Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Τεταρτη 10 Ιουλιου 2024


Όταν η βλακεία της "πολιτικής προστασίας" δεν έχει όρια !!!!

Ξέσπασε φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στις Αχαρνές προς την πλευρά της Μεταμόρφωσης.

Από τις 12 παρά δέκα έως και τις 12.30 π.μ ήχησε τρεις φορές το 112 στην Κηφισιά (και απ' ότι πληροφορήθηκα και στα Άνω Πατήσια) και ποιος ξέρει πού αλλού, για να μας να μας δώσει εντολή, να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των αρχων!!!

Ποιες οδηγίες ??Ποιών αρχών??? 

Γιατί ...???

Ούτε να βοηθήσουμε μπορούμε....ούτε πρόκειται να φτάσει η φωτιά στην Κηφισιά και στα Άνω Πατήσια...ούτε καπνός ήρθε κατά δω !!

Γιατί επρεπε να ξυπνήσουν πανικόβλητοι οι άνθρωποι, που μένουν σε άσχετες μακρινές περιοχές και κοιμοντουσαν, για να σηκωθούν νωρις για τις δουλειές τους???

Γιατί επρεπε να ξυπνήσουν έντρομοι και να κινδυνεψουν να πάθουν κακό, ηλικιωμένοι, επειδή καποιοι βαραγανε χωρίς λόγο σειρήνες πάνω από κεφάλια τους ???

Αν δεν ήταν καψονι, τότε ήτανε σίγουρα επίδειξη ασχετοσυνης και βλακείας!!!

Επειδή η φωτιά φαινότανε στο πολύ βάθος από το μπαλκόνι μου, νομίζω έχει σβήσει ή έστω έχει περιοριστεί τόσο που δε φαίνεται πια ....Ευτυχώς!!!!!

Σχολιο.- Αν δεν ήταν καψονι,............Μόνο καψόνι το λες αυτό Εχει όλα τα στοιχεία Ψυχολογική ,και σωματική βία Βγείτε στους δρόμους με 40ρια Δεν έχει σημασία αν δεν μπορείτε να σταθείτε πουθενά Μόνο να σας τρομοκρατήσουμε θέλουμε Οχι να κάνουνε αυτό που πρέπει ΝΑ ΣΒΉΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΕΣΤΙΑ ΤΗς ΦΩΤΙΑΣ Είναι τόσα πολλά που θα μπορούσε να γράφει κανείς



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν ανήκω σε κάποιο κόμμα. Είμαι και θα παραμείνω ανεξάρτητος κι ανένταχτος. Όμως, στηρίζω κάθε προσπάθεια, ατομική ή συλλογική, για Εθνική και Κοινωνική Απελευθέρωση!!!


Το Ρωσικό πρακτορείο TASS για την ομιλία του Π.Λαφαζάνη και εκδήλωση του ΔΗ.Κ.Ε.Α.

Το ελληνικό κόμμα ΔΗ.Κ.Ε.Α. ζήτησε τη δημιουργία ενός ευρύτερου λαϊκού απελευθερωτικού μετώπου

Ο επικεφαλής του ΔΗ.Κ.Ε.Α. Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται να αποκτήσει την εθνική της ανεξαρτησία, αφού διαφορετικά η χώρα «δεν θα μπορέσει να λύσει ούτε ένα σημαντικό πρόβλημα για τον λαό της».

ΑΘΗΝΑ, 9 Ιουλίου. /TASS/. Το «Δημοκρατικό Κίνημα Εθνικής Απελευθέρωσης» (ΔΗΚΕΑ) επιδιώκει να απαλλάξει την χώρα από δυτικούς ηγεμόνες και ξένους δυνάστες και καλεί τους Έλληνες να δημιουργήσουν ένα ευρύ λαϊκό μέτωπο για τιν σκοπό αυτό. Αυτό δήλωσε ο , πρώην υπουργός Ενέργειας, επικεφαλής της ΔΗΚΕΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης σε ομιλία του στην Αθήνα σε εκδήλωση α του κόμματός του, αλλά και των δυνάμεων που το υποστηρίζουν, αναφέρει ο ανταποκριτής του TASS.

Ο Π.Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι το ΔΗΚΕΑ,το οποίο στηρίζει τη Ρωσία, ενισχύει τη συνεργασία του με το ΑΚΕΠ , με το Πανελλήνιο Κίνημα Ελληνορωσικής Φιλίας του Γιάννη Κοτσαηλίδη και το Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα με επικεφαλής τον Γρηγόρη Πέτρου. «Η κύρια κατεύθυνση των δραστηριοτήτων μας και ο κύριος στόχος είναι η εθνική απελευθέρωση, χωρίς την οποία δεν θα μπορέσει να λυθεί κανένα σημαντικό πρόβλημα για τον λαό μας. », είπε ο Λαφαζάνης.

«Επομένως, πιστεύουμε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα μεγάλο πατριωτικό μέτωπο με κοινό ριζοσπαστικό πρόγραμμα . ”Στέλνουμε κάλεσμα” σε όλους τους Έλληνες πατριώτες και δημοκράτες, για ένα μεγάλο πλειοψηφικό λαϊκό μέτωπο, για να αλλάξει η χώρα μας ” , τόνισε ο Παν.Λαφαζάνης.

Σύμφωνα με τον Π.Λαφαζάνη, ένα τέτοιο μέτωπο δεν θα είναι εύκολο να δημιουργηθεί και δεν μπορεί να διαμορφωθεί σε μια μέρα. “Αλλά αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος – να δούμε τον Ελληνικό λαό ενωμένο για να επιτύχει την ελευθερία, την εθνική και κοινωνική του ανεξαρτησία”. ”Η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ ανεξάρτητη .Έκανε τα πρώτα πραγματικά βήματα προς την ανεξαρτησία υπό τον μεγάλο ηγέτη Ιωάννη Καποδίστρια [υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Αυτοκρατορίας το 1816 – 1822 και ο πρώτος ηγεμόνας της ανεξάρτητης Ελλάδας το 1827 – 1831], τα οποία διακόπηκαν από τότε με τη δολοφονία του.’Η Ελλάδα έκτοτε δεν γνώρισε ποτέ την πραγματική ελευθερία και την πραγματική ανεξαρτησία”, είπε. «Όμως τα τελευταία 20-30 χρόνια, ειδικά στα χρόνια των λεγόμενων μνημονίων – συμφωνιών με τους διεθνείς πιστωτές-η Ελλάδα βρέθηκε σε συνθήκες ειδικής κατοχής και αυτή τη στιγμή η Ελλάδα αποτελεί ένα είδος αποικίας των δυτικών κέντρων εξουσίας, από τη μια των Βρυξελλών και από την άλλη των ΗΠΑ .Επιπλέον, τα υποδουλωτικά δανειακά μνημόνια, που συνήφθησαν μια φορά, θα συνεχίζουν σχεδόν για πάντα τις βαριές συνέπειες τους, εκτός και αν ανατραπούν», συνέχισε ο Π.Λαφαζάνης

Προετοιμασία για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές

Ο Λαφαζάνης εξήγησε ότι στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές του 2023 και στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φέτος, το ΔΗΚΕΑ δεν μπόρεσε να συμμετάσχει λόγω του γεγονότος ότι οι αρχές απαιτούσαν μεγάλες οικονομικές επιβαρύνσεις μόνο και μόνο για τη συμμετοχή στήν εκλογική διαδικασία. ”Το κόμμα δεν είχε τόσα χρήματα και δεν ήθελε να προσφύγει στα γνωστά κέντρα της διαπλοκής , που έχουν αλώσει την πολιτική ζωή της Ελλάδας ”», είπε ο Π.Λαφαζάνης.

«Ένα από τα επείγοντα καθήκοντα σήμερα είναι η συγκέντρωση του ελάχιστου ποσού χρημάτων για τη συμμετοχή του κόμματος στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση όποτε αυτή και αν γίνει », είπε ο Π.Λαφαζάνης

Ο Παν.Λαφαζάνης τόνισε ότι πρέπει να δικαστούν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη όλοι όσοι έστειλαν όπλα στην Ουκρανία

Ο επικεφαλής του κόμματος ΔΗΚΕΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι αυτοί που πήραν την απόφαση να μεταφέρουν όπλα στο Κίεβο από την Ελλάδα πρέπει να προσαχθούν στη δικαιοσύνη.

ΑΘΗΝΑ, 9 Ιουλίου. /TASS/. Κανείς δεν ρώτησε τους λαούς της Ελλάδας και της Ευρώπης , για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία .Όλοι όσοι έστειλαν και στέλνουν εκεί οπλικά συστήματα πρέπει να προσαχθούν στη δικαιοσύνη. Αυτό δήλωσε ο Παν.Λαφαζάνης, πρώην υπουργός Ενέργειας, επικεφαλής του Δημοκρατικό Κίνημα Εθνικής Απελευθέρωσης (ΔΗΚΕΑ). Μίλησε στην Αθήνα σε εκδήλωση του κόμματος, καθώς και δυνάμεων που το υποστηρίζουν, αναφέρει ανταποκριτής του TASS στην Αθήνα.

Ο Λαφαζάνης σημείωσε ότι «στη Σλοβακία, η μεταφορά 13 μαχητικών MiG-29 στην Ουκρανία το 2023 αναγνωρίστηκε ως παράνομη, χωρίς κοινοβουλευτική έγκριση και είχε ως συνέπεια να σταλούν σε δίκη ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην υπουργός άμυνας της Σλοβακίας». «Όλοι αυτοί στην Ευρώπη που έστειλαν όπλα στην Ουκρανία χωρίς καμία έγκριση από τους λαούς τους πρέπει να σταλούν σε ειδικό δικαστήριο κι αυτό πρώτα από όλα αυτό πρέπει να γίνει στην Ελλάδα», είπε ο Λαφαζάνης. ”Ποιος ρώτησε τον ελληνικό λαό για τα οπλικά συστήματα που εστάλησαν στην Ουκρανία ; Κανείς δεν ρώτησε το κοινοβούλιο για αυτήν την θηριωδία, η οποία μας παρασύρει σε έναν πόλεμο για τον οποίο δεν έχουμε συμφέροντα, ενώ επίσης δεν έχουμε διαφορές με τη Ρωσία. Εμείς, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτά τα εγκλήματα», τόνισε ο πολιτικός.

Προηγουμένως, σε συνέντευξή του στο TASS, ο Λαφαζάνης είχε δηλώσει ότι το ΔΗΚΕΑ, που δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2023, είναι το μόνο ελληνικό κόμμα που έχει λάβει σαφή και δημόσια θέση υπέρ της Ρωσίας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον πολιτικό, η ΔΗΚΕΑ «κατέστησε σαφές ότι η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι αναγκαστική για αμυντικούς λόγους, προκειμένου να προστατευθούν οι Ρώσοι πολίτες της Ουκρανίας από τη γενοκτονία του καθεστώτος του Κιέβου, καθώς και για λόγους προστασίας της ασφάλειας και της ανεξαρτησίας. της Ρωσίας από μια Ουκρανία, η οποία είναι έτοιμη να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και να φιλοξενήσει αμερικανικούς πυρηνικούς πυραύλους».

Το πρόγραμμα του ΔΗΚΕΑ που παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2023 ανέφερε ότι «η Ρωσία έχει δίκιο με την Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση στην Ουκρανία, την ευθύνη για τις οποίες έχουν αποκλειστικά τα γεράκια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που την προκάλεσαν ». Το κόμμα εξέφρασε επίσης την άποψη ότι «η ήττα και η συντριβή των δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην επιχείρηση τους στην Ουκρανία , θα επέφερε ένα σημαντικό πλήγμα στη χίμαιρα της επιστροφής της νεο-αποικιακής ηγεμονίας ΗΠΑ-Βρετανίας και Δύσης στον κόσμο , πράγμα που θα παρείχε πολύ περισσότερες ευκαιρίες για μια δίκαιη ειρήνη στην Ευρώπη και τον κόσμο, τ καθώς και για την καταπολέμηση της φτώχειας και της εξαθλίωσης στον πλανήτη»



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο βίος και η πολιτεία του νέου πρωθυπουργού της Βρετανίας Keir Starmer – πως συγκάλυψε τις κατηγορίες του διαβόητου παιδόφιλου Jimmy Savile και πως το στέμμα τον ανέβασε στην εξουσία.

10/7/2024

Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Keir Starmer έχει στενούς δεσμούς με την βασιλική οικογένεια και τις μυστικές υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου. Επίσης είναι αυτός που ανέλαβε την υπόθεση αθώωσης του διαβόητου παιδόφιλου της βρετανικής ελίτ Jimmy Savile.

Τα ερωτήματα στροβιλίζονται για το πώς εξαφανίστηκαν βασικά αρχεία για τον Savile όταν ο Starmer επέβλεπε την ποινική υπόθεση εναντίον του.Το ποιος είναι ο Savile, μπορείτε να το δείτε στο άρθρο: Ο Βασιλιάς Καρόλος και οι παιδεραστές φίλοι του!

Τον Οκτώβριο του 2012, ένα ντοκιμαντέρ αποκάλυψε πώς ο Sir Jimmy Savile βίασε εκατοντάδες ανήλικα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων ακόμα και μωρών… Αυτό οδήγησε σε μια έκρηξη αναφορών για βιασμούς και κακοποιήσεις, που συγκάλυπταν δεκαετίες, αλλα και επίσημες έρευνες σε πολλά κυρίαρχα ιδρύματα με τα οποία συνδέθηκε ο Savile και δεν βγηκαν ποτέ στην δημοσιότητα.

Σήμερα, η πλήρης έκταση των αποτρόπαιων εγκλημάτων του και ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του είναι ακόμη άγνωστη. Έχει επιβεβαιωθεί ότι το  BBC ,  το NHS ,  η βρετανική αστυνομία και πολλοί  δημοσιογράφοι  που είχαν πλήρη γνώση των νοσηρών εγκλημάτων του πριν από το θάνατό του, επέλεξαν να μην κάνουν τίποτα γι’ αυτό. Λόγω των στενών δεσμών που είχε με την Βασιλική οικογένεια της Αγγλίας.

Στην πορεία,  υπήρξαν πολλές  «χαμένες ευκαιρίες» για να σταματήσουν τα σεξουαλικά εγκλήματα του Savile. Το πιο ουσιαστικό, το 2007, όταν η αστυνομία  ήρθε σε επαφή  με ορισμένες γυναίκες και παιδιά που είχαν καταθέσει ότι δέχθηκαν επίθεση και βιασμό από τον Savile. Ωστόσο, αυτή η έρευνα τερματίστηκε και δεν αναγνωρίστηκε ποτέ δημόσια. Λεπτομέρειες για το πώς σταμάτησε η έρευνα δεν προέκυψαν, εμπλέκοντας τόσο τους ανακριτές όσο και την Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος (CPS).

Το CPS ηγούνταν εκείνη την εποχή από τον Keir Starmer, τώρα πρωθυπουργό της Αυτού Μεγαλειότητας. Όπως  τεκμηριώθηκε  από το The Grayzone,  ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας έχει μια βαθιά, μακροχρόνια σχέση με το κατεστημένο εθνικής ασφάλειας του Λονδίνου και τον μηχανισμό ασφάλειας και πληροφοριών, καθώς και με την ελίτ της Τριμερής Επιτροπής. Διεύθυνε το CPS όταν η Υπηρεσία προστάτευσε τους τρομοκράτες της MI5 και της MI6  από τη δίωξη  για βασανιστήρια  και συνετέλεσε  για να υποστηρίξει μια ψευδή υπόθεση βιασμού εναντίον του Τζούλιαν Ασάνζ.

Το CPS  κατέστρεψε βασικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  που σχετίζονταν με αυτή την υποθεση, η οποία χρησίμευσε για να κρατήσει τον ιδρυτή του WikiLeaks κρυμμένο στην Πρεσβεία του Ισημερινού ενώ αντιμετώπιζε την έκδοση του στη Σουηδία, όταν οι εισαγγελείς και στις δύο χώρες γνώριζαν ότι οι κατηγορίες ήταν ψευδής. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Υπηρεσία διέλυσε  όλα τα αρχεία  των τεσσάρων ταξιδιών του Starmer στην Ουάσιγκτον DC. Δεν είναι τυχαίο ότι και κάθε αρχείο που διατηρούσε με τις υποθέσεις του Savile από το CPS εξαφανίστηκε επίσης κατά παράβαση του βασικού πρωτοκόλλου.

Το λιγότερο είναι πως ο Starmer ήταν ο άνθρωπος για όλες τις βρώμικες δουλειές, ήξερε για τα εγκλήματα του Savile γιατί ο ίδιος και η τότε υπηρεσία του επέλεξαν να κρύψουν τα εγκλήματα του κατά συρροή παιδόφιλου από τη δικαιοσύνη. Τα ίδια βρετανικά μέσα ενημέρωσης που έχουν τροφοδοτήσει τις φιλοδοξίες του Starmer τον προστατεύουν από τον κριτικό έλεγχο για αυτό το θέμα.

Οι εισαγγελείς απομονώνουν τον Savile από τη δικαιοσύνη

Τον Φεβρουάριο του 2022, κατά τη διάρκεια μιας κοινοβουλευτικής κούρσας, ο πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον  κατηγόρησε τον Στάρμερ  ότι πέρασε το χρόνο του ως επικεφαλής του CPS «διώκοντας δημοσιογράφους και είναι αυτός που επεδίωξε να προστατεύση τον Τζίμι Σαβίλ».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πρόβλεψη του Δαρβίνου που βγήκε αληθινή μετά από 50 χρόνια

Ο Δαρβίνος είχε ξεχωρίσει την ορχιδέα της Μαδαγασκάρης Angraecum sesquipedale. Η άκρη του άνθους της κρύβεται στην άκρη μιας μακριάς σωληνοειδούς απόφυσης. Βάσει της εξέλιξης μέσω της φυσικής επιλογής ο Δαρβίνος είκασε, ότι σε κάποιο σημείο της Μαδαγασκάρης θα υπάρχουν ιπτάμενα έντομα με πολύ μακριά γλώσσα. Τόσο, ώστε να φτάνουν τη γύρη. Κανείς δεν είχε δει τέτοιο έντομο εκεί. Ο Δαρβίνος όμως, επέμενε, ότι θα πρέπει να υπάρχει κάποιο, όπως το περίγραφε. 

Ελάχιστοι τον πίστεψαν τότε.

Πέρασαν πάνω από πενήντα χρόνια, για να αποδειχθεί, ότι ο Δαρβίνος είχε δίκιο. Το 1903 ανακαλύφθηκε ένα πελώριο μακρόγλωσσο έντομο, το Xanthopan Morgani, που απαντά στη Μαδαγασκάρη. Το έλκει το άρωμα της ορχιδέας και ρουφάει τη γύρη της με γλώσσα μήκους 30 εκατοστών. Ακριβώς, όπως υπέθεσε ο Δαρβίνος.

Είναι ακόμα πιο εκπληκτική η ανακάλυψή του αν σκεφτούμε, ότι πάνω από το 90% των δασών του νησιού είχαν χαθεί από πυρκαγιές ή άλλες αιτίες. Μετά την πασίγνωστη πρόβλεψη του Δαρβίνου, το είδος αυτό θα μπορούσε να έχει αφανιστεί μαζί με τα υπόλοιπα.

Tα φυτά κάλυπταν τη Γη εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια πριν εμφανιστεί το πρώτο άνθος τους. Πριν από περίπου 100 εκατομμύρια χρόνια, πριν ακόμα την εξάλειψη των δεινοσαύρων, τα χρώματα στη Γη θα πρέπει να ήταν πολύ μονότονα. Κυριαρχούσαν αποχρώσεις του πράσινου και του καφέ. Υπήρχαν βέβαια γιγάντια δέντρα, φτέρη και άλλα είδη φυτών, αλλά όχι το μοβ της ίριδας ούτε το κόκκινο του τριαντάφυλλου. 

Οι ορχιδέες ήταν από τα πρώτα ανθοφόρα είδη που εμφανίστηκαν. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να και το καμάρι μας!

Να το νιάτο της Ελλάδας που μας έκανε διάσημους, στο εξωτερικό!

Ο Τάσος Αντωνάκος.

Ελληνας μισθοφόρος στην Ουκρανία με το κωδικό όνομα "Ζευς", που σκότωνε μαζικά τραυματισμένους Ρώσους αιχμαλώτους, σύμφωνα με καταγγελίες ΟΥΚΡΑΝΩΝ στρατιωτών.

Από χθες, ο "θεός του Ολύμπου" βλέπει τα ραδίκια ανάποδα και ταϊζει τα σκουλήκια.

Λυπάμαι που βρήκε τόσο εύκολο θάνατο.

Να καίγεσαι στην κόλαση ντροπή των Ελλήνων!

(δες φάτσα το φασιστόμουτρο!)

Σχολιο.- Ευτυχώς οι Ρώσοι μας απαλλαξαν από την βρωμερη του παρουσία.

Σκ....τα στο τάφο του.

Σχολιο.- Φασίστας Έλληνας που πάει να πολεμήσει τους Ρώσους ορθόδοξους και με το καλό σε έστειλαν στην Κόλαση όπου ανήκεις.

Σχολιο.- to eixe kai to  New York Times

Σχολιο.- Ένας μαλακας λιγοτερο. Καθαρίζει η ατμόσφαιρα απο τα σαπροφυτα αυτα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχει πλάκα πάντως να φωνάζουν οι κάθε λογής δεξιοί για το γαλλικό εκλογικό σύστημα επειδή... ευνοησε το Λαϊκό Μέτωπο!

Όταν στην Ελλάδα η Δεξιά έχει κατασκευάσει ένα σωρό άδικους εκλογικούς νόμους, για τους οποίους δεν έβγαλαν ποτέ λέξη. 

Αφού σας έπιασε ο πόνος για τη "δικαιοσύνη", συμφωνήστε να είναι η απλή αναλογική μόνιμο εκλογικό σύστημα, για να σας δω!

Στη Γαλλία πάντως με το υπάρχον εκλογικό σύστημα, ό,τι κι αν γινόταν άδικο θα ήταν. Δηλαδή ή θα γινόταν αυτό που έγινε (ότι το Λαϊκό Μέτωπο με 29% αν και δεύτερο σε ψήφους πήρε περισσότερες έδρες) ή θα έπαιρνε η Λε Πεν την απόλυτη πλειοψηφία με ποσοστό 33%! Το 37% του δευτέρου γύρου προέκυψε από την απόσυρση υποψηφίων των άλλων κομμάτων. Δεν γινόταν να συνέβαινε κάτι άλλο!

Καμιά φορά όποιος σκάβει το λάκκο του αλλουνού πέφτει ο ίδιος μέσα!

Επίσης... δεκτή η κριτική προς το Λαϊκό Μέτωπο. Κι εγώ κάνω κριτική κι έχω επιφυλάξεις, σοβαρές μάλιστα. Αλλά ορισμένοι που δηλώνετε αριστεροί και δεν κρύβετε τη στενοχώρια σας επειδή δεν βγήκε η Λε Πεν να το κοιτάξετε!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι λέει και κάνει το ΚΚΕ για το θέμα της εξαήμερης εργασίας

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ως εδώ! Να μην περάσει η 6ήμερη εργασία! Να ανακληθεί η εγκύκλιος του υπουργείου, σε κάθε κλάδο και κάθε επιχείρηση να σημάνει συναγερμός

10/7/2024

https://www.902.gr/eidisi/politiki/369053/os-edo-na-min-perasei-i-6imeri-ergasia-na-anaklithei-i-egkyklios-toy?fbclid=IwY2xjawD7jI5leHRuA2FlbQIxMAABHV7SfRNwKoaJmUX2e0S7JuFckFPWNeV6tYSS4MZU7p6aXgDdHyTqq3sjyA_aem_MQvusTb7d8Ukl-uMXteL9w

σχολιο.- Είναι το υπ' αριθμόν ένα ζήτημα που μπαίνει αυτή την περίοδο σε όλες τις οργανώσεις του ΚΚΕ, ειδικά τις "κλαδικές", και όχι μόνο. Σε όλα τα σωματεία, τόσο αυτά που "ελέγχει" το ΠΑΜΕ όσο και στα υπόλοιπα, όπου υπάρχει εκπροσώπηση από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, μπαίνει στην ατζέντα. Με ειδική δουλειά σε χώρους όπου θα βρεθούν στο επίκεντρο της εφαρμογής του μέτρου (δες επίσης τί γίνεται στα μεταλλεία της Χαλκιδικής). Η ΚΟΑ έχει προκηρύξει για τις επόμενες ημέρες πρόγραμμα δράσης, στο οποίο συμμετέχουν και δυνάμεις από τις εδαφικές οργανώσεις, για να αναδειχτεί το ζήτημα. Μην ξεχνάμε, βεβαίως, και σε ποια περίοδο βρισκόμαστε. Αυτά κάνει, όσα μπορεί τουλάχιστον, το ΚΚΕ, οι "υπόλοιποι" αλήθεια τί κάνουν;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναρωτιέμαι..

Πόσο απαράμιλλη ψυχική δύναμη χρειάζεται κάποιος ακούγοντας αυτά που (ακόμη) λένε, ώστε όταν έρχεται η κακή στιγμή και γι' αυτούς να τους λυπάται..

Δυστυχώς εγώ πλέον δεν την έχω..

Aris Taflampas

Όσοι ανεμβολίαστοι έχουνε παιδιά κανονικά θα έπρεπε να επέμβουν οι κοινωνικές υπηρεσίες. Να τους πάρουν τα παιδιά και να τα δώσουν σε άτεκνες εμβολιασμένες οικογένειες ακόμα και ομοφυλοφίλων. Να γίνει παιδομάζωμα όπως αυτό της  Φρειδερίκης στον εμφύλιο. Εξάλου και τώρα εμφύλιο έχουμε. Οι λογικοί απέναντι στους ανεμβολίαστους ψεκασμένους.

Χάρης Αιβαλιώτης

ΠΟΛΥ σωστά τα λέει και συμφωνώ, μακάρι να γινόταν και στείρωση στους ανεμβολίαστους να ξεμπερδεύουμε.

Σχολιο.- Αυτοί χαίρουν άκρας υγείας (εννοώ, είναι ακόμα ζωντανοί);; Μακάρι να ζήσουν εκατό χρόνια, θα είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Σχολιο.- Αγνωστο αν ζούνε ή πεθάνανε. Το ζήτημα που βάζει (και εγώ συμφωνώ μαζί του), είναι γιατί πρέπει να λέμε μακάρι να ζήσουν όποιοι λέγαν (και συνεχίζουν ακόμη και τώρα να λένε) αυτά τα πράγματα. Αντί να λέμε ψόφος και σκατά στο λάκκο τους! Μιλάω για αυτά τα τομάρια, όχι για αυτούς που απειληθήκανε ότι αν δεν κάνουνε τη φόλα θα χάσουν τη δουλειά τους, και πήγαν με δάκρυα στα μάτια, όπως βλέπαμε στις τηλεοράσεις να κάνουνε τη φόλα. Για τους παραπάνω και εγώ αυτό λέω, σκατά στο λάκκο τους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



41τακατακατακατο#

Ο άλλος λέει δούλευε 8 μέρες την εβδομάδα οπότε τώρα με το εξαημερο θα ξεκουράζεται κιόλας δύο.

Σχολιο.- Κάτι τέτοια ψελλίζουν και οι ψηφοφόροι του μητσοτακη που έχουν και πτυχίο μάλιστα. Κατά βάθος βέβαια ένα κοκομπλοκο το έχουν πάθει.

Σχολιο.- δεν αφορά τον ιδιωτικό τομέα αυτό, εξάλλου εκεί δουλεύουν και χωρίς ένσημα άμα λάχει. Το στοίχημα είναι να διορίζονται οι φίλοι νεοδημοκράται σε δύο ή και περισσότερες θέσεις.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα αύξηση στα τιμολόγια ρεύματος τον Ιούλιο 20 τακατό πάνω, σε σχέση με τον Ιούνιο που ήταν 18 τακατό πάνω, σε σχέση με τον Μάϊο που ήταν 12 τακατό πάνω, σε σχέση με τον Απρίλιο που έφεγγε και κένταγε η κόρη το μαντήλι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 «...όποιες κι αν είναι οι διεργασίες που θα γίνουν, όποια κι αν είναι η επόμενη «δημοκρατική» κυβέρνηση που θα αποκτήσει η Γαλλία μέσα από μηντιακές οδύνες και υπερβολές, όπως και να διαμορφωθεί η συγκατοίκηση, από τη στιγμή που όλοι τους είναι με τη «σωστή πλευρά της ιστορίας» και κυρίως με τα λόμπι και το διευθυντήριο των Βρυξελλών, θα συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν την ημέρα της προκήρυξης των βουλευτικών εκλογών.

- Θα συνεχίσουν να υπηρετούν και να εξυπηρετούν το υπαγορευμένο κυρίαρχο αφήγημα, να εκτελούν πιστά τις επιθυμίες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ μιας και η Γαλλία, έχει γίνει τα τελευταία χρόνια μικροαποικία τους, ενώ υπο τη δαμόκλειο σπάθη του αδηφάγου χρηματοπιστωτικού συστήματος, μέσω του προαναγγελλόμενου μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων, θα διαγραφεί η χώρα από το χάρτη κι οτιδήποτε ακόμη έχει απομείνει όρθιο από το περίφημο γαλλικό κοινωνικό κράτος κι ότι θυμίζει το γαλλικό έθνος γενικότερα.» 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προσπαθώ να καταλάβω γιατί ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς τοποθετείται μόνο θετικά για την ήττα της Ακροδεξιάς ( με το σκεπτικό ότι η Λεπέν ήθελε να γυρίσει την πλάτη στην Ευρώπη) και δεν δείχνει να ανησυχει που μια ενιαία Αριστερά, με πρόγραμμα ανατροπών στα νεοφιλελευθερα μέτρα του Μακρόν, και με ισχυρό δημοκρατικό αποτύπωμα είναι σχετική πλειοψηφία στην γαλλική Βουλή . Προσπαθώ δηλαδή να καταλάβω γιατί η ηγεσία της ΕΕ δεν δείχνει καθόλου να ενοχλείται σοβαρά από τον " θρίαμβο" της γαλλικής Αριστεράς .

Η στοιχειωδώς λογική απάντηση είναι ότι η ηγεσία της ΕΕ ( που ξέρει καλύτερα από κάθε επιμέρους αστική τάξη η κόμμα) δεν θεωρεί καθόλου ως απειλή την υποτιθέμενη πρωτιά η νίκη της γαλλικής Αριστεράς η του γαλλικού λαού .Η αλλη απάντηση είναι ότι η ηγεσία της ΕΕ είναι η έχει γίνει ηλίθια.Λετε να ισχύει το δεύτερο ;;

Δεν σας κάνει εντύπωση που όλα τα διεθνή δυτικά ΜΜΕ ανεβάζουν και κατεβάζουν εδώ και καιρό τον Μελανσον ως " άκρα Αριστερά"; Ο Μελανσον, αφότου συνηργησε σε ένα στρατηγικό λάθος της γαλλικής Αριστεράς, θα υποστεί τώρα και μια επίθεση για να χάσει το ειδικό βάρος του εντός του ΝΛΜ.Ειναι το επόμενο βήμα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά την "Αυγή", έβαλε χέρι και στον ραδιοσταθμό "Στο κόκκινο 105,5" ο Στέφανος. Συγγνώμη, ο Πρόεδρας, που δεν ανέχεται να τον προσφωνούν με το όνομά του, γιατί βγήκε αληθινό το θεϊκό μήνυμα με τον σταυρό στην κολυμπήθρα κι έγινε Πρόεδρας αυτός.

Από τις 3 και μετά, κουβέντες τέλος. Μουσική και τραγούδια.

Βρε τον Τσίπρα, ανακάλυψη που έκανε! Βρε τους συριζαίους, φίτσουλα που ανέχονται! 

Οσονούπω, με το που θα μπαίνει στην Κουμουνδούρου θα τους φωνάζει "εγέρθητου!"

Σχολιο.- Αλήθεια τώρα; Μετά τις τρεις κομμένες οι εκπομπές λόγου;

Σχολιο.- ...και όποιος δεν σηκωθεί, δεν θα έχει καταλάβει την ... καθαρεύουσα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



28%

Μα ποια είναι αυτή

η Χελιδωνού για να ΄χει και ρεύμα;

Σχολιο.- Ρέβμα νε τι;

Σχολιο.- Καινούργιος πάροχος!!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Το Iσραήλ έχει το δικαίωμα να κόψει τα τρόφιμα, το νερό και την ηλεκτρική ενέργεια από τη Γάζα" 

Keir Starmer / πρωθυπουργός της Βρετανίας

“Υπάλληλοι” των Σιωνιστών και του Iσpαήλ, ο πρωθυπουργός και τα μέλη της Κυβέρνησης στη Βρετανία! Το ίδιο και το “Εργατικό” κόμμα!

“Το IΣPAΗΛ χρηματοδοτεί τα μισά και παραπάνω μέλη της κυβέρνησης του Κίερ Στάρμερ".

Δημοσιεύτηκαν σήμερα τα “επίσημα” μόνο στοιχεία για τον νέο Βρετανό πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του:

https://www.declassifieduk.org/israel-lobby-funded-half-of-keir-starmers-cabinet/?fbclid=IwY2xjawD7po9leHRuA2FlbQIxMAABHS49ar8wbS0WeklNQ6DHNTvdPwSICib5McotgG7d7meEXQg-UzvDYxMJow_aem_xJGg_HwQ1PJ5QaC5fWCweQ

“Οι φιλοϊσpαηλινοί λομπίστες έχουν κάνει δωρεές σε 13 από τα 25 μέλη του υπουργικού συμβουλίου των Εργατικών από τότε που εξελέγησαν για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο.

Στους αποδέκτες περιλαμβάνονται ο πρωθυπουργός Keir Starmer, η αναπληρώτριά του Angela Rayner, η καγκελάριος Rachel Reeves, ο υπουργός Εξωτερικών David Lammy και η υπουργός Εσωτερικών Yvette Cooper.

Ο Τζόναθαν Ρέινολντς, ο οποίος θα επιβλέπει τις εξαγωγές όπλων προς το Iσpαήλ ως υπουργός Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι άλλος ένας δικαιούχος, μαζί με τον Πατ ΜακΦάντεν των Εργατικών, στις αρμοδιότητες του οποίου περιλαμβάνεται πλέον η εθνική ασφάλεια”.

Για να μην υπάρχουν αυταπάτες ποιoς κυβερνά σήμερα τη Βρετανία!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εσείς οι "προχωρημένης" ηλικίας.."αριστεροί"της "πλουραλιστικής ότι νά 'ναι "βάλε και μένα θείο" μην προτείνετε παντού σε είκοσι χρόνια νεώτερες έρωτες,γάμους και τέτοια "φιλοσοφικά"για να γαμήσετε...υπάρχει κι ο μαυροφτέρουγος με το έμφραγμα να καραδοκεί. Για μαζευτείτε ρε "φλογισμένοι του ψυγείου".




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Όσο διανοούμενοι του κώλου θα είναι "πάση θυσία" αντικομμουνιστές "αριστεροί(τάχα) του Ανιέλλι" ,ευρωλάτρες,και λοιπά γκρουπούσκουλα,τόσο η παγκόσμια εκμετάλλευση των νεοφεουδαρχών πάμπλουτων θα εφευρίσκει δεξιόστροφες "μετωπικές συνεργασίες" των "αριστερών αντικομμουνιστών" που διαρκώς θα τα κάνουν "μούτι"(σκατά δηλαδή στ' αρβανίτικα) και θα ξεφτιλίζουν στα μυαλά της αδαούς πλειοψηφίας ηλιθίων την έννοια "αριστερά" ώστε να πλαταίνει ο δρόμος του ναζισμού (κάποιοι οπορτουνιστές ειδικοί του "ιδεολογικού τεμαχισμού" διατείνονται πως η ακροδεξιά δεν είναι ντε και καλά νεοναζιστική...εδώ γελάνε και ρίχνουν μπούφλες στους "μαρξιστολόγους" του κώλου) ακριβώς όπως τα δίδαξε ο Χίτλερ..βήμα βήμα.Εσείς...θα πάτε τριακοπές είπατε;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



10/7/2024      -     15.00
- Σε διπλωματικό επίπεδο, η είδηση της 2ήμερης επίσκεψης του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μάντι στη Μόσχα και η συνάντησή του με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν η σημαντικότερη του τελευταίου 2ημέρου. Οι ηγέτες των δύο χωρών συνυπέγραψαν σειρά από συμφωνίες διμερούς συνεργασίας (μεταξύ άλλων ΚΑΙ στον τομέα της άμυνας), ενώ διατύπωσαν την ανάγκη ύπαρξης ενός άλλου, πολυπολικού μοντέλου συνύπαρξης των χωρών όλου του κόσμου και απαλλαγή από το μέχρι σήμερα μοντέλο της επικυριαρχίας των χωρών της «συλλογικής Δύσης», με επικεφαλής τις ΗΠΑ.
- Στον Ναρέντρα Μόντι, μεταξύ άλλων, απονεμήθηκε το Βραβείο του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τη συνεισφορά του στην ενίσχυση των ινδορωσικών σχέσεων και την ανάπτυξή τους στο επίπεδο μιας στρατηγικής διμερούς συμμαχίας. Τη βράβευση πραγματοποίησε ο ίδιος ο Πρόεδρος Πούτιν. Οι καλύτερες όσο ποτέ σχέσεις των δύο κρατών και των δύο ηγετών προσωπικά επιβεβαιώθηκε από τον θερμό εναγκαλισμό τους, που ακολούθησε τη στιγμή της βράβευσης.
-Τη νύχτα Δευτέρας προς Τρίτη (08-9/7) οι VSU προέβησαν σε μία ακόμη μαζική επίθεση με drones στο έδαφος της Ρωσίας, πλήττοντας και πάλι μη στρατιωτικούς στόχους. Στην περίπτωση του Μπέλγκοροντ και της Περιφέρειας αναφέρθηκα ήδη  (τελικός απολογισμός της βραδιάς: 4 νεκροί και 20 τραυματίες άμαχοι πολίτες). Στις υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν υπήρξαν κατά κύριο λόγο υλικές ζημίες – στη ΛΔ Ντονιέτσκ ωστόσο και πάλι δεν αποφεύχθηκαν οι τραυματίες άμαχοι, 3 τον αριθμό για το συγκεκριμένο διάστημα (μεταξύ τους και 1 έφηβος 16 ετών). Τις σοβαρότερες ζημίες υπέστη 1 διυλιστήριο πετρελαιοειδών στην Περιφέρεια Βορόνιεζ. Στο Μπατάισκ, πόλη-δορυφόρο του Ροστόφ, υπήρξαν ζημίες σε 2 υποσταθμούς μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και ολιγόωρη διακοπή ρεύματος σε τμήμα της πόλης, ωστόσο οι ρωσικές μονάδες πυρόσβεσης περιόρισαν και τελικά κατέσβησαν τις πυρκαγιές σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ αποκαταστάθηκαν και οι ζημιές στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.
- Συνολικά τη νύχτα 08 προς 09/07 η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε στον εναέριο χώρο διαφόρων Περιφερειών 38 ουκρανικά drones. Τα περισσότερα από αυτά (21) ήταν στον εναέριο χώρο της Περιφέρειας Ροστόφ, ενώ 7 drones καταρρίφθηκαν στην Περιφέρεια Κουρσκ, 5 στην Περιφέρεια Άστραχαν, 3 στην Περιφέρεια Μπέλγκοροντ και 2 στην Περιφέρεια Βορόνιεζ.
- Οι επιθέσεις με drones συνεχίστηκαν και την περασμένη νύχτα με ιδιαίτερη ένταση στην Περιφέρεια Ροστόφ, όπου και πάλι «εργάστηκε»[ σκληρά η ρωσική αεράμυνα. Λεπτομέρειες θα δοθούν στην επόμενη ενημέρωσή σας.
- Στον αντίποδα, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις συνέχισαν στο πνεύμα των πληγμάτων της προηγούμενης μέρα να πλήττουν στρατιωτικές και άλλες στρατηγικής σημασίας υποδομές της χώρας των ουκρανοναζίι. Μετά από τα πολύκροτα πλήγματα στο Κίεβο, το Κριβόι Ρογκ, τις Περιφέρειες Πολτάβας, Ζιτόμιρ, Νικολάγεφ κ.α., ακολούθησαν νέα πλήγματα, αυτή τη φορά στην πόλη του Ζαπορόζιε, αλλά και στην Περιφέρεια Πολτάβας – το στρατιωτικό αεροδρόμιο Μίργκοροντ τέθηκε και πάλι στο στόχαστρο, αλλά δεν ήταν το μόνο, αφού φαίνεται ότι αυτή τη φορά επλήγησαν και βιομηχανικές μονάδες επιταγμένες για τις ανάγκες των VSU. Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, ο βομβαρδισμός της περιοχής έγινε από στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη τύπου Tu-95MS που απογειώθηκαν από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ντιάγκιλιεβο, στην Περιφέρεια Ριαζάν. Εκ των συμφραζομένων μπορούμε να υποθέσουμε ότι στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν τηλεκατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες τύπου X-101.
- Τη νύχτα 08 προς 09/07 είχαμε και άλλο ένα σημαντικό στρατιωτικό συμβάν, το οποίο περιγράφεται αμέσως παρακάτω:
- Τη συγκεκριμένη νύχτα, ο ρωσικός στρατός εντόπισε μια μεγάλη φάλαγγα εχθρικού εξοπλισμού στην Περιφέρεια Σούμι και την κατέστρεψε εξολοκλήρου, μαζί και ένα πλήθος Ουκρανών μαχητών.
- Οι ανιχνευτές των ρωσικών δυνάμεων ανακάλυψαν την κίνηση μεγάλου όγκου εξοπλισμού και προσωπικού των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Μετά την παρατήρηση της κίνησης της φάλαγγας, οι συντεταγμένες του σημείου στάσης διαβιβάστηκαν στις πυραυλικές δυνάμεις και μια μονάδα πυραύλων Iskander-M έπληξε τον στόχο κοντά στον οικισμό Στετσκόφκα στην Περιφέρεια Σούμι. 
- Υπάρχει βίντεο αντικειμενικού ελέγχου, που δείχνει μια ευρεία περιοχή με χρήση πυρομαχικών διασποράς, την έκρηξη μιας αποθήκης πυρομαχικών και μια στήλη πυρός ύψους όσο ένα 9ώροφο κτίριο.
- Σύμφωνα με τα στοιχεία του αντικειμενικού ελέγχου, καταστράφηκαν τα εξής:
* Μια αποθήκη πυρομαχικών πυροβολικού,
* 20 στρατιωτικά οχήματα διαφόρων ειδών και χρήσεων (μεταξύ αυτών και 1 που μετέφερε πυρομαχικά),
* Έως και 65 Ουκρανοί στρατιώτες που συνόδευαν τη φάλαγγα.
Σχολιο.- Ο Καντίρωφ και οι μαχητές του είναι ακόμη στο μέτωπο.  Ποτέ δεν έφυγαν. Ο ίδιος ο Καντίροφ είναι βέβαια στο Γκρόζνι και απλά πηγαινοέρχεται, ενώ επικεφαλής των Αχμάτ στο μέτωπο είναι ο Απτί Αλαουντίνοφ.
Σχολιο.-  Εγώ πάντως από το ΕΝΑ βίντεο που είδα, δεν προκύπτει ότι καταστράφηκαν 20 οχήματα (άλλωστε η φάλαγγα τους ήταν μακρύτερη από όλο το εύρος των πυρομαχικών διασποράς.
Μόνο FAB 1500 (η 3000 βεβαίως) θα μπορούσε δυνητικά να κάνει τέτοια ζημιά αν πέσει στο κέντρο της φάλαγγας. Ένας πύραυλος δε νομίζω ότι αρκεί και στο βίντεο φαίνονται όσα αντικείμενα χτυπήθηκαν (μεταξύ αυτών και η αποθήκη).
Κανονικά όταν ανακαλύπτεις τέτοια συγκέντρωση του εχθρού θέλει χτυπήματα εκ του σύνεγγυς με βόμβες, ρουκέτες από ελικόπτερα κοκ.
Δυστυχώς δεν έχουν λύσει ακόμα το πρόβλημα της Ουκρανικής αεράμυνας οι Ρώσοι, που θα τους επέτρεπε να μην περιορίζονται σε χτυπήματα από πίσω/βάθος.
Αν υπάρχει καλύτερο βίντεο, μακάρι. Εγώ το είδα στο pro news
Σχολιο.- Ποια ουκρανική αεράμυνα? αυτή που εμποδίζει τα ρωσικά αεροπλάνα και ελικόπτερα να πετάνε πάνω από Ουκρανικο έδαφος ακόμα και σε παραμεθόριες περιοχές προφανώς.
Δες το βίντεο, είναι απόσταση μερικών λεπτών για τα KA-52, θα μπορούσαν να τα κάνουν όλα βίδες (όπως βλέπαμε περισυ να κάνουν "σκοποβολή" πάνω στα τανκς που χρησιμοποίησαν οι Ουκρανοί στη "μεγάλη αντεπίθεση τους" που κατέληξε σε τραγωδία και σε Bradley Square!
Υπάρχει λόγος που δεν βλέπεις να αναλαμβάνουν τέτοιους ρόλους εδώ και καιρό
Σχολιο.- Υπάρχει το βίντεο του αντικειμενικού ελέγχου στο ΙnfoDefence GREEK, καθώς και ο επίσημος απολογισμός του πλήγματος.
Για τα Ka-52 κακώς υπάρχει η εικόνα ότι δεν επιχειρούν στην πρώτη γραμμή και ότι οι Ρώσοι δήθεν «φοβούνται» να τα χρησιμοποιήσουν. Μια χαρά τα χρησιμοποιούν και μάλιστα σε όλα, ουσιαστικά τα επιμέρους μέτωπα.
ΥΓ: Η ουκρανική αεράμυνα είναι επιεικώς «τρύπια» και, πλέον, αντιμετωπίζει και προβλήματα εφοδιασμού με βλήματα. Τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποιούν αποστολές και ρίχνουν βόμβες και βαλλιστικούς πυραύλους μέχρι και τη δυτική Ουκρανία. Φυσικά σε αυτή τη σύγκρουση θα υπάρξουν, μοιραία και απώλειες, αλλά όχι τέτοιες που θα καθιστούσαν απαγορευτικές τέτοιου είδους αποστολές.
Σχολιο.- μερικά πράγματα είναι αντικειμενικά.
Όταν ρίχνεις βόμβες τηλεκατευθύνσεις και πυραύλους, κανείς ΧΤΥΠΉΜΑΤΑ ΑΚΡΙΒΕΊΑΣ.
Οχι μαζικά χτυπήματα.
Τα KA-52 επιχειρούν μέχρι την γραμμή επαφής και όχι πάνω από αντίπαλο έδαφος. Το ίδιο ισχύει και για τα αεροπλάνα.
ΑΝ υποθετικά αυτο το κόμβοι είχε πάει να σπάσει τις ρωσικές γραμμές, θα το είχαν κάνει σκοποβολή.
Τώρα απλά έστειλαν πύραυλο. Το Σούμι είναι σε Ουκρανικό έδαφος (ακόμα, ελπίζω μέχρι τα Χριστούγεννα να έχει διορθωθεί αυτό!)
Το βίντεο δείχνει ένα χτύπημα με βλήμα διασποράς. Είναι εμφανές ότι η πλειοψηφία των βομβιδιων χτυπάνε την γύρω περιοχη χωρίς αποτέλεσμα. Το οποίο πάλι ΛΟΓΙΚΌ είναι, αυτά είναι φτιαγμένα για να χτυπάνε μια ΚΥΚΛΙΚΉ ΠΕΡΙΟΧΉ, ένα "γήπεδο" σε διαστάσεις ας πούμε, δεν μπορούν να χτυπήσουν μια "λωρίδα" κατά μήκος ενός δρόμου, εκτός αν ρίξεις πάνω από μια.
Έχω μάθει πλέον να εμπιστεύομαι τα μάτια μου πρώτα και κύρια.
Στο βίντεο είναι εμφανές τι χτυπήθηκε, κάποια καπνίζουν και ένα από τα αντικείμενα κάνει δευτερογενές εκρήξεις, βγάζει καπνούς κλπ. Και μάλιστα και ο "σκηνοθέτης" έχει βάλει και έναν μπλε κύκλο που σου εφιστά την προσοχή στο σημείο που γίνεται χαμός, έχει βάλει και έναν μπλέ κυκλο. Είναι εμφανές ότι αλλά σημεία του κόμβοι δεν έχουν πειραχθει, τουλάχιστον έως εκεί που δείχνει το βίντεο.
Δεν είναι θέμα αντιδικίας, αλλά καλό είναι όταν υπάρχει οπτικό υλικό να είμαστε και λίγο επιφυλακτικοί στην αφιλτράριστη "ειδήση".
Χτες είδα έναν τίτλο στο pro news πολύ "καλό" για τους Ρώσους,. μπήκα μέσα να δω το βίντεο, καμία σχέση ο τίτλος, το 1/10 αυτου που περιέγραφε ο "συγγραφέας"
Σχολιο.- Το εν λόγω πλήγμα έγινε με πυραύλους Iskander-M. Όχι έναν, αλλά μερικούς. Δεκτές και οι όποιες επιφυλάξεις, ωστόσο γίνεται κατανοητό ότι μερικές φορές ο ίδιος ο "μοντέρ" του βίντεο δεν μας δείχνει όλα όσα θα θέλαμε να δούμε, επειδή κρίνει ότι μπορεί αυτά να τα δουν και μάτια που "δεν πρέπει". Ακόμη και αν, θεωρητικά, το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ πιο θεαματικό...
Σχολιο.- αυτό μάλιστα μπορώ να το πιστέψω! Εγώ σε ότι είδα αναφέρομαι....
Το ξέρω ότι ήταν Iskander, απλά ήταν με κεφαλή διασποράς
Σχολιο.- Και ο λόγος που αναφέρω το Info Defence, είναι ακριβώς επειδή αποτελεί "ημιεπίσημη" σελίδα του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας. Αλλιώς δεν θα το ανέβαζα τόσο γρήγορα.
Σχολιο.- Το θέμα είναι ότι τα δυτικά μίντια επιβάλουν την είδηση τούς. Ότι και να πούν όλα τα άλλα μίντια ότι το χτύπημα στο νοσοκομείο ήταν ουκρανικό λάθος βγήκε το CNN και BBC είπαν ότι ήταν ρωσικό αυτό έμεινε.
Σχολιο.- Δεν είναι η «συλλογική Δύση» όλος ο κόσμος. Το μεγαλύτερο, πληθυσμιακά, τμήμα της Υφηλίου μαθαίνει τελείως διαφορετικά πράγματα (και απόψεις) για τα ίδια ζητήματα.
Σχολιο.- Μαθαίνω ότι οι Ουκρανοί, μετά την αποτυχημένη απόπειρα να κλέψουν ένα ρωσικό βομβαρδιστικό τύπου Tu-22M3 (μέσω στρατολόγησης Ρώσου πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας έναντι χρηματικής αμοιβής), προσπάθησαν να πετύχουν ένα εντυπωσιακό χτύπημα στο αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov με εμπρηστικό μηχανισμό, μέσω στρατολόγησης Ρώσου μέλους του πληρώματος του Admiral Kuznetsov με αντάλλαγμα υψηλό χρηματικό ποσό και "μετακόμιση" στην Φινλανδία κι ότι η FSB τους χάλασε ξανά τα σχέδια.
Σχολιο.-  με το αεροπλάνο είναι ακόμα "καλύτερο". Μάλλον αποκάλυψαν στον πιλότο που θα το προσγειώσει και το έμαθαν οι Ρώσοι και έστειλαν πυραυλακια στο μέρος!!!
Και έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν αυτό!
Σχολιο.- Στα μεγάλα αυτό που έχει συμβεί είναι ότι γκρεμίστηκε η πεποίθηση ότι ο στρατιωτικός εξοπλισμός του ΝΑΤΟ είναι αχτύπητος .
Χώρες εκτός της επηρειας της δύσης νιώθουν ασφάλεια ενώ η δύση τρέμει γιατί χάνει τα σίγουρα .



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΙΔΗΣΗ = Όλο και πιο πολύ ΜΠΛΕΚΟΥΝ την Ελλάδα στον ΠΟΛΕΜΟ !
Την προσεχή Πέμπτη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για τα 75 χρόνια της Συμμαχίας, ο Νίκος Δένδιας θα υπογράψει με τους ομολόγους του της Βουλγαρίας, , και της Ρουμανίας, , για τη δημιουργία Εναρμονισμένου Στρατιωτικού Διαδρόμου Κινητικότητας (Harmonized Military Mobility Corridor).
Οι τρεις Νατοικές χώρες, Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία, πρόκειται να συμφωνήσουν στην παροχή διευκολύνσεων για την ταχύτερη και πιο αποτελεσματική μετακίνηση στρατιωτικού προσωπικού και μέσων, τόσο εντός όσο και εκτός Ευρώπης. 
Παράλληλα, με την υπογραφή της επιστολής προωθείται και η επέκταση του νατοϊκού δικτύου καυσίμων από την Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη προς τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. 
Οι προβλέψεις της συμφωνίας
. Ο διάδρομος που θα δημιουργηθεί, θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη με τη Βάρνα της Βουλγαρίας και την Κωνστάντζα της Ρουμανίας, τέσσερις στρατηγικές πόλεις για τη Συμμαχία εξαιτίας της εγγύτητάς τους στα ανατολικά όρια του ΝΑΤΟ. «Και οι τέσσερις διαθέτουν λιμάνια, σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο που συμβάλλει καθοριστικά στην ανθεκτικότητα και στην ευχέρεια της αποστολής συμμαχικών δυνάμεων στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ», αναφέρει ανώτατη στρατιωτική πηγή 
Οπως περιγράφεται στο κείμενο, η συμφωνία θα διασφαλίσει την ικανότητα των στρατιωτικών δυνάμεων να μετακινούνται από τοποθεσία σε τοποθεσία εντός και εκτός Ευρώπης και την απρόσκοπτη διέλευση από συνοριακούς σταθμούς στο πλαίσιο της εκπλήρωσης της αποστολής τους, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο αλλά και τη γραφειοκρατία 
. Αλλωστε, στη Ρουμανία δημιουργείται η μεγαλύτερη νατοϊκή βάση στην Ευρώπη με έκταση 30 τετραγωνικών χιλιομέτρων και πάνω από 10.000 στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό. 
Δείτε στο χάρτη πόσο απέχει το λιμάνι της Κωστάντζας πχ από την Οδησσό !



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σπυρίδων Κανελλόπουλος. 14 εκατομμύρια εισέπραξε από την ΟΠΕΚΕΠΕ
 Κάποιο άτομο τον γνωρίζει αυτόν τον εκατομμυριούχο;
Σχολιο.- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αγρότης – φάντασμα εισέπραξε 14 εκατ. ευρώ!
Για να λάβει κάποιος 14 εκατ. ευρώ ως ενίσχυση στην Βιολογική Γεωργία πρέπει να δηλώσει εκτάσεις πάνω από 200.000 στρέμματα. 
Παραγωγός με το ονοματεπώνυμο Σπυρίδων Κανελλόπουλος από την περιοχή της Ήλιδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας που έλαβε το έτος 2023 για την Βιολογική Γεωργία 13.999.196,83 ευρώ (!), εντοπίστηκε σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του agronews.gr. Ποσό, για τους γνωρίζοντες εξωπραγματικό όχι μόνο για τα ελληνικά αλλά και για τα κοινοτικά δεδομένα. 
Μετά από έρευνα για τον συγκεκριμένο παραγωγό δεν βρέθηκε στην περιοχή κανένα ίχνος, δηλαδή κανένα στοιχείο που να τον ταυτοποιεί, όπως και κανένας δεν γνωρίζει να έχει υποβληθεί τέτοια δήλωση ΟΣΔΕ γιατί η Βιολογική Γεωργία ανήκει στα μέτρα Αγροτικής Ανάπτυξης που πληρώνονται βάση του ΟΣΔΕ. Σημειωτέον ότι για να λάβει κάποιος 14 εκατ. ευρώ ως ενίσχυση στην Βιολογική Γεωργία πρέπει να δηλώσει εκτάσεις πάνω από 200.000 στρέμματα. 
Σχολιο.- Κωλοπυριωτης είναι....καλά ο ΟΠΕΚΕΠΕ έκανε λάθος αυτός που για να πάρεις αυτά τα χρήματα πρέπει να δηλώσεις ότι έχεις στην κατοχή σου 200000 χιλιάδες στρέμματα δεν το ήξερε????
Σχολιο.- πόμολο δεν θα αφήσουν οι ακρίδες
Σχολιο.- Ποιός ήταν αρμόδιος υπουργός μέχρι πρόσφατα…και υπό ποιόν πρωθυπουργό την τελευταία πενταετία…???
«Κατορθώματα» του αλητάμπουρα-τραμπούκου-γκάγκστερ και ποταπού συκοφάντη Λ.Αυγενάκη,επι της  υπουργίας του…




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρε Μπαμπινιώτη ,γιατί ΔΕΝ εξηγείς στο govgr της ΓΕΛΑΔΑΣ 2.0 ότι στην ελληνική γλώσσα ,ΜΗΤΡΌΤΗΤΑ σημαίνει γυναίκα και όχι ομοφυλοφιλικός ΣΎΖΥΓΟΣ. ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΌΝ ΝΑ ΠΛΗΡΏΝΟΥΜΕ όλοι (ΜΈΣΩ ΕΦΟΡΊΑΣ) για να γίνεται ΝΟΜΙΜΗ αγοροπωλησία παιδιών ??? έχει χαθεί κάθε ένοια λογικής ?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ισραηλινές δυνάμεις έδωσαν εντολή σε πάνω από 200.000 Παλαιστίνιους στην πόλη της Γάζας να μετακινηθούν νότια.
Οι εντολές αυτές έρχονται καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει γειτονιές στη βόρεια Γάζα, και θεωρείται σαφής προσπάθεια βίαιου εκτοπισμού και εθνοκάθαρσης των Παλαιστινίων από τη γη τους.
Ενώ η διαταγή απαιτεί από τους Παλαιστίνιους να μετακινηθούν σε "ασφαλείς ζώνες" στο νότο, οι συνεχείς βομβαρδισμοί καταφυγίων εκτοπισμένων, νοσοκομείων, σχολείων και οργανισμών βοήθειας έχουν αποδείξει ότι δεν υπάρχει τέτοιο "ασφαλές" μέρος.
Οι Παλαιστίνιοι στη βόρεια Γάζα αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους φοβούμενοι ότι δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν μετά από παρόμοιες εντολές εκτοπισμού νωρίτερα φέτος. Οι Παλαιστίνιοι συνεχίζουν να υποφέρουν από τον τεχνητό λιμό που τους έχει επιβάλλει το Ισραήλ, χωρίς να έχουν πρόσβαση σε βασικά φάρμακα και τρόφιμα.
Όπως έχει γράψει στο Twitter ο Παλαιστίνιος πολιτικός Mustafa Barghouti, ο Νετανιάχου και η ηγεσία του Ισραήλ θέλουν να καθαρίσουν εθνοτικά "ολόκληρο τον πληθυσμό της λωρίδας [της] Γάζας", ατιμώρητα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Σαουδική Αραβία "άφησε να εννοηθεί" στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα πουλήσει δυτικά ομόλογα εάν οι χώρες της G7 κατάσχουν 300 δισεκατομμύρια δολάρια σε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, γράφει το Bloomberg.
Το ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει προηγούμενο και ότι άλλες χώρες θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Δεν μπορείτε να με αγγίξετε"
Ο Novak Djokovic σε συνέντευξή του απαντά στο πλήθος του Wimbledon μετά από γιουχαρισμα κατά τη διάρκεια του αγώνα του.
*Σε συνέντευξή του στο BBC το 2022 ρωτήθηκε ο Novak αν ήταν πρόθυμος να παραιτηθεί " από την ευκαιρία να γίνει ο μεγαλύτερος παίκτης που έπιασε ποτέ τη ρακέτα, στατιστικά, επειδή αντιτίθεται τόσο έντονα γι' αυτό το πειραματικό κοβιντ εμβόλιο . ". Απάντησε:
"Ναι... γιατί οι ηθικές αρχές αποφάσεων που αφορούν το σώμα μου είναι πιο σημαντικές από κάθε τίτλο.. "



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαζική σφαγή παιδιών πάλι σήμερα στην Γάζα
ISRAEL JUST BOMBED MULTIPLE CHILDREN IN GAZA



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτά είναι τα 2 γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στη σπείρα με τους εκβιαστές του Δήμου Αθηναίων
1. Ιωάννης Παπαγεωργόπουλος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕ ΥΠΠΟ και πρώην πρόεδρος ΠΟΕ ΥΠΠΟ
2. Γρηγόρης Βαφειάδης, αναπληρωτής γραμματέας τομέα πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ, γραμματέας ομοσπονδίας συλλόγου υπαλλήλων ΥΠΠΟ
Είναι ενδεικτικό ότι ο Ιωάννης Παπαγεωργόπουλος έχει ανεβάσει και φωτογραφία με τον Νίκο Ανδρουλάκη στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.
Μάλιστα το ΠΑΣΟΚ μέσω ανακοίνωσης του προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα, αναφέροντας ότι τα δυο αυτά πρόσωπα είναι μέλη και όχι τόσο κοντινά στον πρόεδρο στελέχη.
Πιο συγκεκριμένα αυτή αναφέρει: «Λόγω της φερόμενης εμπλοκής τους σε ποινική υπόθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας, η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης ανέστειλε την κομματική ιδιότητα δύο μελών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τους οποίους και ενημέρωσε σχετικώς, μέχρι το πέρας της ποινικής διαδικασίας».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ουκρανοί άρχισαν να αποσύρουν τα βίντεο και τις φωτογραφίες, που "τεκμηρίωναν" την επίθεση των Ρώσων, στο νοσοκομείο Παίδων του Κιέβου, καθώς αποδείχθηκαν όλα "φέικ".
Αποδείχθηκε, μετά από ενδελεχή έρευνα αναλυτών ότι η ρουκέτα που χτύπησε το νοσοκομείο ήταν η Αμερικανική αντιαεροπορική NASAMS, που μάλιστα είχε δοθεί, στην Ουκρανία, από την Νορβηγία.
Ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπέζνια δήλωσε: 
"Περιμένουμε επίσης την αντίδραση από τις νορβηγικές αρχές ... Παρείχαν εξουσιοδότηση (τους Ουκρανούς) να χρησιμοποιείται για να χτυπήσει το παιδικό νοσοκομείο και επίσης, κατά παράβαση των κανόνων διεθνούς δικαίου, να τοποθετείται, σε αστικό ιστό;"
Το καλό, από την αποτυχία των Ουκρανικών συστημάτων αεράμυνας, είναι ότι κανένα παιδί δεν σκοτώθηκε, γιατί τα παιδιά δεν φταίνε πουθενά.
Ασχέτως, αν οι Ουκρανοί επί 10 χρόνια σκοτώνουν παιδιά στο Ντονμπάς, στο Μπέλγκοροντ, στην Κριμαία και αλλού.
Στο βίντεο φαίνεται η διαφορά στα μεσαία φτερά του Ρωσικού πύραυλου X-21, που κατέστρεψε το εργοστάσιο κατασκευής πυραύλων "Αρτιόμ" και του NASAMS, (στο τέλος του βίντεο), που δεν διαθέτει.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια νέα "ιδέα" ανακάλυψαν οι Ουκρανές.
Στα φέρετρα των σκοτωμένων συζύγων τους τοποθετούν κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim και εφεδρικές μπαταρίες τηλεφώνου, "ώστε, μετά, να στείλουν μήνυμα (στον νεκρό), για την νίκη, κατά της Ρωσίας".
Νομίζω ότι ούτε οι σχιζοφρενείς θα είχαν τέτοιες "ιδέες".



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να και το καμάρι μας!
Να το νιάτο της Ελλάδας που μας έκανε διάσημους, στο εξωτερικό!
Ο Τάσος Αντωνάκος.
Ελληνας μισθοφόρος στην Ουκρανία με το κωδικό όνομα "Ζευς", που σκότωνε μαζικά τραυματισμένους Ρώσους αιχμαλώτους, σύμφωνα με καταγγελίες ΟΥΚΡΑΝΩΝ στρατιωτών.
Από χθες, ο "θεός του Ολύμπου" βλέπει τα ραδίκια ανάποδα και ταϊζει τα σκουλήκια.
Λυπάμαι που βρήκε τόσο εύκολο θάνατο.
Να καίγεσαι στην κόλαση ντροπή των Ελλήνων!
(δες φάτσα το φασιστόμουτρο!)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑ !!!
Απο την πυρκαγια στις Αχαρνες που φτάνει στη Μεταμόρφωση.
Σχολιο.- Τα χάλια μας , έχω απογοητευτεί. Θα ευχηθώ να φύγουν τα παιδιά μου από αυτή την κωλοχωρα.
Σχολιο.- Δυστυχώς δεν είσαι μόνη .... Αυτός είναι και ο σκοπός,να τούς αδειάσουμε την γωνία ! Είδη έχουν φύγει 1εκατομμύριο νέοι,και συνεχίζουν να φεύγουν !!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Orban γράφει ότι κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Ουκρανία και τη Ρωσία, δεν μίλησε εξ ονόματος ολόκληρης της ΕΕ, αλλά απλώς προσπάθησε να καταλάβει τις θέσεις των αντιμαχόμενων πλευρών. Ο Όρμπαν αναφέρει εν συντομία τη στάση του Ουκρανού προέδρου, αλλά διηγείται εκτενώς τις απόψεις του Putin.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρουσίασε ο Orban στην επιστολή, οι ρωσικές αρχές είναι βέβαιες ότι ο χρόνος δεν είναι με την πλευρά της Ουκρανίας αλλά με την πλευρά των ρωσικών δυνάμεων. Κατά τη συνομιλία του με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, ο Putin δεν ανέφερε τις ρωσικές απώλειες στο μέτωπο, αλλά μίλησε εκτενώς για τους υπολογισμούς του για τις απώλειες της Ουκρανίας.
«Ο Ρώσος πρόεδρος εξεπλάγη που ο Ουκρανός πρόεδρος απέρριψε μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός. Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, είναι έτοιμοι να εξετάσουν οποιαδήποτε πρόταση κατάπαυσης του πυρός που δεν χρησιμεύει ως κάλυμμα για την κρυφή αναδιάταξη και ανασύνταξη των ουκρανικών δυνάμεων», γράφει στην επιστολή ο Όρμπαν.
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας – που έχει αυτό το διάστημα αναλάβει την κυλιόμενη προεδρία της Ε.Ε. – αναφέρει επίσης στην επιστολή ότι τόσο η Μόσχα όσο και το Κίεβο είναι έτοιμες για ειρηνευτικές συνομιλίες μόνο με τη συμμετοχή και των δύο πλευρών. Μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ειρήνης στην Ελβετία, η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι θα προσκαλέσει τη Ρωσία στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής. Αυτό είναι το μόνο σημείο της επιστολής όπου ο Όρμπαν αναφέρει λεπτομερώς τη στάση της Ουκρανίας στις διαπραγματεύσεις.
Εξαιρετικά δυσαρεστημένη με την επιθυμία του Ούγγρου πρωθυπουργού Victor Orban να επιλύσει τη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είναι η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, όπως δήλωσε o ηγέτης του κόμματος Γάλλοι Πατριώτες, Florian Philippot, στη σελίδα του στο κοινωνικό δίκτυο Χ.[...]



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χθεσινος ΑΒ Βασιλόπουλος!
Τα ταμεία αντικαταστάθηκαν με αυτόματα και η δυστοπία προ των πυλών.
Λιγότεροι εργαζόμενοι (αφού οι περισσευούμενοι θα απολυθούν), περισσότερες ώρες και μέρες εργασίας και ο νεοέλληνας δηλώνει περήφανος για τη διάμετρο της σούφρας του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τους εξαπάτησε για την ψήφο τους
Βορά στην αδηφάγο επιθυμία για προσκόλληση στην εξουσία ενός πρωθυπουργού που επιμένει να εξαπατά τους πολίτες βρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες οι οποίοι καλούνται να επιστρέψουν, μέσω συμπληρωματικών λογαριασμών από τους παρόχους ρεύματος, πρόσθετες επιδοτήσεις που είχαν λάβει την περίοδο από τον Φεβρουάριο του 2022 έως τον Δεκέμβριο του 2023. Οι συμπληρωματικοί αυτοί λογαριασμοί έχουν αποσταλεί στο τέλος Ιουνίου 2024, μετά το πέρας δηλαδή των ευρωεκλογών, και ζητούν διάφορα ποσά από τους επαγγελματίες που είχαν επιδοτηθεί. Για να είναι καλυμμένοι οι πάροχοι, με την υπογραφή των υπουργών Θεόδωρου Σκυλακάκη (νυν υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας), Λευτέρη Αυγενάκη (πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης) και του καταστροφέα του κοινωνικού κράτους υπουργού Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη, εξεδόθη εν κρυπτώ στις 10.6.2024 –μία ημέρα δηλαδή μετά τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών– η με αριθμό ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/62035/1037 κοινή υπουργική απόφαση που άνοιξε τον δρόμο για την επιστροφή των πρόσθετων επιδοτήσεων.
Πρόκειται για περίπου 1,2 εκατ. μικρομεσαίους οι οποίοι από τον Μάιο του 2022 έλαβαν πρόσθετες επιδοτήσεις ύψους 800 εκατ. ευρώ προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη λαίλαπα των λογαριασμών ρεύματος. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Haaretz αποκαλύπτει ότι στις 7 Οκτωβρίου διατάχθηκε η οδηγία Hannibal, δηλαδή οι Ισραηλινοί στρατιώτες διατάχθηκαν να σκοτώσουν τους δικούς τους για να μην γίνουν όμηροι της Χαμάς...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι βγαίνουν από τους θαλάμους βασανιστηρίων του Ισραήλ ως αδυνατισμένα φαντάσματα.Κάποιοι δεν μπορούν καν να μιλήσουν. Αυτό συμβαίνει από τη Γάζα ως την Δυτική Όχθη & την Ανατολική Ιερουσαλήμ συμβαίνει εδώ και χρόνια.Γιατί ο κόσμος είναι ακόμα σιωπηλός;
https://twitter.com/i/status/1810922797452992718



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΑΝΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ F-16 ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ – “Η ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΗΓΕΙΤΑΙ “ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ” ΔΗΛΩΣΕ Η ΖΑΧΑΡΟΒΑ
10|07|2024 18:24
Την οργή της Μόσχας προκάλεσε η προμήθεια μαχητικών F-16 στην Ουκρανία από τις χώρες του ΝΑΤΟ. Τα σχέδια για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία δείχνουν ότι η Ουάσιγκτον ηγείται «πολεμικής συμμορίας», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα.
«Η Ουάσιγκτον ηγείται της πολεμικής συμμορίας, και αυτό είναι η απόδειξη» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ρωσίδα αξιωματούχος.σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό κανάλι Zvezda ως απάντηση σε δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν για τα F-16.