Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Τριτη 17 Σεπτεμβριου 2024

 

Σε λίγο καιρό,ετοιμαστείτε για ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ τοποθέτηση ”έξυπνων μετρητών”σε ΟΛΑ τα σπίτια.Θα βρεθεί ο τρόπος να μπούν.Μπορεί για παράδειγμα να σου δώσουν ένα χρηματικο ποσό ή κάποια έκπτωση αν βάλεις το νέο μετρητή.Θα σε βομβαρδίσουν στα ΜΜΕ σχετικά με την χρησιμότητα του.

Η αλήθεια όμως είναι η εξής.

Η συσκευή λέγεται smart επειδή θα κάνει και πολλά άλλα πραγματα εκτός απο το να καταγράφει πόσο ρεύμα ξοδεύεις.Είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ μια συσκευή παρακολούθησης!

-Καταγράφει πότε ανοίγει και πότε κλείνει μια οποιαδήποτε συσκευή στο σπίτι και πόση ενέργεια ξοδεύτηκε απο την ΚΑΘΕ συσκευή.Αυτό το αρχείο,στέλνεται στην εταιρία και έτσι φτιαχνεται το προφίλ σου σε πραγματικό χρόνο.

-Ξέρουν πότε κοιμήθηκες.Ποτε ξύπνησες.Ξέρουν αν είσαι στη δουλειά.Αν έχεις επισκέπτες.Αν είσαι διακοπές.Ξερουν πότε χρησιμοποιείς διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία.Ξέρουν άν έχεις εξτρα υπολογιστές ή άλλο δίκτυο.Ξέρουν άν λειτουργείς επιχείρηση απο το σπίτι.Αν έχεις άλλη παροχή ενέργειας.

Hendricus G. Loos

Υ.γ Η τοποθέτηση είναι ο στόχος τους 

Δικός μας στόχος η αποτροπή τους



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Audi στις Βρυξέλλες ξεκίνησαν μια διαμαρτυρία, πυρπολώντας ελαστικά αυτοκινήτων ακριβώς έξω από τις πύλες του εργοστασίου. Η απεργία υπό την ηγεσία των συνδικάτων είναι μια σκληρή στάση ενάντια στις καταστροφικές περικοπές των επιχειρήσεων που απειλούν να περικόψουν το 50% των 3.000 θέσεων εργασίας του εργοστασίου

-Η εξέγερση στο Βέλγιο είναι απλώς η τελευταία σπίθα σε ένα κίνημα εξάπλωσης ενάντια στον Όμιλο Volkswagen, στον οποίο ανήκει η Audi. Οι εργάτες αυτοκινήτων στο Μεξικό, το Βέλγιο και τη Γερμανία κινητοποιούνται για να υπερασπιστούν τα προς το ζην και τους μισθούς τους ενάντια στις επιθέσεις σε όλα τα μέτωπα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκατοντάδες πολίτες βροντοφώναξαν: «Του τόπου μας την ομορφιά, κληρονομία αιώνων, δεν θα τη θυσιάσουμε για χάρη των πυλώνων»

Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στον κόμβο Μουρνιών για να εκφράσουν την εναντίωσή τους στην εγκατάσταση πυλώνων υπερηψηλής τάσης και ανεμογεννήτριων στην περιοχή του Αποκόρωνα. Από εκεί πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας ως Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Οι διαδηλωτές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας κατοίκων Αποκόρωνα, φώναξαν συνθήματα όπως «Δεν ξεπουλάμε γη αέρα και νερό, η Κρήτη είναι για μας μέρος ιερό» και «του τόπου μας την ομορφιά, κληρονομία αιώνων δεν θα τη θυσιάσουμε για χάρη των πυλώνων».

Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι ο τωρινός σχεδιασμός θα έχει δραματικές συνέπειες για το φυσικό περιβάλλον, την αγροτική παραγωγή και την ανθρώπινη υγεία. Ζητούν την τροποποίηση του σχεδιασμού σύμφωνα με τις προτάσεις επιστημονικών φορέων.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, οι διαδηλωτές παρέδωσαν ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη πολιτικής προστασίας Γιώργο Τσαπάκο, ο οποίος αντικατέστησε τον απουσιάζοντα αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή.

Τα παρών έδωσε και ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο οποίος τόνισε τη σημασία της κινητοποίησης και χαρακτήρισε το μήνυμα των πολιτών ηχηρό.

Σημειώνουμε ότι στην κινητοποίηση κάλεσαν κόμματα και φορείς της Αριστεράς αλλά και πολιτικοί και αγροτικοί σύλλογοι του Αποκόρωνα και των Σφακίων, ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων αλλά και μέλη οργανώσεων και συλλόγων από άλλες περιοχές της Κρήτης που αντιδρούν στις εξελίξεις.

Θα ακολουθήσουν σύντομα και νέες κινητοποιήσεις.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφήστε κάτω τα τηλέφωνα .. επιστρέψτε στη λειτουργία απορρήτου



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προειδοποίηση Πούτιν στην Δυση: θα ξεκινήσει πόλεμος ΝΑΤΟ - Ρωσίας εάν χτυπήστε τη Ρωσία με δυτικούς πυραύλους ακριβείας από το έδαφος της Ουκρανίας, τους οποίους μπορούν να χειριστούν μόνο αμερικάνοι και καθοδηγούνται από αμερικάνικους δορυφόρους!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λοιπόν ο Αταμάν είναι προπονηταρα,αυτό είναι αδιαμφισβήτητο.

Απ' την άλλη είναι όμως και Τούρκος και ερντογανικο κομματοσκυλο και δεν το έκρυψε.

Όταν λοιπόν έρχεσαι να εργαστείς σε μια ομάδα αντιπάλου έθνους στα γεωπολιτικά αιώνες τώρα,αυτά τα πανό θα τα έβλεπες κάποια στιγμή ήθελες δεν ήθελες.

Και ήταν και πανό που έλεγε την αλήθεια και δεν έβριζε κι ολας.

Εν ολίγοις και περιληπτικά,Αταμάν σε αγαπάμε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σου κάνουμε και πίπες.Ιστορικα τα πράγματα είναι έτσι.Ειναι κατοχή στην Κύπρο τι να κάνουμε τώρα; Μια χαρά ήταν το πανό,όπως μια χαρά ήταν και οι παλεστινιακες σημαίες στα ματς με την Μακάμπι.Η θύρα 13 είναι εδώ για να λέει την αλήθεια ακόμα και αν δεν αρέσει και σε αυτούς που αγαπάμε.

Σχολιο.- Όταν ήταν στην Φενέρ ο Σλούκας είχαν ανεβάσει πανό για τον Κεμάλ δεν το είχε ακουμπήσει δεν ασχολήθηκε καν το προσπέρασε δεν έγινε καν ντόρος... φάουλ του Αταμάν

Σχολιο.- δεν γίνεται ανέβασε πανιά για Ισραήλ αλλά όχι για Τουρκία γιατί έχουμε Τούρκο προπονητή.Αυτα τα διλληματα εμένα δεν με αγγίζουν

Σχολιο.- Επειδη έχω αρκετές ερωτήσεις για το θέμα,θα σου κάνω την πιο σημαντική.ΓΙΑΤΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΆ ΜΌΝΟ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌ?ΓΙΑΤΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΈΧΟΥΜΕ ΕΜΠΛΟΚΉ ΣΤΑ ΠΆΝΤΑ ΜΕ ΣΥΝΈΠΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΆΔΑ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΎΜΕΝΑ ΕΚΕΊ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ?

Σχολιο.- Γιατί είμαστε Παναθηναϊκοί και έχουμε άποψη και δεν είμαστε κοταρες σαν τους υπόλοιπους, καλώς ή κακώς. Ευχή και κατάρα...

Σχολιο.- Αν έχουμε άποψη λοιπόν,καλό είναι να σταματήσουμε να είμαστε υποκριτές.Και αυτό αφορά τα αδέρφια στην Κύπρο.Λεμε με τα πανιά για τα 50 χρόνια κατοχής και την ίδια ώρα οι μισοί Ελληνοκύπριοι πλουτίζουν το καθεστώς στα κατεχόμενα.Και είναι παλιό το άρθρο.Η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη τώρα.Οποτε εξακολουθώ και δεν καταλαβαίνω γιατί ο Παναθηναϊκός πρέπει να γίνει μέρος του προβλήματος και να λουστεί τις όποιες συνέπειες.

https://www.protagon.gr/epikairotita/kosmos/tzogos-kai-diakopes-sta-katexomena-27027000000?fbclid=IwY2xjawFWZ-5leHRuA2FlbQIxMAABHevs0VF8whJYq9ptTNTXiEXl1X4_K55zcL0hR0tUiEWVUjWUzYA7IjgZ2w_aem_u1Z7xhMoeLlP4wbESEl13A

Τζόγος και διακοπές στα Κατεχόμενα 

Τα καζίνο στα Κατεχόμενα κάνουν χρυσές δουλειές. Άνθρωποι όλων των ηλικιών διασχίζουν τα μέτρα της Νεκρής Ζώνης, δείχνουν ταυτότητα και περνάνε για τζόγο ή και διακοπές. 

Σχολιο.- Συμφωνώ απόλυτα. Ο ίδιος πήγα στα κατεχόμενα και τους είδα. Οι περισσότεροι ήταν δεξιοί μάλιστα, υπερπατριωτες της τσαπους. Εγώ έκατσα με Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους μαζί σε ένα μαγαζί στα κατεχόμενα και μια χαρά τα βρήκαμε πάντως.  Σαν οπαδός σέβομαι τα αδέρφια Παναθηναϊκούς από την Κύπρο που δεν μασησαν στα "πρέπει". Όπως έγραψα και σε άλλο ποστ, αν είχαν μυαλό θα είχαν ανεβάσει ένα πανό "ενάντια στις παράνομες κατοχες" και θα ήταν πρώτοι μάγκες. Από την στιγμή που δεξιοφερνουν όμως, καλώς ή κακώς και πάλι, που να το βρουν το μυαλό να το σκεφτούν...

Σχολιο.- θέλουμε Αταμάν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμφωνούμε και στις πολιτικές του απόψεις.Αλλωστε στο κυπριακό οι Τούρκοι έχουν πειστεί ότι έσωσαν τους Τουρκοκύπριους από σφαγή και οι Ελληνοκύπριοι έχουν πειστεί ότι έχουν κατοχή.Αυτο δεν θα αλλάξει ποτέ ούτε θα βρεθεί μέση λύση,οπότε πολύ απλά πάμε παρακατω

Σχολιο.- Βάλε στη θέση του ένας Έλληνα προπονητή που θα πήγαινε στην Τουρκία να κάνει κάτι αντίστοιχο. Μήπως να σου θυμίσω τι έγινε όταν ο Ιτούδης αρνήθηκε να κρατήσει ένα πανό του Κεμάλ; Ωπα καπου.

Σχολιο.- Δε θα λύσει ο Παναθηναϊκός το κυπριακό.

Κατέβηκε η ομάδα να παίξει στην Κύπρο, αυτά έπρεπε να έχουν προβλεφθεί, αλλιώς,ας μην ξανακατέβει να τελειώνουμε.

Σχολιο.- βρε συ το καταλαβαίνω όλο αυτό, Αλλά ο Γιαννακόπουλος είναι και λίγο τρελάρας και δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Κι αν αύριο στραβώσει και του πει του Αταμαν κάτσε καλά γιατί εγω δε σε πληρώνω να κανεις πολιτικη; Στην τελική το πανό έλεγε αλήθεια, άσχετα αν δεν έπρεπε να ανέβει. Και η ομάδα είναι ελληνική. Δεν είναι τούρκικη. Και ο Γιαννακόπουλος είναι Έλληνας επιχειρηματίας. Συμφωνώ δεν έπρεπε να ανέβει το πανό για να προφυλαχθεί η ομάδα κι ας έλεγε την αλήθεια. Αλλα κι ο Αταμάν κακώς το σήκωσε τόσο πολύ.

Σχολιο.- Μάθε ότι ζητήσαμε συγνώμη από τον Αταμάν και τους βγάλαμε στην σέντρα τους Κύπριους 13 , για να καταλάβεις τι μαλακές είμαστε

Σχολιο.- οι δηλώσεις του Αταμάν στα τουρκικα μέσα, όχι η ανάρτηση που έκανε

Σχολιο.- Καλά έκαναν οι Κύπριοι, καλά έκανε ο Αταμάν για να μην κανει παρεα στα ψάρια η οικογένεια του στην Τουρκία, καλώς έγινε ότι έγινε γενικά. Την μαλακία την έκανε η ΚΑΕ, λέμε τα καλά της ΚΑΕ θα πούμε και τις μαλακίες που κάνει.

Σχολιο.- Έκανε μαλακία η ΚΑΕ που πήγε στην Κύπρο εννοείς ;

Σχολιο.- ναι αυτό,έπρεπε να την είχε ψιλιαστει

Σχολιο.- δεν μπορώ να κρίνω κανέναν εκεί για αυτό το πανό.την αλήθεια είπε άρα για μένα καλώς ανέβηκε και πάρα πολύ έξυπνα αντέδρασε και ο γάτος ο Τούρκος γιατί αν δεν αντεδραγε θα του παίρνε το κεφάλι ο φασιστοσουλτανος

Σχολιο.- Ο Αταμαν ξέρει καλά ότι άμα δεν κάνει τέτοιες κινήσεις θα τον βάλει στο μάτι ο Σουλτάνος, καλά κάνει και φωνάζει πολλοί εξαφανιστηκαν σε ένα βράδυ!! Εμείς από όλα αυτά την Κύπρο θέλουμε πίσω,  αλλά τι να περιμένεις από προδότες σιγά να μην την διεκδικήσουν.

Σχολιο.- Δεν γινεται να υπαρχουν..."εκπτωσεις" σε θεματα του ΕΘΝΟΥΣ, και καλα θα κανει ο (καθε) Αταμαν να...περιοριζεται στον ρολο που τον ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ (αυτον του ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ δηλαδη), και να μην μας το παιζει εθνικιστης/"πατριωτης"!...ΤΟΣΟ απλα και ξεκαθαρα!...Κι αμα δεν του...κανουμε, επειδη ειμαστε "απεναντι" στις ιδεολογιες του κλπ., ΣΤΑΡΧΙΔΙΑ μας, και ας φυγει στην τελικη! Ο ΠΑΟ υπηρχε, υπαρχει, και θα υπαρχει και ΜΕΤΑ απο τον Αταμαν!.-

Σχολιο.- ο σουλτανος κανει εξωτερικη πολιτικη με τα παντα.. ακομα και με αυτους που πουλανε φυστικια..ετσι δουλευει.

Λογικο μου φαινεται επομενως να αναγκαστηκε να πει κατι.

Τον προπονητη αταμαν τον αγαπαμε, τα τουρκικα σκυλια τα κατουραμε. Δεν αλλαζει αυτο.

Ας παρουμε οτι κουπα σηκωνεται φετος και θα τα βρουμε ολα στο κοστα ναβαρινο το καλοκαιρι.

Σχολιο.- Με Ισραηλινή ομάδα παίζαμε, αλλά φάνηκε ότι απευθυνόταν στον ίδιο και στους Τούρκους παίκτες 

Σχολιο.- στην Τουρκία το έκανε αυτό να φύγει από το παρκέ ; Όχι. Στο ΟΑΚΑ με τις σημαίες παλαιστινης το έκανε αυτό ; Όχι. Η θες η δεν θες πολιτικές θέσεις ή εθνικές θέσεις στον αθλητισμό. Πάντα θα υπάρχουν στην κερκίδα αυτά. Εφόσον δεν είναι επι προσωπικού του κάθε αταμαν μιας και γι αυτόν μιλάμε δεν πρέπει να ασχολούνται καθόλου. Και αυτόν να μην είχαμε προπονητή ξέρεις ότι αυτό το πανό πάλι θα ανέβαινε. Δεν είχε καμία σχέση ότι έχουμε 3 Τούρκους στην ομάδα.

Σχολιο.- οπως εχω ξαναπει μπορει απλα να το εκανε γιατι αν δεν το εκανε θα δεχοταν επιθεση παλι απο τους τουρκους και απο ερντογαν.Αντιθετως σημερα του εστειλε συγχαρητηρια η τουρκικη κυβερνηση για την σταση του στο θεμα

Σχολιο.- δεδομένο το θεωρώ ότι γι αυτό το έκανε. Δεν σημαίνει όμως ότι έκανε και καλά. Πήρε και αυτός πολιτική θέση. Επαναλαμβάνω. Κάποιος που δεν θέλει πολιτικές θέσεις στον αθλητισμό αντιδράει σε οτιδήποτε πολιτικό στους αγώνες. Εδώ απλά πήρε μια πολιτική θέση και αυτός. Σαν τούρκος καλά έπραξε. Απλά τώρα πάμε να βγάλουμε σόνι και καλά κατσαπλιάδες αυτούς με το πανό και σωστή την κίνηση του αταμαν.

Σχολιο.- Χάσαμε από την Μακάμπι.

Σχολιο.- Πφφφ την χοντραίνει την μαλακία. Έχει πάρει σβάρνα τα τουρκικά μέσα και λέει ότι τον πήρε τηλέφωνο η ΚΑΕ και η Θύρα 13 και του ζήτησαν συγνώμη και του είπαν ότι είναι μαζί του και δεν τους εκφράζει το πανό.

Σχολιο.- ισχύει τον πήρε τηλ η 13

Σχολιο.- ποιος τους γαμει τους ντουβαροτουρκους φασιστες; Το πρόβλημα είναι ο Ερντογάν ξεκάθαρα που μπορεί να του πει σήκω φύγε από κει και να φυγει.οποτε αυτές οι ανακοινώσεις που βγαίνουν είναι ξεκάθαρα διπλωματικές για να σβήσει το θεμα

Σχολιο.- πανό για την Παλαιστίνη είδες πουθενά;

Γιατί με τη Μακάμπι παίζαμε...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 17 τακατο των πασοκιων ψηφοφόρων θα πάνε να ψηφίσουν για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ την διαμαντοπουλου

Και γιατί δεν πάτε ρε ζωντοβολα ερμοι κατευθείαν στον Κυριάκαρο μας να τον ξαναβγάλουμε αυτοδύναμο;

Σχολιο.- Εδω ακομα υπαρχει κοσμος που πιστευει οτι νδ, πασοκ και σφυριζα εχουν διαφορετικες αποψεις και θεσεις και οτι δεν λενε τα ιδια με διαφορετικα λογια, η διαμαντοπουλου είναι μόνο?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενρίκε Μάρκες: «Λυπάμαι για την απόφαση που αναγκάστηκε να πάρει, διότι η Βενεζουέλα χρειάζεται όλους εμάς που θέλουμε την αλλαγή να είμαστε εδώ στο έδαφός μας».

Άστραψε και βρόντηξε ο υποψήφιος του αυτοαποκαλούμενου Κ.Κ. Βενεζουέλας. Όχι φυσικά για τα νέα αμερικανικά μέτρα οικονομικού στραγγαλισμού κατά της χώρας του. Ούτε αργότερα για τις αποικιοκρατικού τύπου δηλώσεις του Ζοσέπ Μπορέλ. Ούτε τώρα για το τρομοκρατικό σχέδιο ανατροπής της εκλεγμένης κυβέρνησης από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ το οποίο αποκαλύφθηκε από τις αρχές.

Τίποτα από όλα αυτά. Πρόλαβε να καταγγείλει τις πιέσεις που δέχθηκε ο επίδοξος νέος Γκουαϊδό - ο πρώην διπλωμάτης με διαπιστευτήρια συμμετοχής στην σφαγή του λαϊκού κινήματος στο Ελ Σαλβαδόρ και εκλεκτός της Ουάσινγκτον - Εντμούνδο Γκονζάλες Ουρούτια. Σημείωσε κιόλας, για να μην υπάρχει αμφιβολία, πως η Βενεζουέλα τον έχει ανάγκη καθώς και οι δυο τους παλεύουν για την αλλαγή!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αριστερά σημαίνει πολιτικοποίηση-χειραφέτηση των εργαζόμενων.ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΌΛΑ ΚΙΝΗΜΑ.

Όταν δεν γίνεται έτσι, όταν προτεραιότητα γίνεται το κυβερνητικό βόλεμα, στο όνομα της σωτηρίας μας από την καταστροφή(!) τότε η κατάντια που ακολουθεί φτάνει στην σημερινή γελοιότητα του ΣΥΡΙΖΑ..

Υπεύθυνοι όχι μόνο οι σημερινοί ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα αστέρια της τότε κυβέρνησης.Αυτά της τωρινής ΝΕ.ΑΡ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διασπάστηκε το Κόμμα της Αριστεράς στην Ευρωβουλή και ένας από τους λόγους της διάσπασης ήταν και η διαφωνία σχετικά με τη στάση τους απέναντι στον βρόμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Όχι γιατί οι μεν είναι με το ΝΑΤΟ και οι δε εναντίον. Και οι δυο πτέρυγες με το ΝΑΤΟ είναι. Απλώς, η μία επικρίνει την άλλη ότι δεν είναι και τόσο συνεπής φιλονατοϊκή.

Όταν σύσσωμος ο δημοκρατικός, προοδευτικός, αντιιμπεριαλιστικός και αριστερός κόσμος σε Ανατολή και Παγκόσμιο Νότο τάσσεται κατά του ΝΑΤΟ στον βρόμικο αυτό πόλεμο, η στάση της ευρωπαϊκής Αριστεράς θυμίζει το ότι η Ευρώπη, ακόμα και στις πιο αριστερές εκφράσεις της, δεν λέει να ξεκολλήσει από την παράδοση της αποικιοκρατίας και των κανονιοφόρων. 

Το 1914 δεν ήταν καθόλου τυχαίο. Ούτε κεραυνός εν αιθρία.

Σχολιο.- Αναφέρομαι με το 1914 στα τότε σοσιαλιστικά κόμματα που τάχθηκαν υπέρ του ιμπεριαλιστικού πολέμου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περί του ‘‘δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης / πληροφόρησης’’ [Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου - άρθρο 19] στην ιμπεριαλιστική Δύση…

*

Η αμερικανική εταιρεία Meta Platforms - μητρική εταιρεία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram και της πλατφόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp - ανακοίνωσε ότι απαγορεύει στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης να έχουν πρόσβαση στις πλατφόρμες της σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να αποφύγει οποιαδήποτε «ενέργεια ξένης παρέμβασης» (!)

17 Σεπτεμβρίου 2024

Meta Platforms : Μπλόκο στα μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας ο κωλοοβριος Ζουντεμπεργκ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκληραίνει τη στάση της η Σερβία: Αρνείται την ένταξη στην ΕΕ εάν οδηγηθεί σε σύγκρουση με Ρωσία και Κίνα και προτιμά τους BRICS

Κυριακή 15/09/2024 - 18:15

Η Σερβία μπορεί επίσης να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση εάν πρέπει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου ή να επιτρέψει τους γάμους ομοφυλόφιλων, δήλωσε ο Aleksandar Vulin

Η Σερβία ενδέχεται να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση εάν πρέπει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, να επιτρέψει γάμους ομοφυλόφιλων ή να εμπλακεί σε μια σύγκρουση με τη Ρωσία και την Κίνα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vulin την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024.

«Η Σερβία βρίσκεται σε έναν δρόμο ενσωμάτωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ο ρυθμός αυτής της διαδικασίας δεν εξαρτάται από τη Σερβία.

Εάν στο τέλος αυτής της διαδρομής υποτίθεται ότι θα αναγνωρίσουμε το λεγόμενο Κοσσυφοπέδιο, δεσμευτούμε να επιτρέψουμε το ίδιο φύλο γάμους ή να λάβουμε μέρος σε μια σύγκρουση με τη Ρωσία και την Κίνα, δεν πρέπει να ακολουθήσουμε αυτό το μονοπάτι μέχρι να μας το πουν ρητά, θα πρέπει να διατηρήσουμε στρατιωτική ουδετερότητα, να πραγματοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις που είναι προς το συμφέρον μας και να προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε τη Σερβία για το μέλλον» επισήμανε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Vecernje Novosti.

Ο Vulin προειδοποίησε νωρίτερα ότι η επιλεκτική προσέγγιση των Ευρωπαίων πολιτικών στις δεσμεύσεις της Ευρώπης στο Βελιγράδι, καθώς οι απειλές και οι εκβιασμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να κάνουν τη Σερβία να αλλάξει γνώμη και να επιδιώξει την ένταξη στις BRICS αντί της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Ο Putin απέδειξε ότι είναι φίλος της Σερβίας 

Ο αντιπρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vulin επισήμανε ότι μη θίγοντας το θέμα της αγοράς μαχητικών Rafale από τη Σερβία σε συνάντηση μαζί του, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έδειξε σεβασμό στη χώρα του και απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι φίλος της Σερβίας.

«Ο Πρόεδρος Putin είναι ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες του κόσμου.

Είναι καλά ενημερωμένος για θέματα για τα οποία μιλάει και για τις αντιπαραθέσεις του.

Είμαι εντυπωσιασμένος από τις γνώσεις του για τη Σερβία και την περιοχή των Βαλκανίων» , είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Vecernje Novosti.

Όχι, δεν ανέφερε το Rafale, αλλά μίλησε για το εμπόριο, μια συμφωνία για το φυσικό αέριο και την υποστήριξη της Ρωσίας σε όλες τις προσπάθειες της Σερβίας.

Ο Πρόεδρος Putin είναι ο ειλικρινής φίλος της Σερβίας, που μας καταλαβαίνει.

Και μπορώ να πω ότι μας αγαπάει».


Θα μας απειλούσαν

«Φανταστείτε μια διαφορετική κατάσταση όταν ένας ηγέτης των ΗΠΑ ή της ΕΕ μιλάει μαζί μας μετά την υπογραφή σύμβασης για την αγορά αεροσκαφών Sukhoi: θα μας απειλούσαν με συλλογικές και ατομικές κυρώσεις, σταματώντας το κίνημά μας προς την ΕΕ,

Δεν θα φείδονταν προσπαθειών για να μας ανατρέψει μέσω μιας έγχρωμης επανάστασης, αντίθετα, δεν επέπληξε ποτέ τη Σερβία, καθώς σέβεται τις ανάγκες και τις αποφάσεις μας, και γι' αυτό τον αγαπούν οι Σέρβοι », είπε, σχολιάζοντας τη συνάντησή του με τον Ρώσο ηγέτη στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Forum στο Βλαδιβοστόκ.

Ο Vulin δήλωσε στο TASS νωρίτερα ότι η σύμβαση της χώρας του για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία δεν θα επιδεινώσει τις σχέσεις της με τη Μόσχα.

Η αντίδραση της Ρωσίας στη συμφωνία επιβεβαίωσε το σεβασμό που τρέφει προς τη Σερβία, επισήμανε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωτάω τα φιλελέδια ΣυριζοΠασόκια..Τι λόγο ύπαρξης έχετε ρε λαμόγια; Ποιά διαφορετική της μνημονιακά επιβαλλόμενης-που εσείς μας τσουβαλιάσατε μαζί με Ν.Δ .-πολιτικής θα ασκήσετε; Μήπως θα φέρετε τα κλεμμένα των ταμείων; Θα καταργήσετε την Κ.Α.Π. και τις διάφορες παραλλαγές της; Θα μας απεμπλέξετε απ' τις εγκληματικές, ιμπερια-ληστρικές τυχοδιοκτικές πολιτικές του ΝΑΤΟ; Θα αμφισβητήσετε την συμφωνία υποδούλωσης σε Ε.Ε. και ευρώ; Θα επαναφέρετε έστω την καταργηθείσα εργατική νομοθεσία και το οκτάωρο-πενθήμερο;Θα αποκαταστήσετε τον δημόσιο χαρακτήρα στις συγκοινωνίες με επιπρόσθετη δημόσια ακτοπλοΐα για να δούν άσπρη μέρα οι νησιώτες;Θα επαναφέρετε τα κλεμμένα στα ασφαλιστικά ταμεία και στις συντάξεις; Θα χρηματοδοτήσετε γενναία παιδεία,υγεία ,ενέργεια;Θα επιβάλλετε διατίμηση στα αγαθά πρώτης ανάγκης και κίνητρα για προσβάσιμα ενοίκια;Θα επαναφέρετε τους αρπαγμένους πόρους του Ελληνικού δημοσίου απ' τα πολυεθνικά λαμόγια;Θα ξηλώσετε τις ανεμογεννήτριες και θα αναδασώσετε τα καμμένα; Θα αποκαταστήσετε την πρωτογενή παραγωγή;(Δημόσιες εγγειοβελτιωτικές επενδύσεις,Κρατικό φορέα διαχείρισης σπόρων και παραγωγής κλπ)..Θα άρετε τις κρυφές συμφωνίες του Καραμάν Αλή με Γερμανούς κλπ για τα εμπόδια στην τυποποίηση και τις προδιαγραφές για εγχώρια βιομηχανία οχημάτων; Θα αποκαταστήσετε-εκσυγχρονίσετε ναυπηγεία του δημόσιου τομέα και αμυντική βιομηχανία; Θα χρηματοδοτηθεί έρευνα για δημόσια παραγωγή εγχώριων φαρμάκων και εμβολίων ; Τ Ι Π Ο Τ Α ΑΠΟ Ο Λ Α Α Υ Τ Α δεν έχετε στο πρόγραμμα γιατί είστε γιουσουφάκια ξένων συμφερόντων.Άντε να φουντάρετε. Ξύπνα ηλίθιε χειροκροτητή...Ξ Υ Π Ν Α Α Α ...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τόσες πολλές ανεμογεννήτριες σε «όλη την καμμένη Εύβοια», δεν έχω ξανά δει. Σήμερα τράβηξα εγώ, το βίντεο αυτό 16/9/2024 ……

Σχολιο.- Λοιπόν, ήμουν Άνδρο φέτος κ σε κάποια φάση βλέπω απέναντι (Νοτ.Ευβοια) ενα τσούρμο κόκκινα φωτάκια ν αναβοσβήνουν.Ρωταω "Τι είναι αυτό ρε παιδιά;" Μου λενε"Οι ανεμογεννήτριες στη ν.ευβ." Επαθα σοκ!!!!Τοσες μαζεμένες!Εβγαλα βίντεο αλλα το κινητό δεν πιάνει ό τι πιάνει το ματι.Πανω απ τα σπίτια προσεξε μεσα στο σκοτάδι το βίντεο για να φανεί.Αλλα με το κινητό δεν φαίνεται.....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πυραυλάκια λατρεμένα απ' τούς Χούθις συστημένα...

'' Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης αποκαλύπτουν πλάνα από τον νέο υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο «Παλαιστίνη-2», που είχε στόχο την Κατεχόμενη Γιάφα («Τελ Αβίβ») στις 15 Σεπτεμβρίου 2024:

-Προδιαγραφές του πυραύλου «Palestine 2»:

- Υπερηχητικός πύραυλος

- Απόσταση: 2.150 χιλιόμετρα

- Λειτουργεί με στερεά καύσιμα σε δύο στάδια ("2 στάδια")

- Εξοπλισμένο με τεχνολογία stealth

- Η ταχύτητα φτάνει στις 16 Μαχ

- Διαθέτει υψηλή δυνατότητα ελιγμών που ξεπερνά τα τελευταία και ισχυρότερα συστήματα αεράμυνας στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Iron Dome. ''



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΗΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Κανένας άνθρωπος χωρίς στέγη-ρεύμα-νερό-θέρμανση-περίθαλψη!

Δήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας που δικάζονται στις 23/9/2024

Τη Δευτέρα 23/9/24 θα βρεθούν για άλλη μια φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τη συμμετοχή τους στους αγώνες για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας, ο δάσκαλος Ηλίας Σμήλιος , γραμματέας του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης και Δημοτικός Σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και ο δικηγόρος Ζήσης Κλεισιάρης , πρ. μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, εκδικάζεται η έφεση των δύο αγωνιστών ενάντια στην καταδίκη τους τον Ιούνιο του 2022 σε 10 μήνες με τριετή αναστολή από το τριμελές εφετείο πλημμελημάτων, για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ τον Ιούνιο του 2017, για σωθούν δυο σπίτια λαϊκών οικογενειών από τα κοράκια των τραπεζών και των funds . Εισαγγελέας και δικαστική έδρα προχώρησαν σε μια καταδικαστική απόφαση με βάση ένα σαθρό κατηγορητήριο, που αποδομήθηκε στη δίκη. Αποδείχτηκε μάλιστα με τη μαρτυρία του μοναδικού μάρτυρα κατηγορίας που εμφανίστηκε, ενός αστυνομικού (!) ότι ούτε «συναγωνισμός» υπήρξε, αφού δεν εμφανίστηκε κανείς για να πάρει μέρος στον πλειστηριασμό, ούτε προφανώς «παράνομη βία».

Στην πραγματικότητα η δίκη δεν αφορούσε μόνο τους δύο αγωνιστές του κινήματος. Στο εδώλιο βρέθηκε η συλλογική αντίσταση στην κοινωνική αδικία, το δικαίωμα της κοινωνικής και πολιτικής διαμαρτυρίας διεκδίκησης. Είναι φανερός ο πολιτικός χαρακτήρας της καταδικαστικής απόφασης, όσο και της επερχόμενης δίκης. Εκφράζουν τον γενικευμένο αυταρχισμό και την πολιτική καταστολής των κοινωνικών αγώνων, με απώτερο στόχο να επικρατήσει ο φόβος και η υποταγή του λαού απέναντι στην κοινωνική βαρβαρότητα. Η κυβέρνηση μας θέλει σκυφτούς και συμβιβασμένους απέναντι στη φτώχεια, στην εκμετάλλευση, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη λεηλασία του δημόσιου και φυσικού πλούτου, αλλά και την κοινωνική καταβύθιση, τον κίνδυνο του πολέμου και την απειλή του φασισμού-ρατσισμού.

Η συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας είναι υπόθεση δεμένη με την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Γι’ αυτό και η δίκη των δυο αγωνιστών μας αφορά, όπως αφορά κάθε άνθρωπο που βλέπει την απειλή για το ψωμί, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια που έρχεται από την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική . Πολύ περισσότερο όταν στις μέρες οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις πολλαπλασιάζονται σε φτωχογειτονιές και χωριά σε όλη την Ελλάδα.

Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να καταδικάζονται όσοι αγωνίστηκαν για τη λαϊκή κατοικία, ενώ έχουν ασυλία όσοι καταληστεύουν το λαϊκό εισόδημα και τα δημόσια αγαθά, όπως και τα κοράκια των τραπεζών και των funds.

Ενώνουμε τη φωνή με το κίνημα αλληλεγγύης, ζητάμε και εμείς με την υπογραφή μας την αθώωση από τη  δίκη σε δεύτερο βαθμό των μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσ/νίκης Ηλία Σμήλιου και Ζήση Κλεισιάρη, καθώς και την πλήρη απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία.

Στηρίζουμε το κίνημα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και τη διεκδίκηση για κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου των πλειστηριασμών από το 2015 μέχρι σήμερα, παράλληλα με το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας, αλλά και τη διαγραφή των λαϊκών χρεών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και (πρώην) ΔΕΚΟ.

Η αλληλεγγύη είναι η ασπίδα των αγωνιστών! Μόνο ο Λαός μπορεί να σώσει τον Λαό!  

https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/suntonismos_sullogikoteton_thessalonikes_susth_sumparastase_kai_alleleggue_stous_agonistes_tou_kinematos_kata_ton_pleisteriasmon/?rc=fb&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-1737136-sumparastase_kai_alleleggue_stous_agonistes_tou_kinematos_kata_ton_pleisteriasmon&utm_term=jnTaqb%2Bel&fbclid=IwY2xjawFWqvpleHRuA2FlbQIxMQABHfox_BAmkDCKW6UHY3ep0UdKFyNz0FAcROlQBOUpSDsGLK5qFMnSVGBNTA_aem_0t3vXJbyJe7OqtOeTQB1Yg

7 υπογραφές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιός έδινε όλα αυτά τα ΑΜΚΑ σε λαθραία εισέλθοντες στη χώρα?

Και πως γνώριζαν όλοι αυτοί οι φαρμακοποιοί, γιατροί καί διοικητικοί υπάλληλοι ποιοι είχαν ΑΜΚΑ αλλά ήταν εκτός Ελλάδας?

Θα πρέπει να ήταν υπάλληλοι των ΜΚΟ και σίγουρα κάποιοι αστυνομικοί που θα έδιναν άδειες παραμονής για να πάρουν ΑΦΜ και μ' αυτό να πάρουν τραπεζικές κάρτες ( για να πιστωθούν τα επιδόματα) και ΑΜΚΑ για θέματα υγείας καθώς και έγγραφα ταξιδιωτικά ( Γερμανία, Ολλανδία, Σκανδιναβίας κτλ βορινά επιδοματοφορα κράτη)

Στους περισσότερους μωρό ΜΑΝΤΡΑΧΑΛΟΥΣ από τους λαθραία εισέλθοντες έχουν αποδοθεί διάφορα ονόματα , επώνυμα έτη γεννήσεις , κράτη προελεύσεις κτλ

Σχολιο.- έχει στηθεί εδώ και χρόνια παραμάγαζο όπως καταλαβαίνεις



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα που ο Πασόκος Σόλτς της Γερμανίας κλείνει τα σύνορα δεν είναι ούτε φασίστας, ούτε ρατσιστής, ούτε ξενοφοβικός και ψεκ?



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λίγο αργά δεν σκέφτηκαν οι Ευρωπαίοι το μεταναστευτικό;;

Δεν πάνε πολλά χρόνια, από τότε που Γερμανικές, Ολλανδικές, Ισπανικές, Μεσανατολικές ΜΚΟ κατέλυαν τα εθνικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα κάθε χώρας, χωρίς δικαίωμα υπεράσπισης τους, από τους ηγέτες των κρατών.

Μία κοινά αποδεκτή παρανομία είχε παγιωθεί, που σε άλλες εποχές θα ήταν αιτία πολέμου.

Τότε όλοι χαρακτήριζαν "φασίστα" κάθε πρωθυπουργό των χωρών του Βίζεγκραντ, που αρνιώταν να επιτρέψει την εισαγωγή μεταναστών. 

Τότε όλη η Αριστεράντζα αποθέωνε, μαζί με την ΕΕ την Γερμανίδα "ηρωϊκή καπετάνισσα" Καρλότα, που ανάγκασε τον Σαλβίνι να της απαγορεύσει την είσοδο εκατοντάδων μεταναστών και μάλιστα, μόλις πριν λίγες ημέρες καταδικάστηκε, σε 6 χρόνια με αναστολή, γι΄αυτό.

Η Καρλότα βέβαια, έγινε βουλευτής της "Αριστεράς" στην Γερμανία, αφού εκπλήρωσε το καθήκον της, προς την αντζέντα της παγκοσμιοποίησης, με την βοήθεια του πατέρα της, που συγκέντρωνε στην Λιβύη δούλους για εκμετάλλευση.

Τώρα γιατί κλαίει ο Σόλτς;; Αφήγημα δικό του και της Μέρκελ δεν ήταν;; Αυτές οι κυβερνήσεις δεν ανάγκασαν και τις υπόλοιπες στην Ευρώπη να "αυξήσουν τον πληθυσμό τους και να χτυπήσουν την υπογεννητικότητα";

Τώρα, όμως, έγινε εμφανής η αποδοκιμασία των εγχώριων πληθυσμών και η οικονομική ανισορροπία, μεταξύ ντόπιων, που πληρώνουν φόρους και μεταναστών, που τους καρπώνονται.

Αυτή η αποδοκιμασία εκδηλώνεται στα εκλογικά αποτελέσματα, ενισχύοντας ακροδεξιές προτιμήσεις, αφού η "αριστεροσύνη" οδήγησε στον φασισμό τους πολίτες, ελλείψει και των απαγορευμένων, κατασυκοφαντημένων και από την "Αριστερά" ή ασήμαντων κομμουνιστικών κομμάτων.

Τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν, παίρνοντας μονομερείς αποφάσεις, που καταργούν προηγούμενες δικές τους.

Είναι κι αυτή μια τακτική επιβίωσης.

Παλαιότερα, οι βασιλείς αναγκάζονταν να κάνουν κάποιες παραχωρήσεις στους επαναστατημένους υπηκόους τους, για να μπορέσουν να διατηρήσουν το σύστημα της βασιλείας τους και τον πλούτο τους.

Τώρα το ίδιο κάνει και η χρεωκοπημένη Ευρώπη "των λαών".

Σχολιο.- Θυμάμαι πριν λίγο καιρό δημοσίευμα ότι ο Σόρος έκλεισε τά γραφεία του στην Ευρώπη.Καποια σχέση θα υπάρχει



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ωδυνεν όρος και έτεκεν μυν".

Αυτή ήταν η κατάληξη της πολυδιαφημισμένης απειλής της Δύσης, για την χρήση, από τους Ουκρανούς, πυραύλων δυτικής κατασκευής, στο εσωτερικό της Ρωσίας.

Μετά το "όχι" των ΗΠΑ και των Ευρωπαϊκών χωρών, που τροφοδοτούν με τους πυραύλους τους την Ουκρανία, η Βρετανία ανακοίνωσε ότι, παρά την επιθυμία της, δεν θα είναι η μοναδική που θα δώσει το οκ. 

Ετσι ο ληγμένος Ζελένσκι θα περιοριστεί σε χτυπήματα, εντός της χώρας, κυρίως, κατά αμάχων του Ντονμπάς και των παραμεθόριων πόλεων της Ρωσίας Κούρσκ και Μπέλγοροντ, όπου χάνει κατά χιλιάδες πολύτιμες στρατιωτικές δυνάμεις.

Μόνο στο Κούρσκ έχουν εξοντωθεί 13.500 στρατιώτες.

Οι "σύμμαχοι" προφανώς αντιλήφθηκαν τόσο την ματαιότητα, όσο και την ηλιθιότητα των "σχεδίων" του ηθοποιού και αποσύρθηκαν, ενόψει μάλιστα και των εκλογών στις ΗΠΑ.

Αυτά τα "σχέδια" προέβλεπαν χτυπήματα στους πυρηνικούς σταθμούς του Κούρσκ, που ούτε καν πλησίασαν και του Ζαπαρόζιε. Και μετά τι; Θα έπρεπε να γίνει επανεγκατάσταση των κατοίκων, από τις μολυσμένες περιοχές. Πού θα τους πήγαιναν; Στην Δυτική Ουκρανία, όπου μισούν τους ανατολικούς;

Θα ζούσε ο κόσμος μία πυρηνική τρομοκρατία, χωρίς να φωνάξει "σβήστε την Ουκρανία απ΄τον χάρτη";

-Η επίσης, ληγμένη Ράντα (Βουλή) πρόκειται να εγκρίνει τον προϋπολογισμό του 2025. Τα έσοδα του προϋπολογισμού προγραμματίζονται στα 2 τρισ. γρίβνες, τα έξοδα στα 3,6 τρισ. Πώς θα καλυφθεί η διαφορά;

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν σχέδια για νέα χρηματοδότηση της Ουκρανίας, για το επόμενο έτος (όλοι όσοι μιλούν αγγλικά μπορούν να το επιβεβαιώσουν), οι Βρετανοί ακόμη περισσότερο (οι ίδιοι είναι φτωχοί, θα μειώσουν τα έξοδα και θα αυξήσουν τους φόρους).

Η αποστολή του ΔΝΤ πήγε στο Κίεβο και... ενέκρινε ένα σχέδιο πληρωμών, σύμφωνα με το οποίο το Κίεβο πρέπει να πληρώσει περισσότερα, μέχρι το τέλος του έτους, από όσα δολάρια παίρνει.

Τα 1,6 τρισεκατομμύρια εθνικού νομίσματος είναι σχεδόν σαράντα δισεκατομμύρια δολάρια.

Επιπλέον, γι΄ αυτά τα 3,6 τρισ. έχουν κοπεί σχεδόν όλες οι κοινωνικές παροχές. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν χρήματα, ούτε για τους μισθούς του στρατιωτικού προσωπικού, που αμοίβεται με 652 γρίβνες, ή 15 δολ. τον μήνα. 

Ενας μάχιμος σκλάβος πρέπει να πολεμήσει δωρεάν και πρέπει επίσης να εκφοβιστεί, για να έχει ο Ζελές βίλα και αμπελώνα στην Ιταλία, εξοχικό στην Αίγυπτο και στο Μαϊάμι, όπου θα καταφύγει  μετά την ερήμωση της Ουκρανίας.

-Επιθέσεις σε πετρελαϊκές δομές της Ρωσίας; Ανούσιες. 

Η κατανάλωση βενζίνης στη Ρωσία δεν έχει μειωθεί, ούτε η παραγωγή (οι εξαγωγές έχουν αυξηθεί ακόμη περισσότερο και δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα ανεφοδιασμού του στρατού).

Αλλά η ουκρανική ενεργειακή βιομηχανία κατεδαφίστηκε με τέτοιο τρόπο που δεν μπορεί να επιδιορθωθεί.

-Πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς στην Ρωσία. Πόσοι θα φτάσουν; Πού θα χτυπήσουν; Εχουν πάρει ήδη τους ATACMS, μικρότερου βεληνεκούς και τους χρησιμοποιούν για να σκοτώνουν γιαγιάδες στο Ντονμπάς. Πύραυλοι ενός εκατομμυρίου δολαρίων, για μία γιαγιά, που πήγε να ψωνίσει. Με 1 δις δολ. σκοτώνεις 1000 συνταξιούχους. Ποια νίκη κερδίζεις;

Η Ρωσική στρατιωτική εφεδρεία ανέρχεται σε 31.000.000 ανθρώπους, πάνω και από τον πληθυσμό της Ουκρανίας.

Για περισσότερο, από 500 χρόνια κανένας επίδοξος κατακτητής δεν μπόρεσε να καταλάβει ούτε το 10% της Ρωσικής γης.

Διαθέτει άγνωστα στο ευρύ κοινό, νέα υψηλής τεχνολογίας όπλα.

Το πατριωτικό φρόνημα του Ρώσου πολίτη είναι τόσο υψηλό, που εκπλήσσει όλες τις ΜΚΟ και τις πρεσβείες.

Ο τοξικομανής στέλνει καθημερινά, 2000 ανθρώπους στον θάνατο, για να σωθεί. Και αυτοί οι παράλογα ετοιμοθάνατοι φωνάζουν "αυτό είναι το χρέος μας, προς τον Μπαντέρα".

Ο πόλεμος είναι ήδη χαμένος γι΄αυτούς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 10ο στην σειρά κατασκοπευτικό ντρον των ΗΠΑ MQ9 Reper, κατέρριψαν οι χούτι της Υεμένης.

Συνολικό κόστος, για τις ΗΠΑ, 566 εκατομμύρια δολ.

Οι στρατιώτες της πλαστικής παντόφλας δύσκολα χάνουν στόχο και έχουν αναγνωριστεί, ως ο πιο πολύτιμος σύμμαχος της Παλαιστίνης.

Για τον πύραυλο, που χτύπησε το Τελ Αβίβ, οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν ότι οι χούτι "θα το πληρώσουν".



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων

ενάντια στην υποστήριξη της πρεσβείας του Ισραήλ στο διεθνές φεστιβάλ animation "animasyros".

Μπράβο στα παιδιά!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γερμανία ετοιμάζεται να στείλει στην πρώτη χώρα υποδοχής, δηλ. την Ελλάδα, περί τους 70.000 με 100.000 μετανάστες, ενώ την ίδια στιγμή, στο… παιχνίδι έχει μπει και η Τουρκία, καθώς παρατηρείται αύξηση των μεταναστευτικών ροών μέσω θαλάσσης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Κι όμως! Υπάρχουν άνθρωποι που τους διαβάζουν!

-Και το χειρότερο: κάποιοι τους θεωρούν και …σοβαρούς!

-Οι Times του Λονδίνου: “Ο Πούτιν κάνει λουτρά αίματος και αναζητά το μυστικό της αιώνιας νιότης!”

“Ένας υπάλληλος κοντά στον Πρόεδρο Πούτιν, - ο οποίος λέγεται ότι έχει εμμονή με την ιδέα της αιώνιας ζωής- διέταξε Ρώσους επιστήμονες να αναπτύξουν θεραπείες κατά της γήρανσης.

Παρά την ιατρική περίθαλψη υψηλής ποιότητας, ο Πούτιν λέγεται ότι κάνει τακτικά λουτρά με εκχύλισμα αίματος που προέρχεται από τα κέρατα ελαφιών της Σιβηρίας. Όσοι κάνουν τέτοια λουτρά πιστεύουν ότι το εκχύλισμα έχει αναζωογονητικές ιδιότητες και μπορεί να κάνει θαύματα στην ανδρική ισχύ. Τα ελαφοκέρατα κόβονται από ζωντανά ελάφια μία φορά το χρόνο”…

-Το γερμανικό Spiegel:

“Ο Πούτιν στη Μογγολία συναντήθηκε με “σαμάνους*” και ζήτησε τις προβλέψεις τους για τη χρήση πυρηνικών όπλων”! 

(* “Σαμάνοι” είναι οι μάγοι των τοπικών φύλων στη Μογγολία, που σύμφωνα με τις παραδόσεις μιλούν με …τα στοιχεία της φύσης και προβλέπουν το μέλλον)

-Να δείτε που έτσι θα το συνεχίσουν: 

- Είναι τακτική της προπαγάνδας τους να απευθύνονται με … μεταφυσικούς φόβους σε πρωτόγονα ένστικτα! 

Κι έτσι σιγά-σιγά θα … αποκαλύπτουν τις … καφετζούδες και …χαρτορίχτρες του Πούτιν, μετά ότι έχει … ουρά και κέρατα, ότι … ότι …

Το απόλυτο κακό, δηλαδή !



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άλμπερτ Μπουρλά : Έχουμε φτιάξει χάπι που περιέχει μέσα μικροτσίπ και στέλνει ασύρματα σύρματα στις αρμόδιες αρχές

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, εξηγεί τη νέα τεχνολογία της Pfizer στο πλήθος του Νταβός.

Η Pfizer έχει αναπτύξει ένα «καταπόσιμο χάπι» με βιολογικό μικροτσίπ που στέλνει ασύρματο σήμα στις αρμόδιες αρχές μετά την πέψη του χαπιού. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, εξηγεί τη νέα τεχνολογία της Pfizer στο πλήθος του Νταβός. «Ένα χάπι με ένα μικροσκοπικό τσιπ που στέλνει ένα ασύρματο σήμα στις αρμόδιες αρχές όταν το φαρμακευτικό προϊόν έχει αφομοιωθεί». «Φανταστείτε τη συμμόρφωση», λέει.

Αυτό που ξεκίνησε ως θεωρία συνωμοσίας και επιστημονική φαντασία πριν από λίγα χρόνια έγινε πραγματικότητα τον Απρίλιο του 2021, αφού η Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας του Πενταγώνου (DARPA) αποκάλυψε ότι έχει αναπτύξει ένα εμφυτεύσιμο μικροτσίπ που η υπηρεσία είπε ότι θα παρακολουθεί συνεχώς το ανθρώπινο σώμα για σημάδια μόλυνσης από ιούς.

Στη συνέχεια, τον Δεκέμβριο του 2021, η σουηδική τεχνολογική startup με έδρα τη Στοκχόλμη, DSruptive, ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει ένα μικροτσίπ διαβατηρίου για τον Covid. Σε αντίθεση με το εμφυτεύσιμο μικροτσίπ της DARPA που παρακολουθεί συνεχώς το σώμα για ιογενή σημάδια, το μικροτσίπ μεγέθους ρυζιού μπορεί εύκολα να εισαχθεί κάτω από το δέρμα, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να έχουν στα χέρια τους τα διαβατήριά τους για τον Covid. Το μικροτσίπ αποθηκεύει επίσης όλα τα δεδομένα του εμβολίου του ασθενούς κατά του Covid-19. Τουλάχιστον 6.000 άνθρωποι στη Σουηδία έχουν ήδη τοποθετήσει το τσιπ κάτω από το δέρμα τους.

Πέντε μήνες αργότερα, ένα βίντεο που ανακαλύφθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιβεβαίωσε ότι ο φαρμακευτικός γίγαντας Pfizer είχε αναπτύξει ένα «καταπόσιμο χάπι» με βιολογικό μικροτσίπ που στέλνει ένα ασύρματο σήμα στις αρμόδιες αρχές μετά την πέψη του χαπιού.

Σχολιο.- «Φανταστείτε τη συμμόρφωση», λέει. 

Σχολιο.- ...και ίνα μη τις δύναται αγορασαι ή πωλήσαι ει μη ο έχων το χάραγμα, το όνομα του θηρίου ή τον αριθμόν του ονόματος αυτού.

Σχολιο.- να το χώσει στον πάτο του



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πόλεμος στην Ουκρανία μετατρέπεται σε ρωσική ρουλέτα

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Κιρ Στάρμερ συναντήθηκε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή με το ζήτημα της χρήσης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από την Ουκρανία για να χτυπήσει βαθιά μέσα στη Ρωσία στην ατζέντα των συνομιλιών τους. Αλλά δεν υπήρξαν ανακοινώσεις, ούτε υπήρξε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο Στάρμερ δήλωσε αργότερα στα μέσα ενημέρωσης ότι οι συνομιλίες ήταν «παραγωγικές», αλλά επικεντρώθηκαν στη «στρατηγική» και όχι σε ένα «συγκεκριμένο βήμα ή τακτική». Δεν άφησε να εννοηθεί καμία απόφαση να επιτραπεί στο Κίεβο να εκτοξεύσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στη Ρωσία. 

Ο Στάρμερ δήλωσε ότι δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση για τους πυραύλους Storm Shadow και άφησε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να ακολουθήσουν περαιτέρω εξελίξεις στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ αργότερα αυτό το μήνα. «Προφανώς θα επανέλθουμε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σε λίγες ημέρες με μια ευρύτερη ομάδα ατόμων», είπε.

Ένας λόγος για τέτοια ακραία μυστικότητα είναι ότι οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν έντονη επίγνωση της ρητής προειδοποίησης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν την Πέμπτη ότι οποιαδήποτε χρήση δυτικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσει τη Ρωσία «θα σημαίνει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαϊκές χώρες είναι μέρη στον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτό θα σημαίνει την άμεση εμπλοκή τους στη σύγκρουση και θα αλλάξει σαφώς την ίδια την ουσία, την ίδια τη φύση της σύγκρουσης δραματικά». 

Ο Πούτιν πρόσθεσε με μετρημένα λόγια: «Αυτό θα σημαίνει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ – οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαϊκές χώρες – βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία. Και αν συμβαίνει αυτό, τότε, έχοντας κατά νου την αλλαγή στην ουσία της σύγκρουσης, θα λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις ως απάντηση στις απειλές που θα μας τεθούν». 

Ομολογουμένως, ο Πούτιν έχει δώσει παρόμοιες προειδοποιήσεις και στο παρελθόν, αλλά δεν ακολούθησε ακόμη και όταν δυτικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν από την Ουκρανία με ατιμωρησία για να εισβάλουν πρόσφατα στη Ρωσία. Τόσο πολύ που ο Μπάιντεν ήταν σαφώς απορριπτικός για την τελευταία προειδοποίηση του Κρεμλίνου, λέγοντας: «Δεν σκέφτομαι πολύ τον Βλαντιμίρ Πούτιν». 

Από την πλευρά της, η Μόσχα εκτιμά ότι αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημη απόφαση για το θέμα, έχει ήδη ληφθεί και κοινοποιηθεί στο Κίεβο και ότι η Μόσχα θα πρέπει να απαντήσει με δικές της ενέργειες. 

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, πρόσωπο της Μόσχας στη διπλωματική οδό, φέρεται να δήλωσε το Σάββατο: «Η απόφαση έχει ληφθεί, η λευκή επιταγή και όλα τα συγχωροχάρτια έχουν δοθεί (στο Κίεβο), οπότε εμείς [η Ρωσία] είμαστε έτοιμοι για όλα. Και θα αντιδράσουμε με τρόπο που δεν θα είναι όμορφος». 

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος τώρα υπηρετεί ως αναπληρωτής πρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας της χώρας, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι η Δύση δοκιμάζει την υπομονή της Ρωσίας, αλλά δεν είναι απεριόριστη. Είπε ότι η εισβολή της Ουκρανίας έδωσε ήδη στη Ρωσία επίσημους λόγους να χρησιμοποιήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο. 

Ο Μεντβέντεφ προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα μπορούσε είτε να καταφύγει σε πυρηνικά όπλα στο τέλος, είτε να χρησιμοποιήσει μερικά από τα μη πυρηνικά αλλά ακόμα θανατηφόρα νέα όπλα της για μια μεγάλης κλίμακας επίθεση. «Και αυτό θα ήταν. Ένα γιγαντιαίο, γκρίζο, λιωμένο σημείο αντί για τη "μητέρα των ρωσικών πόλεων"», έγραψε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, αναφερόμενος στο Κίεβο. 

Ο Πούτιν, στην παρατήρησή του την Πέμπτη, απέρριψε για άλλη μια φορά την αγγλοαμερικανική σοφιστεία ότι είναι η Ουκρανία που θα χρησιμοποιήσει δυτικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και όχι το ΝΑΤΟ. Επεσήμανε ότι ο ουκρανικός στρατός «δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει συστήματα αιχμής υψηλής ακρίβειας μεγάλου βεληνεκούς που παρέχονται από τη Δύση. Δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. Αυτά τα όπλα είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν χωρίς δεδομένα πληροφοριών από δορυφόρους που η Ουκρανία δεν διαθέτει. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο χρησιμοποιώντας τους δορυφόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή τους δορυφόρους των ΗΠΑ - γενικά, τους δορυφόρους του ΝΑΤΟ ...

«Το πιο σημαντικό, ακόμη και το βασικό σημείο, είναι ότι μόνο το στρατιωτικό προσωπικό του ΝΑΤΟ μπορεί να αναθέσει αποστολές πτήσης σε αυτά τα πυραυλικά συστήματα. Οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. Επομένως, το θέμα δεν είναι να επιτρέψουμε στο ουκρανικό καθεστώς να χτυπήσει τη Ρωσία με αυτά τα όπλα ή όχι. Πρόκειται για την απόφαση εάν οι χώρες του ΝΑΤΟ θα εμπλακούν άμεσα στη στρατιωτική σύγκρουση ή όχι». 

Είναι ενδιαφέρον ότι ούτε η Ουάσιγκτον ούτε το Λονδίνο έχουν μέχρι στιγμής αντικρούσει την παραπάνω εξήγηση του Πούτιν και, περιέργως, έχει διαγραφεί εντελώς από τα βρετανικά δημοσιεύματα του Τύπου - φοβούμενη, ίσως, ότι η κοινή γνώμη μπορεί να συνηγορήσει ενάντια σε μια τέτοια άμεση εμπλοκή του Ηνωμένου Βασιλείου σε έναν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας σε έναν ρόλο μάχης!

Η Μόσχα αναμένει ότι το τέχνασμα ΗΠΑ-Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να είναι να δοκιμάσει τα ύδατα χρησιμοποιώντας πρώτα (ανοιχτά) τον βρετανικό πύραυλο κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow, ο οποίος έχει ήδη παρασχεθεί στην Ουκρανία. Την Παρασκευή, η Ρωσία απέλασε έξι Βρετανούς διπλωμάτες που είχαν τοποθετηθεί στην πρεσβεία της Μόσχας σε μια σαφή προειδοποίηση ότι οι σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου-Ρωσίας θα επηρεαστούν. Η Ρωσία έχει ήδη προειδοποιήσει το Ηνωμένο Βασίλειο για σοβαρές συνέπειες εάν η σκιά καταιγίδας χρησιμοποιηθεί για να χτυπήσει ρωσικό έδαφος.

Αυτό που κάνει την εξελισσόμενη κατάσταση εξαιρετικά επικίνδυνη είναι ότι το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι μέχρι στιγμής σχετικά με τη συγκεκαλυμμένη εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Ουκρανίας δίνει τη θέση του σε ένα παιχνίδι ρωσικής ρουλέτας που ακολουθεί τους νόμους της Θεωρίας Πιθανοτήτων.

Δηλαδή, αν και η Ρωσία δεν μπορεί να ηττηθεί ή να εκδιωχθεί από τα εδάφη της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας που απελευθέρωσε από τους ναζί και τους ΝΑΤΟικούς, η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο θεωρούν ότι η τελική έκβαση αυτού του τυχαίου γεγονότος δεν μπορεί ακόμη να καθοριστεί πριν συμβεί. Μπορεί ακόμη και να είναι οποιοδήποτε από τα πολλά πιθανά αποτελέσματα και η πιθανότητα δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι το πραγματικό αποτέλεσμα μπορεί ακόμη και να καθοριστεί τυχαία.

Προφανώς, ο Μπάιντεν πιστεύει ότι η τρέχουσα κυριαρχία της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης είναι ένα τυχαίο φαινόμενο και τα πιθανά αποτελέσματα κυμαίνονται από την εξόντωση της ρωσικής στρατιωτικής δύναμης έως μια μεγάλης κλίμακας διατάραξη της ζωής στη Ρωσία και μια πιθανή κατάρρευση της Ρωσίας - τουλάχιστον, την αποδυνάμωση του ρωσικού χεριού σε οποιεσδήποτε μελλοντικές διαπραγματεύσεις. Με απλά λόγια, ο πόλεμος αφορά τώρα τη Ρωσία και όχι την Ουκρανία και οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι.

Έτσι, ο Μπάιντεν, χωρίς πολιτικούς περιορισμούς να εργάζονται πλέον πάνω του, κλιμακώνει τον πόλεμο για να δημιουργήσει νέα δεδομένα στο έδαφος πριν από τη λήξη της προεδρίας του τον Ιανουάριο, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες για μόνιμη στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στο ουκρανικό έδαφος και να παρουσιάσει στη Ρωσία ένα τετελεσμένο γεγονός. 

Μια τέτοια στρατηγική χτισμένη στην κινούμενη άμμο των πιθανοτήτων είναι παρόμοια με ένα παιχνίδι ρωσικής ρουλέτας - μια πράξη παλικαρισμού. Πράγματι, οι επιλογές του Μπάιντεν για την υποστήριξη της Ουκρανίας συρρικνώνονται με κάθε κλιμάκωση, Όπως το θέτει η Wall Street Journal, «Με μόνο τέσσερις μήνες να απομένουν στην κυβέρνηση Μπάιντεν και ελάχιστες ελπίδες ότι το Κογκρέσο θα εγκρίνει πρόσθετη χρηματοδότηση για την Ουκρανία, ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει την προεδρία, ο Λευκός Οίκος συζητά τον καλύτερο τρόπο για να βοηθήσει το Κίεβο δεδομένης της περιορισμένης εργαλειοθήκης του». 

Ομοίως, το ενδιαφέρον της Ευρώπης για τον πόλεμο μειώνεται επίσης. Η ευρωπαϊκή πολιτική γίνεται απρόβλεπτη με την άνοδο της ακροδεξιάς στη Γερμανία, την κρίση ηγεσίας στη γαλλική πολιτική, τη σχετική παρακμή της οικονομίας της ΕΕ έναντι των παγκόσμιων αντιπάλων λόγω της περιορισμένης καινοτομίας, των υψηλών τιμών ενέργειας και του χάσματος δεξιοτήτων κ.λπ. και, φυσικά, την κυρίαρχη οικονομική κρίση στην Ευρώπη χωρίς ορατό τέλος, όπως φαίνεται έντονα στην πρόσφατη έκθεση του Mario Draghi. 

Βασικά, ο Μπάιντεν προκαθορίζει την τροχιά του πολέμου πέρα από τον επόμενο Ιανουάριο, έτσι ώστε ακόμη και μετά τη συνταξιοδότησή του, η πολιτική του προσέγγιση που στοχεύει στην πρόκληση στρατηγικής ήττας στη Ρωσία παραμένει σε καλό δρόμο. Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε το Σάββατο ότι η Ουάσινγκτον εργάζεται για έναν «ουσιαστικό» γύρο περαιτέρω βοήθειας προς το Κίεβο. Επιβεβαίωσε μια συνάντηση αυτόν τον μήνα μεταξύ του Μπάιντεν και του Ουκρανού ομολόγου του Ζελένσκι.

Ο Σάλιβαν σημείωσε ότι ο Μπάιντεν εργάζεται για να θέσει την Ουκρανία στην «καλύτερη δυνατή θέση για να επικρατήσει» κατά τους τελευταίους μήνες της θητείας του. Συμπερασματικά είναι ότι η πολεμική στρατηγική του Μπάιντεν μετριάζεται ως «διαχείριση κλιμάκωσης», ενώ το ΝΑΤΟ μεταβαίνει ως άμεσο μέρος στις εχθροπραξίες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η ιστορία με τον καλώδιο ενεργειακής διασύνδεσης Κρήτης-Κύπρου έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά της. Η κυβέρνηση του Ισραήλ διαμηνύει σε Ελλάδα και Κύπρο ότι το καλώδιο είναι ζωτικής σημασίας για την χώρα της και ότι το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί.

Η ελληνική κυβέρνηση που ως γνωστό — φωτίζεται από το διαχρονικό πνεύμα του αρχαίου ημών πολιτισμού — δέχτηκε με ενθουσιασμό το έργο υπολογίζοντας — έχοντας μάλλον διαβάσει λάθος κάποιο απόφθεγμα του Θουκυδίδη — ότι ΗΠΑ, ΕΕ και Ισραήλ θα “έβαζαν στην θέση της” την Τουρκία και θα υποθήκευαν κατά κάποιο τρόπο την Γαλάζια Πατρίδα.

Όπως όλοι πλην του Ραν Ταν Πλαν καταλάβαιναν τίποτε τέτοιο δεν έγινε και δεν πρόκειται να γίνει. Έτσι λοιπόν η μεν Τουρκία εκβιάζει για να γίνει αυτή ο ρυθμιστής του όλου έργου -να δώσει την άδεια και να το επιβλέπει- παγιώνοντας τις αξιώσεις της στην ανατολική Μεσόγειο την οποία πλέον θεωρεί εθνική της επικράτεια (οι ΑΟΖ δεν επηρεάζουν την πόντιση καλωδίων…).

Οι δε κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου πιέζονται για την υλοποίηση του έργου ακόμα και παραιτούμενες από τα νόμιμα δικαιώματά τους στην θάλασσα. 

Προσθέστε και τις αναδόχους εταιρείες που απειλούν με υπέρογκες αποζημιώσεις εάν ματαιωθεί το έργο για να έχετε πλήρη εικόνα του μπλεξίματος.

Οι τελευταίες κυβερνήσεις της Αθήνας υποσχέθηκαν στον άτυχο λαό τους ότι η Ελλάδα θα γίνει ενεργειακός κόμβος στην Μεσόγειο και στην Ευρώπη.

Όλοι νόμισαν ότι αυτό θα γίνει δια των καλωδίων. Τελικά επετεύχθη δια των μπλεξιμάτων."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tις ώρες κατά τις οποίες γράφονται οι εν λόγω γραμμές κυκλοφορεί εντόνως η είδηση ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει λάβει την απόφαση για έναν πλήρη πόλεμο με τη Χεζμπολάχ, ο οποίος μάλιστα θα συμπεριλάβει ενδεχομένως και τη Συρία. Οι βομβαρδισμοί στον Λίβανο είναι εντονότεροι από ό,τι συνήθως μετά την 7η Οκτωβρίου, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες φήμες για επιχειρήσεις Ισραηλινών κομάντος το προηγούμενο διάστημα σε συριακά εδάφη.

Οι διαπραγματεύσεις για ανακωχή στη Γάζα αλλά και για απομάκρυνση της Χεζμπολάχ από τα σύνορα με το Ισραήλ φαίνεται ότι αποτυγχάνουν. Η αντίσταση, από τον Λίβανο βομβαρδίζει με αξιοσημείωτη επιτυχία ισραηλινές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις ο «Σιδερένιος Θόλος» του Ισραήλ να μοιάζει αρκετά «χάρτινος». Παραλλήλως υπάρχουν φήμες για μεταφορά δυνάμεων από το Ιράν και την Υεμένη στη Συρία προκειμένου να υποστηρίξουν την άμυνα εναντίον της ισραηλινής επίθεσης, όπως και για να εξαπολύσουν αν χρειαστεί ακόμα μεγαλύτερες επιθέσεις. Κράτη όπως η Ιορδανία βρίσκονται σε εξαιρετικώς δυσχερή θέση, μεταξύ φημών (ή και όχι μόνο φημών) για συνεργασία με το Ισραήλ στο πλαίσιο της γενοκτονίας εναντίον των Παλαιστινίων και χρησιμοποίησης των εδαφών τους προκειμένου να μεταφερθεί οπλισμός στη Δυτική Όχθη. Οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ, απολύτως συνένοχοι στην τέλεση της ισραηλινής γενοκτονίας κατά τα λοιπά, φαίνεται ότι όσο θέλουν τη συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία τουλάχιστον μέχρι τις προεδρικές εκλογές, άλλο τόσο επιθυμούν μια ανακωχή στην Παλαιστίνη, η οποία όμως δεν έρχεται ελέω «Μπίμπι».

Μέσα στο Ισραήλ, η κρίση στις σχέσεις ενόπλων δυνάμεων και κυβέρνησης κορυφώνεται με διαρροές και παραιτήσεις. Οι ένοπλες δυνάμεις διαρρέουν εναγωνίως ότι δε θέλουν νέα μέτωπα και ειδικότερα με τη Χεζμπολάχ αλλά η κυβέρνηση επιδιώκει πάση θυσία έναν ακόμα μεγαλύτερο πόλεμο, μήπως και σωθεί. Το Ισραήλ βυθίζεται σε περιδίνηση λόγω του εκφασισμού του και των ηττών του στα πεδία των μαχών εξ ου και πασχίζει να σύρει πρώτα το Ιράν και μετά τις ΗΠΑ σε έναν μείζονα πόλεμο.

Αν το Ισραήλ λοιπόν αποφασίσει να επιτεθεί πλήρως (και χερσαία) σε Λίβανο και Συρία θα δεχτεί την πλήρη απάντηση της Χεζμπολάχ και μια ακόμα μεγαλύτερη απάντηση από το Ιράν. Ο φθίνουσας εξουσίας και επιρροής Μπάιντεν και τα γεράκια τύπου Μπλίνκεν θα κληθούν μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο να επέμβουν ακόμα εντονότερα. Το στοίχημα του Μπίμπι βασίζεται όμως σε δύο θεμελιωδώς λανθασμένους υπολογισμούς: ότι το Ιράν θα δράσει περίπου αυτομάτως, με τρόπο που δε θα αφήνει κανένα περιθώριο στις ΗΠΑ παρά μόνο να του επιτεθούν με όλη τους την ισχύ και πως αν αυτό συμβεί, οι ΗΠΑ θα μπορέσουν να καταστρέψουν την ιρανική ισχύ. Τίποτα από τα δύο δε φαίνεται σίγουρο.

Το Ιράν θα κλιμακώνει αλλά για όσο μπορεί στο πλαίσιο ενός εντεινόμενου πολέμου φθοράς. Οι δε ΗΠΑ απέτυχαν να σταματήσουν ακόμα και τη δράση των Ανσαράλα. Μοιάζει αρκετά δύσκολο να αναλάβουν έναν κατακλυσμιαίο πόλεμο εναντίον του Ιράν, με εκατοντάδες χιλιάδες ανδρών και γυναικών τους στα πεδία.

Ίσως λοιπόν ο «Μπίμπι» να ετοιμάζει το «σάλτο μορτάλε» και του ιδίου αλλά ακόμα περισσότερο και του Ισραήλ. Όπως (περίπου) έγραφε πέρυσι ένας Ισραηλινός αρθρογράφος, αφού έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο του χειρότερου ηγέτη του Ισραήλ, βάζει πλώρη για τα καλά για αυτόν ενός από τους χειρότερους ηγέτες στην παγκόσμια ιστορία. Όσοι δε, λατρεύουν τις φανφάρες ισχύος των εκφασισμένων ηγετών, δυνάμεων και κρατών, τα μάτια τους στο Ισραήλ: έχει όλες τις απαντήσεις για το πού οδηγούνται αυτοί οι ηγέτες, αυτές οι δυνάμεις και αυτά τα κράτη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η διάβρωση είναι τόσο εκτεταμένη στη χώρα που φίλαθλοι μιας τόσο μεγάλης ομάδας, όπως του Παναθηναϊκού, να πρέπει να ανέχονται τον Τούρκο προπονητή τους Αταμάν, που ενοχλείται για το πανό υπέρ της ελεύθερης Κύπρου, μάλιστα δημόσια, έντονα και διάπλατα, σαν να ΜΗΝ βρισκόμαστε στην Ελλάδα ή την Κύπρο, σαν ΜΗΝ προπονεί ελληνική ομάδα! Η απόλυτη έλλειψη σεβασμού.

Ο Αταμάν αναφέρει πως η Θύρα 13 του ΠΑΟ του ζήτησε συγγνώμη για το πανό, όπως επίσης πως η διοίκηση του μπασκετικού ΠΑΟ ήταν πολύ εκνευρισμένη με το πανό! Κανείς δεν διαψεύδει έως τώρα!

Τόσο πατριώτης και ο κύριος Γιαννακόπουλος, με προπονητή τον Αταμάν και πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα το γνωστό Τούρκο εθνικιστή Οσμάν, που εκτός από φανατικός κεμαλιστής, είναι και παράνομος «ιδιοκτήτης» ακαδημίας στην κατεχόμενη Κύπρο!

Απο κοντά φυσικά και ο κύριος Αλαφούζος με την περσινή μίνι «τουρκοποίηση» του ποδοσφαιρικού ΠΑΟ μέσω του Τούρκου συνεργάτη του Ατζούν, με την προσθήκη των εθνικιστών Τερίμ και Ακαϊντίν, με τον τελευταίο μάλιστα να «ανεβάζει» φωτογραφία του Κεμάλ Ατατούρκ στα social media του ανήμερα της μαύρης επετείου της Ποντιακής Γενοκτονίας, γεγονός που τον οδήγησε στην έξοδο από την ομάδα (ταυτόχρονα με την άθλια απόδοση του στο γήπεδο).

Οποιοσδήποτε με τα στοιχειώδη ανθρωπιστικά και πατριωτικά αισθήματα πρέπει να καταδικάζει, ο μπασκετικός ΠΑΟ όμως ΟΧΙ. Ο Αταμάν θα έπρεπε να είναι παρελθόν, αλλά είναι μεγάλα τα συμφέροντα του κατά τα άλλα «ΠΑΤΡΙΩΤΗ» DPG.

Ημέρα ντροπής! 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεκάθαρες κουβέντες για το μεταναστευτικό από τη Σάρα Βάγκενκνεχτ (*), Γερμανίδα βουλευτή και πρόεδρο του νεοϊδρυθέντος κόμματος «Συμμαχία Σάρα Βάγκενκνεχτ. Λογική και δικαιοσύνη» : 

«Μεταξύ του 2016 και του 2023 οι κυβερνήσεις της Γερμανίας ξόδεψαν 190 δισεκατομμύρια ευρώ για τους αιτούντες άσυλο στη Γερμανία και μέχρι το 2028 αναμένονται άλλα 124 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Αυτό είναι σαφώς υπερβολικό. 

Από την ανεξέλεγκτη μετανάστευση δεν επιβαρύνονται υπερβολικά μόνο οι υποδομές, αλλά και η οικονομία της χώρας μας. Αντί να προσελκύουν όλο και περισσότερους μετανάστες με υψηλές επιδοτήσεις, αυτά τα κονδύλια θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για υψηλότερες συντάξεις και καλύτερη υγειονομική περίθαλψη. 

Εκτός αυτού, απαιτείται μια άλλη εξωτερική πολιτική που βοηθά να τερματιστούν οι πόλεμοι, αντί να αναθερμαίνονται οι συγκρούσεις με τα όπλα και έτσι να δημιουργούνται αιτίες για την προσφυγιά. 

Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να είμαστε μαγνήτης για την παράνομη μετανάστευση. Ως εκ τούτου, απαιτείται μια συνεπής αλλαγή παροχής ασύλου: Όσοι προέρχονται από μια ασφαλή τρίτη χώρα δεν θα πρέπει πλέον να δικαιούνται διαδικασία παροχής ασύλου και κρατικές παροχές.»

Κι ο νοών νοείτω….



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαβάζω από δω κι από κει (κυρίως στην Εποχή) ότι διασπάστηκε το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ). Οι αριστεροί του Βορρά (που τα τελευταία χρόνια τα πάνε καλά στις εκλογές), μαζί με το Μπλόκο (Πορτογαλία), το Ποδέμος (Ισπανία) αλλά και τον Μελανσόν (!) έφτιαξαν δική τους κατάσταση, κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς τους άλλους (ΣΥΡΙΖΑ, Die Linke και κάποια ΚΚ, όπως της Αυστρίας) ότι δεν δίνουν προτεραιότητα στη γνωστή δικαιωματική ατζέντα και ότι αλληθωρίζουν προς Ρωσία μεριά... Επίσης, ενοχλούνταν από την παρουσία Κομμουνιστικών Κομμάτων μέσα στο ΚΕΑ. 

Δηλαδή, για να καταλάβουμε για τι μιλάμε, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται ως αντι-woke, πουτινικός και φιλο-κομμουνιστικός! Πάμε καλά;

Καταλαβαίνετε πόσο πολύ δεξιά έχει πάει όλο αυτό το πράγμα που λέγεται "ευρωπαϊκή αριστερά"...

Ξαναζούμε, ως φάρσα βέβαια, το 1914. Καθένα από τα "αριστερά" αυτά κόμματα παίρνει τις θέσεις εκείνες που εξυπηρετούν την αστική τάξη της χώρας του και υποτάσσεται πλήρως στην "κοινή γνώμη" της χώρας του, δηλαδή, στην κυρίαρχη ιδεολογία. Π.χ. οι "αριστεροί" στη Φινλανδία είναι λυσσασμένα αντι-Ρώσοι. Ή όπως ο Μελανσόν, που άλλαξε άρδην θέση στο Ουκρανικό, για να τα βρει με τους Σοσιαλιστές και να γλείψει τους ψηφοφόρους του Μακρόν. Ακόμα και αν τους βγει από καιρού εις καιρόν και κάποια εκλογική επιτυχία, το όλο πράγμα έχει πολύ κοντά ποδάρια... 

Και μετά απορούμε που η εργατική τάξη και τα φτωχοποιημένα μικροαστικά στρώματα την ψάχνουν με την άκρα δεξιά... Αλλά ποια άκρα δεξιά; Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ο Βιλιάρδος, έχει πιο αριστερή οικονομική ανάλυση από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Αριστερά κ.λπ. 

Το να ξαναποκτήσουν οι λέξεις το νόημά τους είναι το μεγαλύτερο διακύβευμα της εποχής μας!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΣ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑ – ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ! – ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Έρχεται και η δική μας σειρά!

Στη Σερβία και στα Σκόπια επέστρεψαν 40 μετανάστες στους οποίους δεν χορηγήθηκε άσυλο, οι γερμανικές αρχές, όπως δήλωσαν πηγές στην Bild.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το αεροσκάφος, το οποίο μεταφέρει επίσης εγκληματίες, διαχειρίζεται μια πολωνική εταιρεία ναυλωμένων πτήσεων.

Σημειώνεται πως τα Σκόπια και η Σερβία είναι μεταξύ των χωρών στις οποίες η Γερμανία απελαύνει σήμερα τους περισσότερους ανθρώπους.

Σύμφωνα με την Bild, το πρώτο τρίμηνο του έτους 795 άτομα επέστρεψαν από τη Γερμανία στις δύο αυτές χώρες.

Και φυσικά καλομελέτα και έρχεται που λένε και στη χώρα μας, αφού ο Σολτς έχει ξεκαθαρίσει πως όσοι δεν παίρνουν άσυλο θα επιστρέφουν σε άλλες πόλεις, ανάμεσά τους και η “στοργική” Ελλάδα, που μαζεύει τους κατατρεγμένους όλης της γης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΙΒΑΝΟΣ – ΣΥΡΙΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΒΟΜΒΗΤΩΝ – ΕΝΝΕΑ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 3000 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ – ΜΕ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ Η ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ – ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και σχεδόν 2.800 άλλοι τραυματίστηκαν στην έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα σε βομβητές που ανήκαν σε μέλη της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι οι γιοι δύο βουλευτών της Χεζμπολάχ, του Αλί Αμάρ και του Χασάν Φαντλάλα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ.

Ένα κοριτσάκι 10 χρονών σκοτώθηκε επίσης στον ανατολικό Λίβανο κατά την έκρηξη του βομβητή του πατέρα της, σύμφωνα με την οικογένειά της και πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ.

Οι γιοι ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου ασφαλείας της Χεζμπολάχ τραυματίστηκαν επίσης, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ.

Ο πρεσβευτής του Ιράν στη Βηρυτό, ο Μοτζτάμπα Αμανί, τραυματίστηκε επίσης από την έκρηξη ενός βομβητή, σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση.

Οι βομβητές, ένα σύστημα τηλεειδοποίησης, εξερράγησαν ταυτόχρονα σε αρκετές περιοχές του Λιβάνου που αποτελούν προπύργια της φιλοϊρανικής οργάνωσης.

Ο πρώτος απολογισμός του υπουργείου Υγείας έκανε λόγο για οκτώ νεκρούς και σχεδόν 2.750 τραυματίες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΣΙΩΝΑΖΙ ZUCKERBERG – AΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ  ΜΜΕ – ΚΡΕΜΛΙΝΟ: H ΜETA ΖΗΜΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΠΤΟΣ! ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ τις μαζικές εκρήξεις βομβητών της Χεζμπολάχ...

Εκπληξη και οργή σε όλον τον κόσμο προκάλεσε το μπαράζ εκρήξεων σε βομβητές που χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ, το οποίο άφησε πίσω του εννέα νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Τα σενάρια για το τι συνέβη αρκετά. Πολλοί φωτογραφίζουν ως αιτία των εκρήξεων κάποιου είδους χακάρισμα που προκάλεσε υπερθέρμανση των μπαταριών και έκρηξη. Ο κύριος ύποπτος είναι φυσικά το Ισραήλ και οι ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν ιστορία στη διεξαγωγή περίπλοκων και εξελιγμένων επιθέσεων στον κυβερνοχώρο κατά αντιπάλων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΙΓΛΗ ΜΠΑΛΑΜΑΤΣΗ! Από το πρώτο σκάνδαλο επί ΓΑΠ μέχρι την “κοινή ανάρτηση”...

Τη δική του (προ)ιστορία έχει το πρόσωπο που εντοπίστηκε πίσω από την “κοινή ανάρτηση” της υπουργού Εργασίας Νίκης Κεραμέως και της Άννας Διαμαντοπούλου στο twitter -αναφορικά με την ψηφιακή κάρτα εργασία- και για την οποία έγινε δικαιολογημένα ο κακός χαμός...

Η Αίγλη Μπαλαμάτση -περί αυτής πρόκειται- είναι “παλιά γνώριμη” της πολιτικής πιάτσας. Διαθέτει μάλιστα ένα ρεκόρ: Είχε βρεθεί στο επίκεντρο του πρώτου (θεσμικού) σκανδάλου που εκδηλώθηκε αμέσως μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ, το 2009, στην εξουσία και του Γιώργου Παπανδρέου στην πρωθυπουργία... ...

Τότε αποκαλύφθηκε καταρχάς ότι παραμονές των εκλογών (κι ενόσω η ΝΔ ήταν ακόμη στην κυβέρνηση) είχε διοριστεί από το ΠΑΣΟΚ μετακλητή υπάλληλός του στην Βουλή. Και με βάση το νόμο που ίσχυε τότε, μονιμοποιήθηκε πάραυτα. Σεπτέμβριο μπήκε, Οκτώβριο τακτοποιήθηκε. Την ίδια ώρα ο ΓΑΠ υποσχόταν από τα μπαλκόνια ίσες ευκαιρίες για όλους τους νέους και ειδικά τους χιλιάδες άνεργους πτυχιούχους. Η ίδια ήταν χωρίς πτυχίο, αιώνια φοιτήτρια του ΤΕΙ Πειραιά...

Κόρη ανώτερου στελέχους του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία, ήδη από το 2004 σε ηλικία 19 ετών, είχε αναλάβει τη διαχείριση των social media του Γ. Παπανδρέου. Γνωρίστηκαν όταν εκείνη -όπως έχει δηλώσει- εργαζόταν κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και ως υπεύθυνη προγραμματισμού στο τμήμα διαδικτυακής επικοινωνίας τού “Αθήνα 2004”. Άλλη μια θέση..

Παράλληλα με την Βουλή, μετά τις εκλογές εγκαταστάθηκε και στο Μέγαρο Μαξίμου ως επικεφαλής του Γραφείου Επικοινωνιακού Σχεδιασμού και Νέων Μέσων του Παπανδρέου ως πρωθυπουργού πια...

Ωστόσο, επίσης αμέσως μετά τις εκλογές, βρέθηκε με μια ακόμη κρατική θέση. Διορίστηκε ως μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΤ...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΑΛΟΣ με τον Σέρβο πρωταθλητή Ευρώπης στο τζούντο! ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΗΣΑΝ γιατί έκανε τον σταυρό του στους Ολυμπιακούς Αγώνες...

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση που πήρε η Διεθνής Ομοσπονδία Τζούντο, η οποία τιμώρησε με αποκλεισμό πέντε μηνών τον Νεμάνια Μάιντοβ, ο οποίος είναι πρωταθλητής Ευρώπης, επειδή έκανε τον σταυρό του πριν και μετά τον αγώνα με τον Θοδωρή Τσελίδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Ο Σέρβος τζουντόκα πήγε στο Παρίσι με στόχο το χρυσό μετάλλιο αλλά δεν τα κατάφερε τελικά αφού έπεσε θύμα έκπληξης στον αγώνα με τον Τσελίδη. Ήταν ένα αποτέλεσμα που προκάλεσε σοκ στον Μάιντοβ αλλά τα χειρότερα για αυτόν ήρθαν τώρα.

Όπως, λοιπόν, ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Τζούντο, ο Σέρβος τζουντόκα τιμωρείται με αποκλεισμό πέντε μηνών επειδή… έκανε τον σταυρό του πριν και μετά τον αγώνα με τον Τσελίδη. Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία ο Σέρβος παραβίασε το αγωνιστικό πρωτόκολλο που αφορά την επίδειξη θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Πρόκειται, φυσικά, για μια απόφαση που έχει προκαλέσει οργή στη Σερβία, με τον ίδιο πάντως να ξεκαθαρίζει μέσω επιστολής προς την Ομοσπονδία ότι δεν έχει να απολογηθεί για τίποτα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



270% του ΑΕΠ! ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ του χρέους της Βρετανίας σε 50 χρόνια...

Καμπανάκι για τριπλασιασμό του κρατικού χρέους της Βρετανίας σε 50 χρόνια, πάνω από το 270% του ΑΕΠ, από τον επίσημο οργανισμό δημοσιονομικών προβλέψεων της χώρας, με φόντο την εκτίναξη των δαπανών για την υγεία αλλά και του επιτοκιακού κόστους.

Το Office for Budget Responsibility εκτιμά ότι η αύξηση των δαπανών για την υγεία θα είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας πίσω από την επιδείνωση της δημοσιονομικής κατάστασης της Βρετανίας, καθώς τα σχετικά έξοδα αναμένεται να διπλασιαστούν στο 14,5% του ΑΕΠ, στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης πρόβλεψης. Αιτία είναι η γήρανση του πληθυσμού.

«Οι προβλέψεις αυτές δείχνουν ότι το χρέος θα βρεθεί σε ένα μη βιώσιμο μονοπάτι τα επόμενα 50 χρόνια», αναφέρει ο οργανισμός, στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσής του.

Η προειδοποίηση έρχεται την ώρα που η υπουργός Οικονομικών Ρέιτσες Ριβς προσπαθεί να βρει χρήματα για να καλύψει την τρύπα ύψους 22 δισ. λιρών στα δημόσια οικονομικά της Βρετανίας, εν όψει της κατάθεσης του πρώτου της κρατικού προϋπολογισμού, στις 30 Οκτωβρίου.

Το χρέος του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ήδη φτάσει σχεδόν στο 100%, στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, καθώς οι κρατικές δαπάνες εκτινάχθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης.

Οι υψηλότερες δαπάνες για την υγεία, τις συντάξεις, την κλιματική μετάβαση και τους τόκους, σε συνδυασμό με τη μείωση των εσόδων από τους φόρους στα καύσιμα, θα οδηγήσουν το κόστος δανεισμού υψηλότερα, προειδοποιεί το OBR. Συγκεκριμένα, υπολογίζει ότι οι δαπάνες για τόκους θα τετραπλασιαστούν, καθώς το ύψος του χρέους θα αυξάνεται.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα σιχάματα της Παλαιστινιακής Αρχής θα μείνουν στην ιστορία ως νέοι Εφιάλτες!

17/9/2024      -    9.45

Μαχητές της αντίστασης άνοιξαν πυρ στην έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής στη Τζενίν, ως απάντηση στην καταδίωξη των μαχητών της αντίστασης, εκτός από τις δυνάμεις της Παλαιστινιακής Αρχής που άνοιξαν πυρ και έριξαν δακρυγόνα στα σπίτια των πολιτών.

Την προδοσία πολλοί ηγάπησαν, τον προδότη ουδείς.

Τα σιχάματα της Παλαιστινιακής Αρχής θα μείνουν στην ιστορία ως νέοι Εφιάλτες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ θα πνιγούν στο Αιγαίο!» ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ του Τσελίκ κατά Δένδια...

Με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς επιτέθηκε  ο αληταράς Ομέρ Τσελίκ κατά του Νίκου Δένδια, ενοχλημένος, προφανώς, από την παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας στο ακριτικό Καστελλόριζο, η οποία συνοδεύτηκε από τις δηλώσεις του περί κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και Δικαίου της Θάλασσας.

Ειδικότερα, ο αληταράς γαμιμένος κωλότουρκος εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας, αποκάλεσε τον Νίκο Δένδια «προβοκάτορα», κάνοντας λόγο για «ακραία στοιχεία στην Ελλάδα», που «κάνουν ό,τι μπορούν, για να σαμποτάρουν τον διάλογο Ερντογάν – Μητσοτάκη»!

«Η πόρτα του διαλόγου άνοιξε κατά τη συνάντηση του προέδρου μας με τον Μητσοτάκη. Ενώ επιδιώκεται αυτή η προσέγγιση, ακραία στοιχεία στην Ελλάδα κάνουν ό,τι μπορούν για να σαμποτάρουν αυτόν τον διάλογο. Ο προβοκάτορας Δένδιας, έκανε δηλώσεις που ξεπέρασαν τα όρια. Πήγε στο Καστελλόριζο και έκανε δηλώσεις εξηγώντας πώς θα επεκτείνουν τον εξοπλισμό στην Ανατολική Μεσόγειο και στοχοποίησε την Τουρκία», ανέφερε ο αληταράς πουστρότουρκος Ομέρ Τσελίκ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε γενική επιφυλακή το Ισραήλ: «Η Χεζμπολάχ ετοιμάζει μεγάλη επίθεση» – Συνεχείς συσκέψεις Νετανιάχου με τη στρατιωτική ηγεσία

Προς ολοκληρωτικό πόλεμο Ισραήλ-Χεζμπολάχ

17.09.2024 | 21:30

Σε γενική επιφυλακή είναι το  Ισραήλ, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η Χεζμπολάχ ετοιμάζει μεγάλη επίθεση για αντίποινα στην πρωτοφανή επίθεση του Ισραήλ όταν πυροδότησε εξ απσοτάσεως εκατοντάδες βομβητές που χρησιμοποιούσαν στελέχη της Χεζμπολάχ.

Όπως αναφέρουν τα ισραηλινά ΜΜΕ αξιωματούχοι του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας πιστεύουν ότι η Χεζμπολάχ προετοιμάζεται για μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ισραήλ. Ανώτεροι αξιωματικοί του IDF από πολλούς κλάδους έχουν κληθεί σε επείγουσες συναντήσεις στα κεντρικά γραφεία στο Τελ Αβίβ, με παρόντες επίσης τον πρωθυπουργό Νετανιάχου όπως και τον υπουργό Άμυνας Gallan.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η στιγμή που Ρώσοι στρατιώτες της 114ης Ταξιαρχίας υψώνουν τη κόκκινη σοβιετική σημαία αντί για τη ρώσικη στην στρατηγική πόλη του Ουκραίνσκ

Οι ουκρανοναζιστικές δυνάμεις απειλούνται τώρα με περικύκλωση

17.09.2024 | 20:19

Συνεχίζουν την προέλασή τους στην περιφέρεια του Ντόνετσκ οι ρωσικές δυνάμεις.

Στο μετώπο του Τσάσιβ Γιαρ,, οι ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν σημαντική νίκη στην περιφέρεια του Ντόνετσκ καθώς η 114η Ταξιαρχία ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε τον έλεγχο της πόλης Ουκραίνσκ.

Οι στρατιώτες ύψωσαν τη κόκκινη σοβιετική στρατιωτική σημαία σε ένα φρεάτιο εξαερισμού ορυχείου, στα περίχωρα της πόλης.

https://twitter.com/i/status/1836097964097327154

https://twitter.com/i/status/1836088119461826753

Ο ρωσικός στρατός είχε περικυκλώσει το Ουκράινσκ στις αρχές του μήνα.

Η πόλη κατέχει σημαντική θέση στην περιοχή του Ντόνετσκ καθώς η κατάληψη του Ουκραίνσκ. έχει διαταράξει τις γραμμές ανεφοδιασμού των Ουκρανοναζί προς την κοντινή πόλη Κουράχοβο ενώ ανοίγει  το δρόμο προς το Σελίδοβο.

Εάν οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίσουν την προέλασή τους στα νοτιοδυτικά, τα ουκρανοναζιστικά κτήνη που σταθμεύουν στο Hirnyk και το Kurakhivka μπορεί να αναγκαστούν να υποχωρήσουν, αφήνοντας αυτές τις βασικές αστικές περιοχές ευάλωτες σε περαιτέρω περικύκλωση ή επίθεση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάτρα: Πατέρας μαθητή λογομάχησε και χτύπησε γυμνασιάρχη

Ο γιος του άνδρα φέρεται να διαπληκτίστηκε με συμμαθητή του για άγνωστη αιτία

17.09.2024 | 23:29

Ένα σοβαρό περιστατικό βίας καταγράφηκε σήμερα (17/9) το μεσημέρι σε σχολείο της Πάτρας, όταν πατέρας μαθητή, λογομάχησε και χτύπησε γυμνασιάρχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιος του άνδρα φέρεται να διαπληκτίστηκε με συμμαθητή του για άγνωστη αιτία, η μητέρα πήγε στον διευθυντή για να διευθετηθεί το θέμα όμως δεν φαίνεται να μην έμεινε ικανοποιημένη.

Έτσι μετά από λίγο πήγε στο σχολικό συγκρότημα ο πατέρας, υπήρξε διαφωνία με τον διευθυντή και ακολούθησε το επεισόδιο.

«Ισχύει ότι υπήρξε ένα περιστατικό όπου πατέρας χτύπησε διευθυντή γυμνασίου της Πάτρας, επειδή διαφώνησε με ένα παιδαγωγικό μέτρο, όμως αυτό είναι απαράδεκτο και σε καμία περίπτωση η σχέση εκπαιδευτικών και γονέων δεν πρέπει να φτάνει σε αυτό το σημείο» δήλωσε η διευθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ευγενία Πιερρή.

Σε κατάληψη του γυμνασίου τους θα προχωρήσουν αύριο οι μαθητές στο σχολείο της Πάτρας, όπου ο γυμνασιάρχης δέχτηκε επίθεση από γονέα μαθητή.

Οι μαθητές προχωρούν στην κίνηση αυτή για συμπαράσταση στον γυμνασιάρχη τους, ο οποίος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο έπειτα από χτυπήματα που δέχτηκε από πατέρα ενός μαθητή. Αιτία της επίθεσης ήταν ο διαπληκτισμός του γιου του με άλλο παιδί και ο ίδιος έκρινε ότι ο εκπαιδευτικός δεν χειρίστηκε την υπόθεση σωστά.

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση και η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έντουαρντ Σνόουντεν:

«Το Ισραήλ πραγματοποίησε τρομοκρατική επίθεση στο Λίβανο»

«Αυτό που μόλις έκανε το Ισραήλ είναι, μέσω οποιασδήποτε μεθόδου, απερίσκεπτο.

Ανατίναξαν αμέτρητους αριθμούς ανθρώπων που οδηγούσαν (δηλαδή αυτοκίνητα εκτός ελέγχου), ψώνιζαν (τα παιδιά σας βρίσκονται στο καροτσάκι και στέκονται πίσω του στην ουρά του ταμείου) κ.λπ. 

Δεν διαφέρει από την τρομοκρατία», είπε.

Η Χεζμπολάχ κατηγόρησε το Ισραήλ ότι είναι «εξ ολοκλήρου υπεύθυνο» για την ταυτόχρονη έκρηξη των βομβητών και διαβεβαίωσε ότι «θα λάβει δίκαιη τιμωρία» μετά από «αυτή την εγκληματική επίθεση».