Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Δευτερα 8 Ιουλιου 2024


Από πού κι ως πού θα είναι η Μαρία Σάκκαρη σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας των Ολυμπιακών Αγώνων;

(Θα είναι και ο Γιάννης Αντετοκούμπο, μιλάμε για τη γυναίκα σημαιοφόρο).

Τι έχει κάνει σε σχέση με άλλες; Επειδή είναι σύντροφος του υιού Μητσοτάκη πρέπει να γίνει και σημαιοφόρος;

Ούτε τα κορδόνια των παπουτσιών της Κατερίνας Στεφανίδη είναι άξια να λύσει! Και δεν είναι μόνο η Στεφανίδη, υπάρχουν κι άλλες αθλήτριες με πολύ μεγαλύτερες διακρίσεις και μετάλλια. Πρόχειρα μου έρχεται στο μυαλό η Άννα Κορακάκη στη σκοποβολή. Και υπάρχουν κι άλλες.

ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΟ ΚΩΛΟΣΟΓΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΓΑΡΙΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ;

Και ας μη συζητήσουμε για τη γκαντεμιά που θα φέρει - ούτε τη φανταζόμαστε, ακόμα κι εγώ!

Σχολιο.- Welcome to koulistan

Σχολιο.- Γιατι ζειτε στην Μητσοτακικη φεουδαρχια και οποιον γουσταρουμε θα βαζουμε,σιγα μην σας ρωτησουμε κι ολας

Σχολιο.- Ποιος ξέρει να μας πει με ποια κριτήρια η ελληνική ολυμπιακή επιτροπή (προ)κρίνει κάθε τέσσερα χρόνια τον/την σημαιοφόρο;

Μην πείτε Κουλί,ρουσφέτια κλπ, σοβαρές απαντήσεις

Σχολιο.- Κούλι, ρουσφέτια.

Σχολιο.- το Κουλί δεν ήταν όλααααααα τα χρόνια των Ολυμπιακών αγώνων

Ερωτώ: ποια είναι τα κριτήρια

Σχολιο.- Τα ρουσφέτια διαχρονικά,!!!! φιλάκια!

Σχολιο.- Πάγια κι αδιαπραγματευτη γνώμη μου, είναι να παρελάσει όλο το σόι. Γιατί μόνο η νύφη; Δεν είναι άδικο για τη Στεφανίδη και την Κορακάκη, άδικο είναι για την Ντόρα και για τη Μαρεβα, κάντε μας τη χάρη. Μπιθουλες. Φτωχομπινεδες.

Σχολιο.- Στο μεταξύ, ούτε ο Γιάννης είναι ο αθλητής με τις μεγαλύτερες διακρίσεις.

Ο Κώστας έχει περισσότερους τίτλους

Σχολιο.- και γιατι σε παρακαλω δεν μπορει η γκομενα του γιου του πρωθυπουργου μας να σηκωσει τη σημαια; Δεν πιστευω να υπονοεις οτι εχει μεσο και θα το κανει. Πως σηκωνει τη "σημαια" του γιου του και παει και μαζι του; Απ αυτο και μονο της αξιζει να ειναι σημαιοφορος

Σχολιο.- εγώ συμφωνώ και θα προσθέσω, για την διαφύλαξη της ελευθερίας του τύπου στην Ελλάδα θέλουμε και την Σία Κοσιώνη πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ.

Σχολιο.- Σας πονάει το Μαράκι επειδή είναι συνοδοιπόρος στην ζωή με τον κούκλο γιο του πρωθυπουργού μας

Ηρεμήσετε λίγο γιατί θα βάλουμε την Μαρεβα και δεν θα το χωνεύετε ούτε με 10lt σόδα πλεμπες

Σχολιο.- Τον τεντόγλου τον απέρριψαν με συνοπτικές διαδικασίες γιατί τους κατουράει για όσους εχουν απορια

Σχολιο.- λένε του είπαν αλλά δεν ήθελε.

Σχολιο.- Λογικό ειναι.!! Δεν μπορουσε η Μαρεβα....

Σχολιο.- Άκου η σακαρη..... Καλύτερα να έβαζαν τον Άδωνι

Σχολιο.- Για να ειμαστε σωστοι η Στεφανιδη αρνηθηκε(οπως και ο Τεντογλου) και η Κοκαρακη ηταν σημαιοφορος στο Τοκιο το 2021. Οπως και να εχει ακατανοητη η επιλογη της νυφης του Κουλη

Σχολιο.- όντως ακατανόητη, είναι μέσα στο τοπ-10 πόσα χρόνια.

Σχολιο.- τι πάει να πει «Τοπ 10»; Σου δίνουν τιμής ενεκεν καμία διάκριση αν είσαι πολλά χρόνια στο Τοπ 10; Κανενα ευρωπαϊκό μετάλλιο;

Σχολιο.- υπαρχουν αθλητριες με με μεγαλυτερες διακρισεις και ευρωπαικα και παγκοσμια μεταλλια σε σχεση με την Σακαρη που ειναι στο τοπ 10

Σχολιο.-  η Κορακάκη και η Στεφανίδη, αλλά η μεν Κορακάκη ήταν στη τελετή έναρξης του 2021 και η Στεφανίδη φαίνεται να αρνείται για αγωνιστικούς λόγους. 

Σχολιο.- μην κανεις κανεις οτι δεν καταλαβαινεις δεν αναφερομαι στην Στεφανιδη και στην Κορακακη.Τα ειπα ποιο πανω η μια αρνηθηκε και η άλλη ηταν σημαιοφορος στην ολυμπιαδα του Τοκιο

Σχολιο.- ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ , ΕΔΩ ΚΑΙ 2.500 ΧΡΟΝΙΑ. Γνώμη μου.

Σχολιο.- Τι βλέπω; Πάλι τυφλό μίσος και εμπάθεια από τους ακροαριστερούς και τα γνωστά εθνολαϊκιστικά στοιχεία; Πάλι χυδαιολογείτε κατά των αξιών του έθνους; Πάλι βγήκατε ως τυφλοπόντικες από τους σκοτεινούς σας υπονόμους, για να χλευάσετε ό,τι δεν κατανοείτε; Πάλι, ακούρευτοι και άπλυτοι γιεγιέδες της αριστεράς ξερνάτε χολή κατά του αστερισμού της οικογένειας του Κυριάκου Μητσοτάκη;

ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ.

Σχολιο.- Είναι πιο ψηλή και ευθυτενής απο όλες τις άλλες πως να το κάνουμε δηλαδή. Έχει περάσει επιτυχώς κι απο συνέντευξη.

Σχολιο.- αν το θέμα ήταν 'ψηλός κι ευθυτενής', υπήρχε και η λύση του Αλέξανδρου Τζιώλη

Σχολιο.- Λοιπόν, πλεμπέρες, εθνομηδενιστές, διεθνιστές του κώλου, Πουτινικοί, αναρχοκομμούνια, Τροτσκιστές, λαϊκοδεξιοί του Σαμαρά και του Κωστάκη, δικαιωματιστές, ομοφοβικοί χριστιανοταλιμπάν και τα λιμά.

ΑΥΤΗ έχει τον έλεγχο των πιο ευαίσθητων αδένων και κυττάρων του αυριανού ΠΘ που ΕΣΕΙΣ θα εκλέξετε χαϊβάνια μου, ΑΥΤΗ θα αποφασίσει ποια τιμή είναι η προσήκουσα για την αυθεντία της.

Άντε μου, κάντε και στην άκρη δηλαδή...

Σχολιο.- καλύτερα τη Μαρίνα Σαττι

Σχολιο.- Της έχει πάρει συνέντευξη ο Σταύρος ο ποτάμης, λίγο είναι;

Σχολιο.- Αντικειμενικά πάντως και αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, ένας και μόνο δικαιούται την τιμή αυτή.

Ο Άυγενακης.!!!!!!!

Οτιδήποτε άλλο θα αποτελεί ύβρις

Σχολιο.- Την Στεφανίδη έπρεπε, κι αν δεν μπορούσε εκείνη την Αντιγονη Ντρισμπιωτη.

Ρε... Λες και το κανουν επίτηδες να δουν τις αντιδράσεις του κόσμου

Σχολιο.- Τεντόγλου - Στεφανίδου θά'πρεπε νά είναι οί σημαιοφόροι !!!

Σχολιο.- Λένε ότι αρνήθηκαν

Σχολιο.- Η δουλειά του κωλόσογου είναι ακριβώς αυτή: να τα μαγαριζει, να τα χαλάει και να τα γκαντεμιάζει όλα ανεξαιρέτως

Σχολιο.- Η Στεφανίδη για εμένα. Η Σακκαρη δεν μου είναι αντιπαθής αλλά αμφιβάλλω για τα κριτήρια επιλογής. Όπως και να χει ,μιλάμε για την χώρα του βύσματος. Όποιος το έχει καλοζει, πρόσκαιρα βέβαια, οι υπόλοιποι ας πάμε να ψοφήσουμε

Σχολιο.- Ενώ ο Giannis είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας αθλητής??????? γελάει & ο ΙΔΙΟΣ ο Giannis παρέα με Τεντόγλου & Πετρούνια ..!..

Σχολιο.-  Ειναι γκομενα υιου Μιτσο Τακι. Θεεες κατιιι παλιο κρυφο κο μμουνι

Σχολιο.- Κανονικά ο Μιλτος Τεντογλου θα έπρεπε να είναι στους άνδρες

Για τις γυναίκες υπάρχουν αντίστοιχα πολλές υποψήφιες ..

Σχολιο.- Ουτε ο Αντετοκουνμπο ειναι σωστη επιλογη, με Πετρουνια και Τεντογλου μεσα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ελλάδα χάνει 2 δισ. ετησίως από τη μη αξιοποίηση των περιοχών Natura

«Κρυμμένα» κάτω από τον πλούτο των… προστατευόμενων περιοχών της χώρας βρίσκονται έσοδα για τα κρατικά ταμεία ύψους 2 δισ. ευρώ τον χρόνο. Σύμφωνα με νέα μελέτη της διαΝΕΟσις, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) και δημοσιεύεται σήμερα, τα χρήματα αυτά θα εισέρρεαν στην ελληνική οικονομία αν ένα 40% των περιοχών Natura 2000 της χώρας αναδεικνύονταν και αξιοποιούνταν.

-Οχι δεν τα "χάνει" η Ελλάδα 

Τα χάνουν οι τσέπες της λματ κ οι αργυρωνητοι πολιτικοί ,ληστές του τόπου κ του λαού 

Ο λαός εξαθλιωνεται διαχρονικά στην ιστορία του από τους βαθειά ανθελληνες που αποτελούν το αποκαλούμενο πολιτικό σύστημα ,τους εκάστοτε νεόπλουτους "αστούς" κ τους προσκυνημένους κ εξαγορασμενους ,συνεργάτες κ συνεργούς του 

Πλούσιες χώρες Vs Φτωχοί λαοί 

"Βρείτε το λάθος"

Ενημερωθείτε - Σκεφτειτε- Μην υπακούτε 

Αντισταθείτε 

Σημ : οι εμπρησμοί στην πατρίδα μας έχουν πολλαπλές αιτίες κ στόχους ,αν και όλες οι αιτίες

πηγάζουν από τις επιδιώξεις του 1% του πλανήτη 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ: «Η Χαμάς καταρρέει και παρακαλά για εκεχειρία. Τώρα είναι η ώρα να πιέσουμε τον λαιμό του εχθρού μέχρι να τον συντρίψουμε και να τον καταστρέψουμε»!

8/7/2024

Η Χαμάς ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι δέχεται να διαπραγματευθεί για την τύχη των ομήρων και την απελευθέρωση παλαιστινίων κρατουμένων εν τη απουσία μόνιμης κατάπαυσης του πυρός.

Στο Κάιρο, το τηλεοπτικό δίκτυο Al Qahera News TV μετέδωσε επικαλούμενο υψηλά ιστάμενη πηγή ότι ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς θα επισκεφθεί αυτήν την εβδομάδα την αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Ο Σμότριτς, επικεφαλής ενός ακροδεξιού κόμματος που τάσσεται υπέρ της επέκτασης των εβραϊκών οικισμών και συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό υπό τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, έγραψε στο Χ: «Η Χαμάς καταρρέει και παρακαλά για εκεχειρία. Τώρα είναι η ώρα να πιέσουμε τον λαιμό του εχθρού μέχρι να τον συντρίψουμε και να τον καταστρέψουμε. Θα είναι μια ανόητη τρέλα, αν σταματήσουμε τώρα, λίγο πριν το τέλος, και του επιτρέψουμε να ανακάμψει».

Η ανάρτηση αυτή έγινε την ώρα που Ισραηλινοί αξιωματούχοι συνεχίζουν τις συνομιλίες μέσω μεσολαβητών για την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας με τη Χαμάς.

Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 7 μετέδωσε σήμερα ότι ο επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ Ρονέν Μπαρ, πέταξε για την Αίγυπτο για να συμμετάσχει στις συνομιλίες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η επιστήμη έχει μετατραπεί σε πλυντήριο για τις εκάστοτε ατζέντες και ως εργαλείο εκλογίκευσης του παραλόγου σε ψευδοροθολογιστές πιστούς του επιστημονισμου.

Είδαν ότι στις μέρες μας δεν ορίζει η θρησκεία τις μάζες ειδικά στους νέους και η επιστήμη μετατράπηκε σε νέα θρησκεία.

Συνεπώς και σκατα να τους δώσουν άμα έχουν επιστημονική σφραγίδα πάνω ή κριτική σκέψη μπαίνει στον αυτόματο πιλότο καθώς η αμφισβήτηση της επιστήμης παίρνει πλέον μορφή βλασφημίας.

Οπότε προτιμούν να γελοιοποιηθούν να ζημιωθούν παρά να φανούν στον σοβαροφανη περίγυρο τους ότι είναι οι αμόρφωτοι θρησκόληπτοι που αρνούνται τους ειδικούς και κάνουν αυτό που τους ορίζει η συνείδηση τους.

Η Ειρήνη Χειδάρη η  σεξουλόγος θυμίζει Βασιλακόπουλο πριν τη μίζα δεν είναι ηλίθια όπως ούτε αυτός είναι απλά ανήκουν στους ανθρώπους που θα διασυρθούν αν χρειαστεί για τη καριέρα.

Σχολιο.- κάπου κατάλαβα ότι θέλει να το στανιό να εκλογικεύσει πράγματα, δεν ξέρω τι τελικά υπηρετεί.. με κάτι χαζοαερολογιες και ορισμούς για πράγματα τόσο μα τόσο απλά... Μιλάμε για πλήρη ισοπέδωση..

Σχολιο.- Και μόνο που υπάρχει κόσμος που της σκάει λεφτά (για άντρες μιλάω, όχι ελαφρόμυαλες γυναίκες) για να "βελτιώσει" την "ερωτική" του ζωή είναι σαν να λέει "είμαι βητάς και δεν αξίζει να μου κάτσει καμία".

Μιλάμε για shit test Ολυμπιακών διαστάσεων!

Κάπως έτσι κοσκινίζουν οι γυναίκες τους επιθυμητούς από τους αδύναμους/υποτακτικούς "άνδρες"... έτσι κι αλλιώς το 80% είναι φύρα στα μάτια τους, υπάρχουν απλά για να δουλεύουν και να παρέχουν πόρους.

Σχολιο.- Πιό βαλτή ατζεντοανωμαλιάρα να σού πιπιλάει τον εγκέφαλο με ανεγκεφαλοσύνες... πεθαίνεις! Χρόνια νομίζω τώρα, συνεισφέρει στην αποχαύνωση των νεοελλήνων με πρόσχημα την κατάργηση των ΄΄ταμπού'' τάχα!

Σχολιο.- Απίστευτο και τρομακτικό συγχρόνως το ποσό εύκολα μάς προγραμματίζουν! Τη μία μέρα άσπρο, την άλλη μαύρο.... Να δω τι θα γίνει άμα απενοχοποίησουν και το φόνο..

Σχολιο.- Μα οι ΛΟΑΤΚΙ είναι τελειωμένη υπόθεση.

Το παράθυρο του Overton σιγά σιγά μετακινείται προς άλλα "ευπαθή" target groups (cucks (κερατάδες), pedo (παιδοβιαστές) κλπ.)

Σχολιο.- ευπαθείς ομάδες είναι εκείνες που έχουν νοητική υστέρηση, κινητικά προβλήματα, όχι αυτοί που λέει η καριόλα η Χειδάρη  που αρέσκονται σε βίτσια κι εγκληματικές πρακτικές....

Σχολιο.- Εχουν φυγει απο να θελουν απλα να διαλύσουν την οικογένεια. Δεν τους φτανει απλα να αντικαταστήσεις το παιδι με το σκυλι, και 5 παιδεραστες μαζι να αγοράζουν ενα νεογέννητο (αγορι) και να το παίζουν οικογένεια.

Θέλουν την πλήρη ανωμαλία.

Σχολιο.-  Όταν καταστραφούν οι οικογενειακοί δεσμοί μετά θα είναι πιο εύκολο να βλέπεις το κράτος σαν επέκταση της οικογένειας που σου λείπει.

Είναι όπως οι δικαιωματιστριες που μισούν το μέσο στρέιτ άντρα αλλά υποκαθιστούν τις ελλείψεις της μητρότητας με κατοικίδια λαθρομεταναστοπουλα και το ΛΟΑΤ ακτιβισμό.

Επίσης θα υπάρχει μηδενική αντίσταση απέναντι στο σύστημα αποδυνάμωση των κοινωνιών και στο επίκεντρο δεν θα είναι η μεγαλύτερη εικόνα αλλά η ικανοποίηση των πιο κατώτερων επιθυμιών.

Κάνεις τη κοινωνία δυστυχισμένη με ζωώδη ένστικτα και αδύναμη από το αν αποκτήσει μια ισχυρή συνοχή στο εσωτερικό της.

Πλέον οι αξίες που συνήθιζε να έχει ξηλώνονται και αντικαθίσταται από αυτές που ορίζουν οι δημαγωγοί των αφηγημάτων (σλάβα ουκραϊνι i take my booster shot gender is a spectrum climate alarming eat ze bugs κλπ).

Σχολιο.- της Ανωμαλίας το κάγκελο

Σχολιο.- Δηλαδή θες να μας πεις ότι εσύ διαφωνείς με την Χειλδάρη και δεν γουστάρεις να βλέπεις να σου γαμάνε τη γυναίκα 7-8 καλόπαιδα; Α θα σε μαλώσω. Άνοιξε βρε καημένε το μυαλό σου και άσε να γαμάνε τη γυναίκα σου αβέρτα, μην είσαι ρατσιστής/φασίστας/ακροδεξιός.

Σχολιο.- Πολυπολιτισμικό μπόλιασμα:

https://www.facebook.com/share/p/ykkYunMyhQPfNHdw/

Σχολιο.- όταν όμως χρησιμοποιήσεις υπηρεσίες ιερόδουλων τελικά είσαι πατριαρχικό γουρούνι και συμβάλλεις στο sex trafficking ή όχι;;;;

Σχολιο.- Έλα ντε, τι λένε οι δικαιωματιστικοφεμινίστριες του κώλου; Α ναι, περιμενε: ΟΛΑ είναι οκ αρκεί να είσαι μαύρος ή καφέ, μουσουλμάνος και λαθροσκουπίδι. Τότε τίποτα από όσα κάνεις δεν είναι λάθος. Βιασμός; Καλέ ειναι η κουλτούρα τους. Ξυλοκόπημα; Καλέ η κουλτούρα τους είναι. Sex trafficking, φόνος, παιδεραστία; Δεν πειράζει, είναι η κουλτούρα τους.

Σχολιο.- κάθε ολοκληρωτικό σύστημα ιδεών, αργά ή γρήγορα, έρχεται αντιμέτωπο με την κατάρρευσή του... Το θέμα είναι στο "μέσον" τι γίνεται! Ήδη μετράμε θύματα της ιδεολογίας αυτής....

Σχολιο.- Τώρα ετοιμάζουν τις συγκρούσεις. Όλοι εναντίων όλων και χρησιμοποιούν το Ισλάμ, τον χριστιανισμό, τα LGBT πιόνια, τους αριστερούς και τους δεξιούς δικαιωματιστές κτλ, ΟΛΑ και όλοι είναι σχεδιασμένα να συγκρουστούν. Και όταν αρχίσει το αιματοκύλισμα, θα έρθουν οι σωτήρες μας να μας δώσουν τη μοναδική Λύση τους.

Σχολιο.- Δυστυχώς όχι. Το σχεδιάζουν καιρό όλο αυτο. Έχουν σκεφτεί και τη παραμικρή λεπτομέρεια. Και δουλεύει και προχωράει μια χαρά όπως βλέπεις. Τα ζώα, τρώνε το σανό σαν καλά στρατιωτάκια. Για αυτό υπάρχουν τα σχολεία άλλωστε και για αυτό όλοι μα όλοι θέλουν να μιλάνε στα παιδιά. Γιατί εκεί βγαίνουν τα καλά στρατιωτάκια, οι χρήσιμοι ηλιθιοι του μέλλοντος.

Σχολιο.- Απορώ που την παρακολουθείτε και την διαφημιζετε

Σχολιο.- Μου το στείλανε.

Όσον αφορά την "διαφήμιση" πρέπει να μην έχει ντιπ μυαλό κάποιος για να της τα σκάσει...

Κάποιες τάσεις πρέπει να προλαμβάνονται όσο είναι ακόμα νωρίς, όχι όταν είναι τελειωμένη υπόθεση (βλ. ΛΟΑΤΚΙ, wokeness).

Σίγουρα δεν είναι λύση ο στρουθοκαμηλισμός.

Σχολιο.- Η Χειλδάρη προσπαθεί να κάνει Κεραταδες κατα συνειδηση

Σχολιο.- Ο κακος χαμός γίνεται γενικότερα.Υπαρχουν ζευγάρια που βάζουν αγγελία για τέτοιο πράγμα.Ασε πια ποσα προφίλ εδώ μέσα το γράφουν φάτσα κάρτα.Και να ήταν μόνο αυτό;;;Έχει πολλά ο μπαξες.Η κατάντια του ανθρώπινου είδους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είδες; Μόνο οι ξένοι δημοσιογράφοι αντιδρούν για την εξαήμερη εργασία. Εδώ, οι δικοί μας δημοσιογράφοι της Λίστας Πέτσα, τίποτα...

Παγκόσμιος διασυρμός για την εξαήμερη εργασία

Δεκάδες χρήστες των social media αλλά και διεθνή μέσα ενημέρωσης καταδικάζουν την επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να θεσμοθετήσει την εξαήμερη εργασία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μελανσόν πάντως ως πρόσωπο κάτι καλό μου βγάζει, εύχομαι να μην πιαστούμε μλκς πάλι.

Σχολιο.- Ε καλά, μαλάκες δεν θα πιαστούμε ακριβώς, υπό την έννοια οτι δεν πιστεύουμε και πολύ πια σε Αριστερά τέτοιου τύπου, είμαστε λιγάκι υποψιασμένοι, αν μη τι άλλο. Ωστόσο, είναι ευχάριστες οι οιμωγές των ορφανών του Κασιδιάρη (κι αυτών που "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ-ΑΛΛΑ". που κατακλύζουν τα σοσιαλ "ΕΙΝΕ ΣΤΙΜΕΝΟ!!!", "ΕΓΗΝΕ ΝΩΘΕΙΑ"!!11. Σε όποια κατάντια κι αν μας έχουν ρίξει, δεν μπορείς να μην τις χαρείς. ΛΟΥΤΣΑ, ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Σχολιο.- Στα ειχα πει, δεν ειναι ζωντοβολο η Λεπεν. Προφανως θα αφησει τους αριστερους να βαλουν τα μνημονια, να φανε τα μουτρα τους οπως οι δικοι μας εδω και να σβησει και απο τη Γαλλία η αριστερα για κανα 50αρι χρόνια, αν όχι για πάντα. Το πείραμα στην Ελλάδα πέτυχε.

Σχολιο.- Η Γαλλία εισέρχεται πλέον σε βαθιά πολιτική κρίση.

Ό,τι και να διαλέξει το ΝΛΜ να κάνει, τα αδιέξοδα βαθαίνουν.

Ο Μελανσόν δεν θα διακινδυνεύσει μια συγκυβέρνηση με Μακρόν, αλλά το σχήμα είναι ευκαιριακό, χωρίς εσωτερική συνοχή σε προγραμματική βάση.

Ωστόσο, εάν βγαίνουν τα κουκιά (ο Μακρόν φαίνεται να εξασφαλίζει έως 170 έδρες, του λείπουν 120 έως 130) δεν θα απέκλεια μια κυβέρνηση συνεργασίας Μακρόν - σοσιαλιστών και λοιπών προθύμων. Εξ άλλου η... δημοκρατία δεν έχει... αδιέξοδα κι ο στόχος της Λεπέν είναι η προεδρία.

Μια χαρά της είναι μέχρι τότε η φθορά όλων των υπολοίπων, κι ας μείνει πάλι μόνος ο Μελανσόν να... σκούζει ότι δεν υπήρξε ως δεκανίκι του Μακρόν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι λέγαμε χθες; Δεν έχουν προλάβει ακόμα να καταμετρήσουν τις έδρες στην Γαλλία και η πρώτη προειδοποιητική έσκασε

Κατρακυλούν οι ευρωπαϊκές αγορές – Πτώση του ευρώ μετά τη νίκη – έκπληξη Μελανσόν

Για να σας δούμε τώρα  αριστερογαλλάκια


Για τη νίκη της αριστεράς στη Γαλλία έχω να πω ότι το να σε στηρίζουν τα λελεδια για να βγεις, μακροπρόθεσμα θα σε εξαυλώσει αν δεν αποφασίσεις να γίνεις πραγματική λαϊκή αριστερά,που δεν θα γίνεις γιατι θα σε σπάσουν στο ξύλο οι αγορές



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



πρώτο κόμμα σε ψήφους στη Γαλλία είναι η ακροδεξιά.

το αποτέλεσμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό/αναλογικό του κοινωνικού συσχετισμού του σώματος των εκλογέων: Μην παραβλέπουμε ότι το κόμμα της Λεπέν ήρθε 1ο σε αριθμό ψήφων, με 3.173.756 ψήφους περισσότερους από το NFP (Νέο Λαϊκό Μέτωπο) και άλλους 3.547.613 ψήφους περισσότερους από κόμμα του Μακρόν. Λόγω του εκλογικού πλειοψηφικού συστήματος και του τρόπου κατανομής των εδρών, ο πρώτος σε αριθμό ψήφων έγινε τρίτος στην κατανομή των εδρών.

Σχολιο.- Καλά, αφού απέσυραν αμοιβαία υποψήφιους για να βγουν οι πιο τραβηχτικοί από ΜΕΤΩΠΟ και ΜΑΚΡΟΝ, ΄τωρα πως μας το παίζει ο Μελανσόν ; Καθαρά αριστερός; Ε, τώρα θα σκοτωθούνε μεταξύ τους στη μοιρασιά και θα καταλάβει ο Μελανσον πως η διάσωση του ΜΑΚΡΟΝ και τα παιχνίδια με τη δεξιά έχουν υψηλό κόστος. Στη γωνία τους περιμένει η ΛΕΠΕΝ και πολύ φοβάμαι πως το μπάχαλο που θα επακολουθήσει θα το εκμεταλλευτεί και θα χτυπήσει προεδρία.

Σχολιο.- Απολύτως τίποτα δεν μπορει να περιμένει κανείς από όλο αυτό τον βόθρο που λέγεται αστικό πολιτικό σύστημα. Επαναστατικό κόμμα χρειάζεται ο κόσμος σήμερα χωρίς κοινοβουλευτικές αυταπάτες. Αλλιώς ας ετοιμαστούμε για τον γππ που μας ετοιμάζουν.

Σχολιο.- Δυστυχώς ο Μακρόν είναι ο ρυθμιστής ...

Σχολιο.- Στην Ελλάδα ηγέτης είναι ο Τσίπρας?

Συγγνώμη

Ηγέτης ο άνθρωπος που σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο του 4ου μνημονίου δημιούργησε ένα Υπερταμείο διάρκειας 99 ετών που θα συλλέξει στο σύνολό τους τις ιδιοκτησίες του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή του ελληνικού λαού. Που περιέχει αρχικά 4 υποταμεία: 1) του ΤΧΣ [με τα €6 δισ. των μετοχών των ελληνικών τραπεζών, 2) του ΤΑΙΠΕΔ, 3) των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ) και 4) της ΕΤΑΔ που κατέχει όλα τα ακίνητα του ελληνικού κράτους???

Ηγέτης ο ανθρωπος που έκανε το ΟΧΙ ΝΑΙ

Ηγετης ο ανθρωπος που πετσόκοψε μεσω κατρούγκαλου τις συντάξεις??

Ηγέτης ο άνθρωπος που ανέβασε μεσω κατρούγκαλου τα ορια σύνταξης???

Ηγετης αυτος που έδωσε ολα τα περιφερειακά αεροδρόμια στους Γερμανούς??

Τι να πρωτοθυμηθούμε!!!

Τι σχεση εχουν αυτα που εκανε ο τσίπρας με αυτα που διακηρυσσει ο Μελανσόν??

Ακριβως τα αντιθετα

Ο Μελανσόν μιλαει για στήριξη των εργασιακών σχέσεων

Να ζητήσει συγγνωμη ο τσίπρας από τον Ελληνικό Λαό και μετά βλέπουμε

Σχολιο.- εγώ θα ήθελα την ελπίδα να αποφύγουμε κάνα ΓΠΠ....

ΔΕΝ μου είναι πιο σημαντικη η ζωή των Γάλλων από την ζωή δισεκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη και γενικά δεν έχω και καμια πρεμουρα να διασωθεί η Δύση και οι χώρες της σε βάρος των υπολοίπων

 το ερώτημα έχει ήδη απαντηθεί.

Θα είναι γεράκια όπως γεράκια είναι ήδη και οι "εργατικοί" στην Αγγλία.

Και γενικά είναι αποδεδειγμένο ότι σε όλη την Δύση, τα ΠΙΟ ΓΕΡΆΚΙΑ και ότι πιο φιλοπόλεμο, είναι σοσιαλδημοκράτες/πράσινοι/κλπ όπου με τον "φερετζέ" της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων θέλουν να τελειώσουν οτιδήποτε πάει κόντρα στα συμφέροντα της συλλογικής Δύσης.

Πάρε μια τυχαία χώρα ευρωπαϊκή και ας πούμε ότι στις εκλογές βγήκε νεα γυναίκα λεσβία βίγκαν οικολόγα ας πούμε (συνδυασμοί αυτών ή και όλα μαζί). Γενικά αλτερνατιβ και μακριά από το στιλακι του γραβατομενου 60αρη άντρα "παραδοσιακού" πολιτικού που ξέραμε χρόνια.

Μοιάζει καλό, σωστά?

Ε με ΣΙΓΟΥΡΙΆ ετοιμάσου για νέο γύρο όπλων στην Ουκρανία και αποστολή στρατευμάτων...

Όσο πιο "αλτερνατιβ", τόσο πιο σκυλί του πολέμου

Σχολιο.- Ειναι Αλήθεια οτι δεν ηξερα αυτο που γράφετε

Οτι όλο το Μετωπο ειναι υπερ της Αποστολης Όπλων στην Ουκρανία

Λυπηρό.

Γιατι οσο κακο ειναι μια ακροδεξια στην εξουσία τοσο κακο ειναι και οσοι θελουν συνεχιση του Πολεμου που φερνει καταστροφη της Ευρωπης και των Λαών της

Ο Μελανσόν μου ηταν μια πολύ συμπαθης φυσιογνωμια και παντα η γραμμη του σε πολλα θέματα ηταν Καλή

Τωρα ως μελος του μετώπου εκπλήσσομαι  οτι ειναι υπερ της ενίσχυσης της Ουκρανίας

Σχολιο.- "Δυτική Αριστερά", το συντομότερο ανέκδοτο της Ιστορίας.

ΥΓ. Η ηλίθια, αν όχι ύπουλη ερώτηση "δηλ. προτιμάτε Λεπέν;" μου θυμίζει την πάγια ερώτηση των αμερικανόδουλων πορνο-δημοσιογραφων "καταδικάζετε τη Χαμάς;"...

Σχολιο.- Θέλω να σας αναφερω καποιες δηλώσεις

Δήλωση του Σόλτσ ".....ο Εμανουέλ Μακρόν βγαίνει «πολιτικά αποδυναμωμένος» από τις εκλογές, δεδομένης της αβεβαιότητας ως προς την συγκρότηση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας «διατηρεί κεντρικό ρόλο».

Σε σχολιο σε γερμανικό τύπο

Σχολιαστης χαιρετίζει μεν το οτι δεν είναι πρώτη η Λεπέν Από την άλλη εκφραζει δυσπιστία για τον Μελανσόν χαρακτηρίζοντας τον λογω των δηλώσεων του αντισημιτικό

Τιτλος στο BBC

"France face hung parliament after election result"

Επειδη ο Μακρον και ως Πρόεδρος λογω του θεσμικου του ρόλου αλλα και λογω της ανόδου του κόμματός του.

Αυτός θα αποφασίσει για τον σχηματισμό κυβερνησης

Δεδομενης της νεοφιλελε του θέσεως

Και το ποιοι τον στηριζουν

Πιστεύετε οτι θα θελει τον Μελανσόν πρωθυπουργό εαν του φερει Αντίρρηση για την συνέχιση και ενίσχυση του πολέμου στην ουκρανία??

Δεν ειναι εύκολος παιχτης ο Μελανσόν

Του φερνει αντιρρησεις

Σχολιο.- Εγώ λέω ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ, ο λαός της Γαλλίας να ξεχυθεί στους δρόμους για να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ από τον Μελανσόν να αποσυρθούν οι Γάλλοι στρατιώτες από την Ουκρανία και να σταματήσει η στρατιωτική βοήθεια στους χιτλεροναζί του Κιέβου. Αντί να κλαίμε για τη χαμένη τιμή της σοσιαλδημοκρατίας, να εκμεταλλευτούμε τις αντιφάσεις της και να αντεπιτεθούμε!

Σχολιο.- Χαρές και πανηγύρια για τον "αριστερό" που θέλει συνέχιση της βοήθειας της Ουκρανίας και δεν έχει ψελλίσει λέξη καταδίκης του Ισραήλ.....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σχεδόν 14 εκατ. ευρώ ενίσχυση για βιολογικά, εισέπραξε τον περασμένο χρόνο (Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2022), συγκεκριμένος δικαιούχος κοινοτικών ενισχύσεων, ονόματι Σπυρίδων Κανελλόπουλος και από τη στιγμή που το θέμα άρχισε να παίρνει δημοσιότητα οι ιθύνοντες του ΟΠΕΚΕΠΕ, τρέχουν και δεν φτάνουν.

Μνημείο λαθροχειρίας με «δικαιούχο» που εισέπραξε 13.999.196 ευρώ για βιολογικά... 200.000 στρεμμάτων

Σχεδόν 14 εκατ. ευρώ ενίσχυση για βιολογικά, εισέπραξε τον περασμένο χρόνο (Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2022), συγκεκριμένος δικαιούχος κοινοτικών ενισχύσεων, ονόματι Σπυρίδων Κανελλόπουλος και από τη στιγμή που το θέμα άρχισε να παίρνει δημοσιότητα οι ιθύνοντες του ΟΠΕΚΕΠΕ, τρέχουν και δεν φτάνουν.

Ειδικότερα, από την αναζήτηση στο σχετικό link το οποίο είναι προσβάσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο, εντοπίσθηκε παραγωγός με το Ο/Ε Σπυρίδων Κανελλόπουλος από την περιοχή της  Ήλιδας της  Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας που έλαβε το έτος 2023 για την Βιολογική Γεωργία  13.999.196,83 ευρώ.

Προφανώς και το ποσό αυτό είναι εξωπραγματικό όχι μόνο για τα ελληνικά αλλά και για τα κοινοτικά δεδομένα.  Από έρευνα για τον συγκεκριμένο παραγωγό δεν βρέθηκε στην περιοχή κανένα ίχνος, δηλαδή κανένα στοιχείο που να τον ταυτοποιεί,  όπως και κανένας δεν γνωρίζει να έχει υποβληθεί τέτοια δήλωση ΟΣΔΕ γιατί η Βιολογική Γεωργία ανήκει στα μέτρα Αγροτικής Ανάπτυξης που πληρώνονται βάση του ΟΣΔΕ. Σημειωτέρον ότι για να λάβει κάποιος 14 εκατ. ευρώ ως ενίσχυση στην Βιολογική Γεωργία πρέπει να δηλώσει εκτάσεις πάνω από 200.000 στρέμματα. Τέτοια εκμετάλλευση δεν υπάρχει στην Ελλάδα.  

Όταν η συγκεκριμένη περίπτωση άρχισε να γίνεται γνωστή και ειδικά μετά τη δημόσια δήλωση επ’ αυτού του προέδρου της ΕΘΕΑΣ, Παύλου Σατολιά,  το Σάββατο 6 Ιουλίου, οι ιθύνοντες του ΟΠΕΚΕΠΕ, άρχισαν να… τρέχουν, έτσι ώστε να σβήσουν τα ίχνη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν υπάρχει κανείς λόγος για γιορτές και πανηγυρια σχετικά με την Γαλλία 

Όταν οι ακροκεντρωοι, οι Βρυξέλλες, οι ροζ αριστεροί και οι " κόκκινοι" εξωκοινοβουλευτικοί αριστεροί ( αν υποθέσουμε ότι το είδος υφίσταται ακόμη ),ακόμη και κάποιοι αναρχικοί, γιορτάζουν όλοι μαζί, αυτό δύο πράγματα μπορεί να σημαίνει.Ειτε ότι η δημοκρατία στην Γαλλία όντως νίκησε ( ως προς την οποίαν οι " κόκκινοι" εξωκοινοβουλευτικοί αριστεροί σε άλλες στιγμές λένε ότι δεν είναι και τόσο δημοκρατία) είτε ότι οι ακροκεντρωοι, οι σοσιαλδημοκράτες και οι ροζ αριστεροί συνασπισμενοι βάλανε την γαλλική κοινωνία στην τσέπη .Το τι θα συμβεί εξαιτίας αυτής της λαθροχειριας στις επόμενες προεδρικές εκλογές είναι ένα ζήτημα. Το άλλο ζήτημα είναι ότι η γαλλική " Αριστερά" απώλεσε την οποιαν ανεξαρτησία είχε προς τον μακρονισμο. Επανάληψη ενός χιλιοπαιγμενου παιχνιδιού.

Ακόμη κι έτσι , θα είχε ένα ενδιαφέρον αν το ΝΛΜ κατάφερνε να επιβάλει όψεις του εσωτερικού του προγράμματος όπως η μετάθεση προς τα κάτω των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, όπως είχε υποσχεθεί.Καθως δεν έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία,είναι πολύ αμφίβολο ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Εμείς σαφώς ελπίζουμε να γίνει.

Για το πρόγραμμα εξωτερικής πολιτικής δεν γράφω γιατί είναι όλοι ίδιοι.Αντιρωσοι και υπάκουοι στις επιταγές του γαλλικού και του νατοικου ιμπεριαλισμού.Δυτικη Αφρική;Νέα Καληδονία; ακούτε να λένε για αυτά; Γενοκτονία στην Παλαιστίνη; Ακούσατε πάνω στους πανηγυρισμούς να μιλάνε για αυτό; εγώ δεν άκουσα. Θα πάψει η Γαλλία να θεωρεί την Χαμάς και την Χεζμπολάχ τρομοκρατικές οργανώσεις; απίθανο. Οι Σοσιαλιστές είναι ακραία φιλοισραηλινοι.

«Πράσινη» τεχνοφεουδαρχική καπιταλιστική  ανάπτυξη; αυτό δηλαδή που πυροδότησε το 2018 την κρίση των Κίτρινων Γιλεκων; μα αυτή η " Αριστερά" είναι σημαιοφόρος της πράσινης τεχνοφεουδαρχικής καπιταλιστικής ανάπτυξης που συνεπάγεται ενεργειακούς φόρους για τους φτωχούς κλπ

Είναι σαν οι γαλλικές εκλογές να παίχτηκαν μόνο πάνω στο μεταναστευτικό.. Δεν υποτιμώ καθόλου τα σοβαρά ζητήματα αυτά,που ιστορικά πολωνουν την γαλλική κοινωνια. .Δεν έχει όμως αλλά προβλήματα η γαλλική κοινωνία; ακούσατε να έχουν προτεραιότητα στις γαλλικές εκλογές η φτώχεια, ο πόλεμος, η υποταγή στο ΝΑΤΟ, η αμφισβήτηση της ΕΕ; η πιθανότητα να σταλεί γαλλικός τακτικός στρατός στην Ουκρανία;; (γιατί δήθεν γάλλοι μισθοφόροι, στην ουσία γάλλοι καραβανάδες, έχουν ήδη σταλεί και πολεμάνε). όχι, γιατί εσκεμμένα υποβαθμίστηκαν. Όχι, γιατί η συμμαχία με τους μακρονιστες η έστω η ψήφος ανοχής των μακρονιστων στο ΝΛΜ επιτάσσει να αποσιωπηθουν.

Σχολιο.- Πανηγυρίζει η "Αριστερά" και τα Δυτικά ΜΜΕ, για την "νίκη, κατά της Ακροδεξιάς"!

Ποια "νίκη";;

Νίκη, μόνο της νοθείας του Γαλλικού εκλογικού συστήματος.

Η Λεπέν πήρε, στον β΄γύρο 10.121.846 ψήφους και ο Μελανσόν 6.948.090 ψήφους.

Αλλά οι έδρες είναι 143 για την Λεπέν και 179, για την "αριστερή" συμμαχία με λιγότερες ψήφους.

Σχολιο.- Και ένα εκλογικό σύστημα μπορεί να ευνοεί την νοθεία.Εδω φαίνεται καθαρά ότι σε ένα μονοεδρικο και πλειοψηφικό ουσιαστικά σύστημα, όταν οι δεύτερος και τρίτος συνασπίζονται, ο πρώτος παίρνει έδρες τελείως αναντίστοιχα της δύναμης του, αλλά και ο τρίτος γίνεται δεύτερος στην Βουλη. Η νοθεία δεν είναι μόνο κλέβω κάλπες αλλά ισχύει και στα λεγόμενα πλειοψηφικά συστηματα. Το 1958 η ΕΡΕ πήρε τις εκλογές χωρίς να είναι πρώτη χάρη στο εκλογικό σύστημα.Ειναι βασικές γνώσεις αυτές. Στην Νομική, στην Ελλάδα τουλάχιστον, οι φοιτητές κάποτε τα διδάσκονταν ήδη από το πρώτο έτος.

Σχολιο.- Μακρόν-Μελανσόν-Λεπέν έχουν:

Ι. την ΙΔΙΑ γραμμή στο Ουκρανικό (στήριξη των ουκρανοναζί),

ΙΙ. την ΙΔΙΑ γραμμή έναντι του ΝΑΤΟ (ΝΑΤΟ uber alles),

ΙΙΙ. την ΙΔΙΑ γραμμή έναντι της ΕΕ (ΕΕ uber alles, άρα νεοφιλελεύθερος μονόδρομος, Άουσβιτς για τις λαικές μάζες)

IV. την ΙΔΙΑ γραμμή έναντι των αφρικανικών χωρών που αποτινάσσουν τη δυτική (και γαλλική) αποικιοκρατική εξάρτηση από πάνω τους

Ψάξτε να βρείτε ΠΟΙΟΣ από τους 3 είναι ο "ακροδεξιός", ποιος ο "αριστερός", ποιος ο "κεντρώος"...

Φάτε όμως το σανό περί "ακροδεξιάς" και "δημοκρατικού μετώπου" και "Αριστεράς" κλπ κλπ και πανηγυρίστε επειδή κέρδισε η "Δημοκρατία" των ολιγαρχών...

Όποιος έχει ΛΙΓΟ μυαλό, μπορεί να καταλάβει το ΔΟΥΛΕΜΑ που μας ρίχνει το ΕΝΙΑΙΟ κόμμα, το ΙΔΙΟ νεοφιλελεύθερο καθεστώς με τα 3 "διαφορετικά" προσωπεία.

Όποιος ΔΕΝ έχει, τρώει νεοφιλελεύθερο σανό και νομίζει πως είναι "αριστερός", "πατριώτης", "δημοκράτης" κλπ.κλπ.

Σχολιο.- Πάντως, εμείς που έχουμε παρόμοιες απόψεις, σήμερα έχω την εντύπωση οτι φαινόμαστε κάπως σαν παράνομη σέχτα.

Από το πρωί φίλοι και γνωστοί, χαλαροί και εύποροι αριστεροί, πράσινοι, οικολόγοι και γενικά "προοδευτικοί" (δηλαδή για να καταλαβαινομαστε πάνω απόλα δικαιωματιστές), πανηγυρίζουν στο fb σαν να μπήκε η ταφόπλακα του καπιταλισμού και από αύριο,στη Γαλλία, να οικοδομείται η αταξική κοινωνία. Υπάρχει δε και περαιτέρω φρενίτις για να σωθούμε και εμείς με ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ και λοιπές προοδευτικές δυνάμεις.

Τι μου έμελλε να δω τώρα στα γεράματα!!!!

Σχολιο.- το ξέρω, αυτή είναι η κυρίαρχη ιδεολογία στην Αριστερά. Όπως ξέρω ότι όταν και αυτό "καεί' θα βγαίνουν και θα λένε βρε πώς την πατήσαμε!! Είναι μια εικονική πραγματικότητα που την υπερασπίζεται ένα τεράστιο φάσμα δυνάμεων από το Ακραίο Κέντρο ως την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά. Πιστεύω ότι δεν θα είναι πάντοτε έτσι. Προς το παρόν ας μην φοβηθούμε την μοναξιά του σκεπτικισμού μας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρισκόμαστε ένα τσακ από τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η φτώχεια κυριαρχεί σε όλη την ΕΕ , στην Παλαιστίνη τους σφάζουν σαν αρνιά, αλλά ένα μέτωπο "αριστερό" νίκησε στη Γαλλία.Και θα συνεργαστεί με τους ακραια φιλονατοικους και φιλοσιωνιστες του Μακρόν, ενώ ένα τμήμα του είναι επίσης το ίδιο ακριβώς αντιπαλαιστινιακο και φιλοουκρανικο. 

Όμως, η " Ακροδεξιά στην Γαλλία ηττήθηκε".Αυτή θα είναι η αφήγηση τωρα. Και όλοι ενοιωσαν να ανακουφίζονται και να πίνουν σαμπάνια. Οι άνθρωποι που σκέφτονται τόσο απλοϊκά,πλην όσων έχουν σαφές υλικό συμφέρον, είναι κάτι όχι το ίδιο ακριβώς αλλά συγγενές με ψυχιατρικό σύμπτωμα. Η πλειοψηφία των αριστερών διεθνώς είναι κάτι σαν ψυχιατρικό σύμπτωμα.Φυγη από την πραγματικότητα.

Σχολιο.- η φυγή από τη πραγματικότητα, ακόμη και αν δεν σχετίζεται με προσωπικά συμφέροντα, είναι ένας μηχανισμός άμυνας.Ακομη και οι έντιμοι αριστεροί που κρύβονται πίσω από ιδεολογήματα, έχουν έναν τρομακτικό φόβο να δεχτούν ότι κάτι μεγάλο τελείωσε και πρέπει να ξεκινήσει κάτι καινούριο. Δεν μπορούν να το αντέξουν, άσε πάλι που ξεβολευει πολύ από έναν δήθεν αγωνιστικό τρόπο ζωής όπου είσαι μικροαστός και νομίζεις ότι είσαι ο Γκεβάρα .Που να σκέφτεσαι, να ρωτάς, να διαβάζεις, να αμφισβητείς αυτά που έκανες. Τα ιδεολογήματα που είναι του συρμού είναι ένας τρόπος να διαχειρίζεσαι την ζωή σου μέσα στο σύστημα με την ψευδαίσθηση ότι το αμφισβητείς.Καπως έτσι μου φαίνεται ότι είναι.

Σχολιο.- Όσον αφορά τους παλιούς αριστερούς,έστω και λίγο τους καταλαβαίνω.Θέλει πολύ μεγάλα ψυχικά αποθέματα να πείς οτι όλη σου η νιότη αγωνίστηκε για κάτι που δεν υπάρχει πια η που ίσως θέλει μεταρρύθμιση.

Σχολιο.- όχι δεν είναι καλο αποτέλεσμα . Ο μακρονισμος δεν ηττήθηκε αλλά βρήκε σύμμαχο. Η Λεπέν ηττήθηκε ,πράγμα που ενδιαφέρει το μεταναστευτικό και.μονο και ως εκεί συμφωνώ. Η Αριστερά δεν θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της αλλά θα γίνει τσόντα του μακρονισμου και του γαλλικού ιμπεριαλισμού.Καλα θα ήταν τα αποτελέσματα αν υπήρχε μια Αριστερά που μετά τον α γύρο έλεγε για εμένα αυτοί οι δύο είναι το ίδιο και έβγαινε πρώτη στον β γύρο,με αυτοδυναμία η και μη.Η Αριστερά που θα δώσει το φιλί της ζωής συγκυβερνωντασ με τμήμα των μακρονιστων ,ενισχύοντας τον Ζελενσκυ και πιθανότατα ακυρώνοντας και τμήμα του εσωτερικού της προγράμματος, γενομένη δηλαδή Τσίπρας 2 ( το θεωρώ από πολύ πιθανό ως βέβαιο,το Σοσιαλιστικό Κόμμα και οι Πράσινοι είναι χειρότεροι από τον Ανδρουλάκη, για να να μην μιλησω για την συγκυβέρνηση με τους μακρονικους) είναι ένα κακό εκλογικό αποτέλεσμα.Οταν αυτό επιβεβαιωθεί, θα είναι ένα τραγικό αποτέλεσμα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το επόμενο βήμα στην κωμωδία της δήθεν νίκης της Αριστεράς επί του φασισμού θα είναι όταν,όπως ήδη ακούγεται, ο Μελανσον αφού έκανε όλες τις κινήσεις που οι πάνω ήθελαν, θα πεταχτεί από την συμμαχία Σοσιαλιστών - Πράσινων ως υποψήφιος πρωθυπουργός καθότι ακόμη και αυτός θα θεωρείται ακραίος και ίσως μείνει και εκτός κυβέρνησης, και οι μακρονικοι που από τρίτοι γίναν μαγικά δεύτεροι συγκυβερνήσουν με την δεξιά τάση του ΝΛΜ, τους Σοσιαλιστές και τους Πράσονους.Και ο Μελανσον ας πρόσεχε.Ο Μακρόν καταφερε να μετατρέψει την κρίση της διακυβέρνησης του σε κρίση δήθεν της Δημοκρατίας και να ετοιμάσει την διαδοχή του μακρονισμου με αριστερές πλάτες. Αυτοί που πανηγυρίζουν απόψε δεν θα παιξουν κανέναν ρόλο καθώς χειραγωγηθηκαν.Τον ρόλο θα αναλάβουν τώρα οι τεχνοκράτες.Και εδώ,στην Ελλάδα, , οι βασικές αριστερές οργανώσεις ( πλην ΚΚΕ ελπιζω) θα χαρούν που νίκησε η Δημοκρατία και ο Δούκας θα προτείνει στον Κασσελακη να το κάνουν όπως στην Γαλλία. Η γαλλική ιλαροτραγωδία θα γίνει το νέο αριστερό " παράδειγμα" στην Ευρώπη.Πως να στήνετε στα πόδια του τον συστημικό που κατέρρευσε .

ΥΓ Ποτέ θα ήταν καλό το αποτέλεσμα; αν υπήρχε μια Αριστερά που όχι μόνο θα ήταν κατά του Μακρόν και της Λεπέν αλλά στο δίλημμα μεταξύ του α και του β γύρου θα έλεγε θελω παντού να βγω εγώ και δεν επιλέγω κανέναν από τους δυο .Αν αυτή η Αριστερά νικούσε, θα ήταν η επιστροφή της ιστορικής Αριστεράς. Αν όμως υπήρχε τέτοια Αριστερά, το σύστημα οριακά θα την απαγόρευε.Η νυν γαλλική Αριστερά πανηγυρίζει μαζί με τις Βρυξέλλες.Τι χρειαν έχωμεν μαρτύρων;

Σχολιο.- Αυτό φοβάμαι κι εγώ: ο Μακρόν ψάχνει συμμάχους στα δεξιά (Ρεπουμπλικάνους) και στα αριστερά (Σοσιαλιστές, Πράσινους, οποιονδήποτε εκτός του Μελανσόν). Θα αντέξει το ΝΛΜ στην πίεση αυτή?

Σχολιο.- Συνήθως ο χρήσιμος ηλίθιος πετάγεται στον κάλαθο των αχρήστων σαν στυλό που ξέμεινε από μελάνι.

Ο Μελανσόν ΔΕΧΘΗΚΕ να παίξει αυτό το ρόλο γιατί έχει ανοικτή ποινική υπόθεση από την οποία τον κρατούν.

Επειδή κανονικός πολιτικός αρχηγός ΔΕΝ δέχεται αλλιώς να παίξει το ρόλο μαριονέτας ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΣ το κόμμα του σε ένα ευκαιριακό συμμαχικό σχήμα με μόνο ρόλο να στηριχθεί η τωρινή κυβέρνηση που -υποτίθεται- αντιπολιτεύεται.

ΔΕΝ έχει νόημα αλλιώς αυτό που έκανε... απλά τον κρατάνε και κινείται όπως του πουν.

Σχολιο.- Η πολιτική δεν είναι πρόσωπα κυρίως άλλα συστήματα εξουσίας.Το σύστημα Μακρόν θα συνεχιστεί χωρίς τον Μακρόν, αν και όσο προεδρεύει θα αποτρέψει την Αριστερά να εφαρμόσει το οποιο πρόγραμμα της . Οι διαφορές Λεπέν - Μακρόν πλην μεταναστευτικού είναι αμελητέες.Στην δε εξωτερική πολιτική ,ΝΑΤΟ, σχέση με ΕΕ ,πόλεμος στην Ουκρανία, κλπ ,και τα τρία κόμματα βασικά λένε τα ίδια.Οπως και στην περίπτωση του Τσίπρα και του Κασσελακη, δίνετε πολύ μεγάλη έμφαση στα πρόσωπα και όχι στα συστήματα εξουσίας.Στην εποχή μας, δείτε και την περίπτωση Μπάιντεν, τα πρόσωπα είναι αμελητεα σχεδόν.Καποτε δεν ήταν, πλέον είναι τελείως αναλωσιμα.Αυτο που έχει σημασία είναι το σύστημα εξουσίας και αυτό στην Γαλλία θα συνεχίσει να είναι απολύτως το ίδιο. Οι πλούσιοι θα είναι πλούσιοι, οι φτωχοί φτωχοί και η Γαλλία θα παραμείνει συνεργός των ΗΠΑ σε έναν σε εξέλιξη Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σχολιο.- Τέτοιο πολιτικό αδιέξοδο σχεδόν πανευρωπαϊκά υπήρξε άλλοτε; Όλες οι δυνάμεις με κάποια σημαντική απήχηση υπηρετούσες των ίδιων ιδεολογημάτων αμερικανοκρατίας, οικονομικής συρρίκνωσης των μικρομεσαίων, νεοοργουελισμού και μετανάστευσης. Μόνο στο τελευταίο βρίσκεις καμία διαφορά...

Σχολιο.- Πανηγυρίζει η "Αριστερά" και τα Δυτικά ΜΜΕ, για την "νίκη, κατά της Ακροδεξιάς"!

Ποια "νίκη";;

Νίκη, μόνο της νοθείας του Γαλλικού εκλογικού συστήματος.

Η Λεπέν πήρε, στον β΄γύρο 10.121.846 ψήφους και ο Μελανσόν 6.948.090 ψήφους.

Αλλά οι έδρες είναι 143 για την Λεπέν και 179, για την "αριστερή" συμμαχία με λιγότερες ψήφους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ας σκεφτούμε το κλίμα που θα επικρατούσε αν τα αποτελέσματα ήταν άλλα κι αυτοί που θα πανηγύριζαν στη Γαλλία και διεθνώς θα ήταν οι ακροδεξιοί. 

Ως προς τις εξελίξεις από δω και μπρος, ασφαλώς και πρέπει όλοι να 'μαστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί. Χωρίς να προδιαγράφουμε εξελίξεις, καθώς κανένας δεν είναι σε θέση να προβλέψει τι θα μπορεί να συμβαίνει μετά από πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. 

Σχολιο.- Πάντως Γιώργο ,αν δεν γίνουν πολιτικές ,με προοδευτική και φιλολαική κατευθυνση, θα υπάρχει πρόβλημα. Ο σχηματισμός δεν είναι ομοιογενής ιδεολογικά. Σαφώς και υπάρχει χαρά που κέρδισε ο σχηματισμός και πρώτος σε όλους το ,αριστερό του τμήμα.

Σχολιο.- Ο Μακρόν θα προσπαθήσει να σχηματίσει πλειοψηφία κορφολογόντας δεξιά ("Ρεπουμπλικάνοι") και αριστερά ("Σοσιαλιστές", "Πράσινοι"), για να εμποδίσει την πρόσβαση του F.I. και του Μελανσόν στην εξουσία. Δεν έχω εμπιστοσύνη στους παραπάνω "συμμάχους" του F.I.

Σχολιο.- Έχουμε δύο θετικά στοιχεία: α. Η Γαλλία θέλει αριστερή έξοδο από την κρίση και β. Η Ανυπότακτη Γαλλία έχει 70+ βουλευτές για να χτίσει γι΄ αυτή την αριστερή έξοδο. Κατά τη γνώμη μου εμπλοκή της Ανυπότακτης Γαλλίας σε οποιαδήποτε κυβερνητικά σχήματα δεν θα την βοηθήσει. Ας οργανωθεί καλύτερα για τις επόμενες μάχες.

Καθώς η Ανυπότακτη Γαλλία βγαίνει πρώτη δύναμη, με 74 έδρες, έναντι 59 του αμέσως επόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θρηνεί το Ισραήλ για την ήττα της Λεπέν. 

Μόλις λίγες μέρες αφότου ο Ισραηλινός υπουργός Αμικάι Τσίκλι δήλωνε τη στήριξή του στη γαλλική Ακροδεξιά, χαρακτηρίζοντας μια μελλοντική ανάδειξη της Λεπέν στην προεδρία ως "εξαιρετική για το Ισραήλ". 

Ενώ εκπρόσωπός του δήλωνε στην ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ, ότι "ο υπουργός βρίσκεται σε εξαιρετική επαφή με την Εθνική Συσπείρωση και είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική να ξεκινήσουμε έναν παραγωγικό διάλογο μαζί της". 

Στη φωτογραφία μια νεαρή Γαλλίδα κλαίει από χαρά, κρατώντας μια παλαιστινιακή καφίγια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



η σκληρή αλήθεια είναι πως η Λεπέν ήρθε πρώτη με 37%, αυξάνοντας και τα ποσοστά της στον δεύτερο γύρο. Το Λαϊκό Μέτωπο πήρε μόλις 26%. Απλως είναι έτσι φτιαγμένο το εκλογικό σύστημα στη Γαλλία...

σχολιο.- Δεν μπορεί να αναλυθεί έτσι το αποτέλεσμα κατά κόμμα, ακριβώς λόγω εκλογικού συστήματος. Η Ακροδεξιά κατέβηκε παντού και πήρε 540.000 ψήφους λιγότερες από τον πρώτο γύρο (10.110.000, έναντι 10.648.000). Το Λαϊκό Μέτωπο στον δεύτερο γύρο δεν κατέβηκε σε όλες τις περιφέρειες κι έτσι φαινομενικά χάνει 2 εκατομμύρια ψήφους (από 9.042.500, 7.040.000).

σχολιο.- ωστόσο παραμένει το γεγονός, η Λεπέν κέρδισε και στους δυο γύρους την πλειοψηφία των ψήφων. Αυτό που περιγράφεις είναι ενδεικτικό του αλλόκοτου εκλογικού συστήματος στη Γαλλία...

επίσης, στον πρώτο γύρο η συμμετοχή ήταν αυξημένη. Στο δεύτερο γύρο ψήφισαν σχεδόν 5 εκατομμύρια λιγότεροι...

σχολιο.-  πολύ φοβάμαι, όμως, πως αυτές οι συμφωνίες κορυφών και τα κομπρεμί που παίζουν θα γυρίσουν μπούμερανγκ, καθώς θα αναδεικνύουν την ακροδεξιά ως "αντισυστημική" και στο τέλος θα την ενδυναμώσουν αντί να την αποδυναμώσουν...

σχολιο.- προφανώς αφού σε πολλές εκλογικές περιφέρειες δεν υπήρχε β' γύρος (είχε εκλεγεί βουλευτής απ' τον πρώτο γύρο).

Σημασία έχει το ποσοστό συμμετοχής που υπολογίζεται βάσει των εγγεγραμμένων στις περιφέρειες όπου διεξάγεται εκλογή.

Και στο β' γύρο η συμμετοχή ήταν αυξημένη συγκριτικά με τον απ' γύρο!

Σχολιο.- Σε απόλυτους αριθμούς ψήφων σε σχεση με το πρόσφατο παρελθόν πως μεταφραζεται αυτό;;

Σχολιο.-  Δεν μπορούμε να κάνουμε σχετικά ακριβείς συγκρίσεις, καθώς δεν υπήρχε Λαϊκό Μέτωπο. Ως προς τη Λεπέν είχαμε 4.250.000 ψήφους στις βουλευτικές του 2022, και 8.150.000 στον πρώτο γύρο και 13.300.000 στον δεύτερο, στις προεδρικές της ίδιας χρονιάς.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Η μεγάλη ανατροπή των προεκλογικών προβλέψεων.

Πρώτη δύναμη το Λαϊκό Μέτωπο. Ακολουθεί ο Μακρόν και η Ακροδεξιά στην τρίτη θέση.

'Ηδη έχει βγει ο αριστερός κόσμος στους δρόμους

Σχολιο.- Τα πετσομενα κανάλια μας βομβάρδιζαν πως πρώτο κόμμα θα είναι η Λεπέν. Λες να στενοχωρήθηκαν;;;;

Σχολιο.- Ε! Όσο να 'ναι! Δεν πλέουν και σε πελάγη ευτυχίας!

Σχολιο.- Και τι εγινε επικινδυνη ακυβερνησια η Γαλλια η σημερινη καραμελλα στα καναλια,ραδιοφωνο..αυτο ψηφισαν οι Γαλλοι να το χωνεψουν..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν εξηγούνται όλα με την άγνοια. Λίγοι είναι εκείνοι που πράγματι δεν γνωρίζουν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν άρχισε με τη ρωσική επίθεση το 2022 ή ότι ο πόλεμος στη Γάζα δεν άρχισε με τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου 2023.

Και είναι ανατριχιαστικό να τα ακούς αυτά από ανθρώπους που θα περίμενες μεγαλύτερη ευαισθησία. Και να διαπιστώνεις παγερή αδιαφορία και για τις σφαγές στο Ντονμπάς από τον στρατό και τους νεοναζιστικούς σχηματισμούς του Κιέβου, ήδη από το 2014, και για την εγκαθίδρυση καθεστώτος απαρτχάιντ, μαζικών δολοφονιών και ξεριζωμού ντόπιων πληθυσμών από το Ισραήλ, ήδη από το 1948.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για όλα αγωνίζεται ο Έλληνας. Τι, όχι?

Τέμπη ,  Μάτι ,  Ενδοοικογενειακή βία ,  Παιδεραστία ,  Ακρίβεια ,  Υπερεργασία ,  Περιβάλλον 

Γάζα ,  Ουκρανία ,  Όνομα Μακεδονίας ,  Απειλές Τουρκίας,  Οικογένεια 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο θλιβερός κούλης αναχωρεί για ΗΠΑ νά του δώσουν νέες οδηγίες..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποτε..παλιά  (τώρα έγινε της μοδός από κάτι καθηγηταράδες του πολυτεχνείου..που αφού έχτισαν μια κόλαση πολυκατοικίες γίνανε "οικολόγοι" ΕΣΠΑφάγοι)  σαν έπεφτε η ανάγκη οι μαστόροι και το σόϊ με τους γειτόνους φτιάχνανε ένα λάκο.. ρίχνανε κοσκινισμένο χώμα κι άχυρο και ξυπόλητοι ζυμώνανε την λάσπη για να φτιαχτούν πλίθες ώστε να χτίσουν το καλύβι.Κι άλλοι παραπέρα ετοίμαζαν τις ξυλοδεσιές. Έτσι ..για τέτοιο σκοπό δουλεύαν την ταπεινή λάσπη κι ορθώνανε πολιτισμό. Σήμερα φτιάνουν λάσπη αλλιώτικη...βρωμερή για λασπώσουν χαρακτήρες και κινήματα. Και την ζυμώνουν οι γουρουνοπόδαροι δήθεν δημοσιογράφοι των βοθροκάναλων κι οι χρηματοβόροι πολιτικάντηδες. Που καταντήσαμε μωρέ; Καλημέρα επίλεκτοι...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



8/7/2024    -     16.00

- Κάτι ξεχωριστό από την υπόλοιπη ειδησεογραφία γύρω από τα μέτωπα στηνΟυκρανία, επειδή τα εγχώρια και παγκόσμια Μέσα Αποβλάκωσης το έχουν κάνει «σημαία» εδώ και μερικές ώρες:

- Το πλήγμα των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Κίεβο έγινε σε απόσταση 700 μέτρων από το παιδικό νοσοκομείο, το οποίο η πλευρά της χούντας του Κιέβου υποστηρίζει ότι χτυπήθηκε από ρωσικούς πυραύλους. Οι ρωσικοί πύραυλοι είναι υπερηχητικοί και υψηλής ακρίβειας και στόχευαν σε αποθήκη οπλισμού και όχι, φυσικά, στο παιδικό νοσοκομείο. Ωστόσο η «εκπληκτική» αντιαεροπορική άμυνα των Ουκροναζί έκανε και πάλι το «θαύμα» της, επιχειρώντας να αποκρούσει τους ρωσικούς πυραύλους με συστήματα που η ταχύτητα των βλημάτων τους είναι τουλάχιστον 3 φορές μικρότερη από αυτή των ρωσικών. Το αποτέλεσμα ήταν να βαρέσουν και πάλι, κατά το κοινώς λεγόμενο, «στο γάμο του Καραγκιόζη» και να την πληρώσουν αθώα παιδάκια. Οι Ουκρανοναζί αρνούνται να κάνουν έρευνες αν ήταν ρωσικός πύραυλος ή τα δικά τους αντιαεροπορικά.

- Ο μεγαλύτερος εχθρός του ουκρανικού λαού βρίσκεται μέσα στην ίδια του τη «χώρα» (όσο αυτή ακόμη μπορεί να αποκαλείται τέτοια)...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



8/7/2024       -       15.00

- Εμ κερατάς, εμ δαρμένος πήγε να βγει ο Βίκτορ Όρμπαν, εξαιτίας της ξαφνικής (και μη ανακοινωμένης επίσημα) επίσκεψής του στη Μόσχα, αμέσως μετά την αντίστοιχη στο Κίεβο. Ο «ιδιόρρυθμος» (ας τον πούμε έτσι) πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, υπό την ιδιότητα του προεδρεύοντος της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο του 2024 (μέχρι και τις 31/12), προσπάθησε να αναλάβει μια «ειρηνευτική» πρωτοβουλία για την επίλυση (;;;) του «Ουκρανικού», συνάντησε ωστόσο «τοίχο» στις συνομιλίες του με το καθεστώς Ζελένσκι, ενώ δεν πέτυχε τίποτε σημαντικό και στη Μόσχα, καθώς η Ρωσία είναι μεν ανοιχτή στην έναρξη διαπραγματεύσεων, όχι όμως και στην προκαταβολική κατάπαυση του πυρός, αφού ήδη την «πάτησε» μία φορά με τις συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη τον Απρίλιο του 2022 και, φυσικά, δεν προτίθεται να την ξαναπατήσει αναλόγως. Ούτε, βεβαίως, εγκρίνει τις «μεγαλοϊδεατικές» φιλοδοξίες του Ούγγρου πρωθυπουργού για αυτονομία ή και παραχώρηση εδαφών της δυτικής Ουκρανίας στη χώρα των Μαγυάρων, λόγω της συμπαγούς μεν, αλλά όχι κυρίαρχης πληθυσμιακά ούτε σε τοπικό επίπεδο ουγγρικής μειονότητας της Υπερκαρπαθίας.

- Κατά τα λοιπά, Κινέζοι στρατιωτικοί κατέφτασαν εδώ και λίγες μέρες στο Μινσκ και ήδη ξεκίνησαν τις από κοινού ασκήσεις με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Λευκορωσίας με σενάριο την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Κάποιοι στις Βρυξέλλες και πέρα από τον Ατλαντικό άρχισαν ήδη να τρώνε τα νύχια τους από το άγχος..

- Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις συνέχισαν κατά το τελευταίο 2ήμερο τον μαζικό και στοχευμένο βομβαρδισμό στρατιωτικών και άλλων στρατηγικής σημασίας υποδομών της χώρας των ουκρανοναζί. Ιδιαίτερη «φροντίδα» δείχνει η ρωσική πλευρά για τα ουκρανικά στρατιωτικά αεροδρόμια, τα οποία βομβαρδίζει ανηλεώς, καταστρέφοντας όχι μόνο σταθμευμένα πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, αλλά και κτηριακές υποδομές τεχνικής υποστήριξης, αποθήκες πυρομαχικών και αντιαεροπορικά συστήματα που είναι τοποθετημένα εκεί για την προστασία, υποτίθεται, των συγκεκριμένων αεροδρομίων. Ρωσικά πλήγματα με βαλλιστικούς πυραύλους (κυρίως Iskander-M), αλλά και επιθετικά drones καταγράφηκαν σε περιοχές όπως το Κρεμεντσούγκ και το Μίργκοροντ (Περιφέρεια Πολτάβας), τα Σούμι (εκεί χτυπήθηκε μεταξύ άλλων και το χημικό εργοστάσιο SumKhimProm), το Βοζνιεσένσκ (Περιφέρεια Νικολάγεφ), το Παβλογκράντ (Περιφέρεια Ντνιεπροπετρόφσκ), η Περιφέρεια Χαρκόβου κ.ά.

- Αργά μετά τα μεσάνυχτα της σημερινής μέρας ανακοινώθηκε και πάλι αεροπορικός συναγερμός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας των ουκρανοναζί. Αναφέρθηκαν ρωσικά πλήγματα από αέρος στις Περιφέρειες Κιέβου και Ζιτόμιρ.

- Οι VSU με τη σειρά τους επιχείρησαν πλήγματα στο δυτικό τμήμα της Κριμαίας και στις Περιφέρειες Κρασνοντάρ, Χερσώνας, Ζαπορόζιε, Μπέλγκοροντ, Κουρσκ, Βορόνιεζ και στη ΛΔ Ντονιέτσκ. Υπήρξαν περιορισμένες ζημιές σε δεξαμενές καυσίμων, ενώ υπήρξαν και κατοικίες με περισσότερο ή λιγότερο σοβαρές ζημιές και κατεστραμμένα αυτοκίνητα (κυρίως ΙΧ) και περίπου 25 τραυματίες άμαχοι – οι 16 από αυτούς στη ΛΔ Ντονιέτσκ και οι 4 εξ αυτών ήταν διασώστες του ρωσικού Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων προσέτρεξαν προς βοήθεια συμπολιτών τους. Τα περισσότερα, ωστόσο, ουκρανικά πυρομαχικά αποκρούστηκαν επιτυχώς από τη ρωσική αεράμυνα.

Σχολιο.-  Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας και οπωσδήποτε τα ρωσικά κοινωνικά δίκτυα φέρονται να έχουν ταυτοποιήσει τον Έλληνα μισθοφόρο από την πλευρά του στρατού του Κιέβου Τάσο Αντωνάκο, ο οποίος χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο "Ζευς" και κατηγορείται από Γερμανό εθελοντή γιατρό ότι δολοφόνησε εν ψυχρώ τουλάχιστον έναν Ρώσο αιχμάλωτο πολέμου και μάλιστα τραυματία, που ζητούσε ιατρική βοήθεια. Ο εντεταλμένος πρέσβης του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Ροντιόν Μιρόσνικ, αρμόδιος για τα νεοναζιστικά εγκλήματα, δήλωσε ότι το περιστατικό θα διερευνηθεί καταλλήλως και θα αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες στους εμπλεκόμενους στην εγκληματική πράξη, που έγινε γνωστή από δημοσίευμα των The New York Times.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το φιάσκο των κυρώσεων - Η Παγκόσμια Τράπεζα αναβάθμισε τη Ρωσία στις κορυφαίες οικονομίες του κόσμου

Η Ρωσία συγκαταλέγεται στην ίδια λίστα με τις χώρες της G7 σημειώνοντας μεγάλη ανάπτυξη και αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος.

14:16 - 05/07/2024

Η Παγκόσμια Τράπεζα για πρώτη φορά αναγνώρισε τη Ρωσία ως χώρα υψηλού εισοδήματος, συμπεριλαμβάνοντάς την στις κορυφαίες οικονομίες του πλανήτη. Η αναβάθμιση της Ρωσίας και μάλιστα από έναν βασικό πυλώνα της διεθνούς χρηματοοικονομικής πολιτικής της Δύσης επισφραγίζει το «φιάσκο» των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, το ΑΕΠ της Ρωσίας αυξήθηκε κατά 3,6%, ενώ το εμπόριο και χρηματοπιστωτικός τομέας ανακάμπτουν.

Η ρωσική οικονομία δείχνει πως όχι μόνο έχει καταφέρει να υπερκεράσει σε μεγάλο βαθμό τις κυρώσεις, αλλά επιπλέον ακολουθεί μια αναπτυξιακή πορεία μεταπηδώντας από την κατηγορία των χωρών «υψηλού μεσαίου εισοδήματος» στις χώρες «υψηλού εισοδήματος», σύμφωνα με την έκθεση των οικονομολόγων της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ανάμεσα στις G7 η Ρωσία

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως πλέον η Ρωσία βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με τις κορυφαίες οικονομίες του πλανήτη, όπως τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Γαλλία και τις υπόλοιπες χώρες G7 και της ΕΕ. Η Ρωσία έχει ξεπεράσει πλέον τα 14.000 δολάρια κατά κεφαλήν εισόδημα, το όριο που καθορίζει η Παγκόσμια Τράπεζα για να θεωρήσει μια χώρα ανεπτυγμένη.

«Η οικονομική δραστηριότητα στη Ρωσία επηρεάστηκε από μια μεγάλη αύξηση της στρατιωτικής δραστηριότητας το 2023», αναφέρουν οι αναλυτές της Παγκόσμιας Τράπεζας, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως δεν ήταν μόνο η στρατιωτική βιομηχανία που έδωσε ώθηση στη ρωσική οικονομία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



8/7/2024     -       3.00

- Το θέμα από τη Γαλλία που μας απασχόλησε και μας απασχολεί εδώ και μέρες είναι τα αποτελέσματα των γαλλικών βουλευτικών εκλογών. Κατά τη χτεσινή μέρα συνέβη μια μάλλον απροσδόκητη ανατροπή στα αποτελέσματα, που έριξε «στα σκουπίδια» όλα τα γαλλικά exit poll, αφού η περιώνυμη Μαρίν Λεπέν όχι μόνο δεν κατάφερε να πάρει την πλειοψηφία (σχετική ή απόλυτη) στον Β΄ γύρο, αλλά βρέθηκε αίφνης στην 3η θέση από πλευράς εδρών!!! Μεγάλος νικητής από αυτήν την άποψη είναι το Νέο Λαϊκό Μέτωπο, υπό την ηγεσία του Λυκ Μελανσόν, ενώ «επιβίωσε» και ο σχηματισμός Ensemble του Εμμανουέλ Μακρόν, αφού κατέλαβε τη 2η θέση από πλευράς εδρών.

- Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές (ώρα 1:40 το πρωί), από τις 577 έδρες της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης ακόμη δεν έχουν καταλήξει στους δικαιούχους τους μόλις οι 3. Με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο κερδίζει και μαθηματικά την 1η θέση στη μάχη των εδρών, έχοντας ήδη εξασφαλίσει 181 και απέχοντας 15 έδρες από το 2ο Ensemble, που έχει εξασφαλίσει 166. 3ο έρχεται το ακροδεξιό RN («Εθνική Συσπείρωση») της Λεπέν με 143 έδρες, ενώ 4οι οι «γκωλικοί» δεξιοί «Ρεπουμπλικάνοι» με 45 έδρες. Από εκεί και πέρα, 15 έδρες έχουν κερδίσει ανεξάρτητοι δεξιοί υποψήφιοι, 13 αντίστοιχοι ανεξάρτητοι κεντροαριστεροί, 6 έδρες έχουν πάει σε ανεξάρτητους κεντρώους υποψηφίους, 4 σε «τοπικιστές» υποψηφίους (Στγ: κυρίως στις γαλλικές αποικίες του Ειρηνικού Ωκεανού, όπου οι ντόπιοι κάτοικοι επιθυμούν εν πολλοίς την ανεξαρτητοποίησή τους από τη Γαλλία) και 1 νικητής των εκλογών είναι… «ακαθόριστων» πολιτικών προτιμήσεων.

- Ασφαλώς και υπάρχουν διαφόρων ειδών ενστάσεις για την πολιτική που θα ακολουθήσει το Νέο Λαϊκό Μέτωπο σε περίπτωση που κληθεί να συγκροτήσει κυβέρνηση μειοψηφίας με την ανοχή κάποιων πολιτικών δυνάμεων (πιθανόν του κόμματος του Μακρόν). Ωστόσο, το γεγονός ότι η πολιτική και ιδεολογική ακροδεξιά όχι μόνο δεν κατέκτησε την πλειοψηφία, αλλά περιορίστηκε στην 3η θέση από πλευράς εδρών, μόνο χαροποιό μπορεί να χαρακτηριστεί ως γεγονός. Όπως και το γεγονός ότι το κόμμα του Μακρόν, ανεξαρτήτως του περιορισμού της ήττας του ελέω του εκλογικού συστήματος (πλειοψηφικό δύο γύρων, με συμμετοχή στο Β’ γύρο των 2 πρώτων σε ψήφους υποψηφίων συν όσων ακόμη κατέκτησαν τουλάχιστον το 12,5% επί των εγγεγραμμένων, όπου στον Α’ γύρο κανένας υποψήφιος δεν συγκέντρωσε τουλάχιστον 50%+1 ψήφο) ηττήθηκε κατά κράτος από τον Α’ γύρο, όταν και κατέλαβε την 3η θέση με ποσοστό ψήφων οριακά λίγο πάνω απο το 20% και έχοντας απωλέσει σχεδόν 6% σε σχέση με τις εκλογές του 2022 (και πολύ περισσότερες εκατοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 38,6% του αντίστοιχου Β’ γύρου προ 2ετίας).

- Βεβαίως, επειδή το καπιταλιστικό σύστημα μισεί ακόμη και την… υποψία «προοδευτικότητας», δεν είναι απίθανο να δούμε μετεκλογικά συμπαιγνία Μακρόν – Σοσιαλιστών-Πρασίνων-Ρεπουμπλικάνων, ώστε να αποκλειστεί από την κυβέρνηση η Αριστερά (η όποια γαλλική Αριστερά, με τα καλά της και με τα στραβά της). Κοντός ψαλμός, φυσικά…

- Αν, ωστόσο, δούμε μια κυβέρνηση μειοψηφίας της γαλλικής Αριστεράς να σχηματίζεται, θα προκαλέσει ενδιαφέρον να δούμε τη συμπεριφορά των υπολοίπων «μεγάλων δυνάμεων» του γαλλικού κοινοβουλίου, σε περίπτωση που επιχειρηθεί πχ να τεθεί σε ψηφοφορία ένα νομοσχέδιο που θα προβλέπει μέτρα ανακούφισης για τους κοινωνικά ευάλωτους πολίτες. Κοινώς, ποιοι θα υπερψηφίσουν και ποιοι θα καταψηφίσουν σε μια τέτοια περίπτωση.

- Δέχομαι σε μεγάλο βαθμό τις ενστάσεις και τις αιτιάσεις που έχουν διατυπωθεί από φίλους/-ες και συντρόφους/-ισσες σχετικά με τη θέση του Νέου Λαϊκού Μετώπου ως προς του Ουκρανικό, θεωρώ ωστόσο απίθανο ν’ ακολουθηθεί από πλευράς του μια τόσο επιθετική αντιρωσική πολιτική όσο αυτή του Μακρόν.

- UPD - ώρα 2:30 το πρωί: Τελική κατανομή εδρών στις γαλλικές κοινοβουλευτικές εκλογές: Νέο Λαϊκό Μέτωπο (Μελανσόν) 182 έδρες, «Μαζί» (Μακρόν) 168, Εθνική Συσπείρωση (Λεπέν - Μπαρντελά) 143, Ρεπουμπλικάνοι 45, διάφοροι δεξιοί 15, διάφοροι αριστεροί 13, διάφοροι κεντρώοι 6, «τοπικιστές» 4 και «ακαθόριστης» πολιτικής ταυτότητας 1. Μένει να δούμε και τα ποσοστά των ψήφων στο Β' γύρο, καθώς όλα τα συστημικά Μέσα, αλλά και το ίδιο το γαλλικό Υπουργείο Εσωτερικών μέχρι τώρα αποκρύπτουν επιμελώς αυτή την παράμετρο!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε κάθε λογαρισμό της Δεη έχουν έναν "πράσινο φόρο" που αντιστοιχεί στην εταιρεία του Μυτιληναίου επομένως τις ανεμογεννήτριες



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Κινέζοι λένε τη χώρα μας Σι-Λα, ούτε Greece, ούτε Hellas..

Για να τη γράψουν, χρησιμοποίησαν δύο ιδεογράμματα (希臘) τα οποία επέλεξαν με βάση την προφορά.

Πήραν ένα ιδεόγραμμα που προφέρεται «σι», άλλο ένα που προφέρεται «λα», τα ένωσαν για να φτιάξουν τη λέξη «Σι-Λα» με την οποία προσδιορίζουν την Ελλάδα.

Το πρώτο ιδεόγραμμα σημαίνει «ελπίδα» και το δεύτερο αντιστοιχεί στον μήνα Δεκέμβριο του παραδοσιακού κινεζικού ημερολογίου.

Και τα δύο όμως μαζί, όταν ενωθούν, σημαίνουν «ο άλλος μεγάλος πολιτισμός». Είναι ενδεικτικό του σεβασμού με τον οποίο αντιμετωπίζουν τη χώρα μας.

Ο δικός μας αρχαίος πολιτισμός τους χαιρετά!

Ο σύγχρονος, αλαφιάζεται!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελπίζω ο γαλλικός λαός, που έχει μακραίωνη κινηματική παράδοση, να γιγαντώσει την πάλη του για να πετύχει τον πρώτο πολύ σοβαρό κλονισμό στη συνοχή του τέρατος (δηλ. του δυτικού ιμπεριαλισμού): ξεκινώντας από την απόσυρση των γαλλικών στρατευμάτων που πολεμούν - κρυφά ή φανερά - στην Ουκρανία. Και για όσους είναι έτοιμοι να γκρινιάξουν, υπενθυμίζω ότι η μη αποστολή γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία είναι ΕΠΙΣΗΜΗ θέση του Νέου Λαϊκού Μετώπου (δεσμεύει, δηλαδή, τυπικά και τους σοσιαλιστές του Ολαντ) κι όχι μόνο κάποιων συνιστωσών του, όπως η άρση κάθε στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο. Επομένως, ιδού η Ρόδος. Αλλά χωρίς καμία αναμονή: ΧΤΕΣ! Και με το λαό στο δρόμο, είναι ο μόνος τρόπος το ΧΤΕΣ στα λόγια να γίνει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πυθαγόρας γεννήθηκε στο Κίεβο της Ουκρανίας και ήταν αρχαίος Ουκρανός φιλόσοφος...Αυτά λένε τα γουρούνια οι ουκρανοναζί!!!

Σχολιο.- Κάτι τέτοια αποβρασματα καθαρίζει η ΡΩΣΙΑ κ τωρα κ τότε στον Β'ΠΠ ως ΕΣΣΔ , ειδικά τότε!!!!!!!!

Η Σοβιετική Ένωση από τότε είναι ο εφιάλτης τους!!!!!!

Αυτή καθάρισε την Ευρώπη από τα ναζίδια κ τα έστειλε στα τάρταρα όσο κ να παραποιούν την ιστορία.

Σχολιο.- καλά οι ΝΑΖΙλένσκιδες έχουν πάει σε άλλο εξωγήινο επίπεδο την ιστορία (σαν επιστήμη )

Σχολιο.- ....γιατί μόνον αυτοί ?οι σκοπιανοί θεωρουν τον Μ.Αλέξανδρο σκοπιανό, οι αλβανοί τον Αριστοτέλη αλβανό και οι τούρκοι τον Όμηρο τούρκο....

Σχολιο.- Η μαλακεία και ο φασισμός πάνε μαζί



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενας αμυντικός αμερικανικός Πάτριοτ η ΝΑΣΑΜ (ναι αυτά τα σαπάκια) απέτυχε να αναχαιτίσει τούς Ρωσικούς πυραύλους πού στόχευαν μόνο στρατιωτικούς στόχους και έπεσε πάνω στό νοσοκομείο στό Κίεβο αλλά στά δυτικά ΜΜΕ σκούζουν οτι οι Ρώσοι εσκεμμένα βομβάρδισαν τό Νοσοκομείο παίδων...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



πολυ σημαντικη ομιλια του προεδρου λευκορωσιας λουκασενκο..

«Με τον αποικισμό και την ανελέητη εκμετάλλευση όλων των άλλων χωρών, η Δύση, με τέτοιο πειρατικό τρόπο, δημιούργησε στο πέρασμα των αιώνων τα θεμέλια του πλούτου, της πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής υπεροχής της. Ο ηγεμόνας Ουάσιγκτον-Λονδίνο βλέπει τον κόσμο ως ιδιοκτησία του. Για αυτόν, ο πληθυσμός πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων του πλανήτη δεν είναι άνθρωποι, αλλά ένα μέσο για την επίτευξη προσωπικής ευημερίας. Αυτή είναι η πολιτική οικονομία. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για πολυάριθμες προκλήσεις στον τομέα της διεθνούς ασφάλειας», είπε ο Α. Λουκασένκο.

Ουσιαστικά, ο Λουκασένκο μιλάει, πρώτον, για το παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα που χτίστηκε επί αιώνες από τις μεγάλες δυνάμεις, με βάση τη ληστεία και την ανελέητη εκμετάλλευση του πληθυσμού των δισεκατομμυρίων δολαρίων του πλανήτη και, δεύτερον, για την κρίση αυτού του συστήματος. που εκφράζεται στην αντίφαση μεταξύ ιμπεριαλισμού και λαών.

Ο ιμπεριαλισμός επιδιώκει να αποδυναμώσει την αυξανόμενη αντίφαση και να παρατείνει την ύπαρξή της εξαπολύοντας έναν μεγάλο πόλεμο. Αυτά τα σχέδια αντιτίθενται από ανεξάρτητα κράτη που επιδιώκουν την ανεξαρτησία και τα συνδικάτα τους, συμπεριλαμβανομένου του SCO, στον οποίο προσχώρησε πρόσφατα η Λευκορωσία. Αυτή η αντιπαράθεση μπορεί να ονομαστεί ένα είδος νέου κινήματος ειρήνης. Δεν επιδιώκει τον στόχο της καταστροφής του ιμπεριαλισμού και είναι ουσιαστικά δημοκρατική, όχι σοσιαλιστική. Εάν πετύχει, μπορεί να αποδυναμώσει τον ιμπεριαλισμό, να αποτρέψει τον πόλεμο που απειλεί την ανθρωπότητα και να τον καθυστερήσει. Αλλά δεν είναι ικανό να εξαλείψει το αναπόφευκτο του πολέμου στο μέλλον, αφού διατηρεί το σύστημα που τον γεννά - τον ιμπεριαλισμό.

Μαζί με το κίνημα της ειρήνης, η αντίθεση στον ιμπεριαλισμό των χωρών του Παγκόσμιου Νότου αυξάνεται, νέα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα αναπτύσσονται και η ενοποίηση των μη ιμπεριαλιστικών χωρών μεταξύ τους διευρύνεται. Αυτό που συμβαίνει είναι αυτό που τώρα ονομάζεται δημιουργία ενός πολυπολικού κόσμου για να αντικαταστήσει τον μονοπολικό κόσμο που κυριαρχείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε αυτόν τον κόσμο, οι καταπιεσμένοι λαοί και οι χώρες τους, λεηλατημένες από καιρό από τον ιμπεριαλισμό, μπορούν να κερδίσουν την ευκαιρία για εθνική καπιταλιστική ανάπτυξη. Αλλά ο κόσμος θα παραμείνει άδικος, χωρισμένος σε εκμεταλλευόμενους και εκμεταλλευτές, και η απειλή του πολέμου θα παραμείνει.

Για να εξαλειφθεί το αναπόφευκτο των πολέμων, για την ελεύθερη ανάπτυξη όλων των λαών του κόσμου χωρίς εκμετάλλευση, είναι απαραίτητο να καταστραφεί ο ιμπεριαλισμός. Αυτός ο στόχος μπορεί να τεθεί και να εκπληρωθεί μόνο από ένα διεθνές αντιιμπεριαλιστικό κίνημα υπό την ηγεσία των κομμουνιστών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά από 9 μήνες γενοκτονίας οι Ισραηλινοί παραδέχονται αυτό που έλεγε η παλαιστινιακή Αντίσταση από την αρχή: σκότωσαν τους δικούς τους ανθρώπους στις 7 Οκτωβρίου. 

-Το Ισραήλ διέταξε την οδηγία Hannibal στις 7 Οκτωβρίου, για να εξαλείψει τους ίδιους τους ισραηλινούς στρατιώτες που αιχμαλωτίζονταν. 

-Αυτό είναι γνωστό εδώ και καιρό αλλά εδώ δημοσίευση από ισραηλινή πηγή.

***

Δόγμα Hannibal

08/07/2024

Μοιάζει να έχει όλο και πιο μικρή σημασία καθώς οι μέρες, οι βδομάδες, οι μήνες περνούν. 

Ίσως αυτό να διευκολύνει περισσότερα στόματα να ανοίξουν: τι έγινε τελικά στη διάρκεια της «εισβολής του al Aqsa» στις 7 Οκτώβρη; 

Πόσες δολοφονίες που έγιναν απ’ τον απαρτχάιντ στρατό αποδόθηκαν στην παλαιστινιακή αντίσταση;

Είναι απίθανο να μαθευτεί κάποτε με ακρίβεια το ποιος σκότωσε πόσους (συμπεριλαμβανομένων εννοείται και των μη ενόπλων κατοίκων των κατοχικών εποικισμών κοντά στον φράκτη). 

Αλλά η «κεντρο-αριστερή» Haaretz επιμένει να ψάχνει, να σκαλίζει, να βρίσκει στοιχεία.

Σε τελευταίο της άρθρο (χθεσινό, 7 Ιούλη) επιβεβαιώνει με ντοκουμέντα και μαρτυρίες ότι πράγματι το αρχηγείο του απαρτχάιντ στρατού διέταξε την δολοφονία των πάντων όσων βρίσκονταν στο έδαφός του κοντά στον φράκτη φτάνοντας στο σημείο να βομβαρδίσει 3 (τρία) δικά του στρατιωτικά φυλάκια / εγκαταστάσεις, φοβούμενο ότι η αντίσταση θα πάρει ομήρους τους δικούς του στρατιώτες. 

Προτίμησε να τους σκοτώσει: αυτό λέγεται επίσημα «Δόγμα Hannibal» και έχει στόχο το να μην αναγκάζεται το θεοναζί Τελ Αβίβ να διαπραγματεύεται την ανταλλαγή αιχμαλώτων… 

(Το ίδιο έκανε με σπίτια και αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανόμενων αυτοκινήτων που προσπαθούσαν να απομακρυνθούν απ’ το περιβόητο rave πάρτυ…)

Ποιο ανθρώπινο δίκαιο μπορεί να «ευλογεί» ή έστω να κλείνει τα μάτια και τ’ αυτιά σ’ ένα τέτοιο καθεστώς πρωτοκοσμικής, αποικιοκρατικής βαρβαρότητας;

Σχολιο.- Η αλήθεια πάντως ειναι μάλλον πολύ χειρότερη από αυτήν που "δίνει" η Χααρέτζ. 

Τις πρώτες λίγες μέρες μετά την 7η του περασμένου Οκτώβρη, στο ρέντιτ τρένταρε μια ενδιαφέρουσα πληροφορία, η οποία ως δια μαγείας εξαφανίστηκε μετά από παντού και τα σχετικά threads διαγράφτηκαν. 

Συμφωνα με την πληροφορία αυτή, οι διοργανωτές του νοβα ρέιβ φέστιβαλ, δυο μέρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη του φεστιβάλ, έλαβαν έκτακτη οδηγία από την σιν μπετ (την ιζραηλινή υπηρεσία εθνικής ασφάλειας) να αλλάξουν "για λόγους ασφαλείας" την τοποθεσία του πάρτι και να το στήσουν λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα από εκεί που ήταν προγραμματισμένο να γινει. 

Οι διοργανωτές του νοβα ακολούθησαν την οδηγία, και τα υπόλοιπα είναι ιστορία... Το γεγονός ότι έκτοτε η πληροφορία αυτή έχει γίνει άφαντη, δεν θα εκπλαγώ αν έχει κάποια σχέση με το ότι περιπου 50 επιζήσαντες του φεστιβάλ βρέθηκαν αυτοκτονημένοι τους μήνες που ακολούθησαν, ένα μαζικό θανατικό που αποδόθηκε από τα ισραηλινά μέσα σε "μετατραυματικό στρες"... 

Για να μπω λοιπον και στο ζουμί, κι επειδή έχω μελετήσει επί χρόνια το modus operandi της μοσάντ στην Παλαιστινη αλλά και αλλού, θεωρώ περίπου βέβαιο ότι η "οδηγία χάνιμπαλ" εφαρμόστηκε εκείνη την ημέρα με ακόμα πιο φρικαλέο τρόπο απ'όσο αποκαλύπτει τώρα όψιμα δια της χααρέτζ η αντιπολίτευση του νετανιάου. 

Οι υπηρεσίες του Ιζραήλ πρέπει να γνώριζαν ότι κάτι ετοιμάζεται πίσω από τα τείχη της πολιορκημένης Γάζας (οι Αιγύπτιοι τούς κάρφωσαν εξάλλου επ'αυτού από την αρχή), και αντί να το αποτρέψουν, το παρακολουθούσαν να οργανωνεται αδρανείς. Τελευταία στιγμή, με το που απέκτησαν την κρίσιμη πληροφορία, δλδ το πού και πότε ακριβώς θα εκδηλωνόταν η "έξοδος" κάποιων μαχητών με ανεμόπτερα, έστειλαν εκεί τους ρεϊβερς ως αμνούς επί σφαγή. 

Η θυσία ημετέρων δεν είναι νέα τακτική για αυτές τις ευαγείς υπηρεσίες, και η σύνθεση του τσούρμου των ρεϊβάδων ήταν ιδανική για τους σκοπούς τους, όντας πολλοί ανάμεσά τους δυτικοί νεολαίοι που τους στοχοποίησε η "βάρβαρη Χαμάς". 

Να ξεκαθαρίσω εδω ότι απορρίπτω κάθετα και οριζόντια κάτι ύποπτες θεωρίες που κυκλοφορούν, ότι τάχα οσα έγιναν στις 7 του Οκτώβρη ήταν δουλειά των Ιζραηλινών. Είμαι πεισμένη ότι η "πλημμύρα του αλ-ακσα" ήταν μια γνήσια οργανωμένη και τακτικά αναγκαία ενέργεια της παλαιστινιακής αντίστασης, που έβλεπε ότι οι συμφωνίες του αβραάμ (αυτή η ιδιοφυής έμπνευση του σιωνιστή γαμπρού Τραμπ) προχωρούσαν και εμβαθύνονταν, απειλώντας να θάψουν για πάντα την παλαιστινιακή υπόθεση. 

Με αυτό το πολιτικό δεδομένο, έπρεπε επειγόντως κάτι να γίνει που να υποχρεώσει τον αραβομουσουλμανικό κόσμο να πάρει καθαρή θέση και να σταθει εμπόδιο στις προσπάθειες να μπει κάτω απο το χαλί η βαθιά πληγή της Παλαιστίνης. 

Όσο για την πλευρά των σιωναζί, το ότι άφησαν την "παλαιστινιακή έξοδο" να εκδηλωθεί, ήταν προφανώς ο καλύτερος τρόπος για να εξαπολύσουν ως απάντηση "νόμιμης αυτοάμυνας" την τελική λύση που το Ιζραήλ πάντα επιδίωκε για το παλαιστινιακό. 

Ζητώ προκατ συγγνώμη αν κούρασε το μακρύ σχόλιο, αλλά δεν μπορεσα να το κάνω πιο σύντομο και ήθελα να καταγραφεί.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χάος στην Κνεσέτ:

Ο Danny Elgert, του οποίου ο αδελφός Itzik εξακολουθεί να είναι αιχμάλωτος στη Γάζα, απομακρύνθηκε βίαια από μια ακρόαση στην Επιτροπή Συντάγματος του Ισραήλ.

Ποιος θα πει στον Danny , ότι το τελευταίο πράγμα που θέλει η ισραηλινή κυβέρνησή σας είναι να απελευθερώσει τους ομήρους?



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντως,του Μελανσόν φαίνεται να του την ΄΄φέρνουν'' οι δημοκράτες σύμμαχοί του και το ιερατείο των Βρυξελλών.

Σχολιο.- Δεν είναι το ίδιο ο Μελανσόν με τους άλλους.  Αν φύγουν οι Σοσιαλιστές και οι Πράσινοι από το Μέτωπο και στηρίξουν κυβέρνηση Μακρόν θα φταίει ο Μελανσόν?



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξένοι μισθοφόροι του καθεστώτος του Κιέβου εκτελούν Ρώσους αιχμαλώτους

Ο Γερμανός μισθοφόρος Caspar Grosse μίλησε στους New York Times για τα εγκλήματα που διαπράττουν οι ξένοι που πολεμούν ως μέλη του Λόχου Επίλεκτων (Chosen Company) .

Ο Caspar Grosse είπε ότι είδε έναν στρατιώτη να εκλιπαρεί για ιατρική βοήθεια σε ένα μείγμα σπασμένων αγγλικών και ρωσικών. Ένα από τα μέλη της ομάδας έψαχνε για επιδέσμους. Εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα με τον Grosse, ένας από τους στρατιώτες πυροβόλησε με το όπλο του στον κορμό του Ρώσου στρατιώτη. Εκείνος έπεσε, αναπνέοντας ακόμη. Ένας άλλος στρατιώτης "απλά τον πυροβόλησε στο κεφάλι", θυμήθηκε ο Grosse σε συνέντευξή του.

Ενας μισθοφόρος , ο 'Έλληνας Δίας'' βρέθηκε στο επίκεντρο τριών επεισοδίων εκτέλεσης Ρώσων στρατιωτών που παραδόθηκαν, μεταξύ των οποίων η δολοφονία με χειροβομβίδα και ο πυροβολισμός ενός τραυματισμένου Ρώσου στρατιώτη σε ένα χαράκωμα. Ο ίδιος καυχιόταν επίσης για μια άλλη δολοφονία καθώς και για το ότι σκότωσε "χίλιες φορές" τους Ρώσους που παραδίδονταν.

Τον 'Έλληνα Δία'' καταφέραμε να ταυτοποιήσουμε και είναι ο Τάσος Αντωνάκος, ο μισθοφόρος που αναφέραμε προηγουμένως.

Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου θα ερευνήσουν τις δολοφονίες των Ρώσων σαιχμαλώτων με βάση την έκθεση των NYT, δήλωσε ο πρέσβης Rodion Miroshnik, στο RIA Novosti 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προσέξτε την ημερομηνία 16 Οκτωβρίου 2023

*Ισραήλ Παλαιστίνη IDF Χαμάς στρατός δολοφονία ομήρων μαρτυρία επιζώσας

*Ισραηλινός στρατιώτης στέκεται πάνω από το πτώμα μαχητή της Χαμάς στο Κιμπούτζ Μπε'έρι, όπου ο ισραηλινός στρατός κατηγορείται ότι επιτέθηκε άκριτα δολοφονώντας εχθρούς και άμαχους ομήρους.

«Οι όμηροι σκοτώθηκαν από δικές μας δυνάμεις», λέει Ισραηλινή επιζώσα

16/10/2023

Μία Ισραηλινή επιζώσα των επιθέσεων της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου αποκάλυψε μιλώντας σε ΜΜΕ της χώρας της πως οι Ισραηλινοί άμαχοι σκοτώθηκαν «αναμφίβολα» από τις δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ.

Όπως εξιστορούν για την Electronic Intifada ο Αμερικανο-Παλαιστίνιος δημοσιογράφος Αλί Αμπουνίμα και ο Καναδο-Ισραηλινός δημοσιογράφος Ντέιβιντ Σιν, η 44χρονη Γιασμίν Ποράτ, μητέρα τριών παιδιών, είχε βρει καταφύγιο στο Κιμπούτζ Μπε’έρι, κοντά στο όριο του τείχους της Γάζας, έχοντας ξεφύγει μαζί με τον σύντροφό της από την επίθεση στο μουσικό φεστιβάλ «Νόβα» που είχε διεξαχθεί σε κοντινό σημείο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η ίδια στο κρατικό ραδιόφωνο του Ισραήλ Kan και στον τηλεοπτικό σταθμό Channel 12, όταν το Κιμπούτζ Μπε’έρι δέχτηκε με τη σειρά του επίθεση από τη Χαμάς, η ίδια και οι υπόλοιποι άμαχοι που κρατήθηκαν για ώρες από τους «τρομοκράτες» αντιμετωπίστηκαν από αυτούς «ανθρώπινα».

Οι συνθήκες της απαγωγής

«Δεν μας κακοποίησαν. 

Μας φέρθηκαν πολύ ανθρώπινα», δήλωσε στη ραδιοφωνική της συνέντευξη η Ποράτ και συμπλήρωσε: «Με αυτό εννοώ ότι μας φυλούσαν», είπε. 

«Μας έδωσαν κάτι να πιούμε πότε-πότε.

Όταν έβλεπαν πως είμαστε νευρικοί, μας ηρεμούσαν. 

Ήταν πολύ τρομακτικό, αλλά κανείς δεν μας φέρθηκε βίαια. 

Ευτυχώς δεν μου συνέβη τίποτα από αυτά που άκουσα στα μέσα ενημέρωσης».

Η Ποράτ επισήμανε επίσης πως στους ομήρους επιτράπηκε να βγαίνουν στην αυλή του σπιτιού όπου κρατούνταν, καθώς από τη διακοπή ηλεκτροδότησης η ζέστη ήταν αφόρητη.

Στην τηλεοπτική της συνέντευξη, η Ποράτ περιέγραψε επίσης τις συνομιλίες της με έναν από τους Παλαιστίνιους μαχητές που μιλούσε Εβραϊκά. «Μου είπε: “Κοίτα με καλά, δεν θα σας σκοτώσουμε.

Θέλουμε να σας πάμε στη Γάζα. 

Δεν πρόκειται να σας σκοτώσουμε. Οπότε ηρέμησε, δεν πρόκειται να πεθάνεις”. 

Αυτά μου είπε, αυτολεξί», θυμήθηκε η Ποράτ και συμπλήρωσε, «ήμουν ήρεμη γιατί ήξερα πως τίποτα δεν θα μου συνέβαινε».

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η 44χρονη, οι ίδιοι οι όμηροι μαζί με τους απαγωγείς τους κάλεσαν την αστυνομία, καθώς οι Παλαιστίνιοι πίστευαν ότι οι ισραηλινές αρχές δεν θα τους επιτεθούν εάν έχουν μαζί τους ομήρους. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι νεκροί στην Γάζα ξεπερνούν τους 200 000 

Μέχρι και το έγκυρο περιοδικό The Lancet "ενοχλήθηκε "

"Αν δεν με πίστευες πριν, ίσως με πιστέψεις τώρα. Αυτή είναι μια εξόντωση. "

ICYMI:  Η Παλαιστίνια συγγραφέας και ακτιβίστρια Susan Abulhawa, σε άρθρο* από τις 27 Ιουνίου 2024, για την Electronic Intifada, δημοσίευσε υπολογισμούς χρησιμοποιώντας διάφορες πηγές δεδομένων και παράγοντες, και βάσει εκτιμήσεων, τόσο συντηρητικών όσο και δεδομένων αντίστοιχα, τα πραγματικά στοιχεία για τη Γάζα είναι πιθανόν τα εξής:

•377.280 κτίρια καταστράφηκαν ολοσχερώς ή μερικώς

•95,040-97,680 μαρτύρησαν

•221.760 τραυματίες

•24.750 νεκροί ή πεθαίνουν από πείνα

•42.000 αγνοούμενοι (υποτίθεται ότι νεκροί, απήχθησαν από τις δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ ή πιθανώς διακινούνται).

Τα ακόλουθα εύρη αντιπροσωπεύουν συντηρητική εκτίμηση ή χαμηλότερο εύρος εκτιμήσεων πληθυσμού με βάση τα δεδομένα:

•17,050-94,049 με χρόνια νοσήματα νεκροί από έλλειψη φαρμάκων

•14,408-255,985 νεκροί από επιδημίες που προέκυψαν από την επίθεση του Ισραήλ

Αυτό σημαίνει ότι ο πραγματικός αριθμός νεκρών είναι πιο κοντά στους 194.768-511.824 ανθρώπους, με 221.760 τραυματίες. Και συνεχίζουμε.

Αυτό δεν περιλαμβάνει τους χιλιάδες που έχουν απαχθεί και βασανιστεί στα γκούλαγκ του Ισραήλ, τουλάχιστον τρεις ντουζίνες από τους οποίους έχουν βασανιστεί μέχρι θανάτου ή έχουν πεθάνει από σκληρές συνθήκες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ζαν Λύκ Μελανσόν ανακοίνωσε ότι η νέα Γαλλική κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει άμεσα το περιβάλλον.

Ανίατη η "αριστερή" βλακεία! 

Η χώρα του καίγεται και καταρρέει, βρίσκεται στο χείλος του πολέμου, οι άνθρωποι γίνονται φτωχότεροι, υπάρχει τεράστιο εθνικό χρέος και ο ηλίθιος ονειρεύεται ανεμογεννήτριες και ηλιακούς συλλέκτες.

Τα "συμβόλαια" πρέπει να υλοποιηθούν αμέσως.

Σχολιο.- Πανηγυρίζει η δυτική "αντιφασιστική" δημοκρατία... μωρό μου!

Κέρδισαν σε έδρες κι όχι σε ποσοστά/ψήφους η "αριστερά" κι ο Μακρόν, εναντίον του Ρωσικού ιμπεριαλισμού, υπέρ της "δημοκρατίας", και των "δικαιωμάτων"...

Στον Β' γύρο η Λε Πεν σάρωσε σε ψήφους και ποσοστά, αλλά έλαβε την τρίτη θέση σε βουλευτικές έδρες...

Για να μην λείψει τίποτα από το "Νέο Λαϊκό Μέτωπο", ο αρχηγός του σοσιαλιστικού κόμματος, που αναστήθηκε στην κυριολεξία με τον Μελανσόν και είχε τη μεγαλύτερη επιτυχία σε άνοδο στις χθεσινές εκλογές στη Γαλλία αφού έλαβε συν πλην τις ίδιες έδρες με την "Ανυπότακτη Γαλλία" του Μελανσόν (65 - 61), είναι κάποιος Raphaël Glucksmann...

Σχολιο.- Ο Μελανσον ζήτησε την λύση δυο κρατών με ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους (δεν αναιρεί την ύπαρξη του Ισραηλ) αλλά είναι ύβρις για τους Εβραίους. Άρα πόση ζωή του δίνετε στην Αριστερά και τον Μακρόν;

Σχολιο.- Ο ηλίθιος με τις ανεμογεννητριες γίνεται πλούσιος και δεν νοιάζεται για το τι θα γίνει με το κράτος του

Σχολιο.- Σε μια χώρα που έχει πυρηνική ενέργεια... με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Σχολιο.- Τώρα οι πράσινοι θέλουν να καταργήσουν τις ατομικές ηλεκτρικές μονάδες! Σήμερα το ανακοίνωσαν!

Σχολιο.-  Οι πράσινοι γενικώς συμμετέχουν σε όλους τους διαγωνισμούς βλακείας



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πανηγυρίζει η "Αριστερά" και τα Δυτικά ΜΜΕ, για την "νίκη, κατά της Ακροδεξιάς"!

Ποια "νίκη";;

Νίκη, μόνο της νοθείας του Γαλλικού εκλογικού συστήματος.

Η Λεπέν πήρε, στον β΄γύρο 10.121.846 ψήφους και ο Μελανσόν 6.948.090 ψήφους.

Αλλά οι έδρες είναι 143 για την Λεπέν και 179, για την "αριστερή" συμμαχία με λιγότερες ψήφους.

Σχολιο.- καλπονοθεία

Σχολιο.- Υπάρχουν και χειρότερα. Στο νησί της ΜικροΒρετανίας οι εκλογές είναι φαρσοκωμωδία

Σχολιο.- Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα αφού

Τα πάντα για τη "σταθερότητα" (όπως εμείς την ορίζουμε)

Σχολιο.- Τα εκλογικά συστήματα σχολιάζω, αυτά τα τερατουργήματα, σε χώρες που και καλά αυτοαποκαλούνται δημοκρατίες. Ολιγαρχίες του χειρίστου είδους είναι και μόνο.

Σχολιο.- Αμ δεν είναι ηλίθια τα εκλογικά συστήματα, παμπόνηρα είναι, για να νέμονται οι ολιγάρχες την εξουσία νόμιμα. Νόμιμη νοθεία. Ελέω ηλιθίων ψοφοφόρων που κοιμούνται όρθιοι

Σχολιο.- Σε ποσοστά η Λεπέν παίρνει 32,05%, το Αριστερό μέτωπο 25,68%, το μπλόκ του Μακρόν 23,15%, και οι Γκωλιστές 5,41%.

Σχολιο.- Είναι οι αλχημείες του εκλογικού συστήματος της Γαλλίας.

Σχολιο.- ''Δημοκρατίες'' της νέας τάξης, όπως στο προτεκτοράτο μας!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν πανηγυρίζουν οι Γάλλοι για τα εκλογικά αποτελέσματα στην Γαλλία, αλλά οι μετανάστες.

Εδώ με σημαίες της Αλγερίας.

Αντε και πρωθυπουργοί! Ο Σούνακ δείχνει τον δρόμο!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την "τύχη" του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα θα έχει και ο Μελανσόν.

Η στήριξη του στον Μακρόν δεν του απέφερε την πολυπόθητη αυτοδυναμία, παρά την εκλογική συσπείρωση με τους σοσιαλιστές και τους πράσινους.

Αντίθετα, ανέβασε τις έδρες του Μακρόν, στον β΄γύρο, νομιμοποιώντας την μέχρι σήμερα, φιλοπόλεμη και αντιλαϊκή πολιτική του.

Παράλληλα, ανέκοψε την δημιουργία ενός νέου μετώπου, στην Ευρωπαϊκή Ενωση, που θα διαφωνούσε με την υποταγή της Ευρώπης, στα Αμερικανικά σχέδια.

Τώρα, αποποιείται την συμμετοχή του, στον σχηματισμό κοινής με τον Μακρόν, κυβέρνησης, για να μην κάψει εντελώς το "Αριστερό" του προφίλ, που θα το ξαναχρησιμοποιήσει, στις επόμενες Γαλλικές εκλογές.

Οι συνιστώσες της ευκαιριακής σύμπραξης, σε ένα κοινό μέτωπο, "εναντίον της ακροδεξιάς", (σοσιαλιστές και πράσινοι), από την επομένη των εκλογών πηδάνε από το πλοίο, για να ενωθούν με τον Μακρόν, ώστε να μην "τραυματιστεί" το σύστημα.

Ποιος φέρνει την ακροδεξιά στην εξουσία, λοιπόν;

Οσο για την δική μας "Αριστερά", εδώ είναι τα έργα και ημέρες του Τσίπρα, που έγιναν πίσω από τις πλάτες του λαού μας και θα κοστίζουν στην χώρα, για τα επόμενα 90 χρόνια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τσίπρας πανηγυρίζει για την νίκη του Μελανσόν αφου μας φόρτωσσε τον Μητσοτάκη !!!

Όσο πιο πολύ τους φτύνεις τόσο πιο πολύ γουστάρουν.

Σχολιο.- Ο Τσίπτας εκανε δημοψήφισμα και ο λαός είπε όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ. Εκανε συνομιλίες με την Ρωσία Πουτιν, και μετά το άλλαξε και συμφώνησε σε μνημόνιο χρέος για πάντα. Και έτσι ολοκλήρωσε την καταστροφή των Ελλήνων οικονομικά. Έκοψε συντάξεις δώρα και πήγε σταθερά με την οικονομική μέθοδο της ανακύκλωσης χρημάτων μέσω φορολογίας 75% ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ 20% ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΕΙΖΕ ΤΟ ΕΥΡΩ .ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΔΙΝΑΝ ΔΑΝΕΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΟΛΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΟΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΥΞΆΝΕΤΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΔΙΝΑΝ ΔΑΝΕΙΑ . ΟΙ ΔΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΓΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΚΟΉΘΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ. ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΤΩΧΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ .

Σχολιο.- Παιδιά μην μπερδεύεστε ...η Γαλλική αριστερά δεν εχει καμία σχέση με την αριστερα του Τσίρκου της Ελλάδας Τσίπρα...Καμιά αριστερα δεν θα εκανε το 62% ΟΧΙ σε ΝΑΙ...για να παραμεινη στην Εξουσια με ενα τρίτο μνημονιο....ΟΎΤΕ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΣΕ ΑΛΒΑΝΟΣΚΟΠΙΑΝΟΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ...

Ο Τσίπρας έχει χάσει κάθε αίσθηση ντροπής κι ατομικής αξιοπρέπειας! Τον φτύνουν κι αυτός φαντάζεται ότι τον…. φιλούν! Έφερε για αρχηγο της αριστερας έναν γκέι και τωρα τον πολεμάει...διέλυσε την αριστερα για να μην εχει αντίπαλο ο ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ.....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξοντώθηκε μισθοφόρος των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από την Ελλάδα, 

που είχε συμμετάσχει σε σφαγές Ρώσων αιχμαλώτων!

Όπως μεταδίδεται από Ρώσικα μέσα:

“Εξοντώθηκε Έλληνας μισθοφόρος που εκτέλεσε Ρώσους αιχμαλώτους

Ο μισθοφόρος, με το παρατσούκλι «Δίας», συμμετείχε σε τουλάχιστον τρεις σφαγές. 

Το όνομά του έχει αναγνωριστεί ως Τάσος Αντωνάκος, ο οποίος μάχεται για το καθεστώς του Κιέβου από τον Μάιο του 2023.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο μισθοφόρος είναι ανοιχτός ομοφυλόφιλος και τακτικός θαμώνας σε γκέι κλαμπ της Αθήνας.”

-Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες οι Times της N. Υόρκης είχαν δημοσιεύσει σχετική μαρτυρία του Γερμανού γιατρού Kaspar Grosse που υπηρετούσε σε αμερικανική μονάδα στην Ουκρανία, για την εν ψυχρώ δολοφονία του Ρώσου τραυματία για την οποία κατηγορείται ο Αντωνάκος. 

-Το κανάλι TrackANaziMerc στο Telegram που ειδικεύεται στον εντοπισμό και ταυτοποίηση μισθοφόρων στην Ουκρανία, ισχυρίζεται ότι ο Αντωνάκος ήταν στο επίκεντρο των επεισοδίων εκτέλεσης παραδομένων Ρώσων στρατιωτών - σκοτώνοντας με χειροβομβίδα και πυροβολώντας έναν τραυματισμένο Ρώσο στρατιώτη σε μία τάφρο - τα οποία περιέγραψε ο Grosse. 

Σημειώνεται ότι ο Δίας καυχιόταν ότι είχε σκοτώσει παραδομένους Ρώσους «χίλιες φορές».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Όρμπαν συνεχίζει την «ειρηνευτική αποστολή» του στην Κίνα.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν μετέβη στο Πεκίνο μετά τις συναντήσεις με τον Ζελένσκι και τον Πούτιν. Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι είχε ήδη συνομιλίες με τον Σι Τζινπίνγκ.

Ο ίδιος ο Όρμπαν γράφει στα κοινωνικά δίκτυα ότι “η Κίνα είναι βασική δύναμη για την επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης”, γι' αυτό πήγε στο Πεκίνο για να δει τον Σι.

Xi Jinping: Ο τερματισμός της ουκρανικής σύγκρουσης το συντομότερο δυνατό είναι προς το συμφέρον όλων των μερών

Τα ΜΜΕ δημοσιεύουν δηλώσεις του Κινέζου ηγέτη μετά από συνάντηση με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Όρμπαν. Τι άλλο είπε ο Σι:

-Οι κύριες κατευθύνσεις των προσπαθειών της Κίνας και της Ουγγαρίας στην Ουκρανία συμπίπτουν.

-Μόνο εάν όλες οι μεγάλες δυνάμεις επιδείξουν θετική, όχι αρνητική ενέργεια, μπορούμε να ελπίζουμε σε κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.

-Είναι σημαντικό να αποτραπεί η κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και να ρίξει λάδι στη φωτιά οποιουδήποτε από τα μέρη.

-η διεθνής κοινότητα πρέπει να δημιουργήσει προϋποθέσεις και να διευκολύνει την επανάληψη του άμεσου διαλόγου μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας·

-Η Κίνα προωθεί τις διαπραγματεύσεις για την ουκρανική σύγκρουση με τον δικό της τρόπο και υποστηρίζει όλες τις προσπάθειες για την προώθηση της ειρηνικής επίλυσης της κρίσης.

-Δεν υπάρχουν γεωπολιτικές αντιφάσεις ή θεμελιώδης σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ Κίνας και Ευρώπης.

Σχολιο.- Επόμενος προορισμός: Ουάσιγκτον (?)

Η ειρηνευτική αποστολή του Όρμπαν.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν συνεχίζει την ειρηνευτική του αποστολή ανακοίνωσε ότι στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στην Ουάσιγκτον!

“Έχω ήδη συζητήσει την ουκρανική σύγκρουση με τον Ζελένσκι, τον Πούτιν και τον Σι. Επιπλέον, ήρθα σε όλους προσωπικά.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθώ στην Ουάσιγκτον.” ανακοίνωσε ο ίδιος στα social media μετά τη συνάντησή του με τον Σι Τζιπίγκ σήμερα.

Το αν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα τον δεχτούν κι αν θα είναι ο τελικός προορισμός παραμένει άγνωστο.

Ο ίδιος χτες με συνέντευξή του πρόβλεψε ότι “ο Μπάιντεν θα χάσει κι ότι είναι η ώρα του Τράμπ που είναι ο άνθρωπος της Ειρήνης” - ή έτσι πιστεύει ο Όρμπαν.

Όπως και νάναι, όλες οι επισκέψεις έχουν τον ίδιο στόχο - τον τερματισμό του πολέμου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ξημερώματα της Δευτέρας δόθηκαν τα τελικά αποτελέσματα του β' γύρου των εκλογών, με τις έδρες να μοιράζονται ως εξής: 

• Η συμμαχία της γαλλικής αριστεράς Νέο Λαϊκό Μέτωπο - που αποτελείται από πέντε κόμματα του χώρου της αριστεράς και της οικολογίας - κατέλαβε στην νέα γαλλική Εθνοσυνέλευση 182 έδρες,

• 65 απ’ αυτούς του Σοσιαλιστικού κόμματος

• 35 των Οικολόγων

• 70 του Μελανσόν οι πιο πολλοί , 10του ΚΚ και 2 μικρών ομάδων.

• οι βουλευτές της παράταξης του Εμανουέλ Μακρόν θα είναι 168

• ενώ η ακροδεξιά παράταξη της Μαρίν Λεπέν κατέλαβε 143 έδρες.

• Οι Ρεπουμπλικάνοι με 45 έδρες, ενώ 

• Υπάρχουν και 13 ανεξάρτητοι που κατατάσσονται στην ευρύτερη Αριστερά και 15 αντίστοιχα στη Δεξιά και 6 “κεντρώοι”, καθώς και 5 άλλοι ανεξάρτητοι/τοπικοί αυτονομιστές

-Τώρα αρχίζει η … επιχείρηση “απαλλαγής” από τον Μελανσόν - αφού … τους έκανε τη δουλειά:

◦ Είναι σχεδόν σίγουρο -αν και μαθηματικά δύσκολο, ότι ο Μακρόν θα επιχειρήσει να κυβερνήσει με κορμό το δικό του κόμμα (168 έδρες, οι πιο πολλές “δώρο” του Λαϊκού Μετώπου) μαζί με τους Σοσιαλιστές (+65) και τους οικολόγους (+35). 

◦ Αναγκαστικά θα “ψάξει” ακόμα +11 ψήφους βουλευτών - αλλά “πρόθυμοι” πάντα θα υπάρχουν, στο όνομα της … “σταθερότητας” και του … “φόβου των … δύο άκρων” (μέχρι τώρα ήταν ο “φόβος της Ακροδεξιάς” αλλά κι αυτό την … έκανε τη δουλειά του!)

-Για να δούμε; 

-Θα του βγει;

Σχολιο.- Εγώ πάλι δεν δίνω δεκάρα για τα αποτελέσματα των εκλογών. Διότι δεν έχει καμιά αξία στο ποιος κέρδισε τις εκλογές, διότι όποιος κι αν κέρδιζε καμιά πολιτική στα μεγάλα ζητήματα δεν θα άλλαζε, τίποτα απολύτως σε κανένα θέμα ουσίας, έτσι όπως είναι αλυσοδεμένα τα κράτη της ΕΕ.

Εγώ από τη μεριά μου, μένω μόνο στα εκλογικό σύστημα, ένα σύστημα φαρσοκωμωδίας, σύστημα με το οποίος δεν νοιώθει λαλάκας και το αποδέχεται είναι στη καλύτερη των περιπτώσεων προβληματικός.

Αν είναι ποτέ δυνατόν το κόμμα που πήρε το 33,1 % των ψήφων να βγει τρίτο και να πάρει 142 έδρες και το κόμμα που πήρε το 29,3 % των ψήφων να βγει πρώτο και να πάρει 188 έδρες!!!

Εγώ τέτοιο δούλεμα πάντως δεν το αντέχω...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αριστερά πρώτη στην Γαλλία; όχι ακριβώς.Σε αυτήν την Αριστερά, ο Μελανσον έχει χάσει δύναμη και έχει ενισχυθεί πολύ το φιλοσιωνιστικο Σοσιαλιστικό Κόμμα.Αυτη είναι η Αριστερά που νικησε. Επισης, επειδή δεν βγαίνουν οι εδρες, εκτιμώ ότι οι του ΝΛΜ θα συνεργαστούν με τμήμα του Μακρόν και των Ρεπουμπλικάνων.Θα συνεχιστεί ο μακρονισμος με αριστερές πλάτες.Το ΝΛΜ υπήρξε μια πλήρης πολιτική απάτη.

Μην με ερωτήσεις κανείς αν ήταν καλύτερο να ήταν πρώτη η Λεπέν.Δεν υπάρχει ούτε χειρότερο ούτε καλύτερο.Η συλλογική Δύση θα νικούσε οπωσδήποτε στη Γαλλία.Εκφραστηκε πολύμορφα η δυσαρέσκεια αλλά δεν οδήγησε πουθενά.Το σύστημα είναι - ακόμη - περιχαρακωμενο. ΕΕ - ΝΑΤΟ και αλλαγή καμία. Και συμμαχίες της " Αριστεράς" με τον νεοφιλελευθερισμό.

Όσοι είστε ενθουσιασμένοι στην Ελλάδα που νίκησε η δημοκρατία,μην αργήσετε να κοιμηθείτε. Αύριο αρχίζει στην Ελλάδα μια εβδομάδα με εξαημερη εργασία. Η αρχή της πραγματικότητας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνταξιούχοι. Φτωχότεροι και με χειρότερη υγεία



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φανερώθηκαν… 180.000 εργαζόμενοι συνταξιούχοι

Σύμφωνα με στοιχεία του e-ΕΦΚΑ, έως τις 4 Ιουλίου 2024 είχαν εγγραφεί στη σχετική πλατφόρμα περισσότεροι από 182.000

Η μεγαλύτερη απόδειξη πως το ύψος των συντάξεων δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των συνταξιούχων είναι τα πρόσφατα στοιχεία από τον ΕΦΚΑ. Σύμφωνα με αυτά, ως τις 4 Ιουλίου 2024 είχαν εγγραφεί στη σχετική πλατφόρμα περισσότεροι από 182.000 εργαζόμενοι συνταξιούχοι.

Μέχρι τα τέλη του προηγούμενου έτους (31 Δεκεμβρίου 2023) οι συνταξιούχοι που επέλεγαν να εργαστούν έχαναν το 30% της σύνταξής τους ως ποινή. Σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ, παρότι η περικοπή κατά 30% που είχε προβλεφθεί από τον νόμο Βρούτση ήταν ευνοϊκότερη από την περικοπή κατά 60% του νόμου Κατρούγκαλου, οι συνταξιούχοι ήταν συγκρατημένοι, καθώς είχαν «φανερωθεί» μόλις 36.000.

Με τον νέο ασφαλιστικό νόμο 5078/2023 από 1ης Ιανουαρίου 2024 οι συνταξιούχοι που δηλώνουν ότι συνεχίζουν ή θα συνεχίσουν να εργάζονται λαμβάνουν ολόκληρη τη σύνταξή τους. Εφόσον εργαστούν ως μισθωτοί καταβάλλουν πόρο υπέρ e-ΕΦΚΑ ύψους 10% από τον μισθό τους και, εφόσον επιλέξουν να δηλωθούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, καταβάλλουν επιπλέον 50% της ασφαλιστικής κατηγορίας που έχουν επιλέξει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ: ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ ΚΑΙ AIDS ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ – ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΗΣΕ ΕΔΩ Η ΚΑΜΟΡΑ ΤΗΣ ΝΔ

08|07|2024 21:35

Προβληματισμό και ανησυχία έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η είδηση ότι εντοπίστηκαν κρούσματα ηπατίτιδας και AIDS, σε μετανάστες από την δομή φιλοξενίας, στις Σέρρες.

Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, Παναγιώτης Καρίπογλου, ο οποίος επεσήμανε πως τα άτομα αυτά εντοπίστηκαν θετικά έπειτα από σχετικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθησαν, προκειμένου να αποκτήσουν άδεια για να εργαστούν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

«Τις τελευταίες ημέρες δεχτήκαμε έγκυρες πληροφορίες πως άτομα που φιλοξενούνται στη Δομή των Σερρών πάσχουν από σοβαρά λοιμώδη νοσήματα [ηπατίτιδα, αλλά δυστυχώς και ιό HIV (AIDS)]. Οι άνθρωποι αυτοί βγήκαν θετικοί στις σχετικές εξετάσεις όταν θέλησαν να αποκτήσουν άδεια για να εργαστούν σε καταστήματα κλπ υγειονομικού ενδιαφέροντος», ανέφερε χαρακτηριστικά, στο Facebook, συγκεντρώνοντας πλήθος αντιδράσεων από κατοίκους και τοπικούς φορείς, που εξέφρασαν την ανησυχία τους.

Ο ίδιος εξήγησε πως ο Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών πρόκειται να αποστείλει αναφορά στον εισαγγελέα, προκειμένου να ερευνηθούν οι πιθανότητες δημιουργίας προβλημάτων στην δημόσια υγεία, αν υπάρχει πρόβλεψη για την σωστή περίθαλψη των νοσούντων αλλά κι αν οι Αρχές τήρησαν τα σχετικά πρωτόκολλα όταν πληροφορήθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

«Τις επόμενες ημέρες θα αποστείλουμε αναφορά στην Εισαγγελία Σερρών προκειμένου να ερευνηθεί αν υπάρχει πρόβλημα για την δημόσια υγεία και κυρίως αν υπάρχει πρόβλεψη για την σωστή περίθαλψη των νοσούντων. Επίσης αν οι Αρχές τήρησαν τα σχετικά πρωτόκολλα όταν πληροφορήθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Δεν ελπίζουμε πολλά πράγματα σε ένα νομό που η αδιαφορία των «υπευθύνων» στοίχισε χιλιάδες ζωές κατά την πανδημία του Covid. Κανένας δεν ασχολείται, κανένας δεν νοιάζεται. Εμείς, με τις λίγες δυνατότητες που έχουμε και, αφού λάβαμε την σχετική πληροφορία, θα κάνουμε για ακόμη μια φορά το χρέος μας», κατέληξε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών στην ανάρτησή του.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΦΑΠΑ ΞΑΠΛΑ: ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΝΕΑ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΔΟ – ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ ΔΙΧΤΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ – ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

08|07|2024 20:33

Οι Τούρκοι δημιούργησαν νέα ταξιαρχία απέναντι από τη Ρόδο – Απειλητικό δίχτυ στο Αιγαίο

Ανησυχία από τις στρατιωτικές κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο

Σε μια σοβαρή αποκάλυψη προχώρησε ο αμυντικός αναλυτής, Αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Καμπουρίδης* σχετικά με τις κινήσεις του τουρκικού στρατού στην άλλη πλευρά του Αιγαίου.

Αφορμώμενος από μια ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας ο κ. Καμπουρίδης κάνει λόγο για «επίσημη επιβεβαίωση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας ότι ιδρύθηκε η 2η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στο Ακσάζ έναντι της Ρόδου με ευθύνη το νότιο Αιγαίο». Προσθέτει δε ότι «η 1η Ταξιαρχία από την Φώκαια θα έχει ευθύνη το βόρειο Αιγαίο».

Το τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (MSB) ανέφερε στην δική του ανακοίνωση ότι: «Εκπαίδευση Αμφίβιων Επιχειρήσεων» διεξήχθη από τη Διοίκηση της Ταξιαρχίας Πεζικού Αμφιβίων Πεζοναυτών στην περιοχή Büyükkaraağaç της περιοχής Aksaz της Muğla»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΑΜ! ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΡΙΤΗ ΧΩΡΑ ΔΕΧΤΗΚΕ ΝΑ ΕΜΠΛAΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΡΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ KAI NA ΚΑΤΑΡΡΙΨΕΙ ΡΩΣΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΚ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ “ΟΜΠΡΕΛΑ” ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

08|07|2024 19:03

Η Ουκρανία και η Πολωνία υπέγραψαν «συμφωνία ασφάλειας» στις 8 Ιουλίου στη Βαρσοβία, με στόχο την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η συμφωνία υπογράφηκε από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον Πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ και περιλαμβάνει εδάφιο που επιτρέπει την κατάρριψη ρωσικών πυραύλων και drones που «πετούν προς τον πολωνικό εναέριο χώρο».

Συγκεκριμένα αναφέρει τη «δυνατότητα κατάρριψης ρωσικών πυραύλων και drones στον ουκρανικό εναέριο χώρο που εκτοξεύονται προς την κατεύθυνση της Πολωνίας» χωρίς να ορίζει ξεκάθαρα κανόνες εμπλοκής και τα όρια τα οποία ένα ρωσικό σύστημα θα πρέπει να ξεπεράσει για να ενεργοποιηθεί η πολωνική Αεροπορία ή Αεράμυνα.

Η ασαφής μνεία σε αυτές τις λεπτομέρειες, πέρα από το «άνοιγμα» που αφήνει στους Πολωνούς να χρησιμοποιήσουν τον ουκρανικό εναέριο χώρο για την ελεύθερη πτήση των βλημάτων του αντιαεροπορικού συστήματος Patriot εναντίον ρωσικών στόχων, ουσιαστικά επιτρέπει να δράσουν δυτικά μαχητικά αεροσκάφη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΟΥΣΕ ΤΟΝ ΡΟΚΙ ΜΠΑΛΜΠΟΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ!!! ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ Ο ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΑΛΛΑ… ΔΕΝ ΚΟΥΝΗΘΗΚΕ ΦΥΛΛΟ

08|07|2024 17:44

Η σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Δώρα Τσαμπάζη, ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την παρέμβαση του αείμνηστου χρυσού Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη  από το 2021, όταν ο ίδιος είχε καταγγείλει τον τότε υφυπουργό εργασίας ότι είχε βγάλει κονδύλι 20.000 ευρώ για την προβολή του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο!

Γράφει στην ανάρτησή της η Δώρα Τσαμπάζη: «Καταγγελία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη το καλοκαίρι του ’21 για τον Λευτέρη Αυγενάκη. Έβγαλε κονδύλι 20.000 ευρώ για την προσωπική του προβολή στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο. Φυσικά η καταγγελία πέρασε τότε στα ψιλά»…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ “ΚΑΡΦΩΣΕΙ” Ο ΡΕΜΟΣ! ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ – ΤΟ DEAL ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΑ 6 ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝ

08|07|2024 16:03



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



NATO: Η Αρμενία θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας στην Ουάσινγκτον

08|07|2024 22:30



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκθεση – κόλαφος από Κομισιόν για το ΕΣΥ του Αδωνη Γεωργιάδη. Οι Έλληνες πάνε στον τάφο πιο νωρίς από τους άλλους Ευρωπαίους