Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Σαββατο 9 Σεπτεμβριου 2023


Κοψοχρονια θα τους τα πάρουν τα χωράφια για να στήσουν φωτοβολταϊκά.

Αυτό είναι το σχέδιο, να απαξιώσουν τον κάμπο και να τον στρώσουν με ηλιακά πάνελ. Τέρμα η αγροτική παραγωγή.

Ανεμογεννήτριες στα βουνά και φωτοβολταϊκά στους κάμπους , αυτό είναι το σχέδιο για την Ελλάδα και αυτό ψήφισε η Sigiular Logic με το 41%.

Μιλάμε για ξεπούλημα, σχεδιο το οποίο τώρα όπως βλέπουμε έχει μπει σε fast track να προλάβουν να γίνουν όσα περισσότερα πριν ξυπνήσουν οι σκλάβοι (δεν το βλέπω να αφυπνίζεται αυτός ο λαός, μακάρι να διαψευστω).



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τροποποίηση καιρού

Η 3Δ Α.Ε. αποτελεί μία από τις πιο καινοτόμες εταιρίες  παγκοσμίως  όσον αφορά την προστασία από δυσμενή καιρικά φαινόμενα.

Το έχω ξανανεβάσει. Εάν το διαφημίζουν έτσι ανοιχτά, σκέψου τι τεχνολογία κατέχουν που δεν την διαφημίζουν. Είναι κοινό μυστικό σε όσους γνωρίζουν, ότι μπορούν να προκαλέσουν όποιο καιρικό φαινόμενο θέλουν όποτε θέλουν. Στόχος τους η καταστροφή του πρωτογενούς τομέα, της άμυνας της χώρας, τού τουρισμού, της υπαίθρου και το μάντρωμα των πληθυσμών στις πόλεις φυλακές των 15 λεπτών να παρακαλάς για κάνα επίδομα που θα στο δίνουν σε ψηφιακό χρήμα αν είσαι υπάκουος, , η φτωχοποίηση και εξουθένωση ώστε να μην υπάρχει καμία αντίδραση και τέλος ο διαμελισμός της πατρίδας μας. Τα έχουν υπογράψει όλα αυτά, έχουν δεσμευθεί και δεν εννοώ μόνο οι τωρινοί κυβερνώντες. Τώρα, αν με χαρακτηρίσεις ψεκασμένο, θα σου πω καλόν ύπνο και όνειρα γλυκά. Να θυμάσαι μόνο ότι εμείς οι ψεκ πέσαμε μέσα σε όλα. ΣΕ ΟΛΑ!

Καλή φώτιση!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμπέρασμα.

Αν δεν ανοίξεις επενδυτικές ευκαιρίες με φωτιές και πλημμύρες,

επενδυτική βαθμίδα δεν παίρνεις.

Σχολιο.- Σε ετσουξε που σήμερα ανεβήκαμε επενδυτική βαθμίδα και από αύριο θα δούμε τη βελτίωση στην καθημερινότητα μας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την περίοδο της Παράνοιας, τα ΜΜΕ μας ενημέρωναν κάθε μέρα για τον αριθμό των νεκρών "από κόβιντ". Δεν επιδεικνύουν όμως τον ίδιο ζήλο και για τον αριθμό των θυμάτων από τις πλημμύρες - δεν μας λένε, πόσους νεκρούς έχουμε τελικά. Προς τι τέτοια διάκριση;

Σχολιο.- γιατί η διάκριση.... γιατί άμα αρχίσουν να ανακοινώνουν μπορεί να τους ξεφύγει κ να πουν πως όλα βαίνουν καλώς

Σχολιο.- Ε τώρα κι εσύ, αφού πάντα πέθαιναν μερικές εκατοντάδες άνθρωποι επειδή έβρεξε δύο μέρες. Τέτοιο πρωτοφανές θανατικό όμως ώστε να μην ξέρουμε αν τελικά υπήρξε έστω κι ένα πραγματικό θύμα του ιού ή ήταν όλοι από άσχετες αιτίες -ή και από το καλό χεράκι του γιατρού- δεν είχαμε ποτέ.

Σχολιο.- Γιατί τότε η αιτία του κακού δεν ήταν το κράτος, αλλά οι κακοί αντιεμβολιαστες, που δεν φτάνει που αρρώσταιναν, έβαζαν σε κίνδυνο τους άλλους, έτσι είχανε ένα λόγο παραπάνω να σπείρουν τον πανικό και να έχουν το πάνω χέρι. Τώρα έχουν αλλάξει οι ρόλοι, δεν συμφέρει να φωτίζουν τα γεγονότα, γιατί άλλη μια φορά αποδεικνύεται η αποτυχία τους.

Σχολιο.- Εν τω μεταξύ, πολλοί ανεμβολίαστοι (μεταξύ των οποίων - κι εγώ) δεν κόλλησαν ΠΟΤΕ! Εκεί να δεις μένος από πλευράς των εμβολιασμένων, που παρά τα 3 εμβόλια νόσησαν...

Σχολιο.- Εδω δεν εχουν να μας πείσουν για να μας πουλήσουν κάτι

Σχολιο.- Μα τι να πουν? Για ποιον απολογισμό? Δεν έχουν αρχίσει καν καταμέτρηση. Μη σου πω ότι τους μισούς θα τους βγάλουν κι απ την πλημμύρα κοβιντόπληκτους για να βγουν ευθαρσώς τον Οκτώβρη αν έτσι τους βολεύει να πουν αύξηση κρουσμάτων απ τις πλημμύρες κλειδωθείτε πάλι στα σπίτια. Για θέατρο του παραλόγου δε μιλάμε?

Σχολιο.-  Και δυστυχώς τώρα τα νερά έχουν ανακατέψει βόθρους, νεκροταφεία, τόνους σκουπίδια κλπ! Πόσοι θα πεθάνουν από χολέρα να δούμε!

Σχολιο.- θα τους βγάλουν αγνοούμενους νέο κόλπο αυτό

Σχολιο.- Ούτως ή άλλως, όταν γίνει η καταμέτρηση θα τραβάμε τα μαλλιά μας!

Ακόμη δεν ξέρει κανεις πόσοι αγνοούνται! Κι πόσοι αγνοούνται είναι κυρίως ηλικιωμένοι που κι αν δεν πνίγηκαν ίσως δεν αντέξουν την πείνα, το κρύο και την έλλειψη των φαρμάκων τους!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΩΣ ΦΤΆΣΑΜΕ ΕΔΩ

Η λίμνη Κάρλα, τη Θεσσαλικη λίμνη έκτασης 196 χιλ. στρεμμάτων που αποστραγγίστηκε από την καραμανλική δεξιά για ψήφους το 1962. 

Η Κάρλα δεχόταν επί χιλιετηρίδες το σύνολο των κατακριμνησμάτων της περιοχής, των νερών του Ολύμπου και της ροής του Πηνειού και κάθε μικρού και μεγαλου παραπόταμου. Παραλίμνια χωρια και οικισμοί που ζούσαν από τη λίμνη και τον πλούτο της, άλλαξαν αναγκαστικά τρόπο ζωής το μακρινό '62, τα εκατομμύρια ψάρια βρωμισαν και θάφτηκαν, οι ψήφοι ήταν και πάλι το διακυβευμα. Ο καραμανλής θριάμβευσε επί των κομμουνιστων Θεσσαλων!

Χρόνια μετά, το πασοκ ήρθε και αποτελειωσε το θλιβερό έργο με εξαντλητικές μονοκαλλιέργειες βαμβακιου και άλλες, άσχετες με τον κάμπο αλλά και τις ανάγκες των κατοίκων και το περιβαλλοντικο έγκλημα αποτελειωσε την περιοχή...

Ξεπατωθηκαν περιβόλια, πατηθηκαν μποστάνια, αγροί, χωράφια με σιτηρά αλλα και πολυτιμες ενδημικες καλλιεργειες που χάθηκαν για παντα. Οι μύλοι έκλεισαν και έγιναν μπουζουκζιδικα.

Οι κάτοικοι, ανάλογα με τον κλήρο τους, έγιναν άλλοι πάμπλουτοι (και γέμιζαν συστηματικά τα τοπικά μπουζούκια) κι άλλοι έμειναν στο τίποτα και στράφηκαν αλλού. Ο μεγαλύτερος κάμπος της χώρας, αχρηστευτηκε στο μεγαλύτερο μέρος του, άνυδρος πλέον και εξαντλημενος και μετά το 2000, οι φωστηρες του κράτους αποφάνθηκαν πως "το έργο δεν απεδωσε και οι ζημιές από την αποστράγγιση ήταν μεγαλύτερες, παρά οι ωφέλειες", έτσι αποφάσισαν να ξαναγεμίσουν τμήμα της Κάρλας (μόλις τα 38χιλ στρέμματα από τα 196) Η Κάρλα πλέον ονομάζεται "τεχνητή Λίμνη".

Ο καιρός πέρασε, τα μπουζούκια έγιναν αναμνησεις και η Κάρλα φέρνει συνεχώς νεκρά ψάρια απο τα φυτοφάρμακα και τα βαρέα μέταλλα που ξεβραζουν όπου βρουν οι βιομηχανιες. Ο εφιάλτης δεν θα σταματήσει. Ο εφιάλτης είναι ο Ανθρωπος και οι πολιτικές του.

Το σιτάρι μας εισάγεται, η γλουτένη έγινε εμπόρευμα και ο μισός πληθυσμός μαςέγινε αλλεργικός σε αυτη(να θυμίσω ότι πρόκειται για την βασικη πρωτεϊνη του λευκού σιταριού με ανυπολόγιστες θρεπτικές και χημικές ιδιοτητες που μεγάλωσε γέννες επί γενεών χωρίς κανένα πρόβλημα ενώ τώρα ενοχοποιείται σε όλο τον πλανήτη. Ο λόγος ειναι η χημική ανασύσταση της από τις βιομηχανίες, οι οποίες μαζεύουν και ξαναμαζευουν τα ληγμένα προϊόντα και τα ξαναπουλανε στα σούπερ μάρκετ. Η γλουτένη αντικαταστάθηκε από αμφίβολης ποιότητας κάκιστους γαλακτοματοποιητές και η βιομηχανία απογειώνεται για άλλη μια φορά..win-win για την παγκόσμια οικονομία. Η υγεία σου μπροστά στο κέρδος, είναι εκτός θεματος)

Να θυμίσω ότι μόλις τον περασμένο αιώνα και για όλους τους πίσω αιώνες, η βασικη έννοια του κράτους βασιζόταν στη "σιτάρκεια", δηλαδή στην επάρκεια σε σιτηρά για όλους τους κατοίκους της, μιας και αυτα βρίσκονται στη βάση της πυραμίδας της διατροφής. 

Οι λόγοι της αποξηρασνης ήταν πολιτικοί: τα αγροτεμάχια που προέκυψαν, μοιράστηκαν για ψήφους και χωρίς καμία αποζημίωση στα παραλίμνια χωριά από την τότε δεξιά. Η επίσημη δικαιολογία ήταν "τα κουνούπια".

Πόσο απλή είναι μια πλημμύρα; Τι κρύβει το νερό που δεν έχει ακόμη αποστραγγισει;

Στις αγροτικές περιοχές, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο στις πόλεις. Το υπέδαφος κρύβει οικοσυστήματα που η καταστροφή τους δεν συνιστά εφησυχασμό και απάθεια.

Πρόκειται πρωτίστως για είδη τρωκτικών, τόσο ωφέλιμων όσο και βλαβερών για τον άνθρωπο, πρόκειται για πληθυσμούς τεράστιους και αθεατους από φίδια και γεωσκώληκες που συνεργάζονται με την καλλιέργεια, μη μιλήσουμε για σκουλήκια, για προνύμφες και για το σύνολο των πληθυσμών εντόμων που διαβιούν στο υπέδαφος. Το νερό έχει μπει στις χωματερές και στα νεκροταφεία, πριν ενα αιώνα θα λέγαμε λέξεις όπως πανούκλα και χολέρα, τώρα ίσως σου φτιαξουν και κανένα "εμβολιο", να ετοιμάζεσαι.

Η διατάραξη της ισορροπίας αυτής, δεν θα είναι κάτι απλό και δεν θα το δούμε άμεσα αλλά στο βάθος του χρόνου.

Μετά την καταμέτρηση των νεκρών ανθρώπων, αρρώστιες άγνωστες και ξεπερασμένες θα σκάσουν μύτη..

Η απειλή φαντάζει ασύμμετρη και ο "κρατικός μηχανισμος" θα γίνει άλλη μια φορά το εσωτερικό μας πικρό ανέκδοτο.

Είναι ντροπή να αποδίδουμε στη Φύση την εκδίκηση, αυτά ειναι χαρακτηριστικά του κατώτερου ζωου. Η Φύση ψάχνει λύσεις και διαθέτει απλά και φυσικά τη μνήμη που ο άνθρωπος αποποιείται.

Σχολιο.- Πολύ ενημερωτικό κείμενο. Επίσης μου έλυσε την απορία γιατί ξεχάστηκε ο αείμνηστος Πλαστήρας γέννημα θρέμμα της περιοχής και θριαμβεύει η δεξιά. Την ψήφισαν δήθεν για ασφάλεια;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Θεσσαλία ο Κ. Μητσοτάκης – Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές

Μητσοτάκης : «Θέλω να είμαστε ενωμένοι. Δεν το βάζουμε κάτω. Όλοι μαζί θα μπορέσουμε  να ξεπεράσουμε και αυτή τη πολύ μεγάλη αναποδιά»

Για αναποδιά δεν είπε και η Δούρου στο Μάτι ; Δούρου : «Έτυχε στη βάρδια μας αυτή η αναποδιά»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναρωτιέστε γιατί δεν πήραν μέρος τα ελικόπτερα στη διάσωση, τις κρίσιμες ώρες. Γιατί ήταν βυθισμένα και τα ίδια στο νερό. Αφού κάηκε η βάση Αγχιάλου, τώρα πλημμύρισε η Ταξιαρχία Ελικοπτέρων. έχουν ρημάξει την άμυνα της χώρας. Είναι ανίκανοι. Δεν μπορεί να προστατεύουν τίποτα. Ποιος θα μας προστατεύσει από τους προστάτες; Ο Φλώρος δεν μπορεί να παραμείνει αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Είναι ντροπή για όλους.Χειρότερο μπάχαλο δεν ξαναθυμάμαι στο παρελθόν.

Και είμαι και μεγάλος. Εζησα και μια Χούντα. Αυτοι εδω ειναι ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΧΟΥΝΤΑ !

Και μιά αντιπολίτευση στα χνάρια του ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ !



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σταματήστε την παπάτζα δεν υπάρχει κράτος.  Μια χαρά κράτος υπάρχει, πιο κράτος δεν υπάρχει από αυτό. Δολοφονεί στεγνά, καταστρέφει, μασαμπουκώνει, κι όλα καλά.

Αυτό που δεν υπάρχει είναι κίνημα. Να τους πάρει με τις κλωτσιές.

Σχολιο.- Αυτό που δεν υπάρχει είναι μια 17Ν

Σχολιο.- ΚΑΙ ΤΙ ΠΕΤΥΧΕ ΔΗΛΑΔΗ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ 17Ν .... ????

Σχολιο.- Ταρχιδια της πέτυχε. Έχει χιλιάδες χρήσιμους ηλίθιους να αντικαταστήσουν τον Μπακογιάννη και τον Παλαιοκρασά. Εκείνο που υπήρχε τότε ήταν κίνημα. Των οικοδόμων, των φοιτητών, των μαθητών, των συνδικαλιστών, των πολιτιστικών συλλόγων, κτλ.

Σχολιο.- ποια 17Ν? με τόση ευκολία παρακολούθησης, και μόνο να σκεφτείς να πιάσεις πιστόλι σ’ έχουν μπαγλαρώσει!

Σχολιο.- Τις συλλογικές λύσεις δεν τις σκέφτεται κανείς. Από τις μυστικές οργανώσεις στη μόνη που δεν εισχώρησε η ασφάλεια ήταν στην πρώτη. Στου Μπλανκί. Και γράφει ο Κουφοντινας στη βιογραφία του ότι έκαναν συνέλευση με κουκούλες για να μη δει ο ένας τον άλλο. Που πας ρε Καραμητρο; Ούτε τον ασφαλιτη είδες. 

Σχολιο.- Βλέπω ψάχνουμε κάποιον άλλο να πάρει την ευθύνη, για να μην κάνουμε μεις το καθήκον μας. Χώρια που δεν μπορεί να υπάρξει "επαναστατική οργάνωση" τέτοιου είδους, χωρίς να παρεισφρύσουν οι μυστικές υπηρεσίες και να την κάνουν όργανό τους. Καληνύχτα...

Σχολιο.- Οι μυστικές πέθανε στις σημερινές συνθήκες. Φανερή. Όπως τα κίτρινα γιλέκα στη Γαλλια.

Σχολιο.- Ναι, με γυμνά χέρια, και γροθιές, ως γνήσια μέλη της εργατικής τάξης. Μ' έναν μισθοφορικό στρατό και στρατοχωροφυλακή απέναντί μας. Σίγουρη επιτυχία...

Σχολιο.- υπάρχει. Οι μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας. Αυτοί που βάζουν φωτιές, οργανώνουν πλημμυρες κτλ.

Απλά δεν χρειάζεται να έχει τάχα 'αριστερη καταγωγη' αφού δεν υπάρχει πια αριστερά....

Σχολιο.- Που είναι το κράτος? Η τελευταία φορά που το κράτος έκανε αισθητή τη παρουσία του κόντεψαν να μας στείλουν στη Σπιναλόγκα.

Δεν υπάρχει περίπτωση να ανακατευτούν σε κάτι και να είναι ποτέ για καλό.

Σχολιο.- Και σαπούνι θα μας κάνανε αν μπορούσαν. Τυχεροί είμαστε



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαμάς  Καρδίτσας : κάτοικοι επιτέθηκαν στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Αγοραστό της ΝΔ.

Σχολιο.- όσο ξύλο και να φάνε λίγο είναι. Αφήστε που το ξύλο οι κυβερνητικοί πρέπει να το τρώνε προκαταβολικά. Τα περί πολιτικού πολιτισμού και «η βία είναι καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται» να τα πείτε σε όσους δεν έχουν μυρίσει  καμένο και δεν έχουν δει πνιγμένο από πνιγμό πτώμα.

Σχολιο.- Εγώ δεν καταδικασα τίποτα δεν με ρώτησαν να μιλάνε για τους εαυτούς τους  πίσσα και πούπουλα ρε

Σχολιο.- Εγώ καταδικάζω πού δεν έφαγε περισσότερο απ'όσο έφαγε (αν έφαγε).....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τασούλας: Κλιματική κατάρρευση με ασύλληπτες συνέπειες

Ως εξαιρετικά δύσκολη για την Ελλάδα χαρακτήρισε την κατάσταση που διαμορφώνουν οι πλημμύρες ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, μιλώντας στην Ολομέλεια στο πλαίσιο συζήτησης για αλλαγές στον Κανονισμό του κοινοβουλίου.

«Δεν πρόκειται περί κλιματικής κρίσης και περί κλιματικής αλλαγής, πρόκειται περί κλιματικής κατάρρευσης με ασύλληπτες συνέπειες που πολλοί ενδεχομένως τις περίμεναν αρκετά χρόνια αργότερα, ήρθαν (όμως) πολύ νωρίτερα και με πολύ μεγαλύτερη σφοδρότητα» τόνισε ο κ. Τασούλας. Ευχήθηκε επίσης, ειδικά για τους εγκλωβισμένους να είναι καλά, γιατί «όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα είναι πάρα πάρα πάρα πολύ δύσκολα».

Αμάν πια με αυτές τις αναποδιές!

Αυτή η κλιματική κατάρρευση στα Τέμπη, στην Νέα Φιλαδέλφεια, στην Ρόδο, στην Δυτική Αττική, στον Έβρο, στην Μαγνησία, στην Θεσσαλία μας φέρνει μόνο αναποδιές στον κυβερνητικό μας προγραμματισμό! Για αυτό χρειάζονται τα ΜΑΤ να τιθασεύσουν την κλιματική κατάρρευση!

Πες τα Τασούλα! Της κατάρρευσης το κάγκελο, λέμε! Μας ματιάσανε οι συριζαίοι, οι ακροαριστεροδεξιοί νεοφασίστες, οι θρησκόληπτοι, οι ψεκασμένοι, οι Πουτινόφιλοι, ο Αντωνιάδης και ο Πόντίκάς!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Eπιτέλους ,ο οίκος DBRS μας αναβάθμισε !

απο σκουπίδια ,σε σκουπίδια plus!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΒΟΥΛΙΑΞΑΤΕ ΤΟ ΠΛΕΟΥΜΕΝΟ ΣΑΣ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ..... ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ.ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ...

ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΣΑΣ .... ΟΥΑΙ ΚΙ ΑΛΙΜΟΝΟ ...

ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΧΩΡΙΣ ΣΩΣΙΒΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΚΥΛΟΠΝΙΞΟΥΝ. .... !!!!

Σχολιο.- Απαράδεκτοι ειστε ολοι οσοι σας επιασε ο πονος για τους λ@θρο.

Εδω η πατριδα χανεται, υπάρχει ένας πρωτοφανής ρατσισμός κατά των Ελλήνων και σας το μόνο σας μέλημα είναι να το παίξετε "μορφωμένοι".

Και μόνο που εκφράζεστε έτσι δείχνετε ποιος είναι ο πραγματικός φασίστας και μισάνθρωπος. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η όποια βοήθεια προσφέρεται από το υστέρημα των Ελλήνων φορολογουμένων στους λάθρο θα είχε δεκαπλάσια αποτελεσματικότητα αν προσφερόταν στις χωρες απο τις οποιες προερχονται , και στις οποιες σημειωτέον υπάρχουν απόλυτα ασφαλείς ζώνες.

Σχολιο.- Θιγω το γεγονος οτι οι λαθρο επιβάρυνουν τον κρατικο προϋπολογισμό σε αντίθεση με το διαδιδομενο ψεμμα οτι ολα τα χρηματα για την καλοπεραση τους προέρχονται εξωθεν

Σχολιο.- Που είναι οι συλλογικότητες κάθε φορά που κάποιος ομογενής μας πληρώνει το τίμημα της ανυπαρξίας εθνικής συνείδησης? Αυτή τη στιγμή ένα κομμάτι της Ελλάδας υποφέρει απ την ανυπαρξία του κράτους στις φωτιές και στις πλημμύρες αλλά δε βλέπω ΜΚΟ να τρέχουν για συσσίτια και ρούχα, ούτε τους ευσυνείδητους πολίτες που το παίζουν αντιρατσιστές και αντιφασίστες βλέπω να σπεύδουν οργανωμένοι να βοηθήσουν, αντιθέτως βλέπω ανιαρές αναρτήσεις που κοροϊδεύουν τον κουλη, ούτε είδα όταν καιγόταν η μισή Ελλάδα να κουνιέται κανένας, το μόνο που απασχολούσε τα σοσιαλ ήταν γιατί ένας αλβανός συνέλαβε λαθρομετανάστες και γιατί η ΠΥ άφησε να κάνουν όσοι έμπαιναν παράνομα μέσα. Έχω και μια ερώτηση προς όλους τους αλληλέγγυους: υπάρχει όριο στην εισροή παράνομων και νόμιμων μεταναστών απ αυτές τις χώρες?

Σχολιο.- οι συλλογικότητες είναι κάτω στο Πειραιά μέσα στη βροχή , στο Βόλο και οργανώνουν συσσίτια κτλ ΕΣΥ που είσαι ;

Σχολιο.- γιατί εξήγησε μου εχθές μέσα στη βροχή στο λιμάνι είμαστε και κάναμε πορεία . Και σήμερα ο « άλλος άνθρωπος » είναι και μαγειρεύει μέσα στα λασπόνερα στο Βόλο ΕΣΥ που είσαι ;

Σχολιο.- Στον καπιταλισμό τα όρια καθορίζονται από τα περιθώρια κέρδους-ζημίας! Άρα μόνο οι εμπλεκόμενοι στην μπιζνα του τραφικινγκ μπορούν ν’ απαντήσουν! Για την ώρα, οι Γερμανοί βιομήχανοι κι οι Έλληνες αγρότες έχουν παραγγείλει εκατομμύρια «κομμάτια» (όπως ελεγε κι ένας Αλβανός πλην «Έλλην πατριώτης») !

Σχολιο.- ας υποθέσουμε ότι ο καπιταλισμός αυτή τη στιγμή θέλει ανοιχτή τη στρόφιγγα για να γείρει τη ζυγαριά στη μεριά του κέρδους, η αριστερή πλευρά και η πλειοψηφία των κομμουνιστών γιατί το στηρίζει τόσο σθεναρά? Για ανθρωπιστικούς λόγους η μήπως υπάρχει κάποιο κρυφό σχέδιο? Όσον αφορά τους εμπλεκόμενους στη μπίζνα, βλέπω όμως ότι φανερά η αριστερή και η ακροαριστερή πλευρά κρατάνε τα ηνία της μπιζνας και μάλιστα μάχονται να τη νομιμοποιήσουν τη στιγμή που οι δεξιοί καπιταλιστές κρύβονται πίσω απ αυτή, αυτό πως το εξηγείς? Επίσης, αν οι Γερμανοί βιομήχανοι έχουν παραγγείλει εκατομμύρια "κομμάτια" όπως και οι Έλληνες αγρότες και βιομήχανοι) ο ανθρωπισμός εδώ που κολλάει? Πάλι υπάρχει κάποιο κρυφό σχέδιο μελλοντικής κατάληψης αυτής της βιομηχανίας από εργάτες που με κάποιο μαγικό ραβδί θα τους συσπειρώσει η αλληλεγγύη η μήπως θα ασπαστούν τον κομμουνισμό και επιτέλους οι κοινωνίες θα γίνουν όπως πρέπει? 

Σχολιο.- αυτό που συμβαίνει μετά τη δολοφονία του (Έλληνα) Αντώνη στο blue horizon αναιρεί αυτό που γράφεις! Ευτυχώς!

Σχολιο.- άδικο τσουβάλιασμα! Σαφώς και πολλοί βοηθούν, μην σακουλιάζεις τους πάντες με τα μαγαζάκια και τα… γραφεία συνοικεσίων και γραφεία μεταφορών!

Σχολιο.- δεν τσουβαλιαζω τίποτα φίλε μου, αυτό που βλέπω να συμβαίνει τόσα χρόνια λέω. Ο επιλεκτικός ανθρωπισμός είναι το πρόβλημα μου που προβάλλεται και λειτουργεί συστηματικά. Αυτοί που έσπευσαν τώρα να βοηθήσουν είναι αυτοί που αγαπάνε τους Έλληνες

Σχολιο.- Απορώ πώς μπορείς να είσαι τοσο απόλυτος! Έχεις κάποια πληροφόρηση για τον καθέναν ξεχωριστά;

Σχολιο.- Αν είχαν πετάξει λαθρομετανάστη στη θάλασσα, το παρακράτος των ΜΚΟ θα είχε κάψει (κατ΄ εντολήν) την μισή Αθήνα, και δεν θα τους πείραζε κανένας...

Σχολιο.- Ποιό τράφικινγκ ? Νόμιμη μπίζνα δισεκατομμυρίων είναι για να κατεβάζουν τον αγλέουρα οι επιτήδειοι. Follow the money...

Σχολιο.- ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΩΝΑΣΚΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΠΟΓΚΡΟΜΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΟΥΝΕ ....

ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ .... ???

ΑΦΕΝΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ Ο ΣΩΒΙΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΚΑΙ ΑΦΕΤΑΙΡΟΥ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΠΟΝΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ .....

ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ -"ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΑΤΡΙΔΕΜΠΟΡΟΙ.

ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΕΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ

ΑΝΤΙΤΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ "ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ", ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

ΔΗΘΕΝ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ" ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΕΡΙ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΩΝ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ...... !!!!

Σχολιο.- Μήπως θα πρέπει να παραπέμψουμε στο συγγενολόι του Μητσοτάκη ή ακόμη καλύτερα στις δημόσια και επίσημα επεκφρασμένες, αντινατιβιστικές πεποιθήσεις του ? (σε αγγλοσαξωνικό ακροατήριο... βεβαίως, βεβαίως... χο χο χο)

Σχολιο.- ο Μητσοτάκης ικανοποιεί (ή τελικά εξοργίζει) τους πάντες! Στις «συλλήψεις εμπρηστών» από τον Αλβανό διακινητή το έπαιζε προστάτης των «κατατρεγμένων θυμάτων των δουλεμπόρων» ενώ ανέφερε πως «οι εστίες της φωτιάς εντοπίζονται κατά μήκος των περασμάτων τους» !

Μια χαρά τον εξυπηρετούν κι οι «λαθροφαγοι» και οι επαγγελματίες «ανθρωπιστές» !

Σχολιο.- Εννοείται. Βάστα με να σε βαστώ να ανεβούμε στο βουνό που λέει το ρητό...

Σχολιο.- Ταυτότητα να βγαλεις

Σχολιο.- Ο Αντώνης εφάρμοσε τον κανόνα ακριβώς. Κατεβασμενος καταπέλτης σημαίνει μπαίνουν επιβάτες.

Σχολιο.- Τι λεμε τωρα?

Ακομη και στη σύμβαση της Γενεύης περι αιχμαλωτων πολέμου αναφέρει οτι σε ναυμαχια είναι υποχρεωμενο το πλοίο που βυθιζει εχθρικό πλοίο υποχρεούται να περισυλλέξει τυχόν

ναυαγούς και αν δεν το κάνει θεωρείται εγκλημα

πολέμου.

Αν εισαι εν πλω και διαπιστώσεις οτι κάποιος λείπει απ το πλήρωμα τότε το πλοιο υποχρεούται να γυρίσει πίσω να ψάξει αν ο ανθρωπος ειναι ζωντανός .

Σχολιο.- ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΜΕ ΑΙΜΑΤΗΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΧΩΡΩΝ.

ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ.

ΔΕΣ ΜΟΝΟ ΠΟΣΟ ΥΠΙΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ Η ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.

ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ, ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ... ΚΛΠ ...ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΩΝ ΓΗΓΕΝΩΝ

ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.

ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΔΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ....

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ Ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ 'Η ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ .....

Σχολιο.- Ο ΜΑΡΞ ΚΑΙ Η Α' ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ.

ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΛΑΩΝ ....

Σχολιο.- Ο όρος Λαθρομετανάστης είναι περιγραφικός, και πολύ κακώς έχει πάρει τόσο δυσάρεστη σημασία. Περιγράφει την ιδιαίτερη κατάσταση όπου οι άνθρωποι έρχονται με λαθραίο τρόπο, με μαφιόζους διακινητές κ.λπ. Δεν είναι το ίδιο με τη μετανάστευση που γίνεται με βίζες, χαρτιά και σφραγίδες. Εγώ προσωπικά τη λέξη "λάθρο" (όντως υβριστική) δεν τη χρησιμοποιώ ποτέ. Δεν καταλαβαίνω όμως τη λογοκρισία σε κάτι που έχει σημασία να γίνει κάποια διάκριση για λόγους σαφήνειας. Όμως όλοι κολλάν εκεί. Γιατί έτσι μας έμαθε η μπιχεβιοριστική μας κατήχηση. Βλέπεις Νίκας, είναι καλό. Ακούς Λαθρομετανάστης, είναι κακό. Απλά πράματα, πού ν' απασχολούμε τώρα το νου μας με παραπανίσια.

Εμείς δεν είμαστε κατά του μετανάστη. Είμαστε όμως σαφέστατα κατά της μαζικής λαθρομετανάστευσης, του εποικισμού που βιώνουμε. Ακριβώς στα χνάρια του Μαρξ και της 1ης Διεθνούς. Και με τους ίδιους ιδεολογικούς όρους. Η Μετανάστευση είναι το Μανιφέστο των Αφεντικών.

Όλο αυτό το κύκλωμα, λαθροδιακινητές, ΜΚΟ, Καπιταλιστές, Φιλάνθρωποι, Αφεντικά, και δε συμμαζεύεται, η μεγαλύτερη μαύρη μπίζνα του καπιταλισμού σε τζίρο, αυτοί πνίγουν τους ανθρώπους. Εσείς τους πνίγετε, που επιμένετε να υποστηρίζετε τη σωματεμπορία και την εκμετάλλευση, με το πρόσχημα της Φιλανθρωπίας, της πιο σιχαμένης απ' τις Θανάσιμες Αμαρτίες. Και τον καψερό στον Πειραιά εσείς τον πνίξατε, τον πνίγετε κάθε μέρα. Γιατί η αναλγησία σας απέναντι στον Έλληνα, οι ρατσιστικοί χαρακτηρισμοί και η απέχθειά σας προς την εργατική τάξη είναι πια παροιμιώδεις...

Σχολιο.- Και αυτοί οι κάποιοι πράκτορες του ίδιου Καθεστώτος είναι, ο ρόλος τους είναι ακριβώς ν' αμαυρώνουν οποιαδήποτε φωνή αντίδρασης στις ιδεολογικές γραμμές του Καθεστώτος. Η Λερναία Ύδρα έχει πολλά κεφάλια, ατελείωτα...

Σχολιο.- ΑΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΓΗΓΕΝΩΝ. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Η "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΤΟΥ

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" ΤΟΥ : 

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΚΟ ΤΗΣ ΑΝΗΨΙΑΣ ΤΟΥ. 

Η "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. 

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ( ΔΕΝ ) ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ .... 

( ΠΟΥ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΤΗΝ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΤΟΥ)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουμε γίνει παιδιά μιας κοινωνίας του θεάματος, που οι πιο απίστευτες ειδήσεις, διαδέχονται η μία την άλλη, τις μαθαίνουμε, και απλά γεμίζουμε την ώρα μας, όταν πίνουμε καφέ, μέχρι να γίνουμε πρωταγωνιστές εμεις οι ιδιοι η χειρότερα, το παιδί σου η το παιδί μου, για μία ώρα η μία ημέρα. σε κάποιο από αυτά.

Πόσο απίθανο θα ήταν να πρόφταινε το παιδί μας να ανέβαινε σε ένα πλοίο, να ήταν το παιδί μας επιβάτης στο τραίνο στα Τέμπη, να πηγαίναμε γήπεδο με ένα κασκόλ της ΑΕΚ, να βρισκόμαστε στην Ρόδο για διακοπές, η για περπάτημα στην Δαδιά, να αποκλειστούμε για 7 ώρες στην Αθηνών Κορίνθού, με κάποια πχ έγκυο, η τραυματία, να καθυστερούν συστηματικά οι αφίξεις καραβιών έως και 5 ώρες, και να χάνεις τα ραντεβού σου, να είναι επείγον να πας στον Ευαγγελισμό και να μην μπορείς λόγω πλημμύρας κλπ

Ο διαχωρισμός της γνώσης ενός γεγονότος σαν θέαμα, από τον προβληματισμό της λύσης του, είναι το καρκίνωμα της αλλοτρίωσης, της ηττοπάθειας, της κατάθλιψης και της παραίτησης, και , έχει καλλιεργηθεί επιμελώς από όλα τα κόμματα, που το παίζουν σωτήρες, που έχουν δήθεν λύσεις για όλα αλλά δεν μας τις λένε, και όταν τίποτα δεν αλλάζει, πάλι οι ίδιοι είναι κερδισμένοι, γιατί αφού δεν μας ρώτησαν και δεν μας ενημέρωσαν για τίποτα συγκεκριμένο, θα τα στρογγυλέψουν, θα κρύψουν αυτά που δεν τους συμφέρουν, και πάλι "φίλοι " θα ήμαστε,

Για τα προβλήματα μας που δεν αντιμετωπίστηκαν σαν θέαμα, από φόβο, η από ανάθεση, η απο "πληροφόρηση" σήμερα, θυμάμαι δύο συμβάντα.

Στην χούντα, λόγω της απαγόρευσης "του συναθροίζειν" σε σύντομο διάστημα, έγιναν ένα σωρό "τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι", τύπου Αγράφων, Λαμιωτών, Μεσσήνιων, κλπ, και βρισκόντουσαν για να έιναι σε επαφή και εγρήγορση. Σύλλογοι που χώραγαν μέσα και δεξιούς και κεντρώους και αριστερούς, που αυτό που τους συνέδεε ήταν το πρόβλημα και η λύση, και έπαιξε τεράστιο ρόλο στην σκοτεινή εκείνη περίοδο.

Η δεύτερη ήταν οι δήμοι και κοινότητες, που λειτούργησαν με άμεση δημοκρατία, με πρωτεργάτη τον Μανώλη Γλέζο, όταν έγινε κοινοτάρχης στην Απείρανθο Νάξου, και πέντε ακόμα κοινότητες στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπου οι αποφάσεις για τα πάντα, από την αποχέτευση και τα αντιπλημμυρικά, την παραγωγή, την παιδεία, τον πολιτισμό, όλα πέρναγαν από λαϊκή συνέλευση , και προσωπική δέσμευση του κάθε ενός κατοίκου ξεχωριστά.

Εν όψει δημοτικών εκλογών, και σε συνδυασμό αυτών που συμβαίνουν καθημερινά, καμμία εμπιστοσύνη σε κανένα, που δεν μας ρωτάει για την ζωή μας, που δεν ρωτάει τις σκέψεις και τις λύσεις που έχουμε, καμμία εμπιστοσύνη σε ξερόλες, που μας θέλουν ναρκωμένα μυαλά, θεατές της ζωής μας.

Αποκέντρωση, και επαφή με όλους και με όλα είναι η λύση, ο συγκεντρωτισμός και η ανάθεση είναι το πρόβλημα

.Μόνοι μας, και αναθέτοντας , μόνο την μοίρα μας μπορούμε να περιμένουμε



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ανεμβολιαστοι φταίνε για όλα όχι ο Κούλης αν είχατε τριπλό εμβολιαστεί δε θα είχαμε πλημμύρες...

Σχολιο.- τώρα πρέπει να εμβολιαστούνε και για ελονοσία, να μην πω για πανούκλα και χολέρα…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Χωρίς σπέρμα και ωάριο: οι επιστήμονες έχουν αναπτύξει ένα πλήρες μοντέλο ανθρώπινου εμβρύου, που δεν διακρίνεται από το πραγματικό»: 

Η μαμά και ο μπαμπάς δεν χρειάζονται πλέον - έχουν αντικατασταθεί με βλαστοκύτταρα.

«Σε αντίθεση με ένα πραγματικό έμβρυο, το οποίο σχηματίζεται από τη σύντηξη ενός σπερματοζωαρίου με ένα ωάριο και προσκολλάται στο τοίχωμα της μήτρας, ούτε το ένα, ούτε το άλλο, ούτε το τρίτο χρειάστηκε για τη δημιουργία του «εργαστηριακού του αντιγράφου». Το «μοντέλο εμβρύου» που αναπτύχθηκε από βλαστοκύτταρα μοιάζει ακριβώς όπως ένα υγιές ανθρώπινο έμβρυο δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψη. Στη διαδικασία της ανάπτυξης, παρήγαγε ακόμη και ορμόνες που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες για να προσδιορίσουν το γεγονός της εγκυμοσύνης όταν κάνουν ένα τεστ εγκυμοσύνης. Ένα τεστ εγκυμοσύνης που έγινε στο εργαστήριο έδειξε θετικό αποτέλεσμα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πλημμυρισμένη Καρδίτσα 2020 – Πλημμυρισμένη Καρδίτσα 2023

Ανάμεσα στις δύο φωτογραφίες έχουμε την ΤΕΡΝΑ

αυτή τη γνωστή εταιρία του περιβάλλοντος Κούλη

και λοιπών επενδυτών

Εδώ λοιπόν ανάμεσα στις δύο φωτογραφίες η ΤΕΡΝΑ εισέπραξε 245 εκ ευρώ από ΕΣΠΑ και 170εκ από τον κρατικό προϋπολογισμό για αντιπλημμυρικά έργα.

Δλδ τα πήρε μετά την πρώτη φωτό για να μην συμβεί η δεύτερη

Και μάλλον δεν το πέτυχε




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αν ο όρος γενοκτονία αναφέρεται στην ιδέα της "φυλής" και στην πρόθεση εξολόθρευσης μιας φυλετικής μειονότητας, η εθνοκτονία σηματοδοτεί όχι τη φυσική καταστροφή των ανθρώπων (οπότε, σε αυτή την περίπτωση, παραμένουμε σε μια γενοκτονική συνθήκη) αλλά την καταστροφή της κουλτούρας τους. Η εθνοκτονία είναι τότε η συστηματική καταστροφή των τρόπων ζωής και σκέψης ανθρώπων διαφορετικών από εκείνους που ηγούνται αυτής της διαδικασίας καταστροφής. Συμπερασματικά, η γενοκτονία δολοφονεί ανθρώπους σωματικά, ενώ η εθνοκτονία τους σκοτώνει πνευματικά. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει το ζήτημα του θανάτου, αλλά πρόκειται για ένα διαφορετικό θάνατο: η φυσική και άμεση εξολόθρευση δεν είναι το ίδιο με την καταπίεση μιας κουλτούρας , τα αποτελέσματα της οποίας εξαρτώνται από την ικανότητα αντίστασης της καταπιεζόμενης μειονότητας. Το ζήτημα εδώ δεν είναι να διαλέξουμε το λιγότερο κακό: η απάντηση είναι αρκούντως προφανής, η λιγότερη βαρβαρότητα είναι προτιμότερη από τη μεγαλύτερη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεξιά στη φωτό, ο Ελισσαίος Βαγενάς, λίγο αφότου έγραψε το άρθρο για το σημερινό "Ριζοσπάστη", όπου ούτε λίγο, ούτε πολύ, μας λέει ότι από το να προσκληθούν να έρθουν οι Ρώσοι στην Δυτική Αφρική (που τους υποδέχονται με σημαίες και χορούς οι λαοί) με δωρεάν καύσιμα και στάρι, από κινήματα συμπόρευσης στρατού και λαού, καλύτερα να μείνουν οι Δυτικοί "δημοκράτες" τσανακογλύφτες της "νεοαποικιοκρατίας" (σε εισαγωγικά παρακαλώ, τσσσσ... τι τον περάσατε τον σ., κανέναν οπορτουνιστή;) μέχρι κάποτε να έρθει ουρανοκατέβατος ο "σοσιαλισμός" που έχουν στο κεφάλι τους οι φωστήρες του Περισσού. Ρε και να μην υπήρχατε, παραγγελιά θα σας έκανε η Πρεσβεία, το ξέρετε??? Να πω "λίγη τσίπα"? Μπα... το σάλιο μου θα χαλάσω...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ 
ΚΑΜΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ
ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ (ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ) 
ΑΠΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝ...
ΣΥΝΟΛΙΚΑ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΤΑ 1000 ΑΤΟΜΑ
ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ...
ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ .ΕΙΝΑΙ ΑΦΑΝΤΟΙ..ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ..
Σχολιο.- ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΤΟΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΚΥΛΟΠΝΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ.
Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.
ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΟΙ "ΑΝΘΡΩΠΟΙ" ....
ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΝ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΑΓΑΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΑ ....
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΠΝΙΓΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΑΣ
ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΝΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΑΝΤΙ ( ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ) ΚΑΙ "ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ" ( ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΔΗΛΑΔΗ ) ΙΣΟΤΗΣ ...,..
Σχολιο.- Το έχω δει από το πρωί από έναν άλλο φίλο. Αλλά νομίζω δε χρειάζεται να το πληροφορηθείς για να το ξέρεις, είναι γνωστό ότι στα χωράφια δουλεύουν ξένοι εργάτες που κατοικούν σχεδόν στο ύπαιθρο. Κι είμαι σίγουρη ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται για τη τύχη τους.
Σχολιο.- Νασαι σίγουρος ότι όσα πτώματα βρεθούν θα καταμετρηθούν όχι σαν θύματα, αλλά σαν "κομμάτια" !



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έβαλαν τον μεγαλύτερο γλειφτη του Κούλη τον Πορδοσάλτε να κράζει για να μας ηρεμησουν και την ίδια ώρα ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS έδωσε επενδυτική βαθμίδα στα ελληνικά ομόλογα, αναβαθμίζοντας το αξιόχρεό τους στην κατηγορία ΒΒΒ(low) με σταθερές προοπτικές από ΒΒ(high) με σταθερές προοπτικές.
Δηλαδη σήμερα είμαστε καλύτερα απ το 2010 που πτωχεύσαμε ;
Τελικά όταν ξεχαρβαλονεσαι ανεβαίνεις βαθμίδα αξιολόγησης ;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πόσοι είναι οι ΝΕΚΡΟΙ
Και πόσοι οι ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ
στο θεσσαλικό κάμπο;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να ανακοινώνεται έως 3 νεκρούς την ημέρα και να αφήσετε «θολό» ον αριθμό των αγνοούμενων (ακινώς όπως και στα Τέμπη) Γκρινμπεργκ
ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ !!!
ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ !!!
ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ !!! 
ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ Ο ΥΔΡΟΦΟΡΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ !!! 
ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΤΟΠΟΣ
ΕΝΑΣ ΚΑΜΠΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΑΝΕΤΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! 
ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ !!!
*Στάνλεϋ Γκρίνμπεργκ, είναι ο Αμερικανός «γκουρού» που σχεδιάζει τη στρατηγική του Μητσοτάκη. Αξύριστο δεν τον έβγαλε αυτή τη φορά πάντως....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η χώρα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πραγματικότητα. Γιατί δεν ζητείται βοήθεια από το εξωτερικό;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με πρωτοβουλία του ΟΓΑ άρχισε και η τεχνολογία τροποποίησης καιρού το 1981. Το πρόγραμμα ήταν ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα σποράς νεφών με εναέρια μέσα. Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι ιωδιούχος άργυρος (όχι και τόσο αθώο υλικό) και ξηρός πάγος. Το Πρόγραμμα Χαλαζικής Προστασίας γίνεται σε διάφορες περιοχές, κύρια Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία. Καλύπτει συνολικά εκτάσεις 5 εκατομμυρίων στρεμμάτων, εκ των οποίων 2,7 εκατ. στρέμματα περίπου στη Μακεδονία και 2,4 εκατ. στρέμματα περίπου στην Κεντρική Ελλάδα.
Για την τελευταία ερώτηση, το ρεπορτάζ επισκέφτηκε το Διάσελλο, ένα ορεινό χωριό των Τρικάλων, όπου οι κάτοικοι του, που είναι κύρια κτηνοτρόφοι, θεωρούνται παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Με το σκεπτικό να διαλύσουν το χαλάζι για την προστασία των αγροτών στον κάμπο (κι εδώ μπαίνουν πολλά ερωτηματικά αν αυτή παρέχεται επιτυχώς και με τι κόστος από κάθε πλευρά) διαλύουν τα σύννεφα από τα ορεινά ή τα μεταφέρουν σε άλλες περιοχές. ........



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα μιλήσω όσο πιο ψύχραιμα και κομψά μπορώ.
Μαθαίνω εδώ στη Θεσσαλία που είμαι από χθες ότι στα χωριά του Παλαμά η μυρωδιά από τα στάσιμα νερά είναι πλέον αφόρητη. 
Τα νερά είναι γεμάτα πτώματα ζώων (ελπίζω μονο), ποντίκια και φίδια περιφέρονται νεκρά, βόθροι που έχουν ξεχυλίσει, ανθρωπινα περιττώματα. Οι κάτοικοι αποκλεισμένοι δεν μπορούν ούτε να αναπνεύσουν. 
Στο Στομιο, στο Δέλτα του Πηνειού μου είπαν πριν λίγο ότι έχει ήδη έξαρση γαστρεντερίτιδας από το νερό. 
Η κ. Λινού είπε το πρωί ότι η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα από την ανάμιξη λυμάτων-χημικών-ορυκτών το οποίο είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για τα νεογνά και δεν πρέπει να υπάρξει καμία επαφή με λάσπη κ λιμνάζοντα νερά, χάπια ιωδίου και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν πίνουμε νερό από τη βρύση.
Καθηγητής Ιατρικής κ. Μαριόλης είπε το πρωί: 
«Το νερό είναι μολυσμένο. Μπορεί να προκαλέσει οξύ διαρροϊκό σύνδρομο, να κάνει οξείες ηπατίτιδες, κυρίως την Α’, σε ακραίες ηλικιακές ομάδες, και την Ε' στις εγκύους. Μπορεί να έχουμε λεπτοσπείρωση, που το βλέπουμε αυτό, και μπορεί να πάρει διαστάσεις ενδημίας, ειδικά μετά από πλημμύρες, γιατί αυξάνονται τα τρωκτικά. Δεν ανοίγουμε την βρύση για πόσιμο νερό».
Επειδή όλα αυτά στην Αθήνα τέτοια ώρα που σερβίρεται μεσημεριανό υποθέτω δεν πολυαπασχολούν και αντίθετα βλέπουμε μαλιοτραβήγματα και αλληλοκατηγορίες ανάμεσα σε υπουργούς για το ποιος φταίει για το απόλυτο χάος, μήπως ήρθε η ώρα να σηκώσει το τηλ ο ΠΘ να πάρει τη φίλη του κ. Φοντερλάιεν να στείλει επειγόντως ειδικούς, βάρκες, μηχανήματα και ότι άλλο μπορεί να μεταφέρει τον κόσμο μακριά από της υγειονομικές βόμβες;
Βλέπω απο χθες Λαρισαίους να μετακινούνται και 50 χιλιομετρα για να πάρουν εξάδες νερού απο γειτονικές περιοχές γιατι της Λάρισας προφανώς θα έχει προβλημα.
Στην εικόνα τα μικρά ξωκλήσια που στήθηκαν στον τάφο των τρένων των Τεμπών σκεπάστηκαν πλέον από το νερό του ποταμού.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαβάζουμε, ακούμε από συστημικούς διαφόρων ειδών :
"Θα χρειαστούν 5 χρόνια για να καλλιεργηθουν πάλι οι περιοχές που πλημμύρισαν"
"Πολλά χωριά ήταν χτισμένα σε λάθος θέση"
Και εγώ σε λάθος χώρα γεννήθηκα αλλά τι να κάνω;
Μήπως αυτές οι θέσεις είναι κατάλληλες για καθρεφτάκια; (φωτοβολταϊκά)
Να δείτε που άμα μπουν αυτά, οι περιοχές δεν θα πλημμυρίσουν ξανά. 




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεκάδες οι σοροί στα νοσοκομεία των πληγεισών περιοχών και όχι μόνο!
Το πολιτικό προσωπικό που δεν τα βλέπει, θεωρώντας ότι ήταν αναπόφευκτο, είναι επικίνδυνο! 
Όσοι το βουλώνουν ή το θεωρούν αιτία θρήνου και όχι αντιπαράθεσης είναι ένοχοι!!! 
Όσοι το δικαιολογούν είναι ένοχοι!!!
Όσοι το παρατηρούν, όπως τη δολοφονία στο πλοίο, σαν έργο στην TV, είναι τέρατα!
Οι ένοχοι είναι διαταραγμένα ανθρωπάρια που τους αξίζουν τα χειρότερα, ως μαζικούς δολοφόνους! 
Εισαγγελική διερεύνηση και όχι μόνο πολιτικές ευθύνες παντού!!!
Άρση βουλευτικής ασυλίας για όλους τους πιθανούς εμπλεκόμενους!!!
Δίωξη σε όλους τους υπαλλήλους που αδιαφόρησαν!
Οι πλημμύρες στην περιοχή γίνονται από αρχαιοτάτων χρόνων. 
Υπάρχει ιστορικό απόσπασμα από το 996 μ.Χ. Δεν ήταν «αναποδιά», που είπε ο Πρωθυπουργός, δεν ήταν «ατυχία»!!! 
Είναι αποτυχία της κυβέρνησης και είναι εμφανής και η «δυστυχία» των πολιτών είναι το 41% της Sigural Logic!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακόμα δεν έχει κινητοποιηθεί το ΕΤΙΚ (Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών).
Σε μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην Ελλάδα δεν έχουν δώσει εντολή να συνδράμει το ΕΤΙΚ του ΕΚΑΒ!
Το γνωρίζει η Πολιτική Προστασία ότι υπάρχει ΕΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ στο ΕΚΑΒ;
Τι περιμένουν στο υπουργείο για να δώσουν την εντολή;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γκρεμίζοντας φράγματα βγήκατε εκτός σεναρίου. Το σενάριο έλεγε κλιματική αλλαγή.
Το είπαμε σχεδόν από την αρχή. 
Στη Καρδίτσα θα γίνουν δύο μεγάλες αποκαλύψεις. Που δυστυχώς θα πληγώσουν κι άλλο την Ελλάδα. 
Πάμε λοιπόν.... 
Αποκάλυψη #1
Στην περιοχή του Δήμου Παλαμά, το νερό από την βροχή είχε φτάσει τα 20 εκατοστά.
Παρ' όλα αυτά, ο Παλαμάς πλημμύρησε. Όχι όμως από την βροχή, αλλά από το φράγμα του ποταμού Καράμπαλη.
Γιατί ;;; 
Οι "αρμόδιοι" , για να αποφύγουν την πλημμύρα της πόλης της Καρδίτσας, γκρέμισαν το φράγμα από την πλευρά του κάμπου, ώστε τα νερά να διοχετευθούν εκεί και να παρακάμψουν την Καρδίτσα. 
Μόνο που ΔΕΝ φρόντισαν να ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ τους κατοίκους και φυσικά ΔΕΝ φρόντισαν να ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ τους κατοίκους, οι οποίοι ξαφνικά βρέθηκαν στο έλεος τεράστιων ποσοτήτων νερού, που κάλυψε τα πάντα και κατέστρεψε τα πάντα!
Έτσι πλημμύρησε ο κάμπος και ο Παλαμάς. Όχι από την βροχή.
Αποκάλυψη #2 
Που είναι και αυτή την οποία όλος ο κόσμος δεν θέλει να ζήσει. 
Ο αριθμός των αγνοουμένων είναι πάνω από 200. Το τι θα φανεί όταν πλέον θα φύγουν τα νερά , τα μπάζα ,οι καταστροφές. Θα είναι απερίγραπτο.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κικίλιας : fake news και φήμες ότι σπάμε φράγματα για να προκαλέσουμε ανακατεύθυνση των υδάτων.
Πρόεδρος Κοινότητας Φαλάνης : Σε συντονισμό με Περιφέρεια, Δήμο και βουλευτές Λάρισας, σπάσαμε το φράγμα Γυρτώνης για να αποσυμφορηθεί ο Πηνειός.
Ο Πρόεδρος της κοινότητας δήλωσε στο τοπικό μέσο πως με τις ενέργειες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και των βουλευτών του νομού η κοινότητα Φαλάνης, αποφάσισε να ανοίξει το σημείο, ώστε να αποτραπεί η πιθανότητα πλημμυρικών φαινομένων σε Λάρισα αλλά και Δασοχώρι – Φαλάνη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 4:00 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΜΑ. ΕΣΠΑΣΑΝ ΦΡΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 4:30, ΓΙΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ.
Δεν είπαν τίποτα σε κανέναν. την καταγγελία την έκανε κάτοικος στην Καρδίτσα. 
Μόλις αποκαλύφθηκε το έγκλημα, βγήκαν αρμόδιοι και είπαν ότι δήθεν έσπασαν το φράγμα, για να μην πλημμυρίσει η Καρδίτσα. 
Αλλά δεν το είπαν από πριν. Το είπαν όταν έγινε η καταγγελία.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΟΙ. ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΙΣ 4.30 ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΡΑ, ΘΑ ΕΒΛΕΠΑΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΟΤΙ ΗΡΘΕ ΑΠΟΤΟΜΑ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΟΧΗ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξαιρετικές πληροφορίες που δεν τις έχεις από τα πληρωμένα βοθροκαναλα! Πλέον ανεξάρτητα με το τι ψηφίζει ο καθένας, δεν έχει καμμία δικαιολογία να μη ξέρει την αλήθεια!!!!!! Όσοι δεν προσπαθούν να ψάξουν την αλήθεια είναι συνένοχοι στα εγκλήματα που συμβαίνουν στη χώρα μας! Όσοι δεν έχουν και δεν θέλουν να καταλάβουν ότι όλα αυτά είναι υλοποίηση της ατζέντας 2030 που θέλει μια παγκόσμια ελίτ παρανοϊκών εκατομμυριούχων είναι συνένοχοι στο έγκλημα αυτό! 
1. Το συμβούλιο της επικράτειας ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι αυτό που άνοιξε το δρόμο το 2012 με την εισήγηση της τωρινής προέδρου της δημοκρατίας για να μπαίνουν αιολικά στα καμένα 
2. Εκτός από το γεγονός ότι μπαίνουν τα αιολικά στα καμένα, υπάρχει και το κόλπο των αναδασώσεων το οποίο θα δούμε σε όλη την Ελλάδα να αναπτύσσεται με ευρωπαϊκά κονδύλια. Δεν αποκλείεται κάποιοι ν έχουν βάλει φωτιές για να καρπωθούν κονδύλια αναδασώσεων στη συνέχεια.
Το ερώτημα είναι μέχρι ποτε θα συμβαίνει αυτό!
Δεν έχουμε κλιματική κρίση έχουμε πολιτική!
Θα έρχονται πολύ περισσότερες απαγορεύσεις στο μέλλον με πρόσχημα τη δήθεν κλιματική αλλαγή!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαρτυρία τώρα από το Νοσοκομείο της Λάρισας. Καταφθάνουν συνέχεια σακούλες με πτώματα από Καρδίτσα.  Η όλη επιχείρηση εποπτεύετε από μετακλητούς  στην περιφέρεια που έχουν τρομοκρατήσει  το  προσωπικό να μην ανακοινώνουν τίποτα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Υποδέχθηκαν» τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Αγοραστό με μπουγέλο και πέτρες οι πλημμυροπαθείς
9/9/2023   -   14.54
Άγρια επίθεση από θυμωμένους κατοίκους του Παλαμά Καρδίτσας που την «κατάπιε» η κακοκαιρία Daniel, δέχτηκε ο Κώστας Αγοραστός. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας απομακρύνθηκε μετά από παρέμβαση των Αστυνομικών Αρχών.
Το θερμό επεισόδιο κατά του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, σημειώθηκε νωρίτερα το Σάββατο (09.09.2023) στον Παλαμά Καρδίτσας, περιοχή που υπέστη ανυπολόγιστες καταστροφές από τη φονική κακοκαιρία Daniel.
Δείτε το βίντεο της επίθεσης στον Κ. Αγοραστό:
https://twitter.com/Sacco_69/status/1700480385526735112?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1700480385526735112%7Ctwgr%5E3c790b4a9f7498cc1c04eb1e3066869008297cc7%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.tilestwra.com%2Fypodechthikan-ton-perifereiarchi-thessalias-agorasto-me-mpoygelo-kai-petres-oi-plimmyropatheis%2F
Σύμφωνα με πληροφορίες του KarditsaLive.Net, από κατοίκους που ήταν αυτόπτες μάρτυρες, ο περιφερειάρχης επισκεπτόταν το Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων και αρχικά δέχτηκε λεκτική επίθεση από εξαγριωμένους πολίτες.
Η ένταση στη συνέχεια ανέβηκε και αρκετοί κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του.
Οι ψυχραιμότεροι προσπάθησαν να συγκρατήσουν τους υπόλοιπους που εκσφενδόνισαν αντικείμενα και νερά. Στο σημείο έφθασε και αστυνομική δύναμη που απομάκρυνε τον κ. Αγοραστό, ο οποίος και αναχώρησε από τον Παλαμά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επτά λόγοι για τους οποίους πρέπει να προστατευθεί η πρόσβαση σε μετρητά:
1. Τα μετρητά λειτουργούν πάντα χωρίς ρεύμα, σήμα GSM ή πρόσβαση στο διαδίκτυο.
2. Τα χρήματα μπορούν να δοθούν γρήγορα σε φίλους ή οικογένεια.
3. Με μετρητά μπορείτε να αγοράσετε οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή, ακόμα και από την άκρη του δρόμου.
4. Τα μετρητά εξασφαλίζουν την ψηφιακή ιδιωτικότητα, τράπεζες, μεγάλες εταιρείες και η κυβέρνηση δεν μπορεί να δει τι αγοράζετε ή πουλάτε.
5 Σε μια κοινωνία χωρίς μετρητά, αν η κυβέρνηση αποφασίσει να κλείσει τον τραπεζικό σας λογαριασμό, δεν θα είχατε καμία διαφυγή.
6. Τα μετρητά διευκολύνουν να παρακολουθείτε τι ξοδεύετε και τον προϋπολογισμό γενικότερα.
7 Ένας κόσμος χωρίς μετρητά θα δώσει στις τράπεζες την ελευθερία να αυξήσουν τα τέλη λογαριασμού και τους τόκους ανά πάσα στιγμή.
Αν σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε μετρητά θα χαθεί για πάντα κάνοντας δυνατό το ψηφιακό μπουντρούμι.
Χρησιμοποιήστε μετρητά κάθε μέρα για ό,τι είναι δυνατό. Η άνεση, η τεμπελιά και η άγνοια θα σου κοστίσουν την ελευθερία σου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λοβερδος Στελακατος Χρηστος
Προσοχή στα θαλασσινά από τον Ειρηνικό. Η ρίψη ξεκίνησε. 
Δεν καταναλώνουμε ψάρια, όστρακα, μαλάκια και καρκινοειδή από ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ.
Όπου βλέπουμε αλιευτική ζωνη FAO 61-71-67-77 είναι θαλάσσια τροφή από ΕΙΡΗΝΙΚΟ
Το Τόκιο αποφάσισε να ρίξει νερό μολυσμένο με ραδιενέργεια από το κατεστραμμένο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα στον ωκεανό του Ειρηνικού.
Το ραδιενεργό αυτό νερό περιέχει ισότοπο Άνθρακα-14 έχει χρόνο ημιζωής 5.370 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι παραμένει στο περιβάλλον για χιλιάδες χρόνια και απορροφάται από οτιδήποτε είναι ζωντανό στη φύση. Η συγκέντρωσή του στα ψάρια είναι χιλιάδες φορές μεγαλύτερη από το τρίτιο. O Άνθρακας-14 είναι επίσης ιδιαίτερα επικίνδυνος επειδή είναι σημαντικός παράγοντας στη δόση ακτινοβολίας για τους ανθρώπους, και μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο ανθρώπινο DNA
Η η ιαπωνική κυβέρνηση έχει σκοπίμως αποκρύψει πληροφορίες σχετικά με το ραδιενεργό υλικό στο μολυσμένο νερό. Η ρίψη του μολυσμένου νερού θα διαρκέσει μια δεκαετία..
Η Ιαπωνία βρήκε σύμμαχο τις ΗΠΑ, οι οποίες υποστηρίζουν την προσπάθεια και ευχαρίστησαν την ιαπωνική κυβέρνηση για τη διαφάνεια της.
Εξάλλου την αντίθεσή της στα σχέδια της κυβέρνησης εξέφρασε και η Συνομοσπονδία Ιαπώνων Αλιέων, με τον επικεφαλής της Χιρόσι Κίσι να δηλώνει ότι "είναι εντελώς απαράδεκτα. Εκφράσαμε την έντονη διαμαρτυρία μας (στην κυβέρνηση)
Η Νότια Κορέα σύμμαχος της Ιαπωνίας έχει σταματήσει την εισαγωγή αλιευμάτων από την Ιαπωνία.
Η Κίνα πριν 8 μέρες απαγορεύσαι τις εισαγωγές τροφίμων από περιοχές της Ιαπωνίας, κυρίως θαλασσινών, για λόγους ασφαλείας λόγω Φουκουσίμα. Ενισχύονται τα μέτρα επιτήρησης και εντοπισμού ραδιενεργών ουσιών.
Στον Ελλαδικό χώρο υπάρχουν εισαγωγές αλιευμάτων από τον Ειρηνικό και την Ιαπωνική Αλιεία και όχι μόνο. Μη ζητάτε να τα αναφέρω θα υπάρξουν πολλές μηνήσεις για το κέρδος του χρήματος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ πολλοί στη Θεσσαλία, όπως και στον Έβρο, θα φύγουν, θα μεταναστευσουν!
Ακόμη μικρότερη Ελλάδα!
Επειδή γύρισε μπουμερανγκ η απληστία των ιδιωτών!
Δες την πόλη της Λάρισας κτισμένη, όχι δίπλα στις όχθες, αλλά στην άκρη του Πηνειού που τώρα πλημμυρίζει όλη την πόλη!
Αντί να ξιλωσουν όλες τις δραστηριότητες στα 30 μέτρα από τις όχθες αυτοί τώρα ζητουν αντιπλημμυρικα έργα!!!!
Αν είναι δυνατόν!
Κανένα τέτοιο έργο δεν μπορεί να σώσει την πόλη, ούτε εδώ ούτε αλλού!
Θα δεις τι θα γίνει στην Αθήνα όταν ξεχειλίσουν Ιλισός και Κηφισος!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η Πανεπιστημίου ταλαιπώρησε τον κόσμο, αλλά τώρα έχει μία νέα εικόνα, το πάθημα μας έγινε μάθημα", δήλωσε ο Μπακογιάννης... 
Να του πει κάποιος ότι πειράματα εκατομμυρίων με το δημόσιο χρήμα δεν γίνονται και αν δούλευε σε ιδιωτική επιχείρηση θα τον έδιωχναν με τις κλωτσιές.
Σχολιο.- Τα εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν άδικα ποιός τα πλήρωσε; Εσύ ή ο φορολογούμενος πολίτης; Ο φορολογούμενος πολίτης βεβαίως! Ας προσέξει λοιπόν ο λαός των Αθηνών στις επικείμενες εκλογές ποιόν θα εκλέξει ως δήμαρχό του.
Σχολιο.- Και να φανταστεις οτι εχει το θρασσος να ξαναβαζει υποψηφιοτητα για δημαρχος! Αν η Sigiular Logic τον ψηφισει, αυτη θα ειναι πλεον υπευθυνη!!!
Σχολιο.- Άλλος μαλακας αυτός!!!
Τα λεφτά μας πίσω. Δεν ξέρετε να κάνετε σωστή διαχείριση και το αποδειξατε.
Σχολιο.- Παίζεις με το χρήμα του ελληνικού λαού που ζει στη μιζέρια.
Σχολιο.- Λεφτά για μασα υπάρχουν



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



80 άτομα χωράει το Σινούκ που μετέφερε σήμερα τον πρθ στην Καρδίτσα. 85 ετών ο κ. Κώστας που ανέλαβε τον ρόλο της Πολιτικής Προστασίας και έσωσε 15 χωριανούς με μια σιδερένια βάρκα. το μόνο που ζήτησε ήταν λίγο νερό για να σώσει κι άλλους. Δυο ειδήσεις φαινομενικά ασύνδετες!

Ο ογδοντάχρονος κύριος βγήκε με τη βάρκα του κι έσωσε όσους μπορούσε , ενώ άλλοι βρήκαν την ευκαιρία να κονομήσουν από την ανάγκη των δύστυχων πολιτών για λίγο νερό. Συμπέρασμα : πάντα θα υπάρχουν καλοί άνθρωποι & πάντα θα υπάρχουν μαυραγορίτες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Έκλεισε η Αττική Οδός από τα χιόνια;
Ας τη δώσουμε στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
-Πλημμύρισε ο τόπος;
Ας δώσουμε στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ τα αντιπλημμυρικά.
-Κάηκε το δάσος;
Ας βάλει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανεμογεννήτριες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Θεσσαλία ο Κ. Μητσοτάκης – Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές
Μητσοτάκης : «Θέλω να είμαστε ενωμένοι. Δεν το βάζουμε κάτω. Όλοι μαζί θα μπορέσουμε  να ξεπεράσουμε και αυτή τη πολύ μεγάλη αναποδιά»
Για αναποδιά δεν είπε και η Δούρου στο Μάτι ; Δούρου : «Έτυχε στη βάρδια μας αυτή η αναποδιά»
Σχολιο.- Εδώ ο Μητσοδράκουλας είχε βγει στον Έβρο και είπε ότι αν κάτι μπορεί να αντιστάθμισει αυτό το σκοτεινό κλίμα λόγω όσων συμβαίνουν ιδίως στον Έβρο είναι μόνο η πολύ καλή απόδοση της οικονομίας μας
Με λίγα λογια όλη η Ελλάδα καταστράφηκε αλλά δεν γμτ πάει καλά η οικονομία.. Που φυσικά κι αυτή κατά διαόλου πάει
Σχολιο.- σήμερα ανεβήκαμε επενδυτική βαθμίδα και από αύριο θα δούμε τη βελτίωση στην καθημερινότητα μας. Χαχαχαχα
Σχολιο.- Αλλού λαλούν οι πετεινοί.
Υπαλληλακος είναι η αφεντια του
Σχολιο.- Νομίζεις!!! πιο μεγάλη περιουσία έχει φτιάξει από τα κλεμμένα και από Βαρδή με Λάτση μαζί
Σχολιο.- Εμενα μου το υφος του μου λεει και που ειστε ακομα δεν ειδατε τα χειροτερα
Σχολιο.- Μετά καταλάβανε οι ηλίθιοι επικοινονιολόγοι τι μαλακία τον βάλανε να πει, και τα διόρθωσαν στις γραπτές ανακοινώσεις που μοίρασαν στον Τύπο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Θεσσαλία από χθες στα χωριά του Παλαμά η μυρωδιά από τα στάσιμα νερά είναι πλέον αφόρητη. 
Τα νερά είναι γεμάτα πτώματα ζώων (ελπίζω μονο), ποντίκια και φίδια περιφέρονται νεκρά, βόθροι που έχουν ξεχυλίσει, ανθρωπινα περιττώματα. Οι κάτοικοι αποκλεισμένοι δεν μπορούν ούτε να αναπνεύσουν. 
Στο Στομιο, στο Δέλτα του Πηνειού μου είπαν πριν λίγο ότι έχει ήδη έξαρση γαστρεντερίτιδας από το νερό. 
Η κ. Λινού είπε το πρωί ότι η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα από την ανάμιξη λυμάτων-χημικών-ορυκτών το οποίο είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για τα νεογνά και δεν πρέπει να υπάρξει καμία επαφή με λάσπη κ λιμνάζοντα νερά, χάπια ιωδίου και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν πίνουμε νερό από τη βρύση.
Καθηγητής Ιατρικής κ. Μαριόλης είπε το πρωί: 
«Το νερό είναι μολυσμένο. Μπορεί να προκαλέσει οξύ διαρροϊκό σύνδρομο, να κάνει οξείες ηπατίτιδες, κυρίως την Α’, σε ακραίες ηλικιακές ομάδες, και την Ε' στις εγκύους. Μπορεί να έχουμε λεπτοσπείρωση, που το βλέπουμε αυτό, και μπορεί να πάρει διαστάσεις ενδημίας, ειδικά μετά από πλημμύρες, γιατί αυξάνονται τα τρωκτικά. Δεν ανοίγουμε την βρύση για πόσιμο νερό».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βγήκε ο δήμαρχος Παλαμά πριν λίγο και είπε ότι είναι πολλοί οι νεκροί και ο Μαρινάκης της κυβέρνησης, μας λέει ότι διαψεύστηκαν τα φεικ νιουζ
Έχουμε ξεπεράσει το Τρούμαν σόου και το Μάτριξ μαζί λέμε σε αυτή τη χώρα
Εικονική τηλεορασοπληκτη πραγματικότητα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Λάρισα βγήκαν τα σκατα στους δρόμους
Όταν ψηφίζεις σκατα,να είσαι έτοιμος να κολυμπήσεις και μέσα σε αυτά



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατακόρυφη αύξηση των τιμών των οσπρίων σε μια μόνο μέρα.
30 τακατο πάνω τα όσπρια με την δικαιολογία των πλημμυρών στον Κάμπο
Το πάρτι στα πλαγκτόν συνεχίζεται
Σχολιο.- Η αύξηση στα όσπρια έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό λόγω κλιματικής αλλαγής.Γιατί εσείς που δεν μπορείτε να τρώτε το φαγητό που τρώμε εμείς,είχατε γμηθεί να τρώτε όσπρια και με τα κλανίδια σας,αυξήσατε το ποσοστό του διοξειδίου του άνθρακα και του μεθανίου.Δεν ξέρω τι θα βρείτε να τρώτε τώρα,αφού έχετε κόψει προ πολλού το κρέας και το ψάρι.
Σχολιο.- Πριν την πενταετία δεν θα μπορέσουν λέει να σπείρουν, αυτό τους είπαν, τους έχω ικανούς να απαγορεύσουν την σπορά για 5 χρόνια και να πάνε 100% πάνω, οι γνώστες ξεκαρδίζονται με την πενταετία.
Σχολιο.- Η χαρά των εισαγωγέων
Σχολιο.- Οι γίγαντες προ μιας εβδομάδας ήταν 11.80 Γιουρος. Περίπου 30 σεντσ ο ένας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και γιατί δεν πάνε ελικόπτερα να βοηθήσουν τον κόσμο; 
Ποια ελικόπτερα να πάνε; Αφού πλημμύρισε η βάση στο Στεφανοβίκειο και τα ελικόπτερα ακινητοποιήθηκαν μέσα στα νερά. Έτσι, με 85 ελικόπτερα ακινητοποιημένα, ευτυχώς που επιχείρησαν τρία που έστειλε η Ελβετία! 
Μιλάμε για εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης ενός τόπου που έχει αφεθεί στην τύχη του.
Και έχεις την αληταράδικη κυβέρνηση και την ηγσία τουστρατού της να μιλάνε για fakenews όταν αποκαλύπτετε η αλητεία τους!!!
Σχολιο.- Λένε ότι ήταν παροπλισμένα. Αλλά και τα ενεργά ήταν ελάχιστα γιατί ήθελαν επισκευή.
Σχολιο.- Αυτός που ενοχλείται γιατί στις φωτογραφίες εμφανίζονται  παροπλισμένα ελικόπτερα, μήπως εξήγησε και γιατί τα ελβετικά ελικόπτερα πήγαν στις πλημμύρες όχι όμως και τα ελληνικά; Μήπως έδωσε και καμιά εξήγηση γιατί η βάση αφέθηκε να πλημμυρίσει, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας;
Σχολιο.- Τινάζονται και καίγονται οι βάσεις των πυρομαζικών. Πλημμυρίζουν οι βάσεις των ελικοπτέρων. Αύριο θα θέλουν να πάρουμε καινούργια



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έσπασε την ομερτά ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος. Κατηγορηματικά είπε όχι στις νέες ταυτότητες! 
09/09/2023
Έσπασε την ομερτά ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος και ξεσπάθωσε για ταυτότητες, θεομηνίες και τη δολοφονία του Αντώνη σε δημόσια ομιλία του κατά την εορτή στο Γενέσιο της Παναγίας στην πλατεία Λουτρακίου όπου πανηγύριζε η Παναγία η Γιάτρισσα. Κατηγορηματικά είπε όχι στις νέες ταυτότητες:
και τέτοιες ημέρες όπου πλήττεται όχι μόνο η πατρίδα μας αλλά ο πλανήτης μας ολόκληρος από θεομηνίες επιβάλλεται να μην ζούμε στο παρά φύση ή στο κατά φύση αλλά στο υπέρ φύση όπως ήταν ο Τόκος Της η γέννησή Της και η Γέννησή Του Υιού της που έσωσαν τον κόσμο. Τι απογοήτευση γευθήκαμε με την πανδημία. Τι φόβος μας κατέλαβε με τους θανάτους που αυτή έφερε και το αθεράπευτο για έτη ολόκληρα .. τι δεν βλέπουμε τώρα με τις θεομηνίες με τις πυρκαγιές τι δεν βλέπουμε με την αλλοίωση των χαρακτήρων του ανθρώπινου γένους. Καθώς βλέπουμε αμετανόητα σκληρόκαρδα να πετάνε ανθρώπους στη θάλασσα γιατί το ΙQ τους είναι χαμηλό κι αυτοί τάχα να λένε πως σέβονται τη φύση και μένουν ασυγκίνητοι μπροστά στον ανθρώπινο πόνο δεν υπολογίζουν τίποτα εντελώς. Ακούς να σου λένε ειδικοί επιστήμονες τέτοια βροχή έχει να πέσει εδώ και 1000 χρόνια. Μα δεν προσέξαμε τίποτα ούτε τις υποδομές μας ούτε τα σχέδια μας ούτε τις μελέτες μας τι κάνουμε τόσα χρόνια..Μας έμεινε μόνο ο Θεός και η Παναγία η Γιάτρισσα. Πότε όλην αυτήν την περίοδο κλίναμε γόνυ ψυχής στην Παναγία;..
Αν οι ταυτότητες που δεν τις θέλαμε και κάναμε συλλαλητήρια, τώρα είναι καλές ταυτότητες και τα τσιπάκια τα τωρινά είναι πιο αθώα από τα άλλα και ας μας δένουν χειροπόδαρα. Εγώ λέω όχι, εγώ δεν την αποδέχομαι αυτή την ελευθερία. Ως πνευματικός σας πατέρας λέω όχι. Αλλά λέω ναι να έχουμε την ιδιοπροσωπία μας ως χριστιανοί Ορθόδοξοι να μην φοβόμαστε κανέναν άνθρωπο παρά μόνο το Θεό και τη Μητέρα του αυτούς να φοβόμαστε.. Το λέω δυνατά για να τ΄ακούσω κι εγώ και ν΄αγωνιστώ μαζί με τον κλήρο μας για την ελευθερία της ψυχής μας για την υγεία μας τη ψυχοσωματική.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα πιαστούν για αρμενικό. ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. Πιο κοντά παρά ποτέ σε ιρανοτουρκικό πόλεμο. Καραδοκεί και η Ρωσία! Μαζεύονται στρατοί στα σύνορα. O ΥΠΕΞ Τουρκίας απειλεί Ιράν με πόλεμο αν επέμβει στο Αζερμπαϊτζάν!
09/09/2023
Θα πιαστούν για αρμενικό. ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. Πιο κοντά παρά ποτέ σε ιρανοτουρκικό πόλεμο. Μαζεύονται στρατοί στα σύνορα. O ΥΠΕΞ Τουρκίας απειλεί Ιράν με πόλεμο αν επέμβει στο Αζερμπαϊτζάν! Καραδοκεί και η Ρωσία..
O Φιντάν είπε ότι εάν το Ιράν επενέβαινε, αναμειγνυόταν στο Αζερμπαϊτζάν, ο τουρκικός στρατός θα απαντούσε, αντιδρούσε γρήγορα.
Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ: Οι Αρμένιοι ίδρυσαν κράτος για τον εαυτό τους σε ξένες χώρες. Η Αρμενία δεν ήταν ποτέ σε αυτά τα εδάφη. Η σημερινή Αρμενία είναι η γη μας.
Αλλάζει γρήγορα ο γεωπολιτικός χάρτης. Το Ιράν στρατηγικός σύμμαχος Ρωσίας θα ριχθεί σε πόλεμο με Τουρκία; Πιο κοντά παρά ποτέ σε ιρανοτουρκικό πόλεμο..
Ο αρμενικός στρατός κατευθύνεται προς τα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν. Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν διεξάγει μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις και οι Αρμένιοι ισχυρίζονται ότι αυτό θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως κάλυψη για προγραμματισμένη στρατιωτική επίθεση. Η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη.
Υπάρχουν αναφορές για μεταφορές και ιρανικών στρατευμάτων προς Αζερμπαϊτζάν (και την αυτόνομη περιοχή του Ναχιτσεβάν) και Αρμενία.
Το βίντεο φέρεται να δείχνει πλάνα από τη μεταφορά βαρέος στρατιωτικού εξοπλισμού σε περίπτωση κλιμάκωσης στον Καύκασο.
Θυμηθείτε ότι, σύμφωνα με διάφορους υπολογισμούς, μεταξύ 20 και 30 εκατομμυρίων Αζερμπαϊτζάνοι ζουν στο Ιράν (ο πληθυσμός του ίδιου του Αζερμπαϊτζάν είναι 10 εκατομμύρια).
Το Αζερμπαϊτζάν θεωρείται από το Ιράν ως το πρώην «χαμένο» έδαφος του, η επιστροφή του οποίου συζητείται συνεχώς στην ιρανική κοινωνία.
Έτσι, μια πιθανή σύγκρουση μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε έναν πλήρη πόλεμο με τη συμμετοχή του Ιράν (θα στηρίξει την Αρμενία για να καταλάβει το “δικό της” Αζερμπαϊτζάν) και της Τουρκίας (απλώς πρέπει να υπερασπιστεί το Αζερμπαϊτζάν, διαφορετικά θα χάσει πρόσωπο στον σουνίτικο ισλαμικό και τουρκικό κόσμο).
Σύμμαχοι του Ιράν θα μπορούσαν να είναι (σύμφωνα με τους ειδικούς) η Κίνα και η Ρωσία. 
Σύμμαχοι της Τουρκίας είναι το Ισραήλ και η Βρετανία και οι Τούρκοι είναι μέλη του ΝΑΤΟ. Τυπικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι επίσης σύμμαχος, αλλά μπορούν να πάρουν τη θέση ενός παρατηρητή διαιτητή για να προσπαθήσουν να επωφεληθούν από έναν πιθανό πόλεμο.
Γνωρίζοντας τις στρατιωτικές παραδόσεις αυτής της περιοχής, μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο κόσμος θα γίνει μάρτυρας μιας τερατώδης σφαγής τέτοιου μεγέθους, που θα μπορούσε να επεκταθεί πέρα από την περιοχή, επηρεάζοντας την Ευρώπη, ολόκληρη την Εγγύς και τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της νότιας Ρωσίας.
ΕΚΛΟΓΕΣ
Το όλο σκηνικό πυροδοτήθηκε από εκλογές Αρμενίων στο Αρτσάχ.
Το Μπακού κατήγγειλε τις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
Το αυτονομιστικό κοινοβούλιο του θύλακα εξέλεξε ως νέο πρόεδρό του τον Σαμβέλ Σαχραμανιάν, έναν στρατιωτικό αξιωματικό και πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας της περιοχής, αφού ο προηγούμενος πρόεδρος παραιτήθηκε προ ημερών, τονίζοντας ότι η παρουσία του στο πόστο ήταν εμπόδιο στις συνομιλίες με το Αζερμπαϊτζάν.
Σε μια ομιλία του στο κοινοβούλιο, ο Σαχραμανιάν ζήτησε άμεσες διαπραγματεύσεις με το Αζερμπαϊτζάν και την αποκατάσταση των συγκοινωνιακών συνδέσεων με την Αρμενία.
Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν χαρακτήρισε την αρμενική ηγεσία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ «αυτονομιστικό καθεστώς-μαριονέτα», χαρακτηρίζοντας παράνομες τις εκλογές.
Ευρω Ένωση: Δεν αναγνωρίζουμε τις λεγόμενες «Προεδρικές εκλογές» στο Καραμπάχ».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ Ο Φύρερ Μακρόν ζήτησε από Ρωσία να μην έχει τη σημαία της στους Ολυμπιακούς του Παρισιού. Η Μόσχα αρνήθηκε οπότε δεν θα συμμετάσχει αλλά θα διοργανώσει αγώνες Αγώνες BRICS του 2024! Πούτιν : “αν εγώ είμαι εγκληματίας πολέμου τότε τι είναι οι πρόεδροι ΗΠΑ από Νίξον ως και σήμερα; ”
09/09/2023
Πριν κάποιες μέρες ο Μακρόν δήλωσε : «Η ρωσική σημαία δεν μπορεί να είναι παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού». Η Ρωσία αρνήθηκε τη συμμετοχή της υπό αυτούς τους όρους και έκανε κι ένα ακόμη βήμα.
Η Ρωσία ανακοίνωσε επίσημα ότι θα φιλοξενήσει τους Αγώνες BRICS του 2024 από τις 20 έως τις 23 Ιουνίου ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι, στους οποίους η Ρωσία δεν προσκλήθηκε λόγω της άρνησής της να αγωνιστεί υπό ουδέτερη σημαία.
Αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 50 χώρες -όλες αυτές που έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να ενταχθούν στους BRICS- ή περίπου 4.500 αθλητές, 25 αθλήματα.
Ενδιαφέροντα στατιστικά. Υπάρχουν μόνο 35 χώρες που είναι κατά της συμμετοχής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά 171 χώρες είναι ΥΠΕΡ, εκ των οποίων οι 82 είναι ΥΠΕΡ τη συμμετοχή μας με τη σημαία και τον ύμνο.
Λοιπόν, όσον αφορά τα οικονομικά, προκύπτει μια ενδιαφέρουσα εικόνα:
■ Η ΔΟΕ ολοκληρώνει τον προϋπολογισμό της για το 2022 με έλλειμμα 1,12 δις.
■ Τα έσοδα από χορηγίες τριπλασιάστηκαν σε σύγκριση με το 2016 και αντιπροσωπεύουν μόνο το 11% του προϋπολογισμού.
■ Κατά τη διάρκεια των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, το Τόκιο έχασε 6,3 δισεκατομμύρια, μη συμπεριλαμβανομένου του κόστους υποδομής.
Επί του παρόντος, η ΔΟΕ υποφέρει από μια τεράστια τρύπα στον προϋπολογισμό και είναι ουσιαστικά χρεοκοπημένη.
Αποδεικνύεται ότι η μονοπολικότητα του αθλητικού κόσμου έχει αποδείξει την αναποτελεσματικότητά της και επίσης καταρρέει!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



7αρι σεισμός στο Μαρόκο. Πανίσχυρος σεισμός τουλάχιστον 1300 νεκροί, 1800 τραυματίες πολλοί αγνοούμενοι. Θα είναι χιλιάδες οι νεκροί! Θα σειστεί η Μεσόγειος;! 
09/09/2023



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το RCE-Ραβινικό Κέντρο Ευρώπης με επιστολή που υπογράφουν 50 ραβίνοι και ο αρχιραβίνος της Κύπρου εγκαλούν τις Αρμενικές αρχές για τη χρήση του όρου Γενοκτονία για τακτική Αζέρων. Δριμεία απάντηση EAFJD Αρμενίας σε Ευρωπαίους Ραβίνους!! ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ
09/09/2023
Το RCE-Ραβινικό Κέντρο Ευρώπης (Rabbinical Center of Europe) με επιστολή που υπογράφουν 50 ραβίνοι και o αρχιραβίνος της Κύπρου Ζeev Raskin εγκαλούν τις Αρμενικές αρχές για τη χρήση του όρου Γενοκτονία για τακτική Αζέρων. Δριμεία απάντηση EAFJD Αρμενίας (Ευρωπαϊκή Αρμενική Ομοσπονδία για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία) σε Ευρωπαίους Ραβίνους!
– Ευρωπαϊκή Αρμενική Ομοσπονδία για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία:
Το EAFJD εκφράζει τη βαθιά του λύπη και την έντονη καταδίκη της πρόσφατης δήλωσης Ευρωπαίων ραβίνων σχετικά με τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ/Αρτσάχ. Σε αυτή τη δήλωση, οι Ευρωπαίοι ραβίνοι εξέφρασαν ανησυχία για τη χρήση όρων όπως «γενοκτονία» σε σχέση με την κατάσταση που αντιμετωπίζει ο γηγενής αρμενικός πληθυσμός του Ναγκόρνο-Καραμπάχ/Αρτσάχ.
Αρκετές εκθέσεις και δηλώσεις ανεξάρτητων διεθνών οργανισμών και ομάδων ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν προειδοποιήσει για τη συνεχιζόμενη πολιτική του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ/Αρτσάχ, η οποία είναι γενοκτονική στην ουσία της. Σε μια πρόσφατη έκθεση, ο πρώην γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Λουίς Μορένο Οκάμπο λέει ότι υπάρχει «εύλογη βάση να πιστεύουμε ότι τo Αζερμπαϊτζάν διαπράττει επί του παρόντος «γενοκτονία» κατά του αυτόχθονου αρμενικού πληθυσμού του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. /Artsakh. Genocide Watch εξέδωσε επίσης πολλές προειδοποιήσεις σχετικά με αυτό.
Το EAFJD καλεί τους ραβίνους της RCE/Rabbinical Center of Europe Ραββινικό Κέντρο της Ευρώπης να αναγνωρίσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ/Αρτσάχ και να παραμείνουν πιστοί στις αρχές της δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως εκπρόσωποι ενός έθνους που κάποτε χρειαζόταν επειγόντως την υποστήριξη και την ενσυναίσθηση της διεθνούς κοινότητας στην αναζήτησή της για δικαιοσύνη.
Στις 6.9.23 το RCE:
”Μόλις στείλαμε στον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας μια επιστολή από 50 Ευρωπαίους ραβίνους που τους καλούσαν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν φράσεις που σχετίζονται με το τρομερό ολοκαύτωμα για πολιτικούς σκοπούς.
Αντίγραφο της επιστολής εστάλη επίσης στους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.”
Το Ραβινικό Ευρωπαϊκό Κέντρο εδρεύει στις Βρυξέλλες…..οδός Rue du Cornet 22 στο καρτιέ με θεσμούς ευρωπαικούς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΟΥΒΑ
Συλλήψεις υπόπτων για το δίκτυο στρατολόγησης μισθοφόρων για τη σύγκρουση στην Ουκρανία
«Η Κούβα δεν είναι μέρος του πολέμου στην Ουκρανία», τονίζει η Αβάνα
Οι κουβανικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 17 ατόμων, σχετιζόμενων με δίκτυο λαθραίας διακίνησης ανθρώπων που κατήγγειλε πριν από λίγες μέρες το υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας, το οποίο «επιχειρεί από τη Ρωσία για να ενσωματώσει Κουβανούς πολίτες που ζουν εκεί και ακόμη και μερικούς από την Κούβα, στις στρατιωτικές δυνάμεις που εμπλέκονται στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία».
Ο αντισυνταγματάρχης Φρανκ Ερνάντες Εστράδα, επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας (Minint), επισήμανε σε δηλώσεις του ότι μετά από ανακριτική διαδικασία 17 άτομα αναγνώρισαν τη συμμετοχή τους σε επιχειρήσεις εμπορίας ανθρώπων για σκοπούς στρατιωτικής στρατολόγησης.
Οι έρευνες συνεχίζονται με βάση αποδεικτικά στοιχεία από τις καταθέσεις, τα μηνύματα αλλά και τα δίκτυα που δημιούργησαν αυτά τα άτομα, εκ των οποίων για τα τρία διαπιστώθηκε άμεση σύνδεση (δηλαδή πρωταγωνιστικός ρόλος) με τον συντονισμό ομάδας που επρόκειτο να ενταχθεί απευθείας στις συγκρούσεις στην Ουκρανία.
Με βάση εκτενές δημοσίευμα της εφημερίδας «Γκράνμα» και την ενημέρωση από τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών, οι υπόλοιποι συλληφθέντες στρατολογήθηκαν με αντάλλαγμα υποσχέσεις για υλικά οφέλη, όπως πληρωμές μισθών, έγγραφα νομιμοποίησης μετανάστευσης, αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή σε ξένη χώρα.
Ο Πέδρο Ρομπέρτο Καμούσα Χόβα, πατέρας ενός από τους συλληφθέντες, εξέφρασε δημόσια ευγνωμοσύνη προς το υπουργείο Εσωτερικών που εντόπισε την εμπλοκή του γιου του και απέτρεψε τη φυγή του στο εξωτερικό, όπου - όπως τόνισε - θα κινδύνευε η ζωή του και θα γινόταν μέρος μιας ξένης στρατιωτικής σύγκρουσης. Πρόσθεσε δε ότι άλλος γιος του που έπεσε θύμα της εξαπάτησης, στρατολογήθηκε και βρίσκεται εκτός Κούβας, χωρίς η οικογένειά του να γνωρίζει τίποτα για εκείνον.
Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα τόνιζε μεταξύ άλλων:
«Οι εχθροί της Κούβας προωθούν παραποιημένες πληροφορίες που επιδιώκουν να αμαυρώσουν την εικόνα της χώρας και να την παρουσιάσουν ως συνεργό σε αυτές τις ενέργειες, τις οποίες απορρίπτουμε κατηγορηματικά».
Και πρόσθετε: «Η Κούβα έχει μια σταθερή και ξεκάθαρη ιστορική θέση κατά των μισθοφορικών δυνάμεων και διαδραματίζει ενεργό ρόλο στον ΟΗΕ για την αποκήρυξη αυτής της πρακτικής, έχοντας πάρει πολλές πρωτοβουλίες που εγκρίθηκαν σε αυτό το φόρουμ.
Η Κούβα δεν είναι μέρος του πολέμου στην Ουκρανία. Ενεργεί και θα ενεργεί πάντα δυναμικά εναντίον οποιουδήποτε, από την εθνική επικράτεια, συμμετέχει σε οποιαδήποτε μορφή εμπορίας ανθρώπων με σκοπό τη στρατολόγηση ή την ένταξη Κουβανών πολιτών σε μισθοφορικές δυνάμεις και τη χρήση όπλων εναντίον οποιασδήποτε χώρας».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΓΡΙΟ ΚΡΑΞΙΜΟ στον Στραβελάκη! «ΜΑΘΑΙΝΩ ότι οι νεκροί είναι πάρα πολλοί» αποκάλυψε ο δήμαρχος Παλαμά 
"... δυστυχώς οι νεκροί είναι πάρα πολλοί " (Δήμαρχος Παλαμά) 
Τι εννοείτε ότι είναι πάρα πολλοί Η επίσημη ενημέρωση είναι άλλη (Στραβελακης) 
Α ναι , αυτό εννοώ ότι οι νεκροί είναι ότι έχουν ανακοινωθεί επίσημα (Δήμαρχος Παλαμά)
 Κατάλαβες; Δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια
Μόλις ο δήμαρχος Παλαμα, τολμησε να πει «μαθαινω ότι οι νεκροι είναι πάρα πολλοί» παρενέβη ο Στραβελάκης να τον επαναφέρει στην τάξη… Τι δεν καταλαβαίνεις; Δικα σας τα συμπεράσματα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ κτηνοτρόφος από την Θεσσαλία! «750 ΨΥΧΕΣ θα κυνηγάνε εμάς κι αυτόν που δεν φρόντισε να υπάρχει ροή των υδάτων...»
Συγκλονίζει η ανάρτηση της κτηνοτρόφου Ιωάννας Καρρά που ζει στη Ζηλευτή Θεσσαλίας, για τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel.
Η Ι.  Καρρά στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου, ήταν υποψήφια Βουλευτής Τρικάλων με το ΠΑΣΟΚ.
Διαβάστε την ανάρτησή της:
«Ο μεγάλος όγκος νερού ήρθε τόσο ξαφνικά…
Μέχρι τις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης είχαμε τα ζώα σε στεγνό σημείο του στάβλου. Ο Θάνος μπάζωνε τις πόρτες με το τρακτέρ.
3:20 το νερό ξεπέρασε το ένα μέτρο. Στις 5 μετέφερε εμένα και την Κατερίνα μέχρι την άσφαλτο, για να έρθω στο σπίτι να ταΐσω το μωρό μας. Και γύρισε πίσω… Σήκωσε το τρακτέρ ψηλά με τον κουβά, γιατί το νερό έμπαινε πλέον στη μηχανή. Έβαλε όσα ζώα χωρούσαν πάνω στην αρμεκτική.
Προσπαθήσαμε να τα πάρουμε τα ζώα. Δεν έφτανε κανένα μηχάνημα.
Η στάθμη συνέχισε να ανεβαίνει. Έφτασε σχεδόν στα δύο μέτρα.
Όσο κι αν πονούσαμε για όλες αυτές τις ψυχές…δεν…δεν τα καταφέραμε.
Έψαχνα τρόπο να πάρουμε το Θάνο και τον πεθερό μου από κει. Να βγούνε ασφαλείς. Ήταν πάνω σ’ ένα τραπέζι.
Πήρα το 112, δεν απάντησε κανείς.
Πήρα το 100, δεν απάντησε κανείς.
Πήρα την ΠΥ Τρικάλων, κράτησαν τον αριθμό μου και είπαν ότι θα με ξαναπάρουν. Δε με πήραν ποτέ.
Πήρα τον Αντιπεριφερειάρχη, δεν το σήκωσε ποτέ.
Πήρα τον Αντιδήμαρχο, κλείσε και σε παίρνω. Τίποτα.
Χωριανοί από τη Ζηλευτή ήρθαν με τρακτέρ και καρότσες. Φίλος μας προσπαθούσε να προσεγγίσει με φορτωτή. Ο γαμπρός μου με το JCB. Είμασταν όλοι εκεί, ανήμποροι.
Πριν το μεσημέρι έφεραν μία βάρκα ο Βασίλης Μπαρούτας κι ο Δημήτρης Μάντζιος. Οι σωτήρες μας.
Έφεραν τον άντρα μου και τον πεθερό μου.
Δε μας πονάνε τα μηχανήματα…οι εγκαταστάσεις…θα τα ξαναφτιάξουμε. Είναι πάρα πολλά τα χρήματα που χάθηκαν, αλλά είμαστε ζωντανοί και γεροί και θα τα καταφέρουμε.
Μας πονάνε οι ψυχές που δεν καταφέραμε να σώσουμε. Κι αυτό δεν ξέρω αν μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε.
750 ψυχές θα κυνηγάνε εμάς κι αυτόν που με την αναλγησία του δεν φρόντισε να υπάρχει ροή των υδάτων. Και η στάθμη δεν έπεσε ακόμα. Που μας στέρησε την ελπίδα να βρούμε έστω και ένα ζωντανό. Δεν καταφέραμε ακόμα να φτάσουμε. Το βιός μας όλο είναι εκεί, μέσα στο νερό. Κι εμείς κοιτάμε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο Σύνταγμα! «ΠΝΙΞΑΤΕ τον κάμπο, θα σας πνίξει η οργή μας»
9/9/2023    -    15.46
Συγγενείς πλημμυροπαθών έχουν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα, όπως είχαν ανακοινώσει από την Παρασκευή. Οι συγκεντρωμένοι κρατούν πανό που γράφει «Πνίξατε τον κάμπο, θα σας πνίξει η οργή μας».
Μπροστά στη Βουλή έχουν συγκεντρωθεί οι 150 συγγενείς των πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έχουν κυκλοφορήσει οι συγγενείς των ανθρώπων που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel πρέπει «εδώ και τώρα» να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα «και με όλα τα διαθέσιμα μέσα να απεγκλωβιστούν και να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο οι συγγενείς, οι φίλοι μας, οι δικοί μας άνθρωποι».
Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι: «το δράμα που ζούμε αυτές τις μέρες είναι ένα δράμα επαναλαμβανόμενο πότε με τον ΙΑΝΟ, πότε με τις πυρκαγιές, πότε με το σεισμό στη Λάρισα».
Οι ίδιοι δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τις ζωές τους και των δικών τους ανθρώπων «απέναντι σε κυβερνήσεις, Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές που θεωρούν κόστος τα μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας μας».
Η ανακοίνωση των συγγενών των πλημμυροπαθών
Όλοι εμείς που υπογράφουμε το κείμενο, καταγόμαστε από τη Θεσσαλία και μένουμε στην Αθήνα, που είμαστε συγγενείς εγκλωβισμένων από τις περιοχές της Θεσσαλίας, που έχουμε υποστεί σοβαρές καταστροφές στις περιουσίες μας, που όλες αυτές τις μέρες ζούμε την αγωνία για τους δικούς μας ανθρώπους, υψώνουμε κραυγή διαμαρτυρίας. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!
Αυτές τις μέρες ζούμε το δράμα των δικών μας ανθρώπων, φίλων και συγγενών που παραμένουν εγκλωβισμένοι για μέρες χωρίς πόσιμο νερό και τροφή, χωρίς ρεύμα και χωρίς τα αναγκαία φάρμακα για όσους νοσούν.
Ζουν κυριολεκτικά και προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στα λασπόνερα.
Το δράμα που ζούμε αυτές τις μέρες είναι ένα δράμα επαναλαμβανόμενο πότε με τον ΙΑΝΟ, πότε με τις πυρκαγιές, πότε με το σεισμό στη Λάρισα.
Οι ζωές οι δικές μας και των δικών μας ανθρώπων μετράνε! Θα τις υπερασπιστούμε απέναντι σε Κυβερνήσεις, Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές που θεωρούν κόστος τα μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας μας.
Εδώ και τώρα είναι ανάγκη να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα και με όλα τα διαθέσιμα μέσα να απεγκλωβιστούν και να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο οι συγγενείς, οι φίλοι μας, οι δικοί μας άνθρωποι.
Ιδιαίτερη φροντίδα για τα παιδιά, τους γερόντους μας και όσους νοσούν. Να εξασφαλιστεί η στέγασή τους για όσο διάστημα χρειαστεί.
Να κόψουν το λαιμό τους και να αποζημιώσουν άμεσα στο 100% όλους τους πληγέντες για το σύνολο των καταστροφών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μπέος τους «γ@αμησε»! Και τους πολιτικούς και τους δημότες του...
9/9/2023    -   22.17
"Τους γ@μησα!"
«Αν είναι μάγκες οι 300 στη Βουλή σ' αυτή την κρίση, ας αφήσουν...2 μηνιάτικα. Εγώ αφήνω έναν χρόνο. Να ανοίξει ειδικό λογαριασμό η κυβέρνηση. Έτσι βοηθάμε τον συνάνθρωπό μας. Αυτή είναι λύση, άμεση. Σας αγαπώ, φιλάκια".
Αχ. Μπέος Δήμαρχος Βόλου. Αυτή είναι η κουλτούρα της Ελληνικής εξουσίας. προσώπου γης, επειδή ΠΟΤΕ δεν απασχόλησε τις εξουσίες, όταν οι φτωχοί και νοικοκύρηδες έγιναν άποροι, όταν η οικονομία της χώρας έχει πιάσει πάτο και σε λίγο θα ζούμε περίοδο Κατοχής, ο Μπέος
μιλά για 2 βουλευτικούς μισθούς ! όλα τα κόμματα που διαλαλούν σε όλους τους τόνους, ότι «κάθε «αύξηση», κάθε επιδομάκι είναι ευπρόσδεκτο»;
Έτσι διαπαιδαγωγείται ο λαός, στην ζητιανιά και αποθεώνει τον εκτελεστή του.
Έτσι παραμένει άβουλος και υποταγμένος, ελπίζοντας σ'ένα βοήθημα, αλλά χάνοντας τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του, σε αξιοπρεπή εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, σε διασφαλισμένη κατοικία και φτηνές δημόσιες υπηρεσίες.
Ο Μπέος τους «γ@αμησε»! Και τους πολιτικούς και τους δημότες του.
Και περιμένει να επανεκλεγεί, σε μία πόλη ερείπιο και τους κατοίκους της να αναδεικνύουν τον επόμενο «Μεσσία»!
* Μπέος: «Τους γ@μησα», λέει αυτάρεσκα ο δήμαρχος του πλημμυρισμένου Βόλου 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΟΛΑ ΨΗΦΙΑΚΑ!" Η ...ΕΞΥΠΝΗ πόλη των Τρικάλων από τη μύτη πιάστηκε
Η έξυπνη πόλη των Τρικάλων από τη μύτη πιάνεται. Κάντε τα όλα ψηφιακά να δείτε κάτι. Έρχεται η στιγμή που πέφτει το σύστημα και σου μένουν οι νέες ταυτότητες στο χέρι.
Η έξυπνη πόλη των Τρικάλων δεν είναι και τόσο έξυπνη. Πνίγηκε από την βροχή καθότι δεν υπήρχαν οι υποδομές εκροής των ομβρίων υδάτων.
Στην φωτογραφία το κέντρο των Τρικάλων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΜΠΛΕΞΑΝ άγκυρες 3 πλοίων στη Ραφήνα, εγκλωβισμένοι 730 επιβάτες...
9/9/2023    -    19.56
Απίστευτη ταλαιπωρία για πάνω από 700 επιβάτες, οι οποίοι παραμένουν εδώ και δέκα ώρες μέσα στο πλοίο, μετά από την παραλίγο τραγωδία το πρωί του Σαββάτου όταν μπλέχτηκαν οι άγκυρες τριών πλοίων, που λίγο έλειψε να συγκρουστούν.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατά την διάρκεια του απόπλου από το λιμάνι μπλέχτηκαν οι άγκυρες τριών επιβατικών που αναχωρούσαν για τις Κυκλάδες.
Πρόκειται για πλοία, τα οποία είναι γεμάτα επιβάτες και οχήματα και παραμένουν ανοιχτά του λιμανιού μπροστά από την κεντρική παραλία της Ραφήνας. Αυτήν την ώρα, γίνεται προσπάθεια να ξεμπλεχτούν οι άγκυρες για να ξεκινήσουν τα δρομολόγιά τους. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στα πλοία της γραμμής.
«Είμαστε εγκλωβισμένοι 850 άτομα, με μωρά παιδιά»
Είμαστε στο καράβι από τις 7 το πρωί, λύσανε κάβους για να φύγουμε και είμαστε εδώ τόσες ώρες. Ήρθαν τρία ναυαγοσωστικά και τώρα ήρθαν δύτες, ενώ έπρεπε να τους φέρουν από το πρωί αφού έχει μπλεχτεί αλυσίδα στην προπέλα. Είμαστε καθηλωμένοι 100 μέτρα από το λιμάνι και δεν μπορούμε να φύγουμε» περιγράφει ο κ. Θωμάς, επιβάτης ενός από τα πλοία.
«Είμαστε εγκλωβισμένοι 850 άτομα, με μωρά παιδιά. Μας είπαν πως ότι πάρουμε από την καντίνα είναι δωρεάν αλλά δεν είναι αυτό το θέμα, έχουμε ηλικιωμένους και μωρά παιδιά» προσθέτει.
«Είμαστε τόσες ώρες εδώ, άνθρωποι κλαίνε»
«Ήρθε το ένα ρυμουλκό και περιμένουμε. Μετά εμφανίστηκε το άλλο μαζί με τους δύτες. Έχουν πόση ώρα έξω οι δύτες και δεν έχουν μπει μέσα» είπε από την πλευρά της η κυρία Κατερίνα.
«Τελείωσαν τα τρόφιμα, υπάρχουν μικρά παιδιά, άνθρωποι κλαίνε, είναι πολλές οι ώρες». Από Λιμενικό δεν υπάρχει άνθρωπος. Είχε μποφόρ από το πρωί και λέγαμε ‘’πού θα πάμε;’’. Είναι δυνατόν να μπλεχτούν και τρεις άγκυρες;» λέει η κυρία Κατερίνα.
«Είναι χρονοβόρα διαδικασία, είναι όλοι ασφαλείς» – Τι λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού
«Είναι 730 άτομα και 48 άτομα πλήρωμα. Έχουν πάει 3 ρυμουλκά για να μην υπάρξει κίνδυνος. Είναι μια διαδικασία που είναι εν’ εξέλιξη. Οι άνθρωποι είναι ασφαλείς και δεν κινδυνεύουν. Δυστυχώς είναι μια διαδικασία που έχει πάρει χρόνο και μόλις είναι ασφαλές το πλοίο θα δέσει και θα αποβιβαστούν» υποστηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Νίκος Αλεξίου, μιλώντας στο MEGΑ.
«Αυτή τη στιγμή οι δύτες βρίσκονται κάτω και επιχειρούν. Μόλις έχουμε την πρώτη ενημέρωση για την κατάσταση θα ενημερώσουμε. Εφόσον δηλωθεί πως υπάρχει έλλειψη τροφίμων, τότε θα υπάρξει και η αντίστοιχη πρόνοια. Εάν δεν μπορούσε να γίνει το πρώτο σχέδιο, υπάρχει και δεύτερο πλάνο. Εάν δεν τα καταφέρουμε οι επιχειρησιακοί παράγοντες το έχουν σχεδιάσει. Δεν υπάρχει ενημέρωση από τους δύτες ακόμα» υποστηρίζει.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



BΙΝΤΕΟ! ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ για τον Μπέο στον Βόλο...
9/9/2023    -     18.42
https://twitter.com/Byzoskability/status/1700508996904362334?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1700508996904362334%7Ctwgr%5E506eee8fce845cf39da4e9c90376ec55350ba66d%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.press-gr.com%2F2023%2F09%2Fblog-post_14.html



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πλημμύρισε και η Βόρεια Εύβοια. 
Δόθηκαν 700.000.000 ευρώ στον Σταύρο Μπένο (εκλεκτό της αδελφής του Μητσοτάκη και του Σημίτη) για την "ολιστική αποκατάσταση" στα καμμένα και το μόνο που όπως φαίνεται προχωράει είναι οι.. ανεμογεννήτριες (μαντέψτε τον εργολάβο)
Σήμερα σπίτια στα χωριά Ροβιές και Μετόχι έχουν πλημμυρίσει, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, με τους κατοίκους να καταγγέλλουν ότι δεν ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα.
Που πήγαν τα 700.000.000 ευρώ κ. Μητσοτάκη;
Αυτά τα δεκάδες άτομα της επιτροπής «Εύβοια Μετά» που πληρώνουμε τι κάνουν;
Καταστροφές έχει αφήσει στο πέρασμά της η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε και την Σκιάθο, ενώ νεκρός βρέθηκε ο κτηνοτρόφος 49 ετών από τον Δομοκό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«H καταστροφή της Σμύρνης και οι λωτοφάγοι της Ελλάδος...»
Η προκλητική και ιταμή παραχάραξη της Ιστορίας από τον Ερντογάν εν σχέσει με την καταστροφή της Σμύρνης, φτάνοντας στο σημείο να ισχυριστεί ότι οι Έλληνες έκαψαν αυτήν και όχι ο τουρκικός στρατός του Κεμάλ, πέραν της οργής και της θλίψης που δημιουργεί στον απανταχού Ελληνισμό, φωτίζει εναργώς την πολιτική θέση του τουρκικού εθνικισμού και αναθεωρητισμού. Και αυτό, γιατί οι δηλώσεις αυτές, βοηθούσας και της ανεκδιήγητης ηγεσίας του ΝΑΤΟ που απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στην Τουρκία, έγιναν σε μια περίοδο, όπου υπάρχει επιφανειακή νηνεμία στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, λόγω της ανάγκης μερικής φιλοδυτικής στροφής του Ερντογάν, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα και να πετύχει την προμήθεια των F-16 από τις ΗΠΑ. Αποκτούν, δε, πολύ μεγάλη σημασία λόγω της ελληνικής στάσης, που προσέρχεται σε έναν αχαρτογράφητο και επικίνδυνο πολιτικό διάλογο κορυφής, που θα εγκαινιαστεί σε λίγες μέρες, όπου θα συναντηθούν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών. Ήδη η Τουρκία την προηγούμενη τριετία έθεσε με τον πιο δυνατό και επίσημο τρόπο (ΟΗΕ) όλη την ατζέντα των παράνομων διεκδικήσεών της (αποστρατικοποίηση νησιών, αμφισβήτηση της κυριαρχίας όχι μόνο των βραχονησίδων, αλλά και των μεγάλων νησιών στο Αιγαίο, δημιουργία ανεξάρτητου κατοχικού κράτους στην Κύπρο με προσπάθεια επέκτασης του ΑΤΤΙΛΑ στη νεκρή ζώνη και εποικισμό της Αμμοχώστου, παράνομο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο και διαμοιρασμός του Αιγαίου με βάση την κατάπτυστη θεωρία της «Γαλάζιας Πατρίδας», ότι τα νησιά του Αιγαίου δεν έχουν ΑΟΖ αλλά μόνο χωρικά ύδατα).
Με βάση αυτό το διακηρυγμένο πλέγμα των παρανόμων τουρκικών διεκδικήσεων η αποδοχή της Ελλάδος για διμερή πολιτικό διάλογο σε υψηλό επίπεδο κρύβει σοβαρούς κινδύνους, είτε αυτοί οι κίνδυνοι αφορούν το επικοινωνιακό κομμάτι στο διεθνή χώρο, όπου ο μόνιμος ταραξίας εμφανίζεται εικονικά με προβιά προβάτου, βοηθούντος σε αυτό η χώρα μας, η οποία έτσι αποδυναμώνει ισχυρά διεθνή ερείσματα της (π.χ. Μενέντεζ), είτε στην απευκταία περίπτωση υπαρκτών υποχωρήσεων από τις πρόθυμες ελληνικές ελίτ, που διέπονται διαχρονικά από φοβικό σύνδρομο και είναι έτοιμες να συνομολογήσουν συμφωνίες τύπου «Πρεσπών του Αιγαίου».
Ήδη η λεγόμενη «πέμπτη φιλοτουρκική φάλαγγα» εντός της χώρας έχει ξιφουλκήσει δημόσια υπέρ του διαλόγου και υπέρ μιας συμφωνίας με κάθε κόστος με την Τουρκία μέσω της Χάγης, αν και είναι γνωστό ότι αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί, αφού η Τουρκία προτάσσει τις παράνομες διεκδικήσεις της, που αφορούν αμιγώς την εθνική μας κυριαρχία, όπως αποστρατικοποίηση νησιών, γκρίζες ζώνες κ.λπ. Τα παραπάνω όμως δεν μπορεί να φανταστεί κανείς ότι μια ελληνική κυβέρνηση θα τολμούσε να συμπεριλάβει στο συνυποσχετικό που απαιτείται για την παραπομπή θεμάτων στο Δικαστήριο. Αλλά ακόμα και στην απίθανη περίπτωση, που η Τουρκία αποδεχόταν στο συνυποσχετικό να συμπεριληφθεί μόνο ο καθορισμός της ΑΟΖ, αυτό προϋποθέτει την πρότερη άσκηση του μονομερούς δικαιώματος της Ελλάδας για επέκταση των χωρικών της υδάτων.
Έτσι, οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν επαναφέρουν στο προσκήνιο «χωρίς αναισθητικό» αυτό που οι λωτοφάγοι της ελληνικής πολιτικής εξουσίας προσποιούνται ότι δεν βλέπουν: Ότι ο τουρκικός αναθεωρητισμός έχει ιστορικό βάθος, αποτελώντας ουσιαστικά την οδυνηρή συνέχεια της Μικρασιατικής Καταστροφής πριν έναν αιώνα, με αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923, που το πολιτικό κατεστημένο της χώρας φρόντισε ενοχικά να μην αναλύσει και να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα για το παρόν και το μέλλον του Ελληνισμού.
Είναι προφανές ότι για μια στοιχειώδη σοβαρή αντίδραση της Ελλάδος στις ιταμές δηλώσεις Ερντογάν, που παραχαράσσουν βιαίως την Ιστορία, θα έπρεπε να είναι η δημόσια αποκατάσταση της αλήθειας για το έγκλημα καταστροφής της Σμύρνης, όπου ο κεμαλικός στρατός σχεδιασμένα, με εκτελεστή τον Νουρεντίν Πασά, εξολόθρευσε όλο τον άμαχο ελληνικό πληθυσμό και έκαψε εκ θεμελίων όλη την ελληνική και αρμενική συνοικία, διαπράττοντας εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και μια ακόμα γενοκτονία. Μάλιστα, για την ιστορική αποκατάσταση των πραγμάτων, οι κάτοικοι της Σμύρνης ήταν παντελώς άοπλοι και αβοήθητοι, τόσο από τους ξεδιάντροπους πρώην συμμάχους (Αγγλία, Γαλλία, ΗΠΑ), όσο και από την Ελλάδα, αφού ο φιλομοναρχικός θίασος, μετά τις καταστρεπτικές εκλογές του 1920 έως την άτακτη υποχώρηση του ελληνικού στρατού τον Αύγουστο του 1922, διέπραξε σωρεία εγκληματικών λαθών, που οδήγησαν στον ξεριζωμό του ακμαίου ελληνισμού στην Μικρά Ασία.
Έτσι, το τραγικό δεν είναι ότι ο εθνικιστικός και ακροδεξιός συρφετός της Άγκυρας επί χρόνια ομιλούσε με καμάρι για τα εγκλήματά του στη μαρτυρική Σμύρνη το 1922 (πλέον ο Ερντογάν αποδίδει το κάψιμο της πόλης στην Ελλάδα!), αλλά ότι η ελληνική πλευρά διαχρονικά σιωπά, μη αναδεικνύοντας στα διεθνή φόρα την γενοκτόνο συμπεριφορά του τουρκικού κράτους, που ξεκίνησε από το 1914 από τους Νεότουρκους και γιγαντώθηκε το 1923 από τον Κεμάλ με τον θάνατο, εκτοπισμό και τον ξεριζωμό χιλιάδων Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων και γενικά όλων των μη μουσουλμανικών πληθυσμών στην πολυεθνική, τότε, Μικρά Ασία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η πραγματική σημασία για την Ελλάδα, αλλά και τη Δύση, της εσκεμμένης καταστροφής της Σμύρνης από τον Νουρεντίν Πασά επισημαίνεται όχι από Έλληνες ιστορικούς, αλλά από τον Βρεττανό Gilles Millton («Χαμένος Παράδεισος: Σμύρνη 1922»), ο οποίος τονίζει με έμφαση ότι αποτελεί οδυνηρή διαπίστωση, ότι οι Ευρωπαίοι δεν διδάσκονται στα σχολεία τους την ιστορία της Μικράς Ασίας και των εθνικών εκκαθαρίσεων που πραγματοποίησε εκεί ο τουρκικός εθνικιστικός μιλιταρισμός, όλων των μη μουσουλμανικών εθνοτήτων.
Στο εσωτερικό μάλιστα, εάν κανείς συγκρίνει τις απόψεις μεγάλης μερίδας της ελληνικής ιστοριογραφίας όλων των ιδεολογικών αποχρώσεων (δεξιάς και αριστεράς), θα βρεθεί προ της εκπλήξεως να διαπιστώνει ότι κυριαρχεί η άρνηση της πραγματικότητας, τα ενοχικά συμπλέγματα, καθώς και η μεταφορά των τουρκικών απόψεων. Αυτό, για παράδειγμα, το διαπιστώνει κανείς ιδιαίτερα εν σχέσει με την πυρκαγιά της μαρτυρικής Σμύρνης, που αποδίδεται συνήθως σε τυχαίο γεγονός και όχι σε συνειδητή προσπάθεια του κεμαλικού εθνικισμού να εκδιώξει δια παντός κάθε μη μουσουλμανικό στοιχείο από το χώρο της Μικράς Ασίας. Πλην όμως την αλήθεια για το θέμα αυτό φωτίζει ο Fatih Rifki Atay, σημαίνον κεμαλικό στέλεχος, που από τη δεκαετία του 1950 είχε γράψει εμφατικά ότι: «Γιατί κάψαμε τη Σμύρνη; Γιατί φοβηθήκαμε ότι αν έμεναν τα κτίρια στη θέση τους δεν θα μπορούσαμε να απαλλαγούμε από τις μειονότητες» (βλ. Βλάσης Αγτζίδης «Μικρασιατική Καταστροφή»).
Η οδυνηρή πραγματικότητα είναι ότι συστηματικά το στρατο-ισλαμιστικό καθεστώς της Άγκυρας πρώτα υπό τον μανδύα του δυτικού κεμαλισμού και εν συνεχεία υπό τον μανδύα του αντιδυτικού ισλαμο-οθωμανισμού, χωρίς όμως καμία ρωγμή μεταξύ τους ως προς τις επεκτατικές επιδιώξεις του, φιλοτέχνησε τις ανύπαρκτες νομικές με βάση τις υπογραφείσες συνθήκες και το διεθνές δίκαιο παράνομες διεκδικήσεις του, χωρίς τη στιβαρή και οργανωμένη ελληνική αντίδραση.
Γιατί αν κάποιος παρατηρήσει από απόσταση το ιστορικό διάβα αυτών των εκατό χρόνων, θα διαπιστώσει ότι ουδέποτε υπήρξε πραγματική περίοδος ειλικρινούς φιλικής προσέγγισης των δύο χωρών και άρσης της ιστορικής αντιπαλότητας από την πλευρά της Τουρκίας. Μετά τη σύναψη της συνθήκης της Λωζάνης το 1923, που υπήρξε η γενέθλια πράξη ιδρύσεως του σημερινού τουρκικού κράτους, ο Κεμάλ Ατατούρκ επιδίωξε τη σταθεροποίηση και ισχυροποίηση του τουρκικού κράτους υπό τον μανδύα του φιλοδυτικού ηγέτη. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος και λόγω των τότε συνθηκών του ψυχρού πολέμου υπήρξε η ανάπτυξη μεγάλων ερεισμάτων της Τουρκίας στη Δύση. Η σχέση όμως αυτή αποδείχθηκε πάντα ετεροβαρής σχεδόν σε όλα τα επίπεδα, καθόσον ο βασικός πυρήνας του τουρκικού κεμαλικού καθεστώτος, παρά τον επιφανειακό κοσμικό χαρακτήρα, παρέμεινε βαθιά αυταρχικός και υπέκρυπτε τις ανομολόγητες επιθετικές και κατακτητικές επιδιώξεις του τουρκικού κράτους. Γι’ αυτό, όταν ισχυροποιήθηκε και αναπτύχθηκε η ενδογενής τουρκική οικονομική ολιγαρχία, υπήρξε η επανάληψη της βασικής τουρκικής πολιτικής που αποτυπώθηκε στο συνέδριο των Νεοτούρκων στη Θεσσαλονίκη το 1911 και που ήταν η εξολόθρευση όλων των μη μουσουλμανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας. Στο πλαίσιο αυτό έγινε ο εξανδραποδισμός της ελληνικής μειονότητας της Κωνσταντινούπολης στα θλιβερά γεγονότα του Σεπτεμβρίου του 1955, με στόχο τη βίαιη υποκατάσταση της ακμάζουσας εμπορικής δραστηριότητας του ελληνικού στοιχείου από την αναδυόμενη τουρκική οικονομική ολιγαρχία.
Στη συνέχεια, στη δεκαετία του ’70 υπήρξε η επιχείρηση ΑΤΤΙΛΑΣ με κατάληψη της Μεγαλονήσου εξαιτίας της μικρονοητικότητας της χουντικής τριανδρίας στην Ελλάδα και η σταδιακή αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο, παραποιώντας τις υπογραφείσες συνθήκες, αλλά και τη συνεχή κατευναστική ελληνική πολιτική. Στη συνέχεια μέσω της πολιτικής το γκριζαρίσματος των 152 βραχονησίδων με αφορμή τα Ίμια αποκαλύφθησαν οι πραγματικές επιδιώξεις της που είναι το μοίρασμα του Αιγαίου κατ’ ισομοιρίαν, όπως τόνιζε εμφατικά πάντα ο Α. Παπανδρέου, η δημιουργία ασαφούς καθεστώτος κυριαρχίας στα ελληνικά νησιά και η υφαρπαγή τεραστίων θαλασσίων ζωνών της εν δυνάμει ελληνικής ΑΟΖ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου μέσω του παράνομου τουρκο-λιβυκού μνημονίου. Επιδιώξεις που έχουν ως τελικό σκοπό τη φιλανδοποίηση της Ελλάδος και της Κύπρου και τη μετατροπή τους σε δορυφόρους της τουρκικής επικυριαρχίας στην ευρύτερη περιοχή.
Αυτή η κατάληξη των πραγμάτων στα ελληνοτουρκικά δεν έπεσε από τον ουρανό, αλλά είναι το αποτέλεσμα των χρόνιων παθογενειών της ελληνικής στάσης απέναντι στις τουρκικές παράνομες επιδιώξεις με την κυριαρχία του φοβικού συνδρόμου και της κατευναστικής πολιτικής που είχε ως αποτέλεσμα τη συνεχή έμμεση νομιμοποίηση των τουρκικών παράνομων απαιτήσεων. Οι ψευδαισθήσεις και τα μυθεύματα που κυριάρχησαν στην ελληνική πολιτική σκηνή σταδιακά, ιδιαίτερα την περίοδο της Ύστερης Μεταπολίτευσης ως σήμερα και αφορούσαν ότι είτε ότι θα λυθούν τα προβλήματα με βάση τη μοναδική διαφορά που αναγνωρίζει η Ελλάδα (ρύθμιση της υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ βάσει του Διεθνούς Δικαίου), είτε μέσω της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. ως μέσο εξημέρωσης του «θηρίου», είτε μέσω βοήθειας και λύσεως από τρίτους, έχουν πλήρως συντριβεί μπροστά στον κυνισμό του γκρίζου λύκου.
Και ενώ θα μπορούσε να υπάρξει η ουσιαστική μελέτη και απεικόνιση των πραγματικών γεγονότων και πράξεων, των ιστορικών ευθυνών εκείνων που συντελέστηκαν δια των πράξεων και παραλείψεων μέσω του εθνικού διχασμού και των συσσωρευμένων λαθών σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο, που οδήγησαν στην Μικρασιατική Καταστροφή το Καλοκαίρι του 1922 έτσι ώστε να αποτελέσει όλο αυτό πηγή εθνικής αυτογνωσίας και αποφυγής ίδιων λαθών στο παρόν και στο μέλλον (τα οποία δυστυχώς αναπαράγονται), το ελληνικό πολιτικό σύστημα επέβαλε τη συλλογική αμνησία και την υποδόρια κατασκευασμένη λήθη προκειμένου να ξεπλυθούν τις ευθύνες για την εθνική αυτή τραγωδία, που παραμένει όμως ως σήμερα χαίνουσα. Χαρακτηριστική προσπάθεια και όχι μόνο αυτή, για την προώθηση της συλλογικής αμνησίας αποτέλεσε το βιβλίο της ιστορίας της Στ’ δημοτικού το 2006 στην οποία περιγράφεται η καταστροφή της Σμύρνης και ο βίαιος θάνατος χιλιάδων Ελλήνων ως «συνωστισμός» στην προκυμαία της πόλης. Πρόκειται για το απαύγασμα της αποδομητικής ιστοριογραφίας, που έχει εισχωρήσει σε μεγάλο μέρος των ιστορικών της χώρας (ψευδοαριστερής και νεοφιλελεύθερης κοπής).