Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Πεμπτη 11 Ιουλιου 2024


Επιτέλους και μια θετική πρωτιά: Η Ελλάς είναι η πιο αντινατοϊκή χώρα, μεταξύ των 13 όπου μετρήθηκαν οι τάσεις της κοινής γνώμης!

11/7/2024

Άκρως ενδιαφέρουσα είναι η νέα δημοσκόπηση που έκανε -εν όψει της επετειακής συνόδου κορυφής- το αμερικανικό think thank Pew Research Center, από την οποία προκύπτει και κάτι εντυπωσιακό: Η Ελλάδα είναι σήμερα η πιο αντινατοϊκή χώρα, τουλάχιστον μεταξύ των 13 όπου μετρήθηκαν οι τάσεις της κοινής γνώμης!

Σε γενικές γραμμές, το 63% των πολιτών έχει κατά μέσον όρο σε αυτές τις χώρες «θετική γνώμη» για το ΝΑΤΟ, αλλά δεν είναι καθόλου μικρό και το 33% που εκφράζει «αρνητική γνώμη».

Ως πιο φιλονατοϊκή χώρα καταγράφεται η Πολωνία, με 91% θετικές γνώμες και 5% αρνητικές. Στον αντίποδα οι θετικές γνώμες στην Ελλάδα είναι μόλις 37%, (ψηφοφόροι ΝΔ), ενώ οι αρνητικές εκτινάσσονται στο 59%. Όχι ότι πρέπει να προκαλεί και ιδιαίτερη έκπληξη αυτό, σωστά;

Στον Καναδά οι αρνητικές γνώμες είναι 25% και στις ΗΠΑ 38%. Από τις ευρωπαϊκές χώρες, μετά την Ελλάδα (59%), κατά σειρά στις αρνητικές γνώμες είναι η Ισπανία (41%), η Γαλλία (37%), η Ιταλία (36%), η Ουγγαρία (33%), η Γερμανία (32%), η Βρετανία (30%), η Σουηδία (22%), η Ολλανδία (21%) και τελευταία η Πολωνία (5%).

Χωριστή κατηγορία αποτελεί η Τουρκία. Εκεί οι θετικές γνώμες ανέρχονται στο 42% και οι αρνητικές στο 46%. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι «το μερίδιο των Τούρκων με θετική άποψη για το ΝΑΤΟ έχει σχεδόν διπλασιαστεί» σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα του 2019. Τότε ήταν μόλις στο 21%. «Ωστόσο, η ευνοϊκή θέση για το ΝΑΤΟ στην Τουρκία είναι χαμηλότερη από ό,τι σε πολλά από τα άλλα κράτη-μέλη που ρωτήσαμε» αναφέρουν οι συντάκτες της έρευνας.

Την ίδια ώρα η Ισπανία, η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ συμπεριλαμβάνονται στις χώρες που οι θετικές απόψεις «έχουν μειωθεί ελαφρώς» από το 2023.

Ενδιαφέρον έχουν τα ευρήματα ως προς την ιδεολογία των πολιτών και τις διαφοροποιήσεις. Γενικά, στις 9 από τις 13 χώρες όσοι ακολουθούν την κυβέρνηση -ανεξαρτήτως χρώματος- «είναι επίσης πιο πιθανό να έχουν θετική άποψη για το ΝΑΤΟ».

Από εκεί και πέρα, πάντως, στη Γερμανία, για παράδειγμα, οι υποστηρικτές της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) έχουν σε μεγάλα ποσοστά δυσμενή άποψη. Στην Ελλάδα -όπως στην Ισπανία και τη Σουηδία- το μοτίβο αντιστρέφεται και όσοι εντάσσονται στο δεξιό φάσμα δίνουν πιο πολλούς «θετικούς βαθμούς» στο ΝΑΤΟ.

Ειδικά στη χώρα μας, μάλιστα, οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. καταγράφονται «με 33 μονάδες περισσότερες» υπέρ του ΝΑΤΟ σε σχέση με εκείνους «που υποστηρίζουν την αντιπολίτευση»…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα γαμημένα κωλοφασιστόμουτρα των ellinikahoaxes του μπουρδελοfacebook, μας λένε ότι οι αλήθειες που αναμεταδίδουμε δεν ισχύουν, μόνο οι κατευθυνόμενη φασιστική προπαγάνδα και τα ψέματα των αληταράδων δυτικών φασιστών αποικιοκρατών, που αναμεταδίδουν αυτοί οι διεστραμμένοι παλιοπουσταράδες των ellinikahoaxes ισχύει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανησυχούν για την άνοδο της ακροδεξιάς 

Αυτοί που επέβαλαν (ΑΛΛΆ ΚΙ ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΣΤΉΡΙΞΑΝ Ή ΣΙΏΠΗΣΑΝ ) 

τους εγκλεισμούς (lockdowns),

sms για μετακίνηση , απαγόρευση εισόδου σε πάρκα , δάση , παραλίες και κολύμπι (ακόμα και στην θάλασσα να μην μεταδόθεί ο κόβης στα μπαρμπούνια )

πιστοποιητικά υγειονομικών φρονημάτων 

Υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις με πειραματικά σκευάσματα κατάντησαν την χώρα σε ΧΏΡΟ ! 

ανέκδοτο ? !



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από την κορφή του βουνού μέχρι την άκρη της θάλασσας, δεν υπάρχει σημείο στην νότια Εύβοια που να μην έχεις οπτική και ακουστική επαφή με τα τέρατα 

Και συνεχίζουν απτόητοι....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γκασάν Καναφανί -Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης - δολοφονηθηκε μάλλον απο την Μοσαντ στο Λίβανο το 1972 όπου είχε καταφύγει πρόσφυγας . Τέτοιοι άνθρωποι είναι πρόσφυγες κι όχι τα Ουκρανά με τις μπέντλει στο Σάνι στην Χαλκιδική . 

Σχολιο.- Ή τα Πακιστανά και τα Αφγανά...

Αφού, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, πρόσφυγας θεωρείται κάποιος μόνο σε γειτονική ασφαλή του χώρα, επειδή μετά τη λήξη της αιτίας που τον ανάγκασε να είναι πρόσφυγας, πρέπει να επιστρέψει στη χώρα του.

Στην Ελλάδα λοιπόν θεωρούνται αυτοί μετανάστες και όχι πρόσφυγες.

Και μάλιστα, μιας και αυτοί εισέρχονται λαθραία είναι λαθρομετανάστες.

Τώρα βέβαια ο αποικιοκρατικός ξεφτιλοΟΗΕ στη σύνοδο του Μαρακές στο Μαρόκο το 2018 αποφάσισε να πάνε 300 εκατομμύρια λαθρομετανάστες στην Ευρώπη, λαθρομετανάστες που θα τους ονομάζουν «πρόσφυγες».

Αφού μάλιστα οι μουσουλμάνες γεννάνε σαν τις ...κουνέλες,  και οι κυβερνώντες μας δεν κάνουν κάτι για να μηδενίσουν την υπογεννητικότητα των ντόπιων Ευρωπαϊκών πληθυσμών, όπως έκανε ο Όρμπαν στην Ουγγαρία, είναι λογικό σε είκοσι χρόνια να είμαστε μειοψηφία στον τόπο μας.

Άρα δεν τους θέλω στη χώρα μου, μακριά από την Ελλάδα....

Δεν μπορεί στην Ελλάδα που ο Έλληνας πεινάει, που ο Έλληνας πένεται, εμείς να δίνουμε κατοικία και φαγητό, τώρα και χρήματα, σε λαθραία εισερχόμενα μετανάστες.

Εγώ πρώτα θα κοιτάξω τα παιδιά μου και ύστερα τα παιδιά όλου του κόσμου.

Εάν θέλω και μπορώ...

Σχολιο.- εγώ αναφέρθηκα σε πρόσφυγες και όχι σε λαθρομετανάστες Φυσικά συμφωνώ ότι θα κοιτάξω πρώτα τα παιδιά μου για να μπορώ να κοιτάξω και τα παιδιά του κόσμου (αν και η ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ Ιμπεριαλιστική χώρα και δεν είχε ποτέ αποικίες υπό κατάληψη χώρες ) .

Σχολιο.- ΛΑΘΡΟμεταναστες είναι γιατί μετανάστες είμαστε εμείς οι νόμιμοι που πάμε με συμβόλαιο εργασίας σε μια ξενη χώρα

Σχολιο.- Η τοποθέτηση για τους λαθρομετανάστες είναι επίκαιρη έως ότου απελευθερωθουμε από τους εισβολείς (οσο ζω ελπίζω )

Σχολιο.- φυσικά αν ΔΕΝ υπάρξει απελευθέρωση και εθνική ανεξαρτησία ΔΕΝ μπορείς να είσαι χώρα αλλά χώρος , είτε του ΕυρωΕνωσίτικου Ράιχ , είτε της Στρατιωτικής μηχανής του ΝΑΤΟ και θα τσουβαλιάζουν όσους λαθρο μετανάστες γουστάρουν στα εδάφη ΤΟΥΣ .

Σχολιο.- Γιασάν Καναφάνι - Δεν κάνουμε πόλεμο, εχθροπραξίες... είμαστε Εθνικοαπελευθερωτικό Κίνημα... για την Ανεξαρτησία, την Πατρίδα μας... και δεν ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΊΑ ΜΑΣ !



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΩΣ ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ -ΩΣ ΠΕΡΙΚΛΕΙΣΤΗ «ΛΙΜΝΗ»- ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ, ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΚΑΙ, ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ,ΤΙΣ ΟΙΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, 

ΕΞΑΛΕΙΦΟΥΝ, ΣΤΑΔΙΑΚΑ, ΤΗΝ ΥΔΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ, 

ΟΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ -ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ- ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ & Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ, Θ'ΑΛΛΑΞΟΥΝ, ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ.

Οι δίνες αφύπνισης αλλάζουν το κλίμα

«Οι ανεμογεννήτριες λειτουργούν σαν μεγάλα χτυπήματα». 

Αυτό όχι μόνο προκαλεί αναταράξεις πίσω από τις ανεμογεννήτριες, αλλά και οι διάφορες ανεμογεννήτριες επηρεάζουν η μία την άλλη.

«Οι ανεμογεννήτριες και ολόκληρα αιολικά πάρκα επηρεάζουν τις ατμοσφαιρικές και ωκεάνιες διεργασίες. Αναταράξεις και δίνες αφύπνισης συμβαίνουν στον περιβάλλοντα αέρα και στο θαλασσινό νερό».  Έχει ήδη αναφερθεί το γεγονός ότι τα αιολικά πάρκα μεταβάλλουν σημαντικά τις θερμοκρασίες του αέρα: τα αιολικά πάρκα θερμαίνουν τις νύχτες και βλάπτουν τη βλάστηση. Σύμφωνα με μια μεγαλύτερη μελέτη στις ΗΠΑ, τα αποτελέσματα έφτασαν έως και 10 χιλιόμετρα μετά από μια ανεμογεννήτρια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ετοιμάζουν “πανδημία” τον φθινόπωρο;; Παγκόσμια συνάντηση των ελίτ στη διεθνή διάσκεψη κορυφής για τη γρίπη των πτηνών και τον σχεδιασμό της

11/7/2024

Η παγκόσμια ελίτ στέλνει εκπροσώπους στη Διεθνή Σύνοδο Κορυφής για τη Γρίπη των Πτηνών (IBFS) για να συζητήσουν θέματα όπως, παράδοση εμβολίων και πώς να ελέγξουν την αφήγηση γύρω από την πανδημία της γρίπης των πτηνών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το IBFS θα διεξαχθεί στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια, βολικά κοντά στα κεντρικά γραφεία της CIA στο Λάνγκλεϊ και θα πραγματοποιηθεί στις 2-4 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Η σύνοδος κορυφής για τη γρίπη των πτηνών είναι κάτι σαν το Event 201, την άσκηση ετοιμότητας που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ τον Οκτώβριο του 2019, λίγους μήνες πριν ανακοινωθεί η πανδημία Covid στον κόσμο από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.

Η άσκηση ετοιμότητας για την πανδημία της γρίπης των πτηνών έρχεται καθώς η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ενισχύει τη προπαγάνδα περι μεταδοτικότητας και τη θνησιμότητας του ιού της γρίπης των πτηνών H5N1.

Ο Jon Fleetwood αναφέρει : Η κυβέρνηση επιτρέπεται να εξοπλίζει παθογόνα όπως η γρίπη των πτηνών με GOF λόγω ενός « παραθυρού » στη διεθνή συνθήκη «Βιολογικά Όπλα» (BWC) που επιτρέπει στις αρχές να παράγουν βιοόπλα από τα πιο επικίνδυνα παθογόνα που είναι γνωστά στην ανθρωπότητα καθώς ο αναφερόμενος σκοπός είναι για «ειρηνικές χρήσεις», όπως η ανάπτυξη εμβολίων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβέρνηση φωνάζει επειδή η νέα κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας δεν τηρεί τη συμφωνία των Πρεσπών και χρησιμοποιεί τον όρο σκέτο Μακεδονία.

Αυτή η συμφωνία των Πρεσπών.

Βασικά ήταν ένα κωλόχαρτο για να μπει η Βόρεια Μακεδονία στο ΝΑΤΟ... τώρα που μάλλον τακτοποιήθηκε αυτό το ζήτημα, είναι άχρηστη!

Επίσης... και από την πιο καθαρά εθνική σκοπιά, ο όρος Βόρεια Μακεδονία είναι μια μαλακία και μισή. Δεν χρειάζεται να εξηγήσω γιατί! Αυτό που μένει είναι τα προϊόντα τους που φέρουν το όνομα Μακεδονία, αντί Βουλγαροσκοπιανοί ή Δυτικοβούλγαροι, και οι χάρτες των Σκοπιανών  που παρουσιάζουν την Ελληνική Μακεδονία σαν σκοπιανή.

Δεν θέλω να αναγκαστώ να γράψω περισσότερα και να παραδώσω... πατριωτικά μαθήματα!

Σχολιο.- Η όλη ιστορία ξεκίνησε από το 1926 όπου η ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία με την σερβική, για να κρύψουν την αλήθεια, ότι δηλαδή οι σκοπιανοί είναι δυτικοβούλγαροι, εφεύραν το όνομα «σλαβομακεδονία», και μάλιστα η ελληνική κυβέρνηση έφτιαξε και αναγνωστικά με την σκοπιανή γλώσσα με ελληνική γραφή. Τα χρόνια πέρασαν και τα παιδιά που τα  μάθαιναν αυτά μεγάλωσαν πιστεύοντας πλέον ότι είναι «μακεδόνες» και έχουν σχέση με τον Μεγαλ’εξανδρο! Και αντί η Ελλάδα να τους κλείσει τα σύνορα, έκανε και συμφωνία των πρεπσών μαζί τους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ηλεκτροσόκ» στους καταναλωτές από τους νέους λογαριασμούς ρεύματος – Έρχονται και νέες αυξήσεις.

Δεν ξέρω κανέναν που να έπαθε τίποτα επειδή δεν πλήρωνε και δεν είχε ρεύμα, ξέρετε εσείς;

Μην αρχίζετε και σκουζετε τώρα εσείς της νουρδου που θα σας κλέβουν το ρεύμα και θα το πληρώνετε εσείς γιατί θα τρώτε και ξύλο από πάνω



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ασία κυριαρχεί στα αποθέματα φυσικού αερίου ανά περιοχή, με έξι χώρες να είναι μεταξύ των 10 κορυφαίων. Εν τω μεταξύ, η Αφρική, η Ευρώπη, η Βόρεια Αμερική και η Νότια Αμερική έχουν από έναν εκπρόσωπο.

Παρά το γεγονός ότι είναι ο 5ος σε αποδεδειγμένα αποθέματα, οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου, με 23% του παγκόσμιου μεριδίου. Δεύτερη η Ρωσία (17,4%), με το Ιράν στην 3η θέση (6,4%).

Επιπλέον, οι ΗΠΑ είναι και ο κορυφαίος εξαγωγέας αερίου, εξάγοντας 82,7 δισ. κυβικά μέτρα αερίου μέσω αγωγών το 2022 και 104,3 δισ. κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Η Ρωσία ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας φυσικού αερίου παγκοσμίως, ενώ ακολούθησαν το Κατάρ και η Νορβηγία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαζική μαχητική απάντηση στη γκαγκστερική εισβολή ΟΠΚΕ και Δ στον χώρο της Ομάδας αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών) Ταξική Αντεπίθεση, στα Εξάρχεια. 

Χωρίς προσχήματα, χωρίς συγκεκριμένες κατηγορίες, με ένα σαθρό ένταλμα και έναν εισαγγελέα-ανδρείκελο. Με πραγματική πρόθεση την τρομοκράτηση, λόγω των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Ομάδας, που εκτός των άλλων βρίσκεται και στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υποστήριξη του λαού της Παλαιστίνης. 

Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές αγωνιστών (και μέλους της Ταξικής Αντεπίθεσης) σε διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου, με εισβολές στα σπίτια τους.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Σχολιο.- Οι προσαγωγές των αγωνιστών δεν μετατράπηκαν σε συλλήψεις και αφέθηκαν ελεύθεροι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη φυλακή ο μεσίτης, σε κατ οίκον περιορισμό ο υπερήλικος κοσμηματοπώλης για το θάνατο του ΛΟΑΤΚΙ, Ζακ Κωστόπουλου, που μπήκε να κλέψει. Μήπως έπρεπε να τους εκτελέσετε κιόλας επειδή πήγαν να προστατέψουν την περιουσία τους;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο  ΠΑΣΟΚΟΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ ΦΛΩΡΙΔΗΣ:ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ

Αναλυτικά, το υπόμνημα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στον υπουργό Δικαιοσύνης:

«ΠΡΟΣ

Τον υπουργό Δικαιοσύνης

κ. Γεώργιο Φλωρίδη

AITHMATA KAI ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Δηλώνουμε τη διαφωνία μας στον περιορισμό της αρχής της δημοσιότητας της δίκης.

«Υπενθυμίζεται ότι ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στις 5 Ιουλίου, αναφέρει πως πλέον «απαγορεύεται η ολική ή μερική μετάδοση με οποιονδήποτε τρόπο, ιδίως μέσω της τηλεόρασης, ραδιοφώνου, διαδικτύου και γενικά οποιουδήποτε τεχνολογικού μέσου, καθώς και η κινηματογράφηση, μαγνητοσκόπηση, ηχογράφηση και αποτύπωση της δίκης σε γραπτό κείμενο μέσω ειδικού λογισμικού που μετατρέπει τον προφορικό λόγο σε γραπτό, ενώπιον ποινικού, αστικού ή διοικητικού δικαστηρίου».

Ωστόσο, το υπουργείο Δικαιοσύνης, χωρίς να σχολιάσει ότι στη σχετική διάταξη αναφέρεται ρητά ότι «απαγορεύεται η ολική ή μερική μετάδοση με οποιονδήποτε τρόπο, ιδίως μέσω της τηλεόρασης, ραδιοφώνου, διαδικτύου», παρέπεμψε σε διάταξη του άρθρου 8 του νόμου 3090/2002, που «ισχύει εδώ και 22 χρόνια και η οποία απαγορεύει την ολική ή μερική μετάδοση από την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο, καθώς και την κινηματογράφηση και μαγνητοσκόπηση της δίκης ενώπιον ποινικού, πολιτικού ή διοικητικού δικαστηρίου, εκτός αν το ίδιο το δικαστήριο παράσχει τη σχετική άδεια». Όπως ισχυρίστηκε το υπουργείο, απλώς «στους παραπάνω τρόπους μετάδοσης με την πρόσφατη ρύθμιση, προστέθηκε και η μετάδοση μέσω Ίντερνετ»....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκέντρωση Πέμπτη 11/7 στις 19.00 στο Πάρκο Ελευθερίας (στάση μετρό Μέγαρο Μουσικής) και πορεία στις πρεσβείες ΗΠΑ και Ισραήλ. 

Οργανώσεις- Συλλογικότητες- Πρωτοβουλίες για την αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό Λαό

Πρέπει να μπει ενα φρένο στο ξεφτιλισμένο κράτος απαρχαϊντ καί τήν δολοφονική μανία του εναντια σε αμάχους κύρίως παιδάκια, μητέρες καί ηλικιωμένους...τούς οποίους βαπτίζει τρομοκρατες μαχητές τής ΧΑΜΑΣ...

Κυνηγάνε - δήθεν - τήν ΧΑΜΑΣ,βομβαρδίζοντας προσφυγικούς καταυλισμούς σχολεία καί ναούς...εξοντώνοντας παιδάκια καί μαναδες...«Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως έπληξαν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη «τρομοκράτες» που χρησιμοποιούσαν «δομές σχολείου στην περιοχή Νουσέιρατ», στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.»...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακόμα με το κάρβουνο στα παιδικά στρώματα του Καραμανδάνειου παιδιατρικού νοσοκομείου Πατρών κι ο Γ.Α.Π. με τον Άδωνι δεν κρατήθηκαν να μιλήσουν για την ανάγκη "επεγδύσεων" στον χώρο της υγείας που κατέστρεψαν οι ίδιοι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν τραγουδάμε την "Δραπετσώνα"..σεβόμαστε το πηγαίο συναίσθημα...την Δωρικότητα πάνω στην οποία χτίστηκε το έργο.Δεν βάζουμε "κλαψολυγμό".. για να το "σφραγίσουμε" με την προσωπική μας έπαρση ..έγινε κατανοητό "διάσημοι" της συναλλαγής; Άει στον ανάβαλο...βλαμμένοι...

Σχολιο.- Ποιους βρίζεις ; Τούτο το τραγούδι δεν παραποιηται.

Σχολιο.- Δές εκδηλώσεις και θα καταλάβεις σε ποιούς υβριστές του έργου ανταποδίδω...

Σχολιο.- Για να το λες εσύ φαντάζομαι τι γίνεται......παντού η προσωπική μας προβολή; Έλεος

Σχολιο.-  τι εγινε;  καποιος στην βιδωσε;  η δραπετσωνα εινσι συγκεκριμένη ,δεν αγγίζετε.

Σχολιο.- Με ποιο δικαίωμα την βεβηλώνουν;;;;;

Σχολιο.- Και τη μνήμη του Τάσου Λειβαδίτη, οι ιερόσυλοι...

Το τραγούδι έχει λεβεντιά, ηλίθιοι, άσχετοι.

Σε μαθαίνει να το χορεύεις με το κεφάλι ψηλά! Έχει τρυφεράδα, έρωτα και αγωνιστικότητα ελπιδοφόρα

Σχολιο.- Την υποκουλτούρα και την έλλειψη σεβασμου την αντιμετωπίζουμε καθημερινά

Σχολιο.- Τα τραγουδια που έγραψαν ιστορία δεν τα αγγίζουμε.

Σχολιο.- Έλλειψη σεβασμού....

Σχολιο.- Πόσο ,μα πόσο μα πόσο ,το καταλαβαίνω αυτό που λες.Κσι τοχω ' δει.

Σχολιο.- Προσπαθούν να καπηλευθουν την ιστορία...

Γίνεται??

Ε,, όχι,,δεν γίνεται....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γενικά για τους εσωκομματικούς δελφίνους,ρέγγες και σουπιές...στα γκιόλια μας συνολικά με τα σκατοκόμματα και τους μνημονιάκηδες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θέλεις νά' χεις "τουριστικές κλίνες"; Απαραίτητη προϋπόθεση να παράγεις(πρωτογενώς) τρόφιμα για τον αντίστοιχο "τουριστικό πληθυσμό"... Για να μην καταστρέφεται η πρωτογενής παραγωγή. Κι όχι με την μέθοδο των επιχειρηματικών λαμόγιων-τουριστικών επεγδυτών..."νοικιάζω τα χωράφια σου,προαγοράζω την παραγωγή σου". Όχι βρωμιαραίοι...σε καμμία περίπτωση. Αυτό-άχρηστοι της "πλουραλιστικής μπάτε σκύλοι αλέστε ψευτοαριστεράς"-αποτελεί πρόταση. Κι όχι οι γενικόλογες,δεκαετιών κάτ' αντιγραφή,παπάτζες που κοπανάτε.Κόπανοι με τα άχρηστα "διδακτορικά" κοινωνιολογίας του Πάντειου ψευτοπανεπιστήμιου και ανικανομολόγων της συμφοράς που δεν μπορείτε να μοιράσετε χορτονομή σε δυό γαϊδούρια.Όνοι...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα ωκεάνιο ρεύμα ανήμπορης οργής, αγανάκτησης.. βουβό σαν αντιμάμαλο.  Καθάρματα κι ηλίθιοι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποτε με το αντίσκοινο και την μηχανή μας,κάναμε ένα μήνα διακοπές.Ναι..με το μαγιό,ψαροντούφεκο και την παρέα.Δεκαετίες τώρα,κάθε τρία χρόνια...πάμε λιγότερο από βδομάδα. Τι ψηφίσατε ρε τρίβλακες;Άντε να χαθείτε εθελόδουλοι...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιπράττουμε στο φακέλωμα με φασκέλωμα. Υγιαίνετε



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



11/7/2024     -    15.00

- Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις συνέχισαν τα πλήγματά τους σε στρατιωτικές και άλλες στρατηγικής σημασίας εγκαταστάσεις της χούντας του Κιέβου. Οι στόχοι επλήγησαν σε περιοχές όπως οι Περιφέρειες Λβοφ, Ιβάνο-Φρανκόφσκ, Βίνιτσας, Ρόβνο, Χμελνίτσκι, Οδησσού, Νικολάγεφ, Ντνιεπροπετρόφσκ κ.α. 

- Στον αντίποδα οι VSU έπληξαν και πάλι κατοικημένες περιοχές στο έδαφος της Ρωσίας. Στην Περιφέρεια Μπέλγκοροντ υπήρξαν 1 νεκρός άμαχος και 7 τραυματίες από πλήγμα ουκρανικού πυραύλου στο κέντρο του Σεμπέκινο, ενώ από αντίστοιχο πλήγμα στο Γκραϊβορόν υπήρξαν 3 τραυματίες άμαχοι. 2 τραυματίες υπήρξαν από ουκρανικό πλήγμα με drone στη Γκόρλοφκα της ΛΔ Ντονιέτσκ. Στην Περιφέρεια Κουρσκ αποφεύχθηκαν τα θύματα, υπήρξαν ωστόσο υλικές ζημίες. Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε μόνο στην περιοχή αυτή 27 ουκρανικά drones κατά τη διάρκεια της νύχτας.

- Την παραβίαση του ρωσικού εναέριου χώρου απέτρεψε καταδιωκτικό αεροσκάφος MiG-31 στη Θάλασσα του Μπάρεντς, μη επιτρέποντας σε νορβηγικό ΝΑΤΟϊκό κατασκοπευτικό αεροσκάφος P-8A Poseidon να εισέλθει σε αυτόν. Με την εμφάνιση του ρωσικού καταδιωκτικού το νορβηγικό αεροσκάφος «ανέκρουσε πρύμναν» και απομακρύνθηκε. Το ρωσικό αεροσκάφος επέστρεψε κανονικά στη βάση του, έχοντας τηρήσει όλους τους κανόνες εμπλοκής σε διεθνή εναέριο χώρο.

- Απετράπη απόπειρα των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών για τρομοκρατική ενέργεια στο ρωσικό θωρηκτό Admiral Kuznetsov, ευρισκόμενο στη Βόρεια Θάλασσα (με έδρα το Μούρμανσκ). Και πάλι (όπως στην περίπτωση με το ρωσικό βομβαρδιστικό Tu-95) υπήρξε απόπειρα εξαγοράς μέλους του πληρώματος, η οποία κατέληξε σε αποτυχία για την πλευρά της χούντας του Κιέβου.

- Παράλληλα η FSB ανακοίνωσε τη σύλληψη, στη Μόσχα, 30χρονου άνδρα, ο οποίος ετοίμαζε τρομοκρατικές (βομβιστικές) επιθέσεις κατά 3 υψηλόβαθμων στελεχών του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας. Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί θα έπρεπε να παραδοθούν στους «παραλήπτες» τους υπό τη μορφή «δώρου». Μόνο που η ρωσική αντικατασκοπεία αποδείχθηκε κατά πολύ πιο προνοητική και αποτελεσματική…

Σχολιο.- Το Admiral Kuznetsov είναι αεροπλανοφόρο, όχι θωρηκτό...

Σχολιο.- Στην θαλάσσια περιοχή της Κριμαίας δυστυχώς έχει χαθεί ο έλεγχος.

Μόλις διάβασα για "ουκρανική νηοψια" όπου σταμάτησαν καράβι που μετέφερε ρωσικά σιτηρά από Σεβαστούπολη και το κατέσχεσαν επειδή σπάει τους κανόνες του εμπάργκο στη Ρωσία.

Αυτό δηλαδή που είχαν περισυ απειλήσει οι Ρώσοι ότι θα κάνουν σε όσα καραβια προσεγγίζουν την Οδησσό κλπ μετά το πέρας της συμφωνίας των σιτηρών.

Τώρα με τι σόι "Ναυτικό" σταμάτησαν το πλοίο εν πλω στην μέση της Μαύρης Θάλασσας, όταν αντιστοίχως τα Ρωσικά καράβια δεν πλησιάζουν πια καταμεσής αυτής, είναι να αναρωτιέται κανείς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπερτουρισμός.

Μα πως μιλάτε, μας λένε, για υπερτουρισμό, τη στιγμή που ήδη οι δημοφιλείς προορισμοί (Μύκονος, Σαντορίνη...) διέρχονται κρίση?

Πως τολμάτε να τα βάζετε με τη "βαρειά βιομηχανία της χώρας"?

Μιλάμε, γιατί η καταστροφή έχει ήδη επέλθει και θα βαίνει επιδεινούμενη, έστω κι αν τοπικά μειωθούν κατά τι τα νούμερα.

Σε έκθεση της ΕΕ συνάγεται ότι η Ελλάδα βαίνει προς καταστροφή εντός 10ετίας! (1ο σχόλιο).

Εγκατάλειψη κάθε άλλου τομέα της παραγωγικής οικονομίας (αγροτικής, βιομηχανικής) στο όνομα του τουρισμού και του real estate.

Ακρίβεια, απλησίαστη στέγη παντού.

Υπερκατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και νερού με κίνδυνο αφανισμού των αποθεμάτων ανά πάσα στιγμή.

Καταστροφή του περιβάλλοντος, ανορθολογικός χωροταξικός σχεδιασμός (ή ανυπαρξία του)

Κατάργηση της δημόσιας χρήσης των ακτών κ.ά.

Οχι, δεν είναι ευχή, είναι κατάρα. Γιατί συντελείται ανορθολογικά με ανεπανόρθωτες συνέπειες.

Η λύση βρίσκεται σε ένα μοντέλο ριζικής παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Με πλήθος μέτρων, με ανθρώπινη και περιβαλλοντική ευαισθησία και κυρίως με ΤΟΛΜΗ, γιατί η σύγκρουση με εγκατεστημένα μεγαλοσυμφέροντα θα είναι αναπόφευκτη.

Τους "παραδείσους" τύπου Πουέρτο Ρίκο και Αιτή, πολύ εύκολα τους βρήκε η παρακμή και φυσικά η φτώχεια και η εξαθλίωση.



Κόλαφος η Ευρωβουλή: Η Ελλάδα θα καταρρεύσει σε 10 χρόνια - Ο υπερτουρισμός πλήττει θανάσιμα τη χώρα και την οικονομία της

Πέμπτη 11/07/2024 - 17:18

Τεράστιο ζήτημα η μονοκαλλιέργεια του τουριστικού προϊόντος, τονίζουν τα ξένα έντυπα σε δραματικό τόνο

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της οικονομικής κρίσης λόγω της υπερφόρτωσης της τουριστικής της βιομηχανίας», επισημαίνει έκθεση - κόλαφος του Ευρωκοινοβουλίου για τους κινδύνους που προκύπτουν στην οικονομία της χώρας μας, λόγω του υπερτουρισμού. 

Μάλιστα, η σχετική έρευνα αναδεικνύεται και από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, αρχής γενομένης από την Pravda.

Όπως τονίζει το ρωσικό έντυπο, η αρμόδια επιτροπή της Ευρωβουλής δημοσίευσε μια έκθεση που επισημαίνει την ανάγκη για ριζική αναμόρφωση του τουριστικού προϊόντος.

Η αύξηση των τουριστών έχει ασκήσει αυξημένη πίεση ιστορικούς χώρους πολιστιστικού ενδιαφέροντος όπως η Ακρόπολη, η οποία έχει αναγκαστεί να επιβάλει προσωρινούς περιορισμούς στις επισκέψεις.

Από τον Απρίλιο του 2024, οι ίδιοι κανόνες θα ισχύουν και για άλλους αρχαιολογικούς χώρους, υπογραμμίζουν οι Ρώσοι συντάκτες.


Τεράστιο ζήτημα η μονοκαλλιέργεια του τουριστικού προϊόντος

Παράλληλα, η Pravda αναδεικνύει τον κρίσιμο και ευαίσθητο ρόλο που κατέχει η βιομηχανία του τουρισμού, στο συνολικό τοπίο της ελληνικής οικονομίας.

«Ο τουρισμός αποτελεί βασικό τομέα της ελληνικής οικονομίας, καλύπτοντας το 25% του ΑΕΠ της χώρας, αλλά η ανάπτυξή του προκαλεί σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα, ενώ επιφέρει ελλείψεις σε πόσιμο νερό και ηλεκτρική ενέργεια» σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Για την επίλυση αυτών των προβλημάτων, είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί ένα μοντέλο βιώσιμου τουρισμού που θα εξισορροπεί τα συμφέροντα της κοινωνίας και τα οικονομικά οφέλη», προσθέτει.

«Διαφορετικά, η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες», καταλήγει με νόημα η ιστορική ρωσική εφημερίδα.


Mirror: Κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας - Έλλειμμα οράματος και στρατηγικής

Σε παρόμοιο τόνο κινείται και η βρετανική  Mirror αναδεικνύοντας την επίμαχη μελέτη του Ευρωκοινοβουλίου.

«Ο τουρισμός στην Ελλάδα θα μπορούσε να καταρρεύσει σε 10 χρόνια εάν δεν γίνουν σημαντικές αλλαγές στον κλάδο, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Το hotspot των διακοπών [σ.σ. την Ελλάδα] υποφέρει από «υπερ-τουρισμό» και δεν απέχει πολύ μια μεγάλη κατάρρευση του κλάδου, αποκάλυψε μελέτη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το τρέχον τουριστικό μοντέλο δεν είναι βιώσιμο και θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάλυση του τουριστικού τομέα και μεγάλου μέρους της ελληνικής οικονομίας μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, προειδοποιεί η έκθεση», υπογραμμίζει το βρετανικό έντυπο.

«Ο τρόπος διαχείρισης του νερού και της ενέργειας, η φροντίδα των πολιτιστικών και ιστορικών τοποθεσιών και η διατήρηση της παράκτιας ζώνης σε καλή κατάσταση αποτελούν τομείς, όπου προκύπτουν τεράστια προβλήματα, τονίζεται στο εν λόγω δημοσίευμα.

Η επιτροπή ζήτησε την ανάπτυξη ενός βιώσιμου μοντέλου για τον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει «έλλειψη οράματος και στρατηγικής».

Οι ελληνικές ακτές έχουν επίσης πληγεί, καθώς η ανεξέλεγκτες αφίξεις έχουν επιφέρει τεράστια προβλήματα στο περιβάλλον, υπογραμμίζεται.

«Η γενικευμένη αίσθηση των πολιτών είναι ότι η παράκτια ζώνη και η δημόσια χρήση της απειλούνται ολοένα και περισσότερο από την απερίσκεπτη, και μερικές φορές αυθαίρετη, τουριστική ανάπτυξη», αναφέρει παραιτέρω η Daily Mirror, επικαλούμενη κι αυτή με τη σειρά της την έρευνα της Ευρωβουλής.

«Λόγω του αυξανόμενου αριθμού επισκεπτών, πολλές διαφορετικές ελληνικές τοποθεσίες αντιμετωπίζουν αυξημένη ζήτηση για καταλύματα. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι σε ορισμένα μέρη, όπως η Αθήνα, οι διανυκτερεύσεις σε καταλύματα τύπου Airbnb αντιπροσωπεύουν πλέον πάνω από το 40% των διαθέσιμων κλινών», καταλήγει το βρετανικό δημοσίευμα, θίγοντας τα κρίσιμα ζητήματα που προκύπτουν λόγω του φαινομένου των βραχυχρόνιων μισθώσεων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξυπνάτε ένα ωραίο πρωινό

Microsoft, Google, Meta, etc χωρίς καμία απολύτως ειδοποίηση και εξήγηση κλείνουν όλους τους λογαριασμούς σας, όλα τα support για τα συστήματα σας, χάνεται αρχεία, μηνύματα, διευθύνσεις, τα πάντα και δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με τίποτε και με κανέναν στον κόσμο και δεν υπάρχει κανένας πάνω στον κόσμο για να ζητήσετε εξηγήσεις ή να ζητήσετε βοήθεια.

Εκεί είναι η κοινωνία μας σήμερα. 

Σας έφερε κάποιους εκβιαστικά σε αυτήν την κατάσταση;

Όχι, βεβαίως!

Ιδιοχείρως εκχωρήσατε την ζωή σας στα χέρια τους.

Και κανένα δικαστήριο, καμία κυβέρνηση στον κόσμο δεν μπορεί να σας σώσει.

Υπάρχει και χειρότερο. 

Ό,τι έκαναν σε εσάς μπορούν να το κάνουν και στα κράτη, στα πανεπιστήμια, στους στρατούς, στις επιχειρήσεις.

Ποιός μλκας μιλάει ακόμη για ελευθερία, δημοκρατία και παρόμοιες μλκες στην Ελλάδα!

Δείτε τί έκαναν στους Παλαιστίνιους σε όλο τον κόσμο.

Ξαφνικά χθες τους τα έκλεισαν, χωρίς καμία συγκεκριμένη αιτιολογία!

Το πολύ πολύ να σας διαμηνύσουν ότι παραβιάσατε τους όρους και μπλα, μπλα, μπλα,

ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ .



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανησυχούν για την άνοδο της ακροδεξιάς 

Αυτοί που επέβαλαν (ΑΛΛΆ ΚΙ ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΣΤΉΡΙΞΑΝ Ή ΣΙΏΠΗΣΑΝ ) 

τους εγκλεισμούς (lockdowns),

sms για μετακίνηση , απαγόρευση εισόδου σε πάρκα , δάση , παραλίες και κολύμπι (ακόμα και στην θάλασσα να μην μεταδόθεί ο κόβης στα μπαρμπούνια )

πιστοποιητικά υγειονομικών φρονημάτων 

Υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις με πειραματικά σκευάσματα κατάντησαν την χώρα σε ΧΏΡΟ ! 

ανέκδοτο ? !

σχολιο.- πολλοι στην αριστερα εβαζαν ταμπελες τυπου "φασιστας" σε οσους αντιδρουσαν στα lockdown και στα εξοδοχαρτα. Τωρα που ειναι; Δεν μιλανε γιατι εβαλαν πλατη στον μητσοτακη. Που ειναι η πατριωτικη αριστερα; Που είναι η αριστερά της εργατικής τάξης σε κάθε χώρα; Τώρα υπερασπίζεται τη μεταφορά λαθρομεταναστών για το κεφάλαιο…

 η αριστερά να πάρει 180 μοίρες στροφή αν θέλει ο κόσμος να την πάρει στα σοβαρά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι θα έκανε η Ελλάδα χωρίς τον Αντετοκούμπο; Τι θα ήταν;

Βασικά δεν θα ήταν μπανανία...

Με άρεσε πολύ αυτό που “ο Αντετοκούμπο διαφήμισε την Ελλάδα", την άγνωστη και ασήμαντη αυτή χώρα. Έτσι θεωρούν την Ελλάδα όσοι λένε αυτές τις ουρανομήκεις μαλ@κίες



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Νότια Κορέα τα ηλιακά πάνελ δεν καταστρέφουν εξτρά εκτάσεις. Μπαίνουν στους αυτοκινητοδρόμους και από κάτω τους υπάρχει και ποδηλατόδρομος.

Κάντε συγκρίσεις ελεύθερα με την Μπανανία που ζούμε



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



αυτοβιογραφικο

ο ΣΤΑΛΙΝ για τον εαυτο 

του σε μερικες λεξεις..

(αποσπασμα)

-''Ο ΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΧΩ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ

ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΞΥΨΩΣΩ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΤΑΞΗ, ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.

-Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΩ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΩ ΕΝΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. 

-ΔΙΟΤΙ Η ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ.

-ΕΑΝ ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΑΧΡΗΣΤΟ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο εθελοντής από τη Σερβία Aleksandar Jokic έλαβε τη ρωσική υπηκοότητα από τον Πούτιν

Ο Γιόκιτς μάχεται για τη Ρωσία, συμμετείχε στην απελευθέρωση της Μαριούπολης, πολέμησε στην κατεύθυνση του Ουγκλεντάρ και του απονεμήθηκε ο Σταυρός του Αγίου Γεωργίου.

Ο εθελοντής δέχεται απειλές από τις αρχές της πατρίδας του - 25 χρόνια φυλάκιση για «μισθοφορισμό».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-ΙΡΑΝ — ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

-Τὸ ἐπίσημο ὄργανο τοῦ Κινεζικοῦ Κομμουνιστικοῦ Κόμματος, Γκλόμπαλ Τάιμς, ἐκφράζει μὲ βεβαιότητα τὶς ἐκτιμήσεις του γιὰ τὸ Ἰράν. Ποῦ βασίζουν οἱ Κινέζοι τὰ συμπεράσματά τους;

-Ἡ ἐφημερίδα ἀναλύει τὰ ἀποτελέσματα τῶν προεδρικῶν ἐκλογῶν στὸ Ἰράν, ποὺ κέρδισε ὁ “μεταρρυθμιστής” Μασοῦντ Πεζεσκιὰν καὶ καταλήγει σὲ ἕνα ξεκάθαρο συμπέρασμα: ἡ Τεχεράνη δὲν ἔχει οὔτε τὴν ἐπιθυμία οὔτε τὴν εὐκαιρία νὰ ἀλλάξῃ τὸν γεωπολιτικό της προσανατολισμό. 

Ἐπιπλέον, αὐτὸς ἐξηγεῖται τόσο ἀπὸ ἐσωτερικοὺς ὅσο καὶ ἀπὸ καθαρὰ ἐξωτερικοὺς λόγους: «Όποιος νομίζει ὅτι τίποτα δὲν μπορεῖ νὰ γίνει χωρὶς τὴν εὔνοια τῆς Ἀμερικῆς δὲν θὰ κυβερνήσει καλὰ τὸ Ἰράν», ἀναφέρουν οἱ Global Times παραθέτοντας τὰ λόγια του Ἁγιατολλὰχ Χαμενεΐ, ἀπὸ τηλεοπτικό του διάγγελμα στὶς 25 Ἰουνίου 2024. 

-Εἶναι ἀδύνατον νὰ ἀλλάξῃ ὁ ὑφιστάμενος ἀνταγωνισμὸς μεταξὺ Τεχεράνης καὶ Οὐάσινγκτον, ἐξηγοῦν Κινέζοι εἰδικοὶ σὲ θέματα τοῦ Ἰράν. Οἱ κυρίαρχοι συντηρητικοὶ κύκλοι του Ἰράν, κυρίως οἱ ἐπικεφαλῆς καὶ τὰ ἀνώτερα στελέχη τῶν Φρουρῶν (IRGC), δὲν θέλουν κάτι τέτοιο. 

Οὔτε ὅμως καὶ ἡ Οὐάσινγκτον ἔχει κανένα κίνητρο νὰ βελτιώσῃ τὶς σχέσεις μὲ τὸ Ἰράν, πιστεύει τὸ Πεκίνο. Ἐπιπλέον “οἱ ἀμερικανικὲς προεδρικὲς ἐκλογὲς φέρνουν ἀκόμη μεγαλύτερη ἀβεβαιότητα σὲ αὐτὸ τὸ θέμα”, γράφει ἡ GT, χωρὶς νὰ κατονομάζουν τὸ "ἰσραήλ".

Γι’ αὐτοὺς τοὺς λόγους, σύμφωνα μὲ τοὺς Κινέζους, ὁ Πεσεσκιὰν θὰ συνεχίσει νὰ ἐνισχύῃ τοὺς δεσμοὺς μὲ τὴν Κίνα καὶ μὲ τὴν Ρωσσία. Ἡ διπλωματικὴ κατεύθυνση τοῦ Ἰρὰν εἶναι μιὰ εὐρεία συναίνεση τῶν Ἰρανῶν πολιτικῶν τῆς ἀνώτατης βαθμίδας, ἡ ὁποία ἐνισχύεται περαιτέρω ἀπὸ τὴν ἔνταξη τοῦ Ἰρὰν στὸν SCO (2023) καὶ στὰ BRICS 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τραμπ : Θα σταματήσω τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο κόσμος τώρα γελάει με τις ΗΠΑ

https://www.youtube.com/shorts/qcCqzNO6gh4

σχολιο.- Κράτα μικρό καλάθι όταν πρόκειται για κάποιον που υποστηρίζει τους σιωνιστές μέχρι κεραίας..

σχολιο.- μακριά από φασίστες σαν τον Τραμπ. Δίνει εξουσιοδότηση σε άλλους για να συνεχίσουν τα εγκλήματα των ΗΠΑ

σχολιο.-  Η αρχή των δηλώσεων του έχουν ενδιαφέρον.

Θα δούμε! Από τα λόγια στις πράξεις...έχει απόσταση, θα δούμε.

Σχολιο.- οι διαπιστωσεις του έχουν ενδιαφέρον από πράξεις ίσως ως καλός επιχειρηματίας καταλάβει ότι εάν συνεχίσουν οδεύουν στην καταστροφή

Σχολιο.- Μόνο κοινή λογική να έχει και τίποτα άλλο είναι ηλίου φαεινότερο ότι οδεύουν στήν καταστροφή!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανακεφαλαιώνοντας : στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ αποφάσισαν να διαθέσουν άλλα 40 δισεκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση του πολέμου δι' αντιπροσώπων στην Ουκρανία και το 2025. Ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι ο στόχος του 2% για τις στρατιωτικές δαπάνες δεν είναι πλέον αρκετός, τώρα χρειάζεται 4% για την ειρήνη. ο δε Μπλίνκεν μας ενημερώνει ότι η ανάπτυξη των F-16 στους ουρανούς της Ουκρανίας βρίσκεται σε εξέλιξη και θα αρχίσουν να πετούν σύντομα. Πολύ σοβαρές εξελίξεις που ισοδυναμούν με ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.

Υπάρχουν μερικά άλλα πολύ σοβαρά πράγματα για τα οποία γίνεται πολύ λίγη συζήτηση. Χθες, ο ιαπωνικός καθεστωτικός Τύπος έγραφε ότι η Ιαπωνία χρειάζεται το ΝΑΤΟ. Τα ιαπωνικά θεσμικά όργανα στη σύνοδο κορυφής επανέλαβαν το ίδιο πράγμα, οπότε θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι μια άλλη επέκταση του ΝΑΤΟ είναι ορατή, αυτή τη φορά στην Ασία. Οι Κινέζοι τσαντίστηκαν και ανακοίνωσαν ότι δεν θα δεχτούν την άφιξη του ΝΑΤΟ στα σύνορά τους. Το οποίο, , αν το καλοσκεφτούμε, είναι αυτό που ο Λευκός Οίκος έκανε εναντίον της Ρωσίας από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 για να φτάσουμε σε αυτό που βλέπουμε σήμερα.

Το άλλο πολύ σοβαρό πράγμα που περιλαμβάνεται στην τελική διακήρυξη αφορά την αύξηση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή προφανώς για την "υποστήριξη της ειρήνης". Εδώ μπαίνουν ειδικά η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, που ήδη "φλερτάρονται" (προφανώς με κλασικές μεθόδους της αμερικανικής μαφίας) εδώ και μήνες από τον Μπλίνκεν από αντιρωσική και αντιιρανική σκοπιά. Θεωρώ ότι αυτές οι δύο χώρες συν την Ιαπωνία θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ στο εγγύς μέλλον. Σημειώστε τα λόγια μου! Ο σχεδιασμός είναι αρκετά σαφής, αλλά έχουμε το κλασικό πρόβλημα ότι θα συνειδητοποιήσουμε πόσο κακές και πολεμοκάπηλες είναι ορισμένες επιλογές μόνο όταν είναι πολύ αργά και οι βόμβες θα αρχίσουν να πέφτουν.

Κερασάκι στην τούρτα, το καλύτερο : η πιο πολεμοκάπηλη συμμαχία που υπήρξε ποτέ στη γη αποφάσισε να αναπτύξει όπλα μεγάλου βεληνεκούς στη Γερμανία μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, εκεί θα εγκατασταθούν αμερικανικά επιθετικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς, όπως πύραυλοι επιφανείας-αέρος SM-6, πύραυλοι κρουζ Tomahawk και υπερηχητικοί πύραυλοι. Αυτό, επειδή όπως μας λένε, κάνουν τα πάντα για να επιτευχθεί η ειρήνη. Ενώ εν τω μεταξύ, δαιμονοποιούν και προσπαθούν να παραγκωνίσουν όσους πραγματοποιούν διπλωματικές συναντήσεις για την επίτευξη ειρηνευτικών συμφωνιών και σχεδιάζουν να εισβάλουν στον μισό πλανήτη και στήνουν όπλα απέναντι στα λεγόμενα "κράτη-παρίες". Και προσποιούνται μάλιστα ότι τα τελευταία δεν τσαντίζονται.

Α, και κάτι τελευταίο, όχι λιγότερο σημαντικό: έχουν καταφέρει να αποσιωπήσουν και να λογοκρίνουν τα εγκλήματα της ισραηλινής κρατικής τρομοκρατίας προσποιούμενοι ότι δεν συμβαίνει τίποτα στην Παλαιστίνη. Εδώ δεν χρειάζεται θάρρος για να είσαι τόσο επαίσχυντα απάνθρωπος, αρκεί να είσαι κατάπτυστο ον που αντί για αίμα, στις φλέβες σου, έχεις δηλητήριο και κακία. Αντιλαμβάνεστε πόσο πολεμοκάπηλοι, δόλιοι και εγκληματίες ρατσιστές είναι; Καταραμένοι!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ

Η γερμανική κυβέρνηση στέλνει υφυπουργό Εξωτερικών σε τρία κράτη του Ειρηνικού προκειμένου να ενισχύσει τη θέση της Γερμανίας στην περιοχή εναντίον της Κίνας. Τα τρία αυτά κράτη κάποτε ήταν εξ ολοκλήρου ή εν μέρει γερμανικά. 

Η γερμανική κυβέρνηση θέλοντας να ενισχύσει τη θέση της Γερμανίας και της Δύσης στον Ειρηνικό στον αγώνα για επιρροή εναντίον της Κίνας στέλνει την Katja Keul, υφυπουργό Εξωτερικών, στα νησιά του Ειρηνικού. Η Keul αναχώρησε την Κυριακή με προορισμό τρία κράτη που κάποτε ήταν εν όλω ή εν μέρει αποικίες της Γερμανικής Αυτοκρατορίας: Σαμόα, Νησιά Σολομώντος και Παπούα Νέα Γουινέα. Η Σαμόα είναι κυρίαρχο κράτος από το 1962- ωστόσο, υπάρχουν νησιωτικές ομάδες στη γειτονιά της που εξακολουθούν να ελέγχονται από αποικιοκρατικές δυνάμεις, όπως η Αμερικανική Σαμόα, έδαφος των ΗΠΑ, οι κάτοικοι του οποίου δεν έχουν κανονικά δικαίωμα ψήφου, η αποικία Τοκελάου της Νέας Ζηλανδίας και το γαλλικό υπερπόντιο έδαφος Γουάλις και Φουτούνα. Η Σαμόα, η οποία σήμερα συνεργάζεται, μεταξύ άλλων, με την Κίνα, βρέθηκε για πρώτη φορά στο στόχαστρο του Βερολίνου όταν οι γερμανικές εμπορικές εταιρείες επιχείρησαν στον Ειρηνικό γύρω στα μέσα του 19ου αιώνα.

Στις αρχές του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, η Σαμόα πέρασε ως αποικία στη Νέα Ζηλανδία. 

Η Σαμόα τελικά κατάφερε να απελευθερωθεί από τη Νέα Ζηλανδία και από την 1η Ιανουαρίου 1962είναι κυρίαρχο κράτος. Αυτό όμως δεν ισχύει για ορισμένες από τις άλλες νησιωτικές ομάδες της δυτικής Πολυνησίας. 

Λίγο βορειότερα, για παράδειγμα, βρίσκεται το Τοκελάου, το οποίο εξακολουθεί να ελέγχεται μέχρι σήμερα από τη Νέα Ζηλανδία, αν και τα Ηνωμένα Έθνη το κατατάσσουν επισήμως ως "μη αυτοδιοικούμενο έδαφος" προς αποαποικιοποίηση. 

Το 2006 και το 2007 στο Τοκελάου διεξήχθησαν δημοψηφίσματα , στα οποία η πλειοψηφία ψήφισε υπέρ της μετάβασης στην αυτοδιοίκηση- ωστόσο, επειδή έμειναν λίγες ψήφους για την πλειοψηφία των δύο τρίτων που η Νέα Ζηλανδία δηλώνει ότι είναι απαραίτητη προκειμένου να ανεξαρτητοποιηθούν τα νησιά, το Τοκελάου παραμένει αποικία της Νέας Ζηλανδίας. 

Από πέρυσι συζητείται η εγκατάσταση αμερικανικών στρατευμάτων στην Αμερικανική Σαμόα. Ο αμερικανικός ναυτικός σταθμός Tutuila στο λιμάνι Πάγκο Πάγκο, ο οποίος κατασκευάστηκε το 1899, ε για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν σημαντικός ενδιάμεσος σταθμός μεταξύ Χαβάης και Νέας Ζηλανδίας ή Αυστραλίας. Ωστόσο, το 1951 έπαψε να χρησιμοποιείται. 

Σήμερα, τα αμερικανικά στρατεύματα σταθμεύουν κυρίως στη Χαβάη και το Γκουάμ - υπάρχει ένα πεδίο δοκιμών πυραύλων στις Νήσους Μάρσαλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες κατασκευάζουν ένα υπερσύγχρονο σύστημα ραντάρ στο Παλάου και μια βάση στην Αμερικανική Σαμόα θα μπορούσε να είναι χρήσιμη στον αγώνα ισχύος εναντίον της Κίνας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



*Κατεχόμενη Παλαιστίνη 

Εδώ έχουμε άλλη μαφία ..

κτηματομεσιτικές εταιρίες προωθούν κατοικίες στα (παράνομα από τον ΟΗΕ )Κατεχόμενα Εδάφη 

Εδώ έχουμε ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ κτηματομεσιτικές που προωθούν κατοικίες "για αμερικανοεβραιους"



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο γκέτο της Γάζας σαπίζουν τα διαμελισμένα σώματα κάτω από τα ερείπια



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΖΑ όσοι γλυτώσουν από τις βόμβες,την δίψα ,τις μολυσματικές αρρώστιες,τους ακρωτηριασμούς χωρίς αναισθητικό ,τώρα θα πεθάνουν από πείνα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



8 Ιουλίου 2024

Η Ουκρανία Συνεχίζει τις Επιθέσεις στην Πυρηνική Εγκατάσταση Energodar, έχει πρόθεση του Κιέβου να Δημιουργήσει «Πυρηνικό Τρόμο» και να κατηγορήσει τη Ρωσία;

Του Lucas Leiroz de Almeida

Το Κίεβο συνεχίζει την πρακτική του πυρηνικού εκβιασμού στη ρωσική πόλη Energodar, στην περιοχή Zaporozhye, όπου βρίσκεται ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός της Ευρώπης. Άλλη μια άγρια επίθεση πραγματοποίησαν οι ουκρανικές δυνάμεις εναντίον πυρηνικών εγκαταστάσεων, αφήνοντας αρκετούς τραυματίες.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα αναφέρει το ενδιαφέρον της Ουκρανίας να δημιουργήσει πυρηνικό τρόμο στις Νέες Περιφέρειες, εμποδίζοντας την ομαλοποίηση της ζωής στα απελευθερωμένα εδάφη.

Σημείωση Παγκόσμιας Έρευνας

Ο πυρηνικός σταθμός της Zaporizhzhia

Σε κατάσταση. στο Enerhodar στην ανατολική ακτογραμμή του Dniepr (δείτε χάρτη παρακάτω) Ο πυρηνικός σταθμός της Zaporizhzhia είναι ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός στην Ευρώπη και μεταξύ των 10 μεγαλύτερων παγκοσμίως.

Βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο και δικαιοδοσία από το 2022.

Είναι η Πρόθεση του Κιέβου να Δημιουργήσει «Πυρηνικό Τρόμο» και να κατηγορήσει τη Ρωσία;

Michel Chossudovsky, Παγκόσμια Έρευνα, 8 Ιουλίου 2024



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάρος: Εργοδότρια ζήτησε από μητέρα να δουλέψει και το ανήλικο παιδί της επειδή μένουν μαζί στο κατάλυμα και… κοστίζει – Αδιανόητη καταγγελία 

Πάρος

Σε μία καταγγελία που δεν την χωρά ανθρώπινος νους προχώρησε μία μητέρα που εργάζεται σε επιχείρηση εστίασης στην Πάρο, όπου η εργοδότριά της, της πρότεινε να δουλέψει και η ανήλικη κόρη της για την καλοκαιρινή σεζόν, προκειμένου να καλύπτεται το αντίτιμο στο κατάλυμα που τους προσφέρει. 

«Θα τα μαζέψω και θα φύγω» είπε χαρακτηριστικά η ίδια, στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και Τουρισμό, για το αδιανόητο περιστατικό.

Όλα ξεκίνησαν όταν η μητέρα συμφώνησε να εργαστεί στην επιχείρηση εστίασης στην Πάρο, ενημερώνοντας την εργοδότριά της πως θα πάρει μαζί της στο νησί και την 14χρονη κόρη της, καθώς πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια, και της επεσήμανε να υπολογίζει πως θα διαμένει μαζί της στο κατάλυμα που θα της προσέφερε για την καλοκαιρινή σεζόν.

Σύμφωνα με τα όσα λέει ο Γιώργος Χότζογλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στον Επισιτισμό και Τουρισμό, η εργοδότρια της μητέρας συμφώνησε, χωρίς καμία αντίρρηση, να μείνει και το παιδί στο κατάλυμα, ωστόσο, έναν μήνα αργότερα, φαίνεται πως άλλαξε γνώμη.

«Την ρώτησε εάν θα μείνει κι άλλες ημέρες η ανήλικη, με την εργαζόμενη μητέρα να της απαντά πως δεν μπορεί να την αφήσει κάπου αλλού, και ότι την είχε ενημερώσει εξαρχής».

Τα όσα ακολούθησαν, συμπληρώνουν την μακρά λίστα με τις ιστορίες εργασιακού μεσαίωνα, οι οποίες αντί να λιγοστεύουν, κάθε χρόνο, συνεχώς αυξάνονται και γίνονται όλο και πιο ακραίες

. «Η εργοδότρια, απάντησε στην μητέρα πως θεωρούσε πως το παιδί θα μείνει στο κατάλυμα μαζί της μόνο για λίγες ημέρες, αλλά εφόσον θα καθίσει περισσότερο, της πρότεινε να δουλέψει η 14χρονη σε μία αλυσίδα καθαριστηρίων που διαθέτει, για να “ισοφαριστεί” ότι μένει στο ίδιο δωμάτιο. Χαρακτηριστικά, της είπε ότι της κοστίζει που μένει και η κόρη στο συγκεκριμένο κατάλυμα».

Όπως είναι λογικό, η εργαζόμενη μητέρα δεν μπορούσε να πιστέψει τα όσα άκουγε, και προχώρησε σε καταγγελία στην ΠΟΕΕΤ, τονίζοντας στον κ. Χότζογλου πως «είμαι έτοιμη να παραιτηθώ. 

Θα τα μαζέψω και θα φύγω. 

Ζητάνε από το παιδί μου να δουλέψει, το καλοκαίρι που και εγώ θα εργάζομαι».

Μάλιστα, με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, ο κ. Χότζογλου επισημαίνει πως φέτος καταγράφεται «έκρηξη» της ανήλικης εργασίας σε επιχειρήσεις εστίασης. «Κάθε χρόνο επικρατεί αυτή η κατάσταση, απλά φέτος αντικρίζουμε κάτι πρωτόγνωρο».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



*ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΪΧ ΣΟΥ

Με άδεια των δασικών αρχών, η κατασκευάστρια κοινοπραξία της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου (FLYOVER) υλοτομεί δεκάδες δέντρα στο περιαστικό δάσος, στην περιοχή ανάμεσα στον κόμβο 6, έξοδος για Πεύκα - Νεάπολη και τον κόμβο 7, έξοδος για Επταπύργιο - Φιλίππειο, ενώ επεμβάσεις γίνονται και στα δύο μεγάλα ρέματα της περιοχής. 

Τα μονοπάτια κάτω από τις δύο γέφυρες είναι πλέον αδιάβατα και ένας νέος δασικός δρόμος μέσα στο δάσος ξεκίνησε να ανοίγεται από μηχανήματα της κοινοπραξίας.

Σήμερα Τρίτη 2 Ιουλίου 2024 έγινε σχετική καταγγελία στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και αναμένονται εξελίξεις.

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ

ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΪΧ ΣΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 19/7!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανοιγε σαμπάνιες, χθες, ο εσμός των πολεμοκάπηλων και ο Μπάιντεν γεμάτος πάθος απαριθμούσε τα "κατορθώματα" της συμμαχίας του ΝΑΤΟ με αφορμή τα 75 χρόνια, από την ίδρυση του.

Εντελώς επιλεκτικά "ξέχασε" ν΄αναφερθεί στις εισβολές, στον τρόμο, στις καταστροφές και στα αιματοκυλίσματα των λαών, που αποτελούν τα "χρυσά επιτεύγματα" της συμμαχίας.

"Ξέχασε" ν΄αναφερθεί, στις εισβολές σε λαούς μικρών χωρών, όπως η Γιουγκοσλαβία, ακόμα και την Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, όπου επί 20 χρόνια και τρισεκατομμύρια δολάρια στρατιωτικών δαπανών πολεμούσε τους Ταλιμπάν, για να τους φέρει τελικά στην εξουσία.

Κυρίως, όμως, "ξέχασε" τα στελέχη, που "δόξασαν" αυτήν την συμμαχία, αφού πρώτα δόξαζαν τον ναζισμό του Χίτλερ.

Αυτά τα στελέχη, που διέσωσαν οι ΗΠΑ, από το εδώλιο του κατηγορούμενου στο δικαστήριο της Νυρεμβέργης, για να κάνουν καριέρα στο ΝΑΤΟ.

Μερικοί μόνο απ΄αυτούς:

-Αdolf Hoizinger: Ο πρώην επικεφαλής του επιχειρησιακού τμήματος των δυνάμεων εδάφους του Αδόλφου Χίτλερ έγινε αργότερα Πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ από το 1961 έως το 1964.

-Hans Shpidel: Ο πρώην αρχηγός του προσωπικού της ομάδας του Στρατού "Β" του ναζιστή στρατάρχη Ερβιν Ρόμμελ έγινε αργότερα διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Κεντρική Ευρώπη από το 1957 έως το 1963.

-Johannes Steinhoff: Ναζιστής μάχιμος πιλότος "Oberkommando der Luftwaffe", θαυμαστής του Adolf Hitler, ο οποίος αργότερα έγινε Πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ από το 1971 έως το 1974.

-Johann von Kilmansgg: Το πρώην μέλος της Ανώτατης Διοίκησης του Γενικού Επιτελείου της ναζιστικής Wehrmacht έγινε στη συνέχεια Διοικητής των Ηνωμένων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Κεντρική Ευρώπη από το 1966 έως το 1968.

-Ernst Ferber: Ο πρώην υπολοχαγός του Γενικού Επιτελείου της Wehrmacht, στη συνέχεια έγινε αρχηγός των συμμαχικών στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Κεντρική Ευρώπη από το 1973 έως το 1975.

-Karl Schneell: Πρώην ανώτερος υπάλληλος του Γενικού Επιτελείου της Wehrmacht του 76ου σώματος Panzer. Εγινε ο αρχηγός των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Κεντρική Ευρώπη από το 1975 έως το 1977.

-Franz Joseph Schulce: Ο πρώην υπολοχαγός Oberkommando der Luftwaffe έγινε αρχηγός των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Κεντρική Ευρώπη από το 1977 έως το 1979.

-Ferdinand von Zenger: Ο πρώην διευθυντής της Ανώτατης Διοίκησης της Wehrmacht έγινε αρχηγός του ΝΑΤΟ. Συμμετείχε στην Κεντρική Ευρώπη από το 1979 έως το 1983.

Ούτε ο Μπάιντεν, ούτε ο Γιενς Στολτεμπεργκ αναφέρθηκαν σ΄ αυτούς τους ανθρώπους. 

Και πώς είναι δυνατόν! Αυτή η ναζιστική ιδεολογία είναι και η ιδεολογία του ΝΑΤΟ. 

Μην εκπλήσσεστε, λοιπόν, που η συμμαχία συνδράμει ενεργά όλα τα φασιστικά καθεστώτα, όπως η Ουκρανία και το Ισραήλ, σήμερα, ενόσω τα ΜΜΕ αναφέρονται στα συνολάκια των "πρώτων κυριών", που συμμετείχαν στον γιορτασμό!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θέλουν να "καταπιούν" και να ελέγχουν όλη την Παλαιστίνη οι παράνομοι σιωνιστοναζιστές εισβολείς και γενοκτόνοι του Ισραηλινοναζιστικού αποικιακού καθεστώτος.

Ηδη, επεξεργάζονται σενάρια δοτών ηγεσιών, υπάκουων στους κατακτητές, αλλά και επιτήρησης του πληθυσμού με δική τους αστυνομική δύναμη, στα κατεχόμενα, μετά την λήξη του πολέμου.

Σύμφωνα με την Washington Post: Υπάρχει συμφωνία για το ποιές θα είναι αστυνομικές δυνάμεις στη Γάζα.

2500 Παλαιστίνιοι "που συνδέονται με την παλαιστινιακή αυτονομία", με αυτό το όνομα, που ενέκρινε το Ισραήλ και που θα εκπαιδευτεί στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες.

Δηλαδή, επιστρέψαμε δυο αιώνες πριν και οργανώνουν τάγματα γενίτσαρων, για να αλληλοσκοτώνονται.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μπάιντεν; Αυτός;

Αυτός υπογράφει αποφάσεις ζωής ή θανάτου εκατομμυρίων ανθρώπων;;

Αυτός κατέχει το βαλιτσάκι με τα πυρηνικά;

Αυτός σκοτώνει άμαχους Παλαιστίνιους και τα παιδιά τους;

Παράνομη είναι κάθε απόφαση και κάθε υπογραφή του!

Μπορεί ν΄αμφισβητηθεί από κάθε πολίτη, κυβερνήτη ή αξιωματούχο, απανταχού της γης!

Πόσο ανάλγητοι είναι όλοι όσοι κάνουν ότι δεν βλέπουν και στηρίζουν αυτόν τον άρρωστο άνθρωπο, για να περνάνε τις πολιτικές τους;

Σχολιο.-  ΑΚΡΙΒΩΣ!! Τον εχουν για μπροστινο , ωστε να τρωει αυτος το βρισιμο και τα συμφεροντα απο πισω του με συγκεκριμενα ΟΝΟΜΑΤΑ , να μενουν στο απυροβλητο. Ενα παραδειγμα, ο ιδιος ο γιος του ο Χαντερ, που εμπλεκεται σε μπιζνες στην Ουκρανια κλπ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έβλεπα τη δήλωση του Ούγγρου πρωθυπουργού Victor Orban:

“Η Ουγγαρία απορρίπτει την αποστολή ΝΑΤΟ-Ουκρανίας, εστιάζει στην ενίσχυση της εθνικής άμυνας.

Σήμερα, το ΝΑΤΟ απομακρύνεται από την ιδρυτική του ιδέα, και μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε στρατιωτικό/πολεμικο οργανισμό αντί για “συμμαχία για την ειρήνη”. 

Μια από τις σαφείς αποδείξεις αυτού είναι το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ συμμετέχει όλο και πιο ενεργά στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας. 

Πιστεύουμε ότι αυτό είναι επικίνδυνο και ανεύθυνο και είναι ένας πόλεμος που το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να κερδίσει”

“Αμαρτωλά διλήμματα”

που γεννιούνται αυθόρμητα:

- Τελικά, μήπως είναι “προτιμότερος” ένας “ακροδεξιός” (όπως τον κατηγορούν οι άλλοι) Όρμπαν, αντί του … “κεντροδεξιού και φιλελεύθερου” (κατά δήλωσή του) Μητσοτάκη;

- “Θεέ μου, σχώρα με!” που λέγαν κι οι γριές στο χωριό μου!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και έχουμε και τον Μητσοτάκη…

“Πρωτοπαλίκαρο” του πολέμου του ΝΑΤΟ:

Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουασινγκτον, ο Έλληνας πρωθυπουργός, διαβεβαίωσε ότι

«θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία για όσο χρειαστεί, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η Ρωσία δεν θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο απρόκλητης επιθετικότητας».

Μάλιστα επαναβεβαίωσε την «ακλόνητη δέσμευσή» του να διαθέσει η Ελλάδα τουλάχιστον το 3% του ΑΕΠ για πολεμικές δαπάνες, καλώντας και τις άλλες χώρες -μέλη να πιάσουν τον γενικό στόχο του 2% «προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η Συμμαχία». 

Και σαν … μπροστινός των πιο πολεμοκάπηλων κύκλων της Δύσης, απαίτησε και το ίδιο γι όλους τους άλλους, στο όνομα της … ενίσχυσης της ευρωπαϊκής άμυνας και την ενδυνάμωσή της συμπληρωματικά στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι η

«ενίσχυση των ευρωπαϊκών αμυντικών δυνατοτήτων είναι συμπληρωματική στις αμυντικές δυνατότητες του ΝΑΤΟ, ενισχύει το ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό και πρέπει να αξιοποιήσουμε τον επόμενο ευρωπαϊκό κύκλο για να επικεντρωθούμε περισσότερο στο πώς θα ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή μας άμυνα». «Είναι προς το συμφέρον μας να το πράξουμε», 

ανέφερε, υπεραμυνόμενος της μετατροπής της ευρωπαϊκής οικονομίας σε οικονομία πολέμου, που εκτός των άλλων θα φορτώσει με νέα βάρη τους λαούς. 

Σχολιο.- Τσιράκι είναι .. εντολές εκτελεί .

Σχολιο.- Κτηνος λαμογιο ΡΑΓΙΑΣ δοσίλογος κ βλαμμενος

Σχολιο.- Κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα,προδότης.

Σχολιο.- Αίσχος ο ανισόρροπος



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ανεμογεννήτριες μαζί με τα αιολικά πάρκα που ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ τα δάση μας θα συνθέτουν την νέα εικόνα της "πιο όμορφης χώρας του κόσμου" στην πλέον κατεστραμμένη χώρα του πλανήτη στο όνομα του εύκολου κέρδους της Οικογενείας των ΜητσοτακοΜπακογιάννηδων !!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με εκατόμβη θυμίζουν οι απώλειες του ουκρανικού στρατού μόνο για τον Ιούνιο του 2024 καθώς το ρωσικό ΥΠΑΜ μιλά για συνολικές απώλειες 55.295 νεκρών και τραυματιών και αγνοουμένων.

Οι αριθμοί τρομάζουν το επιτελείο στο Κίεβο που προσπαθεί να αναπληρώσει τις απώλειες με κάθε μέσο. Συνολικά το ρωσικό ΥΠΑΜ από την αρχή του 2024 αναφέρει ότι έχει προκαλέσει στην Ουκρανία στρατιωτικές απώλειες που ισοδυναμούν με 211.195 νεκρούς και τραυματίες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν το Ισραήλ βομβάρδισε το πρώτο νοσοκομείο στη Γάζα,ο κόσμος δεν το πίστευε και το Ισραήλ κατηγόρησε τη Χαμάς για έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε εσφαλμένα … Το Ισραήλ έχει πλέον καταστρέψει και τα 36 νοσοκομεία στη Γάζα. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ελβετία θέλει να αρνηθεί τη διοργάνωση της Eurovision λόγω προπαγάνδας σατανισμού…Οι πολιτικοί της θα θέσουν το θέμα διεξαγωγής της Eurovision 2025 σε δημοψήφισμα!

11/07/2024

Η Ελβετία θέλει να αρνηθεί τη διοργάνωση της Eurovision λόγω προπαγάνδας σατανισμού…Οι πολιτικοί της θα θέσουν το θέμα της διεξαγωγής της Eurovision 2025 σε δημοψήφισμα!

Η Ελβετία θέλει να εγκαταλείψει τη Eurovision λόγω προπαγάνδας σατανισμού...

Οι πολιτικοί σχεδιάζουν να θέσουν το θέμα της διεξαγωγής της Eurovision 2025 σε δημοψήφισμα.

Στην Ελβετία, συντηρητικοί πολιτικοί θέλουν να αρνηθούν να φιλοξενήσουν τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2025 στη χώρα λόγω του γεγονότος ότι ο αριθμός των παραστάσεων του που προωθεί τον αντισημιτισμό, τον σατανισμό και τον αποκρυφισμό έχει αυξηθεί, αναφέρει το RTS.

Ως παράδειγμα, οι πολιτικοί κατονόμασαν εκπροσώπους της Ιρλανδίας Bambie Thug, του οποίου η παράσταση έμοιαζε περισσότερο με μια συνεδρία εξορκισμού.

Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατική Ένωση (UDF) και το Υπερσυντηρητικό Ευαγγελικό Κόμμα θα πραγματοποιήσουν δημοψήφισμα για ένα δάνειο πόλης που θα πρέπει να συγχρηματοδοτήσει τη διεξαγωγή διαγωνισμού τραγουδιού στη Ζυρίχη.

Δεν έχει υπάρξει ακόμη αντίδραση από τον νικητή της Eurovision 2024 ”To” Nemo στην πρωτοβουλία Ελβετών πολιτικών.

Όπως ανέφερε η SJO, οι μη δυαδικοί* (non-binary) εκπρόσωποι της Ιρλανδίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στη Σουηδία, ως μέρος του γκρουπ Bambie Thug** , ερμήνευσαν ένα κομμάτι όπου σε έναν κύκλο από κεριά, αναδημιουργούσαν την ατμόσφαιρα μιας συναυλίας με την επίκληση κακών πνευμάτων, και στη συνέχεια χόρεψαν με τον «διάβολο».spzh 11/7/24

Έλα καλέ πως κάνετε έτσι νέα παιδιά είναι και ”λάθη” κάνουν..

( εδώ Γαλλία άλλος θεσμός το ετήσιο φεστιβάλ Κόλασης Hellfest 2024)

Δεν θα γίνουμε και συμπαθούντες των σατανιστών ….για να γίνουμε ”ευχάριστοι”!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με αναφορές σκοτώθηκε ο Έλληνας μισθοφόρος ”Ζευς” που για λογαριασμό του καθεστώτος Ζελένσκι εκτελούσε Ρώσους αιχμαλώτους!

11/07/2024

Σύμφωνα με αναφορές σκοτώθηκε ο Έλληνας μισθοφόρος ”Ζευς” που για λογαριασμό του καθεστώτος Ζελένσκι εκτελούσε Ρώσους αιχμαλώτους!

Αυτούσια η ανακοίνωση του θανάτου του Έλληνα μισθοφόρου ”Ζευς” που πολέμησε στις τάξεις του ουκρανικού καθεστώτος και εκτέλεσε εν ψυχρώ τουλάχιστον ένα Ρώσο αιχμάλωτο τραυματία. Η ανακοίνωση είναι από μεγάλη ρωσόφωνη σελίδα του Ντονμπάς με πάνω από 234.000 ακόλουθους στο vk.

”Εξολοθρεύθηκε Έλληνας μισθοφόρος που εκτέλεσε Ρώσους αιχμαλώτους.. Ο μαχητής, με το ψευδώνυμο «Ζευς», λέγεται ότι συμμετείχε σε τουλάχιστον τρεις εκτελέσεις. Το όνομά του έχει ταυτοποιηθεί ως Τάσος Αντωνάκος, ο οποίος μάχεται για το καθεστώς του Κιέβου από τον Μάιο του 2023.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο μισθοφόρος ήταν ανοιχτός ομοφυλόφιλος και τακτικός σε γκέι κλαμπ* της Αθήνας.

– Η LGBT αναγνωρίζεται ως εξτρεμιστική οργάνωση στη Ρωσία”

Πολλές είναι οι ρωσόφωνες σελίδες στο διαδίκτυο που ανακοινώνουν το θάνατο του.

Η πληροφορία περί του θανάτου του χρήζει επαλήθευσης και εκ μέρους των Ελληνικών αρχών και αρμόδιων υπηρεσιών..

Μια πολύ σημαντική πληροφορία που απαιτεί διερεύνηση και επαλήθευση φέρει τον Αντωνάκο να είναι αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων της Ελλάδας αποσπασμένος στη χούντα Κιέβου υπό την κάλυψη μισθοφορικού συμβολαίου: «Ο αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων του ελληνικού στρατού Τάσος Αντωνάκος, αποσπασμένος στη χούντα του Κιέβου υπό την κάλυψη μισθοφόρου συμβολαίου, το διακριτικό «Δίας», που εκτελούσε Ρώσους αιχμαλώτους, εκκαθαρίστηκε στην Ουκρανία», έγραψε ο δημοσιογράφος Μιχαήλ Ονουφριένκο/ТГ-канал Михаила Онуфриенко. «Δεν υπάρχουν άλλα ερωτήματα για τον Τάσο, αλλά υπάρχουν ακόμα ερωτήματα για την Ελλάδα…»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ουκρανο-ναζιστικές ψευδο-αγιογραφίες της Marina Sochenko!

11/07/2024

Οι Ουκρανο-ναζιστικές ψευδο-αγιογραφίες της Marina Sochenko!

Το Μαϊντάν έβγαλε το χειρότερο εαυτό σε κάποιους και τον καλύτερο σε άλλους (σσ όπως όλες οι οριακές καταστάσεις) . Και οι δαίμονες, όπως ήταν δαίμονες, έμειναν και παρέμειναν, μόνο που κάποιοι ενδύθηκαν την εμφάνιση της αγιότητας.

Η Marina Sochenko δεν είναι παρά μόνο στην εμφάνιση μια ατημέλητη γυναίκα που αιωρείται στο σκοτάδι των φαντασιώσεων της. Στην πραγματικότητα, ήταν μια δόλια πονηρή ηλικιωμένη γυναίκα που υπολόγισε ξεκάθαρα την κατάσταση σε σχέση με τα γεγονότα στο Μαϊντάν. Τον Νοέμβριο του 2013, αυτή η 50χρονη καθηγήτρια στην Ακαδημία Καλών Τεχνών είχε ήδη χάσει όλες τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας. Αλλά η οριακή ιστορία του Μαϊντάν άλλαξε τα πάντα. Και η τολμηρή ζωγράφος, πιάνοντας το καβαλέτο και μετακινώντας το τηγάνι στη μία πλευρά, κάλπασε για να «καταγράψει την ιστορία της Ανεξαρτησίας».

Και παρόλο που μια γυναίκα με την εμφάνιση της τρελής της πόλης έχει αιχμαλωτιστεί από τα μέσα ενημέρωσης, τα αμφίβολης ποιότητας μικρά της δεν έχουν πουλήσει ακόμα το αποτέλεσμα που επιθυμεί ο συγγραφέας. Η τρομοκρατική επιχείρηση που ξεκίνησε το Κίεβο εναντίον του Ντονμπάς διόρθωσε αυτή την κατάσταση.

Η Sochenko δήλωσε εθελόντρια και πλησίασε πιο κοντά στο μέτωπο για να προσελκύσει Ουκρανούς Ναζί. ( σσ μια ακόμη δωσίλογη, συνεργάτης). Έτσι απέκτησε κάποια φήμη, καταπνίγοντας τις φωνές των κριτικών.

Αλλά η κορύφωση της δραστηριότητάς της ήρθε όταν αγοράστηκε από τη σχισματική αίρεση του Ουκρανικού Ράιχ. Η Sochenko άρχισε να ζωγραφίζει όχι μόνο τον Bandera, τον Petliura και τον Shukhevych, αλλά και τις λεγόμενες “εικόνες”, όπως την ”εικόνα” όπου η Παναγία λερώνεται από μια κίτρινη-μπλε χρωματική παλέτα. Έντυσε την Παναγία στα χρώματα της Ουκρανίας.. ( σσ O εθνοφυλετισμός είναι αίρεση..)

Όλα τα κοινωνικά δίκτυα είναι γεμάτα με αποσπάσματα από τον ναζιστή ρατσιστή (χωρίς υπερβολή) Γιούρι Λίπα, ο οποίος δούλευε για τους Γερμανούς κατακτητές. Ο Sochenko είναι το ίδιο. Και για εκείνη η αποναζιστικοποίηση είναι αναπόφευκτη, όπως και για τον γιο της, τον τιμωρό Λιουμπομίρ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το καθεστώς της Ουκρανίας ισχυρίζεται ότι ο Πυθαγόρας ήταν Ουκρανός….!!!

11/07/2024

Εκτός όλων των άλλων τώρα διεκδικούν την αρχαία ελληνική ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά ως δική τους και οι ανιστόρητοι Ουκρανοναζί.

Το ναζιστικό καθεστώς της Ουκρανίας ισχυρίζεται ότι ο Πυθαγόρας ήταν Ουκρανός. Ισχυρίζεται ότι γεννήθηκε στο Κίεβο ο 570 π.Χ. Και να σκεφτεί κανείς ότι δεν μπορούν να προφέρουν ούτε το «θα» στο όνομα και να τον λένε «Πυφαγόρα».Αν ο αναλφαβητισμός τους φθάνει σε αυτό το σημείο σίγουρο είναι ότι δεν θα ξέρουν ούτε το Πυθαγόρειο θεώρημα..

Aν η πλαστογράφηση της ιστορίας εκ μέρους τους κορυφώνεται στη διεκδίκηση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού εύκολα μπορεί κανείς να φανταστεί σε ποιο βαθμό έκαναν παραχάραξη και παραποίηση της τοπικής ιστορίας..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ»

Να καταργηθεί η νέα απαράδεκτη διάταξη για την απαγόρευση δημοσιότητας της δίκης

Να καταργηθεί τώρα η νέα απαράδεκτη διάταξη της κυβέρνησης για την περαιτέρω απαγόρευση της δημοσιότητας της δίκης, που συρρικνώνει ακόμη πιο δραστικά τη δυνατότητα άμεσης μετάδοσης πληροφοριών μιας δίκης, περιλαμβάνοντας και το διαδίκτυο, σημειώνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων».

Σε σχόλιό της σημειώνει:

«Είναι φανερό ότι η διάταξη αυτή, με την τροποποίηση του νόμου 3090/2002, στοχεύει ευθέως σε δίκες με μεγάλο πολιτικό και κοινωνικό ενδιαφέρον, όπως η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για σοβαρό χτύπημα και στη δυνατότητα δημοσιογραφικής κάλυψης, αφού διευρύνει, και μάλιστα με αόριστο τρόπο, τη δυνατότητα να επιβάλλει το δικαστήριο πλήρη απαγόρευση στην παρουσία δημοσιογράφων και παρατηρητών και της αναμετάδοσης πληροφοριών από μια δίκη που είναι σε εξέλιξη. Και, μάλιστα, προβλέπονται βαριές ποινές για την παραβίαση της συγκεκριμένης απαγόρευσης που φτάνει μέχρι χρηματική ποινή ύψους διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ.

Βαρύτατες είναι οι ευθύνες ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που υπερψήφισαν τη συγκεκριμένη διάταξη. Αποτυπώθηκε ακόμα μια φορά η συμφωνία τους στην ουσία της αντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένη διάταξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ίδιο το νομοσχέδιο, στο οποίο περιλήφθηκε η σχετική διάταξη, καθιερώνεται ως κανόνας η συζήτηση των υποθέσεων του ΣτΕ σε συμβούλιο, χωρίς δηλαδή καμία δημοσιότητα. Πρόκειται όμως για υποθέσεις που πολλές φορές έχουν άμεσες συνέπειες στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Με απόφασή του το ΣτΕ "κάλυψε" τον νόμο Κατρούγκαλου, την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Αμεσα οι Δικηγορικοί Σύλλογοι οφείλουν να πάρουν θέση, καταδικάζοντας τη νέα αντιδραστική διάταξη».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΧΑΡΙΣΑΜΕ ΟΠΛΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΖΕΛΕΝΣΚΙ – ΚΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ Ο ΑΘΛΙΟΣ – ΕΜΜΕΣΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΣ;;;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ οι φορολογούμενοι! ΙΔΟΥ Η ΚΟΜΠΙΝΑ της συγχώνευσης Attica Bank με Παγκρήτια...

11/7/2024     -      5.45

Έντονοι προβληματισμοί ανακύπτουν για την συμφωνία συγχώνευσης της Παγκρήτιας Τράπεζας με την Τράπεζας Αττικής καθώς φαίνεται ότι το ελληνικό δημόσιο θα βρεθεί να κατέχει μόλις το 33% της Τράπεζας Αττικής με ζημιά όμως 800 εκατ. ευρώ την ίδια στιγμή που οι ιδιώτες θα βρεθούν να γίνουν μεγαλομέτοχοι (51%) με κόστος 300 εκατ. ευρώ.

Αυτή την στιγμή το Δημόσιο κατέχει το 72,5% της ΑTTICA Bank, έχοντας καταβάλει περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ σε δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της, δαπανώντας 153 εκατομμύρια στην πρώτη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στα τέλη του 2021 και 329 εκατομμύρια μέσω του ΤΧΣ-39,8 εκατομμύρια μέσω του eΕΦΚΑ στη δεύτερη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στις 23/12/2022.

Παράλληλα οι ενδιαφερόμενοι ιδιώτες της Thrivest και της Παγκρήτιας Τράπεζας έχουν καταβάλει μόλις 33,8 εκατομμύρια και 29,9 εκατομμύρια αντίστοιχα, καλύπτοντας το 21% της δεύτερης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου αλλά όλα δείχνουν ότι θα βρεθούν… μεγαλομέτοχοι!

Τι σημαίνει αυτό απλά; Ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι (Δημόσιο) θα μετάσχουν με επιπλέον 350 εκατομμύρια σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ενώ τελικά θα βρεθεί, σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση των warrants, να κατέχει μόλις το 33% της Τράπεζας Αττικής!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ! Μόνο στην Ελλάδα μειώθηκε ο πλούτος την τελευταία 15ετία...

11/7/2024     -     6.30

Όλος ο κόσμος γίνεται προοδευτικά πλουσιότερος, αλλά ο πλούτος των Ελλήνων όχι μόνο δεν έχει ανακάμψει από τη μεγάλη μείωση της κρίσης, αλλά και μένει στάσιμος, σε μία περίοδο που στον υπόλοιπο πλανήτη καταγράφεται θετική τάση.

Τα στοιχεία από το φετινό Wealth Report της UBS δείχνουν ότι οι Έλληνες είδαν τον πλούτο τους να συρρικνώνεται περίπου 11% τα τελευταία 15 χρόνια, δηλαδή στην περίοδο που ξεκινά από το 2008 με την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση και περιλαμβάνει την ευρωπαϊκή κρίση χρέους που έπληξε την Ελλάδα χειρότερα από όλες τις οικονομίες και στη συνέχεια την πανδημία.

Έτσι, ενώ τα στοιχεία της UBS δείχνουν ότι οι Έλληνες διπλασίασαν τον πλούτο τους (αύξηση 103%) κατά τη δεκαετία 2000-2010, έγιναν κατά 20% φτωχότεροι την περίοδο 2010-2023. Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση ανάμεσα σε όλες τις 56  χώρες που εξέτασε η UBS, πλην της Ιαπωνίας (όπου την περίοδο 2010-2023 καταγράφεται μείωση του πλούτου κατά 23%).



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνεχίζει να εισάγει «νέα ήθη» ο Τζ.Τριντό: Ζήτησε να φύγουν από τα σπίτια τους οι ηλικιωμενοι Καναδοί για να μπουν μετανάστες 

Απαράδεκτα πράγματα στον Καναδά

11.07.2024 | 23:43

Ο πρόεδρος στον Καναδά Τζάστιν Τριντό επιλέγει «νέα ήθη» για την χώρα του.

Σε συνέντευξη του, ο πρόεδρος του Καναδά ζήτησε από τους ηλικιωμένους να φύγουν από τα σπίτια τους για να μείνουν οι μετανάστες.

https://twitter.com/i/status/1811113876425253259



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Π.Κρούγκμαν «κάνει πλάκα» στους Έλληνες: «Δεν περίμενα ότι θα τα δίνατε όλα στα Μνημόνια»

«Ήταν τεχνικά δύσκολο να γίνει όμως ένα GREXIT»

11.07.2024 | 19:24

Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα ανέτρεξε ο νομπελίστας καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο City της Νέας Υόρκης, Πολ Κρούγκμαν, σε συνέντευξη στο Economist Impact SE Europe Events και μάλλον ήθελε να κάνει πλάκα με τους Έλληνες που πέρασαν τα πάντα και φτωχοποιήθηκαν για να εφαρμοστούν τα Μνημόνια.

Μιλώντας για την ιδέα του Grexit, δήλωσε ότι είχε ταχθεί υπέρ, και μάλιστα σθεναρά, τονίζοντας ωστόσο το εξής: «Θα πρέπει να παραδεχτώ ότι εξεπλάγην με το τι ήταν διατεθειμένοι να υποφέρουν οι Έλληνες πολίτες. Πολλά χρόνια ακραίας ταλαιπωρίας. Πάντως, η έξοδος από το ευρώ θα ήταν τεχνικά πολύ δύσκολη».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Β.Πούτιν προαναγγέλλει την μετεξέλιξη των BRICS σε θεσμό που θα έχει και κοινοβουλευτική δομή

Τόνισε τη σημασία της συνεργασίας και της συνεκτικής δράσης των χωρών BRICS

11.07.2024 | 17:41

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε την πιθανότητα δημιουργίας ενός θεσμοθετημένου κοινοβουλευτικού οργάνου για τις χώρες των BRICS στο μέλλον σε μια δήλωση «βόμβα» μετεξέλιξης του οργανισμού σε έναν αντίστοιχο με αυτό της ΕΕ ή καλύτερα σαν την παλαιότερη ΕΟΚ καθώς δεν υπάρχει σκεπτικό ελέγχου κοινωνικών πτυχών των πολιτών.

Κατά την ομιλία του στο Κοινοβουλευτικό Φόρουμ των BRICS στην Αγία Πετρούπολη, ο Πούτιν τόνισε τη σημασία της συνεργασίας και της συνεκτικής δράσης των χωρών BRICS για την ενίσχυση της οικονομικής, επενδυτικής, τεχνολογικής και ανθρώπινης δυναμικής τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Η FSB σταμάτησε επίθεση σε ορθόδοξη εκκλησία – Συνελήφθη τρομοκράτης από την Κεντρική Ασία (βίντεο)

Μετά την επίθεση είχε σκοπό να την «κοπανήσει»

11.07.2024 | 23:21

Η ρώσικη υπηρεσία FSB συνέλαβε σήμερα έναν τρομοκράτη από την Κεντρική Ασία που ετοίμαζε χτύπημα σε ορθόδοξη εκκλησία.

Ο δράστης ειχε στην κατοχή του εκρηκτικούς μηχανισμούς. Μετά το χτύπημα σχεδίαζε να καταφύγει στο εξωτερικό.

https://twitter.com/i/status/1811478310766973279