Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Τριτη 16 Απριλιου 2024


Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Κούβα και Εκουαδόρ: Αξιολύπητα ψέματα για τις επιδρομές στις πρεσβείες

"Γιατί δεν καταδικάστηκε η επίθεση του Φιντέλ Κάστρο στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στην Κούβα (το 1981); Αυτός είναι ένας από τους τίτλους που, αυτές τις μέρες, προσπαθούν να δικαιολογήσουν την πρόσφατη επιδρομή της αστυνομίας του Εκουαδόρ στην πρεσβεία του Μεξικού για τη σύλληψη του πρώην αντιπροέδρου Χόρχε Γκλας .

Θα ήταν απόδειξη της "υποκρισίας" των κυβερνήσεων που σήμερα καταδικάζουν το Εκουαδόρ αλλά δεν θυμούνται τι έκανε κάποτε η Κούβα. Αλλά τι έκανε η Κούβα; Συμμορφώθηκε με τη Σύμβαση της Βιέννης. Οι κουβανικές ειδικές δυνάμεις διέσωσαν το διπλωματικό σώμα του Εκουαδόρ, που είχε απαχθεί από 30 εγκληματίες που ζητούσαν πολιτικό άσυλο, υπό την απειλή της "εκτέλεσης των κρατουμένων τους". Καμία απολύτως σχέση με την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου που διέπραξε η κυβέρνηση του Κίτο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 "Η επιστροφή της Ευρώπης στον πόλεμο δεν είναι τόσο μακριά", "Η απειλή είναι συνολική και απόλυτη", "Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στη Ρωσία να κερδίσει τον πόλεμο", "Η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ". Αυτές οι δηλώσεις υψηλόβαθμων δυτικών αξιωματούχων, πολεμοκάπηλες και ανεύθυνες, θα πρέπει να κάνουν τους Ευρωπαίους πολίτες να ανατριχιάσουν και να δημιουργήσουν ένα μαζικό   κίνημα αντίθεσης στον πόλεμο. Έναν πόλεμο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνικό ολοκαύτωμα.

 Αλλά για να μην κινητοποιηθεί ο κόσμος, τα ΜΜΕ είναι εκεί.   Η προπαγάνδα τους για το ΝΑΤΟ, το οποίο έγινε 75 ετών, είναι αισχρή. Οι εναλλακτικές εκδοχές της σύγκρουσης στην Ουκρανία λογοκρίνονται στην πηγή τους, διαγράφονται από τις μηχανές αναζήτησης, απαγορεύονται ή τιμωρούνται στις πλατφόρμες και τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.

 Αλλά αυτό δεν είναι λογοκρισία. Λογοκρισία είναι αυτή της Κούβας, μας λένε τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης. Απόδειξη ότι εκεί υπάρχουν  δήθεν "διωκόμενοι δημοσιογράφοι", όπως ο Abraham Jiménez, που προωθείται από ολόκληρο τον ισπανικό Τύπο, συμπεριλαμβανομένου του "προοδευτικού". Αλλά ούτε λέξη για τη δουλειά του, επί χρόνια, σε ένα μέσο ενημέρωσης όπως το "El Estornudo", που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

  Όχι στην Κούβα, αλλά στην Ισπανία υπάρχει ελευθερία. Ελευθερία έκφρασης, καλλιτεχνική ελευθερία, ελευθερία του Τύπου... Ναι; Ας δούμε μερικές πολύ πρόσφατες περιπτώσεις.

 Ένας οπαδός της ποδοσφαιρικής ομάδας Bilbao, ο Asier Herranz, πρόκειται να δικαστεί για την ανάρτηση, σε ένα γήπεδο, μιας σημαίας, αυτής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, επειδή φέρεται να είναι "φιλορώσος". Η αποβολή του από τα γήπεδα για δύο χρόνια επικροτήθηκε από τα αθλητικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία έφτασαν στο σημείο να πουν ότι ο Herranz κρατούσε "πανό υπέρ της ρωσικής εισβολής".

Πριν από λίγες ημέρες, στα Κανάρια Νησιά, δέκα οπαδοί της ομάδας μπάσκετ Lenovo Tenerife καταγγέλθηκαν από την Εθνική Αστυνομία για "έγκλημα μίσους", το οποίο συνίστατο στο ότι μοίράζαν φυλλάδια και κρατούσαν πανό κατά της ισραηλινής γενοκτονίας στη Γάζα.  

 Η διεύθυνση ενός σχολείου στη Βαλένθια καταγγέλθηκε για "εξύμνηση της τρομοκρατίας" επειδή τοποθέτησε μια τοιχογραφία προς τιμήν του Βάσκου μουσικού Fermín Muguruza . Στην ίδια γραμμή λιντσαρίσματος, τα ισπανικά δεξιά μέσα ενημέρωσης έκαναν την ηθοποιό Itziar Ituño να χάσει δύο διαφημιστικά συμβόλαια μετά τη συμμετοχή της σε διαδήλωση υπέρ των δικαιωμάτων των Βάσκων κρατουμένων.

 Η ελευθερία του Τύπου είναι σεβαστή, ας θυμηθούμε, στις "δημοκρατίες". Όπως το Ισραήλ, η κυβέρνηση του οποίου έχει ήδη δολοφονήσει 136 δημοσιογράφους σε αυτούς τους έξι μήνες της γενοκτονίας στη Γάζα, ο εγκληματικός απολογισμός της οποίας ανέρχεται σε σχεδόν 34.000 νεκρούς. Το κοινοβούλιο του Τελ Αβίβ έχει ψηφίσει νόμο που απαγορεύει τη μετάδοση "κάθε ξένου μέσου ενημέρωσης που βλάπτει την ασφάλεια του κράτους", όπως το Al Jazeera, το οποίο ο πρωθυπουργός Νετανιάχου χαρακτήρισε "τρομοκρατικό κανάλι". Πριν από λίγες ημέρες, στην Ουάσιγκτον, ο ανταποκριτής του ιρανικού καναλιού Hispan TV, αφού δέχθηκε επίθεση από ισραηλινό εξτρεμιστή, όχι μόνο δεν προστατεύθηκε από την αστυνομία, αλλά συνελήφθη.

Στην Κούβα όμως η δημοσιογραφία διώκεται και οι πρεσβείες δέχονται παράνομες επιδρομές. Είναι όλα πολύ ξεκάθαρα , έτσι δεν είναι;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παγκόσμιος ολοκληρωτισμός: Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στα κράτη μέλη, εάν ο ΠΟΥ καταφέρει να επιβάλει τους διεθνείς κανονισμούς υγείας με τη νέα συνθήκη!

16/4/2024

Αρκετά άρθρα σχετικά με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις στους διεθνείς κανονισμούς υγείας του ΠΟΥ έχουν εμφανιστεί στο Ινστιτούτο Brownstone κι επειδή πολύ κόσμος ακόμα δεν έχει καταλάβει πόσο σημαντική είναι μια τέτοια τροπολογία, θα επιλέξουμε ένα τρόπο που εξηγεί κάποια πράγματα σχετικά με αυτήν.

Συνεπώς, θα ασχοληθούμε με το ερώτημα, ποιες θα ήταν οι συνέπειες για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο εάν αυτός ο παγκόσμιος οργανισμός πετύχει στο να πείσει τους εκπροσώπους των χωρών μελών να αποδεχτούν τις προτεινόμενες τροποποιήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ποιες είναι οι πιθανές συνέπειες που θα αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα μέσω ενός παγκόσμιου ολοκληρωτισμού; 

Για να το καταλάβουμε αυτό, πρέπει να καταλάβουμε τον τρόπο διακυβέρνησης που ονομάζεται ολοκληρωτική διακυβέρνηση, αμφιβάλλω αν οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν επαρκή αντίληψη της πλήρους ολοκληρωτικής διακυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι το έχουν βιώσει πρόσφατα σε κάποιο βαθμό υπό την «πανδημία” ωστόσο είναι ακόμα χειρότερο.

Εάν οι τροποποιήσεις που πρότεινε ο ΠΟΥ γίνουν δεκτές τον Μάιο, οι πολίτες του κόσμου θα υποστούν ένα παγκόσμιο ολοκληρωτισμό, αξίζει τον κόπο να διερευνήσουμε τις πλήρεις συνέπειες αυτού του «ανώνυμου» τρόπου διακυβέρνησης.

Η τακτική που θα ακολουθήσει ο ΠΟΥ στην «ετοιμότητα για μια πανδημία» ως «απάτη/δούρειο ίππο», που στοχεύει, μεταξύ άλλων, να μεταφέρει δισεκατομμύρια δολάρια φορολογουμένων στον ίδιο των ΠΟΥ και σε άλλες βιομηχανίες, για να δικαιολογήσουν τη λογοκρισία στο όνομα της «δημόσιας υγείας» και ίσως το πιο σημαντικό, να μεταβιβάσουν την κυριαρχία σχετικά με τη λήψη αποφάσεων για τη «δημόσια υγεία» παγκοσμίως στον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ (που σημαίνει ότι νομικά, οι χώρες μέλη θα χάσουν την κυριαρχία τους). 

Επιπλέον,  ο ΠΟΥ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την ιδέα της «Μίας Υγείας» για να εντάξει όλα τα έμβια όντα του πλανήτη και τα οικοσυστήματα, καθώς και την κλιματική αλλαγή στη δική του «αρχή». περαιτέρω, για την απόκτηση περισσότερων παθογόνων για ευρεία διανομή, επιδεινώνοντας με αυτόν τον τρόπο την πιθανότητα πανδημιών ενώ παράλληλα θα συγκαλύπτεται η προέλευσή τους. Σε περίπτωση εμφάνισης τέτοιων πανδημιών, δικαιολογώντας την ανάπτυξη περισσότερων υποχρεωτικών ιατρικών πράξεων όπως «εμβόλια» και την επιβολή διαβατηρίων εμβολίων και lockdowns παγκοσμίως, θα αυξήσουν έτσι και τον έλεγχο στους πληθυσμούς.

Εάν επιτύχει η προσπάθειά του για μια παγκόσμια κατάληψη της εξουσίας, ο ΠΟΥ θα έχει την εξουσία να επιβάλει οποιοδήποτε «ιατρικό» πρόγραμμα κρίνει απαραίτητο για την «παγκόσμια υγεία», ανεξάρτητα από το πόσο τρελό είναι (το είδαμε στην ψευτοπανδημία) ή αποτελεσματικό…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περί ανθρωποκτονιών εκ προθέσεως και περί συγκάλυψης.

Δυσκολεύομαι να πιστέψω αυτό που διάβασα και που θα έπρεπε να είναι πρώτη είδηση παντού, να έχει προκαλέσει σεισμό. Ο ΕΦΚΑ, λέει, θεώρησε επισήμως τη δολοφονία του δημοσιογράφου Καραϊβάζ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ (!!!) Ειλικρινά, αδυνατώ να βρω τις κατάλληλες λέξεις για να περιγράψω την εκτροπή που βιώνει η αποικία - παρ' όλο που το να βρίσκω τις κατάλληλες λέξεις για το κάθε τι, ακόμα και για το εξωπραγματικό, είναι η δουλειά μου... "Εργατικό ατύχημα" η εκτέλεση συμβολαίου θανάτου! Να υπενθυμίσω ότι ο μακαρίτης δημοσιογράφος αστυνομικού ρεπορτάζ "σκάλιζε" υποθέσεις που οδηγούσαν στη σήψη και τις δαιδαλώδεις διαδρομές ξεπλύματος κακουργημάτων που εξέθεταν το Μαξίμου. Να υπενθυμίσω και την απόπειρα δολοφονίας του Χίου.

Και μιας και περί ανθρωποκτονιών ο λόγος, επιβεβαίωσα προσφάτως κάτι που ως καχύποπτος και συνομωσιολόγος υποψιαζόμουν από την αρχή: γιατρός που τιμά τον όρκο της (αλλά, δυστυχώς, φοβάται) έδωσε την πληροφορία ότι όχι απλώς υπάρχουν άλλοι γιατροί που χρησιμοποιούσαν πλαστό πιστοποιητικό "εμβολιασμού" τη στιγμή που εκβίαζαν προσωπικό και ασθενείς να γίνουν χρήστες των ενέσιμων (!!!) αλλά και ότι οι γιατροί αυτοί είναι πολύ περισσότεροι απ' ότι φανταζόμαστε. Η ίδια γνωρίζει αρκετούς. Να το ξαναγράψω με κεφαλαία; Αυτό που διαβάσατε έγραψα, δεν έχετε παραισθήσεις.

Εδώ έχουμε πρόκληση σωματικής βλάβης και δολοφονία ασθενών και υπαλλήλων από γιατρούς ΕΚ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ! Έχουμε το πρότυπο του καθάρματος, του τέρατος, του αποκτηνωμένου χαφιέ, να φοράει άσπρη μπλούζα. Την απόλυτη κακουργηματική πράξη και ύβρη σε οτιδήποτε ανθρώπινο: ο "γιατρός" που έχει φροντίσει να προστατευτεί από το βιολογικό όπλο που τον έβαλε η χούντα να σπρώχνει, εκβιάζει ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ώστε να γίνουν χρήστες του και να καταστρέψουν το σώμα τους.

Στη δυσάρεστη φωτογραφία το εξ επαγγέλματος παράσιτο Κούλης με τη συνεργό του Μαρέβα και το ζευγάρι που κάνει παράνομες μπίζνες στην Κομισιόν Ούρσουλα φον ντε Λάϊεν με τον άντρα της. Μάλλον συζητούσε τις πιθανότητες να την κοπανίσει οριστικά στο εξωτερικό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μελέτες δείχνουν ότι τα φωτοβολταϊκά ανεβάζουν την θερμοκρασία στο περιβάλλον

Τώρα και σε μελέτες. Τη διαφορά όμως την ξέρουμε ήδη. Κινητήριος δύναμη δεν είναι η γνώση και "η επιστήμη", αλλά η πολιτική. Κοινώς, θέρμανση από διοξείδιο - κακό, θέρμανση από φωτοβολταϊκά - καλό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να και ο λόγος που οι γερμανικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο και την ομιλία του Σάλμαν Αμπού Σίτα στο συνέδριο για την Παλαιστίνη στο Βερολίνο, στις 12/4, συνέδριο που τελικά διέλυσαν μια ώρα μετά την έναρξή του με εισβολή εκατοντάδων αστυνομικών. 


Θα μπορούσα να ήμουν ένας από εκείνους που δραπέτευσαν από τον αποκλεισμό στις 7 Οκτωβρίου

του Σάλμαν Αμπού Σίτα*

Ναι, θα μπορούσα να ήμουν ένας από εκείνους που έσπασαν τον φράχτη – εάν ήμουν πολύ νεότερος και ζούσα ακόμη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης που λέγεται Λωρίδα της Γάζας. Η ιστορία μου είναι ίδια με τη δική τους. Στις 14 Μαΐου του 1948 η οικογένειά μου δέχτηκε επίθεση στη γη μας, στο Μα’ιν Αμπού Σίτα, από μια ομάδα της Χαγκάνα** που κατέστρεψε και έκαψε τα πάντα. Οι ένοπλοι κατεδάφισαν το σχολείο που ο πατέρας μου έχτισε το 1920, έκλεψαν τη μηχανή και τον εξοπλισμό από τον μύλο αλευριού και την αντλία του πηγαδιού, και σκότωσαν όσους βρήκαν μπροστά τους.

Εκείνη τη μέρα, τη μέρα που ο Μπεν Γκουριόν ανακοίνωσε την ίδρυση του κράτους του, έγινα πρόσφυγας. Μας έσπρωξαν στη φυλακή που ονομάζεται Λωρίδα της Γάζας, 4 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι μου. Δεν ήμασταν οι μόνοι. Οι Παλαιστίνιοι που ζούσαν σε 247 πόλεις και χωριά στη νότια Παλαιστίνη οδηγήθηκαν σε αυτόν τον θύλακα μετά από σφαγές σε δεκάδες τοποθεσίες. Έτσι η μικροσκοπική Λωρίδα της Γάζας, μόλις το 1,3% της Παλαιστίνης, έγινε προσωρινό σπίτι για 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιους πρόσφυγες. Οι ισραηλινές επιθέσεις εναντίον τους από ξηρά, αέρα και θάλασσα, και με πλήρη αποκλεισμό, ποτέ δεν σταμάτησαν για 75 χρόνια.

Πήγα σχολείο στην Αίγυπτο. Αλλά τα ξαδέλφια μου δεν δίσταζαν τότε να περάσουν το συρματόπλεγμα που λεγόταν ζώνη εκεχειρίας, προσπαθώντας να γυρίσουν σπίτι – όπως συνέβη και στις 7 Οκτωβρίου 2023. Διέσωσαν έναν ηλικιωμένο συγγενή που είχε μείνει πίσω, έβαλαν νερό στα ζώα που απέμειναν, και γενικά προσπάθησαν να αποκαταστήσουν τη ζωή στο Μα’ιν Αμπού Σίτα, τη γη μας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον ξάδελφό μου Χασάν Μάντι, με το χαμογελαστό του πρόσωπο και την ευχάριστη διάθεση. Επέστρεφε για να μας πει τι έγινε με τις ελιές και τι έκαναν οι έποικοι στον τόπο μας. Ήταν ένας πολύ γενναίος φενταγίν. Γλιστρούσε στο στρατόπεδο των εποίκων και τους άκουγε να μιλούν. Σκοτώθηκε από μια νάρκη που έθαψαν στο μονοπάτι που χρησιμοποιούσε. Άλλοι 15 νέοι από την οικογένειά μου σκοτώθηκαν στα δύο χρόνια μετά το 1948. Το διάστημα από το 1948 ως το 1956, υπολογίζεται ότι 5.000 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν επιχειρώντας να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Εθνοκάθαρση διαρκείας, που τώρα «αναβαθμίζεται» σε γενοκτονία

Οι έποικοι έστησαν προκατασκευασμένα σπίτια στη γη μου, που εξελίχθηκαν σε κιμπούτς. Τα ονόματα αυτών των κιμπούτς εμφανίζονται συχνά στα ΜΜΕ αυτές τις μέρες. Το κιμπούτς Νιρίμ χτίστηκε στη γη του πατέρα μου. Το κιμπούτς Άιν Χασλόσα, λίγα χιλιόμετρα βορειότερα, είναι χτισμένο σε γη που ανήκε στον πατέρα μου και τα ξαδέλφια του. Ήταν ένα τεράστιο κτήμα όπου φυτεύαμε σιτάρι και κριθάρι. Το Νιρ Οζ χτίστηκε στη γη του θείου του πατέρα μου, Χατζ Μαχμούντ. Ο γιος του, ο Χάμεντ, πολιτικός μηχανικός, αφιέρωσε τη ζωή του στην απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Ήταν ένας από τους βασικούς συντελεστές στη δημιουργία της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης το 1964, στην εκτελεστική επιτροπή της οποίας παρέμεινε για πάνω από σαράντα χρόνια. Το τέταρτο κιμπούτς στη γη μας ονομάστηκε Μάγκεν. Αυτό ήταν το μέρος του Σέιχ Νουράν, ενός ιερού τόπου όπου οι γυναίκες ζητούσαν ευχές για τα νεογέννητα: εκεί ζούσε και προσευχόταν τον 4ο αιώνα ο Άγιος Ιλαρίων, κεντρική μορφή της χριστιανικής Παλαιστίνης.

Σήμερα, όταν ακούτε τα ονόματα αυτών των κιμπούτς, πρέπει να θυμάστε σε ποιων τη γη χτίστηκαν. Κι ότι αυτοί οι άνθρωποι, περισσότεροι από δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιοι εγκλωβισμένοι στη Λωρίδα της Γάζας, ποτέ δεν εγκατέλειψαν το δικαίωμά τους να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Κι όταν ακούτε για ομήρους, να θυμάστε ότι οι Παλαιστίνιοι είναι οι αληθινοί όμηροι, επί 27.000 ημέρες. Προέρχονται από 247 πόλεις και χωριά της νότιας και κεντρικής Παλαιστίνης, και στοιβάχτηκαν σε στρατόπεδα προσφύγων: 8.000 άνθρωποι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Όχι μόνο εκδιώχτηκαν και έγιναν πρόσφυγες το 1948, αλλά υπέφεραν από συνεχείς επιθέσεις: το 1953, το 1956, το 1967, το 1971 και το 1987. Και διαρκώς από το 2006 έως σήμερα. Τώρα δε, σε μια διαστροφή πρωτοφανή στην ιστορία της αποικιοκρατίας, η εθνοκάθαρση «αναβαθμίζεται» σε γενοκτονία εξωφρενικών διαστάσεων. Η έκταση της αγριότητας, ο αριθμός των παιδιών και των γυναικών που δολοφονούνται, οι περιοχές που καταστρέφονται και ο αριθμός των βομβών που ρίχνονται σε μια στενή λωρίδα γης υπερβαίνει οτιδήποτε γνωστό σε δύο παγκόσμιους πολέμους.

Μια Λωρίδα την οποία το Ισραήλ συνεχώς συρρικνώνει

Η Λωρίδα της Γάζας ορίζεται από τη ζώνη εκεχειρίας που υπογράφηκε ανάμεσα στην Αίγυπτο και το Ισραήλ στις 24 Φεβρουαρίου 1949 (βλ. χάρτη). Το άρθρο 2 της σχετικής συμφωνίας ορίζει ότι η γραμμή της εκεχειρίας δεν προσδίδει ούτε αφαιρεί δικαιώματα στα εμπόλεμα μέρη. Αποτελεί απλά τη γραμμή όπου τα εμπόλεμα μέρη βρίσκονταν την ημέρα που σταμάτησαν οι εχθροπραξίες.

Το Ισραήλ επισήμως δεν έχει σύνορα, ούτε κατά δήλωσή του ούτε σε οποιοδήποτε άρθρο του διεθνούς δικαίου. Το 1948, το Ισραήλ κατέλαβε 20.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα (το 80% της Παλαιστίνης), από τα οποία μόνο το 6% αποκτήθηκε με τη συναίνεση της Βρετανικής Εντολής. Το υπόλοιπο αποκτήθηκε με στρατιωτική βία.

Ένα χρόνο μετά την επίσημη συμφωνία εκεχειρίας, τον Φεβρουάριο του 1950, το Ισραήλ παραπονέθηκε ότι πολλοί πρόσφυγες περνούσαν τη γραμμή. Και πρότεινε στην Αίγυπτο, προκειμένου να αποφευχθούν συγκρούσεις, να οριστεί μια νέα προσωρινή γραμμή, που αποκλήθηκε modus vivendi, διατηρώντας όμως ενεργούς όλους τους όρους της αρχικής συμφωνίας. Αυτό μείωσε ντε φάκτο την έκταση της Λωρίδας της Γάζας, από 555 τετραγωνικά χιλιόμετρα στα σημερινά 365 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Όπως δείχνει ο χάρτης, αυτή η προσωρινή γραμμή μετατράπηκε ανεπίσημα σε «κανονική» γραμμή, που απεικονίζεται σε χάρτες και συντηρείται από το Ισραήλ.

Υπάρχει ένα ανατριχιαστικό στοιχείο σε αυτό το γεγονός: πολλά από τα κιμπούτς που υπέστησαν επίθεση στις 7 Οκτωβρίου, όπως τα Νιρίμ, Νιρ Οζ και Άιν Χασλόσα, τα οποία χτίστηκαν στη γη της οικογένειάς μου, στην πραγματικότητα βρίσκονται στην αρχική έκταση της Λωρίδας της Γάζας, όπως ο χάρτης δείχνει ξεκάθαρα.

Τι θα δείξει η ιστορία όταν κατακαθίσει ο κουρνιαχτός

Το Ισραήλ ακατάπαυστα προσπαθεί να καταπιεί όλο και περισσότερη από τη Λωρίδα της Γάζας, ορίζοντας διαρκώς όλο και περισσότερα τμήματά της ως «νεκρή ζώνη». Κανείς διεθνής οργανισμός δεν αντέκρουσε ποτέ τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση της έκτασης της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται ο πόλεμος ενάντια σε αυτούς τους νέους που πέρασαν τη γραμμή. Πρέπει να αντιμετωπίσουν τις βόμβες που πέφτουν στη Γάζα, αλλά και μια αδυσώπητη συκοφαντική εκστρατεία στο εξωτερικό.

Οι αναληθείς ισχυρισμοί και οι απεχθείς κατηγορίες που τους αποδίδονταν, όπως τα περί αποκεφαλισμού παιδιών και βιασμού γυναικών, αποδείχθηκαν τελείως ψευδείς. Αλλά η επίδρασή τους συνεχίζεται, παρόλο που, όποιος γνωρίζει τους ανθρώπους στη Γάζα, ξέρει ότι έχουν έναν αυστηρό ηθικό κώδικα.

Τίποτα δεν μπορεί να λυγίσει την αποφασιστικότητα και το κουράγιο αυτών των νεαρών. Αντέχουν εδώ και 90 μέρες: περισσότερο από όσο κράτησε οποιοσδήποτε άλλος πόλεμος του Ισραήλ με τους γείτονές του.

Όταν κατακαθίσει ο κουρνιαχτός, αν αυτό συμβεί ποτέ, η ιστορία θα δείξει ποιος υπερασπίστηκε ηρωικά την πατρίδα του και ποιος, από την άλλη, διέπραξε τόσα πολλά και αποτρόπαια εγκλήματα. Αυτή η μνήμη θα μείνει βαθιά χαραγμένη στην ιστορία και των δύο λαών.

* Ο Σάλμαν Αμπού Σίτα είναι ιδρυτής της Palestine Land Society και συγγραφέας πολλών βιβλίων και εργασιών. Του πιστώνεται η εκτεταμένη τεκμηρίωση και χαρτογράφηση της γης και του λαού της Παλαιστίνης επί 40 χρόνια. Το παρόν άρθρο του, που εδώ αποδίδεται ελαφρά συντετμημένο, δημοσιεύθηκε στις 4/1/2024 στον δικτυακό τόπο Mondoweiss (mondoweiss.net). Οι μεσότιτλοι είναι της Σύνταξης.

** Σιωνιστική τρομοκρατική οργάνωση. Μετά το 1948 αποτέλεσε τον πυρήνα του ισραηλινού κατοχικού στρατού.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εργασιακά : Τέλος το πενθήμερο – Έρχεται εξαήμερη εργασία από τον Ιούλιο

Την στιγμή που κράτη-μέλη της ΕΕ πειραματίζονται με εβδομάδα των τεσσάρων ημερών εργασίας χωρίς μείωση των αμοιβών



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΔ. ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ και ...." Νέα Κεντροαριστερά", είναι οι υπέρμαχοι της Ευρωπαικής Ολοκλήρωσης (βλέπε Στρατιωτικοποίησης) της ΕΕ!

Ετσι γράφει η νεοφιλελεύθερη κ. Ευθυμιοπούλου και καλεί μάλιστα σε μάζεμα υπογραφών για τη στήριξή των τριών στις Ευρωεκλογές!!!

Απόλυτα λογικό, λέω εγώ.

Γιατί αυτοί ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ στην πράξη κυβερνώντας, την πίστη τους στο ιερατείο των Βρυξελών και φυσικά τον Μπάιντεν, το μεγάλο αφεντικό.

Η Αχτσιόγλου ταξίδεψε μέχρι Αμερική για να πάρει το χρίσμα για την υποψηφιότητά της.

Ο Τσεκελώτος είναι ο ήρωας του 3ου μνημονίου και του Υπερταμείου, ο Σταθάκης ο ήρωας του χρηματιστηρίου ενέργειας και ο κατάλογος μεγάλος...

Δεν είναι χαζοί οι δεξιοί, δεν βαδίζουν στα τυφλά, τα επικοινωνιακά τους κόλπα είναι σωστά μελετημένα.

Σήμερα καλούν στη συσπείρωση για την Ευρωπαική Ολοκλήρωση (βλέπε ολοκληρωτική συμμετοχή μας στους πολέμους και όχι μόνο), στο όνομα της αποδέσμευσης από την ηγεμονία της Γερμανίας στην ΕΕ.

Καλούν στην υποστήριξη του πολεμοχαρούς Μπάιντεν, στο όνομα της "δημοκρατίας" και της αποτροπής του "φασίστα" Τραμπ!

Ήθελέστα και παθέστα, λέω εγώ για όσους πραγματικά κεντροαριστερούς φίλους προσκολλήθηκαν στο ύπουλο μόρφωμα της "Νέας Κεντροαριστεράς".

Μακριά από μένα και από όλους μας εύχομαι, σύσσωμη η ύπουλη ηγεσία τους. Εξαιρούνται ΜΟΝΟ οι αποδεδειγμένα αγνοί μου φίλοι....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο γλίτσας Ψαροκασέλας στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, κάνοντας τους Ελληνοαμερικανούς παπάδες να μην πιστεύουν στ' αυτιά τους:

«Με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο, και στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι. Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου "αυτός είτε παπάς θα γίνει είτε πολύ σπουδαίος"».

Μιλάμε για ιδιάζουσα περίπτωση συμπλεγματικού σαχλαμαράκια. Με παραισθήσεις και αδιανόητο καβάλημα καλαμιού. 

Μα καλά, τι χρειάζεται να πει ακόμα για να νιώσουν το πόσο εξευτελίζονται αυτοί που τον ανέχονται να τους εκπροσωπεί πολιτικά; 

Δεν ντρέπονται λίγο; Δεν υποψιάζονται το πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι ένα τέτοιο ανερμάτιστο τίποτα;

Σχολιο.- Εγώ,  θα γράψω αυτό που σκέφτομαι εδώ και μήνες απ'όταν αυτός ο τύπος ανέλαβε την ηγεσία του συριζα: τι σκατά είδαν και βλέπουν σ'αυτόν τον καραγκιόζη άνθρωποι που θεωρούν τον εαυτό τους κεντροαριστερό; Θα μου πεις, αν φτάσεις να περάσεις στην αντίπερα όχθη στηρίζοντας μνημόνια και αναπτύσσοντας οπαδική αντίληψη για την πολιτική στράτευση, ε, μετά η βαρύτητα αναλαμβάνει τα υπόλοιπα σ'αυτήν την κατρακύλα...

Σχολιο.- Επικίνδυνο όχημα το καλάμι, κυρίως κατά την προσγείωση....

Σχολιο.- Η πολιτική αντιμετώπιση του φαινομένου επείγει.

Διότι η Λερναία Ύδρα έχει πολλά πρόσωπα και το έχει αποδείξει πολλάκις η ιστορία…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και για όσους νομίζουν πως τα κολλητιλίκια με τους φονιάδες είναι κάτι καινούργιο που φέρνει στον ΣΥΡΙΖΑ ο γλίτσας πούστης χαφιές Ψαροκασέλας που ξεφύτρωσε από το πουθενά, μια φωτογραφία του 2017.

Τα ζευγάρια Τσίπρα, Αναστασιάδη και Νετανιάχου, σε μια συνάντηση την οποία κανένα, μα κανένα, διπλωματικό πρωτόκολλο δεν υπαγόρευε. 

Αρκούσαν τα φιλικά αισθήματα. Κι ας κύλαγε ποτάμι το αίμα των παιδιών της Παλαιστίνης. Και τότε. Γιατί ούτε κι αυτό είναι κάτι καινούργιο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε συγκέντρωση στη γερμανική πρεσβεία (Υψηλάντου 10, στο Κολωνάκι), μεθαύριο Πέμπτη 18 Απριλίου, στις 7 μ.μ., καλούν παλαιστινιακές και αριστερές οργανώσεις.

Η βίαιη διάλυση από την αστυνομία του Συνεδρίου κατά της γενοκτονίας του λαού της Γάζας, στο Βερολίνο, οι συλλήψεις ακόμα και Εβραίων αντισιωνιστών και η απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία σε συμπαραστάτες του παλαιστινιακού λαού, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Γιάνης Βαρουφάκης, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.

Η στήριξη του ρατσιστικού κράτους του Ισραήλ αποτελεί σταθερή πολιτική της Γερμανίας. Που, όπως φαίνεται, με το που θα δει γενοκτονία σπεύδει να τη στηρίξει. 

Εκατόν είκοσι χρόνια από τότε που οι Γερμανοί αποικιοκράτες αφάνισαν φυλές ολόκληρες στη Ναμίμπια. Όπου εφάρμοσαν για πρώτη φορά μεθόδους που θα εφαρμόζονταν και πάλι, επιστημονικά αναβαθμισμένες, στη Γενοκτονία των Εβραίων της Ευρώπης που δεν έχουν καμία σχέση με τα ισραηλινοναζιστικά σιωνιστικά γουρούνια που κουβαλήθηκαν σαν αποικιοκράτες από Βρετανία και ΗΠΑ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά την κατακραυγή, ο ανάλγητος πούστης αλητάμπουρας Ψαροκασέλας αναγκάστηκε να ακυρώσει τη συνάντηση με τους φονιάδες της ακροδεξιάς ναζιστικής σιωνιστικής εγκληματικής οργάνωσης των ΗΠΑ  AIPAC. 

Η υποχώρησή του δείχνει πως ακόμα κι οι πιο κυνικοί βρομιάρηδες, όπως αυτός, είναι υποχρεωμένοι να λογαριάζουν τις αντιδράσεις της κοινωνίας. 

Από την άλλη, βέβαια, δεν αλλάζει τίποτα ως προς το πόσο επικίνδυνο είναι αυτό το φθονερό σκουπίδι, που βγήκε ξαφνικά μέσα από τον πιο σκοτεινό αμερικάνικο απόπατο για να παίξει βρόμικο παιχνίδι σε βάρος του λαού μας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή.

Σχολιο.- Το ωραίο είναι ότι σε κάποιες σελίδες τους οι οπαδοί του δολαροβίωτου πούστη ηγέτη Ψαροκασέλα λένε ότι η άνοδος του Σύριζα εχει προκαλέσει ντελίριο στους εχθρούς του... χαχαχαχαχαχα….

Σχολιο.- Μεγάλη και η ζημία που έκανε ο Τσίπρας τελικά !!!Με το ρόλο που έπαιξε για την ματαίωση των προσδοκιών αλλά και γι΄ αυτο το ανδρείκελο.....

Σχολιο.- Ο Τσιπρς έσπευσε να συναντηθεί με τον Νετανιάχου το 2017.

Σχολιο.- Τι κι αν συνδράμουν στη σφαγή το νεοναζιστικό κράτος Ισραήλ; Αρκεί που χαμογελάνε και κάνουν το "σωστό". Θα γυρίσουν να σου πουνε διάφοροι ότι είναι κατανοητά όλα αυτά, αφού μιλάμε για διεθνείς σχέσεις, διπλωματία της χώρας και ότι αυτά που λες είναι ακραία αριστερίστικά και όχι μετριοπαθή, ώστε να πείσουν τον κόσμο. Μέχρι να γίνει ο πόλεμος και να ψάχνει να βρει τρόπο να γλιτώσει το παιδί του, το εγγόνι του την επιστράτευση...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπορεί η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Φωνής να αφορά το χώρο της υγείας, αλλά δεν πειράζει να τη δούμε συμβολικά, με τις κρίσιμες μέρες του πλανήτη, το λαό σε ημι-κατατονική κατάσταση, μην τα ξαναλέμε όλα, και την αυριανή απεργία. Όλα μας υπενθυμίζουν: "Δεν είναι η σιωπή φωνή, φωνή είναι μόνο η φωνή".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ζευγάρια Τσίπρα, Αναστασιάδη και Νετανιάχου, σε μια συνάντηση την οποία κανένα, μα κανένα, διπλωματικό πρωτόκολλο δεν υπαγόρευε. 

Αρκούσαν τα φιλικά αισθήματα. Κι ας κύλαγε ποτάμι το αίμα των παιδιών της Παλαιστίνης. Και τότε. Γιατί ούτε κι αυτό είναι κάτι καινούργιο.

Και είχαν και το θράσος να λένε ''Πρώτη φορά Αριστερά''

Σχολιο.- Τραγικοί....αλλά να ήταν οι μόνοι...γενικώς την έννοια αριστερα στην δύση την κατάντησαν ΟΛΟΙ κουρελοχαρτο...άλλοι από βολεμα, άλλοι από "χεσμενο σοβρακο"...Το αποτέλεσμα το ίδιο ..απάθεια, αδράνεια, συμβιβασμός, υποταγή...

Σχολιο.- Ποια επανάσταση; Αυτοί προσέφεραν ‘‘γη και ύδωρ’’!

Σχολιο.- Πρώτη φορά απόγνωση και υποταγη

Σχολιο.- Εγώ εδώ τα βλέπω τα συριζόσκυλα να φοράνε ζαρτιέρες και να χαριεντίζονται με τους εργοδότες των φασιστών.

Σχολιο.- Σωστά για να μην ξεχνάμε

Σχολιο.- ''Πρώτη φορά Αριστερά'' Το πιο σύντομο ανέκδοτο!!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΘΑΜΑ - ΘΑΜΑ...

Επι Καραμανλή το 1961 ψήφιζαν καί τά δενδρα..Με Μητσοτακη το 2023 υπογραφουν καί οι Νεκροί

Καταγγελία ΣΟΚ: Ο νεκρός σε τροχαίο διευθυντής κυκλοφορίας του ΟΣΕ - που σκοτωθηκε τρείς ημερες πρίν καταθεσει - υπέγραφε έγγραφα 6 μήνες μετά τον θάνατό του!

Απίστευτη καταγγελία έρχεται να προστεθεί στα «σημεία και τέρατα» που γίνονται εδώ και 14 μήνες για να επιβληθεί ένα πέπλο συγκάλυψης στο έγκλημα των Τεμπών. Έχει να κάνει με τον – μακαρίτη πλέον – Διευθυντή Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, Κωνσταντίνο Χρυσάγη, ο οποίος φέρει το όνομά του σε έγγραφα, μήνες μετά τον θάνατό του!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περισσότεροι από 76.465 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου 2023.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απεργούν σήμερα Τρίτη οι εργαζόμενοι σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, γραφεία Τύπου και sites, από τις 5 π.μ. έως αύριο στις 5 π.μ., συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στην αυριανή πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 17 Απρίλη.

Όλοι αύριο στην απεργία για Συμβάσεις, αυξήσεις και μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς _ όλοι στην απεργία και τις συγκεντρώσεις!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



16/4/2024     -      15.00

- Δύο ειδήσεις μας έρχονται από την απέναντι ακτή του Ατλαντικού. Η πρώτη (ήδη γνωστή από χτες) είναι η μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιο πυρομαχικών στο Σκράντον της Πενσυλβάνια, η οποία κατέστρεψε ολοσχερώς, επί της ουσίας, τη συγκεκριμένη μονάδα. Το εργοστάσιο στο Σκράντον είχε εκσυγχρονιστεί ειδικά για την παραγωγή πυρομαχικών για λογαριασμό των VSU. Από το 2022, η εταιρεία παρήγαγε βλήματα «ΝΑΤΟϊκών» διαμετρημάτων: των 155 mm και 105 mm για πυροβόλα και οβιδοβόλα πυροβολικού, φυσίγγια διασποράς PGU-45/B των 105 mm και βλήματα όλμων των 120 mm. Όλα τα παραπάνω είδη πυρομαχικών παραδίδονταν αποκλειστικά στις VSU. Ουσιαστικά, δηλαδή, ήταν σαν να καταστράφηκε μια αντίστοιχη παραγωγική μονάδα στο έδαφος της χώρας των ουκρανοναζί χωρίς να χρησιμοποιηθεί ούτε ένα ρωσικό βλήμα!!!

- Με δεδομένο, τώρα, ότι οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα στην προμήθεια του καθεστώτος Ζελένσκι με πυρομαχικά όλων των παραπάνω τύπων, βρέθηκε και η «έξωθεν καλή μαρτυρία» για να μεταφερθεί το κύριο βάρος του εξοπλισμού των VSU στις ευρωπαϊκές χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ (μεταξύ των οποίων βρίσκεται, δυστυχώς και η χώρα μας και μάλιστα με τη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ κυβέρνηση)…

- Ένα ακόμη δείγμα της πολιτικής των ΗΠΑ έναντι της χούντας του Κιέβου έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Τζον Κέρμπι. Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν οι ΗΠΑ προτίθενται να υπερασπιστούν τον εναέριο χώρο της λεγόμενης «Ουκρανίας» κατά τον ίδιο τρόπο με αυτόν που το έκαναν για λογαριασμό του Ισραήλ τα χαράματα του περασμένου Σαββάτου, η απάντησή του ήταν πέρα για πέρα σαφής και, θα έλεγα, αφοπλιστική:

- «Διαφορετικές διενέξεις, διαφορετικός εναέριος χώρος, διαφορετική η εικόνα των απειλών», είπε χαρακτηριστικά και, φυσικά, η απάντησή του ήταν ξεκάθαρα αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

- Ουκρανοί στρατιώτες, η παράδοση για να γλιτώσετε τη ζωή σας είναι ο μόνος δρόμος  και σας περιμένει…

- ΥΓ: Έχουν κυκλοφορήσει από χτες το βράδυ (και στα ρωσικά Μέσα και social media) έντονες φήμες για μεγάλο πλήγμα των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων σε βάση προσωρινής διαμονής Ουκρανών και ξένων στρατιωτικών στο Τσουγκούγεφ (Περιφέρεια Χαρκόβου). Οι φήμες μιλούσαν ήδη από χτες για πλήγμα που, μεταξύ άλλων, εξουδετέρωσε και μερικές από τις «κεφαλές» των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και υπηρεσιών Ασφαλείας. Σήμερα είδα ότι κυκλοφορεί η ανεπιβεβαίωτη φήμη περί εξουδετέρωσης του γνωστού και μη εξαιρετέου Κιρίλ Μπουντάνοφ. Επειδή, ωστόσο, «όποιος καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι» (αναφέρομαι βεβαίως στο περυσινό ανάλογο περιστατικό μέσα στο Κίεβο, όπου τελικά δεν επιβεβαιώθηκε η εξουδετέρωση του εν λόγω προσώπου), θα περιμένω επίσημη διαβεβαίωση από ρωσικής πλευράς ή, εναλλακτικά, τις ανάλογες… «νεκρολογίες» από τα ελεγχόμενα Μέσα του χουντικού καθεστώτος του Κιέβου, τα οποία «μοιρολογούν» όλα αυτά τα «παλικάρια» (ενίοτε και «κοπέλες») που κλείνουν κατά προτεραιότητα ραντεβού με τον Μπαντέρα και τον Σουχέβιτς στα καζάνια της Κολάσεως...

Σχολιο.- Ο μπουντάνοφ σαν τις κατσαρίδες είναι, όλο τον σκοτώνουν και όλο ζει 

Κακό σκυλί ψόφο δεν έχει....

Σχολιο.- Εδώ να σημειωθεί ότι η Ελλάδα εξάγει σφαίρες και οβίδες των συγκεκριμένων διαστάσεων .

Βέβαια η υπάρχουσα αριστερά πέρα βρέχει στην κάτω ραχουλα .

Το ζήτημα είναι ότι θα καλεστουμε σε λίγο καιρό και δυστυχώς θα ψηφίσουμε μια αριστερά που ούτε καν τα βασικά δεν έχει ζητήσει, να υπογράψει δηλαδή η χώρα της συνθήκες ενάντια στην χρήση βομβών διασποράς και να μην πουλά όπλα .

Όχι μόνο αυτό τα γράφω τα διαβάζω και νιώθω εξωγήινος.

Αναρωτιέμαι μήπως μαξιμαλιζω ώρες ώρες.

Υγ  Θα ψηφίσουμε αριστερά, αλλά γιατί καμιά δύναμη της αριστεράς δεν ζητά τα βασικά; 

Σχολιο.- Τα αυτονόητα (υπό κανονικές συνθήκες) ζητάς...

Σχολιο.- είναι χειρότερο, δεν έχουμε καν βόμβες διασποράς,  τσαμπε είναι να υπογράψουμε τις σχετικές συνθήκες....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



16/4/2024     -     5.00

- Συνεχίστηκαν και τα ρωσικά πλήγματα, κατά κύριο λόγο σε στρατιωτικές υποδομές των VSU και σε στρατηγικές υποδομές του ναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου.

- Το εντυπωσιακότερο, ωστόσο, από αυτά τα πλήγματα επιτεύχθηκε στο Σλαβιάνσκ, στο κατεχόμενο, προς το παρόν, από το ναζιστικό χουντικό καθεστώς του Κιέβου τμήμα της ΛΔ Ντονιέτσκ. Εκεί επλήγη χώρος προσωρινής διαμονής Ουκρανών και Γάλλων στρατιωτικών – οι δεύτεροι ήταν αυτοί που αφίχθησαν πρόσφατα στο έδαφος της χώρας των ουκρανοναζί, μεταφέροντας μαζί τους και μερικά γαλλικά αυτοκινούμενα οβιδοβόλα των 155 mm τύπου Caesar, ως «βοήθεια» προς τις VSU (Στγ: πιθανόν εκείνα τα 6 που είχε συμφωνηθεί ν’ αγοράσει το καθεστώς Ζελένσκι από τη Γαλλία με συμφωνία που επιτεύχθηκε φέτος στις 18/01). Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς τουλάχιστον 100 Ουκρανοί και Γάλλοι στρατιωτικοί έκλεισαν ήδη ραντεβού με τον Μπαντέρα και τον Πεταίν, ωστόσο αναμένεται και η επίσημη επιβεβαίωση από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

- Σύμφωνα με δήλωση του ίδιου του Ζελένσκι στο μεταμεσονύκτιο... «5λεπτο του γελοτοποιού» που ανεβάζει κάθε βράδυ στα φιλικά προς αυτόν Μέσα και social media, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εκτόξευσαν κατά την τελευταία μόνο εβδομάδα προς την επικράτεια της χώρας των ουκρανοναζί περί τα 130 drones τύπου Geran’-2, 80 πυραύλους διαφόρων ειδών και πάνω από 700 τηλεκατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες τύπων FAB, ODAB κοκ.

- Κατά τη χτεσινή μέρα υπήρξαν και αρκετοί θάνατοι γνωστών Ουκρανοναζί μαχητών και ιδεολόγων νεοναζί στα μέτωπα της ΕΣΕ. Τα ουκρανικά Μέσα και social media γέμισαν χτες με «νεκρολογίες» των παρακάτω:

* Του Γιούρι Λουστσάι, ενός από τους διαχειριστές του ρωσόφωνου (!) τμήματος της Wikipedia, ο οποίος εξουδετερώθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις κοντά στο Κράσνογε (Ιβάνοφσκογε), στο μέτωπο του Αρτιόμοφσκ. Ο Λουστσάι ήταν από τους βασικούς παράγοντες που το ρωσόφωνο τμήμα της Wikipedia γέμισε από ρωσοφοβικά και διαστρεβλωτικά της πραγματικότητας άρθρα, γεγονός που οδήγησε τις ρωσικές αρχές να το κηρύξουν ως «ιστοσελίδα που προωθεί τον εξτρεμισμό».

* Της 30χρονης ελεύθερης σκοπεύτριας Γεκατερίνα Σινκαρένκο, γνωστής με το προσωνύμιο Whisky, η οποία εξουδετερώθηκε από τα ρωσικά στρατεύματά κοντά στο Σέβερσκι (μέτωπο Κράσνι Λιμάν). Η Σινκαρένκο είχε μάλιστα τιμηθεί και με «μετάλλια θάρρους» του ουκρανικού ναζιστικού καθεστώτος για τις «υπηρεσίες» της.

* Του ιδεολόγου ναζιστή και λοχία της 59ης Ειδικής Ταξιαρχίας Πεζικού των VSU Πάβελ Πετριτσένκο, στην προ ΕΣΕ ζωή του μπλόγκερ και ενεργού προπαγανδιστή του ναζισμού. Βεβαίως, στην ιστορία του τελευταίου υπάρχει και ένας «αστερίσκος»: βλέπετε, το νέο «παρεάκι» του Μπαντέρα στην Κόλαση, εν ζωή τασσόταν με παρρησία εναντίον των διαδικτυακών καζίνο για τους Ουκρανούς στρατιωτικούς και μάλιστα είχε διοργανώσει ακόμη και σχετική διαδικτυακή petition. Μόνο που η θέση του αυτή δεν έβρισκε καθόλου σύμφωνους ορισμένους «καρεκλοκένταυρους» της ουκρανικής χούντας, οι οποίοι ακριβώς θησαυρίζουν εν μέσω στρατιωτικών επιχειρήσεων από τον διαδικτυακό τζόγο. Και φωνές όπως αυτή του Πετριτσένκο δεν τους ήταν καθόλου, μα καθόλου «βολικές»…

- Η κατάσταση στα επιμέρους μέτωπα της ρωσικής ΕΣΕ μέχρι και χτες (15/04) αργά τη νύχτα είχε διαμορφωθεί ως εξής:

- Στο «συνοριακό» μέτωπο, δηλαδή στις παραμεθόριες περιοχές της Ρωσίας με τις ουκρανικές Περιφέρειες Σούμι και Χαρκόβου, συγκροτήθηκε μια νέα Ομάδα Στρατευμάτων με την ονομασία «Βορράς», η οποία ανέλαβε όχι μόνο τη φύλαξη των ρωσοουκρανικών συνόρων από ενδεχόμενη νέα απόπειρα εισβολής των Ουκροναζί σε ρωσικό έδαφος, αλλά και πιθανές μελλοντικές επιθετικές ενέργειες στο έδαφος της χώρας των ουκρανοναζί, όταν επιχειρησιακά και τακτικά αυτό θα απαιτηθεί. Ήδη κάποια πρώτα «δείγματα γραφής» της νέας ρωσικής Στρατιωτικής Ομάδας δόθηκαν τις τελευταίες μέρες, με τη στοχευμένη εξουδετέρωση μονάδων Ουκρανών και ξένων στρατιωτικών (Στγ: κυρίως Πολωνών) σε πόλεις και χωριά που βρίσκονται σε άμεση γειτονεία με τη συνοριακή γραμμή, αλλά και την καταστροφή οπλικών συστημάτων των VSU, μεταξύ αυτών και 1 αντιαεροπορικού συστήματος IRIS-T, γερμανικής κατασκευής.

Νοτιότερα της Μάργινκα, στη Νοβομιχάηλοφκα, οι ρωσικές δυνάμεις αργά αλλά σταθερά σφίγγουν τον κλοιό γύρω από το χωριό τόσο από Βορρά, όσο και από Ανατολή και Νότο. Η κατάσταση των μονάδων των VSU μέσα στο χωριό είναι απελπιστική, ωστόσο το γεγονός ότι ανάμεσά τους βρίσκονται και αρκετοί «πορωμένοι» νεοναζί, τις κάνει να αντιστέκονται, μέχρι στιγμής, λυσσαλέα. Φυσικά μένει να φανεί για πόσο ακόμη μπορεί να συντηρήσει ο φανατισμός τη μαχητική ικανότητα μονάδων εμφανώς αποδυναμωμένων τόσο σε έμψυχο δυναμικό, όσο και σε οπλισμό και, κυρίως, σε πολεμοφόδια, τρόφιμα και φάρμακα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν κατανοώ τι εννοεί το ΚΚΕ ως "ιμπεριαλιστικο πόλεμο" στη Μέση Ανατολή.Ως τώρα ήταν μονομερής ιμπεριαλιστική και σιωνιστική σφαγή.Ηταν πόλεμος ως αντίσταση των Παλαιστινίων και καταστολή τους αλλά καθόλου ιμπεριαλιστικός πόλεμος.Τωρα γίνεται ιμπεριαλιστικός γιατί επενέβη το Ιράν; Έπρεπε το Ιράν να περιμένει να το βομβαρδίσουν χωρίς να απαντά για να μην χαρακτηριστεί ιμπεριαλιστικό από το ΚΚΕ; Το μόνο που είναι σαφές είναι ότι αν έχουμε εμπλοκή όλου του δυτικού άξονα κατά του Ιράν η συμμάχων του ,που δεν φαίνεται πλήρως αυτήν την στιγμή, θα επέμβει και ο ανατολικός άξονας. Μήπως και αυτοί θα έπρεπε να αφήσουν να καταστραφεί το Ιράν μην τους πει " ιμπεριαλιστές" το ΚΚΕ;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εδώ βλέπουμε το πόσο μεγάλο σίχαμα και ξεφτίλα είναι ο Ευαγγελάτος

Επίθεση με μαχαίρι από ισλαμοφασίστα της CIA on line κατά Ασσύριου Χριστιανού επισκόπου εντός ναού στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.! Τον ήθελαν νεκρό γιατί έλεγε στα κηρύγματα του ”ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ!” Είχε πάει στη Γάζα και επισκέφθηκε εκεί ”το χωριό Εμμαούς ” κήρυττε!

Επίθεση με μαχαίρι on line κατά Ασσύριου επισκόπου εντός ναού στο Σίδνεϊ που ανήκει στην Ασσυριακή Αραμαική Εκκλησία.. Τρομοκρατία..! Σχετίζεται με ένταση στη Μέση Ανατολή; Στόχος παντού η Συρία … Oι χριστιανοί της Συρίας είναι αντίσταση … στον Αντίχριστο..

Τέσσερις άνθρωποι μαχαιρώθηκαν στο δυτικό Σίδνεϊ στην εκκλησία του Χριστού του Καλού Ποιμένα Christ The Good Shepherd στο Wakeley περίπου στις 7.15 μ.μ. Ο επίσκοπος Mari Emmanuel κήρυττε όταν ένας επιτιθέμενος πήγε πάνω του και φέρεται να τον μαχαίρωσε πολλές φορές.

Στα θύματα περιλαμβάνονται 50χρονος, ένας 30χρονος, ένας 20χρονος και ένας 60χρονος

Ο Ευαγγελάτος στο site του το newsit.gr γράφει :

«Νέα επίθεση με μαχαίρι στο Σίδνεϊ. Αντιεμβολιαστής και αρνητής του κορονοϊού ο επίσκοπος Εμμανουήλ που δέχτηκε την επίθεση»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Βόρεια Μακεδονία θα στηρίξει το Κόσοβο

Αύριο στο PACE τα Σκόπια θα ψηφίσουν για την ένταξη της Πρίστινα στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ταλάτ Τζαφέρι.

Η Βόρεια Μακεδονία είναι επίσης συν-συγγραφέας του αντισερβικού ψηφίσματος για τη Σρεμπρένιτσα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας.

Με τη βοήθεια του ψηφίσματος για τη «γενοκτονία», οι δυτικές δυνάμεις σχεδιάζουν να καταργήσουν τη Δημοκρατία της Σέρπσκα και να απαιτήσουν πολεμικές αποζημιώσεις από τη Σερβία.

Τα δύο εκτρώματα που δημιούργησε η Δύση Κοσσυφοπέδιο και Β.Μακεδονια. 

Κοινός παρανομαστης? 

Αλέξης Τσιπρας



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



25 Δεκεμβρίου 1989. Οι Νικολάε και Έλενα Τσαουσέσκου από τη Ρουμανία καταδικάζονται σε θάνατο από μασκοφόρους "δικαστές" μετά από στρατιωτικό πραξικόπημα υπό φασιστική ηγεσία. Οι κομμουνιστές αγωνιστές, και οι δύο από φτωχές αγροτικές οικογένειες, δολοφονούνται από το φιλοϊμπεριαλιστικό "Συμβούλιο Εθνικής Σωτηρίας" και θάβονται σε τάφο χωρίς επιγραφή.

-"Θα απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτηση, αλλά μόνο στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση, ενώπιον των εκπροσώπων της εργατικής τάξης. Πείτε στο λαό ότι θα απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις του. Όλος ο κόσμος πρέπει να μάθει τι συμβαίνει εδώ. Αναγνωρίζω μόνο την εργατική τάξη και τη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση - κανέναν άλλον. Δεν θα απαντήσω σε εσάς τους πραξικοπηματίες", είπε ο Τσαουσέσκου. 

~Κείμενο της κλειστής "δίκης" του Νικολάε και της Έλενας Τσαουσέσκου, Δεκέμβριος 1989:

-"Ας μην υπάρχει κανένα λάθος γι' αυτό. Ας μην υπάρξουν υποκριτικές διαβεβαιώσεις από τις ιμπεριαλιστικές κυβερνήσεις ότι λυπούνται για τη δολοφονία του Νικολάε Τσαουσέσκου και της συζύγου του Έλενας. Ήταν πράξη απροκάλυπτης δολοφονίας. Ήταν ένα πραξικόπημα από τις πιο αντιδραστικές δυνάμεις της στρατιωτικής ιεραρχίας σε συνεργασία με τα απομεινάρια της παλιάς αστικής άρχουσας τάξης της Ρουμανίας. Ήταν μια αναίτια πράξη δολοφονίας, απολύτως αντίστοιχη και χαρακτηριστική με την περίοδο των δεκαετιών του 1920 και του 1930, όταν οι δολοφονίες πολιτικών ηγετών ήταν κάτι σύνηθες, όταν η βασιλεία του τρόμου από τις αντιδραστικές ομάδες της άρχουσας τάξης ήταν στην ημερήσια διάταξη".

~"Αντιδραστικό πραξικόπημα στη Ρουμανία" του Σαμ Μάρσι



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Μόλις ολοκλήρωσα την επέμβαση αλλαγής φύλου και τώρα έχω κόλπο. Στα χέρια μου έχω βάζα με τα αυγά μου και δίπλα μου είναι ο άντρας μου».

Τίποτα το ιδιαίτερο, απλά στην Αμερική ο παππούς έκοψε τις μπάλες του και έκανε έναν τεχνητό κόλπο για χάρη του νεαρού άντρα του.

Δυτικός πολιτισμός

Σχολιο.- Αντε, και καλούς απογόνους. Κόλπο έχει, έμεινε να του κάνουν μεταμόσχευση μήτρας. Οι Άγγλοι ήδη βρήκαν τρόπο πως θα θηλάζει, με κατάλληλα φάρμακα θα παράγει περισσότερο γάλα και από την αγελάδα Milka που βοσκει στις Άλπεις.

Η Καντι-Καντι πάντως, είναι μες στη τρελή χαρά 

Εγώ πρώτα θα εγδeρνa τους γιατρούς του.

Σχολιο.- Είναι να ξερνάς. Μόνο ένα μένει στην ανθρωπότητα. Η όσο το δυνατόν ταχύτερη εξόντωσή τους από τη συμμαχία Ρωσίας -Κίνας. Χωρίς έλεος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα παιδί ρώτησε τον παππού του: ′′ Παππού, πώς έζησες στο παρελθόν χωρίς τεχνολογία:

Χωρίς υπολογιστές

Χωρίς ίντερνετ

Χωρίς δράμα

Χωρίς τηλεοράσεις

Χωρίς καιρό

Χωρίς αυτοκίνητα

Κανένα κινητό τηλέφωνο;

Ο παππούς απάντησε:

′′ Όπως ζει η γενιά σου σήμερα:

Χωρίς προσευχές

Χωρίς συμπόνια

Δεν υπάρχει σεβασμός

Χωρίς εκπαίδευση

Καμία προσωπικότητα

Καθόλου ντροπή

Δεν υπάρχει σεμνότητα ′′

Δεν υπάρχει ειλικρίνεια

Εμείς, οι άνθρωποι που γεννήθηκαν μεταξύ 1940-1980, ήμασταν ευλογημένοι...

Η ζωή μας είναι η ζωντανή απόδειξη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 2011 δεν με έκαναν αναγνώστη ενώ είχα αποφοιτήσει από το εκκλησιαστικο ιεκ έχοντας πνευματικο και περίμενα την ρασοφορια μου ο Άνθιμος ο οικουμενιστης με απέρριψε και βλέπω τώρα τον κασελλακη τον κάνανε αναγνώστη ενώ είναι γκεη ψήφισε τον ανώμαλο νομο δηλαδή εγώ είμαι ανάξιος και άξιος αυτός



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 19.00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ...

Το BDS Greece σε συνεργασία με συλλογικότητες αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, οργανώσεις της Αριστεράς και Παλαιστινιακές συλλογικότητες, καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 18/4 στις 19.00 στην Γερμανική Πρεσβεία (Υψηλάντου 10) για τα πρωτοφανή γεγονότα που συνέβησαν στο Βερολίνο την περασμένη Παρασκευή

Την Παρασκευή 12/4, το προγραμματισμένο Συνέδριο για την Παλαιστίνη στο Βερολίνο έγινε αποδέκτης πρωτοφανών απαγορεύσεων και επιθέσεων από τη γερμανική αστυνομία. Παλαιστίνιοι και Εβραίοι ακτιβιστές προσήχθησαν, ενώ η αστυνομία αφού έκοψε το ρεύμα, εισέβαλε στον χώρο του συνεδρίου για να εμποδίσει την διεξαγωγή του.

Έφτασε στο σημείο να απαγορεύσει την είσοδο στη Γερμανία, εκτός από τον πανεπιστημιακό και χειρούργο γιατρό Dr Ghassan Abu Sittah και του Έλληνα πολιτικού Γιάνη Βαρουφάκη, γραμματέα του ΜέΡΑ25, ιδρυτή του πανευρωπαϊκού κόμματος DiEM25, πρ. υπουργού και βουλευτή λόγω της φιλοπαλαιστινιακή στάσης του!

Η διακοπή του συνεδρίου από τη γερμανική αστυνομία έρχεται σε συνέχεια κατασταλτικών κινήσεων και απαγορεύσεων ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, σε όλη την Ευρώπη. Όμως, όσα έγιναν στο Βερολίνο, συνιστούν τομή, καθώς αποτελούν ευθεία επίθεση στο στοιχειώδες δικαιώματα του ελεύθερου λόγου και του συνέρχεσθαι και αφαίρεση αυτών των δικαιωμάτων από όποιον ή όποια στέκεται στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού. Και για να το κάνει ακόμα χειρότερο, η Γερμανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί την κατηγορία του αντισημιτισμού (ακόμα και ενάντια σε Εβραίους) για να κατασταλεί οποιασδήποτε φωνή διατυπώνει κριτική προς το κράτος Απαρτχάιντ και τη γενοκτονία που διεξάγει.

Επιπλέον, για να αιτιολογήσει την καταστολή, η γερμανική κυβέρνηση, που συνεχίζει να είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων στο Ισραήλ, επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι το συνέδριο καλούσε σε μποϊκοτάζ και κυρώσεις κατά του Ισραήλ. Αλλά το μποϊκοτάζ και οι κυρώσεις αποτελούν νόμιμο, πολιτικό και κοινωνικό μέσο για να ασκηθεί πραγματική πίεση, ώστε να σταματήσουν συνεχιζόμενα εγκλήματα. Αντίθετα, η υποστήριξη προς τη γενοκτονία και το απαρτχάιντ αποτελούν συνενοχή, που οδηγεί σε χειρότερα εγκλήματα. Η Γερμανία θα έπρεπε να το γνωρίζει πολύ καλά.

Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να μείνουμε αμέτοχοι. Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να εμβαθύνει τους δεσμούς της με το Ισραήλ (βλ. πρόσφατη επίσκεψη Α. Γεωργιάδη και υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον Ισραηλινό Υπουργό Υγείας). Είναι ανάγκη να δείξουμε ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε τέτοιες αυταρχικές πρακτικές, είτε στην Γερμανία, είτε οποιουδήποτε άλλου. Ταυτόχρονα, η αλληλεγγύη προς τους ανθρώπους στην Γερμανία που παλεύουν μέσα στο πλέον φιλο-Ισραηλινό ευρωπαϊκό κράτος, που λαμβάνει δρακόντεια μέτρα καταστολής ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, μπορεί να συμβάλλει ώστε να αναδειχθεί η απαράδεκτη και αντιδημοκρατική στάση της Γερμανικής κυβέρνησης και να της ασκηθούν πιέσεις για να σταματήσει τη συνενοχή και την καταστολή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελληνική Αριστερά εν έτι 2024 με την ανθρωπότητα στο χείλος του γκρεμού:

1. ΚΚΕ: "Αναμενόμενη η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ – Συνιστά επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου". Προσέξτε "αναμενόμενη" για να μην γράψουν "δίκαιη" και τους κατηγορήσουν για αντισημίτες και χαλάσει η σούπα.

2. ΑΝΤΑΡΣΥΑ: "Τα δραματικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή, με την απάντηση του Ιράν στη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ, φέρνουν ακόμα πιο κοντά τον κίνδυνο μιας γενικευμένης περιφερειακής σύγκρουσης, με ανυπολόγιστα αποτελέσματα και κινδύνους για τους λαούς, στην πολύπαθη περιοχή μας." (στο ίδιο μήκος κύματος- άραγε θα μας πουν αν είχε δίκιο το Ιραν με την κίνησή του εναντίον του Ισραήλ;)

3. ΛΑΕ-ΑΑ:Η στρατηγική εταιρική σχέση της Ελλάδας με το Ισραήλ επιδιώκεται να παρουσιαστεί σαν συμφέρουσα για τον λαό. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είπαν λέξη για τον βομβαρδισμό του ιρανικού προξενείου και σιωπούν

μπροστά στη γενοκτονία της Γάζας, έσπευσαν να καταδικάσουν την “ιρανική επίθεση”. (Τουλάχιστον οι μόνοι που βάζουν σε εισαγωγικά την "ιρανική επίθεση")

Συμπέρασμα: ΚΑΙ ΜΉ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. Στο μεταξύ έχει μεγάλη πλάκα αυτό το "καμιά εμπλοκή της Ελλάδας κλπ κλπ " με την οποία φράση ξεπλένονται ΚΚΕ και Ανταρσύα ότι είναι δήθεν κατά των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, ενώ ουσιαστικά κρίνουν την αντεπίθεση του Ιραν ως ενέργεια που κλιμακώνει τον πόλεμο. Ας τους ενημερώσουμε ότι τόσο η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας εναντίον του ΝΑΤΟ όσο και η επιχείρηση του Ιραν και της Παλαιστινιακής Αντίστασης εναντίον του Ισραήλ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ τον κίνδυνο της πολεμικής σύρραξης που ξορκίζουν. Γιατί αποδυναμώνουν το ΝΑΤΟ. Και στο πολιτικό νηπιαγωγείο θα το καταλάβαιναν. Αλλά κατά πως φαίνεται οι άνθρωποι "κωλύονται" από πολιτικές αναλύσεις που τους οδηγούν στην πράξη στο Νατοϊκό στρατόπεδο, αλλά με υποσημειώσεις βεβαίως-βεβαίως.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μερικά ενδιαφέροντα που διαφεύγουν της προσοχής 

Το Ισραήλ έχει έκταση 22.145 τχ. Δηλαδή 6,5 φορές μικρότερο απ την Ελλάδα, εκ των οποίων τα 13.000τχ είναι η έρημος Νεγκέβ και τα 6.000τχ η Παλαιστίνη.

Ο πληθυσμός του είναι 9,8 εκ, εκ των οποίων το 20% (2 εκ) είναι Άραβες. Οι Παλαιστίνιοι είναι 5,5 εκ σε Δυτική όχθη, Γάζα, Γκολάν.

Στη έρημο Νεγκέβ κατοικούν 800.000 άνθρωποι, εκ των οποίων το 20% είναι Βεδουίνοι και άλλοι.

Συμπέρασμα:

Οι Ισραηλινοί είναι 7,5 εκατομμύρια, εκ των οποίων το μισό+ εκατομμύριο ζει στην έρημο στα κιμπουτς και τα 7 εκ σε μια έκταση στο μέγεθος Αττικής και Κορινθίας ο ένας επάνω στον άλλο.

Αυτοί οι άνθρωποι σε έναν καθολικό πόλεμο εξοντώσεως με το Ιράν ή με άλλους είναι φοβερά ευάλωτοι από βαρέα συμβατικά όπλα, δεν χρειάζεται να υποστεί το Ισραήλ πυρηνικό πλήγμα. Γι αυτό και ο κίνδυνος από το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν είναι για αφελείς. 

Ο μόνος λόγος που το Ισραήλ υπάρχει ακόμη είναι μόνο ένας: ότι πρόκειται ουσιαστικά για μια Πολιτεία των ΗΠΑ και κανείς δεν θέλει να μπλέξει σε πόλεμο με τους Αμερικάνους. Το Ισραήλ είναι κάτι σαν το Καλίνιγκραντ. Βρίσκεται εκτός Ρωσίας πάνοπλο, αλλά συνεχίζει να υπάρχει, γιατί κανείς δεν θέλει να μπλέξει με τη Ρωσία.

Η στρατηγική όμως θέση του Ισραήλ είναι απείρως μεγαλύτερη. Αν χαθεί, τελειώνει η παγκόσμια ηγεμονία της Δύσης. Άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που η Δύση το φύτεψε εκεί. 

Η Δύση όμως, όπως φάνηκε στην Ουκρανία είναι σε υποχώρηση. Δεν είναι πλέον τόσο δυνατή. Η υπεραντίδραση του Ισραήλ στη Γάζα δείχνει ξεκάθαρα ότι το Ισραήλ συναισθάνεται το τέλος του ως του μπάτσου της ΜΑ.

Είτε χτυπήσει το Ιράν -θα του κόσμου ταρχδ- είτε όχι, από μακροσκοπική σκοπιά, το Ισραήλ και η Δύση ηττήθηκαν. 

Ακόμη κι αν επιφέρει ισχυρό πλήγμα στις υποδομές του Ιράν, δεν μπορεί να εξαλείψει μια χώρα 1,7 εκατομμυρίων τετρ. χιλιομέτρων, όση δηλαδή η Ισπανία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Πολωνία μαζί, με 88,5 εκ πληθυσμού και με πλάτες Ρωσίας-Κίνας-Ινδίας-Β.Κορέας...

Η κατάκτηση του Ιράν με στρατό είναι α δ ύ Ν ΑΤ η! Ούτε από 5 εκ Αμερικάνους πεζοναύτες, εδώ γελάνε και τα πεζοδρόμια! Και όμως υπάρχουν κάποιοι Αμερικανόπληκτοι, μέσα στο θολωμένο τους μυαλό, που πιστεύουν ότι αυτό είναι εφικτό. Υπάρχουν άσχετοι που πιστεύουν ότι το Ισραήλ μπορεί να καταστρέψει το Ιράν με πυρηνικά. Ότι θα ρίξει στη στρατόσφαιρα και με τον μαγνητικό παλμό θα γυρίσει το Ιράν στην προϊστορική εποχή!!!

Φυσικά, αυτά τα μπουρδολογήματα οι Δυτικοί δεν τα γράφουν ούτε σε κόμικς πρώιμης δημοτικής εκπαίδευσης.

Οι Αμερικάνοι και οι Άγγλοι μπορεί να έχουν κάνει εγκλήματα, γιατί είναι στη φύση της ισχύος να κάνει εγκλήματα αλλά κόπανοι δεν είναι με την καμία.

Κάνω έκκληση σε όσους φίλους παρακολουθούν τέτοιους μλκς, να τους διαβάζουν καχύποπτα, αν μη τι άλλο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περί της «ρητορικής μισους» της ρυπαρής έστω & παρφουμαρισμένης ΔΗΘΕΝ προοδευτουργιάς…!!!

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΔΕΡΦΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ…!!!

Ναι αλλά αφού στη λεγόμενη «ΕΕ» ισχύουν τα ΔΗΘΕΝ: «κράτη δικαιου»

«ελευθερίας λογου»,«ισονομίας»

«ελευθεροτυπίας»,«σεβασμού 

των ανθρωπινων δικαιωμάτων»…&

ΟΧΙ ΜΟΝΟ των χασκόντων οπισθογεμών Καϊρίδηδων,Καπουτσίδηδων,

Κασσελακηδων,Πατεληδων κλπ…

δεν είναι σαν τα «αυταρχικά καθεστώτα» του Ορμπαν και του Πούτιν…που στηρίζονται ΕΝΘΕΡΜΑ από τους ΛΑΟΥΣ που εκπροσωπούν κι εκφράζουν…


H "National Conservatism Conference" είναι από τις από τις κορυφαίες και πιο προβεβλημένες διεθνείς συναντήσεις συντηρητικών πολιτικών και διανοουμένων. Φέτος γίνεται στις Βρυξέλλες και σε αυτή συμμετέχουν ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Victor Orban, ο αρχιτέκτονας του Brexit, Nigel Farage, η πρώην Υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Suella Braverman, o πρόεδρος του γαλλικού κόμματος "Reconquête" Εric Zemmour και γνωστοί δεξιοί στοχαστές όπως ο Rod Dreher, ο Frank Furedi , ο Yoram Hazony και ο Matthew Goodwin. Ήδη τις προηγούμενες μέρες, οι διοργανωτές δυσκολεύτηκαν να βρουν χώρο για την εκδήλωση. Δυο χώροι που είχε προγραμματιστεί να την φιλοξενήσουν, έκαναν πίσω τελευταία στιγμή ύστερα από αφόρητες πιέσεις του σοσιαλιστή δημάρχου των Βρυξελλών. Τελικά ένα ξενοδοχείο συμφώνησε με τους διοργανωτές και σήμερα, λίγες ώρες μετά την έναρξη της διάσκεψης, ο δήμαρχος έστειλε την αστυνομία, η οποία μπούκαρε μέσα στον χώρο την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο Nigel Farage και απαίτησε να σταματήσει η εκδήλωση γιατί αποτελεί "απειλή για τη δημόσια τάξη" και γιατί υπήρχε κίνδυνος να ακουστούν "ρατσιστικά" και "ομοφοβικά" σχόλια από τους ομιλητές. Επικράτησε χάος, η εκδήλωση δεν σταμάτησε γιατί οι υπεύθυνοι της NatCon Conference αμφισβήτησαν νομικά την αστυνομική διαταγή, όμως η αστυνομία δεν άφηνε κανέναν να πλησιάσει και έτσι ομιλητές όπως ο Eric Zemmour δεν μπόρεσαν να μπουν στον χώρο και να δώσουν την ομιλία τους. Όσο για τον δήμαρχο, αυτός περιχαρής ανέβασε ανάρτηση στο Twitter που έλεγε ότι "η ακροδεξιά δεν είναι καλοδεχούμενη στις Βρυξέλλες". Οι διοργανωτές επιμένουν ότι η εκδήλωση θα συνεχιστεί και αύριο αλλά σε κάποιον άλλον χώρο που δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. 

Στο καρδιά της Ευρώπης, εν έτει 2024, mainstream συντηρητικοί πολιτικοί και διανοούμενοι εμποδίζονται να μιλήσουν επειδή οι απόψεις τους δεν αρέσουν στις προοδευτικές ελίτ που μας κυβερνούν. Να το θυμάστε αυτό όταν θα πάτε να ψηφίσετε τον Ιούνιο.

Σχολιο.- Σκατά δημοκρατία έχουν εκεί στις Βρυξέλλες!!!. Φασίστες του κερατά είναι. Όποιος θέλει να βουλώσει το στόμα ανθρώπων δεν μπορεί να βαφτίζετε δημοκράτης!!! Άντε πολλά ανεχόμαστε από αυτά τα καθεστώτα.

Σχολιο.- Προτιμάμε τα δήθεν "αυταρχικά" καθεστώτα

Όχι στους ερμαφρόδιτους «δημοκράτες»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία απάντησε στην έκκληση της Γαλλίας για Ολυμπιακή εκεχειρία προτείνοντας και κατάπαυση του πυρός στις πλευρές της σύγκρουσης οχι μόνο στην Ουκρανία αλλά και στη Μέση Ανατολή, ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς.

Σχολιο.- Ο τρελός Μικρόν ζητάει από τους Ρώσους εκεχειρία για να γίνουν οι Ολυμπιακοί αγώνες.

Χωρίς την συμμετοχή των Ρώσων αθλητών όμως.

Γρήγορα τον ...Ζουρλομανδύα!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η Ελλάδα είναι ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, είμαστε ενεργό μέλος της ΕΕ και αυτό σημαίνει ότι, αν μας ζητηθεί, θα σηκωθούμε απ τον καναπέ και θα πάμε να υπερασπιστούμε τις αρχές, τις αξίες μας, τον δυτικό τρόπο ζωής»

ΤΙ ΛΕΕΙ ΡΕ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ; 

Ξέθαψε τα κρυμμένα λάβαρα των Ες-Ες με τις οποία ο παππούς του υπερασπίστηκε το μεγαλείο του «δυτικού τρόπου ζωής» των Αρίων εξ Ευρώπης, που απειλούσαν οι βάρβαροι Κρήτες.

Ο δικηγόρος Ευάγγελος Μεϊμαράκης (παπους του σημερινού Μεϊμαράκη ) ήταν ανάμεσα σε εκείνους τους «καλούς πατριώτες», που υπέγραφαν, στις 8 Φεβρουαρίου 1943 στην εφημερίδα <<Κρητικός Κήρυκας>> κείμενο καταδίκης της αντίστασης και πίστης στους κατακτητές. Ήταν η εποχή που η αντιστασιακή δράση και τα σαμποτάζ κατά των Γερμανών κορυφώνονταν.

Και έρχεται σήμερα ο εγγονός του να μας πει να στείλουμε τα παιδιά μας στο Ισραήλ που δεν ανηκει στην Ευρώπη ούτε στο ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΕΙΤΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΕΔΑ ΑΠ ΟΤΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΟΥ «ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ»

Σχολιο.- Τη λες βρε μαλακα τα δικά σας παιδιά να πάνε και όχι τα δικά μας !!! Κοπριτες Ε κοπριτες

Σχολιο.- Τα δικά τους παιδιά και αυτοί να πάνε

Τα δικά μας δεν έχουν καμία υποχρέωση και δουλειά

Καλά είναι να τους τελειωσουμε

Σχολιο.- Εντωμεταξύ ενώ εμείς θα πολεμάμε αυτός θα απολαμβάνει τις παχυλές αποδοχές στις Βρυξέλες.

Σχολιο.- Κάτω τα χέρια σας από τα ελληνόπουλα τι δουλειά έχουμε εμείς με την Ουκρανία και με το Ισραήλ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχει σημασία ότι το τελευταίο διάστημα, ειδικά στην Οδησσό, το Νικολάεβ και το Χάρκοβο, έχουν πολλαπλασιαστεί οι εμφανίσεις και η δράση, παράνομων φυσικά, “ένοπλων ομάδων παρτιζάνων”, κατά της συμμορίας Ζελένσκι και των Ουκρανοναζί αρχών κατοχής.

-Σε ένα παλιότερο μήνυμα, το αντάρτικο αυτό κίνημα, είχε συμβολικά ονοματιστεί “Τρίτο Μέτωπο”, παραπέμποντας στο περίφημο “3ο Ουκρανικό Μέτωπο” του Κόκκινου Στρατού που υπό την διοίκηση του στρατηγού Μαλινόβσκι, είχε απελευθερώσει την περιοχή από τους Ναζί το 1944 (φωτό κάτω δεξιά).

-Δείτε ενδεικτικά ορισμένα μόνο από τα μηνύματά τους -με αγγλικούς υπότιτλους - στους συμπολίτες τους στις πόλεις που δρουν:

• Δεν είναι μόνο τα σαμποτάζ και οι δολιοφθορές, οι “απαλλοτριώσεις” οπλισμού και οχημάτων, η πληροφόρηση του Ρωσικού στρατού για τις μονάδες του αντιπάλου…

-Το πιο σημαντικό είναι η προσδοκία και η φλόγα για απελευθέρωση που μεταδίδουν, κρατούν ζωντανή και φουντώνουν, η τρομοκράτηση των ντόπιων Ναζί και παραγόντων του Κιέβου - ακόμα κι ονομαστικά - αλλά και το πεντακάθαρο αντιφασιστικό περιεχόμενο των μηνυμάτων…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Νεοναζιστική “διαπαιδαγώγηση” 

-Δείτε τώρα κι αυτό το βίντεο από Δημοτικό σχολείο στο Κίεβο: 

- Οι δασκάλες μαθαίνουν στα παιδιά να τραγουδούν με … ενθουσιασμό τον ύμνο των συνεργατών των Ναζί από την κατοχή: 

“Ο Μπαντέρα είναι ο πατέρας μας - η ελεύθερη Ουκρανία η πατρίδα μας”.

Κάποιοι γονείς στο κοινό, δείχνουν από αμήχανοι μέχρι δυστυχισμένοι… 

τα παιδιά και οι δασκάλες -προφανώς απόφοιτες λόγω μικρής ηλικίας από … Ναζιστικό ουκρανικό  ινστιτούτο- τα δίνουν όλα!

Έχει αξία το σχόλιο του συγγραφέα και ακτιβιστή Ζαχάρ Πριλέπιν, βλέποντας το συγκεκριμένο βίντεο:

Λένε: “Ας κάνουμε ανακωχή μαζί τους! Συμφωνία!”

Λοιπόν, γιατί; 

“Ε, μετά θα διατηρήσουμε σχέσεις καλής γειτονίας”

Μέχρι να μεγαλώσουν αυτά τα παιδιά. 

Θα μεγαλώσουν γρήγορα.

Και τότε θα συνεχίσουμε. Από το ίδιο σημείο.

Το 2022, όλα αποδείχτηκαν διαφορετικά από το 2014. 

Πολύ χειρότερα και πιο τρομερά - όσοι θεωρούν τους εαυτούς τους “μη αδερφούς” επανεξοπλίστηκαν.

Και το 2032 αντίστοιχα όλα θα είναι τελείως διαφορετικά από το 2024. 

Και ίσως χειρότερα.

Ο αέρας εκεί θα είναι πέτρινος από μίσος. 

Δεν θα υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από το να κάψεις τη Μόσχα μαζί και τους Μοσχοβίτες.

Υπάρχει, λοιπόν, ένα πρόβλημα:

Τα παιδιά που μεγαλώνουν εκεί δεν έχουν ακόμα τέτοια κίνητρα. 

Και δεν είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουν αν δεν το επιτρέψουμε εμείς. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεκάδες περιστατικά καθημερινά, σε δρόμους, γειτονιές, χωριά της Ουκρανίας, καταγράφουν όχι μόνο την απροθυμία αλλά και την ενεργή αντίσταση των πολιτών να επιστρατευτούν και να πολεμήσουν για τη συμμορία του Ζελένσκι και το ΝΑΤΟ!

Από τα βίντεο που διακινούνται σωρηδόν στα social media, οι γυναίκες μπαίνουν μπροστά κι έχουν αναλάβει να προστατέψουν άντρες, γιούς κι αδερφούς ξυλοκοπώντας ακόμα κάθε “μπόγια” ή συνεργείο στρατολόγησης που εμφανίζεται.

-Οι Times του Λονδίνου και τα δυτικά μέσα κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν την αιτία και τα κίνητρα, επιμένοντας ότι:

“Τα fake news του Πούτιν έκαναν τις γυναίκες της Ουκρανίας να στραφούν ενάντια στη δική τους πλευρά”



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στατιστικά της Google

(Αυτά ΔΕΝ μπορούν να κρυφτούν!)

* Για όσους ακόμα αμφιβάλλουν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ΕΜΦΥΛΙΟΣ!

-Ο χάρτης αριστερά, δείχνει σε ΠΟΙΑ γλώσσα γίνονται στη Google οι αναζητήσεις σήμερα στην Ουκρανία:

-Το 80% των Ουκρανών χρησιμοποιούν την ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ τυπικά Ρωσική γλώσσα με την γεωγραφική κατανομή που φαίνεται στο χάρτη της Google.

-Μόλις το 20% συγκεντρωμένο στη Δυτική πλευρά χρησιμοποιεί για την επικοινωνία στο Ίντερνετ την ΕΠΙΣΗΜΗ “Ουκρανική γλώσσα”!

-Στον πρώτο χάρτη δεξιά, είναι η κατανομή των γλωσσών που κατέγραψε η UNESCO το 2012, σαν θεωρούμενες “μητρικές” στις διάφορες περιοχές της Ουκρανίας από τους ντόπιους κάτοικους.

-ΤΙΠΟΤΑ δεν άλλαξε πρακτικά μετά από 10 χρόνια απαγόρευσης και διώξεων της Ρωσικής γλώσσας!

-Οι άλλοι χάρτες δεξιά κάτω, είναι ο εκλογικός χάρτης της Ουκρανίας το 2010, στις τελευταίες εκλογές πριν το πραξικόπημα του Μαϊντάν το 2014:

- Είναι πεντακάθαρη η κυριαρχία στις τοπικές εκλογές του φιλορωσικού “Κόμματος των περιοχών” (στη μέση) σε πλήρη αντιστοιχία με τον χάρτη των γλωσσών,

- Ακόμα και η νίκη του διεφθαρμένου και φιλοολιγαρχικού Γιανουκόβιτς -πλην όμως θεωρούμενου “φίλου της Μόσχας”-στις προεδρικές εκλογές του 2010, στηρίχτηκε στην επικράτησή του στις ίδιες περιοχές (χάρτης δεξιά κάτω).

Σχολιο.- Άλλα στατιστικά της Google και το “ποτάμι του θανάτου”:

- Στην Ουκρανία πάνω από 2,5 εκατομμύρια χρήστες τον Μάρτη, έκαναν την αναζήτηση “Πως θα περάσω κολυμπώντας τον ποταμό Τίσα”!

- Ο Τίσα είναι το φυσικό όριο Ουκρανίας και Ρουμανίας στα δυτικά σύνορα!

Γράφουν σε σχετικό ρεπορτάζ οι New York Times:

“ Ουκρανοί άνδρες διέρχονται παράνομα κατά χιλιάδες τα σύνορα για να γλιτώσουν από τον πόλεμο”.

“Δεδομένου του υψηλού επιπέδου των απωλειών, το να επιστρατεύεσαι στον στρατό είναι σαν να παίρνεις εισιτήριο μονής διαδρομής για το μέτωπο “

συνεχίζει η εφημερίδα, επικαλούμενη Ουκρανούς στρατιώτες.

“Οι ρουμανικές αρχές λένε ότι περισσότεροι από 6.000 άνδρες έχουν κολυμπήσει στην πλευρά τους στον ποταμό Τίσα από τον Φεβρουάριο του 2022.

Δεν μπορούν όλοι να το κάνουν αυτό.

Τα πτώματα 22 ανδρών ξεβράστηκαν και στις δύο όχθες. Αλλά, πιθανότατα, πνίγηκαν ακόμη περισσότεροι, γι 'αυτό ο Tisza έλαβε το παρατσούκλι "ποτάμι του θανάτου".

Οι τιμές για βοήθεια για τη διέλευση των συνόρων έχουν αυξηθεί σε 10.000 δολάρια ανά άτομο, από 2.000 δολάρια από την έναρξη της εισβολής.

Οι λαθρέμποροι άρχισαν να προσλαμβάνουν οδηγούς Ρομά για να μεταφέρουν άνδρες στο εξωτερικό.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό, οι συνοριοφύλακες έχουν εγκαταστήσει επιπλέον κάμερες υπερύθρων και αισθητήρες κίνησης κατά μήκος των συνόρων. Υπάρχουν επίσης σημεία ελέγχου στους δρόμους που οδηγούν στα σύνορα.”

Σχολιο.- Να θυμίσω ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat οι Ουκρανοί γίνονται όλο και περισσότεροι στη Ευρωπαϊκή Ένωση:

- Στις 29 Φεβρουαρίου 2024, 4,2 εκατομμύρια Ουκρανοί είχαν λάβει προσωρινή άδεια παραμονής από την ΕΕ.

Επιπλέον 800.000 με 1 εκ. Ουκρανοί βρίσκονται στην Ευρώπη “χωρίς νόμιμα χαρτιά”,

ενώ περίπου 200.000 υπολογίζονται σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία.

Η Γερμανία (1.286.580- 30,4% του συνόλου της ΕΕ), η Πολωνία (957.200- 22,6%) και η Τσεχική Δημοκρατία (385.075- 9,1%) έχουν τους περισσότερους. Στις χώρες αυτές σημειώθηκε και η μεγαλύτερη αύξηση των προσφύγων τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο.

- Επιπλέον στη Ρωσία, τη Λευκορωσία και στις απελευθερωμένες περιοχές, έχουν μετακινηθεί άλλα 6 εκατομμύρια προσφύγων από την Ουκρανία!

- Συνολικά το 40% του πληθυσμού το 2020, έχουν φύγει εκτός της επικράτειας των Ουκρανοναζί!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Νομική Επιτροπή του Γεωργιανού Κοινοβουλίου ενέκρινε το νομοσχέδιο για τους ξένους πράκτορες.

Σύμφωνα με το έγγραφο, οι ΜΚΟ και τα μέσα ενημέρωσης που «εργάζονται προς το συμφέρον μιας ξένης δύναμης» θα πρέπει να εγγραφούν σε ειδικό μητρώο και να δηλώσουν το εισόδημά τους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ 

Η απάντηση του Ιράν στην επίθεση του Ισραήλ στην πρεσβεία του στη Δαμασκό προκάλεσε πληθώρα συναισθημάτων σε όλο τον πλανήτη. Πολλοί χάρηκαν, άλλοι τρόμαξαν και άλλοι ένιωσαν ικανοποιημένοι που το Ισραήλ "κατάφερε να αποκρούσει την επίθεση", πράγμα απολύτως ψευδές. Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει, ως επί το πλείστον, τις μουσουλμανικές κοινωνίες της Ανατολής και του Νότου, τους αντιιμπεριαλιστές και τις μικρές πολιτικές τους δυνάμεις στη Δύση καθώς και τα ελάχιστα κράτη που αντιτίθενται στο σιωνισμό, ορίζοντάς τον ως μια σύγχρονη μορφή ναζισμoύ. Η δεύτερη κατηγορία εσωκλείει το μέσο άνθρωπο στο δυτικό κόσμο που δεν καταλαβαίνει πολλά από γεωπολιτική αλλά επιθυμεί διακαώς την ειρήνη φοβούμενος έναν παγκόσμιο πόλεμο, συνθήκη την οποία κατανοώ πλήρως και συμπονώ όσους φέρουν αυτά τα αισθήματα, όσο κι αν διαφωνώ με την -συνειδητή ή ασύνειδη- άρνησή τους να αντιληφθούν πως ένας πόλεμος δεν είναι προιόν παρθενογένεσης, αλλά, αντίθετα, έχει αιτίες και υπευθύνους. Η τρίτη κατηγορία αποτελείται από τις κυβερνήσεις των περισσότερων κρατών της Δύσης, τους υπερεθνικούς οργανισμούς που τα ελέγχουν (WEF, Ευρωπαικές Επιτροπές, Τράπεζες κ.ά.) αλλά και από τους μέσους απολογητές του νεοφιλελευθερισμού που ανήκουν σε όλα τα στρώματα, έχουν καταπιεί αμάσητη την κυρίαρχη προπαγάνδα και περιμένουν τα συστημικά ΜΜΕ να τους πουν τι έχει συμβεί και ποια θέση να ακολουθήσουν. Αυτοί οι τύποι ανήκουν σε όλο το πολιτικό φάσμα, από την νεοφιλελεύθερη δεξιά, μέχρι τη νεοφιλελεύθερη νεοαριστερά.

Για τα γεγονότα της προχθεσινής βραδιάς δε θα πω κάτι. Έχουν γραφτεί εκατοντάδες άρθρα εδώ και μιάμιση ημέρα, άλλα ορθά, άλλα παντελώς φαιδρά. Συνήθως βέβαια -και το αναφέρω με πλήρη επίγνωση του τι λέω- οι πιο σωστές προσεγγίσεις γίνονται από ανθρώπους που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με πανεπιστήμια, σπουδές πολιτικής ανάλυσης και γεωπολιτικής, με επίσημους φορείς παραγωγής πολιτικού λόγου κλπ. Οι πλέον ανόητες "αναλύσεις" γίνονται από διάφορους "επαίοντες" που νομίζουν πως κατέχουν την απόλυτη γνώση. Δυστυχώς, λόγω ιδιότητας, εμπίπτω στη δεύτερη κατηγορία, ελπίζω να μην πέσω στην ίδια παγίδα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ιρανική επίθεση αντιποίνων στην παράνομη, κατά το διεθνές δίκαιο και τρομοκρατική επίθεση των Ισραηλινών στην Ιρανική διπλωματική έδρα της Δαμασκού αποκαλύπτει και άλλες πτυχές που αγγίζουν τις πραγματικές αντοχές του Ισραήλ και του καθεστώτος του.

Τα Ιρανικά χτυπήματα του Σαββάτου ήταν ταυτόχρονα η απάντηση στην τρομοκρατική πράξη του Σιωνιστικού καθεστώτος αλλά και ένα μήνυμα σε πολλούς αποδέκτες και με πολυποίκιλες εκφάνσεις. 

Οι βασικοί στόχοι σίγουρα επιτεύχθηκαν και εκ του αποτελέσματος ήταν :

1 Η αεροπορική βάση Nevatim στη νότια κατεχόμενη Παλαιστίνη.

2 Η αεροπορική βάση Ramon στη νότια κατεχόμενη Παλαιστίνη.

3 Η βάση πληροφοριών και κατασκοπείας του ισραηλινού καθεστώτος στο Jabal al-Sheikh (Όρος Ερμόν) στα βόρεια κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν.

Ένα πρώτο σημαντικό σημείο είναι ότι οι Ιρανικές επιθέσεις πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών πραγματοποιήθηκαν ενώ το δίκτυο αεράμυνας του ισραηλινού καθεστώτος ο περίφημος "θόλος" ήταν στην πιο προετοιμασμένη κατάσταση και όλες οι στρατιωτικές πληροφορίες μάχης του καθεστώτος, από αμυντικά συστήματα έως μαχητικά αεροσκάφη, κινητοποιήθηκαν 100% για την αντιμετώπιση των επιθέσεων του Ιράν.

Επιπλέον, όλες οι στρατιωτικές δυνατότητες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, όπως για παράδειγμα η Ιορδανία, ήρθαν επίσης σε βοήθεια του ισραηλινού καθεστώτος.

Η πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ πέρα από το ότι αποτέλεσε μια κρίσιμη καμπή στις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή, αποκάλυψε και τις αδυναμίες των Ισραηλινών.

Όπως αναφέρουν στρατιωτικοί αναλυτές, η κλίμακα της επίθεσης του Ιράν, η ποικιλία των τοποθεσιών που στόχευσε και τα όπλα που χρησιμοποίησε, ανάγκασαν το Ισραήλ να αποκαλύψει την πλειονότητα των αντιπυραυλικών τεχνολογιών που έχουν οι ΗΠΑ και οι Ισραηλινοί σε όλη την περιοχή.

Με άλλα λόγια οι Ιρανοί πιθανότατα έχουν τώρα σχεδόν έναν πλήρη χάρτη του πώς μοιάζει το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ, καθώς και πού στην Ιορδανία και στον Κόλπο έχουν εγκαταστάσεις οι ΗΠΑ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολλαπλασιάζονται οι επιστήμονες που παρά την λυσσαλέα λογοκρισία καταγγέλλουν δημοσίως την μεγαλύτερη απάτη στον χώρο της φαρμακοβιομηχανίας.

«Η πανδημία χρησιμοποιήθηκε ως ψεύτικο πρόσχημα από τον ΠΟΥ για να επιβάλλει τους εμβολιασμούς όλων των λαών στον κόσμο».

Η δόλια χρήση «πειραματικής γονιδιακής θεραπείας σε υγιείς ανθρώπους» δεν ήταν μόνο μια «ακραία παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αλλά «το αποτέλεσμα ήταν η πρόκληση της μεγαλύτερης κλίμακας παρενεργειών από φαρμακευτικά σκευάσματα που έχει συμβεί ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία.»

- Καθηγητής Masayasu Inoue, Ομότιμος Καθηγητής Μοριακής Παθολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Οσάκα, Ιαπωνία.

Σχολιο.- "Το τελευταίο όπλο του σκοταδισμού είναι η επίκληση της επιστήμης"

Pascal Bruckner, Γάλλος φιλόσοφος



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιρλανδός ευρωβουλευτής Mick Wallace: "Οι λαοί του κόσμου βλέπουν τώρα τις "αξίες" της ΕΕ, των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Η άνευ όρων υποστήριξή τους στην #Ισραηλινή Γενοκτονία τις εξέθεσε για να τις δουν όλοι".



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γερμανία επέτρεψε τη συνεχιζόμενη ισραηλινή γενοκτονία στη Γάζα μέσω της στρατιωτικής της υποστήριξης στο Ισραήλ και της λογοκρισίας των φιλοπαλαιστινιακών φωνών.

Η γερμανική αστυνομία επιτέθηκε βάναυσα σε ακτιβιστές που συμμετείχαν σε φιλοπαλαιστινιακή διαδήλωση στο Βερολίνο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε διοικητή της Χεζμπολάχ. Όμως κάθε Χεζμπολίτης είναι διοικητής, αυτό είναι το στρατιωτικό δόγμα της Χεζμπολάχ! H Χεζμπολάχ με drones αυτοκτονίας έπληξε βάσεις εκτόξευσης Iron Dome και σκότωσε, τραυμάτισε προσωπικό τους! TO MHNYMA TΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΠΡΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΜΕ DRONES..

16/04/2024

Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε διοικητή της Χεζμπολάχ. Αυτό που δεν έχει καταλάβει το Ισραήλ είναι ότι κάθε Χεζμπολίτης είναι διοικητής, αυτό είναι το στρατιωτικό δόγμα της Χεζμπολάχ! Σκληραίνει στάση η Λιβανέζικη Αντίσταση..

–H Χεζμπολάχ με «drones αυτοκτονίας έπληξε τις βάσεις εκτόξευσης Iron Dome και σκότωσε, τραυμάτισε το προσωπικό τους!

–Η Hezbοllah έπληξε την αεροπορική βάση ελέγχου Meron στη Γαλιλαία με μεγάλο αριθμό πυραύλων

Με στοχευμένη επίθεση σε όχημα σκοτώθηκε κοντά στην ιστορική Τύρο ο Ισμαήλ Γιούσεφ Μπαζ..Η IDF ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον Ισμαήλ Γιούσεφ Μπαζ, τον διοικητή της παράκτιας περιοχής της Χεζμπολάχ, σε αεροπορική επιδρομή νωρίτερα σήμερα στην Άιν Μπάαλ, στο νότιο Λίβανο.Η πρόσφατη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην πόλη Σιχαμπίγια στο νότιο Λίβανο είχε στόχο δύο αυτοκίνητα ταυτόχρονα.

Nωρίτερα σήμερα 2 οπλισμένα drones εκρήγνυνται στο Ισραήλ, η Χεζμπολάχ ανέλαβε την επίθεση

«Μια εναέρια επίθεση με drones αυτοκτονίας στο Beit Hillel, χτυπώντας τις βάσεις εκτόξευσης Iron Dome και το προσωπικό τους», ανέφερε η Χεζμπολάχ σε δήλωση.

Το ισχυρό λιβανέζικο κίνημα Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση δύο εκρηκτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε ισραηλινές θέσεις την Τρίτη, λίγο αφότου ο ισραηλινός στρατός ανέφερε την έκρηξη «δύο οπλισμένων drones» που στάλθηκαν από τον Λίβανο.

Μαχητές της Χεζμπολάχ πραγματοποίησαν «εναέρια επίθεση με drones αυτοκτονίας (.) στο Beit Hillel, χτυπώντας τις βάσεις εκτόξευσης Iron Dome και το προσωπικό τους», ανέφερε η φιλοϊρανική οργάνωση σε μια δήλωση, αναφερόμενη στο ισραηλινό σύστημα αεράμυνας.

Μια εξαιρετική επιχείρηση που πραγματοποίησε αυτή την Τρίτη η Xεζμπολά στον Λίβανο…

Πραγματοποιήθηκε γύρω στις 2:25 μ.μ. (ώρα Βηρυτού) σύμφωνα με το δελτίο τύπου στο οποίο εξηγεί ότι η επίθεση ήταν εναέρια χρησιμοποιώντας επιθετικά drones τα οποία στάλθηκαν σε δύο παρτίδες προς την κατεύθυνση του Beit Hillel.

Αυτό το χωριό που αρχικά ονομαζόταν al-Zouk al-Tahtani, βρίσκεται όχι μακριά από τον οικισμό Kiryat Shmona, (από το παλαιστινιακό του όνομα al-Khalsat), στα βόρεια της κατεχόμενης παλαιστινιακής επικράτειας, και απέχει 4 χλμ. από τα σύνορα με τον Λίβανο. Καταλήφθηκε το 1948. Τα σπίτια του καταστράφηκαν και οι Παλαιστίνιοι κάτοικοί του εκδιώχθηκαν..

Η αντίσταση διαβεβαιώνει ότι τα drones «στόχευσαν το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας και έπληξαν τις πλατφόρμες Iron Dome και τα μέλη της ομάδας του, σκοτώνοντάς τα και τραυματίζοντάς τα».

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, δύο drones παγιδευμένα με εκρηκτικά πέρασαν τα σύνορα και εξερράγησαν στο Beit Hillel. Το ισραηλινό κανάλι 14 μετέδωσε ότι τρεις Ισραηλινοί τραυματίστηκαν στην επίθεση της Χεζμπολάχ.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για μια επιχείρηση εναντίον του Beit Hillel κατά την οποία ο ισραηλινός εχθρός ανέφερε 11 τραυματίες.

Η δολοφονία του ”διοικητή”..

Μετά από αυτή την επιχείρηση, ο ανταποκριτής του al-Manar ανέφερε για δύο επιδρομές εναντίον δύο αυτοκινήτων στα δύο χωριά Ain Baal και Chahabiyeh, που βρίσκονται και τα δύο στο κυβερνείο της Τύρου, στον δυτικό τομέα των συνόρων.

Στη συνέχεια, τα πολεμικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν το θάνατο του μαχητή Ismail Youssef Baz..

Ακολούθησε τρίτη αεροπορική επίθεση στο χωριό Yaroun.

Σε απάντηση, η λιβανική αντίσταση βομβάρδισε τη βάση του Beit Hillel για δεύτερη φορά, γύρω στις 4:45 μ.μ., αλλά με ρουκέτες Κατιούσα.

Ήταν επίσης μετά από αυτή την επιχείρηση που η Αντίσταση ανέλαβε δύο επιθέσεις γύρω στις 3:40 μ.μ. και στις 4:15 μ.μ., εναντίον των στρατώνων Zibdine στους κατεχόμενους οικισμούς Chebaa και της θέσης al-Sammaqa στους κατεχόμενους λόφους Kafarchouba. ανατολικός τομέας.

Τη Δευτέρα, η Χεζμπολά πραγματοποίησε 7 αντι-ισραηλινές επιχειρήσεις. Σε μια από αυτές επιτέθηκε σε δύναμη 4 στρατιωτών της Μονάδας Golani. Είχαν περάσει τα σύνορα και μπήκαν στο λιβανέζικο έδαφος όταν πιάστηκαν σε ενέδρα IED στην ορεινή περιοχή Tal Ismaïl επίσης στον δυτικό τομέα (almanar)

Η Hezbοllah έπληξε την αεροπορική βάση ελέγχου Meron στη Γαλιλαία με μεγάλο αριθμό πυραύλων..

Περίπου 30 εκρήξεις ακούστηκαν στη Γαλιλαία, η Χεζμπoλάχ ρίχνει βλήματα εναντίον τους

TO MHNYMA TΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΠΡΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΜΕ DRONES

Σήμερα η Χεζμπολάχ χρησιμοποίησε μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας με αθόρυβη και στροβιλοκινητήρα τρίτης γενιάς ως μήνυμα προς το Ισραήλ ότι η Χεζμπολάχ χρησιμοποίησε μια παλιά έκδοση για να εξαντλήσει τους πυραύλους αναχαίτισης και επίσης για να διαβάσει χιλιάδες drones και πυραύλους παλιάς έκδοσης.

Τα drones της Χεζμπολάχ δεν αναχαιτίστηκαν ούτε φάνηκαν στα ραντάρ του Ισραήλ, άλλο ένα μήνυμα ότι η Χεζμπολάχ ήθελε να «τιμωρήσει» το Ισραήλ. Αν το Ισραήλ δεν πήρε το μάθημα, η σύγχρονη έκδοση των πυραύλων και των drones περιμένει να ξεκινήσει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία ενισχύει την αποτρεπτική ισχύ του Ιράν!! Ο Πούτιν συνεχάρη τον Ιρανό πρόεδρο για την επίθεση της χώρας του στο Ισραήλ!

16/04/2024

Η Ρωσία ενισχύει την αποτρεπτική ισχύ του Ιράν!!

Η «Washington Post» ανέφερε ότι μια ιρανική αντιπροσωπεία επισκέφτηκε μια ρωσική εταιρεία κατασκευής όπλων τον περασμένο Μάρτιο και, εν μέσω της επίσκεψής της, περιόδευσε σ’ ένα εργοστάσιο που κατασκευάζει προϊόντα που η Τεχεράνη ήθελε από καιρό να αποκτήσει: προηγμένα ρωσικά συστήματα αεράμυνας. Η εφημερίδα αναφέρει σε άρθρο του συγγραφέα Joby Warrick, που δημοσιεύτηκε στις σελίδες της ιστοσελίδας της εφημερίδας, με τίτλο « Τα ρωσικά όπλα βοηθούν το Ιράν να ενισχύσει την άμυνά του έναντι των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών», ότι το εργοστάσιο «NPP Start», το οποίο βρίσκεται στην πόλη Εκατερίνεμπεργκ Αικατερινούπολη, υπόκειται σε αμερικανικές κυρώσεις.

Μεταξύ των προϊόντων της είναι φορητοί εκτοξευτές και άλλα εξαρτήματα αντιαεροπορικών συστημάτων – συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού συστήματος S-400, το οποίο στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι είναι ικανό να “εντοπίζει και να καταστρέφει μαχητικά αεροσκάφη stealth που πετούν από το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες”.

Το Ιράν σύμφωνα με το άρθρο, άνοιξε ένα νέο και επικίνδυνο κεφάλαιο λόγω της σχέσης του με τη Ρωσία, αφού το 2022 συμφώνησε να προμηθεύσει χιλιάδες drones και πυραύλους για να βοηθήσει τη Μόσχα στον πόλεμο της εναντίον της Ουκρανίας.

Ομοίως, η Ρωσία δεσμεύτηκε να «παράσχει στον σύμμαχό της μαχητικά αεροσκάφη και προηγμένη τεχνολογία αεράμυνας”. Η εφημερίδα προσθέτει, επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους και εμπειρογνώμονες:«Δεν είναι γνωστό πόσα συστήματα έχουν παρασχεθεί και αναπτυχθεί, αλλά η ρωσική τεχνολογία θα μπορούσε να μετατρέψει το Ιράν σε πολύ ισχυρότερο αντίπαλο, με βελτιωμένη ικανότητα να καταρρίπτει αεροσκάφη και πυραύλους». Αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών περιέγραψαν στην αμερικανική εφημερίδα ότι η Ρωσία «διεξάγει μυστικές διαπραγματεύσεις για συμφωνία προμήθειας του Ιράν με αεροσκάφη Su-35. «Η Ρωσία δεσμεύτηκε επίσης να παράσχει τεχνική βοήθεια στους ιρανικούς κατασκοπευτικούς δορυφόρους, καθώς και να βοηθήσει στην κατασκευή πυραύλων για να τεθούν περισσότεροι δορυφόροι στο διάστημα», ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

Η Washington Post καταλήγει λέγοντας: «Ακόμη και αν τα ρωσικά συστήματα όπως το S-400 δεν πωληθούν στο Ιράν και δεν αναπτυχθούν εκεί, η ανταλλαγή πληροφοριών σχεδιασμού και τεχνολογικής τεχνογνωσίας θα μπορούσε να ενισχύσει αθόρυβα τις δυνατότητες του Ιράν χωρίς να σημάνει συναγερμός στη Δύση».

Η Ρωσία ενισχύει την αποτρεπτική ισχύ του Ιράν!! Ο Πούτιν συνεχάρη τον Ιρανό πρόεδρο για την επίθεση της χώρας του στο Ισραήλ!

Ο Πούτιν είπε στον Ιρανό πρόεδρο ότι αυτό που έκανε το Ιράν, ως απάντηση στην εγκληματική ενέργεια του Ισραήλ και στη σκιά της αδράνειας του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ήταν ο καλύτερος τρόπος για να τιμωρηθεί ο επιτιθέμενος και μια επίδειξη του τακτ και του ορθολογισμού της ιρανικής ηγεσίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απίστευτη παραδοχή Josep Borrell στο… βιβλίο του, η ΕΕ απέτυχε παντού – «Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε αυτό το χάλι»

16|04|2024 21:47



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν στην Ευρώπη “βλέπουν” το 4ήμερο εργασίας στην Ελλάδα «έρχεται» το 6ήμερο – Πώς θα αμείβονται οι εργαζόμενοι

16|04|2024 17:34

Την ώρα που στην Ευρώπη εξετάζουν την 4ήμερη εργασία, στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την 1η Ιουλίου θα τεθεί σε ισχύ το 6ήμερο!

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή για Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες και ιδιωτικό τομέα την 6η μέρα εργασίας για τις επιχειρήσεις, τους οργανισμούς και τις εκμεταλλεύσεις συνεχούς λειτουργίας, που εφαρμόζουν σύστημα 5νθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας, με τους εργαζόμενους να αμείβονται επιπλέον για την 6η μέρα με το 40% του ημερομισθίου και το 115% αν είναι αργία.

Νόμος Γεωργιάδη

Πρόκειται για την ενεργοποίηση του άρθρου 25 του νόμου 5053/23 (πρόσφατος εργασιακός νόμος Γεωργιάδη, ο οποίος όριζε με υπουργική απόφαση -113169/7421/28/12/2023- την έναρξη της 6ήμερης εργασίας για όσους εργάζονται με πενθήμερο, από την 1η Μαρτίου 2024).

Με βάση την απόφαση, όλες οι παραπάνω επιχειρήσεις για το προσωπικό τους, προκειμένου να κάνουν χρήση της έκτης μέρας της εβδομάδας, πρέπει να δηλώσουν αρχικά και υπευθύνως στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ ότι ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία επιχειρήσεων.

Η απασχόληση των εργαζομένων, κατά την πρόσθετη ημέρα, δεν δύναται να υπερβαίνει τις 8 ώρες, ενώ δεν επιτρέπεται η πραγματοποίηση υπερεργασίας και υπερωριακής απασχόλησης από τον εργαζόμενο.

Οι ανωτέρω εργοδότες υποχρεούνται να καταχωρίζουν τα στοιχεία των χρονικών ορίων εργασίας των εργαζομένων τους που θα απασχοληθούν κατά την έκτη ημέρα, στη δήλωση οργάνωσης του χρόνου εργασίας πριν από την ανάληψη υπηρεσίας από τους εργαζόμενους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑΧΑΙΡΩΣΑΝ Χριστιανό επίσκοπο στην Αυστραλία.

16/4/2024     -     5.24

Σοκ σε όλο τον πλανήτη έχει προκαλέσει η επίθεση με μαχαίρι στον ιερέα της Εκκλησίας του Χριστού του Καλού Ποιμένα, Εμμανουήλ Μαρ Μάρι στο Σίδνεϊ, λίγες ημέρες μετά από ανάλογο περιστατικό σε εμπορικό κέντρο. Ο ιερέας είναι εξέχων ηγέτης και επίσκοπος εκκλησίας των Ασσυρίων Χριστιανών  και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, λόγω των «πύρινων λόγων» του και επειδή ασκούσε κριτική στα lockdown και τα εμβόλια. Με κηρύγματα κατά των εμβολίων και των ΛΟΑΤΚΙ. Παράλληλα εξέφραζε και απόψεις συνωμοσιολογικού περιεχομένου για την αμερικανική και τη ρωσική πολιτική, όπως με τον ισχυρισμό ότι ο «Σατανάς ίδρυσε τα Ηνωμένα Έθνη».

Η αστυνομία της Αυστραλίας ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός αγοριού ηλικίας 15 ετών για την επίθεση, η οποία προκάλεσε την οργή των πιστών, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από την εκκλησία και ακολούθησαν βίαιες διαδηλώσεις.

Καθώς οι ταραχές εντάθηκαν, υπήρξε μια μεγάλη αντιπαράθεση μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, ορισμένοι από τους οποίους πέταξαν αντικείμενα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον δύο αστυνομικοί που νοσηλεύονται. Ο ιερέας τραυματίστηκε από την επίθεση χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του, όπως επίσης και άλλοι τρεις άνθρωποι.

Ο Άντριου Χόλαντ, ένας αξιωματικός της αστυνομίας της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλία δήλωσε ότι οι αστυνομικοί τραυματίστηκαν από ανθρώπους που πέταξαν «μπουκάλια, τούβλα και άλλα αντικείμενα».

Ποια είναι η εκκλησία των Ασσυρίων Χριστιανών

Η Εκκλησία του Χριστού του Καλού Ποιμένα εντοπίζει την ιεραποστολική της δραστηριότητα στα μέσα του πρώτου αιώνα, με «ιστορικά έγγραφα που δείχνουν ότι ήταν σταθερά εδραιωμένη από τα μέσα του δεύτερου αιώνα της χριστιανικής εποχής». Είναι μερικές φορές γνωστή ως «Νεστοριανή Εκκλησία», «Συριακή Εκκλησία» ή «Περσική Εκκλησία».

Η επίσημη γλώσσα των λειτουργιών και των γραπτών της είναι η εκκλησιαστική γλώσσα, που ονομάζεται «Ανατολικοσυριακή» ή «Edessene» διάλεκτος – μια προσαρμογή της αρχαίας αραμαϊκής γλώσσας. Το κεντρικό λατρευτικό χαρακτηριστικό της είναι η λειτουργία της Αγίας Προσφοράς ή της Ευχαριστίας, που ονομάζεται «Qurbana Qaddisha».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φεύγει το ρωσικό ειρηνευτικό σώμα από τα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν – Κακή εξέλιξη για το Ερεβάν

Προσωπικό και εξοπλισμός που ανήκε στο ειρηνευτικό σώμα αναχωρεί από την περιοχή Κελμπαζάρ του Αζερμπαϊτζάν

16.04.2024 | 23:56

Ξεκίνησε η διαδικασία πλήρους αποχώρησης του ρωσικού ειρηνευτικού σώματος που σταθμεύει στην περιοχή του Καραμπάχ από το έδαφος του Αζερμπαϊτζάν, δήλωσαν πηγές.

Η αστυνομία του Αζερμπαϊτζάν έχει ήδη αναλάβει τον έλεγχο της θέσης στο έδαφος του μοναστηριακού συγκροτήματος Χουνταβάνγκ στην περιοχή Κελμπαζάρ

Οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις εγκαταλείπουν αυτή τη στιγμή τη βάση στην περιοχή Χοτζάλι. Αυτή η διαδικασία αναμένεται να τελειώσει σε λίγες μέρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων σηματοδοτεί μία πολύ άσχημη εξέλιξη για τη γειτονική Αρμενία, καθώς χάνεται ένας ακόμη ανασχετικός παράγοντας στην επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν, ιδίως σχετικά με τη «θερμή» περιοχή του Ναγκόρνο – Καραμπάχ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τέλος η 5νθήμερη εργασία στην Ελλάδα: Έξι ημέρες δουλειά από την 1η Ιουλίου! – Πώς (δεν…) θα αμείβονται οι εργαζόμενοι

Όταν στην Ευρώπη θέλουν 4ήμερο...

16.04.2024 | 13:07

Την ώρα που στην Ευρώπη εξετάζουν την 4ήμερη εργασία, στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την 1η Ιουλίου θα τεθεί σε ισχύ το 6ήμερο!

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή για Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες και ιδιωτικό τομέα την 6η μέρα εργασίας για τις επιχειρήσεις, τους οργανισμούς και τις εκμεταλλεύσεις συνεχούς λειτουργίας, που εφαρμόζουν σύστημα 5νθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας, με τους εργαζόμενους να αμείβονται επιπλέον για την 6η μέρα με το 40% του ημερομισθίου και το 115% αν είναι αργία. 

Νόμος Γεωργιάδη

Πρόκειται για την ενεργοποίηση του άρθρου 25 του νόμου 5053/23 (πρόσφατος εργασιακός νόμος Γεωργιάδη, ο οποίος όριζε με υπουργική απόφαση -113169/7421/28/12/2023- την έναρξη της 6ήμερης εργασίας για όσους εργάζονται με πενθήμερο, από την 1η Μαρτίου 2024).



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα αποτελέσματα της επέμβασης του ανθρώπινου παράγοντα στο κλίμα: Μια απέραντη λίμνη το Ντουμπάι!

Από τον συνεχή «βομβαρδισμό» των συννέφων για την αλλαγή των κλιματικών συνθηκών στην περιοχή

16.04.2024 | 23:30

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βιώνουν σφοδρή κακοκαιρία, με καταιγίδες που προκαλούν έντονες βροχοπτώσεις και χαλάζι, μετατρέποντας το Ντουμπάι σε μια πλωτή πόλη. 

Είναι πολύ πιθανό οι ακραίες καιρικές συνθήκες να προκλήθηκαν από τη συνεχή εκπομπή χημικών στην ατμόσφαιρα με σκοπό την βροχή



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ν.Μαδούρο προς ΗΠΑ μετά τον βομβαρδισμό του Ισραήλ από το Ιράν: «Αν είχαν ανατινάξει την δική σας πρεσβεία τι θα κάνατε;»

«Αυτή η κλιμάκωση είναι προϊόν της τρέλας του Νετανιάχου που μπορεί να οδηγήσει στον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο»

16.04.2024 | 23:22



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ν.Μεντβέντεφ: Αφαιρέστε τους την αντιρωσική ”μέθη”. Φέρτε τους ανθρώπους πίσω στην περίμετρό μας. Η έννοια του ”Η Ουκρανία δεν είναι Ρωσία” που προτάθηκε στο παρελθόν, θα πρέπει να εξαφανιστεί για πάντα. Η Ουκρανία είναι φυσικά η Ρωσία.»

«Η Ρωσία διαθέτει στρατηγικά σύνορα τα οποία εκτείνονται πολύ πέρα από τα γεωγραφικά της όρια»

Μίλησε για τη διαχρονική αξίωση της Ρωσίας και την άποψη γύρω από την ανεξαρτησία της Ουκρανίας

16.04.2024 | 22:47

Για την Ουκρανία και τη διαχρονική συμπερίληψη των εδαφών της στα στρατηγικά εδάφη της Ρωσίας διαχρονικά μίλησε ο Ν.Μεντβέντεφ σε άρθρο του στον ρωσικό Τύπο.

Το απόσπασμα που αφορά το ζήτημα της Ουκρανίας αναφέρει:

«Στην περίπτωση της λεγόμενης ”Ουκρανίας” (ή μάλλον της Μικρής Ρωσίας), όλοι οι αντίπαλοί μας πρέπει να κατανοούν σταθερά και για πάντα την απλή αλήθεια. Τα εδάφη και στις δύο όχθες του Δνείπερου αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των ρωσικών στρατηγικών ιστορικών συνόρων.

Οι εχθροί μας επιμένουν συνεχώς ότι ο κύριος στόχος της Ρωσίας είναι να ”καταλάβει” ουκρανικά εδάφη, κάποιους ”αμέτρητους θησαυρούς της Ανεξαρτησίας”: σιτάρι, χάλυβα, αέριο, άνθρακα. Αλλά στην πραγματικότητα αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο στην ”Ουκρανία” του Μπαντέρα όσον αφορά την οικονομία που η Ρωσία, σε αντίθεση με τη Δύση, δεν θα είχε από μόνη της και σε πολύ μεγαλύτερους όγκους.

Στην ”Ουκρανία” ο κύριος πλούτος για εμάς είναι εντελώς διαφορετικού είδους. Η μεγάλη αξία που δεν θα παραδώσουμε σε κανέναν για τίποτα είναι οι άνθρωποι. Οι κοντινοί μας και η οικογένειά μας.

Ένα σημαντικό μέρος των κατοίκων της «Ουκρανίας» είναι πλέον μπερδεμένοι, πικραμένοι, βιώνουν υπερβολικό άγχος και εντελώς αποπροσανατολισμένοι. Η δουλειά μας είναι να τους δείξουμε ξεκάθαρα ποιος είναι ποιος. Αφαιρέστε τους την αντιρωσική ”μέθη”. Φέρτε τους ανθρώπους πίσω στην περίμετρό μας. Η έννοια του ”Η Ουκρανία δεν είναι Ρωσία” που προτάθηκε στο παρελθόν, θα πρέπει να εξαφανιστεί για πάντα. Η Ουκρανία είναι φυσικά η Ρωσία.»