Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Τριτη 9 Ιουλιου 2024


Στη χώρα των καθαρμάτων που ζούμε, ακόμα προσπαθούν οι χαροκαμένοι γονείς να αποδείξουν το έγκλημα των Τεμπών της συμμορίας Μητσοτάκη. Ούτε τρένα, ούτε αεροδρόμια, ούτε λιμάνια, ούτε τίποτα. Μια χώρα υπό αφανισμό και με κατοίκους υπνωτισμένους.

Το νησί της Ιαπωνίας.......

Ιαπωνικός νησιωτικός σιδηρόδρομος, ταχύτητα πάνω από τα 1000 χιλιόμετρα με την ταχύτητα της σφαίρας, παρακολουθήστε αυτό το τρένο στην Ιαπωνία για 75 χιλιόμετρα σε 5 λεπτά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ του Αλαφούζου ενημερώνει τους αναγνώστες της ότι όσοι νέοι έχουν απομείνει και πάνε στα νησιά για δουλειά,το κάνουν για να συνδυάσουν δουλίτσα και διασκέδαση με βουτίτσες. Δουλεύουν 16 ώρες, τους βγαίνει ο πάτος, τους βάζουν και μένουν σε κάτι παραπήγματα, και μετά θα έχουν όρεξη για βουτιές. Μας δουλεύουν από την Καθημερινή.

Σχολιο.- Και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για τα μπάνια τους δουλεύανε

Σχολιο.- «Η βρομιά ήταν αδιανόητη, νιώθαμε αηδία»: Γυναίκες που δουλεύουν σεζόν αφηγούνται

«Είχα λιποθυμήσει από την κούραση και τη ζέστη, αφού δουλεύαμε με 41 βαθμούς, φορώντας τζιν, πουκάμισα και αθλητικά».

Η λέξη σεζόν, αυτόματα φέρνει στο μυαλό μια ακραία μορφή εκμετάλλευσης, απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, εξαντλητικά ωράρια, διαμονή σε μέρη που μπορεί να είναι από κοντέινερ μέχρι αποθήκες και διπλοβάρδιες με αδήλωτη ή υποδηλωμένη εργασία. Καλοκαίρια που προορίζονται μόνο για λίγους, καλοκαίρια που οι εργαζόμενοι ματώνουν για να βγάλουν τη βάρδια.

Οι ειδυλλιακές εικόνες των νησιών και του ελληνικού καλοκαιριού, κρύβουν στα σπλάχνα τους το εργασιακό ξεζούμισμα, τις υποτιμητικές συμπεριφορές, τη ψυχολογική φθορά όλων εκείνων που το βιώνουν. Δύο γυναίκες που έχουν δουλέψει σεζόν στα ελληνικά νησιά, μιλούν στο Reader για τις πιο δύσκολες στιγμές που έχουν ζήσει.

«Ήμουν σε ένα υπόγειο που μύριζε μούχλα»

«Μέναμε σε ένα υπόγειο 30 τ.μ. χωρίς φως». Με αυτά τα λόγια η 27χρονη Κατερίνα περιγράφει τις συνθήκες διαμονής της ένα καλοκαίρι που δούλεψε σεζόν στη Ζάκυνθο ως σερβιτόρα σε τουριστικό ξενοδοχείο.

«Πριν συμφωνήσω να πάω για σεζόν, είχα μιλήσει με τον υπεύθυνο και μου είχε παρουσιάσει μια πολύ διαφορετική εικόνα, καθώς έλεγε πως η δουλειά θα είναι 8ωρη, θα μένω σε δωμάτιο με ένα ακόμη άτομο, θα παίρνω μισθό 950 ευρώ, ενώ θα έχω δύο ρεπό μέσα στην εβδομάδα. Το θεωρούσα ένα καλό deal και έτσι, μέσα στον Μάρτιο, μάζεψα τα πράγματά μου και πήγα. Η πραγματικότητα που αντίκρισα δεν είχε καμία σχέση με αυτό που συνέβη τελικά», λέει η ίδια μιλώντας στο Reader.

«Αρχικά πρέπει να σου πω πως πρόκειται για μεγάλο ξενοδοχείο all inclusive με πολλούς εργαζόμενους προσωπικό και υπερκέρδη, αφού η σεζόν για εκείνους ξεκινά από τον Απρίλη και κρατά μέχρι αρχές Οκτώβρη. Όταν πήγα εκεί, με οδήγησαν στο δωμάτιό μου, το οποίο ήταν ένα υπόγειο, κοντά στα πλυσταριά, χωρίς φως και χωρίς καλό εξαερισμό. Οι τοίχοι ήταν ξεφτισμένοι από την υγρασία, μύριζε έντονα μούχλα και το κρεβάτι μου ήταν στην ουσία ένα ράντζο».

«Εκεί βρισκόταν και μία ακόμα κοπέλα, η οποία είχε έρθει για την ίδια δουλειά. Σοκαρίστηκα και τους ρώτησα εάν αυτό θα ήταν προσωρινό -αλλά μου είπαν ότι δεν υπάρχουν διαθεσιμότητες στο ξενοδοχείο για τη διαμονή όλου του προσωπικού, οπότε θα πρέπει να μείνουμε εκεί. Συνειδητοποίησα πως με περίμενε μια εφιαλτική σεζόν, όμως δεν μπορούσα να κάνω πίσω, είχα ανάγκη τα λεφτά».

https://www.reader.gr/ellada/i-bromia-itan-adianoiti-niothame-aidia-gynaikes-poy-doyleyoyn-sezon-afigoyntai/565599?utm_source=facebook.com&utm_medium=social&fbclid=IwY2xjawD6FEdleHRuA2FlbQIxMAABHR_oswo8jXzXWWo6MIm0zaYjyFykHMZffu30FYZUS2Rp8_qhOK-QaSPvQA_aem_Vs7t7DSYAFyJXt-9nPR1Hg

Σχολιο.- στις ρωμαικες γαλερες παιζει να ηταν και καλυτερα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανάρτηση οπαδού του ΚΚΕ για την εξαήμερη εργασία.

"Όσοι κατηγορείτε το ΚΚΕ που δεν βγαίνει στους δρόμους για την εξαήμερη εργασία, γιατί δεν το κάνετε εσείς;"!

Αυτός είναι "ο καθοδηγητικός ρόλος του κόμματος".

Να μην κάνει τίποτα (παρά μόνο... "αντιιμπεριαλιστικές κατασκηνώσεις", έλα Παναϊαμ..., να κουνάει το δάχτυλο στο λαό "επειδή δεν τα κάνει εκείνος" αλλά αν ο λαός τέλος πάντων ξεσηκωθεί και τα κάνει, τότε θα απαιτήσουν να τους βάλουμε νομενκλατούρα στο κεφάλι μας!

Αυτό το νόημα έχει το "μόνο ο λαός σώζει το λαό", το "από μας μην περιμένετε τίποτα".

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.

Σχολιο.- Αυτό που θέλει να πει αυτός του ΚΚΕ είναι ότι το ΚΚΕ με τις μικρές του δυνάμεις, είναι το μόνο που κινητοποιείται και φωνάζει για την εξαήμερη εργασία. Όλοι οι άλλοι ψωλοβαράνε και ασχολούνται με τις ανεμογεννήτριες στα βουνά και τις φωτιές που βάζει η κυβέρνηση του Κούλη για αυτές.  Που βέβαια είναι σημαντικό πρόβλημα, αλλά για το  εξαήμερο έχουν βγάλει το σκασμό. Και ζητάνε και ευθύνες από το ΚΚΕ που κάνει ότι μπορεί, ενώ οι ίδιοι δεν έχουν βγάλει ούτε μια ανακοίνωση. Για  την ακροαριστερά και τους αναρχικούς του κώλου και της πρεσβείας αναφέεται, όχι στον απλό κόσμο.

Σχολιο.- Ώρες ώρες ρε φίλε πραγματικά απορώ. Κάνει το ΚΚΕ ξεχωριστές συγκεντρώσεις; Από ποιους; από τη ΓΣΕΕ; από τους 500 νοματέους όταν τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ κατεβάζουν στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους; οι άλλοι αλήθεια που είναι στους χώρους δουλειάς; πότε έχουν σηκωθεί από τη θέση τους να υπερασπιστούν έναν συνάδελφο τους;;

Τι κάνουν σαν ελευθεροι επαγγελματίες τώρα με το φορολογικό νομοσχέδιο;;;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



9/7/2024     -           9.15

Στοιχεία σοκ : Έφυγαν από την Ελλάδα 500.000 εργαζόμενοι σε παραγωγική ηλικία και δεν γυρίζουν πίσω λόγω των χαμηλών αμοιβών

Σχολιο.- Οι νέοι  είναι ντεμπέλιδες και μπροδότες να κάτσουν στην  πατρίδα τους να σερβίρουν.

Σχολιο.- Μύρισαν 6ήμερη εργασία οι κοπρίτες και λάκισαν

Σχολιο.- αυτα ηταν πριν την εξαημερη εργασια

Σχολιο.- Τι θα τα κάνετε τα λεφτά ρε χλειμιτζουρες; στον τάφο θα τα παρετε; εδώ έχει καφέ και ηλιο



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν έχεις πληροφορηθεί ότι η Λεπέν, παρά τις κωλοτούμπες της, παραμένει κάθετα αντίθετη σε αποστολή όπλων ή στρατού στην Ουκρανία, σε αντίθεση με την έτερη... φασίστρω Μελόνι. Μ΄ αυτό δεν λέω ότι έπρεπε να βγει η Λεπέν, αλλά ότι δεν έπρεπε ποτέ το ΝΛΜ να υιοθετήσει την εξής γραμμή, που θα τη βρούμε όλοι μπροστά μας στο κοντινό μέλλον.

Σχολιο.- είναι εδάφιο στη σελ. 6 του επίσημου πολιτικού προγράμματος του ΝΛΜ, όπου ηγείται ο Μελανσόν. Κατεβάστε το έγγραφο από εδώ:

https://assets.nationbuilder.com/nouveaufrontpopulaire/pages/1/attachments/original/1719575111/PROGRAMME_FRONT_POPULAIRE_2806.pdf?fbclid=IwY2xjawD6LkdleHRuA2FlbQIxMAABHcGpnfXx0bu171gYJ6fAFJlF2MBzSqSyotCEoH9wsZkaBV1-PgjZGVwHrw_aem_-A9Yza3DU3ENNkbtChRciw

Σ χολιο.- το θέμα είναι αλλού. ΟΧΙ στο ότι είμαι πληροφορημένος, αλλά στο ότι... πολλοί άλλοι που ΞΕΡΟΥΝ, έχουν ΚΡΥΨΕΙ την αλήθεια.

Σχολιο.- Τα... κακά νέα είναι ότι παρά την νέα κυβέρνηση στη Γαλλία, ο μεγάλος νικητής των εκλογών είναι ο... Ζελένσκι. ΤΑ όπλα στην Ουκρανία έχουν απόλυτη πλειοψηφία αν τεθούν στη Γαλλική Βουλή.

Η Ανυπότακτη Γαλλία έχει 75 βουλευτές, το Σοσιαλιστικό κόμμα 65 βουλευτές, οι Οικολόγοι 33 βουλευτές και το Κομμουνιστικό Κόμμα 9 βουλευτές. Στην κυβερνώσα παράταξη, το κόμμα του Μακρόν «Αναγέννηση» διαθέτει 99 βουλευτές, ενώ οι δύο κεντροδεξιές συνιστώσες του έχουν 59 βουλευτές.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο Μακρόν δεν μπορεί να σχηματίσει πλειοψηφία, ακόμη και αν υποθετικά πάρει όλους τους άλλους του ΝΛΜ μαζί του πλην του Μελανσόν. (65+33+9+99+59=265 έδρες αλλά χρειάζεται 289 για απόλυτη πλειοψηφία).

Ωστόσο... τα όπλα στην Ουκρανία νίκησαν διότι 182 του ΝΛΜ + 168 του Μακρόν = 350 έδρες!

Προτείνω... να καλέσουν τον Ζελένσκι στη Γαλλία και να τον κάνουν πρωθυπουργό. ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ.... χώρια που θα μείνει άνεργος ο καημενούλης. στη χώρα του αν δεν τον βοηθήσουν...

Σχολιο.- Βαλτε και που η φιλιππινεζα των ηπα η Αγγλια,ο νεος πρωθυπουργός από τις πρωτες δηλωσεις του ήταν η ενισχυση του ζελενσκι.

Το μελλον μας δυσοίωνο

Σχολιο.- ΗΔΗ ξέρεις ότι το ΝΛΜ πάει για διάλυση. Και δεν υπολόγισες ακόμη τις συνέπειες.

δεν είναι ΜΟΝΟ το ότι ο Μελανσόν θα καταλήξει πάλι αντιπολίτευση. Είναι ότι οι δυνάμεις που θα επικρατήσουν θα έχουν απόλυτη πλειοψηφία σε ΕΝΑ θέμα. Στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία και ναι στον πόλεμο. Εδώ θάμαστε και θα το δούμε. Μακάρι να μη το δούμε αλλά... τέλος πάντων.

Σχολιο.- Ανάσα και η άρνηση Μελανσόν για συγκυβέρνηση.

Το μέλλον θα δείξει. Οχι τώρα. Σε 6 μήνες, ένα χρόνο.

Σχολιο.- σε γενικές γραμμές έτσι είναι... μόνο που αν αύριο, ή σε λίγες βδομάδες έρθει πρόταση προς ψήφιση για όπλα στην Ουκρανία, θα κερδίσει αυτομάτως απόλυτη πλειοψηφία και θα περάσει. Διότι το ΝΛΜ έχει δεσμευτεί γι αυτό και ο Μελανσόν δεν μπορεί να το αρνηθεί, εκτός αν ο ίδιος διαλύσει το ΝΛΜ.

Σχολιο.- Πριν μερικά χρόνια οι εξουσιαστές και τα κόμματα τους, πρόβαλαν τον μπαμπούλα (φόβο) του κομουνισμού και συσπείρωναν τους λαούς. Τώρα ο μπάμπουλας είναι η ακροδεξιά. Και νάτοι πάλι στα πράγματα οι ίδιοι και οι ίδιοι....Προνομιακή η θέση του κέντρου...... Και τι ωραία που μας επεξεργάζονται.....

Σχολιο.- Μάλλον κάποιο μπέρδεμα γίνεται -ελπίζω αφελώς…

Ο Μελανσόν αντικαπιταλιστές, αντινατοικος, αντιευρωπαϊστής και διαφορά τέτοια ??? Που τα βρήκατε αυτά? Η βάση της ανάλυσης είναι λάθος λοιπόν.. δεν θα έρθει από εκεί καμία ανατροπή -το σύστημα τους έχει στο τσεπάκι του -αφού στην μέγιστη πολιτική μάχη παραχώρησαν θέσεις στον Μακρον

Άλλου είναι ο δρόμος, σε ένα χρόνο θα αποδειχθεί

Το ερώτημα που προκύπτει από τις εκλογικές αναμετρήσεις στη Γαλλία και άλλου, ειναι το γιατί εργατες, αγρότες και χαμηλά μεσαία στρώματα συρρέουν μετωπικά στην αγκαλιά των λεπενιστων

Σχολιο.- Φοβάμαι πως ο Μελανσον ειναι ο εκπρόσωπος μιας Αριστεράς των 50+ των ανθρώπων που βλέπουν τους εαυτούς τους ως αγωνιστές αλλά στην πραγματικότητα ανήκουν στην κατηγορία που οι Γάλλοι ονόμαζαν αριστερούς του χαβιαριού. Κι όταν θα ρθει η ώρα θα προτιμήσουν το κοροϊδία του Μακρόν από τον ριζοσπαστισμο του Μελανσον.

Σχολιο.- ο Μελανσόν ήταν για χρόνια στους δρόμους μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλους? Τα έχετε μπλέξει κάπως νομίζω. Για τον Μιτεράν το πρωτοείπαν. Και για τύπους σαν τον Κουσνέρ και τον Γκλικσμάν. Μάλλον δεν έχουν πολλή σχέση με τον Μελανσόν αυτοί. Και αριστερά για τη Γαλλία είναι έως και το Σοσιαλιστικό Κόμμα και ο Ολάντ

Σχολιο.- Δεν το εξέφρασα σωστά. Όχι, ο Μελανσον υπήρξε μέλος του PS ως το 2010 νομίζω αλλά δεν μιλώ για αυτόν, το αντίθετο,, γνωρίζω την συνεπή διαδρομή του. Έγραψα για τις υπόλοιπες συνιστώσες του Λαϊκού Μετώπου οι οποίες δεν πολύ συμπαθούν την Ανυπότακτη Γαλλία και τον Μελανσον.

Σχολιο.- Μην είσαι τόσο σίγουρη και τον Μελανσόν και την Λεπέν το σύστημα τους πετά έξω . Οι κερδισμένοι είναι οι Μακρονιστές . Ο Μελανσόν με τους 50 θα κάνει αντιπολίτευση ε και . 

Σχολιο.- παρεπιπτόντως δεν βλέπω καμία διαφορά Λεπέν -Μακρον- είναι υπέρ της Ουκρανίας, είναι υπέρ του τερματισμού του "πολέμου" στην Μ.Ανατολή αλλά Χεζμπολάχ και Χαμάς είναι τρομοκρατικές οργανώσεις ........κατά τα άλλα δεν μοιάζει καθόλου στον Τσίπρα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Βρισκόμαστε ένα τσακ από τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, 

η φτώχεια κυριαρχεί σε όλη την ΕΕ, στην Παλαιστίνη τους σφάζουν σαν αρνιά...

Αλλά ένα μέτωπο "αριστερό" νίκησε στη Γαλλία... και θα συνεργαστεί με τους ακραία φιλο-νατοικους και φιλο-σιωνιστες τού Μακρόν, ενώ ένα τμήμα του είναι επίσης το ίδιο ακριβώς αντι-παλαιστινιακο και φιλο-ουκρανικο...

Δηλαδή, λένε δημόσια να σταματήσει η σφαγή στην Παλαιστίνη, ενώ εσωτερικά στέλνουν όπλα στο Ισραήλ!...

Όμως... "η ακροΔεξιά στη Γαλλία ηττήθηκε"!...

Αυτό θα είναι το νέο αφήγημα!... Και όλοι ένιωσαν να ανακουφίζονται και να ανοίγουν σαμπάνιες... 

Οι άνθρωποι που σκέφτονται τόσο απλοϊκά, εκτός όσων έχουν σαφές υλικό συμφέρον, είναι κάτι, όχι το ίδιο ακριβώς αλλά συγγενές, με ψυχιατρικό σύμπτωμα...

Η πλειοψηφία των "Αριστερών" διεθνώς είναι κάτι σαν ψυχιατρικό σύμπτωμα... Φυγή από την πραγματικότητα..."

Το λες και αυτισμό...

ή ο μπάφος είναι πολύ καλός...!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



η Λε Πεν πήρε πάνω από 10,6 εκ. ψήφους ή 33,22%

Ο Μελανσον  πάνω από 9 εκ. ή 28,2%

κι Ο μανωλάκης πάνω από 6,8 εκ. ή 21,2%

κι όμως η ΛεΠεν έγινε τρίτη σε έδρες ο μανωλάκης δεύτερος κι ο μελανσον πρώτος ???

Αστική (κΥνοβοολευτική ) Δικτατορία ή δημο''κρατία'' των woke's (woke Κρατία ) ?

Ψήφισαν την ακροδεξιά τα βόρεια προάστια του ''νησιού της Γαλλίας'' κυρίως ξένοι βιομηχανικοί εργάτες , σχεδόν όλοι στην κεντρική Γαλλία (κυρίως αγροτες και αγροτοβιομηχανικοί εργάτες (απο Μπρέστ και μετανάστες) Λα ροσελ ,Μπορντό, Λιμοζ , σεντΕτιενε ,Λιόν ,Ντιζον ) μέχρι τα βόρεια προάστια της Μασσαλίας (εργάτες και λούμπεναριό ) και την νότια κορσική (εργάτες τουρισμού , μικροαγρότες, και μετανάστες ) . Αυτά τα 10 εκ . θεωρούν ότι η Γαλλική αριστερά είναι πουλημένοι πολιτικάντιδες στο ΕυρωΕνωσίτικο Ράιχ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμβαίνουν πολλά παράδοξα αυτές τις μέρες με αφορμή τις γαλλικές εκλογές. Και ένα απ' αυτά είναι οι διαμαρτυρίες κάποιων αριστερών για τη νοθεία, όπως λένε, που έφερε το Λαϊκό Μέτωπο πρώτο σε βουλευτικές έδρες, ενώ είναι δεύτερο σε ψήφους. 

Και αγανακτούν, γιατί αδικήθηκε η Ακροδεξιά! 

Φυσικά, δεν υπήρξε καμιά εσκεμμένη νοθεία, αλλά η συνέπεια του μονοεδρικού εκλογικού συστήματος με τους δύο γύρους. Κάτι που δεν θυμάμαι το πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα της Γαλλίας να έχει απασχολήσει άλλη φορά αριστερούς στην Ελλάδα, όπως δεν απασχολεί και το μονοεδρικό της Βρετανίας. Όπου βουλευτή βγάζει το κόμμα που έρχεται πρώτο σε μια περιφέρεια, ακόμα κι αν έχει ασήμαντο ποσοστό. 

Η διαμαρτυρία εκδηλώνεται και με μια λαθροχειρία. Εμφανίζεται μια μεγάλη διαφορά ψήφων μεταξύ Λαϊκού Μετώπου και Ακροδεξιάς, με βάση τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου. Κάνουν πως δεν ξέρουν -και στους αφελείς ούτε που τους περνάει απ' το μυαλό- ότι ενώ η Ακροδεξιά κατέβηκε και στον δεύτερο γύρο σε όλες σχεδόν τις περιφέρειες, το Λαϊκό Μέτωπο κατέβηκε σε ένα μέρος απ' αυτές. 

Έτσι, δεν ισχύει η διαφορά που εμφανίζουν και αγανακτούν με τη αδικία σε βάρος της Λεπέν. Κι αυτό γιατί η σύγκριση που κάνουν (10 εκατομμύρια ψήφους η Ακροδεξιά, 7 η Αριστερά), δεν ισχύει, καθώς στον πρώτο γύρο, που και οι δυο παρατάξεις κατέβηκαν σε όλες τις περιφέρειες, η Ακροδεξιά πήρε 10,7 εκατομμύρια ψήφους και η Αριστερά 9 εκατομμύρια.

Τσάμπα το κλάμα και τα χαρτομάντηλα που ξοδεύουν!

Σχολιο.- Επιτέλους κάποιος το έγραψε! Το "10 εκατομμύρια ψηφοφόροι", εκτός από σκόπιμα παραμορφωμένη ανάγνωση των γαλλικών εκλογών, είναι το πρώτο πράγμα που είπε η Λεπέν μετεκλογικά, και πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω το πόσο εύκολα έπιασε η λεπενική προπαγάνδα και επαναλαμβάνεται απ' όλους.

Σχολιο.- Διαρκώς γίνεται όλο και πιο δύσκολη η συζήτηση εδώ πέρα. Προκαλεί μια θλίψη αυτό πλέον.

Σχολιο.- Το είδα κι εγώ και μου έκανε εντύπωση το ποσό αβασάνιστα και χωρίς να το ψάξουν λένε ό,τι λένε.

Σχολιο.- Αυτό που είναι εντυπωσιακό, όπως έγραψα, είναι ότι μέχρι τώρα σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις που έχουν γίνει στη Γαλλία που τις παρακολουθώ επί δεκαετίες, δεν είχαν πέσει στην αντίληψή μου ανάλογες διαμαρτυρίες για το εκλογικό σύστημα. Όπως δεν είδα και πριν μια βδομάδα διαμαρτυρίες για το εξίσου προβληματικό εκλογικό σύστημα της Βρετανίας, όπου οι Εργατικοί με το 34% πήραν τις 412 από τις 650 έδρες.

Σχολιο.- Πολύ πιθανό να μην έχουμε δει τις ίδιες δημοσιεύσεις. Κάποιες που έχω δει είναι εξαιρετικά προκλητικές. Μιλάνε ξεκάθαρα για νοθεία σε βάρος της Λεπέν και για πολλά άλλα. Ανεξάρτητα από εκτιμήσεις για το τι θα ακολουθήσει, οι άνθρωποι έχουν βγει στα κεραμίδια για την αδικία που έγινε στα φασιστοειδή.

Σχολιο.- Στη Γαλλία το λένε μόνο οι ακροδεξιοί. Εδώ, όπως φαίνεται, συγκινεί και κάμποσους αριστερούς.

Σχολιο.- Νομίζω  πως όσοι το λένε, εκφράζουν απλώς την αγωνία τους για το μέλλον, αναφερόμενοι στην υπολογίσιμη δύναμη της ακροδεξιάς στη Γαλλία.  Δε νομίζω δηλαδή πως "διαμαρτύρονται για τη νοθεία", -δεν έχουν κανένα λόγο να κάνουν κάτι τέτοιο-, αλλά με τις προεδρικές εκλογές μπροστά, στις οποίες στοχεύει πάντα η Λεπέν, καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας τη γενική εικόνα και αυτή λέει πως το ακροατήριο της Λεπέν είναι πολύ μεγαλύτερο των όποιων Γάλλων ακροδεξιών.

Σχολιο.- Μα αυτό που εξοργίζει με τους υποτιθέμενους αριστερούς είναι η νοθεία που κάνουν με τα πραγματικά αποτελέσματα των εκλογών. Που το 33% της Λεπέν το κάνουν 37% επειδή  έτσι τους πλασάρουν τα αστικά καθεστωτικά ΜΜΕ. Και το 28% του Λαϊκού Μετώπου το κάνουν 25% επειδή το είπε η Λεπέν και τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Και αυτό από αριστερούς ανθρώπους που υποτίθεται είναι έξυπνοι και δεν τρώνε τις φόλες που τους πετάνε τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Σχολιο.- Όσο για τα εκλογικά συστήματα που είδα να γράφετε πιο πάνω, είναι μαγειρικές συνταγές που εξυπηρετούν συγκεκριμένους μάγειρους. Θυμάμαι πως και στις προεδρικές στις ΗΠΑ το 2016 η κυρά Κλίντον είχε πάρει και περισσότερες ψήφους και μεγαλύτερο ποσοστό απ' τον κυρ Τραμπ ο οποίος όμως εξελέγη γιατί είχε περισσότερους εκλέκτορες.

Σχολιο.- Έχουμε και πολλά δικά μας ιστορικά παραδείγματα. Με πιο εντυπωσιακό τις εκλογές του 1956 με το λεγόμενο "τριφασικό" του Καραμανλή. Απλή αναλογική στις μεγάλες πόλεις, όπου η ΕΡΕ ήταν αδύναμη, ενισχυμένη όπου είχε δυνάμεις ανάλογες της αντιπολίτευσης, πλειοψηφικό εκεί που κυριαρχούσε. Και συνασπίστηκε το Κέντρο και η Αριστερά, ακόμα και το μικρό πλέον Λαϊκό Κόμμα του Τσαλδάρη, στη Δημοκρατική Ένωση. Και πήραν 48,15%, έναντι 47,4% της ΕΡΕ. Η οποία, όμως, έβγαλε 165 βουλευτές, έναντι 132 της Δημοκρατικής Ένωσης!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΜΕΝΑ ΘΑ ΜΕ ΛΕΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟ! 

Μιλούσε ο Σπίρτζης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και κάποια στιγμή απευθύνθηκε στον τσάτσο της Goldman Sachs και θρασίμι της εφοπλιστικής διαπλοκής, με το όνομά του: Στέφανε.

Και τότε ποιος είδε και δεν φοβήθηκε τον συμπλεγματικό φίτσουλα Κασελόπουστα -που, όπως έχει πει, ακόμα και σταυρός σχηματίστηκε στο νερό της κολυμπήθρας όταν βαφτιζόταν, θεϊκό σημάδι πως μεγαλώνοντας θα γίνει σπουδαίος!

"Πρόεδρε!", διόρθωσε, με αυστηρό τόνο, τον Σπίρτζη.

Και δεν λύθηκαν όλοι στα γέλια εκεί μέσα! Και δεν βγήκε έστω ένας να του πει ότι κάτι τέτοια βγάζουν πολλή καζούρα στην Ελλάδα, όπου μια από τις πιο συνηθισμένες εκφράσεις είναι το "αν πετάξεις πέτρα, ή σκύλο ή πρόεδρο θα πετύχεις".

Σχολιο.-  το ουσιώδες δεν είναι το τι λέει και κάνει ο "Πρόεδρος", αλλά το τι ανέχονται οι άλλοι και η ελληνική κοινωνία...

Σχολιο.- Ε, ναι! Είναι εντυπωσιακό ότι τον ακούν να κατεξευτελίζει τα πάντα και δεν αντιδρούν. Κι όσο για την κοινωνία και μόνη η παρουσία σε κεντρικές θέσεις στην πολιτική ζωή Μητσοτάκη και Κασσελάκη είναι δείγμα βαθιάς κρίσης και παρακμής.

Σχολιο.- Ήθελα να μάθω αυτός ο αριστερούλης Αρβανίτης, που καθόταν πρώτο τραπέζι πίστα, τι σκατά σημείωνε συνέχεια;;;. Α, και ο Μπαλάφας δίπλα του....

Σχολιο.- Τι ξεφτίλες είναι όσοι και όσες τον ανέχονται.

Σχολιο.-  άλλοι κούνησαν το κεφάλι τους συγκαταβατικά και άλλοι έσκυψαν το κεφάλι τους.

Σχολιο.- Ε ρε τι ακούμε ...

Σχολιο.- Και πού '΄σαι ακόμα! Οσονούπω θα τους υποχρεώνει να σηκώνονται όρθιοι όταν θα μπαίνει στην αίθουσα της συνεδρίασης.

Σχολιο.- Εγέρθητω

Σχολιο.- Πάντως, εδώ που τα λέμε, έχουν μπει στο πνεύμα ήδη από τότε που ο Τσίπρας τους έβαζε να περνάνε από σωματικό έλεγχο για να μπούνε στην αίθουσα του Συνεδρίου, έβαλε την προσωπική του φρουρά να κόβει βόλτες ανάμεσα στους συνέδρους και μετά τους υποχρέωνε να ψηφίζουν ξανά και ξανά, μέχρι να περάσει το δικό του. Βρήκε και τα κάνει ο φίτσουλας Ψαροκασέλας.

Σχολιο.- θα τους λέει και ΕΓΕΡΘΟΥΤΩ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θέλουμε ολυμπιακή αποστολή με Ρέμο, Λιγναδη, Αυγενακη, Ριχάρδο, Αυτιά και τη Μοιραρακη να στρώνει το χαλί.

Σχολιο.- Να στείλουμε και τον Δημητρακόπουλο που ξέρει και την γλώσσα

Σχολιο.- Ο Ριχάρδος είναι ο μόνος που θα φέρει χρυσά μετάλλια. Πριν καν αγωνιστει

Σχολιο.- Μπουχάρα το χαλί;

Σχολιο.- Ρε συ ξέχασες Φιλιππίδη , Καϊλή και για νομική συμπαράσταση βάλε δύο τρείς δικηγόρους ,με κλήρωση όμως γιατί έχουμε πολλούς αναλόγου επιπέδου



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγώ θέλω σημαιοφόρο τη Σακαρη και να κρατάει ένα ταπερ με απολιθωμένα ντολμαδάκια της γιαγιάς της.

Σχολιο.- ...πάντως εγώ χαίρομαι πού ΝΙΓΗΡΙΑΝΟΣ, θα κρατήσει τη σημαία του Έθνους-Λαού της ΝΙΓΗΡΙΑΣ!!!!!!! Λευτεριά σε όλους τούς λαούς της Α Φ Ρ Ι Κ Η Σ...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε αριθμούς η Λεπέν πήρε 10 μύρια ψήφους...ο συνασπισμός της "αριστεράς" με τον "ακροαριστερό" της καπιταλιστικής διαχείρισης Μελανσόν 9 μύρια. Εσείς οι χαρούμενοι της "πλουραλιστικής μπάτε σκύλοι αλέστε" "ελπιδοφόρες προσεγγίσεις" στα τσιπουράδικα του Ψυρρή;Και μετά ψάχνεστε που σας έπεσε η "νίκη" απ' την τρύπια τσέπη...νούμερα...άει σιχτίρ...

Σχολιο.- Στον α γύρο  1 εκατ. ήταν η διαφορά. Άσε τι γράφουν τα παπαγαλακια. Στο β απέσυραν υποψηφίους για να μη βγουν της Λεπέν. Όχι ότι πήραν λίγες οι φασίστες.

Σχολιο.- Σε αριθμούς η Λεπέν πήρε 10 μύρια ψήφους και 33%...το Νέο Λαϊκό Μέτωπο της "αριστεράς" με τον Μελανσόν 9 μύρια και 29%. Αυτό που πλασάρει η Λεπέν και προωθούν τα καθεστωτικά ΜΜΕ είναι ότι δήθεν η Λεπέν πήρε 37% και ο Μελανσόν 25%.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα μεγάλο διαδικτυακό "ούυυ" την ώρα που θα παρελαύνει με την σημαία το "πουλέν" του Κούλη.Άλλωστε κράξιμο θέλει κι η διοργάνωση



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



9/7/2024     -    15.00

- Θα ξεκινήσω αναφερόμενος στην επίσκεψη του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν στο Πεκίνο και τη συνάντησή του με τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ. Το σχόλιο του Λι Τζιαν, εκπροσώπου Τύπου του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών μετά τη λήξη της συνάντησης ήταν «όλα τα λεφτά» και, νομίζω, βάζει τα πράγματα στη θέση τους χωρίς περιστροφές και «περικοκλάδες»:

- «Το ΝΑΤΟ είναι πραγματική πηγή κινδύνου για όλο τον κόσμο και τη σταθερότητα στον πλανήτη. Το ΝΑΤΟ είναι η πιο αιματοβαμμένη και εγκληματική ένωση μετά το Γ’ Ράιχ. Οι χώρες που συμμετέχουν σε αυτόν τον βάρβαρο υπόνομο δεν μπορούν να είναι πρεσβευτές της ειρήνης».

- Με τρεις προτάσεις «τελείωσε» και τον Όρμπαν και τις «ειρηνευτικές» του πρωτοβουλίες και το ΝΑΤΟ και σύσσωμη τη συλλογική Δύση...Προσυπογράφω μέχρι κεραίας…

- Μια είδηση που προκάλεσε χτες αρκετό ενδιαφέρον, ήταν η αποκάλυψη του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χούντας του Κιέβου επιχείρησαν να δωροδοκήσουν Ρώσο πιλότο στρατηγικού βομβαρδιστικού αεροσκάφους Tu-22M3, προσφέροντάς του ποσό πάνω από 2 εκατ δολάρια ΗΠΑ για να φυγαδεύσει το αεροσκάφους του στο έδαφος της χώρας των ουκρανοναζί. Επιπλέον, οι μυστικές υπηρεσίες της ναζιστικής χούντας του Κιέβου είχαν προετοιμάσει για τον πιλότο και την οικογένειά του ουκρανικά και πλαστά ιταλικά διαβατήρια. Ο Ρώσος πιλότος όχι μόνο δεν ενέδωσε στον πειρασμό της ουκρανικής χούντας, αλλά ενημέρωσε αμέσως την υπηρεσία του και τις αρχές της χώρας του (Υπουργεία Άμυνας και Εσωτερικών, FSB κλπ). Το «ραντεβού» που είχαν κλείσει οι αρχές της χούντας του Κιέβου με τον Ρώσο πιλότο ήταν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Οζιόρνογε (Περιφέρεια Ζιτόμιρ), το οποίο… «όλως τυχαίως» μετά, δέχθηκε πυραυλική επίθεση από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις!...

- Πάμε τώρα στα μέττωπα. Ως γνωστόν, κατά τη χτεσινή μέρα και κατά τη διάρκεια αρκετών ωρών (από το πρωί μέχρι το απόγευμα) οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζικότατη στοχευμένη ομαδική πυραυλική επίθεση σε διάφορες περιοχές της χώρας των ουκρανοναζί. Τα πολυπληθέστερα και βαρύτερα χτυπήματα έγιναν στην πόλη και την Περιφέρεια του Κιέβου, στο Κριβόι Ρογκ (Περιφέρεια Ντνιεπροπετρόφσκ) και τις Περιφέρειες Ζιτόμιρ, Τσερνίγκοφ, Χμελνίτσκι, Νικολάγεφ και το κατεχόμενο ακόμη τμήμα της ΛΔ Ντονιέτσκ (στο Κραματόρσκ και το Ποκρόφσκ).

- Βασικοί στόχοι έγιναν στρατιωτικές επιχειρήσεις, δηλαδή παραγωγικές μονάδες οπλισμού, πυρομαχικών και άλλου στρατιωτικού υλικού, στρατιωτικά αεροδρόμια (όπως αυτό των Ζουλιάνι στο Κίεβο), οπλικά συστήματα (μεταξύ αυτών και εκτοξευτήρες πυραύλων HIMARS κ.ά.) και, γενικά, χώροι που σχετίζονται άμεσα με τη βοήθεια προς τις VSU στην ένοπλη σύγκρουση με τη Ρωσία.

- Τα ουκρανικά Μέσα και social media ανέφεραν ότι 38 ρωσικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν συνολικά. Βεβαίως, το Υπουργείο Άμυνας της χώρας των ουκρανοναζί σπεύδει να διευκρινίσει ότι… 30 από τους 38 πυραύλους και τηλεκατευθυνόμενες βόμβες… αναχαιτίστηκαν από την ουκρανική αεράμυνα – μόνο που το οπτικοακουστικό υλικό που έχει ήδη αναρτηθεί σε ουκρανικές, μάλιστα, πηγές, μαρτυρούν μάλλον… το αντίστροφο (ότι δηλαδή το πολύ 8 ρωσικοί πύραυλοι ήταν αυτοί που αναχαιτίστηκαν – οι υπόλοιποι βρήκαν κανονικά στόχο).

- Μόνο το στρατιωτικό εργοστάσιο Artyom στο Κίεβο έπεσαν σίγουρα 6 βλήματα πυραύλων (υπάρχουν όλα καταγεγραμμένα σε βίντεο και μάλιστα από κατοίκους του Κιέβου). Στο αεροδρόμιο Ζουλιάνι υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι επλήγησαν αντιαεροπορικά συστήματα δυτικής προέλευσης (Στγ: στο παρελθόν εκεί είχαν καταστραφεί από ρωσικά πλήγματα 3 συστήματα Patriot). Τουλάχιστον 3 ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν στο Κριβόι Ρογκ το εργοστάσιο μεταλλουργίας MetInvest, που ανήκε στον Ουκρανό ολιγάρχη Ρινάτ Αχμέτοφ, το οποίο όχι μόνο παρήγαγε πρώτες ύλες για την κατασκευή οπλικών συστημάτων για τις VSU, αλλά είχε κατασκευάσει για λογαριασμό τους περί τα 10 ταχύπλοα σκάφη, 12 τρέιλερ για τη μεταφορά τους, περί τα 800 αλεξίσφαιρα γιλέκα κοκ. Επιπλέον είχε προβεί σε δωρεές ύψους 4 δισεκ γριβνών (περίπου 91 εκατ ευρώ) προς το στρατό των Ουκροναζί. Στο Κραματόρσκ επλήγη εργοστάσιο μηχανοκατασκευών που κατά τη διάρκεια της ΕΣΕ επιτάχθηκε για στρατιωτικούς σκοπούς, ενώ στο Ποκρόφσκ (Κρασνοαρμέισκ) επλήγη χώρος κοντά στο νεκροταφείο της πόλης, στο οποίο ήταν τοποθετημένα πυραυλικά συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων HIMARS.

- Στον αντίποδα οι VSU συνέχισαν το «θεάρεστο» έργο των πληγμάτων σε κατοικημένες περιοχές της Ρωσίας. Στο Μπέλγκοροντ και τα θύματα από τις χτεσινές επιθέσεις των Ουκροναζί αναφέρθηκα ήδη στο προηγούμενο σημείωμά μου. Στις υπόλοιπες πληγείσες περιοχές είχαμε τουλάχιστον 4 τραυματίες αμάχους στη ΛΔ Ντονιέτσκ και υλικές, μόνο, ζημίες στην Περιφέρεια της Χερσώνας και του Κουρσκ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



9/7/2024     -     4.00

- Το απόγευμα και αργά το βράδυ το Μπέλγκοροντ (στη Ρωσία είναι αυτό, if you know, «αγαπητά» παπαγαλάκια του συστήματος) σε 2 πλήγματα στην πόλη (πέρα από τα χτυπημένα χωριά ειδικά στην παραμεθόριο με τη λεγόμενη «Ουκρανία») είχαμε 4 νεκρούς, αρκετούς τραυματίες, 12 τουλάχιστον διαμερίσματα σε 8 διαφορετικές πολυκατοικίες, 3 εργασιακές χώρους, 2 δημόσια κτήρια και αρκετά ΙΧ αυτοκίνητα να έχουν υποστεί ζημιές. Στον ΟΗΕ, λέει, θα συγκαλέσουν έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με θέμα τη fake ρωσική «επίθεση» στο νοσοκομείο Παίδων στο Κίεβο. Πριν λίγες μέρες στη Σεβαστούπολη στη χερσόνησο της Κριμαίας είχαμε πλήγμα πυραύλου σε παραλία με λουόμενους παραθεριστές. 3 νεκροί, 127 τραυματίες. Στο Μπέλγκοροντ είχαμε τουλάχιστον 4 πολύνεκρες επιθέσεις μόνο από την τραγωδία της 30/12/2023 και μετά. Είδατε κανέναν στη «συλλογική Δύση» να «συγκινείται»;;; Μπα…

- Βεβαίως η οποιαδήποτε καταδικαστική απόφαση θα μπλοκαριστεί από την ίδια τη Ρωσία και την Κίνα (τουλάχιστον από αυτές) με βέτο, ωστόσο δεν μπορεί να μην προκαλεί από τη μία ειρωνικό μειδίαμα και από την άλλη εμετό η «σπουδή» χωρών όπως η Βρετανία να «καταδικάσουν» τη Ρωσία, όταν το βλήμα (αλλά και ο εκτοξευτήρας) που προκάλεσε τις ζημίες και τα ανθρώπινα θύματα στο νοσοκομείο Παίδων ήταν βρετανικής παραγωγής…

- Για να το δείτε ακόμη καλύτερα πόσο ωμά ψεύδονται οι Ουκροναζί, παραθέτω και πάλι στο πρώτο σχόλιο κάτω από τη βασική ανάρτηση την παραπομπή στο δημοσίευμα των Dva Mayora (Dva_Majors) στο Telegram, όπου φαίνεται ξεκάθαρα ο τύπος βλήματος που χτύπησε το περιώνυμο νοσοκομείο. Δείτε και κρίνετε…

Σχολιο.- Το οπτικοακουστικό υλικό που δημοσίευσαν οι Dva Mayora (Dva_Majors) στο Telegram προς επίρρωση των επιχειρημάτων τους:

https://t.me/dva_majors/46932?single

Σχολιο.-  Όλο το σκηνικό στήθηκε λίγο πριν απο τη Σύνοδο των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, για να δικαιολογηθούν και πάλι οι πακτωλοί χρημάτων που ετοιμάζονται να ενισχύσουν την τσέπη των χουνταίων του Κιέβου.

Σχολιο.- Και βεβαια και απο των Ελληνων τα λεφτά.

Εμείς θα πληρώνουμε η τους Γερμανούς η τους Ουκρανους

Σχολιο.- Και πάλι το κείμενο των Dva Mayora μεταφρασμένο στα Ελληνικά, προς διευκόλυνση της παρακολούθησης:

- Ψέμα: Η Ρωσική Ομοσπονδία επιτέθηκε εσκεμμένα στο νοσοκομείο Παίδων Okhmatdyt στο Κίεβο με πύραυλο cruise X-101. Τα ουκρανικά κανάλια στο Telegram γράφουν για αυτό.

- Αλήθεια: Η Ρωσία επιτέθηκε σε στρατιωτικούς στόχους στο Κίεβο και η επίθεση στο νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε με πύραυλο αεράμυνας AIM-120 από ένα σύστημα αεράμυνας NASAMS που χρησιμοποιούσε η ουκρανική πλευρά. Αυτό αποδεικνύεται τόσο από την αναλογία των γραμμικών διαστάσεων του πυραύλου (διάμετρος και μήκος) όσο και από τη φύση της ζημιάς (κατάρρευση μόνο μικρού τμήματος του κτηρίου και ζημιές από θραύσματα σε γειτονικά κτίρια). Επιπλέον, πλάνα από θραύσματα τυπικά αντιαεροπορικών πυραύλων διανεμήθηκαν απευθείας σε κανάλια τηλεγραφημάτων της Ουκρανίας.

- Ο πύραυλος AIM-120 έχει μήκος 366 cm, διάμετρο 17,8 cm και λόγο μήκους προς διάμετρο 1/20,6. Για το X-101 αυτές οι παράμετροι είναι 745 cm, 74,2 cm, αναλογία 1/10, για το X-55 588 cm, 51,4 cm, αναλογία 1/11,4, αντίστοιχα. Το στιγμιότυπο από το βίντεο της άφιξης δείχνει ξεκάθαρα ότι ακόμα και παρά τη λήψη υπό γωνία, όχι ακριβώς στην πλευρική προβολή, το μήκος του πυραύλου ξεπερνά τη διάμετρό του κατά περισσότερο από 15 φορές.

- Η έμμεση επιβεβαίωση περιλαμβάνει επίσης την απουσία του χαρακτηριστικού ήχου των ρωσικών πυραύλων (το σφύριγμα υπάρχει στο δεύτερο βίντεο, αλλά διαφέρει από αυτό που θα ήταν αν είχε φτάσει το X-101) και την άφιξη πυρομαχικών από το δυτική πλευρά.

- Ωστόσο, η ουκρανική προπαγάνδα, η οποία ανέλαβε το καθήκον να επικεντρώσει τη μέγιστη προσοχή στην «εικόνα» την παραμονή της Συνόδου του ΝΑΤΟ, προσπαθεί με όλες της τις δυνάμεις να αποδείξει ότι το χτύπημα έγινε από ρωσικό πύραυλο. Έτσι, σύμφωνα με ουκρανικά κανάλια στο Telegram, το γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας διέταξε την απομάκρυνση των αμάχων από τον τόπο της τραγωδίας, ώστε να μην αφαιρέσουν συντρίμμια από τον πύραυλο, που θα μπορούσαν να δείχνουν την πραγματική του προέλευση.

Dva_Majors (08/07/2024, 17:25)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ζαίοι πανηγυρίζουν για τον Μελανσόν που έβριζε τον Τσίπρα νυχθημερόν.

Συμπέρασμα: Άρα οι Ζαίοι γουστάρουν το μπινελίκι και την ξεφτίλα για να σε εκτιμούν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διάβασε το όλο και κοινοποιήσε το

Καλησπέρα, 

Ονομάζομαι Μαρία Πιτσιδήμου και επίσημα βρίσκομαι στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης μου. Αυτή είναι μια απελπισμένη φωτογραφία, στην οποία εκτός από την κοιλίτσα μου κρατάω 1 σπιτική λεμονάδα με τζίντζερ, ενώ στην πραγματικότητα θα ήθελα να πιω αρκετή ποσότητα βότκας. Στο ψητό! 

Το Σάββατο 6 Ιουλίου μπήκα στο(Ν) ΕΦΚΑ, ώστε να κάνω το αίτημα μητρότητας, το οποίο δικαιούμαι! Ωστόσο, ο/το ΕΦΚΑ με έχει περασμένη μέσα ως ΑΝΤΡΑ με αποτέλεσμα να μην με αφήνει να ολοκληρώσω την διαδικασία. 

Με άπειρες άκαρπες προσπάθειες - επικοινωνία με 1555, εφορία, ΚΕΠ, ΕΦΚΑ της περιοχής που υπάγομαι- τελικά έμαθα πως ευθύνεται ο/το ΕΦΚΑ για αυτό. 

Σε αυτό το σημείο να πω, πως με 5 διαφορετικούς υπαλλήλους που μίλησα με το 1555, μου είπαν 5 διαφορετικά πράγματα και τα τηλέφωνα προς το ΕΦΚΑ δεν απαντήθηκαν ποτέ! (Υπάρχει ιστορικό)

Έκανα 1 διαδικτυακό ραντεβού σήμερα 8/7/2024 στο οποίο, η τίμια υπάλληλος εν τέλει μου απάντησε πως δεν γνωρίζει ποια έγγραφα χρειάζεται να προσκομίσω, στο μητρώο του ΕΦΚΑ. Αλλά γνωρίζει πως αυτό γίνεται με ραντεβού δια ζώσης με το μητρώο. 

Όπως και να έχει και χωρίς να θέλω να δικάσω το δημόσιο, η ερώτηση μου είναι η εξής: Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ "ΔΕΝ ΞΕΡΩ", ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΔΗΜΌΣΙΟ; 

Παρακαλώ κοινοποιήστε -οχι γιατί έχουμε θέμα με τους δημόσιους υπαλλήλους, δεν πρόκειται για κάποιον διχασμό μεταξύ "αυτοί και εμείς", ούτε επιθυμώ κάποιο είδος πολέμου με την οποιαδήποτε κυβέρνηση. 

Επιθυμώ όμως από καρδιάς να γίνουμε όλοι καλύτεροι. Και επειδή την Παρασκευή 12/7/2024 έχω ραντεβού με το μητρώο ΕΦΚΑ, αν κάποιος γνωρίζει ποια έγγραφα χρειάζομαι για να αλλάξει το Άντρας σε Γυναίκα, ας απαντήσει. Ας γίνουμε viral βρε παιδιά! Χρειάζεται να τονίζονται τα μελανά σημεία αυτών που κάνουν λάθη και κοστίζουν σε εμάς! 

Μεγάλη μου χαρά να κοινοποιηθεί τόοοοοσο πολύ, ώστε να τα πούμε και με κανέναν πολιτικό, ιδίως σε μια στιγμή που όλοι αγχώνονται ΜΕ το και ΓΙΑ το δημογραφικό. Κάνουμε παιδιά κυρίες και κύριοι αλλά δεν μας δίνετε τα δεδουλευμένα μας επιδόματα, γιατί κάποιος υπάλληλος έκανε χοντράδα. 

Με εκτίμηση Μαρία Πιτσιδήμου - γυναίκα - μα, πάνω απ' όλα άνθρωπος 

Υ. Γ δεν είμαι δυνατή στο Tik Tok

Σχολιο.-  Εγώ όταν παντρεύτηκα κι ετοίμαζα τα χαρτιά μου διαπίστωσα ότι ήμουν γραμμένη στο μητρώο αρρένων! Κι είμαι γυναίκα σίγουρα! Μπορεί να σας το βεβαιώσει και ο γυναικολόγος μου κι έχω και σχετικές εξετάσεις: υπερηχογράφημα έσω γεννητικών οργάνων, μαστογραφία κτλ! Μήπως λέω μήπως, χωρίς να ξέρω δυστυχώς, θα ήταν καλό να πάρετε μαζί σας αντίστοιχες απεικονίσεις;

Σχολιο.- και δεν είναι η πρώτη φορά! Μια μαμά που της πρόσεχα τα παιδιά και της είχα πει για την περίπτωση μου, έμεινε καταπληκτική γιατί είχε συμβεί και στην ίδια, και μάλιστα την είχαν καλέσει και στον στρατό!

Σχολιο.- είχε πάει εδώ στην Αθήνα σε κάποια υπηρεσία του στρατού, στρατολογία λέγεται; Δεν τα ξέρω αυτά, κοντά στον σταθμό Λαρίσης μου είχε πει, για να τους πει ότι είναι γυναίκα, αλλά εκείνοι της είπαν ότι πρέπει πρώτα να παρουσιαστεί, κι εκεί ν' αποδείξει ότι είναι γυναίκα!

Σχολιο.- ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΓΡΑΨΟΥΝ ΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΟΥΛΑΙΟΙ ΓΥΝΑΙΚΑ

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑΓΗ ΦΥΛΟΥ ......



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατ΄αρχήν μιλάμε εδώ ορμώμενοι από την κοινωνικο-πολιτκή ιδεολογία που πρεσβεύει το κάθε κόμμα, ή συνηθίσαμε να κολλάμε ταμπέλες, ανάλογα με την συστημική προπαγάνδα, λόγω άγνοιας; Πότε οι πράσινοι ήταν παρακλάδι "κομμουνιστικό"; Δημιούργημα του Σόρος και του Σβαμπ είναι, που παρουσιάζεται σαν πολιτικό κόμμα, όταν δεν έχει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ κοινωνικο-πολιτική ιδεολογία. Το περιβάλλον δεν αποτελει ιδεολογική βάση! Το ίδιο συμβαίνει και με τον ναζισμό. Κανένα πολιτικό υπόβαθρο δεν διαθέτει. Ο οικοφασισμός είναι το μακρύ χέρι του συστήματος για μεγάλα κέρδη. Τίποτα παραπάνω! Οσο για τον συνασπισμό του Μελανσόν, σοσιαλιστές και πράσινοι καμία επαφή δεν έχουν με τον κομμουνισμό! Ούτε οι απανταχού σημερινοί "αριστεροί". Αντιθέτως, πολεμάνε με νύχια και με δόντια τις κοινωνίες, για να μην στραφούν σε κομμουνιστικές αναζητήσεις. Ολοι αυτοί κλέβουν τα απαραίτητα, για την προπαγάνδα τους, κομμουνιστικά τσιτάτα, για ψηφαλάκια και μετά την εκλογή τους ξεχνάνε και τι είπαν! Ας μην μπερδευόμαστε και εμείς!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιος είναι ο ηγέτης της Γαλλικής αριστεράς Ζαν Λικ Μελανσόν και γιατί οι αριστεροί στην Ελλάδα θα τον αποκαλούσαν… ακροδεξιό και ψεκασμένο!

8/7/2024

Αυτή την στιγμή όσοι μπουν στο Χ και πατήσουν τα ανάλογα “τρεντ” (όπως #Γαλλία #Γαλλικές_εκλογές #Λεπέν #Μελανσόν κτλ…) Θα παρατηρήσουν τους πανηγυρισμούς των ντόπιων “αριστερών” για την νίκη του Ζαν Λικ Μελανσόν, με τα περισσότερα απο αυτά να βρίζουν κα να περηφανέυονται για την μεγάλη νίκη του γαλικού λαού απέναντι στην ακροδεξιά.

Ποιος είναι όμως πραγματικά ο Ζαν Λικ Μελανσόν;

Ψάχνοντας πληροφορίες σε Γαλλικές σελίδες για τον πρόγραμμα του αριστερού ηγέτη της Γαλλίας Ζαν Λικ Μελανσόν, είδα πολλα καλά στοιχεία που θα έκανε τους ντόπιους αριστερους όχι απλά να τον μισήσουν αλλα να τον θεωρήσουν ακροδεξιό, σκοταδιστή, ψεκ, και πολλά αλλα που έχουμε ακούσει κατα καιρούς απο τους νεοαριστερούς της Ελλάδας.

Κι αυτό γιατί δεν έχει καμιά σχέση με κόμματα όπως του Σύριζα, ή του  ΚΚΕ. Καταρχάς, έχει μιλήσει κατά του ακραίου Ισλάμ και πολλές φορές έχει κάνει κριτική για το μεταναστευτικό πρόβλημα της Γαλλίας, κατηγορώντας τα κεντροδεξιά κόμματα και τις πολιτικές τους.

Αυτό όμως που μου έκανε περισσότερη εντύπωση απ όλα, ήταν πως μιλούσε για δικατορία Covid, κατηγορώντας τον ΠΟΥ και τον Μπιλ Γκέιτς πως θέλουν να επιβάλλουν μια παγκόσμια δικτατορία με Covi Pass για να μας περιορίσουν τις ελευθερίες μας. Ακριβώς αυτό που μισεί να ακούει η αριστερά στην Ελλάδα.

Φυσικά ο ίδιος δεν έκανε ποτέ το εμβόλιο, γιατί όπως δήλωσε “δεν θα γίνω πειραματόζωο” για χάρη των παγκοσμιοποιητών!

«Θέλω να είμαι σε θέση να επιλέξω να μην είμαι ινδικό χοιρίδιο “ για ένα εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την Γερμανική Pfizer και τη Αμερικανική BioNTech που βασίστηκε στη τεχνολογία της γονιδιακής θεραπείας της λεγόμενης « mRNA». είχε δηλώσει χαρακτηριστικά

Πάρτε μια ιδέα πως μας αντιμετώπισε η αριστερά στην Ελλάδα: Δεν ξεχνώ: Είσαστε όλοι αγράμματοι, θεούσοι, ναζι και μακονομάχοι… – Έτσι αντιμετώπισε η αριστερά όσους δεν ήθελαν το εμβόλιο!

Ενδιαφέρον έχει και ένα αριστερό ιστολόγιο που τον συνδέει με την ακροδεξιά  (https://www.wsws.org/en/articles/2021/07/21/vacc-j21.html) και μάλιστα τον αποκαλεί ευθέως ακροδεξιό… Σε άλλο άρθρο βλέπουμε πως σε αντίθεση με τα άλλα αριστερά κόμματα (της Γαλλίας) ο Μελανσόν στέκεται στο πλευρό των υγειονομικών που αντιστάθηκαν στο εμβόλιο και παρουσιάζει νομοσχέδιο με στόχο την αποκατάσταση τους στον τομέα της υγείας. (https://www.euractiv.com/section/coronavirus/news/melenchons-party-to-propose-non-vaccinated-health-staff-be-reinstated-in-france/?fbclid=IwY2xjawD5Gm9leHRuA2FlbQIxMQABHYDG3CGPin3Zypu1PYFuNud_N4ccs1oA8YmdJ71QoblRCbbUYT1kDQGqpA_aem_UiZrS6WeCgiwF6CKNNN4CQ) 

Αυτό που επίσης θα προκαλούσε πολλά εγκεφαλικά στους έλληνες αριστερούς είναι πως οι ψηφοφόροι του Μελανσόν με τους ψηφοφόρους της ακροδεξιάς Λεπέν εναλλάσονται μεταξύ τους καθώς σύμφωνα με έρευνα έχουν περισσότερα κοινά, παρά αντιθέσεις:

Όπως αναφέρει το Politico: “Ενώ ο ακροαριστερός υποψήφιος θέλει να μπλοκάρει την ακροδεξιά και σε κάποια θέματα είναι κοντά στον Μακρόν, στα πιο σημαντικά ζητήματα όπως η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι θέσεις του κατά της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και της εθνικής ανεξαρτησίας, είναι θέματα που μοιράζονται με το πρόγραμμα της Λεπέν.

Ο σοσιαλιστής πρόεδρος ξεκίνησε μια εκστρατεία το 2020 , κηρύσσοντας το ευρωσκεπτικιστικό του όραμα ως εναλλακτική λύση στο Σοσιαλιστικό Κόμμα που κυριαρχεί εδώ και καιρό στη γαλλική πολιτική.

Ο Mélenchon έχει επίσης φιλορωσικές θέσεις από το παρελθόν, που ήταν ως επί το πλείστον καλυμμένες με εχθρότητα προς τις ΗΠΑ.

Οι θέσεις του Mélenchon έρχονται σε αντίθεση με την τάση σε άλλα μέρη της Ευρώπης, ιδιαίτερα στη Γερμανία, όπου οι αριστεροί ψηφοφόροι έχουν προσελκύσει περισσότερο τα σοσιαλδημοκρατικά και πράσινα κόμματα“, καταλήγει το άρθρο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε αριθμούς η Λεπέν πήρε 10 μύρια ψήφους και 33%...το Νέο Λαϊκό Μέτωπο της "αριστεράς" με τον Μελανσόν 9 μύρια και 29%. Αυτό που πλασάρει η Λεπέν και προωθούν τα καθεστωτικά ΜΜΕ είναι ότι δήθεν η Λεπέν πήρε 37% και ο Μελανσόν 25%.

Για εμένα το πρόβλημα είναι στους αριθμούς και στα ακροδεξιά ψέματα και το κοροϊδιλίκι που πουλάνε πάντα οι ακροδεξιοί σε όλο τον κόσμο. Θα συμφωνήσω ότι το 33% σε ένα ακροδεξιό κόμμα είναι πολύ. Αλλά 33% όχι 37% που λέει η Λεπέν και τα καθεστωτικά δυτικά ΜΜΕ. Όσο για τις έδρες στο γαλλικό κοινοβούλιο, αφού δεν μιλάει κανείς στη Γαλλία για απλή αναλογική, εμένα δε με κόφτη. Και γιατί να με νοιάξει δηλαδή, αν τις κόψανε έδρες της λεπέν? Φασίστας είμαι? Εγώ κάθομαι και απολαμβάνω τα κλαψιρίσματα των φασιστών στην Ελλάδα που έχασε έδρες η λεπέν! Όσο για τους εργάτες που ψηφίζουν Λεπέν, ηλίθιοι είναι. Δεν τους έχει τάξει τίποτα η Λεπέν, ούτε καν στα λόγια. Θα τους αργάσει το τομάρι, αυτό είναι σίγουρο. Όπως με τα Κίτρινα Γιλέκα που πίεζε τον Μακρόν, εκτός από τη δολοφονική αστυνομία, να κατεβάσει και το στρατό στους δρόμους. Οι εργάτες που ψηφίζουν Λεπέν, ονειρεύονται την μεγάλη αποικιοκρατική Γαλλία, που δολοφονούσε στο Βιετνάμ και στην Αλγερία. Με τα όνειρα θα μείνουν. Και οι εργάτες που ψήφισαν Λεπέν είναι το 37%, ενώ το 34% από αυτούς ψήφισαν Λαϊκό Μέτωπο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μακρόν ζήτησε πριν τρεις μήνες από τον Λούλα να στείλει η Βραζιλία όπλα στην Ουκρανία. 

Ο Λούλα αρνήθηκε λέγοντας: 

«Ο πόλεμος μας είναι ενάντια στη φτώχεια, όχι ενάντια στη Ρωσία».

Άλλη μια φορά που ο Λουλα δίνει την κατάλληλη απάντηση....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Bloomberg: - Η απομόνωση του Πούτιν γίνεται πολύ επίπονο έργο για την Ουάσιγκτον!!!! 

Μα καλά, που ζουν οι άνθρωποι και με τι χόρτο τρέφονται;;;; Ταίζοντας και το… πόπολο;;;;

Μέσα στο «κλάμα» του το… έγκριτο(!) εκδοτικό θυμίζει - λες και δεν το ξέρουμε - ότι Μόσχα και Πεκίνο τάσσονται κατά των ΗΠΑ, αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό πικρό ποτήρι…. Είναι και η Ινδία που συνεργάζεται με τη Ρωσία!!!! Ωχ, αχ, βαχ……….

Όσο και αν επεδίωξαν οι αμερικανοί διπλωμάτες(!), να βάλουν τρικλοποδιές στον Μόντι, εκείνος πήγε στη Ρωσία και έπεσε στην αγκαλιά του Πούτιν!!! Η Δύση δεν βρήκε δυνάμεις να αποτρέψει τη στρατηγική συνεργασία Μόσχας-Δελχί!!! 

ΥΓ: Στην προηγούμενη ανάρτηση, σας μιλάω για την επίσκεψη ´Ορμπαν στη Μόσχα…. Πράγμα που επέφερε εγκεφαλικά στο γυάλινο Πύργο των αυτάρεσκων ενοίκων των Βρυξελλών! Συγνώμη, δεν τα προλαβαίνω όλα. Ειναι τέτοια και τόοοοοοοοοοσο… αβάσταχτη η απομόνωση Πούτιν που………… Αστα, πάει χαμένος!!!!


Εγκεφαλικά στις Βρυξέλλες! Ο ´Ορμπαν-χωρίς να… ρωτήσει - ποιους άραγε;- πήγε Μόσχα να δει τον «απομονωμένο» Πούτιν που μόλις πρόλαβε να γυρίσει από τη Σύνοδο του Οργανισμού Συνεργασίας Σανγκάης, οι χώρες του οποίου εκπροσωπούν το μισό πληθυσμό της γης!!! Εκεί ήταν και ο… Ερντογάν και συζήτησε με τον Πούτιν για τα 7 εκ. Ρώσων που επισκέπτονται την… από κει πλευρά της ιστορίας. Ενώ εμείς καθόμαστε στη… σωστή και ξύνουμε τα….. άντε τώρα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βούλγαροι αρχαιολόγοι έκαναν ένα εξαιρετικό εύρημα αυτή την εβδομάδα, ξεθάβοντας ένα εξαιρετικά καλοδιατηρημένο μαρμάρινο άγαλμα του #Έλληνα θεού Ερμή κατά τη διάρκεια ανασκαφής σε αρχαίο ρωμαϊκό υπόνομο.

Το άγαλμα, με ύψος 6,8 πόδια (2 μέτρα), ανακαλύφθηκε στα ερείπια της αρχαίας #ελληνικής πόλης Ηράκλειας Σίντικα, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Βουλγαρία κοντά στα #ελληνικά σύνορα.

Η Ηράκλεια Σιντική, ένα σημαντικό αστικό κέντρο που ιδρύθηκε από τον #Έλληνα βασιλιά Φίλιππο Β ́ μεταξύ 356 π.Χ. και 339 π.Χ., άνθισε μέχρι που υπέστη σοβαρές ζημιές από τον σεισμό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας στους δύο Έλληνες δεν θα κάνει διακοπές φέτος λόγω κόστους

Ειδικότερα:

1 στους 2 καταναλωτές (55%) δηλώνει ότι δεν θα κάνει διακοπές το 2024

1 στους 3 (32%) δηλώνει ότι θα κάνει μεν διακοπές, αλλά πιο περιορισμένες. 

6 στους 10 καταναλωτές δηλώνουν ότι οι δαπάνες τους φέτος θα είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι

4 στους 10 ότι θα είναι μειωμένες άνω του 50%. 

Στην ερώτηση για ποιο λόγο έλαβαν αυτή την απόφαση, αναφέρουν το μειωμένο διαθέσιμο εισόδημα λόγω ανατιμήσεων, αλλά κυρίως τα αυξημένα κόστη σε εισιτήρια (50%) και διαμονή (48%).

Κόβουν από παντού

Οι Έλληνες έχουν υποχρεωθεί να αλλάξουν τις καταναλωτικές τους συνήθειες για να ανταποκριθούν στο κόστος ζωής, ως αποτέλεσμα των ανατιμήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Όπως δήλωσαν στην έρευνα του ΙΕΛΚΑ, οι Έλληνες κάνουν εξοικονόμηση χρημάτων για τις αγορές βασικών αγαθών και υπηρεσιών. 

Συγκεκριμένα:

Το 71% (έναντι 75% το 2023) του κοινού δηλώνει ότι έχει ακυρώσει δαπάνες διασκέδασης όπως είναι η εστίαση, οι διακοπές, τα ταξίδια κ.α.

Το 55% (έναντι 54% το 2023) δηλώνει ότι έχει μειώσει συνολικά τις αγορές σε είδη τροφίμων και είδη παντοπωλείου.

Το 49% (έναντι 48% το 2023) του κοινού δηλώνει ότι έχει αναβάλει εργασίες συντήρησης και επισκευής, π.χ. στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο.

Το 42% (έναντι 49% το 2024) δηλώνει ότι έχει αλλάξει μάρκα-επωνυμία προϊόντος.

Το 27% δηλώνει ότι έχει χρησιμοποιήσει χρήματα από τις αποταμιεύσεις του προκειμένου να καλύψει τις αγορές του.

Το 27% (έναντι 32% το 2024) έχει αναβάλει την πληρωμή λογαριασμών ή έχει προχωρήσει σε στάση πληρωμής των υποχρεώσεων του.

Το 16% (έναντι 17% το 2024) δηλώνει ότι έχει αυξήσει τον χρόνο εργασίας ή έχει βρει δεύτερη εργασία προκειμένου να αυξήσει το εισόδημά του.

Μόλις 3% του κοινού δηλώνουν ότι δεν έχουν λάβει κανένα απολύτως μέτρο για την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Lancet, γράφει ότι ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα μπορεί να ξεπερνά τις 186.000 

Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε από το κορυφαίο ιατρικό περιοδικό The Lancet, ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από το Ισραήλ είναι "πιθανότατα υποεκτιμημένος", καθώς ο επίσημος απολογισμός των νεκρών δεν περιλαμβάνει χιλιάδες Παλαιστίνιους που έχουν θαφτεί κάτω από τα ερείπια ούτε τους έμμεσους θανάτους λόγω της περιορισμένης πρόσβασης σε τρόφιμα, νερό και καταφύγιο.

Η μελέτη σημειώνει ότι ο επίσημος αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να είναι υψηλότερος λόγω "της καταστροφής των υποδομών υγειονομικής περίθαλψης, των σοβαρών ελλείψεων σε τρόφιμα, νερό και καταφύγιο, της αδυναμίας του πληθυσμού να καταφύγει σε ασφαλή μέρη και της απώλειας χρηματοδότησης της UNRWA".

Για να τερματιστεί αυτό το ασύλληπτο επίπεδο καταστροφής και θανάτου είναι απαραίτητη μια άμεση και μόνιμη κατάπαυση του πυρός . 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστίνιος Πρώην κρατούμενος περιγράφει την κτηνωδία στο Ισραηλινό Γκουαντάναμο (η Αμπού Γκραιμπ την περιβόητη αμερικανική φυλακή στο Ιράκ )..βασανισμοί μέχρι θανάτου ,βιασμοί ,εγχειρήσεις χωρίς αναισθητικό ,σπάσιμο οστών με ξύλο ,εξαθλίωση και πείνα και αρρώστιες ..στην στρατιωτική Ισραηλινή φυλακή στην έρημο Νεγκέβ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Ο νέος Πρόεδρος του Ιράν, Masoud Pezeshkian, δήλωσε ότι το Ιράν θα υπογράψει μια συνολική συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης με τη Ρωσία τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους. Έτσι, και σε αυτό το θέμα, ο νέος Πρόεδρος του Ιράν επιδεικνύει συνέχεια στην εξωτερική πολιτική του Raisi

-Ο Pezeshkian επιβεβαίωσε προηγουμένως ότι το Ιράν θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη Χεζμπολάχ και τον Άξονα της Αντίστασης, καθώς και τον αγώνα των Παλαιστινίων εναντίον του Ισραήλ

-Στην πραγματικότητα, δεν αναμένονται ακόμη σημαντικές αλλαγές στην ιρανική εξωτερική πολιτική, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τη θέση του Αγιατολάχ Χαμενεΐ και των IRGC

-Αναμένεται ότι οι κύριες διαφορές μεταξύ Pezeshkian και Raisi θα εκδηλωθούν στην εσωτερική πολιτική, σε θέματα οικονομίας και καταπολέμησης του πληθωρισμού, των δικαιωμάτων των γυναικών και της στοχευμένης απελευθέρωσης της δημόσιας ζωής



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Robert Fico, επέστρεψε στα καθήκοντά του, πρώτη φορά μετά την δολοφονική απόπειρα εναντίον του.

Και το έκανε γνωστό με ένα … ειρωνικό μήνυμα στους αντιπάλους του:

“Αγαπητά “προοδευτικά” φιλελεύθερα μέσα ενημέρωσης και αγαπητή αντιπολίτευση:

Συγγνώμη, αλλά επέζησα, είμαι καλά και επέστρεψα!”



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και το πιο θλιβερό:

Η πλειοψηφία της ισραηλινής κοινωνίας αντιτίθεται στην κατάπαυση του πυρός

-Νέα δημοσκόπηση χτες δείχνει ότι: 

-το 53% της "ισραηλινής" κοινωνίας αντιτίθεται σε κατάπαυση του πυρός και στη συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων!

Και μόνο το 36% την υποστηρίζει.

Ένα άλλο 11%, “το σκέφτεται”…

Μόνο οι συγγενείς των ομήρων θέλουν μια συμφωνία ανταλλαγής, και πιθανότατα όχι μια κατάπαυση του πυρός εκτός αν χρειαστεί.

ΟΛΟΙ θα προτιμούσαν να δουν τη Γάζα άδεια από ζωή!

-Εδώ και μήνες, τα πιο πολλά Δυτικά μέσα ενημέρωσης προωθούν την αφήγηση απέναντι στη σφαγή, ότι η Ισραηλινή κυβέρνηση είναι ένα είδος πρωτοφανούς κακού που έχει καταλάβει τη "χώρα" τους με τη βία, ενεργώντας ως δικτάτορες πάνω σε μια “ανήμπορη” κοινωνία…

Δυστυχώς, δεν είναι έτσι!

-Το μεγαλύτερο όνειρο του σιωνοναζιστικού έθνους είναι η εξόντωση όλων των "Αράβων" στην Παλαιστίνη, ώστε να μπορέσουν επιτέλους “να ζήσουν σε ειρήνη, έχοντας εξαφανίσει τους Παλαιστίνιους κι έχοντας κλέψει κι εκμεταλλευτεί κάθε σπιθαμή της γης τους”

-“Όνειρο” που δεν έχει καμία σχέση με την 7η Οκτωβρίου (εκείνο το θλιβερό γεγονός κατά το οποίο οι Εβραίοι σκότωσαν όλους τους Εβραίους). 

-Το σιωνιστικό σχέδιο βασίζεται στη γενοκτονία, 

το ίδιο και η πίστη της κοινωνίας με λίγες εξαιρέσεις: 

- γιορτάζουν κάθε παιδί, γυναίκα και ηλικιωμένο που σκοτώνεται στη Γάζα - απλά ελέγξτε τα σχόλιά τους στα εβραϊκά κανάλια και μέσα!

-Η συμμορία του Νετανιάχου είναι μόνο λίγοι άνδρες. 

Λίγοι άνδρες δεν μπορούν να κάνουν αυτό που έχει γίνει τους τελευταίους 9 μήνες ή 76 χρόνια!

-Κι όμως είναι τα εκατομμύρια των "πολιτών" που διαπράττουν γενοκτονία από τη Νάκμπα και μετά, όχι η ομάδα λίγων ανδρών τα κοστούμια. 

Η σημερινή Ακροδεξιά κυβέρνηση είναι η πιο ειλικρινής απεικόνιση της σιωνιστικής νοοτροπίας, η οποία τελικά έδειξε στον κόσμο τι ζουν οι Παλαιστίνιοι εδώ και δεκαετίες

-Ακόμη και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο - οι κατεχόμενοι λαοί έχουν το δικαίωμα να αντισταθούν με ένοπλο αγώνα! 

-Όλοι, κι όχι μόνο η παρέα του Νετανιάχου, αποτελούν “Νόμιμο στόχo”!

Tο φάντασμα της «λύσης των δύο κρατών» στην Παλαιστίνη ένα νόημ έχει. 

Να κρατάει όρθιο το σιωναζιστικό αποικιακό καθεστώς εναντίον της όλο και πιο επεκτεινόμενης διεθνώς αντι-απαρτχάιντ, αντιφασιστικής, αντιρατσιστικής θέσης για ένα-ενιαίο-Παλαιστινιακό-δημοκρατικό-κράτος, απ’ την θάλασσα ως το ποτάμι!

Τα αποικιακά σιωνιστικοναζιστικά γουρούνια να πάνε από εκεί που ήρθανε! Στις ΗΠΑ!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα παιδιά στη Γάζα δεν λιμοκτονούν, τα παιδιά στη Γάζα επιβάλλονται σε λιμοκτονία 

Είναι αυτοάμυνα όταν επιτίθεσαι και καταστρέφεις την ανθρωπιστική βοήθεια σε παιδιά που λιμοκτονούν στη Γάζα;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Χεζμπολάχ χτύπησε αυτοκίνητο 2 ανώτερων Ισραηλινών αξιωματικών και τους σκότωσε. Ήταν απάντηση σ’ επίθεση του Ισραήλ κατά οχήματος και δολοφονία σωματοφύλακα του Νασράλα! 

09/07/2024

Η Χεζμπολάχ χτύπησε αυτοκίνητο 2 ανώτερων αξιωματικών της ισραηλινής 210ης Μεραρχίας Γκολάν.Είναι νεκροί. Ήταν απάντηση στην επίθεση του Ισραήλ κατά οχήματος και δολοφονία σωματοφύλακα του Νασράλα!

Η Χεζμπολάχ χτύπησε το αυτοκίνητο δύο ανώτερων αξιωματικών της ισραηλινής 210ης Μεραρχίας Γκολάν. Δύο Ισραηλινοί τραυματίστηκαν σοβαρά από ρουκέτα που εκτοξεύτηκε στα Υψίπεδα του Γκολάν. Ynet: Οι τραυματίες πέθαναν.

al manar: τα ισραηλινά ΜΜΕ παραδέχονται ότι 2 άτομα σκοτώθηκαν σε πυραυλική επίθεση κατά ισραηλινού οχήματος στο κατεχόμενο Γκολάν.

Τα ισραηλινά μέσα όπως είναι ευνόητο δεν μιλούν για ταυτότητα θυμάτων..Ισραηλινές πηγές από την πλευρά τους αναφέρουν ότι είναι πολίτες.

Δήλωση της Λιβανικής Αντίστασης: Για την υποστήριξη του σταθερού παλαιστινιακού μας λαού στη Λωρίδα της Γάζας και για την υποστήριξη της γενναίας και έντιμης αντίστασής του, και ως απάντηση στην επίθεση και τη δολοφονία που πραγματοποίησε ο ισραηλινός εχθρός στο Al-Sabura στο δρόμο Δαμασκού-Βηρυτού , οι μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης βομβάρδισαν την Τρίτη 07-09-2024, κατά παρτίδες, το αρχηγείο της 210ης Μεραρχίας Γκολάν στη βάση Nafah με δεκάδες ρουκέτες Katyusha.

Η Χεζμπολάχ αρχίζει να παίζει την παλιά της τεχνική για τους Αρχηγούς της. Παέι 1 προς 1 αναλογικά τα χτυπήματα από την άλλη προσαρμόζεται στην τακτική του αντιπάλου και αντιγράφει την τεχνογνωσία του.

Το χτύπημα αυτό ήταν απάντηση της λιβανέζικης οργάνωσης σε στοχευμένη επίθεση με ισραηλινά drones σήμερα το πρωί κατά οχήματος επί συραικού εδάφους κοντά στα σύνορα με Λίβανο όπου σκοτώθηκαν 2 άτομα και ο ένας ήταν ο πρώην σωματοφύλακας του Γενικού Γραμματέα της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, ο Αμίν ‘Αμπού αλ-Φαντλ Καρανμπάς. Το ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτόξευσε πολλούς πυραύλους σε ένα όχημα κοντά στο σημείο ελέγχου Saboura στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου .

Ο Yasir Nimr Karnabash (επίσης γνωστός ως “Haj Abu Al-Fedal” και “Amin”), γεννημένος το 1970 από το χωριό Zoter Al-Sharqiya στο νότιο Λίβανο, σκοτώθηκε σήμερα στο όχημά του προφανώς από αεροπορική επιδρομή ενώ οδηγούσε στον αυτοκινητόδρομο 1. , δυτικά της Δαμασκού – μεταξύ Saboura και Yafour. Πρόκειται για τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Δαμασκό και το συνοριακό πέρασμα με τον Λίβανο, το πέρασμα Jadeidat Yabous – Al Masnaa. Ήταν ο προσωπικός σωματοφύλακας του Hassan Nasrallah.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ισραήλ βομβάρδισε το Μπανιάς δίπλα από τη ρώσικη βάση στην Ταρτούς. 

09/07/2024

Το Ισραήλ βομβάρδισε το Μπανιάς δίπλα από τη ρώσικη βάση στην Ταρτούς. Η πόλη που χτυπήθηκε είναι 30 χλμ Βόρεια της ρώσικης βάσης.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι συριακές πηγές ισχυρίζονται ότι τα συστήματα αεράμυνας ιρανικών πολιτοφυλακών δέχθηκαν επίθεση στην περιοχή Arab al-Malik κοντά στην ακτογραμμή του Μπανιάς. Αυτό έρχεται ταυτόχρονα με την άφιξη δύο ιρανικών πλοίων στο λιμάνι της Λαττάκειας στη Συρία.

Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ εξαπέλυσε επιδρομή εναντίον εγκατάστασης στα περίχωρα της πόλης Μπανιάς της Συρίας, προκαλώντας υλικές ζημιές, δήλωσε πηγή προσκείμενη στις ένοπλες δυνάμεις στο επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Το πρωί της Τρίτης, ακούστηκαν δύο εκρήξεις στην περιοχή της πόλης Μπανιάς στη συριακή ακτή, ενώ το Συριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι η πόλη δέχτηκε αεροπορικές επιδρομές από την ισραηλινοναζιστική αποικιακή δύναμη .

Ισραηλινοναζιστική αεροπορική επιδρομή

Το Συριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, ανέφερε ότι μια τοποθεσία κοντά στην πόλη Μπανίγιας δέχτηκε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, η οποία οδήγησε σε υλικές ζημιές.

Η επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 00:20 ώρα Ανατολικής Μεσογείου και ο βομβαρδισμός έγινε από τη δυτική κατεύθυνση του Μπανιά από τη Μεσόγειο.

Η πόλη έγινε μάρτυρας πυρκαγιών, με πολλά βίντεο να κυκλοφορούν που δείχνουν τα αποτελέσματα των εκρήξεων και τις καταστροφές που προέκυψαν.

° Αναφέρθηκε ότι ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τοποθεσίες του ιρανικού συστήματος αεράμυνας στην παράκτια πόλη Baniyas στη βορειοδυτική Συρία, που συμπίπτει με την άφιξη ιρανικού φορτίου στο λιμάνι της Λατάκια



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΙΛΙΑΔΕΣ Παλαιστίνιοι φεύγουν από τη Γάζα...

9/7/2024     -     10.30

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι έφευγαν για να σωθούν χθες Δευτέρα από την πόλη της Γάζας, όπου οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέπτυξαν στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης, και διέταξαν εσπευσμένη απομάκρυνση των αμάχων από ολόκληρες συνοικίες, εν μέσω μαχών και βομβαρδισμών που μαίνονται.

Τη 277η ημέρα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, που ξέσπασε την 7η Οκτωβρίου, όταν ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς εξαπέλυσε έφοδο άνευ προηγουμένου σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας, αναμένονται νέες διαπραγματεύσεις προκειμένου να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός αυτή την εβδομάδα, στο Κατάρ και στην Αίγυπτο, τις χώρες που μεσολαβούν, μαζί με τις ΗΠΑ, στις μαραθώνιες έμμεσες διαπραγματεύσεις των εμπόλεμων πλευρών.

Στο βόρειο τμήμα του μικρού παλαιστινιακού θυλάκου, ισραηλινά άρματα μάχης προωθήθηκαν χθες σε συνοικίες της πόλης της Γάζας, με την υποστήριξη βομβαρδισμών από αεροσκάφη και UAVs.

Με τα πόδια ή με κάρα, χιλιάδες άνθρωποι έφυγαν, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και η πολιτική προστασία. Ρίχτηκαν για άλλη μια φορά στους γεμάτους σκόνη δρόμους, με υπόβαθρο τον ακατάπαυστο ήχο των μηχανών drones και των ανταλλαγών πυρών.

Για τρίτη φορά από την 27η Ιουνίου, ο ισραηλινός στρατός διέταξε κατοίκους της πόλης να απομακρυνθούν εσπευσμένα από συνοικίες της, αυτή τη φορά στο κέντρο της, έπειτα από τη Σουτζάια, ανατολικό προάστιο, και τα περίχωρά της.

Ανέφερε χθες πως έχει «αρχίσει αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στην πόλη της Γάζας, ιδίως γύρω από κτίρια της UNRWA, της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες.

«Να πάμε πού;» αναρωτιόταν μεγαλόφωνα ο Αμπντάλα Χάμας, κάτοικος. «Φύγαμε στις τρεις το πρωί, κοιμηθήκαμε στον δρόμο. Τώρα θα γυρίσουμε να ζήσουμε στα ερείπια».

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό βραχίονα του Κινήματος Ισλαμικής Αντίστασης, της Χαμάς, οι μάχες που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι «οι πιο εντατικές εδώ και μήνες».

Η πολιτική προστασία ανέφερε πως έχει λάβει πληροφορίες για «δεκάδες» νεκρούς και τραυματίες, αλλά δεν μπορεί να φθάσει στις συνοικίες όπου βρίσκονται, εξαιτίας της σφοδρότητας των πυρών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατάρρευση του τουρισμού: Κυκλάδες, Ανατολικό Αιγαίο, Δωδεκάνησα, Βόρειος Ελλάδα κλπ. «γράφουν» μέχρι και 40% κάτω!

Μόνο οι «μπατιροτουρίστες» έρχονται σε Αθήνα και Επτάνησα

09.07.2024 | 21:46

Κατάρρευση για δεύτερη συνεχή χρονιά των τουριστικών αφίξεων στα νησιά-ναυαρχίδες του ελληνικού τουρισμού την Μύκονο και την Σαντορίνη με μειώσεις αφίξεων ακόμα και 40%, ενώ περίπου η ίδια εικόνα καταγράφεται και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, την Πελοπόνησσο, τα Δωδεκάνησα και την Χαλκιδική, μόνο που εδώ οι αφίξεις ξεκινούν από «μαύρα χάλια» εδώ και χρόνια.

Π.χ. στο 23% μείωση βρίσκεται η Σάμος, η Χίος και η Λέσβος, ενώ  μείωση κατά 33,7% στις θέσεις έχει και η Καλαμάτα από το αεροδρόμιο της οποίας «ζει» ο τουρισμός της Πελοπονήσσου σε μεγάλο βαθμό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γ.Σταυρόπουλος: «Ζω έναν εφιάλτη με απειλές και ξυλοδαρμούς από Ρομά – Περιμένω πότε θα με αποτελειώσουν»

«Η αστυνομία φοβάται και η ίδια τους Ρομά - Με θέλουν νεκρό»

09.07.2024 | 09:58

O ηθοποιός Γιώργος Σταυρόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, αποκάλυψε τις απειλές και τις επιθέσεις που δέχεται από ομάδα Ρομά στην Ξάνθη όπου ζει.

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός μιλώντας στην εφημερίδα Espresso, δήλωσε: «Με θέλουν νεκρό. Μου έκαψαν το σπίτι στην Ξάνθη, με σκοπό να μου το καταπατήσουν και όλο το κτήμα των 10 στρεμμάτων. Έριξαν μολότοφ στη σκεπή και μέσα σε λίγα λεπτά, το μοναδικό ακίνητο που είχα, κάηκε».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Έχω κάνει μηνύσεις σε συγκεκριμένους Ρομά και εδώ και δύο χρόνια, ζω έναν εφιάλτη με απειλές και ξυλοδαρμούς. Είμαι άστεγος και περιμένω πότε θα με αποτελειώσουν».

Ο 80χρονος ηθοποιός αποφάσισε πριν τρία χρόνια να πουλήσει το κτήμα του στην Ξάνθη και να έρθει στην Αθήνα. Η εν λόγω έκταση θεωρείται «φιλέτο» για την περιοχή, αφού βρίσκεται ανάμεσα σε δύο χωριά.

Εκείνος που ενδιαφέρθηκε να το αγοράσει είναι Ρομά. Όπως λέει ο ηθοποιός αν και του έδωσε την προκαταβολή, δεν εξόφλησε ολόκληρο το ποσό και στη συνέχεια, χωρίς την άδειά του, ξεκίνησε να πουλάει εκτάσεις σε άλλους Ρομά.

«Το 2021 βρέθηκε ένας αγοραστής για το κτήμα, εξάλλου ήθελα και εγώ να έχω λίγα χρήματα. Η τιμή που το έβαλα ήταν 300.000 ευρώ. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος οικοπεδοφάγος Ρομά, ο οποίος ενδιαφέρθηκε. Μου έδωσε αρχικά 40.000 ευρώ ως προκαταβολή, ωστόσο είχε άλλα σχέδια.

Άρχισε να πουλάει το κτήμα μου σε άλλους Ρομά, χωρίς να το γνωρίζω εγώ. Από κάθε στρέμμα έβγαζε 5 οικόπεδα. Πήγαιναν να χτίσουν και φυσικά δεν μπορούσαν, δεν υπήρχαν χαρτιά και τους έλεγε “υπομονή θα πεθάνει ο γέρος”», αναφέρει.

Κλείνοντας, πρόσθεσε: «Όταν την περασμένη Τρίτη, μου έριξαν μολότοφ πάνω στη στέγη του σπιτιού μου, πίστεψα ότι έφτασε το τέλος μου. Βγήκα την τελευταία στιγμή από το σπίτι.

Ήρθε η πυροσβεστική και βρήκε 3 μολότοφ, έκανα μήνυση και ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη. Η αστυνομία φοβάται και η ίδια τους Ρομά.

Κάθε φορά που γίνεται μια επιχείρηση πηγαίνουν έξω από τα δικαστήρια και κάνουν συγκέντρωση. Είμαι πλέον άστεγος, φοβάμαι να βγω έξω τα βράδια».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ρωσικοί πύραυλοι cruise πέταξαν 50 μέτρα πάνω από το Κίεβο! – Καταστράφηκε το αρχηγείο της ουκρανικής Αεράμυνας

Οι Ρώσοι λένε ότι το νοσοκομείο στο Κίεβο επλήγη από αμερικανικό πύραυλο Patriot που εκτόξευσαν οι Ουκρανοί

09.07.2024 | 10:02

Τα ρωσικά πλήγματα θεωρούνται από τη Μόσχα απολύτως επιτυχημένα καθώς χτυπήθηκε το αρχηγείο της ουκρανικής Aεράμυνας στο Κίεβο.

Επειδή ήταν Δευτέρα πρωί θεωρείται βέβαιο πως εκείνη τη στιγμή υπήρχε συνάντηση πολλών υψηλόβαθμων Oυκρανών αξιωματικών.

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύουν πυραυλικές επιθέσεις σε τόσο χαμηλά υψόμετρα με την βοήθεια drones, που τους καθοδηγούν στους στόχους, καθιστώντας δύσκολη την καταστροφή τους και αυξάνοντας τον κίνδυνο των συνεπειών από την κατάρριψή τους.

Σε μια συνοπτική ανάλυση της ολονύκτιας επίθεσης,  οι Ρώσοι έπληξαν πόλεις της Ουκρανίας χρησιμοποιώντας 44 πυραύλους διαφόρων τύπων.

Σε ό,τι αφορά την ισοπέδωση του μεγαλύτερου νοσοκομείου παίδων του Κιέβου οι Ρώσοι απάντησαν ότι ο πύραυλος που το κατέστρεψε ήταν ουκρανικός και προέρχονταν από αντιαεροπορικό σύστημα.

Παραθέτουν ως προς απόδειξη σχετικό βίντεο που δείχνουν τον πύραυλο στην κάθοδο προς το νοσοκομείο και υποστηρίζουν ότι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δείχνουν ότι δεν πρόκειται για ρωσικό αλλά για αμερικανικό πύραυλο.

Συγκεκριμένα ο πύραυλος μοιάζει να είναι αμερικανικός Patriot και όχι ρωσικός Kh.