Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Πεμπτη 6 Ιουνιου 2024


Κίνηση ματ από τη Ρωσία: Προωθεί την αποδολαριοποίηση του εμπορίου με τη Λατινική Αμερική

Τετάρτη 05/06/2024 - 20:13

Ο Shchetinin υπογράμμισε ότι διεξάγονται επίσης διαβουλεύσεις με άλλες χώρες, όπως η Κούβα, η Νικαράγουα και η Βενεζουέλα

Η Ρωσία βάζει σε κίνηση το σχέδιο του οικονομικού της επιτελείου για την απο-δολαριοποίηση των εμπορικών σχέσεων με Κούβα, Νικαράγουα, Βενεζουέλα και τα κράτη των BRICS, τονίζει ο Alexander Shchetinin, διευθυντής του Γραφείου Λατινικής Αμερικής του υπουργείου Εξωτερικών.

Ειδικότερα, η Μόσχα εντείνει τις διαπραγματεύσεις με μεγάλο αριθμό κρατών του Παγκόσμιου Νότου στο πλαίσιο της συνάντησης των BRICS και υπάρχουν ιδέες για την εισαγωγή εναλλακτικών πλατφορμών πληρωμών, αποκάλυψε σε συντάκτες ο Ρώσος διπλωμάτης στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF).

Ο Shchetinin υπογράμμισε ότι διεξάγονται επίσης διαβουλεύσεις με άλλες χώρες, όπως η Κούβα, η Νικαράγουα και η Βενεζουέλα, με τις οποίες η Ρωσία έχει «κανονικές εμπορικές και οικονομικές σχέσεις».

Παράλληλα, επισήμανε ότι η Μόσχα μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει τα εθνικά νομίσματα για την αποδολαριοποίηση του εμπορίου με τη Λατινική Αμερική και ότι σημειώνεται πρόοδος σε αυτόν τον τομέα.

Η 27η διοργάνωση του Οικονομικού Forum της Αγίας Πετρούπολης -θεσμός που εκκίνησε το 1997- πραγματοποιείται από τις 5 έως τις 8 Ιουνίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 136 χώρες.

Το θέμα του φόρουμ είναι «Τα θεμέλια ενός πολυπολικού κόσμου. Η διαμόρφωση νέων τομέων ανάπτυξης».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Προσωπικός Αριθμός έρχεται τέλος καλοκαιριού - Θα τον επιλέγουμε μόνοι μας

Θα είναι μοναδικός για τον κάθε πολίτη και θα χρησιμοποιείται σε όλες τις συναλλαγές με το Δημόσιο χωρίς να χρειάζεται πλέον ο  ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ ή ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητας

Στόχος τους είναι η αλλαγή του χρηματοπιστωτικού συστήματος δηλ η κατάργηση των μετρητών με σκοπό την επιβολή της αχρηματης ,ψηφιακής οικονομίας ,η κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας κ περιουσίας των φυσικών προσώπων 

Ο εν λόγω #αριθμος κ η ( αποκαλούμενη)#καρτα

του πολίτη ,θα επιβληθούν #μονον εάν καταφέρουν να εξαπατήσουν τέτοιο ποσοστό των πολιτών ώστε να μπορεί να λειτουργήσει η πλατφόρμα τους.

Να φροντίσουμε οι πολίτες ,#να_μην_ερθει_ποτε

Ο στόχος τους ,#δεν είναι ούτε η εξάλειψη της γραφειοκρατίας ,ούτε φυσικά ,η εξυπηρέτηση μας

Ψεύδονται ασυστολα ,όπως άλλωστε κάνουν συνεχώς κ με όλα τα θέματα που άπτονται ,κάθε πτυχής της ζωής 

Στόχος τους #ειναι η σκλαβοποιηση μας σε τέτοιο βαθμό κ με τέτοιο τρόπο ,ώστε να έχουν δικαίωμα ζωής κ θανάτου ,πάνω μας.

Καθήκον μας η διαρκής ενημέρωση κ η αποφασιστική αντίσταση 

Για άλλη μια φορά το αποκαλούμενο πολιτικό σύστημα της χώρας κ οι εκπρόσωποι του,στρέφονται εθελοδουλα , εναντίον του λαού της χώρας ,για να αποδείξουν στα αφεντικά τους πόσο πιστά σκυλιά τους,είναι 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταστρέφοντας τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα! Μια ιστορία που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σκάνδαλο

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει συχνά τη μεγάλη του αγωνία για την «ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία» , κάνοντας και προτάσεις…Δεν μπορεί να είναι «πολυδιασπασμένη» μας είπε…Έχει αναφερθεί κάμποσες φορές και στον «ευρωπαϊκό αντιαεροπορικό θόλο», που όπως γράψαμε φαίνεται ότι είναι ένα σχέδιο της γερμανικής Rheinmetall .

Όλα αυτά δεν θα απασχολούσαν αν δεν υπήρχε η προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ελληνική αμυντική βιομηχανία! Μια αδιαφορία που εκδηλώνεται με τρόπο εξοργιστικό στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα!

Ο πόλεμος στην Ουκρανία προκάλεσε τεράστιες ανάγκες παραγωγής οβίδων. Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία, αλλά με ενέργειες και παραλείψεις της έδωσε το έργο των ΕΑΣ σε ξένες εταιρείες! Ποιος θα δώσει εξηγήσεις γι΄ αυτές τις αποφάσεις;

Σε σκάνδαλο εξελίσσεται η κυβερνητικη μεθόδευση για εκχώρηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) στην τσεχική εταιρεία, CSG, η οποία έχει αναλάβει «εργολαβικά» στην ΕΕ την παραλαβή, επιδιορθώσεις, κατασκευή, και στη συνέχεια την προμήθεια της Ουκρανίας με οβίδες πυροβολικού, ως επί το πλείστον των 155 mm.

Η πρωτοφανής απραξία της κυβέρνησης εδώ και χρόνια, σε σημείο εγκληματικής αδιαφορίας, ως προς τις ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες, κατέστησαν -και- τα ΕΑΣ φτωχό συγγενή των Τσέχων. Στο μεταξύ, ενώ, εδώ και πάνω από δύο χρόνια μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, και όλα έδειχναν ότι θα πέσει «χοντρό χρήμα» στο σφαγείο του πολέμου, με κερδισμένες τις πολεμικές βιομηχανίες παγκοσμίως, η ελληνική κυβέρνηση δεν φρόντισε καν να εκσυγχρονίσει έστω και μια βίδα στα ΕΑΣ, ή τουλάχιστον -τα τελευταία χρόνια- να θέσει κομμάτια της εταιρείας σε λειτουργία.

Ευρω-μπανανία

Ετσι, τώρα εκχώρησε έναντι πινακίου φακής ένα από τα εναπομείναντα «ασημικά» της χώρας. Ως γνωστόν, δίδεται το 49% των ΕΑΣ και το management, έναντι 60 εκατομμυρίων, εκ των οποίων το 45% ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Με τόσα χρήματα δεν αγοράσει κανείς ούτε μεγάλο συνεργείο, όχι πολεμική βιομηχανία. Κοντολογίς, οι Τσέχοι, πρακτικά δεν βάζουν ευρώ από την τσέπη τους. Πόσο μάλλον, που το πρόγραμμα προμήθειας της Ουκρανίας με πυρομαχικά χρηματοδοτείται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από την ΕΕ.

Ουσιαστικά, η κυβερνητική αδιαφορία οδήγησε την ΕΑΣ να είναι «γιουσουφάκι» ξένων εταιρειών, τη στιγμή που, εν μέσω μεγάλων πολέμων που μαίνονται στην ευρύτερη περιοχή μας, θα μπορούσε να δουλεύει φουλ τις μηχανές της. Κατά τα λοιπά, το μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Αμυνας κόπτονται δήθεν για την «ανάκαμψη» των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας μας, και αποδύονται σε κροκοδείλια δάκρυα επειδή η γειτονική Τουρκία αναπτύσσει δική της πολεμική βιομηχανία. Να σημειωθεί ότι η Τουρκία ήδη έχει πλασσαριστεί δυνατά στις διαδικασίες προμήθειας οβίδων για την Ουκρανία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



SOS Βέρμιο

Το ξέρουμε: Το Βέρμιο κατασκάπτεται!

Μας το λένε και περιγράφουν από διάφορες πλευρές.

Ε, και;!

Το Βουνό μας σύντομα θα έχει 100δες ανεμογεννήτριες και 1000δες φωτοβολταϊκά!!

Όχι, δεν χρειαζόμαστε πληροφορίες: Τη συμμετοχή σας θέλουμε σε αυτόν τον Αγώνα!

Εμείς σήμερα στη συνέλευση μας αποφασίσαμε:

α) Εξόρμηση Στο Σέλι.

β) Συμμετοχή στην Ανάβαση στο Άγιο Πνεύμα.

γ) Καταγραφή και προβολή του τί συμβαίνει στο Βουνό μας τώρα.

Καλούμε όλους τους φορείς, όλους-ες τους συμπατριώτες μας να δράσουμε μαζί, ισότιμα, και με ό,τι άλλο έχουν να προτείνουν!

Τώρα!!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έντονες είναι οι αντιδράσεις φορέων και κατοίκων της Καισαριανής για την απόφαση του Δήμου να προχωρήσει σε κοπές κυπαρισσιών και μάλιστα, εν μέσω της αναπαραγωγικής περιόδου των πουλιών.

Αρκετά κυπαρίσσια έχουν ήδη κοπεί ενώ 40 ακόμα έχουν σημαδευτεί και σύντομα θα έχουν και αυτά την ίδια μοίρα.

Η αιτιολόγηση είναι πως τα δέντρα θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια ιστορικών κτιρίων του Άλσους αλλά και των νέων έργων ανάπλασης που έχουν ξεκινήσει. Τα κυπαρίσσια, ωστόσο, διαθέτουν πασσαλώδες ριζικό σύστημα που δεν απειλεί τη στατικότητα των κτιρίων.

-Η κοπή μεγάλων δέντρων συνιστά πλήγμα για τους ελάχιστους «πράσινους πνεύμονες» των πόλεων ενώ χάνονται και τα τελευταία «καταφύγια» των άγριων πουλιών που έχουν απομείνει εντός αστικού ιστού, όπως Κοτσύφια, Καλόγεροι, Γκιώνηδες, Ωχροστριτσίδες κ.ά. 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να μην προβούν σε καμία κοπή δέντρου εν μέσω αναπαραγωγικής περιόδου και να προχωρήσουν σε τροποποίηση της μελέτης ανάπλασης συνολικά, μειώνοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Να επισημάνουμε ότι τα κυπαρίσσια, εκτός των άλλων, αποτελούν κι ένα αποτελεσματικό αντιπυρικό φράγμα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαρία Καρυστιανού προς Μητσοτάκη: «Γνωρίζετε τους νόμους της χώρας μου; Συμμορφώνεστε με αυτούς ή θεωρείτε ότι δεν έχετε καμία τέτοια υποχρέωση!»

5/6/2024

Η πρόεδρος του Συλλόγου «ΤΕΜΠΗ 28-2-2023», Μαρία Καρυστιανού, ανέφερε πως «ο Πρωθυπουργός απουσιάζει και από αυτή τη σημαντική μέρα, όπως απουσίαζε και από την Ολομέλεια της Βουλής και από όλα σημαντικά για τη χώρα μας θέματα»

Αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατό να μιλάμε για ακαταδίωκτο όταν οι πολιτικοί συγκεντρώνουν τόση εξουσία και δύναμη στα χέρια τους έναντι άλλων ανθρώπων, τονίζοντας πως αυτή η εξουσία και η ευθύνη θα έπρεπε να ελέγχεται, να επιθεωρείται και να καταδικάζεται αυστηρότερα.

Αντ΄ αυτού – όπως σημείωσε – καταπατώνται οι διατάξεις του κράτους από την ίδια την πολιτική ηγεσία: «Αρκετά με την ατιμωρησία των υπουργών, αρκετά με τη διαφθορά. Η διαφθορά σκοτώνει. Το είδαμε στα Τέμπη, το είδαμε και σε άλλες συμφορές της χώρας μας», ανέφερε.

Αναφερόμενη στο ρόλο της Βουλής υπογράμμισε πως «παρά τον μεγάλο αριθμό βουλευτών, δεν καταφέρνει να φανεί αρωγός σε θέματα πάταξης της διαφθοράς. Ετσι αναγκαζόμαστε εμείς οι πολίτες να καταθέσουμε σήμερα αίτημα αναθεώρησης της ασυλίας των πολιτικών με την απαίτηση αυτό να υλοποιηθεί τάχιστα».

Αναφερόμενη στον Πρωθυπουργό έκανε λόγο για «πρόσωπο αδιαφορίας όχι μόνο απέναντι σε ένα από τα χειρότερα εγκλήματα με κρατική συμμετοχή κι ευθύνη, αλλά απέναντι και σε 1,5 εκ. πολίτες».

Απευθυνόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, επεσήμανε: πως το όνομά του αναφέρθηκε σε μια ποινικά κολάσιμη πράξη για την οποία ο ίδιος θα έπρεπε να σπεύσει να ξεκαθαρίσει σύμφωνα με τη θέση του: «Οχι εκ του ασφαλούς εντός της Βουλής και σε οικείο δημοσιογραφικό περιβάλλον αλλά να παρουσιαστείτε οικοεθελώς μπροστά στο δικαστη και να αποδείξετε τα όσα ισχυρίζεστε. Αντιθέτως κρυμένος στην ασυλία σας ούτε καν αναφέρεστε στην τραγωδία ελπίζοντας ότι οι Ελληνες θα ξεχάσουν και θα αποθαρρυνθούν. Εμείς όμως δεν ξεχνάμε».

Υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός έχει συνταγματική υποχρέωση να της απαντήσει στην επιστολή που του έστειλε εντός 50 ημερών, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει ακόμα: «Οφείλατε να μου απαντήσετε όχι μόνο ως εκπρόσωπος ενός κράτους που σκότωσε το παιδί μου, όχι μόνο από την ηθική υποχρέωση προς την κοινωνία αλλά και την παράταξή σας, αλλά από την υποχρέωση που έχετε να απαντήσετε εντός 50 ημερών, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Συνταγματος.


Συνταγματολόγοι θα ετοιμάσουν νομοθετική ρύθμιση

Αρωγός στην προσπάθεια των συγγενών των θυμάτων για δικαίωση είναι και ο νομικός κόσμος. Στη συνεντευξη τύπου που διοργανώθηκε, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός ανακοίνωσε πως έχει ηδη συγκροτηθεί ειδική επιτροπή από Πανεπιστημιακούς, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος και Νίκος Παπασπύρου με αντικείμενο την σύνταξη κειμένου, το οποίο θα ανοίξει το δρόμο να αναληφθεί νομική πρωτοβουλία στα πλαίσια του υφιστάμενου κανονισμού της Βουλής, χωρίς να απαιτείται η αναμονή για την επόμενη συνταγματική αναθεώρηση.

«Ο δικηγορικός κόσμος θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε η συλλογή υπογραφών, η φωνή 1,5 εκ. πολιτών να μην καταστεί ένα απλό πολιτικό αποτύπωμα, αλλά μια θεσμική νομική πρωτοβουλία που θα αποκτήσει σάρκα και οστά», επεσήμανε ο κ. Βερβεσός. Προσέθεσε πως η εν λόγω συνταγματική διάταξη διαχρονικά παραμένει ένα αδειανό πουκάμισο χωρίς να έχει ψηφιστεί ο απαραίτητος εκτελεστικός νόμος, ενώ τόνισε ότι η οργη των πολιτών είναι μεγάλη: «2 εκ. πολίτες ψηφισαν την κυβέρνηση, 1.5 εκ. ζητούν δικαίωση για τα Τέμπη. Αυτό δεν είναι μια αμελητέα ποσότητα».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε μία πολύ σημαντική καταγγελία προχώρησε ο πρώην ΥΦΥΠΕΞ της ΝΔ Γιάννης Βαληνάκης ο οποίος αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζεται να υπογράψει μνημόνιο απόσυρσης των βοσκών από έξι ελληνικές νησίδες, υπό το πρόσχημα να προστατευτούν τα… θαλασσοπούλια!

Έτσι λοιπόν η ίδια η κυβέρνηση «γκριζάρει» ελληνικά νησιά και δημιουργεί νέα «Ίμια», καταργώντας την όποια οικονομική δραστηριότητα παραδίδοντας ουσιαστικά την ελληνική κυριαρχία και τα δικαιώματα της ΑΟΖ για χάρη της Τουρκίας!

Σύμφωνα με απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου που απορρέουν από το Δίκαιο της Θαλάσσης μια νησίδα δικαιούται να έχει ΑΟΖ αν έχει κατοίκους (δεν εννοεί στρατιωτική φρουρά) και συντηρεί αυτόνομη οικονομική ζωή.

Οι βοσκοί απομακρύνονται, άρα δεν υπάρχουν κάτοικοι, δεν υπάρχουν κοπάδια και συνεπώς δεν θα υπάρχει και καμία οικονομική δραστηριότητα.

«ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ: Σήμερα υπογράφεται μνημόνιο απόσυρσης του βοσκού από 6 νησάκια στα Δωδεκάνησα (+μη επαναμίσθωσης από Δήμο Αστυπάλαια) για να προστατευθούν θαλασσοπούλια!

Με ερασιτεχνισμούς η οικολογία αντιπαρατίθεται ευθέως με Ελληνική κυριαρχία +δικαιώματα ΑΟΖ. Η Τουρκία καραδοκεί… »



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ισραήλ οργάνωσε και πλήρωσε για μια εκστρατεία πέρυσι που χρησιμοποίησε ψεύτικους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδησεογραφικούς ιστότοπους για να παροτρύνει τους αμερικανούς νομοθέτες να υποστηρίξουν τον πόλεμο στη Γάζα, σύμφωνα με έρευνα των Times. Η μυστική προσπάθεια σηματοδοτεί πόσο μακριά ήταν διατεθειμένο να φτάσει το Ισραήλ για να επηρεάσει την αμερικανική γνώμη.

Η εκστρατεία ξεκίνησε τον Οκτώβριο και παραμένει ενεργή στο X. Στο αποκορύφωμά της, χρησιμοποίησε εκατοντάδες ψεύτικους λογαριασμούς που παρουσιάζονταν ως πραγματικοί Αμερικανοί για να δημοσιεύσουν σχόλια υπέρ του Ισραήλ. Παρόλο που οι ΗΠΑ είναι από καιρό ένας από τους πιο ένθερμους συμμάχους του Ισραήλ, ο πόλεμος στη Γάζα δεν ήταν δημοφιλής σε πολλούς Αμερικανούς, οι οποίοι ζήτησαν από τον Πρόεδρο Μπάιντεν να αποσύρει την υποστήριξη προς το Ισραήλ ενόψει των αυξανόμενων θυμάτων μεταξύ των αμάχων.

Η καμπάνια δεν είχε εκτεταμένο αντίκτυπο, δήλωσαν οι Meta και OpenAI την περασμένη εβδομάδα. To Χ δεν απάντησε σε αίτημα των New York Times για σχόλιο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύνοδος κορυφής στην Ελβετία το επόμενο διάστημα για την "ειρήνη" στην Ουκρανία.... όπου δεν θα μετέχουν ούτε καλούνται η Ρωσία και οι σύμμαχοι της .Αυτή είναι η σοβαρότητα της συλλογικής Δύσης . Θυμίζει την σύσκεψη του Μονάχου στα τέλη Σεπτεμβρίου 1938 όπου οι Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής εκείνης αποφάσισαν για την τύχη της Τσεχοσλοβακίας και τον διαμελισμό της χωρίς να κληθεί να μετάσχει η ίδια η Τσεχοσλοβακία.Και βέβαια ούτε η εκπρόσωπος του " κακού" Σοβιετική Ένωση.

Σχολιο.- Δεν θα μπορούσαν να σταθούν δίπλα σε Ρώσους και Κινέζους ηγέτες οι μαριονέτες που έχει βάλει για ηγεσία της Δύσης το ολιγαρχικό τεχνοφεουδαρχικό ανωμαλιάτο το οποίο την κυβερνά.

Ας φανταστούμε μόνο τη Μπειμπυλίνα Μπέρμποκ, ΥΠΕΞ της Γερμανίας, δίπλα στο Σεργκέι Λαβρώφ.

Όχι απλά αβυσσαλέα διαφορά gravitas και σοβαρότητας αλλά και οπτική, επικοινωνιακή γελοιοποίηση της Γερμανίας και της Δύσης κατ'επέκτασης.

Σχολιο.- 'Αλλη μια ομοιότητα με την εποχή εκείνη...

Σχολιο.- Αυτό δεν είναι τίποτα.Που να δείτε όταν θα έρθει η ώρα να ξεπουπουλιάσουν την Ελλάδα,για να κρατήσουν την Τουρκία στο δυτικό άρμα.Το Μόναχο το 1938 δεν θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτό.

Σχολιο.- αν αποφασίσει η Τουρκία ότι η Δύση είναι ψοφάλογο και δεν τη συμφέρει πια η συμμαχία μαζί της, κανένα αντάλλαγμα δεν θα την κρατήσει...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πολιτική ως επάγγελμα 

Παρακολουθώντας κάπως χαλαρά την πορεία προς τις Ευρωεκλογές.

Το βασικό στοιχείο των ευρωεκλογών 2024 είναι η απόλυτη πολιτική σύγκλιση των μεγάλων κομμάτων αλλά και αρκετών μικρών και η πλήρης επαγγελματοποιηση της πολιτικής.Ο κυνισμός.

Με ενοχλεί ιδίως όταν το βλέπω τελείως καθαρά ακόμη και σε νέες και νέους υποψήφιους,πραγμα πολύ απωθητικό αλλά υπαρκτό . Αυτοί οι νέοι και νέες υποψήφιοι εχουν αποδεχθεί έναν σκληρό επαγγελματισμό ανεξαρτήτως Δεξιάς και Κεντροαριστερας. Οι της Δεξιάς λένε πόσο καλά πτυχία έχουν και πόσο ξέρουν την οικονομία και την προσαρμοσμένη στην αγορά διοίκηση.Οι της "Κεντροαριστεράς" προσθετουν με σοβαροφάνεια πέραν των ενδόξων πολλών πτυχίων τους ( αλήθεια τα λεφτά που τα βρήκαν για τόσα πτυχία;;) πόσο νοιάζονται για μετανάστες, άπορους, γυναίκες, λοατκι, πολυφυλους κλπ πόσο μπορούν να γίνουν εκπρόσωποι στην Ευρωβουλή των μη εκπροσωπουμενων ταυτοτήτων κλπ Οι εργαζόμενοι, από την άλλη πλευρά, ποτέ δεν έχουν υποεκπροσωπηθει τόσο πολύ ως κατηγορία όσο στον λόγο των τωρινών υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Νέας Κεντροαριστεράς θα προσεθετα. Αυτού του τύπου η Κεντροαριστερά έχει απώθηση για τους εργαζόμενους.

Το συμπέρασμα, και όταν το βλέπεις ιδίως σε νέους και νέες υποψηφίους είναι πολύ καταθλιπτικό , είναι η Μπίζνα.Επενδυω χρήματα και εικόνα για να κάνω επιτυχημένη καριέρα και να ζήσω πλούσια,εγώ και οι απόγονοι . Κάτι σαν το βιογραφικό του κ. Παπαδημουλη ( δέκα χρόνια αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής !!!) .Η πολιτική είναι δοξα άνευ πολιτικού νοήματος, ικανοποίηση ενός ογκώδους εγω, και κυρίως πολλά φράγκα.

Σχολιο.- Δύο πράγματα μου κάνουν εντύπωση, πέραν των όσων ορθώς ανέφερες.

Βλέπω πολλά πρόσωπα σχετικά νεαρής ηλικίας, που αφού τονίσουν πόσο επιτυχημένοι είναι επαγγελματικά ( και μάλιστα στα χρόνια της κρίσης) τώρα θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για το καλό των Ελλήνων στην Ευρώπη ( προφανώς κρυφό τους ειδωλο ειναι o Παπαδημούλης).

Το δεύτερο, είναι ακόμα χειρότερο.

Όλοι οι συστημικοί δημοσιογράφοι πρωινών και βραδυνων εκπομπών αφού κάνουν κάποιες μη ουσιώδεις ερωτήσεις πολιτικού, υποτίθεται, περιεχομένου, μετά λένε το εξής: " τώρα θα σας ρωτήσω κάτι "ανθρώπινο", εννοώντας κάτι κατινίστικα κουτσομπολιά που αφορούν στην ιδιωτική ζωή του υποψηφίου.

Όμως η αντιδιαστολή της λέξης "ανθρώπινο," από το περιεχόμενο των προηγούμενων ερωτήσεων υπονοεί (ασυνειδήτως;) ότι η "πολιτική" δεν είναι κάτι ανθρώπινο, αλλά κάτι σαν αναγκαίο κακό. Και ίσως σιγα-σιγα θα έπρεπε να τελειώνουμε μ' αυτό.

Υπερβάλλω?

Σχολιο.- εξαιρετική παρατήρηση .Σαν να λέει εκτός από την άχαρη αυτή δουλειά,τι κάνετε στην ιδιωτική σας ζωή;;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ζήτημα του πυρηνικού πολέμου σήμερα

Ξανά για το ζήτημα του πυρηνικού πολέμου. Μια τεράστια διαφορά της τωρινής κρίσιμης κατάστασης σε σχέση με τον προηγούμενο Ψυχρό Πόλεμο (από το 1947 ως το 1980 περίπου) είναι η αλλαγή συνείδησης των συστημάτων εξουσίας. Και μιλάω για των δυτικών αποικιοκρατών, που είναι τα μόνα επιθετικά. Τότε σταδιακά ,  επικράτησε ευτυχώς μια λογική ότι ο πυρηνικός πόλεμος είναι ταμπού γιατί θα προκαλέσει την αμοιβαία πλανητική καταστροφή

Στην τωρινή φάση, το ταμπού του πυρηνικού πολέμου εγκαταλείπεται. Είτε με την έννοια ότι ο εχθρός δήθεν μπλοφαρει ( Δυτικοί για Ρωσία) είτε με την αναδυόμενη έννοια του δήθεν περιορισμένου πυρηνικού πολέμου ( μόνο με τακτικά πυρηνικά η και με στρατηγικά αλλά δήθεν όχι μέχρις τελικής πτώσεως).

Υπό αυτήν την έννοια, βρισκόμαστε σε αρκετά χειρότερη κατάσταση από τον Πρώτο Ψυχρό Πόλεμο.

Σχολιο.- Δεν είναι μόνο που οι ηγέτες δεν έχουν ενσυναίσθηση του κινδύνου καταστροφής της ανθρωπότητας, είναι και που ο κόσμος στη Δύση έχει χάσει την κοινωνική του συνείδηση και ακόμα και το ένστικτο της επιβίωσης.

Σχολιο.- Τι να συγκρίνουμε τώρα, τον Κένεντυ με τα καθαρματα που, ως επί το πλείστον, ακολούθησαν...

Σε ταινίες των μέσων της δεκαετίας του '60 που ασχολούνται με ενδεχόμενο παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο (από τη μαύρη σάτιρα "Dr. Strangelove" μέχρι το δραματικό "Fail Safe"), ο πρόεδρος παρουσιαζόταν ως η φωνή της λογικής εν μέσω στρατοκρατών και φανατισμένων δεξιών ιδεολόγων. Νόμιζαν, βλέπεις, οι καλλιτέχνες πως, μετά τον Κέννεντυ, οι επόμενοι θα στέκονταν στο ύψος του - πού τέτοια τύχη...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού αναμένονται στην Αβάνα

Aπό 12 έως 17 Ιουνίου 2024, θα πραγματοποιηθεί επίσημη επίσκεψη στο λιμάνι της Αβάνας από ένα ναυτικό απόσπασμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αποτελούμενο από τέσσερα πλοία: τη φρεγάτα Gorshkov, το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο Kazan, το πετρελαιοφόρο Pashin και το ρυμουλκό διάσωσης Nikolai Chiker.

Η επίσκεψη αυτή συνάδει με τις ιστορικές φιλικές σχέσεις μεταξύ της Κούβας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας και είναι αυστηρά σύμφωνη με τους διεθνείς κανονισμούς στους οποίους η Κούβα είναι κράτος-μέλος. Κανένα από τα πλοία δεν φέρει  πυρηνικά όπλα, οπότε ο ενδιάμεσος σταθμός τους στη χώρα μας δεν αποτελεί απειλή για την περιοχή.

Οι επισκέψεις ναυτικών μονάδων από άλλες χώρες αποτελούν ιστορική πρακτική της επαναστατικής κυβέρνησης με έθνη με τα οποία διατηρούμε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας.

Κατά την άφιξή τους στο λιμάνι της Αβάνας, ένα από τα πλοία της ομάδας θα ρίξει 21 κανονιοβολισμούς ως χαιρετισμό προς το Έθνος, τις οποίες θα ανταποδώσει πυροβολαρχία των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων από το φρούριο San Carlos de La Cabaña.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαρία Καρυστιανού: «Ήταν περισσότερα από 57 τα θύματα στα Τέμπη»

«Βρέθηκαν 85 διαφορετικά DNA»

6.06.2024 - 18:11

Η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, μίλησε την Πέμπτη στον Focus FM και την εκπομπή “Κόντρα στο Σύστημα” με τον ψυχολόγο Γρηγόρη Σερέτη. Αναφερόμενη στον αριθμό των θυμάτων του ομαδικού εγκλήματος δήλωσε: «Από μαρτυρίες και από πραγματογνώμονες τα θύματα είναι περισσότερα από 57. Βρέθηκαν 85 διαφορετικά DNA».

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός αλλά και η κρατική τηλεόραση, που την πληρώνουμε όλοι μας, σιώπησαν» επισήμανε η κα Καρυστιανού με αφορμή την χθεσινή εκδήλωση των συγγενών των θυμάτων όπου είχαν προσκληθεί, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν.

Σχολιάζοντας την στάση της Δικαιοσύνης τόνισε: «Η Δικαιοσύνη, όσους είδαμε μπροστά μας, όχι δεν μας βοηθάει, αλλά μας μπλοκάρει. Σίγουρα, όμως, υπάρχουν και άνθρωποι που μπορούν να βγουν μπροστά και να βοηθήσουν».

Πρόσθεσε, δε: «Ό,τι έχει βγει στην δημοσιότητα βγήκε από τους συγγενείς των θυμάτων».

Αναφέρθηκε, επίσης, στον αριθμό των θυμάτων λέγοντας: «Από μαρτυρίες και από πραγματογνώμονες τα θύματα είναι περισσότερα από 57. Βρέθηκαν 85 διαφορετικά DNA».

Για τον πρωθυπουργό η Μαρία Καρυσταινού ανέφερε: «Ας πάει στον δικαστή ο κ. Μητσοτάκης τα στοιχεία που έχει ότι δεν έγινε μπάζωμα. Εργαλειοποιεί ο ίδιος το δυστύχημα των Τεμπών καθώς βρήκε τυχαία ένα άτομο και μίλησε, και παρουσιάζει παντού ότι μιλάει με συγγενείς των θυμάτων. Πρέπει να ντρέπεται».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ: Η εταιρεία “Film Heritage” του Βολοντομιρ Ζελένσκι, αγόρασε το «Vuni Palace Casino Hotel» στην κατεχόμενη Κερύνεια για 150 εκατομμύρια στερλίνες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θυμάσαι επί ιού που έκαναν χειραψία με τον... αγκώνα?

Πιο γραφικοί κι από τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 1989, ένα ανώτερο διευθυντικό στέλεχος του αποικιοκρατικού ξεφτιλοΟΗΕ προειδοποίησε ότι ολόκληρα έθνη θα μπορούσαν να εξαφανιστούν από το πρόσωπο της Γης με την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, εάν η τάση της υπερθέρμανσης του πλανήτη δεν αντιστραφεί μέχρι το έτος 2000. Αυτή η τρομοκρατική ενέργεια παρουσιάστηκε σε πολλά άρθρα, όπως και σε άρθρο του Associated Press που γράφτηκε από βετεράνο δημοσιογράφος Peter James Spielmann και δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουνίου 1989.

Σύμφωνα με το άρθρο, οι κυβερνήσεις είχαν ένα όριο 10 ετών για να λύσουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου προτού ξεφύγει από τον έλεγχο. Ο αξιωματούχος του αποικιοκρατικού  ξεφτιλοΟΗΕ προέβλεψε επίσης ότι καθώς η υπερθέρμανση λιώνει τους πάγους, τα επίπεδα των ωκεανών θα αυξηθούν έως και κατά τρία πόδια, αρκετά για να καλύψουν τις Μαλδίβες και άλλα επίπεδα νησιωτικά έθνη.

Ωστόσο κανένας “ανεξάρτητος” οργανισμός ελέγχων, δεν κατεβάζει αυτές τις επικίνδυνες θεωρίες συνομωσίας του αποικιοκρατικού ξεφτιλοΟΗΕ. και κάνει το εξής παράλογο, κατεβάζει τις δημοσιεύσεις που αναδεικνύουν την “αποτυχημένη πρόβλεψη” του αποικιοκρατικού ξεφτιλοΟΗΕ, δηλαδή των ανεξάρτητων μέσων… Με αποτέλεσμα η κοροϊδία να συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας.

Το 2019, το Snopes «έλεγξε» τον ισχυρισμό ότι «ένας ανώτερος περιβαλλοντικός αξιωματούχος του αποικιοκρατικού ξεφτιλοΟΗΕ λέει ότι ολόκληρα έθνη θα μπορούσαν να εξαλειφθούν από το πρόσωπο της Γης με την άνοδο της στάθμης της θάλασσας εάν η τάση της υπερθέρμανσης του πλανήτη δεν αντιστραφεί μέχρι το έτος 2000» επειδή “χρησιμεύει ως βάση για αναρτήσεις clickbait από διάφορα μέσα ενημέρωσης άρνησης κλίματος.” 

Ωστόσο, επειδή το άρθρο ήταν διαθέσιμο για ανάγνωση από όλους, το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να ισχυριστούν ότι το άρθρο του Spielmann δεν υποστηρίχθηκε από επιστημονικές μελέτες όπως αναφέρει. Μόνο που αυτό είναι χειρότερο, είναι σαν μας λέει πως αποικιοκρατικός ξεφτιλοΟΗΕ μας λέει ψέματα!

Το άρθρο του Spielmann είναι μόνο μία από τις αποτυχημένες προβλέψεις για την κλιματική καταστροφή που περιλαμβάνονται στο « Χρονολόγιο Προβλέψεων για το Κλίμα » της The Empowerment Alliance .

Σχολιο.- Ο Αλ Γκορ ήταν ο πρώτος απατεώνας μαζί με τον Τζορτζ Σόρος



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Το πρόγραμμα σήμερα έχει…απόβαση στη Νορμανδία. 

-Μεγάλη προσβολή στην ιστορική μνήμη και σε όσους ακόμη διατηρούν κριτική σκέψη, η απουσία πρόσκλησης ακόμη και σε μια αντιπροσωπεία σε μια χώρα που θυσίασε 27 εκατομμύρια πολίτες της για να ζήσουμε 80 χρόνια σε σχεδόν πλήρη ελευθερία, δημοκρατια και ευημερία. 

-Ολα αυτά πλέον για όποιον καταλαβαίνει με τις σημερινές ηγεσίες μας, μας τελείωσαν μιας και αναπόφευκτα θέλουν να μας εμπλέξουν σε πόλεμο ευρείας κλίμακας. 

-Αντιθέτως σήμερα επίτιμοι προσκεκλημένοι είναι Ουκροναζι και εκπρόσωποι μιας εν εξελίξει γενοκτονίας. 

-Ακομα και ο Ολάντ, το 2014 στα 70 χρόνια από την D-DAY δεν είχε τολμήσει κάτι τέτοιο και είχε καλέσει τους Ρώσους, παρόλο που τρεις μήνες νωρίτερα είχαν μπει στην Κριμαία. 

-Ολα έχουν έρθει άνω κάτω. Θέλουν να ξεχάσουμε όλα όσα γνωρίζουμε και μάθαμε. 

Το οργουελικό έργο σε πλήρη εφαρμογή στην πραγματικότητα!

Σχολιο.- Κάλεσε τόν ζελέ και σολτσ, ό μακρόν

Σχολιο.-  Ούτε πέρσι κάλεσαν την Ρωσία στην εκδήλωση της απελευθέρωσης του Άουσβιτς από τον κόκκινο στρατό.

Μόνο αηδία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα είναι Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Χαιρετίζουμε τη σημερινή ημέρα για το περιβάλλον και καταγγέλλουμε την υποκρισία όλων των παγκόσμιων ιθυνόντων για τη συμμετοχή, συνενοχή και σιωπή τους στα μυστικά προγράμματα της Γεωμηχαvικής τα οποία αρνούνται κατηγορηματικά ότι συντελούνται εδώ και δεκαετίες χαρακτηρίζοντας τα μάλιστα “θεωρίες συνωμoσίας”, ωστόσο συζητούν δημόσια την “μελλοντική” εφαρμογή τους.

Θα παραθέσουμε μερικά από τα πιο σημαντικά δημοσιεύματα μας, αφού πρώτα διευκρινίσουμε κάποιες ορολογίες για την καλύτερη κατανόηση τους.

Στον γενικότερο όρο της Γεωμηχαvικής συμπεριλαμβάνονται όλες οι τεχνικές και μέθοδοι αλλαγής κλίματoς αλλά και καιρoύ, μικρής ή μεγάλης κλίμακας. Τελευταία μάλιστα, προστέθηκαν και οι πρακτικές “σύλληψης” του διoξειδίου του άvθρακα από την ατμόσφαιρα, με σκοπό την ταφή του ή χρήση του προς παραγωγή ενέργεια – και οι δυο εξαιρετικά δαπανηρές και απολύτως αμφιλεγόμενες. Αυτές οι πρακτικές είναι ακόμα άγνωστες στην Ελλάδα, αλλά μας “υποσχέθηκαν” ότι θα εφαρμοστούν κι εδώ, σε βάρος προφανώς κάποιας τοπικής κοινωνίας.

Η μικρής κλίμακας γεωμηχαvική συνήθως είναι η γνωστή σε όλους τροπoποίηση καιρoύ ψεκάζoντας από αεροπλάνα τα νέφη με ιωδιoύχο άργυρo, για χαλαζική προστασία, πρόκληση βροχής κ.α.

Η μεγάλης κλίμακας γεωμηχαvική περιλαμβάνει πολλές μεθόδους που υποτίθεται σκοπεύουν να μετριάσουν την ηλιακή ακτινoβολία (σκοτείνιασμα του ήλιου) με αεροψεκασμoύς, μίμηση ηφαιστειακής λάβας, λεύκανση νεφών, καθρέφτες που αντανακλούν την ακτινοβολία του ήλιου κ.α. καθώς και πολλές παρεμβάσεις στους ωκεανούς.

Σε αυτούς τους αεροψεκασμούς οφείλονται οι πλημμύρες στη Θεσσαλία, στο Κατάρ, στη Γερμανία, για να θυμηθούμε ότι  έγινε τον τελευταίο καιρό.

Και εκτός αυτού, δεν έχει λογική να ψεκάζουνε πόλεις. Δεν έχουν σπαρτά οι πόλεις για να θέλουν να προκαλέσουν αλλαγή καιρού και να προξενήσουν  βροχές. Άσε που οι πληροφορίες που ξέρουν όλοι πλέον, είναι βάριο και λίθιο, που προκαλούν αυτήν την ηλιθιότητα, την αποχαύνωση στους ανθρώπους, τους πονοκεφάλους, τη διαρκή αίσθηση ότι είσαι άρρωστος.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΗΠΑ ΨΗΦΊΖΟΥΝ ΝΟΜΟΣΧΈΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΊΩΞΗ ΠΟΙΝΙΚΟΎ ΔΙΚΑΣΤΗΡΊΟΥ ΑΠΌ ΤΗ... ΔΙΩΞΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ: 

Η πρόταση της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ περνά με 247-155 στις Ηνωμένες Πολιτείες του Ισραήλ. ΤΙΜΩΡΗΣΗ του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Κλόουν γιατί κυνηγάει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου για εγκλήματα πολέμου (επειδή αν οι Ισραηλινοί εγκληματίες πολέμου αρχίσουν να διώκονται - τότε μαντέψτε ποιος είναι ο επόμενος!) 

Όπως είπαν  πριν από λίγο καιρό - δυτικοί αξιωματούχοι,  το ΔΠΔ είναι για τους αφρικανούς ηγέτες και τον Πούτιν!

Σχολιο.- Αυτό δεν είναι απλός ναζισμός... είναι ο απόλυτος ναζισμός που θέλουν να επιβάλουν. Η ιδεολογία των Σατανιστών και των Ανώμαλων…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλά νέα από τη Σλοβακία!

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο έκανε το πρώτο του βιντεοσκοπημένο μήνυμα μετά την απόπειρα δολοφονίας

"Αν όλα πάνε καλά, θα μπορούσα σταδιακά να επιστρέψω στην εργασία μου στο γύρισμα του Ιουνίου και του Ιουλίου , "

δήλωσε ο πολιτικός, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία στο σπίτι

-Δείτε -με αγγλικούς υπότιτλους- όλο το μήνυμα του Φίτσο, το πρώτο μετά την απόπειρα εναντίον του:

 -Δείχνει ευθέως τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, σαν υπεύθυνους για την επίθεση εναντίον του!

-Μιλάει για πληρωμένους προβοκάτορες και χρηματοδοτούμενους από το εξωτερικό ΜΚΟ και media!

-Επιμένει ότι η επίθεση “δεν ήταν προσωπικό μίσος ενός τρελού” εναντίον του αλλά απόπειρα της Δύσης να “φιμώσει” μια χώρα που επιμένει να έχει τη δική της άποψη και πολιτική χωρίς να θεωρεί “θανάσιμους εχθρούς τη Ρωσία και την Κίνα”!

-Δείτε το, γιατί το συμπέρασμα είναι ότι η απόπειρα όχι μόνο δεν φόβισε την ηγεσία της Σλοβακίας, αλλά αντίθετα ενίσχυσε, πιο αποφασιστικά τη θέληση για τον αντιιμπεριαλιστικό της δρόμο!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χοντραίνει το θέμα με την εξαγορά ή όχι του καζίνου στην Κερύνεια της Κύπρου, από την οφσόρ της Ελενας Ζελένσκι.

Το φ/β παρουσιάζει ως "fake news" την είδηση, βασιζόμενο στην διάψευση μιας αντι-Ρωσικής σελίδας-φαντάσματος, στο Χ, με 44 αναγνώστες με την επωνυμία Γκνίντα πρότζεκτ (Gnida project), που την αποκαλούν μάλιστα και ως "Ρωσική επιστημονική εταιρία".

Σύμφωνα με Κυπριακά δημοσιεύματα, ο Πρόεδρος της Κύπρου, Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση ερευνά το θέμα, ακόμη και με πηγές του εξωτερικού, αλλά απ΄όσο κατάλαβε σε μια 5΄λεπτη ενημέρωση που είχε, δεν φαίνεται να ισχύει η εξαγορά.

Σύμφωνα με την "Cyprys mail",

"Η σύγχυση φαίνεται να προέκυψε από τον ιστότοπο του καζίνο του ξενοδοχείου, ο οποίος αποδίδει τα πνευματικά του δικαιώματα, σε μια εταιρεία με το όνομα Film Heritage Inc.

Η Film Heritage Inc ήταν το όνομα μιας εταιρείας που ανήκε στη σύζυγο του Zelensky, Olena Zelenska , και η οποία κατείχε περιουσιακά στοιχεία στην Ουκρανία, τη Λευκορωσία, τη Ρωσία, το Μπελίζ και την Κύπρο κατά τη στιγμή της δημοσίευσης των Panama Papers το 2019. Επαψε να υφίσταται αυτή η εταιρία;; Δεν υπάρχει τέτοια πληροφόρηση, εν γνώσει μου.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του ομίλου Oscar επέμεινε ότι το όνομα ήταν ΣΥΜΠΤΩΣΗ(!!!!!!) και ότι μια εταιρεία με το ίδιο όνομα είχε αναπτύξει την ιστοσελίδα του καζίνο."

Ωστόσο, μπορούν δύο οφσόρ εταιρείες να έχουν το ίδιο όνομα;

Και τελικά, αν ισχύει κάτι τέτοιο, πουλήθηκε ή όχι το καζίνο στην "συνώνυμη" εταιρία;; Και ποια είναι αυτή;

Σύμφωνα με τους νόμους "Σε ορισμένες περιπτώσεις, δύο επιχειρήσεις μπορούν να μοιράζονται το ίδιο όνομα εάν έχουν λάβει τη συγκατάθεσή τους ή έχουν καταλήξει σε αμοιβαία συμφωνία. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν μια επιχείρηση χορηγεί άδεια σε μια άλλη να χρησιμοποιήσει ένα παρόμοιο ή ακριβές όνομα."

Επομένως, μόνο με την συναίνεση της Ελενας μπορεί να παραχωρηθεί η επωνυμία. Παραχωρήθηκε;

Ετσι πριν καν διευκρινιστούν τα γεγονότα, το φ/β παρουσιάζει ως φέικ την είδηση, την αποδίδει στους κακούς Ρώσους και επιβάλλει ποινές 90 ημερών "κάτω στις ενημερώσεις".

Ασε που δεν μπορείς να αντικρούσεις τις "αποδείξεις" τους.

Αφού το διαψεύδουν οι εμπλεκόμενοι είναι "fake"!

Σχολιο.- https://www.occrp.org/en/the-pandora-papers/pandora-papers-reveal-offshore-holdings-of-ukrainian-president-and-his-inner-circle?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR1KpEw29J7bx4aoRVoOi0k5yMuMKOv2yajoC5oNa571jIg5Sxp_sh9DBN0_aem_Aaq3c2ZzmsLcqbqj7DNWeQxy7kxR4I8nf7xNPjNvh2OLn2POsA3PmEY952S8-llgeF52OrwnTal00WMn1Q_gnflv



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε διαπραγματεύσεις με την Κούβα, τη Νικαράγουα, τη Βενεζουέλα για την αποδολαριοποίηση του μεταξύ τους εμπορίου

Σχολιο.- Και όχι μόνο για το δολάριο, όπως φαντάζομαι!

Σχολιο.-  ΣΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ ΤΟ ΕΥΡΩ

Σχολιο.- Εννοώ ότι έχει κάποια πυρηνικά υποβρύχια η Ρωσία και είναι ευπρόσδεκτη σ΄αυτά τα μέρη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαχμούτ Αχμεντινετζάντ... έχει το θράσος να θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος του Ιράν!

«Μεγάλο έθνος της Ουκρανίας

Πρόεδρο Ζελένσκι

Η έντιμη και σχεδόν απαράμιλλη αντίστασή σας αποκάλυψε τις σατανικές επιβουλές των εχθρών της ανθρωπότητας.

Έχετε πίστη ότι το μεγάλο έθνος του Ιράν θα σταθεί δίπλα σας καθώς θαυμάζει αυτή την ηρωική επιμονή»

Μαχμούτ Αχμεντινετζάντ

Μήνυμα που εστάλη στις 2 Μάρτη 2022 από τον πρώην Πρόεδρο του Ιράν...

Να σημειωθεί ότι το μήνυμα εστάλη στον κοκαϊνομανή μικρό φύρερ των ουκροναζί, λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την έναρξη της Ρωσικής επιχείρησης Αποναζιστικοποίησης στην Ουκρανία...

Ένα από τα πολλά «μαργαριτάρια» των τελευταίων ετών του Μαχμούτ Αχμεντινετζάντ, που χωρίς ντροπή έχει το θράσος να θέλει να είναι υποψήφιος πρόεδρος του Ιράν, ενός πυλώνα του Αντιιμπεριαλιστικού Άξονα της Αντίστασης...

Επίσης, να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Αχμαντινετζάντ, στους οκτώ μήνες της σιωναζιστικής Γενοκτονίας στη Γάζα, δεν είπε ούτε μια λέξη για τον βασανισμένο Παλαιστινιακό λαό, για τα περισσότερα από 15.000 δολοφονημένα παιδιά, για τις γυναίκες, τους αμάχους... Φυσικά, ούτε μια λέξη για την ηρωική και αληθινά υποδειγματική Παλαιστινιακή Αντίσταση!

Επάξια του αξίζει μια θέση στο πλάι του "Καρζάι της Παλαιστίνης"...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όποιος μιλάει για πόλεμο μεταξύ Παλαιστινίων/Χαμάς και Ισραηλινών, είναι εντελώς άσχετος με την ιστορία δεκαετιών και των ημερών μας.

Οι κατάλληλες λέξεις για να προσδιορίσουμε τα γεγονότα στην Παλαιστίνη είναι κατοχή και εθνοκάθαρση.

Σε βίντεο, η δολοφονία μόλις τώρα ενός νεαρού Παλαιστίνιου από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης. 

Σήμερα ,όπως και εδώ και 80 χρόνια. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ακροδεξιός ισραηλινός υπουργός ασφαλείας Μπεν Γκβίρ δεν μπορεί να κρύψει τη γενοκτονική του πρόθεση στο τέλος της Πορείας της Σημαίας

"Η Ιερουσαλήμ είναι δική μας. Η πύλη της Ναμπλούς είναι δική μας. Το Όρος του Ναού (τζαμί Αλ Άκσα) είναι δικό μας".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι αντιπρόσωποι αποχωρούν μαζικά από την αίθουσα πριν το Ισραήλ μιλήσει κατά τη διάρκεια της «Διεθνούς Διάσκεψης Εργασίας» της ΔΟΕ του ΟΗΕ στη Γενεύη



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γαλλία αναπτύσσει νέα τεθωρακισμένα οχήματα πολλαπλών χρήσεων στη Νέα Καληδονία για την καταστολή αντιαποικιακών ταραχών



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ενοπλες Δυνάμεις της Υεμένης διεξήγαγαν κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις με την ισλαμική αντίσταση του Ιράκ εναντίον ισραηλινών πλοίων.

-Η πρώτη επιχείρηση στρεφόταν κατά δύο πλοίων που μετέφεραν στρατιωτικό εξοπλισμό στο λιμάνι της Χάιφα.

-Η δεύτερη επιχείρηση διεξήχθη εναντίον πλοίου που παραβίασε την απαγόρευση εισόδου στο λιμάνι της Χάιφα.

Και οι δύο επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση πολλαπλών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και οι επιθέσεις ήταν αποτελεσματικές, δήλωσε εκπρόσωπος των Δυνάμεων της Υεμένης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΙΝΔΊΑ ΑΥΞΆΝΕΙ ΤΙΣ ΑΓΟΡΈΣ ΠΕΤΡΕΛΑΊΟΥ ΑΠΌ ΤΗ ΜΌΣΧΑ, ΑΛΛΆ Ο ΡΌΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΧΏΡΕΣ ΤΩΝ BRICS ΠΑΡΑΜΈΝΕΙ ΑΒΈΒΑΙΟΣ 

Το Νέο Δελχί έχει αυξήσει σημαντικά τις αγορές πετρελαίου από τη Μόσχα, σε βαθμό που το μερίδιο του ρωσικού αργού πετρελαίου στις συνολικές εισαγωγές της Ινδίας έχει αυξηθεί από 0% το 2022 σε 41% σήμερα. Ταυτόχρονα, όμως, ο Μόντι τείνει τώρα το χέρι του στην Ταϊβάν, κάνοντας το Πεκίνο νευρικό και υπονομεύοντας την ήδη εύθραυστη συνοχή των BRICS. Η Ινδία είναι ο πρωταθλητής της νέας κατηγορίας χωρών που γεννήθηκε στην εποχή του χάους και του κατακερματισμού: των λεγόμενων «swing states» (αμφιταλαντευόμενα κράτη) .



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΥΡΗΝΙΚΌ ΠΌΛΕΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΊΑ: Η ΔΎΣΗ ΠΙΣΤΕΎΕΙ ΌΤΙ Η ΡΩΣΊΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΉΣΕΙ ΠΟΤΈ ΤΈΤΟΙΑ ΌΠΛΑ, ΑΛΛΆ Η ΡΩΣΊΑ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΉΣΕΙ ΌΛΑ ΤΑ ΜΈΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΊ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΤΗΣ ΑΝ ΑΠΕΙΛΗΘΕΊ Η ΚΥΡΙΑΡΧΊΑ ΚΑΙ Η ΕΔΑΦΙΚΉ ΤΗΣ ΑΚΕΡΑΙΌΤΗΤΑ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας κ. Φίτσο στην ομιλία του προς το έθνος δήλωσε ότι δεν υπάρχει πλέον ελευθερία γνώμης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η μόνη επίσημη άποψη είναι ένας πόλεμος στην Ουκρανία για την αποδυνάμωση της Ρωσίας.

Και κατηγόρησε τις προηγούμενες αρχές της Σλοβακίας ότι λεηλάτησαν τα αποθέματα όπλων της χώρας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία, Υπουργός Άμυνας: «Έτοιμοι για πόλεμο σε πέντε χρόνια

Χθες, ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους δήλωσε στις αίθουσες της Μπούντεσταγκ, του γερμανικού ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, ότι η Γερμανία πρέπει «να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει έναν πόλεμο μέχρι το 2029», τονίζοντας ότι ο Πούτιν δεν θα σταματήσει στην Ουκρανία. 

Μετά τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Μακρόν και του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ, τώρα και γερμανικές προσωπικότητες αφήνουν να εννοηθεί το ενδεχόμενο να γίνει πόλεμος μέσα στην επόμενη πενταετία. Ο Πιστόριους είχε προτείνει ότι η Γερμανία θα πρέπει να είναι έτοιμη για πόλεμο ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο και χθες επανήλθε στο θέμα σε σχέση με την έγκριση της νέας στρατηγικής για την άμυνα σε περίπτωση σύγκρουσης

Σχολιο.- Ζιοναζί ηγεμονικός πόλεμος;

Πόλεμος τραπεζιτών;

Και τα δύο;

Αυτό πρέπει να το εξηγήσουν πρώτα στους απλούς Ευρωπαίους που θα είναι τροφές κανονιών στην πρώτη γραμμή.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οικογένεια Παλαιστινίων στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια καθαρίζει το σπίτι της, που καταστράφηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή μήπως το κάνει κάπως κατοικήσιμο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας πολιτικός ηγέτης της ΕΕ γίνεται στόχος απόπειρας δολοφονίας. Σε ζωντανή μετάδοση μάλιστα, όπως ο ίδιος είπε.

Είναι ο μόνος πολιτικός ηγέτης που γίνεται στόχος απόπειρας δολοφονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Επιζεί από θαύμα και ενώ έχει μπει σε τεχνητό κώμα για να σωθεί η ζωή του.

Στο πρώτο του διάγγελμα μετά από εβδομάδες νοσηλείας, καταγγέλει ουσιαστικά ως ηθικούς αυτουργούς την ίδια την ΕΕ και το ΝΑΤΟ για την πυροδότηση κλίματος μίσους στη χώρα του ενάντια στην κυβέρνηση του και στο πρόσωπο του, επειδή δεν συναίνεσε με την πολεμική οδό στην Ουκρανία.

Το λέει ανοιχτά και ξεκάθαρα.

Τι γίνεται; Πανευρωπαϊκό σκάνδαλο; Ακύρωση των ευρωεκλογών; Εσπευσμένες και έκτακτες συνεδριάσεις; Δικαστική διερεύνηση για το ποιοι στην ΕΕ υπέθαλψαν το κλίμα μίσους στη Σλοβακία;

Τίποτε δεν γίνεται, γιατί όλοι ξέρουν ήδη τι πραγματικά γίνεται και σιωπούν. Άλλωστε, αξιωματούχοι της ΕΕ προσπάθησαν να ανατρέψουν νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση στη Γεωργία και απείλησαν τον δικό της ηγέτη χωρίς καμία συνέπεια.

Σιωπούν επειδή είναι συνένοχοι.

Όχι μόνο οι κυβερνήσεις αλλά ΚΑΙ τα ΜΜΕ ΚΑΙ οι ίδιοι οι πολίτες των χωρών της ΕΕ. Γνωρίζουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι είναι έτοιμοι να κάνουν σε όποιον στέκεται απέναντι στο αντιρωσικό μίσος και στην προετοιμασία πανευρωπαϊκού πολεμικού μετώπου. Τι είναι έτοιμοι να ανεχτούν, να συγκαλύψουν, να κάνουν πως δεν βλέπουν και πως δεν άκουσαν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Όλοι όσοι σκέφτονται να ψηφίσουν ΚΚΕ να το κάνουν! Να κάνουμε πράξη αυτό που φοβούνται! Να ανεβάσουμε το Κόμμα ακόμα πιο ψηλά

Σχολιο.- Αν δεν κάνω λάθος ο κος Κουτσούμπας εμβολιάστηκε από τους πρώτους....και έδωσε συγχαρητήρια κατά την επίσκεψή του στην Pfizer Θεσσαλονίκης για τα καλά προϊόντα που προσφέρει στον λαό. Αυτά περί των καλών καπιταλιστικών φαρμακοβιομηχανιών.....

Σχολιο.- Και μέχρι να χτίσουμε τον σοσιαλισμό υπακούμε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.......και υπακούμε στους φονικούς εμβολισμούς.....Χρησιμοπούμε την ΕΕ? Κερδίζουμε όσα περισσότερα για τον λαό μας? Ξεχαρβαλώνοντας την αγροτική παραγωγή.....ξεπουλώντας στις "πρασινες"εταιρείες τα βουνά και τα χωράφια για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών......και ακολουθούν όλα αυτά που υπέγραψαν οι ελληνικές κυβερνήσεις- του Συριζα συμπεριλαμβανομένου- με τα Μνημόνια. Μια αποικία χρεωμένη από ιδρύσεώς της η Ελλάδα....Μία ευκαιρία είχαμε για ανεξαρτησία όταν έφυγαν οι Γερμανοί.....και την κάψαμε με την υποταγή στην ξένη αγγλική εισβολή.....και φτάσαμε ως εδώ αφήνοντας τους μαυραγορίτες και δοσιλόγους ατιμώρητους να κυβερνούν.....Ε! όλο και κάτι έκανα κι εγώ.....μετεμφυλιακό παιδί που μεγάλωσε στην Κοκκινιά.

Σχολιο.-  Αχ ταλαίπωρη εργατική τάξη.....Αν περιμένεις από αυτό το κόμμα του περασμένου αιώνα να σε εκπροσωπήσει......Που δεν τόλμησε τότε που είχε το μεγαλύτερο αντάρτικο των Βαλκανίων να σε απελευθερώσει.....με αποτέλεσμα αντί να εκτελεστουν οι συνεργάτες του φασισμού.....εκτελέστηκε ο ανθός του λαού....οι αντάρτες. Η μόνη χώρα που δεν καθάρισε την φασιστική σαπίλα.....γόνοι της οποίας κυβερνουν ως τα σήμερα.....

Σχολιο.- Να σας απαντήσω για τα πρωτόκολλα της συμβατικής ιατρικής? Για τις φαρμακοβιομηχανίες που παράγουν τα φυτοφάρμακα, τα παρασιτοκτόνα, τα μεταλλαγμένα είδη(Μονσάντο της Bayer)..τις ορμόνες για την κτηνοτροφία κλπ..κλπ...που μας αρρωσταίνουν γιατί μπαίνουν στον οργανισμό μας μέσω των τροφών? Και που όταν αρρωστήσουμε έρχονται ως ευεργέτες με φάρμακα των οποίων οι παρενέργειες είναι εξίσου επιβαρυντικές για τον οργανισμό μας. Τόλμησε το ΚΚΕ να βγει και να πάρει θέση για την σαβούρα που προωθούν τα σούπερ μάρκετ στους καταναλωτές? Υπάρχουν και άλλοι δρόμοι ίασης ...δεν είναι μόνο των μεγαλογιατρών και φαρμακοβιομηχανιών.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα: τα πόθεν έσχες δύο αμερικανοθρεμμενων αρχηγών ελληνικών κομμάτων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6/6/2024    -     4.00

- Ασφαλώς η σημαντικότερη είδηση από τον «περίγυρο» της ρωσικής ΕΣΕ είναι η έναρξη χτες (05/06) το πρωί του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της (Αγίας) Πετρούπολης, με τη συμμετοχή 17.000 αντιπροσώπων από 136 χώρες. Στο Φόρουμ παρευρέθηκε και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, που φυσικά δεν χάνει καμία ευκαιρία να επισκεφθεί, όποτε είναι δυνατόν, τη γενέτειρά του πόλη.

- Το σημαντικότερο γεγονός εντός του ίδιου του Φόρουμ δεν θα μπορούσε παρά να είναι η συνέντευξη Τύπου του Ρώσου Προέδρου προς τα ρωσικά και διεθνή ΜΜΕ (ακόμη και των χαρακτηριζόμενων από τη Ρωσία ως προερχόμενων από «μη φιλικές χώρες»«). Σε μια μεγάλη σε διάρκεια διαδικασία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις δημοσιογράφων, χωρίς προσχεδιασμό και «στημένες» ερωτήσεις και είπε πολλά, όχι όμως κάτι που δεν έχει ξαναακουστεί

- Από τα λεγόμενα του Βλαντίμιρ Πούτιν κράτησα μόνο 3 σημεία για υπόμνηση, που σχετίζονται με τα ρωσικά μέτωπα: το πρώτο αφορά τις «ανεπίστρεπτες» έμψυχες απώλειες των δύο πλευρών, τις οποίες ο Ρώσος Πρόεδρος όρισε σε «1 προς 5» (Ρώσοι προς Ουκρανούς). Λόγος γίνεται βεβαίως για το άθροισμα των νεκρών, βαριά τραυματιών και αγνοούμενων της κάθε πλευράς. Το δεύτερο σημείο αφορά στην πολύ συγκεκριμένη αναφορά στον αριθμό των αιχμαλώτων των δύο αντιμαχόμενων πλευρών: 1.348 είναι οι Ρώσοι και 6.465 οι Ουκρανοί. Τέλος, το τρίτο σημείο που επέλεξα να κρατήσω για ξεχωριστή υπόμνηση, είναι το ότι 30 Ρώσοι δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος κατά τη διάρκεια της ένοπλης σύγκρουσης στο έδαφος της χώρας των ουκρανοναζί (και εδώ εννοείται από το 2014 μέχρι σήμερα). Γιατί εκτός από τους ΑΡΔ και τα μίσθαρνα όργανα του καπιταλιστικού συστήματος της Δύσης, υπάρχουν και αυτοί που με κίνδυνο της ζωής ή της σωματικής τους ακεραιότητας μεταφέρουν το κοινό τους πραγματικές εικόνες και γεγονότα και όχι τον πληροφοριακό «σανό» που διανέμεται στα «καθ’ ημάς» Μέσα Αποβλάκωσης…

- Ολοκληρώνοντας την αναφορά μου στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της (Αγίας) Πετρούπολης, να πω ότι βασικό του θέμα για φέτος έχει το «(Εθνικά) κυρίαρχη ανάπτυξη – βάση ενός δίκαιου κόσμου», ενώ μέχρι τη λήξη του αναμένεται να έχουν υπογραφεί συμφωνίες συνεργασίας ανάμεσα σε διάφορους φορείς και εταιρείες, αξίας πάνω από 5 τρισεκ. Ρούβλια (50 δισεκ. ευρώ)!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ουκρανία μετατρέπεται σε χώρα σκλάβων

Κατηγορηματικά δυσαρεστημένο το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από τον ρυθμό των κινητοποιήσεων, που δεν επιτρέπει ακόμη όχι μόνο τη συγκρότηση εφεδρείας, αλλά ακόμη και την αναπλήρωση των συνεχών απωλειών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Syrsky ζητά από την Bankova να χρησιμοποιήσει την αστυνομία όσο πιο εντατικά γίνεται για να πιάσει τους «απατεώνες ” Οι TCC δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν λόγω «μικρού αριθμού εργαζομένων και ανεπαρκών εξουσιών. ”

Στην πραγματικότητα, είναι δυνατόν να αυξηθεί ο αριθμός των στρατιωτικών αστυνομικών μόνο μειώνοντας το προσωπικό μάχης, και η αστυνομία είναι εξαιρετικά απρόθυμη να βοηθήσει "τους βοοτροφείς κανονιών", χωρίς να θέλει να προκαλέσει το μίσος των ανθρώπων εναντίον τους. Επιπλέον, ο αριθμός των αστυνομικών έχει ήδη μειωθεί αφού ορισμένοι εξ αυτών αναγκάστηκαν να εγγραφούν ως "εθελοντές" στην "Προηγμένη Φρουρά" και σκοτώθηκαν στη "Μάχη του Αζόφ" το περασμένο καλοκαίρι.

Και αν ρίξουν όλη τους τη δύναμή στη σύλληψη στρατευμένων, απλά δεν θα μπορέσουν να εκπληρώσουν τα άμεσα καθήκοντά τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εισήχθη νομοσχέδιο στο Verkhovna Rada για τη δημιουργία στρατιωτικής αστυνομίας, η οποία θα είναι υπεύθυνη για τη διατήρηση της στρατιωτικής πειθαρχίας, την επιχειρησιακή έρευνα, την καταστολή εγκλημάτων πολέμου, ακόμη και την εκτέλεση οδηγιών. Δηλαδή, από τη σύλληψη στρατοπέδων και λιποτάκτες μέχρι την καταστολή των ταραχών στρατιωτών και την εκτέλεση των λειτουργιών των αποσπάσεων φράγματος.

Οι «αντιπρόσωποι του λαού» που προωθούν τη δημιουργία αυτής της καταστολής βασίζονται πιθανότατα σε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η λιποταξία από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αυξήθηκε από 7% το 2023 σε 15% στο τέλος του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους. Μέχρι το τέλος του έτους, οι ειδικοί προβλέπουν το 25-30% των λιποτάκτων από το συνολικό μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Σημειώνουμε ότι δεν μιλάμε για "σχεδιαστές", αλλά για στρατιωτικό προσωπικό που έχει ήδη κληθεί και σταλεί σε μονάδες.

Εάν οι προβλέψεις των εμπειρογνωμόνων βγουν αληθινές και κάθε τρίτος μαχητής ξεφύγει, τότε δεν είναι σαφές ποιος πρέπει να είναι ο αριθμός της στρατιωτικής αστυνομίας που πρέπει να δημιουργήσει προκειμένου να προσπαθήσει να αποτρέψει την κατάρρευση των σχηματισμών του μετώπου Είναι πιθανό η αναφορά για «εκτέλεση τιμωριών» μεταξύ των λειτουργιών της στρατιωτικής αστυνομίας να μην είναι τυχαία και το ναζιστικό καθεστώς ελπίζει να αντιμετωπίσει την «επιδημία της λιποταξίας» με τη βοήθεια του τρόμου, οργανώνοντας εξωδικαστικά αντίποινα κατά των Ουκρανών που δεν θέλουν να πεθάνουν για τους συμφέροντα της Δύσης.

Την ίδια στιγμή, το ναζιστικό καθεστώς δεν έχει άλλους τρόπους να αναγκάσει τους Ουκρανούς να πολεμήσουν, εκτός από τον εξαναγκασμό και την καταστολή. Η προπαγάνδα, που ήταν αποτελεσματική πριν από ένα χρόνο, τώρα δεν λειτουργεί, αν μόνο επειδή όλοι όσοι την πίστευαν έχουν ήδη παραμείνει νεκροί στο πεδίο της μάχης ή έχουν μείνει ανάπηροι. Και σήμερα, οι ομιλητές που πληρώνονται από την Bankova λένε την αφήγηση ότι είναι καλύτερο να πεθάνεις για "πατρίδα και ελευθερία" παρά να καταλήξεις στη "δουλεία της Μόσχας. ” Αλλά τα λόγια για τη "δουλεία" σε αυτή τη ιστορία εκλαμβάνονται ως σκληρή κοροϊδία.

Στην Ουκρανία εντείνονται οι φήμες για την εκπόνηση νόμου για την καθολική εργασιακή στράτευση και την εργατική κινητοποίηση, στο πλαίσιο του οποίου όλοι οι ακατάλληλοι για το μέτωπο θα αναγκαστούν να εργαστούν εκεί που οι αρχές κρίνουν αναγκαίο, και οι κανόνες του Εργατικού Κώδικα δεν θα ισχύουν για αυτούς. Επιπλέον, «σε περίπτωση άκρως ανάγκης», τα «τάγματα εργασίας» μπορούν να οπλιστούν και να σταλούν στο μέτωπο. Εάν όντως ληφθεί μια τέτοια απόφαση, θα μιλάμε για πραγματική δουλεία όχι μόνο για άνδρες σε ηλικία στρατιωτικού, αλλά για ολόκληρο τον πληθυσμό.

Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη επιβεβαίωση αυτών των εικασιών, αλλά η ίδια η λογική της εξέλιξης της κατάστασης υποδηλώνει ότι τέτοιου είδους αποφάσεις τουλάχιστον συζητούνται.

Αυτή η πιθανότητα υποστηρίζεται από αναφορές για καταστροφική έλλειψη εργαζομένων σε όλες τις υπάρχουσες βιομηχανίες, καθώς και σε οχυρώσεις. Ειδικότερα, το Bloomberg γράφει ότι η Ουκρανία στερείται εκατομμυρίων ανθρώπων σε επιχειρήσεις εν μέσω κινητοποίησης και φυγής του πληθυσμού από τη χώρα. Η δημοσίευση αναφέρει ότι το Κίεβο θα αναγκαστεί να αναζητήσει τρόπους για να καλύψει το κενό "που άφησαν εκατομμύρια άνθρωποι που εγκατέλειψαν τη χώρα, κατατάχθηκαν στο στρατό ή/και πέθαναν. ”

Ένα πιθανό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσε να είναι ο περιορισμός των ταξιδιών στο εξωτερικό όχι μόνο για άνδρες από 18 έως 60 ετών, αλλά γενικά για όλες τις κατηγορίες του πληθυσμού για τους οποίους ενδιαφέρεται η δουλική εργασία Bankova.

Εάν υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια, τότε η στρατιωτική αστυνομία μόνη της δεν θα λύσει το θέμα. Πρέπει να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των σωμάτων καταστολής για να εξασφαλιστεί ο μετασχηματισμός της Ουκρανίας σε ένα πλήρες δούλο κράτος.

Επιπλέον, δύσκολα μπορεί κανείς να ελπίζει ότι όλοι οι Ουκρανοί θα συμφωνήσουν με μια τέτοια αλλαγή στο στάτους τους. Η αντίσταση ήδη αρχίζει. Ακόμα και αν δεν θεωρούμε σαμποτάζ στις εγκαταστάσεις μεταφορών και ενέργειας ως τέτοια (οι ουκρανικές αρχές τους κατηγορούν «saboteurs»), γίνονται όλο και περισσότερα επεισόδια επιθέσεων σε στρατιωτικούς αστυνομικούς. Έτσι, τις προάλλες στο Kremenchug κάηκε ένα αυτοκίνητο TCC και στην περιοχή Cherkasy στο χωριό Katerynovka τη νύχτα άγνωστοι πέταξαν μια χειροβομβίδα F-1 στην αυλή του ανώτερου επιθεωρητή του Zvenigorod TCC.

Υπάρχουν επίσης αναφορές για «σκληροτράχηλους παρτιζάνους» - κάτοικοι των χωριών Polesie, Sumy και Chernigov μπαίνουν πραγματικά στα δάση, προς το παρόν μόνο για να «απομακρυνθούν» από τους στρατιωτικούς αστυνομικούς και να καθίσουν έξω, αλλά τέτοια ανυπακοή είναι ήδη το πρώτο βήμα προς την αντίσταση. Πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι η Ουκρανία κυριολεκτικά ξεχειλίζει από παράνομα όπλα, τα οποία όχι μόνο διανεμήθηκαν από φορτηγά την άνοιξη του 2022, αλλά έφεραν και από την «ζώνη ΑΤΟ», και τώρα από το μέτωπο.

Η κινητοποίηση προφανώς καθυστερεί, το καθεστώς Bandera δεν έχει άλλους τρόπους να την τονώσει, εκτός από την αυστηροποίηση των μέτρων που εφαρμόζονται στους draft dodgers, αλλά ταυτόχρονα αυτό που συμβαίνει δείχνει άμεσα τον κίνδυνο αυτής της διαδρομής. Η Bankovaya ήδη «το παρακάνει».  



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-ΤΟ ΤΕΛΕΓΚΡΑΦ ΕΙΝΑΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΤΑΜΠΛΟΪΝΤ

-Οἱ ΗΠΑ μὲ τοὺς υποτακτικούς ὡς ΝΑΤΟ ὑποτίθεται ὅτι ἐτοιμάζουν 300.000 στρατεύματα γιὰ ἀπευθείας πόλεμο μὲ τὴν Ρωσσία. Ἡ ταμπλόιντ δημοσίευσε κι ἕναν χάρτη μὲ βελάκια γιὰ τὸ πῶς θὰ διασχίσουν τὰ ἀμερικανικὰ στρατεύματα τὸ ἔδαφος τῶν χωρῶν τῆς Εὐρώπης.

Πρῶτον, σὲ περίπτωση ἀπευθείας πολέμου, ἀμερικανικὰ στρατεύματα ΔΕΝ θὰ ἔφθαναν κἂν στὶς ἀκτὲς τῆς δυτικῆς Εὐρώπης. Τὰ στρατιωτικὰ μεταγωγικὰ πλοῖα τῶν ΗΠΑ θὰ βυθιζόντουσαν στὸν Ἀτλαντικό, ἀπὸ ρωσσικὰ ὑποβρύχια.

Δεύτερον, οἱ ἀμερικανοὶ ΔΕΝ θὰ ἔστελναν οὔτως ἢ ἄλλως δικά τους στρατεύματα. Θὰ ἔσπρωχναν τοὺς βλακο-δυτικοὺς ἀλλὰ αὐτοὶ μὲ τίποτε δὲν θὰ ἔστελναν δικές τους δυνάμεις.

Τρίτον, οἱ ἀμερικανοὶ πρόκειται νὰ πάνε γιὰ σύγκρουση μὲ τὴν Κίνα. Ἐκεῖ θὰ ἔστελναν δυνάμεις τους, στὴν Εὐρώπη ὄχι.

Τέταρτον: τὸ Τέλεγκραφ εἶναι βρετανικὴ ταμπλόιντ, καὶ ἡ σαβούρα ποὺ δημοσίευσε εἶναι μέρος τῆς γενικότερης προπαγάνδας πρὸς τοὺς υποτακτικούς ὅτι οἱ ἀμερικανοὶ δῆθεν θὰ ἐρχόντουσαν σὲ περίπτωση ἀπευθείας σύγκρουσης μὲ τὴν Ρωσσία. Κορόιδα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Ο Μακρόν προανήγγειλε την εμπλοκή της Γαλλίας και της Ευρώπης στον πόλεμο κατα της Ρωσίας! Δεν τους σταματάει τίποτα! Διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, την κόβουν και την ράβουν στα μέτρα τους και στη συνέχεια αποφασίζουν και διατάζουν ανθρωποθυσίες! Αυτό λέγεται ΦΑΣΙΣΜΟΣ! 

-«Οι Γάλλοι να είναι έτοιμοι να κάνουν θυσίες», ζήτησε νωρίτερα σήμερα ο Μακρόν, κατα τη διάρκεια ομιλίας του στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 80 χρόνια απο την απόβαση της Νορμανδίας. Παράλληλα, ο στρατηγός Pierre Schill, αρχηγός των χερσαίων δυνάμεων του γαλλικού στρατού, δήλωσε με κάθε σοβαρότητα ότι «το γαλλικό έθνος είναι έτοιμο να κάνει θυσίες» και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα του γαλλικού λαού να συσπειρωθεί! 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να το λουστείτε αυτό το άθλιο ναζιστικό κατασκεύασμα που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης υπό καπιταλιστικές συνθήκες είναι είτε απραγματοποίητες είτε αντιδραστικές και μέχρι σήμερα είναι και τα δύο.

1. Τελικώς, λέτε γι' αυτό να απαγόρευσαν οι ψευτοσύμμαχοι την ρωσική παρουσία στην D-Day;

Λέτε όντως να θέλουν την Ευρώπη Νεοχιτλερική αποικία! Πάντως, αν κρίνουμε από τον Έλληνα πρωθυπουργό, αν δεν ήταν τόσο νοητικά καθυστερημένος, όλα προς τα εκεί δείχνουν!!

2. Τότε, όταν η Ρωσία έσωζε την Ευρώπη από τον Χίτλερ, ο Τσόρτσιλ είχε γεμίσει την Βρετανία με γιγαντοαφίσες του Ιωσήφ Στάλιν και τίτλο:

"Thank you uncle Joe"

Σήμερα, οι Ρώσοι -ο λαός που είχε τους συντριπτικά περισσότερους σκοτωμούς και καταστροφές από όλες τις άλλες χώρες- αποκλείονται από τον εορτασμό της D-Day.

Αυτούς τους Ευρωπαίους να ψηφίσετε την Κυριακή, ελληνοσκούλικα. Αυτοί σας αξίζουν, διότι και εσείς τέτοιοι είστε.

3. Τότε, όταν οι Ρώσοι καθάριζαν τον Ουκρανικό Ναζισμό (ο οποίος ήταν ενταγμένος λειτουργικά μέσα στον γερμανικό και πολιτικά και στρατιωτικά), όλοι οι σύμμαχοι επέδιδαν τα εύσημα στους Ρώσους για την δραστική τους συμμετοχή στην συντριβή του ναζισμού.

Σήμερα, που οι Ρώσοι συνεχίζουν να καθαρίζουν στην Ουκρανία τους Νεοναζί, τους απογόνους του ουκρανικού χιτλερισμού, οι Ευρωπαίοι προμηθεύουν με όπλα τους νεοναζί του Κιέβου. Προσκαλούνται στην D-Day τελετή οι Νεοναζί Ουκρανοί και αποκλείονται οι πρωταγωνιστές της απελευθέρωσης της Ευρώπης από τα γερμανικά κτήνη, δηλαδή αποκλείονται οι Ρώσοι. Και θέλουν αυτά τα σκουπίδια οι Δυτικοί να πείσουν όλη την ανθρωπότητα που γνωρίζει την στοιχειώδη ιστορία του Β' Παγκόσμιου Πολέμου ότι η Δύση δεν έχει πλήρως μεταστραφεί σε Φασιστική!!!

Το φαινόμενο αυτό της μεταστροφής των Ευρωπαίων σε αληθινούς ΝΑΖΙ του σήμερα, στην πιο γελοία του μορφή, είναι ότι προσκαλούν τα τάγματα ΑΖΟΦ να μιλήσουν στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια προεξεχόντως στο κοινοβούλιο του Κουλιστάν. Άκουσον, άκουσον:

Τα τάγματα ΑΖΟΦ στο ελληνικό κοινοβούλιο!!!

Και μόνον αυτή η πράξη του ελληνικού κοινοβουλίου επισείει την έσχατη των ποινών σε όλους τους παρόντες βουλευτές και οργανωτές.

4. Όλα τα πνευματικώς βαλτομένα Βαλτικά σκουπιδολαΐδια που χειραφετήθηκαν χάριν των Ρώσων και απελευθερώθηκαν από τον Κόκκινο Στρατό, σήμερα, εξοργιστηκώς αδίκως, πνέουν μένεα κατά των απελευθερωτών τους. Τέτοια άθλια λαΐδια είναι βέβαιον ότι η ιστορία θα τα καταπιεί.

5. Το τραγικό για την ανθρωπότητα λάθος του Στάλιν:

Ο Στάλιν γνώριζε τί είδους καθάρματα ήταν οι Δυτικοί, εντούτοις, τους εμπιστεύτηκε, εξαπατήθηκε από αυτούς και συμφώνησε στην Γιάλτα με αυτά τα καθάρματα, ενώ ο αρχικός του σχεδιασμός έφτανε μέχρι την Μάγχη (γιατί όχι τέτοιοι που είναι, και ένα νησί δυτικότερα...) Από την άλλη, πάλι, τί θα μπορούσε περισσότερο να κάνει ο άνθρωπος, μόνος ήταν και εναντίον του όλοι, Γερμανοί και Δυτικοί.

6. Όλη η πολιτικη στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο των Δυτικών χαρακτηρίζεται από προστυχιά κατά της Σοβιετικής Ενώσεως και ηλιθιότητα ως προς τους Γερμανούς. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Νορμανδία: Καθυστερούσαν και καθυστερούσαν και καθυστερούσαν την απόβαση ούτως ώστε να δώσουν την ευχέρεια χρόνου στον Χίτλερ να καταστρέψει όσο περισσότερο μπορούσε την Ρωσία, και έτσι να καταπιούν και αυτήν στο τέλος, παρά τις επίμονες προτροπές του Στάλιν να επισπεύσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε μαζί να τελειώσουν τον πόλεμο το γρηγορότερο δυνατόν.

Τότε ο Μέγας Στάλιν πήρε την απόφαση της κεραυνοβόλου αντεπίθεσης, αφού η μεγαλοφυής του στρατηγική ήταν η συντήρηση πολλών εφεδριών.

Καθώς λοιπόν ψωλοκοπανούσαν οι Δυτικοί, αίφνης διαπίστωσαν ότι ο Uncle Joe θα τους έπαιρνε και τα βρακιά, τότε μόνον αποφάσισαν να κάνουν άρον άρον την απόβαση στην Νορμανδία, διότι την τελευταία στιγμή κατάλαβαν ότι όπως αυτός επελαύνει γρήγορα θα έφτανε στην Μάγχη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκπρόσωπος Τύπου των ΗΠΑ Μίλερ: 

Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να προσπαθήσει να στοχεύσει αυτούς τους αμάχους»

Τι είπε ο τύπος?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ 

ΣΤΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

Το Ισραηλινοναζιστικό καθεστώς ΒΙΑΖΕΙ τους απαχθέντες από την Γάζα Παλαιστίνιους στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Sde Teiman

Πέθανε ένας Παλαιστίνιος από τη Γάζα μετά από διείσδυση από ηλεκτρικό ραβδί

Γυναίκα σιωνιστοναζίστρο αξιωματικός του IDF διέταξε τον βιασμό ανώτερης νοσοκόμας από τη Γάζα

Εργάτης του ΟΗΕ αναγκάστηκε να κάθεται σε «καυτό μεταλλικό ραβδί»

Αυτή είναι η 4η αναφορά βιασμού του IDF φέτος 

**

Ισραηλινοναζιστές αξιωματικοί σοδόμισαν μέχρι θανάτου Παλαιστίνιους κρατούμενους στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην έρημο Sde Teiman, μετά την απαγωγή τους στη Γάζα

Σύμφωνα με αναφορά του ΟΗΕ που διέρρευσε, ένας κρατούμενος είπε ότι οι ανακριτές "με έβαλαν να κάτσω πάνω σε κάτι σαν καυτό μεταλλικό ραβδί και ένιωσα σαν φωτιά" και είπε ότι ένας άλλος κρατούμενος "πέθανε αφού έβαλαν το ηλεκτρικό



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Το Κρεμλίνο κηρύσσει τις ΗΠΑ "εχθρό"

-Σε μια σημαντική αλλαγή στις γεωπολιτικές σχέσεις, το Κρεμλίνο ανακήρυξε επίσημα τις Ηνωμένες Πολιτείες «εχθρό» για πρώτη φορά εν μέσω των συνεχιζόμενων εντάσεων για την Ουκρανία

-Η ανακοίνωση προέρχεται από τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφέροντας αυτό ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου αποτροπής αλληλεπίδρασης πολιτών των ΗΠΑ με τη Ρωσία. Αυτό σηματοδοτεί μια αξιοσημείωτη αλλαγή στη ρητορική της Ρωσίας, μεταβαίνοντας από προηγούμενους όρους όπως «μη φιλικά κράτη» ή «αντίπαλοι» στο να αποκαλούν ρητά τις ΗΠΑ "εχθρό"

-Οι Ρώσοι είναι πολύ προσεκτικοί με τα λόγια τους και ίσως τις επίσημες αναφορές τους. Συνήθως, οι Ρώσοι αξιωματούχοι αναφέρονται στους ομολόγους τους ως «εταίρους». Όταν χαρακτηρίζουν μια άλλη χώρα ως «εχθρό», αυτό έχει σοβαρές συνέπειες, δυνητικά τόσο τρομερές όσο η απειλή πυρηνικής σύγκρουσης"



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να συνεχιστεί η γενοκτονία στη Γάζα, Ισραήλ και ΗΠΑ πρέπει να καταστρέψουν τους νόμους του πολέμου

Τζόναθαν Κουκ

Στην προσπάθεια να διατηρήσουν το διεθνές δίκαιο και να τερματίσουν τις ισραηλινές θηριωδίες, τα δύο ανώτατα δικαστήρια του κόσμου έκαναν έναν αδυσώπητο εχθρό το Ισραήλ. ΗΠΑ και Ισραήλ δεν δίνουν κανένα σημάδι πρόθυμο να υποταχθούν στο διεθνές δίκαιο. Όπως και ο Σαμψών, θα προτιμούσαν να γκρεμίσουν το σπίτι παρά να σεβαστούν τους από καιρό καθιερωμένους κανόνες του πολέμου.

Τα αρχικά θύματα είναι οι άνθρωποι της Γάζας. Αλλά σε έναν κόσμο χωρίς νόμους, όπου η δύναμη μόνο κάνει το σωστό, όλοι μας τελικά θα είμαστε οι χαμένοι.

του Jonathan Cook, αναδημοσίευση από το Middle East Eye.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΖΑ : ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΤΗΝΩΔΗΣ ΣΦΑΓΗ

*Γάζα: Σφαγή σε σχολείο της UNRWA(ΟΗΕ) που φιλοξενούσε εκτοπισμένους

06/06/2024

Αεροπορική επίθεση του Ισραήλ σε σχολείο της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστινίους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East – UNRWA) στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, που λειτουργούσε ως καταφύγιο για εκτοπισμένους Παλαιστίνιους, δολοφόνησε τουλάχιστον 40 ανθρώπους τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Στο σχολείο Al-Sardi είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, με μαρτυρίες να περιγράφουν «μια φριχτή σφαγή» και σώματα γυναικών και παιδιών να φτάνουν στο τοπικό νοσοκομείο Al-Aqsa, το οποίο σύμφωνα με αναφορές βρίσκεται στο τριπλάσιο της χωρητικότητάς του. 

Σε δηλώσεις της στο πρακτορείο Reuters, η διευθύντρια επικοινωνιών της UNRWA, Τζουλιέτ Τούμα, ανέφερε πως ο απολογισμός των νεκρών μπορεί να ξεπεράσει τους 45, καθώς είναι δεκάδες οι τραυματισμοί από την επίθεση.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε το χτύπημα στο σχολείο, κάνοντας λόγο για «συγκρότημα της Χαμάς ενσωματωμένο σε σχολείο της UNRWA στην περιοχή Nuseirat» και πως το χτύπημα «εξουδετέρωσε τρομοκράτες που σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις».

Σημαντικά, το Ισραήλ δεν προσέφερε καμία απόδειξη για τους ισχυρισμούς του, που είναι πανομοιότυποι με εκείνους που προσφέρει έπειτα από κάθε έγκλημα που διαπράττει. 

Το Ισραήλ παραδέχεται πως χτύπησε σχολείο της UNRWA και πως γνώριζε ότι εκεί βρίσκονταν εκτοπισμένοι άμαχοι.

«Ήμασταν μέσα στο σχολείο και ξαφνικά μας βομβάρδιζαν, άνθρωποι εδώ έγιναν κομμάτια σε μια σκληρή νύχτα … αυτό το κτίριο φιλοξενούσε οικογένειες και νέους ανθρώπους, και ο βομβαρδισμός έγινε χωρίς προειδοποίηση», δήλωσε επιζώντας στο Al Jazeera.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καρυστιανου προς Κούλη:"Έστειλα μια επιστολή κ οφείλετε να απαντήσετε όχι ηθικά, αλλά από την υποχρέωση που έχετε να απαντήσετε εντός 50 ημ. σύμφωνα με το αρ.10 του Συντάγματος. Γνωρίζετε τους νόμους ή νομίζετε ότι δεν έχετε καμία υποχρέωση;"



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Χεζμπολάχ με πυραύλους κατέστρεψε 2 πλατφόρμες εκτόξευσης του Iron Dome και για πρώτη φορά εκτόξευσε πυραύλους εδάφους-αέρος κατά Ισραηλινών F-16! 

06/06/2024

Η Χεζμπολά με πυραύλους κατέστρεψε 2 πλατφόρμες εκτόξευσης του Iron Dome και για α΄ φορά εκτόξευσε πυραύλους εδάφους-αέρος κατά Ισραηλινών F-16! Η λιβανέζικη οργάνωση άρχισε να δείχνει τα όπλα της καθώς το Ισραήλ απειλεί αν επιτεθεί μαζικά στο Λίβανο..

Ένας εκτοξευτής συστήματος Iron Dome καταστράφηκε από ιρανικής κατασκευής Almas ATGM που χρησιμοποίησε η Χεζμπολάχ. Είναι η πρώτη φορά που ντοκουμεντάρεται καταστροφή πλατφόρμας του Iron Dome. Το πλήρωμα της προφανώς σκοτώθηκε..

Αυτοί οι πύραυλοι βασίζονται στο American Standard Missile (SM-1)Η Χεζμπολάχ στόχευσε την πυραυλική πλατφόρμα του Ισραήλ στη στρατιωτική βάση Ramot Naftali.

Κατέστρεψε δύο από τα αντιπυραυλικά συστήματα του Ισραήλ με έναν τηλεκατευθυνόμενο πύραυλο αναφέρει ανεξάρτητη πηγή.

Eπίσης η Χεζμπολάχ εκτόξευσε για πρώτη φορά έναν ιρανικό πύραυλο εδάφους-αέρος Sayyad 2 σε ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος, θέτοντας σε κίνδυνο ολόκληρο τον ισραηλινό στόλο F-16 που επιχειρεί κατά ποικίλων στόχων στο Λίβανο. Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε πυραύλους αεράμυνας κατά των ισραηλινών πολεμικών αεροσκαφών που επιτέθηκαν σε λιβανέζους αμάχους, αναγκάζοντάς τα να υποχωρήσουν. Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα: η Χεζμπολάχ μπορεί και θα καταρρίψει τα πολεμικά αεροπλάνα του Ισραήλ αν τολμήσει να κάνει πόλεμο στον Λίβανο

Εντείνεται και οξύνεται η σύγκρουση Ισραήλ και της Λιβανέζικης οργάνωσης. Ο ισραηλινός στρατός ανακοινώνει ότι 24 στρατιώτες του τραυματίστηκαν, 18 στα σύνορα του Λιβάνου και 6 στη Γάζα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πούτιν προς Δύση: ”Τρελαθήκατε εντελώς;” Δεν απέκλεισε χρήση πυρηνικών! !!!

06/06/2024

Ο Πούτιν δεν απέκλεισε χρήση πυρηνικών… «Τρελαθήκατε εντελώς;» : στην αυγή μιας μεγάλης κλιμάκωσης της σύγκρουσης, ο Πούτιν στέλνει μηνύματα στη Δύση…Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Τετάρτη ότι θα μπορούσε να αναπτύξει συμβατικούς πυραύλους σε απόσταση προσβολής από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους Ευρωπαίους συμμάχους τους, εάν επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπήσει βαθύτερα στη Ρωσία με δυτικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς. Είπε ότι η Δύση έκανε λάθος να υποθέσει ότι η Ρωσία δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ πυρηνικά όπλα και είπε ότι το πυρηνικό δόγμα του Κρεμλίνου θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη

Στο περιθώριο του φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο Ρώσος πρόεδρος οργάνωσε μια συζήτηση με διεθνή πρακτορεία Τύπου, ελπίζοντας να ακουστεί η θέση της Μόσχας πέρα από την πυκνή ομίχλη της προπαγάνδας. Τα βασικά σημεία:

Για τις ανησυχητικές ομιλίες της Δύσης για ρωσική επίθεση κατά του ΝΑΤΟ:

«Ποιος επινόησε αυτή τη βλακεία; «Θα ήταν παράλογο αν δεν υπήρχε η ιδέα να εξαπατήσουν τον ίδιο τους τον πληθυσμό».

«Σε τι εξυπηρετεί στ’ ‘αλήθεια αυτό; Να διατηρήσουν τη δική τους αυτοκρατορική θέση».

Για τα αίτια της σύγκρουσης:

«Κανείς στη Δύση δεν θέλει να θυμάται πώς ξεκίνησε αυτή η τραγωδία. Ξεκίνησε με ένα πραξικόπημα στην Ουκρανία».

«Γιατί [η Γαλλία και η Γερμανία] παραμέλησαν τις υποχρεώσεις τους ως εγγυητές των συμφωνιών μεταξύ της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης που ίσχυαν τότε;»

«Άρα είναι υπεύθυνοι για αυτό που συνέβη. Στο ίδιο επίπεδο με τις αμερικανικές δυνάμεις που έφεραν την κατάληψη της εξουσίας με αντισυνταγματικά μέσα».

Για τις προθέσεις της Ουάσιγκτον:

«Κανείς στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν ενδιαφέρεται για την Ουκρανία, ενδιαφέρεται για το μεγαλείο των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες δεν αγωνίζονται για την Ουκρανία ή για τον ουκρανικό λαό, αλλά για το μεγαλείο και την ηγεσία τους στον κόσμο».

Για χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος με δυτικά όπλα:

«Γιατί λοιπόν δεν μας επιτρέπεται να προμηθεύουμε τα όπλα μας της ίδιας κατηγορίας σε περιοχές του κόσμου όπου θα πραγματοποιηθούν χτυπήματα σε ευαίσθητους στόχους;»

Σχετικά με τη χρήση πυρηνικών όπλων:

«Εάν οι ενέργειες κάποιου απειλούν την κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα, θεωρούμε δυνατό να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας».

«αυτό δεν μπορείς να το πάρεις στα ελαφρά».

Η απάντηση της Ρωσίας,

είπε ο 71χρονος αρχηγός του Κρεμλίνου, θα ήταν η κατάρριψη των δυτικών πυραύλων, και συγκεκριμένα ανέφερε το αμερικανικό ATACMS και τα βρετανικά και γαλλικά πυραυλικά συστήματα. Ο Πούτιν είπε επίσης ότι η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο ανάπτυξης παρόμοιων πυραύλων υψηλής τεχνολογίας και μεγάλου βεληνεκούς αρκετά κοντά ώστε να χτυπήσει τα κράτη που επέτρεψαν στην Ουκρανία να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με τέτοιους πυραύλους. “Αν δούμε ότι αυτές οι χώρες παρασύρονται σε πόλεμο κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τότε επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος να ενεργήσουμε με τον ίδιο τρόπο. Γενικά, αυτός είναι ένας δρόμος προς πολύ σοβαρά προβλήματα”, είπε ο Πούτιν. Ο Πούτιν δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πού σκέφτηκε να παραδώσει τέτοιους πυραύλους.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους για περισσότερες από τρεις ώρες στον νεόκτιστο πύργο της Gazprom, 81 ορόφων, ενόψει του ετήσιου Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο Πούτιν έθιξε θέματα από τον πόλεμο στη Γάζα έως τις επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ. «Κανείς στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν ενδιαφέρεται για την Ουκρανία, ενδιαφέρεται για το μεγαλείο των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες μάχονται όχι για την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό, αλλά για το δικό τους μεγαλείο». Ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία δεν νοιάζεται ποιος είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά είπε ότι το αμερικανικό δικαστικό σύστημα χρησιμοποιείται ξεκάθαρα σε μια πολιτική μάχη εναντίον του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ.

«Καίγονται από μέσα, το κράτος τους, το πολιτικό τους σύστημα… Είναι προφανές σε όλο τον κόσμο ότι η δίωξη του Τραμπ, ειδικά στο δικαστήριο για κατηγορίες που σχηματίστηκαν με βάση γεγονότα που συνέβησαν πριν από χρόνια, χωρίς άμεση απόδειξη, είναι απλώς η χρήση του δικαστικού συστήματος σε έναν εσωτερικό πολιτικό αγώνα», είπε ο Πούτιν. Πάνω από δύο χρόνια μετά τον πιο θανατηφόρο χερσαίο πόλεμο στην Ευρώπη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Πούτιν μιλάει όλο και περισσότερο για τον κίνδυνο μιας παγκόσμιας σύγκρουσης καθώς η Δύση αντιμετωπίζει την προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Όταν ρωτήθηκε για τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου,

ο Πούτιν είπε ότι το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας επιτρέπει τη χρήση τέτοιων όπλων. «Για κάποιο λόγο, η Δύση πιστεύει ότι η Ρωσία δεν θα το χρησιμοποιήσει ποτέ», είπε ο Πούτιν όταν ρωτήθηκε από το Reuters σχετικά με τον κίνδυνο πυρηνικής κλιμάκωσης στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια τριών και πλέον ωρών ακρόασης. “Έχουμε ένα πυρηνικό δόγμα, κοιτάξτε τι λέει. Εάν οι ενέργειες κάποιου απειλούν την κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα, θεωρούμε ότι είναι δυνατό να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας. Αυτό δεν πρέπει να ληφθεί ελαφρά, επιφανειακά.“

Το δημοσιευμένο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας το 2020

καθορίζει τις συνθήκες υπό τις οποίες ένας Ρώσος πρόεδρος θα σκεφτόταν να χρησιμοποιήσει ένα πυρηνικό όπλο: γενικά ως απάντηση σε επίθεση με χρήση πυρηνικών ή άλλων όπλων μαζικής καταστροφής ή στη χρήση συμβατικών όπλων κατά της Ρωσίας «όταν απειλείται η ύπαρξη του κράτους». Ο Πούτιν θεωρεί τη σύγκρουση στην Ουκρανία ως μέρος μιας υπαρξιακής μάχης με μια φθίνουσα και παρακμιακή Δύση, η οποία, όπως λέει, ταπείνωσε τη Ρωσία μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989, καταπατώντας αυτό που θεωρεί τη σφαίρα επιρροής της Μόσχας, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας. Ο Πούτιν είπε ότι η Δύση αρνήθηκε να μιλήσει για τα αίτια του πολέμου – ο οποίος είπε ότι ξεκίνησε το 2014 μετά την ανατροπή του νόμιμου προέδρου με ναζιστικό πραξικόπημα της CIA του Μαϊντάν της Ουκρανίας. Ο Πούτιν το χαρακτήρισε ως πραξικόπημα που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ. Οι δυτικοί ηγέτες και η Ουκρανία έχουν υποβαθμίσει τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας σχετικά με τον κίνδυνο ενός ευρύτερου πολέμου με τη Ρωσία, αλλά έχουν επανειλημμένα πει ότι ο Πούτιν μπορεί να επιτεθεί σε ένα μέλος του ΝΑΤΟ.

H Δύση δεν έχει διαβάσει καλά τον Πούτιν, λόγω της παντοδυναμίας της μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης υποτιμά τον αντίπαλο.. Επίσης επειδή είναι άνθρωπος των μυστικών υπηρεσιών των πιο ψυχροπολεμικών παίζει με κλειστά χαρτιά. Δεν αποκωδικοποιείται εύκολα..

Για Γάζα..

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα δεν είναι φυσιολογικό, δεν μοιάζει με πόλεμο, αλλά με ολοκληρωτική καταστροφή του άμαχου πληθυσμού!». (..) Θεωρούμε ότι αυτό είναι άμεσο αποτέλεσμα της πολιτικής των ΗΠΑ. »



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΝΔΙΑ

Πρώτο αλλά αποδυναμωμένο το κόμμα του Μόντι

Στη νέα 543μελή Βουλή έχει 240 έδρες, από 303 που είχε μετά το 2019

Στην πρώτη θέση, αλλά έχοντας σημειώσει απώλειες, τερμάτισε στις βουλευτικές εκλογές στην Ινδία το ινδουιστικό κόμμα BJP του πρωθυπουργού από το 2014 Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος τα τελευταία χρόνια προέταξε και την ενίσχυση της συνεργασίας με τις ΗΠΑ, παρά τη διατήρηση της χώρας σε διακρατικές συμμαχίες όπως οι BRICS.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, η εκλογική συμμαχία NDA (με κορμό το BJP) εξέλεξε 286 έδρες στη νέα 543μελή Κάτω Βουλή (το 2019 είχε 303), με τις 240 από αυτές να ανήκουν αυτοτελώς στο BJP.

Η δε συμμαχία INDIA της αντιπολίτευσης, με κορμό το «Κογκρέσο» (που κυβέρνησε τη χώρα για δεκαετίες, μέχρι το 2014), επικράτησε σε 234 εκλογικές περιφέρειες, εκ των οποίων οι 99 αφορούν αυτοτελώς το «Κογκρέσο» (από 52 το 2019). Στην ΙΝDIA συμμετείχαν το ΚΚ Ινδίας (μαρξιστικό) και το ΚΚ Ινδίας, που εξέλεξαν 4 και 2 βουλευτές αντίστοιχα.

Στην προηγούμενη Βουλή η NDA είχε λάβει συνολικά 303 έδρες και η INDIA 91 έδρες.

Ο Μόντι εξέφρασε ικανοποίηση για το ότι οι Ινδοί εξέφρασαν «την εμπιστοσύνη τους στον κυβερνητικό συνασπισμό για τρίτη συνεχή φορά» και μίλησε για «νέο κεφάλαιο σε μεγάλες αποφάσεις» που θα ανοίξει η θητεία της επόμενης κυβέρνησης.

Από τη μεριά της αντιπολίτευσης, το «Κογκρέσο» χαρακτήρισε την ενίσχυση της INDIA «νίκη της δημοκρατίας» και «ηθική και πολιτική απώλεια» για τον Μόντι.

Μέρος της αναδιάταξης του αστικού πολιτικού χάρτη είναι και η ισχυροποίηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος (Samajwadi - SP). Ενδεικτικές είναι για παράδειγμα οι επιδόσεις του σε κρατίδια όπως το Uttar Pradesh (UP - θεωρείται «προπύργιο» του BJP από το 2017). Σε αυτές τις εκλογές το SP επικράτησε στις 37 (από 5 το 2019) εκ των 80 εκλογικών περιφερειών της πολιτείας και το BJP σε 33, από 61 στις οποίες είχε επικρατήσει το 2019.

Συγχαρητήρια στον Μόντι έσπευσε να δώσει ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης, Γιοσιμάσα Χαγιάσι, ο οποίος χαρακτήρισε την Ινδία «σημαντικό εταίρο», που διαδραματίζει ρόλο ώστε «η περιφέρεια του Ινδο-Ειρηνικού να είναι ελεύθερη και ανοιχτή».

Θυμίζουμε ότι η Ινδία είναι ενεργό μέλος σε διάφορες νεοσύστατες συμμαχίες (όπως η «Quad») που επεκτείνουν τη δράση τους στον Ινδο-Ειρηνικό, με βασικό «μοχλό» την προσπάθεια των ΗΠΑ να μεγαλώσουν την πίεση στην Κίνα και να οξύνουν την αναμέτρηση μαζί της, συντονίζοντας τις επιδιώξεις τους και με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟΥΡΚΙΑ

Νέα καταδίκη Κούρδου δημάρχου και αντιδράσεις

Σε φυλάκιση σχεδόν 20 χρόνων καταδικάστηκε τελικά ο Κούρδος δήμαρχος της Χακάρι, 53χρονος Μεχμέτ Σιντίκ Ακίς, ο οποίος είχε επικρατήσει στις εκλογές του Μάρτη, όπου το φιλοκουρδικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα DEM (από το οποίο προέρχεται και ο ίδιος) σημείωσε σημαντικές επιδόσεις. Ο Ακίς - που επέμεινε ότι «η δίκη είναι πολιτική» - καταδικάστηκε για δήθεν συνδέσεις με «τρομοκρατική οργάνωση» και εμπλοκή σε «σχέδια συνωμοσίας». Το DEM χαρακτήρισε την απόφαση «άκυρη».

Στην εξέλιξη αντέδρασε και το μεγαλύτερο κόμμα της κεμαλικής αντιπολίτευσης, το σοσιαλδημοκρατικό CHP. Ο βουλευτής του, Μαχμούτ Τανάλ, έκανε λόγο με τη σειρά του για «πολιτική απόφαση», που «δεν είναι νόμιμη», καθώς και για «πολιτικές μανούβρες με στόχο να επηρεαστεί το δικαστικό σώμα». Αλλά και ο βουλευτής του CHP, Μεχμέτ Μπεκάρογλου, κάλεσε την κυβέρνηση του ΑΚΡ να μην προχωρά σε κινήσεις «διχαστικές για τη χώρα» και υποστήριξε ότι ο αντικαταστάτης του Ακίς πρέπει να εκλεγεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, όχι να διοριστεί: «Γιατί δεν εφαρμόζεται και στην περίπτωση των Κούρδων η φυσιολογική αυτή διαδικασία;».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ ΣΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – “ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ”

06|06|2024 21:45

Τη στάση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο θέμα της Γάζας εξήρε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, και παράλληλα αναφέρθηκε στην ενεργειακή συνεργασία Ρωσίας – Τουρκίας, διαμηνύοντας ωστόσο στον Τούρκο πρόεδρο ότι «η Ουκρανία, με την οποία η Τουρκία συνεργάζεται σε ορισμένους τομείς προσπαθεί να χτυπήσει τους αγωγούς που μεταφέρουν φυσικό αέριο στην Τουρκία».

Επιπλέον, ο Ρώσος πρόεδρος επέστησε την προσοχή σε μια «δυσοίωνη προϊούσα εξάρτηση» της Τουρκίας από δυτικά κεφάλαια και το ενδεχόμενο να έχει αυτή αρνητική επίπτωση στις οικονομικές σχέσεις με τη Ρωσία.

Δημοσίευμα του τουρκικού κρατικού πρακτορείου Anadolu, αναφέρεται στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, Τετάρτη, ο Ρώσος πρόεδρος σε διεθνή μέσα ενημέρωσης στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε λόγο για πλήρη αφανισμό του άμαχου πληθυσμού στη Γάζα και δήλωσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει καταβάλει σημαντική προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος. «Γνωρίζουμε ότι ο πρόεδρος Ερντογάν καταβάλλει ενεργές προσπάθειες για την επίλυση αυτού του πολύ επείγοντος και μακροχρόνιου προβλήματος. Λαμβάνοντας υπόψη το κύρος του προέδρου Ερντογάν στην περιοχή, στον κόσμο και ιδιαίτερα στον ισλαμικό κόσμο, αναμένουμε η συμβολή του να έχει αισθητή επιρροή. Από την πλευρά μας, λαμβάνοντας υπόψη τις μακροχρόνιες σχέσεις μας με το Ισραήλ, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι μπορεί να κάνει η Ρωσία για την επίλυση αυτής της κατάστασης».

Ο Ρώσος πρόεδρος, αναφερόμενος στην αναπτυσσόμενη ενεργειακή και εμπορική συνεργασία με την Τουρκία, σημείωσε πως η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού ‘Ακουγιου προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, χαρακτηρίζοντας το έργο στρατηγική απόφαση του Ερντογάν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΟΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ – Ν.ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ: «OΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ – ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΤΟΧΟ»

06|06|2024 14:00

Χθες ο Β.Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία θα στέλνει όπλα σε εχθρούς δυτικών χωρών και ιδιαίτερα των Αμερικανών

 Ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και πρώην πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε ότι πλέον «οι εχθροί των ΗΠΑ θα είναι φίλοι μας» και θα λάβουν όποιο ρώσικο οπλικό σύστημα χρειάζονται για να πραγματοποιήσουν «επώδυνα πλήγματα» σε δυτικούς στόχους!

Είπε μάλιστα πως οι εχθροί αυτοί μπορεί να είναι οποιοιδήποτε:

«Αυτός θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε θεωρεί τον Γιάνκιλαντ εχθρό του, ανεξάρτητα από τις πολιτικές του πεποιθήσεις ή τη διεθνή αναγνώριση».

Φυσικά μέσα στα πλήγματα αυτά κατά δυτικών στόχων, περιλαμβάνονται και ελληνικοί στόχοι όπως λιμάνια, αεροδρόμια και υποδομές, αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατέταξε με τις ενέργειες της την Ελλάδα ως εχθρική χώρα για τη Ρωσία.

Πλέον η Ρωσία ανακοινώνει ότι έχει πλήρη νομιμοποίηση να αντιδράσει με ισοδύναμα μέτρα.

Σχολιο.- Αυτο σημαινει πυρηνικα στην Κουβα Βενεζουελα Ιραν Λιβανο και σχεδον ολες τις χωρες της Αφρικης. Ειναι καιρος η ΡΩσια να δειξει τα δοντια της και να η ανθρωποτητα να κανε reset. Δισεκατομμυρια θα γιορτασουν ενα τετοιο χτυπημα. Οι θρασυδειλοι που βαζουν τους Ουκρανους να σκοτωνονται και αυτοι χτυπουν τυφλα κρυμμενοι απο πισω θα παρουν το μαθημα που τους αξιζει. Ολη η Ασια Αφρικη και Κεντρικη/Νοτιος Αμερικη ειναι με το μερος της Ρωσιας.Οπως και η πλειψηφια των Ελληνων.

Σχολιο.- Αυτο καταλαβες 2.5 χρονια τωρα ;;; Οι Ρωσοι σκοτωνουν τους Ουκρανους ή ο Ζελενσκι με το Καθεστως του , ο Μπαιντεν , ο Μητσολοατκις , ο Πουστρον , Ο Περιπτερας των γερμανων , η Φον Ντεν Πουτσα Ορθια κ οι λοιποι Φιλελοναζι ;;; Οι μονοι που νοιαζονται για τους Ουκρανους ειναι οι Ρωσοι αλλα οταν τρως την Προπαγανδα των ΜΜΕ των Ολιγαρχων τι σκατα να καταλαβεις ;;;; Μαθε τουλαχιστον Ιστορια .

Σχολιο.- η ρωσια πηγε να κατακτησει οτι με βια/πραξικοπημα της ειχαν παρει…αυτο που θαπρεπε να κανουμε εμεις με τη κυπρο! δλδ εσενα σε χαροποιει που η μιση κυπρος ειναι τουρκικη?απλα ο πουτιν δν σκεφτηκε πασοκνδουλικα συριζοκκκεχαφιεδικα να πει…η ουκρανια κειται μαρκαν!

αχα παλιοαδερφαρα νεοφιλελευθερη εισαι και συ…σιγουρα λιγα τα ψωμια σας σε αυτη την ζωη και που να δεις στην επομενη!  ρουφιανεψε,κλεψε,προδοσε τωρα ανθελληνα αντιχριστε  γτ ειναι η τελευταια σου ζωη…απολαυσετην δοσιλογε!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



300 δυτικοί μισθοφόροι νεκροί από βολή ρωσικού βαλλιστικού βλήματος Iskander-M στο Χάρκοβο

Η επίθεση εξολόθρευσε σχεδόν ολοκληρωτικά το μισθοφορικό δυναμικό της ουκρανοναζιστικής άμυνας στην περιοχή

06.06.2024 | 20:09



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ε.Μακρόν ανακοίνωσε ότι δίνει μαχητικά Mirage 2000-5 στην Ουκρανία

«Ξεκινά πρόγραμμα εκπαίδευσης άμεσα»

06.06.2024 | 21:43



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νοβοροσσίσκ: Όλα τα πλοία του Στόλου Μαύρης Θάλασσας σε θέσεις μάχης – Εκτοξεύτηκαν Kalibr προς την Οδησσό!

Το σύνολο των πλοίων είναι στο λιμάνι σε διάταξη μάχης - Απέπλευσαν και τα υποβρύχια κλάσης 636

06.06.2024 | 19:00

Σύμφωνα με δορυφορικές εικόνες, το σύνολο των πολεμικών πλοίων του ρωσικού Στόλου Μαύρης Θάλασσας είναι σε θέση μάχης, με ταυτόχρονες αναφορές για εκτόξευση τουλάχιστον 24 πυραύλων Kalibr από 3 πυραυλοφόρες κορβέτες.

Τα υποβρύχια κλάσης 636 επίσης έχουν αποπλεύσει, κατά πάσα πιθανότητα σε κατάδυση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία στέλνει υπερ-υπερηχητικούς πυραύλους Zircon έξω από την Φλώριδα! – Θα επισκεφθούν την Κούβα

Και πυρηνοκίνητο υποβρύχιο στον στολίσκο

06.06.2024 | 23:20

Προς την Κούβα κατευθύνονται ρωσικά πλοία για αεροναυτικές ασκήσεις και μπορεί οι ΗΠΑ να μιλούν για ηρεμία εντούτοις ανησυχία υπάρχει στο επιτελείο καθώς μεταξύ των σκαφών θα είναι μια φρεγάτα κλάσης “Admiral Gorshkov” και ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο το “Kazan” τα οποία θα μπορούν να φέρουν πυραύλους Zircon!

Σύμφωνα με ανώνυμες στρατιωτικές πηγές των ΗΠΑ, τα ρωσικά πλοία παρακολουθούνται από αεροπορικές πλατφόρμες ISR και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου καθώς κατευθύνονται στην Καραϊβική.

Οι ρωσικές δυνάμεις σχεδιάζουν επίσης ενδεχομένως να ναυλοχήσουν και σε ναυτική βάση στη Βενεζουέλα, ενώ το μεγαλύτερο διάστημα θα βρίσκονται σε λιμάνια της Κούβας.