Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Σαββατο 4 Μαιου 2024

 

Κατακτήσαμε όλες τις αρνητικές πρωτιές; Η Ελλάδα παγκοσμίως πρώτη και στην κατάθλιψη!

4/5/2024

Η Ελλάδα είναι πρώτη στα ποσοστά κατάθλιψης στον πληθυσμό της, με την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Παλαιστίνη και την Τυνησία να ακολουθούν. Όπως καταδεικνύει μια μεγάλη έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σε δείγμα 280 εκατομμυρίων ανθρώπων!

Η αιχμαλωσία των μνημονίων, τα πιο ακραία μέτρα της ψευτοπανδημίας, η κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η αβεβαιότητα για το αύριο, ο κοινωνικός αποκλεισμός, η ακρίβεια (μια ακόμη αρνητική πρωτιά), η σκληρή καθημερινότητα, ο εγκλεισμός, ο κοινωνικός κανιβαλισμός, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να φθάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Αυτό είναι που κρύβεται πίσω από την βιτρίνα, που προβάλλουν τα ΜΜΕ του Μητσοτάκη.

Αναφερόμαστε στην χώρα του ήλιου και της θάλασσας, που δεν θα έπρεπε να είχε τέτοιου είδους προβλήματα και ζητήματα ψυχικής υγείας.

Η κατάθλιψη είναι και η βασική αιτία και για την δημογραφική κατάρρευση όπως και την αρνητική ανάπτυξη που έχει κάθε χρόνο η χώρα ορίζοντας ως σημείο αναφοράς το 2009. Καθώς κανείς δεν πιστεύει ότι με τόσο χαμηλές αποδοχές και με τόσο μεγάλο κόστος ζωής, μπορεί να δημιουργήσει μία οικογένεια.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, δεν πιστεύει πως η λύση για το δημογραφικό βρίσκεται στα κίνητρα των ντόπιων κατοίκων να κάνουν οικογένειες αλλά στην ένταξη μεταναστών στην ελληνική κοινωνία:

“Πρέπει να ανοίξει επιτέλους και στη δική μας χώρα χωρίς προκαταλήψεις και ακραίες λαϊκίστικες κορώνες το θέμα της ένταξης στην ελληνική κοινωνία των νόμιμων μεταναστών”, είχε δηλώσει ο ίδιος ο Μητσοτάκης αναφερόμενος στο δημογραφικό.

Εδώ απο ρεπορτάζ ξένων, πως η Ελλάδα χάνεται: Τα ξένα ΜΜΕ μιλούν για το «τέλος της Ελλάδας» καθώς οι θάνατοι εκτινάσσονται στα ύψη και η μείωση της γονιμότητας πέφτει σε επίπεδα ρεκόρ!

Έτσι λοιπόν η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό καταθλιπτικών ανθρώπων το οποίο φτάνει το 6,52%, και την ακολουθούν στις επόμενες τέσσερις θέσεις, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Παλαιστίνη και η Τυνησία!

Όλως τυχαίως η Ισπανία και η Πορτογαλία είχαν κι αυτές μνημονιακά προβλήματα.

Ή δε Παλαιστίνη είναι μία περιοχή που όλοι γνωρίζουμε πως μόνο το άγχος της επιβίωσης από την βία και τους βομβαρδισμούς είναι αρκετό για να προκαλέσει κατάθλιψη. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως σε επτά μήνες πολέμου έχουν σκοτωθεί πάνω από 35.000 άμαχοι στη Λωρίδα της Γάζας.

Στην πέμπτη θέση ακολουθεί η Τυνησία, μία χώρα με εξαιρετικά οικονομικά προβλήματα και υψηλό επίπεδο φτώχειας και ταυτόχρονα πολλά πολιτικά προβλήματα.

Δείτε ποιων την ατζέντα ακολουθεί ο Μητσοτάκης: Διευθύνων Σύμβουλος της Blackrock: «Τα κοινωνικά προβλήματα από την αντικατάσταση των ανθρώπων με μηχανές, θα λυθούν με την μετανάστευση και την μείωση πληθυσμού»!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η New York Times παραδέχεται: Όσοι μιλούν για θανάτους και παρενέργειες εμβολίων, αγνοούνται και λογοκρίνονται σαν να μην υπάρχουν!

4/5/2024

Αυτή την εβδομάδα, οι New York Times ανέφεραν σε ένα δημοσίευμα, ότι χιλιάδες κόσμος μιλάει για βαρύτατες παρενέργειες από τα εμβόλια Covid-19 και δεν τους ακούει κανείς. Μάλιστα είπαν ότι τα άτομα που έχουν τραυματιστεί από τα εμβόλια λογοκρίνονται. Η εφημερίδα ανέφερε ότι τα ευρήματά τους προέκυψαν από μια ετήσια έρευνα για το θέμα.

Ωστόσο, παρά την ξαφνική αλλαγή στην αφήγηση, η εφημερίδα δημοσίευσε επίσης συνοδευτικά άρθρα που δηλώνουν ότι οι ενέσεις είναι ασφαλείς και σωτήριες… Αυτό μάλλον είναι κανόνας χρηματοδότησης των συστημικών μέσων… αλλιώς δεν εξηγείται.

Ακόμα και το γεγονός πως οι New York Times, προπαγάνδησαν τα εμβόλια ως απόλυτα ασφαλή και αποτελεσματικά, θα πρεπε ήδη να απολογείται για την παραπληροφόρηση που έκανε στο κοινό. Έστω κι έτσι μπορείτε να βγάλετε πολλά συμπεράσματα όσοι τους πιστέψατε…

Μετά από 3 και πλέον χρόνια λογοκρισίας άρθρων, που μιλούσαν για τις σοβαρές παρενέργειες των εμβολίων με επιστημονικές έρευνες και μαρτυρίες κι όχι βγαλμένα απο το μυαλό τους, αλλά ακόμη και μέσω ερωτηματικών να θέταμε αυτές τις πληροφορίες, οι μηχανές αναζήτησης έβγαζαν όλα τα άρθρα ως παραπληροφόρηση , θεωρία συνωμοσίας ή «ακροδεξιά ρητορική», λογοκρίνοντας ακόμα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επειδή οι χρήστες μιλούσαν για τις ιστορίες από εμβόλια που βίωσαν οι ίδιοι. Όπως και πολλά άλλα που περιελάμβαναν χλευασμούς, χαρακτηρισμούς και γελοιοποίηση όλων όσων μιλούσαν για τα εμβόλια.

Στο άρθρο με τον τίτλο, « Χιλιάδες πιστεύουν ότι τα εμβόλια Covid τους βλάπτουν . Ακούει κανείς;» Η δημοσιογράφος των Times Apoorva Mandavilli φάσκει και αντιφάσκει σε τακτά χρονικά διαστήματα, λέγοντας πως οι τραυματισμοί δεν είναι απροσδόκητοι επειδή «όλα τα εμβόλια έχουν τουλάχιστον περιστασιακές παρενέργειες». Μόνο που ξεχνάει πως ακόμα και αυτές οι “περιστασιακές παρενεργειες” όλων των εμβολίων, αμφισβητήκαν και λογοκρίθηκαν!

Το άρθρο μίλησε επίσης με γιατρούς που έπαθαν οι ίδιοι σοβαρές παρενέργειες και τα ΜΜΕ τους αγνόησαν, όπως και το δικό τους.

Οι Times δημοσίευσαν επίσης δύο σχόλια σχετικά με έρευνες. Η μία, του Mandavilli, που συνόψισε βασικά στοιχεία από την έρευνα του και η άλλη, του David Leonhardt για το « The Morning Newsletter », Και αφού τα παρουσίασε, στο τέλος καθησύχασε τους αναγνώστες σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων και υποβάθμισε τις παρενέργειες…

Το άρθρο περιλάμβανε συνεντεύξεις με γιατρούς, νοσηλευτές και ερευνητές που έχουν τραυματιστεί οι ίδιοι από εμβόλια, όπως ο Δρ. Gregory Poland, αρχισυντάκτης του Vaccine, ο οποίος είπε ότι δεν μπορούσε να πείσει τους συναδέλφους του να ερευνήσουν τους τραυματισμούς όπως τον δικό του.

Παρουσίασε επίσης την ιστορία της Michelle Zimmerman, Ph.D., μιας νευροεπιστήμονας που υπέστη εγκεφαλική βλάβη από το εμβόλιο.

Ενώ ο Akiko Iwasaki, Ph.D., ένας ερευνητής εμβολίων στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ, είπε στους Times ότι τα άτομα με τραυματισμούς μετά τον εμβολιασμό «απλώς αγνοούνται εντελώς, απορρίπτονται και γελοιοποιούνται».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Παγκόσμιος Νότος δεν θέλει πλέον να λεηλατείται από τη Δύση!

«Δεν υπάρχει ούτε ένα ενεργό χρυσωρυχείο στη Γαλλία. Παρ’ όλα αυτά, το (πρώην) εγκληματικό αποικιακό κράτος, διαθέτει τα τέταρτα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού στον κόσμο - με 2.436 τόνους.

Η (πρώην) γαλλική αποικία του Μάλι έχει ακριβώς 0,0 τόνους χρυσού - αν και υπάρχουν αρκετές δεκάδες ορυχεία (14 επίσημα) στη χώρα που εξορύσσουν 70 τόνους χρυσού κάθε χρόνο. Από τα συνολικά έσοδα των σχεδόν 60 τόνων χρυσού που εξορύσσονται, από (κατ' εκτίμηση) 600.000 παιδιά στην (πρώην) γαλλική αποικία της Μπουρκίνα Φάσο, μόνο το 10% παραμένει στη χώρα – ενώ το 90% οδηγείται στις πολυεθνικές εταιρείες εξόρυξης χρυσού.

Η Γαλλία έκλεισε το τελευταίο από τα 210 ορυχεία ουρανίου της το 2001. Περίπου το 25% των εισαγωγών ουρανίου της Ευρώπης και το ένα 33% των εισαγωγών ουρανίου της Γαλλίας προέρχονται από τον Νίγηρα της Δυτικής Αφρικής – ενώ η Γαλλία, με 56 πυρηνικούς σταθμούς, κατέχει ηγετική θέση μεταξύ των παγκόσμιων εξαγωγέων πυρηνικής ενέργειας.

Η (πρώην) γαλλική αποικία του Νίγηρα έχει τα υψηλότερα ποιοτικά μεταλλεύματα ουρανίου στην Αφρική - ενώ είναι ο έβδομος μεγαλύτερος παραγωγός ουρανίου στον κόσμο. Εν τούτοις, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, το 81,4% των Πολιτών της δεν είναι καν συνδεδεμένο στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Το 40% ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, το ένα τρίτο των παιδιών είναι λιποβαρή και το ποσοστό αναλφαβητισμού είναι 63%. Μόνο οι μισοί από τους κατοίκους έχουν πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό – ενώ μόνο το 16% είναι συνδεδεμένο με επαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής».

Τέλος, έχει ενδιαφέρον επίσης το σχόλιο ενός άλλου Γερμανού - σύμφωνα με το οποίο όταν η υπουργός Εξωτερικών Baerbock επισκέφθηκε τη ζώνη του Σαχέλ τον Απρίλιο του 2022 (όπου η Ελλάδα συμφώνησε να παρέχει στήριξη στη Γαλλία), κατηγόρησε τη Ρωσία ως υπεύθυνη, εκτός από την κλιματική αλλαγή, για την επισφαλή κατάσταση εκεί - κανέναν άλλο. Γράφει δε τα εξής:

«Ούτε μια λέξη αυτοκριτικής, ούτε ένας προβληματισμός για την αρνητική επιρροή που είχε πάντα κυρίως η Γαλλία, σε αυτήν την περιοχή.

Σήμερα ΄όμως, δύο χρόνια μετά, η γεωπολιτική κατάσταση στο Σαχέλ έχει αλλάξει διαμετρικά. Οι φιλοδυτικές κυβερνήσεις απομακρύνθηκαν – ενώ οι Γάλλοι ήταν οι πρώτοι που εκδιώχθηκαν από τη χώρα. Φέτος, η αποαποικιοποίηση της περιοχής απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη δυναμική – με τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις να κλείνουν και με τις διεθνείς εταιρείες εξόρυξης να απαλλοτριώνονται.

Το Μάλι, ο Νίγηρας και η Μπουρκίνα Φάσο, έχουν αποχωρήσει από τη φιλοδυτική συμμαχία ECOWAS - ενώ στρέφονται όλο και περισσότερο στη Ρωσία και την Κίνα, με τη Δύση να χάνει όλο και μεγαλύτερη επιρροή σε άλλες χώρες».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Κογκρέσο των ΗΠΑ ψηφίζει τη διεύρυνση του ορισμού του "αντισημιτισμού"

Την 1η Μαΐου, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε νομοσχέδιο για τη διεύρυνση του ομοσπονδιακού ορισμού του αντισημιτισμού στον απόηχο των εκτεταμένων διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων στις πανεπιστημιουπόλεις της χώρας.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με ψήφους 320 έναντι 91 και τώρα θα πάει στη Γερουσία για να το εξετάσει.

Εάν υπερψηφιστεί, το νομοσχέδιο θα κωδικοποιήσει τον ορισμό του αντισημιτισμού που έχει θεσπιστεί από τη Διεθνή Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA). Η IHRA ορίζει τον αντισημιτισμό ως «μια ορισμένη αντίληψη για τους Εβραίους, η οποία μπορεί να εκφράζεται ως μίσος για τους Εβραίους. Οι ρητορικές και φυσικές εκδηλώσεις του αντισημιτισμού στρέφονται κατά Εβραίων ή μη Εβραίων ατόμων και/ή της περιουσίας τους, των ιδρυμάτων της εβραϊκής κοινότητας και των θρησκευτικών θεσμών».

Ο ορισμός της IHRA για τον αντισημιτισμό περιλαμβάνει επίσης «τη στοχοποίηση του κράτους των Ισραηλινοναζί γουρουνιών μισθοφόρων των κωλοαμερικάνων, που εκλαμβάνεται από το νομοσχέδιο ως εβραϊκή συλλογικότητα,, ενώ το ακριβώς αντίθετο των εβραίων, δηλαδή οι γερμανοί  ναζί με τους σιωνιστές συνεργάτες τους δολοφονούσαν τους εβραίους όπως τώρα οι ισραηλινοναζί δολοφονούν τους Παλαιστίνιους».

Ο ορισμός υποδεικνύει των πραγματικότητα ως αντισημιτική, δηλαδή  οποιαδήποτε σύγκριση μεταξύ «της σύγχρονης ισραηλινοναζιστικής πολιτικής» και «της πολιτικής των Γερμανών Ναζί», καθώς και την αναφορά στο Ισραηλινοναζιστικό αποικιακό καθεστώς ως «κράτος ρατσιστικό».

Το νομοσχέδιο αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να απαγορεύσει τη χρηματοδότηση οποιουδήποτε ιδρύματος που θεωρείται ότι υποστηρίζει τον αντισημιτισμό, όπως συνέβη πρόσφατα σε πολλές πανεπιστημιουπόλεις λόγω της ευρείας υποστήριξης του παλαιστινιακού αγώνα.

Ορισμένοι προειδοποιούν ότι αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην αντιμετώπιση των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων στις πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ, τις οποίες πολλοί έχουν κατηγορήσει ότι είναι αντιεβραϊκές.

Ορισμένες ομάδες για τα δικαιώματα έχουν επικρίνει το νόμο για το λόγο αυτό. Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) προέτρεψε τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων να τον καταψηφίσουν, καθιστώντας σαφές ότι υπάρχει ήδη ομοσπονδιακή νομοθεσία των ΗΠΑ κατά του αντισημιτισμού.

Το νομοσχέδιο «δεν είναι απαραίτητο για την προστασία από τις αντισημιτικές διακρίσεις», δήλωσε η ACLU, προσθέτοντας ότι «αντίθετα, θα περιορίσει πιθανότατα την ελευθερία του λόγου των φοιτητών στις πανεπιστημιουπόλεις, εξισώνοντας λανθασμένα την κριτική στην ισραηλινοναζιστική κυβέρνηση με τον αντισημιτισμό».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έγκλημα στα Τέμπη: Πολλά τα ερωτήματα για την εμπλοκή άγνωστων ιατροδικαστών για νεκροψίες που υπογράφουν μόνο οι Ιατροδικαστές Λάρισας!

3/5/2024

Όσο οι πολίτες παρατηρούν την δικαστική αντιμετώπιση μίας άλλης μεγάλης εθνικής τραγωδίας αυτή στο Μάτι, και βλέπουν τους συγγενείς των θυμάτων να συνθλίβονται ψυχολογικά και να αγανακτούν, άλλο τόσο η Δικαιοσύνη καλείται τώρα να είναι πιο διεισδυτική και να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Πρόσφατα, υποβλήθηκε αίτημα από εμπλεκόμενο στην υπόθεση, για την κατεπείγουσα διενέργεια έρευνας στα γραφεία και κατάσχεση όλων των κρίσιμων εγγράφων, από τις εμπλεκόμενες ιατροδικαστικές υπηρεσίες, και συγκεκριμένα την Ι.Υ.  Λάρισας, την Ι.Υ. Λαμίας, την Ι.Υ. Θεσσαλονίκης και την Ι.Υ.  Αθηνών. Στο ίδιο αίτημα, ζητείται να διερευνηθεί άμεσα, εάν διασώζονται στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) ή οπουδήποτε τυχόν αλλού, κάποια από τα ληφθέντα υλικά, για την διενέργεια αποκλειστικά εργαστηριακής εξέτασης DNA, ώστε εν συνεχεία να δοθεί αρμοδίως παραγγελία, για να λάβουν χώρα τοξικολογικές εξετάσεις, για να μην χρειαστεί ενδεχομένως να διαταχθεί η εκταφή των πτωμάτων, μετά την ανεύρεση κρανίου στον χώρο του μπαζώματος.

Εντύπωση προκαλεί που στο ίδιο έγγραφο ζητείται να διερευνηθεί εάν η παρουσία στο Νεκροτομείο  Λάρισας των δύο δόκιμων Ιατροδικαστών Λαμίας, κάποιων ιατροδικαστών της Ι.Υ.  Αθηνών και της Ι.Υ. Θεσσαλονίκης, που φέρονται να προσήλθαν στον χώρο και να διενήργησαν ιατροδικαστικές πράξεις, ήταν νόμιμη, καθώς και να διερευνηθεί εάν τις ιατροδικαστικές εκθέσεις και τα πιστοποιητικά θανάτου τα υπέγραψαν μόνο οι Ιατροδικαστές  Λάρισας, ή υπογράφουν ανάλογα έγγραφα και οι λοιποί ιατροδικαστές, ως όφειλαν.

Η εν λόγω καταγγελία προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις, καθώς η απάντηση στα τεθέντα ερωτήματα, θα δρομολογήσει και περαιτέρω εξελίξεις, εάν δηλαδή γίνει εκταφή των σορών, εάν θα διενεργηθούν εκ των υστέρων εργαστηριακές εξετάσεις, κι εάν το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα αναλάβει διοικητική πρωτοβουλία, για αναδυόμενες πράξεις και παραλείψεις ιατροδικαστών, που ενδεχομένως προκαλούν απόλυτη ακυρότητα της ποινικής διαδικασίας, αλλά και παρακώλυση στην ανεύρεση της αλήθειας..

Σύμφωνα με το iΕidiseis, με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 9802οίκ./1-3-2023 έγγραφο της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης, κ. Βασιλικής Παπανότη, που υπογράφτηκε το απόγευμα, εγκρίθηκε η μετάβαση από την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα προς τα Τέμπη (προφανώς για αυτοψία) και την Λάρισα (προφανώς για νεκροψίες-νεκροτομές),

α) του ιατροδικαστή, Νικόλαου Καρακούκη, Προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας  Αθηνών,

β) των ιατροδικαστών  Αθηνών, Νικόλαου Καλόγρηα και Κωνσταντίνου Κούβαρη (δόκιμου ιατροδικαστή),

γ) της ιατροδικαστού, Ελένης Ζαγγελίδου, Προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης,

δ) της Ιατροδικαστή Θεσσαλονίκης, Ελένης Καλύβα,

ε) δύο νεκροτόμων της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, καθώς και αποσπασμένου Αρχιφύλακα, που υπηρετεί στην εν λόγω υπηρεσία.

Στο ίδιο έγγραφο της κυρίας Παπανότη, αποφασίστηκε η μετακίνηση με υπηρεσιακό όχημα της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, των τριών ιατροδικαστών της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών. Ως αιτιολογία της μετακίνησης των παραπάνω Ιατροδικαστών και Νεκροτόμων, αναφέρεται μόνον «λόγω του πολύνεκρου ατυχήματος που έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης 28-02-2023», χωρίς να εξειδικεύεται οτιδήποτε περισσότερο, ως θα έπρεπε.

Όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές, το παραπάνω έγγραφο του Υπουργείου Δικαιοσύνης πάσχει ακυρότητας και δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτήματα, στην εξελίξει διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών, για τους εξής λόγους:

1. Αρμοδιότητα για τα θέματα των Ιατροδικαστών έχει μόνον ο Υπουργός Δικαιοσύνης, καθώς δεν υπάρχει σαφής εξουσιοδοτική απόφαση να αποφασίζουν άλλοι αντ’ αυτού, και μάλιστα για τέτοιου είδους θέματα, μείζονος εθνικής σημασίας, ενδεχομένως και ασφάλειας της χώρας.

2. Σε κάθε περίπτωση, αρμοδιότητα για κάποια θέματα ιατροδικαστών φέρεται να έχει η Υπηρεσιακή Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Βίκυ Γιαβή, η οποία όμως δεν υπογράφει το έγγραφο μετακίνησης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εφτασε και στο Παρίσι η Ολυμπιακή φλόγα.

Την παρέλαβε η ντραγκ κουίν "Μίνιμα Ζεστέ".

Οτι η φλόγα θα γινόταν αξεσουάρ καρναβαλιού, ούτε στον χειρότερο εφιάλτη μου!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην έκθεση του κατεστραμμένου στρατιωτικού εξοπλισμού των Δυτικών χωρών, που δόθηκε στην Ουκρανία και αποδείχθηκε κατώτερος της Ρωσικής απάντησης, αναρτήθηκε η εξής επιγραφή.

"Προσοχή!

Για τους συνεργάτες των πρεσβειών των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Πολωνίας, παρέχεται πρόσβαση, για την παρατήρηση του τεχνικού εξοπλισμού των χωρών του ΝΑΤΟ, ΕΚΤΟΣ ΣΕΙΡΑΣ" χαχαχαχαχαχα!!!!

Σχολιο.- Νομίζω... τα περισσότερα ήταν ολοκαίνουργια... από αυτά που εγκατέλειψαν, ή παραδόθηκαν αμαχητί...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις, στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ (σε 47 από τις 51 πολιτείες) δεν σταματούν, παρά τις προβοκάτσιες των φιλο-ισραηλινών στοιχείων. Εξαπλώνονται, μάλιστα και στο Μεξικό

Σχολιο.- Τώρα... γράφουν τα παπαγαλάκια πως τους υποκινεί ο Σόρος... 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μοναδική λύση για την Παλαιστίνη... από εβραίο επιζών του Ολοκαυτώματος!

4/5/2024    -    12.57

«Από τον ποταμό μέχρι τη θάλασσα,

η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη, όσο καιρό κι αν χρειαστεί»

Στίβεν Κάπος, 87χρονος εβραίος επιζών του Ολοκαυτώματος...

Στίβεν Κάπος ήταν 7 ετών, όταν αυτός και η οικογένειά του επέζησαν από το ναζιστικό Ολοκαύτωμα των Εβραίων στην Ουγγαρία το 1944...

Ένα ενιαίο κράτος της Παλαιστίνης (επακριβώς την ιστορική περίοδο και πριν το 1948, όταν κατασκεύασαν ένα κράτος οι αποικιοκράτες), όπου εβραίοι, μουσουλμάνοι, χριστιανοί θα ζουν μαζί και θα εκλέγουν τις κυβερνήσεις τους, όπως συνέβη στη Νότια Αφρική... Το αυτονόητο...

Η "καραμέλα" της εφαρμογής των χιλιάδων αποφάσεων του ΟΗΕ για δύο κράτη -εδώ και 76 ολόκληρα χρόνια, με εξελισσόμενη τη Γενοκτονία κι Εθνοκάθαρση του Παλαιστινιακού λαού από τους σιωναζί-, αποτελεί τον φερετζέ της Νατοϊκής δεξιάς και Νατοϊκής αριστεράς, τους υποταγμένους στους αμερικανοσιωνιστές της "πολιτισμένης" δύσης!

Στο μεταξύ... η πιο τεκμηριωμένη Γενοκτονία στην παγκόσμια ιστορία...

40.000 δολοφονημένοι άμαχοι... στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά...

14.500 δολοφονημένα παιδιά και βρέφη...

Εξ αποστάσεως, μόλις χθες βομβάρδισαν τις σκηνές των αμάχων στη Ράφα...

Χιλιάδες αγνοούμενοι (θαμμένοι στα ερείπια των βομβαρδισμών)...

Χωρίς τροφή, νερό και νοσοκομεία...

Καλή Ανάσταση, ή καλή Αντίσταση και Νίκη στα όπλα της Αντίστασης;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η καταστολή στη «Χώρα των ψευδών Ελευθεριών»! "Αντισημιτισμός"... ο μύθος...

3/5/2024    -    16.00

Ο Ρεπουμπλικανός Μάικ Λόουλερ, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των...

Ηνωμένων Πολιτειών, σχετικά με το νομοσχέδιο για τον «αντισημιτισμό», στην αμερικανική Βουλή με αριθ. H.R. 6090:

«Είμαι περήφανος που το νομοσχέδιο μου, ο Νόμος περί Αντισημιτισμού, μόλις πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με ψήφους 320 υπέρ και 91 κατά. Αυτό το νομοσχέδιο έχει ευρεία δικομματική υποστήριξη και θα ξεκινήσει τη διαδικασία πάταξης του αντισημιτισμού, που έχουμε δει να σαρώνει τις πανεπιστημιουπόλεις σε όλη την Αμερική»

Η "Βικιπαίδεια" του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και της ΣΙΑ -εργαλείο ακόμη και για τους περιβόητους "πανεπιστημιακούς" μας, αλλά και προτείνεται για τις εργασίες στα Δημοτικά μας σχολεία-, μας "πληροφορεί": «αντισημιτισμός χαρακτηρίζεται η συστηματική αντίθεση προς την εβραϊκή φυλή, καθώς και η προσπάθεια περιορισμού της έκφρασής της».

Χμ... αυτός ο νεολογισμός πως προήλθε; Ο Παλαιστινιακός λαός είναι Σημίτες και δεν είναι εβραίοι... Αυτό διαφεύγει στην "Βικιπαίδεια" της Cia! Οι Ισραηλινοναζί, συνεργάτες των γερμανών ναζί, δεν είναι Σημίτες, είναι Ναζιστές, και παριστάνουν τους Εβραίους που έχουν δολοφονήσει!!!

Το ηχηρό χαστούκι, η "πληρωμένη απάντηση" (25 Απρίλη 2024) από τον μεγαλοπρεπή, ανυπέρβλητο κι αδέσποτο Πιερτζιόρτζιο Οντιφρέντι και μάλιστα στον μεγαλύτερο τηλεοπτικό σταθμό της Ιταλίας (τον "la7", ναυαρχίδα της Νατοϊκής κεντροαριστεράς και φίλο-σιωνιστικό), όταν καλέστηκε για την επέτειο του ιταλικού ΕΑΜ. Δηλαδή το θάρρος, το κουράγιο να τους αιφνιδιάσει, ξεφτιλίσει και να τους φτύσει κατάμουτρα με αφορμή την αντιφασιστική επέτειο...

Ο Οντιφρέντι για τη Χαμάς: Αντισημιτισμός ή απελευθερωτικός αγώνας; (με τις κραυγές όλων των συμμετεχόντων... "συμπτωματικά" όλων σιωνιστών)

[...] - Ο όρος αντισημιτισμός, παρεξηγημένος και καταχρηστικός, χρησιμοποιείται εν γνώσει τους (εφευρέθηκε) από τη δεκαετία του 1970, για να στοχοποιήσει όποιον ασκεί κριτική στο Ισραήλ. Και αυτό έχει γίνει κοινή πρακτική. Το είδαμε και σε (προέδρους) Napolitano, Mattarella, Biden.

- Ιουδαϊσμός, σιωνισμός/αντισιωνισμός και αντισημιτισμός είναι διαφορετικές έννοιες.

- Η βία της Χαμάς φτάνει εκεί όπου όλοι οι άλλοι βιώσιμοι δρόμοι αγώνα δεν έχουν δώσει αποτελέσματα, όπως συνέβη στην περίπτωση του Μαντέλα.

- Με την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων δεν θα επιτευχθεί ειρήνη γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη η κατοχή στην Παλαιστίνη... [...]

Υποκλινόμαστε στις λίγες, αλλά μεγαλοπρεπείς φωνές Αντίστασης, που δεν υποτάχθηκαν στους βρεφοκτόνους σιωναζί!

Αναφορικά με τον Ρεπουμπλικανός Μάικ Λόουλερ, το αμερικάνικο Μέτωπο υπέρ των εβραιοσιωνιστών, ας θυμηθούμε το Λιοντάρι της Δαμασκού:

«Ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν εκπροσωπεί ένα κράτος.

Είναι ο διευθύνων σύμβουλος μιας εταιρίας και πίσω από αυτόν υπάρχει ένα διοικητικό συμβούλιο,

που εκπροσωπεί τις μεγάλες εταιρίες, οι οποίες είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των Ηνωμένων Πολιτειών: εταιρίες πετρελαίου και όπλων, τράπεζες και άλλα λόμπι»

Μπασάρ Αλ Άσαντ, Πρόεδρος της Συρίας



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα και στην γειτονιά μας.

Ο πόλεμος όλο και μας πλησιάζει.

Οι ναυτικές δυνάμεις της Υεμένης, υπό την ηγεσία των Χούτι αποφάσισαν να ξεκινήσουν το τέταρτο κύμα επιθέσεων στο Ισραήλ.

Τα πλοία που κατευθύνονται από τα λιμάνια της Μεσογείου προς το Ισραήλ θα δέχονται επίθεση, ανεξάρτητα από τη χώρα στην οποία ανήκουν. Τα λιμάνια και τα εμπορικά σκάφη που φεύγουν από το Ισραήλ, προς τη Μεσόγειο, επίσης θα δέχονται επίθεση, από την Υεμένη. 

Παράλληλα, θα επεκταθούν και οι επιθέσεις στον Ινδικό Ωκεανό.

Σε περίπτωση επίθεσης του Ισραήλ, στην Ράφα, ένας ολοκληρωμένος ναυτικός αποκλεισμός θα είναι ευρέως διαδεδομένος στην Μεσόγειο Θάλασσα.

Η Υεμένη είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα για την Γάζα και ετοιμάζεται να κλιμακώσει τον πόλεμο μέχρι το τελευταίο στάδιο.

Οσο το Ισραήλ γίνεται επιθετικότερο, τόσο θα ξεδιπλώνει την επιθετικότητα της και η Υεμένη.

Το ατομικό αεροπλανοφόρο "Αϊζενχάουερ" βρίσκεται ήδη, στην Σούδα. 

Στο μεταξύ, μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, σε μία προσπάθεια ν΄αποτρέψουν την έκδοση δικαστικής εντολής, για σύλληψη της ηγεσίας του Ισραήλ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μόνο που υπάρχει ιστορικά, την περίοδο που λέει η μυθολογία της Παλαιάς Διαθήκης ότι ο Μωυσής οδήγησε τους Εβραίους έξω από την Αίγυπτο, δηλαδή τον 12ο αιώνα, είναι ιστορικά καταγεγραμμένο το εξής : Στην Αίγυπτο κατοικούσαν οι Υξώς, μια φυλή που είχε έρθει από την Μεσοποταμία, δηλαδή το σημερινό Ιράκ. Μόνο που αυτοί δεν ήταν σκλάβοι των Αιγυπτίων, ήταν πολεμικό φύλο και είχαν υποδουλώσει τους Αιγύπτιους. Κάποτε οι Αιγύπτιοι εξεγέρθηκαν, και πήραν τους Υξώς στο κυνήγι, και πήγαν κυνηγημένοι στη Χαναάν, όπου έσφαξαν τον τοπικό πληθυσμό και πήραν τη θέση τους. Και εκεί σταματάνε την ιστορία οι Αιγυπτιακοί πάπυροι, γιατί πλέον δεν αφορά την Αίγυπτο αυτή η ιστορία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλοι παρακολουθούμε τους "πολιτισμένους" άναυδοι! Χειρότεροι από όλους οι ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ... ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ & ΚΟΥΡΟΥΦΕΞΑΛΑ... Ψιλά γράμματα για αυτούς... Αλίμονο στον Παλαιστινιακό λαό... Ολόκληρη η ζωή του μια σταύρωση χωρίς ανάσταση...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ορισμός της υποτέλειας…

«Μερικές φορές μου φαίνεται ότι αν αύριο η Αμερική έλεγε στους Ευρωπαίους ότι... πρέπει όλοι να κρεμαστούν, οι Ευρωπαίοι θα ρωτούσαν ευσυνείδητα αν θα μπορούσε να γίνει με σχοινιά εγχώριας παραγωγής.

Αλλά, ακόμα και τότε θα έρχονταν αντιμέτωποι μ' ένα φιάσκο, γιατί είναι απίθανο ότι η Αμερική θα έχανε μια τόσο μεγάλη παραγγελία στην κλωστοϋφαντουργία».

Βλαντιμίρ Πούτιν



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οταν το κάθαρμα ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Yoav Gallant είχε δηλώσει για την επικείμενη επίθεση στη Γάζα: 

«δεν θα υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα και νερό. Θα υπάρχει μόνο καταστροφή. Θέλατε την κόλαση, θα πάρετε την κόλαση» πολεμάμε ανθρώπινα ζώα και ενεργούμε αναλόγως»… 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο απολυθείς υπουργός Άμυνας της Ναζιστικής  Μπαντερία Oleksii Reznikov κατά την παραλαβή των πρώτων Leopards, πριν από ένα χρόνο, ρωτούσε ειρωνικά ποιος θα είναι ο δρόμος για τη Μόσχα εν όψει της προετοιμασίας της εαρινής επίθεσης του 2023. Ας τον πληροφορήσουμε ότι τα Leopards έφτασαν στη Μόσχα... όχι όπως νόμιζε, αλλά ως λάφυρα... 

ΥΓ: Τον τελευταίο καιρό ο Oleksii Reznikov εμφανίζεται στο Λονδίνο, ζώντας πλουσιοπάροχα με τα εκατομμύρια που "παντελόνιασε" από την πολιτική του σταδιοδρομία.

Σχολιο.- Τα πίνουν με το φιλαράκι του τον Ζαλουζνι που υποδυεται τον εκεί πρέσβη του μορφώματος της Ναζιστικής Μπαντερίας…

-Τον συνοδεύει και η ευειδής σύζυγος του…

-Μην του απειλήσει και κανείς την…περιουσία ΤΟΥ(;;;) του υπουργού …!!!

-Μέχρι και τον τελευταίο «ουκρανο» λεμε κι αυτοί…οι καημένοι «ουκρανοι»…κλαίνε……

-Άλλωστε οι χαχολοι είναι καλά κι αγαθά παιδιά και δεν θέλουν να μπουκάρουν στη Μόσχα……

-Απλά,μόνο την κοπανανε έντρομοι προς άλλη γη κι αλλά μέρη…σιγά μην καθόντουσαν να σκοτωθούν. Αυτοί θέλουν να κονομαει η ναζιστοσυμμορια, αφου σε αυτήν ανήκουν…!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζεστά από τον Τύπο:

Το Reuters αναφέρει μόλις τώρα ότι η εισαγγελία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου κάλεσε σήμερα "για ένα τέλος σε αυτό που αποκάλεσε εκφοβισμό του προσωπικού του, λέγοντας ότι τέτοιες απειλές θα μπορούσαν να αποτελέσουν αδίκημα κατά του παγκόσμιου μόνιμου δικαστηρίου εγκλημάτων πολέμου. ”

Τι είδους άνθρωποι εκφοβίζουν τα δικαστήρια και απειλούν τους εισαγγελείς; Μαντεύεις σωστά, οικογένειες εγκλήματος, γκάνγκστερ, μαφία. Εδώ αποφάσισε να βρίσκεται το Ισραήλ!

Πέρα από αηδιαστικό...

Η εισαγγελία του ΔΠΔ δήλωσε ότι "όλες οι προσπάθειες παρακώλυσης, εκφοβισμού ή ακατάλληλης επιρροής των στελεχών της πρέπει να σταματήσουν άμεσα. Πρόσθεσε ότι το Καταστατικό της Ρώμης, το οποίο σκιαγραφεί τη δομή και τους τομείς δικαιοδοσίας του ΔΠΔ, απαγορεύει αυτές τις ενέργειες. ”



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



3 Μαϊου Γερμανία Βερολίνο 

Με την Παλαιστίνη



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



3 Μαϊου  Γαλλία/πανεπιστήμιο Λυόν 

"Είμαστε όλοι παιδιά της Γάζας "



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα το ξαναγράψω.

Στο Κιροβογκραντ, σύμφωνα με τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, επιστρατευτηκαν 37.404 άνδρες και σκοτώθηκαν 14.101. 

Οι απώλειες των Ουκρανών είναι τρομακτικές.

Κανεις δεν περίμενε οτι η ρήση

"Μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό" θα ίσχυε στην κυριολεξία



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουκρανία. 

Ρομά επιτέθηκαν σε στρατολογικό κέντρο καθώς δύο δικοι τους στρατολογηθηκαν βίαια



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με τους Τούρκους, στο Κιρόβογκραντ επιστρατεύτηκαν επίσημα 37.104 άνδρες. Από αυτούς, 14.101 άνθρωποι πέθαναν. Διαγράφηκαν 127 άτομα που παρέμειναν ανάπηρα. Τρεις ακόμη στρατιώτες αυτοκτόνησαν. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις υπόλοιπες περίπου 23.000.

Πολλοί περισσότεροι πιθανότατα κλήθηκαν στο στρατό και πέθαναν στην πρώτη γραμμή.

Αν σύμφωνα με επίσημα στοιχεία μπορούμε να πούμε ότι οι απόλυτες απώλειες είναι 40%, τότε οι πραγματικές απώλειες είναι πολύ μεγαλύτερες. Αυτός ο αριθμός των 14.000 νεκρών περιλαμβάνει αυτούς των οποίων ο θάνατος στο μέτωπο επιβεβαιώθηκε από τον γιατρό του λόχου και τον διοικητή του λόχου. Όσοι πέθαναν στα νοσοκομεία πίσω από τις γραμμές προφανώς δεν περιλαμβάνονται.

Πολλοί από αυτούς που σκοτώθηκαν στο μέτωπο αναφέρονται ως αγνοούμενοι, καθιστώντας αδύνατη τις πληρωμές των οικογενειών τους.

Επισήμως, το 7% των 220.000 κατοίκων της πόλης πέθανε στο μέτωπο. Ανεπίσημα, μάλλον περίπου 15%. Αυτό είναι ένα συνηθισμένο μικρό κέντρο της πόλης, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ύπαιθρος.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκθεση Politico: Υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία στις ΗΠΑ για τις εντάσεις μεταξύ του αμερικανικού στρατού και των ρωσικών στρατευμάτων σε αεροπορική βάση στην πρωτεύουσα Νιαμέι στον Νίγηρα.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν φοβάται ότι το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό, πρώην μέλη του Wagner PMC, θα προκαλέσει προκλήσεις κατά των Αμερικανών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο άνοιγμα πυρός.

Αμερικανοί στρατιώτες ετοιμάζονται να φύγουν καθώς Ρώσοι έφτασαν 1000 μέτρα από τη βάση τον περασμένο μήνα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκρέκας, υπ.ανάπτυξης: Όσο πιο βαρύ είναι το αρνί τόσο πιο ακριβά κοστίζει.

Ρε μαλ@κες αυτοί είναι ο ένας πιο χαζός από τον άλλο.

Σχολιο.- Φίλε μου μη δίνεις σημασία έχει και πιο χαζούς από αυτούς και είναι αυτοί που τους ψηφίζουν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γερμανική Κυβέρνηση ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ τη χρήση της Σοβιετικής σημαίας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την ήττα των Ναζί στις 9 Μάη !

Επίσης απαγόρευσε και χρήση της Ρωσικής, της Λευκορωσικής σημαίας, γιατί - λέει το Βερολίνο - ότι θεωρούνται … “σύμβολα υποκίνησης μίσους”!

-80 χρόνια και δεν μπορούν να το …χωνέψουν!

-Αυτά όμως, ΔΕΝ είναι “μίσος”, σύμφωνα με τους Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινους που έτυχε να κυβερνούν στο Βερολίνο:

-Αριστερή φωτογραφία  η Γερμανική αστυνομία επιτέθηκε και διέλυσε με άγρια βία καθιστική διαμαρτυρία φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου! Είχαν, λέει Παλαιστινιακές σημαίες και μαντήλες που θεωρούνται (κι αυτά) “σύμβολα μίσους”!!!

-Δεξιά φωτογραφία, γκλόμπς - χημικά - ξύλο στη Στουτγκάρδη ενάντια σε διαδηλωτές για τον ίδιο λόγο!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ....

Οι ΗΠΑ περνούν νόμο λογοκρισίας περί "αντισημιτισμού" που περιλαμβάνει και την Καινή Διαθήκη.

Για να βρεις ποιος σε εξουσιάζει, απλώς σκέψου ποιος είναι αυτός που δεν επιτρέπεται να κριτικάρεις.- Βολταίρος

-Το νομοσχέδιο H.R. 6090

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης, η Αμερικανική Βουλή ενέκρινε το νομοσχέδιο H.R. 6090 που επιδιώκει να πατάξει τον “αντισημιτισμό” στις πανεπιστημιουπόλεις και τα κάμπους μετά από ημέρες διαδηλώσεων και αναταραχών που οδηγήθηκαν από φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές.

«Το νομοσχέδιο σκοπεύει να χρησιμοποιηθεί για την καταστολή των διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιουπόλεις σε όλη τη χώρα, οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί ψευδώς «αντισημίτες» παρά τους Εβραίους φοιτητές που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι δυνάμεις κατοχής των ΙσραηλινοΝαζί συλλαμβάνουν τον προσωπικό φρουρό του Έλληνα προξένου στην Ιερουσαλήμ κατά τη διάρκεια της τελετής αφής του Αγίου Φωτός στο Ναό της Αναστάσεως.

Σχολιο.- Και ο φιλοκυβερνητικός/φιλοϊσραηλινός Σκάι την έχει την είδηση. Το λες και βεβήλωση του ιερότερου ναού της Χριστιανοσύνης.

Σχολιο.- Τα αίσχη των Ισραηλινών δεν έχουν τέλος!

Σχολιο.- Ζήτω η ελεύθερη Παλαιστίνη! Σκατά στους φασίστες ισραηλινοναζί!

Σχολιο.- Η κυβέρνηση θα κάνει εντονότατο διάβημα με την μέγιστη αυστηρότητα εννοείται. Θα έπρεπε δηλαδή. Μόλις περάσει η Ανάσταση η Δευτέρα του Πάσχα και η 7η Μαΐου όπου η ίδια μετέφερε την αργία της Πρωτομαγιάς Αν το θυμάται κανεις μέχρι τότε

Σχολιο.- Η Μοσαντ στρατολογουσε Ναζί εγκληματιες πολεμου

Σχολιο.- Σοβαρά σήμερα υποστηρίζετε τους ισραηλινοναζί και ταυτόχρονα υποστηρίζετε τον θάνατο 35000 ανθρώπων όπου πάνω 25000 είναι παιδιά και γυναίκες? Θέλετε να σας πω ότι κάθε ώρα πεθαίνουν 8 παιδιά? Ότι εκατοντάδες παιδιά μέσα σε 6 μήνες έχουν χάσει τα άκρα τους? Υποστηρίζετε τους οβριούς που σταυρώσαν το Χριστό? Η λέξη ΝΤΡΟΠΗ είναι ότι λιγότερο

Σχολιο.- Τι εθνικότητας είναι ο φρουρός του Έλληνα πρόξενου;; Μήπως γνωρίζει κάποιος;

Σχολιο.- Ο φρουρός του Έλληνα προξένου που υπέστη ωμή βία εντός Παναγίου Τάφου είναι αυτός λευκός ξανθωπός..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 ΠΡΟΚΛΗΣΗ Επεισοδιακή, βίαιη σύλληψη του σωματοφύλακα του Έλληνα Προξένου στα Ιεροσόλυμα από Ισραηλινούς αστυνομικούς κατά την Τελετή Αγίου Φωτός.!!! ΒΙΝΤΕΟ

04/05/2024

Ισραηλινοί αστυνομικοί συνέλαβαν βίαια τον προσωπικό φρουρό του Έλληνα προξένου στην Ιερουσαλήμ κατά τη διάρκεια της τελετής αφής του Αγίου Φωτός στο ναό της Αναστάσεως. Επεισοδιακή σύλληψη.. Τον πηγαίνουν τσουβαλιαστό τουλάχιστον 5 Ισραηλινοί αστυνομικοί τον έχουν αρχικά με καλυμμένα χαρακτηριστικά ενώ ασφυκτιούσε αφού βιαιοπράγησαν εναντίον του εντός του πανίερου Ναού της Αναστάσεως .Toυ έκαναν κεφαλοκλείδωμα εντός του Πανίερου Ναού! Την είδηση μεταδίδει το Al Jazeera, η Πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Κύπρο κ.α όπως το royanews.tv, η κρατική τηλεόραση του Λιβάνου το lbc,iqraa24,albawaba, al hadath και ιορδανικά μέσα !!Επίσημος θεσμός της Παλαιστινιακής Αρχής και το μεγαλύτερο αραβόφωνο ειδησεογραφικό πρακτορείο..Το νέο κάνει το γύρο του αγγλόφωνου και γαλλόφωνου διαδικτύου έχει πάρει φωτιά το twitter ενώ στον αραβικό κόσμο είναι η πρώτη είδηση!

Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου! Οι ελληνικές αρχές τι λένε..To YΠΕΞ.. Το Πατριαρχείο μήπως; Ο ελληνικός τύπος ως συνήθως αφωνία… λογοκρισία, ψαλίδι…η σιωπή είναι επιβεβαιωτική..

ΓΑΡΓΑΡΑ ΚΙ ΑΥΤΟ

ΠΟΣΟ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ …

https://twitter.com/i/status/1786773482304348603

 Ιταμή πρόκληση κατά της κορυφαίας στιγμής της χριστιανοσύνης της Ανάστασης του Θεανθρώπου κατά του νο 1 προσκυνήματος του χριστιανισμού παγκοσμίως και κατά των ελληνικών αρχών και ελληνικού έθνους και όλης της Ορθοδοξίας και της χριστιανοσύνης..

Ο άνδρας που υπέστη ωμή βία εντός Παναγίου Τάφου είναι αυτός λευκός ξανθωπός..

πάνε να το περάσουν κι αυτό στο ντούκου.. άσκηση τρομοκρατίας κατά ελληνικού στοιχείου επίδειξης δύναμης κατατρομοκράτηση πιστών Ορθοδόξων αν η είδηση είναι όντως όπως μεταδίδεται από τα μεγάλα αραβόφωνα ειδησεογραφικά αλλά και τα κύρια Παλαιστινιακά μέσα..

Ποιός αναγνωρίζει αυτόν τον άνθρωπο;

Τελευταίες πληροφορίες από ξένο τύπο μεγάλο πρακτορείο:

Ακτιβιστές κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο με τον φρουρό να συλλαμβάνεται βίαια και στη συνέχεια να οδηγείται στο αστυνομικό τμήμα στην πόλη, προτού αφεθεί ελεύθερος αργότερα, σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε μια παλαιστινιακή πηγή στο Al Jazeera Net.

Σκάνδαλο η σύλληψη και η βαιοπραγία σκάνδαλο και η ως τώρα συγκάλυψη σιωπή. Στιγματίστηκε η Μεγάλη Ημέρα..

Η ισραηλινή αστυνομία επέβαλε περιορισμούς στην πρόσβαση χριστιανών στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ στον Ιερό Ναό του Παναγίου Τάφου για την Τελετή αφής Αγίου Φωτός.

Μετέτρεψε τον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας σε κλειστή στρατιωτική ζώνη, μέσα από οδοφράγματα που είχαν τη μορφή στρατιωτικών κλοιών, με κέντρο την εκκλησία.

Η αστυνομία απέτρεψε επίσης την είσοδο Χριστιανών από τη Δυτική Όχθη, καθώς αρνήθηκε να τους χορηγήσει άδειες εισόδου στην Ιερουσαλήμ…

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΕΞΝΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΙΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ ΕΠΕΣΕ ΘΥΜΑ ΒΙΑΣ, ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΑΣ, ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΑΠΌ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΚΕ, ΚΡΑΤΗΘΗΚΕ.

ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΑΠΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ; ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΕΞ ... ΑΣ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΝ ΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗΣ ΔΕΧΘΗΚΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙTAΜΗ ΕΠΙΘEΣΗ!!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ;;

Ενεπλάκησαν κι άλλα μέλη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας;;

Είμαστε περίεργοι μετά από σιωπή 10 ωρών ποιο θα είναι τελικά το αφήγημα…ως τώρα 10.00 μμ ούτε δελτίο τύπου 2 σειρών. Κι αν υπήρχε λόγος γιατί δεν έγινε επίσημο διάβημα;

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΛΟΓΟΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ;

ΕΧΕΙ ΒΟΥΗΞΕΙ Ο ΝΤΟΥΝΙΑΣ

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών ο Γιώργος Κώτσηρας που ήταν παρών στην Τελετή Αφής Αγίου Φωτός δεν αντιλήφθηκε τίποτα; γιατί δεν έκανε ούτε σχόλιο επ΄αυτού κατά την άφιξη του σήμερα στην Αθήνα

Κανένας σεβασμός οι Ισραηλινοί έκαναν πεδίο μάχης και τον Πανάγιο Τάφο!!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος συνεόρτασε ΕΠΙΤΑΦΙΟ με Λατίνο Καθολικό καρδινάλιο! ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΣΥΝΕΟΡΤΑΣΜΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ! 

04/05/2024

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος συνεόρτασε την ακολουθία ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ με Λατίνο Καθολικό καρδινάλιο στο Ορθόδοξο ναό του Αγίου Νικολάου στο σημείο 0 στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στο Κάτω Μανχάταν της Νέας Υόρκης.. να προσέξει να μην πέσουν σαν δίδυμοι πύργοι.. Μετείχαν σε κοινό συνεορτασμό στο τελετουργικό.. ουσιαστικά ο Ελπιδοφόρος που πάει και για Οικουμενικός με αυτή την κίνηση μας προϊδεάζει για το τι μέλλει γενέσθαι ως προς την καθιέρωση κοινού εορτασμού του Πάσχα με Καθολικούς που προαναγγέλει το Φανάρι.. απόλυτος κανονικός εκτροχιασμός

ράντισαν με μύρο από κοινού τόσο τον Επιτάφιο όσο και τους πιστούς... Δεν υπάρχει κανένας εκκλησιαστικός παράγοντας να τον εγκαλέσει; Η σιωπή είναι συνενοχή συναίνεση.. και μια ακόμη συγκάλυψη! Ενωτικός ως το μεδούλι με ουνίτικες τάσεις οικουμενιστής και ΛΟΑΤΚΙΣΤΗΣ … έχει όλα τα χαρίσματα ο άνθρωπος κι από τις 11 και μπρος κυκλοφοράει για πατριάρχης οικουμενικός ..

Δεν ρίχνει μια ματιά και στους Κανόνες να δει τι επιτίμια προβλέπονται επιβάλλονται σε πνευματικούς δράστες σαν την αφεντιά του που παραβιάζουν ασύστολα το Κανονικό Δίκαιο μήπως είναι ήδη έκπτωτος; .. το πιο λυπηρό είναι ότι βρέθηκαν παρατρεχάμενοι να παραβρεθούν σε αυτή την εντελώς αντικανονική ακολουθία. Είναι πληγή για το Σώμα της Εκκλησίας και για την ομογένεια.. Πάει για νέο σχίσμα την Εκκλησία…

Ο καθολικισμός ήταν είναι και παραμένει αίρεση μερικές από τις δογματικές διαφορές:

αλάθητο του πάπα

Φιλιώγδε , το Άγιο Πνεύμα εκπορεύεται και εκ του Υιού

άσπιλη άμωμη σύλληψη της Παναγίας

Ανάληψη της Παναγίας και όχι Κοίμηση/Μετάσταση της Θεοτόκου

Μαριολατρεία

εκκλησιολογικές διαφορές:

γενική αγαμία κλήρου 

μετάληψη άζυμου άρτου όστιας

”αίμα” και ”σώμα” Χριστού μεταλαμβάνουν μόνο οι ιερείς οι λαϊκοί μόνο ”σώμα”

βάπτισμα δια ραντισμού

χρήση εκκλησιαστικού οργάνου ( βέβαια τελευταία εκκλησίες και στην Ελλάδα γίνανε μέγαρα μουσικής ως και η Αγία Σοφία Θεσσαλονίκης με κονσέρτα δηλ. αλλαγή χρήσης ναού ) κ.α



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακάτικος Πασχαλινός τύπος χωρίς Πάσχα..τα ένθετα περιέχουν από τη Χιονάτη ως …. το έγκλημα στο Μαλιμπού!

04/05/2024

Κυριακάτικος Πασχαλινός τύπος χωρίς Πάσχα..τα ένθετα περιέχουν από τη Χιονάτη ως το έγκλημα στο Μαλιμπού! Πόσο ελεγχόμενα τα φύλλα από το γνωστό λόμπι…

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ένθετα του κυριακάτικου πασχαλιάτικου τύπου… Πασχαλινός τύπος χωρίς Πάσχα..να κρατάς την κοιλιά σου από τα γέλια..

Η Απογευματινή δίνει σε ένθετο ”Ιστορία της ΝΔ”.. νορμάλ σιγά μην ασχοληθούμε Κυριακή Πάσχα με ιστορία του Χριστού ..

η REAL ”το έγκλημα στη Μαλιμπού’‘ .. σχετικότατο..

Πρώτο Θέμα: ”Γράμματα στη Χιονάτη”….. ξέχασε και τους 7 νάνους

Documento: ” To Πάσχα των θρησκειών” .. εδώ επιτέλους μια αναφορά στο Πάσχα αλλά … των θρησκειών ..

Το ΒΗΜΑ: ”το σημειωματάριο της άνοιξης” οικολογικός εξπρεσιονισμός..

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: H Ελλάδα του Α ΜcCabe.

EΣTIA:” Eλένη Παπαδάκη. Τραγωδία και θρήνος” αυτοί πάλι πασχαλιάτικα βρήκαν να θρηνήσουν την Παπαδάκη.

Παραπολιτικά ”Ιστορία της Ελλάδας” .. φιλολογικότατοι

Μόνο η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έχει βάλει και 2 βιβλία Ορθόδοξου χριστιανικού περιεχομένου Κυριακή του Πάσχα κι ας μην έχουν σχέση με Πάσχα..όπως και ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ που έχει ένα ένθετο για Μεγάλη Εβδομάδα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστίνη: Γάζα Άγιος Πορφύριος Επιτάφιος! Ράμαλα Δυτική όχθη Επιτάφιος…… λίγο πιο εκεί από τους ομαδικούς τάφους! 

04/05/2024

Παλαιστίνη: Γάζα Άγιος Πορφύριος Επιτάφιος Ράμαλα Δυτική όχθη Επιτάφιος…… λίγο πιο εκεί από τους ομαδικούς τάφους! και τα ερείπια όπου έχουν καταπλακωθεί 10.000 αγνοούμενοι..εκτός των 35.000 νεκρών

Γάζα δέος στη μονή Αγίου Πορφυρίου όπου μαρτύρησαν δεκάδες Ορθόδοξοι από τις χριστοκτόνες προφητοκτόνες βόμβες χοροστάτησε στην ακολουθία του Επιταφίου ο αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδος Αλέξιος..

o επιτάφιος στον Άγιο Πορφύριο…ο πιο αυθεντικός επιτάφιος του 2024

Ράμαλα Δυτική όχθη Παλαιστίνη… Επιτάφιος σε ορθόδοξο ναό σε πανηγυρικό κλίμα! Ράμαλα Επιτάφιος …



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Βραβείο Ελευθερίας του Τύπου της UNESCO απονεμήθηκε σε Παλαιστίνιους δημοσιογράφους της Γάζας!

03/05/2024

Το Βραβείο Ελευθερίας του Τύπου από την UNESCO φέτος απονεμήθηκε σε Παλαιστίνιους δημοσιογράφους στη Λωρίδα της Γάζας, κατά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελευθερίας του Τύπου, που διοργάνωσε η UNESCO στην πρωτεύουσα της Χιλής, Σαντιάγο, παρουσία του επικεφαλής του Συνδικάτου των Παλαιστίνιων Δημοσιογράφων, Nasser Abu Bakr, ο οποίος έλαβε το βραβείο για λογαριασμό των δημοσιογράφων στη Γάζα.

Το σωματείο Παλαιστίνιων Δημοσιογράφων θεώρησε, σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή, ότι αυτό το σημαντικό βραβείο έρχεται προς αναγνώριση και τιμή των Παλαιστινίων δημοσιογράφων στη Γάζα, οι οποίοι συνεχίζουν το έργο και την αποστολή τους στα μέσα ενημέρωσης με κάθε επαγγελματισμό και ικανότητα και εκθέτουν τα εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής στον κόσμο. Το Συνδικάτο ανέφερε ότι αυτό το βραβείο έρχεται ως επιστέγασμα των μεγάλων προσπαθειών του για την τεκμηρίωση των κατοχικών εγκλημάτων κατά δημοσιογράφων και της συμμετοχής του σε μια σειρά από συνέδρια και συναντήσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της συνάντησης του Προέδρου της Επιτροπής Ελευθεριών με τον Βοηθό του Γενικού Διευθυντή της UNESCO στη γαλλική πρωτεύουσα, Παρίσι.

«Σε όλο τον κόσμο, οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης ρισκάρουν τη ζωή τους για να προσπαθήσουν να μας μεταφέρουν νέα για τα πάντα, από τον πόλεμο μέχρι τη δημοκρατία», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ελευθερίας του Τύπου, που εορτάζεται στις 3 Μαΐου κάθε έτος». Τόνισε ότι «χωρίς γεγονότα δεν μπορούμε να καταπολεμήσουμε την παραπληροφόρηση και την παραπλανητική πληροφόρηση, χωρίς τη λογοδοσία δεν θα έχουμε ισχυρές πολιτικές και χωρίς την ελευθερία του Τύπου δεν θα απολαμβάνουμε καμία ελευθερία».

Η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία στην UNESCO ευχαρίστησε την Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης στη Χιλή, Βέρα Παμπόν, και το προσωπικό της πρεσβείας για τις προσπάθειές τους να βοηθήσουν το Συνδικάτο και για την καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας για την επιτυχία της εκδήλωσης παράδοσης του βραβείου στον Πρόεδρο των Δημοσιογράφων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανθούν ΚΑΙ στην Ελλάδα οι λεγόμενες ΜΚΟ.

Που μόνον ΜΚΟ δεν είναι, για όσους θέλουν να ερευνούν.

Τρελλές δουλειές, με μαύρο χρήμα, για σκοπούς ΠΑΝΤΟΤΕ παράνομους.

«Η Γεωργία έχει έναν από τους υψηλότερους αριθμούς ΜΚΟ ανά κάτοικο!

-Στη Γεωργία δραστηριοποιούνται 25.000 ΜΚΟ

-1 ΜΚΟ ανά 148 πολίτες!

-Το 90% λαμβάνει τη χρηματοδότηση του από ξένες δυτικές χώρες!»

Οι ΜΚΟ είναι εναντίον της Ρωσίας, εναντίον της Γεωργίας, και οι «διαδηλωτές» πληρωμένοι χαφιέδες των αμερικάνων!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας πραγματικός Ηρακλής

Ο πρωθυπουργός της Γεωργίας, Ηρακλής Κομπαχίτζε, αρνήθηκε πρόσκληση επίσκεψης του στις ΗΠΑ γιατί οι τελευταίες έθεσαν ως όρο το γεωργιανό κοινοβούλιο να σταματήσει προσωρινά την εξέταση του σχεδίου νόμου «για την διαφάνεια της ξένης επιρροής στις ΜΚΟ»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτά δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν

«Αυτή δεν είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία εναχθήκαμε. Εγώ ο ίδιος διεξήγαγα εκστρατεία υπέρ της ένταξης στην ΕΕ το 2004 και εξακολουθώ να πιστεύω ότι το εσωτερικό  είναι καλύτερο από το εξωτερικό, αλλά ταυτόχρονα δεν  θέλω να κρύψω ότι όταν ενταχθήκαμε το 2004 δεν επρόκειτο για κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Όρμπαν στο ραδιόφωνο Kossuth.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν έγινε λόγος για «να αφήσουμε εκατομμύρια μετανάστες να εισέλθουν στην ήπειρο και τις χώρες, που όπως η Ουγγαρία, είναι αντίθετες, θα εξαναγκαστούν», ότι θα υπάρξει πίεση σε χώρες, που όπως η Ουγγαρία, έχουν γράψει στο σύνταγμα ότι οικογένεια είναι η ένωση ενός άντρα και μίας γυναίκας.

Ο Όρμπαν σημείωσε επίσης ότι η Ουγγαρία προσχώρησε στην ΕΕ για να αισθάνεται ασφαλής και να έχει ελεύθερη πρόσβαση στις αγορές  των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, αλλά τώρα η ΕΕ περνάει μια σοβαρή οικονομική κρίση και κρίση ασφαλείας εξαιτίας της σύγκρουσης στην Ουκρανία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ – ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΦΟΥ ΕΦΑΓΕ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΟΥ

04|05|2024 23:25

Εικόνες που προκαλούν πολλά ερωτηματικά κυκλοφόρησαν από την Ιερουσαλήμ και συγκεκριμένα από τον Ναό της Αναστάσεως, όπου νωρίτερα έγινε η τελετή αφής του Αγίου Φωτός.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται, κυρίως μέσω πολλών πηγών στα social media, η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε με τη βία έναν φρουρό του Έλληνα Πρόξενου.

Μάλιστα, κυκλοφόρησαν και σχετικά βίντεο, τα οποία δείχνουν τη στιγμή της σύλληψης και το πώς τον απομάκρυναν σχεδόν… σηκωτό!

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το τι ακριβώς έχει συμβεί και γιατί συνελήφθη, αλλά όπως άφησαν διπλωματικές πηγές να διαρρεύσει, ο φρουρός αφέθηκε λίγο αργότερα ελεύθερος, αφού όμως πρώτα απομακρύνθηκε από τον ναό και μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα της Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το Υπουργείο Εξωτερικών  «διερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες διενεργήθηκε το περιστατικό και θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΛΑΙΔΗ ΑΡΧΙΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΤΑ ΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ – Η ΓΚΡΑΜΠΟΦΣΚΙ ΝΤΥΘΗΚΕ… ΠΑΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΡΟΛΑΡΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ – ΒΡΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ “ΚΟΛΛΗΤΟΥ” ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

04|05|2024 20:55

Το θράσος αυτής της οικογένειας είναι τρομακτικά απύθμενο. Δεν βλέπουμε λάθος. Με Ιερατικό Σταυρό προσήλθε στην Ακολουθία του Επιταφίου χθες το απόγευμα η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι. 

Ο συγκεκριμένος Σταυρός αποτελεί μέρος της ιερατικής ενδυμασίας και κατά τους εκκλησιαστικούς κανόνες φέρεται από τους ιερωμένους με αξίωμα άνω του διακόνου.

Η επιλογή της αρχιερέως της διαπλοκής στην Ελλάδα σίγουρα δεν ήταν ένα στυλιστικό ατόπημα. Ήξερε τι φόραγε και σκοπό είχε να προκαλέσει τον λαό και τους πιστούς. Τέτοιες “επιλογές” αφορούν πάντα τα ήθη, ΄τα έθιμα και τις παραδόσεις της Ελλάδας και ποτέ τα “αγαπημένα παιδιά” της κωλοικογένειας αυτής, όπως οι gay, ΛΟΑΤΚΙ, μουσουλμάνοι, γ@φτοι κτλ.

Η επιλογή της συζύγου του πρωθυπουργού προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων στα social media.

Δείτε τις σχετικές αναρτήσεις από το «Χ» 

https://twitter.com/Marka2free/status/1786655458284978300?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1786655458284978300%7Ctwgr%5E66e663134603d59bbf97e62b8fdd6830851e7598%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Felliniki-politiki%2Fprovocateur%2Fmareva-gkrampovski-me-ieratiko-stayro-emfanistike-stin-akolouthia-tou-epitafiou-foto%2F



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΘΕΛΑΤΕ; ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ – ΑΦΡΙΚΑΝΟΣ ΛΗΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΝΙΞΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ 

04|05|2024 19:09

Η γυναίκα προσπάθησε να αντισταθεί αλλά ο ληστής την έσυρε στο μπάνιο και την απείλησε με μαχαίρι.

Σοκαριστικό βίντεο κάνει το γύρο του Διαδικτύου, που δείχνει μια επίθεση ενός ληστή εναντίον μιας υπαλλήλου σε σούπερ μάρκετ της Ισπανίας.

Στις εικόνες, που κατέγραψε η κάμερα κλειστού κυκλώματος του σούπερ μάρκετ της Ciudad Jardin στη Μάλαγα της νότιας Ισπανίας, διακρίνεται ο 40χρονος ληστής με καταγωγή από το Καμερούν να μπαίνει στο κατάστημα, να αρπάζει την ανυποψίαστη Παραγουανή ταμία και να της κάνει κεφαλοκλείδωμα προκειμένου να κλέψει χρήματα από το ταμείο.

Δείτε το βίντεο:

https://twitter.com/i/status/1785285033831354537

Η αβοήθητη γυναίκα προσπάθησε να αντισταθεί, αλλά ο ληστής την έσυρε στο μπάνιο και την απείλησε με μαχαίρι να του δώσει κι άλλα χρήματα. Η ταμίας προσπάθησε να του εξηγήσει ότι δεν υπήρχαν άλλα λεφτά, όταν την απείλησε με μαχαίρι. «Εκεί ήταν που πίστεψα ότι θα με σκότωνε», είπε η ίδια μετά το συμβάν.

Ο ληστής την κλείδωσε στο μπάνιο, επέστρεψε στο ταμείο και έφυγε ανενόχλητος.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ, ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΙΖΑ!!! Τουρκικός Τύπος: «Αγαθονήσι, Ψέριμος, Φαρμακονήσι και Καλόλιμνος δεν ανήκουν στην Ελλάδα»

04|05|2024 22:00

Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ σε διάφορα νησιά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, ο τουρκικός τύπος ξεδίπλωσε και πάλι τουρκικές αξιώσεις και με νέο δημοσίευμα αμφισβητεί εκ νέου την ελληνική κυριότητα νησιωτικών περιοχών μας, ενόψει και της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα.

Αφού έκανε λόγο για τους Καταδρομείς που είναι σε διάφορα νησιά μας, ο τουρκικός Τύπος ανέφερε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι «Αγαθονήσι, Ψέριμος, Φαρμακονήσι και Καλόλιμνος δεν ανήκουν στην Ελλάδα».

«Αγαθονήσι, Ψέριμος, Φαρμακονήσι και Καλόλιμνος βρίσκονται εντός των νησιών, νησίδων και Βραχονησίδων (EGEAYDAAK) των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με διεθνείς συνθήκες συνέχισαν τα αηδιαστικά βρωμοψέματα τους οι βρωμότουρκοι αληταράδες.

Το νησί Καλόλιμνος απέχει 10 χιλιόμετρα από την Μούγκλα , το νησί Φαρμακονήσι είναι 10 χιλιόμετρα από τα Δίδιμα της Μιλήτου στην Μικρά Ασία, το Αθανονήσι απέχει 17 χιλιόμετρα από τα τουρκικά παράλια.

Το τουρκικό κράτος, που ανέλαβε δράση μετά την κρίση των Ιμίων το 1996, ξεκίνησε μια κοινή μελέτη με όλα τα ιδρύματα και την ακαδημαϊκή κοινότητα του και εντόπισε τα νησιά, τις νησίδες και τις Βραχονησίδες στο Αιγαίο, των οποίων η κυριαρχία δεν μεταβιβάστηκε στην Ελλάδα με συνθήκες.

Ως αποτέλεσμα της διετούς μελέτης της επιστημονικής ομάδας 35 ατόμων που σχηματίστηκε το 1997, ο αριθμός των νησιών της ακαθορίστου κυριαρχίας, καθορίστηκε σε 152 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες.» ισχυρίζεται το δημοσίευμα

Στην έρευνα εκείνη με τίτλο «Το κύριο πρόβλημα στο Αιγαίο / Νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας», συνοψίζεται ως εξής: «Η Οθωμανική Αυτοκρατορία συνεχίζει να κυριαρχεί στα νησιά που δεν μεταβιβάστηκαν στην Ελλάδα με συνθήκες και αναφέροντας τα ονόματά τους, τα οποία ανήκουν στην Τουρκία, η οποία είναι η συνέχεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζαχάροβα: “Η στρατιωτική άσκηση Steadfast Defender του ΝΑΤΟ είναι απόδειξη ότι ετοιμάζεται για σύγκρουση”

04|05|2024 23:59

Η τετράμηνη στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ με την ονομασία Steadfast Defender, κοντά στα ρωσικά σύνορα, είναι απόδειξη ότι η συμμαχία προετοιμάζεται για μια πιθανή σύγκρουση με τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ζαχάροβα απέρριψε τις κατηγορίες που διατύπωσε το ΝΑΤΟ αυτήν την εβδομάδα, ότι η Μόσχα εμπλέκεται σε υβριδικές επιθέσεις σε χώρες-μέλη του, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για παραπλανητική «παραπληροφόρηση» με στόχο να αποσπάσει την προσοχή από τις δικές του δραστηριότητες. Στην ανακοίνωσή της λέει ότι αντιθέτως, το ΝΑΤΟ διεξάγει υβριδικό πόλεμο με τη Ρωσία, επειδή στηρίζει την Ουκρανία με όπλα, πληροφορίες και οικονομικούς πόρους.

«Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, η Steadfast Defender. Σύμφωνα με το σενάριό τους, γίνονται ενέργειες κατά της Ρωσίας χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, συμπεριλαμβανομένων υβριδικών και συμβατικών όπλων. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται σοβαρά για μια πιθανή σύγκρουση μαζί μας», πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

Οι σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους εδώ και δεκαετίες, μετά τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση απελευθέρωσης του Ντονμπας από τα νύχια των ουκρανοναζί των δυτικών αποικιοκρατών, τον Φεβρουάριο του 2022.

Στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση που ξεκίνησε τον Ιανουάριο και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου μετέχουν 90.000 στρατιώτες. Εξετάζεται το πώς οι αμερικανικές δυνάμεις θα μπορούσαν να ενισχύσουν τους Ευρωενωσίτες συμμάχους τους σε χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία και στην ανατολική πτέρυγα της συμμαχίας, εάν ξεσπούσε κάποιος πόλεμος.

Σχολιο.- Καλά το ΝΑΤΟ είναι γνωστό ότι σχεδιάζει εισβολή στη Ρωσία, η  Ρωσία τι κάνει;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρίσι... "Ολυμπιακά Παιχνίδια 2024" & τρανσεξουαλισμός!

4/5/2024    -    20.50

«Έφτασε και στο Παρίσι η Ολυμπιακή φλόγα.

Την παρέλαβε η ντραγκ κουίν "Μίνιμα Ζεστέ"...»

 Η φλόγα έγινε αξεσουάρ καρναβαλιού!

Στο μεταξύ ο Μανωλάκης της χώρας του "Φωτός και του Πολιτισμού" (της απόλυτης δυτικής παρακμής και κτηνωδίας), κάθε τόσο απειλεί πως αν προχωρήσουν οι Ρώσοι (εδώ γελάνε κι οι κότες, αφού προχωρούν οι Ρώσοι κάθε μέρα ), θα στείλει τα επίλεκτα στρατεύματά του και τα πυρηνικά του... για το "ευρωπαϊκό χαράκωμα πολιτισμού", τους ουκρανοναζί του κοκαϊνομανή μικρού φύρερ Ζ ελέ...

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως στα "Ολυμπιακά Παιχνίδια" (Olympic Games, Jeux olympiques, Juegos Olímpicos, Giochi olimpici...) -μόνον στην Ελλάδα έχουμε βαπτίσει τα παιχνίδια σε Ολυμπιακούς αγώνες-, που απαγορεύουν τη συμμετοχή σε "ιμπεριαλιστικές" χώρες όπως η Ρωσία, Λευκορωσία, αλλά λατρεύουν τους βρεφοκτόνους σιωναζί (το ισραήλ -συνειδητά με -ι-, με 14.500 δολοφονημένα παιδιά, 40.000 αμάχους), θα είναι η χώρα μοντέλο αντιιμπεριαλιστικού αγώνα), οι διεμφυλικοί, τρανσέξουαλ, ομοφυλόφιλοι κι άλλα περίπου 70 "γένη" ΛΟΑΤΚΙ+, δεν θα ήταν σύμβολο του "Ολυμπιακού Πνεύματος"... και γελάνε οι πέτρες!

Ευτυχώς... στην Ελλάδα, όπως έχουμε εθνικό Μέτωπο υπέρ των ουκροναζί, έχουμε κι εθνικό Μέτωπο στα "ανθρώπινα δικαιώματα" των τρανσέξουαλ, γάμους, τεκνοθεσίες, αλλαγή φύλου στα 15, μάθημα τρανσεξουαλισμού από την Γ' Δημοτικού... και Σια...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Στράβωσε» το έθιμο στην Κέρκυρα: Πέταξαν μπότη από το δημαρχείο και έπεσε στο κεφάλι περαστικής

4/5/2024    -     22.31

Ένα ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Κέρκυρα, κατά την τήρηση του εθίμου της ρίψης των Μπότηδων στο ιστορικό Δημαρχείο του νησιού.

Όπως αναφέρει το corfutvnews.gr στις 11:00 στελέχη του Δήμου, παρουσία των αντιδημαρχών Σπ. Χαλικιόπουλου και Ν. Βραδή έριξαν τον Μπότη χωρίς να φανταστούν ότι μία κοπέλα περνούσε εκείνη την ώρα από το πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα να της πέσει ο Μπότης στο κεφάλι.

Άμεσως έτρεξαν όλοι να την βοηθήσουν και σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου έκανε δυο ράμματα σε τραύμα στο κεφάλι.

https://www.youtube.com/watch?v=G87t869RuEg

https://twitter.com/i/status/1786758182334861365



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΝΩ από 2.000 οι συλλήψεις σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ...

4/5/2024     -     10.30

Πρωτοφανείς  διαστάσεις έχουν λάβει οι διαδηλώσεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών που συνεχίζονται εδώ και εβδομάδες στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ.

Από τη Νέα Υόρκη έως και το Λος Αντζελες, οι Ηνωμένες Πολιτείες τα περασμένα 24ωρα βρέθηκαν αντιμέτωπες με σκηνές βίας και αναταραχής, βλέποντας την κλιμακούμενη ένταση στα πανεπιστήμια να κορυφώνεται. Εντάσεις, συλλήψεις, πυροβολισμοί εξ επαφής με λαστιχένιες σφαίρες που μπορεί να σπάσουν κόκκαλα φοιτητών,  χημικά εναντίον φοιτητών, συμπλοκές μεταξύ σιωνιστοναζιστών ασφαλιτών της CIA, ADL και φιλοπαλαιστινίων διαδηλωτών, συνθέτουν το σκηνικό. Τα πανεπιστήμια από την πλευρά τους προχωρούν σε διακοπή των μαθημάτων και διαγραφές φοιτητών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Η Μόσχα εξέδωσε εντάλματα σύλληψης «ζωντανών ή νεκρών» του Β.Ζελένσκι, του Π.Ποροσένκο & άλλων 5 Ουκρανών αξιωματούχων!

Η Ρωσία πλέον αντιμετωπίζει την ηγεσία του Κιέβου ως «εγκληματική συμμορία»

04.05.2024 | 20:20

Η Μόσχα εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για προσαγωγή και παραπομπή σε δίκη του προέδρου της Ουκρανίας Β.Ζελένσκι και άλλων έξι Ουκρανών αξιωματούχων μεταξύ των οποίων και του πρώην προέδρου της Ουκρανίας, Πιοτρ Ποροσένκο που ανέτρεψε τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας το 2014.

Πιο αναλυτικά, το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών έθεσε τον Β.Ζελένσκι και τον Πιοτρ Ποροσένκο στη λίστα καταζητούμενων, βάσει των διατάξεων περί εγκλημάτων πολέμου και ηθικής αυτουργίας σε τρομοκρατικές επιθέσεις εντός της ρωσικής επικράτειας και η ρωσική Εισαγγελία εξέδωσε το σχετικό ένταλμα σύλληψης που δικαιολογεί ακόμα και την θανάτωσή του αν αρνηθεί να δικαστεί!

Εκτός από το νυν και πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας οι υπόλοιποι καταζητούμενοι είναι οι εξής:

Ο πρώην Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας Litvinenko

Ο πρώην επικεφαλής της SBU Nalyvaichenko

Ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης της Ουκρανίας Petrenko

Ο πρώην επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας της Ουκρανίας Kubiv

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας Shlapak (για τη χρηματοδότηση των εθνικιστικών δυνάμεων στο Ντονμπάς).

Η άσκηση της ποινικής δίωξης και το διεθνές ένταλμα σύλληψης αφορά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Κροκους Χωλ, την δολοφονία της κόρης του Α.Ντούγκιν και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις που συνέβησαν στο εσωτερικό της Ρωσίας, αλλά και των περιοχών της Νέας Ρωσίας (Ντονμπάς) από το 2014 για τις οποίες υπεύθυνος, βάσει των ενταλμάτων σύλληψης είναι ο Π.Ποροσένκο.

Αυτό πλέον σημαίνει ότι η ρωσική κυβέρνηση δεν πρόκειται να προσέλθει σε καμία διαβούλευση ή σε ειρηνευτικές συνομιλίες με τη νυν κυβέρνηση του Κιέβο της οποίας η θητεία λήγει τυπικά στις 20 Μαΐου και ίσως σχηματίσει εξόριστη ουκρανική κυβέρνηση με την οποία θα συζητήσει πλέον τους όρους της ειρήνευσης.

Οι προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία είχαν προγραμματιστεί για τις 31 Μαρτίου 2024, αλλά απαγορεύθηκαν από τον Β.Ζελένσκι.

Ήδη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι «η Ρωσία δεν θα αναγνωρίσει τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ως νόμιμο ηγέτη της Ουκρανίας μετά τη λήξη της προεδρικής του θητείας στις 21 Μαΐου»

Βάσει του εντάλματος σύλληψης που εξέδωσαν οι αρχές της Μόσχας, οι επτά προαναφερθέντες μπορούν όχι μόνο να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη, αλλά και να εξοντωθούν αν θεωρηθεί ότι αντιδρούν.

Δηλαδή ως καταζητούμενοι πλέον μπορούν να εξοντωθούν ανά πάσα στιγμή από τις ρωσικές δυνάμεις οι οποίες έχουν λάβει πλέον την κατάλληλη νομιμοποίηση.

Είναι ένα βήμα «χωρίς επιστροφή» για την Μόσχα που σίγουρα περίμενε την στιγμή που θα είχε ανακτήσει την πλήρη πρωτοβουλία κινήσεων στο μέτωπο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιθετικό στρατό παρατάσσει το ΝΑΤΟ απέναντι στη Μόσχα: 90.000 στρατιώτες αναπτύσσονται απέναντι στις ρωσικές ταξιαρχίες

Μ.Ζαχάροβα: «Η άσκηση του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά μας δείχνει προετοιμασίες για σύγκρουση με τη Ρωσία»

04.05.2024 | 16:02

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε σήμερα (4/5), πως η τετράμηνη στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ με την ονομασία «Steadfast Defender», κοντά στα ρωσικά σύνορα, είναι απόδειξη ότι η συμμαχία προετοιμάζεται για μια πιθανή σύγκρουση με τη Ρωσία.

Η Μ.Ζαχάροβα στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι, το ΝΑΤΟ διεξάγει υβριδικό πόλεμο με τη Ρωσία, καθώς στηρίζει την Ουκρανία με όπλα, πληροφορίες και οικονομικούς πόρους.

«Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, η Steadfast Defender.

Σύμφωνα με το σενάριό τους, γίνονται ενέργειες κατά της Ρωσίας χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, συμπεριλαμβανομένων υβριδικών και συμβατικών όπλων. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται σοβαρά για μια πιθανή σύγκρουση μαζί μας», πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

Στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση που ξεκίνησε τον Ιανουάριο και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου συμμετέχουν 90.000 στρατιώτες.

Εξετάζεται το πώς οι αμερικανικές δυνάμεις θα μπορούσαν να ενισχύσουν τους Ευρωενωσίτες συμμάχους τους σε χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία και στην ανατολική πτέρυγα της συμμαχίας, εάν αποφασίσουν οι ΝΑΤΟικοί να επιτεθούν εναντίον της Ρωσίας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Απαγορεύτηκε η είσοδος σε Βρετανοπαλαιστίνιο γιατρό που επρόκειτο να μιλήσει στη γαλλική Γερουσία

Λόγω απαγόρευσης εισόδου στην ζώνη Σένγκεν που εκδόθηκε από την Γερμανία

04.05.2024 | 23:53

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης, δρ Γασάν Αμπού Σίταχ, ο οποίος είχε προγραμματίσει να μιλήσει σήμερα στη γαλλική Γερουσία για την εμπειρία του ως γιατρός στη Γάζα, αναγκάστηκε να επιστρέψει από το αεροδρόμιο Ρουασί στο Παρίσι προς το Λονδίνο, καθώς δεν του επετράπη η είσοδος στη Γαλλία λόγω της απαγόρευσης που επέβαλε το Βερολίνο για τη ζώνη Σένγκεν.

«Βρίσκομαι στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ. Με εμποδίζουν να εισέλθω στην Γαλλία. Πρόκειται να απευθυνθώ σήμερα στην γαλλική Γερουσία», έγραψε στο Χ. «Λένε ότι οι Γερμανοί απαγόρευσαν την είσοδό μου στην Ευρώπη για έναν χρόνο».

Αστυνομική πηγή επιβεβαίωσε στο AFP ότι παραγγελία απαγόρευσης εισόδου στην ζώνη Σένγκεν εκδόθηκε από την Γερμανία και εμπόδισε την είσοδό του στο Παρίσι. Τελικά, επιβιβάσθηκε αργά το απόγευμα σε πτήση για το Λονδίνο, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

Στα μέσα του Απριλίου, το Βερολίνο απαγόρευσε την είσοδο στην Γερμανία στον Γασάν Αμπού Σίταχ, όπως και στον Γιάννη Βαρουφάκη. Και οι δύο συμμετείχαν σε «Παλαιστινιακό Συνέδριο» στο Βερολίνο, τις εργασίες του οποίου διέκοψε η γερμανική αστυνομία μία ώρα μετά την έναρξή τους.

Οταν ερωτήθηκαν για το θέμα του Γιάννη Βαρουφάκη, οι γερμανικές αρχές δικαιολόγησαν την απαγόρευση με την αιτιολογία της «παρεμπόδισης κάθε αντισημιτικής και αντιισραηλινής προπαγάνδας».

Σε βίντεο που αναρτήθηκε την ίδια ημέρα στο Χ, ο Γασάν Αμπού Σίταχ είχε δηλώσει ότι του απαγορεύθηκε η είσοδος στην Γερμανία για «ολόκληρο τον Απρίλιο». Κατήγγειλε επίσης «την καταστολή της ελευθερίας της έκφρασης στην Γερμανίας», μία χώρα «συνεργό (του ισραηλινοναζιστικού στρατού) που φιμώνει τους μάρτυρες της γενοκτονίας» στην Γάζα.

Ο δρ Γασάν Αμπού Σίταχ πέρασε 43 ημέρες στην Γάζα παρέχοντας ιατρικές υπηρεσίες, κυρίως στο νοσοκομείο αλ-Σίφα. Επρόκειτο να συμμετάσχει σε συμπόσιο στην γαλλική Γερουσία που οργάνωσε η οικολόγος γερουσιαστής Ρεμόντ Πονσέ Μονζ.

Οι οργανωτές του συμποσίου απευθύνθηκαν στα γραφεία του γάλλου υπουργού Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν και του υπουργού Εξωτερικών Στεφάν Σεζουρνέ χωρίς αποτέλεσμα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας: Καλεί όλες τις χώρες του κόσμου να αναγνωρίσουν την Παλαιστίνη

Μετά την απόφαση της Δημοκρατίας του Τρινιντάντ και Τομπάγκο να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης

04.05.2024 | 23:10

Έπειτα από την απόφαση της Δημοκρατίας του Τρινιντάντ και Τομπάγκο να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως κράτος, ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙC) με επίσημη ανακοίνωση προέτρεψε όλες τις χώρες παγκοσμίως να πράξουν το ίδιο.

«Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας χαιρέτισε την απόφαση της Δημοκρατίας του Τρινιντάντ και Τομπάγκο να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης, θεωρώντας ότι πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα που συνάδει με το διεθνές δίκαιο και τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Συμβάλλει στο να δοθεί η δυνατότητα στον παλαιστινιακό λαό να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματός του να επιστρέψει, να αυτοπροσδιοριστεί και να ενσαρκώσει την ίδρυση του ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης, στα σύνορα της 4ης Ιουνίου 1967, με πρωτεύουσα την Αλ-Κουντς», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ο ΟΙΚ ανανέωσε την έκκλησή του προς όλες τις χώρες του κόσμου που δεν έχουν ακόμη αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης να ανακοινώσουν την αναγνώρισή τους στο κράτος της Παλαιστίνης το συντομότερο δυνατό, για να στηρίξουν τις διεθνείς προσπάθειες που αποσκοπούν στον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και στην επίτευξη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή, με βάση το όραμα της λύσης των δύο κρατών και τα σχετικά ψηφίσματα της διεθνούς νομιμότητας», προστίθεται.

Η Δημοκρατία του Τρινιντάντ και Τομπάγκο αναγνώρισε την Πέμπτη το κράτος της Παλαιστίνης με απόφαση που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: «Πράσινο φως» για στρατιωτική βοήθεια 60 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατοχή στην Αϊτή

04.05.2024 | 21:46

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενέκρινε πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την κατοχή ύψους 60 εκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει την κατοχή στην Αϊτή να αντιμετωπίσει τις βίαιες συμμορίες που προκαλούν χάος στη χώρα, σύμφωνα με έγγραφα της κατοχής.

Το πακέτο αυτό, το οποίο είναι το δεύτερο που εγκρίνεται από τις ΗΠΑ για την κρίση στην Αϊτή φέτος, περιλαμβάνει κυρίως φορητά όπλα και ορισμένα τεθωρακισμένα οχήματα, με την ειδοποίηση να αναφέρει την αποστολή τουλάχιστον 80 Humvee, 35 οχήματα πεζικού MaxxPro, τουφέκια ελεύθερου σκοπευτή, εξοπλισμό ελέγχου ταραχών, πυροβόλα όπλα, πυρομαχικά και drones παρακολούθησης.

Η κίνηση αυτή θα ενισχύσει την Κατοχκή Αστυνομία της Αϊτής και τα κράτη που συμμετέχουν στην πολυεθνική αποστολή κατοχής, όπως η Κένυα, η Τζαμάικα και οι Μπαχάμες, σύμφωνα με το μνημόνιο δικαιοδοσίας.

Το πρόσφατο πακέτο αυξάνει τη συνολική συνεισφορά των ΗΠΑ για την κρίση στην Αϊτή σε 70 εκατομμύρια δολάρια, μετά την έγκριση ενός πακέτου 10 εκατομμυρίων δολαρίων νωρίτερα φέτος. Το ανώτατο όριο για αυτή την αρχή είναι 75 εκατομμύρια δολάρια και λήγει στο τέλος του οικονομικού έτους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιαπωνία για δηλώσεις Τ.Μπάιντεν: «Λυπηρό που χαρακτηρίστηκε η χώρα μας ως ξενοφοβική»

Η Ιαπωνική κυβέρνηση εξέφρασε έντονη ενόχληση για τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα

04.05.2024 | 21:03

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια σε δηλώσεις που έκανε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, όπου αποκάλεσε την Ιαπωνία, έναν κοντινό σύμμαχο της Ουάσιγκτον, «ξενοφοβική».

Το ίδιο επίθετο χρησιμοποίησε για την Ινδία την Κίνα και τη Ρωσία.

Το Τόκιο χαρακτήρισε τη δήλωση αυτή ως «λυπηρή» και ανακριβή.

Κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης την Τετάρτη, ο Τζο Μπάιντεν φάνηκε να «βάζει στο ίδιο τσουβάλι» συμμάχους της χώρας του, Ιαπωνία και Ινδία, με αντιπάλους της, Κίνα και Ρωσία, υποστηρίζοντας πως και οι τέσσερις μεγάλες οικονομίες αντιμετωπίζουν δυσκολίες εξαιτίας της άρνησης των πολιτικών ηγεσιών τους να δεχθούν μετανάστες.

«Γιατί αντιμετωπίζει τόση στασιμότητα η Κίνα σε οικονομικό επίπεδο; Γιατί έχει προβλήματα η Ιαπωνία; Και η Ρωσία; Και η Ινδία; Επειδή είναι ξενοφοβικές. Δεν θέλουν μετανάστες», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με καταγραφή των δηλώσεών του που δεν δημοσιεύθηκε παρά προχθές Πέμπτη.

Η αντίδραση της Ιαπωνίας

Αντιδρώντας, το Τόκιο τόνισε πως βρίσκει «λυπηρό το ότι διατυπώθηκαν σχόλια που δεν βασίζονται σε ακριβή κατανόηση της πολιτικής της Ιαπωνίας».

Το σχόλιο του κ. Μπάιντεν αποκαλύφθηκε προτού συμπληρωθεί ένας μήνας αφότου παρέθεσε πολυτελές επίσημο κρατικό δείπνο στον Φουμίο Κισίντα, επιδεικνύοντας —πράγμα σπάνιο— ιδιαίτερη διπλωματική εύνοια στον Ιάπωνα πρωθυπουργό.

Η αμερικανική προεδρία έσπευσε να αμβλύνει την απροσδόκητη κριτική του κ. Μπάιντεν σε βάρος της Ιαπωνίας.

«Η άποψη που εξέφρασε ο πρόεδρος απλά, νομίζω πολλοί σε όλο τον κόσμο τη γνωρίζουν, είναι πως οι ΗΠΑ είναι χώρα μεταναστών, είναι στο DNA μας», εξήγησε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κέρμπι κατά τη διάρκεια ενημέρωσης διαπιστευμένων συντακτών.

Το Τόκιο σημείωσε πως έλαβε υπόψη τη διευκρίνιση. «Είμαστε ενήμεροι για την εξήγηση της αμερικανικής κυβέρνησης κατά την οποία τα εν λόγω σχόλια δεν έγιναν με σκοπό να υποτιμηθεί η σημασία και η διάρκεια των σχέσεων της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ», αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπαράζ ουκρανικών ATACMS στην Κριμαία – «Τους αναχαιτίζουμε» δηλώνουν οι Ρώσοι

Μια μόλις ημέρα μετά τις δηλώσεις Ν.Κάμερον για την ελευθερία χρήσης κάθε όπλου που δίνεται στο Κίεβο προς κάθε ρωσικό στόχο

04.05.2024 | 08:03

Οι ουκρανοναζιστικές δυνάμεις δείχνουν να έχουν λάβει ικανό απόθεμα των γνωστών τακτικών βαλλιστικών πυραύλων MGM-140 ATACMS καθώς για ακόμα μία νύχτα προσπάθησαν να χτυπήσουν ρωσικούς στόχους στην Κριμαία.

Η Κριμαία φαίνεται ότι έχει γίνει στόχος των ουκρανοναζί του Κιέβου και έτσι νέο μπαράζ  πραγματοποιήθηκε κατά αυτής με τις ρωσικές δυνάμεις να δηλώνουν ότι κατάφεραν να αναχαιτίσουν 4 από τους εισερχόμενους πυραύλους.

Δεν έγινε γνωστό από πόσους πυραύλους επιχειρήθηκε αυτή η επίθεση ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για πλήγματα. Πάντως η ουκρανική πλευρά δείχνει να έχει θέσει στόχο τη κεντρική υποδομή της Κριμαίας με τελικό στόχο την γέφυρα αν κρίνουμε και από τις δηλώσεις μόλις χθες το πρωί τόσο του Βρετανικού όσο και του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Θυμίσουμε ότι νωρίτερα οι δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Ντέβιντ Κάμερον πως  ισοδυναμούν με παραδοχή ότι η Δύση διεξάγει πόλεμο ενάντια στη Ρωσία χρησιμοποιώντας «ουκρανικά χέρια», είχε δηλώσει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα.

Ο Κάμερον είπε την Πέμπτη ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποεί τα όπλα που της παρέχει το Λονδίνο για να πλήττει στόχους εντός της Ρωσίας και ότι επαφίεται στο Κίεβο να αποφασίσει εάν θα το πράξει.

«Τα λόγια του Κάμερον είναι περαιτέρω απόδειξη του υβριδικού πολέμου που διεξάγει η Δύση εναντίον της χώρας μας. Η Ρωσία απαντά σε αυτό και θα συνεχίσει να απαντά», είπε η Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος προειδοποίησε επίσης ότι σε οποιοδήποτε ουκρανικό πλήγμα, υποστηριζόμενο από τη Δύση, εναντίον της γέφυρας της Κριμαίας ή στην ίδια την Κριμαία, η Ρωσία θα ανταποδώσει.