Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Τεταρτη 6 Μαρτιου 2024


Ούγκο Τσάβες: «Από τα βάθη της ψυχής μου, ανάθεμα σε Ισραήλ!»

5/3/2024    -     23.58

Σήμερα, θυμόμαστε τον κομαντάντε Ούγκο Τσάβες,

έντεκα χρόνια από τον θάνατό του...

Όμως... η αντιιμπεριαλιστική φωνή του Τσάβες

ζει στον επαναστατικό αγώνα των λαών!

«Ισραήλ... κράτος τρομοκράτης, κράτος δολοφόνος...

Από τα βάθη της ψυχής μου, ανάθεμα σε Ισραήλ!»

Φίλος της Παλαιστίνης και της αντίστασής της, ένθερμος αντισιωνιστής και αντιιμπεριαλιστής, που διέκοψε όλες τις σχέσεις με τον σιωνιστικό εχθρό, τον οποίο δικαίως ανέφερε ως ένα τρομοκρατικό, γενοκτονικό κράτος που λειτουργεί ως «δολοφόνος βραχίονας των Ηνωμένων Πολιτειών».

Ο σημερινός πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, δηλώνει: "Κανείς δεν τολμά να μας ζητήσει να εγκαταλείψουμε την Παλαιστίνη!"

Τη σημερινή επέτειο επισημαίνει το παγκόσμιο επαναστατικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, εξαιρουμένης της Νατοϊκής ευρωπαϊκής αριστεράς, όπως και της ελληνόφωνης...

«Γαμηθείτε μπάσταρδα καθάρματα των Γιάνκηδων. Εδώ είναι ένας άξιος λαός, υπάρχει ένας άξιος λαός μπάσταρδοι Γιάνκηδες, να γαμηθείτε 100 φορές. Εδώ είμαστε τα παιδιά του (Σιμόν) Μπολίβαρ, του Γκουαϊκαπούρο (τοπικός ηγέτης των ιθαγενών) και του Τούπακ Αμαρού. Είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε Ελεύθεροι»

Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες, 11 Σεπτέμβρη 2008

5 Μάρτη 1953 Στάλιν... 5 Μάρτη 2013 Τσάβεζ... Πέθαναν μια 5η του Μάρτη με 60 χρόνια διαφορά

Πέθαναν κι οι δύο μια 5η του Μάρτη (5 Μάρτη 2013 - 5 Μάρτη 1953), με 60 χρόνια διαφορά...

Μισήθηκαν μέχρι θανάτου από την μπουρζουαζία & τους ιμπεριαλιστές...

Αγαπήθηκαν, λατρεύτηκαν από τους λαούς...

Οι ήρωες μπορεί να "αναχωρήσουν", αλλά οι πραγματικοί ήρωες δεν πεθαίνουν ποτέ!

Ζουν αιώνια στους αγώνες των Λαών για Εθνική Απελευθέρωση!

Ο Κομαντάντε Τσάβες κι η Συρία... σ' έναν κοινό αντιιμπεριαλιστικό αγώνα και Μέτωπο!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν λέγεται/ κλιματική αλλαγή

Λέγεται «μπάζωσα τα ρέματα»

Λέγεται «έκαψα τα δάση»

Λέγεται «Η ΦΥΣΗ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγοραστε ολοι προιοντα ΑΙΝΟΣ. 

Ειναι τα φτηνοτερα της αγορας κατεψυγμενων κηπευτικων



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζαχάροβα: «Άκαπνοι μπ@στ@ρδοι οι Γερμανοί που συζητούσαν για το χτύπημα στην Κριμαία».

5/3/2024

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα αποκάλεσε νεοναζί και άκαπνους μπ@στ@ρδους, τους Γερμανούς αξιωματικούς που σε ηχητικό μιλούσαν για χτύπημα στην Κριμαία.

Επιπλέον τόνισε πως ενώ η Ανατολική Γερμανία, μετά το πέρας του Β’ Παγκοσμίου αποναζιστοποιήθηκε, ενώ στην Δυτική Γερμανία οι Ναζί βρήκαν έδαφος.

Τέλος, ανέφερε πως η Γερμανίδα ΥΠΕΞ, Αναλίζα Μπέρμποκ, είναι εγγονή Ναζί!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγγνώμη...Η Hamas δεν είναι "εκείνη που χάνει τον πόλεμο"; Δεν είναι εκείνη της οποίας "ο μηχανισμός έχει εξουδετερωθεί από το Ισραήλ"; Δεν είναι εκείνη "της οποίας η τελειωτική συντριβή είναι ζήτημα εβδομάδων"; ΠΩΣ γίνεται να είναι ταυτόχρονα "εκείνη στην οποία εναπόκειται να αποφασίσει εάν είναι έτοιμη να στηρίξει αυτήν την κατάπαυση του πυρός";;;

(Από όσο γνωρίζω από την στοιχειώδη Ιστορία, όταν κάποια δύναμη "χάνει τον πόλεμο", ιδιαίτερα όταν "έχει τσακιστεί", όπως η...Hamas από το...Ισραήλ, τότε πολύ απλά ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΣΠΡΩΞΙΑ. Χωρίς να είναι σε θέση να βάλει όρους, χωρίς να "εναπόκειται σε αυτήν" να αποδεχτεί ή να απορρίψει τίποτα.)

Αλλά ξέχασα...Είναι ακόμα "ζήτημα εβδομάδων" (κάτι που το ακούμε εδώ και ΜΗΝΕΣ)! Μάλλον πρόκειται για ζήτημα...ΠΟΛΛΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ.


ΗΠΑ: Ο Μπλίνκεν κάλεσε τη Χαμάς να αποδεχθεί μια "άμεση κατάπαυση του πυρός"

Τρίτη, 05-Μαρ-2024 19:10

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν κάλεσε σήμερα τη Χαμάς να αποδεχθεί μια "άμεση κατάπαυση του πυρός" με το Ισραήλ κι ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις στο Κάιρο μεταξύ του ισλαμιστικού κινήματος και διεθνών μεσολαβητών, ανάμεσά τους το Κατάρ.

"Έχουμε την ευκαιρία (να επιτύχουμε) μια άμεση κατάπαυση του πυρός, που θα μπορούσε να οδηγήσει ομήρους πίσω στα σπίτια τους, να επιτρέψει μια σημαντική αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας για τους Παλαιστινίους, την οποία έχουν απεγνωσμένα ανάγκη και που θα μπορούσε κατόπιν να δημιουργήσει συνθήκες μιας μόνιμης επίλυσης" της σύρραξης, δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό του Κατάρ στην Ουάσινγκτον.

"Εναπόκειται στη Χαμάς να αποφασίσει εάν είναι έτοιμη να στηρίξει αυτήν την κατάπαυση του πυρός", συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Κατάρ Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι, η χώρα του οποίου διαδραματίζει ρόλο-κλειδί στις διαπραγματεύσεις, υποσχέθηκε να επιδείξει "επιμονή προκειμένου να διασφαλίσει ότι αυτή η συμφωνία θα συναφθεί". "Παρά τις προσπάθειες εκείνων που επιχειρούν να υπομονεύσουν την ειρήνη, εμείς θέλουμε την ειρήνη, θέλουμε το τέλος του ανθρώπινου πόνου, θέλουμε οι όμηροι να επιστρέψουν στις οικογένειές τους", συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο Άντονι Μπλίνκεν κάλεσε επίσης το Ισραήλ να επιτρέψει την άφιξη περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στην υπό πολιορκία Γάζα, όπου ο ΟΗΕ εκτιμά πως ο λιμός είναι "σχεδόν αναπόφευκτος" και όπου η Ουάσινγκτον έχει καταφύγει σε ρίψεις αέρος.

"Το Ισραήλ πρέπει να μεγιστοποιήσει κάθε δυνατό μέσο, κάθε δυνατή μέθοδο, προκειμένου να φθάσει η βοήθεια σε εκείνους που την έχουν ανάγκη", υπογράμμισε, ζητώντας από τη χώρα αυτή να ανοίξει περισσότερα μεθοριακά περάσματα προς τον παλαιστινιακό θύλακα.

"Χρειάζονται περισσότερα περάσματα. Χρειάζεται να εισέλθει περισσότερη βοήθεια. Και μόλις η βοήθεια εισέλθει, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα φθάσει στους ανθρώπους που τη χρειάζονται. Επομένως, θα συνεχίσουμε να ασκούμε πιέσεις προς αυτό κάθε ημέρα, διότι η κατάσταση όπως έχει, είναι απλά απαράδεκτη", τόνισε ο Άντονι Μπλίνκεν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ω ρε κάτι μπερεκέτια.!!!!!

Τρώμε τρώμε δεν τελειώνουν. Μη γκρινιάζεις. Το είπε το Κουλή σήμερα. "Απορρυπαντικά και καλλυντικά φτηνά όμως βλέπω,προσφορα εχει "

Κι εγώ πήγα και γέμισα ένα καλάθι τσάμπα. 

Αύριο θα μαγειρεψω σουπα μαλακτικου με ταμπλέτες πλυντηριου, με κρουτον από μπαγιάτικο ψωμί και θα το συνοδεύσω με σως από κραγιόν χτυπημένο με μάσκαρα και ρουζ. 

Τα φασολάκια του Αινου τα αφησα γιατί ήταν ακριβά. 

Πήρα όμως Μπάρμπα Στάθη γιατί κριμας μωρέ το fund, 

να το στηρίξω λίγο. 

Ρεεεεεεεε..... τα ζούμε όλα αυτά.??????!!!!!!!!!! 

Από γελαστός σε γελασμένος μια ΚΟΡΟΪΔΙΑ δρόμος ρε παιδιά 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ! ΨΗΦΙΣΑΝ κατά της δημοσιοποίησης των συμβάσεων με τη Pfizer για τα εμβόλια...

27/1/2024

Το κοινοβούλιο της ΕΕ ψήφισε κατά της δημοσιοποίησης των συμβάσεων με τη Pfizer/BioNTech. Τα συμβόλαια με τις φαρμακευτικές καθώς και τα μηνύματα συνομιλίας μεταξύ της κυρα-Ursula και της Pfizer πρόκειται να παραμείνουν σφραγισμένα πιθανότατα για πάντα.

2/3 Σε ψηφοφορία για την δημοσιοποίηση 349 ψήφισαν κατά. Μόνο 254 ευρωβουλευτές τάχθηκαν υπέρ της δημοσιοποίησης των συμβάσεων και σχετικών διατάξεων. Η ψηφοφορία έγινε στις 17.1.2024 και φυσικά, κανείς δεν πήρε χαμπάρι ούτε αναφέρθηκε στα "ΜΜΕξαπάτησης”



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σιγκαπούρη: Επίσημα στατιστικά στοιχεία «φωνάζουν» πως κάτι συμβαίνει με την απότομη πτώση γεννήσεων – την περίοδο 2021 και έπειτα!

6/3/2024

Η Σιγκαπούρη, που φημίζεται για την ευημερία, την πειθαρχία, την υποδειγματική συλλογή δεδομένων και ένα πλήρως λειτουργικό κράτος, ήταν και απο τις χώρες που έλαβε πρώτη την γονιδιακή θεραπεία της Pfizer mRNA. Πρόσφατα παρουσίασε τα στατιστικά στοιχεία του πληθυσμού της ενός ολόκληρου έτους, ρίχνοντας φως στα θέματα θανάτων και γεννήσεων, κυρίως των θνησιγενών γεννήσεων.

Παρακάτω είναι το διάγραμμα με στοιχεία για τις θνησιγένειες και την περιγεννητική θνησιμότητα, που προέρχονται απευθείας από τα επίσημα αρχεία της κυβέρνησης της Σιγκαπούρης. 

Τα δεδομένα παρουσιάζονται χωρίς τροποποίηση:

Το 2020 καταγράφηκαν 103 περιπτώσεις περιγεννητικής θνησιμότητας και 78 θνησιγένειες.

Το 2021, οι αριθμοί μετατοπίστηκαν ελαφρά σε 114 περιγεννητικές θνησιμότητες ενώ οι θνησιγενείς γεννήσεις παρέμειναν στις 78.

Έπειτα ήρθε το 2022, φέρνοντας μαζί του μια αξιοσημείωτη αύξηση σε 140 περιγεννητικές θνησιμότητας και ένα άλμα με 110 θνησιγένειες.

*Η Περιγεννητική θνησιμότητα αφορά τον αριθμό των θανάτων εμβρύων στην μήτρα στις 28 εβδομάδες κυοφορίας ή περισσότερες, ή στην πρώτη εβδομάδα ζωής σε μία δοθείσα χρονική περίοδο, συνήθως ένα έτος.

Το άλμα στα στατιστικά στοιχεία του 2022 ήταν ανησυχητικό, με αύξηση 22,8% στην περιγεννητική θνησιμότητα και 41% στις θνησιγένειες, φτάνει για να κρούσει το καμπανάκι κινδύνου. Ωστόσο, τα πράγματα άρχισαν να γίνονται πολύ ανησυχητικά – όταν αποκαλύφθηκε ότι ο ορισμός των θνησιγενών γεννήσεων είχε αναθεωρηθεί βολικά στα μέσα του 2022.

Με τους αριθμούς να παραμένουν φαινομενικά ανέγγιχτοι φέτος, η σύγκριση με τα στοιχεία του 2022 γίνεται ξεκάθαρη, αποκαλύπτοντας μια ακόμη πιο έντονη αύξηση: 175 περιπτώσεις περιγεννητικής θνησιμότητας και 146 θνησιγένειες. Αυτά τα στοιχεία δείχνουν μια εκπληκτική αύξηση 25% στην περιγεννητική θνησιμότητα και μια αύξηση 32% στις θνησιγένειες.

Ο καθηγητής Δρ. Pietro Vernazza είχε σημάνει συναγερμό λίγους μήνες πριν από την παρατηρούμενη μείωση των ποσοστών γεννήσεων μετά τον εμβολιασμό με mRNA. 

“Πρέπει επειγόντως να μάθουμε τι προκαλεί την απότομη αύξηση της περιγεννητικής θνησιμότητας και της θνησιμότητας μετά τον εμβολιασμό.”

Μόλις τον προηγούμενο μήνα, το American Journal of Obstetrics and Gynecology δημοσίευσε μια νέα μελέτη όπου βρέθηκε mRNA απο εμβόλια στον πλακούντα  γυναικών. (θυμάστε που μας έλεγαν πως μένει στο σημείο της ένεσης;).

Αυτό που σε άλλες περιπτώσεις θα είχε σημάνει κόκκινο συναγερμό, πως κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει, είναι η απότομη πτώση των γεννήσεων – όχι στην εποχή Covid – αλλά στην εποχή που ξεκίνησαν τα εμβόλια. Αυτό το βλέπουμε λίγο πολύ σε όλες τις χώρες, χωρίς ποτέ να δίνεται μια επίσημα σοβαρή απάντηση.

Η Σιγκαπούρη αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα ελέγχου για την παρακολούθηση των μετέπειτα επιπτώσεων της γονιδιακής θεραπείας mRNA, δεδομένου ότι ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού της έλαβε το εμβόλιο mRNA της Pfizer σε χρόνο ρεκόρ, το οποίο είναι πλέον γνωστό ότι είναι μολυσμένο με γραμμικό DNA και Προαγωγείς SV40, εγκλεισμένα σε λιπιδνανοσωματίδια. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Carl Jung είχε κάποτε μια συνάντηση με τον αρχηγό της φυλής των Ινδιάνων Pueblo Απάτσι. Συζητώντας για τις παραδόσεις της φυλής ο αρχηγός του είπε:

"Ναι, είμαστε μια μικρή φυλή κι' αυτοί οι Αμερικανοί θέλουν να ανακατευτούν στη θρησκεία μας. Δεν πρέπει να το κάνουν αυτό, γιατί είμαστε οι γιοί του Πατέρα Ήλιου. 

Ο Πατέρας μας ο Ήλιος ανατέλει και δύει κι εμείς πρέπει να τον βοηθάμε καθημερινά να υψώνεται στον ορίζοντα. Και δεν το κάνουμε μόνο για μας, το κάνουμε για ολόκληρη την Αμερική, το κάνουμε για ολόκληρο τον κόσμο." 

Ο Jung κατάλαβε ότι για πολλούς στο σύγχρονο κόσμο αυτή η δήλωση θα ακούγονταν πρωτόγονη και τρελή. 

Αλλά, όπως σημείωσε, τα μέλη αυτής της φυλής δεν υπέφεραν όπως υποφέρουμε εμείς. Δεν είχαν μολυνθεί από νευρώσεις, αγχώδεις διαταραχές ή κατάθλιψη. Δεν μπούκωναν τον εαυτό τους με χάπια ή εθισμούς. 

Η φυλή αυτή αποτελούνταν από άτομα υψηλής λειτουργικότητας, που έβλεπαν τους εαυτούς τους ως υπεύθυνους να εκπληρώνουν αυτό το θεϊκό καθήκον και έτσι οι ζωές τους ήταν πλούσιες σε νόημα και σκοπό.

Όπως έγραψε ο Jung "οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν προβλήματα. Έχουν την καθημερινότητα τους, τη συμβολική τους ζωή. Σηκώνονται το πρωί με την αίσθηση της μεγάλης και θεϊκής ευθύνης τους. Είναι οι γιοί του Πατέρα-Ήλιου και το καθημερινό τους καθήκον είναι να τον βοηθούν στον ορίζοντα, όχι μόνο για τον εαυτό τους, αλλά για τον κόσμο ολόκληρο".

Διαβάζοντας την ιστορία αυτή σκεφτόμουν τη δικιά μας Συμβολική Ζωή και πως μας την έκλεψαν...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΗ, Ο ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Επέτειος της εξέγερσης του Κιλελέρ (6 Μαρτίου 1910) σήμερα και σκέφτομαι το πώς δημιουργήθηκε το μεγάλο αγροτικό ζήτημα στη Θεσσαλία, αμέσως μετά την προσάρτησή της στην Ελλάδα, το 1881.

Μια δεκαετία αφότου η κυβέρνηση Κουμουνδούρου είχε αναγνωρίσει την κατοχή της γης από τους καλλιεργητές της, στο μικρό, τότε, ελληνικό κράτος. Των περίφημων "εθνικών γαιών", των εδαφών που άφησαν οι Οθωμανοί, φεύγοντας μετά την Επανάσταση του 1821. Περιορίζοντας, έτσι, στο ελάχιστο, τη μεγάλη γαιοκτησία. 

Φεύγοντας και από τη Θεσσαλία, οι Οθωμανοί τσιφλικάδες φρόντισαν να πουλήσουν τη γη σε Έλληνες επιχειρηματίες από την Πόλη, τη Ρωσία, τη Ρουμανία και την Αίγυπτο. Με τους Θεσσαλούς αγρότες να παραμένουν ακτήμονες κολίγοι.

Με την κυβέρνηση του Χαρίλαου Τρικούπη να στηρίζει αυτή την αγοραπωλησία. Όχι γιατί εξυπηρετούσε φεουδαρχικά συμφέροντα, αλλά, απεναντίας, γιατί απέβλεπε στη στροφή του πανίσχυρου ελληνικού παροικιακού κεφαλαίου προς την Ελλάδα, για την επιτάχυνση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, με επενδύσεις στη βιομηχανία. 

Ο καραδεξιός αληταράς εκσυγχρονιστής Τρικούπης, άνθρωπος των Εγγλέζων,  έγινε, έτσι, ο πιο αδιάλλακτος υποστηρικτής των τσιφλικάδων της Θεσσαλίας, μελλοντικών επενδυτών για την καπιταλιστική ανάπτυξη. 

Ο κεντρώος φιλελεύθερος Ελευθέριος Βενιζέλος, που ανέλαβε πρωθυπουργός λίγους μήνες μετά το Κιλελέρ, στήριξε το αίτημα των κολίγων για κατάργηση των τσιφλικιών, τουλάχιστον μέχρι το 1917.

Ήταν, πλέον, η εμπλοκή της Ελλάδας στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, που δεν προκαλούσε και ιδιαίτερο ενθουσιασμό στον φτωχό λαϊκό κόσμο, που έκανε αναγκαία τη διανομή της γης. 

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η στήριξη των αγροτών στην κυβέρνηση και να διατηρηθεί η κοινωνική ειρήνη, απαραίτητη για τη διεξαγωγή του πολέμου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνεχίζονται ακαταπαύστα οι εκδικητικές δολοφονίες αμάχων παλαιστινίων παιδιων/γυναικών από τους εγκληματίες Σιωναζιστές..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρ ολίγον «Τέμπη» στις Αχαρνές : Δύο τρένα κινούνταν στην ίδια γραμμή. Το θρίλερ καταγράφηκε παραμονές Χριστουγέννων.

Αγιο είχαν...μέ τον γκαντεμόσαυρο τής χωρας που δέν χορταίνει απο ανθρώπινο αίμα...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά από τόσες δεκαετίες "μετανάστευσης" των Ελληνικών "επιχειρήσεων" λαμόγιων στην Βουλγαρία..η γειτονική χώρα κατέκτησε τα πρωτεία στην διαφθορά...ακολουθούμενης από την Ελλάδα στην δεύτερη θέση σε απόσταση αναπνοής.Υπάρχουν "ελπίδες", με την "σωστή" ακυβερνησία να τους φάμε στην στροφή..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσικός πύραυλος στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό που έκανε περιοδεία μαζί με τον Μητσοτάκη – Ο πύραυλος έσκασε 200 μέτρα μακριά τους και κανείς δεν έπαθε τίποτε

Ερώτημα: Τι δουλειά είχες Κούλη, σε εμπόλεμη ζώνη; 

Γιατί ανακατεύεσαι σε πολιτικές άλλων χωρών;

Μόνο τα ταϊσμένα σου ΜΜΕ σε δοξάζουν!

Σχολιο.- Κρίμα!!! Τι ατυχία!!!

Σχολιο.- Μαγκιά των ρωσικών δυνάμεων που αστόχησαν για 150 μέτρα την επόμενη φορά θα σε κάνουν λίπασμα για τις τριανταφυλλιες του Πουτιν

Σχολιο.- Μην τον αποτρέπουμε να επισκέπτεται τον Ναζιλένσκι μπάς και κατά τυχη απαλλαγούμε από δαύτον...

Σχολιο.- Κούλη, όταν πηγαίνεις μυστικά στην Ουκρανία να παίρνεις και τα πάμπερς μαζί!

Σχολιο.- Κουλη πες αλεύρι;

Ο Πούτιν σε γυρεύει ….



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκτός από το γεγονός ότι διαθέτουμε ένα ακροδεξιό Κουλοτόμαρο, ως πρωθυπουργό, φαίνεται να έχει και πρόβλημα διασύνδεσης με τον εγκέφαλο του.

Πήγε στην συνταξιούχο κυρία, που ψάχνει με το κυάλι τις χαμηλότερες τιμές, για τα αναγκαία και της συστήνει να αγοράσει και καμιά μάσκαρα, κρέμα προσώπου και κανα κραγιονάκι.

Καμία εκπληξη, από κάποιον που καλημέριζε τις κούκλες της βιτρίνας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μας εγκατέλειψε και το δεξί χέρι του Μπλίνκεν, η Βικτόρια Νούλαντ, που την θυμόμαστε να μοιράζει στους κατσαρολοφόρους Ουκρανούς, φέτες ψωμιού, κατά την διάρκεια του ναζιστικού πραξικοπήματος του 2014.

Προφανώς, τα τελευταία της σχέδια στην περιοχή, δεν σημείωσαν επιτυχία και παραιτήθηκε.

Στο πόστο της θα μπει ο έτερος διοργανωτής πραξικοπημάτων, ο Τζων Βάς, ο οποίος εργάστηκε στην Γεωργία κατά τη διάρκεια της νίκης του πολύχρωμου "Γεωργιανού ονείρου", στην Τουρκία κατά τη διάρκεια της προσπάθειας πραξικοπήματος, το 2016 και στο Αφγανιστάν από το 2017 έως 2020. 

Η εμφάνισή του αποτελεί σύμβολο "επικείμενων αλλαγών", που θα εισάγει στην εμπόλεμη Οκράϊνα.

Ξέρουν αυτοί!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Πολωνία φλέγεται από τις ασταμάτητες διαδηλώσεις των αγροτών.

Πάνω από 100.000 αγρότες βρίσκονται στην πρωτεύουσα, στην Βαρσοβία, έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού. Πυροτεχνήματα εκρήγνυνται και ελαστικά καίγονται, ενώ όλοι οι είσοδοι, προς την πόλη έχουν αποκλειστεί, από τρακτέρ.

Η ηγεσία της Ευρώπης ξύνεται και περιμένει να κουραστούν οι αγρότες όλης της ηπείρου, για να γυρίσουν ηττημένοι στα σπίτια τους. Η τακτική του "είμαι κουφός και δεν σας ακούω καν", εφαρμόζεται, από τους ηγέτες της ΕΕ, εδώ και μια δεκαετία, καθώς οι νοθείες στις εκλογές έχουν σιγουρέψει την επανεκλογή τους. Ετσι κατοχυρώνουν ότι η ατζέντα των ελίτ θα περάσει όπως και νάχει.

Σχολιο.- Κατά τα άλλα ...φοβούνται μην τους επιτεθεί ο Πούτιν!!!!

Σχολιο.- Ολοι μαζί πρέπει να τους επιτεθούμε! Μας ετοιμάζουν σαν κρέας στα κανόνια τους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βομβαρδίζανε το λιμάνι της Οδησσού από το πρωί, αλλά στόχος, λένε, ήταν ο μεσημεριανός Κούλης!

Ψάχνουν ήρωες 6 μηνών.

Σχολιο.- χωρίς την έγκριση του Πούτιν, κανείς δεν πρέπει να περνά σε Ρωσική γη!!!

Σχολιο.- Εγώ θα κάνω διάβημα διαμαρτυρίας όχι στον Πούτιν, αλλά στον Ρωσικό στρατό, ρε παληκαρια εδώ φάγατε χιλιαδες Ουκρανοναζι, σε έναν καρ@@ολη αστοχήσατε;

Σχολιο.- Ψάχνουνε δικαιολογίες, για να στείλουν στους Ουκρανούς τα δικά μας Ρωσικά όπλα, που βάσει συμφωνίας, απαγορεύεται να δοθούν, χωρίς την συναίνεση των Ρώσων. Οτι θέλει κάνει το Κουλοτόμαρο.

Σχολιο.- Πάντως πήρε το βαπτισμα του πυρος να μην τον λενε ακαπνο,δεν μαθαμε αν φορουσε παμπερ!

Σχολιο.- Εφτασε στην κάλτσαααααα!!!!

Σχολιο.- Ενας "Ισκαντέρ" παραλίγο θα μας έσωζε!

Την επόμενη φορά να επισκέπτεσε Κούλη την Οδησσό μετά από έγκριση του Πούτιν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χάθηκε οριστικά η Οδησσός για τους Ουκρανοναζί μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Βούλγαροι ευχαριστούν τη Ρωσία για την απελευθέρωση και την ανεξαρτησία της χώρας

Διαδηλώσεις υπέρ της Ρωσίας πραγματοποιούνται σε όλη τη Βουλγαρία. Οι κάτοικοι της χώρας έχουν διατηρήσει την ανάμνηση του πώς η Ρωσία βοήθησε τη Σόφια να αφαιρέσει τα δεσμά του τουρκικού ζυγού για περισσότερο από έναν αιώνα. Ήταν η ρωσική νίκη στον ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1877-1878 που άνοιξε το δρόμο για την ανεξαρτησία αυτής της βαλκανικής χώρας.

Ρώσοι διπλωμάτες ενώθηκαν με τους Βούλγαρους για να γιορτάσουν την απελευθέρωση του λαού. Σε όλη τη χώρα κυματίζουν σημαίες της Ρωσίας και της Βουλγαρίας και οι άνθρωποι κρατούν πανό: «Η Βουλγαρία θυμάται την ιστορία! Ρωσία, ευχαριστώ!»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πεσκόφ: Η Ρωσία θα είναι πάντα με τον σερβικό λαό

Παρά την τρομερή πίεση που ασκείται στους Σέρβους, ο λαός σίγουρα κρατάει τα δικά του, δήλωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Η Ρωσία θα είναι πάντα με τους Σέρβους, τόνισε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Πράγματι, οι Σέρβοι είναι αδέρφια και αδερφές μας. Οι Σέρβοι είναι ένας ηρωικός λαός και αυτός είναι που πρέπει να χειροκροτηθεί. Ειδικά οι Σέρβοι που ζουν στη Republika Srpska... Πράγματι, δεν έχουν κυριαρχία, τους αποκαλούν «οντότητα», αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι λαός - είναι ένας λαός που όλοι πρέπει να σέβονται», είπε. ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«...Ο Στάλιν πήρε τη Ρωσία με ένα άροτρο, αλλά την άφησε με πυρηνικούς αντιδραστήρες», 

έγραψε το 1953 ο Βρετανός δημοσιογράφος Isaac Deutscher.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα ύψωσε την παλαιστινιακή σημαία στα εγκαίνια του 4ου Εθνικού Συνεδρίου Πολιτισμού.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ζαλούζνι θα κέρδιζε τον Ζελένσκι στις προεδρικές εκλογές, αν αυτές γίνονταν σήμερα.

Σύμφωνα με έρευνα της Socis, ο πρώην αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα είχε σημειώσει 41% στον πρώτο γύρο, ο Zelensky - 23,7%, ο Poroshenko - 6,4%, ο Razumkov - 5,6%.

Στον δεύτερο γύρο, η Zaluzhny θα νικούσε τον Zelensky με αποτέλεσμα 67,5% έναντι 32,5



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ιδρυτής του Telegram, Pavel Durov, σχολίασε τις πρόσφατες αναφορές για την παγκόσμια κατακραυγή των κυρίαρχων κοινωνικών δικτύων:

"Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγγραφεί και μοιράζονται περιεχόμενο στο Telegram τις τελευταίες ώρες, ενώ το Instagram και το Facebook ήταν εκτός λειτουργίας. Είναι ενδιαφέρον ότι το Telegram είναι πιο αξιόπιστο από αυτές τις υπηρεσίες — παρά το γεγονός ότι ξοδεύει πολλές φορές λιγότερα σε υποδομές ανά χρήστη.

Έχουμε επίσης περίπου 1000 φορές (!) λιγότερους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης από τη Meta, αλλά καταφέρνουμε να λανσάρουμε νέες δυνατότητες και να καινοτομούμε πιο γρήγορα.

Καθ' όλη τη διάρκεια του 2023, το Telegram δεν ήταν διαθέσιμο συνολικά μόνο για 9 λεπτά από τα 525.600 λεπτά του έτους. Αυτός είναι 99,999983% χρόνος λειτουργίας 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Εμείς στη Δύση πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι φτωχές χώρες είναι φτωχές, κυρίως επειδή εμείς τις έχουμε εκμεταλλευτεί μέσα από πολιτική και οικονομική αποικιοκρατία."

Μάρτιν Λούθερ Κινγκ 

Η βάση του καπιταλισμού και της αποικιοκρατίας που δημιούργησε την ισχυρή και πλούσια Δύση είναι η αρπαγή πλούτου αλλά ιδιαίτερα η καταστροφή κάθε αυθεντικής κουλτούρας καθε πολιτισμού που υποδουλώνεται από την αποικιοκρατία 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα σύνορα με την Αίγυπτο ,το Ισραήλ ρίχνει βόμβες λευκού φωσφόρου (απαγορεύονται διεθνώς από τη Σύμβαση της Γενεύης του 1980)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μας πρηξατε τα ουμπαλα με το κακο σημαδι των ρωσων ετσι;; να τον φατε μονοι σας τον γκαντεμη..αιντε κιοφτεδες..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέρα από το fake της υποθέσεως που είναι ακόμη ένα παιχνίδι pr του " το κουλι" , διότι αν ήθελε ο καγκεμπιτης θα τον είχε κάνει τον Ελενσκι αστροσκονη από μακρού.

Γιατί αυτό το γαμημενο το υποκείμενο ,πρωθυπουργός μιας χώρας που δεν μπορεί να κάνει καλά την Αλβανία η τα Σκόπια , επιμένει να είναι στην πρώτη γραμμή της αντιπαραθέσεως με την Ρωσία?

Κάνει κακο στην Ελλάδα τόσο απλό και δεν μιλώ οπαδικα , μιλάω εθνικά και ειλικρινά.

Οκ, εκρινες ότι θα πας με τη σωστή μεριά της ιστορίας , αλλά δεν είσαι ούτε ΗΠΑ , ούτε Βρετανία , ούτε Γαλλία κάτσε ένα βήμα παραπισω άθλιο υποκείμενο.

Σχολιο.- Αυτός ο μ@λακας θα μας μπλέξει άσχημα!

Σχολιο.- ξέρουν οι Ρώσοι, ξέρουν



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άτυχοι οι Ουκρανοί, άτυχοι και εμείς, για 150 μέτρα...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο μεγαλύτερος ίσως, εν ζωή, ευρωπαίος σκηνοθέτης, ο Σέρβος Εμίρ Κουστουρίτσα, εργάζεται πια στη Ρωσία για την παραγωγή των δυο επόμενων ταινιών του.

Έχει λοιπόν κάθε δικαίωμα να έχει άποψη με βάρος για την πολιτιστική αναγέννηση της Ρωσίας (βίντεο):

“Η Ρωσία δεν πρέπει να αντιγράφει τη Δύση, πρέπει να είσαι πρωτότυπος και να στηριχτείς στην κουλτούρα σου.

“Για παράδειγμα ο ίδιος σκηνοθέτης, ο Konchalovsky πήγε και δούλεψε στο Χόλιγουντ και είδε τι είδους χάλια παρήγαγαν εκεί. Και οι ταινίες που γύρισε εκεί, παρότι τεχνικά αρτιότερες, δεν μπορούσαν να ξεφύγουν από αυτά τα χάλια. Ενώ στη Ρωσία έκανε μια από τις καλύτερες ταινίες στον κόσμο."

“Δεν είναι μόνο η πολιτιστική παράδοση της Ρωσίας, ανώτερη από κάθε άλλη. 

Σήμερα παράγονται αριστουργήματα, όπως το βιβλίο “Обитель” (“Το μοναστήρι”) του Ζαχάρ Πριλέπιν,* που το θεωρώ ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα που γράφτηκαν ποτέ …”

-* Για να απαντήσει ο Πριλέπιν με τη σειρά του δημόσια στη φιλοφρόνηση:

“Σε ευχαριστώ Εμίρ. Χαιρετίσματα και σε σένα. Κι εγώ σ´αγαπώ.

Το Ντονμπάς είναι Ρωσία.

Το Κίεβο είναι Ρωσία.

Όλα Ρωσία, εκτός από το Κόσοβο.

Το Κόσοβο είναι Σερβία.”



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα άλλο ωραίο που μάθαμε σήμερα είναι οτι η εταιρία που ανέλαβε την "αποκατάσταση του χώρου" στα Τέμπη όπως το λένε κάποιοι, "μπάζωμα" που λέμε οι υπόλοιποι, δεν υπήρχε εκείνες οι μέρες και ιδρύθηκε ένα μήνα μετά. 

Αλλά μην μιλάτε γιατί θα μας κόψουν τα χρήματα του ταμείου ανάκαμψης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οδησσός 2/5/2014

48 νεκροί αντιφασίστες στην πυρκαγιά που έβαλαν Ουκρανοί Ναζί στο κτίριο των εργατικών συνδικάτων

Ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων ενδέχεται μέχρι και σήμερα να είναι σημαντικά μεγαλύτερος, αφού 45 άτομα ακόμη θεωρούνται ως αγνοούμενοι, την ίδια στιγμή που 20 από τα πτώματα που ανευρέθηκαν μέσα στο Κτήριο των Συνδικάτων στάθηκε αδύνατο να αναγνωριστούν, αφού είχαν κυριολεκτικά καρβουνιαστεί.

Ο πόλεμος δεν άρχισε το 2022...ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΤΟ !!!!

ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΝΑΖΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΗΠΑ ΝΟΥΛΑΝ ΚΑΙ ΠΑϊΑΤ !!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή την ώρα 30 δικάβαλα με ΟΝΝΕΔίτες ανηφορίζουν από Συγγρού για Μαριούπολη. Θα δει τι θα πάθει ο Πούτιν που πήγε να πειράξει τον πρωθυπουργό μας.

Σχολιο.- Έχουν φάει φασόλια;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ονομάζομαι Σοφία Μητσοτάκη. Ειμαι η πιο κατάλληλη για τη θέση του Μanager στη CVC, γιατι ο μπαμπάς μου ειναι ο Π/Θ της Ελλάδας.

Για ό,τι εταιρία αγοράζουμε ο μπαμπάς μου θα νομοθετεί υπέρ μας, θα κάνει τα στραβά μάτια στις κομπίνες μας, ενώ θα βάζει πρόστιμα στους ανταγωνιστές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Άδωνις που ήταν την ώρα του βομβαρδισμού;

Έχει άλλοθι;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κούλης : Βρωμούσαν τα ρούχα μου σκατίλας και ο Ζελένσκι του έδωσε τα δικά του !!!

Ποιος το αντέχει τώρα το ζαβό, που εκτός από πολιτικός κρατούμενος έξι μηνών από τη Χούντα το 1967 και πολιτικός εξόριστος δύο χρονών στο Παρίσι το 1970, τώρα θα λέει ότι πολέμησε και τους Ρώσους στην Ουκρανία το 2024

Σχολιο.- φήμες λένε πως οι κάλτσες του πάντως πήραν μια βαθιά καφετιά απόχρωση...

Σχολιο.- Έκτακτη πτήση μεταφοράς εσώρουχων

Σχολιο.- Τα εσώρουχα έφθασαν. Για να μην ανησυχούν ορισμένοι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δλδ η Κεραμέως θα ελενξει την Μισέλ ;

ΕΔΩ ΓΕΛΑΝΕ !!!!

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, και τα αδικήματα που διερευνώνται είναι παραβίαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου!

Η Κεραμέως ειπε θα γινει εσωτερικός έλεγχος - Το ΥΠΕΣ δεν δίνει στοιχεία επικοινωνίας πολιτών η Ασημακοπουλου ειπε οτι καποια της εδωσε το ΥΠΕΞ και κάποια τα μάζευε 5 χρόνια αλλά αλλά θα γίνει και ένας εσωτερικός έλεγχος επειδή της τα έδωσε.

Κάτι παιδάκια στο δημοτικό αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεων τους. Οι δεξιοί ποτέ.

Εχετε παρατηρήσει ποσο δύσκολα ξεκολλάς δεξιό απο αξίωμα ;

Ρε με τα λεφτά στα χέρια να τον πιάσεις , με χέρια μέσα στα αίματα , δεν την αφήνει την καρέκλα με τιποτα.

Και πέφτουν και ολοι οι άλλοι δεξιοί να τον καλύψουν , του λενε "κατσε πισω μη μιλάς , θα το θάψουν οι δικοι μας" .



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΗΠΑ δημιουργούν ένα ευρύ δίκτυο πληροφοριών τόσο στο έδαφος της Ουκρανίας, όσο και σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συνορεύουν με το ρωσικό έδαφος, σημείωσε ο Sergei Naryshkin

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία συμμετέχουν στην εκπαίδευση των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων για ανατρεπτικές δράσεις κατά της Ρωσίας, δήλωσε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, Sergei Naryshkin.

«Οι Αμερικανοί, ιδιαίτερα οι Βρετανοί, συμμετείχαν και συμμετέχουν στην εκπαίδευση δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων και αξιωματικών πληροφοριών για τη διεξαγωγή ανατρεπτικών εργασιών εναντίον της Ρωσίας».

Οι αγωγοί φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2 ανατινάχτηκαν από τους Αγγλοσάξονες.

Όσο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, δημιουργούν ένα ευρύ δίκτυο πληροφοριών τόσο στο έδαφος της Ουκρανίας, όσο και σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συνορεύουν με το ρωσικό έδαφος, σημείωσε ο Sergei Naryshkin.

«Το γεγονός ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών συμμετείχαν στην εκπαίδευση και την επανεκπαίδευση Ουκρανών αξιωματικών πληροφοριών είναι ένα προφανές γεγονός», πρόσθεσε ο Sergei Naryshkin

Στα τέλη Φεβρουαρίου, οι New York Times, επικαλέστηκαν πρώην και νυν αξιωματούχους στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Ουκρανία, αναφέροντας ότι τα τελευταία 8 χρόνια, η Ουάσιγκτον, με την υποστήριξη της CIA, δημιούργησε 12 μυστικές εγκαταστάσεις στην επικράτεια της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας κοντά στα σύνορά της με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Αμερικανοί συνεργάστηκαν στενά, μεταξύ άλλων και με τον νυν επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Kirill Budanov.

Επιπλέον, εκπαίδευσαν κατασκόπους που δρούσαν στη Ρωσία, την Ευρώπη, την Κούβα και άλλα μέρη όπου ήταν παρόντες Ρώσοι.

Αυτή η πληροφορία επιβεβαιώθηκε αργότερα από τον διευθυντή της FSB Alexander Bortnikov.

Οι αγωγοί Nord Streams ανατινάχτηκαν από τους Αγγλοσάξονες

Οι αγωγοί φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2 ανατινάχτηκαν από τους Αγγλοσάξονες, δήλωσε ο Sergei Naryshkin.

«Είχαμε, φυσικά, έμμεσα σημάδια για το ποιος το έκανε.

Αν και αυτά τα έμμεσα σημάδια έδειξαν τους ίδιους συντελεστές του εγκλήματος».

«Το μωσαϊκό έχει σχηματιστεί.

Και αυτό το μωσαϊκό δείχνει προφανώς τους ενόχους» τόνισε ο Naryshkin.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Ουκρανία ο Μητσοτάκης για να δει τον Ζελένσκι.

-Κι όπως γίνεται με κάθε δυτικό καραγκιόζη, να δείτε που οι Ουκρανοί θα βάλουν τις … σειρήνες να βαράνε, τον Μητσοτάκη θα τον πάνε σε … καταφύγιο για φωτογραφίες και τα … παπαγαλάκια στην Αθήνα θα λένε ότι … κινδύνεψε αλλά … ήταν γενναίος!

Ρε άντε από κει ! Τόχουμε ξαναδεί το έργο με τον ή την κάθε κόπανο που πάει εκεί!

-Τι ήταν να το πω;

-Νάτα!

-Τώρα… ετοιμαστείτε για τα … έκτακτα, τις … ζωντανές συνδέσεις, τις λεπτομέρειες, τις διηγήσεις κλπ κλπ

Θα ξεσαλώνουν τα παπαγαλάκια!

-Άλλωστε γι’ αυτό πληρώνονται!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντως, στο πλαίσιο της “γραμμής Κουστουρίτσα” για την πολιτιστική αναγέννηση της Ρωσίας, άρχισε να προβάλλεται από τις 26 Φλεβάρη και σαρώνει σε θεαματικότητα η τηλεοπτική σειρά “ГДР”  ΓΛΔ, Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία). 

-Σε 14 επεισόδια ασχολείται με τη “μεγάλη πληγή” της ρωσικής κοινωνίας, την προδοσία και κατάρρευση της ΕΣΣΔ και της ΓΛΔ την περίοδο 1988-91.

-Η σειρά προβάλλεται σε streaming στην ρωσική πλατφόρμα WINK (με κοντά 15 εκ. συνδρομητές - σιγά που θα … έσκαγαν χωρίς Netflix, HBO και τέτοια που … έφυγαν!) και κάθε βδομάδα σε ελεύθερη μετάδοση στο κανάλι NTV.

-Δυστυχώς, στην … πλουραλιστική κι … ελεύθερη Δύση, ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ κάθε πρόσβαση τόσο σε περιεχόμενο και δημιουργίες που παράγονται στη Ρωσία, αλλά ακόμα και η μετάδοση απλών ειδήσεων αν δεν φιλτραριστούνε και μεταδοθούν από τη δυτική προπαγάνδα!

Σχολιο.- Μου φαίνεται πάντως, από μια ματιά που έριξα, ότι ολόκληρη η σειρά “ГДР”, γυρίστηκε για χάρη αυτού του πλάνου με τον διάλογο μεταξύ των δυο πρωταγωνιστών, αξιωματικών πληροφοριών της Σοβιετικής Ένωσης και της ΛΔΓ:

“⁃ Η ΕΣΣΔ ξεκίνησε την περεστρόικα, αλλά αυτό δεν είναι μια «ανακαίνιση της πρόσοψης». Αρχίσατε να γκρεμίζετε τα ίδια τα θεμέλια.

⁃ Ήρθε η ώρα για αλλαγή! Μόνο ένας ανόητος αμφιβάλλει για οτιδήποτε. Και οι δυνατοί παραδέχονται τα λάθη τους και προσπαθούν να τα διορθώσουν.

⁃ Τι κάνατε λάθος;!

Η ΕΣΣΔ υπαγόρευε τους όρους της σε όλο τον κόσμο. Σε φοβόντουσαν. Σε έπαιρναν υπόψη.

Αλλά ο Γκορμπατσόφ αποφάσισε να γίνει πλήρης συνεταίρος.

Και δεν πρόκειται να γίνουν φίλοι μαζί σας. Ψεύτικα χαμόγελα, υποκριτικές χειραψίες, ψεύτικες διαβεβαιώσεις συνεργασίας.

⁃ Για να είσαι δυνατός, χρειάζεσαι οικονομικούς πόρους! Πολλούς πόρους. Ο Ψυχρός Πόλεμος μας έχει εξαντλήσει. Αυτή είναι η προέλευση της “περεστρόικα”

⁃ Λογιστική “κόστους/κέρδους, ανταγωνισμός … “.

Εσείς οι ίδιοι ανοίξατε το δρόμο στον ιό του καπιταλισμού. Σας κατατρώει από μέσα.

⁃ Θα τα φτιάξουμε όλα!

⁃ Ναι; Δεν θα διορθώσετε τίποτα. Είστε ο επόμενος μετά από εμάς. Πέσατε στην άβυσσο και τραβήξατε μαζί ολόκληρο το Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Άκου λέει πρόκειται για μια «ανακαίνιση»...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μακρόν δεν εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο "να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία".

Η ανακοίνωση της περασμένης Δευτέρας ότι σκέφτεται να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία ήταν προφανώς για να μας κάνει να …γελάσουμε!

Οι αυτοσχεδιασμοί της στιγμής, δυστυχώς ταπεινώνουν για άλλη μια φορά μια περήφανη χώρα σαν τη Γαλλία, σε όλο τον κόσμο

-Κυριακή θέλει πόλεμο, τη Δευτέρα παίρνει πίσω τις δηλώσεις του, την Τρίτη ξαναθέλει πόλεμο.  "Ο πόλεμος επέστρεψε στο έδαφός μας (…) πρέπει να ανταποκριθούμε στην ιστορία", δήλωσε ο Εμμανουέλ Μακρον από την Πράγα

-Άδειασμα Μακρον απόψε από το Λευκό Οίκο.  Ο Ζελενσκι δεν ζήτησε ποτέ ενισχύσεις από ξένα στρατεύματα

Σχολιο.- Το Μέλος του Κρατικού Συμβουλίου της Γαλλίας Klarsfeld:

Η Ουκρανία στήνει μνημεία στον Στέπαν Μπαντέρα και καίει τα βιβλία του Πούσκιν, του Ντοστογιέφσκι και του Τολστόι. Μια τέτοια Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Le Figaro: “Στα κοινωνικά δίκτυα, οι χρήστες του Διαδικτύου καταγγέλλουν την "αόρατη" γαλλική ταυτότητα”. Στις αφίσες, για τους Ολυμπιακούς αγώνες έχει διαγραφεί η γαλλική ταυτότητα. Πουθενά δεν υπάρχουν τα χρώματα της χώρας, ενώ ο σταυρός στην κορυφή του μεγάρου των απομάχων αντικαταστάθηκε από ένα βέλος



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προ μνημονίων η ιδιοκτησία σπιτιών στην Ελλάδα ήταν πάνω από 85%. Καθημερινά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κλέβουν τα σπίτια του κοσμάκη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τους 37500 Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό ΜΟΝΟ το 5% είναι προπτυχιακοί (βλ. σχετικό άρθρο στο πρώτο σχόλιο). Οι υπόλοιποι είναι μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές συνήθως σε καλά πανεπιστήμια του εξωτερικού που δεν θα προτιμούσαν βεβαίως τα δευτεροκλασάτα κολλέγια που θα ανοίξουν παραρτήματα στην Ελλάδα (τα περί παραρτημάτων του Χάρβαρντ δεν τα ισχυρίζονται ούτε οι σοβαροί υποστηρικτές των ιδιωτικών "πανεπιστημίων"). Δηλαδή μολις 1870 φοιτητές θα είναι το κέρδος από τη δημιουργία των ιδιωτικών "πανεπιστημίων". Συνεπώς καταρρίπτεται και το επιχείρημα περί της επιστροφής των παιδιών και του τερματισμού της οικονομικής αιμορραγίας. Αλλού είναι το "ψητό". Πρόκειται για τους χιλιάδες που δεν καταφέρνουν να μπουν στα δημόσια ΑΕΙ λόγω σε μεγάλο βαθμό και της ελάχιστης βάσης. Και μετά θα έρθει και η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων ΑΕΙ που ήδη έχει αρχίσει για τα καλά με τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά. Ο φοιτητής θα γίνει πελάτης και ο καθηγητής πανεπιστημίου θα γίνει πωλητής...

Από αυτούς πολλοί είναι γόνοι πλουσίων οικογενειών που πάνε στα Ivy League πανεπιστήμια της τάξης τους για κοινωνική δικτύωση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tι σημαίνει το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση αφενός παραδέχεται ότι η συνομιλία που διέρρευσε (συζήτηση ανώτατων γερμανών αξιωματικών για το πώς θα οργανωθεί το πλήγμα με γερμανικούς πυραύλους Taurus στην γέφυρα της Κριμαίας παράλληλα με την εύρεση τρόπων να αρνηθούν τη συμμετοχή τους σε αυτή την ενέργεια) ήταν γνήσια και ότι όντως αυτό ήταν το περιεχόμενό της και αφετέρου ότι θεωρεί ότι δεν υπάρχει θέμα για δημόσια συζήτηση καθώς πρόκειται για επιχείρηση ...παραπληροφόρησης των Ρωσικών υπηρεσιών κατά ...της Γερμανίας. Αυτοί οι λογικοί ακροβατισμοί (για να χρησιμοποιήσουμε επιεικέστατες εκφράσεις) μήπως έχουν κάποια ουσιαστικότερη ερμηνεία;  Μαρκ Σλομπόντα.

Σχολιο.- Μια σημαντική παρατήρηση που επίσης κάνει ο Σλομπόντα είναι ότι η συζήτηση των Γερμανών αξιωματικών αφορούσε και πλήγμα εντός των συνόρων της παλαιάς Ρωσίας--χτύπημα δεξαμενών και οπλοστασίων στο Κρασνοντάρ, κοντά στο Ροστόβ-στον-Ντον--πράγμα που καθιστά τη συζήτηση άμεση πολεμική πράξη. Αναρωτιέται τι θα συνέβαινε αν κάποια τρίτη χώρα αποκαλυπτόταν ότι σχεδιάζει τέτοιο πλήγμα εντός των συνόρων των ΗΠΑ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H τεχνική της ατιμίας είναι να εφεύρεις δύο ψέμματα και να βάζεις τον κόσμο να τσακώνεται για το ποια είναι αλήθεια.

Ναζιστής συγγραφέας Έσζρα Πάουντ

Σχολιο.- Είναι  μελετημένη συστημική θεωρία της επικοινωνίας, στρατηγική, του "πλαστού διλλήματος".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν βλέπετε τον ουρανό γεμάτο χημικά, προτείνω να παίρνετε προϊόντα αποτοξίνωσης όπως ζεόλιθο ή NAC.

Σχολιο.- Η σπιρουλίνα και η χλωρέλλα επίσης κάνουν πολύ καλή αποτοξίνωση και καθαρίζουν τον οργανισμό από τα βαρέα μέταλλα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μεγάλο πλιάτσικο της χώρας από την ιερή οικογένεια.

Περίληψη για όσους κοιμούνται... 

Η CVC προσέλαβε σαν investor relations manager την κόρη του Κούλη. Αγόρασε την ΔΕΗ κι ο Κούλης νομοθέτησε ρήτρα αναπροσαρμογής και κονόμησαν δις. Αγόρασε ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά, ο Κούλης νομοθέτησε ιδιωτικοποίηση Υγείας και ξανακονόμησαν

Νομίζω ωρίμασαν οι συνθήκες να αλλάξουμε σημαία...

Σχολιο.- Όχι Μπάρμπα Στάθης, από τώρα Μπάρμπα Κούλης



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενώ οι κατηγορίες για βιασμούς από την Χαμάς αποδείχθηκαν ψέμματα για να ξεσηκώσουν τους Ισραηλίτες στον πόλεμο της Γάζας, ο ΟΗΕ στοιχειοθέτησε πως ο Ισραηλινός στρατός βίαζε Παλαιστίνιες. 

Πάντα αντιστρέφουν την πραγματικότητα και παίζουν το θύμα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ανοχή μας για την γενοκτονία παιδιών μας εισάγει σε μια εποχή όπου η ζωή και του δικού σου παιδιού δεν θα έχει αξία. Το σκεφτήκατε αυτό;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όπως εξηγεί ο Σκοτ Ρίττερ, η Νούλαντ ωθούσε τις ΗΠΑ για πυρηνικό πόλεμο με την Ουκρανία, πράγμα που οι Αμερικάνοι είδαν ως αδύνατον να πετύχει.

Το σχέδιο της Victoria Nuland για την Ουκρανία έχει αποτύχει εντελώς και η σκιώδης πρόεδρος της Ουκρανίας παραιτείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ντροπιασμένη. Θα μείνει στην ιστορία ως η διαχειρίστρια πραξικοπήματος, λάτρης του πολέμου δι' αντιπροσώπων, συνωμότης του NordStream και «Fuck the EU» τρελή που έχει σκοτώσει εκατοντάδες χιλιάδες και έχει καταστρέψει την Ουκρανία.

Αυτό είναι ένα σαφές σημάδι ότι ο πόλεμος δι' αντιπροσώπων των ΗΠΑ στην Ουκρανία πλησιάζει στο τέλος του. Η Ρωσία κέρδισε. Η Δύση έχασε. Η Ευρώπη κατέστρεψε την οικονομική της μηχανή με αυτοτραυματικές κυρώσεις. Το ΝΑΤΟ θα είναι απασχολημένο με την πώληση αμερικανικών όπλων σε φοβισμένα έθνη της ΕΕ που θα φοβούνται για πάντα την εκδίκηση της Ρωσίας και οι ηγέτες σε όλη τη Δύση θα εκδιωχθούν από την εξουσία στις επόμενες εκλογές. Οι σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και των "ΠΑ θα επιδεινωθούν σημαντικά.

Ο Άντονι Μπλίνκεν θα πρέπει να εξηγήσει στον γιο του, που του αρέσει να ντύνεται Ζελένσκι το Halloween, πώς ο μπαμπάς του πρόδωσε τον ήρωα του γιου του και όλους τους Ουκρανούς. 

Θα μεγαλώσει για να ανακαλύψει ότι ο μπαμπάς του είναι κατά συρροή ψεύτης και ότι έχει το αίμα εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών στα χέρια του.

Η Βικτόρια Νούλαντ δεν έχει παιδιά που θα επιβαρυνθούν με την ντροπή των ποταπών εγκλημάτων της. Η Βίκυ και ο πολεμοκάπηλος σύζυγός της κέρδισαν εκατομμύρια από τον πόλεμο δι' αντιπροσώπων των ΗΠΑ στην Ουκρανία και άλλες πολεμοκάπηλες δραστηριότητες. Φανταστείτε να πλουτίσετε με μαζικές δολοφονίες. Πρέπει να είστε εντελώς διαταραγμένοι για να βρείτε οποιαδήποτε ευτυχία ή καλό ύπνο στη ζωή σας.

Για να καταλάβετε το διαταραγμένο μυαλό της, παρακολουθήστε αυτό το βίντεο από τον Gonzalo Lira που έπρεπε να πεθάνει υπό κράτηση στην Ουκρανία επειδή σας είπε την αλήθεια για την εκδίκηση που οδηγείται Victoria 'Nudelmann' Nuland:''



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανακλήθηκε αφρόλουτρο Dove λόγω κινδύνου στειρότητας

Μήπως είναι καιρός να σταματήσουμε να αγοράζουμε προϊόντα όπου έχει η μισάνθρωπη Blackrock μετοχές;

Αuτό είναι το διάσnμο αφρόλοuτρο που μπоρεί να πρоκαλέσει στειρότnτα. 

3 Μαρτίου 2024

Η Ιταλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό σύστημα για κίνδυνο από μη εδώδιμα προϊόντα, για αφρόλουτρο Dove το οποίο μετά από αναλύσεις βρέθηκε πως δεν συμμορφώνεται με τις Νομικές διατάξεις (σε επίπεδο ΕΕ) και τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Το αφρόλουτρο Dove 250 ml σε πλαστικό μπουκάλι που παράγεται στο Ηνωμένο Βασίλειο περιέχει «2-(4-τριτ-βουτυλοβενζυλ) προπιοναλδεΰδη (BMHCA), η οποία απαγορεύεται στα καλλυντικά προϊόντα. 

Το BMHCA μπορεί να βλάψει το αναπαραγωγικό σύστημα, μπορεί να βλάψει την υγεία του αγέννητου παιδιού και μπορεί να προκαλέσει ευαισθητοποίηση του δέρματος» αναφέρει η ανακοίνωση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκτός Εκκλησίας θέτει η Μητρόπολη Κέρκυρας βουλευτές της περιφέρειας που υπερψήφισαν το ανομοθέτημα!

06/03/2024

Εκτός Εκκλησίας θέτει η Μητρόπολη Κέρκυρας 2 βουλευτές της περιφέρειας που υπερψήφισαν το ανομοθέτημα! Προηγουμένως η Μητρόπολη Πειραιώς όσο κι αυτή των Κυθήρων έχουν βγάλει αντίστοιχες ανακοινώσεις ενώ η Δ.Ι.Σ απέκλεισε από την Κυριακή της Ορθοδοξίας την Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία…

«Βαρύτατο πνευματικό και ηθικό ολίσθημα» καταλογίζει η Ιερατική Σύνοδος της Εκκλησίας Κέρκυρας στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μπιάγκη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αυλωνίτη, αναφορικά με τη στήριξή τους στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η Ιερατική Σύνοδος της Εκκλησίας Κέρκυρας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά από πρόταση του Μητροπολίτη Κέρκυρας Νεκτάριου, κατηγορεί τους δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης, Αλέκο Αυλωνίτη του ΣΥΡΙΖΑ και Δημήτρη Μπιάγκη του ΠΑΣΟΚ, πως «έσφαλαν πνευματικώς βαρύτατα» με την ψήφο τους στο νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφύλων ζευγαριών και «δεν δύνανται να θεωρούν τους εαυτούς τους ως ενεργά μέλη της Εκκλησίας»

Ομόφωνα η σύναξη κατέληξε σ΄ ανοιχτή επιστολή- ψήφισμα

Στην απαντητική επιστολή του ο βουλευτής Α. Αυλωνίτης αναφέρει ότι θα πάει στην Εκκλησία και έχει κι ένα καταληκτικό σημείο άκρως ενδιαφέρον: Υ.Γ: Τέλος, επειδή δεν προκύπτει από την εν λόγω ανακοίνωση, περιμένουμε να δούμε αν τα περίφημα «μέτρα αποκλεισμού» κατά των δύο βουλευτών, θα ισχύσουν το ίδιο και με την ίδια ένταση και για όλους τους αιρετούς που ψήφισαν υπέρ του επίμαχου νόμου (π.χ. για τον συντοπίτη μας Υπουργό κ. Δένδια σε περίπτωση έλευσής του στην Κέρκυρα ή και για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό).

Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση για το θέμα, αναφέροντας ότι μετέβη στο Άγιον Όρος για να προσευχηθεί “για την κατάσταση της πατρίδας”!

Ο κ Αυλωνίτης πάντως καλό είναι να γνωρίζει ότι άλλο Σπέτσες….. Σπετσοπούλα και άλλο Κέρκυρα..

Να δούμε αν αυτές οι κινήσεις της Εκκλησίας θα έχουν συνέχεια ή δρουν απλά εκτονωτικά….



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δύο νεκροί και 6 τραυματίες από επίθεση των Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο!

06/03/2024

 Δύο νεκροί και 6 τραυματίες από επίθεση των Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο! Ένας πύραυλος που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη έπληξε ένα εμπορικό πλοίο στον Κόλπο του Άντεν την Τετάρτη 6 Μαρτίου και το πλήρωμα ανέφερε τουλάχιστον δύο θανάτους και έξι τραυματίες δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο πύραυλος προκάλεσε «σημαντική ζημιά» στο πλοίο υπό σημαία Μπαρμπάντος, είπε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι «το πλήρωμά του ανέφερε τουλάχιστον δύο θανάτους και έξι τραυματισμούς μεταξύ των τάξεων του και εγκατέλειψε πλοίο.

Αυτή είναι η πρώτη επίθεση με θύματα στην είσοδο της Ερυθράς Θάλασσας.

Η πυραυλική επίθεση στο ελληνόκτητο πλοίο True Confidence, με σημαία Μπαρμπάντος, έγινε περίπου 50 ναυτικά μίλια από τις ακτές του λιμανιού Άντεν της Υεμένης, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η βρετανική εταιρεία θαλάσσιας ασφάλειας Ambrey.

H ελληνική εταιρία του True Confidence δήλωσεότι το πλοίο χτυπήθηκε περίπου 50 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού Άντεν της Υεμένης και παρασύρθηκε και φλεγόταν. Είπαν ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του πληρώματος 20 και τριών ένοπλων φρουρών στο πλοίο, μεταξύ των οποίων 15 Φιλιππινέζοι, τέσσερις Βιετναμέζοι, δύο από Σρι Λάνκα, ένας Ινδός και ένας Νεπαλέζος υπήκοος.

Ένας αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ είπε ότι παρατηρήθηκε καπνός να προέρχεται από το True Confidence. Ο αξιωματούχος, ο οποίος επίσης αρνήθηκε να κατονομαστεί, είπε στο Reuters ότι μια σωσίβια λέμβος εθεάθη στο νερό κοντά στο πλοίο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προειδοποιητικά πυρά της Ρωσίας κατά πολιτικής Μητσοτάκη στο Ουκρανικό. Στα 150 μ έκρηξη .. Ο Μακρόν είπε θα στείλει στρατεύματα και τελικά έστειλε το Κυριάκο ως εθελοντή;;

06/03/2024

Προειδοποιητικά πυρά της Ρωσίας κατά πολιτικής Μητσοτάκη στο Ουκρανικό. Στα 150 μ έκρηξη .. H Ρωσία το πέρασε το μήνυμα και είναι σαφές.. Ο Μακρόν είπε θα στείλει στρατεύματα και τελικά έστειλε το Κυριάκο ως εθελοντή;; To τρίγωνο Μακρόν Ζελένσκι Μητσοτάκης στα καλύτερα του…

Ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου σε δήλωση που δημοσιεύει το protothema.gr αναφέρει ότι η έκρηξη στην Οδησσό σημειώθηκε «στα 150 μέτρα» από την ελληνική αποστολή, αλλά ταυτόχρονα τόνισε ότι «είμαστε όλοι καλά».

Εσύ Κούλη να δούμε τι φωτιές θ΄ανάψεις καλό το ξέπλυμα του ουκρανοναζισμού….

όμως η Οδησσός είναι παράλληλα και το παγκόσμιο κέντρο του Σιωνισμού υπάρχει κι άλλη σημειολογία της πόλης..

Η Οδησσός όπου όπως είπες γράφτηκε η ιστορία με την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας για τον ελληνισμό ήταν ρώσικη είναι ρώσικη και είναι θέμα χρόνου να ξαναγίνει είναι παραποίηση της ελληνικής ιστορίας ο αναθεωρητισμός για μια ανύπαρκτη Ουκρανική Οδησσό που συνέβαλε στην Ελληνική Επανάσταση… Παιχνίδι εντυπώσεων..

Mήπως και ο Καποδίστριας ήταν ΥΠΕΞ της ανύπαρκτης Ουκρανίας;

Ο Ζελένσκι είπε θα υπογραφεί αμυντική συμφωνία με Ελλάδα… ωραία πάμε για φούντο αλά Ουκρανικά …ερειπιώνας..

Ο Κυριάκος βιάζεται να πάει στον πόλεμο όπως ο Κασσελάκης στο στρατό .. ο καιρός για ήρωες πλησιάζει μην ποδοπατούνται …

Ο Μακρόν είπε θα στείλει στρατεύματα και τελικά έστειλε το Κυριάκο ως εθελοντή;;

ως το καλό στρατιώτη Σβέικ του Ουκρανικού ανάμεσα σε βόμβες και ομοβροντία εκρήξεων και πυραύλων;; H σκηνοθεσία είναι Χόλιγουντ τα εφέ πολύ δυνατά και ο Κυριάκος πάει για βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου σε πολεμική ταινία..

ο ένας ηθοποιός δίπλα στον άλλον .. ο Ζελένσκι βρήκε ανταγωνιστή συναγωνιστή συμπρωταγωνιστή..

Ο Λαβρόφ είπε προχθές ότι η αποναζιστικοποίηση της Γερμανίας δεν έχει ολοκληρωθεί μήπως ολοκληρώθηκε ποτέ στην Ελλάδα;;;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Την Παρασκευή το πανελλαδικό ραντεβού στην Αθήνα

Στις 12 μ. στα Προπύλαια το συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, με συμμετοχή μαθητών, γονιών, και εκπαιδευτικών



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ! «ΠΑΡΑΛΙΓΟ νέα Τέμπη τα Χριστούγεννα...»

6/3/2024    -     5.09

Το θρίλερ καταγράφηκε παραμονές των Χριστουγέννων • Λίγο έλειψε να οδηγήσει σε σύγκρουση τις επιβατικές αμαξοστοιχίες 1313 που εκτελούσε το δρομολόγιο Κιάτο – Πειραιάς και 51 (Ασημένιο Βέλος), η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα • Η σύγκρουση αποφεύχθηκε στο παρά πέντε, χάρη στην ετοιμότητα του υπευθύνου της τηλεδιοίκησης του ΣΚΑ, που ούρλιαζε στον ασύρματο



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πως έστησαν τη δήθεν «απόπειρα δολοφονίας» Κούλη-Ζελέ με ρωσικό πύραυλο

Ο πύραυλος έπεσε 5 χιλιόμετρα μακριά. Μυρίζει «αμερικανίλα» CIA και Μοσσάντ.. Το μέγα φιάσκο της Οδησσού και η αντιρωσική υστερία. 

Η απόλυτη προπαγάνδα ώστε να ξεχαστούν, ΛΟΑΤΚΙ, Τέμπη, απόπειρα νοθείας στις ευρωεκλογές, αγρότες, παρακολουθήσεις.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στο σημείο όπου έγινε η ρωσική αυτή επίθεση. Η Μόσχα ανέλαβε την ευθύνη για την πυραυλική επίθεση, υποστηρίζοντας ότι έπληξε μια βάση μη επανδρωμένων, τηλεχειριζόμενων πλωτών μέσων. «Αποστολή επετεύχθη. Ο στόχος χτυπήθηκε» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανάρτησή του σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο νέος φασισμός, μέσω των νέων μέσων επικοινωνίας και πληροφόρησης...

«Ο φασισμός, θέλω να το επαναλάβω, ουσιαστικά δεν μπόρεσε να αγγίξει την...

ψυχή του ιταλικού λαού.

Ο νέος φασισμός, μέσω των νέων μέσων επικοινωνίας

και πληροφόρησης (ιδίως της τηλεόρασης), όχι μόνο την

σμίλευσε,

αλλά την έσκισε, την βίασε, την κατέστρεψε για πάντα»

Pier Paolo Pasolini

«Ένας νέος φασισμός δημιουργείται στη θέση του παλαιού κληρικό-φασισμού,

ένας τεχνητός φασισμός ο οποίος θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί

μόνον υπό τον όρο να ονομάζεται αντιφασισμός»

Pier Paolo Pasolini

«Η μάζα των διανοουμένων που μετατόπισε τον αγώνα υπέρ των ατομικών δικαιωμάτων,

εντάσσοντας τον έτσι στον προοδευτικό κώδικα, ή στον κομφορμισμό της αριστεράς,

δεν κάνει τίποτα άλλο παρά το παιχνίδι εξουσίας:

όσο περισσότερο ο προοδευτικός διανοούμενος είναι φανατικά πεπεισμένος

για την αγαθότητα της δικής του συμβολής στην υλοποίηση των ατομικών δικαιωμάτων,

τόσο περισσότερο, κατ 'ουσίαν, αυτός αποδέχεται τη σοσιαλδημοκρατική λειτουργία

που του επιβάλλει η εξουσία, καταργώντας, μέσω της πλασματικής και

συσσωρευμένης υλοποίησης των ατομικών δικαιωμάτων, κάθε πραγματική διαφορετικότητα. Επομένως, αυτή η εξουσία προσλαμβάνει τους προοδευτικούς διανοούμενους ως δικούς της κληρικούς. Κι αυτοί έχουν ήδη δώσει σ' αυτή την αόρατη δύναμη μια αόρατη συναίνεση... κερδίζοντας στην τσέπη τους μια αόρατη ταυτότητα»

Pier Paolo Pasolini (5 Μάρτη 1922 – 2 Νοέμβρη 1975)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΟ ΝΑΓΚΟΡΝΟ Καραμπάχ! ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ κατεδάφισαν το κοινοβούλιο των Αρμένιων...

6/3/2024     -   22.30

Η δημόσια τηλεόραση του Αζερμπαϊτζάν μετέδωσε πλάνα στα οποία εκσκαφείς γκρεμίζουν το κτήριο στο οποίο στεγαζόταν κάποτε το αρμενικό κοινοβούλιο της αρμένικης χώρας του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η κατεδάφιση σε ζωντανή μετάδοση, με τις γιγαντιαίες μεταλλικές δαγκάνες να σκίζουν τους τοίχους του ερειπωμένου κτηρίου, υπογραμμίζει το γεγονός ότι το Μπακού κατάκτησαν τη χώρα του Ναγκόρνο Καραμπάχ αφού οι δυνάμεις του τον κατέλαβαν πέρυσι και περισσότεροι από 100.000 Αρμένιοι κάτοικοι έφυγαν από την περιοχή για να γλιτώσουν τη σφαγή.

Το Ναγκόρνο Καραμπάχ ήταν ντε φάκτο ανεξάρτητο από το Μπακού μετά τον πόλεμο που ακολούθησε την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Αζερμπαϊτζάν μετέδωσαν ότι το κτήριο του κοινοβουλίου, μαζί με ένα γειτονικό κτίσμα που στέγαζε την ένωση των Αρμένιων βετεράνων πολέμου, κατεδαφίστηκαν επειδή είχαν χτιστεί «παρανόμως».

Η Αρμενία κατηγόρησε το ισλαμοφασιστικό Αζερμπαϊτζάν για εθνοκάθαρση, κάτι που αρνούνται τα ισλαμοφασιστικά γουρούνια από το Μπακού, λέγοντας ειρωνικά ότι οι Αρμένιοι κάτοικοι του θύλακα είναι ευπρόσδεκτοι και μπορούν να παραμείνουν στο έδαφος αυτό. Από την πλευρά τους, οι Αρμένιοι του Καραμπάχ επιμένουν στην αλήθεια και λένε ότι έφυγαν μαζικά γιατί δεν αισθάνονται ασφάλεια στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο πρόεδρος των ισλαμοφασιστικών γουρουνιών του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ οργάνωσε μια στρατιωτική παρέλαση τον Νοέμβριο στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας του Καραμπάχ, κοντά στο κτήριο του κοινοβουλίου και θεάθηκε να ποδοπατά μια σημαία των Αρμένιων αυτονομιστών. Οι Αρμένιοι κατηγορούν το Αζερμπαϊτζάν ότι καταστρέφει την πολιτιστική κληρονομιά τους στις περιοχές που ελέγχει, κάτι που τα ισλαμοφασιστικά γουρούνια του  Μπακού διαψεύδουν.

https://twitter.com/i/status/1765071644220178448



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΑΛΟΣ στη Γαλλία! Εξαφάνισαν τη σημαία από τις αφίσες των Ολυμπιακών Αγώνων, αντί για σταυρό έβαλαν… βέλος

6/3/2024    -     16.30

Σφοδρή κριτική έχει ξεσπάσει στη Γαλλία εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων για τις επίσημες αφίσες οι οποίες καταγγέλλεται πως εξαφανίζουν την γαλλική ταυτότητα, με αποκορύφωμα το Μνημείο των Απομάχων στην κορυφή του οποίου ο σταυρός αντικαταστάθηκε από ένα… βέλος.

Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, το έργο, του σκιτσογράφου Ugo Gattoni, είναι γεμάτο λεπτομέρειες. «Πρέπει να βρεις τις μασκότ, να βρεις τον λαμπαδηδρόμο, να βρεις τις ειδικότητες... Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να ψάξεις. Είναι μια αφίσα εξαιρετικά συμβολική, που λέει πολλά για το σχέδιο “Παρίσι 2024”, ξεκινώντας από το Bélem που θα φέρει την Ολυμπιακή δάδα στη Μασσαλία», εξήγησε ο καλλιτέχνης τη Δευτέρα, κατά την παρουσίαση των αφισών του.

Η επίσημη αφίσα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024»

Πολλά μνημεία στην αφίσα εκπροσωπούνται: «Η Banque Populaire του Le Cléac'h, ο Πύργος του Άιφελ, το Stade de France, όλα τα νέα αθλήματα: break dancing στην οροφή του Stade de France, skateboarding, BMX, αναρρίχηση... Υπάρχει το κύμα Teahupo'o στην Ταϊτή με σέρφερ. Υπάρχουν επίσης πολλά μνημεία, όπως η Αψίδα του Θριάμβου, το Grand Palais, το Concorde, το Trocadéro, το Μνημείο των Απομάχων... Είναι ένα φαραωνικό έργο», λέει.

Ωστόσο στο X, πολλοί χρήστες του διαδικτύου εξοργίστηκαν με την εξαφάνιση του σταυρού πάνω από τον τρούλο στο Μνημείο των Απομάχων, που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της τοιχογραφίας αλλά και από την απουσία της γαλλικής σημαίας. «Θα παρατηρήσετε την επιθυμία τους να σβήσουν όλα τα σημάδια του χριστιανισμού», «Ντροπή για τη χώρα μας», είναι μερικά από τα σχόλια που αναπαράγονται.

«Δεν εμφανίζεται καμία γαλλική σημαία. Η αορατότητα της ταυτότητάς μας είναι ένα απαράδεκτο λάθος. Η woke κουλτούρα πρέπει να καταπολεμηθεί αμείλικτα παντού», έγραψε ο βουλευτής του RN Nicolas Meironnet. Και ο Gilbert Collard, ευρωβουλευτής, επισημαίνει ότι «το έργο των προδοτών είναι ένοχο για τη θεμελιώδη άρνηση της Γαλλίας».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ για απογευματινά χειρουργεία! ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ και οι ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία...

6/3/2024     -     13.30

Σε αποκαλύψεις προχωράει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, καθώς αναφέρει ότι στο ΦΕΚ για τα απογευματινά χειρουργεία συμπεριλαμβάνονται τιμές πληρωμής και για τις ΜΕΘ, επιβεβαιώνοντας τις προσπάθειες της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Πάνος Παπανικολάου, το ΦΕΚ περιλαμβάνει και μη χειρουργικές επεμβάσεις, όπως η νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

«Ιδιωτικές ΜΕΘ με τσουχτερό κρατικό φακελάκι 2000 ευρώ μέσα στα δημόσια νοσοκομεία» τονίζει σε ανάρτησή του.  «Ο Άδωνις Γεωργιάδης έλεγε πως την ΚΥΑ περί “απογευματινών” τάχα την είχε υπογράψει πριν 13 μέρες. Τελικά το ΦΕΚ βγήκε σήμερα. Περιλαμβάνει και μη χειρουργικές πράξεις, π.χ. νοσηλεία σε ΜΕΘ! Ιδιωτικές ΜΕΘ με τσουχτερό κρατικό φακελάκι 2000€ μέσα στα δημόσια νοσοκομεία» αναφέρει χαρακτηριστικά, ο Πάνος Παπανικολάου.

Επιπλέον, επισημαίνει ότι «Για να προλάβω: είναι η 2η σελίδα του Παραρτήματος Ι της ΚΥΑ όπου αναφέρονται οι “εξαιρετικά βαρείες” = 2.000 € από την τσέπη του ασθενούς (ή πιο σωστά από την τσέπη των συγγενών προκειμένου ο διασωληνωμένος να εισαχθεί σε ΜΕΘ για να μην πεθάνει)». Τέλος, ο Πάνος Παπανικολάου αναφέρει ότι στην επί πληρωμή λίστα έχουν συμπεριλάβει και τη νοσηλεία σε Μονάδες Νεογνών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΞΕΛΕΓΗ! ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια ο Τσίπρας...

6/3/2024    -    12.30

Πρόεδρος της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια εκλέχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συγκεντρώνοντας πλειοψηφία περίπου 80%.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε του Ούγγρου συντηρητικού Ζολτ Νέμεθ. Την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα στήριξαν οι Σοσιαλιστές, η ΕυρωΑριστερά, οι Φιλελεύθεροι ALDE και μέρος του Ευρω Λαϊκού Κόμματος.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Β.Πούτιν: «Οι άνθρωποι είναι ίσοι από την γέννηση τους και έχουν μητέρα και πατέρα» 

Στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νέων που διοργανώθηκε στην Ρωσία

06.03.2024 | 23:56

Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νέων που διοργανώθηκε στην Ρωσία είχε στο κλείσιμο έναν χαιρετισμό του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν ο οποίος δήλωσε ότι οι άνθρωποι είναι ίσοι από την γέννησή τους, και γεννημένοι από μητέρα και πατέρα.

https://twitter.com/i/status/1765457596117340297



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόσχα: «Νόμιμος στόχος ο Κ.Μητσοτάκης» – «Όποιος ευθύνεται για θανάτους Ρώσων αμάχων θα λογοδοτήσει»

Ευρωπαίος επίτροπος Π.Τζεντιλόνι: «Drone κτύπησαν τη αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι-Μητσοτάκη» - Κλιμάκωση της σύγκρουσης

06.03.2024 | 18:55

«Νόμιμους στόχους» χαρακτήρισε ρωσική κυβερνητική πηγή, μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, τους δυτικούς ηγέτες που εφοδιάζουν την Ουκρανία με όπλα και την επισκέπτονται συμμετέχοντες σε ουκρανικές στρατιωτικές τελετές, αναφερόμενες στον σημερινό βομβαρδισμό των Μητσοτάκη και Ζελένσκι στην Οδησσό.

Μάλιστα αναφέρουν ότι «ο Κ.Μητσοτάκης επρόκειτο να συμμετάσχει ή είχε κληθεί σε τελετή βράβευσης στελεχών των ουκρανικών δυνάμεων στο λιμάνι της Οδησσού και η βολή του Iskander-M (τελικά επιβεβαιώνεται ότι το κύριο κτύπημα προήλθε από το συγκεκριμένο τακτικό βαλλιστικό όπλο), είχε στόχο ακριβώς αυτή την τελετή»!

Εν συνεχεία υπήρξαν επιθέσεις ευκαιρίας ρωσικών drone που κυριολεκτικά καταδίωκαν μέσα στην Οδησσό τον Β.Ζελένσκι και τον Κ.Μητσοτάκη προκειμένου να πετύχουν double hit, όπως είπε και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Π.Τζεντιλόνι.

Η ίδια ρωσική  πηγή θυμίζει τόσο την δήλωση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μ.Ζαχάροβα περί «λογοδοσίας του Κ.Μητσοτάκη για τα όπλα που έδωσε στο ουκρανικό καθεστώς και την πρόκληση θανάτου αμάχων, ακόμα και Ελλήνων ομογενών», αλλά και την χθεσινή ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα που επαναλαμβάνει την δήλωση Ζαχάροβα, λίγες ώρες πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην ρωσόφωνη Οδησσό (το 70% των κατοίκων είναι Ρώσοι).

Και θυμίζει ότι «Ειδικά η Οδησσός είναι τόπος μαρτυρίου των Ρώσων» αναφερόμενοι στους 101 δολοφονημένους από τους νεοναζί του Δεξιού Τομέα στο κτίριο των εργατικών συνδικάτων την πρωτομαγιά του 2014.

Μεγάλο προβληματισμό δημιουργεί ο χαρακτηρισμός «νόμιμος στόχος» των δυτικών ηγετών που θα επισκέπτονται πλέον την Ουκρανία.

Πρόκειται για κάθετη κλιμάκωση της σύγκρουσης…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οδηγούν τους Έλληνες σε απόγνωση: Απελπισμένη γυναίκα απειλούσε να αυτοκτονήσει γιατί της έπαιρναν το σπίτι τα funds 

Για ένα χρέος 50.000 ευρώ σε ελβετικά φράγκα

06.03.2024 | 13:40

Σε απόγνωση οδηγούν τους Έλληνες πολίτες τα ξένα funds τα οποία πλειστηριάζουν τα σπίτια τους αναγκάζοντάς τους σε απελπισμένες πράξεις.

Μια γυναίκα στην περιοχή του Βύρωνα που απειλούσε να δώσει τέλος στη ζωή της μετά από έξωση που δέχθηκε καθώς δεν αδυνατούσε να αποπληρώσει το δάνειο της το οποίο ήταν σε ελβετικά φράγκα.

Συνολικά επρόκειτο για χρέος 50.000 ευρώ και η γυναίκα ήταν άνεργη.

Στο σημείο έσπευσαν διαπραγματευτές της Αστυνομίας για να συνομιλήσουν με την γυναίκα και να την αποτρέψουν να βάλει τέλος στη ζωή της.

Έπειτα από συνομιλίες, οι αστυνομικοί μετακινήθηκαν από το σημείο και η γυναίκα που απειλούσε να πέσει από το μπαλκόνι του σπιτιού της, επέστρεψε μέσα στο διαμέρισμά της.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΗΠΑ μετατρέπουν την Τουρκία σε παγκόσμιο κέντρο συντήρησης κινητήρων πολεμικών πλοίων! – Θα συντηρούνται και τα Arleigh Burke

Για την Ελλάδα έχουν.... φιλοφρονήσεις

06.03.2024 | 22:02

Η TUSAŞ Engine Industries (TEI) με έδρα το Εσκισεχίρ θα διατηρήσει τους κινητήρες του αμερικανικού ναυτικού και φαίνεται για ακόμα μία φορά ότι οι ΗΠΑ για εμάς έχουν τις φιλοφρονήσεις και την Τουρκία για τις δουλειές.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραήλ: Εγκρίθηκε η κατασκευή περίπου 3.500 κατοικιών για τους σιωναζί εποίκους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Οι σιωνιστοναζιστικοί οικισμοί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη θεωρούνται παράνομοι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο

06.03.2024 | 23:02

Η εφημερίδα Haaretz γράφει ότι η αρμόδια αρχή ενέκρινε τα σχέδια κατασκευής συνολικά 3.476 νέων κατοικιών σε τρεις σιωνιστοναζιστικούς οικισμούς κοντά στην Ιερουσαλήμ.