Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Παρασκευη 3 Ιουνιου 2011 ________10.35

Πολυ κουβεντα γινεται τελευταια, απο τα επισημα φερεφωνα του κατοχικου καθεστωτος, τους δημοσιοκαφρους του, πως οι Αγανακτισμενοι στο Συνταγμα και αλλου, επιτιθενται στη Δημοκρατια και στο Κυνοβουλιο! Τι λετε ρε σκατοαλητες του κερατα? Ποια Δημοκρατια, και ποιο κυνοβουλιο? Δεν εχετε ακουσει τι φωναζουν οι Αγανακτισμενοι? Να φυγουν με ελικοπτερο το ΔΝΤ η Τροικα η ΕΕ και η κατοχικη κυβερνηση, καθως και ολα τα κοπροσκυλα που εχουν καταλαβει το κοινοβουλιο και το παιζουν βουλευτες, γιατι δεν ειναι βουλευτες του ελληνικου λαου, αλλα υπαλληλοι σφουγγοκωλαριοι που εκτελουν τις εντολες των αφεντικων τους, της κατοχικης τροικας εν προκειμενω! Δεν πηγαν οι συνδικαλιστες της ΓΣΕΕ στον Γιωργακη να συζητησουνε, και αυτος τους παρεπεμψε για τα αιτηματα τους στις Βρυξελες? Για ποια Δημοκρατια και Κοινοβουλιο μιλατε λοιπον σφουγγοκωλαριοι? Δεν υπαρχει τιποτε! Το μονο που υπαρχει ειναι η κατοχικη τροικα και οι ντοπιοι δουλοι της που εκτελουν τις εντολες της!
Και ποιο χρεος λενε? Το χρεος το εχει πληρωσει μεχρι τωρα η Ελλαδα δυο φορες! Αυτα που πληρωνουμε ειναι τοκογλυφικοι τοκοι στους διεθνεις αλητες τοκογλυφους!!!!
Οσο για το μονοδρομο της λιτοτητας της εξαθλιωσης και της φτωχειας που εχουν επιλεξει οι διεθνεις τοκογλυφοι γκαουλαιτερ για την Ελλαδα, την απαντηση την δινει το ανεκδοτο που κυκλοφορει. Ειναι οι διευθυντες και τα στελεχη δημοσιων και ιδιωτικων εταιριων, που παιρνουν 100 και 200.000 ευρω το μηνα, για να ξυνουν τα αρχιδια τους, και αυτοι που φταινε για την κριση λενε οι διεθνεις κατοχικοι τοκογλυφοι της τροικα και τα ντοπια τσιρακια τους, ειναι οι εργατες των 700 ευρω, που τωρα πρεπει να παιρνουν 500, και να απολυθουν και οι μισοι!!!!
Δεν υπαρχει Βουλη και ελληνικη κυβερνηση! Μονο δουλοι τσιρακια των τοκογλυφων της τροικα! Αν ηταν ανθρωποι και οχι δουλοι, οι κατ ονομα βουλευτες, θα ειχαν ηδη παραιτηθει!



14.00






Το κινημα των Αγανακτισμενων εξαπλωνεται πλεον σε ολη την Αθηνα, σε καθε Δημο, περα απο το Συνταγμα!
ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ:
* 2ρη ανοιχτή συνέλευση στο Βύρωνα-πλατεία Ταπητουργείου Παρασκευή 3 Ιούνη 7:30
* Πλατεία Κοραή-Πειραιάς-Παρασκευή 3 Ιούνη 11:00 το πρωί.
* Μετρό Εθνική Άμυνα Παρασκευή 3 Ιούνη 17:00.
* ΟΤΕ 3ης Σεπτεμβρίου-Παρασκευή 3ης Ιουνίου 16:00.
* Σύνταγμα –Αιγάλεω-Δούκισας της Πλακεντίας: Σάββατο 4 Ιούνη 11:00 το πρωί.
ΗΜΕΡΑ KAI ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ FACEBOOK, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ:
ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ:
* ΜΑΡΟΥΣΙ -ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΣΑΠ.
* ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-ΜΕΤΡΟ ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ.
* ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΗΛEΚΤΡ. ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.
* ΑΙΓΑΛΑΙΩ –ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ.
* ΓΑΛΑΤΣΙ—ΒΕΙΚΟΥ-ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ.
* ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.
* ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ- ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΣΑΠ.
* ΔΑΦΝΗ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΟΓΕΙΡΩΝ-ΜΕΤΡΟ.
* ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ-ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ.
* ΠΕΡΑΙΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ.
* ΠΕΡΙΣΣΟΣ-ΥΓΕΙΑΣ.
* ΓΚΑΖΙ.
* ΓΟΥΔΗ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ.
* ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΡΕΝΟΥ.

Δημοσιεύθηκε: Παρ Ιούν 03, 2011 7:12 am Θέμα δημοσίευσης
Εντάξει αργά η γρήγορα θα συνέβαινε
Άλλο πράγμα η πολιτική και ιδεολογική δράση και μάχη μέσα στις μάζες .
Άλλο πράγμα να διακινεις το υλικό σου ελεύθερα και να πιάνεις πολιτική συζήτηση.
Άλλο πράγμα η συζήτηση μεταξύ μυημένων για το που θα πάει το κίνημα και τi κατεύθυνση θα πάρει .
Και άλλο πράγμα η φασιστικού τύπου απαγόρευση από κάποιους αναρχοασφαλιτες πουθενάδες της πλατείας , οι οποίοι έσπευσαν να καπελώσουν την κινητοποίηση και τελικά να διώξουν πολύ κόσμο .
Ρε ακόμα και το ΚΚΕ ,ΚΚΕ(μ-λ), και θεωρητικά κινήσεις-κόμματα που είχαν πιο απομονωτικό χαρακτήρα χειρίστηκαν πανέξυπνα το ζήτημα .Άτομα τους βρίσκονται εκεί προπαγανδίζουν ,κερδίζoυν επιρροές και συνειδήσεις και τελικά ο Τσυριζα τα σκατώνει άλλη μια φορά παρέα με διάφορους χαζοοχαρουμενους αναρχομαλακες ασφαλιτες περίεργους που αποφασίζουν και διατάσσουν ποιος θα τραγουδήσει και ποιος θα μιλήσει στήνοντας άβατο και ασκώντας εξουσιαστική λογική πάνω σε μια εκδήλωση εναντίων της εξουσίας
Κρίμα Τσυριζαίοι και ντροπή σας
Δημοσιεύθηκε: Παρ Ιούν 03, 2011 1:53 am Θέμα δημοσίευσης
Κάποιοι πάνε να διχάσουν πάλι τον ελληνικό λαό που βγαίνει στους δρόμους ενωμένος για να διώξει τη χούντα του ΠΑΣΟΚ και την τρόικα. Επώνυμοι Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Γιώργος Σαρρής, ο Νίκος Καλογερόπουλος και ο Δημήτρης Πουλικάκος, δεν κατάφεραν να δώσουν συναυλία στο Σύνταγμα γιατί δεν τους το επέτρεψε η «συνέλευση» της «Κάτω Πλατείας», η οποία δεν είχε πάρει σχετική απόφαση. Μάλιστα ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ακούστηκε να λέει: «Δεν κατάλαβα; Ήρθα εδώ να τραγουδήσω αφιλοκερδώς στον ελληνικό λαό και πρέπει να πάρω άδεια από ποιους; Εάν η συνέλευσή σας μου απαγορεύσει να τραγουδήσω θα στεναχωρηθώ, αλλά θα σας αγνοήσω». Και εδώ το ερώτημα είναι καίριο: Ποιός τους έδωσε το δικαίωμα να αποφασίζουν στο όνομα του ελληνικού λαού που αυθόρμητα διαδηλώνει και να κουμαντάρουν τα της πλατείας; Είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει όσους καθημερινά βρίσκονται στο Σύνταγμα.
Στην "επάνω" πλατεία οι "300" μιλάνε για λαθρομετανάστες, πολλοί από αυτούς έχουν καθαρά φασιστικές απόψεις και ευτυχώς που η πλειοψηφία του κόσμου τους αγνοεί επιδεικτικά. Δεν είναι Συριζαίοι οι από κάτω, αλλά και Συριζαίοι, ούτε χρυσαυγίτες οι αποπάνω αλλά και ακροδεξιοί και ρατσιστές στη γωνία απέναντι από το ξενοδοχείο. Αν αυτά τα άτομα καταφέρουν να διώξουν τον κόσμο από το Σύνταγμα θέλουν κρέμασμα. Ξεκάθαρα πράγματα. Ή ενωμένοι κερδίζουμε ή με τα αριστερά και άκροδεξιά γκρουπούσκουλα η κυβέρνηση και το πολιτικό κατεστημένο θα κάνουν πάλι τη δουλειά τους..








Δημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούν 02, 2011 7:55 pm Θέμα δημοσίευσης: Το ΔΝΤ ο επόμενος στόχος των «Anonymous»
Σε ένδειξη συμπαράστασης στον ελληνικό λαό για τα μέτρα που του επιβάλλονται
Το ΔΝΤ ο επόμενος στόχος των «Anonymous»
Έκκληση για διαδικτυακή επίθεση εναντίον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ως διαμαρτυρία για τους περιορισμούς που επιβάλλονται στην Ελλάδα απηύθυνε μέσω του twitter η διεθνής διαδικτυακή κολεκτίβα «Anonymous».
Οι “Anonymous Operations” σε ανάρτησή τους στο twitter με τη λέξη κλειδί "Operation Grece" ανακοίνωσαν ότι ο επόμενος στόχος τους είναι η ιστοσελίδα του ΔΝΤ και κάλεσαν όλους τους χρήστες να την επισκεφτούν μαζικά σε μια προσπάθεια να την κάνουν ανενεργή.
Δεν ανέφεραν πάντως τι ώρα θα αρχίσει η επίθεση, που ονομάζεται "άρνηση υπηρεσίας".
Το μήνυμα παραπέμπει επίσης σε μια ιστοσελίδα που επικρίνει το πρόγραμμα τος λιτότητας που επιβλήθηκε στην Αθήνα, και συνδέεται με την καταβολή βοήθειας 110 δισ. δολαρίων που υποσχέθηκαν η ΕΕ και το ΔΝΤ.
Το ΔΝΤ διαβεβαίωσε ότι έχει λάβει μέτρα για να αποφευχθεί η παράλυση της ιστοσελίδας του. "Είμαστε ενήμεροι για την απειλή, και έχουμε λάβει τα κατάλληλα μέτρα", δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ, εκπρόσωπος του ΔΝΤ.



15.00





ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΥΜΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΜΟΝΟΔΡΟΜΟ
«Διανοούμενοι» χειροκροτητές του μνημονίου
«Δε μας προκαλεί εντύπωση η στάση των γνωστών και μη εξαιρετέων στηριγμάτων του συστήματος», σχολιάζει ολος ο κοσμος για τα συγκεκριμενα τομαρια
Με μια δημόσια διακήρυξη - ύμνο στον ευρωμονόδρομο που βούτηξε στη φτώχεια το λαό, 32 καλλιτέχνες και ακαδημαϊκοί, προσφέρουν το δικό τους μερτικό στην προσπάθεια αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, δίνοντας μια ακόμη «πάσα» στα κόμματα του κεφαλαίου να διαχειριστούν με επιθετική συναίνεση την έξαρση της λαϊκής αγανάκτησης με τρόπο ανώδυνο για την πολιτική τους. Ανάμεσα στους υπογράφοντες βρίσκονται ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ, καλλιτέχνες γνωστοί για τις φιλοκυβερνητικές τους απόψεις και ακαδημαϊκοί ταγμένοι στη συκοφάντηση του εργατικού λαϊκού κινήματος.
Στη διακήρυξη με τον βαρύγδουπο τίτλο «Τολμήστε», εκφράζουν την αγωνία τους, επειδή «η ισότιμη ένταξή μας στην Ευρώπη, αναγκαία για την επιβίωση της Ελλάδας ως σύγχρονης προηγμένης χώρας, αλλά και οι σημαντικές πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές κατακτήσεις που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της, απειλούνται σήμερα σοβαρά». Γι' αυτό απευθύνουν έκκληση «σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου (...) να παραμερίσουν τις προσχηματικές αντιμαχίες (...) και τις αγκυλωμένες στο παρελθόν ιδεολογικές και πολιτικές περιχαρακώσεις» και «σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας» να κάνουν «τα απαραίτητα για τη σωτηρία (...) Μόνο συντονισμένες ενέργειες, βασισμένες σε ένα νέο πνεύμα ομοψυχίας μπορούν να αποτρέψουν πλέον την καταστροφή».
Με άλλα λόγια, ζητάνε να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίσουν την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και τα οποία ταυτίζονται επί της ουσίας με τα αντιλαϊκά μέτρα που περιέχονται στις δανειακές συμβάσεις κυβέρνησης - τρόικας. Το κείμενο υπογράφουν, 32 ατομα, οι:
Το κείμενο υπογράφουν, από τα γράμματα και τις τέχνες: Θανάσης Βαλτινός, Κική Δημουλά, Απόστολος Δοξιάδης, Τάκης Θεοδωρόπουλος, Αθηνά Κακούρη, Μένης Κουμανταρέας, Γιάννης Κουνέλης, Πέτρος Μάρκαρης, Τάσος Μπουλμέτης, Βασίλης Παπαβασιλείου, Διονύσης Σαββόπουλος, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Αλέκος Φασιανός.
Από την ακαδημαϊκή - επιστημονική κοινότητα: Νίκος Αλιβιζάτος, Νάσος Βαγενάς, Γιάννης Βούλγαρης, Γιώργης Γιατρομανωλάκης, Αγγελος Δεληβοριάς, Γιώργος Δερτιλής, Αρίστος Δοξιάδης, Ορέστης Καλογήρου, Στάθης Καλύβας, Βάσω Κιντή, Ανδρέας Κούρκουλας, Νίκος Μουζέλης, Χαράλαμπος Μ. Μουτσόπουλος, Γιώργος Παγουλάτος, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Παύλος Σούρλας, Σταύρος Τσακυράκης, Χαρίδημος Τσούκας.
Δεν γνωρίζεις τον κρατικοδιαιτο Νιόνιο Σαββόπουλο;
από Δ8 11:24πμ, Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011
ή τον μαϊντανό των τηλεοράσεων, σύμβουλο του σημιταρά και υμνητή της τρόικας τον Στουρνάρα του ΙΟΒΕ; Δεν ξέρεις τον μάρκαρη και το θεοδωρόπουλο, κρυπτοφασίστες ολκής; τη δημουλά με τις παπάρες της; τις "αριστερές" τύπου Κιντή;...
Τυχερός είσαι... Αγνοείς 32 λέρες απ' τις πιο βρώμικες και χυδαίες του τόπου.
Με λίγα λόγια οι τύποι ζητάνε απ' την κυβέρνηση να μας πηδήξει ακόμα πιο άγρια...






ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σχεδιασμένη συκοφάντηση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ
Λοβέρδος και Πεταλωτής επιτέθηκαν χτες στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ, επιχειρώντας άθλιους παραλληλισμούς με τα γεγονότα της Τρίτης στη Βουλή
Μια ακόμα προβοκάτσια ολκής ενάντια στο ΚΚΕ και το οργανωμένο ταξικό κίνημα προσπάθησε να στήσει χθες στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος, επιχειρώντας να συνδέσει την πολιτική δράση του Κόμματος και του ΠΑΜΕ με τα όσα έγιναν την περασμένη Τρίτη με τον αποκλεισμό βουλευτών μέσα στο κτίριο της Βουλής από διαδηλωτές που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των αυτοαποκαλούμενων «αγανακτισμένων».
Μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις, ζήτησε να γίνει συζήτηση στο Κοινοβούλιο για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες, λέγοντας ότι «υπάρχουν πολιτικοί χώροι πίσω από ορισμένους που σηκώνουν και πετάνε πέτρες ή προπηλακίζουν», προσθέτοντας ότι «όλοι μας γνωρίζουμε ποιοι συγκροτούν αυτές τις ομάδες».
Αμέσως μετά, ο Α. Λοβέρδος απευθύνθηκε στον παριστάμενο βουλευτή του ΚΚΕ, Χ. Χαραλάμπους, καλώντας τον να «μας πει τι γίνεται στην Κέρκυρα όπου εσείς μου στήσατε τον προπηλακισμό», αναφερόμενος σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας εργαζομένων για τις ελλείψεις που υπάρχουν στο εκεί καινούριο νοσοκομείο, στα εγκαίνια του οποίου θα έδινε το «παρών» ο υπουργός. Τις ίδιες αθλιότητες επανέλαβε ο Α. Λοβέρδος και το βράδυ, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του «Μέγκα», προκαλώντας την παρέμβαση του Π. Μεντρέκα, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ.
Απαντώντας νωρίτερα στη Βουλή, ο Μπ. Χαραλάμπους είπε ότι το οργανωμένο κίνημα έχει σκοπούς «και δεν θεωρούμε ότι μπορεί να πάει μπροστά με το να σπάζεις βιτρίνες και να πετροβολείς αυτοκίνητα». Συνεχίζοντας την προκλητική επίθεση, ο υπουργός Υγείας αναρωτήθηκε αν «αφορά και το ΠΑΜΕ, αυτό φαντάζομαι», για να πάρει ξανά πληρωμένη απάντηση από τον βουλευτή του ΚΚΕ:
«Για μια ακόμα φορά είστε απαράδεκτος. Λέτε υπονοούμενα. Εχετε εσείς στοιχεία ότι οι κομμουνιστές που έχουν δώσει την ζωή τους, πετροβόλησαν υπουργούς ή αυτοκίνητα; Εσείς είστε με τον κύριο Πεταλωτή που ουσιαστικά υποθάλπτετε αυτά τα κινήματα και οι μηχανισμοί σας. Οταν λοιπόν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αυτά που σας στηρίζουν, ουσιαστικά υποθάλπουν αυτούς τους μηχανισμούς και αυτές τις πράξεις, να τα αναζητήσετε αλλού και όχι στο ΚΚΕ».
Συνεχίζοντας το παραλήρημα, ο Α. Λοβέρδος ισχυρίστηκε ότι στη διαμαρτυρία στην Κέρκυρα δεν ήταν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, αλλά «οι άνθρωποί σας», ενώ κλιμακώνοντας την επίθεση είπε ότι «το ΠΑΜΕ με προπηλάκισε στο Ηράκλειο της Κρήτης, πετώντας πορτοκαλάδες». Στη νέα προβοκάτσια, ο Μπ. Χαραλάμπους απάντησε:
«Επειδή ο υπουργός ξέρει πολύ καλά ότι τα μέτρα που ματώνουν τον ελληνικό λαό, όσον αφορά την Υγεία δε θα περάσουν αβρόχοις ποσί, όπως ο ίδιος θέλει, προσπαθεί με αυτές τις απαράδεκτες προβοκάτσιες να μας πει ότι ουσιαστικά είναι το ίδιο πράγμα να κάνεις μια ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας με το πανό και τα συνθήματα και άλλο να πετάς πέτρες και να προπηλακίζεις βουλευτές και υπουργούς.
Ξέρει πολύ καλά ότι αυτό δεν είναι έτσι. Το γιατί το λέει να μας πει ο ίδιος πού απευθύνεται και πού ξεπληρώνει γραμμάτια. Οσον αφορά την λάσπη που προσπαθεί να ρίξει στο πρόσωπό μου, μας ξέρουν πολύ καλά όλοι. Εγώ 25 χρόνια ήμουν γιατρός χειρουργός στο νοσοκομείο και αν νομίζετε ότι με αυτό το πράγμα με μειώνετε, απεναντίας μου δίνετε πόντους».
Συντονισμένος και ο Πεταλωτής
Ο προβοκατόρικος παραλληλισμός που επιχείρησε ο υπουργός Υγείας δεν ήταν αποσπασματική ενέργεια, αλλά μέρος μιας οργανωμένης κυβερνητικής προσπάθειας να συκοφαντήσει το οργανωμένο κίνημα. Αυτό επιχείρησε με τον πλέον εξόφθαλμο τρόπο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας χτες σε Ερώτηση για τον αποκλεισμό της Βουλής.
Είπε μεταξύ άλλων ο Γ. Πεταλωτής: «Βλέπουμε και πολλές πρακτικές οι οποίες είναι απαράδεκτες. Και τώρα παίρνω αφορμή από αυτό που μου είπατε, να σας αναφέρω ότι προχθές ήμουν μάρτυρας σε ένα πολύ μεγάλο ξενοδοχείο της Αθήνας, το οποίο είναι γεμάτο από ξένους τουρίστες - και μάλιστα Κινέζους - όλες αυτές τις ημέρες, όπου το ΠΑΜΕ, αυτό το μετωπικό όργανο του ΚΚΕ, ήρθε για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες και έκανε πραγματική κατάληψη ενός ιδιωτικού χώρου, για να υπερασπιστεί - υποτίθεται - τα εργασιακά δικαιώματα ενός εργαζομένου σ' αυτό το ξενοδοχείο.
Οι εκατοντάδες τουρίστες, που βρίσκονταν εκεί, φυγαδεύτηκαν με τον πιο απαράδεκτο τρόπο, προκειμένου να μην υποστούν τις συνέπειες μιας τέτοιας ενέργειας. Οταν σήμερα, αρχές Ιουνίου, αυτό που έχουμε να πούμε σαν θετικό σημείο είναι ότι ο τουρισμός μας, περιμένουμε να έχει πολύ θετικά αναπτυξιακά πρόσημα, να είναι θετικός και κάποιοι ελαφρά τη καρδία αποφασίζουν με τρόπο όλως παράνομο να ευτελίζουν σε τέτοιο σημείο και βαθμό τη χώρα».
Είναι προφανής η προσπάθεια της κυβέρνησης να πιάσει το νήμα της άθλιας και συκοφαντικής προπαγάνδας από εκεί που το άφησε το περασμένο καλοκαίρι και να δημιουργήσει ανυπόστατους συνειρμούς ανάμεσα στο ταξικό εργατικό κίνημα και τις εκτονωτικές δράσεις ομάδων που αξιοποιούνται από τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και την προπαγάνδα για να χτυπηθούν συνολικά οι αγώνες του λαού.

Περιέργως χθες ο Πεταλωτής στην Αργυρούπολη έβλεπε παντού Συριζαίους ..... τον σημάδευαν κιόλας !









ΑΪΤΗ
Αιώνια κόλαση
ΠΟΡΤ Ο ΠΡΕΝΣ.-- Η χολέρα συνεχίζει να θερίζει ζωές, η φτώχεια μαστίζει, τα παιδιά αναζητούν φαγητό στα σκουπίδια, σχεδόν 700.000 άνθρωποι εξακολουθούν να διαβιούν στους πρόχειρους καταυλισμούς πουν στήθηκαν μετά το σεισμό της 12ης Ιανουαρίου 2010. Ειδήσεις που τεχνηέντως έχουν χαθεί ως διά μαγείας από τα διεθνή ΜΜΕ, που έχουν επιδοθεί σε μία εκστρατεία πρωτοφανούς αποσιώπησης της κόλασης με μοναδικό στόχο τη στήριξη του επιλεγμένου από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και όχι νόμιμα εκλεγμένου προέδρου Μισέλ Μαρτελί, τη στιγμή που η χολέρα συνεχίζει να θερίζει και η καταστροφή των καταυλισμών και εκδίωξη των πληγέντων του σεισμού συνεχίζεται.
Ακόμη 10 άνθρωποι πέθαναν τις τελευταίες ημέρες στην Αϊτή από την επιδημία χολέρας στα περίχωρα της πρωτεύουσας Πορτ-ο-Πρενς, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές. Ωστόσο, τοπικοί αξιωματούχοι αμφισβητούν τα επίσημα στοιχεία, ανεβάζοντας μάλιστα τον αριθμό των νεκρών σε 50. Επισήμως, η επιδημία χολέρας στην Αϊτή έχει προκαλέσει το θάνατο 5.332 ανθρώπων, ενώ 310.000 κρούσματα έχουν διαγνωστεί στη χώρα από την εμφάνισή της στα τέλη του Οκτώβρη του 2010. Ανεπισήμως ο αριθμός των νεκρών και των κρουσμάτων θεωρείται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος, ενώ ο Ερυθρός Σταυρός έσπευσε χτες να ανοίξει εκ νέου κέντρο νοσηλείας διότι η «περίοδος των βροχών» δημιουργεί αυξημένους κινδύνους.
Την ίδια στιγμή, οι αρχές συνεχίζουν να διαλύουν τους καταυλισμούς σεισμόπληκτων. Τις τελευταίες 10 ημέρες τουλάχιστον τρεις καταυλισμοί σεισμόπληκτων, που φιλοξενούσαν περισσότερους από 1.000 ανθρώπους διαλύθηκαν με εξαιρετικά βίαιο τρόπο μετά από διαταγή του Γουίλσον Ζοντί δημάρχου του Ντελμάς, προαστίου του Πορτ ο Πρενς. Τις επιχειρήσεις, στις οποίες επικεφαλής είναι ο ίδιος ο Ζοντί, τις διεξήγαγαν οι νεόκοπες αστυνομικές δυνάμεις που εκπαιδεύτηκαν από την ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας Risks Incorporated - στο βιογραφικό της εταιρείας συμπεριλαμβάνεται και η πρόσφατη αποκάλυψη για την εκπαίδευση της μεξικανικών αρχών ασφαλείας σε μεθόδους βασανιστηρίων.






ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Οι αρχές της Βενεζουέλας συνέλαβαν τον Γκιγιέρμο Ενρίκε Τόρες, γνωστό με το αντάρτικό όνομά του Χουλιάν Κονράδο, μέλος της πολιτικής γραμματείας των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας-FARC και ήδη έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες έκδοσής του, σύμφωνα με κολομβιανά ΜΜΕ.
ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ.-- Απεργία των εργαζομένων στο μετρό του Σάο Πάολο, της μεγαλύτερης μεγαλούπολης της Βραζιλίας, με αίτημα την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης και αυξήσεις των αποδοχών τους. Την απεργία κήρυξαν τα τρία από τέσσερα συνδικάτα των εργαζομένων στο μητροπολιτικό σιδηροδρομικό δίκτυο.
ΚΟΛΟΜΠΟ.-- Χιλιάδες εργάτες διαδήλωσαν χθες στην Σρι Λάνκα με αφορμή το θάνατο συναδέλφου τους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία, στις κινητοποιήσεις της περασμένης Δευτέρας, με αιτήματα αυξήσεις στους μισθούς.
ΡΙΓΑ.-- Ο πρώην τραπεζίτης και νυν βουλευτής Αντρις Μπέρζινς εξελέγη χτες νέος Πρόεδρος της Λετονίας με 53 ψήφους στο 100μελές Κοινοβούλιο της χώρας, ενώ ο μέχρι πρότινος πρόεδρος Βάντις Ζάτλερ έλαβε 41 ψήφους.
ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Την απόλυση περισσότερων των 9.000 δημοσίων υπαλλήλων (σε σύνολο 160.000) ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Εσωτερικών Τράιαν Ιγκάς. Πρόκειται για συνέχεια των ήδη εφαρμοζόμενων αντιλαϊκών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας ύστερα από το δάνειο που έλαβε η Ρουμανία ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2009.
ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Βιομηχανία γέννησης βρεφών εντόπισαν χτες Νιγηριανοί αστυνομικοί κατά την έφοδό τους σε ιδιωτική κλινική σε βορειοανατολική περιοχή της χώρας, καθώς βρήκαν 30 έφηβες και νεαρά κορίτσια ηλικίας ως 20 χρόνων να είναι ετοιμόγεννες. Τα βρέφη προορίζονταν να δοθούν στα μέλη κυκλώματος εμπορίας παιδιών.





ΟΝΔΟΥΡΑ
Επιστροφή στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Την επάνοδο της Ονδούρας στους κόλπους του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (OAS) με την ιδιότητα του πλήρους μέλους αποφάσισαν, με ψήφους 32 υπέρ και ένα κατά (Εκουαδόρ), κατά τη χτεσινή τους ειδική Σύνοδο οι πρέσβεις των κρατών-μελών. Η Ονδούρα είχε αποβληθεί αμέσως μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος στις 28 Ιουνίου 2009.
Η επιστροφή της Ονδούρας στον OAS ήταν αναμενόμενη μετά την «ειρηνευτική» πρωτοβουλία του προέδρου της Κολομβίας Σάντος και με τη συνδρομή του προέδρου της Βενεζουέλας, Τσάβες. Πρωτοβουλία που κατέληξε στην υπογραφή του «συμφώνου της Καρταχένα» μεταξύ του Προέδρου Πορφίριο Λόμπο και του πρώην Προέδρου Μανουέλ Σελάγια, που προβλέπει την παύση των διώξεων εναντίον του Σελάγια αλλά και όλων των πολιτικών εξορίστων. Ο Σελάγια επέστρεψε το προηγούμενο Σάββατο και πάνω από 1.500 διαδηλωτές τον υποδέχθηκαν μετά το κάλεσμα του Εθνικού Μετώπου Λαϊκής Αντίστασης (FNRP).