Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Κυριακη 5 Μαιου 2024


Το Ισραήλ έκοψε την τηλεοπτική μετάδοση του Al Jazeera!

5/5/2024

Η τηλεοπτική μετάδοση του Al Jazeera στο Ισραήλ κόπηκε σήμερα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης Νετανιάχου και να κλείσει το τηλεοπτικό δίκτυο στη χώρα και να κατασχέσει τον εξοπλισμό του, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου στην Ιερουσαλήμ.

Το Al Jazeera στα αραβικά και το Al Jazeera στα αγγλικά το μόνο που δείχνουν είναι ένα μήνυμα σε μαύρο φόντο που λέει: “Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, η μετάδοση του δικτύου Al Jazeera αναστάλθηκε στο Ισραήλ”.

Αφού μπούκαρε η ισραηλινή αστυνομία πραγματοποίησε και έφοδο σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ιερουσαλήμ το οποίο χρησιμοποιείτο από το Al Jazeera ως το επίσημο γραφείο του. Βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο δείχνουν αστυνομικούς με πολιτικά να αποσυναρμολογούν εξοπλισμό και να το κατάσχουν. Η πηγή του Al Jazeera δήλωσε πως το ξενοδοχείο βρίσκεται στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Οι διαδικτυακοί ιστότοποι του δικτύου παραμένουν προσβάσιμοι μέσω του ισραηλινού δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Νωρίτερα, το Al Jazeera καταδίκασε την απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης, αποκαλώντας την “εγκληματική ενέργεια”. 

“Καταδικάζουμε αυτή την εγκληματική ενέργεια του Ισραήλ που παραβιάζει το ανθρώπινο δικαίωμα στην πρόσβαση στην πληροφορία“, ανέφερε το Al Jazeera στα αραβικά σε ανάρτησή στο X.

Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ υπό τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου αποφάσισε σήμερα τη διακοπή της λειτουργίας του Al Jazeera στο Ισραήλ όσο συνεχίζεται ο πόλεμος στη Γάζα, με το επιχείρημα ότι το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Δεν υπάρχει επίσημο σχόλιο από την κυβέρνηση του Κατάρ, που παρέπεμψε στο Al Jazeera.

Ποιο είναι το Al Jazeera;

To Al Jazeera έχει είναι ένα κανάλι του Κατάρ που κάνει αντιπολίτευση στην ισραηλινή κυβέρνηση, στο παρελθόν έχουν υπάρξει κανά προσπάθειες να φιμώσουν το κανάλι. Αυτό που έγινε “έρχεται στο πλαίσιο μιας σειράς συστηματικών ισραηλινών επιθέσεων προκειμένου να φιμωθεί το Al Jazeera”, δήλωσε το κανάλι.

Ανέφερε πως οι ισραηλινές αρχές στοχοποίησαν σκόπιμα και σκότωσαν αρκετούς δημοσιογράφους του, συμπεριλαμβανομένων του Σαμέρ Αμπού Ντάκα και του Χάμζα ΑλΝτάχντουχ που σκοτώθηκαν στη Γάζα στη διάρκεια του πολέμου. Το Ισραηλινοναζιστικό καθεστώς έχει πει τα γνωστά του σιωναζιστικά ψέματα ότι δεν στοχοποιεί δημοσιογράφους. 

Το Κατάρ ίδρυσε το Al Jazeera το 1996 και θεωρεί πως το δίκτυο είναι ένας τρόπος να ενισχύσει το παγκόσμιο προφίλ του. “Το Al Jazeera Media Network καταδικάζει έντονα και καταγγέλλει αυτή την εγκληματική ενέργεια που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και το βασικό δικαίωμα της πρόσβασης στην πληροφορία”, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το δίκτυο. “Το Al Jazeera δηλώνει το δικαίωμά του να συνεχίσει να παρέχει ειδήσεις και πληροφορίες στο παγκόσμιο ακροατήριό του”.

Το Γραφείο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα επέκρινε επίσης το κλείσιμο του δικτύου. “Λυπούμαστε για την κυβερνητική απόφαση να κλείσει το Al Jazeera στο Ισραήλ”, ανέφερε στο X.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Από την ώρα που ο Frankenstein γίνεται στόλισμα νεανικού δωματίου, o κόσμος προχωράει μαθηματικά στην εκμηδένιση του. Γιατί δεν είναι που σταμάτησε να φοβάται, αλλά γιατί συνήθισε να φοβάται. Κι εγώ με τη σειρά μου δεν φοβάμαι τίποτα περισσότερο, απ το μυαλό της κότας. Απ το να υποχρεωθώ να συνομιλήσω με μια κότα ή μ ένα σκύλο, ή τέλος πάντων, μ ένα ζώο δυνατό πού βρυχάται. Τί να τους πω και πώς να τους το πω; Και μήπως δεν είναι εξευτελισμός, αν επιχειρήσω να μεταφράσω ή να καλύψω τις σκέψεις μου, κάτω από φράσεις απλοϊκές και ηλίθια νοήματα, για να καθησυχάσω τυχόν τη φιλυποψία μιας κότας, που όμως έχει άνωθεν τοποθετηθεί για να μας ελέγχει και να μας καθοδηγεί?'' 

Μανος Χατζιδακις



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ετοιμάζονται: Η γρίπη των πτηνών (H5N1) κάνει το ιστορικό άλμα από τα θηλαστικά στους ανθρώπους λίγο μετά το νέο εμβόλιο του Bill Gates!

5/5/2024

Πριν απο σχεδόν ένα μήνα, σας είχαμε προειδοποιήσει πως: τα διεθνή ΜΜΕ τρομοκρατούν τον κόσμο για «επικείμενη πανδημία γρίπης των πτηνών» εώς και 100 φορές χειρότερη απο τον COVID

Τότε ο ιός είχε κάνει λένε το πρώτο άλμα, απο τα πτηνά στα θηλαστικά, Και περιμέναμε να κάνει και το δεύτερο απο τα θηλαστικά στον άνθρωπο. Και ναι είναι γεγονός, το δεύτερο άλμα έγινε λένε σε ένα Τεξανό αγρότη που προσβλήθηκε από γρίπη των πτηνών από μολυσμένη αγελάδα, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που καταγράφεται η εξάπλωση του ιού HSN1 από τα θηλαστικά στον άνθρωπο, σύμφωνα λένε με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Τα μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν ως «σύμπτωση», το εμβόλιο της γρίπης των πτηνών που χρηματοδοτήθηκε από τον Μπιλ Γκέιτς για αυτό το στέλεχος και μόλις μπήκε σε δοκιμές.

Νέες εικόνες δείχνουν τον γαλακτοπαραγωγό με ματωμένα μάτια αφού ήταν το πρώτο κρούσμα που κόλλησε γρίπη των πτηνών από θηλαστικό – στην περίπτωση αυτή μια μολυσμένη αγελάδα – όπως ισχυρίστηκε ο ΠΟΥ αυτό είναι το «ορόσημο» μιας «τεράστιας ανησυχίας» λέει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να θυμηθουμε κάτι;

Θυμάστε την Ανάσταση πριν δυο χρόνια  ...στις 22:00;Λόγω Covid!

Τα θαυματουργά μέτρα της κυβέρνησης...

Ευτυχώς που δεν έγινε στις 12 να θρηνούσαμε κατομύρια θύματα!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-´Δεν πρέπει να αποκλειστεί η αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία αν η Ρωσία σπάσει τη γραμμή του μετώπου ´. Προέδρος Γαλλικής Δημοκρατίας 

-´Ακούγεται καταστροφικό για τους ανθρώπους της νεότερης γενιάς, αλλά πρέπει να συνηθίσουμε ότι ο πόλεμος δεν είναι πλέον μια έννοια του παρελθόντος. Είναι πραγματικότητα ´. Πρωθυπουργός Πολωνίας

-´Πρέπει ο νορβηγικός πληθυσμός να βρίσκεται σε ετοιμότητα. Συνιστούμε σε όλους να έχουν εφόδια για 3 ημέρες για να μπορέσουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους ´. Επικεφαλής Νορβηγικών Ενόπλων Δυνάμεων 

-´Όλοι οι Σουηδοί πρέπει να προετοιμαστούν ψυχολογικά για πόλεμο ´. Ανώτατος διοικητής Ενόπλων Δυνάμεων Σουηδίας 

-´Πρέπει να αρχίσουμε να συζητάμε τις προσδοκίες που συνοδεύουν την σουηδική υπηκοότητα. Πρόκειται για την υπεράσπιση της Σουηδίας, των αξιών, του τρόπου ζωής μας -με τα όπλα στο χέρι και τη ζωή μας σε κίνδυνο ´. Πρωθυπουργός Σουηδίας 

-´Αν θελουμε να είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε στην Ανατολική Ευρώπη, η διδασκαλία και η διάσχιση υδάτινων πόρων είναι απαραίτητες ´. Υπουργός Γενικού Επιτελείου Άμυνας Ισπανίας 

-´Το ενδεχόμενο πολέμου με τη Ρωσία απέχει 3-5 χρόνια ´. Πρωθυπουργός Εσθονίας (Δεκέμβρης του 2023). 

-´Μέσα στα επόμενα 3 χρόνια τα κράτη του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να συγκρουστούν με τη Ρωσία ´. Επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών Πολωνίας 

-´Κλήση έως και 5000 κληρωτών από το 2026 με επιστράτευση για πρώτη φορά γυναικών στη Δανία ´. Υπουργείο Εθνικής Άμυνας Δανίας

-’Ο πόλεμος έχει επιστρέψει στην Ευρώπη. Η Γερμανία και οι σύμμαχοι της πρέπει και πάλι να αντιμετωπίσουν μια στρατιωτική απειλή. Η διεθνής τάξη δέχεται επίθεση στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Ζούμε σε ένα σημείο καμπής ‘. Πρώτη παράγραφος του Νέου Στρατιωτικού Δόγματος της Γερμανίας 

-´Είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία ´. Πρωθυπουργός Ελλάδας

-´Πρέπει να ανασυντάξουμε και να επεκτείνουμε τη βιομηχανική μας βάση προκειμένου να αυξήσουμε τις παραδόσεις στην Ουκρανία και να ξαναγεμίσουμε το οπλοστάσιό μας ´. Γενς Στόλτεμπεργκ. Γενικός Γραμματέας ΝΑΤΟ

-Καλή Ανάσταση των λαών και καλό τσούγκρισμα με αυτούς που τα συμφέροντα τους προετοιμάζουν πολέμους και οδηγούν λαούς στα σφαγεία



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το κίνημα διαμαρτυρίας κατά της γενοκτονίας στη Γάζα εξαπλώνεται παντού – Διαδηλώσεις σε πανεπιστημιούπολεις της Ευρώπης, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής.

4/5/2024

Ενώ οι συγκρούσεις με την αστυνομία στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, το Portland State και το UCLA έχουν τραβήξει την παγκόσμια προσοχή, διαδηλώσεις και καθιστικές κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται και σε πανεπιστημιουπόλεις σε μέρη της Ευρώπης, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής.

Την σκυτάλη από τους Αμερικανούς συναδέλφους τους παίρνουν φοιτητές στη Γαλλία, και την Αγγλία. Αν και τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια δεν συμμετέχουν τόσο μαζικά σε διαμαρτυρίες κατά της γενοκτονίας στη Γάζα, όσο τα αμερικανικά φαίνεται να εξαπλώνεται σιγά σιγά σε όλο τον κόσμο.

Η γαλλική αστυνομία επενέβη στη Σορβόννη –ένα από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια της χώρας– στις 29 Απριλίου, με βίντεο που εντοπίστηκε γεωγραφικά από το CNN και δείχνει αστυνομικούς να σέρνουν δύο διαδηλωτές έξω από τις σκηνές και κατά μήκος του εδάφους.

Την Παρασκευή, έβγαλε διαδηλωτές από την κεντρική αίθουσα του Sciences Po, με τους φοιτητές να φωνάζουν «ντροπή!». και «ελεύθερη Παλαιστίνη!».

Δεκάδες φοιτητές στη Σορβόννη είχαν ξεκινήσει καθιστική διαμαρτυρία μέσα στο πανεπιστήμιο την προηγούμενη μέρα, προκαλώντας το κλείσιμο της πανεπιστημιούπολης, δήλωσε εκπρόσωπος του Sciences Po. Ένας διαδηλωτής είπε ότι ένας φοιτητής ξεκίνησε απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απάντηση του πανεπιστημίου στους «φοιτητές που επιθυμούν να υποστηρίξουν την Παλαιστίνη».

Βίντεο δείχνουν φοιτητές να κρατούν πλακάτ που ζητούν να σταματήσει η γενοκτονία στη Γάζα και το μποϊκοτάζ των ισραηλινών πανεπιστημίων.

Την ίδια στιγμή, περισσότεροι από 2.000 φοιτητές έχουν συλληφθεί σε πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ από τις 18 Απριλίου, εν μέσω έντονων συζητήσεων για το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, τα όρια της ελευθερίας του λόγου και τις κατηγορίες για αντισημιτισμό.

Και παρόλο που οι απαιτήσεις των διαδηλωτών ποικίλλουν σε κάθε πανεπιστήμιο, η πλειονότητα των διαδηλώσεων ζήτησε από τα Πανεπιστήμια να διακόψουν τη συνεργασία με εταιρείες που υποστηρίζουν το Ισραήλ και τον πόλεμο στη Γάζα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να κλείσει το Αλ Τζαζίρα στο Ισραήλ αποφάσισε η κυβέρνηση του σιιωνιστικοναζιστικού κράτους του Απαρτχάιντ και της γενοκτονίας. Γιατί οι αποκαλύψεις που κάνει για τα εγκλήματα στη Γάζα "θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια" του κράτους των φονιάδων. 

Η "καλύτερη δημοκρατία της Μέσης Ανατολής" δεν πρωτοτυπεί. Αντιγράφει, απλώς, την απόφαση τόσων και τόσων ευρωπαϊκών δημοκρατιών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ν απαγορεύσουν κάθε ρωσικό ΜΜΕ, εδώ και δύο χρόνια. 

Είπαμε "δημοκρατία", αλλά μην το πάρουμε και κατά γράμμα!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΦΕΝΤΑΔΕΣ ΤΟΥΣ

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ & ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ 

Αυτή η ακροδεξιά κυβέρνηση ΙσραηλινοναζιστοΤσολιάδων καί ΝΑΤΟτσολιάδων της ΝΔ Θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν για κλάμματα που εκπροσωπούν την χώρα μας…Ο αστυνομικός,πού συνέλλαβαν τα κατοχικά σιωνιστικά αποβράσματα και τέθηκε υπό κράτηση μετά από βίαιο περιστατικό είναι μέλος της προσωπικής ασφάλειας του έλληνα προξένου στην Ιερουσαλήμ και τέθηκε υπό κράτηση που προκλήθηκε στο Ναό της Αναστάσεως όπου είχε μεταβεί η ελληνική αποστολή

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΔΕΝΔΙΑ ΔΕΝ ΨΥΧΑΛΙΖΕΙ ΣΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χρόνια Πολλά σε όσες/όσους αγωνίζονται ενάντια στον οικονομικό φασισμό της άρχουσας τάξης,νίκη στά όπλα της παλαιστίνης μέ ήττα των σιωναζι και τους αβανταδόρους και υποκινητές κάθε άδικου πολέμου ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν υπάρχει-λένε οι επιχειρηματίες εστίασης-ειδικευμένο προσωπικό για τις επιχειρήσεις τους.Φυσικά με μισθούς πείνας και καταλύματα αντίσκοινα ή κοντέϊνερ δεν θα βρείτε. Φουντάρετε λοιπόν και τραβάτε για αιγοβοσκοί...γιδαρέοι αλλιώς.Παλιοτόμαρα. Φούντο κι ανασκέλωμα...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διεθνές ΣΟΚ! Ρωσικός S-500 κατέρριψε και τα 6 βλήματα ATACMS που εκτόξευσαν οι Ουκρανοί στη Κριμαία

3/5/2024

Σοκ και δέος σε ΗΠΑ και Βρετανία με τον ρωσικό στρατό. 

Οι Ρώσοι αναχαίτισαν Έξι πυραύλους ATACMS στην Κριμαία με πιθανή χρήση συστημάτων S-500 

Οι Ουκρανοί πήγαν να αντιγράψουν τους την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ χρησιμοποιώντας πυραύλους Κρουζ και drones ταυτόχρονα αλλά έπεσαν στην ρωσική παγίδα

Σχολιο.- αν και οι S500 ειναι για βαλιστικους Intercontinentinental πυραυλους για προστασια πολεων.

Μαλλον το προβλημα των ATACMS θα αντιμετωπιστει με αντιεροπορικα της κλασης BUK M2-3 .

Mακροπροθεσμα οι 500 ειναι πολυ ακριβοι για να χρησιμοποιηθουν εναντια στα ATACMS οι οποιοι μπορουν να γινουν αποτελεσματικοι εναντια σε απροστατευτους στοχους ευκαιριας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΙΤΙΑΤΟ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ & ΞΕΤΣΙΠΩΤΑ ΤΟ ΑΙΤΙΟ ΤΗΣ ΤΥΦΛΑ ΕΜΠΑΘΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ-ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ…!

«ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ»…

Σοσιαλδημοκράτισα καταγόμενη απ’την Λετονία,Γερμανίδα βουλευτής : «Ρώσοι παρτιζάνοι σκότωσαν τον Ναζί παππού μου – Μισώ την Ρωσία»…!!!

-Αδιανόητη δήλωση από βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος

02.05.2024

-Η βουλευτής του γερμανικού κυβερνώντος κόμματος SPD Zάντα Μάρτενς, προχώρησε σε μία αδιανόητη δήλωση από το βήμα του γερμανικού κοινοβουλίου.

-Συγκεκριμένα είπε ότι ο παππούς της ήταν Ναζί και ότι τον σκότωσαν Ρώσοι παρτιζάνοι και γι’ αυτό μισεί την Ρωσία!

-Από την ημέρα που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία παρατηρείται σε όλη την Ευρώπη μία τάση ξεπλύματος του Ναζισμού, ακριβώς επειδή το συγκεκριμένο «ρεύμα» διακατέχει την ουκρανική κοινωνία !

https://twitter.com/i/status/1785752904231444617

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Zanda_Martens?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR3-MEw9Lpr7ezbSBD3fBC-BFMg-5fCZfIM3VPnPg4DWyV7kv-hYxxYqxn0_aem_AXFLREYVyE7ECFF5huLIMwf1ceNXxp5GZk-JZNB6umzQmLXsE-yhUq4MYe3EhCWilS5K8Il4-9tGYp1Wo1YVoGrl

Σχολιο.- Η Εύα Καϊλή της Γερμανίας ονομάζεται Ζάντα Μάρτενς;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ισραηλινοί τίμησαν με το παραπάνω την αφή του Αγίου Φωτός συλλαμβάνοντας με βίαιο τρόπο τον προσωπικό φρουρό του Έλληνα πρόξενου μέσα στον Πανάγιο Τάφο.

Μην ξεχάσουμε να υπενθυμίσουμε το πόσο σύμμαχοι και φίλοι μας είναι οι Ισραηλινοί....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν φτάνουν όλα τα κτηνώδη ,το Ισραήλ εμπλέκεται σε κύκλωματα εμποριας οργάνων (που κλεβουν από νεκρούς Παλαιστίνιους )..ανακαλύφθηκε ένα κύκλωμα τώρα πρόσφατα στην Τουρκία



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρώτα επιδότηση για το σπάσιμο όλων των παραδοσιακών καϊκιών και τώρα ..σχολη για αυτά (!!)

*Όπως σχολιάζει κάποιος 

"Καταφέραμε σε 2 δεκαετίες, μια τέχνη ζωντανή εδώ και 5000 χρόνια να την πεθάνουμε και τώρα την βάζουμε στο μουσείο... 

Οι σχολές ξυλοναυπηγών μοιάζουν με εργαστηριακά παραρτήματα μουσείων όπου επισκευάζονται και αντιγράφονται τα εκθέματά τους, "παραγωγή" χωρίς καμιά σύνδεση με την χρηστικότητα των αντικειμένων και την οικονομία. 

Ίσως για λίγους εκκεντρικούς ιδιοκτήτες ξύλινων σκαριών να έχουν μια χρησιμότητα life-style: εδώ θα εκτίθεται όχι μόνο το σκαρί αλλά και ολοζώντανος ο "κόσμος του". Οι αισιόδοξοι θα πείτε πως ιδού που τελικά καταφέραμε να κρατήσουμε την τέχνη του καραβομαραγκού ζωντανή! αλλά θα σας αντιτείνω πως μάλλον καταφέραμε να κάνουμε τη ζωή κινηματογραφικές σεκάνς."

Σχολιο.- ναι έτσι είναι ,και δεν υπάρχουν πια μαστόροι να μεταδώσουν την τεχνοτροπία

Σχολιο.- Με βάση αυτά που ξέρω, τα μοναδικά ξυλοκάραβα που σωθήκανε πραγματικά είναι αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στην τουριστική βιομηχανία. Το αναφέρω ως γεγονός. Χωρίς αξιολογικές κρίσεις.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και η Ιαπωνία στο κίνημα υπέρ της Παλαιστίνης

Τα ιαπωνικά πανεπιστήμια μπαίνουν στο παγκόσμιο βραβείο φοιτητών....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ 

Κάλεσμα των μαθητών (σε όλα τα λύκεια της χώρας) της Γαλλίας για κατάληψη των σχολείων τους και συμπαράσταση στην Παλαιστίνη

ΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

Εδώ και αρκετές ημέρες, οι φοιτητές καταλαμβάνουν και μπλοκάρουν τον χώρο μελέτης τους ενάντια στη συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας.

Αυτοί οι μαθητές δεν είναι μυώδεις και υπόκεινται σε εξαιρετικά βίαιη αστυνομική καταστολή.

Παρόλα αυτά, οι συμφοιτητές μας συνεχίζουν να κινητοποιούνται για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από τη Γαλλία.

Την ίδια ώρα, συνδικαλιστές και πολιτικοί ακτιβιστές καταπιέζονται από παρκέ στην μπότα της εγκληματικής κυβέρνησης Νετανιάχου.

Ήρθε η ώρα της γενικής κινητοποίησης για να σταματήσει η γενοκτονία και οι 35.000 Γάζες που σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό.

Από την έναρξη του μαθητικού κινήματος που ξεκίνησε πριν από μια εβδομάδα, μαθητές γυμνασίου είναι παρόντες σε σχολές και σχολεία για την υποστήριξη των κινητοποιημένων μαθητών. Τώρα είναι η σειρά μας να καταλάβουμε και να κλειδώσουμε τα σχολεία μας.

Γι' αυτό ζητούμε την κινητοποίηση των μαθητών γυμνασίου, ιδιαίτερα μέσω της κατάληψης και του αποκλεισμού, όλων των θεσμών από αυτή τη Δευτέρα 06 Μαΐου για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και την αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους από τη Γαλλία.

Από την Κολούμπια στα γυμνάσια της Γαλλίας, θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση γυμνασίου.

Στο Παρίσι στις 05/03/2024



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ούτε εσείς εκπλαγήκατε, κύριε Thrall, ούτε εγώ πέφτω από τα σύννεφα

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Σκόπευε να μιλήσει κριτικά για την ισραηλινό-παλαιστινιακή σύγκρουση και την ευρύτερη δυναμική στην περιοχή. 

"Δεν μπορώ να πω ότι εξεπλάγην, όταν έμαθα ότι η εκδήλωσή μου στις 7 Μαΐου στο Union International Club της Φρανκφούρτης ακυρώθηκε μόλις λίγες ημέρες πριν την πραγματοποίησή της". 

— Nathan Thrall, 02.05.2024

Αυτό είναι καθαρό σαν το γάργαρο νεράκι:

"Για άλλη μια φορά, τα γερμανικά θεσμικά όργανα προσποιούνται ότι το μάθημα του Ολοκαυτώματος είναι να υποστηρίζουν την ισραηλινή κυβέρνηση ό,τι κι αν κάνει, αντί να υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα ανεξάρτητα από το ποιος τα παραβιάζει" (Kenneth Roth).



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εν μέσω του εορτασμού του Μεγάλου Σαββάτου από χιλιάδες χριστιανούς, οι ισραηλινές κατοχικές αρχές συνέλαβαν βάναυσα το φρουρό του Έλληνα προξένου στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με την Αιγυπτιακή Πρωτοβουλία για τα Προσωπικά Δικαιώματα (EIPR), οι αιγυπτιακές αρχές έχουν συλλάβει σχεδόν 120 άτομα επειδή έδειξαν αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό στη Γάζα και καταδίκασαν τον γενοκτονικό πόλεμο του Ισραήλ εναντίον της λωρίδας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησής τους, οι απόφοιτοι επικρίνουν δημόσια το Πανεπιστήμιο Northeastern για τη συνενοχή του στη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα και για τη σύλληψη φοιτητών που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυτική Όχθη 

Οι τελευταίες στιγμές της ζωής του Χαζέμ, ιδιοκτήτη φούρνου στην πόλη Χουσάν, δυτικά της Βηθλεέμ στη Δυτική Όχθη.

Ο ισραηλινός στρατός έριξε δακρυγόνα στον φούρνο του και κατέβασε τα ρολά, παγιδεύοντάς τον.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κάπως … “κουφή” είδηση για το Ένταλμα Σύλληψης του Ζελένσκι - και μαζί κι άλλων αξιωματούχων του Κιέβου - σήμερα από τις Ρωσικές αρχές μετά από τόσο καιρό, δεν πρέπει να εκτιμηθεί σαν τυπική, γραφειοκρατική ή έστω ποινική υπόθεση. 

Είναι καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΗ απόφαση με την εξής σημασία:

-Τέρμα οι οποιεσδήποτε συζητήσεις για “διαπραγματεύσεις”! Δεν διαπραγματευόμαστε με καταζητούμενους εγκληματίες!

-Πιθανότατα συνδυάζεται με το ότι στις 20 Μάη ΛΗΓΕΙ και τυπικά ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ή αναγνώριση, Συνταγματική ή με βάση το Διεθνές Δίκαιο, του Ζελένσκι να ασκεί εξουσία, έχοντας ακυρώσει τις Προεδρικές Εκλογές στην Ουκρανία!

-Η Ρωσία ΔΕΝ έχει αναστείλει τις διμερείς και πολυμερείς συμφωνίες με περίπου 180 χώρες, για “δικαστική συνδρομή και αμοιβαία έκδοση καταζητούμενων εγκληματιών!” 

ΟΛΕΣ αυτές οι χώρες και οι αρχές τους θα ενημερωθούν ΕΠΙΣΗΜΑ για το ένταλμα σύλληψης Ζελένσκι και θα απαιτείται η σύλληψη κι έκδοσή του αν επισκεφτεί κάποια!

-Το ένταλμα σύλληψης ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ - αν δεν υπάρξει δικαστική διευθέτηση ή ακύρωση - ΚΑΙ ΜΕΤΑ τη λήξη της θητείας Ζελένσκι, ακόμα κι αν εγκαταλείψει τη χώρα του διωγμένος…

-Φαντάζεστε τον Ζελένσκι και τους άλλους της συμμορίας, για παράδειγμα, να θέλει να ταξιδέψει κάποιος, είτε τώρα - είτε μετά, σε κάποια χώρα των BRICS?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία 

Και στη Μόσχα, οι φοιτητές του Κρατικού Πανεπιστήμιου Πολιτικών Επιστημών, συνεχίζουν απτόητοι τον αγώνα τους παρά τις συνεχείς συκοφαντίες κι επιθέσεις των “φιλελεύθερων” και “μοναρχικών” ΜΜΕ των ολιγαρχών του Πο’υτιν και του Ντούγκιν:

- ΟΧΙ στο τμήμα Φιλοσοφίας με το όνομα του φασίστα Ιβάν Ίλιν,

- ΕΞΩ από το πανεπιστήμιο ο νεοφασίστας Alexander Dughin, που θέλει να αναλάβει … διευθυντής του νέου τμήματος!

- Η συμπαράσταση στους φοιτητές ξαπλώνεται σε όλο και νέα ιδρύματα σε κάθε γωνία της Ρωσίας,

- 35.000 φοιτητές και πανεπιστημιακοί έχουν υπογράψει μέχρι τώρα την Έκκληση υποστήριξης των φοιτητών!

-Η ενημερωτική συγκέντρωση των φοιτητών σήμερα του Κρατικού Πανεπιστήμιου Πολιτικών Επιστημών της Μόσχας, έκλεισε με τα συνθήματα:

- ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!

- ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ 

-Ένοπλοι αστυνομικοί και στρατός, με υποστήριξη drones και παρακρατικών ομάδων τραμπούκων, εισβάλουν στα κατειλημμένα Πανεπιστήμια και κολλέγια των ΗΠΑ!

-Πάνω από 2.300 συλλήψεις φοιτητών μέχρι στιγμής!

-Η βία και η καταστολή δυναμώνουν ωστόσο τον ξεσηκωμό κατά της γενοκτονίας των Παλαιστίνιων: 

-Πάνω από 100 πανεπιστήμια σε 30 πολιτείες των ΗΠΑ, είναι πλέον σε κατάληψη - όσα εκκενώνονται από το στρατό και την αστυνομία, ξανακαταλαμβάνονται σε λίγες ώρες!

-Ο ξεσηκωμός εξαπλώνεται και στην Ευρώπη! 

Μέχρι τώρα υπάρχουν κατειλημμένα ιδρύματα σε :

• Γαλλία,  • Βρετανία  • Γερμανία  • Ιρλανδία  • Ιταλία  • Ισπανία   • κ.α.

-Για να δούμε στην Ελλάδα, τι θα γίνει …



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η δικαίωση στους Αμερικάνους νέους, έρχεται από τις τέντες των καταυλισμών στη Γάζα:

“Ευχαριστούμε για την αλληλεγγύη Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης”



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ισραήλ δολοφόνησε με βασανιστήρια στη φυλακή Ofer τον χειρούργο, επικεφαλής του ορθοπεδικού τμήματος στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα Adnan al-Bursh. Τον είχε απαγάγει τον Δεκέμβριο από το νοσοκομείο που εργαζόταν. 

Ο Adnan έγινε γνωστός για τις πετυχημένες χειρουργικές του επεμβάσεις κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στις πορείες Επιστροφής το 2018-19, όπου κατάφερε να σώσει με την ομάδα των χειρουργών του πολλούς διαδηλωτές που μετείχαν στις πορείες και είχαν πυροβοληθεί στα άκρα από τους ισραηλινούς ελεύθερους σκοπευτές.

Όπως αναφέρθηκε από την Επιτροπή Υποθέσεων Κρατουμένων και τη Λέσχη Παλαιστινίων Κρατουμένων, ο Δρ Al-Bursh απήχθη τον Δεκέμβριο του 2023 από το νοσοκομείο Al-Awda στη Jabaliya από ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της χερσαίας εισβολής τους στη Γάζα. Σύμφωνα με τη Γενική Αρχή Πολιτικών Υποθέσεων της Παλαιστινιακής Αρχής, ο Δρ Al-Bursh δολοφονήθηκε στις 19 Απριλίου 2024, αλλά η είδηση του θανάτου του ανακοινώθηκε επίσημα μόλις στις 2 Μαΐου. 

Οι οργανώσεις μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι σκοτώθηκε ενώ κρατούνταν στη φυλακή Ofer, ένα ισραηλινό κέντρο κράτησης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη που λειτουργεί από τις Ισραηλινές Υπηρεσίες Φυλακών (IPS). Η σορός του παραμένει στην κατοχή των ισραηλινών αρχών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με τη Michelle Roverelli, επικεφαλής επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης, η οποία επιβλέπει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, οι κάτοχοι εισιτηρίων επιτρέπεται να φέρουν και να επιδεικνύουν σημαίες που αντιπροσωπεύουν τις συμμετέχουσες χώρες, καθώς και τη σημαία του ουράνιου τόξου.

Ωστόσο, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιεσδήποτε παλαιστινιακές σημαίες και φιλοπαλαιστινιακά σύμβολα στην εκδήλωση στη Σουηδία την επόμενη εβδομάδα. 

Το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT αναφέρει ότι τα άτομα που θα επιχειρήσουν να φέρουν παλαιστινιακές σημαίες ή πινακίδες με πολιτικά μηνύματα θα αναχαιτίζονται από τους φρουρούς στην είσοδο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γαλλία ανέπτυξε τα πρώτα αποσπάσματα της Λεγεώνας των Ξένων στο Σλαβιάνσκ, που θα πολεμήσει για την Ουκρανία

Πρόκειται για πυροβολικούς και αξιωματικούς αναγνώρισης που φέρεται να στρατολογήθηκαν από το 3ο Σύνταγμα Πεζικού, λέει ο πρώην Βοηθός Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Στίβεν Μπράιαν.

Η Γαλλία μπορεί να στείλει έως και 1,5 χιλιάδες στρατιώτες της Λεγεώνας των Ξένων στην Ουκρανία, είπε σε συνέντευξή του στους Asian Times.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ζελένσκι συγκέντρωσε επειγόντως το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας ως απάντηση στην επιδείνωση της κατάστασης στο μέτωπο. Σύμφωνα με τον Βρετανό αναλυτή Αλεξάντερ Μερκούρη, ο Ζελένσκι ζήτησε από τη στρατιωτική διοίκηση να διατηρήσει τις θέσεις της με οποιοδήποτε κόστος και απαγόρευσε οποιαδήποτε υποχώρηση. Ο Μερκούρης σημειώνει ότι μετά από μια σειρά αποτυχιών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη γραμμή επαφής, η πίεση της Δύσης στο Κίεβο αυξήθηκε με απαιτήσεις να αποτραπεί η κατάρρευση του μετώπου.

Σχολιο.- Να πάει ο ίδιος και το ναζιστικό τάγμα του μαζί με τους πατρωνες του μακρόν τζιονσον σιουλτσ στολτεμπεργκ Ούρσουλα κλικερ παιτεν.

Σχολιο.- Μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό

Σχολιο.- Μα δεν το ήξερα ότι στον πόλεμο μπορεί να απαγορεύσεις την υποχώρηση. Τοτε πρεπει καθε μερα ο Ζελενσκι να βγαζει διατάγματα.

Σχολιο.- Η υποχώρηση έρχεται εκ των πραγμάτων συνήθως.

Και τακτική να είναι σίγουρα δεν την αποφασίζει ένας βλακας ηθοποιός

Σχολιο.- αυτο το υποκειμενο ο Ζελένσκι νομιζει παιζει θεατρο ακομη!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος εισήγαγε απαιτήσεις ταυτότητας κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν μπόρεσε να ψηφίσει επειδή ξέχασε την ταυτότητά του



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ» – Κ@ΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ – ΙΣΟΠΕΔΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ!

05|05|2024 14:51

Στην Κέρκυρα γιόρτασε την Ανάσταση ο Στέφανος Κασσελάκης και παρακολούσε την αναστάσιμη λειτουργία στην πλατεία Σπιανάδα χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριου, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου (4.5.24).

Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων πριν λίγες εβδομάδες καθώς είχε δηλώσει ότι δεν θα γίνουν δεκτοί στην εκκλησία τη Μεγάλη Εβδομάδα οι πολιτικοί που ψήφισαν το νομοσχέδιο για την γάμο των ομόφυλων ζευγάριων.

«Εγώ θα πάω και ας τολμήσει να με διώξει», είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι λοιπόν, όλοι ξαφνιάστηκαν όταν ο Μητροπολίτης Νεκτάριος πλησίασε τον Στέφανο Κασσελάκη για να του ευχηθεί.

Η έκπληξη έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν οι παριστάμενοι άκουσαν τον Μητροπολίτη να λέει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη λεβέντη μου», ενώ στη συνέχεια χαιρέτησε και τον Τάιλερ Μακμπέθ.

Σχολιο.- Κε Μητροπολίτη…πέταξε το ράσο που φοράς…από πότε οι αρσενοκοιτες …έγιναν λεβέντες μα την πίστη μας…??

Σχολιο.- …..λεβέντη μου…

ΤΟ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΟ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ ΓΕΡΟΝΤΑ.

ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΈΡΚΥΡΑ ΝΑ ΤΟΝ……ΧΑΙΡΕΣΤΕ

Σχολιο.- Στο χωριό κάτι τέτοιους τους λέμε λεβεντοπούστρες.

Σχολιο.- Κρίμα και ντροπή για τον Επίσκοπο Κέρκυρας!!! Άλλα έλεγε και άλλα έπραξε!! Ντροπή του. Πρόδωσε τον Χριστό όπως ο Ιούδας!!!

Σχολιο.- Λεβέντης ο πισωγλέντης;

Σχολιο.- Μάλλον έπεσε σήμα απ’ την Ελπηδοφόρα (ο νέος πατριαρχης κωνσταντινουπολης  όπως ακούγεται τελευταία) στους παπάδες να αρχίσουν να τα δέχονται σιγά σιγά όλα αυτά με τα σύμφωνα συμβίωσης και γαμους ίδιου φύλου ,αλλιώς θα τους καθαιρεί όσους ιερωμένους δεν θα τα δέχονται και το περνάνε έτσι σιγά σιγά

Σχολιο.- Πέφτει χρήμα σωρηδόν και οι αρχιδοεπίσκοποι προσκυνούν τον Μαμωνά όπως συμβαίνει πάντα στην ιστορία

Σχολιο.- Καλά αυτοί διώχναμε τον κόσμο με τις κλωτσιές απ τις εκκλησίες, επί κοβιντ. Τι περιμένατε;

Σχολιο.- ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ……

ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΡΩΤΗ-ΚΥΡΙΑ!!!!! ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!. ΤΗΝ ΤΑΥΛΕΡΙΝΑ….. Ο ΛΑΟΣ ΕΚΡΙΝΕΝ!!!! Χοαχαχαοχαοαχαααααααααααααααααααααααααχαχαχαχαχοαοχαοχαο

Σχολιο.- Οτι στελνει η Πρεσβεια στο Μπουρδελισταν των Ηλιθιων γινεται Κυβερνηση . Εχουμε καταντησει το Τσιρκο του Πλανητη . Φευγω συντομα , ασε τους εδω να τους δουλευουν .

Σχολιο.- Και φαντάσου ο τύπος δεν έχει εκλεγεί ούτε βουλευτής!!είναι αρχηγός κόμματος και σουλατσάρει όπουνάνε!ώρε αυτοί οι Αμερικάνοι, κυρίαρχοι!και ο μητροπολίτης σούζα!

Του ευλόγησε και την σούφρα!

Σχολιο.- Ντροπή στο Μητροπολίτη Κέρκυρας. Έβγαινε στα κανάλια και μας ζαλιζε με τα μεγάλα λόγια. Άρα ο κασελακης ήξερε όταν έλεγε εγώ θα πάω και αν τολμήσει ο Νεκτάριος να με βγάλει έξω. Και ο Νεκτάριος δεν τόλμησε. Φοβήθηκε ο κακομοίρης… Τελικά δεν έχουμε μόνο αυτούς που παριστάνουν τους πολιτικούς. Έχουμε και αυτούς που παριστάνουν τους επισκόπους της εκκλησίας του Χριστού…

Σχολιο.- Εγω σας ειχα πει , περιμενετε το Πασχα να δειτε κωλοτουμπες . Κοροιδευουν τον κοσμο

Σχολιο.- Αφού δεν αντέχουν τι το παίζουν σκληροί;

Σχολιο.- Ρε τι ζουμεεεεε… Χαχαχαχα… Ρε κατι ξεβρακωματα ! Ο “αντιπροσωπος του Θεου” ,χαχαχαχα

Σχολιο.- Καλά δεν ντρέπεται ο τραγόπαπας να φιλιέται με τον Κασελάκη και να τον λέει λεβέντη; Αν οι λεβέντες κάνουν πίπες και στήνονται στα 4 πάει χαλάσανε και οι λεβέντες. Κατάντησε η εκκλησία φιλιπινέζα των πολιτικών. Ο κόσμος τους έχει σιχαθεί πια όλοι τους φτύνουν και αυτοί νομίζουν ότι βρέχει.

Σχολιο.- Κλασομπανιερα αποδείχτηκε ο μητροπολίτης κερκύρας

Σχολιο.- Λεβέντη μου τζουτζουκο μου…α ρε ξεφτίλα μητροπολίτη το πας το γράμμα…

Σχολιο.- Η θρησκεία τι φταίει? Ο χριστιανισμός η θρησκεία της αγάπης, της δικαιοσύνης, του σεβασμού, της τιμιότητας, της καθαρότητας τι φταίει με τον αν ο ρασοφορος είναι άχρηστος? …

το Ευαγγέλιο μιλάει για τους αρσενοκοίτες και πόσο βδελυρό αμάρτημα είναι. Μιλάει και για ψευδεπισκοπους, μισθωτούς και λυκοποιμενες….

Σχολιο.- Βρε ζωντανό.

Υπάρχουν 9.000 που υπηρετούν σαν κληρικοί.

Επειδή βρέθηκαν μια χούφτα από αυτούς είναι όλοι οι ρασοφοροι σαν αυτούς τους λιγούς;;;

Μάλλον δεν έχεις γνωρίσει τι εστι ράσο γι’ αυτό ο κάθε βλακας γράψει ότι του κατεβάσει ή γκλάβα.

Όσο για την απελευθέρωση του ΕΛΛΑΔΟΣ πολλοί επώνυμοι και ανώνυμοι ρασοφοροι όπως τους αποκαλούν μαρτυρησαν αγωνιζομενοι και μη δεχόμενοι να προδωσουν τα ιδανικά και τις αξίες του ΕΘΝΟΥΣ.

Σχολιο.- Το κρυφό σχολειό είναι θρύλος, δεν απαγορεύονταν τα σχολεία επί τουρκοκρατίας???

Μήπως είχαμε & Υπουργείο Παιδείας??? Πολύ ΣΚΑΙ Βλέπεις…..Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός γιατί φρόντισε να κτιστούν -ανοίξουν 400 + σχολεία ,΅ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ?

Σχολιο.- Ξέρεις τίποτε γιά ΑΘΑΝΆΣΙΟ ΔΙΑΚΟ γιά ΠΑΠΑΦΛΕΣΑ , όλοι πιστοί ορθόδοξοι χριστιανοί ήταν, και ο Κολοκοτρώνης και ο Μακρυγιάννης, ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ Μ,,,,,,,,ΚΙΕΣ .



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΠΟΜΠΙ ΣΑΝΤΣ! "Εις το όνομα της ελευθερίας του Ιρλανδικού λαού..."

5/5/2024     -     23.58

«Κάποιος θα πρέπει να γράψει ένα ποίημα για τα βάσανα των απεργών πείνας. Θα ‘θελα να το γράψω εγώ, αλλά πώς να το τελειώσω;» έγραψε στο ημερολόγιό του στις 10 Μαρτίου 1981 ο Sands.

Στις 5 Μαΐου 1981, πέθανε, στα 27 του χρόνια, ο Gerard Robert «Bobby» Sands μέλος του ΙRΑ αλλά και εκλεγμένος στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, μετά 66 μέρες απεργίας πείνας στην φυλακή Maze. Ο ίδιος ήταν ο ηγέτης της απεργίας πείνας του 1981 κατά την οποία άλλοι εννέα κρατούμενοι των φυλακών έχασαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι για την άρση του ειδικού καθεστώτος κράτησης των Ιρλανδών πολιτικών κρατουμένων. Λίγο πριν την απεργία πείνας ο Sands εξελέγη βουλευτής του βρετανικού κοινοβουλίου.

Ο Sands μπήκε στις τάξεις του IRA το 1972. Την ίδια χρονιά συνελήφθη για κατοχή όπλων που βρέθηκαν στο σπίτι που διέμενε. Καταδικάστηκε τον Απρίλη του 1973 σε φυλάκιση πέντε ετών και αφέθηκε ελεύθερος το 1976. Μέσα σε έξι μήνες, συλλαμβάνεται ξανά, έπειτα από βομβιστική επίθεση και ανταλλαγή πυρών. Η δίκη πραγματοποιήθηκε τελικά τον Σεπτέμβριο του 1977. Παρότι δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία για την ενοχή του καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκιση και στην φυλακή Maze. Αρχικά πάντως μεταφέρθηκε στη φυλακή Κράμλιν όπου πέρασε 15 ημέρες γυμνός σε απομόνωση, ενώ κάθε τρεις μέρες υποβαλλόταν σε υποχρεωτική από το φαγητό αποχή.

Οι κινητοποιήσεις των κρατούμενων του ΙRΑ απέναντι στο ειδικό καθεστώς φυλάκισής τους ξεκίνησε το 1980. Η βρετανική κυβέρνηση είχε κατατάξει τους Ιρλανδούς κρατούμενους πολέμου στη Βόρεια Ιρλανδία ως ειδική κατηγορία χωρίς δικαιώματα. Οι κρατούμενου του IRA και του INLA απέναντι σε αυτό το καθεστώς ξεκίνησαν τη «διαμαρτυρία της κουβέρτας». Οι κρατούμενοι αρνούνταν να φορούν τις στολές της φυλακής και είτε ήταν γυμνοί, είτε έφτιαχναν ρούχα από τις κουβέρτες τους. Ζητούσαν να μη φορούν στολές της φυλακής, να μην εργάζονται γι’ αυτήν, να έχουν ελεύθερη συναναστροφή με τους άλλους κρατουμένους, να μπορούν να οργανώνουν τις δικές τους εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες και να έχουν το δικαίωμα να δέχονται επίσκεψη και να δέχονται δέματα και γράμματα μια φορά την εβδομάδα.

Η πρώτη απεργία πείνας ξεκίνησε το 1980. Σε αυτή συμμετείχαν άντρες και γυναίκες από τρεις διαφορετικές φυλακές. Ένας από τους κρατούμενους κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του. Η βρετανική κυβέρνηση φάνηκε διαλλακτική αναφορικά με το δικαίωμα των κρατουμένων να φορούν τα ρούχα τους. Η απεργία τερματίστηκε μετά από δυο μήνες, ωστόσο σε σύντομο χρονικό διάστημα φάνηκε ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν είχε την πρόθεση να ικανοποιήσει τα αιτήματα.

Την 1η Μάρτη του 1981 ξεκίνησε νέα απεργία πείνας με βασικό αίτημα να αναγνωριστούν οι κρατούμενοι πολέμου ως πολιτικοί κρατούμενοι. Ο Bobby Sands ήταν ο πρώτος που αρνήθηκε την τροφή. «Δεν θα με σπάσουν καθώς η επιθυμία για ελευθερία και για την ελευθερία του Ιρλανδικού λαού βρίσκεται στην καρδιά μου. Θα φθάσει η μέρα όπου όλος ο λαός της Ιρλανδίας θα έχει την επιθυμία για ελευθερία. Τότε θα αλλάξουν τα πράγματα» είχε δηλώσει. «Πιστεύω και στηρίζω το θεόσταλτο δικαίωμα του Ιρλανδικού έθνους στην κυρίαρχη ανεξαρτησία και το δικαίωμα κάθε Ιρλανδού και Ιρλανδής να στηρίξει αυτό το δικαίωμα με την ένοπλη επανάσταση» υποστήριζε ο Sands. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Βρετανίας, διά στόματος της πρωθυπουργού, Μάργκαρετ Θάτσερ, απέρριπτε δημόσια το συμβιβασμό με τα αιτήματα που ζητούσαν οι κρατούμενοι. Λίγο πριν την έναρξη της απεργίας, ο ανεξάρτητος Ιρλανδός βουλευτής Tyrone πέθανε.

Ο Sands ήταν υποψήφιος και εκλέχθηκε στη θέση του στις 9 Απριλίου του 1981. Ωστόσο παρέμεινε βουλευτής για κάτι λιγότερο από ένα μήνα καθώς στις 5 Μαΐου του 1981 πέθανε στο νοσοκομείο της φυλακής μετά από 66 μέρες απεργίας πείνας. Δεν ήταν ο μόνος. Οι κρατούμενοι του IRA συνέχισαν την απεργία πείνας και το καλοκαίρι πέθαναν ακόμη 9 από αυτούς. Η απεργία έσπασε στο τέλος του καλοκαιριού καθώς ο Καθολικός κλήρος έπεισε τις οικογένειες των κρατουμένων που είχαν χάσει τις αισθήσεις τους να τους ταΐσουν ενδοφλεβικά. IRA και INLA σταμάτησαν την απεργία μετά από 217 ημέρες, τον Οκτώβρη 1981. Κατόπιν η βρετανική κυβέρνηση ικανοποίησε κάποια από τα αιτήματα των κρατουμένων, χωρίς, ωστόσο, να τους χαρακτηρίσει ποτέ πολιτικούς κρατουμένους. Η απεργία πείνας ενδυνάμωσε την δραστηριότητα του IRA καθώς συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ αλλά και της κοινής γνώμης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ εξελίσσεται το φοιτητικό κίνημα για τη Γάζα!

5/5/2024    -    23.58

Το φοιτητικό κίνημα εναντίον των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για την άνευ προηγουμένου έφοδο της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, συνεχίζεται και διευρύνεται σε διεθνές επίπεδο: από τις αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις, όπου αντιμετωπίστηκε σε αρκετές περιπτώσεις με αστυνομική καταστολή, έχει εξαπλωθεί στο Παρίσι, στη Λοζάνη, στο Βερολίνο, στο Μόντρεαλ, στο Μεξικό, ως ακόμη και στο Σίδνεϊ.


ΗΠΑ

Από την 17η Απριλίου, κύμα κινητοποιήσεων για τη Λωρίδα της Γάζας εκδηλώθηκε σε πολλές αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις, σε κάπου 40 ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, από την Ανατολή ως τη Δύση, με αρκετούς να κάνουν παραλληλισμούς με τις διαδηλώσεις εναντίον του πολέμου του Βιετνάμ.

Συνολικά, έχουν συλληφθεί πάνω από 2.000 άνθρωποι, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Τις τελευταίες ημέρες, οι δυνάμεις προχώρησαν σε σειρά διαλύσεων manu militari καταλήψεων υπέρ των Παλαιστινίων, ιδίως στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU) προχθές, Παρασκευή, κατόπιν αιτήματος του πρυτανείου.

Ομοίως, απομακρύνθηκαν καταληψίες από κτήριο του περίβλεπτου πανεπιστημίου Κολούμπια, στο Μανχάταν, από όπου άρχισε το κύμα των φοιτητικών κινητοποιήσεων σε ένδειξη υποστήριξης στη Λωρίδα της Γάζας. Ενώ, στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA), έγιναν δεκάδες συλλήψεις φοιτητών.

Διαδήλωση διαλύθηκε χθες, Σάββατο, στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνιας, όπου η αστυνομία διέλυσε σκηνές, όπως κατέγραψε βίντεο που δημοσιοποίησε η φοιτητική εφημερίδα Cavalier Daily.

Αντίθετα με άλλα ιδρύματα, το πανεπιστήμιο Μπράουν, στο Ρόουντ Άιλαντ, ανακοίνωσε πως έκλεισε συμφωνία με τους διαδηλωτές. Ο καταυλισμός τους συμφωνήθηκε να διαλυθεί με αντάλλαγμα ψηφοφορία στο πανεπιστήμιο τον Οκτώβριο για την ενδεχόμενη «αποεπένδυση» των «εταιρειών “που καθιστούν εφικτή και επωφελούνται από τη γενοκτονία στη Γάζα”».

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, που για ημέρες παρέμενε σιωπηλός για το φοιτητικό κίνημα αυτό, διεμήνυσε την Πέμπτη πως «πρέπει να επικρατήσει η τάξη».


Γαλλία

Δυνάμεις επιβολής της τάξης απομάκρυναν προχθές, Παρασκευή, διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων, που είχαν κάνει από την προηγουμένη κατάληψη στην περίβλεπτη παρισινή σχολή Sciences Po, όπου σπουδάζουν 5.000 ως 6.000 φοιτητές. Μια εβδομάδα έπειτα από κινητοποίηση στη σχολή που είχε σημαδευτεί από ένταση, «91 άνθρωποι απομακρύνθηκαν» χωρίς το παραμικρό «επεισόδιο», σύμφωνα με τις Αρχές.

Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις παραμένουν περιορισμένες στη Sciences Po του Παρισιού, σε περιφερειακές πανεπιστημιουπόλεις (Λίλη, Χάβρη, Ντιζόν, Ρεν και Πουατιέ) και στο ινστιτούτο πολιτικών επιστημών (IEP), προς το παρόν δεν έχουν διευρυνθεί σε άλλες σχολές.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, «καταδίκασε με τον πλέον σθεναρό τρόπο» τους αποκλεισμούς στη Sciences Po και σε άλλες πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις, υποστηρίζοντας πως «εμποδίζουν τον διάλογο», σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στις εφημερίδες La Provence και La Tribune.


Γερμανία

Η αστυνομία επενέβη προχθές, Παρασκευή, για να απομακρύνει, σε ορισμένες περιπτώσεις «διά της βίας», διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων συγκεντρωμένους μπροστά στο πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου, στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας.

Ο δήμαρχος Βερολίνου, Κάι Βέγκνερ (CDU), επέκρινε τη διαδήλωση στο Χούμπολτ, υπογραμμίζοντας μέσω X πως δεν θέλει να δει «καταστάσεις όπως αυτές στις ΗΠΑ και στη Γαλλία».


Καναδάς

Το φοιτητικό κίνημα υπέρ των Παλαιστίνιων δίνει ισχυρό παρών σε πολλές πόλεις, ανάμεσά τους στο Βανκούβερ, στην Οτάβα, στο Τορόντο και στο Μόντρεαλ. Ο πρώτος καταυλισμός ο οποίος στήθηκε, και ο μεγαλύτερος, είναι αυτός στο πανεπιστήμιο McGill, ο οποίος έκανε την εμφάνισή του την 27η Απριλίου και μεγεθύνθηκε. Φοιτητές προσπάθησαν να τον ενισχύσουν τις τελευταίες ημέρες, καθώς επαπειλείται επέμβαση της αστυνομίας.

Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη του χώρου για όσο χρειαστεί, μέχρι το Μακγκίλ να διακόψει κάθε ακαδημαϊκή και οικονομική σχέση με το Ισραήλ.

Η διεύθυνση του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος ανέφερε την Τετάρτη πως θέλει ο καταυλισμός αυτός να διαλυθεί «χωρίς καθυστέρηση», προσθέτοντας πως πρόκειται για κάτι «μη διαπραγματεύσιμο». Κατ’ αυτή, κάποιοι από τους καταληψίες «δεν είναι μέρος της φοιτητικής κοινότητας».

Ωστόσο η αστυνομία, που έχει καταστήσει σαφές πως προτιμά «ειρηνική» επίλυση του προβλήματος, δεν έχει επέμβει ως τώρα.


Αυστραλία

Στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, εκατοντάδες διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ του Ισραήλ βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο προχθές, Παρασκευή. Αν και υπήρξε ατμόσφαιρα έντασης, οι δυο συγκεντρώσεις έγιναν ειρηνικά και η αστυνομία δεν επενέβη.

Διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων έχουν στήσει καταυλισμό σκηνών σε χώρο με γρασίδι μπροστά στο γκοθικό κτήριο του πανεπιστημίου. Όπως και οι ομόλογοί τους στις ΗΠΑ, ζητούν το πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ να κόψει τους δεσμούς με ισραηλινούς θεσμούς και να μη δέχεται δωρεές από βιομηχανίες όπλων.


Ιρλανδία

Δεκάδες φοιτητές του περίβλεπτου πανεπιστημίου Trinity College του Δουβλίνου εγκατέστησαν σκηνές σε διάφορα σημεία της πανεπιστημιούπολης και χθες απέκλεισαν την είσοδο της βιβλιοθήκης που περιέχει «Το Βιβλίο των Κελτών», περίφημο μεσαιωνικό χειρόγραφο, μαγνήτη για πολλούς τουρίστες στην ιρλανδική πρωτεύουσα.

Οι διαδηλωτές, που έχουν ονομάσει την κινητοποίηση «καταυλισμό αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη», προβάλλουν αιτήματα όπως ιδίως το Τρίνιτι Κόλετζ να διακόψει τις σχέσεις με το Ισραήλ.


Μεξικό

Δεκάδες φοιτητές του εθνικού αυτόνομου πανεπιστημίου του Μεξικού (UNAM), έστησαν, σε ένδειξη υποστήριξης στους Παλαιστίνιους, καταυλισμό στην πρωτεύουσα, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Ζήτω η ελεύθερη Παλαιστίνη», ή «από τον ποταμό ως τη θάλασσα, η Παλαιστίνη θα νικήσει». Αξίωσαν η μεξικανική κυβέρνηση να διακόψει τις σχέσεις με το Ισραήλ.


Ελβετία

Περίπου 100 φοιτητές έχουν καταλάβει από το βράδυ της Πέμπτης το χολ της εισόδου του κτηρίου Géopolis του πανεπιστημίου της Λοζάνης (UNIL), απαιτώντας ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ ισραηλινών θεσμών και άμεση κατάπαυση του πυρός. Η κατάληψη συνεχίστηκε ειρηνικά προχθές, Παρασκευή και αναμένεται να διαρκέσει ως τουλάχιστον αύριο, Δευτέρα.

Χθες, Σάββατο, αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν υπέρ των Παλαιστινίων και των φοιτητών που έχουν κάνει κατάληψη, σύμφωνα με το ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων Keystone-SDA.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΡΕΤΑΝΙΑ! ΣΑΡΩΤΙΚΗ ήττα του Σούνακ στις δημοτικές εκλογές...

5/5/2024    -     23.30

Τις πιο βαριές ήττες των τελευταίων ετών γνώρισαν οι Συντηρητικοί στις δημοτικές εκλογές στην Βρετανία, καθώς, η σαρωτική νίκη του Σάντικ Καν στην τρίτη θητεία της δημαρχίας του Λονδίνου ήταν ακόμα ένα «χαστούκι» για τον Βρετανό πρωθυπουργό ενώ πολλοί δήμοι που στήριζαν τους Τορις, όπως ο Δήμος του Γουέστ Μιντλαντς, πέρασαν στα χέρια των Εργατικών.

Για πολιτικό σεισμό κάνουν λόγο τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ενώ ο Κίερ Στάρμερ ο πρόεδρος του εργατικού κόμματος πιέζει τον Ρίσι Σούνακ να ανακοινώσει την ημερομηνία των εθνικών εκλογών άμεσα.

Η Σούζαν Χολ, η υποψήφια των Συντηρητικών για το Λονδίνο, έχασε με μόλις 32,7% των ψήφων έναντι 43,9% του Χαν. Για «άσχημη μέρα» για τους Συντηρητικούς, κάνει λόγο η εφημερίδα Sunday Telegraph. «Είμαστε καταδικασμένοι», υπογραμμίζει η Sunday Express για τους συντηρητικούς. Ο Ρίσι Σούνακ θα προσπαθήσει να επανέλθει στο προσκήνιο την ερχόμενη εβδομάδα, με μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με τα εργασιακά, την πάταξη της αντισημιτικής συμπεριφοράς και την απέλαση των μεταναστών.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τζέιμς Κλίβερλι δηλώνει στην Sunday Telegraph ότι είναι πεπεισμένος ότι οι ψηφοφόροι που έχουν «απομακρυνθεί» από τους Συντηρητικούς θα επιστρέψουν εγκαίρως στις γενικές εκλογές. Ωστόσο σειρά δημοσκοπήσεων αφήνουν πίσω το κυβερνών κόμμα από 18 έως 24 μονάδες με τουρ Εργατικούς να προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσουν περισσότερες από 400 έδρες στο βρετανικό κοινοβούλιο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ! Έστησαν καταυλισμό στο κολέγιο Τρίνιτι για στήριξη στην Γάζα...

5/5/2024     -      12.30

Φοιτητές στο κολέγιο Τρίνιτι του Δουβλίνου έστησαν καταυλισμό ως ένδειξη συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους που ανάγκασε τη διοίκηση του πανεπιστημίου να περιορίσει την πρόσβαση στην πανεπιστημιούπολη και να κλείσει την έκθεση του Βιβλίου του Κελς, ενός από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα της Ιρλανδίας.

Ο καταυλισμός στήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, αφού η ένωση των φοιτητών ανέφερε ότι της επιβλήθηκε πρόστιμο 214.000 ευρώ από το πανεπιστήμιο για τις οικονομικές απώλειες που υπέστη λόγω των κινητοποιήσεων που έγιναν τους τελευταίους μήνες και δεν αφορούσαν αποκλειστικά τον πόλεμο στη Γάζα.

Η διοίκηση του κολεγίου Τρίνιτι ανέφερε ότι περιόρισε την πρόσβαση των φοιτητών, του προσωπικού και των κατοίκων στην πανεπιστημιούπολη για λόγους ασφαλείας, προσθέτοντας ότι η έκθεση του Βιβλίου του Κελς θα μείνει κλειστή.

Οι ακτιβιστές στο Τρίνιτι ζητούν από το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας να διακόψει τους δεσμούς του με τα ισραηλινά ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα και να μην συνάπτει συμφωνίες με εταιρίες που διατηρούν δεσμούς με το Ισραήλ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΑΝ πρωτοκλασάτοι Ισραηλινοί στρατηγοί! «Χάσαμε τον πόλεμο με τη Χαμάς. Μην μπούμε στη Ράφα...»

5/5/2024    -     10/30

Παρασημοφορημένοι Ισραηλινοί στρατιωτικοί προειδοποιούν για την καταστροφή που περιμένει την χώρα τους εάν συνεχίσει την πορεία που έχει χαράξει.

Κάποτε με καμένο πρόσωπο, εν ώρα μάχης, συνέχιζε να διοικεί τα στρατεύματα ακλόνητος. Πολλά χρόνια μετά, προέβλεψε την 7η Οκτωβρίου. Σήμερα, μάλλον έχει βαρύνουσα σημασία όταν παραδέχεται ότι έχασε ήδη τον πόλεμο ο στρατός που κάποτε o ίδιος διοικούσε… ο Ισραηλινός!

Ενώ οι ισραηλινές προθέσεις για εισβολή στη Ράφα, τη νοτιότερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας, έχουν γίνει γνωστές ήδη από τον Ιανουάριο, λιγότερο γνωστές είναι οι παρεμβάσεις Ισραηλινών στρατηγών που παραδέχονται, ότι η χώρα τους έχασε τον πόλεμο.

Τη στιγμή που οι Ισραηλινοί ζεσταίνουν τις μηχανές τους για τη Ράφα, ο άνθρωπος που γνωρίζει τους Ισραηλινούς στρατιώτες σαν την παλάμη του κάνει έκκληση να σταματήσουν τώρα τον πόλεμο οι ιθύνοντες συμπατριώτες του καθώς έχει ήδη… χαθεί!

Για τον στρατηγό ε.α. Ιτζακ Μπρικ έναν σκληροτράχηλο βετεράνο του Γιομ Κιπούρ και Συνήγορο του Στρατιώτη στο υπουργείο Άμυνας για 10 χρόνια, η πλήρης καταστροφή της Χαμάς στη Ράφα είναι «το μεγαλύτερο ψέμα στην ιστορία των πολέμων του Ισραήλ που μας λένε οι πολιτικές και στρατιωτικές τάξεις».

«Η εισβολή στη Ράφα ενέχει υψηλό κίνδυνο, μεγαλύτερο από τη Γάζα… Είναι αδύνατο να διεξαχθεί ένας πόλεμος όπως αυτός»

Σημειώνεται ότι στον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ, υπηρετώντας ως ταγματάρχης, το άρμα του χτυπήθηκε και τραυματίστηκε και κάηκε σοβαρά στο πρόσωπο. Παρόλα αυτά, αρνήθηκε να εγκαταλείψει συνεχίζοντας να διοικεί αριστοτεχνικά και με εξαιρετικά αποτελεσματικά τη μονάδα του.

Με παρεμβάσεις του στην ισραηλινή εφημερίδα Maariv ο Ιτζάκ Μπρικ, εξηγεί πως το Ισραήλ πρέπει να διατηρήσει τα στρατιωτικά επιτεύγματα μέχρι στιγμής στη Λωρίδα της Γάζας, διότι δεν θα υπάρχουν καλύτερα από αυτά. Προειδοποιεί ότι θα συμβεί το αντίθετο εάν ο Ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις μάχες στη Γάζα.

«Δυστυχώς, η πλειοψηφία του κοινού πέφτει στη παγίδα και πιστεύει αυτό το απεχθές ψέμα που διαδίδουν παντού για να κερδίσουν χρόνο για την πολιτική και στρατιωτική τους επιβίωση και να αρπάξουν όσο το δυνατόν περισσότερα» αναφέρει με έμφαση.

Ο Μπρικ μάλιστα τον Αύγουστο του 2023 είχε πει προφητικά «δεν προετοιμαστήκαμε για τον δύσκολο πόλεμο που θα είναι εδώ σε λίγους μήνες ή χρόνια», τονίζοντας ότι «Η ικανότητά μας έχει υποστεί ζημιά εδώ και χρόνια. Ο Στρατός δεν είναι έτοιμος για πόλεμο και αυτό εκφράζεται σε βασικά πράγματα».

Καμίας στρατηγικής αξίας η Ράφα

Για την αναγκαιότητα μάλιστα της επίθεσης στη Ράφα ρωτήθηκε και ο πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων του Στρατού ε.α. υποστράτηγος Ισραέλ Ζιβ, ο οποίος υποστήριξε μάλιστα ότι για την επίθεση δεν πεπεισμένοι ούτε καν οι ίδιοι οι Ισραηλινοί.

«Εάν η Ράφα είναι τόσο σημαντική, γιατί δεν εισβάλαμε ήδη. Το κύριο στρατιωτικό πρόβλημα ήταν στη Γάζα, μετά από αυτό που συνέβη στις 7 Οκτωβρίου, προχωρήσαμε προσεκτικά και με περίσσεια δύναμη, αλλά δεν καταφέρουμε να αποκτήσουμε τον έλεγχο».

Στο ίδιο συντείνει και ο Ιτζάκ Μπρικ: «Αν είχαν στρατηγικό όραμα, θα είχαμε καταλάβει τη Ράφα στην αρχή του πολέμου και θα είχαμε πάρει τον έλεγχο των σηράγγων που διασχίζουν το Σινά στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία παρέχει στη Χαμάς τα μέσα πολέμου».

Ο Ζιβ, μάλιστα, έχει υποστηρίξει ότι η Χαμάς προετοιμάζει μια ενέδρα για να αντιμετωπίσει τις ισραηλινές δυνάμεις κατά την είσοδό τους στη Ράφα. Η Χαμάς εργάζεται σε μια «στρατηγική ενέδρα» για όταν τα ισραηλινά στρατεύματα αποφασίσουν να εισέλθουν στη Ράφα, είπε ο Ζιβ, προσθέτοντας ότι αυτό θα ήταν «καταστροφή για το Ισραήλ».

«Η εισβολή στη Ράφα ενέχει υψηλό κίνδυνο, μεγαλύτερο από τη Γάζα, δεδομένου του γεγονότος ότι η Ράφα είναι ένα πολύ πυκνοκατοικημένο μέρος και δύσκολο να πολεμήσεις, καθώς και την ευαισθησία των ΗΠΑ και της Αιγύπτου απέναντί του», ο στρατηγός, σύμφωνα με το Al-Mayadeen.

«Είναι αδύνατο να διεξαχθεί ένας πόλεμος όπως αυτός» λέει ο Ζιν. Ο Ισραηλινός Στρατός μπορεί να γνωρίζει, αλλά όπως τονίζει «πόλεμος έχει χαθεί» διότι «δεν έχει στόχους, καμία κατεύθυνση. Εάν συμφωνείτε με τις επιλογές αυτής της κυβέρνησης τότε τα προβλήματα θα συνεχιστούν» προειδοποίησε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ! ΑΠΑΝΩΤΕΣ φάρσες για τοποθετήσεις βομβών σε συναγωγές...

5/5/2024     -     7.30

Τουλάχιστον τέσσερις συναγωγές στο Μανχάταν έγιναν φάρσες απειλών για τοποθετήσεις βομβών το Σάββατο, πάντως καμιά δεν κρίθηκε σοβαρή από την αστυνομία της Νέας Υόρκης (NYPD), ανέφερε δημοτικός αξιωματούχος.

Ο Μαρκ Λιβάιν, αξιωματούχος της αυτοδιοίκησης στο Μανχάταν, τόνισε μέσω X πως επρόκειτο «ξεκάθαρα για έγκλημα μίσους» και ότι σκοπός είναι να προκληθεί φόβος στην εβραϊκή κοινότητα της Νέας Υόρκης, για να προσθέσει ότι οι εβραϊκοί θεσμοί γίνονται ολοένα περισσότερο στόχοι.

Η προσπάθεια εκφοβισμού της ισραηλιτικής κοινότητας «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», πρόσθεσε. Η εφημερίδα New York Post ανέφερε πως πιστοί μέσα σε δυο συναγωγές του Μανχάταν χρειάστηκε να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τους χώρους λατρείας εξαιτίας των απειλών αυτών.

Η Δημοκρατική κυβερνήτρια της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Κάθι Χόκουλ, τόνισε μέσω X πως οι αρχές «παρακολουθούν ενεργά» τις φάρσες για τοποθετήσεις βομβών σε συναγωγές, προσθέτοντας «δεν θα ανεχθούμε (...) κάποιοι να σπέρνουν φόβο και αντισημιτισμό» και κρίνοντας «οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ στις ΗΠΑ! Ο Μπάιντεν (με drones και βία) απέναντι στο φοιτητικό κίνημα που στηρίζει τη Γάζα...

5/5/2024     -      4.19

Οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και φιλοπαλαιστινίων διαδηλωτών σε πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ έχουν τραβήξει την προσοχή σε διεθνές επίπεδο, θέτοντας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τον σύγχρονο ακτιβισμό στα πανεπιστήμια, αλλά και τις τακτικές επιβολής του νόμου γύρω από την συζήτηση για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, περισσότερα από 2.300 άτομα έχουν συλληφθεί σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με έναν απολογισμό του αμερικανικού δικτύου NBC News. Οι συλλήψεις διαδηλωτών στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και το UCLA της Καλιφόρνια έχουν προσελκύσει την προσοχή τις τελευταίες ημέρες, ωστοσο, οι πολιτικές διαδηλώσεις και οι έντονες αντιπαραθέσεις έχουν επίσης μεταφερθεί σε δεκάδες άλλα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, από πολιτειακά σχολεία στο Νότο και τα μεσοδυτικά, μέχρι ιδρύματα της Ivy League (αθλητική ένωση πανεπιστημίων, η οποία αποτελείται από οκτώ ιδιωτικά πανεπιστήμια) στα βορειοανατολικά.

Το Πανεπιστήμιο Κολούμπια επανεξετάζει την τελετή αποφοίτησής του στον απόηχο των διαδηλώσεων και των μαζικών συλλήψεων στην πανεπιστημιούπολη, ενώ αστυνομικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη σε πολλά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων του NYU και του The New School στη Νέα Υόρκη.

Σε πολλές περιπτώσεις η αστυνομική βία κατά των φοιτητών είναι εντυπωσιακή. Στο Ώστιν οι δυνάμεις καταστολής της Πολιτείας φέρουν ακόμα και πραγματικά πυρά στις τσέπες τους

Εν τω μεταξύ, ένας αξιωματικός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης πυροβόλησε κατά λάθος με όπλο μέσα στην αίθουσα Χάμιλτον του Πανεπιστημίου Κολούμπια, όταν η αστυνομία εισήλθε σε αυτήν για να την διώξει τους διαδηλωτές, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Παράλληλα, οι φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις που συγκλόνισαν τις πανεπιστημιουπόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες κερδίζουν έδαφος σε όλο τον κόσμο, από το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Ρώμη και το Δουνλίνο, μέχρι το Σίδνεϊ, το Τόκιο, τη Βηρυτό και αλλού.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι καταυλισμοί που έχoυν στηθεί υπέρ της Παλαιστίνης έχουν εξαπλωθεί σε τουλάχιστον 100 κολέγια σε 30 πολιτείες και την Ουάσιγκτον.

Αστυνομικοί με πραγματικά πυρά

Παρά τις εντάσεις, όπως έγινε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Λος Άντζελες (UCLA), όπου διαδηλωτές και σιωνιστοναζιστές ήρθαν στα χέρια στις 30 Απριλίου, το 99% των διαδηλώσεων είναι ειρηνικό.

Ωστόσο, εβραϊκές σιωνιστοναζιστικές οργανώσεις και ιδρύματα που ευθυγραμμίζονται με την προπαγάνδα του Τελ Αβίβ ζητούν να απαγορευτούν ομάδες και οργανώσεις που διαδηλώνουν και «συνδέονται με την τρομοκρατία», τις οποίες χαρακτηρίζουν ως αντισημιτικές.

Την ίδια στιγμή, σε πολλές περιπτώσεις η αστυνομική βία κατά των φοιτητών είναι εντυπωσιακή. Στο Ώστιν οι δυνάμεις καταστολής της Πολιτείας φέρουν ακόμα και πραγματικά πυρά στις τσέπες τους, όπως φαίνεται από φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίθεση της Χαμάς με ρουκέτες κατά του Ισραηλινού Στρατού: Τρεις νεκροί και 12 τραυματίες

Στην περιοχή του Κερέμ Σαλόμ,

05.05.2024 | 23:58

Τρεις ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν από τους πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από την ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς στην περιοχή του περάσματος του Κερέμ Σαλόμ, του βασικού διαύλου μεταφοράς ανεφοδιασμού του στρατού του Ισραήλ στη Γάζα, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Μεταξύ των τραυματιών, τρεις στρατιώτες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Οι ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο Κερέμ Σαλόμ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Rheinmetall: Θα προμηθεύσει στην Ουκρανία βλήματα πυροβολικού με βεληνεκές άνω των 100 χιλιομέτρων

Σε παρτίδες «εκατοντάδων χιλιάδων βλημάτων»

05.05.2024 | 23:39

Η γερμανική εταιρεία αμυντικών Rheinmetall προγραμματίζει να παρέχει «εκατοντάδες χιλιάδες» πυρομαχικά στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων πρωτοτύπων βλημάτων πυροβολικού με εμβέλεια 100 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Armin Papperger.

Ο Papperger τόνισε ότι η εταιρεία επικεντρώνεται στην παραγωγή πυρομαχικών πυροβολικού, λέγοντας ότι «το πυροβολικό αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού» στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Επιπλέον, ο Διευθύνων Σύμβουλος δήλωσε ότι η εταιρεία θα προμηθεύσει φέτος στην Ουκρανία «εκατοντάδες χιλιάδες» πυρομαχικά, συμπεριλαμβανομένων πρωτοτύπων βλημάτων πυροβολικού με εμβέλεια 100 χιλιομέτρων.

Νωρίτερα, η Rheinmetall είχε λάβει εντολή από τη γερμανική κυβέρνηση για την προμήθεια 20 επιπλέον οχημάτων μάχης πεζικού Marder στην Ουκρανία, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν το 2024.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι πρώτοι 100 Γάλλοι στρατιώτες του 3ου Συντάγματος Πεζικού έφτασαν στην Ουκρανία! – Ακολουθούν ακόμη 1.400

Προωθήθηκαν αμέσως στην περιοχή του Σλαβιάνσκ

05.05.2024 | 18:13

Τα πρώτα της στρατεύματα στην Ουκρανία φαίνεται πως έχει στείλει η Γαλλία όπως αναφέρουν δημοσιεύματα. Όπως αναφέρεται οι Γάλλοι στρατιώτες προέρχονται από το 3ο Σύνταγμα Πεζικού της Γαλλίας, το οποίο είναι ένα από τα κύρια στοιχεία της Λεγεώνας των Ξένων (Légion étrangère).

Όπως τονίζεται η γαλλική δύναμη  έχει  αναπτυχθεί προς υποστήριξη της Ουκρανικής 54ης Ανεξάρτητης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας στο Σλαβιάνσκ.

Αυτό άλλωστε είχε πει και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στις αρχές Απριλίου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έρχονται κατά χιλιάδες – Στους 12.264 οι αλλοδαποί μουσουλμάνοι που μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα έως και τον Απρίλιο

Κάθε ήμερα έρχονται 30 έως 60 άτομα!

05.05.2024 | 23:14

Στους 12.264 ανέρχονταν έως τα τέλη Απριλίου οι αλλοδαποί μουσουλμάνοι που φτάνουν από την Τουρκία είτε στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είτε μέσω Έβρου, χωρίς το φαινόμενο αυτό που συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες να δείχνει τάση για αποκλιμάκωση.,

Κάθε μέρα 35 μουσουλμάνοι έφταναν στα ελληνικά νησιά την τρίτη εβδομάδα του Απριλίου (15-21 Απριλίου).

Και αυτός ο ρυθμός αφίξεων ήταν αρκετά πιο χαμηλός από τη δεύτερη εβδομάδα του μήνα, όπου 64 άτομα κατά μέσο όρο περνούσαν κάθε μέρα από την Τουρκία στην Ελλάδα ή τα 98 άτομα τη μέρα την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

Το 2024 συνολικά 12.264 μουσουλμάνοι αλλοδαποί έφθασαν στην Ελλάδα, εκ των οποίων 10.854 διά θαλάσσης, ενώ για το ίδιο χρονικό διάστημα οι αλλοδαποί που πέρασαν τα “αδιαπέραστα” σύνορα του Έβρου έφτασαν τους 1.410.

Μετά τον Οκτώβριο του 2023, ο Φεβρουάριος ήταν ο πρώτος μήνας του 2024 που κατέγραψε νέα αύξηση στις “ροές” στα νησιά με 4.282 άτομα να καταφθάνουν, σε αντίθεση με τον Ιανουάριο, όταν είχαν φθάσει 3.677 άτομα (+18%).

Η σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2023 είναι χαοτική, με +426% και 827 άτομα να φτάνουν στην Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο αριθμός των εισβολών το 2024 έχει αυξηθεί συνολικά κατά 148% σε σύγκριση με το 2023.

Τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2024 η πλειονότητα των νέων αφίξεων έγινε ακόμα μία φορά στη Λέσβο, αντιπροσωπεύοντας το 45% του συνόλου, και ακολουθούν τα Δωδεκάνησα με 18%, η Σάμος με 13% και η Χίος με 12% και τα υπόλοιπα νησιά με 12%.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την είσοδο στη Γάζα του επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες απαγόρευσε το Ισραήλ

Στα μέσα Μαρτίου ο Φιλίπ Λαζαρινί είχε καταγγείλει ότι το Ισραήλ του είχε απαγορεύσει την είσοδο στον παλαιστινιακό θύλακα

05.05.2024 | 21:20

Το γεγονός ότι το Ισραήλ του απαγόρευσε και πάλι την είσοδο στην Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (Unrwa).

Την ίδια ώρα τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιούν για τον επερχόμενο λιμό έπειτα από επτά μήνες πολέμου.

«Οι ισραηλινές αρχές συνεχίζουν να αρνούνται στα Ηνωμένα Έθνη την ανθρωπιστική πρόσβαση» στην Λωρίδα της Γάζας, κατήγγειλε στο Χ ο Φιλίπ Λαζαρινί. «Αυτήν την εβδομάδα, αρνήθηκαν, για δεύτερη φορά, την είσοδό μου στην Γάζα».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ουκρανοί δολοφονούν τραυματισμένο Ρώσο στρατιώτη με FPV

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

05.05.2024 | 22:24

Δείτε ένα συγκλονιστικό βίντεο από την εκτέλεση ενός τραυματισμένου Ρώσου στρατιώτη από drone της 81ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας του ουκρανικού Στρατού.

Ο στρατιώτης βρίσκεται τραυματισμένος έδαφος εκλιπαρώντας να του χαρίσουν τη ζωή αλλά το drone ρίχνει την χειροβομβίδα.

https://twitter.com/i/status/1787166986775978100