Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Δευτερα 16 Σεπτεμβριου 2024


ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥΣ

Χωρίς τηλεδιοίκηση επ’ αόριστον σημαντικά τμήματα γραμμών του Προαστιακού της Αθήνας

Το ζήτημα της λειτουργίας της τηλεδιοίκησης στο σιδηροδρομικό δίκτυο επανέρχεται στο προσκήνιο μετά το επικίνδυνο συμβάν της περασμένης Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας, όπου τα χειρότερα αποφεύχθησαν λόγω της παρατηρητικότητας ενός μηχανοδηγού και ενός σταθμάρχη.

Αν και η σπουδαιότητα της λειτουργίας του συγκεκριμένου συστήματος (εφόσον λειτουργεί πλήρως) επιβεβαιώθηκε μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, καθώς μειώνει στο ελάχιστο ακόμα και την πιθανότητα λάθους ενός εργαζόμενου που θα μπορούσε να έχει τραγικές συνέπειες, η κυβέρνηση αλλά και παράγοντες του σιδηρόδρομου έχουν έκτοτε δυστυχώς σε αρκετές περιπτώσεις αποπειραθεί να υποβαθμίσουν τη σπουδαιότητα του, κάνοντας λόγo για ήδη επαρκείς δικλείδες ασφαλείας στην κίνηση των τρένων εφόσον γίνεται τήρηση του Γενικού Κανονισμού Κίνησης.

Όσον αφορά τον Προαστιακό της Αθήνας, που αποτελεί το πλέον δημοφιλές δίκτυο σιδηροδρομικών γραμμών της χώρας, σημαντικά τμήματά του παραμένουν εκτός τηλεδιοίκησης, με την κίνηση να γίνεται με διαδικασίες που αλλού έχουν καταργηθεί από τα μέσα του 20ού αιώνα. Ακόμα χειρότερα, δεν υπάρχει μέχρι σήμερα κάποιο χρονοδιάγραμμα για την εγκατάσταση των συστημάτων αυτών στο σύνολο του δικτύου.

Το μεγαλύτερο τμήμα του Προαστιακού της Αθήνας στο οποίο δεν λειτουργεί τηλεδιοίκηση είναι αυτό από τα Άνω Λιόσια ως το Κιάτο. Εκεί η τηλεδιοίκηση λειτουργούσε παλαιότερα αλλά όλος ο σχετικός εξοπλισμός βανδαλίστηκε και εκλάπη στο πέρασμα του χρόνου. Πλέον, η τηλεδιοίκηση στο τμήμα αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει με «μπαλώματα» αλλά απαιτείται ένας νέος διαγωνισμός για την ανάταξή της. Μέχρις ότου συμβεί αυτό, δεν θα είναι δυνατή και κάποια πύκνωση των δρομολογίων τα οποία σήμερα πραγματοποιούνται ανά μία ώρα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



SOS: Αποχωρούν οι οικογένειες των Ρώσων διπλωματών από τις ΗΠΑ!

15/9/2024

Οι οικογένειες των Ρώσων διπλωματών που υπηρετούν στην πρεσβεία και τα προξενεία της Ρωσίας στις ΗΠΑ φέρεται να έχουν αποχωρήσει σε μια εξέλιξη η οποία μπορεί να προμηνύει δυσάρεστες εξελίξεις.

Όπως αναφέρεται η οικογένεια του Ρώσου πρεσβευτή στις ΗΠΑ Anatoly Antonov, έχει εγκαταλείψει τη χώρα και ήδη βρίσκεται στην Ρωσία ενώ το ίδιο έχει γίνει και με τις οικογένειες άλλων διπλωματών τόσο στην πρεσβεία της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον όσο και στο προξενείο της στη Νέα Υόρκη.

Η αποχώρηση των οικογενειών των Ρώσων διπλωματών σχετίζεται με την νέα κρίση στις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ και την άδεια χρήσης δυτικών όπλων από την Ουκρανία σε πλήγματα βαθιά στη ρωσική επικράτεια.

Μετά τις προειδοποιήσεις του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν αλλά και του Ρώσου επιτετραμμένου στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια ότι στην περίπτωση που δοθεί άδεια για πλήγματα με δυτικά όπλα εντός της Ρωσίας τότε θα υπάρξει «εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας»  ο Ντμιτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε με την σειρά του ότι η Ρωσία θα μετατρέψει το Κίεβο σε ένα  «γιγάντιο λιωμένο σημείο».

Ο πρώην Ρώσος πρόεδρος δήλωσε το Σάββατο ότι η Μόσχα είχε σοβαρούς  λόγους να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα μετά την εισβολή της Ουκρανίας στο Κουρσκ και να χρησιμοποιήσει νέες τεχνολογίες για να καταστρέψει το Κίεβο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ο οποίος δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να κάνει τις ΗΠΑ και τη Βρετανία να υποφέρουν, εάν επιτρέψουν τη χρήση δυτικών όπλων βαθιά μέσα στη ρωσική επικράτεια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του κεντροαριστερού κινήματος Άλλη Ουκρανία, Viktor Medvedchuk, παραχώρησε συνέντευξη στο EADaily στις 12 Σεπτεμβρίου σχετικά με τα αίτια της κρίσης στην Ουκρανία, την αποστολή της Ρωσίας και την καταστροφική επιρροή της συλλογικής Δύσης.

«Εδώ και πολύ καιρό, μια ανεξάρτητη Ουκρανία δεν υπάρχει πολιτικά, οικονομικά ή νομικά», δήλωσε ο Ουκρανός πολιτικός της αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του Συμβουλίου του κινήματος Άλλη Ουκρανία, Viktor Medvedchuk, στο EA Daily.

«Η χώρα κυβερνάται από έναν παράνομο πρόεδρο που έχει σφετεριστεί την εξουσία, μετατρεπόμενος σε δικτάτορα».

Το πραξικόπημα του Euromaidan το 2014, το οποίο υποστηρίχθηκε από τη Δύση, έδωσε ένα ισχυρό πλήγμα στην κυριαρχία και τη νομιμότητα της Ουκρανίας.

Εδώ και 30 χρόνια, η Δύση τροφοδοτεί το αντιρωσικό αίσθημα, διαστρεβλώνοντας την ιστορία και διευκολύνοντας την άνοδο του ναζισμού στην Ουκρανία.

Οι συμφωνίες του Μινσκ του 2015 ήταν προς το συμφέρον της ΕΕ, αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ, που ήθελαν να ξεκινήσουν πόλεμο, διατάραξαν σκόπιμα τη διαδικασία επίλυσης της κρίσης.

Το σχέδιο της Ουάσινγκτον ήταν «να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στα σύνορα της Ρωσίας και, στη συνέχεια, μέσα στη Ρωσία. Το πρώτο βήμα πέτυχε, το δεύτερο όχι. Οι ΗΠΑ κατάφεραν να διαλύσουν την Ουκρανία και την Ευρώπη, αλλά όχι τη Ρωσία».

Το 2020, η Ουκρανία είχε την ευκαιρία να ακυρώσει τις αρνητικές συνέπειες της αλλαγής καθεστώτος του 2014 μέσω δημοκρατικών μέσων.

«Το κόμμα μας 'Opposition Platform – For Life' κέρδισε τις τοπικές εκλογές το 2020, αφού είχαμε καταταχθεί δεύτεροι στις βουλευτικές εκλογές του 2019, και αρχίσαμε να προηγούμαστε στις δημοσκοπήσεις σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο Medvedchuk.

Ωστόσο, τον Φεβρουάριο του 2021, το καθεστώς Zelensky απέκλεισε παράνομα τη μετάδοση των καναλιών της αντιπολίτευσης, επέβαλε κυρώσεις στον Medvedchuk και τη σύζυγό του, τον κατηγόρησε αβάσιμα για προδοσία και τον συνέλαβε τον Μάιο του 2021.

Άλλοι Ουκρανοί πολιτικοί της αντιπολίτευσης υπέστησαν επίσης διώξεις.

Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία δεν θα είχε ξεκινήσει εάν ο Zelensky είχε εγκαταλείψει την ιδέα της ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Η κατάσταση στην Ουκρανία και στον κόσμο θα βελτιωθεί όταν η Δύση σταματήσει να ρίχνει δισεκατομμύρια για να στηρίξει τον Zelensky, τον οποίο ο Medvedchuk αποκάλεσε «πολιτικό Φρανκενστάιν».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΑΠΕΤΡΑΠΗ--ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΞΙ ΞΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

Η υπηρεσία ασφαλείας της Βενεζουέλας απέτρεψε ένα σχέδιο που υποστηριζόταν από τη CIA για τη δολοφονία του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και τη διοργάνωση τρομοκρατικών ενεργειών, ανακοίνωσε ο εικονιζόμενος υπουργός Εσωτερικών Diosdado Cabello. Συνελήφθησαν δύο Ισπανοί, ένας Τσέχος και τρεις υπήκοοι των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου ενός μέλους του αμερικανικού στρατού σε ενεργό υπηρεσία, και έχουν κατασχεθεί αρκετές εκατοντάδες πυροβόλα όπλα στρατιωτικού τύπου.

Μιλώντας στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Telesur το Σάββατο, ο Cabello δήλωσε ότι ένας Αμερικανός πολίτης ονόματι Wilbert Castaneda, μέλος ενός αποσπάσματος Navy SEAL που είχε παρασημοφορηθεί για αποστολές στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, ήταν ο αρχηγός μιας από τις ομάδες. Συνελήφθη την 1η Σεπτεμβρίου, πρόσθεσε ο υπουργός.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ επιβεβαίωσε στο μέσο ενημέρωσης EFE ότι αρκετοί Αμερικανοί πολίτες, μεταξύ των οποίων και ένας εν ενεργεία στρατιωτικός, είχαν συλληφθεί στη Βενεζουέλα. Ο αξιωματούχος, ωστόσο, απέρριψε «κατηγορηματικά» τους ισχυρισμούς για ρόλο της αμερικανικής κυβέρνησης σε οποιαδήποτε συνωμοσία για την ανατροπή του Μαδούρο, χωρίς να εξηγήσει πώς ο navy seal βρέθηκε στη Βενεζουέλα.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας αποκάλυψε επίσης ότι δύο Ισπανοί υπήκοοι - ο José María Basoa Valdovinos και ο Andres Martinez Adasme - είχαν συλληφθεί στα νότια της χώρας. Σύμφωνα με τον Diosdado Cabello, και οι δύο συνδέονται με το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών της Ισπανίας - ισχυρισμό που η Μαδρίτη, η οποία αυτή τη στιγμή φιλοξενεί τον αντίπαλο του Μαδούρο στις εκλογές, έχει αρνηθεί.

Στο σχέδιο φέρονται να συμμετείχαν μισθοφόροι και εγκληματικές ομάδες της Βενεζουέλας και προέβλεπε, μεταξύ άλλων, μαζικές εξεγέρσεις στις φυλακές της χώρας. Οι καταγγελλόμενοι ως συνωμότες εισήγαγαν λαθραία περίπου 400 πυροβόλα όπλα, τα οποία κατέσχεσαν οι δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας, δήλωσε ο Cabello. Η ομάδα φέρεται επίσης να σχεδίαζε να προμηθευτεί πλαστικά εκρηκτικά C4.

Στη συνέχεια ο υπουργός εσωτερικών υποστήριξε ότι η όλη επιχείρηση κατευθυνόταν από τον Λευκό Οίκο και τη CIA και επίσης προέβλεπε τη δολοφονία του προέδρου Μαδούρο καθώς και του εκτελεστικού αντιπροέδρου Ντέλσι Ροντρίγκεζ αλλά και του ίδιου του Καμπέλο.

Οι σαμποτέρ σκόπευαν επίσης να οργανώσουν μια επίθεση ψεύτικης σημαίας στην πρεσβεία της Αργεντινής στο Καράκας και να την φορτώσουν στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας, υποστήριξε ο υπουργός. Επιπλέον, η ομάδα είχε σχέδια να επιτεθεί σε δημόσιες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και υποδομές μεταφορών σε ολόκληρη τη Βενεζουέλα, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Θέλουμε να γνωρίζει ο κόσμος ότι η Βενεζουέλα βρίσκεται υπό πολιορκία από [τις δυνάμεις του] ιμπεριαλισμού», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, δείχνοντας με το δάχτυλο τις “ακροδεξιές” δυνάμεις στο εσωτερικό της χώρας.

«Η Ισπανία είναι εμπλεκόμενη σε αυτό και οι Ηνωμένες Πολιτείες διαχειρίζονται αυτή την επιχείρηση», κατήγγειλε ο Καμπέλο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΠΕ

ΚΑΛΕΣΜΑ

Το σχέδιο "Κρήτη ενεργειακός κόµβος - µπαταρία της Ευρώπης " άρχισε ήδη να υλοποιείται.

Η Νέα γραµµή μεταφοράς Υψηλής Τάσης του ΑΔΜΗΕ, συνολικού μήκους 101,3 km (96,8 km εναέριο) θα ξεκινάει από τον Υποσταθμό Χανίων, θα διέρχεται μέσα από τον

Αποκόρωνα, θα διασχίζει κατά µήκος όλο τον νοµό Ρεθύµνου και θα καταλήγει στον υποσταθμό στη Δαμάστα και στο υποθαλάσσιο καλώδιο διασύνδεσης µε την Ηπειρωτική Ελλάδα. Συνολικά θα περιλαµβάνει 269 πυλώνες από τους οποίους οι 150 τοποθετούνται στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου. Οι πυλώνες θα είναι βαρέως τύπου µε µέσο ύψος 33 µ, σε αποστάσεις µεταξύ τους περίπου 350 µ.

Το τμήμα της Γραμμής Μεταφοράς Υψηλής Τάσης που θα διατρέχει το Ρέθυμνο χωροθετείται εντός των ορίων των Δημοτικών Ενοτήτων Λαππαίων, Ν.Φωκά, Ρεθύμνης, Αρκαδίου, Συβρίτου, Γεροποτάμου, Κουλούκωνα, Μυλοποτάμου και διέρχεται από τις Τοπικές Κοινότητες Επισκοπής, Αρχοντικής, Αργυρουπόλεως, Ζουριδίου, Αγ. Κωνσταντίνου, Ρουστίκων, Κάτω Βαλσαμόνερου, Καλονύκτη, Αγ, Ανδρέα, Γωνιάς, Άνω Βαλσαμόνερου, Καστέλλου, Αρμένων, Καρέ, Όρους, Σελλίου, Ρουσσοσπιτίου, Χρωμοναστηρίου, Πρασιών, Χαρκίων, Αμνάτου,

Ελεύθερνας, Αρχαίας Ελεύθερνας, Μαργαριτών, Βιράν Επισκοπής, Γαράζου, Αβδελλά, Αγ. Μάμα, Καλύβου, Χώνου, Αλοιδών, Αϊμονα, Θεοδώρας, Κρυονερίου, Δοξαρού, Απλαδιανών, Αγ. Ιωάννου, Βενίου, Χουμερίου, Ορθέ, Μελισσουργακίου, Καλανδαρέ, Βωλεώνων, Αποστόλων.

Σύμφωνα με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου, η οποία σκανδαλωδώς υποτιμά το μέγεθος των επεμβάσεων και αποσιωπά τις επιπτώσεις στο

περιβάλλον, συνολικά στην φάση κατασκευής του έργου θα θιγούν περίπου 431 στρέμματα δασικών εκτάσεων, εκ των οποίων τα 145 στρέμματα σε προστατευόμενες περιοχές ( ΕΖΔ και ΖΕΠ ).

Την Δευτέρα 16 Σεπτεµβρίου, η Πρωτοβουλία Αποκόρωνα ενάντια στους πυλώνες και τις ανεµογεννήτριες διοργανώνει µηχανοκίνητη πορεία που θα ξεκινήσει στις 10 πµ από τον κόµβο Μουρνιών και περνώντας από την αγορά

των Χανίων θα καταλήξει στην Αντιπεριφέρεια.

Το Συντονιστικό Ρεθύµνου καλεί τα µέλη και τους φίλους του να στηρίξουν και να συµµετέχουν στην πορεία.

Όλοι µαζί αντιστεκόµαστε στα σχέδια που θέλουν την Κρήτη τόπο αβίωτο, απέραντο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας.

Όλοι µαζί θα νικήσουµε !

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΠΕ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΤΩΝ 29 

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΧΟΡΕΥΤΡΙΑ των 

Dance Theatre of Harlem 

Dutch National Ballet 

Boston Ballet

English National Ballet 

και συνεργάτιδα της Beyonce

Michaela Mabinty DePrince ετών 29

ΠΕΘΑΝΕ ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ … 

Η ΙΔΙΑ, ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΑΝ «ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ» Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ, 

ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ «ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ» ΝΑ ΚΑΝΕΙ 3 ΜΠΟΛΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΔΕΥΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ …



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, μια μαφία έχει πάρει την εξουσία και την αντιπολίτευση Έλληνες ξυπνάτε!!! 

Κοινός ο «χειριστής» των λογαριασμών Κεραμέως – Διαμαντοπούλου στο Χ – Τα δύο κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην ουσία είναι ένα!

15/9/2024

Σάλος έχει ξεσπάσει στο από το πρωτοφανές λάθος στον προσωπικό λογαριασμό της Άννας Διαμαντοπούλου στο X, που αποδεικνύει ότι ο «χειριστής» του συγκεκριμένου λογαριασμού είναι «κοινός», τουλάχιστον με τον λογαριασμό της Νίκης Κεραμέως!

Όλα ξεκίνησαν όταν ξαφνικά στον προσωπικό λογαριασμό της υποψήφιας προέδρου του ΠΑΣΟΚ, εμφανίστηκε μία διθυραμβική ανάρτηση υπέρ της Νίκης Κεραμέως, για την ψηφιακή κάρτα εργασίας.

Χρήστες του Twitter μάλιστα αποθανάτισαν αμέσως την συγκεκριμένη ανάρτηση, ώστε να μην υπάρχει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες και για αμφισβήτηση της ενέργειας αυτής. Όπως ήταν επόμενο, το συγκεκριμένο κείμενο με τις ίδιες φωτογραφίες, Εμφανίστηκε σχεδόν ταυτόχρονα στον προσωπικό λογαριασμό της Νίκης Κεραμέως!

Όπως ήταν επόμενο η επίμαχη ανάρτηση διαγράφηκε από τον προσωπικό λογαριασμό της Διαμαντοπούλου στο X, η οποία αμήχανα προσπάθησε να δικαιολογηθεί.

Αυτό φυσικά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΥΧΑΙΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Πρόκειται για έναν τερατώδη μηχανισμό προπαγάνδας, ο οποίος στο παρελθόν είχε συλληφθεί να προβαίνει σε δολοφονία χαρακτήρων δημοσιογράφων, εκδοτών, πολιτικών, ακόμα και τις πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου και πρώην πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου, όπως είχαμε καταλήξει με ατράνταχτα στοιχεία.

Αντίθετα, υπερασπιζόταν με σθένος πολιτικούς όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, αλλά ακόμα και σεσημασμένους συριζαίους που με την συμπεριφορά τους έμμεσα ενίσχυαν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Εννοείται ότι προνομιακά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως η Εύα Καϊλή και φυσικά η Άννα Διαμαντοπούλου είχαν την τιμητική τους από το συγκεκριμένο σύστημα.

Σήμερα όμως αποκαλύπτεται ότι τουλάχιστον ο λογαριασμός της Διαμαντοπούλου και ο αντίστοιχος της Κεραμέως, έχουν τον ίδιο χειριστή. Είναι επόμενο πως θα γίνει μία τεράστια προσπάθεια συγκάλυψης του συγκεκριμένου γεγονότος, για να μην αποκαλυφθούν οι υπόγειες αυτές διαδρομές σε όλο τους το εύρος.

Σ’ οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα, για να κρατήσουν τα προσχήματα, τόσο η Διαμαντοπούλου όσο και η Κεραμέως θα εξαφανίζονταν από το δημόσιο βίο. Στην Ελλάδα όμως το σύστημα προπαγάνδας είναι τόσο ισχυρό που και οι δύο θα συνεχίσουν την πορεία τους, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άνθρωπος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και φανατικό μέλος του δημοκρατικού κόμματος της Αμερικής ο επίδοξος δολοφόνος του Τραμπ στην δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του μέσα σε ένα μήνα

Γιατί τόσο άγχος να φάτε τον τραμπακουλα ρε δημοκράτες;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εύβοια : Επιτέθηκαν σε υπαλλήλους ανεμογεννητριών με όπλα και μαχαίρια!

Το περιστατικό έγινε στα Κοτύλια Όρη  του Δήμου Κύμης Αλιβερίου



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην τρίτη θέση η Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Βιετνάμ ως προς την ικανοποίηση του πληθυσμού από τις εργασιακές συνθήκες και με το 86% να θεωρεί ικανοποιητικό το κόστος ζωής, όταν το μέσο ποσοστό παγκοσμίως είναι 40%. 

Το αμερικανικό Forbes τα λέει αυτά. Δεν πρόκειται για κομμουνιστική προπαγάνδα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με την επαγγελματική εκπαίδευση των παιδιών της εργατικής τάξης τα 'βαλε η νεοφιλελεύθερη λίγδα. 

Όλοι και όλες στο πλευρό των αγωνιζόμενων μαθητών!


Δεν είμαστε αριθμοί 

Πάρτε πίσω τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τις καταργήσεις ειδικοτήτων ΕΠΑΛ τώρα!

Όλοι τη Δευτέρα 16/9 στις 10.00  στο Υπουργείο Παιδείας

Συντονιστικές Επιτροπές Μαθητών Δυτικής Αθήνας



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



16 Σεπτεμβρίου  2023

Ανάμεσα στις πέντε πιο δημοφιλείς εθνικότητες ξένων αγοραστών στην Ελλάδα κατατάσσεται το Ισραήλ, κατακτώντας την 1η θέση, και ακολουθούν η Κίνα και η Γερμανία στην 2η και 3η θέση, αντίστοιχα. 

Ο Avri Steiner, εκπρόσωπος του κόμματος Kahol Lavan, πρότεινε να χρησιμοποιηθούν χρήματα από το ισραηλινό εθνικό ταμείο για την αγορά ενός ελληνικού νησιού που θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως καταφύγιο για τους ισραηλινους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στρατολογούσε καθάρματα για να πολεμήσουν τους "κακούς Ρώσους" στην Ουκρανία ο νέος επίδοξος δολοφόνος του Τραμπ. Λέτε να μην είχε σχέσεις με τις μυστικές υπηρεσίες; τι πιστεύετε δηλαδή; ότι ήταν μοναχικός λύκος κι αυτός; το ΣΚΑΙ τι έχει να πει επ' αυτού;;;;; το MEGA; η ΕΡΤ;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί άραγε έχουμε τόσα χρόνια ν’ακούσουμε εκείνο το ποιητικό ευρωπαραμύθι,

περί…ΔΗΘΕΝ «ευρωπαϊκού κεκτημένου»…που το έφαγαν οι ευρωδράκοι του…???



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ο μαρξισμός αποτελείται από χιλιάδες αλήθειες, αλλά όλες συνοψίζονται σε μια φράση, «Είναι σωστό να επαναστατείς!». 

Για χιλιάδες χρόνια λέγεται ότι ήταν σωστό να καταπιέζεις, ήταν σωστό να εκμεταλλευτείς και ήταν λάθος να επαναστατήσεις. 

Αυτή η παλιά ετυμηγορία ανατράπηκε μόνο με την εμφάνιση του μαρξισμού. 

Και από αυτήν την αλήθεια ακολουθεί η αντίσταση, ο αγώνας.

Ο αγώνας για το σοσιαλισμό».

Μάο Τσε Τουνγκ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εν προκειμένω το ζήτημα είναι σαφές: ο Παγκόσμιος Νότος  βρίσκεται υπό καθεστώς νεοαποικιοκρατίας.

Όταν και όποτε αμφισβητεί αυτό το καθεστώς πολιτικά, τρώει σοβαρές κυρώσεις από την δύση σαν να μην υπάρχει αύριο (βλ. Βόρεια Κορέα, Βενεζουέλα, Ιράν κλπ) και ενίοτε γίνεται στόχος πραξικοπήματος ή/και στρατιωτικής επέμβασης.

Κοινώς πρέπει να είναι διαλυμένος και ο πλούτος του πρέπει να καταλήγει στην Δύση ώστε η τελευταία να διαιωνίζει την ηγεμονία της.

Όλος αυτός ο πλούτος που μεταφέρεται από τον Παγκόσμιο Νότο στον Παγκόσμιο Βορρά με εξευτελιστικούς όρους για τον πρώτο (βλ. «συμφωνία» Γαλλίας-Νίγηρα για το ουράνιο) μοιράζεται ανισομερώς μεν, επαρκώς δε, μεταξύ των τάξεων του τελευταίου και συνεπώς τρώμε και εμείς οι ίδιοι από την πίτα του ιμπεριαλισμού, για λόγους που περιέγραψα στις παραπάνω παραγράφους.

Προφανώς και δεν φταίμε εμείς που γεννηθήκαμε εδώ, ούτε που μεγαλώσαμε σε ένα άνετο περιβάλλον, όμως από την στιγμή που το αναγνωρίζουμε αυτό το προνόμιο, έχουμε το καθήκον να στηρίξουμε τους καταπιεσμένους του Παγκοσμίου Νότου μέχρι τέλους. 

Στην τελική, ο πρώτος ο οποίος δέχεται ζημιά από μία επιτυχημένη επανάσταση στον τρίτο κόσμο είναι οι αστικές τάξεις του Πρώτου Κόσμου και συνεπώς ανοίγονται ευκαιρίες για τα κινήματα των μητροπόλεων οι οποίες πιο πριν ίσως και να μην υπήρχαν.

Άρα; Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση. Να λοιπόν ποιος είναι ο συνδετικός κρίκος του αγώνα «ΤΟΥΣ» και του αγώνα «ΜΑΣ».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τον Οκτώβριο του 2023 μέχρι σήμερα δέκα παιδιά την ημέρα ακρωτηριάζονται κατά μέσο όρο στη Γάζα. 

Η σιωπή είναι σαδισμός. 

Η αδιαφορία είναι βία. 

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΝΕΝΟΧΗ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Χούθι χτύπησαν σήμερα Κυριακή εγκαταστάσεις στο Τελ Αβίβ με υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο

Ζήτω οι αντάρτες Χουθι και η έμπρακτη αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη !

Ζήτω η παλαιστινιακή αντίσταση !

Ζήτω η αντισταση των λαών !

Εδώ τα διάφορα μεγάλα "κεφάλια"γράφουν ,γράφουν ,γράφουν 

Όλα αυτά για να μην πουν τίποτα 

Ούτε αντινατοϊκό μέτωπο ούτε αντιπολεμικό κίνημα ..

μόνο αυτοαναφορικά τσιτάτα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προσωπεία του φασισμού

*Eurovizio(nism)

Φωτό : Αφέντρα τραγουδίστρια με ξεκωλα άντρες 

Νατοϊκή ποστ μοντερν σαδομαζοχιστικη ευρωπαϊκή αισθητική 

**

"Αυτό που διακρίνει τη φασιστική εκδοχή της παλιάς ιδέας του ευγενούς αγρίου είναι η περιφρόνηση για οτιδήποτε έχει σχέση με τον στοχασμό, την κριτική, τον πλουραλισμό.

Στον αντίποδα προτείνεται η συνεχής ενασχόληση με καταστάσεις αυτοκυριαρχίας, υποτακτικής συμπεριφοράς, ακραίας προσπάθειας και αντοχής στη σωματική καταπόνηση και υιοθετούνται δυο φαινομενικά αντίθετες στάσεις: η εγωμανία και η δουλικότητα.

Οι σχέσεις κυριαρχίας και υποδούλωσης παίρνουν τη μορφή μιας ορισμένης φαντασμαγορίας που χαρακτηρίζεται από τη μαζικοποίηση των ανθρώπινων ομάδων γύρω από μια πανίσχυρη υπνωτιστική ηγετική φιγούρα ή δύναμη. 

Η φασιστική δραματουργία επικεντρώνεται στις οργιαστικές συναλλαγές μεταξύ ισχυρών δυνάμεων και των ανδρεικέλων τους που ομοιόμορφα ντυμένα παρουσιάζονται κατά ολοένα ογκούμενα κύματα.

Η φασιστική τέχνη εξυμνεί την υποταγή, εκθειάζει τη βλακεία, μυθοποιεί τον θάνατο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άρχισαν τα όργανα! Η Ουγγαρία μηνύει την Ευρω Ένωση: Ζητά αποζημίωση για την φύλαξη των συνόρων της

Η Ουγγαρία θα ζητήσει την επιστροφή των δαπανών της συνοριακής αστυνομίας από την Ευρω Ένωση και είναι μάλιστα έτοιμη να καταθέσει αγωγή για τον σκοπό αυτό, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Gergely Gulyás κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση Τύπου της κυβέρνησης.

«Θα απαιτήσουμε επίσης την επιστροφή των δαπανών συνοριακής αστυνόμευσης από την Επιτροπή κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης διεξάγει επίσης προπαρασκευαστικές εργασίες εδώ. Θέλουμε να λάβουμε αυτές τις δαπάνες από την Επιτροπή με νομικά μέσα, οπότε είμαστε έτοιμοι ακόμη και να μηνύσουμε την Ευρω Επιτροπή», δήλωσε ο Gulyás.

Η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή στον János Bóka, υπουργό Ευρω Υποθέσεων, να διαπραγματευτεί με την Ευρω Επιτροπή, σχετικά με την απόφαση που καταδικάζει την Ουγγαρία για το μεταναστευτικό.

«Κανείς δεν μπορεί να μετεγκατασταθεί στην Ουγγαρία ενάντια στη θέληση του ουγγρικού λαού», δήλωσε ο υπουργός.

Σημείωσε ότι δεν θα αφήσει να μείνουν ανεκτά τα διπλά πρότυπα των Βρυξελλών όσον αφορά την προστασία των συνόρων.

«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα σύνορα από τους παράνομους μετανάστες. Οι παράνομοι μετανάστες δεν θα εισέλθουν στην Ευρώπη μέσω της Ουγγαρίας και μέσω των νότιων συνόρων της Σένγκεν. Σε όσους λαμβάνουν πολιτικό άσυλο στο πλαίσιο της διαδικασίας του κράτους δικαίου σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ και βάσει της οικειοθελούς απόφασής τους, προσφέρεται δωρεάν ταξίδι χωρίς επιστροφή στις Βρυξέλλες».

Η κυβέρνηση θα απαιτήσει την επιστροφή των εξόδων της συνοριακής αστυνομίας από την Επιτροπή και θέλουμε να το επιβάλουμε αυτό μέσω νομικών ενεργειών, συμπεριλαμβανομένης μιας αγωγής κατά της Ευρω Επιτροπής.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το κινεζικό κράτος έχει βγάλει περισσότερα από 100 εκατομμύρια ανθρώπους από τη φτώχεια τα τελευταία 12 χρόνια. Γεγονός. 

Το έκαναν χτίζοντας υποδομές, οικονομικά προσιτά σπίτια και πρόσβαση στην ισότητα των ευκαιριών. Γεγονός. 

Όχι μέσω του πολέμου, της ηγεμονίας και της διαίρεσης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Οι στέπες του Ντονμπάς έγιναν “νεκροταφείο” των - πρώην τάχαμου “αήττητων”- αμερικανικών αρμάτων μάχης Abrams”

γράφει το στρατιωτικό περιοδικό των ΗΠΑ Military Watch Magazine

“ Ο ρυθμός με τον οποίο οι ουκρανικές δυνάμεις χάνουν άρματα μάχης Abrams έχει αυξηθεί σημαντικά. 

Αυτό ακολουθεί μια περίοδο μεγάλων απωλειών από τα τέλη Φεβρουαρίου έως τα μέσα Απριλίου, όταν τα άρματα εντοπίστηκαν για πρώτη φορά και η πρώτη στην ιστορία καταστροφή τέτοιου άρματος, επιβεβαιώθηκε τρεις ημέρες αργότερα.

Τον Απρίλιο, τα άρματα αποσύρθηκαν προσωρινά από τις γραμμές του μετώπου, μετά την οποία ενισχύθηκε η προστασία τους.”

Τώρα πιστεύεται ότι περισσότερα από 20 από τα 31 άρματα Abrams που παραδόθηκαν στην Ουκρανία έχουν καταστραφεί ενώ 5 επιπλέον έχουν αιχμαλωτιστεί!

καταλήγει το περιοδικό. 

Όλες οι καταστροφές επιβεβαιώνονται από εικόνες από τη ζώνη 

ειδικών στρατιωτικών επιχειρήσεων, αναφέρει το άρθρο.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει επίσης ότι τις τελευταίες εβδομάδες, ο ρωσικός στρατός έχει καταστρέψει τέσσερα αμερικανικά άρματα σε διάφορα μέτωπα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εντωμεταξύ, οι καθημερινές επιτυχίες της ηρωικής Υεμένης κατά του Ισραήλ και της Δύσης δίνουν ένα σχεδόν …σουρεαλιστικό 

χαρακτήρα στην όλη κατάσταση:

1.Δυο μόλις μέρες μετά τον βομβαρδισμό του Αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ (βίντεο και εικόνα του κρατήρα) από υπερηχητικό πύραυλο της Υεμένης που έφτασε με ακρίβεια στο στόχο του σε μια απόσταση 2.000+ χιλμ. μέσα σε 11’ πριν προλάβει καν η σιωνιστική αεράμυνα να αντιδράσει …

2.χτες οι Υεμένιοι κατέρριψαν το 10ο (!) πανάκριβο μη επανδρωμένο αμερικανικό αεροπλάνο, και φυσικά το … πανηγυρίζουν δεόντως εκεί που έπεσε (φωτο) 

3.Το πιο ανησυχητικό ωστόσο για τη Δύση, είναι η είδηση που μετέδωσε το πρακτορείο Sputnik από τη Συρία:

Μια επίλεκτη δύναμη μαχητών των Χούτι έφτασε στη Συρία για την προετοιμασία της επόμενης φάσης της κλιμάκωσης κατά του Ισραήλ

Η δύναμη της Υεμένης έχει μέγεθος ταξιαρχίας και περιλαμβάνει αρκετές χιλιάδες επίλεκτους μαχητές των Χούτι

Η δύναμη θεωρείται ένας από τους ισχυρότερους σχηματισμούς του κινήματος της Ανσάρ Αλλάχ και ο πιο καλά εξοπλισμένος και εκπαιδευμένος.

Η δύναμη της Υεμένης έχει εκπαιδευτεί τους τελευταίους μήνες για να πραγματοποιεί επιθέσεις που προσομοιάζουν την έφοδο σε ισραηλινούς οικισμούς και στρατιωτικές βάσεις

Τα σιωνιστικά μέσα ενημέρωσης ανησυχούν για "σοβαρές τοπικές αναφορές από τη νότια Συρία" ότι προσωπικό των ένοπλων δυνάμεων της Υεμένης του κινήματος Ansarallah έχει εισέλθει στη Συρία τις τελευταίες ημέρες όπου θα ενταχθεί σε άλλες ένοπλες δυνάμεις "που μιλούν αραβικά και ιρανικά" οι οποίες σύμφωνα με αναφορές ότι ένοπλες δυνάμεις εισέρχονται στην περιοχή από την ανατολική Συρία εδώ και αρκετούς μήνες", υποστηρίζουν οι σιωνιστές φοβούμενοι για ένα νέο “στρατό” εναντίον τους πέρα από τη Χεσμπολάχ του Λιβάνου.

-Τα πράγματα πραγματικά αποκτούν έναν σουρεαλιστικό χαρακτήρα 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχει τη σημασία του - αν και μέχρι τώρα λίγοι “το πήραν χαμπάρι” στη Δύση:

Ο Πούτιν με διάταγμά του αυξάνει τις Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατά 180.000 άνδρες!

-Από την 1η Δεκεμβρίου 2024, το επίπεδο στελέχωσης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων θα πρέπει να αυξηθεί σε 2.389.000 άτομα, εκ των οποίων το 1,5 εκατομμύριο είναι στρατιωτικό προσωπικό.

-Την τελευταία φορά που ο αριθμός αυξήθηκε ήταν τον Δεκέμβριο του 2023 - σε 2.209.130 άτομα, εκ των οποίων τα 1.320.000 ήταν στρατιωτικοί.

-Δεν πρόκειται για επιστράτευση ή κινητοποίηση: 

- οι 180.000 νέες θέσεις θα καλυφθούν από εθελοντές που θα υπογράψουν συμβόλαιο με το Υπουργείο Άμυνας.

-Πολύ σωστή απόφαση για αύξηση του μεγέθους των ενόπλων δυνάμεων και ειδικά αν πρόκειται για ειδικότητες χειριστών drones και ηλεκτρονικού πολέμου που λείπουν απο τις σημερινές μονάδες καθώς και για τη συγκρότηση εφεδρειών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κατάρρευση των “γιγάντων”!

Κατέρρευσε μετά από 200 χρόνια λειτουργίας και η γερμανική Μeyer Werft, ιδιοκτήτης των μεγαλύτερων ναυπηγείων στη Γερμανία και τη Φινλανδία, εκεί που “χτίζονται” τα τεράστια κρουαζιερόπλοια και υπερ-πλοία.

Η διοίκηση ανακοίνωσε την χρεωκοπία της Meyer Werft εξ αιτίας της αύξησης του ενεργειακού κόστους και των μετάλλων εξ αιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

-Η κυβέρνηση Σόλτς, η ίδια που ψήφισε τη διακοπή προμηθειών και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, έσπευσε να εξαγοράσει το 80% της Meyer Werft και να χορηγήσει δάνεια με κρατική εγγύηση με σκοπό να αναστείλει το κλείσιμο των ναυπηγείων!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Έκρηξη οργής εργατών στις Βρυξέλλες για τους τριγμούς στη Volkswagen!

-Από το κέντρο των Βρυξελλών και το Ευρωκοινοβούλιο ξεκίνησε η -οργανωμένη από τα συνδικάτα- μαζική κινητοποίηση των εργατών του ομίλου της της Volkswagen μετά την ανακοίνωση για κλείσιμο εργοστασίων, απολύσεις 110.000 εργαζομένων και περικοπές μισθών και επιδομάτων!

-Ο μεγαλύτερος εργοδότης της Ευρώπης με 673.000 εργαζόμενους και ιδιοκτήτης των εργοστασίων Volkswagen, Audi, SEAT, Skoda, Porsche, Bugatti Bentley, M.A.N., Scania κλπ ανακοίνωσε ένα πρωτοφανές κλείσιμο εργοστασίων στη Γερμανία κι άλλες χώρες για πρώτη φορά στην 88χρονη ιστορία της, το σταμάτημα παραγωγής πολλών μοντέλων αλλά και ηλεκτρικών αυτοκινήτων. 

Οι 298.687 (43,7%) των εργατών της Volkswagen βρίσκονται στη Γερμανία κι αναμένεται σοβαρή κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

-Η εταιρεία ανακοίνωσε ζημίες ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023.

"Η οικονομική κατάσταση έχει επιδεινωθεί. Η Γερμανία έχει μείνει πίσω όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα", εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος Oliver Blume.

-Σαν αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία, η αύξηση του ενεργειακού κόστους αλλά και των μετάλλων κι άλλων πρώτων υλών έχει προσθέσει μεγάλες πιέσεις, πέρα από τον ανταγωνισμό κυρίως από την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία.

-Σε παρόμοια κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται κι άλλοι ευρωπαϊκοί όμιλοι όπως BMW, Renault, Peugeot/Citroen, Volvo που προετοιμάζουν ανάλογα σχέδια αναδιάρθρωσης και περικοπών!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Παγκόσμιος Πόλεμος της Τρομοκρατίας που ήταν ήδη σε πλήρη εξέλιξη και ο οποίος κλιμακώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 είναι πλέον ανενεργός, καθώς δεν λειτουργεί πλέον ως η οθόνη, η σκοτεινή εφαρμογή του Δόγματος Wolfowitz του 1992 που αναβαθμίστηκε το 1996 με στόχο την επίτευξη κυριαρχίας πλήρους φάσματος και επαναλήφθηκε το 1999. Έτσι, με αυτή τη σκέψη κατά νου, ας πάμε στο πρώτο δοκίμιο που δημοσιεύθηκε από το The Cradle, το οποίο είναι πλέον επίσημος εχθρός της παράνομης αυτοκρατορίας των ΗΠΑ και των υποτελών της:

Αποικισμός... είναι η καλύτερη υπόθεση των επιχειρήσεων στην οποία η πρωτεύουσα μιας παλιάς και πλούσιας χώρας μπορεί να ασχοληθεί ... Δεν ισχύουν οι ίδιοι κανόνες διεθνούς ηθικής ... μεταξύ πολιτισμένων εθνών και βαρβάρων.

Τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 είχαν ως στόχο να επιβάλουν και να κατοχυρώσουν ένα νέο παράδειγμα εξαίρεσης στον νεαρό 21ο αιώνα. Η ιστορία, όμως, αποφάνθηκε διαφορετικά.

Η 11η Σεπτεμβρίου 2001, που παρουσιάστηκε ως επίθεση στην πατρίδα των ΗΠΑ, δημιούργησε αμέσως τον Παγκόσμιο Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας (GWOT), που ξεκίνησε στις 11 μ.μ. την ίδια ημέρα. Αρχικά βαφτίστηκε «Ο Μακρύς Πόλεμος» από το Πεντάγωνο, ο όρος αργότερα απολυμάνθηκε από την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα ως «Επιχειρήσεις Έκτακτης Ανάγκης στο Εξωτερικό (OCO)».

Ο κατασκευασμένος από τις ΗΠΑ πόλεμος κατά της τρομοκρατίας ξόδεψε οκτώ τρισεκατομμύρια δολάρια για να νικήσει έναν εχθρό-φάντασμα, σκότωσε πάνω από μισό εκατομμύριο ανθρώπους - στη συντριπτική τους πλειοψηφία μουσουλμάνους - και επεκτάθηκε σε παράνομους πολέμους εναντίον επτά κρατών με μουσουλμανική πλειοψηφία. Όλα αυτά δικαιολογήθηκαν αμείλικτα για «ανθρωπιστικούς λόγους» και υποτίθεται ότι υποστηρίχθηκαν από τη «διεθνή κοινότητα» – πριν και αυτός ο όρος μετονομαστεί σε «διεθνή τάξη βασισμένη σε κανόνες».

Cui Bono; (ποιος έχει να κερδίσει) παραμένει το πρωταρχικό ζήτημα που σχετίζεται με όλα τα θέματα που σχετίζονται με την 11η Σεπτεμβρίου 2001. Ένα στενό δίκτυο ένθερμων νεοσυντηρητικών του Ισραήλ, στρατηγικά τοποθετημένων σε όλο το στρατόπεδο άμυνας και εθνικής ασφάλειας, από τον αντιπρόεδρο Ντικ Τσένι – ο οποίος είχε υπηρετήσει ως υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση του πατέρα του Τζορτζ Μπους – ανέλαβε δράση για να επιβάλει την από καιρό προγραμματισμένη ατζέντα του Σχεδίου για τον Νέο Αμερικανικό Αιώνα (PNAC). Αυτή η εκτεταμένη ατζέντα περίμενε στα φτερά για τη σωστή σκανδάλη - ένα «νέο Περλ Χάρμπορ» - για να δικαιολογήσει μια σειρά από επιχειρήσεις αλλαγής καθεστώτος και πολέμους σε μεγάλο μέρος της Δυτικής Ασίας και άλλων μουσουλμανικών κρατών, αναδιαμορφώνοντας την παγκόσμια γεωπολιτική προς όφελος του Ισραήλ.

Η διαβόητη αποκάλυψη από τον Αμερικανό στρατηγό Wesley Clark μιας μυστικής συνωμοσίας του καθεστώτος Cheney για την καταστροφή επτά μεγάλων ισλαμικών χωρών σε διάστημα πέντε ετών, από το Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη μέχρι το Ιράν, μας έδειξε ότι ο σχεδιασμός είχε ήδη γίνει εκ των προτέρων. Αυτά τα στοχοποιημένα έθνη είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό: ήταν αποφασιστικοί εχθροί του κράτους κατοχής και σταθεροί υποστηρικτές των παλαιστινιακών δικαιωμάτων.

Η γλυκιά συμφωνία, από την οπτική γωνία του Τελ Αβίβ, ήταν ότι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας θα έκανε τις ΗΠΑ και τους δυτικούς συμμάχους τους να διεξάγουν όλους αυτούς τους κατά συρροή ισραηλινούς κερδοσκοπικούς πολέμους για λογαριασμό του «πολιτισμού» και εναντίον των «βαρβάρων». Οι Ισραηλινοί δεν θα μπορούσαν να είναι πιο χαρούμενοι ή αυτάρεσκοι για την κατεύθυνση που πήγαινε αυτό.

Δεν είναι περίεργο ότι η 7η Οκτωβρίου 2023 είναι μια κατοπτρική εικόνα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Το ίδιο το κατοχικό κράτος το διαφήμισε ως την «11η Σεπτεμβρίου» του Ισραήλ. Οι παραλληλισμοί αφθονούν με περισσότερους από έναν τρόπους, αλλά σίγουρα όχι με τον τρόπο που περίμεναν οι οπαδοί του Ισραήλ και η κλίκα των εξτρεμιστών που ηγούνται του Τελ Αβίβ.

-Συρία: το σημείο καμπής

Ο δυτικός ηγεμόνας υπερέχει στην κατασκευή αφηγήσεων και σήμερα βυθίζεται στους βάλτους της ρωσοφοβίας, της ιρανοφοβίας και της σινοφοβίας της δικής της δημιουργίας. Η απαξίωση των επίσημων, αμετάβλητων αφηγήσεων, όπως αυτή της 11ης Σεπτεμβρίου, παραμένει το απόλυτο ταμπού.

Αλλά ένα ψευδές αφηγηματικό κατασκεύασμα δεν μπορεί να αντέξει για πάντα. Πριν από τρία χρόνια, στην 20ή επέτειο της κατάρρευσης των Δίδυμων Πύργων και της έναρξης του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, γίναμε μάρτυρες ενός μεγάλου ξετυλίγματος στη διασταύρωση της Κεντρικής και της Νότιας Ασίας: οι Ταλιμπάν επέστρεψαν στην εξουσία, γιορτάζοντας τη νίκη τους επί του Ηγεμόνα σε έναν αποσυντονισμένο Αιώνιο Πόλεμο.

Μέχρι τότε, η εμμονή «επτά χώρες σε πέντε χρόνια» – με στόχο τη σφυρηλάτηση μιας «Νέας Μέσης Ανατολής» – είχε εκτροχιαστεί σε όλο το φάσμα. Η Συρία ήταν το σημείο καμπής, αν και κάποιοι θα υποστήριζαν ότι τα φύλλα τσαγιού είχαν ήδη ριχτεί όταν η λιβανική αντίσταση νίκησε το Ισραήλ το 2006.

Αλλά η συντριβή της ανεξάρτητης Συρίας θα άνοιγε το δρόμο για το Άγιο Δισκοπότηρο του Ηγεμόνα – και του Ισραήλ: την αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν.

Οι αμερικανικές δυνάμεις κατοχής εισήλθαν στη Συρία στα τέλη του 2014 με το πρόσχημα της καταπολέμησης της «τρομοκρατίας». Αυτό ήταν το OCO του Ομπάμα σε δράση. Στην πραγματικότητα, όμως, η Ουάσιγκτον χρησιμοποιούσε δύο βασικές τρομοκρατικές ομάδες – το Daesh, γνωστό και ως ISIL, γνωστό και ως ISIS, και την Αλ Κάιντα, που είναι παράρτημα της CIA, γνωστή και ως Jabhat al-Nusra, γνωστή και ως Hayat Tahrir al-Sham – για να προσπαθήσει να καταστρέψει τη Δαμασκό.

Αυτό αποδείχθηκε οριστικά από ένα αποχαρακτηρισμένο έγγραφο της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας των ΗΠΑ (DIA) του 2012, το οποίο επιβεβαιώθηκε αργότερα από τον στρατηγό Michael Flynn, επικεφαλής της DIA όταν γράφτηκε η αξιολόγηση: «Νομίζω ότι ήταν μια εσκεμμένη απόφαση [από την κυβέρνηση Ομπάμα]» όταν πρόκειται να βοηθήσει, όχι να πολεμήσει, την τρομοκρατία.

Το ISIS σχεδιάστηκε για να πολεμήσει τόσο τον ιρακινό όσο και τον συριακό στρατό. Η τρομοκρατική ομάδα ήταν απόγονος της Αλ Κάιντα στο Ιράκ (AQI), στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ (ISI), στη συνέχεια μετονομάστηκε σε ISIL και τέλος ISIS, αφού διέσχισε τα σύνορα της Συρίας το 2012.

Το κρίσιμο σημείο είναι ότι τόσο το ISIS όσο και το Μέτωπο Nusra (αργότερα Hayat Tahrir al-Sham) ήταν σκληροπυρηνικές παραφυάδες της Αλ Κάιντα σαλαφιστών-τζιχαντιστών στην υπηρεσία της CIA.

Η είσοδος της Ρωσίας στο συριακό θέατρο μετά από πρόσκληση της Δαμασκού τον Σεπτέμβριο του 2015 ήταν η πραγματική αλλαγή του παιχνιδιού. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να εμπλακεί πραγματικά σε έναν πραγματικό πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στο έδαφος της Συρίας πριν ο τρόμος φτάσει στα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αυτό καταγράφηκε από την τυποποιημένη διατύπωση στη Μόσχα εκείνη την εποχή: η απόσταση από το Χαλέπι στο Γκρόζνι είναι μόνο 900 χιλιόμετρα.

Οι Ρώσοι, εξάλλου, είχαν ήδη υποστεί την ίδια μάρκα και τον ίδιο τρόπο λειτουργίας τρόμου στην Τσετσενία τη δεκαετία του 1990. Στη συνέχεια, πολλοί Τσετσένοι τζιχαντιστές δραπέτευσαν, μόνο για να καταλήξουν να ενταχθούν σε αδέξιες ομάδες στη Συρία που χρηματοδοτούνται από τους Σαουδάραβες.

Ο αείμνηστος, μεγάλος Λιβανέζος αναλυτής Anis Naqqash επιβεβαίωσε αργότερα ότι ήταν ο θρυλικός Ιρανός διοικητής της Δύναμης Quds, Qassem Soleimani, που έπεισε τον Πούτιν, αυτοπροσώπως, να εισέλθει στο συριακό θέατρο του πολέμου και να βοηθήσει στην ήττα της τρομοκρατίας. Αυτό το στρατηγικό σχέδιο, όπως αποδεικνύεται, ήταν να εξασθενίσει θανάσιμα τις ΗΠΑ στη Δυτική Ασία.

Το κατεστημένο ασφαλείας των ΗΠΑ, φυσικά, δεν θα συγχωρούσε ποτέ τον Πούτιν, και ειδικά τον Σουλεϊμανί, για την ήττα των εύχρηστων τζιχαντιστών στρατιωτών τους. Με εντολή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Ιρανός στρατηγός κατά του ISIS δολοφονήθηκε στη Βαγδάτη τον Ιανουάριο του 2020, μαζί με τον Abu Mahdi al-Mohandes, αναπληρωτή ηγέτη των Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης του Ιράκ (PMU), ενός ευρέος φάσματος ιρακινών μαχητών που είχαν ενωθεί για να νικήσουν το ISIS στο Ιράκ.

-Θάβοντας την κληρονομιά της 11ης Σεπτεμβρίου

Η στρατηγική περιοδεία του Σολεϊμανί για τη δημιουργία και τον συντονισμό του Άξονα της Αντίστασης εναντίον του Ισραήλ και των ΗΠΑ ήταν χρόνια στα σκαριά. Στο Ιράκ, για παράδειγμα, τα PMU προωθήθηκαν στην πρώτη γραμμή της αντίστασης επειδή ο ιρακινός στρατός – εκπαιδευμένος από τις ΗΠΑ και ελεγχόμενος από τις ΗΠΑ – απλά δεν μπορούσε να πολεμήσει το ISIS.

Τα PMU δημιουργήθηκαν μετά από φετφά από τον Μεγάλο Αγιατολάχ Σιστανί τον Ιούνιο του 2014 – όταν το ISIS ξεκίνησε την ιρακινή του επίθεση – εκλιπαρώντας «όλους τους ιρακινούς πολίτες» να «υπερασπιστούν τη χώρα, τον λαό της, την τιμή των πολιτών της και τους ιερούς τόπους της».

Αρκετά PMU υποστηρίχθηκαν από τη Δύναμη Quds του Σολεϊμανί - η οποία, ειρωνικά, για το υπόλοιπο της δεκαετίας θα χαρακτηριζόταν πάντα από την Ουάσιγκτον ως κύριος «τρομοκράτης». Παράλληλα, η ιρακινή κυβέρνηση φιλοξένησε ένα κέντρο πληροφοριών κατά του ISIS στη Βαγδάτη, υπό την ηγεσία της Ρωσίας.

Τα εύσημα για την ήττα του ISIS στο Ιράκ πήγαν κυρίως στα PMU, συμπληρωμένα από τη βοήθειά τους στη Δαμασκό μέσω της ενσωμάτωσης μονάδων PMU στον Συριακό Αραβικό Στρατό. Βέβαια τα εύσημα για την ανατροπή της όλοι αποικιοκρατικού σχεδίου των αμερικάνων στη Μέση Ανατολή, ανήκουν ολοκληρωτικά στα Λιοντάρια της Χεζμπολάχ, που μπαίνοντας για βοήθεια στη Συριακή κυβέρνηση το 2013 ενάντια στους ισλαμοφασίστες της CIA αλλά και τους ίδιους τους δυτικούς αποικιοκράτες, ανέτρεψαν όλη τη πολεμική σκηνή στη Συρία, και εκεί που ο Πρόεδρος της Συρίας Άσαντ ήταν κολλημένος στον τοίχο και περίμενε το φυσικό του τέλος από τους δυτικούς αποικιοκράτες, (η Ρωσία κοίταγε όπως πάντα τα δικά της συμφέροντα), τα Λιοντάρια της Χεζμπολάχ πήρανε φαλάγγι τους δυτικούς αποικιοκράτες και τους ισλαμοφασίστες τους. Αυτός ήταν ο πραγματικός πόλεμος κατά της τρομοκρατίας, όχι αυτό το λανθασμένο αμερικανικό κατασκεύασμα που ονομάζεται «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας».

Ακόμα καλύτερα, η εγχώρια απάντηση της Δυτικής Ασίας στην τρομοκρατία ήταν και παραμένει μη σεχταριστική. Η Τεχεράνη υποστηρίζει την κοσμική, πλουραλιστική Συρία και τη σουνιτική Παλαιστίνη. Ο Λίβανος διαθέτει μια συμμαχία Χεζμπολάχ-Χριστιανών. Τα PMU του Ιράκ διαθέτουν μια συμμαχία σουνιτών-σιιτών-χριστιανών. Το διαίρει και βασίλευε απλά δεν ισχύει σε μια εγχώρια αντιτρομοκρατική στρατηγική.

Στη συνέχεια, αυτό που συνέβη στις 7 Οκτωβρίου 2023 ώθησε το ήθος των περιφερειακών δυνάμεων αντίστασης σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Με μια γρήγορη κίνηση, κατέστρεψε τον μύθο του ισραηλινού στρατιωτικού αήττητου και την πολυδιαφημισμένη επιτήρηση και την υπεροχή των μυστικών υπηρεσιών. Ακόμη και καθώς η τρομακτική γενοκτονία σε όλη τη Γάζα προχωρά αμείωτη (με πιθανώς έως και 200.000 θανάτους αμάχων, σύμφωνα με το The Lancet), η ισραηλινή οικονομία εκσπλαχνίζεται.

Ο στρατηγικός αποκλεισμός του Bab al-Mandeb και της Ερυθράς Θάλασσας από την Υεμένη σε οποιοδήποτε πλοίο που συνδέεται με το Ισραήλ ή προορίζεται για πλοίο είναι ένα αριστούργημα αποτελεσματικότητας και απλότητας. Όχι μόνο έχει ήδη χρεοκοπήσει το στρατηγικό λιμάνι Eilat του Ισραήλ, αλλά επίσης, ως μπόνους, έχει προσφέρει μια θεαματική ταπείνωση του θαλασσοκρατικού ηγεμόνα, με τους Υεμενίτες de facto να νικούν το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Σε λιγότερο από ένα χρόνο, οι συντονισμένες στρατηγικές του Άξονα της Αντίστασης έχουν ουσιαστικά θάψει έξι πόδια κάτω από τον ψεύτικο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και το τρένο πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όσο το Ισραήλ επωφελήθηκε από τα γεγονότα μετά την 11η Σεπτεμβρίου, οι ενέργειες του Τελ Αβίβ μετά τις 7 Οκτωβρίου επιτάχυναν γρήγορα την κατάρρευσή του. Σήμερα, εν μέσω μαζικής καταδίκης της γενοκτονίας της Γάζας από την Παγκόσμια Πλειοψηφία, το κράτος κατοχής στέκεται ως παρίας – μολύνοντας τους συμμάχους του και εκθέτοντας την υποκρισία του Ηγεμόνα ΗΠΑ κάθε μέρα που περνάει.

Για τον Ηγεμόνα, γίνεται ακόμα πιο ανησυχητικό. Θυμηθείτε την προειδοποίηση του Δρ Zbigniew το 1997 για τη «Μεγάλη Σκακιέρα» Brzezinski: «Είναι επιτακτική ανάγκη να μην αναδυθεί κανένας Ευρασιατικός αμφισβητίας ικανός να κυριαρχήσει στην Ευρασία και έτσι να αμφισβητήσει επίσης την Αμερική».

Στο τέλος, όλος ο συνδυασμένος ήχος και οργή της 11ης Σεπτεμβρίου, ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας, ο μακρύς πόλεμος, η επιχείρηση This-And-That για πάνω από μια  δεκαετία, έκαναν μετάσταση σε αυτό ακριβώς που φοβόταν ο «Zbig». Όχι μόνο έχει προκύψει ένας απλός «αμφισβητίας», αλλά μια πλήρης στρατηγική εταιρική σχέση Ρωσίας-Κίνας που θέτει έναν νέο τόνο για την Ευρασία.

Ξαφνικά, η Ουάσιγκτον έχει ξεχάσει τα πάντα για την τρομοκρατία. Αυτός είναι ο πραγματικός «εχθρός» – που τώρα θεωρείται η κορυφαία «στρατηγική απειλή» των ΗΠΑ. Όχι η Αλ Κάιντα και οι πολλές ενσαρκώσεις της, ένα σαθρό κατασκεύασμα της CIA, που αποκαταστάθηκαν και απολυμάνθηκαν την προηγούμενη δεκαετία ως αυτοί οι μυθικοί «μετριοπαθείς αντάρτες» της CIA στη Συρία.

Αυτό που είναι ακόμη πιο τρομακτικό είναι ότι ο εννοιολογικά ανόητος πόλεμος κατά της τρομοκρατίας που σφυρηλατήθηκε από τους νεοσυντηρητικούς αμέσως μετά την 11η Σεπτεμβρίου μεταμορφώνεται τώρα σε πόλεμο τρόμου, ενσαρκώνοντας το απελπισμένο πέρασμα Hail Mary από τη CIA και την MI6 για να «αντιμετωπίσουν τη ρωσική επιθετικότητα» στην Ουκρανία.

Και αυτό είναι βέβαιο ότι θα μετασταθεί στο βάλτο της σινοφοβίας, επειδή οι ίδιες δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν την άνοδο της Κίνας ως «τη μεγαλύτερη γεωπολιτική πρόκληση και πρόκληση πληροφοριών» του 21ου αιώνα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δίνουμε 5. 000. 000 το χρονο στους Ιταλούς Μαφιόζους της Ντραγκέτα και αυτοι έκλεισαν τον ΟΣΕ και κάνουν δρομολόγια με λεωφορεία. 5η Βιομηχανική ανάπτυξη




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μητσοτάκης – Χρυσοχοϊδης
Άρπαξαν  100 εκατομμύρια  και φέρουν μιλούνια λαθραίων στην επικράτεια



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΣΟΚ! "ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ της ΝΔ 2 στους 10 που θα πάνε στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ..."
Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα δημοσκόπησης της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα Νέα» για τις επικείμενες εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στις 6 Οκτωβρίου, καθώς 2 στους 10 ερωτώμενους που δηλώνουν με σιγουριά πως θα φτάσουν ως τις κάλπες, φαίνεται πως είναι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας. Μόλις οι μισοί είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα στην κομματική προτίμηση όσων «μάλλον ή σίγουρα» θα πάνε να ψηφίσουν, οι κομματικές προτιμήσεις έχουν ως εξής:
ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 50%,  Νέα Δημοκρατία 19%,  Άλλο 13%,  ΣΥΡΙΖΑ 7%
Ελληνική Λύση 3%,  ΚΚΕ 2%,  Πλεύση Ελευθερίας 2%,  ΜέΡΑ25 2%
Στις δημοτικότητες των υποψηφίων αρχηγών, ανάμεσα σε όσους δηλώνουν με σιγουριά πως θα φτάσουν ως τις κάλπες, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 67% και ακολουθεί ο Παύλος Γερουλάνος με 59%. Ο Χάρης Δούκας βρίσκεται στην 3η θέση με 57% και η Άννα Διαμαντοπούλου ακολουθεί στο 54%. Η Νάντια Γιαννακοπούλου συγκεντρώνει 49% θετικές γνώμες και ο Μιχάλης Κατρίνης 38%.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΙΝΤΕΟ! Ο υποψήφιος δολοφόνος του Τραμπ... με το νεοναζιστικό τάγμα Αζόφ...
Ο υποψήφιος δολοφόνος του Τραμπ, Ράιαν Ρουθ, εμφανίστηκε σε... ένα προπαγανδιστικό βίντεο για το νεοναζιστικό τάγμα Αζόφ τον Μάιο του 2022, 1:49 στο βίντεο.
Στρατολόγησε επίσης μισθοφόρους στις ΗΠΑ για να πολεμήσουν για την Ουκρανία.
Ανήκει πλήρως στη CIA.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξέμεινε κι από στρατιώτες το καθεστώς Νετανιάχου...
Παρά τις φανφάρες περί "ανίκητου στρατού",
του πιο δειλού στρατού του πλανήτη 
τώρα Αφρικανοί στην κρεατομηχανή της Αδούλωτης Γάζας!
Αφρικανοί μετανάστες ζητούν άσυλο με διαμαρτυρίες στο Τελ Αβίβ κι ο "Μπίμπι" βρήκε τη "λύση"...
Οι απώλειες είναι ανυπολόγιστες και γονατίζουν το σιωναζιστικό καθεστώς των βρεφοκτόνων. Έτσι, ακολουθούν το σχέδιο της Ιταλίας – ("Λεγεώνα των Ξένων στην Ιταλία με στρατολογημένους μετανάστες"!)
Το ισραήλ (με επίγνωση το «-ι») προσφέρει μόνιμη διαμονή σε Αφρικανούς αιτούντες άσυλο, που θα ενταχθούν στον στρατό για να πολεμήσουν στη Γάζα!
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 30.000 Αφρικανοί αιτούντες άσυλο στο ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων 3.500 Σουδανών με προσωρινό καθεστώς διαμονής.
"Φρέσκο, φθηνό κρέας" για την κρεατομηχανή της Γάζας... Εκεί δεν μας έλεγαν ότι θα έκαναν περίπατο λίγων εβδομάδων και σε λίγες ημέρες κλείνουμε έναν χρόνο από τις 7 Οκτώβρη 2023;
Τα καλύτερα έπονται...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η σύλληψη του παρολίγον δολοφόνου του Ν.Τραμπ – Είχε πληροφόρηση μέσα από την μυστική υπηρεσία!
«Η παρουσία του Τραμπ στο γήπεδο του γκολφ ήταν απόφαση της τελευταίας στιγμής»
16.09.2024 | 19:27
Η κυριακάτικη έξοδος του πρώην Αμερικανού προέδρου για γκολφ στο Trump International Golf Club ήταν μια απόφαση που ελήφθη την τελευταία στιγμή, είπαν πηγές στο CNN, άρα ο επίδοξος δολοφόνος με το AK-47 Ryan Routh είχε πληροφορίες μέσα από την Μυστική Υπηρεσία,. την κρατική υπηρεσία των ΗΠΑ που γνωρίζει το πού θα πάει και τι θα κάνει.
Αυτή η απρογραμμάτιστη εμφάνιση έχει πυροδοτήσει ερωτήματα σχετικά με αυτό που συνέβη λίγο αργότερα εκείνη την ημέρα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ε.Μασκ: «Οι θάνατοι στην Ελλάδα είναι διπλάσιοι κατ’ έτος από τις γεννήσεις»!
16.09.2024 | 13:43
Δυσάρεστα έκπληκτος είναι ο Έλον Μασκ βλέποντας την δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας και αφού διάβασε τα σχετικά στατιστικά στοιχεία που αναφέρουν ότι οι θάνατοι κατ’ έτος στην χώρα μας είναι διπλάσιοι από τις γεννήσεις!
Ο Έλον Μασκ, έκανε μια ανάρτηση για τις γεννήσεις και τους θανάτους στην Ελλάδα παραθέτοντας ανάρτηση άλλου χρήστη του «X».
Στο tweet που έκανε έγραψε χαρακτηριστικά:
«Ουάου, σχεδόν διπλάσιοι άνθρωποι πέθαναν απ’όσα παιδιά γεννήθηκαν στην Ελλάδα».
Παραθέτει, δε, ανάρτηση δημοσιογράφου στην οποία επικαλείται δημοσίευμα από την Express.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την ανάρτηση νέα στοιχεία προβλέπουν ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας θα μειωθεί απότομα έως και 25% έως το 2070.
Συνεχίζει λέγοντας πως:
«Το 2022, η χώρα κατέγραψε λιγότερες από 77.000 γεννήσεις, τις χαμηλότερες εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, ενώ οι θάνατοι έφτασαν τις 140.000.
Οι οικονομικές προκλήσεις, οι χαμηλοί μισθοί και η υψηλή ανεργία έχουν οδηγήσει πολλούς νέους Έλληνες στο εξωτερικό, επιδεινώνοντας την κρίση.
Το ποσοστό γεννήσεων στην Ελλάδα είναι πλέον μόλις 1,32 γεννήσεις ανά γυναίκα, οδηγώντας σε γήρανση του πληθυσμού.»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ν.Τραμπ: Ήταν απόπειρα δολοφονίας, τελικά! – Ταυτοποιήθηκε ο δράστης: Ιδιοκτήτης εταιρείας μισθοφόρων στην Ουκρανία!
Στρατολογούσε Δυτικούς μισθοφόρους για να πολεμήσουν κατά των Ρώσων στην Ουκρανία
16.09.2024 | 06:19



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σ.Λαβρόφ: «H Ρωσία αγωνίζεται κατά μιας παγκόσμιας υπερεθνικής διοίκησης που εξουσιάζει ακόμα και τις ΗΠΑ»!
Όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Αιγύπτιο ομόλογό του
16.09.2024 | 23:13
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του τόνισε πώς «η Ρωσία αγωνίζεται κατά μιας παγκόσμιας υπερεθνικής διοίκησης που εξουσιάζει ακόμα και τις ΗΠΑ».
Παράλληλα, σχολιάζοντας τον αμερικανικό ολοκληρωτισμό, ανέφερε ότι ο Βρετανός συγγραφέας και δημοσιογράφος Τζορτζ Όργουελ «δεν φανταζόταν το βάθος του ολοκληρωτισμού που βλέπουμε τώρα».
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Badr Ahmed Abdel Ati, ο Ρώσος υπουργός είπε ότι παρά τη γόνιμη φαντασία και την ιστορική διορατικότητα του Όργουελ, δεν μπορούσε να φανταστεί πώς θα έμοιαζε ένα ολοκληρωτικό κράτος.