Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

Κυριακη 17 Μαρτιου 2024


15-3-2024 Άλλο ένα περιστατικό επίθεσης από εγκαταλελειμένο δεσποζόμενο σκύλο σε 13χρονο κοριτσάκι .Ο σκύλος είχε τσιπάκι και βρέθηκε ο ιδιοκτήτης πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα . 

Φυσικά και δεν πρόκειται να νοιαστεί κανένας υπουργός για το 13χρονο κοριτσάκι.

Θα νοιαζόταν μόνο αν επρόκειτο για γατάκι .

Άλλο ένα περιστατικό για τα οποία  προειδοποιούμε.

Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να κατέχει σκύλο και ο πολίτης να τρέχει στα δικαστήρια να βρει το δίκιο του .


Εγκαταλελειμμένος δεσποζόμενος ο σκύλος που δάγκωσε την 13χρονη στο Βελεστίνο

15 Μαρτίου 2024 - 16:34

Σε διευκρινίσεις προχωρά ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό επίθεσης που σημειώθηκε στο Δήμο Ρήγα Φεραίου.

«Το περιστατικό που σημειώθηκε στις 14/03/2024 αφορά σκύλο, ο οποίος είναι δεσποζόμενος (τσιπαρισμένος) και έχει εγκαταλειφθεί. Η ευθύνη ανήκει εξ΄ολοκλήρου στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος τον έχει εγκαταλείψει και, ήδη, ο ιδιοκτήτης έχει εντοπιστεί» επισημαίνεται σε ανακοίνωση.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου υλοποιεί πρόγραμμα Διαχείρισης αδέσποτων ζώων και κάθε χρόνο, λόγω των αυξανόμενων απαιτήσεων, το ποσό που προβλέπεται στον προϋπολογισμό μεγαλώνει. Ενδεικτικά για το έτος 2024 το προβλεπόμενο ποσό ανέρχεται στις 37.000 €. Επίσης, είναι σε συνεχή συνεργασία με κτηνίατρο για την παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών. Έως και σήμερα στειρώθηκαν πλήθος αδέσποτων ζώων, τα οποία σημάνθηκαν ηλεκτρονικά, εξετάστηκαν κλινικά, εμβολιάστηκαν και έγινε επανένταξη στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως ορίζει ο νόμος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μητέρα με κρατά στα χέρια της.

Μ' αγγίζει απαλά με τα δάχτυλα της.

Με κοιτά και τα μάτια της φωτίζονται.

Μου κάνει αστείες γκριμάτσες.

Με σηκώνει ψηλά στον αέρα και μου στέλνει φιλιά.

Με παίρνει μαζί της παντού.

Η μητέρα δεν με εγκαταλείπει ποτέ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η 12χρονη μετά την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση για τον Μίχο!

16/3/2024

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση είναι σύμφωνα με τους συγγενείς, η 12χρονη θύμα βιασμών και μαστροπείας στον Κολωνό, μετά την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση για τον Μίχο. Καθώς όλα όσα κατέθεσε η ίδια η ανήλικη η εισαγγελέας τα έβγαλε ψευδή!

Η ίδια είπε ότι τη βίασε και μάλιστα με περιγραφές που έκανε πολλές φορές στις καταθέσεις της σε ειδικούς παιδοψυχολόγους που την παρακολουθούσαν όλοι κατέλειξαν στο συμπέρασμα πως έλεγε την αλήθεια!

Σύμφωνα λοιπόν με τη γιαγιά της 12χρονης, το κορίτσι βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς ενημερώνεται για τις δικαστικές εξελίξεις. «Πώς θέλετε να είναι με αυτά που βλέπει; Ένα ράκος είναι. Στεναχωριέται, κλαίει, χτυπιέται» ανέφερε χαρακτηριστικά η γιαγιά της.

Μιλώντας στο OPEN, ο συμβουλευτικός ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής, Γιάννης Κεχαγιάς, τονίζει: «Ένα παιδί σίγουρα δυσκολεύεται να αντιληφθεί και να προσδιορίσει τη χειραγώγηση και οποιαδήποτε μορφή βίας καθώς και να θεσπίσει αντίσταση σ’ αυτήν».

Σήμερα στην Ελλάδα ακούσαμε το φρικτό για «διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται». Μόνο που πολύ απλά η ηλικία τους δεν τους επιτρέπει να κάνουν … επιλογές.

Είναι αδιανόητο να δικαιολογείται ο βιασμός με οποιονδήποτε τρόπο, ιδίως όταν το θύμα είναι ένα ανήλικο παιδί. Ο ρόλος της δικαιοσύνης είναι να προστατεύει τους αδύναμους και τους ευάλωτους, όχι να αποδυναμώνει τη θέση τους και να επιτρέπει την ατιμωρησία των εγκληματιών.

Αντιδράστε απέναντι στη σήψη και τη παρακμή της Ελλάδας, κάντε το για την πατρίδα, κάντε το για τα παιδιά σας!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιεικώς γελοίοι οι κυβερνητικοί : Επιστράτευσαν έναν γελοίο δικαστή να “μαλώσει” την Ευρωπαία εισαγγελέα πως δεν κάνει καλά την δουλειά της!

16/3/2024

«Θα της συνιστούσα να κάνει τη δουλειά της αθόρυβα και μεθοδικά, όπως κάνουν οι πραγματικοί δικαστές και εισαγγελείς, χωρίς βαρύγδουπες δηλώσεις που προσβάλλουν τη θεσμική αυτονομία των κρατών-μελών της Ε.Ε. και την καθιστούν μέρος του προβλήματος, αντί της λύσης», είπε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Π. Δανιάς προκάλώντας γέλοιο και οργή , γιατί πως ο κόσμος βράζει στην Ελλάδα επειδή ΔΕΝ είναι ανεξάρτητη η δικαιοσύνη!

Δείτε την δήλωση της ευρωπαίας εισαγγελέως: Ευρωπαία Εισαγγελέας: «Να γίνει αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών – Δεν έκαναν την σύμβαση 717 γαυτό έγιναν τα Τέμπη»! (βίντεο)

Υπέρβαση αρμοδιοτήτων και προσβολή της θεσμικής αυτονομίας των κρατών – μελών της ΕΕ καταλογίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Παναγιώτης Δανιάς στην Ευρωπαία Εισαγγελέα Λάουρα Κοβέσι, που είχε ζητήσει αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών για να αποδοθεί δικαιοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών.

Σκληρή κριτική άσκησε ο κ. Δανιάς όπως παρουσιάζουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ, για τη συνέντευξη που παραχώρησε η κυρία Κοβέσι στο Star, όπου μεταξύ άλλων είπε: «Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη» ζητώντας την αλλαγή της συνταγματικής πρόβλεψης, κάτι για το οποίο έχει σταλεί επιστολή στην Κομισιόν.

«Η εργασία της δεν είναι να δίνει συνεντεύξεις στα μέσα και να μιλάει για το “τραύμα” των συγγενών των θυμάτων (αναμφίβολα υπαρκτό, αλλά αδιάφορο για την αναζήτηση της αλήθειας)», επισήμανε με νόημα ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, προσθέτοντας ότι αν διαπιστώσει εμπόδια στο έργο της από υπουργούς, να τους κατονομάσει και να το στείλει στη Βουλή, που έχει την αρμοδιότητα να επιληφθει.

«Εκτός, αν ο σκοπός της είναι να κατέβει και αυτή στις Ευρωεκλογές, σαν τον Βέλγο ανακριτή της υπόθεσης της Καϊλή», κατέληξε με νόημα ο αληταράς κυβερνητικός καθεστωτικός στην ανάρτησή του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μιλάνο. 

Οι Ρώσοι του εξωτερικού βάλανε τα γυαλιά στις ψευτοδημοκρατιες της δύσης. 

3 και 4 ώρες περιμένουν οι Ρώσοι στις ουρές των προξενειων να ψηφίσουν. 

Οι μύθοι της δύσης ακυρώνονται ένας μετά τον άλλον.

Οι Ρώσοι κερδίζουν σε όλα τα πεδία του πολέμου έναντι της δύσης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χειρουργοί νοσοκομείου Αιγίου Αριστείδης Κοκορές, Δημήτριος Μπούνιας, Παναγιώτα Θεοδωροπούλου και Αλέξανδρος Τσαμπασβίλι : Ως ιατροί πιστεύουμε ακράδαντα ότι η παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε ένα δημόσιο νοσοκομείο αποτελεί αγαθό που πρέπει να προσφέρεται αποκλειστικά δωρεάν στους πολίτες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΙΩΝΑΖΙ:ΕΧΕΤΕ ΗΤΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΞΕΣΠΑΤΕ ΣΤΑ ΒΡΕΦΗ...

Θρασύδειλα,μισητά Τσογλάνια Φονιάδες,ΣιωΝαζιστές ευχομαι αυτό τό δακρυσμένο προσωπάκι του 2χρονου Παλαιστίνιου βρέφους(κοριτσάκι) νά μην σας αφηνει νά κοιμηθειται, να σάς καταδιώκει μεχρι τήν στιγμή που θά ψοφήσεται...καί να εισαστε σιγουροι πως αυτό δέν πρόκειται νά αργησει....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Η δραστηριότητα των VSU και όσων τους συνοδεύουν στον πόλεμο δολιοφθορών κατά της Ρωσίας στα ρωσοουκρανικά σύνορα κατά τη χτεσινή μέρα ήταν κατά πολύ πεσμένη, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τις απόπειρες εισβολής σε ρωσικό έδαφος. Υπήρξαν, βέβαια, κάποιες σποραδικές απόπειρες, με κυριότερες αυτές στην Κοζίνκα και το Σπονταριούσινο, όπου οι ομάδες των Ουκρανών ανιχνευτών-δολιοφθορέων για πολλοστή φορά δεν κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα και αποχώρησαν με βαριές απώλειες – πάνω από 30 νεκρούς και κατεστραμμένα 3 τανκ και κατεστραμμένα 2 πυραυλικά συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων, 1 RM-70 Vampire (τσεχικής κατασκευής) και ένα BM-21 Grad. Η καταστροφή ειδικά των πυραυλικών συστημάτων πολλαπλών εκτοξεύσεων είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη ρωσική πλευρά, καθώς μέσω αυτών πραγματοποιείται, μαζί με τα επιθετικά drones, το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των ουκρανικών επιθέσεων κατά κατοικημένων περιοχών στις Περιφέρειες του Μπέλγκοροντ, του Κουρσκ και αλλού.

- Και μια και ο λόγος για τα («τυφλά» ή στοχευμένα) πλήγματα των Ουκροναζί σε κατοικημένες περιοχές, χτες (17/03) στην Περιφέρεια του Μπέλγκοροντ υπήρξαν 2 νεκροί και 3 τραυματίες από ανάλογα πλήγματα (κυρίως με επιθετικά drones), ενώ ζημιές υπέστησαν 22 πολυκατοικίες, 1 μονοκατοικία και 2 δημόσια κτήρια, καθώς και πάνω από 60 αυτοκίνητα ΙΧ και ΔΧ. Και αυτά μόνο από τα μικρά ποσοστά drones και βλημάτων που καταφέρνουν να διαπεράσουν τη ρωσική αντιαεροπορική άμυνα, αφού η τελευταία μόνο χτες κατέρριψε περί τα 15 ουκρανικά drones και άλλα τόσα βλήματα πυραύλων RM-70 Vampire που κατευθύνονταν στην πόλη του Μπέλγκοροντ και σε γύρω περιοχές.

- Αντίστοιχη δραστηριότητα οι Ουκροναζί επέδειξαν και σε άλλες περιοχές, με προεξάρχουσα την Περιφέρεια Χερσώνας, όπου υπήρξε στη πόλη Καχόφκα 1 νεκρός και άλλοι 4 τραυματίες από ευθύ πλήγμα drone σε πλήθος συγκεντρωμένων σε μνημείο της πόλης αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων κατά του φασισμού και του ναζισμού. Πλήγματα μικρότερης ισχύος και χωρίς θύματα υπήρξαν σε χωριά όπως τα Αλιόσκι, το Πεστσάνογε, η Καρντάσινκα και το Ποντστεπνόγε.

- Επίθεση από 4, συνολικά, ουκρανικά drones δέχθηκε διυλιστήριο πετρελαίου στην Περιφέρεια της Σαμάρας, στην κεντρική Ρωσία. Επλήγη μία από τις δεξαμενές καυσίμων των εγκαταστάσεων, η οποία ωστόσο κατασβήστηκε αρκετά σύντομα με συμβατικά μέσα πυρόσβεσης και χωρίς η φωτιά να επεκταθεί και στους γύρω χώρους.

- Στον αντίποδα των πληγμάτων των Ουκροναζί, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατά το τελευταίο 24ωρο επικεντρώθηκαν και πάλι σε πλήγματα σε στρατιωτικές και άλλες, στρατηγικής σημασίας υποδομές της χώρας των ουκρανοναζί, καθώς και στη συστηματική και μαζική εξουδετέρωση έμψυχου δυναμικού των VSU και των άλλων στρατιωτικών σχηματισμών που πολεμούν εναντίον της Ρωσίας στα ουκρανικά μετόπισθεν.

- Ξεκινώντας αντίστροφα χρονικά, θα αναφέρω ότι κατά τη νύχτα που μας πέρασε, μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν μαζικά πλήγματα από αέρος στις παρακάτω περιοχές (και υποδομές, για όπου υπήρξε μέχρι τώρα πληροφόρηση):

* Οδησσός και Περιφέρεια – για 2η, τουλάχιστον, συνεχόμενη μέρα, μετά το εντυπωσιακό πλήγμα της προηγούμενης μέρας, κατά το οποίο «ξεκληρίστηκε» η μισή ηγεσία της τοπικής Αστυνομίας, μαζί με 550 μέλη των ταγμάτων Ειδικών Δυνάμεων της ουκρανικής Αστυνομίας «Tsunami» και «Lyut’», αλλά (εδώ είναι η νέα πληροφορία) 100 Γάλλων μισθοφόρων που διέμεναν στο ίδιο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Οι στόχοι της τελευταίας ρωσικής επίθεσης είναι επι του παρόντος προς διευκρίνιση.

* (Παρεμπιπτόντως, να αναφέρω συμπληρωματικά ότι έχουν ταυτοποιηθεί από την ίδια την ουκρανική πλευρά οι θάνατοι 3 ανώτατων αξιωματικών της ουκρανικής Αστυνομίας, με βαθμούς υποστρατήγου και άνω, κατά το εν λόγω χτύπημα: Α. Γκοστίσεφ, πρώην υπαρχηγός της ουκρανικής Αστυνομίας, Σ. Τετιούχιν, πρώην αντιδήμαρχος Οδησσού και νυν διοικητής του τάγματος «Tsunami» και Ντ. Αμπραμένκο, υποδιοικητής της ουκρανικής Αστυνομίας και επικεφαλής του Τμήματος Προληπτικής Δραστηριότητας στην Περιφέρεια Οδησσού).

* Περιφέρεια Χαρκόβου: Στο χωριό Λιπτσί χτυπήθηκαν συστήματα του ουκρανικού Πυροβολικού τα οποία στόχευαν προς τη ρωσική Περιφέρεια Μπέλγκοροντ,

* Περιφέρεια Ντνιεπροπετρόφσκ (αδιευκρίνιστοι, προς το παρόν, οι στόχοι),.

* Περιφέρεια Τσερνίγκοφ: Στην πόλη Πριλούκι, όπου βρίσκεται και το ομώνυμο στρατιωτικό αεροδρόμιο, 

* Περιφέρεια Ζιτόμιρ: Χτυπήθηκε το ουκρανικό κέντρο εκπαίδευσης («πολύγωνο») Α0389 των VSU, όπου έδρευαν μεταξύ άλλων και μονάδες των ουκρανικών Ειδικών Δυνάμεων και των Μονάδων Καταδρομών των VSU. Ο αριθμός των νεκρών και τραυματιών υπολογίζεται σε εκατοντάδες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ακριβής προσδιορισμός.

- Νωρίτερα, πιθανόν στην Περιφέρεια Χερσώνας, είχε πληγεί και χώρος προσωρινής διαμονής μονάδων του νεοναζιστικού «Κράκεν» με βόμβες FAB-1500, όπου καταγράφηκαν πάνω από 300 εξουδετερωμένοι Ουκροναζί (χώρια οι τραυματίες). Για το περιστατικό υπήρξε αναφορά και κατά τη σύσκεψη στελεχών που πραγματοποίησε χτες ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού με ανώτατα στελέχη των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην έδρα της Ενιαίας Ομάδας Στρατευμάτων «Ντνιεπρ».

- Μέσα σε όλα τα υπόλοιπα, αυτό που έφταιξε στην ουκρανική ναζιστική χούντα που τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για τις VSU τόσο στην πρώτη γραμμή, όσο και στα μετόπισθεν, είναι ότι κάποιοι εκπρόσωποι του ναζιστικού καθεστώτος παραδέχονται, έστω αραιά και πού, την αληθινή κατάσταση πραγμάτων. Έτσι οι «φωστήρες» της ναζιστικής  χούντας του Κιέβου αποφάσισαν να αποπέμψουν από τη θέση του τον μέχρι σήμερα εκπρόσωπο Τύπου της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας Γιούρι Ιγκνάτ, επειδή… «τόλμησε» κάποιες φορές να παραδεχθεί δημόσια την αδυναμία των ουκρανικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας να αντιμετωπίσουν τα βλήματα των υπερσύγχρονων (και συνήθως υπερηχητικών) ρωσικών τακτικών και επιχειρησιακών πυραυλικών συστημάτων. Είναι χαρακτηριστικό, ότι από την έναρξη της ρωσικής ΕΣΕ η ουκρανική αεράμυνα δεν έχει καταρρίψει ΟΎΤΕ 1 από τα 300 και πλέον βλήματα πυραύλων Χ-22 (με ταχύτητα έως και 5 Mach) που έχει εκτοξεύσει η ρωσική πλευρά σε επιλεγμένους στόχους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ο Mότε πήρε το μικρόφωνο στην Tribuna antimperialista στις 2 Μαρτίου, τα συγκινητικά λόγια του νεαρού Παλαιστίνιου, που μίλησε σε άπταιστα ισπανικά, ήταν για την υπεράσπιση του λαού του και του λαού του: 

"Η Παλαιστίνη θα νικήσει. Μια μέρα θα υψώσουμε τη σημαία μας στο τζαμί Αλ Ακσά, στην πρωτεύουσα του λαού μας".


17 Μαρτίου 2024

"Η Παλαιστίνη θα νικήσει και θα υψώσει τη σημαία της στο τέμενος Αλ Ακσά", Παλαιστίνιος φοιτητής της Λατινοαμερικάνικης Σχολής Ιατρικής (ELAM) στην Κούβα

Ο Παλαιστίνιος τριτοετής φοιτητής ιατρικής στην Αβάνα της Κούβας,Μοτέ Αλ Μασάρ , διαβεβαίωσε ότι ο λαός του θα πετύχει τη νίκη επί των σιωνιστικών ορδών που απειλούν να τον καταστρέψουν.

Πριν από λίγες ημέρες, τα θερμά και συγκινητικά λόγια του Μοτέ Αλ Μασάρ, ενός νεαρού Παλαιστίνιου φοιτητή ιατρικής, συγκίνησαν τον κουβανικό λαό, όταν από την "Αντιιμπεριαλιστική Εξέδρα"   (La Tribuna antimperialista) της Αβάνας μίλησε για τις βαρβαρότητες που υφίσταται ο λαός του, ο οποίος σφαγιάζεται εδώ και πέντε μήνες από τον ισραηλινό στρατό.

Ο Moτέ, στην τρυφερή ηλικία των 24 ετών, αντανακλά τη θλίψη στα μάτια του, γιατί γνωρίζει πολλά για τον πόλεμο, για την απώλεια αγαπημένων προσώπων, μελών της οικογένειας και των φίλων του στη μακρινή του Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, που πολιορκείται και απειλείται με ισοπέδωση από τους Σιωνιστές.

Εκεί ζούσε με τον πατέρα του, τη μητέρα του και έξι αδέλφια. Ως παιδί και έφηβος, έγινε μάρτυρας τριών πολέμων: του 2008, του 2012 και του 2014. Τον τελευταίο, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2023, τον έχει υποστεί από μακριά, γεγονός που ίσως κάνει την αγωνία του ακόμα μεγαλύτερη.

Η πραγματικότητα στη Γάζα είναι καλά γνωστή στον Mοτέ. Ο θάνατος, η πείνα, η έλλειψη φαρμάκων και η βάναυση μεταχείριση του άμαχου πληθυσμού είναι ένα μόνιμο   καθημερινό φαινόμενο. Μαζί με τη σχεδόν ανύπαρκτη επικοινωνία με την οικογένειά του, ακόμα και  τη δυνατότητα να λάβει οδυνηρές ειδήσεις.

Στη συνέντευξή του στο Cubadebate, είπε  πώς είναι να ζεις μέσα στον πόλεμο, τον συνεχή φόβο και την απώλεια σχεδόν καθημερινά κοντινών του ανθρώπων, όπως συνέβη στην αρχή αυτής της τελευταίας ισραηλινής κλιμάκωσης, όταν εν μέσω των σπουδών του έλαβε την είδηση της απώλειας ενός φίλου που θεωρούσε αδελφό του. Ήταν ένα από τα πρώτα θύματα σε έναν κατάλογο που ήδη ξεπερνά τους 31.000 νεκρούς Παλαιστίνιους.

Αυτές τις στιγμές τον στεναχωρεί που δεν ξέρει τι έχει συμβεί στον 12χρονο μικρό αδελφό του, που είναι άρρωστος και δεν ξέρει τι πραγματικά έχει. Προφανώς πρόκειται για ασθένεια του ήπατος. "Αυτά είναι τα δεινά του πολέμου. Πολλά παιδιά δεν αντέχουν ούτε την πείνα", λέει.

Ο μόνος τρόπος για να μαθαίνει από την οικογένειά του, κάθε τέσσερις ή πέντε ημέρες, είναι μέσω του διαδικτύου. Τα αδέλφια του και κάποιοι φίλοι του διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να πάνε σε μέρη όπου υπάρχει σύνδεση και να τον κρατούν ενήμερο για το τι συμβαίνει.

Όταν δεν μπορεί να επικοινωνήσει, ψάχνει στα κοινωνικά δίκτυα για τις περιοχές όπου έγιναν οι τελευταίες επιθέσεις για να μάθει αν η οικογένειά του έχει πληγεί. Το άγχος είναι συνεχές.

Από τότε που τελείωσε τις σπουδές του στη Γάζα το 2018, άρχισε να αναζητά υποτροφίες για να σπουδάσει ιατρική και πήρε μία στην Κούβα.

Εξιστορεί, την υπερηφάνεια του να βρίσκεται σε μια χώρα που μοιάζει με τη δική του. Την υποστήριξη του κουβανικού λαού, που είχε πάντα,  και ευχαρίστησε την ευκαιρία που του έδωσε "αυτή η χώρα για να εκπληρώσω το όνειρό μου".

Όπως ανέφερε, υπάρχουν περισσότεροι από 300 Παλαιστίνιοι στην Κούβα, συμπεριλαμβανομένων γιατρών που ειδικεύονται στην ιατρική.

Όταν ο Mότε πήρε το μικρόφωνο στην Tribuna antimperialista στις 2 Μαρτίου, τα συγκινητικά λόγια του νεαρού Παλαιστίνιου, που μίλησε σε άπταιστα ισπανικά, ήταν για την υπεράσπιση του λαού του και του λαού του: 

"Η Παλαιστίνη θα νικήσει. Μια μέρα θα υψώσουμε τη σημαία μας στο τζαμί Αλ Ακσά, στην πρωτεύουσα του λαού μας".

Από την άφιξή του στην Αβάνα το 2018, δεν μπόρεσε να επιστρέψει στη Λωρίδα της Γάζας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ετσι πηγαίνουν οι άνθρωποι να ψηφίσουν στις Προεδρικές εκλογές στο Βόρειο Κουρίλσκ! Μέσα από χιονοθύελλα και άνεμο.

Πάρτε μαθήματα Ελληνες, που περιμένετε με την αποχή, λόγω απογοήτευσης, ν΄αλλάξουν τα πράγματα!

Σχολιο.- Σαν να έχουμε υποστεί μετάλλαξη...

Σχολιο.- Μα με την αποχή σου , απέχεις απο την αλλαγή και μαζί με σένα υποφέρουμε και εμείς !!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα την πω την αμαρτία μου!

Μου έχουν πέσει τα σαγόνια, από την απίστευτη συμμετοχή των Ρώσων, στις εκλογές!

ΖΗΛΕΥΩ!!!

Σχολιο.- την πρώτη κιόλας μερα η προσέλευση ηταν πάνω από 50%

Σχολιο.- νομίζω σήμερα είναι στο 67%.

Σχολιο.- Αφού κάπου πιστεύουν, γιατί να μην ψηφίσουν;

Εμείς πένητες σε πιστή και ενθουσιασμό γενικώς



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο αεροδρόμιο του Αμμάν, στην Ιορδανία, κατέβασαν από το αεροπλάνο δύο νεαρούς, επειδή φορούσαν T-shirt με την Παλαιστινιακή σημαία.

Η πλάκα είναι ότι η βασίλισσα της Ιορδανίας είναι 100% Παλαιστίνια!

Η Ράνια Αλ-Αμπντάλα, το γένος Αλ-Γιασίν, έχει γεννηθεί το 1970 στο Κουβέιτ, από Παλαιστίνιους γονείς, όπου πήγε και σχολείο, ενώ αργότερα βρέθηκε για σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στο Κάιρο. Μετά την αποφοίτησή της εργάστηκε στη Citibank αλλά και στην Apple Computer, ενώ σήμερα διαθέτει και το προσωπικό της YouTube κανάλι.

Γνώρισε τον τότε πρίγκιπα της Ιορδανίας Αμπντάλα σε ένα πάρτι τον Ιανουάριο του 1993. Δύο μήνες αργότερα, ανήγγειλε τη δέσμευσή τους και στις 10 Ιουνίου 1993, παντρεύτηκαν. Μαζί απέκτησαν τέσσερα παιδιά:

Σχολιο.- Η βασίλισσα αυτή είναι μαθήτρια του Schwab . Οπότε όλα πιθανά

Σχολιο.- Η Ιορδανία είναι Αμερικανοκρατούμενη

Σχολιο.- Η Ιορδανία είναι αμερικανικό προτεκτοράτο είναι εδώ και χρόνια, από τότε που ιδρύθηκε.

Σχολιο.-  η μεγαλυτερη εξαγωγη λαχανικων προς Ισραηλ ειναι απο την Ιορδανια, τωρα με την σφαγη των Παλαιστινιων στη  Γαζα. H βασιλισσα γεννηθηκε στο Κουβειτ αλλα η οικογενεια είναι απο το Τουλκαρεμ. Αρα ηταν μεταναστες αφου ηταν στο Κουβειτ. Θλιβερο.....

Σχολιο.- Μην ξεχνάτε την μεγαλη σφαγή Παλαιστινίων την εκανε ο βασιλιάς Χουσεΐν τον Μαυρο Σεπτέμβρη.

Ο Μαύρος Σεπτέμβρης  ήταν σύγκρουση που πραγματοποιήθηκε στην Ιορδανία μεταξύ των ιορδανικών ενόπλων δυνάμεων, υπό την ηγεσία του βασιλιά Χουσεΐν, και της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), υπό την ηγεσία του Γιάσερ Αραφάτ, κυρίως μεταξύ 16 και 27 Σεπτεμβρίου του 1970, με ορισμένες ενέργειες να συνεχίζονται μέχρι τις 17 Ιουλίου του 1971.

Σχολιο.- Δουλικα των Αμερικανών είναι οι Ιορδανοί.

Σχολιο.-  Η τέταρτη  γυναικα του πρώην βασιλιά χουσειν μπιν ταλάλ, η νουρ, ηταν αμερικανα το ονομα της ειναι Lisa Najeeb Halaby

Σχολιο.- Ο Αμπντάλα Β΄ Αλ-Χουσεΐν (1962-) είναι ο βασιλιάς της Ιορδανίας από το 1999. Γιος του Χουσεΐν μπιν Ταλάλ της Ιορδανίας,(βασιλιάς 1952-1999), διαδέχθηκε στο θρόνο τον πατέρα του όταν εκείνος πέθανε, στις 7 Φεβρουαρίου του 1999.

Γεννήθηκε στο Αμάν στις 30 Ιανουαρίου 1962 και μητέρα του είναι η Αντουανέτ Γκάρντινερ, η οποία γεννήθηκε στη Βρετανία.[2] Ο Αμπντάλα σπούδασε σε στρατιωτική σχολή της Βρετανίας.

Eίναι παντρεμένος με την παλαιστινιακής καταγωγής Ράνια Αλ-Γιασίν από τις 10 Ιουνίου 1993, με την οποία απέκτησε 4 παιδιά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και τι δεν έκαναν οι Ουκρανοί, για να στηρίξουν το αφήγημα της Δύσης, σύμφωνα με το οποίο οι Ρωσικές εκλογές για Πρόεδρο δεν θα είναι έγκυρες, λόγω επεισοδίων και τρομοκρατικών πράξεων, που θα σημειωθούν.

Ετσι, σημειώθηκαν μέχρι στιγμής καμιά δεκαριά απόπειρες να χαλάσουν την ηρεμία των εκλογών, ρίχνοντας πράσινο χρώμα σε κάποια κάλπη, ή πετώντας μολότοφ(μία περίπτωση), έξω από εκλογικό τμήμα.

Ολοι συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν κάθειρξη, έως 5 έτη, ή και 25 χρόνων αν αποδειχθεί ότι τελούσαν υπό την καθοδήγηση ξένων χωρών.

Ωστόσο, την πιο γελοία παράσταση παρουσίασε το Κέντρο Πληροφοριακής και Ψυχολογικής Επιχείρησης των Ουκρανών.

Στο πρώτο κατασκευασμένο βίντεο που φτάξανε, εισβάλλει στο εκλογικό κέντρο, δήθεν Ρώσος στρατιώτης και ελέγχει τι ψηφίζουν οι πολίτες.

Στο δεύτερο κατασκευασμένο περιστατικό, που υποτίθεται ότι σημειώνεται, αλλού, αλλά προφανώς είναι στον ίδιο, με το προηγούμενο βίντεο, χώρο, συλλαμβάνεται Ρώσος πολίτης με βρισιές. Μάλλον επειδή δεν ψήφισε Πούτιν. Τον πάνε για εκτέλεση!

Από τα τραπέζια λείπουν τα ψηφοδέλτια, οι εκλογικοί αντιπρόσωποι και δικαστικοί δεν υπάρχουν και μόνο κάτι χέρια φαίνονται.

Τα παιδιά πάνε για Οσκαρ!

Σχολιο.- τα γνωστα...!!!

Σχολιο.- Κρινουν εξ ιδιων τους αλλους. Αλλα φτιαχνουν και ΗΛΙΘΙΑ βιντεο....

Σχολιο.- Σκέφτομαι το τι μπορεί να κάνουν ΕΔΩ για να επιβάλουν τον εκάστοτε εκλεκτό τους!

Σχολιο.- Εννοείται ότι αυτά τα βίντεο είναι στην Ουκρανία σε κάποια ουκρανοφασιστικα στούντιο τηλεόρασης! Τα διασπείρουν για αντι-Ρωσική προπαγάνδα.

Σχολιο.- Ναι, δυστυχώς.. αυτό το βίντεο έχει σχεδιαστεί για ηλίθιους, όπως και τα γυρίσματα στη πόλη  Bucha,  τώρα σκέφτηκαν να καταγράψουν, "πως πάνε οι εκλογές στη Ρωσία", αλλά το θέμα είναι ότι οι κάλπες φέτος είναι εντελώς διαφορετικές, όχι , όπως δείχνει το βίντεο τις παλιές. Και δεν υπάρχουν στρατιώτες, όλα είναι πολύ ειρηνικά και όμορφα!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι η ανάρτηση του αντιπροέδρου του Ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ στον λογαριασμό του στο Telegram. Αναφέρεται στη ναζιστική ομάδα του Κιέβου που θα κρεμαστεί στο Χάρκοβο.

Είναι μια φωτογραφία με αγχόνες από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που δείχνει τις προθέσεις της Ρωσίας για τους ναζί του Κιέβου: 

«Παρουσιάζω στους δυτικούς φίλους μου μια εναλλακτική φωτογραφική εκδοχή της φόρμουλας ειρήνης για τη ναζιστική ομάδα του Κιέβου (βασισμένη στο υλικό από τη δίκη στο Χαρκόβου το 1943). 

Και εκείνα τα καθάρματα που βομβαρδίζουν αμάχους στις πόλεις μας θα κρεμαστούν εκεί, και μαζί τους, αυτός που παριστάνει τον πρόεδρο της ανύπαρκτης χώρας της Λετονίας, μια οντότητα που ονομάζεται Rinkevichs που ευχήθηκε το θάνατο της Ρωσίας.».

ΥΓ 1: Η Δίκη του Χαρκόβου ήταν μια δίκη εγκλημάτων πολέμου που πραγματοποιήθηκε ενώπιον ενός σοβιετικού στρατιωτικού δικαστηρίου τον Δεκέμβριο του 1943 στο Χάρκοβο της Σοβιετικής Ένωσης.

ΥΓ 2: Ελπίζω να αναθεωριθεί η λίστα προς το καλύτερο, να συμπληρωθεί δηλαδή και με άλλα καθάρματα, όπως π.χ. τα μέλη του εγχώριου skatosogou και της εγκληματικής αυλής του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κίνα «κόβει τον αέρα» στην Δύση για την Ρωσία: «Η Κίνα είναι έτοιμη να σταθεί δίπλα στη Ρωσία. Είμαστε έτοιμοι να επέμβουμε στρατιωτικά»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

Ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών ο πρώην πρόεδρο της Ονδούρας Ερνάντες

Ο πρώην πρόεδρος της Ονδούρας Χουάν Ορλάντο Ερνάντες (2014-2022) κρίθηκε "ένοχος για όλες τις κατηγορίες" από τους ενόρκους στη δίκη του στο Νότιο Περιφερειακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ και αντιμετωπίζει πλέον πιθανή ποινή ισόβιας κάθειρξης. 

Με ομόφωνη ετυμηγορία, οι ένορκοι, που άρχισαν τη διαβούλευση το απόγευμα της 7ης Μαρτίου, έκριναν τον Ερνάντες, γνωστό και ως JOH , ένοχο για τα αδικήματα της συνωμοσίας για ναρκωτικά, της εμπορίας όπλων και της οπλοκατοχής, για τα οποία εκδόθηκε στις ΗΠΑ λίγο μετά τη λήξη της δεύτερης θητείας του στην εξουσία το 2022.

Ο Ερνάντες  κρίθηκε ένοχος για τα εγκλήματα της συνωμοσίας για την εισαγωγή κοκαΐνης στις ΗΠΑ, της χρήσης και μεταφοράς πολυβόλων και καταστροφικών μηχανισμών κατά τη διάρκεια της συνωμοσίας αυτής, καθώς και της κατοχής πυροβόλων όπλων.  

Η δίκη, με επικεφαλής τον δικαστή Κέβιν Καστλ, άρχισε στις 20 Φεβρουαρίου με την επιλογή των ενόρκων και περιελάμβανε την κατάθεση 15 μαρτύρων, τόσο της κατηγορούσας όσο και της υπεράσπισης, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του κατηγορουμένου.

 Η εισαγγελέας των ΗΠΑ Έλινορ Τάρλοου δήλωσε στην αντίκρουση της υπεράσπισης  ότι ο πρώην πρόεδρος πολέμησε τους εχθρούς του, όχι τους εμπόρους ναρκωτικών.

"Για χρόνια εκμεταλλευόταν το πολιτικό σύστημα για τη διακίνηση ναρκωτικών. Χρησιμοποίησε τον στρατό και την αστυνομία και τη δική του εξουσία. Ήρθε η ώρα να βγάλετε την ετυμηγορία σας", κατέληξε ο εκπρόσωπος της πολιτείας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η γενοκτονία που μας δείχνουν (στην Παλαιστίνη) δεν είναι η παλιά δυναμική της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης, αλλά πολύ περισσότερο.

Για τον ακόλουθο λόγο η Γερμανία υποστηρίζει τη γενοκτονία, και μαζί με αυτήν η Γαλλία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο και ειδικά οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής υποστηρίζουν τη ρίψη βομβών σε ανθρώπους: όλοι συμφωνούν επειδή διαδηλώνουν σε όλη την ανθρωπότητα.

Εάν κάποια χώρα στον κόσμο θέλει να αλλάξει το οικονομικό σύστημα, μας λέει: κοιτάξτε τη στρατιωτική μας δύναμη, αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Παλαιστίνη μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε από εσάς αν τολμάτε να κάνετε αλλαγές χωρίς την επίβλεψή μας.

Αυτός είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική στον οποίο πρέπει να αναγνωρίσουμε και να δράσουμε.

Ο δεύτερος κίνδυνος είναι η γενοκτονία ενός εκατομμυρίου θανάτων που έχουμε υποστεί στη Λατινική Αμερική μέσω του λεγόμενου αγώνα κατά των ναρκωτικών που αποφασίστηκε από τις ΗΠΑ και έγινε μόνο με φυλακή, καταστολή, αστυνομία, δολοφόνους και όχι πρόληψη, δημόσια υγεία, παιδεία, δουλειά για όλους, πράγματα που θα εμπόδιζαν τους ανθρώπους από την πτώση σε κατανάλωση επικίνδυνης ουσίας.

Όλες αυτές οι εκτιμήσεις πρέπει να μας αναγκάσουν να αλλάξουμε τις πολιτικές της περιοχής μας προς μια ειρήνη βαθιά αυτονομία (από τις ΗΠΑ) τόσο οικονομικά όσο και στρατιωτικά της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Σήμερα, με την κρίση του καπιταλισμού λόγω της κλιματικής κρίσης που οι ίδιοι παρήγαγαν, αντιμετωπίζουμε μια αλλαγή στο οικονομικό μοντέλο της ανθρωπότητας αλλά αυτές οι χώρες είναι έτοιμες να παρέμβουν στρατιωτικά σε οποιοδήποτε παγκόσμιο σενάριο όταν το αποφασίσουν και όταν θέλουν να αναμειχθούν στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων.

Γι' αυτό είναι αφελές να πιστεύουμε ότι παραμένουμε μια ειρηνική ζώνη αν δεν πιστεύουμε ότι θα είμαστε ενωμένοι πολιτικά και στρατιωτικά για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας.

Πρέπει να είμαστε αυτόνομοι όπως η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική και να επιδιώκουμε συμμαχίες (όχι πλέον με τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά) με άλλες γεωγραφικές περιοχές που έχουν γίνει εκμετάλλευση μέχρι σήμερα, όπως με την Αφρική, υπό την προοπτική μιας διαφορετικής γεωπολιτικής.

Σας ευχαριστώ που με ακούσατε. "

Ομιλία του προέδρου της Κολομβίας Πέτρο, την ώρα της ομιλίας του προέδρου του Celac (Κοινότητα Κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής) στην 8η σύνοδο αυτής της οργάνωσης που πραγματοποιείται στον Άγιο Βικέντιο και τις Γρεναδίνες την 1η και 2η Μαρτίου 2024.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Γι’ αυτό η απάντηση στον Μακρόν, των Γαλλικών συνδικάτων και των ενώσεων των αγροτών είναι η καλύτερη:

-ΟΥΣΤ κι εσύ και η “Ολυμπιάδα σου”

-ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ στην διοργάνωση της διαφθοράς, του ξύλου και της βίας, των επιχειρηματικών συμφερόντων, της ντόπας και των στημένων!

Να μην αφήσουμε να “ξεπλυθεί” ο Μακρόν στο … όνομα του … Ολυμπιακού πνεύματος!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και ...Θεσσαλονίκη 

-Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν εισβάλλει στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ και εκκενώνουν την κατάληψη του Φυσικού, του Γεωλογικού και του Βιολογικού προσαγάγοντας φοιτητές και φοιτήτριες και τους μεταφέρουν στην κλούβα. 

Φοιτητικοί σύλλογοι και μέλη του προεδρείου του ΕΣΔΕΠ καταγγέλλουν την εισβολή της αστυνομίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στις φοιτητικές εστίες της Πανεπιστημιούπολης σχετικά με τους εμπρησμούς αυτοκινήτων στου Ζωγράφου την Πέμπτη (14.03.2024).

Άνδρες των ΜΑΤ έχουν μπει στο χώρο των εστιών ενώ κλούβες βρίσκονται στην Ούλωφ Πάλμε. Έγιναν 3 προσαγωγές (2 άντρες και μια γυναίκα).

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν βρει... κοντάρια, κράνη, έντυπο υλικό και άδεια μπουκάλια μπύρας.( εδώ γελάμε ..έγκλημα να έχεις άδεια μπουκάλια μπύρας)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η 38χρονη μητέρα της 12χρονης στην υπόθεση του Κολωνού συνελήφθη στις 12 Οκτωβρίου 2022.

«Δεκατρείς μήνες τιμωρούμαι άδικα, παραμένω κρατούμενη και μακριά από τα παιδιά μου για ένα έγκλημα που δεν έκανα και ποτέ δεν θα μπορούσα να κάνω» 

είπε μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα» στις 3 Δεκ 2023



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Γάζα, δεν υπάρχουν πια «βρέφη φυσιολογικού μεγέθους» δηλώνει αξιωματούχος του ΟΗΕ

Σάββατο 16/03/2024 - 14:18

Στη Γάζα, οι γιατροί δεν βλέπουν πλέον «μωρά φυσιολογικού μεγέθους», δήλωσε αξιωματούχος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών την Παρασκευή, με «τρόμο» για τις κατά μέσο όρο 180 γυναίκες οι οποίες, πεινασμένες, αφυδατωμένες, φέρνουν παιδιά στον κόσμο στον παλαιστινιακό θύλακο κάθε μέρα.

«Προσωπικά, φεύγω από τη Γάζα αυτή την εβδομάδα με τρόμο για το ένα εκατομμύριο γυναίκες και κορίτσια στη Γάζα, για τις 650.000 γυναίκες σε ηλικία τεκνοποίησης, πάνω απ’ όλα για τις 180 γυναίκες που γεννούν καθημερινά», τόνισε ο Ντόμινικ Άλεν, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό (UNFPA) στα παλαιστινιακά εδάφη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ψηφιακά, μέσω βιντεοσύνδεσης από την Ιερουσαλήμ.

Μπόρεσε να επισκεφθεί κάποια νοσοκομεία όπου εξακολουθούν να λειτουργούν μαιευτήρια στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

«Γιατροί ανέφεραν πως δεν βλέπουν πλέον βρέφη φυσιολογικού μεγέθους (...) Αντιθέτως, τραγικά, βλέπουν περισσότερο βρέφη που γεννιούνται νεκρά και περισσότερους θανάτους νεογνών», συνέχισε ο Ν. Άλεν, περιγράφοντας έγκυες «εξαντλημένες, από τον φόβο, από το ότι αναγκάστηκαν να εκτοπιστούν επανειλημμένα, από την πείνα», από την αφυδάτωση...

«Οι μητέρες θα έπρεπε να παίρνουν τα μωρά τους στην αγκαλιά τους, όχι να τα τυλίγουν σε νεκρικούς σάκους», είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε επίσης την έλλειψη βασικών προϊόντων, όπως τα αναισθητικά για περιπτώσεις που χρειάζονται καισαρικές τομές, και κατήγγειλε την άρνηση των ισραηλινών αρχών να αφήσουν να περάσουν φορτία της UNFPA με βοήθεια, ιδίως «κιτ μαιευτικής», και ότι αφαιρούν είδη όπως φακοί, ή φωτοβολταϊκά πλαίσια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ε.Μακρόν: «Μπορεί να στείλω ολόκληρες στρατιωτικές μονάδες κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία – Έχουμε και πυρηνικά όπλα!!!!»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 7-2-2024 ο υπουργός δικαιοσύνης Φλωρίδης (άλλος ένας π-ω-λητικός του σημιτικού ΠΑΣΟΚ) ΜΕΙΩΣΕ κατά 2 έτη το όριο ηλικίας καταλογισμού ποινικών ευθυνών σε ανήλικους παραβάτες. Ένα παιδί με άλλα λόγια πχ 11 ετών θεωρείται ώριμο αρκετά για να έχει συνείδηση των πράξεων του. Και κατ' επέκταση θα πρέπει να αντιμετωπίζει και τις συνέπειες των πράξεων του σε περίπτωση που αυτές είναι παραβατικές. 

Εκεί βασίστηκε η πρόταση της εισαγγελέως Μαρίας Ελένης Νικολού για την αθώωση του Μίχου στα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας. Από την στιγμή δηλαδή που το κοριτσάκι από τον Κολωνό είχε κλείσει τα 10 της έτη, έχει πλήρη καταλογισμό ή με άλλα λόγια προσωπική ευθύνη αυτοδιάθεσης του σώματός της. Συνεπώς και με άλλα λόγια, μάλλον το κοριτσάκι αποπλάνησε τον κομματάρχη της ΝΔ και δεν ισχύουν αυτά που λέμε εμείς οι ψεκασμένοι, ρωσόφιλοι και οπισθοδρομικοί "ακροδεξιοί" φασίστες. Αν αυτό δεν ανοίγει το “παράθυρο” στην αποποινικοποίηση της παιδεραστίας τότε εγώ ανήκω στο ...41%!!!!

Σχολιο.- Και γιατί όχι από τα 6;;

Μόλις φεύγουν απ το νηπιαγωγείο;

Σχολιο.- να νομιμοποιηθει η παιδεραστια στη χωρα και να μην αναγκαζεται ο καθε καλος κογενιαρχης να πηγαινει στην Ταιλανδη και να αφηνει εκει τα ωραια του λεφτακια

Σχολιο.- διαβάζω στο ίντερνετ οτι πχ αν ένα κορίτσι είναι πάνω απο 15 δεν τρέχει κάστανο. Το θεωρώ το ίδιο άθλιο.  είναι επίσης επικίνδυνο.

Σχολιο.- Αυτοδιάθεση του σώματος το ονομάζουν. Αυτό βέβαια το δικαίωμα το στέρησαν σε όλους εμάς πολύ πρόσφατα....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aν «Δικαιοσύνη» είναι η εισαγγελέας Μαρία - Ελένη Νικολού και η πρότασή της για απαλλαγή του Μίχου από τις κατηγορίες του βιασμούς και της μαστροπείας, κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Η εν λόγω εισαγγελέας αγκαλιά  με τον Άδωνι

Σχολιο.- Η ατζέντα σήμερα είναι :"ο Μίχος δεν είναι παιδεραστής και μαστροπός. Η μάνα έφταιγε για όλα"

Σχολιο.- Παλαιοπαιδα! Ζητήσατε τωρα από την καλη κυρία εισαγγελέα που αθώωσε παιδεραστη-μαστρωπο συγνωμη



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tο όνομά της εισαγγελέα Μαρίας Ελένη Νικολού είχε εμπλακεί σε μία περίεργη υπόθεση στο μαιευτήριο Έλενα κατά την οποία έπειτα από λάθος ενός γιατρού ένα βρέφος είχε μείνει παράλυτο.

H Νικολού αθώωσε το μαιευτήριο παρά τα στοιχεία που είχε προσκομίσει ο δικηγόρος της οικογένειας...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ…

Βρε καημο που τον έχει κάποιος, για να πάρουν τζάμπα σπιτια απ’την Ρωσική διοίκηση της Μαριουπολης,η κάθε Σασα Προτσενκο Πιτσατζη κι η κάθε Ολγα Σαπολαγιεβα,που εκπροσωπώντας μόνο τις βαθειες τσέπες τους,έχουν σηκώσει τις υστερικά ρατσιστικές αντιρωσικες παντιέρες τους !!!

Λες και υπάρχουν χωρες που τα κράτη τους μοιράζουν τζάμπα νεόκτιστα σπιτια, σε οποιονδήποτε αλλοδαπό «βλέπει φως» και μπουκάρει και τα απαιτει…!!!

Πως γίνεται ρε συ, να έχει ο καθένας το ΘΡΑΣΟΣ,να ζητάει τζάμπα σπίτια απ’αυτον που τον πολεμάει λυσσαλέα…???

Σ’αρεσει δεν σ’αρεσει,η Μαριούπολη είναι και θα παραμείνει για πάντα υπό Ρωσική διοίκηση,η οποία οφείλει να μεριμνα για τις στεγαστικές ανάγκες των πολιτών της και νοούμενοι ως τέτοιοι είναι οι κάτοχοι Ρωσικών διαβατηρίων !!!

Οποίος δεν θέλει Ρωσικό διαβατήριο,

από που κι ως που ζητάει σπίτι απ’τους Ρώσους,για να το νοικιάζει διαμένοντας ο μαγκας στη Θεσσαλονίκη και την Κω…???

Και εις κατώτερα στους συλλογισμούς σου…!!!

Περίμενε μαζί με τους υπόλοιπους να σας δώσουν τζάμπα σπιτια τα «ουκρανα»,απ’αυτα που θα κτίσει η 

BlackRock…ανοικοδομωντας ότι ξεμείνει,αν ξεμείνει «ουκρανικο»…καλή τύχη ρε σεις…!!!

Και που είσαι…μην ξεχάσετε να δώσετε τσάμπα σπίτι και στον Βικτωρα Μεντβεντσούκ,που τώρα πλέον έχει Ρωσικό διαβατήριο…;)…!!!

Σχολιο.- Έλα ομως που δεν θέλουν Ρωσικά έγγραφα ταυτοποίησης αλλά θέλουν νεότευκτα σπιτια τα λαμόγια,όχι φυσικά για να μείνουν αλλά για να τα νοικιάζουν και να τρώνε τα νοίκια στη Θεσσαλονίκη η φάλαινα και στην Κω η…θες πουτό,θες χουρό…και κάθε άλλη «ουκρανη» κονσοματρίς…!!!

Άσε λοιπόν γιατί εμείς ξέρουμε κι ονόματα και πράγματα και καταστασεις τις οποίες εξυπηρετούν αυτού του ειδους οι αιτιάσεις

Σχολιο.- Θρασυνονται ν’απαιτουν νεότευκτα σπιτια, τα «ουκρανο»λαμόγια που έπι τόσα χρόνια εκαναν λαθρεμπόριο με τις βίζες των Ελλήνων ομογενών,

εκμεταλλευόμενοι τα ex officio πόστα τους και τις διασυνδέσεις τους με την προξενική ΜΑΦΙΑ !!!

Δε μπορείς να διανοηθείς το τι τράβαγαν επι χρόνια πριν τις 24 Φλεβάρη του 2022,οι Έλληνες ομογενεις της Μαριουπολης απ’αυτη την συμμορία μ’επικεφαλης την Προτσενκο και το τελευταίο συνεταιρακι της το μανωλακι ανδρουλακι που τώρα υποδυεται τον πρέσβη στο Κιέβο !!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να μην ξεχνάμε:

Ψηφοφορία τέτοια μέρα, είχε γίνει και πριν από 33 χρόνια, στις 17 Μαρτίου 1991.

Τότε πραγματοποιήθηκε το Πανενωσιακό δημοψήφισμα για τη διατήρηση ή όχι της ΕΣΣΔ. 

Το ερώτημα που τέθηκε στο δημοψήφισμα ήταν: 

“Θεωρείτε απαραίτητο να διατηρηθεί η Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών ως μια ανανεωμένη ομοσπονδία ίσων κυρίαρχων δημοκρατιών, στην οποία θα διασφαλίζονται πλήρως τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των ανθρώπων οποιασδήποτε εθνικότητας;”

-Από τα 185,6 εκατομμύρια πολίτες της ΕΣΣΔ με δικαίωμα ψήφου, 148,5 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν στο δημοψήφισμα. 

Δεν πήραν μέρος οι Βαλτικές χώρες, η Μολδαβία και η Γεωργία και Αρμενία, όπου η “αμερικανοκίνητη 5η Φάλαγγα” είχε το πάνω χέρι ήδη και είχαν διαλέξει το δρόμο της αποχώρησης - κάθε ψηφοφορία θα ήταν … επικίνδυνη!

-Από αυτούς, τα 113,5 εκατομμύρια, ή το 76,43%, ψήφισαν υπέρ της διατήρησης της ΕΣΣΔ! 

-Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ουκρανική ΣΣΔ, προστέθηκε μια συμπληρωματική ερώτηση στην κύρια: 

«Συμφωνείτε ότι η Ουκρανία πρέπει να είναι μέρος της Ένωσης Σοβιετικών Κυρίαρχων Κρατών με βάση τη Διακήρυξη Κυριαρχίας της Ουκρανίας;»

Οι εμπνευστές νόμιζαν ότι αν έκαναν αναφορά στη Διακύρηξη Κυριαρχίας που είχαν ψηφίσει στο Σοβιέτ της Ουκρανίας,το 1990, θα ήταν πιο ευνοϊκό το αποτέλεσμα κατά της ΕΣΣΔ!

-Αμ δε! Το 72% του πληθυσμού της Ουκρανικής ΣΣΔ ήταν υπέρ και το 80% είπε “ναι στην ένταξη της δημοκρατίας στην ΕΣΣΔ με βάση τη Διακήρυξη Κυριαρχίας”! Στα δυτικά τμήματα της Ουκρανίας, βέβαια γύρω από το Lvov, το Ivano-Frankovsk και την Ternopol, ωστόσο, η πλειοψηφία του πληθυσμού ψήφισε κατά της διατήρησης της ΕΣΣΔ.

Την συνέχεια την ξέρουμε και τη ζούμε ακόμα:

-Η βούληση των πολιτών να ζήσουν σε ένα ενιαίο πολυεθνικό κράτος καταπατήθηκε κυνικά στις 8 Δεκεμβρίου 1991, όταν οι Yeltsin, Kravchuk και Shushkevich, χωρίς καμία νόμιμη εξουσία να το πράξουν, με την εγκληματική συναίνεση του Γκορμπατσόφ, υπέγραψαν κρυφά Συμφωνία ότι «η ΕΣΣΔ ως υποκείμενο του διεθνούς δικαίου και ως γεωπολιτική πραγματικότητα παύει να υπάρχει».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν λίγο:

Ουρές ψηφοφόρων στο Εκλογικό Κέντρο για τους Ρώσους της Αθήνας!

Αχταρμάς! Μπουλούκια-μπουλούκια. Εν αντιθέσι με όλα τα άλλα κράτη που στέκονται στην ουρά ο  ένας πίσω από τον άλλο….

-Πήραν κι αυτοί, ζώντας στην Ελλάδα, τις συνήθειες μας!

Η ψηφοφορία θα συνεχιστεί μέχρι τις 8μμ απόψε (9μμ Μόσχας) στο Κέντρο Επιστημών και Πολιτισμού της Ρωσίας, Τζαβέλα 7 στο Χαλάνδρι!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και τι σχέση έχει η Ρωσία με την … Ολυμπιάδα σου ρε κόπανε υποκριτή ;

Ο ανεκδιήγητος Μακρόν δήλωσε ότι θα ζητήσει από τη Ρωσία … “εκεχειρία” και “κατάπαυση πυρός”, στην Ουκρανική σύγκρουση στη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων στο Παρίσι, από 16 Ιούλη μέχρι 11 Αυγούστου φέτος.

Ναι, είναι ο ίδιος Μακρόν, που:

• δεν αποκλείει να στείλει στρατό κι αεροπλάνα στην Ουκρανία, αφού έστειλε ότι είχε και δεν είχε σε όπλα!

• σ´όλους τους τόνους διακηρύττει ότι “δεν πρέπει επ´ουδενί να αφήσουμε τη Ρωσία να νικήσει”!

• απέκλεισε τους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές από την … “Ολυμπιάδα του”

• απαιτεί από Ρωσικής καταγωγής αθλητές άλλων χωρών για να τους … επιτρέψει να συμμετέχουν “να καταδικάσουν πρώτα τη Ρωσία και την «εισβολή στην Ουκρανία»!

-ΟΥΤΕ από τους Ουκροναζί ζήτησε “κατάπαυση του πυρός”, ΟΥΤΕ από τους Ισραηλινούς!

-Καλά, θέμα αποκλεισμού του Ισραήλ δεν τίθεται: 

Το Ισραήλ έχει … καταδικάσει ήδη τη Ρωσία και την «εισβολή στην Ουκρανία»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναμένεται να ξεπεράσει κάθε ρεκόρ η συμμετοχή στις Ρωσικές Προεδρικές εκλογές 2024:

-Με το κλείσιμο της διαδικασίας τη δεύτερη μέρα το 58,02% είχε ψηφίσει /χωρίς να υπολογίζονται οι ψήφοι των Ρώσων στο εξωτερικό.

Η ψηφοφορία συνεχίζεται για 3η και τελευταία μέρα αύριο κι ολοκληρώνεται στις 9 το βράδυ.

Είναι εντυπωσιακό ότι στις περιοχές του Ντονμπάς (ΛΔ Ντονέτσκ και ΛΔ Λουγκάνσκ) που ψηφίζουν πρώτη φορά για πρόεδρο, η συμμετοχή ήδη αγγίζει το 80%!

-Δεν υπάρχει “αγωνία” για το αποτέλεσμα - φυσικά- και τη συντριπτική νίκη του Πούτιν. 

Ο Ρώσος Πρόεδρος, ήδη πανίσχυρος, θα βγει προσωπικά πιο ενισχυμένος.

Το ερώτημα είναι ΠΩΣ και για ΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ θα διαχειριστεί αυτή την αποδοχή και τη δύναμη, τέτοιες που ελάχιστοι άνθρωποι στην ιστορία είχαν ποτέ στη χώρα τους!

-Αυτό όμως είναι μια άλλη ιστορία, για μετά …



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβέρνηση με τσαμπουκά πάει να σπάσει το φοιτητικό κίνημα και την αντίδραση για τα ιδιωτικά πανεπιστημια. Μέσα στο 3ημερο των αποκριών που πολλοί φοιτητές λείπουν προχώρησε σε εισβολή στο ΑΠΘ.

«Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 49 προσαγωγές ατόμων, που έγιναν χθες, στο πλαίσιο επέμβασης της ΕΛΑΣ στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Οι 49 συλληφθέντες, ηλικίας από 19 έως 30 ετών, κατηγορούνται για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και φωτοβολίδων.»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλα τα δυτικά ΜΜΕ έχουν τίτλο «Παρωδία εκλογών στη Ρωσία» λένε οι ΗΠΑ και η χήρα Ναβάλνι

Εεεεέλα, πάρε-πάρε! 

Έχω "παρωδία ρωσικών εκλογών" που σαλεύει!

Έχω αμερικανική παρωδία στο Βήμα, έχω παρωδία από Economist στο Protagon, έχω παρωδία από την εύθυμη χήρα στον Σκάι. Έχω και αντικαπιταλιστική παρωδία στο ΠΡΙΝ άμα λάχει, για πιο ζόρικα γούστα! 

Ζεστή τυρόπιτα η "παρωδία" σου λέω, πουλάει πολύ στην δυτική επικράτεια!

Σχολιο.- Ξεφτυλίζεται το ΠΡΙΝ και το ΝΑΡ...

Σχολιο.- Πιο χαμηλα, πιο χαμηλα θα πεσουν τα παιδγια

Σχολιο.- Οι νοικοκυραίοι δεξιοί /αριστεροί κυριολεκτικά τα πιστεύουν αυτά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξόδεψαν 2 τρις δολάρια μόνο το 2023 για να μας πείσουν για την κλιματική αλλαγή. Προφανώς τα χρήματα αυτά είναι επένδυση με προσδοκία να βγάλουν περισσότερα από τον πράσινο καπιταλισμό.

Η  Απάτη για την υπερθέρμανση του πλανήτη  κόστισε 2 τρις το 2023.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντικατάσταση της λευκής φυλής στα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης. Τι σκοπό έχουν άραγε;

ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ. Η νέα γεννήτρια εικόνων AI της Adobe - "Firefly" - ξεσπάει τις ίδιες ανοησίες με το κακότυχο "Gemini" της Google. " Ακόμα ένα παράδειγμα του GIGO - Garbage In, Garbage Out. 

https://www.semafor.com/article/03/13/2024/adobe-firefly-repeats-the-same-ai-blunders-as-google-gemini?fbclid=IwAR3Vc8EQFIMfTlCd5eqKog_a0iWsgwwgDYRxauX43goyr_5eTHZYLAGIFOw



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παράξενο δεν είναι. Ο Σιωνισμός ιδρύθηκε από άθεους και ίδρυσε το Ισραήλ στο όνομα ενός Θεού στον οποίο δεν πίστευαν, στο όνομα μιας θρησκείας που απέρριψαν εντελώς, αλλά απαιτούσαν να πάρουν την Παλαιστίνη επειδή τους την έδωσε ο Θεός. Ο Μεσσιανισμός ως άλλοθι πολιτικής.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν μπορεί, μισούν την Ελλάδα. Την θέλουν γελοιοποιημένη. 

Καρικατούρα του εαυτού της. Όσα συμβαίνουν τελευταία μόνο τυχαία δεν είναι.

Ζούμε στιγμές επταετίας. Σε όλα τα επίπεδα. Η φολκλορική κακογουστιά στα όρια της χυδαιότητας και πάλι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν το Άουσβιτς ήταν η βιομηχανοποίηση του θανάτου, η Γάζα είναι η ψηφιοποίηση των τεχνικών θανάτου.


Βέβαια από όλη αυτή την γενοκτονία αυτό που μένει είναι ότι πλέον οι μάσκες έπεσαν και το Ισραήλ έχασε κάθε νομιμοποίηση. Κανένας εχέφρων δεν μπορεί να το στηρίζει. Η κυβέρνηση Μπάιντεν που το στηρίζει είναι κατειλημμένη από σιωνιστές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διεύρυνση και κλιμάκωση! Ουκρανικό drone καμικάζι έπληξε βάση στην φιλορωσική Υπερδνειστερία και κατέστρεψε ελικόπτερο. Η Ν Οσετία θα προσαρτηθεί στη Ρωσία με δημοψήφισμα!

17/03/2024

Διεύρυνση και κλιμάκωση! Οι αρχές της Υπερδνειστερίας, της φιλορωσικής αυτονομημένης περιοχής της Μολδαβίας, ισχυρίστηκαν αυτήν την Κυριακή 17 Μαρτίου ότι ένα εκρηκτικό drone, που εστάλη από την Ουκρανία, έπληξε μια στρατιωτική βάση στην πρωτεύουσά της. Το drone καμικάζι επιτέθηκε σε στρατιωτική βάση στην Tiraspol, την de facto πρωτεύουσα της φιλορωσικής αποσχισθείσας περιοχής της Υπερδνειστερίας καταστρέφοντας ένα ελικόπτερο αναφέρει το TASS.

Η Υπερδνειστερία διοργανώνει συνάντηση μεταξύ του Υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας και της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας αναφέρει το Moldpress. Αλλά εξελίξεις υπάρχουν και στο ρωσο-γεωργιανό μέτωπο..

UAV κατέστρεψε ένα επιθετικό ελικόπτερο σε μια στρατιωτική βάση έξω από την Tiraspol στην Υπερδνειστερία.

«Μια έκρηξη προκάλεσε πυρκαγιά στο έδαφος μιας στρατιωτικής βάσης στην Tiraspol. Τα προκαταρκτικά (ευρήματα) διαπίστωσαν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από επίθεση με drone καμικάζι», δήλωσε το υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της αυτοαποκαλούμενης δημοκρατίας, που επικαλείται ρωσικά και τοπικά μέσα ενημέρωσης, διευκρινίζοντας ότι ο μηχανισμός προήλθε από την περιοχή της Οδησσού.

https://twitter.com/i/status/1769381083982823906

Εξελίξεις και σε άλλο ρώσικο μέτωπο.. Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Νότιας Οσετίας Alan Albarov:

«Συνεχίζονται οι στενές διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα σχετικά με την προσάρτηση της Νότιας Οσετίας στο ρωσικό έδαφος». «Αν καταλήξουμε σε συμφωνία, θα κάνουμε το απαραίτητο δημοψήφισμα».



 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ελλάδα έτοιμη να μεταφέρει τα S-300 στην Ουκρανία, μ’ αντάλλαγμα Patriot. Θα τα πήγαιναν Κύπρο τα πάρκαραν Κρήτη και τώρα τα ξαποστέλνουν στο Κίεβο!!

17/03/2024

Βέβαια η Ελλάδα έχει Patriot αντιαεροπορικά. Και τα έχει στείλει στη  Σαουδική Αραβία. Τώρα θα στείλει και τους S-300  στην Ουκρανία, και δεν θα έχει καθόλου αντιαεροπορικά….!!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προεδρικές εκλογές Ρωσίας: Δημοψήφισμα για τον Πούτιν!

Ρεκόρ συμμετοχής... ψήφισε το 74,22% των Ρώσων!

Ένα ηχηρό χαστούκι στα ψέματα της Δύσης!

Η αλαζονεία του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της αμερικανικής αποικίας με την ψευδεπίγραφη ονομασία "Ευρωπαϊκή Ένωση" κι οι κυρώσεις των ιμπεριαλιστών εναντίον της Ρωσίας: Ένωσε τον Ρωσικό λαό!

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προηγείται των προεδρικών εκλογών της Ρωσικής Ομοσπονδίας με 87,59% των ψήφων, ο Νικολάι Χαριτόνοφ με 3,99% των ψήφων, ο Λεονίντ Σλούτσκι με 3,01% και ο Βλάντισλαβ Νταβάνκοφ με 3,84% των ψήφων, με την καταμέτρηση του 24,4% των ψηφοφόρων.

Οι τρεις υποψήφιοι απέναντι στον Πούτιν: Ο επικεφαλής της Επιτροπής της Κρατικής Δούμας για την Ανάπτυξη της Άπω Ανατολής και της Αρκτικής Νικολάι Χαριτόνοφ («Κομουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας») 3,99% των ψήφων, ο Λεονίντ Σλούτσκι, πρόεδρος του LDPR («Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ρωσίας») 3,01% των ψήφων, ο Αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας Vladislav Davankov («Νέος Λαός») 3,84% των ψήφων... και μαθήματα δημοκρατίας...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΙΩΞΕΙΣ σε 49 συλληφθέντες στο ΑΠΘ! ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ πανεπιστημιακοί και φοιτητές...

17/3/2024      -      18.34

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δεκάδες συλλήψεις (49) από τη χθεσινή (16/3) επέμβαση της αστυνομίας στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Με κείμενό τους που δημοσιεύθηκε στο Infolibre.gr, οι συλληφθέντες αναφέρουν πως οι αστυνομικές δυνάμεις έσπασαν το κτίριο, τονίζοντας πως είναι η τρίτη στη σειρά εκκένωση κατειλημμένης σχολής, έπειτα από δύο μήνες κινητοποιήσεων ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Αναλυτικά το κείμενό τους:

«Χθες στην κατειλημμένη από τους φοιτητικούς συλλόγους ΣΘΕ, ήρθαν αστυνομικές δυνάμεις όλων των ειδών (ΟΠΚΕ, ΔΕΛΤΑ, ΜΑΤ) και την εκκένωσαν συλλαμβάνοντας 49 άτομα.

Κατά την επιχείρηση τους έσπασαν το κτίριο, αφού πρώτα το πολιόρκησαν για ώρα.

Είναι η τρίτη εκκένωση στη σειρά κατειλημμένης σχολής μετά από δύο μήνες αγώνα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση. Μάλιστα αυτοί οι δύο σύλλογοι, Γεωλογίας και Φυσικού συνεχίζουν τον αγώνα ακόμα και αν έχει ψηφιστεί ο νόμος επιλέγοντας να καταλάβουν την σχολή τους.

Καταδικάζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια καταστολής στον αγώνα μας και αντιστεκόμαστε σε αυτήν.

Το πανεπιστήμιο ήταν, είναι και θα παραμείνει άσυλο στο οποίο έχουν συλλογικοποιηθεί πολλές αρνήσεις και καταφάσεις.

Αυτός ο νόμος που ψηφίστηκε αποτελεί ταξικό κόφτη για την κοινωνική βάση.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για ένα άσυλο αγώνα και ελευθεριών και γενικότερα ενάντια στην υποτίμηση των ζωών μας.

ΟΧΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ, ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ, ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ».

Έντονη ήταν και η αντίδραση της Πρωτοβουλίας Πανεπιστημιακών ΑΠΘ ΠΑΜΑΚ, η οποία κάνει λόγο για «αντίποινα από τον κρατικό κατοχικό στρατό στην υπηρεσία του ιδιωτικού κεφαλαίου».

«Καταγγέλλουμε την καταδρομική επιχείρηση ενόπλων αστυνομικών δυνάμεων και τη μαζική τύπου προγκρόμ σύλληψη 49 φοιτητριών / φοιτητών μας και άλλων μέσα στη Σχολή Θετικών Επιστημών χθες Σάββατο 16 Μαρτίου 2024. Η ευθύνη του CEO ΑΠΘ -ΑΕ και της τοποτηρήτριάς του στη ΣΘΕ είναι μείζων. Η επιχείρηση αυτή έχει προσχεδιαστεί σε συνεργασία με την αστυνομία από καιρό», αναφέρει και προσθέτει:

«Με αποτροπιασμό μαθαίνουμε ότι φοιτήτρια μεταξύ των συλληφθεισών που υπέστη νευρικό κλονισμό μέσα στα κρατητήρια της ΓΑΔΘ και μετήχθη στο Ιπποκράτειο επεστράφη στην αστυνομία κατά τις μικρές πρωινές ώρες.

Φοιτήτριες και φοιτητές, διδάσκουσες -οντες, υπάλληλοι της διοίκησης, όλοι εμείς, δεν θα συγχωρήσουμε την προσπάθεια σωματικής και ψυχικής εξοντωσής τους».

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσέφερε απόλυτη πολιτική κάλυψη στην επέμβαση της αστυνομίας, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «Θέλω να στείλω το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε δήθεν “πάρτυ” στους πανεπιστημιακούς χώρους να εξελίσσονται σε γιορτές τυφλής βίας και καταστροφής».

Στο αυτόφωτο οι συλληφθέντες

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν τα 49 άτομα που συνελήφθησαν.

Το χρονικό της επέμβασης

Η επιχείρηση της αστυνομίας, όπως υποστηρίζει η ίδια, πραγματοποιήθηκε μετά από πληροφορίες όταν άγνωστοι προσπάθησαν να προκαλέσουν φθορές στην υπό ανέγερση βιβλιοθήκη, στον χώρο της πρώην κατάληψης του Βιολογικού.

Στο σημείο βρέθηκαν και καθηγητές, καθώς με την παρουσία τους ήθελαν να εξασφαλίσουν την όσο το δυνατόν πιο ήρεμη επιχείρηση της αστυνομίας, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

«Ο γενικός αστυνομικός διευθυντής μας είπε, ότι ο πρύτανης τον ενημέρωσε ότι γίνεται απόπειρα διάρρηξης της σχολής, εμείς κάτι τέτοιο για το βιολογικό που έγινε η καταγγελία δεν διαπιστώσαμε», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Δημήτρης Ραπτάκης, καθηγητής τμήματος πολιτικών μηχανικών του ΑΠΘ.

«Ζητήσαμε εισαγγελέα, επί μία ώρα και ήμασταν στα τρία μέτρα από την πόρτα που έγιναν οι προσαγωγές τρία λεπτά ήμασταν, δεν παρουσιάστηκε κανένας εισαγγελέας. Ζητάμε να αποχωρήσουν τώρα τα ΜΑΤ, δεν υπάρχει λόγος παρουσίας τους, εφόσον σύμφωνα με τις δικές τους δηλώσεις, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και είδαμε να έχουν ολοκληρωθεί και οι προσαγωγές», όπως ανέφερε ο κ. Γ. Ηλιόπουλος, μέλος προεδρείου συλλόγου καθηγητών ΑΠΘ.

«Ζητάμε κατ επανάληψη να μάθουμε τα αδικήματα που συντελέστηκαν για να υπάρξουν τόσες προσαγωγές και δεν μας λένε. Ψάχνουμε τον εισαγγελέα και δεν τον βρίσκουμε, αν είναι εδώ δεν δέχθηκε να συναντήσει την αντιπροσωπεία των καθηγητών», ανέφερε σε προφορική της ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους και τους διαμαρτυρόμενους φοιτητές η αναπληρώτρια καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ Ιφιγένεια Καμτσίδου.

Ο αληταράς πρύτανης του ΑΠΘ,  Χαράλαμπος Φείδας, ήταν το νουρδίτικο τσουτσέκι, που σε συνεννόηση με τον Κούλη, ζήτησε την επέμβαση της αστυνομίας ενάντια στις φοιτητικές καταλήψεις που είναι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεξιά κόμματα και ευρωεκλογές: Πάνε καλά στις δημοσκοπήσεις – Πόσο καλά θα πάνε και στην κάλπη;

Τι θα γίνει με το κόμμα «Κασιδιάρη»

17.03.2024 | 22:15

Με τις ευρωεκλογές να απέχουν λιγότερο από τρεις μήνες τα πολιτικά κόμματα ετοιμάζονται για το πρώτο  crash–test μετά τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου  του 2023.

Αυτό αφορά τόσο την κυβέρνηση όσο βέβαια και τα υπόλοιπα κόμματα ο καθένας για τους δικούς του λόγους.  Η ιδιομορφία των εκλογικών αναμετρήσεων για την ευρωβουλή είναι ότι η ψήφος ερμηνεύεται ως πιο «χαλαρή» σε σχέση με τα στενά πλαίσια των εθνικών εκλογών και έτσι χρησιμοποιείται για την επιβραβεύσει ή να τιμωρήσει την εκάστοτε κυβέρνηση ανάλογα με τις επιδόσεις της,

Στις εκλογές του Ιουνίου όμως το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι εάν θα καταφέρει να ανακόψει  την διαρροή μεγάλου αριθμού ψηφοφόρων προς τα δεξιά.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αυτό θα γίνει πολύ δύσκολα. Θέματα όπως ο γάμος των ομοφυλοφίλων, η λαθρομετανάστευση, η εγκληματικότητα, η εξεταστική για τα Τέμπη,  η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών  έχουν απομακρύνει το κύριο σώμα των Δεξιών ψηφοφόρων από τη ΝΔ.

Αυτό άλλωστε καταγράφουν και οι δημοσκοπήσεις. Από την άλλη πλευρά όμως τα δεξιά κόμματα θα δώσουν και αυτά «εξετάσεις» προκειμένου να δουν πόσο σοβαρά μπορούν να περάσουν το μήνυμά τους στο εκλογικό σώμα.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν όμως και τα ελάχιστα ποσοστά το “hard-deck” αγγλιστί, από όπου κάθε ψήφος λιγότερη θα θεωρείται ως αποτυχία για το δεξιό σύμπλεγμα των κομμάτων.

Έτσι το «δάπεδο» για την Ελληνική Λύση είναι ένα  10%, για τη «ΝΙΚΗ» γύρω στο  5% και για τους ¨»Σπαρτιάτες» το 2,8%.

Υπάρχει βέβαια και η ακαθόριστη παράμετρος του κόμματος «Κασιδιάρη» και τι θα γινόταν εάν κατέβαινε στις ευρωεκλογές αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να γίνει.

Τι καταγράφουν οι πραγματικές δημοσκοπήσεις, όχι οι πλαστές των πληρωμένων εταιρειών των δημοκόπων-γκαλοπατζίδων οι οποίες προσπαθούν να ποδηγετήσουν τον λαό.

Στις πραγματικές δημοσκοπήσεις  τα ποσοστά των κομμάτων καταγράφονται ως:

ΝΔ: 28,2%

ΠΑΣΟΚ: 17,5%

ΣΥΡΙΖΑ: 8,4%

Ελληνική Λύση: 10,7%

ΚΚΕ: 12,5%

Νίκη: 4,9%

Πλεύση Ελευθερίας: 2,6%

Νέα Αριστερά: 2,1%

Σπαρτιάτες: 2,7%

ΜΕΡΑ : 1,8%



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οργή από Έλον Μασκ με αφορμή την παραποίηση των δηλώσεων του ΝΤ.Τραμπ: «Τα καθεστωτικά ΜΜΕ ψεύδονται»

Τι ακριβώς ανέφερε ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος

17.03.2024 | 17:42

Την έντονη αντίδρασή του εξε΄φρασε μέσα από την πλατφόρμα «Χ»  ο Έλον Μασκ, με αφορμή την παραποίηση των δηλώσεων του πρώην Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος ανέφερε τη λέξη «αιματοχυσία», κάτι που τα συστημικά ΜΜΕ το ερμήνευσαν «προκλητική δήλωση»!

Ο Ντ.Τραμπ μιλώντας στο Ντέιτον του Οχάιο και αναφερόμενος στο εγχείρημα της Κίνας να κατασκευάσει δύο μεγάλα εργοστάσια αυτοκινήτων στο Μεξικό με στόχο να τα εξάγει στη συνέχεια τα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, είπε πως θα επιβάλει δασμούς σε αυτά τα προϊόντα.

«Αν δεν εκλεγώ εγώ, θα γίνει μακελειό στη χώρα», τόνισε με έμφαση  ο Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος αποκλειστικά στους κινδύνους που αντιμετωπίζει η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία και  η οικονομία γενικότερα, με τον Μπάιντεν.

Το σχόλιο του Ε.Μάσκ έγινε γιατί τα συστημικά ΜΜΕ (και στην Ελλάδα) παρουσίασαν τη δήλωση αυτή αποκομμένη από το υπόλοιπο μέρος της ομιλίας  του λέγοντας πως ο Τραμπ απείλησε  με «αιματοκύλισμα» εάν δεν εκλεγεί.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κίνα «κόβει τον αέρα» στην Δύση για την Ρωσία: «Είμαστε έτοιμοι να επέμβουμε στρατιωτικά εάν οι ΗΠΑ ή το ΝΑΤΟ της επιτεθούν»

Ο Β.Πούτιν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα προειδοποίησε το ΝΑΤΟ και τη Δύση ότι η Μόσχα ήταν έτοιμη για πυρηνικό πόλεμο

17.03.2024 | 08:01

Οι δηλώσεις της Δύσης με την “Βαϊμάρη” τον ΕΜακρόν που στέλνει στρατιώτες στην Οδησσό, και τις συνεχείς αποστολές όπλων και απειλών στο Κίεβο δείχνουν να είναι έτοιμες να βάλουν φωτιά στο παγκόσμιο στερέωμα καθώς η Κινα πήρε πλέον ανοιχτά θέση σε αυτές τις εξελίξεις, και η θέση αυτή είναι δίπλα στην Ρωσία.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Κίνας, δήλωσε χθες Σάββατο (16/3) ότι το Πεκίνο είναι «έτοιμο να επέμβει» εάν οι ΗΠΑ ή το ΝΑΤΟ αποφασίσουν να επιτεθούν στη Ρωσία.