Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Παρασκευη 15 Μαρτιου 2024


Κάποιοι λένε ότι οι ηλίθιοι είναι πλειοψηφία, εκλέγουν πάντα μέχρι  και πρωθυπουργό.

Καλό, αλλά εδώ τίθενται πολλά ερωτήματα. 

1) δηλαδή οι ''ηλίθιοι'' να μην ψηφίζουν ; Και 2) ποιός ορίζει το ποιός είναι ηλίθιος και με ποιά κριτίρια;;; 

3) Να πάμε σε ολιγαρχικό εκλογικό σώμα ή να το αφήσουμε ως έχει;;;; 

Μεγάλο θέμα έθιξες που δημιουργεί αυτομάτως και πολλές εύλογες ερωτήσεις.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να χουμε πάντα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας, πως λειτουργεί η προπαγάνδα στις μάζες.

Η πρόταση της εισαγγελέως, που ουσιαστικά μιλά για συναινεση κι όχι βιασμό. Είτε περάσει, είτε όχι... συζητιέται ήδη στα ΜΜΕ & τα κοινωνικά μέσα. Αυτό σημαίνει πως μόλις άνοιξε το παράθυρο του Overton για αποποινικοποίηση της παιδεραστίας.


Ο διάσημος Ρώσος σκηνοθέτης Νικήτα Μιχαλκώβ εξηγεί πως με το «παράθυρο του Overton» μια αρχικά απαράδεκτη ιδέα, την κάνεις κοινωνικά αποδεκτή 

18/6/2023

Το παράθυρο Overton πήρε το όνομα του από το άτομο που ανέπτυξε την ιδέα τον Joseph Overton, γεννήθηκε το 1960 και πέθανε το 2003 σε αεροπορικό δυστύχημα. Ο Joseph Overton Διετέλεσε αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου Ινστιτούτου Πολιτικής Έρευνας στις Ηνωμένες Πολιτείες, του Κέντρου Δημόσιας Πολιτικής Mackinac, που βρίσκεται στο Μίτσιγκαν.

Ο Overton χρησιμοποίησε τη μετακίνηση του παραθύρου για να εξηγήσει την ιδέα, πως μπορούμε μέσα σε ένα στενό και καλά καθορισμένο χώρο, να δούμε κάποια πράγματα και κάποια όχι. Αυτό είναι μια θεωρεία που εξηγεί την δομή που κατασκευάζεται σκόπιμα και στρατηγικά από κάποιον για να κάνει προπαγάνδα.

Για παράδειγμα, δεν είναι το ίδιο να βάλουμε ένα παράθυρο με θέα στη θάλασσα, με το να το βάλουμε με θέα στην εσωτερική αυλή. Όποιος το χτίζει και το τοποθετεί σε ένα μέρος, το κάνει με συγκεκριμένη πρόθεση.

Στην περίπτωση της δημόσιας τάξης και των απόψεων των ανθρώπων σχετικά με αυτήν, οι άνθρωποι που κατασκευάζουν το παράθυρο είναι οι ομάδες που έχουν ένα ορισμένο επίπεδο εξουσίας και πολιτικό έλεγχο. Δηλαδή, αυτές οι ομάδες κατασκευάζουν και μετακινούν τα παράθυρα μέσω των οποίων παρατηρούμε ότι συμβαίνει γύρω μας.

Για παράδειγμα θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε μια ιδέα που, αν και αρχικά φαίνεται απαράδεκτη, μπορεί να υπερασπιστεί και να πλαισιωθεί έτσι ώστε να γίνει σταδιακά μια ιδέα που έστω μπορεί να συζητηθεί. Η γνώμη εκείνων που επηρεάζονται ή ενδιαφέρονται για αυτή την ιδέα μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσα στα περιθώρια του παραθύρου και στα συμφέροντα ορισμένων πολιτικών ομάδων.

Αυτές οι πολιτικές μπορούν να παρουσιαστούν σε ένα περισσότερο ή λιγότερο στενό εύρος, ανάλογα με το πόσο ποικίλλει η γνώμη της κάθε κοινωνίας. Κατά γενικό κανόνα, το σχήμα του παραθύρου κάνει όσους πιστεύουν σε ορισμένες ιδεολογικές τάσεις να δίνουν προσοχή μόνο σε αυτές τις ιδέες και να αγνοούν ή να υποβαθμίζουν τη σημασία των αντιτιθέμενων.

Κατ ‘αρχήν, κάτι που φαίνεται αδύνατο η κοινωνία να το δεχθεί επειδή αποτελεί ταμπού. Σταδιακά, η θεωρία παραθύρων του Overton υποστηρίζει ότι αυτό μπορεί να συμβεί στα πάντα. Για να δούμε ποια είναι τα διαφορετικά στάδια του παραθύρου Overton, θα επικεντρωθούμε σε ένα συγκεκριμένο ταμπού, για παράδειγμα τον κανιβαλισμό.

Ο διάσημος Ρώσος σκηνοθέτης Νικήτα Μιχαλκώβ (Nikita Mikhalkov), σε ένα βίντεο απο το 2014, εξηγεί με το καλύτερο τρόπο πως λειτουργεί το «παράθυρο του Overton». Πως μια ιδέα που δεν είναι καθόλου αποδεκτή απο την κοινωνία (πχ ο κανιβαλισμός), την παρουσιάζεις με τρόπο ώστε να γίνει σταδιακά μια ιδέα που έστω μπορεί να συζητηθεί.

Δείτε το βίντεο μεταφρασμένο στα ελληνικά 

https://www.youtube.com/watch?v=JYicxbelybM&t=5s



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η επιστήμη αποφάσισε… Τελικά δεν υπάρχει «Long COVID» ήταν μια λανθασμένη υπόθεση!

15/3/2024

Το σχόλιο της New York Post που ανέδειξε το θέμα σχολίασε: Ακολουθάτε την επιστήμη – αλλά έξω από την πόρτα…

Ο όρος «μακροχρόνιο COVID» θα πρέπει να απορριφθεί, σύμφωνα με ειδικούς στον τομέα της υγείας, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τα συμπτώματα εκείνων που φέρεται να υπέφεραν ένα χρόνο μετά δεν ήταν διαφορετικά από άλλους ιούς, όπως π.χ. η γρίπη…

Ερευνητές στην Αυστραλία που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση λένε ότι είναι καιρός να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τηορολογία, η οποία έγινε δημοφιλής αφού μεγάλος αριθμός ατόμων βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19 και οδήγησε σε αύξηση γενικά μη σοβαρών «συμπτωμάτων κόπωσης από τον ιό» που κανονικά έχουν περάσει απαρατήρητα, ανέφερε η South West News Service.

«Πιστεύουμε ότι είναι καιρός να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε όρους όπως «Long COVID»», δήλωσε ο Δρ. John Gerrard, Chief Health Officer του Queensland, ο οποίος επέβλεψε τη μελέτη που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

«Εσφαλμένα θεωρήσαμε ότι υπάρχει κάτι διαφορετικό στα μακροπρόθεσμα συμπτώματα κόπωσης που σχετίζονται με αυτόν τον ιό», εξήγησε.

Αυτή η ορολογία μπορεί να προκαλεί περιττό φόβο και σε ορισμένες περιπτώσεις, υπερεπαγρύπνηση σε μεγαλύτερα συμπτώματα που μπορεί να εμποδίσουν την ανάρρωση», προειδοποίησε ο Gerrard.

Η έρευνα

Ερευνητές στο Queensland Health εξέτασαν 5.112 άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω που έπασχαν από συμπτώματα μακροχρόνιου COVID για να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους.

Τα συμπτώματα που αναφέρθηκαν περιελάμβαναν κόπωση, ομίχλη εγκεφάλου, βήχα, δύσπνοια, αλλαγή στην όσφρηση και τη γεύση, ζάλη και γρήγορο ή ακανόνιστο καρδιακό παλμό.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν τους ασθενείς που είχαν κάνει τεστ COVID-19 – θετικό ή αρνητικό – στα τέλη της άνοιξης του 2022, ρωτώντας τους ένα χρόνο αργότερα σχετικά με τα συμπτώματα και την ποιότητα ζωής τους.

Το δεκαέξι τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσε ότι εμφάνισε συμπτώματα την άνοιξη του 2023, ενώ το 3,6 τοις εκατό ανέφερε «μέτρια έως σοβαρή λειτουργική έκπτωση» στην καθημερινή του ζωή.

Δεν βρέθηκαν όμως στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι ενήλικες που βρέθηκαν θετικοί το 2022 παρουσίαζαν αυξημένο επίπεδο βλάβης σε υψηλότερο ποσοστό από εκείνους που βρέθηκαν αρνητικοί ή αυτούς που είχαν απλώς γρίπη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποκάλυψη: Το Υπουργείο Δικαιοσύνης πρόσφατα μείωσε το όριο ηλικίας καταλογισμού ευθυνών στα 10 έτη – Εκεί βασίστηκε η πρόταση της εισαγγελέως για την «αθώωση» του Μίχου!

14/3/2024

Ένα πρόσφατο νομοσχέδιο του καριόλη και καθάρματος Υπουργού Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη, κατατέθηκε την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 για την παραβατικότητα των ανήλικων. Η νέα ρύθμιση μειώνει κατά 2 έτη το όριο ηλικίας καταλογισμού ποινικών ευθυνών σε ανήλικους παραβάτες.

Μέχρι σήμερα, οι πράξεις όσων δεν είχαν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους δεν απασχολούσαν τα ποινικά δικαστήρια αλλά μόνο τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας. Με τον νέο νόμο τα παιδιά εώς 10 χρονών θα έχουν καταλογισμό ποινικών ευθυνών.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, με τον νέο νόμο στα 10 χρόνια (ηλικιακό όριο) θέτει τους ανήλικους δράστες αντιμέτωπους με τις δικές τους ποινικές ευθύνες.

Εκεί βασίστηκε η πρόταση της βρωμιάρας φασίστρος εισαγγελέως που είναι χωμένη στη βρωμιά και προστατεύει παιδοβιαστές του καθεστώτος για την αθώωση του Μίχου στα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας.

Η πρόταση της βρωμιάρας φασίστρος εισαγγελέως που είναι χωμένη στη βρωμιά και προστατεύει παιδοβιαστές του καθεστώτος για την αθώωση του Μίχου στα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας, βασίζεται στο νέο νόμο Φλωρίδη, και πως η 12χρονη έχει καταλογισμό ευθυνών.

Αυτό προκύπτει απο το γεγονός ότι ο Μίχος και η βρωμοπαρέα του των παιδοβιαστών και της μαστροπείας, στην οποία είναι ανμαμεμειγμένη και η βρωμιάρα εισαγγελέας, εξέδιδαν την 12χρονη απο την ηλικία των 11 ετών, που σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος – εφόσον κρίνει η δικαιοσύνη – γνώριζε πως η 12χρονη εκδιδόταν πριν την γνωρίσει και απλά την διευκόλυνε (…) χωρίς ο ίδιος να έχει προσωπικό όφελος!

Εφόσον είχε κλείσει το ενδέκατο έτος της ζωης της, η 12χρονη έχει την προσωπική ευθύνη αυτοδιάθεσης του σωματός της – Ένας νόμος που ανοίγει το “παράθυρο” στην αποποινικοποίηση της παιδεραστίας.

Ως προς τα αδικήματα που προτάθηκε απαλλαγή απο την εισαγγελία, ο Ποινικός Κώδικας προβλέπει για την εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών και χρηματική ποινή και για το βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών έως ισόβια κάθειρξη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η δικαιοσύνη είναι πουλημένη οι δικαστές  φταίνε για όλα

Σχολιο.- δικαστική εξουσία του καθεστωτος είναι, όχι δικαιοσύνη

Σχολιο.- Ο Ηλίας Μίχος ήδη προβάρει μαγιουδάκι, για καλοκαιρινές εξορμήσεις

Σχολιο.- Στην ατζέντα του αυτός ο ελεεινός μαστροπός έχει βαριά ονόματα ,ο Χιος τα φωνάζει

Σχολιο.- εντάξει 55 χρόνων καλόγερος δε μπορεί να ερωτευτεί μια 12χρονη.Δεν τη βίαζε.Ετσι ισχυριστηκε και τον πιστεψαν.Επισης  κανονιζε ραντεβού δε σημαίνει ότι ήταν μαστροπος...διευκολυνε την ερωμένη του να εκδίδεται.. Πάλι καλά που είχε και ένα όπλο και κάτι τσόντες και κατηγορήθηκε για κάτι. Α είχε πει ότι δε θα πάει στην κόλαση μόνος του θα πάρει κι άλλους μαζί του. Το ισχυροτερο επιχειρημα υπεράσπισης



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν τρεις μέρες  στις 12 Μαρτίου 2005 έφυγε ο Σταύρος Κουγιουμτζής

https://www.youtube.com/watch?v=O1Deq8RAqG0&t=24s



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Oι θεσμοί είναι αυτοί που επιτρέπουν την κοινωνική συνοχή...όλοι οι κοινωνιολόγοι περνώντας από τον Λέβι Στράους μέχρι τον Φρόυντ θεωρούν ότι η δαρβινικη εξέλιξη των ειδων δημιούργησε τους θεσμούς για να επιτρέψει μια καλύτερη επιβίωση ασφάλεια κλπ στο είδος...οι κοινωνίες εκ φύσεως είναι σάπιες, " ανηθικες" κλπ ....κατά πάσα πιθανότητα ο πρώτος ανθρώπινος θεσμός όσον αφορά το είδος μας δημιουργηθηκε με την ανταλλαγή γυναικων...

το ανθρώπινο είδος δημιούργησε τον πρώτο πολιτισμό με την κατάργηση των ορδών...

Ολες οι σημερινές παγκόσμιες κυβερνήσεις καταργούν κι αλλοιώνουν τους θεσμούς

Τι στο διάολο; Τι είναι αυτό που σας εμποδίζει να μην καταλαβαίνετε αυτά που ζείτε καθημερινά

Τα Τέμπη είναι αποτέλεσμα των σαπιών κοινωνιών η των θεσμών;

Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων είναι απόρροια των ατομικών ανεύθυνων η των θεσμών;...

Θα στο κάνω λιανα σμπαραλια:...ένα σύνολο δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς κανόνες...χωρίς νόμους...με την έννοια του Καστοριάδη...δηλαδή του νόμου που κάνει το άτομο αυτόνομο δηλαδή περιορίζει τα σύνορα του...κι από ψυχολογικής άποψης του επιτρέπει να δαμάσει τα ψυχωτικά του συμπλέγματα...

Να σου το πω κι αλλιώς...γιατί θεσπισαμε ένα σύνταγμα;...για να μην λειτουργούμε σαν ορδή βαρβάρων...

Μου σπάσατε τα ουμπαλα σημερις...γιατί η γαμημενη κοινωνική συνείδηση σας είναι ελλειμματική...εξ ου κι ο εγωισμός κι ο ατομικός ναρκισσισμός...δεν πρόκειται περί ατομικής ευθύνης αλλα συλλογικής...το σύνταγμα οι νόμοι τα σχολεία κλπ κλπ επιτρέπουν την κοινωνική συνοχή κι όχι τ αντίθετο

Καταλαβαίνετε τώρα γιατί συχνά αναφέρομουν στην στρατηγική της παγκόσμιας κυβέρνησης;...της οποίας οι στόχοι δεν αφορούν μόνο την οικονομική εξαθλίωση των μαζών αλλά και την κοινωνική και ψυχολογική τους διάσταση...και η εξασθένιση των δύο τελευταiων είναι πιο επικίνδυνη κι από την οικονομικη



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυστυχώς η πλειοψηφία υπέκυψαν στην πρώτη υποχρεωτική ιατρική πράξη (εμβóλιο Cονid) μετά από την δικαστική καταδίκη των ναζιστικών υποχρεωτικών ιατρικών πράξεων στην Νυρεμβέργη στα δικαστήρια που έγιναν μεταξύ του 1945 και του 1949 που οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης τα ανώτατα στελέχη των Ναζί που συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, και στα Ναζιστικά Στρατόπεδα Συγκεντρώσεως, στη δίκη που έγινε γνωστή ως Δίκη της Νυρεμβέργης.

Χρωστάτε πρώτα από όλα στους εαυτούς σας όσους σας εμβολίασαν τώρα πρώτοι να αντιδράσετε έμπρακτα σε όλα αυτά που ολοκληρώνουν εκείνοι των οποίων κάθε τους νομοθεσία είναι....

πάντα και μόνο για το ...καλό μας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγάλη βραδιά απόψε Πέμπτη! 

Έξω οι Σιωνιστές και οι φασίστες από τα γήπεδα και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις! 

Πολλά μπράβο και σεβασμός στις δύο μεγάλες ελληνικές ομάδες τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ που τους πέταξαν έξω!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα μας βαλει ο Γρουσούζαρος Κούλης Μητσοδράκουλας και ο γεροχαζεμένος σε μεγάλους μπελάδες .....

"Με ταυτόχρονες δημοσιεύσεις στον «Ριζοσπάστη» και στην εφημερίδα «Δημοκρατία» καταγγέλλεται πως ετοιμάζεται «μνημόνιο συνεργασίας» της Ελλάδας με τις ΗΠΑ για «την άμεση υπαγωγή προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων σε αμερικανική διοίκηση, ακόμα και για πολεμικές επιχειρήσεις», όπως αναφέρει ο Ριζοσπάστης σημειώνοντας πως υπήρξε παρέμβαση του ΚΚΕ στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Και τα δύο άρθρα προκαλούν μεγάλα ερωτήματα καθώς με τον τρόπο αυτό μπορεί να γίνει εφικτή από την «πίσω πόρτα» η αποστολή ελλήνων στρατιωτών σε εμπόλεμες περιοχές, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην ελληνική εξωτερική πολιτική.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ριζοσπάστης» την Τετάρτη 13 Μάρτη σε άρθρο υπό τον τίτλο «Φύλλο πορείας» Ελλήνων στρατιωτικών σε μονάδες του αμερικανικού στρατού:

«Το «στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας» επαναλαμβάνει η κυβέρνηση της ΝΔ και εμπλέκει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ακόμα πιο βαθιά στα επικίνδυνα σχέδια των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, στέλνοντας στελέχη να υπηρετήσουν σε πόστα των Αμερικανών στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και όπου αλλού απαιτηθεί υπό τις διαταγές τους, ακόμα και σε πολεμική σύρραξη!

Τα μνημόνια συζητήθηκαν στην αρμόδια Επιτροπή και θα ψηφιστούν στην Ολομέλεια. Έτοιμοι να βάλουν πλάτη και στο νέο βήμα της πολεμικής εμπλοκής ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ»

Η εφημερίδα επισημαίνει την πρόσφατη αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ ότι «η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να στηρίζει την Ουκρανία» και προσθέτει ότι από την Ελλάδα:

«… έχουν σταλεί στην Ουκρανία 40 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης BMP, έχουν πωληθεί συνολικά 50.000 βλήματα διαμετρήματος 105 χιλιοστών, 20.000 διαμετρήματος 155 χιλιοστών και 5.000 διαμετρήματος 203 χιλιοστών προς τις ΗΠΑ, οι οποίες ανέλαβαν να προωθήσουν τα πυρομαχικά στην Ουκρανία, ενώ δρομολογήθηκε και η πώληση 32 ρυμουλκούμενων οβιδοβόλων διαμετρήματος 105 χιλιοστών τύπου Μ101Α1 προς την Τσεχία, η οποία τα προωθεί στη συνέχεια στην Ουκρανία.»

Παράλληλα παρουσιάζει τον κατάλογο επιπλέον αιτημάτων της Ουκρανίας.

Από την πλευρά της η εφημερίδα «Δημοκρατία» την Τετάρτη 13 Μαρτίου έχει το ίδιο θέμα ως πρωτοσέλιδο υπό τον τίτλο «Ελεεινό μνημόνιο με τις ΗΠΑ!» και σημειώνει:

Επιζήμια και εξευτελιστική η (μη αμοιβαία)  1οετής αμυντική συμφωνία που προβλέπει την τοποθέτηση του Ελληνικού Προσωπικού Άμυνας σε μονάδες του στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη για κάλυψη των επιχειρησιακών τους αναγκών.

Και προσθέτει:

Ασύλληπτο! Με μια υπογραφή θα μπορεί να σταλεί ελληνικός στρατός σε εμπόλεμες ζώνες όπως η Ουκρανία.

Τι λέει το ΥΠΕΘΑ: Ουδέν θέμα συμμετοχής Ελλήνων αξιωματικών

“Ουδέν θέμα συμμετοχής Ελλήνων αξιωματικών σε στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ ή «σε εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία» υπάρχει, όπως προκύπτει τόσο από τον χρόνο εκκίνησης των συνομιλιών με τις ΗΠΑ (2015 και 2019 αντίστοιχα), αλλά και από τις ρητές διασφαλίσεις που υπάρχουν.

Η διαδικασία συνομολόγησης ξεκίνησε, αναφορικά με τη Συμφωνία τοποθέτησης δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε θέσεις στη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ το 2019, ενώ για την τοποθέτηση/απόσπαση τριών Ελλήνων στρατιωτικών σε μονάδες της USAREUR (των Αμερικάνικων Δυνάμεων στην Ευρώπη) ξεκίνησε το 2015, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Και η δεύτερη συμφωνία κρίθηκε εθνικά συμφέρουσα από την παρούσα κυβέρνηση και συνεχίσθηκε η διαδικασία για την ολοκλήρωσή της.”



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΟΥΝΤΙ ΡΙΝΑΛΝΤΙ

Την Παρασκευή το βράδυ, έχω την τιμή να είμαι προσκεκλημένος στην εκπομπή "Αντιθέσεις" με τον Γιώργο Σαχίνη, στο ΚΡΗΤΗ TV στις 21.45.

https://www.cretetv.gr/tv-show/antitheseis/

https://www.youtube.com/@Antitheseis

-Αυτή την Παρασκευή στις "Αντιθέσεις" μία μεγάλη συζήτηση για τις ανοιχτές προκλήσεις των κοινωνιών, την μετάβαση στην "νέα κανονικότητα" ή την "αβεβαιότητα" και τα μεγάλα ανοιχτά ερωτήματα

τεχνολογικά, οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά , βιογεννετικά, γεωπολιτικά και πολιτιστικά.

-Αναδύθηκε ο Πολυπολικός κόσμος και είμαστε στη "δύση" της Δύσης ή μπροστά σε μια νέα τεχνολογική, γεωπολιτική και οικονομική μετάβαση που θα καθορίσει τις κοινωνίες;

-Ζούμε σε συνθήκες Οικονομίας Πολέμου ή αναδιάρθωσης και αναδιανομής των κέντρων ισχύος ;

-Τι συμβαίνει με την συντριπτική πλειοψηφία του πλανήτη; Εργαζόμενους, λαούς, έθνη, τάξεις, ελίτ, πολιτισμούς, γλώσσες;

-Διάγουμε την " δικτατορία" της απουσίας εναλλακτικής; Είναι αναγκαία μία νέα συνείδηση;

-Ποιο το αφήγημα στη Γηραιά, κουρασμένη και σχεδόν "τυφλή" Ευρώπη;

-Έχει ελπίδες και ρόλο η Ευρώπη και υπό ποιές προϋποθέσεις στην νέα παγκόσμια σκακιέρα;

-Η Ελλάδα στον σύγχρονο κόσμο , η γεωπολιτική «μοίρα» της και το Υπαρξιακό της πρόβλημα στην τροχιά του 21ου αιώνα.

-Ο πολιτικός κόσμος, το πολιτικό σύστημα της χώρας και οι θέσεις του ο προσανατολισμός του .

-Η χώρα ως κόμβος και ο κίνδυνος ζωνοποίησή της. Η τουρκική απειλή και η σοβαρότητά της

-Οι προκλήσεις του σήμερα για την Ελληνική κοινωνία και την πολιτική, το σύμπλοκο Εθνικής και Κοινωνικής δομής

-Στο στούντιο των "Αντιθέσεων" ο Ρούντι Ρινάλντι, σύγχρονος θεωρητικός της Ανάλυσης Κοινωνικο-πολιτικά και γεωπολιτικά, εκδότης και διευθυντής σύνταξης της εβδομαδιαίας εφημερίδας  "Δρόμος της Αριστεράς" και συγγραφέας.

-Στην εκπομπή παρεμβαίνει και καταθέτει την οπτική του, ο Απόστολος Αποστόλου, Καθηγητής Πολιτικής και Κοινωνικής φιλοσοφίας στα πανεπιστήμια Παντείου, Πάντοβας, Ρώμης, Μιλάνου, στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Federiciana Ρώμης, καθώς και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Αυτή την Παρασκευή στις "Αντιθέσεις"



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαρίζα Κωχ

Γεννήθηκε σαν Σήμερα.14/3/1944

Ερμηνεύτρια συνθέτης

Eurovision 1976. Όταν ο Μάνος Χατζηδάκης και η Μαρίζα Κοχ κατακεραύνωσαν την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Κατά γενική ομολογία το επίπεδο των εμφανίσεων στην Eurovision είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Αν ταξιδέψουμε στο μακρινό 1976 θα παρατηρήσουμε ότι αυτός ο μουσικός διαγωνισμός ξεκίνησε … αλλιώς! Πέρα από την εικόνα του διαγωνισμού το 1976 η ελληνική συμμετοχή με την Μαρίζα Κωχ είχα άρωμα Πατρίδας. Τότε οι άνθρωποι της τέχνης είχαν πατριωτισμό και δεν φοβόταν να το δείξουν ακόμη και σε διεθνές επίπεδο. Ας δούμε όμως τι έγινε τότε…

Tο 1976 η Ελλάδα αποφάσισε να επανεμφανιστεί στο διαγωνισμό της Eurovision μετά την αποχή της προηγούμενης χρονιάς, όταν θέλησε να καταγγείλει τον Αττίλα στην Κύπρο και την παρθενική εμφάνιση της Τουρκίας στο θεσμό. Το τραγούδι της δεύτερης συμμετοχής ήταν επιλογή του Μάνου Χατζιδάκι ως διευθυντή του Τρίτου Προγράμματος. Επρόκειτο για ένα μοιρολόι της μαυροφορεμένης Μαρίζας Κωχ που μιλούσε για την στρατιωτική εισβολή και το δράμα του Κυπριακού λαού. Το «Παναγία μου – Παναγία μου», προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και τάραξε τα νερά της Eurovision.

Η Μαρίζα Κωχ, σε συνέντευξη της αποκάλυψε το παρασκήνιο της ανάθεσης από τον Μάνο Χατζιδάκι, που ήταν ο διευθυντής του Τρίτου Προγράμματος τότε. Όλα έγιναν μέσα σε ένα βράδυ, όταν την πήρε τηλέφωνο ο Χατζιδάκις και της είπε ξεκάθαρα να φύγει αμέσως για την Χάγη μαζί με ένα λαούτο μόνο. Ήθελε το τραγούδι μέσα σε ένα βράδυ, για να προλάβουν να κατοχυρώσουν την συμμετοχή της Ελλάδας στο διαγωνισμό. Μαζί με τον Μάικ Ροζάκη, έγραψαν μέσα από το τηλέφωνο το τραγούδι «Παναγία μου – Παναγία μου». Όταν το περιεχόμενο του τραγουδιού έγινε γνωστό, οι Τούρκοι που ζούσαν μόνιμα εκεί, έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας…

Στις 3 Απριλίου 1976, η Μαρίζα Κωχ απτόητη βγήκε να τραγουδήσει στη σκηνή, ενώ την συμβούλευαν να μην το τολμήσει, αφού διέτρεχε άμεσο κίνδυνο η ζωή της. Οι διοργανωτές, την πληροφόρησαν λίγα δευτερόλεπτα πριν εμφανιστεί, ότι υπήρχε ελεύθερος σκοπευτής απέναντι της με εντολή αν χρειαστεί να την πυροβολήσει. Εκείνη όμως έκανε δυο βήματα, αγνοώντας τις απειλές και βρέθηκε στην σκηνή τραγουδώντας ένα μοιρολόι που εξιστορούσε τις θηριωδίες των Τούρκων απέναντι στον κυπριακό λαό.

Οι οδηγίες του Μάνου Χατζιδάκι δεν αφορούσαν μόνο την ερμηνεία, αλλά και το όλο στήσιμο της πάνω στη σκηνή: “Μόνο στο τέλος του τραγουδιού, στην τελευταία κορόνα, να απλώσεις τα χέρια για να φανεί το πένθος μας για την Κύπρο”. Διότι, σύμφωνα με τον Χατζιδάκι και την Κωχ, το φόρεμα που φόρεσε το βράδυ του διαγωνισμού, δεν ήταν ένα ένδυμα απλής επίδειξης, αλλά ένδειξη πένθους και θρήνου.

Η τουρκική τηλεόραση δεν μετέδωσε την ελληνική συμμετοχή και εκείνη την ώρα μετέδωσε πρόγραμμα με τον χορό της κοιλιάς. Η Ελλάδα πήρε την 13η θέση το διαγωνισμό, συγκεντρώνοντας μόλις 20 βαθμούς, οι οκτώ εκ των οποίων ήταν από τη Γαλλία. Επίσης, έλαβε πέντε από την Ιταλία, τέσσερις από την Ισλανδία, δύο από το Βέλγιο κι έναν από την Πορτογαλία. Η θέση, ήταν το τελευταίο που απασχολούσε τους συμμετέχοντες στην ελληνική αποστολή.

Κατά την επιστροφή τους στην πατρίδα, ο Μάνος Χατζιδάκις με επιστολή που απέστειλε στον Τύπο ξεκαθάρισε:

“Διάβασα πολλές επικρίσεις εναντίον της Ραδιοφωνίας, για το ότι δεν εναρμονίστηκε με το επίπεδο της Eurovision και για το ότι δεν έγινε “δημοκρατικότερα” η επιλογή, ώστε “να πετύχουμε”. Πουθενά δε διάβασα τη μόνη, τη μία και τη σωστή άποψη. Ότι δε διαθέτουμε ηλίθιο τραγούδι και είμαστε μια χώρα που έχει τεράστια και αξιόλογη μουσική παράδοση. Λάβαμε μέρος, διότι έπρεπε να δηλώσουμε παρουσία. Διαλέξαμε ένα τραγούδι που μας ταιριάζει και δε μας έκαμε εκ των υστέρων να ντραπούμε. Αν πετυχαίναμε, ίσως να ντρεπόμουν, μια κι εγώ προσωπικά σαν υπεύθυνος, πρώτη φορά συνειδητοποίησα το επίπεδο του θορυβώδους αυτού διαγωνισμού“….

ΜΑΡΙΖΑ ΚΩΧ - Παναγιά μου, Παναγιά μου (Eurovision 1976 - Greece, Original Video)

https://www.youtube.com/watch?v=qK9m6d5Hbb4

Μαρίζα Κωχ - Φάτα Μοργκάνα

https://www.youtube.com/watch?v=g9iiK7q2RC4

Μαρίζα Κωχ Στο΄πα και στο ξαναλέω

https://www.youtube.com/watch?v=eqU3PRcQjMc

Μαρίζα Κωχ - Κι εσύ τρελή με τυραννάς

https://www.youtube.com/watch?v=pTtiAsAwIrY

Μαρίζα Κωχ Κάτω στης μαργαρίτας τ΄ αλωνάκι 

https://www.youtube.com/watch?v=-jNZkrkg0mM

ΚΟΝΤΟΥΛΑ ΛΕΜΟΝΙΑ - ΜΑΡΙΖΑ ΚΩΧ

https://www.youtube.com/watch?v=2GUpDI8Dc2w

ΜΑΡΙΖΑ ΚΩΧ - Του μικρού βοριά

https://www.youtube.com/watch?v=7ZdD0mUA-MI



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τη νύχτα της 15ης προς 16 Μαρτίου 1944 περίπου 2.000 ταγματασφαλίτες και χωροφύλακες επιτέθηκαν και πραγματοποίησαν Μπλόκο στην εργατογειτονιά της Καλογρέζας στη Νέα Ιωνία.

Το Μπλόκο υπήρξε απάντηση της γερμανόδουλης κυβέρνησης Ράλλη στο ισχυρό αντιστασιακό κίνημα των εργατών στα ορυχεία λιγνίτη, και πραγματοποιήθηκε χωρίς τη συμμετοχή Γερμανών.

Πιάστηκαν περίπου 320 εργάτες, από τους οποίους οι 22 εκτελέστηκαν το πρωί στο ρέμα του Ποδονίφτη. Ανάμεσά τους και ένας Ιταλός αντιφασίστας. Οι υπόλοιποι στάλθηκαν στα γερμανικά κάτεργα.

Η Καλογρέζα της Νέας Ιωνίας στάθηκε κάστρο του αντιφασιστικού αγώνα και πήρε επάξια τη θέση της πλάι στην Κοκκινιά (Νίκαια), το Αιγάλεω, το Περιστέρι, την Καισαριανή, τον Βύρωνα και όλες τις άλλες προλεταριακές προσφυγογειτονιές,



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η 12χρονη "είχε επιλέξει μια συγκεκριμένη στάση ζωής", δηλαδή, να εκδίδεται, δήλωσε η Βάσω Πανταζή.

Συνήγορος του Μίχου, έχοντας υπερασπιστεί τον μπάτσο που εξέδιδε τη 19χρονη στην Ηλιούπολη και τον Κορκονέα, ενώ παραμένει νομική εκπρόσωπος του Ηλία Κασιδιάρη.

Σχολιο.- Επίσης η εισαγγελέας Ανηλίκων Νικολού Μαρία Ελένη είναι αυτή που είχε διεκπεραιώσει τον εγκλεισμό του παιδιού της Ρούπα και του Μαζιώτη σε παιδοψυχιατρική κλινική πριν δοθεί η προσωρινή επιμέλεια στην Ρούπα. Και όταν μιλάμε για δικαστάκια του καθεστώτος  θα έπρεπε να ξέρουμε τι εστί Ντογιάκος κλπ...

Σχολιο.- στο πρωτόδικο του Κορκονέα η Πανταζή ήταν βοηθός του Κούγια, δεν είχε συμμετοχή.....κρατούσε πρακτικά

Σχολιο.- Η εικονιζόμενη είναι; Η προσωποποίηση της μοχθηρίας και του κακού

Σχολιο.- Πόσο σκ@τόφατσες είναι όλοι τους. Τα πρόσωπα τους παραμορφωμένα από το μίσος. Μαύρο πηχτό μίσος.

Σχολιο.-  ΔΙΕΘΝΩΣ ειναι παρατηρημενο να αναλαμβανουν παρομοιες υποθεσεις γυναικες δικηγοροι

Σχολιο.- Είναι και γυναίκα και μάνα υποθετω ...ότι σκατα και το φτυάρι λεει μια παροιμία.

Σχολιο.- Το φασισταριό του κερατά...

Σχολιο.- Πλούσιο βιογραφικό για τα εςες

Σχολιο.- Τι λέει το νούμερο... είναι επικίνδυνη!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ένωση εισαγγελέων μας καλεί να μην κρίνουμε τις προτάσεις δικαστών!…ταυτόχρονα να

καί το άλλοθι τής σάπιας κυβέρνησης,η Ντόρα και ο Κικίλιας δήθεν διαφώνησαν αφού πρώτα ξεσηκώθηκαν και οι πέτρες..λίγη ντροπή ρεεε



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το απανθρωπίδιο..ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ,

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ...

Με απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη οι καρκινοπαθείς, που έχουν παραπεμπτικό για να κάνουν τις αιματολογικές τους εξετάσεις πριν από κάθε χημειοθεραπεία, εξαναγκάζονται να πληρώσουν όχι μόνο όλο το κόστος των επαναλαμβανόμενων εξετάσεων, αλλά και μεγαλύτερο από αυτό που αναγράφεται στο παραπεμπτικό.

Γυναίκα καρκινοπαθής σε διαδικασία χημειοθεραπείας, που πήγε χθες το πρωί, ΜΕ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ, στην Βιοϊατρική να κάνει τις αιματολογικές της εξετάσεις - τις οποίες οφείλει να κάνει ως χημειοθεραπεύομενη πριν την χημειοθεραπεία της κάθε 21 ημέρες - πληροφορήθηκε πως ο ΕΟΠΠΥ έκοψε τις επαναλαμβανόμενες εξετάσεις και πρέπει να πληρώσει όλο το ποσό. 

Ετσι υποχρεώθηκε να πληρώσει 67,65 ευρώ αντί για 9,58 ευρώ που ήταν η συμμετοχή της σε συνολικό ποσό 54,45 ευρώ- με καπέλο 13,2 ευρώ επιπλέον του κόστους του παραπεμπτικού. 

«Αν ισχύει το ίδιο για τις αξονικές και τις μαγνητικές που εμείς οι καρκινοπαθείς πρέπει να κάνουμε κάθε τρίμηνο ή εξάμηνο, 

όσοι δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουμε σε λίγο θα πεθαίνουμε στα σπίτια μας, χωρίς την παραμικρή βοήθεια».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Χούτι της Υεμένης δεν προτίθενται να απελευθερώσουν το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου μεταφοράς αυτοκινήτων, "Galaxy Leader" που έχουν καταλάβει από τον περασμένο Νοέμβριο, μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος στην Γάζα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές των Φιλιππίνων, όπως αναφέρει το CNN.

Οι ίδιοι οι Χούτι ανακοίνωσαν ότι "οι αιχμάλωτοι βρίσκονται στα χέρια της Χαμάς". Είναι 17 Φιλιππινέζοι, 3 Ουκρανοί, 2 Βούλγαροι, 2 Μεξικανοί και 2 Ρουμάνοι.

Εδώ οι Χούτι χορεύουν στο συγκεκριμένο πλοίο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



12/3/2024

"Δεν θα υπάρχει ασφαλής ζώνη στα παλαιστινιακά εδάφη όσο υπάρχει η σιωνιστική αποικιοκρατική οντότητα "Ισραήλ" και απολαμβάνει την ανήθικη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και των συνεργατών της".

Η Δρ Μαριέλα Κάστρο Εσπίν πρόσθεσε την υπογραφή της στο κάλεσμα του Διεθνούς Αντιιμπεριαλιστικού Δικτύου Διασύνδεσης Γυναικείων Οργανώσεων, Κοινωνικών Κινημάτων και Γυναικών από Αριστερά Πολιτικά Κόμματα για να δοθεί τέλος στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.

Η Κουβανή βουλευτής Μαριέλα Κάστρο Εσπίν προσυπέγραψε το κάλεσμα του Διεθνούς Αντιιμπεριαλιστικού Δικτύου Διασυνδεσης Γυναικείων Οργανώσεων, Κοινωνικών Κινημάτων και Γυναικών από Αριστερά Πολιτικά Κόμματα (RIAOMPI), στόχος του οποίου είναι να απαιτήσει τον άμεσο και άνευ όρων τερματισμό της γενοκτονίας του "Ισραήλ" κατά του παλαιστινιακού λαού.

Η Κάστρο Εσπίν, ακαδημαϊκός και διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Σεξουαλικής Αγωγής, ζήτησε την ελευθερία όλων των πολιτικών κρατουμένων, των παιδιών, των εφήβων και όλων των γυναικών στην κατεχόμενη Παλαιστίνη.

Η βουλευτής αφιέρωσε το μήνυμά της για τις 8 Μαρτίου στο θάρρος πολλών γενεών Παλαιστίνιων γυναικών, οι οποίες επί δεκαετίες αντιμετώπισαν όλες τις αποικιοκρατικές κατοχές, και ιδιαίτερα στη σημερινή γενιά και την αντίστασή της μπροστά στο μεγαλύτερο ολοκαύτωμα του 21ου αιώνα.

"Στις Παλαιστίνιες γυναίκες που αντλούν δύναμη από την ιστορία τους, τον πολιτισμό τους και τους αληθινούς προγόνους της γης τους. Σε εκείνες που δεν το έβαλαν ποτέ κάτω και που υπερασπίζονται τα θεμελιώδη δικαιώματα της οικογένειάς τους και του λαού τους. Για μια ελεύθερη Παλαιστίνη, από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα", κατέληξε.

Η έκκληση του RIAOMPI πρότεινε να υποστηριχθεί η υπόθεση της Νότιας Αφρικής ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, προκειμένου το "Ισραήλ" να λογοδοτήσει για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν κατά του παλαιστινιακού λαού.

Υπογράμμισε το μήνυμα ότι η εξόντωση έχει το πρόσωπο μιας γυναίκας και ενός παιδιού, ένα μήνυμα που υποστηρίχθηκε από εκατοντάδες οργανώσεις και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο τους τελευταίους δύο μήνες.

Μεταξύ άλλων στοιχείων, το κείμενο αναφέρεται στις περισσότερες από 50.000 εγκύους της Γάζας που εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους, των οποίων οι γεννήσεις αυτούς τους μήνες πραγματοποιούνται εν μέσω μεγάλης αβεβαιότητας για τη ζωή τους και τη ζωή των νεογέννητων παιδιών τους και χωρίς συνθήκες υγιεινής ή ασφάλειας.

Μεταξύ άλλων στοιχείων, το κείμενο αναφέρεται στις περισσότερες από 50.000 εγκύους της Γάζας που εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους, των οποίων οι γεννήσεις αυτούς τους μήνες πραγματοποιούνται εν μέσω μεγάλης αβεβαιότητας για τη ζωή τους και τη ζωή των νεογέννητων παιδιών τους και χωρίς συνθήκες υγιεινής ή ασφάλειας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρέμβαση στο Ολύμπιον για την εκκωφαντικη σιωπή του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ μπροστά στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού. 

Με 250 ταινίες στο πρόγραμμα του δεν βρέθηκε χώρος ούτε για μιση ταινία για το μεγαλύτερο έγκλημα του 21ου αιώνα. 

Δεν πρόκειται για αμέλεια προφανώς, αλλά για συγκάλυψη και υποταγή στις επιλογές της κυβέρνησης και των χρηματοδοτών του Φεστιβάλ, άλλωστε για "εσταυρωμένες" και την υπεράσπιση τους υπήρχε άπλετος χώρος...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΘΑ 

ΠΑΕΙ Η ΜΑΝΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ..

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Ο ΝΟΜΟΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΝ ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ...

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΥΧΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΥΧΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ 

ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ....

...ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ-ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ

ΑΝ Η ΜΑΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ 12ΧΡΟΝΗΣ;;;;ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΩΣ ΠΑΙΔΙ;;;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα 97 χρόνια της γιορτάζει η Τράπεζα της Ελλάδος, με Διευθυντή τον Γ. Στουρνάρα..

Πώς είπατε; δεν είναι της Ελλάδας;

Γιατί, ο Στουρνάρας είναι??



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελικά, δεν ήταν λάσπη. 

Τελικά, παράνομα είχε τα email των αποδήμων

Τελικά, προβλεπόταν μεγάλο χτύπημα από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Το ερώτημα όμως παραμένει: Από που τα πήρε; Μόνο από το YΠΕΣ...

Πετάνε την Ασημακοπουλου για να σώσουν την Κεραμέως

Πετάνε και τον ΓΓ Μιχάλη Σταυριανουδάκη

Πετάνε και τον Νίκο Θεοδωρόπουλο...

Την ποινική ευθύνη ποιος θα την αναλάβει ;


Τον θυμιάστε τον παλαμάκια δίπλα στο Ζαβό ; Ειναι ο Νίκος Θεοδωρόπουλος υπεύθυνος Απόδημου Ελληνισμού.... Ο Νικολάκης έδωσε τη λίστα με τα emails στην Μισέλ και μετά μίλαγε για λάσπη. Η Νίκη Κεραμέως έπρεπε να έχει πρώτη παραιτηθεί. Είναι ο ινστρούχτορας της συγκάλυψης στο σκάνδαλο Ασημακοπούλου όσον αφορά το Υπουργείο Εσωτερικών και παραιτουν τον ΓΓ.

Βυθισμένη στην ενοχή σιωπή της η ΥΠΕΣ Κεραμέως !!!

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να τη σώσει: 1. Γιατί ξέρεις πως αν κάνει πίσω και τη θυσιάσει ο ίδιος μπαίνει αμέσως στο στόχαστρο. 2. Γιατί την προστατεύσουν ντόπιοι (κι όχι μόνο) παράγοντες που τη θέλουν σαν καβάντζα αν για άλλο λόγο αποχωρήσει ο ατάλαντος γόνος. Μονο που τώρα το χαρτί της κάηκε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κ. Μητσοτάκης σε Γ. Καπουτζίδη για την ψήφιση του γάμου για τους ΛΟΑΤΚΙ : 

«Υπήρχε τυραννία  της πλειοψηφίας. Γι αυτό νομοθετήσαμε»

14/3/2024

Στη Δημοκρατία η πλειοψηφία αποφασίζει ρε ηλίθιε.

Εντελώς Δημοκρατικά δηλαδή επέλεξε τον φασισμό και τη χούντα για να επιβληθεί στην τυραννία της πλειοψηφίας.

Η θεωρία της πλειοψηφικής μειοψηφίας !!!

Θα σου πω όμως ότι δεν έχει σημασία τι λέει η πλειοψηφία για τον γάμο γιατί ο γάμος είναι «δικαίωμα» που συνάπτεται με την ανθρώπινη φύση, εν προκειμένω, με την έγγαμη ένωση, που είναι η αλληλοσυμπληρωματική σύζευξη ανδρός - γυναικός.

Η διαστροφή δεν είναι δικαίωμα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και ξαφνικά στις 7/2/2024 αλλάζουν τα όρια για την ποινική ευθύνη ανηλίκων! Από περίπου 10 χρόνους βίαζε και εξέδιδε ο Μήχος τη 12χρονη ; Κοίτα συμπτώσεις. Ρε λες

Πρώτα βάζουμε έναν αληταρά πρώην σημιτικό ΠΑΣΟΚΟ στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και μετά αλλάζουμε τον νόμο !!!!!

Υπουργός ΠΡΟΠΟ είναι άλλος αληταράς πρώην σημιτικός ΠΑΣΟΚος!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηγουμενίτσα : Αστυνομικοί μετέφεραν με υπηρεσιακό όχημα 100 κιλά ναρκωτικά. Τους ανακάλυψαν και έγιναν συλλήψεις μετά από τροχαίο

Από που να προφυλαχτείς στην γαλάζια Κολομβία;

Από τους μπάτσους, τους Δικαστικούς, , τον Κούλη, τον Χρυσοχοίδη, τον Φλωρίδη, τον Άδωνι την ακρίβεια τα funds τις πλημμύρες τις φωτιές ;

ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΕΖΕΜΠΟΡΟΙ ; ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ !!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανέκαθεν, το πρόγραμμα που υλοποιούσαν η σιωνιστική Αριστερά του Εργατικού κόμματος, αλλά κυρίως η σιωνιστική Δεξιά και Ακροδεξιά, έχοντας αγωνία να διατηρήσουν την πληθυσμιακή υπεροχή και καθαρότητα απέναντι στους γηγενείς Παλαιστίνιους, ήταν να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους Εβραίους του εξωτερικού να μετοικήσουν στο Ισραήλ και κυρίως να εποικίσουν τα παρανόμως κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη. 

Ήξεραν ότι, όταν το Ισραήλ σφάζει Παλαιστίνιους σε μαζική κλίμακα, όπως το 2002, 2009, 2014, 2021, με αποκορύφωμα την τωρινή εξελισσόμενη γενοκτονία του 2024, στο εξωτερικό αυξάνονται οι μαζικές διαμαρτυρίες ακόμα και τα αντισημιτικά επεισόδια σε βάρος Εβραίων, κυρίως σε ευρωπαϊκές χώρες, για την σφαγή που διαπράττει το κράτος ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ στο όνομα τους. 

Ιδιαίτερα τους τελευταίους 5 μήνες με τις ατελείωτες φρικιαστικές σφαγές των Παλαιστινίων που διαπράττει το δολοφονικό κράτος-απαρτχάιντ του Ισραήλ, κυβερνώμενο από την σιωνιστική Δεξιά και Ακροδεξιά στο όνομα του Εβραϊσμού, όπως είναι αναμενόμενο, αλλά και επιδιωκόμενο από τους φανατικούς που το κυβερνούν, έχουν αυξηθεί, εκτός από τις μαζικές διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες και τα επεισόδια αντισημιτισμού στην Βρετανία και Γαλλία. Κάτι για το οποίο τρίβουν τα χέρια τους ο Νετανιάχου, ο Μπεν Γκβιρ, ο Σμοτριτς και όλη η σιωνιστική ελίτ. 

Από την άλλη, οι έχουσες ενοχήν μεγάλη δυτικές ελίτ και κυβερνήσεις για την ενίσχυση και χάιδεμα του κράτους Φρανκεστάιν επί δεκαετίες και ειδικά τώρα, που το στηρίζουν άμεσα, οικονομικά, πολιτικά, ιδεολογικά, στρατιωτικά ακόμα και ένοπλα (στην Ερυθρά Θάλασσα) στην εθνοκάθαρση και γενοκτονία στη Γάζα, προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα κάνοντας κυρίαρχο το ζήτημα της υποτιθέμενης γιγάντωσης του αντισημιτισμού. 

Ενδεικτικά, η βρετανική ελίτ και τα κόμματα της, η Δεξιά/Κεντροδεξιά/Εργατικοί και το σιωνιστικό λόμπυ της Βρετανίας, πανικοβλημένοι από τις γιγάντιες διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, που πιέζουν πολιτικά για την στάση της κυβέρνησης, μεταδίδουν από τα ΜΜΕ τους ηθικό πανικό.

Προσπαθώντας να σταματήσουν και να συκοφαντήσουν το τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης στους δολοφονούμενους και εκτοπισμένους Παλαιστίνιους από το σύμμαχό τους Ισραήλ, διαδίδουν ψευδώς ότι ο αντισημιτισμός έχει γιγαντωθεί, ότι οι βρετανοί Εβραίοι κινδυνεύουν άμεσα και ετοιμάζονται να φύγουν για το Ισραήλ, που εκεί δεν κινδυνεύουν άραγε; 

Άρθρο του ισραηλινού +972 Magazine που αποδομεί αυτόν τον ηθικό πανικό.

https://www.972mag.com/uk-antisemitism-british-jews-london/?fbclid=IwAR1uWSm23Z7AYjKX4cYGdXboGWqe5R1RQfwxQpq67WG7AlLkh8TYR1I0BPA



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Εβραίος επενδυτής Steve Mnuchin έφτιαξε μια ομάδα για να εξαναγκάσει την πώληση του Tik tok. 

Ταυτόχρονα περνούν σε διάφορες χώρες νόμους ακόμη και ισόβιας κάθειρξης αν κρίνεις το κράτος τους. Νομίζουν ότι μπορούν να σταματήσουν την παγκόσμια κατακραυγή.

Όχι αυτήν την φορά. Ο κόσμος συνειδητοποίησε την πραγματικότητα και το ποτάμι οργής πίσω δεν γυρνά, ότι και να κάνουν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απειλούν να σταματήσουν τη χερσαία γέφυρα προς το Ισραήλ εάν σταματήσει η βοήθεια προς τη Γάζα.

Αυτό έρχεται βολικά αφού οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης άρχισαν να επεκτείνουν τις επιθέσεις τους.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης επιτέθηκαν σε μια «ισραηλινή» γραμμή ανεφοδιασμού ακριβώς πριν από την προειδοποίησή τους χθες, η οποία ήταν κοντά στον Ινδικό Ωκεανό.

Αυτό φυσικά εμποδίζει τον χερσαίο διάδρομο που έχουν κάνει οι Άραβες (Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία) για το «Ισραήλ»

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απλώς παίζουν τον συνήγορο των διαβόλων για να σταματήσουν τις επιθέσεις επέκτασης της Υεμένης, να επιτρέψουν στον νέο χερσαίο διάδρομο τους να λειτουργήσει και να «περιορίσουν» την κατάσταση ευνοϊκά για το «Ισραήλ» και (Σαουδική Αραβία, ΗΑΕ, Ιορδανία)

Οι Χούθις με αγέρωχο και ακατάβλητο πνεύμα και μαχητικότητα, ανέτρεψαν την προδοτική βολική πισώπλατη βοήθεια στο Ισραήλ από τις τρεις αυτές διεφθαρμένες δυτικοπροσκυνούμενες χώρες!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περίπου 1 στους 2 ξένους στρατιωτικούς εξοντώθηκαν!

Και μιλάμε ΜΟΝΟ για τους καταγεγραμμένους από μισθοφόρους, συμβούλους κλπ κλπ

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έδωσε στη δημοσιότητα τη σχετική λίστα 

- Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας συνεχίζει να παρακολουθεί και να καταγράφει ονομαστικά όλους τους ξένους μισθοφόρους που έχουν φτάσει στην Ουκρανία για να συμμετάσχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, ο συνολικός αριθμός των ξένων μισθοφόρων που έχουν φθάσει στην Ουκρανία ανέρχεται σε 13.387. 

Παράλληλα, έχει επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα η καταστροφή 5.962 ξένων μισθοφόρων.

• Ο αδιαμφισβήτητος “επικεφαλής” όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών μαχητών είναι η Πολωνία (2.960 αφίχθησαν, 1.497 εξοντώθηκαν).

• Από τη Γεωργία έφτασαν 1.042 μαχητές, εκ των οποίων εξοντώθηκαν 561.

• Οι 1.113 "μισθοφόροι" που έφτασαν από τις ΗΠΑ έχασαν 491 νεκρούς.

• Περισσότερο από το 40% των Καναδών μισθοφόρων εξοντώθηκε (422 από τους 1.005).

• Από τους 822 μαχητές που έφτασαν από το Ηνωμένο Βασίλειο, 360 εξοντώθηκαν.

• Από τη Ρουμανία, έφτασαν 784 μισθοφόροι, οι 349 εξοντώθηκαν.

• Από τη Γερμανία 235 και 88, αντίστοιχα.

• Πρέπει να σημειωθεί ότι η Γαλλία, η οποία σε όλα τα επίπεδα αρνείται την παρουσία των μισθοφόρων της στο έδαφος της Ουκρανίας, έχει ήδη χάσει 147 μαχητές από τους 356 που έφτασαν.

-Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας”



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενώ στη Ρωσία ξεκίνησε η διαδικασία της ψηφοφορίας για τις Προεδρικές εκλογές,

στη Δύση - στη … φτώχεια τους να βρουν … ηγέτη για την “Πέμπτη Φάλαγγα” - κατέφυγαν ξανά στην “εύθυμη χήρα” του μακαρίτη Navalny, Yulia.

Έτσι λοιπόν της … έγραψαν* και δημοσίευσαν στην Washington Post, άρθρο με την υπογραφή της που … καλεί τη Δύση …

“να μην αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών στη Ρωσία”!

(* Λεω “της έγραψαν”, γιατί η Navalnaya δεν χαλάει τη … ζαχαρένια της από την … αγκαλιά του φυγάδα στη Δύση ολιγάρχη Yevgeny Chichvarkin! 

Όχι θα κάτσει να σκάσει!)

-Πάντως η … πρόταση της χήρας Navalnaya, έγινε δεκτή με … ενθουσιασμό από τον Ζαχάρ Πριλέπιν, που σε “ανοιχτή επιστολή” στην Washington Post, την υιοθετεί για τους λόγους που μεταφράζω πιο κάτω:

“ΑΓΑΠΗΤΗ WASHINGTON POST! 

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ...

Αγαπητή Δύση! 

Αγαπητή Washington Post! 

Σας γράφουμε από τη Ρωσία. Καταλαβαίνετε τα πάντα σωστά: είμαστε ξένοι. 

Ακούστε τη Γιούλια. 

Μην μας απογοητεύσετε.

Η Washington Post γράφει ότι απλά δεν πρέπει να αναγνωρίσει κανείς τις εκλογές στη Ρωσία. 

Ή μάλλον, γράφει η Γιούλια Ναβάλναγια. 

Ή μάλλον, δεν είναι αυτή που γράφει, αλλά έτσι εμφανίζεται.

Αλλά τι ωραία θα ήταν αν το πήγαιναν εκεί.

Θα ήταν σκέτη ευτυχία.

Ας μην αναγνωρίσουν μόνο τις εκλογές - ας μην αναγνωρίσουν καθόλου οι Ηνωμένες Πολιτείες και όλα τα δύστυχα τσιράκια τους τη Ρωσία, την ύπαρξή της, το νόημά της, την ιστορία της, το μέλλον της. 

Έτσι κι αλλιώς το κάνουν, αλλά ας πάνε όλα μέχρι το τέλος. Ας αποφασίσουν ομόφωνα ότι δεν είμαστε εκεί.

Γιατί μόνο ένα καθεστώς ολοκληρωτικής απόρριψής μας, παρέχει στη Ρωσία την αληθινή, τεράστια κυρίαρχη δημοκρατία που χρειαζόμαστε.

Θα συμβεί ακριβώς αυτό για το οποίο οι φιλελεύθεροι μιλούσαν εδώ τόσο καιρό: η Ρωσία γίνεται πραγματικά ελεύθερη.

Μόνο η Ρωσία, που έχει αποκλειστεί από την ατζέντα της συλλογικής Δύσης, έχει μια μοναδική ευκαιρία να γίνει ο εαυτός της, 

χωρίς αυτή την αιώνια σκέψη του «πώς θα μας αποδεχτούν», πώς μας βλέπουν εκεί.

Μόνο αυτή η κατάσταση πραγμάτων αφήνει την ηγεσία της Ρωσίας μόνη με τον λαό της.

Εμείς δεν θα χάσουμε κάτι: θα συνεχίσουμε να τρεφόμαστε με ό,τι καλύτερο δείχνει (πιθανότατα έδειξε) ο πολιτισμός της Δύσης.

Αλλά επιτέλους θα απαλλαγούμε από την πολιτική Δύση.

Και τώρα το κυριότερο:

-Μόνο έτσι, σε έναν πλήρη αποκλεισμό από τη Δύση, θα εξαλειφθούν όλα τα αμέτρητα δυτικά κορόιδα εδώ στη σφαίρα των επιχειρήσεων, των μέσων ενημέρωσης, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και της πολιτικής σκέψης.

Διάσπαρτα παντού - ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους! 

-Οι ιδεολογικοί πράκτορες της Δύσης, καθώς και η φυσική, προσεκτικά γαλουχημένη Πέμπτη Φάλαγγα εδώ, δεν θα έχουν τίποτα να αναπνεύσουν στη Ρωσία.

-Κάποιοι από αυτούς θα γίνουν υστερικοί και θα ανοιχτούν.

-Ένα άλλο μέρος τους, χωρίς επίβλεψη και αναπλήρωση, θα στεγνώσει μόνο του και θα πέσει, σαν ψώρα σε πληγή.

Άντε μου στο διαολο.”



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Να πω ότι δεν χάρηκα για την 6άρα του Ολυμπιακού και τον αποκλεισμό της Μακάμπι Τελ Αβίβ χτες βράδυ, θα ήταν ψέμματα!

Όχι για τον Ολυμπιακό (του Μαρινάκη)…

Όοοχι!

-Απλά και μόνο σαν μια ξεγυρισμένη φάπα (έστω ποδοσφαιρική…) στην αλαζονεία, τον ρατσισμό, τον φασιστικό φανατισμό των Ισραηλινών που είχαν έρθει στην Αθήνα και με την προστασία της ελληνικής αστυνομίας είχαν κάνει Γάζα το Σύνταγμα, ξυλοκοπώντας  όποιον Παλαιστίνιο ή Άραβα συναντούσαν στο πέρασμά τους!

-( Επίσης ‘φχαριστήθηκα ότι τα μισά γκόλ χτες του Ολυμπιακού ήρθαν από τους 2 Άραβες παίκτες του, Ελ Κααμπί κι Ελ Αραμπί!

Το λες και … θεία Δίκη!)

Σχολιο.- Αααα να γεια σου....!!! Ακριβώς!!! Τους έφτυσαν στην μούρη .... ειδικά ο Ελ Αραμπι στον πανηγυρισμό του δικού του γκολ στράφηκε στους Εβραίους οπαδούς και εκανε την γνωστή χειρονομία με τους πυροβολισμούς!!!!!

Σχολιο.- Εγώ χάρηκα πολύ που έχασαν οι Ισραηλινοναζί....

Και εμείς του ΠΑΟΚ πάντως γαμήσαμε τούς ναζί τής Κροατίας χθες βράδυ..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο διευθύνων σύμβουλος του Tik Tok Shou Chew διευκρινίζει και απαντά στον νόμο για την απαγόρευση του Tik Tok που ψηφίστηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις Ηνωμένες Πολίτες.

Μετά το TikTok, το επόμενο θα είναι το Telegram και ίσως και το X.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θλίψη

Μιλάνε για το βαμβάκι αλλά φυτρώνουν μόνο φωτοβολταϊκά πια στον Τρικαλινό κάμπο

Ακόμη μία έγκριση εγκατάστασης φωτοβολταϊκού στη Φαρκαδόνα…

Εδώ και μέρες έχει ανοίξει μια συζήτηση για την καλλιέργεια βαμβακιού στον Θεσσαλικό κάμπο με τους αγρότες και τον Περιφερειάρχη να κάνουν λόγο για «κόκκινες γραμμές» από τη μία και τους Ολλανδούς από την άλλη να προτείνουν αλλαγή καλλιέργειας.

Η πραγματικότητα βέβαια έχει αρχίσει να ξεπερνά τις συζητήσεις αυτές. Στον κάμπο πλέον βλέπουμε όλο και πιο συχνά την έγκριση φωτοβολταϊκών πάρκων. Κοινώς, σπέρνουμε πάνελ και φυτρώνει ένα μέλλον που στο τέλος θα μας βρει λειψούς σε παραγωγή.

Η τελευταία περίπτωση, αφορά την περιοχή της Φαρκαδόνας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τζον Τρούντελ ήταν ιθαγενής Αμερικανός συγγραφέας, ποιητής, ηθοποιός, μουσικός, και πολιτικός ακτιβιστής. Ήταν ο εκπρόσωπος της

κατάληψης του Αλκατράζ από τους ενωμένους Ινδιάνους όλων των φυλών από το 1969 εκπομπή ως Radio Free Alcatraz. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970,

υπηρέτησε ως πρόεδρος του αμερικανικού Ινδιάνικου κινήματος, με έδρα το

Μινεάπολη, Μινεσότα.

Μετά την έγκυο σύζυγό του, τρία παιδιά και πεθερά σκοτώθηκαν στο

1979 σε ύποπτη πυρκαγιά στο σπίτι των πεθερών του στο

Shoshone-Paiute φυλές Duck Valley Ινδιάνικη κατοικία στη Νεβάδα,

ο Τρούντελ στράφηκε στη συγγραφή, τη μουσική και τον κινηματογράφο ως δεύτερη καριέρα. Έδρασε. στις ταινίες της δεκαετίας του 1990. το ντοκιμαντέρ Trudell (2005) έγινε σχετικά με αυτόν και τη ζωή του ως ακτιβιστής και καλλιτέχνης.

https://www.youtube.com/watch?v=180vRsMmqNI



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λίγη Ισραηλινή τηλεόραση.

Λένε, καίμε τα χωριά τους. Πήγε ο άλλος να πει για το φέικ βίντεο με την ξεκοιλιασμένη έγκυο και τον διόρθωσε ο άλλος τουλάχιστον ότι δεν έγινε ποτέ.

https://www.tiktok.com/@middleeasteye/video/7346250359288974625?_r=1&_t=8kgCjK7ij2X&fbclid=IwAR1krH6Rhza_C0-9OFhV5tW8JLFXcX7U8PtalRIZi9ktNdosxIVr8aMQoXs



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Αμερικάνοι και οι Ισραηλινοί σε αδιέξοδο με τους Χούτις. 

Οι Financial Times αναφέρουν:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μίλησαν κρυφά με το Ιράν για να πιέσουν τον Ανσάρ Αλάχ να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα. 

Αυτό επιβεβαιώνει και πάλι ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αποτρέψουν τις επιθέσεις της Υεμένης με βομβαρδισμούς, το σχέδιο ευημερίας είναι μια τεράστια αποτυχία και τίποτα άλλο παρά ένα προπαγανδιστικό κόλπο. Η Υεμένη έχει το πάνω χέρι και ζητώντας από το Ιράν να πιέσει τον Ανσαράλα δεν θα βοηθήσει ούτε επειδή ο Ανσαράλα ήταν πολύ σαφής σχετικά με τους όρους για να σταματήσει τις επιθέσεις. Σταματήστε τη γενοκτονία στη Γάζα.

Καταλάβατε γιατί ανέθεσαν στον Δένδια να βγάλει το φίδι από την τρύπα; Mission impossible.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η βρετανική κυβέρνηση αρνήθηκε να αποκαλύψει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το αν οι εγκαταστάσεις της στην Κύπρο χρησιμοποιούνται για να υποστηρίξουν τον βομβαρδισμό της Γάζας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΟΥΜΕΡ: "ΤΟ ΙΣΡΑΉΛ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΕΚΛΟΓΈΣ. Ο ΝΕΤΑΝΙΆΧΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΌΔΙΟ ΣΤΗΝ ΕΙΡΉΝΗ" 

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Αμερικανικής Γερουσίας Τσακ Σούμερ κάλεσε το Ισραήλ να διεξάγει νέες εκλογές, λέγοντας ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει "χάσει τον δρόμο του" και έχει γίνει εμπόδιο για την ειρήνη στην περιοχή εν μέσω μιας αυξανόμενης ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα.

Ο Σούμερ, ο πρώτος Εβραίος ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία και ο πιο υψηλόβαθμος Εβραίος αξιωματούχος στις ΗΠΑ, επέκρινε έντονα τον Νετανιάχου σε μια 40λεπτη ομιλία του το πρωί της Πέμπτης στο βήμα της Γερουσίας. Ο Σούμερ είπε ότι ο πρωθυπουργός έχει ενταχθεί σε έναν συνασπισμό ακροδεξιών εξτρεμιστών με "αποτέλεσμα να είναι υπερβολικά πρόθυμος να ανεχθεί τον φόρο αίματος των αμάχων στη Γάζα, γεγονός που ωθεί την υποστήριξη προς το Ισραήλ παγκοσμίως σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα".

"Το Ισραήλ δεν μπορεί να επιβιώσει αν γίνει παρίας", δήλωσε ο Σούμερ.

Τα λόγια του Σούμερ έρχονται την ώρα που ένας αυξανόμενος αριθμός Δημοκρατικών γυρίζει την πλάτη στο Ισραήλ και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει εντείνει τη δημόσια πίεση στην κυβέρνηση Νετανιάχου, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στον απολογισμό των νεκρών αμάχων στη Γάζα λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών. 

Ο Σούμερ μέχρι σήμερα θεωρείτο ως ισχυρός σύμμαχος της ισραηλινής κυβέρνησης, επισκεπτόμενος τη χώρα λίγες ημέρες μετά τη βίαιη επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και εκφωνώντας μια μακροσκελή ομιλία στο βήμα της Γερουσίας τον Δεκέμβριο, καταγγέλλοντας "απροκάλυπτο και διαδεδομένο αντισημιτισμό που όμοιό του δεν έχουμε δει εδώ και γενιές σε αυτή τη χώρα". 

Τα νούμερα των δημοσκοπήσεων είναι ανελέητα, ακόμη και το πιο πιστό εκλογικό σώμα γυρίζει την πλάτη στους Δημοκρατικούς (πράγμα που δεν σημαίνει ότι θα ψηφίσει απαραίτητα τον Τραμπ, μπορεί απλώς να απέχει από τις κάλπες ή να παίξει αποφασιστικό ρόλο σε ορισμένες πολιτείες ). Έτσι, στα ανώτερα κλιμάκια του κόμματος έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός . Δεν είναι ακόμη σαφές αν ο Μπάιντεν θα αλλάξει τη γραμμή του έναντι του Ισραήλ, αλλά το γεγονός ότι ένα μεγάλο στέλεχος όπως ο Σούμερ κινήθηκε και πρακτικά ζήτησε από τον Νετανιάχου να καθίσει στην άκρη, υποδηλώνει ότι η κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή. 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχετε καταλάβει πως ο δημόσιος ισχυρισμός ότι κοριτσάκι πέμπτης δημοτικού μπορεί να αποφασίσει να εκδίδεται και ο προαγωγός -ερωτευμένος μπορεί απλά να διευκολύνει ,οδηγεί σε μονοπάτια για τα παιδιά τόσο σκοτεινά όσο δεν φαντάζεστε ;

Το σημαντικό δεν είναι μόνο ο Μίχος αλλά τι μπορεί να κρύβεται και να ακολουθεί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Αμερικάνοι νόμιζαν πως το Ισραήλ προωθεί τα στρατηγικά τους συμφέροντα. Τώρα ανακαλύπτουν ότι τους καταστρέφει μαζί με το ίδιο το Ισραήλ. Η νομιμοποίηση του σιωνιστικού πρότζεκτ έχασε περισσότερα στους τελευταίους μήνες από όσο έχτιζαν επί αιώνες. 

Είναι θέμα χρόνου η λύση της Ελεύθερης Παλαιστίνης από τον ποταμό Ιορδάνη ως τη Μεσόγειο θάλασσα. Οι ισραηλινοναζί θα αναγκαστούν να επιστρέψουν στις χώρες από όπου είχαν έρθει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 1974 απειλούσαν με την ερχόμενη εποχή των παγετώνων. Μετά το άλλαξαν σε υπερθέρμανση γιατί το "αποτύπωμα του άνθρακα" σκέφτηκαν πως είναι καλό εργαλείο, 1. για ελέγχου των πετρελαιο-παραγωγικών χωρών, και 2. της ανθρώπινης δραστηριότητας. 

Αυτοί που έχουν τελειώσει πανεπιστήμιο πρόσφατα είναι οι πιο επιρρεπείς να το πιστέψουν. Το έχουν ντύσει το αφήγημα με επιστημονικοφανείς τρόπους και οι "εκπαιδευμένοι" είναι χαρούμενοι που μπορούν να το αναπαραγάγουν. Τους διακρίνει από την πλέμπα που δεν καταλαβαίνει τίποτε. Το είδαμε με τα κοβιδόμετρα. Ένας "πολιτισμένος" άνθρωπος δεν μπορεί παρά να αναπαράγει την ιδεολογία του στάτους κβο. Ο μορφωμένος άνθρωπος στο ρόλο του  πανηλίθιου. Το παράθυρο του Όβερτον.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΡΓΗ PUTΙN: ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ – ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΤΡΑΠΗΚΑΝ ΣΕ ΦΥΓΗ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ

15|03|2024 21:59

Ο Putin τόνισε ότι το ουκρανικό καθεστώς πραγματοποίησε πολλές δολιοφθορές και τρομοκρατικές επιθέσεις στις παραμεθόριες περιοχές της Ρωσίας προκειμένου να αποτρέψει τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών

Οι Ρώσοι θα απαντήσουν με ακόμη μεγαλύτερη ενότητα στις απόπειρες πρόκλησης και τα ουκρανικά χτυπήματα δεν θα μείνουν ατιμώρητα, δήλωσε ο πρόεδρος Vladimir Putin σε συνάντηση με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας την Παρασκευή 15/3/2024 εν μέσω των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία.

Ο Putin τόνισε ότι το ουκρανικό καθεστώς πραγματοποίησε πολλές δολιοφθορές και τρομοκρατικές επιθέσεις στις παραμεθόριες περιοχές της Ρωσίας προκειμένου να αποτρέψει τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών.

Ο Ρώσος ηγέτης χαρακτήρισε τις επιχειρήσεις των Ουκρανών άσκοπες από στρατιωτική άποψη και εγκληματικές από ανθρωπιστική.

«Είμαι σίγουρος ότι ο λαός μας θα απαντήσει με ακόμη μεγαλύτερη ενότητα.

Ποιον αποφάσισαν να εκφοβίσουν;

Τον πολυεθνικό λαό της Ρωσίας;

Αυτό δεν συνέβη ποτέ και είμαι βέβαιος ότι δεν θα συμβεί ποτέ.

Αυτές οι επιθέσεις δεν θα μείνουν ατιμώρητες», είπε ο Putin προαναγγέλλοντας έναν νέο σαρωτικό γύρο αντιποίνων σε στρατιωτικούς στόχους και ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας.

Οι Ουκρανοί τράπηκαν σε φυγή

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας άλλος στόχος των Ουκρανών είναι να αποσπάσουν την προσοχή των πολιτών τους και του κοινού άλλων χωρών, από τις οποίες η Ουκρανία εκλιπαρεί για χρήματα ενώ τα ρωσικά στρατεύματα έχουν την πρωτοβουλία στο μέτωπο.

Συνολικά, όπως διευκρίνισε ο Ρώσος πρόεδρος, το καθεστώς του Κιέβου τις τελευταίες τρεις ημέρες έκανε τέσσερις απόπειρες επιθέσεων δολιοφθοράς στην περιοχή του Belgorod και μία στην περιοχή του Kursk στις οποίες συμμετείχαν περισσότερα από 2.500 άτομα προσωπικό, 35 τανκς και περίπου 40 τεθωρακισμένα οχήματα.

«Από τις 12 Μαρτίου μέχρι σήμερα, ο εχθρός, χρησιμοποιώντας ειδικές δυνάμεις, ξένους μισθοφόρους και δυνάμεις υποστήριξης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, έκανε αρκετές προσπάθειες εισόδου και εδραίωσης στο έδαφός μας.

Δεν είχε επιτυχία σε καμία από τις κατευθύνσεις, υποχώρησε παντού πίσω και αποσύρθηκε ή μάλλον τράπηκε σε φυγή με μεγάλες απώλειες», τόνισε ο αρχηγός του κράτους.

Εν κατακλείδι, ο Putin υποσχέθηκε να παράσχει όλη την απαραίτητη βοήθεια και υποστήριξη στους κατοίκους των παραμεθόριων περιοχών που επλήγησαν από επιθέσεις από τις ουκρανικές επιθέσεις.

Η ουκρανική εισβολή

Τρομακτικές απώλειες υπέστησαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατά την επιχείρηση εισβολής στη ρωσική περιοχή Belgorod το βράδυ της 14ης Μαρτίου 2024.

Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) απωθήθηκαν και υπέστησαν μεγάλες απώλειες κατά την υποχώρησή τους στο ουκρανικό έδαφος.

Από το πρωί της 15ης Μαρτίου τοπική ώρα, ο ρωσικός στρατός έχει τον πλήρη έλεγχο των συνόρων ενώ δεν υπάρχουν Ουκρανοί μαχητές στα κοντινά χωριά.

Στις 14 Μαρτίου, ο ρωσικός στρατός, μαζί με τις συνοριακές δυνάμεις της ρωσικής FSB, απέτρεψαν άλλη μια προσπάθεια των μονάδων AFU να εισβάλουν σε ρωσικό έδαφος στο Belgorod.

Στόχος της ουκρανικής επίθεσης ήταν το παραμεθόριο χωριό Kozinka.

Η επίθεση ξεκίνησε περίπου στις 16.30 ώρα Μόσχας (15:30 ώρα Ελλάδας).

Οι Ρώσοι περίμεναν τους Ουκρανούς

Οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους Ρώσους και ξεκίνησαν μια επικίνδυνη επιχείρηση εισβολής.

Ουκρανική ομάδα σαμποτάζ που περιελάμβανε στρατιώτες των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων και ξένους μισθοφόρους πλησίασε τα σύνορα με δύο ελικόπτερα Mi-8.

Έως και 30 μαχητές προσγειώθηκαν σε ουκρανικό έδαφος, σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από τα κρατικά σύνορα της Ρωσίας.

Η ουκρανική ομάδα πέρασε τα σύνορα με τα πόδια και εισέβαλε στο χωριό Kozinka που βρίσκεται ακριβώς στα σύνορα.

Εκεί όμως τους περίμεναν οι Ρώσοι στρατιωτικοί.

Ορισμένες ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να εισέλθουν σε πολλά σπίτια στα περίχωρα.

Όταν προσπάθησαν να προχωρήσουν στον οικισμό, απωθήθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις.

Αρκετοί μαχητές προσπάθησαν να αποκτήσουν ερείσματα σε ένα από τα σπίτια στην οδό Republikanskaya, ακριβώς δίπλα στα σύνορα, όπου αποκλείστηκε από μονάδες του ρωσικού στρατού.

Η υποχώρηση στην Ουκρανία

Έχοντας υποστεί σημαντικές απώλειες, οι Ουκρανοί μαχητές άρχισαν να υποχωρούν στο έδαφος της Ουκρανίας.

Κατά την υποχώρησή τους, οι ουκρανικές δυνάμεις μπήκαν σε ναρκοπέδιο, όπου εξοντώθηκαν.

Προηγουμένως αναφέρθηκε ότι οι Ουκρανοί περίμεναν πρόσθετη ενίσχυση για να περάσουν τα σύνορα επί του εδάφους.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, η ουκρανική ομάδα που επιχείρησε να περάσει τα σύνορα για να εκκενώσει τους τραυματίες και σκοτωμένους Ουκρανούς σαμποτέρ, εξοντώθηκε από τα πυρά του Tornado MLRS.

Οι συνολικές απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων κατά την επιχείρηση εισβολής ανήλθαν σε περισσότερους από 50 μαχητές.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν όλες τις προσπάθειες Ουκρανών μαχητών να εισβάλουν στο έδαφος των περιοχών Belgorod και Kursk της Ρωσικής Ομοσπονδίας τις τελευταίες τρεις ημέρες από τις 12 Μαρτίου έως τις 14 Μαρτίου.

Αιματηρό φιάσκο

Οι συνολικές απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανήλθαν σε περισσότερους από 1.500 στρατιώτες, εκ των οποίων περίπου 500 είναι νεκροί ενώ καταστράφηκαν

18 άρματα μάχης και 23 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.

Ο ρωσικός στρατός και οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν τον πλήρη έλεγχο των εδαφών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο κυβερνήτης της περιοχής του Belgorod επισκέφθηκε διάφορες παραμεθόριες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του χωριού Kozinka.

Επιβεβαίωσε τις μεγάλες ζημιές σε αστικές υποδομές.

Οι άμαχοι απομακρύνθηκαν και δεν αναφέρθηκαν απώλειες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 60 χρόνια από τις μαζικές απελάσεις Ελλήνων από την Τουρκία

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ (16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024)  ΠΡΙΝ ΑΠΟ 60 ΧΡΟΝΙΑ (16 ΜΑΡΤΙΟΥ 1964)

 ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ  ΟΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΘΩΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

Μετά την Μικρασιατική καταστροφή το 1922 οι Κεμαλικοί  δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένοι, ζήταγαν περισσότερο ελληνικό αίμα. Μπορεί το 1923 με την Συνθήκη της Λωζάνης να ιδρύθηκε η σημερινή Τουρκική Δημοκρατία, μπορεί να της χάρισαν (με όρους που απλά αγνοήθηκαν) τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος με 92% χριστιανικό πληθυσμό επειδή (δήθεν) αποτελούν φυσικά στρατηγικά ερείσματα στο στόμιο του Ελλησπόντου, αλλά η τουρκική νοοτροπία της αρπαγής δεν ήταν ικανοποιημένη.

Έτσι οι Κεμαλικοί στρώθηκαν στην δουλειά: Εθνοκάθαρση, επιθετικότητα, θρασύτητα και επεκτατισμός σχεδιάζονται σε μακροπρόθεσμη βάση και εκδηλώνονται την κατάλληλη στιγμή «χτυπώντας» μόνο όταν εκτιμούν ότι ο αντίπαλος βρίσκεται σε περίοδο εμφανούς αδυναμίας η οποία μπορεί να θεωρηθεί «κατάλληλη ευκαιρία». Όλα αυτά, καλυμμένα κάτω από ένα φανταχτερό περιτύλιγμα ευγένειας, υποκριτικά χαμόγελα και ένα κάλπικο προσωπείο «πολιτισμού».

Η έναρξη εφαρμογής των σχεδίων των Νεότουρκων και των Κεμαλικών έγινε μια παγωμένη νύχτα του Γενάρη του 1929 όταν τα Ταταύλα, η ιστορική συνοικία των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά που ξέσπασε ξαφνικά από “άγνωστη αιτία”, με περισσότερα από 500 ξύλινα σπίτια να μετατρέπονται σε στάχτες. Δύο μόλις μήνες μετά την καταστροφή (1/4/2029) οι Κεμαλιστές της Δημοτικής αρχής της Κωνσταντινούπολης άλλαξαν το όνομα της περιοχής από Ταταύλα σε Κουρτουλούς που σημαίνει σωτηρία.

Το 1932, οι Κεμαλιστές έβγαλαν τον Νόμο 2007/1932 που απαγόρευσε την άσκηση πλήθους επαγγελμάτων από Έλληνες υπηκόους, αναγκάζοντας τους να φύγουν από την Τουρκία.

Το 1941, ο Β΄Παγκόσμιος Πόλεμος, η ένταξη της Ελλάδος στο πλευρό των συμμάχων, η Γερμανική εισβολή στην Ελλάδα (6 Απριλίου 1941)  και η “ουδετερότητα” της Τουρκίας, έδωσαν την «κατάλληλη ευκαιρία» στους Κεμαλιστές να “εφαρμόσουν” ένα Νόμο που είχαν ετοιμάσει από το 1939:  Την επιστράτευση 20 ηλικιών χριστιανών που γεννήθηκαν μεταξύ 1894 και 1913 και την αποστολή τους σε  καταναγκαστικά έργα στα βάθη της Ανατολής με φοβερές κακουχίες σε πολικές θερμοκρασίες των  -30 βαθμών, οδηγώντας σε μαρτυρικό θάνατο πολλούς από τους επιστρατευθέντες.

Το 1942 μέσα στο χάος του Β΄Παγκόσμιου Πολέμου οι Κεμαλιστές, από την ασφάλεια της ουδέτερης θέσης, επινόησαν μια ακόμα πισώπλατη μαχαιριά: Ψήφισαν τον Νόμο 4305/1942 («Varlık Vergisi») περί εφάπαξ φορολογίας της περιουσίας επιλεκτικά των μη μουσουλμάνων. Ο Νόμος εφαρμόστηκε από τα Χριστούγεννα του 1942 στοχεύοντας στην οικονομική εξόντωση των μειονοτήτων στην Τουρκία. Όσοι δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τον εντελώς αυθαίρετο φόρο-χαράτσι, είδαν τις περιουσίες τους να κατάσχονται και τους ίδιους να εκτοπίζονται στα βάθη της Ανατολής.

Το 1955 οι Κεμαλιστές οργάνωσαν τα Σεπτεμβριανά – ένα πραγματικό, άριστα οργανωμένο τυφώνα που σάρωσε μέσα σε λίγες μόνο ώρες τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης. Χιλιάδες σπίτια και καταστήματα, εκκλησίες, σχολεία, τυπογραφεία ακόμα και νεκροταφεία υπέστησαν την μανία του κατευθυνόμενου τουρκικού όχλου, γράφοντας μια ακόμα μαύρη σελίδα στην ιστορία της σύγχρονης Τουρκίας.

Το επόμενο και τελικό κτύπημα στον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης ήταν οι μαζικές απελάσεις που ξεκίνησαν στις 16 Μαρτίου 1964.

Όλα είχαν ήδη σχεδιαστεί πολλά χρόνια νωρίτερα (1957) περιμένοντας την «κατάλληλη ευκαιρία»: Το μυστικό διάταγμα, με αριθμό 6/3801/1964, που θα εφάρμοζαν τα Τουρκικά δικαστήρια για ολόκληρες δεκαετίες απαγόρευε σε όλα τα πρόσωπα Ελληνικής ιθαγένειας την μεταβίβαση της κυριότητος των ακινήτων τους και άλλων εμπράγματων δικαιωμάτων καθώς και κάθε άλλη πράξη που θα είχε σαν συνέπεια την μεταβίβαση των παραπάνω δικαιωμάτων. Επιπλέον δέσμευε υπέρ του Τουρκικού Δημοσίου κάθε τίμημα, πρόσοδο ή εισόδημα που έφεραν τα ακίνητα αυτά καθώς και όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ελλήνων υπηκόων.

Οι επίσημες κατηγορίες και τα «εγκλήματα» που θα φόρτωναν οι Τούρκοι στα θύματα τους, ήταν και αυτά έτοιμα: «Κατασκοπεία σε βάρος της Τουρκίας» και «αποστολή οικονομικής βοήθειας στην Κύπρο».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρώσοι για νατοϊκό στρατό στην Ουκρανία: «Είστε παρανοϊκοί! Διαβάστε ιστορία»

«Πολλοί ναζί κυβερνούν στην Ευρώπη».

Νέο γύρο ανησυχίας προκαλεί η εμμονική στάση του Παρισιού σχετικά με την αποστολή δυτικών στρατευμάτων σε ουκρανικό έδαφος.

Οι νέες διαρροές στον γαλλικό τύπο χθες σύμφωνα με τις οποίες ο Γάλλος πρόεδρος φέρεται να είχε πει ότι θα στείλει στρατό στην Οδησσό, προκάλεσαν τη νέα αντίδραση της Μόσχας.

Ο επικεφαλής της ρωσικής κατασκοπείας, Σεργκέι Ναρίσκιν, μιλώντας εκ μέρους της ρωσικής ηγεσίας, χαρακτήρισε «παρανοϊκά όνειρα» την ανάπτυξη νατοϊκού στρατού στην Ουκρανία, καλώντας τους Ευρωπαίους ηγέτες να διαβάσουν ιστορία ή έστω λογοτεχνία για να δουν τι θα πάθουν.

«Η Γαλλία είναι μία σοβαρά εμπλεκόμενη στον πόλεμο χώρα», ήταν με τη σειρά του το σχόλιο του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Οι πολεμοχαρείς δηλώσεις Μακρόν έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και εντός της Γαλλίας:

«Από σήμερα ο Μακρόν μας στέλνει όχι μόνο στο χάος, αλλά και σε πόλεμο»:



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το σκοτεινό παρελθόν της βρωμιάρας εισαγγελέα Νικολάου που «αθωώνει» το κτήνος της ΝΔ  τον παιδοβιαστή Μίχο.

Αθώωσε χασάπη γιατρό που άφησε μωρό παράλυτο. Η υπόθεση που δίκασε υπέρ του μαιευτηρίου «Έλενα» σε ύποπτη γέννα. Καταγγέλλεται  ότι «βίασε την αλήθεια»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ριφιφί» των ξένων τοκογλύφων στις θυρίδες.    Η ΑΑΔΕ σπάζει το τραπεζικό άβατο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγκλήματα Δόμνας Μιχαηλίδου στον ΕΦΚΑ. 400.000 επαγγελματίες χωρίς περίθαλψη για μερικά λεπτά του ευρώ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ

Εδώ και τώρα ουσιαστικές αυξήσεις και ΣΣΕ, κόντρα στην κοροϊδία της κυβέρνησης

Διαμαρτυρία και συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη 20/3 | Ανεβαίνουν οι ρυθμοί για την απεργία στις 17/4



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Διεθνής Διάσκεψη για τα 25 χρόνια από την επίθεση του ΝΑΤΟ

Οργανώνεται από το ΠΣΕ | Επισκέψεις συνδικάτων τις επόμενες μέρες, από Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) ανακοινώνει τη διεξαγωγή της Διεθνούς Διάσκεψης με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ιμπεριαλιστική επίθεση του ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, από τις 22 έως τις 24 Μαρτίου, στο Βελιγράδι.

Η Διάσκεψη, που φιλοξενείται κάθε πέντε χρόνια από το Φόρουμ Βελιγραδίου για τον Κόσμο των Ισων, με πρόεδρο του τον Zivadin Jovanovic (τελευταίο υπουργό Εξωτερικών της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας), συνδιοργανώνεται από το ΠΣΕ και σε επίπεδο Σερβίας από σειρά φορέων, μεταξύ των οποίων και η Λέσχη Στρατηγών και Ναυάρχων της χώρας.

Αναμένεται να λάβουν μέρος πολλές δεκάδες κινήματα ειρήνης και προσωπικότητες της επιστήμης, ιστορικοί και της πολιτικής.

Πριν τη Διεθνή Διάσκεψη, που έχει θέμα: «25 χρόνια από την επίθεση του ΝΑΤΟ - Δεν ξεχνάμε», θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Γραμματείας του ΠΣΕ, σε διευρυμένη σύνθεση, με τη συμμετοχή αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων ειρήνης από Σερβία, Ινδία, Νεπάλ, Σρι Λάνκα, ΗΠΑ, Καναδά, Πορτογαλία, Κύπρο, Τουρκία, Αγγλία, Παλαιστίνη, Λίβανο, Κούβα, Βραζιλία, Ιταλία, Αυστρία, Τσεχία και Νότια Αφρική.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ

Αυξήσεις 25% στα διόδια!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΧΕΔΙΟ «ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ» ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στην αντίπερα όχθη των διεκδικήσεων και των αναγκών του λαού

Δόθηκε χτες στη διαβούλευση η μελέτη των Ολλανδών



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ

Χάλασαν την κυβερνητική φιέστα για τα επί πληρωμή χειρουργεία

Διαμαρτυρία στο ΚΑΤ και μεγάλη συγκέντρωση στον «Ευαγγελισμό» | Δ. Κουτσούμπας Γ.Γ του ΚΚΕ: Στεκόμαστε στο πλευρό των υγειονομικών για αναβαθμισμένη, δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Υπονόμευση δημοκρατικών δικαιωμάτων των διαδηλώσεων μέσω του νέου ορισμού περί «εξτρεμισμού»

Αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει ο νέος ορισμός τον οποίο προωθεί για τον «εξτρεμισμό» η κυβέρνηση του Ινδού Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ στη Βουλή των Κοινοτήτων, για να φιμώσει τους επικριτές ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, επιθέσεων και πολέμων, όπως αυτός του Ισραήλ στην κατεχόμενη Παλαιστίνη.

Ο νέος ορισμός θα αφορά ομάδες ή οργανώσεις που προωθούν μια ιδεολογία «στη βάση της βίας, του μίσους και της μη ανεκτικότητας», χωρίς να τις ποινικοποιεί. Οσες οργανώσεις μπουν σε αυτήν την κατηγορία, δεν θα μπορούν να πάρουν κρατική χρηματοδότηση κ.λπ.

Ορίζεται δε ότι «οι σκοποί του εξτρεμισμού είναι:

Η εκμηδένιση ή καταστροφή των βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των άλλων.

Η υπονόμευση ή αντικατάσταση του συστήματος φιλελεύθερης δημοκρατίας του Ηνωμένου Βασιλείου και των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Η σκόπιμη δημιουργία περιβάλλοντος που επιτρέπει σε άλλους να επιτύχουν τα αποτελέσματα για τις δύο παραπάνω περιπτώσεις».

Το σχέδιο για τη ρύθμιση αυτή ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Κοινοτήτων, Μάικλ Γκόουβ, ο οποίος έδειξε τις προθέσεις του λέγοντας ότι «ο εξτρεμισμός μετά την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα θέτει πραγματικό κίνδυνο» για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μέχρι τώρα πάντως δεν έχουν υποδειχθεί οργανώσεις που μπορεί να ενταχθούν σε αυτήν την κατηγορία, αν και η κυβέρνηση Σούνακ έχει διαβεβαιώσει ότι θα το πράξει μέσα στις επόμενες βδομάδες.

Η Ζάρα Μοχάμεντ, επικεφαλής του Μουσουλμανικού Συμβουλίου Βρετανίας (MCB), είπε στο BBC το βράδυ της Τετάρτης ότι ο ορισμός περί «εξτρεμισμού» θα οδηγήσει σε άδικη στοχοποίηση των μουσουλμανικών κοινοτήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόσθεσε δε πως η κυβέρνηση Σούνακ έχει ήδη δείξει τις προθέσεις της, με το να περιορίσει τις επαφές του MCB με διάφορα υπουργεία.

Αρχές Μάρτη ο Ινδός Ρίσι Σούνακ, μιλώντας έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνινγκ Στριτ, αναφέρθηκε σε «δυνάμεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της χώρας και θέλουν να μας διαλύσουν». Επίσης πρόσφατα, σε συζήτηση για τις κινητοποιήσεις υπέρ του Παλαιστινιακού λαού που κατακλύζουν μια σειρά βρετανικές πόλεις, ο πρωθυπουργός είπε ότι «σε πολλές περιπτώσεις οι δρόμοι μας έχουν γίνει λεία πειρατών από μικρές ομάδες που είναι εχθρικές στις δικές μας αξίες και δεν σέβονται τις δημοκρατικές μας παραδόσεις».



 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕΓΑΛΟΙ χαμένοι οι δανειολήπτες και καταθέτες! ΕΚΡΗΞΗ κερδών για τις 4 συστημικές τράπεζες...

15/3/2024     -         20.30

Καταγράφουν αύξηση 50% κατά μέσο όρο στα καθαρά αποτελέσματα σε σχέση με το 2022

Μεγάλοι χαμένοι οι πελάτες των τραπεζών που είναι ταυτόχρονα δανειολήπτες και καταθέτες, καθώς οι αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της ΕΚΤ «περνούν» στις καταθέσεις με το σταγονόμετρο

Με θηριώδη έσοδα από τόκους, που ξεπέρασαν τα 8 δισ. ευρώ, και συνολική κερδοφορία άνω των 4 δισ. ευρώ έκλεισε το 2023 για τις 4 συστημικές τράπεζες, Εθνική, Πειραιώς, Eurobank και Αlpha Bank, καταγράφοντας αύξηση 50% (κατά μέσο όρο) σε σχέση με το 2022, ενώ τα έσοδα από προμήθειες ξεπέρασαν συνολικά το 1,8 δισ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή οι αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της ΕΚΤ «περνούν» στις καταθέσεις με το σταγονόμετρο και οι πλέον… ριγμένοι είναι οι πελάτες των τραπεζών που είναι ταυτόχρονα δανειολήπτες και καταθέτες. Σημειώνεται ότι φέτος τον Ιανουάριο το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο των νέων καταθέσεων έμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 0,53%, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο των νέων δανείων –για τα οποία η ζήτηση είναι ασθενική κυρίως στη λιανική– αυξήθηκε στο 6,15% σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και το περιθώριο επιτοκίου παραμένει «κολλημένο» στις 5,62 εκατοστιαίες μονάδες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ! ΕΠΙΜΕΝΕΙ για την αποστολή δυτικών στρατευμάτων ο Μακρόν...

15/3/2024       -     13.30

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε χθες Πέμπτη πως δεν αποκλείει την ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία, για να αποτραπεί η νίκη της Ρωσίας στον πόλεμο που μαίνεται για πάνω από δυο χρόνια.

«Όλες αυτές οι επιλογές είναι πιθανές», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στα τηλεοπτικά δίκτυα TF1 και France 2. «Αν θέλουμε να επιτύχουμε ειρήνη στην Ουκρανία, δεν μπορούμε να είμαστε αδύναμοι», επέμεινε. «Πρέπει να εξετάσουμε την κατάσταση με νηφαλιότητα και να πούμε με αποφασιστικότητα, βούληση και θάρρος πως είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε τα απαραίτητα μέσα ώστε να επιτύχουμε τον στόχο μας, η Ρωσία να μην νικήσει στον πόλεμο», πρόσθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Καθώς η Ρωσία δεν βάζει όρια στον πόλεμο που διεξάγει από τον Φεβρουάριο του 2022 εναντίον της Ουκρανίας, η Δύση δεν μπορεί να επιβάλλει αυτή όρια στην υποστήριξή της στο Κίεβο, επιχειρηματολόγησε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το λένε... δεν το κρύβουν: Αγώνας εναντίον της "εντομοφοβίας"... Δεν αρκούσε η "ομοφοβία"...

15/3/2024      -      10.00

«Καθώς η ανθρωπότητα κινείται προς ένα μέλλον μετά τον άνθρακα,

οι άνθρωποι πρέπει να αποδεχτούν ότι πράγματα όπως...

η κατανάλωση κρέατος κι η κατοχή ακίνητης περιουσίας

(δηλαδή ιδιόκτητης κατοικίας) δεν είναι πλέον αποδεκτά.»

Κλάους Σβαμπ

Μας φτύνουν κατάμουτρα και μας λένε πως ψιχαλίζει!

Για να ενθαρρύνουν την κατανάλωση εντόμων, το πλαστικό κρέας και ψάρι, ώστε να δημιουργήσουν επισιτιστική εξάρτηση από τη μοναδική παγκόσμια κυβέρνηση.

Δημιουργούν την επισιτιστική κρίση για να μας κάνουν σκλάβους που θα εξαρτώνται από αυτούς ακόμα και για το φαγητό επιβίωσης.

Bloomberg, 6 Μάρτη 2024: «Θα φας έντομα - και θα σου αρέσει»

Ναι, γιατί αν προσπαθήσεις να πεις ότι δεν σου αρέσει, θα σε κάνουν να το μετανιώσεις... το επισημαίνει ο δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος...

Όσοι τολμούσαν να τα θίξουν... "ψεκασμένος, συνωμοσιολογός"... "εντομοφοβικός" όπως ομοφοβικός, "αρνητής της επιστήμης" όπως με τα πειραματικά φάρμακα των πολυεθνικών Big Pharma... και πάει λέγοντας...

Συνωμοσιολογία και συνωμοσιολόγοι; ΚΑΙ... το "έγκυρο" κι "αξιόπιστο" BBC... μας προετοιμάζει...

"BBC": «Η Ιταλία σερβίρει ζυμαρικά με έντομα και είναι τόσο καλό για εσάς... "οι νοοτροπίες αλλάζουν"... και περιέχουν περισσότερη πρωτεΐνη από ό,τι σε μια μπριζόλα»

Τι θα ταΐσουμε τα παιδιά μας;

Θα αποδεχθούμε το "ευρωπαϊκό φρενοκομείο διατροφής": γρύλους, κατσαρίδες, διάφορα έντομα, συνθετικά τρόφιμα, που η «αγαπημένη» μας Ευρωπαϊκή Ένωση έβαλε στη ζωή μας "για το καλό μας" σ' όλη την επικράτεια υπό τη ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ της!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ χειρουργεία! ΔΥΝΑΜΙΚΟ «όχι» από τους γιατρούς του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»...

15/3/2024     -     9.30

Την αντίθεσή τους με τα απογευματινά χειρουργεία διακήρυξαν οι γιατροί στον Ευαγγελισμό, καθώς ανταποκρίθηκαν με δυναμικές κινητοποιήσεις στο κάλεσμα της ΕΙΝΑΠ για στάση εργασίας από τις 13:00 έως τις 15:00, την πρώτη ημέρα (14/3) έναρξης των απογευματινών χειρουργείων στην Αθήνα.

Για την Παρασκευή 15/3 έχουν προγραμματιστεί να γίνουν απογευματινά χειρουργεία στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και στο νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ! ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ τους καρκινοπαθείς να πληρώνουν τις εξετάσεις τους...

15/3/2024    -     7.30

ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ! ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ... Με απόφαση του @AdonisGeorgiadi οι καρκινοπαθείς που έχουν παραπεμπτικό για να κάνουν τις αιματολογικές τους εξετάσεις πριν από κάθε χημειοθεραπεία, εξαναγκάζονται να πληρώσουν όχι μόνο όλο το κόστος των επαναλαμβανόμενων εξετάσεων αλλά και μεγαλύτερο από αυτό που αναγράφεται στο παραπεμπτικό. Γυναίκα καρκινοπαθής σε διαδικασία χημειοθεραπείας, που πήγε χθες το πρωί, ΜΕ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ, στην Βιοϊατρική να κάνει τις αιματολογικές της εξετάσεις - τις οποίες οφείλει να κάνει ως χημειοθεραπεύομενη πριν την χημειοθεραπεία της κάθε 21 ημέρες - πληροφορήθηκε πως ο ΕΟΠΠΥ έκοψε τις επαναλαμβανόμενες εξετάσεις και πρέπει να πληρώσει όλο το ποσό. Ετσι υποχρεώθηκε να πληρώσει 67,65 ευρώ αντί για 9,58 ευρώ που ήταν η συμμετοχή της σε συνολικό ποσό 54,45 ευρώ- με καπέλο 13,2 ευρώ επιπλέον του κόστους του παραπεμπτικού. «Αν ισχύει το ίδιο για τις αξονικές και τις μαγνητικές που εμείς οι καρκινοπαθείς πρέπει να κάνουμε κάθε τρίμηνο ή εξάμηνο, όσοι δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουμε σε λίγο θα πεθαίνουμε στα σπίτια μας, χωρίς την παραμικρή βοήθεια».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία κατά των σχεδίων Ε.Μακρόν για αποστολή στρατού από ΝΑΤΟ σε Ουκρανία: «Μας σπρώχνεις σε Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο»!

Τι δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Μ.Ταγιάνι

15.03.2024 | 23:04



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οδησσός: Διπλό πυραυλικό ρωσικό κτύπημα με Iskander – Σκοτώθηκαν ηγετικά στελέχη των Ουκρανοναζί

Στους 16 οι νεκροί και στους 73 οι τραυματίες

15.03.2024 | 17:43