Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Δευτερα 6 Μαιου 2024


Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Η διεθνής κοινότητα συγχαίρει τον εκλεγμένο πρόεδρο του Παναμά Μουλίνο

Κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμοί συνεχάρησαν το βράδυ της Κυριακής τον Χοσέ Ραούλ Μουλίνο, ο οποίος ανακηρύχθηκε   εκλεγμένος πρόεδρος του Παναμά μετά τη νίκη του στις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή.

Ο Μουλίνο, ο οποίος προτάθηκε από το κόμμα Realizando Metas (RM) για να αντικαταστήσει τον πρώην πρόεδρο Ρικάρντο Μαρτινέλι, ανακηρύχθηκε από το Εκλογοδικείο (TE) ως ο  νικητής των εκλογών, καθώς έλαβε το 34,2% των ψήφων με καταμετρημένο πάνω από το 90% των πινάκων. Στον Παναμά δεν διεξάγεται   δεύτερος γύρος .

"Συγχαίρουμε τον εκλεγμένο πρόεδρο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο και τον λαό του Παναμά που άσκησε το δικαίωμά του να ψηφίσει σε ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές", ανέφερε η πρεσβεία των ΗΠΑ στον Παναμά σε μήνυμα που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της στο κοινωνικό δίκτυο X.

"Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τη συνεργασία μας ως σύμμαχοι και εταίροι που είναι προσηλωμένοι στην ασφάλεια, την ευημερία και τη δημοκρατία στην περιοχή", δήλωσε η διπλωματική αντιπροσωπεία.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού (SRE) εξέδωσε επίσης ένα μήνυμα στο δίκτυο X στο οποίο συγχαίρει τον παναμαϊκό λαό για την "υποδειγματική  εκλογική διαδικασία", κατά την οποία νικητής αναδείχθηκε ο Μουλίνο.

Το SRE "συγχαίρει τον παναμαϊκό λαό για την υποδειγματική εκλογική διαδικασία, όπου ο  Χοσέ Ραούλ Μουλίνο,  ήταν νικητής  κσι  ο επόμενος πρόεδρος του Παναμά", ανέφερε το μεξικανικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανάρτησή του.

Το SRE δήλωσε ότι "το Μεξικό θα συνεχίσει να ενισχύει τους ιστορικούς δεσμούς που μας ενώνουν με τον αδελφικό παναμαϊκό λαό". 

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), Λουίς Αλμάγκρο,  απέστειλε επίσης συγχαρητήρια για τη νίκη του Μουλίνο και παράλληλα επικρότησε τη "μαζική συμμετοχή" του παναμαϊκού εκλογικού σώματος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η προειδοποίηση του Έλον Μάσκ έρχεται μετά την ανησυχία που εξέφρασε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για τις υπερβολικές δαπάνες της αμερικανικής κυβέρνησης. Το ΔΝΤ αναφέρει ότι η απόφαση αυτή "υπονομεύει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα σε όλο τον κόσμο".

Το εθνικό χρέος των ΗΠΑ έφτασε τα 34 τρισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του περασμένου έτους για πρώτη φορά στην ιστορία. Η αύξηση αυτή έρχεται αφού το ομοσπονδιακό χρέος ξεπέρασε τα 33 τρισεκατομμύρια δολάρια τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ο Μασκ απηύθυνε την προειδοποίηση σε μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο κοινωνικό δίκτυο "X", την πλατφόρμα ιδιοκτησίας του. "Πρέπει να κάνουμε κάτι για το εθνικό μας χρέος, αλλιώς το δολάριο θα χάσει την αξία του", έγραψε ο Μασκ απαντώντας σε μια ανάρτηση του επιχειρηματία Mάριο Νάουφαλ, ο οποίος δημοσίευσε μια ιστορία σχετικά με την πιθανότητα έναρξης μιας νέας ένοπλης σύγκρουσης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Υποστήριξη του αιτήματος για την απελευθέρωση του γιου ιθαγενή ηγέτη του Ελ Σαλβαδόρ

Η Εθνική Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργατικής Τάξης, μέλος της οποίας είναι το Ιθαγενικό Κίνημα για την Αρθρωση των Αγώνων των Προγονικών Λαών του Ελ Σαλβαδόρ (MILPA), απαίτησε την απελευθέρωση του γιου του ηγέτη των ιθαγενών Σιλβέριο Μοράλες, γνωστού ως "Tata Silverio" από το καθεστώς έκτακτης ανάγκης του Ελ Σαλβαδόρ.

"Βρισκόμαστε εδώ μαζί με διάφορες αυτόχθονες συλλογικότητες, τη συλλογικότητα Herbert Anaya Sanabria, για να συντροφεύσουμε αυτόν τον ιστορικό αυτόχθονα ηγέτη Tata Silverio, επίσης ιδρυτικό μέλος της οργάνωσής μας MILPA, σε ένδειξη αλληλεγγύης για την οριστική απελευθέρωση του γιου του Levi Morales", δήλωσε ο  Έρικ Σελάγια, γενικός γραμματέας της UNT.

"Ο Λέβι Μοράλες έχει αφεθεί ελεύθερος δύο φορές από το δικαστήριο, αλλά οι αρχές των φυλακών αρνούνται να τον απελευθερώσουν και δεν γνωρίζουμε κανέναν από τους λόγους για τους οποίους συνεχίζουν να τον κρατούν", δήλωσε ο επικεφαλής του συνδικάτου, σημειώνοντας ότι θα συνεχίσουν να απαιτούν δικαιοσύνη και διαφάνεια από τις αρχές.

"Έναν χρόνο μετά τη σύλληψή του, το Δικαστήριο Ποινών της Σάντα Άνα απλώς δεν έχει αναγνωρίσει την εμπλοκή του νεαρού στα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται, τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης", δήλωσε ο Σιλβέιο Μοράλες στην Diario Co Latino. Ο Μοράλες χαρακτήρισε την κράτηση "αυθαίρετη" και ζήτησε από τον εισαγγελέα να παρέμβει για να υπερασπιστεί την αθωότητα του γιου του. "Δεν έχουμε εξετάσει το ενδεχόμενο να καταθέσουμε μήνυση για οικονομικές απώλειες, καθώς η τρέχουσα εστίασή μας είναι να αναδείξουμε την ψυχολογική, οικονομική και πολιτιστική ζημία που έχει προκαλέσει στην οικογένειά μας αυτή η αυθαίρετη κράτηση", δήλωσε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το κύμα των φοιτητικών διαδηλώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη αυξάνεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη και καταδίκης της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας.

Δεκάδες φοιτητές και φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές στην Πόλη του Μεξικού έστησαν σκηνές μπροστά από το Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού, το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους φοιτητές στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Tο Μεξικό  ενώνεται στις πανεπιστημιακές διαδηλώσεις υποστήριξης της Γάζας 

Οι φοιτητές του UNAM (Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού) κάλεσαν τη μεξικανική κυβέρνηση να αναστείλει τις σχέσεις της με το "Ισραήλ".

Το κύμα των φοιτητικών διαδηλώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη αυξάνεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη και καταδίκης της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας.

Δεκάδες φοιτητές και φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές στην Πόλη του Μεξικού έστησαν σκηνές μπροστά από το Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού, το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους φοιτητές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι διαδηλωτές ανάρτησαν παλαιστινιακές σημαίες και φώναζαν συνθήματα όπως "Ζήτω η ελεύθερη Παλαιστίνη" και "Από το ποτάμι ως τη θάλασσα, η Παλαιστίνη θα νικήσει".

Απαίτησαν επίσης να διακόψει το Μεξικό τις διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις με το "Ισραήλ".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαδούρο: Η μπότα του ιμπεριαλισμού να μην τολμήσει να πατήσει ποτέ το ιερό έδαφος της Βενεζουέλας

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΜΑΪΟΥ 2024

"Ας μην τολμήσει ποτέ η ξένη και προδοτική μπότα του ιμπεριαλισμού να πατήσει το ιερό έδαφος της πατρίδας, της Βενεζουέλας. 

Ποτέ! Και αν τολμήσουν: σπάστε τους τα δόντια, κάντε τους να σέβονται, αντιμετωπίστε τους με τιμή, με θάρρος, με ικανότητα".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικολάς Μαδούρο, επισκέφθηκε το πεδίου ασκήσεων εκστρατείας του Μπολιβαριανού Στρατιωτικού Πανεπιστημίου της Βενεζουέλας (UMBV) 2024 "El Esequibo es Nuestro" (To Eσεκίμπο είναι δικό μας), που βρίσκεται στο δήμο Pao του San Juan Bautista, στην πολιτεία Cojedes.

Ο εθνικός πρόεδρος, Νικολάς Μαδούρο, κάλεσε τον στρατό να σφυρηλατήσει τον αντιιμπεριαλιστικό του χαρακτήρα για να υπερασπιστεί την πατρίδα, σε κάθε σενάριο.

Ο επικεφαλής του κράτους κάλεσε επίσης τις Μπολιβαριανές Εθνικές Ένοπλες Δυνάμεις να καταστήσουν τη Βενεζουέλα "άτρωτη":

"Ας μην τολμήσει ποτέ η ξένη και προδοτική μπότα του ιμπεριαλισμού να πατήσει το ιερό έδαφος της πατρίδας, της Βενεζουέλας. Ποτέ! Και αν τολμήσουν: σπάστε τους τα δόντια, κάντε τους να σέβονται, αντιμετωπίστε τους με τιμή, με θάρρος, με ικανότητα".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΤΟΡΙΑ.

Το 1954 στην Παραγουάη, σε εφαρμογή του Σχεδίου Κόνδορα για τη Λατινική Αμερική, (σχέδιο που χρηματοδοτήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την εξόντωση της αριστεράς), ο αντικομμουνιστής στρατηγός Alfredo Stroessner πραγματοποίησε πραξικόπημα και αυτοανακηρύχθηκε Πρόεδρος της Παραγουάης. Με τη σειρά του, θα αφαιρεθεί από πραξικόπημα το 1989. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας Stroessner στην Παραγουάη λειτουργούσαν οι Ναζί εγκληματίες, μεταξύ των οποίων και ο Mengele. Χιλιάδες κρατούμενοι βασανίστηκαν και εκατοντάδες δολοφονήθηκαν. Μέχρι σήμερα σκάβουν ακόμα για τα ανθρώπινα λείψανα των desaparecidos. Η Ουάσινγκτον συνεργάστηκε με την καταστολή και τη δικτατορία του Stroessner βοηθώντας τον να καταργήσει τις ελευθερίες της Παραγουάης. Παρά τις συμπάθειες των Ναζί, ο Stroessner έλαβε προσφορά ενός εκατομμυρίου δολαρίων από το Ισραήλ για τη μεταφορά χιλιάδων Παλαιστινίων στην Παραγουάη. μόνο 33 Παλαιστίνιοι, από τη λωρίδα της Γάζας, μεταφέρθηκαν στη συνέχεια η επιχείρηση σταμάτησε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



4/5/2024

Εκατοντάδες φοιτητές και νέοι έχουν φτάσει στη σκάλα του Πανεπιστημίου της Αβάνας για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον Παλαιστινιακό λαό και την αποκήρυξή τους στην αστυνομική καταστολή στις ΗΠΑ ενάντια στο φοιτητικό κίνημα στα πανεπιστήμια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tο Εκουαδόρ γίνεται η πέμπτη χώρα της περιοχής που συνάπτει ΣΕΣ με την Κίνα, μετά τη Χιλή, την Κόστα Ρίκα, το Περού και τη Νικαράγουα.


Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Έναρξη ισχύος της συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών Εκουαδόρ - Κίνας

Η συμφωνία (Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών / ΣΕΣ) , η οποία είχε υπογραφεί τον περασμένο Μάιο από την δεξιά κυβέρνηση του πρώην προέδρου Γκιγιέρμο Λάσο, τέθηκε σε ισχύ την Τετάρτη 1η Μαΐου.

Η ΣΕΣ είχε περιγραφεί ως "πύλη προς πρωτοφανείς εμπορικές ευκαιρίες" για το νοτιοαμερικανικό κράτος από την σημερινή δεξιά κυβέρνηση του προέδρου Ντανιέλ Νομπόα, ο οποίος είχε επικυρώσει τη συμφωνία στα μέσα Φεβρουαρίου, λίγες ημέρες μετά την έγκρισή της από την Εθνοσυνέλευση.

Με τον τρόπο αυτό, το Εκουαδόρ γίνεται η πέμπτη χώρα της περιοχής που συνάπτει ΣΕΣ με την Κίνα, μετά τη Χιλή, την Κόστα Ρίκα, το Περού και τη Νικαράγουα.

Από το λογαριασμό του στο κοινωνικ'ό δίκτυο X (πρώην Twitter), το Υπουργείο Παραγωγής, Εξωτερικού Εμπορίου, Επενδύσεων και Αλιείας του Εκουαδόρ, επεσήμανε τη σημασία της έναρξης ισχύος του μηχανισμού.

"Τα προϊόντα του Εκουαδόρ θα τεθούν στον ασιατικό γίγαντα", έγραψε η επίσημη υπηρεσία στο κοινωνικό δίκτυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου, η συμφωνία θα δημιουργήσει "χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας" και "αύξηση κατά 3 έως 4 δισεκατομμύρια δολάρια των μη πετρελαϊκών εξαγωγών του Εκουαδόρ προς την Κίνα τα επόμενα χρόνια".

Σχολιο.- Αντε, με τη σειρά να κάνουν όλες οι χώρες της Ν. Αμερικής τέτοιες συμφωνίες με την Κίνα για να απαλλαγούν από τα αμερικανικά αρπακτικά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιάπωνας καθηγητής Ιατρικής στέλνει μήνυμα σε όλο τον κόσμο: «Προσοχή, ετοιμάζουν νέα επικίνδυνα εμβόλια εντός του έτους ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ»!

6/5/2024

Ο διαπρεπής καθηγητής Masayasu Inoue από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οσάκα της πόλης στην Ιαπωνία εξέδωσε μια προειδοποίηση πρόσφατα λέγοντας ότι η ιαπωνική κυβέρνηση έγινε η πρώτη στον κόσμο που ενέκρινε το εμβόλιο «Replicon».

Προειδοποιεί ότι «υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αυτά τα εμβόλια να εξάγονται κατασκευασμένα από την Ιαπωνία με το πρόσχημα της εμπιστοσύνης στην προηγμένη της τεχνολογία της. Εάν η Ιαπωνία το κάνει, θα αφήσει πίσω της ανεπανόρθωτη ζημιά στις μελλοντικές γενιές. Ως εκ τούτου, οι ενέργειες της ιαπωνικής κυβέρνησης ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ με τις διεθνείς συνεργασίες».

Το νέο εμβόλιο που ενέκρινε η Ιαπωνική κυβέρνηση είναι παρόμοιο με το εμβόλιο mRNA κατά τη διάρκεια της ψευτοπανδημίας COVID-19, καθώς και τα δύο είναι βασισμένα στην γονιδιακή θεραπεία, και παρά τη βλάβη που προκλήθηκε από το πρώτο εμβόλιο mRNA, δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες ασφάλειας.

Στο παρακάτω βίντεο, θα δείτε πως ο καθηγητής, ο οποίος ειδικεύεται στη μοριακή παθολογία, μιλάει για το πως ο ΟΗΕ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, διαχειρίστηκε την «πανδημία» COVID, για να προωθήσει τα γενετικά τροποποιημένα εμβόλια COVID σε όλους τους λαούς παγκοσμίως.

Μιλάει επίσης για το αμερικανικό σχέδιο «Warp Speed» υπό τον τότε Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο προώθησε στην αγορά τις τοξικές ενέσεις mRNA χωρίς τις απαραίτητες εξετάσεις για την ασφάλεια τους.

https://twitter.com/i/status/1774467798485410133



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τέμπη συγκάλυψη: Γιατί η δεύτερη μονταζιέρα «των εξαφανισμένων 11 λεπτών», είναι πολύ πιο σοβαρή απο αυτή που αποκάλυψε το «Βήμα» με τα ηχητικά των συνομιλιών.

6/5/2024

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται και για τα οποία προσκομίζονται αποδεικτικά στοιχεία, το κρίσιμο εντεκάλεπτο που έχει «εξαφανιστεί» από τις καταγραμμένες συνομιλίες του ΟΣΕ το βράδυ του εγκλήματος στα Τέμπη, ταυτίζεται χρονικά με στάση που πραγματοποίησε η επιβατική αμαξοστοιχία λίγα λεπτά μετά την αναχώρησή της από τον σταθμό της Λάρισας.

Είναι μια στάση ανεξήγητη στη «μέση του πουθενά μέσα σε ένα απόλυτο σκοτάδι» όπως προκύπτει από επίσημες μαρτυρίες επιβατών της αμαξοστοιχίας. Η οικογένεια του νεκρού μηχανοδηγού ισχυρίζεται πως ο έμπειρος Γ. Κουτσούμπας αντιλήφθηκε ότι ο σταθμάρχης της Λάρισας Βασίλης Σαμαράς τον είχε οδηγήσει σε λάθος σιδηροδρομική γραμμή και για τον λόγο αυτό σταμάτησε την αμαξοστοιχία, όπως όφειλε, προκειμένου να λάβει νέες εντολές. Έγινε λίγα λεπτά πριν από τη σφοδρή σύγκρουση με την εμπορική αμαξοστοιχία.

Η αποκάλυψη σχετικά με τις επικοινωνίες του ΟΣΕ το βράδυ της τραγωδίας είναι πολύ πιο σοβαρή απο την μονταζιέρα που αποκάλυψε το «Βήμα» με τα ηχητικά των συνομιλιών. Γιατί κάποιοι προσπάθησαν να ενοχοποιήσουν τον νεκρό μηχανοδηγό πάνω στις “εξαφανισμένες” συνομιλίες.

Οι μαρτυρίες που επιβεβαιώνουν τη στάση

Στις 30 Μαΐου 2023 τρεις επιζώντες επιβάτες της επιβατικής αμαξοστοιχίας IC62 κατέθεσαν μήνυση ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας. Στη μήνυση περιέγραφαν αναλυτικά τι είχε συμβεί από τη στιγμή που επιβιβάστηκαν στην αμαξοστοιχία έως τη σύγκρουση με την εμπορική αμαξοστοιχία και όσα ακολούθησαν. Το επιβατικό τρένο είχε ξεκινήσει στις 19:22 από Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και στις 23:02 έφτασε στον σταθμό της Λάρισας. Λίγο μετά αναχώρησε με κατεύθυνση τον επόμενο σταθμό, των Νέων Πόρων. Οπως όμως αποκαλύφθηκε, με «ευθύνη του Σταθμάρχη Λάρισας» αντί η αμαξοστοιχία να μπει στη γραμμή ανόδου κινήθηκε στη γραμμή καθόδου. Στην ίδια γραμμή κινούνταν και η εμπορευματική αμαξοστοιχία 63503 πραγματοποιώντας το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα. Το αποτέλεσμα ήταν στις 23:18 τα δύο τρένα να συγκρουστούν βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν δύο εκ των τριών μηνυτών, αμέσως μετά την αναχώρηση της επιβατικής αμαξοστοιχίας από τη Λάρισα, δηλαδή γύρω στις 23:05, ο συρμός σταμάτησε εντελώς ξαφνικά για περίπου 10 με 15 λεπτά «στη μέση του πουθενά».

Συγκεκριμένα ένας εκ των τριών μηνυτών, ο Δημήτρης Κωσταρέλος είπε: «Οταν φτάσαμε στο σταθμό Λάρισας μείναμε στην αποβάθρα για περίπου 10 με 15 λεπτά και σε αυτό το διάστημα, ευτυχώς επέστρεψε η κοπέλα που ήταν μαζί μας στο κουπέ, από το εστιατόριο όπου είχε πάει. Στη συνέχεια το τρένο έφυγε από το σταθμό και συνέχισε την πορεία του για λίγα λεπτά οπότε και σταμάτησε “στην μέση του πουθενά” για περίπου 10 λεπτά και μας έκανε ενημέρωση ένας υπάλληλος από το μεγάφωνο για το χρονοδιάγραμμα της κάθε επόμενης στάσης και την άφιξη στον τελικό προορισμό για τη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε το τρένο, υπήρχε συσκότιση διότι είχαμε σβήσει τα φώτα στο κουπέ και χαλαρώναμε».

Τα ίδια περιγράφει και ο δεύτερος μηνυτής Κωνσταντίνος Τοπουζίδης. «Μετά τη Λάρισα το τρένο έκανε μία ακόμα στάση όχι σε σταθμό και όταν ξεκίνησε έκαναν ανακοίνωση για τις ώρες άφιξης σε κάθε επόμενο σταθμό».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



28 Απριλιου 2021

- Προσέξτε τους: Είναι ενάντια στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, αλλά υπέρ της υποχρεωτικότητας στους εργαζόμενους συγκεκριμένων κλάδων!...

1. Βλέπουμε εδώ και καιρό, τα φιλοεργατικά αριστερά κατά τα άλλα κόμματα και συνδικάτα απ' τη μια ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ τους εργαζόμενους για τα στατιστικά του κορονοϊού όπως και των παρενεργειών των πειραματικών εμβολίων, (για να μπορούν να αποφασίζουν οι ίδιοι για τη στάση τους), ...και απ' την άλλη ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ απ' το καπιταλιστικό σύστημα τον μαζικό, ακόμα και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τού συνόλου των εργαζομένων!!! (Αλήθεια, πάλι λάθος κάνουν; ...ή αυτή τη φορά έχουν εξαγοραστεί ωμά απ' το σάπιο αυτό σύστημα;;;)

2. Όπως οι καταναλωτές, οι γονείς, οι ασθενείς, ακόμα και οι ευπαθείς έχουν δικαίωμα να μην εμβολιαστούν και να επιλέξουν να προστατευτούν με άλλους τρόπους, ...έτσι έχουν δικαίωμα και οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ σε κάθε κλάδο!!!... Βρήκαν αλήθεια κάποιοι, τον πιο αδύναμο κρίκο - το ζήτημα της εργασίας - και τους πιο αδύναμους πολίτες - εκείνους που ζουν αποκλειστικά απ' την εργασία τους - για να εξασφαλίσουν υποχρεωτική κατανάλωση εμβολίων και υποχρεωτικά πειραματόζωα για τα στατιστικά στοιχεία τους;;; Είναι δυνατόν μάλιστα ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ να πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση και τα φιλοεργατικά κόμματα και συνδικάτα, (...πλεον ενεργά και όχι μόνο διά της σιωπής τους)! ...Αντί ακριβώς να αγωνίζονται για τα δικαιώματα τόσο των εργαζόμενων που θέλουν να εμβολιαστούν, όσο και εκείνων που δεν θέλουν! ...Όταν μάλιστα βλέπουν πως ο καπιταλισμός δείχνει ωμά πλέον τη δική του θέληση να εμβολιάζει επαναλαμβανόμενα τους πάντες και για πάντα!!! ΑΙΣΧΟΣ!!!

3. ΔΕΙΤΕ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΑΠ’ ΤΟ ΚΚΕ: Αφού η Κυβέρνηση συνεχίζει να μην στηρίζει το σύστημα υγείας και να στοιβάζει 25 και 27 μαθητές σε αίθουσες και καμία πρόταση των φορέων των εκπαιδευτικών και του γονεϊκού κινήματος δεν έλαβε υπόψη..., τώρα να εμβολιάσετε όλους τους εκπαιδευτικούς!!! 

ΕΥΓΕ "ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ" και ΕΥΓΕ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΟΧΗ επί της στάσης αυτής της κυβέρνησης!!! ...τόσο με τις προσευχές σας όλο τον προηγούμενο καιρό, όσο και με τις προσφάτως επαναλαμβανόμενες μαζικές κινητοποιήσεις μόνο ενάντια στην ...αστυνομοκρατία και σε άλλα νομοσχέδια!!!... (Ήθελαν αλήθεια τώρα αυτοί, να βελτιωθεί το σύστημα υγείας και να αραιώσουν τα τμήματα της εκπαίδευσης;;;) Περισσότερα για την υποκριτική τους στάση μπορείτε να βρείτε στις αναρτήσεις μας κυρίως του χειμώνα.

Η αυτοαποκαλούμενη αντικαπιταλιστική αριστερά ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΑ στο θέμα του ιού, απ' την πρώτη στιγμή που αυτός εμφανίστηκε μέχρι και σήμερα!... Λες και δεν υπάρχει ταξικός κόσμος και δεν υπάρχουν διαφορετικές ταξικές λύσεις για το αυτό πρόβλημα! Σαπίσατε μαζί με τον καπιταλισμό και τον αντικαπιταλισμό σας "σύντροφοι", και τώρα αισθάνεστε και δουλοκτήτες! Ελπίζουμε να έχετε την τύχη τους!

Κάτω ο καπιταλισμός και ο αντιπροσωπευτικός δουλοκτητικός "αντικαπιταλισμός"!!!

- Τις αποφάσεις σας για τους εαυτούς σας και για τα ζώα σας!

- Δεν είμαστε ούτε δούλοι, ούτε οι αγράμματοι και αδικτύωτοι εργάτες του 1900, να μην μπορούμε να αλληλοενημερωνόμαστε και να αποφασίζουμε εμείς για εμάς!

Τους αφιερώνουμε τα λόγια του Μαρξ: "Το Κεφάλαιο όταν οσμίζεται ένα σημαντικό όφελος, γίνεται παράτολμο. Με κέρδος 20% ενθουσιάζεται, με 50% αποθρασύνεται, με 100% καταπατά όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και με 300% δε διστάζει μπροστά σε κανένα έγκλημα"! (Το κεφάλαιο, Η γένεση του βιομηχανικού καπιταλισμού).

Πηγές:

1. Εδώ η μαζική άρνηση εμβολιασμού των εκπαιευτικών της Νίκαιας στη Γαλλία: 

2. Εδώ η ερώτηση του ΚΚΕ στη ΝΔ για υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων

3. Εδώ οι απόψεις συνδικάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που ζητούν ·"Άμεσο εμβολιασμό όλων των εργαζομένων που εκτίθενται σε καθημερινές επαφές"

4. Παγκόσμια Στατιστικά για τον κορονοιο:

5. Στατιστικά για τις διάφορες παρενέργειες των εμβολίων 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock Larry Fink δηλώνει ευθέως ότι ο στόχος των παγκοσμιοποιητών είναι η μέγιστη καταστροφή του πληθυσμού του πλανήτη:

Μπορώ να πω είπε, ότι στις ανεπτυγμένες χώρες, οι χώρες με συρρικνούμενο πληθυσμό θα επωφεληθούν. Αυτό είναι κάτι για το οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μιλούν ποτέ. Ξέρετε, πάντα πιστεύαμε ότι η μείωση του πληθυσμού είναι αιτία αρνητικής ανάπτυξης. Αλλά στις συζητήσεις μου με την ηγεσία αυτών των μεγάλων αναπτυγμένων χωρών, οι οποίες ακολουθούν ξενοφοβικές μεταναστευτικές πολιτικές, αυτοί δεν επιτρέπουν σε κανέναν να έρθει. 

Αυτές οι χώρες θα αναπτύξουν γρήγορα τη ρομποτική, την τεχνητή νοημοσύνη και τις τεχνολογίες. Και αν όλα αυτά οδηγήσουν σε αύξηση της παραγωγικότητας, κάτι που οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι θα συμβεί, τότε μπορούμε να αυξήσουμε το βιοτικό επίπεδο των χωρών και των ατόμων ακόμη και με συρρικνωμένο πληθυσμό. Έτσι, το παράδειγμα της αρνητικής αύξησης του πληθυσμού θα αλλάξει και τα κοινωνικά προβλήματα που θα προκύψουν από την αντικατάσταση των ανθρώπων με μηχανές θα είναι πολύ πιο εύκολα στις χώρες όπου ο πληθυσμός μειώνεται.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο Βασίλειο του παραμορφωμένου καθρέπτη (ΗΠΑ) η πιο φοβερή τρομακτική φυλακή του κόσμου, το Γκουαντάναμο έχει την ονομασία "Κατασκήνωση (ή στρατόπεδο) Δικαιοσύνης".

Εκεί που δεν υπάρχει καν η λέξη "νόμος", εκεί που άνθρωποι κρατούνται, επί δεκαετίες, χωρίς δίκη, που βασανίζονται, που τους απαγορεύουν ακόμη και να χαιρετιούνται, εκεί έχει στρατοπεδεύσει η "Δικαιοσύνη". 

Είναι, όπως κάποτε στη Νότια Αφρική οι άποικοι Άγγλοι ονόμαζαν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης "καταφύγια" και οι Χιτλερικοί έγραφαν έξω από τα στρατόπεδα εξόντωσης ότι "η εργασία (δουλεία) απελευθερώνει". 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατευθυντήριο έγγραφο του 2000 του αποικιοκρατικού ξεφτιλοΟΗΕ αναφέρει πως η αντικατάσταση των πληθυσμών "Είναι μια λύση στην παρακμή  και γήρανση πληθυσμών"

Τόσοι πολέμοι με αποτέλεσμα την βίαιη εκδίωξη των ανθρώπων από την γη τους και ένας μηχανισμός "καλωσορίσματος" και "ανοιχτών συνόρων" από πράκτορες μυστικών υπηρεσιών και ΜΚΟ, αποδεικνύουν πως αυτό το έγγραφο δεν έμεινε στα συρτάρια αλλά πήρε και σάρκα και οστά και εφαρμόζεται από όλες τις Κυβερνήσεις παγκοσμίως.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν ζούσε ο Χριστός σας θα σας είχε κάψει στο πυρ το Εξώτερον! Φαρισαίοι Υποκριτές, συνένοχοι στη Παλαιστινιακή Γενοκτονία! Ντροπή!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΥΘΕΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ,ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΜΑΓΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΠΟΥ ΑΠΟΚΟΜΙΣΑΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΤΗΣ…!!!

Οι πανηλιθιοι της λεγομενης «συλλογικής. Δύσης»,χωρίς να το πάρουν χαμπάρι έκαναν την Ρωσία μεγάλη ναυτιλιακή δύναμη στα τάνκερς !!!

Τ’αγορασε έτοιμα για απόσυρση σε τιμές σκράπ, προκειμένου να καλύψει τις επείγουσες ανάγκες της και τώρα σιγά-σιγά παραγγέλνει στα Κινεζικά ναυπηγεία καινούργια για αντικατάσταση τους,πληρώνοντας με τους ναύλους που εισέπραξε απο τα παλιά,τα οποία επίσης σιγά-σιγά θα αποσύρει αφού θα έχει τσεπώσει τους ναύλους για την εξόφληση των νεότευκτων…!!!

Άσε που θα είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ χώρα στον πλανήτη με παγοθραυστικά τανκερς για να κάνει τις πολύ πιο σύντομες και χωρίς δυτικούς ελέγχους κλπ νταβατζιλικια, βόρειες παγωμένες διαδρομές, που ΚΑΝΕΙΣ άλλος δε θα μπορεί να κάνει,αφού άλλωστε μόνο οι Ρώσοι φορτωτές θα φορτώνουν πετρέλαιο στα παγωμένα λιμάνια !!!

ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ,ΟΤΑΝ ΚΟΒΕΙ Ο ΓΕΡΟΣ ΤΗΝ Ψ@ΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΓΡΙΑ ΤΟΥ…!!!

Σημείωση: Πληροφορούμαι ότι κι Έλληνας απ’την Σαλαμίνα,συμμετέχει σ’αυτό το Ρωσικό ναυτιλιακό πάρτυ…αφού άλλωστε του το χρώσταγε ο Πούτιν,από τότε που έφτιαξε την γέφυρα κι έκλεισε το πορθμείο του Κερτς…!!!

Γιατι ο Πούτιν δέν ξεχνά τις υποχρεώσεις του αλλά ούτε και τις απαιτήσεις του…!!!

Σχολιο.- Η Δυση εκτός απο την Ρωσσια.... με την παγκοσμιοποίηση εκανε και την Κινα παγκόσμια δυναμη. Τα ελεγε ο Τραμπ!

Σχολιο.- Για ψάξε για τον Σαλαμίνιο…που είχε μεταφέρει τα φέρυ-μπόουτς του από την Σαλαμίνα στο Κερτς…

Αυτη η τράμπα είχε γίνει προ δεκαετιας περίπου !!!

Σχολιο.- Ειναι κλειστό κύκλωμα δεν μαθαίνεις. Σε άλλο πορθμείο γνώριζα πως τα ειχαν

Σχολιο.- Αλλα ήταν αυτά της Μάγχης !!!

Σχολιο.- Καπου στην Ουκρανία , αλλα ειχε αλλο ονομα...Ειχε το φεριμπότ της φιλης μου αντρας

Σχολιο.- Ανάπα του Κρασνοντάρ,αλλά όταν πήγε ο Σαλαμινιός,η Κριμαία ήταν ήδη Ρωσική,άρα ποια «ουκρανια»…

Σχολιο.- Στην Κριμαία είναι αρκετά χρόνια που έχουν τα φέριμποτ εκεί οι πλοιοκτήτες.. Δεν ασχολούμαι με αυτούς γιατί έχουν κάνει το νησί τσιφλίκι τους. Αγοράζουν τους πάντες από την Δημαρχία μέχρι την εξουσία. Πολλοί πολιτικοί είναι μέτοχοι. Στο σπίτι μου μπροστά.. με το έτσι θέλω έδιωξαν τα κότερα και τα καικια κ έχουν χτίσει τοίχο από λαμαρίνες. Άσε που κάνουν ματσακόνι τα μεσημέρια. Το καλοκαίρι πήρα τηλέφωνο τον αρχηγό του λιμενικού στον Πειραιά γιατί το λιμενικό έκανε το κορόιδο.

Β. Ζελένσκι : Ο Θεός έχει την ουκρανική σημαία στον ώμο του.

Σχολιο.- Ό Πούτιν καταλαμβάνει ένα χωριουδάκι κάθε Πάσχα. Οι κουτσές χελώνες θα είχαν φτάσει Μαδρίτη ως τώρα. Ο Ζελε ξεφουρνίζει την πίτσα.

Σχολιο.- Μια Ελλάδα : 135,844 τεραγωνικα χιλιομετρα μολις απελευθερωθούν οι Σλαβιανσκα,το Κραματορσκ και οι πόλεις κι όχι περιοχες της Ζαποριζιας και της Χερσωνας,γιατί δεν θέλει αίματα αμάχων…!!!

Και χαααααλλλλλααααα…που λέτε και στο χωριό σου…με σχεδον μηδενικές απωλειες αμάχων για τόσο μεγαλο γεωγραφικό πεδιο και τόσο πληθυσμο !!!

Σχολιο.- Άσε τον Πούτιν και γράψε μας για τον… πουτσαρα (όπως ισχυρίζεσαι!!!) τον Πασινιαν…;)…που φτιάχνει τον παστουρμά που βάζει ο Ζελενσκι στις πίτσες του…

Σχολιο.- Έφτανε ένα κομπιουτεράκι και η Wikipedia,ΑΦΟΥ ΔΕΝ «ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ» ΤΑ ΠΑΝΤΑ…ΤΕΚΜΑΡΤΑ…ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΑΔΕ……

Σχολιο.- Ενώ οι φίλοι σου οι ΧΑΖΑΡΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ,ούτε καν 360 τετραγωνικα χιλιομετρα σε έξι (6) μήνες με 35,000 αμαχους νεκρούς…!!!

ΑΠΟ ΤΟΝ…«ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ»…μη χεσω…χαχαχαχαχαχαχα…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανακοίνωση του εργατικού μας σχήματος για την "νεοεμφανιζόμενη" φασιστική 4Ε στη Θεσσαλονίκη. Ντροπή κ αισχος για την πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΔΟΘ που της έδωσαν βήμα. Στο πρώτο σχόλιο κ η ανακοίνωση του σωματείου μας ΣΕΤΗΠ

Συνδικάτων Εργατοϋπαλλήλων ΤΗλεεπικοινωνιών και Πληροφορικής

Καταγγέλουμε την δημιουργία του φασιστικού δήθεν "εργατικού σωματείου" 4Ε

Όπως έγινε γνωστό, πριν από μερικές ημέρες έκανε την επίσημη εμφάνισή του στην Θεσσαλονίκη φασιστικό-εθνικιστικό μόρφωμα υπό την ονομασία "4Ε-Εθνική Εργατοϋπαλληλική Ένωση Ελλάδος", με το προκάλυμμα της μορφής "Εργατικού Σωματείου". Πίσω από την δημιουργία του βρίσκεται ο γνωστός ακροδεξιός εσμός της πόλης. Μάλιστα, η αυτοπαρουσίαση του "Σωματείου" έγινε στο κτίριο της ΕΔΟΘ, αίθουσα του οποίου παραχωρήθηκε στους φασίστες από την πλειοψηφία της διοίκησης της Ένωσης.

Από τις πρώτες κιόλας ανακοινώσεις του "Σωματείου" αυτού έγινε ξεκάθαρος ο χαρακτήρας του, όχι μόνο ως ακροδεξιό μόρφωμα, αλλά και ως φίλο-εργοδοτικό. Δεν είναι μόνο ο εθνικιστικός του λόγος και η επιλογή από μεριάς του της κρατικά επιβαλλόμενης και μεταφερομένης αργίας της 7ης Μάη αντί της πανεργατικής απεργίας της 1ης Μάη, ως ημέρας εορτασμού της λεγόμενης "ελληνικής πανεργατικής πρωτομαγιάς", προκειμένου να συμβαδίζουν με τα χατήρια της Κυβέρνησης προς το Κεφάλαιο. Είναι και η ξεκάθαρη θέση του περί "ταξικής συνεργασίας για το καλό του Εθνους", που αφαιρεί κάθε νόημα από την έννοια ενός Εργατικού Σωματείου και επιδιώκει την πλήρη υπακοή και υποταγή του κόσμου της Εργασίας στο Κεφάλαιο. Περί αυτού όμως δεν εκπλησσόμαστε καθόλου, καθώς αυτός ακριβώς ήταν παραδοσιακά και ιστορικά ο ρόλος του φασισμού: Ένα αντεργατικό αντικίνημα, ένα εργαλείο στα χέρια των αφεντικών για να πειθαρχούν το πολυεθνικό προλεταριάτο!

Η εργατική τάξη της Θεσσαλονίκης, αλλά και όλης της χώρας, έχει μνήμη. Γνωρίζει πολύ καλά ποιος έχει υπάρξει ιστορικά ο ρόλος των φασιστών απέναντι στους/στις καταπιεσμένους/ες και τους/τις εκμεταλλευόμενους/ες, από την εποχή της 3Ε, των αντισιμητικών πογκρόμ και του εμπρησμού της συνοικίας του Κάμπελ, μέχρι τα αντιμεταναστευτικά πογκρόμ της Χρυσής Αυγής, την δολοφονία του Λουκμάν και του Φύσσα. Και ακόμη πιο συγκεκριμένα, ποιος έχει υπάρξει ο ρόλος τους δίπλα στο Κεφάλαιο, με επιθέσεις σε αγωνιστ(ρι)ές συνδικαλιστ(ρι)ές και μετανάστ(ρι)ες εργάτ(ρι)ες.

Από μεριάς μας, ως Ταξική Πρωτοβουλία Βάσης Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνιες και την Πληροφορική, ως κομμάτι της πολυεθνικής εργατικης τάξης αυτής της πόλης, δεν είμαστε διατεθειμένοι/ες να αφήσουμε κανένα δήθεν "σωματείο" και κανένα φασίστα να στοχοποιεί τους/τις εργάτ(ρι)ες αδελφούς και αδελφές μας. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε τον φιλο-εργοδοτικό "συνδικαλισμό" σε καμία του μορφή - πόσο μάλλον την φασιστική- και την προσπάθεια του να σπείρει την διχόνοια και το μίσος ανάμεσα στην τάξη μας.

Στηρίζουμε την καταγγελία του Συνδικάτου μας ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης 

Καταγγέλουμε το φασιστικό δήθεν "Εργατικό Σωματείο" 4Ε

Καταγγέλουμε την πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΔΟΘ που παραχώρησε αίθουσα του κτιρίου της Ένωσης στους φασίστες

Τον φασισμό θα τσακίσει για ακόμη μια φορά η ίδια η εργατική τάξη, ενιαία και διεθνής.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Η Κολομβία θα περιθάλψει τραυματισμένα παιδιά από την Παλαιστίνη

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Γκουστάβο Πέτρο δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του είναι έτοιμη να θέσει σε λειτουργία μια υπηρεσία για την περίθαλψη παλαιστίνιων παιδιών που τραυματίστηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε σχόλιο που δημοσίευσε στο κοινωνικό του δίκτυο Χ, ο πρόεδρος το εξέφρασε.

Στο μήνυμά του ανέφερε επίσης ότι η Κολομβία θα παράσχει φροντίδα για τα παλαιστίνια παιδιά που τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς.

Σε μια άλλη δήλωσή του στο ίδιο κοινωνικό δίκτυο, ο Πέτρο υποστήριξε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ), ένα όργανο που πρόσφατα κατήγγειλε ότι έχει υποστεί εκφοβισμό. Είπε ότι το Δικαστήριο βρίσκεται αντιμέτωπο με την παγκόσμια εξουσία, προσθέτοντας ότι εκεί διεξάγεται ίσως ένας από τους σημαντικότερους αγώνες μεταξύ βαρβαρότητας και ανθρωπιάς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την προηγούμενη ημέρα, το ΔΠΔ προειδοποίησε ότι οι απειλές κατά του ΔΠΔ και του προσωπικού του υπονομεύουν την ανεξαρτησία και την αμεροληψία του έργου τους και θα μπορούσαν επίσης να συνιστούν έγκλημα.

Η αντίδραση του οργανισμού ήρθε μετά τη δήλωση του Νετανιάχου στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X ότι η χώρα του "αναμένει από τους ηγέτες του ελεύθερου κόσμου να αντιταχθούν σθεναρά στην εξωφρενική επίθεση του ΔΠΔ κατά του εγγενούς δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα", παρόλο που το δικαστήριο δεν δημοσιοποιεί καμία ενέργεια κατά της σιωνιστικής κυβέρνησης.

Σε απάντηση στη γενοκτονία που διαπράττεται κατά της Γάζας, η Κολομβία διέκοψε την Πέμπτη τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Οι περισσότεροι υπήκοοι πιστεύουν ότι είναι έτσι επειδή ο βασιλιάς είναι βασιλιάς, δεν συνειδητοποιούν ότι στην πραγματικότητα ο βασιλιάς είναι βασιλιάς επειδή είναι υπήκοοι "- CarlitosMarx - Τρεβίρι 5 Μαΐου 1818 - Λονδίνο, 14 Μαρτίου 1883



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πούτιν πριν δυο χρόνια προειδοποίησε τον Μακρόν και όλους τους άλλους:

Λίγα σημαντικά, πολύ σημαντικά λόγια για όσους μπορεί να μπουν στον πειρασμό να παρέμβουν στα γεγονότα που διαδραματίζονται. Όποιος προσπαθήσει να μας εμποδίσει και ακόμη περισσότερο να δημιουργήσει απειλές για τη χώρα μας, τον λαό μας, πρέπει να γνωρίζει ότι η απάντηση της Ρωσίας θα είναι άμεση και θα σας οδηγήσει σε συνέπειες που δεν έχετε συναντήσει ποτέ στην ιστορία σας. Είμαστε έτοιμοι για κάθε εξέλιξη των γεγονότων. Έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες αποφάσεις ως προς αυτό. Ελπίζω να ακουστώ.

Μάλλον δεν σε άκουσαν ούτε θα σε ακούσουν Β.Πουτιν....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τίτλοι τέλους για το Ζελένσκι. 

Ο Ζελένσκι αρχίζει να χάνει τον αγώνα για τα «μυαλά και τις καρδιές» των κατοίκων της Ουκρανίας και η νομιμότητά του χάνεται εντελώς μετά τις 20 Μαΐου.

Η Ουάσιγκτον ανησυχεί για το ότι οι Ουκρανοί δεν εμπιστεύονται τους ουκρανικούς κρατικούς θεσμούς και υπάρχει εκτεταμένη απάθεια και λιποταξία στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Ευρωπαίοι και Αμερικανοί ήδη διαπραγματεύονται με τους Ποροσένκο, Κλίτσκο, Ερμάκ, Ζαλούζνι και Ραζούμκοφ, αλλά τους ζητούν να μην είναι ενεργοί, ανέφερε η υπηρεσία πληροφοριών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το «Immortal Regiment» πραγματοποιήθηκε για έβδομη φορά στη γερμανική πόλη της Φρανκφούρτης του Μάιν. Στην πανηγυρική ακολουθία συμμετείχαν περίπου 500 άτομα.

Οι συμμετέχοντες στη δράση με πανό και ρωσικές σημαίες περπάτησαν κατά μήκος του δρόμου της πόλης και κάποιοι με εθνικές φορεσιές χόρεψαν με τη συνοδεία των "Smuglyanka" και "Katyusha".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στρατιώτες της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων έχουν ήδη αναπτυχθεί στο Σλαβιάνσκ. Σύμφωνα με τους Asian Times και αμερικανό πρώην αξιωματούχο, το γαλλικό στρατιωτικό απόσπασμα αποτελείται από 100 άνδρες - σκοπευτές και ανιχνευτές. Πρόκειται να ενισχύσουν την 54η ανεξάρτητη μηχανοκίνητη ταξιαρχία της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πρόκειται για το πρώτο τμήμα περίπου 1.500 στρατιωτών της Λεγεώνας των Ξένων, που φθάνουν στην Ουκρανία. Κι όλα αυτά χωρίς καμία ενημέρωση της γαλλικής εθνοσυνέλευσης από την κυβέρνηση Μακρόν ή από τον ίδιο τον πρόεδρο! 

Σχολιο.- Κακο ψοφο να εχουν !



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-O δήμος του Παρισιού ανακοίνωσε ότι η drag queen "Minima Gesté" θα είναι μία από τις λαμπαδηδρόμους της Ολυμπιακής φλόγας. 

-« Ως drag queen αλλά κι ως Αρθούρ, νεαρός ομοφυλόφιλος είμαι πολύ περήφανη και πολύ περήφανος, που θα μπορέσω να μεταφέρω την Ολυμπιακή φλόγα στις 14 Ιουλίου στο Παρίσι », δήλωσε η drag queen στη γαλλική τηλεόραση. 

-Αλήθεια ποια η σχέση των Ολυμπιακών Αγώνων με την κουλτούρα των drag queens, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου; 

-Το να αρέσει σε κάποιον να μεταμορφώνεται σε κάτι το οποίο δεν είναι, έχει κάποια σχέση με τον αθλητισμό, τις αθλητικές επιδόσεις τους Ολυμπιακούς αγώνες και το πνεύμα τους; 

-Το να είναι κάποιος drag queen ή ομοφυλόφιλος είναι Ολυμπιακό αγώνισμα; 

-Νομίζω πως υπάρχουν και κάποια όρια στον ανταγωνισμό της υπέρβασης, της γενικής αποδόμησης της λογικής και των αξιών! Ή μήπως όχι;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κορίτσια στη Γάζα παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια για να προστατευθούν από μολύνσεις ελλείψει ειδών υγιεινής. Καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης από Ισραηλινούς και πληροφορίες ότι έθαψαν ζωντανούς ανθρώπους σε ομαδικούς τάφους, εξετάζουν ειδικοί του ΟΗΕ.


ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΟΜΩΝΕΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΖΑ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΠΙΟ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ

06/05/2024

Ειδικοί εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση για τη διερεύνηση φρικιαστικών εγκλημάτων από τα κατοχικά στρατεύματα του Ισραήλ. Μεταξύ άλλων αναφέρονται σε καταγγελίες ότι ο ισραηλινός στρατός έθαψε ζωντανούς Παλαιστίνιους σε ομαδικούς τάφους, όπου βρέθηκαν και πτώματα με σημάδια βασανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ με τη στήριξη των ΗΠΑ απαγορεύει τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας για τις αιτίες θανάτου των εκατοντάδων Παλαιστινίων που βρέθηκαν σε ομαδικούς τάφους μετά το πέρασμα του ισραηλινού στρατού από το νοσοκομείο Nasser και Al Shifa.

Στην ανακοίνωσή τους οι εμπειρογνώμονες μεταφέρουν επίσης τις απάνθρωπες συνθήκες πόνου κάτω από τις οποίες γεννούν χιλιάδες νεαρές γυναίκες αλλά και το γεγονός ότι μικρά κορίτσια έχουν ξεκινήσει να παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια για να διακόψουν την περίοδό τους καθώς δεν έχουν βασικά είδη ατομικής υγιεινής.

Οι Εμπειρογνώμονες καταγγέλλουν επίσης την εξαφάνιση γυναικών και παιδιών και τη σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιών που έχουν απαχθεί από τον ισραηλινό στρατό.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακούστε τον Ισραηλινό ιστορικό Ιλαν Παππε που εξηγεί ότι δεν υπήρχε Λωριδα της Γάζας πριν ,το Ισραήλ την δημιούργησε με τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού πληθυσμού που τον οδήγησαν ως πρόσφυγα στη Γάζα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Ράφα  – 34.735 οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζα

06.05.2024 

Παλαιστίνιοι φεύγουν από την ανατολική πλευρά της νότιας πόλης Ράφα της Γάζας, αφού ο ισραηλινός στρατός τους διέταξε να εκκενώσουν την πόλη πριν από μια στρατιωτική επιχείρηση, στη Ράφα της Λωρίδας της Γάζας, Δευτέρα 6 Μαΐου 2024.

Η διαταγή επηρεάζει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια ευρύτερη εισβολή στη Ράφα, την οποία το Ισραήλ έχει χαρακτηρίσει ως το τελευταίο μεγάλο προπύργιο της Χαμάς μετά από επτά μήνες πολέμου.

Ο ισραηλινός στρατός ενέτεινε σήμερα τους βομβαρδισμούς του εναντίον δύο συνοικιών στη Ράφα, στους κατοίκους της οποίας έδωσε εντολή σήμερα το πρωί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής άμυνας της Γάζας.

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, από αέρος και από το πυροβολικό, «συνεχίζονται από την περασμένη νύχτα και έχουν ενταθεί από σήμερα το πρωί», 

εξήγησε ο Άχμεντ Ρεντουάν, ένας εκπρόσωπος τύπου της παλαιστινιακής πολιτικής άμυνας, διευκρινίζοντας πως δύο από τις συνοικίες που στοχοθετούνται, η Αλ Σούκα και η Αλ Σαλάμ, βρίσκονται μεταξύ εκείνων στους κατοίκους των οποίων ο ισραηλινός στρατός ζήτησε να απομακρυνθούν.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Aqsa, που συνδέεται με τη Χαμάς, μετέδωσε πως το Ισραήλ στοχοθέτησε περιοχές στην ανατολική Ράφα, κοντά σε συνοικίες στις οποίες δόθηκαν εντολές εκκένωσης.

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα

Ράφα Γάζα

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα έναν νέο απολογισμό 34.735 νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης την 7η Οκτωβρίου.

Το τελευταίο 24ωρο τουλάχιστον 52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου του υπουργείου που έκανε λόγο για 78.108 τραυματίες κατά τους σχεδόν επτά μήνες πολέμου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βλέπω ότι εντατικοποιήθηκαν οι βομβαρδισμοί στην Ράφα και ετοιμάζεται η εισβολή του γενοκτονικού Ισραηλινού στρατού στην μόνη περιοχή της Γάζας που είχε θεωρηθεί ασφαλής για τους πάνω από 2 εκατομμύρια κατοίκους της. 

Είναι προφανές ότι ο Νετανιάχου και η κουστωδία του δεν θέλουν κατάπαυση του πυρός και θέλουν να ολοκληρώσουν πάση θυσία την γενοκτονία της Γάζας που φτάνει τους 7 μήνες. Γι'αυτό τον λόγο απαγόρευσαν την λειτουργία του Al Jazeera και ξανάρχισαν τις δολοφονίες των Παλαιστινίων δημοσιογράφων ώστε να μην υπάρχει καμιά κάλυψη για τα τρομερά εγκλήματα που ετοιμάζουν. 

Η εισβολή γίνεται με φόντο ένα τεράστιο διεθνές φοιτητικό κίνημα διαμαρτυρίας που ειδικά σε ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία δέχεται φοβερή καταστολή και συκοφάντηση. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ 

Εν μέσω της συνεχιζόμενης γενοκτονίας από το λεγόμενο κράτος του Ισραήλ, ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε εντολές εκκένωσης λόγω της επικείμενης χερσαίας επίθεσης και στη νότια Ράφα.

όπου βρίσκονται πάνω από 1,5 εκ. ήδ εκτοπισμένοι πολλές φορές Παλαιστίνιοι χωρίς να υπάρχει κανένα μέρος να διαφύγουν. 

Σφαγές επί σφαγών επί 7 μήνες, στην πλειονότητά τους παιδιών και γυναικών. 

Αν δε δράσουμε έστω και τώρα, θα έχουμε όλες/οι βαμμένα τα χέρια μας με αίμα.

Καλούμαστε όσες/οι έχουμε ακόμη στην καρδιά και το μυαλό μας την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια, την αντίσταση σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, Τρίτη 7 Μάη, 18:30 στην πλ. Συντάγματος, Αθήνα. 

Πρωτοβουλία άμεσης δράσης για την Παλαιστίνη

***

ΠΡΟΣΟΧΗ ,ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΡΑΦΑ 

*Πριν λίγες ώρες αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ στη Ράφα – Βομβάρδισε δύο συνοικίες

*Παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας, ο ισραηλινός στρατός προχωρά στην επιχείρηση εναντίον της Χαμάς στην πόλη, όπου βρίσκονται περισσότεροι από 1,5 εκατ. άμαχοι αφότου καταστράφηκαν τα σπίτια τους.

*Επίθεση στη Ράφα: Η έναρξη του εφιαλτικού σεναρίου UPD

«Αναγκαία» χαρακτηρίζει το Ισραήλ την επέμβαση • Για σοβαρή κλιμάκωση μιλάει η Χαμάς • Ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν για την απόλυτη καταστροφή.

Οι σημερινές ανακοινώσεις από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δείχνουν ότι είναι θέμα ημερών και ωρών η έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ράφα, μιας επιχείρησης την οποία έχει ήδη καταδικάσει ο διεθνής παράγοντας, με το Ισραήλ να παραμένει αμετακίνητο.

Ο IDF έχει ήδη ρίξει φυλλάδια καλώντας όσους έχουν βρει καταφύγιο σε κέντρα φιλοξενίας και γειτονιές της πόλης να αποχωρήσουν, καθώς η παραμονή θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές τους. 

«Ο ισραηλινός στρατός αναμένεται να ξεκινήσει επιχείρηση κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων στην περιοχή που κατοικείτε» αναφέρεται στο φυλλάδιο. 

Οι εξελίξεις αυτές που έρχονται στον απόηχο μιας ακόμη κατάρρευσης των συζητήσεων για κατάπαυση πυρός βάζουν σε κίνηση ένα εφιαλτικό σενάριο, καθώς στη νοτιότερη πόλη της Γάζας έχουν βρει καταφύγιο περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο βίαια εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι που παραμένουν στην περιοχή μέσα σε άθλιες συνθήκες.

Δεν θα είναι πικινκ

Την ώρα που από το Ισραήλ κάνουν λόγο για προσωρινή επιχείρηση την οποία χαρακτηρίζουν αναγκαία, η πρώτη αντίδραση από τη Χαμάς είναι ξεκάθαρη.

Εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης μίλησε στο Reuters και έκανε λόγο για «σοβαρή κλιμάκωση με επιπτώσεις».

Ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς στέλνει το μήνυμα ότι μια χερσαία επιχείρηση δεν θα είναι πικνικ για τον IDF, ενώ ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράσει άμεσα προκειμένου να σταματήσει τα ισραηλινά σχέδια. 

Η απόλυτη καταστροφή

Ήδη ανθρωπιστικές οργανώσεις που βρίσκονται στη Λωρίδα διαμηνύουν για τις καταστροφικές επιπτώσεις που θα έχει μια ισραηλινή επίθεση.

Η Σαμά Χαντίντ, εκπρόσωπος του νορβηγικού συμβουλίου για τους πρόσφυγες, χαρακτηρίζει την εντολή του Ισραήλ ως «πλήρως προβληματική, απάνθρωπη και επικίνδυνη».

Υπογραμμίζει, εξάλλου, ότι η περιοχή Αλ Μαουάσι στην οποία καλούνται να μεταφερθούν οι άμαχοι δεν είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τόσο πληθυσμό και δεν υπάρχουν υπηρεσίες ανθρωπιστικής βοήθειας. 

«Είναι η αρχή ενός εφιαλτικού σεναρίου για τους ανθρώπους της Ράφα που είναι τρομοκρατημένοι εδώ και μήνες. Η επίθεση θα φέρει και την ολική κατάρρευση της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας» προσθέτει. 

Εκπρόσωπος της UNRWA, επίσης, μιλάει για ένα καταστροφικό σενάριο, με τη στρατιωτική επιχείρηση να σημαίνει ακόμη μεγαλύτερα βάσανα και θάνατο. 

Η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ξεκαθαρίζει ότι δεν θα φύγει από τη Γάζα, καθώς η παρουσία της στη Ράφα προσφέρει σημαντική βοήθεια προς τους αμάχους. 

Ο αρχικός πληθυσμός της Ράφα πριν από τον πόλεμο ήταν περίπου 270.000, ενώ τώρα, με βάση τα στοιχεία του ΠΟΥ, περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άμαχοι έχουν βρει καταφύγιο στην περιοχή. 

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι έχει επεκτείνει την ζώνη εκκένωσης στην Αλ Μαουάσι, όμως, οι προηγούμενες ζώνες εκκένωσης έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνες για τους εκτοπισμένους. 

Τις ισραηλινές επιδιώξεις έχουν ήδη καταδικάσει θεσμοί, οργανισμοί και μεγάλες δυνάμεις:



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δειτε τι ανέβασε στο Ινστγκραμ το βλαμμένο. Όταν γράφει μόνος του, είναι σαν να γράφει 12χρονο. 

«Κυριάκος Μητσοτάκης. Βόλτα με το ποδήλατο μετά το αρνί. Βοηθάει και στη χώνεψη! Χρόνια πολλά!»

Α ρε Γκρινμπεργκ τι ζημιά έχεις κάνει! Μοστράρει την ανεμέλη ποδηλατάδα του με την Μαρέβα και την πασχαλινή καλοπέρασή τους στην Τήνο, στους Έλληνες που ασφυκτιούν, πολλοί από αυτούς δεν είχαν τη δυνατότητα να πάρουν 2-3 κιλά αρνί, και στους γονείς που δεν θα κάνουν ποτέ ξανά Ανάσταση γιατί δολοφονήθηκαν τα παιδιά τους στα Τέμπη. Τόση αμετροέπεια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανάσταση στην Τήνο

Η Χάρι Πότερ ντυμένος Μαρέβα είναι ο πολυτιμος Ηλίθιος

Την μια ντύνεται Πάπισα με τον Ιερατικό Μεγαλόσταυρο την άλλη εμφανίζεται με κοτσιδάκια σε στιλ Αστεριξ-Οβελίξ και ξαναέγινε ρεζίλι....πιάνει και μια καταρρακτώδη βροχή και σβήνει όλα τα κεριά απ το Άγιο φως για να μην ξεχνάμε τον γκαντέμι δίπλα της την γρουσουζιά του και τον αφορισμό του.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε -διατεταγμένη-κατάσταση υστερίας εδώ και λίγες ώρες, τα δυτικά ΜΜΕ: 

“Ασκήσεις με τακτικά πυρηνικά ξεκινάει η Ρωσία!”

-Η ανακοίνωση του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας - για ασκήσεις που περιλαμβάνουν τη χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων: 

-“Κατόπιν οδηγιών του Ανώτατου Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με σκοπό την αύξηση της ετοιμότητας των μη στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων για την εκτέλεση πολεμικών καθηκόντων, το Γενικό Επιτελείο έχει αρχίσει τις προετοιμασίες για μια άσκηση που θα διεξαχθεί στο εγγύς μέλλον με τους πυραυλικούς σχηματισμούς της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας με τη συμμετοχή αεροπορικών και επίσης ναυτικών δυνάμεων.

-Κατά τη διάρκεια της άσκησης, θα πραγματοποιηθεί μια σειρά μέτρων για την εξάσκηση της προετοιμασίας και της χρήσης μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων.

-Η άσκηση αποσκοπεί στη διατήρηση της ετοιμότητας του προσωπικού και του εξοπλισμού των μονάδων για την πολεμική χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων, προκειμένου να ανταποκριθεί και να διασφαλίσει άνευ όρων την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία του ρωσικού κράτους ως απάντηση σε προκλητικές δηλώσεις και απειλές ορισμένων δυτικών αξιωματούχων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.”

Ε, δεν πήραν στα σοβαρά τα λόγια του Πούτιν, ενάμιση χρόνο πριν, απευθυνόμενος στον Μακρόν και τους άλλους:

“ Λίγα σημαντικά, πολύ σημαντικά λόγια για όσους μπορεί να μπουν στον πειρασμό να παρέμβουν στα τρέχοντα γεγονότα. 

Όποιος προσπαθήσει να παρέμβει στρατιωτικά , πολύ λιγότερο να απειλήσει τη χώρα μας, τον λαό μας, πρέπει να γνωρίζει ότι η απάντηση της Ρωσίας θα είναι άμεση και θα σας οδηγήσει σε συνέπειες που δεν έχετε αντιμετωπίσει ποτέ πριν στην ιστορία σας. 

Είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε εξέλιξη γεγονότων. 

Έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες αποφάσεις για το θέμα αυτό. 

Ελπίζω να ακουστώ.”

Σχολιο.-  Θυμίζω και κάτι άλλο του Βλαντιμίρ Πούτιν για τον κίνδυνο σύγκρουσης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, σε συνέντευξη Τύπου μετά από διαπραγματεύσεις με τον Εμανουέλ Μακρόν στις 8 Φλεβάρη 2022.

- Ελπίζω μετά τις “ασκήσεις” που ξεκινά η Ρωσία, να … το πάρουν υπ’όψη:

“Φυσικά, οι δυνατότητες ενός ενωμένου οργανισμού του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας δεν είναι συγκρίσιμες.

Καταλαβαίνουμε, αλλά καταλαβαίνουμε επίσης ότι η Ρωσία είναι μια από τις κορυφαίες πυρηνικές δυνάμεις και σε ορισμένες σύγχρονες συνιστώσες είναι ακόμη πιο μπροστά από πολλές.

Δεν θα υπάρχουν νικητές, και θα βρεθείτε παρασυρμένοι σε αυτή τη σύγκρουση παρά τη θέλησή σας.

Δεν θα προλάβετε καν να ανοιγοκλείσετε τα μάτια, όταν εφαρμόσετε το άρθρο 5 της Συνθήκης της Ρώμης.”

Σχολιο.- Πάντως, δεν ξέρω τι …συνειρμοί λειτουργούν, αλλά αυτή η ιστορία με τον Μακρόν και τους άλλους δυτικούς που κάνουν τον “παλληκαρά”, μου φέρνει στο μυαλό το “Κορόιδο” του Μάρκου Βαμβακάρη!

Οι στίχοι -του Μάρκου- λένε:

“Τα 'πιες και μας εσούρωσες

κι ήρθες για να μας βρίσεις

και δεν κοιτάς τη τύφλα σου,

κορόιδο,

παρά μας φοβερίζεις,

και δεν κοιτάς τη τύφλα σου,

κορόιδο,

παρά μας φοβερίζεις.

Πόσες κλωτσιές έχεις να φας, που πάντα νταηλίζεις

και στα καλά καθούμενα, κορόιδο,

όλο τον κόσμο βρίζεις

και στα καλά καθούμενα, κορόιδο,

όλο τον κόσμο βρίζεις.

Χωρίς να κάνεις τίποτις,

το λέει η ψυχή σου,

που κάθε μέρα βρίσκεται,

κορόιδο,

σπασμέν' η κεφαλή σου,

που κάθε μέρα βρίσκεται,

κορόιδο,

σπασμέν' η κεφαλή σου.”

https://youtu.be/up5aE7wAB4E?si=J20J3TNaDUYVmyXv



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το γερμανικό Spiegel, βγήκε με την είδηση, ότι 

“στις ΗΠΑ στο παρασκήνιο γίνονται κινήσεις να “αποσυρθεί” ο Μπάιντεν από τη διεκδίκηση της Προεδρίας σε όφελος της πρώην πρώτης κυρίας Mισέλ Ομπάμα από πλευράς Δημοκρατικών!

Παράλληλα - λέει το Spiegel - ανάλογες κινήσεις γίνονται και προς την πλευρά Τράμπ για επιλογή ενός νεώτερου, άφθαρτου υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων”

-Φαντάζομαι ότι το Κρεμλίνο δεν το απασχολεί τέτοιο σενάριο…

-Το “βαθύ κράτος” στις ΗΠΑ, ψάχνει να βρει τρόπους “παρθενοραφής” κι “ανανέωσης” των πολιτικών του υπαλλήλων που έχουν καταντήσει πια σε εξευτελιστική παρακμή!

Σχολιο.-  Πάντως οι στοιχηματικές εταιρείες στις ΗΠΑ, ένα-δυο μήνες πριν βγει το Spiegel με τέτοιο σενάριο, είχαν αρχίσει να … δέχονται στοιχήματα ΚΑΙ για τη Μισέλ Ομπάμα σαν “υποψήφια των Δημοκρατικών” αλλά ΚΑΙ για τη Νίκκι Χάλεϊ στη θέση του Τράμπ!

- Χωρίς … μεγάλες πιθανότητες σε “αποδόσεις”, αλλά αυτά αλλάζουν αν μπει μπροστά η σαρωτική μηχανή της προπαγάνδας!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απλά και καθαρά:

“ΚΑΙ ο Μπάιντεν ΚΑΙ ο Τράμπ μας θεωρούν εχθρούς και είναι στρατηγική τους επιδίωξη να μας νικήσουν! 

Τίποτα δεν θα αλλάξει, όποιος κι αν κερδίσει από Δημοκρατικούς ή Ρεπουμπλικάνους στις επόμενες εκλογές!”

Συνέντευξη του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Lavrov, 

έτσι για να μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η επόμενη φάση της γενοκτονίας που επιχειρούν οι Ναζί Σιωνιστές στη Γάζα:

-Μετά τους νυχτερινούς βομβαρδισμούς απόψε σε κατοικημένες γειτονιές στη Ράφα, στη νότια Γάζα με αποτέλεσμα 16 νεκρούς και δεκάδες ακόμα αγνοούμενους/θαμμένους σε ερείπια και πάνω από 200 τραυματίες,

-οι Σιωνιστές σήμερα, με προκηρύξεις καλούν τους 1,5 εκ πρόσφυγες και 400 χιλ. κατοίκους “να φύγουν”!!!

ΝΑ ΠΑΝΕ, ΠΟΥ;

Όσοι δεν αντιδρούν για να σταματήσουν το μαζικό έγκλημα, είναι πλέον ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ!

• Κοντά στις 35.000 δολοφονημένοι Παλαιστίνιοι και 8.000 θαμμένοι στα ερείπια από τις 7 Οκτώβρη 2023!

• 15.000 απ’ αυτούς παιδιά!

• 80.000 τραυματίες!

• 8.000 σε Ισραηλινές φυλακές!

• 2 εκατομμύρια πρόσφυγες!

-Οι Έλληνες “πολιτικοί ηγέτες” δεν ασχολούνται

- Άλλοι “χωνεύουν” το αρνί και κάνουν … ποδήλατο, άλλοι φωτογραφίζονται να πετούν … λαγήνια και να κάνουν μεγάλους σταυρούς στις εκκλησίες…

-Κι εμείς τους χαζεύουμε…

Αει ρε, “φραγγέλιο” που χρειάζεται - κατά πως λέει και το … Ευαγγέλιο των ημερών!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πιο σημαντική είδηση από την επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου Σι Τζιπίγκ στο Παρίσι ΔΕΝ είναι:

• Ούτε οι … διπλωματικές πιρουέτες του Μακρόν να εμφανιστεί … “φίλος του διαλόγου και της ειρήνης”,

• Ούτε το ότι η κυρα-Ούρσουλα που εμφανίστηκε σαν απρόσκλητος μαϊντανός για μια … φωτογραφία με τον Σι, ώστε να βγαίνει μετά και να λέει - και να μεταδίδουν τα παπαγαλάκια - ότι …”τάψαλε στον Κινέζο Πρόεδρο”!

-Το σημαντικό είναι η θετική υποδοχή του Σι Τζιπίγκ από τον Γαλλικό λαό, δείγμα της οποίας ήταν η υποδοχή στη διαδρομή από το Αεροδρόμιο μετά την άφιξή του!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την “δυσαρέσκεια” και “απογοήτευσή” της εξέφρασε η Αμερικανική ηγεσία για την νέα Σερβική κυβέρνηση που εγκρίθηκε από τη Βουλή στο Βελιγράδι την περασμένη βδομάδα! 

-Είναι λογικό όταν έχουν καλομάθει με μαριονέτες και υποτελείς στην υπόλοιπη Ευρώπη 

- κι όταν το “Σέρβικο Μαϊντάν” που επιχείρησαν τον Δεκέμβρη αποδείχτηκε … τζούφιο!

-Αυτό που κυρίως “ενόχλησε” την Ουάσιγκτον, ήταν κυρίως η σύνθεση της κυβέρνησης του Πρωθυπουργού Μίλος Βούτσεβιτς (Υπουργός Άμυνας μέχρι τώρα) που χαρακτηρίζεται “αριστερή” κι “ακραία φιλορωσική” μιας κι επανήλθαν σε κρίσιμες θέσεις μάλιστα, στελέχη που είναι στη “λίστα των κυρώσεων της Δύσης” ή είχαν κατορθώσει και με πιέσεις στον Βούτσιτς, να απομακρύνουν:

-Ειδικά πείραξε τους Δυτικούς η επαναφορά του Αλεξάνταρ Βούλιν και μάλιστα σαν Α’ αντιπρόεδρος της νέας κυβέρνησης. 

Ο Βούλιν, ιδρυτής του “Σοσιαλιστικού Κινήματος”, παλιό στέλεχος της “Λίγκας Κομμουνιστών” της Μιριάνας Μάρκοβιτς - συζύγου του Μιλόσεβιτς, είχε διατελέσει Υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της Σερβικής Υπηρεσίας πληροφοριών κι είχε απομακρυνθεί το 2023 μετά από επιθέσεις κι εκβιασμούς της Δύσης.

-Ο νέος Υπουργός Άμυνας, Μπράτισλαβ Γκάσιτς κι ο άλλος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νέναντ Πόποβιτς, περιλαμβάνονται επίσης στη “λίστα των αντιρωσικών κυρώσεων” της Δύσης,

-Ενώ κι ο Ίβιτσα Ντάσιτς, αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας, που ανέλαβε Υπουργός Εσωτερικών είναι κι αυτός “κόκκινο πανί” για τη Δύση!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινός στρατιώτης παραλίγο να στραγγαλίσει γυναίκα στον Πανάγιο Τάφο. Ωμή βία κυρίως σε χριστιανές γυναίκες για να μην φθάσουν στον Πανάγιο Τάφο από Ισραηλινούς κομάντο! ΒΙΝΤΕΟ

06/05/2024

Ισραηλινός στρατιώτης παραλίγο να στραγγαλίσει γυναίκα στον Πανάγιο Τάφο. Ωμή βία κυρίως σε χριστιανές γυναίκες για να μην φθάσουν στον Πανάγιο Τάφο από Ισραηλινούς κομάντο! Διαχρονική βία κατά προσκυνητών του πανάγιου Τάφου.. στοχοποίηση γυναικών..

Ο Ισραηλινός στρατός απωθεί βίαια κυρίως χριστιανές γυναίκες για να μην φθάσουν στον Πανάγιο Τάφο! Ασκούν σωματική βία σε γυναίκες.. Που είναι οι υποστηρικτές των θρησκευτικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων των γυναικών; To θεοκρατικό μεσσιανικό καθεστώς Νετανιάχου άσκησε βία σε χριστιανούς να μην γιορτάσουν την Ανάσταση του Θεανθρώπου από μισσαλοδοξία και θρησκευτικό φονταμενταλισμό..

Στο δεύτερο βίντεο μια γυναίκα απειλείται με στραγγαλισμό από πάνοπλο αστυνομικό του Ισραήλ έξω από Πανάγιο Τάφο!

https://twitter.com/i/status/1787324280423735327

https://twitter.com/i/status/1787149178256142745

Πάντα σε αναμονή για εξηγήσεις από ΥΠΕΞ και λογοδοσία αν έκανε διάβημα για την βάρβαρη βιαιοπραγία σύλληψη και κράτηση Έλληνα αστυνομικού φρουρού του Γενικού Προξένου στα Ιεροσόλυμα κατά την Τελετή Αφής Αγίου Φωτός εντός Πανίερου Ναού Αναστάσεως που συν τοις άλλοις προσβάλει βάναυσα το θρησκευτικό συναίσθημα εκατομμυρίων Ελλήνων και απανταχού Ορθοδόξων και χριστιανών όποιας ομολογίας!

Ποιός είναι ο Έλληνας αστυνομικός που έγινε ήρωας σε όλο το αραβικό κόσμο σε όλο τον ελεύθερο κόσμο σε όλη την Ελλάδα! Τι του καταμαρτυρούν γιατί επιχείρησαν να τον σκάσουν με ασφυξία σαν τον George Floyd και να του βγάλουν τα μάτια με τα χέρια τους! Ποια είναι η σωματική και ψυχολογική κατάσταση του σήμερα..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ;Ο ”Ως των αιχμαλώτων ελευθερωτής και των πτωχών υπερασπιστής” ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΣΤΗ ΓΑΖA; συνέχεια στις διαπραγματεύσεις ενώ άρχισε και η εισβολή στη Ράφα!

06/05/2024

Ο ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ;Ο ”Ως των αιχμαλώτων ελευθερωτής και των πτωχών υπερασπιστής” ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΣΤΗ ΓΑΖA;

Ο Άγιος Γεώργιος που γιορτάζει σήμερα ο Άγιος της Παλαιστίνης έκανε το θαύμα του εκεχειρία στη Γάζα;!!! Η Χαμάς σε ανακοίνωσή της αποδέχτηκε την πρόταση Αιγύπτου-Κατάρ κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. Πανηγυρίζουν οι Παλαιστίνιοι βγήκαν στους δρόμους της Γάζας και γιορτάζουν ιδίως στη Ράφα που είναι ο άμεσος στόχος!

Τελευταία εξέλιξη

Η αιγυπτιακή αντιπροσωπεία επιβεβαιώνει ότι έλαβε θετικές απαντήσεις τόσο από τη Χαμάς όσο και από το Ισραήλ και εντείνει τις επαφές της για να ηρεμήσει η κατάσταση, λέει αιγυπτιακή πηγή στην Al Arabiya.

ΤΩΡΑ 22.12 ΜΜ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΙΣΡΑΗΛ:

Αν και η πρόταση της Χαμάς απέχει πολύ από τις απαραίτητες απαιτήσεις του Ισραήλ, το Ισραήλ θα στείλει αντιπροσωπεία μεσολαβητών μια ομάδα εργασίας για να εξαντλήσει τη δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας υπό όρους αποδεκτούς από το Ισραήλ..Το Πολεμικό Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα ότι το Ισραήλ συνεχίζει την επιχείρηση στη Ράφα για να ασκήσει στρατιωτική πίεση στη Χαμάς

Ανοικτή η επίτευξη συμφωνίας..

Η μητέρα του Αγίου Γεωργίου η Πολυχρονία καταγόταν από τη Λύδδα της Παλαιστίνης.Ο πατέρας του, μάλιστα, πέθανε μαρτυρικά για το Χριστό όταν ο Γεώργιος ήταν δέκα χρονών η μητέρα του τότε τον πήρε μαζί της στην πατρίδα της την Παλαιστίνη, όπου είχε και τα κτήματα της.

Ο Ιωάννης ο Φωκάς, το 1185, ήλθε στη Λύδδα και γράφει για το ναό του Αγίου Γεωργίου ότι κάτω από την Αγία Τράπεζα ήταν ο τάφος του Αγίου, όπως του είπαν οι κληρικοί του ναού. O τάφος του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται εκεί στη Λύδδα της Παλαιστίνης!

Η αντίδραση του Ισραήλ..

Ισραηλινός αξιωματούχος: Αναμένονται λεπτομέρειες για την ανακοίνωση της Χαμάς. Θα εξετάσουμε την απάντηση της Χαμάς. Και θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι συμφώνησε η Χαμάς και τι όχι.Ισραηλινοί αξιωματούχοι προσθέτουν σήμερα το απόγευμα: Η δήλωση της Χαμάς δεν λαμβάνεται σοβαρά υπόψη..

Κυκλοφορούν διάφορα αυτή τη στιγμή πάντως ο Εβραίος ρεπόρτερ του axios ο Βarak Ravid που πρώτος έβγαλε την είδηση για αποδοχή Αιγυπτιο-καταριανής συμφωνίας εκεχειρίας εμμένει σε αυτό και τώρα προσθέτει: Το Ισραήλ έλαβε πριν από λίγα λεπτά την απάντηση της Χαμάς για την πρόταση Αιγύπτου-Κατάρ και την εξετάζει

Δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ισραηλινή τοποθέτηση..

Σχέδιο κατάπαυσης του πυρός της Χαμάς, σύμφωνα με την Al Arabiya:

Η Χαμάς συμφώνησε σε πρόταση για κατάπαυση του πυρός για 6 εβδομάδες

Μια πρόταση τριών σταδίων που ξεκινά με ανακωχή για 40 ημέρες

Η πρώτη φάση περιλαμβάνει κατάπαυση του πυρός και αποχώρηση του Ισραήλ από την κοιλάδα της Γάζας

Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει την επιστροφή των εκτοπισμένων και την ανταλλαγή ενός αριθμού κρατουμένων

Το δεύτερο και το τρίτο στάδιο περιλαμβάνουν εκεχειρία για 42 ημέρες για κάθε στάδιο

OI OIKOΓΕΝΕΙΕΣ ΟΜΗΡΩΝ

Ισραηλινές οικογένειες ομήρων αποκλείουν κεντρικούς δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της ισραηλινής κυβέρνησης:

«Η Χαμάς συμφώνησε στη συμφωνία και τώρα είναι ώρα να τους φέρουμε σπίτι, διαφορετικά θα κάψουμε τη χώρα”

Η Χαμάς αποδέχθηκε μια συμφωνία που πρότειναν η Αίγυπτος και το Κατάρ ως διαμεσολαβήτριες.

Δεν είναι η συμφωνία που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Πιθανόν το Ισραήλ να αποδεχθεί το νέο πολιτικό διακύβευμα, αλλά τα πρώτα σημάδια από διαρροές είναι ότι λέει «όχι», αλλά όλα μπορούν να αλλάξουν λένε φιλο-ισραηλινές πηγές..

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το Ισραήλ έλαβε την απάντηση της Χαμάς από τους μεσολαβητές της Αιγύπτου και του Κατάρ, αφού η Χαμάς ανακοίνωσε ότι αποδέχτηκε την πρόταση για τη συμφωνία ομήρων. Η ισραηλινή ομάδα διαπραγματεύσεων μελετά την απάντηση της Χαμάς, είπαν οι αξιωματούχοι..Ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος είπε ότι φαίνεται ότι η Χαμάς συμφώνησε σε μια διαφορετική πρόταση από αυτή στην οποία συμφώνησε το Ισραήλ. «Προσπαθούμε να καταλάβουμε αν η απάντηση της Χαμάς είναι μια τελική θέση ή μια βάση για διαπραγματεύσεις», είπε ο αξιωματούχος.

Μαζικά χτυπήματα στη Ράφα τώρα μεταδίδει το εβραϊκό κανάλι 13.

Shai Levy, στρατιωτικός ανταποκριτής για το Εβραϊκό Channel 12:

Οχήματα του στρατού άρχισαν να προελαύνουν προς την ανατολική Ράφα, με ισχυρή κάλυψη πυρών από στρατιωτικά αεροσκάφη.Είναι μια ακόμη άσκηση πίεσης ή αρχίζει η εισβολή..

Παλαιστινιακά ΜΜΕ αναφέρουν μια σειρά από ισραηλινά χτυπήματα και φωτοβολίδες που εξαπέλυσαν πάνω από την ανατολική περιοχή της Ράφα, όπου ο Ισραηλινός Στρατός εξέδωσε εντολή εκκένωσης νωρίτερα σήμερα.

Δεν είναι άμεσα σαφές εάν πρόκειται για την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων στην περιοχή.

Νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ισραηλινού Στρατού Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι ο στρατός είναι έτοιμος για χερσαίες επιχειρήσεις στην ανατολική Ράφα μετά την εντολή εκκένωσης.

Ισραηλινές Διπλωματικές πηγές στην εφημερίδα Haaretz: Η κατάπαυση του πυρός στην οποία συμφώνησε η Χαμάς είναι παρόμοια με την πρόταση που ενέκρινε το Ισραήλ. (σσ σε δεινή θέση ο Νετανιάχου)

Εκπρόσωπος Αμερικανού MLA Κίρμπι: Οι συνομιλίες βρίσκονται τώρα σε κρίσιμο στάδιο Ξέραμε ότι γίνονταν συνομιλίες, η μπάλα ήταν στο γήπεδο της Χαμάς και περιμέναμε απάντηση, παρόλο που «δεν γνωρίζαμε ότι η Χαμάς είχε απαντήσει μέχρι που το ανέφερε το Αλ Τζαζίρα.”

Ο ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ; Ο ”Ως των αιχμαλώτων ελευθερωτής και των πτωχών υπερασπιστής!!” θα ελευθερώσει τους ομήρους κι αιχμαλώτους εκατέρωθεν Εβραίους και Παλαιστίνιους; θα υπερασπιστεί πεινασμένο πτωχό της Γάζας;

Ο ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ;Ο ”Ως των αιχμαλώτων ελευθερωτής και των πτωχών υπερασπιστής” ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΣΤΗ ΓΑΖA;

Ο γιος ενός Καππαδόκη και μιας Παλαιστίνιας !!!

ΠΑΝΤΩΣ Η ΓΑΖΑ ΗΔΗ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΗΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ! ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΥΧΗ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ – ΜΕ 80 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ, Ο ΚΟΥΛΗΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ – ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΦΡΑΓΚΑ;;;

06|05|2024 23:55

Το 2010 ήταν η τελευταία «καλή» χρονιά για τα δάση της Ελλάδας. Σε 12 μήνες κάηκαν 64.000 στρέμματα, τα λιγότερα από κάθε άλλο έτος της τελευταίας 15ετίας, με το αρνητικό ρεκόρ να καταγράφεται το 2023 με 1,8 εκατ. στρέμματα.

Η αντιπυρική περίοδος για το 2024 ξεκίνησε την Πρωτομαγιά και θα διαρκέσει μέχρι την 31η Οκτωβρίου. Μέχρι την έναρξή της, δηλαδή στο α’ τετράμηνο του έτους που θεωρείται και το πιο «ακίνδυνο» για πυρκαγιές, ήδη έχουν καεί 10.000 στρέμματα, το 1/6ο συγκριτικά με ολόκληρο το 2010. Πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ από το 2006, με τον μέσο όρο στο διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου κάθε χρονιάς την τελευταία 20ετία να είναι τα 1.839 στρέμματα.

Οι πρώτες ενδείξεις είναι ανησυχητικές, αφού σύμφωνα με το EFFIS του Copernicus και της ΕΕ, κατά μέσο όρο η Ελλάδα πλήττεται κάθε έτος από 56 μεγάλες πυρκαγιές (με καταστροφές άνω των 300 στρεμμάτων). Φέτος μετράει κιόλας 9.

Φέτος η μάχη θα δοθεί με τα περσινά «όπλα» από πλευράς Πολιτικής Προστασίας, ενώ πολλά θα κριθούν από την ταχύτητα του ΤΑΙΠΕΔ για τα έργα στα δάση και κυρίως από τους Δήμους. Τα μηνύματα δεν είναι ενθαρρυντικά.

Η εγκύκλιος του υπ. Εσωτερικών που μοιράζει ποσό μόλις 27 εκατ. ευρώ στους 332 Δήμους της χώρας για την αντιπυρική περίοδο και πόσα χρήματα αναλογούν σε κάθε Δήμο.

Δήμοι: Ψίχουλα, γκρίνια και μόνο από 80.000 μ.ο. για αντιπυρική προστασία

Το ζήτημα είναι ότι έχει καταργηθεί ο νόμος που έλεγε ότι εάν καεί ένα δάσος απαγορεύεται εκεί να χρίσεις. Και τώρα πλέον εάν καούν ορεινές περιοχές «φυτρώνουν» ανεμογεννήτριες,  εάν καούν πεδινές «φυτρώνουν» βίλες και ξξενοδοχεία….



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ! Ο ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΧΡΗΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΑΝ… – ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ ΣΕ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ, ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΙ ΝΤΑΟΥΝΙΝΓΚ ΣΤΡΙΤ

06|05|2024 22:11

Παγκόσμια ανησυχία από την δήλωση του Μεντβέντεφ πριν λίγα λεπτά, η οποία έρχεται ως απάντηση στη φημολογία για αποστολή νατοϊκών στρατιωτών στην Ουκρανία, καθώς και την παροχή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από τις ΗΠΑ στο Κίεβο.

Χαρακτηρίζει μάλιστα τους δυτικούς ηγέτες που υπερασπίζονται τις συγκεκριμένες ενέργειες, ως «Χορωδία των ανεύθυνων»!

Γράφει χαρακτηριστικά ο τρελός του Κρεμλίνου που λέει όσα δεν λέει τηρώντας τη διπλωματία το Κρεμλίνο:

Ο αριθμός των αχρείων μεταξύ της δυτικής πολιτικής ελίτ που ζητούν να στείλουν τα στρατεύματά τους σε μια ανύπαρκτη χώρα διευρύνεται. Τώρα περιλαμβάνει εκπροσώπους του Κογκρέσου των ΗΠΑ, τη γαλλική και βρετανική ηγεσία και μεμονωμένους τρελούς από τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία.

Ζητούν επίσης την ενεργό χρήση των πυραυλικών όπλων τους, τα οποία προμήθευαν στους Μπαντερστές, σε όλη τη Ρωσία.

Και δεν πρόκειται για ανοιξιάτικη όξυνση, αλλά για κυνικό υπολογισμό πολιτικών μερισμάτων. Υπάρχει κάποιου είδους ολοκληρωτική υποβάθμιση της άρχουσας τάξης στη Δύση. Αυτή η τάξη πραγματικά δεν θέλει να συνδέσει λογικά στοιχειώδη πράγματα.

Αποστολή των στρατευμάτων σας στο έδαφος της Ουκρανίας θα συνεπάγεται την άμεση είσοδο των χωρών τους στον πόλεμο, στον οποίο θα πρέπει να απαντήσουμε. Και, αλίμονο, όχι στην επικράτεια της Ουκρανίας.

Σε αυτή την περίπτωση, κανένας από αυτούς δεν θα μπορεί να κρυφτεί ούτε στο Καπιτώλιο, ούτε στο παλάτι των Ηλυσίων, ούτε στην Ντάουνινγκ Στριτ 10. Θα έρθει μια παγκόσμια καταστροφή.

Παρεμπιπτόντως, ο Κένεντι και ο Χρουστσόφ μπόρεσαν να το καταλάβουν αυτό πριν από περισσότερα από 60 χρόνια. Αλλά οι σημερινοί νηπιαγωγοί που έχουν καταλάβει την εξουσία στη Δύση δεν θέλουν να καταλάβουν.

Και γι’ αυτό σήμερα το Γενικό Επιτελείο ξεκίνησε τις προετοιμασίες για τις ασκήσεις, συμπεριλαμβανομένων δραστηριοτήτων για πρακτικές δοκιμές της προετοιμασίας και χρήσης μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ!!! Η ΧΑΜΑΣ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ, ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

06|05|2024 21:19

Η Χαμάς δήλωσε τη Δευτέρα ότι αποδέχθηκε πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα από την Αίγυπτο και το Κατάρ, σύμφωνα με το Reuters.

Παράλληλα, η Χαμάς ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο επικεφαλής της, Ισμαήλ Χανίγια, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό του Κατάρ και τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου για την αποδοχή της πρότασής τους.

Την ίδια ώρα, Ισραηλινός αξιωματούχος που επικαλείται το Reuters, δήλωσε ότι η Χαμάς ενέκρινε μια «ήπια» αιγυπτιακή πρόταση που δεν ήταν αποδεκτή από το Ισραήλ. Παράλληλα, Ισραηλινοί αξιωματούχοι προειδοποιούν να μην πάρουν τοις μετρητοίς την ανακοίνωση της Χαμάς ότι αποδέχεται μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, αρνούμενοι λοιπόν να βάλουν ένα τέλος σε αυτήν την γενοκτονία. Οι αξιωματούχοι υπογράμμισαν ότι οι όροι που αποδέχθηκε η Χαμάς δεν είναι αυτοί με τους οποίους συμφώνησε το Ισραήλ, όπως μεταδίδει το Times of Israel.

Το Ισραήλ είχε τονίσει τις τελευταίες ημέρες ότι «δεν ήταν στην ίδια σελίδα με τη Χαμάς» όσον αφορά τη συμφωνία, και αντ’ αυτού ξεκαθάρισε ότι σχεδίαζε να εισβάλει στη Ράφα, στη νότια Γάζα.

Σύμφωνα με Αιγύπτιους και Καταριανούς αξιωματούχους, μια συμφωνία εκεχειρίας θα εφαρμοζόταν σε διάφορα στάδια, βάσει των οποίων η Χαμάς θα απελευθέρωνε ομήρους, με αντάλλαγμα την υποχώρηση των Ισραηλινών στρατιωτών από τη Γάζα.

Αρχικό κείμενο:Αποδέχθηκε την πρόταση από την Αίγυπτο και το Κατάρ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα η Χαμάς, με τη.. μπάλα να βρίσκεται πια στο γήπεδο του Ισραήλ.

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση ανέφερε σε δήλωσή της πως ο επικεφαλής της, ο Ισμαήλ Χανίγια, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό του Κατάρ και τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου πως αποδέχθηκε την πρότασή τους για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των ομήρων.

“Ο αδελφός μουτζαχεντίν Ισμαήλ Χανίγια, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του κινήματος Χαμάς, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντούλ Ραχμάν Αλ Θάνι, και με τον υπουργό Πληροφοριών της Αιγύπτου, Αμπάς Καμέλ, και τους ενημέρωσε για την έγκριση της πρότασης του κινήματος Χαμάς σχετικά με τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός”, αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση της Χαμάς.

Αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε ότι “η μπάλα [είναι] τώρα στο γήπεδο του Ισραήλ“, με την ισραηλινή κυβέρνηση να μην έχει προχωρήσει σε κάποια σχετική δήλωση.

Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι πανηγύρισαν στο άκουσμα της συμφωνίας από την πλευρά της Χαμάς, την ίδια στιγμή που ο ισραηλινός στρατός έχει δώσει εντολή στους κατοίκους της Ράφα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και ελλοχεύει ο κίνδυνος για επικείμενη εισβολή.

Πηγή της Χαμάς δήλωσε ότι η οργάνωση έλαβε εγγυήσεις ότι το Ισραήλ δεν θα ανανεώσει τις επιχειρήσεις στη Γάζα μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΑ ΜΕ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ 4 ΣΤΑ 10 ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ – ΕΚΘΕΣΗ ΣΟΚ- ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ

06|05|2024 14:56

Αντιμέτωποι με τη φτώχεια βρίσκονται σχεδόν 4 στους 10 Έλληνες την ώρα που οι ανισότητες διευρύνονται και οι πλουσιότεροι στην Ελλάδα

λαμβάνουν μεγαλύτερο μερίδιο από την «πίτα» του ΑΕΠ επί των ημερών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανάλυση του ΙΟΒΕ, το κατώτατο 40% του πληθυσμού πλήρωσε το 1,63% των συνολικών φόρων κατά το 2021, όντας στα δύο χαμηλά πεμπτημόρια εισοδήματος, τα οποία προσδιορίζονται από εισοδήματα έως 6.098 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση της ΕΛΣΤΑΤ για το 2021, ανήλθε στο ποσό των 5.712 ευρώ ετησίως για μονοπρόσωπο νοικοκυριό και σε 11.995 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών.

Την ίδια στιγμή οι φτωχοί έγιναν ακόμη φτωχότεροι και οι πλούσιοι ακόμη πλουσιότεροι. Παρατηρούνται δε αυξημένα επίπεδα εισοδηματικής  ανισότητας σε σχέση με το 2012, αφού το κατώτατο 20% έβγαλε μόλις το 0,2% του συνολικού εισοδήματος (έναντι 1,4% το 2012), ενώ το ανώτατο 20% έβγαλε το 58,7% του συνολικού εισοδήματος (έναντι 52,6% το 2012) της Ελλάδας. Επί της ουσίας, το πλουσιότερο τμήμα του πληθυσμού αύξησε τα εισοδήματά του εν μέσω κρίσης, σε αντίθεση με το πλέον φτωχότερο τμήμα. Το ΙΟΒΕ, κάνοντας χρήση των δημοσίως διαθέσιμων δεδομένων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τα εισοδήματα και τη φορολογία φυσικών προσώπων και συγκρίνοντας τη χρονιά με τα πλέον διαθέσιμα στοιχεία (2021) με τα παλιότερα διαθέσιμα στοιχεία (2012), αναφέρει ότι τα δηλωθέντα εισοδήματα (πραγματικά εισοδήματα από όλες τις πηγές) το 2021 σε σχέση με το 2012 ήταν χαμηλότερα κατά 7,2%.

Επίσης, χωρίζοντας τον πληθυσμό σε πεμπτημόρια, εντάσσει για το 2021 ένα 20% στο κατώτατο εισοδηματικό πεμπτημόριο, όπου εντάσσονται όσοι

και όσες έχουν εισοδήματα έως 1.016 ευρώ. Στο ανώτατο 20% εντάσσει όσους έχουν εισόδημα από 19.312 ευρώ και πάνω.

Πρόβλημα οι ανισότητες

Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, ο δείκτης ανισότητας Gini που εκτιμάει η Παγκόσμια Τράπεζα κατατάσσει την Ελλάδα στην 57η θέση παγκοσμίως για το 2021. Δεδομένου ότι το σύστημα φορολογίας στην Ελλάδα είναι προοδευτικό (δηλαδή οι φορολογικοί συντελεστές αυξάνονται όσο αυξάνεται το εισόδημα), δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η συνολική φορολογική επιβάρυνση βαίνει αυξανόμενη, εξομαλύνοντας εν μέρει την ανισότητα, τονίζει το Ινστιτούτο. Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ επίσης ο βαθμός προοδευτικότητας με βάση τους βεβαιωμένους φόρους είναι αξιοσημείωτος, αφού το κατώτατο 40% του πληθυσμού πλήρωσε το 1,63% των συνολικών φόρων, ενώ το ανώτατο 20% πλήρωσε το 76,84% των συνολικών φόρων.

Σχολιο.- Μόνο 4 στα 10;;; Γιατί το λέω… Γιατί δουλεύω σε μι ιδιωτική εταιρεία με άλλους 70 περίπου κ οι πιο πολύ χρωστουσαμε εφορία…κ πήραμε 900€ μισθό και 500 δώρο στις 30 του μήνα….αλλά αντί για τις 30 Μάρτη είχαμε πληρωθεί στις 6 Απριλίου…άρα μέσα στον Απρίλιο πληρώθηκαμε τα παρακάτω 900+900+500=2300…. Και η καλή μας εφορία για κάτι μικρό πόσα από μας κράτησε την Μεγάλη τρίτη από 1100 ευρώ…που σημαίνει ότι έχουμε 400€ να περάσουμε τις γιορτές και ολόκληρο το Μάιο….ΡΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΎΕΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΕΊΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 70 ΟΙ 50 ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΘΑΜΕ….Κ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΈΣ ΦΥΣΙΚΆ ΥΠΑΡΧΕΙ Κ ΚΌΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΆΝΕΤΟΣ

Σχολιο.- Η οικονομια παει… καλα αλλα η συνταξη θα παει στα..εβδομηντα !

Καλη αναπτυξη σβινννννν συνελληνες!

Σχολιο.- Οσοι ειναι μισθωτοι εχουν προβλημα,γιατι δεν μπορουν να κρυψουν τιποτα απο την εφορια και αν δεν εχουν αλλη πηγη ειδοδηματος,τοτε ναι εχουν προβλημα.

Σχολιο.- το κράτος κυνηγά τους μισθωτους και τους συνταξιούχους, γιατί δεν μπορεί να πιάσει τους κλέφτες πλούσιους. Αυτοί δεν κλέβουν μόνο το κράτος αλλά και τους νόμιμους πολίτες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ Μητσοτάκης πρέπει να φύγει” – Δείτε τι γίνεται σε Αμερική και Καναδά – Εδώ κοιμόμαστε

06|05|2024 18:52

Στην Αμερική και εδώ στον Καναδά, έχουν αρχίσει να δημιουργούνται αντί ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις, γιατί ο κόσμος έχει αρχίσει να αηδιάζει και να απεχθάνεται με την επιμονή τους να επιβάλουν σε όλους μας την αντικανονικότητα που επιθυμούν να επιβάλουν!

Άλλο ένα πολύ ισχυρό κίνημα που ξεσπά κυρίως στην Αμερική και για δεύτερη  φορά στην ιστορία μετά το 1968, μέσα από τα πανεπιστήμια, αντίθεση στην επιθυμία του Μπαιτεν να υποστηρίζει τους Ισραηλινούς και όχι τους Παλαιστίνιους!

Τέλος σας στέλνω και κάποια βίντεο Αμερικανικής παραγωγής για το νέο μαχητικό και τα εξοπλιστικά προγράμματα των Τούρκων, την πολεμική τους βαριά βιομηχανία, και προετοιμασία και εξέλιξη, για την μεγαλύτερη υπερδύναμη στην περιοχή!

Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ Μητσοτάκης και η παρέα του, που δουλεύουν για τους Αμερικανούς, τους Τούρκους και την τσέπη τους, και που είμαι σίγουρος ότι γνωρίζει όλα αυτά αλλά δουλεύει τον κοιμώμενο τον ύπνο του ηλιθιου, και όχι του δικαίου, του Ελληνικού Λαου, δυστυχώς, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ, από την κυβέρνηση, οσο είναι ακόμα καιρός!

Γιατί δυστυχώς θα μας αφανίσουν εάν παραμείνουν κυβέρνηση! Ελπίζω να ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και να τους διώξουν όσο είναι νωρίς!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καθηγητής Βαθιώτης: «Μπροστά σ’ αυτό που ζούμε, η δικτατορία του ‘67 ήταν παιδική χαρά – Έρχεται η ώρα του παγκόσμιου κυβερνήτη»

06|05|2024 18:42

Καταιγιστικός ο Νομικός, πρώην Αναπληρωτής Καθηγητής Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Κωνσταντίνος Βαθιώτης, για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και τα μέτρα στη χώρα μας.

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον ρ/σ Focus 103.6 και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση, τοποθετήθηκε για τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας. «Η δικτατορία που ζούμε επιτείνεται μέρα με τη μέρα», είπε χαρακτηριστικά.

Για τη δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος ζήτησε να απαγορευθεί η είσοδος στη Βουλή για τους ανεμβολίαστους βουλευτές

«Δυστυχώς, δεν εκπλήσσομαι. Αποδεικνύεται, για μία ακόμη φορά, ότι τα περισσότερα κόμματα της Βουλής αποτελούν στην ουσία ένα μονοκομματικό καθεστώς. Δεν γίνεται διάλογος, το εμβόλιο λατρεύεται ως θεότητα και γι’ αυτό μιλάμε για ένα θρησκευτικό πρόβλημα. Από τη στιγμή που το εμβόλιο αποτελεί θεότητα έχουμε πρόβλημα θρησκευτικό» σημείωσε ο κ. Βαθιώτης. «Βάσει ποιου νόμου θα γίνει αυτό που προτείνει (σ.σ. ο Λοβέρδος);» αναρωτήθηκε. Είναι «ντροπή», υπογράμμισε.

Για τα μέτρα

«Έχουμε περίπου μονοκομματικό κράτος. Δεν λειτουργεί η αρχή της δημοκρατίας, έχει καταλυθεί το κράτος δικαίου. Έχουμε τη χειρότερη υγειονομική δικτατορία που θα μπορούσε ποτέ κανείς να φανταστεί. Η δικτατορία του ‘67 ήταν παιδική χαρά μπροστά σε αυτό που ζούμε», ανέφερε ο κ. Βαθιώτης.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είπε χαρακτηριστικά: «Μας κλείσανε στα κλουβιά σα να είμαστε ζώα, μας έβγαλαν έξω με φίμωτρα, και τώρα μας μετέτρεψαν σε πειραματόζωα, τάχα για να πετύχουν την ανοσία της αγέλης».

Για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Ο εξαναγκασμός για εμβολιασμό μέσω βαριών συνεπειών συνιστά εξευτελισμό και ταπείνωση του ανθρώπου, σύμφωνα με τον κ. Βαθιώτη.

Για τις παρενέργειες

«Οι παρενέργειες δηλώνονται; Ή έχουμε πολίτες τρομοκρατημένους, οι οποίοι δεν θέλουν να παραδεχθούν ότι είχαν σοβαρές παρενέργειες;» διερωτήθηκε. Κατήγγειλε, μάλιστα, ότι «ο εισαγγελέας εφετών (Πάτρας), Γεώργιος Τσιρώνης, έχει μείνει φυτό από τις παρενέργειες του Astrazeneca». «Και δεν μιλάει κανένας», είπε.

Για τα 150 ευρώ στους εμβολιασμένους νέους

«Η υπόσχεση παροχής των 150 ευρώ είναι κραυγαλέα ανήθικη, εφόσον έχουμε πειραματικά εμβόλια», δήλωσε.

Για το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown

«Είτε τα κρούσματα είναι αληθινά, είτε είναι προσχηματικά, φοβάμαι ότι το lockdown είναι αποφασισμένο να γίνει και ίσως να υπάρχει σύνδεση με εκλογικό σχεδιασμό που ενδεχομένως να αφορά επιστολική ψήφο για να μπορέσει η δικτατορία να παραμείνει στην εξουσία», προέβλεψε ο κ. Βαθιώτης.

«Έρχεται η ώρα του παγκόσμιου κυβερνήτη»

«Είμαστε παγιδευμένοι από μία σατανική παγκόσμια αντίχριστη κυβέρνηση. Γνωρίσαμε τον παγκόσμιο νομοθέτη γιατί έχουμε καρμπόν νομοθεσίες σε όλα σχεδόν τα κράτη. Έρχεται η ώρα του παγκόσμιου κυβερνήτη.»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο γάμος ομοφύλων ζευγαριών κρίνεται στο Συμβούλιο Επικρατείας – Η πρώτη προσφυγή με σφοδρά νομικά πυρά για κατάλυση του θεσμού της οικογένειας

06|05|2024 23:58

Η προσφυγή ουσιαστικά βάζει στη δικαστική “μέγγενη” όλα όσα ακουστήκαν το διάστημα της συζήτησης επί του νομοσχεδίου και της ψήφισης του, θέτοντας σε πρώτο πλάνο το θεσμό του γάμου και την υιοθεσία σε σχέση με την οικογένεια. Δηλαδή θεωρούν πως θίγεται (τροποποιείται) ο πυρήνας της οικογένειας.

Ο νόμος

H Eλλάδα είναι η 37η χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την ισότητα στον γάμο μεταξύ δύο προσώπων ίδιου ή διαφορετικού φύλου με σκοπό “τη διασφάλιση της αρχής της ισότητας μέσω της επέκτασης της δυνατότητας σύναψης γάμου και σε πρόσωπα του ίδιου φύλου, και στην ενίσχυση της προστασίας από διακρίσεις, προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ».

Η αίτηση ακύρωσης στρέφεται κατά της υπουργικής απόφασης με την οποία καθορίζεται ο τρόπος τήρησης των ληξιαρχικών βιβλίων για την καταγραφή των στοιχείων γονέων και συζύγων επί των ληξιαρχικών πράξεων γέννησης και γάμου που εκδόθηκε μετά την ψήφιση του νόμου 5089/2024.

Η αίτηση ακύρωσης

Στην αίτηση,  περιγράφεται πως με τον επίμαχο νόμο τροποποιείται πλήρως ο θεσμός της οικογένειας, σε σημείο που να περιλαμβάνει ζεύγη και γονείς του ίδιου φύλου, κάτι το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το άρθρο 21 του Συντάγματος που προβλέπει ότι η οικογένεια είναι θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του έθνους, όπως επίσης προβλέπει ότι ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του κράτους. Το ίδιο συνταγματικό άρθρο, κατά τα σωματεία, «δεν μπορεί να εννοεί άλλου είδους οικογένεια από εκείνη που όρισε από αιώνες η φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος, το οποίο αναπαράγεται και πολλαπλασιάζεται μόνο με την ένωση ανδρός και γυναικός και ποτέ με την ένωση ανθρώπων ιδίου φύλου».

Καθώς οικογένεια νοείται «ομάδα ανθρώπων που συνδέονται μεταξύ τους με δεσμούς αίματος, γάμου ή υιοθεσίας, αποτελούμενη από τον πατέρα, τη μητέρα και τα παιδιά και ζώσα συνήθως υπό την αυτή τη στέγη».

Αναφέρουν δε πως είναι υπό την προστασία του κράτους ο γάμος, η οικογένεια, η μητρότητα και η παιδική ηλικία, δηλαδή «προϋποθέτουν ύπαρξη πατέρα και μητέρας (άνδρα και γυναίκας), ήτοι ύπαρξη γονέων διαφορετικού φύλου», κάτι που προϋποθέτει την τέλεση γάμου μεταξύ προσώπων διαφορετικού φύλου. «…Το Σύνταγμά μας δεν αποδέχεται ύπαρξη δικαιώματος τελέσεως γάμου μεταξύ ομόφυλων προσώπων», αφού αυτό δεν οδηγεί στις συνταγματικές προϋποθέσεις προστασίας της μητρότητας, της οικογένειας και των παιδιών… Η θέσπιση γάμου μεταξύ ομόφυλων προσώπων δεν διαφυλάσσει ούτε ενισχύει την οικογένεια και τον γάμο και δεν μπορεί να αποτελεί θεμελιακό θεσμό για το έθνος και την κοινωνία».

Τα παιδιά

Η υιοθέτηση παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της ισότητας (άρθρο 4), επισημαίνουν τα σωματεία κι αυτό γιατί: «Η παροχή δυνατότητας σε ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά και να αποτελούν κατά πλάσμα δικαίου τους δύο γονείς τους, συνιστά ουσιώδη καταστρατήγηση της συνταγματικής αρχής της ισότητας, καθώς στερεί από ορισμένα παιδιά το δικαίωμα να ανατρέφονται σε οικογένεια με μητέρα και πατέρα, λαμβάνοντας από τον καθένα όσα πολύτιμα προσφέρουν και η μητρότητα και πατρότητα για τη ζωή και την ψυχοσωματική ανάπτυξή τους».

Και όλα αυτά, «τη στιγμή κατά την οποία υπάρχει η δυνατότητα να υιοθετηθούν από ετερόφυλες οικογένειες», έτσι «ώστε να απολαμβάνουν τα υιοθετημένα παιδιά τόσο μητρική όσο και πατρική στοργή… Με την αναγνώριση δικαιώματος υιοθεσίας από ζεύγη ομόφυλων δημιουργείται δυσμενής διάκριση εις βάρος των παιδιών που υιοθετούνται από τέτοια ζεύγη, ενώ άλλα παιδιά απολαμβάνουν την ανατροφή σε μια οικογένεια, το πατρικό και μητρικό πρότυπο».

Ωστόσο, αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «παρά τις προσπάθειες να πειστεί η κοινή γνώμη περί του αντιθέτου, είναι κοινή επιθυμία κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτως του δικού του σεξουαλικού προσανατολισμού, να έχει τη μητέρα και τον πατέρα του, οι οποίοι είναι για τον κάθε άνθρωπο ιερά πρόσωπα και με τους οποίους δημιουργούνται ψυχικοί δεσμοί ακατάλυτοι, που υπερβαίνουν ακόμα και τον θάνατο». Το να πετύχει ομόφυλο ζευγάρι «την υιοθεσία ορφανού ή εγκαταλελειμμένου παιδιού, όπως δίνεται πλέον η δυνατότητα με τον νόμο 5089/2024, στερεί από το υιοθετημένο παιδί τα αιώνια και ιερά γονικά πρότυπα, μητέρα και πατέρα, θέτοντας το παιδί σε δυσμενή θέση, δυσμενέστερη από άλλα ορφανά ή εγκαταλελειμμένα παιδιά που υιοθετήθηκαν από έγγαμα ανδρόγυνα».

Σχολιο.- Δε θα αλλάξει κάτι εάν κρίνεις από τι κάνανε για συντάξεις μόνο τη πάρτη τους κοιτάνε

Σχολιο.- Είναι αυτό το Συμβούλιο τής Επικρατείας πού είχε πιαστεί ο αντιπρόεδρος της να δίνει ναρκωτικά σε νεαρούς αλλοδαπούς για να τον απαυτώνουν. Οπότε καλά κρασιά!

Σχολιο.- Οταν παιρνει εντολες ο πρωθυπουργος και τις εκτελει εις βαρος της πατριδας πρεπει να παει σπιτι του Μπραβο σε αυτον που εστειλε την επιστολη ανεξαρτητως αποτελεσματος

Σχολιο.- Αν ήταν ανεξάρτητη η δικαιοσύνη στην Ελλάδα θα υπήρχε κάποια πιθανότητα να πετύχουν κάτι αυτοί που έκαναν την προσφυγή αλλά έτσι που είναι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα τζάμπα ο χρόνος και η προσπάθεια.

Σχολιο.- Ε ρε τι φτασαμε να συζηταμε με τους Ανθελληνες και τους ανωμαλους που μπλεξαμε!! Μαυριστε τους Αθεους που ψηφισαν το π@υστονομοσχεδιο!!

Σχολιο.- αυτα δεν ειναι του μητσοτακη και του καθε μητσοτακη,γουστα,ειναι εντολες και γουστα,περα απ τον αντλαντικο ,ειναι εντολες ,απ αυτους,που κρατανε,τον καθε πρωθυπουργο,και του λενε τι να κανει,,οσο ειναι στη καρεκλα,και ο νοων νοειτω

Σχολιο.- Να αγιάσει η γραφίδα του συντάκτη της προσφυγής. Έχω την αίσθηση ότι βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Σχολιο.- Η μεγάλη Ξεφτίλα είναι η υιοθεσία παιδιών από ομοφυλα ζευγάρια, πού δέν είναι σέ θέση νά εκφράσουν λόγω ηλικίας τήν επιθυμία τους καί έτσι παραβιάζεται η Αρχή τής Ισότητας. Αυτό δέν πρέπει νά περάσει μέ τίποτα ! Μαυριστε τά Κόμματα πού ψήφισαν υπέρ .

Σχολιο.- ΣτΕ…..χαχαχαχα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελεσίγραφο Ρωσίας σε Βρετανία: «Αν βρετανικά όπλα μας κτυπήσουν θα σας βομβαρδίσουμε»!

06|05|2024 23:56

Η κλιμάκωση στον πόλεμο της Ουκρανίας προς απ’ευθείας αντιπαράθεση Ρωσίας-ΝΑΤΟ πέρασε σε άλλο επίπεδο πριν από λίγο: Ο Βρετανός πρεσβευτής Νάιτζελ Κέισι στην Μόσχα και ενημερώθηκε ότι «Αν η Ουκρανία χρησιμοποιήσει βρετανικούς πυραύλους για να επιτεθεί σε ρωσικό έδαφος, όλες οι βρετανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις εντός και εκτός Ουκρανίας θα κτυπηθούν από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις»!

Να θυμίσουμε ότι πλέον «ρωσικό έδαφος» είναι εκτός από την Κριμαία που εντάχθηκε στην ρωσική ομοσπονδία από το 2014 και οι περιοχές της Νέας Ρωσίας (Λουγκάνσκ, Ντονέτσκ) και Ζαπορίζια, Χερσώνα που εντάχθηκαν με δημοψήφισμα στο ρωσικό έδαφος, άσχετα αν οι δυτικές χώρες και οι σύμμαχοί τους δεν το αναγνωρίζουν αυτό.

Από το βλέμμα και το ύφος του Βρετανού πρεσβευτή κατά την αποχώρησή του φαίνεται ότι δόθηκαν συγκεκριμένοι βρετανικοί στόχοι οι οποίοι θα προσβληθούν και βασικά τα εργοστάσια της BAe που κατασκευάζουν τους πυραύλους cruise Storm Shadow, αλλά και σειρά άλλων όπλων θα κτυπηθούν.

Πολιτικοί παρατηρητές στην Μόσχα εκτιμούν ότι «Η κυβέρνηση πρέπει να υφίσταται πλέον μεγάλη πίεση από την ρωσική στρατιωτική ηγεσία για εξαπόλυση επιθέσεων στους χώρους κατασκευής των δυτικών όπλων με ότι αυτό συνεπάγεται, αφού πλέον η Ουκρανία με δυτικά όπλα και προτροπές των δυτικών χωρών κτυπούν στόχους στο εσωτερικό της Ρωσίας, όπως η σημερινή επίθεση με sea drones στην ανατολική Κριμαία».

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι οι δηλώσεις Κάμερον αναγνωρίζουν ότι «η Βρετανία έχει τώρα ντε φάκτο εμπλοκή στη σύρραξη, κάτι που αντικρούει τις διαβεβαιώσεις ότι τα μεγάλης εμβέλειας όπλα που έχει δώσει στην Ουκρανία δεν θα χρησιμοποιούνταν εναντίον της Ρωσίας»

«Ο Κέισι προειδοποιήθηκε ότι ως απάντηση στις ουκρανικές επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα, οποιεσδήποτε βρετανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμοί στο έδαφος της Ουκρανίας και στο εξωτερικό» θα μπορούσαν να στοχοθετηθούν, τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Το ρωσικό υπουργείο επισημαίνει ότι θεωρεί τις δηλώσεις Κάμερον μια σοβαρή κλιμάκωση.

«Ο πρέσβης κλήθηκε να συλλογιστεί τις αναπόφευκτα καταστροφικές συνέπειες τέτοιων εχθρικών ενεργειών από το Λονδίνο και αμέσως να διαψεύσει τις επιθετικές προκλητικές δηλώσεις από τον επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών με τον πλέον αποφασιστικό και ξεκάθαρο τρόπο».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γάζα: Τι περιλαμβάνει η πρόταση για εκεχειρία που αποδέχθηκε η Χαμάς

06|05|2024 23:58

Η πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, στην οποία είπε «ναι» η Χαμάς είναι μια συμφωνία τριών φάσεων, διάρκειας 42 ημερών η κάθε μία, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης στη Γάζα Χαλίλ αλ-Χάγια στο τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ Al Jazeera.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Reuters:

Φάση πρώτη

– Περίοδος κατάπαυσης του πυρός 42 ημερών.

– Η Χαμάς απελευθερώνει 33 Ισραηλινούς ομήρους με αντάλλαγμα το Ισραήλ να απελευθερώσει Παλαιστίνιους από ισραηλινές φυλακές.

– Το Ισραήλ αποσύρει μερικώς τα στρατεύματά του από τη Γάζα και επιτρέπει την ελεύθερη μετακίνηση των Παλαιστινίων από τη νότια προς τη βόρεια Γάζα.

Δεύτερη φάση

– Άλλη μια περίοδος 42 ημερών που περιλαμβάνει μια συμφωνία για την αποκατάσταση μιας «βιώσιμης ηρεμίας» στη Γάζα.

– Την πλήρη αποχώρηση των περισσότερων ισραηλινών στρατευμάτων από τη Γάζα.

– Η Χαμάς απελευθερώνει ισραηλινούς εφέδρους και ορισμένους στρατιώτες με αντάλλαγμα το Ισραήλ να απελευθερώσει Παλαιστίνιους από τη φυλακή.

Τρίτη φάση

– Η έναρξη της υλοποίησης της ανοικοδόμησης σύμφωνα με το σχέδιο που επιβλέπουν το Κατάρ, η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Έθνη.

– Τερματισμός του πλήρους αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας.

Σημειώνεται ότι το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ αποφάσισε ομόφωνα ότι θα συνεχιστεί η επιχείρηση στη Ράφα για να ασκήσει στρατιωτική πίεση στη Χαμάς, προκειμένου να προωθήσει την απελευθέρωση των ομήρων μας και τους άλλους στόχους του πολέμου, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά το «ναι» της Χαμάς για εκεχειρία.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι η πρόταση της Χαμάς «απέχει» πολύ από τις απαιτήσεις του Ισραήλ, αλλά το Ισραήλ θα στείλει αντιπροσωπεία για να συζητήσει σχετικά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουκρανοί στο εξωτερικό κατά Ζελένσκι – «Δεν τον εμπιστευόμαστε, δεν θα πολεμήσουμε γι’ αυτόν»

06|05|2024 23:58

H έλλειψη στρατιωτών που αντιμετωπίζει η Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία έκαναν την κυβέρνηση της χώρας και τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να πάρουν μέτρα προκειμένου να υπάρξει ένας μοχλός πίεσης για τους Ουκρανούς σε στρατεύσιμη ηλικία που ζουν στο εξωτερικό.

Έτσι το Κίεβο στο τέλος του περασμένου μήνα αποφάσισε να αναστείλει τις προξενικές του υπηρεσίες για τους Ουκρανούς άνδρες σε στρατεύσιμη ηλικία, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τον στρατό του.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, από τις 18 Μαΐου, οι άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών που ζουν στο εξωτερικό δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, εκτός εάν ενημερώσουν τα στοιχεία τους στα τοπικά στρατολογικά κέντρα στην Ουκρανία.

Στις εξαιρέσεις περιλαμβάνονται οι άνδρες με αναπηρία, οι πατέρες τριών ή περισσότερων παιδιών κάτω των 18 ετών και οι ανύπαντροι πατέρες – προϋποθέσεις που δεν ισχύουν για τους περισσότερους από τους δεκάδες χιλιάδες Ουκρανούς άνδρες που ζουν στο εξωτερικό από την αρχή του πολέμου.

Για τους περισσότερους από αυτούς τους άνδρες, η απόκτηση νέου διαβατηρίου, πιστοποιητικού γάμου ή άδειας οδήγησης θα σήμαινε τελικά την εγκατάλειψη της χώρας τους στην οποία βρίσκονται, καθώς όσοι υποχρεούνται σε στρατιωτική θητεία δεν μπορούν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία εν καιρώ πολέμου.

Αυτή η απόφαση μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ των Ουκρανών του εξωτερικού και όσων έμειναν πίσω αλλά και με την κυβέρνηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με αρκετούς να εκφράζουν την αντίθεσή τους στους χειρισμούς της.

Όταν τον Φεβρουάριο του 2022 άρχισε η απελευθέρωση του Ντονμπας από τη Ρωσία από τα νύχια των ουκρανοναζί, ο Κίριλο, ειδικός πληροφορικής στην Πολωνία, έσπευσε να απομακρύνει τους γονείς του από το Κίεβο. και έκτοτε, είναι το βασικό εισόδημα για την οικογένεια.

Για να στηρίξει την Ουκρανία από την άλλη πλευρά των συνόρων, κάνει δωρεές και αγοράζει στην Ευρώπη κιτ δορυφορικού διαδικτύου Starlink για εθελοντές στην πατρίδα του. Παρόλο που αισθάνεται ενοχές ζώντας στο εξωτερικό, θεωρεί ότι η συμμετοχή του στον στρατό δεν θα βοηθούσε την πολεμική προσπάθεια.

«Αν ο στρατός μπορούσε να εγγυηθεί ότι η εργασία μου θα ευθυγραμμιζόταν με τις δεξιότητες και τις γνώσεις μου, θα επέστρεφα. Θα μπορούσα να βοηθήσω με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και άλλη τεχνολογία. Αλλά το να πάρω ένα τουφέκι και να πυροβολήσω δεν θα ήταν ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αξιοποίησης των δεξιοτήτων μου», δήλωσε ο 35χρονος στο Al Jazeera, ο οποίος ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το επώνυμό του.

Ζει στο εξωτερικό από το 2015, πολύ πριν ξεκινήσει ο πόλεμος της Ρωσίας. Στο διάστημα αυτό έγινε επίσης πατέρας- η κόρη του είναι τώρα έξι ετών.

«Δεν εμπιστεύομαι την κυβέρνησή μας»

Ο 19χρονος, Άντον από την πλευρά του, έφυγε από την Ουκρανία μετά την έναρξη του πολέμου. Ζει στην Πολωνία με τον 41χρονο πατέρα του και τον 18χρονο αδελφό του. Αν έμεναν στην Ουκρανία, και οι τρεις τους πιθανότατα θα στέλνονταν να πολεμήσουν.

«Υποστηρίζω μεμονωμένα τάγματα στην Ουκρανία με δωρεές κάθε μήνα – αυτό είναι το καθήκον μου», δήλωσε ο Άντον, ο οποίος εργάζεται ως σερβιτόρος.

«Αλλά δεν θέλω να πολεμήσω, καθώς δεν εμπιστεύομαι την κυβέρνησή μας. Δεν νοιάζονται για τους ανθρώπους. Και δεν τους νοιάζει αν γίνεται πόλεμος, είναι διεφθαρμένοι και συνεχίζουν να κλέβουν τα χρήματα που πληρώνουμε για τον στρατό. Γιατί να πάμε σε πόλεμο για ένα κράτος που θέλει μόνο να κλέβει;» είπε με πικρία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, περίπου 650.000 πρόσφυγες άνδρες σε ηλικία στράτευσης ζουν στην Ευρω Ένωση, την Ελβετία, τη Νορβηγία ή το Λιχτενστάιν από την αρχή της εισβολής. Ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει τους άνδρες που έφυγαν πριν από τον πόλεμο.

Σπεύδουν άρον άρον στα προξενεία

Από τότε που ανακοινώθηκε ο νόμος, πλήθος Ουκρανών ανδρών έσπευσε να παραλάβει τα έγγραφά του από τα ουκρανικά προξενεία σε όλη την Πολωνία πριν από τη λήξη της προθεσμίας.

Σχολιο.- Ουκρνοι δεν πολεματε για την χωρα σας αλλα για τους ευρωπαιους (νατο ) και αμερικη γιατι να σκοτωθειτε για τους ευροπαιοαμερικανοεβραιους φασιστες

Σχολιο.- Καλά κάνουν! Όπως κι εμείς δεν θα πολεμήσουμε την Τουρκία όσο είναι ο Κούλης στην κυβέρνηση, ή άλλος ψευτοδεξιός ή κεντροαριστερός (Κασελάκης, Ανδρουλάκης)! Δεν θα δώσουμε χαρά στους ψευτοδεξιούς και τους κεντροαριστερούς φίλους τους, να πάμε δηλαδή να σκοτωθούμε εμείς για να μας πάρουν έτσι κι αλλιώς την χώρα μας οι λαθρομετανάστες και οι κεντροαριστεροί που θα έχουν μείνει πίσω!

Σχολιο.- Ακριβώς έτσι, να πολεμήσουμε εμείς για τα μιλιούνια λαθροεποίκων στην χώρα μας και τους αναρχικούς πού δεν στρατεύονται εκ πεποιθήσεως.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ της Λιθουανίας! Ο ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ στην Eurovision...

6/5/2024     -    4.39

Η υποψηφιότητα της Λιθουανίας στην #Eurovision

Ο σατανισμός στα καλύτερά του. Κανείς δεν τους ενοχλεί, κανείς δεν αντιστέκεται, κανείς δεν τους πολεμά.

https://twitter.com/i/status/1787275444816871561



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εθνοκάθαρση... Γενοκτονία..

7/5/2024     -    2.14

"Η γενοκτονία συνεχίζεται, μπροστά στα μάτια της απαθούς διεθνούς πολιτικής κοινότητας,

που...

υπακούει πιστά, στο Αμερικανο-σιωνιστικό λόμπυ..."

Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα… 

Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση κατάπαυσης του πυρός... (Κίνηση ΜΑΤ από την Χαμάς! Αποδοχή της πρότασης κατάπαυσης του πυρός!)

Το ισραήλ αξιολογεί...

Το ισραήλ εισβάλλει στη Ράφα των 2 εκατομμυρίων προσφύγων και δολοφονεί παιδιά και αμάχους...

Σιωναζί... παιδιά του Σατανά... ο καρκίνος του πλανήτη Γη!

Τώρα στη Ράφα...


Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στην Ράφα...

Το Ισραηλινό πολεμικό συμβούλιο επικύρωσε την εισβολή.

Η γενοκτονία συνεχίζεται, μπροστά στα μάτια της απαθούς διεθνούς πολιτικής κοινότητας, που υπακούει πιστά, στο Αμερικανο-σιωνιστικό λόμπυ.

Το ίδιο λόμπυ εργάζεται σκληρά, για να σταματήσει την έκδοση απόφασης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης,  για την σύλληψη της ηγεσίας του Ισραήλ. Εξαπολύει απειλές κατά των μελών του δικαστηρίου, αν και οι ΗΠΑ δεν το έχουν αναγνωρίσει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΕΡΓΙΑ στη RAI! ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ καταγγέλλουν «ασφυκτικό έλεγχο» από την κυβέρνηση Μελόνι...

6/4/2024    -    22.34

Δημοσιογράφοι του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού της Ιταλίας RAI προχώρησαν σε απεργία τη Δευτέρα διαμαρτυρόμενοι για αυτό που το συνδικάτο τους χαρακτήρισε «ασφυκτικό έλεγχο» από την κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι και ότι «προσπαθούσε να μετατρέψει τη RAI σε φερέφωνο της κυβέρνησης».

Εν τω μεταξύ, η κριτική έχει ενταθεί σχετικά με τις προσπάθειες της ιταλικής κυβέρνησης να φιμώσει τους δημοσιογράφους με νομικές ενέργειες, μαζί με τις προτάσεις του κόμματος των Αδελφών της Ιταλίας του Μελόνι για αύξηση των κυρώσεων για δυσφήμιση.  Η αδικαιολόγητη πολιτική επιρροή στη RAI είναι ένα μακροχρόνιο ζήτημα στην Ιταλία, το οποίο επανήλθε πρόσφατα τον περασμένο μήνα λόγω της ακύρωσης της τελευταίας στιγμής μιας εμφάνισης του συγγραφέα Αντόνιο Σκουράτι.

Επρόκειτο να διαβάσει έναν μονόλογο για την εθνική εορτή της 25ης Απριλίου που γιορτάζει την απελευθέρωση της Ιταλίας από τον φασισμό, στον οποίο επέκρινε το κόμμα της Μελόνι ότι δεν αποκήρυξε το «μεταφασιστικό παρελθόν» του.

Οι αξιωματούχοι της RAI και η Μελόνι αρνήθηκαν ότι λογοκρίνουν τον μονόλογο του Σκουράτι, με την εταιρεία να λέει ότι αποσύρθηκε για απροσδιόριστους «συντακτικούς λόγους».

Η Μελόνι, της οποίας το κόμμα Αδελφοί της Ιταλίας έχει τις ρίζες του στους φασίστες του δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, έχει περιγράψει όλες τις μορφές ολοκληρωτισμού και μίλησε για την αποστροφή της προς τον φασισμό. Ωστόσο, αποφεύγει να αυτοπροσδιορίζεται ως «αντιφασίστρια», παρά τις συχνές εκκλήσεις της να το κάνει.

Η RAI βρίσκεται στην καρδιά του συστήματος επιβράβευσης της Ιταλίας και οι διαδοχικές κυβερνήσεις μοιράζουν κορυφαίες θέσεις εκεί για να ανταμείψουν τους πιστούς προστατευόμενους. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του, που διορίζονται από το κοινοβούλιο και την κυβέρνηση, επιλέγονται ανάλογα με την κομματική τους τοποθέτηση.

Οι προτάσεις για να γίνει ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας πιο ανεξάρτητος συζητήθηκαν εδώ και χρόνια, αλλά ποτέ δεν πέτυχαν αποτελέσματα. Από τότε που η Μελόνι ανέλαβε τα καθήκοντά της το 2022, πολλά στελέχη και παρουσιαστές υψηλού προφίλ αποχώρησαν από τη RAI καταγγέλλοντας την κυβερνητική παρέμβαση.

Η δυσφήμιση στην Ιταλία μπορεί να θεωρηθεί έγκλημα που τιμωρείται με φυλάκιση έως και έξι ετών. Το συνταγματικό δικαστήριο διέταξε μια μεταρρύθμιση του νόμου για τη δυσφήμιση για να τερματιστεί η ποινικοποίηση των δημοσιογράφων — αλλά η κυβέρνηση του Μελόνι ανέβαλε μια κοινοβουλευτική συζήτηση για αυτό το νομοσχέδιο.

Η Ιταλία έπεσε πέντε θέσεις στην 46η στον τελευταίο Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου από τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα (RSF). Η έκθεση των RSF ανέφερε την «Ιταλία της Τζόρτζια Μελόνι» ως παράδειγμα πολιτικών ομάδων που «ενορχηστρώνουν την εξαγορά του οικοσυστήματος των μέσων ενημέρωσης … όπου ένα μέλος του κυβερνώντος κοινοβουλευτικού συνασπισμού προσπαθεί να αποκτήσει το δεύτερο μεγαλύτερο πρακτορείο ειδήσεων (AGI)».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ την κληρονομιά των προγόνων μας!» ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ερντογάν για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί...

6/5/2024     -     22.02

Τη λειτουργία ως τζαμί της Μονής της Χώρας, του περικαλλούς βυζαντινού ναού της Κωνσταντινούπολης, εγκαινίασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ειδική τελετή στην οποία συνδέθηκε απ’ ευθείας από το προεδρικό μέγαρο μέσω τηλεδιάσκεψης.

Πρόκειται για το μνημείο με τα πλέον περίτεχνα βυζαντινά ψηφιδωτά που διασώζεται στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με την Αγία Σοφία και τη Μονή της Παμμακάριστου, η οποία επίσης λειτουργεί ως τζαμί.

«Συγχαίρω τη Γενική Διεύθυνση Βακουφίων που προστατεύει την κληρονομιά των προγόντων μας», ανέφερε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της τελετής.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι μόνο 56 ιστορικά μνημεία αποκαταστάθηκαν πριν από εμάς, μεταξύ 1996 και 2002, θα φανεί πόσο μεγάλη επιτυχία έχει καταγράψει η Γενική Διεύθυνση Βακουφίων», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ενώ επισήμανε πως «όχι μόνο στην Τουρκία, όχι μόνο στην Ανατολία και τη Θράκη, αλλά οπουδήποτε στον κόσμο υπάρχει ένα αντικείμενο ή μια πολιτιστική κληρονομιά που ανήκει σε εμάς και τους προγόνους μας, φτάνουμε εκεί και το φέρνουμε στο φως».

«Βλέπω αυτή τη σημαντική τελετή σήμερα ως μια ακόμα ένδειξη της ευαισθησίας που επιδεικνύουμε όσον αφορά την προστασία της κληρονομιάς» συνέχισε ο Ερντογάν, ενώ όταν ήρθε η σειρά στη Μονή της Χώρας έδωσε τον λόγο στον επαρχιακό μουφτή της Κωνσταντινούπολης, Σαφί Αρπάγκιους, ο οποίος ανέφερε:

«Κύριε πρόεδρε, έπειτα από 79 χρόνια, αναστηλώνεται και ξανανοίγει για τους πιστούς από τη Γενική Διεύθυνση Βακουφίων. Το “Καριγέ” μετατράπηκε σε μουσείο 79-80 χρόνια μετά το τέμενος της Αγίας Σοφίας. Ήταν ένα μέρος που εχρησιμοποιείτο ως τζαμί προηγουμένως. Αυτό το τζαμί, που έγινε μουσείο μετά το 1947, ανακαινίστηκε και επισκευάστηκε με τις προσπάθειες και την υποστήριξη των ιδρυμάτων μας και σήμερα, με τη βοήθεια του Θεού, θα αποδοθεί ξανά για προσευχή και θα υποδεχτεί τους πιστούς στην Κωνσταντινούπολη».

Στο σημείο αυτό ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε το πρόσταγμα για να κοπή η κορδέλα των εγκαινίων: «Έχεις το ψαλίδι στα χέρια σου και την κορδέλα μπροστά σου. Όλοι μαζί να πούμε “εις το όνομα του Κυρίου” (για Αλλάχ μπσμιλάχ) και να κόψουμε την κορδέλα. Με το καλό»!

Το τζαμί θα λειτουργεί στο πρότυπο της Αγίας Σοφίας. Tα ψηφιδωτά στους τοίχους στον χώρο της προσευχής καλύφθηκαν, ενώ καθορίστηκε περιοχή που θα την επισκέπτονται οι τουρίστες με ξεναγό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Universa Investments: «Έρχεται επικό κραχ! – Θα είναι το χειρότερο από το 1929»

Τα σημάδια που δείχνουν παγκόσμια οικονομική κατάρρευση

06.05.2024 | 15:44

Ο Mark Spitznagel, ο επικεφαλής επενδύσεων της Universa Investments, προειδοποίησε ότι το «χειρότερο κραχ της αγοράς από το 1929» είναι μπροστά μας και μάλιστα το χαρακτήρισε «επικό»!

Όπως αναφέρει υπάρχουν ξεκάθαρα σημάδια που το δείχνουν αυτό.

«Η Federal Reserve είναι εγκλωβισμένη σε μια δύσκολη κατάσταση.

Εάν η Fed ωθήσει τα επιτόκια υψηλότερα, οι πληρωμές τόκων για το αμερικανικό κρατικό χρέος ύψους 34 τρις. δολαρίων θα μπορούσαν να ξεφύγουν από τον έλεγχο και οι τραπεζικοί ισολογισμοί θα είναι σε ακόμη χειρότερη κατάσταση από ό,τι είναι τώρα.

Η First Republic πήρε την πρώτη γεύση θέτοντας κυριολεκτικά χιλιάδες άλλες μικρές και μεσαίες τράπεζες σε σοβαρό κίνδυνο.

Θα ήταν λοιπόν αυτοκτονικό να αυξηθούν τα επιτόκια σε αυτό το σημείο.

Αλλά αν η Fed μείωνε τα επιτόκια, αυτό θα ήταν σαν να ρίχνει καύσιμα σε μια μανιασμένη φωτιά.

Η συνεχιζόμενη κρίση πληθωρισμού συντρίβει τους πάντες, ειδικά εκείνους με χαμηλό εισόδημα.

Έτσι, η Fed φαίνεται πολύ διστακτική να μειώσει τα επιτόκια, γιατί αυτό θα έκανε τον πληθωρισμό ακόμη χειρότερο.

Ουσιαστικά, η Fed είναι παγιδευμένη.

Αλλά η παραμονή στο μονοπάτι που ακολουθεί αυτή τη στιγμή θα καταλήξει μόνο σε καταστροφή».

Και συνεχίζει: «Για χρόνια, οι ηγέτες «κλωτσάνε το τενεκεδάκι στο δρόμο», αλλά σύμφωνα με τον Spitznagel όλη αυτή η παρέμβαση έχει θέσει το σκηνικό για μια απολύτως επική κατάρρευση… »

Όπως συνέστησε, τους επόμενους μήνες θα πρέπει να παρακολουθεί κανείς πολύ στενά τις τράπεζες, οι οποίες αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα αυτή τη στιγμή.

Τα υψηλότερα επιτόκια έχουν ανοίξει μια τρύπα πλάτους εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων στους ισολογισμούς τους.

Και διαχειρίζονται βουνά από δάνεια εμπορικών ακινήτων που πάνε άσχημα επειδή η αξία των εμπορικών ακινήτων έχει καταρρεύσει σε όλο το αμερικανικό έδαφος.

Μια εταιρεία συμβούλων που εξέτασε δεδομένα από περίπου 4.000 τράπεζες των ΗΠΑ προειδοποιεί ότι εκατοντάδες άλλες τράπεζες θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρεοκοπήσουν κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης…

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, εκατοντάδες τράπεζες αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο πτώχευσης όπως και η Republic First Bancorp.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γ.Μαγιορκίνης: «Ξέραμε για τις θρομβώσεις που προκαλεί το εμβόλιο της AstraZeneca για αυτό το κάναμε στις μεγάλες ηλικίες»!

Απίστευτη παραδοχή εκ των βασικών «ειδικών» που προωθούσαν τους εμβολιασμούς κατά Covid-19

06.05.2024 | 13:46

Ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, παραδέχθηκε έμμεσα πως γνώριζαν για τις παρενέργειες που προκαλεί το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της AstraZeneca για αυτό και το προώθησαν στις μεγάλες ηλικίες!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο άσσος των άσσων: Ο Ρώσος αντισμήναρχος Ίλια Σιζόφ με τις περισσότερες καταρρίψεις στον πόλεμο εναντίον των Ουκρανοναζί

Πετάει με μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi Su-35S

06.05.2024 | 22:47

Ο πιλότος με την μεγαλύτερη επιτυχία στα μαχητικά αεροσκάφη του 21ου αιώνα είναι ο Αναπληρωτής Διοικητής του 23ου Συντάγματος Μαχητικής Αεροπορίας, Αντισυνταγματάρχης Ίλια Σιζόφ. 

Ο συγκεκριμένος πιλότος έχει παρασημοφορηθεί ως Ήρωας της Ρωσίας.

Από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 7 Ιουνίου 2022, κατέρριψε τρία ουκρανικά μαχητικά Su-24, τρία Su-27, δύο MiG-29, δύο ελικόπτερα Mi-24, ένα ελικόπτερο Mi-14, και κατέστρεψε επίσης δύο αντιαεροπορικά συστήματα Buk-M1.

Κατόπιν έλαβε το μετάλλιο του Ήρωα της Ρωσίας στις 21 Ιουλίου toy 2022 για την καταστροφή έντεκα ουκρανικών αεροσκαφών και την αποτροπή προσπάθειας ανακατάληψης του Snake Island.

Για «μαζικό ηρωισμό και θάρρος στη μάχη», το Σύνταγμα του έλαβε τον χαρακτηρισμό των Φρουρών στις 17 Νοεμβρίου 2022 ως ανταμοιβή για την απόδοσή του στη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία.

Τον ίδιο μήνα, ο Ι.Σίζοφ ανακοίνωσε ότι οι πιλότοι της μονάδας περνούσαν θεωρητική εκπαίδευση για τα συστήματα του Sukhoi Su-57 στο 4ο Κέντρο Επανεκπαίδευσης Προσωπικού, καθώς το Σύνταγμα πρόκειται να γίνει η πρώτη επιχειρησιακή μονάδα που θα παραλάβει το Su-57.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερουσιαστές ΗΠΑ προς Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: «Αν πειράξετε το Ισραήλ θα σας στοχοποιήσουμε»

Απειλούν με κυρώσεις τον γενικό εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου αν εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον Β.Νετανιάχου

06.05.2024 | 22:31

«Στοχοποιήστε το Ισραήλ και θα σας στοχοποιήσουμε», προειδοποιούν δώδεκα Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές, σε επιστολή τους προς τον γενικό εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Καρίμ Χαν, εν μέσω αναφορών ότι το ΔΠΔ εξετάζει το ενδεχόμενο έκδοσης εντάλματος σύλληψης κατά ανώτατων Ισραηλινών αξιωματούχων.

«Τέτοιες ενέργειες είναι παράνομες και στερούνται νομικής βάσης και εάν πραγματοποιηθούν θα επιφέρουν αυστηρές κυρώσεις εναντίον σας και του ιδρύματός σας», αναφέρει η επιστολή με επικεφαλής τον γερουσιαστή Τομ Κότον.

Υπογράφουν επίσης οι γερουσιαστές Mitch McConnell, Rick Scott, Tim Scott, Ted Cruz και Marco Rubio.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανίδα πολιτικός καταδικάστηκε επειδή χαρακτήρισε τους Αφγανούς μετανάστες «βιαστές»

Της επιβλήθηκε πρόστιμο 6.000 δολαρίων

06.05.2024 | 23:11

Η Γερμανίδα πολιτικός του κόμματος AFD, Marie-Thérèse Kaiser καταδικάστηκε και της επιβλήθηκε πρόστιμο 6.000 δολαρίων επειδή δημοσίευσε στοιχεία που δείχνουν ότι οι Αφγανοί μετανάστες διαπράττουν πολλές σεξουαλικές επιθέσεις στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την καταδίκη του περιφερειακού δικαστηρίου του Ρότενμπουργκ, η 26χρονη αναφέρθηκε στους Αφγανούς ως βιαστές κατά τη διάρκεια της εκστρατείας της για τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2021.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΗΕ: «Οι εντολές του Ισραήλ για μετεγκατάσταση των Παλαιστινίων από τη Ράφα είναι απάνθρωπες»

«Οι κάτοικοι της Γάζας εξακολουθούν να πλήττονται με βόμβες, ασθένειες, ακόμη και λιμό»

06.05.2024 | 21:28

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε ότι «οι εντολές του Ισραήλ για μετεγκατάσταση των Παλαιστινίων από τη Ράφα είναι απάνθρωπες και κινδυνεύουν να τους εκθέσουν σε περαιτέρω κίνδυνο και δυσπραγία».

Το Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα αεροπορικά πλήγματα στη Ράφα και είπε στους Παλαιστίνιους να εκκενώσουν τμήματα της πόλης, που βρίσκεται στη νότια Λωρίδα της Γάζας, όπου περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι που έχουν ξεριζωθεί εξαιτίας του επτάμηνου πολέμου στεγάζονται σε αντίσκηνα και σχολεία γεμάτα κόσμο.

“Οι κάτοικοι της Γάζας εξακολουθούν να πλήττονται με βόμβες, ασθένειες, ακόμη και λιμό. Και σήμερα, τους είπαν ότι πρέπει να μετακινηθούν για μία ακόμη φορά καθώς οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Ράφα αυξάνονται”, ανέφερε σε μια δήλωση ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ. “Αυτό είναι απάνθρωπο”.

Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν ισοπεδώσει άλλα τμήματα της Γάζας σε τέτοια έκταση ώστε δεν υπάρχει άλλος τόπος πέρα από τη Ράφα με την υποδομή και τους πόρους για να φιλοξενήσει εκείνους που στεγάζονται τώρα εκεί, προστίθεται στην ανακοίνωση του γραφείου του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η εντολή εκτοπισμού αμάχων απαγορεύεται από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, προστίθεται στην ανακοίνωση, με μόνο λίγες εξαιρέσεις οι οποίες υπόκεινται σε αυστηρές νομικές προϋποθέσεις. Αν αυτές οι προϋποθέσεις δεν πληρούνται, τέτοιες ενέργειες μπορεί να ισοδυναμούν με έγκλημα πολέμου ή αναγκαστικό εκτοπισμό, ανέφερε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δουβλίνο: Μεγάλη διαδήλωση κατά των μεταναστευτικών πολιτικών – Ηχηρό «όχι» από τους Ιρλανδούς στην παράνομη μετανάστευση

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο κέντρο της πόλης από νωρίς το απόγευμα

06.05.2024 | 21:57

Σήμερα το απόγευμα, ένα μεγάλο πλήθος συγκεντρώθηκε στον Κήπο της Μνήμης στο βόρειο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια κινήθηκε προς την οδό O’Connell και το Τελωνείο, διαδηλώνοντας εναντίον της παράνομης μετανάστευσης στην Ιρλανδία.

Οι διαδηλωτές επέδειξαν πινακίδες με συνθήματα όπως «Η Ιρλανδία ανήκει στους Ιρλανδούς», «Ιρλανδικά πολιτικά δικαιώματα», «Μαζικές απελάσεις», «Οι οικονομικοί μετανάστες δεν είναι πρόσφυγες» και «Η Ιρλανδική ζωή έχει σημασία».

Πολιτικά κόμματα της ιρλανδικής ακροδεξιάς και εξέχοντες προσωπικότητες του χώρου συμμετείχαν ενεργά, με διαδηλωτές να παρελαύνουν πίσω από πανό του Εθνικού Κόμματος και άλλων κομμάτων.

Η ιρλανδική Αστυνομία είχε έντονη παρουσία, διατηρώντας την τάξη και διαχωρίζοντας τις αντίπαλες ομάδες, καθώς μια μικρότερη διαδήλωση ακροαριστερών ομάδων διεξαγόταν παράλληλα.