Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Σαββατο 16 Μαρτιου 2024


Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Έκθεση των μυστικών υπηρεσιών ΗΠΑ θεωρεί ότι ο Νικολάς Μαδούρο θα κερδίσει και πάλι τις εκλογές

Το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ εξέδωσε αποχαρακτηρισμένη έκθεση με τίτλο "Ετήσια Εκτίμηση Απειλών", με ημερομηνία 5 Φεβρουαρίου 2024, επιβεβαιώνοντας ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο θα κερδίσει ξανά τις εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 28 Ιουλίου.


"(...) Ο Νικολάς Μαδούρο θα διατηρήσει  σταθερό έλεγχο στην εξουσία και είναι απίθανο να χάσει τις προεδρικές εκλογές του 2024 (...)", αναφέρεται στην αποχαρακτηρισμένη έκθεση που εξέδωσαν οι βορειοαμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Η αμερικανική έκθεση τονίζει επίσης ότι η σημερινή αντιπολίτευση της Βενεζουέλας είναι διχασμένη και έχει μικρή επιρροή στην εθνική πολιτική.

Επιπλέον, αναφέρει συγκεκριμένα ότι η υποστήριξη της Κίνας, της Ρωσίας και του Ιράν προς την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο μετρίασε τις επιπτώσεις των μονομερών καταναγκαστικών μέτρων κατά της Βενεζουέλας.

"Η υποστήριξη της Κίνας, του Ιράν και της Ρωσίας βοηθά το καθεστώς Μαδούρο να αποφύγει τις κυρώσεις", αναφέρεται.


Προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα 2024

 Στις 5 Μαρτίου, το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE) όρισε την 28η Ιουλίου ως ημερομηνία διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών στη Βενεζουέλα.

Ο πρόεδρος του ανώτατου εκλογικού οργάνου, Έλβις Αμορόσο , ήταν υπεύθυνος για την επίσημη ανακοίνωση, συνοδευόμενος από τα υπόλοιπα μελη του CNE παρουσίασε το πλαίσκιο και το οριστικό χρονοδιάγραμμα των εκλογών, το οποίο, όπως είπε, πληρεί όλες τις τεχνικές και νομικές παραμέτρους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν αναλάβει και την υπόθεση των Τεμπών η εισαγγελέας του Μίχου, στάνταρ τη βλέπω να προτείνει ισόβια για τους γονείς των θυμάτων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την ώρα που ελληνική κοινωνία “βράζει” απο τα σκάνδαλα – Ο αναίσχυντος, αποφάσισε να στείλει ένα τεράστιο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία!

15/3/2024

Οι νέες συμφωνίες συνιστούν στην πράξη αγορά των υλικών αυτών μέσω Τσεχίας (όπως έγινε και με 75.000 βλήματα πυροβολικού που πωλήθηκαν στις ΗΠΑ) και έχουν ως προτεραιότητα τις άμεσες ανάγκες του Κιέβου σε πυρομαχικά.

Ο Μητσοτάκης λοιπόν, χωρίς να ρωτήσει κανέναν για άλλη μια φορά, ανακοινώνει ένα τεράστιο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία – 2.000 ρουκέτες Zuni 5 ιντσών – 180 αντιαρματικοί πύραυλοι 2,75 ιντσών – 90.000 αντιαρματικά αντιαεροπορικά πυρομαχικά 90 χιλιοστών – 4 εκατομμύρια σφαίρες – 70 αμερικανικής κατασκευής M114A1 Howitzer.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δένδιας θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Γερμανία όπου θα επαναληφθεί η συνάντηση των κρατών του ΝΑΤΟ και τρίτων που υποστηρίζουν την Ουκρανία, όπου και αναμένεται, να επιβεβαιώσει την στάση της η Αθήνας υπέρ της διατήρησης της ροής όπλων και πυρομαχικών που θα συνεχίσουν να σκοτώνουν Ουκρανούς και Ρώσους στρατιώτες

Στο Βερολίνο θα συναντηθούν Μακρόν, Σολτς, Τουσκ για την ενίσχυσει της Ουκρανίας.

Σε μια συγκυρία που θυμίζει όλο και περισσότερο την ιστορία να επαναλαμβάνεται καθώς η Γερμανία φαίνεται να κινεί τα νήματα σε μεγάλο βαθμό κατα της Ρωσίας.

“Δύναμή μας, είναι η ενότητα” ήταν το μήνυμα που έστειλε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς μετά την τριμερή συνάντηση στην καγκελαρία, κατά τις κοινές δηλώσεις των τριών ηγετών. Το Κίεβο, όπως τόνισε, μπορεί να συνεχίσει να υπολογίζει στη στήριξη της Γερμανίας, Γαλλίας και Πολωνίας” άρα και της Ευρώπης, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν ότι η Δύση πρέπει να στηρίξει στρατιωτικά με περισσότερα οπλικά συστήματα την Ουκρανία σε επίπεδο “παγκόσμιας αγοράς”, όπως τόνισε ο Όλαφ Σολτς, ενώ ταυτόχρονα η στήριξη της Ουκρανίας θα πρέπει να ενισχυθεί και στο πλαίσιο της ΕΕ.

Αντιφατικά μηνύματα απο Μακρόν: “Δεν θα αναλάβουμε ποτέ καμία πρωτοβουλία που να οδηγεί σε κλιμάκωση” ανέφερε από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν τονίζοντας ωστόσο στη δική του δήλωση ότι: “θα κάνουμε τα πάντα για να μην κερδίσει τον πόλεμο η Ρωσία”.

Υπογράμμισε επίσης την κρισιμότητα της κατάστασης, επαναλαμβάνοντας αυτό που ανέφερε και στη χθεσινοβραδινή του συνέντευξη στη γαλλική τηλεόραση: “η ασφάλεια και το μέλλον μας διακυβεύεται στην Ουκρανία” (…).



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια ταινία που αγαπάει τις γυναίκες.

Οι νόμοι των καπιταλιστών προστατεύουν τις δικές τους αποκλειστικά οικογένειες που δεν χρειάζονται δημόσια περίθαλψη και στήριξη. Η εργατική τάξη και ιδίως οι γυναίκες της, χρειάζονται κρατική προστασία. Και δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αγωνιστούμε για να την έχουν.

37 Μέρες

Όταν η Μαρία, μια νεαρή έγκυος που δουλεύει σε ένα κατάστημα μανικιούρ-πεντικιούρ απολύεται, αποφασίζει να κάνει απεργία γέννας.

Μια παραγωγή της Marni Films, σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ και το E.K.K.

https://www.ertflix.gr/vod/vod.210018-37-meres?fbclid=IwAR0WvvB2dMI6PbUCGaQ_Qwwh-t3SgcfBTKsqFpTl7wBNt2GZ3vSZ9Jyv5xU



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι χειρουργοί του νοσοκομείου Αιγίου, αρνούνται να συμμετάσχουν σε απογευματινά χειρουργεία.  Εδώ η επιστολή τους



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν πέρασε από την Ελληνική πολιτική σκηνή πιο μεγάλη γλυτσα από τον σύγχρονο Τσιριμωκο , το χαπακωμένο Αλ6 Τζίφρα.

Για τις πλάτες που έκανε στους Ευρωενωσίτες, τους Ισραηλινοναζιστές, και βέβαια στους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές, μετά τα μαθήματα που πήρε από τον Τζέφρι Πάιατ, ο καλικαντζαρος αυτος διορίστηκε επίτροπος δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ.

Πολλά βλακόμουτρα λένε "τι θα έκανε θα έβγαζε τη χώρα από το ΝΑΤΟ"?

Τώρα που αναλαμβάνει να ολοκληρώσει τον βρώμικο ρόλο της Αμερικής και της Γερμανίας στα Βαλκάνια, να ολοκληρώσει την παράνομη ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, και να προετοιμάσει την επέμβαση εναντίων της Σέρπσκα ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑ τι έχουν να πουν. 

Τα Βαλκάνια είναι έτοιμα να εκραγούν και ο Τσίπρας θα βάλει και πάλι το βρώμικο χέρι του στην υπόθεση



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο διευθυντής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) Σεργκέι Ναρίσκιν χαρακτήρισε τρελά όνειρα τα λόγια του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για την αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία στις 15 Μαρτίου σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την ιστορία της ξένης στρατιωτικής επέμβασης κατά την περίοδο του Εμφυλίου Πολέμου.

Ο Ναρίσκιν συμβούλεψε τους Γάλλους ηγέτες που εκπροσωπούνται από τον Πρόεδρο Μακρόν και τον Υπουργό Εξωτερικών Σεζουρνέ, καθώς και τους ηγέτες των νεοναζιστικών καθεστώτων της Βαλτικής να διαβάσουν τον Κονσταντίν Παουστόφσκι. Σύμφωνα με τον διευθυντή του SVR, αυτό θα μπορούσε να τους βοηθήσει να απαλλαγούν από τα τρελά και παρανοϊκά όνειρά τους.

Ο Ναρίσκιν παρέθεσε μερικές από τις δηλώσεις του συγγραφέα σχετικά με την προηγούμενη γαλλική στρατιωτική παρουσία στην Ευρώπη.

Τα αυτοβιογραφικά βιβλία του Konstantin Paustovsky περιγράφουν τα γεγονότα στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της επανάστασης. Συμπεριλαμβανομένης της παρέμβασης των δυτικών χωρών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν από 94 χρόνια, στις 15 Μαρτίου 1930, γεννήθηκε ο Zhores Ivanovich Alferov - ο μεγαλύτερος Σοβιετικός και Ρώσος επιστήμονας, βραβευμένος με το βραβείο Νόμπελ Φυσικής ("Για την ανάπτυξη ετεροδομών ημιαγωγών για υψηλής ταχύτητας και οπτοηλεκτρονική" - 2000), Βραβευμένος του Βραβείου Λένιν (1972), Κρατικό Βραβείο της ΕΣΣΔ (1984), Κρατικό Βραβείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας (2001), Ακαδημαϊκός της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, βουλευτής της Κρατικής Δούμας από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας το 1999-2019 .

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο σοσιαλισμός θα επιστραφεί στους λαούς μας στις χώρες μας, όχι μόνο επειδή μια σοσιαλιστική κοινωνία είναι μια δίκαιη κοινωνία, αλλά και επειδή είναι αυτή που χρησιμοποιεί καλύτερα τα επιτεύγματα της επιστήμης για την ανάπτυξη όλης της ανθρωπότητας». (Zh.I. Alferov)



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ελλαδα από τους μεγαλύτερους προμηθευτές όπλων της Ουκρανίας. 

Σε τι αποσκοπεί αυτή η συστράτευση της Ελλάδος με την Ουκρανία, την στιγμή μάλιστα που η ήττα της δεύτερης είναι βέβαιη, δεν μπορει να το αντιληφθεί κανείς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ελλάδα θα στείλει μεγάλη παρτίδα πυρομαχικών στην Ουκρανία - ΜΜΕ | Ρωσική άνοιξη

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να προμηθεύσει στην Ουκρανία ένα νέο μεγάλο φορτίο όπλων μέσω της Τσεχίας, συμπεριλαμβανομένων 2 χιλιάδων πυραύλων Zuni πέντε ιντσών, 180 αντιαρματικών πυραύλων, 90 χιλιάδων βλημάτων 90 χιλιοστών που χρησιμοποιούνται σε αντιαρματικό πόλεμο και αντιαεροπορικά όπλα. , καθώς και 70 αυτοκινούμενα οβιδοβόλα M114A1, γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή».

70 αμερικανικής κατασκευής πυροβόλα πυροβόλα M-114A1 που εκτοξεύουν βλήματα διαμετρήματος 155 mm. Αυτή είναι ήδη η δεύτερη παρτίδα παλαιών τεμαχίων πυροβολικού που πωλούνται στην Τσεχική Δημοκρατία, τα οποία έχουν χάσει εδώ και καιρό την επιχειρησιακή τους αναγκαιότητα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο πυροβολικού που διεξάγεται στη λάσπη στην Ουκρανία», σημειώνει η δημοσίευση.

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας θα συμμετάσχει σε συνάντηση μελών του ΝΑΤΟ και άλλων χωρών που παρέχουν όπλα στην Ουκρανία στη Γερμανία την επόμενη εβδομάδα. Αναμένεται να επαναλάβει τη θέση της Ελλάδας ότι η ροή όπλων και πυρομαχικών πρέπει να διατηρηθεί για να βοηθήσει την Ουκρανία να επιβιώσει από μια δύσκολη άνοιξη, ανέφερε η Καθημερινή



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα πρώτα σοβαρά αποτελέσματα του πολέμου των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους. Χώρες που ανησυχούν για τη μετατροπή του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε όπλο υποταγής, έχουν ανακοινώσει σχέδια για να αποσύρουν τον χρυσό και άλλα περιουσιακά τους στοιχεία από τις ΗΠΑ, μετά από τις πρωτοφανείς δυτικές κυρώσεις που επιβάλλονται κατά της Ρωσίας.

Τουλάχιστον ένας γερουσιαστής απαίτησε από την FED να ενημερωθεί, για το πόσος ξένος χρυσός έφυγε, από τις ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Invesco που διεξήχθη το 2023, ένα "σημαντικό ποσοστό" των κεντρικών τραπεζών εξέφρασε την ανησυχία του για το πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους πάγωσαν σχεδόν το ήμισυ των αποθεμάτων χρυσού και συναλλάγματος της Ρωσίας ύψους 650 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Ένας ανώνυμος εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε στην Invesco ότι η χώρα του, αθόρυβα, επανεισήγαγε τον χρυσό της, από το Λονδίνο και περίπου το 68% των ερωτηθέντων Τραπεζών δήλωσε ότι κρατούν τα αποθέματα τους σε χρυσό, εντός των ορίων της χώρας τους - σε σύγκριση με το 50% το 2020.

Επιπλέον, οικονομικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η Τραπεζική κρίση έχει ήδη αρχίσει, στις ΗΠΑ και θα επιφέρει ισχυρό χτύπημα, καθώς το τραπεζικό σύστημα βρίσκεται ήδη, στα όρια του.

Η χώρα είναι όμηρος της οικονομικής της πολιτικής. Από τους θορυβώδεις δρόμους της Νέας Υόρκης μέχρι την ακτή της Καλιφόρνιας, ο ιστός του οικονομικού τοπίου της Αμερικής διασπάται μπροστά στα μάτια μας. Η κάποτε ισχυρή υποστήριξη του τραπεζικού τομέα τρέμει τώρα υπό το βάρος της αβεβαιότητας, τα βασικά τους στοιχεία αποδυναμώνονται από την ανελέητη ασάφεια των οικονομικών αναταραχών.

Αλλά και η Ευρωζώνη καταρρέει με πάταγο.

Η βιομηχανική της παραγωγή σημείωσε μόνο μέσα σε ένα μήνα το αρνητικό ποσοστό του -3,2% και σε ετήσια βάση -6,7%.

Η κατάρρευση είναι μεγάλη και διπλάσια απ΄όση προϋπολόγιζαν. 

Κυρώσεις και χρηματοδότηση πολέμου είναι οι βασικές αιτίες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ψεκασμένοι", "φασίστες", "αντιεμβολιαστές" και ένα σωρό ακόμα "κοσμητικά" εφευρέθηκαν, για να στηρίξουν τις μπίζνες πολιτικών και φαρμακοβιομηχάνων.

Ιδού τα αποτελέσματα.

"Παγκόσμιο φαινόμενο καρκίνου. Δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ. 

Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιαπωνία, η Νότια Αφρική και η Αυστραλία είναι μεταξύ μιας ντουζίνας χωρών, που υποφέρουν, από μυστηριώδεις ακίδες, κυρίως σε άτομα κάτω των 50 ετών".

Ανά 100.000 κατοίκους σημειώνονται 136 περιπτώσεις καρκίνου.

Επιδημία.

Οχι εγώ! Οι γιατροί όλου του κόσμου, που πριν παρακινούσαν τους πληθυσμούς να εμβολιαστούν με αυτά τα πειραματικά σκευάσματα, καταργώντας και την λογική και τα ατομικά δικαιώματα!

Σχολιο.- Εδω δεν πανε την θεια Ουρσουλα δικαστηριο για απευθυειας αναθεση αγορας εμβολιων τι να λεμε τωρα

Σχολιο.- Και μάλιστα με την ψήφο των Ευρωβουλευτών!

Σχολιο.- Παραδόξως ο Γκέιτζ πρόλαβε να εξαγοράσει, το 2020 αντικαρκινικές εταιρίες φαρμάκων. Επιπλέον, πριν ένα μήνα ανακοινώθηκε και η δημιουργία αντικαρκινικού εμβολίου από τους Ρώσους, οπότε δεν θα χρειαστούμε τα σκευάσματα τους!

Σχολιο.- Στην Αφρική και σε Ασία, οι περιπτώσεις καρκίνου είναι στο αναμενόμενο ποσοστό. Εκεί οι κάτοικοι πεθαίνουν από την υπερεκμετάλλευση των οικονομικών τους πόρων, από τους "υγιείς και πολιτισμένους" δυτικούς αποικιοκράτες, πεθαίνουν από την πείνα και τα ιατρικά πειράματα των φαρμακοβιομηχανιών, στους φτωχούς πληθυσμούς, από την έλλειψη αναγκαίων υποδομών υδροδότησης, εκπαίδευσης. αλλά και από εμφύλιους πολέμους. Οσον αφορά στους "γιατρούς" εδώ για τα εμφόλια που ρώτησες, μάλλον θα είχαν πληρώσει για να πάρουν το πτυχίο τους.

Σχολιο.- Αν είχαν σπουδάσει στην Ρωσία δεν θα γίνονταν φερέφωνα του Γκέιτζ και του Σβαμπ. Για τα ποσοστά καρκίνου στην Ρωσία, όπως παρατηρείς, βρίσκονται σε μια μεσαία κατάσταση αύξησης των κρουσμάτων. Επιπλέον, η Δυτική κριτική των ΜΜΕ θα ήταν πολύ ευχαριστημένη να παρουσιάσει την ανάλογη, με την Δύση, αύξηση τους αν συνέβαινε. Πράγμα που δεν βλέπω.

Σχολιο.- Στην Ρωσία η Ενημέρωση είναι πολύ πιο ανεξάρτητη από την Δύση. Υπάρχει σωρεία ιδιωτικών καναλιών, που δεν χρηματοδοτούνται από τον Πέτσα, για να προπαγανδίσουν το αφήγημα της Δύσης. Οι κάποιες χώρες που φαίνονται πιο ανοιχτόχρωμες από την Ρωσία είναι επειδή ΔΕΝ καταγράφουν όλα τα ποσοστά εμφάνισης καρκίνων, από εμβόλια, αφού γνωρίζουν ότι θα κάτσουν κάποια στιγμή στο σκαμνί για τα εγκλήματα τους, οι ιθύνοντες. Εδώ, ακόμη και σήμερα δεν τα αναφέρουν καν!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με τίνος την άδεια αδειάζει ο Κούλης τις χρυσοπληρωμένες αποθήκες όπλων, που χτίζουν την εθνική μας άμυνα και τις παραδίδει στην Ουκρανία;;

Εχουν ενημερωθεί τα κόμματα, γι΄αυτήν την διαρροή πολύτιμων, για την άμυνα μας, όπλων, προς το ναζιστικό καθεστώς της Ουκρανίας;;

Εχουν συμφωνήσει;

Εχει ενημερωθεί ο Ελληνικός λαός και έχει δώσει την συναίνεση του;;

Εχουμε Δημοκρατία, ή χούντα;

Εχει καταργηθεί και ο κοινοβουλευτισμός;;

Ας μας απαντήσουν τα κόμματα του "δημοκρατικού τόξου"!!

Υπάρχει φρένο στο φρενοκομείο;

Νέα αποστολή όπλων, προς τον ναζί Ζελέ, ανακοίνωσε η κυβέρνηση και περιλαμβάνει:

-2000 πυραύλους αέρα 5 ιντσών Zuni.

-180 αντι-αρματικούς πυραύλους, 2,75 ιντσών.

-90000 αντι-αρματικές και αντι-αεροπορικές ρουκέτες των 90 mm.

-4 εκατομμύρια σφαίρες

-70 πυροβόλα όπλα Howitzer M114A1 αμερικανικής παραγωγής.

Εύχομαι καλό ψοφούλη στο σίχαμα, που μας χώνει όλο και βαθύτερα, στον πόλεμο που μας προετοιμάζουν.

Σχολιο.- Συνεχείς είναι οι πτήσεις του μεταφορικού αεροσκάφους AN-124 Ruslan τ5ου Ζελένσκι από την Ουκρανία στην 112ΠΜ στην Ελευσίνα, όπου το αεροσκάφος φορτώνει μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ουκρανό πρόεδρ4ο.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον δύο τέτοιες πτήσεις όπου το τεράστιο μεταφορικό αεροσκάφος πλήρους φορτίου με ελληνικά πυρομαχικά απογειώνεται με άγνωστο προορισμό.,Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον δύο τέτοιες πτήσεις όπου το τεράστιο μεταφορικό αεροσκάφος πλήρους φορτίου με ελληνικά πυρομαχικά απογειώνεται με άγνωστο προορισμό.,

Όπως αναφέρεται το τεράστιο πακέτο όπλων που υποσχέθηκε ο Κ.Μητσοτάκης στον Ζελένσκι αφορά:

2.000 ρουκέτες Zuni των 127 χλστ.

180 Α/Τ ρουκέτες των 2,75 ιντσών(70 χλστ.) HYDRA-70.

90.000 αντιαρματικά βλήματα των 90 χλστ.

4 εκατ. σφαίρες των 5,56 χλστ. και των 7,62 χλστ.

70 Ρ/Κ πυροβόλα M114A1 των 155 χλστ.

Greece announces massive military aid package for Ukraine

– 2,000 5-inch Zuni rockets

– 180 2.75-inch anti-tank rockets

– 90,000 90mm anti-tank anti-aircraft ammo

– 4 million bullets

– 70 US-made M114A1 howitzers

Σχολιο.- Μένουμε τελείως ακάλυπτοι με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία. Γιατί τα κόμματα δεν αντιδρούν? Επειδή φοβούνται την χούντα του Κούλη που περνάει μόνο αυτά που συμφέρουν στην Αμερική.

Σχολιο.- ετσι που καταντησαμε εαν μας επιτεθει το Μονακο θα μας εχει καταλαβει σε λιγοτερο απο 24 ωρες

Σχολιο.- Εντολες Μπαιντεν εξου και η συνάντηση με τον Κουλη.

Σχολιο.- Το κακό είναι ότι ο Ελληνικός λαός σύρεται σε μία σύρραξη, που ΔΕΝ τον αφορά και δεν την επιθυμεί με το έτσι θέλω του καραγκιόζη! Ο Ελληνικός λαός τάσσεται αναφανδόν ΥΠΕΡ της Ρωσίας και το τσόκαρο προσπαθεί να καταστρέψει αυτήν την αιώνια ιστορική σχέση, παρά την θέληση μας!

Σχολιο.- ευτυχως η πλειοψηφία ειναι αυτη που γραφεις. Υπάρχουν όμως και αρκετοι ηλιθιοι που επηρεάζονται από τις ανυπόστατες προπαγανδες . Αυτο που πιστευω πως πρεπει να διερευνηθεί ειναι αν υπάρχει πολιτικό κόμμα που μπορει έμπρακτα να πει στοπ στις διαταγες Αμερικης και ΝΑΤΟ . Είμαστε ανυπαρκτοι ως χωρα δεν ελεγχουμε πλεον τίποτα ,εχουμε υπογράψει την παραχωρηση των πάντων οποτε ακομα και αν ένα πολιτικό κομμα διαφωνει με τις έντολες του ΝΆΤΟ ,θαρρώ πως αναιμακτα δε θα μπορουσε να κανει τιποτα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΖΑ 

"Μαρτυρία από μια φίλη και νοσοκόμα ότι έρχονται ασθενείς με πληγές από πυροβολισμούς λέγοντας ότι Ισραηλινοί στρατιώτες στον βορρά ,πήραν την ανθρωπιστική βοήθεια ,ΤΗΝ ΕΦΑΓΑΝ μπροστά στους πεινασμένους Παλαιστίνιους ..

Μετά ,τους είπαν ,"ελάτε να πάρετε φαγητό "και τοτε ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έμπλεξε άσχημα η Δύση με τον ανορθόδοξο ναυτικό πόλεμο της Υεμένης για την υποστήριξη των Παλαιστινίων της Γάζας:

Παρά τη συγκέντρωση ισχυρότατων Νατοϊκών ναυτικών δυνάμεων στα ανοιχτά της Υεμένης, τους συνεχείς βομβαρδισμούς και τον αποκλεισμό, 

η αριστοτεχνική μαεστρία που χειρίζεται η Υεμένη την επιχείρηση αυτή, της έχει δώσει το “πάνω χέρι” μέχρι τώρα, και το κυριώτερο, κλιμακώνεται οδηγώντας σε αμηχανία κι αδιέξοδο τη Δύση:

-Η ναυσιπλοΐα στα στενά του Άντεν και την Ερυθρά, όχι μόνο δεν έχει εξασφαλιστεί για τα Ισραηλινά, Αμερικανικά και βρετανικά πλοία, αλλά οι επιθέσεις έχουν πολλαπλασιαστεί: 

• Μόνο σήμερα δύο πλοία χτυπήθηκαν από Υεμενίτικους πυραύλους.

-Στην καθιερωμένη διαδήλωση εκατομμυρίων της Παρασκευής σήμερα, ανακοινώθηκε ότι η Υεμένη διευρύνει τις επιχειρήσεις της, χτυπώντας στόχους σε ολόκληρο τον Ινδικό Ωκεανό, από το νότιο άκρο της Αφρικής μέχρι το νότιο άκρο της Ινδίας: 

• Μόνο σήμερα τρία πλοία χτυπήθηκαν σε αποστάσεις 100δων μιλίων από την Υεμένη!

-Αυτό όμως που αποτελεί πραγματικό εφιάλτη των Δυτικών, είναι η επιτυχημένες δοκιμές για άμεση χρήση “υπερηχητικών πυραύλων” από το στρατό της Υεμένης, που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από τον σημερινό εξοπλισμό και συστήματα της Νατοϊκής αεροπορίας και ναυτικού!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρέμβαση στο Ολύμπιον για την εκκωφαντικη σιωπή του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ μπροστά στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού. 

Με 250 ταινίες στο πρόγραμμα του δεν βρέθηκε χώρος ούτε για μιση ταινία για το μεγαλύτερο έγκλημα του 21ου αιώνα. 

Δεν πρόκειται για αμέλεια προφανώς, αλλά για συγκάλυψη και υποταγή στις επιλογές της κυβέρνησης και των χρηματοδοτών του Φεστιβάλ, άλλωστε για "εσταυρωμένες" και την υπεράσπιση τους υπήρχε άπλετος χώρος..."

****

Ντροπή στο φεστιβάλ ντοκυμαντέρ !

Κατά τ'αλλα μας βομβάρδισαν πάλι με δήθεν "φεμινιστικα" όπως την εσταυρωμένη γυμνόστηθη έγκυο ..

τρελή απελευθέρωση.. δεν φτάνει που τους εξαθλιωνουν τους φτωχούς της χώρας και τους κλείνουν τα νοσοκομεία ,αλλά και τους ξεφτιλιζουν και την θρησκεία 

Στην Γάζα τις απελευθερώνουν με βόμβες και με πείνα τις γυναίκες εκεί ..μουγγαφον στην νατοϊκή αποικία



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποιες φορές ΠΡΕΠΕΙ να είμαστε περήφανοι για την αξιοπρέπεια, αυτού που λέμε “παγκόσμιος Νότος”:

- Δείτε τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας να επιπλήττει έντονα και κατάμουτρα τον Όλαφ Σολτς και να τον εξευτελίζει για τη "μονόπλευρη υποκρισία" του Βερολίνου στον πόλεμο της Γάζας!

“Γιατί αυτή η υποκρισία; 

Γιατί αυτή η αμφίσημη και επιλεκτική στάση απέναντι στη μία και την άλλη φυλή;"

δήλωσε ο Anwar Ibrahim απαντώντας στη συνάντησή του με τον Γερμανό καγκελάριο.

"Δεν μπορείτε να βρείτε λύση με τόσο μονόπλευρη στάση, εξετάζοντας μόνο ένα συγκεκριμένο θέμα (Σημ. την επίθεση της Χαμάς) και να διαγράψετε 60 χρόνια θηριωδιών.

Η λύση δεν είναι μόνο η απελευθέρωση των ομήρων. 

Τι θα γίνει με τους οικισμούς; 

Τι γίνεται με τη συμπεριφορά των εποίκων τώρα; 

Συνεχίζεται καθημερινά".

Ο Παγκόσμιος Νότος σηκώνει κεφάλι!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΚΕΤΟ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ 

οι Παλαιστίνιοι που τρέχουν για ένα κομμάτι ψωμί πυροβολούνται από τον Ισραηλινό στρατό



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παράνομη κατοχή Παλαιστίνης, εθνοκάθαρση,γενοκτονία, από το 1947, Δύση και Σιωνιστές με θράσος αποκαλούν τη Χαμάς Τρομοκράτες???



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Φτου, ρε γαμώτο! 

Πρωί - πρωί και Σαββατιάτικα …

Έλεος πλέον!

Κι απάνω που νόμιζα τώρα που πάει φαντάρος η ξεφωνημένη αγριόπουστρα, ο χαφιές της CIA, ο αγράμματος απατεώνας influencer Κασσελάκης, ότι θα απαλλαγούμε έστω για 15 μέρες (τόσο θα πάει) από την μανιασμένη υπερπροβολή του, να που συνεχίζει όλη μέρα κι όλη νύχτα τις … αναρτήσεις και τις μεταδόσεις με ότι μαλακία μπορείτε να φανταστείτε από το … στρατόπεδο! 

-Και γεμίζουν τα ΜΜΕ με ότι σκουπίδια και ηλιθιότητα από την καθημερινότητα της πούστρας … “αρχηγού” μήπως και δεν τα μάθουμε!

-Αφού λοιπόν είχαμε μάθει - θέλοντας και μη από τους μεγάλους τίτλους, τα βίντεο και τις φωτό - για τις κρεβατοκάμαρες και τα σπίτια του, τις αγκαλίτσες με τον Τάιλερ και το σκύλο του, κάθε βράδυ τα μπαρ που πάει, τα σάντουιτς ή τις γκουρμεδιές που τρώει, … μέχρι και τι … κάλτσες φοράει (!!!)…

-τώρα θα υποστούμε όλα αυτά σε … σκηνικό “Λούφα και απαλλαγή”!

-Και καλά ο Κασσελάκης, αυτή είναι η δουλειά του ή τόσο του κόβει, και μπορεί να ανεβάζει τις … κάλτσες και τα σώβρακά του, για τους φίλους κι ακόλουθους, πως τους λένε.

-Τα ΜΜΕ γιατί … αισθάνονται την ανάγκη να κάνουν ειδήσεις και να προβάλλουν αυτό το σιχαμένο σκουπιδαριό;

-Εκτός αν δεν το κάνουν … τζάμπα και κάπως πληρώνονται!

-Κι αν ναι, το ερώτημα είναι ΠΟΙΟΙ πληρώνουν αυτή την πλημμύρα διαφήμισης και δημοσιότητας και ΜΕ ΤΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εφορία: Η ΑΑΔΕ αποκτά πρόσβαση στα τραπεζικά δεδομένα – «Σπάει» το άβατο των θυρίδων

ΑΑΔΕ-Προ των πυλών βρίσκεται το νέο σύστημα Αυτοματοποιημένου Ελέγχου Προσαύξησης Περιουσίας μέσω του οποίου ο φοροελεγκτικός μηχανισμός αποκτά άμεση πρόσβαση στα δεδομένα τραπεζικών καταθέσεων, θυρίδων, χορηγήσεων, επενδύσεων ακόμη και των ηλεκτρονικών πορτοφολιών για τους φορολογούμενους που ελέγχει για φοροδιαφυγή.

Των ηλεκτρονικών πορτοφολιών! Σαν να μην το ξέραμε. 

Υπενθύμιση πως η ΑΑΔΕ δεν είναι του Ελληνικού κράτους. Δεν υπάρχει άλλη χώρα που τους φόρους να μην συλλέγει το ίδιο το κράτος αλλά οι λεγόμενοι "δανειστές". Η οικονομία σε ομηρία. Με το ηλεκτρονικό πορτοφόλιο γινόμαστε όλοι διάφανοι. Μπορούν να μας κλέβουν με τρόπο. 



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι τρομακτικό να σκεφτεί κανείς την δύναμη που έχουν. 

Το Ισραηλινό λόμπι θέλει λογοκρισία. Πού θα τους σταματήσεις



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aυτοί οι "ειδικοί" πια, όλα τα ξέρουν! 

Λένε πως το να κοιτάς σκηνές φύσης σε μουσεία ξυπνάει "σκοτεινά εθνικιστικά φρονήματα" 

Θα βλέπουμε την φύση μόνο με τεχνητή νοημοσύνη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζητήθηκε η γνώμη του Στρατού; Τι λέω τώρα... 

-Eχουν την Ελλαδίτσα τυλιγμένη σε μια κόλλα χαρτί κι όλοι μα όλοι, συμπολίτευση, αντιπολίτευση, διανοούμενοι, άνθρωποι των γραμμάτων, τέταρτη εξουσία σαν να μη συμβαίνει απολύτως τίποτα. Αλλοι αποφασίζουν και διατάζουν κι άλλοι πειθήνια εκτελούν...τη χώρα.

-Προχθές, έγινε γνωστή η υπαγωγή προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων σε αμερικανική διοίκηση ακόμα και για πολεμικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι στρατιωτικοί θα πληρώνονται από την Ελλάδα, η οποία θα καταβάλλει κι όλα τα έξοδα και δαπάνες που αφορούν την προετοιμασία και αποστολή της σορού και τα έξοδα κηδείας που σχετίζονται με το θάνατο αποσπασμένου μέλους στον στρατό των ΗΠΑ.

-Σήμερα ανακοινώνεται ένα τεράστιο ελληνικό πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, που θα «πουληθεί» με διακρατικές συμφωνίες στη Τσεχία, η οποία θα το προωθήσει προς την Ουκρανία: 

- 2.000 ρουκέτες αέρος - εδάφους των 5 ιντσών

- 180 ρουκέτες αέρος - εδάφους 2,75 ιντσών

- 90.000 βλήματα των 90 χιλιοστών (για αντιαρματική και αντιαεροπορική άμυνα),

-4 εκατ. σφαίρες για τυφέκια και πολυβόλα διαστάσεων 7,62x54 χιλιοστών και

- 70 πυροβόλα Μ-114Α1 που βάλλουν με βλήματα των 155 χιλιοστών, που θα «πουληθούν» με διακρατικές συμφωνίες στη Τσεχία η οποία θα το προωθήσει στην Ουκρανία.

Οπλισμός που πληρώθηκε για την άμυνα της χώρας, ταξιδεύει γι αλλού...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



• Το 50% των ψηφοφόρων του Μπάιντεν συμφωνούν με την άποψη που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας (YouGov/The Economist, Ιαν. 2024) αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Μπάιντεν αναδείχθηκε νικητής στην προεδρική εκλογή του 2020, με 81.283.485 ψήφους...

• Το 62% των ψηφοφόρων Μπάιντεν θέλει να σταματήσει να στέλνει όπλα στο Ισραήλ (YouGov/CEPR, Μάρτιος 2024)

• Το 80% των Δημοκρατικών θέλει κατάπαυση του πυρός (Data for Progress, Οκτ. 2023)

Πάνω από το 50% των Αμερικανών ψηφοφόρων δεν θέλει ούτε Τραμπ, ούτε Μπάιντεν. Άλλωστε στο Παλαιστινιακό ο ένας κόβει, ο άλλος ράβει.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουμε και λέμε: αθώωση Γεωργιάδη, απελευθέρωση Λιγνάδη και τώρα πρόταση αθώωσης Μίχου από την Εισαγγελεία, η οποία, θεωρητικά πάντα, προτείνει χειρότερες ποινές ως εκπρόσωπος της Πολιτείας. Ενώ το κύκλωμα Μητσοτάκη προσπαθεί να κάνει λίφτινγκ ανεκτικότητας με τον γάμο των ομοφύλων, την ίδια στιγμή ακυρώνει στην πράξη ακόμα και τα προσχήματα. Το να είσαι στη διευρυμένη οικογένεια της Δεξιάς -πόσο μάλλον οργανωμένα- σημαίνει προνόμια, όχι απλώς οικονομικά, αλλά σχέσεις με το βαθύ κράτος. Έτσι, για κάποιον περίεργο λόγο, έχουμε γιγάντωση του τεκμηρίου της αθωότητας στους αυλικούς της ΝΔ και παραδειγματική τιμωρία σε όσους είναι εκτός -πόσο μάλλον τους αριστερούς. Ας θυμηθούμε την περίπτωση των 11 τούρκων αγωνιστών και τα στημένα κατηγορητήρια που συγκρότησαν εναντίον τους. Επιβραβεύσεις για τους ημετέρους και ταξική τιμωρία για τους εκτός.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσουνάμι Ισραηλινών στην Κύπρο που αγοράζουν γη και σ΄ ελεύθερη Κύπρο και στα κατεχόμενα!

16/03/2024

Σύμφωνα με τελευταίο δημοσίευμα του ισραηλινού μέσου Yedioth Ahronoth: «Τους τελευταίους μήνες έχει παρατηρηθεί ότι έχει αυξηθεί το ταξίδι και η αναχώρηση Ισραηλινών στο νησί της Κύπρου. Μετά τις 7 Οκτωβρίου σημαντικός αριθμός Ισραηλινών κατέφυγε στο ειρηνικό γειτονικό νησί, λαμβάνοντας υπόψη ότι η ζωή τους δεν θα επιστρέψει ποτέ σε αυτό που ήταν».

Ανοίξαμε όλες τις κερκόπορτες και περιμένουμε να δούμε χαίρι..

https://twitter.com/THEOCHAROUSE/status/1766722844061303220?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1766722844061303220%7Ctwgr%5E0493cf8fc2f633d7e6fdd2ca190e63469a5e4634%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fdimpenews.com%2F2024%2F03%2F16%2Fcf84cf83cebfcf85cebdceaccebcceb9-ceb9cf83cf81ceb1ceb7cebbceb9cebdcf8ecebd-cf83cf84ceb7cebd-cebacf8dcf80cf81cebf-cf80cebfcf85-ceb1ceb3%2F

H υποψήφια εκ νέου για την Ευρωβουλή Κύπρια μαχόμενη γιατρός και πολιτικός Ελένη Θεοχάρους καταγγέλει με πολύ δεικτικό τρόπο ότι οι Ισραηλινοί αγοράζουν κυπριακή γη τόσο στην ελεύθερη Κύπρο όσο και στα κατεχόμενα.

”Πωλούνται τεμάχια νήσου. Τα τεμάχια -φιλέτα ευρίσκονται τόσον στην τουρκική πλευρά όσο και στον νότο! Σπεύσατε!”



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γαλλία κήρυξε πόλεμο στα φθηνά κινέζικα ρούχα. 

Νομοθέτησε τέλος 5 ευρώ ανά κομμάτι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μάχη για να μην παρέλθει το 18μηνο

Κίνδυνος αποφυλάκισης του Μίχου πριν ολοκληρωθεί η δίκη



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΟΒΑΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ! Σκοτώθηκαν σε ρωσικό βομβαρδισμό οι πρώτοι Γάλλοι στρατιωτικοί που έστειλε ο Μακρόν

16|03|2024 20:50

Τη ζωή τους από ρωσικό βομβαρδισμό, έχασαν οι πρώτοι Γάλλοι στρατιωτικοί που έστειλε ο Εμανουέλ Μακρόν στην Οδησσό.

Συγκεκριμένα, «στην περιοχή των συνόρων Ρουμανίας-Ουκρανίας, καταγράφεται αυξημένη δραστηριότητα της αεροπορίας του ΝΑΤΟ. Προφανώς αυτό οφείλεται στην εκκένωση όσων σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν κατά τις χθεσινές επιθέσεις στη νότια Ουκρανία».

Σκοτώθηκαν 100 Γάλλοι, και περισσότεροι από 550 άνθρωποι από τις ταξιαρχίες «Λιούτ» και «Τσουνάμι» του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Οι WELDERS συγκεκριμενοποίησαν τα δεδομένα μας για τους στρατηγούς:

A.Gostishchev, πρώην αναπληρωτής της κύριας διεύθυνσης της Εθνικής Αστυνομίας

διοικητής του τάγματος τσουνάμι, S. Tetyukhin, πρώην αντιδήμαρχος

D. Abramenko, αναπληρωτής επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης του Εθνικού Αστυνομία, Επικεφαλής του Τμήματος Προληπτικών Δραστηριοτήτων στην Περιφέρεια της Οδησσού – ως αποτέλεσμα απεργίας στο εργοτάξιο του προσωπικού της ταξιαρχίας “LYUT” στην περιοχή της Ντάτσας του Κοβαλέφσκι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΣΤΟΚΟΙ! Σε δημόσια διαβούλευση στα αγγλικά(!) η μελέτη των Ολλανδών για τα αντιπλημμυρικά στην Θεσσαλία

Άλλη μια… καινοτομία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η έκθεση της Ολλανδικής εταιρείας HVA για την Θεσσαλία τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση στα αγγλικά! Έχει τίτλο: Draft Master Plan «Water Management In Thessaly In The Wake Of Storm Daniel How to Address Thessaly’s Water-Related Agricultural Challenges» και είναι αναρτημένη στον δικτυακό τόπο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το σχέδιο της κύριας έκθεσης των Ολλανδών με αντικείμενο την βελτίωση διαχείρισης υδάτων, αγροτικών καλλιεργειών και αντιπλημμυρικής προστασίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση την Τετάρτη και θα παραμείνει για σχόλια έως και 29 Μαρτίου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι άλλο θα μας πει; Ο Άδωνης λέει πως οι Ρώσοι… διακινούν προπαγάνδα εις βάρος του!

Ο Άδωνης υποπτεύεται ότι οι Ρώσοι… διακινούν προπαγάνδα εις βάρος του!

Το ότι θα ασχολούνταν οι Ρώσοι με τον υπουργό υγείας της Ελλάδας, που να το φανταζόμασταν… Έβαλαν μάλιστα και έναν ιερωμένο να τον προβοκάρει με SMS…

Φτάνει πια! “Όχι άλλο κάρβουνο!!!”

Υποτιμά τη νοημοσύνη του λαού!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Θα κλείσουν ειδησεογραφικά σάιτ»: Καταγγελία-«φωτιά» από τον Τάκερ Κάρλσον στις ΗΠΑ

Κάνουν ό,τι θέλουν…

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος, Tucker Carlson, (που πήρε συνέντευξη από τον Πούτιν πριν μερικές εβδομάδες) επιτέθηκε με ανάρτησή του στον Βουλευτή των ΗΠΑ, Dan Crenshaw, την Παρασκευή, ισχυριζόμενος ότι ο Ρεπουμπλικανός έδωσε στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν την «εξουσία να κλείσει ειδησεογραφικούς ιστότοπους που τολμούν να τον αμφισβητήσουν».

Αυτό το σχόλιο έγινε στο περιθώριο της θετικής ψήφου του Ρεπουμπλικάνου σε νομοσχέδιο που μπορεί να οδηγήσει στην απαόγευση του TikTok!

«Αυτός είναι ο βουλευτής Dan Crenshaw καθώς φεύγει από το Καπιτώλιο αφού ψήφισε για να δώσει στον Joe Biden την εξουσία να κλείσει ειδησεογραφικούς ιστότοπους που τολμούν να τον αμφισβητήσουν», έγραψε ο Carlson στο X, πρώην Twitter.

«Με δεδομένα και πρόσβαση στην εφαρμογή σας στην οποία είστε εθισμένοι μπορείτε να χειραγωγήσετε σε μεγάλο βαθμό έναν ολόκληρο πληθυσμό, κάτι που έχουν ήδη κάνει οι Κινέζοι», δήλωσε μπροστά στις κάμερες ο Crenshaw.

Όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής ενώθηκαν με περισσότερους από 30 Δημοκρατικούς στην ψήφιση ενός νομοσχεδίου που θα ανάγκαζε την TikTok να φύγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Ο Crenshaw λέει στον δημοσιογράφο Liam Cosgrove ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ δεν αναμειγνύονται στην κάλυψη εγχώριων ειδήσεων, όταν φυσικά γνωρίζει ότι αυτό είναι αναληθές. Προσέξτε το πρόσωπό του καθώς το λέει. Ψεύτης», έγραψε ο Carlson την Παρασκευή.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το βιολί του ο Μακρόν: θα γίνουν επιχειρήσεις Δυτικών στο ουκρανικό έδαφος κατά Ρώσων.

16/03/2024

Σε συνομιλίες που είχαν χθες στο Βερολίνο ο Γερμανός πρωθυπουργός Όλαφ Σολτς, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ , ο Μακρόν επέμενε για αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων της ευρωΕνωσης στην Ουκρανία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ

Με την ορμή των μεγάλων αγώνων στη νέα απεργιακή μάχη!

Για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα ενάντια στην ακρίβεια


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Δίνουμε τη δική μας απάντηση για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς

Την Τετάρτη 20/3 στο υπουργείο Εργασίας παράσταση διαμαρτυρίας και συνέντευξη Τύπου

Την πρωτοβουλία παίρνουν η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων ν. Αττικής, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής ν. Αττικής.

Προετοιμάζουν την απεργία στις 17 Απρίλη

Παράλληλα, Ομοσπονδίες και Σωματεία της Αττικής προετοιμάζουν την πανελλαδική πανεργατική απεργία της Τετάρτης 17 Απρίλη. Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα.

Σε συμμετοχή στην απεργία στις 17 Απρίλη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου, καλούν και εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, που δίνουν όλες τις δυνάμεις τους για την επιτυχία της.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Στο κενό η προσπάθεια να «μπαζωθούν» η αλήθεια και οι κυβερνητικές ευθύνες

Για «Τέμπη» και στις αεροπορικές συγκοινωνίες προειδοποιούν οι εργαζόμενοι της ΥΠΑ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗΣ «HVA» ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Εργα με κριτήριο το κόστος - όφελος και στοχοποίηση των αγροτών!

ΚΚΕ: Το σχέδιο βρίσκεται στην αντίπερα όχθη της ικανοποίησης των αναγκών του λαού



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζάρα Βάγκενκνεχτ: «Έχετε χάσει πραγματικά όλοι σας το μυαλό;»!

16/3/2024      -     23.00

«Η μισαλλοδοξία των αριστερών φιλελεύθερων και

η προτροπή στο μίσος από τη δεξιά πλευρά,

είναι συγκοινωνούντα δοχεία που χρειάζεται το ένα το άλλο,

που ενισχύουν το ένα το άλλο και αλληλοτροφοδοτεί το ένα το άλλο...»

- Νοέμβρης 2022 Ζάρα Βάγκενκνεχτ: Εναντίον της ελευθεριότητας της "αριστεράς της εποχής μας"!

«Προφανώς, η κυβέρνηση ήθελε να αποδείξει με απτό τρόπο σ' όλους όσους έχουν ήδη χορτάσει από αυτόν τον αξιοθρήνητο συνασπισμό των φαναριών [σοσιαλδημοκράτες, πράσινοι] ότι για τη χώρα μας θα μπορούσε να υπάρξει κάτι ακόμη χειρότερο από το να έχει τον κ. Όλαφ Σολτς στον ρόλο του καγκελαρίου, σαν να είχε καγκελάριο τον κ. Φρίντριχ Μερτς.

Η κυβέρνηση Σολτς έχει ήδη περάσει όλες τις γραμμές, τη μία μετά την άλλη.

Στο μεταξύ, φτάσαμε σ' αυτό το σημείο, όπου οι αξιωματικοί της γερμανικής αεροπορίας συζητούν ήρεμα μεταξύ τους πώς να χρησιμοποιήσουν γερμανικούς πυραύλους κρουζ για να καταστρέψουν ρωσικούς στόχους.

Και ΟΧΙ, το σκάνδαλο δεν είναι ότι επέτρεψαν να υποκλαπούν οι συνομιλίες τους.

Το σκάνδαλο είναι ότι στις μέρες μας θεωρείται φυσιολογικό να γίνονται τέτοιες συζητήσεις. Οι εκπληκτικοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες των Πρασίνων, μας εξηγούν εδώ και δύο χρόνια ποιο "game changer" πρέπει να παραδώσουμε ως την επόμενη προμήθεια, ώστε η Ουκρανία να είναι εγγυημένη ότι θα κερδίσει τον πόλεμο.

Το FDP [Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα φιλελεύθεροι)] βοηθά τώρα και την κυβέρνηση, και την αντιπολίτευση να διατυπώσουν μια πρόταση για αποστολή όπλων... Και στη CDU [Χριστιανοδημοκρατική Ένωση] υπάρχουν άνθρωποι όπως ο κ. Ρόντερικ Κιζεβέτερ, που ονειρεύεται ακόμη να χρησιμοποιήσει γερμανικούς πυραύλους για να καταστρέψει υπουργεία στη Μόσχα.

Ο πάπας καλεί για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις κι εσείς τον αποκαλείται όργανο του Πούτιν.

Όσοι παρακολουθούν αυτή τη συζήτηση μπορούν να κάνουν μόνον μια ερώτηση: "Έχετε χάσει πραγματικά όλοι σας το μυαλό;"»

Η ομιλία της Ζάρα Βάγκενκνεχτ στην Μπούντεσταγκ (Γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο), τα λέει ΟΛΑ!

Θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να πει ότι οι θέσεις της Ζάρα Βάγκενκνεχτ, που είναι μειοψηφία στη γερμανική βουλή, δεν αρκεί ν' αλλάξει την πορεία των πραγμάτων, τις αποφάσεις των ΗΠΑ που υπηρετεί η αποικία τους "Ευρω Ένωση" και τα μαντρόσκυλα των ΗΠΑ Γερμανία-Γαλλία-Ιταλία. Όμως, υπάρχει τουλάχιστον μια φωνή σαν τη δική της. Στο Ελλαδιστάν έχουμε μια τέτοια φωνή μέσα στο κοινοβούλιο; Μία, έστω μόνον μία τέτοια φωνή...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ! ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ του Ν. Θεοδωρόπουλου η σύζυγος του CEO της τράπεζας Πειραιώς Χρ. Μεγάλου...

16/3/2024     -    6.56

Οι εξελίξεις στο σκάνδαλο με τα emails και η απομάκρυνση του γεν. γραμματέα Μιχ. Σταυριανουδάκη απειλούν να συμπαρασύρουν και την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως. Παράλληλα όμως η απομάκρυνση και του Γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ Νίκου Θεοδωρόπουλου ανοίγει θέμα για ολόκληρη την Γραμματεία αυτή του κυβερνώντος κόμματος. Τα ερωτήματα είναι ήδη πολλά. Οι διαρροές προσωπικών δεδομένων ήταν κάτι που χειριζόταν μόνο ο Ν. Θεοδωρόπουλος ή είχαν γνώση και άλλα μέλη της Γραμματείας; Και μόνο η περίπτωση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου υπήρχε ή και άλλες; Ήδη η δικαστική έρευνα που ξεκίνησε πρόκειται να στραφεί προς διάφορες κατευθύνσεις και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν ο,τι γνωρίζουν όλα τα εμπλεκόμενα, είτε άμεσα είτε με έμμεσο τρόπο, πρόσωπα. 

Μάλιστα έχει ενδιαφέρον ότι τα μέλη της Γραμματείας που προΐστατο ο Ν. Θεοδωρόπουλος ήταν επίλεκτα. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται και η Ρούμπη Γεωργακοπούλου η οποία είναι και σύζυγος του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστου Μεγάλου. 

Γι αυτό και ο ίδιος ο Ν. Θεοδωρόπουλος  την είχε καλωσορίσει με ιδιαίτερη θέρμη όταν εντάχθηκε στην Γραμματεία Αποδήμων. "Καλωσορίζουμε τη Ρούμπη Γεωργακοπούλου στην ομάδα της Νέας Δημοκρατίας που θα συνεργαστούμε με την Ορ. Ρουσσέτου για να ενισχύσουμε την ελληνική ομογένεια στο Λονδίνο πάντα σε συνεργασία με τον Γραμματέα μας @Stergiou_G . Προχωράμε!" έγραφε φωτογραφιζόμενος μαζί της έξω από τα γραφεία του κόμματος. Λόγω της εμπειρίας και των γνωριμιών της στην Βρετανία και όχι μόνο, άλλωστε, λειτουργούσε ως "δεξί χέρι" του στην Γραμματεία Αποδήμων. 

Επίσης είναι χαρακτηριστικό ως προς αυτό ότι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Λονδίνο τον περασμένο Νοέμβριο μίλησε και σε εκδήλωση της Γραμματείας Ελλήνων της Διασποράς της ΝΔ. Εκεί είχε φωτογραφηθεί και είχε δώσει προσωπικά συγχαρητήρια σε αμφοτέρους που ήταν δίδυμο: "Νίκο (Θεοδωρόπουλε), σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Ρούμπη (Γεωργακοπούλου), συγχαρητήρια για άλλη μία εξαιρετική συγκέντρωση. Αλέξανδρε, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια με συγκίνησαν ιδιαίτερα", είχε πει μάλιστα στην αρχή του χαιρετισμού του



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΙ ΓΕΥΜΑ με Κασσελάκη! ΟΛΟΣΕΛΙΔΗ διαφήμιση του ΣΥΡΙΖΑ στην "Καθημερινή"...

16/3/2024      -     6.02

Ολοσέλιδη διαφήμιση του ΣΥΡΙΖΑ στην Καθημερινή, ο Σάκης Μουμτζής γράφει «Προτάσεις Κασσελάκη, μια ευχάριστη έκπληξη», ο Βασίλης Χιώτης στον ΣΚΑΪ 100.3 λέει για Κασσελάκη-Φεράρι στα επικοινωνιακά! Τι συμβαίνει ρε παιδιά; Έχουμε χάσει επεισόδια;

Διαβάζουμε δε ότι χθες είχε γεύμα ο Στέφανος Κασσελάκης στο Φάληρο με τον εκδότη και στελέχη της Καθημερινής, καθώς και του ΣΚΑΪ. Ενδιαφέρουσα εξέλιξη για το δημοσιογραφικό συγκρότημα του Φαλήρου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ! 1 στα 3 παιδιά (κάτω των 2 ετών) αντιμετωπίζει οξύ υποσιτισμό...

16/3/2024     -     21.28

Τουλάχιστον 31.553 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 73.546 έχουν τραυματιστεί από τις 7 Οκτωβρίου στη στρατιωτική επίθεση που εξαπέλυσε το ισραηλινοναζιστικό μισθοφορικό καθεστώς στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς που διοικεί την Παλαιστινιακή Γάζα.

Περίπου 63 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 112 τραυματίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Ένα στα τρία παιδιά ηλικίας κάτω των δύο ετών στη βόρεια Γάζα αντιμετωπίζει τώρα οξύ υποσιτισμό και ο λιμός είναι στον ορίζοντα, δήλωσε σήμερα η κύρια υπηρεσία του ΟΗΕ που λειτουργεί στον παλαιστινιακό θύλακα.

“Ο υποσιτισμός των παιδιών εξαπλώνεται γρήγορα και φθάνει σε άνευ προηγουμένου επίπεδα στη Γάζα”, ανέφερε το Γραφείο Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στη Μέση Ανατολή (UNRWA) σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πέντε και πλέον μήνες αεροπορικής και χερσαίας ισραηλινοναζιστικής εκστρατείας στη Γάζα, λόγω του ότι η Γάζα έχει όλα τα τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκαν στην Παλαιστίνη, το μεγαλύτερο μέρος της Παλαιστινιακής Γάζας έχει μετατραπεί σε ερείπια και οι περισσότεροι από τα 2,3 εκατομμύρια κάτοικοί της είναι εκτοπισμένοι και αντιμετωπίζουν μεγάλη ανθρωπιστική κρίση.

Νοσοκομεία στη Γάζα κάνουν λόγο για θάνατο παιδιών από υποσιτισμό και αφυδάτωση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ όπλα στην Ουκρανία αποφάσισαν να στείλουν Γαλλία, Γερμανία και Πολωνία...

16/3/2024      -     11.30

Την αποφασιστικότητά τους να στηρίζουν στρατιωτικά, πολιτικά και οικονομικά την Ουκρανία τόνισαν οι ηγέτες των χωρών του αποκαλούμενου «Τριγώνου της Βαϊμάρης», ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ, κατά τις κοινές τους δηλώσεις μετά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο. Παρά την προσπάθεια ανάδειξης κλίματος ενότητας και ομοφωνίας, από τις κοινές δηλώσεις απουσίαζαν τα ζητήματα στα οποία διαπιστώνονται αντιθέσεις, όπως σε σχέση με τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ή την παρουσία στρατιωτών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Ο Ολ. Σολτς ανακοίνωσε την «άμεση» αποστολή περισσότερων οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία και την δημιουργία μιας «συμμαχίας νέων δυνατοτήτων» στο πλαίσιο του σχήματος του Ραμστάιν προκειμένου να εξασφαλιστούν περισσότερα πυρομαχικά για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις - με συνεργασίες και εντός Ουκρανίας.

«Μοιραζόμαστε την πεποίθηση ότι στην Ουκρανία διακυβεύεται η ασφάλεια και το μέλλον μας», τόνισε από την πλευρά του ο Εμανουέλ Μακρόν και πρόσθεσε ότι «αποτελεί κοινή βούληση να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία για όσο χρειάζεται και να εμποδίσουμε την Ρωσία να κερδίσει τον πόλεμο».

Ο Ντόναλντ Τουσκ, από την πλευρά του, ανέφερε ότι η σημερινή συνάντηση δείχνει ότι «οι κακοήθεις φήμες για διαφωνίες μεταξύ μας δεν ισχύουν».

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χεμπεστράιτ, ερωτώμενος σχετικά με τις διαφορετικές απόψεις που έχουν εκφράσει τελευταία το Βερολίνο και το Παρίσι, δήλωσε ότι «και οι δυο ηγέτες έχουν τη θέση τους και θεωρώ ότι θα παραμείνουν σε αυτήν».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΣΚΗΘΗΚΕ! Ποινική (κακουργηματική) δίωξη για την υπόθεση του Όλιβερ στην Αράχωβα...

16/3/2024     -      9.30

Η Εισαγγελία Λιβαδειάς άσκησε ποινική δίωξη για κακουργηματικού χαρακτήρα πράξη εις βάρος συγκεκριμένου προσώπου στην υπόθεση του βασανιστικού θανάτου του Όλιβερ στην Αράχωβα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει παραγγελθεί, επίσης, κύρια ανάκριση για το άτυχο χάσκι. Η φρικώδης υπόθεση είχε προκαλέσει το κοινό αίσθημα μετά τις καταγγελίες φιλοζωικών σωματείων και τους ισχυρισμούς του ιδιοκτήτη του σκύλου, σύμφωνα με τον οποίο το άτυχο ζώο κακοποιήθηκε και βιάστηκε από άνθρωπο και οι Αρχές προσπαθούν τα το συγκαλύψουν.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης είχε ενεργοποιηθεί το Ανθρωποκτονιών, προκειμένου να εξακριβωθει τι ακριβώς είχε συμβεί καθώς και οι κτηνίατροι που εξέτασαν το χάσκι διαφωνούσαν για τα αίτια θανάτου. Η Εισαγγελέας Λιβαδειάς άσκησε ποινική δίωξη σε συγκεκριμένο άτομο και ο ανακριτής θα καλέσει και αυτό να απολογηθεί. Στην συνέχεια, αφού λάβει την σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα θα κρίνει εάν θα παραμείνει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους ή θα οδηγηθεί στην φυλακή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΚΙΝΔΥΝΟΣ για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο!" ΔΙΑΦΩΝΕΙ ο Ιταλός Ταγιάνι για στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία...

16/3/2024      -   8.30

Σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, η ανάπτυξη στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα αυξήσει τον κίνδυνο του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

«Δεν νομίζω ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να εισέλθει στην Ουκρανία. Ελπίζω να μην συμβεί αυτό», τόνισε ο Ταγιάνι, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ανάπτυξης χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία μετά από εισήγηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

«Το να μπεις και να κάνεις πόλεμο με τη Ρωσία σημαίνει να ρισκάρεις τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», πρόσθεσε, αποκλείοντας το ενδεχόμενο αποστολής ιταλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκοτώθηκαν σε ρωσικό βομβαρδισμό οι πρώτοι Γάλλοι στρατιωτικοί που έστειλε ο Ε.Μακρόν στην Οδησσό

«Στην περιοχή των συνόρων Ρουμανίας-Ουκρανίας, καταγράφεται αυξημένη δραστηριότητα της αεροπορίας του ΝΑΤΟ»

16.03.2024 | 19:55

Σκοτώθηκαν 100 Γάλλοι, και περισσότεροι από 550 άνθρωποι από τις ταξιαρχίες «Λιούτ» και «Τσουνάμι» του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στον Καναδά πληρώνονται κρατικές διαφημίσεις για να μην κάνουν οι μετανάστες «την ανάγκη τους» σε δημόσιους χώρους

Η αφίσα που δημοσιεύθηκε στο «Χ»

16.03.2024 | 23:41

Ο Καναδάς, πλήρωσε κρατικές διαφημίσεις προκειμένου να μην κάνουν οι μετανάστες που έχουν εγκατασταθεί στη χώρα, «την ανάγκη τους» σε δημόσιους χώρους.

Όπως φαίνεται τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι μετανάστες, είναι πολλά.

https://twitter.com/wayotworld/status/1769071139295277312?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1769071139295277312%7Ctwgr%5Eee83c10a6cddcc20078bb932991a0ee4a1665280%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Famyna-asfaleia%2Fdiethnis-asfaleia%2Fston-kanada-plironontai-kratikes-diafimiseis-gia-na-min-kanoun-oi-metanastes-tin-anagki-tous-se-dimosious-xorous%2F



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βίντεο: Ουκρανός στρατονόμος προσπαθεί να επιστρατεύσει έναν μεσήλικα άνδρα και «τρώει» αδυσώπητο ξύλο 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Κίεβο είναι η επαρκής επάνδρωση των μονάδων πρώτης γραμμής

16.03.2024 | 14:25

Ουκρανός στρατονόμος προσπαθεί να στρατολογήσει έναν άνδρα και «τρώει» αδυσώπητο ξύλο καθώς δεν έδειξε καμία διάθεση να θέλει να πάει στο μέτωπο να πολεμήσει κατά των Ρώσων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο άντρας ήταν μεσήλικας κάτι που δείχνει πως οι επιλογές του Κιέβου σε ό,τι αφορά το στρατιωτικό προσωπικό είναι πλέον περιορισμένες και η στρατολογεί του δεν έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν από «καλές» ηλικίες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Ουκρανοί είναι αυτό της επαρκούς επάνδρωσης των μονάδων πρώτης γραμμής.

Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που ξεκίνησαν να ακούγονται και να λέγονται παρανοϊκά πράγματα από τον Γάλλο πρόεδρο Ε.Μακρόν, περί αποστολής γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, γιατί στην Δύση γνωρίζουν πως ακόμα κι αν παραδοθούν νέες μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων στην χώρα θα πρέπει να υπάρχει επαρκές και κατάλληλο προσωπικό για να τις χρησιμοποιήσει.

Το πρόβλημα με την Δύση είναι ότι εκτέθηκε λόγω της κάθετης στήριξης και υποστήριξης στην Ουκρανία που σημαίνει πως αν ο πόλεμος χαθεί και οι Ρώσοι κερδίσουν η ήττα για τους Δυτικούς αποκτά υπαρξιακές διαστάσεις και κυρίως για τον βασικό εκπρόσωπό τους που είναι οι ΗΠΑ.

https://twitter.com/i/status/1768726595508805846



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ρώσοι διέλυσαν κέντρο διοίκησης με 550 Γάλλους μισθοφόρους στην Οδησσό! – Στοχοποιήθηκε από ρωσόφωνους πολίτες της πόλης!

Το πλήγμα που δέχτηκαν οι Ουκρανοί ήταν καίριο

16.03.2024 | 11:20

Οι Ρώσοι αποκαλύπουν ποιος ήταν ο πραγματικός στόχος κατά την χθεσινή διπλή πυραυλική επίθεση με Iskander, όπου καταστράφηκε ολοκληρωτικά ουκρανικό κέντρο ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και Δυτικών μισθοφόρων με απώλειες που ίσως φτάνουν τα 550 στελέχη!

Οι Ουκρανοί χθες μιλούσαν για «τυφλό» χτύπημα σε ξενοδοχείο της Οδησσού με 20 νεκρούς και πάνω από 160 τραυματίες αλλά αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί των Ρώσων πρόκειται για ένα συντριπτικό πλήγμα.

https://twitter.com/i/status/1768922577479630910

Αυτό που έχει προκαλέσει εντύπωση είναι η ακρίβεια του πλήγματος που δείχνει πως υπήρχε πληροφόρηση από το έδαφος.

Στο Κίεβο και στην Δύση θεωρούν πως έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, οργανωμένων σε ομάδες δολιοφθορών ρωσόφωνων, οι οποίες έχουν ανακοινώσει εδώ και αρκετές ημέρες την έναρξη της δράσης τους κατά των ουκρανικών δυνάμεων και των Δυτικών στρατιωτικών συμβούλων, μέχρι η Οδησσός να ενσωματωθεί στην Ρωσική Ομοσπονδία.

https://twitter.com/i/status/1768914278516486605

Στην διπλή ρωσική πυραυλική επίθεση σκοτώθηκε και ο διοικητής της ειδικής ουκρανικής μονάδας «Τσουνάμι», ο Άλεξ Γκοστίτσεβ.

Πρόκειται για μία μονάδα που παίζει καίριο ρόλο ως προς την προστασία της Οδησσού και από «εσωτερικά» προβλήματα αλλά και στην περίπτωση που οι Ρώσοι πραγματοποιήσουν αποβατική ενέργεια στην πόλη.

Τα πρόσφατα ρωσικά πλήγματα ραντάρ και σε γραμμές παραγωγής θαλάσσιων drones, δείχνουν μία κινητικότητα ότι υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για το άμεσο μέλλον από τους Ρώσους για την κατάληψη της πόλης.

Ίσως τελικά να πραγματοποιηθεί κάποια επιθετική ενέργεια γρηγορότερα από ότι πολλοί θέλουν να πιστεύουν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λωρίδα της Γάζας: Αφανίστηκε 36μελής οικογένεια που ετοιμαζόταν για το ραμαζάνι από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή

«Δεν μπορούμε να βρούμε ορισμένους από τους νεκρούς - Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να τους βγάλουμε με τα χέρια»

16.03.2024 | 23:50