Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Τριτη 30 Απριλιου 2024


ΣΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΒΛΑΧΑΔΕΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗ ΠΟΥ ΚΙΝΗΣΕ ΑΠ’ΤΟ ΤΙΡΑΣΠΟΛ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΙΣΕΙ ΤΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΗΣΣΟ,ΜΕΤΑ ΤΟ 1998…???

ΤΙ ΔΙΑΟΛΟΜΙΣΘΟΥΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΟΙ «ΟΥΚΡΑΝΟΙ» ΔΙΚΑΣΤΕΣ,ΠΡΙΝ ΤΟ 1998…???

ΑΦΟΥ ΜΕΤΑ ΕΓΙΝΕ…ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ «ΕΘΝΟΥΣ» ΤΩΝ ΧΑΧΟΛΩΝ…!!!

Έτσι για να αντιληφθείτε όλοι τον ακραίο βαθμό διαφθοράς και ρεμούλας που ενδημεί παλαιόθεν σ’αυτο το τεχνητό μόρφωμα (eror404!) της λεγομενης «ουκρανίας»…!!!

-Αυτες οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα και δείχνουν την φωτιά στο «Κάστρο Κιβάλοφ»,

μια έπαυλη που ανήκει στο προ του 2019 μέλος της Βερκχόβα Ράντα,Σερχίι Κιβάλοφ (Сергій Васильович Ківалов) όπως αναφέρει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος The New Voice of Ukraine.

-Να σημειωθεί ότι λεγαμενος ιδιοκτήτης αυτού του επιβλητικού πύργου,υπήρξε στην επαγγελματική ζωή του ένας απλός δικαστής…τώρα το πως βρέθηκε κάτοχος αυτού του βασιλικού ανακτόρου είναι ανεξήγητο για’μας τους κοινους θνητούς του μητσοτακιστάν…!!!

Μήπως όμως μπορεί να μας το εξηγήσει η…ευλύγιστη κυρά Αλεξάνδρα Προτσένκο-Πισατζή,που έχει και οικογενειακά νταλαβέρια με την Οδησσό,η έστω ο φαιδρά γκεμπελίζων και ασύστολα ψευδόμενος,πλήν ομως λαλίστατος,[προεδρος της σφραγίδας της ομοσπονδίας ελληνικών συλλόγων της λεγομενης «ουκρανιας»] Στεπάν Μαχσμά,που εκπροσωπεί μια μικρή κλίκα υποβολιμαίων παπαγάλων των ναζί του Κιέβου,οι οποιοι δεν έχουν την παραμικρή σχέση με το μέγιστο πλήθος των Ελλήνων της περιοχής της Αζοφικής…η ακόμη και η καρακαηδόνα η μεταφράστρια του,που παριστάνει την μισοελληνίδα,επειδη έτσι της εκμηστηρευτηκε η μάνα της…που κάποιο απόκρυφο ήξερε που δεν ήξερε το ληξιαρχείο της Μαριούπολης…???

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΑ ΗΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ,ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΟΙ ΝΑΖΙ ΔΕΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΑΝ ΥΨΗΛΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ,ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΣ ΜΑΣ,ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ,ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΝ ΟΠΩΣ ΚΙ Ο ΛΕΓΑΜΕΝΟΣ ΣΕ ΜΟΝΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΕΞΑΓΟΡΑΣΜΕΝΕΣ ΨΗΦΟΥΣ…ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΜΕΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ…!!!

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Serhii_Kivalov?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2E-GOE64-XjaQLerkqf9Au305bgXfPdKugCYvvRSuEtKWF-TSGyF6sJXw_aem_ARBazy4KjZW1o1baSvdz-ZZ29FfKiNPO7wK3kVi0NVbp7m8OCCeBwjwFB861Az4fr9P72_kvuM7Kv00FDFsxAPyf

Εεε δεν είμαστε όλοι ανυποψίαστοι μυρωδιαδες για να καταπιούμε τις παπάντζες που μας ξεφούρνισαν στην Βουλή,όπως ότι υπήρχε «ουκρανία» και «ουκρανοί» πριν από 27 αιώνες…είπαμε…μάθανε ότι πηδιόμαστε,πλακώσανε κι οι αγράμματοι κι ανιστόρητοι γύφτοι…;)…και μάλιστα υπό την αιγίδα του ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΥ «ιστορικού» βουλευτή Κυκλάδων κυρ’Φόρτωμα,λιβανιστή των ναζί του Κιέβου…!!!

Αλλά ευτυχώς γιαυτον,δεν σκόνταψε επάνω σε έναν έστω επαρκώς ενημερωμένο και διαβασμένο βουλευτή !!!

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΤΟ ΕΓΧΩΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΑΣ,ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ…!!!

Σχολιο.- ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΕΦΣΚΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΤΑΡΟΥΣ,ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΛΛΟΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ ΤΟ 860 Μ.Χ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗ.ΗΔΗ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ.Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟ ΤΟΝ 16ΑΙΩΝΑ ΩΣ "ΕΔΑΦΙΚΟ ΤΟΠΟΝΥΜΙΟ" ΜΟΝΟ.ΔΗΛΑΔΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΕΓΟΤΑΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΡΩΣΣΙΚΗ.ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΕΤΑ,Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΔΙΝΕ ΛΟΓΟ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΟΒΙΕΤ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ(ΚΚΣΕ).ΟΠΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ.ΤΟ 1937 ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ-ΦΟΒΕΡΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ.ΟΛΟΙ Η ΥΦΗΛΙΟΣ ΤΡΟΜΑΞΕ ΚΑΙ ΦΟΒΗΘΗΚΕ,ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΟΜΩΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ.ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1934 ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΛΩΝΙΑΣ-ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.ΕΠΙΣΗΣ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΧΑΡΚΟΒΟ ΤΟ 1937 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ-ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.ΜΕ ΤΥΜΠΑΝΟΚΡΟΥΣΙΕΣ,ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ,ΚΑΙ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΕΙ.Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΤΟ ΧΑΡΚΟΒΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1954.

Σχολιο.- ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 1937 ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ.Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΡΩΣΣΙΑ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ:VIVA MOTHER RUSSIA!!! YΣ:ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΥΚΡΑΝΟΕΛΛΗΝΑ ΚΩΣΤΑ ΟΝΙΣΕΝΚΟ ΕΝΑ ΘΑ ΠΩ.ΚΑΛΟΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΕΙΣΑΙ.ΑΞΙΑ Η ΘΕΣΗ ΣΟΥ.ΥΠΟΒΟΛΕΑ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΤ.ΚΟΥΡΝΙΑΞΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ,ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑZΙ ΜΕ ΤΑ ΔΕΞΙΑ & ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΨΕ ΚΑΝΑ ΠΑΓΩΤΟ ΦΥΣΤΙΚΙ..... ΚΑΡΑΚΟΛΙΝ ΓΟΥΡZΟΥΛΑ.ΦΑΕΝ ΤΑ ΚΑΚΑΛΑ ΣΟΥ.

Σχολιο.- Μην σε εκπλήσει τίποτα, όλα αυτά προετοιμάζονται κάποια χρόνια... όπως και το σκοπιανό, που σε λίγο αυτό το μόρφωμα.... θα είναι η ένδοξη Μακεδονία του παρελθόντος και του μέλλοντος. Η *πολιτισμένη Δύση* έχει σβήσει πολλά έθνη από το χάρτη της ανθρωπότητας και έχει φτιάξει νέα. Άραγε οι Κέλτες, οι Γαλάτες, οι Ινδιάνοι, οι Φιλισταίοι, οι Ασσύριοι, οι Πέρσες, υπήρξαν ή να είναι της φαντασίας μας;;

Σχολιο.- Και βέβαια ο κανακάρης του θα έχει αναβολή στράτευσης λόγω σπουδών σε κάποιο πανεπιστήμιο από αυτά που είναι κολλητά με τα καζίνο του Μονακό...

Σχολιο.- Οι Ουκρανοί είναι οι Ρώσοι της συνοριακής περιοχής της Ρωσίας με την Πολωνία. Αυτή η παραμεθόρια περιοχή στα άκρα της Ρωσικής Αυτοκρατορίας ονομαζόταν τότε "у края", δηλαδή "στην άκρη" και με το χρόνο ακουγόταν ως "ουκραΐνα". Ως ξεχωριστό κράτος δεν υπήρχε ποτέ. Απλώς το 1917 ο Λένιν αποφάσισε ενάντια σε αυτά που του έλεγαν όλοι οι σύντροφοι του να ενώσει την Οδησσό, και το Χάρκοβο, που ήταν καθαρά ρώσικες και αναπτυγμένες βιομηχανικά περιοχές, με την Ουκρανία που ήταν αγροτοτσιφλικάδικη, για να μπορέσει να προοδεύσει, ενώ οι Ουκρανοί στο Χάρκοβο και την Θδησσό ήταν μόνο 20% του πληθυσμού, και ο Ουκρανός Χρουστσόβ ως κυβερνήτης το 1954 αποφάσισε να παραχωρήσει την Κριμαία στην Ουκρανία, αλλά ο πληθυσμός στην Κριμαία είναι κατά 100% ρωσικός. Αυτόν τον ρωσικό πληθυσμό πάει να σώσει ο Πούτιν και όσους πρόλαβαν να τους μετατρέψουν οι Δυτικοί ως ναζί θα χαθούν στις μάχες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ» !!!

(3) φορές ο ανακριτής είχε αιτηθεί την μετατροπή της κατηγορίας για το Μάτι,από πλημμέλημα σε κακούργημα & (3) φορές η εισαγγελία το απέρριψε…!!!

ΝΤΡΟΠΗ & ΑΙΣΧΟΣ !!!

Σχολιο.- Με τα Τέμπη το ίδιο θα γίνει..

Σχολιο.- Από την πρώτη στιγμή με τα Τέμπη έδειξε πως θα γίνει το ίδιο.

Σχολιο.- Ξεχνάτε την Θεσσαλία που έκρυψαν τα νούμερα των νεκρών;; Ξεχνάτε από την πρώτη στιγμή πως μαγείρεψαν τα στοιχεία στα Τέμπη;; Το ίδιο πολιτικό και ποινικό σύστημα είναι. Κανείς δεν θα τιμωρηθεί.

Σχολιο.- μην κρίνετε την δικαιοσύνη καλέ!! Κάθε μέρα μας αποδεικνύει πόσο άμεμπτη είναι



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντ.Τράμπ: Η επιβίωση της Ουκρανίας είναι πολύ σημαντική για τις ΗΠΑ αλλα ακόμα πιο σημαντική για την Ευρώπη – Οι σύμμαχοι της Αμερικής δεν ξοδεύουν αρκετά για να στηρίξουν την Ουκρανία!

30/4/2024

Εκεί που αρχίζουν να κάνουν πίσω στη βοήθεια των Ουκρανών οι Δημοκρατικοί, έρχονται οι Ρεπουμπλικάνοι να συμπληρώσουν το κενό… Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως η επιβίωση της Ουκρανίας είναι σημαντική για τις ΗΠΑ, και οι Ρεπουμπλικάνοι πρόκειται να ψηφίσουν ένα πακέτο βοήθειας 61 δισ. δολαρίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Όπως είπε ο ίδιος στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social την Πέμπτη:

«Όπως όλοι συμφωνούν, η Ουκρανική Επιβίωση και Δύναμη θα πρέπει να είναι πολύ πιο σημαντική για την Ευρώπη παρά για εμάς, αλλά είναι επίσης πολύ σημαντική και για τις ΗΠΑ, είπε και πρόσθεσε σώστε την… Ευρώπη!»

Ο πρώην πρόεδρος επέκρινε τους Ευρωπαίους συμμάχους της Αμερικής που δεν ξοδεύουν αρκετά για να στηρίξουν την Ουκρανία.

Το εξής παράδοξο όπως αναφέρει και το Reuters. Είνα πως οι οπαδοί του ερμήνευσαν την ανάρτηση ως ένα μήνυμα ότι αντιτίθεται στο τρέχον πακέτο βοήθειας, αν και ο Τραμπ το είπε ρητά.

Αυτό βέβαια δεν είναι και τόσο παράδοξο για τους οπαδούς του Τραμπ, που μέχρι και σήμερα πιστεύουν πως είναι ο εκλεκτός του θεού που θα φέρει τη δικαιοσύνη και την ειρήνη στον κόσμο… Το ίδιο που πιστεύουν και εβραιοσιωνιστές και χριστιανοσιωνιστές στις ΗΠΑ.

Δεν έχουν καμιά διαφορά με τους “εμβολιοψέκες”, που κατα την περίοδο της πλανδημίας είχαν κλείσει τα αυτιά και τα μάτια σε ότι αμφισβητούσε το ιερό ζουμί της Pfizer. Φτάνει να δείτε τα σχόλια στο Χ, απο την χθεσινή ανάρτηση: Ο Τραμπ αλλάζει εντελώς στάση και στηρίζει την χρηματοδότηση των πολέμων στην Ουκρανία και το Ισραήλ – Οι οπαδοί του τον αποκαλούν προδότη! Αφορμή της οποίας υπήρξε και το συγκεκριμένο άρθρο.

Λάδι στη φωτιά για έναν πόλεμο που έχει ήδη κριθεί!

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμιχάλ χαιρέτισε την πρόοδο στο πακέτο βοήθειας των 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων απο τους Ρεπουμπλικάνους, λέγοντας ότι οι αμερικανοί αξιωματούχοι τον διαβεβαίωσαν ότι το Κίεβο θα μπορούσε να αναμένει ότι θα αποκτήσει νέα όπλα μόλις εγκριθεί η βοήθεια, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Shmyhal ωστόσο, έχει προειδοποιήσει για την πιθανότητα ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου εάν η Ουκρανία χάσει από τη Ρωσία.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα ευχαρίστησε τη Γερμανία που συμφώνησε να προμηθεύσει στην Ουκρανία ένα ακόμη σύστημα αεράμυνας Patriot, λέγοντας ότι θα απευθύνει έκκληση και σε άλλες χώρες στη συνάντηση της G7 αυτή την εβδομάδα για περισσότερα όπλα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskiy δήλωσε ότι η Δύση θα πρέπει να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει στην άμυνα του ουρανού της Ουκρανίας αναφέροντας την επίθεση των Ρώσων στη βόρεια πόλη Chernihiv. «Αυτό δεν θα είχε συμβεί εάν η Ουκρανία είχε λάβει επαρκή εξοπλισμό αεράμυνας και αν η αποφασιστικότητα του κόσμου να αντισταθεί στη ρωσική τρομοκρατία ήταν επαρκής», είπε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο X.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα επανέλαβε τα σχόλια του Ζελένσκι σε ξεχωριστή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πρότεινε ότι η Ουκρανία πρέπει να απολαμβάνει την ίδια κάλυψη από τις αεροπορικές επιθέσεις με το Ισραήλ. «Στη Μέση Ανατολή, είδαμε πώς μοιάζει η αξιόπιστη προστασία των ανθρώπινων ζωών από πυραύλους», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο μπαράζ από drone και πυραύλους του Ιράν στο Ισραήλ που αναχαιτίστηκε από τις δυτικές και ισραηλινές δυνάμεις.

Τέλος, η Ρωσία απαγόρευσε την είσοδο σε εκατοντάδες Αυστραλούς πολίτες, ανακοίνωσωντας την Τετάρτη το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Ανέφερε ότι η Μόσχα θα κλείσει επ’ αόριστον την είσοδο σε 235 δημοτικούς συμβούλους ως απάντηση στην «αντιρωσική ατζέντα».

Ο Τραμπ είναι μια αμετανόητη μαριονέτα της Big pharma, που ο ίδιος έχει αναφέρει πολλές φορές την αποτελεσματικότητα της Επιχείρησης Warp Speed, του προγράμματος της κυβέρνησής του για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των εμβολίων απο «5 έως 12 χρόνια» δοκιμών ασφάλειας σε μόλις εννέα μήνες

Οι τρεις εταιρείες Johnson & Johnson, Pfizer και Moderna προωθήθηκαν απο την «Επιχείρηση Warp Speed» που δημιούργησε ο Τραμπ, με σκοπό να πάρουν άδεια έκτακτης ανάγκης τα εμβόλια για τον κοροναϊό. Αυτό έγινε απο μια ομάδα διευθαρμένων προσώπων που εναλλάσωντας καίριες θέσεις, μεταξύ της διοίκησης του (FDA), των τριών φαρμακευτικών και της παρουσίας τους στα ΜΜΕ για την πρόωθηση τους.

Το παράδοξο φαινόμενο των οπαδών του Τραμπ που υποστηρίζουν πάντα τα αντίθετα απο αυτά που υποστηρίζει ο ίδιος δεν είναι μόνο ευθύνη του PsyOp “Q”, αλλά είναι το ανύπαρκτο μυαλό των οπαδών του Τραμπ οι οποίοι είναι για εγκλεισμό στο ψυχιατρείο. Είναι το ίδιο με τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα (γιατί μέλη δεν έχει πλέον), που θεωρούν ότι ο εκπρόσωπος της CIA στην Ελλάδα Κασσελάκης, και αυτοί οι ίδιοι είναι «αριστεροί», επειδή υποστηρίζουν τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, και τους ομοφυλόφιλους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλοι αθώοι στο Μάτι: Συμφωνία κυρίων… υπευθύνων – Δείτε πως συνεργάστηκαν οι δύο κυβερνήσεις στην αθώωση των κατηγορουμένων!

30/4/2024

Από 3 έως 111 έτη (με εκτιτέα τα 5) ήταν οι ποινές που επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στα έξι πρόσωπα που “κρίθηκαν ένοχα” για την τραγωδία στο Μάτι. Και οι έξι αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι εφόσον η ποινή τους είναι εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης από 3 ως 111 χρόνια στους καταδικασθέντες για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, με εκτιτέα όμως ποινή τα 5 έτη. Έτσι αφέθηκαν ελεύθεροι αφού πλήρωσαν όλοι την εξαγοράσιμη ποινή.

Είναι το καθεστώς που “έτρεξε” τις δίκες πριν απο την 1η Μαΐου, ώστε να πέσουν στα μαλακά, και οι δολοφόνοι στο Μάτι, και ο δολοφόνος του Ιάσονα και οδηγός της Ντόρας Μπακογιάννη.

Είναι το ίδιο καθεστώς που απο την 1η Μαΐου, αυτοί που είναι υπεράνω νόμου αυστηροποιούν τις ποινές για το απλό λαό ή την πλέμπα γιατί έτσι μας βλέπουν και θα μας κλείνουν φυλακή γιαυτό που κάνουμε τώρα, κριτική στο καθεστώς!

Ε, λοιπόν ας ανοίξουν καινούριες φυλακές για να χωρέσουμε όλοι, εμείς δεν θα σταματήσουμε να λέμε πως είναι εγκληματίες. Εσείς που τους ψηφίζεται και τους δίνετε την εξουσία να ποδοπατούν την δικαιοσύνη και το λαό. Προφανώς και δε κινδυνεύετε, ως γνήσιοι ρουφιάνοι και χαφιέδες του συστήματος!

Μόνο που αυτό το σύστημα κάποτε θα πέσει όπως όλα τα αυταρχικά καθεστώτα που φτάνουν στο τέλος τους, και όπως λέει ο σοφός λαός: Την ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν τον ρουφιάνο ΟΥΔΕΙΣ !

Οι ποινές που επέβαλε το δικαστήριο για τα μάτια του κόσμου είναι εξής:

Σωτήρης Τερζούδης Αρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ποινή φυλάκισης 111 έτη

Βασίλης Ματθαιόπουλος υπαρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ποινή φυλάκισης 15 ετών

Ιωάννης Φωστιέρη, Διοικητή του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων ποινή φυλάκισης 111 έτη

Νικόλαος Παναγιώτοπουλος, Διοικητή της Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών ποινή φυλάκισης 111 έτη

Χαράλαμπος Χιόνης Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής ποινή φυλάκισης 111 έτη

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, κάτοικο που φέρεται να έβαλε την πυρκαγιά ποινή φυλάκισης 3 ετών.

Οι πραγματικές ποινές ωστόσο, ισοδυναμούν με μόλις 38.000 ευρώ για τον καθένα!

Αν σκοτώσεις ένα ζωάκι η ίδια δικαιοσύνη (και ορθά) επιβάλει ποινή 30.000 ευρώ. Αυτοί οι άνθρωποι έκαψαν 104 ανθρώπους, όπου οι πολιτικοί προϊστάμενοι κρίθηκαν όλοι αθώοι!

Τρεις φορές ζήτησε ο ανακριτής την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για το Μάτι από πλημμέλημα σε κακούργημα και τρεις φορές η Εισαγγελία απέρριψε το αίτημά του!

Για να μη γελιόμαστε πρόκειται για συμφωνία μεταξύ δύο συμμοριών ή κομμάτων… όπως κι αν τους πείτε το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Η συμφωνία προφανώς ήταν κάπως έτσι: «Θα σε αθωώσω για το Μάτι, θα ρίξεις τους τόνους εσύ για τα Τέμπη. Οκ;»

Κάτι άλλο που μου έκανε αλγεινή εντύπωση και δείχνει το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας, είναι πως διαχειρίστηκαν την απόφαση στο κόμμα του Σύριζα, που μέχρι χθες αναφερόμενοι στην υπόθεση των Τεμπών μιλούσαν (όχι άδικα) για συγκάλυψη και χειραγωγούμενη δικαιοσύνη.

Η Έλενα Ακρίτα  μας καλεί να σωπάσουμε για τη Ρένα Δούρου γιατί την αθώωσαν οι δικαστές.

Είναι η Κυρία που ζητούσε να συλληφθούν οι γονείς που αντιδρούν κατά των μασκών στα σχολεία στην “πανδημία” η οποία μάλιστα έλεγε να τους πάρει το κράτος τα παιδιά.

Εδώ βλέπουμε έναν τύπο του Σύριζα, τον Νίκο Παππά,  να σηκώνει τις γροθιές του σαν να πρόκειται για νίκη του λαού…

Η γνωστή κυρία Marka2 στο Χ που έγραψε ότι “δεν θα ξεχάσει ποτέ” την σκεύωρία που έστησαν οι δημοσιογράφοι για να κατηγορήσουν το κόμμα της

Εδώ στο Χ η γνωστή Πεν Νταλαούρα, έγραψε ότι η σκευωρία έσκασε στα μούτρα μας, με την γνωστή πια φώτογραφία της Δούρου που έβαλαν όλοι οι λογαριασμοί του Σύριζα.

Ας εξετάσουμε τώρα και μια άλλη περίπτωση που αφορά την σημερινή εγκληματική οργάνωση της ΝΔ με επικεφαλή τον Κ.Μητσοτάκη.

Αξιωματικοί για τους οποίους ο ανακριτής είχε ζητήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος (πριν την παρέμβαση εισαγγελέα), όχι μόνο αναβαθμίστηκαν επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης, αλλά παραμένουν ακόμη και σήμερα στην ηγεσία της πυροσβεστικής σε κρίσιμα διοικητικά πόστα.

Αυτοί αφορούν τους:

Στέφ. Κολοκούρης αρχηγός ΠΣ από τον Φεβρουάριο του 2020. Από αντιπύραρχος το 2018 πήρε δύο βαθμούς και έγινε αντιστράτηγος το 2019 και στη συνέχεια αρχηγός του ΠΣ.

Χαρ. Χιώνης Από αρχιπύραρχος το 2018 και διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής έγινε υποστράτηγος το 2020. Στη συνέχεια πήγε στο αρχηγείο του ΠΣ όπου και παραμένει ως κλαδάρχης σε ανώτατη θέση ευθύνης.

Χρ. Λάμπρης Αντιπύραρχος το 2018 και εναέριος συντονιστής το βράδυ της τραγωδίας, έγινε υποστράτηγος το 2020 επί κυβέρνησης Μητσοτάκη και διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών ή αλλιώς «αττικάρχης», όπως τον αποκαλούν. Στις τελευταίες κρίσεις, αυτές του 2021, έγινε «κλαδάρχης επιχειρήσεων».

Δαμ. Παπαδόπουλος Πύραρχος το 2018 και διοικητής ΠΣ Νέας Μάκρης, προήχθη σε αρχιπύραρχο το 2020 και έγινε διοικητής Ανατολικής Αττικής.

Γ. Πορτοζούδης Πύραρχος το 2018 και διοικητής της υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο «Ελ. Βενιζέλος». Το 2020 αναβαθμίστηκε σε αρχιπύραρχο, ενώ συνόδευε τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά σε όλες τις εναέριες μετακινήσεις του. Με τον νόμο 4662/2020 πήρε μάλιστα και προαγωγή και διατηρήθηκε στην υπηρεσία Εναέριων Μέσων. Αποστρατεύτηκε μόλις πριν από δύο μήνες.

Χρ. Γκολφίνος Το 2018 ήταν διευθυντής του 199 ΣΕΚΥΠΣ, αρμόδιος για τις μετακινήσεις των επίγειων οχημάτων. Το 2020 αναβαθμίστηκε σε διευθυντή Δασοπυρόσβεσης, αλλά παρέμεινε αρχιπύραρχος.

Ιω. Σταμούλης Αρχιπύραρχος το 2018 και διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στον Πειραιά, αρμόδιος για τα πλοιάρια που δεν εστάλησαν για τη διάσωση όσων βρίσκονταν στη θάλασσα στο Μάτι. Το 2020 έγινε υποστράτηγος.

Όλοι τους υπεύθυνοι για την τραγωδία στο ΜΑΤΙΑ, όλοι τους επιβρεβευμένοι απο την εγκληματική συμμορία της ΝΔ!

Όπως είχε καταγγήλει τότε ο Βασίλης Καπερνάρος Νομικός παραστάτης της Βαρβάρας Βουκάκη- Φύτρου, που έχασε στο Μάτι σύζυγο και δύο παιδιά: «Η εισαγγελία αρνείται να αναβαθμίσει το κατηγορητήριο».

Ολος ο νομικός κόσμος παρακολουθεί σιωπηρός, αμήχανος και διαπορών πώς είναι δυνατόν να αρνείται η εισαγγελία να αναβαθμίσει σε κακουργήματα τα πλημμελήματα της προκαταρκτικής εξέτασης, αφού η ίδια κρίνουσα προφανώς ελλιπή την εκ μέρους της προκαταρκτική εξέταση, έστειλε αυτή για ανάκριση στον 6ο ανακριτή Αθηνών. Γι’ αυτό άλλωστε και δεν την παρέπεμψε απευθείας στο αρμόδιο δικαστήριο.

Σήμερα ο ίδιος απαντάει για τις ποινές στο ΜΑΤΙ: «Δεν φταίει ούτε ο ποινικός κώδικας ούτε τίποτα … Φταίνε αυτοί που είχαν εντολή να μην δικαστούν οι υπαίτιοι ως κακούργημα αλλά ως πλημμέλημα κ η κύρια υπεύθυνη είναι η εισαγγελία». Ακούσατε εντολή!

Αλλά το ζητούμενο είναι ένα: Πως κάνουν τα πάντα για να προκαλέσουν τον ελληνικό λαό να ξυπνήσει απο το λήθαργο κι αυτός δεν ξυπνάει!

«Δεν είναι δικαιοσύνη αυτή»

Στο άκουσμα της απόφασης, όπως ήταν φυσικό, οι συγγενείς των θυμάτων και τραυματιών ξέσπασαν και προχώρησαν σε έντονες αποδοκιμασίες, ενώ αρκετοί έβαλαν τα κλάματα.

«Δεν είναι δικαιοσύνη αυτή», φώναζαν οι συγγενείς θυμάτων. «Κοιτάξτε με στα μάτια», ήταν η ατάκα μίας γυναίκας που, έχασε τα παιδιά της.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τέμπη: Συμπληρωματική ονομαστική μήνυση κατά του Μητσοτάκη (του κύριου υπεύθυνου του εγκλήματος) και άλλων πολιτικών, κατέθεσαν συγγενείς των θυμάτων.

30/4/2024

Η μήνυση έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της Εισαγγελέως Εφετών, η οποία έκανε δεκτή την προσφυγή πατέρα θύματος και έστειλε την δικογραφία στη Βουλή.

Οι συγγενείς των θυμάτων της μαζικής σφαγής των Τεμπών, το πρωί της Μεγάλης Τρίτης (30/4), μετέβησαν στο Δικαστικό Μέγαρο  Λάρισας, και κατέθεσαν μήνυση κατά υπουργών αλλά και κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η συμπληρωματική μήνυση έγινε ονομαστικά κατά των μελών της Συντονιστικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας που είχε αναλάβει τότε την διαχείριση του εγκλήματος.

Στη Συντονιστική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας συμμετείχαν και πολιτικά πρόσωπα, ενώ, οι συγγενείς των θυμάτων κατέθεσαν μήνυση προσωπικά και ονομαστικά και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

H μήνυση έρχεται σε συνέχεια της απόφασης, μέσω της οποίας έκανε δεκτή την προσφυγή πατέρα θύματος και έστειλε τη δικογραφία στη Βουλή ως προς τους τότε υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο, τον υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και την υφυπουργό Υγείας, Ζωή Ράπτη.

Στο μεταξύ, η οικογένεια του εκλιπόντος μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας Hellenic Train (IC 62) κατέθεσε χθες μήνυση κατά κάθε «φυσικού και ηθικού αυτουργού», ζητώντας τη διερεύνηση παρέμβασης αγνώστων στο καταγραφικό μηχάνημα του ΟΣΕ. Ειδικότερα, με αφορμή, μάλιστα, και μηνυτήριες αναφορές επιβαινόντων, οι οποίοι σημειώνουν πως η επιβατική αμαξοστοιχία, μετά την αναχώρησή της από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Λάρισας, έκανε ολιγόλεπτη στάση «σε σημείο όπου δεν υπήρχε σταθμός», οι συγγενείς του νεκρού μηχανοδηγού, σημειώνουν τη βεβαιότητά τους ότι άγνωστοι και κατ’ εντολή «αλλοίωσαν αποδεικτικά στοιχεία», αφού επενέβησαν και διέγραψαν ηχητικά αρχεία. Αρχεία που αφορούν σε χρονικό διάστημα 11 λεπτών και ειδικότερα μεταξύ των πραγματικών ωρών, από τις 23:07:54 έως και 23:18:24, όπου στις συνομιλίες μέσω ραδιοτηλεφώνου επικρατεί «απόλυτη σιωπή» και για τον λόγο αυτόν οι συγγενείς ζητούν τον ορισμό ειδικού πραγματογνώμονα.

Σε ό,τι αφορά, την πορεία της έρευνας του κ. Μπακαΐμη, μεθαύριο Μεγ. Πέμπτη είναι προγραμματισμένο να απολογηθεί και το τελευταίο διευθυντικό στέλεχος της ΕΡΓΟΣΕ. Χθες απολογήθηκε ένας πρώην πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ στέλεχος της Διεύθυνσης της ΕΡΓΟΣΕ μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν όρο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαρία Καρυστιανού για Μάτι: «Μαύρη μέρα για την δικαιοσύνη, δεν θα σταματήσουμε μέχρι να λάμψη η αληθινή της έννοια»!

30/4/2024

Η Μαρία Καρυστιανού σχολίασε την απόφαση της δικαιοσύνης για το τραγικό έγκλημα στο Μάτι κατά την οποία αθώωσε την Ρένα Δούρου και έριξε ποινές χάδια σε μόλις 6 εμπλεκόμενους κατηγορούμενους, οι οποίες μάλιστα είναι εξαγοράσιμες…

Συγκεκριμένα η Μαρία Καρύστιανού ανέφερε:

«Μαύρη η μέρα για τη δικαιοσύνη σήμερα .

Δε θα σταματήσουμε μέχρι να λάμψει η αληθινή της έννοια , μέχρι να της ξαναδοθεί η ύψιστη της θέση .

Οι αδικαίωτες ψυχές μιλούν μέσα μας και μέσα σε κάθε ευσυνείδητο άνθρωπο.

Όσο αυτές οι φωνές κινούν τις ψυχές μας , εμείς θα προχωράμε στο δρόμο που μας ανατέθηκε….»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τραμπ στηρίζει την χρηματοδότηση των πολέμων στην Ουκρανία και το Ισραήλ – Κάποιοι οπαδοί του τον αποκαλούν προδότη!

29/4/2024

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι πλήρως ευθυγραμμισμένος με τους πολέμους που διεξάγωνται αυτή την στιγμή στις ΗΠΑ. Ο συνταγματάρχης Μακγκρέγκορ πρώην υπερασπιστής του Τραμπ, το κρίνει πολύ αυστηρά λέγοντας του, πως πρόδοσε της αξίες που εκπροσωπούσε και το κοινό που πίστεψε σε αυτόν.

Ο Μακγκρέγκορ, μιλώντας για τον Πρόεδρο Τραμπ, εξήγησε σε μια συνέντευξη ότι ο πρώην πρόεδρος που συγκέντρωσε υποστηρικτές γύρω του ισχυριζόμενος ότι είναι κατά των πολέμων έχει αλλάξει εντελώς στάση, καθώς βλέπει να προτείνεται εύκολα στις εκλογές πηγαίνοντας κόντρα στο κοινό που τον υποστηρίζει.

Βεβαίως ο Τραμπ πάντα στήριζε τους σιωναζί δολοφόνους του Israhell, και επί προεδρίας του η αμερικάνικη πρεσβεία μεταφέρθηκε στην Ιερουσαλήμ από το  Τελ Αβίβ που βρισκόταν. Όσο για την Ουκρανία, εκείνο που έλεγε, δεν ήταν ότι πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος, αλλά ότι  πρέπει να τον πληρώσουν οι Ευρωπαίοι και όχι η ΗΠΑ. 

Παρά τη συντριπτική αντίθεση του αμερικάνικου κοινού που τάσσεται με την αποχή των ΗΠΑ σε όλους τους πολέμους που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή όπως στην Ουκρανία και το Ισραήλ, ο Τραμπ υποστηρίζει πλήρως την αποστολή χρηματοδότησης προς το καθεστώς του Zelensky, του Netanyahu και όλους τους εγκληματίες πολέμου που διαπράτουν τα εγκλήματα τους με την βοήθεια των ΗΠΑ.

«Το εβδομήντα τοις εκατό του αμερικανικού λαού» είναι κατά της χρηματοδότησης ξένων πολέμων, του τρέχοντος αλλα και του μέλλοντος, είπε ο Μακγκρέγκορ στον πρώην παρουσιαστή του Fox News, Κλέιτον Μόρις.

Πολλοί ξυπνούν με το γεγονός ότι ο Τραμπ είναι κάτι περισσότερο από ένας λύκος με ποδιά προβάτου. Και ως πρώην και πιθανότατα ακόμη σημερινός υποστηρικτής του ίδιου του Τραμπ, ο Μακγκρέγκορ φαίνεται να ηγείται της κατηγορίας αυτή τη στιγμή για να ξεχωρίσει τον Τραμπ για αυτό που πραγματικά είναι.

«Αυτό που έκανε… είναι ουσιαστικά να ευθυγραμμιστεί με τα γουρούνια του χρήματος στην Ουάσιγκτον που ενδιαφέρονταν για οτιδήποτε άλλο εκτός από την γνώμη του αμερικανικού λαού», εξήγησε ο Macgregor, χαρακτηρίζοντας «καταστροφικά ανόητο» να υποστηρίξει ο Τραμπ το τελευταίο πακέτο χρηματοδότησης στρατιωτικής βοήθειας 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν.

«Ουσιαστικά ρίχνει τις αρχές τις οποίες υποτίθεται πως εκπροσωπεί στη θάλασσα και τους υποστηρικτές του κάτω από τις ρόδες ενός λεωφορείου», πρόσθεσε. «Αν δούλευα γι’ αυτόν αυτή τη περίοδο και ήταν πρόεδρος, θα τον συμβούλευα σε καμία περίπτωση να μην υποστηρίξει το νομοσχέδιο και αντ’ αυτού να εστιάσει την προσοχή στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών [και] στην αποκατάσταση του κράτους δικαίου».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φωτιά στο Μάτι: Οργή συγγενών και κατοίκων για την απόφαση του δικαστηρίου

Συνεχείς διακοπές και εντάσεις στη δίκη για την τραγωδία στο Μάτι

29.04.2024 14:09

Η απόφαση έγινε δεκτή με φωνές, χειροκροτήματα ειρωνείας και «μπράβο-μπράβο» από πολλούς κάτοικους.

Η ένταση κορυφώθηκε με την ανακοίνωση της προέδρου για τη λύση της συνεδρίασης, οπότε και απειλήθηκαν επεισόδια όταν κάποιοι από το ακροατήριο κινήθηκαν προς τους κατηγορουμένους και χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας.

Σφοδρές αντιδράσεις από τους κατοίκους

Οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των έξι κηρυχθεντων ενόχων για την αναγνώριση ελαφρυντικών προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις στους κατοίκους του Ματιού που βρίσκονταν στην αίθουσα.

«Το δικαστήριο σας αποτελεί προσβολή για τους νεκρούς, τους ζωντανούς και την αλήθεια» άρχισε να φωνάζει κάποιος από το κοινό προκαλώντας φωνές και ξέσπασμα θυμού από άλλους, με αποτέλεσμα να διακόψει την συνεδρίαση το δικαστήριο για λίγη ώρα.

Η ένταση ξεκίνησε όταν οι πολίτες άκουσαν συνήγορο να αναφέρει για τον εντολέα του πως είναι οικογενειάρχης.

«Όλοι έντιμοι οικογενειάρχες είναι... Και εμείς οικογένειες είχαμε… Δεν μπορώ άλλο... Περίμενα έξι χρόνια ...Θα το πάθω το εγκεφαλικό σήμερα. Έχετε καταλάβει τι δικάσατε;» είπε μια γυναίκα..

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε ωστόσο και πάλι διακόπηκε μετά από λίγο. Οι κάτοικοι αντιδρούν με χειροκροτήματα αποδοκιμασίας σε κάθε διακοπή ενώ πολλοί από αυτούς φωνάζουν στους δικαστές «Συγχαρητήρια .Τσίπα δεν έχετε;». Με οργή κάποιοι και κλαίγοντας πολλοί άλλοι φωνάζουν στο δικαστήριο «Στην τρύπα σας...Δεν είστε άνθρωποι.. Όλη η Ελλάδα ξέρει τι έγινε στο Μάτι και εμείς βασιζόμαστε σε εσάς…»

«Λυπάμαι για την απόφαση, αποδεικνύεται ότι δεν έχουμε καμία σημασία», λέει η κόρη θύματος

«Λυπάμαι γι’ αυτή την απόφαση, ήμουν σίγουρη για το αποτέλεσμα, δεν ήθελα να το πιστέψω, όμως σήμερα αποδεικνύεται ότι δεν έχουμε καμία σημασία. Είμαστε τυχεροί που ζούμε, κι εγώ προσωπικά από τύχη ζω» δήλωσε επιζήσασα η οποία έχασε τη μητέρα της στη φωτιά στο Μάτι. 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-APIΣΤEIΔHΣ ΚYBEΛΟΣ

ΑYTΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠAΣIΓNΩΣTΟΣ ΔΙKHΓOPΟΣ ΠΟΥ ΚΑTAΔΙΚΑΣTHΚΕ ΣΕ ΦYΛΑΚΙΣH 45 ETΩΝ 

ΓΙΑ BIAΣΜΟ ΚAΤ EΞAKOΛΟΥΘHΣΗ ANHΛΙΚΩΝ KOPΙΤΣΙΩΝ

9 και 11 ετών 

-ΓIAΤΙ ΔΕΝ ΑNEΦΕPAΝ 

ΤΑ ΜME ΤΟ ONOΜΑ ΤΟΥ ??

ΣΕ ΠOIΟ KOMΜΑ ΑNHΚΕΙ ??

EΞΥΠNOI EIΣΤΕ 

ΘΑ ΤΟ ΕXEΤΕ KAΤΑΛABΕΙ.

-Ε ??

ΕΛΠIZΩ ΤΑ 45 ΝΑ ΜHΝ ΓINΟΥΝ ΜHNΕΣ!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φωτιά στο Μάτι: «Αναλαμβάνω την ευθύνη» γράφει ο άνδρας που πέταξε την καρέκλα στη δικαστική αίθουσα

29/04/2024 | 13:59

«Πέταξα καρέκλα στον Ματθαιόπουλο και βρίσκομαι στο αστυνομικό τμήμα. Αναλαμβάνω την ευθύνη της πράξης μου και είμαι ο μόνος σε αυτήν την αίθουσα που αναλαμβάνει ευθύνη», αναφέρει στην ανάρτησή του για όσα εκτυλίχθηκαν στη δικαστική αίθουσα σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα (29.04.24), ανήμερα της ανακοίνωσης της ετυμηγορίας της Δικαιοσύνης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Μόλις έξι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που βύθισε όλη τη χώρα σε βαρύ πένθος το 2018, με 100 συμπολίτες μας να βρίσκουν τραγικό θάνατο από τις φλόγες της πύρινης λαίλαπας.

Η ετυμηγορία της Δικαιοσύνης προκάλεσε την οργή των συγγενών των θυμάτων, που φώναζαν «ντροπή», με αποκορύφωμα τις καρέκλες που έπεσαν προς τους κατηγορούμενους και την έδρα.

«Να κάνουμε κανέναν έρανο … Ντροπή….», ούρλιαζαν, κλαίγοντας με την οργή τους να ξεχειλίζει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γκρεμοτσακίστηκε από ένα σκαλοπάτι το ρομπότ τεχνιτής νοημοσύνης «Σοφία»….

Χωρίς να του δώσει κανείς εντολή, πήρε μπροστά και προχώρησε, είχε ένα σκαλοπάτι μπροστά του, και γκρεμοτσακίστηκε…

Σχολιο.- Έπεσε ο ντενεκες

Σχολιο.- Ο σεκιούριτη... όλα τα λεφτά!!!

Σχολιο.- Το πρώτο τραύμα για την Σοφία....

Σχολιο.- Δόξα το Θεό

Σχολιο.- Εδωσε απαντηση μπαμ και κατω!!!!

Σχολιο.- ΤΟ ότι πήγε κόσμος να δει λαμαρίνες αυτό και ΑΝ είναι τραγικό...περιοδεία αλουμινίου με φούστα;;;!!!

Σχολιο.- ΠΟΥ ΝΑ ΓΚΡΕΜΟΤΣΑΚΙΣΤΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ

Σχολιο.- Προχωρημένες μέθοδοι σπατάλης χρημάτων.

Σχολιο.- Αυτό πρέπει να γίνει!! Καταστρέψτε αυτά τα καταραμένα ρομπότ! Ξύπνα Ελλάδα

Σχολιο.- Σκιάχτρο με ροδες

Σχολιο.- Λογική αντίδραση και πλήρως αυτονομημένη. Δεν ειχε προγραμματιστεί γι' αυτό.

Σχολιο.- ΟΡΤΖΑ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



30 Απριλίου.

Σαν σήμερα, πριν από 79 χρόνια, οι Σοβιετικοί στρατιώτες ύψωσαν το λάβαρο της Νίκης, στο Ράϊχσταντ (Κοινοβούλιο) της Χιτλερικής Γερμανίας.

Από την αυγή ξεκίνησε η γενική επίθεση στο ναζιστικό κοινοβούλιο. Οι μαχητές του λοχία Σγιάνοφ μετά από μάχες, έσπασαν την άμυνα, στις σκάλες και στην οροφή του κτιρίου και έφτασαν στον τρούλο του Ράιχσταγκ. 

Ο υπολοχαγός Αλεξέι Μπερέστ, ο στρατιώτης του Κόκκινου Στρατού Μιχαήλ Γιεγκόροφ και ο κατώτερος λοχίας Μέλιτον Κανταρία εγκατέστησαν το σύμβολο της Νίκης με την εντολή Νο 6 του στρατάρχη Ζούκοφ. Η σημαία της Σοβιετικής Ένωσης υψώθηκε, πάνω από το κτίριο του Ράιχσταγκ!

Αρχικά, το σύμβολο της Νίκης εγκαταστάθηκε στο αέτωμα πάνω από την κύρια είσοδο του Ράιχσταγκ (στο ανατολικό τμήμα του κτιρίου). Μόνο το απόγευμα της 2ης Μαΐου 1945, ο Γιεγκόροφ και ο Κανταρία μετέφεραν την σημαία, στον θόλο του Ράιχσταγκ.

Η προηγούμενη χιτλερική σημαία, που κυμάτιζε, κατέβηκε χτυπημένη, από σφαίρες και έπεσε, για να γεννηθεί θριαμβευτικά, ένα νέο σύμβολο, πάνω από το ηττημένο Βερολίνο!

Η σημαία της Νίκης μεταφέρθηκε, πρώτα, στην έδρα του 756ου Συντάγματος Πεζικού και στη συνέχεια αποθηκεύτηκε στο πολιτικό τμήμα του 150ου τμήματος πεζικού μέχρι τις 19 Ιουνίου 1945. Την ημέρα αυτή, με εντολή του επικεφαλής του πολιτικού τμήματος του τάγματος "Κουτούζοφ", ο στρατάρχης Γκεόργκι Ζούκοφ διέταξε την παράδοση του συμβόλου, στην Μόσχα, για την παρέλαση της "Ημέρας της Νίκης".

Σχολιο.- Εδώ η ειδική τελετή, που έγινε, για την μεταφορά της σημαίας, από το Βερολίνο, στην Μόσχα.

Σχολιο.- Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ ταπεινώνονται άσχημα: Η Ρωσία στέλνει άρματα μάχης ABRAMS στη Μόσχα 

Η Ρωσία στέλνει αιχμάλωτα άρματα μάχης ABRAMS των ΗΠΑ στην έκθεση του νικημένου στρατιωτικού εξοπλισμού του ΝΑΤΟ

Σε όποιον αρέσουν τα ακριβά δυτικά στρατιωτικά «παιχνίδια» είναι μια καλή στιγμή να επισκεφτεί την έκθεση της Μόσχας. Υπάρχουν ήδη «Abrams», «Bradley», «Leopards», και πολλά άλλα αμερικανικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, τσέχικα «παιχνίδια» κ.λπ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο Βασίλειο του παραμορφωμένου καθρέπτη (ΗΠΑ) η πιο φοβερή τρομακτική φυλακή του κόσμου, το Γκουαντάναμο έχει την ονομασία "Κατασκήνωση (ή στρατόπεδο) Δικαιοσύνης".

Εκεί που δεν υπάρχει καν η λέξη "νόμος", εκεί που άνθρωποι κρατούνται, επί δεκαετίες, χωρίς δίκη, που βασανίζονται, που τους απαγορεύουν ακόμη και να χαιρετιόνται, εκεί έχει στρατοπεδεύσει η "Δικαιοσύνη". 

Είναι, όπως κάποτε στην Νότια Αφρική οι άποικοι Αγγλοι ονόμαζαν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης "καταφύγια" και οι Χιτλερικοί έγραφαν έξω από τα στρατόπεδα εξόντωσης ότι "η (δουλεία) εργασία απελευθερώνει".

Σχολιο.- Το γράφω συχνά για να το εμπεδωσουμε καλά. America is the chief fascist country of the world. Η Αμερική είναι η πιο φασιστική χώρα του κόσμου. Αυτό μου το είπε κάποτε πριν πολλά χρόνια (1978) ένας Αμερικανός φοιτητής θεολογίας που τον φιλοξενισα σπίτι. Απόλυτο δίκαιο είχε. 

Σχολιο.- Και η πιο φασιστική και η πιο τρομοκρατική!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΛΕΜΠΟΥΡΕΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΔΟΡΟΙ-ΣΕΡΙΦΗΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ !!!

Η εγκληματική-λογοκριτική συμμορία των Ellinika Hoaxes έχει μετατραπεί ήδη σε φυτώριο-εκκολαπτήριο γκεμπελίσκων λογοκριτών που επιδιώκουν ασύστολα και ασύδοτα να μας φιμώσουν !!!

Στρατολογούν λοιπόν,ενδεχόμενα αμισθί,η έστω αμοιβώμενους με το κομμάτι,φουκαράδες που ονειρεύονται να καταφέρουν να ξεφύγουν από την ανυπαρξία τους και να συμπεριληφθούν στην δημοσιογραφική συμμορία που επηρεάζει τις συνειδήσεις μας και κατευθύνει τις αποφάσεις και δράσεις μας !

Εσχάτως πλασάρει διάφορους νεοσσούς,αναρριχώμενους γκεμπελίσκους,προϊόντα του εκκολαπτηρίου της για νέες γενιές γενίτσαρων της δημοσιογραφίας !

Ανακαλύπτει απ’το πουθενά των βουνών και των λαγκαδιών τύπους σαν κάποιον Ορφέα Τσαφταρίδη με «υψηλή εξειδίκευση» στα ποδοσφαιρικά θέματα και ειδικότερα στο Αγγλικό ποδόσφαιρο και του αναθέτει την βάρδια του ρουφιάνου υπηρεσίας,που επιτηρεί τις ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ αναρτήσεις μας στο διαδύκτιο αλλά και στα ενημερωτικά sites του διαδυκτίου,αξιολογώντας ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ την αξιοπιστία τους και την αληθή υπόσταση τους !

Δηλαδή ο μέχρι χθές κάθε γιδοβοσκός,αναγορεύεται κουμανταδόρος της πολιτικης ενημέρωσης μας και κατά συνέπεια της διαμόρφωσης κι έκφρασης της πολιτικής γνώμης μας !

Ιδού λοιπόν αυτό το νέας εσοδείας φυντάνι-αξιολογητής μας,περί ού ο λόγος :

1- https://youtu.be/1xeQRZ1sXcQ?si=a5rwaHQM6RvBclqF

2-https://youtu.be/kCw9_cLdLQ4?si=74VsNL773buO9HlQ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με τους οικείους 104 ανθρώπων να 'χουν την αίσθηση πως οι αγαπημένοι τους πήγαν "σαν το σκυλί στ΄ αμπέλι",  η δικαστική διαχείριση της τραγωδίας στο Μάτι  συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Όλοι κατάλαβαν τι σημαίνει για τον τόπο το ότι κανένας απολύτως δεν κρίθηκε πως πρέπει να πάει φυλακή. Και δεν καταδικάστηκε κανένας απολύτως πολιτικός υπεύθυνος.

Μόλις τρεις μέρες αφότου ο αστυνομικός, οδηγός του αυτοκινήτου της Μπακογιάννη, που δολοφόνησε έξω απ' τη Βουλή τον 23χρονο Ιάσονα Λαλαούνη, κρίθηκε πως μπορεί να συνεχίσει να κυκλοφορεί ελεύθερος. 

Σήψη αποπνέουν όλ' αυτά. Βαθιά ηθική σήψη ενός καθεστώτος που θεωρεί φυσιολογικούς τέτοιους δικαστικούς χειρισμούς. Που προμηνύουν την εξέλιξη και για τα Τέμπη και για κάθε άλλο έγκλημα στο οποίο εμπλέκεται το κράτος.

Σε μια χώρα και ένα καθεστώς που η ζωή των από κάτω δεν έχει καμιά αξία. 

Σχολιο.- Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη είναι και τοξική και ταξική. Μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις. Ομως σε κάθε επίπεδο απόδοσης ευθυνών και δικαιοσύνης διαπιστώνει κάνεις ότι δεν υπάρχει τίποτε... υπάρχει μια σχέση διαπλοκής με οικονομικά και πολιτικά κέντρα.

Σχολιο.- Το ψαρι χαλαει-αλλοιώνεται -βρωμάει απο το κεφαλι .Και στις προκείμενες περιπτώσεις η κοινή συνισταμένη τών ευθυνών άμα την ακολοθουθήσει κάποιος οδηγεί κατ' ευθειαν στα κεφάλια δηλ στις εκάστοτε κυβερνήσεις ..Αλλά. . . . Οταν αυτες επιβραβεύονται από τον λαο με την ψήφο του .τότε τι "δεί γενέσθαι" Θύματα των πολιτικών και της πολιτικής που εφαρμόζουν σήμερα ειναι εκατοντάδες χιλιάδες αθώοι πολίτες .. Και κάθε μέρα κλαίμε και καινούργια. . Είμαστε ομως στο στάδιο των θρήνων Θρηνούμε,_θρηνούμε . . . αλλά μέχρι εδώ. Πιστεύω και ελπιζω ότι σύντομα το σταδιο αυτό θα ξεπεραστει .. Και ολα δείχνουν οτι δεν είμαι ο μόνος ..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Νιώθουμε κακοποιημένοι, προδομένοι, αδικημένοι»

Συγκλονίζουν οι συγγενείς των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι - «Μόνο στη Θεία Δίκη εναποθέτουμε τις ελπίδες μας», λένε μετά την απόφαση του δικαστηρίου

30.04.2024, 15:12

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν οι συγγενείς των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι έπειτα από τη δικαστική απόφαση η οποία προκάλεσε την οργισμένη αντίδρασή τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι ποινές που επιβλήθηκαν στους έξι καταδικασθέντες μετατράπηκαν σε χρηματικές, κατά 10 ευρώ ημερησίως.

Ειδικότερα, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης από 3 έως από 111 έτη στους 6 καταδικασθέντες για τις πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής που οδήγησε στον θάνατο 104 πολίτες. Αν και οι ποινές μπορεί να φαντάζουν σημαντικές ως έτη, ωστόσο εκτιτέα από αυτά είναι μόλις τα 5 έτη, ενώ με τη μετατροπή της ποινής σε χρηματική, οι καταδικασθέντες χρειάζεται μόνο να καταβάλουν τα ποσά που θα προκύψουν.

«Θέλω να μάθω αν κάποιο κομμάτι από τα σώματα των ανθρώπων μου βρίσκεται στον ομαδικό τάφο στη Νέα Μάκρη»

«Η στάση των συγγενών των θυμάτων έξι χρόνια τώρα είναι προκλητικά ψύχραιμη και αξιοπρεπής και συνελήφθη ένας άνθρωπος, ενώ αποχωρούσαν από το δικαστήριο οι κατηγορούμενοι που καταδικάστηκαν σε 111 χρόνια φυλακή» είπε μεταξύ άλλων ο Άρης Χερουβείμ, συγγενείς θυμάτων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο Άρης Χερουβείμ έχασε τη μητέρα του, την αδελφή του και τα δύο δίδυμα ανιψάκια του στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι στις 23 Ιουλίου 2018.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Άρης Χερουβείμ δήλωσε «δεν περνάει αυτή η πληγή και κυρίως, όλες αυτές τις μέρες, τον 1,5 χρόνο που γινόταν η δίκη, εγώ ήμουν από αυτούς που ήταν κάθε μέρα εκεί, κάθε μέρα ζούσαμε το συμβάν. Γυρνάς σπίτι σου το μεσημέρι και είσαι τόσο φορτισμένος που δε θέλεις να μιλήσεις σε άνθρωπο».

«Η στάση των συγγενών των θυμάτων έξι χρόνια τώρα είναι προκλητικά ψύχραιμη και αξιοπρεπής. Εγώ δεν ήθελα να είμαι τόσο αξιοπρεπής, θεωρούσα ότι έπρεπε να υπάρχουν πιο δυναμικές κινητοποιήσεις. Δεν έκλεισε δρόμος, δεν έβρισε κανένας, δεν προπηλακίστηκε κανένας», είπε και συμπλήρωσε σχετικά με το περιστατικό της σύλληψης ενός συγγενή, που πέταξε μία καρέκλα μέσα στη δικαστική αίθουσα:

«Είναι προκλητικό, τη στιγμή που είχε αποχωρήσει η έδρα, ο άνθρωπος, ο οποίος συνδέεται με θύματα της πυρκαγιάς να συλληφθεί. Την ώρα που αποχωρούσαν από το δικαστήριο οι άνθρωποι που καταδικάστηκαν με 111 χρόνια φυλάκιση, που δεν μπήκε ούτε ένας φυλακή και την πληρώνουν οι συγγενείς».

Ο κύριος Χερουβείμ έφτασε στο σημείο να μιλήσει ακόμα και για παραγραφή της υπόθεσης, τη στιγμή που η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε έφεση, με αφορμή την ντροπιαστική απόφαση του δικαστηρίου, που προκάλεσε σάλο στο πανελλήνιο.

Μιλώντας από το πάνελ της συνέντευξης Τύπου, ο ίδιος δήλωσε εμφανώς ταραγμένος: «Θέλω να μάθω αν κάποιο μέλος της οικογένειάς μου, κάποιο κομμάτι από τα σώματά τους βρίσκεται στον ομαδικό τάφο που υπάρχει στη Νέα Μάκρη. Θέλω κάποιος να μου πει τι υπάρχει εκεί μέσα. Κι αν αυτό δεν είναι ύβρις στους νεκρούς, που κάποτε ήταν κακούργημα, αλλά τώρα…».

«Έχουμε χρέος απέναντι στους ανθρώπους μας»

Η Μαίρη Αβραμίδου που έχασε τέσσερεις δικούς της ανθρώπους στην φονική πυρκαγιά δήλωσε πως σε αυτήν την δίκη δεν δοκιμάστηκαν μόνο οι συγγενείς των θυμάτων αλλά και η ελληνική δικαιοσύνη: «Νιώθουμε κακοποιημένοι, αδικημένοι προδομένοι. Έχουμε χρέος απέναντι στους ανθρώπους μας να το πάμε μέχρι τέλους. Ελπίζω ο χαμός τους να φέρει τουλάχιστον την δικαίωση των αξιών και των ιδανικών που πρέπει να υπηρετεί ένα κράτος. Εχθές είπα ότι μόνο στην Θεία Δίκη εναποθέτω τις ελπίδες μου. Ελπίζω να διαψευστώ».

Σχολιο.- Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν ήταν μέλος της κυβέρνησης όταν έγινε η δολοφονία στο Μάτι. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν μέλος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (πρόεδρος της βουλής βασικά) μόνο για 6 μήνες, από τον Φεβρουάριο του 2015 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015, όπου ο Τζίφρας ξαναέκανε εκλογές, και η Ζωή με το δικό της κόμμα δεν εκλέχθηκε. Και τώρα είναι δικηγόρος των θυμάτων στο Μάτι.

Σχολιο.- Από το 2025 κάτι τετοιοι δικαστες ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΝΟΥΣ

Σχολιο.- οχι μονο δε θα πανε οι υπευθυνοι φυλακη αλλα ο κουλης τους αναβαθμισε σε αστυνομια πυροσβεστικη. γιατι αραγε...

Σχολιο.- Δυστυχως το ακροδεξιο τσιρκο που αναβαθμισε τους υπευθυνους για το Ματι και μπαζωσε τα Τεμπη εχει επενδυσει πολλά στον απολιτικ λόγο. Ολοι θελουν να αλλαξουν τα πραγματα αλλά δεν συμμετέχουν. Ετσι δινουν χώρο στην συμμορία. Ετσι μας χρεοκόπησαν το 2010.

Σχολιο.- Αναβάθμισαν κρίσιμους υπεύθυνους. Η ΝΔ

Αθώωσαν όλους τους κατηγορούμενους. Η ΝΔ

Σχολιο.- ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΣΑΤΕ ΜΠΛΕ. ΡΟΖ. ΠΡΑΣΙΝΑ  ΓΙΔΙΑ...ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΗΤΕ... ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΒΑΖΕΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ...

ΟΙ ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΕΜΠΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑΤΙ...ΤΑ ΜΠΛΕ ΓΙΔΙΑ ΜΙΛΑΝΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΕΜΠΗ... ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ,,,

ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ...ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ....

ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ 34 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ,,,ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100

Σχολιο.- Ακούστε αυτά που λένε τα θύματα απ την φωτιά στο Μάτι κ βγάλτε συμπεράσματά.

Ποιοί αναβάθμισαν τους κατηγορούμενους; η ΝΔ...

Ποιοι και γιατί είχαν αγωνία να αθώσουν τους κατηγορούμενους; η ΝΔ...

Σκεφτείτε ποιους ωφέλησε αυτή η φωτιά και θα βρείτε τους ενόχους. ..Δεν ειναι τοσο δυσκολο...

Σχολιο.- Ο τζιφρας σκοτωσε τους ανθρωπους στο Ματι, ο τζιφρας επνιξε τους

ανθρωπους στη Μαντρα, ο Κουλης σκοτωσε τους ανθρωπους στα Τεμπη.

Σχολιο.- οι καημένοι ήταν ρομαντικοί και νόμιζαν ότι υπάρχει "δικαιοσύνη" στο ναρκοκράτος των βαλκανίων μετά από 28 χρόνια πράσινου ροζ και μπλε πασοκ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γυρίζουμε την πλάτη στο Νατοϊκό πανηγύρι της Eurovision. Γυρίζουμε την πλάτη στην διοργάνωση -ξέπλυμα των Ισραηλινών εγκλημάτων στην Λωρίδα της Γάζας.

Μποϊκοτάζ στο υποτιθέμενο μουσικό πανηγύρι που υπηρετεί στο ακέραιο την ατζέντα του Ιμπεριαλισμού και του Σιωνισμού!

Σχολιο.- Στη Eurovision "έχουμε γυρίσει τη πλάτη" ούτως ή άλλως. Δεν είναι πια φεστιβάλ τραγουδιού εδώ και πολλά χρόνια. Φεστιβάλ αισχρής woke προπαγάνδας είναι. Και τώρα με την έξαρση του σιωνισμού είναι ευκαιρία για αφύπνιση όλο και περισσότερων και άμεση δράση εναντίον της.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρεις φορές ο ανακριτής Θανάσης Μαρνέρης, ο οποίος είχε αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, είχε αποστείλει έγγραφα αιτήματα προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών το 2020 και το 2021 με τα οποία ζητούσε να αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο από πλημμέλημα σε κακούργημα για κάποια από τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας στο Μάτι. Μεταξύ αυτών και μία σειρά από ανώτατους αξιωματικούς τους οποίους είχε αναβαθμίσει και προάγει σε θέσεις κλειδιά η κυβέρνηση Μητσοτάκη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα στρατευμένα Συριζοτρολ τύπου @Marka2free και @ntalaoura στο Τουίτερ δεν καταλαβαίνουν, πως με αυτά που γράφουν για το Μάτι έστω και αν κρύβονται πίσω από ένα πληκτρολόγιο, είναι μεγάλη ξεδιαντροπιά τους.

Και ίσως έρθει κάποια στιγμή στο μέλλον που θα πρέπει να εξηγήσουν σε κάποιον από εμάς για τους λόγους που πανηγυρίζουν τόσο πολύ γιατί την βγάλανε καθαρή για την δολοφονία 104 ανθρώπων.

Μαζί τους και κάτι Πολάκηδες και Ακρίτες



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τραβήξανε την δίκη για το Μάτι στα 6 χρόνια γιατί γνώριζαν πως η αγανάκτηση είναι εφήμερη.

6 χρόνια μετά και όσοι έχουν ασχοληθεί με την πιο μαφιόζικη απόφαση δικαστηρίου που έχει υπάρξει ποτέ στην Ελλάδα, που αποτέλεσμα της είναι η απελευθέρωση όλων των εμπλεκομένων υπευθύνων για την δολοφονία 104 συνανθρώπων μας και ιδιαίτερα την πλήρη αθώωση των πολιτικών υπευθύνων όπως ήταν η Δούρου και ο Ψινάκης, έχουν καταλάβει τη σαπίλα του συστήματος και του καθεστώτος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 30 Απριλίου, η Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Βιετνάμ γιορτάζει μια εθνική εορτή - Ημέρα της Νίκης ή Ημέρα Απελευθέρωσης της Σαϊγκόν. 30 Απριλίου 1975.

Σαν σήμερα το 1975, ο στρατός του Νοτίου Βιετνάμ, που έμεινε χωρίς την υποστήριξη των πρώην συμμάχων του - των Ηνωμένων Πολιτειών, παραδόθηκε επίσημα. Ο απελευθερωτικός αγώνας του βιετναμέζικου λαού για την επανένωση της χώρας ενάντια στην ξένη επιθετικότητα έληξε.

Για το Βιετνάμ, η νίκη που επιτεύχθηκε είχε πολύ υψηλό τίμημα. Κατά τη διάρκεια των δέκα ετών του πολέμου, το Βόρειο Βιετνάμ έχασε περισσότερους από 1 εκατομμύριο στρατιώτες του και οι απώλειες αμάχων ανήλθαν συνολικά σε 2 εκατομμύρια.

Σχολιο.- Χο Τσι Μινh !!! Ο Πρωτεργάτης της επανάστασης... με τις ΗΠΑ να έχουν χάσει τον πόλεμο....70.000 Αμερικανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους, πάνω από 50 χιλιάδες επέστρεψαν με ψυχολογικά προβλήματα και δαπανήθηκαν 150 δισ. δολάρια.. Ακόμα το .θυμούνται και τους τσούζει .. Μετά από αυτή την πανωλεθρία μόνο με....Αεροπορία χτυπάνε οι....Φονιάδες των Λαών !

Σχολιο.- Κατα τη διάρκεια του Απριλίου του '75 και πριν ακόμα μπουν στη Σαιγκόν οι Βιετκόνγκ , γίνονταν το έλα να δεις στην Αμερικάνικη πρεσβεία , όπου συνωστίζονταν εκατοντάδες Βιετναμέζοι συνεργάτες του καθεστώτος , και Αμερικάνοι, μπας και εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο για να φύγουν ( θυμάμαι πλάνα της τότε ΕΡΤ ).

Σχολιο.- ΚΑΙ στο Αφγανιστάν τα ίδια πριν 3 χρόνια , μόνο που εκεί απαγορεύονταν τα πλάνα για τη τηλεόραση , έπεσε λογοκρισία......



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν λειτουργούν, παραδέχτηκε η Χάριετ Μπάλντουιν, πρόεδρος της Επιλεγμένης Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Υπάρχει μια γενική συναίνεση ότι οι κυρώσεις δεν λειτουργούν όπως προβλεπόταν, να δημιουργήσουν πραγματικά προβλήματα στη ρωσική οικονομία. . . Το ΔΝΤ προβλέπει ότι θα είναι μια από τις ισχυρότερες οικονομίες φέτος», δήλωσε ο Baldwin στους FT.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίσκεψη με μεγάλο συμβολισμό από τον Σι Τζι πινγκ 

-Ο Xi Jinping θα επισκεφθεί τη Σερβία για διήμερη επίσκεψη εργασίας (7-8 Μαΐου)

Η επίσκεψη εργασίας συνδέεται, εκτός από τις διαπραγματεύσεις με τη σερβική ηγεσία, με την 25η επέτειο από το χτύπημα των ΗΠΑ στην κινεζική πρεσβεία στο Βελιγράδι. Τη νύχτα από 7 Μαΐου προς 8 Μαΐου 1999, τρεις Κινέζοι δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν και 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τίποτα ασυνήθιστο. Απλώς ένα μέλος του τάγματος "shaggy gold of Ukraine" δείχνει σε όλο τον κόσμο για ποια ιδανικά και ιδεολογία αγωνίζονται εκεί.

Η μαλακισμένη ουκρανοναζί στρατιωτίνα χαιρετάει στρατιωτικά ενώ στο καπάκι οροφής του τανκ είναι ζωγραφισμένος ο γερμανικός ναζιστικός σταυρός.

Για αυτό πρέπει να ηττηθεί το κράτος των Ουκρανοναζί



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγγλικές εφημερίδες.  

«Η AstraZeneca, στη τεταμένη δικαστική διαμάχη με τα θύματα του «ελαττωματικού εμβολίου», παραδέχτηκε στο δικαστήριο για πρώτη φορά ότι το φάρμακο Covid θα μπορούσε να προκαλέσει μια σπάνια παρενέργεια»

Η εταιρεία έχει επίσημα παραδεχτεί ότι η πήξη του αίματος και η θρόμβωση είναι παρενέργειες του εμβολίου.

Η αλήθεια για την πιθανή παρενέργεια του εμβολίου αποκαλύφθηκε κατά την διαδικαδια της δικαστικής διαμάχης, στην οποία η AstraZeneca είναι ο κατηγορούμενος σε μια ομαδική αγωγή από δεκάδες οικογένειες που ισχυρίζονται ότι αυτοί ή τα αγαπημένα τους πρόσωπα έχουν πάθει ζημιά ή σκοτώθηκαν από την «ελαττωματική» επεξεργασία του φαρμακευτικού τιτάνα. 

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τους ενάγοντες πιστεύουν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η αποζημίωση μπορεί να ανέλθει έως και τις 20 εκατομμύρια λίρες. 

Για δύο χρόνια, η πήξη του αίματος θεωρούνταν μόνο μια ύποπτη παρενέργεια. Η AstraZeneca παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί με το φάρμακό της μπορεί να αντιμετωπίσουν παρόμοια προβλήματα».

Η Ούρσουλα της Ευρώπης μαζί με την παρέα της, το'χουν βάλει σκοπό να μας πεθάνουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν υπήρχε η βιομηχανία

Όταν η Pirelli και η Goodyear αποφάσισαν να φύγουν για Τουρκία και Πολωνία

Ωστόσο οι σημερινοί 50αρηδες θυμούνται καλά δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις εργοστασίων πολυεθνικών επιχειρήσεων που αποφάσισαν να βάλουν λουκέτο στην Ελλάδα: Το εργοστάσιο της Pirelli στην Πάτρα και το εργοστάσιο της Goodyear στη Θεσσαλονίκη.

Με διαφορά πέντε ετών ανάμεσα στα δύο λουκέτα, από το 1991 στην Πάτρα μέχρι το 1996 στη Θεσσαλονίκη, οι δύο αυτές περιπτώσεις εκκωφαντικών λουκέτων για την ελληνική οικονομία, αναφέρονται μέχρι και σήμερα ως ιστορικά παραδείγματα.

Η εντολή από το Μιλάνο να κλείσει η Pirelli

Πέντε χρόνια αργότερα το δεύτερο λουκέτο πολυεθνικής ελαστικών σημάδευε και πάλι την Ελλάδα. Η αμερικανική Goodyear, αποφάσιζε να κλείσει το εργοστάσιο της Goodyear Hellas στη Θεσσαλονίκη, το μοναδικό εργοστάσιο ελαστικών που είχε απομείνει στη χώρα.

Σε αυτή την περίπτωση όμως η εικόνα ήταν διαφορετική. Η αμερικανική Goodyear κέρδιζε ό,τι ήθελε από την ελληνική κυβέρνηση και έπαιρνε πολλές δουλειές του δημοσίου, αφού ήταν και το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής ελαστικών που είχε μείνει. Είχαν γίνει ολόκληρα προεδρικά διατάγματα για να μένει ευχαριστημένη, ειδικά μετά το λουκέτο της Pirelli. Ακόμα και οι εργαζόμενοι δέχονταν χωρίς πολλά – πολλά τις αποφάσεις της διοίκησης. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση οι αποφάσεις ελήφθησαν αλλού και δεν ήταν καλές για την Ελλάδα.

Μάλιστα οι έλληνες μάνατζερ της πολυεθνικής των ελαστικών έδωσαν μάχη με τους αμερικανούς συναδέλφους τους που «ψήφισαν» Πολωνία και Τουρκία, και τελικά έχασαν.

Η Goodyear Hellas με το εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη ήταν σε θέση να καλύπτει, από μόνη της, το 50% των αναγκών της εγχώριας αγοράς, ενώ πραγματοποιούσε εξαγωγές αξίας περίπου 5 δισ. δραχμών.

Σχολιο.- Στην Πάτρα ήτανε και δούλευε ο κοσμακης .......έκλεισαν όλα με το μπούστη ....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



29/4/2024

Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να πάνε σε συνομιλίες με τη Ρωσία για την Ουκρανία! Σωωωώπααα!!!

Εξέφρασε την… ελπίδα ότι θα μπορούσε και η Ουκρανία να βρίσκεται εκεί!!!! 

-Δύο παρατηρήσεις: 1) Εσείς θα τον πιστεύατε; Πόσο δε όταν λέει ότι το ΝΑΤΟ δεν είχε ποτέ σχέδια κατά της Ρωσίας… διότι «είναι… αμυντικό Σύμφωνο»!!!!

2) Οταν λέει ότι στο τραπέζι μπορεί να κάτσει ακόμα και η… Ουκρανία(!), υπάρχει κανείς που να επιμένει ακόμα ότι Αγγλοσάξωνες και ΝΑΤΟ δεν έχουν συμμετοχή στον πόλεμο κατά της Ρωσίας; 

Ω, ρε τι έρχεται!!!!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Δύση, δειλά-δειλά αρχίζουν να αναγνωρίζουν το… οφθαλμοφανές! Απλά επιχειρούν να το δημοσιεύουν… μαλακά!*

-Λένε π.χ ότι «υπάρχει περίπτωση η Ουκρανία να μη… νικήσει»! Ίσως γί αυτό, κάποια διεστραμμένα μυαλά είναι πιθανό να επιχειρήσουν εκκωφαντικό προβοκατόρικο πλήγμα στη γέφυρα της Κριμαίας, είτε ακόμα επίθεση με ντρονς στην Κόκκινη πλατεία!

-Πάντως, πίσω από την παραπληροφόρηση, στην πράξη οι αμερικανοί διέταξαν τους υποτακτικούς τους στο Κιέβο να αποσύρουν τα Abrams, από τα πεδία των μαχών, (καίγονται εξ´ ίσου καλά όπως και τα γερμανικά Leopard).

-Eνώ οι Γάλλοι, παρά το… Ναπολεοντισμό του Μακρόν, όρισαν υπεύθυνο να τακτοποιεί (και να ταυτοποιεί), τις γαλλικές απώλειες στο ουκρανικό μέτωπο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ !!!

Οι (104) καμένοι στο Μάτι,ήταν  φορολογούμενοι που πλήρωναν τους παχυλούς μισθούς των δικαστών & εισαγγελέων,που έβγαλαν λάδι αυτούς πού τούς έκαψαν…!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Γκουτιέρες απαιτεί διερεύνηση των μαζικών ταφων στην Γάζα ..πάνω από 400 πτώματα βρέθηκαν

Ο Επικεφαλής του ΟΗΕ Γκουτέρες απαιτεί από τους Διεθνείς Ερευνητές να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση σε Μαζικούς Τάφους στη Γάζα - εν μέσω «Ανταγωνιστικών Αφηγήσεων» και «Σοβαρών Ισχυρισμών



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 30 ΑΠΡΙΛΗ 1945

αυτοκτονει ο ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ

κατω απο το βαρος της ΠΡΟΕΛΑΣΗΣ

ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

ο οποιος αρχισε να ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ το ΒΕΡΟΛΙΝΟ.

ΗΓΕΤΗΣ ΚΟΤΑ..ΕΝΩ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΤΑ ΚΑΛΑ (ΝΙΚΕΣ) ΜΕ ΤΟΝ 

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΛΑΟ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ.

Σχολιο.- Κρίμα.επρεπε να τον στέλνανε στα Γκουλάγκ

Σχολιο.- στειλανε αλλους που δεν αυτοκτονησαν..και καλα εκαναν οι σοβιετικοι..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Ο επόμενος θρίαμβος θα είναι ακόμα πιο μεγάλος!

-Η 30ή Απρίλη, σηματοδοτεί μια θριαμβευτική ημέρα στην ιστορία των αγωνιζόμενων λαών και στην ιστορία των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων. 

Ήταν στις 30 Απρίλη του 1975, μετά από 30 χρόνια αγώνα ενάντια στον αμερικανικό και γαλλικό ιμπεριαλισμό, όταν ο βιετναμέζικος στρατός και οι αντάρτες Βιετκόνγκ, κατέλαβαν τελικά την πόλη Σαϊγκόν, όπως ήταν τότε γνωστή, την ίδια ώρα που οι τελευταίοι Αμερικάνοι έφευγαν πανικόβλητοι με ελικόπτερα από τις ταράτσες της πρεσβείας τους.

Η ολοκληρωτική κατάρρευση και παράδοση του κομπραδόρικου καθεστώτος της Σαϊγκόν, μετά από μήνες σκληρών μαχών που οδήγησαν στην καταστροφή μεγάλου μέρους της στρατιωτικής δύναμης των ΗΠΑ έγινε δεκτή με … σοκ από τις αμερικανικές εφημερίδες 

ενώ 

φόρτωσε με περηφάνια, αυτοπεποίθηση κι αισιοδοξία τους εργαζόμενους όλου του κόσμου!

Πάνω από 3 εκατομμύρια Βιετναμέζοι είχαν σκοτωθεί στον μακρύ πόλεμο κατά των Γάλλων και Αμερικανών ιμπεριαλιστών, τεράστιες εκτάσεις της υπαίθρου δηλητηριάστηκαν από τον χημικό πόλεμο που διεξήγαγαν οι εγκληματίες της Ουάσιγκτον και οι γενετικές ανωμαλίες συνεχίζονται στο Βιετνάμ μέχρι σήμερα ως αποτέλεσμα. 

Αυτή η τεράστια θυσία του ηρωικού βιετναμέζικου λαού ανταμείφθηκε όμως αυτή τη μέρα το 1975, όταν οι αμερικανοί ιμπεριαλιστές αναγκάστηκαν σε μια ταπεινωτική ήττα!

-Δόξα στους Βιετναμέζους κομμουνιστές! 

-Δόξα στην κληρονομιά του Χο Τσι Μινχ!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Η απάντηση των φοιτητών του Columbia στις αποβολές:

-Οι φοιτητές παραβίασαν και κατέλαβαν το Hamilton Hall, το κεντρικό διοικητικό κτίριο της πανεπιστημιούπολης. 

Εκατοντάδες φοιτητές σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από το κτίριο, το οποίο είχε καταληφθεί και το 1968 από διαδηλωτές για τα πολιτικά δικαιώματα και κατά του πολέμου του Βιετνάμ τότε.

Οι φοιτητές ξεδίπλωσαν ένα πανό από το παράθυρο ενός μπαλκονιού του Hamilton Hall που έγραφε "Hind's Hall" μετονομάζοντας συμβολικά το κτίριο προς τιμήν της Hind Rajab, ενός 6χρονου κοριτσιού που σκοτώθηκε στην πόλη της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ιράν προσφέρει υποτροφίες σε όσους Αμερικανούς φοιτητές διώκονται για την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη 

Επίσης προσφέρει εργασία σε όσους Αμερικανούς καθηγητές απειλούνται να απολυθούν 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΖΑ 

Ο Ισραηλινός στρατός άφησε έναν τύπου βομβιδες -ναρκες (που μοιάζουν με κονσέρβες φαγητού) όταν απεχώρησε από κάποια σημεία της Γάζας ..εδώ ο μικρός στην φώτο έπεσε πάνω σε αυτά τα εκρηκτικά βομβιδια όταν αυτός και η οικογένεια του γύρισαν στο σπίτι τους 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπάρχει αντίστοιχη έκκληση και από το PFLP. Εδώ βάζω αυτή της Χαμάς:

"Καλούμε τους εργαζόμενους όλου του κόσμου σε μια εβδομάδα εκδηλώσεων αλληλεγγύης με τους εργάτες της Παλαιστίνης. 

Ας είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Εργαζομένων μια κραυγή μπροστά στην αδικία και τη σιωνιστική επίθεση εναντίον του παλαιστινιακού λαού και των νόμιμων δικαιωμάτων του.

Με την ευκαιρία της εργατικής πρωτομαγιάς, καλούμε όλα τα κινήματα, τα συνδικάτα και τις ομοσπονδίες εργαζομένων σε όλο τον κόσμο σε μια εβδομάδα εκδηλώσεων αλληλεγγύης με τους εργάτες της Παλαιστίνης και της Λωρίδας της Γάζας, οργανώνοντας διαδηλώσεις και πορείες στις πρωτεύουσες και τις πόλεις του κόσμου, υποστηρίζοντας τα δικαιώματα των Παλαιστινίων εργατών στη Λωρίδα της Γάζας, τη Δυτική Όχθη, το Al-Quds και το κατεχόμενο εσωτερικό, απορρίπτοντας και αποκαλύπτοντας κάθε μορφή εγκλήματος και αδικίας που αντιμετωπίζουν, λόγω της σιωνιστικής κατοχής.

Επιπλέον, απευθύνουμε την έκκλησή μας στα συνδικάτα μεταφορών και στους λιμενικούς, καλώντας τους συγκεκριμένα να μην συναλλάσσονται με σιωνιστικές ναυτιλιακές εταιρείες και να εντείνουν κάθε μορφή μποϊκοτάζ κατά της εγκληματικής σιωνιστικής κατοχής, η οποία διαπράττει γενοκτονία και εθνοκάθαρση κατά του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας, συμμετέχοντας ενεργά με όλους τους εργατικούς συνδικαλιστικούς σχηματισμούς, στην εβδομάδα αλληλεγγύης με τους εργάτες της Παλαιστίνης."



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο στρατός της Υεμένης ανακοινώνει νέες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους εναντίον αμερικανικών εμπορικών και στρατιωτικών πλοίων λόγω των δεσμών τους με το Ισραήλ.

Η UKMTO επιβεβαίωσε τις ζημιές στο ελληνικής ιδιοκτησίας, υπό μαλτέζικη σημαία Cyclades και στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων MSC Orion, ενώ τα πλοία διέρχονταν από την Ερυθρά Θάλασσα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο μεταξύ οι Δυτικές κοινωνίες πάνε… μια χαρά!

-Τα ποσοστά όσων παίρνουν “αντικαταθλιπτικά χάπια” σε μια σειρά χώρες, με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας!

ΗΠΑ 110/1000, Ισλανδία 106/1000, Αυστραλία 89/1000,  Καναδάς 86/1000, Σουηδία 79/1000, Βρετανία 71/1000, Γερμανία και Γαλλία 50/1000, Σλοβακία 31/1000, Ουγγαρία 27/1000.

-Και μιλάμε για τα … συνταγογραφημένα μόνο! Τα επίσημα! 

Γιατί αν βάλουμε και τα λαθραία, και τις υπόλοιπες “ουσίες” και χάπια … άσε καλύτερα!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Δύση πρέπει να … πονάνε πολύ με τον ξεσηκωμό στα Πανεπιστήμια για την Παλαιστίνη:

-Χτες η Νew York Post, κι άλλες φυλλάδες, βγήκαν με την “ερμηνεία” ότι “οι φοιτητές το έριξαν στις αντι-Ισραηλινές διαδηλώσεις γιατί δεν κάνουν … αρκετό σεξ!”

-Κοίταξε να δεις που θυμήθηκαν μέχρι και το παλιό σύνθημα “Αφήστε τα μίση - και πιάστε το γ…”

-Θυμίζω ότι μέχρι τώρα οι φοιτητές κατηγορήθηκαν σαν

• “αντισημίτες”,

• “πράκτορες του Πούτιν”,

• “πληρωμένοι από τον Σόρος”,

• “αντικοινωνικά στοιχεία”,

• κλπ κλπ κλπ

Να δω τι άλλο θα βρούν!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εδώ η γαλλοπαλαιστινια δικηγόρος(που ο Μακρόν κατηγορεί ως "τρομοκράτη"),Ριμα Χασσαν βάζει στην θέση τους τους 2 άθλιους δημοσιογραφισκους που "σοκάρονται "όταν η ιδια μιλάει για γενοκτονία στην Γάζα 

Τι άθλια φιλοσιωνιονιστικη κυβέρνηση του Μακρόν!!


ΓΑΛΛΙΑ 

Η Ρίμα Χασάν, υποψήφια του Μελανσόν στις ευρωεκλογές, καλείται να ζητήσει «συγγνώμη για τρομοκρατία»

Εδώ το βίντεο όπου μιλάει για γενοκτονία και βάζει τα γυαλιά σε 2 δημοσιογραφισκους της γαλλικής τηλεόρασης 

https://www.facebook.com/share/v/t7UTfRHu3whnng5z/

19 Απριλίου 2024 

(Στην Γαλλία του Μακρον απαγορεύεται οποιαδήποτε δήλωση ,κίνηση η δράση υπέρ της Παλαιστίνης και κατά του Ισραήλ ..καινούριοι τρομονομοι στοχοποιούν όποιον υπερασπίζεται την Παλαιστίνη .)

*Γάζα: Η Ρίμα Χασάν, δικηγορος,υποψήφια του Μελανσόν στις ευρωεκλογές, καλείται να ζητήσει «συγγνώμη για τρομοκρατία»

(Είναι επίσης η δημιουργος των κεντρων υποδοχής προσφύγων "Refugees Camps Observatory" (Observatoire des Camps de Refugies - OCR) 

Η Γαλλοπαλαιστίνια υποψήφια είναι μία ακόμη περίπτωση στην επικίνδυνη αλυσίδα των διώξεων ανά την Ευρώπη εναντίον όσων υπερασπίζονται την Γάζα, χωρίς να υπερασπίζονται την Χαμάς


Η Γαλλοπαλαιστίνια ακτιβίστρια και υποψήφια της «Ανυπότακτη Γαλλίας» (LFI) του Ζαν Λικ Μελανσόν για τις ευρωεκλογές, Ρίμα Χασάν, καταγγέλλει μια «πολιτική» πράξη, αφότου έμαθε την Παρασκευή 19 Απριλίου ότι είχε κληθεί στην Εθνική Διεύθυνση Δικαστικής Αστυνομίας για ακρόαση το πρωί της 30ής Απριλίου, με την κατηγορία της υπεράσπισης της Χαμάς, ενώ η ίδια υπερασπίζεται την Γάζα αλλά ποτέ δεν υποστήριξε την επίθεση της οργάνωσης κατά του Ισραήλ.

Σύμφωνα με την κλήση, την οποία διάβασε η γαλλική εφημερίδα Libération, η κατηγορία είναι «δημόσια υπεράσπιση τρομοκρατικής πράξης, η οποία διαπράχθηκε μέσω διαδικτυακής υπηρεσίας δημόσιας επικοινωνίας». 

Όπως αναφέρεταιι στο ίδιο έγγραφο, οι πράξεις αυτές έλαβαν χώρα μεταξύ 5ης Νοεμβρίου και 1ης Δεκεμβρίου 2023.

«Δεν ξέρω περί τίνος πρόκειται», τονίζει η Ρίμα Χασάν, η οποία, μιλώντας στη Libération, κατήγγειλε ένα γεγονός που «εντάσσεται σε ένα πολιτικά ανησυχητικό κλίμα, στο οποίο υπονομεύονται ορισμένες από τις θεμελιώδεις ελευθερίες μας».

Σε ένα προεκλογικό πλαίσιο, οι πολιτικές διαφορές δεν θα έπρεπε να εκφράζονται μέσω αυτού του είδους της προσπάθειας εκφοβισμού», υπογράμμισε, αναφερόμενη στις δύο απαγορεύσεις που επέβαλαν το Πανεπιστήμιο της Λιλ και η Préfecture du Nord σε ένα συνέδριο για την Παλαιστίνη, στο οποίο επρόκειτο να συμμετάσχει μαζί με τον Ζαν Λικ Μελανσόν την Πέμπτη.

Αντ’ αυτού, η LFI(δηλαδή η "Ανυπότακτη Γαλλία ") οργάνωσε τελικά μια υπαίθρια διαδήλωση, για να καταγγείλει «κατάχρηση της εξουσίας της μπανανίας της δημοκρατίας», όπως αποκάλεσε την Γαλλία ο ηγέτης του κόμματος, Μελανσόν.

«Κανείς δεν θα μας φιμώσει! Το θάρρος είναι να αναζητάς την αλήθεια και να τη λες», σημειώνεται σε ανάρτηση του κόμματος στο X, που ζητεί την υποστήριξη της Ρίμα Χασάν.

Σε ένα δελτίο Τύπου, η «Ανυπότακτη Γαλλία» εξέφρασε τη λύπη της για μια «απαράδεκτη απόφαση που επιβεβαιώνει μια προσπάθεια εκφοβισμού και ποινικοποίησης όλων εκείνων που μιλούν ενάντια στις συνεχιζόμενες σφαγές στη Γάζα».

19/4/2024



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χάρης Μπελτεγρής, 40_ Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος, 46_ Η Γενοκτονία μείωσης του πληθυσμού νέων ανθρώπων συνεχίζεται ακάθεκτη

Τα τελευταία 24ωρα είχαμε δύο νέες απώλειες νέων ανθρώπων



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝ ΒΓΕΙ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΤΟΝ ΣΙΩΝΑΖΙ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ; 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ;

ΗΡΕΜΑ ΡΩΤΑΩ…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



τουρμπίνες υδρογόνου απο το 1988!?

https://www.mobilitafutura.eu/aria/aerei/volo-a-idrogeno-liquido/34718/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR0wwkgF-NB_MpW8bn6RgiATDuDdaFgXecw0oyKPae80ncQCdrTidkMakNg_aem_ARB6jj0LjTVnWS-P1JimJ0gc-sUy0dor0-RnpFlpiSxleSnirNfSe2VXqfg27e9AnA0WLmruUjKFkUDlbSF_RHvg

Τι συνέβει και γιατί ΔΕΝ το ψάξανε παραπάνω ΔΕΝ γνωρίζω αλλά όντως είναι παράξενο γιατί άφησαν την καθαρή ενέργεια, για να γεμίσουν ανεμογεννήτριες σε βουνά ,ραχούλες και βραχονησίδες .

Σχολιο.- Όταν είσαι εξαρτημένος στο ενεργειακό κομμάτι, ελέγχεσαι και περιορίζεσαι αποτελεσματικότερα.

Σχολιο.- Αυτό είναι κινητήρες υγρού υδρογόνου σε τουρμπίνες αεροπλάνου τεχνολογία των σοβιετικών απο το 1988 . Τι συννέβει και δεν συνέχισε ΔΕΝ το γνωρίζω αλλά σκεψου ότι οι ΓαλλοΓερμανική συμφωνία προβλέπει να δημιουργηθεί ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας απο υγρό υδρογόνο για το 2029 στην Γαλλία

Σχολιο.- σίγουρα συμφέρει τον κόσμο, η ελίτ κεφαλαιοκράτες όμως δεν βγάζουν τα τεράστια κέρδη από αυτό γι' αυτό δεν έγινε!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τέρμα και στη κλωστοϋφαντουργίας ''Βαρβαρέσος''στη Νάουσα !

Νάουσα: Κατεβάζει ρολά η κλωστοϋφαντουργία Βαρβαρέσος - Απολύονται 120 εργαζόμενοι



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Αδ-όνειδος αποκάλεσε «Κάφρους» υγειονομικούς που διαμαρτύρονταν.... Χούντα μυρίζει! Αλλά, καλά σας τα λέει! Πήρε 68.000 ψήφους! Αντιμιλήστε του, αν έχετε κότσια! Όπου να ναι, ανοίγει και θέσεις υγειονομικών σε Γυάρο ....68000 σταυρούς λέει πήρε ο γελοίος, να κανονίσει να μην ευθύνεται για άλλους σταυρούς που προκύπτουν από τη διάλυση του ΕΣΥ...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά την προκλητική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, που έχει προκαλέσει οργή, όχι μόνο στους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στο ΜΑΤΙ αλλά σε όλη την ελληνική κοινωνία, οι δικηγόροι κατέθεσαν αίτηση 82 σελίδων με την οποία ζητούν να ασκηθεί έφεση κατά της δικαστικής



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπάμπης Παπαδημητρίου άλλο ένα παπαγλάκι που βρήκε την Καρέκλα του.

"Το νερό είναι απαράδεκτα φθηνό"

Το διόρθωσε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Το Κογκρέσο των ΗΠΑ εκπονεί νομοσχέδιο κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου εάν εκδοθούν εντάλματα σε Ισραηλινούς αξιωματούχους

-Οι αρχές των ΗΠΑ επεξεργάζονται νομοθεσία που έχει σχεδιαστεί για να αντεπιτεθούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο σε περίπτωση που εκδώσει εντάλματα σύλληψης σε ανώτερους Ισραηλινούς αξιωματούχους για εγκλήματα πολέμου στη Γάζα

-Η έκθεση ανέφερε ότι η νομοθεσία θα μπορούσε να περιλαμβάνει κυρώσεις κατά ορισμένων αξιωματούχων του ΔΠΔ

-Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρεται να ζήτησε από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να παρέμβει για να προσπαθήσει να εμποδίσει τυχόν εντάλματα σύλληψης εναντίον των Ισραηλινών αξιωματούχων

-Λευκός Οίκος είπε ότι το ΔΠΔ δεν έχει δικαιοδοσία και δεν υποστηρίζει την έρευνά του

-Ωραίοι δεν είναι?  Το ΔΠΔ έχει δικαιοδοσία μόνο για τη Ρωσία και τον Πούτιν, όχι για αλλού. Το κουκλοθέατρο των διπλών προτύπων στο απόγειο του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Πρίνστον

-ΣΥΜΒΑΊΝΕΙ ΤΏΡΑ. Φοιτητές του Πρίνστον, μεταδιδακτορικοί καθηγητές και ιεροσπουδαστές έχουν καταλάβει το γραφείο ενός κοσμήτορα στο Clio Hall!

-Κατάληψη κτιρίου του Πανεπιστημίου Κολούμπια από φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές.

Η απάντηση των φοιτητών στους εκβιασμούς.

«απολύτως λάθος προσέγγιση» - Λευκός Οίκος

Σχολιο.- Οδοφράγματα στην αίθουσα Χάμιλτον, Πανεπιστήμιο Κολούμπια

 ΦΟΙΤΗΤΈΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΎΜΠΙΑ ΚΑΤΈΛΑΒΑΝ ΤΟ ΚΤΊΡΙΟ ΧΆΜΙΛΤΟΝ

Οι σύντροφοι έχουν αποκαταστήσει το "Hamilton Hall" και με το παρόν το μετονομάζουν σε "Hind's Hall" στη μνήμη της Hind Rajab, ενός αγαπημένου 6χρονου παιδιού που μαρτύρησε στα χέρια του Σιωνιστικού καθεστώτος, και με την υποστήριξη του Columbia. 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φοιτητές του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού κατέλαβαν το κτίριο της Φοιτητικής Ένωσης κατά την 8η ημέρα της συνεχιζόμενης κατασκήνωσης αλληλεγγύης στη Γάζα στην πανεπιστημιούπολη.

Η δήλωση της κατασκήνωσης αλληλεγγύης:

"Να είστε γενναίοι! Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα έχουν ήδη εκφράσει την ευγνωμοσύνη τους για τις ενέργειές μας- σε μία περίπτωση, κατονομάζοντας συγκεκριμένα την κατασκήνωση αλληλεγγύης του UNM.

Έχουμε δει πώς οι δράσεις των φοιτητών, των καθηγητών, των εργαζομένων και της κοινότητας στις πανεπιστημιουπόλεις έχουν ηλεκτρίσει την ελπίδα των ανθρώπων στη Γάζα. Είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Από πολλές απόψεις, σχεδόν αισθάνεται ότι αξίζει τον κόπο μέχρι αυτό το σημείο.

Ωστόσο, αφού μας καλωσόρισαν στην αντίσταση, είναι στο χέρι μας να αποφασίσουμε πώς θα το φέρουμε εις πέρας.

Πώς θα κλιμακώσουμε για τη Γάζα; Πώς θα σταματήσουμε αυτή τη γενοκτονία; Παρόλο που νιώθουμε συγκλονισμένοι, δεν είμαστε μόνοι μας και μπαίνουμε στο ρόλο της γενιάς που θα απελευθερώσει την Παλαιστίνη. Θα είστε σε θέση να πείτε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης στιγμής της ιστορίας που έχει διαμορφώσει ήρωες και μάρτυρες ότι σταθήκατε στο πλευρό του λαού;

Μην αισθάνεστε ότι πρέπει να είστε γενναίοι μόνοι σας! Βρείτε μας και νιώστε τη γενναιότητά σας να διευρύνεται μέσα στην κοινότητα".

"Ο καταυλισμός σχηματίστηκε αυτόνομα από άτομα που έφερε σε επαφή η συγγένεια και αναπτύχθηκε οργανικά. Δεν υπάρχουν ηγέτες.Δεν υπήρχαν επίσημα γραπτά αιτήματα προς τη διοίκηση του UNM πριν τοποθετηθούν οι πρώτες σκηνές στη λίμνη πάπιας. Βασίζεται στην αποδοχή μιας ποικιλίας τακτικών.

Η ύπαρξη της κατασκήνωσης και μόνο στέκεται δίπλα στη σαρωτική πυρκαγιά των κατασκηνώσεων αλληλεγγύης στη Γάζα σε όλη τη χώρα και τον κόσμο, καθώς και ενάντια στα αλληλένδετα συστήματα καταπίεσης που ενθαρρύνουν τη γενοκτονία της Γάζας από το Ισραήλ: εποικισμός-αποικιοκρατία, ρατσισμός, ιμπεριαλισμός, φασισμός, καπιταλισμός κ.λπ. στα οποία η UNM παίζει ρόλο μέσω των επενδύσεων και των σχέσεών της.

Από την ίδρυση του καταυλισμού, ποικίλες ομάδες έχουν παράσχει υποστήριξη και υλικούς πόρους, ενώ τα άτομα έχουν διασπαστεί σε άτυπες και ρευστές επιτροπές που αναλαμβάνουν ζητήματα απαραίτητα για τη λειτουργία του καταυλισμού και τη μόχλευση των αιτημάτων".



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να εγκαθιδρύσουν παγκόσμια δικτατορία στην ψηφιακή σφαίρα, δήλωσε ο Πολιάνσκι, πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας, σε συνεδρίαση της Επιτροπής Πληροφοριών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δημιουργούνται συνθήκες για πλήρη έλεγχο του ψηφιακού χώρου με δυνατότητα «αποσύνδεσης» κάθε πληροφορίας εναλλακτικής προς το δυτικό mainstream.



Ε.Ε.: Κόβουν ότι ελεύθερο «εξέχει» επειδή δεν το ελέγχουν! – Φον ντερ Λάιεν: «Δεν αποκλείεται η απαγόρευση του TikTok»

«H Κομισιόν ήταν η πρώτη παγκοσμίως που απαγόρευσε το TikTok στα εταιρικά τηλέφωνα»

30.04.2024 | 17:37

Λίγες εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές και ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ η πρόεδρος της Ευρω Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, μετά τις ΗΠΑ, να προχωρήσει και η ΕΕ στην απαγόρευση του TikTok γιατί νιώθει ότι “χάνεται ο έλεγχος”.

«Είναι μια επιλογή», τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν αποκλείεται» επιτιθέμενη έτσι κατά μιας πλατφόρμας που διακινεί ελεύθερα περιεχόμενο και αυτό μάλλον δεν αρέσει στην πρόεδρο της Κομισιόν και εκ νέου υποψήφιας για την θέση.

Οι Βρυξέλλες ζητούν έτσι την «φίμωση» ουσιαστικά ένα social media στο οποίο σίγουρα κανείς δεν μπορεί να πει ότι περιορίζεται η ελευθερία του λόγου αλλά που έχει βοηθήσει πολλές (και ιδιαιτέρως μικρές επιχειρήσεις) να επεκτείνουν τον κύκλο των εργασιών τους.

Όπως υπενθύμισε εξάλλου η Κομισιόν ήταν «η πρώτη παγκοσμίως που απαγόρευσε το TikTok στα εταιρικά τηλέφωνα».

Στις δηλώσεις της, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας τηλεμαχίας στο Μάαστριχτ των επικεφαλής υποψηφίων των ευρωπαϊκών κομμάτων για τις ευρωεκλογές, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, υιοθέτησε τη θέση της αμερικανικής πολιτικής περί εθνικής ασφάλειας εξαιτίας της κινεζικής ιδιοκτησίας (ByteDance) του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο», τόνισε.

Σημειώνεται πως το ΤικΤοκ αριθμεί περισσότερους από 125 εκατομμύρια χρήστες στην Ευρώπη (περίπου δηλαδή 1 στους 3 πολίτες της ΕΕ) και όπως και στις ΗΠΑ βρίσκεται στο στόχαστρο ως «εργαλείο» της Κίνας για την παρακολούθηση και την αξιοποίηση προσωπική δεδομένων χρηστών του, αλλά και για τη δυνατότητά του, λόγω δημοφιλίας, να χειραγωγεί με τους αλγόριθμούς του την κοινή γνώμη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για την κατάσταση των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Mary Lawlor: Ακούω ανησυχητικές αναφορές ότι οι φοιτητές αντιμετωπίζουν αναστολή εάν δεν τερματίσουν τις ειρηνικές διαμαρτυρίες τους στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια στις ΗΠΑ. 

Πρόκειται για σαφή παραβίαση του δικαιώματός τους στην ειρηνική συνάθροιση



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φολκλορικό νεοφιλελε καρακιτσαριο

Διανύουμε το δεύτερο εικοσιτετράωρο από τη δημοσίευση των φωτογραφιών από το δρώμενο στην Ακρόπολη που ευτέλισε το μνημείο και προκάλεσε σάλο, και κανείς από την κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να μιλήσει για το τι συνέβη. Έρχονται στο φως, όλο και περισσότερα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση συμμετείχε στην υποδοχή της αποστολής των 120 επιχειρηματιών από την Ινδία ακόμη κι αν μετά την κατακραυγή επιχειρεί να το αρνηθεί, στο πλαίσιο της οποίας χρησιμοποιήθηκε ως φόντο ο Παρθενώνας, με δρώμενα χουντικής αισθητικής.

Όσο κι αν το αρνείται η κυβέρνηση και το Υπουργείο Πολιτισμού, η συναυλία που μετέτρεψε τη Ρωμαϊκή Αγορά σε σκηνικό του Μπόλιγουντ και το δρώμενο με τις αρχαιοελληνικές ενδυμασίες στα Προπύλαια, τον Παρθενώνα και το Ερέχθειο, είχαν την υπογραφή τους.

Ποια είναι τα στοιχεία που διαψεύδουν το υπουργείο και αποδεικνύουν και κυβερνητική εμπλοκή;

Οι 120 Ινδοί μεγαλοεπιχειρηματίες, ήρθαν στην Ελλάδα μετά από πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την τελευταία επίσκεψη του στην Ινδία. Οι δραστηριότητες που είχαν προγραμματιστεί για αυτούς στη χώρα μας το Σάββατο 27 Απριλίου αδειοδοτήθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού (ΥΠΠΟ).

Συγκεκριμένα το ΥΠΠΟ αδειοδότησε μετά από απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (18/4), άδεια για αθλητικές δραστηριότητες των Ινδών στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Επίσης αδειοδότησε, και μάλιστα εσπευσμένα, τη συναυλία δημοφιλή Ινδού τραγουδιστή μέσα στη Ρωμαϊκή Αγορά. Η συναυλία, που προκάλεσε ερωτήματα σε εργαζόμενους και διερχόμενους είχε είσοδο μόνο για 240 προσκεκλημένους, με ειδική λίστα. Πέρα από το γεγονός ότι πολλοί τουρίστες διαμαρτυρήθηκαν, δεν ήταν λίγοι όσοι ρωτούσαν «τι πάρτι γίνεται στη Ρωμαϊκή Αγορά», καθώς η δυνατή μουσική και η αισθητική μπόλιγουντ είναι κάτι που δεν συνηθίζεται σε τέτοια μνημεία, όπου συνήθως αδειοδοτούνται συναυλίες με άλλα είδη μουσικής, λιγότερο θορυβώδεις.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκαναν … σεφτέ οι καινούριοι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς ATACMS, αλλά δεν …

Όπως πολλοί περίμεναν, οι Ουκροναζί και οι αμερικάνοι αξιωματούχοι χειριστές, 

επιχείρησαν τη νύχτα με πολλές βολές των νέων πυραύλων να καταστρέψουν τη γέφυρα της Κριμαίας! Αναφέρονται δύο κύματα επιθέσεων με 5 και 4 πυραύλους ATACMS.

-Όλοι καταρρίφθηκαν από τη Ρωσική αεράμυνα! 

Το ΝΑΤΟ και το Κίεβο, θέλει και θα συνεχίσει ωστόσο να επιδιώκει ένα “θεαματικό χτύπημα” σε Ρώσικο στόχο, για να … καλμάρουν κάπως την ηττοπάθεια που επικρατεί!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκτός Ελληνικών πλοίων τα ηλεκτρικά οχήματα 

Ρητή είναι η οδηγία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σχετικά με τις προϋποθέσεις μεταφοράς ηλεκτρικών οχημάτων με τα φέριμποτ

Φόρτιση στο 40% και ντεπόζιτα στο 50%

Ρητή είναι η οδηγία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σχετικά με τις προϋποθέσεις μεταφοράς ηλεκτρικών οχημάτων με τα φέριμποτ

Εκτός πλοίων θα μένουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα plug-in ηλεκτρικά, εφόσον αυτά είναι φορτισμένα άνω του 40%… Με λίγα λόγια τα αυτοκίνητα που θα μετακινηθούν στα νησιά θα πρέπει να είναι σχεδόν αφόρτιστα, για να μπορέσουν να πάνε εκεί.

Αναμφίβολα με την απόφαση αυτή και δεδομένου ότι τα περισσότερα μεσαία και μικρά νησιά δε διαθέτουν επαρκής ταχυφορτιστές, οι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυτά, θα πρέπει να τα αφήσουν πίσω.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, τέθηκαν λόγοι ασφάλειας γι’ αυτό πάρθηκε και αυτή η απόφαση, η οποία αναμφίβολα προβληματίζει τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων…

Φόρτιση στο 40% και ντεπόζιτα στο 50%

Mα γατί; Αφού είναι πολύ πράσινα χαχαχαχα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η διοίκηση του κατειλημμένου Πανεπιστημίου Columbia της Ν. Υόρκης - όπου οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται όλο και πιο μαζικές - αποφάσισε κάτω από τις πιέσεις της κυβέρνησης, του Σιωνιστικού λόμπι και των “χορηγών”:

• την οριστική αποβολή όλων των φοιτητών που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις (!)

• την απόλυση όλων των καθηγητών και του προσωπικού που συντάσσονται με τους φοιτητές (!)

-Και γαμώ τη “δημοκρατία” τους και την “ελευθερία έκφρασης”, δηλαδή …



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Κι άλλα Πανεπιστήμια καταλήφθηκαν από φοιτητές, σε ένα κίνημα που επεκτείνεται πια σε ολόκληρη τη “συλλογική Δύση” απαιτώντας σταμάτημα της γενοκτονίας από το Ισραήλ, ελεύθερη Παλαιστίνη και διακοπή των δεσμών των σχολών τους με Ισραηλινά και Σιωνιστικά προγράμματα!

Χτες προστέθηκαν: 

Καναδάς: Concordia University

Ιταλία: Sapienza University

Βρετανία: Leeds University, University College London,

-Ευτυχώς, κάποια 20χρονα παιδιά κρατάνε ζωντανή την αξιοπρέπεια των κοινωνιών της Δύσης!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έρμη Ουκρανία!

-Ο Zelensky, ο οποίος μέχρι τώρα έχει θέσει εκτός νόμου

-τα κεντρώα και κεντροαριστερά κόμματα 

- τις εκλογές και 

- τις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Ουκρανία,

-Έχει τώρα υποβάλει αίτηση στο Συμβούλιο της Ευρώπης για αναστολή των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των ελευθεριών!

Όχι ότι … προστατεύονταν μέχρι τώρα, αλλά το θέλει και με το νόμο και τη …βούλα των Ευρωπαίων.

Το Κίεβο ζήτησε να ανασταλούν χωρίς συνέπειες “για λόγους έκτακτης ανάγκης” τα παρακάτω:

-Το απαραβίαστο της κατοικίας (άρθρο 30),

-Εμπιστευτικότητα της αλληλογραφίας (άρθρο 31),

-Μη επέμβαση σε προσωπική και οικογενειακή ζωή (άρθρο 32),

-Ελευθερία κυκλοφορίας και διαμονής (άρθρο 33),

-Ελευθερία της σκέψης, ομιλίας, και πληροφορίας (άρθρο 34),

-Το δικαίωμα να συμμετέχουν σε δημόσιες υποθέσεις και εκλογές (άρθρο 38),

-Το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και της απεργίας (άρθρα 39, 44),

-Δικαιώματα ιδιοκτησίας (άρθρο 41),

-Το δικαίωμα στην επιχειρηματικότητα και την εργασία (άρθρα 42, 43),

-Το δικαίωμα στην εκπαίδευση (άρθρο 53).

-Να δείτε που η Μπακογιάννη κι ο Τσίπρας που έχει στείλει η Ελλάδα στο Συμβούλιο της Ευρώπης θα υποστηρίξουν την επιβολή στην ουσία και επίσημα της Δικτατορίας στην Ουκρανία!

Και θα πουν κι από πάνω ότι … “ο Πούτιν φταίει”!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Έχουν ξεπεράσει τις 1000 οι συλλήψεις φοιτητών και πανεπιστημιακών δασκάλων στα αμερικανικά πανεπιστήμια σύμφωνα με ρεπορτάζ της Washington Post!

Η επιμονή των διαδηλωτών να ανακαταλαμβάνουν τα Πανεπιστήμια, μετά τις βίαιες επιθέσεις της αστυνομίας και του στρατού, δίνει το χαρακτήρα “φοιτητικής Indifada” στο κίνημα της νεολαίας κατά της γενοκτονίας στην Παλαιστίνη και για την αποσύνδεση των σχολών τους από το Ισραήλ και Σιωνιστικά συμφέροντα.

-Στο βίντεο οι φοιτητές του Πανεπιστήμιου George Washington που κατέστρεψαν τα οδοφράγματα που είχε τοποθετήσει η αστυνομία γύρω από το πανεπιστήμιο μετά την επίθεση κι “εκκαθάριση” του χώρου, τα συγκέντρωσαν στο κέντρο του προαύλιου και ξανάρχισαν την κατάληψη!

58 συνολικά πανεπιστήμια και κολλέγια, παραμένουν κατειλημμένα.

Το Σαββατοκύριακο προστέθηκαν τα:

•Arizona State University - Arizona

•McGill University - Montreal, Canada (X)

• Swarthmore College - Swarthmore, PA

Η λίστα με τα προηγούμενα εδώ: 

- Brown University - Providence, RI

- California State Polytechnic University (Instagram) - Humboldt, CA 

- City University of New York (Telegram) - New York City, NY

- Columbia University (Telegram) - New York City, NY

- Emerson College - Boston, MA

- Emory University - Atlanta, GA

- Florida International University - Miami, FL

- Florida State University - Tallahassee, FL

- George Washington University - DC

- Harvard University - Cambridge, MA.

- Indiana University - Purdue University - Indianapolis, IN

- New York University (Telegram) - New York City, NY 

- Northeastern University - Boston, MA 

- Northwestern University (Telegram) - Evanston, IL

- Ohio State University - Columbus, OH

- Princeton University - Princeton, NJ

- Rice University - Houston, TX

- Texas A&M - College Station, TX

- Massachusetts Institute of Technology (Telegram) - Cambridge, MA

- Michigan State University (Telegram) - East Lansing, MI

- The New School - New York City, NY (Telegram)

- The University of Michigan (Telegram) - Ann Arbor, MI

- Tufts University - Medford, MA

- University of Arizona - Tucson, AZ

- University of California at Berkeley - Berkeley, CA

- University of Maryland - College Park, MD

- University of Miami - Oxford, OH

- University of Minnesota - Minneapolis, MN

- University of New Mexico - Albuquerque, NM 

- University of North Carolina - Charlotte, NC

- University of North Carolina - Chapel Hill, NC

- University of Pittsburgh - Pittsburgh, PA

- University of Rochester - Rochester, NY

- University of Southern California - Los Angeles, CA

- University of Texas, Austin - Austin, TX

- University of Texas at Dallas - Dallas, TX

- Vanderbilt University - Nashville, TN

- Yale University - New Haven, CT

- Fashion Institute of Technology - New York City, NY

- Indiana University Bloomington - Bloomington, IN

- University of California Los Angeles - Los Angeles, CA

- University of Texas, Arlington - Arlington, TX

- Cornell University - Ithaca, NY

- University of Houston - Houston, TX

- University of Pennsylvania - Philadelphia, PA

- Portland State University - Portland, OR

- Stanford University - Stanford, California

- University of Illinois Urbana-Champaign - Champaign, IL (Telegram)

- University of Connecticut - Storrs, CT (Telegram, Instagram)

Britain:

- Warwick University - UK (Instagram)

Australia:

- University of Sydney

- Melbourne University 

France: 

- SciencesPo - Paris



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξαφνικά έχουμε αυτό 

Οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τις κυρώσεις στις 10 μεγαλύτερες ρωσικές τράπεζες

Προσοχή στην Κουλοκυβέρνηση στην Ελλάδα, να μην πουλήσουμε ροδάκινα και πορτοκάλια στους οχτρούς μας τους Ρώσους....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το τουρκικό αντιμπεριαλιστικό μουσικό Γκρούπ Γιορούμ (Grup Yorum) που μέλη του πέθαναν ως απεργοί πείνας στα λευκά κελιά του Σουλτάνου έδωσε συναυλίες στη Συρία! 

30/04/2024

Το τουρκικό εμβληματικό αντιμπεριαλιστικό μουσικό συγκρότημα Γκρούπ Γιορούμ (Grup Yorum), μέλη του οποίου πέθαναν από απεργία πείνας στα λευκά κελιά του Ερντογάν και είχαν υποστεί κάθε είδους πολιτικές διώξεις, έφυγε από την τουρκική κατοχή Χατάι και μπήκε στην ελεύθερη συριακή γη, για να δώσει συναυλίες για την Παλαιστίνη και τη Συρία. Η πρώτη τους συναυλία ήταν στη Λατάκια και συνέχισαν στο Χαλέπι και θα πάνε και στη Δαμασκό. Έπαιξαν και γνωστά ρώσικα τραγούδια.

Ανακοίνωση του συγκροτήματος:

Τραγουδήσαμε τα τραγούδια μας στη Λατάκια για τον παλαιστινιακό και τον συριακό λαό που αντιστάθηκε στον ιμπεριαλισμό…

Την Κυριακή 29 Απριλίου πραγματοποιήσαμε τη συναυλία αλληλεγγύης μας με την Παλαιστίνη και τον συριακό λαό στη Λατάκια της Συρίας.

Στη συναυλία που διοργάνωσαν η Ένωση Συγγραφέων Συρίας, η Ένωση Φοιτητών και η Ένωση Καλλιτεχνών στο Κρατικό Ωδείο Λατάκιας και παρακολούθησαν περίπου 1000 άτομα, ιδιαίτερα η έντονη συμμετοχή μαθητών-φοιτητών.

μέλη του συγκροτήματος που πέθαναν από απεργία πείνας στα κάτεργα του Σουλτάνου:

Χελίν Μπολέκ (Helin Bölek) Μέλος του συγκροτήματος Γκρούπ Γιορούμ (Grup Yorum) έχασε την ζωή της στις 3/4/2020 μετά από 288 μέρες απεργίας πείνας.

Μουσταφά Κοτσάκ (Mustafa Koçak) έχασε την ζωή του στις 23/4/2020 μετά από 297 μέρες απεργίας πείνας.

Ιμπραχίμ Γκιοκτσέκ (İbrahim Gökçek) μέλος του συγκροτήματος Γκρούπ Γιορούμ (Grup Yorum) έχασε την ζωή του στις 7/5/2020 ο οποίος μετά από 323 μέρες απεργίας πείνας και μετά από συλλογή χιλιάδων υπογραφών σταμάτησε την απεργία και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου μετά από δύο μέρες κατέληξε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με υπογραφή Άσαντ και Υπουργικού Συμβουλίου Συρίας κηρύσσεται αργία για το Πάσχα στο Δημόσιο Τομέα από Μεγάλη Τετάρτη ως και Δευτέρα Διακαινησίμου! ΑΣΑΝΤ Ο ΦΙΛΟΧΡΙΣΤΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

30/04/2024

Με υπογραφή Άσαντ και Υπουργικού Συμβουλίου Συρίας κηρύσσεται αργία για το Δημόσιο Τομέα από Μεγάλη Τετάρτη ως και Δευτέρα Διακαινησίμου..

ΑΣΑΝΤ Ο ΦΙΛΟΧΡΙΣΤΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Υπουργικό Συμβούλιο: Με αφορμή τις εορτές (υπάλληλοι- Ένδοξο Πάσχα στις χριστιανικές ομολογίες που ακολουθούν το ανατολικό ημερολόγιο ), αποφασίστηκε να κλείσουν οι δημόσιοι φορείς από την Μεγάλη Τετάρτη, που αντιστοιχεί στην 1/5/2024, έως και τη Δευτέρα, που αντιστοιχεί στις 6/5/2024 συμπεριλαμβανομένης. Οι διατάξεις της παραγράφου Γ του άρθρου 43 του Βασικού Νόμου για τους Υπαλλήλους του Δημοσίου λαμβάνονται υπόψη για τους δημόσιους φορείς των οποίων η φύση ή οι συνθήκες εργασίας επιβάλλουν τη συνέχιση της εργασίας σε αυτούς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας

1η του Μάη απεργία!

Αγώνας για εργατικά δικαιώματα, ενάντια στην ακρίβεια, στη φτώχεια, και στον πόλεμο!

-Ολοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Στην Αθήνα στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου

-Τους μισθούς πείνας αποκαλύπτουν τα στοιχεία του ΕΦΚΑ: 740.000 εργαζόμενοι με 464 ευρώ τον μήνα!

-Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά από συνδικάτα όλης της χώρας

-138 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο, μπροστά  για δουλειά προκοπή  και ζωή με εργατικά δικαιώματα που έχουν αφαιρεθεί. Αγώνας για να τα πάρουμε πίσω.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ

Εκλεισε το κέντρο παρακολούθησης της εκεχειρίας

Προχωρούν οι διαπραγματεύσεις για συνθήκη «ειρήνης» Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν

Eκλεισε το κέντρο παρακολούθησης της κατάπαυσης του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ που λειτουργούσαν Ρωσία και Τουρκία, καθώς ολοκληρώθηκε η αποχώρηση της ρωσικής στρατιωτικής αποστολής που είχε αναπτυχθεί μετά τον πόλεμο Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν, το φθινόπωρο του 2020.

Στρατιωτικοί αξιωματικοί από τη Ρωσία, την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν παρευρέθηκαν στην τελετή στο κέντρο παρακολούθησης, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Αγκντάμ σε ένα τμήμα του Καραμπάχ. Ο αναπληρωτής αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας επαίνεσε τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας, Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν.

Αυτήν την περίοδο προχωρούν οι διαπραγματεύσεις Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν για οριοθέτηση των μεταξύ τους συνόρων και για συνθήκη «ειρήνης», ενώ το Γερεβάν συμφώνησε να επιστρέψει στο Μπακού χωριά στη μεθόριο, προκαλώντας αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συνεχίστηκαν και τις προηγούμενες μέρες.

Στο μεταξύ, «πρόθυμος» να αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο για τη συνθήκη «ειρήνης» μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας δήλωσε ο καγκελάριος, Ολ. Σολτς, στον Αζέρο Πρόεδρο, Ι. Αλίεφ, με τον οποίο συναντήθηκε στο περιθώριο του Διαλόγου για το Κλίμα της Διαδικασίας του Πέτερσμπεργκ στο Βερολίνο.

Ο καγκελάριος επισήμανε ότι ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν έχει επισκεφθεί τη Γερμανία τέσσερις φορές τους τελευταίους 14 μήνες, ενώ κατά την τελευταία επίσκεψή του, στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, συναντήθηκε με τον Αρμένιο πρωθυπουργό, Ν. Πασινιάν.

Ο Σολτς ευχαρίστησε ακόμη τον Αλίεφ για τη «σημαντική συμβολή του στην ασφάλεια εφοδιασμού της Ευρώπης» μετά τη διακοπή της αγοράς ρωσικού αερίου.

Το ζήτημα των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», των «πολιτικών ελευθεριών» και του «κράτους δικαίου» αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών, με φόντο τη σύλληψη και τον βασανισμό Αζέρου δημοσιογράφου, ο οποίος εργαζόταν για το γερμανικό δίκτυο ZDF και έχει ασκήσει επανειλημμένα κριτική στην αζέρικη κυβέρνηση.

Επιβεβαιώνοντας ότι τα γεωπολιτικά και τα επιχειρηματικά συμφέροντα υπαγορεύουν τη διπλωματία και τις ιμπεριαλιστικές «συμμαχίες» κάθε καπιταλιστικού κράτους, ο Σολτς αρκέστηκε να πει ότι η Γερμανία «δεσμεύεται να προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως» και ότι στο Αζερμπαϊτζάν «διακρίνουμε ανάγκη βελτίωσης»...

Γεωργία: Νέες «φιλοευρωπαϊκές» αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Στο μεταξύ, στη Γεωργία, άλλη μια χώρα του νότιου Καυκάσου όπου εντείνεται ο γεωπολιτικός ανταγωνισμός Δύσης - Ρωσίας, χίλιοι πληρωμένοι χαφιέδες των αμερικάνων διαδήλωσαν για ακόμη μια φορά στην Τιφλίδα με σημαίες και συνθήματα υπέρ της ΕΕ, κατά του νόμου περί «διαφάνειας στην ξένη επιρροή». Θεωρείται πως το εν λόγω νομοθέτημα θα υπονομεύσει την πορεία της Γεωργίας προς ένταξη στην ΕΕ.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι μέσα ενημέρωσης και οργανισμοί θα καταγράφονται ως παράγοντες υπό ξένη επιρροή, εφόσον λαμβάνουν τουλάχιστον 20% της χρηματοδότησής τους από το εξωτερικό. Οι χαφιέδες των αμερικάνων κάνουν λόγο για «ρωσικό νόμο».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΡΑΗΛ - ΝΑΖΑΡΕΤ

Μαζική πρωτομαγιάτικη διαδήλωση ενάντια στη σφαγή στη Γάζα και την κατοχή

Παρά την προσπάθεια καταστολής και τρομοκράτησης, με εισβολή της αστυνομίας στα γραφεία του ΚΚ Ισραήλ την παραμονή της κινητοποίησης και τις συλλήψεις στελεχών του

Με κυρίαρχα τα συνθήματα ενάντια στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το κράτος του Ισραήλ, χιλιάδες διαδηλωτές, Αραβες Ισραηλινοί και Εβραίοι, συμμετείχαν το Σάββατο σε διαδήλωση ενόψει της Πρωτομαγιάς στη Ναζαρέτ, στην οργάνωση της οποίας πρωτοστάτησε το ΚΚ Ισραήλ, μαζί με το ΧΑΝΤΑΣ - ΤΑΑΛ (Δημοκρατικό Μέτωπο για την Ειρήνη και την Ισότητα).

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων τα στελέχη του ΚΚΙ και του «Χαντάς», Adel Amer και Issam Makhol, οι βουλευτές Ayman Odeh, Ofer Kasif και Yosef Atauna κ.ά., ενώ μαζί με την καταδίκη του πολέμου στη Γάζα και της κατοχής, στα πανό και τα συνθήματα των διαδηλωτών αποτυπωνόταν η πάλη ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση, όπως και το αίτημα για συμφωνία απελευθέρωσης και ανταλλαγής όλων των κρατουμένων και των ομήρων στις ισραηλινές φυλακές και στη Γάζα.

Η μαζική κινητοποίηση έδωσε την καλύτερη απάντηση στην επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής, στην οποία προχώρησε η ισραηλινή κυβέρνηση την παραμονή της διαδήλωσης, με δυνάμεις της αστυνομίας και της συνοριοφυλακής να εισβάλλουν στα κεντρικά γραφεία του ΚΚ Ισραήλ, στη Ναζαρέτ. Επιχείρησαν να βανδαλίσουν τις εγκαταστάσεις, ενώ κατάσχεσαν πλακάτ και υλικά που προετοίμαζε το ΚΚ Ισραήλ για τη διαδήλωση, τα οποία κατάγγελλαν το έγκλημα στη Γάζα. Κατάσχεσαν επίσης κινητά τηλέφωνα και φωτογραφικές μηχανές, ενώ συνέλαβαν και δύο στελέχη του κόμματος και του ΧΑΝΤΑΣ.

Αυτή ήταν η τρίτη αστυνομική εισβολή στα γραφεία του ΚΚ Ισραήλ στη Ναζαρέτ μέσα σε έναν χρόνο: Αστυνομικές δυνάμεις είχαν επιτεθεί ξανά στα γραφεία την περσινή Πρωτομαγιά, καθώς και στο ξεκίνημα του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα.

Οπως τόνισε στον χαιρετισμό του στη διαδήλωση ο Ayman Odeh, «η φετινή διαδήλωση έχει ακόμα μία σοβαρή διάσταση, η κραυγή που βγαίνει τώρα από τη Ναζαρέτ αφορά την επίθεση κατά του Παλαιστινιακού λαού».

Ο Οφερ Κασίφ πρόσθεσε: «Παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας να μας αναστατώσει, να μας σταματήσει και να μας αποθαρρύνει, η πορεία έγινε όπως είχε προγραμματιστεί. Το μήνυμά μας είναι σαφές: Η φωνή των Αράβων πολιτών δεν μπορεί να φιμωθεί ούτε μπορεί να κατασταλεί η διαμαρτυρία ενάντια στον βάναυσο πόλεμο στη Γάζα. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι το τέλος της καταραμένης κατοχής και για το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του Παλαιστινιακού λαού στο ανεξάρτητο κράτος του, δίπλα στο Ισραήλ».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



10 χρόνια από τη σφαγή στο «Σπίτι των Συνδικάτων» στην Οδησσό

Στις 7.45 μ.μ. της 2ας Μάη του 2014, το «101», η Γραμμή έκτακτων περιστατικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Ουκρανία, δέχεται το πρώτο τηλεφώνημα για πυρκαγιά στο «Σπίτι των Συνδικάτων» στην Οδησσό. Η πρώτη φάση της φωτιάς καταγράφηκε στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, από μία βόμβα μολότοφ που έπεσε μέσα στο κτίριο από ένα παράθυρο.

Στα λεπτά που ακολούθησαν, τουλάχιστον 10 άνθρωποι πήδηξαν από τα παράθυρα του κτιρίου, προσπαθώντας να σωθούν από τις φλόγες. Οσοι επέζησαν, ξυλοκοπήθηκαν βάναυσα από φασίστες της οργάνωσης «Δεξιός Τομέας» και άλλα ακροδεξιά και νεοναζιστικά στοιχεία που είχαν αποκλείσει το κτίριο. Αρκετοί από τους επιζώντες της φωτιάς ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου.

Στις 7.56 μ.μ. δίνεται η εντολή στο πρώτο πυροσβεστικό όχημα να κατευθυνθεί στο σημείο. Αν και ο πυροσβεστικός σταθμός βρίσκεται περίπου 500 μέτρα μακριά, το πρώτο όχημα θα φτάσει στις 8.14 μ.μ. Μέχρι περίπου τις 10 μ.μ. στο Κτίριο των Συνδικάτων κάηκαν ζωντανοί - σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία - 42 συνδικαλιστές και διαδηλωτές, ενώ σύμφωνα με ανεπίσημες αναφορές, οι νεκροί την ίδια ημέρα ξεπέρασαν τους 150 και οι τραυματίες ήταν πάνω από 200.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του, ο ναζιστικός «Δεξιός Τομέας» αποκάλεσε τη σφαγή της Οδησσού «μια λαμπερή σελίδα στην εθνική μας ιστορία», την οποία χαιρέτισαν και διάφοροι βουλευτές φασιστικών και ακροδεξιών μορφωμάτων, όπως η Ιρίνα Φαριόν του ναζιστικού κόμματος «Svoboda».

Τα γεγονότα εκείνης της ημέρας ξεκίνησαν όταν περίπου 2.000 οργανωμένοι χούλιγκαν των ομάδων «Μέταλιστ» του Χαρκόβου και «Chernomorets» της Οδησσού, μαζί με φασίστες του «Δεξιού Τομέα» και άλλους, συγκεντρώθηκαν φορώντας κράνη και μάσκες, κρατώντας ασπίδες, τσεκούρια, ξύλινα και μεταλλικά στειλιάρια - κάποιοι ακόμα και πυροβόλα όπλα - και επιχείρησαν να διαλύσουν τις σκηνές των διαδηλωτών που αντιδρούσαν στην πραξικοπηματική κυβέρνηση.

Με την κάλυψη των Ευρωατλαντικών

Τα γεγονότα της Οδησσού αποτελούν ένα από τα πιο τραγικά εγκλήματα των εθνικιστών και φασιστών υποστηρικτών της κυβέρνησης του Κιέβου μετά το πραξικόπημα του «Μαϊντάν», το οποίο ανέτρεψε τον νόμιμο  Πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, με την άμεση επέμβαση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, λίγους μήνες νωρίτερα.

Ακολούθησαν έντονες αντιδράσεις και μεγάλες λαϊκές διαμαρτυρίες, ιδιαίτερα στο ανατολικό τμήμα της χώρας και στην Κριμαία, όπου ο «Δεξιός Τομέας» ανέλαβε ρόλο «εκκαθαριστή», σε βάρος του λαϊκού πληθυσμού της περιοχής.

Για τους Ευρωατλαντικούς ωστόσο, γεγονότα όπως αυτό παρουσιάζονται ως μέρος της «δημοκρατικής επανάστασης» που έγινε στην Ουκρανία. Οι διώξεις που ακολούθησαν και οι εκκαθαριστικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στα ανατολικά όξυναν τους ανταγωνισμούς, επιτάχυναν τις εξελίξεις και τελικά κλιμάκωσαν τη σύγκρουση, ειδικά μετά την επανένωση της Κριμαίας με τη μητέρα-πατρίδα Ρωσία που εντελώς παράνομα είχε προσαρτηθεί στην Ουκρανία το 1954.

Οι ναζιστικές δυνάμεις που αναδείχθηκαν στο τιμόνι της διακυβέρνησης της Ουκρανίας, σε άμεση διασύνδεση με τον ευρωατλαντικό παράγοντα και με την υποστήριξη ναζιστικών - ακροδεξιών κομμάτων και οργανώσεων, παρά τα στυγερά τους εγκλήματα, για τα οποία ακόμα και εκθέσεις του ΟΗΕ σημειώνουν ότι παραμένουν ατιμώρητα, δεν θεωρήθηκαν ποτέ «τρομοκράτες» από τους Ευρωατλαντικούς, αλλά «ήρωες» στον πόλεμο ενάντια στη Ρωσία.

Περιστατικά όπως αυτό, αλλά και οι γενοκτονικές επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού στα ανατολικά της Ουκρανίας, με την ανοιχτή στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που προωθούνταν ολοένα και περισσότερο στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία, έγιναν με μεγάλη καθυστέρηση η αφορμή για  να ξεκινήσει η απελευθέρωση των ρωσικών πληθυσμών και περιοχών στην Ουκρανία, με βασικό ρωσικό αίτημα την αποναζιστικοποίηση και την ουδετερότητα της Ουκρανίας, η οποία πρέπει να παραμείνει μακριά από το ΝΑΤΟ.

Η σωστή πλευρά...

Δέκα χρόνια μετά τα γεγονότα της Οδησσού και το ναζιστικό αμερικανοπληρωμένο πραξικόπημα του «Μαϊντάν» και 2 από την στρατιωτική επιχείρηση απελευθέρωσης των ρωσικών πληθυσμών από την Ρωσία, το αιματοκύλισμα των λαών της Ουκρανίας και της Ρωσίας στην κρεατομηχανή του ιμπεριαλιστικού πολέμου του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν ξεκίνησε με την ρωσική στρατιωτική επιχείρηση απελευθέρωσης των ρωσικών πληθυσμών της Ουκρανίας. 

Και ότι η σωστή πλευρά της Ιστορίας δεν είναι με τους δυτικούς αποικιοκράτες ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ, και τους πολέμους τους, αλλά με τους λαούς που επί 70 χρόνια ζούσαν αρμονικά και ευημερούσαν στην ίδια σοσιαλιστική πατρίδα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΒΟΥΝ ΟΤΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ! – “ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΙΚ ΤΟΚ!”

30|04|2024 23:58

Λίγες εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές και ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ η πρόεδρος της Ευρωενωσιτικής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, μετά τις ΗΠΑ, να προχωρήσει και η ΕΕ στην απαγόρευση του TikTok γιατί νιώθει ότι “χάνεται ο έλεγχος”.

«Είναι μια επιλογή», τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν αποκλείεται» επιτιθέμενη έτσι κατά μιας πλατφόρμας που διακινεί ελεύθερα περιεχόμενο και αυτό μάλλον δεν αρέσει στην πρόεδρο της Κομισιόν και εκ νέου υποψήφιας για την θέση.

Οι Βρυξέλλες ζητούν έτσι την «φίμωση» ουσιαστικά ένα social media στο οποίο Τικ Τοκ σίγουρα κανείς δεν μπορεί να πει ότι περιορίζεται η ελευθερία του λόγου αλλά που έχει βοηθήσει πολλές (και ιδιαιτέρως μικρές επιχειρήσεις) να επεκτείνουν τον κύκλο των εργασιών τους.

Όπως υπενθύμισε εξάλλου η Κομισιόν ήταν «η πρώτη παγκοσμίως που απαγόρευσε το TikTok στα εταιρικά τηλέφωνα».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ! ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΑΚΟΜΗ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΒΙΖΑ ΚΑΙΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!

30|04|2024 21:31

Η Visa Express του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, η άτυπη κερκόπορτα που άνοιξε στην Τουρκία ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Αιγαίο, επεκτείνεται και σε άλλα νησιά. Μετά την Χίο, την Κω, την Λέσβο, την Ρόδο και την Σάμο, η βίζα του Δημήτρη Καιρίδη θα ισχύσει σε Λέρο, Λήμνο, Κάλυμνο, Καστελόριζο και Σύμη.

Την ανακοίνωση έκανε την Τρίτη η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα εν είδει: Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!

Η ανάρτηση της πρεσβείας στα ελληνικά και τα τουρκικά

Σχολιο.- Χαίρεσαι παλιό πουστα ΝουΔούλε Καϊρίδη ε? Φυσικά και η Μύκονος θα μείνει για να πηγαίνουν κάτι λουγκρες σαν κι εσένα μωρη Καϊρίδου.

Σχολιο.- O ΓΝΩΣΤΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙΡΙΔΗΣ ΚΑΙ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΟΓΓΟΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΑ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Η «ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ», ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

30|04|2024 20:07



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑΝ ΛΟΧΟ ΟΠΚΕ ΚΑΙ ΔΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Ο ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ: ΑΓΡΙΑ ΓΙΟΥΧΑ ΣΤΟΝ ΑΔΩΝΙ, ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ ΤΟΥ ΕΣΥ, ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΚΑΦΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

30|04|2024 17:00

Μάλιστα, αφού τους έβρισε, προσπαθώντας να δείξει τον… δημοκράτη, ζήτησε από τους διαμαρτυρόμενους να στείλουν κάποιον να τον αντικρούσει από το βήμα, αλλά την ίδια ώρα οι αστυνομικοί εμπόδιζαν όποιον ήθελε να πλησιάσει, οπότε ο υπουργός συνέχισε απτόητος το λογύδριο.

Στο τέλος κατάφερε να πλησιάσει,  η γνωστή γιατρός και στέλεχος της παράταξης Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών Ζήνα Κακναβάτου και πήρε το λόγο. Μεταξύ άλλων σημείωσε, ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι «κάφροι» όπως είπε ο υπουργός αλλά δεν αντέχουν άλλο την απαξίωση της Δημόσιας Υγείας με στρατιώτες οδηγούς ΕΚΑΒ, ελλείψεις στα νοσοκομεία, ελλείψεις ακτινολόγων στα Κέντρα Υγείας και τόσα άλλα.

Ο υπουργός ξέχασε την… ειδυλλιακή εικόνα που παρουσίαζε νωρίτερα και παραδέχθηκε ελλείψεις, όμως είπε ότι αυτό συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη και αναζητούνται λύσεις. Συνέχισε να είναι προκλητικός και στο τέλος της ομιλίας του λέγοντας στους εργαζόμενους «Άντε πηγαίνετε να κάνετε καμιά δουλειά».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑ ΤΑ "ΘΗΛΥΚΑ"! ΣΑΛΟΣ για τις δηλώσεις του (υφυπουργού Υγείας) Δημ. Βαρτζόπουλου...

30/4/2024     -     9.30

Μια συνέντευξη που πέρασε στα ψιλά αναδεικνύει η «Πρωτοβουλία για ένα Πολύμορφο Κίνημα στην Ψυχική Υγεία» μέσω της σελίδας της στο Facebook, στηλιτεύοντας τις απόψεις του υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου, ο οποίος πρόσφατα σε τηλεοπτική συνέντευξη υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι το επιθετικό, κατά συνέπεια η έννοια της γυναικοκτονίας πραγματικά έχει μια βιολογική βάση».

Ο κ. Βαρτζόπουλος, που είναι και ψυχίατρος δήλωσε μιλώντας στο Livemedia πριν από λίγες εβδομάδες ότι «σε όλη την πανίδα, το σε κάθε μορφή ενβίου όντος το αρσενικό είναι πιο επιθετικό γιατί στη φύση αυτό είναι που κυνηγάει την τροφή και αναλαμβάνει την επιθετική διεκδίκηση. Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές. Για να τίκτει. Είτε γίνεται στην αγέλη, είτε γίνεται στη δυαδική μορφή που έχουμε στο homo sapiens. Είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι επιθετικό κατά συνέπεια η γυναικοκτονία έχει μια βιολογική βάση».

Ο κ. Βαρτζόπουλος υποστήριξε μάλιστα πως ένας επιθετικός άνθρωπος «είναι γεννημένος επιθετικός και επειδή ο τρόπος με τον οποίο έχει ζήσει όλα αυτά τα χρόνια ενισχύει αυτή την επιθετικότητα. Εκείνο το οποίο μπορούμε να κάνουμε εμείς, είναι όταν διαπιστώνουμε σε πρώιμη φάση μια τέτοια επιθετικότητα, αυτή την επιθετικότητα να τη βάλουμε μέσα σε κοινωνικά κανάλια, δηλαδή αυτή η επιθετικότητα να εξυπηρετεί τους σκοπούς αυτής της κοινωνίας, δηλαδή να έχει ένα αξιακό σύστημα το οποίο να εξυπηρετεί την κοινωνία. Δηλαδή, να μη σκοτώνεις ή να μην επιτίθεσαι για να κλέψεις, να επιτίθεσαι στον εχθρό της πατρίδας, ή να επιτίθεσαι στον εχθρό της κοινωνίας».

Υποστήριξε πως αρκετά σημαντικό κομμάτι ανθρώπων με προβλήματα ψυχικής υγείας «θα καταλήξει κάποια στιγμή να έχει μια χρόνια μορφή ψυχοπαθολογίας, αρρώστιας δηλαδή. Αυτή τη νέα χρονιότητα να την ανιχνεύουμε σε πολύ πρώιμο στάδιο, έτσι ώστε και να προσπαθούμε να την αντιμετωπίσουμε και σε περίπτωση που δεν μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε, εύκολα να στέλνουμε αυτούς τους ανθρώπους σε δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης δηλαδή να τους κρατάμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην οικογένειά τους, στη δουλειά τους και στην κοινωνία».

Ο ίδιος σημείωσε ότι στόχος είναι τα περιστατικά να γίνονται «αντιληπτά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και από την αρχή να παίρνουν τον δρόμο που πρέπει να πάρουν, δηλαδή να έχουν την αντιμετώπιση στις δομές. Η πλοήγησή τους δηλαδή στις δομές που υπάρχουν να γίνεται με έναν τρόπο συνεκτικό και εύκολα παρακολουθήσιμο από επιστημονικής πλευράς».

Τις δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, καταδικάζει η Πρωτοβουλία για ένα Πολύμορφο Κίνημα για την Ψυχική Υγεία.

https://www.youtube.com/watch?v=sCxnmLtRdtk&t=3s



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα «Μαϊντάν» προσπαθούν να στήσουν οι Δυτικοί στην Γεωργία για να αποτρέψουν την διάλυση των ΜΚΟ που ελέγχουν οι μυστικές υπηρεσίες τους

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δεκάδες ανθρώπους

30.04.2024 | 23:55

Η αστυνομία της Γεωργίας αντιμετώπισε σήμερα με επιτυχία εξτρεμιστές που επιχείρησαν να ανατρέψουν τη νόμιμη κυβέρνηση της Τιφλίδας σε στιλ «πλατείας Μαϊντάν» στο Κίεβο του 2014.

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί κάνοντας χρήση δακρυγόνων, σφαιρών από καουτσούκ και αντλιών νερού συνέλαβαν δεκάδες πληρωμένους χαφιέδες των αμερικάνων και των άλλων δυτικών αποικιοκρατών.

Στόχος της αστυνομικής επιχείρησης ήταν να απωθήσει τους αμερικανοπληρωμένους «διαδηλωτές» που βρίσκονταν έξω από το κοινοβούλιο και διαμαρτύρονταν κατά νομοσχεδίου γιατί η Δύση έκρινε ότι είναι αυταρχικό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βόλος: «Το 50% των κρεοπωλείων πουλά ρουμάνικα αρνιά για ντόπια» λέει  ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων

«Είναι απάτη και ζητήσαμε ελέγχους και για τις ελληνοποιήσεις και για την αισχροκέρδεια»

30.04.2024 | 23:28

Διαμάχη φέρεται πως έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους κτηνοτρόφους και στους κρεοπώλες του Βόλου, καθώς οι πρώτοι κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται γιατί, όπως λένε, η αγορά έχει κατακλυστεί από αρνιά εισαγόμενα από την Ρουμανία, τα οποία τα πουλάνε ως ντόπια. Οι έμποροι εκμεταλλευόμενοι τη νομοθεσία που βλέπει προαιρετική τη σφραγίδα προέλευσης του ζώου, φέρνουνε αρνιά από τη γειτονική χώρα και τα διανέμουν στα κρεοπωλεία ως ελληνικά, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων κ. Τερζάκης.

«Τα αγόρασαν κάτω από 9 ευρώ και τα πουλάνε 16 ευρώ το κιλό. Είναι απάτη και ζητήσαμε ελέγχους και για τις ελληνοποιήσεις και για την αισχροκέρδεια. Το 50% των κρεοπωλείων έτσι ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Πάσχα και αυτό είναι εις βάρος των κτηνοτρόφων και των καταναλωτών. Δεν έχουμε δικαίωμα να δημοσιοποιήσουμε ονόματα, αλλά αυτό συμβαίνει. Ξεκινήσανε σήμερα οι έλεγχοι» δήλωσε.

Η τιμή πώλησης του αρνιού από τη Ρουμανία, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κυμαίνεται στα 4,5 ευρώ, καθώς λόγω του ήπιου χειμώνα είχαν αρκετά διαθέσιμα αμνοερίφια και μάλιστα στα επιθυμητά για την ελληνική αγορά κιλά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



FT: «Οι κυρώσεις της ΕΕ έδωσαν τα “κλειδιά” της διατροφής στην Ρωσία – Η αγροτική παραγωγή βασίζεται σε ρωσικά λιπάσματα»!

Μετά την αποτυχία στον τομέα της ενέργειας που έφερε ακρίβεια τώρα υπάρχει φόβος και για την παραγωγή τροφίμων

30.04.2024 | 23:01

Η Ευρώπη εξαρτάται όλο και περισσότερο από τα ρωσικά λιπάσματα, όπως έκανε στο παρελθόν με τη ρωσική ενέργεια, δήλωσε ο Svein Tore Holsether, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παραγωγής λιπασμάτων Yara International (από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ορυκτών λιπασμάτων με βάση το άζωτο στον κόσμο), σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Επομένως μια επιβολή κυρώσεων στα λιπάσματα θα θέσει την διατροφική ασφάλεια σε κίνδυνο καθώς είναι άκρως απαραίτητα για την παραγωγή των ποσοτήτων που απαιτεί η αγορά.

Από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, η Ευρώπη έχει αυξήσει τις προσπάθειές της να «απογαλακτιστεί» από τη ρωσική ενέργεια χωρίς επιτυχία καθώς οι τιμές από τις όποιες εναλλακτικές έχουν οδηγήσει σε τεράστιες αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων και πληθωρισμό.

Σε μια σημαντική ανατροπή δεκαετιών ενεργειακής εξάρτησης, η ΕΕ υποστήριξε μια σειρά κυρώσεων κατά των ρωσικών ορυκτών καυσίμων και μείωσε την εξάρτησή της από τέτοιες εξαγωγές και τώρα αντιμετωπίζει την ακρίβεια και την επισφάλεια.

Ο Holsether προειδοποίησε ότι η Ευρώπη κάνει το ίδιο λάθος με τα ρωσικά λιπάσματα.

Η ΕΕ το 2023 (έως τον Ιούνιο) εισήγαγε διπλάσια ποσότητα ουρίας (ένα κοινό λίπασμα) από τη Ρωσία σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τη Eurostat. Οι ρωσικές εισαγωγές στην ΕΕ για την τρέχουσα περίοδο, από το έτος έως τον Ιούνιο, είναι χαμηλότερες, αλλά παραμένουν ιστορικά υψηλές και αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο των συνολικών εισαγωγών ουρίας στο μπλοκ.

Τα αζωτούχα λιπάσματα, τα οποία είναι σημαντικά για την ανάπτυξη των φυτών, παράγονται με φυσικό αέριο και η Ρωσία εξάγει περισσότερο από αυτό στην Ευρώπη, αντικαθιστώντας μέρος του ρωσικού φυσικού αερίου που έχει απαγορευτεί από την ΕΕ!

«Το λίπασμα είναι το νέο αέριο», είπε ο Holsether. «Είναι παράδοξο ότι ο στόχος είναι να μειωθεί η εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία και τώρα οδεύουμε ολοταχώς για να παραδώσουμε κρίσιμη ισχύ σε τρόφιμα και λιπάσματα στη Ρωσία».

Οι Ρώσοι παραγωγοί λιπασμάτων έχουν λιγότερους περιορισμούς και χαμηλότερο ενεργειακό κόστος από τους Ευρωπαίους ομολόγους τους, γεγονός που συνέβαλε στην αύξηση του μεριδίου τους στην ευρωπαϊκή αγορά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ραμάλα: Παλαιστίνιοι φοιτητές πέταξαν πέτρες σε οχήματα Ευρωενωσιτών διπλωματών 

Οι Ευρωενωσίτες διπλωμάτες στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη συνεδρίαζαν στο Παλαιστινιακό Μουσείο του Μπιρζέιτ

30.04.2024 | 22:13

Η συνεδρίαση διπλωματών της Ευρω Ένωσης στη Δυτική Όχθη διακόπηκε σήμερα από Παλαιστίνιους φοιτητές οι οποίοι επιτέθηκαν με πέτρες στα αυτοκίνητά τους, σπάζοντας το πίσω παρμπρίζ ενός από αυτά, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα.

Οι Ευρωενωσίτες διπλωμάτες στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη συνεδρίαζαν στο Παλαιστινιακό Μουσείο του Μπιρζέιτ, κοντά στη Ραμάλα, όταν σημειώθηκαν τα επεισόδια, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Ένας διπλωμάτης που ήταν παρών δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι εμφανίστηκε έξω από το κτίριο ένα πλήθος και οι συγκεντρωμένοι τους είπαν να φύγουν. Αφού οι προσπάθειες διαλόγου απέβησαν άκαρπες, οι διπλωμάτες αποχώρησαν.

Η εμπειρία ήταν «δυσάρεστη» αλλά δεν υπήρξε κάποια σοβαρή απειλή για κανέναν διπλωμάτη, πρόσθεσε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μητροπολίτης Κέρκυρας για γάμους ομοφυλοφίλων απο άμβωνος: «Η κυβέρνηση στο όνομα του δικαιωματισμού αδιαφορεί για την οικογένεια»

«Κάποιοι θέλησαν νά ὑποδείξουν καί νά ἐπιβάλουν στήν Ἐκκλησία ποιά στάση θά ἔπρεπε νά κρατήσει»

30.04.2024 | 22:33

Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, Νεκτάριος, με αφορμή την Μεγάλη Εβδομάδα, την Ανάσταση του Κυρίου και το Άγιο Πάσχα καταφέρθηκε κατά πάντων, στον απόηχο της υπερψήφισης του νόμου για τον γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Μιλώντας από άμβωνος απέστειλε τριπλό μήνυμα με τα λεγόμενά του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Bild: «Τα παιδιά χριστιανών γίνονται μουσουλμάνοι από φόβο στο σχολείο»

«Λόγω της έντονης μετανάστευσης τα τελευταία οκτώ χρόνια, το ποσοστό των μουσουλμάνων νέων και παιδιών στα σχολεία έχει αυξηθεί σημαντικά»

30.04.2024 | 22:19

Στην Γερμανία ζητούν την ίδρυση χαλιφάτου οι μουσουλμάνοι αλλοδαποί που ζουν εκεί και σαν να μην έφτανε αυτό, σύμφωνα με την Bild, αξιωματικός της κρατικής ασφάλειας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: Η κατάσταση στα σχολεία είναι ακόμη πιο δραματική.

Λέει, «Όλο και περισσότεροι γονείς Γερμανών παιδιών στρέφονται σε συμβουλευτικά κέντρα επειδή τα χριστιανά παιδιά θέλουν να γίνουν μουσουλμάνοι, ώστε να μην είναι πλέον ξένοι στο σχολείο».

Αιτία: Ο αριθμός των μουσουλμάνων παιδιών στα σχολεία αυξάνεται ραγδαία εδώ και χρόνια. Τα παιδιά των χριστιανών είναι συχνά μειοψηφία, ειδικά στις μεγάλες πόλεις. Ο δημόσιος προστάτης σημειώνει: «Λόγω της έντονης μετανάστευσης τα τελευταία οκτώ χρόνια, το ποσοστό των μουσουλμάνων νέων και παιδιών στα σχολεία έχει αυξηθεί σημαντικά. Επιπλέον, πολλά από τα παιδιά προέρχονται από αυστηρά θρησκευόμενες οικογένειες. ».

Πολλές μουσουλμανικές οικογένειες από αυτές τις χώρες έχουν τελείως διαφορετικά ηθικά πρότυπα από τις γερμανικές οικογένειες. Σύμφωνα με τον αξιωματικό, οι άνθρωποι ζουν αυστηρά σύμφωνα με το Κοράνι και το Ισλάμ και η τιμή της οικογένειας προηγείται.

«Όταν τα κορίτσια στο σχολείο συμπεριφέρονται πολύ δυτικά στα μάτια των μουσουλμάνων νέων, δεν φορούν μαντίλα ή συναντούν αγόρια, τότε εκείνοι προειδοποιούν τα κορίτσια να συμπεριφέρονται σαν πιστές μουσουλμάνες», αναφέρει.

Οι Γερμανοί δάσκαλοι στα σχολεία είναι συγκλονισμένοι, κάνουν τα στραβά μάτια, δεν κάνουν τίποτα ή αποτυγχάνουν στο να κάνουν κάτι.

Ο αξιωματικός της κρατικής ασφάλειας προειδοποιεί: «Οι άνδρες μουσουλμάνοι φοιτητές εμφανίζονται συνήθως πολύ απειλητικοί και μερικές φορές βίαιοι. Νέες παράλληλες κοινωνίες αναδύονται στις αυλές των σχολείων. Και αν ακόμα περισσότερα μεταναστόπουλα έρθουν ξανά στο σχολείο το καλοκαίρι, η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο εκρηκτική».

Υπάρχουν πλέον σχολεία σε μεγάλες πόλεις όπου το ποσοστό των μουσουλμάνων μαθητών υπερβαίνει το 80 τοις εκατό: Βερολίνο, Φρανκφούρτη, Όφενμπαχ, Ντούισμπουργκ, Έσσεν. Και οι μαθητές υποκινούνται από νεαρούς μουσουλμάνους. Η Προστασία του Πολίτη τονίζει: «Υπάρχουν ορισμένα κανάλια στα social media στα οποία οι ισλαμικοί αστέρες της ποπ πείθουν τους μαθητές ότι πρέπει να αντιταχθούν στον δυτικό τρόπο ζωής και ότι μόνο ένα χαλιφάτο είναι η σωστή μορφή διακυβέρνησης».

«Τα παιδιά μας τώρα πρέπει να πληρώσουν την αποτυχία της πολιτικής ένταξης μεταναστών. Είναι πεπεισμένα ότι οι μουσουλμάνοι μαθητές είναι ξεχωριστοί, ενώ οι χριστιανοί, και επομένως άπιστοι μαθητές, είναι άχρηστοι», καταλήγει αξιωματικός της κρατικής ασφάλειας!