Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Δευτερα 29 Απριλιου 2024


Βγήκε η δικαστική απόφαση για τη φονική πυργαγιά στο Μάτι. Ελεύθεροι οι 6 ένοχοι για την τραγωδία. Τους επιβλήθηκε ποινή 5 ετών, την εξαγοράζουν με 40.000 ευρώ. Οργή των συγγενών στο ακροατήριο.

Σχολιο.- Οργή και μίσος!

Σχολιο.- Σε δίνω το ''Μάτι'' , με δίνεις τα ''Τέμπη''

κΥνοβοολευτικές αλλαξοκωλιές

Σχολιο.- ''Μάτι'' .....Όλοι ελευθεροι !!!!! ελληνόφωνη Δικ@ιοσΎνει

Σχολιο.- Συμπολιτευόμενη - αντιπολίτευση και αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντροπή σου… Ο Χάρης Δούκας ακύρωσε εκδήλωση της κ. Καρυστιανού για τα Τεμπη την Πρωτομαγιά – για να μη του περιορίσει η ΝΔ τα κονδύλια!

29/4/2024

Η ΕΣΤΙΑ σήμερα προχωρά σε μια απίστευτη αποκάλυψη: Ο Χάρης Δούκας ο Δήμαρχος του Πασοκ που υποτίθεται θα διέφερε απο τον προκατοχό του, έκοψε την κ. Καρυστιανού και ακύρωσε εκδήλωση για τα Τεμπη στην Τεχνόπολη την Πρωτομαγιά. Μάλιστα αυτό λέγεται πως έγινε επειδή απειλήθηκε από κυβερνητικούς με περιορισμό «κοινοτικών κονδυλίων στον Δήμο της Αθήνας από την Περιφέρεια Αττικής»!

Ειδικότερα, η εφημερίδα γράφει:

ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ πρωτοφανής αθλιότητα εἰς βάρος τῶν συγγενῶν τῶν νεκρῶν τοῦ σιδηροδρομικοῦ δυστυχήματος τῶν Τεμπῶν ἀλλά καί τῆς μνήμης τῶν 57 θυμάτων βρίσκεται σε πλήρη ἐξέλιξη στίς ἀρχές τῆς Μεγάλης Ἑβδομάδος. Κυβερνητικοί φορεῖς ὑποδεικνύονται ἀπό τόν Δῆμο Αθηναίων ὡς ἠθικοί αυτουργοί τῆς ἀπαράδε κτης ἀποφάσεως πού ἔλαβε ὁ ἐπίδοξος ἡγέτης τῆς Κεντροαριστερᾶς Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας να ἀφαιρέσει ἀπό τό πρόγραμμα τοῦ ἑορτασμοῦ τῆς Πρωτομαγιᾶς στην Τεχνόπολη ἐκδήλωση γιά τά Τέμπη στην ὁποία ἐπρόκειτο νά εἶναι κεντρική ὁμιλήτρια ἡ πρόεδρος τοῦ σωματείου τῶν συγγενῶν Μαρία Καρυστιανοῦ.

Εκτός από αυτό, ἡ ἐπιτροπή LIBE τοῦ Εὐρωκοινοβουλίου παρεμβαίνει ἐκ νέου στήν ὑπόθεση καταγγέλλοντας τήν Κυβέρνηση ὅτι με τροπολογία ἐπιχειρεῖ νά ἀφαιρέσει ἀπό τήν εὐρωπαϊκή εἰσαγγελία τήν ἁρμοδιότητα διερευνήσεως τῆς ὑποθέσεως κοινοτικῆς ἀπάτης, μετά τήν ἀπολογία τῶν 23 κατηγορουμένων για κοινοτική απάτη. Διαπιστώνει, ἐπίσης, γεγονός ἐξαιρετικά προβληματικό, ὅτι «τό ἑλληνικό σύστημα δικαιοσύνης εἶναι ἐξαιρετικά αργό καί ἀναποτελεσματικό καί ὁδηγεῖ σέ κουλτούρα ἀτιμωρησίας», ὅτι «ἡ διαφθορά διαβρώνει τις δημόσιες υπηρεσίες καί τά δημόσια ἀγαθά» καί ὅτι «ἡ ἰδιοκτησία τῶν μέσων ἐνημερώσεως κατανέμεται μεταξύ ἑνός μικροῦ ἀριθμοῦ ὀλιγαρχῶν, μέ ἀποτέλεσμα τήν δραματική απόκρυψη θεμάτων ὅπως οἱ συνθῆκες πού ὁδήγησαν στο δυστύχημα στα Τέμπη.»

Καταδεικνύεται πλέον και στον πιο αδαή πως τα κόμματα ΝΔ – Πασόκ – Σύριζα είναι “συγκοινωνούντα δοχεία” ο ένας στις βρωμιές του άλλου. Όπως είδαμε σήμερα την αθώωση της Δούρου στο Μάτι, όπου απέδειξαν άλλη μια φορά πως τα πιστά σκυλιά του συστήματος δεν διαφέρουν σε τίποτα. Οι συμμορίες ανταλλάσουν χάρες η μία στην άλλη!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε Ποιους Ανήκει η Singular Logic;

Πολύς λόγος γίνεται για τις εκλογές και για την παρουσία της Singular Logic, μιας ιδιωτικής εταιρείας, στην ευθύνη συγκέντρωσης, επεξεργασίας και ανακοίνωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων. Πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν γι αυτό. Με κυριότερο το γεγονός ότι, πλέον, τα αποτελέσματα δεν ανακοινώνονται ανά εκλογικό τμήμα, αλλά συνολικά. Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει έλεγχος σε μικρή κλίμακα, και μάλιστα από τον καθένα μας. Και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι΄ αυτή την πρακτική: με τόση ψηφιοποίηση και εξειδίκευση, θα ήταν πανεύκολο να έχουμε αναλυτικότατες αναφορές για τα αποτελέσματα.

Όμως δεν σκοπεύω να το αναλύσω αυτό. Θέλω να αναφερθώ στη σύγκρουση συμφερόντων. Και ειδικότερα στους ιδιοκτήτες της Singular Logic. Που ανέλαβαν τη δουλειά αυτή με απευθείας ανάθεση.

Ο Σπύρος Μανωλόπουλος, της Space Hellas

Άρθρο με τίτλο Φίλος του Μητσοτάκη ο Κλειδοκράτορας της επόμενης κάλπης,  αναφέρεται στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Singular Logic και τις σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη. Η εταιρεία, που εξαγοράστηκε τον Δεκεμβρη του 2020 (ανήκε παλιότερα στον Βγενόπουλο και την MIG), ανήκει σήμερα στη Space Hellas, του Σπύρου Μανωλόπουλου, στην Epsilon Net, του Ιωάννη Μίχου, και στην Global Equity Investments S.A.  με ένα μικρό ποσοστό (περίπου 0,1%). Επίσης στην εταιρεία Epsilon Net του Ιωάννη Μίχου έχει 6% η εταιρεία Barba Master Fund L.P., που έχει έδρα σε κάποιον φορολογικό παράδεισο.

Ο Δημήτρης Μανωλόπουλος, πατέρας του Σπύρου, είχε συσχετιστεί με σκάνδαλο με την κυβέρνηση της ΝΔ, επί πρωθυπουργίας του πατέρα Μητσοτάκη το 1993, σε μια υπόθεση πολλών εκατομμυρίων για την αγορά οπλικών συστημάτων. Αλλά και το 2010, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ψήφισαν μαζί για να δοθεί ένα αμυντικό πακέτο από τη Γερμανία, και στην υλοποίηση των αντισταθμιστικών ήταν η εταιρεία του Δημήτρη Μανωλόπουλου. Μετά τον θάνατο του τελευταίου, ανέλαβε ο γιος του, Σπύρος, με την εταιρεία του να βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σχεδόν σε κάθε μεγάλο ψηφιακό έργο του Δημοσίου. Τώρα η εταιρεία του διαχειρίζεται τη συγκέντρωση, επεξεργασία και μετάδοση των αποτελεσμάτων των ελληνικών εκλογών.

Η εταιρεία έχει ραγδαία άνοδο των επενδύσεών της από το 2019 και μετά, αναλαμβάνοντας επενδύσεις σε πληροφοριακά συστήματα, συστήματα ασφαλείας και άλλα σε πολλούς δημόσιους και μη οργανισμούς (υπουργεία, τράπεζες, ΕΚΑΒ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, πανεπιστήμια, και άλλα).



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόνο 6 κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για τη φωτιά στο Μάτι, προκαλώντας την οργή των συγγενών: «Ντροπή σας», φώναζε ο κόσμος!

29/4/2024

Έξι χρόνια μετά την ολέθρια φωτιά που σάρωσε το Μάτι, η Δικαιοσύνη άλλη μια φορά κατώτερη των περιστάσεων, έδωσε σήμερα την πρώτη της απάντηση για την ασύλληπτη τραγωδία με τους 104 νεκρούς. Μόνο έξι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για τη φωτιά, προκαλώντας την οργή των συγγενών των θυμάτων. 

Το δικαστήριο μελέτησε την πρόταση του Εισαγγελέα Παναγιώτη Μανιάτη (που δε βρήκε καμιά πολιτική ευθύνη) και το νομικό σκεπτικό που ανέπτυξε για κάθε κατηγορούμενο και τις διατάξεις που καθορίζουν τις αρμοδιότητες του και το πεδίο δράσης του.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, τον περασμένο Φεβρουάριο, ζήτησε να κριθούν ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και δια παραλείψεως καθώς και για σωματικές βλάβες κατά συρροή οι:

Σωτήρης Τερζούδης τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής

Βασίλης Ματθαιόπουλος τότε υπαρχηγός

Ιωάννης Φωστιέρης τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ

Νικόλαος Παναγιωτόπουλος τότε Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών

Χαράλαμπος Χιώνης τότε Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής

Βάιος Θανασιάς τότε αντιδήμαρχος δήμου Μαραθώνα

Ευάγγελος Μπουρνούς τότε δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

Αντώνης Παλπατζής τότε αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου 

Ένοχος ζήτησε να κριθεί για εμπρησμό από αμέλεια και ένας κάτοικος του Νταού Πεντέλης Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος.

Ενώ ζήτησε να αθωωθούν ο τότε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και οι τότε δήμαρχοι Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης και Πεντέλης Δημήτριος-Στέργιος Καψάλης. Δηλαδή οι πολιτικές ευθύνες…

Κατά τον Εισαγγελέα πρέπει επίσης να απαλλαγούν τα τότε στελέχη της Πυροσβεστικής Χρήστος Γκολφίνος, Φίλιππος Παντελεάκος, Δαμιανός Παπαδόπουλος, Χρήστος Λάμπρης, Χρήστος Δροσόπουλος, Γεώργιος Πορτοζούδης και Στέφανος Κολοκούρης. Επίσης ο τότε αξιωματικός στα Εναέρια Μέσα της ΕΛΑΣ Χαράλαμπος Συρογιάννης.

Το δικαστήριο κήρυξε ενόχους τους Σωτήρη Τερζούδη, τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής, Βασίλη Ματθαιόπουλο, τότε υπαρχηγό, Ιωάννη Φωστιέρη, τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, τότε διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών, Χαράλαμπο Χιώνη, τότε διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής και τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, κάτοικο από την αυλή του οποίου κατηγορήθηκε πως ξεκίνησε η φωτιά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι επιστήμονες εξακολουθούν να αποκαλύπτουν τα μυστικά μιας ένωσης που ανακαλύφθηκε πριν από 50 χρόνια στο νησί του Πάσχα. Η ραπαμυκίνη που παράγεται από βακτήρια εκεί, φαίνεται να είναι ένας ισχυρός παράγοντας επιμήκυνσης της ζωής και μπορεί να είναι μια μεταμορφωτική θεραπεία για ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία.

Το 2009, το National Institute on Aging Interventions Testing Program (ITP) δημοσίευσε μια πρωτοποριακή μελέτη που έδειξε ότι η ραπαμυκίνη επέκτεινε τη διάρκεια ζωής των ποντικών κατά 9 τοις εκατό σε 14 τοις εκατό. Πειράματα που διεξήχθησαν από διάφορα ερευνητικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο επιβεβαίωσαν περαιτέρω αυτά τα ευρήματα ή βρήκαν ότι η ένωση έχει σημαντικά μεγαλύτερα αποτελέσματα παράτασης της ζωής.

Το φάρμακο παρουσιάζει επίσης αναζωογονητικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, μπορεί να διεγείρει την αναγέννηση των μαλλιών και να αποτρέψει την τριχόπτωση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μειώνει τις πρωτεΐνες που σχετίζονται με τη γήρανση στο δέρμα και αυξάνει το κολλαγόνο. Το φάρμακο έχει δείξει θετικά αποτελέσματα στη θεραπεία ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία, όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ , καθώς και του διαβήτη και των καρδιακών και μυϊκών παθήσεων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εταιρία έλαβε από την Ντίσνεϋ 60.000.000 να «μπογιατίσει» τις παλιές της ταινίες...

Mike Harris

Θα σου έρχεται ο Αψεκ και θα σου λέει, δες αυτήν την ταινία που είναι 50 χρόνων και στον ουρανό υπάρχουν αυτές οι γραμμές που αφήνουν τα αεροπλάνα, πάντα συνέβαινε αυτό, δεν είναι φαινόμενο των τελευταίων χρόνων...

Εταιρία έλαβε από την Ντίσνεϋ 60.000.000 να «μπογιατίσει» τις παλιές της ταινίες...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γ.Κύρτσος: Σοβαρός κίνδυνος νοθείας στις εκλογές «Η εταιρεία που συγκεντρώνει τα αποτελέσματα πολύ κοντά στο κυβερνών κόμμα», το ίδιο έγινε και στις εθνικές εκλογές!

29/4/2024 

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, που γνωρίζει καλά τη ΝΔ, αφού αυτήν υπηρέτησε, ισχυρίζεται μέσω μιας ανάρτησης του στο «Χ ότι υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος από την κυβέρνηση μέσω της εταιρείας (σ.σ.: Singular) που εκδίδει τα ποσοστά που λαμβάνει το κάθε κόμμα!

Είναι η πρώτη φορά που ένα προερχόμενο από τη ΝΔ στέλεχος διατυπώνει ανοικτά τέτοια υπόνοια!

Βέβαια, αυτό δεν αφορά μόνο τις επικείμενες εκλογές, αλλά και τις προηγούμενες εθνικές εκλογές, όπου κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει πώς η ΝΔ που και οι δικές της εταιρείες την έφεραν στο 35-38% συγκέντρωσε τελικά 41%!

Δείτε αναλυτικά η ανάρτηση του Γ. Κύρτσου:

Εντελώς άνισοι οι όροι διεξαγωγής των ευρωεκλογών στην Ελλάδα,

με σοβαρό κίνδυνο νοθείας:

1.Τα ισχυρότερα ΜΜΕ ενταγμένα στη στρατηγική της κυβέρνησης. Κάποιες «αποκαλύψεις» μέρος της εσωτερικής διαπραγμάτευσης του συστήματος εξουσίας.

2.Αφθονο μαύρο χρήμα στη διάθεση της ΝΔ. Χρωστάει μόνο στις τράπεζες 400 εκατ. χωρίς να πληρώνει και δεν εξηγεί πόσο και πως πληρώνει τον Αμερικανό «γκουρού» υπεύθυνο για την προπαγάνδα της.

3.Τα ονόματα στους εκλογικούς καταλόγους δεν αντιστοιχούν πλήρως στους πραγματικούς ψηφοφόρους. Η απόκλιση… πολλές εκατοντάδες χιλιάδες.

4.Η εταιρία που συγκεντρώνει, και μεταδίδει τα αποτελέσματα είναι πολύ κοντά στο κυβερνών κόμμα.

5.Το διαφημιστικό χρήμα μοιράζεται με πολιτικά κριτήρια, από το Δημόσιο και τη διαπλοκή.

6.Η κρατική τηλεόραση λειτουργεί σαν κομματικός μηχανισμός.

7.Εχει τεκμηριωθεί μαζική κατάχρηση προσωπικών δεδομένων από το υπ.Εσωτερικών.

Έχω παρακολουθήσει, αξιολογήσει εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκλογές σε Μαυροβούνιο, Νιγηρία, Σιέρα Λεόνε.Όλα τα παραπάνω θα οδηγούσαν σε αρνητικό σχολιασμό/αξιολόγηση

Εντελώς άνισοι οι όροι διεξαγωγής των ευρωεκλογών στην Ελλάδα,

με σοβαρό κίνδυνο νοθείας:

1.Τα ισχυρότερα ΜΜΕ ενταγμένα στη στρατηγική της κυβέρνησης.Κάποιες «αποκαλύψεις» μέρος της εσωτερικής διαπραγμάτευσης του συστήματος εξουσίας.

2.Αφθονο μαύρο χρήμα στη διάθεση της…— Γιώργος Κύρτσος (@GiorgosKyrtsos) April 28, 2024

Μάλλον είναι περιττό να πούμε άλλη μια φορά, πως τα λέγαμε αλλά ήμασταν συνωμοσιολόγοι. Όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλα και την αντιπολίτευση ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ που είναι τα δύο “φρούρια” του σάπιου και διεφθαρμένου συστήματος της Ελλάδας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Masanori Fukushima: O κορυφαίος γιατρός ογκολόγος απο την Ιαπωνία μιλάει για τους νέους «καρκίνους turbo» που παρουσιάστηκαν μετά το μαζικό εμβολιασμό κατά του Covid19!

28/4/2024

Ο καθηγητής Φουκουσίμα θεωρείται ο πιο κορυφαίος ιατρός ογκολόγος στην Ιαπωνία, ηγήθηκε της ευθύνης για την καθιέρωση της ιατρικής ογκολογίας ως βασικής επιστήμης, και ‘ηταν πρωτοπόρος στην πρώτη κλινική εξωτερικών ασθενών για τον καρκίνο στο Πανεπιστήμιο του Κιότο. Η θητεία του στο Aichi Cancer Center Hospital και η καινοτόμος ηγεσία του στην έρευνα σε δραστικές ιατρικές εξελίξεις, ιδίως στη φαρμακοεπιδημιολογία, υπογραμμίζουν μια καριέρα αφιερωμένη στην αμφισβήτηση του status quo για χάρη της βελτίωσης της φροντίδας των ασθενών.

Η πρώιμη κριτική του, που δημοσιεύτηκε στο «Nature» για πρώτη φορά το 1989, ( πριν από 35 χρόνια! ), τόνισε τους κινδύνους της άκριτης αποδοχής και διανομής φαρμάκων με μη αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, αποκαλύπτοντας ένα βαθύ ελάττωμα στη διαδικασία έγκρισης φαρμακευτικών προϊόντων στην Ιαπωνία. Αυτή η γενναία αντιμετώπιση των φαρμακευτικών κανόνων πυροδότησε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, δείχνοντας τη δέσμευσή του για την ασφάλεια των ασθενών έναντι του εφησυχασμού.

Αν δείτε τα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης (που ελέγχονται απο την Pfizer) τα τελευταία χρόνια αλλα και τους παραπλανητικούς ιστοτόπους “ελέγχου γεγονότων”, απεικονίζουν τον καθηγητή Φουκουσίμα τα τελευταία χρόνια ως έναν ακόμη συνωμοσιολόγο. Αλλά όταν ακούτε για την ιστορία του, καταλαβαίνεις πως αυτό συνέβει πριν πάει ενάντια στην αφήγηση του «ασφαλούς και αποτελεσματικού», εμείς μπορεί να μη το γνωρίζουμε, το γνωρίζουν όμως και τον εμπιστεύονται οι Ιάπωνες που ξέρουν την ιστορία του.

Τι είπε για τους νέου τύπου “turbo καρκίνους“

Ο καθηγητής Fukushima υπογράμμισε την ανησυχητική εξέλιξη τον τελευταίων ετών που παρουσιάστηκε στο τομέα της ογκολογίας, γνωστή ως ” turbo καρκίνους “, η οποία προέκυψε μετά τη χρήση πειραματικής γονιδιακής θεραπείας mRNA. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι με αυτό τον τρόπο αποκαλλείται σε όλες τις χώρες, και ενώ ορισμένοι “ελεγκτές δεδομένων” μπορεί να απορρίψουν τους “Καρκίνους Turbo” ως ανύπαρκτη κατάσταση, όπως έχει κάνει η Wikipedia , στην πραγματικότητα αναφέρονται σε αυτό που ιατρικά αναγνωρίζεται ως Υπερπροοδευτική Νόσος. Επομένως, εάν συναντήσετε έναν καθυστερημένο, αγορασμένο και πληρωμένο ελεγκτή γεγονότων για τον όρο “Turbo καρκίνοι”, μπορείτε να τον κατευθύνετε στην Υπερπροοδευτική Νόσος του Καρκίνου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παύλος Ασλανίδης: «Το κράτος ήθελε την συγκάλυψη του αιώνα, τους ενδιαφέρουν μόνο οι καρέκλες, το χρήμα και τα ποσοστά»

28/4/2024

Μορφή «χιονοστιβάδας» έχουν λάβει οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση των Τεμπών, μετά την απόφαση της εισαγγελέως Εφετών Λάρισας να κάνει δεκτή την προσφυγή του Παύλου Ασλανίδη, πατέρα θύματος, κατά της απορριπτικής απόφασης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών.

«Τη μήνυση, την πρώτη φορά, την είχε απορρίψει η πρώτη εισαγγελέας, δεν βρήκε καμία παράβαση από τα συγκεκριμένα άτομα και ούτε καν την έστειλε στον Άρειο Πάγο όπως όφειλε. Με λίγα λόγια, πήγε να τη βάλει στο συρτάρι», εξήγησε νωρίτερα σήμερα το πρωί, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο κ. Ασλανίδης και συνέχισε:

«Εγώ έκανα ένσταση κατά της απόφασης αυτής και την επόμενη ημέρα βγήκε και ο Άρειος Πάγος και με δικαίωσε γιατί είπε ότι έκανε παράβαση καθήκοντος η εισαγγελέας που δεν την έστειλε στον Άρειο Πάγο για να διαβιβαστεί στη Βουλή, και ανέλαβε η αντιεισαγγελέας η οποία έκανε μια διάταξη, που βάζει τα πράγματα στη θέση τους, δηλαδή ό,τι δεν έγινε 14 μήνες, έγινε πριν μία εβδομάδα».

Τα στοιχεία του εγκλήματος τα πετάξανε από εδώ και από εκεί

«Τα στοιχεία του εγκλήματος τα πετάξανε από εδώ και από εκεί, και όχι μόνο σε ένα οικόπεδο. Τα πρώτα πήγαν στο οικόπεδο αυτό, που είναι μέσα στη δικογραφία, και ήδη είναι εκεί τα ειδικά σκυλιά και ψάχνουν, και τα πολλά τα βαγόνια, τα καμένα και χώματα και ό,τι σήκωσαν από εκεί πέρα, μιλάμε για τόνους, τα έχουν πάει στο Κουλούρι σε ένα οικόπεδο που είναι ιδιοκτησίας του ΟΣΕ. Δηλαδή στο σπίτι του δολοφόνου πήγαν τα ευρήματα. Ήταν 9 μήνες εκεί, βάλαμε την ομάδα με τα σκυλιά εμείς οι γονείς, και βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν τα οστά από τέσσερις κοπέλες», τόνισε και συμπλήρωσε πως πλέον οι γονείς των αδικοχαμένων παιδιών έχουν γίνει «CSI Τέμπη», με όλη αυτήν την ιστορία.

«Τα ειδικά σκυλιά βρίσκουν μόνο ανθρώπινα οστά και μέχρι 13 μήνες μετά. Το κράτος ήθελε να κάνει τη συγκάλυψη του αιώνα. Η ειδική αυτή ομάδα είχαν κάνει αίτημα από την 1η Μαρτίου και δεν τους απαντήσαν ποτέ. Αυτοί οι άνθρωποι αν πήγαιναν εκεί, τώρα δε θα συζητήσουμε 14 μήνες μετά να ψάχνουμε να βρούμε τα υπολείμματα από τα παιδιά μας», υπογράμμισε ο κ. Ασλανίδης και κατέληξε:

«Είμαστε χώρα μόνο, δεν είμαστε κράτος, δε θα γίνουμε ποτέ κράτος. Αυτοί οι άνθρωποι αν είχαν την παραμικρή ευθιξία, για τους πολιτικούς μιλάω, θα έπρεπε ήδη να είχαν ζητήσει την άρση της βουλευτικής τους ασυλίας. Αν ήταν πραγματικά άνθρωποι, γιατί μάλλον δεν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους και λυπάμαι που το λέω αυτό. Τώρα όλα τα άλλα, ξανά εξεταστικές, προανακριτικές, το μπαλάκι ο ένας στον άλλον, περνάει ο χρόνος… τους ενδιαφέρει μόνο να μη χάσουν τις καρέκλες και τα ποσοστά. Κάποια στιγμή θα γυρίσει πάνω τους, κάποια στιγμή δε θα είναι βουλευτές, τι νομίζουν θα τους αφήσουμε;».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πογκρόμ του Κιέβου κατά της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας-Έκκληση του Κύριλλου για διεθνή συμπαράσταση

29/4/2024

Συνελήφθησαν 14 στελέχη της «Ένωσης Ορθοδόξων Δημοσιογράφων», εκ των οποίων οι τέσσερις αντιμετωπίζουν ακόμη και ισόβια κάθειρξη.;E

Έκκληση για συμπροσευχή και διεθνή συμπαράσταση απηύθυνε ο Πατριάρχης Μόσχας, Κύριλλος, προς τους προκαθημένους των περισσότερων χριστιανικών Εκκλησιών στον κόσμο και διεθνείς οργανισμούς, εξαιτίας «των νέων κραυγαλέων περιστατικών πιέσεως στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, την ιεραρχία της, τον ευαγή κλήρο, τις κοινότητες και ιερές μονές». όπως αναφέρει στα μηνύματα που απέστειλε, αποφεύγοντας να επικοινωνήσει με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις Εκκλησίες Κύπρου, Ελλάδας και Αλεξανδρείας, με τις οποίες το Πατριαρχείο Μόσχας έχει διακόψει την κοινωνία.

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησίας αναφέρεται στην έρευνα, που πραγματοποίησε η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας στη Λαύρα των Αγίων Ορέων, μια από τις μεγαλύτερες ιερές μονές της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και την προφυλάκιση του ηγουμένου της και μητροπολίτη Αγίων Ορέων, Αρσένιου, με την κατηγορία της δημόσιας αποκάλυψης «πληροφοριών σχετικά με το σημείο ανάπτυξης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων».

Η κατηγορία βασίζεται στη δημόσια ανακοίνωση του μητροπολίτη, ότι η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας «τοποθέτησε σημεία ελέγχου καθ’ οδόν προς τη μονή και διενεργούσε έλεγχο ταυτοτήτων σε εκατοντάδες πιστούς», οι οποίοι μετέβαιναν στη μονή την παραμονή του παραδοσιακού εορτασμού.

Κατά τον Πατριάρχη Μόσχας, οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας «συγκέντρωναν τα προσωπικά στοιχεία των προσκυνητών και τους φωτογράφιζαν», ενώ ο μητροπολίτης Αρσένιος κατήγγειλε διακρίσεις εις βάρος της Εκκλησίας, την οποία εκπροσωπεί, καθότι «οι μαζικές προσκυνηματικές εκδρομές άλλων θρησκευτικών δογμάτων στην Ουκρανία πραγματοποιήθηκαν χωρίς εμπόδια από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες», αλλά και γιατί «η δημόσια αναφορά των σημείων ελέγχου δεν λειτούργησε επιζήμια για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας και προκλήθηκε από μια αντικειμενική αιτία, δηλαδή τη δημιουργία εμποδίων στους πιστούς».

Ο Πατριάρχης Κύριλλος αναφέρει στις επιστολές του ότι «η πολυήμερη σύλληψη του μητροπολίτη Αρσενίου για τεχνητούς, επινοημένους λόγους» αποτελεί ένα ακόμη «τιμωρητικό μέτρο» εναντίον ιεραρχών της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, αλλά και δημοσιογράφων, όπως 14 στελέχη της ενημερωτικής πύλης θρησκευτικού περιεχομένου «Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων», οι οποίοι κατηγορούνται για «εσχάτη προδοσία», «δωσιλογισμό» και άλλα εγκλήματα.

Σύμφωνα με το κείμενο της επιστολής του Πατριάρχη Μόσχας, το οποίο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα mospat.ru «αιτία της δίωξης στάθηκε η δημοσιογραφική δραστηριότητα, δηλαδή δημοσιεύσεις σχετικές με τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των πιστών της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας», οι οποίες καταγράφηκαν, μεταξύ άλλων, στην έκθεση για την τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουκρανία, που δημοσιεύθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2023 από το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

«Τέσσερις εκ των δημοσιογράφων, οι οποίοι χαρακτηρίσθηκαν ύποπτοι, ανάμεσά τους ένας ιερωμένος, έχουν συλληφθεί και τελούν σε προφυλάκιση με κίνδυνο να καταδικασθούν σε πολυετή ή ακόμη και ισόβια φυλάκιση», σημειώνει ο Πατριάρχης Κύριλλος, υπενθυμίζοντας ότι η ουκρανική κυβέρνηση διέκοψε τη λειτουργία θρησκευτικών διαδικτυακών πυλών, που αναφέρονταν «σε περιστατικά παραβιάσεων των δικαιωμάτων των πιστών της» Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία αναγνωρίζεται από τις περισσότερες Εκκλησίες στον κόσμο, σε αντίθεση με την «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας», που ιδρύθηκε το 2018, υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και αναγνωρίζεται από τις Εκκλησίες Κύπρου, Ελλάδας και Αλεξάνδρειας.

Ο Πατριάρχης Μόσχας κάνει λόγο για διωγμούς, οι οποίοι «προσλαμβάνουν χαρακτηριστικά ολοκληρωτικής αντιθρησκευτικής τρομοκρατίας, που περιλαμβάνει το κλείσιμο ιερών ναών και μονών, παράνομες διώξεις κληρικών και λαϊκών, εξωδικαστικές τιμωρίες, καθώς και το κλείσιμο ενημερωτικών πηγών, οι οποίοι αποκαλύπτουν την αλήθεια για τις διώξεις» και εκτιμά ότι «οι διώξεις γίνονται εναντίον όσων προσπαθούν να αποδείξουν τις παραβιάσεις της ελευθερίας του θρησκεύεσθαι σε διεθνές επίπεδο και μεθοδεύονται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να έχει καταπνιγεί κάθε δημόσια μαρτυρία για τις θρησκευτικούς διωγμούς μέχρι τη στιγμή, που θα απαγορευθεί νομικά η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία και οι χιλιάδες κοινότητές της στην Ουκρανία».

Υπό δικαστική διερεύνηση με βαρύτατες ποινικές κατηγορίες για «υποστήριξη της ρωσικής επιθετικότητας και δωσιλογισμό, συνεργασία με τον εχθρό και διασπορά ψευδών ειδήσεων» βρίσκεται η δράση του καθηγουμένου της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου μητροπολίτη Βίσγκοροντ και Τσερνόμπιλ Παύλου, του μητροπολίτη Ζαπορόζιε και Μελιτουπόλεως Λουκά, του μητροπολίτη Τσερκάσι και Κάνεφ Θεοδοσίου, του μητροπολίτη Μπάντσεν Λογγίνου και

πολλών άλλων κληρικών, ενώ ο μητροπολίτης Τούλτσιν και Μπράτσλαφ Ιωνάθαν, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πενταετή φυλάκιση, αναμένει την κρίση του εφετείου.

Σύμφωνα με το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Πατριάρχης Κύριλλος απηύθυνε εκκλήσεις σε όλους τους προκαθημένους Ορθοδόξων Εκκλησιών, με τους οποίους διατηρεί επικοινωνία, αλλά και στον Πάπα της Ρώμης, Φραγκίσκο, καθώς και τους επικεφαλής της Αγγλικανικής, της Κοπτικής, της Αρμενικής και άλλων χριστιανικών Εκκλησιών της Ανατολής, τον γενικό γραμματέα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, Δρ. Τζέρι Πιλέι, τον γενικό γραμματέα. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, τους αρμόδιους ύπατους αρμοστές και τους επικεφαλής του ΟΑΣΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά την απόφαση για το «Μάτι» υπάρχει κανείς που δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι οι Εισαγγελείς & οι Δικαστές συνάρχουν της εγκληματικής συμμορίας των κακουργών-προδοτών πολιτικών…???

Σχολιο.- Περίμενες καταδίκες για τα εγκλήματα στο Μάτι;

Προαγωγή είχαν δώσει τότε από την ΝΔ στον διοικητή



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γκρεμοτσακίστηκε από ένα σκαλοπάτι το ρομπότ τεχνιτής νοημοσύνης «Σοφία»….

Χωρίς να του δώσει κανείς εντολή, πήρε μπροστά και προχώρησε, είχε ένα σκαλοπάτι μπροστά του, και γκρεμοτσακίστηκε…

Λέγεται πως της έκαναν και ΚΑΡΠΑ της «Σοφιας»…εν αναμονή των πρώτων βοηθειών από τους μεγαλοεπιστήμονες της πληροφορικής Κυρανάκη και Πιερρακάκη……όπως είχαμε πρόσφατα τον Βασιβλακόπουλο,την Παγώνη,τον Καπραβέλο και τ’αλλα παιδιά…

σχολιο.- Τράβα μπρος και μη σε μέλλει

θάρρος η ζωή μας θέλει... 

Τράβα μπρος

Κι όσα έρθουν κι όσα πάνε... 

Τράβα μπρος

Και του κεφαλιού σου κάνε...

(Αυτό θα πει νοημοσύνη... στραβομάρα φουλ το σαχλοκούδουνο! Πάντως... το μόνο σίγουρο είναι ότι... από χesιμο... δεν θα πάει...)

Σχολιο.- Ήταν κουρασμένο

Σχολιο.- Μπααα…μπολιασμένο…

Σχολιο.- Oχι !!Για ρεκτιφιέ στο συνεργείο του Μπάμπη..Της εφυγαν πολλές βίδες

Σχολιο.- Μάτιασμα 

Σχολιο.- Ρεεε φωναχτε την πουτανα τον Άδωνη.

Καλά να πάθει έπρεπε να γίνει Κομμάτια όταν λέει ότι η Κρήτη μπορεί να γίνει αυτόνομο κράτος

Σχολιο.- μα είναι σχέδιο εδώ και πολλά χρόνια

Σχολιο.- είχε βγάλει η βονταφον κάποτε σέ μία διαφήμιση την σημαία της δυτικής αποικίας της Κρήτης



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο στενό επιτελείο του Κασσελάκη.

Ως υπουργός Παιδείας του Καραμανλή, λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2009, είχε δώσει άδειες σε 33 ιδιωτικά κολλέγια, τα οποία ούτε καν είχαν καταθέσει την εγγυητική επιστολή των 500.000 ευρώ, και οι άδειες κρίθηκαν παράνομες και άκυρες. Και φυσικά κανένας εισαγγελέας δεν τον κάλεσε να δώσει λόγο.

Γιατί, λοιπόν, να μη συνεχίσει την πολιτική του καριέρα ο άνθρωπος;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα γραφεία της Νέας Κεντροαριστεράς έχουν το θράσος τα τομάρια και έχουν αφίσες στους τοίχους τον Μαρξ, Λένιν, Τσε, Άρη, και Αλιέντε.

Πιο μέσα, στο δεύτερο δωμάτιο -πάντα κεντροαριστερά- υπάρχει και βιβλιοθήκη, όπου ξεχωρίζουν τα έργα των εικονιζομένων:

Καρλ Μαρξ, "Το Μνημόνιο"

Β.Ι. Λένιν, "Μνημόνιο και επανάσταση"

Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, "Ένα, δύο, τρία, πολλά μνημόνια"

Άρη Βελουχιώτη, "Ραντεβού στα μνημονιάδικα"

Σαλβαδόρ Αλιέντε, "Ο μνημονιακός δρόμος για τον σοσιαλισμό"



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακρόπολη των Αθηνών, Απρίλιος 2024.

Έχουν βάλει ανθρώπους ντυμένους αρχαιοελληνικά, δίπλα στα αρχαία μνημεία, για τους VIP τουρίστες των 5.000 ευρώ.

Η αισθητική της άρχουσας τάξης και της Δεξιάς παραμένει ίδια από τα χρόνια του Τρίτου Ελληνικού Πολιτισμού, του Μεταξά, της καραμανλικής εθνικοφροσύνης της βίας του παρακράτους και της εξορίας  και του "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών", του Παπαδόπουλου.

Να μην αφήσουν τίποτα όρθιο! Όλα να τα ξεφτιλίσουν., προκειμένου να τα πάρουν απ΄ τους τουρίστες!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους! Δολοφονήθηκαν 104 άνθρωποι στο Μάτι και τους βγάλανε όλους ελεύθερους!!!!!

Έχω αρχίσει και τρελαίνομαι ρε μαλάκα!!!!!


Είναι ντροπή για όλους μας! Για κάθε έναν ξεχωριστά, για τον λαό συνολικά και την χώρα μας.

Μας καίνε, μας δολοφονούν, μας εκτελούν, μας καταδικάζουν χωρίς καμία αντίσταση.


Η ελληνική δικαιοσύνη τους έβγαλε όλους αθώους και απέδειξε μέχρι και στον τελευταίο, από ποιους ελέγχεται! Μέχρι και τη Ρένα Δούρου! Είναι ΑΘΩΑ είπε το καθεστώς!

#Ματι

Μιλάμε για το απόλυτο ξεβράκωμα! Η απόλυτη αποκάλυψη πως η δικαιοσύνη είναι ελεγχόμενη και μοιράζει(ή δεν μοιράζει) ποινές κατ'εντολή.


Η Νέα Δημοκρατία αθώωσε την Δούρου. Γιατί οι άκρες της είναι μεγάλες

ΣΥΡΙΖΑ: Με τον πρέσβη του Ισραήλ συναντήθηκε η Ρένα Δούρου στις 14 Οκτωβρίου 2023


Αν κλωτσησεις σκυλί θα φας 30.000€ πρόστιμο.

Η Ρένα Δούρου αθώα...

Η ελληνική δικαιοσύνη είναι ανέκδοτο.


«Χάθηκε η ντροπή»!

104 θύματα κάηκαν ζωντανοί με τους υπεύθυνους για την δολοφονία τους να κάνουν πάρτι πάνω στα καμένα κορμιά τους.

Ντροπή!

Ψοφο σε κάθε Συριζαίο! Αργό και βασανιστικό, όπως κάηκαν οι άνθρωποι στο Μάτι


Πέταξα καρέκλα στον Ματθαιόπουλο και βρίσκομαι στο αστυνομικό τμήμα. Αναλαμβάνω την ευθύνη της πράξης μου και είμαι ο μόνος σε αυτήν την αίθουσα που αναλαμβάνει ευθύνη. 

Κοντοθάνος Άγγελος


Για ποια Δημοκρατία και δικαιοσύνη μιλάς....

Η Ρένα Δούρου υμνεί τον Σίμον Πέρεζ το 2016

Η Ρένα Δούρου από την πρωτεύουσα του Ιμπεριαλιστικού ψευδοκράτους της Κατεχόμενης Παλαιστίνης υμνεί τον αρχιφονιά του Παλαιστινιακού λαού


ΣΙΧΑΜΑΤΑ ΣΥΡΙΖΑΊΟΙ!!!

104 νεκροί έχουν ποτίσει τα χέρια σας με αίμα που δεν ξεπλένεται με τίποτα!

Την κατάρα μου όλοι σας


Η αρχή της δήλωσης-ξερατού της φόνισσας Ρένας Rena Dourou μετά από την ομόφωνη αθώωσή της στη δίκη για την τραγωδία στο Μάτι:

«Σήμερα το δικαστήριο με έκρινε ομόφωνα αθώα για την τραγωδία στο Μάτι. Να σημειωθεί ότι προηγήθηκε αθωωτική πρόταση του κ. Εισαγγελέα αλλά και αθωωτική απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου για τους αιρετούς, που αποτελείται από Ανώτατο και Ανώτερους Δικαστές, δηλαδή όλοι οι Δικαστές που με έκριναν σε πειθαρχικό και ποινικό επίπεδο ομόφωνα με αθώωσαν.

Σε μία ασύλληπτη τραγωδία, ακόμα κι αν αποδεδειγμένα πλέον δεν είχα καμία ανάμειξη, ακόμα κι αν αδίκως διώχθηκα, ο εσωτερικός πυρήνας αξιών μου δεν επιτρέπει να χαρώ για την τελική μου δικαίωση. Γιατί η αδικία που υπέστησαν τα θύματα και οι συγγενείς τους υπερτερεί της αδικίας που υπέστην εγώ. Ως πολιτικό πρόσωπο, ένας λόγος παραπάνω η ηθική αυτή να υπερνικά το αίσθημα ακόμα και της όποιας στιγμιαίας προσωπικής ικανοποίησης.

Γνωρίζω ότι ποτέ και τίποτα, καμιά διαδικασία δεν μπορεί να γυρίσει το χρόνο πίσω, να επουλώσει τα τραύματα, να απαλείψει το γεγονός που σημάδεψε βαθύτατα και τη δική μου ζωή. Και γι’ αυτό πρέπει όλοι μας να εκφράσουμε τη συντριβή μας.

Υπήρξα ο κύριος στόχος από τους πολιτικούς μου αντιπάλους σε μία τεραστίων διαστάσεων εθνική τραγωδία, οι οποίοι επιχείρησαν την πολιτική, ηθική και φυσική μου εξόντωση. Κατασυκοφαντήθηκα και λοιδορήθηκα όσο κανείς άλλος.


ΚΑΤΆΝΤΙΑ!!!!

Γαμώ το ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ!


Κάψανε 104 ανθρώπους ζωντανούς και καταδικάστηκαν 5 πυροσβέστες για πλημμελήματα!

Μπουρδέλο ελληνικό κράτος με ελεγχόμενη κυβέρνηση και δικαιοσύνη! Κατάντια!!


Όχι στην πολιτική συγκάλυψη μας λένε και σήμερα η Αστική Δικαιοσύνη έβγαλε αθώα την Δούρου και τον Ψινάκη.

Βάλανε 5 πυροσβέστες να καταδικαστούν για πλημμελήματα και όλα μια χαρά...

Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπάρχει μια γενική αίσθηση ότι ο λαός στην Οδησσό κάτι ετοίμαζε. 

Βίντεο Οδησσός. Φωτιά στο κτίριο που είναι η ακαδημία ιδιωτικού δικαίου του διαβόητου Σεργκέι Κιβάλοφ, όπου ο Ζαλούζνι παρουσίασε τη διατριβή του πέρυσι



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιστορική μέρα η αυριανή ... Μη μας διαφεύγει !!!

30 Απριλίου 1945 η Κόκκινη Σημαία της Νίκης υψώνεται στο Ράιχσταγκ....ο Κόκκινος Στρατός απελευθερώνει το Βερολίνο κι ο αρχιλοχίας Μιχαήλ Μίνιν υψώνει την σημαία με το σφυροδρέπανο στην οροφή του Ράιχσταγκ επισφραγίζοντας τη νίκη των λαών της Ευρώπης...!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατά τη διάρκεια της βράβευσης της ρωσίδας νικήτριας Γιούλια Τσουμγκαλάκοβα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πυγμαχίας, στο Πόρετς της Κροατίας, διακόπηκε ο ρωσικός ύμνος. Όμως οι οπαδοί μαζί με τους αθλητές τον τραγούδησαν χωρίς την μουσική.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρπσκα Μίλοραντ Ντόντικ έδειξε το μεσαίο του δάχτυλο στο τηλεοπτικό πρόγραμμα FACE HD του διάσημου Βόσνιου δημοσιογράφου Senad Hadzifejzović μετά την «προειδοποίηση» ότι υπάρχουν Αμερικανοί μαχητές στις αμυντικές δυνάμεις της FBiH που είναι έτοιμοι να απαντήσουν στην ανεξαρτησία της Δημοκρατίας Σέρπσκα

«Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει τη Δημοκρατία Σέρπσκα να είναι ανεξάρτητη και ανεξάρτητη. Όσοι πιστεύουν ότι η απειλή του πολέμου θα σταματήσει τη Δημοκρατία της Σέρπσκα κάνουν σοβαρό λάθος», σημείωσε ο Ντόντικ.

Ο Ντόντικ πρόσθεσε ότι αυτή η χειρονομία απευθύνθηκε από τους Σέρβους σε Αμερικανούς πιλότους που πετούν περιοδικά πάνω από τη Μπάνια Λούκα.

Αντί για χίλιες λέξεις



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όχι στη γενοκτονία των Παλαιστινίων από τους ισραηλινοναζί μισθοφόρους των αμερικάνων ιμπεριαλιστών!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΗΠΑ "ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ" ΣΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ — Η ΚΙΝΑ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να ξέρουμε ποιοι κάνουν τις γενοκτονίες. Παρεϊτσα στη κατεστραμμένη Γάζα οι σημαία των ισραηλινοναζί και των ουκρανοναζί από τους ρομποκοπ μισθοφόρους...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα η αστική τάξη έχει εκσυγχρονιστεί και υποβαθμίζει την δημόσια και δωρεάν παιδεία με εκπαιδευτικές "Τρούμπες" από την σύφιλη τού καπιταλισμού και της ολιγαρχίας!

Ο λόγος; Να μην διεκδικούμε και να μην μπορούμε να αρθρώσουμε μια πρόταση με νόημα!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η επιμονή των διαδηλωτών να ανακαταλαμβάνουν τα Πανεπιστήμια, μετά τις βίαιες επιθέσεις της αστυνομίας και του στρατού, δίνει το χαρακτήρα “φοιτητικής Indifada” στο κίνημα της νεολαίας κατά της γενοκτονίας στην Παλαιστίνη και για την αποσύνδεση των σχολών τους από το Ισραήλ και Σιωνιστικά συμφέροντα.

-Οι φοιτητές του Πανεπιστήμιου George Washington που κατέστρεψαν τα οδοφράγματα που είχε τοποθετήσει η αστυνομία γύρω από το πανεπιστήμιο μετά την επίθεση κι “εκκαθάριση” του χώρου, τα συγκέντρωσαν στο κέντρο του προαύλιου και ξανάρχισαν την κατάληψη!

-Το ίδιο και στο Πανεπιστήμιο Yale της Βοστώνης



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο Παρίσι, ο Μακρόν έστειλε τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας να επιτεθούν στην κατάληψη της Σορβόνης σήμερα!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Israhell είναι ρατσιστής, αποικιοκρατικός και φασίστας (και ήταν από την αρχή). Η ίδρυση του Ισραήλ ήταν αποτέλεσμα τεράστιας διπλωματικής και εκτελεστικής εξουσίας, σημαντικής χρηματοδότησης και ανήθικης στρατιωτικής βίας.

Μια απάντηση στον Jeffery Herf.

"... Ο μύθος του Israhell ως της μοναδικής λεγόμενης δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή είναι απευθείας δανεικός από τη στρατηγική των Ηνωμένων Πολιτειών τη δεκαετία του 1950. Και οι δύο παρουσιάζονται όχι ως παραδοσιακοί άποικοι αλλά ως επαναστατικοί πρωτοπόροι που υποστηρίζουν την αυτοδιάθεση, την ελευθερία και τη δημοκρατία. "



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστίνη – Η σφαγή του Ντέιρ Γιασίν (9/4/1948)

Στις 9 Απρίλη του 1948 τα τάγματα θανάτου της ακροδεξιάς σιωνιστικής πολιτοφυλακής της Ιργκούν δολοφόνησαν σε νυχτερινή επιδρομή 170 άμαχους κατοίκους του Ντέϊρ Γιασίν ανάμεσά τους γυναίκες, γέρους, παιδιά, ενός παλαιστινιακού χωριού κοντά στην Ιερουσαλήμ.

Επικεφαλής της Ιργκούν ήταν ο μετέπειτα πρωθυπουργός του Ισραήλ Μεναχέμ Μπέγκιν, μακελάρης της εισβολής στο Λίβανο 82 και ιδρυτής του κόμματος του σημερινού πρωθυπουργού Νετανιάχου, του Λικούντ.

Οι δύο ομάδες επιτέθηκαν στο χωριό προκειμένου να “καθαρίσουν” τον δρόμο προς την Ιερουσαλήμ από τους Άραβες κατοίκους του, καθώς και για να στείλουν ένα μήνυμα στους υπόλοιπους Παλαιστίνιους της περιοχής.

Οι παραστρατιωτικοί μπήκαν στο χωριό, πυροβολώντας όσους βρίσκονταν στο δρόμο και πετώντας χειροβομβίδες σε σπίτια, καταστρέφοντας τα και σκοτώνοντας τους κατοίκους που κρύβονταν μέσα.

Αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι είδαν στρατεύματα να λεηλατούν σπίτια και πτώματα, να κλέβουν χρήματα και κοσμήματα από τους επιζώντες και να καίνε πτώματα. Υπήρχαν επίσης πολλές αναφορές για βιασμούς και διαμελισμούς σωμάτων, ενώ ξεχώριζε και μια μαρτυρία ότι κάμποσοι χωρικοί δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια “νικητήριας παρέλασης” στις ισραηλίτικες γειτονιές της Δυτικής Ιερουσαλήμ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΝΑΔΑΣ 

ΜΟΝΤΡΕΑΛ τεραστια διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προχωράει η διάλυση....

Τώρα καταργούν και τα Ειρηνοδικεία, τα οποία δεν είναι μόνο τα κατώτερα δικαστήρια που δικάζουν διαφορές μέχρι 20.000 ευρώ.

Είναι τα κατεξοχήν δικαστήρια της ελληνικής επαρχίας με (εξαιρετική) αρμοδιότητα τις αγροτικές διαφορές, τις διαφορές για τη χρήση του τρεχούμενου νερού, για τη χρήση δρόμων και μονοπατιών, για την ανέγερση φρακτών κ.α και αποτέλεσαν τον κορμό του συστήματος απονομής της δικαιοσύνης από τη σύσταση του Ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα....

Αυτά τα δικαστήρια καταργεί ο Μητσοτάκης με το νομοσχέδιο για το νέο δικαστικό χάρτη βάσει της μελέτης της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία – σημειωτέον – ούτε κάν μεταφράστηκε στα Ελληνικά για να περιληφθεί στα κατατεθέντα έγγραφα στη Βουλή....

Αλλά όλα αυτά είναι “ψιλά γράμματα”....Η Παγκόσμια Τράπεζα έβγαλε τα ειρηνοδικεία “αντιοικονομικά” κι ευτυχώς που υπάρχει κι ο σωτήρας Μητσοτάκης να μας γλυτώσει από τέτοιο “κακό”...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πούτιν κάνει αποκομμουνιστικοποίηση την ίδια στιγμή που ο ΓΓ τού μεγαλύτερου ΚΚ τής Ευρώπης χορεύει βαρύ ζεϊμπέκικο και ρίχνει το ίνσταγκραμ στις ΗΠΑ.

Να τα ακούνε αυτά όσοι μάς έχουν γαζώσει τα αφτιά με τις "θεωρίες" τους για τις ΗΠΑ ως κοιτίδα τού αντικομμουνισμού, για το ΝΑΤΟ ως σιδερένια φτέρνα τής αποικιακής αντεπανάστασης κλπ.

Άντε πια, γιατί πολλά μάς τά 'πατε.

Σχολιο.- όλο αυτό είναι μια ειρωνεία για να πούμε ότι ο Πούτιν δεν κάνει απόκομμουνιστικοποίηση ??? 

Σχολιο.- εντάξει, στα σοβαρά λοιπόν, στη Ρωσία είναι δεύτερο κόμμα (πρώτο δεδομένου ότι το πρώτο είναι συνασπισμός) το ΚΚ. Αν ήθελε ο Πούτιν αποκομμουνιστοποιηση θα ξεκινούσε από εκεί.

Σχολιο.- Καλά αποκομμουνιστικοποίηση κάνει και ο γραμματέας του ΚΚΕ σιγά το πράμα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όπως το έχει πει ο θρησκευτικός ηγέτης για τους ισραηλινοναζί μισθοφόρους: 

"Ούτε σφαγές, ούτε ολοκαυτώματα ούτε τίποτα. Απλώς θα μπουν στα αεροπλάνα και θα πάνε πίσω από εκεί που ήρθαν."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Αρχαιοελληνικό» τσίρκο στην Ακρόπολη με άρωμα… Τσακοπιάκου

29/4/2024

Η κ. Μενδώνη υποστηρίζει πως δεν είχε λάβει γνώση του θεάματος στον Βράχο παρουσία του «εκλεκτού» της υπόδικου για κακουργήματα συνδικαλιστή.

Χρυσοποίκιλτες αρχαιοπρεπείς φορεσιές, χιτώνες, χλαμύδες στην Ακρόπολη

Η υπουργός Λίνα Μενδώνη «νίπτει τας χείρας» της, υποστηρίζοντας πως δεν είχε λάβει γνώση του θεάματος που στήθηκε στον Βράχο για τα μάτια, σύμφωνα με πληροφορίες, Ινδών κροίσων και με την παρουσία του «εκλεκτού» της υπόδικου για κακουργήματα συνδικαλιστή Γιάννη Τσακοπιάκου.  

Παραξενεύτηκαν πολλοί με την ολόφωτη Ακρόπολη των Αθηνών το βράδυ του Σαββάτου 27 Απριλίου. Υπέθεσαν δε πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή του εξαιρετικά αμφίβολης δεοντολογικά και ηθικά μέτρου που ψήφισε πρόσφατα στην Βουλή η κυβέρνηση για δυνατότητα πραγματοποίησης πριβέ επισκέψεων ολιγομελών ομάδων στον αρχαιολογικό χώρο, έναντι υψηλού τιμήματος που μπορεί να φτάνει τις 5.000 ευρώ και σε ώρες πέραν της κανονικής λειτουργίας για τους κοινούς επισκέπτες.

Είδαν μάλιστα τη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο που σύντομα διαδόθηκαν στο διαδίκτυο, που δείχνουν πως δεν επρόκειτο για μία «απλή» πριβέ ξενάγηση, αλλά για κάποιο ειδικό event, που μεταξύ άλλων περιείχε και ηθοποιούς/μοντέλα, ενδεδυμένα με χρυσοποίκιλτες αρχαιοπρεπείς φορεσιές, χιτώνες, χλαμύδες και τα συναφή, στημένα σε διάταξη τόσο στα Προπύλαια όσο και μπροστά από τον Παρθενώνα. Την ίδια ώρα, στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου, παιάνιζε εμβατήρια η μπάντα του Λιμενικού Σώματος!

Πέραν του ακανθώδους ζητήματος της ιδιωτικής χρήσης, της Ακρόπολης για την ώρα και σύντομα και άλλων μνημείων και αρχαιολογικών χώρων ανά την επικράτεια, το συγκεκριμένο event προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, πληθώρα επικριτικών και περιπαικτικών σχολίων για την ποιότητα της προτεινόμενης στους επισκέπτες εμπειρίας, που περισσότερο θυμίζει Ντίσνεϊλαντ και θεάματα τύπου Μπόλιγουντ παρά γνωριμία με τον αρχαιοελληνική κλασικό κόσμο.

Σε άλλες φωτογραφίες,  εμφανίζεται στον χώρο, ενδεχομένως ως γενικός εποπτεύων του event, και ο γνωστός πια τοις πάσι συνδικαλιστής Γιάννης Τσακοπιάκος, που παραμένει στενός συνεργάτης της Λίνας Μενδώνη, παρότι υπόδικος για σοβαρές κακουργηματικές πράξεις (σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία μετά χρήσεως κατά συρροήν, ξέπλυμα μαύρου χρήματος κοκ), οι οποίες συνδέονται με τα υποτιθέμενα δάνεια που αποκαλύφθηκε πως δήθεν χορηγούσε το «αμαρτωλό» Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο ίδιος, εξάλλου, έχει αναλάβει όπως φαίνεται διευρυμένο ρόλο συντονισμού ζητημάτων χρήσης των αρχαιολογικών και μουσειακών χώρων για εκδηλώσεις και άλλες δράσεις «αξιοποίησης», ενώ μόλις πρόσφατα -στις 23 Μαρτίου 2024- διορίστηκε από την υπουργό Πολιτισμού μέλος της πενταμελούς «Επιτροπής για τη διαχείριση των επισκέψεων των επιβατών κρουαζιερόπλοιων σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού».

Ωστόσο, τα ερωτήματα πήγαν προφανώς και πέραν τούτου. Είχε γνώση το υπουργείο Πολιτισμού και η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλεως (ΕΦΑ) Αθηνών του περιεχομένου της εκδήλωσης και ποιος ήταν ο διοργανωτής της; Θα μπορεί, δυνάμει της νομοθέτησης της δυνατότητας VIP ξεναγήσεων στην Ακρόπολη να στήνονται εκεί και κάθε λογής φιέστες που προσβάλλουν το μνημείο και τις ιδέες που φέρει;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής 28/4 τόσο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού όσο και η Εφορεία αρνούνταν κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, σημειώνοντας πως ό,τι έγινε έγινε ερήμην τους και πως δεν έχει εγκριθεί κάποια σχετική δράση ούτε από την Εφορεία ούτε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ούτε από τον ΟΔΑΠ, τον φορέα που εγκρίνει και αδειοδοτεί τις πριβέ ξεναγήσεις.  

Μάλιστα, από την πλευρά της Εφορεία γινόταν λόγος για διεξαγωγή Ένορκης Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που πρόκειται να διαταχθεί για να διαπιστωθεί τι πραγματικά συνέβη και να αποδοθούν ενδεχομένως ευθύνες σε πρόσωπα του υπουργείου Πολιτισμού που εμπλέκονται. Διευκρίνιζαν, επιπλέον, ότι το συμβάν δεν ήταν σε καμιά περίπτωση τμήμα κάποιας VIP ξενάγησης, δεδομένου ότι η έναρξη της εν λόγω δράσης προγραμματίζεται από τον ΟΔΑΠ μετά τις 10 Μαΐου.

Είναι όμως έτσι ακριβώς τα πράγματα; Ή μήπως πρόκειται για άλλη μία υπόθεση την οποία οι αρμόδιοι προκρίνουν να «κουκουλώσουν», διαπιστώνοντας εκ των υστέρων το εύρος των αντιδράσεων που προκλήθηκαν; Είναι ποτέ δυνατόν ο αρχιφύλακας της Ακρόπολης να επέτρεψε, έτσι από μόνος του, να συμβούν πράγματα για τα οποία απαιτείται να υπάρχει γραπτή ή έστω και προφορική εντολή «άνωθεν»;

Ας θέσουμε, όμως, και κάπως πιο στοχευόμενα για την συγκεκριμένη υπόθεση ερωτήματα, μήπως και γίνει κάπως σαφέστερος ο τρόπος με τον οποίο φαίνεται πως λειτουργούν (ή θα θέλανε κάποιοι, με το αζημίωτο, να λειτουργούν), στην νέα εποχή «αξιοποίησης» του αρχαιολογικού πλούτου της χώρας;

Ισχύει ή όχι πως υπήρχε γραπτή άδεια για την διοργάνωση το Σάββατο 27/4 ενός ειδικού event προώθησης της ελληνοινδικής φιλίας στην Ρωμαϊκή Αγορά των Αθηνών, προς τιμήν δεκάδων Ινδών δισεκατομμυριούχων, που βρέθηκαν στην Αθήνα με αφορμή της τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας; Ισχύει ή όχι πως ο μπουφές με τους μεζέδες και τα κρασιά, οι μουσικές και οι μασκαρένοι χρυσαφένιοι κομπάρσοι είχε εγκριθεί να πλαισιώνουν το συγκεκριμένο event; Όλα αυτά είναι εντάξει για την Ρωμαϊκή Αγορά, αλλά όχι για της Ακρόπολη;

Ισχύει ή όχι πως με την επίκληση αυτής της άδειας, μέρος του event μεταφέρθηκε από την Ρωμαϊκή Αγορά στην Ακρόπολη και οι «αλευρωμένοι» με τις αρχαιοελληνικές ενδυμασίες δεν… εμφιλοχώρησαν τυχαία «χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από φυλακτικό προσωπικό της Υπηρεσίες», όπως ισχυρίζεται η ΕΦΑ;

Μήπως μαζί τους… εμφιλοχώρησε, εντελώς κατά τύχη, και ο Γιάννης Τσακοπιάκος; Είδε φως και μπήκε, κάνοντας τον κόπο να ανέβει την δύσκολη ανηφόρα από την Ρωμαϊκή στην Ακρόπολη, για να πάρει τον αέρα του;

Δεν περιμένουμε πολλά από τις κάθε λογής ΕΔΕ που διατάσσει η υπουργός Πολιτισμού. Ούτε από την συγκεκριμένη, εάν φυσικά διαταχθεί. Ειδικά δε, εάν ανατεθεί και στην εκτελούσα χρέη προϊσταμένης στην Εφορεία της Πόλης των Αθηνών, που όσο να ‘ναι μια προϋπηρεσία σε απαλλακτικά πορίσματα για τους εκλεκτούς της υπουργού την έχει…

Ούτε περιμένουμε πως το υπουργείο Πολιτισμού θα αλλάξει ρότα στην πολιτική της επιλογή να μετατρέψει τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώρας σε παραδείσους του τουριστικού κεφαλαίου, παραμερίζοντας κάθε αναστολή και… παρωχημένους ηθικούς φραγμούς στην εμπορευματοποίηση της κληρονομιάς του τόπου. Ούτε καν πως η υπουργός Πολιτισμού θα απομακρύνει, επιτέλους, από δίπλα της όσους αποδεδειγμένα την εκθέτουν με τις πράξεις τους κατ’ επανάληψη. Γιατί όσα τους ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από όσο ενδεχομένως τους χωρίζουν.

Αν κάτι θα είχε νόημα να περιμένει κανείς, θα ήταν οι πολίτες στην πλειονότητα τους τουλάχιστον να συνειδητοποιήσουν, μέσα από την δημοσιοποίηση ζητημάτων όπως και αυτό, την πορεία που έχουν πλέον πάρει τα πράγματα. Και να αποφασίσουν αν θέλουν να κάνουν κάτι γι’ αυτό.  



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε δίνω το ''Μάτι'' , με δίνεις τα ''Τέμπη''

κΥνοβοολευτικές αλλαξοκ@λιές

''Μάτι'' .....Όλοι ελευθεροι !!!!! ελληνόφωνη Δικ@ιοσΎνει

Συμπολιτευόμενη - αντιπολίτευση και αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση

Σχολιο.- καμμια σχεση το Ματι με τα Τεμπη; Τη φωτια την αναψε ιδιωτης εξ αμελειας;

δλδ ήταν ΑΜΈΛΕΙΑ ο χειρισμός του κέντρου της πυροσβεστικής ?? ή το ασυντόνιστο των πυροσβεστικών οχημάτων και ελικοπτέρων ,αλλά και του Λιμενικού που καθησύχαζε τον κόσμο και ΔΕΝ έστειλε το κόλπο στο μάτι ούτε καν τις διαθέσημες βάρκες απο την Ραφήνα ή ακόμα και της αστυνομίας που το αντίστοιχο κέντρο έστελνε τα αυτοκίνητα μέσα απο το Μάτι ?? Για να ΜΗΝ βάλω άλλες υπηρεσίες Δήμοι , πολεοδομία , Δασαρχείο κτλ . ΜΕ το ίδιο σκεπτικό και στα Τέμπη την ''φωτιά'' την άναψε ο σταθμάρχης

Σχολιο.- Όταν χάνονται ζωές η ανικανότητα είναι εντεταλμένο έγκλημα

Σχολιο.- Έτσι όπως το πάνε, στα δικαστήρια το πολύ πολύ να καταδικαστεί ο Σταθμάρχης και κάποιος Προϊστάμενος. Καταλάβαμε πολύ καλά τι κάνει η Δικαιοσύνη , πουλημένη και ξεδιάντροπη !!!

Σχολιο.- Ευθύνη για τη κατάσταση στο Μάτι φέρει το κράτος, ο συνήθης εμπρησμός από αμέλεια - καραμέλα του μιντιακού κατεστημένου, πλέον μόνο γέλιο προκαλεί.

Όπως και η "ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού".

Ευθύνη στους πολίτες έριχνε ο Χίτλερ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΓΕΥΤΗΚΕ ΤΟ Ε.Σ.Υ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ (ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ...),

ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ (ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ...)

Στην καλύτερη περίπτωση για αυτόν, άντε να τα ρίξουν όλα στο ανθρώπινο λάθος του σταθμάρχ... εεε... συγγνώμη, του ανθρώπινου παράγοντα εννοούσα, στους γιατρούς και στις νοσηλεύτριες.

Σιγά που θα αγγίξει η Δικαιοσύνη τους Γεωργιάδη, Πλεύρη, Βορίδη και οποιονδήποτε άλλον προσπάθησε με ζήλον να ρημάξει και να απαξιώσει το ΕΣΥ, για να στρέψουν εκβιαστικά το λαό στις αγκαλιές των κλινικαρχών του ιδιωτικού τομέα.

Αλλωστε κάτι τέτοιο ούτε ο Καλλιάνος δεν θα το ήθελε, γιατί αυτό αποτελεί βασική πολιτική επιλογή της παράταξης του και την έχει υπηρετήσει με ιδιαίτερη θέρμη και ο ίδιος!

Οπότε είναι συνυπεύθυνος γαι την τραγική κατάσταση του ΕΣΥ, που τώρα θέλουν και να το ιδιωτικοποιήσουν το ίδιο!

Οπότε, το μόνο που λογικά προσδοκά ο Καλλιάνος, είναι να αποδοθούν ευθύνες σε 1-2 πρόσωπα, ώστε να λάβει ο ίδιος μία ικανοποίηση, ότι τάχα ο πατέρας του... "βρήκε δικαίωση και μπορεί πια να αναπαύεται ήσυχος", ότι και αν σημαίνει αυτό!

Υποθέτω, όχι και πολλά....

Θυμήθηκα μία ρήση που έλεγαν οι παλιοί, στο χωριό μου:

"Οποιος δεν μπορεί να τα βάλει με το γάϊδαρο, δέρνει το σαμάρι".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή απόγευμα και το πλοίο άργησε 40 λεπτά να φύγει από την Κυλλήνη για Ζάκυνθο.

Τα αυτοκίνητα πλέον, τα στοιβάζουν σε απόσταση έως 5-10 εκατοστά, τα ένα από το άλλο.

Στρίβει το τιμόνι του το ένα αυτοκίνητο και βουλιάζει την λαμαρίνα του διπλανού του.

Κι αυτό το έχω ζήσει.

Αλήθεια, τα λιμεναρχεία τί λένε;;

Γνωρίζει ο λιμενάρχης και το προσωπικό ελέγχου;;;

Είναι αυτά νόμιμα;;;

Υπάρχει κάποιος που να πρέπει να δώσει απαντήσεις;;;

Σχολιο.- Χθες το δρομολόγιο των 16.30 χωρίς να ενημερωθούν οι επιβάτες άλλαξε μια ώρα πριν για τις 17.00.Στιβαξανε αυτοκινητα και επιβάτες, πέραν των επιτρεπόμενων ορίων και δεν ήταν η πρώτη φορά.Μιλησα με τους λιμενικούς στην αποβάθρα και μου είπαν ότι έτσι αποφασίζει η εταιρεία και δίνει την έγκριση το υπουργείο!!! Εμείς,μου είπαν, είμαστε η τελευταία τρύπα του ζουρνά!!!Τι να σας κάνουμε;;;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ρομπότ «Σοφία» αφου είπε την παπαριά οτι η Κρήτη μπορει να ειναι ένα Αυτόνομο Κράτος ΈΠΕΣΕ ΑΠ ΤΙΣ ΣΚΆΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΑΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΚΑΛΕΣ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΡΟΔΑΚΙΑ.....

Και για το τσίρκο αυτο το Υπουργείο Ανάπτυξης πλήρωσε 15.000 ευρα......ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΥΛΗ !!! Εσεις μην ξεχάσετε το καλάθι του Νονού !!!! Ντίρλα η Σοφία Ελλαδα Ανάπτυξη σβινννννν, χαχαχαχα!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά την πυροβολαρχία Patriot που στείλαμε για 10εκατ. στην Σαουδική Αραβία τώρα η Ελλάδα θα παραχωρήσει στη Γαλλία την αντιαεροπορική συστοιχία Crotale για την προστασία του εναέριου χώρου του Παρισιού κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων γιατί η γαλλική πλευρά στέλνει τα δικά της στην Ουκρανία ως στρατιωτική βοήθεια όπως αναφέρουν. Μετά το πέρας των Ολυμπιακών αγώνων η Γαλλία θα τα στείλει στην Ουκρανία !!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Ανέκρουσε πρύμνα픨η κυβέρνηση στο θέμα της ένταξης του Κοσσόβου, στο Συμβούλιο της Ευρώπης ύστερα από τις έντονες διαμαρτυρίες από την Κύπρο μετά την θετική εισηγητική έκθεση της Ντόρας Μπακογίαννη.

Έχουν υπολογίσει σίγουρα τα κουκιά τα λαμογια της Δεξιάς ώστε η αποχή τους να μην επηρεάσει το αποτέλεσμα. Η αποχή είναι για εσωτερική κατανάλωση μετά από το τόσο κράξιμο.

ΚΟΤΕΣ .....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι γυναίκες ξέρουν πάντα κάτι παραπάνω;;;

Η Ουκρανη γυναίκα στο Κογκρέσο ψήφισε κατά της βοήθειας προς το Κίεβο – Η Αμερική είναι πιο σημαντική.

Η πρώτη και μοναδική ουκρανικής καταγωγής βουλευτής, η Βικτόρια Σπαρτς, ψήφισε κατά της πρόσθετης βοήθειας προς το Κίεβο, Αντ΄αυτού, ζήτησε καλύτερη εποπτεία των αμερικανικών κονδυλίων και τάχθηκε κατά του carte blanche για την ουκρανική κυβέρνηση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



KAI H ΣΥΡΙΑ ΣΤΑ BRICS

Η Συρία υπέβαλλε αίτηση, τόσο γραπτή όσο και προφορικά για ένταξη στους BRICS. 

Ο ρόλος της Συρίας στη διεθνή σκηνή έχει ενισχυθεί.

Η Ρωσία χαιρετίζει το ενδιαφέρον της Συρίας να ενταχθεί στους BRICKS, λέει ο ανώτερος διπλωμάτης Σεργκέι Ριμπκοφ, Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ

Ανώτεροι αξιωματούχοι από αραβικές και μουσουλμανικές χώρες που συμμετείχαν σε σύνοδο κορυφής υψηλού προφίλ στη Σαουδική Αραβία ζήτησαν αποτελεσματικές κυρώσεις κατά του ισραηλινού καθεστώτος για τα εγκλήματα πολέμου που έχει διαπράξει στην Παλαιστίνη.

Η έκκληση έγινε την Κυριακή από τους υπουργούς Εξωτερικών της Ιορδανίας, της Αιγύπτου και της Τουρκίας, καθώς και αξιωματούχους από το Κατάρ, την Παλαιστινιακή Αρχή και τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας που συμμετείχαν στην Κοινή Αραβο-Ισλαμική Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας Ριάντ για να συζητήσουν τον πόλεμο στη Γάζα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε στην ιστοσελίδα του ότι η σύνοδος κορυφής ζήτησε μέτρα όπως η διακοπή των εξαγωγών όπλων στο Ισραήλ εν μέσω της συνεχιζόμενης παραβίασης του διεθνούς δικαίου από το καθεστώς και της διάπραξης «εγκλημάτων πολέμου».

Ανέφερε ότι η σύνοδος κορυφής, της οποίας προήδρευσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Faisal bin Farhan, δήλωσε ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθούν διεθνή νομικά εργαλεία για να λογοδοτήσει το ισραηλινό καθεστώς για εγκλήματα που έχει διαπράξει τους τελευταίους μήνες τόσο στη Γάζα όσο και στη Δυτική Όχθη.

Οι Άραβες και Μουσουλμάνοι αξιωματούχοι που συμμετείχαν στη συνάντηση δήλωσαν επίσης ότι υπάρχει ανάγκη να σταματήσουν οι τρομοκρατικές δραστηριότητες των ισραηλινών εποίκων, προσθέτοντας ότι πρέπει να υπάρξουν σαφείς και σταθερές θέσεις εναντίον της.

Απέρριψαν επίσης κάθε προσπάθεια του ισραηλινού καθεστώτος να εκτοπίσει τους Παλαιστίνιους από τα πατρογονικά τους εδάφη στη Γάζα.

Σχεδόν 34.500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε περισσότερους από έξι μήνες επίθεσης που επέβαλε το ισραηλινό καθεστώς στο λαό της Γάζας.

Ο πόλεμος ξεκίνησε στις αρχές Οκτωβρίου, όταν το παλαιστινιακό κίνημα αντίστασης Χαμάς ξεκίνησε μια άνευ προηγουμένου στρατιωτική επιχείρηση στα κατεχόμενα από το Ισραήλ παλαιστινιακά εδάφη κοντά στη Γάζα, σκοτώνοντας σχεδόν 1.200 ισραηλινούς εποίκους και στρατιωτικές δυνάμεις.

Ο γενοκτονικός πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα και η άρνησή του να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον των Παλαιστινίων έχουν οδηγήσει σε αυξανόμενη παγκόσμια δυσαρέσκεια με τους ανθρώπους στις δυτικές χώρες να βγαίνουν στους δρόμους σχεδόν σε καθημερινή βάση για να καταδικάσουν τη βαρβαρότητα του καθεστώτος.

Άραβες και μουσουλμάνοι αξιωματούχοι που συμμετείχαν στη σύνοδο κορυφής του Ριάντ την Κυριακή εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα μέτρα που ελήφθησαν εναντίον των φιλοπαλαιστινίων διαδηλωτών στη Δύση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ἀπὸ τὸν Τζῶρτζ Γκάλλοουεη (George Galloway, βρετανός πολιτικός καὶ τοπικὸς βουλευτής):

«Μου λέτε ότι οι Σιίτες δεν είναι μουσουλμάνοι, αλλά αγωνίζονται για την Παλαιστίνη καλύτερα από εσάς. Μου λέτε ότι το Ιράν είναι κάποιου είδους διάβολος αλλά το Ιράν αγωνίζεται για τους Παλαιστίνιους καλύτερα από ό,τι αγωνίζεται οποιαδήποτε αραβική χώρα.

Είχα το προνόμιο να ζω και να εργάζομαι τακτικά, κάθε μήνα, ανάμεσα στους ανθρώπους της λιβανέζικης αντίστασης, της Χεζμπολλάχ, του μοναδικού αραβικού στρατού που νίκησε ποτέ τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στο πεδίο της μάχης. Και, αν το Ισραήλ θελήσει ποτέ να ξαναπροσπαθήσει, θα ηττηθεί ξανά. Γι' αυτό μην μου μιλάτε, μην προσπαθείτε να με απομακρύνετε από τους Σιίτες. Εγώ δεν είμαι Σιίτης, αλλά είμαι με τους Σιίτες. Είμαι με κάθε μουσουλμάνο που συμπεριφέρεται σαν μουσουλμάνος.

Ο Αγιατολλάχ Χομενί το έθεσε με τον καλύτερο τρόπο: «Ενώ εμείς τσακωνόμαστε για το αν τα χέρια μας πρέπει να είναι εδώ ή εδώ, αυτοί σχεδιάζουν να μας κόψουν όλα τα χέρια».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαουδική .Αραβία- Ν. Αφρική-Αίγυπτος και ’άλλες αφρικανικές χώρες αποσύρουν τον χρυσό τους από τις ΗΠΑ! 

Αντιδρώντας στην ΚΛΟΠΗ 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, Ρωσικών χρημάτων που ήταν κατατεθειμένα στις ΗΠΑ και τα δέσμευσε η κυβέρνηση των "Δημοκρατικών" από το 2022 . Θα ακολουθήσει σαν ντόμινο μια παγκόσμια διαρροή κεφαλαίων όλων των τρίτων χωρών από τις ΗΠΑ σαν ΚΡΙΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ενάντια στην κυβέρνηση " των ΗΠΑ που λειτουργεί σαν κοινός "κακοποιός (Κλέφτης)" 

Διότι πλέον με αυτες τις πρακτικές των ΗΠΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στο ΔΥΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΕΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ και κάθε νόμος που διέπει το διεθνές τραπεζικό σύστημα, με όλες τις τραγικές συνέπειες για τις δυτικές οικονομίες από την απόσυρση καταθέσεων εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων από όλες τοις άλλες χώρες που διαφωνούν με τις πρακτικές της δόσης και βλέπουν ότι οποιαδηποτε στιγμή θα ελθει και η δική τους σειρά.ι 

Υ.Γ Αλήθεια υπάρχει πλέον κανένας νοήμων άνθρωπος ή κράτος που θα εμπιστευόντανε τα χρήματα του, σε ένα κλέφτη του κοινού ποινικού δικαίου όπως λειτουργούν πλέον τα δυτικά κράτη . που κλέβουν τα χρήματα σε όποια χώρα και άνθρωπο δεν γουστάρουν



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Δύση είναι μια κοινωνία χωρίς παιδιά ενώ στην Ανατολή η Δύση σκοτώνει τα όντως παιδιά τα τελευταία παιδιά της ανθρωπότητας! 

29/04/2024

Το 70% των νεκρών στη Γάζα είναι γυναικόπαιδα! Τα αυθεντικά παιδιά της Γάζας…Η Δύση βγάζει τερατάκια και η Γάζα παιδάκια..

Τα παιδιά στη Γάζα δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση εδώ και 7 μήνες.

Το 70% των θανάτων Παλαιστινίων είναι γυναίκες και παιδιά.

Γενικά το Ισραήλ εμποδίζει επίσης την πρόσβαση σε τρόφιμα, νερό, φάρμακα και βενζίνη σε 2,5 εκατομμύρια κατοίκους της Γάζας στην Παλαιστίνη.

Τα Κανονικά παιδιά τα παιδιά της Γάζας…Η Δύση βγάζει τερατάκια και η Γάζα παιδάκια..

Τα παιδιά της Ανατολής είναι κανονικά παιδιά έχουν την χαμένη αθωότητα…. στη Δύση η εκπαίδευση δεν έχει στόχο πλέον τον εξανθρωπισμό ”να σε κάνει α άνθρωπο” που έλεγαν παλιά αλλά την αποτερατοποίηση…

Επειδή τα παιδιά της γερασμένης Δύσης (υπογεννητικότητα, γήρανση πληθυσμού) λόγω

-της άναρθρης και επιθετικής τεχνολογίας,

-των επικίνδυνων ασύδοτων εγκληματικά ανεξέλεγκτων μυητικών εφαρμογών,

-μιας ασταθούς κοινωνίας χωνευτήρι σε διαρκή περιδίνηση

-όπου αλληλοσυμφύρονται αδιάκοπα ηλικίες φύσεις φύλα χωρίς σταθερές, με απαξίες, με κατάργηση κοινωνικών ρόλων με ισοπέδωση φύλων

-με διάλυση εξαφάνιση οικογενειακού ιστού

έχασαν πρώιμα την αθωότητα τους ο σύγχρονος δυτικός άνθρωπος αναζητεί αυτή την αθωότητα σε άλλα πλάσματα (σκυλιά γάτες κλπ κατοικίδια).

Τα πάσης φύσης κατοικίδια αναπληρώνουν αυτή την απώλεια. Γιατί η ανθρωπότητα δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτή την πρωτογενή φύση την αθωότητα .. είναι ο νόστος του απωλεσθέντος Παραδείσου.. Είναι η σταθερή αναφορά ότι γεννιόμαστε άνθρωποι και οφείλουμε να πεθάνουμε άνθρωποι και όχι τέρατα ή ρομπότ ή ανδρείκελα ενός συστήματος που αλλοτριώνει τα πάντα στο πέρασμα του..

Η Δύση είναι μια κοινωνία χωρίς παιδιά ενώ στην Ανατολή η Δύση σκοτώνει τα όντως παιδιά τα τελευταία παιδιά της ανθρωπότητας για να επικρατήσει ο νέος τύπος παιδιού ο ουδετερόπαις ή τα άχαρα παιδιά καρικατούρα ενηλίκων..

H παραδοσιακότητα της Ανατολής είναι το εχέγγυο της ύπαρξης αυθεντικών παιδιών..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ! Η ΜΕΝΔΩΝΗ ΠΟΖΑΡΕΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΤΟΥ ΣΦΑΓΕΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ – Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΕΚΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΣΥΡΟ, ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗ ΦΩΤΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΠΟ

29|04|2024 23:59

Συναισθήματα οργής προκαλεί η προκλητική κίνηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη να ποζάρει μπροστά στο πορτρέτο του σφαγέα των Ελλήνων, κατά την επίσκεψή της στην Κωνσταντινούπολη.

Χωρίς ίχνος αιδούς, η χειρότερη υπουργός Πολιτισμού που τσιμέντωσε την Ακρόπολη και δήλωνε ότι εξαπατήθηκε από τον Λιγνάδη, η υπουργός που απείλησε με μηνύσεις δημοσιογράφους αντί να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες στη Νίσυρο σε βάρος του υπαλλήλου του ΥΠΠΟ, πόζαρε μπροστά από το πορτρέτο του σφαγέα του Μικρασιατικού Ελληνισμού, Κεμάλ Ατατούρκ!

Μάλιστα, η φωτογραφία δημοσιεύθηκε στον επίσημο λογαριασμό του υπουργείου Πολιτισμού στο Instagram, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από τους χρήστες που μιλούν για «ντροπή» και «εξευτελισμό».

Σημειώνεται ότι η Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη, για να παρακολουθήσει μαζί με τον Τούρκο ομόλογό της την πρεμιέρα της παράστασης «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», μετά από συνεργασία των Κρατικών Θεάτρων της Τουρκίας και του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ωστόσο σε κανένα στιγμιότυπο δεν προβάλλεται η ελληνική σημαία.

Αμετακίνητη στη θέση της, η Λίνα Μενδώνη επιμένει

https://www.instagram.com/minculturegr/?utm_source=ig_embed&ig_rid=9ee04beb-c895-46e7-8d00-69719c6336f0



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“ΔΕΚΑ ΕΥΡΩ ΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ” – ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΜΗΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΦΟΝΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ – “ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ”

29|04|2024 15:38

Μετά την απόφαση «χάδι» του δικαστηρίου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, με την αθώωση των περισσοτέρων και την σχεδόν ανύπαρκτη καταδίκη έξι κατηγορουμένων, η Κατερίνας Μαλλά, επιζήσασα της τραγωδίας, σχολίασε το γεγονός τονίζοντας πως το ίδιο θα συμβεί και με το μακελειό στα Τέμπη.

Η κα Μαλλά σημείωσε πως η απόφαση αυτή αποτελεί προάγγελο και για την υπόθεση των Τεμπών, καλώντας τους συγγενείς εκείνων των θυμάτων να αντιληφθούν «πως το παιχνίδι είναι ενιαίο».

«Έτσι θα γίνει και στα Τέμπη. Και ας ξυπνήσουν οι άνθρωποι των Τεμπών να καταλάβουν το παιχνίδι είναι ενιαίο, δεν είναι άλλο το ένα, άλλο το άλλο».

«Είναι σαν να έγινε χθες και σαν να σκοτώνουμε ξανά τους ανθρώπους μας. Παίχτηκε το πρώτο παιχνίδι στη σκακιέρα των Τεμπών, γιατί είναι όλα ένα παιχνίδι. Έπρεπε να γίνει το έγκλημα επιτελικό, με γελοίες ποινές. Δεν σεβάστηκαν τίποτα» είπε η ίδια, σημειώνοντας πως «νιώθουμε προσβεβλημένοι, οργισμένοι».

Ανέφερε πως το δικαστήριο «φυγάδευσε» τους ενόχους καθώς «φοβήθηκαν πως θα τους χτυπήσουμε», ενώ είπε πως «δεν μπορούμε να πιστέψουμε τι έχουμε ακούσει».

Ερωτώμενη τι περίμενε από τη σημερινή διαδικασία εξήγησε πως το λιγότερο που ήθελε ήταν μία απόφαση που κάνει το αύριο για τα παιδιά πιο ασφαλές, να μην υπάρξει νέα τραγωδία.

«Αυτό που περίμενα εγώ, που τα παιδιά μου έζησαν, είναι να γίνει κάτι να είναι αύριο λίγο πιο ασφαλή. Να είχαν γίνει όλα πιο γρήγορα για να μην είχαν γίνει τα Τέμπη. Και σήμερα κάναμε ακριβώς αυτό που έπρεπε για να εξασφαλιστεί το επόμενο (σ.σ. η επόμενη τραγωδία). Κάναμε το έγκλημα καθαρά επιτελικό» κατήγγειλε η κα Μαλλά.

Τέλος και όσον αφορά στις ποινές στους ενόχους, σχολίασε πως «10 ευρώ την ημέρα στοιχίζουν οι ζωές των παιδιών μας» και ζήτησε από τους γονείς να τα προσέχουν. «Να προσέχετε τα παιδιά σας, δεν είναι ασφαλή».

Σχολιο.- Χέρι χέρι μαζί τα τρία κόμματα της σαπίλας και της χρεοκοπίας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕ ΤΙ ΡΕΤΑΛΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ;;; Βαρτζόπουλος για γυναικοκτονίες: «Είναι στη φύση του αρσενικού να είναι επιθετικό» – Σφοδρές αντιδράσεις

29|04|2024 23:55

Σάλο και έντονες πολιτικές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας και υπεύθυνου για την Ψυχική Υγεία, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, ο οποίος σε συνέντευξη του πριν από μερικές εβδομάδες, υποστήριξε πως η ενδοοικογενειακή βία και οι γυναικοκτονίες έχουν μία βιολογική αιτιολόγηση σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι επιθετικό» προσθέτοντας πως «κυνηγάει την τροφή» και πως «οι γυναικοκτονίες έχουν μια βιολογική βάση».

Μιλώντας στο Livemedia ο ψυχίατρος ανέφερε πως «σε όλη την πανίδα, το σε κάθε μορφή εμβρίου όντος το αρσενικό είναι πιο επιθετικό γιατί στη φύση αυτό είναι που κυνηγάει την τροφή και αναλαμβάνει την επιθετική διεκδίκηση». 

Ο υφυπουργός Υγείας συνέχισε να αναπαράγει την άποψη περί βιολογικής βάσης της ενδοοικογενειακής βίας αναφέροντας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές. Για να τίκτει. Είτε γίνεται στην αγέλη, είτε γίνεται στη δυαδική μορφή που έχουμε στο homo sapiens. Είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι επιθετικό κατά συνέπεια η γυναικοκτονία έχει μια βιολογική βάση».

«Όταν κάποιος είναι επιθετικός, είναι επιθετικός επειδή είναι γεννημένος επιθετικός και επειδή ο τρόπος με τον οποίο έχει ζήσει όλα αυτά τα χρόνια ενισχύει αυτή την επιθετικότητα», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης και πρόσθεσε: «εκείνο το οποίο μπορούμε να κάνουμε εμείς, είναι όταν διαπιστώνουμε σε πρώιμη φάση μια τέτοια επιθετικότητα, αυτή την επιθετικότητα να τη βάλουμε μέσα σε κοινωνικά κανάλια, (…) δηλαδή να μη σκοτώνεις ή να μην επιτίθεσαι για να κλέψεις, να επιτίθεσαι στον εχθρό της πατρίδας, ή να επιτίθεσαι στον εχθρό της κοινωνίας. Αλλά όταν κάποιος εκδηλώνει πλέον μια οργανωμένη τέτοια αντικοινωνική, επιθετική, εγκληματική συμπεριφορά, ο σωστός τρόπος είναι η έγκαιρος ανίχνευση και η καταστολή, ο περιορισμός του. Αν μέσω αυτής της αντιμετώπισης βάλει μυαλό… αυτό δεν είναι τόσο σύνηθες».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μάτι: «Ζητάω συγγνώμη απ’ όσους θα ήθελαν κάτι περισσότερο και δεν το πέτυχα», λέει ο συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα

29|04|2024 22:11

Την ένταση που επικράτησε στην δικαστική αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σήμερα το πρωί κατά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας για την υπόθεση της φωτιάς στο Μάτι Αττικής που είχε σαν συνέπεια να οδηγηθούν στον θάνατο 104 άτομα περιέγραψε ο Άγγελος Κοντοθάνος.

Ο κ. Κοντοθάνος είναι συγγενής θύματος και ήταν αυτός που δεν άντεξε και στο άκουσμα της απόφασης σήκωσε μια καρέκλα και την πέταξε προς την έδρα με «στόχο» τον Βασίλη Ματθαιόπουλου με αποτέλεσμα να συλληφθεί. Στην ίδια έξαλλη κατάσταση βρέθηκαν και άλλοι συγγενείς οι οποίοι ξέσπασαν φωνάζοντας ενώ άλλοι κινήθηκαν προς την έδρα και τους κατηγορούμενους.

«Με το που είπε λύεται η συνεδρίαση και πήραν τις ποινές χάδια, σήκωσα μία καρέκλα και την πέταξα. Ανέλαβα την ευθύνη μου, γιατί σε αυτή την αίθουσα επί ενάμισι χρόνο δεν έχει πει κανείς ότι αναλαμβάνει την ευθύνη. Ζητάω συγγνώμη απ’ όσους θα ήθελαν κάτι περισσότερο και δεν το πέτυχα. Ούτε η λέξη ”συγγνώμη” έχει ακουστεί σε αυτή την αίθουσα», είπε στο Live News.

O ίδιος ανέφερε πως στο δικαστήριο έγινε λόγο για 102 νεκρούς ενώ είναι 104!

«Η δικαστής μίλησε για 102 νεκρούς, γιατί τα διδυμάκια Χερουβείμ δεν έχουν συγγενή πρώτου βαθμού στη ζωή να υποστηρίξουν την κατηγορία τους. Είναι απλά δύο αριθμοί, είμαστε απλά πλημμελήματα και τα διδυμάκια δεν μπορούν να υποστηρίξουν την κατηγορία της δολοφονίας τους».

Σχολιάζοντας την απόφαση ανέφερε οργισμένος:

«Ντροπή στο δικαστήριο που είχε την ευκαιρία για πρώτη φορά στην ελληνική μεταπολιτευτική ιστορία να τιμωρήσει κάποιους υπεύθυνους για κάτι και δεν το έκανε. Θα έρθουν άλλα Τέμπη, άλλες τραγωδίες, δεν ξέρουμε ποιανού τα παιδιά θα είναι στην επόμενη τραγωδία. Εύχομαι οι τύψεις να τους κάνουν να τρελαθούν και να τους μισήσουν τα παιδιά τους».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Τύνιδα, την πρωτεύουσα της Τυνησίας, όπου διεξάγεται η Διεθνής Έκθεση βιβλίου αφιερωμένη στην Ιταλία, πέταξαν έξω τον Υπουργό Πολιτισμού της Ιταλίας, Gennaro Sangiuliano, και τον Ιταλό πρέσβη στη χώρα. Έγινε κατάληψη στο ιταλικό περίπτερο στην Έκθεση Βιβλίου και διέκοψαν την ομιλία του Ιταλού υπουργού ζητώντας να σταματήσει η υποστήριξη στο ισραήλ φωνάζοντας «Σιωνιστική, φασιστική Ιταλία»!

Η παρουσίαση του βιβλίου του Μαρτσέλο Βενετζιάνι διεκόπη κι η ιταλική αντιπροσωπεία αποχώρησε με την ουρά στα σκέλια!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κύπρος: Είκοσι χρόνια από το ιστορικό Οχι στο Σχέδιο Ανάν

Την 24η Απριλίου του 2004 τρεις στους τέσσερις Ελληνοκύπριους απέρριψαν το σχέδιο Ανάν

Αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 20 χρόνια από το δημοψήφισμα στην Κύπρο με το οποίο οι Ελληνοκύπριοι απέρριψαν το σχέδιο Ανάν με το συντριπτικό 76%.

Αυτές τις μέρες συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από το δημοψήφισμα στην Κύπρο με το οποίο οι Ελληνοκύπριοι (82% του νομίμου πληθυσμού του νησιού) απέρριψαν το σχέδιο Ανάν με το συντριπτικό ποσοστό του 76%, παρά τις τεράστιες πιέσεις και σχεδόν άμεσες απειλές που δέχτηκαν από τη μεγάλη πλειοψηφία της κυπριακής και ελλαδικής αστικής τάξης, του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας και της Κύπρου, των ελλαδικών και κυπριακών ΜΜΕ, σχεδόν όλων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, της Ε.Ε. και των ΗΠΑ προκειμένου να ψηφίσουν «Ναι».

Μετά το δημοψήφισμα, πολλοί, που ήταν υπέρ του «Ναι» ή ποιούσαν τη νήσσα, σε Κύπρο και Ελλάδα, εμφανίσθηκαν όψιμοι οπαδοί του «Όχι». Μια μελέτη όμως των δημοσιευμάτων και των δηλώσεων από τον Νοέμβριο του 2002, που πρωτοεμφανίστηκε το σχέδιο αυτό, μέχρι τον Απρίλιο του 2004, που απερρίφθη, θα απεδείκνυε ότι σχεδόν οι πάντες σε Κύπρο και Ελλάδα το υποστήριζαν ή πάντως δεν το επέκριναν και μόνο μια φούχτα ανθρώπων ήταν απέναντι. Με δεδομένο τον τερατώδη, όπως θα δείξουμε στη συνέχεια, χαρακτήρα του ίδιου του σχεδίου Ανάν, η σχεδόν καθολική υποστήριξή του από την πολύ μεγάλη πλειοψηφία της ελλαδικής και κυπριακής «ελίτ» (τρόπος του λέγειν, γιατί μόνο εκλεκτοί δεν είναι), συνιστούσε από τότε μια σοβαρότατη ένδειξη του βαθμού εκφυλισμού, της ηθικής και διανοητικής αποσύνθεσης και παρακμής και της ξένης εξάρτησης της ελλαδικής και κυπριακής «ελίτ». Τον διαπιστώσαμε εξάλλου αργότερα, πέραν αμφιβολίας, όταν διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις απεδέχθησαν καταστροφικά οικονομικά προγράμματα, που δεν είχαν επιβληθεί από το ΔΝΤ ούτε στον Τρίτο Κόσμο και βεβαίως τον διαπιστώνουμε ακόμα περισσότερο σήμερα σε όλες τις εκδηλώσεις της ελλαδικής και κυπριακής δημόσιας ζωής. Οι πολιτικοί άλλωστε της Ελλάδας που στρατεύτηκαν ολόψυχα στην υποστήριξη του σχεδίου Ανάν, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ντόρα Μπακογιάννη, ήταν οι ίδιοι που στήριξαν με ενθουσιασμό τα Μνημόνια και τις Δανειακές το 2010. Δεν κατάφεραν να καταλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία το 2004, κατάφεραν όμως να καταλύσουν την Ελληνική το 2010!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΞΕΣΠΑ συγγενής θυμάτων για το Μάτι! «ΕΓΩ ΠΕΤΑΞΑ την καρέκλα, θα έρθουν άλλα Τέμπη...»

29/4/2024     -    19.28

Ξεχειλίζει η οργή των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας που έγινε το 2018 στο Μάτι μετά τις ποινές… χάδι που επιβλήθηκαν σε μόλις 6 από τους 21 κατηγορούμενους και το γεγονός ότι αφέθηκαν ελεύθεροι. Συγγενής που έχασε την οικογένειά του και βγήκε εκτός εαυτού στο άκουσμα της απόφασης περιγράφει τι συνέβη.

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, οι συγγενείς των 104 θυμάτων ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες, με τον Άγγελο Κοντοθάνο να πετάει μια καρέκλα προς τον πρώην υπαρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Ματθαιόπουλο, ο οποίος αν και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 ετών, με εκτιτέα τα πέντε, αφέθηκε ελεύθερος, όπως και οι άλλοι πέντε κατηγορούμενοι που κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο.

«Με το που είπε λύεται η συνεδρίαση και πήραν τις ποινές χάδια, σήκωσα μία καρέκλα και την πέταξα. Ανέλαβα την ευθύνη μου, γιατί σε αυτή την αίθουσα επί ενάμισι χρόνο δεν έχει πει κανείς ότι αναλαμβάνει την ευθύνη. Ζητάω συγγνώμη απ’ όσους θα ήθελαν κάτι περισσότερο και δεν το πέτυχα. Ούτε η λέξη ”συγγνώμη” έχει ακουστεί σε αυτή την αίθουσα», είπε στο Mega ο Άγγελος Κοντοθάνος.

Γιατί ήταν αναμενόμενες οι ποινές

Οι κατηγορούμενοι για την φωτιά στο Μάτι δικάστηκαν με τον προηγούμενο ποινικό κώδικα και όπως εξηγούσαν νομικοί κύκλοι οι ποινές ήταν αναμενόμενες όπως φαινόταν από την προδικασία όταν τρεις φορές προσπάθησε ο ανακριτής να τις μετατρέψει σε κακουργηματικού χαρακτήρα η εισαγγελία και τις 3 φορές επέστρεψε πίσω την δικογραφία λέγοντας ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο γιατί έτσι όπως ήταν τότε το θεσμικό πλαίσιο τα όποια κακουργήματα δεν θα μπορούσαν να σταθούν σε δικαστήριο και δεν θα μπορούσαν να δικαστούν ούτε καν για τα πλημμελήματα. Όπως έλεγαν οι ίδιοι κύκλοι αν δικάζονταν με το νέο θεσμικό πλαίσιο το οποίο θα ισχύσει από την 1η Μαΐου κάποιοι θα πήγαιναν φυλακή.

«Κλωτσάς γάτα; Πληρώνεις 30.000 ευρώ και είναι κακούργημα και ορθώς. Σκοτώνεις 104; Πλημμέλημα και πας σπίτι σου με 10 ευρώ την ημέρα. Πετάς μπογιές στη Βουλή όπως είχαν πετάξει δύο μέλη του Ρουβίκωνα; 30.000 ευρώ ο καθένας εγγύηση για μπογιές στη Βουλή, λίγο λιγότερο από το ποσό που θα πληρώσουν αυτοί οι κύριοι σήμερα» είπε ο Άγγελος Κοντοθάνος.

Και συνέχισε: «Μην απορείτε λοιπόν γιατί πήρα μια καρέκλα και την πέταξα» είπε χαρακτηριστικά, από τον τηλεοπτικό αέρα του Mega.

«Ούτε ένας δεν έχει πει συγγνώμη»

O κ. Κοντοθάνος υπογράμμισε ότι ακόμα και σήμερα κανένας δεν έχει πει συγγνώμη. «Ανέλαβα την ευθύνη μου ενώ σε εκείνη την αίθουσα 1,5 χρόνο ούτε ένας δεν έχει πει αναλαμβάνω ευθύνη αλλά ούτε τη λέξη συγγνώμη και είπα να το κάνω εγώ».

Και συνέχισε: «Η δικαστής μίλησε στην αίθουσα για 102 νεκρούς και όχι για 104 γιατί τα δίδυμα Χερουβείμ δεν έχουν συγγενή Α’ βαθμού εν ζωή να υποστηρίξει την κατηγορία. Είναι απλά δυο αριθμοί, απλά πλημμελήματα και τα διδυμάκια Χερουβείμ δεν μπορούν να υποστηρίξουν την κατηγορία της δολοφονίας τους. Ντροπή στο δικαστήριο που είχε την ευκαιρία να τιμωρήσει κάποιους υπεύθυνους για κάτι και δεν το έκανε. Θα έρθουν άλλα Τέμπη, άλλες τραγωδίες, δεν ξέρουμε ποιανού τα παιδιά θα είναι στην επόμενη τραγωδία. Εύχομαι οι τύψεις να τους κάνουν να τρελαθούν και να τους μισήσουν τα παιδιά τους», είπε

«Δεν μου επέτρεψαν να εκπροσωπήσω τις ανιψιές μου»

Ο Αριστείδης Χερουβείμ που μίλησε επίσης στο Live News δήλωσε ότι έχασε όλη την πατρική του οικογένεια. Έχασα την μητέρα μου, την αδερφή μου και τα 5χρονα διδυμάκια που ήταν ανίψια μου.

«Δεν μου επέτρεψαν να εκπροσωπήσω τις δυο ανιψιές μου γιατί δεν έχω Α βαθμού συγγένεια», είπε. Για τον άνθρωπο που πέταξε την καρέκλα πρόσθεσε: «Πέταξε μια καρέκλα στο πουθενά χωρίς να θέλει να τραυματίσει κανέναν και την ίδια ώρα άλλοι που καταδικάστηκαν σε 111 χρόνια φυλάκισης τους φυγάδευαν και έφευγαν ελεύθεροι».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο κόσμος αλλάζει! Σφυρηλατήθηκε ο άξονας Μόσχας-Πεκίνου-Τεχεράνης... και στην Άμυνα!

20/4/2024    -     18.11

Οι υπουργοί Άμυνας του Ιράν και της Ρωσίας συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνεδρίασης του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης στο Καζακστάν.

Τόνισαν την ενίσχυση των αμυντικών σχέσεων μεταξύ των χωρών-μελών της SCO. Τα μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης καταδίκασαν επίσης την πρόσφατη επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό και την τρομοκρατική επίθεση του λεγόμενου "ισλαμικού κράτους (ISIS)" στην πρωτεύουσα της Ρωσίας και του Πακιστάν.

Στη συνάντηση των υπουργών Άμυνας του Ιράν και της Κίνας, ο Κινέζος υπουργός Άμυνας ήταν καταπέλτης:

«Καταδικάζουμε την ισραηλινή επίθεση στο ιρανικό προξενείο. Αυτή η ενέργεια παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και υποστηρίζουμε το νόμιμο δικαίωμα του Ιράν να ανταποκριθεί σε αυτήν την ενέργεια»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! Κι επίσημα στα σχολικά βιβλία το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας»...

29/4/2024    -    12.30

Κι επισήμως θα διδάσκεται στα σχολεία της Τουρκίας το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», σύμφωνα με τουρκική εθνικιστική εφημερίδα.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, από τη νέα χρονιά στα σχολικά βιβλία εντάσσεται όχι μόνο το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», αλλά και η «Θάλασσα των Νήσων» – όπως αποκαλούν το ελληνικό Αιγαίο Πέλαγος – καθώς και η «Πατρίδα των Αιθέρων».

Ακόμη, στα σχολικά βιβλία αναδεικνύεται η σημασία της Κύπρου για την Τουρκία και γενικά για τον τουρκικό κόσμο.

Ο απόστρατος υποναύαρχος Τζιχάντ Γκιαϊτζί, ο οποίος είναι μέλος της ειδικής επιτροπής στο συμβούλιο εκπαίδευσης και κατάρτισης, ανέφερε ότι η «Γαλάζια Πατρίδα» είναι το «Εθνικό σύμφωνο της Τουρκίας στις θάλασσες».

Τρεις απόστρατοι ναύαρχοι δήλωσαν στην εφημερίδα ότι τώρα μεγαλώνει μια γενιά που έχει συνείδηση για τη «Γαλάζια Πατρίδα».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ο Ουκρανός αρχιστράτηγος! "Χάνουμε εδάφη, η κατάσταση στο μέτωπο χειροτερεύει..."

29/4/2024     -    9.30

Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Σίρσκι, δήλωσε ότι η κατάσταση στο μέτωπο του πολέμου έχει επιδεινωθεί λόγω των πολλαπλών ρωσικών επιθέσεων.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αποσυρθεί από θέσεις στην ανατολική περιοχή του Ντονέτσκ, από μια αμυντική γραμμή, η οποία δημιουργήθηκε μετά την κατάληψη της Αβντίιβκα από τη Ρωσία τον Φεβρουάριο.

Τόνισε ακόμη ότι η Ρωσία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την υπεροχή της σε έμψυχο υλικό και πυροβολικό πριν λάβει η Ουκρανία τις πολυπόθητες προμήθειες νέων αμερικανικών όπλων.

Μεγάλο μέρος των μαχών λαμβάνει χώρα γύρω από το Τσάσιβ Γιαρ, ένα προπύργιο που ελέγχεται από την Ουκρανία και στο οποίο η Ρωσία προσπαθεί να φθάσει μετά την κατάληψη της Αβντίιβκα.

Νέες αμυντικές γραμμές είχαν δημιουργηθεί δυτικότερα σε ορισμένες περιοχές.

Ο Σίρσκι, όπως αναφέρει το BBC, παραδέχτηκε την απώλεια εδαφών, λέγοντας ότι η Ρωσία είχε εξασφαλίσει «τακτικές επιτυχίες σε ορισμένους τομείς».

Τα ουκρανικά στρατεύματα αντιμετωπίζουν εδώ και μήνες έλλειψη πυρομαχικών, έμψυχου υλικού και οπλισμού για την αεράμυνα.

Οι ΗΠΑ συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, μέρος βοήθειας ύψους 95 δισ. για την Ουκρανία, την Ταϊβάν και το Ισραήλ.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι τα αμερικανικά οπλικά συστήματα θα φτάσουν άμεσα στις γραμμές του μετώπου. Την Παρασκευή, το Πεντάγωνο δήλωσε πάντως ότι θα επισπεύσει την αποστολή πυραύλων Patriot και πυρομαχικών πυροβολικού στην Ουκρανία ως μέρος του νέου πακέτου βοήθειας.

Ο στρατηγός Σίρσκι ανέλαβε αρχιστράτηγος των ενόπλων δυνάμεων της χώρας τον Φεβρουάριο. Είχε προηγηθεί έντονη φημολογία για ρήξη μεταξύ του προκατόχου του, Βαλέριι Ζαλούζνι, και του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόσχα: «Εάν δυνάμεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας αναπτυχθούν στην Ουκρανία θα κτυπήσουμε με ότι έχουμε»

«Η Βρετανία -και συγνώμη από την Ιρλανδία- θα πάει στον βυθό»

29.04.2024 | 22:05

Σε ευθεία προειδοποίηση κατά των ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας προχώρησε Μόσχα μέσω της κρατικής τηλεόρασης, ώστε οι αυτές οι χώρες να μην στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία;.

Όπως είπε κατά την διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, ο

επικεφαλής του τηλεοπτικού σταθμού Rossiya Segodnya, και αντιπρόεδρος του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου της Ρωσίας Ντμίτρι Κισέλιοφ εάν οι τρεις αυτές χώρες προχωρήσουν σε αποστολή δυνάμεων στην Ουκρανία, τότε η Ρωσία θα τις κτυπήσει με πυρηνικά όπλα.

“Εάν ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία στείλουν δυνάμεις στην Ουκρανία, τότε την ίδια ακριβός στιγμή θα γίνει αυτό που έχει πει ο πρόεδρος Β.Πούτιν: Τι χρειαζόμαστε τον κόσμο εάν η Ρωσία δεν είναι δεν είναι με΄σα;”, είπε ο Κισέλιοφ στέλνοντας καθαρό μήνυμα αμπιβαίας καταστροφής “αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων”.

“Σε αυτή την περίπτωση θα στείλουμε οτιδήποτε πετάει παντού. Τους πυραύλους Sarmat, Yars και Avangarδ. Τα αμερικανικά κέντρα διοίκησης, οι θέσεις εκτόξευσης σε ξηρά και θάλασσα είναι ήδη στο στόχαστρό μας.

Η Γαλλία, μια πυρηνική δύναμη θα αφοπλιστεί αμέσως. Οι βρετανικές νήσοι και συγγνώμη στην Ιρλανδία, θα καταποντιστούν. Έχουμε την τεχνολογία για κάτι τέτοιο.

Τα έχουμε πει αυτά και στο παρελθόν. Βέβαια θα είναι καλύτερα να μην φτάσουμε μέχρι εκεί και αυτή η προειδοποίηση δεν είναι προπαγάνδα”, σημείωσε ο Κισέλιοφ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζ.Κωνσταντοπούλου: «Να ερευνηθεί η δικαστής – Ήταν πρόεδρος στις υποθέσεις του Φαλήρου, της Μάνδρας και του Ματιού»!

«Ντρέπομαι για την απόφαση του δικαστηρίου για το έγκλημα στο Μάτι»

29.04.2024 | 14:09

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και νομική εκπρόσωπος οικογενειών θυμάτων από την πυρκαγιά στο Μάτι, Ζωή Κωνσταντοπούλου, προχώρησε σε παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου ζήτησε να ερευνηθεί η πρόεδρος του δικαστηρίου, για το πως έτυχε η ίδια να προεδρεύσει σε τρεις συνδεδεμένες υποθέσεις, του Φαλήρου, της Μάνδρας και του Ματιού!

Οι πλημμύρες της Μάνδρας, αφορούσαν επίσης πολλαπλούς θανάτους καθώς είχαν χάσει την ζωή τους από αυτές 24 άνθρωποι.

«Πιστεύω βαθιά στο δίκαιο και ντρέπομαι για τη σημερινή απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το έγκλημα στο Μάτι.

Ντροπή που ένα δικαστήριο αντί να πράξει το αυτονόητο, να διαγνώσει δηλαδή ότι το έγκλημα είναι κακούργημα, ότι έπρεπε να δικάζεται από μεικτό ορκωτό και να παραπέμψει στο αρμόδιο δικαστήριο, ήρθε σήμερα, για να αποφανθεί ότι είναι αθώοι 15 βασικοί κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων εκλεκτά πρόσωπα του κ. Μητσοτάκη, μεταξύ των οποίων και η κυρία Δούρου. Είναι αθώοι όλοι αυτοί», ανέφερε η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Αυτή είναι η απόφαση του δικαστηρίου, ότι τελικώς δεν έφταιξε κανείς», είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To ρομπότ «Σοφία» λέει ότι «Η Κρήτη θα μπορούσε να είναι ένα αυτόνομο κρατίδιο»

Μια περίεργη δήλωση, εν μέσω της ΔΕΘ

29.04.2024 | 23:05

Μία περίεργη δήλωση «ξεφύτρωσε» κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του ρομπότ «Σοφία» στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. 

Το ρομπότ, το οποίο διαθέτει δυνατότητα άρθρωσης και εκφώνησης λόγου, ενώ μιλούσε για τα γεωργικά προϊόντα της Κρήτης και την κρητική διατροφή, ξαφνικά μίλησε για την πιθανή αυτονόμηση της Κρήτης. 

Χαρακτηριστικά είπε: «η Κρήτη θα μπορούσε να ήταν και ένα αυτόνομο κρατίδιο» σε τελείως ανύποπτο χρόνο και άσχετα με το θέμα συζήτησης.

Όταν το ρομπότ Σοφία άρχισε να τοποθετείται για την Κρητική διατροφή, ανέφερε επί λέξη, ότι, «η Κρήτη θα μπορούσε να ήταν και ένα … αυτόνομο κρατίδιο»! 

ΠΩΣ ΑΡΑΓΕ ΗΡΘΕ ΑΥΤΗ Η ΙΔΕΑ ΣΤΟ ΡΟΜΠΟΤ  ΣΟΦΙΑ;;; Απλά το προγραμμάτισαν.