που δημιουργείται καιρό τώρα είναι ότι οι μάχες (από την πλευρά της Ρωσίας τουλάχιστον) αποβλέπουν περισσότερο στην παγίωση των μέχρι τώρα εδαφικών κερδών παρά στην σταδιακή έστω επέκταση προς τα δυτικά (και ειδικά προς την Οδησσό και την Υπερδνειστερία). Από την άλλη μεριά, όλο και συχνότερα ακούμε για Ουκρανικά χτυπήματα (απόπειρες έστω) σε ρωσικές περιοχές μέχρι και τη Μόσχα. Αν κάποια χτυπήματα ξεφύγουν και πλήξουν πράγματι τη Μόσχα τι αντίχτυπο θα έχει αυτό στην ψυχολογία των Ρώσων;

Σχολιο.- Απ οτι φαίνεται κάνουν στο μουλοχτο επιστράτων Ουκρανών που ζήτησαν άσυλο στις χώρες της ΕΕ το αποκάλυψε ο πρόεδρος της Αυστρίας που είπε οτι στην χώρα του δεν θα επιτρέψει να γίνει αυτό



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπάρχουν πολύ σοβαρές καταγγελίες για Καρδίτσα. Έχουν αποκόψει τους εθνικούς δρόμους απο παντού. Απαγορεύουν εθελοντές να στείλουν με κετερινγκ τρόφιμα, νερά και κουβέρτες. Απαγορεύουν να προσεγγίζουν αποστολές διασωστών με βάρκες και κανώ.. Τις απαγορεύσεις επιβάλλει η πυροσβεστική.

Βλέπουν απο εφαρμογή τα ελικόπτερα να πετουν απο πάνω και να φεύγουν. Οι άνθρωποι είναι πάνω σε σκεπές. Άλλοι καταπλακωμένοι απο σπίτια που διαρκώς καταρρέουν. Απόψε θα πεθάνουν απο το ψύχος, χωρίς νερό, χωρίς φαγητό, ουρλιάζοντας. Κανένα σώμα δεν έχει σώσει κανέναν. Οι δήμαρχοι είναι εξαφανισμένοι δεν απαντούν. Καμμία βοήθεια απο ξένη χώρα ή τον ελληνικό στρατό ούτε ζητήθηκε, ούτε προσφέρθηκε.

Ραντάρ επόπτευσης δεν υπάρχουν. Πριν 2 μέρες έκλεισαν το Ραντάρ Μάμπο της Πάρνηθας με ακτίνα 500 klm.

Έχουν πεθάνει χιλιάδες ζώα, όλα τα ζωα και πιθανως και χιλιάδες άνθρωποι. Τα χωριά που επλήγησαν αριθμούν 10.000

Εφραξαν αργά τη νύχτα την Καρδίτσα που θα πλημμυρίζε και έστειλαν έτσι το νερό περιμετρικά στα χωριά. Μετά γκρέμισαν με φουρνέλλα το φράγμα. Ειδοποίηση από 112 δεν υπήρξε. 

*ΣΧΟΛΙΟ: ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΠΑΤΑΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ. 

ΣΤΟΝ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΑΜΠΟ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ. 

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ. ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: ΓΙΑΤΙ ΒΓΗΚΕ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΓΙΑ 2.5 ΗΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΛΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Πήγαν γιά “λαγό” και τους βγήκε … “αρκούδα”, αγριεμένη μάλιστα!

-To Levada Center είναι “Δυτικόφρον” κέντρο Ερευνών στη Ρωσία, χρηματοδοτούμενο από τη Δύση και σκοπό να … ανακαλύπτει τα … ρεύματα διαφωνούντων και … δυσαρέσκεια στη Ρωσία! (τώρα, γιατί τους αφήνουν είναι άλλη ιστορία…)

-Πήγαν λοιπόν να αξιοποιήσουν την επίσημη θέση του Κρεμλίνου ότι “θέλουμε κι είμαστε έτοιμοι για διαπραγμάτευση για το Ουκρανικό, το Κίεβο δεν θέλει” για να παρουσιάσουν αποτέλεσμα “ΝΑ, ο Ρωσικός λαός απαιτεί διαπραγματεύσεις”!

-Έλα όμως που βγήκε … ανάποδα, όσο κι αν τα μαγείρευαν:

- το 40% λέει “ποιές διαπραγματεύσεις; Συνεχίζουμε μέχρι την τελική Νίκη”! Διαφωνώντας στην ουσία με την επίσημη θέση του Κρεμλίνου που υποστηρίζει το 53% βέβαια.

- το 73% υποστηρίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, 

- το 56% σαν κύριο αίσθημα από τον πόλεμο εκφράζουν “περηφάνεια”, “ικανοποίηση”, “έμπνευση” για να ακολουθήσουν τα φυσιολογικά ανθρώπινα συναισθήματα περί “άγχους”, “φόβου” κλπ

Α, ένα περίπου 16 - 17% διαφωνούν!

Αυτό που δεν μπορούσε βέβαια να κρυφτεί από τους δυτικολιγούρηδες/“φιλελεύθερους” ερευνητές κι αναλυτές του Levada, είναι ότι: 

-Η “αντιδυτικές διαθέσεις” του Ρωσικού λαού έφτασαν σε ύψη ρεκόρ (77% αρνητική διάθεση για ΗΠΑ και 72% για την ΕΕ, “θετική” στάση αντίστοιχα το 12 και 16%)

-Ενώ η αποδοχή του Πούτιν συνεχίζει στα πρωτοφανή επίπεδα του 80%, με 16% εναντίον του!

Συνοπτικά και συνολικά απ´όλες τις έρευνες ακόμα και των ίδιων των Δυτικών μέσω του Levada Center, δεν επιβεβαιώνεται με τίποτα “δυσαρέσκεια” πάνω από 16% σε θέματα όπως η σύγκρουση, το Ουκρανικό, η συσπείρωση γύρω από την ηγεσία της χώρας!

-Υπάρχει “δυσαρέσκεια” και διεργασίες στη Ρωσία ΑΛΛΑ στην αντίθετη κατεύθυνση απ´ ότι θάθελε η Δύση, όπως “τσάκισμα των ολιγαρχών”, “όχι ιδιωτικοποιήσεις”, για την οικονομική πολιτική και τις Τράπεζες κλπ για να μην πιάσουμε τα θέματα της στάσης απέναντι στη Σοβιετική Ένωση και την ιστορία…

-Αυτό όμως είναι μεγάλη ιστορία!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβέρνηση της Λ.Δ. Κίνας απαγόρευσε ρητά σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και αξιωματούχους να κάνουν χρήση συσκευών iPhone της apple για λόγους εθνικής ασφαλείας. Οι επικεφαλής του γνωστού αμερικανικού μονοπωλίου μπορεί να διακηρύσσουν ότι τους καπνίσει, ωστόσο είναι πλέον σαφές σε όλο τον κόσμο ότι όλες οι συσκευές της apple είναι πρωτίστως στην κυριότητα της CIA και της Mi6. Βάσει μιας εξαιρετικά αποτελεσματικής επιθετικής πολιτικής μάρκετινγκ, μέσω αυτών των gadgets το γνωστό αμερικανικό μονοπώλιο έχει καταφέρει όχι απλώς να εξοικονομεί πόρους για την εγκατάσταση και λειτουργία του ευρύτερου στον κόσμο δικτύου κατασκοπείας, αλλά σας υποχρεώνει επίσης να αγοράζετε πανάκριβα τον δικό του κατασκοπευτικό εξοπλισμό, με τη βοήθεια του οποίου επιτυγχάνει εξαιρετικά αποτελεσματική συλλογή προσωπικών πληροφοριών σας. Μήπως ήρθε η ώρα για τους φανατικούς «απολίτικους» και «αδιάφορους για την μαζική κατασκοπία» οπαδούς αυτών των gadgets να διεκδικήσουν θαρρετά από την apple δωρεάν διανομή των προσφιλών τους συσκευών, δεδομένου ότι ο προϋπολογισμός της CIA οφείλει να καλύπτει γενναιόδωρα τις δαπάνες παραγωγής και λειτουργίας τους.

Σχολιο.- Και στην Ρωσία

Σχολιο.- Αλλάζει το καθεστώς για τις ξένες εταιρείες στην Κίνα. Η κυβέρνηση της Λ.Δ. Κίνας κατάφερε ένα ακόμα πλήγμα κατά των δυτικών εταιρειών οι οποίες προγραμματίζουν την απόσυρση παραγωγικών δραστηριοτήτων τους από τη χώρα. Έχει ήδη ψηφιστεί σχετικός νόμος που διευθετεί το θεσμικό πλαίσιο άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας από ξένες επιχειρήσεις καθώς και το καθεστώς των περιουσιακών τους στοιχείων στην κινεζική επικράτεια. Κατά το παρελθόν δυτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στην Κίνα για τις οποίες διενέξεις μπορούσαν να προσφεύγουν στα δικά τους διαιτητικά δικαστήρια, με έδρα το Λονδίνο είτε το Άμστερνταμ. Στο εξής η κατάσταση αλλάζει άρδην, δεδομένου ότι η κινέζικη κυβέρνηση θα μπορεί να προβεί σε άρση της νομιμότητας παρόμοιων διαδικασιών και ετυμηγοριών της αλλοδαπής θέτοντας ως αποκλειστικά αρμόδια την κινεζική δικαιοσύνη. Παρόμοιο καθεστώς έχει επιβληθεί και στην Ρωσία και σε συνταγματικό επίπεδο, όπου ρητά και κατηγορηματικά θεσπίζονται τα πρωτεία της εθνικής νομοθεσίας έναντι οποιασδήποτε αλλοδαπής, συμπεριλαμβανομένου και του αγγλοσαξονικής κοπής διεθνούς δικαίου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ζήσαμε με τις φωτιές και είπαν δεν γινόταν τίποτε. Φύγετε για να σωθείτε. Τώρα τι θα μας πουν; Ανατινάξαμε με φουρνέλο βραδιάτικα τον ποταμό για να σώσουμε την Καρδίτσα αλλά πάνω στον πανικό δεν ειδοποιήσαμε 10.000 κατοίκους του κάμπου; Δεν αφήνουμε κανέναν να πλησιάσει με φάρμακα, νερό και τροφή για να μην πνιγεί; Δεν αφήσαμε αεροπλάνο να περάσει γιατί φοβόμασταν τους κεραυνούς; 

Το κράτος σκοτώνει σκοπίμως. Καταστρέφει τις γόνιμες περιοχές της χώρας. Διαλύει τη χώρα για να γίνει μπαταρία της Ευρώπης. Για να ζήσουμε σαν δούλοι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν είναι ανίκανοι η κυβέρνηση και οι εκλεκτοί της στην τοπική αυτοδιοίκηση. Μια χαρά ικανοί είναι ώστε να προάγουν και να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των ομάδων που θέλουν. Μόνο που σε αυτές τις ομάδες δεν εντάσσεται ο κόσμος που βούλιαξε στη Θεσσαλία. Κι αυτό ας το πούμε καθαρά πια… το νεοφιλελεύθερο κεντρικό και τοπικό κράτος δεν υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον, παραχωρεί τις λειτουργίες που θα έπρεπε να επιτελεί στο ιδιωτικό κεφάλαιο για κερδοσκοπία. Τα «αντιπλημμυρικά» έργα που ανέλαβε η ΤΕΡΝΑ στη Θεσσαλία είναι ένα απτό παράδειγμα, δυστυχώς… και αντιμετωπίζουμε τις καταστροφικές συνέπειες όσοι και όσες είμαστε από τον τόπο…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κράτος δεν υπάρχει!

Στα Τέμπη ο ένας επιβάτης έσωζε τον άλλον, στις φωτιές ο ένας κάτοικος έσωζε τον άλλον, στις πλημμύρες ο ένας χωρικός σώζει τον άλλον με ό,τι μέσα διαθέτει.

Μόνο ένας τον άλλον έχουμε..




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Live your myth in Greece 
Μερικοί ηλ@θιοι ακόμα ονομάζουν την κρατική ανικανότητα κλιματική κρίση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελλάδα: Σήψη και παρακμή 
Και τι δεν έχει συμβεί τους τελευταίους δύο μήνες, μετά τις εκλογές στην Ελλάδα. Αρκετά ... Τέμπη μαζεμένα. Πυρκαγιές, πλημμύρες, δολοφονίες από χούλιγκανς, απανωτές κυβερνητικές γκάφες, δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, που ως άλλος εκπρόσωπος των ναυτιλιακών εταιρειών, έσπευσε να δικαιολογήσει τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου που πετάχτηκε στη θάλασσα και πνίγηκε, κ.ο.κ.
Οι νεκροί πολλοί. Αποσβολωμένη η κοινωνία βλέπει την Ελλάδα να «σκάει» στα χέρια μας! Και το μόνο που κάνει, είναι να διαμαρτύρεται πληκτρολογώντας στα social media... 
Οι φυσικές καταστροφές δεν βολεύουν μόνο την «κυβέρνηση» - ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ Μητσοτάκη, βολεύουν ένα σύστημα ολόκληρο που θα έρθει να σε ... σώσει και να σε «αποζημιώσει» ώστε να σε έχει μόνιμα στο χέρι. 
Ήδη στη Θεσσαλία τρίβουν τα χέρια τους ορισμένοι πάνω στις καταστροφές και στα πτώματα συνανθρώπων μας, για τις αποζημιώσεις που θα πάρουν...από την τσέπη του Ελληνικού λαού φυσικά ...
*Σκίτσο από Γερμανική Εφημερίδα...
...Μας πήραν πρέφα και στο Εξωτερικό...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κούλης φεύγοντας από τη Λάρισα πήρε μαζί του στην κιβωτό κι από ένα ζευγάρι ζώων, απ' όλα τα είδη των ψηφοφόρων του.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΟΜΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΤΕΜΠΩΝ 28-02-2023
Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 17:30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των θυμάτων και των συγγενών των θυμάτων στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στην κάτω πύλη (είσοδος πλατείας ΧΑΝΘ) .
Καλούμε τους φίλους και όσους θέλουν να διαμαρτυρηθούν, να πλαισιώσουν την εκδήλωση!
Δεν νοείται μετά από 6 μήνες πόνου, θλίψης και θρήνου, η αλαζονική στάση της κυβέρνησης να παραμένει, να μην παραιτείται κανείς, να μην έχει γίνει άρση ασυλίας στα πολιτικά πρόσωπα και να θεωρείται ότι όλα βαίνουν καλώς στο σιδηρόδρομο και όχι μόνο. Στα λόγια τα ψεύτικα, οι εργασίες για την ολοκλήρωση των συστημάτων ασφαλείας έχουν ολοκληρωθεί. Παρ' όλα αυτά, τα τρένα και τα δρομολόγια έχουν το κακό τους το χάλι και είναι το ίδιο επικίνδυνα με πριν το έγκλημα στα Τέμπη. Αυτό το αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν δρομολόγια εκτός του δρομολογίου Αθήνα - Θεσσαλονίκη και το ότι οι ταχύτητες είναι κάτω των 100 χλμ. Το ΈΓΚΛΗΜΑ συνεχίζεται! 
Απαιτούμε σταθερά την άρση της ασυλίας των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στο έγκλημα των Τεμπών. 
Θα είμαστε όλοι εκεί ! Μη λείψει κανείς !



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελάτε να σας κάνω ένα σύντομο μάθημα οικονομίας γιατι μου τα πρήξατε με την αποκατάσταση των ζημιών !!!
Εαν μια χώρα χάσει περίπου το 30% (22% Θεσσαλία 8% Εβρος) της γεωργικής παραγωγής θα συμβούν τα εξης.
1.Μείωση ΑΕΠ
2.Αυξηση τιμών ΤΡΟΦΙΜΩΝ
3.Ανεργία
4.Μεγαλύτερη εξάρτηση εισαγωγών
5.Μείωση εξαγωγών (δλδ εμπορικο έλλειμμα)
Κατανοητό και στα νουρδίτικα γουρούνια ; ΆΝΤΕ ΤΏΡΑ ΤΡΕΧΆΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΑΣ !!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1.Ακινητα που καταστράφηκαν στο 100% από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες και βρίσκονταν σε διαδικασία πλειστηριασμού δεν πλειστηριάζονται.
2. Ακίνητο που καταστράφηκε το 50% και βρίσκονταν σε διαδικασία πλειστηριασμού ,πλειστηριάζεται το 50%. 
3,Ακίνητο που δικαιούται ο ιδιοκτήτης του αποζημίωση λόγο καταστροφής και βρίσκονταν σε διαδικασία πλειστηριασμού η αποζημίωση κατάσχετε υπερ του Fun η της Τράπεζας που εκπροσωπεί το fun.
4. Αν ένα μέλος της οικογενειας που φιλοξενούσε το ακίνητο είναι θύμα κακοκαιρίας και πλειστηριάζονταν, απαλλάσσεται κατά 25%. Κατάσχεται το υπόλοιπο 75%.
5. Δεν αποζημιώνονται ΙΧ αυτοκίνητα ενώ απαλλάσσονται από Φόρους τα αγροτικά μηχανήματα που δεν καταστράφηκαν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΙ ΠΗΡΕ Η ΤΕΡΝΑ ΑΠ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥ.
245εκ. από ΕΣΠΑ και 170εκ. από το υπ. υποδομών πήρε η ΤΕΡΝΑ μόνο για τη Θεσσαλία για αντιπήμμυρικά !
Μην τρέφετε αυταπάτες οτι θα μαυρίσουν την ΝΔ 
Τον βλαμμένο θα ψηφίσει κι ο καμένος Έβρος.Όπως ΝΔ θα ψηφίσει κι η καμένη Ρόδος. Όπως ΝΔ ψήφισε κι η καμένη Εύβοια και πάει λέγοντας...
Κλαίνε όσο κρατά η ώρα της καταστροφής τους και μετά ονειρεύονται μεταξωτά βρακιά.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μητσοτάκη τώρα αντί να βάλουν πλάτη, ζήτα να τραβήξουν κουπί.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγαπημένα μου λαμόγια, η οργάνωση σας είναι παροιμιώδης. 
Αυτό το πολύτιμο αγαθό που λέγεται πόσιμο νερό καταφέρατε να το κάνετε ζητούμενο.
Αυτή είναι η οργάνωση σας..
Α...να μην ξεχάσω, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στον Έβρο δεν έχει σβήσει ακόμη η φωτιά….



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΑΘΛΙΑ" Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ
Έρευνα αποκαλύπτει το "χειρότερο" πανεπιστήμιο των ΗΠΑ για την ελευθερία του λόγου. Το Χάρβαρντ κατέλαβε την τελευταία θέση στην πρόσφατα δημοσιευμένη κατάταξη του FIRE
[7 Σεπτεμβρίου, RUSSIA TODAY] Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το παλαιότερο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, είναι επίσης το χειρότερο όσον αφορά την ελευθερία του λόγου, σύμφωνα με έρευνα του Ιδρύματος για τα Ατομικά Δικαιώματα και την Έκφραση (Foundation for Individual Rights and Expression--FIRE) που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα. 
Η κατάταξη έδειξε το ίδρυμα στο μηδέν, με τη συνολική βαθμολογία να είναι στην πραγματικότητα αρνητική 10,69, δήλωσε στη New York Post ο διευθυντής δημοσκοπήσεων και αναλύσεων του FIRE, Sean Stevens.
"Πίστευα ότι θα ήταν σχεδόν αδύνατο για ένα σχολείο να πέσει κάτω από το μηδέν, αλλά είχαν τόσες πολλές κυρώσεις για ακαδημαϊκούς", δήλωσε ο Stevens. Το Χάρβαρντ έχει επιβάλει πειθαρχικές κυρώσεις σε επτά από τους εννέα καθηγητές και ερευνητές για κάτι που είχαν πει ή γράψει. 
Το λογοκριτικό κλίμα του Χάρβαρντ οδήγησε περισσότερους από 100 καθηγητές να οργανώσουν ένα Συμβούλιο Ακαδημαϊκής Ελευθερίας νωρίτερα φέτος.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αυστρία δεν θα εκδώσει στρατευσιμης ηλικίας Ουκρανούς πολίτες στην χώρα τους δήλωσε ο υπουργός εξωτερικων της Αυστρία Αλεξάντερ Σαλενμπεργκ.
Αντίθετα στην Γερμανία είμαστε κοντά σε μια νέα νύχτα των κρυστάλλων αυτή τη φορά με θύματα Ουκρανούς που διέφυγαν από τη χώρα τους για να μην πολεμήσουν για το ναζιστικό καθεστώς



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Κεντρική Αφρική, στο Τσαντ, η κατάσταση είναι στα πρόθυρα να βράσει και να εκδιώξει τους Γάλλους κατακτητές από αυτό το αφρικανικό κράτος! Ένας Γάλλος στρατιώτης σκότωσε έναν στρατιώτη του Τακτικού Στρατού του Τσαντ, όπου στη συνέχεια ξέσπασε μεγάλη διαδήλωση μπροστά στη γαλλική βάση, οι Γάλλοι πυροβόλησαν στο πλήθος και σκότωσαν άλλους 2 πολίτες και τραυμάτισαν 15, η κατάσταση είναι στα πρόθυρα κλιμάκωσης !



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΝΙΞΑΤΕ ΤΟ ΚΑΜΠΟ, ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΕΙ Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ!
ΚΑΛΕΣΜΑ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΩΣ ΕΔΩ ! Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΕΙ
ΟΛΟΙ το ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 12μ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Όλοι εμείς που υπογράφουμε το κείμενο, καταγόμαστε από τη Θεσσαλία και μένουμε στην Αθήνα, που είμαστε συγγενείς εγκλωβισμένων από τις περιοχές της Θεσσαλίας, που έχουμε υποστεί σοβαρές καταστροφές στις περιουσίες μας, που όλες αυτές τις μέρες ζούμε την αγωνία για τους δικούς μας ανθρώπους, υψώνουμε κραυγή διαμαρτυρίας. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!
Αυτές τις μέρες ζούμε το δράμα των δικών μας ανθρώπων, φίλων και συγγενών που παραμένουν εγκλωβισμένοι για μέρες χωρίς πόσιμο νερό και τροφή, χωρίς ρεύμα και χωρίς τα αναγκαία φάρμακα για όσους νοσούν.
Ζουν κυριολεκτικά και προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στα λασπόνερα.
Το δράμα που ζούμε αυτές τις μέρες είναι ένα δράμα επαναλαμβανόμενο πότε με τον ΙΑΝΟ, πότε με τις πυρκαγιές, πότε με το σεισμό στη Λάρισα.
Οι ζωές οι δικές μας και των δικών μας ανθρώπων μετράνε! Θα τις υπερασπιστούμε απέναντι σε Κυβερνήσεις , Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές που θεωρούν κόστος τα μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας μας.
Εδώ και τώρα είναι ανάγκη να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα και με όλα τα διαθέσιμα μέσα να απεγκλωβιστούν και να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο οι συγγενείς, οι φίλοι μας, οι δικοί μας άνθρωποι. Ιδιαίτερη φροντίδα για τα παιδιά, τους γερόντους μας και όσους νοσούν . Να εξασφαλιστεί η στέγασή τους για όσο διάστημα χρειαστεί. Να κόψουν το λαιμό τους και να αποζημιώσουν άμεσα στο 100% όλους τους πληγέντες για το σύνολο των καταστροφών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επειδή παίζει πολύ φρου-φρου και άρωμα ας υπενθυμίσω ότι τα Τρίκαλα μέχρι ώρας ήταν γνωστά για δυο κυρίως πράγματα, τα οποία στα μυαλά του κάθε χωριατόβλαχου ΕΣΠΑτζη (επαρχιώτη και Αθηναίου) φάνταζαν το αποκορύφωμα της προόδου:
1) Χριστουγεννιάτικο χωριό των ξωτικών (με άθλιες συμβάσεις εργασίας για τους εργαζόμενους).
2) Αυτοκινούμενο λεωφορείο, χωρίς οδηγό δηλαδή.
Άμα κάνω λάθος, διορθώστε με.
Από εκεί και πέρα αντιπλημμυρικός σχεδιασμός: ΜΗΔΕΝ
Από εκεί και πέρα πρόνοια για τους φτωχούς δημότες: ΜΗΔΕΝ
Από εκεί και πέρα τεχνικές υπηρεσίες με σχέδιο πρόληψης καταστροφών για μια πόλη με ποτάμι: ΜΗΔΕΝ
Αλλά δεν πειράζει.
Μικροπράγματα είναι όσα πήραν μηδενικά.
Αρκεί να πουλάς παπάτζα.
Μέχρι να φτάσουμε σε εκατόμβες πνιγμένων στις λάσπες (όπως φαίνεται) και ανυπολόγιστες καταστροφές σε περιουσίες και καλλιέργειες.
Μην κλαίτε μερικοί και μερικές για τους πνιγμένους στο θεσσαλικό κάμπο.
Τα ίδια σκατά ψηφίζετε για δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους στις πόλεις σας.
Κι ας μην τις λένε "Τρίκαλα", "Βόλο" και "Καρδίτσα".
Στο κλάμα είμαστε όλοι καλοί και καλές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η Λάρισα είναι μια πολη 268000 κατοίκων. 
Ο Πηνειός πέρασε τα 10 μέτρα.
Αυτή τη ώρα τα νερά εφορμούν πια οχι μονο στις μακρινές συνοικίες της. 
Ο δήμαρχος της στέλνει απεγνωσμένο μήνυμα. 
Στις πόλεις που δεν εχουν θάλασσα το νερο εγκλωβίζεται πιο εύκολα. 
Μακάρι να είναι μια ελέγξιμη κατάσταση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοινοποίηστε παντού! 
Η αλληλεγγύη θα νικήσει!
Είμαστε στην Λαχανα 48!
Μαγειρεύουμε δωρεάν φαγητό για όλους!
Έλατε να πάρετε μαγείρεμενο φρέσκο φαγητό!
Θα μαγειρέψουμε πάνω από 500 μερίδες!
Όποιος έχει ανάγκη από νερό και δεν μπορεί να μετακινηθεί να μας στείλει ένα μήνυμα!
Κοινοποίηστε παντού!
Λεπτομέρειες
Στο 6987980749



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Έσωσε 15 άτομα με τη βάρκα του ένας 80χρονος στην Καρδίτσα
Συγκινεί η προσπάθεια ενός 80χρονου άνδρα στη Μεταμόρφωση της Καρδίτσας. Συγκεκριμένα, ο κ. Τασσιόπουλος κατάφερε να σώσει 15 άτομα με τη βάρκα του, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στο χωριό μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel.
Μάλιστα, όπως είπε ήταν όλοι ηλικιωμένοι αλλά και ένα παιδί 18 ετών.
«Οι συνθήκες ήταν τραγικές. Αλλά επειδή είμαι παλιός βαρκάρης κι έχω βγάλει τέσσερις πλημμύρες στο χωριό, βοήθησα. Ήταν η χειρότερη πλημμύρα», δήλωσε αρχικά ο κ. Τασσιόπουλος.
«Βγήκα και έκανα μία βόλτα γύρω με τη βάρκα, άκουσα κάποιους να φωνάζουν “πνιγόμαστε”. Ο ένας είχε το νερό μέχρι το σαγόνι και η γυναίκα του καθόταν δίπλα. Τους έβαλα μέσα στη βάρκα, πέντε άτομα και συνέχιζα να βγάζω κόσμο. Μία άλλη οικογένεια, την έβγαλα από τα κεραμίδια. Έσκισα και τα χέρια μου, έβγαλα τέσσερις σειρές κεραμίδια και τους έβγαλα. Συνολικά έβγαλα 15 άτομα, τους πήγα στο κοινοτικό γραφείο γιατί εκεί είναι ψηλά, είναι στον δεύτερο όροφο», ανέφερε ο 80χρονος.
«Μου έλεγαν να «σε πληρώσω». Τι πληρωμή ρε παιδιά, εδώ κοιτάμε να σωθούμε, θα πάρω μεροκάματο; Ήταν όλοι ηλικιωμένοι κι ένα παιδί 18 ετών. Τώρα ήρθαμε με το ελικόπτερο», πρόσθεσε.
Εφιαλτικές είναι οι καταστάσεις που ζουν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας που έχουν πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή από την κακοκαιρία Daniel. «Υπάρχουν πτώματα στο δρόμο», είπε ο κάτοικος της Μαραθέας Καρδίτσας, Πολύβιος Πολύζος στην εκπομπή Live News που είναι εγκλωβισμένος στο σπίτι του μαζί με άλλα 50 άτομα.
«Εδώ στο χωριό υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πνίγει και δεν έχει πάει κανείς να τους βγάλει, είναι σίγουρο αυτό. Πέρασαν τα παιδιά με τη βάρκα και είδαν πτώματα στον δρόμο», αναφέρει χαρακτηριστικά».
Περιγράφοντας την κατάσταση στην περιοχή και ερωτώμενος για το εάν είναι όλοι στο χωριό καλά, ο εγκλωβισμένος Πολύβιος Πολύζος, είπε στο MEGA: «50 άτομα είμαστε στο σπίτι μου, δεν έχει έρθει κανείς να μας φέρει νερό. Έχουμε καλέσει πυροσβέστες από χθες το βράδυ και ήρθαν σήμερα το πρωί και πήραν μια έγκυο γυναίκα και μια γυναίκες με βρέφος».