Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Τεταρτη 5 Ιουνιου 2024


Στις 30 Απριλίου 1945, ανίκανος να αντέξει άλλη σταλινική καταστολή, ένας έξυπνος γνωστός Αυστριακός καλλιτέχνης αυτοκτόνησε

Προς τα εδώ κατευθύνεται ο δυτικός ιστορικός ρεβιζιονισμός

Σχολιο.- Βγήκανε σήμερα (επέτειος της απόβασης στη Νορμανδία) τα πετσοταϊσμενα και η κρατική τηλεόραση (εκεί το άκουσα) και λέγανε ότι αυτή η απόβαση άλλαξε τη ροή του πολεμου!

Τι λέτε ρε κοπρίτες;

Που αν δεν ήταν το ανατολικό μέτωπο και τα 26.000.000 νεκροί, θα μιλούσαμε γερμανικά τώρα...

Σχολιο.- ολοι μαζί οι Δυτικοί σε όλη την διάρκεια του πολέμου ,αντιμετώπισαν μόνο το 30% του Γερμανικού στρατού .Η απόβαση έγινε καθαρά, για να μην απελευθερωθεί το Παρίσι, από τον κόκκινο στρατό . Μόνο ένας αγράμματος, ανιστόρητος "σωστο-Πλεύρης της Ιστορίας" θα ισχυριζόταν ότι : "η απόβαση άλλαξε τη ροή του πολέμου! To μόνο που άλλαξε είναι ο πολιτικός χάρτης της μετέπειτα ελεύθερης Ευρώπης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετεωρολόγος για Θεσσαλία : «Ψεκάσαμε τα σύννεφα πριν 4 ημέρες»

ΠΆΛΙ ΔΙΚΑΙΏΘΗΚΑΝ ΌΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ...Ο μετεωρολόγος ειδικός στον τομέα τροποποίησης του καιρού, Γιώργος Φαραζούλης, μιλώντας στον Σκάι, ανέφερε πως η τροποποίηση του καιρού δεν είναι μια «συνωμοσιολογία» αλλά είναι μια μέθοδος που δοκιμάζεται τα τελευταία 50 χρόνια και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο.

Για να δω γελάκια, σχόλια και χλευασμό από τους έξυπνους "αψέκαστους" τώρα που το είπε και το αγαπημένο τους χαζοκούτι!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τέμπη, οργανωμένο το έγκλημα της συγκάλυψης: Και δεύτερος πραγματογνώμονας διαπίστωσε τη μεταφορά παράνομων εύφλεκτων χημικών από την εμπορική αμαξοστοιχία!

5/6/2024 

Την ύπαρξη τεράστιας ποσότητας εύφλεκτων διαλυτών που δεν είχαν δηλωθεί ως μεταφερόμενο υλικό επιβεβαιώνει νέα πραγματογνωμοσύνη για το έγκλημα στα Τέμπη. Την έρευνα, πραγματοποίησε εκ μέρους συγγενών των θυμάτων ο χημικός μηχανικός Αχιλλέας Μιχόπουλος, ο οποίος διαπίστωσε την ύπαρξη ξυλόλιου, βενζόλιου και τολουόλιου στον χώρο του δυστυχήματος, και μάλιστα κάνει λόγο για «μείγμα αρωματικών υδρογονανθράκων»!

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαψεύσει επανειλημμένως την ύπαρξη υδρογονανθράκων λέγοντας πως πρόκειται για «θεωρίες συνωμοσίας», ότι «δήθεν το τρένο μετέφερε ξυλόλιο», ότι «όλα αυτά είναι τερατουργίες» κ.ά.

Ο Αχ. Μιχόπουλος κάνει λόγο για μείγμα αρωματικών υδρογονανθράκων και ποσότητα που μπορεί να πλησιάζει τους 4 τόνους. Επισημαίνεται ότι ο χημικός μηχανικός μελέτησε το φαινόμενο της δημιουργίας πυρόσφαιρας (fireball) που υπήρξε μετά τη σύγκρουση. Η πυρόσφαιρα προκαλείται από την ταυτόχρονη παραγωγή θερμότητας και φλόγας, η οποία προέρχεται από την καύση συγκεκριμένων υλικών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Σουνάκ επαναφέρει την υποχρεωτική θητεία για να στείλει τους νεαρούς Άγγλους να πολεμήσουν τον φανταστικό τους εχθρό, τους Ρώσους!

4/6/2024

Προκειμένου να αναβιώσει το «εθνικό πνεύμα» – και να διατηρήσει τη λειτουργία της μηχανής ξεπλύματος χρήματος της Ουκρανίας για λίγο ακόμη – ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak θέλει ξαφνικά να καταστήσει υποχρεωτικό για τους Βρετανούς να υπηρετήσουν την θητεία τους στο στρατό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε περίπτωση που το Συντηρητικό Κόμμα παραμείνει στην εξουσία μετά τις γενικές εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί επί του παρόντος για τον Ιούλιο, ο Σουνάκ σχεδιάζει να επαναφέρει την υποχρεωτική θητεία, γνωστή και ως στρατολογία, με κόστος περίπου 2,5 δισεκατομμύρια λίρες (3,19 δισεκατομμύρια δολάρια) ετησίως.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, όλοι οι 18χρονοι στη Μεγάλη Βρετανία θα πρέπει είτε να ενταχθούν στο στρατό με πλήρη απασχόληση ή εθελοντικά ένα Σαββατοκύριακο το μήνα σε κοινοτικούς οργανισμούς όπως η επιβολή του νόμου ή η Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS), η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου- λειτουργία του συστήματος υγείας.

Ο Σουνάκ είπε επίσης ότι οι νεαροί Βρετανοί (που θα σταλούν σαν πρόβατα στη σφαγή), θα μπορούν να μάθουν «δεξιότητες του πραγματικού κόσμου» στον βρετανικό στρατό, καθώς και «να κάνουν νέα πράγματα που θα προσφέρουν στην χώρα μας».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Μια συνέντευξη με τον πρώην διευθυντή της Μοσάντ, Εφραίμ Χαλέβι, έγινε ξανά viral στα κοινωνικά δίκτυα, όπου παραδέχτηκε ότι το Ισραήλ υποστήριξε το παρακλάδι της Αλ Κάιντα και άλλες ομάδες κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία

-Το Ισραήλ έχει συνεργαστεί για αρκετά χρόνια με «αντάρτες» υπό την ηγεσία της Αλ Κάιντα μέσα και γύρω από τα Υψίπεδα του Γκολάν (μεγάλο μέρος του Γκολάν είναι κατεχόμενο από το Ισραήλ). Πρώτα απ 'όλα, μιλάμε για την Jabhat al-Nusra (τώρα Hayat Tahrir al-Sham), το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα

-Το Ισραήλ βοήθησε τους Σύρους ισλαμοφασίστες μαχητές πληρωμένους από την CIA. Η βοήθεια έλαβε κυρίως τη μορφή της περίθαλψης τραυματισμένων μελών της Αλ Κάιντα οι οποίοι στη συνέχεια γύρισαν πίσω στη Συρία. Ορισμένες εκθέσεις του ΟΗΕ αναφέρουν ότι μπορεί επίσης να δόθηκε στρατιωτική βοήθεια

-Υπό την πίεση του Μεχντί Χασάν, ο πρώην αρχηγός της Μοσάντ παραδέχτηκε ότι τα μέλη της Χεζμπολάχ δεν θα είχαν νοσηλευτεί στο Ισραήλ, ούτε θα είχαν απελευθερωθεί πίσω στον Λίβανο ή τη Συρία



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δολοφονήθηκαν 37 υποψήφιοι στο Μεξικό για να βγει η νέα πρόεδρος – που δηλώνει: φεμινίστρια, Woke, Εβραία, ακτιβίστρια του κλίματος και αριστερή – «Πίστη στην επιστήμη», είναι το μόττο της!

4/6/2024

Οι εκλογές στο Μεξικό θεωρούνται απο τις πλέον αιματηρότερες στη σύγχρονη ιστορία του, αφού κι ο τελευταίος υποψήφιος που διεκδικούσε τοπικό αξίωμα δολοφονήθηκε την Παρασκευή σε πολιτική συγκέντρωση, ανεβάζοντας τον αριθμό των υποψηφίων που δολοφονήθηκαν σε 37.

Ο Χόρχε Ουέρτα Καμπρέρα, υποψήφιος που διεκδικούσε μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο στην πόλη Ιζουκάρ ντε Ματαμόρος, δολοφονήθηκε κι αυτός κατά την επίθεση, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Mε ποσοστό που πλησιάζει το 60%, η Claudia Sheinbaum εξελέγη η πρώτη πρόεδρος του Μεξικού, κατατροπώνοντας τους δύο βασικούς αντιπάλους της και ξεπερνώντας τα ήδη υψηλά ποσοστά εκλογής του απερχόμενου προέδρου Andrés Manuel López Obrador.

Όπως μας λέει το CNN: “Η Claudia Sheinbaum είναι γνωστή για την πολιτική που εφάρμοσε στην πανδημία Covid-19, η Sheinbaum έκανε τη διαφορά, αν λάβουμε υπόψιν μας ότι τόσο στο Μεξικό,όσο και σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Λατινικής Αμερικής είχαν κυριαρχήσει οι ακροδεξιοί λαϊκιστές που σχεδόν απαγόρευαν στον κόσμο να εμβολιαστεί και να τηρήσει μέτρα προστασίας ενάντια στον ιό.“

«Πίστη στην επιστήμη», είναι το μόττο της Sheinbaum, που προέρχεται από οικογένεια θετικών επιστημόνων και βασίζει τα σχέδια και τη δράση της στη μελέτη των δεδομένων.

Η νέα πρόεδρος αυτοπροσδιορίζεται ως φεμινίστρια, πιστεύει στην ισότητα των φύλων, υποστηρίζει το δικαίωμα στην άμβλωση – κάτι πολύ σημαντικό σε μία συντηρητική χώρα που μόλις πριν ένα χρόνο νομιμοποίησε την άμβλωση ως τις 12 εβδομάδες κύησης – και προωθεί τα δικαιώματα της LGBTQ+ κοινότητας, σύμφωνα πάντα με το CNN.

Τέλος, είναι η πρώτη Εβραία πολιτικός που γίνεται πρόεδρος στη χώρα και δηλώνει αριστερή.

Τώρα για το γεγονός πως εξοντώθηκαν οι αντιπάλοι της… τα ΜΜΕ θεωρούν πως είναι κάτι φυσιολογικό, γιατί στο Μεξικό κάνουν κουμάντο τα καρτέλ ναρκωτικών και οι συμμορίες.

Τα καρτέλ των ναρκωτικών και άλλες συμμορίες επιδιώκουν την «επιβολή υποψηφίων», εξηγούσε πρόσφατα στο Γαλλικό Πρακτορείο εισαγγελέας ειδικευμένος σε ποινικές υποθέσεις συνδεόμενες με τις εκλογικές διαδικασίες στην πολιτεία Μιτσοακάν (δυτικά), ο Βίκτορ Σεράτο.

Ο τρόπος δράσης είναι λίγο ως πολύ ο ίδιος: «οι εγκληματίες διαλέγουν υποψήφιο» και κάνουν γνωστό σε άλλους πως «δεν έχουν το δικαίωμα» να συμμετάσχουν, απειλώντας ότι θα τους εκτελέσουν αν παραβούν τις εντολές τους.

Α, μη ξεχάσουμε και την αποκάλυψη του CBS πως μερικές χιλιαδες απο αυτούς θα δεχτούμε στη χώρα μας, μετά απο συμφωνία του Μητσοτάκη για να ελαφρύνουμε τις αντιδράσεις στα σύνορα των ΗΠΑ:



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το βασικό ζήτημα στην πολιτική ήταν και είναι είναι ο σωστός προσδιορισμός του " εχθρού". Τα κόμματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη που ανακηρύσσουν ως κύριο η αποκλειστικό κίνδυνο την "άνοδο της Ακροδεξιάς" είναι εκτός εξαιρέσεων συστημικά κόμματα. Η υπαρκτή άνοδος της κλασσικής Ακροδεξιάς είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του Ακραίου Κέντρου ( φτώχεια,πόλεμος, αποβιομηχάνιση, ολοκληρωτισμός). Ο " κύριος εχθρός" των λαων και των εργαζομένων είναι το κυβερνών Ακραίο Κέντρο. Η κλασσική Ακροδεξιά είναι το αναγκαίο συμμετρικό του Ακραίου Κέντρου. Πέραν του ότι η έννοια της Ακροδεξιάς έχει γίνει λάστιχο και καλύπτει πια ακόμη και λαϊκίστικα συντηρητικά κόμματα..Η επέκταση της έννοιας " ακροδεξιός" και " λαϊκιστής" είναι βασική " επιστημονική" μπίζνα της εποχής μας. Η βιομηχανία της μπιζνας λέγεται " Ευρωπαϊκή Ένωση". Χιλιάδες " τεχνικοί" της δουλεύουν επί τούτου ώστε να σε πείσουν ότι η θα πας με τους "κεντρώους ψευτοφιλελευθερους" η με τους ακροδεξιούς. Τρίτη λύση δεν πρέπει να υπάρξει, tertium non datur.

Σχολιο.- Εδω σε εμάς χαρακτηρίσανε ακροδεξιό ακροαριστερό ποιητή και λογοτέχνη γιατί έκραξε τους διοργανωτες της βιβλιοπαρουσίασης του Χαραλαμπίδη οι Δοσίλογοι. Έχει γίνει περίπου σαν το μαλάκας το ακροδεξιός. Αντε ρε μαλάκα ή ακροδεξιέ χεχεχεχεχ

Σχολιο.- επίσης, όσο τραγικό και αν είναι αυτό, έχει γίνει σαν το " κομμουνιστής" στον Ψυχρό Πόλεμο.Τι είναι κάθε διαφωνων; παλιά λέγανε κομμουνιστής.Τωρα λένε ακροδεξιός.Εχει και μια παράπλευρη και ηθελημένη συνέπεια.Αν κάποιος δυσαρεστημένος κοινωνικά και μη πολιτικοποιημένος θεωρεί ότι η Ακροδεξια έχει όντως τεράστια εμβέλεια, γιατί να μην την ψηφίσει;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπλοφάρουν οι Ρώσοι ;;

Η βασική λογική των δυτικών κέντρων εξουσίας στην παρούσα φάση , η πάντως των πιο ισχυρών από αυτά, είναι η επαναφορά του στρατηγικού δόγματος του chicken game.Παρακολουθησα πριν από λίγο ένα βίντεο με έναν Γερμανό στρατηγό,πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ η κάτι τέτοιο, να λέει ότι αν βληθεί αποτελεσματικά το εσωτερικό της Ρωσίας ,θα ανακουφιστεί η Ουκρανία και το ρίσκο ρωσικής κλιμάκωσης είναι πολύ μικρό .Η βασική λογική πίσω από αυτό είναι ότι οι Ρώσοι... μπλοφάρουν.Θα καταπιουν τις καταστροφές τους, οποιες και όσες και αν είναι, και θα φύγουν από την Ουκρανία. Και το ΝΑΤΟ θα επεκταθεί όλο και πιο ανατολικά. Και κάποιαν στιγμή η Ρωσία και οι σύμμαχοι της θα διαμελισθουν η θα καταστραφούν η θα ανατραπούν εσωτερικά. Όλα θα πάνε καλά για την Δύση αν κλιμακώσει. Αποενοχοποίηση.

Νομίζω ότι αυτό το επιχείρημα, πέραν του ότι είναι ψευδές και αυτουπονομευτικο για την ίδια την ασφάλεια των κοινωνιών της Δυσης, στηρίζεται σε μια τελείως λάθος πολιτική και ψυχολογική ανάγνωση των Ρώσων.Πρωτον, οι Ρώσοι έχουν βγει μέσα από μια πορεία των τελευταίων είκοσι ετών από μια βαθιά κοινωνική,δημογραφική, ηθική και εθνική παρακμή.Αν αποδέχονταν την στρατηγική τους ήττα, θα ξαναεμπαιναν σε αυτήν την διελκυστίνδα καταστροφης, με τον πρόσθετο κίνδυνο να διαλυθεί πλήρως η συνοχή του κράτους τους.Κατι που η Δύση επιδιώκει εδώ και χρόνια.

Θεωρώ, χωρίς να είμαι στρατιωτικός αναλυτής, ότι υπάρχει και ένα δεύτερο σοβαρό αντεπιχείρημα καθαρά ιστορικής φύσεως : οι Ρώσοι,ανεξαρτήτως καθεστώτος, εδώ και τρεις αιώνες απάντησαν στις υπαρξιακές επιθέσεις κατά της χώρας τους με μια αυταπάρνηση και βεβαιότητα που σήμαινε ότι δέχονταν να καταστραφούν παρά να υποδουλωθουν. Από την άμυνα κατά των Σουηδών στις αρχές του 18ου αιώνα και την άμυνα κατά του Ναπολέοντα το 1812 ως τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο κατά των ναζι.Γιατι τώρα, που η πυρηνική τεχνολογία σημαίνει, δυστυχώς, την δυνατότητα να πάρεις τον επιτιθέμενο μαζί στον τάφο, θα δέχονταν οι Ρώσοι χωρίς μείζονα αντίδραση όχι μόνο να υποστούν σοβαρές καταστροφές αλλά και να υποβαθμιστούν σε μια δεύτερης τάξης δύναμη, σύμφωνα με την λογική της Μεγάλης Σκακιέρας του περίφημου Αμερικανοπολωνου Δημοκρατικού neocon στοχαστή και ηγέτη πολιτικής σκέψης Ζμπιγκνιου Μπρεζινσκυ; Βγάζει νόημα; όχι.

Συνεπώς, οι ηγέτες της Δύσης είναι στην αλαζονεία τους ανιστορητοι και εσφαλμένα πιστεύουν ότι είναι παντοδύναμοι. Το βαθύ κράτος τους πυροβόλησε τον Φίτσο,άλλαξε την γραμμή της Τσεχίας για τα δυτικά όπλα καθώς και επέβαλε αλλαγή γραμμής ακόμη και στον επιφυλακτικό καγκελάριο Scholz ως προς την χρήση των δυτικών όπλων κατά του εδάφους της εσωτερης Ρωσίας.

Όπως είπαν κάποιαν στιγμή δημόσια οι Εσθονοί ηγέτες, δεν υπάρχει Plan B παρά η ήττα της Ρωσίας. Καλά θα κάνουν να το ξανασκεφτούν. Γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι οι Ρώσοι ,παρά τους ψηλούς τόνους τους, δεν μπλοφάρουν. Και οι Βαλτικοι λαοί θα μπουν, αν τα πράγματα πάνε άσχημα για την ειρήνη, πρώτοι στο στόχαστρο.Μηπως το μίσος των ελίτ τους τυφλώνει;

Σχολιο.- Aκριβώς έτσι! Οι ρώσοι (και μιλάω για το λαό, όχι μόνο την ηγεσία) θα προτιμήσουν να καταστραφεί ο κόσμος όλος, παρά να γυρίσουν στην γελτσινική ξεφτίλα ή να διαλυθεί η χώρα σε εξαρτημένα, εξαθλιωμένα κρατίδια! Όσοι δυτικοί νομίζουν πως μπλοφάρουν, είναι μακριά νυχτωμένοι!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Α, βλέπω ο εισαγόμενος χαφιές από το Ιράν μόλις έβαλε "Χ" στο Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση τής Παλαιστίνης, την Ένωση Συγγραφέων Συρίας και το Λαϊκό Μέτωπο των Τούρκων συντρόφων. Κατηγορώντας τους για φασίστες.

Πόσο θα ήθελα να πάρω μια σφιχτή αρκουδίσια αγκαλιά τούς συντρόφους που μας τον προωθούν όλον αυτόν τον καιρό...

Σχολιο.- Ποιος; Ο Χαλβάς Σαχαμπί, πρακτορίσκος και καλά δημοσιογράφος του «χώρου», με θολό πολιτικό παρελθόν

Σχολιο.- Καταγόμενος από το Ιράν. Η εισαγωγή έγινε από αλλού



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το σκηνικό.

Ο απατεώνας Νο1, που έχει δανειστεί χρήματα και δεν τα αποδίδει, στον δανειστή του, δανείζει μέρος αυτών των δανεικών χρημάτων, στον απατεώνα Νο2 με την προϋπόθεση να αγοράσει, απ΄τον απατεώνα Νο1 θωρακισμένους κουβάδες, σε 10πλάσια τιμή.

Ορος της συναλλαγής είναι και η συμμετοχή ενός τρίτου απατεώνα (Νο3), που θα πρέπει ν΄αποφασίσει ότι οι κυρώσεις, εναντίον του ανθρώπου, που έδωσε το δάνειο στον απατεώνα Νο1, θα συνεχιστούν στο αόρατο μέλλον. Ο άνθρωπος αυτός δεν έχει ενοχλήσει ποτέ τον απατεώνα Νο3, που ανοίγει, ωστόσο, τον δρόμο της επωφελούς συναλλαγής, για τον απατεώνα Νο1.

Ετσι, αυτός ΚΑΙ έκλεψε ΚΑΙ του χρωστάνε!

Πιο συγκεκριμένα αυτή είναι η "γαλαντομία" του Μπάιντεν, που ανακοίνωσε ότι θα δώσει δάνειο 50 δις δολ. ως στρατιωτική βοήθεια, στο ναζιστικό καθεστώς της Ουκρανίας και αυτά τα χρήματα θα αποσβεστούν από τα "παγωμένα" αποθεματικά της Ρωσίας, που στις ΗΠΑ δεν ξεπερνούν τα 30δις.

Τα υπόλοιπα θέλει να τα πάρει από τους Ευρωπαίους, που δεν έχουν ακόμα αποφασίσει να τα κατασχέσουν, γι΄αυτό και θέλει να τους βάλει κι αυτούς στο μαφιόζικο κόλπο της κλοπής.

Μόνο που χαμένη θα βγει η Ευρώπη, όταν θα ζητηθούν πίσω αυτά τα ξένα περιουσιακά στοιχεία και με τόκο, ή όταν η Ρωσία αποφασίσει να προχωρήσει στις ίδιες κατασχέσεις Ευρωπαϊκής περιουσίας.

Ο μόνος ωφελημένος, οι ΗΠΑ. Τα κορόϊδα θα πληρώσουν, αρκεί να συνεχίσουν να είναι μέλη της Αμερικανικής συμμορίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενέκρινε νομοσχέδιο επιβολής κυρώσεων, κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και των μελών του, για την "διεξαγωγή διαδικασιών κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους". (Ξαφνικά η καταδίκη του Ισραήλ και της ηγεσίας του έγινε επίθεση, κατά των ΗΠΑ  χαχαχα).

Αναμένεται η ψήφιση του και από την Γερουσία.

Σε γενικές γραμμές, ιδανικό θα ήταν, για τις ΗΠΑ, που δεν έχουν καν αναγνωρίσει την ύπαρξη αυτού του Δικαστηρίου, εάν αυτή η δικαστική δομή έπαιρνε απ΄απευθείας εντολές, από τον Λευκό Οίκο. Ετσι δεν θα υπήρχαν παρεξηγήσεις.

Θα μπορούσε ακόμη να μετονομαστεί σε Διεθνές Αμερικανικό Δικαστήριο.

Στην φωτό Ισραηλινός στρατιώτης πανηγυρίζει για το κάψιμο του σπιτιού στην Γάζα. Στο βίντεο Ισραηλινοί στρατιώτες διακωμωδούν τα παιδιά της Παλαιστίνης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα Μυστική Δημοσκόπηση 4/6/2024 :

ΝΔ26,4/ΣΥΡ9,0/ΠαΣοΚ17,3/Ελλ.Λύση15,2/ΚΚΕ12,4/Φ.Λογικής0,5/Νίκη6,5/

Μαζί0,8/Μέρα2,7/Ν.Αριστ1,5/Πατριώτες0,2/ΕθνΜέτ0,02/Πλεύση2,8/Άλλα4,7

Θεωρητικά, ένα κόμμα με 4,7% βγάζει σίγουρα ένα ευρωβουλευτή.

Αν όμως ένα κόμμα βγάλει π.χ. 3%, μπορεί να βγαλει ευρωβουλευτή, μόνο αν τα υπόλοιπα των άλλων κομμάτων είναι μικρότερα του 3%



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γάζα: 70.000 τόνους βομβών έχει ρίξει το Ισραήλ – Ξεπέρασε και τους Nαζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Τρίτη 04/06/2024 - 23:15

Περισσότεροι από 36.500 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί

Το Ισραήλ έχει ρίξει περισσότερους από 70.000 τόνους βόμβες στη Γάζα από τον περασμένο Οκτώβριο, ξεπερνώντας κατά πολύ της Δρέσδης, του Αμβούργου και του Λονδίνου μαζί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Στα τέλη Απριλίου, το Ευρωμεσογειακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκτίμησε ότι περίπου 70.000 τόνοι βομβών ρίφθηκαν στη Γάζα, καλύπτοντας την περίοδο των έξι μηνών μεταξύ Οκτωβρίου. 

Δηλαδή μιλάμε για τους ανηλεείς βομβαρδισμούς μιας περιοχής έκτασης μικρότερης της ‘Ανδρου…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Πανδημία» COVID-19: 

Ο ‘Αντονι Φάουτσι ομολόγησε την απάτη – Ιδού οι Έλληνες «Φάουτσι» που χρηματοδοτήθηκαν-λαδώθηκαν…!!!

Ποιος ο ύποπτος ρόλος του Peter Daszak!

-Τότε αυτή την συμμορία μπορεί να μην την ήξερε η πλειοψηφία των Ελλήνων αλλά στην πανεπιστημιακή κοινότητα της ιατρικής, ήταν γνωστοί οι: Αναπληρωτής καθηγητής Δημήτριος Παρασκευής και η Ευαγγελία-Γεωργία Κωστάκη,ο επίκουρος καθηγητής ο Γκίκας Μαγιορκίνης από το Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής του ΕΚΠΑ,ο επίκουρος καθηγητής και αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ ο Γεώργιος Παναγιωτακόπουλος,ο καθηγητής κλινικής ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος του ΔΣ του ΕΟΔΥ,Γεώργιος Σουρβίνος και βέβαια, πάνω απ’όλους ο καθηγητής Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Σχολιο.- Δυστυχώς είναι μεγάλες οι ευθύνες της Κίνας και της Ρωσίας, που εξ αρχής δεν έβαλαν τέλος σε αυτό Αμερικανικό παραμύθι. Εβαλαν τα οικονομικά κέρδη επάνω από τις ζωές των ανθρώπων και έχασαν και την πολιτική επιρροή που θα ειχαν πολλαπλάσια σήμερα, εάν τότε είχαν αντισταθεί. Μόνο το παλικάρι ο Πρόεδρος Λουκασένκο (μαζί και τρεις πρόεδροι Αφρικανικών χωρών και της Αϊτής, που δολοφονήθηκαν, από τους δυτικούς )έκαναν αντίσταση στους Μένγκελε της εποχής μας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η είδηση είναι διασταυρωμένη και πολύ χαρμόσινη.

Ανακοινώθηκε επίσης από τους ραδιοσταθμούς real fm και πρώτο πρόγραμμα της ερτ.

Τα γαλλικά εκπαιδευτικά κρουασάν αλήφθηκαν με μπόλικο βούτυρο και ψήθηκαν σε σωστή θερμοκρασία.

Σχολιο.- Επί του πρακτέου τώρα .... Η αποστολή επίσημα Γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία προς βοήθεια ή, όποια άλλη δικαιολογία θέλετε, του καθεστώτος Ζελένσκι , είναι ένα φρικτό λάθος !! Εφόσον στέλνει 2000 δήθεν εκπαιδευτές !!! , (ούτε ο στρατός των ΗΠΑ δεν έχει τόσους πολλούς) , αυτομάτως παίρνει ενεργή πολεμική θέση εναντίον της Ρωσίας και του Ρωσικού λαού!! Αυτό εμπλέκει και όλες τις άλλες χωρες του ΝΑΤΟ αυτόματα ....ανεξάρτητα από τα παραμύθια που μας πουλάνε περί μονομερούς απόφασης. Η Ρωσία πλέον , θα υποχρεωθεί να απαντήσει δυναμικά σε ενα κράτος που βρίσκεται επισήμως πλέον σε πόλεμο. Μην ξεχνάμε και το τελεσίγραφο που έλαβε ο Γάλλος πρέσβης προ ημερων , μαζί με τον Αγγλο. Όταν λοιπόν δοθεί αυτή η δυναμική απάντηση , παρακαλώ να μου απαντήσουν οι υποστηρικτές της κίνησης αυτής , ποια ακριβώς θα είναι η θέση τους?? Θα στείλουμε τα παιδιά μας στην Ουκρανία?? Θα επιτεθούμε στην Ρωσία?? Θα τους ρίξουμε πυρηνικά?? ΤΙ ΑΚΡΙΒΏΣ ΘΑ ΚΆΝΟΥΜΕ?? Επιμένω σε μία απάντηση ...γιατί πολλές μ@λ@κίες έχω διαβάσει και λεονταρισμούς καναπέ από δεξιά τρολλάκια του διαδικτύου...

Σχολιο.- Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης κι επιβίωσης,επιβάλει σε ΟΛΟΥΣ όσους ΔΕΝ θέλουμε να πεθάνουμε,

ανεξάρτητα από τις ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ πολιτικές κι ακόμα περισσότερο κομματικές αγκυλώσεις,να μαυρίσουμε τα ευρώδουλα και φιλονατοϊκά,κατα συνέπεια ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΑ κόμματα-συμμορίες,στις ευρωεκλογές της προσεχούς Κυριακής…!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To Ρολόι της ώρας της Κρίσης χτυπά δευτερόλεπτα. Ακούει κανείς;

Η απάθεια που σκοτώνει.

Το Doomsday Clock δημιουργήθηκε από μια ομάδα ερευνητών του Manhattan Project, οι οποίοι βασικά εργάζονταν πάνω σε όπλα στο τέλος του κόσμου το 1947. Ήταν ένας σχηματικός τρόπος για να παρακολουθούν πόσο κοντά η ανθρωπότητα έφτασε στον πυρηνικό Αρμαγεδδώνα.

Ο χρόνος λιγοστεύει για να αντιδράσει η ανθρωπότητα στον εξαφανισμό της. Αυτό που λείπει είναι οι αντιπολεμικές αντιδράσεις, όπως κατά την διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ. Φαίνεται πως μόνο η Ουγγαρία έλαβε το μήνυμα και βγήκε στους δρόμους μην θέλοντας να συμμετάσχει στον πόλεμο της Ουκρανίας.


Αυτό, ως υπενθύμιση ότι δεν σημαίνει πως επειδή είμαστε χώρα του ΝΑΤΟ, είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε μέρος στον επερχόμενο πυρηνικό πόλεμο.

Εμείς εδώ τριβόμαστε στην γκλίτσα του τσοπάνη. Η είδηση:

Στο Κίεβο της Ουκρανίας βρίσκεται ήδη ο πρώτος Ιπτάμενος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) ως εκπαιδευτής των Ουκρανών στην επιχειρησιακή αξιοποίηση των μαχητικών F-16 που παραχωρούνται ως δωρεά από διάφορες χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του DP.

Για όσους δεν καταλαβαίνουν την σημαντικότητα του γεγονότος, να σας ενημερώσω ότι τα F16 μπορούν να κουβαλούν πυρηνικές κεφαλές και είναι causus belli για την Ρωσία.

Συγκεκριμένα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επεσήμανε ότι η χώρα του θεωρεί "μήνυμα" του ΝΑΤΟ τη σχεδιαζόμενη παροχή στην Ουκρανία μαχητικών αεροσκαφών F-16 τα οποία μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές. «Προσπαθούν να μας πουν ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν θα σταματήσουν πουθενά στην Ουκρανία», τόνισε ο Λαβρόφ.

Τον Μάιο, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε το ΝΑΤΟ να μην παραδώσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία, δεδομένου ότι τα πολεμικά αεροσκάφη θα μπορούσαν να φέρουν πυρηνικές βόμβες χαμηλής απόδοσης B61-12. Η Μόσχα είπε ότι θα αντιμετωπίσει τα F-16 στην Ουκρανία ως πυρηνικά οπλικά συστήματα, ανεξάρτητα από το μοντέλο τους, και θα θεωρήσει την ανάπτυξή τους σκόπιμη πρόκληση.

Και ενώ η είδηση εμφανίζεται ως: “Οι ΗΠΑ και άλλα έθνη έχουν πάρει το πράσινο φως για περισσότερα όπλα για χρήση σε ρωσικό έδαφος.”, η πραγματικότητα όπως την εμφάνισε ο Πρόεδρος Πούτιν έχει αλλιώς. Καμία άδεια δεν δίνουν, οι ίδιες οι Δυτικές χώρες στους οποίους ανήκουν τα όπλα συμμετέχουν σε πόλεμο κατά της Ρωσίας. Η Ουκρανία δεν έχει την υποδομή να χρησιμοποιεί όπλα μεγάλου βεληνεκούς που χρειάζονται δορυφορική κάλυψη, εξειδικευμένο τεχνολογικό προσωπικό και δίκτυο πληροφοριών.

Το σημείο που προσπαθεί να κάνει ο Πούτιν είναι ότι οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς κατασκευάζονται από το ΝΑΤΟ, εφοδιάζονται από το ΝΑΤΟ, λειτουργούν και εκτοξεύονται από εργολάβους του ΝΑΤΟ, οι στόχοι των οποίων επιλέγονται από ειδικούς του ΝΑΤΟ χρησιμοποιώντας δεδομένα διαστημικής αναγνώρισης που παρέχονται από το ΝΑΤΟ. Από κάθε άποψη, η πιθανή βολή όπλων ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς σε στόχους στη Ρωσία, είναι μια επιχείρηση ΝΑΤΟ-ΗΠΑ. Επομένως, δεν πρέπει να υπάρχει σύγχυση σχετικά με το ποιος είναι υπεύθυνος. Το ΝΑΤΟ είναι υπεύθυνο που σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ ουσιαστικά κηρύσσει τον πόλεμο στη Ρωσία. Τα μακροσκελή σχόλια του Πούτιν απλώς υπογραμμίζουν αυτό το κρίσιμο σημείο. 

Έτσι, αυτοί οι αξιωματούχοι από τις χώρες του ΝΑΤΟ, ειδικά εκείνοι που εδρεύουν στην Ευρώπη, ιδιαίτερα σε μικρές ευρωπαϊκές χώρες, θα πρέπει να έχουν πλήρη επίγνωση του τι διακυβεύεται. Θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι οι δικές τους είναι μικρές και πυκνοκατοικημένες χώρες, κάτι που είναι ένας παράγοντας που πρέπει να υπολογίσουμε πριν αρχίσουν να μιλούν για πλήγμα βαθιά στη ρωσική επικράτεια. Είναι ένα σοβαρό θέμα και, χωρίς αμφιβολία, το παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά. Αυτά είπε ο πρόεδρος  Πούτιν στο Ουζμπεκιστάν, και στο Κρεμλίνο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ελέγχουν κάθε απόχρωση στη χρήση των πυραύλων ATACMS. Η Ουκρανία εμφανίζεται μόνο ότι δήθεν "πατάει το κουμπί", ενώ στην ουσία δεν νγνωρίζει καν πως δουλεύουν οι πύραυλοι.

Ο Αμερικανός πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών Σκοτ Ρίτερ σημειώνει ότι το Κίεβο δεν διαθέτει δίκτυο δορυφόρων, σταθμό λήψης δορυφορικών επικοινωνιών ή έλεγχο κρυπτογράφησης δεδομένων. Αλλά οι ΗΠΑ τα έχουν όλα αυτά.

«Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε με ειλικρίνεια. Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία. Τι θα κάνει τώρα η Ρωσία σε αυτό το θέμα;» λεει.

Ας συνοψίσουμε:

Τα όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας (βλήματα) παρέχονται από χώρες του ΝΑΤΟ

Τα όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας επανδρώνονται από ειδικούς ή εργολάβους από τη χώρα προέλευσης

Τα όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας πρέπει να συνδέονται με δεδομένα διαστημικής αναγνώρισης που παρέχονται από τις ΗΠΑ ή το ΝΑΤΟ

Οι στόχοι στη Ρωσία παρέχονται επίσης από δεδομένα διαστημικής αναγνώρισης που παρέχουν οι ΗΠΑ ή το ΝΑΤΟ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν πως χτύπησαν ρωσικό έδαφος με δυτικά οπλα. 

-Ο Μακρόν και οι δυτικοί ετοιμάζονται να στείλουν τώρα στρατιωτικούς «εκπαιδευτές» στην Ουκρανία, την ώρα που ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε σήμερα πως η Μόσχα δεν αποκλείει την εξόντωση τους. 

-Η συνέντευξη του Μακρόν την Πέμπτη, 6 Ιουνίου, δεν προγραμματίστηκε τυχαία μια ιστορική ημερομηνία. Με τις εξαγγελίες του, ο γάλλος πρόεδρος αναμένεται πως θα κλιμακώσει κι άλλο την αντιπαράθεση της Ευρώπης, που ενεργεί σαν πιόνι των Αμερικανών, με τη Ρωσία. 

-Επί της ουσίας ο Μακρόν θα ανακοινώσει το πρώτο βήμα μιας ευρύτερης στρατηγικής, που προβλέπει μια πιο άμεση στρατιωτική εμπλοκλή των ευρωπαικών και νατοικών δυνάμεων στην περιοχή, με ότι κι αν αυτό συνεπάγεται…! 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕ ΤΟ ΈΣΧΑΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΕΝΟΣ ΟΛΕΘΡΟΥ ΘΑ ΑΠΑΝΤΉΣΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΦΕΟΥΔΑΡΧΕΣ ΣΤΗΝ ΟΛΌΠΛΕΥΡΗ ΉΤΤΑ ΤΟΥΣ; 

Το τι φέρνει στον άλλοτε Δυτικό κόσμο ο μετασχηματισμός της αστικοδημοκρατίας στην μορφή της Φεουδαρχίας, που επίμονα και σε στάδια εδώ και χρόνια προωθούν τα κέντρα των «ιδιοκτητών του κόσμου», νομίζω ότι αρχίζει να γίνεται αντιληπτό από όλο και περισσότερους πολίτες των κοινωνιών της Δύσης.

Το γεγονός ότι αυτό το σχέδιο σκοτώνει την ανθρωποκεντρική κοινωνική οργάνωση στον πλανήτη, είναι επίσης αντιληπτό από λιγότερους, αλλά πάντως αρκετούς ανά τον Δυτικό κόσμο.

Το ότι ακόμα και η έννοια της τυπικής κατανάλωσης προϊόντων προορίζεται για το λιγότερο του 1/3 των κοινωνιών αυτών, είναι απολύτως δεδομένο, αν κρίνει κανείς από τις ψυχοπαθείς απόψεις που "θεωρητικοποιούνται" και δημοσιοποιούνται απ’ το άντρο του δυστοπισμού (WEF) και δυστυχώς καλύπτουν, μέσα από τη προπαγάνδα για παραδειγμα του "οικολογικού" κινδύνου καταστροφής του πλανήτη ή της άκριτης κοινωνικής ανεκτικότητας υπό τον εύηχο τίτλο "συμπερίληψη" και προδιαθέτουν για τις προθέσεις των επινοητών αυτής δυστοπίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη 6 Ιούνη, Νομική Αθήνας, Αμφιθέατρο 13, 7ος Όροφος, ώρα 19:00...

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

OMAR MURAD, Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), Υπεύθυνος του Πολιτικού Γραφείου Συρίας

MOHAMMED AL HURANI, Πρόεδρος της Ένωσης Αράβων Συγγραφέων Συρίας

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΡΤΣΙΩΤΗ, Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο, Μέλος της αποστολής στη Συρία

Να ενωθούμε, να οργανωθούμε και να πολεμήσουμε ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το σιωνισμό και τα συνεργαζόμενα κράτη.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Από την Παλαιστίνη και τη Συρία, έως την Υεμένη και το Λίβανο-Νίκη στα όπλα της Αντίστασης!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



WSJ: “Ο Μπάιντεν παρουσιάζει σημάδια κατάρρευσης”

Όλοι το έβλεπαν και δεν σοκάρονται, 

όταν όμως το προβάλλει η “σούπερ-καθεστωτική” Wall Street Journal, δείχνει κάτι!

Η WSJ βγήκε με ένα πρωτοφανές ρεπορτάζ για την ψυχική κατάσταση του Μπάιντεν και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει κατά καιρούς, "αποδώσει άσχημα".

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι αυτό συμβαίνει μόνο πίσω από τις πόρτες όμως και γράφει για μια συγκεκριμένη στιγμή που συναντήθηκε με ανώτερους ηγέτες του Κογκρέσου για να συζητήσουν για περισσότερη χρηματοδότηση για την Ουκρανία, αλλά ήταν δύσκολο να τον ακούσει κανείς και κάποιες φορές φάνηκε να έχει αποκοιμηθεί.

Αυτό, τώρα, μπορεί να χαρακτηριστεί ως "έκτακτη είδηση";



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το κυβερνών κόμμα της Γεωργίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προτείνει ένα νομοσχέδιο με το οποίο θα απαγορευτεί η “ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα” στην εκπαίδευση και την τηλεόραση, λίγες μόλις ημέρες αφού το κοινοβούλιο ενέκρινε έναν άλλον,  νόμο περί “ξένων πρακτόρων”.

Το “Γεωργιανό Όνειρο”, που κυβερνά από το 2012, τα δύο τελευταία χρόνια ενίσχυσε την ανθρωπιστική και παραδοσιακή στροφή του, κατηγορώντας τη Δύση ότι υπονομεύει τις “παραδοσιακές αξίες” αυτής της χώρας του Καυκάσου, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι χριστιανοί Ορθόδοξοι και όχι σατανιστές. Η ξεπουλημένη προδοτική αντιπολίτευση από την πλευρά της λέει ότι οι αρχές απομακρύνουν τη Γεωργία από τον στόχο της, δηλαδή την ένταξη στην Ευρω Ένωση, και αντιθέτως προσεγγίζουν τη Ρωσία, όπου ένας παρόμοιος νόμος που απαγορεύει τη “ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα” υιοθετήθηκε πριν από μια δεκαετία.

Το νομοσχέδιο για “την προστασία των ανηλίκων και των οικογενειακών αξιών” θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο εντός του Ιουνίου. Ο στόχος είναι να απαγορευθεί “η προπαγάνδα των ομοφυλοφιλικών σχέσεων και της αιμομιξίας” στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τις τηλεοπτικές εκπομπές.

Η απαγόρευση “αφορά τη μετάδοση ερωτικών σκηνών στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο, κάτι που είναι συνηθισμένη πρακτική”, ανέφερε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, Σάλβα Παπουασβίλι.

Τον Μάρτιο το Γεωργιανό Όνειρο εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορευτούν οι ιατρικές πράξεις για αλλαγή φύλου καθώς και ο γάμος μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου, που δεν ήταν ποτέ νόμιμος στη Γεωργία.

Η ξεπουλημένη προδοτική αντιπολίτευση λέει ότι η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στις προσπάθειες περιθωριοποίησής της, ενόψει των σημαντικών βουλευτικών εκλογών του Οκτωβρίου. “Το Γεωργιανό Όνειρο πιστεύει ότι θα παγιδεύσει την ξεπουλημένη προδοτική αντιπολίτευση στο δίλημμα: να στηρίξει τα μέτρα και να χάσει την υποστήριξη των νεοφιλελεύθερων σατανιστών ψηφοφόρων ή να αντιταχθεί και να αποξενωθεί από τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους”, σχολίασε ένα στέλεχος του κόμματος Akhali, ο Νίκα Μέλια.

Ο Παπουασβίλι επικύρωσε την Δευτέρα τον άλλον αμφιλεγόμενο νόμο, που βασίστηκε επίσης σε έναν αντίστοιχο ρωσικό και επιβάλλει αυξημένους διοικητικούς ελέγχους στις μη κυβερνητικές οργανώσεις και τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης που χρηματοδοτούνται εν μέρει από το εξωτερικό.

Τα κόμματα της φιλοευρωενωσιτικής προδοτικής αντιπολίτευσης έκαναν από την πλευρά τους ένα πρώτο βήμα για τη συγκρότηση κοινού μετώπου, συνυπογράφοντας έναν πολιτικό χάρτη ενόψει των εκλογών.

Σχολιο.- Καλά κάνει η κυβέρνηση της Γεωργίας πήρε γρήγορα στροφές το στημένο παιχνίδι που είναι από συγκεκριμένα κέντρα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H ομολογία του Αμερικανού «Τσιόδρα» του Αμερικανού εθνικού επιδημιολόγου Δρ. Άντονι Φάουτσι, ότι εφηύρε, χωρίς κανένα απολύτως επιστημονικό δεδομένο, τους κανόνες κοινωνικής απόστασης και την αναγκαιότητα χρήσης μάσκας για παιδιά, που επιβλήθηκαν διά ροπάλου στις κοινωνίες, φέρνει ξανά στο φως της δημοσιότητας όλες τις πτυχές της υπόθεσης “COVID–19” πως αυτή δημιουργήθηκε και ποιοι ήταν αυτοί που εμπλέκονται στην χρηματοδότηση του κινεζικού εργαστηριού της Γιουχάν, από όπου προήλθε ο κορωνοϊός.

Αυτή η αποκάλυψη έρχεται να ενισχύσει τις υποψίες ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν αυθαίρετα και χωρίς επαρκή επιστημονική βάση.

Ένα όνομα φαίνεται πως παίζει κομβικό ρόλο στην υπόθεση αυτή, πάνω στην οποία στήθηκαν «έκτακτα στρατοδικεία» κατά όσων αμφισβητούσαν το διήγημα του ΠΟΥ, περί «νυχτερίδων».

Πρόκειται για τον ζωολόγο Peter Daszak, πρόεδρο της EcoHealth Alliance, μιας ΜΚΟ η οποία χρηματοδότησε την συγκάλυψη των ερευνών για την πραγματική προέλευση του κορωνοϊού εμπλέκοντας μάλιστα και Έλληνες επιστήμονες σε αυτή την, ακούσια ή εκούσια, συγκάλυψη.

Πώς; Ο Peter Daszak μετείχε αποδεδειγμένα σε έρευνες χρηματοδοτούμενες από τις ΗΠΑ μέσω κινεζικών εργαστηρίων στην παραγωγή θανατηφόρων ιών.

Έτσι ο Daszak, οργάνωσε ένα κύμα παραπληροφόρησης συμπεριλαμβάνοντας και Έλληνες «ειδικούς», για να αποδείξει ότι ο COVID-19 δεν ήταν τεχνητό κατασκεύασμα αλλά προερχόταν από τις νυχτερίδες!

Τα ονόματα των S. Tsiodras, G. Magiorkinis, D. Paraskevis, E.G. Kostaki, G. Panayiotakopoulos, φιγουράρουν στην «επιστημονική μελέτη» με τίτλο «Full-genome evolutionary analysis of the novel corona virus (2019-nCoV) rejects the hypothesis of emergence as a result of a recent recombination event» στις 27 Ιανουαρίου 2020 στο biorxiv.org, ένα «αποθετήριο μελετών» που χρηματοδοτήθηκε από τον Zuckerberg του Facebook με αρκετά εκατομμύρια δολάρια και χρησιμοποιήθηκε από τον Daszak για να «αποδείξει» την υποτιθέμενη «νυχτεριδιακή» προέλευση του COVID.

Η συγκεκριμένη «μελέτη» ήρθε στην δημοσιότητα στην Ελλάδα όταν στις 30 Ιανουαρίου 2020 η εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» προέβαλε την μελέτη γράφοντας: «Ερευνητές του ΕΚΠΑ και του Πανεπιστημίου Κρήτης, μελετώντας τα γενετικά χαρακτηριστικά του νέου ιού απέκλεισαν το ενδεχόμενο αυτός να προέρχεται από ερπετά, ενώ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα νέο για τον άνθρωπο κορωνοϊό και όχι αποτέλεσμα πρόσφατης γενετικής ανάμειξης με άλλον ιό της ίδιας “οικογένειας”».

Τι έλεγε όμως εκείνη η «μελέτη»;

Πολύ απλά ότι ο ο Covid-19 είχε γεννηθεί από την… φύση και μεταδόθηκε στους ανθρώπους που έτρωγαν νυχτερίδες από την κρεαταγορά της Ουχάν, αθωώνοντας πλήρως τα κινεζικά βιολογικά εργαστήρια που έτσι ή αλλιώς εκτελούσαν παραγγελία από κύκλους των… ΗΠΑ!

Τότε μπορεί να μην τους ήξερε η πλειοψηφία των Ελλήνων αλλά στην πανεπιστημιακή κοινότητα της ιατρικής, ήταν γνωστοί: Αναπληρωτής καθηγητής ο Δημήτριος Παρασκευής, και η η Ευαγγελία-Γεωργία Κωστάκη, ο επίκουρος καθηγητής ο Γκίκας Μαγιορκίνης από το Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής του ΕΚΠΑ, επίκουρος καθηγητής και αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ ο Γεώργιος Παναγιωτακόπουλος, καθηγητής κλινικής ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος ΔΣ του ΕΟΔΥ ο Γεώργιος Σουρβίνος και βέβαια, πάνω απ’όλους ο καθηγητής Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Τότε δεν ήταν «αστέρες» της τηλεόρασης, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να αναπτύξουν θεωρίες που στήριζε το ίδρυμα EcoHealth Alliance:

Ότι ο Covid-19 ήταν προϊόν της φύσης και όχι των βιολογικών εργαστηρίων της Ουχάν.

Δηλαδή οι άνθρωποι υπέγραψαν μία μελέτη που τους παραγγέλθηκε και κατέληξαν από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά σε «ασφαλές» συμπέρασμα ότι ο ιός είναι αποτέλεσμα φυσικών διαδικασιών!

Η μελέτη των προαναφερθέντων Ελλήνων «ειδικών» λειτούργησε ως τμήμα ενός ευρύτερου μηχανισμού υπό τον Peter Daszak της EcoHealth Alliance, συνεργάτη του Ιδρύματος Gates, επιθεωρητής-συνεργάτης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και συνεργάτης των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, για να κατασκευάσει «επιστημονική τεκμηρίωση» ότι ο ιός μόλυνε τον άνθρωπο με φυσικές διαδικασίες και ότι ο SARS–CoV2, ο ιός που προκαλεί την COVID-19, προέκυψε με φυσικό τρόπο από μια κρεαταγορά της Ουχάν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τουρκία ανακοίνωσε την επιθυμία της να ενταχθεί στους BRICS αντί στην Ευρωπαϊκή Ένωση - South China Morning Post.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν πιστεύει ότι αυτό θα μπορούσε να είναι μια «καλή εναλλακτική λύση για την ΕΕ».

"Φυσικά, θα θέλαμε να γίνουμε μέλος των BRICS. Ας δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα φέτος", δήλωσε ο Φιντάν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Κίνα.

Η Άγκυρα σκοπεύει να συμμετάσχει στη συνάντηση των υπουργών των BRICS στη Ρωσία την επόμενη εβδομάδα.Η ένταξη της Τουρκίας αναμένεται να είναι ένα από τα θέματα συζήτησης.

Ο Πεσκόφ έχει ήδη δηλώσει ότι η Ρωσία χαιρετίζει την επιθυμία της Τουρκίας.

Σχολιο.- Θα χρειαστεί να φύγει από το ΝΆΤΟ η Τουρκία και να φύγει από την χρηματοδότηση της δύσης αλλιώς πως θα μπει ; βέβαια η Κίνα έχει κανει άνοιγμα οικονομικό προς Τουρκία όπως και στην Σερβία...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η …θερμή υποδοχή στη Φινλανδία...

Αυτή να λέει (στα αγγλικά!):

"Είμαστε υπέρ της Ουκρανίας! Ο πόλεμος του Πούτιν αποτελεί υπαρξιακή απειλή για εμάς"

Κι οι συγκεντρωμένοι από κάτω να φωνάζουν:

"Η Ούρσουλα είναι εγκληματίας πολέμου!"



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ

-Ἡ κατάσταση στοὺς δυτικοὺς συνεχίζει σὲ ἐντελῶς ξέφρενη πορεία καὶ πλέον σὲ ἀμόκ λογοκρισίας.

-Στὸ ΦΒ λογοκρίθηκε ἡ ὁμιλία τοῦ Προέδρου τῆς Οὐγγαρίας Ὀρμπάν στὴν πορεία εἰρήνης τῆς 1ης Ἰουνίου μὲ ἑκατοντάδες χιλιάδες κόσμο, τοῦ κρατικοῦ καναλιοῦ τῆς Οὐγγαρίας Μ1. Μετὰ ἀπὸ παράπονα ξανα-ἀναρτήθηκε. Ἀλλὰ εἶναι ἐνδεικτικὸ τῆς ἀκρότητας, ὅταν πρόκειται γιὰ ἀρχηγὸ κράτους (καὶ μάλιστα μέλους ΕΕ καὶ ΝΑΤΟ, μή-χειρότερα...).

-Στὴν Γεωργία οἱ ΗΠΑ ἀπειλοῦν μὲ ..."κυρώσεις" τοὺς ἐκλεγμένους νομοθέτες μιᾶς κυρίαρχης χώρας, γιὰ τὸν νόμο περὶ ξένων πρακτόρων. Ἀνήκουστο.

-Κάποιος μέτριος ἀμερικανὸς "ἡθοποιός" ὀνόματι Κλούνι, ἀλλὰ διαπλεκόμενος, ἔχει ἕνα ἵδρυμα ἀπὸ τὸ ὁποῖο ἔγιναν δηλώσεις γιὰ στοχοποίηση καὶ κρυφὰ ἐντάλματα ρώσσων δημοσιογράφων — στὴν Εὐρώπη.... Ὁ ἴδιος τὰ μάζεψε, ἀλλὰ εἶναι ἐνδεικτικὸ τῆς παραφροσύνης καὶ ἀσυδοσίας ποὺ διέπει τὴν διαπλοκὴ τῶν ΗΠΑ. 

-Ὁ γνωστὸς πρώην στρατιωτικὸς κι ἐπιθεωρητὴς ΟΗΕ, Σκοτ Ρίττερ, σταματήθηκε στὸ ἀεροδρόμιο  καθὼς ἦταν νὰ μεταβῇ στὴν Ἁγ. Πετρούπολη γιὰ τὸ SPIEF (Οἰκονομικὸ Φόρουμ Ἁγ. Πετρούπολης), καὶ τοῦ πῆραν τὸ διαβατήριο. Ἡ ἐντολὴ ἦρθε ἀπὸ τὸ Στέητ Ντηπάρτμεντ. 

-Διωγμοί, συλλήψεις, ἀπολύσεις, κατέβασμα ἱστοσελίδων (π.χ. Columbia Law Review https://thecradle.co/articles-id/25254?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2udbqEHY-Oh0hLKwOBmC1NLFEI_qG2IVEjgBw8pte087ILPGqOyoJQ2uM_aem_AUbVLeZo_jBExNlEfWteUgFsbd2AcfOvWKEdlYMjsz2pOFOS8EtVoTu1xtBx7bmjxcj2X4JF0m1s8Mnizgl3EjaQ ), εἶναι ἐνδεικτικὰ τοῦ πανικοῦ ποὺ ἐπικρατεῖ γιὰ τὴν Παλαιστίνη, στὶς ΗΠΑ καὶ στὰ φιλοσιωνιστικὰ δυτικὰ καθεστῶτα — Παρὰ τὸ γεγονὸς ὅτι τὸ "ἰσραήλ" διώκεται ἐπίσημα γιὰ γενοκτονία, ἐγκλήματα πολέμου, καὶ ἐγκλήματα κατὰ τὶς ἀνθρωπότητος ἀπὸ ἀρκετὲς χῶρες στὸ Διεθνὲς Δικαστήριο τοῦ ΟΗΕ (σὲ λίγο θὰ διώκονται καὶ τὰ φιλοσιωνιστικὰ δυτικὰ καθεστῶτα...).

-Αὐτὰ εἶναι ἐνέργειες καταρρέοντων δικτατοριῶν στὰ τελευταῖα τους. Καὶ εἶναι θλιβερές.

Τὰ ἀμορφωτα, ἀπολίτιστα, χυδαῖα ἀνθρωπάκια ποὺ παριστάνουν τὴν πολιτικὴ καὶ λοιπὴ διαπλεκόμενη "ἀφρόκρεμα" τέτοιων χωρῶν, πόνταραν τὰ πάντα στὸν ἔλεγχο τῆς πληροφορίας. Νομίζοντας ὅτι ἀρκεῖ νὰ ἔχουν μερικὰ καθεστωτικὰ ΜΜΕ νὰ παίρνουν μιὰ ντουντούκα καὶ νὰ οὐρλιάζουν ἐντολές, κι ὅλα καλά. Σὀρρυ, δὲν εἶναι ἄλλο 1941.

Ὅλος ὁ πλανήτης τοὺς βλέπει. Παντοῦ οἱ ἄνθρωποι, ἀνώνυμοι κι ἐπώνυμοι, κουνάνε τὸ κεφάλι τους ἔκπληκτοι — τέτοια χάλια ποιὸς θὰ τὸ φανταζόταν...


Σχολιο.- Ὁ Μεντβέντεφ πάντως ἔστειλε τὴν προειδοποίησή του στὸν τιποτένιο "ἡθοποιίσκο" κομψὰ καὶ σαφέστατα. 

- "Κάποιος μέτριος ηθοποιός, ο Τζορτζ Κλούνεϊ, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το Ίδρυμά του για να κυνηγήσει και να διώξει Ρώσσους δημοσιογράφους σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, η προσπάθεια θα πάει χαμένη: οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι μας θα τον βρουν πρώτοι. Είναι πολύ προσεκτικοί και άρτια εκπαιδευμένοι άνθρωποι. Και πρόκειται να συνομιλήσουν «από το σούρουπο μέχρι την αυγή»"

Σχολιο.- αλλά καλό είναι να μην ξεχάσουμε ότι ο ακροδεξιός πρόεδρος τῆς Ουγγαρίας Ὀρμπάν είναι υπέρ της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ στη Λωρίδα της Γάζας και υποστηρικτής του σιωνισμού και τα εγκλήματα του και αυτός ήταν που μπλόκαρε στην ΕΕ τη πρόταση για την επιβολή κυρώσεις εναντίον του σιωνιστικού κράτους ...

Σχολιο.- Σκατομυαλα.

Ότι χειρότερο έχει υπάρξει στον πλανήτη είναι οι εγκληματίες της χώρας του θείου Σαμ.

Είναι μεταλλαγμένοι από πριν 600 χρόνια.

Ελπίζω να δω την απόλυτη ήττα τους και την συρρίκνωση τους στο μηδέν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



BALTOPS(Baltic Operations) 2024 - προετοιμασία για τον αποκλεισμό της Βαλτικής Θάλασσας ;

Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη χερσαία άσκηση του ΝΑΤΟ, Steadfast Defender 2024, στο πλαίσιο της οποίας στρατεύματα της Συμμαχίας μεταφέρθηκαν κατά μήκος «χερσαίων διαδρόμων» στην ανατολική πλευρά. Ωστόσο, οι στρατιωτικές προετοιμασίες στην Ευρώπη δεν τελειώνουν εδώ.

Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης Steadfast Defender 2024, ορισμένα όπλα και στρατιωτικός εξοπλισμός του ΝΑΤΟ παρέμειναν στις περιοχές συντονισμού μάχης. Συγκεκριμένα, τεθωρακισμένες μονάδες της Bundeswehr παρέμειναν στο έδαφος της Λιθουανίας προς ενίσχυση των δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί κοντά στα σύνορα της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.

Τώρα είναι η ώρα των ναυτικών γυμνασίων. Ετσι, από τις 4 έως τις 22 Ιουνίου, σε άμεση γειτνίαση με τα σύνορα με τη Ρωσική Ομοσπονδία στη Βαλτική Θάλασσα, θα πραγματοποιηθούν οι μεγαλύτερες ασκήσεις, BALTOPS 2024.Εχει ενδιαφέρον ότι, στο πλαίσιο των γυμνασίων, θα πραγματοποιούνται και χερσαίες και υποβρύχιες επιχειρήσεις .

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Βαλτική είναι μια εν δυνάμει περιοχή «κρίσης» και οι δυτικοί «εταίροι» την «υποδαυλίζουν» συνεχώς. Οι προκλητικές δηλώσεις των ηγετών των χωρών της περιοχής της Βαλτικής, που σπεκουλάρουν γύρω από το κλείσιμο των θαλάσσιων στενών για τα ρωσικά πλοία και τα πλοία του στόλου της Βαλτικής, δεν είναι απλώς ρητορική αλλά στοχευμένη πρόκληση. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, ο στρατιωτικός αποκλεισμός της Βαλτικής Θάλασσας, όπως δήλωσε ο Λετονός ηγέτης, αποτελεί κήρυξη πολέμου στη Ρωσία.

Στο πλαίσιο της πολεμικής ρητορικής και των στρατιωτικών ασκήσεων μεγάλης κλίμακας του ΝΑΤΟ, μπορεί να γίνει μια αναλογία όταν, μετά από κοινές τουρκο-αζερμπαϊτζάνικες ασκήσεις, τα στρατεύματα παρέμειναν στις περιοχές συγκέντρωσης και μέρος των δυνάμεων και των οχημάτων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν εγκατέλειψαν το έδαφος του Αζερμπαϊτζάν. Λίγο αργότερα άρχισε ο δεύτερος πόλεμος του Καραμπάχ, κατά τη διάρκεια του οποίου Τούρκοι αξιωματικοί έλαβαν ενεργό μέρος, ελέγχοντας μάλιστα τα στρατεύματα του Αλίεφ.

Είναι πολύ πιθανόν,λοιπόν, η συμμαχία πιθανότατα συγκεντρώνει δυνάμεις για να εξαπολύσει επίθεση στην περιοχή.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΕΡΣΏΝΑ, ΚΊΕΒΟ ΣΤΡΑΤΟΛΌΓΟΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΏΤΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΎΝ ΝΑ ΣΥΛΛΆΒΟΥΝ ΈΝΑΝ ΟΥΚΡΑΝΌ ΠΟΛΊΤΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΆ, ΕΝΏ O KΟΣΜΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΏΣΕΙ

Βίντεο (https://t.me/ASupersharij/29538?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2hz7tAeXcwatjDFrTTgMmXsEf3YAMGxYBbHNEIhQ9o3GlrYR6ykBh2aQA_aem_AUacH2PwmlvXvY5nmzKDZWi2L4vAo4kj1DKra3YGUcVRygi_LZqM6XQb3vFGN3rZwY2xqPA4xR6qekbYva0HWrIu) που κυκλοφόρησε από τον Ουκρανό αντιφρονούντα Anatoly Shariy, πολιτικό πρόσφυγα στην Ισπανία.Τα βίντεο που θα έπρεπε να βλέπουμε στια δελτία ειδήσεων. Τους νέους αυτούς εμείς τους στέλνουμε στο θάνατο.

-Στις 17 Μαΐου τέθηκε σε ισχύ ο νέος νόμος περί στράτευσης που ζήτησε η Δύση από το καθεστώς του Κιέβου. Χωρίς αυτόν, ο ουκρανικός στρατός θα αναγκαστεί να αποσυρθεί από όλο το μέτωπο στο Ντονμπάς.

-Mukachevo, πολίτες εξεγείρονται κατά των στρατολόγων (https://t.me/ComitatoDonbass/7733?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR0RmuyFxd4epREUPlRe_q_vGAbSv81LzDj9QUWLGngUNHvSocretb_zzSA_aem_AUautCIou0XpVhJxZZnlBTLLWnpZhfTMRhI7lVfXLNZ7IPK2cwGUxBFPddfuP25-zPjNGYteGoCwv9Hurm-ViVjx)

-Zaporizhzhya, νεαρός απάγεται καθώς περαστικοί προσπαθούν να τον βοηθήσουν να δραπετεύσει (https://t.me/ComitatoDonbass/7727?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR0vPJvUIU7VbghAr7afyA5L_FsdVcY7A8XlvcaDLxEmGP-Nlpe7bB5ggeE_aem_AUaoGkJ9jrI2O-_iO-JkymLqzAgQ5y8bTlCWrHAli92dHlmfB-9nRhbEdFO2xhGGMtmNFnwAbTopuccmJEI_ktYr)

-Ουκρανός πολίτης καταφέρνει να διαφύγει από το παράθυρο του βαν των στρατολόγων (https://t.me/ComitatoDonbass/7695?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR0RmuyFxd4epREUPlRe_q_vGAbSv81LzDj9QUWLGngUNHvSocretb_zzSA_aem_AUautCIou0XpVhJxZZnlBTLLWnpZhfTMRhI7lVfXLNZ7IPK2cwGUxBFPddfuP25-zPjNGYteGoCwv9Hurm-ViVjx)

-Ουκρανός πολίτης απήχθη από στρατολόγους 

(https://t.me/ComitatoDonbass/7624?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR1yjlVY99-XZtl3V0q4IvdaAWU1tAK0TXzzjFX75Sf9bCEoILI9ifkXoZk_aem_AUY2PLYu5yF6B0nnpp_LcYgJJTVUkKv5V52vRtgABVSuYSdPSPWmU62-MeiNqLODdMUWKK6hrdlo-5r0kcEwvPGp)

-Dnipro, πολίτες προσπαθούν να βοηθήσουν το νεαρό Ουκρανό να διαφύγει από τους στρατολόγους του καθεστώτος 

(https://t.me/ComitatoDonbass/7735?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR11v_A8fnG6Aha1e9Wue8u3rOdzuZyh7OPl260iSGGuJEEQn4G8MkoXy7Q_aem_AUZ-gOnNZS-cYA6R5YbsoL7IdrQVEPv8xcfcU7Kd7T66gTXiAJHoo5ts9ZbhQ9IG7VFUwhagTP3dh5QEZkt_fdn0)

- (https://t.me/ComitatoDonbass/7620?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2OKMVJ0TnN7Fjw1pWLTpbp1Ye2LJJP_XyuuQ4PDqHIoNflmOGwz4irD0w_aem_AUar7GhRWVPRKSUXx9AfV8T1lhAR7LZDdkSApIndyAg3Lxi_zR49ELPPy2d16Nn4ZfYmW8SwfqyzxzWPrrvCkw4S). 

Το Χάρκοβο αδειάζει 

(https://t.me/ComitatoDonbass/7623?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR238KkFU46e6RlVrnbmhghPwiBJeCqWPqRxG2RfOypdLHB_u1BSYRUuskw_aem_AUb8Gb5En4nG-o4LyD1jZP1I5S_LsSU5GkyKTclB8wLRMkWWImj1ZE49F1YfNyW2vkGsOuxxizkDRiyNww7w9M5o)

- (https://t.me/ComitatoDonbass/7620?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR3MtLGdP30tS_MLeZTi7L7dYMwMfSjZZm_dGEROhgyrnGfKjwgE4DrrPFs_aem_AUbOYbnwrC4ONqrdAdi5S7a2bUbK5mQA887cKvrzpHQl-tCYFRmmDKopHGVOWLqy_0mRxFb5ACtKC2-xAxzAfS7g).

Το Dnepropetrovsk αδειάζει 

(https://t.me/ComitatoDonbass/7621?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR3C54Uz3IfUNl98UbDajZEA8e31nTqs8qHKNRn6GqvJo84DjnfjPvypqHQ_aem_AUar08BdKTlCTZP-TO9XZ0gWqYvIuk4iFM8ZIgBbO1i4Y7R1F-DuuMjRcCVZauBFL_Jn7_qinIXv6IlgnqhhRTtn )

-Η Zaporizhzhya έρημη.Οι πολίτες κρύβονται μετά το νέο νόμο για τη στρατολόγηση

 (https://t.me/ComitatoDonbass/7620?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2eJScqCDs31O7Cz1jAqONm40UeXQaKZiDUe3F2SiHGdnHwVJGhabFqkLo_aem_AUa9NSJg8MrlXC2g_CWgOl4Dt1LDwKRnVORrE-q2WfOByCm3ipghDBsj1JHCC9xEPRdXqw_z3XTGXQ-rMeQH8SqU)

-Εμπορικό κέντρο της Οδησσού έρημο 

(https://t.me/ComitatoDonbass/7655?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2Njmi3cmeirWRbTEsnrH94tjx-Fylez2UIJNVln5_RavZoNpp7WKNHA00_aem_AUbg-phPgGNWYyJiz-G7vk9HXuHg51l4m46K05zwUJZz07eW4zD-1-WUJU1ne6_EZ2E1i3uG24Vr7P4tqEiSOiH1)



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρώην μηχανικός της Meta μηνύει την εταιρεία λέγοντας ότι απολύθηκε για το χειρισμό του περιεχομένου των δημοσιευμάτων για τη Γάζα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, 4 Ιουνίου (Reuters) - Ένας πρώην μηχανικός της Meta (META.O) κατηγόρησε την Τρίτη την εταιρεία για μεροληψία στο χειρισμό του περιεχομένου που σχετίζεται με τον πόλεμο στη Γάζα, υποστηρίζοντας σε μήνυση ότι η Meta τον απέλυσε επειδή προσπάθησε να βοηθήσει στη διόρθωση σφαλμάτων που προκαλούσαν την καταστολή των παλαιστινιακών αναρτήσεων στο Instagram.

Ο Ferras Hamad, ένας Παλαιστίνιος-οαμερικανός μηχανικός που ανήκε στην ομάδα μηχανικής μάθησης της Meta από το 2021, μήνυσε τον γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε πολιτειακό δικαστήριο της Καλιφόρνιας για διακρίσεις, παράνομη απόλυση και άλλα αδικήματα σχετικά με την απόλυσή του τον Φεβρουάριο.

Στην καταγγελία του, ο Hamad κατηγόρησε τη Meta για μεροληψία κατά των Παλαιστινίων, λέγοντας ότι η εταιρεία διέγραψε εσωτερικές επικοινωνίες εργαζομένων που αναφέρονταν στους θανάτους των συγγενών τους στη Γάζα και διεξήγαγε έρευνες σχετικά με τη χρήση του emoji με την παλαιστινιακή σημαία ενώ η εταιρεία δεν ξεκίνησε παρόμοιες έρευνες για υπαλλήλους που δημοσίευσαν emojis με ισραηλινή ή ουκρανική σημαία σε παρόμοια πλαίσια.

Η Meta δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό των ισχυρισμών του Χαμάντ.

Οι ισχυρισμοί του Hamad αντανακλούν μακροχρόνιες επικρίσεις από ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων σχετικά με τις επιδόσεις της Meta όσον αφορά τη μετριοπάθεια του περιεχομένου που αναρτάται στις πλατφόρμες της σχετικά με το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη, μεταξύ άλλων σε μια εξωτερική έρευνα που ανέθεσε η εταιρεία το 2021.

Από το ξέσπασμα του πολέμου πέρυσι, η εταιρεία αντιμετώπισε κατηγορίες ότι κατέστειλε εκφράσεις υποστήριξης προς τους Παλαιστίνιους που ζούσαν εν μέσω πολέμου.

Σχεδόν 200 εργαζόμενοι της Meta είχαν εκφράσει παρόμοιες ανησυχίες σε ανοιχτή επιστολή τους προς τον διευθύνοντα σύμβουλο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και άλλα στελέχη της εταιρείας νωρίτερα φέτος.

Ο Hamad δήλωσε ότι η απόλυσή του φαίνεται να προήλθε από ένα περιστατικό τον Δεκέμβριο που αφορούσε μια διαδικασία έκτακτης ανάγκης σχεδιασμένη για την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων με τις πλατφόρμες της εταιρείας, γνωστή εντός της Meta ως SEV ή «site event».

Είχε διαπιστώσει διαδικαστικές παρατυπίες κατά το χειρισμό ενός SEV που αφορούσε περιορισμούς στο περιεχόμενο που είχαν αναρτήσει παλαιστίνιοι στο Instagram, οι οποίες δεν επέτρεπαν οι αναρτήσεις να εμφανίζονται στις αναζητήσεις και τις ροές, ανέφερε η καταγγελία.

Σε μια περίπτωση, σύμφωνα με την καταγγελία, διαπίστωσε ότι ένα σύντομο βίντεο που είχε αναρτηθεί από τον Παλαιστίνιο φωτορεπόρτερ Motaz Azaiza είχε χαρακτηριστεί λανθασμένα ως ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΚΟ, παρόλο που έδειχνε ένα κατεστραμμένο κτίριο στη Γάζα.

Ο Hamad υποστηρίζειε ότι έλαβε αντικρουόμενες οδηγίες από άλλους υπαλλήλους σχετικά με την κατάσταση του SEV και αν ήταν εξουσιοδοτημένος να βοηθήσει στην επίλυσή του, αν και είχε εργαστεί σε παρόμοια ευαίσθητα SEV στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούσαν το Ισραήλ, τη Γάζα και την Ουκρανία. Ο προϊστάμενός του επιβεβαίωσε αργότερα εγγράφως ότι ο SEV αποτελούσε μέρος των καθηκόντων του.

Τον επόμενο μήνα, αφού ένας εκπρόσωπος της Meta του είπε ότι αποτελούσε αντικείμενο έρευνας, ο Hamad υπέβαλε εσωτερική καταγγελία για διακρίσεις και λίγες ημέρες αργότερα απολύθηκε .

Ο Hamad αναφέρει ότι η Meta του είπε ότι απολύθηκε επειδή παραβίασε μια πολιτική που απαγορεύει στους υπαλλήλους να εργάζονται πάνω σε θέματα με λογαριασμούς ανθρώπων που γνωρίζουν προσωπικά, αναφερόμενος στον φωτορεπόρτερ Azaiza, . Ο Hamad ωστόσ, αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε προσωπική σχέση με τον Azaiza.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το σλοβενικό κοινοβούλιο αναγνωρίζει το ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

4 Ιουνίου 2024.

Το σλοβενικό κοινοβούλιο ενέκρινε την Τρίτη με πλειοψηφία την αναγνώριση του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, ακολουθώντας τα βήματα της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και της Νορβηγίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Γκόλομπ: «Η σημερινή αναγνώριση της Παλαιστίνης ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος δίνει ελπίδα στον παλαιστινιακό λαό στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε νομοσχέδιο, με ψήφους 247-155, για την επιβολή κυρώσεων σε αξιωματούχους του ΔΠΔ που ζητούν εντάλματα σύλληψης για ισραηλινούς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων του ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου και του υπουργού Άμυνας Γκαλάντ.

-Εκτός από τους 205 Ρεπουμπλικάνους 42  Δημοκρατικοί συντάχθηκαν με τους Ρεπουμπλικάνους. 155 Δημοκρατικοί  ήταν εναντίον του νομοσχεδίου. Το νομοσχέδιο πηγαίνει τώρα στη Γερουσία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΌΤΕΡΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΚΌΣΜΟΥ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΠΟΤΈ 

ΤΟΣΟ ΠΛΟΥΣΙΟΙ

Ο κόσμος δεν είχε ποτέ τόσους πολλούς πλούσιους ανθρώπους και οι επενδύσεις τους στην ανοδική πορεία των χρηματιστηρίων τους έχουν κάνει πλουσιότερους από ποτέ, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Ο αριθμός των ατόμων υψηλής καθαρής αξίας (HNWIs) - που ορίζονται ως άτομα με ρευστά περιουσιακά στοιχεία τουλάχιστον 1 εκατ. δολαρίων - αυξήθηκε κατά 5,1% πέρυσι σε 22,8 εκατομμύρια, σύμφωνα με τη συμβουλευτική εταιρεία Capgemini.

Ο συνολικός πλούτος τους έφτασε τα 86,8 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2023, αυξημένος κατά 4,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση World Wealth Report.

Ο αριθμός των HNWIs και ο συνολικός τους πλούτος είναι οι υψηλότεροι από τότε που η Capgemini ξεκίνησε την ετήσια μελέτη το 1997.

Οι περιουσίες τους αυξήθηκαν καθώς τα χρηματιστήρια εκτινάχθηκαν: ο τεχνολογικά βαρύς Nasdaq της Νέας Υόρκης σημείωσε άνοδο 43% το 2023, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 κέρδισε 24%.

Ο CAC 40 του Παρισιού αυξήθηκε κατά 16%, ενώ ο DAX της Φρανκφούρτης προχώρησε κατά 20%.

Ο αριθμός των HNWIs και ο πλούτος τους είχαν μειωθεί κατά περισσότερο από 3% το 2022, ένα έτος μακροοικονομικής αβεβαιότητας και γεωπολιτικών εντάσεων, αναφέρει η έκθεση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η εφημερίδα Al-Akhbar αναφέρει ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν φτάσει στη Βηρυτό διεθνή διπλωματικά μηνύματα σχετικά με την απειλή μιας επικείμενης ισραηλινής επίθεσης.

Τα σημαντικότερα μηνύματα ήρθαν από τη βρετανική πλευρά, η οποία προσδιορίζει την ημερομηνία μιας ισραηλινής επίθεσης στα μέσα Ιουνίου, με προειδοποίηση για την ανάγκη λήψης των απαραίτητων μέτρων εφοδιασμού.

Σχολιο.- Θα φάνε τα μούτρα τους πολύ άσχημα τα σιωνιστοναζίδια! Η Χεζμπολάχ θα φτάσει βαθειά μέσα στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κίνα συνεχίζει να ξεφορτώνεται με γοργούς ρυθμούς κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ και να αυξάνει ενεργά τα αποθέματά της σε χρυσό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από την επίσκεψη του ''λαοφιλούς'' Μπουμπούκου στο Θριάσιο νοσοκομείο με τα ΜΑΤ να υπερτερούν νοσηλευτικού προσωπικού και επισκεπτών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στίς 11 τό βράδυ Απόψε-βγαίνουμε όλοι στά μπαλκόνια νά φυσήξουμε τίς  Ανεμογεννήτριες γιά νά πέσει ή τιμή τού ρεύματος.!! 

"Ηδη ό Πορδηπουργός,μας Κάνει ό,τι Μπορεί.!! 

-Γιατί,. ΌΛΟΙ_ΜΑΖΊ_ΜΠΟΡΟΎΜΕ,.  ΔΕΙΑΔΟΣΤΑΙ.!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η υπερβολική μηντιακή έκθεση της κοινότητας LGBT, φαίνεται πως δηλητηριάζει αν όχι υπονομεύει τον σκοπό της, που δεν είναι άλλος από την αποδοχή της διαφορετικότητας κι ότι αυτή πρεσβεύει, μέσα σε υποτιθέμενα Δημοκρατικά πολιτεύματα, τα οποία στις μέρες μας αγνοούν επιδεικτικά πως ΔΕΝ πρέπει να υπάρχουν κοινωνικές ομάδες που να προστατεύονται ή να υπερπροβάλλονται περισσότερο από άλλες. Ίσως είναι με αυτό το σκεπτικό, που από τις 27 χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, εννέα αρνήθηκαν να υπογράψουν μια νέα διακήρυξη για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+: η Ιταλία, η Ουγγαρία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Κρατία, η Λιθουανία, η Λετονία, η Τσεχική Δημοκρατία και η Σλοβακία. Εννέα χώρες που φάνηκαν πως δεν είναι διατεθειμένες, τουλάχιστον για την ώρα, να υποταχθούν στη δικτατορία που μεθοδικά έχτισε τα τελευταία χρόνια αυτή η μειονότητα.

Αλλά περί τίνος πρόκειται; Εν ολίγοις, τα υπογράφοντα κράτη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, δεσμεύονται να εφαρμόσουν στρατηγικές υπέρ των LGBT ατόμων εντός των χωρών τους και να υποστηρίξουν τον διορισμό ενός «νέου Eπιτρόπου IIσότητας», όταν συγκροτηθεί η επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο νέος «επίτροπος ισότητας», θα είναι υπεύθυνος για «την επιδίωξη και την εφαρμογή μιας νέας στρατηγικής για τη βελτίωση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων κατά την επόμενη νομοθετική περίοδο, στο πλαίσιο της woke ατζέντας του DAVOS, τη διάθεση επαρκών πόρων για τη διάδοση των μηνυμάτων κι όχι μόνο της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ και τη συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών». Η βελγίδα Μαρί-Κολίν Λερουά, Υφυπουργός Ισότητας των Φύλων, Ίσων Ευκαιριών και Διαφορετικότητας, επεσήμανε σε πρόσφατες δηλώσεις της, ότι «η βελγική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, αποφάσισε να θέσει το ζήτημα των δικαιωμάτων των LGBT+ στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής ατζέντας».

Σε μια εποχή που η ΕΕ αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, που αμφισβητείται ολοένα και περισσότερο από τους λαούς των κρατών μελών της, τα κοινωνικά δικαιώματα μιας μειονότητας ανθρώπων που ζουν σχετικά καλά απανταχού στην ευρωπαϊκή επικράτεια, βρίσκονται και αναμένεται να βρεθούν ακόμη περισσότερο «στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής ατζέντας».

Μια προφανής δηλαδή σκανδαλώδης συγκάλυψη των όσων συμβαίνουν στη Γηραιά Ήπειρο κι έχουν άμεσο αντίκτυπο στις ζωές μας, καθώς όταν αυτοί που κυβερνούν κι έχουν στα χέρια τους τα ηνία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, με πρώτους και καλύτερους την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ή τον υπεύθυνο για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά, δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιουργούν, είτε με το θέμα της Ουκρανίας, είτε με το θέμα της μετανάστευσης, είτε με την ακρίβεια κ.οκ. τότε προτιμούν να συντηρούν ένα αξιοθρήνητο θέαμα, πιστεύοντας πως αρέσει αν όχι σε όλους, ίσως στους περισσότερους.

Η πικρή αλήθεια είναι, πως τα καρναβάλια των τυχάρπαστων που στέλνουν ανά πέντε έτη τα ευρωπαϊκά κομματικά επιτελεία στις Βρυξέλλες, δεν ασχολούνται με θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή κοινότητα των εκατομμυρίων πολιτών και το ευρωπαϊκό κοινωνικό σώμα. Αντιθέτως κάνουν μεγάλη φασαρία για τις συνήθειες κάποιων ατόμων που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι σίγουρα πολύ ισχυρά. Μια δύναμη που απέκτησαν λόγω της πλημμυρίδας χρηματοδότησης που λαμβάνουν οι ενώσεις τους και της υπερέκθεσής τους στα μέσα ενημέρωσης – σημεία των καιρών- που θα έπρεπε να εγείρουν ερωτήματα στους περισσότερους από εμάς.

Για την Ελλάδα, τη νέα διακήρυξη για τα δικαιώματα των LGBT+, υπέγραψε η Ζέφη Δημαδάμα, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ την οποία περισυνέλεξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στις προηγούμενες εκλογές και την έχρισε γενική γραμματέα ισότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πολέμια των παραδοσιακών αξιών και αρχών, η κυρία Δημαδάμα, θα μείνει αλησμόνητη στην νεώτερη ιστορία του τόπου από την επίθεση της κατά του θεσμού της οικογένειας, όταν τον Απρίλιο είχε αποτρέψει τις Ελληνίδες να τεκνοποιούν, με το επιχείρημα πως «η μητρότητα κάνει κακό στην καριέρα».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-"Η ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Α.Ε. πρέπει νά πληρώνει καλά.!!!

Δέν εξηγείται αλλιώς πού εκεί στό  Γραφικό πρώτο κανάλι τής Κρατικής τηλεόρασης, τά  Φερέφωνά της σκοτώνονται ποιός θά πρωτοστηρίξει τά 39 ακίνητα τού τίμιου καί  Νόμιμου αρχηγού της καί παράλληλα νά ψέξει συστηματικά καί κατά συρροή,τόν πλούσιο βίο πού διάγει ό πρόεδρος τού ΣΥΡΙΖΑ μέ τά τεράστια σπίτια,τά πανάκριβα αυτοκίνητα καί τίς ... offshores!!!  Σάπιο τό Σύστημα,.!!!

Ενώ ή ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Α.Ε. δέν έχει offshores.!!!  Μπαμπά τί πούλησες νά μάς  σπουδάσεις.??

---Όλο τό Δημόσιο παιδιά μου.!!! 

Σχολιο.- Οι ευρωεκλογές γίνονται για να δούμε ποιός είναι πιο πλούσιος από αυτούς τους δύο, δεν υπάρχει τίποτε άλλο.

Σχολιο.-  Κάποιος μπορεί να κάνει μελέτη για το πώς εισάγουν πρωθυπουργούς σε αποικίες. 

Σχολιο.- Τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα: τα πόθεν έσχες δύο αμερικανοθρεμμενων αρχηγών ελληνικών κομμάτων.

Σχολιο.- Για το γελοίο αυτό ζήτημα , "τρίχες κατσαρές" και "να χαμε να λέγαμε" !!! Κατ αρχήν , δεν ενδιαφέρει το Ελληνικό δημόσιο το πόθεν χέσκες του Κασσελάκη , παρα μόνο το Αμερικάνικο.......Ό τι έβγαλε σε λεφτά , τα έβγαλε εκεί και έχουν δηλωθεί και φορολογηθεί , υποθέτω.......Άρα , νομιμοποιείται να εισάγει συνάλλαγμα και να κάνει όποιες αγορές ή επενδύσεις θέλει , εφόσον η εισαγωγή συναλλάγματος έχει δηλωθεί.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



5/6/2024     -    6.00

- Αρχίζει τη μέρα που ήδη «τρέχει» το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, με τη συμμετοχή (όπως πάντα) και του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

- Σχετικό με το εν λόγω Φόρουμ και αυτό: είδε το φως της δημοσιότητας το επεισόδιο με τον γνωστό στρατιωτικό αναλυτή (και πρώην αξιωματικό της CIA) από τις ΗΠΑ Σκοτ Ρίτερ και τον δικαστή Άντονι Ναπολιτάνο, που ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν σε αεροπλάνο και να μεταβούν στην Αγία Πετρούπολη για το εκεί Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ και αρχές των ΗΠΑ τους το απαγόρευσαν και τους κατάσχεσαν και τα διαβατήρια!!! Ο ίδιος ο Σκοτ Ρίτερ, ερωτώμενος από αμερικανικά Μέσα για το περιστατικό, του απέδωσε καθαρά πολιτικό χαρακτήρα, που σχετίζεται με το γενικό κλίμα ρωσοφοβίας στη «συλλογική Δύση» και, βέβαια, με άμεσο στόχο την ακύρωση της συμμετοχής του ίδιου και του Άντονι Ναπολιτάνο (Στγ: ο οποίος παρουσιάζει ένα εξαιρετικά δημοφιλές πολιτικό talk show στο Διαδίκτυο) στο Φόρουμ της Πετρούπολης.

-Καλεσμένος στο Φόρουμ αυτό είναι και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης,

- Η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ των τελευταίων δεκαετιών με την ονομασία Steadfast Defender 24 ολοκληρώθηκε χτες. Στην άσκηση πήραν μέρος (και αυτό έχει τη σημασία του) και οι 32 χώρες-μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και ενεπλάκησαν:

* 50 πολεμικά πλοία,

* 80 πολεμικά αεροσκάφη,

* 1.100 τεθωρακισμένα οχήματα,

* 133 τανκ και

* 533 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης πεζικού (ΤΟΜΠ / BMP).

- Όπως σημειώνουν στο κανάλι τους στο Telegram οι Dva Mayora, ο σκοπός της άσκησης ήταν η εξάσκηση σε ελιγμούς μαζικής μεταφοράς δυνάμεων του ΝΑΤΟ από τα δυτικά προς τα ανατολικά της Ευρώπης. Και φυσικά, με τέτοιου είδους κινήσεις αποδεικνύει ακόμη και μπροστά στα μάτια των αδαών, ότι ο κύριος σκοπός του (που είναι και σκοπός υπαρξιακού χαρακτήρα) είναι η προετοιμασία για πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Το πού μπορούν να οδηγήσουν τέτοιου είδους τυχοδιωκτικές ενέργειες, το αφήνω στην κρίση σας…

- Στα των μετώπων τώρα:

- Καταρχάς συνεχίστηκαν, έστω και όχι στην έκταση των προηγούμενων 2 ημερών, τα συνδυασμένα πλήγματα των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων σε στρατηγικούς στόχους σε διάφορες περιοχές της χώρας των ουκρανοναζί. Στην Οδησσό υπήρξε πλήγμα από πύραυλο Iskander-M σε άγνωστη, μέχρι τώρα, υποδομή, ενώ στο Νικολάγεφ καταστράφηκε σταθμός ραντάρ P-18 και στο Κονοτόπ (Περιφέρεια Σούμι) σοβαρές ζημιές υπέστη το εργοστάσιο επισκευής αεροσκαφών Aviakon.

- Στον αντίποδα, επιβεβαιώθηκαν από διάφορες πηγές (ρωσικές, ουκρανικές και δυτικές) τα πλήγματα που επιχειρούν οι δυνάμεις του ναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου στα ρωσικά μετόπισθεν και ειδικά στην Περιφέρεια του Μπέλγκοροντ. Επιβεβαιώθηκε, τελικά, η καταστροφή ενός ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-300 στη συγκεκριμένη περιοχή.

- Συνεχίστηκαν και οι αντίστοιχες ουκρανικές επιθέσεις κατά αμάχων στην Περιφέρεια Κουρσκ και τη ΛΔ Ντονιέτσκ. Στην τελευταία, από τα ουκρανικά πλήγματα σκοτώθηκε 1 άμαχη γυναίκα και 6 ακόμη άμαχοι πολίτες τραυματίστηκαν.

- Στο μέτωπο του Χαρκόβου οι μονάδες των VSU επιχείρησαν αντεπίθεση τόσο στο Βολτσάνσκ, όσο και στα Λιπτσί, αλλά το αποτέλεσμα ήταν γι’ αυτές τραγικό και επώδυνο, ως προς τις απώλειες. Χάρη στις ενισχύσεις από τα μετόπισθεν, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν και μέλη νεοναζιστικών οργανώσεων και ξένους στρατιωτικούς, η ουκρανική πλευρά κατάφερε εν μέρει να σταθεροποιήσει τη γραμμή του μετώπου, ωστόσο κάθε προσπάθεια επιθετικού χαρακτήρα που επιχειρεί προσκρούσει στο ρωσικό Πυροβολικό, αλλά και τα πυρά της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, ειδικότερα δε τις βόμβες FAB-500 και TOS-1A Solntsepyok και τους τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους X-101.

- Στο μέτωπο του Κράσνι Λιμάν τα ουκρανικά Μέσα διαδίδουν ότι οι VSU συγκεντρώνουν δυνάμεις για να αντεπιτεθούν στη (χαμένη γι’ αυτές πρόσφατα) Μπελογκόροφκα.

Σχολιο.- Σε γενικές γραμμές δεν ήταν ψέμα το χτύπημα σε S300 με δυτικά όπλα. Είναι 3ο χτύπημα σε τετοιο σύστημα και σε S400. Δεν το λες και καλό αυτό.

Σχολιο.- Kαι θα ακολουθήσουν κι άλλα. Μιλάμε (όλο και παρισσότερο) για ρωσο-νατοϊκό πόλεμο, με όλο και βαρύτερες απώλειες εκατέρωθεν. Αυτό που μετράει είναι η σωστή στρατηγική και η τελική νίκη: το ότι θα επιτευχθεί με ελάχιστες απώλειες είναι όνειρο θερινής νυκτός!

(Παρεπιπτόντως, η παραγωγή S-300, S-400 και λοιπών συστημάτων έχει αυξηθεί σημαντικά - τόσο, ώστε 3 ή 4 απώλειες να μην έχουν τόση σημασία).

Σχολιο.- Το ΝΑΤΟ όμως βγάζει στατιστικές. Himmars vs S300, 400 σημειώσατε 1.

Σχολιο.- σε κάθε περίπτωση, είναι πόλεμος, άγριος, σκληρός και ανελέητος, όπως κάθε πόλεμος, και σε καμία περίπτωση η Ρωσία δεν τον περνάει αβρόχοις ποσί



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



∆ύο οικόπεδα στο Ζαγόρι έρχονται να προστεθούν στο παχυλό real estate χαρτοφυλάκιο της οικογένειας του πρωθυπουργού

Εκανε 41 τα ακίνητά της η οικογένεια Κυριάκου και Μαρέβας Μητσοτάκη....Δεν έχει δουλέψει μέρα στη ζωή του Η οικογένεια του ζούσε μόνο από την πολιτική Είναι από τους πλουσιότερους Έλληνες...Πολιτικούς !!!

3 χρόνια δεν έχει καταθέσει πόθεν έσχες ο Κούλης.

Πως έγινε να πούλησε ακίνητο και από 40 έγιναν 41;;;


Άνοιξαν τα στόματα της επιτροπής ΠΟΘΕΝ_ΑΙΣΧΟΣ που έγινε πλυντήριο διαφθοράς

Κόλαφος ο Δημήτρης Χατζηνικόλας...Γιατί δεν δίνει ο Μητσοτάκης το ποθεν εσχες του στη δημοσιότητα πριν τις εκλογές; Τι κρύβει;

Πόσες μεταβιβάσεις ακινήτων έκανε στα παιδιά του;

Με τι παχυλό μισθό πληρώνει τον Γκρινμπεργκ από τα λεφτά μας; Που βρίσκει τα λεφτά η ΝΔ για πολυτελείς διαφημίσεις;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με βίντεο από ρωσικό drone Οrlan-10, αναγνωριστικές πτήσεις UAV εντόπισαν το αρχηγείο της 95ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας του ουκρανικού Στρατού σε ημιδασική περιοχή στα προάστια της πόλης Ιζιούμ.

Τουλάχιστον 50 αξιωματικοί, συμπεριλαμβανομένων ανώτερων αξιωματικών, κρύβονταν σε εγκαταλελειμμένο κτίριο.Το κτίριο καταστράφηκε από πλήγμα ρωσικού πυραύλου Iskander-M.


«Στάχτη» έγιναν Ολλανδοί, Ισπανοί και Τσέχοι στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ στο Λφοβ από τους υπερηχητικούς Kinzhal!.

Με τη χρήση υπερηχητικών βλημάτων Kinzhal, ένα υπόγειο κέντρο διοίκησης της ουκρανικής Αεροπορίας καταστράφηκε πλήρως. Η επίθεση αυτή κόστισε τη ζωή σε εκατοντάδες εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ, που βρίσκονταν εκεί για να υποστηρίξουν την εκπαίδευση του ουκρανικού προσωπικού. 

Η επίθεση στο Λφοβ της Ουκρανίας προκάλεσε τον θάνατο 179 στρατιωτικών και τραυμάτισε σοβαρά άλλους 201, σύμφωνα με ανακοίνωση ρωσικών αξιωματούχων. Οι απώλειες συνεχίζουν να αυξάνονται καθώς η καταμέτρηση συνεχίζεται.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --



Σε ... τέλεια φόρμα και σήμερα ο Τζο Μπάιντεν! "Σ ευχαριστώ πρόεδρε Σιράκ", είπε απευθυνόμενος στο γάλλο πρωθυπουργό Γκάμπριελ Ατάλ, βγαίνοντας απο το Αir Force Οne ! Aυτό θα πεί πλανητάρχης! Ανασταίνει ακόμη και τους νεκρούς!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εάν το Κίεβο αποκτήσει "πυραύλους" από τη Γερμανία και τους χρησιμοποιήσει για να "επιτεθεί" στη Ρωσία, οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Βερολίνου "θα καταστραφούν οριστικά", δήλωσε ο πρόεδρος.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στους διεθνείς δημοσιογράφους στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF-2024) την Τετάρτη ότι η Γερμανία "δεν υπήρξε ποτέ πλήρως κυρίαρχο κράτος μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο".

Επέστησε την προσοχή στην "εξάρτηση" της Γερμανίας στους τομείς της ασφάλειας, της πολιτικής και της πολιτικής πληροφόρησης και τόνισε ότι "ο δικαιούχος" "κάθε σημαντικού γερμανικού μέσου ενημέρωσης" βρίσκεται "στην άλλη πλευρά του ωκεανού", σε "κάποιο βορειοαμερικανικό ίδρυμα".

"Κανείς στη γερμανική κυβέρνηση δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Γερμανών", κατήγγειλε ο Πούτιν, θυμίζοντας τις εκρήξεις του αγωγού Nord Stream.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η γαλλική Αριστερά στο πλευρό της Παλαιστίνης.

Στα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας επέλεξαν να ντυθούν την Τρίτη, βουλευτές και βουλεύτριες του Κομμουνιστικού Κόμματος, των Οικολόγων και της «Ανυπότακτης Γαλλίας» στο γαλλικό κοινοβούλιο.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης ανέστειλε προσωρινά τη συνεδρίαση κι επέβαλε κυρώσεις στην βουλεύτρια Rachel Keke που σηκώθηκε όρθια κρατώντας την παλαιστινιακή σημαία.

***

Αυτό έρχεται μετά την ποινή που επιβλήθηκε στον βουλευτή Ντελογκί τον Μάιο 

*Βουλευτής ύψωσε την παλαιστινιακή σημαία στη γαλλική Βουλή και αποκλείστηκε

Στις 28.05.24 

Η δεξιά και η ακροδεξιά ψήφισαν υπέρ της ποινής στον βουλευτή του αριστερού κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία.

Οεπικεφαλής της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης ανέστειλε την απογευματινή συνεδρίαση της κάτω Βουλής του κοινοβουλίου αφού ο Σεμπαστιάν Ντελογκί, βουλευτής του αριστερού κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία, κυμάτισε μια παλαιστινιακή σημαία.

«Αυτό δεν είναι ανεκτό», είπε η πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Γιάελ Μπράουν-Πιβέτ καθώς ανέστειλε τη συνεδρίαση.

«Θα συνεχίσουμε να κουβαλάμε τις φωνές της ειρήνης παντού, όλη την ώρα», ανέφερε αργότερα το κόμμα στο X, δημοσίευσε το βίντεο του περιστατικού.

Ο βουλευτής αποκλείστηκε από τις εργασίες της Εθνοσυνέλευσης για δεκαπέντε ημέρες και θα στερηθεί το ήμισυ της βουλευτικής του αποζημίωσης για δύο μήνες.

Η κύρωση σε βάρος του βουλευτή εγκρίθηκε από τη δεξιά και την ακροδεξιά, με την αριστερά να έχει σε μεγάλο βαθμό ταχθεί εναντίον της κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Το περιστατικό έλαβε χώρα καθώς ο υφυπουργός Εμπορίου Φρανκ Ριστέρ απαντούσε σε ερώτηση σχετικά με την κατάσταση στη Γάζα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ απέφυγε μια ερώτηση σχετικά με την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, την ημέρα που η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Νορβηγία έκαναν επίσημα αυτό το συμβολικό βήμα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάτω από το βάρος της οργιώδους Δυτικής προπαγάνδας, μέρος της οποίας είναι το κομφούζιο απειλών του Μικρόν και των άλλων εξηλιθιωμένων Ευρωπαίων "ηγετών", πολλοί νομίζουν ή φαντασιώνονται ότι επίκειται πανωλεθρία (Δρούγος) των Ρώσων.

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από το 1950 ή το 1968 και έχουν ξεχάσει ή δεν γνωρίζουν ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία ή η Κίνα έχουν συγκρουστεί απευθείας στην Κορέα το '50-'53 και στο Βιετνάμ από το '65 έως το '75.

Οι Αμερικάνοι και τα άλλα Δυτικά κράτη έχασαν και στους δύο πολέμους.

Στην Κορέα μόνο οι Αμερικάνοι έστειλαν 500.000 στρατό, και μαζί με τους άλλους, 2-3 εκατομμύρια εναντίον 2 εκ. Κινέζων, ΒΚορεατών και Ρώσων.

Το αποτέλεσμα ήταν να καταλάβουν οι Κινέζοι τη Σεούλ, την οποία άφησαν εκουσίως για την εκεχειρία, δώρο στον Αιζενχάουερ που είχε διαδεχθεί τον Τρούμαν. Οι Αμερικάνοι είχαν θαυμάσει τη στρατιωτική πειθαρχία των Κινέζων και τις ικανότητες των ρωσικών Μιγκ, που ήταν, κατά τους ίδιους, πολύ ανώτερα της σειράς F. Τότε να δείτε πόσο κοντά ήταν ο πυρηνικός όλεθρος!!!

Τα ίδια και χειρότερα στο Βιετνάμ.

Δεν πρέπει να διαφύγει ότι εκείνες οι εποχές ήταν οι εποχές της ποσοτικής επέκτασης της Δύσης. Το απόγειο της παραγωγικής κ οικονομικής ισχύος της Δύσης. 

Σήμερα η Δύση βρίσκεται όπως λένε σε περιδίνηση οικονομική, στρατιωτική, πολιτική, κοινωνική, δημογραφική που απηχείται στις ηγετικές γελοιογραφίες των Μπάιντεν, Μικρόν, Σουλτς, Σουνακ, Τουσκ, Ρούτε, Ντε Κρο, Φεντέρικσεν, Φιάλα, Καλας, Κριστερσον, Μτστκς και παραφρενικών υπαλλήλων, Φον ντερ Νάτσι, Μπορελ, Στολτενμπερκ.

Προκαλούν λέει τη Ρωσία για να χρησιμοποιήσει πυρηνικά για να την τελειώσουν.

Με τι?

Με τους απαρχαιωμένους Minuteman?

Μη τσιμπάτε. Ξέρουν ότι σε μισή ώρα θα έχουν εξοντωθεί 100 εκατομμύρια Αμερικάνοι.

Αν το ΝΑΤΟ μπορούσε, θα είχε διώξει τους Ρώσους απ την Κριμαία κ το Ντονπας.

Αν η Δύση μπορούσε, να είστε βέβαιοι ότι θα είχε μπει στη Μόσχα.

Το ερώτημα για το που μπορεί ή δεν μπορεί να φτάσει ο Πούτιν στην Ουκρανία, πρέπει να αντιστραφεί: γιατί το ΝΑΤΟ δεν παίρνει πίσω τις κατακτημένες/απελευθερωμένες περιοχές της Ουκρανίας?

Είναι 900 εκατομμύρια ζάμπλουτοι κ με υψηλή τεχνολογία, καμώνονται, εναντίον 150 εκ. φτωχών.

Ο πόλεμος αυτός θα λήξει μέσα στον επόμενο χρόνο με ήττα της Δύσης. Ο κόσμος  περιμένει τον νέο Αιζενχάουερ Τραμπ. Κούνια που τους  κούναγε. Αλλά ένα γερό σκαμπίλι στις Ευρωεκλογές στο ευρωενωσιτικό χριστιανοδημοκρατικό κόμμα πολέμου θα είναι καλό σημάδι.

Ναι, πιστεύω ακόμη ότι οι λαοί αποφασίζουν και όχι οι ελίτ. Και νιώθω ότι δεν είναι έτοιμοι για το τέλος της ιστορίας.

Αν όμως δεν αντιδράσουν οι δυτικοί λαοί με διαδηλώσεις ενάντια στον πυρηνικό πόλεμο που  ετοιμάζουν οι δυτικές αποικιοκρατικές  ελίτ, τότε ναι πάμε για πυρηνικό ολοκαύτωμα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-ΣΚΟΤ ΡΙΤΤΕΡ

-Ὁ ἀμερικανός πρώην στρατιωτικὸς καὶ ἐπιθεωρητὴς ΟΗΕ Σκὸτ Ρίττερ, μετὰ τὴν σκανδαλώδη παρακράτηση τοῦ διαβατηρίου του καθὼς ἐτοιμαζόταν νὰ ταξιδέψῃ στὴν Ἁγία Πετρούπολη, προσκεκλημένος στὸ φετεινό SPIEF, ἔδωσε μιά πολὺ σημαντικὴ συνέντευξη στὸν Δικαστή Ναπολιτάνο. 

-Ὁρισμένα κύρια σημεῖα:

Το παρασκήνιο στην Ελβετία

-Η "διάσκεψη ειρήνης" στην Ελβετία, που καταρρέει πρίν ακόμη αρχίσει, γίνεται βάσει του εξής σχεδίου: Το σκεπτικό είναι ότι πρέπει να πείσουμε την Ρωσσία ότι είμαστε σοβαροί για τις συνέπειες που θα υποστεί η Ρωσσία αν συνεχίσει την στρατιωτική εμπλοκή εναντίον της Ουκρανίας. Ότι η Ρωσσία έχει μόνο μία επιλογή να αναγκαστεί να συμμορφωθεί με την ειρήνη [που προτείνουμε].

Η Ρωσσία δεν παίζει αυτό το παιχνίδι. Η Ρωσσία παίζει το παιχνίδι του «έχουμε κερδίσει αυτόν τον πόλεμο και αν θέλετε να τον κάνετε ευρύτερο, θα τον κερδίσουμε και αυτόν». Να πόσο σοβαρά παίρνει η Ρωσσία την όλη κατάσταση. Το είπε και ο Ρώσσος υπ. Εξ. Σεργκέι Λαβρώφ στις 30 Μαΐου, ότι "δεν αποκλείουμε την ληψη προσθετων μέτρων για την ενίσχυση της πυρηνικής αποτροπής, επειδή οι θέσεις των κέντρων διοίκησης και των χώρων των πυρηνικών μας δυνάμεων θα είναι εντός εμβέλειας των αμερικανικών πυραύλων εμπρόσθιας βάσης". Αυτό είναι όσο πιο σοβαρό γίνεται.

Η Διάσκεψη της Γενεύης, Ιανουάριος 2022 — γιατί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ είναι η ρωσσική κόκκινη γραμμή

-Στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών πριν από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι Ρώσσοι έλεγαν συνεχώς ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε το ΝΑΤΟ να μπει στην Ουκρανία, επειδή δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αμερικανικούς πυραύλους στην Ουκρανία.

Διότι πολλές από αυτές τις ρωσσικές εγκαταστάσεις κέντρα διοίκησης κ.λπ. που χρησιμοποιεί η Ρωσσία είχαν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί κατά τη διάρκεια της Σοβιετικής Ένωσης, όταν η Ουκρανία ήταν μέρος της Ένωσης. Έτσι, από την ρωσσική οπτική γωνία ήταν βαθιά στα ρωσσικά μετόπισθεν προστατευμένα, αλλά αν η Ουκρανία τώρα αποκοπεί και γίνει μέρος του ΝΑΤΟ και εισαγάγετε εκεί αμερικανικούς πυραύλους, όλα αυτά τα μέρη που θεωρούνταν ασφαλή στα μετόπισθεν είναι τώρα προσβάσιμα. 

Και αν η Αμερική επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους επίθεσης himars για να πλήξει αυτές τις εγκαταστάσεις, η Ρωσσία θα ρίξει πυρηνικά στο ΝΑΤΟ - όχι στην Ουκρανία, στο ΝΑΤΟ. Και αυτό είναι που μόλις είπε ο Λαβρώφ.

Η Ρωσσία δεν μπλοφάρει

— Ναπολιτάνο: Πιστεύεις ότι η Ρωσσία θα επιτεθεί στο Βερολίνο, το Παρίσι, το Λονδίνο;

— Ρίττερ: Η Ρωσσία δήλωσε ότι θα επιτεθεί στο Βερολίνο, το Παρίσι, το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες. Η Ρωσσία θα επιτεθεί στα κέντρα λήψης αποφάσεων που σχετίζονται με οποιαδήποτε επίθεση κατά της Ρωσσίας, την οποία η Ρωσσία θεωρεί ότι αποτελεί υπαρξιακή απειλή.


ΣΚΟΤ ΡΙΤΤΕΡ (συνέχεια): ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

  Στὴν ἴδια συνέντευξη ὁ Σκὸτ Ρίττερ προέβη σὲ μία συγκλονιστικὴ ἀποκάλυψη. Διαβάστε την προσεκτικά — πρέπει νὰ γνωστοποιηθῇ παντοῦ.

 — Ρίττερ: Είχα έναν φίλο ονόματι Ουίλλιαμ Πολκ. Λέω «είχα» γιατί, δυστυχώς, πέθανε πριν από μερικά χρόνια. Ο Ουίλλιαμ Πολκ ήταν ένας άνθρωπος που ανήκε στον εσωτερικό κύκλο του Τζον Κέννεντυ κατά την διάρκεια της κρίσης των πυραύλων της Κούβας.

Μιλάει γι' αυτό και μου έχει μιλήσει πολλές φορές για την διαδικασία λήψης αποφάσεων που γινόταν και για τον ρόλο που έπαιξε ο Κέννεντι στην αποτροπή ενός πυρηνικού πολέμου. Η ωριμότητα που είχε ο Κέννεντυ ως ηγέτης -- μέρος αυτής της ωριμότητας προήλθε όταν ο Κέννεντι ενημερώθηκε για πρώτη φορά για αυτό που τότε ονομαζόταν ενιαίο ολοκληρωμένο σχέδιο επιχείρησης. Το σχέδιο του αμερικανικού πολέμου. Πήγε στο Πεντάγωνο και τον ενημέρωσαν και του είπαν ότι αυτό είναι, αν πάμε σε πυρηνικό πόλεμο, αυτό έχουμε.

Και βασικά στηριζόταν στην ιδέα ότι η Αμερική θα είναι ο μεγαλύτερος πολιτισμός που θα επιβιώσει, αλλά για να το εγγυηθούμε αυτό θα πρέπει να σκοτώσουμε τους πάντες στον κόσμο. Και βγήκε και είπε ότι αυτό είναι τρελλό, δεν το κάνω αυτό. Στράφηκε προς τον σύμβουλό του και είπε: 'και εμείς αποκαλούμε τους εαυτούς μας ανθρώπινη φυλή!'

Είπε: 'πρέπει να μου δώσετε επιλογές'. Κάθε πρόεδρος από τότε μέχρι και τον Τζορτζ Ουιλ. Μπους αντέδρασε με τον ίδιο τρόπο όταν λάμβανε για πρώτη φορά αυτή την ενημέρωση για το πώς η Αμερική σχεδιάζει να πάει σε πόλεμο, δηλαδή να καταστρέψει ολόκληρο τον κόσμο. Έτσι ώστε όταν το 20% με 30% της Αμερικής, που θα επιβιώσει, θα είναι το μεγαλύτερο εναπομείναν κομμάτι πολιτισμού στον κόσμο, εξασφαλίζοντας την αμερικανική παγκόσμια κυριαρχία σε μια μεταπυρηνική σύγκρουση.

Τρέλλα! Όλοι είπαν το ίδιο πράγμα: Τρέλλα, δώστε μου επιλογές! Δεν μπορώ να πάω σε αυτό, δεν μπορείτε να με αναγκάσετε να κάνω αυτό, πρέπει να μου δώσετε επιλογές. Και το Πεντάγωνο πάντα τους έδινε επιλογές που αναπόφευκτα οδηγήσαν εδώ.

Μετά το τέλος της Σοβιετικής Ένωσης οι Αμερικανοί υποβάθμισαν το σχέδιο πυρηνικού πολέμου. Απο-στοχεύσαμε τους πυραύλους μας, τίποτα δεν ήταν πλέον αυτόματο. Κατευθυνόμασταν σε μια πορεία απαλλαγής από τα πυρηνικά όπλα. Τότε ήρθε ο Τζορτζ Ουιλ. Μπους σε ένα περιβάλλον μετά την 911 και είπε: 'θα χρησιμοποιήσουμε τα πυρηνικά μας όπλα για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανασυμβεί ποτέ μια 911'. Και επανεντάξαμε τον σχεδιασμό πυρηνικού πολέμου στο στρατιωτικό μας δόγμα.

Σήμερα έχουμε την ίδια νοοτροπία, την ίδια στρατηγική πυρηνικού πολέμου, χωρίς την ωριμότητα του Τζον Φ. Κέννεντυ. Έχουμε ανθρώπους που βλέπουν το σχέδιο και λένε 'αυτό είναι απλώς ένα σχέδιο, δεν πρόκειται να το κάνουμε πραγματικά'. Λένε 'οι Ρώσσοι μπλοφάρουν, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε γι' αυτό'.

Το πρόβλημα είναι ότι μόλις συμβεί κάτι, αυτό το σχέδιο θα βγει από το ντουλάπι, θα ξεσκονιστεί, και αρχίζουμε να πατάμε κουμπιά. Πηγαίνουμε στο σενάριο που ο Τζον Φ. Κέννεντυ είπε ότι ήταν παραφροσύνη. Δικαστή, θα ανατινάξουμε ολόκληρο τον κόσμο, γιατί ξέρουμε ότι σε ένα μεταπυρηνικό περιβάλλον δεν μπορούμε να επιτρέψουμε, για παράδειγμα, στην Ινδία να επιβιώσει ανέπαφη. Επειδή θα μειωθούμε στο 30% της ικανότητάς μας, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην Ινδία να έχει ανώτερο πολιτισμό σε μια μεταπυρηνική σύγκρουση. Θα καταστρέψουμε ολόκληρο τον κόσμο.

Αυτό είναι το αμερικανικό σχέδιο πυρηνικού πολέμου και ο αμερικανικός λαός πρέπει να ξυπνήσει και να καταλάβει ότι είναι σε πλήρη αυτόματο... πλήρη αυτόματο!

— Δικαστής: Καταλαβαίνω γιατί το Στέητ - παραλίγο να πώ ΣΙΑ - αλλά καταλαβαίνω γιατί το Στέητ Ντιπάρτμεντ σε φοβάται. Επειδή λές την αλήθεια, γιατί δίνεις μια κατανοητή εικόνα, που η κυβέρνηση δεν θέλει να έχουν οι άνθρωποι. Και ένας 45χρονος Τζ.Φ.Κ. είχε μεγαλύτερη ωριμότητα κατανόησης και αντίληψης της ηθικής από έναν 81χρονο ελάχιστα ικανό Τζό Μπάιντεν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστίνη: από την αποικιοκρατία στο απαρτχάιντ

9/10/2023

Σχεδόν τριάντα χρόνια μετά τις συμφωνίες του Όσλο, η λύση των δύο κρατών δεν έχει πια καμία πιθανότητα να υλοποιηθεί. 

Ενόσω η Λωρίδα της Γάζας υφίσταται έναν αδυσώπητο αποκλεισμό, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Δυτικής Όχθης, που υπόκεινται σε μέτρα φυλετικού διαχωρισμού, επιδεινώνονται συνεχώς. Μολονότι η παλαιστινιακή κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση, ο πληθυσμός, από την πλευρά του, αρνείται να υποκύψει.

«Στην Ιερουσαλήμ, ο Μπάιντεν υπογράφει το πιστοποιητικό θανάτου των Παλαιστινίων»

1. Με αυτόν τον τίτλο, ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Γκίντεον Λεβί αποτύπωνε το βασικό μήνυμα της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου στη Μέση Ανατολή τον Ιούλιο του 2022. 

Ο Μπάιντεν, με μισή καρδιά, είχε υποστηρίξει τη λύση των δύο κρατών, αλλά «όχι σε βραχυπρόθεσμη βάση», όπως διευκρίνιζε. 

Τι θα συμβεί τότε δηλαδή; «Οι Ισραηλινοί θα το αποφασίσουν μόνοι τους; Οι έποικοι θα επιστρέψουν στα σπίτια τους οικειοθελώς; Όταν ο αριθμός τους θα αγγίξει το ένα εκατομμύριο αντί των 700.000 θα είναι ικανοποιημένοι;» 

Γυρίζει η σελίδα όπου, συνέχιζε ο αρθρογράφος της «Χααρέτζ», οι Παλαιστίνιοι έπαιξαν το χαρτί της μετριοπάθειας και της Δύσης. 

Πλέον, με τους νέους νόμους κατά του κινήματος Μποϊκοτάζ, Αποεπένδυση και Κυρώσεις (BDS) και τους παραμορφωμένους ορισμούς του αντισιωνισμού που τείνουν να τον εξομοιώνουν με τον αντισημιτισμό, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη έχουν χαθεί για τους Παλαιστίνιους, των οποίων «το πεπρωμένο κινδυνεύει να μοιάσει με εκείνο των αυτόχθονων πληθυσμών των ΗΠΑ».

Θα καταλήξουν άραγε οι Παλαιστίνιοι να στοιβαχτούν σε καταυλισμούς «ερυθρόδερμων» και να χορεύουν νταμπκέ για μερικούς τουρίστες που λαχταρούν εξωτισμό; Ποτέ άλλοτε, μετά τον αραβοϊσραηλινό πόλεμο του Ιουνίου 1967, η πολιτική, διπλωματική και κοινωνική κατάστασή τους δεν έμοιαζε τόσο απελπιστική. 

Οι Παλαιστίνιοι είχαν ήδη διαβεί μια έρημο μετά τη δημιουργία του Ισραήλ το 1948 και είχαν ζήσει την εξόντωση των πολιτικών ηγεσιών τους και την εκδίωξη πολλών εκατοντάδων χιλιάδων εξ αυτών, που διασκορπίστηκαν στους καταυλισμούς προσφύγων. 

Ωστόσο, μεταξύ 1967 και 1969, οι οργανώσεις των φενταγίν είχαν κάνει την έκπληξη και είχαν καταλάβει το κενό που άφησαν οι ήττες των αραβικών χωρών: μια νέα γενιά έπαιρνε τα όπλα και διακήρυσσε ότι η απελευθέρωση θα ήταν έργο των ίδιων των Παλαιστινίων. 

Η αναγέννηση της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ, PLO) είχε υπογράψει την πολιτική επιστροφή ενός λαού που το Ισραήλ είχε υποσχεθεί στον εαυτό του να εξαφανίσει, και είχε επιτρέψει στην Παλαιστίνη να ξαναβρεί τη θέση της στον γεωπολιτικό χάρτη. 

Μέσα σε λίγα χρόνια, η ΟΑΠ εγκαταστάθηκε στους καταυλισμούς της εξορίας, κυρίως στην Ιορδανία και στον Λίβανο, και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Όχθης, της Γάζας και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. 

Σταδιακά, θα αναγνωριστεί ως ο «μόνος εκπρόσωπος του παλαιστινιακού λαού», γεγονός που θα επιβεβαιώσει η παρέμβαση του Γιάσερ Αραφάτ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1974.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν είναι μόνο οι χιλιάδες νεκροί στην Γάζα 

Παλαιστινη/Δυτική Όχθη 

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ χαρακτήρισε σήμερα "αδιανόητο" το γεγονός ότι περισσότεροι από 500 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτωβρίου.

"Οι φόνοι, οι καταστροφές και οι γενικευμένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν αμέσως", υπογράμμισε ο Ύπατος Αρμοστής.

(Καλά από δηλώσεις έχουμε πάρα πολλές αλλά συνεχίζεται η γενοκτονία των Παλαιστινιων )



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Oι διεθνείς εταίροι προειδοποίησαν το Λίβανο ότι ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται να εξαπολύσει επίθεση στον Λίβανο στα μέσα Ιουνίου.

05/06/2024

Η ρωσική εφημερίδα «Nezavisimaya» αποκάλυψε ότι οι διεθνείς εταίροι του Λιβάνου προειδοποίησαν μέσω διπλωματικών διαύλων ότι ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται να εξαπολύσει επίθεση στον Λίβανο στα μέσα Ιουνίου.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η ηγεσία του Λιβάνου έλαβε πολλά μηνύματα από άλλες χώρες ότι μπορεί να ξεσπάσει μια συνολική «σύγκρουση» στα νότια σύνορα.

Η «Nezavisimaya» ανέφερε ότι οι πιο σοβαρές προειδοποιήσεις προήλθαν από τη Βρετανία, της οποίας οι διπλωμάτες συμβούλεψαν τον Λίβανο να προετοιμαστεί για εχθρικές ενέργειες, η διάρκεια και το εύρος των οποίων είναι ακόμη άγνωστα.

Η εφημερίδα τόνισε ότι μαχητές από το νότο και το Ισραήλ αντάλλαξαν ισχυρά χτυπήματα χθες Τρίτη, χρησιμοποιώντας φώσφορο, που οδήγησε στο ξέσπασμα καταστροφικών πυρκαγιών και στις δύο πλευρές των συνόρων. Και οι δύο πλευρές επέδειξαν την ικανότητα να αυξάνουν τη στρατιωτική πίεση η μια στην άλλη.

Η εφημερίδα αναφέρθηκε επίσης στην επίσκεψη του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών Ali Bagheri Kani στη Βηρυτό και στις συνομιλίες του με ανώτερους αξιωματούχους στο νότιο Λίβανο, και ανέφερε ότι μια κοινή δήλωση κατέστησε σαφές ότι οι δύο πλευρές συζήτησαν την κατάσταση στο μέτωπο της Γάζας και του νότιου Λιβάνου. πέρα από τις πιθανές εξελίξεις στην περιοχή και τις προτεινόμενες λύσεις.

Η ρωσική εφημερίδα ανέφερε ότι ο ισραηλινός στρατός διεξήγαγε περισσότερες από μία φορές ελιγμούς στις παραμεθόριες περιοχές για την προσομοίωση μεγάλης κλίμακας πολεμικών επιχειρήσεων με τη συμμετοχή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, Herzi Halevi, του Αρχηγού της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών, Aharon Haleva, Διοικητής της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, Tomer Bar, και ο Διοικητής της Βόρειας Περιφέρειας, Uri Gordin.

Λίγο πριν από αυτό, οι δυνάμεις της 146ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας του Ισραηλινού στρατού και της 205ης Ταξιαρχίας Τάνκ, εξοπλισμένες με έφεδρους στρατιώτες, πραγματοποίησαν ασκήσεις προσομοίωσης επίθεσης σε λιβανέζικο έδαφος που περιελάμβανε «διάφορα σενάρια για πιθανή επέκταση του πολέμου».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιλιάδες σιωνιστές μεσσιανιστές επιχειρούν να καταλάβουν το Αλ Ακσά για να κάνουν ταλμουδικό τελετουργικό επίκλησης έλευσης Μεσσία (Αντίχριστου).Το ”Ινστιτούτο του Ναού” στην Ιερουσαλήμ τροποποίησε γενετικά βοοειδή ράτσας Agnus για να παράγει μια ολοκληρωτικά κόκκινη δαμάλα. Θυσίασαν τις 5 κόκκινες δαμάλες; 

05/06/2024

Χιλιάδες σιωνιστές εξτρεμιστές μεσσιανιστές άποικοι συρρέουν από σήμερα το πρωί για να επιτεθούν στο τζαμί Al-Aqsa-τόπος Ναόύ Σολομώντα- στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ. Θέλουν να εκτελέσουν το ταλμουδικό τελετουργικό και προσεύχονται για την άφιξη του Μεσσία “που θα βασιλεύσει σε όλο τον κόσμο”..Απειλούν να κάψουν το αλ Ακσά. Φανατικοί υπάρχουν σε όλες τις θρησκείες το θέμα είναι ότι η Μεγάλη Ιδέα εδώ είναι η ανέγερση Γ Ναού που σηματοδοτεί έλευση Αντίχριστου και εκφραστές της βρίσκονται ως και στην ισραηλινή κυβέρνηση. Επίσης η Μεγάλη τους Ιδέα που σχετίζεται με αλυτρωτισμό περί αλ Ακσά είναι το χειρότερο σενάριο από καταβολής ανθρωπότητας..

https://twitter.com/i/status/1798344805208019141

Χιλιάδες εξτρεμιστές συμμετείχαν σήμερα στην καθιερωμένη παρέλαση των σημαιών στην Ιερουσαλήμ για τον εορτασμό των 57 χρόνων από την ”ενοποίηση” της Ιερουσαλήμ.

https://twitter.com/i/status/1798327650148110431

Το ”Ινστιτούτο του Ναού” στην Ιερουσαλήμ τροποποίησε γενετικά βοοειδή ράτσας Agnus για να παράγει μια ολοκληρωτικά κόκκινη δαμάλα. Θυσίασαν τις 5 κόκκινες δαμάλες;

Φέτος στο CBS αναφέρθηκε ότι: ”οι σιωνιστές προγραμματίζουν να καταστρέψουν το αλ Ακσά και το Θόλο του Βράχου για να ξαναχτίσουν το Ναό του Σολομώντα. Το ”Ινστιτούτο του Ναού” στην Ιερουσαλήμ επιδόθηκε αρκετά χρόνια για να τροποποιήσει γενετικά βοοειδή ράτσας Agnus για να παράγει μια κόκκινη αγελάδα ολοκληρωτικά κόκκινη. Το Σεπτέμβρη το Ινστιτούτο έκανε τη δήλωση ότι η αγελάδα αυτή γεννήθηκε στο Ισραήλ μετά από 2000 χρόνια. Μια σιωνιστική οργάνωση είχε προαναγγείλει τη θυσία των 5 αγελάδων φέτος στις 22 Απριλίου κατά το Εβραικό Πάσχα. Αν αυτό έγινε σημαίνει ότι προχωρούν στην ανέγερση του Ναού..Είναι αξιοσημείωτο ότι η επίθεση στις 7 Οκτώβρη με την κωδική ονομασία κατακλυσμός του Αλ Ακσά επήλθε μετά από αυτή τη δήλωση.

https://twitter.com/i/status/1781743382563299475

Σιωνιστές και Προτεστάντες περιμένουν την άφιξη του Μεσσία τους. (σσ θα είναι και χριστιανοί που θα τον αναγνωρίσουν ως Μεσσία, οι Προτεστάντες ως επιστροφή του Χριστού και οι Εβραίοι ότι θα είναι ο πολυναμενόμενος ”Μεσσίας” τους. Επομένως εδώ υπάρχει εσχατολογική σύμπτωση του λεγόμενου χριστιανοσιωνισμού και είναι αυτό που θα προκαλέσει σύγχυση σε παγκόσμιο επίπεδο ) Οι 5 αγελάδες μεταφέρθηκαν από το Τέξας στο Ισραήλ. Αυτές οι αγελάδες συμβολίζουν ένα σημάδι που σχετίζεται με την αναδόμηση του Ναού του Σολομώντα που θα οδηγήσει σε εσχατολογικό πόλεμο. Για τους σιωνιστές η θυσία της κατακκόκινης στο τρίχωμα αγελάδας θα χρησιμοποιήσει ως καθαρμός του εδάφους για το Τρίτο Ναό. ”

Το ερώτημα που ως και σήμερα αιωρείται αν έγινε όντως η θυσία των 5 δαμαλίδων..κάτι που θ ΄απαντηθεί επί τις εξελίξεις στο πεδίο..

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Μπεν Γκβιρ θέλει να ανοίξει το Όρος του Ναού/Εσπλανάδα των Τζαμιών, όπου βρίσκεται ο Θόλος του Βράχου και το Τζαμί Αλ Άκσα, στην εβραϊκή λατρεία επιτρέποντας την ελεύθερη πρόσβαση στους Εβραίους: “Η Ιερουσαλήμ είναι δική μας. Η Πύλη της Δαμασκού είναι δική μας Το Όρος του Ναού είναι δικό μας: Σήμερα, σύμφωνα με την πολιτική μου, οι Εβραίοι… προσευχήθηκαν ελεύθερα στο Όρος του Ναού.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



drone της Χεζμπολά εξερράγη σε γήπεδο-στρατιωτική βάση στο Ισραήλ. 2νεκροί, 24 τραυματίες! 

05/06/2024

Αρκετά ασθενοφόρα και 3 ελικόπτερα μεταφέρουν τραυματίες στρατιώτες σε περιορισμένη τακτική επίθεση της Χεζμπολάχ εναντίον του στρατού κατοχής. Ένα UAV εξερράγη στο Horfish και τραυμάτισε πολλούς ανθρώπους, δεν σήμανε συναγερμός… Δύο νεκροί και 24 τραυματίες, εκ των οποίων 5 σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και 3 σε σοβαρή κατάσταση, αφού στοχοποιήθηκαν από drone και πύραυλο από τον Λίβανο αναφέρουν οι τελευταίες ειδήσεις.

Προηγουμένως..

Πληροφορίες για τουλάχιστον 11 τραυματίες από την πτώση drone στο Khorfish, εκ των οποίων ο ένας σε σοβαρή κατάσταση..

11 άνθρωποι τραυματίστηκαν από απευθείας χτύπημα σε γήπεδο ποδοσφαίρου σε οικισμό στη Δυτική Γαλιλαία Πριν από την πτώση δεν σήμανε συναγερμός • Οι δυνάμεις ασφαλείας και οι ομάδες MDA κλήθηκαν στο σημείο αναφέρουν ισραηλινά ΜΜΕ.

Το drone εξερράγη σε γήπεδο-στρατιωτική βάση στο Ισραήλ. Τουλάχιστον 11 τραυματίες! αναφέρουν ανεξάρτητες πηγές. Φαίνεται καθαρά δομή στρατώνα ενώ το Ισραήλ μιλάει για γήπεδο ποδοσφαίρου.. Δεν είναι πολίτες αλλά στρατιώτες οι τραυματίες επιμένουν οι πηγές..

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από άμεσο χτύπημα από εκρηκτικό UAV σε γήπεδο ποδοσφαίρου στον οικισμό Horfish στη Δυτική Γαλιλαία. Οι δυνάμεις ασφαλείας κατευθύνονται στο σημείο και ελικόπτερα εκτοξεύτηκαν στο σημείο..

Ο Γενικός Διευθυντής του MDA, Έλι Μπιν, δήλωσε στο News 12: “Δεν έχουμε ακόμη περιορίσει το περιστατικό. Ασχολούμαστε με αρκετούς τραυματίες στο πεδίο..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΗ ΒΗΡΥΤΟ.. 2 τραυματίες, ο επιτιθέμενος και ένας στο εσωτερικό της Πρεσβείας.Το Ιράν απειλεί με γενική ανάφλεξη αν το Ισραήλ επιτεθεί σε Χεζμπολλά. 

05/06/2024

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΗ ΒΗΡΥΤΟ.. 2 τραυματίες, ο επιτιθέμενος και ένας στο εσωτερικό της Πρεσβείας. Το Ιράν απειλεί με γενική ανάφλεξη αν το Ισραήλ επιτεθεί σε Χεζμπολλά.

Λιβανέζικος Στρατός: ”Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στον Λίβανο δέχτηκε πυρά από Σύρο υπήκοο

Πυροβολισμοί στην πρεσβεία των ΗΠΑ και το προσωπικό του στρατού απάντησε στα πυρά και τραυμάτισε τον δράστη.”

Πυροβολισμοί μπροστά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυτό 2 τραυματίες ο ένας είναι ο επιτιθέμενος και ο άλλος ήταν άτομο που βρισκόταν στο εσωτερικό της Πρεσβείας τονίζει η λιβανέζικη εφημερίδα lorientlejour στην ηλεκτρονική της έκδοση..

Ένα άτομο με συριακή υπηκοότητα άνοιξε πυρ κατά της αμερικανικής πρεσβείας στον Λίβανο, που βρίσκεται στην περιοχή Awkar, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιβανικού Στρατού αναφέρει το almanar.

«Το προσωπικό του στρατού που αναπτύχθηκε στην περιοχή απάντησε στα πυρά, τραυματίζοντας τον πυροβολητή. Στη συνέχεια συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για νοσηλεία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

https://twitter.com/i/status/1798251267552338164

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθούν οι συνθήκες του συμβάντος.

Γίνεται λόγος για 3 επιτιθέμενους..

Ένας Λιβανέζος αξιωματούχος ασφαλείας είπε στο Associated Press: Ένας από τους επιτιθέμενους σκοτώθηκε, ο δεύτερος τράπηκε σε φυγή, ο τρίτος τραυματίστηκε και οι στρατιώτες τον συνέλαβαν.

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ δήλωσε ότι τόσο η εγκατάσταση όσο και το προσωπικό της πρεσβείας είναι ασφαλή, σημειώνοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται σε συνεργασία με τις λιβανικές αρχές επιβολής του νόμου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Βελόπουλος επιμένει να θέτει ζήτημα νοθείας στις εκλογές.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν ζόμπι η ανθρωπότητα βαδίσει σε ένα νέο μεγάλο πόλεμο.  Πυρηνικό αυτή τη φορά. Και όπως είχανε τότε ρωτήσει τον Αϊνστάιν εάν θα γίνει Γ Παγκόσμιος Πόλεμος, τους απάντησε, «δεν ξέρω αν θα γίνει Γ Παγκόσμιος Πυρηνικός Πόλεμος, μπορώ όμως να σας πω μετά βεβαιότητας πως ο Δ Παγκόσμιος Πόλεμος θα γίνει με τόξα και βέλη» εννοώντας πως μετά τον Πυρηνικό Πόλεμο και την καταστροφή που θα προκαλέσει στον ανθρώπινο πολιτισμό, οι άνθρωποι πια  θα γυρίσουν σε πρωτόγονη κατάσταση, θα μένουν  σε σπηλιές, ντυμένοι με προβιές, και θα κυνηγάνε με τόξα και βέλη !!! 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Δώρο» στην Τουρκία με συμφωνίες τύπου «Ιμίων»: Γιατί απαγορεύουν στους Έλληνες πολίτες την πρόσβαση στις νησίδες του Αιγαίου

Η ίδια η ελληνική κυβέρνηση «γκριζάρει» ελληνικά νησιά

05.06.2024 | 12:27

Η ελληνική κυβέρνηση προσφέρει «δώρο» στην Τουρκία συμφωνίες τύπου «Ιμίων» με τις οποίες θα απαγορεύεται η πρόσβαση Ελλήνων πολιτών για πρώτη φορά μετά τα Ίμια σε άλλες νησίδες του Αιγαίου.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζεται να υπογράψει μνημόνιο απόσυρσης των βοσκών από έξι ελληνικές νησίδες, υπό το πρόσχημα να προστατευτούν τα… θαλασσοπούλια και το οικοσύστημα!

Πρόκειται ουσιαστικά για επανάληψη των όσων είχαν γίνει πριν και μετά την κρίση των Ιμίων, όταν η κυβέρνηση Σημίτη είχε απαγορέψει στον Έλληνα βοσκό Αντώνη Βεζυρόπουλο να μεταβαίνει στα Ίμια το 2002 (του είχε διακοπεί η επιδότηση των καυσίμων για το σκάφος του και δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά) και επανήλθε στις νησίδες με άδεια της κυβέρνησης Κ.Καραμανλή το 2004, αλλά κατόπιν συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας και ΗΠΑ, μετά τον θάνατό του δεν θα τον αντικαθιστούσε κανείς!

Ο Αντώνης Βεζυρόπουλος για περισσότερο από 20 χρόνια διατηρούσε 40 κατσίκια περίπου, πάνω στις δύο νησίδες τις οποίες επισκεπτόταν ανελλιπώς για όσο καιρό του επέτρεπε η ηλικία του.

Τώρα, η ίδια η ελληνική κυβέρνηση «γκριζάρει» ελληνικά νησιά καταργώντας την όποια οικονομική δραστηριότητα, παραδίδοντας ουσιαστικά την ελληνική κυριαρχία και τα δικαιώματα ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας για χάρη της Τουρκίας!

Στα πλαίσια δηλαδή των… διαπραγματεύσεων στο «τραπέζι» των οποίων βρίσκονται μόνο ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου που απορρέουν από το Δίκαιο της Θαλάσσης μια νησίδα δικαιούται να έχει ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα αν έχει κατοίκους (δεν εννοεί στρατιωτική φρουρά) και συντηρεί αυτόνομη οικονομική ζωή.

Οι βοσκοί απομακρύνονται, άρα δεν υπάρχουν κάτοικοι, δεν υπάρχουν κοπάδια και συνεπώς δεν θα υπάρχει και καμία οικονομική δραστηριότητα.

Είναι ένας απλός, έμμεσος τρόπος με τον οποίο «γκριζάρονται» νησιά.

Αυτά για αρχή είναι έξι νησίδες στα Δωδεκάνησα (στον δήμο Αστυπάλαιας) αλλά είναι σίγουρο ότι με αυτή τη «μέθοδο» θα ακολουθήσουν κι άλλα.

Τα Δωδεκάνησα είναι ίσως και η πιο ευαίσθητη περιοχή του Αιγαίου.

Είναι η πρώτη φορά που απαγορεύεται σε Έλληνες πολίτες να προσεγγίζουν και να έχουν πρόσβαση σε ελληνικό έδαφος με πρόφαση την προστασία του περιβάλλοντος (κάτι που θα χρησιμοποιηθεί ευρέως) και έτσι αντί να προχωρήσει το πρόγραμμα επανεγκατάστασης κατοίκων στα νησιά, η κυβέρνηση φροντίζει να εκκενωθούν πλήρως και διαπαντός.

Κάποιες νησίδες έχουν στρατηγική σημασία όπως η νησίδα Σαρία, βόρεια της Καρπάθου, η οποία χωρίζεται με ένα μικρό δίαυλο πλάτους 300 μέτρων από την Κάρπαθο και ελέγχει το πέρασμα Καρπάθου-Ρόδου.

Η νησίδα αυτή θα έπρεπε να έχει απεναντίας και μόνιμη φρουρά.

Υπάρχουν κι άλλες τέτοιες νησίδες σε πολύ κοντινές αποστάσεις σε νησιά των Δωδεκανήσων (όπως για παράδειγμα η Νίμος στην Σύμη) που έχουν στρατηγική σημασία για την ελληνική κυριαρχία στις εσχατιές της Ελλάδας.

Οι νησίδες δεν είναι απλά «βραχάκια» που θα ήταν βολικό να τα ξεφορτωθεί η κυβέρνηση, αλλά ελληνικό έδαφος που αν χρησιμοποιηθεί σωστά πολλαπλασιάζει την γεωοπολιτική ισχύ της χώρας.